Tüm Versiyonu Göster : Hırsız Polis Öncesi /Sonrası
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
HASRETTTTTT
08-03-07, 18:06
ahh ne sahneler vardı değil mi
hiç unutmam sene bilmem kaçtı? benim yaşım kaçtı?(zaten bunu zinhar hatırlamam)
bi hırsız kızla bi polis oğlan vardıı
amannn ne severdik onları kız kıvırcık saçlı delişmen bişeydi bu oğlanı çok koşturdu peşinde oğlan da zayıf ama yapılıydı gözlerini birbirine yaklaştırıp dudaklarını büzerdii offf hem de ne büzerdi biz forum ahalisi koca ekranda tek oraya bakardık
sonra bi tombul adam vardı aksak pek severdi bu kızı
velhasılı kelam bunlar pek uğraştılar birbirleriyle isimleri çıkmıştı imkansız aşıklar diye o vakit sallıyolar türkiyeyi
neyse işte son bölümde şöyle oldu....
(burda ben babaanne oluyorum gerçi kızın gidişata göre muhtemelen anneanne olcam ya neyse)
bu başlığı ilk gördüğümde bir şeyler yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm açıkcası...
çünkü benim için " hırsız-polis " ilk 30 bölümüyle "hırsız-polis öncesi ve sonrası" diye ikiye ayrılabilir 30 dan sonrasıysa hırsız-polis artığı olabilir ancak , çınar ın artık polis artığı olduğu gibi !!!!
ama bu başlığa girip sevgili söğüt ün , dml nın , hyoldaş ın , hyoldas vesilesiyle cici modumuz tubi nin , Sycamore un ve dahasının isimlerini görünce forumun ilk günlerine doğal olarakta dizinin ilk bölümlerine döndüm bir anda... ve yazmak istedim bana 30 bölümlük o muhteşem dizinin kattıklarını o mükemmeliyetin öncesini ve sonrasını...
eylül ayı gelmiştir ve tüm kanallar eski yeni dizilerle yavaş yavaş dolmaktadır artık... aldığım bir gazetede yeni sezondaki diziler hakkında bilgi ve fotoğrafların olduğu iki sayfalık bir haber vardı.. aralarında en büyük resim "hırsız-polis" e aitti : önde uğur yücel elleri cebinde dururken solunda gönül yarasında hayran kaldığım bir oyuncu sağındaysa ilk bakışta yelda reynaud sandığım ama sonrasında hiç bilmediğim bir yüz olduğunu farkettiğim ve bir tiyatro oyuncusudur diye düşündüğüm bir kız vardı...
ilgimi çekti.. konusunu okudum ve evet dedim işte bu sayfada yazan bu kadar dizi senaryosundan bir şeye benzeyen tek şey bu !! bu diziyi izliycem...
sonrasında diziler başladı ama "hırsız-polis" yoktu ortalıkta... geç başladı diğerlerinden...fragmanları dönmeye başladığında ben gazetede okuduğum haberi çoktan unutmuştum.. " hımm güzel diziye benziyor izlemek lazım ! " demiştim fragmanı görür görmez ! sonra hatırladım ki bu o diziydi işte !
ve sonra nihayet "hırsız-polis" başladı...
ben bu foruma üyeydim zaten hp başladığında..o zamanlar gümüş ü izlerdim ve onun forumuna yazardım... hırsız-polis in 3.bölümünden sonraysa artık dizifilm.com a giriş yaptığım andan itibaren uğradığım ilk sayfalar hp sayfaları oldu... devamındaysa tek sayfaya dönüştü !
gazetede resmini görüp "iyi dizi " dediğim "hırsız-polis" ilk 30 bölümüyle ( eksi son 15 dk ! ) beni hiç yanıltmadı !! dizi orda bitseydi belki melih gürler olayı için " olmadı o konu " diyebilirdim ama 30 dan sonrasını düşününce " melih gürler hadisesi çok güzel işlendi " bile diyebilirim !!!!!
hırsız-polis bir hikayeydi benim için... gerçekten özgün olan , iyi yazılan , iyi oynanan , iyi çekilen bir hikayeydi.. ama o hikaye 30 bölümdü işte gerisi yokmuş ki olmadı 20 bölümdür ! gerisi yoktu ama eksik kalan bir sahnesi vardı o ilk 30 da olması gereken o da final sahnesi... bu hikayenin yani " mavi..sen nasıl dayanıyorsun " diyen " bak bana..bak ve 'git' de.. giderim o zaman..sahiden ! bi daha hiç görmeyiz birbirimizi " diyen , tek istediği bir evlat olan çınar ın , " gitme " diyen " sen benim içimi yakıyorsun " diyen , şimdiye kadar yeğenlerine söylediği niniyi artık kendi çocuğuna söylemesi gereken mavi nin eksik kalmış sonu... bilmem anlatabildim mi:icon_whis
hepimiz için ilk 13 bölüm başkaydı ! dizi bugün o mükemmeliyeti koruyamasa da "hırsız-polis" dediğiniz şey benim için hala o 13 bölümdür !!! ama 30 kadar ki bölümleri de yok sayamam işte... o bölümlerdeki susadım sahnesini , 17 deki kelepçe sahnesini t.esen in devleşmesini ( hala tonlaması aklımda : yıkarım o lakantayı başına ! dar ederim dünyayı !! sana sevdiğim kadın diyemez o !anladın mı diyemez !!!! :good: ) , sevgili söğüt gibi bende de çok özel olan mavi nin uyu yavrum yine sabah oluyor ninisiyle bütünleşen çınar ın yürüyüşünü , arıza nın intihar sahnesini , aksağın çınar ın evinde duvara yaslanıp çöküşünü , vahide gördüm ün " dönülmez akşamın ufkundayım " ını :good: , "çınar burdasın " " başka bir yerde olmak istemiyorum " u , kelepçeliyim ben sana yı... yok sayamam...!!!
bu sebeplerle hepimiz ilk 13 ilk , 13 diye.. konuşsakta ilk 30 unda "hırsız-polis" olma özelliğini bozmadığını söylemek gerekiyor...
30. bölümün sonrasındaysa yarım kalmış bir dizi , yarım kalmış bir hikaye ve yarım kalmış izleyici vardı artık... ve o yarım kalmış bölümlerden tek güzel şey de buydu işte :
bugün senden geçtim zaman geçmeyecek artık...
yarım bıraktın beni , yarsız bıraktın beni
yalnız değil ıssız biraktın beni...
benim için 30.bölümden sonra yanıma kar kalan tek şey bu şarkıydı..!!!! şimdi düşünüyorum başka bir sahne var mıdır diye.. cevap kesin : yok !! belki yine muhteşem oyunculuklar izledik ama diziyi muhteşem bir dizi yapmaya oyunculuk yetmiyor işte..bunun da en güzel kanıtı "hırsız-polis " oldu malesef...
sonuç mu? sonuç şudur..bildiğiniz gibi ben uzun zamandır beklemekteyim o yarım kalmış hikayenin sonunu görmeyi uzun zamandır beklemekteyim.. bu saatten sonra göreceğim son ne derece benim çok sevdiğim hikayeye ait olabilir bilmiyorum.. ama bildiğim bir şey var ki eğer 50.bölüm sonunda mavi yi kızına "uyu yavrum yine sabah oluyor " derken , çınar ı onları izlerken görürsem benim çok sevdiğim hikaye yarım kalmayacak...bu hikaye tüm türkiye ye
sen imkansızsın
sensizlik imkansız
aşk imkansız
dedirtmişken bunların içinden sensizlik imkansız ı seçmiş olucak ve şarkının da dizinin de , izleyecinin de hakkını vermiş olucak...
sevgiler...bye
ahh ne sahneler vardı değil mi
hiç unutmam sene bilmem kaçtı? benim yaşım kaçtı?(zaten bunu zinhar hatırlamam)
bi hırsız kızla bi polis oğlan vardıı
amannn ne severdik onları kız kıvırcık saçlı delişmen bişeydi bu oğlanı çok koşturdu peşinde oğlan da zayıf ama yapılıydı gözlerini birbirine yaklaştırıp dudaklarını büzerdii offf hem de ne büzerdi biz forum ahalisi koca ekranda tek oraya bakardık
sonra bi tombul adam vardı aksak pek severdi bu kızı
velhasılı kelam bunlar pek uğraştılar birbirleriyle isimleri çıkmıştı imkansız aşıklar diye o vakit sallıyolar türkiyeyi
neyse işte son bölümde şöyle oldu....
(burda ben babaanne oluyorum gerçi kızın gidişata göre muhtemelen anneanne olcam ya neyse)
Acep onlar bu kadar rağbet ederlermi.Çünkü ben Dallas'a bakıyorum Digitürk'de arada yeğenlerim "aman teyze bunun içinmi sokaklar boşalıyordu" diye dalga geçiyorlar :img-hyste :img-hyste Hadi Çınar'la Mavi'ye onlar yetişti..Ama benim torunlarımı bırak çocuğum bile ne zaman olacak meçhul ..sya Sen yinede anıları anlatırken onların beğenilerini göz önünde bulundur.Ben Dallas'a laf söyleyene terklik atıyorum Çınar'la Mavi'ye laf söyleyene ne yaparız tahmin bile edemiyorum :)
Caykan80 gözün aydin, allah anali babali büyütsün. Daha önce yazdigin dogum günü ile ilgili endiseli mesajlmarini okumustum ve inanirmisin 48. bölümde aklima geldin. Bu bebek kesin bu aciya dayanamaz gelir dedim ve simdi mesajini okuyunca cok sasirdim.
HASRETTTTTT
08-03-07, 18:16
Acep onlar bu kadar rağbet ederlermi.Çünkü ben Dallas'a bakıyorum Digitürk'de arada yeğenlerim "aman teyze bunun içinmi sokaklar boşalıyordu" diye dalga geçiyorlar :img-hyste :img-hyste Hadi Çınar'la Mavi'ye onlar yetişti..Ama benim torunlarımı bırak çocuğum bile ne zaman olacak meçhul ..sya Sen yinede anıları anlatırken onların beğenilerini göz önünde bulundur.Ben Dallas'a laf söyleyene terklik atıyorum Çınar'la Mavi'ye laf söyleyene ne yaparız tahmin bile edemiyorum :)
şimdi yakaladığın ayrıntı güzel evet açıkçası bizler yalan rüzgarlarının dallas ların manüella ların torunuyuz netice
itibariyle ama iş gözde değil gönüldedir aşk heryerde her zaman aşktır bin yıl önce aşk nasılsa bin yıl sonra da aşk aynıdır bunu anlayıp ayırtedebilecek bir yürek yeter bence burda bulunan onlarca forum cu gibi
onların zamanında farklı mekanlarda aynı duygu yaşanacak ben ce ve ANLAYACAKLAR
şimdi yakaladığın ayrıntı güzel evet açıkçası bizler yalan rüzgarlarının dallas ların manüella ların torunuyuz netice
itibariyle ama iş gözde değil gönüldedir aşk heryerde her zaman aşktır bin yıl önce aşk nasılsa bin yıl sonra da aşk aynıdır bunu anlayıp ayırtedebilecek bir yürek yeter bence burda bulunan onlarca forum cu gibi
onların zamanında farklı mekanlarda aynı duygu yaşanacak ben ce ve ANLAYACAKLAR
Cano sen şimdi ufacık minancık bişey olup cebime girecen ne torunu okadarda değiliz :img-hyste :img-hyste Evlatları diyelim :img-hyste ..
Farkı farkedenlerin çocuğu olarak onlarda anlayacakalr diyorsun doğru bir yaklaşım..
Yanlız bu forum sayfalarına biz eval gelmez anaları ninelri vaktinde onları açbırakıp,erken yatırdığı zaman neler yapıyormuş anlartlarsa hesap sorabilirler :icon_whis ..
Herkese sonsuz bir merhaba.. Darıldıklarım, kızdıklarım, bana küsenler, beni sevmeyenler.. size de merhaba..
Bir veda bile edemeden siteden banlandım biliyorsunuz. Kimimiz için hayırlı olmuştur.
Neyse bunlar değil aslında yazmak istediklerim.
Beni sitede bağımlı yapan dizimin finaline bir kalması..
Tam 49 bölümü geride bırakacağız bugün. Eskiyi düşünüyorum da.. Kimi zaman hararetle açardım interneti. Sinirden ellerim titrerdi bazen. Kimi zaman havalardaydım. Kalbim yerinden fırlayacak gibiydi. Dizi sanki diziliğini yitirmiş aslında hayatımın bir gerçeği olmuş gibiydi. Bu dizi sayesinde bir çok dostum oldu. En büyük dostum olan sevgili Hakan (Kurdoğlu) benimle aynı kaderi paylaştı. Bu yüzden en başta ona teşekkür ediyorum. Her şeyi paylaşabildiğim mükemmel Gülaycı insan..
Ve benim yazmama vesile olan sevgili Hande (Hyoldas). Çok teşekkür ederim. Beni koruduğun, kolladığın ve en önemlisi unutmadığın için.
Nilnisa ; beni hala bekliyor musun? Geçen akşam seni aradım. Ama telefon numaran değişmiş sanırım ve ben sana ulaşamadım maalesef …
Sycamore .. İşte HP nin bana kattığı güzelliklerden biri daha. Sevgili Emine.. Hani neresinden tutup başlasam diye düşündüğüm komik insan. Büyük insan .. Anladın sen onu.
Söğüt ve Meryem.. Sizinle de site sayesinde tanışmış olmanın haklı mutluluğu içerisindeyim. Her ne kadar görüşemesekte…
Caykan80.. Allah analı babalı büyütsün.. Çok sevindim senin adına…
Mizrak Tutucu.. Gittin .. Ve dönmedin. Gidişim olur dönmem demiştin. Keşke bu satırları okuyabilseydin ablacım.. Hala Beşiktaş ta bir çay sözün var.
MardiGras.. Ablacığım canım.. Seninle paylaştıklarımıza bu satırlar bile sığmaz.. o yüzden sadece yüreğimden kocaman bir teşekkür sana..
Dilekce ve Ehlocan… Beni HP sayfalarında yalnız bırakmadığınız için sonsuz teşekkürler..
Freelion.. Gitmişsin diye duydum umarım yanılıyorumdur. Umarım sen buralardasındır ve okuyosundur..
Ve sevgilerimi + teşekkürlerimi ileteceklerim… Fettan & Zinednah & hewal & Timuçin hastası & timci & dokuz & XKubraX & dml & HASRETTTTTT …
Unuttuklarım varsa heyecanıma ve duygusallığıma verin lütfen.. Eğer bana ulaşmak isterseniz sevgili Hande’den msn imi alabilirsiniz. Herkese her zaman kapım sonsuz açık…
Hp’den önce azdım.. Hp ile çoğaldım.
Sevgilerimle
Tubi
Selam Tubi'cigim seni bu sonlara dogru burda gormek ne kadar guzel oldu anlatamam, seninle konusmuslugumuz yok egerki bu sitede olmaya devam etseydin eminimki seninlede cok iyi dost olucaktik, donup dolasip ayni kapiya cikiyorum bu forum..
Bu arada deminde yazdigim gibi sen burdayken ben yoktum daha dogrusu burdaydim fakat HPci diildim ben HPci oldum sen az bi sure kaldin ve sonra o degerli adinin uzerinde cizgi ve altinda 'banned' yazisini gorunce acaip oldum.. Cok uzuldum ama bilki tum mesajlarini dikkatlice okuyup yorumlarini cok begendim.. Her ne kadar konusmassakta benim ismimi o listede gormek benim icin bu lutuf.. Cok tessekkur ederim guzelim.. Keske su son gunlerde sende aramizda olsaydin..
*Dipnot- Hic vakit kaybetmeden msn adresini aldim Handeden seninle tanisip dost olmayi cok istiyorum cunki..
HASRETTTTTT
08-03-07, 18:26
Cano sen şimdi ufacık minancık bişey olup cebime girecen ne torunu okadarda değiliz :img-hyste :img-hyste Evlatları diyelim :img-hyste ..
Farkı farkedenlerin çocuğu olarak onlarda anlayacakalr diyorsun doğru bir yaklaşım..
