Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
BeyazGelincik1980 22-01-07, 21:18 bu bölümün 3 tane kilit noktasi vardi...özet yorumlarimda bunu belirtmistim...
1 sahne bölüm basi, ati'nin gelisiyle basliyan bölüm basi, eda'nin o bakislariyla basliyan bölüm basi ve sonrasi...
2 sahne eda-oguz ati'nin avukat bürosunda, velayet davasi nasil sonuclanir, eger seceneklerden birisini gerceklestirebilirlerse...
3 sahne oguz ve kizlarin dogum günü kutlamasi ve ardindan gelisen turuncu hayeller :img-in_lo...
bu sahneler üzerine yorumlarimi yazmaya basliyayim bakayim, sonu nerede bitecek...
1 sahne...
üzerinde cok durmustuk, hele o eda'nin bakislari, neler düsünmüstük...
insanin ilk aski bir anda karsisina cikarsa neler yaptirirmis onlari hissettim resmen...kolay degil, cocukluk askin, ilk askin, ilk bakislar, ilk dokunuslar, ilk duygusal hissler...bunlari bir anda karsinda görünce ve hissedince, elin ayaginda dolanir, ne yapacaginida sasirirsin, ne konusacaginida bilemezsin, bir seyler ikram edeyim diye muftaga gidersin ve bu olanlarin üstüne bir bardak soguk su icersin...eda cok tatliydi o sahnede...oguz'un bakislarini da unutmamak lazim...ati konusdukca oguz'da eda'ya bakiyordu, kiskanc kiskanc...demek zamandinde ati eda'ya yaman'la evlenme demis...eee dogru demis, bir inat ugruna yapilan hatalar nelerle sonuclaniyor iste...
mutfak sahnesi, seda ve eda'la olan konusmalar fragmandaki kadar cok üzücü gelmedi bana, gerci fragmani tekrar tekrar izledigimde bütün olumsuz düsünceleri silmistim kafamdan, demek hakliymisim...eda'nin sadece eli ayagi dolandi o kadar...oguz'u cok sevdigi her haldinde belli zaten :img-in_lo
2 sahne...
geldik en önemli sahneye, dizinin kilit noktasi...bence bu olaydan sonra degil formalite, degil fasülyeden, degil sahte evlilik...gercekten evlenicekler, hemde cocuklara ragmen, hemde o kadar tereddütleri olmasina ragmen...ati'nin birinci secenegi eda'ya söyledikden sonra, hadi eda dedim kendi kendime, söyle oguz'la evlenicegini...iste eda bu davranisiyla oguz'u ne kadar cok sevdigini hem bizlere hemde oguz'a kanitladi...benim en beyendigim sahne burasiydi bu bölüm...ardindan oguz'un gülüsü, agzi kullaklarina variriyordu resmen...cok tatliydi :img-in_lo. ati zigara tabakasini göstere göstere hem bizim gözümüzün icine sokdular hemde eda'yi aldi nerelere götürdü :( ...eda'ya ben seni daha hala unutmadin dedi o tabakayi gösterirken...ama olaylarin gelisimine kendide sasirdi kaldi, her ne kadar hissettirmesede ben hissetim, benden kacmaz...:img-wink:
parkdaki konusmalarinin da evlilik üzerine olacagini zaten fragmanda anlamistik...efe icin iyi bir aile olmak istiyorlar...bakalim efe bunu kabul edecek mi?...
3 sahne...
annelerinin dogum günlerini kutluyorlarmis...biz bir seyler izlerler dedik o agladiklari sahnede ama annelerini düsünüp resmine bakiyorlarmis...bu sahne gercekten cok duygusaldi...allah hic kimseyi ne annesinden ne babasindan ayirmasin, hic kolay degil...kizlarin annelerine ne kadar bagli olduklarini, ne kadar cok sevdiklerini, ne kadar cok özlediklerini, dogum günü kutlamasinda anladim...eda'la oguz'un isi gercekten cok zor...bakalim nasil bir aciklama yapacaklar cocuklara...hem oguz dogum gününü bile unutmus...cocuklar bunu anladi/hissetti...hele damla'da yine soguk firtinalar estirdi bu bölüm...
ve ve ve turuncu battaniye kendini göstere göstere bu bölüme damgasini vurdu yine, hemde en mühürlüsünden, turuncu mühür :img-hyste ...
köskde isiklar söndü, kamera köskden yavas yavas uzaklasirken bahceye dogru, aaa bir de ne göreyim, bizim tatli asiklar yine bulusmuslar en sicak yuvalarinda, bahcenin havuzunda, oguz'un belinde de turuncu battaniye :img-hyste...o kadar hüznün icine turuncu battaniye yine sicakligini ve aski hissettirdi bizlere...yalniz eda'nin söyledikleri beni cok duygulandirdi, üstelik söylediklerinde de hakli...her dogum gününde eda evden mi gidecek?
gerisini anlatmaya sözler yetmez zaten, o sahne, o atmosfer yasanir...
yalniz ben artik ciddi ciddi bozulmaya basliyorum:icon_conf bunlar kacamaklarini bizden gizli gerceklestiriyorlar artik...allah allah ya...biz de bazi istedigimiz romantik sahnleri görmek istiyoruz artik :love04: ...hakkimizi yemeyin :img-hyste (demi aysun)
aysun demisken...sapka nasildi ama...cok tatli olmus eda ablamiz degil mi...ne dersin bizde öyle güzel durur mu???
simdilik bu kadar...kafamda bir sürü sey vardi ama hepsi o son sahneyi izledikden sonra uctu gitti vallahi...bakalim sizler neler yazmissin...
