PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hırsız Polis Öncesi /Sonrası

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21

lighttez
27-04-07, 12:24
1)Yok bişey bu sabah demiştim yarın sabah seni tekrar görmek için nasıl bir bahane bulsam diye...

mert sonrası Maviyi görmek için bahaneler...Canım canım canım

2)Şu güzel günün tadını çıkartalım oğlum be.
Komserim yağmur çamur dışarısı
Ne güzel ne güzel işte..

Mert'in okulunun önünde yağmur yağarken o muhteşem bakışma , sonrasında çay içip ısındıkları ve "gitme" repliğinin sarfedildiği sahne sonrası, Çınar komser çoook keyifli bir şekilde karakola döner. Ayşegül ve Bünyamin'e söylemektedir bu sözleri... onlar da komserim dışarısı yağmur-çamur der.. sanırım 9. bölüm.

3)Sen de kaçma güzelim o zaman. Ben bu gözleri kaç yıldır tanıyorum, hiç böyle baktığını görmedim.. Helal olsun sana be Çınar, helal olsun sana Çınar..

Fulya abla Mavi'ye söyler.. süper ablam benim yaa...Mavi Çınarla buluştuklarını ve konuşulanları aktardıktan sonra sanırım...9. bölüm

4) - nasıl yani
- böyle daha iyi...

bak bunu hiç çıkaramadımm

5) Korkuyorum, ben.... daha önce hayatımda böyle bir şey olmadı. Ya
kötü birşey olursa, ya yanlış birşey varsa diye korkuyorum.

Mavi Fulya ablama söylemektedir... Çınar'ı kaybetmekten, böyle bir mutluluğa sahip olma luksu olmadıgından bahsederken... herhalde yıne 9. bölüm- belki hatalıdır. (3 yannış bi doğruyu götürüomu???:img-hyste )

6) Galiba insan karsisindakini kaybetmekten korkunca yalan söylüyor.Belki senin arkadasinda o yüzden söylemistir.Olamaz mi?

oy oy bölüm kaç bılmem ama... MAvi-Çınar bır turku barda bıra içmekte. 4 lıraya aldıkları bıraları yudumlarken cem yıldız ımkansızı solemekte arkada... MAvi'nin kaşları çatılmış..dıkkale onu izleyen Çınar soruyor. MAvi yok bişey diyor. ÇÇınar az evvel o iki kaşın arasında yuzlerce sey gecıyodu vs.. MAvi Aksak'ın ona yaptıgını dusunup bır arkadaısmla tartıstım onu dusunuyorum der...MAvi ben yalandan nefret edıyorum bılıyomusun Çınar der. Çınar'ın da ağzından işte bu replik dökülüverir.Galiba insan karsisindakini kaybetmekten korkunca yalan söylüyor.Belki senin arkadasinda o yüzden söylemistir.Olamaz mi?

7) Nasil yok,önce geldin ona ihanet edemem dedin,sonra o geldi çek elini kadinimdan dedi,neler oluyor Mavi? Yikarim o lokantayi kafasina onun dar ederim dünyayi,sana sevdigim kadin diyemez o,anladin mi diyemez.

16. bölüm galıba...çInar uzun zamandır MAvı'nın ızını surmekte... Sonra onu MAsumlarda Aksak'ın yanında hatta gülerken gormekte... Çınar bır Aslan kesılıp kukuruyor. Aksak gelip kadınımdan uzak dur dıyor. bağrışlar artınca MAvı gelıyor... Sona Mavi'ye çemkiriyor... Sona zate akşamında canı oldukça yanan Çınar once unutmaya calısıyor, Barda bi kadınla kesişiyor.. Off o ne bakışlardır. Sona yapamıyor... Gidiyor Mavi'nin kapısına, vuruyor kelepçeyi.. al sana kelepçe sahnesi...

8) ben hayatimda bir defa aşık oldum Çinar bidefa o kisi de Aksak degildi.

Aksak Çınar'ı nevıne gırmıs gızlıce... Mavi-Çınar Evde.. Çınar Mavi ile komser olarak degıl Çınar olarak konuşmak ıstıyor... Soruyor bu kolye neyın nesı. neden Fatma Özkurt yazıyor uzerınde Aksak mı verdı nıye taktın. ona asıkmısın ... Mavi işte bu repliği patlatıyor. Aksak yatak odasında bin parça..

9) MAVI:Canim...
ÇINAR:Efendim..duyamadim..
MAVi:Canim dedim.
ÇINAR:Bak yine duyamadim görüyor musun?Ne diyorsun biraz bagirsana?
MAVi:Çinaar...

13. Bölüm..KAş'a kaçmaya hazırlanılıyor. Mavı evde bavul topluyor. çınar onu almaya gelıyor. Hazırmısın dıye soracak. İlk konuşmlar bunlar işte...
Sonası nı hatırlamak bıle ıstemıyorum...

10)
-Çınar yavaş, sızıp kalıcam burda!
-Olsun canım, ben taşırım seni!

29. bölüm. muhabbet bagına gırıdm bu gece...vusalatın.... sarkıları eslıgınde yenılen yemek ıcılen rakılar...Mavi-Çınar konuşması

11) Yok tamam kötü birsey yok.Sadece sanki böyle günlerdir,aylardir içimde gerili olan yay birden bosaliverdi gibi hissediyorum.Sanki biraksan burda yigilip kalacakmisim gibi hissediyorum.

baunu hatırlayamadım..

12) Bi de yalnızlık dedin ya.. bak mesela şu gemiden buraya bakıyor olsaydın... bankta ikimizi görücektin...

off off

13) Batayım,denizde rakıda makıda bir yerlerde boğulayım

Koray-Çınar konuşamsı.. her bolum olabılır .Mavı hanım Çınar'ı her defasında bu hallere soktu yaa. ahh ahh MAvim ya...şu çocugun cektıgını bı sen bılmedın.

14) Çınar: Tanıyor musun?
Aksak: Yok öyle birini tanımıyorum..
Çınar: Nasıl birini?
Aksak: Öyle bir kızı tanımıyorum.
Çınar: Ben Mavinin bir kişi olduğunu söylemedim, bir kız olduğunu hiç söylemedim..

12 yada 13 başı...Çınar MAvi'yi terayğdan kıl çeker gıbı bu olaylardan kurtaracak, KAş'a kaçacaklardır. ama halletmesı gereken işler var...Aksak'ın evı...O muhteşem buluşma konuşma... bide şu var...sanıyorsunkı ben kazandım prensesi kaptım.. ama yoookkk.ah aksak ahhh

15) Sen bir daha görüsmeyelim deyince kötü oldum.Aklimdan hiç çikmadin.Bana iyi geliyormussun meger

9. bölüm yağmur-mert in okul onu buluşması... sonaı cafede konuşulanlar...

16) Ya ben seni birakip nereye gidiyorum he,bulutlarin üzerinden inip nereye,hangi tatile çikarim ben

İlk ağva tatılı...Çınar Mavı'nın agzını arıyor. Tatıle cıkıcam felan.... Mavı cakktırmasa da kıllanıyor... Sona Çınar senle dıyorr.. sensiz nereye gdıerımmm

17) Çınar: Içim yirtiliyor Koray çok asik oldum ben,sonra gittim asik oldugum kizi bir yol kenarinda terkettim.Meslegime,ettigim yemine herseye sirt çevirdim.Nasil basedecegim bununla ben?

off offf.kelepçe sonası sanırım-17. bölümmiki

18) Yapma Çınar, yapma...vazgeç..sende kendini üzme

yorum yok..sinirleniyorum..

19) kalbimin derinliklerinde bana memurum diyen,sicacik gülümseyen o adami özlüyorum.Keske orda,o anda kalsaydik,ama zaman bize acimasiz davrandi.

MAvı'nın Çınara mektubu... Ah dml cım ahh..yaktın beni...koyu mavilerde boğdun benii

20) Ne bileyim su hayatta seni yeterince beklettim diye düsünüyorum da,kendimi affettirmeye çalisiyorum iste ne bileyim uuf ....

hastane sonrsı buşuşmaaaaa ...ıkıncı okul onu buluşması sonası...

21) çınar:diyorum ki ,acaba şu kedinin yanına kıvrılsamda birbirimize sarılıp uyusakmı?
mavi:uyuyabilirmiyiz sence?
çınar:bilmem...
kedı oldum sahnesii ahh

ah dmlcım ah mutlumusun şimdi. eridim bittim...
şaka bi yana ..ne iyi yaptında hatırlattın bunları bıze...

eftelya61
27-04-07, 12:29
Günlerdir ağlamamıştım demekki bugünü bekliyormuş gözyaşlarım.. Sabah sayfayı açtığımda dml'ciğimin mesajını gördüm ama cevaplamama fırsat kalmadan bir sürü insanın işlem yaptırmak için geleceği tuttu işyerine.. Başlangıçta can atıyordum cevap vermek için zaten bütün replikler, sahneler kafamda oradan oraya uçuşuyor, günlük hayatımda bile o kadar çok kullanıyorumki o sözleri hepsi bir özdeyiş kıvamında bana göre cevaplamam çokta zor olmayacaktı belkide ama şuanda bakamıyorum bile.. Neden mi? Sevgili forumcanlarım öyle güzel yazmışlarki yine hepsini öyle güzel ifade etmişlerki ben göz yaşlarıma hakim olamıyorum.. Diyorum sizlere ben eskiden böyle değildim noldu bana anlamadım..

HASRETTTTTT
27-04-07, 12:38
mavi başını beşiğe doğru eğmiş ninni söylüyor ninni bittikten sonra hafif bir müzikle ninni devam ediyor

çınar kapıda onları izliyor
mavi-uyudu
çınar- valla nerdeyse ben bile uyuyacaktım ne güzel bi ninni bu daha önce hiç duymadım
mavi-annem bana hep söylerdi
çınar-böyle üzgün durma

oyy oyy yaralarım sızlıyorrr

demetarss
27-04-07, 12:41
4) - nasıl yani
- böyle daha iyi...

bak bunu hiç çıkaramadımm

...

11) Yok tamam kötü birsey yok.Sadece sanki böyle günlerdir,aylardir içimde gerili olan yay birden bosaliverdi gibi hissediyorum.Sanki biraksan burda yigilip kalacakmisim gibi hissediyorum.

baunu hatırlayamadım..

Hatırlayamadıklarını hatırlatasım geldi..
:img-yes:

İlki, Mavimiz Elif bebeğe bakmış, Çınarı onu eve bırakıyor, Mavi "sağol" diye elini uzatıyor, Çınarcım da, "hep böyle asker arkadaşı gibi vedalaşıyoruz deyince Mavi "nasıl yani" diyor. Çınarım da tutuyor iki omzundan uzanıp Mavisinin yanağına uzun bir öpücük konduruyor ve "böyle daha iyi" diyor..

O sahnede Özlem Düvencioğlunun hali bana hep şunu düşündürmüştür, dizinin daha başları belki de bu TE nin ÖD yi de ilk öpüşüdür:img-blush

Gelelim ikinciye, "Çınar burdasın, başka bir yerde olmak istemiyorum" sonrası Mert eve bırakılmış iki sevdalı hisarda yürüyor. Mavi diyor ki "canın acıyor mu, yani yaraların??" Çınar "yoo iyiyim, neden" diye sorunca Mavim "sana sarılabilir miyim ozaman" diyor. Çınar çekiyor kendine mavisini sımsıkı sarılıyor, mavi ağlamaya başlıyor. Çınar "aa ağlama kıyamam ne oldu" demeye başlayınca Damlamızın sorduğu replik geliyor...

Yok tamam kötü birsey yok.Sadece sanki böyle günlerdir,aylardir içimde gerili olan yay birden bosaliverdi gibi hissediyorum.Sanki biraksan burda yigilip kalacakmisim gibi hissediyorum

Yani biraz uzun anlattım ama Hp ile ilgili hiçbirşeyi kısa kesemiyorum ne yapayım:icon_whis

HASRETTTTTT
27-04-07, 12:44
çınar-yine burda mı bırakayım
mavi-saol bıraktığın için
çınar-asıl sen saol arkadaşlarıma yardım ettiğin için
mavi-önemli değil benim işim zaten bu hoşçakalın
çınar-hep böyle asker arkadaşı gibi vedalaşıyoruz
mavi-nasıl yanii
ve ve ve yaklaşır küçük bi kaçamak öpücük
çınar-böyle daha iyi üşümüşsün
ve daha sonra 24 te göreceğimiz gibi mavi al al olmuşturr
oyyy oyyy yaralarım sızlıyorr
amann doktor canım cicim doktor derdime bir çareeeee

demetarss
27-04-07, 12:45
Günlerdir ağlamamıştım demekki bugünü bekliyormuş gözyaşlarım.. Sabah sayfayı açtığımda dml'ciğimin mesajını gördüm ama cevaplamama fırsat kalmadan bir sürü insanın işlem yaptırmak için geleceği tuttu işyerine.. Başlangıçta can atıyordum cevap vermek için zaten bütün replikler, sahneler kafamda oradan oraya uçuşuyor, günlük hayatımda bile o kadar çok kullanıyorumki o sözleri hepsi bir özdeyiş kıvamında bana göre cevaplamam çokta zor olmayacaktı belkide ama şuanda bakamıyorum bile.. Neden mi? Sevgili forumcanlarım öyle güzel yazmışlarki yine hepsini öyle güzel ifade etmişlerki ben göz yaşlarıma hakim olamıyorum.. Diyorum sizlere ben eskiden böyle değildim noldu bana anlamadım..

Ahh eftelyacım ne denir, bizi böyle gecenin en siyahında, böyle yarım bırakanlar utansın..

Bir süre idare ediyoruz, tamam artık iyiyim, geçti kabullendim diyoruz sonra bir cümle, bir ses, bir renk herşeyi başa sarıyoruz, sanırım bu böyle de gidecek..

HASRETTTTTT
27-04-07, 12:46
Hatırlayamadıklarını hatırlatasım geldi..
:img-yes:

İlki, Mavimiz Elif bebeğe bakmış, Çınarı onu eve bırakıyor, Mavi "sağol" diye elini uzatıyor, Çınarcım da, "hep böyle asker arkadaşı gibi vedalaşıyoruz deyince Mavi "nasıl yani" diyor. Çınarım da tutuyor iki omzundan uzanıp Mavisinin yanağına uzun bir öpücük konduruyor ve "böyle daha iyi" diyor..

O sahnede Özlem Düvencioğlunun hali bana hep şunu düşündürmüştür, dizinin daha başları belki de bu TE nin ÖD yi de ilk öpüşüdür:img-blush

Gelelim ikinciye, "Çınar burdasın, başka bir yerde olmak istemiyorum" sonrası Mert eve bırakılmış iki sevdalı hisarda yürüyor. Mavi diyor ki "canın acıyor mu, yani yaraların??" Çınar "yoo iyiyim, neden" diye sorunca Mavim "sana sarılabilir miyim ozaman" diyor. Çınar çekiyor kendine mavisini sımsıkı sarılıyor, mavi ağlamaya başlıyor. Çınar "aa ağlama kıyamam ne oldu" demeye başlayınca Damlamızın sorduğu replik geliyor...

Yok tamam kötü birsey yok.Sadece sanki böyle günlerdir,aylardir içimde gerili olan yay birden bosaliverdi gibi hissediyorum.Sanki biraksan burda yigilip kalacakmisim gibi hissediyorum

Yani biraz uzun anlattım ama Hp ile ilgili hiçbirşeyi kısa kesemiyorum ne yapayım:icon_whis

işte budur biri düşünür biri yazar ben yazarken aynı şeyi yazıyormuşun be demetarss canım cicimm

oyy oyyy ciğerlerim parçalanıyorrrr

demetarss
27-04-07, 12:51
işte budur biri düşünür biri yazar ben yazarken aynı şeyi yazıyormuşun be demetarss canım cicimm

oyy oyyy ciğerlerim parçalanıyorrrr

Dedim ya be hasretim bir yerlerde tektik, birdik ki hala bukadar canımız yanıyor..

Benim düşündüklerimi Blue yazmış, seninkiler ben, aynı şeyleri hisseder aynı şeyleri düşünür olduk, yada zaten hep böyleydik de bulduk birbirimizi..

Sen de "bu kadar üzgün durma" ama, onların gülen yüzlerini, o uçağa bindikleri mutluluklarını hatırla.. Onlar herşeyi aşıp mutlu olduysa bizde oluruz belki, belli mi olur??

HASRETTTTTT
27-04-07, 12:59
Dedim ya be hasretim bir yerlerde tektik, birdik ki hala bukadar canımız yanıyor..

