Tüm Versiyonu Göster : Final Yorumları
Mutlu sonla bitmesine sevindim tek üzüldüğüm nokta Aksak vedasıydı ölmesi gerekli miydi diye söylendim kendi kendime.... ve hop oturup hop kalktım son sahneleri izlekenn... ha yakalandılar ha yakalanacaklar derken uçak havalandı .... evlatlık alınan Ali ye de bayıldım çok şekerdiii.... Çınar & Mavi nin çocuklarınıda görmek isterdim dizide :D Her zaman mutlu sonla bitmesi taraftarıydım istediğim şekilde de oldu zaten .... O kadar çektirdiler aşıklara hak ettiler..... huzurluyum en azından Mavi& Çınar mutlu ...
Yeni yapımlarda da başarılar onlarla olsun....
İşe gelmek lazım.. Böyle bir günde yapılabilicek en iyi şey işe gelmektir herkesin ortak noktasında olduğu gibi öyle değil mi? :icon_sorr
Gece ayrılama forumdan, sabah gözlerin şişmiş vaziyette kalk ,isteğinden de üstüne kırk takla at ve çok lazım olan işte bu günde işe gell..
İşe gelmek lazım tabi..En kötü gününde işe gelmek lazım....
Yetişmek lazım,,
Hakkın yok senin üzülmeye, ağlamaya,, bir dizi yüzünden geç yattım, bugün işe gelmek is-te-mi-yo-rum demeye,,,
Anlatamazsın onlara bırakıp giden yolcuyu,, Vedasında ki zorluğu,, Anlatamazsın bir yanının hep eksik kalacağını, ellerinin arasından kayıp gittiklerinde sesini çıkaramayınca yaşadığın acını anlatamazsın..
Anlamazlar, dinlemezler, baltaya olduğun sapta kalabilmen için kök söktürürler.. Kökünde tükenir, yüreğinde tükenir, gücünde kendindee tükenirsin,, Offf yine tükendim,, yinee yine yine,
Mavi ile Çınar ın havaalanındaki o dünyanın en güzel çift sıralamısnda birinci sıraya oturacak derecede enfes görüntülerinde tükendim..
TV tv olalı böyle bir güzellik görmedi... Her durumda bu son bölümde Özlemin
ÖZLEM liğini işte bu özelliğiyle göstermesinden dolayıı ayrıca mutlu oldum, Çınar ın o Hollywod oyuncularına bin basar halli o duruşu o nizamı o
Aksak ın bu kez kurtaramadığı paçada , kendiyle bütünleşen sessizlikte sadece nefesiyle cebelleştiği ölümünde tükendim..
Fulya ların Nermin leri uğurlamasında tükendim..
Evin boş halinde Ümitin eve dönüp abisiyle ablasıyla geçirdiği o günleri hatırlamasında tükendim..
Oturabilir miyim? Elinizi tutabilir miyim? Sizi öpebilir miyim? hatta başınızı omzuma koyabilirsiniz diyen Çınar da tükendimm..
O yüzünden gülümsemesini eksiltmeyen o her haliyle dünya güzeli sıfatıyla her zaman yüreğimde olacak MAvim de tükendim..
Tükendim tükendim tükendimml:icon_sorr
Her haliylee sevdim onları, onlar için aylarımı verdim gecelerimi gündüzlerimi vakitlerimi vakitsizliklerimii herşeyii,, bitişin ümitsizliği acısı varken ,onların sadece yüzümde bıkatıkları gülümsemedeyim şu an,..
Tükendim tükendim tükendim:icon_sorr
şimdi eşim dostum beni hastayım sanıyor,
yastayım kimse bilmiyor
aksak benim aksağım olarak aslına döndü;
beni darmağın etti, mahvetti..
evlat aksak, babaya hasret
insan sevgisi olan adam gibi adammış aksağım..
baba aksakmış o,
delikanlı aksakmış,
sevdalı aksakmış,
koca aksakmış......
yıkıldı gitti
merdin elinden değil,
o kurşunları namert elinden yediği için yıkıldı aksağım..
vallahi bünyamin veya çınar gibi biri vursaydı ölmezdi aksağım..
o sarı komisere direnirken,onu oyalarken, ben" işte" dedim "benim aksağım.."
kırlaşmış saçları, görmeyeli..görüşmeyeli aksağımla..
sevgili aksak, beni ne kadar çok üzdün, ne kadar çok küstürdünse
o kadar da çok bağışlattın kendini be abi..
aman be aksak dedim dikkat et dedim,karşındaki çınar değil, korkak ve gözünü hırs bürümüş bir deli dedim..
ah be yakup, ahhh....
siz aksağı kurtarmaya mı gelmiştiniz..
pir sultana atılan gül oldunuz be yakubum...
ben aksağıma dayanamam..ne kadar kızsam da aksak benim aksağım..dayanamam..:icon_sorr
akşam hop oturup hop kalkarak, gülümseyerek, hüzünlenerek, ağlayarak izledim.
Ümit'in eve son bakışı geçmişten görüntüler... Çınar-mavi nişanını hatırlması beni bitirdi...
Mahide'nin bi damla su görsem yeşeririm deyişi...
Aksak'la Çınar'ın el sıkışarak ayrılması bize yapılmış bir veda gibiydi...
Aksak'ın Sarıçiyan'a ateş etmesiyle bir film şeridi gibi MAvi'nin vuruluşu, Çınarın kolundan vuruluşu, Ali Rızanın tartaklanması, herşey geçti bir bir... Bir insanın öldürülmesi iyi değildir derim ama ilk kez üzülmedim. İStediği gibi kahraman oldu. Aksak sölemişti ona istediğini vereceğim diye. Hikayenin yarısı Aksak ta saklıymış dediği gibi...
Ve ve...
Beyazlar içindeki o MAvi, Siyah lar içindeki Koca Çınar.. Tabir doğru dibim düştü... Ağzım 5 karış açık, off off... o ne görüntüydü. çekim çok iyiydi. Ayakkabılardan yukarıya doğru çıkan kamera ama boyları çok uzun olduğu için hayli uzun süren, içimize sindire sindire...MAvi'nin bukleleri şapkasının kenarından küçük küçük çıkmış... Çınar.. o bıyıklar çok yakışıyor bu adama...Gönül Yarsaın'ndaki gibiydi.. Çok yakışıklıydı. Çok karizmatiklerdi.
Uçaktaki Merhaba , oturabilirmiyim, öpebilirmiyim. buyrun isterseniz başınızı şöyle koyabilirsiniz sahnelerinde eridim bittim..
Son Biraz İkinci Bahar gibi olmuştu.
Bir kişi unutulmuştu..
Mesude Teyzem bağrına taş mı bastı onu sölemediler...
KAmera arkası görüntüleri bu emeği ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Ben de onları alkışlıyorum..
Uğur Yücel , Timuçin, Özlem'in sarılışları içimi fena yaktı, gerçeği yüzüme tokat gibi indidi. Uğur Yücel'in gözleri doluydu, Timuçin sessiz ve üzgündü. Özlem biz bizden beklenineni yaptık, siz de vardınız sizin sayenizde der gibiydi.
herkesin eline, gönlüne sağlık..
''kaderleri bir yazılmıştı kalpleri kelepçeli aşkları imkansızdı''işte bu sözler her şeyi anlatıyor. söyleyecek çok fazla bir şey yok aslında,sevdayı aşkı imkansızlığı umut etmeyi çaresizliği mutluluğu arkadaşlığı dostluğu ... kısaca nuuttuğumuz herşeyi onlarla yaşadık finale gelince herkes tek kelimeyle mükemmeldi tüm ayrıntılar oya gibi ince ince işlenmiş.senarisstlerimiz hiçbir ayrıntıyı kaçaırmamışlar evet sona geldik ama nunutmayalım ki her son yeni bir başlangıçtır onları özleyeceğiz ayrı ayrı yada beraber yeni başlangıçlarda göreceğiz mavi çınar aksak..... ve diğerleri bize bunları yaşattığı için sonsuz teşekkürler...........:happy0064
Bir kişi unutulmuştu..
Mesude Teyzem bağrına taş mı bastı onu sölemediler...
Oğlu ne kıymet gördüki anası görsün..Mavi mezarlığa gitmeden hiçbiryere gitmem dedi ama Çınar'ın annesi ne zamandır görmüyor oğlunu...Aman ya ben en iyisa yazmayayım diyorum şimdi keyif alanların keyfini kaçırmış olmayayım diyorum ama dayanamıyorum ...
Havaalanı sahnesi benim için HPnin en güzel sahneleri arasında yerini almıştır...
Bu sahnenin finale denk gelmesi tesadüf değil elbette... Yakıştı...
Sanırım final dediğimde de ilk önce aklımda o sahne belirecek...
Uyumlu adımlarla havaalanında yürüyüşleri...
Maviden çok Özlem olarak belki...
Çınardan çok Timuçin (hatta ileri gideyim, gönül yarasındaki halil halindeydi Timuçin Esen o sahnede)...
Yorumlarınızı en baştan okuyorum, anca yetişiyorum hızınıza !
Ben de aynen bu cümleleri kurdum ekran başında. Çekimlerin bitmesinden mi, dinlenmesinden mi, yoksa biraz kilo almasından mı bilinmez, ben de resmen "Halil" i izledim o sahnede, tamam konuşan Çınar'dı, ama yüz ifadesi, sakal şekli, aynen Halil'di, hayal mi görüyorum, abartıyor muyum diye düşünmüştüm, yalnız değilmişim, bir kez daha çok şükür :img-yes:
Dün o kadar çok ağladım ki............babam ve oğlum'da bile bu kadar ağlamamıştım.....ben de sevgili hasretttttt gibi ota moka ağlayanlardandım eskiden,, sonra durulur gibi olmuştum..yetişkin kişi moduna girip ağır takılıyordum...HP diyetimi bozdu...gözlerim lokma lokma oldu...Türkan ŞORAY'a dublör arıyorlarsa gözlerimi kullanabilirler.......
Dün akşam eşim izlemedi HP'yi sabah ne oldu kavuştular mı dedi,, evet deyip ağlamaklı oldum,,e niye sevinmiyorsun madem dedi...''bitti ya anlamıyor musun??mutlu son da olsa bu bir SON ben ağlamayayım da kim ağlasın?'' sonra detaylı anlatamadım eşime bölümü,, her girişimim hıçkırıklarla bölündü..o da bana ''sakinleş sen biraz birkaç gün sonra anlatırsın'' dedi....
HP final yorumu dahi yapabilecek halde değilim...dağıldım ki nasıl toparlanırım bilemiyorum....Bu sayfaların daha tenha olacağı günler yaşanacak ileride belki o zaman yazarım...belki de sevgili PIRLANTA gibi susarım artık....(Susamam yaa daha Aksak'ı yazıcam..ama başka zaman şimdi klavye bulanıklaşıyor düşündükçe)
Yalnız bir detayı söylemeden geçemeyeceğim.. Mavi'nin kreşindeki en baş öğrenciyi tanıyabildiniz mi? Türkan DERYA'nın oğlu ilk dizi deneyimini yaşadı anlaşılan..Ozan GÜVEN'e de çok benziyor........
Aksak'ın verdiği para ile Nermin ve Mavi hanım kreş açtı...(Ve Çınar pardon Vedat orada çalışıyor)
Aksak'ın verdiği para ile garaj tayfası Büfe açtı -ki doğal olanı budur Jilet ordan kazanılan para ile Ümit'ine kavuştu..
Helal olsun Aksak'a öldükten sonra bile aralarından çekilmedi:img-yes: :img-yes: .
Aksak'ın verdiği para ile Nermin ve Mavi hanım kreş açtı...(Ve Çınar pardon Vedat orada çalışıyor)
Aksak'ın verdiği para ile garaj tayfası Büfe açtı -ki doğal olanı budur Jilet ordan kazanılan para ile Ümit'ine kavuştu..
Helal olsun Aksak'a öldükten sonra bile aralarından çekilmedi:img-yes: :img-yes: .
velhasılı kelam,
aksağın mirasçılarını toplasan, bi tane aksak gibi adam çıkmazmış ...
Hırsız Polis hakkında ki duygularımı, yorumlarımı, eleştrilerimi paylaşmak sizlerle tanışmak çok güzeldi canlarım...
Bu dizi bana ne yaptı diğer TV dizilerinden farkı neydi gece yarılarına kadar burada vakit geçirmemiz kendi hayatımızın parçası olmayan onca insanı hayatımızın içine alıvermemiz... Kimi zaman aşkla kimi zaman nefretle kimi zamanda özlemle anacağım bir dizi oldu benim için bir efsane oldu...
Şimdi düşünüyorum da artık yepyeni bir dönemin başlangıcındayım. Çünkü hiç bir diziyi Hırsız Polis gibi merakla izlemeyeceğim.Forumun her rengini sevdim. En çok ta maviyi! Bazılarının içinde Mavi sadece bir renk olsa da benim içimde farkılı bir renkti. Bir mücadeleydi, bir haketmişlik ama alamamışlık vardı Mavi rengin içinde o yüzden maviyi aldım bir köşeye onun bir renk olmaktan çıkarıp hayatımın içine yerleştirdim. İyi ki de yerleştirmişim!
Ve vedalar...
Belki de en zorundan, belki de rahatlatıcı bir veda olacak bu benim için...
Cuma günleri reytinglerden sebep sinirlenmeyeceğim,
Kanalın yayın politikası yüzünden kampanyalar düzenleyip kendimi paralamayacağım,
Her türlü futbol müsabakasına kin ve nefret duygularıyla bakmayacağım,
Şengiller diye grubunun hayatıma girmeyeceği benimle oynamayacağı....
yepyeni bir dönem başlıyor....
En önemlisi ne biliyor musunuz?
Sizlerden ayrı kalacağım özet günleri, fragman günleri, reyting günleri, maç günleri.... Mavi ile Çınar'ın tutkulu aşklarından feyz alıp kurduğumuz sağlam ve güçl dostluğumuz! Zamanla yıprandı belki kırıldık Pırlanta'nın dediği gibi kırdık ta elbet! Amacımız neydi... Bu nasıl bir sevgiydi belki kimseye anlatamadığım kimsenin anlamadığı... Şahsen bugüne kadar hiç yaşamadığım sanal arkadaşlığın aslında sanal olmadığını anladım....
Yorum yapabilecek durumda değilim! Hırsız Polis'in yokluğunun ilk günü!
Finalle ilgili düşüncelerim daha sonra :)
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek
öncelikle buradan herkese bu forumda yazan ,dizinin kamera arkasi calisanlarina,tüm oyuncularina ve Türkan Derya Güven e tesekkür ediyorum .Bir bucuk yildir nefes almadan ,oturdugumuz koltukla bütünleserek kipirdamadan izledigimiz HP imiz artik anilarimizdaki yerini aldi.Bir süre daha bir kismimiz kayit ettgi sahneleri tekrar tekrar izleyecek ,bu forumda bir süre daha yazmaya devam edecek,burada kurulan dostluklar belki bir ömür boyu sürecek belkide bitecek ama gercek ve sabit olarak kalacak tek seyse sevginin gücü olacak icimizde.HP de yakaladigimiz sevgilerin yasamlarimizdan hic eksik olmamasi dilegiyle...deniz:img-yes:
“Ya Mavi, ilerde yapabilirsen, yapabilirseniz beni affedin. Size cok direndim, sevdaniza… Ama yendiniz herkesi yendiniz” Bu sozleri senaristler Aksak’in agzindan sadece Mavi ve Cinar’a degil bize de soylettiler. Ben bu sozlerin Aksak araciligi ile onlardan bizlere bir mesaj oldugunu dusundum, hissettim.
Sevgili Eflatun, final sahnelerini çok güzel yorumlamışsın, gönlüne sağlık! Ben henüz kendimde o cesareti bulamıyorum...
Alıntı yaptığım yerdeki düşüncene tamamen katılıyorum. Mavi ve Çınar, Aksak'ı birgün affeder mi bilinmez, ama senaristlerin böyle bir son yazarken en sevdikleri karakteri bizlere affettirmek için bu sözleri bu kadar açık ve net söylettiklerine inanıyorum. Hatta Yakup'a da "bu adamı sevsem mi kızsam mı bilmiyorum" gibi birşey söyleterek, yine bize bir gönderme yapmayı ihmal etmediler!
Yok daha fazla senaristlerle uğraşamayacağım, bugün olmaz, sustum :icon_sorr
Kenan İmirzalıoğlu bir röportajında ‘Uğur Yücel ile oynuyorsan ön plana çıkman çok zor. Ben bunu göze alarak başladım’ demiş. Sizce de bu böyle mi? Aşılamaz bir oyuncu musunuz?