Ohh Bee...Mutluluk içinde Zevkle yorumlar yapıyorum...Resmen ağzımıza bir parmak bal çaldılar...Aşk'mı istiyorsunuz?...Alın size Aşk dediler...Kızlar Eda'ya mı yakınlaşsın istiyorsunuz...?...Alın yakınlaştı....Dediler...Ve daha sayamayacağım bir dolu güzellik izledik bu akşam...Zaten tüm yorumlarınızdan belli oluyor...
veeee Buğra´cım gördüğümüz gibi yine aynı çizgi devam etti….Eda mantı dan sonra dolma ve sigara böreği sardı….ve bunlar sahne olarak yansıtıldı….doğallık yine ön plana çıktı….cook beğendim….
Aysun Aynen katılıyorum sana...Bende az önce belirtmiştim...Bizim dizimizde hiçbirşey unutulmuyor...Ve ne yapılırsa en doğalından,en şekerinden yapılıyor...Bu mutfaktaki hummalı yemek sahneleri ve abla kardeşin kaynatmalarıda aynen böyleydi...Hatta Seda Abla öyle çene yaptıki makarnayı taşırdı...Hamur etti makarnayı...Seda ablanında hiç gideceği yok Edirneye sanırım...İyiden iyiye yerleşti...:img-hyste :img-hyste
Buğra´cım bu ara çekimleri nasıl buldun….merak ediyorum….nasılda öyle yukarıdan çekmişler ben çok beğendim….
Off Aysun...Bu hafta çekimler bir başkaydı...Resmen Hayranlık ile izledim...Tek nedenide Görüntü Yönetmenimizin değişmesi...Ahh keşke ismini not alsaydımda burada ismini vere vere teşekkürlerimi etseydim...Ama sende farketmişsin bariz farklılıklar vardı çekimlerde...Tabiki Olumlu yönde...Yakın planlar ve o bahsettiğin bankta oturma çekimleri içimi eritti diyebilirim...Ayrıca son sahnedede ağaçtan o sıcacık aşıklarımızın içine kadar girdi kamera...Aklımda bulunsun yarın ilk işim ismini öğrenip bağıra çağıra teşekkür etmek olacak...Kesinlikle...Sihirlisinema bu konudaki yorumlarını merakla beklemedeyim...Haberin olsun...
Aysun...Tüm yorumuna Baştan Aşağı imzamı atıyorum...:img-yes: :img-yes:
Burcu...Valla Bravo...Bende farkettim ama emin olamadım...O cami beni şüphelendirdi...Biryerden tanıdık geliyor gibi geldi...Sonradan çıkardım...Bu Selinin resimlerindeki arka plan camii...Valla Köşkün bahçesinin ileri kısımlarında yapmışlar o çekimleri..Zaten bizden başka kimsede kolay kolay anlamaz gibi geliyor...
YerçekimliKaranfil 22-01-07, 21:36 OBENİ PRENSES PERİ SANIYORRRR :img-hyste
ne güzelde sesi vrr bütün mutfakta çınlıyor sesii hala kulaklarımdaa....
bu bölüm gerçektendee dönüm noktası sayılabilecek bölümlerden biriydi..:good:
bölüm hala gözümün önünde düşündükee.garip bir mutluluk oluyor içimde ve yüzümde bir gülümseme
bu bölümde beni etkileyen birçok sahne vardı bilioırumki sizide derinden etkiledi bu sahneler
1:doğum günü...damlanın cerenin mervenin o dinmek bilmeyen gözyaşlarıı..ben kolay ağlamam ama burda söz dinletemedim gözyaşlarıma:img-cray:
2:mervenin edanın yanına gidip "sen çok iyi bir annesin demesi"gerçekten tarihe geçecek br olaydı sonra eda da sarılıp öptü çok mutlu oldu canım benim yaa :img-in_lo
3:edanın oğuza olan sevgisini ilk kez bu denli büyük yaşadığını bize göstermesii ve köşken taşınamayacağını söylemesi resmen bu anda sok oldumm oğuzun yüüzndeki o kıpırtıı off offff süperdii.. :img-in_lo
4:KIRMIZI BALON VE KAĞIT HELVA aşklarını birkez daha haykırdılarrr bütün gökyüzüne kuşlara baloncuya...