Yanlız bu forum sayfalarına biz eval gelmez anaları ninelri vaktinde onları açbırakıp,erken yatırdığı zaman neler yapıyormuş anlartlarsa hesap sorabilirler :icon_whis ..
bak bu daha tehlikeli bir konu mesela benim oğlum bir çok arkadaşım bilir forumdaki bütün arkadaşlarımdan nefret ediyor
arada sırada bana -sen onları bizden çok seviyosun deyip
geceler boyunca çınar la mavi ölsün diye dua etmiştir
çınar hastanede yatarken ki çok sık oldu bu biliyosunuz mutluluk naraları atmıştır ben de beyim bilir oğlum der kızım ister mantalitesiyle büyüdüğüm için dişlerimi sıkarak ekran önünde zıplamalarına ses çıkarmayarak eşlik ederdim çok zor günlerdi çokk
tiyatrocu kişi
08-03-07, 18:28
arkadaşlar öncelikle tekrar merhaba. uzun zamandır yazamamıştım. ama sürekli okuyordum yazdıklarınızı.(yazım yanlışı yaprsam kusura bakmayın çünkü heyecandan ellerim titriyor)
sabahtan beri kemanımla hırsız polis şarkılarını çalıyorum. imkansız aşk, kelepçeliyim ben sana, yarım bıraktın, ölüme ağlama yakışır, koyu mavi... anlayacağınız evde mini bir hp konseri verdim. en çok da ne istiyorum biliyor musunuz? hepinizin bir arada olduğu bir ortamda imkansız aşk'ı çalmayı. bütün gün en baştan yazdıklarınızı okudum. gözleim doldu. gerçekten kalbimde bambaşka duyguları uyandıran dizilerden biriydi hırsız polis. sizlerin o birbirinden güzel yorumlarınızı okumak bende konser verme isteği uyandırdı.:happy0064 hem duygulandım hem sevindim değişik yerlerde bulunan insanların böylesine güzel paylaşımlarda bulunmasına.
ben de sizler gibi hırsız polisin fragmanlarını beklemeyi, o muhteşem sahneleri izlemeyi çok özleyeceğim. uzun aralar veriyor olsam da buraya yazmaya devam edeceğim. hepinize sevgilerimi iletiyorum.
bu arada unutuyordum. mini konserimin bitiş şarkısı aldım başımı gidiyorum'du.:img-yes:
arkadaşlar öncelikle tekrar merhaba. uzun zamandır yazamamıştım. ama sürekli okuyordum yazdıklarınızı.(yazım yanlışı yaprsam kusura bakmayın çünkü heyecandan ellerim titriyor)
sabahtan beri kemanımla hırsız polis şarkılarını çalıyorum. imkansız aşk, kelepçeliyim ben sana, yarım bıraktın, ölüme ağlama yakışır, koyu mavi... anlayacağınız evde mini bir hp konseri verdim. en çok da ne istiyorum biliyor musunuz? hepinizin bir arada olduğu bir ortamda imkansız aşk'ı çalmayı. bütün gün en baştan yazdıklarınızı okudum. gözleim doldu. gerçekten kalbimde bambaşka duyguları uyandıran dizilerden biriydi hırsız polis. sizlerin o birbirinden güzel yorumlarınızı okumak bende konser verme isteği uyandırdı.:happy0064 hem duygulandım hem sevindim değişik yerlerde bulunan insanların böylesine güzel paylaşımlarda bulunmasına.
ben de sizler gibi hırsız polisin fragmanlarını beklemeyi, o muhteşem sahneleri izlemeyi çok özleyeceğim. uzun aralar veriyor olsam da buraya yazmaya devam edeceğim. hepinize sevgilerimi iletiyorum.
bu arada unutuyordum. mini konserimin bitiş şarkısı aldım başımı gidiyorum'du.:img-yes:
mükemmel bir izmirli daha :)
demek keman hmm cok güzel ;)
sarkilarinda harikaymis, bunlara lütfen BIRI VAR ve CENNETi eklermisin .. Izmire gelince HP bulusmasina katilmani isterim..
bundan iyisi mi var bulusmalarin alasi olur, ... kemanini unutma.. sesi güzel biri araniyor ?!! :)
selamlar
cnm ben seninle tanışmasamda selam yollamışsın cnm bendende sana selam cnm
kliplerini ve özel çalışmalarını ve imza larını çok beğeniyorum ellerinew saĞLIK CNM umarım tanışabişlirizz burdan sana kocaman sevgiler
tanımayanlar için kendimi tanıtıyım ben aylin yani nilya_tim timin sitedeki adımla belki, bilirsiniz mavi yıldız ben tekirdağ şarköy ilçesinde oturuyorum sizinle tanışmak için fırsat bulamasanmda kavaltı ya gelemesemde gönlüm hep sizinle olucak hp si sdizin gibi bende evde heyecanla izlicem sevgilerimleeee:img-in_lo
Bizler burada ha bre kendi HP öncemizi / sonramızı yazıyoruz ama senaristlerin öncesi, beklentileri ve sonrasındaki halleri aklıma geldi de…:)
HP’ye başlarken çok fazla ilgi göreceğine kesin gözüyle baktıkları, güvendikleri Aksak karakterine yoğunlaştılar. Dizideki en uzun replikler, en beylik laflar hiç kuşkusuz Aksağa ait… Ama dizi ilerledikçe izleyenlerin ilgisi şaşaalı laflarıyla ortada gezinen, ortalık karıştıran bu kişiye değil de ekranda görülebilecek en güzel çifte oldu. Hal böyle olunca, kısaca senaristlerin dizi öncesi beklentisi ve bölümler boyu Aksak uğraşları güme gitti de diyebiliriz. Onlar ne kadar Aksağa çalıştılarsa seyircide bir o kadar Mavi’yle Çınar’a odaklandı. :img-pilot
Bu başlıkla beraber fragman/bölüm yorumlarını okuyorlarsa eminim Şengiller ekibi saç baş yoluyordur. Varsa Mavi Yoksa Çınar! :love05: :img-ok:
Doğrusu ben Şengillerle ters orantılı düşündüğüm/hissettiğim içinde halimden pek bir memnunum… :)
Ya bunlar bizden bunların intikamını alıyor olmasın sakın…:not_i:
hello kitty
08-03-07, 20:29
Yolun sonuna geldik arkadaşlar,
Ayrılık çanları çalmakta kulağımızda avaz avaz...
Okulundan yeni mezun olmuş bir öğrencinin yaşadığı duyguların aynısını yaşamaktayım şu son günlerde.Veda etmenin,bir daha aynı tadı tadamayacak olmanın hüznü var cümlelerimde.Perşembe günlerimizi anlamlı kılan H-P'mizin son demlerini yaşıyoruz.
Böyle zamanlarda kötü olan ne varsa gözümüze güzel gelir.Kusurlar yok sayılır.İşte bende senaryo çıkmaza girse bile,başka yollara sapsa bile bir türlü kendimi sona hazırlamıyor,pembe gözlüklerimi takıp herşeye iyimser gözle bakmaya çalışıyorum.İnsan kabullenemiyor bir türlü nedense...?Ne olursa olsun hiç bitmesin Sonsuza kadar sürsün istiyor içimdeki çocuk.En acı olansa tekrar başa dönmem.H-P'siz günlerime...
H-P maceram 17.Bölümle başladı.(Daha önceleri neden izlememişim hala kendime kızıyorum.)Yaşamadığım aşkın yerine koydum Mavi ile Çınar'ın aşkını.Geceleri yatağımda kafamda senaryolar kuruyor,sabah fragman umuduyla televizyonun karşısına geçiyordum.Yaz tatilim forum anketlerine H-P'ime oy vermekle geçti.Günler geçtikçe dahada bağlandım.H-P'im benim önemli bir parçam haline geldi.Hiçbir zaman eksilmeyecek,yerini hiçbirşeyin dolduramayacağı şifreli bir parça...
Yeri geldi kavgalara karıştık,
Yeri geldi onlarla ayrılık acısı çektik.
Yabancı,imkansız aşkı içimizde yeşerttik...
İşte H-P'imden bana hatıra kalacak tek hazinem Dostlarım...Gün oldu tartıştık,gün oldu isyan ettik.Ama ne olursa olsun H-P'imizi çocuğumuzmuş gibi koruduk.Birbirimize kelepçelendik...
H-P'den sonrasının derdine düştüm şimdiden.Herbir ayrıntının onları hatırlatacağı bir gerçek.Başka denizlerde yol alırken küçücük bir şey bizi onlara götürecek.Her bir sözde onları hatırlayacak geçmiş günleri anımsayacağız.
Aslında farkında olmadan
Yüreğimizin kuytu bir köşesini
Yavaş yavaş ele geçiren,
Küçük mavi ile küçük çınarın,
Büyük aşkıyla besleneceğiz...
Artık her perşembe günü yeni bölüm izler gibi eski bölümleri izleyeceğim aynı tatla.Arşive yazacağım.Belki içim yanacak,belki üzüleceğim kimbilir...Eski günleri çok arayacağım kesin ama bir yerlerde hala birbirlerine aşk sözleri fısıldadıklarına inanmak istiyorum.Uyanmak istemiyorum...
Mavi ile Çınar
Onlar imkansız aşkın iki cesur kahramanı
İnsan hayatının güzel bir kesiti
Zaman kavramını güzelleştiren
Gülmeyi,ağlamayı yanımıza kar bırakan
Yüreği yaralı iki sevdalı.
Kiminin kusursuz sevgilisi
Kiminin derviş oğlu Çınar,
Kiminin cesur kızı
Kiminin saf,duru güzeli Mavi.
Kimse onlar gibi sevmedi.
Kimse onlar gibi yüreğimizin dilini çözmedi.
Sevgi onlarla değer kazandı.
Ama biten hergüzel şey gibi,
Birgün bu rüyada sona erecek,
Yarınlar dünleri silecekti.
Biliyorduk ki onlar,
Kalbimizden gelen ikinci bir sesti.
Çünkü onlar aşkın en saf haliydi.
Aşk bulunması zor bir elmastı,
Gerçek aşksa herşeye rağmen,
Onlar gibi,
İmkansızı başarmaktı.
Bu siteye üye oluşumun üzerinden tam 1 yıl geçmiş. Üyelik tarihimin böyle özel bir güne denk gelmiş olmasına da sevindim. Geçen yıl bu gün nasıl bir ruh haliyle buraya üye oldum hiç hatırlamıyorum.
Bu günü, bu forum sayesinde tanıştığım ve hayatımda çok özel yerlere sahip dostlarımla geçirdim. Kadınlar günü bir gün değil, hergün kadınların günü diyerek. Bol yemek tüketimi gerçekleştirdik. Dizinin finali için fal baktırmamaya karar verdik. Heyecan devam etsin istedik.:img-wink:
Sevgili FarAndAway tebriğin için teşekkürler. Sevgili Caykan80, gözün aydın. Bu gün geçirdiğim güzel günün etkisiyle mesajları okurken fazla duygulanamadım. Ama senin haberin benim gözlerimin yaşarmasına sebep oldu.... Ne güzel bir haber.... Aramızda en şanslı olan sensin. Minik bebeğimiz, senin vaktinin büyük bir bölümünü alacağından normal hayata intibakta sorun yaşamayacaksın... Bebeğinizle birlikte mutlu ve güzel bir hayat dilerim.
Karakterlerden daha çok kime yakınım diye düşününce cevap bulamıyorum. tarafsızım galiba.... Her bölüm birine kızıyorum. Ama en çok da Aksak'a kızıyorum. Hele 30. bölümden sonra....
Mavi'ye bir parça daha mı sempatim var????:icon_whis Yoksa Çınar'ın çekim alanında mıyım???? Yok yok hala karar veremedim. karar vermek içinde artık çok geç sanırım.... Hem böylesi daha zevkli...
Sevgili esss, """Bu diziyi yaratıcılarının bile anlamadığı bir öykü olarak tarihe geçecekmişiz, yazık... "" bu ifadenin altına imzamı atmak istiyorum...:icon_whis
Bu gün de konuştuk. Bu dizi nerden nereye geldi. Neden bu ürüne bu kadar hoyratça davrandılar. Neden bu hikayeye hak ettiği değeri vermediler. Kelepçe sahnesini, Ver mektuplarımı sahnesini, başka yerde olmak istemiyorumu, gitmeyi, vs. yazan çeken bu ekip değil miydi????
Bitecek olmasının verdiği acıyla, fazla irdelemesem de bunları düşününce içim daha da çok yanıyor.
Şöyle sayfalara bi göz gezdirdimde herkes Timuçin Esen'in oyunculuğunu yazmış bakışı, sesi, tınısı... Sizin bayıldığınız kadar o sahnelere bende bayılıyorum. Amaaaaaaa benim bayıldığım bi sahne daha var. Uğur Yücel'in oyunculuğunu demiycem. Çünkü o adamın oyunculuğunu anlatmama sayfalar yetmez. (Necmi onu kolundan vurduğu zaman hastanede yatarken yemeği beğenmemesi ve 'yeter ulan yeter burası afrika mı?' diyerek isyanlarla hastaneden elinde Mavi'nin çiçeği ile çıkması hala izledikçe yüzümde kocaaaaaaammmmmmmmaaaaaaaaaaannnnnnn gülümseme oluşturur.) Benim bayıldığım sahnelerden birisi de Mavi'nin Aksak'a posta koymasıdır. Aksak ona araba hediye etmiştir ama zamanlama yanlıştır. Allahım orda Özlem Düvencioğlu'nun oyunculuğuna bitmiştim. Hele Aksak çeyiz paran olur dedikten sonra tepkisini ağzım açık izlemiştim.
"Evlendiğim falan yok benim. Yanlış duymussun.
Hem bana ders diyosun ama bana ne öğrettiğini hatırlamıyosun Aksak.
ÇALICAZ DEMİŞTİN BAŞKALARININ MALINI ÇALICAZ. NİYE?? ÇÜNKÜ ONLARIN ARABALARI VAR. SENİNSE KARNIN AÇ. DEMEK Kİ HIRSIZLIK YAPICAZ. YANİ HIRSIZ OLUCAZ. AMA AHLAKSIZ OLMIYCAZ." Bu sahneyi her izlediğimde Özlem'e hayranlığım artıo...:good: :good: :good:
yazılarınızı okuyunca hp nin aslında bir araç olduğunu görüyorum.enaz bir ortak noktası olan forumdaşlar, hp aracılığıyla düşüncelerini,duygularını paylaşıyor,dostluklar kuruyor.tıpki bir okul ya da kurs ortamındaki gibi.herkes kendi yaşantısının dışında farklı bir ortamı yaşamış oluyor. dolayısıyla kendi gündelik olaylarında uzaklaşarak bir parça rahatlıyor da .bunu hp yapmadı,siz yaptınız.sizin duygularınız,beğenileriniz,eleştirileriniz,ilginiz ,destekleriniz,isyanlarınız olmasaydı,hp de olmazdı..
selamlar..
Nerde Mavi'ciler.. Mavi&Çınar'cılar bakim..
Yani Çınarkolikler varda Mavikolikler yokmu alası var hemde.. Ama biz aynı zamanda Mavi&Çınar'cıyız da :)
şimdi ben varım tabii ki
emrece (aynı zamanda fanatik Özlem'ci olur)
dilekce
maviözlem
hyoldas
eflatun
FarAndAway
mavicinar
blue&blue
bora.asli (bazen Mavi'ye kızar ama olsun Mavi'cidir)
zeytine-35
Şimdilik aklıma gelenler tamamlayın arkadaşlar siz:)
Sanırım rengimi belli edememişim:img-blush Oysa ben Mavi'yi çok, hem de pek çok severim..
Hadi bakim yazın beni de Mavikoliklere..
Bugün (aslında dün oldu) ben, bu forum üyesi, sıcacık gönlügüzel, ruhugüzel, aklıgüzel güçlü, pırıl pırıl aydınlık 4 kadınla "kadınlar gününü" kutlarken, sizler sıcacık sohbetler etmişsiniz. Ne güzel etmişsiniz, gece gece yüzümü güldürdünüz. Üstelik de "final" yazan fragmanın kasveti üzerime tüm ağırlığı ile çökmüşken:icon_sorr
Hepinizin yalnızca bu günü değil tüm günleri aydınlık, umut dolu, aşkla ve sevgiyle dolu olsun.. İyi ki varsınız..:img-wink:
edit: Bu sabahtan akşama kadar 15 sayfa yazmışsınız ya, gözlerime inanamadım, oku oku bitmiyor. Bravo sizlere.:img-clapp
Gönlüm kırık,oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibiyim şu an son bir kez daha oynayacağım ve onu bir daha görmeyeceğim ama biliyorum çocuklar en sevdikleri oyuncaklarını 80 yaşına da gelse unutmazlar ve her zaman aynı heyecanla anarlar bende kaç yaşında olursam olayım her zaman yüreğimin çarptığını hissederek anacağım hırsız polisi...
Bu Arada Bende Mavikoliklerdenim Kizlar
Hırsız-Polis öncesi, derin bir nefes alıp endişeyle beklemek gibiydi, korkuyla uykuya dalmak, gözyaşlarını biriktirmek, kimsenin duymadığı çığlıklar atmak gibiydi...söylemek istemek ama bir yolunu bulup söyleyememek gibiydi.
Hırsız-Polis sonrası, tuttuğun o nefesi buruk bir gülümsemeyele bırakmak, umutla uyanmak, nihayet hıçkıra hıçkıra ağlamak, ve haykırmak gibiydi...birinin daha senin gördüklerine dertlendiğini bilmek, dünyada yalnız olmadığını anlamak gibiydi...burada toplanan daha nice insandan yazılan onca satırdan bu dünya için hala umutlanmak için vesileydi...
gerisi boştur kanımca..kendi kazanımlarınıza dönüp bakınız..bu dizi sizde neleri değiştirmiştir önemli olan budur kanımca..ürün sahibinden çıktıktan sonra onu çok ilgilendirmez gerçek sanatçılar için bu böyledir...senaristlerimiz bir hırsızı bir polise aşık edip bunun üzerinden insana dair, düzene dair ne varsa tartışmayı akıl ettikleri gün bu dizi zaten bitmiş ulaşması gereken yere gelmişti...neden bu dizi böyle değilmiş ben üstüne okuma yapmışım, abartmışım diye üzülüyoruz ki..ne zararı oldu...daha çok düşünüp, daha çok tartışmadık mı..biraz daha derine bakmadık mı varsın onların derdi o olmasın...Hırsız -Polis öncesi ve sonrası ne kaybettiniz ne kazandınız sorusudur aslında...ben hiç birşey kaybetmedim...ne vaktimi, ne enerjimi..bir bu kadar daha zamanım olsa yine mesaiyi harcarım canım dizim için...cevabım da budur...
not: duar özel bir güne denk gelmiş seninde üyleik yıldönüm bu konuşmayı yapmıştık hatırlıyorum, kutlarım, iyi ki bu dizinin bir parçası oldun. Ehlocan bu başlık için çok teşekkürler çok ince bir jest ve adımı yeni imzada gördüm ekleyenlere sonsuz teşekkür imzayı kaydedemedim büyük diyor oyüzden kullanamadım yinede çok teşekkür...
