Tüm Versiyonu Göster : Binbir Gece - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[ 14]
15
16
17
18
19
20
21
Hojaaalarrrr,
Bajjıılarrrrrr,
Amanın neler olmuş böyle.!!!!!!!!
Stardaki programdan hiç haberim yok.:img-help:
Dün gece tavuk gibi erkenden yattım.
Resmen bir gece öncenin ve dün gün boyunca yaşadığım stresin etkisiyle çok yorgun düşmüşüm.
Yazıları bir bir okudum.
Yine çok hiddetli ve şiddetli reaksiyonlar var tabiii haklı olarak.
Ne diyim bilmem ki????
Öncelikle sezon sonuna ait 2 farklı senaryo kurgulanıp, son dakikada reyting uğruna siyah gecenin gündeme getirildiği senaryonun çekildiğini iddia eden bir gazete haberiini Yeter hojamm vermiş.
Elçiye zeval olmaz elbet.
Şimdi bu doğru mudur yoksa bunu iddia eden kişinin kendi mantığına göre çok doğru bulduğu bir yorum mudur???
Öncelikle aklıma gelen çift senaryo örneğini hemen belirteyim.
BIM'in son bölümü için de aynı şeyler yazılmıştı hatırlayanlarınız vardır.
Günlerce gazetelerde Esma Selimle mi yoksa Turgutla mı evlenecek diye bagır bangır haber yapılmıştı.
TMC'nin dizi için 2 farklı son çektiğini, göya izleyicilerden son haftada gelen tepkiye göre hangisini yayınlayacaklarına karar vereceklerini yazmışlardı.
Son hafta yaratılan merak, amansız izleyici takibi, televizyonda dizi karakterleriyle yapılan röportajlarla dizinin son bölümü için istedikleri pompalamayı gerçekleştirip, ulaşılmak istenen reytinge ulaşılmıştı.
Dizi bittikten çok sonra alakasız bir yerde karşılaştığım bir kişi bir zamanlar TMC de çalıştığını ve BIM için son hafta yapılanların tamamen düzmece olduğunu, asla 2 son hazırlamak gibi birşey yapılmadığını baştan beri zaten sonun belli olduğunu söylemişti. Tüm yapılanlarla amaçlarına ulaştıklarını, izleyiciyi istedikleri şekilde yönlenirdiklerini söylemişti. Amaç hep daha daha daha fazla merak uyandırmak ve reyting arttırmak demişti.
Diğer yandan benim şahsi görüşüm dizinin ilk bölümünde işlenen siyah gece teklifi ile Jale vakasının dizinin ilk sezonun son bölümünde de yine yolları kesiştirilmek kaydıyla ilginç ve manidar bir bitiş sağlanmıştır.
Sezon sonunda bu iki olayın birbirine bağlanması reyting uğruna değildir bence, bilinçli olarak yapılmış dizinin en başında gerçekleşen olayın taa ogün ilk kez seyrettiğimde kendi adıma Jale olayının Onura iftira atarak Onur-Şehrazat birlikteliğine etki etmesi mantığı güdülerek gerçekleştirilmiştir.
Ama dün de defalarca söyledim bunun kurgulanışındaki abartı ve mantıksızlklar dizinin seviyesine yakışmamıştır. İşte işin bu noktası reyting amacı güttüğü için ucuz bir hal almıştır.
Benim şahsi kanaatım senaryo son dakkada yön değiştirmedi veya 2 senaryo falan da yazılmadı.
İlk bölümdeki olaylar son bölümde de etkisini gösterdi.
Stardaki görüntülere gelince......
Kerem kaçan Şehrazatla eleleymiş, ona yardım ediyormuş.
Kaçmasına mı yardım ediyor yoksa onu sakinleştirip Onurla arasını mı düzeltmesi için konuşacak???
Bilemiyorum.
Sizlerin de belirttiği gibi basını çekimlerden daima uzak tutan Kudrittin maksatlı bir şekilde bu görüntüleri ve bu haberi verdi.
Elimizde fragman yok, özet yok.
3 ay boyunca diziyi gündemde tutmak için bişeyler yapmak lazım.
Bu veya buna benzer kafa karıştırıcı magazin haberleri sezon başına kadar olacaktır.
Kerem bu noktada ne yapacak veya Şehrazat gidiyor da düğün yattı mı??
bu konuya dair yorum daha sonra yapıcam.
Son olrak bir nokta daha var belirtmek istediğim.
O da sezon sonu heyecanı meselesi.
TMC malesef şimdiye kadar izlediğim tüm dizilerinde sezon sonunu heyecanlı ve belirsiz bitirme yoluna gitti.
Bu onların tarzı.
Bu tarzın dozu tabiki çok önemli.
Dozu iyi ayarlamak ve uçup kaçmamak lazım.
BBG de bu dozu iyi ayarlayamadığı bir gerçek.
Düğün mutlu mesut gerçekleşseydi ne olurdu???
Elbette çok güzel olurdu.
Dizi hiçbişey kaybetmezdi.
Bilakis izleyici mutlu ve ikinci sezona dair daha da mutlu olacağı için umutlu olurdu.
Jale olayı hala cepte ikinci sezon patlatılırdı.
VEYA
Nikah kıyıldıktan sonra balayına gitmeden önce patlayan bir haber dahi daha dengeli bir son olabilirdi.
İzleyici görmeyi beklediği mutluluğu görür yaşar haz alır, tatmin olur ama sezon başına dair merakla bundan sonra ne olacak konumuna yine de getirilirdi.
Sonuç itibarıyla düğün olamadan gelen yıkıcılık izleyiciyi yormuştur ve yıpratmıştır. Abartılı ve saçma kurgu da ilave isyanlara sebep olmuştur.
dizidizidiziler 21-06-07, 11:45 Seni gene Kerem'e empati yaparken buldum Arzu bajjim. Ben de direk antipatiye dalayim :img-pilot . Teknede Sehrazat'a "Onur kadinlara guvenmezdi, onu nasil degistirdin? Bu haksizlik aska inanan bendim, kazanan Onur oldu" diyen domatin onde gideni Kerem degil miydi? Ben burda aciktan aciga bir kotuleme ve iki kisi arasinda yasanan aska bariz bir saygisizlik ve asagilama goruyorum.
Burada aşağılama yok. Adam haklı, şaşkın ve merak içinde bir yanıt bekliyor.
sebep de ilk günlerde Onur'un Şehrazat'ı sürekli haşlaması ve ona kötü davranırken Kerem'in şehrazat'ı koruması..adam siyah geceyi, o özürleri, iltifatları bilmiyor ki. Nasıl oldu da aşk oldu evlilik oldu şaşırmış durumda.
Onun için gayet normal bir şekilde sorguluyor. Üstelik her kadını mal diye göre Onur birden bire nasıl değişti hayret ediyor. Çok normal.. İsyanı ise daha da normal çünkü seviyor kendi çapında aşık. Biz de olsak biz de bu şekilde davranırız.
Sehrazat-Onur askini gormeye dayanamiyorum, Sehrazat'i Onur'un karisi olarak gorerek yasayamam, hayatim kaymis diye bar bar bagiran bir Kerem'den ben her turlu kelegi beklerim.
Bunu onların yüzüne söylemiyor arkadaşına söylüyor ve düğüne gidersem ve saçma bir hareket yaparsam diye korkuyorum o nedenle gitmek istemiyorum diyor. Çok da mantıklı bir durum bu..
Sehrazat, sadece olayin sokuyla dugunden kacacagini da sanmiyorum. Sehrazat Onur'u bariz bir sekilde terk edecek. Magazin olayinin iftira olduguna inansa bile bu siyah gecenin onlarin yakasini oyle ya da boyle hic bir zaman birakmayacagini, unutmaya calissada, sineye cekmeye calissa da unutamadigini, unutamayacagini, her daim aralarinda kara bir leke olarak kalacagini gibi sozlerle Onur'u direk terk edecek, cikartir yuzugu de eline tutusturursa hic sasirmam.
Bu konuda hem fikiriz.
Şehrazat sanacak ki bu Onur her kadına para karşılığı ilişki teklif eden ve bağlanmaktan korkan bir snop.. Sonradan kendisine aşık olmuş olabilir ama so what yani? Adam resmen sapık durumuna düştü. Öyle birisiyle de o anda kimse evlenmek istemez..
Hayatinin en karanlik gecesini gecirdigi mekanda hayatinin en mutlu gunu zehir zikkim edildi Siraz'a.
Hojjam o kadın bir daha o otele ayak basmaz. Vinçle bile götüremezler hojjam..:img-hyste :img-hyste
Bilakis izleyici mutlu ve ikinci sezona dair daha da mutlu olacağı için umutlu olurdu.
VEYA
Nikah kıyıldıktan sonra balayına gitmeden önce patlayan bir haber dahi daha dengeli bir son olabilirdi.
İzleyici görmeyi beklediği mutluluğu görür yaşar haz alır, tatmin olur ama sezon başına dair merakla bundan sonra ne olacak konumuna yine de getirilirdi.
Sonuç itibarıyla düğün olamadan gelen yıkıcılık izleyiciyi yormuştur ve yıpratmıştır.
hocam aynen katılıyorum. ne deyim hocam well said :good:
ben kendi adıma gerçekten büyük bir hayal kırıklığı içindeyim. ne dizi başlasın diye arzum heyecanım var ne de bir tur daha şiraz kaçar onur kovalar sahnelerini izleyecek sabrım. sadece büyük bir sıkıntı ve hayal kırıklığı duyuyorum şu anda :icon_sorr
izleyicinin büyük çoğunluğu böyledir eminim.
Sehrazat, sadece olayin sokuyla dugunden kacacagini da sanmiyorum. Sehrazat Onur'u bariz bir sekilde terk edecek. Magazin olayinin iftira olduguna inansa bile bu siyah gecenin onlarin yakasini oyle ya da boyle hic bir zaman birakmayacagini, unutmaya calissada, sineye cekmeye calissa da unutamadigini, unutamayacagini, her daim aralarinda kara bir leke olarak kalacagini gibi sozlerle Onur'u direk terk edecek, cikartir yuzugu de eline tutusturursa hic sasirmam.
Neden? Cunku bu siyah gece kabusu 20 bolumdur dogru durust bir acikliga kavusturulmadi? Onur'un o teklifi yapmasinin altindaki sebepler Sehrazat'a anlatilmadi? Bir onceki bolumde Kerem'in bahsettigi kadinlara guvensizlik durumunun temellerini Sehrazat dogru durust bilmiyor. Hilton'a geldikleri ve Siraz'in nevrinin dondugu bolumde moonbeam'in yaptigi gibi bir senaryo yapilmis olsaydi ki yapilmaliydi zaten bu magazin haberi boyle etkilemezdi Sehrazat'i. O sahneyi oyle kurgulamamanin bir sebebi varmis demek ki.
Hayatinin en karanlik gecesini gecirdigi mekanda hayatinin en mutlu gunu zehir zikkim edildi Siraz'a.
Bu dizi ticaret kapisidir, seyirci umdugunu degil buldugunu izler mentalitesiyle bu dizi bir kor cikmaza girer. 2. sezonun 60. bolumunun son 10 dakikasinda gelen mutlulugu ben asla ve kat'a IS-TE-Mi-YO-RUM.
Bingo.Benim de dizide sürekli düşündüğüm bir noktaydı bu.Yani Şehrzat hiç mi sormaz Onur sen niye bana böyle bir teklifte bulundun hem de iki defa?Yani Onur2un pişman olduğunu anladı Onur bunu çok iyi hissettirdi ama insan sevdiği adamın geçmişini öğrenmek istemez mi?
Ben dün de dedim moonbeam bacımın o müthiş siyah gece konuşması yapılsaydı bu olay çok daha rahat atlatılırdı.TMC konusunda yorum yapamayacağım,çünkü hiç daha önce düzgün bir şekilde seyretmemiştim.Ben kesinlikle diziye 2-3 bölüm veriyorum.Hatta televizyonun karşısına bile geçmeyip netten seyredicem.Bence insanlar bunu yapmalı ki reytingler düşsün.Reytingler düşmedikçe kesinlikle TMC değişme yoluna gitmez.
dizidizidiziler 21-06-07, 12:05 Bingo.Benim de dizide sürekli düşündüğüm bir noktaydı bu.Yani Şehrzat hiç mi sormaz Onur sen niye bana böyle bir teklifte bulundun hem de iki defa?Yani Onur2un pişman olduğunu anladı Onur bunu çok iyi hissettirdi ama insan sevdiği adamın geçmişini öğrenmek istemez mi?
Ben dün de dedim moonbeam bacımın o müthiş siyah gece konuşması yapılsaydı bu olay çok daha rahat atlatılırdı.TMC konusunda yorum yapamayacağım,çünkü hiç daha önce düzgün bir şekilde seyretmemiştim.Ben kesinlikle diziye 2-3 bölüm veriyorum.Hatta televizyonun karşısına bile geçmeyip netten seyredicem.Bence insanlar bunu yapmalı ki reytingler düşsün.Reytingler düşmedikçe kesinlikle TMC değişme yoluna gitmez.
Hojjam Müthiş Moonbeam siyah gece açıklamasını Onur artık yeni sezonun ilk bölümünde yapsın.. :img-hyste :img-hyste
Gerçi eskisi kadar etkili olmaz ama napalım..Hiç yoktan iyidir. :img-pilot
Onur şiraz'a seni denemek isterken kendimi ateşe attım mı bir laf etmişti...
dün gece 1 e kadar zomm u bekledim
şehrazat koşarak merdivenleri iniyordu kerem arkasından koşuyordu sonra kereme sordular gelini kaçırıyormusunuz diye oda sadeca yardım ediyorum sesi
TMC malesef şimdiye kadar izlediğim tüm dizilerinde sezon sonunu heyecanlı ve belirsiz bitirme yoluna gitti.
Bu onların tarzı.
VEYA
Sonuç itibarıyla düğün olamadan gelen yıkıcılık izleyiciyi yormuştur ve yıpratmıştır. Abartılı ve saçma kurgu da ilave isyanlara sebep olmuştur.
Bacım hoşgeldinbye
Son noktayı koymuşsun ya ne güzel demişsin doğru tespit
valla ben yorulmuşum farkında değilim ne güzel tanımlamışsın aslında hepimiz yorulduk
Dile kolay 29 bölüm birde burada incik cincik yap et harbi yorulmuşuz
Mutlu son olmasa bile saçma son olmamalıydı
Yapım ve oyuncu kalitesinde dem vurduk durduk yazık oldu diye düşünüyorum
Artık ne yapalım verilen arayı iyi değerlendirip önümüzdeki maçlara bakiciiz
YETER ÖZHAL 21-06-07, 12:07 Hojaaalarrrr,
Bajjıılarrrrrr,
Amanın neler olmuş böyle.!!!!!!!!
