Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- Yorumlar/2
ÇoK sevindim o sahneye, necla ve oğuz çok yakıştılar. Keşke neclanın yerinde olsaydım, seve seve oynardım o sahneyi
Şimdi sen dizideki Oğuz gibi adi bir adamla mı öpüşmek isterdin yoksa Tolga Karel'le mi ikisi çok farklı şeyler
yok artik ya oyuncu olarak bile yani bir yakinim boyle sahne cekse yok yani hic tasvip etmedim..hic olmamis..bence o kadar abartili opusme bu diziye yakismadi..basitce birsey gosterebilirlerdi..ben yakistirmadim diziye sizleri bilemiyorum...Hayriye kalp krizi gecirmezse iyi yani..bir kizinin kocasi diger kiziyla opusuyor yok artik.
catterflym
25-04-07, 23:38
ne bölümdü hal şoktayım ben oguzun zorla opucegını Neclanında tokat fln atıcagını sanarken Neclada oh bı gusel karsılık verdı eee hyrlı olsun Oguz Necla ılışkısı o zmn =)
LEyla gormemısss gormemıste bu kdrını hakedıomu o trtıısılır
oh su yaman bassın sunları bı gusell ama bnce basamıcak nese Ali Riza nası uzuldu Ferhunde kadar şeytanını gormedım bn ya adamcagız yıkıldı resmen =(
-Angelica-
25-04-07, 23:40
Angelica, vallahi Nejla"nın yerinde mi olmak isterdin yoksa Leyla"nın mı bilemeyeceğim. Ama bu gidişle Nejla, Leyla"ya kuma olacak. Ayrıca o sahnenin neresi sana enteresan geldi anlayamadım. Resmen midem kalktı... Bir öpücük bu kadar iğrençleşebilir ancak... Bu Oğuz karakterinden kaynaklanmıyor. Ciddi olarak yazıyorum. Hiçbir estetik yoktu... Yallap şap yapılmış bir sahneydi.. :img-fie: Yani sen o sahnede hiçbir sevgi kıpırtısı gördün mü? Ben göremedim de...
Ben Nejla'ya hep hak verdim, Sonuçta Cem Oğuz'un karşısında o kadar silik bir karakter ki.... Tabi ki Cem'i ve oğuzu kıyaslayınca Oğuz daha önde, daha karizmatik gelir. Elde edilmesi zor olan daha caziptir,her zaman için.
Sahneye gelince... Bence çok güzel bir sahneydi. Hırsı ve elde etmenin verdiği tatmin duygusunu en mükemmel şekilde anlatan sahneydi. Dizinin (bence) en güzel kızı ve en yakışıklı erkeği bu sahnede buluştu.
Ben nejlanın fahriye evcenin yerinde oynamak isterdim bu sahneyi, ortada bir tolga karel gerçeği var çünkü
catterflym
25-04-07, 23:41
he eger Hayriye sessiz kalırsa cok uzulcem birilerinin bu kdr ortalıgı karıstırn şeytana dur demesi lazım :img-polic
Once cocuga gitti yanasti yanasti zengin diye..bakti aileside kendi ailesi gibi isine gelmedi..akli fikir ne oldugu belirsiz Oguzdaymis..kiskandirmak icin Cemi kullaniyor..o cocugun ne sucu var?
Aslinda Hayriye yerine Fikretin gormesi gerekirdi..Yamandan once Oguzu gomerdi diri diri
Cemin annesi ve babasi dedi ya :Ay Ali Riza bey cok sanslisiniz ne guzel genis bir aileniz var. gelininiz damadiniz bir arada..bende dedim ya ne demezsin cok sansli bir bilsen :img-hyste
Once cocuga gitti yanasti yanasti zengin diye..bakti aileside kendi ailesi gibi isine gelmedi..akli fikir ne oldugu belirsiz Oguzdaymis..kiskandirmak icin Cemi kullaniyor..o cocugun ne sucu var?
Cemin annesi ve babasi dedi ya :Ay Ali Riza bey cok sanslisiniz ne guzel genis bir aileniz var. gelininiz damadiniz bir arada..bende dedim ya ne demezsin cok sansli bir bilsen :img-hyste
Ferhunde demez mi bizde çok seviyoruz kalabalık aileyi diye yalancı baktı ona göre laf yok kalkacaktı konuyu aç muhabbetini görünce hemen oturdu laf var ya Şevket ve Ali Rıza konuşurkende kapıyı dinledi aaa pardon ama kapıları hep Fikret Abla dinlerdi ben yanlış gördüm
Kucuk kiz Ayse var ya cok komikti ya..kendini istemeye gelecekler diye heyecan yapmis :)..sinirli sinirli Cemi sevmiyorum artik deyince..Leyla nesi var bunun dedi ya...hani demez mi Fikret: Ilk ask acisi diye cok guldum orada :img-hyste
Ben Nejla'ya hep hak verdim, Sonuçta Cem Oğuz'un karşısında o kadar silik bir karakter ki.... Tabi ki Cem'i ve oğuzu kıyaslayınca Oğuz daha önde, daha karizmatik gelir. Elde edilmesi zor olan daha caziptir,her zaman için.
Sahneye gelince... Bence çok güzel bir sahneydi. Hırsı ve elde etmenin verdiği tatmin duygusunu en mükemmel şekilde anlatan sahneydi. Dizinin (bence) en güzel kızı ve en yakışıklı erkeği bu sahnede buluştu.
Ben nejlanın fahriye evcenin yerinde oynamak isterdim bu sahneyi, ortada bir tolga karel gerçeği var çünkü
Yaa inanmıyorum, burada birkaç kişi niye Cem ve Oğuz"u kıyaslıyor anlamadım. Bende mi bir gariplik var... Oğuz"un neresi sempatik, ya da neresi çekici... Nedense o adamda bir gariplik var. Bir türlü sevemedim. İtici bir tip. Hem Nejla ve Oğuz artık kesinlikle birbirlerine yakışıyorlar. Nejla gibi bir karaktere ancak Oğuz yakışır.
Bak sen ne güzel demişsin, "elde edilmesi zor olan caziptir" diye. Yani burada aşk yok. Sadece elde etme çabası var. Her iki taraftada. Nejla, Leyla"ya karşı zafer kazanmak istiyor, Oğuz"da Nejla"nın elinden kaçacağını anladı, şimdi kaybetmeme savaşı veriyor. Ben Leyla"dan ayrılacağını hiç zannetmiyorum.
Dileğim Ceyda"nın kocasına yakalanması. Ortaklıkları da biter, inşallah parasız kalır Oğuz...
Aklıma şu an geldi, Cem bence Sedef ile evlensin. Bu dizide en masum kız Sedef. Cem"le yakışırlar..:happy0064
Sizce Yaman'ın planı ne arkadaşlar ? Ceyda ile Oğuz'u takip etmeyi mi düşünüyor. Bassa şu ikisini birlikte ne güzel olur
-Angelica-
25-04-07, 23:52
evet ulk ne yalan söyliyim bence yaprak dökümündeki baştan beri en mükemmel sahneydi=))
peki sizce oğuz kiminle olsun
A)CEYDA
B)LEYLA
C)NEJLA
Sizce Yaman'ın planı ne arkadaşlar ? Ceyda ile Oğuz'u takip etmeyi mi düşünüyor. Bassa şu ikisini birlikte ne güzel olur
Bence ikisini basmayı düşünüyor. Özellikle Oğuz"u aradı ve haber verdi. "Sen ilgilenirsin" dedi üzerine basarak. Ama Oğuz bence yakalanmayacak. Zaten Ceyda"dan uzak duruyor. Ceyda umurunda bile değil şu an. Ceyda inşallah rahat bırakmaz Oğuz"u eve davet eder. Veeeeeeeeeee Yaman tarafından yakalanır...:happy0064
Yaman Almanyaya gitmeyecek..muhtemelen kendiside karisiyla Oguzu takip edecek..Eger Oguzu Ceyda yerine Necla ile gorurse o zaman dahada kotu olur bence...O zaman ilk Leylaya soyler herhalde..artik Leylada ne yapar kim bilir?
evet ulk ne yalan söyliyim bence yaprak dökümündeki baştan beri en mükemmel sahneydi=))
A)CEYDA
B)LEYLA
C)NEJLA
Bence hiççççç önemli değil. Üç şıkla da beraber olabilir. Hatta ben şaşırdım nasıl olurda Ferhunde ile olmadı... Halbuku bu Oğuz"dan ne uçan, ne kaçan kurtuluyor....:img-hyste
Bence ikisini basmayı düşünüyor. Özellikle Oğuz"u aradı ve haber verdi. "Sen ilgilenirsin" dedi üzerine basarak. Ama Oğuz bence yakalanmayacak. Zaten Ceyda"dan uzak duruyor. Ceyda umurunda bile değil şu an. Ceyda inşallah rahat bırakmaz Oğuz"u eve davet eder. Veeeeeeeeeee Yaman tarafından yakalanır...:happy0064
İnşallah basar ikisini ama Oğuz daha önce dedektifi Yaman'ın odasından çıkarken gördü eğer takip edildiğini anlarsa adama daha çok para verip konuşturur diye düşünüyorum
bencede oğuz ile cem kıyaslanamaz bile ayrı dünyalardalar tek ortak noktaları necla
cem neclaya gerçekten aşık oğuz ise sadece elde edemediği için peşinden koşuyor neclanın yani aşk yok aralarında
evet cem ile sedef evlensin en çok onunla yakışır sedef çıkarcı kendi menfaatini düşünen biri değil akıllı kız ceme yakışır
unutuyorum yazmaya hep aile imzası çok güzel olmuş yapan arkadaşın eline sağlık benide eklediğiniz için teşekkürler unutmuştum yazdırmayı adımı :good:
-Angelica-
25-04-07, 23:59
Bence hiççççç önemli değil. Üç şıkla da beraber olabilir. Hatta ben şaşırdım nasıl olurda Ferhunde ile olmadı... Halbuku bu Oğuz"dan ne uçan, ne kaçan kurtuluyor....:img-hyste
e kurtuluncak gibi diil ki kardeşim. Tolga Karel'de öyle böyle değil, karizmanın allahı=)
A)CEYDA
B)LEYLA
C)NEJLA
hiç fark etmez hepsini ayrı ayrı idare de edebilir
fikret ve sedefe bulaşmasında gerçi bişe olmaz akıllıdır onlar ben hala ferhundeyle nasıl beraber olmadığına şaşıyorum gerçi olabilir zaman geçmiş değil beklenir ferhundeden herşey
A)CEYDA
B)LEYLA
C)NEJLA
Üçünüde toplasan hiç bir şey olmaz bunlardan zaten Oğuz için bunlar selpak mendildir kullanır sonra atar
selam arkadaşlarr önce benide aile avatarına eklerseniz çok mennun olurummm
ne olursunuz
bu hafta bölüm gene süperdiii hatta ötesiiiiii mükemmell
ferhunde cadılığınde ve kıskançlık çirkeflik boşboğazlığında tavan yaptıııııı
haftayaki bölümde tavanı çatladır inanmıyorum ben onaa leylada havalı necla başka bir aile
ben anlamıyorum iki kardeş nasıl birbirlerini bu kadar çekemez bu nasıl birşey yaa inanmıyorummmmm
neclada oğuzda ne biliyim bazen oğuz gerçekten seviyo diyorum bazende ulaşamadığı için istiyoooo ama ben necla karşılık vermeyecek zannettimm ama nerdee o dünden razıymış ikiside sevmese ama bahçede kimseyi umursamadan öpüşmezlerdi ben davranışlarını kınasamda baştan beri ikisinin beraber olmasını istedimmm
hayriye hanım ne yapacak bakimmm merak ettim onun sağsolu belli olmaz
kısacası yaprak dökümü süper
-Angelica-
26-04-07, 00:05
hiç fark etmez hepsini ayrı ayrı idare de edebilir
fikret ve sedefe bulaşmasında gerçi bişe olmaz akıllıdır onlar ben hala ferhundeyle nasıl beraber olmadığına şaşıyorum gerçi olabilir zaman geçmiş değil beklenir ferhundeden herşey
evet ya ben de ona şaşırıyorum...
Bir tek ben mi dikkat ediyorum blemicem ama Ferhunde inanılmaz derecede ahlaklı ve namuslu takılıyor
Hiç Şevket' aldatmıyor.
Oğuzla veya Yaman'la arasında bir ilişki olmasını beklerdim
Bir tek ben mi dikkat ediyorum blemicem ama Ferhunde inanılmaz derecede ahlaklı ve namuslu takılıyor
Hiç Şevket' aldatmıyor.
ahlak ve namus nasıl üstünde büyük gelen şeyler dimi zaman geçmiş değil daha zengin birini bekliyordur aldatmak için
Hiç Şevket' aldatmıyor.
sanirim Ferhundeyi pek iyi analiz edememissiniz..Ferhundenin derdi ask falan degil o kimseyi sevmiyor eski kocasinida sevmemis..hatirlarsaniz eski kocasiyla evliyken onu Sevketle aldatiyordu...Sevket apar topar zorla kacmisti evden....bu aldatmadir...Ferhunde sadece birisi onu sevsin istiyor baska turlu kullanamaz...Ferhunde bir tek parayi sever, ve ancak kendisi sevilsin ister baskasini sevmez...Gecen bolumde Gulsene gizli para biriktirdigini soyluyordu, bu bolumde Sevketten akil almaz seyler istedi..ya aldatma sadece biriyle olmuyor, Sevkete para biriktirdigini bile soylemeden gizlice is ceviren biri ayni zamanda aldatiyordur.
Fikret, Ferhunde"ye mutfakta "sen bizimle uğraşacağına, git makyaj yap, aynaya bakarken daha mutlu olursun" dedi ya.. Muhteşemdi. Bu Fikret çok güzel laf yapıyor...:good:
Nejla eski bölümlerde çirkinmiş. Hatta suratı sivilce içindeymiş... Bana çok farklı geldi Oğuz eski günleri hatırlarken.. Nejla çok değişmiş
-Angelica-
26-04-07, 00:16
sanirim Ferhundeyi pek iyi analiz edememissiniz..Ferhundenin derdi ask falan degil o kimseyi sevmiyor eski kocasinida sevmemis..hatirlarsaniz eski kocasiyla evliyken onu Sevketle aldatiyordu...Sevket apar topar zorla kacmisti evden....bu aldatmadir...Ferhunde sadece birisi onu sevsin istiyor baska turlu kullanamaz...Ferhunde bir tek parayi sever, ve ancak kendisi sevilsin ister baskasini sevmez...Gecen bolumde Gulsene gizli para biriktirdigini soyluyordu, bu bolumde Sevketten akil almaz seyler istedi..ya aldatma sadece biriyle olmuyor, Sevkete para biriktirdigini bile soylemeden gizlice is ceviren biri ayni zamanda aldatiyordur.
Bir de en çok kafama takılan...
ferhunde ismeti terketti çünkü ismet çulsuzdu
Şevketi buldu e şevket daha da çulsuz!
Madem paradan başka gözü bişey görmüyodu niye bir 'aç'ı bırakıp ikinci bir 'aç'ı aldı?
Madem paradan başka gözü bişey görmüyodu niye bir 'aç'ı bırakıp ikinci bir 'aç'ı aldı?
Nedeni çok basit, Ferhunde için para ve makam önemli. Şevket"te bankada gelecek vad eden birisi. Ferhunde"nin de üstü idi... Başka açıklaması ne olabilir. Genç, yakışıklı, gelecek vadeden biri... :good:
ya kadin icin cullu culsuz onemli degil..dikkat edersen iki adamda ayni tur..yani saf ve kendini kullandiran..oyle birilerine hukmetmek daha kolay..oteki adamada acimamisti Sevketede acimiyor..ayrica ulkuk'a katiliyorum Sevketi kaymakam oglu, koskleri var diye birsey sandi..
