PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hırsız Polis Öncesi /Sonrası

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

blue&blue
31-03-07, 21:10
ya ben ya ben..benim yaptığımın psikolojide bir adı var mı bilemiyorum ama ben kendime çok gülüyorum..

29. bölümde nişan kutlamasını her izlediğimde ya da muhabbet bağı şarkısını her dinlediğimde ve söylediğimde bir bölümünü şöyle değiştiriyorum..

hani "muhabbet doyulmaz bir pınar imiş" cümlesi var ya..işte o..
benim versiyonum şöyle:

muhabbet doyulmaz bir çınar imiş:img-hyste :img-hyste

ama doyulur mu..hıı (çınar hıı sı bu:)) sorarım size doyulur mu?
vallahi ben iflah olmam
daha neler var yazmaya çekiniyorum:)

Vallahi haklısın sen iflah olmazsın! :img-hyste

Çınar ve Mavi artık birer kelimeden ibaret değil hayatımızda. İşte bir HP sonrası sendromu... :icon_whis

Yıllar sonra bu günleri düşündüğümüzde yine böyle heyecanlanacak mıyız acaba? En çok bunu düşünüyorum.
Bir de en çok yıllar sonra yarım bıraktın dinlediğimde yine içim acıyacak mı? :icon_sorr
Hala acıyor ve hala ağlayasım geliyor. :img-cray:

Ayrıca Muhabbet bağına giren Pamela'nın o güzel yorumunu bile dinleyemiyorum.
Artık bu şarkının Çınar versiyonundan başkası makbul ve kabul edilebilir değil benim için... :icon_sorr
Bir de Yonca Lodi,
Bir de Funda Arar,
Bir de Kazım Koyuncu var... artık eskisi gibi dinlemiyorum ben bunları... Her ezgide bir HP tadı... doyulmaz... dinledikçe dinleyesin gelir... :icon_sorr

Maviözlemim dediğin gibi hergün bu sayfalarda olmalıyız/olabilmek dileğiyle...

scale
31-03-07, 21:36
Iste o isaretledigim cümleyi bana yazmissin galiba. Yanlizim ve kimsem yok konusucak.
Evde kimseye caktirmadan hayatim bos geciyor sanki.
TV ardik onada küstüm acmiyorim sadece sali ve cuma günleri takip ettigim iki dizi kaldi onlarda biterse bir daha dizi mizi seyretmicem. tabiki bizimkiler yeni bir projede oynamazlarsa o baska.
Bu dizi sayesinde dizilere cok fakli bakiyorum ve hic tat alamiyorum ne güzel bir diziymis meyer.
HP yi coook özlüyorum coooooooooooooook:icon_sorr . Bir bakmisim kendimi aglar buluyorum hic anlamadan hic bir sey olmadan göz yaslarim akiyor.Cok zor alisicam ben galiba. Bir de yani basimda benim gibi bir HP hastasi olsaydida onunla konusabilseydim. Inanin uzakta olmak kadar kötü bir sey yok.:icon_sorr
sevgiler:sad53:
Canım benim o cümleyi sana yazmadım seni üzmekte istemezdim.Bende HPyi çoookkk özlüyorum zaten burada olmazdık hala özlemesek,ayni nefesi solumasak,birde şöyle düşün bak biz varız.Bence uzaklık okadar önemli değil
Buralarda olupta hala bu forumdan bizlerden haberi olmayanlar vardır mutlaka
Bence asıl onlar uzakta olanlar.Bizler çok şanslıyız birbirimizden haberimiz var.Dünyanın biryerinde bir HP dostumuzun olduğunu bilmek inan çok güzel bir duygu,sen içini ferah tut birşekilde bu durum atlatılacak ve bir gün bizler konuşurken yaşadıklarımızı tatlı anılar olarak yaad edeceğiz.Ancak biraz zaman
geçmesi gerekiyor(en zor olanı) bu arada birbirimize destek olmalıyız.
Sevgilerbye

gizem_89
31-03-07, 22:05
ben dizi varkende özlemin timin başlığında vardım ama hpp bölümünde fazla olmazdım yinede yazılanları hep takip ediyorum biliyoısunuzz onları görmeyi çok özledim küçücükte olsa bi haber kırıntısı yok mu??????

çok özledim özlemi timuçini tüm ekibiii çok..

scale
31-03-07, 22:30
Star da aldım başımı gidiyorum değişik bir yorumla çalıyor şu an içim cız etti
Özlem Tekin ve Ege söylüyorlar.offff ki ne off

platane blau
31-03-07, 22:32
Canım benim o cümleyi sana yazmadım seni üzmekte istemezdim.Bende HPyi çoookkk özlüyorum zaten burada olmazdık hala özlemesek,ayni nefesi solumasak,birde şöyle düşün bak biz varız.Bence uzaklık okadar önemli değil
Buralarda olupta hala bu forumdan bizlerden haberi olmayanlar vardır mutlaka
Bence asıl onlar uzakta olanlar.Bizler çok şanslıyız birbirimizden haberimiz var.Dünyanın biryerinde bir HP dostumuzun olduğunu bilmek inan çok güzel bir duygu,sen içini ferah tut birşekilde bu durum atlatılacak ve bir gün bizler konuşurken yaşadıklarımızı tatlı anılar olarak yaad edeceğiz.Ancak biraz zaman
geçmesi gerekiyor(en zor olanı) bu arada birbirimize destek olmalıyız.
Sevgilerbye

Sen o cümleyi yazmasanda benim aklima geldikce hep üzülüyorum.Ama inan konusmak sohbet etmek herhalde daha güzeldir o anlamda yazmistim.
Zatan sizler bu sayfalar olmasa daha da zor olur.

Bir diziye bu kadar baglanacagimi rüyamda görsem inanmazdim herhalde.Eski hic kacirmadigim diziler vardi ama bu bir baska etkiledi beni.
Ben daha da cok üzülüyorum cünkü bu diziyi gec farkettim. Birde bastan seyretseydim halim nice olurdu herhalde.:img-pilot

Ama iyiki varsiniz yazmasamda kesin okuyorum ama bundan sonra bir iki satir karalicam maksat burayi bos birakmamak ve yanliz olmadigimi hisetmek.
Tanimasamda sizleri cok seviyorum abla, kardes gibi.:img-yes:
Sevgiler

nur33
31-03-07, 22:40
Az önce dmax’te 44. bölümü izledim. Bölüm boyunca Maide’ye, Gülay'a yine çok güldüm ve Mavi vedalaşma için eve geldiğinde de yine çok ağladım. :img-cray:

Mavi Çınar’ın evine gelip teslim olduktan sonra “son kez” hisarda gün doğumunu izlemek istiyor. Hisarda da yine “son kez” eve gitmek istediğini söylüyor. Bundan sonraki bölümlerde kaçak olacakları ve Mavi’nin hisara, evine hiç gidemediği de zaten malum. Eve gidip abisiyle, Ümit’le, Fulya ablasıyla, Nermin’le ve çocuklarla vedalaşması aslında bir yerde ÖD’nin finalden 6 bölüm öncesinden bu isimlerle de vedalaşması olmuş. Bu sahneyi izlerken Mavi'nin gözyaşlarının aslında gerçekte ÖD'nin onlara vedasının gözyaşları olabileceği ve onun için bizlere bu kadar dokunduğu da aklıma geldi de... :img-cray:

Defalarca izlesem de çok özlüyorum çok...:img-cray::img-cray:

bimkolik
31-03-07, 22:44
Star da aldım başımı gidiyorum değişik bir yorumla çalıyor şu an içim cız etti
Özlem Tekin ve Ege söylüyorlar.offff ki ne off
Bende o parçayı duyar duymaz bir baktım bu sayfadayım.
Benim de içim cız etti, birden arabadaki sahneleri canlandı gözümde..
Tabii diziyi arşivde aramakta bir hoş yaptı beni..
Bu günleri de görecekmişim..

MAVİ83
31-03-07, 22:52
Az önce dmax’te 44. bölümü izledim. Bölüm boyunca Maide’ye çok güldüm, Mavi’nin vedalaşma için eve geldiğinde de yine çok ağladım. :img-cray:

Mavi Çınar’ın evine gelip teslim olduktan sonra “son kez” hisarda gün doğumunu izlemek istiyor. Hisarda da yine “son kez” eve gitmek istediğini söylüyor. Bundan sonraki bölümlerde kaçak olacakları ve Mavi’nin hisara, evine hiç gidemediği de zaten malum. Eve gidip abisiyle, Ümit’le, Fulya ablasıyla, Nermin’le ve çocuklarla vedalaşması aslında bir yerde ÖD’nin finalden 6 bölüm öncesinden bu isimlerle de vedalaşması olmuş. Bu sahneyi izlerken Mavi'nin gözyaşlarının aslında gerçekte ÖD'nin onlara vedasının gözyaşları olabileceği ve onun için bizlere bu kadar dokunduğu da aklıma geldi de... :img-cray:

özlemi geri istiyorum ya.:icon_sorr ne olur allahım ya eski bölümleri izlerken bile içim hala cızz ediyor nezaman biticek bu özlem nezaman çok kötü oldum bu bölümde yaa:icon_sorr

kardelen2086
31-03-07, 22:56
zamanında dizimiz devam ederken robin hood saçmalığına çok kızıyordum;nereden çıkardılar bu konuyu;senaryoyu dağıttılar diyordum;ama bu akşam d max ta 44.bölümü izlerken anladım ki arkadaşlar ;hırsız polis keşke robin hood konusu gibi saçmalıklarla dolu olsaydı da devam etseydi,yemin ederim razıymışım meğer,şimdi bunun önemini daha çok anlıyorum ;her hafta d max ta eski bölümleri izlerken yeni bölümü izlermişcesine heyecanlanıyorum;ve bir yandan da sona yaklaştığımız için aynı hüzün tekrar başlıyor;bir kez daha aynı acıyı kalbimde hissediyorum,acaba diyorum yıllar geçse de hırsız polisin tekrarını her izleyişimde bu acı hala devam edecek mi???:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

dml
31-03-07, 23:07
Aslında burdayım yine ben...
Açıyorum bu sayfaları okuyorum, yazdıklarınızla kimi zaman gülümsüyorum kimi zaman gözlerim doluveriyor... işte bu ikincisinin olduğu zamanlarda dayanamadığımı fark ediyorum kapatıyorum sayfayı!
bir de foruma giriş var tabii... Ana sayfaya istemdışı bir bakış atma, H ile başlayan dizilerin arasında Hırsız Polisin yerindeki boşluğu fark etme, iç çekerek sayfayı aşağı indirme, Arşiv kısmında en son mesaj yazılan başlığın Hırsız Polis olduğunu görerek anlık bir gülümsemeyle o sayfaya girme...

Evet ben hala buradayım, burada olmaya da devam edeceğim, ama her zamanki yazılarıma ne zaman dönerim, dönmeye ne zaman içim el verir gerçekten bilemiyorum...

Diziyi özlüyorum.... Maviyi özlüyorum, cimcime Kirazın o hallerini özlüyorum, Arızanın arızalıklarını, Fulya ablanının nasihatlarını, Jiletin komik hallerini, Ümitin kaprislerini, Gülayın tüm masumluğunu, Masumları, evet hatta hatta Aksakı bile özlüyorum... Sanki hep etrafımda olan kişilerdi onlar, sabah uyandığımda mutfakta karşılaştığım, okula gittiğimde koridorda selamlaştığım, sokakta gördüğüm... Ve şimdi alakasız bir yere taşındım, hiçbiri yok etrafımda, telefon numaralarını da almayı akıl edememişim, ulaşamıyorum hiçbirine...

Ve Çınarı özlüyorum en çok...
"Yok böyle biri..." denecek kadar mükemmele yakın Çınarı özlüyorum...
Kıvırcık bebek özlemiyle yanıp tutuşan, isteğine ulaşıp ulaşmadığını hiçbir zaman öğrenemediğim, öğrenemeyeceğim Çınarı düşünüyorum hala arada...
Gerçekte olmayan birinin mutlu olmasını istemek, öyle olduğunu ummak, öyle olduğunu düşünerek mutlu olmak çok mu garip?
Evet kesinlikle garip, ama oluyor işte!
Mavisine kavuştuğu için onun adına mutlu oluyorum kendi halimde...
Yine de arada o bir yıl önce tanıdığım deli bakışlı komiser geliyor aklıma... İmkansız aşkıyla kül olmaya hazır, onun uğruna her şeyi feda edecek kadar yürekli!

İşte ben böyle bir hal içindeyim diyor ya şarkının biri devam ediyor sonra
aslında derin keder içindeyim
bazen bilmeyerek ne yaptığımı
iyi kötü güzel çirkin her biçimdeyim...

Böyle bir haldeyim işte...

Evet, HPsiz hayat... tabii ki devam ediyor, edecek de, ve zaman geçtikçe bu alışma süreci yerini alışılmışlığa bırakacak ve dizi geçmişe dair güzel bir anı halini alacak...

Ama işte o zamana kadar....
Alışmaya çalışacağım..

Hepinize iyi geceler, sevgiler...

nur33
31-03-07, 23:14
zamanında dizimiz devam ederken robin hood saçmalığına çok kızıyordum;nereden çıkardılar bu konuyu;senaryoyu dağıttılar diyordum;ama bu akşam d max ta 44.bölümü izlerken anladım ki arkadaşlar ;hırsız polis keşke robin hood konusu gibi saçmalıklarla dolu olsaydı da devam etseydi,yemin ederim razıymışım meğer,şimdi bunun önemini daha çok anlıyorum ;............

Bende dizi yayınlanırken kızdığım her ne varsa şu anda çok daha fazlasına kızmaya, öfkelenmeye razıyım. Ah keşke bu "keşke"lerimiz dizimizi geri getirse...:icon_sorr

Mesela ben dizi bittikten hemen sonra fragmanın verilmesiyle bölüm bitiminde ve ertesi günlerde fragman/bölüm yorumları başlıkları arasında gidip gelmekten dolayı "tepe sersemi" olmaktan çok şikayet ederdim. Oysa şimdi keşke devam etseydi de şu an hangi başlıkta olacağımı "keşke" yine şaşırıyor olsaydım diyorum... :icon_sorr

.

AŞK
31-03-07, 23:28
AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH çok canım yanıyo ya,özleminsayfasınada yazdığım gibi kafamı duvarlara vurmak,bağırmak,kollarının arasında hapis kalmak:(istiyorum.
of bu 44.bölüm hiç iyi gelmedi,resimlerine bakarken bile çok özlüyordum,bide enacıklı bölümü seyrettim. kübra arkadaşımın dediği gibi sanki haftaya yeni bölüm:( var sanki hiç gitmediler.

artık kanal d'nin reklamını bile izleyemiyorum sanki heran fragmanı görecekmiş gibi hissediyorum,yok ben bugece iflah olmam size iyi geceler

:sad53: :sad53: :sad53:

scale
31-03-07, 23:40
Az önce dmax’te 44. bölümü izledim. Bölüm boyunca Maide’ye, Gülay'a yine çok güldüm ve Mavi vedalaşma için eve geldiğinde de yine çok ağladım. :img-cray:

ÖD’nin finalden 6 bölüm öncesinden bu isimlerle de vedalaşması olmuş. Bu sahneyi izlerken Mavi'nin gözyaşlarının aslında gerçekte ÖD'nin onlara vedasının gözyaşları olabileceği ve onun için bizlere bu kadar dokunduğu da aklıma geldi de... :img-cray:

