Tüm Versiyonu Göster : Keloğlan Kara Prense Karşı

MasalTeam
10-01-06, 13:03
Keloğlan Kara Prense Karşı

http://img293.imageshack.us/img293/4541/keloglanpos0hl.jpg (http://imageshack.us)

Keloğlan, Iyilikler Ülkesi’nin Prensesi Cankız’a vurgundur. Cankız ise kötülerin yaşadığı komşu ülke Vandamlar Krallığı’nın Prensi olan Kara Prens ile ilgilenmektedir.

Iyilikler Ülkesi’nin Padişahı ve Sultanı, biricik kizları Cankız’ın Keloğlan'la evlenmesini istemekte ancak bu evliliğe yanaşmayan kizlarını da kıramamaktadırlar.

Padişah, son bir yil içinde Keloğlan ile yakın arkadaşı Cankuşoğlan’a, göldeki dev yilanı yakalayıp derisini soymaktan tutun da, ormandaki on kaplanın tirnaklarıni kesip getirmeye kadar çeşitli görevler vermiş; Keloglan da Cankız aşkına bu görevleri başarıyla yerine getirmiştir.

Ancak Cankız, her defasında mızıkçılık yapıp Keloğlan’la evlenmekten kurtulmuştur. Padişah, bu kez Keloğlan ve Cankuşoğlan’dan acımasız devin belindeki altın kemeri alıp getirmesini ister

MasalTeam
10-01-06, 13:05
Film Künyesi

Yönetmen
Tayfun Güneyer
Senaryo
Tayfun Güneyer
Görüntü Yönetmeni
Tolga Kutlar
Müzik
Rahman Altın
Yapım
2005 Türkiye Yapımı
100 dakika
Gösterim Tarihi
6 Ocak 2005
Türü
Komedi

Oyuncular-Karakterler
Mehmet Ali Erbil
Daniel
Petek Dinçöz
Cankız
Ahu Türkpençe
Balkız
Özcan Deniz
Kara Prens
Gazanfer Özcan
Padişah

ECE...:)
10-01-06, 13:07
Keloğlan Kara Prens'e Karşı

İyilikler Ülkesi’nin Prensesi Cankız’a aşık olan Keloğlan ne yazık ki, aşkına karşılık bulamamaktadır. Cankız, kötülerin yaşadığı komşu ülke Vandamlar Krallığı’nın Prensi Kara Prens ile ilgilenmektedir...

Türkiye’nin en sevilen masal kahramanlarından biri olan Keloğlan eğlenceli bir macerayla 6 Ocak 2006’da sinemalarımıza konuk oluyor... Keloğlan Kara Prens’e Karşı filminde Keloğlan’ı ünlü oyuncu Mehmet Ali Erbil canlandırırken, Keloğlan’ın rakibi Kara Prens rolünü Özcan Deniz, Kara Prens’in aşık olduğu Can Kız rolünü Petek Dinçöz, Keloğlan’a aşık Bal Kız rolünü de Ahu Türkpençe oynuyor.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde ayrıca Keloğlan’ın yakın dostu Cankuşoğlan’ı Bülent Polat, Kara Prens’in ablası Makarena’yı Nükhet Duru, Sultan’ı Ayşen Gruda, Padişah’ı Gazanfer Özcan ve Kara Prens’in muhafızı Kıl Bil’i Hakan Bilgin canlandırıyor.

Konuk oyuncular...
Filmde konuk sanatçı olarak Nasreddin Hoca rolünde Osman Yağmurdereli, Kül Kedisi rolünde Ekin Türkmen, Pamuk Prenses rolünde Sinemis Candemir, Biriciklerin Şefi rolünde Devrim Saltoğlu, Devriye rolünde Zeyno Gönenç ve Dev rolünde de Hasan Yalnızoğlu yer alıyor.

İzleyicileri zengin bir masal dünyasıyla buluşturacak olan filmin özel efektleri Digiflame tarafından hazırlandı, kostümleri ise geniş bir ekip tarafından özel olarak tasarlandı.