Ya birde nisani kiz tarafi yaparya orada birde nisanmi yapilacak onlar zengin paralari var onlar yapsin diye soylendi durdu akli gitti para gidecek Sevketten diye..ya boyle birisi iste..kendisi ama biliyordu partili martili dugun yapmayi.
ferhunde kaymakam gelini olcam diyodu şevketle ilişkiye başlarken yani zengin sanıyordu şevketi ne bilsin çulsuz olduğunu
Şevket çulsuz falan değil adam bankada şef sadece şu sıralar çok borcu var birde Ferhunde gibi har vurup harman savuran hesap kitap bilmeyen bir karısı baksanıza hanımefendinin gece kremi bitmiş çok lazım ya
Saka maka culsuz ya neleri varki?Adamin butun parasi o evin tamirine yetti sadece..dukkan tuttu onuda yapamadi..malesef..
-Angelica-
26-04-07, 00:37
Şevket çulsuz falan değil adam bankada şef sadece şu sıralar çok borcu var birde Ferhunde gibi har vurup harman savuran hesap kitap bilmeyen bir karısı baksanıza hanımefendinin gece kremi bitmiş çok lazım ya
basbaya çulsuz kendi evinde bile oturamıyorlar sığıntı gibi evin içinde odada
Bir de şey çok mantıksız, çocukların odaları yukarda şevket ve ferhundenin odası salona açılıyor, onlar evli çift odaları daha özel bi yerde olması lazım
basbaya çulsuz kendi evinde bile oturamıyorlar sığıntı gibi evin içinde odada
Bir de şey çok mantıksız, çocukların odaları yukarda şevket ve ferhundenin odası salona açılıyor, onlar evli çift odaları daha özel bi yerde olması lazım
Oturduğu evde kendisinin sonuçta sığıntı demek çok farklı bir şey sığıntı kimi kimsesi olmayan düşmüş insanlar için denir oysa o evin geçimini Şevket üsteleniyor buna sığıntı denmez
paçiii_melos
26-04-07, 00:46
İyi Geceler Yaprak Dökümü Ailesiiiii
Öncelikle ben de sizler gibi büyük bir şok yaşadım.
Son sahnede hani ufak bir öpücük ardından da bir tokat olabilirdi anaaaa bir baktım uçtular,kimse tutamıyor :) :) aslına bakarsanız biraz abartılmış. Böyle bir diziye de bu sahneleri çok fazla yakıştıramıyorum ama neyse....
Nejla gerçekten kocaman bir aptalllllll....Leyla da öylee, kardeşleri ayırmak ayıp olur dimi ama :) İlk başlarda bile demiştik çok saflar diye, biri para,kıyafet, araba ile kendini avutur diğeri de kız kardeşinin kocası ile öpüşerek, onu severek....
Hayriye Hn. gördü de ne olucağı malum arkadaşlar. Gidip de hemen Ali Rıza Bey'e, Fikret'e, Ferhunde'ye anlatıcak hali yok ne de olsa, hemen Nejla ile konuşup, onu zorla Cem ile evlendirmeye çalışacaktır. Artık limana demir atıldı, geri dönmek çok zor olabilir....
Bir yandan da sizlerin yapmış olduğu yorumları okumaya çalışıyorum, devamı gelicek ;) ;)
paçiii_melos
26-04-07, 00:52
Nejla eski bölümlerde çirkinmiş. Hatta suratı sivilce içindeymiş... Bana çok farklı geldi Oğuz eski günleri hatırlarken.. Nejla çok değişmiş
Ulkuk arkadaşım sana aynen katılıyorum. Geçrkten hepsi çok değişikler. ÜZerinden 10 aya yakın bir süre geçti galiba, Nejla da çok sivilce varmış hem biraz daha çocuksu gibi duruyordu, şimdi çok daha da güzel ve de alımlı oldu, dizimiz onu büyüttü :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Saka maka culsuz ya neleri varki?Adamin butun parasi o evin tamirine yetti sadece..dukkan tuttu onuda yapamadi..malesef..
Şu anda belki durumları çok iyi olmayabilir ama o evde bile oturmak çok büyük mutluluk. Ne de olsa Ali Rıza Bey'in çocukluğu geçmiş. Hem şu bahçede sorun çıkmasaydı ne kadar da para ediyordu. Neyse durumları çok kötü değil ama Fikret'in çeyiz işleri, Şevket'in maaşı, Ali Rıza Bey'in de emekli maaşı ve artıları doğal olarak o kadar kişiye yetmeyebilir. Ferhunde de adam gibi bir yerde çalışsa bişiy olur yazık :img-hyste :img-hyste
Cem konusunda daha fazla tartismak yersiz. 2 dusunce var yazanlar arasinda. Bazilari yere goge koyamiyip, cok yakisikli , bulunmaz hint kumasi oldugunu iddaa ediyor, ben ve 1 2 arkadasta cemin ali riza bey tipinde skici ve neclaya hitap etmeyen bir insan oldugunu savunuyoruz. Necla ahlakli olur olmaz, oguzla opusur veya opusmez butun bu gercekler Cemin silik, eglencesiz , bayik bir cocuk oldugunun gercegini degistirmiyor. Allah askina ceme yakisikli diyen zihniyet, Cem yakisikli cok karizma bir cocuksa Kenan Imirzalioglu , Mehmet akif alakurt ve benzerleri ne sizce :) Onlara da ilah mi diyelim turk erkeginin idolleri mi :) Sevkette cemle ayni kadere sahip ne yazikki. O yuzden bu tarz adamlar hayatlari boyunca kaybetmeye mahkumlar , ee sonucta ortada dizide cok acik bir sekilde :) Oguz duzenbazdir, yalanci veya uckagitcidir ama adam zekasi sayesinde tak tak 3 kisiyi idare ediyor, kendini de kullandirtmiyor. Ceyda, necla, leyla aptal olmasin , kullandirtmasinlar kendilerini.
Hayriye hanim da hic bir tepki koyamicak bu opusmeye. Onun ruyasina simdiden cemin ailesinin serveti girmeye baslamistir. Goz yumucak necla ile cemin opusmesine 2 kere vir vir eder, sonra unutur gider. Necla ile leylanin bu kadar ac, gorgusuz ve basit olmasinin sebebi neticede Hayriye Hanim. Evin satildigini duydugu andaki basit cingene dansi hala gozlerimin onunde. Yazik ki ali riza beye ona tahamul ediyor ve bu tarz seyleri goremiyor.
Leyla bence dizi replik tarihine yeni bir boyut getirdi. Bu geceki replik bence tarih olucak cinsten. "Acaba arabanin altina kedi girse cizer mi " gercekten cok gorgusuz ve acgozlu bir kiz ve yasadigi hersey leylaya mubah. Paraya resmen tapiyor , necla da gorgusuz ac gozlu ama leyla bence uzak ara ceker dizideki diger acgozlu karakterlere.
[QUOTE=aykut82;3097064].......Cem konusunda daha fazla tartismak yersiz. 2 dusunce var yazanlar arasinda. Bazilari yere goge koyamiyip, cok yakisikli , bulunmaz hint kumasi oldugunu iddaa ediyor, ben ve 1 2 arkadasta cemin ali riza bey tipinde skici ve neclaya hitap etmeyen bir insan oldugunu savunuyoruz. Necla ahlakli olur olmaz, oguzla opusur veya opusmez butun bu gercekler Cemin silik, eglencesiz , bayik bir cocuk oldugunun gercegini degistirmiyor. Allah askina ceme yakisikli diyen zihniyet, Cem yakisikli cok karizma bir cocuksa Kenan Imirzalioglu , Mehmet akif alakurt ve benzerleri ne sizce :) Onlara da ilah mi diyelim turk erkeginin idolleri mi :)
.......Hayriye hanim da hic bir tepki koyamicak bu opusmeye. Onun ruyasina simdiden cemin ailesinin serveti girmeye baslamistir. Goz yumucak necla ile cemin opusmesine 2 kere vir vir eder, sonra unutur gider. Necla ile leylanin bu kadar ac, gorgusuz ve basit olmasinin sebebi neticede Hayriye Hanim.
Yakışıklılık göreceli bir kavramdır. Cem'in eli yüzü düzgün, güzel bir yüzü var, boyu posu yerinde, karakter olarak da ÇOK DÜZGÜN bir karakter... bir insanda ne gibi bir özellik aranır başka. Bilen varsa lütfen beni aydınlatsın.... Ayrıca o yazdığın isimlerden Mehmet Akif Alakurt'u çokkkkkkk beğeniyorum... Hatta Sıla dizisini sırf onun için izliyorum... onun için tahammül ediyorum.. M.A.A da eli yüzü düzgün, efendi biri... Karakteri düzgün biri... (en azından ben öyle biliyorum)...Yani benim için yakışıklılık sadece dışından ibaret değil..
Şimdi senin yazdığın Oğuz karakteri eli yüzü düzgün, dıştan bakılınca yakışıklı birisi, ama karakteri nasıl? Yani herşey dış görünüşle bitmiyor...:img-wink:
Hayriye hanım konusunda katılıyorum. Hayriye hanım Cem'in ailesinin zenginliğini kaçırmamak için Nejla ve Oğuz olayını unutacak. Bir an önce evlenmeleri için elinden geleni yapacak...
ulkuk - Bence oguzda yakisikli degil. Ben zaten hic bir postum da oguz yakisikli demedim. Bana gore M.A.A , Kenan Imirzalioglu, Oguz Galeli yakisikli oyuncular. Oguz eli yuzu duzgun ama gene de buram buram sansar tipli bir karekter. Gorunus olarak sadece bilindik bir tip degil o kdr, onun disinda bir esprisi yok bence.
Daha onceden biri yorum yapmisti sedef ve cem konusunda. Kim yaptiysa , bravo, bu kdr guzel bir tespit yapilamaz. Sedef ve cem bence birbirleri icin bicilmis kaftan. Ikisi birbirlerine cok guzel hitap ederler, necla ve cem iki ayri dunyanin insanlari.
Daha onceden biri yorum yapmisti sedef ve cem konusunda. Kim yaptiysa , bravo, bu kdr guzel bir tespit yapilamaz. Sedef ve cem bence birbirleri icin bicilmis kaftan. Ikisi birbirlerine cok guzel hitap ederler, necla ve cem iki ayri dunyanin insanlari.
Cem ve Sedef'i ben yazmıştım. Sonra bir arkadaş da destek verdi. Ben yakıştırıyorum. Birbirlerine uyarlar.. :good:
Dün dizinin sonunu izledikten sonra ne düşünceler geçti kafamdan… Acaba gerçekten de böyle insanlar, kardeşler var mı?
Hani Leyla zaten çok saftirik, patavatsız bir insan ama Necla’yı biraz akıllı sanıyordum. Sen kız kardeşinin eşiyle bunu nasıl yaparsın? Oğuz çok kötü bir karakter ondan her şeyi beklerim ama Necla yapmayacaktı bunu. Eğer burada bir suçlu varsa o da Necla’dır. Oğuz beklenilen bir şeyi yaptı ama Necla hem kardeşini hem kendini üstelik ailesini de aşağıladı… Eğer gerçekten böyle kardeşler varsa hepsine Yazıklar Olsun!
Necla kesinlikle Cem’i hak etmiyor. Bir insanın ne kadar yakışıklı olsa da suratına bakınca her şey anlaşılıyor…
Cem: Gerçekten düzgün karakterli
Oğuz: Sinsiliği yüzüne vurmuş…
Ben gelecek bölümlerle ilgili bir tahminde bulunmak istiyorum… Oğuz’un Yaman’a yaptığı tüm pislikler ortaya çıkacak o da korkup Necla’yı da kandırarak kaçacaklar ve Necla çok süre geçmeden nasıl yanlış yaptığının farkına varacak…
Bu diziyi izliyorsam sadece Ali Rıza Bey ve Fikret, Sedef için… Şevket, Ferhunde, Necla, Leyla, Hayriye Hanım bunları hiç ama hiç sevmiyorum…
Şevket: En başta hatayı yaptı, açıkçası ona üzülmüyorum.
Ferhunde: Ona yapılacak yorum yok…
Necla: Yazık!
Leyla: Tek derdi lüks, o kadar şey oldu babasının yüzüne hala utanmadan bakabiliyor, yaşadıklarından hiç ders almıyor…
Hayriye Hanım: Bence onunda tek derdi para…( Dün Cem’in annesi Ferhunde ile onu benzetince koptum…Çünkü gerçekten bazı huyları benzerlik gösteriyor)
Ali Rıza Bey'in savunduğu inandığı değerlere sözde değil özde bağlı olan tek kişi Fikret. Onun dışındaki tüm aile fertleri (Ayşeyi saymıyorum) sözde bağlılar Ali Rıza Bey'e ve onun değerlerine. Ali Rıza Bey başlarında olduğu halde yemedikleri halt kalmadı. Leyla, bir adamın ölümüne sebebiyet verdi, evlilik dışı ilişkide bulunup hamile kaldı, Necla ablasıyla'da birlikte olduğunu bile bile Oğuz ile çıkmaya devam etti ve hala gözü Oğuz'da, Şevket anne ve babası evde yokken alem yaptı bu'da yetmezmiş gibi babasının sevmediğini bildiği adamla kardeşlerinin gözleri önünde fingirdeşmelerine birşey diyemedi vs, Hayriye Hanım'da hiç Ali Rıza Bey'in karakterine göre bir eş değil "Para para para" başka hiçbirşey bilmiyor. Birde Ali Rıza Bey başlarında olmasa ne hallere düşerler düşünmek bile istemiyorum. Helal olsun Neyyir Hanım'a ki, tek başına Sedef gibi terbiyeli bir kız yetiştirmiş. İnsanın içinde de olacak yoksa aile ne kadar iyi olursa olsun imkansızdır terbiyeli-dürüst-namuslu olmaları. (Bkz. Ali Rıza Bey ve Necla-Leyla)
Leyla:Herhalde ailenin en saf üyesi. Bir arabaya herşeyi unuttu, Ceydanın hamileliği aklına bile gelmedi. Acaba gerçek hayatta bu kadar görmemiş insanlar varmıdır çok merak ediyorum. Ağzı bir türlü kapanamadı. Bu görmemişiliği onun gözlerini kör etti hiçbirşeyi göremiyor. Evdeki o halleri neydi öyle yaa şok oldum. Leylanın düşüşü muhteşem olacak ta ne zaman? Ceydanın çocuğunun Oğuzdan olmasını o kadar çok istiyorum ki.
Necla:Son sahnede ondan beklemeyeceğim bir davranış sergiledi ama hiç şaşırmadım. O zemini kendisi hazırladı "Yapma Oğuz, sus Oğuz bilmem ne Oğuz" diye diye... Kararlı dursaydı Oğuz'un karşısında Oğuz böyle birşeye cesaret edemezdi. Necla'da dört gözle bekliyordu, bahçedeki hallerine baklırsa. Nerede olduğunu bile umursamadı yaaa terbiyesiz şeyy. Ceyda ile olan ilişkisini ve Ceydanın çocuğunun Oğuzdan olma ihtimalini inşallah gelecek hafta öğrenir. Bakalım o zaman ne yapacak. Cem ve ailesini asla haketmiyor Necla. İnşallah nişanda bozulur. Allahım bu hafta ne çok şey istiyorum. Hayriye Hanımdan başka keşke yada inşallah Leyla-Ali Rıza Bey ve Ferhunde görür... Hayriye Hanım ne yapacak gerçekten çok merak ediyorum. Eğer sırf Cem'in parası için susarda hiçbirşey demez ve görmemezlikten gelirse "Yuhhh" diyeceğim de başka birşey diyemeyeceğim. Böyle birşey olacağına inanmak dahi istemiyorum. Hayriye Hanım'ın bu kadar paragöz olacağını sanmıyorum.
Fikret:En temiz, en iyi, en dürüst kişi kısacası olağanüstü bir varlık. Evde hizmetçi muamelesinden başka hiçbirşey görmüyor. Biraz dişlerini göstersin istiyorum bu kadar suskun kalmasın. Mesela gece babasıyla konuşurken "Şevket için yaptıkların yetmedi mi" dediğinde biraz daha konuşsaydı kendi hayatını mahvettiğini ama onun dışındaki herkese müsamaha gösterdiğini falan söyleseydi. Ali Rıza Bey'e çok kızıyorum Fikret'i nişanlısından ayırdığı için.