Bende ayni hisleri yaşadım Ö.D nin onları son gördüğünü düşündüm ama aklıma sirkte kiraz ın ''özür dileriz '' deyişi geldi.İnsan daha bir hüzünleniyor:icon_sorr içimden keşke mavi yi robin hood yapmasalardı nasıl olurdu diye hep senaryolar geçiyor.Eminim çok güzel olurdu bizi ne biçim dünyalara götürürlerdi.Hem üzülüyorum,hem hala sorguluyorum belki onlar (oyuncular)unuttular bile diyorum kendime ama gönül bu söz dinlemiyor:icon_sorr

blue&blue
31-03-07, 23:41
Mavi ve Çınar'ın HP öncesi ve Sonrası

Ç: Mavi ne oldu sana
M: Ne olmuş?
Ç: Kızarmışsın? Kulakların kulaklarına inanamıyorum
M: Yok ya! Sana öyle gelmiş. Senin gözüne perde inmiş.
Ç: Ne perdesi Mavi! Gayet net görüyorum
M: Yalancı! Bakışlar öyle demiyor ama
Ç: Aşk olsun arada netleyemediğim oluyor ama...
M: Ama ne?
Ç: Ama ne kadar kızardığını görebiliyorum. Hatta birilerinin işaretlemesine bile gerek yok
M: Ya tamamen tiksinti ile alakalı
Ç: Deme Mavi! beni yeme Mavi
M: Makalenin tamamını okudun mu?
Ç: Okudum tabe!
M: Utanıyorum Çınar ne yapayım!
Ç: Açık ol bana Mavi… Açık ol ki ben de kaldırayım şu perdeyi artık
M: Hangi perdeyi
Ç: Gözlerimdeki perdeyi
M: Hı?
Ç: Neyse boşver. Çekimden sonra ne yapıyorsun!
M: Eve gidicem
Ç: Bırakayım
M: Yok
Ç: Neden
M: Evin önü tekin değil
Ç: Sokağın başında bırakayım
M: Benim evin civarı da tekin değil
Ç: Eve bırakmayayım
M: Ne yapacaksın kendi evine mi götüreceksin.
Ç: Yok… Hisar’a giderdik
M: Kötü anılarım var
Ç: Bahçeye giderdik
M: Süresi doldu
Ç: Ara cafe?
M: Delirdin mi? Benim evin civarından daha tehlikeli
Ç: Ya koca İstanbul’da mekan mı kalmadı…
M: Kalmadı… Her yer tespit ediliyor.
Ç: O zaman kaçalım.
M: Nereye?
Ç. Kinşin’e bizim arkadaş var dombili… Beni çağırıp duruyordu uzun zamandır.
M: Niye bilmiyor mu senin polis olduğunu gelemeyeceğini.
Ç: Biliyor da! Dombili işte!
M: Öyle olsa Aylinle giderdin. Para para para diye ağlarken çağırmadı mı arkadaşın seni.
Ç: Ay karıştırma şimdi oraları. Hem Aylin diye biri yok artık bu dizide
M: Neden
Ç: Başka dizide o!
M: Ya Ayşegül
Ç: O da bir görünüp bir kayboluyor. Yazık etti kendine…
M: Aksak da iflas etmiş dediler.
Ç: E kolay mı sizin aileye para yetiştiremedi adam.
M: Ne o Aksak’a acıyor musun?
Ç: Acıyorsam namerdim. Ama gerçekler acı Mavi…
M: Acı severim.
Ç: Ben de severim. Ama iştah açıyo yemem yasak. Rol gereği zayıflamam lazım. Avurtlarımın çıkması lazım. Kamburum yeterince göze batmıyormuş. Bir de göz çukurlarım iyice çukurlaşmalıymış
M: Neden anlamıyorum. Ayrıyız diye ne bu hal… Birleşesim gelmiyor valla…
Ç: Birleşme? Hangi anlamda kullandın.
M: Yani barışma anlamında kullandım.
Ç: Hımm!
M: Sen ne sandın?
Ç: Öyle sandım ne sanacağım. Mümkün mü senin karşında başka şeyler sanmak!
M. Yürüyelim mi biraz…
Ç: Biraz değil uzun uzun yürüyelim. Öğlen kuru yemiştim… patlayacağım
M: Yok artık ya!
Ç: Ne?
M: Söylediklerine bak! Hiç romantik değil.
Ç: Ya Mavi dizi dizi konuşmaktan yoruldum. Biraz özüme döneyim ya!
M: O zaman ben de dönerim bak fena olur.
Ç: Dön de yüzünü göreyim.
M: Hı?.
Ç: Ağlama Mavi.
M: Ağlamıyorum Çınar.
Ç: Dayanamam Mavi…
M: Biliyorum Çınar…
Ç: Bilmediğin beş vakit namaz Mavi! O da işine gelmiyor…
M: Vazgeçtim Çınar…
Ç: Neden vazgeçtin?
M: Her şeyden… kendimden! Belki de senden! Bilmiyorum
Ç: Sen böyle değildin Mavi çadırdan sonra oldun!
M: Belki de bilmiyorum. Açık hava bana yaramadı. Dalgalar vurdu parçalandım.
Ç: Yine dizi dizi konuşmaya başladın…
M: Mavi yolculuğa çıkmak istiyorum. Başladığım noktaya dönmek istiyorum. Evimin karşısındaki cafelere kilit vurmak istiyorum.
Ç: Mavi! Geçecek… Her şey düzelecek…
M: Ne zaman ne zaman geçecek bu acı, bu özlem
Ç: Özlem mi? Özlem geçecek mi geçmiş mi gelecek mi?
Ç: Seni seviyorum
M: Dizi bitti artık söyleme!
Ç: Bitti dimi?
M: Bitti!
Ç: Kabul edemedim bir türlü!
M: Sen mi ben mi biz mi?
Ç: Biz mi?
M: Aslında hepimiz… burada iki kişi değiliz sadece biliyor musun? Hissediyorum herkes aynı noktada kaldı.
Ç: Bir miyiz? İki miyiz? Binlerce miyiz? Bir karar ver Mavi. Felsefik bir karambol yaşıyorum.
M: Öncesi mi sonrası mı?
Ç: Neyin?
M: HP’nin… Hırsızlığın polisliğin allahın cezası çaresizliğin...
Ç: Ağlama Mavi geçecek…
M: Ağlamıyorum Çınar… Sürekli aynı replikler aaa bıktım…
Ç: O zaman içim acıyo Mavi, Yüreğim yanıyo!
M: 42
Ç: Evet bildin vallahi bora.asli seni ayakta alkışlıycak…
M: Ya eftelya?
Ç: O duygulanmış ağlıyordur?
M: Off hangisinden bahsedeyim o kadar çok ki!
Ç: Kim çok?
M: Bize bakan sulu göz çok!
Ç: Neyse başka bir muhabbete artık.
M: Hangi başlıkta peki?
Ç: Başlığın ne önemi var Mavi? Arşive giden yollar bizimdir.
M: ühüü?
Ç: Ağlama Mavi?
M: Bırak rahat rahat ağlayayım Çınar.
Ç: İstersen başını omzuma yaslayabilirsin… Gözyaşların omzuma düşsün... Kıyamam Mavi...
M: Ühüüüü!
:img-cray:

FEL!ADE
01-04-07, 00:13
zamanında dizimiz devam ederken robin hood saçmalığına çok kızıyordum;nereden çıkardılar bu konuyu;senaryoyu dağıttılar diyordum;ama bu akşam d max ta 44.bölümü izlerken anladım ki arkadaşlar ;hırsız polis keşke robin hood konusu gibi saçmalıklarla dolu olsaydı da devam etseydi,yemin ederim razıymışım meğer,şimdi bunun önemini daha çok anlıyorum ;her hafta d max ta eski bölümleri izlerken yeni bölümü izlermişcesine heyecanlanıyorum;ve bir yandan da sona yaklaştığımız için aynı hüzün tekrar başlıyor;bir kez daha aynı acıyı kalbimde hissediyorum,acaba diyorum yıllar geçse de hırsız polisin tekrarını her izleyişimde bu acı hala devam edecek mi???:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

demek hirsiz polis in en en en derin bölümünü izlediniz arkadaslar.
ben o bölümü izlemekte zorlaniyorum. benim icin Mavi nin devlestigi Mavi karekterini son noktasina kadar tanimami,anlamami saglayan muhtesem bir bölümdür ... ve benim icin birazda HP Finalidir. HP klasik konusu icinde ki en güzel sondur 44..
Mavi yi öyle tamamen acilmis, kendi icinde hesaplarini bitirmis görmek beni mutlu etsede o bölümden sonra kücük bir depresyonada girmistim :) tipki 35. bölümdeki gibi anlamam icin haftalar gerekecekti ama ardindan gelen 45 ve 46 beni öyle dagitmistiki 44 ün derinligini sinema tadindaki görüntülerinin keyfini sürememistim.
o bölüm RH konusunu bitirmisti aslinda Mavi nin Türkiye yasantisini bitirecekti ancak gelecek bölümlerde olacaklari tahmin edemedigim icin o asamda cok üzülmüstüm.. gercek kadar yakindi o sahildeki sözleri, neyse uzatmaya gerek yok.. yildizli cümleler kurmakta yersiz. Mavi ve Cinar asklari ile yasantilari ile yasamdakileri dogrulari ile pirlantaydilar. korumaya alinmasi gereken insan türündendi onlar. onlari yüregimizin en derinlerinde korumaya aldik.

onlar hayat dersi verdiler ve kendi hayatlarini yasamak üzere aramizdan ayrildilar.
ne mutlu bizlere ki onlarin ( onlar varlar ) yasamlarina sahit olabildik.
umarim yakinda tekrarlari kanal D olur, bende onlari tv kalitesinde izlemek istiyorum.. sizleri kiskandim :)

Ç: Ama ne kadar kızardığını görebiliyorum. Hatta birilerinin işaretlemesine bile gerek yok
M: Ya tamamen tiksinti ile alakalı
Ç: Deme Mavi! beni yeme Mavi
M: Makalenin tamamını okudun mu?
Ç: Okudum tabe!
M: Utanıyorum Çınar ne yapayım!
Ç: Açık ol bana Mavi… Açık ol ki ben de kaldırayım şu perdeyi artık
M: Hangi perdeyi
Ç: Gözlerimdeki perdeyi
Ç: Neyse boşver. Çekimden sonra ne yapıyorsun!M: Eve gidicem
:img-cray:

Blue cum daha önce yazmismiydim bilmiyorum ama senin bu mavi - cinar; özlem-timucin dialoglarina bayiliyorum.
onlari öyle sicak ve samimi konusturuyorsun ki.. sende seytan tüyü var.
konu ne olursa olsun bir tek senin yazi stilinde onlari yasiyor saniyorum.
evet onlari bize yine getirebilecek yegane kisi sensin.
sagol paylasimin icin ;) :good:

gizem_89
01-04-07, 00:23
bu süper bi senaryo komik hüzünlüü üzüldüm hatırladımm hiç aklımdan çıkmıyo kii offf

blue&blue
01-04-07, 00:25
demek hirsiz polis in en en en derin bölümünü izlediniz arkadaslar. ben o bölümü izlemekte zorlaniyorum. benim icin Mavi nin devlestigi Mavi karekterini son noktasina kadar tanimami anladigim muhtesem bir bölümdür ... ve benim icin birazda HP Finalidir. HP klasik konusu icinde ki en güzel sondur 44..
Mavi yi öyle tamamen acilmis, kendi icinde hesaplarini bitirmis görmek beni mutlu etsede o bölümden sonra kücük bir depresyonada girmistim :) tipki 35. bölümdeki gibi anlamam icin haftalar gerekecekti ama ardindan gelen 45 ve 46 beni öyle dagitmistiki 44 ün derinligini sinema tadindaki görüntülerinin keyfini sürememistim.
o bölüm RH konusunu bitirmisti aslinda Mavi nin Türkiye yasantisini bitirecekti ancak gelecek bölümlerde olacaklari tahmin edemedigim icin o asamda cok üzülmüstüm.. gercek kadar yakindi o sahildeki sözleri, neyse uzatmaya gerek yok.. yildizli cümleler kurmakta yersiz. Mavi ve Cinar asklari ile yasantilari ile yasamdakileri dogrulari ile örnektiler.
onlar hayat dersi verdiler ve kendi hayatlarini yasamak üzere aramizdan ayrildilar.
ne mutlu bizlere ki onlarin ( onlar varlar ) yasamlarina sahit olabildik.
umarim yakinda tekrarlari kanal D olur, bende onlari tv kalitesinde izlemek istiyorum.. sizleri kiskandim :)

Blue cum daha önce yazmismiydim bilmiyorum ama senin bu mavi - cinar; özlem-timucin dialoglarina bayiliyorum.
onlari öyle sicak ve samimi konusturuyorsun ki.. sende seytan tüyü var.
konu ne olursa olsun bir tek senin yazi stilinde onlari yasiyor saniyorum.
evet onlari bize yine getirebilecek yegane kisi sensin.
sagol paylasimin icin ;) :good:

Öncelikle güzel sözlerine teşekkür ederim maviçınarcım! Herkes biraz buhranlıyken azcık gülücük saçayım üzerimize dedim. Umarım alttaki ekşiliği biraz hafifletebilmişimdir.

Ama sen
ama sen,
bu kadar gülüşün yanında önce 44 dedin. Sonra 35... :img-cray: Ve benim de hala izleyemediğim bölümlerin altını kara kalemle bastıra bastıra çizmiş oldun. İnan numarlar bile yetiyor sızlamaya! :icon_sorr

O zaman yaşadıklarımı düşünüyorum da en çok ağladığım ve yemeden içmeden kesildiğim bölümlerdi. Vallahi inanmazsınız 35 sonrası hafta sonu kendimi forumdan dışarı atmıştım. Hatırlarsınız belki... İşte o hafta 2 kilo verdim üzüntüden... Hatta İzmir grubu ile toplaştığımızda onlar da "aaa zayıflamışsın sen" diye şaşırmışlardı. Abartı gelebilir... garip gelebilir... Saçma gelebilir. Ama tamamen gerçektir. :icon_sorr

Off kara bulutlar çekilin gayrı göğümüzden!!! :img-help:

maviözlem
01-04-07, 00:25
Sen nasil bir kadinsin, herseyi bu kadar güzel anlatisin, aci ve kederleri fazla can yakmamasi icin baska dillere emanet edisin, uzaklarda bir kadini hissetmen, yatagina yatmadan evvel tebessüm etmesini sagladigin icin sana minettarim, yüregin allah icin dünyada varolan yegane masmavi, o yürek gibi yüregine saglik...

Senden kilometrelerce uzakta, inanilmaz hos ve serin bir gecede, balkonda oturmus yildizlari seyreden...ve kisik sesle calan sarkiya kulak kabartmis onu icine cekmek istercesine, hissetmek adina nefesini derinden cekmeye yanasmayan ve gözyaslarini geceye armagan eden bir kadini hissettin degilmi...

geri dönmek inan icten degil...
hani varya tutamazsin kendini...
bir ümitle ya olursa dersin...
bile bile herseyin bittigini...

Sarkiyi sonlandirir, ve sayfaya göz atar, ve karsinda masmavi bir yazi, gözyaslarinin kurudugu aciyan gözlerine aldirmaksizin, kahkahalar atmaya baslarsin, ve en sonunda kocaman bir gülüs, peki aci bir gülüs ama ne farkeder...gözyaslarinin üstüne acida olsa bir gülüs nasil iyi geliyor bir bilsen...

Benimki de laf, sen biliyorsun zaten herseyi, o yüzden yildizlar uyutmadi seni, bildiklerinden baskalari faydalansin diye, uykundan caldilar...

Affet beni, yildizlardan yardim diledim ben, hepsi benim sucum, affet....
Ne olur hep burada kal, gözden kaybolma hatta hic kipildama olurmu, hicbir zaman ne olursa olsun....sana ihtiyacimiz var...seni seviyoruz...

denizmert
01-04-07, 00:27
44.bölümü izleyen arkadaşlarla aynı duyguları yaşadım bende, hisara ve eve vedaya gittiğinde içimden ah mavim son kez geliyorsun buralara bir daha göremeyeceksin ama haberin yok diye geçirdim .Birde bu akşam beni etkileyen sahnelerin başında Ümitin ağlaması geldi Mavi ile telefonda konuşurken öyle güzel rol yapıyordu ki o ağlarken dudağının titremesi mükemmeldi

denizmert
01-04-07, 00:30
ya bugün dmax bir dizi vardı adı aşk olsun esas oğlan Fikret Kuşkan ve dizideki adı Çınardı ama bana öyle garip geldi ki benim benliğimde çınar sadece Timuçin Esen onun dışında başka birine Çınar denmesi yani nasıl anlatsam olmamıştı

esss
01-04-07, 00:33

(........................)

:happy0064 Ne güzel yazmışsın, eline sağlık. Sahiden diyaloglarda çok iyisin. :happy0064

FEL!ADE
01-04-07, 00:37
muhtesem 44. bölümün en güzel sahnelerinden resimler yüklüyorum, haber vermek istedim.
daha önce eklememistim bunlari, malum daha öncede dedigim gibi o hafta kendime gelemedim ki resim ekleyeyim :)

blue&blue
01-04-07, 00:40
Maviözlemim...
Duygu yüklü kocaman bir bulutsun sen! Ha yağdı ha yağacak!

Gözyaşları içinde kocaman kahkahalar atmayı bu aşk öğretti bize! Sonuna kadar yaşamak var. Sonuna kadar ağlamak var kahkahalarla!
Çok uzaklarda olsa da burda atan yüreklerin sızısı benimkine eşdeğer. Nasıl bilemem hı?????