HP' den önce de diziler izlerdim,, hem de en aşklısından,,en pembesinden en yerlisinden...kendimi bildim bileli iflah olmaz romantikliğimden .... küçücük bir tutku kırıntıcığı bile,, aşka aşıklığımı alevlendirirdi...hep duygusal filmler tercihim olmuştur...illa güzel kadın, yakışıklı erkek kombinasyonu aramazdım,,,en çok etkileyenler ise doğala yakın olanlardı...
Sonra ,, başka bir aşk dizimle çakışan Uğur YÜCEL dizisi başlayacak duyumu aldım...ne aşktan vazgeçmek istedim ne de Uğur babadan...olur mu ? ikisi bir gider mi? derken kendimi aşkın en alasının tam orta yerinde buluverdim...O güne kadar hiç izlemediğim bir kadın,, kıvır kıvır bukleleri,, doğal çarpık ön dişleri,, sade tavrı ile,,,pek de yakışıklı bulmadığım,, hatta gözlerinde bir sorun var galiba dediğim,, sanki vücudunun üst kısmı daha uzun gibi göründüğünden her an bükülecekmiş hissi veren ,,, süper ses tonlu,, harika vurgulu bir adamın uzattığı helvayı hart diye ısırıverdi.....
Bu kıza,, hiç tanımadığı bir adamın uzattığı kağıt helvayı ısırtan ,, senariste de, yönetmene de helal olsun dedim....devamındaki 13 bölüm boyunca bu takdirimi çok sık yineledim doğrusu...30'dan sonrası hakkında konuşmak istemiyorum,, oralar rayından çıkmış,, direksyonun kimin elinde olduğu bilinmeyen çılgın bir treni çağrıştırıyor bana....
Asıl HP'den sonra bana olanlar ise;;;;;;;;;engel olunamaz bir konuşma isteğiydi...2. bölümden itibaren yakınımdaki HP sevenlerle sohbetlerimiz,, nasıl olur,,neler biterlerimiz,,,saatler süren konuşmalara dönmeye başladı....
Sokağa çıktığımda ,, daha derin nefes çeker oldum,, aynı havayı soluyordum Mavi'yle Çınar'la......hele kendimi Boğaz sahillerinde buluverdiğim hafta sonu yürüyüşleri,,,,,,,,,,işte bu fener,, şu kafe,,bu sahil,,şu banklar,,Çınaraltı,,meyhanesiyle,,çay bahçesiyle bizim mahalleydi artık,,,hele Hisar......
2004 yılında ,,dizi özetlerine ve resimlere bakmak için üye olduğum bu sitenin forumlarında HP için ne yazılıyor acaba diye merak edip ,, daha önce pek ziyaret etmediğim forum sayfalarına bakmayı akıl ettim sonra.....ve bir daha da susamadım...meğer benim asıl ihtiyacım ,,gerçek bir aşk hikayesi üzerine durmamacasına konuşmakmış.......HP den sonra çok konuştum diyebilirim,,,
vee benim gibi konuşmayı çok seven,, güzel konuşabilen,,doğruyu konuşabilen bir sürü arkadaşım oldu burada...onlarla sohbet müthiş bir deneyimdi..devamında ise gerçekten çok güzel dostlarım oldu........
Ben hayattan ,, benim zevklerimle ortak zevkleri paylaşabilecek candan insanlar diledim,, HP'den sonra hayat bana bu kişileri gönderdi......O yüzden bu ekibe kocaman bi teşekkür borçluyum...Bir kez bu teşekkürü edebilmek adına ekipten birilerine çok yaklaşmıştık...Fırsatı değerlendiremedik...içimde kalan tek ukde budur.......
HP adına,, benim yön verebileceğim,, kendi insiyatifimde olabilecek tüm fırsatları doğru kullanıp çok güzel sonuçlar aldım....onun dışında hiçbir pişmanlığım yoktur....Bu konuda mutluluğumu sağlayan tüm formdaşlarıma,, arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ederim....
En çok da aşka teşekkür ederim,,hala varolabildiği için,,,birilerinin beyinlerinde,,satırlarında,,yönetmenliğinde,,oyunc uluğunda,,seyrinde ,,yüreğinde hala varolabildiği için bin kez teşekkür ederim........
Sizleri tanımak ve yazışmak ve tanışmak çok zevkliydi hanımlar,, sizlere de çok teşekkür ederim...
Hoşçakal HP.........
ben ümit varım herşeye rağmen.bence güzel bitcek sonu aksak onlara yardım sinyalini verdi 49.bölümde. bence laf oyunu yapıolar.yada kendimimi avutuyorum.yada güzel düşünen güzel görür hayattan lezzet alır misalimi:icon_sorr oofff iyice dengem bozuldu ya ama şengiller demişse ayakta alkışlancak die ole olur inş tabiiii.nasıl yazcamıda bilmiyorum yazma kabiliyetimi kaybettimmm ühühü
Bu başlığa çok daha detaylı birşeyler yazmayı düşünüyordum (halada düşünüyorum işlerim hafiflesin)Ama dün akşamki bölüm ve sonrasında gösterilen fragmandan sonra en büyük uktemi yazmak istedim:
Dizinin 13.Bölümde Mavi ve Çınar'ın çıktığı yolculukla FİNAL YAPMAYIŞI UKTE'dir içimde..
Bende sevgili dokuz gibi 30.bölüm - son 15 dk.ya kadar olan bölümleri yabana atamam ama 13.bölümde final bu diziye çok yakışırdı :img-wink: .
HP ÖNCESİ
HATIRLAMAK İSTEMİYORUM HAYATIMINZOR GÜNLERİYDİ
HP SONRASI
BEN DİZİYİ İZLEMEYE 21. bölümd başladım okul önünde sarılma sahnesi vurdu beni o an dediklerimi unutamam bu ikisi kesin sevgili ne bu bakışlar
sonra inanılmaz derecede bağlandım gazetelerden resim kesmeye başladım
32. günde hp gelecek diye o gün uyumadım anladım ki eve net şart
bağlattık neti hemen dizifilme girdim üyeliğim yerli yerindeydi hemen beni etkileyen özel çalışmalara baktım
kanal d nin sayfaya girip hp 21 e kadar bütün bölümleri bir gecede izledim o gün okula gitmedim <ma çıok etkilendim kızıdım kendime niye bu güzel bölümleri kaçırdım diye
sonrasında sezon finali fgirdi ben foruma iyice alıştım
tam 1 senedir hp benim vazgeçilmezim onunla yatıp kalkıyom özlem ve timi arasındaki uyumun nedenini çözmeye çalışıyom çözeb,i,len var mı
ben diziyide oyuncularıda reolikleride dizifilmide unutmayacağım çünkü bana hayatımın zor günlerini bir meşkala ile geçirme mi sağlad meşkale mi acaba
ama sabahlar ı mkalkıp acaba hp le ilgili haber var mı arkadaşlar senaryo yazdı mı bölüm geldimi fragöman geldimi reytingler nasıl kötüyse mail atmalı
benim son bir senemin özeti işte
........
not: duar özel bir güne denk gelmiş seninde üyleik yıldönüm bu konuşmayı yapmıştık hatırlıyorum, kutlarım, iyi ki bu dizinin bir parçası oldun. Ehlocan bu başlık için çok teşekkürler çok ince bir jest ve adımı yeni imzada gördüm ekleyenlere sonsuz teşekkür imzayı kaydedemedim büyük diyor oyüzden kullanamadım yinede çok teşekkür...
SEvgili alvarato, dizinin geldiği noktaya o kadar kızmama rağmen burada olmaya devam ediyorum. Buraya harcadığım hiçbir emeğime de acımıyorum. Karşılığında elde ettiklerimle kıyaslanamaz zaten....
Kutlaman için ise teşekkürler. Konuşmuştuk. Ben, son bölümemi denk geliyor acaba diyerek, hatırlayamamıştım. İki durumda da özel bir güne denk gelmiş olacakmış....
Geriye dönüp baktığımda yaşamım da farklılığıyla, özelliğiyle, güzelliğiyle hatırlayacağım bir yıl olacak. Gerçekten Hp den önce ve sonra diye bir kavram olacak hayatımda.....
Gerçekten ben de fark yarattı....
Bu gün itibarıyla ekibi görmek dahi istemediğimden, Sadece sizlere yani tüm HP forumuna teşekkür etmek istiyorum....
HP'den önce; ben hırsız polisten önce ne yapıyordum?? Aa evet buldum doktora:)) Tek amacım şu doktorayı bitirmekti, aşk meşk defterleri kapamış, aslında olmasa da olur çok önemli değil diyen, yine diziler izleyen, yine internette dolaşan akıl sağlığı yerinde sayılabilecek (doktora yaptığım gözönünde bulundurulsun lütfen:img-wink: ) bir insan evladıydım...
Sonra Hırsız polisin tanıtımını gördüm. İlgimi çekti yarısını izledim bir nedenle, sonra tekrarı verildi izledim, hatta sanırım ilk bölüm 2 tekrar falan oldu. Sonra düzenli olarak izlemeye başladım. O sıcak insan ilişkileri, aynı semtte yaşadığımı hissettiren komşuluklar dostluklar gitgide beni içine çekmeye başladı. En çok da Mavi... onu hep biirne benzettim ama kim olduğunu hiç bulamadım hala da bilmiyorum ya..
Sonra hayatımda bir hırsız hatta 5 hırsız, birkaç polis, 2 küçük çocuk ve birsürü insan daha oldu. Zaten endişelendiklerimin yanında onlar için de düşünmeye, üzülmeye, umutlanmaya başladım. Sonra hayatımda "aşk" oldu. Kendim yaşamasam da aşkın aslında nekadar önemli, nekadarın hayatın içinde olduğu gösterdi bana. Sonra hayatımda bu forum oldu, hiç tanımadığım insanlarla buluşamayacağım için dertlendim, üzüldüm, o toplantıya gitmeme engel oluyor diye hocama sinirlendim, doktora da neymiş dedim.. Ve o toplantıya gidemesem de kaderden kaçılmaz misali, çok güzel çok sıcak bir sürü insan tanıdım, dün yanyana yemek yediğim 4'ü ve kalbimizde ve aklımızda hep taşıdığımız uzaklardaki 5. ile arkadaş oldum, dost oldum, tatillere gittim, dertlerimi paylaştım, onların üzüntülerine ortak oldum. 5 harika insan armağan etti bana, daha ne isterim...
Şimdi HP bitecek, ben eski hayatıma dönüp, doktoramı bitireceğim, hayatıma devam edeceğim. Maviyi, Çınarı onların kalbindeki insanları ve sizleri de hiç unutmayacağım. Hırsız Polisin bende yarattığı hayal kırıklığına rağmen bana verdikleri için onu hep yüreğimde taşıyacağım...
Bizi en çok hayalkırıklığına uğratanlar en çok sevdiklerimiz olmaz mı zaten??
Sevgiler...
Bu dizi bana gerçekte varolmayan karakterleri yaşıyormuş gibi hissettirip onlar için ağlayıp onlar için gülünebileceğini öğretti..Bu zamana kadar hiçbir kitap, hiçbir filmin yapamadığını yaptı yani..öyle ki hepimiz rüyalarımızda onları görmeye başladık, sabah uyanır uyanmaz onları düşündük, onları görebilmek uğruna sosyal hayatımızı ona göre programladık..hatta ben perşembe gecelerini çocuğumun anneannesinde yatıya kalma geceleri ilan ettim..özellikle aynı gece misafirliğe gelmek isteyen kayınvalideler nasıl kibarca reddedilir üzerine master yaptım diyebilirim..hatta ne kadar anlayışlı bir kayınvalidem olduğunu bir kez daha öğrendim..
Aşkın aslında bir masal, ademle havvadan kalan bir yalan olmadığını öğrendim..Maviden, her ne olursa olsun hayata asılmak gerektiğini öğrendim..
Tanışmadan önce sadece sanaldan görüştüğüm halde Türkiye'nin öbür ucunda beni özleyen birilerinin olduğunu öğrendim..hiç yüzünü görmediğim, kalbi benimle birlikte atan insanları nasıl özleyebileceğimi gördüm..Tanıştığım zaman sanki çocukluğumuz birlikte geçmiş gibi yakın ilişkiler kurulabileceğini farkettim..zamanın nasıl geçtiğini anlamadım..dünya dursun istedim..onlardan ayrılırken ağladım..ayrılmadan da ağladım..nasılsa zamanı gelince ayrılıcam diye..onlarla buluşabilmek için eşimi ve giderken çocuğu bırakabilmek için annemi nasıl ikna edeceğimi öğrendim..aslında ne kadar fedakar bir eşim olduğunu anladım..şimdi bir üçüncü kez onlarla buluşabilmek için canhıraş mücadele etmem de sanırım bu yaşadıklarımdan cesaret almamdandır..
Belki Mavi ve Çınarın aşkına önümüzdeki haftadan sonra bir daha şahit olamıycaz..belki çabucak hayatımızdan çıkarıp atarız onları bilemiyorum..hayat gailesi..ama buna rağmen dostlarım hep benim kalbimde yerlerini muhafaza edecek..İşte bunun için onlarla bir kez daha buluşmak istiyorum..tanıyabildiğim kadar fazla insanı tanımak..beni benden daha iyi anlayan insanlar kimlermiş görmek..yeni dostlukların temeli atılsın, zaten dost olduklarımla baki kalsın diye..
Kesinlikle bu diziye bu denli bağlanmamın en büyük sebeplerinden biri sizsiniz..hepinizi tanımayı o kadar çok isterdim ki..belki de buluşmaya gelemezsem HP den sonra içimde kalacak en büyük ukde bu olur..
ilk defa bir bölüm sonrasi yorum yapmak istemiyorum, tam zamanidir alip basini gitmenin, onlari durdurmaya asla calismayacagim, ama iste bagimlilik böyle birsey olsa gerek, simdi kaldigi yerden yayinlanmaya devam edecek gibi bir haberin geldigi vakit, mutlu olmayacakmiyim, sevincten kendimi disariya atmiyacakmiyim, gözümün gördügü ilk sansli kisiye sarilmayacakmiyim:icon_whis evet...evet bunlari yapacagimdan hic kuskum yok ama gercekten bildigim birsey var o´da dogru zaman oldugudur veda etmek icin...
Nasil özlüyorum icinde kayboldugum sahneleri, sakin sakin izleyebildigim anlari, bir bakisa zaman vardi mesela, pencereden disariyi seyretmeye zaman vardi, düsünmeye zaman vardi, birinin pesinden bakmaya zaman vardi, konusmaya, dertlesmeye zaman vardi, bir sürü zamanlari vardi, Mavinin, Cinarin, Aksagin...Fulyanin, Arizanin, Yakubun, Gülayin...herkesin...Simdi ise yok, toparlanin gidiyorsunuz, vakit gec olmadan, bir bucuk yil boyunca edindiginiz zenginliklerin bir parcasini kucaklayip, bir parcasini sirtlayip gidiyorsunuz...nasil birsey isterdim biliyormusunuz bu son iki bölümde...huzurlu bir ortam, onlarla göz göze gelebilecegimiz dakikalar...hepsi bir arada oturmuslar, hepsi kendi kösesinde....birileri sohbet etsin, birileri televizyon seyretsin, birileri gözgöze gelsin ve kacirsin gözlerini, birileri mutfakta yemek yapsin, birileri cay dagitsin, birileri esprili bir hava yaratsin digerleri katila katila gülsün...tek bir odada bulussunlar, onlari sindire sindire izleyelim, hafizamiza kaziyalim, onlarla hasret giderelim...onlarla gülelim, caylarindan bir yudum alalim, bazilari ile göz göze gelelim...beni anliyormusunuz...keske böyle olsaydi bu son iki bölüm...siradan bir topluluk gibi, bir araya gelmis insanlar gibi, birbirleriyle yollari bir sekilde kesismis insanlar...baska hicbirsey olmasaydi, baska hicbir mekan olmasaydi...
Beni anliyormusunuz...bu arada 16. mart cuma günü bu sayfalara girmem galiba imkansiz olacak, hirsizpolisin ana sayfada olmamasini görmeye dayanacagimi sanmiyorum ve artik pes etmek istiyorum...aci cekmek güzel ona diyecek birseyim yok ama her güzel seyin bir sonu olsun degilmi....
hırsızın_polisi
09-03-07, 18:52
aşka inanmazdım artık inanıyorum
Eşim bu akşam bana; Özge fragmandaki o kelepçe takma sahnesi neydi açıklasana, bana evlendiriliyorlarda espri amaçlı takıldı gibi geldi dedi. Yok be aşkım ne güzel söyledin ama öyle değil dur bak ne olduğunu anlatayım sana dedim ve ana bir baktım diziyi yarılamışım. Ben nefes alırken bana ne dedi biliyormusunuz.
'Özge bu dizi devam edecek. Belki haftaya son bölüm diyorsun ama bence bunun devamı ilerde yine karşınıza çıkar dedi. Doğru veya değil bilmiyorum ama on an eşimin boynuna atlayıp bir güzel sarıldım ona :icon_whis
Ay sonra bu kadar romantik bir anın ardından yine mahvetti herşeyi.