Yapım notları...
Energy Medya ve Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği Keloğlan Kara Prens’e Karşı geniş bir kadro tarafından hazırlandı. Filmin kamera arkasında 500 kişi çalıştı. Geniş bir oyuncu kadrosuna da sahip olan filmde bine yakın figüran kullanıldı. Bunun yanı sıra bazı tehlikeli sahnelerde Mehmet Ali Erbil, Özcan Deniz ve Petek Dinçöz için dublör kullanıldı. Dövüş sahnelerinde ise 30 kadar özel eğitimli dublör yer aldı...

Filmin çekimleri, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde, Aya İrini, Yedikule Zindanları, Belgrad Ormanı, Paşaalanı, Ağaçlı Köyü ve İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yapıldı.

Kostüm ve dekorlar...
Filmin masal dokusunu koruyabilmek için özel olarak tasarlanan kostüm ve dekorlar yaklaşık 50 kişilik ekip tarafından hazırlandı. Ekip, 535 kadar kostüm hazırlandı. Bu kostümler için 5000 metre kumaş kullanıldı. Filmde Petek Dinçöz’ün kullandığı takılar, Kapalıçarşı’da antika mücevherler satan bir kuyumcudan kiralandı.

Çekimler 40 gün sürdü ancak özel efektler nedeniyle filmin post prodüksiyon süreci ise 5 ay tuttu. Filmde yer alan animasyonların hazırlanması için bir grafiker grubu 2 ay kadar sadece çizimler üzerinde çalıştı. Ardından 120.000 saat kadar süren bilgisayar çalışmalarıyla animasyonlar hazırlandı.

Keloğlan, dev bir ejderha ile boğuştu...
Filmin en önemli sahnelerinden biri olan ejderha sahnesi için iki tasarımcı tarafından dev bir ejderha maketi hazırlandı ve oyuncular buna göre rollerini oynadılar. Daha sonra bu maketin olduğu bölümlere Digiflame tarafından üzerinde aylarca çalışılarak hazırlanan ejderha animasyonu yerleştirildi.

Mehmet Ali Erbil ve Özcan Deniz’in Petek Dinçöz’ü alev saçan ejderhadan kurtarmaya çalıştığı bu sahneler için 2 aylık bir ön çalışma yapıldı.

Uçan halı ile uçtular...
Uçan halı sahnesi için ise helikopter kiralandı ve 2 gün boyunca özel kameralarla İstanbul’un belirli bölümlerinde havadan çekim yapıldı. Bu sahnede yer alan Mehmet Ali Erbil, Ahu Türkpençe ve Bülent Polat ise yine 2 gün boyunca bir stüdyoda “blue box” yöntemiyle halı üzerinde saatlerce çalıştılar.

Daha bir çok sahnesinde de özel efekt kullanılan Keloğlan Kara Prens’e Karşı’da özellikle Özcan Deniz’in kavga sahneleri dikkat çekiyor. Çelik tel mekanizmalarıyla bağlanarak havalara uçan Özcan Deniz’in uçan tekmeleri çok konuşulacak.

Gerçek yılan kullanıldı...
Mehmet Ali Erbil, Ahu Türkpençe ve Bülent Polat’ın kuma gömüldükleri ve bir yılanın onları sokmak üzere yakınlarına kadar geldiği sahnede gerçek yılan kullanıldı. Bu sahnede yılan dahil kimse zarar görmedi. Yılanın yanı sıra, filmde köpek, at, eşek, koyun ve kurbağa gibi hayvanlar da kullanıldı. Filmde Katıroğlan rolünü oynayan 3 ayrı eşek, Energy Medya ve Prodüksiyon’un “kadrolu eşekleri” oldu.

Ata binme dersleri aldılar...
Filmin hazırlık döneminde Özcan Deniz ve Hakan Bilgin, ata binme dersleri aldı. Filmde bir çok atlı sahneleri lan ikili, bu işten oldukça keyif aldı. Özcan Deniz, Hakan Bilgin ve Bülent Polat, film öncesi özel kılıç dersleri de aldılar. Gerek ön çalışmalarda, gerekse filmde gerçek ağırlıkta kılıçlar kullanıldı...

Mehmet Ali Erbil ise, Tolga Han’dan Hint dansı dersleri aldı.

