Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- 1. Sezon Bölüm Yorumları/1

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

*özgürkız*
10-08-06, 09:58
Reşat Nuri Güntekin'in Yaprak Dökümü çok yakında yeni dizi olarak Kanal D ekranlarında...

hoppala20
10-08-06, 10:28
kim oynuyo acaba gösterdiler mi? merak ettim ben çok severek okumuştum yaprak dökümünü

Ms.Alabora
10-08-06, 10:47
Alt fragmanda gösterdiler küçücüktü bişey anlamadım ama güzeldir heralde.
Oyuncuları çok önemli.

sumisali
10-08-06, 10:51
Alt fragmanda gösterdiler küçücüktü bişey anlamadım ama güzeldir heralde.
Oyuncuları çok önemli.
bencede oyuncular önemli tabi........
bende merak ettim kimler oynuyor acaba..bir bilgi verilse...:)

£speranza
10-08-06, 11:10
Kitabını okudum, dizisinin izledim hatta Savaş Dinçel'in muhteşem oyunculuğuyla tiyatro sahnesinde de gördüm bu hikayeyi...Anladık yeni bir şeyler çıkmayacak bari her anını ezbere bildiğimiz yapımları tekrar tekrar getirmeyin karşımıza.Yaprak Dökümü, Çalıkuşu vs. başka televizyona aktarılacak romanlarımız yok mu?İlla Reşat Nuri olacaksa Bir Kadın Düşmanı'nı diziye aktarın ki, olayların nasıl geliştiğini iki karakterin gözünden anlatarak "hiçbir şey göründüğü gibi değildir" mesajını okuyucuyu hiç sıkmadan vermiş ender romanlardandır.Olmadı mı?O zaman Halide Edip'in Kalp Ağrısı'nı(ki hayatımda okuduğum aşkı anlatan en güzel romanlardan biridir) ya da Eylül'ü hadi illa da çekilmiş bir şeyi yeniden çekmek istiyorsanız Aşk-ı Memnu'yu çekin.Yaprak Dökümü harika bir roman ama artık yeter.Yapımcıların canı sıkıldıkca ellerini attıkları bir can simidi misyonundan biraz kurtulsun.Rahat bırakın şu hikayeyi ya:)

_butterfly_
10-08-06, 11:12
bende aynı şekilde kitabını okudumm.... çok güzel bir kitap.. zaten klasikler arasında..;)
oyuncular,, senaryonun iyi işlenmesii,mekan vs. şeyler iyisse izlememem için bir sebep yok.. ama oyuncular kim acabaa????

chaylack
10-08-06, 11:16
fragmanını gördüm çok hoş çok şeker reklam filmi gibi
oyuncuları yakaladım üçünü öğrendim
HALİL ERGÜN,BENNU YILDIRIMLAR,DENİZ ÇAKIR diğerlerini göremedim fragmandan sonra afiş çıkıyo oraya dikkat:)

BRC
10-08-06, 11:35
Ben bu önemli klasiklerden biri olan kitabı 6 sene önce okumuştum...çok güzel bir kitap...ve sizlerle bu güzel kitabın arka kapağındaki yazıyı paylaşmak istedim:

"Yaprak Dökümü'nde Reşat Nuri Güntekin,bir memur ailesinin gelir darlığı ve ahlak düşkünlüğü içerisinde parçalanıp çöküşünü,ustalıklı bir dille anlatıyor.Toplumsal yönü ağır basan bir roman.Eski görenek ve ahlak anlayışına bağlı kalan bir küçük bürokratın,değişen sosyo-ekonomik koşulların belirlediği yeni hayatını yadırgaması başarıyla sergilleniyor."

Bence izlemeye değer güzel bir dizi olacaktır.....
Herkese iyi günler....

tvrehberi
10-08-06, 11:35
ben de fragmanını gördüm.oyunculardan biri de güven hoknaymış.ii youncular var ama tabi ki dizinin akibetini tahmin etmek çok zor....

mary osbourne
10-08-06, 14:05
bende oyunculardan güven hokna ve halil ergünü okuyabildim fragmandan.bu klasik tv de nası yorumlanacak merakla bekliyorum

stormy
10-08-06, 17:49
Yaprak Dokumu daha once TRT cekmisti. Keske Resat Nuri Guntekinin hic ekranlara gelmeyen bir romanini cekselerdi daha iyiydi.

hidalgo
10-08-06, 17:55
bu filmi siyah beyazli dönemde cüneyt gökcer ediz hun ve fatma girik oynamisti ikinci cevrildiginde rahmetli kerim afsar tarik tarcan sevtap parman yasemin alkaya ve ayda aksel oynamisti cok güzel bir projedir oyuncu secimi iyi olmali aksi taktirde dizi hic iyi olmaz bu arada böyle güzel projeleri neden bu zamanda yaparlar anlamiyorum nedeni reytinglerle giden bir dünya yani tutulmadigi anda yayindan kalkacaktir ve böylece yarim kalacak umudum tutmasindan yana

kardem
10-08-06, 20:04
Bende Esperanza ve Stormy'e katılıyorum. Keşke "Yaprak Dökümü" yerine, yazarın başka bir yapıtını ekranlara taşısalardı. Çok güzel bir roman ama zaten daha önce yayınlanmış bir eseri tekrar çekmenin bir anlamı yok bence. Hele de edebiyattan televizyona aktarılacak bu kadar başyapıt varken...

Bu arada her ne kadar keşke başka bir yapıtı çekselerdi dedim ama tanıtımdan aldığım izlenimle, dizinin kaliteli olacağını düşündüğümü de söylemeden geçemeyeceğim. Çekim tekniği çok güzel...

gzm
10-08-06, 21:27
halil ergun var Güven Hokna oynayacak anne vee baba olarak okumustum fragmanı görmedim ama

dizi eylülde baslayacak hatta sonbaharı yasamaya hazır mısınız diye yazmıslardı

KEiremCEM
11-08-06, 14:09
tutarmı tutmaz mı bilmiyorum ama izlicem bende..çünkii sanat yönetmeni yardımcılığını halamın kızı yapıyor :)

yurinu
11-08-06, 14:39
fragmanı izleyince dizi sektöründeki bu şaşkınlık verici ilerleme karşısında açıkçası şaşırmadım değil. fragman sinema filmi tanıtımı gibi hazırlanmış... bu sezon kaliteli yapımlar sunacaklar anlaşılan...

ÇGO,KIRIK KANATLAR,ESİR ŞEHRİN İNSANLARI,HAYAT TÜRKÜSÜ... listeye umarım Yaprak Dökümü de dahil olur... eğitimli kadro, kaliteli yapımlar... daha ne istenir... gözümüz artık böyle kaliteli yapımlara alışsın, diğerlerini yadırgamaya başlayalım ,ne güzel olur... reşat nuri güntekin hayranı olarak çalıkuşu ndan sonra 2. tercihim oldu yaprak dökümü... adının anlattığı gibi yavaş yavaş parçalanan bir aile. trt de esin afşar ve tarık tarcanın oynadığı uyarlamayı da izleme şansım olmuştu.beğenerek izlemiştim. fragman harika hazırlanmış... "aile bir ağaçtır, sonbahara hazır mısınız?" sinema fragmanı tadında... fragmandaki aile sanıyorum ki konusu geçen ailenin gençlik yılları... 3 kız , bir erkek çocukları vardır kitapta... umarım zevkle izleyeceğimiz bir yapım olur.

ceyda deniz
12-08-06, 20:31
çok güzel bir hikayeye benziyor ben ne kitabını okudum nede dizisini izledim veya öyle bir şansım oldu diyelim ama fragmanını gördüm ve çok beğendim çalıkuşuna bayılırdım umarım bu dizide en az onun kadar güzel olur

gzm
12-08-06, 21:52
Yaprak Dökümü başladı

Kanal D’de önümüzdeki yayın döneminde ekrana gelecek olan "Yaprak Dökümü" adlı dizinin çekimlerine Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçesi’nde başlandı.

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin Edirne yolu üzerindeki ağaçlık alanda yapılan çekimlerinde ekip yorucu ve bir o kadar da neşeli saatler geçirdi.

Yönetmenliğini Mesude Eraslan’ın yaptığı dizide başrolleri Haluk Ergün ile Güven Hokna paylaşıyor. "Yaprak Dökümü"nde, uğradığı iftira sonucu kaymakamlık görevini bırakarak eşi ve beş çocuğu ile birlikte İstanbul’a dönen Ali Rıza Bey’in kentte yaşadığı sıkıntılar işleniyor.

http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/4904148.asp?gid=100

beyonce_lili
13-08-06, 21:00
ewt ya bende cok merak ettim bu diziyi kitabini okumak istemistim ama okuyamadim simdi dizisini izlerim ama...

buffy121
13-08-06, 22:54
ben kitabını okumuştum tek kelimeyle harikaydı işallah oyuncular o dramı yansıtabilir bunu çağan ırmak çekmeliydi beaa

Ay90
14-08-06, 00:39
Yaprak dökümünün kiştabını okuyamadım ama trtde dizisini seğretmiştim ve cok hoşuma gitmişti. Artık başka bişey bulamadıkları icin hep aynı şeyleri gösteriyorlar insanlara ama bu diziyi tkr seğretmek isterim hele Halil ERGÜN ve Güven Hokna gibi önemli oyuncular varsa.

baby_phat
14-08-06, 04:32
yha ben reklamini qordum oyunculari hic tanidik deil bilmiom roman cok quzeldi ins. filmde ole olur onceden vardi sanirim yine bole bir dizi

sputnik
14-08-06, 22:20
zaten oyuncular onlar değil o gençlik halleriii onlardan bi kaç sene filan geçecek deniz çakır halil ergün olacak

adanali esmer
15-08-06, 15:40
bende fragmanini gördüm güzel bir diziye benziyorsanki eskileri anlatiyor gibi yani renginden diyorum ama bilmiyorum belkide cook normal ve güzel dizilerden bir tanesidir
yani zaten güzel bir diziye benziyor seyrederim artik .. dizinin adi da degisik güzel...

Irmak007
15-08-06, 20:34
Bence de cok güzel bir diziye benziyor.
Ayrica fragmani da cok hosuma gitti.
Merakla oyuncularin kim oldugunu bekliyorum.
:img-grin2 :img-grin2

parlakz güneş
16-08-06, 19:25
gerçekten çok güzel bir dizi olacağına inanıyorum.çok iyi oyuncluarı var bence.romanını okumuştum çok iyi bir romandı.filmide süperdi.dizininde iyi olacağı kanısındayım.

prenzez
16-08-06, 19:49
Roman'ı okumuştum ama dedim belki ad benzerliğidir...Son ra romandan uyarlama olduğunu yazdı bence güzel olur....

volvox
16-08-06, 20:50
Ben de İstanbul Şehir Tiyatroları'nda seyretme fırsatı bulmuştum. Bennu Yıldırımlar en büyük kız kardeşi canlandırıyordu. Oyuncu listesinden anladığım kadarıyla yine aynı rolde oynayacak. Kendisini Süper Baba'dan itibaren takip etmeye çalışıyorum. Çok başarılı buluyorum.
Dizinin tanıtımı çok güzel hazırlanmış. Devamı da bu tadda olursa başarılı olmaması için hiçbir neden yok gibi görünüyor.

Melal
16-08-06, 22:05
bu romanı yıllar önce okumuştum çok güzel bir romandır umarım kitaba uygun bir şekilde diziye aktarılır malum kitapla film aynı olmuyor bunun dünyada birçok örneği var oyuncular arasında güven hokna ve bennu yıldırımlar'ı okudum kesin izlerim çünkü sevdiğim iki oyuncu başlasın bakalım naısl birşey yeni sezonda bir dolu dizi başlayacak hangisini seyredeceğimizi şaşıracağız valla:):)

GoLdEn_AnGeL
16-08-06, 22:23
dizinin tanitimini gordum reklama verdigim notum 10 uzerinden 10.. film gibi reklam.. bayildim.. Umarim dizi de boyle guzel olur... Cok sevdim simdiden :)

esmasultan
17-08-06, 16:29
gerçekten yeni sezonda çok güzel diziler var başı da yaprak dökümü çekicek gibime geliyor...çoğu arkadaşım gibi bende kitabı okudum tiyatroda izledim.olamaz böyle birşey tiyatrosda mükemmeldi bütün millet ağladı vallahi tiyatroda.bennu yıldırımlar tiyatroda da en büyük kızı yani fikreti canlandırıyorsu ama beni en çok savaş dinçel yani ali rıza bey etkilemişti..

ECE...:)
17-08-06, 20:05
''aile bir ağaçtır, sonbahara hazır mısınız?'' ne kdr etkliyci bi fragman olmus cok basarılı .. yani bilmiyorum nedense beni cok etkiledi romanı okumadım sanırım acıklı bi aile dramı .. güzel bi hikayeye benzio sezonda iddialı yapımlar arasında olucak gibi gözüküo .. bnm de izliyceğim diziler arasında olucak ...

17-08-06, 20:06
kitapdaki uyarlamısı demişler burdaki arkadaslar o zmn --->

Konusu

Orta sınıf bir memur ailesinin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullar karşısında dağılıp, parçalanmasını anlatan oyun, paranın insani ve ahlaki değerlerde yarattığı düşkünlüğü dile getiriyor. Yeni yaşam koşullarına ayak uyduramayan ve olan-biteni yadırgayan ebeveyinlerin, önemsedikleri "aile kurumu"nun yeni yaşam koşullarına geçişte bozulması karşısında aciz kalışlarını ele alıyor.