Stardaki programdan hiç haberim yok.:img-help:
Dün gece tavuk gibi erkenden yattım.
Resmen bir gece öncenin ve dün gün boyunca yaşadığım stresin etkisiyle çok yorgun düşmüşüm.
Yazıları bir bir okudum.
Yine çok hiddetli ve şiddetli reaksiyonlar var tabiii haklı olarak.
Ne diyim bilmem ki????
Öncelikle sezon sonuna ait 2 farklı senaryo kurgulanıp, son dakikada reyting uğruna siyah gecenin gündeme getirildiği senaryonun çekildiğini iddia eden bir gazete haberiini Yeter hojamm vermiş.
Elçiye zeval olmaz elbet.
Şimdi bu doğru mudur yoksa bunu iddia eden kişinin kendi mantığına göre çok doğru bulduğu bir yorum mudur???
Öncelikle aklıma gelen çift senaryo örneğini hemen belirteyim.
BIM'in son bölümü için de aynı şeyler yazılmıştı hatırlayanlarınız vardır.
Günlerce gazetelerde Esma Selimle mi yoksa Turgutla mı evlenecek diye bagır bangır haber yapılmıştı.
TMC'nin dizi için 2 farklı son çektiğini, göya izleyicilerden son haftada gelen tepkiye göre hangisini yayınlayacaklarına karar vereceklerini yazmışlardı.
Son hafta yaratılan merak, amansız izleyici takibi, televizyonda dizi karakterleriyle yapılan röportajlarla dizinin son bölümü için istedikleri pompalamayı gerçekleştirip, ulaşılmak istenen reytinge ulaşılmıştı.
Dizi bittikten çok sonra alakasız bir yerde karşılaştığım bir kişi bir zamanlar TMC de çalıştığını ve BIM için son hafta yapılanların tamamen düzmece olduğunu, asla 2 son hazırlamak gibi birşey yapılmadığını baştan beri zaten sonun belli olduğunu söylemişti. Tüm yapılanlarla amaçlarına ulaştıklarını, izleyiciyi istedikleri şekilde yönlenirdiklerini söylemişti. Amaç hep daha daha daha fazla merak uyandırmak ve reyting arttırmak demişti.
Diğer yandan benim şahsi görüşüm dizinin ilk bölümünde işlenen siyah gece teklifi ile Jale vakasının dizinin ilk sezonun son bölümünde de yine yolları kesiştirilmek kaydıyla ilginç ve manidar bir bitiş sağlanmıştır.
Sezon sonunda bu iki olayın birbirine bağlanması reyting uğruna değildir bence, bilinçli olarak yapılmış dizinin en başında gerçekleşen olayın taa ogün ilk kez seyrettiğimde kendi adıma Jale olayının Onura iftira atarak Onur-Şehrazat birlikteliğine etki etmesi mantığı güdülerek gerçekleştirilmiştir.
Ama dün de defalarca söyledim bunun kurgulanışındaki abartı ve mantıksızlklar dizinin seviyesine yakışmamıştır. İşte işin bu noktası reyting amacı güttüğü için ucuz bir hal almıştır.
Benim şahsi kanaatım senaryo son dakkada yön değiştirmedi veya 2 senaryo falan da yazılmadı.
İlk bölümdeki olaylar son bölümde de etkisini gösterdi.
Stardaki görüntülere gelince......
Kerem kaçan Şehrazatla eleleymiş, ona yardım ediyormuş.
Kaçmasına mı yardım ediyor yoksa onu sakinleştirip Onurla arasını mı düzeltmesi için konuşacak???
Bilemiyorum.
Sizlerin de belirttiği gibi basını çekimlerden daima uzak tutan Kudrittin maksatlı bir şekilde bu görüntüleri ve bu haberi verdi.
Elimizde fragman yok, özet yok.
3 ay boyunca diziyi gündemde tutmak için bişeyler yapmak lazım.
Bu veya buna benzer kafa karıştırıcı magazin haberleri sezon başına kadar olacaktır.
Kerem bu noktada ne yapacak veya Şehrazat gidiyor da düğün yattı mı??
bu konuya dair yorum daha sonra yapıcam.
Son olrak bir nokta daha var belirtmek istediğim.
O da sezon sonu heyecanı meselesi.
Bu onların tarzı.
VEYA
Sonuç itibarıyla düğün olamadan gelen yıkıcılık izleyiciyi yormuştur ve yıpratmıştır.
Hojam ister son anda değişrilmiş olsun,ister olmasın..bu hareket yanlış bi kere eğri oturup doğru konuşmak lazım.bir kere siyah gece ikiledi..onu geçtim yaw,bunun sonu ne olacak şimdi??
Onur yerlerin dibine sokuldu,adama resmen tecavüzcü Coşkun muamelesi yapıldı.Gazeteler kendilerine göre yorumlar yapıp,atıp tutacaklar.bazılarını da bizimkiler yaptırtacak bunu adım gibi biliyorum.ama yaptıkları şeyi iyi düşüp hareket etmelilerdi.Biz de biliyorduk Jale'nin tekrar hortlayacağını.Ben dememişmiydim demekten nefret etsem de Jale'nin dava açma ihtimalinde kaybedeceğini ama tv'de çıkarsa işini davadan daha güzel halledebileceğini yazdım.Jale olacaktı,öyle ya da böyle ama ama sezon finalinde ve bu kadar iğrençlikle..hayır yani.
dizidizidiziler 21-06-07, 12:08 hocam aynen katılıyorum. ne deyim hocam well said :good:
ben kendi adıma gerçekten büyük bir hayal kırıklığı içindeyim. ne dizi başlasın diye arzum heyecanım var ne de bir tur daha şiraz kaçar onur kovalar sahnelerini izleyecek sabrım. sadece büyük bir sıkıntı ve hayal kırıklığı duyuyorum şu anda :icon_sorr
izleyicinin büyük çoğunluğu böyledir eminim.
Hojjam ama senaryo tıkanıyor. ben de diyorum zaten diziler 1 sezon oynasın diye. şimdi onur ve şiraz evlense rating düşecek.. artık evli çift bunlar.. eski heyecan kalmayacak.. bu nedenle illa aşklarının büyüklüğü her gün test edilmeli..diye düşünüyor senaristler.
Hojjam gerçek dünyada bile bu erkek milleti aynı. evlilik aşkı öldürüyor. evli insanlar aşık olamaz. romantik konuşamaz... Bu nedenle flört evresi ve kaçma ve kovalama sahnelerini her dizide bol kepçe izliyoruz.
Hojjam Müthiş Moonbeam siyah gece açıklamasını Onur artık yeni sezonun ilk bölümünde yapsın.. :img-hyste :img-hyste
Gerçi eskisi kadar etkili olmaz ama napalım..Hiç yoktan iyidir. :img-pilot
Onur şiraz'a seni denemek isterken kendimi ateşe attım mı bir laf etmişti...
Ya tamam da Şehrazat niye yani Onur sen sapık bir herif misin,kadınları denemek için hep böyle teklifler mi yapıorsun demez mi?:)
Aslında gerçekten benim aklıma taklıyor bu.Onur daha önce böyle bir şey yapmış olabilr mi?Çünkü gayet rahat ve hazırlıklı gibiydi yani Şehrazat'a o teklifi yaparken.
Açıkçası ben bu diziyi seyretmeye 7 veya 8. bölümde başladım o da Halit Ergenç'in karizmasına hasta olduğum içindi.O ilk her yerde ahlaksız teklif muhabbeti geçtiği zamanlar ne kadar aptal ve kötü bir konu demiştim.Çünkü gerçekten üzerine bir dizi ve romantizm kurulabilecek bir olay değil.Şimdi tekrardan bu siyah gece falan.Yani bu konunun sürekli ısıtılıp ısıtılıp getirilmesi hoşuma gitmiyor.Çünkü ne kadar fedakarlık falan desek de Şehrazat parayla bir adamla beraber oldu.Özür dileyerek söylüyorum midelik bir olay değil yani..
dizidizidiziler 21-06-07, 12:15 Hojam ister son anda değişrilmiş olsun,ister olmasın..bu hareket yanlış bi kere eğri oturup doğru konuşmak lazım.bir kere siyah gece ikiledi..onu geçtim yaw,bunun sonu ne olacak şimdi??
Onur yerlerin dibine sokuldu,adama resmen tecavüzcü Coşkun muamelesi yapıldı.Gazeteler kendilerine göre yorumlar yapıp,atıp tutacaklar.bazılarını da bizimkiler yaptırtacak bunu adım gibi biliyorum.ama yaptıkları şeyi iyi düşüp hareket etmelilerdi.Biz de biliyorduk Jale'nin tekrar hortlayacağını.Ben dememişmiydim demekten nefret etsem de Jale'nin dava açma ihtimalinde kaybedeceğini ama tv'de çıkarsa işini davadan daha güzel halledebileceğini yazdım.Jale olacaktı,öyle ya da böyle ama ama sezon finalinde ve bu kadar iğrençlikle..hayır yani.
Hojjam sonuç belli. düğün iptal. şiraz onur küs. sonra olayın yalan olduğu anlaşılacak. tezgahı yapan zeynep jale ve gazeteci köprüden sallandırılacak.
Ayşen olayın yalan olduğunu ortaya çıkaracak ve kendini bir nevi affettirmiş olacak..
Sonra gene bütün gazeteler ve televizyonlar onur'un masum olduğunu yazacak.. HOOOP HERKESİN Onur'a olan tavrı 180 derece dönecek. şirket hisseleri fırlayacak. genç işadamları dernek başkanlığından azlettikleri Onur'u geri çağıracak..
Sonra da şehrazat onur'u terk ettiğine ve ona inanmadığına pişman olacak..
Fakat bu sefer de Onur iş işten geçti sen bana güvenmedin diyecek.. ondan sonra ikili dayanamayıp bir araya gelecekler ve Nil, onur'un babası, v.s. gibi konuşmalar o zaman geçecek aralarında. herşey açığa kavuşacak 4-5 bölümde. ama biz fıtık olmuş olacağız..
sonra tam evlenirler (bu sefer rezil olmamak için ufak bir nikah yaparlar-Kudrittin de kesenin ağzını açmak zorunda kalmaz). Herkes şok olur aaaa ne zaman evlendiler diye..
aynı eve girerler teyzeyi yanlarına alırlar. aaaa bir bakarlar teyze Onur'un babasını ayartan teyze.. hooop gene ipler kopar ikili arasında..
Halbuki teyze Onur'un babasının kadim dostuymuş. adam Peride'nin kendisini zehirlediğinden şüpheleniyormuş. teyze'de kalmış..
sezon finaline doğru da bir bakarız ki esas suçlu Peride'ymiş hakkaten ama o dönemde suçlu teyze gibi gözterilmiş.
Onur gene şiraz'a o ara çektirdikleri için bin pişman olur. mutlu mesutlarken de dizi finalle biter.
dizidizidiziler 21-06-07, 12:18 Ya tamam da Şehrazat niye yani Onur sen sapık bir herif misin,kadınları denemek için hep böyle teklifler mi yapıorsun demez mi?:)
Aslında gerçekten benim aklıma taklıyor bu.Onur daha önce böyle bir şey yapmış olabilr mi?Çünkü gayet rahat ve hazırlıklı gibiydi yani Şehrazat'a o teklifi yaparken.
Açıkçası ben bu diziyi seyretmeye 7 veya 8. bölümde başladım o da Halit Ergenç'in karizmasına hasta olduğum içindi.O ilk her yerde ahlaksız teklif muhabbeti geçtiği zamanlar ne kadar aptal ve kötü bir konu demiştim.Çünkü gerçekten üzerine bir dizi ve romantizm kurulabilecek bir olay değil.Şimdi tekrardan bu siyah gece falan.Yani bu konunun sürekli ısıtılıp ısıtılıp getirilmesi hoşuma gitmiyor.Çünkü ne kadar fedakarlık falan desek de Şehrazat parayla bir adamla beraber oldu.Özür dileyerek söylüyorum midelik bir olay değil yani..
Hojjam ben her türlü pisliğe twiste hazır ve nazır bir seyirciyim. yeterli akıllı kurgulansın. bu jale olayına da ne diye herkes bu kadar taktı anlayamadım. çünkü olay patlak verecekti zaten. her bölüm bu jale ne zaman tacizle suçlayacak diye bekliyorduk..
demek ki olayı tırmandırmak için sezon sonu ve düğün beklenilmiş..
Eğer evlendikten sonra Onur psikopat çıksa ve birdenbire değişse bile ben buna hazırdım..
Hojjam sonuç belli. düğün iptal. şiraz onur küs. sonra olayın yalan olduğu anlaşılacak. tezgahı yapan zeynep jale ve gazeteci köprüden sallandırılacak.
Ayşen olayın yalan olduğunu ortaya çıkaracak ve kendini bir nevi affettirmiş olacak..
Sonra gene bütün gazeteler ve televizyonlar onur'un masum olduğunu yazacak.. HOOOP HERKESİN Onur'a olan tavrı 180 derece dönecek. şirket hisseleri fırlayacak. genç işadamları dernek başkanlığından azlettikleri Onur'u geri çağıracak..
Fakat bu sefer de Onur iş işten geçti sen bana güvenmedin diyecek.. ondan sonra ikili dayanamayıp bir araya gelecekler ve Nil, onur'un babası, v.s. gibi konuşmalar o zaman geçecek aralarında. herşey açığa kavuşacak 4-5 bölümde. ama biz fıtık olmuş olacağız..
sonra tam evlenirler (bu sefer rezil olmamak için ufak bir nikah yaparlar-Kudrittin de kesenin ağzını açmak zorunda kalmaz). Herkes şok olur aaaa ne zaman evlendiler diye..
aynı eve girerler teyzeyi yanlarına alırlar. aaaa bir bakarlar teyze Onur'un babasını ayartan teyze.. hooop gene ipler kopar ikili arasında..
Halbuki teyze Onur'un babasının kadim dostuymuş. adam Peride'nin kendisini zehirlediğinden şüpheleniyormuş. teyze'de kalmış..
sezon finaline doğru da bir bakarız ki esas suçlu Peride'ymiş hakkaten ama o dönemde suçlu teyze gibi gözterilmiş.
Onur gene şiraz'a o ara çektirdikleri için bin pişman olur. mutlu mesutlarken de dizi finalle biter.