Filmin konusu :
Filmin açılışında Keloğlan'ı sarı saçlı, daha doğrusu sırma saçlı Sırmaoğlan olarak Padişahın huzurunda görüyoruz. Sırmaoğlan, padişahın kızı Cankız'a aşıktır ve onunla evlenmek istemektedir... Bu işe olur gözüyle bakan Padişah ve karısı, Sırmaoğlan'ın bir yolculuk sırasında Cankız'a refakat etmesini istiyorlar... Yolculuk sırasında bir ejderha yollarını kesiyor. Sırmaoğlan, önce yangın tüpüyle, sonra kılıçla dövüşerek tesadüfen de olsa ejderhayı öldürüyor. Ama bir şey unutmuştur, ejderhalar çift başlıdır. Ejderhanın aleviyle saçları yanan Sırmaoğlan, artık bir Keloğlan'dır...

Cankız, kötülerin yaşadığı komşu ülke Vandamlar Krallığı’nın Prensi Kara Prens ile ilgilenmektedir. Yerine getirilemeyecek isteklerle Keloğlan'ı sürekli oyalar. Bu kez de Keloğlan ve Cankuşoğlan’dan acımasız devin belindeki altın kemeri alıp getirmesini ister. Aşkı uğruna yeni bir maceraya daha atılan Keloğlan, yakın arkadaşı Cankuşoğlan ve eşeği Katıroğlan’la yola koyulur. Keloğlan’a delicesine aşık olan ancak aşkına karşılık bulamayan komşu kızı Balkız ise erkek kılığına girerek onların peşine takılır. Bu arada, Kara Prens muhafızı Kıl Bill'i göndererek, Keloğlan’ın başarılı olmasını engellemeye çalışır...

Filmin künyesi :

Keloğlan Kara Prens'e Karşı

Yönetmen : Tayfun Güneyer
Yardımcı Yönetmen : Nalan Merter
Oyuncular : Mehmet Ali Erbil (Keloğlan), Petek Dinçöz (Can Kız), Ahu Türkpençe (Bal Kız), Özcan Deniz (Kara Prens), Gazanfer Özcan (Padişah), Bülent Polat (Cankuşoğlan), Nükhet Duru (Makarena), Hakan Bilgin (Kılbil), Ekin Türkmen (Külkedisi), Sinemis Candemir (Pamuk Prenses), Devrim Saltoğlu (Biricik Şefi), Tolgahan (Tolgahan), Zeyno Günenç (Devriye), Hasan Yalnızoğlu (Dev), Alp Kırşan (Robin Hood), Erdem Uygan (Hacivat), Cenk Durmazel (Karagöz), Osman Yağmurdereli (Nasrettin Hoca), Vatan Şaşmaz (Beyaz Atkılı Prens), Akasya Asıltürkmen (Taşkız), Ergun Üğlü (Teoman), Necmi Yapıcı (Cin), Haluk Yüksel (Sadrazam)
Senaryo : Tayfun Güneyer
Yapımcı : Selay Oğuz, Timur Savcı
Müzikler : Rahman Altın
Yapım Koordinatörü : Ali Erol
Yapım Koordinasyon : Başak Abacıgil
Görüntü Yönetmeni : Tolga Kutlar
Sanat Yönetmeni : Huşper Akyürek
Teknik Yönetmen : Şener Onar
Türü : Komedi
Yapım : 2005 Türkiye yapımı
Gösterim Tarihi : 6 Ocak 2006, (Energy Media & Productions)
Web Sitesi : http://www.keloglanfilm.com/

*yorumlar*

Keloğlan'ı televizyonda Rüştü Asyalı'nın yorumuyla bir kaç kez izlediğimi hatırlıyorum. Ama Mehmet Ali Erbil'in canlandırdığı Keloğlan'ı bir kere daha izlemeye tahammül edebilir miyim bilmiyorum... Bu filmin bu kadar kötü çekildiğine üzüldüm doğrusu. Filmde hemen hemen herkesin bildiği Pamuk Prenses, Rapunsel gibi masallara, Temel Reis gibi çizgi filmlere, Robin Hood gibi roman kahramanlarına göndermeler yapılmış. Ama bütün bunlar filmin içinde kaybolup, gitmiş.