17-08-06, 20:07
ESER HAKKINDA

Yazar:Reşat Nuri Güntekin
Kitabın Adı:Yaprak Dökümü
Gelenek göreneklerine bağlı, özellikle ahlaki konularda çok titiz olan Ali Rıza Bey ile batılılaşma hareketine karışarak daha zengin bir hayat yaşamak isteyen çocukları arasındaki çatışma işlenmiştir.
Yer ve Zaman:Olaylar Birinci Dünya Savaşından sonraki zamanlarda İstanbul'daki bir evde geçmektedir.
Kişiler
Ali Rıza Bey:Eski Türk terbiyesi ile yetişmiş, özellikle ahlaki konularda titiz, erdemli, çok bilgili(Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca biliyor) ve çalışkan birisidir.
Hayriye Hanım:Ali Rıza Bey’in karısıdır.İlk başta kocasına sadık fakat değişen hayat koşulları nedeniyle asileşen, saf ve cahil bir kadındır.
Fikret:Ali Rıza Bey’in en büyük kızıdır.babası gibi terbiyeye önem veren birsidir.Kardeşlerin değişen yaşamlarına ayak uyduramayınca Adapazarılı biriyle evlenmiştir.
Leyla ve Necla:Ali Rıza Bey’in ortanca kızlarıdır.Lükse ve eğlenceye düşkündürler. Hep zengin birer koca arayışı içindeler.Babalarını umursamaz hale gelmişlerdir.
Şevket:Ali Rıza Bey’in tek oğludur.Ali Rıza Bey’in terbiyesine ve ahlakına en çok emek harcadığı çocuğudur.Bir süre ailenin bütün yükü onun omuzlarına binmiştir. Çalıştığı yerden para çalmak suçundan hapse atılmıştır.
Ferhunde:Zenginliğe, lükse ve eğlenceye düşkün, kötü huylu bir kadındır.

parlakz güneş
17-08-06, 20:08
arkadaşlar kızlarından birini sanırım deniz çakır oynayacakmış.ececim bilgiler için çok sağol...

_duygucuk_
18-08-06, 07:36
bu dizi çok güzel olacak ya ben zaten yaprak dökümü adlı eseri çok severek iki kere okumuştum başlasada izlesek :)

Türk_Jön
18-08-06, 10:18
Güven Hokna'nın olması çok sevindirici benim merak ettiğim acaba dizi senaryosu günümüze göre uyarlandı yoksa yine romandaki gibi Cumhuriyetin ilk yıllarında mı geçecek

d.cansel
18-08-06, 17:52
ya bu filmi dizimi ben anlamadım ama sonuç olarak reşat nuri güntekinin eserinden oldugu için heyecanla bekliyorum

gilmoregirls
18-08-06, 17:57
d.cansel yaprak dökümü dizi olarak çekiliyor
film gibi afiş hazırlanmış

nehir_749
18-08-06, 19:11
arkadaşlar dizide eğer biliyorsanız büyük yalanda oynayan konaktaki hizmetçilerden NESLİŞAH oynuyor fargmanda gördüm.Fragmanda anne olarak gözüküyo ama sanırım asıl oyuncular ınlar değil.

GSealment
19-08-06, 10:23
Yaprak Dökümü Şahane Olur Bence .. Olumlu Düşünüyorum Zaten Reşat Nuri Güntekin den Kötü Birşey Çıkmaz ;)

nehir_749
19-08-06, 10:24
bencede güzel olacak hiç değilse kitabı okumayanlar izler eğer yanılmıyorsam eskidende böyle bi dizi çekilmiş

BaLıKK
19-08-06, 10:35
valla fragmandan okuyabildiğim kadarıyla..
Halil Ergün..Güven Hokna..Bennu Yıldırımlar..Tolga Karel..Gökçe Bahadır..
Oyunuculardan birkaçı bunlar..:img-grin2

_gazel_
19-08-06, 10:41
Ben kitabını okudum gerçekten güzel bir eser kitap zaten ilk oolarak tiyatro metni olarak yazılmış (biz okulda tiyatro eserleri içinde incelemiştik) daha sonradan romanlaştırılmış zaten tiyatroda da oynanmış yanılmıyorsam birinde de Sevinç Erbulak rol almıştı

YELDA DENİZ
19-08-06, 18:01
Fragmanı müthişti.Gerçekten çok beğendim.Konusunu bilmiyorum,romanı okumadım ama sanki güzel bir diziye benziyo.fragmanı ilk gördüğümde diziyi kesinlikle izliycem dedim.Tabi oyuncuular da önemli.sadece HALİL ERGÜN VE GÜVEN HOKNA var.Onları görebildim yazıdan.Diğer oyuncular da kaliteliyse bence güzel bir dizi olur.

cRaZy-B_o_Y
19-08-06, 18:25
fragmanını gördüm süper bi diziye benziyo yani ben öle gördmm

Valla dizi güzeldir bende öle umuyorum ama fragmanda da öle ahım şahım bişey yok ki.Ben fragmandan bişey anlamadım..:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

burcumm
19-08-06, 19:18
tiyatroda izledim güseldi
httaa süperdi
merakla bekliyorum diziyi

diloş2
19-08-06, 20:24
büyük ihtimalla anne ve babayı halil ergün ve güven hokna oynayacak süper olacak romanı okumuştum

gilmoregirls
20-08-06, 07:05
ben de fragmandaki afişten en alttaki iki ismi görebildim onlar da jess molho ve fahriye evcen .....

_naz_
20-08-06, 08:42
ya ben bunu merakla bekliyorum..
romanı o kadar güzeldiki yarısını okuyabilmiştim
allahım bir an önce ba$lasa...:img-grin2

diloş2
20-08-06, 13:27
arkadaşlar dizide gökçe bahadır(hayat bilgisi ndeki törpü )da oynuyor ismini gördüm fragmanın bitişindeki yazılan isimlerden herhalde kızlardan bi tanesini oynayacak.

Memo_İSOM
20-08-06, 22:18
fragmanını gördüm çok hoş çok şeker reklam filmi gibi
oyuncuları yakaladım üçünü öğrendim
HALİL ERGÜN,BENNU YILDIRIMLAR,DENİZ ÇAKIR diğerlerini göremedim fragmandan sonra afiş çıkıyo oraya dikkat:)
Süper kadro kitabını okumuştum hayran kalmıştım........Ayrıca oyuncularda çok önmemli özellikle halil ergün ve bennu yıldırımların oyunculuklarına hayran kalmıştım.zaten..........Birde dudaktan kalbe romanını dizi yapsalar keşke

pekdeep
21-08-06, 09:51
merakla beklediim bir dizi.oyuncular süper, roman ise zaten süperdi... çok yakında diolar heralde eylülde başlar...

YELDA DENİZ
21-08-06, 10:35
Şimdiye kadar duyduklarıma göre dizide,HALİL ERGÜN,GÜVEN HOKNA,BENNU YILDIRIM,GÖKÇE BAHADIR,SEVİNÇ ERBULAK var.

YELDA DENİZ
21-08-06, 10:56
Kanal D’de onumuzdeki yayin doneminde ekrana gelecek olan "Yaprak Dökümü" adli dizinin çekimlerine Kirklareli’nin Pehlivankoy İlcesi’nde baslandi.

Resat Nuri Guntekin’in ayni adli romanindan uyarlanan dizinin Edirne yolu uzerindeki agaclik alanda yapilan çekimlerinde ekip yorucu ve bir o kadar da neseli saatler gecirdi.

Yonetmenligini Mesude Eraslan’in yaptigi dizide basrolleri Haluk Ergun ile Guven Hokna paylasiyor. "Yaprak Dökümü"nde, ugradigi iftira sonucu kaymakamlik gorevini birakarak esi ve bes cocugu ile birlikte İstanbul’a donen Ali Riza Bey’in kentte yasadigi sikintilar isleniyor.

YELDA DENİZ
21-08-06, 10:57
http://img145.imageshack.us/img145/921/yaprakdokumuew8.jpg (http://imageshack.us)

ssvshy
22-08-06, 19:51
annem anlattı onların gençlik yıllarında varmış bu dizi bana ben bu diziyi izlerken çokağlardım dedi bakalım görce zsanırım o zamanda halil erghün oynuyomuş

balerinnnn
23-08-06, 00:43
annem anlattı onların gençlik yıllarında varmış bu dizi bana ben bu diziyi izlerken çokağlardım dedi bakalım görce zsanırım o zamanda halil erghün oynuyomuş

Evet... Hatta Trt'de hala tekrarları yayınlanıyor arada sırada... Ben de tekrarlarını izlerken çok ağlamıştım. Oyuncu kadrosunu tam olarak bilmiyorum ama umarım başarılı olurlar. Aslında Reşat Nuri Güntekin'in daha önceden dizisi yapılmamış çok güzel başka romanları da var. Onlardan birini de dizi yapabilirlerdi. "Dudaktan Kalbe" gibi... Dudaktan Kalbe'yi okuyan var mı bilmiyorum ama çok güzel, çok hüzünlü bir aşk romanıdır. Neyse, başka sezonlara artık... :img-grin2

arrzzu
23-08-06, 11:08
fragmanı çok harika.ztn neşat nuri'nin kitabından uyarlamaymış sanırım.kesinlikle izlenmeye değer olacaktır o zaman.

yağmur_cini
23-08-06, 11:13
fragmanlardan güzel olduğu anlaşılıyo annem bana dedi gençliklerinde oynuyomuş büyük kızı mısıra gelin filan oluyomuş güzel bi diziyo benziyo ben kitabu-ını okudum çok güzeldi umarım filmde öle olurr

SAHRA_IRMAK
23-08-06, 11:40
ya eger kıtaba uyarlı olursa ben ızlemıyecegım ...ben zaten kıtabı okudum,cok guseldı ..bıde frag.manda mutlu bı aıle gosterılmıs benım hatırladıgım kadarı ıle pek mutlu bu aıle degıldı

arrzzu
23-08-06, 15:21
kitabı okuncaklar listemdeydi ama dizinin fragamnını görünce en sona attım:) edebiyatçım kesecek beni:):):) ama reşat nuri'nin kitapları çok güzel oluyor bence.eğer birebir ordan uyarlama ise dizi de çok güzel olacak demektir.

arrzzu
23-08-06, 15:23
fragmandaki büyük kız çok tatlı bir de bence ya.direk dikkatimi çekti, şu salıncakta sallanan. çok güzel gülüyor:) sarışın oğlan da:) çocuk oyuncu seçimleri de çok güzel anlaşılan...

eylül-emreAltuğ
24-08-06, 10:19
ya bende bunun kitabını okumuştum sonları hiç hoşuma gitmemişti ve hep mutsuzdular fargmanda öle verilmiyo heralde biraz değiştireceklerr belki diziyi belli değil ama ben büyük ihtimalle izleme heralde gerçi izlemek okumaktan dahada zevki olabilir fakat bence tutar bu dizi izleyenler olur büyük ihtimallee.....

25-08-06, 10:14
TV'de ilk kez

Yaprak Dökümü de yolda

Reşat Nuri Güntekin'in en sıkı eserlerinden Yaprak Dökümü'nü sanırım ya okumuş ya da izlemişinizdir. Hâlâ İstanbul Şehir Tiyatroları'nda gösterimde ve kapalı gişe oynuyor. Bakın ne diyeceğim; geçen hafta Ülkü Erakalın'ın yenilediği filmi; Paydos'u yeniden izlemenin sevincini yazmıştım. Hakikaten güncellenmiş haliyle bile aynı lezzeti bıraktı izleyenin dimağında... Bu anlamda sevindiren bir gelişmeyi de hemen paylaşmak istedim sizinle. Yaprak Dökümü yeniden filme alınıyor. Eserin yayın haklarını alan drama ustası Ekrem Çatay, sadece edebiyat severi değil, TV izleyicisini de heyecanlandıran projeye imzasını atıyor. Yaprak Dökümü'nün güncellenmiş halinde yazıldığı dönemde kullanılmayan cep telefonu, bilgisayar, teknolojik olarak aklınıza ne gelirse bulunacak. Zaten değişen bir teknoloji olmuş o zamandan bu zamana; hep aynı sosyal yaralarımızın hâlâ kanadığını düşünürsek, haksız mıyım? Türkiye'nin bir şeyler anlatan işlere ihtiyacı var. İnşallah Eylül'de gösterilecek olan Yaprak Dökümü bunun miladı olur. Böylece ekran pislikleri de yaprak gibi dökülür!

Mesut Yar

YELDA DENİZ
25-08-06, 14:08
ya bende bunun kitabını okumuştum sonları hiç hoşuma gitmemişti ve hep mutsuzdular fargmanda öle verilmiyo heralde biraz değiştireceklerr belki diziyi belli değil ama ben büyük ihtimalle izleme heralde gerçi izlemek okumaktan dahada zevki olabilir fakat bence tutar bu dizi izleyenler olur büyük ihtimallee.....
Arkadaşlar zaten fragman ne kadar ki.Bir dakika bile sürmüyo.Bütün dizi bu samniyelik fragmandan mı ibaret.Önce mutlu olup sonra herşey değişebilir.Zaten ben dizinin konusunu önceki sayfalara yazmıştım.Herşey sonradan bozuluyo.

sedefHP
26-08-06, 12:30
Bende romanını okumuştum..Gerçekten çok güzel bir dizi olacağa benziyor...
Başlasın kesin izleyeceğim..