Ayy lütfen yaa,eğer böyle ya da buna yakın olacaksa ben hiç almayayım,ufak ufak yolumu bileyim.Dediğim gibi TMC ye bir reyting tokatı lazım.Aliye ile ilgili çok şey duymuştum senaryo gittikçe kötüleşiyo,işte kimse beğenmiyor diye ama sanırım reytinglerin gene maşallahı vardı.O yüzden üçüncü sezona taşıdılar.İşte Türk milleti tepki vermeyi bilmiyor.
Hojjam ama senaryo tıkanıyor. ben de diyorum zaten diziler 1 sezon oynasın diye. şimdi onur ve şiraz evlense rating düşecek.. artık evli çift bunlar.. eski heyecan kalmayacak.. bu nedenle illa aşklarının büyüklüğü her gün test edilmeli..diye düşünüyor senaristler.
Hojjam gerçek dünyada bile bu erkek milleti aynı. evlilik aşkı öldürüyor. evli insanlar aşık olamaz. romantik konuşamaz... Bu nedenle flört evresi ve kaçma ve kovalama sahnelerini her dizide bol kepçe izliyoruz.
Arzu hojam, hoşbulduk...
Hojamç senin ve Bommer`in evli erkekler hakkında yorumlarınızı okuduğum her seferde evlenmek fikrinden vazgeçiyorum... yani diyorsun ki, uzaylılar buraya geldiklerinde kendilerinden bir tanesini buraya bırakmış olamazlar mı, o bir tane uzaylı erkek benim karşıma çıkmış olamaz mı? :icon_sorr :icon_sorr
vallahi söğlediyin konuda senaryocular yanlış düşünoylar diye bilirim, şu an Asmalı Konak`ı izliyorum ve evli çiftin yaşamı beni hiç de sıkmıyorç aksine çok enretesan... büyük keyif alıyorum...
Bingo.Benim de dizide sürekli düşündüğüm bir noktaydı bu.Yani Şehrzat hiç mi sormaz Onur sen niye bana böyle bir teklifte bulundun hem de iki defa?Yani Onur2un pişman olduğunu anladı Onur bunu çok iyi hissettirdi ama insan sevdiği adamın geçmişini öğrenmek istemez mi?
Adam ben şahşehriyarım seni sınamak için yaptım
kendimi ateşe attım falan feşmekan dünya laf etti:img-cool2
Şehrazat eşek değil ya anlamıştır herhalde durduk yerde Onur sen bana ne diye para karşılığı birliktelik teklif ettin ayrıntılı bir anlatsana diyecek hali yok ya
Şehrazat Onurdan çok kendine kızdı
Kendine ihanet ettiğini düşündü yalnız kaldığında bile aklına getirmek istemediği bir konuyu niye Onura sorsun
Sonuçta çeken bilir diye bir laf var hayat kadını değil ki bu şahıs marifetmiş gibi ayrıntılı alt yazı istesin:img-cool2
Siyah kelimesi bile utanç sebebi oldu Şehrazata yapmayın bunu
Şehrazat sorgulanacak kişi değil:icon_sorr
YETER ÖZHAL 21-06-07, 12:23 Hojjam sonuç belli. düğün iptal. şiraz onur küs. sonra olayın yalan olduğu anlaşılacak. tezgahı yapan zeynep jale ve gazeteci köprüden sallandırılacak.
Hojamm ayyyyynen olaylar böyle olur.kalıbımı basarım.artık BBG izlemiycem nasılsa,ilk 2 bölüm sarmassa sen sağ ben selamet.neyse fazla canımı sıkmayayım o zaman,hadi herkese iyi muhabbetler..ben kaçıyorum,gittikçe menopozlu karılara dönücem yoksa:img-hyste
hoşçakalınbye
Adam haklı, şaşkın ve merak içinde bir yanıt bekliyor.sebep de ilk günlerde Onur'un Şehrazat'ı sürekli haşlaması ve ona kötü davranırken Kerem'in şehrazat'ı koruması..adam siyah geceyi, o özürleri, iltifatları bilmiyor ki. Nasıl oldu da aşk oldu evlilik oldu şaşırmış durumda.
Onun için gayet normal bir şekilde sorguluyor. Üstelik her kadını mal diye göre Onur birden bire nasıl değişti hayret ediyor. Çok normal..
Sorgulama yanlis yapiliyor hojjam, bunu daha oncede yazmistim.
Siraz'in oglunu ogrendigi anda Onur'un davranislarinin degistigini en yakin gozlemleyenlerden biri Kerem. Onur'un masaldan yaptigi alintilar ustundeki yorumlari bile degismisti. Demekki oyle degilmis, demekki yanlismis, yanilmisim vs vs konusmalarini Onur Kerem'e yapiyordu. Bu sebeplerden dolayi da daha evlilik teklifi yapilmadan Onur'un da Sehrazat'a asik oldugu anlayan Kerem, bunu Mert'e de soylemisti.
Onur'un evlilik teklifi yapildiktan sonra Mert'e ben Sehrazat'a neysem Onur da odur gibilerinden birseyler soyleyen gene Kerem. Kaldiki zaten Sehrazat hemen bir cevap vermedigini, 1 hafta sonra Onur'a beni benimle birak dedigini de biliyor. Yani ortada asik olmus bir Sehrazat yokken, Kerem Onur'un coktaaaan asik oldugunu zaten biliyordu. Olayin asli boyleyken tutup da sen bu adami nasil degistirdin, nasil kendine asik ettin Sehrazat diye sorgulamak ne demek?
Onur kendi askinin siddetiyle Sehrazat'in nefretini aska dondurmeyi basarmis. Kerem, Sehrazat'in Onur hakkindaki nefrete varan duygularini elbetteki tahmin etmiyor ama aralarindaki yasanmis onca gerginlige ragmen nasil olur da Onur'a asik olabilir Sehrazat? Kerem birseyleri sorgulamak istiyorsa otursun da bunu sorgulasin. Onur'a nasil asik oldun, Onur seni kendine nasil asik etti, bunu nasil basardi diye sorsun...
Adam ben şahşehriyarım seni sınamak için yaptım
kendimi ateşe attım falan feşmekan dünya laf etti:img-cool2
Şehrazat eşek değil ya anlamıştır herhalde durduk yerde Onur sen bana ne diye para karşılığı birliktelik teklif ettin ayrıntılı bir anlatsana diyecek hali yok ya
Şehrazat Onurdan çok kendine kızdı
Kendine ihanet ettiğini düşündü yalnız kaldığında bile aklına getirmek istemediği bir konuyu niye Onura sorsun
Sonuçta çeken bilir diye bir laf var hayat kadını değil ki bu şahıs marifetmiş gibi ayrıntılı alt yazı istesin:img-cool2
Siyah kelimesi bile utanç sebebi oldu Şehrazata yapmayın bunu
Şehrazat sorgulanacak kişi değil:icon_sorr
Tamam da bajımm yani sınamak için ilginç bir yöntem değil mi?Biz neden Onur'un böyle çatlak olduğunu biliyorduk ama o bilmiyor ki.Babasıyla ilgili olan şeyleri doğru düzgün anlatmadı,Nil'i anlatmadı.Yalnız kaldığında bile hatırlamak istemediği olayın baş kahramanıyla bir hayat geçirecek ama.Bunlar bu kadar basit geçiştirilmemmeliydi bence.
hocam,
bu sezon izlediğimiz kaçma kovalamaca sahnelerini çok sevdim ve keyifle izledim. olması gereken şeylerdi ve iyi oyunculukla dadından yinmez sahneler oldu. ama artık hikayenin başka bir boyuta taşınması gerektiğini düşünüyorum. yani artık şiraz onura aşık oldu, teklifine evet dediyse ikinci sezon tekrar siyah gece sendromunu izlemememiz gerekiyor.
evli çift için heyecan kalmayacak demişsin, ben buna katılmıyorum. bir asmalı konak örneği varki başından sonuna kadar evlilerdi ve deliler gibi seyrediyorduk hikayelerini. pekala bbgde de aynı şey yapılabilirdi. onur-şiraz evlilikleri boyunca bin türlü avokadoyla karşılaşıp, kıskanma, kavga, bebek mevzularıyla uğraşır ve bu süreçte hala izlenirdi. ama temcit pilavı gibi döndük yine siyah geceye. şimdi eğer böyle bir son yaptılarsa mantıklı olan, şirazın burada da yazıldığı gibi "demekki ben bu geceyi arkada bırakamamışım" deyip onuru terk etmesidir. ama sonra aşk ağır basacak ve bilmemkaç bölüm sonra şiraz onura dönecek bla bla bla.
ama benim bunları izlemeyi yüreğim kaldırmayacak. dediğim gibi ben bu hikayenin başka bir boyutta devam etmesini, evli çift olarak onları ve sorunlarını izlemeyi istiyorum. ama bu finalle beraber mantıklı olan uzun süreli ayrılık olmasıdır. bu kadar hayal kırklığına uğramamın sebebi de budur.
başıma gelecekleri biliyorum, kendimde o sabrı göremiyorum malesef :icon_sorr
dizidizidiziler 21-06-07, 12:27 Arzu hojam, hoşbulduk...
Hojamç senin ve Bommer`in evli erkekler hakkında yorumlarınızı okuduğum her seferde evlenmek fikrinden vazgeçiyorum... yani diyorsun ki, uzaylılar buraya geldiklerinde kendilerinden bir tanesini buraya bırakmış olamazlar mı, o bir tane uzaylı erkek benim karşıma çıkmış olamaz mı? :icon_sorr :icon_sorr
vallahi söğlediyin konuda senaryocular yanlış düşünoylar diye bilirim, şu an Asmalı Konak`ı izliyorum ve evli çiftin yaşamı beni hiç de sıkmıyorç aksine çok enretesan... büyük keyif alıyorum...
Hojjam o fikir seni yanıltmasın. eğer evleneceksen de gerçekleri bilerek evlen bajjım..
Erkekler normal hayatta romantik değillerdir. hele de evlendikten sonra asla.. neden ekstra bir çaba göstersinler ki? evlendikleri kişi yanlarında. onlara hizmette kusur etmiyor. çiçek alsa da yemek yapacak önüne koyacak, almasa da? Onun yerine arkadaşlarıyla buluştuğunda 2 bira fazla içer hojjam..
erkekler böyledir.
Yani senin evlendikten sonra hayal kırıklığına uğramanı istemem o daha sinir bozucu oluyor deneyimlerle sabittir.
evlenmeden gerçekleri bil. ona göre kararını al canım.. bu arada dünyalı erkekler böyle ise uzaylı erkeklerin ondan daha da kötü olmayacakları ne malum?
Hojam teyze için ne güzel çözüm bulmuşsun... Onurun babasıyla dostmuşlar... kadın yoksul biri olduğu için evinde tek bir yatak varmış, Muhsin beyi kanepede yatırmaya kıyamamış, kendisi de yatamamış, sırt ağrıları varmış... o yüzden gel arkadaşca yan yana yatalım demiş adama... tam o gece de kısmetsizlikden adam onun yatagında gebermiş, yatak mundar olmuş... teyze de yeni yatak almak için Ankaraya gitmiş ve bir daha geri dönmemiş...
dizidizidiziler 21-06-07, 12:39 hocam,
bu sezon izlediğimiz kaçma kovalamaca sahnelerini çok sevdim ve keyifle izledim. olması gereken şeylerdi ve iyi oyunculukla dadından yinmez sahneler oldu. ama artık hikayenin başka bir boyuta taşınması gerektiğini düşünüyorum. yani artık şiraz onura aşık oldu, teklifine evet dediyse ikinci sezon tekrar siyah gece sendromunu izlemememiz gerekiyor.
evli çift için heyecan kalmayacak demişsin, ben buna katılmıyorum. bir asmalı konak örneği varki başından sonuna kadar evlilerdi ve deliler gibi seyrediyorduk hikayelerini.
Hojjam asmalı konak ok güzel örnek ama orada da ayrılıklar oldu. kavgasız dövüşsüz bir gün geçirmediler be bajım.. yani hiçbir gün güllük gülistanlık geçim yoktu.. öyle evlilik mi olur? gerçek hayatta olsa o evlilik boşanma ile sonuçlanır..
Az önce Bimkolik'in Multimedia bölümüne eklediği Şehrazat ve Onur2un gelinlikli ve damatlıklı fotolarına baktım, ikisi de ne kadar hoş ve uyumlu bir çift olmuşlar.:img-in_lo
Şehrazat gelinliğinin içinde çok çok güzel:img-in_lo , Onur'da çok çok yakışıklı:img-in_lo
Ne kadar güzel bir düğün izleyecektik, masal gibi....:img-blush
Bize bunu yapmaya hiç hakkınız yoktu YEMM ve Kudret........:fighting2 :fighting2
Star yaptı yine yapacağını. Yalancı Yarim'in yine gününü değiştirdi. Eğer kanalların bu politikalarından rahatsızsan yalancı yarimin yeni gününü herkese duyur.
YALANCI YARİM CUMARTESİ 20:00'DA
Teknede Sehrazat'a "Onur kadinlara guvenmezdi, onu nasil degistirdin? Bu haksizlik aska inanan bendim, kazanan Onur oldu" diyen domatin onde gideni Kerem degil miydi? Ben burda aciktan aciga bir kotuleme ve iki kisi arasinda yasanan aska bariz bir saygisizlik ve asagilama goruyorum.
NHY hojamm saygılar hojamm:img-yes:
Şimdiiiiii Keramettin ile ilgili tespitine maydanoz olucim ama hem iyi hem de kötü maydanoz:img-hyste
Öncelikle Keramettinin Şehrazata ettiği lafları iki bölüme ayırıcimm zira bana göre makul olanı var, bir de ohaa kategorisinde değerlendirdiğim bir bölüm var.
Onur kadinlara guvenmezdi, onu nasil degistirdin?
Şimdi bu soruya hiçbir itirazım yok. Bu soru hayattaki en iyi dostunu çok iyi tanıyan Keremin meselenin içyüzünü bilmediği için dışardan gözüken gelişmelere göre bir türlü algılayamadığı dostça bir soru olarak pekala algılanabilir.