Kel Mehmet Ali Erbil ve kötü görünebilmek için itici bir karaktere bürünen Özcan Deniz çok antipatik görünüyor... Filmde Avrupa Yakası'nın Şesu'su Bülent Polat 'Cankuşoğlan'ı, Bir İstanbul Masalı'nın Esma'sı Ahu Türkpençe 'Balkız'ı, Özcan Deniz 'Kara Prens'i, Petek Dinçöz 'Cankız'ı oynuyor... Filmin büyük bölümünde erkek rolünde izlediğimiz Ahu Türkpençe'ye bu rolün çok yakıştığını görüyoruz...

| Süleyman Şatır |

OXFORD
10-01-06, 13:38
http://img327.imageshack.us/img327/4779/karaperns23vw.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/8905/karaprens34ok.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/633/karaprens67wl.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/3026/karaprens76hv.jpg

http://img327.imageshack.us/img327/5060/karaprens80ju.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/9263/karaprens96oe.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/6447/karaprens5bm.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/7710/karaprens09nv.jpg

http://img327.imageshack.us/img327/3292/karaprens108ll.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/4578/karaprens112ug.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/3069/karaprens127kp.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/9255/karaprens132pv.jpg

OXFORD
10-01-06, 13:40
http://img327.imageshack.us/img327/2245/karaprens51et.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/3804/karaprens75no.jpg
http://img327.imageshack.us/img327/374/karaprens96xl.jpg

OXFORD
10-01-06, 13:43
ben dün gittim. .normal keloğlandan çok farklı.petek dinçöz de kötü rolde.bu arada alp kırşan var.ve bence de en komik yer onun olduğu sahneydi.robin hood rolünde.özcan deniziz önünü kesiyor.kesinlikle orda koptuk gülmekten.çocuklara yapıldığı çok belli.keloğlan masalını teknoloji ile karıştırmışlar böyle bir karma olmuş.mesela özcan deniz atına bincek ama sözde atını uzaktan kumanda ile açıyor .sonra özcan deniz petek dinçöz'e saçların ne ara bu kadar uzadsı diyor.kaynak yaptırdım falan diyor.

oyunculara gelince mehmet ali erbil zaten iyiydi.yakışmış üstüne bu rol.özcan deniz bence romantik erkekten çıkıp kötü adam rolünü oynasın.çok daha iyi.petek dinçöz de fena değildi.zaten az da gösterildi.başrol oyuncusu ama çok az gösterildi bana göre.avrupa yakasında şesu süperdi.ama bence asıl alkışlanmasdı gereken ahu türkpençeydi.gerçekten ona çok yabancı bir rolü süper oynamış.

kısacası sadece gülmak için gidilcek bir film.bayramda size güzel iki saat yaşatabilir.ama böyle çok gülmekten hoşlanmıyan kişilere tavsiye etmem.bir de nükhet duru_özcan deniz sahnesi vardı.o da çok komikti.bence gidin...

ayse
13-01-06, 21:46
Çok abartılacak bir film olduğunu düşünmüyorum fakat yanınızda ufaklıklar varsa onlar açısından eğlenceli görülebilecek bir film. Ben özellikle kara prense ait sahnelerde güldüm. Ayrıca filmin bitimine yakın Mehmet Ali Erbile ait bir sahne vardı o da fena değildi. Ayrıca bu filmi izlerken Mehmet Ali Erbilin ne kadar yaşlandığını farkettim.

DarkBoY__
13-01-06, 21:50
Bence bu tür filmler izleyici topladığı müddetce TÜRK sineması bir arpa yol gidemez.......

Ancak ve ancak popüler şahsiyetlerin cebini doldururuz....
Biraz daha seçici olalım lütfen................