Benim düşündüklerimi Blue yazmış, seninkiler ben, aynı şeyleri hisseder aynı şeyleri düşünür olduk, yada zaten hep böyleydik de bulduk birbirimizi..

Sen de "bu kadar üzgün durma" ama, onların gülen yüzlerini, o uçağa bindikleri mutluluklarını hatırla.. Onlar herşeyi aşıp mutlu olduysa bizde oluruz belki, belli mi olur??

iyi diyosun da canım gülüm evet bitti bindiler gittiler vs vs ama işte bu aşka şahit olduktan sonra sondan başa yolculuk yapma gereği duyuyo insan neticeye gelene kadar ne oldu hatirlama gereği evet üzgünüm en sevdiklerimi kaybettim mavi boncuğumu koca çınar ımı bazen onların getirdiklerini

okul önü mavi duvara yaslanmış bekliyor
ordan biyerlerden bi adam çıkıyo önce anlayamıyor tanıyamıyor ama beyninin gözlerine sinyaller sayesinde gördüğünün o aşık olduğu adam olduğunu anlıyor yüzü aydınlanıyor (bakınız mavi nin yüzünde açmış güneşi görmemek için kör olmak lazım) şaşkın ama bilmediği bi şekilde mutlu sanki elinden uçup gitmiş güvercini göklere yükselmiş ve hiç gitmemiş gibi ellerine konmuştu
mavi -sen burdasın
çınar-başka biyerde olmak istemiyorum

lighttez
27-04-07, 13:03
Demetrasım, hasretttttim çok saolun böyleliklen hatırlamış odum. Hani sınav sonrası kafana vurursun ya ben biliodumm ooff uufff nıye aklıma gelmedı dıe... şu an o haldeyim... elinize gönlünüze sağlık...
eftelya mm ağlama.... ağlama desem de ben de ruhsal yönden pek farklı diilimmmm... bize bunları yaşatan,,, içimizi kıpırdatan, acıtan, gülümseten hp ye, bizi bu araya toplayan hp gücüne binlerce kez teşekkürler...ben başka yerde olmak istemiyorumm.....

sevgiler.

HASRETTTTTT
27-04-07, 13:11
bir kaç gün gözükmemiş sevdiği adam kız çalışmaya çalıştığı kasada bekler buluyor kendini aslında beklemek istemezken merak etmişti onu kendine bile itiraf edemesede ne zaman olmuştu bu ayrılık hatırlamak bile istemiyordu o karlı kış günü çıkmak istedikleri yolardan kör bir kurşunla ayrı kalmışlardı ne zaman olmuştu bu ayrılık içi içine sığmıyordu bazen ama hayatla kavgası da bitecek gibi değil di en çok onu sevmişti en çok onu üzen o olduğu halde bitiremeyecekleri bir yola çıkmışlardı bitmemişti daha her ne kadar ondan nefret ettiğini de söylese içindeki fısıltı bastırıyordu bu koca haykırışı

ve son kez kapıya baktığında karşısında gördüğü anda yine başlamıştı kendiyle kavgası ama olsun burdaydı iyiydi yine gelmişti

usulca güldü kimseye belli etmeden

-gözün aydın
mavi- gözün aydınlık bişey yok

eftelya61
27-04-07, 13:12
Hayır yaa bende yazmalıyım hepsini tek tek yazmalıyım hem ağlamalıyım hemde yazmalıyım:icon_cry: :icon_cry:

1)Yok bişey bu sabah demiştim yarın sabah seni tekrar görmek için nasıl bir bahane bulsam diye...
Mavi'm Koray'ın kızına baktıktan sonra kurt gibi acıkmıştır (fil gibi yer bizim kız).. Mavi ile Çınar ekmek içi köfte yemeye koyulmuşlardır..O zaman Çınar'cım söylemiştir bu sözleri..

Ne güzel ne güzel işte..

9. bölüm.. Çınar'ım Mavi'den duymak istediği sözü duymuş Mavi'm ona GİTME demiştir biraz önce ve dışarıda kar, çamur, yağmur, boran fırtına kimin umrunda Çınar'ımın gönlünde, yüzünde baharlar yazlar çoktan gelmiş ve karakola gelirken simitte almış işte ordan..
Çınar : Şu güzel günün tadını çıkartalım oğlum be.
Ayşegü : Komserim yağmur çamur dışarısı
Çınar : Ne güzel ne güzel işte..

3)Sen de kaçma güzelim o zaman. Ben bu gözleri kaç yıldır tanıyorum, hiç böyle baktığını görmedim.. Helal olsun sana be Çınar, helal olsun sana Çınar..

Yine 9. bölümden
Mavi'm Çınar'ının git dersen giderim o zaman bir daha görmeyiz birbirimizi sözlerinin peşine hem ağzıyla hemde gözleriyle GİTMEEE diye haykırmıştır.. Sonra elleri kenetlenmiş öyle saatlarca duracaklardır aslında öyle istiyorlardır ama Çınar'ın işe gitmesi gerekiyordur çünkü her ikisinin geleceği için Çınar komiserimin işe geç kalması hiçte iyi olmaz öyle değil mi?

4) - nasıl yani
- böyle daha iyi...

Mavi'm Koray'ların biricik kızı Elif'e bakmış ve Çınar onu eve bırakıyordur.. Tam vedalaşırken bizim kız uzatır Çınar'a elini tokalaşmak için.. Çınar'cım rahat durur mu sorar hemen hep böyle asker arkadaşı gibi mi vedalaşacağız Mavi'm nasıl yani ve Çınar eğilir Mavi'nin yanağını öper o Mavi'yi öper öpmesinede bana ne olur her izlediğimde işte ben bunu anlayamam hiçbir zaman:img-blush o güzel öpücükten sonrada Çınar: böyle daha iyi der:happy0064

9. bölüm gitmeden yine.. Mavi korkuyordur yaşadıklarından hayatında ilkkez hissettiği şeyleri yaşıyordur son günlerde.. İşte Çınar'a söyledi bu sözleri Mavi'm.. Çınar'cımda ona biz istemezsek kötü bişey olmaz birbirimize inanırsak yanlış bişey yapmayız :happy0064 dedi ve Mavi'm de Çınar'ına o anda inandı işte ve bu inanç hiç kaybolmadı ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın..

6) Galiba insan karsisindakini kaybetmekten korkunca yalan söylüyor.Belki senin arkadasinda o yüzden söylemistir.Olamaz mi?

Yine 9. bölümden İmkansız'ın çalındığı ilk sahnelerden.. Çınar Mavi'me söylüyor bu sözleri.. Aksak Mavi'ye araba hediye etmiştir tabii Mavi'de arabayı aynen iade etmiştir Aksak'a.. Çınar'la Mavi birlikte bara gitmişlerdir işte orada aralarında geçen konuşmadan bu replikte..

dml'cim sende hep 9'dan sormuşsun canım benim gibi vazgeçilmezlerinden herhalde ama benim öyle kolayıma geldiki bölüm baştan sona full beynimde:img-wink:

7) Nasil yok,önce geldin ona ihanet edemem dedin,sonra o geldi çek elini kadinimdan dedi,neler oluyor Mavi? Yikarim o lokantayi kafasina onun dar ederim dünyayi,sana sevdigim kadin diyemez o,anladin mi diyemez.

Ah kelepçe ahh.. 17. bölüm nasıl unutulur..

19. bölüm Çınar'ın evinde Çınar kolyesinin Aksak'ın annesine ait olduğundan emindir ve bunun ne demek olduğunu Mavi'ye sormalıdır.. İçi içini yiyor kahroluyordur.. Mavi'ye son kez sorması gerekir ve Mavi'min o mükemmel cevabından işte bu sözlerde..

22. bölümden.. Mavi'm annesinin mezarına gidecektir.. Çınar'cımda simit almıştır 2 tane hisardadır ve Mavi'ye telefon eder beraber yiyelim diye.. Çok zeverim bu sahneyide..

10)

Offf offf nasıl unutulur nişan kutlaması.. 29. bölüm.. Ararım ararım seni her yerde sorarım...

Not: Şimdilik bu kadarına cevap verebiliyorum ama diğerlerinede kesinlikle cevap vereceğim işlerden fırsat bulduğum ilk anda..

HASRETTTTTT
27-04-07, 13:18
çınar-her sabah kalktığımda bügün gitmiceksin o marketten içeri adımını atmıcaksın diyorum ama yapamıyorum sonra saatler geçiyor dayanmaya çalışıyorum bir de bakıyorum marketteyim kasanın önündeyim tam karşısında elimde bir diş macunu
koray-tam takıntı yaptın yaa peki birgün çıksan karşısına şu içindekileri bağıra çağıra anlatsan
çınar-bana nasıl baktığını görmedin koray beni görmek istemediğini bi kere daha duyarsam yaşayamam şimdi en azından bir kaç dakka görüyorum ya bunu da yapamaz hale gelirsem
koray-çıldıracaksın biliyosun sonra ne ona ne kendine bi faydan olmucak toparla kendini biraz
çınar-İMKANSIZ BURASI YANDIKÇA TOPARLANMAK HİKAYE YA KAVUŞUCAĞIZ YA DA.....

blue&blue
27-04-07, 13:24
Repliklerin yarattığı buhranlı havayı biraz dağıtayım dedim. Bir kaç soru yazayım renklenelim istedim. Ama ben o buhrandan sıyrılamamışım ki ortaya aşağıdaki gibi sorular çıktı. Daha fazla acıya gark etmez umarım sizi...

Cevaplamak zorunda değilsiniz ya da içinizden geliyorsa 1 tane cevaplayın hıı?...

İstediğiniz gözyaşından başlayabilirsiniz? :img-cray:

Mavi-Çınar sahildedir. Her şey başladıktan tam bir sene sonra…

Birbirlerine olan nefretlerini haykırmakta deli bakışlar atmaktadırlar boşluğa. Fondaki “Yarım Bıraktın” şarkısı eşliğinde her daim dip dibe oldukları sarıldıkları ağlaştıkları koklaştıkları bankın yanına gelip yerleşen diğer bir bank ayırmış gibidir onları. Her şey başladığındaki gibi iki ayrı bankta bakmaktadırlar birbirlerine… İşte şimdi, “ya her şey yeniden başlayacaktır…. ya da tamamen bitecektir.” :icon_sorr

İşte bu kare ve devamı kareler için aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1.Bir yıl önce bir kağıt helva ile başlayan bu maceradaki kağıt helva tanıştıkları gün 1 YTL’ye satılırken, bir yıl sonra kaç para olmuştur? Enflasyon oranını göz önüne alarak cevaplayınız.

2.Mavi helvayı parası olmadığından mı almamıştır? (Bkz. Mert’e simit alamamıştı) Yoksa domuzluğundan mı almamıştır?

3.Helvacı amca inadına mı yapmıştır? Tam da en olmadık yerde dalmıştır muhabbete…

4.Benim sevgili arkadaşlarımın (onlar kendilerini biliyorlar şimdi düşerler) aynı mekanda (Hisarda) çektirdikleri fotolarla bu kareleri karşılaştırdığımda bir şaşkınlık yaşamaktayım. Şöyle ki, normalde sabit olduğunu gördüğüm bankların Mavi ve Çınar orda olduğunda sabit olmadığını sürekli yer değiştirdiğini görüyorum. Acaba arkadaşlarım “Hisara gittik Çınar ve Mavi’nin banklarında oturduk” diye beni mi kekliyor? Yoksa Mavi ve Çınar için özel banklar mı getiriliyor? (Ben bilmem İstanbul'a giden, İstanbul'u bilen bilir :icon_sorr )

5.Mavi ve Çınar’ın ömürlerinin çoğunun geçtiği Hisarda oturdukları banklara neden bank denmiştir. Yıllar yıllar önce üzerlerinde hep "Akbank" yazdığı için mi öyle kalmıştır. (Bkz. Selpak) Yoksa onlar gerçekten banka mıdır?

6.Birbirlerinin etinden parça kopardıktan sonra Mavi ordan koşarak ayrılmıştır. Dünyanın öbür ucuna havalanan bir Mavi ve arkasından banka da yığılıp kalmış bir Çınar bizi de ekran karşısında yerle yeksan etmiştir. :icon_sorr Bu durumun intikamını almak için hala koşmakta olan Mavi’yi arayan Çınar’ın ekranda ismini gören Mavi neden sevinmiştir? Ne beklemektedir ki öyle yüzüne bir sevinç dalgası yayılmıştır? Çınar'dan bir yeşil ışık görse Mavi yelkenleri suya indirecek midir? Ya da bu kadar içine işlediyse neden “kapatmayalım bahçeyi Çınar” dememiştir. Bir açık kapı bırakmak bu kadar zor mudur? Bize garezleri nedir?

7.Bahçedeki yüzük gömme merasiminden sonra ordan yüzükleri çıkaran Çınar, sahile tekrar hangi ışık hızıyla ışınlanmış ve aynı zamanda omuzlarını bu kadar düşürerek o ruhsal bunalım haline nasıl bu kadar hızlı girmiştir?

8.Mavi’nin yüzüğünün çamurlarını ayıklarken Çınar'ın vermek istediği mesaj nedir? Çınar Mavi’yi tamir mi etmek istiyor? Yoksa temizlemek mi?

9.Çınar kendi yüzüğünü çıkarıp Mavi’nin yüzüğü ile iç içe geçirdiğinde kameraların gözü önünde ne demek istemektedir. Minicik miniminnacık bir Mavi’yi içine alma hissiyatının göstergesi olabilir mi? Bu iç içe geçen yüzükleri değerlendirerek her iki yüzüğün yarı çapları ve Mavi ile Çınar’ın boy uzunlukları hakkında bilgiye erişebilir miyiz?

10. Ve bu sahil maceralarından biri olan ve yalnızlığın çok güzel örneklendiği bir anda (sevgili dml’in soruları arasında da geçmektedir) eli ile gösterdiği gemiyi ya da Mavi’nin koşarken teli açtığında arkadan geçen o kuru yük (erik) gemisini, ya da Çınar’ın evlilik yüzüğünü attığı anda ordan geçen kuruvazörü, ya da son hisar ziyaretinde mavinin "bitti" dediği anda fonda geçen başka bir yük gemisini düşünelim. Bu görüntüler hep bir anlam katmıştır o sahnelere ve karelere. Acaba bu gemiler özellikle mi ayarlanmakta yoksa tesadüfen mi olmaları gereken yerde belirmektedirler? Çınar “bak şurdaki gemiden buraya bakıyor olsaydın” dediğinde gemi tam da karşılarında bulunmaktadır. O gemiyi oraya kim getirip koymuştur? Bu kimin başarısıdır? Kameraman mı Yönetmen mi? Yoksa senaristler mi bu kadar ince plan yapmışlardır? Ya da o sahnede bu kadar üşüme ve titreme halleri saatlerce gemi beklemelerinden midir? Yok değilse o gemi kimindir? TDG bu kadar zengin midir? (Gemi trafiği yoğun demeyin ben bilmem İstanbul'u bilen bilir :icon_sorr )

11.Senden nefret ediyorum… Ben de… Etimden parça kopardın benim… Sen de benim……............. onlar gibi yarım kalmış bu cümleyi içinizden geçtiği gibi tamamlar mısınız lütfen…

Teşekkürler

dml
27-04-07, 13:27
Ah arkadaşlar...
Ben sizi mahvettim belki ama siz de bu cevaplarla tekeer teker beni mahvettiniz:icon_sorr
Şu saatten sonraki çalışmalarımdan ne kadar verim alacağım cidden şüpheli! malum, çalışma masamda bana bakan 5-6 tane mavi çınar olduğundan (kelepçe sahnesinden kafa kafaya durdukları fotoğraf, milliyetin tv ekinden özlem ve timuçinin ilk ve son kez gülerken verdikleri poz, mavi ve çınarın "şşt devlet sırrı" sahnesinden sonra gülerek birbirlerine sarılmış uzaklara bakan halleri vs...) her anım onlarla dolu...
Sabah dayanamayıp o replikleri gönderdikten sonra kendi testlerimle boğuşurken de ister istemez yazdığım repliklerle bağlantılı sahneleri geçirdim ben de aklımdan...
Fakat demin siteye geri geldiğimde sizlerin yazdığı güzel yazılarla haşır neşir olup bitap düştüm...

lighttez yazdıklarını zevkle okudum, bazı yerlerde karıştırmışsın ama olacak o kadar, hangimizin hafızası yeter onca repliğe?

bbdbhb ve selma23 sanırım siz de replik mağdurlarından oldunuz... umarım gününüz mahvolmamıştır

satranccım merak etme cevapları eklemeyeceğim akşama kadar, kaldı ki gelen cevaplar zaten benim ekleyeceğim cevapları çoktan geçti...

gülüm_su, çınara gönderme yaparak yazdığın cevapla yüzümü güldürdün:) evet ben de dizimi özledim... hem de çok.

blue'cum ablacım senden özendim kalkıştım bu işe ama bak başınıza ne işler açtım... yetmedi, açılan işler geldi döndü beni buldu tabii! Yazdığın tüm replik yorumlarıyla beni benden aldın ne diyeyim.. repliği alıp sahnesine yerleştirmene hayran kaldım... ellerine, ayırdığın zamana sağlık!

demetarsss'cım, her zamanki zerafetinle eski kliplere de güzel sözler söylemeyi es geçmemişsin ya, tekrar teşekkürler... üstüne bir de hatırlatma bağabında eklediğin tüm o güzel replik yorumlar... ah ah... ben ne yaptım:icon_sorr

deren1970 ne yptın arkadaşım demişsin ya, hakikaten ben de şimdi kendime bunu sorar oldum... naptım ben bize? kendi ellerimle bizi ateşe attım gibi oldu:icon_whis kendimize gelemeyeceğiz anlaşılan... senin de yazdığın tüm replik yorumlarını hayranlıkla okudum, hakikaten hepiniz hafıza sınavından en yüksek notla geçeceksiniz bu gidişle!