_KeNNy_
27-08-06, 22:28
bişi dicem daa once bırısı dedımı bılmıom ama bu dızıdekı kız salıncakta sallann uzn saclı ben onu hilary duff a cok benzetıom onn esmes halı gulusu fln onu andırıo

SOGİRL
28-08-06, 12:30
http://www.sertur.net/tolga/tk.gif

ohh be sonunda geri dönüyor...nasıl büyük bir yetenek,,,nasıl güzel bir yüz bir ifade zenginliği...Tolga Karel YAPRAK DÖKÜMÜN de arkadaşlar....ölürüm ona ben yaa.....evdeki yabancı,ödünç hayat ve şimdi de yaprak dökümünün başrol oyuncularından biri TOLGA......bu arada size bombayı söyliyim.Tolga nın oyunculuğunun yanısıra bir söz yazarı ve bestekar olduğunu bilen varmıydı..o zaman bilmiyorsanız söyliyim..bu yazın bomba şarkılarından biri olan ebru yaşar ın "yeşillenirim" şarkısı, ebru gündeş in "söyleyin" petek dinçöz ün "istanbul geceleri" bu şarkıların hepsi tolganın besteleri...daha nalan,,fulden uras,özcan deniz...in son albümlerinin hit şarkılarıda tolga karel imzalı..ve bu adam sadece 25 yaşında...paris devlet konservatuarı tiyatro bölümü mezunu...ve çokkkk ama çokkkkkk yakışıklı ve tapıyorum ona ben yaa..offf..yapımcılara binlerce teşekkürler onu bizimle buluşturduğunuz için.....bildiğim kadarıyla ekim ayında da vizyona girecek olan "KABUSLAR EVİNDE",, Çağan Irmak imzalı bir filmde oynamış... onuda sabırsızlıkla beklicem..ama açıkcası YAPRAK DÖKÜMÜNÜ İPLE çekiyorum.....

arrzzu
28-08-06, 17:17
bişi dicem daa once bırısı dedımı bılmıom ama bu dızıdekı kız salıncakta sallann uzn saclı ben onu hilary duff a cok benzetıom onn esmes halı gulusu fln onu andırıo
ben de o kızın dikkatimi çektiğini,çok sevimli olduğunu ve güzel güldüğünü fln yazmıştım ama hillary duff hiç aklıma gelmemişti.aslında benziyr olabilir.bir daha reklamı izlerken dikkat edeceğim:)

sezyum
29-08-06, 16:12
1. Bölüm

Değerlerine bağlı bir aile!

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü, değerlerine bağlı bir ailenin sosyal ve ekonomik şartlara direniş öyküsünü ekrana taşıyor.

Bütün hayatını beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz ahlak vermeye adayan Ali Rıza Bey, bir haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı Necla da İstanbul’da üniversiteyi kazanınca, ailece İstanbul’a yerleşmeye karar verirler.
Aileden kalma eski evin tadilatı, Leyla’nın üniversiteye hazırlık kursu, Necla ve Ayşe’nin okul masrafları derken Ali Rıza Bey’in emekli ikramiyesi erimeye başlar. Ali Rıza Bey yeniden çalışmaya başlar. Yeni işinde de ilkelerinden ödün vermesi istenince yine istifa eder.

Şartlar artık daha zor olduğu için, Hayriye Hanım bu kararını desteklemez ve evde huzursuzluklar başlar. Askerden dönen Şevket bir bankada çalışmaya başlayınca Ali Rıza Bey’in yükü hafifler. Ama Şevket gönlünü evli bir kadına kaptırınca işler değişir. Ferhunde kısa zamanda dizginleri ele alır. Evin bütün düzenini değiştirir.

Ferhunde’nin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri, Leyla ve Necla’nın hesapsız harcamaları aileyi zor duruma düşürür. Ali Rıza Bey dirense de karşı koyacak gücü yoktur. Ekonomik gücüyle birlikte otoritesini de kaybetmiştir. Rüzgar sert esmekte, ağacın yaprakları birer birer dökülmektedir.

Kaynak Kanald

pekdeep
29-08-06, 17:21
ikinci fragmanı gördünüzmü bilmiyorum ama benim görünce merakım ve sabısızlıım daha da arttı. halil ergün konuşuyo 2. fragmanda ve hemen hemen tüm oyuncuları görüyoruz. ya ne zaman başlıycak bu dizi acaba ya....

alperkaya
29-08-06, 18:30
ben kitabı okumuştum aslında bilindik bir senaryo ilk bölümüne bakınca hayırlısı olsun inşallah reyting engeline takılmazlar başarılar

asslli
29-08-06, 18:33
artık bu sene dizi izlemicem dedimiştim ders çalışmak için bütün planlarımı onagöre yapmıştım ama yaprak dökümünü görünce herşey altüst oldu kesinlikle izlicm bi dizi süperdr bence kitabı okumak istemiştm ama bi türlü fırsat bulamadım almak için reşat nuri güntekini romanları süper oluyo zatn bence bu dizide harika olucak yalnız dizi kanald de reytingler iyi olmazsa kaldırabilirlr tek üzüntüm o ve bugnden sonrada foruma hep katılıcm

chaylack
29-08-06, 19:07
yeni fragmanı gördüm güzel sıcak aile ortamı var inşallah izlenen bir dizi olur normalde herhangi bir kitaptan uyarlanan diziler pek ilgi çekmez ama bunda dediğim gibi sıcaklık var inşallah izlenir:)

RoseMarry
30-08-06, 10:25
fragmanı dün gördüm hayat bilgisindeki yelizle,kırık kanatlardaki müdürde vardı.kitabı okumadım ama eminim cok güzeldir.fragmanda adamın oğlu askerden fln dönüyodu.

paçiii_melos
30-08-06, 11:03
ben de tam olarak ayrıntılı fragmanını dün akşam gördüm halil ergün vs.. gibi çok ii oyuncularvardı ben de merakla bekliorum çok güsele benziorr inş. hemen kaldırmazlar

avrilcansu
30-08-06, 11:11
ben bu diziyi mutlaka izlerim,
1.Reşat Nuri Güntekin'in o muhteşem kitapından uyarlama oldugu için;
2.Oyuncu Kadrosu çok iyi oldugu için
3.Çok güzel bir hikayesi oldugu için...

elifee
30-08-06, 13:04
bu diziyi sadece ve sadec sırf bennu yıldırımlar oldugu için izlerim hastasıyım çünkü çok iyi bir oyuncu ama sanki biraz bana baba evi diye bir dizi vardı onu anımsattı ama inşallah reyting kurbanı olmaz hjerkesin temennisi bu herhalde iyi reyting almak çünkü bennu bunu hak ediyor şimdiye kadar hangi dizide oynadıysa bir süper baba hariç hepsi hüsranla sonuçlandı iki gün sonra kaldırıldı başarılar

gulseven
30-08-06, 17:59
bu sene izliyceğim favori bi dizim olucak yaprak dökümü
ortaokul yıllarında okumuştum R. nuri'nin bu eserini.
oyuncu kadrosu güzel konuda güzel umarım başarılı olucak
bennu yıldırımların oyunculuğunu bende çok beğeniyorum

balerinnnn
30-08-06, 18:45
bu diziyi sadece ve sadec sırf bennu yıldırımlar oldugu için izlerim hastasıyım çünkü çok iyi bir oyuncu ama sanki biraz bana baba evi diye bir dizi vardı onu anımsattı ama inşallah reyting kurbanı olmaz hjerkesin temennisi bu herhalde iyi reyting almak çünkü bennu bunu hak ediyor şimdiye kadar hangi dizide oynadıysa bir süper baba hariç hepsi hüsranla sonuçlandı iki gün sonra kaldırıldı başarılar

Baba Evi'ni anımsatması normal. İkisinde de baba rolünde Halil Ergün oynuyor çünkü. :img-grin2 Ama bu dizi aynı adlı romandan uyarlama olduğu için, konular farklı.

burcuuu
30-08-06, 23:56
Kitap çok qüzeLdi.. Tiyatro'da izLedim ve şimdi de dizi oLarak tv'de.. qüzeL bii dizi oLucana inanıorum.. MutLaka izLicem : )

hidalgo
31-08-06, 07:50
Kitap çok qüzeLdi.. Tiyatro'da izLedim ve şimdi de dizi oLarak tv'de.. qüzeL bii dizi oLucana inanıorum.. MutLaka izLicem : )

burcu yapma yaa sende bu dizi daha öncede cekildi trtde vardi böyle bir dizi hicmi izlemedin birde böyle bir dizi varken tekrarina ne gerek var ya tutmayipta kanal yayindan cekerse ne olacak güzelim yaprak dökümü sonucsuz kalacak gerci sonucunu herkes biliyor cünkü daha önceden yapilmis bir dizi hatta ediz hunun yillar önce oynadigi bir film siyah beyaz görüntü ile tekrarina ne gerek varsa rahmetli kerim afsar cok güzel rol yapmisti tarik tarcan vardi sevtap parman ayla aksel cok güzel kadroydu bu kadroya aynisini diyemiyecegim kadro secimi biraz yanlis gibi yanlis olmasada bu diziye gerek yoktu neden yeni birsey üretmezler neden yabanci dizilerden filmlerden yada eski türk filmlerinden kopye ederler anlamiyorum bu kadarmi düstük ya baska sözüm yok

Melal
31-08-06, 10:44
dün akşam yeni fragmanını gördüm güzel bir diziye benziyor ama bu sene bir dolu dizinin başlayacağını düşünürsek sonuna kadar izleyeceğim dizielrden olur mu bilemem:)valla bu sene kafamız baya karışacak hatta şaşır olacağız bir gecede kimbilir kaç dizi olacak toplamda kanallarda yandık:)

YELDA DENİZ
31-08-06, 13:06
Güzel bir dizi olcağa benziyo.Reklamı oyuncularıyla birlikte dönmeye başladı.Oyuncuları çok iç açıcı değil.İzleyip izlememekte kararsızım.

Hamur-Abi
31-08-06, 13:24
Yapım : Ay Yapım
Yapımcı : Kerem Çatay
Yönetmen : Mesude Eraslan
Eser : Reşat Nuri Güntekin
Senaryo : Ece Yörenç, Melek Gençoğlu

Oyuncular : Halil Ergün (Ali Rıza), Güven Hokna (Hayriye), Bennu Yıldırımlar (Fikret), Caner Kurtaran (Şevket), Deniz Çakır (Ferhunde), Bedia Ener (Neyyir), Gökçe Bahadır (Leyla), Fahriye Evcen (Necla), Seda Demir (Sedef), Tolga Karel (Sansar- Oğuz), Efsun Karaali (Ayşe), Bülent Fil (Selim)

RoseMarry
31-08-06, 14:00
eklendimi bilmiyorum ama

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü, değerlerine bağlı bir ailenin sosyal ve ekonomik şartlara direniş öyküsünü ekrana taşıyor.

Bütün hayatını beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz ahlak vermeye adayan Ali Rıza Bey, bir haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı Necla da İstanbul’da üniversiteyi kazanınca, ailece İstanbul’a yerleşmeye karar verirler.
Aileden kalma eski evin tadilatı, Leyla’nın üniversiteye hazırlık kursu, Necla ve Ayşe’nin okul masrafları derken Ali Rıza Bey’in emekli ikramiyesi erimeye başlar. Ali Rıza Bey yeniden çalışmaya başlar. Yeni işinde de ilkelerinden ödün vermesi istenince yine istifa eder.

Şartlar artık daha zor olduğu için, Hayriye Hanım bu kararını desteklemez ve evde huzursuzluklar başlar. Askerden dönen Şevket bir bankada çalışmaya başlayınca Ali Rıza Bey’in yükü hafifler. Ama Şevket gönlünü evli bir kadına kaptırınca işler değişir. Ferhunde kısa zamanda dizginleri ele alır. Evin bütün düzenini değiştirir.

Ferhunde’nin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri, Leyla ve Necla’nın hesapsız harcamaları aileyi zor duruma düşürür. Ali Rıza Bey dirense de karşı koyacak gücü yoktur. Ekonomik gücüyle birlikte otoritesini de kaybetmiştir. Rüzgar sert esmekte, ağacın yaprakları birer birer dökülmektedir.

GeceGözlüm
31-08-06, 23:06
Sanki Yemin Etmişti Sonbahar
Taki Son Yaprakta Düşene Kadar
.........Bana Sonbahar YAPRAK dökumü...............

akasyam
01-09-06, 08:25
dün yeni tanıtımı gördüm. oyuncular usta kişiler. ağır ve güzel bir dizi olucak gibi.

barkın
01-09-06, 09:24
yaprak dökümü oyuncu kadrosuyla ağır ve güçlü olacağa benziyor tabii bir zamandan sonra diziyi yayından kaldırmassslar tabii...:img-grin2

gdemirdiken
01-09-06, 10:30
Güzel bir diziye benziyor.
Hem konusu ile hem oyuncu kadrosu ile yeni sezona mükemmel bir giriş yapabilir
Ben şimdiden izlemek için sabırsızlanıyorum :img-grin2

RoseMarry
01-09-06, 11:35
izlemeyi düşünüyorum ayrıca müziği çok güzell yaa
Gün geçiyor bak yine,dün yetiyor ömrüme,her mevsim bana sonbahar,yaprak dökümü... ( tam böyle olmayabilir :D) çok güzell

pekdeep
01-09-06, 11:50
ya ben de müziğe bayıldım, oyuncular süper, konu zaten güzel. bir an önce başlasa da izlesek. umarım izlediim dizilerle çakışmaz yaaa

yurinu
01-09-06, 14:02
fragman çok etkileyici, müzik olağanüstü, oyuncular harika... halil ergün ve güven hokna her ikisi de çok iyi oyuncular zaten. bir arkadaşın daha dediği gibi bu ailede sımsıcak birşeyler var...müzikle beraber fragmandan etkilenmemek imkansız...fakat bir de ailenin dağılışını izlemek var...

_seboist_s
01-09-06, 16:52
sabırsızlıkla bekliyorum. çok güzel çok duygulu;) süper baba gibi baba evi gibi işte ozamanların dizileri gibi içten...