Özge be dizi bitince artık bilgisayarda akşamları bu kadar çok vakit geçirmeyeceksin dimi?
Bilemem canım bilemem :img-blush
Sevgiler
Hirsiz-polis efsanesinin askini canlandiran iki karakteri Mavi ve Cinara hayat veren sevgili Özlem Düvencioglu ve sevgili Timucin Eseni tebrik etmek istiyorum...Bizi böyle siradisi bir maceraya ortak ettikleri icin ve cogu zaman canlandirdiklari aski hissetmemizi sagladiklari icin sonsuz tesekkürler...
Ilk bölümünden itibaren belkide arzu ettigim icindir, o yüzden bir takim duygulari öyleymis gibi algilamak pek zor olmuyor acikcasi, ama bir düsünce ile bogustum hep...bu ikilinin gercekte birbirlerine karsi duygular besledigini, arkadasliktan öte...yeni yepyeni...esi benzeri olmayan duygular, su an ne düsünecegimi bilmiyorum...veda edildi...tokalastilar, sarildilar...tesekkür edip... kendilerine cizilmis yollara dogru adimlarini attilar...peki ya duygular...ben ve duygularim her iki yolun kenarinda kalakaldik...gözden kaybolana kadar izledik onlari...bittimi...belkide hic baslamadi...ama duygular, hisler...özellikle bir insana, bir kadina aitse...o duygulari hafife almamak lazim...bu satirlari bir sarkiyi dinlerken yazma geregi duydum...bu sarki Özlemden gelsin...tüm engellere, tüm maddi manevi cikarlara...ve tuhaf insanlara yani bedenlerini gözardi edebilmis, emanet etmis ona hitap etmeyen duygulara ama ruhlarini emanet edememis, basaramamis sinirlari zorlamis olsa bile haddinden fazla...
Yapamamis iste...onlara gelsin....bu sarki...
Taşırım ben hasretin yükünü
Acılarım koynumda sır gibi
Açarım baharda çiçek gibi
Dolarım içine gün gibi
Yeterki sen üzülme
Kendine dert etme
Varsın uzasın yollar
Sen aşkından vazgeçme
Yeterki sen üzülme
Kendine dert etme
Seni bir ömür beklerim
Sen aşkından vazgeçme
Karışır hüzünlenirim sen aldırma
Susar dinlerim yanarım ben aşkınla
Karışır hüzünlenirim sen aldırma
İçimde taşırım sesini hala
HP öncesi:Bir hiç
HP sonrası:Çok güzel anılarla dolu bir hiç
camilleclaudel
09-03-07, 22:59
sevgili selek'in yazısını okuduktan sonra ben de benim için Hırsız-Polis'in öncesini sonrasını yazmalıyım dedim...
Sevgili annemin ısrarlarına rağmen (mutlaka seyret, muhteşem bir dizi, Çınar şöyle dedi Mavi böyle dedi) geçen sezon Hırsız-Polis'i hiç seyretmedim. Bunun önemli sebeplerinden biri de ağır hamile (ağır vasıta da denebilir) olmam nedeniyle saat 10'da derin uykularda olmamdı. Sonra ikiz bebeklerim doğdu. Çok çok zor geçen 3-4 aydan sonra bebeklerin işi oldukça hafifledi ve ben bir anda kendimi evde ve bir miktar boş vakitle buldum. Ağustos ayıydı ne yapsam ne etsem derken "Hadi şu Hırsız-Polis'leri internetten indireyim de bir bakayım" dedim. Ondan sonrası bulanık... Yaklaşık 1,5 hafta içinde, bebekler her uyuduğunda, hatta onlarla birlikte kucağımda, yanımda yatırarak tam 30 bölümü seyrettim. Hiç unutmuyorum Çınar'ın hastanede olduğu bölümleri 1 gecede ardı ardına neredeyse ayakta seyrettim. Sonunda Çınar okulun önüne geldi ve ben gece saat 4 gibi uyuyabildim. 2006 Ağutos ayı benim için çok özeldir bu sebeple. Dünya öyle bulanıklaştı ki diziyi ardı ardına seyrettiğim günlerde, konuştuğumda Mavi'nin sesini duyuyordum. Burnumda bir rakı kokusu, sanki bir çay bardağı rakı yanı başımda. Ve öyle bir aşık oldum ki, imkansız... Yani bu aşırı dozda Hırsız-Polis nedeniyle 30 bölüm bittikten sonra toparlanamadım. Yeni sezonun başlamasına da yaklaşık 2 ay vardı. Ne yapsam derken forumu buldum. Okudum okudum, yazmadım. Taa ki sevgili BLUE'nun Gökkuşağı'nı okuyana dek. Sonra ben de yazdım arada forumumuza.
Benim için Hırsız-Polis'in yerini başka hiçbir şey tutamaz. Bu vasıta ile bu diziye parmağı dokunan, emeği geçen herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum. Kalbimizi hızlı attırdınız, bizi günlük yaşamın rutininden çıkarıp sıcacık bir başka dünyaya soktutunuz. Sizlere kızsam da, isyan etsem de zaman zaman, minnetim çok daha büyük.
Ve sevgili dostlar, final bizi ne olursa olsun tatmin etmeyecek. Bunun tek sebebi de FİNAL olmasıdır. Bitiyor çünkü bu rüya. Biz Çınar ve Mavi ile (ve tüm diğer kişiler) bir ömür yaşayamayacağız. Bizi tatmin etmeyecek işte bu. Sevgiler...
ben de bazı arkadaşlar gibi kelepçe sahnesinde kelepçelendim hırsız-polis'e.ve ne kadar kör olduğumu anladım.daha önce ne yapıyormuşum da farketmemişim bu kadar mükemmel diziyi hala kendime şaşıyorum. ''aşkın kanunu olmaz'' bu kelimeler bile yeter anlatmaya her şeyi...
beni bu kadar etkileyeceği aklımın ucundan geçmemişti,meğer ne kadar önemli bir yeri varmış hayatımda.şimdi o kadar üzgünüm ki doğru düzgün düşünemiyorum bile. şimdi napıcam Çınar'ın o ekrandan taşıp da ruhuma işleyen bakışları olmadan, Mavi'nin doğal, duru güzelliği, sanki benim ablammış gibi sevdiğim o sevgisi ve sonsuzluk kadar sevdiği Çınar'ına sarılışı olmadan, Aksak'ın o bazen ağlatan, bazen kahkahalarla güldüren, bazen de saatlerce düşündüren bilmiş lafları olmadan nasıl çekilir şu tv denen makina...
aksak,çınar,mavi,arıza,fulya,kiraz,mert,nermin,ümi t,jilet,yakup,arsen,gülay,dursun amca,maide,bünyamin,leyla,sarı çiyan murat hatta selahattin'iyle nasıl da hayatımın bir parçası olmuş.her perşembe akşamı onları ağırlamaya alışmıştık. şuan komik yerler bile aklıma geldikçe çığlık çığlığa ağlamak istiyorum...
arkadaşlar aşağıdaki yazı ise en az benim kadar hp tutkunu olan ablama ait
'' 'MAVİ' MAVİ tura çıkmadan önce belki de hepimizin hayatında bir renk olarak yaşıyordu.Ta ki fragmanlarda böyle bir karakterin varlığını duyana kadar...Lakin şu son günlerde final yazısını gördüğümde şöyle düşündüm.'MAVİ' renk olmaktan çıkmış o şirin tarzı ve kıvırcık saçlarıyla ÇINAR ve AKSAKtan sonra bizim mavimiz olmuş.Ve hayatımızdan zor çıkacağa benziyor.Şuna da eminim ki başka projelerde yer alsa da,ismi değişse de bizim dilimizde hep 'MAVİ' olarak yaşayacak.Ve MAVİye duyulan bir özlem...
Hakkıydı Hakkı olmak haliyle...Gönlümüze yara açmanın başlangıcı bir 'HALİL'de gizliydi.Ve böyle bir temelden sonra bir de baktık devasa bir ÇINAR doğmuş karşımıza...Ağaçtı ÇINAR da geçmişimizde güçlü bir ağaç...Bakışları komik,sallanarak gülen,her ne kadar intikamla da başlasa mesleğine,bir çocuk bakıcısı adı altında tanıştığı aşkı uğruna,gerçekler ortaya çıktığı halde bırakmadığı Hırsız kız uğruna mesleğine nokta koyan koca bir ÇINAR değil de ne o...
Hırsız kelimesi ürkütmez oldu bizi; MAVİdeydi...
Polis kelimesi bir kat daha artırdı güvenliğimizi; ÇINARdaydı.
Gönlüne sağlık Neşe Şen'in,kelimeler ancak bu kadar anlatabilirdi 'İMKANSIZ AŞK'ı.
'sen imkansızsın sensizlik imkansız aşk imkansız'
Diline sağlık Cem Yıldız'ın.Bu kadar güzel sözler ancak ve ancak onun sesine yakıştı.
Bizler de hep o imkansız dakikalarda bir imkanı olmalı diyerek işte bu 50. bölüme geldik.finali merakla bekliyoruz.Lütfen bu aşka bir imkan tanıyın.''
Ve sevgili dostlar, final bizi ne olursa olsun tatmin etmeyecek. Bunun tek sebebi de FİNAL olmasıdır. Bitiyor çünkü bu rüya. Biz Çınar ve Mavi ile (ve tüm diğer kişiler) bir ömür yaşayamayacağız. Bizi tatmin etmeyecek işte bu. Sevgiler...
aklımızın ve gönlümüzün dili olmuşsun arkadaşım...:img-cray:
yazıların bir çogunu okudum ve herkesin benim gibi oldugunu tekrardan görmek içimi rahatlattı..
aslında bu foruma yada başka forumlara (ben genellikle başka forumlarda idim )ayrılan zamanlardan da anlaşılıyor ...
hp nin ilk reklamını gördügümde ugur yücelin yeni dizisi başlıyormuş bi bakmak gerekir diye düşündüm....timuçin eseninde adınını görünce(ilk gurbet kadınında izledim ve hayran kaldım) kesinlikle bakmalıyım dedim..
ve dizinin ilk bölümü için evdekileri hazırlamaya başladım...çünkü çarşamba günü hp ile aynı saatde aşk oyunu adında beni kansere çeviren bir dizi vardı..ve annemler dört gözle o diziye bakıyolardı...
nasıl oldu bilmiyorum ilk bölümü izldeim....ve evdekilerde izlediler tabi...
sonra ablamla çetin savaşlarımız oldu...ablamın randevu defteri dolu imiş...diziler açısından ..yeni bir diziye ayıracak zamanı yokmuş....:img-hyste
2 bölümü izledigi an diger randevulardan birini iptal etti...ve o saat hp ye ayrıldı...
hp den bir gün önce yayınlalan gümüş dizisini izlemeye başladım..neden mi...çalıştıgım için ve hiç sayılacak düzeytde tv izledigim için HP fragmanlarını izleyemiyordum ...ve herzaman mutlaka gümüşün reklam arasında HP FRAGMANI veriliyordu.......ilk defa bir diziyi reklam araları için izledim....:icon_whis
evdeki saso nun özeti bu..
net deki saso...ve hayatım da bir ilk .
ilk defa internetde bir dizi (hp)ile ilgili resim ararken bu siteyi buldum...
önce takip ettim sonra bir süre yazdım...sonra bazı nedenlerden siteye giremedim....
ama artık netde hp den haber alamadan duramaz hale gelmiştim...o haftaki bölüm yorumu yapmalıydım...özet okumalıydım..fragmanları defalarca izlemeliydim...
sonra başka bir forum keşfettim ve aylarca orada yazarak..bir çok arkadaş edindim..dost edindim...
msnimde sadece hp resimleri kullanır oldum...iletilerim daima hp için olmaya başladı...
o döenmde evde net olmadıgı için bölümleri full indiremiyordum ve izleyemiyodum...
unv de okuyan kardeşimden rica ettim o kendi pc sinden full bölümleri indirdi...bir cd ye atıp bana gönderdi...:img-blush
o zamanlarkarar verdim ben normal degilim....ama sizleri ve diger forumlardaki HP kardeşlerini görünce tek hasta olanın ben olmadıgımı anlıyordum.:happy0064
bi arkadaşımın (hp imza üsdatlarından zinednahın... ) dedigi gibi...bizler seçilmiş insanlarız(NEO larız :img-hyste)
sanalda ki tek işim hp ile ilgili sitelere de gezmek....msnde hp sohbeti yapmak oldu....
ya hp bitince NET DE BAŞKA NE YAPILIR BEN BİLMEM Kİİİİ....:icon_sorr
3 saatlik uyku ile işe gittigim GÜNLER
2 hafta üst üste elektirik kesildiginde ikinci hafta gece 22 de kuzenime misafirlige gitmem :img-blush
bir dizinin bir sahnesi içinmsn de İZOM ( hello kitty )ile gece 2 saatlerce analiz yapmamız(43.bölüm ilk sahne...:img-hyste )
elektirik kesintisinden dolayı izleyemedigim 44.bölüm sahnelerini bana mail olarakİZOm un atması ve o sahneleri iş yerinde izleyemedigim için işden izin alıp erken çıkıp o sahneleri izlemem
bu hafta fragmanı izleyemedim...o kadar yorgundum ki (önceki günden 3 saatlik uykum vardı) hp biter bitmez yatmak istiyordum..
yatmadan msne bakaym dedim...o anda bir arkadaşım fragmanı izleyip ilemedigimi sordu ve ben ŞOK..ben unutmuşdum fragmanı ...bulup izleyemezsem uyuyamyacagımıda biliyoruö...hemen bir arkadaşıma sordum(GÜLPEMBE) fragman yardım memurdur GÜLPEMBEM
sagolsun attı bana fragmanı...
tabi saat oldu yine 00.30
o anda canlarımdan ikiside fragman istediler..bende onlara attım..
oldumu saat 01...ve ben kalkacam 6.30
başka hangi güç beni o saatde pc karşısında tutabilir...:img-cray:
başlık hp öncesi ve sonrası dimi..
ben hp döenmini yazdım...
çünkü öncesi yok.....ne izlerdim hatırlamıyorum ...herkesin çok izledigi dizilere bende bakardım ama günlerini hiç beklemezdim galiba...beklesem hatırlardım mutlaka...
hp sonrasımı.....:img-cray:
bilemem...Allah kerim diyorum.....bende nasıl olacagımı merak ediyorum.....bu yaşadıklarımımdan sonra hp siz bir hayat da birşeyler eksik kalacak...
Eşim bu akşam bana; Özge fragmandaki o kelepçe takma sahnesi neydi açıklasana, bana evlendiriliyorlarda espri amaçlı takıldı gibi geldi dedi. Yok be aşkım ne güzel söyledin ama öyle değil dur bak ne olduğunu anlatayım sana dedim ve ana bir baktım diziyi yarılamışım. Ben nefes alırken bana ne dedi biliyormusunuz.
'Özge bu dizi devam edecek. Belki haftaya son bölüm diyorsun ama bence bunun devamı ilerde yine karşınıza çıkar dedi. Doğru veya değil bilmiyorum ama on an eşimin boynuna atlayıp bir güzel sarıldım ona :icon_whis
Ay sonra bu kadar romantik bir anın ardından yine mahvetti herşeyi.
Özge be dizi bitince artık bilgisayarda akşamları bu kadar çok vakit geçirmeyeceksin dimi?
Bilemem canım bilemem :img-blush
Sevgiler
özgecim aynı replikleri bende eşimle yaşadım:)bana dizi bitiyor artık pc !nin başından kalkarsın artık dedi:)
ya ben her gün bir heyecannla oturuyorum pc nin başına yeni tüyolar varmı acaba die şimdi ise o heyecan biticek offf ya çok sıkılıyorum ben
özgenin eşinin dediği gibi finalden sonra yoğun istek üzerine diziyi yeniden çekmeye başlıyoruz die haber verseler bize ne güzel olurdu yaaaaaaa dimi :img-yes:
Güzel forum insanlarının yazdıkları yazıları okudukça içim biraz daha kötü oluyor...
Bu dizinin bana kazandırdıklarını düşününce listenin başında sizlerin geldiğini hesaba katarsam, bu çok da şaşırtıcı değil aslında...
Ama hala daha sizler hakkında yazacaklarımı bu sayfaya taşıyacak gücü bulamıyorum kendimde...
O yüzden temelli olacak vedaya daha bir hafta olmasına rağmen dizinin başrol oyuncularına vedayı kısaca yapayım istedim...
Bugünkü gazetede çıkan haberdeki resimleri bana çok ayrı geldi... Şu ana kadar kameralara poz verirken hep Mavi-Çınar-Aksak olarak bunu yapmışken, artık bundan sıyrılmış olarak yapmış olmaları, o karede üçlü olarak Özlem D - Timuçin E. - Uğur Y. görmek, bir şeyleri daha anlaşılır kıldı artık...
Dizi bitti, Çınara Maviye Aksaka ne oldu bilinmez...
Ama ne olursa olsun onlara can verenlerin onlara veda ettiğini görmek zor değil...
Bu fotoğraf sizde neler çağrıştırdı bilmiyorum, ama baktıkça bana dizinin her bölümünün sonunda ismi geçen rahmetli Kazım Koyuncunun Gidiyorum şarkısını hatırlatacak...
(Resmi de bu sayfaya taşıyor olmam yasak mı bilmiyorum, ama resimden çok yanındaki yazı bu sayfaya ait....)