Adamın bu soruyla hakkını yemiyelim. Amaa tabiki bir tek bu soruyla kalsaydı domat efendi:img-yes:
Bu haksizlik aska inanan bendim, kazanan Onur oldu
Şimdi bu tespite ben izninle ohaaa diyorum. Bu laf edilemez. Bu lafı ettiğin zaman tüm iyi niyet ortadan kalkıyor. Bir önceki sorunun tüm dostane yaklaşımını da yerle bir ediyor. Sen önceki soruyu sor diyelim cevabını al ama o bunu haketmedi ben hakettim bu haksızlık dediğin anda işin içine haset, kıskançlık ve kötü niyet girer. Bu aşkı yaşayan insanlara niyetlerinle müdahele ediyorsun, aşklarını kabul etmeyerek saygısızlık ediyorsun demektir. Bunun elle tutulacak bir yanı yok. İçten içe aşkını yaşarsın o kadar. Aşıksan bu lafı etmeye hakkın yok. Bu laflar Kermattini tiksinçç yapmıştır, budur yaneee:img-yes:
Şehrazat düğünü terkederse ki bu çok olası bir durum elbette Onuru terketmiş olacak. Elbette senin dediğin gibi siyah gece kabusu hortlamış vaziyette Şiraz kederlere boğulacak ama gerçekler ortaya çıktığı zaman ki bunun fazla uzun sürmeyeceğini umuyorum, bu durumda Şiraz bahsettiğin hayat boyu bir leke travmasını üzerinden atacaktır. Gerçeğin bir iftira olduğunun anlaşılması ve buna ilave Onurla yapacağı konuşmalar Onurun geçmişte yaşadıklarını en ince detayına kadar anlatması çok kuvvetli ve derinden hissettiği aşkına geri dönmesini sağlayacaktır. Onur Nilden bahsettiği zaman neden ayrıldınız diye soran Şiraza bu tatsız bir hikaye daha sonra anlatırım demişti. İşte bunları anlatacak, çocukluğunu ve travmalarını, annesinin ona empoze ettiklerini anlatacak neden siyah gece yaşandığına ışık tutacak tüm bunlar. Bu durumda Onurun her kadına bunu yapmadığını, kendisiyle arasında yaşanan olağandışı kötü olayların özel sebepleri ortaya çıkacak.
Herşey açığa çıktıktan sonra ve Şiraz Onuru anladıktan sonra neden hala aşkını yaşamaktan kendini alıkoysun ki???
Onun aşkı da en az Onurun ki kadar büyük.
Konuşulmamış herşey konuşulduktan sonra aşkları daha da kuvvetlenecektir.
Ama tabi gelişmeler böyle olursa yani bunlar es geçilmezse bu dediklerimin olacağını iddia ediyorum.
Neden? Cunku bu siyah gece kabusu 20 bolumdur dogru durust bir acikliga kavusturulmadi? Onur'un o teklifi yapmasinin altindaki sebepler Sehrazat'a anlatilmadi? Bir onceki bolumde Kerem'in bahsettigi kadinlara guvensizlik durumunun temellerini Sehrazat dogru durust bilmiyor. Hilton'a geldikleri ve Siraz'in nevrinin dondugu bolumde moonbeam'in yaptigi gibi bir senaryo yapilmis olsaydi ki yapilmaliydi zaten bu magazin haberi boyle etkilemezdi Sehrazat'i. O sahneyi oyle kurgulamamanin bir sebebi varmis demek ki.
Evet nhy bajımm.
Otele gelindiğinde yapılmayan konuşma, Nil meselesinin iç yüzünün anlatılması tüm bunlar yukardada belirttiğim işin bu noktaya gelmesi anı için yapılmamış ve saklanmış.
Tabi işler bu noktaya gelince yapılacağını umuyoruz, yine yapılmazsa ve Onur ve Şiraz için de diğer dizilerde olduğu gibi bir ileri iki geri yapabilmek için bu malzemeyi iki de bir eksik anlatımlarla önümüze sunacaklarsa kabak tadı verir, hiç çekilmez.
Bu sefer artık bu konu aşılmalı.
Bu son dönemeç olmalı.
Yoksa bu dizinin fejii klişesi de bu olur.
Hojjam asmalı konak ok güzel örnek ama orada da ayrılıklar oldu. kavgasız dövüşsüz bir gün geçirmediler be bajım.. yani hiçbir gün güllük gülistanlık geçim yoktu.. öyle evlilik mi olur? gerçek hayatta olsa o evlilik boşanma ile sonuçlanır..
bajımm,
o kadarına bakmican artık :img-wink:
dizi evreninde evliliğin ilk kuralı iyi dövüş etmek :img-hyste
bizimkilerin de başına bin türlü şey getirsinler ama sonuçta karı koca olarak mevzuyu çözerlerdi. valla bana bir hamilelik süreci bile yeter, 30 bölüm olsun 30 bölüm izlerim baba adayı paşayı :img-yes:
ühüüüü bak aklıma geldi pamuk prenses junior aksal fantezimiz, ağlıcam şimdi hepsi yalan oldu :img-cray: :img-cray: :img-cray:
dizidizidiziler 21-06-07, 12:48 Hojam teyze için ne güzel çözüm bulmuşsun... Onurun babasıyla dostmuşlar... kadın yoksul biri olduğu için evinde tek bir yatak varmış, Muhsin beyi kanepede yatırmaya kıyamamış, kendisi de yatamamış, sırt ağrıları varmış... o yüzden gel arkadaşca yan yana yatalım demiş adama... tam o gece de kısmetsizlikden adam onun yatagında gebermiş, yatak mundar olmuş... teyze de yeni yatak almak için Ankaraya gitmiş ve bir daha geri dönmemiş...
Hojjam dalga geçme yaa. Gazetedeki haberler hep doğru mudur?
adam bir kadının evinde ölü bulunmuş.. belki kadının evine geldi, kadın normal arkadaşıydı. dertleşirken kalp krizi geçirdi... öldüğünü anlayınca ambülans filan çağırıldı.. zengin birisi söz konusu olduğu için de adam da evli olduğu için adam metresinin yatağında ölü bulundu diye haber çıkmıştır gazetelerde..
Oldu bitti sana..kadın derdini anlatsa onu kim dinler.
Bu Zeynep'in arkadaşı türevinde gazeteciler olduktan sonra..:img-pilot
Halbuki teyze Onur'un babasının kadim dostuymuş.
Sen de mi "Biyiklar Altinda"yi seyrediyosun hojjam. Sevgili sanilan kadim dost muhabbetini orda gormustuk zaten. Fazlaca kopya olur. Teyze'den hicbirsey cikmayacak, sallama tuyolara hic itibar etmiyorum..
hocam,
Kesinlikle..Sil bastan ayni seyleri yeniden mi yasayacagiz? Ahlaksiz teklifle kapadilar ilk bolumu, yone bir ahlaksiz teklifle kapandi sezon finali..Daha yarasi kapanmamis olan Siyah gece sendromu yeniden bilmem kac bolum onumuzde. Sehrazat cac, Onur kovala, dur..Onur Kac, Sehrazat kovala, dur..30 bolum oldu zaten.
evli çift için heyecan kalmayacak demişsin, ben buna katılmıyorum. bir asmalı konak örneği varki başından sonuna kadar evlilerdi ve deliler gibi seyrediyorduk hikayelerini. pekala bbgde de aynı şey yapılabilirdi. onur-şiraz evlilikleri boyunca bin türlü avokadoyla karşılaşıp, kıskanma, kavga, bebek mevzularıyla uğraşır ve bu süreçte hala izlenirdi. ama temcit pilavı gibi döndük yine siyah geceye. şimdi eğer böyle bir son yaptılarsa mantıklı olan, şirazın burada da yazıldığı gibi "demekki ben bu geceyi arkada bırakamamışım" deyip onuru terk etmesidir. ama sonra aşk ağır basacak ve bilmemkaç bölüm sonra şiraz onura dönecek bla bla bla.
Aynen katiliyorum hojjam. Biz burda bosuna mi Siraz-Onur'un daha cok birlikte sahnelerini gormek istiyoruz, daha cok romantik mutlu anlarini gormek istiyoruz diye yirtiniyoruz. Biz bunlari istiyoruz, ama onlar bize ayrilik sunuyorlar. Nedenmis? Reytingler dusermis. Yemisim reytingini.
Hojam ister son anda değişrilmiş olsun,ister olmasın..bu hareket yanlış bi kere eğri oturup doğru konuşmak lazım.bir kere siyah gece ikiledi..onu geçtim yaw,bunun sonu ne olacak şimdi??
Davayla bir yere gelinmesede bu dava açıldı mahkeme 8 aydır tarih veremedi duruşma için
Jale konusu çıkacaktı biliyorduk ama siyah geceye konu geldi nasıl geldi
Adam dediğin gibi sapık haline geldi
Jale mahkemeden bir şey kazanamayacaktı peki tv ye çıktı da ne kazandı
Neden YEMM siyah gece harici konu bulamıyor dön dolaş aynı yerdeyiz yerimizde sayıyoruz
ya biraz önce karakterleri yazdım 29 bölüm içinde değişiklik varmı diye
Değişen sadece ALEMAL ya düşünün her bölüm başımıza gelen avokadolar bile konuların akışını değiştirmedi
Haa Şehrazat aşık oldu iyide dizinin kurgusu bu zaten olmasa saçma olurdu
Diğer karakterlerde hiç değişiklik yok
Konuyu dağıttım pardon sonuç olarak evet Jale olacaktı evet iğrenç bu şekilde olmamalıydı
bajımm,
o kadarına bakmican artık :img-wink:
dizi evreninde evliliğin ilk kuralı iyi dövüş etmek :img-hyste
bizimkilerin de başına bin türlü şey getirsinler ama sonuçta karı koca olarak mevzuyu çözerlerdi. valla bana bir hamilelik süreci bile yeter, 30 bölüm olsun 30 bölüm izlerim baba adayı paşayı :img-yes:
ühüüüü bak aklıma geldi pamuk prenses junior aksal fantezimiz, ağlıcam şimdi hepsi yalan oldu :img-cray: :img-cray: :img-cray:
evett,en çok istediğim baba adayı Onur'u seyretmekti.:img-cray:Anlayamadığım Türkiye'de diziler neden sadece ayrılık ve kavuşma üzerine kurgulanıyor.Çiftler beraberlerken de reyting alınabilir.Bilmiyorum var mı öyle diziler Asmalı Konak dışında evlenip beraber olanlar.
dizidizidiziler 21-06-07, 12:54 Hojjam hepimizin selameti açısından en uygun sonuç Şiraz'ın kaçmaya çalışması düğünden. sonra durdurulup, sen sakinleş hele denilmesi.
Ondan sonra kanala telefon. kadının bulunması iftira olduğunun anlaşılması sonucunda düğünün rötarlı olarak yapılması olur.. sanırsam..
Hojjam o fikir seni yanıltmasın. eğer evleneceksen de gerçekleri bilerek evlen bajjım..
Erkekler normal hayatta romantik değillerdir. hele de evlendikten sonra asla.. neden ekstra bir çaba göstersinler ki? evlendikleri kişi yanlarında. onlara hizmette kusur etmiyor. çiçek alsa da yemek yapacak önüne koyacak, almasa da? Onun yerine arkadaşlarıyla buluştuğunda 2 bira fazla içer hojjam..
erkekler böyledir.
Yani senin evlendikten sonra hayal kırıklığına uğramanı istemem o daha sinir bozucu oluyor deneyimlerle sabittir.
evlenmeden gerçekleri bil. ona göre kararını al canım.. bu arada dünyalı erkekler böyle ise uzaylı erkeklerin ondan daha da kötü olmayacakları ne malum?
:img-hyste :img-hyste
Bacım katılmıyorum sana:img-blush
Erkekler özellikle evlendikten sonra acayip romantik, ilgili ve düşünceli olurlar.
- İyi yapılmış (tuzu, yağı, salçası ve acısı kıvamında) bir yemekten sonra eşlerine keyifle "ellerine sağlık çok güzel olmuş" derler.
- İyi ütülenmiş bir pantolu giydikleri an "jilet gibi olmuş, harika" derler.
- Taze, iyi yıkanmış ve bol çeşitli bir meyve tabağının göbeğine yerleştirilmesi üzerine erkek eşine "zahmet oldu, teşekkürler" der.
- Yorucu bir futbol maçından sonra evine ter ve çamur içinde dönen erkeğin banyosunun hazır olması, erkeğe "çok düşüncelisin, saol" lafını söyletir.
- Ağır bir yemekten sonra kanepeye yığılan ve kumandadan kanal bile değiştirecek hali olmayan erkeğe tavşan kanı bir çay getiren, çayın şekerinin atıp karıştıran bir kadına kocası "tam zamanında, teşekkür ederim, kuruyemiş de yok muydu" diyerek minnetini, sevgisini ve aşkını hem gözleriyle hem sözleriyle haykırır.
- Yatakta soğuk kış günü yorganın tamamını erkeğe bırakıp kendisi battaniye ile idare eden kadına eşi "sayende çok iyi uyudum, ne kadar anlayışlısın" der.
- En önemlisi, doğum günü, evlilik yıldönümü, sevgililer günü, kadınlar günü, kabotaş bayramı, trafik haftası gibi ıvız zıvır önemli günlerde bir hediye alarak "seni seviyorum" der.
Bunların her biri gerçek sevgi gösterisi, romantik ve düşünceli tavırlardır.
Bir erkek daha ne yapabilir ki. :img-blush
Hojjam dalga geçme yaa. Gazetedeki haberler hep doğru mudur?
adam bir kadının evinde ölü bulunmuş.. belki kadının evine geldi, kadın normal arkadaşıydı. dertleşirken kalp krizi geçirdi... öldüğünü anlayınca ambülans filan çağırıldı.. zengin birisi söz konusu olduğu için de adam da evli olduğu için adam metresinin yatağında ölü bulundu diye haber çıkmıştır gazetelerde..
Oldu bitti sana..kadın derdini anlatsa onu kim dinler.
Bu Zeynep'in arkadaşı türevinde gazeteciler olduktan sonra..:img-pilot
ya hakkaten,
ben gazeteci olsam bu dizide çizilen gazeteci profiline acayip sinir olurdum. bennunun hikayesini zeynep'in gazıyla abartan gazeteci, doğruluğunu sorgulamadan onurun şokşokşok haberini yapan gazeteci.
bir dizide atıyorum kötü tellakları gösterirler, küt hemen peşine tellaklar derneği diziyi protesto eder ya tellakları kötü gösterdi diye :img-hyste
burdan gazeteciler cemiyeti başkanına sesleniyorum, böyle gazeteci olmaz, gzetecilik mesleği rencide ediliyor diye bir açıklama yapsınlar. madem kudretin bu zeynep ve şer çetesini durduracağı yok, bari onlar el atsınlar mevzuya. kurtarsınlar bizi şu kadından :img-hyste
Kaan'ın kaybolmasından sonra Kerem teker teker saydı ya..
- Önce Şehrazat Hanım ayağından vuruldu.