_seboist_s
01-09-06, 16:54
birde inş. tutar bnce böyle dizilerin tutması lazım saçma sapan şeyler yerine bunlar izlensin... romanıda çok güzldir. çok usta bi yazarın romanıdır "reşat nuri güntekinin" en güzel en degerli romanlarındandır...

yurinu
01-09-06, 17:02
fragmandan:

....

Karıma bile söyleyemediğim kesik bir ayrılık korkusu gözlerime vuruyor ama gözyaşım içime akıyordu
Dimdik durmalıydım...
Yüzümdeki korkuları ailem için sahte tebessümlere satmalıydım...
Dev bir çınarı bağrından koparıp koca şehrin izbe sokaklarında baharı karşılamasını beklemek haksızlıkların en büyüğüydü...
Oğlumun askerden döndüğü gün baharın geldiğini, ağaçtaki son yaprağın da yeşile giyindiğini sanmıştım...
Oysa yanılmışım...
Gelen yalancı bahardı...
Gelen yalnızca sonbahardı...

"Gün bitiyor
Bak yine
Dün yitiyor
Kalbime
Her mevsim bana sonbahar
Yaprak Dökümü"

Hiç gitmemeye yemin etmişti sanki sonbahar
Yemin etmişti ayrılığa
Taki son yaprak düşüne kadar...

_CALIKUSU_
01-09-06, 17:09
Resat Nuri Güntekinin bir cok romanini okudum fakat Yaprak Dökümüne sira gelmemisti. Ancak TRT de oynayan dizisini seyrettim ve cok begendim. Umarim dizinin bu yeni hali eskisini tutar. Cünkü Calikusunun yeni versiyonu " Yeniden Calikusu" tutmamisti. Kadro cok iyi. Eger konu güzel yansitilirsa neden tutmasinki????

*duygu*
01-09-06, 17:19
Bence yani inşallah tutar ve güzelce devam eder.İzleyeceğim çünkü kadro bir harika.

Flora
01-09-06, 18:48
Fragmanı beni de çok etkiledi.
Her aile bir ağaçtır.ile başladı ilk zamanlar...
Ben başta film sandım ama sonra yakında Kanal D de dedi.
Daha sonra ayrıntılı fragman verildi.Oyuncular iyi,müzik hoş ama beni ne çok etkileyen fragman sözleri oldu.
Yemin etmişti ayrılığa...
Taa ki son yaprak düşene kadar
Kitabını hiç okumadım ama çok güzel gibi görünüyor.
Bende izlemeye çalışacağım.

nazlii1
01-09-06, 19:40
Kitabını da okumuştum trt deki bölümlerini de izledim çok güzeldi her ikiside .. fragmandaki şarkıyı kim söylüyor bilen varmı?

CANSEL AŞIĞI
02-09-06, 14:48
yeni başlayan diziler içerisinde fragmanı ile göz dolduran tek diiz yaprak dökümü bence ellerine sağlık valla süper olmuş zaten büyük üstad reşat nuri güntekinin kitabı çok okunmuş ne kadar zaman geçmesine rağmen hala da okunmaya devam eden saygın bir kitap bu kitabı diziye aktarmaları akıllıca bir çalışma kesinlikle.. ve bu çalışmayı bu harika fragman ile süslemeleri süper olmuş oyuncuların hepsi tiyatro kökenli bu dikkatimfen kaçmadı yani dizinin tutma olasılığı%100...

prettygirl
02-09-06, 16:09
Kesinlikle izlicem yaaa harika bir diziye benziyor...Ama bence de keşke Çağan Irmak çekseydi daa ii olurdu...Fragmandaki müzik, sözler falan insanı çok etkiliyor...Hadi hayırlısı bakalım...:img-nyam:

lipres12
02-09-06, 16:36
Ya bilmiyorum ama bi fragmandan bu kadar etkilenecegim pek aklima gelmezdi....Normalde böyle dizileri pek izlemem....Hele Halil Ergünü pek sevmem ama yinede oyunculuguna hayranimdir ama bu dizide onu o hüzünle karisik sesiyle dinlemekten acayip zevk aldim....ya bilmiyorum ama beni bu diziye ceken birseyler var...bu arada gökce bahadirida yeniden bi dizide hele böyle güzel bi dizide (insallah yayindan kalkmaz cünkü kanal deye güven olmaz) görmekten acayip keyf alacagim...

prenzez
02-09-06, 19:02
Fragmanı beni de çok etkiledi.
Her aile bir ağaçtır.ile başladı ilk zamanlar...
Ben başta film sandım ama sonra yakında Kanal D de dedi.
Daha sonra ayrıntılı fragman verildi.Oyuncular iyi,müzik hoş ama beni ne çok etkileyen fragman sözleri oldu.
Yemin etmişti ayrılığa...
Taa ki son yaprak düşene kadar
Kitabını hiç okumadım ama çok güzel gibi görünüyor.
Bende izlemeye çalışacağım.

Ben de film fln sanmıştım...Geçenlerde Ali Atıf Bir'in köşesinde gördüm,fragmanı bir reklam ajansı hazırlamış....ben de çok beğendim...

beyonce_lili
03-09-06, 00:23
bende bu diziyi dort gozle bekleyenlerdenim....Bu arada bisey sorucam...Dizide evin oglunu canlandiran kisi Kirik kanatlardaki ogretmen degil mi?? ki kesinlikle o....peki o bu diizde oynuyosa kirik kanatlardaki rolune ne oldu???

gulseven
03-09-06, 09:48
beyonce_lili evet ordaki öğretmen.KK da kim kaldı ki herkes ayrıldı:icon_cry:
belki o da ayrıldı,ya da ikisini bir götürecek

brokensmile
03-09-06, 13:09
ben yaprak dökümünün tiystrosuna gitmiştim çook güzeldi emininm diziside onun kadar güzel olcaktır yani öle görünüo ..merkla beklioruzzz

Asli21
03-09-06, 13:12
Bu dizinin fragmani'ni gördüm. güzele benziyor.
JESS MOLHO da oynayacakmis bu dizide. Ama sadece 5-6 bölüm oynayacak.

selamoğlu
04-09-06, 03:17
arkadaşlar

fragmanı ekleyebilecek biri var mı?

bu arada bölümleri de ilk haftadan başlayarak upload ederseniz minnettar olucaz.

_seboist_s
04-09-06, 10:58
çok sıcak bi aile dizisi olucak umarım tutar:D bizim ülkemizin aksiyonlu heyecanlı dizilere biraz daha ilgisi büyüktür. ama bu içlerinde aile sevgiside çok kuvvetli oldugundan bu diziyi ayırt ediceklerdir;)

sinem83
04-09-06, 14:11
arkadaşlar ben de muhteşem fragmanı gördüm... büyük ihtimalle sezonun en çok rating alan dizilerinden olacak... fragmanı upload edebilen biri olursa çok güzel olur, defalarca izlemiş oluruz ...

pelinSİ
04-09-06, 20:27
eet çok güzel tam bi aile dizisi bi ailenin yıkılışı özellikle kadınların vazgeçilmezi gibi olcak:img-kiss:

*özgürkız*
05-09-06, 10:26
http://img209.imageshack.us/img209/6053/balksz8sn8.jpg

*özgürkız*
05-09-06, 10:40

lostsever
06-09-06, 13:13
ben seneler evvel trt de yayınlanan versiyonunu izlemiştim. orda romandaki zamana sadık kalınmış o dönem canlandırılmıştı.
o zamanın bir çok popüler oyuncusu hatırladığım kadarıyla kızlar ayda aksel yasemin alkaya biri daha vardı ama cıkaramadım şimdi, evin oğlu tarık tarcan dı.
bu dizi günümüzde geçiyor bence bu da çok güzel olucak. oyuncuların hepsi çok güzel seçimler. bir çokları için ilk başrolleri sayılır

huuubbban
06-09-06, 18:46
arkadaslar kanald tanıtım fragmanı süperdi yaprak dökümü ekıbı de wardı bennu aile olmak ne gzel gibi birşeyler dıyordu halıl ergun sonbahara hazırmısınız dıodu yabancı damat ekıbıyle aynı mutfaktaydılar şahane bır tanıtım fılmıydı...:img-nyam: :img-grin2

RoseMarry
06-09-06, 20:36
13 Eylül Çarşamba günü başlıyomuş
ayrıca tanıtım filmi çok güzelldi arkadaşın dediği gibi

sinem83
06-09-06, 20:48
ayy çok sevindim haftaya başlıyor olmasına çok güzele benziyor epey merak ediyorum o yüzden

-özgü_namal-
06-09-06, 22:00
başlamasına çok az kaldı büyük bir merakla ibekliyorum kesin izliycem

mert54
06-09-06, 23:34
dizi nasıl olacak merak ediyorum ama aynı gün gülpareyide koyacaklar herhalde aynı saatte malesef yaprak dmkümünü izleyemeyecem belki reklam arasında bakarım

yurinu
07-09-06, 00:03
Demek 13 eylül çarşamba akşamı "yaprak dökümü"nü seyredebileceğiz...hem romanda hem de bundan önceki uyarlamada eski dönemler ele alındığı için günümüze uyarlanmış halini merak ediyorum... fragmanda gördüğüm kadarıyla aile bir konakta yaşıyor...yanılıyor da olabilirim. konak, bahçesi, evin içindeki mumlar, kostümler nostaljik bir hava katmış ve çok etkileyici olmuş... düzenli bir aile portresiyle,nostaljik bir havayla,müziğiyle şimdiden yakın hissettirdiler... umarım başarılı bir yapım olur...

memet_ali
07-09-06, 00:24
Demek 13 eylül çarşamba akşamı "yaprak dökümü"nü seyredebileceğiz...hem romanda hem de bundan önceki uyarlamada eski dönemler ele alındığı için günümüze uyarlanmış halini merak ediyorum... fragmanda gördüğüm kadarıyla aile bir konakta yaşıyor...yanılıyor da olabilirim. konak, bahçesi, evin içindeki mumlar, kostümler nostaljik bir hava katmış ve çok etkileyici olmuş... düzenli bir aile portresiyle,nostaljik bir havayla,müziğiyle şimdiden yakın hissettirdiler... umarım başarılı bir yapım olur...

bencede o romanı okuduysan eger isteniler hava yarıatılmış gibi gözüküo .ama tabii izleyince daha ii anlıycaz sanıorum.

_rebelde_
07-09-06, 07:24
benn bu dizinin müziğini çok sevdim...çok güzel şarkı...bir de dizide gökçe bahadır oynuyo ben onu çok seviyorum...dizi güzel olucak galiba...

nejatdidem
07-09-06, 08:25
walla bn bu dizinin tiyatrosunu izlemiştimm yawaş yawaş dağılan bir aile...çok kalite bi dizi olucak bnce...!!!

burcuuu
07-09-06, 10:39
Çarşamba qünü 20:00 de başLıoo..

çrş izLicek bii diziim yoktu ya o qün

oLmasıı ii olduu başka diziyle çaKışmıoo : )

$eydo$
07-09-06, 14:31
ya bu dizide çalan müzik gercekten cok guzel,, acaba sizde varsa banada gonderebilirmisiniz pm yoluyla..

astaragusta
07-09-06, 14:34
buraya koymak yazsakımıki ya gerçektende çok güzel müzik ya buraya koysa biri acaba yasakmı......

Müge
07-09-06, 21:23
Bu dizinin tanıtımları bile çok hüzünlü,mutlaka izlicem...Konusunu bildiğim halde dizi olarak izlemekten büyük keyif alıcam ve de hüzünlenicem..

_ArZ_
07-09-06, 21:28
ya bu dizide çalan müzik gercekten cok guzel,, acaba sizde varsa banada gonderebilirmisiniz pm yoluyla..
Evet ya çalan müzik benimde çok hoşuma gitti...Nerden bulabilirm ki acaba???

defneee
07-09-06, 21:34
arkadaşlar gökçe bahadır kim ben tanımıuyorum

defneee
07-09-06, 21:35
güzel bi diziye benziyo çok kaliteli oyuncular var
halil ergün,güven hokka,bennu yıldırmlar gerçekten kaliteli bi iş inş reytingler iyi olur çarşamba çok izlenn diziler var çünki

SETURK
08-09-06, 15:12
kitaptan uyarlanan diziler genelde rayting kaygısı falan düşünmüyolar.Güzel bir yapım güzel bi dizi olcak bence.Tabi kanal d kıymetini bilirse.

GeceGözlüm
08-09-06, 16:18
bU DİZİDE TOLGA KAREL adlı BIR OYUNCU VAR VE BU oyuncu dale don don vokale eden tek turkk!!!!!!!!
resımlerını koyarsnaız sevınırım

gzd_gzd
08-09-06, 16:52
dizinin müzii mükemmeL yaa
çook merak ediyorum kesn izLicem:):)

burcumm
08-09-06, 16:56
ben dizi müziğini bulmaya çabalıorum arkiler.ayrıca kesinlikle izliycem çnkü kitabını okumaya başladım
we gerçekten mükemmel ...

BRC
08-09-06, 20:50
arkadaşlar şarkının sözlerini hatırlayan war mı ?

