Tüm Versiyonu Göster : Hakan Gerçek-Bu kadar komik olduğunu farkında mıydınız?

cyrano
01-11-04, 23:43
Doğrusunu söylemek gerekirse onu en net Ruhsar'dan hatırlayabiliyorum. Bir de Çarli'de oynamıştı galiba, şu maymunlu dizide... İkisinde de bu derece komik olduğunu farkına varmamıştım. Dizideki Hamdi rolüyle ben dahil etrafımdaki birçok tanıdığımın gönlünde taht kurdu. Hatta bizim mahelledeki taksi durağında çalışan şoför arkadaşlar şimdiden Hamdice konuşmaya başlamışlar bile. Biraz da kıskanarak, biz de şans var mı ki Oya gibi hatun bulalım diyorlar :P Valla onlar diyor. Ben Nehir'in hastasıyım.

Bakalım Hamdi/Hakan Gerçek hakkında diyecek neleriniz var?

ghost
02-11-04, 00:40
Eşim hatırlıyor ama ben önceki dizilerden hatrlamadım. Çok başarılı buluyoruz. Komik olduğunu sanıp şaklabanlık yapan bir çoğundan çok daha güzel oynuyor.

aslanbaba
02-11-04, 01:06
Ben de Hamdi'yi, daha dogrusu Hakan Gercek'in buradaki oyunculugunu cok begeniyorum. Siritmadan, ghost'un guzel ifadesiyle saklabanlik yapmadan gulduruyor.

Cyrano'nun bahsettigi diger dizileri izlememistim ama buradaki performansi gordukten sonra 'kacirmisim' diye dusunmeye basladim.

Belki bu yarisma sayesinde kendisiyle tanisma imkanimiz olur, belli mi olur :roll:

Eger bu forumlara goz atiyorsa, kendilerine basarilarinin devamini diliyorum...Kendisini her zaman BDA gibi guzel projelerde gormek istiyoruz....

oyun
03-11-04, 23:22
Herkese merhaba.Ben Hakan Gerçek.Namı diğer Hamdi.Yazılarınızı en başından beri gizli gizli okuyorum ve dizimiz hakkında yazdıklarınızı okudukça insanın daha iyi oynayası geliyor.Gösterdiğiniz ilgiye gerçekten çok çok teşekkürler.Hele birde adıma sayfa açılınca yazmadan edemedim...Aslında uzun zamandır yapmak istediğim birşeydi.Bir cesaret yazdım.Yazarımız sevgili Alper Erze'nin değerli katkılarıyla.Lütfen ilginizi eksik etmeyin.Biz oyuncuların en çok ihtiyacı olan şey sizlerin ilgisi.Tekrar teşekkürler....Sevgiyle ......

_hasret
03-11-04, 23:26
aaaa mehaba Hakan bey hosgeldiniz!!!!!!!!!
sizi cok basarili buluyorum. bir soru sormak istiyorum
bir sinema filminde oynamayi düsünüyomusunuz??
basarilarinizin devamini diliyorum. saygilar.........

bedus
03-11-04, 23:30
Hosgeldiniz sevgili Hakan Gercek, ne iyi ettiniz de geldiniz.
cok guzel bir dizide cok guzel bir "oyun" sergilemissiniz. Bir Dilim Ask ekibinin sicakligi ve samimiyeti diziye de yansiyor buna inanin. Birilerinin gercek hayatindan bir saat seyretmis gibi hissediyorum diziyi izlerken. (KanalDnin internet sayfasindaki bolumlerden seyrediyorum ve bozuk goruntu ve ses kalitesine ragmen bunu hissediyorum). tesekkurler bizden :D

oyun
03-11-04, 23:41
Sevgili Hasret, tabiki bir sinema filminde oynamayı her oyuncu gibi bende isterim.Ama iyi bir senaryo olursa.Ben 20 yıldır tiyatronun içinde olduğum ve birazda özenli olduğum için galiba çok seçiciyim.Zaten o kadar az film yapılıyorki.......

_hasret
04-11-04, 00:15
Cevabiniz icin tesekkür ederim.
Ben Almanya da yasiyorum ama gelecekte Türkiye de tiyatro egitimi almak büyük hayalim...
Sizce Türkiye de kaliteli film sayisi neden az?

oyun
04-11-04, 00:27
Sanırım daha çok ekonomik.Yoksa Türkiye'de bu işi çok iyi yapacak insanlar var.En önemli konu ise iyi seyirci yetiştirmek.Oyuncu yetiştirmeye gösterdiğimiz özeni temel eğitimden başlayarak seyirci yetiştirmeyede gösterirsek hem tiyatro hem de sinema için çok olumlu olacak.Çok iyi yapılan filmlerimiz ne yazıkki boş salonlara oynuyor...

eves
04-11-04, 01:07
aramiza hosgeldiniz Hakan bey, sizi aramizda görmekten cok memnun oldum. Bizler nasil sizlerin hakkinda yorum yapma cesareti gösteriyorsak sizlerinde buna karsilik vermeniz kadar dogal ve güzel birsey olamaz.

Asil sizin yazilariniz bizi cesaretlendiriyor.

Size buldugum yalanlar hakkinda neler düsünüyorsunuz? :D

Dizide Funda'yi oynayan Basak hanima benden sevgilerimi yollarsaniz, ve 2hayraninin oldugunu iletirseniz cok sevinirim, üzülmesin :wink:

Sevgiler
Eves

kupseker
04-11-04, 12:08
:P Hakan Bey hoşgeldiniz.Sizler bize böyle samimi yaklaştıkça bizler daha çok seviyoruz bu diziyi.Sanki bizim dizimizmiş, aile arasında dizi çekiyormuşuz gibime geliyor ve daha çok bağlanıyoruz.Bu yaklaşımlarınız gerçek oyuncuların izleyiciye olan saygısıdır bu bence.

Umarım sitede iyi vakit geçirirsiniz.Başarılarınızın devam etmesi dileğiyle :P

oyun
04-11-04, 23:06
Sevgili eves,önerilerinizi zekice buluyorum ve hem size hemde diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Ama öncelikle sevgili cyrano'ya benim için böyle bir başlık açtığı için çok çok teşekkürler.Bu arada merakları gidereyim.Dizimiz tüm hızıyla devam ediyor.Pazar 21.45 saati.Bundan sonra hep böyle umarım.....Sevgiler.

eves
04-11-04, 23:19
hakan bey aramıza hoşgeldiniz...
bu arada beyazsaray taksi durağı çalışanlarına selamlar :lol: :lol: :lol:

(Yani bugi,güldürdün beni aksam aksam :D :D :D :D )

Rolünüzü kendinize yakin buluyormusunz? Gercek hayatta Hamiyet teyze gibi bir anneye sahip olmak,zor, cok zor bir durum, Hakan Gercek olarak Hamiyet i evlenmek icin hangi sekilde ikna ederdiniz?
(Üc bes gofret demeyin :wink: !)

iltifatiniz icin tesekkür ederim, simdi ben bu gazla bir yalanla Hamdiyi basbakan bile yaparim. :wink: Hatta Beyazsarayda olabilir :wink: )

oyun
04-11-04, 23:35
Sevgili eves,Hamdi karakteri tabiki benden uzak.Ama ben oyuncuyum ve içimdeki Hamdi'ye yakın duyguları en iyi şekilde çıkarmaya çalışıyorum.Hamiyet anne'yi Hakan Gerçek olarak nasıl ikna ederdim bilmiyorum...Öyle bir anne'yi sadece dizide görmek isterim....[/list][/list]

eves
04-11-04, 23:43
Anladim :D tesekkürler

-Size gelen teklifleri degerlendirirken en cok nelere dikkat ediyorsunuz?