HASRETTTTTTcim:) özlemişim senin şiirleri şarkıları vallahi... az beddua etmemiştin aksak'a zamanında.. sende çağrıştırdığım şarkılarla beni bir kez daha o günlere götürdün... ay tam nostalji günü oldu...

alamehmetcim, iki arada bir derede sen de yazabilmişsin en güzel repliklere yorumlarını, teşekkür ve tebrik ediyorum...

sevgili tuğbay, umarım günün geri kalanında bir nebze de olsa işe konstantre olabilirsin - olabiliriz diyeyim hatta...

ve sevgili eftelya61, sen de dayanamadın değil mi? yazdıklarını hüzünlü bir gülümsemeyle okudum ben de... of of sanırım bizdeki bu hp sevdası hiç küllenmeyecek...

Teste katılan tüm arkadaşlara teşekkürler, katılacaklara da şimdiden teşekkürler...

Bugünkü testten katılan herkes 100'ü aldı vallahi...
Başkası sormuş olsa, ben bu soruları bu kadar güzel cevaplayamazdım diye itiraf edeyim ve demin blue'nun eklemiş olduğunu gördüğüm teste göz gezdirmeye döneyim...

(NOT: Forumu bu kadar kalabalık görmek.... Çok çok mutlu oldum şimdi:) )

HASRETTTTTT
27-04-07, 13:29
kaçmak gitmek istemiştik sadece küçük bahçeli bi ev karnımızı doyuracak kadar paramız evrene yetecek kadar sevgimiz olsaydı olmadı şimdi burda bu hastane köşesinde uyandığında biraz daha iyileştiğinde kollarına kelepçe mi takması gerekecekti o kollara girip yürümek hayal edilirken böyle mi olacaktık şimdi yaralı bir güvercin gibi yatmış sızılar içinde yatıyordu en sevdiği

çınar-mavi beni duyuyomusun çok üzgünüm böyle olmasını istemedim ben canım benim keşke atılsaydım önüne keşke o kurşun bana gelseydi

eftelya61
27-04-07, 13:31
Blue'm ilk soruyu okudum ve hemen cevabımı veriyorum..

1,5 YTL yani bir lira elli kuruş olmuştur yeni fiyatı ve %50'lik zam son bir yılda hiçbir üründe olmadığından bütün kağıt helva satanları buradan kınamak istiyorum..

Not: Diğer soruları okumaya cesaretim yok.. Ağlamaktan gözlerim şişti ve birazdan mesai başlayacak..

HASRETTTTTT
27-04-07, 13:37
şimdi kağıt helvadan başlayalım yıllık tefe tüfe edi büdü oranına göre ben de hala 1 ytl dir zira çünkü hatta bilakis ülkemizde enflasyon tek haneli rakamlara düştü ama yine de tam emin değilim kağıt helva zaten bir sırdır dizimizde kağıt helvayla başlamış karakol damlarına düşmüş en son sabiha gökçen havalimanında son bulmuş bir aşkın gizidir sıırıdır ben hala kağıt helva alırken şüpheyle yaklaşmaktayım hem helvaya hem helvacıya tanrı korusun

öjeni
27-04-07, 13:41
Biz kağıt helvayı o gün 50 kuruşa almadık mı vapurda? :icon_whis

dml
27-04-07, 13:45
[6.Birbirlerinin etinden parça kopardıktan sonra Mavi ordan koşarak ayrılmıştır. Dünyanın öbür ucuna havalanan bir Mavi ve arkasından banka da yığılıp kalmış bir Çınar bizi de ekran karşısında yerle yeksan etmiştir. :icon_sorr Bu durumun intikamını almak için hala koşmakta olan Mavi’yi arayan Çınar’ın ekranda ismini gören Mavi neden sevinmiştir? Ne beklemektedir ki öyle yüzüne bir sevinç dalgası yayılmıştır? Çınar'dan bir yeşil ışık görse Mavi yelkenleri suya indirecek midir? Ya da bu kadar içine işlediyse neden “kapatmayalım bahçeyi Çınar” dememiştir. Bir açık kapı bırakmak bu kadar zor mudur? Bize garezleri nedir?

10. Ve bu sahil maceralarından biri olan ve yalnızlığın çok güzel örneklendiği bir anda (sevgili dml’in soruları arasında da geçmektedir) eli ile gösterdiği gemiyi ya da Mavi’nin koşarken teli açtığında arkadan geçen o kuru yük (erik) gemisini, ya da Çınar’ın evlilik yüzüğünü attığı anda ordan geçen kuruvazörü, ya da son hisar ziyaretinde mavinin "bitti" dediği anda fonda geçen başka bir yük gemisini düşünelim. Bu görüntüler hep bir anlam katmıştır o sahnelere ve karelere. Acaba bu gemiler özellikle mi ayarlanmakta yoksa tesadüfen mi olmaları gereken yerde belirmektedirler? Çınar “bak şurdaki gemiden buraya bakıyor olsaydın” dediğinde gemi tam da karşılarında bulunmaktadır. O gemiyi oraya kim getirip koymuştur? Bu kimin başarısıdır? Kameraman mı Yönetmen mi? Yoksa senaristler mi bu kadar ince plan yapmışlardır? Ya da o sahnede bu kadar üşüme ve titreme halleri saatlerce gemi beklemelerinden midir? Yok değilse o gemi kimindir? TDG bu kadar zengin midir? (Gemi trafiği yoğun demeyin ben bilmem İstanbul'u bilen bilir :icon_sorr )
....

Blue'cum yine sorularınla ortalığı toz duman edeceksin sanki...
Zaman birazcık zaman... demiş ya Sezen Aksu, hakikaten öyle! Keşke daha çok zamanım olsa da hepsine yetişebilsem ama ancak şu seçtiğim iki soruya kısaca cevap verip kaçacağım (testlere dönüş)...

6.soruda değindiğin konu hala benim de kafamda bir soru işaretidir!
Mavinin bu kadar dengesiz olduğunu bilmezdim dedirtecek cinstendir...
Birbirlerine bu kadar "nefret" dolu sözleri sarfedebildikten sonra, yani kalplerini bu denli taşlaştırıp kin kustuktan sonra, hem de çok değil, en fazla bir saat sonra çalan telefondaki ismi görüp gülümsediğinde Çınar olma ihtimali bana o kadar uzak gelmişti ki... Akabinde telefon ekranında beliren Çınar ismine odaklanınca kamera şaşkınlıktan küçük dilimi yutacak gibi olmuştum! "MAvi??? Gülümsedi? Çınar arıyor diye? yok artık!" diyesim gelmişti ve sanki o bölümden taa 22.bölüme ışınlanmıştım... Hani yani, yerleri farklıydı, Çınardı sahildeki, Maviydi evindeki ve Mavi arıyordu Çınarını "Canım" diyordu ona... iki üç saniyelik flashback işte ne yaparsın... Herhalde Maviye de böyle bir şey olmuş olsa gerek... Yer zaman kavramları birbirine geçmişti belki, anlık bir akıl karışıklığıyla tamamen içdürtüsel olarak dudakları gülümseme pozisyonuna geçmişti... Ama o da ne? Konuşurken de sesinde yine o eski heyecan... Ne bileyim, 20lerde değil de, rakamsal bölümlerde (7-8?) konuşurlarmışcasına yumuşak bir ses tonu...
sanki onca şey yaşanmamış...
sanki bir saat önce o sözler edilmemiş..
o bakışlar yokmuş...
"gibi"
Çınardan yeşil ışık beklentisi midir demişsin ya blue'cum, bence değildi...
Öyle bir şeyin bu kez gelmeyeceğini biliyordu, kendine itiraf edemese de içinde bulundukları durumda bir suçtan bahsedecek olurlarsa bu "suç"un büyük payının kendisinde olması gerektiğini biliyordu Mavi bence içten içe, ama ne demiştik, "inatçılık geni var" kendisinde, Nazım Vural apt.'na gitmeyi biliyor da, kapıyı çalıp pat pat konuşmayı bilemiyor!

Ay niye kızdım ben şimdi durup dururken???
kendimi sükunete davet ediyorum, Çınar buralarda bir yerlerde olsa İngilterelerden kalkp gelmiş olsa, ben sünger çektim geçmişe sen hala çekemedin diyecek, o yüzden soruyu cevapladım mı cevaplamadım mı tam olarak bilemeden, laf kargaşasıyla puan almayı umut ederek geçiyorum...

10.soruya gelecek olursak...
Bak işte yine güzel bir nokta!
Ne yalan söyleyeyim, bunun senaristlerden kaynaklanan bir durum olduğunu sanmıyorum... Bence bu hakikaten yönetmenimizin katkısıyla gerçekleşmiş bir "bağlantı" sahnesi olabilir.. kim bilir, belki o da Maviyle Çınarı sürekli küskün görmeye daha fazla dayanamamıştır ya da kendisi de çok belli etmese de az biraz Çınar hayranıdır da, Aksaka onca güzel söz söyletilirken koskoca sezon boyunca Çınarın gzel repliklerinin hep kıyıya köşeye atılmış kalmış olmasına daha fazla gönlü razı gelmemiştir, tam da oradan geçmekte olan gemiyi görünce çektikleri sahneyi yarım bırakıp "şuraya şunu ekleyelim çabuk çabuk!" diyerek etrafı bir telaşa vermiş olabilir...

Evet evet, böyle olmuştur kanımca....
Kaldı ki İstanbulun serin boğaz sularından sıklıkla geçen gemileri saymaya gücüm yetmediğinden, o sahneyi çekerken çıkması muhtemelen bir sorunu çok da dert etmemişlerdir diye tahmin ediyorum... Olmadı bi sonraki gemiyi beklemişlerdir:img-yes:
Ama sonuç itibariyle ben bu güzel ve ince detayın TDG'nin katkısıyla bize sunulduğu kanımı bir kez daha tekrarlıyorum...

Benden şimdilik bu kadar, güzel soruların için tekrar teşekkürler blue&blue'cum, artık kendime geleyim de kalkayım en iyisi bilgisayar başından....

HASRETTTTTT
27-04-07, 13:54
10. Ve bu sahil maceralarından biri olan ve yalnızlığın çok güzel örneklendiği bir anda (sevgili dml’in soruları arasında da geçmektedir) eli ile gösterdiği gemiyi ya da Mavi’nin koşarken teli açtığında arkadan geçen o kuru yük (erik) gemisini, ya da Çınar’ın evlilik yüzüğünü attığı anda ordan geçen kuruvazörü, ya da son hisar ziyaretinde mavinin "bitti" dediği anda fonda geçen başka bir yük gemisini düşünelim. Bu görüntüler hep bir anlam katmıştır o sahnelere ve karelere. Acaba bu gemiler özellikle mi ayarlanmakta yoksa tesadüfen mi olmaları gereken yerde belirmektedirler? Çınar “bak şurdaki gemiden buraya bakıyor olsaydın” dediğinde gemi tam da karşılarında bulunmaktadır. O gemiyi oraya kim getirip koymuştur? Bu kimin başarısıdır? Kameraman mı Yönetmen mi? Yoksa senaristler mi bu kadar ince plan yapmışlardır? Ya da o sahnede bu kadar üşüme ve titreme halleri saatlerce gemi beklemelerinden midir? Yok değilse o gemi kimindir? TDG bu kadar zengin midir? (Gemi trafiği yoğun demeyin ben bilmem İstanbul'u bilen bilir )

35 yıllık istanbullu olarak cevaplıyorum

boğazlar tarih boyunca herkesin gözünün olduğu bir yer olmuştur bakınız tarih kitaplarında yapılan anlaşmaların nerdeyse hepsinde boğazlarla ilgili bi hüküm bulunmuştur

bu ön açıklamadan sonra evet o manzaraların yaşandığı yer olan boğazın karadeniz açıldığı o yer sürekli hareket halindedir şilepler kuru yük gemileri(erik kayısı kurutulmuş domates biber) sürekli geçerler orda öyle bi trafik var yani bazen aslında ortaya bi tarfik polisi koysalar dediğim olmuştur herneyse blue cum yoğundur oralar biri gitse de ikinci gemi palnın tamamlanmasına yardımcı olur

saygı duyuyorum bacımsınız

blue&blue
27-04-07, 13:56
dml'im canım cevaplarını okurken fonda çalan, Nilüfer: Çarem Benim ile daha bir hüzünlere daldım. :img-cray: Ne güzel yazmışsın öyle... Haklısın... Ben de haklıyım TDG'de haklı senaristler de Aksak da... "ama ortada bir haksızlık var" dimi? :icon_sorr

Ve gelelim kağıt helva sorusuna gelen cevaplara; vallahi önemli değil. O kağıt helvayı alan ellere, bakan gözlere, ısıran dişlere, tadını alan dudaklara takıldım kaldım hepsi bu! :img-in_lo
Uzun zamandır da yemiyorum. İlk işim almak olacak. Bakalım geçen yıl ben de 1 YTL'ye alıyordum bu sene ne olmuş? artmiş mı? Helvacı amcalar nasıl bakıyor? Onlar da HPden sonra değiştiler mi? Helva'nın bir kitle üzerindeki etkisi hakkında bir malumatları var mı? :img-in_lo
Ondan sonra paylaşırım sizlerle duygularımı!

potelek
27-04-07, 13:58
dün akşam yaşadığım bir olay sonrası sevgili dml'nin soruları beni iyice yerle bir etti. dün akşam eşim, ben ve erkek arkadaşı av turizmi ile uğraşan bir arkadaşım sohbet ediyorduk. eşim de birgün ava gittiğinde kendisine eşlik etmek istediğini söyledi. sonra birden ne olduysa iş bizimde onlarla gitmemize geldi ve eşimden şöyle bir teklif geldi. "çadırda kalalım" :sad53: o anda ne diyeceğimi bilemedim, nerelere gittim geldim allah biliyo :icon_whis bu arada ben çadırda kalmaktan korkan bir insan olarak (böcek fobisi) hemen olaya karşı çıktım. bunun üzerine çok sevgili arkadaşım demez mi "aman ne korkuyosun, bak çınarla mavi kaldılar çadırda, hem mavi bütün korkularını yendi" oy oy oyyy dedim ne yaptın sen be :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr yaktın beni kül ettin şimdi. bir süre cevap veremedim, onlar konuştular ama ben ne konuştuklarını bile hatırlamıyom çünkü o an aklımda sadece vuslat sahnesi vardı, hiç birşeyden korkmadığını söyleyen, duydukalrına inanamayan bir çınar vardı :sad53:

deren1970
27-04-07, 13:59
Ya blue&blue mahvolmuşuz dml'nin sınavından. Ne kadar 100 alsakta:icon_sorr
O replikleri hatırlayan gönüllerin hali nedir? ah bilseniz. Sende gelen vurmuş giden vurmuş birazda benim sorlar mı vursun diyorsun yani:img-wink:
Eeeee bu durumda cevaplara geçelim. Bakalım ne kadar tatmin eder hepinizi:img-yes:

.Bir yıl önce bir kağıt helva ile başlayan bu maceradaki kağıt helva tanıştıkları gün 1 YTL’ye satılırken, bir yıl sonra kaç para olmuştur? Enflasyon oranını göz önüne alarak cevaplayınız.
Anacığım kağıt helva satan amcamın umurunda mı enflasyon. 2 der adamına göre 3 'te der. Hatta bizim gibi HP zedelere sizin paranız bu helvaları almaya yetmez de der:img-hyste

