Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- Yorumlar/2
gumus_songül 15-03-07, 13:10 her bölüm gibi bu bölümde çok içten ve çok güzeldi tam bi aile dizisi
neyse....nejlaya çok uyuz oluryorum çok kıskanç para göz.leylaya "oo sende
ekmek elden su gölden yaşıyosun"demesi çok sinir etti beni
ama şevket iyi dedi"sende öyle değilmisin tek görevin ders çalışmak annem sana hiç iş yaptırıyomu"dedi ya aferin şevkete nasıl susturdu...
ferhunde zaten her bölümde yapıyo yapıcağını nasıl özür dilettirdiler fikrete
nasıl gerildi uyuz ferhunde gıcıkk:icon_evil
paçiii_melos 15-03-07, 14:20 çok gergin bir bölümdü. herkes bir kişiyi kıskanıyor, Ferhunde herkesi kıskanıyo.
Leyla'yı, Sedef'i, Yaman'ın karısını... Hırsından ne yapacağını şaşırdı. Bence başına bela açıcak ama yaptıkları bütün aileyi etkiliyor malesef.
Fikret'e çok acıdım. Ailece baskı yapıp ferhunde'den özür dilettiler. Aslında özür dilemiycek aksine daha ağır bir konuşma yapacak sanmıştım ama aile meclisi kızı pes ettirdi. Fikret'in bundan sonra ne yapacağını merak ediyorum.
Babasının da "kıyamıyorum hiçbirinize" demesi çok dramatikti. Zaten kıyamadıkları için başlarına geliyor herşey. neyse dizi bu, ama hayat kadar gerçek.
Dizinin çekildiği ev çok hoşuma gidiyor. Çok şirin. O evde yaşamak isterdim.
Acaba Yaprak Dökümü'nün nerde çekildiğini bilen var mı? Belki yolum düşer...
Aslı_Melek ;
Dizi Beylerbeyi , Kuzguncuk tarafında çekiliyor. Yani Anadolu Yakasında.....
Sahilden biraz iç tarafta ok . Gerçekten o ev çok güzel ki zaten orayı ÇGO dan biliyoruz. Şimdi ki daha da süslü, boyalı ;)
SekerKiz85 15-03-07, 14:50 BjkGirl, paçiii_melos ve Boran&Síla, cevap verdiginiz için teşekkürler arkadaşlar, çok sagolun. evet umarím kanal D tekraríní yayínlar. bölümü çok merak ediyorum! neyse, tekrardan çok tşk ederim. iyi günler arkadaşlar...bye
gocensalih 15-03-07, 15:03 Arkadaşlar Cuma gecesi yaprak Dökümünün tekrarı yok.. Beyaz Show ceza aldığı için Rtük'ün uygun gördüğü belgesel yayınlanacak... Ctesi 14.40'ta tekrarı olabilir geçen haftalarda öyleydi çünkü...İnşallah olurda izleyemeyenler izler...
Bence Necla hayal kirikligina ugrayacak..Cem sandigi gibi zengin yada efendi degil belkide..yada o cocukla ilgili baska birsey var..
Ferhunde cok kiskanc..paranin soz konusu oldugu herseyi yapiyor..ama Ceydanin kocasina Ferhunde hakkinda soyledigi sey cirkindi..Oguz Ferhundeden zor kurtulur..Asil Leyla uzulecek.Ferhunde bu sefer yuklu miktar birseyi koparacak kesin..
Mete Horozogluda Sedefe asik oldu galiba ama saglam bir karakteri oynamiyor gibi..O kizin basi yanar bu gidisle..
Fikret belkide cilginca bisey yapacak biriyle evlenip gitmek isteyebilir..
bende aynı fikirdeyim cemde bir tutukluk var." eve gitmem gerekiyor. akşam dışarı çıksak bile o sofrada mutlaka oturmamız gerekirçocuk değilse neclanın tepkisini düşünmek bile istemiyorum.akmı yoksa karamı çok yakındır öğrenmemiz.
forever_bim 15-03-07, 17:57 Yaprak Dökümünü belki komik gelecek ama 18. bölümde izlemeye başladım ama olayları az çok biliyorum. Ferhunde'ye gıcık olsam da dizide ondan daha gıcıkları var. Ceyda ve Oğuz gibi. Deniz Çakır Ferhunde rolünde, Bennu Yıldırımlar Fikret rolünde döktürüyorlar. Ev ahalisinin Fikret'in üzerine çok gittiğini düşünüyorum. Son sahneye ise bayıldım. Ne demişler "Dinsizin hakkından imansız gelir". Oğuz'un hakkından da Ferhunde geliyor.
Kızlarda ise Necla'yı daha çok seviyorum Leyla'dan. Şevket de çok iyi bir karakter. Caner Kurtaran çok doğal oynuyor.
Dizi çok güzel. Her bölümü daha da güzel oluyor.:happy0064 :happy0064
deadly_angel 15-03-07, 19:01 Son derece sinir bir bölümü tabi son sahneyi sanmazsak Sobe!!
Ali Rızaya sinir olum, yahu bu adam kendi doğrularının dışında hiç hareket etmezmi! Fikrete de özür diletti ya yuh.Fikreti sürekli eziyorlar, o da biegün dayanamayıp kapıya gelen eskiciyle kaçıp gidecek bu gidişle:)
Deniz Çakır ve Bennu Yıldırımlara bayılıyorum, harikalar.
Bence Necla o çocuğa karşı çok fazla birşey hissetmiyor, sırf Leyladan geri kalmamk için böyle bir arayışa girdi o kadar.Ayrıca çocuk bir garip.
Leylanın Hayriyenin Cem hakkında söyledikleri karşısındaki tutumu tahmin ettiğim gibiydi.
Leyla her geöen bölüm bana daha itici gelmeye başladı.Nasıl da değişiverdi hemen.Oğuz ve Ceyda ciddi ciddi sobelendiler, şu Ferhunde cidden süper:=)
Eline düşen yandı valla, hakkından bir Fikret geliyor, o da yakında eskicinin arabasına atlayıp kaçıvericek:)
forever_bim 15-03-07, 19:26 Son derece sinir bir bölümü tabi son sahneyi sanmazsak Sobe!!
Ali Rızaya sinir olum, yahu bu adam kendi doğrularının dışında hiç hareket etmezmi! Fikrete de özür diletti ya yuh.Fikreti sürekli eziyorlar, o da biegün dayanamayıp kapıya gelen eskiciyle kaçıp gidecek bu gidişle:)
Bence Necla o çocuğa karşı çok fazla birşey hissetmiyor, sırf Leyladan geri kalmamk için böyle bir arayışa girdi o kadar.Ayrıca çocuk bir garip.
Leylanın Hayriyenin Cem hakkında söyledikleri karşısındaki tutumu tahmin ettiğim gibiydi.
Leyla her geöen bölüm bana daha itici gelmeye başladı.Nasıl da değişiverdi hemen.Oğuz ve Ceyda ciddi ciddi sobelendiler, şu Ferhunde cidden süper:=)
Eline düşen yandı valla, hakkından bir Fikret geliyor, o da yakında eskicinin arabasına atlayıp kaçıvericek:)
Sanırım siz kitabı okudunuz. Ben maalesef bu şahane eseri okumadım. Bu arada Sedef reklam yüzü uygun çünkü hem estetik mucizelerinden daha doğal hem de kendine has bir havası var.
deadly_angel 15-03-07, 19:31 Sanırım siz kitabı okudunuz. Ben maalesef bu şahane eseri okumadım. Bu arada Sedef reklam yüzü uygun çünkü hem estetik mucizelerinden daha doğal hem de kendine has bir havası var.
Ortaokulda dönem ödevim olmasına rağmen üşenip okumamıştım, çok pişman oldum diziyi izlemeye başlayınca.Elimdeki kitap bitsin hemen okumaya başlıcam.Ama bildiğim kadarıyla kitap ile dizi arasında bazı kopukluklar var, mesela kitapta Oğuz karakteri yokmuş.
Bana görede Sedefin çok doğal bir yüzü var, bu reklam işleri v.s. derken Şevketin Sefede karşı olan duygularında bazı değişiklikler yaşanacak gibi geliyor bana.
forever_bim 15-03-07, 20:55 Kitapta Oğuz yoksa senaristler ana temaya muhteşem bir şekilde bağlamışlar. Bu ultra gıcık karakteri.
Bana görede Sedefin çok doğal bir yüzü var, bu reklam işleri v.s. derken Şevketin Sefede karşı olan duygularında bazı değişiklikler yaşanacak gibi geliyor bana.
Şevket etkiLenicek qibime qeLiyor.. Atsn şu qıcık Ferhunde'yi başından da.. SedefLe evLensn artık.. :happy0064
Şevket etkiLenicek qibime qeLiyor.. Atsn şu qıcık Ferhunde'yi başından da.. SedefLe evLensn artık.. :happy0064
Ben şahsen böyle bir durum yaşanmasını istemem. Ferhunde&Şevket'in ayrılmasını istemiyorum. (Ama gidişat kötğ...:)) Öte yandan Sedef'ede haksızlık olur, Şevket&Sedef evlenseler bile mutlu olacaklarını sanmam.
Forever_Bim'in dediği gibi, Deniz Çakır (Ferhunde), Bennu Yıldırımlar (Fikret) oyunculuklarını konuşturuyorlar. Bunların yanında Halil Ergün, Güven Hokna, Bedia Ener, Caner Kurtaran'da çok iyi oynuyorlar. Ve diğer oyuncular... Cast seçimi bence çok başarılı, bunun üzerine senaryo ve teknik ekibin başarısı'da eklenince ortaya böyle muhteşem bir yapıtın çıkması'da kaçınılmaz oluyor.
Son derece sinir bir bölümü tabi son sahneyi sanmazsak Sobe!!
Bu bölüm Ali Rıza Bey'e bende çok kızdım, Fikret'e haksızlık yaptı. Dediğin gibi Fikret daha fazla dayanamayıp, karşısına çıkan ilk kısmet'e evet diyecek gibi.
Necla, kesinlikle Cem'e duygusal anlamda hiç birşey hissetmiyor. Onun ilgilendiği yalnızca para'sı... Ben Cem'de bir tuhaflık hissetmedim. Ama belki Necla'ya ders olsun diye Cem bize gösterilenden çok daha farklı bir karakter olabilir. (Oğuz gibi...:img-yes: ) Böyle olursa çok sevinirim... Necla'nın iyi bir ders'e ihtiyacı var çünkü... Oğuz, yemekte "İstersen mutfağada bir yardımcı alırız" dediğinde kıskançlıktan çatladı. Şevket'in dediği gibi Necla evde hiçbir iş yapmıyor ki, Fikret var nede olsa... (Hizmetçi muamelesi yapıyorlar kıza)
Leyla'ya kızdığım tek nokta, Oğuz'un her sözüne inanıp aldanması...(Zaten başına ne geldiyse bundan geldi'yaa) Biraz para görünce, güzel bir iki söz duyunca, herşeyi anında unutuveriyor. Sen değilmiydin Ceyda ile Oğuz'u uygunsuz vaziyette yakalayan? Ne oldu'da unuttun...
catterflym 16-03-07, 11:05 dzimi çok seviyorum ve çarşamba günlerini iple çekiyorum
sedef gercekten çok dogal bir güzellige sahip byılıorm ona ve sevketle olmasını cok ısterdım ama artık o evli gerçi her an herşey olabilir ayrılık olmasa bıle bnce bu ask karsılıklı olcak hem de en alevlısınden
necla gercekten çok ozenti bir kişiligi oynuyor inş. sonuç kötü olmaz bknz.leyla :sad53:
paçiii_melos 16-03-07, 14:10 dzimi çok seviyorum ve çarşamba günlerini iple çekiyorum
sedef gercekten çok dogal bir güzellige sahip byılıorm ona ve sevketle olmasını cok ısterdım ama artık o evli gerçi her an herşey olabilir ayrılık olmasa bıle bnce bu ask karsılıklı olcak hem de en alevlısınden
necla gercekten çok ozenti bir kişiligi oynuyor inş. sonuç kötü olmaz bknz.leyla :sad53:
Arkadaşım ben de senin gibi dizimizi çok sewiyorum ve de hep sabırsızlıkla bekliyorum.
Sedef gerçekten çok güzel, masum, minyon tipli de olduğu için çok şeker ;)
Şevket ile Ferhunde ileriki bölümlerde ayrılıcaklar. Ama o da galiba Şevket'in hapise girmesi ile olucak diye biliyorum. Belki o sayede ayrılıp çıktıktan sonra Sedef ile bir şeyler olabilir ;)
Nejla da çok güzel kız ama onların gözünü ne yazık ki paradan, gösterişden başka bir şey görmüyor. Ama onunda sonu belli, o da Leyla gibi olucak. En iyisi bizim kalbimizin veliahtı Fikret :happy0064 :happy0064 :happy0064
Ben o tartışma konusunda tamamen Fikreti haksız buluyorum.Ferhunde odaya girdi. Fikretle güzel güzel konuşmaya başladı. Asıl art niyetli olan Fikret. Ferhunde de Oğuzu sevmiyor o yüzden uzlaşmaya çalıştı. Ama Fikret hemen bağırıp çağırmaya başladı ve Ferhundeyi odasından kovdu. Ayrıca Fikretin Ferhundeye el kaldırma hakkı yok. Ali Rıza Bey Fikrete özür diletmekle çok iyi yaptı. Çünkü Fikret haksızdı. Özür dilemesi gerekiyordu.
Necla konusuna gelicek olursak, Necla bu bölümde çok iyiydi. Arkadaşlarını çağırması çok hoştu. Ali Rıza Beyde Cemi çok beğendi. Babası Necla ile ilk defa güzel güzel konuşuyorduki, Fikret yine araya laf soktu huzurlarını kaçırdı.Babasının canını acıtmaya çalışıyor işte..
Leyla bayağı bir değişti hareketleri falan.Bu gidiş hayıra alamet değil gibi.Partide çok şıktı Ceyda onu iyice kıskanıyor.Oğuz Ceydayı kıskandırmak için nasılda Leylanın omzunu öptü...
Neyyir Hanım ile Sedef nasılda Ferhundeden korkuyor.Hayriye Hanımın Ali Rıza Beye iş yaptırması çok komikti.Bir de kendini acındırıyor.Tamam ben bu kolumla yaparım artık diye...
Son sahne yine süperdi Ferhunde sobeee... yaptı Oğuz aptal gibi çıktı fotoğrafta.Fikret herşeyi hak ediyor.Bu bölümde iyice sinir oldum ona. Bence Fikrete çok baskı yapılacak. O da kendini kurtarmak için Neyyir Hanımın Adapazarında ölen akrabası ile evlenecek....Bence...Şu Cemde de bi problemler çıkacak gibii.....
paçiii_melos 16-03-07, 15:32 Murat2007 arkadaşım hoşgeldin ;)
Bence Ferhunde bir önceki akşam Oğuz iş konusunu söylediği için ona çok sinir oldu ve de Fikret'e karşı kötüledi. Sonrada Fikret konuşmak istemeyince, gitmesini istediğinde Ferhunde de hemen Aykut Bey, evlilik konularını açtı. Fikret de doğal olarak çok sinirlendi ki zaten ailesine de biraz kırgın olduğu için ikiside biribirinden hırsını aldı.Ferhunde de zaten işi gücü yok Fikret ile uğraşıyor. Fikret ona el kaldırmasa çok haklıydı. Ama Ali Rıza Bey'in dediği gibi Haklıyken, Haksız duruma düştü.