- Şirket şantiyesine baskın yapıldı
- Onur Bey vuruldu..
-Şimdi de Kaan bulunamıyor..
Hah, dedim. Şimdi Şehrazat "Allah'ım ben nelere bulaşıyorum?" deyip vazgeçecek :img-hyste
Felaket habercisi Kerem :dito
evett,en çok istediğim baba adayı Onur'u seyretmekti.:img-cray:Anlayamadığım Türkiye'de diziler neden sadece ayrılık ve kavuşma üzerine kurgulanıyor.Çiftler beraberlerken de reyting alınabilir.Bilmiyorum var mı öyle diziler Asmalı Konak dışında evlenip beraber olanlar.
baba adayı Onur mu bekliyorsun...
ben sezon finalinde ne yoğurdum ne yaptım hazır baba Onuru gördüm ama...
Kaana kendi oğlu gibi sahiblendiyini ve bunu başkalarının aklına yerleştirdiyini bolluca gördük...
"oğlumdan ne istiyorlar?"
"Onur bey, oğlunuzu bulduk"
"oğlumdan ne istedin?"
"Kaan, oğlum"..
ayy, çok sevdim bu sahneleri...
Kerem de iyice mort oldu ama "oğlum" kelimesine, ama Kaanın bulunmasına Keremin de ne kadar sevindiyi dikkatimden kaçmadı...
ne yapsak diyorum ya.. bunların hepsini bir eve mi toplasak dizinin sonunda, madem her kez birbirini çok seviyor...
Onur - Şirazı, Keremi, Kaanı, Bennuyu
Şiraz - Kaanı, Onuru, Bennuyu, Keremi
Kerem - Onuru, Şirazı, Kaanı, Bennuyu
Bennu - Keremi, Şirazı, Kaanı, Onuru..
:good: :good:
Kaan'ın kaybolmasından sonra Kerem teker teker saydı ya..
- Önce Şehrazat Hanım ayağından vuruldu.
- Şirket şantiyesine baskın yapıldı
- Onur Bey vuruldu..
-Şimdi de Kaan bulunamıyor..
Hah, dedim. Şimdi Şehrazat "Allah'ım ben nelere bulaşıyorum?" deyip vazgeçecek :img-hyste
Felaket habercisi Kerem :dito
Runaway Bride senaryosunu bende bu olaylar ustune kurmustum aslinda. Gazete haberi ustune Sehrazat ben boyle bir hayat istemiyorum ki sadece Onur'u seviyorum demisti. Kaan, cidden fidye icin kacirilmis olsaydi, kendi hayati, Onur'un cani bir yana, oglunun hayatinin BNYP-Onur yuzunden boyle buyuk bir tehlike altina girmesi ve Onur'la bundan sonra gececek hayatinin tum medyanin gozu onunde ve tum tehlikelere acik olmasi kurgulariyla Sehrazat Onur'dan kacabilir diyordum. Annenle ugrasmaya gucum yok, bir daha istenmeyen gelin olmayi kaldiramam diye bir kere kacmamismiydi zaten, boyle bir problem cok cok daha buyuk...
Binbir Gece senaryoyu izleyicinin istediği gibi götürmesi sayesinde inanılmaz reytingler aldı ve başarılı bir sezon götürdü ama sezon finalinde bir TMC geleneği ile dizi mehvetmkeyi başardılar.Ayrıca hem başrol karakterini hemde diğer karakterleri perişan etmeyi başardılar. Saçmalamakta sınır tanınmayan bir bölümdü.
Mantıksızlık o kadar ileri boyuttaydı ki Onur ile ilgili kanalı herkes aynı anda izlemesi ise inanılmaz ötesiydi. İnsa’nın aklına Türkiye’de tek kanal yayın olduğu günleri hatırlattı. Füsun hastanedeki odasında, Burhan Bey ve Nadide Hanım hastanenin kafesinde, Peride ve diğerleri otelde, Kerem ve arkadaşı otelin barında, düğüne bir saat kala aşklarından gözleri görmeyen gelin ile damat hepsi tesadüfe bakın ki aynı tv kanalını seyrediyorlar. :img-hyste Y..... artık. Tesadüfün iğne deliği artık.:img-heh:
Psikopat bir Kerem ise katlanılır gibi değil. Bu adam Şehrazat’a bu kadar mı aşıktı?
Zeynep’in Onur ile ne alıp veremediği var da Onur ile uğraşıyor. Zeynep Kerem’e düşman değilmiydi? Onunla uğraşmıyormuydu? Ne alaka şimdi Onur ile uğraşması? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?? :fighting2
Melek ve Zafer aşkı BÖĞĞĞ bir aşk. Kusura bakmasınlar katlanılır gibi değil. Ne bir romantizm, ne de inandırıcılık taşıyor. :dito Ne de 22-23 yaşındaki bir kızın 45 yaşın üzerindeki evli bir adamda ne bulduğu ise başka bir merak konusu? Paramı, karizmamı, babalık sendromu mu? Yorumsuz diyorum. :bilmim
Melek için bir ilişki yazacaklarsa Kerem’in haylaz kardeşini Türkiye’ye getirsinler.
Hele Füsunu’u da kanser ettiler ya diyecek şey bulamıyorum. Bu kadın daha yeni doğum yaptı hiç mi kontrole gitmedi, doktorlar hamilelik takibinde ya da doğum sonrasında gözlerinde tavuk karasımı vardı da görmediler de kanama ve ağrılar olunca gördüler.
ya hakkaten,
ben gazeteci olsam bu dizide çizilen gazeteci profiline acayip sinir olurdum. bennunun hikayesini zeynep'in gazıyla abartan gazeteci, doğruluğunu sorgulamadan onurun şokşokşok haberini yapan gazeteci.
bir dizide atıyorum kötü tellakları gösterirler, küt hemen peşine tellaklar derneği diziyi protesto eder ya tellakları kötü gösterdi diye :img-hyste
burdan gazeteciler cemiyeti başkanına sesleniyorum, böyle gazeteci olmaz, gzetecilik mesleği rencide ediliyor diye bir açıklama yapsınlar. madem kudretin bu zeynep ve şer çetesini durduracağı yok, bari onlar el atsınlar mevzuya. kurtarsınlar bizi şu kadından :img-hyste
Hojamm seslen cemiyete allasen:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ama hojamm magazin programlarından biliyoruz bu türden çamur at izi kalsın tarzı haberler için bu paparazziler donunu bilem satar haldeler.
Kim önce haberi bulacak da sansasyon yaratacak kim kanalına ve gazetesine para kazandıracak diye birbirlerini çiğ çiğ yiyor bunlar.
Burdaki başlıca saçmalık Bommer hojammın da dün dediği gibi ONUR AKSAL gibi bize lanse ettikleri klasmandaki bir işadamına herhangi bir kanal çamur atmaz, sıkar yani. Bu türden insanların medyayla zaten hatırı sayılır ilişkileri vardır.
Reklam verirler, haber kaynağı niteliği taşırlar.
Bu yüzden ONUR AKSAL'ı bir şarkıcıyı veya mankeni harcadıkları gibi harcamaları mümkün değil.
baba adayı Onur mu bekliyorsun...
ben sezon finalinde ne yoğurdum ne yaptım hazır baba Onuru gördüm ama...
Kaana kendi oğlu gibi sahiblendiyini ve bunu başkalarının aklına yerleştirdiyini bolluca gördük...
"oğlumdan ne istiyorlar?"
"Onur bey, oğlunuzu bulduk"
"oğlumdan ne istedin?"
"Kaan, oğlum"..
ayy, çok sevdim bu sahneleri...
Kerem de iyice mort oldu ama "oğlum" kelimesine, ama Kaanın bulunmasına Keremin de ne kadar sevindiyi dikkatimden kaçmadı...
ne yapsak diyorum ya.. bunların hepsini bir eve mi toplasak dizinin sonunda, madem her kez birbirini çok seviyor...
Onur - Şirazı, Keremi, Kaanı, Bennuyu
Şiraz - Kaanı, Onuru, Bennuyu, Keremi
Kerem - Onuru, Şirazı, Kaanı, Bennuyu
Bennu - Keremi, Şirazı, Kaanı, Onuru..
:good: :good:
Tamam canım o sahneler harikaydı:)Gerçi özür diliyorum Onur zaten baba.Ama baştan o heyecanı yaşayacağı zamanki anlar yemede yanında yat olurdu...
Tamam da bajımm yani sınamak için ilginç bir yöntem değil mi?Biz neden Onur'un böyle çatlak olduğunu biliyorduk ama o bilmiyor ki.Babasıyla ilgili olan şeyleri doğru düzgün anlatmadı,Nil'i anlatmadı.Yalnız kaldığında bile hatırlamak istemediği olayın baş kahramanıyla bir hayat geçirecek ama.Bunlar bu kadar basit geçiştirilmemmeliydi bence.
Yaşamadığım bir şey için çok fazla iddialı konuşmam doğru değil
Ama Şehrazatın halinden ve konuşmasından ben bunu çıkarttım ki konunun geçmesinden rahatsız
Ve konunun kapanmasını istiyor 29 bölüm yaklaşık 8 ay uzun bir süre merak etseydi sorardı
Kadın aşık ve aşık olduğu kişi ona çocukluğunu armağan etti yani ben seni tanıyana kadar ne olduğum önemli değil sana en saf halimi sunuyorum çocukluğumu dedi
Şehrazat bunun üzerine daha neyi kurcalasın gerek yok bir kere
Ama şu an olayın şoku var üzerinde aklından bir dünya şey geçiyor ve tavır koyacaktırda normal yani
dünden beri düşündüğüm bir konu var. şehrazat kararını verirken kaanı da düşünmeli. kaanla onur arasında müthiş bir sevgi ve bağ oluştu. en son kaanın kaybolma ve bulunma sahnelerinde, onurun korkusu, öfkesi ve şefkatı ne kadar gerçekti. çocukcağız da şaşkın olacak, tam babasını bulmuşken kaybetmesin.
ne diyor selvi boylum al yazmalımın sonunda asya:
"samet onu babalığa seçmişti"
kaancım da onuru babası kabul etti :img-in_lo
ayırmasınlar ikisini lütfen :img-cray:
Yaşamadığım bir şey için çok fazla iddialı konuşmam doğru değil
Ama Şehrazatın halinden ve konuşmasından ben bunu çıkarttım ki konunun geçmesinden rahatsız
Ve konunun kapanmasını istiyor 29 bölüm yaklaşık 8 ay uzun bir süre merak etseydi sorardı
Kadın aşık ve aşık olduğu kişi ona çocukluğunu armağan etti yani ben seni tanıyana kadar ne olduğum önemli değil sana en saf halimi sunuyorum çocukluğumu dedi
Şehrazat bunun üzerine daha neyi kurcalasın gerek yok bir kere
Ama şu an olayın şoku var üzerinde aklından bir dünya şey geçiyor ve tavır koyacaktırda normal yani
Senin fikrin saygı duyuyorum.Benim demek istediğim Şehrazat ve Onur arasındaki iletişim bozukluğu yüzünden bize sıkıntı çektiriyorlar.:img-hyste.Amma benim hiç mi hiç niyetim yok.Gene diyorum bu TMC ye bir reyting tokatı lazım.Lazım da lazım yani öyleee.
dünden beri düşündüğüm bir konu var. şehrazat kararını verirken kaanı da düşünmeli. kaanla onur arasında müthiş bir sevgi ve bağ oluştu. en son kaanın kaybolma ve bulunma sahnelerinde, onurun korkusu, öfkesi ve şefkatı ne kadar gerçekti. çocukcağız da şaşkın olacak, tam babasını bulmuşken kaybetmesin.
Hojjam ben bunu uzun zamandir dusunuyorum. Klasik TMC dizisine donusmesi korkusunu tasidigimdan ayrilik olayiyle Kaan'in nasil sarsilacagini. Onur ve Kaan arasinda gercekten gipta edilecek bir baba-ogul iliskisi kurulmus durumda. Sehrazat bunu cok ama cok iyi biliyor ve goruyor ki bu Sehrazat icin en birincil konuydu. Kaan, Onur'u kabullenmeseydi, Sehrazat kesinlikle duygularina gem vurmaya devam eder, evlilik teklifini kabul etmezdi. Bir zamanlar donup de yuzune bakmadigi birine Kaan kendi istegiyle baba demeyi kabul etmisken, ne diyecekler bu cocuga? Bu dizide zaten Meleklerin Fusun-Alemal yuzunden gecirecegi travma hic edilmis, iplenmemis, simdi de Kaan'in durumu mu ayni seylere gebe olacak.
Hele Füsunu’u da kanser ettiler ya diyecek şey bulamıyorum. Bu kadın daha yeni doğum yaptı hiç mi kontrole gitmedi, doktorlar hamilelik takibinde ya da doğum sonrasında gözlerinde tavuk karasımı vardı da görmediler de kanama ve ağrılar olunca gördüler.
Füsunu her ne kadar sevmesem de, onu kanser yapmaları tam bir saçmalıkdı...
şimdi 2. sezon Füsun kanserden ölecek... Elin kocasıyla doğru olmayan bir ilişki yaşayan, hatta ondan bir çocuk yapmayı başarmış olan bir kadını da melek kılığına sokub Alemalin karısı edecekler, o da Burcu, Bcket, Burçin üçlüsünü bağrına basacak, "benim melek kızlarım" diyecek... tam böööööğ durumu oldu..
Brezilya dizilerini aratmaz hiç...:dito
Master hojamm,
Şehrazat kaçma kararını zaten anlık bir hezeyanla veriyorsa veriyordur.
Yani şok şok şok haber siyah geceye atıfta bulunuyor ve Şiraz kaçıp gidiyor.
Bu noktada Kaan'ı düşünecek bir hali yok Şirazın.
Elbette Şiraz ve Onur ayrılırsa Kaan açısından durum çok kötü olacak.
Bu çocuğa nasıl bir açıklama yapılacak????
Tam mutluluğu ve babasının yerine koyabileceği Onur abisini bulmuşken ne oldu da onu kaybetti olacak??
Umarım Kaanı evlilik konusunda yaptıkları gibi yine aptal yerine koyup tüm bunlar olurken bir köşede uslu uslu vinçiyle oynamasını bize seyrettirmezler.
Umarım. (moonbeam hojaam ben bütün yazımı umarak geçiricem galiba:img-hyste )
dizidizidiziler 21-06-07, 13:23 - İyi yapılmış (tuzu, yağı, salçası ve acısı kıvamında) bir yemekten sonra eşlerine keyifle "ellerine sağlık çok güzel olmuş" derler.