Oyuncu- Ekip Kadrosu , Senaryo ve baska kriterler varmi?

-Sizce ülkemizde gercek oyuncular hakettigi yerdemi (Bana sorucak olursaniz bence degil,popüler olup tekrar unutuluyorlar)

-Oyunculuk disinda neler ile ugrasiyorsunuz, bos zamaninizi nasil degerlendiriyorsunuz?

- Siz bizleri merak ediyormusunuz? Biz sizleri taniyoruz fakat siz bizimle sadece yazismak ile yetiniyorsunuz? Ben düsünüyorum da sizin yerinizde olsam, yazistigim insanlari merak ederdim herhalde :roll:

bu sorular bircok üyenin merak ettigi sorulardir diye düsünerek yazdim.

sevgiler

oyun
05-11-04, 00:14
Oynadığım dizilerde en çok senaryo ve diğer oyunculara dikkat ediyorum.Ben 20yıldır tiyatronun içindeyim.(kenterler)Tiyatro her zaman ağır bastı.Gerçek oyuncuların en iyi -oyunculuk olarak -beslendiği yer olarak düşünüyorum tiyatroyu..Her oyuncu er yada geç hak ettiği yere ulaşır kanısındayım.Ama bu ülkemizde çok daha zor oluyor.Oyunculuk maraton.Kısa mesafe olarak düşünenler 100 metre koşar ama sonra? Pek boş zamanım yok.Tiyatro,çekim,seslendirme.Zaten başka zaman kalmıyor.Galiba iki gündür kendime kalan zamanda buraya yazıyorum.Tabiki hepinizi tanımak isterim ama çok zor.Belki tiyatro oyunuma gelirseniz tanışırız.Sevgiyle....

Fundab
05-11-04, 00:20
Belki tiyatro oyunuma gelirseniz tanışırız. Sevgiyle....

Sayin Gercek,

Iste bunu yazmayacaktiniz! :lol: Ya da neticelerine katlanacaksiniz...
Bu cumlenizi 'onceden haberlesmek ve kararlastirmak sartiyla, bir oyununuz sonrasi sizinle 5 dakika sohbet ve tanisma sozu' olarak alabilir miyiz?

Diger secenek: Ustteki cumlenizi yazinizdan cikarabiliriz :wink:

oyun
05-11-04, 00:32
Sevgili Fundab 5-6 kasım saat 20.00 de Harbiye Kenter Tiyatrosunda İnishmorelu Yüzbaşı oyunum var.Herkesi beklerim.

mykayra
05-11-04, 00:38
Hamdi Bey,

Hoşgeldiniz sitemize..Sizleri burada görmek, sorularımıza yanıtlar bulabilmek bizleri çok mutlu ediyor..

Acaba bu tiyatro oyununuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Oynadığınız karakter...??
Oyunun konusu, diğer oyuncular..??

Özeli tabi izlemeye gelenler için mahfuz kalsın ama azıcık bahsedebilirseniz yurt dışında/şehir dışında yaşayıp da gelemiyecek durumda olanların merakını gidermiş olursunuz...

Teşekkür ederim..

NOT: Hakan Bey oynadığınız karakteri öyle benimsemişim ki gayriihtiyari size "Hamdi Bey" diye hitap etmişim..Farkında bile değildim dikkatli arkadaşlarımın uyarmasıyla gördüm... :P 8) :P

oyun
05-11-04, 00:46
Oyun bir kara komedi.İngilterede'de ödüller almış terörü eleştiren bir oyun.Kenter Tiyatrosunun son dönem oynadığı en çılgın oyunlardan biri.Yönetmenimiz yıllardır İngilterede yaşayan ve orada tiyatro yapan Mehmet Ergen.kentoyunculari.com da görebilirsiniz....Zamanınız varsa beklerim.

eves
05-11-04, 01:06
yurtdisina yönelik projeleriniz varmi?

avrupada bir tiyatro oyunu ile sahneye cikmak gibi

avrupada su anda ragbet gören türk&yabanci yapimi sinema filimlerini takip edebiliyormusunuz?

mykayra
05-11-04, 01:12
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Hamdi Bey(pardon Hakan Bey... :P :lol: )...

Biraz ekleme de ben yapayım...

[list:53717d096f][list:53717d096f][list:53717d096f][list:53717d096f]Inishmorelu Yüzbaşı [/list:u:53717d096f][/list:u:53717d096f][/list:u:53717d096f][/list:u:53717d096f]

http://www.kentoyunculari.com/inishmorelu_afis_kucuk.jpg http://www.kentoyunculari.com/inishmore_info.jpg http://www.kentoyunculari.com/inishmorelu_afis_kucuk.jpg

Issız bir yolda ölü bir karakedi bulundu!

Uğursuzluk mu?
Terörist bir eylem mi?

Hiç bir tiyatroda, hiç bir zaman üç cesedin parçalanıp, iki kedinin beyni oyulup, bir adamın da kafasının rendelendiği bir oyun sahnelenmedi.

Son yılların en çarpıcı komedisi

İrlandalı Deli Patrick, İngilizleri yıllarca kasıp kavuran terör örgütü IRA'yı yeterince dehşetli bulmadığı için ayrılıp kendi örgütünü kurar.
Buna kızan diğer örgüt elemanları onu tekrar köyüne çekip infaz etmek için,
bir plan kurarlar.

Baş karakterinin, ölen kedisinin öcünü almak pahasına, öz babasını bile vurmaktan çekinmeyen biri olduğu bu oyuna komedi demek zor diyebilirsiniz.

Türkiye'de hiç bir oyunda

bu kadar cana kıyılmadı
bu kadar kan, bu kadar kahkahayla dökülmedi
bu kadar kedi sahneye çıkmadı (canlı ve ölü)
bu kadar uzun öpüşülmedi
bu kadar küfür edilmedi
bunca cesaret hiç gösterilmedi

Son yıllarda dünya tiyatrolarında çok etkisi yapan ve İngiltere'nin en önemli topluluğu Royal Shakespeare Company tarfından sahnelenen oyun, en iyi komedi ödülüne layık görüldü.

YAZAR
İrlandalı yazar Martin Mcdonagh'ın ülkemizde en son sahnelenen ve büyük beğeni alan son eseri Leenane'ın Güzellik Kraliçesi idi.

YöNETMEN
Oyunu kendi çevirisiyle yöneten Mehmet Ergen, Londra'nın en prestijli ödüllerinden Peter Brook Empty Space ve Time Out ödülleri sahibi.

Yaban (İstanbul Devlet Tiyatrosu) ve Muhittin'le Geçen Şen Günlerim (Açık Tiyatro) ile birlikte, Inishmorelu Yüzbaşı bu sezon İstanbul'da sahnelediği üçüncü oyun. İzmit Şehir Tiyatrosu'nda sahnelediği Oyunun Oyunu ikinci yılında
hasılat rekoru kırmaya devam ediyor.
Halen, Londra'da kurucusu olduğu Arcola Theatre'ın Genel Sanat Yönetmeni.