OXFORD
14-01-06, 09:54
ayşe'nin dediklerine katılıyorum.küçükler için bir film.çok sanat eseri birşey bekleyip gitmek zaten yanlış.başta yanlış yapılmış olur.oyuncuların hepsi söyledi amacımız tatilde ve bayramda çocukları sevindirmek,güldürmek dedi.çocuklar da çok sevdi.film de amacına ulaşmış oldu.

secret
14-01-06, 10:45
Ya bende gittim iğrenç birşey yaa o ne öyle espri falan yok gülemedik bile...
OXFORD sana katılıyorum küçüklerin gidebileceği bir film gerçektende

cadilation
14-01-06, 18:28
bu filme çok hevesli gittim ama bence o kadar da güzel diiildi :mad72: özcanın sahneler daha iiiidii m.ali bu sefer pek güldürmüo bilmiorum sizler nasıl düşünüosunuz ??

OXFORD
14-01-06, 19:24
evet bu konuda katılıyorum sana.bence de özcan deniz'in sahneleri çok daha iyiydi.

merlystreep
14-01-06, 19:41
çok kötü bir film gerçi sinema diyemeyiz buna çünkü sinema duygusuyla yapılmamış güldürmek için yapılmış ama güldüremiyo çünkü bir gram sinema aşkı yok içinde sadece para için yapılmış babam ve oğlum da bile daha çok güldüm oyuncular felaketti yine de en iyisi çok yetenekli olduğunu düşündüğüm maliydi filmdeki en kötü performans ahu türkpençeye ait yeteneksiz olduğunu bu filmde daha bi kanıtladı bence hemde oynadığı rol özcan d. mali gibi bir karakter olmamasına rağmen bir tip bile yaratırken bu kadar havaya oynanmaz gülüşü konuşmalarına kadar çok yapmacık oynadı bimde de duygusuz ifadesiz oynuyordu ama ordaki cast ve senaryo iyi oldğu için göze batmadı burda bariz onayamıyo bence bu rezaleti izlemeye gitmeyin babam ve oğluma gidin asıl sinema oyunculuk odur organize işler bile bin kat daha güzel bu rezaletten

gencler
07-02-06, 14:57
birileri artik mehmet ali'ye saklabalikla rol yapabilme arasindaki farki soylemesi lazim,

hem bu filmi hem de hababami izledim, bana orada oynayan kisiler mehmet ali gibi geldi, yani orada oynayan karakteri hic canlandirmamis, karsimda keloglan yada bedri degil mehmet ali'nin kendisi duruyordu

ayni el hareketleri, ayni mimikler, show programindaki yaptiklarini tekrar edip durmus.

senariste de bir cift sozum var, keloglan filminin kahpe bizanssa ne kadar benzedigini farkettiniz mi, ya da goraya, espiri mantigi hep ayni, guya eski filmlerle dalga geciyorlar, koldaki saatler, kameraya bakma yanlisliklari, cicek veren ilkokul onluklu kiz, kayak takimlarinin gorunmesi, esgin arkasindaki canizi yazisi,

tayfun guneyer ilk olarak yilan hikayesinde basladi bu ise, cok uzun diyaloglar ve hep bilindik gecikmis sasirma ifadeleri butun bolumlerde karsimizda idi, isin ilginc tarafi herkes ayni ifade ile sasiriyordu :)

o kadar cok hikaye kullanmiski, hepsi birbirine girmis, nerde ne ne yok butun turk masallarini ve yabanci masallari kullanayim demis.

yeni donemde basarisiz bir komedi denemesi daha, eski kemal sunal filmlerinin yerini tutacak bir yapim gelmedi henuz piyasaya

potc_fan
08-03-06, 08:34
İğrenç bir filmdi! Hayatımda izlediğim en berbat filmdi! Hiç bir filmde bu kadar sıkılmadım yaaa!

BaLıKK
17-08-06, 08:10
Aşırı Özcan hayranı olduğum için gittim filme..Özcanın olduğu sahneler dışında filmi izlemedim desem:img-grin2
bence sanatsal bir değeri yok yani ne bilim çocuk filmi gibiydi..ama genede eğlenceliydi:img-grin2

*AşKveGuRuR*
21-08-06, 01:20
ben bizim küçük kuzenleri götürmüştüm ama hiç beğenmediğim
filmler arasına girdi çok kötüydü