Teşekkür ederim sana! esss'e! gizem_89'a... :img-blush

Edit: Maviözlemcim 1.000 mesajın pek güzel yere gitti! :)

scale
01-04-07, 00:46

Ç: Neyse boşver. Çekimden sonra ne yapıyorsun!
M: Eve gidicem
Ç: Bırakayım
M: Yok
Ç: Neden
M: Evin önü tekin değil
Ç: Sokağın başında bırakayım
M: Benim evin civarı da tekin değil
Ç: Eve bırakmayayım
M: Ne yapacaksın kendi evine mi götüreceksin.
Ç: Yok… Hisar’a giderdik
M: Kötü anılarım var
Ç: Bahçeye giderdik
M: Süresi doldu
Ç: Ara cafe?
M: Delirdin mi? Benim evin civarından daha tehlikeli
Ç: Ya koca İstanbul’da mekan mı kalmadı…
M: Kalmadı… Her yer tespit ediliyor.
Ç: O zaman kaçalım.
M: Nereye?
Ç. Kinşin’e bizim arkadaş var dombili… Beni çağırıp duruyordu uzun zamandır.
M: Niye bilmiyor mu senin polis olduğunu gelemeyeceğini.
Ç: Biliyor da! Dombili işte!
M: Öyle olsa Aylinle giderdin. Para para para diye ağlarken çağırmadı mı arkadaşın seni.
Ç: Ay karıştırma şimdi oraları. Hem Aylin diye biri yok artık bu dizide
M: Neden
Ç: Başka dizide o!
M: Ya Ayşegül
Ç: O da bir görünüp bir kayboluyor. Yazık etti kendine…
M: Aksak da iflas etmiş dediler.
Ç: E kolay mı sizin aileye para yetiştiremedi adam.
M: :img-cray:
Arkadaşım sen var ya çok yaşa emi nerden aklına gelir bunlar.:img-wink: Nasıl bukadar akıcı yazabiliyorsun:img-hyste koptum burda Allah senin iyiliğini versin gece gece yok! sen senaryolara devam etmelisin bence:happy0064 çok güzel olmuş,sağol
hele 44.bölümü izleyip hüzün sarmışken çok iyi geldi :img-wink: sağol

bora.asli
01-04-07, 00:55
Aslında gülmem gerekir yazdıklarına..espriler ince ince bana göz kırpıyor ama ben gülemedim..hislerim tavan yapmış durumda şu anda..ağlıyorum:img-cray:

scale haber verdi yazdığını hemen oku dedi..açtım bir çırpıda okudum..
ama mavi ve çınarı değil seni alkışlıyorum ben..tıpkı eski günlerdeki gibi senaryolarınla daha doğrusu diyaloglarınla beni heyecanlandırdığın için..
mavi ve çınarla ilgili tek satıra hasretim..sevinçten gözyaşlarım sel durumda..
çok teşekkür ederim benim mavi karakterli dostum..

Ayrıca Mavicinarıma katılmak durumundayım 44. bölüm konusunda..
Benim için de 44 ayrı bir anlam ifade ediyor..sadece Mavinin değil benim de çözüldüğüm bir bölümdür..özellikle son sahneleri beni canevimden vurmuştur..HP de romantizmin doruğudur bence son sahneler..

-ben böyle kollarının arasında hapis kalabilir miyim?.............:img-cray:

ağlamaktan devamını getiremiyorum:sad53:

saso
01-04-07, 01:04
zeliha berksoy makinaya konukmuş arkadaşlar şimdi bir arkadaşım söyledi......

blue

replikler şahane....ama bende gülemedim....:icon_sorr

blue&blue
01-04-07, 01:29
Sevgili saso, bora.asli ve scale, beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim.
Gülseniz de gülmeseniz de kafa dağıtmaktı amacım. Ama yazarken ben bile dağıtamadım bu içi dolu kafayı... Okurken sizin de dağıtamadığınızı görmek şaşırtmadı beni...
Hem güleriz hem ağlarız...
Bu süreç böyle geçecek. Ama bu sayfalar dolmazsa, gülen-ağlayan yorumlar olmazsa......

Sen yanmazsan
Ben yanmazsam
Biz yanmazsak
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa... :happy0064

alamehmet
01-04-07, 01:41
Ne diyeyim gerçekten bilmiyorum.Canım o kadar sıkkındı ki hiçbirşey yapasım yoktu.Biraz kitap okudum artık birkaç bölüm seyredip yeterli dozu alıp yatayım dedim.Ama sonra dedim dur bir foruma bakayım.Aslında bu konuda çelişki yaşamadım değil.Malum hafta sonu ve forum pek hareketli değil.Burayı ıssız görmek beni kötü yapıyor.

Ama göründüğü üzre ben dayanamadım ve yine her zaman yaptığım gibi kendimi buraya attım.Ama ne iyi ettim.O nasıl repliklerdir.Sevgili blue&blue beni o kadar güldürdün ve mutlu ettin ki allahda seni güldürsün ve sonsuz mutluluklar versin.Gözlerimden yaş geldi okurken...İlaç gibi geldi...Sağol...

saso
01-04-07, 02:02
Sen yanmazsan
Ben yanmazsam
Biz yanmazsak
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa... :happy0064
:happy0064 :happy0064 kesinlikle haklısın :good:

repliklerinle ilgili şunuda belirtmek isterim okadar gerçekci mavi çınar diyalogları

ki okurke o vurgular ister istemez çıkıyor agzımdan..

alıntı replikleri kasdetmiyorum :img-wink:

blue&blue
01-04-07, 02:20
:happy0064 :happy0064 kesinlikle haklısın :good:

repliklerinle ilgili şunuda belirtmek isterim okadar gerçekci mavi çınar diyalogları

ki okurke o vurgular ister istemez çıkıyor agzımdan..

alıntı replikleri kasdetmiyorum :img-wink:

Anladım ben seni saso kardeş! :img-blush

Umarım yangınımız çabuk söner diyorum. Sayfalardan takip ettiğim kadarıyla Yarım Bıraktın yarası var sende de! Ben de aynı kaderdeyim. dinleyemiyorum hala! Bu yüzden anlaşıyoruz zaten! :img-yes:

Ayrıca alamehmet güzelim çok teşekkür ederim! :img-blush

xKubrax
01-04-07, 04:41
Alev'cigim sen beni bu ruh halimle guldurdunya, Allahta seni guldursun.. Ne diyim ne soylim bilmiyorum ama su anki halimi anlatama senin o muthis komedini okumadan once sinir kupuydum, acaip mutsuzdum ama ne zamanki o yaziyi okudum kahkahami duyucan.. Valla supersin canim sen bence komedi yazari ol, bu isi super yaparsin kanimca.. :D

Dusundukce hala guluyorum iyimi, ellerine saglik guzelim..:img-hyste :img-hyste :img-hyste

bno
01-04-07, 09:17
Ben HP forumunun ilk günlerini okumamıştım. onun için geri dönüp bir bakmak istedim ve orda şöyle bir mesaja rastladım ve bana çok ilginç geldi. paylaşmak istedim

bir film vardı jennifer lopez ve george clooney oynuyordu jennifer polis, george da hırsızdı adı neydi tam hatırlamıyorum ama AŞK VE PARA olabilir bu diziyi görünce hep o film geliyor aklıma onlarda aşık olmuşlardı birbirlerine, jennifer yakalayıp hapse atmıştı sevdigi adamı ama sonunda jennifer, george yi başka bir hapishaneye götürürken kaçmasına yardımcı oluyordu sanırım
izleyen varmıydı o filmi??

zeytine-35
01-04-07, 10:32
Ben HP forumunun ilk günlerini okumamıştım. onun için geri dönüp bir bakmak istedim ve orda şöyle bir mesaja rastladım ve bana çok ilginç geldi. paylaşmak istedim

bir film vardı jennifer lopez ve george clooney oynuyordu jennifer polis, george da hırsızdı adı neydi tam hatırlamıyorum ama AŞK VE PARA olabilir bu diziyi görünce hep o film geliyor aklıma onlarda aşık olmuşlardı birbirlerine, jennifer yakalayıp hapse atmıştı sevdigi adamı ama sonunda jennifer, george yi başka bir hapishaneye götürürken kaçmasına yardımcı oluyordu sanırım

bizim senaristlerimizin yolu bir şekilde karakola düşmüştü yanlış hatırlıyorsam düzeltin arkadaşlar kapkaç mağduriyeti sonucu böyle bir hikaye ortaya çıkıyordu.
ilginç olan kafe gibi kalabalık mekanlarda senaryo/taslak çalışmalarını yaptıkları söylemişlerdi. bu cafeler açık havada boğaz manzarasında püfür püfür esintili mekanlar olmalı ki bizimkilerde esinlenmişlerdir. yok olmaz asla kopya çekmezler
bizim senaristlerimizin varmış başlarına gelecek de haberleri yokmuş karşılarında bizim gibi ciddi izleyip irdeleyen grup çıkabileceğini tahmin etmemişlerdir etseler biraz olsun bizi takip edebilseler şu an keyifle bölüm didikliyor olurduk.

bno
01-04-07, 10:52

------------------------------------------------------------------------

kendi mesajıma yorumumu da eklemek istiyorum
alıntı yaptığım mesajı okudugumda ilk aklıma gelen dizinin sonu gercekten belliymiş oldu.

senaristler bu filmin varlığı hakkında bir bilgiye sahip oldukları halde dizinin bitimine 'orjinal hikaye: gaye boralıoğlu' yazılmasına izin veriyorlarsa yaptıkları hiç ama hiç etik değil.

alamehmet
01-04-07, 12:39
günaydın
pazar günü bu saatte ne işin var diyeceksiniz
yazmasam içimde kalacaktı.
akşamki programda Melih Kibar şarkıları diye anons edilince
inşallah Yonca Lodi-Aldım Başımı Gidiyorum çıkar dedim.

Özlem Tekin ve Ege düeti: ikiside hem yorum hem tarz olarak çok başarılı olmalarına rağmen düetlerini pek beğenemedim. (çok eleştirmen gördüm kendimi) kesin provada yapmışlardır (yapmasalar bile profesyoneller)
ama buna rağmen şarkının nakaratını yanlış söylediler.

anladım ki; TE ve ÖD'nin uyumları sadece oyunculukla kısıtlı değil, şarkı söylerken bile uyumlular(her ne kadar ÖD'nin kendi sesi olmasa da)

belkide biz onlara yakıştırdığımız şeyleri başkalarında görmeye dayanamıyoruz.

Kesinlikle katılıyorum.Ben fragmanda bu şarkıyı onların sesinden duyduktan sonra bir hışımla indirmeye koyuldum.İndirdikten sonra sadece bir kez dinledim.Söyleyen kişi tartışılmaz başarılı bir sanatçı.Ama ben bu şarkıyı onların eşsiz uyumuyla dinledim ya,onların o güzel sesleriyle duruşlarıyla halleriyle tavırlarıyla bağdaştırdım ya kim söylerse söylesin onların ki kadar zevk vermeyecek bana...

duar
01-04-07, 12:48
Sevgili blue&blue tek kelimeyle harikasın...

Sabah sabah beni, eskilere götürdün...Aynı zamanda da yeni ufukalara.... Bu nasıl oluyor bilmiyorum ama okuyunca hem hüzünlendim hem de umutlandım...

Ama senin bu yaratıcılığını ne yapsak bilmiyorum... Burayla sınırlı kalmamalısın....

Ben hala inkar psikolojisindeyim. Dizinin bittiğini kabullenmiyorum...

Eski bölümleri izleyemiyorum. Yeni yeni klip izlemeye başladım.

44. bölüm gerçekten olağanüstüydü. Mavi'nin, Çınar'ın kapısına geldiği andan itibaren diziye veda edişi ve ağlamaları çok gerçekçiydi... İzlerken o kadar çok ağlamıştım ki...

ne zaman tekrar izleyebileceğim bakalım...

Not: Kitap sayfası bu gün açılacak...

blue&blue
01-04-07, 13:05
Sevgili blue&blue tek kelimeyle harikasın...

Sabah sabah beni, eskilere götürdün...Aynı zamanda da yeni ufukalara.... Bu nasıl oluyor bilmiyorum ama okuyunca hem hüzünlendim hem de umutlandım...

Ama senin bu yaratıcılığını ne yapsak bilmiyorum... Burayla sınırlı kalmamalısın....

Ben hala inkar psikolojisindeyim. Dizinin bittiğini kabullenmiyorum...

Eski bölümleri izleyemiyorum. Yeni yeni klip izlemeye başladım.

44. bölüm gerçekten olağanüstüydü. Mavi'nin, Çınar'ın kapısına geldiği andan itibaren diziye veda edişi ve ağlamaları çok gerçekçiydi... İzlerken o kadar çok ağlamıştım ki...
ne zaman tekrar izleyebileceğim bakalım...

Not: Kitap sayfası bu gün açılacak...

Teşekkür ederim duarcım! Bir anlık kafa dağıtma operasyonuydu ama herkeste aynı etkiyi yarattı. 44 sonrası toparlanma olsun istedim ama 44'ün hüznü kolay baş edilecek gibi değil. Ben de hala izleyemeyenlerdenim.
Ama geçecek inanıyorum.
Ben de fırsat buldukça yazıp sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Eylemlerim devam edecek... :)
Kendimi çok militan gördüm canım... :icon_whis
Ama bu yolda her türlü eyleme varım... (Kar maskem de var artık) :)

Kütüphanemizin açılmasına da sevindim ayrıca. Umarım orası bir soluk alanı olur bize... Katkıların için çok teşekkürler...

Not: Sevgili xkubrax çok teşekkür ederim sana da!

eftelya61
01-04-07, 13:41
HP kardeşliği, ruhu bu olsa gerek.. Bu aralar özel nedenlerimden dolayı internetten uzağım (uzağım dediysem eskisi gibi günün 2/3 ü nette değilim yine arada girebiliyorum:) .. Dün akşamda foruma giremediğim gecelerden biriydi ve canlarımdan kimseylede görüşmemiştim.. Dolayısıyla burada yazılan hiçbirşeyden haberim yoktu az öncesine kadar.. Sırayla yazılanları okurken blue&blue'mun Mavi Çınar diyaloglarına rastladım ve tek nefeste okudum (bu konudaki başarısını çok iyi bildiğimden dün gece kaçırdım diye çok hayıflandım) sonuna doğru yaklaşırken bora.asli ve kendi nickimi gördüm.. Ç: Evet bildin vallahi bora.asli seni ayakta alkışlıycak…
M: Ya eftelya?
Ç: O duygulanmış ağlıyordur? yazıyordu ve gerçekten de dün gece o saatlerde ben ağlıyordum.. Sessiz sessiz.. 44. bölümemi ağlıyordum, şuanda yaşadıklarımamı, Mavi Çınar'a mı bilmiyorum ama ağlıyordum işte yanımdakilerden göz yaşlarımı saklaya saklaya.. Blue'ma canımada malummu olmuştu o anım bilmiyorum.. Ya da bu bizim, hepimizin BİR olmamıza en güzel örneklerden birimiydi?

Edit : Ben çok ağlarım, çokta gülerim.. Bu sayfalarda genelde ağladığım gündemdedir ama ben aslında çok gariptir ağlarken gülebiliyorum bile:)..

kardelen2086
01-04-07, 13:50
dün akşam ki 44.bölümde; mavi nin eve vedası gibi aslında çınar ın evine de veda etmişiz arkadaşlar,az önce oturup 45.bölümü izledim;ve fark ettim ki çınar evinin önünde son kez aksak la konuşmuş;yani o sahneden sonra evine bir daha girmemiş;offf oofffff bu sahneler saymakla bitmiyor;ne zaman kurtulacağız şu hırsız polis hastalığından çok merak ediyorum(aslında kurtulmak isteyen kim o nu da merak ediyorum ya neyse):icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

selma23
01-04-07, 14:04
MAVİ
Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir.Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir.Sınırsızlığa ve uzak bakışlılığı simgeler.Huzuru temsil eder ve sakinleştirir.Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır.Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar.Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır.
ÇINAR
bir zamanlar çınar tohumlarından minik çınar bebekleri çimlendirebilmiş ama büyütememiştim. sanırım zaman ayıramadım ve kuruyup öldüler.
yüzlerce yıl yaşayabilen ve devasa büyüklüğe gelebilen çınarların böylesine minik tohumlar ve bebeklerden yaşama başladığını görmek heyecan verici.bu arada Çınar kelimesinin tüm türki lisanlarda çınar olarak geçtiğini ve hatta Rusça'sının bile çinara olduğunu biliyor musunuz?
(bu yazı ağaçlarla ilgili bi siteden alıntıdır.çınar ağacının anlatan bi yazı koymayı düşündüm ama bu daha etkileyici geldi.bu arada bunu neden yazdığımı hala bilmiyorum)

satranc
01-04-07, 15:10
eftelya 61 ve diğerleri, hepimiz dün akşam aynı duyguları paylaşıyorduk.Benim göz yaşlarım hiç durmadı. Ahhhhhh şu aşk bir de gerçeğe dönüşse... sevgili blue&blue senaryon çok güzel ellerine ve beynine sağlık. nediyeyim başka.:happy0064

alamehmet
01-04-07, 15:17
44. bölüm benim için hp'nin en özel bölümlerinden biriydi.Hatta en özel bölümydü desem de yerinde olur.Şuan kim olduğunu hatırlayamadım ama bir forumdaşım hp'nin finaliydi bir bakıma demişti sanırım dün.