Gidiyorlar...
http://img413.imageshack.us/img413/5899/timzuypc1.jpg (http://imageshack.us)
Gunlerdir sitede dogru duzgun bir sey okumaya firsat bulamadim. Nihayet bu gece bu basliktaki yazilari tamamladim. Henuz 49. bolum yorumlari basligina girmeye cesaretim yok, yazacak kelimem de yok.
Satirlarinizi ve anilarinizi okurken bir yandan ayrilik huznu bir yandan da sanal dahi olsa sizleri tanimanin sevinci ile karma karisik bir ruh haline burundum. Bir yorum yuzume tebessum koyarken digeri gozlerime iki damla birakiveriyor. Birinde kahkaha atarken bir sonrakinde huzunle icim burkuluyor. Dizimiz de bizi boyle her yone savurup durdugu icin artik alismis olmam lazim ama alisamiyorum. Duygu yuklemesi icindeyim. Uyku tutmuyor!
Pek cogunuzun yazdigi gibi, artik yorumlari okurken nick'lere bakmadan kim oldugunu kestirir hale gelecek kadar sizleri tanidim. Hepinizi ayri ayri cok sevdim. Bazilarinizin fikirlerine katilmadim ama okurken baska bir bakis acisi ile bakabildigim icin yine de buyuk keyifle okudum.
Hepiniz bilmeden bana buyuk destek oldunuz! Bu sayfalar benim Turkiye ile bagim oldu. Sayenizde gunler daha anlamli, beklemek daha kolay oldu. Simdi bitecek olmasi beni gercekten uzuyor. Dizinin bitmesine de cok uzuluyorum ama HP ailesinin dagilacak olmasi beni daha cok uzuyor acikcasi. Hepinizi ayri ayri tanimayi cok isterdim. Bazilarinizi gozumun onunde canlandirabiliyorum. Isterdim ki kafamda canlandirdigim ile gercekteki ayni olabilecek mi goreyim. Kimbilir belki gunun birinde bir yerlerde karsilasacagiz ama ne ben karsimdakinin kim oldugunu bilecegim ne de o benim eflatun oldugumu bilecek. Oylece teget gececegiz birbirimize! Bunu engellemek icin, bundan sonra tanistigim herkese HP izleyip izlemedigini soracagim. Heyecanli bir "evet" yaniti beni daha fazla soru sormaya itecek!!
Acisi tatlisi ile cok sey paylastik. Yakinlarimiza itiraf edemedigimiz dusuncelerimizi birbirimize actik. Bu ozel paylasim HP sayesinde oldu. Bu diziyi unutmam imkansiz....Guzel dizim beni yarim birakip giderken sizleri unutmam da imkansiz.
Burasi yeri degil biliyor ve ozur dileyerek yaziyorum. Bu mesaj silinene kadar ne kadar cok kisiye ulasirsa sansim artar.
Konu su, nanush'a ulasmaya calisiyorum. Maalesef bana yazdigi (cepten) mesajlara yazdigim yanitlar gitmiyor. Bir ara siteye tekrar girdiginde mesajlasmayi basarmistik ama bu ara onlarca kez yolladigim mesajlar gitmiyor. nanush'un telefonunu bilen varsa bana OM ile ulasabilir mi? Sanirim sorun ulke kodunda. Buraya yazdigim icin kusura bakmayin.
Ben burdaki yazan arkadaşları resim koyan müzik ekleyen bütün arkadaşlarımı çok seviyorum ben bu foruma yazamıyorum ama sizleri hep takip ediyorum saatlerimi veriyorum ben hep burdayım siz beni fark etmesenizde ben sizdenim sizler gibi düşünüyorum sizsiz ne yapıcam bilemiyorum benim için filim 30. bölümün son 10 dk hariç ozman bitti 30. bölümden sonraki bölümleri oyuncular için izledim benim tahminime göre şengiller ilk 30 bölümü yazdı ondan sonraki bölümleri şengiller yazmış olamaz hırsız polis benim için mutluluk aracıydı.Burdaki bütün arkadaşlarımı çok seviyorum onların mutluluklarını üzüntülerini bende paylaştım benim varlığımı hissetmesenizde ben hep sizinleydim eskiden yazanlar ama şuan burda olmayanlarıda çok seviyorum sizleri tanıdığım için çok mutluyum hırsız polis dizisine ve dizifilim ekibine minnettarım sizlerle beni tanıştırdıgı için. Benim yazamama nedenim bir türlü kelimeleri toparlayamayıp ve duygularımı yazıya dökememekti forumdaşlarımı çok seven hp izleyicisi:sad53:
berencik_15
10-03-07, 16:20
HP öncesi varmıydı bilmiyorum belki dizi izlerdim ama bu dercede bağlı değildim HP nin ilk tanıtım fragmanını görünce bu ne bu dizi izlenirmi dedim şimdi anlıyorum ki çok çok büyük konuşmuşum...
her çarşamba kaçırmadan gümüşü izlerdim ve sürekli HP nin fragmanı dönerdi ekranlarada yavaş yavaş hikayesini beğenmeye başladım bi pazar günü ödevler bitti tvnin başına kuruldum kanal d ye bir baktım HP başlıyo zaten merak ediyodum bir izlim dedim sonrası malum ilk defa bir diziye ilk bölümünde bağlandım çınarın kaza geçirdiği bölümdü onların sarılmalarını ağzım açık izlemiştim ertesi gün okulda HP yi anlattım öyle bir anlatmışımki onların aralarındaki aşkı herkes o hafta tvnin başında HP yi izler oldu ilk bölümünden itibaren tüm bölümleri izledim ve her izlediğimde biraz daha bağlandım bu aşka bu diziye...3 ay nasıl geçti zaten hiç bilmiyorum sonra yeni sezon başladı birkaç bölüm sonra başladı hayal kırıklıkları dizinin yayınlanmaması mavi ile çınarın küsüşleri ve halkımızın dizimizden soğuması ve bu günlere geldik veda gününe HP nin bana kazandırdıkları o kadar fazlaki öncelikle sizler bir sürü arkadaşım ablam oldu her hafta düşüncelerimizi beraber burda paylaştık mavi & çınarı özlemi ve timuçini kazandım en önemlisi aşk ne demek onu öğrendim
HP sonrası HP nin sonrası yok ne olursa olsun üstünden senelerde geçse ben hep HP ile yaşıycam belki dizi bittimi özlem timuçin ve UY başka rollerde oynuycaklar ama hiç bir zaman mavi çınar ve aksak üçlüsünün tadını veremiycekler :img-yes:
Burasi yeri degil biliyor ve ozur dileyerek yaziyorum. Bu mesaj silinene kadar ne kadar cok kisiye ulasirsa sansim artar.
Konu su, nanush'a ulasmaya calisiyorum. Maalesef bana yazdigi (cepten) mesajlara yazdigim yanitlar gitmiyor. Bir ara siteye tekrar girdiginde mesajlasmayi basarmistik ama bu ara onlarca kez yolladigim mesajlar gitmiyor. nanush'un telefonunu bilen varsa bana OM ile ulasabilir mi? Sanirim sorun ulke kodunda. Buraya yazdigim icin kusura bakmayin.
Ozlemcim Nanushla ilgili bilgi almak isteyen diger arkadaslar olabilir diye buraya yaziyorum..
Nanush'un 5 subatta kayinpederi vefat etti. O yuzden esi Saudi Arabia ya donmeden once bir daha nete girip kimseye mesaj atamadi..Ben surekli gorusuyorum.Su an morali biraz iyi..O da gecen haftaki bolumden sonra diizmizin gidisatindan endise duydugunu, bu kadar sacmaladiktan sonra nasil toparlanacagini soylemisti..Goruyorsunuz, her turlu sIkIntinin arasinda bile HP yi konusmayi basarabildik.:)
Eflatuncugum ben ozeline de yaziyorum canim.
ben bu siteyi ve sizleri geç buldum,çabuk kaybettim.(umarım etmem)hırsız-polis'i izlemek bir ayrıcalık ve çok büyük bir keyifti ama sizinle keyif katlandı..hepinize teşekkürler.benim için önemli olan hırsız-polis'in öncesi değil,sonrası,izleyeceğim her filimde her dizide(tabi izleye bilirsem)mavi-çınar arasındaki o göz kamaştıran uyumu,gerçekçiliği,ışığı,samimiyeti arayacağım.acaba yine beraber çalışacaklarmı diye merakla bekleyeceğim,uğur yüceli, herhafta tv de izlemenin keyfini asla unutmayacağım.salı günlerini,gelen resimleri,özeti incelemeyi,perşembe akşamlarını,yaşadığım heyecanı,cuma günü siteye girip,kare kare sahneleri incelemeyi,yorum yapmayı,özleme,timuçine hayranlığımı anlatmayı,gelen güzel haberlerle sevinip,kötülere daha görmeden üzülmeyi ama en çok sizinle sohbet etmeyi çok ama çok özleyeceğim.
ama bitsede ben siteye girmeye ve onları takip etmeye devam edeceğim.umarım sizlerde orda olursunuz.
umarım hem onların hem bizlerin yolları bir gün yine kesişir.
slm herkese..
başlığı gördüm ana bensiz olurmu dedim ve atladım .. kendimi hp ailesinden saydığım için ...
evet hp öncesi ve sonrası ...
öncesi .. aslında bir çok arkadaşım gibi ben de öncesini pke hatırlmaıyorum .. ama sonrası ..
belli bir yerden sonra dahil de olsam tam 3 ay sancı çekenlerdenim ben de hp yüzünden ve şimdi onun hüznünü yaşaşyanlardanım ...
evet hp .. başka bir dünyaydı benim için ...
pc açılınca sanki benim için başka bir alem başlıordu .. hayal dünyam ..evet beni en çok senaryolar kısmından tanıyorsunuz .. hayal dünyam ile ..
her güzel şey gibi buda bitiyor ama güzel ama kötü ...
son bölümler rh hariç şimdiye kadar dayandım izledim .. ama rhdan sonra çok başka oldu .. garip bir çöküntü ... aslında bitmesine üzüldüm mü ben de bilmiyorum .. ama bitiyor .. ayrılık her zman zor olur .. bizim içinde öle olacak ...
umarım hepimizin istediği gibi mutlu biter de hepimiz rahat bir nefes alırız ve kabuslarımız yakamızı bırakır(malum hp hpimizin rüyalarındayd .. heleki kötü bir final sonunda uykularımız düşünemiyorum )
bu arda hp den sonrası ;
pc açmadan 10 dk girmezsem kesin ondan sonraki 5.dk da giren .. senrayo yazmadan duramayn ,yorum okumadan ,yorumlara yorum yamadan ,resimleri binlerce kez bakmaya doyamayan , yemeden içmeden eksilen , bir pc manyağı olp çıkan heleki perşembeleri adeta dünya ile bağlantısını koparan bir hp sevr oldum desem yeridir.. hangimiz farklıydık ki sanki...
son söz...
iyiki varsınız iyiki tanıdım siz hp ailesini .. iyisi ile kötüsü ile .. mıutlusu ile mutsuzu ile ... hüznü ile dop dolu bir dizi .. dizimiz bitiyor artık...
bye (beklenmedik ama hekesin beğeneceği bir son dileği ile)
Hırsız Polis Öncesi
Diziler benim için akşam dinlencelerimin, zaman zaman küçük eğlencesiydiler. Arada bir okuduğum kitaptan , gazeteden başımı kaldırıp baktığım, ne olup bittiğini anlamanın yettiği, bazen radyo gibi izlemeden dinlerken başka işlerle uğraştığım…
Hırsız Polis Sonrası…
Diğer dizilerle artık bu kadar bile ilgili değilim.
Oyuncuların duyunca izlemeliyim diye başlayan bir buçuk yıllık serüvenim…
Uğur Yücel, Ali nazik , eşkıyadaki bıçkın delikanlı,alacakaranlık’ın komiseri değil artık AKSAK’tı…
Yıların Erol GÜNAYDIN’ı artık Dursun Amca’dan başkası değil
Timuçin ESEN bambaşka biriydi artık ne Halil’e benziyordu ne de Hakkı Ağa’ya Asırlık değildi şimdilik ama, Bu Çınar hep büyüyecek kalplerde..
Özlem DÜVENCİOĞLU diziyle birlikte kök salan taze bir filiz, bir yağmur damlası.. Büyüyor sonlara doğru çiçek açıyor, okyanus oluyor…
Tüm kadrosu özenle seçilmiş, her biri rolü ile bütünleşen oyuncularıyla başlayan HP. Aşkım…Asla hiçbir film veya dizi için yapmadığım ve yapamayacağımı yaparak forumlara üye olmama da sebep oldu.
Forumlar sayesinde; Yorumlar yapan, senaryolar yazan,şiirler ekleyen, bölümleri yükleyen, özel çalışmalar , imzalar avatarlarla,resimlerle, klipleriyle her türlü duyguyu paylaştığım; dünyanın farklı yerlerinde hayata aynı pencereden, aynı yöne baktığım ve başka hiçbir yerde bulamayacağım dostlarımla daha da büyüdü, güzelleşti bu aşk.
Hırsız Polis; haftada bir gün izlenen bir dizi değildi artık. Diğer günlerde bir yerlerde yaşamaya devam ediyorlardı.Biz yaşatıyorduk onları..
Şimdi gönüllerimizdeki apayrı yerlerinden taşınma telaşındalar. Aynı duyguları paylaştığım dostlarım ve ben buna hiç hazır olmasak ta… Çınarsız, Mavisiz, Aksaksız, Ümitsiz, Jiletsiz, Arızasız, Nerminsiz, Kirazsız, Mertsiz, Kaportasız, Arsensiz, Gülaysız, Bünyaminsiz, Leylasız, Dursun amcasız, Mahidesiz günler yaklaşıyor.
Eski bölümleri izleyerek, arkadaşlarımın çalışmalarıyla hüzünlenerek , coşarak ve bunları yine yeniden paylaşarak , Hırsız Polissiz günlerde yine bir arada olabilmeyi umarak yeni heyecanlar olmasa da eski heyecanlarla sürüp gitmesini diliyorum. Bekliyorum.
Başka hiç bir dizinin aynı heyecanı aynı sevgiyi, paylaşımı yaşatamayacağını da bilerek…
Tüm HP. dostlarıma sevgilerimle...
Hp ilk önce kendi sitesinden takip ediyodum daha sonra ordan bu siteyi öğrendim ve kızım benden kurtulmak için beni bu siteye üye eti ama kendi nikiyle aslında fulis benim kızım ben 37 yaşında bir ev hanımıyım hp başladıgında çarşamba günleri eve misafir kabul etmiyodum telefonları açmıyodum daha sonra bu macera perşembe günleride devam etti benim bu davranışım çevremde iyi karşılanmıyodu ama napayım elimde değildi.Hp ye çok ilgi duyduğum için küçük kızım bu diziden nefret ediyor bitiyo diye çok seviniyor. Bu sitedeki maceram ise burayı çok seviyorum ve çocuklardan fırsat bulamadıgım için sabahın 7sinde bilgisayarı açıp sizleri takip ediyodum hp hayatımın bir parçası olmuştu bana çok güzel duygular yaşatıyodu hp bendeki sönmüş duyguları canlandırdı bunda hp forumdaşlarımında katkısı var. Umarım hp gibi bir dizi daha olurda sizleri takip ederim bunun olmasını çok isterim 1.5 sene beni mutlu ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim
Hırsız Polisten önce bu insanların bir çoğunun yeteneğini güzelliğini görmemiştim ama şimdii çok iyi biliyorum ekibiyle efsane olmuş diziye teşekkürler....
Oyuncular
Adı Soyadı Dizideki Karakteri
Uğur Yücel Aksak
Timuçin Esen Çınar
Özlem Düvencioğlu Mavi Zeynep
Ozan Güven Kibar Necmi
Vahide Gördüm Fulya
Murat Daltaban Ali Rıza
Yasemin Çonka Ayşegül
Orhan Aydın Hamza
Rasim Öztekin Başkomiser Selahattin
Erol Günaydın Aksak'ın Babası
Serkan Keskin Bünyamin
Ahmet Saraçoğlu Arsen Lüpen
Hakan Boyav Kaporta Yakup
Dağhan Külegeç Jilet
Cansu Koç Ümit
Sait Genay Hayri
Ezgi Mola Gülay
Tansu Biçer Koray
Enes Fındık Mert
Gökhan Çelebi
Murat Tayyar
Güler Ökten Çınar' ın Annesi
Senaryo Yazarları
Adı Soyadı
Şerif Erol
Neşe Şen
Gülden Çakır
Gaye Boralıoğlu
Yapımcılar
Adı Soyadı
Erol Avcı
Yönetmenler
Adı Soyadı
Türkan Derya
Prodüksiyon : TMC | Yapım Yılı : 2005
HP SONRASİ İÇİMDEN GEÇENLER
Ben bir gün bu dizinin yeniden bir şekilde hayata geçireleceğine tekrar biz tutkunlarıyla (tabi burda bize biraz iş düşecek daha sonra) buluşturulacağına tüm kalbimle inanıyorum. Çok güzel bir projeydi ve gereğinden fazla erken bir vakitte bitiriliyor. Ama başka bir kanalda, başka bir yapımcıyla, başka senaristlerle, başka bir yönetmenle değişmeyen bir tek oyuncuların olmasını dileyerek bekliycem. Ne kadar sürerse umrumda değil bekliycem ama bu arada nerelere ne yapmam gerekiyorsa onuda yapıcam. Biraz dinlensinler bakalım şimdi.
