Tüm Versiyonu Göster : G.O.R.A.
Bu bir Uazay Filmidir......
Ufo gören masum köylü koçum benim (cem yılmaz)
:D :D
Gemi biraz sağamı kayıyor conan
:D :D :D
Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun uzaylıar tarafından kaçırıldım
Herkes türkçe konuşuyor ben anlamıyorumki hangisi Türk hangisi Yabancı (cem yılmaz)
Nimetle şaka olmaz (karpuza vuruken)
Doğada bulunan dört element
:arrow: ateş
:arrow: su
:arrow: toprak
:arrow: tahta
tahta mı?
tahta tabi zoruna mı gitti?
bu kim?
kilimcinin köroğlu ne yapcaksın kimsini minsini
amerikan sineması sözüm sana yıllarca uzaylıyı başka tanıttın
onu bir öcü gibi gösterdin ama unutma uzaylıda olsa insan insandır.
ben bazı repliklerini yazdım gerisi size kalmış ama fragmanı çok iyi
:D :D :D :D
Bu arada 12 Kasım da bütün sinemalarda
Şimdiden yerler dolu bile yer ayırttırmayı unutmayın çünkü salonlar kesin dolu olur
:D :D :D
Bu harika fiLme gitmeden oLmaz ilk gün biletleri tükenmiş yazıyor heryerde kesin gidilecek bir filim ki bide gişe rekoru kıracak diye düşünüyorum
evet o beklenen film sonunda fizyona giriyor... televizyonlar bangır bangır bağırıyor...radyolar internet ahalisi bundan bahsediyor konuştukça beklendi çoğalıyor heyecan artıyor filmmin gösterime girdiği sinema salonlarına baktım artvin yok :( zaten burda bir sinema salonu onunda bir salonu var demekki uygun görmemişler yada neden yok şu Allahın cezası anlamak mümkün değil.Yılmaz Erdoğanın sözleri geldi aklıma VizonteleTuuba afişinde yazan "burayada iyi şeyler gelirdi ama hiç biri çok uzun süre kalmazdı" peki çok uzun süre kalmasın ama buraya da iyi şeyler gelecekmi?
Turkiye'de G.O.R.A firtinasi esiyor, siz birde burayi gormelisiniz...En son Cem Yilmazla kahkaha ve kahkahadan tepinme modlarina girdigim gece 8 nisandi...CMYLMZ gosterisini izleyenler bilirler..
Bizde burada bekliyoruz gosterime girmesini..Biran once :D
http://www.gecce.com/web/images/haber/gora04938504.jpg
GECCE.COM, 25 KİŞİYİ, CEM YILMAZ'IN HASILAT REKORLARI KIRMASI BEKLENEN FİLMİ G.O.R.A.'YA GÖNDERİYOR. SORULARI CEVAPLAYIN BİLETİ KAZANIN...
Cem Yılmaz'ın beklenen filmi G.O.R.A., 12 Kasım'da vizyonda... Milyonlarca sinemaseverin merakla beklediği Türkiye'nin ilk ve tek uzay filmi G.O.R.A'nın hasılat rekoru kırması bekleniyor.
Gecce.com, sizlere G.O.R.A. heyecanını yaşatıyor. Aşağıdaki sorularının cevaplarını editor@gecce.com adresine gönderenler arasından 25 kişi G.O.R.A.'ya bilet kazanacak.
İşte sorular:
1- Cem Yılmaz'ın çok konuşulan filminin adı olan "G.O.R.A."nın anlamı nedir?
2- Cem Yılmaz, G.O.R.A. filminde kaç karakteri canlandırıyor?
Cem yılmaz 2 karakteri canlandırıyor yanlış hatırlamıyorsam 1.uzaylı 2.halıcı
sanırım böyleydi G.O.R.A nın anlamını söyleyinde mesaj atalım maile :D ben anlamını bilmiyorum
12 KASIM CUMA
VE G.O.R.A sinemalarda arkadaşlar.
Akşam 19da izleyebileceğim bakaLım nasIl
İzledim filmi.Cok guzeldi
Cem Yılmaz cok başarılıydı.Pek sevmezdim onu ama bu film super olmuş valla.Hatta Cem Yılmazı canlandırdıgı ikinci karakter komutan Lonard miydi ne onda hic tanıyamadım.Cok iyi oyuncu oldugu belli oldu
Özge Özberk herzamanki gibi mukemmeldi yine.Cok şeker ve tatlıydı
Ozan Güven arkadaşlar her türlü rolün üstesinden gelecegini bikez daha kanıtladı yani.Nasi accayip gay robot rolü yapıyodu şaştım kaldım yani
Filmin özel efektleri %100 yerliymiş.Yönetmen Sorak "Cem Yılmaz bi hayal kurdu biz de onu gercekleştirdik " diyo.Bence gercekten cok başarılı olmuş film
Bende yeni izledim gerçekten 10 üzerinden 10 luk bir filim bana görede Cem yıLmaz çok başarılıydı.Tüm oyuncular çok başarılıydı süper bir filim oLmuş heLaL oLsun nediyelim
Cumartesi günleri televizyon karşısındaki yerini, sırf 'Uzay Yolu' dizisi için çok erkenden ayırtan kuşağa çok geçmeden Türk sinemasından da bir destek gelmişti: 'Turist Ömer Uzay Yolunda...' Rahmetli Sadri Alışık o kendine has 'Clark' bıyığıyla ve unutulmaz selamıyla Atılgan'ın koridorlarında dolaşıp otomatik kapıların önünde bol bol çene çalar, Mr. Spock'a 'Zıt, Erenköy' çekerdi. Türkün uzayla imtihanı elbette bu kadar değildi; 'Badi' ve 'Dünyayı Kurtaran Adam' da var literatürde ama Hulki Saner'in 1973'te çektiği 'Turist Ömer'lisinin yeri her daim ayrı. Bu kez 2004'te, henüz Avrupa Birliği serüvenimiz bile kesin şeklini almadan uzaya bir kez daha adım atıyoruz; bir Sadri Alışık fanatiği olduğunu hep dile getiren Cem Yılmaz'ın eşliğinde...
Evet 'G.O.R.A.' nihayet bu cuma vizyona giriyor. Önce yapım serüvenindeki problemlerle, sonradan bizleri kalbinden vuran fragmanlarıyla yeterince merak uyandıran ve 'Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi' türünden bir unvana göz diktiği herkesçe kabul edilen film, beklentileri karşılıyor mu? Temel soru elbette ki bu. Ama bu sorunun kendi içinde bir handikapı da kapsadığı bir gerçek. Çünkü bu soru beklenti çıtasını çok yukarlarda tutuyor.
'G.O.R.A.' baştan sona bir Cem Yılmaz şovu. Her şeyiyle.... Esprileri, diyalogları, hınzırlıkları ve buluşlarıyla... Ya özel efektleri ve tekniği?.. Şunu hemen itiraf edelim; ister sıradan seyirci, ister eleştirmen olalım aslında filme ilişkin beklentilerimiz Cem Yılmaz'a yönelik. Yani tek bir ölçümüz var; salona gireceğiz ve ışıklar söndükten sonra gülmeye başlayacağız. Böyle bir ruh durumuyla gittiğinizde zaten, 'G.O.R.A'nın bir filme ait kriterleri karşılamasının pek bir önemi yok. Karşılarsa ne âlâ, ama yok değilse de canı sağ olsun. Peki karşılıyor mu? İşçilik temiz doğrusu. Efektler sırıtmıyor, uzay gemileri tıpkı elin oğlunda olduğu gibi ağır ağır, etkisini hissettirerek geçip gidiyor, ışıklandırması, renkleri yerli yerinde, ışın kılıçları da sorunsuz. Yani her şey mükemmel mi?
'Yaratık'sız uzay filmi
Yok hayır, değil tabii. Mesela bir uzay filminin olmazsa olmazı olan 'yaratık' figürlerinden hiç biri perdeye uğramıyor. Filmdeki bütün uzaylılar, insanoğlu türevi (gerçi ne gerek var; Cem Yılmaz'ın kendisi yaratıkların en yaratığı). Keza 'G.O.R.A'daki öykü son derece klişe ve çok bildik; kötüler vardır ve bir kahraman ortaya çıkarak duruma el koyar. Yukarıda da söyledik; ama ne gam, gülelim yeter ki... Gülebiliyor muyuz? İlk bölümde bazen kesik kesik ve sanki yer yer frene basarak; ama ikinci bölümde yol açık. Özellikle filmin ana karakteri olan Arif'in, âşık olduğu uzaylı prenses Ceku'yu kafalama seansına koyulduğu bir bölüm var ki, muhteşem... Cem Yılmaz bu sahnede Brad Pitt'ten giriyor, kendinden çıkıyor ve istisnasız dört-beş dakika boyunca unutulmaz bir şova soyunuyor.
Ya biraz da konu derseniz; sahte UFO fotoğrafları üretip yolunu bulmak isteyen ama aslında halıcı, turizmci, rehber; bilimum her şey olan ve 'yabancı'ya karşı (ister turist, ister uzaylı) özel ilgisini her seferinde gösteren Arif, günün birinde kötü komutan Logar'ın iktidarına göz diktiği G.O.R.A. gezegenine ait bir gemi tarafından kaçırılır. Arif, kendini farklı bir uygarlığın içinde bulur ama ne fark eder ki? Bir Türktür ve her şeyin bir çaresi vardır. Cem Yılmaz'ın ana malzemesi nedir? Cumhuriyet'le birlikte üzerine farklı bir elbise geçiren ve 1923'ten beri kendine uygun modeli arayan bir ulusun uyanık geçinen fertlerinin modern hayata ayak uydurma çabaları... Onlar akıp giden zamanı kendi lehlerine kullanmayı bilirler. Her halükârda ayakta durabilme cesaretleri vardır. Yenilgiyi asla ve asla kabul etmezler. Ve her zaman bir çıkış yolu ve yöntemi bulurlar. Arif de 'G.O.R.A'da 'bir yiğit gurbete gitse' diyor ve 'gör başına neler gelir'i yavaş yavaş bertaraf ediyor. Üstelik her konudaki çözümü basit. Onun bilgiye ihtiyacı yok; gördükleri duyduklarıyla hallediyor işlerini. Gezegenin üzerine ateş topu mu düşüyor, çare onda; hemen hafızasını çalıştırıyor, aklına bir film geliyor ve ortaya bütün cahil cesaretiyle atılıyor. Temel elementlerin toprak, su, ateş ve tahta olduğu iddiasında olsa bile... Kısaca 'G.O.R.A' bir Türkün, damarlarındaki 'asil' kanla uzayı da ele geçirmesini anlatıyor.
Yönetmeni de unutmayalım
Tamam, bu film bir Cem Yılmaz şov dedik de, ya yönetmen? Ömer Faruk Sorak'ın kariyeri, 'Vizontele' ve 'G.O.R.A' dolayısıyla hiç de fena durmuyor. Düşünsenize iki gişe rekortmeninde de isminiz var. Ama bu unvanlar şöyle bir handikapı barındırıyor; iki film de yönetmen sinemasından çok kadrosundaki star isme bağlı olarak anılıyor. Dolayısıyla biz, yetenekleri konusunda pek endişe duymadığımız Sorak'ın kendi dünyasını anlatacağı filmleri bekliyoruz. Ya filmdeki diğer oyunculuklar? Doğrusu kimse Cem Yılmaz kadar pırıltılı durmuyor ve ondan rol çalabilmek gibi bir şansa sahip değiller. Yine de Rasim Öztekin ve Özkan Uğur, kadrodaki diğer isimlerin çok çok önünde. Ve kişisel bir serzeniş; Şafak Sezer'den çok daha fazlasını bekliyordum.
Cem Yılmaz'ın canlandırdığı diğer tiplemelere gelince; bence komutan Logar'ın yeterince pırıltısı yok. Komutan Kubar yorum yapacak kadar malzeme sunmuyor. 80'lerin seks filmi yönetmeni Erşan Kuneri ise en az Arif kadar muhteşem. Cem Yılmaz bu karakter dolayısıyla o dönemi kısa ama yeterince derin anlatırken ahlaki değerler açısından da gereken vurguları yapmayı başarmış. Sonuç: 'Selam uzaylı, biz Türküz' tadındaki 'G.O.R.A' için 'Selam Cem Yılmaz, biz de dostuz' tavrıyla salona yollanalım derim...
gerçektende gitmeden olmazdı .dün ne yazıkki okul vardı ama bugün dershaneninde tatil olmasını fırsat bilerek izledim.gerçekten süperdi sadece ben değil gözlemlediğim kadarıyla bütün sinemadakiler koptu.
bu film bence yurtdışındada çok beğenilecek galiba artık DÜNYAYI KURTARAN ADAM ın etkilerini silmeye başlayabileceğiz.bu film gerçekten harika tekrar tekrar gidebilirim.... :)
ben bugün ailemle birlikte G.O.R.A.ya bilet aldık gece 11de filme gidicez yani o kadar kalabalık ve izdiham...rekor kıracağına bahse girerim. :)
Ben bugün izledim, çok beğendim, harikaydı ya, çok güldüm.Gidip görmenizi tavsiye ederim. :lol:
goraya sırf özge özberk ve ozan güven için gittim.sabah saat 11 olmasına rağmen oldukça kalabalıktı.herkeste benim gibi filmi büyük bir heyecanla bekliyordu.ve sonunda başladı cem yılmaz pek hatta hiç komik bulmam.ama bazı sözleri gerçekten oldukça komikti.tabiki gülüşmeler oldu ama konuştuğum kimse filmde katıla katıla güldüklerini çok komik vakit geçirdiklerini söylemediler.uzayda rakı sofrası sucuk ağacı ozan güven in elbiseleri hoşuma giden başlıca şeyler ozan güven yine oyunculuğunu konuşturdu zaten benim onun oyuncuşuğuyla ilgili hiç bi şüphem yoktu şüphesi olanlarada bu kapak olmuştur sanırım.özge özberk yine güzeldi ama rolü gereği biraz pasif kalmıştı yani Ç.G.O daki gibi oyunculuğu insanı etkilemiyor.firma isimleride oldukça ii lanse edilmişti mesela yedigün ünki portakal verilip yedigün içiyordu logar yada avea nın gemiye bağlı olması gibi akıllıca işler etkiledi beni.çok çok çok güzel bi film olmamasına rağmen değişik bi filmdi sırf ozan güven rasim öztekin ve özge özberk içinde gidilebilir.
Ben bugün tekrar izledim ailemle birlikte :D
AFM de izledim 13:15 seansı 6 salon GORA ve çoğu fuLL çekiyordu 3gündür aynı şekildeymiş zaten...
ben de bugün gidicektim ama büyün seanslar doluydu yani kesin gitti vizontelenin rekoru. Ben de yarın sabah 11 e aldım onun bile biletleri zor bulunmuş artık görücez dedikleri kadar vare mı. Bi de sizin yorumları okudum bazılarınız çok güzel dio bazılarınız gereksiz abartılmış dio gerçekten çok merak ettim. neyse bekleyelim ve görelim...
The_Darkness 14-11-04, 19:54 GORA'nın anlamını Cem Yılmaz açıklamıştı :)
Güzel Olmazsa Reaksiyon Almaz
:)
arkladaşlar film çooooooooooooooook güzel ve çooooooooook komik.gülmekten karnım ağardı valla bilgisayar efekleri kostümler süper ya.cem yılmaz mütişti o olmasaydı filmin tadı tuzu kalmazdı.Ozan güven de güzel rol yaptı 216.Çok beyendim filmi,gişe rekorları kırar bence reklamlarda vardı. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :oops: :lol: :roll: :) :P :!:
Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.Çok büyük bir zevkle izledim.
Çok komik bir film değildi.Yani Cem Yılmaz'ın şovları gibi her dakika gülmedim.Ama öyle olsaydı film film olmaktan çıkardı sanırım,çünkü film sadece Cem Yılmaz'dan ibaret değil.
Kendimi o şaşalı Hollywood filmlerinde gibi hisstim bir an....Efektler,kostümler,müzik harikaydı....Eh birde üstüne iyi oyucuları eklersek bence dört dörtlük bir film çıkmış ortaya...Herkesin izlemesini tavsiye ederim...
Filmdeki favori sahnem Arif'in Matrix kıyafetleri içindeki halleriydi...ve sucuklu ağaç sahnelerini unutmamak gerek tabii....
dediğin sahneler gerçekten iyiydi michelle ceku ile aralarında geçenlerden sonra içerdeki muhabbetlerde komediydi :D
ELEŞTİRMENLERİN TOPA TUTTUĞU “G.O.R.A”YI VİZYONA GİRDİĞİ 3.GÜNÜNDE KAÇ KİŞİ İZLEDİ?..
Cem Yılmaz'ın pek beğenilmeyen filmi ''G.O.R.A.''yı vizyona girdiği ilk 3 günde 722 bin 19 kişi izledi.Türkiye'de 240 kopya ile 450 salonda gösterime giren G.O.R.A., bayram tatilinin de etkisiyle, izleyicinin salonları doldurmasına neden oldu.G.O.R.A.'nın 17 Kasım'dan itibaren Avrupa sinemalarında da vizyona girecek...Bakalım eleştirmenlerin
topa tuttuğu “G.O.R.A”filmi gişe rekorları kırabilecek mi?..
bence kırar
gora yı ilk üç günde 722 bin 19 kişi izlemiş :!:
kaynak gösterebilirmisin
TV DE İZLEMİŞTİM DÜN AKŞAM CEM YILMAZ VE ÖMER FARUK SORAK(filmin yönetmeni)KONUKTU STAR A ...
bugun gazetelerin cogunda da ilk 3 gunde Asmali Konakın 3 gunluk rekorunu kırdıgını yazıyodu...Valla film hakkındaki yorumlar accayip olumlu...Göz diktigi 4 milyon seyirci rekorunu kıracaga benziyooo :D
Daha gitmedim. Bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum. Kesinlikle kaçırmam:)
ilk haftada 1milyon 700küsür izleyici almış gazetede gördüm
dün televoled büyük bir fiyaskoyla başladı. biliyormusunuz
goranın ilk yapımcısı erol köse büyük bir açıklama yaptı
10 kiloluk kıymasan 5 klioluk kıyma çıkmış
idaa ya göre erol köse filmin yarısının yok olduğunu öne sürmüştür.
filmin kendi çektiğini ve seneryoda neler oduğunu bildiğini
cem yılmazın bu görüntüleri gora 2 sakladığını düşünüyor.
madem bir flmin yarısı yok peki bunu tmsf niye bilmiyor.
devletten mi kaçırılıyor yani millet eksik filmmi izliyor valla ben televolenin yalancısıyım
birde şafak sezerde olayı doğruluyor filmin eksik olduğunu
sinemadan çıktıktan sonra herkese soruluyor nasıl dı diye yarısından çoğu beğenmiyor.ve film sanki çok keilmiş gibi geliyor açıklamaları geliyor
G.O.R.A. eleştirisi (2)
Pazar günü G.O.R.A. için, aynı ekiple, aynı parayla ama farklı ve güçlü bir senaryoyla çok daha iyi bir film yapılabilir, demiştim. Konuyu biraz daha açalım.
Cem Yılmaz: Dört rolde gördüğümüz Yılmaz, 'Halıcı Arif' olarak tam beklediğimiz gibi. Ancak 'Komutan Logar'da yetersiz.
Özge Özberk (Ceku): Hem oyunculukta, hem seslendirmede zayıf. İki açıdan da yer yer müsamereye kayıyor.
Ozan Güven (216): Çok iyi!
Şafak Sezer (Kuna): Tipleme şahane. Ancak senaryo içindeki işlevi yetersiz.
Rasim Öztekin (Bob Marley Faruk): Tipleme çok iyi. Ancak seslendirme yetersiz ve ilginç değil. Ayrıca Bob Marleylik filan yaptığı yok. Karl Marx olsaydı ne fark ederdi?
Özkan Uğur (Garavel): Bu haliyle gereksiz bir karakter. Kör olması ve her şeyi koklayarak tanıması güzel bir fikir. Ancak bu üstün koku alma kabiliyetinin hikâyede yeri yok. Görseydi ama hiç koku almasaydı ne fark ederdi? Hiç!
Uzay gemisi: Dış görüntüsü bir Türk filmi için süper. Peki bu niye doğru dürüst kullanılmamış? 'Uzayda yürüme' sahnesi olabilirdi.
Erol Köse TMSF'ye Gora'yla ilgili bir rapor sundu!..
Gora'nın ilk prodüktörü Erol Köse'nin dün akşam Televole'de yaptığı açıklamalar sinema
dünyasına bomba gibi düştü!.. Erol Köse yaptığı açıklamalarda Gora'nın devlete eksik teslim
edildiğini ve Cem Yılmaz ve yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın filmin ikinci bölümüyle ilgili
sahneleri sakladıklarını iddia etmişti!..
Erol Köse bugün sabahın erken saatlerinde konuyla ilgili olarak TMSF'ye başvurdu!..
Bakalım bu konuyla ilgili ne gibi gelişmeler yaşanacak?..
meltemyucel 19-11-04, 12:09 Filme bende gittim sonunda. Çok komikti ya. Bob Marley Farukla Robotta çok iyiydi...
Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, “G.O.R.A”yı topa tuttu!..
Bild: ‘G.O.R.A.’dan bir şey olmaz’
ALMANYA’nın en çok satan günlük gazetesi Bild, Almanya’da vizyona G.O.R.A. filmi için, “5 milyon Euro’ya mal olan bu uzay saçmalığı ile Türk film endüstrisi uluslararası bir başarı bekliyor. Ama bundan bir şey olmaz” yorumunda bulundu. BZ isimli gazete de, ‘Ne yazık ki çok kötü film’ değerlendirmesinde bulunurken, okurlarına tavsiye etmedi.
G.O.R.A.’ filmi nedeniyle, kendi oynadığı ‘Kalbin Zamanı’ filminin gösterime girişini ertelediği iddia edilen Hülya Avşar, bunun doğru olmadığını söyledi!..
Avşar kızı ‘Biz sabun köpüğü gibi film değil, gerçek sinema filmi yaptık’ dedi. HÜLYA Avşar, G.O.R.A. filmini eleştirerek topa tuttu. ‘Biz sabun köpüğü gibi film yapmıyoruz, şov değil sinema filmi yaptık. Sanki ‘G.O.R.A.’dan başka film yapılmadı, başka sinema filmi yok, ‘G.O.R.A.’ çok büyük bir film gibi yansıtılıyor. Bu gerçek değil, insanların gülmeye ihtiyacı olduğu için bu film öyle tanıtıldı’ dedi.
Şafak Sezer “Gora”nın “eksik” olduğuna dair iddialarla ilgili ne Gora'nın oyuncularından Şafak Sezer de Erol Köse'nin açıklamalarını doğruladı!..
Gora filminin yardımcı başrol oyuncusu Şafak Sezer, Televole'ye yaptığı açıklamada "Benim rolüm çok durağan kalmış... Benim ve başkalarının oynadığı sahnelerin bir bölümü çıkartılmış!.. Kullanılmayan sahneleri devlete neden vermediler hakikaten bilmiyorum!.." şeklinde konuştu!..
Şafak Sezer, Gora'nın komedi filmi olmasına rağmen izleyenleri sıktığını da itiraf etti!..
ben böyle bir film ilk defa duyuyorum biraz araştırım bkalım
Barış Bardakçı “Kelebek Ömrü” adlı köşesinde “G.O.R.A.”yı eleştirdi!..
Cem Yılmaz’ın rekor sayıda izleyici çekmesi beklenen filmi “G.O.R.A.” sinema ve televizyon eleştirmenleri tarafından eleştirilmeye devam ediyor...
Akşam Gazetesi Çilek Eki’nde yazan Barış Bardakçı “Kelebek Ömrü” adlı köşesinde G.O.R.A.’yı eleştirdi... İşte o yazı;
BALONU PATLATMAK
Kendi kendime şöyle derim: “Sapık, yapılması hoş küçk bir film olacak” Asla “15 milyon dolar getirecek bir film çekeceğim” demem. Büyük bir şey yapma arzusu duyan, o işte başarılı olduktan sonra daha büyük olanını arzulayan insan, balon üfleyen küçük bir çocuğa benzer. Ansızın balon patlar. Hem de yüzüne doğru!
Yukarıdaki sözler gerilim sinemasının ustası Alfred Hitchcock’un Fransız yazar/yönetmen François Truffaut ile yaptığı röportajdan bir alıntı. Cem Yılmaz’ın G.O.R.A.’sı da böyle bir balon. Filmi izlediğinizde neden film için bir basın gösterimi ya da yazarların katılabileceği bir gala yapılmadığını anlıyorsunuz. Bu filmi izleyen film eleştirmeni yazısını ne denli geç yayınlasa G.O.R.A.’cılara o kadar iyi gelir. Onun için filmi Can Kıraç’la Fahrettin Aslan’ın oğluna izlettireceksin ki, magazin medyası iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerin katıldığı bir gala diye yazacak. Topluca eleştirdiğimiz, mizah yazarlarının yerden yere vurduğu, alay ettiği, 80 sonrası toplumsal ya da sol gerçekçi Türk Sineması’nın herhangi bir ürününü sıkıcı bulanların bu filmin ilk 1 saatini nasıl izlediğini merak ediyorum. Hikayenin, karakterin, atmosferin bulunmadığı, cümbüşlü ışıkları olan sözde ana uzay gemisinin kontrol odası dışında bize uzayda olduğumuza dair en ufak bir ipucu vermeyen, ilk bölümde sıkıştıkça a... k... küfürünü ağıza sakız yapan, klişeleri parodi olmanın ötesinde izleyiciyi sıkacak kadar göze sokan (bir cisim yaklaşıyor gibi...) G.O.R.A., sadece dünyada ve Türkiye’de yapıldığı için “bir uzay filmi” olabilir. Cem Yılmaz balonu üflemiş ve balon suratında patlamıştır. Hemen ekleyeyim, bu sonuç ne sevinilecek, ne de arzu edilecek bir şey. Bu ülkede projesine yapılması hoş küçük bir iş olacak diye başlayan kaç kişi vardır? Söyleyin bana, hangi filmci, hangi televizyoncu, hangi gazeteci vs... küçük hoş bir “ilk”e başlamıştır. Hiçbiri! Herkes köküne sapına kadar iddialı başlangıçlar, projeler üretmektedir. Sonrası... Hayal kırıklığı... Bütün iddialı, heyecanlı ve hırslı arkadaşlar için söylenmiş bir söz var. Hayal kurma ki, hayal kırıklığı yaşamayasın!
meltemyucel 19-11-04, 12:15 Film komikti ama gerçekten sabun köpüğü gibiydi. Akılda kalmadı pek fazla yani. Bide esprilerin gerçekten eski olduğu belliydi. ama yinede çok güldüm..
Film gerçekten çok iyiydi.Hülya avşar boş boş konuşmasın sanki çok iyi filimler yaptılar ya bugüne kadar.Gora da konu olarak bir şey yok ama sonuçta insanı çok güldürmesi yeter...
pinkzone yazılar için teşekkürler
“G.O.R.A”YA ELEŞTİRİ YAĞMURU DEVAM EDİYOR!.. İNGİLİZ THE GUARDİAN GAZETESİ DE FİLME ÇOK DÜŞÜK NOT VERDİ!..
G.O.R.A. İngiliz eleştirmenlerden 5 üzerinden 2 aldı!..
İngiliz The Guardian gazetesinde filmi eleştiren Andrew Pulver, Anglo-Amerikan yapımı uzay filmlerinin tadını aradığı G.O.R.A.'dan beklediğini bulamadı. Türkçe konuşan uzaylı karakterleri ilginç bulan Pulver, filmin izlenmesinin zor olduğu yorumunu yaptı. Pulver, şakaların çevirisinin zor olduğunu söylemenin üzücü olduğunu belirterek yaptığı eleştiride, Türk izleyicinin, filmin başlangıç jeneriğinden sonuna kadar kahkaha atmasını da garipsedi. Pulver, filmde yer alan Yıldız Savaşları serisine ve Matrix filmine yönelik göndermelerin de filmi kurtarmaya yetmediği yorumunda bulundu.
www.ucankus.com
Uçankuş GORA skandalıyla ilgili takibini sürdürüyor...
Büyük gürültülerle vizyona giren Cem Yılmaz’ın GORA filmiyle ilgili skandal gittikçe büyüyor...
Film çekimlerinin TMSF’ye eksik verildiği iddialarından sonra dün tüm gazeteler hemen hemen geniş şekilde skandalın üstüne gitmişti.
Ancak bugün ne olduysa oldu Medyanın bir kısmına “Kal” geldi, “Sus” geldi...
Aynı şekilde köşe yazarları...Nedense onlara da “Kal” geldi, “Sus” geldi..
Bugün yayınlanan gazetelerden sadece Akşam ve Vatan gazeteleri GORA’nın TMSF’ye eksik teslim edilidiği haberlerinin devamını getirdi.
Uçankuş olayın peşini bırakmıyor.
Uçankuş’un yaptığı araştırmaya göre TMSF olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlatmak üzere...
Dakika dakika GORA skandalıyla ilgili gelişmeler Uçankuş’ta olacak...
Hülya Avşar “G.O.R.A.”ya “sallamaya” devam ediyor!..
Bugün Cevahir Otel’de özel bir gecede sahneye çıkan Hülya Avşar sahne öncesi yaptığı basın toplantısında Cem Yılmaz’ın “G.O.R.A.”sıyla ilginç açıklamalar yapmaya devam etti...
Filmi daha izlemediğini söyleyen Avşar köşe yazarlarının yazılarını “abartılı” bulduğunu ve yazıların “güvenilir” olmadığını söyledi...
“G.O.R.A.” için daha önce “sabun köpüğü” yorumunu yapan Avşar kızı bu ifadeyi neden kullandığını açıklarken, “Gülüp geçilecek, unutlacak bir film. Cem sinema için sinema yapmamış. “G.O.R.A.” akılda kalıcı bir film olmaz” ifadesini kullandı...
gerçektende film o kadar güzel olmasada hülya avşar ın bunu söylemeye hakkı yok o önce kendi yaptığı işlere baksın dizisi yayından kalktı show proğramı yok kasetleride tutmuyor artık...ee hülya avşar da bişeye taş atıp gündemde kalması lazım bakalım onun filmine KAÇ KİŞİ gidecek? :roll:
FLAŞ!.. FLAŞ!.. FLAŞ!.. “G.O.R.A.”NIN İLK YAPIMCISI EROL KÖSE’NİN VE FİLMİN OYUNCULARINDAN ŞAFAK SEZER’İN “FİLMİN ÇEKİLEN BAZI SAHNELERİ SİNEMADA GÖSTERİLMEDİ” İDDİALARINA CEM YILMAZ’DAN NASIL BİR YANIT GELDİ!.. İŞTE CEM YILMAZ’IN İDDİALARA YANITLARI!..
Cem Yılmaz, “G.O.R.A.”nın TMSF’ye eksik teslim edildiği iddilarını nasıl yanıtladı?..
Türkiye’nin en komik adamı Cem Yılmaz’ın çektiği Gora filmiyle ilgili tartışmalar artarak sürüyor...
Filmin ilk yapımcısı Erol Köse’nin Perşembe akşamı Televole’de ekrana gelen şok açıklamaları, Gora’nın
TMSF’ye teslim edilirken eksik teslim edildiği iddiası ortalığı fena karıştırmıştı...
Erol Köse’nin iddiası göre film TMSF’ye eksik verilmiş, verilmeyen karelerle, yada saklanan film kareleriyle “GORA 2” çekilecekti...
Köse’ye göre filmden çıkanların kahkaha unsurunun filmde az olmasını da “Asıl espiriler GORA 2’ye saklandı” diye yorumlamıştı...
Ve Şafak Sezer... Filmde Kuna isimli karakteri canlandıran
Şafak bu filmde kendini aşmış, harika bir oyunculuk sergilemişti...
Şafak da filmi izledikten sonra şoka girmişti, “Benim oynadığım film sanki bu film değil” diyordu genç oyuncu...
Şafak Sezer filme TMSF el koyarken eksik kareler olduğu şüphelerine de, “Şüphelenmemek mümkün değil” diyerek yorum getiriyordu...
Peki ama neler oluyordu? Bu iddialara Cem Yılmaz ne diyecekti., filmin yönetmeni neler söyleyecekti?..
Yönetmen Ömer Faruk Sorak yaptığı kısa açıklamada “Filmin bazı sahnelerinin kesildiğini kabul ederkenbunun 10 dakikayı geçmediği iddia etti... Oysa filmin ilk yapımcısı Erol Köse’nin yaptığı açıklamada Gora’nın çekilen bölümlerinin yarıdan fazlası yoktu filmde...
Hafta içinde GORA’nın Avrupa Galası için yurt dışına gitti ekip... Ve Cem Yılmaz’ın asık yüzü dikkat çekiyordu gittiği her galada... Cem Yılmaz’a Erol Köse’nin iddiaları sorulduğunda, “Konuşmayacağım” demekle yetindi...
Neden konuşmadığı, neden sessiz kaldığı anlaşılmıyordu Cem’in... Çünkü iddialar oldukça ciddiydi... İşinin zirvesinde olan ve Türkiye’nin en çok sevdiği komedyen olan Cem Yılmaz’ın böylesine sevilirken acaba neden GORA filmini TMSF’ye eksik verdiler, asıl gülme unskurlarını GORA 2’ye sakladılar iddialarına yanıt vermiyor?..
Tabi ki bazı işlere imza atarken ticari kaygılar düşünülmeli...İyi şeylerin devamını getirmek için tabi ki para önemli...Ama acaba Erol Köse’nin “Halkı kandırıyorlar. Komedi unsuru yok, insanlar gülmüyor” sözleri de bir acı gerçeği gözler önüne sermiyor mu?..
Bu arada bir son dakika gelişmesi... Gora’ya el konulduğunda bazı sahnelerin saklandığı, TMFS’ye eksik teslim edildiği ve GORA 2’ye saklandığı iddialarıyla ilgili olarak yarın TMSF yetkililerinin geniş çaplı bir soruşturma başlatacakları öğrenildi
Şu an için belge ve bilgilerin toplandığı bu yüzden bir açıklama yapılmadığı belirtilirken Erol Köse’nin iddialarıyla, BKM yetkileliri, Cem Yılmaz ve filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak’ın da TMSF’ye ifade verecekleri öğrenildi...
www.ucankus.com
Ben G.O.R.A'ya dün gitme şansını elde ettim. Şans diyorum çünkü; 2 saat süren filmde 1 Buçuk saat gülerek geçti. Bu kadar eleştiriyi doğru bulmuyorum. Birde şu var güzel olan herşey eleştirilir. Tabi bunlar benim görüşüm. Matrix'de bilimkurgu filmiydi. Bence çok da saçmaydı. Bazılarının dediği gibi sabun köpüğü gibi bir filmdi. Şimdi GORA ya bakıyorum. Sonuçta bir komedi filmi. Cem Yılmaz'ın esprileri çok komikti. Genellikle belden aşağıya olan espriler insanı rahatsız etmiyodu. Eğer bu espriler olmasaydı belkide film bu kadar komik olmazdı. Her neyse iyi yada kötü biz alışmışız sürekli eleştirmeye!... Her neyse ben filmi çok beğendim. Bunlar BENİM düşüncelerim.Saygılar...
CÜNEYT ARKIN, TOPA TUTTUĞU “G.O.R.A” İÇİN ÖYLE BENZETMELER YAPTI Kİ?ARKIN, CEM YILMAZ’I DA TAKLİTÇİLİKLE SUÇLADI!..
http://www.ucankus.com/img/gora_cuneyt.jpg
Cüneyt Arkın, “G.O.R.A”yı ağır bir dille eleştirdi!...
Sabah Gazetesine açıklamalar yapan Cüneyt Arkın Cem Yılmaz'ın komedi filmi 'G.O.R.A.' için "soğuk ve samimiyetsiz" diyor. Filmdeki esprilerin Sadri Alışık'ın eski uzay filmini hatırlattığını söylüyor.
1982 yapımı kült 'bilimkurgu' filmi 'Dünyayı Kurtaran Adam'da pelüş kostümlü uzaylıları karate darbeleriyle durduran Cüneyt Arkın, 'G.O.R.A.'yı soğuk ve samimiyetsiz bulduğunu söylüyor. Cem Yılmaz'ı komedyen olarak çok beğendiğini ve yaptığı şovlarda çok eğlendiğini dile getiren Arkın, 'G.O.R.A.'daki esprilere Sadri Alışık'ın yıllar önce yaptığı uzay filmlerinden aşina olduğunu anlatıyor.
Arkın, 'Dünyayı Kurtaran Adam' ile 'G.O.R.A.' arasında karşılaştırma yapmaktan ise kaçınıyor. "Onu ciddi bir film olarak değerlendirip yerden yere vurdular. Oysa biz işe eğlenceli bir film yapmak için başlamıştık. Kapadokya'da iki ay hem tatil yaptık hem bu filmi çekerek eğlendik" diyor. Sözü yeniden 'G.O.R.A.'ya getiren Arkın, "Filmin teknik yönü güzel. Ama insan unsuru, duygusu önde filmler yapmalıyız. İran, Hint sineması bu şekilde dünyada tanındı" diyor.
Sözlerine "Dünyayı Kurtaran Adam da, Sadri Alışık'ın filmi de bir Nasreddin Hoca hikayesidir" diyerek devam eden Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam için yurtdışındaki yapımcılardan teklifler geldiğini anlatıyor. Filmi yeniden çekmek için Rambo'nun yapımcısı Globus Film tarafından arandığını bildiren Arkın, senaryoyu beğenmediği için öneriyi kabul etmediğini iddia ediyor.
http://www.ucankus.com/img/gora01.jpg
FLAŞ!.. FLAŞ!.. CEM YILMAZ “G.O.R.A.”NIN “EKSİK” OLDUĞU VE EKSİK SAHNELERLE FİLMİN DEVAMININ ÇEKİLECEĞİ İDDİALARINA İLK KEZ 32. GÜN PROGRAMINDA YANIT VERDİ!.. ÜNLÜ KOMEDYEN NELER SÖYLEDİ?..
Cem Yılmaz G.O.R.A.’yla ilgili suçlamalara ne yanıt verdi?..
Şafak Sezer’in iddialarına açıklık getiren Cem Yılmaz, “Film komedi için çok uzundu kısalttık ama Şafak Sezer’in sahneleri kasıtlı olarak atılmadı. Ticari açıdan filmi biraz kısmamız gerekiyordu” dedi...
G.O.R.A.’nın devamını yine bu ekiple birlikte çekmek istediğini söyleyen Cem Yılmaz eleştiriye açık olduğunu ancak kendisine yapılan karalamaları kabul etmediğini söyledi...
Şafak Sezer’in G.O.R.A. öfkesi sürüyor!..
Şafak Sezer filmin reklamlarının planlaması aşamasında projenin “Bu Bir Cem Yılmaz-Şafak Sezer Filmi” şeklinde kendisine lanse edildiğini ancak daha sonra filmden ekarte edildiğini iddia etti...
Filmde kendisini hiç beğenmediğini söyleyen Şafak, “Halk beni filmde beğenemiş olabilir ama ben kendimi beğenmedim. Çekimleri sırasında eğlenmiştim, filmi izlediğimdiyse kendimi tanımayamadım” yorumunu yaptı....
Filmdeki sahnelerini kasıtlı olarak makaslayanlara “Allahlarından bulsunlar” diyen Şafak, “Benim ekmeğimle oynayanlar evlerine ekmek götüremezler” ifadesini kullandı...
Filmden kesilen sahnelerin nerede olduğunu bilmediğini de belirten Şafak Sezer kesilen sahneler yüzünden “fonda martıya” dönüştüğünü söyledi... Ekranlarda çok tanınan meşhur bir yüz olduğunu ve bunları haketmediğini söyleyen Şafak Sezer, Bir gün ben de film çekerim ben de onların sahnelerini atarım” dedi...
Cep telefonuna geldiği iddia edilen tehtit mesajlarına da yorum getiren Şafak Sezer, “Kimse beni korkutamaz, kralı gelsin farketmez. Benim karnımı Cem Yılmaz doyurmuyor” dedi...
Son olarak kendisine yapılanları hukuki boyuta taşıyabileceğini söyleyen Şafak Sezer, “Hukuk olarak da yasa olarak da hesaplaşacağız” dedi...
http://www.ucankus.com/img/gora15.jpg
CEM YILMAZ’IN, İZLEYİCİ PROFİLİ MERCEK ALTINA ALINDI!.. PEKİ YILMAZ’A KİM GÜLER, KİM GÜLMEZ?...
Cem Yılmaz, ''Mitten Meddaha Türk Halk Anlatıları'' konulu uluslararası sempozyumda bildiriye konu oldu.
Sempozyumda ''Cem Yılmaz ve Meddahlık Geleneği'' konulu bildiri sunan Bilkent Üniversitesi'nden Murat Cankara, Cem Yılmaz hakkındaki ''modern meddah'' tartışmalarını gündeme getirdi. Cankara, ''Cem Yılmaz'ı geleneksel mizahtan çok, daha dünyevi, daha entelektüel, modernleşmenin sorunlarını dile getiren alaycı ve mesafeli mizahla ilişkilendirmek daha doğru'' dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazi Üniversitesi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun işbirliğinde Gazi Üniversitesi salonunda düzenlenen sempozyumda konuşan Cankara, Cem Yılmaz'ın modern meddah olduğu ve Yılmaz'ın gösterisinin meddahlıkla hiç alakası olmadığı yolunda iki görüş bulunduğunu anlattı.
Yüzeysel olarak bakıldığında Cem Yılmaz'ın gösterileri ile meddah arasında benzerlikler bulunduğunu kaydeden Cankara, her ikisinin de ''tek kişilik, ağırlıklı olarak komik, dekor ve aksesuar yok denecek kadar az, doğaçlama, taklit ve diyaloga'' dayalı olduğunu ifade etti.
Bu tartışmaya son noktanın benzerliklerden çok farklılıkların okunmasıyla konulabileceğini belirten Cankara, her şeyden önce meddahın başı, ortası ve sonu olan bütünlüklü bir hikayesi bulunduğunu, Cem Yılmaz'ın ise bütünlüklü bir hikayesi olmadığını söyledi. Cankara, ''Onun bir hikayeler topluluğu vardır, bir de bakış açısı vardır. O bakış açısından bakıldığında her şey komik hale gelebilir. Bu anlamda iki gösteri arasında çok ciddi farklılık var'' dedi. Cem Yılmaz'la meddah arasında ''Biz ve Ben'' farkı bulunduğunu anlatan Cankara, ''Biri ben adına, biri biz adına konuşur'' dedi.
İki tür arasındaki temel farklılığın, komikliğin niteliğinde de ortaya çıktığını anlatan Cankara, meddah temsilinde ''uyumsuzluğun'', Cem Yılmaz'ın gösterisinde ise ''uyum sağlayanın'' komik olduğunu söyledi. Cankara, ''Cem Yılmaz'ın gösterisinde çoğunluğa, modern yaşama uyum sağlamış olanlar komiktir'' diye konuştu.
Bütün bu farklılıklar nedeniyle Cem Yılmaz'ın gösterilerinin hangi kategoriye konulabileceğinin daha net ortaya çıktığını ifade eden Cankara, ''Cem Yılmaz'ı geleneksel mizahtan çok, daha dünyevi, daha entelektüel, modernleşmenin sorunlarını dile getiren, alaycı ve mesafeli mizahla ilişkilendirmek daha doğru'' diye konuştu.
yazılar için çok sağoL pinkzone
Anlamadığım bu Şafak Sezer niye böyle yapıyor hiç sesi çıkmamıştı şimdi Erol Köse iki laf söyledi hemen başladı konuşmaya..
Cem Yılmaz GORA nın devamının çekicek he buda güzeL bir haber
http://www.ucankus.com/img/yuksel_aytug_cem_yilmaz.jpg
ÜNLÜ TV ELEŞTİRMİNİ YÜKSEL AYTUĞ, “32.GÜN”E KONUK OLAN CEM YILMAZ’IN “G.O.R.A”FİLMİNDEKİ ROLÜNDEN DAHA KOMİK OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ!.
Cem Yılmaz, CNN Türk'teki "32.Gün" programında yine müthişti. Üniversite öğrencilerinin ilginç soruları eşliğinde, rol arkadaşlarıyla birlikte filmine yapılan eleştirileri yine "kendi üslubuyla" yanıtlarken, hem salondakileri hem de ekran başındakileri gülmekten kırıp, geçirdi. Hatta sunucu Mehmet Ali Birand bile tutulduğu kahkaha nöbetlerinden kurtulmak için zamansız reklam araları vermek zorunda kaldı. Özellikle rol arkadaşlarının "gay robot" rolünü "başarıyla" oynayan ama "Bir İstanbul Masalı"ndaki karizmasını hafifçe çizdirmekten kurtulamayan Ozan Güven için "Merak etme, hepimiz arkandayız" dedikleri bölüm, kahkahanın tavan yaptığı yerdi. Ne yalan söyleyeyim, "32. Gün", G.O.R.A.'dan çok daha komikti...
http://www.sabah.com.tr/2004/11/28/gny/im/008904B37A7E2A4185289B38b.jpg
Şafak'a ateş püskürdü
Türk sinemasının en çok konuşulan filmlerinden biri olan G.O.R.A.'yla ilgili yorum ve tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Konusu, esprileri ve oyuncu seçimi hakkında fikir üstüne fikir beyan edilen filmle ilgili son tartışma ise Şafak Sezer ile senarist Birol Güven arasında yaşanıyor.
ANLAM VEREMEDİM G.O.R.A.'da 'Kuna' karakterini canlandıran Şafak Sezer'in "Cem Yılmaz, filmde benim ön plana çıkmamı istemedi. O zaman neden beni oynattı? Birol Güven'i oynatsa daha iyiydi" sözleri, ünlü senaristin tepkisini çekti. Şafak Sezer'e ateş püsküren Birol Güven, "Şafak neden böyle bir açıklama yaptı anlamadım. Ben neden ona benzeyeyim ki? Şafak'a benzeyeceğime Tom Cruise'a benzerim daha iyi" dedi.
GORA yi daha izlemedim ama Almanyada ki bazi sinema elestirmenleri GORA yi almanyada bu sene izleyici rekoru kiran "Traumschiff Surprise" dan esinlendigini yaziyorlar.Bu iki Sinema Filmini seyretmedigimden dolayi bir yorum yapamiyorum ama fragmanlarda gördügüm kadariyla cok benzerlik var, sizce???
http://www.ucankus.com/img/cem_gora21.jpg
SANSASYONA DÖNEN G.O.R.A.'DA BİR GELİŞME DAHA!.. CEM YILMAZ G.O.R.A. NEDENİYLE ÖDÜL BEKLEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ!..
'G.O.R.A' filmiyle kamuoyunun gündemine gelen Cem Yılmaz, Türk Sineması'nda iyi işlere imza atmanın yolunun destekten geçtiğini söyledi.
Filmleri ödüllü ve ödülsüz diye ayırmamamak gerektiğini anlatan oyuncu, şöyle dedi: 'İlla da ödül alacağım diye yola çıkmadım. Çünkü izlenmek de, sinemaya fazla izleyici toplamak da bir ödüldür. Gişe anlamında her başarı, Türk Sineması'nın geleceği için yapılmış katkıdır.'
G.O.R.A.'da strateji tuttu İskender ise izlenmedi
Üç haftada 3 milyon 86 kişinin izlediği G.O.R.A., büyük bir reklam kampanyası ve 452 kopyayla çekirdek izleyiciyi sinemaya çekme stratejisinde başarıya ulaştı. Hollywood imzalı Büyük İskender ise tüm dünyada yaptığı tanıtımlara rağmen ne ABD'de ne de Türkiye'de istediği izleyici sayısına erişemedi.
İki yıl boyunca gösterime girip girmeme endişelerinin yaşandığı ve nihayet büyük bir reklam kampanyasıyla sinemaseverlerin karşısına çıkan G.O.R.A. şimdiye kadar görülmemiş bir stratejiyi hayata geçirmeyi başardı. Filmin yapımcısı BKM, rekor bir sayıyla G.O.R.A.'yı 452 kopyayla gösterime sundu. Amaç; filmin 'korsan' kopyaları çıkmadan tüm sinemaseverleri iki hafta içinde sinema salonlarına çekmekti. Bunda büyük oranda başarı da sağlandı. İlk üç günde G.O.R.A.'yı izleyen kişi sayısı 784 bine ulaştı. Vizyona gireli 3 hafta olan G.O.R.A.'nın toplam izlenme sayısı ise 3 milyon 86'yı buldu. Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği, Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı ve başrolünde oynadığı film, üçüncü hafta gişede bir düşüş de yaşadı ama bu BKM'nin beklemediği bir şey değildi. Sinemaseverler 452 salonda gösterime giren G.O.R.A.'ya bilet bulmakta zorluk çekmeyince BKM'nin amaçladığı oldu ve hedeflenen kitle yani çekirdek izleyici, iki hafta içinde filmi izleyebildi. Öte yandan G.O.R.A. için kesilen biletlerin azaldığı hafta Büyük İskender (Alexander) vizyona girdi. Tüm dünyada büyük bir reklam kampanyası yapılan, Oliver Stone'un yönettiği, Colin Farrell, Angelina Jolie ve Val Kilmer'in başrollerini paylaştığı Büyük İskender ne ABD'de ne de Türkiye'de beklenen ilgiyi görmedi. Türkiye'de 64 sinemada gösterime giren ve ilk üç günde izleyen sayısı 114 binde kalan Büyük İskender, ABD'de de büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Gösterime girdiği ilk haftada sadece 6'ıncı sıraya yükselebilen Büyük İskender'in şimdiki toplam hasılatı da 21 milyon dolar oldu. Şu anda merak edilen en önemli konuysa; Büyük İskender'den 4 kat daha fazla sayıda yani 384 sinema salonunda gösterilen G.O.R.A.'nın, Vizontele'deki 3.3 milyonluk izleyici oranını geçip geçemeyeceği...
FLAŞ!... TÜRKİYE'DE YAYINLANACAK YERLİ VE YABANCI SİNEMA FİLMLERİNE ZARARLI İÇERİĞE KARŞI RTÜK'ÜN BELİRLEDİĞİ ''UYARICI SEMBOLLER'' KONULACAK!...
http://www.ucankus.com/img/gora00.jpg
RTÜK'ün çocuk ve gençlerin zararlı yayınlardan korunması amacıyla TV ekranlarına yerleştirilmek üzere belirlediği ''uyarıcı semboller'', yerli ve yabancı sinema filmlerine de uygulanacak!...
Filmlerin yanı sıra afiş ve broşürlere de konulacak uyarıcı semboller, izleyicileri filmdeki ''şiddet/korku, cinsellik ve olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar''a karşı uyaracak.
Filmleri uygun yaş grubuna göre kategorize edecek olan semboller, filmlerin ''7, 13, 18 yaş ve üzerine'' veya tüm izleyici kitlesine uygun olup olmadığı mesajını verecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, 5224 Sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Kanun gereği uygulamaya yönelik hazırladıkları yönetmeliği yayınlanmak üzere Başbakanlığa göndereceklerini söyledi.
Bu amaçla Avrupa ve diğer bazı ülkelerde uygulanan işaretleme yöntemini Türkiye'de de uygulamaya koyacaklarını bildiren Çelik, ''RTÜK tarafından belirlenen uyarıcı sembolleri biz de değerlendirme ve sınıflandırma yaptığımız sinema filmlerine koyacağız. Yönetmelikle, sinema filmlerinin yanı sıra ilgili afiş, broşür ve filmin başlangıç jeneriğinde de bu işaretlerin kullanılmasını zorunlu kılacağız'' dedi.
Çelik, uyarıcı simgelerin izleyicileri filmdeki ''şiddet/korku, cinsellik ve olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar''a karşı uyaracağını söyledi. Çelik, filmleri uygun yaş grubuna göre de kategorize edecek olan sembollerin, filmlerin ''7, 13, 18 yaş ve üzerine'' veya tüm izleyici kitlesine uygun olup olmadığı mesajını vereceğini anlattı.
Filme gideli çok oldu ama foruma yazmak aklıma gelmemiş demek ki :oops: Kötü diyenler var...Aslında bana kalırsa daha da iyi olabilirdi.Ama Türkiye'de bu kadar güzel görüntü,teknoloji kullanımı ve efektler sanırım ilk kez oluyor.Film çıkışı bu Türk sinemasında bence bir devrim sonunda Türklerde sinema için paraya kıymaya başladı yaşasın dedim... Şuda bir gerçekti artık dünya çapında filmlerimiz sinema salonlarında boy göstermeye başladığına göre Türk sineması iyi bir yolda.O yüzden korsan cd almak yerine sinema bileti alın ki daha çooookkkk böyle güzel filmler izleyelim. :wink:
haLa espirileri aklıma geldikçe gülüyorum benim hoşuma gitmişti
Çak Çak 5000 e çak.Olm 3000 e bize geliyor zaten :D
GORA simdiye kadar en cok izlenen filmimiz VİZONTELE yi gecmiş.İzlenme sayisina gore en önde şu an
Dün akşam NTV de bir programda Cem Yılmaz Ozan Güven filan konuk olmuşlardı. G.O.R.A hakkında konuşuluyordu. Çok eğlendim izlerken. Yalnız bir şey dikkatimi çekti; Cem Yılmaz bütün o vurdumduymaz hallerine rağmen olumsuz eleştirileri gerçekten çok takıyor. Cevap vermek istemiyorum diyor ama ince ince laf dokundurmadan da duramadı.
Bence sonuç ortada. G.O.R.A gerçekten son yılların en güzel ve değişik filmi olmuş. Şahsen ben inanılmaz güldüm ve çok beğendim. Konusundan oyuncularına kadar herşeyiyle mükemmeldi. Oyuncular filmin hakkını vererek oynamışlar zaten.
Cem Yılmaz internetten filimle ilgili yorumlar vs vs çok sıkı takip ettiğini söyledi. Umarım bu siteyi de takip ediyordur. Eğer ediyorsa; söyleyebileceğim tek şey, çok başarılı olduğu ve meyve veren ağaç taşlanır misali eleştirilere maruz kaldığıdır.
Kurtlar_Vadisi 16-12-04, 17:32 Şu an gorayı 3.571.793 kişi seyretmiş
Kaynak www.gorafilm.com
Ben de çok önce gitmişitim ama bu başlığı görmemişim. Gerçekten vizyona gireli çok uzun süre olmasına rağmen biz okulda hala bazı kelimeleri ona bağlıyoruz. Mesela biri matrix dediği zaman "bak ben eğilince tam tur dönücen anlıyormusun" ya da f*** u dendiği zaman "amerikalıların bi lafı vadır bilir misin" ya da tahta dendiği zaman "hava, toprak, su, tahta.." robot dendiği zaman da "kafadaki çıkıyo mu?- evet her tarafım komple sökülüyo..." Örnekleri çoğaltmak hala o kadar mümkün ki... Bence kırılması zor bir rekora imza attı. Evet bunda reklam payı yani vizyona girdisi girmedisi çok büyük ama film de o kadar kaliteliydi ki o kadar reklamı yapılmasaydı yine ulaşırdı o rakkama. Bu film en az 2 yıl daha dolaşır dillerde, 2 yıl sonra da televizyonda yayınlanır yine bir 2 ay sürer. Rekorun kırılması ise neredeyse bir ömür alacağa benziyor...
goranın rekorunun kırılması gerçekten çok zor olucak ama şimdi bundan dolayı bir rekabet başlar ve iyi filimler görmeye başlarız
G.O.R.A. (24-26 AraLık)
42.786
3.908.520
valla pazar keyfinden duyduğuma göre bu g.o.r.a. vizonteleyi ble geçmiş en son rakamlar böyleymiş
geçti tabiiii.
ayrıca 500lük puzzle da çıktı.
YKM , Özdilek , Carrefour , Kipa , Maxi Toys gibi yerlerde bulabilirsiniz.
fiyatını bilmiyorum.
ozgur_manyaa 06-01-05, 18:47 g.o.r.a.yı bnde isledim gerçektn çook güsel bi film :lol: hni umduumu bulamadım fln dien tipler war yaa acaip snr oluorm :evil: ne güsel film işte daa ne istiosuun :?:
yalniz_kurt 14-01-05, 12:58 bugün itibariyle 3.971.932 yazıyo ... :(
ben 4 milyon oldu zanndeyodum ama böleymiş ...
GORA'yı ilk gün izledim ve açıkcası buraya yazmadığımın farkında değildim. İzleyen kişi sayısı olarak Vizontele ve Vizontele Tuuba ile sürekli kıyaslandı ve sonunda da geçti (Vizonteleleri daha çok beğendiğimi itiraf etmeliyim) sonuç keyifli geçen 2 saat. Cem Yılmaz'ı Ankara'ya her geldiğinde izlemeye giderim. Çok yetenekli, çok zeki, filmde gayet başarılı.
Sizde oldu mu bilmiyorum bütün film boyunca bir şeye takıldım ben. Avrupa Yakası'nı severek izleyen ve burdaki Şesu'ya da bayılan birisi olarak Arif ve Şesu'nun tamamen aynı konuşma karakteri beni biraz rahatsız etti, yani Arif'e biraz daha zor konsantre oldum. Gözümün önüne sürekli taklit Şesu geldi. (bu arada ikisinide ayrı ayrı seviyorum yanlış anlaşılmasın)
evet ama oradaki arifte doritos reklamlarındaki kişiydi. yani taklidin taklidydi. zaten cem yılmaz gösterilerinde de kullanıyordu aynı tiplemeyi ve ses tonunu.
demek istediğim farklı iki insanın tamamen aynı karakterde oynuyor olması. doritos reklamındaki karakteri ve arif'i zaten cem yılmaz oynuyor.
ama bunun örnekleri o kadar çok ki.
avrupa yakasındaki sercan yani yavuz da beyaz'ın concon tiplemesini yapıyor
bir şey daha ekleyecektim, aklımdayken hemen yazayım;
film gösterime girdiği ilk günlerde oyuncuların bazıları, yönetmen ve kostümleri hazırlayan kişi NTV'ye konuk olmuşlardı. Hani filmin adı hakkında " Güzel Olmazsa Reaksiyon Almaz " gibi bir söylenti var dı ya
(şahsen ben de böyle duymuş ve ne alaka demiştim) onu sorduklarında, Cem Yılmaz " hiç bir alakası yok, GORA'nın bir anlamı da yok zaten öylesine yazdım " dedi.
ya bilemiyorum bence bu kadar büyük oranda izleyici çekmesi filmin bi türlü wizyona sokulamamış olması, türk insanının cem yılmaz zaafı ve bitmrk tükenmek bilmeyen derecede fragmanın televizyonda döndürülmesiydi.cem yılmazı hiç sewmem ama reklamı muhteşem yapıldı ve herkes bu yüzden izledi buna eminim
Tabii adam her karakter için farklı bi ses tonu kullansın.. ohh ne güzel... bu ses şesuya benziyo yok ben böle konuşmayayım, doritosu ön plana mı alsak gorada.. yapmayın arkadaşlar.. eleştiri yapılırda böyle ök...sine olmaz dimi..
Filmin büyük başarısının sırrı
1- komik adam cem yılmaz var.
2- cem yılmazın konusu
3- komik oyuncular var
4- konusu farklı
5- film gerçekten çok komik... :)))
Reklamında etkisi var ama çok değil :D
Mesela büyü için kooocaa sinemayı yaktılar ama nafile.. :D
çok komik bir filmdi doğrusu eve gittiğimizde hala gülme krizindeydik.yinede birazdan daha fazla saçmaydı.ama yaklaşık 2-2,5 saatimiz çok eğlenceli geçti
komedi filmleri türkiyede git gide atıyor. buda güzel bir filmdi (tamam tamam çok komikti) :mrgreen: :D :) :o :lol: :P
Belden asagi esprilerin coklugu yuzunden cocuklarimin yaninda bayagi bir zorda kaldigim film.Dvd de izledim.6 yas siniri koyulmus.Belki Cem Yilmaz in hal ve tavirlari komikti ama o kadar fazla reklami yapildi ki insan daha buyuk beklentilerin icine giriyor.Eksi sozlukte okumustum yanilmiyorsam, filmin ufak bir bolumunde Naz Elmas da rol aliyor diye hani su ciklet cigneyip Ersan Abii polis seni tebrik edecek diyen sarisin sekreter.Ben biraz benzettim ama bilemiyorum tabi kesin olarak.Yine de sinemanin ana fikrine uyan yani insani eglendiren bir film.
Filmde Cenk ve Erdem olarak bilinen iki arkadaşta oynuyordu. Hani 2 goralı var beyaz yüzlü mülakat sahnesinde. İçeri giriyorlar. ANLAT, AGRESİF falan diyorlar. Kesilen sahnelerdede Arife şekiller gösteriyorlar. AT, YAPRAK, KELEBEK, YAPRAK, YAPRAK gibi cevaplar var. Şahane..!
http://i19.photobucket.com/albums/b172/busya/goraeitim_.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b172/busya/orman578bdfsw5gora.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b172/busya/dans_216cekugora.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b172/busya/cekuariftanmagora.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b172/busya/cekuzge.jpg
bana kalırsa oldukca sacma bır fılmdı ayrıca cem yılmazın stand up showlarında kullandıgı espırılerın aynıları fılmde kullanılmıs....fılmı gereksız buldum ve fılmın gıse basarısınıda cem yılmazın showlarına herkesın gıdememesıne(maddiyat devreye giriyor) baglıyorum bence fılmı ızlemek zaman kaybı
cyprus_hsn 29-06-06, 18:47 son yılların en iyi Türk filmlerinden bir tanesi bence.. defalarca izlememe rağmen yine izliyorum. cem yılmaz, ozan güven hepsi süperdi..
tek kelimeyle süper bir filmdi! kadro,senaryo,cekim hepsi cok iyidi. cok güldüm gercekten:img-grin2
bence güzel degildi hic gülmedim bile espiriden cok küfürlü laflar kullanilmis
Aynı şekilde ben de hiç beğenmedim.Sinema da bilerek izlemedim,Dvd aldım ama onu bile zahmet olarak görüyorum.Beklediğim gibiydi, hiç iyi değildi.
Bol küfürlü,küfürü sevenler için ideal...
Bir Türk Filmi Klasiği olur :) her şey çok güzeldi özellikle Türk Lirası olayı salonda alkış kopmasına neden olmuştu :)
ben bu filmde en çok rasim öztekinin "ne havalandırmaymış be kardeşim" sözünü çok seviyorummm.sırf o tepki için bile baştan izlerim bu filmi...ama diğer sahnelerde çoook güzeldii...
bazilar begnememis demekki espiri anlayis yok sizde...
bece cok komikti en cokt bob marleyli sahenelri cok sevdim...:):):)
cem yilmazi zaten cok begeniyorum adma rüyasinda görmüs ve filmini cekmis ne fantazi var adamda...:):):)
Yok Böyle bir film yaa...Tek baştan sona güldüğüm film...CMYLMZ yanee:img-grin2
şimdi yeni filmi geliyor HOKKABAZ...eminim buda kasıp kavurcak ortalığı..
Bu filmi beğenmeyenleri anlayamıyorum...
Film ilk gösterime girdiğinde anında bilet alıp gitmiştik..salon hınca hınç dolu tabi..yerlerde oturanlar..sandalye ilaveleri..herkes merak içinde koşa koşa gelmiş..
Ama o da ne koskoca film boyunca ben ve arkadaş grubum gülmekten yerlere yığılıyoruz..salonda bir iki kişi hariç çıt yok..kimse beğenmedi galiba..sanki drama filmi izliyorlar..sessiz sedasız..şaşırdım..bende mi bir gariplik var dedim..ama yoooo....film gerçekten tümüyle buram buram cem yılmaz kokuyordu..her sahne bence süperdi..espriler her zamanki cem yılmaz esprileriydi..sonuna kadar büyük bir keyifle izledim..iyi ki de gitmişim..para verip sinemada izlemişim..
beğenmeyenlere söyleyecek söz bulamıyorum..çünkü nesini beğenmemişler anlamadım..adamın tarzı belli..espri anlayışı belli..aynı çizgide ilerliyor..bence çok da başarılı..moral bozmaktan başka şey değil yapılanlar..
bazılarından duyduğuma göre çok zorlama espriler varmış, hiç komik değilmiş, o kadar masrafa yazıkmış..çıka çıka bu mu çıkmış ortaya..asıl yazık size..yapılan işe, emeğe bir saygınız olsun bari..o kadar bayıldığınız adamın bir filmini ola ki beğenmediniz diye yerden yere vurmak cem yılmaz hayranlarına yakışmaz..
bence çok güzel bir filmdi...
ve türkiyede büyük bir izlenme rekorları kırdı...
macera,komedi ve aşk üzerine kurulmuş bir film bu bence
gorayı çoğu kişi beğeniyor beğenmeyende az çıkıyo karşımızaa
Oldukça ince esprilere sahip bir film. Bir çok repliği dilimize dolandı. Biraz küfürlü olduğu doğru ama filmi baltalayacak kadar değil. En azından farklı bir senaryosu var ve Cem Yılmaz' ın acayip bir zekası olduğu kesin. En çok halı sattığı bölüme gülmüştük: " eveeet bu modelimizin adı eli belinde, inanın bunu dokuyan çocuk kör olmuş. Halının fiyatı çocuğun ameliyatı dahil 1,500 $" (sanırım buna yakın bir replikti.) :img-grin2
parlakz güneş 24-09-06, 10:31 bence gerçekten çok iyi bir filmdi oyuncu kadrosu ve film konusu süperdi bence.beni çok güldürmüştü.:)
türk sinemasının en iyi filmlerinden biri sanırım begenmeyenler bağımsız abrupa sineması müdavimleri gerci bende öyleyim ama iyi filmden ve ceşitlilikten yanayım sinema sadece bagımsızlık mücadelesi deil gora tek kelimeyle süper bi film
çok güzel bi filmdi orjinal farkılıydı ben en sevdiğim filmlerden biridir
cem yılmaz mükemmel ötesiydi özkan uğurda iyiyidi
deadly_angel 30-09-06, 20:20 ama komikti
nedense ülkemizde esprinin seviyesi tartılarak gülünmüyor, espri adı altında yapılan herşeye gülünüyor.Ben Cem Yılmazı komik bulmuyorum açıkcası
acemicadi_fan 15-10-06, 01:29 Ay ben Filme bayildim yaaaaaaaaaaaa hala anneme falan fistik su "Burdannnnnn" diyen senci olanin,dedigini diyom hehehe,filim acayib güzeldi ya bu sene kayseride teyzemgilerde 1000 kere baktim,en sevdigim filimlerden birisi :img-grin2
hayatımda izlediğim en saçma ve gereksiz(türk)filmdii....belli bi konusu biile yoktu....kısacası saçma,gereksiz,vasat...vb
klasik türk modeli bir sinema filmiydi. konusunun ne olduğu zar zor anlaşılabilen saçma ve çok gereksiz bir filmdi bence. sadece para,zaman ve emek kaybı diye düşünüyorum. ayrıca filmin komik olması onun iyi bir film olduğu anlamına gelmez
movie_monster 17-01-07, 18:53 cem yılmaz iyi bi komedyen.hatta üstüne yok bu memlekette.ama keşke sinemaya bulaşmasa,hatta yanından bile geçmese ne iyi olacak.ama ne gezer daha fazla para kazanmak için yine bu ve buna benzer berbat projelerde yer edinmeye devam edecek.türk sineması adına çok üzücü.
007 LAZ CADI 25-01-07, 19:41 çok komik ve de matrak öldüm gülmekten kadro çok güçlüydü zaten ben çok çok sevdim unutlmaz zaten bu sina filmi dimi yanii:img-yes:
gerçekten süper bir filmdi görence bayıldım hem komediydi hemde duygusal ama gerçekten süper di ya süper unutmak elde değil hepsi süper oynadı harikaydı inanılmazdı olağnüstüydu...
gerçekten süper bir filmdi.şimdi A.R.O.G çıkıyor:img-yes::img-wink:
filmi begendim sayilir diyorum
aslinda filmin basi cok komikti
sonra biraz sacma olmus
|
|