Ferhunde:Aslında öyle çokta abartılacak kadar kötü bir karakter değil. Günümüz koşullarına göre yapılması gereken insanlara yapması gereken davranışları sergiliyor. (Ali Rıza Bey ve Fikret dışında) Oğuz'a şantaj yapıp para almasına ben hiç kızmıyorum hatta hoşuma bile gidiyor. İnşallah şimdi Necla ile olan sahneyi de görür hatta kameraya falan çeker yine şantaj yapar hem Oğuz'a hem Neclaya... Onun tek derdi ayrı bir eve çıkmak buda aslında en doğal hakkı ama Ali Rıza Bey'in yalnızca onların iyiliğini istediğine inanmıyor.
Hayriye Hanım:Kendisini üç kelime ile özetlemek gerekirse "Para-Para-Para" başka hiçbir kelime onu daha iyi ifade etmez.
Neyyir Hanım'ın pencerede misafirleri gözetlemesi çok hoştu. Sedef'inde onun fotoğraflarını çekmesi...
Ceyda&Oğuz ilişkisi yolun sonuna geldi gelecek. Yaman Almanyaya gitmiyor karısını ve Oğuz'u takip edecek. İnşallah Ceyda ile Oğuz buluşurlar. Yaman'da basar onları. Dedim yaa ben bu hafta çok şey istiyorum diye en iyisi sıralayayım.
1-Necla ve Oğuz'u Leylanın, Ali Rıza Bey'in vede Ferhundenin görmesini.
2-Neclanın Oğuz'un Ceyda ile olan ilişkisini ve hatta doğacak çocuğun onda olma ihtimalini.
3-Cemlerin nişanı atmasını... İleride Cem ile Sedef'in birlikte olmasını.
4-Yaman'ın Ceyda ile Oğuz'un ilişkisini öğrenmesini.
Not:Aile imzasında ismi olmayan ve isminin olmasını isteyen birçok arkadaş var gördüğüm kadarıyla. Bunları bir liste yapsak hiç eksiksiz ben yeniden imza yaparım.
ya bu diziyi en kisa surede netten nerden izliyebilir veya indirebilirim ? Lutfen yardimci olun. Dizi dun 8 de yayinlandi su an sabah 10.30 ve hala izliyemiyorum. Bilen biri varsa yayinlayan site isimlerini pm atarsa veya burda reklam olmuyorsa , yazarsa hayrina cok sevinirim. Her hafta ayni dert dizi bitiyor ben 1 gun sonra zar zor izliyorum
Messa, muhteşem yazmışsın. Bunu üzerine ne yazsak boş... :img-ok: Benimde en çok istediğim Cem ve Sedef birlikteliği.. Umarım en kısa zamanda olur...:happy0064
Messa, muhteşem yazmışsın. Bunu üzerine ne yazsak boş... :img-ok: Benimde en çok istediğim Cem ve Sedef birlikteliği.. Umarım en kısa zamanda olur...:happy0064
Ulkukcum Teşekkürler... Aslında çok kısa yazdım bu yazı içimdekileri anlatmaya yetmiyor bile... Bende istiyorum Cem ve Sedef birlikteliğini. Bazı Arkadaşlar Şevket&Sedef diyorlar ama bence Şevket Sedef'i haketmiyor. Önceleri farkına varmadı kız bir iki reklamda oynayınca farkına vardı hadi yaaa. Sedef&Cem forever...:good: :good: Şevket'e hiç acımıyorum ne hali varsa görsün. İnşallah ayrı bir eve taşınırlar ve maddi zorluklar içerisinde boğulurlar.:icon_whis
Haaa aklıma gelmişken yazayım bazı yorumları okudumda bir arkadaş Fikret'in Şevket'i kıskandığını söylemiş Allah aşkına Fikret Şevket'i neden kıskansın. Çok gülünç birşey yaaa. Kıskanılacak biri varsa o'da Fikrettir...
ulkuk pm i aldim, tekrardan cok saol, supersin :):) :happy0064
Messaya katiliyorum, sevket kendi etti kendi buldu. Iradesizligin en buyugunu yapip , babasini karsisina aldi , kocasindan ayrilmak icin alavere dalavere ceviren bir insani kendine es olarak secti. Sevket de dizide bence leyladan sonra en saftirik karakterlerden biri, resmen ferhunde onu kumanda ile kontrol ediyor. 1 2 bolum once 15 dakika icinde yataga geliosun dedi, kuzu gibi boynunu buke buke gitti. Erkek olsa vursa yumrugunu masaya , ferhunde sut dokmus kedi olur biraz rest gorse ama nerde sevkette o erkeklik :) Oguzu gene mudafa etmicem ama oguz ferhundeyi tehtit etti kocana solerim bana kredi kartini odetiyosun diye kuyrugunu nasil kisip, bir daha senle ugrasmicam dedi, olay kiside bitiyor tamamen
Benim en çok icimi acıtan sahne, Fikret'in, Ferhunde'den özür dilemek zorunda kalmasıydı. Orada Şevket müdahale edebilirdi durama. Hatta geçen hafta Şevket, Ferhunde yüzünden Fikret'e fırça attı. Bir insan bu kadar odun olabilir mi? Ben Şevket'in bankada nasıl şef olduğunu merak ediyorum. Adam resmen kör olmuş. Ya da artık Ferhunde ile uğraşmaktan yorulmuş. Sebebi her ne olursa olsun karısına söz geçiremiyor...
Yazıklar olsun Şevket'e...Başta bende Sedef ile Şevket'in bir gün beraber olacaklarına inanıyordum. Yukarıda yazdığım olay olduktan sonra Şevket'ten acayip soğudum...
Bundan sonra YAŞASIN SEDEF ve CEM BİRLİKTELİĞİ....:happy0064
Fikret:En temiz, en iyi, en dürüst kişi kısacası olağanüstü bir varlık. Evde hizmetçi muamelesinden başka hiçbirşey görmüyor. Biraz dişlerini göstersin istiyorum bu kadar suskun kalmasın. Mesela gece babasıyla konuşurken "Şevket için yaptıkların yetmedi mi" dediğinde biraz daha konuşsaydı kendi hayatını mahvettiğini ama onun dışındaki herkese müsamaha gösterdiğini falan söyleseydi. Ali Rıza Bey'e çok kızıyorum Fikret'i nişanlısından ayırdığı için.
Fikret ile ilgili yazdıklarında çok haklısın... Ali Rıza bey herkese müsamaha gösterdi. Ama Fikret'e niye böyle yaptı ve yapıyor anlamıyorum. Evde herkes bir şekilde Ali Rıza Bey'i üzdü, kırdı, rencide etti. Ama Fikret hiçbirşey yapmadı. Ben artık Fikret'ten biraz kendini savunmasını istiyorum... Tamam sivri dilli, sözünü sakınmayan biri. Ama bunu kendisi için de yapmalı... Hatta Ali Rıza Bey'e bunu sözle belirtmeli... Kendisine karşı çok haksızlık ettiğini, (Ali Rıza bey üzülmesi pahasına bile olsa) açık ve net bir şekilde belirtmeli. Hayriye hanıma da o evdeki konumunun ne olduğunu sorsun. Hizmetçi mi, yoksa evin kızlarından biri mi? Yok eğer evin kızlarından biriyse bunan sonra Fikret'de canı istediği zaman iş yapsın, istemediğ zaman gezsin tozsun.
Hizmetçiyse de bir zahmet aylık bağlasınlar..
burcu_yağmur
26-04-07, 11:13
neclaya ben inanamıyorum diyodumki bu kız akıllı ama oğuz onu öptü oda hayriy hnım gördü insaf ya daha istendiğin gün bu kadarda olmaz ferhundede çok patavatsız her şeye damlıyoo şevket diyo eve çıkıcaz ucuz imiş nasıl eb gösteriyo ya Allahım ya hele o neclayı istedikelrinde lfa akrışmaları
modest2000
26-04-07, 11:21
Bu Necla'nın yaptığına diyecek birşey bulamıyorum.Kelimeler yetersiz kalır gerçekten.Ali Rıza beye acıdım vallahi.Sen Ferhunde'yi hor gör ama o kadar didinerek yetiştirdiğin kızlar onun gibi bile olamasın.Ferhunde eniştesiyle bunu yapmazdı en azından.Leyla Necla'yı kıskansın,Necla Leyla'nın eşini aklından çıkaramasın.Bu kızlar, patavatsız Ferhunde karakterinin tırnağı olamazlar.
*Ali Rıza bey Leyla-Oğuz ilişkisini öğrendiğinde kızmakta elbette haklıydı ama kızını tamamen red ederek Oğuz'la evliliğe itti.Kızına koyduğu tavır bir şefkati de içermeliydi. "Bir hata yapmışsın ama biz senin yanındayız" demeliydi.Bunun aksini yaparak büyük hata etti Ali Rıza bey.
*Necla, Leyla'ya evlenmeden önce Oğuz'un kendisiyle de görüştüğünü hatta evine gittiğini filan anlatıp, uyarmalıydı.
*Fikret,Ferhunde'den Oğuz-Ceyda ilişkisini öğrendiğinde sırf bunu Ferhunde söylüyor diye ona inat, Leyla'yı kocasının onu sevdiğine ikna etmeye çalışmamalıydı.Ya bu aldatma gerçeğini kız kardeşiyle paylaşmalı ve boşanmak isterse her türlü desteği vereceğini söylemeliydi.Susuyorsa da tam susmalıydı.Gidip millete mektup atmamalıydı.Şimdi Ceyda'nın kocası karısına ya da Oğuz'a birşey yapsa Fikret hiç mi üzülmeyecek?Hem Yaman bey başına bela almış olacak,hem de nedeni ne olursa olsun diğerleri zarar görebilecek?Leyla boşanıyorsa sessiz sakin boşansaydı.Ortalığı yakıp yıkmanın ne alemi var?
Merhaba Arkadaslar,
maalesef dünkü bölümün hepsini izliyemedim.
Ama sondaki atesli öpüsme sahnesini gördüm.
"Normal diziler mantigi" na göre Hayriye hanim oracikta ya bayilmasi ,yada kalp krizi gecirmesi lazim. O sahneyi gördükten sonra aklima baska bir sey gelmiyor.
Necladan bu denli bir karsilik beklemiyordum. Cok zayif bir karaktere sahipmis . .
Selamlar
PAMUK_MELEGIM
26-04-07, 11:41
yanlis okumadim demi necla ozuglan opusdu yaa bu kiza akkili dedikce aptalisiyo manyaak yaa cem gibi birini bulmus daha halen ozgulannn :@:@
yani amma belliyidi zaten bu olacagi leylala yazik!
Ben Yaprak Dökümünü izliyorum, ama forumunuza ilk yazıyorum.
Benim anlamadığım ne kızdığım, Fikret'in sürekli ev işleriyle ilgilenmesi, her türlü yükün onun üstünde olması, hep dışlanması beni üzüyor, yani Ferhunde'nin evde misafir gibi yaşamasıda beni sinir ediyor, yani nasıl gelin anlamadım, insan bir iki işin ucundan tutar yardım eder, hiç üzerine bişey alınmıyor.
Leyla evlendi, Necla okula gidiyor, Hayriye hn. evde geziniyor, Ferhunde odasına kapanıyor iş yapmamak için, yani Fikret o evde KÖLE'mi yoksa İNSAN'mı ben çözemedim, kıza resmen uzaylı muamelesi yapılıyor:)
Modest2000 Ali Rıza bey ile ilgili haklısın. Bende Leyla olayında keşke evlenmeye itmeseydi dedim. Zaten Ali Rıza beyde çok pişman oldu bu yaptığından... Ama Ali Rıza beyde sonuçta bir insan. onunda değerleri, yanlışları var.. Herkes gibi..
Ama Fikret konusunda biraz haksızlık etmişsin. Çünkü Fikret eğer Leyla'ya "kocan seni sevmiyor, hatta Ceyda ile resimlerini gördüm" deseydi Leyla'nın tepkisi ne olurdu?
Aynen yazıyorum... "yalan söylüyorsun, benim mutluluğumu kıskanıyorsun.....) derdi..Yalan mı? Hatta ben eminim sineye bile çekerdi. Çünkü alıştığı bir standart var. Onu bırakıp gitmek istemezdi...
Fikret ile ilgili yazdıklarında çok haklısın... Ali Rıza bey herkese müsamaha gösterdi. Ama Fikret'e niye böyle yaptı ve yapıyor anlamıyorum. Evde herkes bir şekilde Ali Rıza Bey'i üzdü, kırdı, rencide etti. Ama Fikret hiçbirşey yapmadı. Ben artık Fikret'ten biraz kendini savunmasını istiyorum... Tamam sivri dilli, sözünü sakınmayan biri. Ama bunu kendisi için de yapmalı... Hatta Ali Rıza Bey'e bunu sözle belirtmeli... Kendisine karşı çok haksızlık ettiğini, (Ali Rıza bey üzülmesi pahasına bile olsa) açık ve net bir şekilde belirtmeli. Hayriye hanıma da o evdeki konumunun ne olduğunu sorsun. Hizmetçi mi, yoksa evin kızlarından biri mi? Yok eğer evin kızlarından biriyse bunan sonra Fikret'de canı istediği zaman iş yapsın, istemediğ zaman gezsin tozsun.
Hizmetçiyse de bir zahmet aylık bağlasınlar..
Ulkukcum bende sana katılıyorum. Fikret'in o evde Ali Rıza Bey dışında hiç kimseden zerre kadar değer görmüyor. Ama herkese elinden geldiğince yardımcı olmaya onları anlamaya çalışıyor.
Şevket konusunda yazdıklarına da tamamıyle katılıyorum.
Bu Necla'nın yaptığına diyecek birşey bulamıyorum.Kelimeler yetersiz kalır gerçekten.Ali Rıza beye acıdım vallahi.Sen Ferhunde'yi hor gör ama o kadar didinerek yetiştirdiğin kızlar onun gibi bile olamasın.Ferhunde eniştesiyle bunu yapmazdı en azından.Leyla Necla'yı kıskansın,Necla Leyla'nın eşini aklından çıkaramasın.Bu kızlar, patavatsız Ferhunde karakterinin tırnağı olamazlar.
*Ali Rıza bey Leyla-Oğuz ilişkisini öğrendiğinde kızmakta elbette haklıydı ama kızını tamamen red ederek Oğuz'la evliliğe itti.Kızına koyduğu tavır bir şefkati de içermeliydi. "Bir hata yapmışsın ama biz senin yanındayız" demeliydi.Bunun aksini yaparak büyük hata etti Ali Rıza bey.
*Necla, Leyla'ya evlenmeden önce Oğuz'un kendisiyle de görüştüğünü hatta evine gittiğini filan anlatıp, uyarmalıydı.
*Fikret,Ferhunde'den Oğuz-Ceyda ilişkisini öğrendiğinde sırf bunu Ferhunde söylüyor diye ona inat, Leyla'yı kocasının onu sevdiğine ikna etmeye çalışmamalıydı.Ya bu aldatma gerçeğini kız kardeşiyle paylaşmalı ve boşanmak isterse her türlü desteği vereceğini söylemeliydi.Susuyorsa da tam susmalıydı.Gidip millete mektup atmamalıydı.Şimdi Ceyda'nın kocası karısına ya da Oğuz'a birşey yapsa Fikret hiç mi üzülmeyecek?Hem Yaman bey başına bela almış olacak,hem de nedeni ne olursa olsun diğerleri zarar görebilecek?Leyla boşanıyorsa sessiz sakin boşansaydı.Ortalığı yakıp yıkmanın ne alemi var?
Ferhunde ve Necla-Leyla karşılaştırmalarına aynen katılıyorum. İlk bölüm yorumumda yazacaktım unutmuşum. Ferhundenin yaptıklarıyla Necla-Leylanın yaptıklarını karşılaştırırsak Ferhunde melek kalır onların yanında.
Ali Rıza Bey, Leylayı Oğuz ile evlendirerek bence doğru yaptı. Bu onun ilk hatası değildi hatırlıyormusunuz bilmiyorum ama dershaneden arkaaşının sevgilisiyle beraber bir adamın ölümüne sebebiyet vermişti. Ama akıllanamadı. Zaten bu ona ceza değil ödül öldü baksana zevkten dört köşe.