Sevgiler
Benim bu efsanenin peşini bırakmaya hiç niyetim yok arkadaşlar...
Bu başlık harika oldu. Grup terapinin son ayağı. Tam bir senedir bir HP'ci bulsam da ben de şu HP'ye başlama hikayemi anlatabilsem diyordum.
Ortaokul dönemlerimde arkadaşlarıma burçlarını sorardım; Şimdi de HP seyredip seyretmediklerini. Seyretmiyorlarsa bir zamanlar benim diziseverler hakkında düşündüklerimi düşüneceklerini bildiğim için hiç muhatap olmuyorum:
Belki de HP'nin ilk karesinin çekildiğine şahidim. (En kıdemli benim aslında )
2005 senesinin Ağustos sonu ya da Eylül başı...
Çınar'ın Koray'la konuşup; simidini (onun simit olduğunu daha yeni öğrendim telefon zannediyordum) denize attığı yerde, iki kişi Boğaz Köprüsüne doğru çekim yapıyordu. Kara cahil olarak bu çekimi fotoğraf çekimi olarak algılamıştım, sonra bölümleri seyrettikçe aralarda geçen martıların uçuştuğu Boğaz Köprüsü görüntülerinin o açıdan çekildiğini farkettim.
2005 senesinde en yakın arkadaşlarımla hiçbir program yapamamızın sebebinin takip ettikleri diziler olduğunu söylediklerinde hadi bunu da yazayım: Evlilikleri kötü gidiyor galiba, her gün ikişer dizi, delirmiş bunlar dediğimi kendi kendime hatırlıyorum. ( şu an bir dizinin forumuna girip de saatler geçirdiğimi tabii ki kimse bilmiyor) Dışarıdan böyle gözüküyor, darılma gücenme yok...
İki çok yakın aile tanıdığımızın; bir sohbet sırasında 'eeee hangi dizileri izliyorsunuz' sorusunu dehşete düşerek kem küm ' efendim siz hangilerini izliyorsunuz' kontratak sorusuyla geri püskürterek cevap vermenin gururuyla bu dizilerin hayatlarının büyük bir parçası olduğuna kanaat getirmiştim ve onlar için üzülmüştüm (benim hayatımın olamayacağından o kadar emindim ki) Tesadüf bu tanıdığımız; MÇ oyununun da galasına gitmiş ve HP 'yi de epey övmüştü.
UY'yi Alacakaranlık'ın ara verildikten sonraki TDG'lı bölümlerinde izledim. Diziye tam ısınırken dizi kaldırıldı. Derken yine TDG'nın başka bir dizisine İstanbul Şahidimdir'e bakayım dedim o da kalktı. (HP neden bitiyor anladınız değil mi?) UY ve TDG ikilisine uğursuzluk getirdiğime inandığım için HP'ye hiç başlamadım. (Dizinin 50 bölüm sürmesi için ne fedakarlıklar yaptım, o ilk onbir bölümü aylar sonra izleyebildim, takdir sizin...
Geriye doğru düşündüğümde bunları hatırladım, aslında bunun gibi birkaç teğet geçme durumum olmuş HP'ye, ama belirleyici sahne 19.bölüm fragmanı olmuş. Fragmandan etkilendim, o sırada ya da daha önce HP'nin yayından kaldırılacağı haberini de duymuştum, benim yüzümden yayından kalkmayacağına emin olduğum için gönül rahatlığıyla ama iple çekerek 19'u beklemeye koyuldum. O gece acil bir yemeğe çıkmam gerekliyken; -karlı soğuk bir geceydi- koşturarak eve gelmemi (maalesef bir diziyi seyretmek için olduğunu da saklamamış olmaktan dolayı, bütün bölümü alaycı bakışlar altında geçirmiş olarak) unutamam. Bu bağımlılığın; ilk habercisiymiş o gece. HP benim için de ilkler silsilesiydi. İlk defa bir dizinin TAKİPÇİSİ oldum. Eski bölümleri izlemek için açılamayan berbat kanalın berbat kalitedeki görüntülerini seyretmek için vakit ayırdım. Daha sonra TMC'nin sitesine girdim, teşekkür yazmak için ( bu da bir ilk). Bölümlerin kalitesinin kanalınkinden pek de farklı olmadığını görünce ve de bazılarını açamayınca deftere de bakmaya başladım, arada bir iki haber de çıktığı için defteri takip eder oldum ama biraz utanarak. İyi ki takip etmişim, birkaç defa dizifilm'in reklamını da gördüm. Ama diziler için de site mi olurmuş, abartmışlar diyerek es geçtim ta ki eski bölümleri oradan daha kaliteli olarak izleyebileceğim ihtimalini düşünene kadar. İlk başta HP forumu gibi bir forum beklediğim için forumla ilgilenmedim. Tamamen multimedia ile ilgiliydim. Klipler, sahneler, bölümler.. Klipler sayesinde (adlarını belirtmeden geçmek istemem: dokuz-ufakliggg-bustedpii-fblack-mardigras-tubi-zinednah ilk aklıma gelenler, onlara sonsuz teşekkürler) berbat bir kalitede izleyebildiğim sahnelerin dijital görüntülerini izleyebildim. Oyuncuların mimiklerini, gözlerini bile düzgün göremeden etkilendiğim sahneleri; bir de düzgün bir görüntü kalitesinde monitör karşısında yakın mesafeden izleyince kendimi HP'nin tam ortasında buldum.
TE 'nin adını da yüzünü de HP ile tanıdım. Yalnız geçtiğimiz sene bir kadın dergisinde Türkiye'nin yeni jönleri diye birkaç oyuncunun her sayfaya bir kişi gelmek üzere kısa öyküleri vardı. İçimden şunu diyerek o sayfaları es geçtiğimi hatırlıyorum, Allahım Türkiye bu jönlere kaldıysa yandık. o sayfalardan hatırladığım tek kişi Cenk .... soyadını bilmiyorum. Hala da merak ederim acaba o sayfalarda TE var mıydı diye.
HP öncem budur, sonrası daha trajik, artık hiçbir film (dizi bile değil) seyredemiyorum. Bir iki diziye bakayım istedim, neyini seviyorlar diyerek en fazla 5 dakika dayanabiliyorum ve gülmeye başlıyorum sonra da oradan kovuluyorum zaten.
Bundan sonra reklamcı ya da felsefe okumuş herhangi birilerinin dizilerini seyretmeme kararı aldım. HP bir bütündü; bütünün parçaları ayrı ayrı aynı etkiyi yaratamayacak eminim. Benim için HP gerçekten bir daha yok kısacası.
Bünyamin'in ellerini cebine koyup bir sağa bir sola sallanarak konuşmasını;
Aksak'ın hangi bacağının aksadığını unutarak bazen sağ bazen sol bacağını uzatarak oturmasını;
Malum sahnelerden önce Çınar'ın mutlaka uçuk çıkarmasını, Mavi'nin de - yine mi öpeceğiz bu adamı ya ifadesini ve geri püskürtme çabalarını ( Mavi için bunlar 2.sezon itibariyle geçerlidir);
Aşkın ilk görüşte olması gerektiğine, sonrasının hesap kitap işi olduğuna inanan bir forum ahalisi olduğumuzu ( aksi halde Yakup'un ikinci görüşte Fulya ablaya aşık olduğunu kabul edebileceğimizi)
Kiraz'ı, Mert'i;
Türk televizyon tarihinde bardaki bir kadından özür dileyerek ayrılabilecek incelikteki yegane erkek karakterine sahip yegane dizi olmasını;
Bölüm bitmeden yeni fragmanının gösterilmesini;(bir ilktir herhalde)
Bir dublaj sanatçısının adının jenerikte ısrarla gösterilmediği tek dizi olmasını;
İlk otuz bölümdeki gerçeğin; son yirmide bu gerçek değil diyerek kafamıza vurularak empoze edilmesini;
Repliklerini (ilk otuz) ezbere bildiğim bir filmim olduğunu;
Aşkın en güzel tanımlarının yer aldığı onuncu bölümü;
hatırlamamak çok zor olacak...
tüm ekibe sonsuz teşekkürler
Bu başlığın açılması gerçekten çok iyi olmuş..bu kadar dolmuşken bir yere yazmak çok iyi olacak..Daha demin kanald de son bölüm fragmanını gördüm.tv karşısında yüzümün ne hal aldığını bilmiyorum..Elimde kumanda ağzım bi karış açık hayretlerle bakıyordum..Koskoca final yazıyordu..Aslında biteceğini biliyordum ama inanmıyordum..Bitmez daha hep öyle denir diye kendimi avutuyordm...Ama o yazıyı görünce artık dönüş olmadığını anladım..Hp bitiyordu...Ve hani filmlerde olurya aynen öyle bir anda bütün geçmiş bölümler izlediğim sahneler,ilk bölümler,kelepçelme sahnleri hepsi gözümün öününden geçti..Şuan bile hala kendimi kötü hissediyorum...Aslında son zamanlarda hp bağımlılığımın bittiğini düşünüyordum(35.bölümden sonra)ama şimdi görüyorum ki aslında hiç bitmemiş..
Ve başlama hikayeme dönüyorum..
Tam bir yıl önceydi..Bi arkadaşım sürekli hp'i izlemiyomusun?İzle bak çok güzel falan derdi..Bende sürekli izlemem ben o diziyi der inatla izlemezdim(şimdi bunlardan dolayı utanç duyuyorum)
Ta ki dizi perşembeye alınana kadar.Hadi bu gece izleyecek bişey yok bari şuna bir bakim diye tvnin karşısına geçtim..Geçiş o geçiş...
Pat 17. bölüm kelepçeleme sahnesi..İzlerken nasıl ağladığımı nasıl hissettiğimi hatırlamak istemiyorum.Feciydim..Ertesi gün arkadaşımdan bütün detayları öğrenmiştim diziyle ilgili..Sonra her hafta düzenli olarak izlemeye devam ettim..
Ama asıl bağımlı oluşum 21.bölüm sayesindedir..Çınar ve mavinin okulun önündeki büyük kavuşma sahnesi..Ve arkadaki o müzik...O bölümden sonraki 2 gün boyunca kanaldnin sitesinden izleyemediğim ilk 16 bölümü izledim..Bütün gün bilgisayar başından kalkmayarak.Ama buda beni kesmedi.Çünkü görüntü o kadar kalitesizdiki çoğu sahneyi anlayamıyordum..
Ve sonra hp araştırmam başladı..Hep böyle yazı yazabileceğim,sevgimi dökebileceğim bi forum aradım..Dizifilmi buldum..Bir yandanda sürekli düşünüyordum..Benim gibiler varmıdır yoksa bendemi bi anormallik var diye...Bir ara arkadaşlarım tarafından bu konuda çok çekmiştim...Ve dizifilmi bulunca yanlız olmadığımı anladım..
Sonrası malum..Her günüm,her saatim burda geçti...Bilgisayarım bir ara aşırı yüklememden dolayı iflas etti..O kadar çok video ve kllip indirmiştim ki..Ama sonra yine dayanamayıp bütün bölümleri bütün sahnleri tekraradan indirdim..Çoğu günler bi kaç bölüm sahnesi izlemeden rahat edemiyordum...
Foruma girmezsemde aynı şekilde...Ve bir ara gerçekten hp'den başka bir şey umrumda olmamaya başlamıştı...
Beni en mutlu eden şey hpnin yeni bölüm özetinin erken gelmesi veya fragmanın yayınlanmaya başlamsı olmuştu..
TE ise benim için ayrı bir olaydı..Onu bu dizide tanıdım..O bakışları,konuşması,oyunculuğu herşeyi beni çok fazla etkilemişti...Tek hayalim onu istanbula gidip ara cafede görebilmekti..Hatta çoğu sitedeki çoğu arkadaşım oraya gidip onu görme maceralarını anlatınca kıskançlıktan çatlardım:)Şimdi o eski isteğim olmasada onu görmeyi hala çok istiyorum..Bana göre en iyi erkek oyuncu odur..
ÖD onuda bu dizide tanıdım..İyiki o mavi tura çıkmış..İyiki mavi olmuş..Mavi ondan başkası olamazdı..Olsa bile herhalde dizi bu kadar güzel olmazdı..Onların uyumu...Ben hala bir gün bir yerde birlikte olacaklarını umuyorum:)sonuna kadar öd&te...
Ve hp...Benim için bir efsanedir..Her sahnesiyle,oyuncularıyla,müziğiyle.herşeyiyle...
Ve şimdi bir efsane bitiyor...O kadar çok yazmak istediğim şey varki sayfalara sığmaz...Yazsamda zaten o duyguları anlatamam..Öyle bir şeydi ki ne olursa olsun hp hiç bitmeyecek gibi geliyordu...Sanki ben o Son yazısını hiç görmeyecekmisim gibi...Ama işte bitiyor..Her güzel şeyin bir sonu vardır..Ne olursa olsun hp'i bu forumu hep hatırlayacağım...
dayanamıyorum sahnesini,kelepçeleme sahnesini,tatildeki sahnelerini,21bölümü,susadım sahnesini,koyu maviyi,imkansızı ve daha yazamayacağım bir çok sahneyi,müziği hep hatırlayacağım..Unutmam olanaksız zaten...
Ve eminimki bir daha bu dizinin yaşattığı duyguları başka hiçbir dizide yaşayamayacağım...İlk ve sondu...
Eminim sizin içinde öyleydi..Bir daha böyle güzel bir forumun olmayacağını biliyorum...
Neyse fazla uzattım sanırım...
son olarak...
iyiki bu forum var...iyiki sizler varsınız...Burda yaşadıklarımı hiç unutmayacağım..
ve umarım final istediğimiz gibi olur....
kendinize iyi bakın..
hoşçakalın..bye
Bu başlık harika oldu. Grup terapinin son ayağı. Tam bir senedir bir HP'ci bulsam da ben de şu HP'ye başlama hikayemi anlatabilsem diyordum. :img-yes:
(....)
tüm ekibe sonsuz bye :happy0064 teşekkürler
Sevgili kaporta, bu güzel anlatı için teşekkürler. bye Gerçi "HP'ye ne oldu?":icon_sorr temalı yeni takıntımı tetikliyor bu tarz iletiler ama, olsun.
Yalnızca son cümlenize çekince koyuyorum çünkü artık kafam çok karışık. Teşekkür etmemiz gereken ekibin uzaylılarca kaçırılıp yerlerine kopyalarının koyulduğuna inananlar arasındayım. :img-cool2
timuçin hayranı
11-03-07, 19:01
sedefHP
canım nerelerdesin sen yazını görünce çok mutlu oldum seni tekrar burda görmek çok güzel sana bi öm yazdım umarım siteye en kısa zamanda girip yazımı görürsün...
Sevgili esss, imzana bayildim..Sanirim bu dizinin izleyicilerinin icinden gecenleri, senin imzandan guzel hicbirsey aciklayamazdi..
Biz Mavi-Cinar askini gorelim dedikce, ikilinin -gidim gidim verdikleri- kesintili , kirpintili sahneleriyle idare edin diyerek bizi umursamadiklarini bir kez daha gosterdiler.
Ask ask deduk anlatamduk...Yazik oldu bize!!! :(
Uğur Yücel Aksak Onun için fazla birşey söylemeye gerek yok oyunculuğunu beyenmeyenler hiç yaşamamış demektir benim Aksağa gelirsek Bu rol için biçilmiş bir kaftandır daha iyisi olurmuydu bence hatta bizce demeliyim olmazdıı...
Timuçin Esen Çınar Timuçin eseni kanalları zaplarken gurbet kadınında gördüm hangi akla hizmet beğenmedimde krodedim hiç mi hiç hatırlamıyorum hatta o dönemi hayattımdan komple silmeliyim Neyse gelelim Çınara o sınırları zorlayan aşkına ve bakışlarına duruşuna Türk televizyonları kendilerini bildi bileli böyle bakan böyle konuşan ben aşığım diyen bir oyuncu görmedi tabi partneride bunda oldukça etkili..
Özlem Düvencioğlu Mavi Zeynep Benim İlk dizisi olmasına ragmen oyunculuğunda hiç bir açık bulamadığım Dünya tatlısı kız hiç birşey için değilde onu gibi bir oyuncuyla bizi buluşturdukları için önce Allaha sonra ekibe minnettarım.Zeynep Yılmaz Kod Adı Mavi:)Her dizide bir zeynep vardıda hiç biri böyle mavi ışık saçmıyordu bu isim en çok ona yakıştı Muhteşem oyunculuğunun dışında herkesten farklı bir güzelliğide vardı beni önce Önce saçları sonra gözleri büyüledi hiç kimsenin göremediği o masmavi gözlerini biz gördük bunun için çok mutluyum.
Ozan Güven Kibar Necmi Ozan güvenide unutmayalım her nekadar o dönem bağımlı olmadan malesef saf saf izlesemde onun oyunculuğuda unutulamaz bimde demir karakteriyle tanıdım onu Kibar necmi olarak ilk görünüşte çok farklı gelmişti giyim tarzı özellikle ama bize karakterini yansıttı sayılı oyunculardan biri bu projede adının olması beni mutlu etmeye yettide arttı.
Vahide Gördüm Fulya Bimde tanıdığım Suzan abla buradada Fulya ablam oldu okadar içten oynuyorki vahide hanım fulya veya suzan diyemiyorum o benim Fulya ablam..