Şah-Rû
23-08-06, 16:37
Dvd de izlemiştim. Sinemada para verip seyretmediğime memnun oldum. M.Ali Erbil aynı bir değişiklik yok, Bülent Polat bu rolü oynamadan önce herhalde Karayip Korsanlarını 10 kere falan seyretmiş ama bu bana komiklikten ziyade itici geldi, Ahu Türkpençe Esma sendromundan hala kurtulamamış aynı hareketler aynı mimikler yeni hiçbirşey katmamış acaba Selim nereden çıkacak diye düşündüğümü hatırlıyorum, Devrim Saltoğlu şaşırttı önce tanıyamadım, Özcan Deniz çabalamış ama pek olmamış, Petek Dinçöz yine Petek Dinçöz yani film o kadar sıkıcı gelmişti ki gördüğünüz gibi filmi bırakıp oyuncuların karakter tahlilini yapmaya başlamıştık. Bu kadar ünlüyü filme doldurarak büyük bir salata ortaya çıkarmışlar. Vasat bile diyemiyorum.:mad72: :mad72: :mad72:

ECE...:)
09-10-06, 18:58
çok kötü bir film gerçi sinema diyemeyiz buna çünkü sinema duygusuyla yapılmamış güldürmek için yapılmış ama güldüremiyo çünkü bir gram sinema aşkı yok içinde sadece para için yapılmış babam ve oğlum da bile daha çok güldüm oyuncular felaketti yine de en iyisi çok yetenekli olduğunu düşündüğüm maliydi filmdeki en kötü performans ahu türkpençeye ait yeteneksiz olduğunu bu filmde daha bi kanıtladı bence hemde oynadığı rol özcan d. mali gibi bir karakter olmamasına rağmen bir tip bile yaratırken bu kadar havaya oynanmaz gülüşü konuşmalarına kadar çok yapmacık oynadı bimde de duygusuz ifadesiz oynuyordu ama ordaki cast ve senaryo iyi oldğu için göze batmadı burda bariz onayamıyo bence bu rezaleti izlemeye gitmeyin babam ve oğluma gidin asıl sinema oyunculuk odur organize işler bile bin kat daha güzel bu rezaletten

Bnce de :img-grin2 filme kötu demek yanlıs olur cunku sanatsal amaclı cekilmeyen bir film ..

acemicadi_fan
15-10-06, 12:49
Ya ben Kayseride Teyzemgillerde azicik baktim ama sonu bile berbat ya Bi Ejderha Petekin üstüne geliyo ya ,nebicim rol ya hic gercek gözükmüyordu,yani galiba filmin sonu da berbat di kesin ,sey Merve Bolugur da oynamis kisacik filimde gördünüz mü onu??????????

akin 27
27-10-06, 18:49
Şu anda aynı anda hem show tvde oynuyor...hemde atv de oynuyor bakmak isteyenlere duyrulur...:img-polic :img-icecr :img-grin2
Not:Atv biraz daha önde gidiyor:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

RoseMarry
27-10-06, 19:48
ya bu filmin hakları atvye aitmiş show yayınlayınca atvde bunu belirtmek için koymuş bu filmi atvnin sitesine bakarsanız orda bi açıklama yapılmış zaten

bone88
27-10-06, 19:48
ben izlemeyi kesinlikle düşünmüyodum... izlemedim de ama reklamlarda bakarken atv-show da aynı anda görünce şaşırdım....

çok saçma bişey olmuş...zaten saçmalıklarla dolu tv herkes keloğlan(memetalierbil oynayınca keldede) izlemek zorunda mı!!!

cyprus_hsn
27-10-06, 22:17
son yıllarda izlediğim en kötü türk film diyebilirim bu film için. son derece basit bir senaryoya sahip bir film. filmin castı zaten rezalet.. senaryo kötü, oyunculuklar kötü doğal olarak da film de kötü.