5:serpilin ses değişikliğininde etkisiyle bana sanki daha masumlaşmış gibi görünmesi..bilmiyorum ama bu ses ona daha çok gitmiş serpili sevmeyemi başlıyorum ne :img-hyste ...o restoranttaki oğuz-serpil diyaloğu oğuzun serpile söylediği bunca yıl geçirdim yazıklar olsun seklindeki konuşması serpile bir tokat gibi geldi buu ve yaman mikrobunu boğması :img-hyste resmen kızardı..odun diil kızarmış tavuk oldu :img-hyste tam bir tavuk gibi korkak ve acizzz....
6:bu güzel gece kaçamağının ardındakii arabada uyuma sahnesi yine sarmaş dolaşş bir bütün ...offff işte burası mükemmeldi söyleyecek söz bulamıyorum :img-in_lo
bnim bu maddelerim bitmez kısaca çok ama çokk etkilendiğim bir bölümdüü..ve mutlu sonla bitmeside ayrı bir güzellik kattı tabiki :)
O kadar çok üstünde durulacak sahnemiz vardıki bu hafta...Karar veremiyorum...Tüm sahneler birbirinden renkli ve insanın içini cıvıl cıvıl eden cinsteydi...
Gelelim bölümümüzün hüzünlü ve hüzünlü olduğu kadar olması gereken sahnesine...Öncelikle senaristlerimize bir teşekkür daha ediyorum böyle bir ayrıntıyı uzun uzun paylaştıkları için...Öyle güzel başladıki o sahne...Yine yüreklerimizi titreten o fon müziğimizle...Eminim o müzik sizede aynı etkiyi yapıyordur...Bakın bakın hala kulağımda çınlıyor...Ve Süper Kareler...Masa hazırlanmış,köşk süslenmiş ve herkesin yüzünde bir hüzün...Baharın yani Kızların annelerinin doğum günü...Bu sahnedeki tüm kareler yürek burkan cinstendi...Ceren'in gözyaşları insanı bir hoş ederken Merveciğimizin kendi küçük olgunluğu büyük mervemizin gözlerindeki yaşı silip annesine el sallaması beni bir hoş etti...Etraf loş,mumlar,pasta ve tüm Aile Bahar'ın resmine bakıyor...Uzun uzun dalgın dalgın...Hiç sıkılmadan resmen doyarcasına...Senede bir gün,gece annelerinin karşısına geçiyorlar ve hasrat gideriyorlar...Damla'nın o bakışları hala gözümün önünde...Sonunda Babasına gülümsedi ve öptü...Çok çok hoşuma gitti...Bu sahneler çekilirken adeta oynanmamış yaşanmış diyorum ben...Olağan üstü bir performans ve yönetim olmuş...Dizimizin tarihinde unutulacak bir sahne değil...
Aynı dakikalarda aşağıdada bir hüzün var...Köşkümüzün diğer Ailesinde İse Timur'un huzursuzluğu ve annesinin kolunun altına girdikten sonra huzuru var...Hemen uyuyuverdi zaten...Bu sahnede çok doğal ve etkileyiydi...Eda'nın kucaklayıp yatağına götürmesi kolay kolay hiçbir dizide buluncak doğallıklardan değildi...
Şimdi Sıra Neye Geldi...Tabiki'de son sahnemize...O sahnenin bize yaşattığı sürprizleri biraz anlatmaya çalışacağım...Bakalım o sahne bende ne etkisi yaratmış...Atom Bombası etkisi olabilir,eşekten düşmüş etkisi olabilir...:img-hyste :img-hyste
Şimdi Hüzün içinde geçen Doğum günü gecesi tam bitti...Şimdi Sabah olur herşey devam eder diye düşünmüşken bir baktım ve ne göreyim...Yine Köşkümüz çıktı karşıma...Ve daha ne sabahı bekliyorsun...Bu gece bir oyunum daha var dedi...Hiç heveslenme bu gece kolay kolay bitmez dedi...Bende iyi o zaman...Canıma minnet senin oyunlarını en çok sevenlerden biriyim dedim...Göster bakalım marifetini dedim...Birde ne göreyim...Bu seferde gözlerimmi geçmişe selam çakıyor,İki Aile'mi çarptı diye düşünürken bir baktım Köşkten başlayan kamera yine havuza doğru gidiyor...Hayırdır inşallah dedim içimden...Birde ne göreyim Tatlı aşıklarımız kurulmuşlar yine şeref tribinüne...Hemen gözlerim turuncu birşeyler aradı...Nerde bizim battaniyemiz demeye kalmadı Oğuzun belinde duruyormuş...Sonra yüzümdeki kocaman gülümseme ile izlerken ne göreyim Elektirik Sobası karşılarında...Pes dedim...Kaçamağı bile tedarikli yapıyorlar bu sefer...Fakat anlamadım o sobanın fişini nereye taktılar...