Murat2007 arkadaşım hoşgeldin ;)
Bence Ferhunde bir önceki akşam Oğuz iş konusunu söylediği için ona çok sinir oldu ve de Fikret'e karşı kötüledi. Sonrada Fikret konuşmak istemeyince, gitmesini istediğinde Ferhunde de hemen Aykut Bey, evlilik konularını açtı. Fikret de doğal olarak çok sinirlendi ki zaten ailesine de biraz kırgın olduğu için ikiside biribirinden hırsını aldı.Ferhunde de zaten işi gücü yok Fikret ile uğraşıyor. Fikret ona el kaldırmasa çok haklıydı. Ama Ali Rıza Bey'in dediği gibi Haklıyken, Haksız duruma düştü.
paçiii-melos;
Bence Ferhunde Oğuza zaten sinir oluyordu. Fikret konuşmak istemediğini güzel bir dille söylemedi. Hemen bağırmaya başladı. Ayrıca Ferhunde evlilik konularını durduk yere değil odadan kovduğu için açtı.Yani bence Fikret haksızdı, el kaldırmasa bile haksızdııı....
sedefin fotoğraf çekimlerinden haberdar olan cemile ve ali rıza beyin tepki göstereceklerini düşünürken onun adına sevinmelerine şaşırdım. çünkü kızları aynı şeyi yapsaydı mutlaka tepkileri farklı olurdu. herhalde onların maddi yönden rahatlamaları için onların adına sevindiler.
Murat2007 ve Paçiii_melos Arkadaşlar...
Aslında ikisi'de haklı (Nasılda dönüveriyorum hemen :) ) ama Fikret daha çok haklı. Tamam Ferhunde güzel güzel konuşuyordu (İşine geldiği zaman, Oğuz'a kızdığı için...) ama Fikret'in zaten sinirleri bozuktu o'da iyice üzerine geldi. Fikret el kaldırmak'ta bencede çok çok haklıydı (Git odamdan çık diyor ama Ferhunde anlamıyor ki, son çare olarak el kaldırmaya başvurdu) Ferhunde'de karşılığını verdi, O'da Fikret'e el kaldırdı. Ali Rıza Bey'in Fikret'e özür diletmesi çok haksızcaydı. Evde aklı başında bir Fikret var o'da gidici...
Neyyir Hanım ve Sedef cidden nasıl'da korkuyorlardı Ferhunde'den...:)
Necla, çıkarları doğrultusunda babası ile güzel güzel sohbet ediyordu...
forever_bim 16-03-07, 17:09 Sevgili Arkadaşlar. Foruma çok az talep var. Canlandırmak için bir sürpriz yaptım size. Bakın bakalım replikler bölümünde çok iyi oynanmış bir sahneyi üşenmedim yazdım. Süper oldu ama.
EFTALYAGUL 16-03-07, 17:28 sedefin fotoğraf çekimlerinden haberdar olan cemile ve ali rıza beyin tepki göstereceklerini düşünürken onun adına sevinmelerine şaşırdım. çünkü kızları aynı şeyi yapsaydı mutlaka tepkileri farklı olurdu. herhalde onların maddi yönden rahatlamaları için onların adına sevindiler.
haklısın özellikle alirıza bey kendı kızları boyle bişey yapsaydı tabii ki kabul etmezdi.ama komşu kızı sedef nede olsa.hem sedef in annesi dururken ve izin vermişken onların bu konuda laf söylemelerı pek dogru olmazdı diye düşünuyorum.
ferhunde çok kurnaz bir kişilğe sahip. necla,leyla ve şevketi avcunun içine almış durumda. ali rıza bey ve cemile hanımın aldıkları terbiye ferhunde hanımla başa çıkmaya yetmez. geriye birtek sözünün eri dürüst ve ağırbaşlı aynı zamanda ço zeki olan fikret kalıyor. fikretle başa çıkamamak onu çıldırtıyor .bu nedenle fikretin üstüne çok gidiyor .entrikalarını ve yalanlarını bir tek fikrete yutturamıyor.
ferhunde çok kurnaz bir kişilğe sahip. necla,leyla ve şevketi avcunun içine almış durumda. ali rıza bey ve cemile hanımın aldıkları terbiye ferhunde hanımla başa çıkmaya yetmez. geriye birtek sözünün eri dürüst ve ağırbaşlı aynı zamanda ço zeki olan fikret kalıyor. fikretle başa çıkamamak onu çıldırtıyor .bu nedenle fikretin üstüne çok gidiyor .entrikalarını ve yalanlarını bir tek fikrete yutturamıyor.
Cemile kim Allah aşkına eğer annelerini diyorsan o Hayriye Hanım
Murat2007 ve Paçiii_melos Arkadaşlar...
Aslında ikisi'de haklı (Nasılda dönüveriyorum hemen :) ) ama Fikret daha çok haklı. Tamam Ferhunde güzel güzel konuşuyordu (İşine geldiği zaman, Oğuz'a kızdığı için...) ama Fikret'in zaten sinirleri bozuktu o'da iyice üzerine geldi. Fikret el kaldırmak'ta bencede çok çok haklıydı (Git odamdan çık diyor ama Ferhunde anlamıyor ki, son çare olarak el kaldırmaya başvurdu) Ferhunde'de karşılığını verdi, O'da Fikret'e el kaldırdı. Ali Rıza Bey'in Fikret'e özür diletmesi çok haksızcaydı. Evde aklı başında bir Fikret var o'da gidici...
Ferhunde el kaldırmadıki Fikretin elini havada tuttu.Sen kim oluyorsun da bana el kaldırıyorsun falan dedi..Tabi herkes kendince haklı ama ben Fikrete hiç hak veremiyorum.Bunuda Deniz Çakıra hayran olduğum için değil gerçekten Ferhundeyi haklı bulduğum için söylüyorum....
paçiii_melos 16-03-07, 22:29 Murat2007 ve Paçiii_melos Arkadaşlar...
Messa cnm bnm ya, ewet ben kendime göre haklıyım ki zaten sende hak vermişsin artıı sende böyle düşünüyorsun. Burası artık Fikretçiler ile Ferhundeciler tartışma platformu olucak galiba :D :D :D Neyse şaka bir yana..
Ferhunde herşeyi bilerek yapıyor, çok ama çok zeki bir kadın... Önce yapıyor yapıyor karşı taraf cevap verince suçlu karşı taraf oluyor. Böyle kavgalar olabilir her aile arasında. Ama gidip de Şevket 'e benden özürdilesin vs... çok saçma.
Zaten Fikret'in morali çok bozuktu. Ferhunde de gelince herşey daha da tuz biber oldu.
Benim en çok da beğendiğim sahne; ÖMzürdileme sahnesiydi. Özürdilemesini istemezdim orayı beğenmediğim ama o anda Fikret'in bakışları , surat mimikleri, beni mest etti. Resmen orada bakışlarıyla herkese kan kustu.....
Tebrik ediyorum Bennu Yıldırımlar'ı, çok ii bir oyuncu :happy0064 :happy0064
Cemile kim Allah aşkına eğer annelerini diyorsan o Hayriye Hanım
evet ya cemile değil hayriye hanım. dalgınlığıma geldi herhelde. bu arada hatırlattığınız için teşekkürler.
catterflym 17-03-07, 09:48 Sevgili Arkadaşlar. Foruma çok az talep var. Canlandırmak için bir sürpriz yaptım size. Bakın bakalım replikler bölümünde çok iyi oynanmış bir sahneyi üşenmedim yazdım. Süper oldu ama.
gerçekten süper olmuş teşekür ederim bizimle pylastıgın için
çarşamba gelsinde dizimizi izleyelim...
paçiii_melos 17-03-07, 13:50 Merhabalar Arkadaşlar...
Bakıyorum da kimsecikler yok :( Neyse yeni bölüm fragmanı dün akşamdan itibare dönmeye başladı. Hatta ben de hayret ettim ama bir türlü normalden göremedim. Sadece alt tarafta verilen küçük kareleri gördüm.
Birisinin doğumgünü galiba, herkes kutlama yapılıyordu. Fikret de üstü mumlarla dolu pasta getiriyordu, o sırada da birisi ile karşılaşıyordu. Orda galiba bağırıyorlardı :) Ferhunde de geçen haftaki bölümün sonunda Oğuz'un arayı Sobe diyerek resmni çekmişti ya bu sefer de Oğuz hemen Ferhunde 'nin peşinden koşuyordu ama Ferhunde arabaya atlayıp hemen vınn gitti :img-hyste Oğuz da öyle kalakaldı.
Normal fragman olmadığı için de az gösterdiler, neyse artık bugün normalini görürüz ;)
Replikler bölümüne üşenmedim çok güzel konuşmalar yazdım.Bakarsanız sevinirim.Gerçekten kimseler yok...Diğer diziler maşallahhh...
Boran&Sila 17-03-07, 17:16 euro dede reklamlarda cuma gecesi yani dün icin yaprak dökümü var diye gösterdiler...bende zaten carsamba izliyememistim..ama dün bekledim ve baslamadi...cok tuhaf hem fragmani veriyolar hemde koymuyolar...anlamadim...ama tekrar yoktur herhalde..yine kacirdim..:sad53:
catterflym 17-03-07, 18:27 arkadaşlar burası neden bu kdr boş :(:(
ben fragmanı ızledım sedef kapıya geliyor ve konuşmalar geçiyor ferhunde zorluk cekmedın galıba fln dıyor oda acıkcası cekmedım dıyor ferhundenın pısırık eşi "unutmazsın inşallah bizi" diyo sedefte bn ole kolay unutmam diyor
soraaa ferhunde altınlarını kaybedıyor ve hırsızlıkla sucluyor evdekılerı kım caldı altınları bırtek sız bılıyordunuz yerını dıyor cok fena bu ferhunde gercekten
ayrıca leyla ve oguz neclanın arkaası cemle karsılasıyor sanırım ya da necla tnıstırıo..leyla neclaya "bnm eski montum ykısmıs" fln dıe neclayı ezmeye calısıyordu Necla çok kotu oluyor orda :icon_sorr
aklıma gleenler bunlar he bıde oguzun sevgilisınnı kocası nasıl yaparsın bunu dıye oguza bagırıyordu ama orda nae gecıyor bılemıcem ...
paçiii_melos 17-03-07, 19:12 catterflym sen benimkilerden daha da çok şey görmüssün.
Bu arada desenize Leyla bu bölümde gene cinsleşiyor.
Gene bütün sinirlerimizi hoplatıcak. İnş o lafı da Cem'in yanında demiyordur.
Ferhunde'nin altınlarının yok olması da çok kötü, şimdi bütün aile suçlu durumunda olucak. Yaman öğreniyor mu acaba ya merak ettim ;)
Boran&Sila 17-03-07, 19:17 catterflym sen benimkilerden daha da çok şey görmüssün.
Bu arada desenize Leyla bu bölümde gene cinsleşiyor.
Gene bütün sinirlerimizi hoplatıcak. İnş o lafı da Cem'in yanında demiyordur.
Ferhunde'nin altınlarının yok olması da çok kötü, şimdi bütün aile suçlu durumunda olucak. Yaman öğreniyor mu acaba ya merak ettim ;)
evet yaa leyla yine simarmaya baslamis...ferhundenin altinlari kaybolmasi kötü olmus gercekten belkide yalan atiyodur parasi yokya:img-hyste gecen hafta bakamadim diye pek bisey anlamadim ama olsun...:icon_whis
arkadaşlar kitapta necla suriyeli çok zengin sandıgı bi adamla evleniyo ve evlendikten sonra adamın bikaç tane daha karısı oldugunu öğreniyodu...
şimdi cem iyi niyetli görünüo ama kötümü çıkacak yoksa :S:S
catterflym 17-03-07, 19:22 Arkadaşlar Cemin yanında soluyorr
Necla,Cem'e Leyla ve Oguz diye tnıtıyor..Oguzu hatta enıstemm dıye vurguluyor
sonra Leyla atlıyor bnm eski montta sana ykısmıs diyor :icon_sorr
evet yaa leyla yine simarmaya baslamis...ferhundenin altinlari kaybolmasi kötü olmus gercekten belkide yalan atiyodur parasi yokya:img-hyste gecen hafta bakamadim diye pek bisey anlamadim ama olsun...:icon_whis
ali rıza beyin evinde alınan terbiyeden dolayı ferhundenin altınlarına kimse tenezül etmez. yine onun oyunlarından biridir. belkide altınları kendisi satıp harcadı. (maşallah bir giydiğini birdaha giyinmiyor.) kimse hesap sormasın diye böyle bir yola baş vurdu. yada fikrete iftira atacak ya altınlarda bahanesi.
Seker_Esra 18-03-07, 12:50 arkadaşlar kitapta necla suriyeli çok zengin sandıgı bi adamla evleniyo ve evlendikten sonra adamın bikaç tane daha karısı oldugunu öğreniyodu...
şimdi cem iyi niyetli görünüo ama kötümü çıkacak yoksa :S:S
yaa dedigin olabilir galiba.. offf ya, cem kotu biri olmasin ya:icon_sorr
catterflym fragmani anlattigin icin tskler. Su leylaya cok gicik oluyorum ben
Boran&Sila 18-03-07, 17:35 ali rıza beyin evinde alınan terbiyeden dolayı ferhundenin altınlarına kimse tenezül etmez. yine onun oyunlarından biridir. belkide altınları kendisi satıp harcadı. (maşallah bir giydiğini birdaha giyinmiyor.) kimse hesap sormasın diye böyle bir yola baş vurdu. yada fikrete iftira atacak ya altınlarda bahanesi.
evet yani kesin kimse almamistir ev halkindan..ferhundenin oyunlarindan biridir bence...parasi olmadigi icin kiz napcagini sasirdi....evet fikrete iftirada atabilir...aman en yakin zamanda bulunsa yada daha dogrusu yalani ortaya ciksaa:img-hyste
Yeni bölümün fragmanını nihayet izledim...
Ali Rıza Bey Hayriye Hanımın üzerini örtüyordu.Leyla konağa gelmişti. Sanırım Ferhundenin günü vardı. Bir sürü kadın oynuyordu.Cem Hayriye Hanıma çiçek veriyordu evde.Leylada böm böm bakıyordu. Ali Rıza Bey Fikretten kahve istiyordu ve "Sessizliğin öyle gürültücüki Fikret kulaklarımı parçalıyor biliyormusun" diyordu. Ferhunde Oğuza fotoğrafta Ceyda daha güzel çıktı falan diyordu ve hemen arabaya atlıyordu. Oğuz dur konuşalım falan diyordu peşinden gitmeye çalışıyordu. Neclanın yanında Cem, Leylanın yanında Oğuz birbirlerini kıskandırmaya çalışıyorlardı.Bnim eski mantoyu giymişsin yakışmış valla diyordu Leyla. Yaman Oğuza sana güvendim ben işimi gücümü her şeyimi teslim ettim nasıl yaparsın bunu? diyordu.Ceyda ile Oğuzun resimlerine biri bilgisayardan bakıyordu. Ama kim göstermiyorlar. Şevket Sedefe çevren değişince bizi unutursun falan diyordu. Sedefte bilmiş bilmiş ben unutmam diyordu. Ferhunde Sedefe kendimizede pek güveniyoruz diyor. Sedefte ne yalan söyleyeyim güveniyorum diyordu. Leyla Ceme Oğuzda benim eşim diyordu.Neclada eniştem yani diyor. Karanlık bir ortamda mum ışıkları vardı. Oğuz ile Ferhunde baş başaydı. Oğuz Ferhundeye para veriyordu galiba.Ferhunde açık oyna elini göster bakalım diyordu ve onları biri görüyordu ama kim bilmiyorum. Ferhunde evde bas bas bağırıyordu. Altınlarımı kim çaldı falan diye. şevket Ferhundeye kendine gel saçmalama diyordu. Hayriye üstüme iyilik sağlık diyordu. Altınlarımı nereye koyduğumu bir tek siz biliyorsunuz diyor Ferhunde. Ali Rızada yeterr..! diye bağırıyor. Ferhundeye bişiler diyodu daha fazla ileri gitmemi çirkinleşmemi öyle bişeyler diyodu....