Necla, Leylaya Oğuz'un kendisi ile'de görüştüğünü söyledi yanılmıyorsam. Hatta onun peşini bırak iyi birisi değil dershanede daha yakışıklılarını bulursun falan dedi ama saf Leyla beni kıskanıyorsun dedi.
Fikret, Leylaya boşanmasını nasıl söyeleyebilirdi ki, boşandığında babasına ne diyecekti? Kız kardeşi Ceyda ile Oğuz'u beraber yakaladıktan sonra bile hiçbirşey olmamış gibi davranıp kocası ile gülüp eğleniyorken Fikret'e mi kalmış saf Leylanın gözünü açmak, kız parayı gördü yaa başka da hiçbir gerçeği görmek istemiyor. Ceydanın kocası karısına yada Oğuz'a birşey yaparsa Fikret neden üzülsün o'mu dedi gidin beraber olun veya Yaman'ı boynuzlayın diye. Ortalığı yakıp yıkan Fikret mi acaba?
Reytingler süper... :happy0064 Bu forum niye coşmuyor bir türlü anlamıyorum.... Sanırım düzgün bir dizi olduğu için olsa gerek.... Magazinde fazla yer almıyor ya o yüzden..:img-pilot
Diziyi daha yeni izledim internetten. Bir kez daha Hayriye hanimdan tiksindim, igrendim ve nefret ettim. Kelimeler yetersiz kaliyor nefretimi anlatmaya. Ya bir insan bu kadar mi yapmacik, acgozlu ve gorgusuz olur ? Necla ve leylanin neden boyle para hirsiyla donanmis oldugunu anlamak zor degil ee neticede onlari da egiten insan anneleri. Hareketleri bana cok yapmacik, zorlama ve basit geliyor, Ali Riza beyle iki zit karakter ve kesinlikle onu hak etmiyor hic bir acidan. Ali riza bey bence hayatinin hatasini yapmis ama donusu yok mazallah kabus gibi hayriye !!
Bu arada bende fikretin evde hizmetci gibi calismasini yazmak istiyordum. Resmen kole gibi fikret onu getir fikret bunu gotur. Fikretin kendine ait hic bir hayati , ozeli yok, evdeki herkesin kapris yapma , kendini agirdan satma luksu var ama fikretin ole bir luksu de yok. Bununda canakcisi Hayriye hanim. Biraz otorite kurup sazi eline alsa, ferhunde neclayi mum eder, fikrette boyle kulkedisi gibi is yapmaktan , borek kek yapip cay tasimaktan biraz nefes alir.
Ayrica idealist , kusursuz Ali Riza beyinde bu konuda hatalari var. Ali riza bey bu durumu gormuyor mu, ona en cok deger veren insanin boyle evde horgorulup, her is icin tabiri caizse essek gibi kosturuldugunu gormuyo mu ?
Goruyor ama neden dile getiremiyor ?
Oguz bence yaman tarafindan yakalanmicak. Heleki basi bu kadar ask meskle karisikken necla ile , ceydanin evinin onunden bile gecmez. Neclanin zaten cemi istemedigi , cemin babasinin ilk konuyu acarken "cocuklar birbirinden hoslaniyor " dedigi zamanki suratini eksitmesinden belliydi. Cemi sevmiyor ama inat ugruna evet diyor sadece.
Cem dakika 1 gol 1 boynuzu daha ilk dakikadan. Hayriye bu olayin nasilsa ustunde duramicak, para hirsi yuzunden, necla evlenicek ve cem darbe ustune darbe yicek , garibim. Tamam efendim, sepet efendim, aslansin kaplansin babamsin geyikleri yerine ipleri biraz eline alip erkek olsaydi, neclanin en bastan burnunu surter, sevgisini kazanirdi birazda olsa. Birazda olsa kazanirdi diyorum cunku cemin eglence anlayisi ile neclanin ki bagdasmiyor. Necla ne kdr leylayi gorgusuzlukle suclasada necla da oguzun leylaya yasattigi gibi bir hayat istiyor. Para, araba , hediyeler ve benzerleri neclanin duslerini susluyor.
Sevket gene paparayi yedi her zamanki gibi. Ahh be sevket ne zaman erkek olucan be kardesim ? Yaman kilkuyruk diyordu , hakkaten guzel tespit etmis, tam kilkuyruk. Ferhunde erkek, sevket kadin resmen. Roller tamamen degismis.
modest2000
26-04-07, 12:57
Ulkukcum bende sana katılıyorum. Fikret'in o evde Ali Rıza Bey dışında hiç kimseden zerre kadar değer görmüyor. Ama herkese elinden geldiğince yardımcı olmaya onları anlamaya çalışıyor.
Şevket konusunda yazdıklarına da tamamıyle katılıyorum.
Ferhunde ve Necla-Leyla karşılaştırmalarına aynen katılıyorum. İlk bölüm yorumumda yazacaktım unutmuşum. Ferhundenin yaptıklarıyla Necla-Leylanın yaptıklarını karşılaştırırsak Ferhunde melek kalır onların yanında.
Ali Rıza Bey, Leylayı Oğuz ile evlendirerek bence doğru yaptı. Bu onun ilk hatası değildi hatırlıyormusunuz bilmiyorum ama dershaneden arkaaşının sevgilisiyle beraber bir adamın ölümüne sebebiyet vermişti. Ama akıllanamadı. Zaten bu ona ceza değil ödül öldü baksana zevkten dört köşe.
Necla, Leylaya Oğuz'un kendisi ile'de görüştüğünü söyledi yanılmıyorsam. Hatta onun peşini bırak iyi birisi değil dershanede daha yakışıklılarını bulursun falan dedi ama saf Leyla beni kıskanıyorsun dedi.
Fikret, Leylaya boşanmasını nasıl söyeleyebilirdi ki, boşandığında babasına ne diyecekti? Kız kardeşi Ceyda ile Oğuz'u beraber yakaladıktan sonra bile hiçbirşey olmamış gibi davranıp kocası ile gülüp eğleniyorken Fikret'e mi kalmış saf Leylanın gözünü açmak, kız parayı gördü yaa başka da hiçbir gerçeği görmek istemiyor. Ceydanın kocası karısına yada Oğuz'a birşey yaparsa Fikret neden üzülsün o'mu dedi gidin beraber olun veya Yaman'ı boynuzlayın diye. Ortalığı yakıp yıkan Fikret mi acaba?
Merhaba,
Necla, Oğuz'un aynı anda ikisi ile de görüştüğünü anlamıştı.Hatta bir sahnede Oğuz'un evine gitmişti de üstlerine Leyla gelmişti.Leyla Necla'yı görmemişti ama Necla Leyla'nın geldiğini anlamıştı.Böyle bir sahne vardı hatırladığım kadarıyla.Benim kastettediğim buydu.Necla bundan bahsetmedi.Leyla o süreçte, Oğuz'un Necla ile tekrar görüştüğünü bilmiyordu.Neyse, kendileri gibi karışık bir durum.:img-wink:
Ayrıca kardeşine Oğuz'dan boşan diyemeyen bir ablanın Yaman'ın "boynuzlanmasına" hiç müdahalesi olmaması gerekir değil mi?O çocuk gerçekten Yaman'dansa çocuğun hayatı da altüst olmuş olmaz mı?Ceyda mutluluğu hiç haketmiyor ama yine de bu Fikret'e müdahil olma hakkını vermiyor bence.:img-wink:
paçiii_melos
26-04-07, 13:04
Sevket gene paparayi yedi her zamanki gibi. Ahh be sevket ne zaman erkek olucan be kardesim ? Yaman kilkuyruk diyordu , hakkaten guzel tespit etmis, tam kilkuyruk. Ferhunde erkek, sevket kadin resmen. Roller tamamen degismis.
Aykut; gerçekten çok doğru yazmışsın. Sanki Ferhunde koca, Şevket de hanımı gibi davranıyor. Erkek dediğin tamam yeri geldi mi eşine sesini çıkarması gerekir ki bunu Şevket'in en başından yapması gerekiyordu, bu saatten sonra böyle bir şeye kalkışsa da hiç bir fayda etmez. Şevket haklıysa bile her seferinde hep Ferhunde tarafından haksız duruma düşüyor. Bu da erkek için acı bir durum olsa gerek. Ne de olsa Kadınlar Şeytandır..... :img-hyste
Hele hele ev bakmaya gittiklerinde evin kirası 1.500 YTL, Ferhunde de hemen tutalım diyor deli mi nee para yok diye eşin inliyor sen de ne yapmaya çalışpıyorsun o zaman git sen de çalış o zaman otur dimi ama... Bir de üstüne Kıytırık bir ev istiyorum, onu bile tutamıyorsun diyor. O ev de kıytırıksa yuhh artık....
Bu arada forumumuz maşallah gittikçe kalabalıklaşıyor.....
Arkadaşlar Messa yazmıştı. Aile imzasında olmak isteyenler adlarını yazdırsınlar ok ;)
modest2000
26-04-07, 13:13
Modest2000 Ali Rıza bey ile ilgili haklısın. Bende Leyla olayında keşke evlenmeye itmeseydi dedim. Zaten Ali Rıza beyde çok pişman oldu bu yaptığından... Ama Ali Rıza beyde sonuçta bir insan. onunda değerleri, yanlışları var.. Herkes gibi..
Ama Fikret konusunda biraz haksızlık etmişsin. Çünkü Fikret eğer Leyla'ya "kocan seni sevmiyor, hatta Ceyda ile resimlerini gördüm" deseydi Leyla'nın tepkisi ne olurdu?
Aynen yazıyorum... "yalan söylüyorsun, benim mutluluğumu kıskanıyorsun.....) derdi..Yalan mı? Hatta ben eminim sineye bile çekerdi. Çünkü alıştığı bir standart var. Onu bırakıp gitmek istemezdi...
Sevgili ulkuk, Leyla'nın tepkisi belki dediğiniz gibi olurdu. Ama yine de Fikret kardeşine boş bir umut vermemeliydi.Fikret Ferhunde'ye duyduğu nefret nedeniyle onun her söylediğine karşı önyargılı davranıyor.Fikret değil miydi Leyla'yı evlenmemesi konusunda destekleyen.Ne oldu da birden,Leyla'ya "Oğuz seni seviyor,Ferhunde'ye bakma" diyebildi.:img-wink:
Forumda Fikret'i melek yapıyorlar,başka bir dizi mi izliyorum acaba diyorum:img-wink: Tamam özde iyi niyetli biri.Hatta evin kölesi gibi.Ama önyargıları ve saplantıları da olan biri Fikret.Babasına kendi nişanlısından ayrılması sürecinde tavır koyamamış.Baba modeli altında o kadar ezilmişki,mutlu olması çok zor.Yüzünde hep ağlamaklı bir bakış var.İçten kahkaha attığını görmedim bile.Sürekli "babacım,babacım" demesi bile gıcık geliyor.Bir kez "baba" demiyor.Babası idolü olmuş.Hayatta kendi başına durabilecek,kişiliği gelişmiş,olgun biri izlenimi vermiyor. Çok katı.Halbuki, esnemeyen kırılır.Bunun yanında elbette son derece ahlaklı,saygın bir karakter.
Bu arada aklıma takıldı.Şevket bankada çalışan bir memur olarak ne kadar maaş alıyorki,1500 YTL'lik ev bakıyorlar.Ferhunde öyle bir evde oturmak istiyorsa neden kendi de çalışmıyor.:img-wink: Ferhunde sürekli Sedef'ten bahsederek adamın aklına kızı sokuyor farkında değil.
Şevket'e gelince....İyi çocuk,kibar çocuk filan ama Sedef konusunda çok yanlış.Hiç bir eşin kabul etmeyeceği tavırları oldu.Ayrıca biraz silik bir karakter izlenimi veriyor.Ferhunde'nin istekleri fazla filan ama Şevket gibi bir eşte insanı sinir eder.Sürekli ailesinin ağzına bakan biri:img-wink: Yani çok ana kuzusu tipi var bu çocukta.:img-wink:
oğuza okadar sinir oluyorumki ferhundenin yaptıklarını görmez oldum. karabasan gibi ailenin üzerine çöktü. neclada bulunmaz hint kumaşı, cemi yedekte tutup enişte namzetiyle öpüşmesi affedilir gibi değil. şu ana kadar ferhundeyi eleştiren ben neclanın ferhundenin papucunu dama attığını düşünüyorum.
Reytingler süper... :happy0064 Bu forum niye coşmuyor bir türlü anlamıyorum.... Sanırım düzgün bir dizi olduğu için olsa gerek.... Magazinde fazla yer almıyor ya o yüzden..:img-pilot
Reytingleri henüz görmedim. Seviyesiz alakasız ve gereksiz bir forum olacağına az ve öz olsun Ulkukcum daha iyi...
Merhaba,
Necla, Oğuz'un aynı anda ikisi ile de görüştüğünü anlamıştı.Hatta bir sahnede Oğuz'un evine gitmişti de üstlerine Leyla gelmişti.Leyla Necla'yı görmemişti ama Necla Leyla'nın geldiğini anlamıştı.Böyle bir sahne vardı hatırladığım kadarıyla.Benim kastettediğim buydu.Necla bundan bahsetmedi.Leyla o süreçte, Oğuz'un Necla ile tekrar görüştüğünü bilmiyordu.Neyse, kendileri gibi karışık bir durum.:img-wink:
Ayrıca kardeşine Oğuz'dan boşan diyemeyen bir ablanın Yaman'ın "boynuzlanmasına" hiç müdahalesi olmaması gerekir değil mi?O çocuk gerçekten Yaman'dansa çocuğun hayatı da altüst olmuş olmaz mı?Ceyda mutluluğu hiç haketmiyor ama yine de bu Fikret'e müdahil olma hakkını vermiyor bence.:img-wink:
Leyla bunları öğrenseydi yine'de bırakmazdı Oğuz'un peşini... Dediğin gibi kendileri gibi karışık aşk meşk konularıda...
Kardeşinin üzülmesine acı çekmesine dayanamadı Fikret o yüzden mektubu yolladı ama sonra kendiside pişman oldu nasıl gönderdim diye.
Aykut; gerçekten çok doğru yazmışsın. Sanki Ferhunde koca, Şevket de hanımı gibi davranıyor. Erkek dediğin tamam yeri geldi mi eşine sesini çıkarması gerekir ki bunu Şevket'in en başından yapması gerekiyordu, bu saatten sonra böyle bir şeye kalkışsa da hiç bir fayda etmez. Şevket haklıysa bile her seferinde hep Ferhunde tarafından haksız duruma düşüyor. Bu da erkek için acı bir durum olsa gerek. Ne de olsa Kadınlar Şeytandır..... :img-hyste
Hele hele ev bakmaya gittiklerinde evin kirası 1.500 YTL, Ferhunde de hemen tutalım diyor deli mi nee para yok diye eşin inliyor sen de ne yapmaya çalışpıyorsun o zaman git sen de çalış o zaman otur dimi ama... Bir de üstüne Kıytırık bir ev istiyorum, onu bile tutamıyorsun diyor. O ev de kıytırıksa yuhh artık....
Bu arada forumumuz maşallah gittikçe kalabalıklaşıyor.....
Arkadaşlar Messa yazmıştı. Aile imzasında olmak isteyenler adlarını yazdırsınlar ok ;)
Meloscum evet katılmak isteyen birkaç arkadaş vardı benim hatırladıklarım PAMUK-MELEGIM, cnm, carttefrym nıckleri yanlış olabilir hatırlamıyorum. Ben yeniden imza yapacağım isimleri toparlarsak.
Aykuttttttttt yine benim Cem'ime laf etmişsin...:dito Bak cok fena döveceğim seni sonunda...:bella Demişsinki Cem biraz sert olsaydı diyorsun... Açıkcası sert olmasını gerektiren bir durumla karşılaşmadı ki. Kız ne onu aldattı, ne başkasıyla oynaştı, ne de bir saygısızlık etti... Cem ne yapacaktı. Cem'in en çok değer verdiği şey aile kavramıydı.