UY:Benimle çalışmanın kolaylığı; açıklamalı oyunculuk... Bir tür kullanma kılavuzu. Uzun konu... Kısaca, ben solo yapan bir oyuncu değilim. Takım oyuncusuyum. Tek kişilik gösteri yaparak solo yaptım bir dönem. Oysa ben kaynarım oyunun arasına. Aynı frekanstan bir-iki kişi bulursam yakınımda mavra büyür ve başkalarına sirayet eder. Ben aşılmaz biri değilim. Ama benimle çalışan insanlar günün birinde aşılmazlığın yoluna gireceklerini bilirler. Çünkü oranın nerede olduğunu bilirim. Yine de oyuncu olarak kendim uygulayamam. Benim bu kadar methedilmemin nedeni, yüzümdeki kara bulutların ya da gülümsemenin insana, hepimize dair, alelade ve sahici olması. Yoksa ben sıradan bir oyuncuyum... O yüzden yönetmenlikte yapacağım çok şey var. O yüzden sonsuza kadar doğanın mutlak güzelliği karşısındaki aczimizden kurtulmaya çalışacağız. O kurtuluş, sanatla ulaşılabilecek bir tavaftır.
Sevgili pırlanta ve hewal yazdıklarınıza katılıyorum..Ve bu durumu sanırım Uğur Yücel'in eski bir röportajından alıntıladığım yukarıdaki kısım özetliyor..Finalde zaten UY'nin acı tebessümüyle bitmiştir.UY benim için her zaman farklı yeri olan bir sanatçıdır.Şener Şen'le birlikte olduğu yapımlar baştacımdır.
Ama dün o ölüm sahnesi ABARTI olmuşur.O sahne ne TDG nede UY yakıştıramadığım bir sahne olmuştur..İllaki ölecekse Murat gibi tek kurşunla ölebilirdi.15-20 polisin biranda ateş almasıyla "ELEĞE" çevrilerek olmamalıydı..
Aksak zaten efsaneydi.Haddini aştığı zamanlar olmuş bunu dönem dönem telafi etmiştir -ki giderayak herkesin hayatını kolaylaştırack şeyler yapmıştır..
Tıpkı Ali Rıza'nın ölümüyle başlayıp cenaze töreni bitene kadar izlediğimiz sahneler kadar abartılı olmuştur Aksak'ın ölümü..
Havaalanına geliş sahnelerinde çok havalı çok yakışan bir çift vardı hepsi o kadar..Mavi ve Çınar göremedim ben o karede..
Mavi, artık yalnızca bir renk mi olacak yani? başkalarını bilmem ama benim için öyle olmayacağı kesin.İlk bölümünden itibaren büyük bir sevgi ve beğeniyle izlediğim bu t.v. efsanesinin sona ermesine üzülmemek elde değil. ama dediğim gibi bitmiş olsa bile, ikinci bahar, çemberim de gül oya gibi efsane diziler arasına adını hakederek yazdırdı Hırsız Polis.Özellikle çember' den beri ilk defa bir diziye böyle bağlandım.Üzücü olan tek şey meydan yine abuk sabuk dizilere kaldı.Umarım bu muhteşem ekip (özellikle senaristler) yeniden bir araya gelir ve bu muhteşem oyuncularla bizi tekrar buluştururlar.
Son olarak, bu sayfalara emek veren ve diziyi aşırı bir sevgiyle sahiplenen sizlere de teşekkürler.
Sağlıcakla kalın...
Dün akşam bölümü seyrederken Aksak'ın vurulma sahnesinde yeter diye bağırmışım farkında olmadan.Onlarca polis eli kanlı bir katil gibi ateş etmeye devam ederken eşimin sesiyle kendime geldim.Abartı gibi görünebilir ama polise ateş ettiği için ve silahı hala elinde olduğu yani hala tehlike teşkil ettiği için yere düşene kadar ateşe devam ederler dedi.Başka bir polisi daha vurmasın diye.Elbette profesyonel olarak düşünülmeli bir keskin nişancı eline ateş ederek silahını düşürmesini sağlamalı ve canlı olarak ele geçirilmeliydi dedi.Ama elbette Aksak'ın efsane olması adına öldürülmesi tercih edilmiş dedi.
İzlerken abartı, kötü gibi gelsede sanırım mantıklı:icon_sorr
Türkan derya,neşe şen,gaye boralıoğlu...Ve bu diziye tüm emeği geçen herkese;Ellerinize yüreğinize sağlık.Bu diziyi sevdiğim için değil hakikaten yürekten söylüyorum.Gördüğüm en mükemmel finaldi.
Bize de size de yakışan bir final olmuş ama tek bir eleştiri yapayım.AKSAK ölmemeliydi.O dağ gibi aksağın yıkılşı bize çınar ve mavinin mutluluğunu tam yaşatamadı.
AKSAK DÜŞMAN DEĞİL AŞIKTI...
Aksak, "hadi artık gidin" diye Mavi ve Çınar'ı gönderdiğinde (sizlere de öyle geldi mi bilmiyorum?) Mavi (aslında ÖD) bir süre duraksadı, sanki gerçekten çok sevdiği birinden ayrılmak istemiyor gibiydi. "Ya daha neler nasıl böyle davranır, hadi gidin artık" diye ekran karşısında çırpınırken, Çınar'ın omzundan tutmasıyla gözü biraz arkada kalarak çıkabildi salondan! "Yeter ama bunca olaydan sonra, Mavi aklından onca yıllık hukukumuz var" diye mi geçiriyor diye hayıflanmıştım :icon_whis
Stop sonrası UY, ÖD ve TE ni gösterdiklerinde, Mavi'nin bir türlü Aksak'dan ayrılamama durumunu anca kavrayabildim :img-blush Meğer ÖD, UY den, aslında tüm ekipten ayrılamıyormuş, çekim bitip kafasını biraz geriye atıp sallamasından, nasıl buruk olduğunu hissedebildim! Hele UY nin gözleri dolu, oyuncağı alınmış çocuk bakışı beni çok etkiledi. İçlerinde en soğukkanlısı sanırım TE idi. Ama ne olursa olsun hepsinin "stop" dendikten sonraki halleri, en az "SON" yazısı kadar içimi sızlattı, belki daha da fazla... Sağolsunlar, hep yanlarındayız :img-yes:
Dün akşam bölümü seyrederken Aksak'ın vurulma sahnesinde yeter diye bağırmışım farkında olmadan.Onlarca polis eli kanlı bir katil gibi ateş etmeye devam ederken eşimin sesiyle kendime geldim.Abartı gibi görünebilir ama polise ateş ettiği için ve silahı hala elinde olduğu yani hala tehlike teşkil ettiği için yere düşene kadar ateşe devam ederler dedi.Başka bir polisi daha vurmasın diye.Elbette profesyonel olarak düşünülmeli bir keskin nişancı eline ateş ederek silahını düşürmesini sağlamalı ve canlı olarak ele geçirilmeliydi dedi.Ama elbette Aksak'ın efsane olması adına öldürülmesi tercih edilmiş dedi.
İzlerken abartı, kötü gibi gelsede sanırım mantıklı:icon_sorr
Demekki HP HP olalı ilk defa bir şeyi gerçeğine uygun yaptı onca başarısız opersayon,onca yanlış verilen mahkeme kararlarından sonra buda birşeydir :)
günaydın arkadaşlar hala finalin etkisindeyim çok güzeldi ama bitmiş olmasına hala alışamadım sanki haftaya perşembe tekrar oynuyacakmiş gibi geliyor.
Sevgili pırlanta ve hewal yazdıklarınıza katılıyorum..Ve bu durumu sanırım Uğur Yücel'in eski bir röportajından alıntıladığım yukarıdaki kısım özetliyor..Finalde zaten UY'nin acı tebessümüyle bitmiştir.UY benim için her zaman farklı yeri olan bir sanatçıdır.Şener Şen'le birlikte olduğu yapımlar baştacımdır.
Ama dün o ölüm sahnesi ABARTI olmuşur.O sahne ne TDG nede UY yakıştıramadığım bir sahne olmuştur..İllaki ölecekse Murat gibi tek kurşunla ölebilirdi.15-20 polisin biranda ateş almasıyla "ELEĞE" çevrilerek olmamalıydı..
Aksak zaten efsaneydi.Haddini aştığı zamanlar olmuş bunu dönem dönem telafi etmiştir -ki giderayak herkesin hayatını kolaylaştırack şeyler yapmıştır..
Tıpkı Ali Rıza'nın ölümüyle başlayıp cenaze töreni bitene kadar izlediğimiz sahneler kadar abartılı olmuştur Aksak'ın ölümü..
Havaalanına geliş sahnelerinde çok havalı çok yakışan bir çift vardı hepsi o kadar..Mavi ve Çınar göremedim ben o karede..
Son kareye takılı kaldım bende TE nereye gidiyor.UY neden öyle bakıyor diye..Üzgün oldukları çok belli ama birde görünmeyen duvarlar var sanki aralarında..Bilemiyorum acaba o en son sahneyi görmesemiydik..
Zaten onların da amacı tanınmadan kaçabilmekti...Mavi-Çınar görememiz doğal
Elek sahnesi çok fazla abartılmıştı,,kabul...
ama yere düşerken Aksak'ın duyduğu iç sesini,,nefesinin yankılanışını güzel verdiler...
her karenin altında bir mesaj vardı adeta,,belki de o kadar çok kurşunu Aksak kendi kendine hakettirdi diye düşünmüş olabilirler...
aylardır imzamı oluşturan sözleri haketti Aksak...Öldü ama gerçekten de yaşadı,,yaşar gibi yapmadı...aşkını da ölümünü de,,babasının uğruna ödediği bedeli de %100 yaşadı.........
Uğur YÜCEL,,,,,,,,,,,,Aksak'ı gerçekten yaşattı...benim gönlümün bi köşesinde bıraktı gitti......
Ekranın donduğu son karede,, Uğur Yücel gözleri dolmuş, gerçekten ayrılığın sızısını ben öyle hissettimki, tüylerim diken diken oldu. Timuçin durgundu, Ve üzgündü... bu çok belirgindi. Kamera focuslamaya başlayınca kareden çıkmayı seçti belkide.. Özlem'de her zamaki doğallığı vardı.. Belki henüz kavrayamamıştı bilmiyorum... Yanlış kelime kullanmış olabilrim.. Ah o kamera bide bize dönseydi nasıl al al mor mor yarı tebessümlü yarı kederli üzgün halimizi görselerdi.
sevgiler...
Son kareye takılı kaldım bende TE nereye gidiyor.UY neden öyle bakıyor diye..Üzgün oldukları çok belli ama birde görünmeyen duvarlar var sanki aralarında..Bilemiyorum acaba o en son sahneyi görmesemiydik..
Sevgili Hewal, ben de son kareye, set ekibinin veda sahnesine o kadar takılmışım ki, Mavi ve Çınar'ın kıvırcık bebeklerini görme ümitleriyle daldığım rüyamda, kendimi forumda şu satırları okurken görüyorum:
-Kamera bu kadar da insanın burnuna sokulmaz ki canım, tabii ki sıkıldı TE, ve çekildi aradan, rahat rahat diğerlerini çekebilsin diye :img-cool2
Yazar arkadaşımızın ismini vermeyeyim :img-wink:
Şaka bir yana (önceki sayfada yazmıştım ama yine yazayım), UY nin çok üzüldüğünü hissettim o bakışlarda, hepimiz gibi hissediyor yani. TE nin davranışını için bir neden bulamıyorum, henüz...
Ve bitti.Israrla bekledim, birkaç kamera arkası görüntüsü görürüm diye.Ne hikmettir ki giderayak ilk defa beklediğimi buldum bu dizide.Son sahnede U.Y.' nin yüzünde acı bir gülümseme.Sanırım bunu herkes gördü. Benim asıl dikkat çekmek istediğim, T.E ve Ö.D son an görüntüleri.
Bakın öyle havadan nem kapmam.Sadece gördüğümü söylüyorum. Üç oyuncu sarmaş dolaş olduktan sonra(Daha doğrusu, Ö.D ve T.E'nin bir teması yok orda.U.Y onları babacan bir tavırla sarmalamıştı.)ayrılıyorlar. Kamera Ö.D ve T.E'nin üstünde. Ö.D dudağını büküyor. Amaçsızca etrafına bakıyor. O dudak hareketlerini hani üzgünken, kendimize güç vermeye, metanetli olmaya çalışırken yaparız.Hatta Mavi de bazen yapardı. Ama kesinlikle T.E.' ye bakmıyor.
Şimdi gelelim asıl konuya. T.E. ise; Ö.D'ye bakmıyor gibi yapıp, göz ucuyla süzüyor. Yani Özlem bir baksa, bir gözgöze gelseler son kez veda etmek, son kez bir tebessüm etmek için yanıp tutuşuyor.Ama Özlem' i de suçlamıyorum.Malum durumlar. Hem O' nun da bakmamak,kayıtsız gibi görünmek için baya kastığı aşikar. Sonra Timuçin, ümitsizce yanından uzaklaşıyor. Kamera O' nu takipte. Gözleri dolu dolu. Çınar' ın üzgünken yaptığı gibi dudaklarını büzüyor. Ve U.Y.Ve SON. :sad53:
Evet arkadaşlar.Güzel bir finaldi.Aksak tüm yüreğiyle (sevdiği için) kendini öne attı ve sırf sevdiğini korumak,ve belkide onun mutlu olması için,birazda pişmanlık duygusuyla, onların kaçmalarına izin verdi.Belki çoğumuz aksak'ın izin vermeyeceğini tahmin ederken, o bütün yüreğini ve cesaretini ortaya koyarak sevenleri ayırmadı ve kaçmaları için elinden gelenleri yaptı.Taki babasının hayatı söz konusu olduğu halde.ne diyelim Hırsız-Polis.Kaçan Kovalanır hesabı seven iki insanda ne pahasına olursa olsun, mutlu olmak için kaçtılar.İşte sevginin gücü belkide bu.Son sözlerimi şöyle söylemek istiyorum...
"AŞK KANUN TANIMAZ"
berencik_15
16-03-07, 10:50
final tek kelimeyle süperdi ama aksakın ölmesine çok üzüldüm oda maideyle bir hayat kursaydı dizinin sonunda onları birbirine sarılmış ağlamamak için kendilerini zor tuttuklarını görünce çok üzüldüm ya şunuda söylemeden edemiycem böyle bir finalden sonra neden hiçbir gazete hırsız polisle ilgili haber vermemiş :img-help: :img-help:
istesem sanırım hata üstüne hata bulabilirim,belki haftaya yine hpm olsaydı bunuda yapardım ama dün gece objektif olabilmem mümkün değildiki,,dersi asmıycaktım güya 10.30da eve gelicektim derslerin hiçbirine girmedim 8 olmadan eve gelmişim,ne hesap verdim hatırlmaıyorum bile,,2 saat başağrısıyla heyecanla kalp sızısıyla geçti,,
ben dün gece hayatımdaki en önemli şeylerden birine veda ettim ve haftalardır bas bas bağırdığım gibi mutlu mupmutlu bi sonla,,çok ama çok mutluyum onları gülerken ve yanyana gördüğüm için,,ama bitince saatlerce ağlamamın sebebi,,birincisi biter bitmez teyzemcim aradı(kendisi aileden beni anlayan tek şahısdır)ben onun sesini duyana kadar boğazımda bi düğüm hiç konuşmadan tvye bakıyodum onun titreyen sesini duyunca herşeyin farkına bi kere daha vardım ve koyverdim,,bittii o kalabalık ekip bize sonsuza kadar veda etti,,ben buna ağladım hala ağladığım gibi,,ikincisi kabul etmek gerekirki gerçi baştada söyeldğim gibi objektif olamııyorda olabilrim son zmanlarda izlediğmiz en kaliteli bölümdü çekimler olsun flashbackler olsun müzikler olsun,,mavim olsun çınarım olsun aksak olsun herkes döktürmüştü,,havaalanı sahnelriNİ binlrce yüzbinlrce kez izleyebilirim bu güzellği hayatımda bir kere daha yakalayamayacağımı biliyorum,,onları yürekten kutluyorum bana harika duygular yaşattılar ve çok ama çok güzelller ,,TABİKİ tdgyi de kutluyorum dediği oldu hem ters köşe oldum hemde ayakta alkışladım her an heyacanla bişey olucakmı diye klapten gitmediğime şaşıyorum,,
MUHETŞEMSİNİZ SİZİ ÇOK SEVİYORUM VE HİÇ BİR ZMAN UNUTMAYACAĞIM!!!!!
......... Şimdi gelelim asıl konuya. T.E. ise; Ö.D'ye bakmıyor gibi yapıp, göz ucuyla süzüyor. Yani Özlem bir baksa, bir gözgöze gelseler son kez veda etmek, son kez bir tebessüm etmek için yanıp tutuşuyor.Ama Özlem' i de suçlamıyorum.Malum durumlar. Hem O' nun da bakmamak,kayıtsız gibi görünmek için baya kastığı aşikar......:
Bu malum durumlar nedir ben pek anlamadım da neyi kastediyorsun...????