Hojjam benim eşimin yanıtları
Üfff çok yedim.. bundan sonra yemiycem yemek..(pat pat pat göbeğe vurulur.. ardından gaaark diye geğirilir).
- İyi ütülenmiş bir pantolu giydikleri an "jilet gibi olmuş, harika" derler.
Ben bu pantolonumu giymek istemiyorum. dün giydiğimi giyecem yine. (halbuki o pantolon kirlidedir ama tutturum tutturulur).
- Taze, iyi yıkanmış ve bol çeşitli bir meyve tabağının göbeğine yerleştirilmesi üzerine erkek eşine "zahmet oldu, teşekkürler" der.
Ben yemem bunu geri götür.çay yok mu?
- Ağır bir yemekten sonra kanepeye yığılan ve kumandadan kanal bile değiştirecek hali olmayan erkeğe tavşan kanı bir çay getiren, çayın şekerinin atıp karıştıran bir kadına kocası "tam zamanında, teşekkür ederim, kuruyemiş de yok muydu" diyerek minnetini, sevgisini ve aşkını hem gözleriyle hem sözleriyle haykırır.
Çaydan vaz geçtim. sen bunu götür bana bir bira getir.
Bu arada hojjam tabii hiçbir erkek dizilerde izlediğimiz gibi bayık ve romantik değildir. dizide izlerken bayıldığımız erkeklere gerçek hayatta kadınlar yumuşak muamelesi yapar ve eşlerinin biraz kaba saba bir adam olmasını isterler.. :good:
Runaway Bride senaryosunu bende bu olaylar ustune kurmustum aslinda. Gazete haberi ustune Sehrazat ben boyle bir hayat istemiyorum ki sadece Onur'u seviyorum demisti. Kaan, cidden fidye icin kacirilmis olsaydi, kendi hayati, Onur'un cani bir yana, oglunun hayatinin BNYP-Onur yuzunden boyle buyuk bir tehlike altina girmesi ve Onur'la bundan sonra gececek hayatinin tum medyanin gozu onunde ve tum tehlikelere acik olmasi kurgulariyla Sehrazat Onur'dan kacabilir diyordum. Annenle ugrasmaya gucum yok, bir daha istenmeyen gelin olmayi kaldiramam diye bir kere kacmamismiydi zaten, boyle bir problem cok cok daha buyuk...
Biraz dağıtacam pardon
Şehrazat Kaanın bulunamamasını gazetedeki habere yordu fidye için olabilir dedi
Ama daha sabah Kaan ben o okula gitmek istemiyorum diye çırpınıyordu
Polis kaçırılma yada kendi de çıkmış gitmiştir dediği halde bunu düşünemedi
Evet okuldan şikayet etti kaçmıştır diye düşünemedi
Önemli bir konu deği ama aklıma geldi
şimdi 2. sezon Füsun kanserden ölecek... Elin kocasıyla doğru olmayan bir ilişki yaşayan, hatta ondan bir çocuk yapmayı başarmış olan bir kadını da melek kılığına sokub Alemalin karısı edecekler, o da Burcu, Bcket, Burçin üçlüsünü bağrına basacak, "benim melek kızlarım" diyecek... tam böööööğ durumu oldu..
Hojamm ben Füsunun kanser olma durumunun Alemalin eve zorunlu dönüşüne sebep olacağını ilk anda aklıma getirdim.
Bu gelişme buna sebep olacak diye düşünüyorum.
Başka türlü Alemali hiçbir şey boşanmaktan alıkoyamaz.
Başka türlü bir gelişme ne olur bilemiyorum ama Cansel'le ilgili bahsettiğin durum falan olamaz bajjımm.
Ahh,evet Şehrazat-Onur'a o kadar takmışım ki,bu hiç aklıma gelmemişti.ayy gerçekten iğrenç bir durum bu.
Zafer-Melek olayına ne demeli.Allahım orda Zafer öyle bir konuştu ki sanki aşık olunca karısını aldatmak normal olacak.Ben bekledim bekledim ki Zafer karımdan ayrılıcam desin ama hiççç.Yani resmen çok özür diliyorum herkesten Melek'e sen benim metresim olacaksın ama,önemli değil yani ne de olsa bana aşıksın demek istedi.Bennu'ya da bravo valla.Ne kadar rahat karşıladı,kardeşinin evli bir adamla ilişkisi olmasını.
Bu dizide gerçekten aldatmaları haklı göstermeye başladılar.Kötü düşünceler aklıma geliyor,sanki özellikle yapıyorlar.
füsun meselesi gerçekten çok gereksiz. bu alemal ve hanımları hikayeleri beni zaten inanılmaz irite ediyor. bu arada alemal efendi 2 tane daha hakkın var, aman atlama, allahın kadınlara lütfusun ya, 2 kadını daha mesut et iyyyyk
şimdi alemal füsuna üzülür, eve dönmek durumunda kalır, kızlara çaktırmamaya çalışırlar filan tam arabesk olur evliyagiller ikinci sezon.
* samish hocam avatarın çok güzel. tam ruh halimizi yansıtıyor.
En çok merak ettiğim şeylerden birisi de Peride'nin Şehrazat'a nasıl bir takı takacağıydı.
Allah sizi bildiği gibi yapsın senaristler :dito
dizidizidiziler 21-06-07, 13:34 Füsunu her ne kadar sevmesem de, onu kanser yapmaları tam bir saçmalıkdı...
Cansel ölür Füsun ölmez...
Füsun hastalığı ile ilgili duygu sömürüsü yaparak alemal'i eve geri getirir..
Biraz dağıtacam pardon
Hojamm malesef Şehrazatın Kaanla illgili daha önce de farkettiğim bazı farkındalık eksiklikleri var.
Elbette Şehrazat mükemmel anne değil, kimse değil ama çocuk okula gitmek istemiyorsa o zaman Şirazın yaklaşımı da bu kadar duyarsız olmamalı. Çocukla konuşmalı, yuvadaki yetkililerle konuşmalı, ne oluyor diye sormalı. Hadi yuvayla konuşacak vakit yok ama Kaanla konuş, sorunu anlamaya çalış.
Şahsen yaşadığım probllemler olduğu için çocukların ne hissettiğini neye takıldığını anlamak takip etmek lazım. Sorunu anladıktan sonra da çocuğa çözüm yolu göstermeli ve rahatlatmalı. Şİarz o noktada pek vurdumduymazdı.
Ayrıca yuvada Kaan merdivene oturmuş, başını dizlerine gömmüş, öğretmen ise hiç oralı değil.
Pess yani.
İzleyince öğretmeni dövesim geldi.
Tabi olabilir böyle şeyler her yuva ve kadrosu etkin ve yeterli değil malesef ama bunu Şirazın araştırması lazım. O kadar eften püften adı yuva olan ama içi boş olan yer varki.
Burada Şirazın zamanında okul konusunda Onura afra tafra yapacağına biricik oğluna gerçekten gereken ilgiyi ve eğitimi verecek onu daima koruyup gözetecek bir yuvayı bulması lazımdı.
Melek ile Bennu abla kardeş olarak imkansızlıkları yaşamayı seviyorlar sanırım.İkiside bilinmeyen bir denizde yüzüyor.Biri sever ama sevdiği kişi evlidir biri sever karşısındaki tribal enfeksiyon geçirip hayal aleminde Şehrazat ile birlikte yaşıyordur.Yazık ne olacak bu kızların sonu.:img-cray:
Dizilerde neden kadınları bu kadar güçsüz bir karakter olarak gösteriyorlar anlamıyorum.:icon_evil :icon_evil
Zafer-Melek olayına ne demeli.Allahım orda Zafer öyle bir konuştu ki sanki aşık olunca karısını aldatmak normal olacak.Ben bekledim bekledim ki Zafer karımdan ayrılıcam desin ama hiççç.Yani resmen çok özür diliyorum herkesten Melek'e sen benim metresim olacaksın ama,önemli değil yani ne de olsa bana aşıksın demek istedi.Bennu'ya da bravo valla.Ne kadar rahat karşıladı,kardeşinin evli bir adamla ilişkisi olmasını.
Bu dizide gerçekten aldatmaları haklı göstermeye başladılar.Kötü düşünceler aklıma geliyor,sanki özellikle yapıyorlar.
Zaferin konuşmaları midemi bulandırdı, onlar neydi öyle yaa??????
Adam aşık olmuş da, neden bu aşkı yaşamasınmış da oyyy oyyy oyyy
Bunlar ne biçim mesajlar yaaa???
Adamın 2 tane kızı varmış.
Allah bilir Melek yaşındadır belki de boyu bosu devrilsin.
Yaa yok mu dizilerde önce boşanıp sonra başkasıyla birliket olan???
Bu ne böyle yaa???
Ben bir kaç şeyi anlayamadım henüz hojalar..
Dizinin başlarında Füsun Alemal ikilisinin her zaman yatakda romantik anlar yaşarken gösteriyorlardı (yaşım 25+1 olduğu için rahat rahat yazıyorum)... romantikaları da kendilerine benziyordusa da, yine ikisi aynı noktaya vuruyorlardı, tek dertleri Şehrazattı... noldu birden Cansel ortaya çıkınca Alemal Füsundan iğrenmeye başladı? eğer böyle olacakdısa, ilk başdakı o sahnelere ne gerek vardı...
Zaferin karısı madem çok tatlı ve iyi bir kadın, bacak boyda kızda ne görmüş... aslında 40`ın üzerindeki, hatta 60`ın üzerindeki erkekleri bu konuda hiç anlamıyorum... birden çok genç kızlardan hoşlanmaya başlıyorlar.. bazen kadınlarda da böyle haller oluyor gerçiç ama erkeklere yetişemezler herhalde...
hojalar, aklıma bir fikir geldi, belki forumcak toplanıp "Aileden önce, aile ve ailenin sonrakı yaşamı" konusunda bir talk show düzenleyelim... Sunucular da - Arzu hojamla, Bommer hojjam olsun... :good:
Alemal-Cansel yetmedi. Sırada Melek-Zafer var.
Aldatma olayını o kadar normal gösteriyorlar ki...
Hatta son bölümde Alemal ile konuşan Nadide Hanım'ın tepkisi beni çok şaşırttı.
Alemal'in metresinden oğlu olacağını ve adını da Ahmet koyacağını öğrendiğinde Nadide Hanım çok mutlu oldu. Şimdi Evliyaoğlu gibi muhafazakar bir ailenin bu durumu kabüllenmesi ve normal görmesi ne derece mantıklı...
Aynı şeyi Füsun yapsa ne derlerdi, bu çifte standart değil de nedir?
Başta çizilen aile profili nerede kaldı?
Zaferin konuşmaları midemi bulandırdı, onlar neydi öyle yaa??????
Bu ne böyle yaa???
hocam bir de orada melek telefonu çalınca diyorki "hep böyle olacak, karınız aradığında yalan söyleyeceksiniz"
bu azgın teke de diyorki " bırak da orasını ben düşüneyim"
cevaba bakarmısınız?
yani madem başkasına aşık oldum, karıma dürüst olayım, boşanalım diye aklından bile geçirmiyor. nasıl idare edeceğimi bırak ben halledeyim diyor adam. ayıp ayıp
Alemal'in metresinden oğlu olacağını ve adını da Ahmet koyacağını öğrendiğinde Nadide Hanım çok mutlu oldu. Şimdi Evliyaoğlu gibi muhafazakar bir ailenin bu durumu kabüllenmesi ve normal görmesi ne derece mantıklı...
Ozde hojamm,
Nadide vakası çok tatsız gerçekten.
Kadın zaaflarından ötürü ahlaktan ödün veriyor.
Hiç yakıştıramadım kendisine.
Burhan bey mesela çocuğu öğrendiği zaman suratı allak bullak oldu ve sevinmedi.
O noktada Burhan Nadideden daha doğru düzgün gidiyor.
Burhan zaten Alemale de dedi önce boşan sonra ne yapacaksan yap.
Nadide ise aman Alemali de kaybetmeyim yok oğlumu çok özledim aman oğlum çok mutsuz bak görüyor musun Ahmetin hatırasını yaşatıyor hesabı olmadık tepkiler veriyor.
Nadide karakterinin bir anne olması hasebiyle daha yumuşak, sevgi dolu, şevkatli olmasını anlarım ama yanlışa yanlış doğruya doğru demesini de bilmeli.
Tepkisini vermeli ama içten içe üzülmeli hatta çok üzülmeli ve biz bir anne olarak çok acı çektiğini anlamalıyız.
Fakat evladını kaybetmemek adına hoşgördüğü şeyler onu aciz duruma düşürüyor.
Bunlar hiç doğru değil ve rahatsız edici.
Cansel ölür Füsun ölmez...
Füsun hastalığı ile ilgili duygu sömürüsü yaparak alemal'i eve geri getirir..
Evet Füsun ölmez.
Füsun'un en büyük hırsı erkek çocuk (bir anlamda veliaht) doğurarak Evliyaoğlu ailesi içinde yerini sağlamlaştırmaktı.
Fakat bu kanser olayı ile Füsun bu hevesi kursağında kalacak, çünkü büyük bir ihtimalle rahmini alacaklar.
Cansel erkek çocuk bekliyor.
Senaristler, Füsun'un erkek annesi olma ihtimalini yokederek, Cansel'in bebeğini Evliyaoğlu ailesi içinde kabul edilebilir duruma getirmek için zemin hazırlıyorlar.
hocam bir de orada melek telefonu çalınca diyorki "hep böyle olacak, karınız aradığında yalan söyleyeceksiniz"
cevaba bakarmısınız?
yani madem başkasına aşık oldum, karıma dürüst olayım, boşanalım diye aklından bile geçirmiyor. nasıl idare edeceğimi bırak ben halledeyim diyor adam. ayıp ayıp
Hojamm Zafer baştan aşağı midemi kaldırıyor.
Artık adamı Melekle olduğu anlar dışında gördüğüm sahnelerde de aynı hisleri taşıyorum.
Cevap ohaaa kategorisinde hojaam.
Böyle bir yüzsüzlük ve utanmazlık olamaz.
Başkalarına bakmaya başladınsa boşan o zaman.
Boşan ve ne yaparsan yap.
Bu kadar küçülen bir insana nasıl aşık olunur????
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Bu arada düğünde Meleğin kıyafetini çok begensem deç Peridenin giyisi bana Troy filminde Brad Pitt`in giydiyi kiyafeti hatırlattı..
çok saçma bir giyisiydi...
Mertin takım elbisesinin altından giydiyi beyaz gömlekle kravat da yakışmamış bence, Keremin teknesine gelirken giydiyi çizgili gömlek daha şıkdı...