kaptan jack
27-10-06, 22:25
bu filmi her ne kadar izlemek için ugraştımsada sonunu izleme eziyetinden kurtulamadım.........mehmet ali erbil antipatim oldugundan kendisini ekranda bile görmeye tahammül edemezken yani ne bileyim sinir oldum........bu film bu kadar mı sıkıcı,basit ve K-A-L-İ-T-E-S-İ-Z olabilir........espiriler desem onlar ayrı bir sogukluk abidesi.............petek dinçöz ile mehmet ali erbil i koyunca gişe rekoru kırar sandı herhalde yönetmen.........:img-grin2

cemotara
28-10-06, 14:01
Dün tv de izledim ama rezalet ötesiydi hayatımda izlediğim en kötü filmdi oyuncularında hepsi kötüydü bir sahnesinde bile gülümsemedim çok kalitesiz bir film

movie_monster
17-01-07, 18:42
hayatımda izlediğim en kötü filmlerin başında geliyor.bu filme harcanan paralara yazık.hiç bi sanatsal değeri yok.yazık çok yazık.bu ve bunun gibi kalitesiz ve niteliksiz yapımlarla türk sinemasına zarar veriliyo.umarım böle abuk sabuk bi film daha çekilmez.

tarasbulba3
25-01-07, 00:09
rüştü asyalının oynadığı keloğlan bizden biriydi..oysa bu; kültürümüzde olmayan pek çok masal kahramanıyla süslenmiş bir film.. bir yazarında belirttiği gibi shrek animasyonuna çok özenilmiş gerçekten..kabul etmeliyiz ki tayfun güneyer imzalı yapımların hemen hepsinde bir amerikan etkisini görmek mümkün... televizyon ve sinemamıza ayrı bir tarz kazandırmaya çalışıyo gibi.. bunda ne derece başarılı olduğu ,her ne kadar su götürürse de ;belli bir çizgiye sahip olduğunu kabul etmemiz gerek galiba.. imkansız aşk,ağa kızı,dayı,zalim, beşik kertmesi,aşkım aşkım,eyvah kızım büyüdü,yılan hikayesi gibi dizilerinde sadece yılan hikayesi tutmuştu.( onun da neden sevildiğini hiç anlamamışımdır zaten) dizilerinin birazını takip edenlerin,kendilerini bir amerikan dizisi izliyormuş gibi hissetmeleri normal.. hikayeleri özgün olsada replikleri hep amerikanvari....uzun süre amerikada kalmasının etkisi olabilir... bütün bu yazdıklarımdan sonra size garip gelebilir ama ben bu adamın kalemine güveniyorum... bunun izlerini şans kapıyı kırınca da biraz buldum diyebilirim... scary movie serisi gibi filmlerle dalga geçen bır akım oluşacaksa bunu ancak ve ancak tayfun güneyer başarabilir... bir zamanlar şener şen in oynadığı şerif gören filmi ''amerikalı '' o dönemde, sinemadan uzaklaşmış pek çok kitleyi salonlara çekmemiş miydi??? şimdi türk sineması daha çok ürün veriyor ve tiye alınacak film bol... bu tür filmler bizde de olabilir artık... son zamanlarda yönetmenliğede soyunan tayfun güneyer i hemen harcamayalım derim..her ne kadar bu filmi eline yüzüne bulaştırmış olsada..

007 LAZ CADI
25-01-07, 19:37
ben izledim komik bi siname filmimiz ama özcan denizi hiç sevmezdim ama bu filimde acayippp karizmaaa çıkmışş şaştım yanii:img-wink:

ashlı_emre
06-02-07, 03:07
kadro fena değildi ama senaryo berbat hatta berbat ötesi.büyük reklamlarla filmi iyi bi şeymiş gibi tanıttılar.hayatımda izlediğim en kötü filmerden:fighting2

ozge yeşim
09-02-07, 15:14
Bu filmi izlemedim ama zaten kötü bir film olduğu başından beri belliydi.Çok basit bir filmdi.Oyuncularını görünce ve konusunu okuyunca zaten demiştim.İşte Türk sinemasına bir iğrenç film geliyor.İzlemediğim için de çok memnunum.Yorumlarınıza bakılırsa tahminimden de kötü bir filmmiş.

emresefer
02-09-07, 10:34
Bu filmin yönetmeni ve senaristi olan Tayfun Güneyer'in hiç bir projesini beğendiğimi hatırlamıyorum.Son olarak yazdığı İKi Yabancı dizisi çok kötüydü.Keloğlan'ı sinemada izlemiştim ve o kadar rezalet bir filmdi ki ! Yani Bence Tayfun Güneyer sinemadan ve tvden elini,ayağını çekmeli Türkiye böyle şeyleri haketmiyor...

ikiaile_fan
20-10-07, 18:03
bence güzeldi o kadarda kötü değildi sinemada izlemiştim
sonradanda showtvde yayınlandı,showtv yine vermeli.