Nejla ile tanıştığında ilk önce fiziken beğendi. Açıkcası bir falsosu da olmadı. Sonra ailelerine girince ailesini de beğendi. Cem'in maçoluk yapmasını gerektirecek bir durumu olmadı. Bence Cem ve Nejla evlenemeyecek.
Oğuz'un Yaman'a yakalanmayacağını düşünüyorum bende. Çünkü Ceyda ile ilişkileri artık yok. Çünkü Nejla'ya taktığı için bu günlerde, Ceyda ile ilgileneceğini zannetmiyorum. Zaten bu hamilelikten dolayı araları limoni. Zaten bebeğinde ben Oğuzdan olduğunu düşünmüyorum. Ceyda bu riske girmez. Sadece yarattığı gerginlikle kalacak bu konu. Nejla ve Oğuz ilişkiside Hayriye hanımın maddiyatçı karakterinden dolayı devam edecek...
bir insan nasıl görgüsüz olur bu bölüm gördük yani leyla şaşirdim kaldim
ahhhh necla ne yaptin sen zaten cem neclaya bir kaç beden büyük
modest2000
26-04-07, 13:52
Hayriye hanıma biraz fazla yükleniliyor bence.(Sevdiğim bir karakter değil ama hakarete varan şeyler yazmış bazı arkadaşlar.)Maddiyatçı demişsiniz ya,bence ailesinin geçimi ile uğraşan sıradan bir ev hanımı Hayriye hanım.Çok fazla gün yüzü görmemiş,hep kıt kanaat geçinmiş bir kadın.Ali Rıza beyin ilkelilik adı altında bazı yaptığı saflıklara kızan biri.Örneğin; ev konusunda satıştan vazgeçen taraf kaporayı da alamaz.Ali Rıza bey tutturdu vericem diye.Maddiyatçı dedğiniz kadının üstünde mak mülk var mı acaba?Sürekli evde.A.Rıza bey hangi gün dışarı çıkarmış gezdirmiş,dışarda özel yemekler yemişler,tatillere gitmişler.Hayriye hanım bence saçını süpürge eden ama geçim zorluklarıyla kıvranmanın yarattığı huzursuzlukları yaşayan tipik bir hanım.Bir ailede geçim zorluğu varsa karı-koca arasında bunlar da olur.Kaldıki Hayriye hanım eşine son derece de saygılı.Adamın hergün dört dörtlük sofrası hazır,terlikleri ayağına geliyor vesaire.
Hayriye hanımın, sıradan bir insandan başka istediği lüks şatafat filan yok.Ayrıca evin satılması fikrini A.Rıza bey ortaya atmıştı.Kadın da heveslendi.Evin satılmadığına sevinen arkadaşları da anlamıyorum.İnsanlar çocukluk evlerinde yaşayacaklar,hayatları nostalji içinde geçecek diye bir kaide mi var?Sen varlık içinde yokluk çekersen o ailde elbette huzursuzluk olacaktır.A.Rıza bey bir nostaljinin peşinden koşacağına evi satmayı Şevket'ten önce kendisi düşünmeliydi.Yinde de Hayriya hanım evi sat diye A.Rıza beyin başının etini yemedi.Neymiş,hatıraları varmış.Kusura bakmayın ama bu argüman komik geliyor bana.Birkaç evin olur da,"buna ihtiyacım yok,satmayım dersin".2 triyona yakın ederi olan hatıralar var ortada.O zaman A.Rıza bey evi satmaya kalkınca neden fiyatta indirim yapmadı.(Demekki herkes maddiyatı düşünebiliyor).Neden bu ev mirasım dedi?Ben şahsen çocuklarım ben öldükten sonra değil de şimdiden mutlu olsunlar isterim.
valla neclanin cemi hak etmedigi kadar , cemde neclayi hak etmiyor. Oguz sansar, uckagitciysa, cemde kil kuyruk kari kiliklinin onde gideni. Kibarliktan resmen ortadan ikiye boluncek. Erkek olsun biraz ya :) Cemde neclaya rest cekicek guc yok , evlenirlerse onlugu onune takar bulasikta yikar, evde temizler bu gidisatla :)
işte böyle düşünen insanlar var oldukça oğuz gibiler de ferhunde gibiler de prim yapar, nejla gibi leyla gibi saflar da onların ağına düşüp hayatlarını mahvederler. ne demek insanın efendi olması,saygıda kusur etmemesi ne demek bilmem ne kılıklı olmak.kusura bakmayın ama cem en azından ali rıza beyin yanında konuşabiliyor,ama oğuz sus pus oturuyor,hayriye anneye yaranacağım diye ölüp bitiyor. cemle nejlayı yalnız çok görmedikki zaten. ee çocuk aile ortamında serserilik mi yapsın. ne farkı tavırlarının şevketten. ne farkı var fikretten. bak şimdi kendi kardeşim adına da üzüldüm bu gidişle tebiyeli efendi olduğundan kız bulamayacak. ayrıca hatırlarsanız cem nejlanın ünlü merakına vs nasıl da eleştiride bulunmuştu.saçma işte.sanırım artık geri kafalı olduk genç yaşımızda. yeni nesil efendiliği kılkuyrukluk olarak yorumluyor artık.
ben aslında nejlanın da oğuza aşık olduğunu düşünmüyorum. kıskanıyor sadece leylayı. gördüğü oğuzun onu el üstünde tuttuğu arabalar kürkler. bilmiyorki ceydayı vs. sadece leyla yerinde ben olabilirdim diyor. bu da onu kıskançlığa itiyor. nasıl anlatayım elde edemedi ya onun kafa karışıklığı şimdi bir de oğuz üstüne geliyor.
işte böyle düşünen insanlar var oldukça oğuz gibiler de ferhunde gibiler de prim yapar, nejla gibi leyla gibi saflar da onların ağına düşüp hayatlarını mahvederler. ne demek insanın efendi olması,saygıda kusur etmemesi ne demek bilmem ne kılıklı olmak.kusura bakmayın ama cem en azından ali rıza beyin yanında konuşabiliyor,ama oğuz sus pus oturuyor,hayriye anneye yaranacağım diye ölüp bitiyor. cemle nejlayı yalnız çok görmedikki zaten. ee çocuk aile ortamında serserilik mi yapsın. ne farkı tavırlarının şevketten. ne farkı var fikretten. bak şimdi kendi kardeşim adına da üzüldüm bu gidişle tebiyeli efendi olduğundan kız bulamayacak. ayrıca hatırlarsanız cem nejlanın ünlü merakına vs nasıl da eleştiride bulunmuştu.saçma işte.sanırım artık geri kafalı olduk genç yaşımızda. yeni nesil efendiliği kılkuyrukluk olarak yorumluyor artık.
izninle yazdıklarını alıntı yaptım düşüncelerimi yansıtmışsın çünkü
formda fikret, şevket ve cem için yazılanları okuyunca ben de galiba bir sorun var diyorum.Ne yapıyorlarda bu kadar tepki alıyorlar bu üç kişi.Yaptıkları tek şey insanlara değer vermeleri, saygı duymaları ,olgun davranmaları
evet cem neclaya yakışmıyor ama bu cemin hayatta duruşundan dolayı değil neclanın karaktersizliğinden dolayı oğuzla ideal bir çift olurlar işte
Ayrıca Ferhunde İsmete aşık değildi. Ama Şevkete aşık...
Hayriye hanıma biraz fazla yükleniliyor bence.(Sevdiğim bir karakter değil ama hakarete varan şeyler yazmış bazı arkadaşlar.)Maddiyatçı demişsiniz ya,bence ailesinin geçimi ile uğraşan sıradan bir ev hanımı Hayriye hanım.Çok fazla gün yüzü görmemiş,hep kıt kanaat geçinmiş bir kadın.Ali Rıza beyin ilkelilik adı altında bazı yaptığı saflıklara kızan biri.Örneğin; ev konusunda satıştan vazgeçen taraf kaporayı da alamaz.Ali Rıza bey tutturdu vericem diye.Maddiyatçı dedğiniz kadının üstünde mak mülk var mı acaba?Sürekli evde.A.Rıza bey hangi gün dışarı çıkarmış gezdirmiş,dışarda özel yemekler yemişler,tatillere gitmişler.Hayriye hanım bence saçını süpürge eden ama geçim zorluklarıyla kıvranmanın yarattığı huzursuzlukları yaşayan tipik bir hanım.Bir ailede geçim zorluğu varsa karı-koca arasında bunlar da olur.Kaldıki Hayriye hanım eşine son derece de saygılı.Adamın hergün dört dörtlük sofrası hazır,terlikleri ayağına geliyor vesaire.
Bence Ali Rıza beyden azıcık yüz bulsa eminim onları da yapmaz... Hayriye hanım kocasına hürmetkar. Peki çocuklarını düşünen birisi... Ali Rıza bey neden daha duyarlı. Hayriye hanım daha çocuklarının ifadesinden neler olduğunu anlayamayacak birisi. Fikret'in morali bozuk, daha onu bile anlayamadı. Baba anneden daha uzaktır çocuklarına. Çünkü aile yapımızda anne evde olur, baba çalışır. daha çok anne çocuklarladır. Anne çocuklarını mimiğinden, sesinin tonundan anlar birşey olup olmadığını. Ama Hayriye hanımda ben bunu göremiyorum... Kötüdür demiyorum.. o da kendince birşeyler yapmaya çalışıyor. Ama hep ön planda maddiyat var. Evet dostlarına değer veriyor, evet kendince değer yargıları var... Leyla'nın evine gittiğinde bile ilk iş olarak evi gezdi. Nesi var nesi yok diye.. Eve gelincede " evinde şuyu var, busu var" diye övündü.
Ayrıca evin satılması fikrini A.Rıza bey ortaya atmıştı.Kadın da heveslendi.Evin satılmadığına sevinen arkadaşları da anlamıyorum.İnsanlar çocukluk evlerinde yaşayacaklar,hayatları nostalji içinde geçecek diye bir kaide mi var?Sen varlık içinde yokluk çekersen o ailde elbette huzursuzluk olacaktır.A.Rıza bey bir nostaljinin peşinden koşacağına evi satmayı Şevket'ten önce kendisi düşünmeliydi.Yinde de Hayriya hanım evi sat diye A.Rıza beyin başının etini yemedi.Neymiş,hatıraları varmış.Kusura bakmayın ama bu argüman komik geliyor bana.Birkaç evin olur da,"buna ihtiyacım yok,satmayım dersin".2 triyona yakın ederi olan hatıralar var ortada.O zaman A.Rıza bey evi satmaya kalkınca neden fiyatta indirim yapmadı.(Demekki herkes maddiyatı düşünebiliyor).Neden bu ev mirasım dedi?Ben şahsen çocuklarım ben öldükten sonra değil de şimdiden mutlu olsunlar isterim.
Evin satılması için Hayriye hanım herşeyi yaptı. Ali Rıza bey tamam kendisi dedi "satalım" diye. Ama bir insana "Şevket'in borcu var, Bıktım şu evden, bıktım bu evin pisliğinden, Bu evde sürekli akıtıyor, bu evde şöyle, bu evde böyle" dersen adam artık canından bezer. Oğlunun yaptığı yanlış evlilik yüzünden geçim derdine düşmesinden dolayı da satmak zorunda kaldı. Şevket mi bakıyor o eve. Karısının kredi kartları borcundan dolayı sıkıntıda Şevket. Pes yani. Babası kredi kartları yüzünden kredi bile çekecekti. Şevket bey gitsin kiraya da görsün bakalım tek maaşla ev nasıl geçindirilir.
O evin hatıraları konusunda ise çok acımasızca yazmışsın. Niye bir insan ailesinden kalan tek bir şeyi satmak istesin. Aslında normal şartlarda geçinebilecek bir aile. Şevket çalışıyor, Fikret kendince para kazanıyor, Emekli maaşları var. Ali Rıza bey tercüme yapıyor.... Nasıl geçinemiyorlar anlamıyorum. Evde okuyan Ayşe ve Nejla. Her neyse. O evin satılması demek o kalabalığın dağılması demek. Bakalım senaristler buna nasıl bir çare düşünecek...
Hayriye Hanımın tepkisini çok merak ediyorum... Ama hiç birşey olmamış gibide davranabilir. Leylanın mutluluğunu bozmak istemeyebilir... Ama dizi romana benzemeye başladı... Ama Oğuz akıllı bir adam... Yamanın tuzağını belki anlar ve Ceyda ile buluşmaya gitmez...
Neclaya hayret ettim... Ne cesaret yani... Ferhundeciğim ne güzel söyledi....Haklı Ali Rıza çıkarı için onların gitmesini istemiyor... Şevketi sömürüyor.... Kendinide nasıl acındırıyor ama! İş arıyormuş bak bak bak...Nefret ediyorum ondan yok ailesini kimseye muhtaç etmezmiş de bak sen!
Ali Rıza işte şimdi Ferhundenin sözüne geldi... Eski bölümlerde Ferhunde Yamanı Ceydayı ve Oğuzu, Ali Rıza ve Hayriyeden gizli eve davet etmişti.Sonra iş meydana çıktı Ferhunde Ali Rızadan özür dilemeye gitti.Ona kendi kızları olduğunuda hatırlattı ama Ali Rıza "Benim kızlarım için endişelenmenize gerek yok. Çok emek verdik biz karşılığınıda göreceğiz" demişti... Ya evet hiç endişlenmeye gerek yok... Karşılığınıda maşşallah çok güzel görüyoruz....
Hayriye Hanımın tepkisini çok merak ediyorum... Ama hiç birşey olmamış gibide davranabilir. Leylanın mutluluğunu bozmak istemeyebilir... Ama dizi romana benzemeye başladı... Ama Oğuz akıllı bir adam... Yamanın tuzağını belki anlar ve Ceyda ile buluşmaya gitmez...
Neclaya hayret ettim... Ne cesaret yani... Ferhundeciğim ne güzel söyledi....Haklı Ali Rıza çıkarı için onların gitmesini istemiyor... Şevketi sömürüyor.... Kendinide nasıl acındırıyor ama! İş arıyormuş bak bak bak...Nefret ediyorum ondan yok ailesini kimseye muhtaç etmezmiş de bak sen!
Ali Rıza işte şimdi Ferhundenin sözüne geldi... Eski bölümlerde Ferhunde Yamanı Ceydayı ve Oğuzu, Ali Rıza ve Hayriyeden gizli eve davet etmişti.Sonra iş meydana çıktı Ferhunde Ali Rızadan özür dilemeye gitti.Ona kendi kızları olduğunuda hatırlattı ama Ali Rıza "Benim kızlarım için endişelenmenize gerek yok. Çok emek verdik biz karşılığınıda göreceğiz" demişti... Ya evet hiç endişlenmeye gerek yok... Karşılığınıda maşşallah çok güzel görüyoruz....
Oğuz Ceyda'nın yanına gitmeyebilir çünkü dedektifi Yaman'ın odasından çıkarken gördü bir şeyler sezerse gitmez zaten tilki gibi kurnaz.
Bende Necla ve Oğuz'a hayret ettim bahçede ulu orta öpüşün hiç utanma yok bir gören olur mu diye düşünmüyorlar ama gören oluyor.
Ali Rıza Bey,Şevket'i sömürmüyor hatırlarsanız Ali Rıza Bey Şevket için bankadan kredi çekti.
Ali Rıza Bey ile Ferhunde'nin o konuşmalarını hatırladım ama kızların azıp kudurmasında Ferhunde'ninde payı yok mu o da birazcık gaz verdi onlara birlikte dışarı çıkıp Oğuz'la buluşturdu
Kim ne derse desin, o aileyi çöküşe götüren Ferhunde... diyeceksiniz ki niye, kızlar zaten dünden razıydı birçok şeye...Hangimiz değildik o yaşlarda. Hep özentiydik. O ne almış bu ne giymiş. Ama bizleri dizginleyen ya annemizdi ya da babamız. Evde gizlice önayak olan yoktu. Ama o aileye Ferhunde girdi herşey alt üst oldu. Kızları yalan söylemeye, arkadan iş çevirmeye iten hep Ferhunde idi... Yalan mı? Yoksa bazı istekleri hep istek olarak kalacaktı..