Aslı_Melek 19-03-07, 14:59 Ferhunde'ye bak sen! Ceyda'nın fotoğrafı daha güzel çıktı deyip kaçıyor ha. Acayip zeki ve sinsi bir kız. Ama aklı hep entrika çevirmeye çalışıyor.
Çok merak ettim bu bölümü. Fikret'in sessizliğinin nereye varacağını da çok merak ettim. İyi karakterlerin de intikamı acı olacak gibi geliyor bana. Özellikle Fikret ve Sedef'in..
iki kardeşin necla ve leylanın birbirini çekememelerini akıl sır erdiremiyorum. ne motmuş bu anlamadım. neclada biraz gurur olsa sonradan görme leylanın montunu giymezdi. leylada aklın sıra cemin yanında kardeşini küçük düşürdü.
fikret ise hep söylerim ağır başlı akıllı bir kız babasına tepkisini susarak gösteriyor. işte tam ali rıza beyin kızı bu diyebileceğimiz özelliklere sahip.
inşallah oğuzdan ferhunde para alıken leyla görmüştür. herhalde bu durumda ferhundenin kapının önüne konma zamanı gelmiş demektir. ihtisasını yalan üzerine yapmış biri olarak,tahminime göre bu durumada bir kılıf uydurup olaydan sıyrılma yollarını bulmuştur.
LeyLa'nın yaptığı şey hiç hoşuma qitmedi.. İkidir aynı şeyii yapıyor.. Önce eski montunu verdi.. Şimdii arkadaşının yanında akLı sıra NecLa'yı küçür düşürmeye çaLışıyor.. Bu kız böyLe değiLdi... Para sayesinde ne haLe qeLdi..
Boran&Sila 19-03-07, 16:42 murat2007 özet icin saol..bazi olaylari biliyoduk ferhundenin altinlarini aradigini felan ama yinede daha detayli yazdigin icin tskler....leyla yine gicikligini göstermis hayret nejla nasil o montu giymis anlamiyorum....ferhunde yine evi karistiriyo anlasilan...sedefe noldu onu anliyamadim gecen hafta bakmadigim icin:icon_whis acaba resimlere kim bakiyo bilgisayardan...???belki yaman bakiyodur....yine heyecanli bir bölüm olcak sanirim...
LeyLa'nın yaptığı şey hiç hoşuma qitmedi.. İkidir aynı şeyii yapıyor.. Önce eski montunu verdi.. Şimdii arkadaşının yanında akLı sıra NecLa'yı küçür düşürmeye çaLışıyor.. Bu kız böyLe değiLdi... Para sayesinde ne haLe qeLdi..
Leyla dizinin başından beri böyle bence. Ablasının sevgilisiyle çıktı şimdide sonradan görmeler gibi ucuz şeyler yapıyor ben bu kızı hiç sevmiyorum.
Leyla dizinin başından beri böyle bence. Ablasının sevgilisiyle çıktı şimdide sonradan görmeler gibi ucuz şeyler yapıyor ben bu kızı hiç sevmiyorum.
hic katilmiyorum.. bence o cana cok yakin biri.. Sadece para ile biraz degisti.. Hem kim kimin erkek arkadasini aliyor..? Dizinin devaminda kimin ne oldugunu göreceksiniz..
Asil Neccla'yi hic sevmiyorum ben. okulda parali birini buldu diye hem ayarliyor valla kendine.. Sonra Leyla'nin önünde "cok iyi bi cocouk, hic serseri" falan degil demsei yok mu?.. Sadece Leyla'nin yarasina tuz basmak icin..!
Arkadaşlar kabul edelim başta Leylada Neclada gayet iyi niyetli ve saflardı. Çevrede gördükleri lüks hayat onları yoldan çıkardı. Şimdi ikiside birbirinden gıcık. Necla Leylanın parasını kıskanıyor. Leylada yaşayamadığı şeyleri Neclada görünce çileden çıkıyor. Hele Cemin Hayriye Hanıma çiçek verdiğinde Leylanın suratını görmelisiniz...Kabullenemiyor sanırım ailesinin böyle hoş görülü davranmasını...
NecLa LeyLa'nın kardeşi.. Büyük oLan LeyLa.. ;)
Seker_Esra 19-03-07, 19:30 burcu, bence necla daha buyuk, cunku necla uniye gidiyor sanirim...
yok leyla büyük. abisinin düğününde necle leyla'yı oğuz'la tanıştırırken benden bir yaş büyük ablam dedi. kitapta da leyla büyük
Arkadaşlar kabul edelim başta Leylada Neclada gayet iyi niyetli ve saflardı. Çevrede gördükleri lüks hayat onları yoldan çıkardı. Şimdi ikiside birbirinden gıcık. Necla Leylanın parasını kıskanıyor. Leylada yaşayamadığı şeyleri Neclada görünce çileden çıkıyor. Hele Cemin Hayriye Hanıma çiçek verdiğinde Leylanın suratını görmelisiniz...Kabullenemiyor sanırım ailesinin böyle hoş görülü davranmasını...
yazdıklarınıza aynen katılıyorum. leyla oğuzla evlenince necladan intikamını aldı zannetti. bu arada parası olduğunu her fırsatta neclanın yüzüne birşekilde vurdu. (mont olayında olduğu gibi.) fakat neclanın hem paralı hemde iyi karekterli biriyle evlenme planlarını duyunca oğuzla mutsuz olduğundan dolayı neclayı dahada kıskandı. ayrıca oğuzun ailesi ile problemleri olduğu için cemin o evde sevilmesinide çekememiştir.
burcu, bence necla daha buyuk, cunku necla uniye gidiyor sanirim...
LeyLa ve NecLa birLikte sınava qirmiş.. NecLa kazanmış ama LeyLa kazanamamıştı.. Tekrar hazırLanıyor.. Bn böyLe hatırLıyorm kii..
Kitapta LeyLa büyüktü..
yazdıklarınıza aynen katılıyorum. leyla oğuzla evlenince necladan intikamını aldı zannetti. bu arada parası olduğunu her fırsatta neclanın yüzüne birşekilde vurdu. (mont olayında olduğu gibi.) fakat neclanın hem paralı hemde iyi karekterli biriyle evlenme planlarını duyunca oğuzla mutsuz olduğundan dolayı neclayı dahada kıskandı. ayrıca oğuzun ailesi ile problemleri olduğu için cemin o evde sevilmesinide çekememiştir.
Doğru söylüyorsun. Şimdi Cemin sevilmesini hazmedemiyor...:D:DAma içimden bir ses Cemden bişiler çıkacak diyor. Sanki o çocuk iyi niyetli biri değil rol yapıyor galiba.Bilmiyorum yani bana öyle geliyor.
LeyLa ve NecLa birLikte sınava qirmiş.. NecLa kazanmış ama LeyLa kazanamamıştı.. Tekrar hazırLanıyor.. Bn böyLe hatırLıyorm kii..
Kitapta LeyLa büyüktü..
Evet kitapta Şevket:21 Fikret:19 Leyla:17-18 Necla:16 Ayşe:11 yaşında çok farklı yani...
Boran&Sila 20-03-07, 06:55 Arkadaşlar kabul edelim başta Leylada Neclada gayet iyi niyetli ve saflardı. Çevrede gördükleri lüks hayat onları yoldan çıkardı. Şimdi ikiside birbirinden gıcık. Necla Leylanın parasını kıskanıyor. Leylada yaşayamadığı şeyleri Neclada görünce çileden çıkıyor. Hele Cemin Hayriye Hanıma çiçek verdiğinde Leylanın suratını görmelisiniz...Kabullenemiyor sanırım ailesinin böyle hoş görülü davranmasını...
evet bencede katiliyorum...baslarda ikiside safti..ama simdi ikiside lüks hayati görmeye baslayinca degisti...necla bence leyladan yine akilli ama neclada kiskanc....bence leyla necladan bin beter ama onuda oguz degistirdi...onun parasina kandi...oysa necla ohuzla birlikteligini bitirdi..ve simdide zengin bi cocukla tanisti..allahtan cem oguz gibi degil..tabi daha belli degil ama insallah cem iyidir..neclada insallah leyla gibi olmaz:icon_whis
Yeni bölümün fragmanını nihayet izledim...
Ali Rıza Bey Hayriye Hanımın üzerini örtüyordu.Leyla konağa gelmişti. Sanırım Ferhundenin günü vardı. Bir sürü kadın oynuyordu.Cem Hayriye Hanıma çiçek veriyordu evde.Leylada böm böm bakıyordu. Ali Rıza Bey Fikretten kahve istiyordu ve "Sessizliğin öyle gürültücüki Fikret kulaklarımı parçalıyor biliyormusun" diyordu. Ferhunde Oğuza fotoğrafta Ceyda daha güzel çıktı falan diyordu ve hemen arabaya atlıyordu. Oğuz dur konuşalım falan diyordu peşinden gitmeye çalışıyordu. Neclanın yanında Cem, Leylanın yanında Oğuz birbirlerini kıskandırmaya çalışıyorlardı.Bnim eski mantoyu giymişsin yakışmış valla diyordu Leyla. Yaman Oğuza sana güvendim ben işimi gücümü her şeyimi teslim ettim nasıl yaparsın bunu? diyordu.Ceyda ile Oğuzun resimlerine biri bilgisayardan bakıyordu. Ama kim göstermiyorlar. Şevket Sedefe çevren değişince bizi unutursun falan diyordu. Sedefte bilmiş bilmiş ben unutmam diyordu. Ferhunde Sedefe kendimizede pek güveniyoruz diyor. Sedefte ne yalan söyleyeyim güveniyorum diyordu. Leyla Ceme Oğuzda benim eşim diyordu.Neclada eniştem yani diyor. Karanlık bir ortamda mum ışıkları vardı. Oğuz ile Ferhunde baş başaydı. Oğuz Ferhundeye para veriyordu galiba.Ferhunde açık oyna elini göster bakalım diyordu ve onları biri görüyordu ama kim bilmiyorum. Ferhunde evde bas bas bağırıyordu. Altınlarımı kim çaldı falan diye. şevket Ferhundeye kendine gel saçmalama diyordu. Hayriye üstüme iyilik sağlık diyordu. Altınlarımı nereye koyduğumu bir tek siz biliyorsunuz diyor Ferhunde. Ali Rızada yeterr..! diye bağırıyor. Ferhundeye bişiler diyodu daha fazla ileri gitmemi çirkinleşmemi öyle bişeyler diyodu....
Arkadaşım çok sağol her karesini anlatmışsın neredeyse, ben izleyemedim fragmanı anlaşılan çok heyecanlı ve gergin bir bölüm bizleri bekliyor. Leyla&Necla'ya çok kızıyorum neden birbirlerini kıskandırmaya çalışıyorlar? Ferhunde herzaman ki, gibi başrolde ...
Paçiii_Melos'cum forum'da Fikret'ciler ve Ferhunde'ciler çok az, gruplaşma olmaz...:img-hyste Olmasın zaten biz böyle iyiyiz değil mi?
Arkadaşlar bu arada ben birşey soracağım benin anlamadığım bir şey var
Şimdi Ferhunde Oğuz ile Ceydanın resimlerini çekti ve şantaj yapmakla tehtit :icon_sorr ediyor.Ama oğuzun da kozu var şevketin imzaladığı kağıtlar var.Oğuzda bunu anlatabilir?ben bunu anlamadım..Ferhunde nasıl şantaj yapacak???
Arkadaşlar bu arada ben birşey soracağım benin anlamadığım bir şey var
Şimdi Ferhunde Oğuz ile Ceydanın resimlerini çekti ve şantaj yapmakla tehtit :icon_sorr ediyor.Ama oğuzun da kozu var şevketin imzaladığı kağıtlar var.Oğuzda bunu anlatabilir?ben bunu anlamadım..Ferhunde nasıl şantaj yapacak???
artık kanıt var elinde!!!! ilk başta elinde kanıt yokken yaman'a gidip söylese ceyda inkar edebilir,yaman kuşkulanır ama yine de karısına inanabilir. ama fotoğraf kesin delil teşkil eder inkar edilemez artık hiçbirşey. yaman ne yapar adamı sonra. ne olursa olsun oğuz da ceyda da bunu göze alamaz. oğuz'un elinde koz da olsa o fotoğraflar onları bitirir!!!!
artık kanıt var elinde!!!! ilk başta elinde kanıt yokken yaman'a gidip söylese ceyda inkar edebilir,yaman kuşkulanır ama yine de karısına inanabilir. ama fotoğraf kesin delil teşkil eder inkar edilemez artık hiçbirşey. yaman ne yapar adamı sonra. ne olursa olsun oğuz da ceyda da bunu göze alamaz. oğuz'un elinde koz da olsa o fotoğraflar onları bitirir!!!!
Ya ama neden oğuz en başta şantajlara boyun eğdi yani bana yinede saçma geldi...Yani Ferhundenin elinde delil olmaması gibi bir endişesi yoktu ki...
Ya ama neden oğuz en başta şantajlara boyun eğdi yani bana yinede saçma geldi...Yani Ferhundenin elinde delil olmaması gibi bir endişesi yoktu ki...
doğru haklısın bu benim görüşüm tabi. hani en başta oğuz biraz rahattı ya, kanıtlayamaz demiştir heralde. ferhundeyle konuşmasında geçti mi böyle bişey bilmiyorum ama sanki kanıtlayamazsın gibi bişeyler de dedi, sonra ferhundeye şantaj yapı. ama yanlış hatırlıyo da olabilirim!! yine de elinde fotoğraflarala daha korkutucu olur. ciddiyeti anlar heralde diye düşünüyorum ama yine de birazhaklısın saçma tabi biraz.
doğru haklısın bu benim görüşüm tabi. hani en başta oğuz biraz rahattı ya, kanıtlayamaz demiştir heralde. ferhundeyle konuşmasında geçti mi böyle bişey bilmiyorum ama sanki kanıtlayamazsın gibi bişeyler de dedi, sonra ferhundeye şantaj yapı. ama yanlış hatırlıyo da olabilirim!! yine de elinde fotoğraflarala daha korkutucu olur. ciddiyeti anlar heralde diye düşünüyorum ama yine de birazhaklısın saçma tabi biraz.