Zaten onların da amacı tanınmadan kaçabilmekti...Mavi-Çınar görememiz doğal
Elek sahnesi çok fazla abartılmıştı,,kabul...
ama yere düşerken Aksak'ın duyduğu iç sesini,,nefesinin yankılanışını güzel verdiler...
her karenin altında bir mesaj vardı adeta,,belki de o kadar çok kurşunu Aksak kendi kendine hakettirdi diye düşünmüş olabilirler...
aylardır imzamı oluşturan sözleri haketti Aksak...Öldü ama gerçekten de yaşadı,,yaşar gibi yapmadı...aşkını da ölümünü de,,babasının uğruna ödediği bedeli de %100 yaşadı.........
Uğur YÜCEL,,,,,,,,,,,,Aksak'ı gerçekten yaşattı...benim gönlümün bi köşesinde bıraktı gitti......
Tanınmadan kaçmaları değil sorun ne bileyim ben sanki Mavi ve Çınar gerilerde kaldı o sahnedne sonra yeni bir hayat ama Mavi ve Çınar olarak değil :(
Aksak içinse zaten dizinin fragmanları ilk döndüğünde çoğu insan (bende onlardan biriyim) Uğur Yücel'in dizisi başlıyor diye izlemeye başlamıştı ve öyle başlayan bir dizi yine Uğur Yücel'le bitmiştir..
Ali Nazik,Cumali ve tabi Aksak Uğur Yücel bir karakteri daha efsane yapmıştır..
Aksak, "hadi artık gidin" diye Mavi ve Çınar'ı gönderdiğinde (sizlere de öyle geldi mi bilmiyorum?) Mavi (aslında ÖD) bir süre duraksadı, sanki gerçekten çok sevdiği birinden ayrılmak istemiyor gibiydi. "Ya daha neler nasıl böyle davranır, hadi gidin artık" diye ekran karşısında çırpınırken, Çınar'ın omzundan tutmasıyla gözü biraz arkada kalarak çıkabildi salondan! "Yeter ama bunca olaydan sonra, Mavi aklından onca yıllık hukukumuz var" diye mi geçiriyor diye hayıflanmıştım :icon_whis
Stop sonrası UY, ÖD ve TE ni gösterdiklerinde, Mavi'nin bir türlü Aksak'dan ayrılamama durumunu anca kavrayabildim :img-blush Meğer ÖD, UY den, aslında tüm ekipten ayrılamıyormuş, çekim bitip kafasını biraz geriye atıp sallamasından, nasıl buruk olduğunu hissedebildim! Hele UY nin gözleri dolu, oyuncağı alınmış çocuk bakışı beni çok etkiledi. İçlerinde en soğukkanlısı sanırım TE idi. Ama ne olursa olsun hepsinin "stop" dendikten sonraki halleri, en az "SON" yazısı kadar içimi sızlattı, belki daha da fazla... Sağolsunlar, hep yanlarındayız :img-yes:
Canım, yukarıda da belirttiğim gibi bence en üzgünü ve şaşkını T.E.'di. Yani adam ağlamamak için kendini zor tutuyor gibi geldi bana. Ö.D' nin yanından uzaklaşma sebebi bence beklediği reaksiyonu bulamadığından oldu. Tabi bence.
[color=violet] arkadaşlar ilk baş tüm set ekibini çok tebrik ediyorum bize böyle mükenmel bir dizi izlettikleri için ve oyuncuların hepsini en için sevgilerimi diliyorum umasrım daha ii çaklışmlarda görürüğz öncelikle özlem ile timin aynı projede görmek isterriz tabi hepsinin hayatı başarıyla geçer ihşallah
dün muhteşemdi tek söz bir diyemiyorum harikaydı hele o havaalaanı sahneleri ne heyecanlıydı kalbim yerinden çıkacaktı resmen ve mavi ile çınarın ilk girişleri harikaydı havsalanına nasıl giyenmek mavi desen dünya güzeli olmuş ne yakışmı ona o şapka hele çınarım o siyah takım elbisenin içinde büyülü gibiydi resmen hayarn kaldım aşlkıma çok yakışıklıydıı yaa
ama bir girişleri vardı mükenmeldiii
sonra uçakta çınarım elinizi tutabilirmiyim öpebilirmiyim gibi replikleri, süperdi hele sonu onlar bilmese bile bu resimde 3 kişiler harşikaydı yaa hele kamera arkası görüntülerei mütiş
aksağın kurşuna dizilişi çok kötüydü ya ama murattı bir kurşunda gebertti i,şte aksağın sonu kötü oldu ama intikamını alarak ve sevdiğini mutlu ederek olduu ayaktakta salkışladımm vallahi aksaağı
ne kadar bitmiş olsa bile hiç çıkmayacaklar hayatımızdannn hep bir yerlerde duracaklar onlarr başkaydıı bee hp efsanesii herznm kalbimizde yaşıyacakkkk :D :D :D :D :D :D
Bu malum durumlar nedir ben pek anlamadım da neyi kastediyorsun...????
Ya hani diziler de oynayanlar hakkında hep dedikodu yaparlar ya .Kamera da burunlarının dibinde. Böyle birşeyden çekinmiştir, diye düşündüm.Sen ne anladın ki?:good:
Son kareye takılı kaldım bende TE nereye gidiyor.UY neden öyle bakıyor diye..Üzgün oldukları çok belli ama birde görünmeyen duvarlar var sanki aralarında..Bilemiyorum acaba o en son sahneyi görmesemiydik
ben birbirlerinden uzaklaşmalarını duvar olarak düşünmedim...TE sanki aglamamak için zor duruyordu..kaçmak istemesi normal..UY zaten gözleri doldu..belkide agladı..biraz daha sahne gösterilse bunu görebilirdik belki..ÖD gülümsemesinden sonra basını cevirdi..onunda aglamamak için zor durdugunu hissettim ben..
hepsinin o anda bir kaçışa ihtiyacı vardı sanırım ve onu yaptılar..
evet bitti ...:icon_sorr
içimi acıtıyor daha çok erkendi -bu kadar erken bitmeyi hakketmedi bizlerde hakketmedik. ama bu kadarmış. dün gece vedalaştık dizimizle
bir daha bu kadar güzel bir dizi gelir mi bilmiyorum !
bildiğim tek şey bana yaşattıkları ,yaptıkları benim için rol değildi
-onlar, yaşadılar ve banada yaşattılar -kah güldüm kah ağladım ama hep onlarlaydım :sad53:
Erol avcıyı cani gönülden kutluyorum Özlem Düvencioğlu gibi bir yeteneği bizlerle buluşturduğu için........
Timuçin Esen: onu gurbet kadınından sevmiştim ve sonra Gönül yarası
Uğur Yüceel,: ona söyleyecek tek kelime bulamıyoorum
o bir kahramaan her rolün altından rahatça kalkan ve bizlere yaşatan bir idol
AŞKIN KANUNU OLMAZ OLMADI DA!!!!!!!
bayramlarda şeker verilmeyi unutulan çocuklar gibi bir köşeye sinip gizli gizli ağlayasım var...şekerini alan diğer çocuklara öyle imrenerek bakarya o çocuk bende size öyle bakıyorum...mutlu değil miyim? mutluyum tabi ama peki ya Aksak....Benim canım sevimli hırsızım...Maviyi çalmaya kalktı en büyük hatayı orda yaptı demiştim, o düzeltecek bu iş onun üstüne düşerde demiştim ama öleceğini hiç düşünmemiştim...Neden özür diledin ki Aksak; ne yaptın sen sevmekten başka...bir tek hatan vardı onuda telafi ettin işte gönderdin onları..niye özür diledin...sana o replikleri yazanları ilk defa kınıyorum..
Hani adalet bir cetvel bazen yanlış ölçerdi, hani hırsızın iyisi-kötüsü, polisin iyisi-kötüsü vardı, hani hiçbirimiz masum değildik ve grilerde buluşulurdu. Hırsız-Polis zihinlerde yaratmayı başardığı binlerce soruyu cevapsız bırakıp gitti dün akşam. Belkide doğru olan buydu..
Dün Aksak'ın ölmesi şöyle bir mesajdı biz taban izleyicisine; yada ben öyle almak istiyorum...Kanunlarla belirlenen adalet aksarsa, korkmayınız ilahi bir adalet vardır; o ya da bu şekilde herkes yaptıklarının sonucunu bulur..Her ne kadar Aksak'ın yaptıkları sonunda ölmesini gerektirmeyecek kadar masumduysada, mesajın netliği açısından önemli bir sondu....Çınar ve Mavinin durumundan o sorumluydu ama yinede üzgünüm işte ne yapıyım...
Çok sıkı takipçileri için bu dizi 13. bölümde bitti, 30. bölümü son kabul edenler var..benim içinse dünkü bölüm son değildi..
Aksak: masumları kapattık, bu kadar masumiyet bize fazla....
Kimin masum, kimin suçlu, kimin iyi, kimin kötü olduğuna dair binlerce soru kafamda durduğu sürece Hırsız -Polis benim için bitmiş olmayacak..
yazacak çok şey var, biraz daha düşünmem gerek şimdilik burdayım, okuyorum, sizlerle birlikte el sallıyorum giden sevgililerin ardından...
Timuçin Esen ve Özlem Düvencioğlu muhteşemdiler....yok böyle bir enerji, kimya, fizik nederseniz deyin...kamera arkası için çok iyi bir tespit yapmış necoslim arkadaşımız her kelimesine katılıyorum..ÖD bir kez dönüp baksa TE ye hepimiz ekran karşısında felç olabilirdik...zaten dağılan sinirlerimizi bir daha bir araya getiremezdik...
görüşmek üzere
evet bitti ...:icon_sorr
içimi acıtıyor daha çok erkendi -bu kadar erken bitmeyi hakketmedi bizlerde hakketmedik. ama bu kadarmış. dün gece vedalaştık dizimizle
bir daha bu kadar güzel bir dizi gelir mi bilmiyorum !
bildiğim tek şey bana yaşattıkları ,yaptıkları benim için rol değildi
-onlar, yaşadılar ve banada yaşattılar -kah güldüm kah ağladım ama hep onlarlaydım :sad53:
Erol avcıyı cani gönülden kutluyorum Özlem Düvencioğlu gibi bir yeteneği bizlerle buluşturduğu için........
Timuçin Esen: onu gurbet kadınından sevmiştim ve sonra Gönül yarası
Uğur Yüceel,: ona söyleyecek tek kelime bulamıyoorum
o bir kahramaan her rolün altından rahatça kalkan ve bizlere yaşatan bir idol
AŞKIN KANUNU OLMAZ OLMADI DA!!!!!!!
cnm aynen katlıyorum bende böyle büyük oyuncular ve böyle ekip birdaha ne zaman görücez bakalım başkas bir dizide ama aynı ekip canım
ben hala alışamadım inanamıyom hp saim bitti ama kalbimizde yaşyacak off hele finaldeKıvırcık saçlı kızını kucağına alacağı günü ÖZLEM'le bekliyor... ama onlarında bilmediği birşey var fotoğrafta üç kişiler dediyaa halas çıkmıyoo aklımdan birde aksağın vuruılması vallahi orda ağladım aksakğı alnıundan öpüyorum çok büyüklük etti mavi ile çınara ama kurşuna dizilmesi vardıyaa resmen mütişti yya
hele mavi ile çınarın havaalanı sahneleri ne desem boş mütişti
ya sonunda ne oldu en son ucakta gordum cok mutlulardı reklam girdi orda mı bıttı
mavi bir çınar
16-03-07, 11:17
SİTEYE ŞİMDİ GİREBİLDİM DİZİMİZ DÜN AKŞAM SÜPERDİ HER SANİYESİNDE SİZLERİ DÜŞÜNDÜM KİM ŞUAN NERDE NASIL KİMİNLE İZLİYORDUR DİYE AMA BİTTİ İŞTE HAFTADA BİR HIRSIZ-POLİSİ İZLİYODUM O DA BİTTİĞİNE GÖRE BENİM İÇİN TV BİTTİ DEMEKTİR BİRDE ŞU VAR MAVİ İLE ÇINARIN KADERSİZLİĞİMİDİR NEDİR ONLAR GİTTİ SELAHATTİN KOMİSER EMEKLİ OLDU EĞER O 4-5 AY ÖNCE EMEKLİ OLSAYDI BUNLAR OLMİCAKTI SANKİ ADAMIN TEK İŞİ MAVİ VE EKİBİNİ YAKALAMAK MIŞ EKİP DAĞILDI SELO EMEKLİ OLDU ARTIK ESKİ DİZİLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE HOŞÇAKALIN:sad53:
/\/azz__(IL*
16-03-07, 11:18
ben bu final sahnesine hayran kaldım böyle güzel bi final olurmuymuş ya resmen ayakta alkışladım hele hele aksak ın sahnesinde u.y (herzamanki gibi)
aksak rolünün hakkını vere vere oynadı ve diziyi öyle güzel bir sahneyle bitirdiki onu izlerken tüylerim diken diken oldu bana o anı yaşatabildi kendisin yürekten kutluyorum :happy0064
mavi havaalanı sahnesinde harika görünüyodu :img-in_lo onu öyle görünce nefesim kesiliyo zannettim bi an çınarda herzamanki gibi çok yakışıklıydı ben en son sahneye kadar hep bi aksilik olcak diye korkmuştum ama çok güzel ve mutlu bi sonla bitirmişler bütün herkesi tebrik ediyorum set arkasında da ecel terleri dökerek işlerini en güzel şekilde yapan herkesi kutluyorum onlar(bütün set) olmasaydı böyle güzel bir diziyi seyredemicektik
''onlar şuanda bilmiyolar ama bu karede 3 kişiler '' lafı dizinin 2. güzel finaliydi
tekrar tekrar teşekkürler :happy0064
Ya hani diziler de oynayanlar hakkında hep dedikodu yaparlar ya .Kamera da burunlarının dibinde. Böyle birşeyden çekinmiştir, diye düşündüm.Sen ne anladın ki?:good:
Bu tip dedikodulardan dolayı Özlem'in çekindiğini yazmışsın TE'nin ondan ışık beklediğini izlerekn bana tam tersi gibi göründü de bilmediğimiz birşeyler mi biliyorsun diye düşündüm :img-hyste
Özlem gayet rahattı! Eğer Timuçin çekip gitmeseydi doğaçlama Uğur Yücel gözyaşlarıyla değil! Bizimkilerin sarılmalarıyla biterdi! Yönetmende pişman olmuştur eminim o sahneyi çektiğine ya da Tim yayınlancağını bilseydi çekip gitmezdi. Gittiği için pişman olmuştur. Hırsız Polis'ten kurtulmak ister gibi kaçtığına :img-help:
Tanınmadan kaçmaları değil sorun ne bileyim ben sanki Mavi ve Çınar gerilerde kaldı o sahnedne sonra yeni bir hayat ama Mavi ve Çınar olarak değil :(
Aksak içinse zaten dizinin fragmanları ilk döndüğünde çoğu insan (bende onlardan biriyim) Uğur Yücel'in dizisi başlıyor diye izlemeye başlamıştı ve öyle başlayan bir dizi yine Uğur Yücel'le bitmiştir..
Ali Nazik,Cumali ve tabi Aksak Uğur Yücel bir karakteri daha efsane yapmıştır..
Mavi-Çınar gerilerde kaldı tabii...
İngiltere'deki çocuk yuvası değil ki onları Mavi-Çınar yapan.......
Bir parça mavi deniz,,serin bir çınaraltı olmadan eskisi gibi olabilmeleri mümkün mü?
ama havalimanındaki iki insan tamamen yabancıydı...özellikle öyle tasarlanmıştı...
Bize kalansa kabullenmek...artık bittiğini...
biraz önce you tubede son sahnelere baktım, baktıım.......