İzlerken az ağlamamıştım.Ve dün seyrettiğimde yine yeniden tutamadım gözyaşlarımı.Güldüğüm anlarda olmadı değil.İşte benim dünkü ruh halim karmakarışıktı.Sevindim:cheer: ,çıldırdım kime saldıracağımı acısını kimden çıkaracağımı bilemedim:dito ,ve ağladım :img-cray:

Mavi,kaçarken ısrarla elindeki poşeti bırakmadı.Ben kızım bırak şunu diye söylenirken o da farketti ve atıverdi elinden o ısrarla taşıdığı poşeti.Ama o ne güzel poşet atıştır:img-wink: Çok tatlı geldi gözüme derkenn da da da dan...Mavi yine Aksağı arıyor,yine Aksaktan yardım istiyor...Ve ben burda çıldırıyorum.Seni kaçıran,senin kendi deyiminle hayatında başına gelen en güzel şeyi,tek güzel şeyi mahveden bu adamdan nasıl yardım beklersin sen Mavi diye çıldıryorum tekrardan.İkinci kez hatta ne ikincisi bilmem kaçıncı kez seyretmeme rağmen yine de aynı kızgınlığı içimde duyuyorum...

Sonra Mavi başlıyor Aksağa anlatmaya.Aksak başlıyor dedumlara.Ama Mavi Çınarı savunuyor ve azcık gönlümü alıyor gibi oluyor.Hayat insana bazen istemediği şeyleri yaptırabiliyor bunu biliyorumBu bana ilaç gibi geldi.Aksağa pek iyi gelmedi ama canıma minnet.

Leylayı sanırım ilk Mavinin hayatını kurtardığında sevmeye başlamıştım.İkinci de bu bölümde oldu.Seloyu sakinleştimeye çalışırken ki sözleri çok güzeldi.Daha sonra Selonun Leylanın ilgisini kendine algılaması sonra bunun Bünyamin olduğunu öğrendiğindeki yüzünün hali içimdeki bütün mevcut yağları eritti.

Çınar ve Ümit konuşması çok çok güzeldi.Tek ortak noktalarının Mavisiz yaşayamamak olduğu...Nerminin Mertin ateşini düşürmek için çabalaması Ali rızanın ona söylediklerinden sonra kalkıp gidecek diye beklerken söylediği şimdi o ateş ya düşecek ya düşecek cümlesi tüylerimin diken diken olmasını sağladığı kısımlardan biriydi ki ikincisine az sonra geleceğim.

Mavinin Çınarı aradığı ve konuşmadığı kısım bana eskileri hatırlattı birden 15.bölümdü kanımca.Mavi nefesini duyuyorum sahnesi benim en çok hoşuma giden sahnelerden biriydi.Ama Çınar burda yine büyük konuştu.Hergün başka renk çiçek getircem sana(yalan yalan yalan)Bir rengini bile göremedik.

Mavi.evet sonunda Mavinin teslimiyeti.Şükür dedirten kısım.Belki benim için hala bir umut vardır deyip gitmesi.Çınarın kapısına gidip ellerini uzatıp sana geldim teslim oluyorum demesi.Çınarın onu içeri alıp seni bugün götürmeyeceğim bir kere de beraber hırsızlık yapalım hayattan bir gece çalalım demesinden sonra ben neler bekledim neler(anladınız siz onu)ama ne mümkün.Heyecanla yüzüklerin parmaklarına tekrar takılmasını beklediğim an en ruhsuz en duygusuz en antiromantik şekilde gerçekleşti ya ben yerlere atıp kendimi paraladım...

Hisardaki konuşmalar,sarılmalar,tek kelimeyle harikaydı.Tek tek anlatmaya kalksam ne satırlar yeter ne kelimeler.Ama benim kopma anlarımın başlangıcıdır bu kısımlar.Burdan aklımda en çok kalan beni en çok etkileyen cümle mutluluk uğursuzluk getirmez dimi her zamancümlesi olmuştur.Buralarda ben muslukları açtım.Daha sonra eve uğramaları geldi arkasından.O Kirazın hala diye çığlıkları benim gözyaşlarıma karıştı.N e kadar iyi oynamış minnacık Kirazımız.

Evet farkındayım çok uzattım ama içimi dökecek başka bir yol bulamadım.Mavinin sorguda ısrarla istesem kaçabilrdim ama kaçmadım dediği andaki hali tavrı,Çınarın ona bakışı tekrar tekrar seyretmeye değerdi.Aksağın yıkılıp ben onu bir ömür yaşatmak istiyorum o beni bir saniyede öldürüyor ile başalyıp Mavinin ona kötülükten başka çare bırakmadığını söylediği sahneleri o zamanlar yüreğim ağzımdan ve çeşitli paranoyaklıklarla izlemiştik hepimiz.Ama bu sefer rahattım.Sanırım sonunu bilerek seyretmek bu sefer işime yaradı:img-wink:

Son sahneler,beni benden aldı bir yerlere götürdü ve ben hala gittiğim yerden dönemedim.Ne zaman dönerim bilmiyorum.Ben böyle senin kollarında hapis kalabilrmiyim??Kalabilirsin istediğin kadar??Oy oy ben nerelerde hapis kalsam acaba...Bu 44 bana iyi gelmedi...Ben kendimi bir dışarlara atayımbye

eftelya61
01-04-07, 15:57
44. bölümün duygusalığına limon sıkmak istemem ama aklıma her gelişinde kahkalarla güldüğüm bir an var 44. bölümde.. Belkide daha önce yazmışımdır hatırlamıyorum ama çok kez msn konuşmalarında arkadaşlara söylemiştim onu hatırlıyorum..

Eğer birgün bir tekneyi limana en güzel paralel park şeklinde kim yanaştırır diye sorarlarsa cevabım kesinlike AKSAK olacaktır.. Yaa adamda ne marifet var tekne kullanmayı becerdiği yetmiyormuş gibi mükemmel şekilde kıyıya paralel şekilde park ediyor (bunun başka bir adı varmı bilmiyorum ben paralel park diyorum).. Hayır kendi adıma küçücük arabaları bile paralel şekilde park edecem derken onlarca kez manevra yapmam gerekiyor (ne beceriksizim) adam koca tekneyi ne güzel park etti yaa:img-hyste Ayy bak aklıma geldi yine :img-hyste :img-hyste

scale
01-04-07, 17:25
Arkadaşlar CNNTürk de şimdi Yelda R. çıkacakmış Hayatım Sinema programında
İlgilenenlere duyurulur

gülündikeni
01-04-07, 17:32
Sevgili blue&blue yine döktürmüssün,onlar ne güzel dialoglar öyle.Yalniz rica etsem bu yazini replikler basligina da ekler misin?Tekrar okumak istedigimizde kolay bulabilelim.

dilekce
01-04-07, 17:36
İçim yanıyor çoğu kez. Yüreğim duruyor gibi oluyor.. Kollarım yanıma düşmüş gibi hissediyorum...Çaresiz, adımsız . Varamadığım yollarıımdan geri dönüşlerimdeymişim gibi geliyor bu yalnızlık, karşı bulutlara dikilen gözlerimdeki hissiz bakışlarım oluyor bazen , koyu gecelerde sabahlara hasret, ayazlarda sıcak arar bedenim.. Ellerimde dokunuş arıyorum, kanatlarına takılacagım bir güvercin özlüyorum.
Koyu karanlık bir sayfaymış gibi geliyor bazen bu sayfa... baktıkça kahroluyorum.. Gelemiyorum, tek kelime yazamıyorum..Eski anıları hatırlatıyor bana herşey , tek kare resme bakamayıp, tek kelime repliği bile hafızama getirmemek için uğraşıyorum.. Sizleri görüyorum burda, yalnız bırakmayışlarınıza imreniyorum, yüreğinize sahip bir çok beden dolaşıyor burda.
Peki benim bedenim nerde? ya yüreğim.
Elim kolum bağlanıyor düşündükçe, tek sahneyle enkaza dönen bedenimi dengeye getiremiyorum vah beni vah...
Vah mertim, vah kirazım, arızam, fulya ablam, hayri amcam,gülayım,aksagım,mavim, çınarım.
Yapamıyorum onlarsız.. olamıyorum. olamıyorum dedum.
dedum dedum dedumm.:icon_sorr

dokuz
01-04-07, 18:11
merhaba arkadaşlar ,

ben sizlerden bir şey istiycem...

bana ( daha doğrusu damlayla bana :icon_whis ) çınar ve mavi nin arabada " aldım başımı gidiyorum " şarkısını söyledikleri sahne lazım :img-yes: ama euro d kaydı lazım.. çünkü kanal d deki şekli ben de mevcut zaten... euro d den istememin sebebiyse şu...

biliyorsunuz biz dml yala beraber hp için son bir klip yapıyoruz haftalardır... ( :blush: ortak zaman ayarlayamadığımızdan uzun sürdü klip ama azimliyiz bu hafta biticek :img-hyste ) işte o klip için bu sahne gerekli ama bizdeki kayıtlarda sahnenin olduğu yerde görüntünün üstünde reklam var ve bu şekliyle kullanmak stemiyoruz...

uzun lafın kısası , elinde bu sahnenin euro d den çekilmiş hali olan varsa ve bana veya dml ya özel mesaj gönderirse çok sevinicez...

şimdiden teşekkürler arkadaşlar...bye

scale
01-04-07, 18:13
Bugün pazar keyfi yaparken, Hürriyet gazetesinin ege ekinde bir haber gördüm bir an dondum kaldım.Başlık Maviliklere doğru uçtu.Bu bir ölüm haberi imiş (Allah kimseye vermesin)ama paylaşmak istediğim şey.Bu haberdeki isimler.
Ünlü ressam rahmetli Vedat Mavitan ın eşi Nesrin Mavitan ,evrensel kültürü inançla savunan ve eyleme geçiren bir kadın önderiydi.82 yaşında kaybettiğimiz Mavitan'ın İzmir'e büyük katkıları vardı.Haber 4.sayfada devam ediyor.Diyor ki eşine çok aşık olan nesrin hanım için.
''Vedat Mavitan'ın yanına kanatlandı gitti.Her ikisini, tan ağarırken kızıldan maviye dönüşen bir ufukta,el ele düşleyebiliriz artık''Yaşar Aksoy bu yazısında
beni nerelere götürdüğünü bilemez tabii.Ama bu haberle ben çok başka yerlere gittim.Olamaz bu kadar dedim hani ÇInar pastanesi .... konuşuyorduk ya!
İnanın böyle birşeyle karşılaşacağımı hiç aklıma getirmezdim.Her duyduğumu,gördüğümü yormamam lazım biliyorum ama ,bu şekilde karşıma çıkınca!!! ben durumda ne yapacağımı şaşırdım.!
Nesrin Mavitan a Tanrı dan rahmet dilerim.
Bu haberi sizlerle paylaşmak istedim.

blue&blue
01-04-07, 19:28
Sevgili gülündikeni teşekkür ediyorum. (Replikler bölümüne eklememin sakıncası olmazsa eklerim tabii)

Veeeee doğum gününü kutluyorum... :klme Yeni yaşın kahkahalarla geçsin!

Ve sevgili satranç, teşekkürler

Veee dokuz ve dmlcim o bomba klibi sabırsızlıkla bekliyorum. Eminim çok güzel olacaktır.

Bu arada kütüphanemiz açıldı mı açıldıysa hangi bölümde bi bilgi verin dostlar!

Ayrıca Nisan biriniz kutlu olsun! :) Sevgili Mavicınarı dün gece yedik. Şimdi dilekçeyi yiyoruz. (MSN'de)
Ama akşam da Scale , beni Zeytineyi ve bora.asliyi yedi.

Hem de nasıl... düştük düştük kalktık. :) Kendisine burdan sevgilerimizi gönderiyorum... Ama intikam naralarımızı da savaş baltalarımızı sakladığımız yerden çıkardığımızda atacağız. Yakındır cenk zamanı! :img-hyste

Haydi kazasız belasız iyi bir nisanlar! :img-help:

_heraa_
01-04-07, 19:33
"ben bu dünyadan
dosttan düşmandan,
aldım başımı gidiyorum...

günahlarımla sevaplarımla..
aldım başımı gidiyorum"

dediler ve gittiler....:icon_sorr :icon_sorr

onları düşünmek eskileri hatırlamak bile acı veriyorken,böyle hiçbirşey yokmuş da,televizyon seyrediyormuş gibi yapamıyorum...:icon_sorr

onlara ait bir resim gördüğümde,ya da imkansız aşkın namelerini biryerlerde duyduğumda içimde bir sızı bir boşluk hissediyorum...

ne kadar bu deliliği unutup hep normal hayatıma dönmek istesemde...sanırm bu çooook uzun zaman alıcak..

yok o kadar da değil ,ne olacak diyorsanız bende bir tuhaflık varsa ne olur söyleyin...:img-in_lo :sad53: :img-polic

not:uzun zamandır hp sizlikten sinirleri yıpranmış izleyici....

blue&blue
01-04-07, 19:42
"ben bu dünyadan
dosttan düşmandan,
aldım başımı gidiyorum...

günahlarımla sevaplarımla..
aldım başımı gidiyorum"

dediler ve gittiler....:icon_sorr :icon_sorr

onları düşünmek eskileri hatırlamak bile acı veriyorken,böyle hiçbirşey yokmuş da,televizyon seyrediyormuş gibi yapamıyorum...:icon_sorr

onlara ait bir resim gördüğümde,ya da imkansız aşkın namelerini biryerlerde duyduğumda içimde bir sızı bir boşluk hissediyorum...

ne kadar bu deliliği unutup hep normal hayatıma dönmek istesemde...sanırm bu çooook uzun zaman alıcak..

yok o kadar da değil ,ne olacak diyorsanız bende bir tuhaflık varsa ne olur söyleyin...:img-in_lo :sad53: :img-polic

not:uzun zamandır hp sizlikten sinirleri yıpranmış izleyici....

İnanamıyorum heracım nerelerdesin sen?

Yokluğun hissedildi bu sayfalarda. Uzun zamandır ne çalışma ne bir yorum. Olmuyor ama böyle... Acılarımız paylaşıldıkça azalıyor... Ne olur daha çok katıl bize... :img-blush

Sevgilerimle....

scale
01-04-07, 19:46
bu arada bir magazin programında gördüm. TE giymiş yeşil kapşonlusunu Taksim'de tek başına gece geziyordu ve hiçbir soruya cevap vermedi.

dilekçe nerelerdesin
Ne gezinmesi arkadaşım akşam onun nerde olduğunu Sevgili Dilekçe,Blue,Bora-aslı,Zeytine-35 biliyolar :img-hyste sen yanlış görmüş olmayasın:img-hyste

Deep-Purple
Az önce farkettim, Coca-Cola'nın yeni reklam serisinde
'... imkansız aşkların olmadığı bir dünya!..' lafı geçiyor.
İmkansız aşk, HP ile bütünleşmiş bir kavram ya bizim için, çok hoşuma gitti ve buraya yazmadan edemedim.
:good:

_heraa_
İnanamıyorum heracım nerelerdesin sen?

Yokluğun hissedildi bu sayfalarda. Uzun zamandır ne çalışma ne bir yorum. Olmuyor ama böyle... Acılarımız paylaşıldıkça azalıyor... Ne olur daha çok katıl bize... :img-blush

Sevgilerimle....

canım, çok sağol ya uzun zamandır yazamadığım için üzgünüm,hep iş yoğunluğum ve kendi problemlerim yüzünden...inan aklım hep sizlerde burda kaçırdığım herşey için üzülüyorum...bundan sonra daha fazla yazmaya çalışıcam...

herkeze sevgiler.....bye :img-polic

bora.asli
01-04-07, 19:49
Ayrıca Nisan biriniz kutlu olsun! :) Sevgili Mavicınarı dün gece yedik. Şimdi dilekçeyi yiyoruz. (MSN'de)
Ama akşam da Scale , beni Zeytineyi ve bora.asliyi yedi.

Hem de nasıl... düştük düştük kalktık. :) Kendisine burdan sevgilerimizi gönderiyorum... Ama intikam naralarımızı da savaş baltalarımızı sakladığımız yerden çıkardığımızda atacağız. Yakındır cenk zamanı! :img-hyste

Haydi kazasız belasız iyi bir nisanlar!