OYUNCULAR

Genç ve yeni yüzlerin Kent Oyuncuları'nın deneyimli oyuncularıyla kaynaştığı oyuncu kadrosunda yer alan isimler:

Mehmet Birkiye
Hakan Gerçek
Okan Yalabık
Yeşim Koçak
Engin Hepileri
Cengiz Bozkurt
Bülent Şakrak
Bartu Küçükçağlayan

Yıllardır Amerika'da Dekor Tasarımcısı olarak çalışan Zeki Sarayoğlu'nun da İstanbul'daki ilk tasarımı.

Oyunun ışık tasarımcısı, geçen yıl Ayak Takımı Arasında oyunundaki başarılı tasarımıyla Afife Jale ödülü kazanan Yüksel Aymaz

özgün müziklerin yaratıcısı ise Cüneyt Yamaner

kaynak: http://www.kentoyunculari.com/#

bedus
05-11-04, 05:58
Ooo, ne guzel sohbet etmissiniz :D . Hakan Bey, internette aradim fakat bulamadim Kasim ayinin daha ileri bir tarihinde tekrarlanacak mi oyununuz?

sonbahar
05-11-04, 07:29
Merhaba
Siteye hoşgeldiniz sevgili Hakan Gerçek . Sizleri burada görmek kadar hoş bir şey olamaz . Diziyi çok severek izliyorum . Günümüzde böyle eğlenceli dizilere ihtiyaç var bana göre . Akasya pastahanesini görüyorum önünden geçtikçe . Evime çok yakın . Bir defasında da çekim sırasında gördüm tesadüfen oradan geçerken . O günden sonra sürekli yolumun üstü olmayan o yolu kullanıyorum belki yine tesadüf ederim diye :lol: Başarılarınızın devamını diliyorum . Bizlerden ayrılmayın lütfen .

PunK
05-11-04, 10:59
Merhaba Hakan bey, sizi aramızda görmek çok büyük mutluluk bizler için. Eskiden okuldan eve geldiğimde hemen televizyonun başına geçerdim; şimdi başta senaristiniz Alper bey olmak üzere, Berna hanım ve sizin sayenizde hemen nete girip bugün ne yazmışlar diye okuyorum. Sizler, bizim için televizyonda gördüğümümz hayal kahramanları, birer sanatçı olarak yanına yaklaşması zor kişilerdiniz. Burada yazmanız sanatınıza olan saygımızın yanı sıra sizleri birer insan olarak tanımamıza ve daha çok sevmemize sebep oldu. Çok tatlısınız, sizi çok öpüyorum :oops:

_hasret
06-11-04, 15:12
yurtdisinda hic tiyatro oyununuz oldumu Hakan bey :?: :?:

oyun
06-11-04, 15:16
1988 yılında hocam Müşfik Kenter ile Amsterdam'da oynamıştık.Onun dışında olmadı.Eğer bir aksilik çıkmazsa şu an oynadığımız İnishmorelu Yüzbaşı oyununu mart ayı içerisinde Köln'de sergileyeceğiz.

_hasret
06-11-04, 15:21
yasasin!!!!!!!

semax
06-11-04, 16:15
Hakan beyin dizideki performansı gerçekten hayranlık uyandırıcı. Tiyatrodaki performansıyla ödül almış olmasına şaşırmamak lazım. Burada bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz.

eves
06-11-04, 20:15
A ne güzel :roll:
Hakan bey sagolsun (mart da olan) dogum günüme sürpriz yapmak icin Avrupadan direk benim Sehrime geliyor :D bende bu jeste karsilik tabii ki
oyununa gidecegim.
:wink:

lavinya
06-11-04, 21:01
Sevgili Hakan Bey;

Öncelikle Hoşgeldiniz.Sizi forumda görmek mutluluk verici. :)
Alçak gönüllülüğünüz ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
En kısa sürede görüşmek dileğiyle. :)

Saygı ve Sevgilerimizle

mugece
06-11-04, 21:57
merhaba hakan abi sizlerin buraya yazı yazmasına çok seviyorum. diziyi zevkle izliyorum. bu haftaki bölümü gerçekten çok hyecanlı galiba ?merakla bekliyorum :wink: hepinize sevgiler ve başarılarrr :lol:

cansuu
07-11-04, 11:03
aaa merhbaaa hakan beyy,

hoşgeldinizzzz...

SYILMAZ
08-11-04, 12:20
Hakan abi meraba sitemize hoşgeldiniz,sizi ilk kez seyretme imkanı buldum bu dizi sayesinde, ben hep söylerdim hakan abi türkiyede okadar çok sanatçı değerlerimiz varki neyazıkki bizler onların değerini bilemiyoruz bilsekte çok geç oluyor sade ve sahte uğurlamalar yapıyoruz arkalarından bu yüzden sizi tanımak ve sizi seyretme zevkine erişmek çok güzel.dizi mükemmel özellikle hamiyet hanımla sizin diyoloklarınız beni alıp götürüyor düşünsenize bir insan o kadar şeker yerse ne olur allah size kolaylık versin;
umarım yazdıklarım sizi sıkmamıştır ama türkiyenin gerçeği bu keşke değerlerimizi yitirmeden ve unutmadan yaşayabilsek.tüm dizi ekibine sonsuz sevgiler hakan abi özellikle size ve mustafa abiye ama unutmayın aşkta yalan olmaz ne demişler çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde ne olur bilmem hakan abi.

Sevgilerle,

PunK
27-11-04, 23:37
Merhaba Hakan bey, oyununuzu izledim. Gerçekten çok komikti. Ama doğrusunu söylemek gerekirse siz ve sizin canlandırdığınız karakter olmasa bu kadar komik bir oyun olurmuydu bilemiyorum. Çok başarılıydınız.
Oyunla ilgili iki tane sorum olacak:
1. İkinci perde çok kısaydı, neden tek perdelik bir oyun olarak sergilenmiyor? Herhalde teknik bir sebebi vardır.
2. Rol arkadaşınız çok güzel bir bayandı. Ama daha önce hiçbir yerde (daha doğrusu dizilerde) gördüğümüzü hatırlamıyorum. Kendisi hakkında bize bilgi verir misiniz?
Teşekkürler

oyun
28-11-04, 20:01
Merhaba Hakan bey, oyununuzu izledim. Gerçekten çok komikti. Ama doğrusunu söylemek gerekirse siz ve sizin canlandırdığınız karakter olmasa bu kadar komik bir oyun olurmuydu bilemiyorum. Çok başarılıydınız.
Oyunla ilgili iki tane sorum olacak:
1. İkinci perde çok kısaydı, neden tek perdelik bir oyun olarak sergilenmiyor? Herhalde teknik bir sebebi vardır.
2. Rol arkadaşınız çok güzel bir bayandı. Ama daha önce hiçbir yerde (daha doğrusu dizilerde) gördüğümüzü hatırlamıyorum. Kendisi hakkında bize bilgi verir misiniz?
TeşekkürlerSevgili PunK,öncelikle oyunumuzu merak edip izlediğin için çok teşekkürler.Oyunun ikinci perdesinin kısa olması tahmin ettiğin gibi teknik nedenlerden dolayı.Sahnenin hazırlanmasıyla ilgili.Cesetleri yerleştirmek zaman aldığı için.Orjinal metindede yazarın perde arası burası.Rol arkadaşım Yeşim Koçak.Yaklaşık 7 yıldır tiyatromuzda birlikte çalıştığımız başarılı bir oyuncu.Yıldız Kenter in öğrencisi.Televizyon dizilerinde oynuyor ama şu sıra yok.İzlemek istersen diğer oyunumuzdada rol alıyor.Adı iki hayat sonra.Tekrar teşekkürler.Sevgiler.