Gün bitiyor bak yine
Dün yitiyor kalbime
Her mevsim bana sonbahar
Yaprak dökümü

Gerçektende çok güzel bir şarkı,insanı etkiliyor;bu kadarcık sözle bile...:img-hi:

şeboist
08-09-06, 21:56
gökçe bahadır hayat bilgisindeki törpü arkadaşım.biri sormuşta.ama ben bu dizinin ancak tekrarını izleyebilirim. :( çünkü avrupa yakası var o saatte. :(

didem469
08-09-06, 22:10
gökçe bahadır hayat bilgisindeki törpü arkadaşım.biri sormuşta.ama ben bu dizinin ancak tekrarını izleyebilirim. :( çünkü avrupa yakası var o saatte. :(

AYnen katılıyorumm avrupa yakası olduundan malesef pazar gnkü tekrarını izleyecem

şeboist
09-09-06, 09:07
pazar günü mü tekrarı?ama o gün acemi cadı var.ondan sonra mı tekrarı yaprak dökümünün?

emre altuğ
09-09-06, 09:25
pazar günü mü tekrarı?ama o gün acemi cadı var.ondan sonra mı tekrarı yaprak dökümünün?

bende bakamayacam malesef keşke gülpareden sonra verselerdi neden aynı saate koyuyorlar anlamıyorum

adanali esmer
09-09-06, 09:59
arkadaslar diziyi hangi gün ve saattealmislar ne zaman basliyor bilen varmi gecen fragmani gördüm ama unuttum ne zaman baslyiordiye güzel diziye benziyor umarim tutar ve reyting kurbani olmaz avrupa yakasiyla cakisiyorsa carsamba günüdür sanirim... ohh ozaman gülpare diye yeni bir dizi yaprak dökümü ve avrupa yakasi var hmm hangisini seyredecegimi sasiririm ya...

adanali esmer
09-09-06, 10:01
bende bakamayacam malesef keşke gülpareden sonra verselerdi neden aynı saate koyuyorlar anlamıyorum

neden mi ayni satte koyuyorlar ikisinden biri reyting kurbani olsun diye buna aslinda sadece kanal savasi denilir ya bunlarbile bile yapiyor halk bakalim hangi diziyi seccek diye ama malesef ki ebn gülpareye bakacagim yaprak dökümününde tekrarina bakarim denk gelirsem eger o kadar dizi varki hep yenileniyor hangisini seyredecegimizi sasiriiyoruz ya...

akasyam
09-09-06, 10:19
arkadaşlar malesef 3 güçlü dizi bir araya getirildi. böylelikle sanki izleyici cezalandırılıyor.
yaprak dökümü
gülpare
avrupa yakası

ne yapacağız şimdi.
yaprak dökümünü izlemeyi çok istiyordum ama sanırım ben gülpareyi secicem. tabi avrupa yakası da var.

toplanıp ta gün değişikliği talebimi yapsak acaba.

mehmetcihat
09-09-06, 10:41
Arkadaşlar bence ne yapıp edip izleyin bu diziyi. Ben önce kitabını okudum, sonra tiyatrosunu izledim. Şimdi de dizisini izlemek varmış kısmette.
Kesinlikle tavsiye ederim, mükemmel bir konusu var.

GeceGözlüm
09-09-06, 11:39
Dünyaca ünlü production şirketi MCY tarafından DaleDon Dale Parçasını söylemesi ve bu parçanın tüm dünya ülkelerinde temsil etme adına bir teklif alan. Bunun üzerine İspanyada stüdyoya girip Almanyada Mixlediği parça tüm Dünya ülkelerinde satışa sunuldu. Bir Türk sanatçısın böyle bir dünya müzik Arenasında olmasından dolayı kendi ülkem ve sizler adına gurur ve mutluluk duydum.

şeboist
09-09-06, 14:00
evet güzel bi dizi bu ama avrupa yakasına değişmem hiçbişeyi.artık ya reklam aralarında bakarım ya da tekrarını izlerim.hem belkide sonradan gününü değiştirirler.inşallah yani. :(

dizici_manyak
10-09-06, 00:54
güzel bir dizi gibi zaten eser süper Reşat Nuri Güntekinin en güzel eserlerinden biri yaprak dökümü günü iki diziyle falan çakışıyo galiba ama çok iyi oyuncular var izlenir tutarda bence izlenmesi gereken bir dizi inşallah yolundan sapmadan gayet güzel yol alır

Niçle
10-09-06, 13:49
Gökçe Bahadır mı oynuyo bu dizide, hiç dikkatimi çekmemişti reklamında sewerim bu kızı ama diziyi avrupa yakasının olduğu saate koymuşlar.:)

şeboist
10-09-06, 14:05
evet gökçede oynuyor.o yüzden bende ancak tekrarlarını izleyebilirim bu dizinin.inşallah sonradan gününü değiştirirler.

özgün_kızz
10-09-06, 14:10
güzel bir dizi olacagı kesın resat nurı guntekının bır eserı sonucta bn kıtabını okumustum kıtabı guzeldı bır o kadarda acıklıydı dızıde öle olacak ama izlenmeye deger bır dızı ama ben izleyemıce maalesef:(tekrarlarına bakarım artık

özgün_kızz
10-09-06, 14:20
aynı benim gibi yani. :(
ewet aynen senın gıbı napalım artık bızde tekrarlarla awunuruz nası olsu mutlaka tekrar werıceklerdır

GeceGözlüm
10-09-06, 14:24
Kitabın Adı Yaprak Dökümü
Kitabın Yazarı Reşat Nuri GÜNTEKİN
Yayınevi ve Adresi İnkılâp ve Aka-İstanbul
Basım Yılı 1983
KİTABIN ÖZETİ

Ali Rıza Bey, şair ruhlu, içine kapanık, kendi hâlinde dürüst bir insandır. Prensipleri kendi prensipleriyle bağdaşmayan insanlarla çalışmak istemediği için şirketteki memuriyetinden istifa eder; Üsküdar'daki evine çekilir. Ali Rıza Beyin, Şevket isminde bir oğlu ile Fikret, Neclâ, Leylâ ve Ayşe adında dört kızı vardır. Ali Rıza Bey, işten çıktığı sırada oğlu Şevket yüksek maaşla bir bankaya memur olur; evin bütün yükü onun üzerine biner. Şevket, babası gibi iyi yetişmiş, karakterli, namuslu bir gençtir. Ailesine de son derece bağlıdır. Babasının doğruluk ve namus uğruna işten istifa etmesini uygun bulur. Buna karşılık Ali Rıza Beyin hanımı Hayriye Hanım durumdan hiç memnun kalmaz.

Bir süre sonra Şevket, Ferhunde adında hafif meşrep bir kadınla evlenir. Eğlenceye düşkün olan bu kadın, birbirinden genç, güzel ve hareketli, asrî olmaya meraklı olan Neclâ ve Leylâ'nın da karakterini bozar. Bir eğlence ve moda düşkünlüğü başlar. Evde sık sık partiler düzenlenir. Evin büyük kızı Fikret, yengesi ve kardeşleriyle anlaşamadığı ve bu durumdan hiç memnun olmadığı için en az babası kadar üzgün ve kırgındır. Hayriye Hanım, sırf kızlarına koca bulmak ümidiyle evde her değişikliğe razı olur. Şevket de olanlardan memnun kalmamasına rağmen belki de karısının tesiriyle kendisini bu hevese kaptırmıştır...

Evde gün geçtikçe itibarı düşen Ali Rıza Bey tekrar işe girmeyi düşünürse de başaramaz. Eğlenceler ve toplantılar için lüzumsuz yere para harcanan evde maddî sıkıntılar başlar; kavgalar, türlü rezaletler ve sefalet birbirini takip eder. Ali Rıza Bey, çocuklarındaki bu korkunç değişiklikler karşısındaki hayret, şaşkınlık ve acı içinde kıvranmaktadır. Evdeki bu anormal havaya ayak uyduramayacağını anlayan Fikret Adapazarı'na yaşlı, dul bir adama gelin gider. Böylelikle aile ağacının yapraklarından biri düşer. Ali Rıza Bey, çirkin durumlardan kurtarmak için kızlarını evlendirmeyi düşünür; fakat dürüst ve namuslu damat adayı bulamaz. Bu arada Şevket masrafları karşılamak için bankadan borç alır; sonra ödeyemez, hapse atılır. Böylece, ikinci yaprak düşer. Kocası hapisteyken Ferhunde evden kaçar. Bu üçüncü yaprağın düşüşü olur. Karısının kaçtığı haberini hapishanede babasından alan Şevket üzülmez, hatta bir belâdan kurtulduğu için memnun olur.

Ferhunde'nin kaçışı ile elebaşlarını kaybeden Leylâ ve Neclâ bocalarlar. Evde hakimiyet yine Ali Rıza Beyin eline geçer; toplantılara ve eğlencelere son verilir. Bu monoton hayat kızlara pek sıkıcı gelir; sırf bu havadan kurtulmak için Neclâ bin bir türlü hayaller kurarak, kendisini zengin gösteren bir Suriyeli ile evlenir. Fakat Suriye'ye gidince orada kocasının birkaç karısının daha olduğunu görür. Kendisini kurtarması için babasına mektuplar yazar. Bu dördüncü yaprağın düşüşüdür. Bu arada Leylâ kötü yola sapar. Ali Rıza Bey, kızını evden kovar. Leylâ bir avukatın metresi olur. Bu beşinci yaprağın düşüşüdür. Bu olaydan sonra Ali Rıza Beye hafif bir inme iner. Onu yiyip bitiren asıl hastalık içindedir. Leylâ da gittikten sonra ev büsbütün ıssız kalır. Hayriye Hanım bütün güç ve kuvvetini kaybeder. Leylâ yüzünden kocasına sık sık sitemlerde bulunur. Bunun üzerine Ali Rıza Bey, Adapazarı'na, Fikret'in yanına gider. Fakat aradığı huzuru orada da bulamaz; kalabalık bir aile hayatı içinde âdeta bir cehennem hayatı yaşayan Fikret, bütün iyi niyetine rağmen babasını yanında barındıracak durumda değildir. Bunun üzerine Ali Rıza Bey İstanbul'a döner, hastalığı ilerlediği için eve uğramadan hastahaneye yatar. Babasının hastalık haberini alan Leylâ onu hastahaneden çıkarır, kendi evine götürür. Taksim'deki lüks apartman katında hep birlikte rahat yaşamaya başlarlar. Ara sıra yolda eski kahve arkadaşları ile göz göze gelmese Ali Rıza Bey büsbütün huzur içinde olacaktır.

Eserin konusu, gelir düzeyinin üzerinde bir yaşam sürdürmek isteyen bir ailenin dağılışıdır.

Yazar bu romanla okuyucuya; çılgın hayallerin, maddî israfların, gereksiz özentilerin hüküm sürdüğü bir ailede çöküntülerin başlayacağı mesajını verir.

Yaprak Dökümü, toplumsal gerçekleri ele aldığından basmakalıplıktan uzak, başarılı bir romandır. Bilindiği gibi, Tanzimat'tan sonra toplumumuzda bir batılılaşma hevesi başlamıştı. Batılılaşmak yanlış anlaşıldığından; yüzyıllarca süren millî gelenek ve göreneklerimizden, karakterimizden sıyrılma olarak kabul edildiğinden, bu, birçok ailede birtakım felâketlere sebep olmuştur. Bugün bile içinde bulunduğumuz güç durumların esas sebebi budur. Birtakım toplumsal pürüzlere, karakter boşluklarına ışık tutması bakımından Yaprak Dökümü gerçekçi ve orijinal bir romandır.

d.cansel
10-09-06, 19:41
bu güzel,etkileyici ve anlamlı aile dizisini ayrıca muhteşem oyuncularını merakla bekliyorum çarşamba günü yaşadım vallahi önce yaprak dökümü ardından kırık kanatlar çok güzelllll

yurinu
11-09-06, 15:44
fragmandan:

Fikret: Bir babanın çocuklarına bırakacağı en değerli miras temiz bir isimdir... şartlar ne olursa olsun...

Ali Rıza: daha ilk günden gelme diyordu sanki İstanbul... Duvarları çatlamış, darmadağın olmuş... sanki yeni evimiz değil korkuyla çarpan yüreğimin derinlikleriydi...

Hayriye: Allah seni başımızdan eksik etmesin... ağzımızın tadı hiç bozulmasın...

fikret: keşke sadece istemek yeterli olsaydı...

Ali Rıza: oysa fazla birşey istememiştim...karımın, çocuklarımın yüzünde baharı görebilmekten başka...ama herşeye rağmen doğru bildiklerimden asla vazgeçmemeliydim...

Eve üç kuruş getiririm, bilirisiniz ki o üç kuruş babanızın alın teriyle kazanılmış üç kuruştur...

Fikret: savaşırken vurulmuş bir asker gibi hissediyordu kendini...

Ali Rıza: Bu sadece benim ailemin değil,ayrılık güzlerinde savrulmuş her ailenin öyküsüydü...

Hiç gitmemeye yemin etmişti sanki sonbahar, yemin etmişti ayrılığa taki son yaprak düşene kadar....

DIARS
11-09-06, 15:51
Yaprak Dokumu,su anda en merak ettıgım dizi.Tabı bunda en onemlı payda kıtabını okurken aldıgım zevk.Acaba dizi de kıtap kadar zevklı olabılecek mı?Ama ılk ızlenım olarak fragman cok guzeldı.Muzık,oyuncular,ılk goruntuler etkıleciydi.Bırde Halil Ergun'u tekrar izlemek hos olacak..

chaylack
13-09-06, 10:24
bu diziyi mutlaka izliycem fragmanları görünce gerçekten çok hoşuma gidiyor sıcak samimi bir dizi olduğuna eminim :)

_CALIKUSU_
13-09-06, 18:32
akşamı sabırsızlıkla bekliyorum bence bu kışın en yii dizsi olacak

Bencede! Artik bu muhtesem Yazarin, muhtesem romanin, muhtesem dizisinin baslamasina coooooook az kaldi. Umarim beklentilerimi karsilar bu dizi. Ben Halil Ergünü cok begeniyorum, zaten ses tonuda cok hos. Fragmanda okudugu sözler ses toununa o kadar gitmiski. Cok begendim. Neyse bekleyelimde görelim....