Valla dün gece hayatımın nisan bir şakasına alet oldum:img-hyste :img-hyste

bakmayın böyle güldüğüme hayatımda yaşayabileceğim en derin üzüntülerden birinin haberini almıştık sözde (ahh scale ahh ben de seni yicem az kaldı..gardını al bence)nasıl üzüldüm nasıl yıkıldım anlatamam..ben ne edeyim nerelere gideyim diye dövünmeye başladım:img-cray:

elbette ki konu HP ile ilgiliydi..yaşadığım şok, öfke, kızgınlık, kırgınlık ve sonunda şaka olduğunu öğrendiğimde hissettiğim huzur, okyanus sesi, kuşlar,çiçekler börtü böcek ve orman kokusu vee tabi ki scaleyi yaptığı şakadan dolayı yolma isteği herşeyi bir dalga halinde yaşadım

ama hata bende ki aynalı sazan gibi atladım:img-hyste
dedim ya bluem, sazanlıkta derecelerim, madalyalarım vardır..saflığıma doymayım:img-hyste

bluem ben baltaları çıkardım cenke hazırım:)

neyse..ben de kazasız belasız, hayırlı, kalp sektesiz nisan birler diliyorum bye

blue&blue
01-04-07, 19:57
Ne gezinmesi arkadaşım akşam onun nerde olduğunu Sevgili Dilekçe,Blue,Bora-aslı,Zeytine-35 biliyolar :img-hyste sen yanlış görmüş olmayasın:img-hyste

Bak bak bak! Hala şaka kıvamı devam ediyor demek. Demek yerlerde sürünerekten gülüyorsun halimize... :img-pilot

Ben savaş baltası yerine roketatar scud vb. oyuncaklarımı çıkarayım sakladığım yerden. :) Aslı duyuyor ve hatta okuyor musun? :img-help:

Ama iyi yedin bizi... Yılın şakacısı seçiyorum seni! Sayende eşeğimi kaybetmiş sonra da bulmuş kadar sevindim. :img-hyste
Ah Nasrettin hocam seni nasıl andık akşam görmelisin! bye

alamehmet
01-04-07, 19:58
Kötüyüm,dipteyim sondayım ve hatta depresyondayım...Sabahtan beri eski bölümlerle haşır neşirim.Bütün bölümleri tek tek cdlere atıp taa samsunlara yollıcam...Bunun için hepsine biraz kontrol babında göz attım.Sonuç :icon_cry: :icon_sad: :icon_mad: :img-cray: :img-fie:

Tüm bunların üstüne başlayacak olan vizelerim süresince buralardan nasıl uzak kalacağımın tasası da çökmeye başlayınca varın siz düşünün halimi.

scale
01-04-07, 20:01
bluem ben baltaları çıkardım cenke hazırım:)

neyse..ben de kazasız belasız, hayırlı, kalp sektesiz nisan birler diliyorum bye
Bekliyorum gece 12 ye kadar vakti var.Hareket gelir belki foruma:happy0064 Ama Dilekçe küstüme ne:img-wink:

scale
01-04-07, 20:11
Ama iyi yedin bizi... Yılın şakacısı seçiyorum seni! Sayende eşeğimi kaybetmiş sonra da bulmuş kadar sevindim. :img-hyste
Ah Nasrettin hocam seni nasıl andık akşam görmelisin! bye
Ah arkadaşım sağol yılın şakacısı seçilmekte varmış kaderde :happy0064 Bugüne kadar ayın elemanı bile seçilemeyen ben neymişim:img-hyste Aramıza suyun öte yakası girdi artık.Bundan sonra siz ege nin öbür kolunda ben burda :icon_whis Sizin tarafa geçmem artık.Bi sorun var ama Zeytine sınırda:icon_whis

xKubrax
01-04-07, 20:31
Bayiliyorum su 1 Nisanlara, muthis oluyor ya..
5 kisiyi sakaladim burdan onlar kendini bilir.. Bazilarina HP hakkinda yapiyorum yiyiyorlar ama bi kisi yemedi.. :D..
Diger ikisinide HP hakkinda diil ama bayagi agir oldular be.. :D..

Ve ben hic saka yemedim ilk defa (duvara vurim :D)..

alamehmet
01-04-07, 20:35
Bayiliyorum su 1 Nisanlara, muthis oluyor ya..
5 kisiyi sakaladim burdan onlar kendini bilir.. Bazilarina HP hakkinda yapiyorum yiyiyorlar ama bi kisi yemedi.. :D..
Diger ikisinide HP hakkinda diil ama bayagi agir oldular be.. :D..

Ve ben hic saka yemedim ilk defa (duvara vurim :D)..

Kübracım ben senin aksine nefret ederim 1 nisandan.Ne şaka yaparım ne de yapılmasını isterim.Allahtan yapan da olmadı.Sebebine gelince 4 sene önce o kadar kötü bir 1 nisan şakasına maruz kaldım ki...Az kalsın korkudan kalp krizi geçircektim.O gün bugündür asla ama asla yapmam...

alamehmet
01-04-07, 20:43
:img-hyste İnanmıyorum..Kübracım daha burda yazanı okumamıştın kanımca...Msn taraflarında bana şaka yapmaya yeltendi kendisi:img-hyste Ama yemedim yememmm kübram yememm...Gardımı almıştım ben bugün daha baştan.

Ama kabul edeyim güzel bir girişimdi tebrikler:good:

xKubrax
01-04-07, 20:43
Kübracım ben senin aksine nefret ederim 1 nisandan.Ne şaka yaparım ne de yapılmasını isterim.Allahtan yapan da olmadı.Sebebine gelince 4 sene önce o kadar kötü bir 1 nisan şakasına maruz kaldım ki...Az kalsın korkudan kalp krizi geçircektim.O gün bugündür asla ama asla yapmam...

:img-hyste Keske yazmasaydim ya ortadan, yeme ihtimalinide goturdum.. Sana hic saka yapilmamis bugun ilk yapan ben olmussum, ama yememissin manyak gibi girdimde ortadan yaziyorum hay aklima :D..

xKubrax
01-04-07, 20:46
:img-hyste İnanmıyorum..Kübracım daha burda yazanı okumamıştın kanımca...Msn taraflarında bana şaka yapmaya yeltendi kendisi:img-hyste Ama yemedim yememmm kübram yememm...Gardımı almıştım ben bugün daha baştan.

Ama kabul edeyim güzel bir girişimdi tebrikler:good:

Eh guzelim okumamistim tabi okusaydim, niye senin girmeni bekleyip saka yapim manyakmiyim ben :D..
Evet bende seni tebrik ediyorum yemedin ilk basta ne alaka filan dedin ama ben ye ye dedim sen israrla yemem yemem yemem dedin ve sonunda yedirtemeyip yerime oturan ben oldum..

Tebrigin icin tesekkur ediyor ve bende seni tebrik ediyorum 6 kisinin icinden yemiyen 2 kisisin.. Seneye artikin .. :D

deren1970
01-04-07, 21:36
Merhaba arkadaşlar
Foruma ancak gireb:img-hyste ildim. Hava bugün çok güzeldi İstanbul'da ve kilolarda almış başını gittiğinden yürüyüşlerim başladı, inşallah işe yarar:img-hyste
Öncelikle blue&blue o kadar güzeldi ki yazdıkların okumam bittiğinde bile yüzümdeki tebessüm devam ediyor.
Sevgili bno nun yazdığı konuya gelince sevgili arkadaşım gayegiller yapmışlardı böyle bir şey. Çünkü Bir İstanbul Masalı da başrollerinde Harison Ford ile yayan oyuncunun adını şuan hatırlayamayacağım bir filmden %90 nı alınmış bir diziydi. Filmi ilk seyrettiğimde şok olmuştum vay be demiştim bu filmin aynısını almışlar.
Birde özgün senaryo demiyorlar mı:icon_whis
HP zede halimi yine yazayımda güler misiniz ağlarmısınız bilmiyorum. HP nin bazı bölümleri kuruçeşme parkında çekilmişti.Mavinin babasının ortaya çıkması bölünleri. Ben her akşam yürüyüş yapıyorum ya:img-wink: parka gelince bir duruyorum şu bankta mı oturmuşlardı yoksa bunda mı diye

bora.asli
01-04-07, 23:24
Ahh ahhhh..forumun haline bakın..içler acısı..

Eski günleri hatırlıyorum da..bir de şimdiki hale bakın..
ıs pıs:icon_sorr
saat başı ancak bir kişi yazıyor..

olsun..ben kendim çalıp kendim oynarım:)

dün gece sohbetin ortasında bluem öylesine bir cümle kurdu ve sonunda giymezz..giydirmem..onu paçavralara sararım.. şeklinde cümleyi tamamladı..

ben de hay aklınla bin yaşa deyip açtım 30 u izledim..hem de sonuna kadar..kaçırma sahnesi dahil..:)

ne güzelmiş be..telefonda gelinlik üzerine konuşmaları, çınarın masumlara gidip gelinliği çemkirerek aksağın suratına çarpması, sonra o cafedeki konuşmalar..
mavinin çınara "benim rüyam gelinlik giymek değil ki, senin gözlerini öyle görebilmek" demesi,çınarın maviye "seni çok seviyorum..çok" demesi (allahım bana bişeyler oluyo):img-help:

sonra, aksağın mahide hanıma semizotunu çok güzel yapıyorsun..çok semiz bişey oluyo demesi:img-hyste
kiralık ev..daha sayayım mı..

valla inanır mısınız, o kaçırma sahnesi bile gözüme güzel göründü..keşke yine olsa, yine kaçırsa aksak maviyi, biz yine kendimizi paralasak, aksak bedduaları sıralasak.........

ahhh ahhhh:icon_sorr
ben ölmüşüm kaldıranım yok..

She7a
01-04-07, 23:32
gunlerdir hep suraları okuyorum ama,elim bir turlu gitmiyor yazmaya.
hala bitmesini kaldıramıyorum sanırım ara ara bazı bolumleri izliyorum
hatta gecen gun bolumlerden birinde yaslar suzuldu gozlerimden
böüüaaaa bu dizi beni bile duygusal yaptı. :icon_conf

alamehmet
01-04-07, 23:46
Buraları böyle görmek cidden insanın içini çok acıtıyor.Önceden ne güzel cıvıl cıvıl olurdu.

Senearistlere,kanala,oyunculara,bölüme,mantık hatalarına,yeterli gelmeyen repliklere,benim hala yoğun çabalar harcamama rağmen görmeyi başaramadığım mikrofona,isabet sorununa,bölük pörçük anlamamamız için hazırlanmış fragmana,yine hiçbirşey anlamamamız için özenle yazılmış özete,salı günü gelen resimlere,dizi bitecek bitmeyecek konularına ve hatırlayamadığım birçok şeye çemkiriyor olurduk.Ama ne olursa olsun konuşacak birşeylerimiz hep olurdu.

Artık bitti mi tüm konuşulacaklar.Yapabilecek,söyleyebilecek birşey kalmadımı.Perşembeleri bir şekilde dolduruyoruz buraları yeniden izlemeye başlayanlarla ama geri kalan günlerde arşivin sessizliği çöküyor benim efsanemin sayfalarına.Biraz fikirlerimizi yoklayalım arkadaşlar belki biryerlerden birşeyler çıkar ve sessizliğe gömülmek zorunda kalmayız bir umut işte...Ne demiştik umut fakirin ekmeği...

She7a
01-04-07, 23:56
aslında su kitap ve dvd cıksa en azından daha cok yazı olur kanımca.
dizi de bitince insan bir yerde tıkanıyor netice de persembe izleyenler
arasında bende varım ama,dedigim gibi persembe harici bir yerde tıkanıyor
burası.ya da pek ugramıyorlar mı zira Timucin ve Ozlem'in baslıkları
gayet iyi isliyor ilerliyor.

saso
02-04-07, 00:15
Buraları böyle görmek cidden insanın içini çok acıtıyor.Önceden ne güzel cıvıl cıvıl olurdu.

Senearistlere,kanala,oyunculara,bölüme,mantık hatalarına,yeterli gelmeyen repliklere,benim hala yoğun çabalar harcamama rağmen görmeyi başaramadığım mikrofona,...

:img-hyste

ben 34 deki mikrofonu tekrardan göremedim...:img-help:

ama 42 ye dikkat et alamehmet...:img-wink:
sahilde mavi çınara diyorki burada oldugumu nerden bildin
çınarda burada olmamız bir tesadüf degil..fulya abladan ben rica ettim diyor.
ve yakın çekimden uzak çekime geçiyor.
mavi çınar ve ortalarında deniz..:img-pilot
ve ekranın yukarısında tam orta yerde bir siyah görüntü ekrana girip çıkıyor...
orası bir sokak olsa çatıdan biri bakıyor derdim ama...:img-hyste :img-hyste

tekrar izle alamehmet..açık adres verdim ama :icon_whis

sayfanın boş kalması konusunda da birşeyler söylemek isterim...:icon_sorr
ben kendi adıma zaman buldukça mesajları okuyorum ama ikili üçlü muhabbetlerede girmek uygun olmayacagı için pek yazmıyorum ama hp hakkında bir yorum varsa ve yeni söyleyecek sözlerim varsa mutlaka yazmaya çalışıyorum..

ve arşivde olmak gerçekten etkiliyor hp cileri...bitişini kabullenemedik...ki arşivi kabullenebilelim..

söylenen sözleri tekrarlamak da istemiyoruz galiba...

ve siteye her girdigimde bu sayfada bende dahil olmak üzere en az 5 kişi görebiliyorum ..

yada nazara geldi hp forumu...:icon_sorr

nur33
02-04-07, 00:17
...........Ne şaka yaparım ne de yapılmasını isterim.Allahtan yapan da olmadı........

Bende canım; bende oldum olası hiç hiç sevmedim 1 Nisan şakalarını ve şimdiye kadar hiç kimseye de yapmadımda... :img-fie:

Ama bugün duyduğum bir "ayrılık" haberinin önce -kötü bir- "1 Nisan şakası" olduğunu düşündüysemde, konuşma sırasında; yaklaşık 2 aydır bu sürüncemenin sürdüğü gerçeğini ve bu haberin doğru olduğunu kabullenmek zorunda olduğumu farkettim. :icon_sorr

İnanın bu haber; tıpkı HP'nin bittiğini kabul etmek, buna inanmak kadar zordu benim için... Çünkü ben bu çifti ayrı ayrı insan olarakta çok ama çok seviyordum, Tıpkı Mavi ve Çınar gibi... :not_i:

Dün de bugün de çok ağladım; hala da ağlıyorum... :img-cray:

Dün dizininin 44. bölüm duygusallığına, bugün de çok sevdiğim bu sevenlerin inat ve gururlarına yenik düşerek birlikteliklerinin -2 yıl flört, 3 yılda nişan süreci olmak üzere- 5 yılı bitirmelerine ağladım... Hemde çok....:img-cray:
HP'nin bitmesini kabullenemezken, şimdi de bu!!! :img-cray:

Peki ben nasıl iflah olacağım?..:img-help: :img-cray:

saso
02-04-07, 00:23
nur33 kim ayrılmış arkadaşım :img-pilot

ben bir habermi kaçırdım...

5 yıllık bir birliktelik çok büyük bir sevgi ve saygı gerektirir...
bundan sonraki hayatları ikisi içinde hayırlı olur inşallah...

alamehmet
02-04-07, 00:27
Gerçekten sevgili sasonunda dediği gibi 5 yıllık bir ilişki çok büyük saygı ve sevgi gerektirir.Bunu en iyi anlayabilecek kişilerden biri benimdir kanımca.Bilenler bilir benimde 5 yıllık bir ilişkim var.