2.Mavi helvayı parası olmadığından mı almamıştır? (Bkz. Mert’e simit alamamıştı) Yoksa domuzluğundan mı almamıştır?
Anacığım kız güya hırsızlık yapıyordu ama zengin olmak için değil geçinebilmek için yapıyordu. yeri gelince simit parasını bile tamamlayamıyordu. Parası olmadığından alamamıştır:icon_sorr

3.Helvacı amca inadına mı yapmıştır? Tam da en olmadık yerde dalmıştır muhabbete…
Acaba bize mi inattı. Belkide rakiplerimizin tuttuğu kiralık iş bozandı:img-hyste

4.Benim sevgili arkadaşlarımın (onlar kendilerini biliyorlar şimdi düşerler) aynı mekanda (Hisarda) çektirdikleri fotolarla bu kareleri karşılaştırdığımda bir şaşkınlık yaşamaktayım. Şöyle ki, normalde sabit olduğunu gördüğüm bankların Mavi ve Çınar orda olduğunda sabit olmadığını sürekli yer değiştirdiğini görüyorum. Acaba arkadaşlarım “Hisara gittik Çınar ve Mavi’nin banklarında oturduk” diye beni mi kekliyor? Yoksa Mavi ve Çınar için özel banklar mı getiriliyor? (Ben bilmem İstanbul'a giden, İstanbul'u bilen bilir )
Haklısın anacığım. Ben istanbullu olmama rağmen o bankları o buluşmada göremedim. Acaba HP zedeler o bankları evdeki müzelerine mi taşımışlardır. Çınar-Mavi aşkının eseri deyip konu komşuya böbürlenerek göstermek için:img-hyste
5.Mavi ve Çınar’ın ömürlerinin çoğunun geçtiği Hisarda oturdukları banklara neden bank denmiştir. Yıllar yıllar önce üzerlerinde hep "Akbank" yazdığı için mi öyle kalmıştır. (Bkz. Selpak) Yoksa onlar gerçekten banka mıdır?
Anacığım boş bırakma hakkımı kullanıyorum. Çok felfeselik bir soru bu? Beni aşar yani:img-wink:

6.Birbirlerinin etinden parça kopardıktan sonra Mavi ordan koşarak ayrılmıştır. Dünyanın öbür ucuna havalanan bir Mavi ve arkasından banka da yığılıp kalmış bir Çınar bizi de ekran karşısında yerle yeksan etmiştir. Bu durumun intikamını almak için hala koşmakta olan Mavi’yi arayan Çınar’ın ekranda ismini gören Mavi neden sevinmiştir? Ne beklemektedir ki öyle yüzüne bir sevinç dalgası yayılmıştır? Çınar'dan bir yeşil ışık görse Mavi yelkenleri suya indirecek midir? Ya da bu kadar içine işlediyse neden “kapatmayalım bahçeyi Çınar” dememiştir. Bir açık kapı bırakmak bu kadar zor mudur? Bize garezleri nedir?
Daha tam darbeyi vurmadık. Perişan edemedik demişlerdir. Yaşadığımız o pisikoloji onları tatmin etmemiştir.

7.Bahçedeki yüzük gömme merasiminden sonra ordan yüzükleri çıkaran Çınar, sahile tekrar hangi ışık hızıyla ışınlanmış ve aynı zamanda omuzlarını bu kadar düşürerek o ruhsal bunalım haline nasıl bu kadar hızlı girmiştir?
Adam tüy siklet kalmış aşkından. Bir sert rüzgar onu oralara getirip bırakmıştır:img-hyste

8.Mavi’nin yüzüğünün çamurlarını ayıklarken Çınar'ın vermek istediği mesaj nedir? Çınar Mavi’yi tamir mi etmek istiyor? Yoksa temizlemek mi?
Bu bizim gibi çamaşır suyuna bile gerek kalmıyan akça pakça aşkımızın eseri yüzükler hiç toprağa bulaştırılıp mikrop sahibi yaptırılır mı demek istemiştir.:img-yes:

9.Çınar kendi yüzüğünü çıkarıp Mavi’nin yüzüğü ile iç içe geçirdiğinde kameraların gözü önünde ne demek istemektedir. Minicik miniminnacık bir Mavi’yi içine alma hissiyatının göstergesi olabilir mi? Bu iç içe geçen yüzükleri değerlendirerek her iki yüzüğün yarı çapları ve Mavi ile Çınar’ın boy uzunlukları hakkında bilgiye erişebilir miyiz?
Boyda endamda herşey de birbirine uygun var mı daha başka bu dünyada. Çınarım-Mavim gibi heeee:img-wink:

10. Ve bu sahil maceralarından biri olan ve yalnızlığın çok güzel örneklendiği bir anda (sevgili dml’in soruları arasında da geçmektedir) eli ile gösterdiği gemiyi ya da Mavi’nin koşarken teli açtığında arkadan geçen o kuru yük (erik) gemisini, ya da Çınar’ın evlilik yüzüğünü attığı anda ordan geçen kuruvazörü, ya da son hisar ziyaretinde mavinin "bitti" dediği anda fonda geçen başka bir yük gemisini düşünelim. Bu görüntüler hep bir anlam katmıştır o sahnelere ve karelere. Acaba bu gemiler özellikle mi ayarlanmakta yoksa tesadüfen mi olmaları gereken yerde belirmektedirler? Çınar “bak şurdaki gemiden buraya bakıyor olsaydın” dediğinde gemi tam da karşılarında bulunmaktadır. O gemiyi oraya kim getirip koymuştur? Bu kimin başarısıdır? Kameraman mı Yönetmen mi? Yoksa senaristler mi bu kadar ince plan yapmışlardır? Ya da o sahnede bu kadar üşüme ve titreme halleri saatlerce gemi beklemelerinden midir? Yok değilse o gemi kimindir? TDG bu kadar zengin midir? (Gemi trafiği yoğun demeyin ben bilmem İstanbul'u bilen bilir )
Hocam soru çok uzun. Uzun paragraf cümle sorlarından birşey çakmam. Kopya çekme şansımda yok. Ah ulannnn

11.Senden nefret ediyorum… Ben de… Etimden parça kopardın benim… Sen de benim……............. onlar gibi yarım kalmış bu cümleyi içinizden geçtiği gibi tamamlar mısınız lütfen…

Çınarım-Mavim

diyorum başkada birşey demiyorum. Hep ağlattınız aha da bu cevaplarla gülün biraz anacığım ya

Teşekkürler

dml
27-04-07, 14:00
HP Öncesi Sonrası sayfası diye buraya yazayım bunu dedim...
Sevgili Jalem'in eklediği Uğur Yücel röportajından alıntı bir yer yazacağım buraya, ben değil de Uğur Yücel yazmış farz edin...
Bu da Uğur Yücel için "Hırsız Polis öncesi/sonrası" olsun...

Peki Maviler hayatta hep Çınar'ı mı tercih edecekler? Aksaklar hep uzaktan mı bakacak?

Üzme kendini, Aksak Maviyle denk değildi. Aynı yaşta olsak Çınar nal toplardı naaaal! Aksaklar durduk yerde arıza çıkartıp taraftar topluyorlar abi. Şİmdi gençler birbirini sevmiş sana ne oluyor? Tabii dışarıdan bakan da evvel ezel Aksak pozisyonunda olduğu için özdeşleşiyor Aksak'la. Güzel zamanlardı be! Hırsız-Polis! İyi ki oynamışım o dizide... Şimdi pişmanlık da konuşuyor olabilirdik. Bak ilk kez aşk konuştum hayatımda. Pek konuşulmadı ama bir de aşk filmi çektim bu arada. Demek ki yarım asır biterken aşkla bitiyormuş... Ben gene uzaktan sevmeye devam! Neme lazım aşkla araya mesafe koymak lazım.. Dağa çıkarken aşka gelip bağırmamak lazım,çığ iner kafana, taklaya gelirsin....

HASRETTTTTT
27-04-07, 14:05
11.Senden nefret ediyorum… Ben de… Etimden parça kopardın benim… Sen de benim…canımdan can kopardın…............. onlar gibi yarım kalmış bu cümleyi içinizden geçtiği gibi tamamlar mısınız lütfen…

lighttez
27-04-07, 14:10
Jalem, haberler sayfasına nokta dergisinden uğur yücel röportajını eklemiş... bir paragrafı izninizle eklemek istiyorum...

Peki, Maviler gerçek hayatta hep Çınar'ımı tercih edecek?Aksaklar hep uaktan mı sevecek?
Üzme kendini Aksak Mavi ile denk değildi...Aynı yaşta olsaydık Çınar nal toplardı nallll...Aksaklar durduk yerde arıza çıkarıp taraftar topluyorlar abii.Şimdi gençler birbirini sevmiş sana ne oluyor kaşar...Tabi dışardan bakanda evvel ezel Aksak pozisyonunda olduğu için özdeşleşiyor Aksak'la. Güzel zamanlardı be...Hırsız Polis. İyiki oynamışım o dizide.Şimdi pişmanlıkta konuşuyor olabilirdik. Bak ilk kez aşk konuştum hayatımda.. .....

böyle gidiyor... Valla Aksak'ta biliyomuş ya gerçeği... Uğur Yücel'i de hatırlamak hatırlatmak istedim cümlemize. Bizi Aksak karakterinden nefret ettirebilme yeteneğini barındırabilen çok yönlü bir sanatçı... Ah Ah Muhsin Bey'de dama çıkmış türkü çığırırkenki halini hatırlıyorum da.... oy oy ne başarılı adam bu Uğur Yücel...

not: blue&blue cum sorularına cevaplar gelecek.... Allahtan bugün çok işim yok... yoksa içimde kalırdı valla....yazamasaydım yaniii...

alevalev_25_
27-04-07, 14:11
işlerden dolayı gerilerden geliyorum ne olur kusuruma bakmayınnn!!!!

Çınarın bir telf. Karışmasıyla başlayıp ardından Mertle gelen Maviyi görme serüvenini Korayın kızına bakmayla devam ettirmesi. Bebek bakıcısı sandığı bir kıza masumane küçük bir iş. Vee bahanesiyle onu tekrardan görme..

2) Şu güzel günün tadını çıkartalım oğlum be.
Ne güzel ne güzel işte..

Ayrı kalmanın acısını yangınını yağan yağmurun altına sahip olmak istediği tek kadına sarılarak dindiren ve tekrardan bir araya gelen Çınarın bu güzelliğin ardından karakolda dile getirdiği sözler. Arkadaşlar yağmur çamurdan dert yana bilir ama Çınar asla…

3) Sen de kaçma güzelim o zaman. Ben bu gözleri kaç yıldır tanıyorum, hiç böyle baktığını görmedim.. Helal olsun sana be Çınar, helal olsun sana Çınar

Mavinin içinde bulunduğu durumu manevi ablası annesi olan Fulyaya anlattığında Fulyanın söyledikleriydi.. dediği gibi helal olsun çınara..

4) - nasıl yani
- böyle daha iyi...

Çınara asker arkadaşı konumunda Maviden ayrılmak zor gelmiş ola ki ve bazı şeylerin başlangıcı ilk minik buse ve mavinin alı al moru mor suratı.

Mavinin içinde boğulduğu mutluluktan korkması. İlk aşk. Bence ilk defa kendisinin bir kadın olduğunu hatırlatan Çınara karşı savunmasız kalkmaktan bağlanmaktan korktuğunu söylemeye çalışmıştı.

Birden gözümün önüne malum repliklerin döndüğü Çınarın karşısındaki güzellik karşısında bence zor nefes aldığı sahnelerden biriydi. Mavide Aksakla yaşamış olduğu tartışmanın izlerini devam ederken Çınara belki de “bana asla yalan söyleme” demek istermiş gibi yalandan nefret ettiğini dile getirince Çınar da kimi savunduğunu bilmeden insanın kaybetme korkusu içinde yalan söyleyebileceğini demişti.

( şimdi diyeceğim acaba Çınar geriye dönüp bakmış olsa bu repliği Aksak için söylemiş olduğunu fark etse o zaman yine aynı şeyleri der miydi? ) cevabın içinde bir soru da benden gelsin..

Asla unutulmayacak enlerin başında gelen malum kelepçe sahnesinin incileri diyeyim ben buna. Söyleyebilecek fazla sözüm yok.

Aksak gizlenmiş olduğu odada dolabın kenarında duyduğu sözler karşısında kurşun yemişten daha beter acı hissetti bence bu sözler karışında. Mavi konuşurken hafif bir gülümseme olan suratında bu damardan gelen replikle tarumar oldu.

Unutulamayacak malum telf. Sahnesi. Fazla söze ne gerek.

10)

Sadece nişanlarıyla yetinip başka eğlencelerini göremediğimiz masum aşıklarımızın nişanındaki söylevler. Mavi sarhoş olmaktan çekiniyor ama Çınar onu taşımaya dünden razı.

sevgili dml harikasınn...
gerilerden gelsemde devamını da getirmeye çalışıcammm...

lighttez
27-04-07, 14:13
dml cım aynı anda aynı kısmı eklemşiz pesssss

blue&blue
27-04-07, 14:17
.Bir yıl önce bir kağıt helva ile başlayan bu maceradaki kağıt helva tanıştıkları gün 1 YTL’ye satılırken, bir yıl sonra kaç para olmuştur? Enflasyon oranını göz önüne alarak cevaplayınız.

Anacığım kağıt helva satan amcamın umurunda mı enflasyon. 2 der adamına göre 3 'te der. Hatta bizim gibi HP zedelere sizin paranız bu helvaları almaya yetmez de der:img-hyste

:img-hyste koptum haklısın vallahi haklısın!

Acaba bize mi inattı. Belkide rakiplerimizin tuttuğu kiralık iş bozandı:img-hyste

Soruyu yazarken aklımdan geçen tek cevap birilerin "garezine o helvacıyı gönderdiğiydi" inan bana! :img-hyste

Anacığım boş bırakma hakkımı kullanıyorum. Çok felfeselik bir soru bu? Beni aşar yani:img-wink:

:img-hyste
Seni aşar beni aşar ama bir babayiğit çıkar pat pat diye cevaplar. Bekliyoruz bakalım!

6.Birbirlerinin etinden parça kopardıktan sonra Mavi ordan koşarak ayrılmıştır. Dünyanın öbür ucuna havalanan bir Mavi ve arkasından banka da yığılıp kalmış bir Çınar bizi de ekran karşısında yerle yeksan etmiştir. Bu durumun intikamını almak için hala koşmakta olan Mavi’yi arayan Çınar’ın ekranda ismini gören Mavi neden sevinmiştir? Ne beklemektedir ki öyle yüzüne bir sevinç dalgası yayılmıştır? Çınar'dan bir yeşil ışık görse Mavi yelkenleri suya indirecek midir? Ya da bu kadar içine işlediyse neden “kapatmayalım bahçeyi Çınar” dememiştir. Bir açık kapı bırakmak bu kadar zor mudur? Bize garezleri nedir?

Daha tam darbeyi vurmadık. Perişan edemedik demişlerdir. Yaşadığımız o pisikoloji onları tatmin etmemiştir.

Halbuki o sahne benim en dibe saplandığım sahne desem yalan olmaz. :icon_sorr

Boyda endamda herşey de birbirine uygun var mı daha başka bu dünyada. Çınarım-Mavim gibi heeee:img-wink:

Öyle öyle tamamen katılıyor hatta imza ise imza mühürse mühür diyorum. :)

Çınarım-Mavim

diyorum başkada birşey demiyorum. Hep ağlattınız aha da bu cevaplarla gülün biraz anacığım ya

güldüm güldüm bak hala gülüyorum. :img-hyste :img-hyste

blue&blue
27-04-07, 14:27

Bankın tanımı TDK sözlüğünde şöyle geçmektedir: Çoğunlukla parklarda ve bahçelerde oturulacak sıra.
Sadece Akbank’ın değil, İşbank’ın, Garanti Bankasının da banklara reklam verdiği görülmüş olup, Mavi ve Çınar’ın oturduğu banklar genelde Sarıyer Belediyesine aittir.

Biraz önce demiştim bir babayiğit, deli fişek çıkıp bu soruyu cevaplayacaktır diye. Gerçekten gıpta ile bakılacak bir sakinlik ve ciddiyetle cevapladığın sorular için teşekkür ederim. :img-yes:

Bank konusunda hep ikilemde kalmışımdır. Yıllar önce arkadaşlarımla buluştuğumuz kırmızı bir bank vardı. Üzerinde ise Akbank yazıyordu. Yıllar yılı o banktaki o Akbank yazısı silindi ama "bank" kelimesi hafızalardan silinmedi.