Doymadım doyamadım sevmelere seni ben
Kimseyi koyamadım yerine yeniden
Saymadım sayamadım sensiz gecengünleri
Ne inkar ne itiraf bu yalnızca sitem
Bu tip dedikodulardan dolayı Özlem'in çekindiğini yazmışsın TE'nin ondan ışık beklediğini izlerekn bana tam tersi gibi göründü de bilmediğimiz birşeyler mi biliyorsun diye düşündüm :img-hyste
Özlem gayet rahattı! Eğer Timuçin çekip gitmeseydi doğaçlama Uğur Yücel gözyaşlarıyla değil! Bizimkilerin sarılmalarıyla biterdi! Yönetmende pişman olmuştur eminim o sahneyi çektiğine ya da Tim yayınlancağını bilseydi çekip gitmezdi. Gittiği için pişman olmuştur. Hırsız Polis'ten kurtulmak ister gibi kaçtığına :img-help:
Canım, anlayamadım, o görüntülerde Tim'in Özlem'den ışık beklediğini mi düşünüyorsun. Çünkü açıkçası ben öyle düşünüyorum. Senin fikrini merak ettim.
son du ama ne son benim için dizi başladı ben başladım aglamaya ne seyretimi anladım ne seyretmedimi aksak tek kelimeyle süperdi dizi boyunca bi kere bile aksatmadan oynadı tebrikler
cınar oda akşam cok iyidi hele son karade neydi o gözlerini herkesten kaçırma sanki biri sarlsa aglıyacak caresizce boş boş bakındı
ya mavimmmm onu anlatmaya kelimeler kifayersiz kalıyopr
neydi o havaalnı sahnesi o topuklu ayakabıların tıkırtısı bana geliyordu sanki one narinlik one asalet gerçi herzaman biz istemiştik maviye elbise makyaj yapılsın ama iyiki dün olmuş finalde olmuş bari gelinlik giymedi ama akşam bi an onları görünce gelin damat gibilerdi biri krem rengi biri siyah süperleri
emegi geçen herkese yürekten teşekür ediyorum gerçi bugün yüregim okadar sızlıyor ama deger böyle bi ekibe
nasıl ulaşa bilirim acaba ekibe yada neşe hanımlara yada gaye hanımlara mail atmak onları da mutlu etmek istiyorum yada tmc yemi atsam yardımcı olur adres verir yol gösterirseniz sevinirim hiç anlamam interneten de şimdiden teşekürler
http://hirsizpolis.netevet arkadaşlar bitti....ne mi? bitti;mavi, çınar, aksak, aşk,imkansızlık yani *EFSANE * bitti...artık koskoca bir haftaya değecek bir dizimiz yok.ben bir haftayı hırsız polisi bekleyerek geçiriyordum.benim için hafta perşembe günü başlıyordu artık yok hırsız polis yok imkansız aşk yok yok yok ...bundan sonra ne yaparım bilmiyorm. gelelim final bölümüne gerçekten hiç beklemediğim kadar güzel bir final oldu hırsız polise yakışır bir final hele havaalanı sahneleri *oturabilirmiyim,elini tutabilirmiyim,öpebilirmiyim,* gerçekten çok güzeldi. şimdiden özledim hırsız polisi.. şu anda tek tesellim hırsız polisin d/max ta cumartesi günleri 21:45 te yayınlanan bölümleri yani finali bir kez daha izleyebileceğim.. zaten şu anda 40.bölüm de galiba evet... bitti...hayatım boyunca gelmiş ve gelecek te izleyebileceğim en güzel dizi olarak HIRSIZ POLİS ilk sırada...
bayramlarda şeker verilmeyi unutulan çocuklar gibi bir köşeye sinip gizli gizli ağlayasım var...şekerini alan diğer çocuklara öyle imrenerek bakarya o çocuk bende size öyle bakıyorum...mutlu değil miyim? mutluyum tabi ama peki ya Aksak....Benim canım sevimli hırsızım...Maviyi çalmaya kalktı en büyük hatayı orda yaptı demiştim, o düzeltecek bu iş onun üstüne düşerde demiştim ama öleceğini hiç düşünmemiştim...Neden özür diledin ki Aksak; ne yaptın sen sevmekten başka...bir tek hatan vardı onuda telafi ettin işte gönderdin onları..niye özür diledin...sana o replikleri yazanları ilk defa kınıyorum..
Hani adalet bir cetvel bazen yanlış ölçerdi, hani hırsızın iyisi-kötüsü, polisin iyisi-kötüsü vardı, hani hiçbirimiz masum değildik ve grilerde buluşulurdu. Hırsız-Polis zihinlerde yaratmayı başardığı binlerce soruyu cevapsız bırakıp gitti dün akşam. Belkide doğru olan buydu..
Dün Aksak'ın ölmesi şöyle bir mesajdı biz taban izleyicisine; yada ben öyle almak istiyorum...Kanunlarla belirlenen adalet aksarsa, korkmayınız ilahi bir adalet vardır; o ya da bu şekilde herkes yaptıklarının sonucunu bulur..Her ne kadar Aksak'ın yaptıkları sonunda ölmesini gerektirmeyecek kadar masumduysada, mesajın netliği açısından önemli bir sondu....Çınar ve Mavinin durumundan o sorumluydu ama yinede üzgünüm işte ne yapıyım...
Çok sıkı takipçileri için bu dizi 13. bölümde bitti, 30. bölümü son kabul edenler var..benim içinse dünkü bölüm son değildi..
Aksak: masumları kapattık, bu kadar masumiyet bize fazla....
Kimin masum, kimin suçlu, kimin iyi, kimin kötü olduğuna dair binlerce soru kafamda durduğu sürece Hırsız -Polis benim için bitmiş olmayacak..
yazacak çok şey var, biraz daha düşünmem gerek şimdilik burdayım, okuyorum, sizlerle birlikte el sallıyorum giden sevgililerin ardından...
Timuçin Esen ve Özlem Düvencioğlu muhteşemdiler....yok böyle bir enerji, kimya, fizik nederseniz deyin...kamera arkası için çok iyi bir tespit yapmış necoslim arkadaşımız her kelimesine katılıyorum..ÖD bir kez dönüp baksa TE ye hepimiz ekran karşısında felç olabilirdik...zaten dağılan sinirlerimizi bir daha bir araya getiremezdik...
görüşmek üzere
Sağolasın canım. Benim gördüklerimi senin de gördüğüne sevindim. Kesinlikle senin de belirttiğin gibi bu ikilinin yarattığı sinerji muhteşem ve daha birçok iş çıkarır gibi geliyor bana.:good:
Merhaba arkadaşlar,,
Yazılanları kah gözyaşı ile, kah yüzümde tebessümle okuyorum. Ama kendi duygularıma yazacak durumda değilim. Daha doğrusu ne hissettiğimi bilmiyorum. Yine biri çıksa da bir mesaj yazsa benim hislerime tercüman olsa diye bekliyorum sanırım...
Sahneleri tekrar tekrar izleyip duygularımı çoşturuyorum ama kelimelere dökmek bu gün çok zor. Belki de hiçbir zaman beceremeyeceğim, dün akşamdan bu sabaha yaşadığım duyguları anlatmayı....
Önce artık HP nin olmadığına inandırmalıyım kendimi.... Bittiğine... Birbirine aşık aşık bakan, bakışlarında eriyen bu çifti bir daha belki de bir arada hiç izleyemeyeceğime inanmalıyım.
Herşey bitti evet, ama ben iyi ki bu diziyi zilemeye başladım. iyi ki bu forumu keşfettim ve iyi ki yazdım veveve iyi ki bu forum buluşmalarına katıldım , bu bana yeter.....
Hepinize kucak dolusu sevgiler
evet mutlu sonla bitti.istediğim de buydu ama eksik kalan bişeyler vardı sanki.saatler ilerledikçe eee hadii mavi çınarı gösterin bari finalde yapmayyın derken buldum kendimi.yani onlara doyamadım yeterince.ama mutlu bitti benim içinde önemli olan buydu.ÖD havalanı sahnesinde beyazlar içerisinde müthiş ötesiydi kuğu gibi süzlüyordu adeta.TE siyahlar içinde harikaydı. UY her zamanki gibiydi finaldeki o bakışı bitirdi beni .
ÖD ve TE 1,5 yıldır gece gündüz bir arada çalıştılar.isterdim ki o son karede kendilerini o kadar kasmayıp bi veda sarılması yapsalardı.birbirlerine hiç bakmadılar bile.böyle yaptıkça daha çok dikkat çektiklerinin farkında değillermi.
Ben en kısa zamanda onları yine bir arada görmek istiyorum.evet onlar bir elmanın iki yarısı gibiler.
ÖZLEMİ VE TİMUÇİNİ YİNE AYNI PROJEDE GÖRMEK İSTİYORUM
İtirazım var!
Hiç gereği yokken Aksağın abartılı bir şekilde hunharca öldürülmesine
Havaalanına gitmeden önce yaptıkları alışverişi, Mavi'nin üzerindeki kıyafetle kabinden ilk çıktığında Çınar'ın aynen 29. bölümde olduğu gibi büyülendiği anın gösterilmemesine
Mavi'nin hamile olduğunu öğrendiği andaki Çınar'ın heyecanını/sevincini göstermemelerine
Çınar'ı kucağındaki kızını/oğlunu severken, Mavi'ninde onları sevgiyle izlemesini göstermemelerine
...............
Yani görmek istediğimiz sahneleri göstermedikleri için herşeye itirazım var da şu saatten sonra kime diyorsam...:img-pilot
Hoşluk yapmak bu kadar mı zor bu ekip için....:img-help:
Altına imzamı atıyorum..
Dizinin başrol oyuncusu 3 tane ama ilk ikisi net 3.olunca aklım karışıyor
1- UY
2- ÖD
3-???
Arkada neler oldu bilemiyoruz ama bir karakter ancak bu kadar dibe çekilebilirdi..Son 10 dk.ile bütün 50 bölüm nerelr olduğunu silmeye yetmiyor malesef..Bir parmak bal çalmak deyimi bu dizinin çoğu sahnesi için kullandım..Bu kadar iyi bir oyuncuyu bu derece basitleştirilen bir karakter yaratarak "EZİK" hale getirenlere yazıklar olsun diyorum..Son karede gördüğüm UY ve ÖD nin zaferi.ve Timuçin ESEN çok konuşmadanda her zaman derdini anlatmış bir adam son röportajında dediği gibi sonun ne önemi var önemli olan bu sona gelirken yaşananlar..Gönlünden ne geçiyorsa hayat onu versin kendisine..Diziler hakkında atıp tutanlar yeni sezon anlaşmalarını yapmışken o okuyamadığı kitaplarını izleyemedği filmlerini zilemek istediğini söylemişti..En iyisini yapacak..Ben bundan sonra yer alacağı projeyi zevkle bekliyor olacağım...
Ben de sevgili pırlanta ve seninle aynı duyguları paylaştığımızı düşünüyorum hewalciğim
BU diziyi ilk yayınlandığı günden itibaren izleyip duygularımı bu forumun ilk sayfalarında paylaşmış biri olarak, bu dizinin finalinde bu duygularda olacağımı asla hayal edemezdim. Hatırlıyorum da ilk 13 bölüm sonunda bitme lafları dolandığında ne hale geldiğimi, sanki dünyam başıma yıkılmıştı, jenerik müziği başladığı anda beni alıp bambaşka dünyalara götüren o müzik, o aşkı, tadına doyamadığım oyuncuları bir dah izleyememek kabustan da öte bir şeydi benim için..Bugün içim biraz buruk olsada hani çok uzun süre bitkisel hayatta kalan sevdiğinin artık daha fazla acı çekmesine dayanamıyorsundur, ölüm seni ondan ayıracak olsada onun iyiliği için ve onu daha fazla bu halde görmeye katlanamadığın için öldüğünde bir garip rahatlama duyarsın ya, bitti ama kurtuldu, çok çekmişti gibilerinden, işte ben de benzer duygular içindeyim..
Benim için Çınar karakterine yapılan haksızlıkların başlamasıyla sadece Timuçin Eseni izlemek için varolmuştu artık bu dizi ne yazıkki..
Finalden o kadar umutlu olmasam da hani belki bir süpriz yapar beni şaşırtacak birşeyler bulurum eski HPye dair beklentisinde de olduğumu itiraf etmeliyim.
Tek bulduğum sahne Ümit in evi terkederken dönüp arkasına baktığında gözlerinin önünden geçenler yani ilk bölümlerdi yine beni duygulandıran..
Birde havaalanındaki çekim kalitesi ve kurgu gerçekten sıradışı ve güzeldi.
Senaryo eski tas eski hamam, o idealist polis Çınarın kanun kaçağı olarak elleri havada hırsız muamelesi gördüğü sahneler zaten içimi fena halde acıtmışken bir de aman allahım dedim yok artık herhalde Aksakın elini sıktırmayacaklar, bir an evvel çıksınlar artık o evden derken Aksakın elini sıkan Çınar..Sonunda bunuda yapmayı başardı senaristler.. Sanki Çınar karakteri kendi gücüyle kaçmayı başaramayacaktı, yine Aksakın dalaveresiyle bir araya getirip onların hayatını Aksak kurtarmış havası yaratmanın , kapının önünde sanki kendini Mavi ve Çınar için siper etmiş Aksakın kalbura çevrilip kahraman yapılma gayretini anlamış değilim..Aksak zaten maaşallah Ümitlerin hayatını kurtardı, Yakup, Arsen, Jiletin hayatını kurtardı maddi katkılarıyla, eh Çınarla Mavi eksik kalaydı olmaz mıydı? Yok illa Çınar ezilecek ya, Aksak hep kazanacak ya Çınarın karşısında... onurlu şerefli meslek bıraktırılıp eğitimsiz karısının yanında çıraklık yaptırılmasının başka bir açıklaması olamaz zaten..Tek teselli bulduğum şey Çınarın mutlu olması, o halinden memnun.. ama ben bu senaryonun geldiği durumdan hiç memnun kalmadım..
Yine de ilk 13 bölüm bana yaşatıkkları o tarifi mümkün olmayan duygular için, dantel gibi işlenmiş bölümler için, herşeye rağmen farklı olabildikleri için tüm ekibe özellikle Timuçin Esene muhteşem deli bakışları için çok teşekkürler..
çınar ve mavi nin sandalyede bağlı oldukları sahnede,aksak la işbirliği yapabileceklerini tahmin etmiş miydiniz arkadaşlar?açıkçası böyle bir şey benim aklıma hiç gelmemişti;aksak gerçektende onları bağlar;sonra onların aşkına daha fazla karşı koyamayarak serbest bırakır diye düşünüyordum;ama hiç te düşündüğüm gibi olmadı;bende diyordumki aksağın evin önüne gelişi gösterildi ama bizimkilerin onu karşıladığı sahne niye gösterilmedi;hatta mavi ve çınar ın aksağa nasıl güvendiklerini;evin adresini nasıl verdiklerini merak ediyordum;demekki bunun bir oyun olduğu anlaşılmasın diye telefonda ayrıntıya girmediler;kısacası bu sahnede senaristelerin izleyiciyi yine ters köşeye yatırdıklarını düşünüyorum:img-yes: :img-yes: :img-yes:
Ben tahmin ettim çünkü ikiside çok sakindi çınar ve mavi öyle kedi gibi bakıyorlardı fragmanla alakasız bi bölüm izledik yine ama masal gibiydi...
Sabahki yazımın başında dedim evet yokmuydu sanki aksilikler hatalar mantıksızlıklar ya da çarçabuk çekilen sahneler vardı elbet..Ama kazanan bir AŞK vardı ortada...
Hani gerçekler acıdır derler hep e hepimiz herşey gerçekse herşeyde bir acı varsa bunu yüzümüze vurmaya ne gerek var...ben bugün güzel şeylerden bahsetmek istiyorum ben bugün mavi ve çınarın mutluluklarına ortak olmak istiyorum...gözlerine baktığımda maviliklerinde kaybolmak yüzümde tebessüm ile onları süzmek en büyük şahitliği yapmak istiyorum...
onlar bilmiyor ama onlar o fotografta 3 kişilerdi...bilmiyorlar...ama biz onların bilmediği o güzel o kıvırcık saçlı kızı hayal edebiliyoruz...bence gelin biz bu kızımıza bir isim bulalım...
Bugün hata aramak yok mantıksızlık aramak yok bunları düşünmek yok olmasın en azından bugün...
Evet bittiği için içimde acayip hüzün var tarifsiz bir sızı var yüreğimde ama ben bugün ayrıca mutluyum yüzümde gülücükler açıyor çünkü ben en güzel şahitliği yapıyorum...mavi çınar ve kıvırcık saçlı kızları onları çookkkk seviyorum.....Ben bugün çok iyimserim...
evet mutlu sonla bitti.istediğim de buydu ama eksik kalan bişeyler vardı sanki.saatler ilerledikçe eee hadii mavi çınarı gösterin bari finalde yapmayyın derken buldum kendimi.yani onlara doyamadım yeterince.ama mutlu bitti benim içinde önemli olan buydu.ÖD havalanı sahnesinde beyazlar içerisinde müthiş ötesiydi kuğu gibi süzlüyordu adeta.TE siyahlar içinde harikaydı. UY her zamanki gibiydi finaldeki o bakışı bitirdi beni .
ÖD ve TE 1,5 yıldır gece gündüz bir arada çalıştılar.isterdim ki o son karede kendilerini o kadar kasmayıp bi veda sarılması yapsalardı.birbirlerine hiç bakmadılar bile.böyle yaptıkça daha çok dikkat çektiklerinin farkında değillermi.
Ben en kısa zamanda onları yine bir arada görmek istiyorum.evet onlar bir elmanın iki yarısı gibiler.