Haa anladım sobayı görerek psikolojik ısınma yaşıyorlar...:img-hyste :img-hyste
Sonra Hüzünlü konuşmaların ardında birden müzikte bir değişim farkettim...Yok artık dedim bukadar sürpriz pes...Sonra Oğuz isyan etmiş bir biçimde ne köşk dinledi,ne çocuklar Tuttu Sevdalısının elinden attı kendini yollara...Bellerinde battaniyeler...(Bu arada Turuncu battani şuan çok ünlü...)...
Ve Atladılar arabaya nereye gittiklerini düşünmeden bastı gaza gitti...Ama Gardiyan Ferit iş başındaydı yine...Ohh maşallah paraları depolamış cebinden düşüyor artık yine şok geçirdi orada...
Eee dedim şimdi ne olacak...Tatlı aşıklarımız Uladağımı çıkacak derken sürpriz bir şekilde Sabah oldu...Köşk yine pırıl pırıl bir sabah ve bücürlerin tıkırtıları ile hareketlendi...Dünya tatlısı Timurum Annesini basacaktı Odada...Merve ile Ceren'de babalarını...Hatta atlama planı bile yapmışlardı...Aaa Gelmemiş tatlı aşıklar...
Telefon sohbetlerinin mekanı yatakları bomboş...Sonra köşkte yine curcuna...Köşkte Kayıp anne ve baba aranıyor...:happy0064 :happy0064
Ama onlar huzurun en huzurlusu bir mekanda...Birbirlerinin sıcaklığı ile mışıl mışıl bir gece geçirdiler....Eee battaniye bol...Daha ne olsun...Çok huzur verici bir çekim,fonda güzel bir müzik ve tatlı aşıklarımızın mutluluğu...Süper ötesiydi...Ne diyeyim,mutluluğumu nasıl anlatayim bilemedim...:happy0064 :happy0064 :happy0064
NOT: Aysun...Yüzün herzaman o yeşil simge gibi gülsün inşallah...:img-yes: :img-yes:
herkese selamlar vede iyi akşamlar:
yine süper bir bölüm izledik gercekten tam bir aile dizisi okDr doğal ve okadar sıcak ve sıradan sanki seyrederken yan tarafdaki komşularımmış havasına kapılıyorum buda bize gercekten ve saçmalamadan bir hayatı anlatıyor eminim sizde benim gibi bu diziyi cok seviyorsunuzdur.birde ana sayfa gectiğini bir az önce anladım okadar mutlu oldum ki şu an tek izteğim yarınki raitinglerinde süpriz yapıp iki ailenin önlenemeyen yükselişinin cümle aleme bağırması işallah 1. oluruz işallah hepinize iyi akşamlar
BeyazGelincik1980 22-01-07, 22:17 bu bölüm iliklerimize kadar, aski, sevgiyi, hüznü hissedik...iliklerimize kadar isleyen sahneler kolay kolay unutulmayacak cinsten...havizalarda yer edindi bile...
ceren'le merve'nin eda ablalarini ne kadar cok sevdiklerini gösterdiler bizlere bu bölüm...adeta kizlarin -damla haric- eda'ya olan düskünlügü, yakinligi, bagliligi, sevgisi islenmis...hele merve'nin dedigine bittim ben "sen cok iyi bir annesin"...offf offf, ardina eda'nin sarilsi ve merveyi öpüsü, cok duygulandim...seda ablamizda olan biteni mutfakdan dinliyor "kizlar seni cok seviyor" dedi ya, ardinda eda'nin söyledigi "bir de ablalari sevse" canim benim ya...ne kadar icten söyledi o kelimeleri, kalbinden hissederek...
efe-timur keske birer merve-ceren kadar olsalardi o yemek sahnesinde...kadin o kadar hazirlamis, bir de üstüne kac saat beklemis, siz gelin biz tokuz deyin...timur aslinda annesine üzüldü ama abisi iste, onuda kendine uyduyor, güya anne ve babasina ders verecek...ah efe ah, yine hircinlasmaya basladin...
ardindan gelisen olaylar zaten sevginin , aile olmanin simgesiydi adeta...ceren merdivende dinliyor eda ablasinin üzüntüsünü, babasina söylüyor vee hepsi o ortami sevgiyle kucakliyorlar, hüznü ellerinin tersiyle iterek...
bence ceren ve merve bu aska engel olmayacaklar, hatta desdekliyeceklerdir bile...
aysun senin o yazdigin sahneye pek dikkat etmedim dogrusu. bölümü tekrar seyredince dikkat ederim...eve sapka cok güzel...demin de yazmistim zaten...bütün bir hafta sapkayi konustuk seninle...off be ne sapkaymis...
evet gelmemek mümkün değil….çok güzel yorumlar gelmiş kendimi tutamadım:img-hyste
Nilgün´cüm ben sana daha ne diyeyim….seni nasıl canlandırıyorum biliyormusun ben gözümde…gülersin şimdi…ama…gül….