Sözlük vs karıştırmadım ama nedense ordaki bir avuç kız arkadaşın bir söylemi diye düşündüm hep. Sonra herkesin aynı yaklaşımı sergilemesi sorgulamamı sağladı. E tabi bu sorgulama da size soru olarak döndü. :icon_whis

Bu sorgulamanın en zirvede olduğu zamanlar tabiki HPli zamanlar. Her bank bir anı her anı onlar demek ne de olsa... :icon_sorr
Bank değil de rahat bir koltuk olsa bize muhabbet şansı olmazdı. Bu bakımdan burdan emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi gönderiyorum... :happy0064

elmass
27-04-07, 14:37

KORAY:Aheste çek kürekleri batacaksın yoksa
ÇINAR:Batayım denizde rakıda makıda bir yerlerde boğulayım.
KORAY:Saçmalama oğlum aklını başına topla
ÇINAR:İstemiyorum,aklımın başımda maşımda olmasını istemiyorum. Düşündükçe beynim patlayacak gibi oluyor,keske ölseydim dedi, Koray.. ölümü düşünecek hale gelmiş, öyle uzak bakıyor ki gözleri.. ben yanına gitsem bir türlü, gitmesem bir türlü.. Nasıl geçireceğim ben bu kızın üzüntüsünü? Haklı, haklı herşey benim yüzümden
KORAY:Senin bir günahın yok anlatamıyorsun sadece, ama vazgeçmeyeceksin, mücadele edeceksin.
ÇINAR:Neyle? Karşımdaki dağ olsa deleyim, deniz olsa geçeyim, karşımdaki Mavi, kapattı mı kapıları ulaşamıyorsunki.

Bugün iş çok o yüzden tüm soruları malesef yanıtlayamıyorum ... :sad53: Okumaya zor vakit buldum. Ah Çınar Ah diyorum, çok uğraştı gerçekten denizleri, dağları aştı...

Bu senaristler aslında ne tüyolar vermiş bize zamanında da görememişiz, anlayamamışız hiç...

Bu sahne de, Koray'a söylediği, Nasıl geçireceğim ben bu kızın üzüntüsünü? bölümüyle... Bünyamin'le konuşurken 'Bir şeyler yapmam lazım, biraz da olsa ümit vermem lazım' bölümü bana hep birbirini hatırlatır... Aynı herşeyin bittiğine inanmışlık ve aslında aynı vazgeçemeyeceğinden emin olma haliyle söylenmiştir bu sözler...

PS: Bu yoğun iş gününde günümü hüzünlendiren, neşelendiren kısacası güzelleştiren tüm forum kişilerine teşekkürler...

dilekce
27-04-07, 14:41

Blueim benim de hep aklımdan neden akbankası değilde akbank sorusu geçerdi..
Tabi banklara verilen adların ecnebilerden gelen bir kopya olarak duymuştum çok öncelerden,,nasıl dilimize ecnebisi dolanan kelimeler olduğu gibi yine bu bank mevzusu da onlardan türenmiş olup türk halkının oturacağı yere kadar varmıştır diye biliyorum ben teeeeeyyyyyyyy küçüklüğümden bu yana hep bunu düşünmüşümdür..
Küçüklügümden bir de düşündüğüm ne vardı biliyomusunuz,, neden Akbank a Akbankası denmemişte Akbank denmiştir..
Ziraat bankası, halk bankası garantı falan daa neden akbank,,Sonradan gelen denizbank , finannsbanları saymıyomm..ecnebiyer yaa ondan...
Aa şimdi Akbank da ecnebiye bankalarının adlarına mı benzetilmek istendi acaba..
Hayır neden bu banka mevzusunu bu kadar uzattım ki şimdi ben....
Aslında Çınar la Mavi nin oturdukları o bank gerçektende Çınarbank ve Mavibank olarak şubelerini çok yakında acacaklardı..Hisarın çeşitli yerlerinde şubeler için özenli mekanlar seçilymişti...
Çünkü onlar banklara yatırım yaptılar... Aşkalırın o banklara yani o bankalara yatırdılar..Arada gidip çektiler aşk nakitlerini,, borçalarını kapattılar,, aşk nakitine sıkıştıklarında gidip kredi bile aldılar..Yatırdılar aşklarına,,

Hatta bir ara Jiletbank,Ümitbank,, Aksakbank Maidebank ve Fulyabank Hayri bank ve hattaa Arsenbank Gülaybank olarak da yeni türkçemsi yeni katılım bankaları da kurulacaktı...
Bir farkı vardı tabi diğer bankalarla onların aşk bankacılıında çığır açacak potansiyelleri vardı..:img-yes:

alevalev_25_
27-04-07, 14:42

Mavinin Çınara söylemiş olduğu sözlerdi. Bir süredir ayrı geçen günlerin ardından tekrardan barışmaların da sanırım.

12) Bi de yalnızlık dedin ya.. bak mesela şu gemiden buraya bakıyor olsaydın... bankta ikimizi görücektin...

Bankta ikiniz görünecektiniz ama Çınar; acaba Mavi o gemi de yalnız olmak ister miydi? Ya da o bankta uzaktan sana bakıp seni yalnız görmek. Off söyleyecek sözüm kalmadı.

Malum Çınar – Koray rakı masası iç dökme seyanslarından biri. Her zaman ki gibi Çınar bu ve buna benzer replikleri sıralıyor Koray dinliyor.

Çınar: Ben Mavinin bir kişi olduğunu söylemedim, bir kız olduğunu hiç söylemedim..

Aksak kıvrak zekasıyla her ne kadar “tanımıyorum” diyip sıyrılmaya çalışsa da Çınar komserim ondan daha zeki. Aksak üzgünüm…

15) Sen bir daha görüsmeyelim deyince kötü oldum.Aklimdan hiç çikmadin.Bana iyi geliyormussun meger.

Sizi bir birinizden daha iyi edebilecek başka bir şey de yok zaten. Önünüzdeki sıcacık çay yerine ellerinizle birbirinizi ısıtmayı tercih ettiniz. Ahh ahhh

16) Ya ben seni birakip nereye gidiyorum he,bulutlarin üzerinden inip nereye,hangi tatile çikarim ben

Mavisiz Çınar nereye gitmek ister kii.. Ağva için planlar hazır ama karşı tarafı da birazcık kıskandırma çabaları içerisindeyken sonunda onsuz hiçbir yere gidemeyeceğini söylemesi.

17) Çınar: Içim yirtiliyor Koray çok asik oldum ben,sonra gittim asik oldugum kizi bir yol kenarinda terkettim.Meslegime,ettigim yemine herseye sirt çevirdim.Nasil basedecegim bununla ben?

Yine ve yine malum Çınar – Koray dertleşmelerinden biri. Çınar seyansta Koraysa onu dinliyor. Hiçbir zaman baş edemeyeceksin.. :img-wink:

Kim kimi üzdü ya da üzüyordu acaba…ne diyeyim ki..yarabbimm..

19) kalbimin derinliklerinde bana memurum diyen,sicacik gülümseyen o adami özlüyorum.Keske orda,o anda kalsaydik,ama zaman bize acimasiz davrandi.

Mavinin Çınara yazdığı ve kapının altından sessizce attığı mektuptan satırlar.. Mavi tam arkasını dönmüşken Çınar kapıyı açar. Mektubu açmak ister Mavi birden eline dokunur “ben yokken oku..” off yaaa….

20) Ne bileyim su hayatta seni yeterince beklettim diye düsünüyorum da,kendimi affettirmeye çalisiyorum iste ne bileyim uuf ....

Mavi söylemişti sanırım tam çıkaramıyorum..

21) çınar:diyorum ki ,acaba şu kedinin yanına kıvrılsamda birbirimize sarılıp uyusakmı?

Allah’ım siz o kanepeye iki kişi sığardınız hemde öyle bir sığardınız kii.. kedicik sahnesi. Off yaa.. “seni seviğyoğrum Çınar”

ece_gs_1905
27-04-07, 14:48

Mavinin Çınara söylemiş olduğu sözlerdi. Bir süredir ayrı geçen günlerin ardından tekrardan barışmaların da sanırım.

evet çınar o patlamadan sağ salim kurtulmuş mavi nazar boncuğunun yanına gitmişti merti eve bırakıp ikisi deniz kenarında yürürken mavi-canın acıyo mu?çınarın ona cevabı-yoo olunca sarılabilir miyim semişti ve ağlamaya başlamıştı sonra bu kelimeler dökülmüştü dudaklarından ayyy çok güzel bi sahneydi o yaa mavi böyle deyince çınarda tamam o zaman hiç bırakmam demiştiiiii

öjeni
27-04-07, 14:49
Ablacım kağıt helva fiyatları hakkında bi bilgim yok pazar günü alsaydık net cevap verebilirdim o kadar dedim alalım yiyelim dedim ama yok küçüğüm ben ya sözüm geçmiyo tabi :img-cray:

İmzana cevap veriyim aldığım duyumlara göre(daha doğrusu kulak misafiri olucam diye kendimi şekilden şekile soktuğum bir çarşamba gününde)timin haftaya gelme ihtimali var hala fransada kendisi:sad53:

Tuğbacım öncelikle o gün kağıt helva diye bağrındığını, ağladığını inan o hengamede duymadım. İnan duysam tıka basa dolu miğdeme rağmen senin hatrın için onuda yerdim.
Bu arada biz geçen buluşmada 50 kuruşa aldığımız kağıt helvalarımızı vapurda yerken sen canım ara cafede tim’i kesiyordun. Anlayacağın sen helvanın en tatlısındaydın o arada.
Bu arada imza olayını o şekilde algılaman çok hoş ama ben jasminsce yazdım canım :img-blush

elmass
27-04-07, 14:51
[B]4.Benim sevgili arkadaşlarımın (onlar kendilerini biliyorlar şimdi düşerler) aynı mekanda (Hisarda) çektirdikleri fotolarla bu kareleri karşılaştırdığımda bir şaşkınlık yaşamaktayım. Şöyle ki, normalde sabit olduğunu gördüğüm bankların Mavi ve Çınar orda olduğunda sabit olmadığını sürekli yer değiştirdiğini görüyorum. Acaba arkadaşlarım “Hisara gittik Çınar ve Mavi’nin banklarında oturduk” diye beni mi kekliyor? Yoksa Mavi ve Çınar için özel banklar mı getiriliyor? (Ben bilmem İstanbul'a giden, İstanbul'u bilen bilir :icon_sorr )

İstanbul sahilinde ki banklar, belediyelerin üstün çabalarıyla sabitlenmeye (bazen beton, bazen vida yöntemiyle) çalışılsa bile... İstanbul'un güzel insanları bu bankların ya renklerini, ya formlarını, ya konumlarını beğenmediklerinden... Bunları söküp denize atmayı kendilerine görev adletmişlerdir... Dolayısıyla İstanbul sahilinde ki bankların sabit yerlerinde kalma ihtimali, Çınar'ın Aksak'ı sevme ihtimalinden bile zordur...

alevalev_25_
27-04-07, 14:52
İşte bu kare ve devamı kareler için aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1.Bir yıl önce bir kağıt helva ile başlayan bu maceradaki kağıt helva tanıştıkları gün 1 YTL’ye satılırken, bir yıl sonra kaç para olmuştur? Enflasyon oranını göz önüne alarak cevaplayınız.

ülkemiz koşullarında kağıt helvanın fiyatında düşüş değil bir patlama olacağı kesindirr.. hele kiii malum kağıt helvanın ilk sahnesi diyeyim. hiç tanımadığın bir adamın elinden alıp onun ısırdığı yerden ısırdıktan sonra sanırım bu kareleri izleyen bekar bayanlara da ayrı bir cesaret gelmiştirrr...:img-hyste :img-hyste

neyse ben soruya döneyim...
1 YTLik kağıt helva 1,5 YTL olduysa %50 lik bir zam olduğu ortada.. arz talep meselesi kısaca...

bence az önce de dediğim gibi ilk kağıt helvalı sahneler gerçek hayatta birçok kişiye cesaret vermiş olup satışlarda bir patlama olmuştur. bu durum fiyatlara da etkisini göstermiştir. kağıt helvanın durumunu 1 sene sonrasında tekrardan bizlere göstererek bence "sizin sayenizde" demek istemişlerdir...

ayy ben neler diyorum yaaa...
saçmaladım kusuruma bakmayınnn...

dilekce
27-04-07, 14:52

Yahu sorunun içinde cevabı veriyorsun ki sen bacım..Mini minnacık küçücük parmak kadar bişey olsaa da cebinde taşıyacaktı ya Çınar..Yüzüklerin iç içe geçimi de, onu içinde bir yerde,, cebinde,, kuşağında kemerinin sıkıştığı yerde bilemedik başında omuzunda bir kuş misalı veya fötürlü bir şapkanın fötürlerine olmadı şapkayı elinde taşıyıp parmak olan maviyi şapkanın içinde taşımayı düşünen iştüe bu adam,, dediğin gibi efenim böyle yüzükleri birbirine geçirerek kendine hapis ediyordu...Aslında kendine hapis edemediği bu varlığı hiç değilse yüzüğüyle bilinçaltında hapiste tutmak istedi...:img-yes:
Soruna gelince sayın bayan,,, bilgiye erişebiliriz de erişemeyebiliriz de . boylar nerdeyse aynıydı efenim..Yani benle Çınar ın yanyana gelip lorel hardi oluşu gibi olsaydı bakınız o zaman yüzükler nasıl daha da iç içe girerdi bilseniz...
İkisinin boyları da aynı efenim milim farkııı ,,hadi tamam çm farkı da .. kilo bile aynıdır O yüzden aslında yüzükler tam iç içe girmesede şöyle arada birinin tümsek kalacağı şekilde olabilirdi.:img-hyste
ayyy ne diyorum benn..Erkek eli her zaman daha kemiklidir...Hatun boyuda erkek boyuda izun olsa erkek eli kemiksel bakımdan daha iri olacağından her bakımdan yüzük daha büyük olacaktır... bu bir kistas değildir efenimm:img-hyste

blue&blue
27-04-07, 14:54

Blueim benim de hep aklımdan neden akbankası değilde akbank sorusu geçerdi..
Tabi banklara verilen adların ecnebilerden gelen bir kopya olarak duymuştum çok öncelerden,,nasıl dilimize ecnebisi dolanan kelimeler olduğu gibi yine bu bank mevzusu da onlardan türenmiş olup türk halkının oturacağı yere kadar varmıştır diye biliyorum ben teeeeeyyyyyyyy küçüklüğümden bu yana hep bunu düşünmüşümdür..
Küçüklügümden bir de düşündüğüm ne vardı biliyomusunuz,, neden Akbank a Akbankası denmemişte Akbank denmiştir..
Ziraat bankası, halk bankası garantı falan daa neden akbank,,Sonradan gelen denizbank , finannsbanları saymıyomm..ecnebiyer yaa ondan...
Aa şimdi Akbank da ecnebiye bankalarının adlarına mı benzetilmek istendi acaba..
Hayır neden bu banka mevzusunu bu kadar uzattım ki şimdi ben....
Aslında Çınar la Mavi nin oturdukları o bank gerçektende Çınarbank ve Mavibank olarak şubelerini çok yakında acacaklardı..Hisarın çeşitli yerlerinde şubeler için özenli mekanlar seçilymişti...
Çünkü onlar banklara yatırım yaptılar... Aşkalırın o banklara yani o bankalara yatırdılar..Arada gidip çektiler aşk nakitlerini,, borçalarını kapattılar,, aşk nakitine sıkıştıklarında gidip kredi bile aldılar..Yatırdılar aşklarına,,

Hatta bir ara Jiletbank,Ümitbank,, Aksakbank Maidebank ve Fulyabank Hayri bank ve hattaa Arsenbank Gülaybank olarak da yeni türkçemsi yeni katılım bankaları da kurulacaktı...
Bir farkı vardı tabi diğer bankalarla onların aşk bankacılıında çığır açacak potansiyelleri vardı..:img-yes:

Akbank ve Akbankası sorunsalı benim de kafamı kurcalamıştır ama ince bir gönderme sezinlerim bu söyleyişte. Akbank işte daha ne? Diğer bankalara siz karasınız ben akım mesajı saklıdır altında. :)

Ya bu herşeyin altında mesaj arama huyum da üniversite yıllarında kaldı başıma... Her şeyi irdelete irdelete beni böyle yaptılar işte. :icon_whis

Her Mavi-Çınar karesi de bu anlamda altında bişeyler aranası olmuştur benim için.
Ve son sözüm dileğim ne güzel bağlantılar kurmuşsun bankla bankayla aşkla... Senin o aşk dolu yüreğin de hep aynı noktaya çıkıyor işte. Bağlasan da durmuyor ya ben bunun altında da bişey arayıp bulup sana, bir an önce aşık ol arkadaşım demek istiyorum. :img-blush

alevalev_25_
27-04-07, 14:58

Mavi yerine göre domuzluğunu yapardı ama bence kağıt helvayı almaması domuzluğundan değil parasızlığındandırr..

seninde belirttiğin gibi simit olayında kızın cebinde parası yoktu...bence burada da parasızlıktandı tamamen...yoksa domuzluğundan değil...

dilekce
27-04-07, 15:00

şimdi ben geri gidip ne vardı bakamıyorum yaa bi bakıyom biri cevap vermiy alıyom o suruyu ele...