Onurun takım elbisesi, gömleyi ve kravatını çok beğendim, Şehrazatın duvaöı güzeldi...
Yaşlı kadınlardan bir tek Betüşün giyisini beyendim..
Mihribanın dekoltesi de kötü sayılmazdı...
Evet Füsun ölmez.
Füsun'un en büyük hırsı erkek çocuk (bir anlamda veliaht) doğurarak Evliyaoğlu ailesi içinde yerini sağlamlaştırmaktı.
Fakat bu kanser olayı ile Füsun bu hevesi kursağında kalacak, çünkü büyük bir ihtimalle rahmini alacaklar.
Senaristler, Füsun'un erkek annesi olma ihtimalini yokederek, Cansel'in bebeğini Evliyaoğlu ailesi içinde kabul edilebilir duruma getirmek için zemin hazırlıyorlar.
Hojamm haklısın galiba öyle olacak.
Füsunu ameliyat edip rahmini alacaklar ki bu gayet olası ve gerçekçi bir durum.
Metastas yapmaması için gerçekte de yapılan bir uygulama.
Ama öte yandan Alemal de eve dönecek bence yani eve dönmeye zorunlu tutulacak Burhan tarafından.
Bu durumda malum romantik müzik eşliğinde Cansel ve Alemalin sümükleriyle bir kez daha ayrılışlarına tanık olucizzz.
Sonra Canselin tilki arkadaşı Sevgi Canseli dolduracak ve çocuğuyla Alemalin üzerine salacak.
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Artık adamı Melekle olduğu anlar dışında gördüğüm sahnelerde de aynı hisleri taşıyorum.
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Sonuçta Melek'de ablasının nişanlısını elinden alarak küçülmemiş mi?
Zafer-Melek olayı tencere kapak misali oldu.
Melek ablasının nişanlısını elinden alarak, Zafer'de eşini kızı yaşındaki Melek ile aldatmakta bir an bile düşünmeyerek yeterince birbirlerine denk....
Ahh,evet Şehrazat-Onur'a o kadar takmışım ki,bu hiç aklıma gelmemişti.ayy gerçekten iğrenç bir durum bu.
Arkadaşım TMC için aldatmak bir klasiktir ve aldatmayı haklı çıkarma edebiyatı konusunda çok başarılıdırlar.
Örnek1: BİM'de Selim ile Esma ayrılarken Selim Derya ile mercimeği fırına verdi. Çünkü karısı onu terk etmişti.
Örnek2:Aliye'de Sinan önce başkaları ile sonra barıştıktan sonra Leyla ile Aliye'yi aldattı. Sonra Sinan'ı bir ters yüz ettilerki. Sina çok üzüldü, çok pişman oldu, Aliye Sinan'a dönsün diye sesler yükselmeye başladı. Yok yahu aldatırken aklı neredeydi.
TMC erkektir aldatır edebiyatı konusunda çok başarılı topluma ise Süper örnek oluyor.:img-help:
dizidizidiziler 21-06-07, 14:12 Biraz dağıtacam pardon
Yoo Hojjam gayet önemli..Şehrazat'ı çok akıllı bir kadın olarak lanse ettiler.
Bu sabah okuldan şikayet etmişti. kendisi kaçmış olmasın..?? Ben okulun etrafına bakıcam. bir de eve gidicem belki eve gitmeye çalışıyordur..demeliydi Şehrazat.. ama o Onur'un kollarında frikik vererekten oturmayı yeğledi..:img-hyste
Hojamm haklısın galiba öyle olacak.
Füsunu ameliyat edip rahmini alacaklar ki bu gayet olası ve gerçekçi bir durum.
Metastas yapmaması için gerçekte de yapılan bir uygulama.
Ama öte yandan Alemal de eve dönecek bence yani eve dönmeye zorunlu tutulacak Burhan tarafından.
Bu durumda malum romantik müzik eşliğinde Cansel ve Alemalin sümükleriyle bir kez daha ayrılışlarına tanık olucizzz.
Sonra Canselin tilki arkadaşı Sevgi Canseli dolduracak ve çocuğuyla Alemalin üzerine salacak.
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Hojam, bu durumda Cansele tramvay çarpmalı, yeni doğmuş Ahmet Evliyaoğlu da Füsunun himayesine geçmeli... az süre sonra çocuğun kafasından huniler çıkar...
bu bölüm çok sinir oldum Füsunun Ayşe`nin üzerine atlamasına... Gani gayretli çıkdı bu hususda...
dizidizidiziler 21-06-07, 14:15 Ahh,evet Şehrazat-Onur'a o kadar takmışım ki,bu hiç aklıma gelmemişti.ayy gerçekten iğrenç bir durum bu.
Hojjam Zafer'in kendini haklı çıkarma çabaları gerçekten KUSUUUNNÇÇÇ!!! böyyyk..
Evliyim diye aşık olamaz mıyım? ben bu hayatın güzelliklerinden mahrum mu kalayım ? bööüüyyykk müsadenizle ben kusmaya gidiyorum. :img-cool2
Sonuçta Melek'de ablasının nişanlısını elinden alarak küçülmemiş mi?
Zafer-Melek olayı tencere kapak misali oldu.
Melek ablasının nişanlısını elinden alarak, Zafer'de eşini kızı yaşındaki Melek ile aldatmakta bir an bile düşünmeyerek yeterince birbirlerine denk....
Hojamm olay dışardan bakıldığında öyle aslında.
Fakat her nasılsa senaristler Melek'i şu uyuşturucu testini geçip ablasıyla barıştığından bu yana ve buna ilave BNYP'da çalışmaya başlamasıyla cici kız moduna getirdiler.
İmkansız aşka düşmüş mağdur Melek oluverdi birden bire.
Ama dediğin gibi serde mezhebi geniş olunca alçalma mümkündür.
Fakat bu cici kız durumu tezat oldu, Melek daha önceki yediği nanelerin izlerini şu an taşımalıydı, birden bire bu kadar masum ayakları hiç olmamış.
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
ya ben bunu anlamıyorum. bu dizinin ana teması "bu erkeklerin topu böyle" ye doğru gidiyor haberiniz olsun. metin belgin gibi büyük bir oyuncu oynuyor da olsa aynen zafer abiye de alemal muamelesi çekiyorum kendimce. kerem de nanay zaten. yine günlük saygı duruşuma geçiyorum hocam: paşa bir tane bir numara en büyük :good:
ama gerçekten dizide aldatan adamlar konusu zıvanadan çıktı. ahlaksız teklif konusunda türlü laflar eden, meseleyi sakız gibi uzatanlar bu konuda nerede duruyor merak ediyorum. çocuğu için parayla ilişkiyi kabul eden kadın tü kaka, ama eşlerini aldatan, yalan söyleyen adamlar çok ahlaklı.
cevaba bakarmısınız?
Bu maalesef aldatan erkeğin klasik hareketidir.
Erkek 3-5 ay geçireceği mutlu anlar için 20 yılllık evliliğini bitirmez.
Ama 20 yıllık bir birlikteliğin hatırına da 3-5 aylık zevkten mahrum kalmaz.
Bu durum aldatıp boşanmayı aklından bile geçirmeyenlerin genel ruh halidir diye düşünüyorum.
(tecrübe değil, sakın yanlış anlaşılmasın)
Acı ama gerçek.
dizidizidiziler 21-06-07, 14:20 Zaferin konuşmaları midemi bulandırdı, onlar neydi öyle yaa??????
Bu ne böyle yaa???
Hojjam bir de telefonda konuşmasını göstermişlerdi ya Zafer'in. melek işim var dediğinde karısını arayıp dışarı çıkalım mı demişti..
ya artık karını sevmiyorsun madem ne diye karına yılışıyorsun? yemeğe gidelim mi? seninle yemek yemek için özel bir neden mi olması lazım hayatım??
böööykk Bunlara ne gerek var yaaa.
adam tam yalancı..kaypak zampara
Sadakat, ihanet ve aşk
Kadınlara inanmayan bir adam, onun yakın dostu olan ortağı ve hayatın sınadığı bir annenin yaşadıklarından yola çıkarak sadakat, aldatma ve aşk kavramlarını ele alan "Binbir Gece", bu akşam ilk bölümüyle ekranda. Dizide Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci başrolü paylaşıyor.
Aldatmak moda oldu
Ünlü Binbir Gece Masalları’ndan yola çıkılarak çekilen "Binbir Gece" dizisi, bu akşam Kanal D’de başlıyor. Dizinin başrol oyuncuları; Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci ile konuştuk. Halit Ergenç; "Son dönemde sadakatsizlik, aldatma durumu Türkiye’de moda oldu. Herkes birbirini aldatıyor. Bu diziyi izleyen herkes kendi ilişkisini gözden geçirecek." diyerek bir anlamda diziyi özetliyor.
Binbir Gece nasıl bir dizi? Masallardan alıntılar var mı?
- H.E: Eskiden yazılmış birçok hikáye, bugün yaşanan birçok problemi hálá dile getirir cinsten. Dizideki ana öğe kadın-erkek ilişkisi ve sadakatsizlik problemi. İçimizde bunu yaşamış bir karakter var, o da Onur... Beraber büyüdükleri arkadaşı Kerem daha sıcak, sosyal, objektif bakan bir adam. Kerem, Onur’un hayatta dayandığı duvar. En inançsız olduğu anda Onur ile Kerem’in hayatına iş yerinde çalışmak üzere Şehrazat giriyor. Onur 12 yaşındayken babası, bir kadınla aşk yaşıyor. 29 yaşında da kendisi bir aldatma olayı yaşıyor. Bu iki olay Onur’da ağır izler bırakıyor. Dizi aynı zamanda insanların birbirlerine olan güvensizliklerini, birtakım değerler uğruna hayatlarını feda etmeleri gibi birçok yan temayı da işliyor.
O BİLDİK ARABESK DAMAR YOK BU DİZİDE
İnsanların ilgisini çekecek bir konu... Evlilikte sadakatsizlik en çok tartışılan konuların başında geliyor...
- H.E: Hatta bu sadakatsizlik, aldatma durumu moda gibi. Herkes birbirini aldatıyor. Herkes ilişkilerini kısa tutuyor. Bu diziyi izleyen herkes kendi ilişkisini gözden geçirecek.
- C.D: Evet mesela, ’Sadık mısın sen? Ayy, ne banal!’ deniyor değil mi?
- T.F: Senaryoyu okuduğumda ilk dikkatimi çeken şu oldu: Sadakatsizlik, aşk, meşk durumu her dizide basit bir motif olarak kullanılabilir. Fakat o bildik arabesk damar yok bu dizide. Senaryoyu sağlam yere oturtan ve akıcılığını sağlayan da bu bence.
Konu aldatma olayina gelmisken, gecen gun dizi hakkinda okudugum bir roportajin bir kismini eklemek istedim.
Dizi aldatmanin, sadakatsizligin nesini anlatmaya calisiyor bize? Tiksincligini mi yoksa dogalligini, normalligini mi? Baba Aksal, Peride'yi aldatmis, evi terketmis. Bunun Onur uzerindeki etkisini biliyoruz. Ama Onur'un annesinin Sehrazat'a tavri uzerine, hep babami suclamistim bizi terketti diye ama annem de sutten cikmis ak kasik degil manasinda birseyler dedigini de hatirliyorum. Nil'in Onur'u aldattigini biliyoruz, belki bir gun onumuze bu aldatmanin diger yuzunu gosterip, onu da yumusatmaya calisacaklar, hic belli olmaz. Alemal'in Fusun'u aldatmasini , Fusun'un karakterine bagladilar, ara ara buralarda Alemal iyi yapiyor, Fusun hakediyor diyenleri goruyorum. Fusun'un cizdigi karakterle, ona aldatilmayi reva goren pek cok seyirci olduguna da kalibimi basarim. Zafer'in aldatma olayi ise, akillara zarar bir sekilde veriliyor, yarin bir gun onu da evliliginde cok mutsuz, karisi ile hic anlasamayan bir adam gibi gosterip aldatmasini mesrulastirmaya calisirlarsa pek sasirmayacagim.
Dizide aldatma basit bir motif olmadigi kesin, tam orta merkezinde oturuyor, ama nasil oturuyor? Verilmek istenen ne?
dizidizidiziler 21-06-07, 14:23 Evet Füsun ölmez.
Hay ben o senaristlerin zeminine. !!! Zeminlerine mayın döşenesiceler. :img-cool2
Ama 20 yıllık bir birliktelik için de 3-5 aylık zevkten mahrum kalmaz.
Bu durum aldatıp boşanmayı aklından bile geçirmeyenlerin genel ruh halidir diye düşünüyorum.
Acı ama gerçek.
Hojamm çok acı gerçekten:icon_sorr :icon_sorr:icon_sorr
Aldatılan her kadın gerçeği öğrendiğinde keşke boşanabilse, o zaman bu duruma bu kadar basitçe ve yüzsüzce cesaret eden erkeklerin sayısında bir azalma olur muydu??
Yoksa çoğunlukla azgın teke sendromu ağır mı basardı???
Konu aldatma olayina gelmisken, gecen gun dizi hakkinda okudugum bir roportajin bir kismini eklemek istedim.
Dizi aldatmanin, sadakatsizligin nesini anlatmaya calisiyor bize? Tiksincligini mi yoksa dogalligini, normalligini mi? Baba Aksal, Peride'yi aldatmis, evi terketmis. Bunun Onur uzerindeki etkisini biliyoruz. Ama Onur'un annesinin Sehrazat'a tavri uzerine, hep babami suclamistim bizi terketti diye ama annem de sutten cikmis ak kasik degil manasinda birseyler dedigini de hatirliyorum. Nil'in Onur'u aldattigini biliyoruz, belki bir gun onumuze bu aldatmanin diger yuzunu gosterip, onu da yumusatmaya calisacaklar, hic belli olmaz. Alemal'in Fusun'u aldatmasini , Fusun'un karakterine bagladilar, ara ara buralarda Alemal iyi yapiyor, Fusun hakediyor diyenleri goruyorum. Fusun'un cizdigi karakterle, ona aldatilmayi reva goren pek cok seyirci olduguna da kalibimi basarim. Zafer'in aldatma olayi ise, akillara zarar bir sekilde veriliyor, yarin bir gun onu da evliliginde cok mutsuz, karisi ile hic anlasamayan bir adam gibi gosterip aldatmasini mesrulastirmaya calisirlarsa pek sasirmayacagim.
Dizide aldatma basit bir motif olmadigi kesin, tam orta merkezinde oturuyor, ama nasil oturuyor? Verilmek istenen ne?