eves
03-12-04, 17:03
Sevgili eves,Hamdi karakteri tabiki benden uzak.Ama ben oyuncuyum ve içimdeki Hamdi'ye yakın duyguları en iyi şekilde çıkarmaya çalışıyorum.Hamiyet anne'yi Hakan Gerçek olarak nasıl ikna ederdim bilmiyorum...Öyle bir anne'yi sadece dizide görmek isterim....[/list][/list]

Merhaba Hakan bey, uzun zamandir aramizda yoktunuz, umarim bizleri takip ediyorsunuzdur.. :wink:

Benim bir sorum olucak.. Hamdi karakteri benden uzak diye yazmissiniz, fakat sizi gercek anlamda, soguk, araya slnlr koyan, cana uzak birisi olarak düsünemiyorum..

Gercek hayatta en azindan Hamdi kadar cana yakin ve birazda komik oldugunuzu düsünüyorum.. Yaniliyormuyum?

Tiyatro disinda ilgilendiginiz baska sanat dallari varmidir?

(Gerci niyetim sizi tekrar aramizda görmek, bu sorular umarim vesile olur :roll: )

oyun
04-12-04, 00:31

Merhaba Hakan bey, uzun zamandir aramizda yoktunuz, umarim bizleri takip ediyorsunuzdur.. :wink:

Benim bir sorum olucak.. Hamdi karakteri benden uzak diye yazmissiniz, fakat sizi gercek anlamda, soguk, araya slnlr koyan, cana uzak birisi olarak düsünemiyorum..

Gercek hayatta en azindan Hamdi kadar cana yakin ve birazda komik oldugunuzu düsünüyorum.. Yaniliyormuyum?

Tiyatro disinda ilgilendiginiz baska sanat dallari varmidir?

(Gerci niyetim sizi tekrar aramizda görmek, bu sorular umarim vesile olur :roll: )Merhaba,Hamdi benden uzak derken dizideki koşulları kastettim.Çevremde dediğiniz gibi cana yakın olarak bilinirim.Önce biraz uzak dursamda karşımdaki kişiyi tanıdıktan sonra yakınlık kurabilirim.Ama ne mutlu banaki Hamdi için cana yakın dedirtebilmişim.Tiyatro dışındaki sanat dallarının iyi bir takipçisiyimdir.Zaten tiyatro tüm sanat dallarını kapsayan bir sanat.Ara sıra kendi çapımda amatör olarak bir şeyler yazmaya çalışıyorum.Sevgiler...

eves
04-12-04, 11:12
Sevgili Hakan bey yazmis oldugunuz cevaplar ve aciksözlülügünüz icin tesekkür ederim.. :wink:

Cok slk ekranda olmuyorsunuz. Yüzünü fazla eskitmemek gibi bir terim vardir sanat dünyasinda,bunu göz önünde bulunduruyormusunuz hic?

Size gelen projelerde, projeyi önünüze getirenin büyük bir etkisi varmi?
Mesela tabiiki en basta senaryo önemli, (bilmiyorum o vakit oyun kadrosu belirlenmis ve siz diger oyuncu arkadaslarinizdan haberdar misiniz) sonra diger ekip elemanlari önemli fakat projenin kimden geldigi önemli mi?

(Yani bu direk senarist yada fismekan produksiyondan geliyor olabilir..kimden geldigi önemli mi?)

Kitap ile araniz nasil? Ne tür kitaplari okursunuz? Sevdiginiz yazarlar kimlerdir..

Hakan bey en büyük hayaliniz nedir/is yasaminizda erismek istediginiz nokta neresidir?

Canlandirmayi cok istediginiz herhangi bir rol/karakter var mi? Mesela bir katili oynasaydim vs..

Su oyuncu ile ayni projede yer almak isterdim dediginiz bir tiyatrocu/ oyuncu arkadasiniz var mi?

Sevgiler..

oyun
04-12-04, 23:54
Sevgili Hakan bey yazmis oldugunuz cevaplar ve aciksözlülügünüz icin tesekkür ederim.. :wink:

Cok slk ekranda olmuyorsunuz. Yüzünü fazla eskitmemek gibi bir terim vardir sanat dünyasinda,bunu göz önünde bulunduruyormusunuz hic?

Size gelen projelerde, projeyi önünüze getirenin büyük bir etkisi varmi?
Mesela tabiiki en basta senaryo önemli, (bilmiyorum o vakit oyun kadrosu belirlenmis ve siz diger oyuncu arkadaslarinizdan haberdar misiniz) sonra diger ekip elemanlari önemli fakat projenin kimden geldigi önemli mi?

(Yani bu direk senarist yada fismekan produksiyondan geliyor olabilir..kimden geldigi önemli mi?)

Kitap ile araniz nasil? Ne tür kitaplari okursunuz? Sevdiginiz yazarlar kimlerdir..

Hakan bey en büyük hayaliniz nedir/is yasaminizda erismek istediginiz nokta neresidir?

Canlandirmayi cok istediginiz herhangi bir rol/karakter var mi? Mesela bir katili oynasaydim vs..

Su oyuncu ile ayni projede yer almak isterdim dediginiz bir tiyatrocu/ oyuncu arkadasiniz var mi?

Sevgiler..Sevgili Eves,ben bir oyuncunun oynadığı rollerle adından söz ettirmesinden ve böylece gündemde kalmasından yanayım.Zaten siz oynadığınız rolleri başarıyorsanız istenen bir yüz ve oyuncu oluyorsunuz.Ama tabiki her yerde görünmeye başlarsanız o zaman seyirciye sıkıntı verebilirsiniz.Bunun karşılığı sanırım yüz eskitmek oluyor...Televizyon insanları bir gecede ortaya çıkaran ama bir anda da yok eden bir yer.O nedenle dikkatli ve özenli olmak gerektiğine inanıyorum.Bu birazda yıllardır tiyatronun bana verdiği bir disiplin.Proje seçiminde senaryo,rol ve diğer oyuncular çok önemli...Kimden geldiğide.Kitaplarla aram iyidir.Çok yoğun çalışmadığım dönemlerde daha çok okuyabiliyorum.Zaten mecburumda çünkü işimin bir parçası.Roman,hikaye ve anı kitaplarını daha çok seviyorum.En sevdiğim yazar oyunlarındanda çok etkilendiğim Shakespeare.Patrick Süskind,Milan Kundera,Ahmet Altan,Oğuz Atay,Latife Tekin.Bazıları.Oyunculuğun sonu yok.Ölene kadar ne kadarını yapabilirsem benim başarım odur.Ama tiyatro kariyerimde çok güzel roller oynadım ve oynuyorum.Çok memnunum.Takdiri seyırcinin...Kenter Tiyatrosunda 18.yılım.Umarım tiyatroya daha uzun zaman hizmet ederim.Şu anda tiyatrodaki rolüm bir terörist.Geçen yıllardada çok değişik roller oynadım.Yani özellikle istediğim bir rol yok çünkü çok geniş bir yelpazede roller oynuyorum.Ama aklımda kalacak rol,Mozart.Ben çok şanslıyım nedeni yıllardır Müşfik Kenter ve Yıldız Kenter gibi iki dev oyuncuyla sahneyi paylaşıyorum.Tiyatroda bir çok değerli oyuncuyla oynadım.Televizyondada öyle.Ama Haluk Bilginerle aynı sahneyi paylaşmak isterim.Sevgiler....