Şimdi efenim mavi hanum burda öyle geriliyor öyle geriliyor kiii yay gibi boşalıcağını düşünürken aslında gözlerinden bir boşaltma eylemi yaşıyordu..
Ama kendini öyle gerdi ki Mavi nin gerçekten ağlamadığını gözlerine verilen şırıngadan damla ile gözyaşı oluşturulduğunu çok net anlayabiliyoruz neden mi efenim..hafızamı toparlıyorum daa şimdi mavinin yaşııı çınar ın omuzunda iken gözünün tam da şu burun tarafında ki kaşların ortasındaki köşesinden akmaya başlamıştır..Ben sınadım efenim..Ayak üstü ağlandığı vakit..
Yaşlar genelde gözün daha yan kısımlarından akar..yanii tam yanağı ortalayan yerindenn efenim.. Burda aslında bir mantık hatası varr... Yaş neden gözün ortasından gelmiyorr kiii yani..:img-hyste
DOlayısı ile aslında mavi hanımın burda ki yaylanması gerilmesi de aslında kendisininn bu yaşı atıkatamamasından dolayı oluşan gerginliğidir..TAbi seslendirmeci ablamın da ha bire Mavinin ha yaşlı gözü olduğunu belli etmek için burnunu çekmesi ıffhhhssss ıffhhhsss ları da bu durumu açıklıyor efenimm..:)
Ya aplam soru neydi? Ben üniversite sorusu gibi cümleye katılan manayı anlattımda o bakımdan..yanlış mıyım :img-hyste

blue&blue
27-04-07, 15:06
Mavi yerine göre domuzluğunu yapardı ama bence kağıt helvayı almaması domuzluğundan değil parasızlığındandırr..

seninde belirttiğin gibi simit olayında kızın cebinde parası yoktu...bence burada da parasızlıktandı tamamen...yoksa domuzluğundan değil...

Aslında ben bu soruyu yazarken de içim sızlamıştı şimdi okurken de sızlıyor. Ve o malum park sahneleri geliyor aklıma. Mert'in simit isteği karşısında "bozuğum yok" deyip çocuğu susturmaya hatta Çınar'a çaktırmamak için yemek öncesi abur cubur yedirmiyormuş izlenimi yaratmaya çalışmıştı Mavi... oyyy :icon_sorr
Ve sonunda telefona giden el ve gece işe çıkma kararı. Ne kadar dokunaklı aslında. Ve bana dokunuyor her aklıma geldiğinde.

Bir de Mert'in karne günü köfte-patates isteği aynı etkiyi yapıyor. İşte bu yüzden bu dizi içime işledi benim. :img-cray: Böyle hayatlar bir yerlerde yaşanıyor.
Ve çok şükür ki burdaki insanlar gibi ben de farkındayım. Farkında olmamak görmemek ne kadar acıdır. Ki görmek bir şeyler yapmanın başlangıcıdır...:img-yes:

Ay bu mesaj limon kıvamında oldu muhabbete... Ama içimden geldi dökmeden edemedim. Zaten en çok ben konuşuyorum bir baktım da...
Bu saatten sonra susuyorum ve okuyorum... (Ne kadar dayanır bu parmaklar bilinmez ama :icon_whis )

Sevgiler...

deren1970
27-04-07, 15:07
Sevgili blue&blue - dml
Başka soru yok mu anacığım. Zaten son sürat almışız hızımızı. Soru moru hak getire. Bekliyoruz çalışkan öğrencileriz biz. Hiç bize soru dayanır mı?
Bak parmaklar hazı bekliyor yeni sınav sorularını:img-wink:

dilekce
27-04-07, 15:13

Yok bana da sorarlarsa uyuyabilir miyiz diye?
Cevap veriyorum:

Dilek: hayır uyuyamazsınız..:img-hyste
Yok uyuruz diyorsanız da siz onu külahımı anlatın..
Mavi hanım Çınarcığım taragından aldığı öpücükle resmen darbe almıştır..Neresine mi efenim..tüm elektriksel fıonksiyonlarını güçlendirecek,, baştan ayak tırnaklarına kadar eltron yüklenmiştir..Bu elektronlarda onun Çınar a rahat vermeyecek ve kıvrılma esnasında da sürekli bu elektrik akımı ile devreleş çalışacak hatta bu devrelerin de sigortası atacaktır.. Israrla mavinin çınar tarafından öpülesi darbesinde bacağında ki kıpraşmayı beyan eder,,, bu darbenin bedenine özellikle bacağındaki kıraşıma olan sebebiyetinden dolayı asla uyuyamayacaklarını önemle arz ederimmm

alevalev_25_
27-04-07, 15:14

helvacı amca bizi sinir etmekte işlerinin ehli olan TDG ve senarist gillerin bir maşasıydı ve muhabbetin ortasına cuk diye geldi kondu...

(aslında başka bişey diyeceğim ama olmayacak. sanırım anladınız. ya da birçoğumuzun içinden aynı şeyler geçiyor...)

dilekce
27-04-07, 15:21
4) - nasıl yani
- böyle daha iyi...

Nasıl yani öyle mi MAvi hanım,, Çınar senin gözlerine bakıp aslında daha yaklaşmadan seni öpüyordu ya gözleriyle,, sen hala nasıl yanilerdeydin ya,, sana teessüf ediyorum... O gözlere bakıpta ne demek istediğini anlamayacak tek genç hatun sanırım sen oluyorsun MAvi... Şimdi bu durumda senin korkularını aklıma getiriyorum da harbi korkacak kadar vardın yani Mavi,,
hep böyle asker arkadaşı gibi bi tokalyaşacağız mı derken Çınar,, şimdinin 13 lükleri bile durumu kıvırırken Mavi hala daha bu tokalaşmanın başka çeşidi mi var gözleriyle ona bakıyordu...
Hey benim korkak mavimm.,.. nasıl yani derken bile nasıl da ürkektinn..Ürkekliğini yerim senin...Nasıl yani öylemi...Çınarda ona göstermişş..
Böyle dahi iyi....Eminim Mavi de o sırada içinden geçiriyodur..Kesinle böyle daha iyi Çınar.:img-hyste ..Hatta ben Mavi nin o yanağını hiç yıkamamasını isterdim..Gece boyu o yanağını eliyle sevmesini isterdimm..:img-hyste
Jilet gibi hiç bir şey dokunmayacak falan..:) gerçi demesede kim dokunacaktı ki başka...:) dimiii..

eftelya61
27-04-07, 15:23
....................
Ay bu mesaj limon kıvamında oldu muhabbete... Ama içimden geldi dökmeden edemedim. Zaten en çok ben konuşuyorum bir baktım da...
Bu saatten sonra susuyorum ve okuyorum... (Ne kadar dayanır bu parmaklar bilinmez ama :icon_whis )
Sevgiler...

Blue'm o parmaklar dayanamasın tıpkı Mavi'm tıpkı Çınar'ım gibi ve her daim yazsın... Yazdıkların bazen limon kıvamında olup beni (bizleri) ağlatsın bazende çilek (en sevdiğim mevyedir) kıvamında olup yüzümüzü güldürsün..

Sen yazmazsan, ben yazmazsam, forumcanlarımın hepsi yazmazsa nasıl çıkar bu sayfalar aydınlığa.. Bazen şöyle bir göz gezdiriyorum devam eden diğer dizilerin sayfalarına da bizim en sakin olduğumuz günlerde bile onlara göre daha çok paylaşımımız var..

bora.asli
27-04-07, 15:23
İnanmıyorum yaa..
Foruma giremiyorum rahat rahat, zaten bunun için vicdan azabı duyuyorum..girdiğim zaman da sayfaların başını alıp gitmiş olduğunu görüyorum..

Sorulan sorulara cevap vermeye vaktim olmuyor..halbuki cevaplama isteğiyle yanıp tutuşuyorum..bir de üstüne benim uzmanlık alanım hangi replik hangi bölümdendir hangi sahneye aittir konusu işleniyor ve ben ortalarda yokum..nasıl hayıflandım anlatamam ve şimdi ağlıyorum..

Kendimi bir dönem eski bölümleri izlemekten men etmiştim..olmadı..beceremedim..boş bulduğu her saniye HP izleyen biri elbette ki beceremez onlardan ayrı kalmayı..
Şimdi düzenli olarak her gece iki bölüm izliyorum..o da yetmiyor..
Dün gece 16 ve 17 yi izledim..şiştim ağlamaktan..

Şimdi de ağlıyorum çünkü dml nin yazdığı replikler sanki duygularımı daha da tetikledi..hatta yazdığı repliklerin devamını sesli olarak kendi kendime söylüyorum şu anda..yazmama da gerek yok zaten arkadaşlarım sağolsunlar gereken cevapları benim yerime de vermişler..kendilerine çok teşekkür ediyorum..

Şimdi çıkmak zorundayım ancak akşam aranıza katılabilirim..

Çıkmadan hatırlatayım..dün gece 16 yı izlerken bir ara o kadar çok güldüm ki gözlerimden yaş geldi..hatta kendi kendme dedim ki ne biçim insanım bu kadar kederli bölümde katılasıya gülünür mü..ama gülünüyor işte..
hangi sahne mi,, aksak ve ekibinin işe çıktığı sahne..Yakup kasayı açamaz ve kucaklayıp götürmek zorunda kalırlar..Yakup, Jilet ve Arsen kasayla birlikte Aksağın arabasının yanına yaklaşıp Aksağın onların gelişlerini gördüğü andan itibaren gelişen diyaloglar ve Aksağın söyledikleri, hal ve tavırlar beni kopardı..bir izleyin derim ben..sıkıntınızı biraz azaltmış olursunuz..gerçi bölümün sonundaki sahneyle benim moraller tekrar yerle yeksan oldu ama...

siz nasıl dayanabiliyorsunuz bilmiyorum ama ben artık dayanamıyorum
HPsizliğe dayanamıyorum:img-cray: :img-cray: :img-cray:

dizimi özlüyorum..
kokunu özlüyorum:img-cray:

dilekce
27-04-07, 15:35

Neler oluyor Mavi mi? Aslında neler oluyor Çınar diyesimiz geliyor burda..O ne hiddetti o ne celaldi..17 bölüm olalı böyle bir bölüm oldu mu başka bir dizi de... Hey benim gözünü sevdiğimin kelepçesi sen nelere kadirsinn..Allahım şu an bile hatırlarken bile kelepçelenmek istedim...:img-hyste
Çek elini kadınımdan dedi.. Heytt bee kadınım kelimesinee zamanında yapılan göndermelere rağmen bu kelime baya baya bünyemize neşretmiştir ki şu an kullanırken ne kadar da zarif ne kadar etkileyici ne kadar katılımsal potansiyel arzeder bir aşk kelimesi olduğu hissiyatına giriyoruzz... Bu nasıl bir cümledir..çek elini kadınımdan diyordu aksak...Çek elini namusumdan der gibi..
Açarsak efenim..ona ben dokundum elini süremezsin yoksa biber sürerim eline ağzına falan filan mealinde gibiydi..
E haliyle bu laf Çınar ı derinden yaralamış olup bu içinde kalmıştır ve haftalar sonra.. o evde işte o vakit anladınız işte o sıra sana bir tek ben dokunucam anladın mı sözlerini sarfetmesine neden olmuştur... Yıkarım lokantayı başına dar ederim dünyayı lafları da Çınar ın ağzından çıkarken sanki o dakka gidip orayı tarmatar edecek aksağı da babam ve oğlumda ki sahne gibi uzaktan fişşek gibi gelip tek darbe ile yere serecek potansiyelli bir havadaydı...
Sana sevdiğim kadın diyemez anladın mı diyemeeezzzz..daha fazlya yazamıyıcığııımmm içim elvermiyorr..
Bu sahne sonunda çınar ın yerden kalkışıı arkasına bakmadan gidişi mavinin yerdee o yüzünde ki ağlayışlaa onu izlemesii... Çınar ın arabaya binip son kez ona bakması.... OOOlamaaazzzz patlıcan istiyorumm.. patlıcaaannnn....:img-hyste

dilekce
27-04-07, 15:46
10)

29 kutlama heee.. vayy çıstak çıstakk muhabbet bağına giriyoruz burda öylemii..girelim anasını satayım( inanın replik olarak söyledim):img-hyste
Efenim Mavi hanımın yavaş derken ki hali ne kadar da sağlıklıydı..
Yok şimdi demek ki öncesinde bir kaç kadeh devirmişki ablam yavaş sızıcam diyor..iyi de Mavi de hiç de sarhoşluk esamesi yoktu..Hatta Çınar da da öyle..
Yahu bu kızın bünyesi ne kadar da kuveetliydi öyle..Benzetmek gibi olmasında böyle zayıfsal vücutlarda tek kadehle bile göz kayıp, durdurun dünyayı mizanselleri çiziliyorda.. Mavi de ki bu irade, bu dayanıklılık Allahım inanamıyorumm ..
Yok yani aslında Çınar hiç dinlemeyecekti Mavi yi..Zaten karakola geldiği vakitte diyordu Mavi,, sen beni dinleme Çınar diye..
Çınar sanki neden dinledi ki..İçirip sızdırsaymış Mavi yi..Yok şimdi bu bünye kolay sızmazdıya hani:) yine de onu taşıdığını görseydik ya be...
Çınar evine götürseydi..Onu yatağına yatırsaydı..O da gidip kanepeye kıvrılsıydı..:img-hyste Kıvrılabilir miydi ? Yok yani zaten Mavi kendinde olmayacaktı..Şöyle uzun uzun onu izlerdi yaaa fena mı olur du ki yaa...
Offf offfff .,.patlıcaaaannnn patlıcaaaaannn:img-hyste

_heraa_
27-04-07, 15:46

Yok bana da sorarlarsa uyuyabilir miyiz diye?
Cevap veriyorum:

Dilek: hayır uyuyamazsınız..:img-hyste
Yok uyuruz diyorsanız da siz onu külahımı anlatın..
Mavi hanım Çınarcığım taragından aldığı öpücükle resmen darbe almıştır..Neresine mi efenim..tüm elektriksel fıonksiyonlarını güçlendirecek,, baştan ayak tırnaklarına kadar eltron yüklenmiştir..Bu elektronlarda onun Çınar a rahat vermeyecek ve kıvrılma esnasında da sürekli bu elektrik akımı ile devreleş çalışacak hatta bu devrelerin de sigortası atacaktır.. Israrla mavinin çınar tarafından öpülesi darbesinde bacağında ki kıpraşmayı beyan eder,,, bu darbenin bedenine özellikle bacağındaki kıraşıma olan sebebiyetinden dolayı asla uyuyamayacaklarını önemle arz ederimmm

ayy allahım sen çok yaşa emi öldürdün beni gülmekten,bu nasıl bir yorumdur kızım.hadi işim çok birşey yazamıyorum okuyayım bari diyorum ama yokk burda artık dayanamadım beklesin müşteriler valla.

çınarla mavinin aslında özlemle timin mi demeli bilmem elektriği ta yüz metreden görülüyor daha ne diyebilirim ki...:img-hyste

asıl benim işte başıma gelen birşeyi anlatayım size;şimdi bir müşterimiz geldi faturasını tahsil ederken,benim ekranda da forum açık o an,çınarın güzel bir resmini eklemiş arkadaşlar ona bakıyordum ki bayan bana cevap vermiyor gözü ekrana takılmış.ben kadına soruyorum o duymuyor sonra heyecanla "çınar ı sever misiniz?"demez mi? koptum.gülümsüyorum."hıı evet o diziyi çok severdim".içimden sevmek ne kelime diyorum ama yüzümde bir gülümseme:img-hyste ya işte böyle şeyler oluyor.