Cem26
29-10-07, 20:22
Ben PETEK DİNÇÖZ Hayranı olduğum halde filmi pek beğenmemiştim..Filmi izlemeyenler DVD Alabilirler sanırım 9 YTL Civarında..

denizimsi
03-11-07, 16:15
Dünyanın En ünlü sinema sitesi(sitenin adınmı vermek istemiyorum)nde yapılan açıklamaya Göre Keloğlan Karaprens'e Karşı filmi Dünyanın En Kötü 13.Filmi Seçildi...

10. 1.7 The Hillz (2004) 2,143
11. 1.7 SuperBabies: Baby Geniuses 2 (2004) 6,017
12. 1.8 From Justin to Kelly (2003) 13,733
13. 1.8 Keloglan kara prens'e karsi (2006) 1,470
14. 1.8 Manos: The Hands of Fate (1966) 15,304
15. 1.8 Santa Claus (1959) 814

denizimsi
14-12-07, 19:21
Çok iyi hatırlıyorum yarı yıl tatilinine çıktığımız hafta hafta film Vizyona girmişti,Hababam Sınıfı Üç Buçuk ile aynı gün vizyona girmişti ve Cumartesi günü büyük bir heyecanla biletimi aldım ve sinemaya girdim.

İlk sahnelerinden çok kötü bir film olduğu belli oluyor,kötü diyologlar almış başını gidiyordu.Mehmet Ali Erbil yine her filmdeki gibi aynı modundaydı.Keloğlan normalde genç birisi ancak Mehmet Ali buna hiç uymuyordu.

Keloğlan’a pembe peruk giydirip eşcinsel bir müzik orkestrasının ortasında piyano çalıp Gelin Olmuş Gidiyorsun parçasını söylemesi izleyicinin zekasını küçümsemek ve seyirciyi aşağılamak olduğunu düşünüyorum.

Türk Sinemasının en kötü filmi diyebiliriz filme,Bence Tayfun Güneyer bir an önce bu meslekten elini eteğini çekmeli...

ecr
14-12-07, 19:47
Haklısın Emre. Baştan başa kopmuş bir senaryo, oyunculukların çok kötü olduğu, alkış yerine yuhalanması gereken, yönetmenliğin sanki deneme olduğunu gösteren eşsiz bir başyapıt (!)

Özcan Deniz'i bu filme hiç mi hiç yakıştıramadım. Kardeşimi izlemesi için götürmüştüm. Filmin ortasında çıkmak istedim ama çıkamadım.

Senaryo baştan başa kötüydü. Yönetmen ise başarılı birisi değil. Tayfun Güneyer senaryo alanında uğraşsa kendisi için daha hayırlı olur. Gişesi de çok kötüydü, oyunculukları da, kurgusu da, konusu da, müzikleri de, esprileri de... Keloğlan klasiğine gölge düşüren bir yapım oldu.

Umarım bunun gibi filmleri bir daha görmeyiz.

gumus_songül
24-04-08, 22:12
komik bir seneryosu vardı..hoş bir filmdi eğelenceliydi..
ama basitti sanki.oyuncu kadrosu çok kaliteliydi.zaten bende tvde izledim denk gelmişti bikere:)

gmznr
25-04-08, 18:58
bende sinemada izlemiştim..açıkçası gerçekten çok çok güzel denilecek bir film değil..
bazı sahneleri güzeldi ama sadece bazı sahneleri..filmin kadrosu güzeldi..Filmde kadroya göre çok güzel olur diye düşünmüştüm ama pek güzel değildi..Bazı Sahneleri abartılmış gibiydi..

_yorumsuz_
01-05-08, 10:36
Film hakkında hep kötü eleştiriler okudum. Bir gün tvde yayınlandı bir de ben izleyim dedim. İyi film denilemez ama çok da kötü değildi bence.