Yok kanıtlayamassın dememişti...Ailesine bu yaptıklarını söylemekle tehtid etti ve az daha şevketi unutuyosun dedi yani ben bitersem senide bitiririm falan diye....:img-wink:
ben bu diziyi çok seviyorum.Arada sırada da izliyorum.Evet bence de oğuz dediğinizi yapabilirdi.
catterflym 20-03-07, 17:36 arkadaşlar hepinize iyi aksamlar yrın dizimi izlemek için sabırsızlanıyorum
onun dısında ben lisedeyken yaprak dökümüni okumuştum fakat cok fazla htırlayamıorm arkadasımın htırladıgına göre Cem hırsızmış bnde şok oldum :(
arkadaşlar hepinize iyi aksamlar yrın dizimi izlemek için sabırsızlanıyorum
onun dısında ben lisedeyken yaprak dökümüni okumuştum fakat cok fazla htırlayamıorm arkadasımın htırladıgına göre Cem hırsızmış bnde şok oldum :(
ben de okumuştum o romanı ama hatırlamıyorum öyle bişey!!!!! romanda cem karakteri de yoktu ki zaten!!!! diziye eklenmiş bir karakter o! bilmiyorum belki de unuttum ama pek sanmıyorum yoktu öyle bişey
arkadaşlar hepinize iyi aksamlar yrın dizimi izlemek için sabırsızlanıyorum
Arkadaşın sanırım seni kandırmış..Ben kitabı 1 kaç ay önce okudum.1.si kitapta Cem yok....2.si O suriyeli adam yerine Cemi koymuş olsalar bile o adam hırsız değildiki.Ama kötü biriydi...
catterflym 20-03-07, 19:06 öle mi demek ki yanlıs hatırlıyor dedigim gibi bn hatırlayamıyorum cok oldu okuyalı
ama bakın ben kitabın özetini buldum orda neler yazıyor
Ali Rıza Bey, namuslu, çalışkan bir insandır.Çalıştığı şirketin patronu Ali Rıza Bey’in işe soktuğu bir kadınla ilişkiye girer ve onunla evlenmeyi reddeder Bunun üzerine Ali Rıza Bey şirketten ayrılır.Böylece ailenintüm yükü büyük oğul Şevket’e kalır.Kazandığı para babasınınkinden az olduğuiçin aile birdenbire büyük bir yoksulluğun içine düşerve kendi aralarında sürekli olarak kavga etmeye başlarlar.Artık aile Ali Rıza Bey’i adam yerine koymamakta, ona saygı duymamaktadırlar.Onunla bir tek ailenin en büyük kızı Fikret konuşur,fakat o da bu duruma daha fazla dayanamaz ve kendinden yaşça büyük biriyle evlenir.Bu arada Şevket kendisine uygun olmayan biriyle evlenir. Diğer kızları Leyla, Necla ve Ayşe onlaı bu duruma getirdiği için babalarını suçlarlar.Onların tek kurtuluşu evlenmektir..Bu arada Şevket’in karısı fakirliğe daha fazla dayanamadığı için evi terkeder.Şevket de borçlarını ödeyemediği için hapse girer.Necla kendini çok zengin gösterdiğihalde öyle olmayan birile evlenir.Sonradan buna çokpişman olur ama eve geridönmesine izin vermezler.Ayrıca ,borçları ödemek için evi ipoteklemişler fakat evi de kaybedip hartabeden biraz iyibir apartman dairesine taşınmışlardır.Sonra Leyla evdekilerden habersiz zengin bir adamın metresi olur.Bu olay ortaya çıkınca Leyla annesini ve Ayşe’yi de alarak Taksim’de kendisi için tutulan lüks daireye gider.Ali Rıza Bey kızını reddetmektedir ve üzüntüden kötürüm olur.En sonunda onun da gönlünü alırlar ve Ali Rıza Bey son günlerini bolluk içinde geçirir,fakat bir aile de dağılmıştır.
yani belki adı Cem degildir ama sahtekar bir karakterden bahsedliliyor
Cem buyuk ıhtımalle kıtaba uyularak gıdılırse yanı zengın degıl mış yazık oldu tuh Neclaya :img-wink:
ben de okumuştum o romanı ama hatırlamıyorum öyle bişey!!!!! romanda cem karakteri de yoktu ki zaten!!!! diziye eklenmiş bir karakter o! bilmiyorum belki de unuttum ama pek sanmıyorum yoktu öyle bişey
yaprak dökümünün siyah beyaz sinama filmini izlemiştim. alirıza beyin rolünü cüneyt gökçer oynuyordu.benim hatırladığım kadarıyla da cem karekteri yoktu. kızlardan biri nesmi nikahlı değil metres hayatı yaşıyordu. fikret karekteride kendinden yaşça büyük biriyle evlilik yapıyordu.
o film her seyretiğimde müthiş duygulara kapılırdım. o kadar sıcak ve mesaj veren bir filmdiki. bügün dizi halinde de aynı duygularla izliyorum. yıllar önce aile kavramı ne ise bugünde dizide aynı duygular işlenmiş. ufak tefek konular günümüze göre uyarlanmış buda çok doğal. yani anlayacağımız necla evlenirse buda nikahsız bir beraberlik olabilir. fakat ali rıza beyin bundan haberi olmayacak. muhtemelen cem karekteride neclanın zannettiği gibi zengin ve mükemmel bir kişiliğe sahip değil.
cem karakterinin ismini bilen varmı yani gerçekte
öle mi demek ki yanlıs hatırlıyor dedigim gibi bn hatırlayamıyorum cok oldu okuyalı
ama bakın ben kitabın özetini buldum orda neler yazıyor
Ali Rıza Bey, namuslu, çalışkan bir insandır.Çalıştığı şirketin patronu Ali Rıza Bey’in işe soktuğu bir kadınla ilişkiye girer ve onunla evlenmeyi reddeder Bunun üzerine Ali Rıza Bey şirketten ayrılır.Böylece ailenintüm yükü büyük oğul Şevket’e kalır.Kazandığı para babasınınkinden az olduğuiçin aile birdenbire büyük bir yoksulluğun içine düşerve kendi aralarında sürekli olarak kavga etmeye başlarlar.Artık aile Ali Rıza Bey’i adam yerine koymamakta, ona saygı duymamaktadırlar.Onunla bir tek ailenin en büyük kızı Fikret konuşur,fakat o da bu duruma daha fazla dayanamaz ve kendinden yaşça büyük biriyle evlenir.Bu arada Şevket kendisine uygun olmayan biriyle evlenir. Diğer kızları Leyla, Necla ve Ayşe onlaı bu duruma getirdiği için babalarını suçlarlar.Onların tek kurtuluşu evlenmektir..Bu arada Şevket’in karısı fakirliğe daha fazla dayanamadığı için evi terkeder.Şevket de borçlarını ödeyemediği için hapse girer.Necla kendini çok zengin gösterdiğihalde öyle olmayan birile evlenir.Sonradan buna çokpişman olur ama eve geridönmesine izin vermezler.Ayrıca ,borçları ödemek için evi ipoteklemişler fakat evi de kaybedip hartabeden biraz iyibir apartman dairesine taşınmışlardır.Sonra Leyla evdekilerden habersiz zengin bir adamın metresi olur.Bu olay ortaya çıkınca Leyla annesini ve Ayşe’yi de alarak Taksim’de kendisi için tutulan lüks daireye gider.Ali Rıza Bey kızını reddetmektedir ve üzüntüden kötürüm olur.En sonunda onun da gönlünü alırlar ve Ali Rıza Bey son günlerini bolluk içinde geçirir,fakat bir aile de dağılmıştır.
yani belki adı Cem degildir ama sahtekar bir karakterden bahsedliliyor
Cem buyuk ıhtımalle kıtaba uyularak gıdılırse yanı zengın degıl mış yazık oldu tuh Neclaya :img-wink:
Cem'in Necla'nın beklediği gibi zengin değil'de fakir olmasını çok isterim. İyi bir dersi hakediyor. İnsanları maddi yönleri ile değerlendirmemeyi öğrenir.
catterflym 21-03-07, 11:35 evet bnde cok isterim fakat kitabın ozetını okumasam Cemin hiç öle olabılcegını aklıma gtırmezdım cnku dızıye ılk gırdıgı gunlerde gercekten aynı Fikretin erkek versiyonu gibiydi gerçi degisip dgismeyecgi mechul ama tam olarak olmasada kitaba göre gdıldı sımdıye kdr .
paçiii_melos 21-03-07, 16:25 Ben de fragmanı nihayet bugün gördüm. Gene bizi güzel bir bölüm bekliyor. En çok da Leyla'nın Nejla'ya mont ile ilgili laf ettiği sahneleri çok merak ediyorum. Dengesiz Leyla ya bir seviyorum bir yandan da çok sinir oluyorum..
aynen bende hiç sevmiyroum leylayı.
Necla zengin bir eve gidecek diye hayaller kuruyor..Parasi cok olacak diye hayaller kuruyor sanki Oguz umrunda degil fakat bence buyuk husrana ugrayacak muhtemelen gelin olarak gidecegi evde kendi evlerinden daha daha siki bir ortama gidecek :) Ferhunde cok ruhsuz birisi ya Sevket eve gelmis ilk sordugu faturalar.
catterflym 21-03-07, 19:34 gıttıgı ev masallah denıze sıfır hızmetcılı falandı ama blkı hepsı oyundur klasık turk fılmlerı mısalı :img-wink: annesı dıye gelen kdında evın calısanıdır heheh
ferhundenın altınlar gıttı uzuldum
fıkret fotoları gordu
sedef parasını aldı artık o bir reklam yıldızı
leyla gene uyuz Neclaya yine sınır etti Gerçi Neclada az deil :img-yes:
bı de bnı en cok etkıleyen ıse sedef in ben unutmam dediginde sevketle bakısmaları annesıde hemen ferhundeye slm sole oglum dıyıp kızını cektı heheh nese btsın dewam edıcem:img-wink:
Ayy o Oğuzun kız kardeşi ne öyle.Fena tırstım kızdan.Seri katil gibi bişey ya!..Altınlarıda yürüttü..! Vah Ferhunde Vaaaaah....
gıttıgı ev masallah denıze sıfır hızmetcılı falandı ama blkı hepsı oyundur klasık turk fılmlerı mısalı :img-wink: annesı dıye gelen kdında evın calısanıdır heheh
ferhundenın altınlar gıttı uzuldum
fıkret fotoları gordu
sedef parasını aldı artık o bir reklam yıldızı
leyla gene uyuz Neclaya yine sınır etti Gerçi Neclada az deil :img-yes:
bı de bnı en cok etkıleyen ıse sedef in ben unutmam dediginde sevketle bakısmaları annesıde hemen ferhundeye slm sole oglum dıyıp kızını cektı heheh nese btsın dewam edıcem:img-wink:
bencede Cemin ailesi belkide o evde calisiyor hicbirseyleri yok Necla cok seviniyor ama sevindigi gibi olmayacak muhtemelen..Gercek hikayede Necla Suriyeli zengin bir is adamiyla evlenip Suriyeye gidiyordu ama zengin sandiig adam fakir biriydi ve bir suru insanin olduugu bir evde onlarin hizmetcisi gibi birsey oluyordu ve babasina kurtar beni diye yalvariyordu..Oguzun kardesine sinir oldum ailecek elleri uzunmus bunlarin demekki...Ferhunde simdi ortaligi yikacak...
Leylada nasil kiskandi Neclayi kucuk dusurmek icin eski paltomumu giydin dedi..Edi ile Buduymus..of Saf dolu bu dizide.
Ya arkadaslar metin sentürkün söledigi sarkı warya dizide 'bana ne yaparsan yap canlarıma dokunma kader ozmn senide yakarım' die,o sarkının adını bilen varmı??
catterflym 21-03-07, 20:05 Leyla soyuldum diyord dizinin sonunda Oguzun kardeşi oldugunu anlıcaklar mı acaba ne uyuz bir kızdı oyle o ..
he o sarkıının sözleri böle ama bnde bulamadım :icon_sorr
Siyah Beyaz Film Gibi
Hayat Akar Gözlerimden
Ben Arkasından Deli Gibi Bakarım
Bana Ne Yaparsan Yap
Canlarıma Dokunma Kader
O Zaman Seni de Yakarım
yaprak dökümünün siyah beyaz sinama filmini izlemiştim. alirıza beyin rolünü cüneyt gökçer oynuyordu.benim hatırladığım kadarıyla da cem karekteri yoktu. kızlardan biri nesmi nikahlı değil metres hayatı yaşıyordu. fikret karekteride kendinden yaşça büyük biriyle evlilik yapıyordu.
o film her seyretiğimde müthiş duygulara kapılırdım. o kadar sıcak ve mesaj veren bir filmdiki. bügün dizi halinde de aynı duygularla izliyorum. yıllar önce aile kavramı ne ise bugünde dizide aynı duygular işlenmiş. ufak tefek konular günümüze göre uyarlanmış buda çok doğal. yani anlayacağımız necla evlenirse buda nikahsız bir beraberlik olabilir. fakat ali rıza beyin bundan haberi olmayacak. muhtemelen cem karekteride neclanın zannettiği gibi zengin ve mükemmel bir kişiliğe sahip değil.
Yaa arkadaşım sen o filmi nerede izledin bende izlemek istiyorum...DVD sini nerede bulabilirim??
Leyla soyuldum diyord dizinin sonunda Oguzun kardeşi oldugunu anlıcaklar mı acaba ne uyuz bir kızdı oyle o ..
Siyah Beyaz Film Gibi
Hayat Akar Gözlerimden
Bana Ne Yaparsan Yap
Canlarıma Dokunma Kader
O Zaman Seni de Yakarım
eet canım sözler öle,cok güzel sarkı,dizi için yapmış metin sentürk zaten.
Ama hiçbiyerde bulamıorum:icon_sorr
Leyla soyuldum diyord dizinin sonunda Oguzun kardeşi oldugunu anlıcaklar mı acaba ne uyuz bir kızdı oyle o ..
Siyah Beyaz Film Gibi
Hayat Akar Gözlerimden
Bana Ne Yaparsan Yap
Canlarıma Dokunma Kader
O Zaman Seni de Yakarım
Bence anlarlar aynı anda hem Leylanın hemde Ferhundenin soyulması tesadüf olamaz ya.. yani anlamasalar çok saçma olur
gocensalih 21-03-07, 20:09 Dizide Mantık hatalarının son haftalarda arttığı görmek beni üzüyor.. geçen hafta Ferhundenin arabayla Ceydayı takibindeki yakınlık, bu hafta Leyla'nın cüzdanında nakit parası olmadığı halde (Oğuz'un kardeşi boşalttı çünkü) taksiye ödeme yapması ve bunu fark etmeyişi son olarakta Ferhunde gibi zeki bi kadının geri dönüşüm kutusundan resimleri silmeyi unutması.. Oğuz'ada başka biyerde karşılaşmayacağının garantisini vermişken... Ayrıca Ferhunde gibi modern ve hafiften sosyete bi kadının gün düzenleyip göbekler atması çok garibime gidiyor,daha düne kadar bankada çalışan bi bayandı.. dizinin ilk bölümlerinde hiç sıcak değildi gün mevzularına yanlış hatırlamıyosam... Dizinin akışında biraz acelecilik ve özensizlik almış başını gidiyoor.. Hayırdır inşallah....
kaya_maniaa 21-03-07, 20:14 Dizide Mantık hatalarının son haftalarda arttığı görmek beni üzüyor.. geçen hafta Ferhundenin arabayla Ceydayı takibindeki yakınlık, bu hafta Leyla'nın cüzdanında nakit parası olmadığı halde (Oğuz'un kardeşi boşalttı çünkü) taksiye ödeme yapması ve bunu fark etmeyişi son olarakta Ferhunde gibi zeki bi kadının geri dönüşüm kutusundan resimleri silmeyi unutması.. Oğuz'ada başka biyerde karşılaşmayacağının garantisini vermişken... Ayrıca Ferhunde gibi modern ve hafiften sosyete bi kadının gün düzenleyip göbekler atması çok garibime gidiyor,daha düne kadar bankada çalışan bi bayandı.. dizinin ilk bölümlerinde hiç sıcak değildi gün mevzularına yanlış hatırlamıyosam... Dizinin akışında biraz acelecilik ve özensizlik almış başını gidiyoor.. Hayırdır inşallah....