Dediğinden anladığım kadarıyla gereksiz bir gurur ve inat var ortada.Tamam bunlar her ilişkide olur ama bir çift 5 yıldır birlikteyse bu saçma sapan bir inat ya da gurur yüzünden bitmez.Araya ayrılık girer belki ama kopmak ipleri kopartmak o kadar kolay değildir.Merak etme.Herşey olacağına varır arkadaşım.

alamehmet
02-04-07, 00:29
Ah saso ah...Nasıl azmettiğimi bilemezsin o mikrofonu görcem diye ama az sonra tekrardan denemeye başlıcam.Görünce hemen sizlerle paylaşcam.Sen dakikası dakikasına söylüyorsun arkadaşım sağolasın ama karşındaki kör neylersin...

skyangel
02-04-07, 00:34
skyangel; Tuna Kiremitçi'ye muhalif parmağımı basıyor diğer tüm önerilerinizi sevgiyle karşılıyorum.:)

Murathan Mungan ve Yalom için ayrıca sevgiler. :)

Esss ciğim o günden bu yana siteye yeni girebildim o yüzden mesajını yeni gördüm zaten ben başına genç arkadaşlar derken hani kitap okumayı sevmeyen ve basit anlatımları algılayabilecek arkadaşlardan bahsetmiştim yoksa ben tercihlerimi ilk mesajımda yazdım benim ya da bizlerin tercihi değil ama tercih edecek arkadaşlar olabilir ben her zaman (İÇERİĞİ YA DA YAZARI kim olursa olsun)Bir kitap hiç kitaptan iyidir diyenlerdenim hiç kitap okumayanlar,sevmeyenler için fazla ağır girmek istemedim:img-wink: Bu arada şu bağlantı sorunum çözülmedi hala bilgisayarım sürekli açık bağlantıyı yakaladığım anda giriyorum kalbim sizlerle

denizmert
02-04-07, 00:37
herkeze iyi geceler ancak bu saatte girebiliyorum hafta sonları malum çocuklarla uğraşmaktan vakit kalmıyor.Yatmadan bir göz atayım dedim,benim korkum yakında arşivin tozlu raflarında kalmak iki yıl önce bimciler.com vardı belki bilenleriniz vardır bir istanbul masalı ile birlikte doğmuştu dizi bittikten sonra bir sür devam etti ve bir gün sayfayı açtığımda veda yazısı vardı ve başka projelerde görüşmek üze gibi bir not ben Hırsız Polise bunun olmasını istemiyorum bir şekilde burası ayakta kalmalı ben her gün buraya girip birşeyler yazmak istiyorum bazen izlediğim bölümlerle ilgili yorumlar yapmak için giriyorum önce yazılanları okuyorum ve yazacaklarımı unutup çıkıyorum siteden

saso
02-04-07, 00:39
Ah saso ah...Nasıl azmettiğimi bilemezsin o mikrofonu görcem diye ama az sonra tekrardan denemeye başlıcam.Görünce hemen sizlerle paylaşcam.Sen dakikası dakikasına söylüyorsun arkadaşım sağolasın ama karşındaki kör neylersin...

:img-swoon
:)

kolay gelsin arkadaşım..

bu arada şuan sayfaya baktım ** 12 kişi var....:happy0064

bir arkadaşımız örnek vermiş bir kola reklamında imkansız aşk sözcügü geçiyor ve aklıma hp geldi diye.
aynı şey i bende hissettim ki o reklamı dinlerken yemek yiyordum...yani meşguldum..konsantre olmuştum olaya.:icon_whis

ama imkansız aşk sözcügünü duyunca reflex olarak tv ye baktım hemen...:img-help:
ve kendi kendime utandım..

not:hala yarım bıraktını dinleyemeyen kişi...:icon_sorr

nur33
02-04-07, 00:41
nur33 kim ayrılmış arkadaşım :img-pilot

ben bir habermi kaçırdım...

5 yıllık bir birliktelik çok büyük bir sevgi ve saygı gerektirir...
bundan sonraki hayatları ikisi içinde hayırlı olur inşallah...

Canım nişanlısından ayrılan benim kuzenim, hem de düğününe 3 aydan çok daha kısa süre kalmışken. :img-fie:

Ama ben geçen bu 5 yıl sürecinde onun nişanlısını da yakın akrabam/arkadaşım/dostummuş gibi sevmiş, benimsemiştim...:not_i:

23 Haziran düğün tarihleriydi...:img-cray:

Bende ikisi için de hayırlısı olmasını diliyorum tabii ama şu an çok üzgünüm çok... :img-cray:

.

saso
02-04-07, 00:50
Canım nişanlısından ayrılan benim kuzenim, hem de düğününe 2 aydan çok daha kısa süre kalmışken. :img-fie:

Ama ben geçen bu 5 yıl sürecinde onun nişanlısını da yakın akrabam/arkadaşım/dostummuş gibi sevmiş, benimsemiştim...:not_i:

23 Haziran düğün tarihleriydi...:img-cray:

Bende ikisi için de hayırlısı olmasını diliyorum tabii ama şu an çok üzgünüm çok... :img-cray:

.
geçmiş olsunda denmez ki..:icon_sorr

ikisi içinde hayırlısı olsun arkadaşım...
vardır bir hayrı....:img-yes:

itiraf edeyim sana mesaj yazdıktan sonra acaba tim ve devindenmi bahsediyor diye düşündüm....:icon_whis :img-blush :img-hyste

kendime gülüyorum ...kafayı yeyip sanalda herşeyi hp ye ve onunla ilgili kişilere bagladıgım için.....:img-hyste

alamehmet
02-04-07, 00:51
:img-swoon
:)

kolay gelsin arkadaşım..

bu arada şuan sayfaya baktım ** 12 kişi var....:happy0064

bir arkadaşımız örnek vermiş bir kola reklamında imkansız aşk sözcügü geçiyor ve aklıma hp geldi diye.
aynı şey i bende hissettim ki o reklamı dinlerken yemek yiyordum...yani meşguldum..konsantre olmuştum olaya.:icon_whis

ama imkansız aşk sözcügünü duyunca reflex olarak tv ye baktım hemen...:img-help:
ve kendi kendime utandım..

not:hala yarım bıraktını dinleyemeyen kişi...:icon_sorr

Evet o reklamı ilk gördüğümde ve imkansız aşk lafını duyduğumda hemen hp geldi aklıma.Zaten sanki özellikle karşıma çıkıyor hatırlamam için birşeyler.Bir yerin adı,bir melodi vs.

not:yarım bıraktını hem ağlarım hem dinlerim modunda dinleyen forum kişisi...

denizmert
02-04-07, 00:54
bu duyguyu iyi bilirim geçen yaz aynı olay bizim başımıza geldi kardeşim 5 yıllık ilişkisi düğüne 2 ay kala bitti ben hala inanamıyorum kızı çok sevmiştik daha dün gibi kulağımda çınlıyor kardeşimin beni arayıp abla bitti düğün olmayacak annemlere söyle demesi ve bitmesi için geçerli bir sebepte sunmadı yok hazır değilmiş yok zamana ihtiyacı varmış öyle kızgınım ki bazen açıp bize bu yaşattıklarının hesabını sormak geliyor içimden bir insanın5 yılını harcadı be

maviözlem
02-04-07, 01:00
Ç: Mavi! Geçecek… Her şey düzelecek…
M: Ne zaman ne zaman geçecek bu acı, bu özlem
Ç: Özlem mi? Özlem geçecek mi geçmiş mi gelecek mi?
Ç: Seni seviyorum
M: Dizi bitti artık söyleme!
Ç: Bitti dimi?
M: Bitti!

Bu dizeler beni cok düsündürdü ve ayni zamanda hüzünlendirdi...Sevgili blue´nun yaraticiligi elbette tartisilmaz, umarim satirlardaki ve ayni zamanda satir aralarindaki mesajlar anlasilabilmistir, herkes tarafindan...Bu sadece benim algiladigim ve hissettigim birtakim duygulardir, bana aittir sadece, yazinin sahibi sevgili bluenun anlatmak istedigi belkide bambaska birseydi, belkide sadece o an ki hissiyatlarindan ibaretti, herhangi bir mesaj verme gayesi olmayan, tamamen o yogun duygulardan kurtulmak adina bir ugrasti belki...ama bende cok farkli duygular uyandirdi...Özlem bitti, bir insani özlemek yok bundan sonra, gözleri yatirip iraklara bakmak yok...

Sokaklar senin, caddeler bombos, istedigin kadar yürü nasil olsa meydan issiz ve terkedilmis...belki kaldirim köselerinde bir yerlerde gözüne ilisir, ne oldugunu anlamaya calisirsin, göz gezdirirsin...Karanligin icinde los bir isik isildiyor, adini koyamadigin esrarengiz birsey, gözlerini ovusturursun daha net görebilmek adina ama isik yavas yavas sönüyor gibi, karanlik geceye benzemeye basliyor, ayirt edemiyorsun artik, yaklasiyorsun ve bir bakiyorsun ki tamamen kaybolmus...Artik avuclarina bile alamazsin, onu yüregine gömemezsin...kayboldu cünkü, yok oldu...Kaderidir bu, maalessef engel olamazsin, kaldirim taslarina terkedilmis asklarin kaderidir bu...

gülüm_su
02-04-07, 01:06
Herkeze iyi geceler,gün içinde her fırsatta forma göz atmaya çalışıyorum ama bir çok arkadaş gibi bende yazamaz durumdayım belkide 2-3 dialoglara dahil olmamaktan olabilir,bu günlerde benim bir takıntım olmaya başladı iyice kafayı sıyırmaya başlıyorum herhalde;Sürekli olarak izlediğim bölümlerde Çınarın merdiven inişlerine taktım,evinde,karakolda,Mavinin evinde vs...Yarabbi onasıl bir iniştir,bir insan evladında,bir adem oğlunda bukadarmı bacak,kol,omuz ve bil umum organ uyumu olur kendisinin malumunuz SİYAD ödül törenindede uzunca bir merdivenden inişi vardırki izlerken elimde olmadan Allahallah diye aşka gelmiştimde eşimin bana bakışını hala unutamam, gecenin bu vaktinde evli barklı çocuklu kadın olarak taktığım konuya bakın ya ben ne hale geldim yüzüm kızardı :img-blush vallahi geçen gün bir arkadaş ban sen feriştah oldun dedi.
not:acaba yarınki sunumumu Çınara yaptırmaya kalkasam bana hııı mı derki?
dipnot:BENİM SONUM NE OLACAK EY ARKADAŞLAR:sad53:

saso
02-04-07, 01:15
not:yarım bıraktını hem ağlarım hem dinlerim modunda dinleyen forum kişisi...

müzik başladıgı anda bogazım dügümleniyor..:img-cray:
her insanın özel biri ile özel bir şarkısı..canını acıtan bir şarkısı vardır...ve o şarkıyı dinleyemez yada anırarak aglar(hülya avşardan alıntı ..:icon_whis )dinler.

ben aglamaya cesaret edemiyorum ...dinleyemiyorum....

ki 2.5 yaşında ki yiyenim benim sayemde şarkıyı ögrendi..şimdi aklına gelince yayım bıyaktın aç diyor :icon_sorr

ona 45 saniye çalarken bile içim acıyor..(ki o özellikle 35.bölüm sonundaki mavi çınar görüntüsü olan videoyu ister...
mavi:oldugun yerde kal...
çınar naparsın...vururumusun beni....:img-cray: )

birde cem yıldızdan sonra yiyenimden de dinlemenizi tavsiye ederim....:icon_sorr
bacaksızın söyleyişi bile dokunuyor...

not:allahın akıl fikir verecegi kişi....:icon_sorr

nur33
02-04-07, 01:20
geçmiş olsunda denmez ki..:icon_sorr

ikisi içinde hayırlısı olsun arkadaşım...
vardır bir hayrı....:img-yes:

itiraf edeyim sana mesaj yazdıktan sonra acaba tim ve devindenmi bahsediyor diye düşündüm....:icon_whis :img-blush :img-hyste

kendime gülüyorum ...kafayı yeyip sanalda herşeyi hp ye ve onunla ilgili kişilere bagladıgım için.....:img-hyste

Hiç gülme canım hiç...:img-help: :img-help:

Ben bu akşam üstü bu paylaştığım ayrılık haberini almadan önce yeni doğum yapan bir arkadaşımdaydım, yeni doğan bebek için yapılan kaynar'ı içerken "setten tüyolar" başlığına yazmış olduğum -bir nevi- adağım aklıma geldi de...:img-pilot

Kısaca şöyle söyleyeyim; kaynar bizim yöreye has, yedibahar -uzunca bir süre- kaynatılarak ve üzerine ceviz atılarak bebeği hayırlamaya gelenlere 40 gün boyunca "lohusa şerbeti" olarak ikram edilen sıcak bir içecek. Bende Mavi'yle Çınar'ın bir çocukları olursa "kaynar" hazırlayıp eve her gelene ikram edeceğimi yazmıştım ne var ki bu konudaki mesajlar silinmişti.

Görmediğimiz bebek için bile "kaynar" hayalleri kuran biri olarak senin herşeyi "hp ye ve onunla ilgili kişilere" baglamana ben gülmüyorum canım hemde hiçç! İnan...:img-yes:

.

alamehmet
02-04-07, 01:22
müzik başladıgı anda bogazım dügümleniyor..:img-cray:
her insanın özel biri ile özel bir şarkısı..canını acıtan bir şarkısı vardır...ve o şarkıyı dinleyemez yada anırarak aglar(hülya avşardan alıntı ..:icon_whis )dinler.

ben aglamaya cesaret edemiyorum ...dinleyemiyorum....

ki 2.5 yaşında ki yiyenim benim sayemde şarkıyı ögrendi..şimdi aklına gelince yayım bıyaktın aç diyor :icon_sorr

ona 45 saniye çalarken bile içim acıyor..(ki o özellikle 35.bölüm sonundaki mavi çınar görüntüsü olan videoyu ister...
mavi:oldugun yerde kal...
çınar naparsın...vururumusun beni....:img-cray: )

birde cem yıldızdan sonra yiyenimden de dinlemenizi tavsiye ederim....:icon_sorr
bacaksızın söyleyişi bile dokunuyor...

not:allahın akıl fikir verecegi kişi....:icon_sorr

Oy yerim ben onu ne tatlı söylüyordur o şimdi 2.5 yaşında yarım yarım konuşuyordur.Sen benim yerime söylet benim yerime dinle saso.

Ama sen şimdi bana bunu yapmayacaktın nasıl 35. bölüm izleyesim geldi şimdi.Bir koşu gidip izlesem mi acaba:img-hyste

not:Önümüzdeki hafta vizeleri başlayacağı için forumdan nasıl uzak kalacağını kara kara düşünen,sasoya verilecek olan akıl fikirden kendisi de nasiplenmek isteyen forum kişisi

saso
02-04-07, 01:26
Kısaca şöyle söyleyeyim; kaynar bizim yöreye has, yedibahar -uzunca bir süre- kaynatılarak ve üzerine ceviz atılarak bebeği hayırlamaya gelenlere 40 gün boyunca "lohusa şerbeti" olarak ikram edilen bir içecek.

..........

Görmediğimiz bebek için bile "kaynar" hayalleri kuran biri olarak senin herşeyi "hp ye ve onunla ilgili kişilere" baglamana ben gülmüyorum canım hemde hiçç! inan...:img-yes:

beni anlamyacagınızı düşünsem o açıklamayı yazamazdım arkadaşım....:img-blush

+

sen nereden sin nur...bizim buralarda da kaynatılır...(ben sevmem ama....:icon_whis )
tabi önce benim açıklamam gerekir ..ben adana...:icon_shad

She7a
02-04-07, 01:34
Cınar'ın dedigi gibi insanın bazen gururu sevgisinin onune geciyor.
bunu en iyi ben bilirim belki de bazen o kadar cok bir soz sizi kırmıstır
ki gurur one gecer bir anda.bazen bazı seyler insanın elinde olmuyor
inanın.neyse topici dagıttık fena. =)

yarım bıraktın yarsız bıraktın yalnız degil ıssız bıraktın.

saso
02-04-07, 01:50
az önce 35.bölümden bahsedince aklıma...ne alaka ise 46.bölümden bir sahne geldi

çınar:aslında ben seni ısıtmanın en kolay yolunu biliyorum ama....
mavi:sen terbiyesizsin...sen çok terbiyezisizsin çınar...
:happy0064

bu sahneyi izlemek için 46.bölümü açtıgımda şu sahneyide hatırladım...

çınar :parfüm mü sürdün sen
mavi:yok canım nerden bulacam parfümü... :)
çınar:neden bukadar güzel kokuyorsuzn ozaman.. :)

allahım bu replikler akıldan çıkarmı...bu sahneler akıldan gidermi..

biraz daha konuşursam yine rüyamda görecegim..
iyi geceler hp forumu...bye

alamehmet
02-04-07, 01:57
az önce 35.bölümden bahsedince aklıma...ne alaka ise 46.bölümden bir sahne geldi

çınar:aslında ben seni ısıtmanın en kolay yolunu biliyorum ama....
mavi:sen terbiyesizsin...sen çok terbiyezisizsin çınar...

bu sahneyi izlemek için 46.bölümü açtıgımda şu sahneyide hatırladım...