ÖZLEMİ VE TİMUÇİNİ YİNE AYNI PROJEDE GÖRMEK İSTİYORUM
Sana tamamiyle katılıyorum. Böyle yaparak, daha çok dikkat çekiyorlar. Oysa sarılsalar, dostça bi kaç veda sözü etseler. 1.5 senedir birlikte çalışıyorlar,ne var bunda diyeceğiz. Ama onlar iki zıt kutuplu atom parçası gibi. Ne yaklaşabiliyorlar. Ne de birbirlerinin çekim gücünden kopabiliyorlar. Biliyorsunuz yörüngeden kopan atom parçaları uzayın sonsuz boşluğuna savrulurlar. Allah'ım ne diyorum ben. :img-in_lo
bende bayıldım finalii süperdiiii.ama aksağın öle öldürülmesi çok kötüydü o sahnede resmem ağladım yaa.aksak öle öldürülmemeliydi.çok güzel bir finaldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ayakta alkışlıyorummmmmmm
Son kareye takılıp kalmışsınız arkadaşlar ama öyle bir anda insan içinden geleni hemen yapamaz.Yüreğindeki duygu fırtınaları yatışınca onlarda sarılmış, ayrılmanın, bitişin hüznünü yaşamışlardır.UY duygularını kolay belli edebiliyor üstelik bu finallere alışık.Ama TE ve ÖD henüz tecrübesizler.Hele Özlem...bu onun ilk finali.Havaya bakışı, dudaklarını ısırır gibi yapması aslında nasıl bir duygu seli yaşadığını gayet iyi anlatıyor.
Röportajlarında bile kendini iyi ifade edemeyen daha doğrusu etmek istemeyen TE'nin de o an o duygu fırtınasından kaçmak istemesi gayet doğal üstelik kameralar hala açık.Kameralar kapanınca, o fırtına dinince orada harika sahneler yaşandığına eminim:img-yes:
Sizde farkettiniz mi Selo başkomiserim dişlerini yaptırmış arada tıslıyordu konuşurken...yeni olduğu her halinden belliydi:img-wink:
Ama duruyorum düşünüyorum o iki sahneye takılıyorum...Villa önündeki Aksak...sarı çiyana, insanlıktan nasibini almamış, gözünü hırs bürümüş o polis müsvettesine, asil, gururlu, mağrur bakan Aksak...Sevdiğini ifade edemeyen ancak sırtına vurup kaçırmayı bilen Aksak...Ama sonunda yaptığı hatayı telafi eden, kendini affettiren, hemde sevdiğinin sevdiği adam ile kaçması için polisleri oyalarken hayatını feda eden Aksak...Ölmesimi gerekirdi...hayır...ama yakıştı hemde çok yakıştı...
Ve elbette havaalanı...moda dergilerinden fırlamış gibilerdi belki evet ama muhteşemdiler...Varoşlarda yaşayan, erkek gibi kız rolleri uygun görülecekti belki Özlem'e bundan sonra ama o sahneyi kim akıl ettiyse bir kez daha helal olsun.Mavi karakteri ÖD içinde bizim içinde ilkti ve her zaman çok özel olacak ama akşam o topuklu ayakkabılar ve o zarif kıyafet içinde hele hele o muhteşem şapkasıyla gerektiğinde her kılığa bürünebileceğini ispatladı sevgili Özlem:img-blush Yanındaki ayaklı karizma:)ve elbette muhteşem uyumları...Hani bir ara TE'ye en çok hangi renk yakışıyor konuşmaları yapılıyordu ya akşam en doğru cevabı kendisi verdi: siyah...
Mantıksızlıklar, hatalar, aceleye gelmiş sahneler...içime sinmeyen şeyler var evet ama bu son içimi burkan bu sonda hiç olmazsa mutlu olduklarını biliyorum ya, aşkın kaybetmediğini biliyorum ya, umut etmenin, inanmanın, aşka güvenmenin doğru olduğunu biliyorum ya tek teselli bu işte...
İtirazım var!
Hiç gereği yokken Aksağın abartılı bir şekilde hunharca öldürülmesine
Havaalanına gitmeden önce yaptıkları alışverişi, Mavi'nin üzerindeki kıyafetle kabinden ilk çıktığında Çınar'ın aynen 29. bölümde olduğu gibi büyülendiği anın gösterilmemesine
Mavi'nin hamile olduğunu öğrendiği andaki Çınar'ın heyecanını/sevincini göstermemelerine
Çınar'ı kucağındaki kızını/oğlunu severken, Mavi'ninde onları sevgiyle izlemesini göstermemelerine
...............
Yani görmek istediğimiz sahneleri göstermedikleri için herşeye itirazım var da şu saatten sonra kime diyorsam...:img-pilot
Hoşluk yapmak bu kadar mı zor bu ekip için....:img-help:
Aksağa yaylım ateşi hoşuma gitmedi..çok acımasızca buldum oysa biz bir intihar bekliyorduk ...bu bile daha az can yakardı canımızı yakardı.
Şu havaalanı sahnesini bende düşündüm kabinden çıkarken büyülenmiş halini görseydik çınarın diye ama ozaman havaalanına girişleri gibi etkili bir sahneyi yakalayamazdık yeni bir hayata adımlarını ve muhteşem hallerini yavaş yavaşş adım adım göremezdik çınarın büyülenmiş halini gösterelim diyceklerine seyirciyi büyüleyelim demişlerdir. Diğerlerini bize bıraktılar...
Evet efsanem benim biricik dizim bitti.Ama ben hala bittiğini idrak edebilmiş durumda değilim.Onları bir daha mavi ve çınar olarak birbirlerine aşkla bakarken göremeyecek olmak inanılmaz içimi acıtıyor.
Evet istediğim oldu mutlu son diye kendimi parçaladım hepiniz gibi.Bunun için mutluyum.Süper bir son izledim.Onları mutlu olarak bırakmak ve öyle hatırlayacak olmak beni mutlu ediyor.Ama ben mutlu bir final ve en azından ufacık bir sahneye de olsa sıkıştırılımış bir bebek istiyorudum.
Gönül isterdi ki onlarn bebek haberini aldıkları andaki heyecanını,bebekleri kucaklarına aldıkları anı göreyim ama kısmet değilmiş.Ama neden neden o son karede bir bebek olması bu kadar mı zordu??Bunu sormaktan alamıyorum kendimi.
İçim çok buruk evet süper tamda benim efsaneme yakışır şekilde veda etti bize hpm ama ben onun yokluğuna nasıl alşacağım onun formülünü bulmaya çalışıyorum.
Şu an için tek yapabileceğim İstanbula doğru yola çıkıp yarın benimle aynı üzüntüyü paylaşan arkadaşlarımla kahvaltıda bir nebze acımı hafifletebilmek.Aklım burda geldiğimde okumakta zorlanacağım kadar yazı birikmiş olcak...Herkese herşey için teşekkür ederim...HP izlemek gerçekten ayrıcalıktı ve burdaki herkes çok öenmli ve çok ayrıcalıklı.Hepinizi çok seviyorum forumcanlarım...
benim de bir itirazım var.......
Ben son görüntüler de karısının yanında çıraklık yapan bir Çınar izlemedim. Eşiyle birlikte çalışan mutlu bir adama gördüm. Bir çiftin beraberce çalışıp hayat kurmalarından doğal ne olabilir ki?????
Çalışılan işin kadının ya da erkeğin öncülüğünde kurulmuş olmasının ne önemi var hem????
Mavi'nin öncülüğünde açılan kreşte Çınar'ın onlarla birlikte çalışması Çınar'ın Çınarlığından bir şey kaybettirmez ki....
Çınar spor salonu da açabilirdi. Mavi'de ona yardım edebilirdi. Burada Kadınlara yapılmış bir jest de var aslında....
Kısaca çok doğal buldum bu sahneyi.... Çınar ve Mavi'nin aşkında iktidar savaşı hiç olmadı.... Onlar sadece aşıklardı.....
Ben de sevgili pırlanta ve seninle aynı duyguları paylaştığımızı düşünüyorum hewalciğim
BU diziyi ilk yayınlandığı günden itibaren izleyip duygularımı bu forumun ilk sayfalarında paylaşmış biri olarak, bu dizinin finalinde bu duygularda olacağımı asla hayal edemezdim. Hatırlıyorum da ilk 13 bölüm sonunda bitme lafları dolandığında ne hale geldiğimi, sanki dünyam başıma yıkılmıştı, jenerik müziği başladığı anda beni alıp bambaşka dünyalara götüren o müzik, o aşkı, tadına doyamadığım oyuncuları bir dah izleyememek kabustan da öte bir şeydi benim için..Bugün içim biraz buruk olsada hani çok uzun süre bitkisel hayatta kalan sevdiğinin artık daha fazla acı çekmesine dayanamıyorsundur, ölüm seni ondan ayıracak olsada onun iyiliği için ve onu daha fazla bu halde görmeye katlanamadığın için öldüğünde bir garip rahatlama duyarsın ya, bitti ama kurtuldu, çok çekmişti gibilerinden, işte ben de benzer duygular içindeyim..
Benim için Çınar karakterine yapılan haksızlıkların başlamasıyla sadece Timuçin Eseni izlemek için varolmuştu artık bu dizi ne yazıkki..
Finalden o kadar umutlu olmasam da hani belki bir süpriz yapar beni şaşırtacak birşeyler bulurum eski HPye dair beklentisinde de olduğumu itiraf etmeliyim.
Tek bulduğum sahne Ümit in evi terkederken dönüp arkasına baktığında gözlerinin önünden geçenler yani ilk bölümlerdi yine beni duygulandıran..
Birde havaalanındaki çekim kalitesi ve kurgu gerçekten sıradışı ve güzeldi.
Senaryo eski tas eski hamam, o idealist polis Çınarın kanun kaçağı olarak elleri havada hırsız muamelesi gördüğü sahneler zaten içimi fena halde acıtmışken bir de aman allahım dedim yok artık herhalde Aksakın elini sıktırmayacaklar, bir an evvel çıksınlar artık o evden derken Aksakın elini sıkan Çınar..Sonunda bunuda yapmayı başardı senaristler.. Sanki Çınar karakteri kendi gücüyle kaçmayı başaramayacaktı, yine Aksakın dalaveresiyle bir araya getirip onların hayatını Aksak kurtarmış havası yaratmanın , kapının önünde sanki kendini Mavi ve Çınar için siper etmiş Aksakın kalbura çevrilip kahraman yapılma gayretini anlamış değilim..Aksak zaten maaşallah Ümitlerin hayatını kurtardı, Yakup, Arsen, Jiletin hayatını kurtardı maddi katkılarıyla, eh Çınarla Mavi eksik kalaydı olmaz mıydı? Yok illa Çınar ezilecek ya, Aksak hep kazanacak ya Çınarın karşısında... onurlu şerefli meslek bıraktırılıp eğitimsiz karısının yanında çıraklık yaptırılmasının başka bir açıklaması olamaz zaten..Tek teselli bulduğum şey Çınarın mutlu olması, o halinden memnun.. ama ben bu senaryonun geldiği durumdan hiç memnun kalmadım..
Yine de ilk 13 bölüm bana yaşatıkkları o tarifi mümkün olmayan duygular için, dantel gibi işlenmiş bölümler için, herşeye rağmen farklı olabildikleri için tüm ekibe özellikle Timuçin Esene muhteşem deli bakışları için çok teşekkürler..
Ayını duyguları hissedebilmek çok çok güzel sevgili bimkolik..Yine Aksak'ın yardımıyla kurulan YENİ bir hayat..
Ve tüm yaşananlara karşın bize bu kadar büyük bir duygu yoğunluğu yaşatmayı başarabilen ekibe sonsuz teşekkürler...
Sanırım hislerimi sabahtan beri dinlemekte olduğum şarkı daha net anlatır:
Tarifi imkansız acılar içindeyim
Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim
Yurdumdan uzak yağmurlar içindeyim
Akşam oldu sürgün susuyor.
Dönecekler bir gün
Alkırlara, bozkırlara güneşi sunacaklar
Yanacaklar, yanacaklar ama
Bir daha yalnız kalmayacaklar
İki gözüm kör olsun.
EFSANALER unutulmaz ölmsüzdür dilden dile dolaşır bizim 50 bölümümüz var elimizde elli acısıyla tatlısıyla yaşanmış gün var buradaki herkesi teker teker bağlılıkları için kutluyorum dizi bitsede burda olurlar biliyorum Finali beğendim beğenmekle kalmadım bayıldım onlar mutluluğu çoktan hakettiler ama benim içimde bi boşluk var dizimiz bitti bizden biriydi artık mavi çınar aksak kopmak çok zor yeni bir yapımda yine onları görmeyi isterim çok mu şey istiyorum bu güzellik bitmesin sürsün istiyorum içimizde yaşadığı gibi ekranlardada yaşasın ...bunun için elimden ne gelir bilmem ama ne gelirse yapıcam ...final hiç baştan sağma değildi bence gider ayak herkesin istedikleri oldu aksak mahide arıza galiba birazda dursun için kötü bitmiş olabilir ama hayatta böyledir her kez mutlu olamaz
Bir itirazım var.......
Ben son görüntüler de karısının yanında çıraklık yapan bir Çınar izlemedim. Eşiyle birlikte çalışan mutlu bir adama gördüm. Bir çiftin beraberce çalışıp hayat kurmalarından doğal ne olabilir ki?????
Çalışan işin kadının ya da erkeğin öncülüğünde kurulmuş olmasının ne önemi var hem????
Mavi'nin öncülüğünde açılan kreşte Çınar'ın onlarla birlikte çalışması Çınar'ın Çınarlığından bir şey kaybettirmez ki....
Çınar spor salonu da açabilirdi. Mavi'de ona yardım edebilirdi. Burada Kadınlara yapılmış bir jest de var aslında....
Kısaca çok doğal buldum bu sahneyi.... Çınar ve Mavi'nin aşkında iktidar savaşı hiç olmadı.... Onlar sadece aşıklardı.....
Bencede kaybettirmez ama benim itirazım bu kurulan eyni düzenin bile Akska'tan gelen paralarla kurulması..Yoksa ömür boyu Mavi ile kaçak yalayan bir Çınar'dansa Mavi ile çalışıp huzurlu olan bir Çınar'ı yeğlerim..
Ayrıca hatırlıyorum Mavi cafede çalışırken muhabbeti geçmişti şimdi çalıştığı cafe'ye ortak olur,lise biitme sınavlarından sonra ünv.çocuk gelişimi okuyup krelte açar diye nasılda doğru tespitlerimiz olmuş :img-hyste :img-hyste ..
Çınar ve Mavi Aksak'ın yardımıyla mı kurtuldu, bana hiç öyle gelmiyor. Asıl Dursun amca Mavi ve Çınar Aksak'a yardım etmeyi kabul ettikleri için kurtuldu hatta bu yüzden Aksak onlara teşekkür etti. Kapıda Muratı oyalamak zorundaydı çünkü onların izini zaten Aksak sayesinde bulmuşlardı. Aksak olmasaydı onlar kurtulamayacaklardı gibi bir durum görmedim ben dizinin finalinde. Zaten havaalanına gideceklerdi aksak aramadan önce.
Aksak şimdiye kadar yaptığı hataların bedelini ödemeye karar vermişti ve bunu yaptı. Bu doğru bir yaklaşımmı Aksak açısından, tartışılır ama dizideki hataları tartışamayacak kadar hüzünlüyken yapmamak gerek belkide..
.................
Ama duruyorum düşünüyorum o iki sahneye takılıyorum...Villa önündeki Aksak...sarı çiyana, insanlıktan nasibini almamış, gözünü hırs bürümüş o polis müsvettesine, asil, gururlu, mağrur bakan Aksak...Sevdiğini ifade edemeyen ancak sırtına vurup kaçırmayı bilen Aksak...Ama sonunda yaptığı hatayı telafi eden, kendini affettiren, hemde sevdiğinin sevdiği adam ile kaçması için polisleri oyalarken hayatını feda eden Aksak...Ölmesimi gerekirdi...hayır...ama yakıştı hemde çok yakıştı...............
Hala Aksağın öldürülmesi için çok abartılı/zorlama bir sahne olduğunu düşünüyorum... Yani Murat'ın Aksağın evine gidip Aksağı babasını öldürmekle tehdit etmesi filan... Burası neresi? Teksas mı? Babasını öldürse Maide'nin şahitliğiyle filan sarı çıyanın başı belaya girmeyecekmiydi?
Hem Aksak karakteri Murat'ın blöfünü görecek bir karaktermiydi? Kurnaz, sinsi, zeki, akıllı Aksağa ne oldu o sahnede? Basireti mi bağlandı yani?
Ayrıca Aksağın kendini feda etmesine gerek yoktu ki, Aksak oraya gitmeseydi de Mavi'yle Çınar yine gideceklerdi. Ha Aksağın arabasıyla değilse de piyasa taksilerinden biriyle ama yine de gideceklerdi...
Yani demem o ki, çok zorlama bir sahneydi çok...:sad53:
gözden kaçırdığımız birşey var bence. O sahne çınar, mavi ve aksağın yani UY;ÖD ve TE üçünün bilikte oynadıkları son sahne idi . TE nin Ve ÖD nin daha sonra havaalınaında uçakta çekimleri olmuştur bence.onların son çekilen sahnelerini malesef göremedik biz. orda ÖD ve TE uğur yücelle vedalaşıyorlardı birbirleri ile değil zanımca :)
belkide ben öyle düşünmek istiyorumdur. nedersiniz ?