Bunlar hiç kalıyor diğer dizilerin yanında..
Yine süper bi bölümdü hiç bitmesin istediğim tek dizi:good:
PAMUK_MELEGIM 21-03-07, 23:02 yAA ben bu bolume cook az baktim offf:( hic bakmadimda deneinebilir birisi bana ozetini anlatabilir mi lutfenn
ay harikaydi yine
leyla ya gicik oluyorum ya necla yi cemin yaninda kücük düsürmeler falan...
ferhundeye hayranim ya :D ne kadin ama ya
:)) patavatsiz falan ama yinede iyi :)
sedefin sevkete BEN UNUTMAM degisi ve bakismalari cok hos tu
ne kadar bu iliskinin olmasini istemesemde
hosuma gitti :D:D
fikretle ferhundenin birbirlerini görüp ciglik atmalarida güzeldi
sonra dan gülüsleri :))
ay onlarda artik iyi anlassa
:))
sevketi cok seviyorum ya
ama o son sahnede ferhundeye bi tokat atmasini isterdim :D
Bu sefer Ferhunde çizmeyi çok fena aştı..Eminim görümcesinin yaptığı anlaşılacaktır..O zaman Ferhunde Fikret'in yüzüne nasıl bakacak gerçi o arsızlıkla özür bile dilemez ya..Leyla ise çok patavatsız eski mantom diye söylemesi sırf Cem'in yanında Necla küçük düşsün diye..Necla'yıda anlamıyorum Leyla ve Oğuz'a gıcıklık olsun diye Cem'le yakınlaştı umarım gerçekten aşık olur ve düzgün bir birliktelik olur..
Eski Yaprak dökümü ile farklılıklar var orada kızlardan biri metres hayatı yaşamaştı burda Leyla haömmile kaldığı için evlendirildi belki bu şekilde aktarmak istediler o kısmı..
Çok güzel bir yerde bitti önümüzdeki hafta neler olacak acaba..
Akşamki bölüm, B.E'nin deyimiyle Fevkaladenin fevkindeydi. Dizi çok başarılı ve orijinal gösterilen mantık hataları dizinin başarısının yanında solda sıfır kalıyor. Ama arkadaşın dediği gibi bende Ferhunde'nin gün düzenlemesine ve o kadar mutlu olmasına şaşırmıyor değilim.
Ferhunde iyi yapıyor aslında Oğuz'a, ben olsam yapmam ama Ferhunde iyiki yapıyor. Dinsizin hakkından imansız gelir misali. Benim takıldığım bir nokta var, şimdi Ferhunde her ay'mı Oğuz'dan 3.000 YTL alacak...
Ferhunde, Leyla ile Necla'yı birbirlerine kırdırmayı çok iyi biliyor. Tabi ikiside saf hemen Ferhunde'nin tuzağına düşüyorlar. Tamam Ferhunde mutfakta Necla ve Ali Rıza Bey hakkında söylediklerinde haklıydı ama bunları tamamen Leyla'yı kışkırtmak için söyledi. Leyla'da hemen gaza geldi. "Edi ile büdü", "Aaa benim eski mantoyu giymişsin yakışmış" vs... Necla'nında aşağı kalır yanı yok. O'da Leyla'yı kıskandırmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Beklediğimiz yada düşündüğümüz gibi Cem fakir çıkmadı. Tersi olmasını çok isterdim. Çünkü Necla, Cem'iğ sevmiyor. Dün, Necla, "Annemler seni çok sevdiler" Cem "Yaa sen" dediğinde hiçbirşey demeyişinden de anlaşıyordu. Onun gözü Cem'in parasından başka birşeyinde değil. Ali Rıza Bey ve Şevket, Oğuz'a bence kötü davrandılar dün akşam tamam biz Oğuz'un ne mal olduğunu biliyoruz ama onlar bilmiyor, böyle düşünürsek, Ali Rıza Bey'in Oğuz'u mutfak'a gaz lambasını almaya göndemreyip, Cem'i göndermesi, Şevket'in tavla oynamaması... Yanlış bir davranıştı bana göre... En azından Leyla'yı üzmemek için insan böyle yapmaz. En sonunda Leyla zavallım durumu anladı ve kalktılar.
Fikret, bana uyan tek katakter (Ondan sonra Ferhunde) o kadar şey'e rağmen yine babasıyla konuştu, yardımcı oldu. Ben olsam bir süre konuşmazdım. Fikret'ciğimiz yine Ferhunde'yi yakaladı. :) Acaba anlayacak mı Oğuz&Ceyda ilişikisini?
Fikret ile Ferhunde'nin lavaboda mum'lar ile karşılaşıp çığlık atmaları bölümün en güzel sahnesiydi, bayıldım o sahneye... Sonra gülmeleri... Çok hoştu yaaa... Deniz Çakır ve Bennu Yıldırımlar'ı bu kadar içten-samimi-özenerek oynadıkları ve başarılarından dolayı kutluyorum.
Sedef'te reklam yıldızı oldu, anneside menajer... Kimse tutamaz artık onları. (Ferhunde'nin kapıdaki söylemi çok hoştu) Sede'in cidden çok masum ve hüzünlü bir yüzü var, tam reklam yıldızı olunacak bir yüz...
Meltem, nasıl bir kız yaa... Ayak üstü saniyede hırsızlık yapıyor, maşallah... Ferhunde bu kez yanlış duvara çarptı. Bu defa özür dileme sırası Ferhunde'ciğimizde... Leyla'da soyuldu... :)
Devamı gelebilir.
forever_bim 22-03-07, 08:03 Öteki yerli dizilerin absürd denilecek kurguları yanında bu dizideki ufak hatalar hiç göze batmıyor bence. Bu hafta Ferhunde ciddi anlamda çizmeyi aştı, Leyla akıllısının tuhaf görümcesi göz göre göre hırsızlık yaptı. Bu kızı boğabilirdim. Ama her ne olursa olsun Ferhunde'nin birazcık Şevket'e karşı sevgisi olsaydı onun ablasını ve babasını hırsızlıkla itham etmezdi. Bölümde yine oyunculuklar konuştu. Ek olarak yine Leyla'ya gıcık oldum. Eski paltomu giymişsin lafa bak. İnsan kardeşine öyle der mi? Sedef'in nihayet sağlam bir para kazanıp iyi bir iş kurmasına ve Ferhunde'ye karşı gerekli hazır cevaplığı edinmesine çok sevindim. Ferhunde'yi özellikle Oğuz ve Ceyda'ya yaptıkları için destekliyorum çünkü "Dinsizin hakkından ancak imansız gelir". Yine de o ithamla yargılama yapmamalıydı Ferhunde Fikret ve de Ali Rıza Bey'e. Şevket çok sabırlıymış iki tokatla Ferhunde'yi yere serecek sandım.
GULBEYAZ76 22-03-07, 08:04 Ben bu dizide Sedefi çok beğeniyorum.Geçen bölümde yönetmen ondan etkilenmiş gibiydi bu bölüme bakamadım.Yönetmenle diyaloğu varmıydı vardıysa biraz yazarmısınız.
Şimdiden teşekkürler.Birde bu foruma resim eklemiyor sanırım kimse.
Öteki yerli dizilerin absürd denilecek kurguları yanında bu dizideki ufak hatalar hiç göze batmıyor bence. Bu hafta Ferhunde ciddi anlamda çizmeyi aştı, Leyla akıllısının tuhaf görümcesi göz göre göre hırsızlık yaptı. Bu kızı boğabilirdim. Ama her ne olursa olsun Ferhunde'nin birazcık Şevket'e karşı sevgisi olsaydı onun ablasını ve babasını hırsızlıkla itham etmezdi. Bölümde yine oyunculuklar konuştu. Ek olarak yine Leyla'ya gıcık oldum. Eski paltomu giymişsin lafa bak. İnsan kardeşine öyle der mi? Sedef'in nihayet sağlam bir para kazanıp iyi bir iş kurmasına ve Ferhunde'ye karşı gerekli hazır cevaplığı edinmesine çok sevindim. Ferhunde'yi özellikle Oğuz ve Ceyda'ya yaptıkları için destekliyorum çünkü "Dinsizin hakkından ancak imansız gelir". Yine de o ithamla yargılama yapmamalıydı Ferhunde Fikret ve de Ali Rıza Bey'e. Şevket çok sabırlıymış iki tokatla Ferhunde'yi yere serecek sandım.
Haklısın Leyla'nın öyle dememesi gerekirdi. Ama Leyla zaten saf, Ferhunde'de mutfakta onu bir güzel doldurdu. O'da hırsını veya kıskançlığını bu şekilde dışa vurdu.
Ben bu dizide Sedefi çok beğeniyorum.Geçen bölümde yönetmen ondan etkilenmiş gibiydi bu bölüme bakamadım.Yönetmenle diyaloğu varmıydı vardıysa biraz yazarmısınız.
Şimdiden teşekkürler.Birde bu foruma resim eklemiyor sanırım kimse.
Sözleşme imzalarken Yönetmen yine Sedef'e hayran hayran bakıyordu ama aralarında pek diyalog geçmedi.
bu bölüm gerçekten çok güzeldi özellikle ferhunde ve fikretin lavaboda karşılaşıp korkudan çığılıklar attığı sahne çok komikti benim gelecek bölümlerde merak ettiğim neclanın cemden hoşlanıp hoşlanmadığı,çünkü necla cem'e hiç pas vermiyor gibi geldi bana,ayrıca ondan hoşlansaydı söylemezmiydi?? umarım necla sırf leylaya gıcıklık olsun diye cemle beraber olmuyordur!!! merak ettiğim diğer konu fikret ferhundenin bilgisayara kaydettiği resimleri gördü acaba ne yapacak ben olsam ferhundeye şantaj yapardım çünkü o bunu çoktan hak etti!!!
oğuzun kardeşi meltemi gördüğümde zaten gözüm tutmamıştı!! sanki kötü alışkanlıkları var gibi geldi (hırsızlık dışında) çünkü hep baygın bir bakışı var!! ne diyim oğuzun kardeşi aynı ona çekmiş!! bence oğuzun geçmişinde de kötü anıları var bunu da ailesinde görebiliyoruz belki de geçmişte olan olaylar oğuzu bu hale getirmiştir!!! dizi de nefret ettiğim karakter ceyda karakteri iğrenç bir bayan!!! oğuzdan ne istiyor anlamadım gül gibi kocası varken nasıl cesaret ediyorda kocasını aldatabiliyor anlamadım!!!
dünkü bölüm çok güzeldi necla yatsın kalksın leylaya dua etsin onu oğuz manyağından kurtardığı için cem çok tatlı bayıldım leyla parasından dolayı neclayı kıskandırıyo ama ilerde oğuz onu kesin boşar oda fakir ama mutlu yuvasına döner neclada cemle evlenir hem cemde zengin ne senaryo yazdım inşallah böyle olur ozamanda leyla neclanın eskilerini giyer.......pis cadı sonradan görme..........
leyla neclayı sevgilisini saklamadan gösterdiği için çok kıskandı ve elindeki tek şey parayla onu yaralamaya çalıştı ama oğuzun bence şu anda leylayla evli kalmak için sebebi kalmadı bence.
EFTALYAGUL 22-03-07, 09:46 ARKADAŞLARR keyifli bi bölümdü bende çok severek izledim de şey im merak ettim.oğuzun kız kardeşı heryerden bişeyler çalıyordaaa hastalıgı mı var kızın.hani KLEPTOMANİ hastalıgı vardır gittigi heryerden bişeyler çalar.bu kız da oyle mı yoksa kötü alışkanlıkları varda onun için mi para arıyor sürekli.???
akşamki bölüm e gelince çok hoştu doğrusu.fikret le ferhundenin karanlıkta karşılaşıp gülme sahnelerine bende çok güldüm:)
fikret demişken bilgisayarda ferhundenin çektigi resimleri gördü acaba ne yapacak,leylaya gidip anlatır mı bunları.hoş fikret iyi kızdır ne yaaprsa kardeşının iyiliği için yapacaktır.
neclanın arkdaşının evde sevilmesi özlelıkle de ali rıza bey tarafından çok hoştu.ama çocuk gerçekten çok kibar ve efendi.oğuz da bu duruma bozulmuş durumda:)cem in ailesinde de tıpkı alirıza beylerdeki gibi sıkı yönetim var.necla sırf parası için ilgilenıyor gibi ama cem in hiç öyle parayla pulla işi yok ve neclanın bu niyetini sezerse zannetmem neclayla görüşmek isteyeceğini.
leyla yine her zamanki gibi havalarda ve neclaya karşı olan tutumu hiç hoş degildi.herkezin içinde aaa benim eski montumu giymişsin yakışmış ama demesi çok ayıptı.kardeşın o senin ya.
kısacası keyifliydii herkezin emeğine sağlık ...
ARKADAŞLARR keyifli bi bölümdü bende çok severek izledim de şey im merak ettim.oğuzun kız kardeşı heryerden bişeyler çalıyordaaa hastalıgı mı var kızın.hani KLEPTOMANİ hastalıgı vardır gittigi heryerden bişeyler çalar.bu kız da oyle mı yoksa kötü alışkanlıkları varda onun için mi para arıyor sürekli.???
akşamki bölüm e gelince çok hoştu doğrusu.fikret le ferhundenin karanlıkta karşılaşıp gülme sahnelerine bende çok güldüm:)
fikret demişken bilgisayarda ferhundenin çektigi resimleri gördü acaba ne yapacak,leylaya gidip anlatır mı bunları.hoş fikret iyi kızdır ne yaaprsa kardeşının iyiliği için yapacaktır.
neclanın arkdaşının evde sevilmesi özlelıkle de ali rıza bey tarafından çok hoştu.ama çocuk gerçekten çok kibar ve efendi.oğuz da bu duruma bozulmuş durumda:)cem in ailesinde de tıpkı alirıza beylerdeki gibi sıkı yönetim var.necla sırf parası için ilgilenıyor gibi ama cem in hiç öyle parayla pulla işi yok ve neclanın bu niyetini sezerse zannetmem neclayla görüşmek isteyeceğini.
leyla yine her zamanki gibi havalarda ve neclaya karşı olan tutumu hiç hoş degildi.herkezin içinde aaa benim eski montumu giymişsin yakışmış ama demesi çok ayıptı.kardeşın o senin ya.
kısacası keyifliydii herkezin emeğine sağlık ...
klempomani sevmediğin şeyleri çalma hastalığıdır bildiğim kadarıyla kıza bakılırsa hastalığı olduğunu düşünmüyorum herkezin çok sevdiği şeyleri çalıyo para..........