Ya arkadaşlar o kızlar Ferhundeden 1000 kat daha beterler yaa... Yapmayın ulkuk sen dizinin ilk bölümlerini seyrettiysen Leyla sevgilisi olan bir çocukla öpüştü. Sonra onun motoruna bindi... O çocukta bir adama çarptı adam öldü falan bu olaylar olurken daha Ferhunde piyasada yoktu....O Leyla hep arkadaşlarına özendi.... Onların öyle hesapsız para harcamasına özendi...Elini fırsat geçincede değerlendirdi .... Neclayı anlatmaya gerek bile yok dün gece hepimiz ne mal olduğunu gördük.....
Ferhunde kızları gezdirdi.... ama gidip Leylayı Oğuzun yatağına atmadı... Tövbe tövbe... Evet Ferhunde iyi biri değil ama o kızlarda melek değiller lütfen, siz bütün suçu Ferhundenin üzerine yıkıyorsunuz.... O bayılığınız Fikrette sütten çıkmış ak kaşık değilllll..... Gidiyor Leylaya yalan söylüyor yok Oğuz seni seviyomuşta bilmem neymişte.... Gıcık gıcık gıcık.... Haddi olmayan işlere karışıyor.....Ölsün gebersin kurtulalım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Cem ve Oğuz kıyaslamasının yapılmasına hayret ediyorum..Üstüne üstlük birde her insanda normal şartlarada olması gereken vasıfları (dürüstlük,sadakat gibi)taşıdığı için Cem'in silik bulunmasına hepten hayret eidyorum..
Gördük Oğuz efendi uzaktan şu şirketin sahibi bu şirketin sahibi derken adamlar Cem'le evladım diye konuşuyor,çocuklarımız inşalalh seni örnek alır diyor..
Oğuz kim Allah aşkına..Düne kadar Leyla'yı parmağında oynattı istediği zaman birlikte oldu ne zaman ki evlenmek zorunda kaldı Leyla'dan soğudu ..Şimdi baktı Necla elden gidiyor onu tavlama derdinde elde edince ondan da sıkılır..Bir tek Ceyda ve Ferhunde ile baş edemez o bu iki kardeşi kandırmak çok kolay..
O öpüşme sahnesi ise iğrençti...Necla'nın o kendini tutamıyormuş giib halleri neydi ya sanki çok güzel giden bir birlikteliğ vardıda mecburyetetn ayrıldı karşı koyamıyor hanım..
İnşallah Necla Cem'den ayrılır Oğuz'lada ne hali varsa görürü şu sataten sonra Cem'e çok yazık olur...
Kim ne derse desin, o aileyi çöküşe götüren Ferhunde... diyeceksiniz ki niye, kızlar zaten dünden razıydı birçok şeye...Hangimiz değildik o yaşlarda. Hep özentiydik. O ne almış bu ne giymiş. Ama bizleri dizginleyen ya annemizdi ya da babamız. Evde gizlice önayak olan yoktu. Ama o aileye Ferhunde girdi herşey alt üst oldu. Kızları yalan söylemeye, arkadan iş çevirmeye iten hep Ferhunde idi... Yalan mı? Yoksa bazı istekleri hep istek olarak kalacaktı..
Kesinlikle katılıyorum..Ferhunde sırf Ali Rıza'ya inat kızları gizliden gziliye birbirine düşürdü...Görünürde Ferhunde birşey yapmamaış gibi olsada o lğks mağazalarda gezmeye gçötürmeleri bile alttan alttan ortalığı karıştıemak içindi ...
Ferhunde kızları gezdirdi.... ama gidip Leylayı Oğuzun yatağına atmadı... Tövbe tövbe... Evet Ferhunde iyi biri değil ama o kızlarda melek değiller lütfen, siz bütün suçu Ferhundenin üzerine yıkıyorsunuz.... O bayılığınız Fikrette sütten çıkmış ak kaşık değilllll..... Gidiyor Leylaya yalan söylüyor yok Oğuz seni seviyomuşta bilmem neymişte.... Gıcık gıcık gıcık.... Haddi olmayan işlere karışıyor.....Ölsün gebersin kurtulalım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Eğer Ferhune doğru düzgün birisi olsaydı, kızlarla adam gibi konuşur, şunları yapmayın, bunları yapmayın derdi.. Özellikle kızları birbirlerine düşürmek için Oğuz'u ikisine de yönlendirdi. Onların buluşması için tezgah kurdu.. Bir abla (sonuçta abisinni eşi, abladır) bunları yapar mı? onlar genç kız, akılları bir karış havada. Fikret'de sütten çıkmış ak kaşık değil öyle mi?
diğer sayfalarda da yazdım. Fikret bir insan. Melek değil. Sonuçta hepimiz hata yapıyoruz. Fikret'de sırf kardeşinin mutluluğu için Oğuz'un doğru söyleyip söylemediğini açığa çıkarmak için bu yola başvurdu. Yolu doğru değildi. Hepimiz kabul ettik. Ama o Ferhunde gibi bu konuda usta değil. Acemi ve acemice davrandı. Ferhunde gibi usta olsaydı karda yürür izini belli etmezdi. Telefon ederken gidip evin yakın yerden telefon etmez, kargo gönderirkende kendini bırakmaz, başkasıyla gönderirdi...
Ferhunde ile Fikret arasındaki fark, biri kendi çıkarı için düzenbazlıklar yapıyor... Diğeri ise sırf kardeşinin mutluluğu için bir oyuna girdi... (acemice)
Ya arkadaşlar o kızlar Ferhundeden 1000 kat daha beterler yaa... Yapmayın ulkuk sen dizinin ilk bölümlerini seyrettiysen Leyla sevgilisi olan bir çocukla öpüştü. Sonra onun motoruna bindi... O çocukta bir adama çarptı adam öldü falan bu olaylar olurken daha Ferhunde piyasada yoktu....O Leyla hep arkadaşlarına özendi.... Onların öyle hesapsız para harcamasına özendi...Elini fırsat geçincede değerlendirdi .... Neclayı anlatmaya gerek bile yok dün gece hepimiz ne mal olduğunu gördük.....
yok ölmesin yaaaaaaa kızma kimse ölmesin
tamam fikret bazı hatalar yapıyor ama bunu kardeşlerinin iyiliği için yapıyor ferhunde gibi kendi çıkarları için değil
evet ferhunde kızları gezdirdi bazı konularda yardım etti ama niyeti evin için de onları kendine çekmek gözlerini boyamaktı tabiki bütün suç ferhhundenin değil kızlarda en büyük suç ama oda kızlara yaptıkları yanlışlarda hep arka çıktı ferhunde oğuzun ne kişiliksiz biri olduğunu biliyordu uyara bilirdi kızları ama olurmu nasıl yonacak ferhunde hanım oğuzu sonra
Ferhundeyi nasil savunabiliyorsunuz anlamiyorum:
1) Baska bir adamla evliyken saf ve iyi niyetli biri olan Sevketle florte basladi..
2) Hamileyim yalanlari soyledi durdu..
3) Neclayi alip Leyla dersaneden cikarken Oguzla flort ettiklerini gosterdi..Sirf kizlari birbirine dusurmek icin
4) Ali Riza Beye surekli para para para deyip duruyor.Evdekilerin durumunun zor oldugunu bildigi halde, ev tutmaya kalkiyor ayrica surekli para lafi ediyor.
Sevketi durumunu bildigi halde zorluyor...7000 ytl kadar alisveris yapiyor.
5) Kapora harcaninca, herkes elinde ne varsa ortaya koyarken o Gulsene gizlice para biriktirdigini anlatiyordu
6) Evde bir isin ucundan tuttugu yok akli fikri suslenmek
7) Oguza Ceydaya yada bir baskasina rahatca santaj yapabiliyor, para icin, kimin kimle evli oldugu yada degerleri onemli degil
8) Ayrica son derece kiskanc..kimseyi sevmiyor..soylenip duruyor..
Ferhunde karakterinin arasıra yapmış olduğu esğriler falan onu biraz yumuşatsada oldukça kötü ruhlu bir karakter bunu tartışmayalım bile..Şevket'i seviyorda fazla birşeyler yapmıyor ...Menfaati olmadan ne yaptı bugüne kadar bi tane örnek varmı ???
Bu konularda haklı olabilirsin fakat diğer yazdıklarıma neden cevap vermedin??
Diğer yazdıkların Leyla ile ilgili olanlar değil mi? Ben Leyla'yı savunmadım ki. Evet o bir kaza olayına karıştı. Ama o sebep olmadı... Ben daha önceden de yazdım. Gençken herkes hata yapar. Leyla'nın yaptıklarını hep ben gençliğine verdim. Bu kaza olayından sonra nasıl vicdan azabı çektiğini hepimiz biliyoruz. Normalda Leyla, Ferhunde hayatlarına girmeseydi bu dersle normal hayatına devam ederdi. Ne zamanki Ferhunde girdi bu kızlara birşeyler oldu. Leyla suçsuz değil. Leyla gerizekalının biri.. Ruhunda var. Ama Ferhunde olmasaydı su yüzüne çıkmazdı... Diyorum...
şimdiye kadar hiç bu sayfaya yazmamıştım ama dünkü bölümden
sonra yazmak istedim.aslında herşey güzeldi dizide dün.istenme olayı
işte cemin ailesi ile nejlanın ailesinin anlaşması felan çok güzeldi.
ama son sahnede nejla biraz yanlış davrandı yani ne kadar severse
sevsin artık sözü kesilmişken öyle birşey yapması yanlış oldu.sonuçta
oğuz eniştesi onun ve durumu zorlada olsa kendine kabul ettirmeli.
:img-yes: :img-yes:
Ferhunde kizlarin aklini celdi..O kizlar Istanbula tasinmadan Ferhundeyi tanimadan once babalarininda annelerininde sozunden cikmayan kizlardi..Alisveris yapsinlar, baska erkeklerle gezsinler diye tavsiyelerde bulundu..Oguzu babalari gorusmeyeceksiniz demesine ragmen onlarla surekli bulusturdu...Ali Riza beye utanmadan sizin ailenizide mahvedicem bile diyebildi..Halen o evde oturabiliyor, kabul edilebiliyorsa sukretmeli yoksa kendini sokakta bulurdu..Isi varken isi birakti..
ÇoK sevindim o sahneye, necla ve oğuz çok yakıştılar. Keşke neclanın yerinde olsaydım, seve seve oynardım o sahneyi
bence cnm söylemeden edemiycem bende oğzu ve neclayı yakıştırıyorum oğuzuda neclayıda seviyorum çünkü ama neclanın yerinde olmak istemezdim heralde.
Diğer yazdıkların Leyla ile ilgili olanlar değil mi? Ben Leyla'yı savunmadım ki. Evet o bir kaza olayına karıştı. Ama o sebep olmadı... Ben daha önceden de yazdım. Gençken herkes hata yapar. Leyla'nın yaptıklarını hep ben gençliğine verdim. Bu kaza olayından sonra nasıl vicdan azabı çektiğini hepimiz biliyoruz. Normalda Leyla, Ferhunde hayatlarına girmeseydi bu dersle normal hayatına devam ederdi. Ne zamanki Ferhunde girdi bu kızlara birşeyler oldu. Leyla suçsuz değil. Leyla gerizekalının biri.. Ruhunda var. Ama Ferhunde olmasaydı su yüzüne çıkmazdı... Diyorum...
Diğer yazdıklarım Leyla ile ilgili olanlar evet ama Ali Rızanın Ferhundeye biz kızlarımız için çok emek harcadık onlar için endişelenmenize gerek yok demesi falan yani .....Leyla ile Necla zaten lüks bir hayat için yanıp tutuşuyordu....Ferhunde tuzu biberi oldu.....Ya yapmayın Leylanın Oğuzdan bebek peydahlamasınadamı Ferhunde sebep oldu... Tamam Neclayı Oğuzla buluşmaya Ferhunde götürdü ..... Ama öyle düşüneceksen ona bakarsanız ilk baştada Sedef Neclaya Oğuzun telefonunu verdi.....
Yanlış anlaşılmasın ben Fehundenin kötü biri olduğunu kabul ediyorum.... Ama dizideki bazı karakterlerde en az Ferhunde kadar suçlu....
Ferhunde kizlarin aklini celdi..O kizlar Istanbula tasinmadan Ferhundeyi tanimadan once babalarininda annelerininde sozunden cikmayan kizlardi..Alisveris yapsinlar, baska erkeklerle gezsinler diye tavsiyelerde bulundu..Oguzu babalari gorusmeyeceksiniz demesine ragmen onlarla surekli bulusturdu...Ali Riza beye utanmadan sizin ailenizide mahvedicem bile diyebildi..Halen o evde oturabiliyor, kabul edilebiliyorsa sukretmeli yoksa kendini sokakta bulurdu..Isi varken isi birakti..
Sen dizinin ilk bölümlerini seyretmedin sanırım.... O kızlarmı annelerinin babalarının sözünden çıkmayan kızlardı :img-hyste :img-hyste güldürme beni....
Sen dizinin ilk bölümlerini seyretmedin sanırım.... O kızlarmı annelerinin babalarının sözünden çıkmayan kızlardı :img-hyste :img-hyste güldürme beni....
bence sen izlememissin..o kizlar daha istanbula gelmeden dersaneye bile gitmek icin izin isteyen kizlardi...Ayrica Ferhundenin bana savunulacak bir yanin soyle yada iyi yaptigi birseyi..ha bu arada unutmadan Ferhunde Sevketi oyuna getirerek Yaman icin usulsuzce imzada attirmisti..sirf kendi cikari icin.
bence sen izlememissin..o kizlar daha istanbula gelmeden dersaneye bile gitmek icin izin isteyen kizlardi...Ayrica Ferhundenin bana savunulacak bir yanin soyle yada iyi yaptigi birseyi..ha bu arada unutmadan Ferhunde Sevketi oyuna getirerek Yaman icin usulsuzce imzada attirmisti..sirf kendi cikari icin.
Babalarından gizli gizli partilere gidiyorlardı...Ben Ferhundeyi savunmuyorum ama siz dizide sırf kötü olarak Ferhundeyi belirlemişsiniz....
modest2000
26-04-07, 17:26
Haklısın vallahi.Necla Sedef'in elinden Oğuz'un telini alıp,ben Sedef'im diye aramadı mı?Bunun ne alakası vardı Ferhundey'le?Ferhunde mi götürdü Necla'yı Oğuz'la buluşmaya.Leyla motor kazası yaparken Ferhunde mi tanıştırdı o çocukla?
Babalarından gizli gizli partilere gidiyorlardı...Ben Ferhundeyi savunmuyorum ama siz dizide sırf kötü olarak Ferhundeyi belirlemişsiniz....
Haklısın bir tek kötü Ferhunde değil.... Bak bu sözün o kadar doğru ki.... :happy0064
Diğerlerini de yazıyorum...
Oğuz,
Ceyda :img-hyste
Ferhunde kötü çünkü aklını zekasını hep kötü yönde kullanıyor...Leyla ve Nejla'da kendi başlarında gelenlerde suçludur ama onlar anne,baba sözü dinleyecek kızlardı..Ferhunde onlardaki hevesleri,özentileri kelşfetti ve o yönden kullandı onları..Fikret'de kızların özentilerini heveslerini biliyordu ama onun yönlendirmeleri ile Ferhunde nin yönlendirmeleri farklı..E kızlarad potansiyelde varken Ferhunde'nin yönlendirmelerini daha kolay kabullendiler ...Ferhunde olmasa Leyla ve Nejla bu kadar büyük hatalar yapmazdı..
:img-yes: :img-yes: o işte Gülşen'de oratktı ama kız sonradan tırstı hatta Ferhunde'ye bir daha beni karıştırma dedi Ferhunde ne kadar geniş ve rahattı kim bilir bankada çalışırken ne sahtekarlıklar yapmıştır su gibi para harcıyordu nerden geliyordu bu derenin suyu
Haklısın vallahi.Necla Sedef'in elinden Oğuz'un telini alıp,ben Sedef'im diye aramadı mı?Bunun ne alakası vardı Ferhundey'le?Ferhunde mi götürdü Necla'yı Oğuz'la buluşmaya.Leyla motor kazası yaparken Ferhunde mi tanıştırdı o çocukla?