Arkadaşlar tüm bölümü nerden indirebilirim..?? ayrıca dun dokuz arkadaşımın gönderdiği link bende acmıyor… son 10 dk lık kısmı göremiyorum ben….
gözden kaçırdığımız birşey var bence. O sahne çınar, mavi ve aksağın yani UY;ÖD ve TE üçünün bilikte oynadıkları son sahne idi . TE nin Ve ÖD nin daha sonra havaalınaında uçakta çekimleri olmuştur bence.onların son çekilen sahnelerini malesef göremedik biz. orda ÖD ve TE uğur yücelle vedalaşıyorlardı birbirleri ile değil zanımca :)
belkide ben öyle düşünmek istiyorumdur. nedersiniz ?
Anladığım kadarıyla, uçak ve havaalanı sahneleri villa çekimlerinden önce yapılmış. Gazetede yapılan röportajda da son sahnenin bu olduğu yazmıştı. Sona üçünün birarada olduğu çekimi bırakmışlar özellikle, sanırım dizi sonrası verdikleri görüntüleri yakalamak için..
dünde yazmıştımyine yazıyorum
time röp. için çok kızmıştım..sonun ne olacagının ne öenmemi var dedigi içinevet haklıymış sonun ne öenmi var hp bittikten sonra..(mutlu son olması üzüntümü hafifletti azaltmadı..)
son yani...soooooooonnn bittiiiiiiiiii
ve hepimizin hafızasında son yazan mavi çınar sahnesinden çok tim..özlem..ugur abi nin sarılış sahnesi ve sonra birbirlerine bile bakmaktan kaçındıkları görüntüler kalamdımı...
bu benim için mutsuz mavi çınar sonunda bile daha acı bir son oldu....
hiç iyi degilim o yüzden....
dokuz...görüntüler için çok teşekür ederim arkadaşım...dün geceden beri sadece iki defa izleyebildim...:icon_sorr kalbim acıyor...
Dün akşam bir tomurcuk kaldı bıraktığı ekranda..,.Sahipsiz bir tomurcuk , tek başına. Kelimelere atmak istedim hislerimi, işlemek istedim satır satır içimdeki hüznümü kederimi....Solan bakışlarımda ayrılığı kabullenmek istemedim...Sonra düşündüm sabıra gözyaşına ihtiyacım varmış.
Kabullendim, kurtulmak ,tomurcuğu fidana çevirmek istedim..Döndüm, etrafta geceme dair tek bir umut kırıntısı bulmak için... Yandım, ayaza çıkan yorgun bir yolcu için ağlarken ,,
Sızısında çoğaldı alaca karanlığım da aynı hızıyla…
Aksak tek kurşunla ölebilirdi ,, Yakupların isyanlarında ki sessiz çığlıklarında, yine aynı sessizlikle, nadir ölümlerden bir ölümle onlarca kurşunla tüketmemeliydi son nefesini belki.. Son nefes Mavi ve Çınar için yaşam nefesi olmalıydı belki, ölümlerden kendine biçilen bu tükenişi bilerek seçti belki…Bu nedenle, bir tek kendi nefesiyle ölümünü bize bu kadar hissettirmişlerdi , hissettim hem de sonuna kadar hissettim Ölüme ağlama yakışır müziğinde sonuna kadar da ağladım..Ağladım ağladım..Senin için ağladım Aksak senin için.. Ölen aşıklara ağladım..Ölen, yok olan kaybolan aşıklara ağladım..
Kendisini baba gibi, abi gibi gören Mavi sinin mutluluğu için , babasına uzanacak ele vereceği cevabıyla kendini siper etti ya şu adaletin , 3 günlük mutluluğu layık görmediği hayata,,,Bir tek Murat a değildi ya haykırışı, tüm dünyaya haykırmaktı ya niyeti..
Aksak merhametliymişsin meğer..Son anda yenildiğini kabul edecek kadar büyükmüşsün.. Büyükmüşsün de büyüklüğün kadar da azametin varmış,,
Ama yoksun artık..Öldün Aksak, öldün.. Yoksun, bir hiçsin artık hiç.. Çapdan düştün
Yıkıldın,, devrildin.. Koca Çınar kadar güçlü olmak istedin ama devrildin…
Hayat devirdi seni Aksak,,Mağlup geldin aşka,, Aşkını yaşayamadığın Mavi nin aşkına yenik düştün....Ne vardı sanki 30. bölümde bıraksaydın .Evlenmelerine mani olmasaydın.. Ne vardı bu aşk böyle acılar çekmeseydi.. Ne vardı Aksak... Güle güle Aksak.. :sad53:
mavi&yeşil
16-03-07, 12:05
Belki bizi yarım bıraktılar,ama olsun.Onlar yarım kalmadılar,artık birler,tekler,mutlular ya buda yeter.İçimiz rahat artık huzura erdiler....
En duygulandığım sahne,evden ayrılırken Ümit'in dönüp bomboş kalan eve bakması,o güzel anları hatırlamasaydı.İçim burkuldu,herşeye rağmen güzel anılarla doluydu o ev...
Aksak'ın o şekilde ölümü üzücüydü.Böylesini de haketmemişti.:icon_sorr
MAVİ ve ÇINAR'ın, havaalanı ve uçaktaki halleri çok çok hoştu.Var mı böyle bir karizma,böyle bir güzellik...Nerede??Kimde??Mümkün değil yok,olmayacakta..
Yüzümüze gülücükler,içimize tatlı bir huzur bırakarak gittiler...bye
Her şeye rağmen sevmek güzeldi...
Bir veda o geceden aklımda kalan...
Anladığım kadarıyla, uçak ve havaalanı sahneleri villa çekimlerinden önce yapılmış. Gazetede yapılan röportajda da son sahnenin bu olduğu yazmıştı. Sona üçünün birarada olduğu çekimi bırakmışlar özellikle, sanırım dizi sonrası verdikleri görüntüleri yakalamak için..
şöyle bir şey takıldı aklıma eğer dediğin gibi havaalanı sahnesi son sahne değilse çınarın sakallarının uzamasını beklediler o zaman o villa çekimlerini yapabilmek için ... ama yok tam tersi olmasıda muhtemel bu açıdan bakıldığında ...
şöyle bir şey takıldı aklıma eğer dediğin gibi havaalanı sahnesi son sahne değilse çınarın sakallarının uzamasını beklediler o zaman o villa çekimlerini yapabilmek için ... ama yok tam tersi olmasıda muhtemel bu açıdan bakıldığında ...
Bence havalimanı çekimleri en son yapıldı..ama formel olarak toplu son çekim villadaydı,,orası son ''stop'' gibi verildi...Türkan DERYA bizi yerlerde süründürmeyi koymuş kafasına,, o son sarılış anı üçlünün vedasıydı,, bizi de mahvetti zaten..hele Uğur YÜCEL'in kıpkırmızı ,, yaşlarla dolu gözlerle son bakışı....işte arkadaşlar çok iyi rol yaptılar,, ben yaşadım dedi adam...
Çınar ve Mavi Aksak'ın yardımıyla mı kurtuldu, bana hiç öyle gelmiyor. Asıl Dursun amca Mavi ve Çınar Aksak'a yardım etmeyi kabul ettikleri için kurtuldu hatta bu yüzden Aksak onlara teşekkür etti. Kapıda Muratı oyalamak zorundaydı çünkü onların izini zaten Aksak sayesinde bulmuşlardı. Aksak olmasaydı onlar kurtulamayacaklardı gibi bir durum görmedim ben dizinin finalinde. Zaten havaalanına gideceklerdi aksak aramadan önce.
Aksak şimdiye kadar yaptığı hataların bedelini ödemeye karar vermişti ve bunu yaptı. Bu doğru bir yaklaşımmı Aksak açısından, tartışılır ama dizideki hataları tartışamayacak kadar hüzünlüyken yapmamak gerek belkide..
Katılıyorum sana canım....
Ben bir şey mi kaçırdım diye tekrar tekrar izliyorum ama dediğinden başka bir anlam çıkmıyor....
Mavi ve Çınar, Dursun Amca'nın hayatını kurtardı.... Onlar zaten kaçıyorlardı ve planlarına kaldıkları yerden devam ettiler.... Polis Çınar ve Mavi'nin izini bulamamıştı ki ,Aksak polisleri oyaladı diyelim.
Aksak polislerle ve hayatla son kozunu oynadı sadece....
Sonuç olarak Mavi ve Çınar'ın kaçmasına Aksak yardım etmedi....
Aksak'ın, Mavi'nin ailesine yaptığı maddi yardım ise ,tam da Mavi'nin Aksak'a hissettiği duygulara karşılılıktı. Bir baba gibi davrandı. Yıllarca emeğini, duygularını sömürdüğü birine son anda borcunu ödemek gibi....
Arıza'nın ölümü Aksak için ilk dönüm noktası oldu. İnsanların sevdikleri için ölümü göze alışları, kardeşi için üç kuruş kazanmak için kumar oynayışı, Aksak'ın gözünü açtı.....
Sevdiklerinin mutlu olmasının, yanında olmasından daha değerli olduğunu gördü. Arıza'nın mücadelesi Aksak'a ışık oldu .......
Para konusunda da ben sana katılıyorum Duarcığım.
Evet Aksak o parayı verdi ve kendince bir hesap kapattı ama Çınar bu kaçma planlarını yaparken ortada ne Arızanın kazanmaya çalıştığı para ne de Aksakın verdiği para vardı.
Çınar (evet mantıksız olduğunun kesinlikle farkındayım) belli ki kaçış için gerekecek tüm parayı bir şekilde bulmuş. Son yapılan alışverişler, gidilemeyen uçak biletleri yerine alınan biletler hepsi Çınarın bu zuladaki parasıyla yapılmadı mı? Kreşi de Aksakın verdiği parayla açtıkları fikrine kapılmayalım bence.
Fazla iyi niyetli yakalaşımlarda bulunmak acı tazeyken normaldir sanırım, beni de mazur görün...
Katılıyorum sana canım....
Ben bir şey mi kaçırdım diye tekrar tekrar izliyorum ama dediğinden başka bir anlam çıkmıyor....
Mavi ve Çınar, Dursun Amca'nın hayatını kurtardı.... Onlar zaten kaçıyorlardı ve planlarına kaldıkları yerden devam ettiler.... Polis Çınar ve Mavi'nin izini bulamamıştı ki ,Aksak polisleri oyaladı diyelim.
Aksak polislerle ve hayatla son kozunu oynadı sadece....
Sonuç olarak Mavi ve Çınar'ın kaçmasına Aksak yardım etmedi....
Aksak'ın, Mavi'nin ailesine yaptığı maddi yardım ise ,tam da Mavi'nin Aksak'a hissettiği duygulara karşılılıktı. Bir baba gibi davrandı. Yıllarca emeğini, duygularını sömürdüğü birine son anda borcunu ödemek gibi....
Arıza'nın ölümü Aksak için ilk dönüm noktası oldu. İnsanların sevdikleri için ölümü göze alışları, kardeşi için üç kuruş kazanmak için kumar oynayışı, Aksak'ın gözünü açtı.....
Sevdiklerinin mutlu olmasının, yanında olmasından daha değerli olduğunu gördü. Arıza'nın mücadelesi Aksak'a ışık oldu .......
Çok doğru bir yaklaşım...sebepsiz değildi Arıza'nın ölümü...
Ben ilk sezondan beri HP finali ikili ölümle biter diyordum..bunun için çeşitli kombinasyonlar düşünmüştüm ama ne yalan söyleyeyim Aksak-Arıza düşündüklerim arasında değildi...
ama doğadaki evrim sürecini de düşünürseniz genelde hatalı arızalı olan elenerek yok olmaz mı?? bu karakterlerin adları da boşa seçilmemiş.......
dünde yazmıştımyine yazıyorum
time röp. için çok kızmıştım..sonun ne olacagının ne öenmemi var dedigi içinevet haklıymış sonun ne öenmi var hp bittikten sonra..(mutlu son olması üzüntümü hafifletti azaltmadı..)
son yani...soooooooonnn bittiiiiiiiiii
ve hepimizin hafızasında son yazan mavi çınar sahnesinden çok tim..özlem..ugur abi nin sarılış sahnesi ve sonra birbirlerine bile bakmaktan kaçındıkları görüntüler kalamdımı...
bu benim için mutsuz mavi çınar sonunda bile daha acı bir son oldu....
hiç iyi degilim o yüzden....
dokuz...görüntüler için çok teşekür ederim arkadaşım...dün geceden beri sadece iki defa izleyebildim...:icon_sorr kalbim acıyor...
ahhh cnm benim ya bende öyle ya hp siz nasıl dayanıcaz öff mükenmel bir sondu ama onları çooközlücezz
hayalleriniz yarım kalmadı.. en azından acaba bundan sonra ne yaptılar demeyeceksiniz..?? mavi ve çınar londrada mutlu.... jilet sevgilisini görmüş.... herkes mutlu diye anılacaklar....ama bim'de böyle bir son olmadı yawwww..içim o yüzden buruk bir sevinçle ....
o yüzden üzülmeyin ne olur.... onlar çok mutlu
siteye yeni girebildim şükür
arkadaşlar yorumlarınıza şöyle bir baktım da hepimiz aynı duygular içindeyiz sonunda dizimize yakışır muhteşem bir final izledik ekibi ayakta alkışlıyorum süper süper süper! 'son' yazısı çıkana kadar hop oturup hop kalktım neydi o sahneler yaa... 'ohh bee sonunda' diyorum arkasına pişman oluyorum inanın ki çınar ya da mavi'ye kötü bişe olsaydı kalpten gidecektim. havaalanına gelişleri ve fondaki müzik müthişti! orada derin bir nefes aldığımı hatırlıyorum ve ağzımın bi karış açık kalıp da evdekilerin ağzını kapat deyişlerini...havaalanında pasaport işlemleri sırasında adamın uyuz uyuz bi fotoya bi mavi'ye bakması beni çileden çıkarsa da,her şeye rağmen mavi'nin şirinliği ve çekiciliği üstündeydi ''afedersiniz alnınızda bi leke var tükenmez kalem gibi'' ... çınar' da takılabileceğini zannetim ama neyse ki olmadı. ve uçaktaki anaons...işte dedim kesin bişe olcak o kadar dalmışım ki her an kötü bişe olacak diye bekliyorum neyse ki mesele bavullarmış. daha sonra birbirlerini tanımıyomuş gibi konuşmalar... çınar&mavi muhteşem ikili! söyleyecek söz bulamıyorum. tabi aksaktan haberleri yok.off neydi o kurşunların çokluğu bana geldi zannettim yapılır mıydı bunlar aksağa gerçi başka türlü de olmazdı zaten. vay be aksak sen bu hallere düşecek adam mıydın? ha bir de ümit'in eski günleri hatırlaması ve müzik...beni yine götürdü bi yerlere...
her şeye rağmen bize mutlu bir sonu çok görmeyen herkese teşekkürler.böyle bir kadro bir daha biraraya gelir mi bilmem?
hırsız-polis bir efsanedir! unutulmaz!
mavi&yeşil
16-03-07, 12:31
Bu arada söylendimi bilmiyorum, ama Mesude anneyi unuttular sanırım.Kadıncağıza ne oldu öğrenemedik.Yoksa ben mi kaçırdım.
Bu arada söylendimi bilmiyorum, ama Mesude anneyi unuttular sanırım.Kadıncağıza ne oldu öğrenemedik.Yoksa ben mi kaçırdım.
evet unuttular sanırım zaten kadını kırk yılda bir hatırlıyorlardı
arkadaşlar reytingler açıklanmış.ab grubunda 2.totalde 3.olmuşuz çok iyi süper hırsız polis finaline yakışan reytingler dizimiz hakettigi yerini finalde aldı inşallah kanald bu reytingleri mumla ararsın
Ratingleri gördünüz mü? Ey değerli ülkemin değerli izleyicileri!
Keşke dün de izlemeseydiniz bu diziyi. Bari sonuna bakalım tembelliği gösterip de izlemeseydiniz. Siz yine; kırık ve abartılı doğu şivelerinin kullanıldığı, kadın öldürmenin suç sayılmadığı,sanki her kız zorla evlendirildiği ağalara aşık oluyormuş gibi aşık olduğu,sanki her ağanın da Romeo olduğu töre dizilerini izleseydiniz.
Siz yine oyuncu olmayanların aşklarını, öfkelerini,hezeyanlarını nasıl sergile-yeme-diklerini izleseydiniz. Bize de ah daha önce aklınız nerdeydi, bu güzelim dizimizin bu noktaya gelmesinin ve apar topar bitmesinin sebebi bu ilgisizliğinizdi, diye hayıflanmak kalmazdı.