sen tv karşısında gayet rahat bir koltuğa gömülmüş ve dizlerinin üzerinde lap top u da almış bir şekildi izledin yeni bölümü öğle değilmi:img-hyste ….bu ne hız…yani reklam aralarında da …bu fırsat bu fırsat mı dedin….vallah süpersin…:good:
Vee çok haklısın…..o bazı istediğimiz sahneler gelmedi hâlâ….sen cevabını da bulmuşsun zaten…çok güldüm….:img-hyste
yalniz ben artik ciddi ciddi bozulmaya basliyorum bunlar kacamaklarini bizden gizli gerceklestiriyorlar artik...allah allah ya...biz de bazi istedigimiz romantik sahnleri görmek istiyoruz artik...hakkimizi yemeyin (demi aysun)
o kadar haklısın ki….bozulmak ta yanlız değilsin…bunu bil….:img-hyste veee ah o şapka….vallahi bugün indim çarşıya…bakındım…göremedim…az vaktim vardı ama belki ondan dır…..;-))
vee zaten o üç kilit sahnelerini de bulmuşsun…..kayıtsız şartsız…sana katılıyorum…:good:
bu ara…nasıl buldun o yeşil sehpa takımını….merak ettim…
vee bak şimdi…turuncu battaniye artık işi sağlama aldı ve mühürlü damgasını vurdu demek…..müthiş sin….nerden buluyorsun bu benzetmeleri…ya..hayran kaldım….:img-hyste
Buğra´cım…şaşırdım…fikirlerimiz örtüşüyor…:good: ayrıca çekim için yaptığın yorum için çok sağol…demek görüntü yönetmeni değişti…fark etmedim ben…
Vee ne kadar doğru bir tespit…daha güzel söyleyemem….o yüzden alıntı yapmak istedim…evet o dersleri fark edebiliyoruz biz…önemli olan da zaten bu….
Hep bahsettiğimiz...Sevgi Sevdiğinin mutlu olmasını,yüzünün gülmesini görmektir...
Ahh dizimiz ne dersler veriyor,ne dersler...Hissettirmeden,usul usul ama çok kıymetli...Biz farkediyoruz ya oda yeter...
Bu hakikaten dediğin gibi…Nilgün´ün de dediği gibi “mühürlü” bir damga gibi…kesinlikle katılıyorum..benim de dediğim gibi…Oğuz yine dayanamadı…ve Aşkının grafiğini böylece yükseltmeye çalıştı…başarılı da oldu…süper….bence bu davranışın zaten en önemli kısmı…tok ken sofraya oturmaları….ama bu durumdaki..iyilik perisi…kesinlikle Ceren di….
Işte ikinci bomba'da Eda ve Seda kardeşlerin yemek basasında üzgün üzgün oturup emeklerine üzülürken üst kat komşuları Oğuz bey ve kızların aşağı inmesiydi...Tok olmalarına rağmen açmış gibi Eda ablalarını mutlu ettiler...İşte sevgi budur...Hep bahsettiğimiz...Sevgi Sevdiğinin mutlu olmasını,yüzünün gülmesini görmektir..
Veeeee Gözde´cim….çok güzel bir ayrıntıya değinmişsin…süpersin….
OBENİ PRENSES PERİ SANIYORRRR
Vallahi haklısın çok güzel bir sesi var…ama zaten Eda gerçekten prenses peri…öğle değilmi…güldüğü an gözlerinin içi gülen bir huysuz ve bir o kadar da tatlı bir kadın a başka ne denilebilirki…:happy0064
Bu ara arkadaşlar..bildiğiniz gibi ayrıntılara dikkat etmeyi çok severim:img-hyste ….ama belki sizde dikkat etmişinizdir….hemen hemen her bölüm…tatlı aşıklarımızın aralarında yeni lakablar oluşuyor….bu kez de Eda ile Oğuz “kaçarken”…Eda “aşkım” dedi….ve bu durumda bir sayalım bakalım…
1- Oğuz/Eda
2- Canım
3- Oğuzcum
4- Hayatım
5- Birtanem
6- Veee Aşkım….çok şirin yaaaa….
vallahi doz gidikce artiyormu ne...simdi sirada...karicim..kocacim mi var...bilemedim simdi...:img-hyste
Neyse gece kuşları…umarım yarın bir daha bölümü izledikten sonra….daha net bir yorum yapabilirim….ama en önemlisi….mutlaka bir “arka plan taraması” yapmam gerek…..hazır master im de var….(Buğra)
Veee sanırım bu güzel bir gecede benden bu kadar…kendinize iyi bakın….ve hep zaten vurguluyorum….
içinizdeki sevgi çiçeklerini hiç bir zaman…şartlar ne olursa olsun…sulamaya untumayın….solarsa kurtarmak çok zor…olur...!!!!