imported_yildiz
05-12-04, 12:39
merhaba Hakan bey sizinle ilk kez konusma imkanim olucak.
Oncelikle gercek hayatta Hamdi'ye ne kadar benziyorsunuz?
Rolunuzu mecbur oldugunuz icinmi yoksa severekmi canlandiriyorsunuz?
normal hayatta nasil bir insansiniz?
Mesela en cok nelere onem verirsiniz?
Ilk kez boyle bir durumla karsilastigim icin sorularim hic durmayacak
Sizde yogun olan hayatinizda bizlere vakit ayirip sorularimizi cevapladiginiz icin tesekkurler.....

sevgi ve saygilarimla.......

eves
05-12-04, 15:05
Samimi cevaplariniz icin tesekkür ederim Hakan bey..

Insanlarin oyunculari canlandirdigi karakterler ile bagdastirmasi dogal, (ki bunu ister istemez anlik bile olsa hepimiz yapiyoruz)

Eski Türk Sinemasi na baktiginizda bütün oyuncular oynadigi rollere göre bilinir ve hala cogunlugu icin öyle anilirlar.. (köylüler tarafindan taslanan Erol Tas, .. Özel hayatlari hele o zaman toplumumuza cok ters düssede canlandirildigi karakterler kendileri imis gibi sevilen, öpüsmeden hamile kalip, gururlu genc kizi canlandiran cok sevgili Türkan Soray, Hülya Kocyigit vb..)

Bunun ne kadar dogru olup olmadigi tartisilir. Eger bana sorarsaniz iyimser bakarak, iyi karakteri canlandiran oyuncuyu öyle bilmek, fakat Erol Tas gibi dünya tatlisi bey amcayi ise sadece rol yaptigini düsünürüm..

Sizin bir seyirci olarak bu konuya bakis aciniz nasildir..

Sizce gercek Tiyatrocular emeginin karsiligini aliyorlar mi?

Günde/haftada kac saat calisiyorsunz?

Sevgiler..

cyrano
06-12-04, 12:01
Merhaba Hakan bey... Ben rolünüzü çok iyi canlandırmanız yanı sıra çok iyi devamlılık sağladığınızı düşünüyorum. Doğru bir tabir mi kullandım bilemiyorum ama Hamdi karakterinin çizgisi son derece doğru gidiyor hep; yakışmayan hiçbirşey olmuyor. ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmek bir örnek vermek istiyorum: Mesela Oya kıyafet ve tavır olarak giderek sosyetikleşmeye başladı ama Hamdi hep aynı Hamdi :) Bu da Hamdi rolünü daha inandırıcı kılıyor. Tebrik ederim

oyun
12-12-04, 22:23
merhaba Hakan bey sizinle ilk kez konusma imkanim olucak.
Oncelikle gercek hayatta Hamdi'ye ne kadar benziyorsunuz?
Rolunuzu mecbur oldugunuz icinmi yoksa severekmi canlandiriyorsunuz?
normal hayatta nasil bir insansiniz?
Mesela en cok nelere onem verirsiniz?
Ilk kez boyle bir durumla karsilastigim icin sorularim hic durmayacak
Sizde yogun olan hayatinizda bizlere vakit ayirip sorularimizi cevapladiginiz icin tesekkurler.....

sevgi ve saygilarimla.......Sevgili Yıldız,özel hayatımda Hamdi'ye benzediğim söylenemez.Ama ben oyuncu olarak içimdeki ona en yakın duyguları çıkarmaya çalışıyorum.Rolümü gerçekten çok severek canlandırıyorum.Yazarlarımız çok iyi yazıyor o nedenle bana da iyi oynamaya çalışmak kalıyor.Ben kendimi anlatmayı pek sevmiyorum.Ama insanın yaptığı işi en iyi şekilde yapması ve hayata karşı özenli olması benim için çok önemli.Duyarlı olmak ve hissetmek....Sevgiler...

mugece
12-12-04, 22:34
hakan bey sizi bugün gördüğümde inanın çok heycanlandım.gerçek hayatta sakin ve uyumlu bir yapınız var.ve bugün sette çok hoşuma giden ikinci şeyde bütün oyuncaların sizde dahil SICAK KANLI olması.:)

oyun
12-12-04, 22:37
Samimi cevaplariniz icin tesekkür ederim Hakan bey..

Insanlarin oyunculari canlandirdigi karakterler ile bagdastirmasi dogal, (ki bunu ister istemez anlik bile olsa hepimiz yapiyoruz)

Eski Türk Sinemasi na baktiginizda bütün oyuncular oynadigi rollere göre bilinir ve hala cogunlugu icin öyle anilirlar.. (köylüler tarafindan taslanan Erol Tas, .. Özel hayatlari hele o zaman toplumumuza cok ters düssede canlandirildigi karakterler kendileri imis gibi sevilen, öpüsmeden hamile kalip, gururlu genc kizi canlandiran cok sevgili Türkan Soray, Hülya Kocyigit vb..)

Bunun ne kadar dogru olup olmadigi tartisilir. Eger bana sorarsaniz iyimser bakarak, iyi karakteri canlandiran oyuncuyu öyle bilmek, fakat Erol Tas gibi dünya tatlisi bey amcayi ise sadece rol yaptigini düsünürüm..

Sizin bir seyirci olarak bu konuya bakis aciniz nasildir..

Sizce gercek Tiyatrocular emeginin karsiligini aliyorlar mi?

Günde/haftada kac saat calisiyorsunz?

Sevgiler..Sevgili Eves,yoğun çalışma günlerinden fırsat bulup ancak yanıtlayabiliyorum.Tabiki o dönem Türk sinemasıyla bu günün televizyonunu kıyaslayamayız.Ama seyirci sanırım biraz aynı.Ve çok haklı.Bence en önemli şey iyi seyirci yetiştirebilmek.Bu da ilköğretimden itibaren drama dersleri konmasıyla ilgili.Seyreden insanın daha eleştirel bakması gerekiyor sanırım.Gerçek tiyatrocular tiyatroda tabiki emeklerinin karşılığını alamıyorlar.Keşke onlara daha özenli davranılsa......Çalışma tempom çok yoğun.Şu sıra tiyatro,dizi,seslendirme yoğunluğunda yaklaşık günde 15 saat civarında çalışıyorum.Emeğimin karşılığını almaya çalışıyorum.Sevgiler...

damy
12-12-04, 23:07
Hakan Bey'i gerçekten çok başarılı buluyorum. Bence oynadığı her dizide rolünün hakkını en iyi şekilde veriyor. Umarım sizi daha çok uzun yıllar ekranlarda ve tiyatro sahnelerinde izleriz :)

eves
12-12-04, 23:10
Sevgili Hakan bey
Bu yogunlukta bizlere zaman ayirip sorularimizi cevapladiginiz icin kendi adima tesekkür ederim.