Of, kalbimde köklü bir çınar oldunuz. Siz büyüdükçe acım da arttı. Yeter artık, ötenazi istiyorum.Ya da uyutun beni.Mümkünse birkaç yıl sonra Londra' ya yakın bir kasabada uyandırın.Hem o zamana kadar bizim kıvırcık saçlı kızımızda ele avuca gelir.:img-hyste
nilaydeniz
16-03-07, 12:46
_sorr reytinglere inanın ben de çok üzüldüm....ama dizinin reytinglerinin bu kadar kötü olmasının tek sebebi izleyicilerini saymayan KANALD:icon_sorr :icon_sorr DİZİMİZ NE YAZIKKİ bitti....:sad53: :sad53: :sad53:
Havaalanı bölümünü elde var 1'imiz olarak kenara ayırıyorum.
Kalanı şikayet ettiğimiz her şeyin sonuncu tekrarıydı. Yine zaman karışıklıkları, yine mantık hataları, yine saçma sapan biçimde Aksak üfürmeleri. Ve bana artık TDG'nin sahiden bir sıkıntısı olduğunu düşündüren kanlı son. Öyle anlamsızdı ki Murat'ın tehditinden silahların patlama anına kadar her şey öyle zorlamaydı ki. İnandırıcılık falan hak getire. Sırf son anda bile Mavi ile Çınar'ın karesine Aksak'ı da sokmak için ıkına ıkına bulunan çözümler işte.
Aksak'ın öldürülmesi diziye ne kattı? Sırf dikkati Aksak üstünde tutmak dışında ne anlamı var o sahnenin? Tıpkı Arızanın gereksiz biçimde öldürülüşü gibi.
Yönetmenim erkeksi sahneler çekerek mi varolmaya çalışıyor erkek yönetmenlerin dünyasında desem de kurtulsam. Ya da yalnızca bir geçmiş olsun desem. Kendime.
Havaalanında kamaşan gözlerim de tesellim olsun. Yok böyle bir çifte güzellik yarabbim. Bazı şeyler kim ne kadar çırpınırsa çırpınsın çirkin olamıyor. Güneşin balçıkla sıvanamadığı yer orası. Güzellik sahiden de ekmek gibi su gibi bir şey. Onsuz edilmez bir şey. Yakışıklı adam, güzel kız olmanın ötesindeki bir güzellikten söz ettiğimi ayrıca belirtmem gerekmez değil mi arkadaşlar?
Yoksa ortalık yakışıklıdan güzelden geçilmiyor zaten. Bunlarınki bambaşka bir ışıma. HP'den bana kalan budur. Önlerinde sevgiyle eğiliyorum.
Gerisi sahiden "umrumda değil." Artık.
eet mavi-yeşil cim, Sabah nete girer girmez yorumumda yazmıştım. Mesude Teyzemi bağrına taş basarken göstermeyi unuttular diye...
maleseff.
sevgiler
alevalev_25_
16-03-07, 12:51
yarım kaldımmm...yarım kaldıkkk....
mutlu sonnn...evet dün akşam mutlu sonu izledikkk...ama bizden esirgenen bir çok şeyy vardııı...yine dee...
en başta neden bi kıvırcık saçlı minik bir kız çocuğunu bizlere göstermekten kaçındılarrr???
son karede aslında iki kişi değil de üç kişi olduklarını söylemek mii bizlerin yarım kalan duygularımıza üzüntümüze ilaç olacaktıı???
anlamış değilim doğrusuuu...nedennn??? nedennnn???
kafamı bi toparlayabilsem yazmak istediğimm...mutluluklarımda kırgınlıklarımda o kadar çokk kiii...ama kendimi veremiyorum lanett olsunn...
Aksak ölümü hak etti mii???
bir yanım "evet" dese bile diğer yanım bağırarak "hayır" diyorrrr...
ona her ne kadar kızmış olsam bile beni bilenler bilir ben yine sevmiştim Aksakı.. evet sevmiştimmm...
o en büyük savaşını kendine veriyorduu...bi türlü onun olmayacak birine karşı yüreğinde kii aşkı söndürememenin savaşıydı buu...ne yaptıysa başaramamıştıı bu aşıkların önünde durmayaaa...az etmedi onlara ama yine dee diyorum ya yine dee Aksakın sonunu mezar taşında yazılan "Nadir ÖZKURT" ve başında Mahide Hanımdan başkasıyla görmemeliydik diyorummm...
yapmış olduğu hırsızlıklarında içerisinden üstün laz zekası sayesinde her seferinde tereyağı gibi üste çıkarak galibiyetini ilan ediyordu ama bu galibiyeti bir türlü Çınar & Mavi ikilisine ilan edemediiii..
sonunda Mavinin kendisi için bir renkten öte bişey olamayacağını dile getirse de onları gönderirken o gözlerr yüreğinden kopan bişeylerin işaretiydiii...dili özür de diledi ama gözleriii mimikleri her şekilde içinin nasıl acıdığının göstergesiydiii...
giden iki sevgilinin ardından bir kahraman kesildi Aksak Murata karşııı...onu oyalamak gidenlerin zaman kazanmasını sağlamak içinnn...
babasına yapılanı affetmediii...benim bildiğim Aksakta affetmezdiii...karşısındaki kim olursa olsun mutlaka Dursun Amcaya yapılanın bedelini öderdiii...bunu Murat öncelikle hırslarının kurbanı olarakk ve sonrasında da Dursun amcaya yaptığı insanlık dışı bir davranışla ödediiii...
yaaa Aksakk o kadar kurşunu hak etti miii??? polislerin sanki karşılarında bir kişi değil sipere yatmış birçok düşman varmış gibi...ya daa cephe de düşmana karşı direnen askerler gibi kurşun yağmuruna tutmaları o kişiyi...bana açıkcası pes dedirttiii...haa bir kurşunn haaa onlarcasııı sonu ölüm olunca fark eder mii? diyenleriniz olabilir amaaa...
diyorum yaaa işteee...kabullenemiyorummm Aksakın sonunuuu....
ölürken de senaristlerimiz Aksakı yine gönüllerde bir kez daha yer edindirerek gönderdilerrrr....
* Çınar & Mavi ye yardımcıı olduuuu...
* Babasına yapılanı affetmediiii....
* Arkadaşlarının namuslu bir iş yapmalarına bife açmalarına vesile oldu...
* Evi satarak elde ettiği parayı yine Mavi adına Nermine vererek bi nebze de olsa yurt dışına kaçmalarına yardımcı olduuu...
vss..vss...
Aksak Maviye olan aşkı için ....
"Olmayacak duaya Amin demek günahtırrrr!!!..."
misali günahlarını işleyerek alıp başını gittiiii...
Ratingleri gördünüz mü? Ey değerli ülkemin değerli izleyicileri!
Keşke dün de izlemeseydiniz bu diziyi. Bari sonuna bakalım tembelliği gösterip de izlemeseydiniz. Siz yine; kırık ve abartılı doğu şivelerinin kullanıldığı, kadın öldürmenin suç sayılmadığı,sanki her kız zorla evlendirildiği ağalara aşık oluyormuş gibi aşık olduğu,sanki her ağanın da Romeo olduğu töre dizilerini izleseydiniz.
Siz yine oyuncu olmayanların aşklarını, öfkelerini,hezeyanlarını nasıl sergile-yeme-diklerini izleseydiniz. Bize de ah daha önce aklınız nerdeydi, bu güzelim dizimizin bu noktaya gelmesinin ve apar topar bitmesinin sebebi bu ilgisizliğinizdi, diye hayıflanmak kalmazdı.
seninle aynı fikirde olduğumu belirtmeden geçemiycem içimdekileri okumussun adeta!! artık biliyoruz ki izleyici kitlesi çok değişti artık seninde tabir ettiğin gibi kısaca töre benzeri dizilerin revaçta olduğu dönemlerdeyiz aynı senaryoların döndüğü,bayağı..saçma alelade çekilen sırf bazı kesimlerin gözünü boyamak için yapılan diziler artık reyting alıyor ..böyle bir ortamda hp'nin böyle bir reyting alması çok iyi...
izleyicilere de şunu söylemeden geçemiycem geçti bolu pazarı...daha önce nerdeydiniz ey halkım!!!!!:icon_sorr :icon_sorr
Havaalanı bölümünü elde var 1'imiz olarak kenara ayırıyorum.
Kalanı şikayet ettiğimiz her şeyin sonuncu tekrarıydı. Yine zaman karışıklıkları, yine mantık hataları, yine saçma sapan biçimde Aksak üfürmeleri. Ve bana artık TDG'nin sahiden bir sıkıntısı olduğunu düşündüren kanlı son. Öyle anlamsızdı ki Murat'ın tehditinden silahların patlama anına kadar her şey öyle zorlamaydı ki. İnandırıcılık falan hak getire. Sırf son anda bile Mavi ile Çınar'ın karesine Aksak'ı da sokmak için ıkına ıkına bulunan çözümler işte.
Aksak'ın öldürülmesi diziye ne kattı? Sırf dikkati Aksak üstünde tutmak dışında ne anlamı var o sahnenin? Tıpkı Arızanın gereksiz biçimde öldürülüşü gibi.
Yönetmenim erkeksi sahneler çekerek mi varolmaya çalışıyor erkek yönetmenlerin dünyasında desem de kurtulsam. Ya da yalnızca bir geçmiş olsun desem. Kendime.
Havaalanında kamaşan gözlerim de tesellim olsun. Yok böyle bir çifte güzellik yarabbim. Bazı şeyler kim ne kadar çırpınırsa çırpınsın çirkin olamıyor. Güneşin balçıkla sıvanamadığı yer orası. Güzellik sahiden de ekmek gibi su gibi bir şey. Onsuz edilmez bir şey. Yakışıklı adam, güzel kız olmanın ötesindeki bir güzellikten söz ettiğimi ayrıca belirtmem gerekmez değil mi arkadaşlar?
Yoksa ortalık yakışıklıdan güzelden geçilmiyor zaten. Bunlarınki bambaşka bir ışıma. HP'den bana kalan budur. Önlerinde sevgiyle eğiliyorum.
Gerisi sahiden "umrumda değil." Artık.
Akşamdan beri ne düşüneceğimi bilemez haldeyim memnun olup olmadığımıda bilmiyorum..
Dediğin gibi o sahne elimizde yadigar kaldı son bölümden..
Onun dışında didiklemeye başlasakda dönüşü olmayacak telafisi olmayacak bir durumda olduğu için hiç gereği yok kaldıki birşeyleri değiştiririz umuduyla yapılmış her türlü organize çalışmalarımızn başarısızlığıda düşünülürse TV dünyasının gelmiş geçmiş en güzel çiftini izlemiş olmanın keyfini çıkarmaya çalışmak en iyisi galiba...
yazacak ne vaktim nede uygun cümlelerim var...boşluğun ortasında gezinen cümlelerimi toplayamıyorum,dermanım yok...benim yerime ilhan irem anlatsın hislerimi;
Daha kaç gün dayanır bu köhne yürek sürgitlere
Nereye gidersen git ama sakın 'bitti' deme
Gün batar usul usul kararır gece
Bardaktan boşanır yağmur sel olur gider.
Gündüzler geceler ne zaman biter?
Şu batan güneş nereye gider?
Buharlaşır yeniden dökülen su,
Bulutları sil pencerenden sevgi devrialemi bu,
Yeniden doğar herşey,
'Herşey bitti' dediğin anda bir gül kök salar damarlarında,
Herşey biter bir şey bitmez
Herşey biter bir şey bitmez
BİTTİ
hepinize sevgiler ve keyifli yorumlar...
fikrimin ince gülü dizime elveda....
Bekçi amacam ne şekerdi öyle.Robin Hood'uda hemen tanıdı ..Kahvaltı masasındaki halleri iyiydi..
Ama birkaç bölümdür Mavi ve Çınar sahnelerinde bir tuhaflık var.Belki Mavi'nin sürekli ailesi ilgili planlar yapması ve Çınar'ın bunlara sadece olur demesinden kaynaklı olabilir..Annesini aradığı zaman Çınar'a çıkışan Mavi'yi unutamıyorum..
Havalanında ise katılıyorum kesinlikle Mavi ve Çınar yoktu o sahnede..Bambaşka bir çift vardı..Çınar'ın uçaktan indikten sonra tekrar döndüğünde arka koltuktan omuzuna dokunması ve devamında gelen sahneler sıcacıktı ama Mavi Çınar değildi.Birbirine çok yakışan bir çift vardı..
Bunun en büyük etkisi sanırım Mavi'nin gelinlik denemesinde, Aksak'ın odasına gelinlik giyip gittiği zamanda bile kolunda olan saatin olmayışıydı..O saat olaydı gözüm keisnlikle birbirine çok yakışan Vedat Nesrin çiftini değil Çınar Mavi çiftini göreceketi :)
Akşamdan beri ne düşüneceğimi bilemez haldeyim memnun olup olmadığımıda bilmiyorum..
Dediğin gibi o sahne elimizde yadigar kaldı son bölümden..
Onun dışında didiklemeye başlasakda dönüşü olmayacak telafisi olmayacak bir durumda olduğu için hiç gereği yok kaldıki birşeyleri değiştiririz umuduyla yapılmış her türlü organize çalışmalarımızn başarısızlığıda düşünülürse TV dünyasının gelmiş geçmiş en güzel çiftini izlemiş olmanın keyfini çıkarmaya çalışmak en iyisi galiba...
Evet. Ben de böyle düşünüyorum. Yapılacak bir eleştiri görmüyorum, hepsini yaptık çünkü. Onlar da aynı hataları yapmayı sürdürdü. Kendilerine gölge düşürdüler, artık bu onların sorunu diye düşünüyorum.
Mavi ve Çınar için bir kez daha ÖD ve TE'ye teşekkürler... bye
imza ve avatar değistirme çalışmalarına başlamadan önce hemen bişeyler yazayım bende içimi dökeyim dedim;
dizinin başı güzel değildi.gereksiz biçok ayrıntı uzun süreli işlenmişti.
kuzenimin iyi bi final değildi diye yorum yapmaya başladığı andaki cevabım;"son 5 dakikası herşeyi unutturacak merak etme"
aynende öyle oldu.
ben finali mavi ve çınarın havaalanındaki o klas yürüyüşlerinden itibaren hatırlıyorum vede hep öyle hatırlıyacağım.
sonraki olaylarda kesin mutlu bitecek diyen ben bile hop oturup hop kalktım.
set arkası görüntülerini gösterdiler ilk defa bizi dikkate aldılar galiba.tabi son defada oluyo.
ben çok mutluyum çünkü mavide çınarda mutlu.
mutluluklarının katmerleneceğini bilmedikleri halde:happy0064
beterböcek
16-03-07, 13:31
BİTTiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ii ................. :(
ikinci sezon ÇINAR ve MAVİ den başka birşey istemeyen zihniyete ,Yan rollere hatta AKSAK a bile ne gerek var canım , ÇINAR MAVİ manalı manalı baksınlar YETERLİ diyenlere , senaristlerde ayak uydurunca şiddetle kan kaybeden HP bitttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... YAZIK falan da olmadı.
ÇINAR / MAVİ den fena halde ŞİŞMİŞTİK çünkü..... :sad53: emeği geçenlere bi kez daha tşkrlerbye
FarAndAway
16-03-07, 13:33
Bitti...
Bu sabah gözlerimi açtığımda aklımdan geçen ilk kelime, ilk düşünce oldu. Yoklar artık... Dizi bittiğinde en azından hisardan geçerken, Emirgan'da yürürken belki Mavi ve Çınar da buraya gelmişlerdir çocuklarıyla beraber diye hayal kurar, onları onların mekanlarında yaşatırım diyordum. Ama artık İstanbul'da bile değiller. Fakat mutlular... Tek tesellim, sevindiğim tek şey bu...
Dün gece jenerik çıktığı andan itibaren gözlerim doldu ama tuttum kendimi. Nasıl seyredeceksin son bölümü ağlarsan şimdiden dedim. Fakat Mavi'nin eşyaları toplanmış evini görmemle birlikte gittikçe zorlaştı bu. En sonunda herkes çıkıp bir Ümit kaldığında, yaşadıkları hem acı hem tatlı ama üç kardeş birlikte oldukları için güzel olan anları hatırladığında bıraktım gözyaşlarımı. Mavinin kapısı kapandı. Mavi'nin kalesi kapandı. Ayakta tutmak için herşeyini verdiği aileyi koruyan, barındıran evi... İsyan ettim o zaman. Onların kapıları kapansın istememiştim hiç. İki kapı tek evdiler orada. Fulya ve Mavi'nin evi... Ben kapıları artsın, evleri genişlesin istemiştim. 3. bir kapı eklensin istemiştim. Gözyaşları içinde kısmet değilmiş dedim.