öpüyorum hepinizi...bye :img-polic

dilekce
27-04-07, 16:16

mAVİ: Senden nefret ediyorum
Çanır: Bende
Mavi: Etimden parça kopardın benim
Çınar: Sen de benim

............

MAvi: Geri ver etimden kopardıoğın parçaları , onlar benim etlerimdi kopardın
Çınar: Asıl sen benim etlerimi geri ver..Günlerce azar azar koparıp benim kilo kaybıma sebeb oldunn. Şu an da böyle güçsüz, zayip, takatsiz, tıksız kaldıysam hepsi senin yüzünden
Mavi: Ya benim etlerim !
Çınar: Mavi bak delirtme gelirsem
Mavi: Naparsın hee naparsın?
Çınar: Mıncık mıncık yapar alırım hakkım olan benden çaldığın, kopardığın etleri,,,
Mavi: Vermezsem hee! vermezsem! naparsın? şişe mi geçirirsin:img-hyste

edut: Aslında içimden daha fazla tamamlayıcı kelime olay geçiyor amaa işte naparsınn forumdayız:img-hyste

dilekce
27-04-07, 16:27
4.Benim sevgili arkadaşlarımın (onlar kendilerini biliyorlar şimdi düşerler) aynı mekanda (Hisarda) çektirdikleri fotolarla bu kareleri karşılaştırdığımda bir şaşkınlık yaşamaktayım.
Şöyle ki, normalde sabit olduğunu gördüğüm bankların Mavi ve Çınar orda olduğunda sabit olmadığını sürekli yer değiştirdiğini görüyorum. Acaba arkadaşlarım “Hisara gittik Çınar ve Mavi’nin banklarında oturduk” diye beni mi kekliyor? Yoksa Mavi ve Çınar için özel banklar mı getiriliyor? (Ben bilmem İstanbul'a giden, İstanbul'u bilen bilir)

Bilakis, bizzat gittik,gördük,oturduk, test ettik ,onayladık.Onların oturduğu o bankta oturup bizzat onları hissetmeye çalıştıkk efenim ne keklemesi istirham ediyorumm..Öyle ki efenim bir hafiflik bir hafiflik anlatamayız..
O nasıl bir banktır öyle..arkanda hisar önünde deniz..sağ çapraz çay bahçeleri sol çapraz cadde..
Biz hayatımızda bir kez o banka oturduk...Başka banklarnı ne gördük ne de hissettik..Belki başka banklar vardı ilerdee yakında onlara da oturabilirdir,, onları da hissedebilirdik , ama bizim görmek istediğmiiz tek bank vardı, O bankda aksakbankı değildi..:img-hyste .o bank Çınar ın yüzükleri birbirine geçirdiği banktı...
oturduk , resimleştik,, halleştik.., her yanını elledik. yerinden kıpırdayası bir durumunu gözlemyemediysekte banka kazınan şekilleri de incelememizlik etmedik..Dedik ya biz hayatımızda Hisar önünde ki çaybahcesi önünde tek o bankı hissettik..O bankta Aksakbankı değildi..:img-hyste

jasmins
27-04-07, 16:30
Bu mesajı belki bugün 20. kez yazmaya çalışıyorum. Bilgisayarıma virüs girdi ve ben kafayı yemek üzereyim. Format attırana kadar ne yaparım nasıl yaşarım bilmiyorum. Senaryonun yeni bölümünü yazdım ama siteye ekleyemiyorum onu da sabredip akşama eklemeye çalışıcam. Okumak isteyenler 'konum'uma baksın sonra da okusunlar. Ama hala nerden okuyacaklarını anlamayan kişiler olursa 'alamehmet'le irtibata geçsin. O size söyler nerden okuyacağınızı.
Özge abla imzana kopmuş durumdayım. Akşama belki o imzayı kullanmana gerek kalmayacak inşallah yani.

lighttez
27-04-07, 16:36
Allahım acaba buraları aklı başında birileri okuyor mu?
Okuyorsa bizi ne olarak görüyorlar?
Acaba toplu bir tedavi uygulama girişimleri var mı?
Acaba bizi arşive atmalarının altında başka mesajlar aramak gerekli mi?

blue&blue,
bu sorgulamayı inanki herkes yapmıştır.
Offf sorgu dedimde, sorgu odasına gittim, gelemedim, çıkamıyorum, kayboldum
Şöyle düşün:
Park-bank
Banka-para:img-hyste

dilekçe Mavibank ve Çınarbank şubelerinin açılmasını bekliyorum.
açılsında şöyle sevgilerimizi yatıralım %100 faizle geri dönsün.
hatta vadeli yapmayı düşünüyorum 150. bölümlük
tabi Gaye-Neşe ve Erol Avcı ve tabiki KanalD bankaya el koymaysa:img-hyste

Maidebank dedinde aklıma parkta Aksakla buluştukları zaman geldi.
Aksak rahat ol, dikkat çekmeyelim diyor, Maide hanım ayak ayak üstüne atıyor
(daha doğrusu atmaya çalışıyor):img-hyste
Ben gözyaşları içinde gülmeye başlıyorum.
Allahım, Mavi gözyaşları içinde hayatının kararını vermeye çalışıyor,
ben Maide hanıma gülmekten kendimi toplayamıyorum.

sevgili bbdbhb...nerden hatırlattın şimdi. benimde gözümde canlandı her sanıyesı.. off ne gülmüştüm yaa....önce nefees nefes kac mınubus değiştirdiğini izleyen kımse olmadıgını söylüyor. aksk uyarınca da ..ayak ayak üstüne atmaya çalışıyor. etrafa bakınışı süperdi zaten...hee çok rahatıgm canım.... oy oy maide hanım ne süperdin sen ya...Aksak ta çoğu zaman koparıyodu benii....oy oy ....acep onlar da bazı sahneleri hatırlayıp gülümsüyorlarmıdır böyle...

gülündikeni
27-04-07, 16:36
Evde olmadigim için dünkü sinavi kaçirmistim ama neyse ki bugünküne yetistim.

7.bölüm Mavi Koray'in kizina bakmistir.Çinar onu eve birakacaktir ama ikiside acikmistir bir büfenin önünde karinlarini doyuruken Çinar Mavi'ye söylemistir.Hatta ben birkaç tane daha çocuklu arkadas bulsam iyi olacak demistir.

Ne güzel ne güzel işte..

8.bölüm Çinar Mavi'den GiTME cevabini aldiktan sonra sevincle ise gelmistir gelirken simit ve kasar almistir ve yukardakisözüde Bünyamin'e söyluyordur.Aysegül'ün komserim ne güzeli disarisi yagmur çamur deyince;ne güzel,ne güzel demistir.Mavi komserime gitme diyerek onun yüreginde günesler dogmustur,onun yüregi günlük günesliktir.Komserim yagmuru çamuru düsünür mü?

9.bölüm;Mavi Çinar'in yanindan ayrilinca sevinçle Fulya ablasinin yanina gelir olanlari anlatir.Mavi: abla ben kaçtikça Çinar birakmadi deyince Fulya yukaridaki repligi söyler..

4) - nasıl yani
- böyle daha iyi...

7.bölüm;Çinar ve Mavi vedalasirken hep böule asker arkadasi gibi mi vedalasacagiz deyince Mavi saskin nasil yani der.Çinar agir çekim Mavi'yi yanagindan öperek böyle daha iyi der.Tabi Mavim yine kulaklarina kadar kizarmistir ve bu Çinar'in Mavi'yi ilk öpüsüdür.

9.uncu bölüm;Mavi Çinar'a gitme demistir ama ilk defa bu duygulari yasadigi için yanlis birsey yapmaktan korkuyordur..

9.uncu bölüm;Çinar ve Mavi bir türkü bardadir.Sahnede Cem Yildiz ve arkadaslari imkansizi söylüyordur.Tabi biz seyircilerinde de imkansiz ask sarkisini ilk duyusumuzdur.Mavi Aksak la tartismistir.Çinar'a sIkIstigi zaman kendisinin de yalan söyledigini ama yine de yalandan nefret ettigini söyleyince Çinar bu repligi söylemistir..

aah aah kelepçe sahnesi 17.bölüm Çinar'im bunlari söylerken nasil sinirlenmis gözlerini belertmisti.

19.uncu bölüm Çinar kolye hakkinda son defa konusmak için Mavi'yi eve çagirmistir.Aksak'ta Çinar'in evindedir.Çinar Mavi'ye sen Aksak'a karsi ne hissediyorsun diye sorunca Mavi Aksak'i sevindiren komserimin yüregine indiren Aksak'i seviyorum dedikten sonra bu sefer Aksak'i yIkan ve Çinar'in derin bir nefes almasin saglayan bir baba gibi bir abi gibi dedikten sonra Çinar'a bu repligi söyleyerek hem biz izleyicilerin hem de Çinar'in içini rahatlatmistir.

sanirim 22.bólüm olacak Çinar hisardadir simit almistir ve Mavi'siyle beraber yemek için onu aradiginda aralarinda geçen dialogdur.Ama Mavi annesinin mezarini ziyaret edecegi için bu teklifi kabul etmemistir.

10)

hp nin en güzel bölümlerinden biri olan 29.uncu bölüm nisan sahnesinde söylenen bir repliktir.

21.bölüm Çinar hastaneden çikmistir,Melek Aysegül siz hastanedeyken günlerce basucunuzda bekleyen,sonra hataneye alinmadigi için bahçede pencerenizin altinda günlerce bekleyen masmavi bir nazarboncugunuz vardi deyince,Çinar solugu Mart'in okulunda alir.Mert'i bekleyen Mavim'in Çinar'i görünce yüzü aydinlanir ve kelepçeliyim ben sana esliginde ve burdasin,baska yerde olmak istemiyorum replikleriyle beraber birbirlerine sImsIkI sarilirlar.Sonra Mert'i eve birakip hisara giderler.Canin acimiyorsa sana sarilabilirmiyim diyerek Çinar'a sarilan Mavi aglamaya baslar.Çinar agliyor musun aglama dayanamam deyince Mavi bu repligi söyler.

19.uncu bölüm Mavi bankta Çinar'i beklemektedir.Çinar elinde iki tane kagit helva birini Mavi'ye uzatarak afiyet olsun der.Mavi beni helva yemek için mi çagirdin diye sitem eder.Çinar Melih Gürler'in aslinda Kemal Yilmaz oldugunu sóyleyince ve babasinin kendilerine davranislarini hatirlar ve abam oldugunu ögrendimde ne oldu önceden hiç degilse umudum vardisimdi gene ayni yalnizlik deyince Çinar Mavi'ye yalniz olmadigini belitmek için bu repligi söyler.

14.bölüm;Çinar Mavi ile hapihanede görüstükten sonra Koray'la dertlesip içerken söylüyor.Mavi'nin ne kadar üzgün oldugunu anlatirken;Keske ölseydim dedi,ölmeyi düsünecek hale gelmis.Öyle uzak bakiyor ki gózleri gitsem birtürlü,gitmesem bir türlü.Karsimdaki dag olsa deleyim,deniz olsa geçeyim ama karsimdaki Mavi,ya ben bu kizin üzüntüsúnü nasil geçirecegim Koray,bütün suç benim diye dertlesmistir.

13.bölüm;Çinar ve Aksak arasinda Aksak'in evinde geçen bir konusma,hatta
Çınar: Ben Mavinin bir kişi olduğunu söylemedim, bir kız olduğunu hiç söylemedim deyince Aksak kedi kópek soracak haliniz yokya komserim demisti.Sonrada sizin bóyle kadinlarla görünmeniz sakat olmaz mi deyince Çinar olur sevdigim kadinin etrafinda dolanani ona hirsizlik yaptirani bulursam bambaska biri olurum can yakarim o kisinin canini alirim demisti.

15) Sen bir daha görüsmeyelim deyince kötü oldum.Aklimdan hiç çikmadin.Bana iyi geliyormussun meger

8.bölümün son sahnesi;Çinar yagmur altinda Mert'in okulu önünde beklemektedir.Mavi saskinlikla ona yaklasir;
Mavi:SirilsIklam olmussun
Çinar:Umurum da degil.
sonra bir kafede otururken Çinar Mavi'ye sóylüyor bu repligi.

10.uncu bölüm Çinar ve Mavi bir kafedeler Çinar beraber tatile çikmayi teklif edecek zemin hazirliyor,iste çok sIkIldim bir ikigün buralardan uzaklasmak istiyorum filan diye.Mavi biraz bozulmus tamam o zaman git diyor.Bozuldun mu? Gerçek mi sandin? Deyince Mavi ne yani dalga mi geçiyordun demesi üzerine Çinar tarafindan Mavi'ye söylenmis repliktir.

12.bölüm;Çinar Koray'a Mavi'yi araba çalarken yakaldigini anlatiyor.Basindaki bereyi siyirdim geceler boyu rüyasini gördügüm gözler bana bakiyor.Koray saskinlikla nasil olur melek gibi kizdi,evimize geldi ,kizimiza bakti aklim almiyor diyor.Bunu üzerine Çinar bu repligi söylüyor.

16.bölüm;Çinar ve Mavi masumlarin önünde Mavi'nin Aksak'in yaninda çalismasi üzerine konusurken Mavi söylüyor bu repligi.

17.bölümde Mavi'nin Çinar'a yazip kapisinin altindan attigi mektupta yazan sözler.Hatta Çinar mektubu Mavi'nin yaninda okumak istemis Mavi buna engel olmustu.Mavi'nin boynundaki kolyeyi de o zaman görmústü Çinar.

22.bölümde Mavi nefes nefese gelmisti kendisini hisarda bekleyen Çinar'in yanina.Hatta çinar nefes,nefese kalmissin ne var canim ben seni beklerdim deyince Mavi bu repligi sóylemistir.Hatta o sahnede Çinar Mavi'ye söyle ufacik minnacik birsey olsanda seni cebime soksam demistir.

24.bölümdeki ma
eshur kedi gibi oldum sahnesinden bir replik.Çinar'in kedini yanina kivrilarak sarilip uyuma teklifini Mavi kanepenin dar olmasini bahane derek reddetmistir.Ama kanepeden kalkarken Çinar'imin yanagina öyle bir öpücük kondurmustur ki hem Çinar'i hem izleyicileri dumura ugratmistir.Ama bu birsey midir bölümün sonunda bir susadim sahnesi gelecektir ki akillara zarar...

Damla'cigim cevaplar verilirken hiç bir surette kopya çekilmemistir.Zaten kopya çekmeme gerek yoktur çünkü dizinin tüm replikleri ezberimdedir ve bu diziden daha ne sorular ve sinavlar çikar.Umarim sinav da basarili olmusumdur.

Tunagihan
27-04-07, 16:52
Merhaba,
En iyisi uzak kalmak diye düşünmüştüm...bir süre hp ile ilgili hiçbir şey yapmamak,tv izlememek, hatta bilgisayarımın masa üstündeki o muhteşem mavi çınar bank resmini de kaldırmak...
ama olmadı...
Sonra kendimi pc'mdeki dokuz klipleri klasörünü karıştırırken buldum...ve dün yolda yürürken en yüksek sesinden imkansızın introsunu dinleyince de yok dedim olmuyor...olmuyor...olmuyor...
Ve bu sabah yeni sayfa ve dml'mızın soruları... her biri muhteşem replikler ve aklımıza kazınan sahneler...
Yazmalıyım diye düşündüm...yazmaya elim gitmese,işler arasında kaybolsam bile...üzüntülerinizi,acılarınızı, sevinçlerinizi paylaştığımı bilin istedim...benim gibi ertelemeyip yazan bu sayfaları yaşatan herkesin her birinizin yüreğine sağlık...

dml
27-04-07, 17:11
Sevgili gülündikeni,
Vallahi soruların yanıt anahtarını vermeyi şimdilik planlamıyordum ama senin tamamını bu kadar detaylı anlatmanın karşısında ne diyeceğimi şaşırdım! Puanın 100ü de geçiyor galiba anlatımı ve eksiksik sahne betimlemelerini sayacak olursak:img-yes:

Arkadaşlar ola ki repliklerin hangi bölüme ait olduğuna dair bir kuşku belirirse zihninizde lütfen gülündikeni'nin cevabını okuyunuz... Gerçi yazanların hepsi tam yazdı ama.. ;)

Umarım güzel sorularla gelirim sonra tekrar...