Yogun zamaninizda sorularim ile sizi bogmak istemem, belki isleriniz hafiflerde bende herkesin merak ettiklerini arzu ederseniz sormaya devam ederim.

Basarilarinizin devamini dilerim :wink:

Saygilar
Eves

mugece
12-12-04, 23:20
hakan bey benimde bir sorum olacak size istanbul'da bir daha tiyatroda oyununuz olacakmı?sizi tiyatrodada görmek istiyorum

oyun
12-12-04, 23:31
hakan bey benimde bir sorum olacak size istanbul'da bir daha tiyatroda oyununuz olacakmı?sizi tiyatrodada görmek istiyorumŞu anda görünen 24 aralık cuma 20.00 kenter tiyatrosunda oyunum var.Beklerim.Sevgiler...

mugece
12-12-04, 23:38
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için, orada olmaya çalışacağım.

Hanife_Gumus
13-12-04, 14:08
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için, orada olmaya çalışacağım.

Müge,
Oyuna gitmeyi düşünüyorsan birlikte gidelim, benim gibi Tiyatro delisine teklife bile gerek yok biliyorsun :lol:

Hakan Bey,
Bir Dilim Aşk'ta çok başarılısınız, diğer oyuncularda öyle onun için için Pazar akşamlarını iple çeker oldum :lol:
Bize yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim :lol: Size Hayat boyu BAŞARILAR dilerim :lol:

avgg
17-12-04, 01:29
Bu dizide, eski Türk filmi formatını, en iyi oynayan Hamdi.
Teşekkürler Hamdi.
Tabii senaristleride unutmamak gerekiyor.

avgg
26-12-04, 09:45
HAKAN GERÇEK' in son yazısı, yorumlar 11-20 bölümlerinde de sizleri bekliyor. Duyurulur.

mugece
26-12-04, 20:01
HAKAN GERÇEK' in son yazısı, yorumlar 11-20 bölümlerinde de sizleri bekliyor. Duyurulur.
teşekkürler avgg :)

fire_exit
08-01-05, 17:45
hakan bey sanırım bağdat caddesinde bir cafede hep beraber pazar günleri diziyi izliyormuşunuz eğer söylenenler doğru ise

ortam nasıl oluyo
eğlenceli mi?
gelmeyi ve tüm settekilerle tanışmayı çok isterim özellikle sizle
sizi ruhsar adlı diziden itibaren biliyorum ve şunu söylemeliyim ki gerçekten çok başarılısınız

ayrıca bu dizinin biteceğine dair söylentiler var?
siz birşey diyecek misiniz???

avgg
14-01-05, 14:01
14 OCAK 20.00 KENT OYUNCULARI TİYATROSU HARBİYE

BU GECE HAKAN GERÇEK' İ SEYRETMEYE GİDİYORUZ

VE PAZARA BİR DİLİM AŞKI DAHA ZEVKLİ SEYREDECEĞİZ

BİLECEĞİZKİ ONLAR BAŞKA PLATFOMLARDA DA OLSA
BİZLERLE BERABERLER

GizemK
16-01-05, 19:40
http://www.gecce.com/web/images/foto/foto20040316-1.jpg

Evrimt
19-07-05, 21:24
Hakan Beyciğim sizi Ruhsar'dan beri takip ediyorum. Inishmore'lu Yüzbaşı'ya da geldim ve size bir kere daha hayran oldum. O ne performanstır öyle! Hala siteyi takip ediyormusunuz bilmiyorum.Size ulaşmayı çok isterdim. Ve bir dilim aşkı ararken sizi burada buldum. Çok sevindim. Enis rolu de harika. size bir şey söyleyim mi? Davetsiz misafiri özellikle siz olduğunuz için izliyorum.Bu dizi kötü anlamına gelmiyorum. Sadece siz diziyi bence daha kıymetli yapıyorsunuz. Sizi izlemeye devam edeceğim. Sevgiyle...

oyun
23-07-05, 16:13
Merhaba,Ben uzun zamandır siteye giriş yapamamıştım.Sizin bu güzel yazınızdan sonra yazma ihtiyacı duydum.İltifatınız için çok teşekkürler.Sevgiler.

Ezgi_Mmanyak
23-07-05, 20:56
ya şu anda yazarken bile hakan beyin bu yazımı okuyacağı dahi beni heyecanlandırıyo ben normalde çok televizyon izleyen doğal olarak çok dizi seyreden bi insanım ve şu ana dek hakan beyin oynadığı dizilerin hem kendisi yani oyunculuğu ve sempatisiyle hem de dizinin kalitesiyle hepsini çooooooookkkkkkkk severim çok beğenirim. yani tiryakisiyim işte dizi budur dediğim dizilerin 4 te 3 ünde hakan abi oynar (bu arada abi demek istiorum hem daha hoş hem de daha kolay zaten hakan abinin samimi biri olduğunu biliorum ;) ) yani örneğin onu ilk tanıdğım ruhsar dizisi küçükken yani küçük dediiiiim ilk-orta okul dönemleri çok severdim kardeşimle birlikte izlerdik hep ve çok gülerdik hem hakan abiye hemde cem davrana neyse yani onu izlediiiim rolünün komik bi karakter olmadğı dizlerde bile hayranı olduğum bi santaçııydı hala da öle. oynadığıı tüm rolleri çok iii bi şekilde canlandırır bu başarısın da dolayı da onu kutlamak gerek yani hakan abi girebilir veya bu nesajı okuyabilir die diiil gerçekten de onu çok sevdiiim için yazıorum yani çok samimi bi şekilde aktarıorum düşüncelerimi neyse bir dilim aşk ın benim için çok ayrı bi yeri var ondan bahsetmiyim işin içine ezgi de girer(ezgi asaroğlu bildiğiniz gibi) o yüzden ben şu anda da hakan abi sayesinde izlediim davetsiz misafir adlı dizide kendisine başarılar diliyerek kapatmak istiorum :) hakan abi gerçekten de enis rolü de yakışmış yine eskiden olduğu gibi kardeşimle birlikte izlioz :p

Müge
25-07-05, 23:46
gözlerime inanamıyorum gerçekten hakan bey siteye girmiş ve mesaj atmış..bir anda o eski güzel günler geldi gözümün önüne ne kadar çok soru sorardık dizi devam ederken sizlere..belki sizleri bıktırdık usandırdık ama hep sevmeye devam ettik..
hakan bey gerçekten bizleri unutmadığınız için size çok teşekkür ediyorum..
yeni diziniz"DAVETSİZ MİSAFİR'i" her hafta olmasa bile severek izliyorum....
her şey gönlünüzce olsun sevgiler.....