Ümit ve Jilet'in vedası da bir başka hüzünlendirdi beni. Ayrılık acısı o yamuk gülüşünü çok sevdiğim Jilet'in gözlerine, sesine sinmişti. Ümit bir kez de Jileti için arkasına baktı ve sonra bir elveda da ona dedikten sonra gitti. Onların vedasında eminim hepimizin dikkatini çeken bir şey de Jilet'in Ümit'i koklaması oldu. Jilet Ümit'i koklarken hem ağlayıp hem gülümsedim. Yılmaz kadınlarına has bir koku olmalı diye düşündüm. Sadece kendilerine aşık ettikleri adamların koklayabildiği ve bir daha bırakamadığı bir koku. Müptelası olunan bir koku...
Bölüm yorumu yapamayacağım bugün. Bölüm yorumu yazmışım. Final yorumu demeliyim değil mi?......... Sadece Aksak, Mavi ve Çınar üçgeninde Mavi ve Çınar'ın Aksak karşısında ezik duruma ya da yine Aksak'a minnettar duruma düşmediğini, aksine aşıklarımızın yüceltildiğini düşündüğümü belirtmek istiyorum. Aksak onların kaderini değiştirdi. Yakup'un da dediği gibi şu anda evli olacaklardı ama kaçak oldular. Memleketlerinden gitmek zorunda kaldılar. Hem de birer suçlu olarak... Kaçmak zorunda kaldılar. Aksak, bencilliği ve sevginin gerçek anlamını çok geç görmesini sağlayan kör tutkusu nedeniyle onların kaderlerini tamamen farklı bir yöne çevirdi. Ben hep "Aksak Mavi'yi mutlu olabilmesi için bırakabilseydi zamanında ne olurdu?"yu merak edeceğim. Eminim Mavi ve Çınar da edecektir. Evet, Aksak ne kadar pişman olsa da asla değiştiremeyeceği, geri alamayacağı şekilde değiştirdi onların hayatını. Ama Mavi ve Çınar buna rağmen, kaderlerini hiç hakkı olmadığı halde değiştiren bu adama, en zor zamanlarında, yakalanma riskleri varken ve bir an önce gitmeleri gerekiyorken, üstelik yapılan planın işlememesi ve yakalanma riskleri de varken yardım ettiler. Zamanında "aşk" deyip hayatlarını altüst etmiş bir adama, hayatında kalmış tek dalı kurtarması için yardım ettiler. Bence bu büyük bir erdemdir. Aksak da buna hayran olmuş, bu ikili karşısında eğilmiştir.
Daha fazla yazamayacağım şu anda. HP ekranlardan gitti... Bitti...Fakat hayallerimde hep devam edecek Mavi ve Çınar'ın hikayesi, asla bitmeyecek. Farklı kaderler, farklı hayatlarda hep yaşayacaklar içimde, kalbimde... Kah Reşitpaşa'daki gecekondu mahallesinde 3 ev bir yuva olmuş kocaman bir aile düşleyeceğim, kah İngiltere'deki Mavi ve Çınar'ı, kah 8 ay yatıp çıkmış Mavi ve sevdiğiyle kavuşacağı, evleneceği günü beklemiş Çınar'ı... Ama hepsinin sonu bir tek şey söyleyecek. Hepsi "Aşkın kanunu olmaz" diyecek. Aşk kanun, imkansızlık, engel tanımaz. Gerçek finalde en azından bu ortak paydada buluştuğumuz için mutluyum.
BİTTiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ii ................. :(
ikinci sezon ÇINAR ve MAVİ den başka birşey istemeyen zihniyete ,Yan rollere hatta AKSAK a bile ne gerek var canım , ÇINAR MAVİ manalı manalı baksınlar YETERLİ diyenlere , senaristlerde ayak uydurunca şiddetle kan kaybeden HP bitttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... YAZIK falan da olmadı.
ÇINAR / MAVİ den fena halde ŞİŞMİŞTİK çünkü..... :sad53: emeği geçenlere bi kez daha tşkrlerbye
sizin evde tvnin kumandası yok galiba arkadaşım. şiştiğin bişeyi neden izliyorsun anlamadım ya .unutma ki bu dizi çınar ve mavinin askı üstüne kurgulanmış bir diziydi. başka bir şeye değil .
üstüne bi soda içersin artık:)
benim en çok şaşırdığım komiser murat için mahidenin ve aksağın sarı çiyan tabirini kullanmaları,dizinin önceki bölümlerinde murat için böyle birşey söylenmemişti,zaten ben bu lakabı buradaki forumlarda duymuştum bazı arkadaşlar zikretmişlerdi !!!acaba senaristlerde bu forumlardan mı kopya aldılar??? :icon_whis :icon_whis almışken bari senaryolar kısmını da okusalardı ya!! belki hayal güçlerini çalıştırırlardı!!!!!!!!:img-help: :img-help: :img-help:
Yazdığım bir şiirle duygularımı aktarayım dedim...
Hırsız-Polis hepimizin gönlünde herdaim yaşayacak...onlar hepimizin hayatında yepyeni pencereler açtılar...Kimiz zaman ağlattılar bizleri hıçkırahıçkıra kimi zaman güldürdüler gözlerimizden yaşlar akana kadar midemize kıramplar girene kadar...kimi zamanda çıldırdık yapılan mantıksızlara dayanamadık isyan ettik...
Ama HP hep ortak paydamız oldu bizim...biz onları çok ama çok sevdik...
Gece
İsmi gibi gizemli
Gece
Kim bilir kaç sevdaya tanıklık etti
Gece
Yaşanılanların sessiz şahidi
Gece
Çoğu zaman yıldızlar biriktirdi
Gece
İsyanları yağmur oldu yağdı
Gece
Sevinçleri kimilerine gölge oldu
Gece
Kaç ilkleri yaşadı nezdinde
Gece
Kaç sonları seyretti sessizce
Ve yine bir gece
Bir kadın ve bir erkek
Çınar Mavi de
Mavi gecede
Gece içimizde gizli
HIRSIZ-POLİS
Başladı ve bitti....
NIGHT
final bölümü için bir şeyler yazıyorken bu forumun en özel üyesinden , bu forumu başından beri ayakta tutan en önemli üyesinden alıntı yapmak benim için bu foruma yazılıcak son mesajlar için çok anlamlı...
Bugün içim biraz buruk olsa da hani çok uzun süre bitkisel hayatta kalan sevdiğinin artık daha fazla acı çekmesine dayanamıyorsundur, ölüm seni ondan ayıracak olsada onun iyiliği için ve onu daha fazla bu halde görmeye katlanamadığın için öldüğünde bir garip rahatlama duyarsın ya, bitti ama kurtuldu, çok çekmişti gibilerinden, işte ben de benzer duygular içindeyim....
işte benim hırsız-polis in bitişiyle hissettiklerimin kelimelere dökülmüş hali budur.ekliycek bir şey yok : bitti ama kurtuldu...
Ah bimkolik ahh... ümit başını çevirip evin o küçücük salonuna bakıp daldığında ben de daldım gittim:icon_sorr onun hatırladıklarından çok daha fazlasını hatırladım... evet eskiye ait bulduğum tek şey buydu malesef...
Birde havaalanındaki çekim kalitesi ve kurgu gerçekten sıradışı ve güzeldi...
evet ama bir de havaalanı vardı tabii...!! hak yememek lazım bütün bölüm boyunca " son " yazana kadar olan kısımda yeni görüntülerden beni tek heyecanlandıran vayy dedirten sahneydi !!! ama düşünmek lazım tabii o sahnenin en başında özlem in hp de alışık olmadığımız güzellikteki görüntüsü müydü bana " vayy " dedirten , timuçin in biraz halil i anımsatan çınar dan öte karizması mıydı , ikisinin " biz her koşulda , her kılıkta yakışıyoruz " dedikleri yanyana yürüyüşleri miydi yoksa işte bu "hırsız-polis " ti de ondan mıydı benim " vayy "ım ...
belki de hepsi bilmiyorum ama ben havaalanındaki sahneleri sevdim evet ! hatta sadece topuklu ayakkabıların adımlarıyla başlayan sahnede kıpırdadı içim diyebilirim... çınar ın çıkışının da onaylanmasıyla onun mavi ye doğru yürüyüşü ve mavi nin o sıcacık gülümseyişi , sarılıp uçağa doğru ilerleyişleri , bavul kontrolünün unutlumasıyla hissettiğim gerilim , mavi nin omzuna dokunan el , ona ömrü boyunca eşlik edicek olan çınar , çınar ın omzuna başını koyan mavi , omzundaki başa kendi başını yaslayıp gözlerini kapatan çınar.... işte orda dondu ya ekran birden son yazıcak sandım ! hem güzeldi o kare hem de "olmaz burda bitmesin devamı ? devamı nerde yaa " diyordum ki uçağın kalkışını görünce ve reklam girince tamam dedim reklamdan sonra devamı geliyor:img-yes:
onurlu şerefli meslek bıraktırılıp eğitimsiz karısının yanında çıraklık yaptırılmasının başka bir açıklaması olamaz zaten..Tek teselli bulduğum şey Çınarın mutlu olması, o halinden memnun.. ama ben bu senaryonun geldiği durumdan hiç memnun kalmadım.. ..
ve devamı geldi... ama ben gelen sahnelerden hiç memnun olmadım... herkesin sonu pek bi sıradan geldi bana... tek güzel son , tek hırsız-poliste anlatılan hikayelerine yakışan son fulya ve hayri ye aitti !!! onların bir çocuğu evlat edindiklerini görmek fulya nın belki de ömründe en çok istediği şeyi yaptığını görmek güzeldi evet !!! bir de selo nun sonu güzeldi..emekli oldu ya sonunda !
çınar ve maviye gelirsek..ben izlerken çınar ı mavi nin yanında çıraklık yapıyor diye düşünmedim..bir tek bu konuda aynı fikirde değilim seninle.. ben o spor salonunun başına geçti ama mavi ye de yardımcı oluyor diye düşündüm. önceden denmişti zaten çınar ın spor salonunda çalışacağı o yüzden gösterilmedi diye düşündüm... vee bu konuyla ilgili son bir şey mavi nin kucağındaki çocuğa dikkat eden oldu mu ??? ikinci bahar ın sonunda da kahramanların sonunu anlatan ses : " çocuklar mavi yi çok sevdi " derken mavi nin kucağında alkış tutan çocuk türkan derya nın kopyasıydı !!!!! burdan yola çıkarsak ve çocuğun yaşını da hesaba katarsak o çocuk büyük ihtimalle türkan derya ve ozan güven in oğlu ali ateş ti !!!
neyse.. yani bu alıntıdan sonuç : çınar ın çıraklık meselesine katılmasam da senaryonun geldiği halden memnun değilim cümlene aynen katılıyorum...
Senaryo eski tas eski hamam, o idealist polis Çınarın kanun kaçağı olarak elleri havada hırsız muamelesi gördüğü sahneler zaten içimi fena halde acıtmışken bir de aman allahım dedim yok artık herhalde Aksakın elini sıktırmayacaklar, bir an evvel çıksınlar artık o evden derken Aksakın elini sıkan Çınar....
malesef bimkolik malesef... bana ikinci sezonda en çok dokunan şey bu olmuştur ! çınar ın elleri havada hırsız muamelesi gördüğü sahneler... ve son bölüm aksak ve çınar el sıkışırlar !! bence konuşma tamam ama el sıkışma olmamalıydı.. yani aksak " yendiniz beni " falan diye konuştu ya.. oralar tamam uğur yücel in muhteşem oyunculuğuyla güzel bir konuşmaydı ama el sıkışmaya lüzum yoktu !! çınar bunu yapmazdı ama yapmaz dediğim neler neler yaptı çınar da mavi de aksak ta...
...kapının önünde sanki kendini Mavi ve Çınar için siper etmiş Aksakın kalbura çevrilip kahraman yapılma gayretini anlamış değilim....
ben anladım bimkolik :) şöyle söyleyeyim eminim herkes anlayacaktır... bu dizi uğur yücel in dizisi olarak başladı uğur yücel in dizisi olarak sürdü ve uğur yücel in dizisi olarak ta bitti !! bilmem anlatabildim mi:icon_whis
peki haketmiş midir ? biraz kaba olucak ama sapına kadar haketmiştir !!! belki evin içinde çınar ve mavi yokken aksağın tek başına orda olmayan iki kişi için kendini silahın önüne atması saçmadır , gereksizdir ama finale damgayı vuran isim uğur yücel olmalıydı onun için gerekliydi işte... yine de aksak ölücekse daha anlamlı daha sebepli ölmeliydi ! böyle ölmemeliydi...
evet bunu yazmazsam olmazdı... yine de , her şeye rağmen , tüm kızgınlığıma , kırgınlığıma rağmen tüm emekler için , dantel gibi işlenen o muhteşem bölümler için tüm ekibe sonsuz teşekkürler... özellikle uğur yücel e özellikle timuçin esen e özellikle erol günaydın a , rasim öztekin e , murat daltaban a , vahide gördüm e , ozan güven e , özlem düvencioğlu na , kenan bal a , serkan keskin e , yasemin conka ya , ipek bilgin e , zeynep konan a , hakan boyav a , ezgi mola ya , cansu koç a , dağhan külegeç e ... cem yıldız a , ilk 30 senaryosu için neşe şen e , gaye boralıoğlu na ( ama bilin ki bu dizi bu ikiliden izlediğim son senaryodur ! ) , mikrofonu her daim gözümüze sokan setteki çalışanlara:icon_whis , türkan derya ya , erol avcı ya ve hiç adı geçmese de mavi yi sesiyle tamamlayan her kim ise o emektara sonsuz teşekkürler :img-clapp emeklerinize sağlık , yolunuz açık olsun...bye
:icon_ange:icon_ange:icon_ange
:sad53:
dizidizidiziler
16-03-07, 14:04
imza ve avatar değistirme çalışmalarına başlamadan önce hemen bişeyler yazayım bende içimi dökeyim dedim;
dizinin başı güzel değildi.gereksiz biçok ayrıntı uzun süreli işlenmişti.
kuzenimin iyi bi final değildi diye yorum yapmaya başladığı andaki cevabım;"son 5 dakikası herşeyi unutturacak merak etme"
aynende öyle oldu.
ben finali mavi ve çınarın havaalanındaki o klas yürüyüşlerinden itibaren hatırlıyorum vede hep öyle hatırlıyacağım.
sonraki olaylarda kesin mutlu bitecek diyen ben bile hop oturup hop kalktım.
set arkası görüntülerini gösterdiler ilk defa bizi dikkate aldılar galiba.tabi son defada oluyo.
ben çok mutluyum çünkü mavide çınarda mutlu.
mutluluklarının katmerleneceğini bilmedikleri halde:happy0064
Kim ne derse desin. harika bir diziydi. ve acısıyla tatlısıyla bitti. Oyuncular da hakkını hep verdiler.
MAVİ ve ÇINAR'a laf bile yok. Uğur yücel'in zaten eline su dökülemez.
Son bölümde zorlayıcı bir final oldu gibi ama oldu işte.
Komiser'in mutlu emeklilik geçirmesi yerine aksak'ın maide ile birlikte aynı evde yaşlanmalarını yeğlerdim ama olmadı işte.
Ümit ve Jilet harikaydılar. Jilet'in dövmesi süperdi. tam onun gibi birinin yapabileceği bir jest hem de ayrılırlarken. Bir de çay filan içmem bu dudaklara bundan sonra birşey değmeyecek demesi çok komikti.
Ve hava alanı sahnesi harikaydı. Çınar siyahlar içinde Mavi krem rengi kıyafeti ile incecik vücudu, eflatun ayakkabıları ve o harika şapkası ve makyajı ile çok güzel olmuştu. İkisinin yürüyüşü veya be sanki "italyan mafya" bunlar dedirttirdi.
demek ki ikisini bir arada bir filmde mafya adamı filan gibi görsek veya çok zengin birer ikili gibi hiç yadırgamayacağız.
Uçak sahnesinde elinizi tutabilir miyim, öpücük verir misiniz muhabetti de güzeldi. Çınar yine mutluluktan ve heyecandan titriyor gibiydi. bu adam çok güzel rol yapıyor...
Fulya'nın oğlu çok güzel bir çocuktu. Onların hasretini nasıl dindirdikleri belli oldu.
Kreş biraz abartı ve büyüktü ama artık ne yapalım, olacak o kadar abartı...
Yine de mutlu sonla bittiği için halimize şükredelim diyorum.
Ve sevdiğimiz bu oyuncuları ileride başka güzel yapıtlarda görmek dileğiyle diyerek bitirmek istiyorum yorumumu. :sad53:
Yazdığım bir şiirle duygularımı aktarayım dedim...
Hırsız-Polis hepimizin gönlünde herdaim yaşayacak...onlar hepimizin hayatında yepyeni pencereler açtılar...Kimiz zaman ağlattılar bizleri hıçkırahıçkıra kimi zaman güldürdüler gözlerimizden yaşla