Tamam zaten kimse bunları Ferhunde yaptı demiyor ki yorumlara bakınca ama belli bir yerden sonrasında hep Ferhunde'nin parmağı var ama kızlarda çok salak çünkü Ferhunde ne derse yaptılar
hazal oguz
26-04-07, 17:35
ben yaprak dökümünün neredeyse hiç kaçırmadan izliyorum, en azından izlemeye çalışıyorm, size bi sorum olcam(tabiki yoruma açıktr) neclanın aklı çok karışık gibi, cemi sevdiğini, ancak bi ark. gibi, ya da çok uğraşsa da kısa süreli bi ilişki gibi gördüğünü düşünüyorum, kesinlikle AŞIK DEĞİİL! (bence tabi)
yannz anlayamadığım bişi, sizle de bunu paylaşmak istiyorum, necla oğuz'U mu gerçekten seviyormuş şmdi?biz dünki bölümden bunu mu anladık (dünki bölümün son sahnesinden sonra hala böyle absürd bi soru mu soruyorsn dien arkadaşlar olablr) kusra bkmayn, sadece aklı çok karışık gibi necla'Nın
ayrıca bi soru Oğuz da sanırım necla'Y geçrekten seviyormuş gibi sanırım?!?!
Bence Ferhunde o kağıtları Şevkete imzalatmakla gayet iyi yaptı. Hem ne var bunda? Bence gayet normal bir şeydi...Şevketin imzalamak istememesi çok saçmaydı...
Bence Ferhunde o kağıtları Şevkete imzalatmakla gayet iyi yaptı. Hem ne var bunda? Bence gayet normal bir şeydi...Şevketin imzalamak istememesi çok saçmaydı...
Nesi normal resmen sahtekarlık yaptılar Şevket işi usulüne göre yapıyordu sonra bayan şeytan işe karıştı
deadly_angel
26-04-07, 17:41
Hayriyenin ne yapacağını çok merak ediyorum, Oğuzda ne cesaret varmış yuh dedim! Ayrıca Cemin babasıda hemen konuya atladı, aileyle tanışır tanışmaz.Gerçi bana göre hava hoş ama olan kendi oğullarına olacak haberleri yok.
ya lutfen onceki mesajlrida oku..biz burada kimlerin dogrusu ne kimlerin yanlisi ne hepsini soyledik..ama diger karakterler icinde en kotu niyetlisi Ferhunde...kendi cikari icin herseyi yapiyor..Leyla ve Neclaya gelince o ikiside iyi degil ama Ferhunde kadarda kotu niyetli degiller, yani bir baskasinin caninin yanmasini istemiyorlar..
Ferhunde: Bencil, Cikarci, Patavatsiz, Paraci, Kiskanc, ne ararsan var..1 tane bile iyi huyu yok.
Orijinal hikayedede Ferhundeyi Ali Riza bey eve istemez gelin olarak ama sonra gelin olarak gelir..Surekli evde partiler verir ve evin iki kizi Necla ve Leylayi yoldan cikarir..Leyla kotu yola duser, Neclada sirf Zengin diye Suriyeli bir adamla evlenir ve oraya tasinir fakat evlendigi adam zengin deigldir..Sonra babasina surekli ben kurtar diye mektuplar yazar..Sevket hapse duser borclari yuzunden, Ferhundede zengin bir sevgili bulur kacar..Fikret ise evde yuk olmamak icin dul ve cok cocuklu bir adama gelin gider..Ali Riza bey sonunda felc olur ve onu Leyla tuttugu daireye sonunda goturuyor...saniirm konakta ellerinden gidiyordu.
Bende Yaprak Dökümünü izliyorum burayta hiç yorum yazmadım! Dünkü bölüm çok heyecanlıydı.
Hakettiği reytingi alması çok güzel olmuş!
Buradaki tartışmayı görünce katılamadan edemedim.
Evet Necla ve Leyla iyi kızlar değildi. Kişilik bozukluklarını annelerinden alıyorlar.
Anneleri ile Ferhunde'nin benzerliği dün teyid edildi zaten!
Ferhunde 'de iki tane saftriki buldu kendine benzetti.
Ferhunde'yi savunanları anlamıyorum bu kadar aşağılık bir hayatını siz yaşasaydınız aynı şeyi savunurmuydunuz!
Kesinlikle iğrenç bir kişilik aynı şey hayriye hanım içinde geçerli... :img-yes:
Zamanında hepimiz ailemizin izizn vemediği kaçamaklar yapmışızdır Tabi sonunda bir kişinin ölümü ile sonuçlanan bir kaza olsa kimse Leyla gibi normal hayatına dönemezdi..
Ama benim forumda anlamadığım Cem,Fikret,Sedef yada Şevket'in karakterleri dolayısı ile başlarına gelenleri hakettiğinin düşünülmesi ne yani
Cem sessiz sakin dürüst diye aldatılmalımı
Yada Şevket ailesine bağlı olduğu için pısırık damgasımı yemeli bir pısırıklığı varsa Ferhunde'ye karşıdır oysaki ..
Sedef Şevket'i seviyor ama Şevket'in yuvasını dağıtmak için bir girişimi yok kendi içinde sevgisini yaşıyor..
Fikret diğer kardeşleri gibi özenti olmadığı, aileisne bağlı olduğu için edilmeyen hakaret kalmadı ...
Oğuz Neclaya Neclada Oğuza delicesine aşık.....
Aşık olduğunu kırmızı harfle yazmışsınız.
Utanç duyulacak bir şey olduğu için yazdınız muhtemelen...
hyoldas bende dun ayni seyi dedim..Cemin annesi oyle bir benzettiki aslinda dogru benzetti..Hayriyede dirdir dir edip duruyor Ferhundede..Hayriyede para lafini duyunca dayanamiyor Ferhundede...Hic kocalarina saygilari yok..Hayriye ev satilmadi diye Ali Riza beye etmedigini birakmadi..Ferhunde ev kiralanmadi diye Sevkete etmedigini birakmadi..
Ferhunde ayrica Ali Riza bey ile Hayriye hanimi birbirine kac kere dusurdu birde onu unutmusum ozellikle kiz kardesinin resmini sevgilisi diye gostermisti,,adam musiki cemiyetine gidiyordu Hayriyeye aldatiyor imasinda bulunmustu..Sevketin yerinde kim olsa Ferhundeye tekmeyi basardi..
neden utanç duyulacak birşey anlamadım
gönül bu otada konar oğuzada.
zaten oğuzla necla çıkıyorlardı sonra leyla kardeşinin sevgilisini neyse bunları söylememe gerek yok biliyorsundur.
tabi şu an oğuz neclanın eniştesi öyle birşey olması yanlış
ama bence birbirlerini seviyorlar.
Sevketin yerinde kim olsa Ferhundeye tekmeyi basardi..
ama sevket ferhundeyi seviyor:img-yes:
ondan öyle kolay tekmeyi basacağını sanmıyorum
hem ferhunde kalsın ya bu dizide çok komik bence:icon_whis
clevergirl
26-04-07, 17:58
Oğuz Neclaya Neclada Oğuza delicesine aşık.....
Ben buna ask dememki,iclerinde kalmis bir kac sey var,yani kesinlikle asik degiller,necla oguza olan askini,leyla onunla evlenince ve bol parayasahip oldugunu görüncemi asik oldu necla? oguzda kabetmeyi sevmeyenn bir tip,sirf sahip olmak istiyor,hevesini alinca neclayida birakir,igrenclikten baska birsey degil bu,ali riza beye cok aciyorum...bir ailenin basina gelebilicek en kötü seyler bunlar,aileyi kolayca dagitabilicek seyler...
ferhunde tabiki iyi birisi degil hatırladiğim kadariyla aliriza bey sanirim benim
kizlarim böyle şeyler yapmaz demişti oda sırf bu yüzden iki kardeşin
arasını acmaya kalkişti
sonuc itibariyle ferhundenin iyi yönü yok
ama tabiki leyla&necla da az degiller
birde bence necla ilk baştan itibaren oguz aşikti şimdide karşilik vermek
istemedi ama göya kendine engel olamadi ama tabiki onaylamiyorum
Seker_Esra
26-04-07, 18:00
Oguz gercekten Neclaya asikmidir ya?
Bence o herkesi eline gecirmeyi basariyordu, Neclada buna yuz vermeyince, hirs yapti. Neclayi kullanicak bence....
neden utanç duyulacak birşey anlamadım
gönül bu otada konar oğuzada.
zaten oğuzla necla çıkıyorlardı sonra leyla kardeşinin sevgilisini neyse bunları söylememe gerek yok biliyorsundur.
tabi şu an oğuz neclanın eniştesi öyle birşey olması yanlış
ama bence birbirlerini seviyorlar.
Aşık olmaları engelenemez ama insanın eniştesine aşık olması ahlaksızcadır.
Ya da baldızına....
Ona bakılırsa Necla hep Oğuz konusunda ketum oldu. Oğuz ise daldan dala atladı.
İnsanın kız kardeşinin sevgilisiyle buluşması da hoş bir şey değil!
Evet bence utanç duyulacak bir şey bence herkesin ahlaki değerleri farklı tabi :img-wink:
Yoo öyle bir şey aklımdan geçmedi ben etkileyici olsun diye öyle yazdım... Bence aşktan hiçbir zaman utanç duyulamamlı ben Neclayı sonuna kadar destekliyorum aşkının arkasında dursun ama Leyla Oğuzdan boşandıktan sonra
Sonucta birsey var Sevket, Leyla ve Necla cok saflar..kim ne dese inaniyorlar..Ama bence soyle birsey olabilir.Sevket o borclari odeyemezse yani tutuklanirsa falan, Ferhunde onu terkeder aninda..Ben Sedefin Sevketi kurtaracagini dusunuyorum..Sonucta Sedefin parasi olmus olacak.
clevergirl
26-04-07, 18:04
Yoo öyle bir şey aklımdan geçmedi ben etkileyici olsun diye öyle yazdım... Bence aşktan hiçbir zaman utanç duyulamamlı ben Neclayı sonuna kadar destekliyorum aşkının arkasında dursun ama Leyla Oğuzdan boşandıktan sonra
suan neyi tartistigimizin farkindamisiniz? Leyla ve oguz bosaninca olur yani?
Bu fikir cok yanlis vede bizim adetlerimize ters. Böyle birsey olursa leyla ve Necla birbirlerinin yüzüne nasil bakarlar? Ben bu üclünün icinde kimseyi sucsuz bulmuyorum,ama Ali riza beye yazik ya..
Aşık olmaları engelenemez ama insanın eniştesine aşık olması ahlaksızcadır.
Ya da baldızına....
Ona bakılırsa Necla hep Oğuz konusunda ketum oldu. Oğuz ise daldan dala atladı.
İnsanın kız kardeşinin sevgilisiyle buluşması da hoş bir şey değil!
Evet bence utanç duyulacak bir şey bence herkesin ahlaki değerleri farklı tabi :img-wink:
ama zaten necla oğuz birbirlerine leyla ve oğuz evlenemeden önce aşıktı onu demek istedim.
Nejla Leyla kadar zayıf karakterli değildi..Cem'de Nejla'ya çok uygun bir eş adayıydı..Oğuz gibi sinsi,karakteri bozuk hayatın ahiç. girmeseydi Nejla'nın aklı da yüreğide karışmazdı..Nejla'nın karışan aklıdır yüreği değil bence sanmıyorum Oğuz'u sevdiğini doğrdu dürüst bişey yaşamadılar kaldıki hem Leyla ile olanalruı biliyor hem Ceyda sevgi yada aşk yok sadece elde edememenn getirdiği bir tutku var..Dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum belki ama dün akşamki son sahne çok çok iğrençti...
Gerçek hayatta olsa Nejla gibi biri Oğuz'dan köşe bucak kaçar,nefret eder yada aşık olsa bile içine atar bu kabullenilemez bir durum..
Önce ablasıyla sevgili olsun sonra ablasına inat kardeşiyle birlikte olsun arada tekrar ablayı ikna etmeye çalışsın bunu bilen bir abla gerçek hayatta kardeşi evlenmiş olsa bile ne evine gider ne yanlız kalacak bir ortamda bulunur..Dizilerde herşeyin adına aşlk denilip her hataya bu kulpu takmaları açıkcası beni rahatsız ediyor...
Dalga geçme...Leyla ve Neclada en az Ferhunde kadar kötüler...:icon_twis :icon_twis :icon_twis :icon_twis
leyla ve necla kötü insan değiller hiç omazsa ferhunde kadar kötü değiller sadece saflar ,cahiller ,küçük bir kasaban kalkıp koca bir şehre geldiler böyle bocalamaları doğaldı başta hatalar yaptılar ama bu hatalarında ibret alamayı bilirdiler de ama ferhunde daha da körükledi onları
oğuzun neclaya yada neclanın oğuzla aşkına ben inanmıyorum daha öncede yazmıştım oğuz neclayı elde edemediği için peşinden koşuyor neclada oğuzu leylaya kaptırdığından dolayı hazmedemiyor
ferhun içinde ismete aşık değildi ama şevkete aşık diye bir mesaj okumuştum insan aşık olduğu insanı bu kadar zorlar mı?para konusunda başka eve çıkma konusunda daha çok varda şimdilik aklıma bunlar geldi
ferhunde kendine paraya lükse aşık ama kesinlikle şevkete veya bir başkasına aşık değil
Ali Riza Beye en cok Fikret ve Sevket benzemis..Geri kalanlari anneleri gibi paraci, gosterisci, dirdirci Leyla, Necla...hicbiri demiyor basimizi sokacak bir evimiz var en azindan..Akillari fikirleri sanki Brad Pitt, Oguz...Oguz uckagitcinin teki, Yamanin ortagi olmak icin sahte saldiri duzenleyip onu kullandi, adamin karisiyla utanmadan fink atti..Yaman bunlari bir ogrenirse Oguzu bir kasik suda bogar..
neclanın zorla değilde isteyerek oğuzu öptüğü sahnede dondum kaldım, aynı nejlanın annesi gibi.(resmen keyifli şekilde öptü yani yanlış görmedim di mi???)
hadi oğuzu anladık nasıl biri olduğu malum ama neclaya ne oluyo.insan böyle bişeyi nasıl yapar.
ferhundenin de ali rıza bey için dedikleri de neydi öyle.benim kayınpederim duyucak böyle dediğimi ve ben bi şey olmamış gibi pişkin pişkin gezicem imkanı yok yani
Ayrica biliyormuydunuz Bennu Yildirimlar Fikret karakterini uzun zamandir tiyatrodada oynamis..Sanirim Istanbul Sehir Tiyatrolarinda
Doğrusu çok farklı ve umulmadık şekilde gelişiyor senaryo. bundan sonra neler olacağını merak ediyorum. Belki orjinal konuyla benzerlik olsun diye Leyla'yla Oğuz boşanıp Necla ve Oğuz arasında bir evilik olabilir. Bu arada Yaman tarafından kovulan Oğuz beş parasız kalabilir ve Necla sefil bir hayat sürmek zorunda kalır. Hayriye Hanım için büyük bir şok olmuş olmalı gördüğü sahne ve bir anne için de çok üzücü elbette.
Gercek hikayede Fikret Adapazarinda dul bir adamin yanina gidiyordu evleniyrodu onunla..Bu dizidede Neyyirin olen akrabasi mi olacak o adam acaba?
Ya Şevkete aşık olmasa neden onun ailesiyle birlikte yaşamaya razı olsun?
razı mı? Şevketin iliği kuruttu çocuğun.O değilmiydi konağı satılma fikrini Şevketin aklına sokan.Zaten o eve gelin giderkende planı oydu konağı sattırmak ferhunde o konağın parasal değerini hesapyamayacak biri değil .
deadly_angel
26-04-07, 18:40
Ferhunde savunulacak bir tarafı olmayan bir karakter.Eğlcenli yönü var o ayrı, ama evdeki huzursuzlukların çoğu zaman başsorumlusu Ferhunde.Devreye favorim ve bayıla bayıla onun sahnelerini beklediğim Fikret giriyor.Bence şu an susmuş olabilir ama Ferhundeye haddini çok yakında fena bildirecek
Bence Ferhunde daha zengin birisini bulsa Sevketi aninda postalar..Ileridede oyle olacak muhtemelen...Sevket Ferhundeyi seviyor ama Ferhunde onu sevmiyor kullaniyor sadece..Gercekten sevseydi anlayisli olurdu..
peki şevket sedefin hayatında biri olduğunu duyunca onunla evlenicek diyince ferhunde neden afalladı.