çınar :parfüm mü sürdün sen
mavi:yok canım nerden bulacam parfümü... :)
çınar:neden bukadar güzel kokuyorsuzn ozaman.. :)

allahım bu replikler akıldan çıkarmı...bu sahneler akıldan gidermi..

biraz daha konuşursam yine rüyamda görecegim..
iyi geceler hp forumu...bye

Çıkmaz sevgili saso çıkmaz.Ben artık kendim çevremdekilerle konuşurken hpden replikler kullanmaya başladım.En tuhaf olanı ise söylüyorum benim hoşuma gidiyor karşımdan da bir tepki bekliyorum ama nerde...Çevremde izleyen yoktu ki...Ama çaktırmayın iki arkadaşımı çekim alanıma almaya başladım.Birkaç can alıcı replik ve sahneden bahsederek ilgilerini çekmeyi başardım.Bir ara seyredelim şu bahsettiklerini dediler...

not:ben yandım onlarda yansın fikriyle hareket edip kötü arkadaş örneği teşkil eden forum kişisi...

gülüm_su
02-04-07, 02:28
Huuuuuuuuuuuu Arkadaşlar form derin bir sessizlikte:img-yes: Herkez uykuya daldı zannımca hepinize mutlu rüyalar,bu gece herkez ortak bir rüya görsün içinde Mavi,Çınar,Fulya,Aksak,Yakup,Arsen,Gülay,Arıza,Ümi t yani kısacası HIRSIZ POLİS olan bir rüya sabah hepimiz yeni güne,yeni bir haftaya onlarla hep birlikte mutluluk içinde uyanalım,Biz hala burdayız burda olucaz gitmeye niyetimiz yok:img-yes: sizi çok seviyorum Hırsız Polis ailesi
İYİ GECELER bye bye bye

alamehmet
02-04-07, 03:15
Huuuuuuuuuuuu Arkadaşlar form derin bir sessizlikte:img-yes: Herkez uykuya daldı zannımca hepinize mutlu rüyalar,bu gece herkez ortak bir rüya görsün içinde Mavi,Çınar,Fulya,Aksak,Yakup,Arsen,Gülay,Arıza,Ümi t yani kısacası HIRSIZ POLİS olan bir rüya sabah hepimiz yeni güne,yeni bir haftaya onlarla hep birlikte mutluluk içinde uyanalım,Biz hala burdayız burda olucaz gitmeye niyetimiz yok:img-yes: sizi çok seviyorum Hırsız Polis ailesi
İYİ GECELER bye bye bye

Esra ablam ben gitmiştim yatmaya ama uyuyamadım neden??Çünkü farkettim ki bugünkü yeterli hp dozumuzu almamışım.En acilinden gerekli sahneleri izleyerekten yeterli dozu almış bulunuyorum.Evet hıh artık uyuyabiliriz heralde...Ay ben yine bu sözlerimden birşeyler hatırladım.(bknz bölüm 24=susadım)Yok ben iflah olmam.Bu saatten sonra gelecek olmaz kanımca ama canım forumdaşlarım hepinize tatlı rüyalar...bye bir bardak su içip yatmaya gidiyorum artık:img-lazy:

not: alevalev_25im merdiyem hafta sonları yokluğun nasıl hissediliyor buralarda.Gerçi ben hergün senin sesini duyuyorum ama olsun.

denizmert
02-04-07, 08:57
Herkeze günaydın bölümleri tekrar tekrar izledikçe ve izlerken diğer dizilerdeki çiftleride gözümde canlandırıca bariz ortada bizim çiftimizin uyumu ve gerçekçiliği bir çoğumuzun gönlündende geçiyordur gerçektede bir çift olsalar ne kadar hoş olur diye.Ama malesef Timuçin Esenin bir ilişkisi var ve o ne kadar Özlemden etkilenmiş olsada(tabi etkilendi mi bilmiyoruz) Devin varken hayatında böyle bir şeye kalkışmaz.Eğer Devin olmasaydı eminim bu çiftimizi set dışındada yanyana görme izleme şansımız olurdu

eftelya61
02-04-07, 11:30
günaydın
sanırım hafta sonu HP seansları herkes tarafından yapılmış.
bölümler, klipler ....
sonu belli şeyleri izlemek ne kadar merak uyandırır, ne kadar heyecan verir,
ne kadar sevinç yaratır bilinmez ama sanırım bunu HP için sorarsanız cevabım "çok" olacak.

"akıl akıldan üstündür" diyerek akıl almak, aklını korumak, aklını yerine getirmek için foruma giren herkese selamlar.

Çok ilginç değil mi? Sonunu, neler olacağını bildiğimiz halde tekrar bölümleri izlerken ya da sahnelere bakarken ya da klipleri seyrederken ilk kez izliyormuşuz gibi olmak.. Bu denli heyecanlanmak..

Örneğin ben 29. bölüm nişan kutlamasını ya da 30. bölüm kiralık ev sahnesini izlerken ya da diğer benzeri bölümlerde istem dışı gülümsemeye başlıyorum Mavi&Çınar'la birlikte.. Kendimi engellemeye çalışsam bile tutamıyorum ve gülümsüyorum işte.. Hatta bununla ilgili de bir anım var (hala utanırım).. Geçen yaz sezon finali oldu ve ertesinde yanlış hatırlamıyorsam pazartesi ya da salı günü sezon finalinin tekrarı yayınlanıyordu ya kanal d de, ya da euro d de.. Bizim evdede bir curcuna vardı ki sormayın.. O sıralar üniversite son sınıfta okuyan kardeşimin son finalleri başlayacaktı ve finaller öncesi bir haftalığına eve gelmişti.. O gecede geri dönecekti.. Ben biletini özellikle geç saate almasını sıkı sıkı tembih etmiştim tekrarı bile olsa kaçırmak istemiyordum.. Gece 12 gibi bir saate almıştı o da biletini.. Neyse işte annem, kardeşim ve evdeki diğerleri kardeşimi hazırlıyor valizler, yiyecekler falan ben oturdum 30. bölümün tekrarını izliyorum ama pür dikkat:).. Tam kiralık ev sahnesini izliyorken meğer kapı eşiğinden beni izleyende 8 tane göz varmış (benim haberim yok tabii)... Yüzüm öyle bir ifade almışki (nasıl olduğunu hala bilmiyorum) annemin sesiyle irkildim birden.. Allahım sen akıl fikir ver kızıma, Çınar Mavi'yi değil sanki seni öptü.. Ne kız bu yüzünün hali:img-hyste (rezilliğim) Ben o andan sonra kıpkırmızı bir yüzle (hiç o kadar utandığımı hatırlamıyorum) izledim bölümün geri kalan kısmını..

maviözlem
02-04-07, 11:36
Güne iki soruyla baslamak istiyorum...:img-yes:

Siz sevgili forum ahalisi nasil olurda, hirsiz-polisin yani efsane hikayemizin henüz sizisi kalbimizde hissediliyorken, nasil bölüm/sahneleri izleyebiliyorsunuz, nasil klipleri izleyebiliyorsunuz, ve en önemlisi askimizin kelimelere büründügü, o can alici melodilerle bütünlesmis sarkilari dinliyorsunuz, nasil...aklim almiyor.. imkansiz ask, askin kanunu olmaz ve en tehlikelisi yarim biraktin...:icon_sorr Bende elbette birgün basaracagim, ama ne zaman? iste o mechul, bilinmedik, zor bir soru...zeytine ablam.....

ikinci soruma gecmeden evvel, bir forum kisisi arkadasimin kulaklarini cekmegi bir borc bilirim :img-yes: Kendisi Trabzon subesinden aramiza katilmaktadir, bir an önce kendine gelmesini, basini kumdan kurtarmasini, dipteyim sondayim depresyondayim sarkisini mirildanmasini yasakliyorum...:icon_evil

O kendini biliyor ama henüz kendinde olmadigini varsayarsak, adini hatirlar ümidiyle kendisine ismi ile hitap etmek istiyorum, sevgili dilekce :img-grin2

Diger soruma gelince, kitap sayfasi sanirim henüz acilmadi, ne zaman acilacak bizleri bilgilendirirseniz sevinirim, zira ben sabirsizlanmaya basladim...
Bir an önce kütüphaneme kavusmak istiyorum...:icon_sorr

FEL!ADE
02-04-07, 11:38
44. bölümün duygusalığına limon sıkmak istemem ama aklıma her gelişinde kahkalarla güldüğüm bir an var 44. bölümde.. Belkide daha önce yazmışımdır hatırlamıyorum ama çok kez msn konuşmalarında arkadaşlara söylemiştim onu hatırlıyorum..

Eğer birgün bir tekneyi limana en güzel paralel park şeklinde kim yanaştırır diye sorarlarsa cevabım kesinlike AKSAK olacaktır.. Yaa adamda ne marifet var tekne kullanmayı becerdiği yetmiyormuş gibi mükemmel şekilde kıyıya paralel şekilde park ediyor (bunun başka bir adı varmı bilmiyorum ben paralel park diyorum).. Hayır kendi adıma küçücük arabaları bile paralel şekilde park edecem derken onlarca kez manevra yapmam gerekiyor (ne beceriksizim) adam koca tekneyi ne güzel park etti yaa:img-hyste Ayy bak aklıma geldi yine :img-hyste :img-hyste

izin veriyorum sIKabilirsin gercekten bu hic aklima gelmemisti sen yazinca komik geldi :)
malum Aksak Bey e gizli bir hayranligim hep sürdü benimm.
hatta kendisi o ödünc aldigi gemi-bot karisimi tasima aracini kullanmasi ile beni cok etkilemisti.
Aksak in o kacis planini aninda sipsak düsünmesine, uygulamaya gecmesine ceketini alip geride kalanlara Eyvallahi cidden etkileyiciydi.
Mavi miydi kazanmak istedigi yoksa gercekte kendide yeni bir baslangica hasreti bilinmez.
sanki Mavi ile biraz o da kacmak ve yeniden baslamak ister gibiydi.

ama olmadi öyle cok Mavi nin kafasini doldurdu ki kiz ondan kacmak zorunda kaldi :) düsünsenize sürekli ne yapmaniz gerektigini söyleyen ve sizin üstünüzde hakimiyet kurmak isteyen biri ile ne kadar yasanir ki...
Mavi zeki kiz gitti Cinara teslim oldu. buraya kadar hersey dogru ama sonrasi bilmece gibi, akildisi bir gelisme :(

iste görüyorsunuz;
HP nin bir yorumundan bile neller cikiyor.. bir replik attin sizede yazayim :img-hyste

deren1970
02-04-07, 11:55
Merhaba arkadaşlar
Benimde favori sahnelerimden biri 17.bölüm başı hani çınarın Maviyi kendisine kelepçeleyip, parka getirdiği sahne.
Nasıl bir sahnedir ki bu beni alıp götürür başka diyarlara. Nasıl bir hesaplaşmadır bu oy oy oy

elmass
02-04-07, 11:56
Ben 50. bölümü seyrettiğimden beri, Hırsız Polis le ilgili hiçbir şeyi seyretmeye dayanamıyordum, denedim ama olmadı. En nihayetinde Cumartesi akşamı, televizyon zaplanırken, kanal D Max de kaldı televizyon.

Sonra ben başladım daha önce diziyi seyretmeyen odadakilere, olayları anlatmaya ve 5 dk. sonra salonda derin bir sessizlik (ki kalabalık bir arkadaş toplantısı cereyan ediyor o sırada) herkes ekrana kilitlenmiş, nerdeyse nefes almadan seyrediyor. Bölüm bitene kadar aynı dikkatle seyredildi. Kısa reklam aralarında aa bu kız ne güzelmiş (mavi), allahım nasıl bir ağlama o, resmen kızın çenesi titriyo (ümit) ve o kadar çok hayret cümlesi kuruldu ki... İçecekler bardaklarda kalakaldı. Sonra üzerine uzun uzun konuşuldu...

Bölüm bittiğinde ben sinirle arkadaşları fırçalamaya başlamışım (o an hiç farkında değilim) daha önce neredeydiniz ? diye... Şimdi hepsi diziyi seyretmek istiyor. Nasıl seyredebilirizin derdine düştüler.

Ben de bir kez daha bu dizi sayesinde güleyim mi? Ağlayayım mı? bilemiyorum ...

Ah kanal D Ah diyorum, başka da bir şey demeye mecalim kalmıyor zaten ....

hyoldas
02-04-07, 12:14
Dizifilm Dergisinin ilk sayısından Hırsız Polis ekibine sesini duyurmak isteyen herkes

Yorumlar Buraya!!!

http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=57348&entry=272&c=272#comment272 (http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=57348&entry=272&c=272#comment272)

eftelya61
02-04-07, 12:27
Dizifilm Dergisinin ilk sayısından Hırsız Polis ekibine sesini duyurmak isteyen herkes

Yorumlar Buraya!!!

http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=57348&entry=272&c=272#comment272 (http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=57348&entry=272&c=272#comment272)

Hırsız Polis ekibine sesimizi birde bu yolla duyuralım arkadaşlar.. Haydi hep beraber el ele verelim yine yeni yeniden ve dizifilm dergisinin ilk sayısına yorumlarımızı yazalım..

http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=57348&entry=272&c=272#comment2

hyoldas'ım eklemiş linki ama fazla mal göz çıkartmaz dimi:)

zeytine-35
02-04-07, 12:31

Yorumlar Buraya!!!

şimdi bloga baktım da yorumlar çok az biz bu kadarcıkmıyız arkadaşlar hadiii
kim ne hissetti okumak istiyorum
gelenler gelemeyenler toplandığımız için bize kızanlar kızmayanlar hadiii bilelim dimi

RAMAYANA
02-04-07, 13:10
Arkadaşlar kurada çıkan ilk kitap "cemile"yi okuyorum.Bitirmek üzereyim.

Okurken bazı yerlerde hep mavi-çınar aklıma geliyor ister istemez.

Az önce okuduğum satırlarda beni belkide bizi anlatıyor.

"Sanki bana bir peri masalı anlatmışlardı,beni alt üst eden oradaki mutluluk tablosu kafamdan çıkmamıştı.Nasıl olduğunu bilmeden hayatın en çarpıcı görünümlerinden birini yakalamıştım.Onu bütün ayrıntılarıyla görüyordum ve bu da beni çıkmazlar içinde bırakıyordu."

Burda yorumlamak doğru değil başlık açılana kadar ama yukarıdaki satırlar beni anlatıyor:img-yes:

maviözlem
02-04-07, 13:33
gelenler gelemeyenler toplandığımız için bize kızanlar kızmayanlar hadiii bilelim dimi :img-hyste

Ah ablacigim, kendi adima ben o an ne hissettim paylasmak istiyorum, sizin bulustugunuz an, o dakikalar, icimde tarif edemiyecegim bir heyacan vardi, orada sizlerle olamamanin buruklugundan cok daha büyük duygular etrafimi sarmisti...Burasi neden bu kadar özel biliyormusunuz, burayi farkli kilan nedir, hirsiz-polisci olmak neden bir ayricaliktir diye cok sordum kendime, bu forum disinda sayisiz bir sürü platform var ama burasi....anlatilmaz, yasanir...

Hepimiz kendi kücük ve yahut buyük dünyalarimizda, kendi capimizda mücadele ederken, insanlarla esit adimlari atmaya gayret gösterirken, bir gece ansizin ekranda gördügümüz bir kadinin ve bir erkegin askina sahit olup, o an´a bir kez daha sahit olmak adina izini sürdük, ve doymadik, doyamadik birtürlü, bu askin öncesini görmeliydik, bize yabanci olan bu duygulari kesfetmek adina kendimizi esen rüzgarin kanatlarina emanet etmeliydik, ve rüzgar yerini esintiye birakinca, irkildik ve basimizi kaldirip bakinca, gördük ki etrafimiz kusatilmis, maviye, yesile ve mavi ile yesilin bulustugu renklere boyanmis yürekler...Hepimiz kendi özgür irademizle, bireysel bir emek sonucu bu aski kesfettik, kendi capimizda, kimseden yön haritasi almadan, ve hepimiz o yüzden cok degerliyiz, bu aski kesfetmis olmak, ve tanimadigimiz insanlari hissediyor olmak ve en zoru anliyor olmak sadece burada kurdugumuz bu dünyaya özgü bir zenginlik...Cok uzattim farkindayim...