YerçekimliKaranfil 22-01-07, 22:21 bana son sahne yetmedii. :img-hyste ..o geceden köşesinden bucağından azcık daha birseyler gösterebilirlerdi..nebiliyim daha romantik seyler arabanın içinde.. :img-hyste anladınız siz :img-blush :love05: nekadar çok sey istiyoruz dimi neredeyse beklediğimiz bütün güzellikler vardı ama insan görünce daha fazlasını istiyor napalım :img-hyste ..
gece hoş müzik arabanın içi..peluş terlikler turuncu battaniye..öpücüğün tam yeriyle ama senaristler yinee yapmadılar.. artık dayanacak güücmüz kalmadı lütfen bu öpüşme sahnesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum :img-hyste hıh tam şimdi olacak derken birde baktım hemen sabah oluvermiş :icon_sorr ..yine bütün hevesler suda :img-hyste ..olsun bunaa sükür..senaristlerimizin bir bildiği vrdır diyip geçelimm sesli çekime...
iice alıştı kulağım bu sesli olaya özellikle iclal ablanın sesii artık eleştirilcek bir yönüde kalmımıştır heralde küçük pürüzlerde kalktı ortadann..hersey daha bir sıcak daha sekerli daha içten :img-in_lo oldu
konuş konuş bitmiyor bu bölümm okadar çok malzeme ve kliplendirileneck sahne çıkmışkii :happy0064
Şimdi Sıra...Bize bu Mutluluğu yaşatanlara haklarını vermeye geldi...Bizimde yapabileceğimiz en büyük şey yüreğimizin tam içinden göndereceğimiz bir teşekkür...Başlıyalım sırayla...Önce Görünen kahramanlarımız daha sonra ise Set arkasına geçelim...
OYUNCULARIMIZ...
İclal Aydın:...Sevgili İclal Ablamız bu hafta performansının zirvesindeydi tek kelime ile...Yani onun enerjisini fazlası ile aldım...2 hafta önceki söylediğim durgunluğundan eser bile yoktu...Özellikle Vurgulama ve mimik konusunda son derece başarılı buluyorum...Hani bazı insanlar vardır...Güldümü içine Baharlar Getiren,Hüzünlendimi,Yüreğini burkan...İclal Ablamızın oyunculuğu buna en büyük örnek...O duygu geçişlerini ve Aşkını öyle bir anlıyabiliyorumki...Bu akşamda Eda karakterini çocuklar gibi balon uçururken gibi izleme fırsatına eriştik...Siz birinci saniye deyin ben son saniye hayran hayran izledim...Onun o doğallı kolay kolay pek oyuncuda bulunmaz diyorum...
Emre Kınay:...İşte budur dedirtecek ender oyunculardan biri Emre Abimiz...Ben onun aşık kimliğini bir yere bırakıp Babalığını çok seviyorum...Kızları ile sohbet ederken,sarılırken öyle etkili oluyorki...O duyguyu bize çok net bir şekilde geçirebilme özelliği var...Tabiki Emre Kınay'ın yeni baba olması bunun etkenlerinden bir tanesi...Zaten Emre Abimiz bakışları ile konuşmasa bile işini görüyor...Bir sahneye daha dikkat çekmek istiyorum...Tabiki Doğum günü gecesindeki o hüzünlü ve kayıplı baba ancak böyle canlandırabilirdi...Kızlarına bakarken gözünden akan sevgiyi çok net görebildim...Son derece başarılıydı bu gece...Yaşar Usta Tadındaki Hesap soruşu,Afacan bir çocuk tadındaki Aşkı herşeyiyle onu çok sevdiğimi söyleyebilirim...İnanıyorum kendide Oğuz karakterini canlandırmaktan çok memnundur...Çünkü özel bir karakter...
Ece Çeşmioğlu:...Evet bu hafta bu bölüme girmeyi fazlası ile hak etti...O gözyaşalarını dökerkenki sahnesi zaten tüm izleyenleri eriyip bitirmiştir diye düşünüyorum...Senaristlerimiz bu hafta ceren karakterine özel bir yer verdiler...Eda ablasını anlayan,annesiz ve sevgi dolu bir kız çocuğu ancak böyle canlandırılabilirdi...
Zeynep Özkaya:...Bizim sevimli Kızıl ötesi çitlembiğimiz...Bu ne şekerliktir diyorum...O ister saçlarını iki yandan toplasın ister toplamasın o şekerlik onda her daim var...Hüzünlü sahnelerde performansının zirvesine çıktı resmen..Küçük yaşına rağmen olgun tavırları ve sesli çekim yapması beni çok mutlu ediyor...Yolu her zaman açık olsun...Hayatı ten rengi kadar Bembeyaz olsun inşallah...
Akçağan Akça...Bizim Küçük ve masum Timurumuz...Yaşından olgun ve dökülmüş dişleri ile kendine ve minicik yaşına rağmen hayran bıraktı...Bu çocuk konuştuğunda adeta ılık ılık rüzgarlar estiğini hissediyorum...Bu akşamki çarezisliği ve huzursuzluğu çok iyi yansıttı...Ama Akşam olup annesinin kolunun altına girince huzr buldu...Akçağanada kocaman kocaman sevgilerimi gönderiyorum...Dizilerdeki çocuk karekterler kadar bilmiş ve itici olmak yerine Çocuk gibi çocuk olduğu için...