şevket sedefe karşı bi şeyler hissediyor mu?
peki şevket sedefin hayatında biri olduğunu duyunca onunla evlenicek diyince ferhunde neden afalladı.
şevket sedefe karşı bi şeyler hissediyor mu?
Bence Ferhunde Sevketin burnundan getirdigi icin surekli, Sedefi daha iyi anlamaya basladi..Sedefi kiskandi galiba bu sefer, hata yaptigini dusunuyor Ferhundeyle evlendgi icin.
dün sonu cok iğrençti diyeceğim artık nasıl olabilir ya nasıl bu kadar pervasız davranabilir necla oğuz onu öperken oda karşılık verdi ceme yazık ya hayriye hanımın görmesi, ayrı bişey zaten neler olacak cok merak ediyorum neclayı kötü günler bekliyor leylanın görgüsüzlüğü neydi öyle gece alarmı acıp kapatmalar görmemişin bir arabası olmuş hesabı ama fazla abarttı yani onun yerine izlerken ben utandım artık sanki gerçek gibi oğuzu cok kötü günler bekliyor yaman birşeyler planlıyor kesin almanya meselesi palavra uzaktan oğuzu izleyecek sonu hiç hayra alamet deil bakalım neler olack
Bence basit bir opucuk gibi gosterebilirlerdi cok abartili cekilmis o opusme sahnesi ne o oyle ya...diziye pek yakistiramadim acikcasi...coluk cocukta izliyor bu diziyi.
Bence Ferhunde daha zengin birisini bulsa Sevketi aninda postalar..Ileridede oyle olacak muhtemelen...Sevket Ferhundeyi seviyor ama Ferhunde onu sevmiyor kullaniyor sadece..Gercekten sevseydi anlayisli olurdu..
Sana katılıyorum belki Ceyda'yı Yaman'dan boşatır kendiside Şevket'ten boşanır evlenirler :D:D biliyorum bayağı abarttım
Bence basit bir opucuk gibi gosterebilirlerdi cok abartili cekilmis o opusme sahnesi ne o oyle ya...diziye pek yakistiramadim acikcasi...coluk cocukta izliyor bu diziyi.
Bu konuda katılıyorum sana..Hele Nejla'nın sözümona karşılık vermekle vermemek arası kalmış hali ne yapmacıktı..Dizinin şimdiye kadar olan en berbat sahnesiydi..Bu saatten sonra Nejla Oğuz'a bağırıp çağırsa tokat atsa bile gözümde bi değeri yok o sahneden sonra baştan karşılık vermeyecekti ...
Sana katılıyorum belki Ceyda'yı Yaman'dan boşatır kendiside Şevket'ten boşanır evlenirler :D:D biliyorum bayağı abarttım
benimde ilk baslarda dusuncem Ferhundenin Yamani kandiracagi falandi..Sonucta adam zengin parasi pulu cok..Sevketten sonra belki Yamana yanasir.
immortalf1
26-04-07, 19:13
Yaa dizide inanıLmas $heyLer oLuoo açıkçasıı nejLanın oğuzLa öpüşmesii qerçekten çok kötü bi durum nasıL böLe bişeyi yapar anLamıyorumm heLe ki cem qibi bi çocuğa ama hayriye hanımın bu qörüntüyü görmesii dizidekii bir çok oLayın gidişatını deiştircekk bencee $ewketinde artık dayancak gücü kaLmadı beLkide kendi kafasındaa sedefLe iLqiLi hayaLLer kuararken ferhundenin söLedikLerii onun bu hayaLLerini sutya düşürdüü yamansa oğuzu bitirmek üzere bencee almanyaya gitmesi de onları suç üstü basamak istemesinden bencee baqaLım neLer oLujak anLaşıLan yaprak dökümünde önümüsdeki böLümLerde heycann entirkaa meraq doLu oLacak..
benimde ilk baslarda dusuncem Ferhundenin Yamani kandiracagi falandi..Sonucta adam zengin parasi pulu cok..Sevketten sonra belki Yamana yanasir.
daha zaman geçmiş değil ferhunde için hele bir yaman ceyadadan kurtarsın yakası ferhunda ona da bir el atar ne farkeder ferhunde için ki hiç bir alaki bir değeri yok çünkü ferhundenin
yanarım yanarım akşam izleyemediğime yanarım ne sahneymiş be öpüşme sahnesi herkes şoka girmiş izyemedim bu hafta ama öpüşme sahnesi izlemek istediğim en son dizi yanlış anlamayın sanatta türkan şoray kurallarım yoktur da :img-hyste yakıştıramıyorum öpüşme sahnesini bu diziye
Arkadaşlar abartmayın alt tarafı bir öpüşme sahnesi... Yani artık neredeyse tüm dizilerde öpüşme sahnesi var ...
deadly_angel
26-04-07, 19:39
İlerki bölümlerde Ferhundenin kancayı Yamana atması çokda şaşılacak birşey olmamalı bence.Yaman zengin bir adam, Ferhundeye göre birazda yakışıklıysa niye olmasın.Ben bunu bir ara ciddi ciddi düşünmüştüm, birkaç bölüm sonra olurmu olmazmı tahmin yürütebiliriz.Çünkü Ferhunde ve Şevketin ilişkileri kopa noktasına gelecek ve ayrılacaklar.
burda aslında bahsedilen öpüşme sahnesi deği kil.gerçekten tüm dizilerde böyle sahneler var.asıl konu bir kızın evlenmeye karar verdikten sonra gidipte eniştesiyle öpüşmesi.bunun alt tarafı üst tarfı olur mu hiç.hemde nasıl bi öpüşme:img-cool2
deadly_angel
26-04-07, 19:48
Oğuzun karakterini hepimiz biliyoruz zaten, burda asıl saçma olan Neclanın inat edip hem Cemle evlenmek istiyorum demesi sonrada Oğuzla öpüşmesi.Leyla bunu öğrenirse eğer ne olur çok merak ediyorum, parayımı seçer yoksa gururumu?
Arkadaşlar abartmayın alt tarafı bir öpüşme sahnesi... Yani artık neredeyse tüm dizilerde öpüşme sahnesi var ...
sizleri bilemeyecegim ama ben ne oyunculara yakistirdim nede diziye..yani normal opusme olsaydi yine Hayriye onu gordugu gibi anlardi..Oyuncular ne dense belki onu yapiyorlar ama ben oyuncu olsam mesela daha basit birsey olsun falan derdim neydi o oyle ya baska dizilerde olabilirde bu kadar abartilisini gormedik daha baska bir dizide..izleyen cocuklaridami dusunmuyorlar?
Oğuzun karakterini hepimiz biliyoruz zaten, burda asıl saçma olan Neclanın inat edip hem Cemle evlenmek istiyorum demesi sonrada Oğuzla öpüşmesi.Leyla bunu öğrenirse eğer ne olur çok merak ediyorum, parayımı seçer yoksa gururumu?
tahminen Necla bir sure perukla dolasmak zorunda kalir :img-hyste :img-hyste
leylanın çabuk bu olayı öğreneceğini sanmıyorum.
bakalım nejla bu öpüşmenin ardından ne yapıcak.bilindik, -ay ne yapıyosun sen delimisin gibi bi şeyler diyip tokatı mı basıcak oğuza?
hele hayriye hanım.insanın yüreğine iner valla
hyoldas bende dun ayni seyi dedim..Cemin annesi oyle bir benzettiki aslinda dogru benzetti..Hayriyede dirdir dir edip duruyor Ferhundede..Hayriyede para lafini duyunca dayanamiyor Ferhundede...Hic kocalarina saygilari yok..Hayriye ev satilmadi diye Ali Riza beye etmedigini birakmadi..Ferhunde ev kiralanmadi diye Sevkete etmedigini birakmadi..
Ferhunde ayrica Ali Riza bey ile Hayriye hanimi birbirine kac kere dusurdu birde onu unutmusum ozellikle kiz kardesinin resmini sevgilisi diye gostermisti,,adam musiki cemiyetine gidiyordu Hayriyeye aldatiyor imasinda bulunmustu..Sevketin yerinde kim olsa Ferhundeye tekmeyi basardi..
Zaten Hayriye Hanımı izlerken yaptıklarına ben bile utanıyorum. Bir kaymakam hanımı bu kadar mı görgüsüz olur! Nerdeyse para için kızlarından vazgeçicek. Bazı şeyleri cehaletine bağlasamda kesinlile lafı sözünü bilmeyen patavatsız bir kadın. Ferhunde'nin yaşlanmış hali...
Hayriye Hanımın döneminde bu tarz şeyler olsa onları da yapardı eminim.
Kızlarında mayası bozuk ne olacak!!!!
Sevgili murat2007 profilinizden anladığım kadarıyla eğer yalan söylemiyorsanız bir beysiniz. Açıkçası bir kadından bu sözleri duysam şaşırmam ama yazdıklarınız hem beni şaşırtıyor hemde ürkütüyor. Çünkü genç kızlarımız bazı şeylere anlam yükleyebilecek kadar olgunlaşmıyorlar. Anlatabiliyormuyum?
Sanırım gözlerinizi kör eden ahlaki değerlerimizi hiçe sayan bu tavrınız Ferhunde'yi canlandıran Deniz Çakır'a olan hayranlığınızdan (aşkınız) kaynaklanıyor. Yanılmamayı umuyorum.
ama zaten necla oğuz birbirlerine leyla ve oğuz evlenemeden önce aşıktı onu demek istedim.
Aşıkmıydı?
Ben görmedim. Siyah Mercedes'e mi? Yoksa başka birşeye mi?
Necla Oğuz'u hiç sevmedi hala sevmiyor. Onu çıldırtan sadece ama sadece kıskançlık....
deadly_angel
26-04-07, 20:00
Hayriye Hanımın son sahnedeki bakışı süperdi, bu bölüm Necla için bir hayli zor geçecek gibi görünüyor.
Hayriye Hanımın son sahnedeki bakışı süperdi, bu bölüm Necla için bir hayli zor geçecek gibi görünüyor.
kadin kesin bununda faturasini Ali Rizaya cikarir ne olsa ondan biliyor zaten..Kocasini hic anlamayan bir kadin ya varsa yoksa para pul..Leyla araba almis denince neydi o ayaga kalkip dualar etmeler falan kendi almis sanki arabayi.
hayriye hanımın ne kadar paraya düşükün olduğunu görüyoruz.neclanın o sahnesinden sonra bişeyler olucak.olucak ama bunları eve yansıtıcak mı hayriye hanım bilmiyorum.ali rıza beye diyemez,leylaya hiç diyemez belki fikrete der ama bakalım.
necla beni oğuz zorla öptü der belki.fakat ben hiç oturduğum yerden zorla bişey izlemedim.umarım anneside apaçık görmüştür.
cem'e yazık valla
Gerçek hayatta olsa Nejla gibi biri Oğuz'dan köşe bucak kaçar,nefret eder yada aşık olsa bile içine atar bu kabullenilemez bir durum..
Önce ablasıyla sevgili olsun sonra ablasına inat kardeşiyle birlikte olsun arada tekrar ablayı ikna etmeye çalışsın bunu bilen bir abla gerçek hayatta kardeşi evlenmiş olsa bile ne evine gider ne yanlız kalacak bir ortamda bulunur..Dizilerde herşeyin adına aşlk denilip her hataya bu kulpu takmaları açıkcası beni rahatsız ediyor...
Sevgili Hewal'ciğim geçen gün bir arkadaşımla konuşurken yeni bir dizi başladı biliyorsun Yersiz yurtsuz. Oraki Suna karakterinin, töreler içinde zorluklar içinde bu kadar güçlü kalmasına yaşamaya çalışmasına şaşırıyorum demiştim.
Şimdi bu olaya bakınca yanlış düşünmediğimi anlıyorum dizi kahramanları genelde gerçek dışı karakterleri canlandırsa da insanların örnek aldığı, sayfalarca savunduğu ve hayat tarzlarını benmsediği bir hal alıyor.
Necla'nın o hali, Oğuz hatta Leyla türkiye'nin karanlık yüzüdür. Hala yengesiyle evlenmek zorunda kalan genç delikanlıların yaşadığı bir ülkedeyiz. İnsanlar buna ahlaksız demezse Türk milletinin akraba evliliğine hala sıcak baktığını görüyorum "ki bu örnek çok daha aşağılıktır."
Sevgili Stormy ne diyeyim haklısın hemde sonuna kadar... :img-hyste
Ben en sonunda Oğuz'a varır diye düşünmüştüm pisliğin, ama Yaman bey'de fena değilmiş...
Artık yapraklar dökülsün istiyorum....
Bu iş uzamadan adı AİLE olan olan kocaman bu ağaç daha fazla dayanmayacak.. :icon_sorr
deadly_angel
26-04-07, 20:11
kadin kesin bununda faturasini Ali Rizaya cikarir ne olsa ondan biliyor zaten..Kocasini hic anlamayan bir kadin ya varsa yoksa para pul..Leyla araba almis denince neydi o ayaga kalkip dualar etmeler falan kendi almis sanki arabayi.
şu kadarını söyliyeyim Hayriye tıpkı Leyla gibi parayla yada lüks hediyelerle susturulabilecek bir insan.Neclaya eminim tavır yapacaktır ve bunu evde diğerlerine de bir şekilde yansıtır bilerek yada bilmeyerek.Acaba Oğuz ve Neclada Hayriyeyi göreceklermi
epıler haftasonu tekrarı var
ferhundeyle nejla ve leylanın farkları: ferhunde kötü niyetli ve yaptıklarını bilerek sonuçlarını görerek yapıyor ve ben onu böyle seviyorum ama diğer iki saf kız sırf gözleri yüksekte olduğu için yapıyorlar ne yapıyorlarsa. güya aile ortamları çok fazla sıkı olduğu için birden de istanbula düşünce ne oldum delisi oldular.(hoş gerçi ben bu ailenin nesi sıkı anlamadım,birbirlerine bağlı olmaları gerektiğini vurguluyor ali rıza bey sadece,ne giyimlerine karışıyor ne de başka birşeylerine)netice de leyla başta olmak üzere ikisi ayrı ayrı saçmaladılar ama bunu menfaat güderek yapmadılar.mesela neden şantaj leylanın değil de ferhundenin aklına geldi?ama ben ferhundenin bu kadar gözünü karartmasında ali rıza beyin de payını görüyorum. ferhundeye hiç sıcak yaklaşmadı,ne olursa olsun bağrına basmadı. sevgisini göstermedi,hep soğuk davrandı. evet prensipleri var ama zaten ferhundeyi evine alarak feragat etmişsin,ne alemi var bu tavırların. aynı şey oğuza da yapılıyor. onun da elbette gözü kararır. hele şevketin oğuza surat yapmasını, onunla konuşmamasını hiç tasvip etmiyorum. ya sen düne kadar evli bir kadınla kocasının yatağında birlikte olmaya kalktın?varsa oğuzu en son eleştirecek o da sensin.kaldıki evlisin ve sedeften hoşlanıyorsun. ve utanmadan sanki sütten çıkmış ak kaşıksın da oğuzun yanında krizlere giriyorsun. gerçi saf şevket de ferhundeye hayır diyemediğinden düştü ya bu hallere.işte bu da onun oğuzla farkı.ne olursa olsun leyla nejla şevket kurbanken ferhunde ve oğuz kötü adam.
epıler haftasonu tekrarı var
haber için sağol umarım kaçırmam
Seker_Esra
26-04-07, 20:32
Katiliyorum.
Diger dizilerde (ornegin Gumus) hep opusuyorlar. Olur