Murat Daltaban Ali Rıza Kınalı karda takip etmesemde çok göze çarptığını biliyordum Arızalı tiplere çarpan abim benim oda her nekadar hayırsız olsada hep sevimliydi ya Rolünün hakkını hep verdi sonuna kadar.
Yasemin Çonka Ayşegül Oda bimden Çiçek olarak kaldı gözümde orda sevmiştim burdada polis olarak sevdim gidişini keşke böyle bağlamasalardı ama oldu bir kere...
Leyla İlk geldiğinde kendisine nefretlerim had safadaydı doğaldır hepimiz gıcık olduk kendisine onun ismini bilmiyorum ilk bu dizide gördüm ve sevdim onu leyla rolünde ve tabiki en çokta maviyi kurtarırken..
Rasim Öztekin Başkomiser Selahattin Ya wallahi oyunculuğuna diyecek yok en bozulduğum taraf acemi cadıda kedi olması yani kediyi seslendirmesi ama wallahi Rasim Öztekin mükemmel oyuncudurda Selahattini sevmem .
Erol Günaydın Aksak'ın Babası dursun Hiç konuşmadan bukadar çok şey anlatan hiç yürümeden bukadar çok yol giden adam onu her nekadar çınara iftira ederken benim için bitti desemde sevdim ben onu Aksağa son söylediği söyleriyle birkez daha
Serkan Keskin Bünyamin Bünyamin iyi yürekli kalbi temiz komserimiz ayşegülle nekadarda uyumlu bir çiftlerdi ama ben leylaylada o uyumu yakaladıklarını düşünüyorum ...
Ahmet Saraçoğlu Arsen Lüpen Sultan makamından az çok görmüşlüğüm vardır oyuncuğunu Hırsızların en asabisi olsada zamanla yumuşayan kalbini çok sevdim ben.
Hakan Boyav Kaporta Yakup Aksağın yol göstericisi ben en çok onu Aksağın maviye bakan doktor için maviye takıldımı onu sorarken Yakubun adam yaşlı senin yaşında derken sevdim daha çok sahnesi odu tabi ama bu sahne kadar hiç biri içten gelmedi bana ..
Dağhan Külegeç Jilet Dağhan yamuk yamuk gülen yaşını göstermeyen sevimli bir tip .Jilette aşkı bildiği gibi yaşayan ve onun kendi çapında yaşadığı aşka bayılıyorum ben ve Ümitsiz hallerine.
Cansu Koç Ümit Bazen hırçın bazen sevimli bazen üzgün bir kız olarak izledik ümidi en çokta ablasının tek ümidiydi o oda yerinde bir seçimdi mavinin kardeşini oynamak için...
Sait Genay Hayri Hayri bey ilk hayri beyi sevmemiştim ben değişince ikincisini sevdim söylediği şiirleri unutmıycam.
Ezgi Mola Gülay Gülayımm benim ciddiyetsizz ama bir okadar sevimli masum Dünya güzelimm benim insanın içine sokası geliyor Sultan makamındada böyle bir rolü wardı neyse Hem bukadar güzel hembu kadar şirin hem bukadar içten olmayı nasıl beceriyor anlamıyorum anlayamasamda onun bu hallerini çok seviyorum çokkk
Tansu Biçer Koray Koray ya dert ortağımız bizim askerliği bitmeden dizi bitiyor yaa...
Enes Fındık Mert Bilmiş mert süpermenimizz onuda çok özliycem.Kiraz Kiraz öyle cimcime bişeydiki hemde okadar güzel oynuyorduki çocuk gibi değilde büyük gibi en son sinemada özür dileriz derken güldürdü beni hemde çok komikti her çocuk gibi..
Güler Ökten Çınar' ın Annesi Kadına içim hiç ısınmadı ama çınarın annesidir çekmiş bir kadını iyi canlandıırdı..
Murar komserGICIK murat aksağı öldürürse kara listeminbaşına geçicek hep sevdiklerimi vuruyo bu adam yaa en çok sinir olmaya acemi cadıda öğretmen olarak gördüğümde başladım bi bakıyım komsere dedimm hiç tavsiye etmem karakter öyle ön plandakiikötü olarak ben şimdi oyunculuğuna iyi bişey diyemiyorum içimden gelmiyoo
Senaryo Yazarları
Şerif Erol teşekkürler
Neşe Şen ahh ah ne çok emek verdiniz ne çok ağlattınız bizii teşekkürler
Gülden Çakır teşekkürler
Gaye Boralıoğlu sizin yazdıklarınızlacan buldu onlar teşekkürler
(Senaristlere yorumum sona göre değişebilir.:))
Yapımcılar
Erol Avcı (yapım şirketinden bellidir diziler...:)teşekkürler)
Yönetmenler
Türkan Derya (Türkan derya ne yaparsa güzel yapar biraz 2.sezon bozulsada harika bir iş çıkarır ve kadro mükemmeldir onun işlerinde herzaman konuda farklıdır farkı farkeden farkettiren yönetmen.)
Prodüksiyon : TMC | Yapım Yılı : 2005 TMC iyi yapımlar hep burdan çıkar...:)
........... Grup terapinin son ayağı..........
........Belki de HP'nin ilk karesinin çekildiğine şahidim. (En kıdemli benim aslında )............
Sevgili Kaporta, ne güzel anlatmışsın.. Ama bende bu “grup terapi” durumu ters tepki yarattı maalesef. Her okuduğum yorum, hikaye ve anıda kendimden bir parça bulup daha çok hüzünleniyorum.
2 gün foruma girmeyip, HP dışında bir hayata adapte olmaya çalıştım ve normale dönebileceğimi gördüm. Ama başka bir şeyi farkettim (en azından bu aralar) forum bana iyi gelmiyor. İlacımın/ilacımızın burası olduğunu daha önce bu sayfalarda yazmıştım ama sanırım artık bu daha çok acı bir ilaç.. Benim ağzımı yakıyor ve pek de işe yaramıyor, aksine semptomları şiddetlendiriyor. Gerçi ilgilenenler bilir alternatif tıbba göre tedavi sonrası iyileşmenin göstergelerinden biri de rahatsızlığın birden şiddetlenmesidir. Belki de iyileşme öncesi kötülemeyi yaşıyorumdur.
Bir çekim anısı da benden..
Geçen sene Boğaz'a gitmek için tercih ettiğim ara yolun bir şekilde kapatıldığını görmüşştüm. Bir delikanlı gelip "hanimefendi çok özür dileriz, çekim var 5 dakika bekler misiniz?" dediğinde bu ne saygısızlık nasıl yolu keserler diye sinirlenip beklemeye başlamıştım. Neyse ki kısa sürdü ve 2 dakika sonra yol açıldı, çekimin neye ait olduğunu anlamaya çalışırken kafamı sola çevirdiğimde "Masumlar" tabelasını görüp şiddetli bir şok yaşamıştım.. Tabi ondan sonra o yolu her kullandığımda çekim olsa da yolu kapatsalar diye dua eder olmuştum..
p.s. İzmirli forumdaşların izlenimlerini merak ediyorum, hepiniz Mavi mi giydiniz? Kağıt helva mı vardı elinizde? Hadi anlatın da kasvetli hava yumuşasın artık..
........
........
HP bir bütündü; bütünün parçaları ayrı ayrı aynı etkiyi yaratamayacak eminim. Benim için HP gerçekten bir daha yok kısacası.
Bünyamin'in ellerini cebine koyup bir sağa bir sola sallanarak konuşmasını;
Aksak'ın hangi bacağının aksadığını unutarak bazen sağ bazen sol bacağını uzatarak oturmasını;
Malum sahnelerden önce Çınar'ın mutlaka uçuk çıkarmasını, :img-hyste Mavi'nin de - yine mi öpeceğiz bu adamı ya ifadesini :img-hyste - ve geri püskürtme çabalarını :img-hyste ( Mavi için bunlar 2.sezon itibariyle geçerlidir);
Aşkın ilk görüşte olması gerektiğine, sonrasının hesap kitap işi olduğuna inanan bir forum ahalisi olduğumuzu ( aksi halde Yakup'un ikinci görüşte Fulya ablaya aşık olduğunu kabul edebileceğimizi)
Kiraz'ı, Mert'i; :happy0064
Türk televizyon tarihinde bardaki bir kadından özür dileyerek ayrılabilecek incelikteki yegane erkek karakterine sahip yegane dizi olmasını;:happy0064
Bölüm bitmeden yeni fragmanının gösterilmesini;(bir ilktir herhalde)
Bir dublaj sanatçısının adının jenerikte ısrarla gösterilmediği tek dizi olmasını;
İlk otuz bölümdeki gerçeğin; son yirmide bu gerçek değil diyerek kafamıza vurularak empoze edilmesini;
Repliklerini (ilk otuz) ezbere bildiğim bir filmim olduğunu;
Aşkın en güzel tanımlarının yer aldığı onuncu bölümü;
hatırlamamak çok zor olacak...
tüm ekibe sonsuz teşekkürler
Sevgili kaporta,
Paylasimin icin tesekkurler. Buyuk bir zevkle okudum. "her seyin bir ilki vardir" degil mi?:img-wink: Ilk olarak HP'yi secmis olmaninda ayrilacalik oldugunu dusunuyorum. Saydigin, saymadigin daha nice sebeple bu dizi benim icin efsane oldu. Haftalardir bitecek olmasi bu kadar canimi acitiyorsa, bitmesi gerektigini dusundugum halde! ustelik; kizdigim zamanlar bile cekip gidemediysem, diger dizilerdeki gibi TV'yi kapatip kitabima sarilmadiysam; mantiksizliklar karsisinda sanki cocugumun hata yapisini ve elestirilmesini seyreder gibi herkesten cok kizmis ama bir o kadar da canim yanmissa; bu dizi benim icin efsane olmustur! Ilktir, efsanemdir ve parcasi olan herseye ben de tesekkur ederim.
Sevgili esss, imzana bayildim..Sanirim bu dizinin izleyicilerinin icinden gecenleri, senin imzandan guzel hicbirsey aciklayamazdi..
Biz Mavi-Cinar askini gorelim dedikce, ikilinin -gidim gidim verdikleri- kesintili , kirpintili sahneleriyle idare edin diyerek bizi umursamadiklarini bir kez daha gosterdiler.
Ask ask deduk anlatamduk...Yazik oldu bize!!! :(
Ah Sevgili argosy, son bölümleri yaza doğru bekliyorduk ya, o zamana kadar ne imzalar planlamıştım ben. :sad53:
Hayır onca saçmalama yüzünden hem izleyiciyi fıtık edip hem de dizinin sonunu getirdiler, kuyusunu kazdılar.
Ama kağıt üstünde başarılı ekip gibi gözükecekler ya bir de, yandığım odur. :icon_sorr
..............p.s. İzmirli forumdaşların izlenimlerini merak ediyorum, hepiniz Mavi mi giydiniz? Kağıt helva mı vardı elinizde? Hadi anlatın da kasvetli hava yumuşasın artık..
Hemen anlatıyorum... :)
Öncelikle ben zeytine-35 ve bora.asli buluştuk. Kıbrıs Şehitler'inde bir müddet kağıt helva aradık. Sevinç Pastanesinin önünde buluşmuş olmamıza rağmen oraya sormak aklımıza gelmedi. Yol boyunca bakındık ama maalesef bulamadık. :icon_sorr
Neyse önemli değildi. Ben Mavi giymiştim. (Ama elimdeki en canlı en mavi kıyafetim biraz inceydi ve hava serindi o yüzden çoğunlukla montumun altında kayboldu :icon_sorr ) bora.aslı çok açık bir mavi giymişti. Zeytine-35 ise Mavi nazar boncuklu kocaman bir kolye takmıştı. :img-yes:
Buluşma yerine geldik. Gözlerimiz etrafta mavili cep telefonlu ya da kağıt helvalı birilerini aradı. O gün o saatte herkes orda buluşmaya sözleşmiş gibiydi. Bir kalabalık bir kalabalık sormayın yani.
Sonra az ilerimizde bir tane kapşonlu koyu Mavili bir bayan (drc) ve yanında elindeki cep telefonunu bize doğru sallayan bir diğer bayanı (scale) gördük. :)
Tabi kırk yıllık arkadaşlarımızı görümüş gibi olduk. Elimizde cep telefonları yüzümüzde kocaman gülüşle sarıldık tanıştık. Bir müddet gazetelerimizi yere sererek oturduk ve diğer gelme ihtimali olan arkadaşlarımızı bekledik. Ama kimse gelmedi.:icon_sorr Biz de kahve krizine giren bora.aslıyı daha fazla tutamayarak buluşma yerinden kahve dünyasına geçtik.
Günün süprizini Dgular yaptı. Gelemeyeceğini söylemişti ama son dakika golü ile bizi sevince boğdu. Öpücükler burdan kendisine...
6 kişi olarak kahvelerimizi yudumlarken ne konuştuk ne dedik hatırlamıyorum. Ama kimsenin sustuğunu da hatırlamıyorum. :)
Sonrasında ise o mekanı terk edip daha sakin bir mekan arayışına girdik. Ve bomboş bir yer keşfettik. Sadece bizim sesimizle yankılanan bu mekanı doldurduk. Gülüşlerimizle kahkahalarımızla hatta çığlıklarımızla... Artı vuslat ve final fantazilerimizle... :) Yine çok fazla detay hatırlamıyorum. Bol kahkaha bol ses işte... :)
Zamanın nasıl geçtiği zaten bir muamma... Baktık akşam olmuş etrafımızdaki masalar tek tek dolmuş. O saatten sonra dolmaya başlayan Kordon'a ve birbirimize veda ederek ayrıldık. Ayrılık çok üzücüydü. Birliktelik çok kısaydı... Ama çok eğlenceliydi.
Herkes HP tadındaydı. Şarap da süperdi. Peynirler pek beğenilmedi ama çerez taze ve çıtır çıtırdı. :)
İşte böyle sevgili uçurtmam. Bir HP toplantısı nasıl hızlı ve eğlenceli geçerse bizim içinde öyle geçti gitti. Bu kadar detay bekliyor muydun bilmiyorum ama yazdıkça yazasım geldi. :)
Bu arada sevgili kakule'nin 13:00 ü saat 3 olarak algılayıp saat 3'te gelip bir saat kadar beklemiş olmasına da çok üzüldüm. Burdan kendisine sevgilerimi gönderiyorum. Bir sonraki buluşmada mutlaka görüşmek üzere diyorum.
Aynı zamanda sevgili Ezgo'da işi çıktığı için bize katılamadı. Kendisine ve çok uzaklardan ta Diyarbakır'dan bize tel ile ulaşan sevgili Timci_nehir'e de burdan kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Gunelimben
11-03-07, 20:18
final sonrasi buralar bir sure giremicem-o yuzden simdiden yazmak, soylemek istediklerim var...
HIRSIZ-POLIS...
bir dizi...bir hikaye...bir hayal urunu sonucta...
ama hayatima o kadar yerlesti ki...
ilk bolumlerini izlememistim-yeni dizi fragmanlarini goruyordum-ama onem vermiyordum..
ama bir gun carsamba izlemeye bir sey bulamadim-kanallarini gecistiriyordum oylesine-su diziyi gordum-merak ettim-bir goz atiyim dedim...
inanin-hangi sahneydi-bolumdu-hatirlamiyorum...
sonra tekrar-tekrar o kadar izledim-karistirdim asrtik...
ama o andan itibaren 1 dksini bile kacirmadim
hayatimda ilk defa bir TV olayina bu kadar baglandim-ailemin farketicegi kadar-"sen hastasin" diyecekleri kadar...
hastayim yaa-ozellikle 17. blm-kelepce sahnesine...
OYUNCULAR
Ugur Yucel-taniyordum tabii-muthis bir oyuncu-usta bir yonetmen-ama Aksak roluyle daha da zirveye kalklti-daha ne kadar kalmak mumkunse onun icin...o zaten en yukarilarda...
onun yuzunden Aksaga hem cok nefret ettim, hem cok sevdim-bence bu oyuncunun siradisi basarisi demek...:good:
Timucin Esen-ilk bu diziyle tanidigim oyuncu-"Gonul Yarasi"ni daha sonra izledim, "Gurbet Kadini" ni simdi izliyorum...
cok yetenekli, cok basarili, mimikleriyle duygulari muthis anlatan bir oyuncu-ki ben yuz ifadesine hep dikkat ederim...
boyle bir oyuncuyu tanimaktan bir izleyici olarak cok mutluyum-daha da izlemek istiyorum-basarilar diliyorum...:good:
Ozlem Duvencioglu-hepimizin ilk defa gordugu dup-duru cok guzel bir hanim, hepimizi sasirtti...oyunculuguyla...
ilk defa yapiyordu bi isi-inanilmaz..
cunki harikaydi...
o kadar usta, deneyimli oyuncularin karsisinda ezilmedi, aksine bir yildiz oldu, isil-isil pariladadi...
yeni bir oyuncu tanidik-ne iyi ki de tanidik..hatta ben bir Ozlem hayrani oldum...
onu yeniden ekranlarda gormek istiyorum...basarilar diliyorum...:good:
YONETMEN ve SENARISTLER
Aslinda iyi bir is basardilar...
her ne kadar ara-sira onlara kizsam da-ama...
bu hikayenin-Cinar_Mavi askini-senaristler yaratti-bize tanitti-bunu da unutmamak lazim...:good:
yonetmen - harika bir casting-cok sicak bir dizi-bu diziyi bu kadar sevmemizin sebebi -onun basarisi...:good:
aksikler her iste oluyor...
bir de...
bu dizide harika seslendirme yapildi...:good:
tum HP ekibine bir izleyici olarak cok tesekkur ediyorum-2 yil boyunca onlari severek yasadim...
ve en onemlisi...
bu dizi sayesinde bu forumu buldum-sizleri tanidim...
guzel dostluklar kurdum...
demekki gercek olamayan kisasureli bir seyler-cok guzel-belki bir omur surecek seyler kazandiriyor insana...
sizleri tanimak cok guzel
iyi ki varsiniz-iyi ki burdayim
sevgilerimle...