AZ Sonra...Dİğer Teşekkürlerim...
SENARİSTLERİMİZ...
Fethi Kantarcı-Saygın Delibaş...Ben daha sizlere ne diyeyim bilmemki...İlk önce diyeyimki bunca zaman nerelerdeydiniz...Bizim gibi Sevgi izlemeye bukadar aç bir kitle varken nerelerdeydiniz...?...Anlamış,hissetmiş olacaksınızki imdadamıza yetiştiniz...Hiçbir dönem modası geçmeyecek ve temeli Sevgi olan bu hikayeyi bizlere sundunuz...Yaz ayının sıcaklarında içimizi serinlettiniz...Bu kış ayının soğuğunda ise bu destansı aşk ile içimizi ısıtmaya başladınız...Düşünüyorum bukadar doğal ve bizden bir hikaye daha fazlasını hak ediyor...Ve artık sizleride tanıdım...Sürprizlere bayılıyorsunuz...Geçtiğimiz 2 hafta hüzünlü ve gergin bölümlerden sonra içimizi kıpır kıpır ettiniz...Hepimizin eline birer tane şeker verdiniz yeyin bir hafta dediniz...Hikayemizde dramatik çatışmaları hiçbir zaman eksik etmeyin...İki Aile Hüzün ile Komediyi bukadar doğru bir formülle harmanladığı için bu denli etkili...Size ne desem hafif kalacağını biliyorum...Tüm Ailem Adına size sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum..Hayatımıza İki Aile'nin hikayelerini diktiğiniz için...:img-yes: :img-yes: :img-yes:
YÖNETMENİMİZ...
Metin Günay...Diğer Tabir ile Usta Yönetmen Metin Günay...Bu Hafta karakterlerimizi yine doğallıktan doğallığa büründürmüşler...Tüm bölüm boyunca planlar ve çekimler öyle güzel ve etkileyiciydiki hayranlık ile izledim...Sanırım tüm bunlar Yeni Görüntü Yönetmeni ile ortak çalışmalarınız oldu...Siz ağaçları çok seviyorsunuz...Bunu söyleyeceğim söyleyeceğim unutuyorum...Öyle güzel planlar başlatıyorsunuzki o ağaçların yapraklarının arasında adeta sinema filmi izlermiş gibi...Yakın Planlar çok güzeldi...Kamera açıları çok güzeldi...Ayrıca tahminimce sizin seçiminiz Eda ile Oğuz karakterlerini ilk dans ettileri mekana sık sık götürerek orayı özel kılmanızda çok hoşuma gitmeye başladı...Balon sahnelerinin çekiminden başlıyarak köşk sahneleri ve sayamayacağım sahneler tüm duygusu ile bizlere geçti...Buna emin olabilirsiniz...
Yeni Görüntü Yönetmenimize ve Tüm Set ekibine koskocaman teşekkürlerimi gönderiyorum...Böyle bir Hikaye'nin bize ulaştırılması ve sevdidiği için...Çaycısından,ışıkçısına,makyözünden asistanına kadar sevgilerimi yolluyorum...
Ve Bunuda söylemeden geçemeyeceğim...Dizimizde çeşitli haftalarda yer alan Eski Müzikler var...Çoğunluk Türk Sanat Müziği...Bu ölümsüz şarkıları bizim yaş grubumumuzada sevdirme çabalarınızı ayakta alkışlıyorum...Günümüzde bangır bangır pop şarkılar dinlenirken bizlere bu şarkıları usul usul hikayemizin içinde yaşata yaşata sevdiriyorsunuz...(Asu Maralman'ada sonsuz teşekkürler...Her zaman böyle kalın...Sevgi dolu...Ve Nice 30. Bölümlere diyorum...
BeyazGelincik1980 22-01-07, 22:47 aysun'cum o güzel yorumun icin cok tesekkürler, ayrica benzetmen tam isabet derim ben :img-hyste...gercekten öyle...yalniz bu bölüm pek fazla yazamdim gecen haftaya göre...kardesim laptop da laptop diye tutturdu...
heyecandan herseyi unuturum diye, reklam aralarinda birseyler yazmaya calisiyorum iste, bölüm sonu yorumlarim daha genis biri sekilde oluyor...
istedigimiz, bekledigimiz, sahneye yine deginmissin...gözde'de degimis...ama gercekten cok uzattilar, gelsin artik bir öpücük...ne anlami var bu kadar uzattmanin demi ama :img-hyste...ben zaten oguz eda'yi kacirirken, aa dedim bunlar simdi arabaya gidiyorlar ve köskün disinda dogru kaciyolar, gelsin o zaman bizim sahne dedim...bir de baktim sabah olmus, bizim tatli asiklarimiz sarmislar battaniyelerini üstlerine sarmas dolas uyuyorlar...anliyacaginiz arkadaslar, bunlar gizli aski hem cocuklara karsi hemde iki aile ailesine karsi yazsiyorlar...