-özgü_namal-
13-09-06, 19:59
o kadar beyendimki anlatamam tam bi aile dizisi.oyuncusu konusu müziği herşeyi dörtdörtlük böyle dizileri izlemeyeli bayaa olmuştu.çok kaliteli bi yapım olmuş.bi dahaki haftayı iple çekiyorum.

sudem
13-09-06, 20:09
Allahım çok güzel bir dizi..
uzun zamandır böyle bir dizi izlediğimi sanmıyorum.her şey kitaba uygundu...senaryo da oyunculuk da mükemmel.
ben şevkete aşık olan sedef kızımızı pek bir sevdim..keşke aralarına ferhunde girmeyecek olsa..
bu arada müzik mükemmel..sözü-müziği kendisi yapan ve hatta seslendiren Toygar Işıklı'yı tebrik ederim.

.::melike::.
13-09-06, 20:13
resmen öldüm bittim bi dizi bu kadarmı güzel ve kaliteli olur.ekranda o kadar çok saçma dizi varken bu dizinin farkı ortaya ilk bölümden çıkmaya başladı süper............

DIARS
13-09-06, 20:28
Ilk bolum icin gercekten cok guzeldi.Kıtapta aldıgım zevki alabılecek mıyım dıye dusunuyordum ama bu tadı simdilik aldım.

Ilk once muzık gercekten etkıleyıcı,kım soyluyor bilmiyorum ama ınsanı baska yerlere goturdugu kesin..
Oyuncular ve performansları bence gayet iyiydi.Halil Ergun hakkında konusmak bıle yersiz,Baba Evi'nden (emrah'la dizisını saymıyorum)sonra onu yıne evi surukleyen bır baba rolunde ızlemek zevk verıyor..Ne zordur kendınden dusuk kısılerden bırseyler ıstemek,okadar guzel yansıtımı vardı ki,aılesıyle paylasamaması,cabalaması...Bırde ısyerınde su sarısın cocuga soyledıgı sozler etkılecıydı...

Bırde bır zamanlar Super Baba'da oynayan(ısımlerı cabuk ezberleyemem) sımdı buyuk abla rolundekı bayanın seslendırmesı de baya hosuma gıttı.Bu bayan sureklı bıze anlatacak gelısmlerı,yasadıkları duyguları galıba kı bu da guzeldı.Galıba kendı sesinı kullanıyor,gercekten etkıleyıcı bır sesı var..

Sonra dıger kızlar,onlarında telasları,heyacanları guzel yansıtılmıstı.Buyuk sehirin buyulu havası onları da buyulemis gibi..:img-grin2
Son olarak ogulları rolundeki kisi,su an onun ıcın bırseyler soylemek ıcın zor..Benı mı sarmadı sımdılık bilmıyorum..

Super Baba,Baba Evınden sonra ekranlarda bır aıle dızısı gormek guzel,ozellıkle bu bolumdekı su is bulunduktan sonrak yemek ve dans en hosuma gıden sahneler..Bırde dizi bıterken yazan yazıdakı 'Bazen yaprak dokulur,bazen cıcek acar'...
Umarım reytınglerı de ıyı olur diziının de uzun omurlu olur..Malum kanaldye guvenemıyorım

DIARS
13-09-06, 20:33
bu arada müzik mükemmel..sözü-müzüği kendisi yapan ve hatta seslendiren Toygar Işıklı'yı tebrik ederim.
Sudem,bir onceki mesajımda muzıgı seslendıren kım oldugunu bılmıyorum demıstım,sayende cevabı ogrendım.Gercekten tebrık etmek gerek Toygar Isıklı'yı..

norahhh
13-09-06, 20:56
çok güzel bisenaryoya sahip dizi bu tartışılmaz sanırsam yani ben kitaba sadık kaldıkları sürece böylede devam edeceğini düşünüyorum
müzik deseniz insanın dinlerken bile gözü yaşlanıyo
ama hiçbişey olmasaydıda yani ne senaryo bukadar güzel olmasaydı nede müzikler bukadar insanın içine işlemeseydide izlerdim ben budiziyi
sırf bennu yıldırımlar için izlerdim
benki bennu yıldırımlar için şapkadan babam çıktı dizisini izlemiş yayınlandığı geç saate kadar oturup odiziyi beklemiş biri olarak
bu dizidede oyunculuğuna ve güzel sesine şapka çıkarıyorum
hepsi birbirnden kaliteli oyunculara sahip budizide
bennu yıldırımlarıda görmek beni çok mutlu etti

gzm
13-09-06, 21:15
bende kitap kadar etkileyici olmaz diyordum ama ilk bölüme göre iyi performans oldu dizi müzigide cok güzel

bennu yıldırımlar fikret karakteri icin cok uygun olmus

sedefte dizinin en sirin kızı

b_r_k
13-09-06, 21:21
diziye bayıldım.romanına uygun bi şekilde çekmişler.oyuncular,müzik hepsi çok iyiydi.ilgiyle izelneceğine inanıyorum.yalnız caner kurtaran yani şevket çok tatlı bayıldım:img-grin2

b_r_k
13-09-06, 21:30
ama inşallah başka güne alırlar.ben izleyemedim ya. :( bu arada sorularıma cvp verebilcek olan yok mu?
müziği hakkında bi fikrim yok.ama tekrarını hafta sonu verebilirler.cum. ve pazar 5 te tekrar gösterior genelde kanal d ama en yinede takip et cnm:img-grin2 yaaa bu arada foto çeken war mı diziden?**

hidalgo
13-09-06, 21:32
bu diziyi daha önce trtde tarik tarcan,kerim afsar,sevtap parman,ayda aksel,yasemin alkaya oynamisti o dönemlerde cok sevilmisti ben ozamanlar cocuktum ve cok iyi hatirliyorum tarik tarcana cok yazik oluyordu daha dogrusu aileye yazik oluyordu yaprak dökümü bu aile secimide iyi olmus erkek oyuncunun sesi cok kaba gelsede fark etmez zaten fazla iyi erkek oyuncu yok bu devirde erkek oyuncu bulunmuyor bu sevket rolündeki karekter daha önce kirik kanatlardada oynamisti dedigim gibi sesi berbat ama oyunculugu idare eder ama ben ilk yaprak dökümünü tercih ederim oda kerim afsar,tarik tarcan,sevtap parmanin oynadigi

b_r_k
13-09-06, 21:34
bu diziyi daha önce trtde tarik tarcan,kerim afsar,sevtap parman,ayda aksel,yasemin alkaya oynamisti o dönemlerde cok sevilmisti ben ozamanlar cocuktum ve cok iyi hatirliyorum tarik tarcana cok yazik oluyordu daha dogrusu aileye yazik oluyordu yaprak dökümü bu aile secimide iyi olmus erkek oyuncunun sesi cok kaba gelsede fark etmez zaten fazla iyi erkek oyuncu yok bu devirde erkek oyuncu bulunmuyor bu sevket rolündeki karekter daha önce kirik kanatlardada oynamisti dedigim gibi sesi berbat ama oyunculugu idare eder ama ben ilk yaprak dökümünü tercih ederim oda kerim afsar,tarik tarcan,sevtap parmanin oynadigi
bence oyunculuğu gayet iyi şevket rolündeki caner kurtaranın kurtlar vadisi ırak filmindeki rolünde de çok başarılıydı

-özgü_namal-
13-09-06, 21:36
bence oyunculuğu gayet iyi şevket rolündeki caner kurtaranın kurtlar vadisi ırak filmindeki rolünde de çok başarılıydı

bencede çok ii bende onu ilk kv ırakta görmüştüm.bence rolüne çok yakışmış:img-nyam: :img-nyam:

gzm
13-09-06, 21:38

birde güz yangınında oynadı ama bu kadar önemli bir rolü yoktu tarık tarcan dan sonra yerini doldurabilir

burcum86
13-09-06, 21:38
çok beğendim bu diziyi. kitabını okumuştum zaten. böyle edebiyattan alıntı dizileri görmek çok mutlu ediyor beni .çok başarılı. müziği de çok güzel.

hidalgo
13-09-06, 21:39
ben pek fazla begenmedim onun oyunculugunu birtek o yanlis secim gerci yerine baska kim bulunabilirdi oda baska bi mesele zaten dogru dürüst genc yetenek yok ama o olmamis ama ne yapalim artik o var ama ilk dizi olan yaprak dökümünü hic unutamam oradaki baba rolündeki kerim afsar artik hayatta yok maalesef cok iyi oynamisti rolünü umarim reyting kurbani olmaz eger olursa yazik olur gecmisteki yaprak dökümüne

ADA:)
13-09-06, 21:46
Ben Yaprak Dökümü'nü beğendim.Halil Ergün her zamanki gibi yine baba rolüyle çok iyiydi. Diğer oyuncuları ve karakterlerle uyumunu da beğendim özellikle Bennu Yıldırımlar harikaydı.Bakışlarıyla oynadı resmen. İlk bölüm olarak akıcılığı da iyiydi dizinin.Ama nedense boyle dizilerin ömrünün televizyonlarda fazla uzun olmadığını tahmin ederek dizinin yayından kaldırılabileceğinden korkuyorum. Umarım korktuğum gibi olmaz.Gerçi bana kalırsa diziyi çok fazla konusundan uzaklastırmadan bitirmeleri.

ünal
13-09-06, 21:57
evet cok guzeldı ama hıkaye degıstırılmıs bazı yerlerı onları bıraz canımı sıktı zaten uzun deıl dızı ole soledı guven hokna ıkıncı bolumden sonra yavasca fınale gıdıcez...

-özgü_namal-
13-09-06, 22:01
cnm ya bi dahaki bölüme resim çekip ekleyebilrmisin???
ya reytnglerde kaçıncı oldu acaba çok merak ediyorummmm:img-kiss:

çekmeyi bende istiyodum ama tv kartım yine bozuldu düzelince çekerim:img-grin2

bu arada ünal nasıl yani 2.bölümden sonra finale yaklaşıcaz 5,6 bölüm felan mı olacak dizi:img-elvis

hidalgo
13-09-06, 22:05
arkadaslar dizi baslarken ilk kimin ismini yazmisti halil ergününmü yoksa güven hoknami

LAZCAKIR-KIZ
13-09-06, 22:07
Fragmanlari dönmeye basladiginda çok hosuma gitmisti..

Bu aksam diziyi bekledim ve bekledigimede degdi, çok sevdim..
damarlarimdaki akan kani tekrardan hissettim.

oyuncular basariliydi ama özellikle halil ergün´ü ayakta alkislamak istiyorum
Bu zamana kadar hiç dikkat etmemistim büyük ustaya ama bu diziyle ruhuma isledim adeta onu.

1.bölüm tamda benim bekledigim ve istedigim gibiydi, ikinci bölümü merakla bekliyorum..

çoook sevdim..

b_r_k
13-09-06, 22:17
hayır 13 bolum kadar surer heralde cunku hıkaye kısıtlı ve az uzatılırsa cılkı cıkabılır ...
kesinlikle uzatılmasınnn çok kötü oluor.olaylar kitaba göre normal seyirnde gitsin ve az da olsa ne zmn btmesi gerekiosa o zmn btsn

norahhh
13-09-06, 22:29
13 bölümmü?
ciddimisiniz?
vallahi sırf dizinin prestiji bozulmasın konu saçmalamasın hedefinden sapmasın ve en önemlisi reşat nuri güntekin gibi biyazara saygısızlık olmasın diye dizinin uzatılmaması çok hoş
yalnız ben yarınki raytinglerin iyi gelmesi durumunda kanalın bütün bu değerleri hiçe saycağına eminim
yani iyi diyosunuz güzel diyosunuzda eğer iyiyse raytingler biz boşuna konuşmuş olucaz bence
kaç 13 bölüm çekerler
ozaman ağzımız açık izleriz bizde

Müge
13-09-06, 22:38
İlk bölümü çok iyidi tam beklediğim gibi ,oyuncular ve rolleri çok iyi oturmuş.Bazı arkadaşların dediği gibi dizi uzatılırsa gerçek hikayeden sapmıs bambaşka bir tarafa yol almış olacak...

hidalgo
13-09-06, 22:46
arkadaslar dizi baslarken ilk kimin ismini yazmisti halil ergününmü yoksa güven hoknami

__gözde__
13-09-06, 23:39

izlerken dikkat etmedim zaten jenerik dönmedi dizi sırasında sadece isimller yazdı hem ne önemi varki ha o ha öbürü ikiside büyük usta zaten

d.cansel
14-09-06, 07:12
Oyuncuları ve çekimlerini (helede o konağı) ben çok beğendim ee zaten hep usta oyuncular var devamını sabırsızlıkla bekliyorum ama hala böyle aile değerlerine sahip çıkan bir baba var mı pek bilmiyorum

Messa
14-09-06, 07:59
Bende diziyi çok beğendim. İçten, samimi bir aile dizisi... Oyuncular'da iyi seçim... Konak, Çemberimde Gül Oya'nın konağıydı...

Yurt-Lady
14-09-06, 09:25
evet ilk bolumu cok guzeldi...sicak bir diziye benziyor..bide konak hic yabanci gelmedi..:img-grin2

prenzez
14-09-06, 09:47
Gerçekten de her açıdan muhteşem bir dizi olmuş,oyucular,görüntü,ses,senaryo zaten R.Nuri Güntekin'den uyarlama....Çok kaliteli ve çok güzel bir dizi...

BRC
14-09-06, 09:57
Çok güzel bir bölümdü;böylesine kaliteli ve iyi oyuncuları seyretmek büyük bir keyif...Kitaptan birçok şey aynen yansıtılmış,mesela karakterlerin isimleri...mesela Ali Rıza Bey'in vesilesi ile işe giren kızın başına gelenler aynen kitapta olduğu gibi...
Dizinin müzikleri ve ohelede o şarkı;gerçekten çok güzel,bölümsonunda tümünü dinlemiş olduk,şarkının sözleride şöyleydi;

Gün geceye varmadan
Tozu duman eder bu şehir
Yalnızlığa inat,iklimler değişir
Gün bitiyor bak yine
Dün yitiyor kalbime
Her mevsim bana sonbahar
Yaprak dökümü....