Verilmek istenen ne söyleyeyim.Şu an yaşamakta olduğumuz toplumda ve zamanda aldatma gayet normaldir.Doğru mudur?Haaaayıııır aslaaaa.Ama ne yapacaksın kardeşim,aldatan insanın da mutlaka bir sebebi vardır.Birininki aşktır,birininki karısından ilgi görememektir.
Dizilerde yaşanan aldatma enflasyonunu gerçekten endişeyle izliyorum.Dizilerin topluma mesaj verme zorunluluğu olduğunu savunanlardan değilim ama yanlış örnek de olunmamalı bence.Zaten ahlak erezyonu yaşıyoruz,bir de dizide muhafazakar gösterilen kesimlerin bile gayrimeşru çocuğa,çarpık ilişkilere alkış tutması beni gerçekten çok sinirlendiriyor.
EvaLongoria 21-06-07, 14:33 Aslında sadece yorumlarınızı okumakla yetiniyordum ama tutamadım kendimi daha fazla.
Jale çıktığında ahanda ilk bölümün şutlanan hatunu sahnelere geri döndü dedim. 3 salakşörlerdi şimdi daltonlar olacaklar. Bende Zeynep in sorununun Keremle olmasına rağmen inatla Onur ve Şirazla uğraşmasını anlamıyorum. Hayır yani Kereme gıcıksın Onura ne diye kanca takıyosun.
Şehrazatın sadece gelinliğine o harikulade kolyenin takılması ile büyülenmiş bir şekilde tv ye yapışmıştım ki Şirazın önce üzüntü sonra korku sonra nefret bakışkarı ile karşılaştım. Ve yuh yani dedim. Nereden vurmuşlar süper bi vur kaç taktiği olmuş tebrikler.
Kerem in Bennuya bağırıp sonra - bak yine düştü - demesi bi an onu boğmama neden olacaktı. İstemiyorsan ayrıl kardeşim ne üzüyorsun yahu kızı !!
Hojamm çok acı gerçekten:icon_sorr :icon_sorr:icon_sorr
Aldatılan her kadın gerçeği öğrendiğinde keşke boşanabilse, o zaman bu duruma bu kadar basitçe ve yüzsüzce cesaret eden erkeklerin sayısında bir azalma olur muydu??
Yoksa çoğunlukla azgın teke sendromu ağır mı basardı???
Bu bizim toplumda biraz zor.
Herşeyi bir tarafa bırakalım (erkeğin aldatmasının meşruluğu, hatta teşviki, ortamların erkek için daha müsait olması vs.), kadınlarda "dul olmama" ya da "dulluktan korkma" psikolojisi oldukça alttan almaya devam edeceklerdir.
Herşeyi bir tarafa bırakalım (erkeğin aldatmasının meşruluğu, hatta teşviki, ortamların erkek için daha müsait olması vs.), kadınlarda "dul olmama" ya da "dulluktan korkma" psikolojisi oldukça alttan almaya devam edeceklerdir.
bu çok daha acı :icon_sorr :icon_sorr
dizidizidiziler 21-06-07, 14:39 Alemal-Cansel yetmedi. Sırada Melek-Zafer var.
Hojjam eğer alemal ben gay'im diyerek evi terk etseydi aile yıkılırdı.. ama başka bir kadınla beraberim bir de hamile o kadın diyince aile mutlu ve mesut..
Peki ya Füsun'un dışarıda bir sevgilisi olduğu duyulsaydı. o adamdan da bir çocuk peydahlasaydı. gene sevinirler miydi? melekleri görmesine ve onlarla telefon konuşmasına izin verirler miydi? Ahmet'le istekleri dışında evlendi diye şehrazat'a köpek gibi davrandıklarını herkes unutmuş olabilir ama ben daha unutmadım.. :img-cool2
Çok haklısın nhy-DC aldatan aldatan 1001 Gece'de. Zafer'in karısını süslü, sosyetik, ukala, anlayışsız bir kokona olarak lanse ederlerse Yangın Var diye bağıracağım. Aldatmak bir insanın diğerine yapabileceği en kötü şey bence. Sen yeterince kadın veya erkek değelsen de ben başkasına muhtaç oluyorumdemenin başka bir yolu bence.
TMC dizilerinde aldatmayı haklı çıkardıkları gibi aldatmanın övgüsünü de yapacaklar diye korkmaya başladım artık.
Hojamm ben zaten mümkün olmayan bir ihtimalden bahsederek erkeklerin bu ütopik şartlarda bile malum güdülerle yine de yapmaya devam edip etmeyeceklerini sordum.
Elbette ülkemizde aldatılan kadınların her neyse altında yatan sebep ister ekonomik ister sosyal baskı olsun çoğunlukla boşanamadıklarını ve bunun böyle devam edeceğini biliyorum.
Bunun nisbeten değişebilmesi için şartların çok ama çok değişmesi lazım, bunu da biz zaten göremeyiz.
Bu aldatmayi olayi ustunde bu kadar konusunca farkettim ki ben bu diziyi sadece ve sadece Onur-Sehrazat aski icin izliyorum, onu da goremeyeceksem, ne diye izleyeyim! Hani bazi diziler vardir, yan konularda cok ilgi cekicidir ve esas konu sapsa da diger olaylar diziyi izlettirir. Mesela ben BG'de Mustafa-Meryemce iliskisini cok severek izliyordum, onlarin olayi beni daha cok cekiyordu diziye. AMA BBG'de beni bu sekilde ceken bir baska konu daha yok. Varsa yoksa Sehrazat-Onur..Bana ne Evliyagillerden, zampik zafer'den, sehrazat askindan geberen Kerem'den, Kerem askindan geberen Bennu'dan..
Hojjam eğer alemal ben gay'im diyerek evi terk etseydi aile yıkılırdı.. ama başka bir kadınla beraberim bir de hamile o kadın diyince aile mutlu ve mesut..
Peki ya Füsun'un dışarıda bir sevgilisi olduğu duyulsaydı. o adamdan da bir çocuk peydahlasaydı. gene sevinirler miydi? melekleri görmesine ve onlarla telefon konuşmasına izin verirler miydi? Ahmet'le istekleri dışında evlendi diye şehrazat'a köpek gibi davrandıklarını herkes unutmuş olabilir ama ben daha unutmadım.. :img-cool2
Kesinlikle.Ayrıca ben bu konuda Şehrazat'a da gıcık oluyorum.Tamam insanın oğlunun babasının ailesiyle barışması güzel,sonuçta Kaan'ın dedesine ve babaannesine ihityacı var da bu kadar samimi olmaları,yok ne mutlu bana ki oğlumun sizin gibi dedesi var falan demeleri bana gerçekçi gelmiyor.
Burhan Bey iyi bir insan olabilir ama son 20 bölümdür çizilen tonton dede imajı beni öyle çok da etkilemiyor.Etraftan aslanım Burhan Bey diyenleri çok duyuyorum da o yüzden dedim.
Bu aldatmayi olayi ustunde bu kadar konusunca farkettim ki ben bu diziyi sadece ve sadece Onur-Sehrazat aski icin izliyorum, onu da goremeyeceksem, ne diye izleyeyim! Hani bazi diziler vardir, yan konularda cok ilgi cekicidir ve esas konu sapsa da diger olaylar diziyi izlettirir. Mesela ben BG'de Mustafa-Meryemce iliskisini cok severek izliyordum, onlarin olayi beni daha cok cekiyordu diziye. AMA BBG'de beni bu sekilde ceken bir baska konu daha yok. Varsa yoksa Sehrazat-Onur..Bana ne Evliyagillerden, zampik zafer'den, sehrazat askindan geberen Kerem'den, Kerem askindan geberen Bennu'dan..
Kesinlikle.O yüzden diyorum ya bu olayı ya çözecekler ya çözecekler yoksa benim için binbir gece bye bye oluyor.
aslinda dizide baştan sona doğru akışla giden tek bir konu var - Onur-Şiraz-Kaan üçlüsünün münasebetleri... diğer konularda her zaman sapıtmalar oldu...
karakterler de sık sık oynatmalar oluyor...
en büyük saçmalıklardan biri Keremle Bennunun agzim ayrık izlediyim köy sahnelerinden sonra Keremin yeniden Bennuya yabancı gibi davranması oldu...
Burhan amca hakkında şimdiye kadar hiç bir yorum yapmamışım, çünkü bü karakterden hiç bir şey çıkartamıyorum henuz.. kapısından kovduğu Şehrazata şimdi bu kadar ayılıb bayılmasını da hiç bir yere yazamıyorum, mantıksız ve abartı buluyorum çünkü... Nadide hanımı Şiraza bağlılığını anladım, kıvamında olmuş, ama Burhanın davranışları abartılı olmuş...
en çok oynatılan karakterlerden biri de Gani... adamı kah akıllı, işe yararlı biri yapıyorlar, kah da Füsunun erkek versiyonu...
oynatılmayan karakterler Mihriban ve birazcık da Peride diye bilirim şimdilik...
Evet aynen bende........:img-yes:
Hojamm malesef Şehrazatın Kaanla illgili daha önce de farkettiğim bazı farkındalık eksiklikleri var.
Elbette Şehrazat mükemmel anne değil, kimse değil ama çocuk okula gitmek istemiyorsa o zaman Şirazın yaklaşımı da bu kadar duyarsız olmamalı. Çocukla konuşmalı, yuvadaki yetkililerle konuşmalı, ne oluyor diye sormalı. Hadi yuvayla konuşacak vakit yok ama Kaanla konuş, sorunu anlamaya çalış.
Şahsen yaşadığım probllemler olduğu için çocukların ne hissettiğini neye takıldığını anlamak takip etmek lazım. Sorunu anladıktan sonra da çocuğa çözüm yolu göstermeli ve rahatlatmalı. Şİarz o noktada pek vurdumduymazdı.
Ayrıca yuvada Kaan merdivene oturmuş, başını dizlerine gömmüş, öğretmen ise hiç oralı değil.
Pess yani.
İzleyince öğretmeni dövesim geldi.
Tabi olabilir böyle şeyler her yuva ve kadrosu etkin ve yeterli değil malesef ama bunu Şirazın araştırması lazım. O kadar eften püften adı yuva olan ama içi boş olan yer varki.
Burada Şirazın zamanında okul konusunda Onura afra tafra yapacağına biricik oğluna gerçekten gereken ilgiyi ve eğitimi verecek onu daima koruyup gözetecek bir yuvayı bulması lazımdı.
Şehrazatın eski hallerini düşündüğümüzde de kopukluk var anne çocuk arasında genel olarak nasıl annedir yorumu yapamam ama geçmişle kıyaslama yaptığımda sahneyi izlerken şaşırmıştım
Öğretmen konusunda da aynı şekilde orası okul değil ki yurt yurtta daha özenli olmaları gerekmiyor mu o yaş grubu çocuklara
Hem Şehrazat her nekadar Onurun istediği yurda göndermese de sıradan mahalle yurduna da göndermemiştir hastalıklı çocuğu için gerekli araştırmayı yapmıştır diye düşünüyorum
cevaba bakarmısınız?
Ben hallederim iki yalan uydururum olur biter sen zevk almaya bak aşkı yaşa
Melek te ayrı bir dert Zafer yalanları sayarken o nasıl rahat olabilecek acaba
Bennu kendi nişanlısını elinde aldı diye Melek'i aforoz etmiş Zafer söz konusu olunca ama o evli demekle yetindi ikinci darbeyi vursaydı Melek kendine gelseydi keşke kendine yapılınca başka türlü oluyor demekki
Burhan bey mesela çocuğu öğrendiği zaman suratı allak bullak oldu ve sevinmedi.
O noktada Burhan Nadideden daha doğru düzgün gidiyor.
Burhan zaten Alemale de dedi önce boşan sonra ne yapacaksan yap.
Nadide ise aman Alemali de kaybetmeyim yok oğlumu çok özledim aman oğlum çok mutsuz bak görüyor musun Ahmetin hatırasını yaşatıyor hesabı olmadık tepkiler veriyor
Burhan beyin ilk tepkisi olumluydu
Ama Nadide hn telefonla konuşurken çocuğun erkek olduğunu ve adının Ahmet olacağını duyduğunda gözleri doldu o da Nadideden farklı değildi
Burhan işte yedisinde neyse yetmişinde o
Yoo Hojjam gayet önemli..Şehrazat'ı çok akıllı bir kadın olarak lanse ettiler.
Bu sabah okuldan şikayet etmişti. kendisi kaçmış olmasın..?? Ben okulun etrafına bakıcam. bir de eve gidicem belki eve gitmeye çalışıyordur..demeliydi Şehrazat.. ama o Onur'un kollarında frikik vererekten oturmayı yeğledi..:img-hyste
:img-hyste :img-hyste
Ama 20 yıllık bir birlikteliğin hatırına da 3-5 aylık zevkten mahrum kalmaz.
Acı ama gerçek.
Böyle durumlarda bile bile lades diyen ikinciliği kabul eden Cansel ve Melek hangi sınıfa giriyor:img-cool2
Hojjam Zafer'in kendini haklı çıkarma çabaları gerçekten KUSUUUNNÇÇÇ!!! böyyyk..
Evliyim diye aşık olamaz mıyım? ben bu hayatın güzelliklerinden mahrum mu kalayım ? bööüüyyykk müsadenizle ben kusmaya gidiyorum. :img-cool2
yardım edeyim:img-pilot
hocam aynen katılıyorum. mesela her bölümü 5-10 kere izleyen bendeniz 19. ve 20. bölümleri hiç tekrar seyretmedim. çünkü orada ayrılardı ve ayrı olduklarında benim için dizi keyfi bitiyor. (evlilik teklifi öncesini ayrı tutuyorum tabi)
bu diziyi izleme sebeplerime bir de halitin asabi paşa, saldırgan paşa, dövüşken paşa hallerini ilave etmek istiyorum müsadenle :img-yes:
Hojamm hem bizim toplumda hem de bunun bir parçası olan Evliyagillerde çifte standartın kralı var zaten.
Nadidenin durumuna dair biraz önce yazdım zaten fikirlerimi.
Kadına saygımı yitirdim son yaklaşımlarında.
Burhan Alemal konusunda nispeten doğruları dile getiriyor.
Boşanmalı diyor, çocuğa sevinmedi zaten şimdilik:img-hyste
Ama sonra Burhanı da agucuk bugucuk durumuna sokarlarsa bilemiycem.
Hojaam Alemal gayim deseydi Burhan kendini köprüden atardı:img-hyste :img-hyste
Nadide : Lütfen Bürhannn |