(not: lighttezcim aynı anda U.Y röportajından tam da aynı yeri alıntılamamız cidden çok hoş bir tesadüf! HPseverliğin kattığı telepatik iletişim olsa gerek..)

scale
27-04-07, 17:21
Arkadaşlar tam foruma girip sınav sorularını cevaplıyayım diyordum.(oldum olası sınavları hiç sevmem başkasının beni sınaması hiç hoşuma gitmez,ama nedense bu sınav bir hoş ilk defa böyle düşünüyorum).Tam sorulara bakarken
Sevgili dgulsar ımla msn de yazışırken bana yeni bir klip yaptım ilk sana gönderiyorum dedi.Merakla bekledim ve geldi sonunda,ona dedimki bunu forumda paylaşabilirmiyiz,tabiiki hepimiz hp ailesiyiz ne kaldı ki başka paylaşacak dedi,
beni çok duygulandırdı.Arkadaşlar harika bir klip bence izleyin,gerçekten ellerine sağlık dgulsar yüreği duyguları güzel arkadaşım.

http://**********.com/files/28199894/FESLEGEN.wmv.html

ruzgar88
27-04-07, 17:21
slm ...
ben bu diziyi sonradan keşfedenlerdendim ** akeşfetmiştim ya sonunda...
peki ne mi oldu .. bazen diyorum ki keşke keşvetmeseydim keşke hiç izlemeseydim ,madem ilzedim keşke nettde araştırıp bu siteyi bulmasaydım madem buldum bu kadar derine dalmasaydım sadece okuyp geçseydim ...
aslında en başlarda tamda öyleydi .. ** öylew bir aileydiki buradalki insanlar ...
ben inanmazdım yüzünü görmediğin bir insana bu kadar sempati duytasın ...
evet ben bu sitedekii şimdiye kadar çok nadir bir kaç kişinin yüzünü gördem bir kaçının da sesini duydum ama öyle çok insana bağlandım ki derinden ...
alev alev olsn,blue blue olsun , bir dilekçe,nilnisa, aslıbora,frelion,demetim,öjeni,kullar,selek,huban, dml,dgulsar,zinetnah,miss zeynebim ,dokuz,....(daha o kadra çok ki )
yorumları okumadan edemez olmuştum ...
heleki bu sene şehir dışında gitmeme gerekmişti ve sizlerden diziden uzak olmak çok zor gelmişti ... ama her hafta sonu gelip dizi ilzemiştim bir şekilde ama buraya uğramam çok zor olmuştu ..
hepiniz beni senaryolar bölümünden tanıyorsunuz ...
sdizi bittiğinde yine ben evdeydim ve hepimizin üzüntüsü kederi birdi .. ama diğer dizlerde gördüğüm gibi arşivlenincede aynısı oluruz diye düşündüm ben ama hiç de öyle olmamış ben bunun üzerine bir daha hiç eve gelmedim ...geldiğim de ise siteye girdiğim de hiç de öyle olmadığını sitenin hala eskisi gibi capccanlı olduğunu fark ettim ...
ama bir şeyi daha fark ettim bu dizi bitmişti kabullensek de kabullenmesek de bitmişti...
aslında kabullendim sanmıştım .. ** abu gün bunu anladım ben kabullenememişim ...kabullenmek işçin her yolu denemişim kabuşlllenmiş olduğumu kabullenmişim meğerse...
dml nin dünkii yaptığı test de olsn bu günki can alıcı testinde olsn ...özelliklede bu günkinde...
sahneler tek tek canlandı replikler akıp geçti önümden .. ben bir kaç arkadaşım gibi izlemem üzerine kendime sözler vermiştim ...
ama bir kez izlemenin her şeye değer olduğunu nereden bilebilirdim ki...
fakat şu şey beynimde hala yankılanıyor ...
yarım bıraktın ...
sanbırım bu bizim için yazılmış bir şarkı .. bizleri yarım bıratılar .. yada en azından beni ... dönem ortasında yarım bıraktılar ...:icon_sorr

kafanızı şişirdim belki ama sadece paylaşmak işstedim .. öylesine dolmuştu ki içim .. gıgıra vurmak senaryoya dökmek yaramadı .. sadece paylaşmak istedim içimden geçen kelimeleri sırasız dizindsiz dökmek istedim ...

maviözlem
27-04-07, 17:36
Daha henüz tüm yorumlari okuma firsatim olmadi, ilk gözümün ilistigi bir yorum sevgili blue arkadasimiza ait, kendisi bir sahneyi anlamakta zorluk cekmis, ve bende bunun üzerine hemen kendisini aydinlatma geregi duydum, bahsi gecen sahne; canim kelimesiyle acilisin yapildigi, Mavinin annesinin mezarini ziyaret etme istegi yüzünden, Cinarla taze simitleri yemeyi reddetmesiydi. :img-yes:

Simdi bluecugum; 22 bölümde, Mavi uzun zaman sonra, annesinin mezarini ziyaret edebilmek adina cesaretlenmistir...ve bu o an icin cok zor bir durumdur, nedenine gelince;

-biliyorum uzun zaman oldu, cok gelmek istedim ama yapadim, öldügünü unutmak istedim...(benzeri)

Cinarla kavusmanin ardindan positif duygularla dolmasi, ve gecmiste yasanilan ayriligin yanisira, ölümle burun buruna gelmis Cinarin elbette etkisi olmustur Mavinin bu kararinda, bu cesareti edinmis olmasi vs...,uzun zamandir gerceklestiremedigi ziyareti hayata gecirmek adina ilk defa bu kadar emindi, ve bu hislerden (cesaretten) tekrar uzaklasma ihtimalini minimuma indirmek amaciyla, hicbir sekilde ertelememek adina, o an aklinda olani uygulamayi, zaman kaybetmeden gerceklestirmek istedi...Bu yüzden Cinarin teklifini geri cevirmek zorunda kaldi, aksama bulusalim diyerekten, ve sonrasinda malum bahce sahnesi var...off...o sahneden o sahneye, replikten replige savrulup gidiyorum...o sahneyi yorumlamak sart oldu ama simdi degil. :icon_sorr

- Sehirden uzaklasip topraga basalim istedim, madem bir cicegim var bahcesi olsun istedim...

ama aslinda cok garip birsey dikkatimi cekti söyleki; o bahcede bir cok sahne cekildi, ilk sahnenin haricinde hepside olumsuzdu, nedenleri ayrilikti, hüzündü, caresizlikti...yoksa buda mi bir mesajdi??!!:img-help:

----Okumaya devam----

Deniz_
27-04-07, 17:43
Arkadaşlar tam foruma girip sınav sorularını cevaplıyayım diyordum.(oldum olası sınavları hiç sevmem başkasının beni sınaması hiç hoşuma gitmez,ama nedense bu sınav bir hoş ilk defa böyle düşünüyorum).Tam sorulara bakarken
Sevgili dgulsar ımla msn de yazışırken bana yeni bir klip yaptım ilk sana gönderiyorum dedi.Merakla bekledim ve geldi sonunda,ona dedimki bunu forumda paylaşabilirmiyiz,tabiiki hepimiz hp ailesiyiz ne kaldı ki başka paylaşacak dedi,
beni çok duygulandırdı.Arkadaşlar harika bir klip bence izleyin,gerçekten ellerine sağlık dgulsar yüreği duyguları güzel arkadaşım.

http://**********.com/files/281 99894/FESLEGEN.w mv.html

Canım, link eklemen çok güzel, teşekkürler.. Ama o kadar uğraştan sonra linkte sorun olmasına üzüldüm.. Aslında çok da sorun yokmuş..Sadece olmadık yerlerde arada boşluklar varmış..

Sizleri çok seviyorum..

scale
27-04-07, 17:49
Canım, link eklemen çok güzel, teşekkürler.. Ama o kadar uğraştan sonra linkte sorun olmasına üzüldüm.. Aslında çok da sorun yokmuş..Sadece olmadık yerlede arada boşluklar varmış..

Sizler çok seviyorum..
Düzeltiğin için sağol ,ben uğraşırdım artık düzeltmek için iyiki düzelttin arkadaşım tekrar ellerine sağlık.Sevgilerbye

güller diyarı
27-04-07, 17:51
slm ...
ben bu diziyi sonradan keşfedenlerdendim ** akeşfetmiştim ya sonunda...
peki ne mi oldu .. bazen diyorum ki keşke keşvetmeseydim keşke hiç izlemeseydim ,madem ilzedim keşke nettde araştırıp bu siteyi bulmasaydım madem buldum bu kadar derine dalmasaydım sadece okuyp geçseydim ...
aslında en başlarda tamda öyleydi .. ** öylew bir aileydiki buradalki insanlar ...
ben inanmazdım yüzünü görmediğin bir insana bu kadar sempati duytasın ...
evet ben bu sitedekii şimdiye kadar çok nadir bir kaç kişinin yüzünü gördem bir kaçının da sesini duydum ama öyle çok insana bağlandım ki derinden ...
alev alev olsn,blue blue olsun , bir dilekçe,nilnisa, aslıbora,frelion,demetim,öjeni,kullar,selek,huban, dml,dgulsar,zinetnah,miss zeynebim ,dokuz,....(daha o kadra çok ki )
yorumları okumadan edemez olmuştum ...
heleki bu sene şehir dışında gitmeme gerekmişti ve sizlerden diziden uzak olmak çok zor gelmişti ... ama her hafta sonu gelip dizi ilzemiştim bir şekilde ama buraya uğramam çok zor olmuştu ..
hepiniz beni senaryolar bölümünden tanıyorsunuz ...
sdizi bittiğinde yine ben evdeydim ve hepimizin üzüntüsü kederi birdi .. ama diğer dizlerde gördüğüm gibi arşivlenincede aynısı oluruz diye düşündüm ben ama hiç de öyle olmamış ben bunun üzerine bir daha hiç eve gelmedim ...geldiğim de ise siteye girdiğim de hiç de öyle olmadığını sitenin hala eskisi gibi capccanlı olduğunu fark ettim ...
ama bir şeyi daha fark ettim bu dizi bitmişti kabullensek de kabullenmesek de bitmişti...
aslında kabullendim sanmıştım .. ** abu gün bunu anladım ben kabullenememişim ...kabullenmek işçin her yolu denemişim kabuşlllenmiş olduğumu kabullenmişim meğerse...
dml nin dünkii yaptığı test de olsn bu günki can alıcı testinde olsn ...özelliklede bu günkinde...
sahneler tek tek canlandı replikler akıp geçti önümden .. ben bir kaç arkadaşım gibi izlemem üzerine kendime sözler vermiştim ...
ama bir kez izlemenin her şeye değer olduğunu nereden bilebilirdim ki...
fakat şu şey beynimde hala yankılanıyor ...
yarım bıraktın ...
sanbırım bu bizim için yazılmış bir şarkı .. bizleri yarım bıratılar .. yada en azından beni ... dönem ortasında yarım bıraktılar ...:icon_sorr

kafanızı şişirdim belki ama sadece paylaşmak işstedim .. öylesine dolmuştu ki içim .. gıgıra vurmak senaryoya dökmek yaramadı .. sadece paylaşmak istedim içimden geçen kelimeleri sırasız dizindsiz dökmek istedim ...

canım ne kafa şişirmesi senin hissettiklerinin aynısını bende hissediyorum hergün işe gelince girmeyecegim forma bu kadar baglanamayacaım diyorum

ama bir bakmışım gelir gelmez sayfaları açıyorum bütün arkadaşların yarumlarını okumak iyi geliyor bana hepimiz başımızdan geçen iyi kötü olayı anlatıyoruz bir birimizin yarumunu alıyoruz ve bu bizi dahada bu forma baglı yapıyor i

şimdi diyorum ki iyiki izlemişim bu diziyi iyiki bu formu bulmuşum iyiki hepinizle tanışmışım (yüz yüze olamasada) hepiniz çok seviyorum iyiki varsınız

aglamak istiyorum :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr rüzgarım şimdi akşam akşam yapılır mı bu ya vallla içim bir tuhaf oldu

Deniz_
27-04-07, 17:57
Düzeltiğin için sağol ,ben uğraşırdım artık düzeltmek için iyiki düzelttin arkadaşım tekrar ellerine sağlık.Sevgilerbye

Benim için büyük zevkti..

Bu arada uzun zamandan bu yana foruma giremiyordum. Yeniden dostlarla olmak çok güzeldi. Kalbimin hızla çarptığını hissettim. Herkesi çooook özlemişim. Sevgili blue'mun sınav soruları da çok hoştu doğrusu.. Ancak bir sınav heyecanını yüreğim kaldıracak gibi değil.

Tekrar etmekten bıkmayacağım birşey var ki; HP sayesinde o kadar çok dosta sahip oldum ki.. Hepinizi çooook seviyorum..

alamehmet
27-04-07, 19:45
Ben geldim yine dolmuş sayfalar.Şöyle bir okudum ve ancak bitirebildim.özge ablam vapırda o helvaları 50kuruşa aldık o gün hatta oy oy çınar bir sene önce 1 ytlye aldı kazıklanmış garibim demiştik.Şimdi kaç sayfa arkada kalmış birşeye yanıt verdim ama olsun söylemessem içimde kalcaktı...

blue&blue
27-04-07, 21:58
Sevgili arkadaşlar. Hazır forumu boş bulmuşken buluşma listesini ekleyeyim. Her giren okusun!

Organizasyon içeriği henüz belli değil. Kişi sayısı kesinleşince onu da burdan duyuracağız.

215 kişiye ÖM ile davetiye gönderdik. Cevaplar gelmeye devam ediyor. Şuan itibariyle:

Katılımı kesinleşenler;

Scale,
blue,
zeytine,
bora.asli,
dgulsar
kashmire
fulya85
Eftelya,
dilekçe,
hurriyetim,
1poyraz,
duar,
zinednah,
cerenim,
drc,
esragöre
kakule,
Neljan
Alamehmet
timuçin hayranı
Eflatunun kızı (katılımcıları öpmek için gelecek)
Tiyatrocu kişi
mavicinar
benek 35

Katılımı kesin olmayanlar ama o gün yanımızda olmak için uğraşanlar:

Uçurtmam
meline
Elmass
Lighttez
Demetarss
Nilya_tim
Missp
Metken.06
Deren1970
Selma23
Bitanem61
özkorkmaz
alevalev
jalem
asum
satranc

Hala cevap alamadığımız dostlar var. Liste güncellenecektir.

ÖM ile ulaşamadığımız ya da ikna edemediğimiz herkese sesleniyorum. Bir kez daha düşünün. Ve o güzel İzmir gününde bizimle olun!
Sevgilerimle...

Not: İsmini yanlış yerde gören ya da ismini göremeyen ama burda olması gerektiğine inanlar bana ulaşın ÖM ile... :)

selma23
27-04-07, 22:19
az önce gazete okuyorum.sayfayı çevirir çevirmez ufacık bi mavi yazısı gördüm.hemen okumaya başladım tabi."mavi nin uğuruna inandı,3 gündür mavi kravat takıyor" diye bi başlık.neyse diziyle alakalı olan kısmı bu(veya alaka kurmaya uğraştığım)hemen yazmaya geldim, yazarkende yazdığımın alakasız olduğunu gördüm.bende bi sorun olduğuna artık bende inanmaya başladım.annem yine haklı mı çıkacak ne???

mesajımı okurken fark ettim ben bile cümle nerde başlıyo nerde bitio anlamadım.düzelteyim mi dedim, sonra boşver işte ne kadar tamir edilmeye ihtiyacının olduğunun kanıtı olsun bu paragraf dedim.(2.paragrafta aynı mesajı verio kanıma)

maviözlem
27-04-07, 22:42
Roman deyince aslinda oyunculuk da benzer bir serüven. Karakter yaratiyorsunuz. Bir hayati duruma iliskin bilgiyle yazilir satirlar. Bunun hayat bilgisiyle degil,insani icsel sezgiyle yazilabilecegini, oynanabilecegini söylüyeyim. Yani bir oyuncu icin hayat deneyiminden cok derin sezgi önemlidir.Biz sezgileri güclü ve insani durumlari digerinden daha derin sergileyen bir oyuncuyu ayirip basköseye koyariz. Deneyim gerekmez...

Ugur Yücel...

Maviye boyadigim cümleleri okuyunca, bilin bakalim aklima kim geldi?

Evet, dogru tahmin ettiniz sevgili Özlem tabiki :img-grin2...Derinlik, öncesini sonrasini kestirememek, gizemli, seni kendine ceken müthis bir enerjiye sahip sevgili Mavimiz...Ugur bey; yolda birgün yürürken hic umulmadik bir anda göz göze gelip ve topragin altinda gizlenmeye calisan, günesin etkisiyle göz kamastirici bir parlakligin sayesinde farkettigi seyi avuclarina alir, ve elindeki altin