Evrimt
30-07-05, 17:06
Çok fazla dizi seyrettiğim söylenemez.İzlediğim diziler arasından en beğendiğim dizidir BİR DİLİM AŞK. Çünkü içinde aşk vardı, Hakan Gerçek,Berna Laçin, Mustafa Uğurlu, Aliye Uzunatağan vardı, iyi bir yönetmen vardı. Söyler misiniz, bu kadar iyi oyuncuları bir daha ne zaman bir arada izleyebiliriz? Malesef güzel herşey gibi dizimizde bitti....Hem de çok erken.

Evrimt
30-07-05, 17:14
Merhaba,Ben uzun zamandır siteye giriş yapamamıştım.Sizin bu güzel yazınızdan sonra yazma ihtiyacı duydum.İltifatınız için çok teşekkürler.Sevgiler.

İltifat değil Hakan Beyciğim. Hakikat...Şimdiye kadar olduğu gibi lütfen kaliteli oyunlarda oynayın.Sizi zevkle izleyelim.Bu arada basınla olan mesafeli ilişkiniz de gözümden kaçmıyor. Bu da sizi daha değerli yapıyor.Sevgiyle.

ilkaygül
30-07-05, 20:52
katılıyorumbu kadar kaliteli bir oyuncu kadrısu gerçekten yok bu bir ikincisi Hakan GERÇEK gerçekten her role yakışıyor acaba başka projeleri var mı?

shuis
01-08-05, 22:30
Hakan Gerçek'i ilk olarak "Ruhsar" adlı dizide izlemiştim.Müfit karakterini o kadar başarıyla canlandırmıştı ki Firdevs'le olan ilişkisini Mazhar'a anlatmaya çalışırkenki kıvranışlarını, mazhar ile olan diyaloglarını ve birbirleriyle paslaşmalarını izlemek ve diğer karakterler arasında gelişen olaylar ile bunların işlenişi Ruhsar'ı benim için izlemesi insana güzel vakit geçirten bir dizi haline getirmişti.
Bir Dilim Aşk'ta yine mükemmel bir performans sergiledi. bu dizideki izlemeye doyamadığım 4 karakterden biriydi. Bir Dilim Aşk'taki replikler çok güzel yazılıyordu, bu kesin, ama onların usta oyuncular tarafından dile getirilmesi bu tür dizilerin hafızalarda bu kadar güzel bir yere sahip olmasına yardım ediyor. sonuç olarak bu tür komedi ağırlıklı rollerin aranılan ve beğenilen ismi olduğunu, ayrıca bu tür rollerin kendisine çok yakıştığını düşünüyorum.

Müge
01-08-05, 22:36
hakan bey yeni sezonda tiyatro oyunuzun olacak mı?olursa gelmeyi ve sizi görmeyi çok istiyoruz...

oyun
02-08-05, 11:53
Bu yıl tiyatroda sanırım yeni bir oyun yapmayacağım.Ama geçen 2 sezondur oynadığımız -kenter tiyatrosunda -Inishmorelu Yüzbaşı oyununu seyircimiz olursa oynamaya devam edebiliriz.Televizyonla ilgili olarak şu an proje aşamasında olan bir drama var isteğim bu dramada yer almak.Ama davetsiz misafir çekimleri devam ettiği için şu an zamanı tam belli değil.Bir dilim aşk bitmesine karşın hala buraya yazıyor olmanız çok güzel ve memnun edici.Teşekkürler ve sevgiler.....

Müge
02-08-05, 12:55
çok teşekkür ederim hakan bey soruma cevap verdiğiniz için..en kısa zamanda görüşmek üzere sevgiler...

daybreak
08-08-05, 09:24
davetsiz misafirdeki muhteşem işbitiricilik ...
bir dilim aşktaki süper laf ebeliği ...
ruhsardaki harika kankaaaaa...
ve işte karşınızda hakan gerçekkkkkkkkkkkk

Evrimt
12-08-05, 20:14
Hakan Bey "Inishmorelu Yüzbaşı" oyununa gediğimi ve de çok beğendiğimi daha önce belirtmiştim.Oyun başlamadan önce arkamı dönmüş ve salonda yaklaşık 25 kişinin olduğunu görmüştüm.Bu görüntü beni şok etmişti.Çünkü oyun iyi bir salonda iyi oyuncular tarafında oynanıyordu. Fakat seyirci sayıcı çok azdı. Bence bunun altında tanıtımın yeterince yapılmadığı yatıyordu.
Ben tanıdığım herkese oyuna gitmelerini söylüyorum. Ancak çoğunun oyundan haberi bile yok. İyi bir reklama (!) ihtiyaç var.

Buradan da herkese söyleyeyim; eğer iyi bir tiyatro seyretmek, gülmek ve bir aşk görmek istiyorsanız Inishmorelu Yüzbaşı' ya mutlaka gidin. Sevgiyle...

oyun
14-08-05, 22:35
Merhaba.Inishmorelu Yüzbaşı oyununu 2 sezon oynadık ve türkiyenin birçok yerinede gittik.Ama tabiki son yıllarda tiyatrodaki kan kaybı çok belli.Hele özel tiyatroların seyirci sıkıntısı çok fazla.Sizin geldiğiniz gün sanırım çok talihsiz bir günmüş.Seyirci azalsada o kadar az olması nadirdir.Tiyatro dediğiniz gibi tanıtım açısından çok gerilerde kaldı.Gazete ilanlarının çok yüksek fiyatlarda olması,tanıtım giderlerine ödenek ayrılamaması seyirci azlığının sadece birkaç nedeni.Ama sanırım insanların meraksızlığı,herşeye televizyondan daha kolay ulaşıyor olması,en önemliside bir kültür sanat programının olmaması ve tiyatronun teknolojinin nimetlerinden yararlanamaması gişelerimizi zayıflattı.Aman canım zaten ne gerek var tiyatroya,kitaba,müziğe.T.V elimizin altında hadi hep birlikte uyuşmaya.......................................... .............

Dionysos
21-08-05, 20:37
ben de diziyi Hakan Gerçek için izleyenlerdenim.Inishmorelu Yüzbaşı oyununu ben de çok izlemek istiyorum,bu sezon da oynayın lütfen.

Müge
21-08-05, 22:57
eğer oynarsa bende gitmeyi düşünüyorum...

Evrimt
21-08-05, 23:01
Hakan Bey size katılmamak elde değil... Malesef her geçen gün sanatın durumu dolayısıyla toplumun içinde bulunduğu durum kötüye gidiyor. İnsanlar sokakta yürüken bile hissizleşmiş, uyuşmuşlar. Oysaki kitap okumak, tiyatro veya film seyretmek, galerileri gezmek,(iyi gözlemleyerek) tarihi yerleri gezmek insanı hem dinlendiriyor, hemde düşünmesini, var olmasını, bilinçle yaşamasını sağlıyor.
Sanırım yapılacak tek birşey var. Daha fazla insanın bu tür etinliklere kanalize olmasını sağlamak...
Davetsiz Misafir' de görüşmek üzere.
Size kolay gelsin.Sevgiyle.......