Bu arada fark eden arkadaşlar da olmuş konağı...Çem berimde Gül Oya'nın konağı...
Çok güzel bir dizi...aynen böyle devam etmesi dileği ile...
Herkese iyi günler dilerim...

kissorkill
14-09-06, 10:03
çok güzel bi dizi.adamın peşinden gitmiyo aksilikler.ve
evin rengi keşke çemberimde gül oyadaki gibi olsaydı beyaz da g,üzel oluyo

Melal
14-09-06, 10:30
güzel bir dizi zaten birçok sevdiğim oyuncunun rol aldığı bir yapım yıllar önce yaprak dökümünü okumuştum çok güzel bir romandı umarım senaryosu gayet güzel ve düzeyli bir şekilde ilerler ve umaırm reytinge kurban giden diziler arasına girmez malum dizide hiç sansayonel oyuncu falan yok hepsi tiyatro kökenli oyuncular eğer tutulursa bu dizi yeni bir çgo veya ikinci bahar olabilir:)

gülbence
14-09-06, 10:51
dün hayran kaldım oyuncuları ztn mükemmel e konu ztn tartışılmaz çok güzel bir dizi çıkmış ortaya

pekdeep
14-09-06, 10:55
çok güzel bi dizi. oyuncular zaten muhteşem, konu da keza öle. yanlız sanki biraz yavaş ilerlio gibi geldi bana bilmiorum. ama umarım reyting kurbanı olmaz. çok kaliteli bi yapım olmuş

merve_lampard
14-09-06, 10:55
ya arkadaşlar resim eklendi mii????
göremedim deee var mı yani veya koyabilir misiniz?
dizi güzeldii.
BU ARADA DİKKAT ETTİNİZ Mİ BİLMEM AMA ÇGO ÇEKİLDİĞİ KONAKTI DIŞINI DEĞİŞTİRMİŞLER OO KADAR

-özgü_namal-
14-09-06, 11:28
valla ilk bölümle maça rağmen çok iyi bir reyting almış:)

TELE - BAROMETRE13 EYLÜL 2006 ÇARŞAMBA NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%)SHARE (%)
1O.LYON-R.MADRID [NET] STAR6,70 20,90
2AVRUPA YAKASI [NET] ATV 5,8018,00
3ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND5,40 17,00
4IMKANSIZ ASK [NET] STAR 5,10 17,10
5YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 4,60 14,40

TELE - BAROMETREHEDEF KİTLE : A/B13 EYLÜL 2006 ÇARŞAMBA NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%)SHARE (%)
1O.LYON-R.MADRID [NET] STAR 7,80 25,00
2AVRUPA YAKASI [NET] ATV 7,60 25,80
3YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 6,00 20,10
4ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,90 15,80
5KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND4,10 21,80

ilk bölüm için reytingler gayet ii 2.bölümde zirveye otruabilir....

bu arada internet sitesine bende tıkladığımda sadece müziği çalıyo ve hiç biyere tıklanmıyo sizdede öylemi oluyo:img-elvis

cemotara
14-09-06, 11:34
Ben yaprak dökümünü çok beğendim ilk bölümü muhteşemdi oyuncularda çok iyiydi çok doğal samimi sıcak bir dizi herkesin birşeyler kapabileceği bir dizi yani ben çok beğendim halil ergün harika oyunculuk sergiledi tam bir aile dizisiydi
reytinglerde çok güzel totalde 5. ab de ise 3. olmuş bence ilerleyen haftalarda hep birinci olur bu dizi böyle bir dizi yaptıkları için tüm ekibe çok teşekkürler

yaz gecem
14-09-06, 11:45
ilk bölümünü izlemedim ama reytingleri görünce şaşırdım ilk bölüm olmasına rağmen çok iyi bir reyting almış inşallah hep böyle gider

sondakika
14-09-06, 12:47
ratinler görüp göreceği en iyi sonuç budur arkadaşlar..avrupa yakası kült dizilerden ve zirveyi bırakacağını zannetmiyorum..en iyi rakam 2. olmasıdır o bile fena değildir..

si_nice
14-09-06, 13:10
O kadar üzgünümki anlatamam iş saatlerim dolayısla izleyemiyorum diziyii zaten kalitesinden hiç şüphem yoktu ama bide böyle övgüleri görünce üzüntüm katlandı..umarım saati değişir:)

norahhh
14-09-06, 13:11
ratinler görüp göreceği en iyi sonuç budur arkadaşlar..avrupa yakası kült dizilerden ve zirveyi bırakacağını zannetmiyorum..en iyi rakam 2. olmasıdır o bile fena değildir..
böyle düşününce 2. olması bile zor ozaman
buhafta çarşamba
kırık kanatlar da başlıyo
sezonun ilk bölümüyle
hemde merakla beklenen ilk bölümüyle
ozaman en iyi sonuç
3.lük oluyo yaprak dökümü için oda şimdilik daha sonra yanık koza da başlıyınca 3. bile olamıycak
çünkü budizilerin hepsi oturmuş,seyirci kitlesi belli diziler

DIARS
14-09-06, 13:23
O kadar üzgünümki anlatamam iş saatlerim dolayısla izleyemiyorum diziyii zaten kalitesinden hiç şüphem yoktu ama bide böyle övgüleri görünce üzüntüm katlandı..umarım saati değişir:)
Kanald reklamlarda gosterdı,yarın saat 22.15de tekrarı var.Kacıran veya tekrar ızlemek ısteyenlere.Yayın akısında da gozukuyor.Kanald sıkı tutuyor ısı galıba bu sefer..:img-grin2

sudem
14-09-06, 14:37
SoN_BakıS dizinin müziğini bizimle paylaştığın için teşekkürler.Ellerine sağlık.
Ben de ilk bölüm için dizinin reytinginin iyi olduğu düşüncesindeyim.Ayrıca artık reytinglerin dizilerin kaliteli ve başarılı olmasının kanıtı olduğunu düşünmüyorum.Birçok dizi zirveyi zorlamasına ya da ilk 6 içinde yer almasına rağmen konusu,senaryosu,oyunculuğu ya da çekimi itibari ile kalitesiz.
Yaprak Dökümü ilk bölümü ile kalitesini ortaya koymuş bir dizidir.Umarım dizi
kalitesini kaybetmeden büyük başarılara imza atar ve konusundan uzaklaşmadan sonlanır.

sondakika
14-09-06, 14:44
arkadaşlar kanatimce kanal D bu dizi için ilk 5 göz önüne almıştır zaten o gece avrupa yakasına ait..kırık kanatlar zaten yaprak dökümünün rakibi değil zira aynı kanaldalar..geriye yanık koza kalıyor....

birde bu sezon dizi furyasından, en karlı ganimete galiba kanal D konacak gibi..şimdiden pazartesine damgasını vurdular;kod adı ve sağır oda.. salı günü arka sokaklar, çarşamba kırık kanatlar ile yaprak dökümü, perşembe hırsız polis ve ah polis olsam ..gerçekten geniş periyodda bir dizi yayılımı var..pazartesi ciddi rakiplerden aci hayat ve iki aile çarşamba günü ise avrupa yakası...

işin şakası bir yana iyice tv kolik millet olup çıktık..birde ev sinemasına hasret kaldı yaw....

SoN_BakıS
14-09-06, 19:04
Çok teşkkür ederiz de bu şarkı açılmıyor,rarlı dosyanın içinde sadece wiev adında bir tür read me tarzı yazılar var.Şarkı yok yani:fighting2

ben geçen sayfalarda yazmıştım bu şarkıyı Cahit Berkay söylemiyor diye...Ve işte,söyleyen o değil :)

öyle bir şeyin imkanı yok...ben tekrar indirdim ve kontrol ettim
gayet güzel çalıyor ve dinliyorum :)

14-09-06, 19:33
Arkdslr ya yaprak dökümü baslamasını mrkla beklediğim bi diziydi ama ilk bölümü beni sasrıttı acıkcası gene de izlemeye dvm edicem ! Cok sevdiğim bi kitap, usta oyuncular ve de herseyiyle oturmus bi dizii !! inş daha ii olur .. reytingler de ilk bölüm için iyi bnce ..

bonita
14-09-06, 19:53
dizinin ilk bölümünü çok beğendim
gerçekten herşeyiyle çok güzel bi dizi olmuş
zaten senaryo kaygısı da olmucak çok ii olmuş

eflatun
15-09-06, 01:38
Yaprak Dokumu'nu buyuk bir keyifle ve duygulanarak izledim. Seneler once okumustum ama ekrana da basari ile aktarildigini dusunuyorum. Gunumuzde genclerin elinde kitap yerine karsilarinda ya TV yada bilgisayar ekrani oldugunu dusununce bu eserlerin okunmasini ummak guclesiyor. Sadece bu sebeple bile buyuk yazarlarimizin nadide eserlerinin dizi halinde cekilmesi son derece zekice. Rasat Nuri'yi teknoloji gencligi de tanimis olacak. Kendi adima bu beni cok memnun etti. Emegi gecen herkese tesekkur ederim.
Oyunculuk ve duygularin aktarimi son derece basarili. Onur, itibar, sahsiyet, sorumluluk ve utanma duygusu.... Bunlarin hizla tuketildigi hatta ici bos kelimeler olarak bir kosede unutuldugu gunumuzde bu dizi ne kadar yerinde bir proje.
Keyifle devamini bekliyor olacagim.

norahhh
15-09-06, 08:59
Düşen bir yaprak görürsen...

DENEYİMLİ televizyoncu Ekrem Çatay, 6 ay önce telefonda "Yaprak Dökümü'nü dizi yapmak istiyoruz. Ne dersin?" diye fikrimi alma nezaketini gösterdiğinde "Hiç durmayın, harika olur" demiştim. Projenin hayata geçiriliş aşamalarını an be an takip ettiğim için de çarşamba akşamı ekran karşısına ayrı bir heyecanla oturdum. Zira Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri, 1950'lerin Türkiye'sini anlatmasına rağmen, bugünkü sosyal hayatımızla pek bir örtüşüyordu. Ya üstat, eserini müthiş bir öngörüyle yazmış ya da tüm teknik sıçramalara rağmen 50 yılda ülkemizin sosyal düzeni neredeyse hiç değişmemişti... Hemen söyleyeyim ki hayatın acımasız gerçekleri ile giderek yitirilen şeref, dürüstlük, vefa gibi kavramlar arasında sıkışıp kalan Ali Rıza Bey'i, Halil Ergün dışında kim canlandırsa, karakterin bir yanı eksik kalırdı. Geçen yıl, pek çok yerde büyük bir hatayla 'Bir Emrah dizisi' olarak tanıtılan Büyük Yalan'ı sırtlayıp taşıyan Halil Ergün bir kez daha ekranlardan oyunculuk dersi veriyor. Tabii Güven Hokna ve genç oyuncuların muhteşem assistleriyle... İlerleyen bölümlerde Ali Rıza Bey'in ailesinin nasıl bir yaprak dökümüne uğrayacağını nemli gözlerle izleyeceğiz. Sağ omzumuzdaki melek, "Ali Rıza Bey doğru yapıyor. Şeref ve doğruluk her şeyden önemlidir" diyecek. Sol omzumuza tüneyen şeytan "Aptallığına doymasın. Onca para pul dururken, ailesine yokluk çektirmek olur mu?" diye fısıldayacak. Ben de bir edebiyat klasiğimizin kaliteli bir diziye dönüşmesinde azıcık tuz sahibi biri olarak şişinip duracağım!..

si_nice
15-09-06, 09:32
ya arkadaslar ne olur şu bölümleri biri hemen paylaştan yüklesin:(

onur29
15-09-06, 15:52
bu diziyi izlemeyi çok istiyodum ama avrupa yakası daha ağır bastı ve ancak reklam aralarında bakabildim gerçektende çok güzel bi dizi eser zaten müthiş oyuncularda iyi seçilmiş ama ne yazıkki günü değişmedikçe ben izleyemicem

-özgü_namal-
15-09-06, 18:13
arkadaşlar dizimizin 13 bölüm süreceği doğru mu?

doğru olup olmadığı bilinmiyo sadece bi arkadaş çok az bölüm çekileceğini yazmıştı.ama bence 13 bölüm yeter kitaba uygunluk açısından uzarsa konu çok başka yerlere gider..........