EFTALYAGUL 22-03-07, 10:30 Kleptomanisi olan kişiler belli bir şeyi yürütmek yâni çalmak için önce dayanılmaz bir arzu duyuyorlar, bunun yanlışlığını bildikleri için direnmeye çalışıyorlar ama nâfile, sonunda dürtülerine mağlûp oluyorlar. Çalmadan önce gittikçe artan bir gerilim ve heyecan hissediyorlar, gerçekleştirdikten sonra da müthiş bir rahatlama yaşıyorlar ve bunu tekrar tekrar gerçekleştiriyorlar
sevdigi yada sevmedigi diye bi ayrım yok sadece o heyecanı yaşamak için çalıyorlar ve bu kız ın maddi bi sıkıntısı da olmadıgına baklırsa ya gerçekten hastalıgı bu yada dedigim gibi kötü bi alışkanlığıı var ve süreklı paraya ihtiyac duyuyor.
Aslı_Melek 22-03-07, 10:38 Fikret hem çeviri yapabilecek kadar iyi Fransızca biliyor, hemde bilgisayar biliyor.
İş bulup çalışabilecekken niye evde oturup dantel örmeyi tercih ediyor anlayamadım.
Ferhunde ile cebelleşmek için herhalde.
Kleptomanisi olan kişiler belli bir şeyi yürütmek yâni çalmak için önce dayanılmaz bir arzu duyuyorlar, bunun yanlışlığını bildikleri için direnmeye çalışıyorlar ama nâfile, sonunda dürtülerine mağlûp oluyorlar. Çalmadan önce gittikçe artan bir gerilim ve heyecan hissediyorlar, gerçekleştirdikten sonra da müthiş bir rahatlama yaşıyorlar ve bunu tekrar tekrar gerçekleştiriyorlar
sevdigi yada sevmedigi diye bi ayrım yok sadece o heyecanı yaşamak için çalıyorlar ve bu kız ın maddi bi sıkıntısı da olmadıgına baklırsa ya gerçekten hastalıgı bu yada dedigim gibi kötü bi alışkanlığıı var ve süreklı paraya ihtiyac duyuyor.
ay neyse ya ben sadece hastalık olmadığını söylemek için öyle dedim bilgilendirdiğin için teşekkürler...............!
Kleptomanisi olan kişiler belli bir şeyi yürütmek yâni çalmak için önce dayanılmaz bir arzu duyuyorlar, bunun yanlışlığını bildikleri için direnmeye çalışıyorlar ama nâfile, sonunda dürtülerine mağlûp oluyorlar. Çalmadan önce gittikçe artan bir gerilim ve heyecan hissediyorlar, gerçekleştirdikten sonra da müthiş bir rahatlama yaşıyorlar ve bunu tekrar tekrar gerçekleştiriyorlar
Bence Oğuz onlara yani Meltem'e ve Annesine maddi olarak yardımda bulunmuyor. Meltem'de abisi gibi sorumsuz biridir içki vs için çalıyordur.
Fikret hem çeviri yapabilecek kadar iyi Fransızca biliyor, hemde bilgisayar biliyor.
İş bulup çalışabilecekken niye evde oturup dantel örmeyi tercih ediyor anlayamadım.
Ferhunde ile cebelleşmek için herhalde.
Bildiğim kadarı ile Fikret fransızca bilmiyor, babası çeviriyor o'da bilgisayara yazıyor. Bu devir'de de yalnızca bilgisayar bilmek ile iş bulunmuyor. Hemen diploma soruluyor.
Meltem ve annesi düğüne gelmiş bi köşede durmuşlardı hatırlarsanız.Hatta Oğuz annesine para verdi..Kardeşi sorumsıuz berduşun biri kleptomani giib bir durum olsa onu belli ederlerdi yani kendi kendiyle mücadele ederdi yapmamak için ama bu maşallah Leyla'nin çantasından Ferhunde'nin çekmecesinden götürdü altınları paraları..
Fikret babsının yaptığı çevirileri bilgisayara geçiriyor..(Bende babamın yazıların pc ye geçiririm)Dün bu cümle devrik olmuş gibi bişey dedi babasına sanırım tekrar gözden geçirsin diye ..
Ferhunde'nin se neden evde oturduğunu bende anlamıyorum ama Gün olayı onu sarmıştı hatırlarsınız Neyir hanımların evinde pek bi eğlenmişti :img-hyste :img-hyste ..
SekerKiz85 22-03-07, 13:51 selam arkadaslar..yorumlarinizi okudum, dün aksamki bölüm gercekten güzelmis, tabii önceki bölümlerde güzeldi yanlis anlasilmasin..neyse, ya dün aksamki bölümü izleyemedim maalesef, acaba bu hafta tekrarini verirlermi, bilen varmi aranizda? gecen haftanin bölümü gecen pazar aksami tekrarlanmisti (Euro D´de) da o yüzden soruyorum. dünkü bölüm de tekrarlanirmi acaba? bilen varsa ne olur bana haber verebilirmi!? lütfen, bu bölümü mutlaka izlemeliyim!!! simdiden cok cok tsk ederim arkadaslar, sagolun. hepinize iyi günler dilerim, hoscakalin...bye
dünkü bölüm süperdi
zaten reytinglerde belli ediyor:img-wink:
ama benim dizide aklımda kalan en önemli sahne şevketin sedefe meşhur olunca bizi unutursun dediğinde sedefin ben unutmam diyişiydi.şevketin bu laftan ne kadar etkilendiği belliydi.
bi de şevketin bankada çalışan, şu ferhundenin arkadaşı sedefin şevkete öyle hayran bakışını gördü ya neler olucak bakalım:icon_whis
dizi tekrarı bazı hafta sonları oluyor
Kusura bakma ama bence bu kizin kleptomanisi falan yok..Sadece para ve altin caliyor..Benim bilidigim kleptomanisi olan herseyi calar..Ayrica bence bu kiz uyusturucu falan kullaniyor o yuzden para pesinde.
gocensalih 22-03-07, 15:41 Dizinin tekrarı ctesi günü 14.40'ta oluyordu, geçenhafta o saate Hırsız-Polisi koydular finalini.. Buhafta yine Yaprak Dökümü o saatte yayınlanabilir.. Kanal D'nin ne yapacağı belli olmuyor.. Benim kaçırdığım hiçbi bölümü tekrardan yayınlamadılar,izlediğim bütün bölümleride ctesi günleri gördüm ekranda umarım aynı şey yaşanmaz :D
merhaba arkadaşkar....
dizide neclanın arkadaşı cemin gerçek adını biliyor musunuz?
teşekkür ederim:happy0064 :happy0064
Dünkü bölüm çok güzeldi.Meltem'in altınları çalmasına hiç şaşırmadım.Ne de olsa abisi Oğuz.Ferhunde'nin Fikret'i suçlamasını hiç hoş bulmadım.Ce denen çocuk ise Ali Rıza'nın gözüne girmeyi başardı.Leyla Ali Rıza'nın oğuzla değil de Cemle ilgilendiğini görünce bozulda Oğuz'u uyarım durdu.Kısaca harika bir bölümdü.Reytinglerde çok iyi.
bencede Cemin ailesi belkide o evde calisiyor hicbirseyleri yok Necla cok seviniyor ama sevindigi gibi olmayacak muhtemelen..Gercek hikayede Necla Suriyeli zengin bir is adamiyla evlenip Suriyeye gidiyordu ama zengin sandiig adam fakir biriydi ve bir suru insanin olduugu bir evde onlarin hizmetcisi gibi birsey oluyordu ve babasina kurtar beni diye yalvariyordu..Oguzun kardesine sinir oldum ailecek elleri uzunmus bunlarin demekki...Ferhunde simdi ortaligi yikacak...
Leylada nasil kiskandi Neclayi kucuk dusurmek icin eski paltomumu giydin dedi..Edi ile Buduymus..of Saf dolu bu dizide.
inşallah cem fakir olmaz ya sadece sıkı yönetim felan olsa.
Meryemce90 22-03-07, 17:36 ya bu bölüm harikaydi... ferhunde yine turnayi gözünden vurdu oguzdan para aldi ... ama sonradan da altinlarini kaybetti, bunda fikret i suclamasi hic iyi degil bence kendi sucu ortalik yere koydu...
o cem de cok iyi birisi gercektende insallah nejla kiymetini bilir de kacirmaz elinden..
leyla hic öyle kizgin kizgin bakmasin kendi etti kendi buldu bence, ha oguz uda su tavla meselesinden kurtardi o da ayri bi meesele zaten iyi yapti bence oguza biz eve gidelim dediginde aslinda oguzu bu durumdan kurtarmak icin di...
oysa oguz hic kiymetini bilmiyo ki leylanin......
sevket de cok saf kalbli yaw cok iyi birisi karisina bide diyo sedefler geldi onlarin islerini hallettim diye halbuki demeseydi ferhunde kizmiycakti:D
EFTALYAGUL 22-03-07, 17:37 Meltem ve annesi düğüne gelmiş bi köşede durmuşlardı hatırlarsanız.Hatta Oğuz annesine para verdi..Kardeşi sorumsıuz berduşun biri kleptomani giib bir durum olsa onu belli ederlerdi yani kendi kendiyle mücadele ederdi yapmamak için ama bu maşallah Leyla'nin çantasından Ferhunde'nin çekmecesinden götürdü altınları paraları..
Fikret babsının yaptığı çevirileri bilgisayara geçiriyor..(Bende babamın yazıların pc ye geçiririm)Dün bu cümle devrik olmuş gibi bişey dedi babasına sanırım tekrar gözden geçirsin diye ..
Ferhunde'nin se neden evde oturduğunu bende anlamıyorum ama Gün olayı onu sarmıştı hatırlarsınız Neyir hanımların evinde pek bi eğlenmişti :img-hyste :img-hyste ..
kleptomanının ne yazıkkı henüz bi tam sonuç veren bi tedavisi yok ve genelde zengin bayanlarda olan bi hastalık.meltemın hali biraz öyle gibiydi ama bide şu var kapnının önünde oturuken abisi içki mi içtin sen dedi bi garipti halleri ve iştahsız yemek de yemedigine bakılırsa kötü alışkanlıklarıda olmuş olabilir.neyseee haftaya nasılsa öğrenecegiz bunların cevabını.biraz merak edelim ki heyecanı olsun işin:)
deadly_angel 22-03-07, 19:07 Dünkü bölüm çok güzeldi, Fikreti şamar oğlanı yapmalarından bıkmıştım, Ali Rızada sonunda kendine geldi (mi acaba) Oğuzun kardeşi kesin uyuşturucu kullanıyor.Hale bak ya, abisi para içinde yüzüyor, kız evde soygun yapıyor.Ferhunde yine ortalığı karıştıracak, aslında keyifle izlemek çok işime geliyor, çünkü Oğuza ve Ceydaya sinir oluyorum.Leylada iyice kaybetti kendini.Çok fena bozulacak ve baba evine geri dönecek o zaman görücem ben onu.Kardeşini yine rezil etti hemde erkek arkadaşının yanında.Necla da ilerleyeden bölümlerde dolaplar çevirecek.Bakalım neler olacak...
Ferhunde artık iyice saçmaLadı.. aLtınLarıı Fikret'in aLdığından
şüpheLenmesi tam bir saçmaLıktı.. Ama LeyLa'nında
soyuLmasıı çok iyi oLdu yanii en azından hırsızın kim
oLduğu buLunmuş oLdu..
Cem'in aiLesii bnce o evde çaLışıyor oLabiLir.. Ama bn Cem'in kötü
biri oLmasını istemiyorum ya.. AiLe onu bu kdr sevmişken bu oLmasın..
deadly_angel 22-03-07, 19:16 Bence Cemin ailesi o evin sahibi, o evde çalıştıklarını hiç sanmıyorum hem öyle olsa bir şekilde bu mesajı verirlerdi izleyiciye.Biz ne kadar kabul etmesekte o Ali Rızanın hayallerindeki damat (demek böyleleride varmış) :)
catterflym 22-03-07, 20:34 Bence Cemin ailesi o evin sahibi, o evde çalıştıklarını hiç sanmıyorum hem öyle olsa bir şekilde bu mesajı verirlerdi izleyiciye.Biz ne kadar kabul etmesekte o Ali Rızanın hayallerindeki damat (demek böyleleride varmış) :)
eh bunu zaman göstericekk
Cem ve Nejla çalışırken kadın tepsiyle bişeyler getirdi ama bana garip geldi ynai malum o kadar zenginlerin evinde hep hizmetçiler olur..Acaba Cem yalan söylüyor olabilirmi.Yalan söylemiş olamsını düşünmek istemiyorum aslına bakarsanız..Ama fakir olsada zaten tam Ali Rıza'nın istediği gibi bi damat yalan oursa bu zenginlik Ali Rıza için farketmez ama Nejla için çok farkeder ...
Merhaba arkadaşlar gerilim dolu bir bölüm izledik...
Ferhunde:Resimleri çekmekle çok iyi yaptı. Oğuzun hakkından bir tek o geliyor. Leylayıda nasıl gaza getirdi ama. Bu arada Ferhunde Fikretin çaldığını düşünmedi değil mi? Sadece ona gıcıklık olsun diye sakladığını düşündü. Oğuzun kardeşini geberticek önümüzdeki bölüm.:D:D:D Fikretle karanlıkta karşılaşmaları çok komikti...Ama Ferhundede korkulmayacak gibi değildi..
Oğuz:Ferhundenin şantajlarına yine maruz kalıyor.Ektiklerini biçiyor.Konakta ona çok kötü davrayorlar ama..:(:( Acıdım valla.Cemi çok kıskandı. Ceme yapılan muhameleyi daha doğrusu...Oğuzun aileside Maşallah.. Kendi tecavüzcü (!) ...Kız kardeşi hırsız. Annelerinden bişey çıkmaz İnşallah...:D:D:D Yamandan nasıl tırstı ama...
Fikret:Amma naz yaptı ya. İyiki bir özür diledi yani.Resimlerden birşeyler anladı sanırım...Acaba ne yapacak?
Necla:Cemle başta parası için ilgilenmişti. Ama yavaş yavaş aşık oluyor galiba.Yani Ceme bir başka bakıyor..Leyladan nefret etmeye başladı. sonu hiç iyi gözükmüyor. Ama keşke Fikrete mantoyu neden giymediğini söyleseydi. ..Fikret onu anlardı.
Leyla:Neclaya karşı olan tavrını anlıyorum. Ama kendi etti, kendi buldu...Yinede böyle yapmaması gerekiyor.Ama Oğuzu iyi idare ediyor.Yazık Şevket tavla oynamayınca hemen kalkmak istedi.Arkadaşlar bu arada bir şey dikkatimi çekti. Bildiğiniz gibi internette yaprak dökümünün resimleri var. Bir resimde bütün aile bahçede. Leyla babasının dizlerine çökmüş oturuyor. Kitaptada böyle bir resimden bahsediliyordu . Leyla bir avukatın metresi olduğunda Ali Rıza Bey bu resimden Leylayı kesmişti. Hatta Ayşede "şuna bak elleri fotoğrafta kalmış" diye birşey diyordu. Ali Rızada Ayşeye çok fena bağırıyordu. Bir daha onun adını ağzına alma diye.Demek Leyla çok kötü birşey yapıcak ve Ali Rıza bu resimden Leylayı kesicek...Yani belki böyle bişey olabilir..
Hayriye Hanım:Çok seviyorum onu ya çok şeker kadın.Ailesini çok iyi idare ediyor..Ama hep çocukları ile kocasının arasında kalıyor.Fikret bilgisayarda Ali Rızanın dosyasını ararken "çöpten bişey almayın" demesi çok komikti..:D:D
Şevket:Çok saf ya.Ferhundeye Sedefin geldiğini söyledi.Yani başkası olsa söylemezdi.Borçları çoğaldı Şevketin.Hapishaneye girmesi yakındır.