forgetmenot
25-08-05, 18:44
Ben de Hakan Gerçek hayranlarından biri olarak, bir kaç söz söylemek istiyorum.Pek çoğumuz gibi ben de onun ölçülü ve saygın oyunculuğuyla, TV dizileri(Ruhsar,Bir Dilim Aşk,Davetsiz Misafir vb) sayesinde tanıştım.Yaymadan,vıcıklaştırmadan,kimseye benze(t)meden,ortaya koyduğu oyunculuk gücüne yavaştan hayran olarak,takipçisi olmaya başladım.'Inıshmore'lu Yüzbaşı' oyununu seyrettiğimde, gösterdiği performans karşısında hem çok heyecanlandım hem de yanına gidip, o kuvvetli ışıklar altında yumuk yumuk olan gözlerinden ve yanaklarından onu öpüp,kutlamak istedim.Onu,şahsen tanımasam da, ailemden birisi kadar samimi ve cana yakın buluyorum.TV'de daha çok komedi dizilerinde yer alıyor ama bence O verilen her rolü bir 'elbise'gibi doğal şekilde üzerine giyebilecek, çok usta bir oyuncu.Kendisini devamlı geliştiren,mütevazı,izleyicilerine ve işine çok saygı duyan bir sanatçı olduğu siteyi takip edip,iletişimini kesmemesinden hemen anlaşılıyor.Bize kattığı tüm güzellikler için ona teşekkür eder,saygın ve istikrarlı meslek hayatında daha nice başarıları kucaklamasını,kendi adıma da onu bol bol tiyatro oyunlarında seyretmeyi dilerim.

Evrimt
28-08-05, 18:51
Hakan Bey kaç yılında başladınız tiyatroya? Daha önceki maillerden birinde 18 yıldan beri oyunculuk yaptığınızı söylemişsiniz de. Merak ettim........Sevgiyle...

oyun
31-08-05, 21:33
Hakan Bey kaç yılında başladınız tiyatroya? Daha önceki maillerden birinde 18 yıldan beri oyunculuk yaptığınızı söylemişsiniz de. Merak ettim........Sevgiyle...
Sevgili Evrim amatörlüğüde sayarsak 24 yıl oldu tiyatro.Ama konservatuvara 1984 yılında girdim.MSÜ Devlet konservatuvarı tiyatro bölümünden mezunum.Profesyonel olarak 1986 yılında kenter tiyatrosunda başladım.Yani 19 yıl oldu.Sevgiler....

Evrimt
07-09-05, 15:11
Hakan Bey nasılsınız? Bu hafta çok komiktiniz DM' de. Hele havuz başındaki yürüyüşünüz çok iyiydi.....
Vaktiniz kısıtlı ama bize üniversite yıllarınızdan bahsedermisiniz? Mesela hocalarınız kimlerdi, Yıldız Hanım'la o yıllardan mı tanışıyorsunuz, Cem Davran Berna Laçin ve siz sınıf arkadaşı mısınız? Bi de "yeni bir dizi var" diyordunuz. Drama olacaktı. Ondan bir haberler var mı, ne oldu o proje? Şimdiden çok teşekkürler... Yüreğiniz hep sevgiyle dolsun.....

avgg
17-09-05, 23:42
Bir dilim aşk bitmesine karşın hala buraya yazıyor olmanız çok güzel ve memnun edici.Teşekkürler ve sevgiler.....

"BİR DİLİM AŞK" , KADROSU, SENARYOSU
Unutulacak gibi mi?
Bizden Tebrikler, Teşekkürler ve sevgiler...
Daima Gönlümüzdesiniz.

Müge
17-09-05, 23:50
bu dizi hiç bitmemeliydi.....

avgg
08-12-05, 02:59
BİR DİLİM AŞK ve Oyuncularını sevenlere duyuru

HAKAN GERÇEK bizlerle

Oktay Rifat`ın Şiirleri

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi
Tarihler: 12.12.2005
12 Aralık Pazartesi Saat 20:00
Telefon: 0212 316 10 83-84
Adres: İş Kuleleri, Kule 1 Kat:17 34330 Levent İstanbul
Ücret: Ücretsiz
Nereden Alınır: İş Sanat Kültür Merkezi

OKTAY RİFAT’IN ŞİİRLERİ

Hazırlayan Atilla Birkiye
Sahneye uygulayan Mehmet Birkiye
Müzik direktörü ve piyano Serdar Yalçın
Şiirleri seslendirenler Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek
Müziği seslendirenler Seda Subaşı (keman), Şafak Erişkin Sökmen (viyolonsel)

1914-1988 yılları arasında yaşayan ve modern şiirimizin doruklarından sayılan Oktay Rifat, arkadaşları Orhan Veli Kanık ve Melih Cevdet Anday ile birlikte “Garip” akımının öncülerindendir. Önceleri basit bir söyleyiş ve hece ölçüsüyle yazmış, toplumsal sorunları işlemiş, halk deyişlerinden yararlanmıştır. Daha sonra soyut, imgelerle yüklü, gerçeküstücü bir şiire yönelmiş, izlenimci bir imge anlayışıyla, özellikle doğasal güzellikleri coşkun bir lirizmle işlemiştir. Son döneminde de yaşam-ölüm, zaman-mekân, doğa-varlık ilişkisini tematik olarak ele almıştır. Atilla Birkiye’nin hazırladığı bu gösteride, büyük ustanın şiirlerini Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek gibi isimlerden dinleyeceğiz.

avgg
26-02-06, 00:47
HAKAN GERÇEK BİZLERLE

Can Yücel`in Şiirleri

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi
Tarihler: 27.02.2006~27.02.2006
27 Şubat Pazartesi 20:00
Telefon: 0212 316 10 83 (İş Sanat)
Adres: İş Kuleleri, Levent İstanbul
Ücret: Ücretsiz
Nereden Alınır: İş Sanat Kültür Merkezi

CAN YÜCEL`İN ŞİİRLERİ
Martılar ki sokak çocuklarıdır denizin

Hazırlayan: Atilla Birkiye
Şiirler: Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek
Müzik direktörü ve besteler: Serdar Yalçın
Seslendirenler: Orfeon Oda Korosu, Gökhan Ürben (bas)
Sahneye uygulayan: Mehmet Birkiye

İş Sanat’ta Türk şiirinin en ayrıksı, en muhalif seslerinden biri olan Can Yücel’i anıyoruz. Türk şiirindeki taşlama geleneğini 20. yüzyılda kendine özgü bir tarzla sunan Yücel, “argonun estetiğini” ortaya koyan eserler de verdi. Büyük şairi Atilla Birkiye’nin hazırladığı programda bir kere daha anıyoruz.

1926-1999 tarihleri arasında yaşayan Can Yücel, Türk şiirinin en muhalif sesidir. İlk dönemlerinde uyaklı ve coşkulu şiirler yazmış, ardından doğa-insan ilişkisine yönelmiştir. Daha sonra, toplumsal sorunlara eğilerek, toplumda yaşanan acıları ve siyasal olayları şiire taşımıştır. Tarihsel olan ile güncel olanı birlikte ele almış, taşlama biçiminde, gülmece öğelerine yer vererek, eleştirel ve başkaldıran bir tavırla ortaya koymuştur. Son dönem şiirlerinde sıkça argo sözcükleri de kullanmıştır.

“Martılar ki Sokak Çocuklarıdır Denizin” adlı dinletide şiir ile müzik iç içedir. Tiyatro sanatçıları şiirlerini okuyacak, Orfeon Oda Korosu da Serdar Yalçın`ın, şairin şiirlerinden yaptığı besteleri seslendirecektir.