çağloş
15-09-06, 18:20
doğru olup olmadığı bilinmiyo sadece bi arkadaş çok az bölüm çekileceğini yazmıştı.ama bence 13 bölüm yeter kitaba uygunluk açısından uzarsa konu çok başka yerlere gider..........

wet doğru uzarsa dizinin bir anlamı kalmaz 13 bölüm yeter dizi tadında kalsın daha fazla uzatırlarsa kitaba uymaz...!!!!

sudem
15-09-06, 21:27
arkadaşlar dizinin 2.bölümünün fragmanını izledim.1. bölüm gibi iddialı bir bölüm geliyor.
Ali Rıza Bey,eşiyle tartışıyor daha doğrusu aralarında bir sorun oluyor.fragmanda -canımı en çok acıtan canımın söylediği söz-diyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Leyla o bir partiye katılıyor ve biriyle tanışıyor ve yakınlaşıyorlar.
Necla ise Ali Rıza Beyin işyerinde kavga ettiği çocukla tanışıyor.
Sedef, Şevketin dikkatini çekmeye açlışıyor ama Ferhunde ile Şevket artık konuşmaya başlıyorlar.

gülbence
15-09-06, 22:14
arkadaşlar dizinin 2.bölümünün fragmanını izledim.1. bölüm gibi iddialı bir bölüm geliyor.
Ali Rıza Bey,eşiyle tartışıyor daha doğrusu aralarında bir sorun oluyor.fragmanda -canımı en çok acıtan canımın söylediği söz-diyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Leyla o bir partiye katılıyor ve biriyle tanışıyor ve yakınlaşıyorlar.
Necla ise Ali Rıza Beyin işyerinde kavga ettiği çocukla tanışıyor.
Sedef, Şevketin dikkatini çekmeye açlışıyor ama Ferhunde ile Şevket artık konuşmaya başlıyorlar.
çok hoş bir bölüm geliyo ama sıkıntılı...
bende gördüm fragmanı çok tşkler

ALEV87
15-09-06, 23:23
arkadaşlar dizinin ilk bölümünü ancak şimdi tekrarını izleyebildim süper ve çok kaliteli insanın içine işleyen bir dizi daha doğrusu hikaye ağlamaktan kendimi alamadım keşke bu dizide oynayabilseydim hayran kaldım çok güzel insan kendi hayatından izler bulunca daha çok seviyor anlatılan hikayeyi

bence süper :) umarım uzun soluklu olur :)

esmerseker
16-09-06, 03:15
Dizinin fragmanlarindan çok çok etkilenip iple çekmiştim, zaten Reşat Nuri'yi çok severim ve bir çok kitabini okudum. Hepsi de beni çok etkilemiştir, o yuzden bu dizi daha başlamadan ilgimi çekti.
Ancak çarşamba günü Avrupa yakasiyla ayni anda yayınlaninca Avrupa yakasini seyrettim, kaçiramazdim :D.
Bugun Yaprak Dökümü'nün tekrarini bekledim, ancak nedense o insanin tüyleini diken diken eden muhteşem fragmandaki etkileyicilik dizide yoktu, evet oyuncu kadrosu çok iyi. Ancak ben biraz daha eski bir zamanda geçmesini bekliyordum. Günümüze uyarlanmiş olmasi o Reşat Nuri havasini yoketmiş herhangi bir dizi tadina getirmişti, yani evin kizi 10. dakikada gelip "internet kafeden sonuçlara" baktim deyince çok büyük hayalkırıklığına uğradim. birkaç dakika sonrada kapattim zaten ve birdahada seyredeceğimi zannetmiyorum. Düşününce belki bugunde değilde o romanin yazildiği zamanlarda geçen bir dizi ilgi çekmeyecekti ve reyting almayacakti. Ama böyle olunca da o kitaptaki etkileyici atmosferi yoketmişler. Hani eski bir İstanbul evi yıkılmışta, yerine ayni şekilde yeni ve betondan bir ev inşa edilmiş gibi. Yapay.

ehlocan
16-09-06, 07:20
İlk bölümün akşam yayınlanan tekrarını izleyebildim.İlk bölüm olmasına rağmen çabuk adapte olabildim.Oyuncu seçimlerinden olsa gerek.Son birkaç yıldır okuduğum bazı kitapların dizi yada filmleri kafamda tasarladığım gibi olmadığı için hayalkırıklığı yaşamaıştım ama bu dizide öyle birşey hissetmedim.

Ortaokul zamanlarıma gelen bir dönemde Trt'de de perşembe akşamları dizi olarak yayınlamıştı..O zamanlar okulların kütüphanesinden kitap alır okur teslim ederdik(şu an aynı uygulma varmı emin değilim).Kemalettin Tuğcu ve Reşat Nuri Güntekin okumaya başladığım dönemlerde diziyide izleyince idark etmem daha kolay olmuştu.Doğumgünü hediyesi olarak gelen vcd lerinden bir kez daha izleyince özellikle Ali Rıza Bey rolünde Kerim Afşar'ın ne kadar güzel bir performans sergilemiş olduğunu gördüm..

Günümüze uyarlanmış bir Yaprak Dökümü toplum olarak ne kadar değiştiğimizi birkez daha gözler önüne sereceğe benziyor.2.Bölümü merakla bekliyorum..

notum
16-09-06, 07:42
13 bölümmü ama çok az bu kadar kaliteli bir yapım 13 bölüm sürmemeli bence dizinin ilk bölümünü çok beğendim çok güzeldi ben ununn kitabınıda okumuştum kitapta kafamda canlandırdığım karakterlerle dizideki oyuncular birbirine benziyor umarım 13 bölüm sürmez...

LAZCAKIR-KIZ
16-09-06, 07:59
Bende her zaman bu sayfaya yazmaktan bence büyük bir keyif duyacagim

Dizinin uzun bir süre devam etmesini isterdim ama 13 bölüm olacaksa 13 bölümüde nefessiz izlemeye raziyim..

çok kaliteli çok...

nzlhan
16-09-06, 08:30
merhaba arkadaşlar;
dizinin ilk bölümünü tam seyredemedim ama izlediğim kadarıyla fena değildi. ablam, bu dizinin trt'de yayınlanmış halinin çok çok güzel olduğunu söyler. bakalım günümüz versiyonuyla bu dizi ne kadar başarılı olacak?

dizide kullanılan evin "cemberimde gül oya" dizisinde madam niki'nin konağı olduğunu bilmek bana biraz garip geldi dizi boyunca. aklıma hep o diziden sahneler geldi. gelmese şaşardım zaten, o dizide gülüp ağlamadığım bir bölüm yoktu ki...

13 bölüm mü sürecek? demek ki az ve öz olacak...

chaylack
16-09-06, 08:39
dizi hoşuma gitti sardı aynı kitabında olduğu gibi halil ergün ün oyunculuğuna bayıldım diğer oyuncularda çok iyi seçillmiş inşallah kolay kolay yayından kalkmaz:)

si_nice
16-09-06, 11:29
çok heyecanlıyım çok kaliteli bir yapım olmuş.sanki eski zamanda yaşayan bir aileyi izleyomuşum gibi hissettimm.ama günümüzü çekiyolar bunu çok iyi yansıtabilmişler.istanbula yabancı bir aile değerlerine sahip bir baba çocuklarla baba arasında kalmış bir anne..çok iyi bir yapım bence...13 bölüm olması benide üzdü ama konuyu uzatıp saçmalayacaklarına tadı damağımızda kalacak bişey izşemeyi tercih ederim

spider_th
16-09-06, 11:47
Dizinin ilk bölümünü dün izleme imkanım oldu.Gerçekten kaliteli bir yapım ve unutulmaya yüz tutmuş ilişkileri hatırlatıyor.Bu bakımdan buram buram nostalji kokuyor.Bence de 13bölüm olması iyi olmuş.Çünkü böylesine bir eserin uzatılıp çizgisinin bozulması kötü olur.Ama dizinin reytingleri iyi gibi.Bundan dolayı uzma ihtimali çok yüksek.

gülbence
16-09-06, 13:03
bu dizi kalıcı olacak bence yeni dizilerin içinde en güzeli

şeboist
16-09-06, 13:05
bende sonunda dün izleyebildim.yalnız çok geç bitti ya. :( ama güzeldi dizi. :)

mercan_dede
16-09-06, 15:11
selam arkadaşlar biz filimini izledik ya çok güzeldi dizinini ilk bölümünüde izledim çok güzeldi filminde ağladım kesin dizisindede ağlarız yani hem reytinlrede güzelmiş süper ya...

onur29
16-09-06, 15:50
ben bilmiyorum ama annemin dediğine göre hikaye gerçekten çok acıklıymış resmen aile dağılıca ve kötü şeyler yaşıycaklarmış valla ben iyice merak etmeye başladım. Bence bu dizi bu yılın en iyi dizilerinden olucak çok başarılı çünkü

liberus87
16-09-06, 16:24
yaprak dökümü sene olarak 2006 diye mi gösterilmiş yoksa eski zamanları mı anlatıyolar? cevap verirseniz sevinirim

şeboist
16-09-06, 16:26
sene 2006ydı.eski zamnı anlatmıyor. ;)

onur29
16-09-06, 16:27
sanırım 2006 diye gösterilmiş senaryoda bu zamana uyarlandırılmış ama çok güzel olmuş

destur
16-09-06, 16:34
yaprak dökümü çizgisiyle güzel dizi. biraz zamanla daha ii yerlerde olacağına inanıyorum

love_flower
16-09-06, 16:37
bence çok güzel bi dizi zaten kitabınıda okumuştum reşat nuri güntekin'nin ölümsüz eseribye :img-nyam:

liberus87
16-09-06, 16:44
aslında gençler bu tür dizileri pek izlemiyolar genç nesil daha çok aşk,romantizm,eğlenceli vs.diziler izliyorlar yaprak dökümü biraz daha orta halli kesime hitap ediyor inşallah güzel olur çünkü çok iyi bir kadro var

hales
16-09-06, 17:13
bu diziyi izledim kiy-tabini da okumustm zaten.. cok hosuma gitti. ama cok acıdım ya ne bilim ben böle kötü şeylerin yasandıgı seyleri izlerken cok kotu oluyorum..öle bi sahnede yan odaya kacarım syredemem bi trlü.. ama dizinin şarksını cok begendim acaba ekleyeblir misnz?

askhastası
16-09-06, 22:05
Halil Ergün burun estetiği olmuş herhalde, bana dizide öyle geldi... siz ne düşünüyorsunuz? bu arada eğer dikkat etmemişseniz birkez daha bakın, ifadesi değişmiş gibi...

ayşebalın
17-09-06, 11:43
ya bölüm resimlerini çeken varsa koyabilir mi??
özellikle LEYLA'yı:):):)

_ozge_
17-09-06, 12:24
Gerçekten senaryosu ve oyuncuları ile mükemmel bir dizi olmuş izlemeyenlere tavsiye ederim...Bu dizi bence yeni sezonun en iyi dizilerinden biri

geweze
17-09-06, 12:53
ben en çok sedef'i sevdim dizide çok şeker bi kız ya gerçek adını bilen var mı?

angeLcereN
17-09-06, 13:16
çok gzel bi diizi acıklı olucak ama acıklı bi dizi olduu içn bi ilk bnce şu anki dizilern hepsi mutlu diziler jess molhoda oynuomuş sper ya ayrca gökçe bahadır da bi harika

simla85
17-09-06, 16:58
ŞEHİR TİYATROLARINDA seyrettim şu an pek fazla keyif vermiyor.
zaten HALİL ERGÜN ü oynatmakla diziyi bitirmişler , oynatsana kardeşim ALTAN ERKEKLİ yi gör oyunu zaten devamlı Halil Ergün seyretmekten gına geldi ya iyiki şehir tiyatrolarında oyunu izlemişim çok ama çok güzeldi ayakta alkışlamıştım:img-nyam:

narin_
17-09-06, 17:02
Bence Halil Ergun tam bir BABA tipi. Iyiki bu rolu ona vermisler, cunku cok yakismis. Ilk once bende dedim ki, Halil Ergun biraz sert gozukuyor, bilmem guzel olurmu. AmA BENCE super bi secim!!!

facula83
17-09-06, 17:05
bencede dizinin en şeker en tatlı kızı sedef. gerçek adı seda demir miş.

b_r_k
17-09-06, 17:11
dizi çok güsel ya.tekrarını da izledim.çgo daki konakta çekilmesi beni çok mutlu etti,o ortam hem çgo yu hatırlatıor hem de bu diziyi güsel kılıyor.bence bütün oyuncu seçimleri doğru olmuş.herkes rolüne çok yakışmış.özellkle caner kurtaran

cerenömer
17-09-06, 17:13
çok harika bir dizi ama izleyince nedense moralim bozuluyor içime bi karamsarlık çöküyo daha önce kitabını okumuştum zaten çok güzel ee rreşat nuri güntekin yazarda güzel olmazmı ben kitabınıda okuyun derim ...:img-grin2

ugur1990
17-09-06, 17:18
bencede çok güzel bi dizi bugünle beraber 3 kere izledim ama yine de bıkmadım milliyet tv gazetesinde dizide halil ergünün çocuklarına ne olcağı yazıyodu yani ilerde daha güzel olcak

d_wildchild_d
18-09-06, 17:03
merhaba arkadaşlar ben yeni görüyorum yaprak dökümünün başlığını
fotolar çok güsel sağol dizi bence çok güsel umarım ii bi seyirci kitlesi olur

defneee
18-09-06, 17:25
çok güzel bi dizi ben tekrarını izledim avrupa yakası var diye harika bi dizi gerçekten çarşamba günleride iddalı diziler yaprak dökümü ilk bölümde çok iyi bi reyting almış bundan sonrada böle gider inş...

elif_gs
18-09-06, 22:16
gerçekten kaliteli bi dizi. halil ergün muhteşem oynamış. tam bi dürüst, haysiyetli aile babası canlandırmış

_ilay_
19-09-06, 12:27
arkadaşlar bu dizinin müziği birinde varsa eklermisiniz yada daha önce eklendiyse hangi sayfada???çok güzel çon beyeniyorum yaprak dökümünü...

ALEV87
19-09-06, 20:14
arkadaşlar dizinin fragmanını izledim ama ne zaman fragmanını görsem tekrar tekrar izliyorum çok sevdim bu diziyi dizi demek istemiyorum aslında hikayeyi. yarın işten eve dönerken bu hikayeyi izleyeceğim için yüzümde bir tebessüm oluşacağını düşünüyorum şimdiden içimde birşeyler oluyor izlemek için sabırsızlanıyorum :)

narin_
20-09-06, 08:42
Ben sabirsizlikla ikinci bolumu bekliyorum, bence cok kaliteli bir dizi ve hikayesi cok guzel. Inshallah guzel bir bolum izleriz!