Sedef:Çok gıcık ya.Hemen havalandı.İyiki reklamda oynayacak.Ama Gülşen onu Şevkete hayran hayran bakarken yakaladı.İnşalla Gülşen Ferhundeye söylerde, Ferhunde ona dersini verir.....
Meltem:Ne biçim bir kız bu ya.Ne cesaret valla.Çok gıcık bir tip.Ama bu kızda kleptoman yok bence. Çünkü sadece para çalıyor. O hastalıktakiler her şeyi çalıyor ve bundan büyük bir zevk duyuyor sanırım...Oğuz onu öldürecek valla....
Seker_Esra 23-03-07, 17:43 oooo cok uzun yorum yazmisin murat:)
Hemen hemen ayni dusuncelere sahibim, fakat ben Sedefi gicik bulmuyorum. Bence cok sirin bir kiz:img-in_lo
Bu bolum yine harikaydi, ratinglerdende anlasiliyor zaten:img-yes:
gorkemesen 23-03-07, 18:54 ya kacirdim ben tekrari varmi acaba
oooo cok uzun yorum yazmisin murat:)
Hemen hemen ayni dusuncelere sahibim, fakat ben Sedefi gicik bulmuyorum. Bence cok sirin bir kiz:img-in_lo
Bu bolum yine harikaydi, ratinglerdende anlasiliyor zaten:img-yes:
Uzun oldu ama değmiş değilmi:D:D Ben nedense Sedeften nefret ediyorum..!
EFTALYAGUL 23-03-07, 20:47 sedef şirin gözüküyo ve masum ama aslında o kadar degil bencede:)yaniiii kuyruguna basınca tırnaklarını geçirenlerden sanırım.damarınaa basmadıkça sesi çıkmıyo.helede reklam işinde tutarsaa onun da sesii çıkmaya başlar ilerleyen bölümlerde.
valla o sedef naparsa yapsin
ferhundeyle bas edemez :))
EFTALYAGUL 23-03-07, 22:29 valla ben o kadar emin degilim.suskun duran at ın tekmesiiii kötü olurmuş hesabı.genelde sessiz durandan korkmak gerek.ummadıgın taş baş yarar hesabııı.atalarımızz sag olsun bisürü laf üsretmışler bu konularda:)
valla ben o kadar emin degilim.suskun duran at ın tekmesiiii kötü olurmuş hesabı.genelde sessiz durandan korkmak gerek.ummadıgın taş baş yarar hesabııı.atalarımızz sag olsun bisürü laf üsretmışler bu konularda:)
:img-hyste :img-hyste
atalarimiz hakli ama bu ferhundee nasi yilan görmüyonmu :D:D
:)
ama sedef bu son bölümlerde cidden acilmaya basladi
ferhundeye karsilik vermeler faln
eskiden olsa agzini acamazdi
büyüdü bizim kücük sedef :D
EFTALYAGUL 23-03-07, 23:03 aslında sedef saf gibi ama bilmeden de uyanık.şevket i elde etmenin yolu biraz da böyle sakin olmaktan geçıyor.bence şevket ferhundenın cadılıgından bıktııı ve karşısında çok dahaa sakin ve huzrulu olacasgı birini itıyor.buda tabii ki sedefffff:)aşk olacak onların arasında aşk:)
Bademgözlü 24-03-07, 00:37 Cem ve Nejla çalışırken kadın tepsiyle bişeyler getirdi ama bana garip geldi ynai malum o kadar zenginlerin evinde hep hizmetçiler olur..Acaba Cem yalan söylüyor olabilirmi.Yalan söylemiş olamsını düşünmek istemiyorum aslına bakarsanız..Ama fakir olsada zaten tam Ali Rıza'nın istediği gibi bi damat yalan oursa bu zenginlik Ali Rıza için farketmez ama Nejla için çok farkeder ...
Önce bir Kadin tepsiyle birseyler getirdi (hizmetci olmasi gerek). Daha sonra baska bir Kadin gelip onlarla konustu (annesi).
arkadaşlar yaprak dökümünün tekararları verilmiyo mu artık?:img-huh:
Sedef çok gıcık...Şevket evli ama gözü halen onda.Yani evlenince ümidi kesmesi gerekir...Ferhunde Sedefe bulaşkmakla gayet haklı...Az bile ona
Arkadaşlar yeni bölümün fragmanını gördüm...
Çok kötü şeyler oluyorr..Fikret Ferhundeye "ne mal olduğunu biliyorum yılann bana bulaşma"diyor.Ferhunde herşeyi açıklıyor şantajları Leyla perişan oluyorr."Duyormusun Ali Rıza Bey namusunu kurtardım başın eğik gezme diye.Kızın benim sayemde evlendi" falan diyor.Evi satacaklar galiba.Borçlar yüzünden.Of of neler oluyor neler.Şevketle Ferhunde çok kötü kavga ediyor...Sedefte bir havalanmalar bi havalanmalarrrr.....
arkadaşlar soruma cevap veririseniz sevineceğim...
dizide neclanın arkadaşi cemin gerçek ismi nedir?
bilenler cevaplasın
Fraqmanı izLedim.. =))
Ferhunde - Şevket arasında tartışmaLar söz konusu..
Ferhunde qidicek sanırım.. Şevket'e bn sensiz yapabiLirim
pkii sen bensiz oLabiLicekmisin fLn diyordu..
Oğuz benim sayemde LeyLa iLe evLendii diyordu..
Snra Ferhunde ben qidince fare suratLıyı oğLunuza aLırsınız fLn..
Şevket - Sedef'i bir yere qötürüyordu..
HatırladıkLarım bu kdr..
Boran&Sila 24-03-07, 18:07 fragman cok cabuk gelmis...sevket ile ferhunde tartisiyo...fikret ferhundeye git felan diyo...leyla oguza ferhunde yüzündenmi benle evlendin diyo...sedef sevketle arabada biyere gidiyo...felna iste baya i karisik bölüm...
Sedef çok gıcık...Şevket evli ama gözü halen onda.Yani evlenince ümidi kesmesi gerekir...Ferhunde Sedefe bulaşkmakla gayet haklı...Az bile ona
sedef ne yapıyoda umudu kesmiyor hiç bir şekilde sarıkıntılık etmiyor ona sürekli yaklaşmaya çalışımıyor kaçamak bakışlar atıyor tamam bazen yakalanıyor ama okadar
gösterildiği kadarıyla sedefin ilk aşkı şevket ve bir anda unutması hiç bir şey olamış gibi davranması mümkün değil ne kadar evlenmiş olsada
bence sedef şevket ona dönsün diye ümit etmiyor sadece unutamıyor ya
bi şey daha eklemek istiyorum fikret biraz topalıyormuydu ben bir şey mi kaçırdım bir kaza falan mı geçirdi
Sen Ferhunde'yi seviyorsun sanırım bu nedenLe
Sedef sana qıcık qeLiyor oLabiLir.. Bnce Sedef qıcık değiL..
Şevket onun iLk aşkı sanırım ve iLk qördüğü andan berii de
seviyor.. Ne yapsın.. Bir anda unutamaz herhaLde..
Sedef Ferhunde iLe kıyasLanmaz biLe.. ;)
hayri bey bu cem'i niye bu kadar çok sevdi ne oldu da anlayamadım ben
daha önceleri eve erkek arkadaş gelme fikrini kabulenmesini bırakın okulda erkeklerle konuşmalarına kızan bir baba iken tanışmayı kabul etmesi bile bana tuhaf geldi
nejla ile cem niye sürekli evde çalışmayı tercih ediyorlarki okulun kütüp hanesi falan yok mu
satranç oynarlarken cem bir anda tuvaletin yerini sorduya ay çok komiğime gitti nedenini bilmiyorum komiğimi gitti işte
selamlar,
ali riza bey cem`de istanbuldaki genclerde göremedigi iyi ahlaki ve aile terbiyesini gördü sanirim ve bu yüzden nejla ya arkadasliklarina izin veriyor. ne yapsin adamcagiz ya hasret kalmis düzgün bir insan görmeye. ben hak veriyorum ali riza beye. benimde iki kizim var. onlarda eve cem gibi birini getirse bende izin veririm herhalde. (gerci benimkiler daha 8 aylik......:icon_whis )
ya diziyi seyrederken hep ümid ediyorum nolur sonlari mutlu olsun hepsinin diye ama maalesef kitabi okudum...........
mutlu son imkansiz.......
EFTALYAGUL 24-03-07, 21:07 haklsın herkez bunu söyluyor yani kitabı okuyanlar.ama kitaptan farklı sanırım birazzz.belkı sonu da ordakı kadar kötü olmaz.gerçi leylanın başına gelenler yeterince kötüydüüü umarım necla akıllı davranırrr.hoş onun aklı fikri zengin olmaktaaa başınaaa gelecekler var o kızın:)
catterflym 24-03-07, 21:21 arkadaşlar fragmanı anlatanlara cok tşk ederim bn evimde olmadıgımdan izleyemedim malesef ama yakalarım bir ara :img-wink:
ferhundenin herşeyi açklamasına çok şaşırdım Leyla napıcak bakalım ...
Sedefi çok seviyorum inşallah ŞEvket olur cnm bnm ya o herşeyin en güzelin hakediyor :img-in_lo
selamlar,
ali riza bey cem`de istanbuldaki genclerde göremedigi iyi ahlaki ve aile terbiyesini gördü sanirim ve bu yüzden nejla ya arkadasliklarina izin veriyor. ne yapsin adamcagiz ya hasret kalmis düzgün bir insan görmeye. ben hak veriyorum ali riza beye. benimde iki kizim var. onlarda eve cem gibi birini getirse bende izin veririm herhalde. (gerci benimkiler daha 8 aylik......:icon_whis )
ya diziyi seyrederken hep ümid ediyorum nolur sonlari mutlu olsun hepsinin diye ama maalesef kitabi okudum...........
mutlu son imkansiz.......
ali rıza dimi adamın adı :img-in_lo pardon dizilerdeki isimleri hep karıştırmışımdır yine tutturamadım
ben kaçırdım o sahneyi galiba cem eve direkt geldi yani nejla(umarım doğru yazmışımdır ismini) daha önceden söylememişti arkadaşımla ders çalışacağım evde diye eğer öyleyse tamam cemi gördükten sonra sevmiş olabilir
ama eğer daha önceden nejla söylediyse ve ali rıza bey izin verdiyse nasıl izin verdi eve erkek arkadaşının gelmesine karıştırdım galiba biraz
bende çocuğumun cem gibi biriyle arkadaşlık etmesini isterim doğru düzgün birisi ama gerçekte böyle bir insanla karşılabilecegini sanmıyorum yada bana hep bu kadar zengin olup da şimarıkları rastladı
manyaqkıss 25-03-07, 09:46 bu haftaki bölüm çok heycanlı arkadaşlar kaçırmamalıyız iğer çok seviyorsanız diziyi ferhunde evden gitcek diye gördüm gitsin yaa
marla-singer 25-03-07, 12:04 dizinin tekrarı bu akşam türkiye saati ile 22.00 da euro d de. yani yayın akışı öyle diyor. sonra bana kızmayın :img-wink:
cadii_sheker 25-03-07, 14:31 çok güzel bi bölümdü bn bu bölümde anladım ki leyla çok saf nasıl inandı ferhundenin borç istediğine çok yazık hele oğuz cemin yanında yetim gibi kaldı oh dedim içimden ii olduhakedio ama kıskanıoda ona gösterilen ilgiyi leylada ii aşağılıo neclayı yazık kıza ama gözünü iice para bürüycek
[QUOTE=epıler;2759192]ali rıza dimi adamın adı :img-in_lo pardon dizilerdeki isimleri hep karıştırmışımdır yine tutturamadım
ha hayriiiii ha ali rizaaa ne fark eder, bende senin gibi hep karistiririm. bunu tesadüf tutmusum aklimda:img-yes:
ya aslinda cem güzel hosta ....... simdi nejlanin da sonunun maalesef iyi olmicagini bildigimiz icin, ya cem oldugu gibi cikmiycak yada baska biriyle tanisicak nejla. arkadasin da dedigi gibi senaryo biraz degisik asil kitaptan.
senaristlerden rica etsek hepsine bir mutlu son ayarlayamazlarmi yaa. valla cok cok sevinirim.....
Ya Ferhunde diziden gidemz hayır ya olamaz böyle bişey.O yine bi entrikayla eve dönmeyi başarır...Çünkü daha Ferhundenin gitmesi için çok erken...
Bu arada ben Ferhundeyi sevdiğim için değil gerçekten Sedefi gıcık bulduğum için söylüyorum. Çokk sinir bi tip. Geçmiş pencerenin karşısına konağı izliyor.Yok Leylalar gitti, niye ışıkları kapalı ana kız meraklı ikiside...
Bence ferhunde gider sedef gelirr:D
ferhunde giderse dizinin zevki mi kalir ya?
ferhunde yine kötülüklerine devam eder konak disinda olsa bile :) merak etmiyelim.
sedef hos kiz iyi kiz
ama sevkete yakistiramiyorum ben valla
ferhunde giderse dizinin zevki mi kalir ya?
ferhunde yine kötülüklerine devam eder konak disinda olsa bile :) merak etmiyelim.
sedef hos kiz iyi kiz
ama sevkete yakistiramiyorum ben valla
Sana aynen katılıyorummm.. Ferhunde diziden giderse tartışma konusu kalmaz herşey güllük gülistanlık olur..Zaten Sedef Şevketin çocuğu gibi duruyor..Ama Ferhunde Şevketten ayrılsın o daha iyilerine layık.:D:D
deadly_angel 26-03-07, 13:07 Bölüm özetine göre ortalık fena halde karışık, ev elden gidiyor gibi gözüküyor, umarım bir yolunu bulurlar.Ferhundenin kalıcı olarak evi terkettiğini sanmıyorum, bu kadar çabuk yapmazlar bunu.Hem zaten dizinin tadıda kaçmış olur bir bakıma.Ama er yada geç Ferhundenin Sedefe yenileceğini görücez gibi görünüyor.Acaba dizi bir sezon daha sürermi
Bölüm özetine göre ortalık fena halde karışık, ev elden gidiyor gibi gözüküyor, umarım bir yolunu bulurlar.Ferhundenin kalıcı olarak evi terkettiğini sanmıyorum, bu kadar çabuk yapmazlar bunu.Hem zaten dizinin tadıda kaçmış olur bir bakıma.Ama er yada geç Ferhundenin Sedefe yenileceğini görücez gibi görünüyor.Acaba dizi bir sezon daha sürermi
Sürer bence çünkü çok tutuldu...
ya aslinda ferhunde bir ara iyi gibi oldu cok sevmeye basladim o pisman hallerini.....tamam gerci cok güzel rol yapiyo. ve birinin kötü olmasi lazim ama yilan gibi oda ya. ben geriliyorum onu görünce........ferhunde gitmesin ama iyi olsun.......
sunu da eklemek istiyorum...... bu diziyi seyrederken herkes bana cok inandirici geliyo. sanki rol yapmiyorlarda hep orda yasiyorlarmis gibi. bir cok baska dizide sirf rol olarak görüyorum yapilanlari o yüzden adapte olamiyorum.....ama burda oynayan herkes cok iyi.............