Sizlerin bulusmasina ihtiyacimiz vardi, anliyormusunuz. Eger sizler o an´i bizimle paylasmasaydiniz...en samimi en özel hissiyat ve düsüncelerinizi bizlerle paylasmasaydiniz...(hicbir zorunlulugunuz olmamasina ragmen) o aydinlik o yildizlari kiskandiracak gözlerinizden bizleri mahrum etseydiniz...
Belkide kendimizi (haddimiz olmayarak) dislanmis hissedebilirdik ama siz bizlere avuclarinizda olan herseyi taktim ettiniz, yüreginizi actiniz, bizleri unutmadiniz...O resimlerle gözgöze geldigim an ne hissettim gercekten anlatabilmem imkansiz, sanki karsimda hayatim boyunca tanimis oldugum insanlar vardi, bir nevi ailem olarak gördüm sizleri...Bizlere armagan ettiginiz mutlulugun resimlerini, ömrümün sonuna kadar saklayacagim...kendimizi kandirmayalim, burasi birgün gercekten yok olacak, herkes kendisine öngörülmüs kösesinin kapina kilidini vuracak ve gözyaslari esliginde terk edecek...ama hafiza oldugu sürece, hayata yenik düsmedigi ve silinmedigi sürece bu hafiza...unutulmayacaksiniz...

maviözlem sorulara kendimce cevabım:
1- "Yalnızlık eski bir ezber, Ayrılık alışkanlık" misali alıştırmaya çalışıyorum kendimi. ama sanmaki insanın yüreği sızlamıyor, çok sızlıyor.

Birgün cok kederliydim, hikayemiz adeta can cekisiyordu, umutlar tükeniyordu, kah isyanlarda kah durulmus soguk sularda solugu aliyordum...inisli, cikisli ne hissedecegine karar veremiyor, hangi yöne yelken acip gitmeye karar verememenin kah asiligini kah hüznünü yasiyorken...Söylenmeye daha dogrusu acilanmaya baslamistim, elimden baska birsey gelmiyordu cünkü...

- Alis be yüregim, alis artik, acilanma, kahrolma...alis artik...

-(bora.asli) Alismak sevmekten daha zor geliyor be maviözlemim..

Onlar bir idi sevgili bbdbhb, ve su an bizim görmedigimiz bir yerlerde halen tek yürek olarak yasamlarini sürdürüyorlar...Onlar yasiyor eminim biliyorum, hayatlarina kaldiklari yerden devam ediyorlar...belkide kivircik sacli melek yüzlü kizlarini kucagina almislardir bile..Bizim tek derdimiz artik bu resme sahit olamamak, cok sey istiyoruz belki, haddimizi zorluyoruz, mutluluga emek vermeden sahit olmak istiyoruz, zorluklari asmadan mutlulugun bir armagana sarili bir halde, kapimizin esigine birakilmasini istiyoruz...ama biz böyleyiz benciliz...Mavi ve Cinarla bir gün bulusacagiz, elbette geri dönecekler...Bu umut etmek degil, avuntu da degil, sadece vazgecislerden medet ummamak adina bir kacistir...

Gercegi yansitmasa bile, sirf vazgecmemek icin, ona yenik düsmemek adina, bu sekilde gercegi yansitmayan, var olmasi mümkün olmayan güzellikleri varsaymak belkide yaptigim...kendini kandirmak degil asla, sadece vazgecmek istemiyorum, bu gri renge boyanmis duyguyu hayatimda istemiyorum artik...onlar gercekti...hayattan, insanlardan daha gercek...

dilekce
02-04-07, 13:46
Hp bittiği gün içime buruk, garip bir hüzün çökmüştü tüm HP ci arkadaşlarım gibi.,Bu hüzünden nasıl çıkılmalı? Tekrar hayata nasıl dönülmeli? gibi sorularla boğuştum günlerce, hala da boğuşuyorum ya,, Adını koyamadığım bu hüzün neden içimi bu derece yakıyordu? Neydi bu acıyı katmerleyen? Oyuncular mı? Konu mu? Bana yaşattıkları bu yeni dünyadan çıkıp yine eski hayatıma dönebilecek miydim?Yaşamak nasıl bir şeydi? Bir yerde bir zamanlar yaşıyordum ben , HP siz yaşıyordum, birdim ben, tektim. Dilektim.. Geriye dönmek istedim,yıkıldığım yerden tekrar aynı yöne koşup eski ben olmak istiyordum..,Gün geçti ve HP ertesi bir Cumartesi sabahı kalplerinin ışıltısı yüzlerine vurmuş bir masa dolusu harika insanla aynı ruhla, aynı duyguyla, aynı hüzünle, aynı mutluluk, aynı huzur, aynı heyecanla bir oldum , tek oldum, yeni bir Dilek oldum,,,
Bu mutluluğu yaşatan herkese, tüm dostlara buradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.İçimdeki coşkumu içimdeki heyecanımı belki tek tek herkese hissettirmedim ama şunu söylemeliyim ki hepinizi tek tek çok sevdim...Yüreğim bazı şeyleri söylemekte güçlük çekebiliyor bazen..Yüreğim gibi dilimde bazen dönmüyor.. Dönemedi belki o gün.. Diyemedim belki içimdekileri ama.. Öyle bir günde orda sizlerle birlikte olduğum için kendimle gurur duydum.. O pırıl pırıl, yüreği sevgi kokan , dolan, taşan o kadar insanla birlikte olduğum için kendime teşekkür ettim.. Harcadığım vakitlerime helal olsun dedim. Her şeye rağmen orda olmak için verdiğim mücadelemde haklı galibiyetimi kutlamak için aynalarda defalarca kendime aferin dedim. Bir kez daha şu dünyaya gelsem yine sizi bulur yine sizinle kucaklaşırdım.. Nice yeni kucaklaşmalara arkadaşlar..Hepinizi öpüyorum.
Dedum dedum dedum. Uzman dedum.

kızlar bu üstetki yazım hyoldas ın bloğa yazdığım yazıydıı.. İçim coşmuş kendimi sayfalarda buldumm.. İçim acıyor arkadaşlar içim.. Valla billa acıyorr. İzleyemiyorum, dinleyemiyorum.. Okuyorum sizi ,dayanamıyorum.. Feleğim şaştı.. Şaşı beş geçti.. Geçen giden hadsiz..Beni arıyorum,, bulamıyorum.. Yok olan beni geçirsem elime..Geçemedi dönesice yoldan...Gören olursa geçen beni bir zahmet çekermii beri.. Fenayım.. Şimdi 29 da olmak vardı. 24 de .. 27 de 43 de ..13 de..10 da. 8 de. 2 de ..50 de.. çadırda, dağda bayırda.. offf ama ben nerdeyim.. 4 nolu Trabzon /bayisinde araba satcaz ya offf offf offf dedum dedum dedum.. beni 24 nolu odada bırakun dedumm:img-hyste

alevalev_25_
02-04-07, 14:41
Bize tüm anlatılanlar gerçek, buna inanıyorum.
Ortaokul zamanından kalma bir anı anlatmak istiyorum. Sınıfımıza yeni bir kız gelmişti, derslerde çok gerideydi. Sonradan öğrendiğim hayatı bana çok dokunmuştu. Gerçekten çok ciddi sorunları varmış.
İnanın ki Mavi gibi birçok kişi yaşıyor biryerlerde, belki biz hergün onunla teğet geçiyoruz emin olun.
Yanına oturduğu kız demiştiki;
-istersen size geleyim sana dersleri anlatayım, yardımcı olayım.
Ama kız “ben size gelsem olurmu” demiş.
O gün ders çalışmaya gelriken, kız elim boş gitmeyeyim demiş ve imkanları doğrultusunda limon almış götürmüş. Limonata yapalım demiş.
Kendimi çok kötü hissetiğimde bunu hep aklıma getirmeye çalışırım.
Tüm harfleri kullansam, tüm cümleleri kursam yinede bu olayın bende bıraktığı etkiyi anlatamam.
Tıpkı bu dizinin bende bıraktığı etki gibi.
Hayatım boyunca unutmayacağım bir şey.

Hani bu forum sayfalarında devamlı geçen bir söz var ya; limon verdiler bizde limonata yapalım bari.
Gerçekler için yaşıyoruz ama çoğu zaman gerçeklerin farkında olamıyoruz.
Sanıyoruz ki en büyük dert benim derdim. Yanılıyoruz.

Dertsiz tasasız bir dünya kurmak çok zor bunu anladım. Bize düşen, dertleri, zorlukları ve imkansızlıkları; hayallerimizin, ümitlerimizin önüne geçmesine izin vermemek.

yazdıklarını okuduğumda M_I_L_I'nin yazmış olduğu Günlük Satırlarından Mavinin Çınara ders çalışmaya gitmesii...Çınarın Maviyi eve bırakmak istediğinde bunu kabul etmemesi geldi aklımaaa...

dediğin gibi çevremizde yaşanan o kadar çok gerçekler var kiii...bunları görmemiz ya bir işarete bağlı ya daa birileri tarafından bizlere gösterilmesinee..

Hp ise bizlere bir çok şeyi gösterdiii...
ortaokul yıllarından bu zamana kadar bu duygu yükünü hala içinde barındırabilmennn...yaa o küçücük yüreğin yokluğuna rağmen yine de ders çalışmaya gittiği eve eli boş gitmek istemeyip birşeyler yapmaya çalışmasıııı..

ne söylemek istediklerimi yazabiliyorum ne de kendimi ifade edebiliyorummm...
bi tuhafım işteee!!!!

denizmert
02-04-07, 14:52
ya kimse kusura bakmasın ama ben perşembeyi beklemeden 3.bölümüde izledim ve dikkatimi çekenleri anlatayım mavi merti okula almaya gidiyor ve mertin dizinin yaralandığı sahnede mavi önce taksi çevirmek istiyor ama duran yok mavide merti kucağına alıp söyleniyor istemediğin zaman üstüne üstüne gelirler aradığındada bulamazsın diyor mert de hala sen yorulma ben yürürüm değince mavide yok halacığım gerekirse seni"DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA"bile götürürüm seni dedi sanki bu repliği ilerde duyacağız,birde Çınar eve erken dönüyor ve Aylin evde yok Çınar Aylinin cebini arıyor kapalı oda Aylinin arkadaşını arıyor arkadaşının adı "NESRİN" iç güdülerim bu ismide ilerde duyacağız gibi nedersiniz

umutkırıntıları
02-04-07, 15:16
Herkese merhaba elimde olmadan ne zamandır giremiyordum.Bugün bir bakayım dedim çok şeyler kaçırmışım.Öncelikle forumdaşlarımın resimlerini görmek güzeldi.Belli ki güzel bir ortamda güzel bir paylaşım yaşamışınız.Bu arada Mavi ye benzeyen bir arkadaş gördüm ne güzel bir de Çınara benzeyen bir forumdaşımız olsaydı o fotograflarda hiç de fena olmazdı.
Arkadaşlar senaryo yazmıyormusunuz artık? Hani bir tesellimiz o vardı da.

20fil35
02-04-07, 15:25
bende sizler gibi dipteyim aradan iki hafta geçti düzelirim diye umud ediyorum ama nafile içimdeki yarım kalmışlığı hiçbir şeyle tamamlıyamıyorum.nereye gitsem ne yapsam tat alamıyorumsanki herşey onlarla dopdolu bir şarkı bir isim bir ağaç bir deniz... herşey ama herşey onları hatırlatıyor bizlere ne yaptılar kendileri bile farkında olmadan.bu bir diziydi diyorum kendine gel hayata dön saçmalamayı bırak artık ama yok olmuyor olmuyor gögsüm daralıyor yüreğim kanıyor olmasaydı sonumuz böyle.

deren1970
02-04-07, 16:58
Vallahi ben televizyona hemen her akşam bakıyorum daha doğrusu bakıyor sayılırım. Annem önceden bana dizi manyağı derdi akşamları eve gidince televizyona bakmak işten bunalan kafamı dağıtmak için iyi geliyordu. Di li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü HP sayesinde diğer dizilere bakıyor muşum. Şimdi oynuyan dizilerle 1-2 si hariç HP yi karşılaştırıyorum. İnanın bir dizi manyağı olarak bu konuda profesör oldum Mavi-Çınar gibi bir ikili yok yok yok arkadaşlar. Bazı dizi oyuncuları gerçek hayatta da sevgililermiş ama nerede Mavi ile Çınarın birbirine aşk dolu bakışları, nerede diğer dizilerdeki ikililer.
Artık ya televizyonu kapatıyorum, ya da diğer odaya geçiyorum. Böyle bir ikili bir daha olur mu? Hiç sanmam, hatta mümkün değil.:img-yes:

hello kitty
02-04-07, 17:00
Hayat beni test ediyor...
Sabrımı öyle zorluyor ki...

Söylediğim her bir söz onların ağızlarından çıkan repliklerle karışıyor sonrasında ise koskoca bir offf...

"Küçük aldatmalarla kendimizi avutmaya çalışıyor,düştüğümüz bir çıkmazda bir teselli arıyoruz kendimize..."

Gülüyorum bu halime çoğu zaman.Halim hal değil.Nasıl desem karanlık bir boşluktayım sanki.15 Mart 24.00'da buldum bu boşlukta kendimi.Bir yakınını ebedi yolculuğa uğurlamış gibiyim.Uzun bir yas olacak bu belli...

Bugün "yarım bıraktın" ve "kelepçe" şarkılarıyla yolculuk ettim.Hafızamda mavi ile çınar'ın o güzel sahneleri canlandı.

Farkettim ki değişen hiçbirşey yok...3 hafta önceki ben hala büyük bir karamsarlık içerisinde H-P'in yasını tutmaktayım.

Biliyorum H-P hiçbirzaman kapanmayacak bir yara,
Kalbimde bir sızı olarak kalacak,
Yıllar sonrada...

TİMUÇİN_ÖZLEM
02-04-07, 17:11
Herkese iyi akşamlar.

Bugün, yaklaşık 1,5 saat önce yaşadığım birşeyi sizlere paylaşmak istedim .
Bizim okulumuz birkaç dizinin sponsorları arasında ve HP de sponsorluğu üstlendiği diziler arasında.Neyse okuldayız,son saat geldi tenefüsteyiz bir baktım karşı binada bir çalışma var binanın içine girer girmez ne göreyim büyük boy poster üzerinde ÇINAR AKSAK MAVİ ;HIRSIZ POLİS AŞKIN KANUNU OLMAZ ,kelepçe,Timuçin ,Özlem ve Aksağın resmi .!(ha birde o malum kanalın amblemi:( ) şok oldum ya birkaç dizi daha vardı posterin altında ama ilk sıra HP ye aitti.Tüm arkadaşları tıopladım posterin başına Mavinin 8. bölümde Aksakla çay içtikleri sahnedeki fotosu ,Çınar'ın 21. bölüm rüyadaki fotosu,Aksağında (bölümü hatırlayamıyorum ama) gözlüklü resmi vardı.
Ayrıca eve gelir gelmez kardeşim ve okulda oluşturduğu Hp fanatiklerinin msn konuşmalarına sahit oldum ,bölümleri nasıl nerden izleyeceğini soranlar ,Mavi resmi arayanlar...(hayırdizi bitti fanatikleri boy göstermeye başladı.:)),bu olayda işin cabası oldu.

Gelde HP siz bir hayat sür .Dört yanımı sarmışlar kaçış yok !.:img-polic

saso
02-04-07, 17:12
izom (hello kitty )gelmiş...hoş gelmiş...:love01:

az önce netde bir yazı ararken türkan derya ile ilgili bir röp buldum...

ve orada şöyle diyor

soru: Medyatik olmaktan nefret ediyorsunuz. Birlikte röportaj vermiyorsunuz, ailecek fotoğraf çektirmiyorsunuz, nikah fotoğraflarınız basına sızmadı...

TDG:- 5 yıldır Ozan’la beraberiz, hiçbir yerde bir kare fotoğrafımız yayınlanmadı. Çünkü fotoğrafımızın çekileceği yerlere hiç gitmedik. Çok basit, çok sade bir hayat yaşıyoruz. Akşamüzeri Hisar’da bebeğimizi gezdiriyoruz, kitap okuyoruz, sinemaya gidiyoruz. Gazetelerin birinci sayfasında ‘Gizlice Evlendiler’ haberlerini okuyunca bizden bahsettiklerine inanamadık. Biz gittik imza attık, evimize geldik. Kimseden bir şey gizlemedik. Ben şimdi karnım burnumda, kocamla elele pozlar verseydim, onun canlandırdığı role kim ne kadar inanırdı? Ozan daha çok uzun süre oyunculuk yapacak. Hayattaki duruşunu insanlara deklare etmesi gerekmiyor. Bir yönetmen olarak ben kendi setimde çalışan oyuncuların da buna dikkat etmesini istiyorum.

şimdi arkadaşlar..türkan hanım böyle olmasını istiyormuş...
ya bizim gibi kafayı yiyen izleyici.ne yapacak...

şöyle özlemi yada timi özel hayatlarıyla ilgili biryerlerde görsek bizim hp nin finalini kabullenişimiz dha kolay olmazmıydı..

yada bı kadar özlem ve tim birbirine aşık yorumları yaparmıydık....:img-hyste

biz türkan deryanın oyununa geldik arkadaşlar..o bizi bu gerçekcilik oyununa düşürdü.....:img-hyste :img-hyste

içinde bulundugumuz durumun tek sorumlusu türkan derya....: