Tüm Versiyonu Göster : Dizilerde En Daraltan 10 Aksiyon
DİZİLERDE EN DARALTICI 10 AKSİYON
1 ) "ALİYE" dizisinde esas kadın Aliye' nin çocuklarına olan hasretini tam 125 bin farklı versiyonda dile getirmesi. "Çocuklarımı istiyorum","çocuklarımı istiyorum ben" , "çocuklarımı yanımda istiyorum", "sinan bana çocuklarımı göster", "sinan çocuklarımı görmeme izin ver", "baba beni okula gönder (pardon bu diziden değildi)!..Tamam kabul... Çocuklarına hasret anne figürü iç burkuyor, üzüyor, toplumsal bir yara diğer taraftan. Dizinin konusu da zaten bu minval üzerine bina edilmiş doğru. Ama eğri oturup doğru konuşalım, bunaltmadı mı yahu :-)
2 ) Örnek yine "ALİYE" den ; Dr Deniz' in cool, asabi mizaclı delikanlı figürünün iyice cılkını çıkarması. Adama çay uzatsanız küfredesi geliyor, selam verseniz kafa atacak gibi bakıyor. Evinin tavanlarını çinko kaplatması gerekecek yakında..Zira bu kadar elektirk ve sinir asabiyet füzyon etkisi yaratır. Pasiflora almalı tez zamanda.
3 ) Ahu TÜRKPENÇE : "Bir İstanbul masalı" dahil olmak üzere sürekli mükemmel, cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER hariç tüm milletin aşık olduğu, bir görenin bir daha iflah olmadığı mükemmel kadın portresini sürdürmesi. "Şöhret" dizisinde de rota aynı. Silik alt sınıfa mensub kızın keşfedilip çiçek açması. Erdemli, kusursuz kadın. Biz eşşeğiz biz.
4 ) CENNET MAHALLESİ : Çingene taklidi kolaycılığı üzerinden prim yaparak, oyunculuk yaptığını zanneden komedyen müsveddelerinden çok çekti bu izleyici. "Abe naaparsın" jargonu üzerinde dönen bildik, beylik, bunaltmaktan öte cinnet geçirten bu ucuz mizah anlayışını yıllar sonra lüzumsuzca dirilten "Cennet Mahallesi" topyekün bunalım sebebi.
5 ) GÜMÜŞ : Modellik kökenli öyle aktör ve aktrislerle kaşlılaştık ki, oyunculuk denen kumaşa sahip insanların sadece akademisyenlerden çıkmayacağını izleyici zor da olsa idrak etti. Ve bu modellik kökenli oyuncuların kimileri kendilerini öyle geliştirdiler ki, akademi kökenli bir çok oyuncudan daha derin performanslarla izleyeni silkelediler. Ama bu maya her zaman tutmuyor ne yazık ki. Sırf yakışıklı, bebek yüzlü endamı sıkı, gözleri güzel olmak yetmiyor. Ama bunu anlamayıp, "izleyici nasılsa yer" küçümsemeciliğinde ısrar eden yapımcılar Kıvanç TATLITUĞ gibi kabusları rüyalarımıza sokabiliyor. Ağaçlar tür türdür malum..İnanılmaz şekillerle bir meşe ağacından Ekvis PRESLEY heykeli yontabilirsiniz, ama şarkı söyleyemez..Odun yine odun. Budur...
6 ) BELALI BALDIZ : Dizi, sitcom meselesinin en başarısız örneğine dönüştü kısa zamanda. Kenan IŞIK iyi bir dramaturg, sanat yönetmeni ve tiyatro emekçisidir, kimse itiraz edemez bu sıfatlarına. Ama hangi dizide oynarsa oynasın, hep aynı profil, aynı jest ve aynı mimikler. Öncelikle komedi için olmazsa olmaz mizahi sıcaklıktan tamamen yoksun Nurgül YEŞİLÇAY' ın ite kaka "güldürük"çülüğü ekran eziyetini ikiye katlıyor.
7 ) KURTLAR VADİSİ : Hem sinema, hem de dizi sektöründe daima saygı duyulan en ahlaklı MESLEKİ tutum şudur; Yapımcının kazandığı parayı, halen yapmakta olduğu ya da yapacağı işlere yansıtması, kaliteyi yükseltmesi. Mevcut reklam paylarının sadece % 13 ünü oyuncularına dağıtan "Kurtlar Vadisi" ekibinin, bu açgözlülükle dizinin çekim kalitesini 35 mm filtreli kameraya para ayırmaya kıyamayacak kadar kalite fukarası olmaları tamamen bunaltıcı. Ha bu neyin nesidir diye sual edenlere açıklayalım. "Aliye" den, "Aşka Sürgün" e ( ki en iyi örnek aslında "Asmalı Konak" tır), tüm dizilerde uygulanan bir film tekniği ve türüdür bu. Sinema filmlerinde kullanılan 35 mm negatiflerle görsel anlamda çok daha inandırıcı kılarsınızgörüntüyü. Ya da evde amatör kameranızla çekmişsiniz gibi bayağı ve sırıtan görüntülerle izleyicinin karşısına çıkarsınız.
"Kurtlar Vadisi" nin onda biri kadar bile kazanmayan yapımlarda bu özeni görürken, bu dizi yapımcılarının özensizliği daha da bunaltıcı hale geliyor. Ammman paramız cebimizde kalsın pintiliğiyle en yapmacık ve yeteneksiz figüranlarla inandırıcılığını kaybediyor prodüksiyon. Dizinin militan hayranları Sharon STONE ve Andy GARCIA' yı örnekleyebilirler, hemen söyleyeyim. 3 yıl içinde elde edilen cironun % 0.3' ü ödendi bu iki dev oyuncuya, bu kadar da olsun. Yakında vizyona girecek olan filmin gelirinin tamamına yakını zaten sponsor firmalarca ödendi. Operasyon sona erdi, şimdi paralarını sayıyor vatansever kurtlar.
8 ) AŞK OYUNU : Keremcem' in dizi bölümleri boyunca sergilediği performansların tamamı. Sanki dizinin oyuncusu değilde, kazara sete girdiğinde ayıp olmaması için bir kaç resplik söylüyormuşçasına sergilediği performans kasıyor da kasıyor. Şirin çocuk tatlı, iyi hoş. Eve alıp besleyin o zaman bizim günahımız ne ?
9 ) HAZİRAN GECESİ : Havin 'in babasıyla evlendiğinde biraz olsun rahatlayacağını düşündüğümüz Süt Anne karakteri. Sürekli memnuniyetsiz ifadesi, günün her saati en menopoz mimiklerle etrafındakileri camtan atlayacak hale getirmesi iyice sıktı artık.Daha önceki bölümlerde evlilik onu düzeltir diyorduk. Ama Gülağa da deva olmadı. Yılların açlığı tabii :-)
10 ) SİHİRLİ ANNEM : Dizinin çocuklara yönelik olmasına karşın yetişkinlerin ekran başında ağırlıkta olduğu prime time kuşağında yayınlanması başlı başına bunaltıcı zaten. Ama en katlanılmaz olanı, SGI , flowmo gibi görsel efekt teknikleriyle çoktan tanışmış ve beğeni çıtasını yükseltmiş olan izleyicinin maruz kaldığı ana okulu efektleri. Harry Potter' la tanıştıktan sonra yer mi Türk çocuğu o efektleri.
3. En SON BABALAR DUYAR'daki şişman kaynananın somurtuk suratı, kafasını yukarı kaldıra kaldıra, kibirli kibirli yürümesi, çok sinir nerede AYŞEGÜL ATİK'in sevimliliği, nasıl da arıyorum kendisini valla. Ayşegül Atik ne kadar sempatikti, bu kadın tam tersi antipatik. Kocası rolündeki adam desen öfke küpü, o da antipatik Ayşegül Atik'in kocası Mehmet rolündeki oyuncuyu ne kadar aratıyor.
4. ALİYE: Sanem Çelik'in SESİ. Allah'ım o nasıl RUHSUZ, donuk, ses öyle? Biri kadına dublaj yapsın bari. Acilen.
BurakDeNiro]- demiş ki..DİZİLERDE EN DARALTICI 10 AKSİYON
6 ) BELALI BALDIZ : Dizi, sitcom meselesinin en başarısız örneğine dönüştü kısa zamanda. Kenan IŞIK iyi bir dramaturg, sanat yönetmeni ve tiyatro emekçisidir, kimse itiraz edemez bu sıfatlarına. Ama hangi dizide oynarsa oynasın, hep aynı profil, aynı jest ve aynı mimikler. Öncelikle komedi için olmazsa olmaz mizahi sıcaklıktan tamamen yoksun Nurgül YEŞİLÇAY' ın ite kaka "güldürük"çülüğü ekran eziyetini ikiye katlıyor.
Belalı baldızın kötü olduğunu düşümüyorum ama daha iyi olabilir mi derseniz kesinlikle evet.Sitkomlar genelde benzer tarzdalar, bu tarza bir kere antipati duyuldu mu da bir daha sevilemiyor.Kenan Işık'ın mimikleri vs ile ilgili eleştiriye kısmen ben de katılıyorum bence daha ufak ve kendince yorumlayarak oynasa komik olmam lazım diye düşünmese daha gülümsenerek izlenebiliyor.Yani daha abartısız oynadığında daha çok gülümsüyorum.Kenan bey de kendisine sürekki komedilerin proje olarak sunulmasından rahatsızlık duyduğunu da belirtir zaman zaman.Denilebilir ki " o zaman oynama" ,ama bunu da demeye ne kadar hakkımız var bunu da düşünüyorum bazen ikilemde kalıyorum bir anlamda.
Sevgili Medea...
Kenan ağabeyi hayli yakınen tanır ve severim. Ama Kenan IŞIK' ın "likid" değil, "tek tip" oyunculardan olduğu tartışılmaz bir realite.
"Kim 500 milyar İster" fırtınasının bereketli döneminde başlayan "Dadı" dizisinde bu "komediye uygunsuzluk" hali, popülaritesi nedeniyle tolere edildi.. Ama şimdi dönem farklı.
"O zaman oynama" demek hak değildir zaten. Şöyle diyelim. " Madem kendisi de komedi kimyasına uygunsuzluğunun farkında, ki gerçekten farkında, o zaman bu yorumlara tahammül göstermeli ve daha da önemlisi kombine olabileceği karakterleri seçmeli"...
8 ) AŞK OYUNU : Keremcem' in dizi bölümleri boyunca sergilediği performansların tamamı. Sanki dizinin oyuncusu değilde, kazara sete girdiğinde ayıp olmaması için bir kaç resplik söylüyormuşçasına sergilediği performans kasıyor da kasıyor. Şirin çocuk tatlı, iyi hoş. Eve alıp besleyin o zaman bizim günahımız ne ?
KEREMCEM EĞİTİMSİZ BİR OYUNCU OLABİLİR...AMA BU ONUN ÇOK KÖTÜ OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR...SARP KARAKATERİNİ ÇOK İYİ CANLANDIRDIĞINI VE O KALIBA CUK DİYE OTURDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM...YAKIŞIKLILIK OLAYINA GELİNCE....KEREMCEMİN YAKIŞIKLILIĞI SAYESİNDE BİR YERLERE GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ SANIRIM...AMA SADECE BU YETERLİ DEĞİL.....BİR ÇOK DİZİ YAKIŞIKLIYI KOYUYOR AMA DİZİDE HİÇ BİR GELİŞME OLMUYOR...TABİİ SONUNDA DA YAYINDAN KALKIYOR O DİZİ....KEREMCEMİN BİR BAŞARISI VAR...BİZ ONU SESİYLE, MÜTEVAZİLİĞİYLE, POLEMİKLERE GİRMEYİŞİYLE, MAGAZİNEL BİR YAŞANTISI OLMAYIŞIYLA TANIDIK, SEVDİK......VE DİZİNİN DE KALİTESİ OLAN BİR DİZİ OLDUĞU KANISINDAYIM......EVET MANTIK HATALARI VAR DİZİMİZDE AMA MANTIK HATASI KEREMCEM DEĞİL.....UNUTMAYIN Kİ KEREMCEM BU DİZİYE SEÇİLİRKEN SARP KARAKTERİNE NE KADAR YAKIŞTIĞI GÖZLEMLENEREK ALINMIŞ...ONDAN ÖNCEKİLERİN YAPAMADIĞINI YAPMIŞ...İŞİNİ DE ZORLA YAPMIŞA BENZEMİYOR....BİZİM TANIDIĞIMIZ KEREMCEMİN ÇAPKIN VE ZÜPPE HALİ...DAHA FARKLI DEĞİL....KENDİ SESİNİ KULLANMASINI ÇOK İSTERDİK AMA OLMUYOR...BU YÜZDEN DE FAZLA İĞNELENİYOR GİBİME GELDİ...SİZİN GÖRÜŞÜNÜZE SAYGI DUYARIM AMA BENİM DÜŞÜNCEM DE BU....ASK OYUNU KIZLARIN BİR ADAM İÇİN İZLEDİKLERİ HER HANGİ DİZİLERDEN DEĞİL....EĞER FORUMUN ASK OYUNUNA AİT KÖŞESİNDE BULUNSAYDINIZ EMİNİM Kİ BU DURUMUN DIŞARDAN BAKILDIĞI GİBİ OLMADIĞINI ANLAYACAKTINIZ......
Sevgili Medea...
Kenan ağabeyi hayli yakınen tanır ve severim. Ama Kenan IŞIK' ın "likid" değil, "tek tip" oyunculardan olduğu tartışılmaz bir realite.
"Kim 500 milyar İster" fırtınasının bereketli döneminde başlayan "Dadı" dizisinde bu "komediye uygunsuzluk" hali, popülaritesi nedeniyle tolere edildi.. Ama şimdi dönem farklı.
"O zaman oynama" demek hak değildir zaten. Şöyle diyelim. " Madem kendisi de komedi kimyasına uygunsuzluğunun farkında, ki gerçekten farkında, o zaman bu yorumlara tahammül göstermeli ve daha da önemlisi kombine olabileceği karakterleri seçmeli"...
Ben de seninLE aynı fikirdeyim aslında, klasik tarzda oyunculuğa sahip bir kişi olan Kenan Bey'in oyunculuk sözkonusu ise eğer dramaya daha yakın olduğunu düşünüyorum ,illa oyunculuk sözkonusu ise dediğim gibi.Kaldı ki,çok iyi bir senaryo yazarı,kalemi güçlü biryazar,sohbete yatkın bir radyo programcısı, ve en önemlisi iyi bir tiyatro insanı olduğunu biliyorum.Bu sebeple de bu yönlerine eğilmesini istiyorum.Kendisini ben de çok severim.Sen nereden tanıyorsun bilemiyorum onu ama ben de oldukça yakından takip ederim.Seviyeli eleştirilerin ve saygılı yanıtın için teşekkürler.
En daraltan sahneler hakkında detaylara inecek kadar yorumlar yapmışsınız.Sanırım bu dizileri iyi ve dikkatli bir biçimde izliyor,sürekli takip ediyor ve gözlemliyorsunuz.Aksi takdirde bu şekilde yorumlar yapamazsınız öyle değil mi?
ilk dönemlerde Aliye fanlarından olan ben artık nasıl olsa hep aynı sahneler diyerek izlemiyorum bile yılan hikayesi gibi 30 bölümdür çocuklarımda çocuklarım anladık konu güzelde hadi artık ama dedirtmeye başladı. eskiden brezilya dizilerini izler 2 3 bölüm izleyemezsen başladığın yerden aradaki izlemediğin bölümleri anlardın. Aliye de aynı yavaşlıkla aynı ağırlıkla devam ediyor. Ben hadi ama diyenlerdenim içim bayıldı.
ÜZGÜNÜM ALİYECİLER
İMZA
ESKİ ALİYECİ
En daraltan sahneler hakkında detaylara inecek kadar yorumlar yapmışsınız.Sanırım bu dizileri iyi ve dikkatli bir biçimde izliyor,sürekli takip ediyor ve gözlemliyorsunuz.Aksi takdirde bu şekilde yorumlar yapamazsınız öyle değil mi?
Konuyu başlatan arkadaşımız dışında zaten dikkat edersen herkes kendi izlediği dizi hakkında yorum yapmış.Yani herkes her dizi hakkında yorum yapmıyor.Ama tabii ki birçok diziyi birden izleyen çok insan var.
burakdeniro
ben bahsettiğiniz dizilerin bir çoğunu izliyorum ve seviyorum
ama doğru söze ne hacet :)
haklısınız.hemde her cümlenizde...
ayrıca özellikle aliye hakkında yapılan tüm yorumlara kesinlikle katılıyorum.
ve bende çok rica ediyorum ne olur aliyeyi kendi değil başka biri seslendirsin!!! :img-swoon
Gerek bu yazı başlığı altında ki forum sayfasına, gerekse mail adresime yazarak düşünce ve yorumlarını saygılı ve nezaketli cümlelerle dile getiren herkese teşekkürler.
Forumun kuruluş dönemlerinde de söylemiştim. Hemfikir olur ya da olmayız, bunun önemi yok. Benim öncelikle amacım, bu dizileri, prodüksiyonları izleyenlerin "bakanlardan" değil "görenlerden" olmaları. Bu yönde motive edebilmek ve kışkırtmak adına düşündürmeyi ve irdeleletmeyi başaran yazılar kaleme almaya özen gösteriyorum.
Vakit ayırarak okuma inceliği gösteren herkese tekrar teşekkürler.
Dizilerden En Unutulmaz 10 Performans derlemesinin yeni versiyonunu bekleyen arkadaşlara öncelikle ikgileri nedeniyle teşekkürler...
As Soon As Possible diyelim, BurakDeNiro' yu yormayalaım :-)
yaptığın yorumların çoğunda yerden göğe kadar haklısın özellikle aliye ile ilgili olanlar aliye yi çok severek izliyodum ama artık baydı yani uzatıcaz diye hep aynı şeyleri gösteriyolar yaptığın tek bi yoruma katılmıyorum oda gümüş le ilgili olanı tamam kıvanç tatlıtuğ un önünde daha çok yol var ama o kadar da kötü kötü değil iyi bir performans gösteriyo zaman içinde daha da iyi olacağına eminim
) "ALİYE" dizisinde esas kadın Aliye' nin çocuklarına olan hasretini tam 125 bin farklı versiyonda dile getirmesi. "Çocuklarımı istiyorum","çocuklarımı istiyorum ben" , "çocuklarımı yanımda istiyorum", "sinan bana çocuklarımı göster", "sinan çocuklarımı görmeme izin ver", "baba beni okula gönder (pardon bu diziden değildi)!..Tamam kabul... Çocuklarına hasret anne figürü iç burkuyor, üzüyor, toplumsal bir yara diğer taraftan. Dizinin konusu da zaten bu minval üzerine bina edilmiş doğru. Ama eğri oturup doğru konuşalım, bunaltmadı mı yahu :-)
2 ) Örnek yine "ALİYE" den ; Dr Deniz' in cool, asabi mizaclı delikanlı figürünün iyice cılkını çıkarması. Adama çay uzatsanız küfredesi geliyor, selam verseniz kafa atacak gibi bakıyor. Evinin tavanlarını çinko kaplatması gerekecek yakında..Zira bu kadar elektirk ve sinir asabiyet füzyon etkisi yaratır. Pasiflora almalı tez zamanda
9 ) HAZİRAN GECESİ : Havin 'in babasıyla evlendiğinde biraz olsun rahatlayacağını düşündüğümüz Süt Anne karakteri. Sürekli memnuniyetsiz ifadesi, günün her saati en menopoz mimiklerle etrafındakileri camtan atlayacak hale getirmesi iyice sıktı artık.Daha önceki bölümlerde evlilik onu düzeltir diyorduk. Ama Gülağa da deva olmadı. Yılların açlığı tabii :-)
10 ) SİHİRLİ ANNEM : Dizinin çocuklara yönelik olmasına karşın yetişkinlerin ekran başında ağırlıkta olduğu prime time kuşağında yayınlanması başlı başına bunaltıcı zaten. Ama en katlanılmaz olanı, SGI , flowmo gibi görsel efekt teknikleriyle çoktan tanışmış ve beğeni çıtasını yükseltmiş olan izleyicinin maruz kaldığı ana okulu efektleri. Harry Potter' la tanıştıktan sonra yer mi Türk çocuğu o efektleri.
BU DİZİLER HAKKINDA YORUMUNA KATILIUYORUM ÖZELLİKLE ALİYE KONUSUNDA BAYA Bİ SIKTI ARTIK YANI YETER,SİHİRLİ ANNEM ARTIK ONUN YUZUNDEN KANAL D İZLEMİYORUM GERCEKTEN SİNİR OLUYORYM Bİ AN ÖNCE KALDIRSALAR EKRANDA COK İYİ OLUCAK
bi de çoğu dizide geçen hamile kadınların merdivenlerden yuvarlanarak çocuklarını kaybetmesi.walla biçok dizide geçti bu konu.artık hangi dizide bi hamile kadın olsa senaryonun ne olacağını tahmin eder olduk.bence en çok daraltan konulardan biri de bu...
_butterfly_ 23-01-06, 12:49 1 ) "ALİYE" dizisinde esas kadın Aliye' nin çocuklarına olan hasretini tam 125 bin farklı versiyonda dile getirmesi. "Çocuklarımı istiyorum","çocuklarımı istiyorum ben" , "çocuklarımı yanımda istiyorum", "sinan bana çocuklarımı göster", "sinan çocuklarımı görmeme izin ver", "baba beni okula gönder (pardon bu diziden değildi)!..Tamam kabul... Çocuklarına hasret anne figürü iç burkuyor, üzüyor, toplumsal bir yara diğer taraftan. Dizinin konusu da zaten bu minval üzerine bina edilmiş doğru. Ama eğri oturup doğru konuşalım, bunaltmadı mı yahu :-)
4 ) CENNET MAHALLESİ : Çingene taklidi kolaycılığı üzerinden prim yaparak, oyunculuk yaptığını zanneden komedyen müsveddelerinden çok çekti bu izleyici. "Abe naaparsın" jargonu üzerinde dönen bildik, beylik, bunaltmaktan öte cinnet geçirten bu ucuz mizah anlayışını yıllar sonra lüzumsuzca dirilten "Cennet Mahallesi" topyekün bunalım sebebi.
WALLAA ÖLEE GÜZEL ANLATMIŞŞSINKİİİ DİYECEKK BİRR ŞEYY YOKK..DARALLTATTILARR AMA YANEEE :img-hyste :img-thumb :img-thumb
ben bu tüm yorumlara katılıyorum.özelliklede aliye konusunda olanlara güzel bi dizi ama kadın bi çocuklarına kavuşamadı çok uzattılar 1. sezonun son bölümünde çocuklarından kaza yaparak ayrıldı.2. sezonun yarısı bitti kadın hala kavuşamadı çocuklarına
Çok teşekkürler vakit ayırarak yorum yapan tüm katılımcılara ...
arkadaşlar ben 4, 7 ve 10 yaşlarında 3 harika çocuğun annesiyim. Üzülerek söylüyorumki evimizde her hafta kızlıca kıyamet kopmakta bu dizi yüzünden ben izlememeleri için onlarsa izleyebilmek için bağırışıp duruyoruz. Allah aşkına hiçmi kimse doğru düzgün bu diziyi izleyip bir şekilde şikayette bulunmuyor.Daha evvel ( kanald ) yayınlandığı kanala o kadar çok mail göndermeme rağmen hiç bir sonuç elde edemedim. Şimdi de Stra a geçmiş olan dizide bu hafta 2 şey dikkatimi çekti. henüz anaokulu çağında olan bir çocuğun annesi ile konuşma tarzı bu 1. Nevra serezli nin ise "ne yapacak okula gidecekte 8 sene ilköğretim 3 sene lise nereden baksan 5 6 yılda üniversite " şeklinde bir diyaloğu vardı bu da 2. birde henüz ilkokul 1. sınıf öğrencisi olan kızın bir flört edinmeye çalışıyor olması 3. ( kızlarımdan biri İlkokul 1. sınıfta okuyor. yanlış anlaşılmasın bu dönemlerde kızlar erkeklere gizliden gizliye bir ilgi duyar bunun adı henüz konulmamıştır çocuk tarafından bunları bilen biriyim.Fakat çocukların akıllarını çok daha farklı şeylere yoracakları halde bunlarla dolduruluyor olaması beni inanılmaz üzüyor.) bunları benden başka yadırgayan ve itici bulan yok mu çok merak ediyorum doğrusu.
Tam üzerine bastın telizaf hem de nasıl haklısın..O kadar sakıncalı ki; erken yaşta daha cinsel kimliklerini netleştirmemiş ve zihinsel gelişimlerini tamamlamamış çocukların bu derece yoğun cinsellikle harmanlamış diyalogları izlemesi sakıncalıdır.Orijinali hep misal gösterilen o güzelim tatlı cadı dizisinde bunların, bu eleştirilen noktaların onda biri yoktu.Ortaokul çağındaki çocuklar veya daha küçükler de bilmiş konuşmalar yapar bazen ama bu dizidek gibi değil.Bunları izlerken, resmen bir magazin programındaki anlatımlardan ya da büyüklere hitap eden dizilerden alınma diyaloglar dinliyor gibi oluyorum.
black--mamba-- 28-03-06, 11:47 [QUOTE=BurakDeNiro]DİZİLERDE EN DARALTICI 10 AKSİYON
1 ) "ALİYE" dizisinde esas kadın Aliye' nin çocuklarına olan hasretini tam 125 bin farklı versiyonda dile getirmesi. "Çocuklarımı istiyorum","çocuklarımı istiyorum ben" , "çocuklarımı yanımda istiyorum", "sinan bana çocuklarımı göster", "sinan çocuklarımı görmeme izin ver", "baba beni okula gönder (pardon bu diziden değildi)!..Tamam kabul... Çocuklarına hasret anne figürü iç burkuyor, üzüyor, toplumsal bir yara diğer taraftan. Dizinin konusu da zaten bu minval üzerine bina edilmiş doğru. Ama eğri oturup doğru konuşalım, bunaltmadı mı yahu :-)
bide o aliye etrafta yönetmenim olamadan asla pardon çocuklarım olmadan asla diye geziyo ya ben onu çocuklarının yanında pek göremedim sürekli doktor denizle o dizinin sloganı deniz olmadan asla olarak değiştirilsin.annem izliyo aliyeyi ve başlayınca odadan kaçıyoruzz(babamla ben):)
[QUOTE=BurakDeNiro]DİZİLERDE EN DARALTICI 10 AKSİYON
bide o aliye etrafta yönetmenim olamadan asla pardon çocuklarım olmadan asla diye geziyo ya ben onu çocuklarının yanında pek göremedim sürekli doktor denizle o dizinin sloganı deniz olmadan asla olarak değiştirilsin.annem izliyo aliyeyi ve başlayınca odadan kaçıyoruzz(babamla ben):)
Okurken gülümsedim:) Al benden de o kadar.
:):):)
bencede öyle...aliye yönetmeninede,denizinede,çocuklarınada kavuşsada kurtulsak...
benim daraldigim sahne kesinlikle ASK Oyunu nda ekin Hayal görmeye baslarsa yada sarp cok sinir oluyorum, hele bikere tüm bölüm sarpin hayalleriyle gecti olmaz ya böyle cok sacma, sinir oluyor insan, dünde öyledi ekin kücük bi kiz görüp görüp duruyor cok ama cok sacma!
muhalif1982 30-03-06, 22:55 Burak de niro yorumlarım süper.Her cümlene aynen katılıyorum.Çok güldürdün bizleri.bu daraltan 10'un yeni versiyonunu bekliyorum enkısa zamanda.
black--mamba-- 31-03-06, 12:12 DİZİLERDE EN DARALTICI 10 AKSİYON
belki haklısın ama NECATİ ŞAŞMAZ dahamı iyi keremcemden?!lütfen kendimizi kandırmayalım!ben kurtlar vadisini ilk bölümünden beri izliyorum hatta şunu idda ederimki kimse o diziyi benden daha dikkatli takip etmemiştir.o dizide polat hariç herkes rolünü kusursuz yaptı!özellikle ilk bölümlerde polat içler acısıydı(sonrada değişmedi ya!)hiçbir özelliği olmayan bi adamı(yakışıklı bile değil)sırf raci şaşmazın kardeşi diye star yaptılar başımıza!eeee peki bizim günahımız ne!keremcem en azından göz zevkimizi bozmuyo kardeşş!!!!!!!!
ben aşk oyunu,gümüş ve cennet mahallesi hakkında söylediklerine katılmıyorum.bence keremcem baya güzel rol yapıyor kıvanç tatlıtuğda öyle.sürekli eleştircek bişey bulmaya çalışmayın tiyatro kökenli olmayan oyunculara karşı.cennet mahallesi tam insanın stresini alacak türden dizilerden.dizi dediğin zaten aynı konu etrafında dönen bi hayat döngüsünü anlatmaz mı???işte cennet mahalleside böyle.süper bir dizi bence.ama sihirli annem konusunda haklısın.çok gereksiz bi dizi bence.hiç çocuk dizisi değil .küçücük yaştaki kıza aşk yaşatıyolar varmı böyle bi şey yaa!!!!
benim daraldigim sahne kesinlikle ASK Oyunu nda ekin Hayal görmeye baslarsa yada sarp cok sinir oluyorum, hele bikere tüm bölüm sarpin hayalleriyle gecti olmaz ya böyle cok sacma, sinir oluyor insan, dünde öyledi ekin kücük bi kiz görüp görüp duruyor cok ama cok sacma!
yook ya ekin orda hayal görmeye baslamadi
birine yasadiklairini anlatiyordu ama kime
onu bilmiyorum
askoyunufan 01-04-06, 19:06 Size katılıyorum. Ayrıca daraltanlara şunları da eklemeli bence:
1. SİHİRLİ ANNEM'deki Betüş'ün kızkardeşi rolündeki esmer perinin bacakları sanki birbirine dikiliymiş gibi yürümesi. Dikkatli bakın görürsünüz. Çok sinir ya, insan gıcık oluyor.
2. Çingene, sulukule dizilerindeki tükürmeler, küfürler, iğrenç!.... şahsen sadece bir kere baktım, on dakika zor dayandım.
3. En SON BABALAR DUYAR'daki şişman kaynananın somurtuk suratı, kafasını yukarı kaldıra kaldıra, kibirli kibirli yürümesi, çok sinir nerede AYŞEGÜL ATİK'in sevimliliği, nasıl da arıyorum kendisini valla. Ayşegül Atik ne kadar sempatikti, bu kadın tam tersi antipatik. Kocası rolündeki adam desen öfke küpü, o da antipatik Ayşegül Atik'in kocası Mehmet rolündeki oyuncuyu ne kadar aratıyor.
4. ALİYE: Sanem Çelik'in SESİ. Allah'ım o nasıl RUHSUZ, donuk, ses öyle? Biri kadına dublaj yapsın bari. Acilen.
Sana %100 katılıyorum.Çok doğru söylüyorsun.
Çok güzel anlatmışım arkadaş, bu kadar olur yani. Bende bir şey eklemek istiyorum. Sanem Çelik' in o sesiyle zaten konuşması beni daraltıyor.
Ihlamurlar Altında da Yılmaz la Filiz' in durmadan burun buruna replik yapmaları acayip sinir bozucu.
Dizi KoliK. 07-06-06, 10:02 [QUOTE=_butterfly_]1 ) "ALİYE" dizisinde esas kadın Aliye' nin çocuklarına olan hasretini tam 125 bin farklı versiyonda dile getirmesi. "Çocuklarımı istiyorum","çocuklarımı istiyorum ben" , "çocuklarımı yanımda istiyorum", "sinan bana çocuklarımı göster", "sinan çocuklarımı görmeme izin ver", "baba beni okula gönder (pardon bu diziden değildi)!..Tamam kabul... Çocuklarına hasret anne figürü iç burkuyor, üzüyor, toplumsal bir yara diğer taraftan. Dizinin konusu da zaten bu minval üzerine bina edilmiş doğru. Ama eğri oturup doğru konuşalım, bunaltmadı mı yahu :-)
harfi harfine katılıyorum
Keremcem hakkındaki olumsuz düşüncelere kesinlikle katılmıyorum herşeyiyle dörtdörtlük biri
özellikle keremcem hakkında söylediklerine çok katılıyorum hele duygusal sahnelerde hiç oynayamıyor çocuk ağlayamıyor diziden soğumamı sağlayan ve diziyi izlememi bıraktıran en büyük etkenlerden biri kendisi evet o konuda dört dörtlük.
sihirli annem konusunda da çok haklısın ben o dizide çocuklara yararayacak bir şey göremiyorum hele son zamanlardaki bölümlerinden bir tanesine falan denk gelmiştim hepsini izlemeye katlanamadım çocuklar büyümüş falan daha da itici ama ısrarla yayınlanıyor anlamış değilim.
_CALIKUSU_ 10-06-06, 20:33 ben Aliye konusunda kesinlikle katiliyorum. Demek Aliye´nin ses tonundan hoslanmayan bir tek ben degilim. Hos gerci ben rol yapisini bile hic begenmiyorum ama neyse...
1. Beyaz Gelincikde o "büyük, masal gibi" askin bir anda aldigi hal. Ufff yinemi su Ceren, uffff Ömer... diyorum ve cogu zaman okadar bayiyorki artik onlarin anlamsiz asklari veya kavgalari diziyi kapati veriyorum. Ceren, kocasina bastan beri herzaman yalan söyledi, sonrada yaptigi evlilikden hayir bekledi ... masal peres diye bileceyim sadece, Ömerise hic anlamiyorum. Ne yaptigi bellirsiz. Baska seylere gelince abisine ve etraftakilere kafa tutan adam, konu karisi olunca su dökmüs kedi gibi kaliyor.
2. Eskilerden olacak ama hatirlayan vardir belki. Yilan Hikayesi. Üc bölümde ancak bir gün gecire bilen heralde tek dizi. Sadece diziyi uzata bilmek icin, bir saatlik senaryo olsun diye, sayisiz neee, nasil yani? ve denilenin tekarilanmasi (msla: Kral geldi. Kral mi? Evet, Kral geldi. ben attim simdi bunu pek olmadi ama anlayin iste) yapilmis bir dizidir. Dizinin bir bölümün yarisi aynen bu halde gecirlimisligi olmustur. Sayisiz apartman merdivenin ortasina konusmalardan hic bahsetmiyorum bile. ha, bide memolinin sarf ettiyi cok replikde bu cümlenin gecmesi herkezi baymistir sanirim: eh, be köylü kizi! ki, köylü kizi sahsiyeti öldükten sonra, bizler bu cümleden kurtulamamis, ortaya yunanistanli güzel Eleni sokulup, cümle kücük bir degisimle su hali almistir: Eh, be ege güzeli.
3. Aska Sürgünde beni en cok Hazarin: Zilan demesi bayiyordur. Öyle bir sinir diyorduki bunu. Ama Zilanin da Hazar demesi onunkinden pek geri kalmiyordu dogrusu. Diziyi izlememem icin büyük ettki yaratti.
4. Ask Oyunu ... sirf reytingler güzel diye uzatilmis olan bir dizi oldugu her halinden belli. beni en cok bayan Ekinin aglamasi... Güzel diziydi ama artik izlemiyorum.
5. Gümüs de beni en cok bayan Gümüsün safligi ve yardim severliyi. Okadar gercek disiki. Kocan eski sevgilisine telefonda: Sen benim hayatimdaki en önemli insanlardan birisisin desin sende kiskanclik krizleri gecirip, o telefonu duvara firlatma ... yani normal karsiliyamiyorum ben pek ve bukadar iyilik beni gercekten bayiyor.
6. Aliye dizisindeki Aliyenin sesine herseyden cok sinir oluyorum. Zaten ben kadinda hic birkere gercekten anne sevgisi, sefkati görmedim, onun icin bana dizi hic birzaman inandirici gelmedi. Bide o sesiii. Bir onun sesine bir Ahu Türkpencenin sesine sinir olurum. Ikiside agzini acmadiklari sürece hoslar ....
7. En sevdiyim dizi, Hirsiz - Polisdede beni bayan olaylar oldugunu söylemem lazim. Mavi nin hep ayrilip durusu ve Cinarin onun pesinden kosmasi gibi ama bu en sonunda degisti. Mavi cinarin pesinden gittiyi icin artik bu pek güncel degil. Bide bizim polislerin operasyon sahneleri beni bayiyor. bukadarmi basarisiz olunur... bu kadarmi (bazen) sacma olur ... polis polisliyini biraksin hirsiz olsun bizde su operasyonlardan kurtulalim ...
8. Hasret diye bir dizi vardi kaldirmislardi. o dizi bastan sona baymisti zaten beni ... insan bukadarmi aci ceker? her hafta her hafta kadinin cektigi cile neydi öyle yarabbim. Bide o cigliklar Fatma Giriyin neresinden cikiyordu onu hala anlamis degilim. Citi piti kadindan cikan ses müthis ama diziyi izlemememi de ayni anda sagladi. Hem ruhum, hemde kulaklarim bozuluyordu...
9. Yabanci Damat bastan sona bir iskence olmaya basladi zaten benim icin... ay yeter artik, her hafta her hafta cekilmiyor dediyim bir dizi. uzatsakda nasil uzatsak diye düsünerek en sacma yollari bulan bir dizi... eski diziyle bir alakasi kaldmadi.
10. Sev Kardesim adli dizide Davut Güloglunun oyunculugu, daha dogrusu var olmayan oyunculugu iyice baydi...
ben aşk oyunu,gümüş ve cennet mahallesi hakkında söylediklerine katılmıyorum.bence keremcem baya güzel rol yapıyor kıvanç tatlıtuğda öyle.sürekli eleştircek bişey bulmaya çalışmayın tiyatro kökenli olmayan oyunculara karşı.cennet mahallesi tam insanın stresini alacak türden dizilerden.dizi dediğin zaten aynı konu etrafında dönen bi hayat döngüsünü anlatmaz mı???işte cennet mahalleside böyle.süper bir dizi bence.ama sihirli annem konusunda haklısın.çok gereksiz bi dizi bence.hiç çocuk dizisi değil .küçücük yaştaki kıza aşk yaşatıyolar varmı böyle bi şey yaa!!!!
sevgili emily bende sana katılıorum kıvanç tatlıtuğ bu işte ilk olmasına rağmen çok iyi rol yapıo bence ve ben dahada iyi şeyler yapıcaına inanıorum kısacası gümüş hakkındaki yazılanlara katılmıorum...
sihirli annemden ÇOCUKLARA KÖTÜ ÖRNEK OLMASI
ALiYENiN DRAMINDAN
EN SON BABALAR DUYARIN SÜREKL0 DEGiSEN KADROSUNDAN
ask oyunun uzamasI hep engeller hep gözyasI
acI HAYATA NERMinin ACISI
CENNET MAHALLESi SULTAN VE FERHAT EVLENEMEMELERi
YABANCI DAMATTAKi ESRAA
enderin oyunculugu biraz acI hayatI bozuyo
gümüsün mehmetin eski sevgilisiyle arkadasça konusmasIna izin vermesi
IHLAMURLAR ALTINDA Elifin ömere ilgi göstermemesi daraltIyo...
candancana 29-06-06, 14:19 acı hayatta nerminin verdiği saçma kararlar ve acısı
yabancı damatta esranın 9 canlı kedi gibi sürekli ortaya çıkması ve nazlının her olan şeyi ailesine haber vermesi
enderin oyunculuğu bence de acı hayatı bozuyo
ıhlamurlar altında elifin ömere ilgi göstermemesi saçma sapan tavırları
cennet mahallesindeki sultan ve ferhatın evlenememeleri baydı artık
sihirli annemde çocuklara kötü örnek olmaları hırsız poliste mavi ve çınarın bir türlü sağ salim evlenememeleri
aşk oyunununda sürekli hüznün olması
en son babalar duyar da kadronun değişmesi artık diyalogların abuklaşması
aliyenin bir türlü mutlu olamaması
mavi rüyada sürekli kötülerin kazanması çokkkkkkkkkk daraltıyooooooooo
onunu bilemem ama şu kadarını biliyorum çevremdeki herkesin muzdarip olduğu bir dert: aşk oyunundaki aşk üçgenleri, ekinin kaprisleri, aliyedeki kısır döngü ve sinan çocuklarımı ver dramı, avrupa yakasında yavaş yavaş komediden eser kalmayışı... pek çok diziyi seyretmiyorum o yüzden daha fazla yorum beklemeyin.
GENÇ GÜLLER 29-07-06, 20:57 Kaybolan yıllar da esmerin -ezele bakarken içinden -sen o değilsin.sen ezom değilsin -demesine gıcık oluyorum...
*~*RaiNBoW*~* 30-07-06, 08:40 Gümüş'teki Engin'in yapmış olduğu tüm psikopat hareketleri beni çok daraltıyor ve gereksiz buluyorum.Bence o dizinin havasını bozuyor...
1) aliyenin çocuklarım diye yırtımnması (gerçektende kus geldi)
2) aşk oyununda ekinle sarpın komik ilişkilerinin böyle mi olacaktı gibi drama dönüşmesi
3) ekinin beynindeki ur
4) Hasret adlı dizide fatma giriğin her bölümde yırtınması
5) kampüsitanda yeşim denen kızın soğukluğu
1-gurbet dizisinde fatma giriğin her bölümde acı dolu çığlıkları
2-aliyenn çocuklarına kavuşamaması
3-avrupa yakasında cem le aslının hala evlenmemesi
4-azap yolu(bunda bölüm olarak bi bayma yok çünkü dizi bayık )
5-en son babalar duyar (bundanda baba rolündeki adamın çıkıp dizinin mekan değiştirmesiyle her bölümü bayık olduu tabii dizinin kanal deiştirme olayıda dahil bu bayıklığa) :D
1) aliye ve çocuk ızdırabı ve işkencesi
2)aşk oyunun da bir türlü olmayan mutluluk
3)hırsız polis mavi çınarın evlenememesi
4 )ybancı damat ta da bir türlü mutlu olunamaması...
1)gümüşün sezon finalindeki tecavüz benzeri sahneler ve gittikçe sıkan,saçmalayan,bitmeyen senaryosu
2)yabancı damatta adını unuttuğum o kadının sürekli ortaya çıkması ve son bölümde nikoyu aşağıya çekmesi
3)yine yabancı damatta nikonun hafıza kaybı(çok saçma oldu bence)
4)avrupa yakasında uzun süren maceralar gerçekten çok sıkıcı
5)aliye de aliyenin çocuklarına kavuşamaması ve sürekli kaza,hastane vb. sahneler
6)şöhretin uzayan senaryosu ve türk filmi havası
7)en son babalar duyar isimli dizinin hala yayında olması
8)Sabrinanın taklidi olan acemi cadının hala yayında olması ve saçma sapan sahneler
9)yine gümüş dizisinde ölen kızın sakat olarak geri dönmesi ve çocuk doğurması
10)ayrıca gümüşün finalinde mehmetle gümüşün bir türlü buluşamaması ve arkaya sürekli koyulan saçma sapan müzik.
terazi_burcu 13-08-06, 08:58 1)aşk oyununda sürekli ortaya çıkan terslikler
2)gerçek hayatta aldatan kadın sanem çelik in aliye de masum kadını oynaması
3)yabancı damattan hep bi terslik çıkması
4)kırık kanatlarda askerlerin eşkiyaları hala yakalayamaması
5)sevda çiçeğinde selimin kendisini ispiyonlayan nazana geri dönmesi
1)aşk oyununda sürekli ortaya çıkan terslikler
2)gerçek hayatta aldatan kadın sanem çelik in aliye de masum kadını oynaması
3)yabancı damattan hep bi terslik çıkması
4)kırık kanatlarda askerlerin eşkiyaları hala yakalayamaması
5)sevda çiçeğinde selimin kendisini ispiyonlayan nazana geri dönmesi
yazdıklarına tamamen katılıyorum özellikle aliye konusunda zaten orada çok abartmış rolü ama ilk sayfada yazılan keremcem hakında yazılar var onlara katılmıyorum her oyuncu eğitim almıyorki zaten bu meslekte ve bence keremcem kendini geliştirdi e zaten daralıyorsanda izlemeye luzum yok bizde suç arama biz izleriz sen izlemessin
Yagmur_ask 18-08-06, 10:36 Her ne kadar severek izlemis olsamda beni en cok daraltan sahnelerden biri Haziran Gecesi'nde Havin ile Baranin iliskisindeki cikmazlar, Yabanci Damatin aslinda hikayesi tamamlanmis olmasina ragmen hala devam etmesi ve surekli problemler cikmasi ve son olarak da Aliye'nin surekli celiskiler yasamasi...
aliye'nin çocuk çığırtkanlığı ve doktor denizle 3-4 cümlenin dışına çıkamayan ilişkileri beni çok daraltıyor hep aynı şeyler.bir ara bu dizide aliyenin güzelliği istisnasız olarak dizinin her karakterinin dilinden düşmezdi aman da güzel yavrum aman da güzel sevgilim aman da güzeller güzeli eski karım aman da güzeller güzeli aliye ablam,güzeller güzeli annem avukat bile asılmıştı ama yeter tamam anladık kadın güzel de her bölüm ne diye üstüne vurgu yapıyorsunuz gören görüyordur zaten beğenmeyene de zorla mı beğendirceklerdi anlamadım çok baymıştı ve dikkat çekmişti:)deniz de sürekli ağır abi pozlarında herkesi tersler ama herkes ona hayrandır herkes onu alttan alır hadi be kim çeker o kadar huysuz birini oturtacan şımarığa lafı bak huysuzluk yapıyor mu bir daha ayyy çeşitlendirin biraz olayları:img-artis
1)aşk oyunundaki aşk üçgenleri, ne zaman kavuşsalar tersliklerin çıkması ama başka biriyleyken en ufak bişey olmaması
2)avrupa yakasının özellikle son sezondaki reyting amaçlı zorlama senaryoları
3)acemi cadı adlı dizinin kendisi
4)yabancı damatın ömrünü ilk sezon sonunda tamamlamış senaryosunun reyting amaçlı sündürülerek farklı boyutlara taşınması
5)hırsız polis sezon finaline kadar gayet güzel giderken sezon finalini gayet klişe bir şekilde yapmaları
kesinlikle romantik komedi diye izlemeye başladığım aşk oyununun resmen drama dönüşmesi beni televizyon karşısında felç etti. kalitesinin komik kumaşından kaynaklandığını düşündüğüm diziyi hala izliyor olmamın nedeni serkan ve kurtidir.
gel gelelim hayatla barışık ve enerjik yapısıyla kendini her şekilde insana sevdirebilen gürgen (serkan) malesef diziden ayrılmış. al sana izlememen için bi sebep.
rüya işçileri gerçekten çok iddialı dizilerin altına imza atıyolar ama uzatmayıp cılkını çıkarmadıkça. bakınız gülbeyaz müthiş ve tadında bitmiş bir diziydi. ama malesef aşk oyununu bitince aynıbiçimde anamayacağız...
aynen katılıorum..gülbeyaz tadında bırakılmış harika bi diziydi...olaylar çözüldü we bitti...daha fazla sürsün die saçma sapan sorunlar eklenmedi..
1-fırtınada aliyle zeynebin birbirlerini sürekli yanlış anlaması
2-yalancı yarimde tarık ın ailesine yakalanmamak için geçirdii aksiyon dolu sahneler:)
3-sahte prenses te ceylanın sürekli kompleks yapması..bkz:ben fakirim...ben sadece bi kat görevlisiyim vb..
4-yabancı damattaki şu tehlikeli kızın(adı neydi unuttum en son nikkoyu balkondan düşürmüştü ya)bi türlü ölmemesi
5-evdeki yabancı da aslı da eren de birbirlerine aşık olduu halde işi gurur meselesine çevirip bi türlü kavusamamaları..
arkadaşlar ben 4, 7 ve 10 yaşlarında 3 harika çocuğun annesiyim. Üzülerek söylüyorumki evimizde her hafta kızlıca kıyamet kopmakta bu dizi yüzünden ben izlememeleri için onlarsa izleyebilmek için bağırışıp duruyoruz. Allah aşkına hiçmi kimse doğru düzgün bu diziyi izleyip bir şekilde şikayette bulunmuyor.Daha evvel ( kanald ) yayınlandığı kanala o kadar çok mail göndermeme rağmen hiç bir sonuç elde edemedim. Şimdi de Stra a geçmiş olan dizide bu hafta 2 şey dikkatimi çekti. henüz anaokulu çağında olan bir çocuğun annesi ile konuşma tarzı bu 1. Nevra serezli nin ise "ne yapacak okula gidecekte 8 sene ilköğretim 3 sene lise nereden baksan 5 6 yılda üniversite " şeklinde bir diyaloğu vardı bu da 2. birde henüz ilkokul 1. sınıf öğrencisi olan kızın bir flört edinmeye çalışıyor olması 3. ( kızlarımdan biri İlkokul 1. sınıfta okuyor. yanlış anlaşılmasın bu dönemlerde kızlar erkeklere gizliden gizliye bir ilgi duyar bunun adı henüz konulmamıştır çocuk tarafından bunları bilen biriyim.Fakat çocukların akıllarını çok daha farklı şeylere yoracakları halde bunlarla dolduruluyor olaması beni inanılmaz üzüyor.) bunları benden başka yadırgayan ve itici bulan yok mu çok merak ediyorum doğrusu.
sevgili telizaf ben de bu diziyi çok yadırgıyordum ve itici buluyordum.birincisi efektler feciydi ama bazıları çok beğeniyordu daha iyisini yaparken yapabilecekken bu kadar az şeyle yetinmemeliyiz bence.ikincisi bu dizi kendi kendisiyle ters düşüp insanları aptal yerine koyuyordu.üçüncüsü çilek karakterinden yola çıkarak küçük bir çocuğun masumiyetini anlatabilirler diye düşünüyordum ve çilek okula başlayınca ipler koptu.küçük bir kız çocuğu olan çilek'i karşımıza orta yaştaki insanların sorunlu ilişkileriyle karşımıza çıkardılar.ve bu diziyi senin gibi bende yadırgıyorum ve itici buluyorum.daha iyisini yaparken yapabilecekken bu kadar azıyla yetinmemeliyiz.ama olan oldu biten bitti dizi tarihe karıştı.bir de burakDeniro konuyu açarken yer mi türk çocuğu o efektleri demiş.yiyorlar valla.
1-hastane senaryolrı
2-aglama rollerı:)
3-bır turlu her dızıde bulunn bırbırıne acılamama krızı
4-ayrıldıktan sora bırbırıne gerı donceklerı bellı oldugu halde bu senaryoyu uzatıp uzatıp bıze sunmaları
5-ıntıhar sahneleri
6-ve bu ıntıhar sahnelerınde ıntuhar etme bıcımlerının bılek kesme kendını asma gıbı cesıtlerı ezberlemıs olmamız baska ıntıhar cesıdı ıstıyoruz:)
7-butun dızılerde gıcık bı kız olması
8-bı de butun dızılerın basrollerınde turkuculerın olması yetr ya bu memlekette oyuncu yok mu bu memleket nereye gıdıo:) ornegın mahsun özcan vb.
9-bı de karadenız dızılerınde hakıkı karadenızlı oynatmamaları
10-bunu da sız bulun canım :)
balerinnnn 28-08-06, 17:31 1-Bu maddede ali_seysa'ya katılıyorum :img-grin2 her dizide olan, bıkkınlık vermiş olan hastane sahneleri :img-grin2
2-Hastanede yoğun bakımda kalan esas kız ya da esas oğlanın kalp atışlarının birden durması, o meşhur dııııııttt sesiyle birlikte ekranda uzun bir çizginin görülmesi, ardından uygulanan şokla kalp atışlarının normale dönmesi
3-Zenginlerin kötü, fakirlerin iyi insanlar olarak gösterilmesi... (Yani siyah ve beyaz... Senaristlerimiz gri diye bir renkten habersizler ne yazık ki...)
4-Esas kız ya da esas oğlan otobüs/tren/uçak vs binip uzak bir yere gidecekken, sevdiğinin son anda gelip ardından "Duuuuuuurrr!" diye bağırması. :img-grin2
5-Hamile kadının merdivenlerden yuvarlanarak çocuğunu düşürmesi
6-Aile dizilerinde evin ergenlik çağındaki genç kızının yanlış bir insana aşık olması (Genelde yanlış insan diye gösterdikleri kişi rockçı olur ki, bu bambaşka bir madde olmalıdır aslında. :img-grin2 )
7-Dizilerdeki karakterlerin mutlaka dizinin yayınlandığı kanalın haberlerini izlemesi ve o kanala ait gazeteyi okuması
8-Dizideki karakterin haberleri izlerken mutlaka kendisiyle ya da yakınlarıyla ilgili kötü bir haber öğrenmesi
9-Önemli bir telefon geldiğinde, karakter tam telefonu açacakken aramanın kesilmesi
10-Sitcomlarda komşu rolündeki insanların genelde absürd karakterler olması
1)nerde hamile bir kadın varsa çocuğunu düşürmesi senaristlerimizin favorisi merdivenler
2)karakterlerin bir an başka bir an başka davranmaları (napsınlar uzaması lazım dizinin)
3)halkımızın favorisi senaristlerimizin yutturması kavuşamayan aşıklar, kavuşsa da mutlu olamayanlar, başkasıyla birlikteyken turp gibi sevdiğine kavuşunca ölüm döşeği uygulamaları
4)iki insanın aşık olup birbirine açılamaması aşk oyununu bu yüzden seyretmeyi kestim ve sadece 10 bölüm seyrettim ekin sarhoş sarp sarhoş hala açılamıyorlar böyle saçmalık görmedim
5)sitcomlarda absürd karakterlerin hep komşu çıkması
6)bir dublörün bütün dizilerdeki başrolleri seslendirmesi allahım bu nedir yarabbim
7)sihirli dizilerin efektleri bir tane adam gibi efekt yapın be kardeşim çocuklar seyrediyor diye bu kadar özensiz mi olmak zorunda ona bakarsanız çocuklar harry potter'ı da seyrediyor
8)sezon finallerinin %80'ininde kaza, %20'sinde yaralanmalar olması biriniz sağlam kalsanız şaşarım zaten bazılarında da hastalar iyileşiyor öyle bitiyor ve insanlar buna allahım nefes nefese bir sezon finali diyor
9)dizilerde sürekli bir olaylar, bir ayrılıklar, bir zenginler, bir fakirler ben normal bir şey bizim günlük hayatımızda yaptığımız şeyleri görmek istiyorum belki doğallık istiyorum biraz ayrıca bi dizide sırf fakirlerle zenginler mi olur orta halli ailemiz hiç mi yok türkiyede
10)türk dizilerinin %80'inin aynı, %15'inin uyarlama, %5'inin orjinal olması
10 beni kesmedi 15-20 filan olsa
nejatdidem 01-09-06, 13:22 1-sitcomlar da komik olmayan sahnelere senaristlerin seyircilerin izleyince gülüceğini sanıp arksına gülme sesi eklemeleriiiii
2-tokat sahnelerinde adam kadına tokat attığında kadının hemen yere devrilmesiii(bi tokatlamı yere devrilio yaniii)
3-meşhurrr ameliyat sahnelerinde herkesin bi duvara dayanıp ağlaması ve sonra bayılmasııı
4-kaza sahnelerinden sora hastane ameliyata girenlerin seyirciler nasılsa öliyeceklerini biliyolarrr neden 3-4 bölümü hastanede geçiriolarr anlamıorummmmm
5-zenginler kötü fakirler ii felsefesiii
6-dizilerde yayınladığı kanalla ilgili mutlaka bişilerin gösterilmesi reklam yapılmasıı
7-türk filmlerinden meşur sahnelerden biri olan "kanser sahneleri" kadın önce mendile öksürür daha soraa mendill yakın çekiim ve kadıın"kaan"sora kadının tuyaf suratıyla sahne noktalanırrr
şimdilik bunlar aklıma gelioooo
HEr dizide mutlaka bir ölüm olması;özellikle de trafik kazaları...
Ne zaman aşıklar birbiriyle yaklaşsalar kapının veya telefonun çalması...:icon_evil
Gençlik dizilerinde 30'lu yaşları yarılamış kişileri oynaması...
Aliye'nin ağlaması :icon_evil
Bir ailenin başına gelmeyen kalmaması...
Zengin evin oğlunun uçarı bir tip olması...
Birbirini çok seven iki gencin bir türlü bir araya gelememesi...(Bkz.Acemi Cadı...Normalde,Selim'le Ayşegül'ün şu an çıkıyor olması gerekirdi...Kimse bu kadar beklemezki,madem seviyorsun söyle kurtul...Ama illa ki uzatacaklar...)
Fakiirlerin iyi,zenginlerin kötü olması...
Yumruk atıldığında çıkan "dşaaaaağt" sesi...
Hiç uymayan bir sesin bir karateri seslendirmesi...
Aliye'nin bütün bölümleri...
Zengin ailenin kızını zengin bir oğlanla mutlaka evlendireccek olması...
Bir karakterin lüm heberini diğerlerinin TV'deki kendi kanallarına ait Ana Haber bülteninde(!) izlemeleri...
Bu böyle uzar gider...
Aliye'nin bütün bölümleri...[/B]
COLOR]
Özellikle bu maddeye katılmadan edemiyeceğim harvard.Daralmak ne kelime...aman aman.
::.CaniQ.:: 17-09-06, 21:40 1-sitcomlar da komik olmayan sahnelere senaristlerin seyircilerin izleyince gülüceğini sanıp arksına gülme sesi eklemeleriiiii
2-tokat sahnelerinde adam kadına tokat attığında kadının hemen yere devrilmesiii(bi tokatlamı yere devrilio yaniii)
3-meşhurrr ameliyat sahnelerinde herkesin bi duvara dayanıp ağlaması ve sonra bayılmasııı
4-kaza sahnelerinden sora hastane ameliyata girenlerin seyirciler nasılsa öliyeceklerini biliyolarrr neden 3-4 bölümü hastanede geçiriolarr anlamıorummmmm
5-zenginler kötü fakirler ii felsefesiii
6-dizilerde yayınladığı kanalla ilgili mutlaka bişilerin gösterilmesi reklam yapılmasıı
7-türk filmlerinden meşur sahnelerden biri olan "kanser sahneleri" kadın önce mendile öksürür daha soraa mendill yakın çekiim ve kadıın"kaan"sora kadının tuyaf suratıyla sahne noktalanırrr
şimdilik bunlar aklıma gelioooo
ya cok komik ya hhahahahaha vallah yazdiklarinizi okuyup gülüyorum yerlerde yuvarlaniyorum resmen acaippp komikk yaaaaaaaa
::.CaniQ.:: 17-09-06, 22:09 1)Aliyenin hüzünlü bakislari :COCUKLARIMI ISTIYORUM SINAN.
:img-haha:
2)Gümüsün o safligi
3)Ömerin o isaret parmagi uzatmasi hani her an kizin gözünü cikaracak gibi
4)Fatma Girigin o cigiliklari HASRETTTTTTTTTTTT
5)Mustafa ile Meryemcenin bitmeyen cilesi AZIZ
6)sahte prensesdeki Ceylanin o ezik tavirlar....Sen zengin ben sadece bi fakir kizimm
7)Ask oyunun haala yayinda olmasi beni iyicene bayiyooo yaa cok sacma
8)Cocuklarin evlatlik olduklari anda GERCEK BABAM YADA ANNEM KIM demeleri
ve babalariyla karsilasdiklari an sormalari: ANNECIM BU AMCA KIM?
KADININ SÖYLEYISI: O SENIN GERCEK BABAN YAVRUM :img-grin2
9) O meshur merdivenden düsme sahneleri ya bebeklerini düsürüyorlar yada sakat kaliyorlar tekerlik sandalyelerdede cok oluyor yok neymis yuvarlaniyorlar iyicene sakat oluyorlar:img-grin2
10) Ve o havaalanindaki sahneler kiz cantasini almis bavulunu tam cizgiyi geciyor Asik oglan: DURRR GITME........ der ve kiz ona bakar ozaman da biter bölüm
aliyenin;
ilk bölümlerdeki bitlenen mavi elbisesi
donuk sesi
doktor denizin tavırları
gümüşün kıskançlıkları
sihirli anemdeki sadıkın şapşallıkları
dizilerde en daral getiren aksiyon sahnelerinde başa yazabileceğim aksiyon ıhlamurlar altında dizisindedir efendim.diziyi izleyenler bilirler orada insan diyemeyeceğimiz psikopat,kötülük yapmaktan büyük zevk duyan ve diziye bu sezon katılarak diziyi tek başına mahveden bütün zevkimizi kaçıran bizi çıldırtma noktasına getiren cem diye bir karakter var. bu adamın içinde bulunduğu sahneleri seyretmenin bendeki etkileri tiksinme ve iğrenmeyle başlayıp mide bulantısıyla devam etmekte ve kusmayla noktalanmaktadır.bu tiksinç ve iğrenç adamın senaristler tarafından en kısa zamanda öldürülmesi dileğiyle.
Dizilerdeki Herşeeeeeeeeeey Dizi De Neymiş Ya Bzm Hayatimiz Dizi Gibi:)
aysa-17310 26-01-07, 15:26 acemi cadıda meldanın replikleri zaten onu gördüm mü bana direk daral geliyo
dizilerde en daral getiren aksiyon sahnelerinde başa yazabileceğim aksiyon ıhlamurlar altında dizisindedir efendim.diziyi izleyenler bilirler orada insan diyemeyeceğimiz psikopat,kötülük yapmaktan büyük zevk duyan ve diziye bu sezon katılarak diziyi tek başına mahveden bütün zevkimizi kaçıran bizi çıldırtma noktasına getiren cem diye bir karakter var. bu adamın içinde bulunduğu sahneleri seyretmenin bendeki etkileri tiksinme ve iğrenmeyle başlayıp mide bulantısıyla devam etmekte ve kusmayla noktalanmaktadır.bu tiksinç ve iğrenç adamın senaristler tarafından en kısa zamanda öldürülmesi dileğiyle.
bahsettiğin ıhlamurlar altında dizisinde ayrıca filiz karakterinin her bölüm salya sümük ağlamasındanda gına getirdi artık senaristler.............:happy0064
dizilerde her ayrılıktan sonra bayan oyuncunun hamile kaldığını öğrenmesinden,aldırmaya karar verip son anda vazgeçmesinden,diziye 2.kadın veya erkek olarak giren oyuncuların kelimenin tam anlamıyla psikopata bağlamalarından ve hamile karakterlerin her seferinde merdivenlerin başından zemine uçup bebeklerini kaybetmeleri senaryolarından çok fena gına geldi bana...
dizilerde her ayrılıktan sonra bayan oyuncunun hamile kaldığını öğrenmesinden,aldırmaya karar verip son anda vazgeçmesinden,diziye 2.kadın veya erkek olarak giren oyuncuların kelimenin tam anlamıyla psikopata bağlamalarından ve hamile karakterlerin her seferinde merdivenlerin başından zemine uçup bebeklerini kaybetmeleri senaryolarından çok fena gına geldi bana...
bide hamile kaldı artık barısırlar derken bütün psikopatların baba olmaya çok hevesli olması...ardında gelen gurur ve uzayan sezonlar...:D
Bademgözlü 27-03-07, 00:50 DİZİLERDE EN DARALTICI 10 AKSİYON
2 ) Örnek yine "ALİYE" den ; Dr Deniz' in cool, asabi mizaclı delikanlı figürünün iyice cılkını çıkarması. Adama çay uzatsanız küfredesi geliyor, selam verseniz kafa atacak gibi bakıyor. Evinin tavanlarını çinko kaplatması gerekecek yakında..Zira bu kadar elektirk ve sinir asabiyet füzyon etkisi yaratır. Pasiflora almalı tez zamanda.
3 ) Ahu TÜRKPENÇE : "Bir İstanbul masalı" dahil olmak üzere sürekli mükemmel, cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER hariç tüm milletin aşık olduğu, bir görenin bir daha iflah olmadığı mükemmel kadın portresini sürdürmesi. "Şöhret" dizisinde de rota aynı. Silik alt sınıfa mensub kızın keşfedilip çiçek açması. Erdemli, kusursuz kadın. Biz eşşeğiz biz.
5 ) GÜMÜŞ : Modellik kökenli öyle aktör ve aktrislerle kaşlılaştık ki, oyunculuk denen kumaşa sahip insanların sadece akademisyenlerden çıkmayacağını izleyici zor da olsa idrak etti. Ve bu modellik kökenli oyuncuların kimileri kendilerini öyle geliştirdiler ki, akademi kökenli bir çok oyuncudan daha derin performanslarla izleyeni silkelediler. Ama bu maya her zaman tutmuyor ne yazık ki. Sırf yakışıklı, bebek yüzlü endamı sıkı, gözleri güzel olmak yetmiyor. Ama bunu anlamayıp, "izleyici nasılsa yer" küçümsemeciliğinde ısrar eden yapımcılar Kıvanç TATLITUĞ gibi kabusları rüyalarımıza sokabiliyor. Ağaçlar tür türdür malum..İnanılmaz şekillerle bir meşe ağacından Ekvis PRESLEY heykeli yontabilirsiniz, ama şarkı söyleyemez..Odun yine odun. Budur...
7 ) KURTLAR VADİSİ : Hem sinema, hem de dizi sektöründe daima saygı duyulan en ahlaklı MESLEKİ tutum şudur; Yapımcının kazandığı parayı, halen yapmakta olduğu ya da yapacağı işlere yansıtması, kaliteyi yükseltmesi. Mevcut reklam paylarının sadece % 13 ünü oyuncularına dağıtan "Kurtlar Vadisi" ekibinin, bu açgözlülükle dizinin çekim kalitesini 35 mm filtreli kameraya para ayırmaya kıyamayacak kadar kalite fukarası olmaları tamamen bunaltıcı. Ha bu neyin nesidir diye sual edenlere açıklayalım. "Aliye" den, "Aşka Sürgün" e ( ki en iyi örnek aslında "Asmalı Konak" tır), tüm dizilerde uygulanan bir film tekniği ve türüdür bu. Sinema filmlerinde kullanılan 35 mm negatiflerle görsel anlamda çok daha inandırıcı kılarsınızgörüntüyü. Ya da evde amatör kameranızla çekmişsiniz gibi bayağı ve sırıtan görüntülerle izleyicinin karşısına çıkarsınız.
"Kurtlar Vadisi" nin onda biri kadar bile kazanmayan yapımlarda bu özeni görürken, bu dizi yapımcılarının özensizliği daha da bunaltıcı hale geliyor. Ammman paramız cebimizde kalsın pintiliğiyle en yapmacık ve yeteneksiz figüranlarla inandırıcılığını kaybediyor prodüksiyon. Dizinin militan hayranları Sharon STONE ve Andy GARCIA' yı örnekleyebilirler, hemen söyleyeyim. 3 yıl içinde elde edilen cironun % 0.3' ü ödendi bu iki dev oyuncuya, bu kadar da olsun. Yakında vizyona girecek olan filmin gelirinin tamamına yakını zaten sponsor firmalarca ödendi. Operasyon sona erdi, şimdi paralarını sayıyor vatansever kurtlar.
Sagol arkadasim ellerin dert görmesin. Düsünüpde bir türlü yazamadigim herseyi yazmisin dogrusu. Allah seni basimizdan eksik etmesin. En cok da Aliye ve Gümüs dizileri ile ilgili yazdiklarin öyle hosuma gittiki bilemezsin. Allah senin gibi acik sözlüleri basimizdan eksik etmesin. Kendine iyi bak. Böyle acik sözlü yazmaya devam et.
Bademgözlü 27-03-07, 01:03 [QUOTE=black--mamba--]
:):):)
bencede öyle...aliye yönetmeninede,denizinede,çocuklarınada kavuşsada kurtulsak...
Bende aynen katiliyorum. Sonunda cocularina kavustuda bitti bu iskence. Allaha sükürler olsun yarabim. Gerci Denizine kavusamadi. Yönetmenindende ayrildi herhalde ama. Bosver onlar hemen yenilerini bulur zaten.
Bademgözlü 27-03-07, 15:29 dizilerde en daral getiren aksiyon sahnelerinde başa yazabileceğim aksiyon ıhlamurlar altında dizisindedir efendim.diziyi izleyenler bilirler orada insan diyemeyeceğimiz psikopat,kötülük yapmaktan büyük zevk duyan ve diziye bu sezon katılarak diziyi tek başına mahveden bütün zevkimizi kaçıran bizi çıldırtma noktasına getiren cem diye bir karakter var. bu adamın içinde bulunduğu sahneleri seyretmenin bendeki etkileri tiksinme ve iğrenmeyle başlayıp mide bulantısıyla devam etmekte ve kusmayla noktalanmaktadır.bu tiksinç ve iğrenç adamın senaristler tarafından en kısa zamanda öldürülmesi dileğiyle.
Sagol arkadasim.
Agzina saglik Cem hakkinda ayni duygulari bende besliyorumda icimde.
Sevilmedigini bile bile zorla kendini sevdirmeye calisan aciz bir adam. Oyuncuya lafim yok yani Cenk Ertana. Rolünü güzel oynuyor. Baksana cok inandirici. Hepimizin ondan nefret etmesini basardi.
aynen katılıyorum sana.
iki kişi arasında herşey yolunda giderken üçüncü bi şahıs hep aralarına girio.
en gıcık olduğum şey
Ye$iLiM-(M) 31-03-07, 18:48 Bebeğim deki o kötü teyze ve Emel...:img-hyste:sad53::sad53:
Neredeyse her dizinin güneydoğuda geçmesinden ben fena halde daraldım.
elmali-turta 01-04-07, 08:07 Neredeyse her dizinin güneydoğuda geçmesinden ben fena halde daraldım.
kesinlikle katılıyorum bnde fena halde daraldım hepsi bir birinin aynı:img-blush
KübraYasemin 01-05-07, 09:42 En dargInIl veren dizilerin biri benim icinde Iki YabancI keremcem ne yaptIgInI bilmiyor daha. Tama yakIsIklI onu seviyorum ama o diziden birsey cIkmaz. Yoksa bugün baslIyacak gemilerde talim var oda birkac bölüm sonra Polis olmak istiyorum gibi bitter. KOmik dizilere hep ölye oluyor belalI BaldIzda.
Neredeyse her dizinin güneydoğuda geçmesinden ben fena halde daraldım.
aynen ya neredeyse her dizi birbirinin aynısıı
aynen benim söylemek istediklerimi söylemişsin :img-yes:
dizide mutlaka bir oyuncunun kanser vb. bir hastalığı olması ve bunun sömürülmesinden nefret ediyorum !
Dizilerde hamile kalan bayanlarin bunu bir türlü aciklamamasina sinir oluyorum.
illaki adami catlatacaklar. Böyle güzel vede mutlu bir haber nasil olurda büyük bir sabirla saklanir..
Sasilacak bir durum.
Benim top 10
1.Ihlamurlar Altinda:YIlmaz Filizin ondan hamile oldugunu ne zaman ogrenicek??
Boyle sacmalikmi olur. Cok severim diziyi, ama SIKIYOR bu konuyu bu kadar uzatmak. Artik her bolumu bunun icin seyrediyoruz. Ne zaman soyliyecek acaba???
2.Aliye:Pek bakmiyordum ama habire cocugunun pesine dusmesi insani yoruyor!! Her bolum kizim, olgum diye agliyordu resmen. Cok sacma!
3.Ask Oyunu:Dizi tutuldugu icin kanser olayina taktilar. Tamam bunda kalsa yine neyse. Ama Keremcem gitti, mecburen cogu diger karakterlerde cikti. Sonra bir kac kisi daha cikti ve Mehmet Akan oldu. Yinede yola devam. Ask Oyunu Yeni Hayat. Boyle sacmalikmi olur. Ask Oyunu, Ask Oyunu yeni hayat nerden cikti. Tardu Flordun'a gercekten kicik kapiyorum
4.Binbir Gece:Bu dizinin konusu o bir gece degilmiydi? Konu hic kalmadi. Bu sir hic ortaya da cikmadi. Gecdiler bunu masallah. Ben onun icin seyrediyordum diziyi. Artik izlemiyorum, bu ne ya.
5.Kurtlar Vadisi:Pusu ve Teror cikmasi cok ve cok sacma!! Baska birsey demiyorum
6.Gumus:70.bolumlerde Gumus neden ayrildigini bile bilmiyordu! Insan ayrilmaya bir neden bulur degilmi? Cok garip
dizilerde o kadar daraltan sahneler var ki. ama en sinir edici bi mutlu çiftin ayrıldıktan sonra kadının hamile olup bunu erkeğe söylememesi..
ör: hatırla sevgili, ıhlamurlar altında ( filiz aslı olmasa daha çok beklerdi)
sonra dizilerin ibtmeden önce kadınların kansr gibi hastalıklarının çıkması sonra bunun çözülmesi.
En dargInIl veren dizilerin biri benim icinde Iki YabancI keremcem ne yaptIgInI bilmiyor daha. Tama yakIsIklI onu seviyorum ama o diziden birsey cIkmaz. Yoksa bugün baslIyacak gemilerde talim var oda birkac bölüm sonra Polis olmak istiyorum gibi bitter. KOmik dizilere hep ölye oluyor belalI BaldIzda.
ewt cnm aynen oda bitti ztnn o diziden bişi çıkmaz vede bnde güney d. geçen dizilerden bıktım artık kusucam yani
pink_girl_56 01-07-07, 12:24 Şimdilerde beni en çok daraltan bir tek şey oldu..Doktorlar filminde askerin içinden roket çıkması ve patlaması nasılda kötüydü..Aklıma getirmek bile istemiyorum..
sırlar dünyası gibi diziler çok sıkıcı.artık her kanalda çıkıyorlar onlardan gına geldi...
rockandbenD 06-07-07, 12:45 valla aşk dizilerinin çoğusaçma yok boşanmadan hamilleymiş yok kansermiş yok iyiliği için ayrılmakmış yok iddia sonucu aşık olmak çok saçma en iyisi kavak yelleri
bületn_inal_gs 06-07-07, 12:51 en bşta herdizide bi hamilenin olması ve dokorlar dizisinideki ameliyatlarda izliyicelerin hpsine tıp fakültsi çıkışlı gibi dawranmaları.ee tabi bazen öle sçmalıolarki.ama hiç bişey ıhlamurlat altındaki bebek meselesi kdr bayamazz.
dizilerde başroldeki kadının hamile kalması ama sevgilisine söylemeyip ayrılması ya da hamile kalıp merdivenlerden iki basamak yuvarlanıp çocuğu düşürmesi(bu olay o kadar çok dizide oldu ki artık hangi dizide biri hamile olursa gözüm merdivenlere kayıyo)
dizinin uzaması için mutlaka başrolde ki birinin hasta olması
-A k e L d a N- 07-07-07, 00:09 dizilerde başroldeki kadının hamile kalması ama sevgilisine söylemeyip ayrılması ya da hamile kalıp merdivenlerden iki basamak yuvarlanıp çocuğu düşürmesi(bu olay o kadar çok dizide oldu ki artık hangi dizide biri hamile olursa gözüm merdivenlere kayıyo)
dizinin uzaması için mutlaka başrolde ki birinin hasta olması
Söylediklerinin her bir kelimesine katılıyorum..Bu konu çok baydı gerçekten artık:img-yes: Bide hamile kalıp söylemiyorlar kendilerine aşık tiplerle evleniyorlar..Bu da çok sıktı..İki üç dizide hep aynı şeyler oldu..
Merdiven olayıda çok tiksinç bi hal aldı gerçekten bi ara hep yapıyolardı..Dizilerde bebek olmazdı hep merdivenlerden düşerken düşürülen bebekler yüzünden..Ne saçma bişey:img-yes:
Evet bide şimdi tek tek hasta olup hastanelere taşınıyorlar..Bi sezonda 4 5 bölüm hastanede geçiyor..
birincisi o var olan bebeklerin gerçek babalarına söylenmemesi yada tam söyleyecekken olay buya bi felaket çıkmasıyla söyleyemeyip onun yerine yedek baba aranması,
ikincisi ortalama her dizide dizi bunalıma girdimi birini vuruyolar ve dizi hastaneye taşınıyo böylece 80 bölümlük bi dizinin %70'i hastanede geçiyor,
Yanlış anlamalar...
Ve arkasından gelen-ki genelde hep kızlar yapıyor- intihar etme girişimleri..
Çocukların GERÇEK babalarından bihaber yaşamaları..
sıra bende..
1-HATIRLA SEVGİLİ: dizideki yasemin karakterinin evlilik dışı bebeğinin olması ve bunu asıl bebeğin asıl babası olan ahmet'in 5-10 sene öğrenememesi ve tamamiyle çocuğu necdetin çocuğu olarak bilmesi..Hadi ya, adam, kızla bir gece geçirecek ve ardından gelen çocuğun kendisine ait olmadığını düşünecek.. bence çok saçma bişey..yermi türk halkı bunu.daha sonra milleti ekran başında süründürecek. ahmetin "allah bağışlasın yasemin çok güzel bir kızın var" repliği senaryoyu batıran bir replik diye düşünüyorum.
2-KV PUSU/TERÖR: kv yapımcısı raci şaşmazın illede her seferde kvyi devam ettirmek istemesi benim sinirimi bozan bir sebeptir.ilk dizisiyle(kv) mafyayı konu alan daha sonra sıkılmayıp derin devleti ve doğuyu tema alan bir iki kvye imza atmasını normal karşılamıyorum.asıl amacı olan parayı arka planda tutup "biz devletteki sorunları aydınlatmaya çalışıyoruz" sözüyle milleti daha çok çocukları kandırması..şüphesiz kv çok güzel bir diziydi ama terör-pusu karizmasını yerle bir etti.pana film sanırım önümüzdeki 5 yıl boyunca kv dizilerine imza atacak.ah bazende film çıkarır.zaten şu an en çok para kazanan, en geniş pazar payına sahip olan pana filmin aynı zamanda en başarısız(konu olarak en başarısız, para/reyting olarak en başarılı) bir yapım şirketidir.
3-ACI HAYAT: dizinin asıl konusu şüphesiz aşk.ama bu aşk diziyi izleyen kitleyi 58 bölüm süründürdü de süründürdü.adamın iflahını kestiler.solunum organlarımızdan eser kalmadı..hele hele geçen sezonu muhteşem meraklandırıcı(aslında o kadar meraklandırıcı bişey yoktu) bir finalle noktalamaları benim gibi diziyi sevenleri hayrete, sinire düşürdü.osman sınavın, raci şaşmaz gibi sıkılmayıp mafyaya dadanması aslında güzel bişey.ama senaryoda hatalar vardı. bir dizide aşk bu kadar uzatılmazki.onlarda bunu düşünüp 58.bölümde muhteşem bir finalle(ki bu muhteşem finalin muhteşemliği hiç yoktu.çok eksiklik vardı.) bitirmeleri bunu doğrular nitelikteydi.hele hele oyuncu selin demiratarın dizideki o gülmeyen yüzünü 2.veya 3.bölümden beri devam ettirmesi insana bay, hatta ölüm getiriyordu.insan onun sahnelerinde ekranı parçalayası geliyordu.
dizideki diğer bi daraltan, sıkan sahnelerse replikler.kosavalının hep aynı replikleri, hep aşkını gizlemesi, nermininde böyle davranması diziyi erken bitiren unsurlardandı.ne varki mafyayı gayet iyi anlatıyorlardı ama aşkı anlatamadılar.
58 bölüm izleyiciyi kıvrandırdılar.58.bölümde de nermin kimseye yar olmadı olmayacak da gibi bir his uyandırıp, kosovalıyla filizi aynı dkda birleştirmeleri dizinin erken final(ama yerinde final) yaptığını gösterir nitelikteydi
4-EN SON BABALAR DUYAR: devamlı devamlı sahtekarlıklar ve replikle birol güveni batıran bişey olacaktır.kadın isterse dizisiyle yakaladığı başarıyı bu dizide sürdüremedi.kadirin hep aynı bakışları, hep aynı kurnazlıkları, hep aynı sahtekarlıkları diziden soğutucu sebeplerdir.hülyanında hep ona inanması daha sonra bavulla baba ocağına dönmesi, baba mehmetin tansiyonun nedense hep sonlarda yükselmesi ve bayılması dizinin nereye gittiğini(daha doğrusu gidemeyip yerinde kaldığını) sordurar nitelikteydi.yeni bölümlerde kadirin annesinin kibirli, başı havada yürümesi diziyi bırak tvyi parçala pozisyonuna kadar getiriyordu.şüphesiz ilk bölümler(trt) çok güzeldi ama starda başka bir dizi oldu.uzun soluklu bir dizi bizim soluğumuzu kesti..birol güvenin en iğrenç dizisi diyebilirim(tabi stardaki 25.bölümlerden itibaren)...
kadirin babasının sürekli asık suratlı olması, sinirlenmesi en sinir bölümlerdi. dizinin son bölümünde herşeyin herkesin mutlu mesut olduğu bir bölümdü. buda türklerin dizilerdeki başarısını ortaya koydurtur nitelikteydi. tam türk dizisiydi. herşey mutlu mesut bitiyordu.. mutlu bitmeyen dizi görmedim sanırım
5-BİNBİR GECE: ilk bölümleriyle ahlaksız teklifle adından söz ettiren konusu aşk olan, sıradan ipsiz tipsiz bir dizi..sevenlerini üzmek istemem ama dizinin bir sahnesini görmek istemem.dizinin tamamen onur-şehrazat aşkına oturtulduğu aslında asıl amaçlarının bile belli olmadığı saçma sapan bir dizi.. şehrazatın gülmemesi, adeta dizinin 30 bölümünde ağlamak üzere olması insanı dizilerden soğutan bir sebep..
nedense türkiyede çok sevilen bu saçma yapım muhteşem sezon finali adı altında ekrana veda etti.iyikide etti.
6-AVRUPA YAKASI: gülse birselin kaleminin ne kadar iyi olduğunu gösterdiği, 2 sezonuyla beğenilen ama nedense bu sezon uzatılan, reytingten son bölümlere doğru düşen, burhan tiplemesinin sıktığı, baydığı, gafur tiplemesinin mode olduktan hemen sonra demode olduğu, muhteşem komik(?) bir dizi..
ilk sezonda bayağı gülmüş, sevmiştik.ama gülse hanım sanırım başka projeye imza atamıyor.sürekli bu diziyi devam ettiriyor.not: dizi gelecek sezonda devam edecek..burhan tiplemesinin çok sevildiği bir dizidir ama artık diziyi izleyenleride yavaş yavaş kaptırıyor..bakalım ileriki sezonlarda nasıl bayacak izleyiciyi gülse hanım..
7-BELALI BALDIZ: nurgül yeşilçayın komedide oyunculuğunu kanıtladığı (aslında komedide ne kadar beceriksiz olduğunu gösterdiği), nereye gittiği belli olmayan, yabancı yapımlardan esinlenmiş bir dizidir.bu diziyle sit-comu ne kadar becerebildiğimizi gösterdik.nolur sit-com yapmayın.yapamıyorsunuz çünkü..
8-DİĞERLERİ: dizilerde en çok insanı sinirlendiren sahneler sırasıyla
>kıskançlık..dizide birbirine tutulan, aşık olan karakterlerin sürekli olarak birbirlerini kıskanmaları insanı sıkan bir konudur.örneğin yabancı damatta ilk önce nazlı karakteri bi 5 bölüm nikoyu kıskandı.daha sonraki 5 bölümde de niko, nazlıyı kıskandı.her ne hikmetse nazlıyada, nikoyada aşık olan karakterler oldu...ama insanı baydı artık..tam mutlu oldular derken bir hastalık çıkarttılar. sonra çok şükür 2 bölümde o hastalığı(ki hastalık kanser(!)) yenmeyi bşardılar
kıskançlık unsuru bir dizide sıkça kullanılacak olan bir unsurdur.anlayınki diziye yeni bir kadın-erkek karakter girer ve bu karakterler ana karakterlerin yanlarında fazlaca yer alırlarsa orada bir kıskançlık olacaktır
polat alemdar..kvnin en çok sevilen karakteridir.herkesin rotasını belirlediği ve ben büyüyünce polat alemdar olacam dediği, racon değil kafa hesabıyla arkadaşını öldüren bir inanılmaz tiptir..polat abi bi şu doğuyada el at be.öldür şu teröristleri..
polatın girmediği yer kalmadı.önce çok şükür, allah başımızdan esirgemesin mafyayı bitirdi, sonra ırağa girerek amerikanın ırak sorumlusunu öldürdü yani ırakı kurtardı..daha sonra tam doğuya el atıyorduki bizim bakanlar "hop artık yeter..daha napacan.çekil köşeye biz hallederiz" der gibi engelledikleri, sonra nispet yapıp bu kez yeni bir macerayla karşımıza çıktığı, her dizi ve filmdede aşık olduğu bir tiptir.
maşallah el atmadığı yer kalmadı..aslında o gençlerin üzerinde dolaşan bir bela. gençlerimizin asıl hedeflerinin "polat alemdar" olduğu bir döneme girdik.
benden bu kadar..
en başta birbire deli gibi aşık olan çiftelerin evlenmdikten sonraki hallerinin bir türlü gömsterilmemesi ve onların nasıl birer çift oldujklarını bilememeiz..
ardı arkası kesilmeyen yanlış anlaşılmalar..ve bu nedenle gelen uzunca ayrılıklar...
fakir bir oğlan zengin bir kızın aşk masalı hep bayar beni..
sonra fakir oğlan kzın aşk masalaı..kızın gözü hep yükseklerdedir sonra zengin bir adamla beraber olur..fakir çocuk onu terkeder falan(acı hayat )
nefret ediyorum..
walla dsaha çok war..ama sölersem buda film beğenmiyor galiba dersiniz..
E_B_R_U_"Lİ 19-07-07, 21:09 son yıllarda hemen hemen her aşk dizisinde(hüzünlü olanlar) kadının hamileyken çocuğunun babası ve sevdiği adamla(genellikle gurur yanlış anlamadan dolayı) en yakın dostuyla ki bu dost bu kadını karşılıksız bi derece sever olur.ya yazık çocuğa babasından ayrı başka birine baba diyo.sonra yıllar geçer gerçek baba ile anne karşılaşır barışırlar hadi bakalım çocuğa de o değil bu senin baban o çocuğun psikoloji nasıl düzelir acaba.şansa da bu çocuklar tam ayrılık vaktini bulur.allahın hikmeti işte.
*özgürkız* 20-07-07, 14:15 Kız hamiledir ne yapacağını bilemez fedakar ve ona aşık çocukluk arkdaşı evlenme teklif eder aileler mutlu olur ama kız aşkını unutamaz fln fln fln(örn:geniş zamalar/aşk oyunu/hatırla sevgili...)
2 kişi konuşur 3. aradan dereden konuşmayı duyup yanlış anlar orayı terk eder asıl mevzu ondan sonra konuşulur
Sırf sevdiğiyle birleşmek için hamileyim yalanı uydurmacalar
Konu bulunamaz ve kanserim aaa beyninde ur varmış bak seenn
Kazalar,bıçaklanmalar hastahane sahneleri baydı artık daha neşeli diziler olsa
Mafya bulaşmayan dizi kalmadı bir yerinden giriveriyorlar diziye
songül_kıvanç 20-07-07, 16:03 hastahane sahnelerı olan dızılerın kı bu sene genelde her dızıde hastahane sahnesı gordum. ıste bu hastahane sahnesı olan butun dızılerın son sahnesı hasta kısının kalbının durmasıyla son buluyor. ve artık bu benım gercekten canımı sıkıyor.bır dızıde adamın kalbı durur ....bolumun sonu yazısı dıger dızıde aynı sey yettı artık mumkunse dızıler hastahanede gecmesın.
ayrıca bır arkadasımızda yazmıs. kızın veya oglanın yanlıs anlamasından dolayı meydana gelen kawgalar, bosanmalar falan fılan... hele bu ayrılık yuzlerce bolum surerse ıste o zaman ip ınceldıgı yerden kopuyor we ınsanların o dızıyı ızleme zevkı azalıyor...
MUTLU SAHNELERE, GUZEL DIZILERE...
en başta töre ve mafya dizileri acayip baydı her yerde onlardan var
avrupa yakasında burhanın yaptığı iğrenç espiriler makbulenin manasız ve şuursuz tavırları zaten son bölümleri hiç izlemiyorum
hatırla sevgilide ahmet ve yaseminin birbirlerini sevdiği halde birleşememesi aynı şey acı hayattada var artık böyle bi sahne görürsem kusucam
acı hayat demişken başlarında ben ibrahim erkal çıkıp canısı canısı diye şarkı söyleyecek diye düşünüyodum çünkü aynıydı canısı filmiyle ama öyle olmadı dahada beteri oldu herşey birbirine karıştı bunuda milletimiz izledi
hayal ve gerçek te ruhsarın aynısı tıpkı acemi cadının sabrinayla aynı olması gibi bi ara bücür cadı vardı sonra sihirli annem tam bitti derken bunlar çıktı nedense bana peri cin cadı olayları çok itici geliyo
cennet mahallesi önceleri sevilmişti tamam ama sonra hep aynı şeyler döndü durdu o sahnede çok sıktı artık evlenemeyen iki sevgili
hele binbir gece yokmu allahım ne biçim bi senryodur çocuğu için bir gece birlikte olur sonra o adama aşık olur evlenir en az sevdiği adamdan ayrılmamak için hamileyim yalanını uydurmak gibi bayıcı bir olay
şimdilik bu kadar devamı gelicektir o kadar çok kiii
1) Bizim Evin Halleri: Misket ve Rüzgar'ın bulunduğu tüm sahneler
2) Arka Sokaklar: Bomba sahnesinden sonra. Kimsenin ölmememsi hatta kanlı, canlı koşuşturmaları (Çok saçmaydı)
3) Binbir Gece: Başta baş roldeki karakterler olmak üzere. Kameranın oyuncunun yüzüne zoom yapıp dakikalarca bişey söylemeyen sıkıcı sahneler
4) Genco: Dizideki başroldeki kahramanın herşeyi başarması. Bi tek gözlerinden ışık çıkmadı yani
5) Elveda Derken: Ece Uslu'nun sürekli mutsuz ve soluk suratını örmek beni çok dararltıyo valla.
Diziyi çok heyecanlı yerinde bitiripte sabırsızlıkla beklediğimiz ertesi bölümün çok farklı ve alakasız yerden başlaması, veya o günün ertesini göstermeleri
Dizide başroldeki kıza dizideki bütün erkeklerin aşık olması (kız sanki bulunmaz hint kumaşıymış gibi:mad72:)
Aliye dizisindeki aliye karakteri çok sıkıcı bir karakterdi, erkekler nasıl aşık oldular ona anlamadım neyse..:img-pilot
Mafya dizilerinden de fenalık geldi..:icon_whis
Dizide işlenicek konu kalmayınca, diziyi lastik gibi uzatıp izleyicilerin içine fenalık getirmeleri
Her dizide başroldeki erkeklere son zamanlarda hep aynı sesin dublaj yapması (Gümüşte-Mehmet, Genco, Polat Alemdar vs. :icon_whis)
şimdilik bu kadar geldi aklıma :img-grin2
Bu sergilediği oyunun Keremcemle ilgisi olduğunu düşünmüyorum..Bu senaryo gereği olan bişeydi..Herkesin fikri aynı olmayabilir ama Keremcem bu işe yeni başlamış biri olarak gayetde güzel oynuyodu bence...
Bana görede Acı Hayattaki başrol Nermin'in suratının hep asık olması hep suratsız bi şekilde konuşması çok sinirimi bozuyo..Beni bayıltıyodu resmen..:img-cool2
6-AVRUPA YAKASI: gülse birselin kaleminin ne kadar iyi olduğunu gösterdiği, 2 sezonuyla beğenilen ama nedense bu sezon uzatılan, reytingten son bölümlere doğru düşen, burhan tiplemesinin sıktığı, baydığı, gafur tiplemesinin mode olduktan hemen sonra demode olduğu, muhteşem komik(?) bir dizi..
ilk sezonda bayağı gülmüş, sevmiştik.ama gülse hanım sanırım başka projeye imza atamıyor.sürekli bu diziyi devam ettiriyor.not: dizi gelecek sezonda devam edecek..burhan tiplemesinin çok sevildiği bir dizidir ama artık diziyi izleyenleride yavaş yavaş kaptırıyor..bakalım ileriki sezonlarda nasıl bayacak izleyiciyi gülse hanım..
Demiş ecr arkadaşımız...Bencede artık baymaya başladı ne kadar çok sevsemde eski tadı kalmadı sanki..:icon_sorr Makbule İzzet diyalogları beni çok daraltıyo artık...
acemicadi_selim 02-10-07, 05:54 1-fakir kiz zengin oglan yada tam tersi
2-yanlis anlamalar sonucu uzayan diziler
3-hatirla sewgilideki ahmed ruya ve yasemin olayi-4-8 yil boyunca adam cocugunu bilmio ve ha bo bolum ogrencek ha bu bolum ogrencek die insani bayiyolar-mechul babasi yada annesini bilmeyen cocuklar filan
4-bi sure sonra konu bulamayip tekrara dusen diziler(ornek:hepsi 1-yani cemremi goruom die izliorum artik sadece)
5-tore dizileri
1.BİNBİR GECE:Seveni varsa üzülerek söylemeliyim ki ben bu diziye katlanamıyorum.Şehrazat karaterine,onun bu ağırlığına,150bin dolar saçmalığının bu kadar abartılmasına,insanların bu diziye matah birşeymiş gibi bakmasını anlayamıyorum.Bergüzar Korel'in oyunculuğu çok zayıf.Her ne kadar işin eğitimini almış biride olsa robot gibi.Hiçbir duygu kameraya yansıtamıyor gibi geliyor bana.Sevinince de üzülünce de kızınca da mimikler hep aynı.Hiç gerçekçi değil.annem izlediği için bazen bu diziye mahkum kalıyorum o 2 saat geçmek bilmiyor.
2.SILA:Cansu Dere'nin oyunculuğu gene hakeza.Mehmet Akif'te zaman zaman iyi sahneler çıkarıyorlar ama genel olarak ikiside vasat.İkisinin birlikte oldukları sahneler.Heleki aşk sahneleri sanki 2 buzdolabını karşı karşıya koymuşlar sahne çekiyorlar.Tutku diyorlar ama ben bu aşkın neresinde tutku var anlayamadım
3.AVRUPA YAKASI:Gülse Birsel'in yazar olarak gücünü bir tarafa koyarak konuşmak istiyorum.Zamanında bir karakter vardı.Adını bilemeyeceğim.Oha falan oldum gibi cümleler kuruyordu.O zamanlar kazan kaldırıldı böyle türkçe olmaz.Televizyonumuz bunlardan arınmalı diye.O karakterin kurduğu cümleleri mumla arar bir hale gelmiş dizi.Geçen hafta reklam arasında Yaprak Dökümü'nün gördüm.ŞEfika sanıyorum karakterin adı.Nasıl cümleler kurarak konuşuyordu.burhan karakteri gene öyle.Geçen yıl ki gaffur fiyaskosu halen güncelliğini koruyor.Bu kadar basit bir dile indirgenerek ekrana sunulması son derece yanlış.Çirkin cümlelerde kurulmadan gayet güzel mizah yapılabildiğini daha öncede defalarca gördük bu ekranda
4.ÇALINTI-ALINTI-KOPYA diziler....Nasıl adlandırırsanız adlandırın.Artık öyle bir boyuta getirilmiş ki replikler birebir alındığı gibi sahnesi bile alınıp kullanılır hale gelmiş.Ayıptır.Bizim şarkılarımızdan biri alınıp kullanılsa ülkece ayağa kalkar boykot uygularız ama biz yapınca ayakta alkışlanır.Böyle dizilere musamma gösteriliyor ve ne yazık ki böyle diziler izleyici tarafından da izlenip takdir görebiliyor.
5.Konuların bu kadar çetrefilli hale getirilerek basitleştirilmesi ve seyircinin buna inandırılması.Anlayamadığım bir sebepten bir dönem bütün kadın karakterler hamileydi mesela.Yaratıcılıktan bu kadar uzak olmak niye ben anlayamıyorum.
6.TÖRE DİZİLERİ:Anlıyorum Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır bu konu.Ama türkiye'nin tek kanayan yarası töre değildir.Her kanalda ucundan kıyısından sağından solundan illaki bir bağlantı çıkıyor bu töre meselesine.Geçen yıl daha bir revaçtaydı bu sene daha az gündemde ama halen kullanılıyor.
7.ÜÇGENLER...DÖRTGENLER...BEŞGENLER...Dizilerde esas çiftler biraraya gelince neden akabinde ayrılmak için uğraştırılır merak ediyorum.İzleyici zaten hep o anı bekleyerek izler diziyi.Ve o an nedense çok kısa süreli oluyor.Sanıyorum bu gene kalemde senaristlerimizin yeterince güçlü olamamasından kaynaklanıyor.Çiftler ayrı iken konu yazmak daha kolay çünkü genel itibariyle dizilerimiz çiftlerin birleşmeleri üzerine kurulu.Haliyle bu da gerçekleşince yazarlarımıza yazacak başka bir konu kalmıyor.
billur_beso 14-10-07, 22:35 ya ilk başta kurtlar vadisi pusu, tamam kurtlar vadisi çok güzel bir yapımdı yani olduğu dönemide baya salladı ama oraya kadar..bence bu kurtlar vadisi pusu çok gereksiz bir dizi ve kurtlar vadisinin önceden imajını zedeleyen bir dizi hiç vakit geçirmeden kaldırılmalı bence.Ve sonra binbir gece var ya tamam dizi ilk başlarda çok güzeldi hele ilk iki bölümü soluksuz izledik işte bak adam 150bin dolar teklif etti nolcak ya kadın gerçekten kabule ttimi vaybe ne kadınmış ama o dizide oraya kadar ya 150bin dolar tuttu bide 300bin doları deniyelim hikayesi ayrı bir baydı daha sonra dizi devam etmek için hep kendini tekrarladı ben binbirgeceyi izliorum ama neden başka iyi yapım yok salı günleri bence birazdaha oturup kafa yorsalar daha iyi yapımlar çıkar eminim bundan :img-yes: onun dışında hayal ve gerçek yayından kalmasına çok sevindiğim bir dizi ruhsarın kopyası olmaya çalışırken herşey batırılmış yani zaten türk yapımı olan bir dizinin üstünden 10 sene bile geçmemesine karşılık neden bu tekrar türk yapımcıları senaristler bukadarmı acizdir bence üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin ruhsat-rın tekrarı yapılmamalıydı çünkü o dizideki oyuncuların performansı aşırı iyiydi...yabancı yapımlardan alınan ve türk kültürüne uyarlanan dizilerde de çok büyük bir başarı görüyorum ben bazı arkadaşlar demiş ama iyi bir başarı el elde edeenlerde çıkabiliyor örneğin kavak yelleri ülkemizde o diziyi sevmeyen yada çok kötü performansları diyebilecek insanlar çok azdır herhalde yada doktorlar o dizide grey's anatomynin bi kopyası gibi ama bence günümüzdeki versiyonuda çok güzel(yani idare ediyor)ve bunun dışında bitirilmesi gerekirken uzatılan diziler hep aynı konuyu tekrarlıyorlar insanı feci derecede sıkıyorlar yani ne gereği var ki sırf para için bırakın herşey tadında kalsın:img-wink:
seheripek46 10-11-07, 15:10 sıla : töre ye göre sıla vurulacaktı sılanın haricinde herkesin vurulması
cennet mahallesi :ferhatla sultanın sürekli nikah masasında kalması
binbir gece :şehrazat ve onurun aşkı o kadar sıktı ki
yaprak dökümü : sedefin şevketi sevmesi ve ferhındeyi kötü yapmaları ne alakasız ferhunde kocasını seviyo sedef şevketin aklına girecek ve sedef hala iyi
doktorlar : nedense hastanede 3 doktor ve 4 asistandan da başka tıp okuyan yok
kavak yelleri:aslının bitmek bilmeyen kıskançlıkları bnce sıkmaya balşladı deniz onu seviyo oda denizi ama nedense mineyle arkdaş olmalarını istemiyo mine munzurluklar yapsa bile görüşmiceksin diyipte kestirmemes gerek..
hepsi 1:dizi tam bir türk filmi mesela yaseminle korkut tam çıkmaya başladılar yaseminin eski sevgilisi geldii..cemreyle emre çıkıyorlardı cemrenin eski sevgilisi geldi ortalık karıştı..mertinde kıskançlıkları tıpkı türk filmiii..
avrupa yakası:heryerde bangır bangır türkçemize sahip çıkalım deniyor ama bu güzel senaryoda nedense türkçeyi berbat ediyorlarr..bnce biraz daha özen gösterilip TÜRKÇE kelimeler kullanılsa daha iyi olabilir..geçen sezon daha çok eleştiri alıyordu bu konuda dizi ama bu sezon hiç almıyorr bence biri dur demeli..
binbir gece:bnce saçmaladı artık yok şehrazat onurun ğeşinden koşuyo yok onur şehrazatın peşinden koşuyoo..
bizim evin halleri:bu dizide herkese gıcığım annem yüzünden gözüme bazen çarpan bir dizi..şeyda saçmaladı artık misket ve rüzgarın ilişkileridesen kabak tadını aştı...hele safanın karısına her gördüğünde tokat atması beni çileden çıkarıyoo tam bir fiyaskoo şimdide sezonun başındna beri küsmeyen birbirine kırılmayan çift ay adlarını unuttum zaten saysay diyolardı bide sarışın bir kadın işte onalrın ilişkisi senaristler kimi küstürsek barıştırsaklar diye o pitipiti yapıyorlarr..
artık izleyici sıkıldı bu tür dizilerden..biriside çıkıp yanlış anlamaların fazla olmadığı türkçenin güzel kullanıldığı oyuncuların karakterlerini yaşamış gibi oynadıları senaryonun içten ve güzel olduğu bütün dizilere benzemediği bir dizi çıakrsa ne kadar güzel olurduu
7.ÜÇGENLER...DÖRTGENLER...BEŞGENLER... Buna kesinlikle katılıyorum.. O kadar sıkıcı ve sinir bozucu bir durumki izlediğim dizilerin başına gelmemesı için dua ediyorum.. Çiftler kavuştuklarında da hayatlarında sorun yaşayabilirler ve beraber bunun üstesinden gelebilirler.. Habire onları ayırıp barıştırmak izleyicinin diziden sıkılmasına, diziyi izlemeyi bırakmasına sebep olabiliyor...
İlk olarak söylemek istediğim şey Kurtlar Vadisi Pusu Türkiye'de çekilmiş en kaliteli ve gerçeği en doğru biçimde yansıtan dizidir bana göre..Aksini savunanlara da saygı duyuyorum.Benimde daraltan dizilerden örneklerim var.Tabii bunlar benim fikrim sevenlere saygı duyuyorum.
1. Binbir Gece(Güzel bir konusu var ama şu an saçmaladıkça saçmaladı)
2.Sıla(Aslında konusu iyi ama bunun için hiçte iyi bir senaryoları yok,ayrıca yeni sezonda senaristi değişmiş.Bir dizideki en kötü şey senaryo değişikliği olsa gerek)
3.Elveda Derken(Her bölümde "anne anne"diyorlar,bence acıtasyondan başka bir şey değil.)
4.Tatlı Bela Fadime(Aralarında en kötüsü bu..Karadeniz'i çok yanlış tanıtıyorlar,hiç gerçekçi değil,oyuncuların çoğunda özellikle Nehir Erdoğan da şive çok çok yanlış.Yani bende oraya çıkıp cümlelerin sonuna "da"ekleyip oyunculuk yaparım.Hatta daha iyi olur çünkü ben Doğu Karadenizliyim.Etrafımda Karadeniz şivesinin alasını yapan çok kişi var ve gerçekten iyi bir kulağım vardır.Namusumuza düşkün olduğumuz doğrudur ama mağara insanları değiliz.Silahı belimize takıp hiç bilmediğimiz yerlere değmeyecek bir adamı vurmak için de gitmeyiz.Bizi çok fırsatçı,görgüsüz,dedikoducu bir olarak tanıtıyorsunuz ama değil mesela dizide sinirlerimi bozan bir replik sanırım Fadime'nin ninesi söyledi:Temel kabasakaloğlu bizi krallar gibi yaşatıyor.Ne yani sen hiç rahat yüzü görmedinmi?sen rahat yüzü görmek için torununun zengin bir adamı kafalamasını mı bekledin?Gerçekten Karadeniz dizisi yapmak isteselerdi kulaktan dolma laflarla dizi yapmazlardı ve şunu bilirlerdi Karadenizliler çok gururludur ve özellikle erkekleri adam gibi adamdır.Yani Fadime'nin babası gibi erkeklere pek rastlanmaz oralarda.)
5.Bez Bebek(Evrim Akın Avrupa Yakasından yrılınca bütün tekliflerin yağacağını zannetti ama hiçte ummuduğu gibi olmadı.Dizide resmen Külkedisi rolünde, izleyince sadece sinirimden gülüyorum)
6. Dağlar Delisi(Jönünü görünce çok şaşırdım.Aynı Barış Akarsu'ya benzeyen birini bulmuşlar üstelik kız da Merve Sevi!Yani resmen biri gider biri gelir demeye getiriyorlar.Barış Akarsu'nun ailesine bundan büyük terbiyesizlik olamaz herhalde.)
artık bıkkınlık veren sahneler diye yazacak olursam
BBG şehrazatın mıymıy halleri ve soğukluğu bıkkınlık veriyor
SILA da devamlı ağlayan cansu dere
TÖRE DİZİLERİ genel olarak hep aynı konular ve gercek olduğunu bilmemize rağmen hala milletin akıllanmamış olması ve bu töre denen adetin uygulanması
ÜÇGENLER BEŞGENLER diziler senaryo acısından sıkıntıya girdiğinde hemen sevgililerin peydahlanması
HAMİLELİK yine senaryoda sıkıntıya girildiğinde hemen hamilelik peydahlanması ve asıl jön ün istemediğe evliliğe sürüklenmesi bu hamilelik olayı ile.
veya esas kızın düşük yapması ve gereksiz yere depresyona girmesi ve mantıksızca davranması(örnek:bim)
E_B_R_U_"Lİ 14-12-07, 18:28 bi de şey var hani esas kızın yakın dostu,ona deliler gibi aşık olan,evlilikdışı çocuğun babası olan veya olacak adam;esas oğlan esas kzı biribrlerine yakınlaşmaya başladığında,kız ona tekrar döneceği zamanlarda falan bu yakın dost sapıtır,kötü kalpli,bencil yani bariz psikopat olur.adam dizinin başında melekti sonunda dizinin kötüsü olur.
Binbir Gece:gerçekten artık baydığını düşünüyorum şu dizilerde bir kerede aşktan başka bir konu işleseler olmaz sanki herşey Şehrazatla Onur üzerine kurulu.fragmanlarındaki Onur un aşkım diye başlayıp sonu bitmek bilmeyen romantik cümleleri beni sinir ediyor.bence artık bitirmeliler.
Kurtlar Vadisi Pusu:bu tarz dizileri hala niye yayında tuttuklarını anlamıyorum.gerçekten kötü örnek oluşturuyorlar bana göre.
Elveda Derken:fragmanlarında hep aynı acıtasyonun yapıldığı dizi.
bu diziler gibi hep aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.aşk dizilerinden fazlasıyla bunaldım.esas kız esas oğlan ve onun çevresinde gelişen olay örgüsü sonlara doğru uzatmaları oynayıp bence insanlara işkence ediyorlar. herşey tadında güzel ama bizde öyle olmuyor.doğru düzgün birkaç yapım var.inşallah ileride düzelir.
Binbir Gece Bu dizinin konusu yok ki artık.
Sıla Mütemadiyen ağlanmaz ki kardeşim.
İki Aile Sündü sakız oldu.
Hamilelik, kesinlikle,
Üçgen dörtgen beşgen, kesinlikle,
Yanlış anlamalar kesinlikle
Senaristler yeni konular bulsalar hatta alıntılasalar bile razıyız.
Gerçekten kendi kendine bir msj konusu Elveda Derken ne anlatır hiç anlamam.
MaD AvriL*** 07-03-08, 10:15 hep aynı olay olması ve bu snki çkk onmli bişimiş gibi her hafta aynı konuda durulmasına gıccık olurum.Genelde de bu konular gıccıık olabilio örn=parmaklıklar ardında ne anlatıo die bi bakmıstım tmm konusu güsel kadınlara hapisanede işkence edilmesi ama ck sıkıcı yapmıslar resmen büyük dizisi ve saat 20.00 a koymuslar bare daha gec bi saate koysalarmıs ta bize daha uygun diziler konulsaymış.
_keremcemim_ 07-03-08, 23:28 Binbir Geceye kesinlikle katiliyorum Sehrazatin agirligi durmadan herseyi yanlis anlamasi Ali Kemalinm bitmeyen capkinliklari Onurunda durmadan askim askim askim demesinden biktim yani...
ve yaprak dökümünde leylanin su kiskancliklari ve fikretin kaynanasinin gicikliklarindan biktim artik
binbirgece: nefret ediyorumm.. taing rekoruymus kim izlioo anlamadimm.. sehraztala ali kemalee pes diyorumm baska birsey demiyorumm !!
her tvye baktigimdaa ya onlar hakinda haber ya da fragamanlarii varrr :@
Binbir Geceye kesinlikle katılıyorum.
Yaprak Dökümünün yeni konular bulması gerektiğini düşünüyorum. Artık acı kahırdan öleceğiz.
Elveda derken gerçekten saçma.
hekimoglu64 12-03-08, 07:46 hemen hemen bütün yorumlari okudumsayili
cogunuz bu dizilerden SIKILMISSINIZ ama türk halki böyle dizileri izliyor:img-wink:
neyse benim söylemek isdekilerim
1.yaprak dökümü.......artik iyice baydi
cünki dizi dallasa döndü:)yok onun enistesilye yok o unun kocasyila
ayrica neclanin sesi keske baskasi seslenriseydi
ayni sekilde menekse ile halil artik bitmeli dizi uzayinca konud dagiliyor
ayni sekilde dudaktan kalbe yani ay yapimin diziler artik konusu dagiliyor:img-wink:
__________________________________________________ ____________
2.binbirgece iyice baydi zaten en bastan beri sevmemistim......ama izliyordum:)
__________________________________________________ _______________
3.arka sokaklar artik bitmeli diyorumolaylar cok hizli gelisiyor
ve yapmacik oluyor.............
4.pars narko terör basrol oyunculari sanki baska dizi karakterlerini taklit ediyor
ve dizide türküler cikiyor baska bir diznin takliti yani kvp nin.......
5.cansu dereyi severim ama töre dizileride artik bitmeli.....
6.avrupa yakasi burhan cok abartiyor artik ki zaten eski ratingid yok
7.doktorlar sanki eksiklere var bu dizide konu olarak oyuncular iyi basarili ama
konu senaroy olarak biraz eksik gibi.......
8.elveda derken cok gereksiz
9.hatirla sevgiliyi hem seviyorum hem elestiriyorum:)yani cok uzadi bitmeli yoksa SIKIYOR..........
10.tek türkiye konu olarak güzel ama oyuncular malesef o yüzden dizi yapmacik görünüyor.......
Nefret ettiğim diziler
-Binbir Gece
-Sıla
-Elveda Derken
-Annem
-Tatlı Bela Fadime
-Bez Bebek
-Asi
-Ezo Gelin
-Genco
doktorlar dizisindeki bombalar :D
vee de arka sokaklardaki bomba:D
aliyedeki kızın havada 333 takla atması :D
lösemi hstalığından acı sağarak reyting kazanma çabası
bu dizileei izledim izliyorum ama yani bazen izleyiciyi salak yerine koymakta yok efenim masa demirmiş hastanede patlayan bombayı bir iki basit replikle 1 bölümde geçmek :P bölüm kazanmak için küçük çocukları ölümle burun buruna getirip mucize yaratmak :P vee en gıcık olduğum lösemi hastalarından reyting sağılması
bi de bir istanbul masalında Türk aile yapısın nasıl oluptakabul ettiği bende dahil :P
kardeşler arsı git gel yaayan esma :P
Yani Pars Narkoterör bence Kurtlar Vadisi gibi olmaya calisiyo
Ama tabii olamiyo o baska:img-hyste
Doktorlar da iyice Kurtlar Vadisine dönmeye basladi bomblar filan baydi yane
Dudaktan kalbe 07-05-08, 17:38 Bİrbir gece
pars narko terör
elveda derken
sıla
annem
,
,
,
,
Zaten 2 tane dizi izliyorum
Menekşe İle Halil&Doktorlar
Menekşe ile Halil:Bitmek bilmeyen Mustafa-Menekşe-Halil üçgeni var..Halil Menekşe'yi nereye kaçırırsa kaçırsın Mustafa'nın karşına Menekşe çıkıyor..Allahtan dizi bitiyor...
Doktorlar:Dizi artık eğlendirici, öğretici değil..Bitmek bilmeyen bombalar...Ve şu tarzı var...Biriyle gör ,yanlış anla, kavga et sonra barış
Hep aynı tarz...Hep aynı tarz..
Ve dizi acayip şekilde mafya dizisine döndü..Yok uyuşturucu kaçakçılığı yok cerrahları hapis etme yok bombalar...
İzlemesemde Binbir Gece...
Dizide sürekli bir yerden çocuklar çıkıyor...Onur'un 8 yaşında bir kız çocuğu var..Şehrazat'ın bir çocuğu var..Ali Kemal'in sayılmayacak kadar çok!..
Ayrıyetten Ali Kemal'in çapkınlıklarından daral geldi...
Dizilerde hiç bitmeyen bir klişe saplantısı var. hele ki aşkın işlendiği dizilerde yaratılan üçüncü kişi klişesi şu sıralar izlediğim Asi itibariyle en daralatna durum beni...
Tam kavuştular derken karakterlerden birinin ölümcül hastalığa yakalanması.
Yine aşk dizilerinde ailelerden birinin mutlaka karşı çıkması ve bunun zengin aile olması.
Zengin olan genç karakterin boş gezen kankalarının olması
Fakir ama gururlu baş kadın karakterler:) ( Bir kere de çirkef olun ya... )
Dudaktan Kalbe Kenan bebegi tam ögrenicek hep gereksiz kisiler giriyo araya.Yani her bölümde beni cileden cikariyorlar
------------------------------------------------------------------------
Kaza yapinca ya da ne biliyim bomba bisey patliyinca yüzdeki cizikler haric oyuncularin yüzlerinin pürüzsüz olmasi cok sacma
Makyajlari birazdaha inandirici yapmalilar bence
Tam kavuştular derken karakterlerden birinin ölümcül hastalığa yakalanması.
Yine aşk dizilerinde ailelerden birinin mutlaka karşı çıkması ve bunun zengin aile olması.
Zengin olan genç karakterin boş gezen kankalarının olması
Fakir ama gururlu baş kadın karakterler:) ( Bir kere de çirkef olun ya... )
evet ya.mesela bizim evin hallerinde bir senedir şeydadan kurtuldu bebeği öğrendi derken şimdi de rüzgarın hastalığı.
bazen gerçekten çok sıradanlaşıyorlar.
Usagi&Mamoru 15-06-08, 18:33 kavak yellerinde minenin hep aynı davranışları sergilemesinden bıktım ben de tarihin tekerrürden ibareti gibi hep aynı kötü davranışları sergiliyo gına geldi
esas oğlan esas kız aşık olur ve esas oğlan eski sevgilisinden ayrılmak istediğinde kız hamileyim yalanın uydurur ve her zaman işe yaraması
ve bi gereksiz kavga olur esas kız hamile olduğunu esas oğlana sölemez ayrılırlar.yıllar geçer o çocuk babası ile mutlaka annesinden önce karşılarır
esas oğlanın esas kıza yazdığı mektup kızın elie ulaşmaz yada kıza değiştirilip verilmesi
esas oğlan yada esas kızın kendini seven 3. bi kişi ile medeni medeni konuşurken tam öpme sarılma elini tutma sahnesinde yakalanılması
ve son zamanlarda aside gördüğümüz gerçeklerin konuşulmaması ve olayların gereksiz inatla büyütülmesi artık baymaya başladı
justforheaven 21-06-08, 12:54 tüm dizilerde aynı terane ama doktorlar hakkındaki yoruma aynen katılıyorum sadece 1 sezonunu izlemiştim şimdi de ara sıra zaten daral geliyor ela ve leventin bir türlü evlenememesi vaziyetinden pöh yani
ayrıca sadece doktorlar değil neredeyse tüm dizilerde tam kavuşacakken araya 3.şahıs girer sırlar gene 3.şahıslar yüzünden ortaya hiiç çıkamaz tam sırlar çzüldü derken biri hastalanır yahu bu türk dizileri adamı çeleden çıkarır hep mi klişe ya hep klişe dizileri birbirinden ayıran tek şey karakterlerin isimleri ve klişe sıralamasının farklı olması mesela tüm dizilerde ortaya çıkan ana karakterin babasının üvey çocuğu yahu her dizide mi olur bu ya neredeyse tamammında var
ayrıca dudaktan kalbe konusundada sana katılıyorum her hafta dizinin 5 dk izliyorum gene aynı terane olduğundan kapatıp gidiyorum tüm diziler böyle
büyük cadı 21-06-08, 18:48 tamam seviyoruz izliyoruz falan ama o kadar da değil yani bazı şeyler o kadar da inandırıcılıktan uzak ki...
1-) Doktorlar : tam evlenecekken bir şey olması klişesini geçtim -ki ona artık denecek bir şey yok- 1 insanın yanında 2 kere üst üste nasıl bomba patlayabilir ;hadi patladı diyelim hiç mi iz kalmaz yüzünde özellikle 2. bombada yüzü gözü dağılmıştı ama ertesi bölüm maşallah hiç bir iz yok...yok deve yani...
2-)Hatırla Sevgili : izlenmeli mi?...izlememek çok büyük bir hata olur ama...neden...neden her olayın-sorunun üstesinden necdetle geliniyor?necdet bir ulvi güç falan da bizim mi haberimiz yok? o ahmet tek başına bir şey yapamıyor mu?o rüya neden kendi evinden çok necdetlerde kalır...gençliğinde politik duruşu bile olmayan lise mezunu bir pastacı...35 'inden sonra sosyoloji okuyup bu kadar önemli bir yere gelebilir mi?...onu geçersek kardeşi insanların göz altında inanılmaz işkencelere maruz kaldığı öldürülüp intihar süsü verildiği bir dönemde göz altına alınan bir kadın nasıl adada sefa yapabilir...tamam ahmete kızdın falan ama kardeşin yani...
3-) Dudaktan Kalbe : lamia'nın ezikliğine ben şiştim o hala aynen devam...kenanın bebeğin kendisinden olduğunu anlaması için daha kaç bölüm araya girecek kaç gereksiz insan geçmesi gerekiyor?
bır dızıde en sınır oldugum benı en daraltan şey.kaza gecıren ya da herhangı bı nedenden olmek uzere olan ınsanların basına gecıpp aglayıp aglayıp sana bısıı olmıcak bısı olmıcakk deyıp ambulansın ya da baska bı yerın aranmaması we kısının olume terkedılmesıdır uzatırlar da uzatırlarr tabı kurtulamaz doal olarak:D
enn sinir oldugum sahnelerr
birii olurrr 2 dk sonra sanki hicbirsey olammis gibi hersey kaldigii yerdenn aynii
meselaa annesii olur hopppp yok birseyy alismmaiz lazimmm olmazz kii...
!Mavi_SekeR! 22-06-08, 02:58 sıra bende..
1-HATIRLA SEVGİLİ: dizideki yasemin karakterinin evlilik dışı bebeğinin olması ve bunu asıl bebeğin asıl babası olan ahmet'in 5-10 sene öğrenememesi ve tamamiyle çocuğu necdetin çocuğu olarak bilmesi..Hadi ya, adam, kızla bir gece geçirecek ve ardından gelen çocuğun kendisine ait olmadığını düşünecek.. bence çok saçma bişey..yermi türk halkı bunu.daha sonra milleti ekran başında süründürecek. ahmetin "allah bağışlasın yasemin çok güzel bir kızın var" repliği senaryoyu batıran bir replik diye düşünüyorum.
2-KV PUSU/TERÖR: kv yapımcısı raci şaşmazın illede her seferde kvyi devam ettirmek istemesi benim sinirimi bozan bir sebeptir.ilk dizisiyle(kv) mafyayı konu alan daha sonra sıkılmayıp derin devleti ve doğuyu tema alan bir iki kvye imza atmasını normal karşılamıyorum.asıl amacı olan parayı arka planda tutup "biz devletteki sorunları aydınlatmaya çalışıyoruz" sözüyle milleti daha çok çocukları kandırması..şüphesiz kv çok güzel bir diziydi ama terör-pusu karizmasını yerle bir etti.pana film sanırım önümüzdeki 5 yıl boyunca kv dizilerine imza atacak.ah bazende film çıkarır.zaten şu an en çok para kazanan, en geniş pazar payına sahip olan pana filmin aynı zamanda en başarısız(konu olarak en başarısız, para/reyting olarak en başarılı) bir yapım şirketidir.
3-ACI HAYAT: dizinin asıl konusu şüphesiz aşk.ama bu aşk diziyi izleyen kitleyi 58 bölüm süründürdü de süründürdü.adamın iflahını kestiler.solunum organlarımızdan eser kalmadı..hele hele geçen sezonu muhteşem meraklandırıcı(aslında o kadar meraklandı |