Ama kağıt üstünde başarılı ekip gibi gözükecekler ya bir de, yandığım odur. :icon_sorrKimin o kagitlar!!!:img-pilot Ben altinda NS-GB-TDG isimlerinin yazili oldugu butun belgeleri yaktim yiktim..Donusu yok bundan sonra...:img-help: Bir basari varsa oyunucluk adinadir.Onlar sonuna kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmistir..Zira senaryo 30 dan sonra cuvallamistir.
Evet belki tesekkuru hakeden bir basari vardir ama sadece ilk 30 bolum icin..Son 20 yi gozum gormesin..:icon_sorr
Hemen anlatıyorum... :)
Buluşma yerine geldik. Gözlerimiz etrafta mavili cep telefonlu ya da kağıt helvalı birilerini aradı. O gün o saatte herkes orda buluşmaya sözleşmiş gibiydi. Bir kalabalık bir kalabalık sormayın yani.
Sonra az ilerimizde bir tane kapşonlu koyu Mavili bir bayan (drc) ve yanında elindeki cep telefonunu bize doğru sallayan bir diğer bayanı (scale) gördük. :)
Tabi kırk yıllık arkadaşlarımızı görümüş gibi olduk. Elimizde cep telefonları yüzümüzde kocaman gülüşle sarıldık tanıştık. Bir müddet gazetelerimizi yere sererek oturduk ve diğer gelme ihtimali olan arkadaşlarımızı bekledik. Ama kimse gelmedi.:icon_sorr Biz de kahve krizine giren bora.aslıyı daha fazla tutamayarak buluşma yerinden kahve dünyasına geçtik.
Blue cum birkaç eklemede ben yapayım!
Eşimle birlikte yürüdük Karşıyaka vapur iskelesine acelesi vardı söylenip durdu o yüzden kağıt helvalar alınamadı birlikte yürüyelim dediğime pişman oldum bidahaki sefere 1 gün önceden hazır edicem kağıthelvaları
Biz Karşıyaka vapur iskelesinde buluştuk drc ile telefon elimde eşim diyoki
şimdi sen bunu sallıyacanmı cidden ! ben seninle evlendiğimde akılı olduğunu düşünüyordum.hele hele senin gibi birisi bunu yapıyosa .....
neyse biz buluştuk Alsancak vapuruna bindik drc ile iskelede bekliyoruz!bu arada kopmuş durumdayız durmadan gülüp sanki kırk yıldır tanışıyo muhabbetindeyiz .Biraz erken gittik buluşma yerine deniz kenarında oturuyoruz bitane polis arabası önümüzde bekliyo onlarında önünde iki falcı kadın illa fal bakalım yapıştılar drc mavi ile çınar a fal baktırıyo ayrılık dediler demez mi:icon_sorr
neyse vakit geçiyo biz başladık yürümeye önümüze gelen herkese mavi giysili olanlara telefon sallıyoruz hele drc çok güzel sallıyo telefonu kapşonu kafaya takıyo
mavi de kapşon:img-hyste ogünde insanların mavi giyeceği tutmuş nekadar çok vardı. Yazık insanlar tuhaf bakıyolardı bize kimbilir ne sandılar:img-hyste Ben birde Aslı kızını getirir diye bütün küçük kız çocuklu annelere takılıyorum sapık sanacaklar tövbe tövbe.Bideyanlız gördüğüm gençkızlara gidip sen kakule misin diye soruyorum sevgili Blue Bunu yazmamışsın beni feda ettiler bana sordurdular hep. Nur 33 ün selamları geldi.Timci_Nehir Nilnisa telekonferans la toplantımıza katıldılar ama o öjeni yokmu kızının sayesinde elimizden kurtuldu!yoksa oda konferansa katılacaktı dimi Özge:icon_whis
Blue cum yazdıklarına canı gönülden katılıyorum sizleri tanımak benim için çok güzeldi hepiniz harika insanlarsınız HP sayesinde sizleri tanıdım. güzel dizi! güzel arkadaşlar hayatta bu güzellikleri bu duyguları herkes tatsın diliyorum.bye Sevgiyle kalın
hp den sonra öyle bir dvd istiyorum ki içinde kanal d nin logosu olmayan o sinir bozucu sanal reklamları olmayan o en güzel bölümlerinde alt yazı geçmeyen iki de bir reklama girmeyen en sevdiğim dizimin bölümleri kesilip biçilmemis olduğu tertemiz bir dvd :icon_sorr çok sey mi istiyorum yaaa harçlığımı bile yemez oldum dvd alıcam diye:img-yes:
eğer o dvd ler çıkmassa varryaaaa:img-yes: :icon_whis :icon_whis :img-help: :img-help: :img-pilot
Hay Allah ya gözümden yaş geldi gülmekten izmir grubu. Süpersiniz ya. Off scale ya sen benim telefonu çaldırdığında ben o anda (reklam olmaz dimi) natulüss carrefourda reyonlar arasında sılanın peşinden koşturmaktaydım. O dakikalarda bizim kızın deliliği tuttu. (Narima kulakların çınlasın birde kızınıda getir diyorsun buluşmaya) tam kameralıktık o vakitlerde. Ama buluşmanızın güzel, eğlenceli geçtiğine çok sevindim inanın. Daha nice buluşmalarınıza inşallah.
Sevgiler
bu hafta sonu hayatım boyunca hep gülümseyerek anacağım iyiki yapmışım iyiki gitmişim iyiki tanıdım o insanları diyeceğim harika bir hafta sonu oldu benim için kısaydı ama anlamlıydı hoştu yapı itibarıyla insanlarla çabuk kaynaşan bir kişiliğe sahibim ama ilk defa benimle aynı özelliğe sahip beş kişiyle aynı anda aynı ortamda bulundum dedim ya benim için özledi doya doya hp konuşmak sen konuştukça karşındakilerden aynı heyecanda tepkiler ve yorumlar almak dizinin incini cıncığını çıkarmak harikaydı malum hep söylüyorumya benim etrafımda bu diziyi takip eden kimse yok dolayısıylada her bahsedişimde insanlar beni susturmaya çalışıyor yada tepkisiz boş boş bakıyorlar bende susmak zorunda kalıyorum. ama izmir toplantısı öylemiydiya aklımdan geçirdiğim herşeyi söyledim her şeyi sordum ve aynı heyecanla cevaylar aldım yakınımda benim gibi düşünen ortak paydalarda buluştuğum insanların olması beni çok rahatlattı zaten bu forumda bunu biliyordum ama onlarla tanışmış olmak ve bir kaç saat geçirmek çok ama çok güzeldi zamanın nasıl geçtiğini gerçekten anlamadım burdan hepsine ayrı ayrı selam ve sevgilerimi yolluyorum sevgili ckale yanlışmı yazdım yoksa sen süper bir organizatörsün harikasın sen olmasan bu hafta sonu böyle olmazdı diye düşünüyorum öjeni telefonuna cevap verebilseydin sana bir iki çift sözüm olacaktı öncelikle geçmiş olsun dileklerinden dolayı teşekkürler geçmek üzere inşallah sonra bu gece final biliyorsun bakalım ne olacak iyi olan kazansın
İzmir buluşmasına katılan tüm dostlar, ne güzel bir gün geçirmişsiniz.. İnsanın sevdiği birşeyi paylaşabileceği birilerini bulması nekadar önemli değil mi?? Hele bizimki gibi bu bağımlılığı biz bile açıklayamazken, anlayamazken bunu birileriyle paylaşmak, heran HP hakkında konuşmak isterken kimseyi etrafında bulamamak ne zor...
Bizler şanslıyız hem bu forum var, hem de yanyana yüzyüze gelip, konuşurken gözleri aynı bizler gibi parlayan insanlarla bunu paylaşma şansımız var.. HP bize böyle dostlar kazandırdı ya, sırf bu yüzden bile bir efsane oldu, enazından benim için:good:
Kimin o kagitlar!!!:img-pilot Ben altinda NS-GB-TDG isimlerinin yazili oldugu butun belgeleri yaktim yiktim..Donusu yok bundan sonra...:img-help: Bir basari varsa oyunucluk adinadir.Onlar sonuna kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmistir..Zira senaryo 30 dan sonra cuvallamistir.
Evet belki tesekkuru hakeden bir basari vardir ama sadece ilk 30 bolum icin..Son 20 yi gozum gormesin..:icon_sorr
Vallahi şurada kaç kişi haftalardır beyin damarlarımızı çatlatıyoruz neredeyse ve yine de bir açıklama getiremiyoruz ki olanlara.
Tamam, bacılar sabıkalıydı hadi, ama TDG? Öyle sahneler, öyle kurgular gördük ki bize "çaycı çekmiş buraları, çaycı kurgulamış..." dedirtti... (Varsa bir çaycı sahiden, özür dilemek istiyorum kendisini eleştiri / mizah malzemesi yaptığımız için.) Bu da açıklamaya yetmeyince gidişatı, magazin kaynaklı yorumlara bile gönül düşürdük ama...
Anlamıyorum işte.... Hem de hiç... :sad53:
Haklısın arkadaşım bizimle duygularını paylaştığın için sağol herkesin HP konuşması ve bir cümleye başlayınca tamamlamadan devamını diğerinin getirmesi sanki ruh eşi gibi bi duygu. ben eşimle bile çoğu zaaman bunu yakalıyamıyorum.Bazen aynı şeyi konuşup farklı yorumlardan yaklaşıp farklı sonuçlara gidiyoruz ama bu öyle bir duygu ki kelimeye başlarken ne söyliyeceğini anlıyorsun karşındakinin bilemiyorum belki biz İzmir li HP liler o gün hep mutlu son isteyenler toplandık onunda etkisi olabilir .
yok yok yinede bu HP ruhu diyorum.Başka yerde yok:good:
Sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız.Belki bir gün olur dünya küçük
sevgiler
İzmir buluşmasına katılan tüm dostlar, ne güzel bir gün geçirmişsiniz.. İnsanın sevdiği birşeyi paylaşabileceği birilerini bulması nekadar önemli değil mi?? Hele bizimki gibi bu bağımlılığı biz bile açıklayamazken, anlayamazken bunu birileriyle paylaşmak, heran HP hakkında konuşmak isterken kimseyi etrafında bulamamak ne zor...
Bizler şanslıyız hem bu forum var, hem de yanyana yüzyüze gelip, konuşurken gözleri aynı bizler gibi parlayan insanlarla bunu paylaşma şansımız var.. HP bize böyle dostlar kazandırdı ya, sırf bu yüzden bile bir efsane oldu, enazından benim için:good:
Aşkolsun bizim izmir, istanbul gruplarından ne eksiğimiz var. Bak benim bildiğim 3 kişi varız. Sen, Meşe, ben. Yaparız bir İzmit buluşması öbür iller öyle kalır vallahi :icon_whis
Burda kesinlikle bir kıskançlık söz konusu değildir :icon_whis Elimizde bir fethiye caddesi, marina, pastane veya cafe (ayakkabıcı serdarın yanındakinden bahsediyorum kızlar) bizde de mevcuttur.
Aşkolsun bizim izmir, istanbul gruplarından ne eksiğimiz var. Bak benim bildiğim 3 kişi varız. Sen, Meşe, ben. Yaparız bir İzmit buluşması öbür iller öyle kalır vallahi :icon_whis
Burda kesinlikle bir kıskançlık söz konusu değildir :icon_whis Elimizde bir fethiye caddesi, marina, pastane veya cafe (ayakkabıcı serdarın yanındakinden bahsediyorum kızlar) bizde de mevcuttur.
Ben şimdiye kadar hep istanbul toplantılarına iştirak ettim yakın olmanın avantajıyla.. ama bir bizim il kaldı sevgili öjeni, ne eksiğimiz var yaparız tabi, bakarsın istanbuldan bile katılım sağlarız belli mi olur:icon_whis
Bende kesinlikle seninle aynı duyguları hissediyorum..
Önceleri hangimize böyle bişey deseler inanırdık ki.. Sanırım hiçbirimiz inanmazdık böyle şeyler yaşayacağımıza.. İlk kez gördüğümüz insanları yıllardır tanıyormuş gibi kaynaşacağımızı, böyle dostlukların, arkadaşlıklar oluşacağına kim inanırdı.. Kendi adıma yaklaşık bir yıl önce bana birisi söylese ben inanmazdım..
Bugün dilekce. ramayana ve ben buluştuk.. Dilekce'mle zaten aylardır arkadaştan öte kardeş gibiyiz.. Karşılaştığımızda her zamanki şeyleri yaşamamız bizim için sürpriz değildi ama bugün ilkkez gördüğüm ramayana'mla da yıllardır tanışıyormuşum gibi hissettim.. Yaklaşık 6 saatimizi birlikte geçirdik ama bana 10 dk gibi geldi.. Zaman o kadar hızlı ve keyifliydi ki..
HP bana bir can daha kazandırmış oldu önceki kazandırdığı canlar yanında.. Bir kez daha teşekkürler HP.. Sen bir efsane olup hayatımdan gidiyorsun ama ömrümn sonuna kadar benimle olmalarını arzu ettiğim canlar kazandırdın bana..
Ben şimdiye kadar hep istanbul toplantılarına iştirak ettim yakın olmanın avantajıyla.. ama bir bizim il kaldı sevgili öjeni, ne eksiğimiz var yaparız tabi, bakarsın istanbuldan bile katılım sağlarız belli mi olur:icon_whis
şimdi meteroloji çarşamdan sonra kar demiş (ben eşimin yalancısıyım, duymadım, belki de beni kekledi bilmiyorum) yolları kapatmayacak şekilde olursa ben bu hafta sonu istanbulda olacak kahvaltıya katılıcam (buradan bazı arkadaşlara selam ederim onlar kendilerini biliyor, bir tanesinde de emanetim var neyse...) sende gelecekmisin diyim önce? Sonra evet kesinlikle izmitte bir kahvaltı programı ayarlamalıyız hatta kahvaltı yeri için aklımda bir yerde var. Bir ara görüşelim senle :img-yes:
İzmir'li forumdaşlarım sizler adına çok sevindim.. İnşallah planladığımız Mayıs sonu ya da Haziran başı İzmir buluşması gerçekleşir.. İnşallah bir aksilik çıkmaz ve bende o buluşmaya katılırım ve sizlere tanışıp aynı havayı soluma şansını yakalarım..
Dün bora.asli'dan size sevgilerimi iletmesini istemiştim ama sanırım ulaştırmadı unuttu heyecandan:) Konuşurken sesinde heyecan vardı, sesine kuşlar konuyordu buluşma nedeniyleydi galiba.. O yüzden de unuttu galiba iletmeyi:)
Eğlenceli geçtiğine çok sevindim..
İletti canım iletti biz unuttuk yazmayı çok özür dileriz sen gelince telafi ederiz artık.bekliyoruz artık anılarımızı konuşuruz.öyle değilmi!!!!
Aşkolsun bende gelmeye çalışırım İstanbulu çağırın İzmir i es geçin oldumu?
şaka yaptım ama belli olmaz birgün buluşmanıza katılabilirim öjeni biliyor benim eşim İzmit li ailesi orada yaşıyorlar o yüzden bir ayağımız İzmitte gelince haberleşiriz.Biraz önce yazdım ya HP ruhu dünya küçük Efatalya yı çağırırken kendim gitmeye kalkıyorum:img-hyste
Sevgili İzmirli HP severler, ne iyi etmişsiniz de buluşmuşsunuz. Hisselerinizi tüm buluşmalara katılmış biri olarak çok çok iyi anlıyorum.
Foruma yazmaya başladığımda eşim ""yakında sen bu forumdaşlarla buluşmaya da kalkarsın""" demişti. O günü hiç unutmuyorum, ""o kadar değil. Ne işim var buluşmayla tanışmayla"" demiştim.
Diyorum ya hepimizde Çınar sendromları görünüyor diye.... Meğer ne büyük bir laf etmişim. İlk buluşma teklifleri havada uçuşmaya başladığında ne yapsam acaba diye düşünmeye başladım. Çok istiyordum ve çok merak ediyordum yazan kişileri...
Bazen otobüste yanında oturduğum kişinin ya da vapurda kapıdan giren son kişinin belki de forumda yazılarını zevkle okudum bir kişi olduğunu düşünmeye başladım. Bunun sonu gelmiyordu. Sonunda bu buluşmaya katılmaya karar verdim. Ama organizasyon işi bir türlü çözülemedi. Bir de baktım ki organizasyon yapıyorum. İLk buluşmamazı gerçekleştirdiğimizde 8 kişiydik. Hayatımın en ilginç günlerinden biriydi. Sonrası da zaten geldi. Nerde bir buluşma varsa ben ordaydım. Hepsi çok zevkli geçti....
Sevgili ucurtmam size bizim ilk buluşmamızı sonra anlatır. O da çok ilginç bir deneyimdir.
Uzun lafın kısası daha ilk karşılkaşıldığı anda kırk yıllık dost kıvamında görüşmeler olu