Bademgözlü 26-03-07, 14:34 Bence Ferhunde diziden cikmaz. Evdende gitmez yani gitmemek icin Sevketi tehdit eder. Hani bir imza meselesi vardiya Yaman beyin Kredisi ile ilgili.
Bence Ferhunde diziden cikmaz. Evdende gitmez yani gitmemek icin Sevketi tehdit eder. Hani bir imza meselesi vardiya Yaman beyin Kredisi ile ilgili.
o na cesaret edemez onu yapsa yapsa oğuz yapar....
arkadaslar ferhunde hatirladigim kadariyla kitapta biriyle metres yasamaya gidiyor evden ayrilip......
ama burda degisik herhalde ...
burda su anda öyle biri yok......
Bademgözlü 26-03-07, 14:49 Bence yapar. Cünkü Ferhundeninde Oguzdan asagi kalir yani yok. Acaba hirsizlik meselesi ne olacak. Bence Meltem bagimli. Bu yüzden paralari ve altinlari caldi.
Bademgözlü 26-03-07, 14:52 Belkide Ferhunde Yaman beyle metres hayati yasamaya baslayacak. Cünkü Ferhunde parayi herseyden cok seviyor. Ve Yaman beydede bundan cok var.
dogru diyorsun bademgözlü belkide yaman beydir....bu hic aklima gelmedi
ama daha degildir herhalde....önce ferhunde yamanla haniminin arasini bozar sonrada yamana gider.......
of ya bu kadin da safi entrika ya ....beni asiyor.....
Arkadaşlar çok abarttınız.Ferhundesanırım şevketten ayrıldıktan sonra zengin bi adama gidiyodu.evliyken değil.
ya ben diziyi izlerken ferhunde karakteri beni çok kasıyor acabe bu sefer ne delilik yapacak diye fikrete gelen mektubu sofrada herkese okuduğunda hırsımdan deliye dönmüştüm ama leylayla evlenmesi için oğuza nasıl şantaj yaptı hayret ettim...
murat 2007 yok arkadasim valla abartmiyoruz....kitapta öyleydi en azindan.....aslinda kitabi fazla anlatmak istemiyorum okumayanlarin heyecani kacmasin diye....ama sevket hapisteyken kaciyordu ferhunde baskasina..........yani en azindan kitapta öyleydi....... ama dizide bircok sey cok farkli ....... o yüzden her an hersey olabilir.....:img-yes:
Bademgözlü 26-03-07, 16:35 Arkadaşlar çok abarttınız.Ferhundesanırım şevketten ayrıldıktan sonra zengin bi adama gidiyodu.evliyken değil.
Belkide artik bu olaydan sonra ayrilacaklar ve Ferhundede Yaman beyin yaninda ise baslayacak. Daha sonrada Ferhundeyle Yaman beyin arasinda bir iliski baslayacak. Kim bilir?
deadly_angel 26-03-07, 17:48 istermisiniz ferhunde ve yaman evlensin:img-hyste:img-hyste
valla şevketten daha uyumlu bir çift olacakları kesin.
Evi satmanın ucundan dönerler bence, bir şekilde hallelerder.
istermisiniz ferhunde ve yaman evlensin:img-hyste:img-hyste
valla şevketten daha uyumlu bir çift olacakları kesin.
Evi satmanın ucundan dönerler bence, bir şekilde hallelerder.
Ben evleneceklerini yada Yaman'la ferhunde'nin arasinda bisey gececegini sanmiyorum.. Ama ortaligin iyi bi karisacagi kesin.. yakin bi zamandada artik fikret evlenir büyük bi ihtimalle.. Evde tahammül edecek sabri kalmadi zavallinin..
umarim dizinin sonunda mutlu olan sirf ferhunde olmaz......
beni asil düsündüren nejla...eger cemle evlenirse ve cem göründügü gibiyse cok güzel olur.....ama daha mantonun intikami alinicak....acaba nasil olucak...
fikreti cok seviyorum.....keske o mutlu olabilse......
umarim dizinin sonunda mutlu olan sirf ferhunde olmaz......
beni asil düsündüren nejla...eger cemle evlenirse ve cem göründügü gibiyse cok güzel olur.....ama daha mantonun intikami alinicak....acaba nasil olucak...
fikreti cok seviyorum.....keske o mutlu olabilse......
tüyocular hic bir yerde pek sevilmez, biliyorum, bu yüzdende bildiklerimi buraya yazmiyorum. ama dizinin sonunu gercekten ögrenmek istiyorsaniz bana bi özel mesaj atabilirsiniz. annem Yaprak Dökümü'ün ilk versiyonununa bakmis, bu yüzden bana anlatti..
Necla'nin cem'le evlenecegeni sanmiyorum..
aman hamburglu komsucumm sakin anlatma bildiklerini.....heyecan falan kalmaz yaaa....
bende okudum kitabi ama dizi cok farkli.....dizi cekilmis olan filme yakinmi gidiyo
daha önce cekilmis demek film olarak, hic bilmiyordum.
Bademgözlü 26-03-07, 19:24 Bence en uyumlu cift Ferhunde ile Oguz olur aslinda. Ikiside firsatci, yalanci, dolanci, santasci ve oldukca karaktersiz. Bir ara bende Ferhundeye baya üzülmüs ve hatta yaptiklarini anlamaya calismistim. Ama artik hadini iyice asti. Önce Fikrete özür dileti. Kizin gururunla oynadi. Simdide onu hirsizlikla sucladi. Bence Leylanin da gözleri acilsin artik. Ayni bebek gibi. Hani bebekler agladiginda agzina emzigini verirsin susarya. Leylada iste öyle. Eline parayi verdin mi susuyor.
aman hamburglu komsucumm sakin anlatma bildiklerini.....heyecan falan kalmaz yaaa....
bende okudum kitabi ama dizi cok farkli.....dizi cekilmis olan filme yakinmi gidiyo
daha önce cekilmis demek film olarak, hic bilmiyordum.
Bundan önce 3 kere çekilmiş.Bi tanesi 1956da falan, birtanesi 1968de başrollerde Cüneyt Gökçer Ediz Hun Fatma Girikin oynadığı sinema filmi çekilmiş. Bi kerede 1988 de trtde 10 bölümlük bir dizi olarak çekilmiş....:good:
1988de trt varmiydi buralarda hic hatirlamiyorum ama ne dizisini duydum ne de filmleri....biraz cahil kalmisim.......tskler murat
aslinda biryerlerden bulup seyretmek lazim.....
biLdiğim kadarıyLa Fikret çocukLu bir adamLa evLenicek.. Bu yaşananLardan snra yanii en son oLarak zararsız oLan NecLa oLucaktı..
korkmayin bisey yazmam, agzim sikIdIr..:img-wink:
Ben Ferhundeye o kadar gicigim ki, anlatmasi cok güc. O kadini oynayan hanimefendiyide tebrik etmek lazim, bu kadar inandirici mi oynanilir yahu?!
Bir yandanda ama hep ayni rölü oynuyor, hep kötü kadini.. Kadin Isterse'dede Hülya Avsar'in [oynadigi kadini aklima getiremedim..] kocasini ayartmisti kendine..
Gicik kaptigim bir diger kisi ise Riza Bey'in karisi. Kadinda disiplin diye bisey yok. Cocuklar para istiyor hemen buldugu yerden para tutusturuyor ellerine. Bir yere gideceklerinde Riza Bey'e danismadan izin veriyor. Bence gelecek olaylarda olacaklardan sorumlu olan bir kiside bu hanimefendi.. Bu kadin'inda adini aklima getiremedim.. :) Balik hafiza'si var bende.. :img-hyste Ama Sadece gercekten basarili dizilerde rol aliyor.. Ikinci bahar, Zerda, Kurtlar Vadisi ve simdide Yaprak Dökümü..
deadly_angel 26-03-07, 20:49 Ben evleneceklerini yada Yaman'la ferhunde'nin arasinda bisey gececegini sanmiyorum.. Ama ortaligin iyi bi karisacagi kesin.. yakin bi zamandada artik fikret evlenir büyük bi ihtimalle.. Evde tahammül edecek sabri kalmadi zavallinin..
bende gırgırına söylemiştim zaten, bi an kafamda canlandırdım ortaya çok komik sahneler çıktı yazayım dedim:=)
Arkadaşlar kitapta ilgili iyi yada kötü tüyolar vermeyelim, eminim ki sitede buraya yorum yazanların dışındada yaprak izleyenler vardır.Hem zaten dizi kitapla paralel gitmiyor.Modern olarak uyarlanmış hali yalnızca.Tema aynı ve onun çevresinde gelişen olaylar işleniyor.
Ferhundeyi Deniz Çakırdan başka birisi oynasaydı sanırım Ferhundeden aşırı derecede nefret ederdim.Ama rolünü öyle harika oynuyorki beni çok eğlendiriyor.(Kimse yanlış anlamasın kötülerden taraf değilim:)
Bademgözlü 26-03-07, 23:19 Bence bu dizideki herkes mesela Nehir hanim bile rolünü cok güzel oynuyor. Hepsini tek tek tebrik etmek lazim dogrusu. Ayrica dizi müzigini indirmek isteyenler icin: Yaprak Dökümünün özel sitesinden 3 ayri dizi müzigi indirmek mümkün.
Fragmanı bende izledim daha yeni:img-hyste Evde kızılca kıyamet kopuyor... Ferhunde aşmış kendini valla... Leyla ne yapacak acaba? Ne yapabilir ki, babası boşatmaz onu öyle evli kalmaya devam edecek... Necla'da Cem ile... Filkret yalnız kaldı zavallım... Sedef'te havalanmış gibi...
Bademgözlü 27-03-07, 13:03 Bence tam Cemle Nejla birbirlerine yaklasmaya basliyacaklar ve Oguz araya girecek. Cünkü Nejlayi da elde etmeden rahat birakmiyacak anlasilan. Ayrica asik oldugu sevdigi icin degil sadece hirsi yüzünden. Cünkü herseye sahip olma hastaligi var bu tpte. Leylaya da bir ara asik mis gibi davrandi. Hevesini aldi ve birakti. Eger ki bu cocuk düsürme meselesi olmasaydi - tabiki birde Ferhundenin tehdidi - hicbir zaman Leylala evlenmiyecekdi.:img-help:
Bence bu dizideki herkes mesela Nehir hanim bile rolünü cok güzel oynuyor. Hepsini tek tek tebrik etmek lazim dogrusu. Ayrica dizi müzigini indirmek isteyenler icin: Yaprak Dökümünün özel sitesinden 3 ayri dizi müzigi indirmek mümkün.
Bademgözlü;
Komşularının adı Nehir değil Neyyir:img-yes:
Bademgözlü 27-03-07, 13:51 Bademgözlü;
Komşularının adı Nehir değil Neyyir:img-yes:
Tesekkür ederim. Ben Almanyada yasadigim icin türkcem o kadar iyi degil hatta Neyyir diye bir isim oldugundan bile haberim yoktu. Nehir ismini cok duydugum icin isminin öyle oldugunu zanetmistim. Belki bazen yazdiklarimda bile cok yazim hattalari vardir.
Tesekkür ederim. Ben Almanyada yasadigim icin türkcem o kadar iyi degil hatta Neyyir diye bir isim oldugundan bile haberim yoktu. Nehir ismini cok duydugum icin isminin öyle oldugunu zanetmistim. Belki bazen yazdiklarimda bile cok yazim hattalari vardir.
Yok zaten çoğu kişi nehir sanıyor.Neyyir adını bende ilk defa bu dizide duydum:good:
Seker_Esra 27-03-07, 18:09 Tesekkür ederim. Ben Almanyada yasadigim icin türkcem o kadar iyi degil hatta Neyyir diye bir isim oldugundan bile haberim yoktu. Nehir ismini cok duydugum icin isminin öyle oldugunu zanetmistim. Belki bazen yazdiklarimda bile cok yazim hattalari vardir.
Bende Hollandada yasiyorum ve bence Turkcen gayet iyi canim.:img-wink:
Bende zaten ilk baslarda Nehir saniyordum, fakat sonradan kadinin ismi Neyyir oldugunu gordum
Bademgözlü 27-03-07, 20:52 Bende Hollandada yasiyorum ve bence Turkcen gayet iyi canim.:img-wink:
Bende zaten ilk baslarda Nehir saniyordum, fakat sonradan kadinin ismi Neyyir oldugunu gordum
Tesekkür ederim arkadasim. Eger türkcemi beyendiysen buna cok sevindim. Senin türkcende cok güzel. Yurtdisinda yasasam bile Türkceyi dogru konusmak benim icin cok önemli. Türkcemizi ve Türkiyeyi cok seviyorum. Ayrica Sarkilarimizi, Dizilerimizi, Türk Filimlerimizi, Yemeklerimizi ve türkiyenin Topragini suyunu herseyini cok seviyorum. Ülkeme gitmeyeli 4 Sene oldu. Onun icin burnumda tütüyor. Türkiyede en güzel olani cesitli insanlarin asirlardir beraber yasamalari. Ayrica Hollandanin Enschrede Kentine cok yakin oturuyoruz. Hollandaya bazen balik yemeye pazara alisveris yapmaya gidiyoruz. Orasida cok güzel. Ayrica seninlede tanistigim icin cok sevindim. Görüsürüz. bye
yarınki bölüm süpere benziyooo acaip çekişmeler olucak gibi gözüküyoo...waLLa efet ferhundeyi oynayan kadın istersedede kötü karakterini oynamıştı üstüne yapştı kaldı walla bu dizi çok ağır we kaliteli bi dizi bnce en favori dizilerimden biri;)
ben bu diziyi çok seviyorum çok güzel ve kaliteli bir dizi
ilk bölümü izletikten sonra bir günde bitirdim kitabı oda dizisi kadar güzel
oyuncularıda harika ben en çok sedefi seviyorum ferhundeye ve leylaya sinir oluyorum vede bir babanın yıkılışını görmek beni üzüyor hiç bir zaman babamın öyle çaresiz ve üzgün görmek istemem kaç kere ağladım halbuki ben boş şeylere ağlamamak için kendime söz vermiştim ama ağlatıyo işte dizi neyse yorumlarıma geçeyim geçen bölümde ferhunde her zamn ki gibi cadıydı ve bence o hep cadı olarak kalacak ben şeye dikkat ettim oğuz leylayı cemden hiç kıskanmadı mı yoksa bana mı öyle geldi yada o büyük sorunu yüzünden hiç umursamadı aslında sevmiyorrrr ya neyse bu yeni bölümde süper olaca ferhundeninde üzülmesini istiyorum yazık o şevkete ya ben olsam şimdiye boşardım adam iyi sabırlı gene
EFTALYAGUL 28-03-07, 14:06 ferhunde karakteri bence de çok başarılı.bazı insanlar rolleriyle öyle bütünleşiyor kıişte ferhunde de o karakterlerden brisi.gözlerinde şeytanlık var bu kadının.aslında rolunu ne kadar başarılı oynadıgının bi göstercesi ve bundan sonra yer alacağı bi dizide bu üstüne yapışıp kalcak bi rol:)
dizi geneli çok kaliteli.ilk bölümlerde reyting kurbanı olup bitecegini düşünmüştüm.cünkü aynı gün reytingleri tavan yapan başka bi dizi daha var.şahsen ben yaprak dökümü başladıgından beri diger diziyi izlemez oldum:)
dizinin son üç bölümünü izledim ama gerçekten çok doğal çok içten...
bugünkü bölümü gerçekten çok güzele b |