mühürümüde beyenmissin, tesekkürler...artik o turuncu battaniye dizimizin mühürü oldu...bir nevi marka, patent gerekiyor yani...
tatli asiklarimiz lakaplarinda gercekden baya bir ilerleme var, bugün eda'nin agzinda "askim" sözünü duyunca, ay ne tatli dedim icimden :img-in_lo...bundan sonrasi artik "karicim-kocacim" kurtarir :img-hyste...bunun üstü de varmidir acaba :img-hyste
demek sen sapkaya bakmissin bile, ben belki yarin yada yarinda sonra...bizede bak ciddi ciddi almayi düsünüyoruz :img-hyste...daha yesil vazoyu almadim...ama ilk sirayi sapka aldi bende bu bölümden sonra...:img-wink:
of çok fena oldu walla uyuyup kalmaları. ben walla heralde geceden nikah dairesinin önüne gidip sabahı beklerler diye düşündüm ama yanılmışım. bir diğer düşündüğüm de feritle aynıydı hehehe :)
baharın doğum günü kutlaması çok duygusaldı. özellikle cerenin gözyaşları..
bu bölüm en çok ferit'in damlaya çiçek verdiğinde geri sarmasına güldüm. hehehe :)
bakalım bizim aşıklar haftaya işin içinden nasıl çıkacak? baya zor olcak işleri..
Bugra´cim notun icin cok sagol...benim tekrar görünmemim asil sebebi..bu harika....yorum...
bu nasil bir ifade etme sekli böyle....o güzel köskümüzle sohbete mi basladin sen:img-hyste ...bu nasil güzel bir sohbet böyle..bayildim...:img-hyste
ve hinzir köskümüz yine kendini en güzel tarafindan gösterdi bize öyle degilmi...
birde su seref tribünü tabirine cok güldüm:img-hyste ...gercekten öyle...sanirim gecen bölüm su doldurmuslardi...hatta sen mayolarini giyip girerler demistin...
ama bak gördünmü...köskümüz...bardagindaki suyu icmis
...asiklarimiz....seref tribünlerinde yerlerini almislar:happy0064 ....
vallahi kösk bizim tatli asiklarimizin "kankalarimi" oldu??? bilmiyorum...ellinden geldigince yardimci oluyor onlara...icerisi dolu olunca...bir sekilde bahcesinde onlara bir firsat sunuyor...süper...
veee muhstesem olan sözler daha....
Sonra yüzümdeki kocaman gülümseme ile izlerken ne göreyim Elektirik Sobası karşılarında...Pes dedim...Kaçamağı bile tedarikli yapıyorlar bu sefer...Fakat anlamadım o sobanın fişini nereye taktılar...
Haa anladım sobayı görerek psikolojik ısınma yaşıyorlar.
cok güzel ifade etmissin Bugra´cim...vallahi formundasin...yine bu gece..ama nasil olmayasinki...ögle degilmi...böyle bir bölüm den sonra...imkansiz....;-))
vee sana katiliyorum...psikolojik isinma bu...:img-hyste sobayi da unutmadin ya...:img-hyste
vee off Bugra ya..telefon etme mekanlari....demek...diyecek bir lafim yok...sadece hayranlikla okudum....;-))
veee sana katilmamak elde degil....battaniye bol...o artik marka olmus turuncu battaniye nin yanina simdi bir cirklak kareli pembe bir battaniye daha eklendi...ve battaniye bol oldu....
bu analizin sonunda...ne denir bilmiyorum...ama ben nasil nokta koyacagimi biliyorum...ancak bu kadar yapabilirim....yetmez tabii...
:happy0064 :good: :happy0064 "made by Buğra":happy0064 :good: :happy0064
herkese iyi geceler....
Aysun...Nedemek Zevkle Yaptım ben bu yorumu...Konu köşkümüz olunca biliyorsun Akan sular duruyor...Ona olan sevgimden dolayı bu gece'de diyaloğa geçeyim dedim...
Ohh ohh Beğenmene çok çok mutlu oldum Aysun...Valla Bu gece beni amma mutlu ettin...Seni geri döndürecek kadar etkili bir yorum yazdıysam bundan sadece gurur duyarım...Ve Anlanmakta çok çok önemli...Sen bunu fazlası ile yapıyorsun Aysun...Bunun içinde Ayrı bir teşekkür ederim...
Valla bugün senden bukadar çok güzel söz duydum...Oda yetmezmiş gibi bu sürpriz bölüm neşeme neşe kattı...Ben her zamanki gibi yorumlarım sizden bana yansıyandır diyorum...
Burada hepimiz bir Aile olduk...Ayna gibi ben ne görüyorsam onu yansıtıyorum...Eğer sizde bu güzellikleri görüyorsanız kendi güzelliğinizdir diyorum...
Ohhh Yetmez olumu Aysun...Gece Gece Sloganımı tekrar gördüm...Daha ne isterimki...Tüm yorumların için teşekkürler...Sanırım Perdelerin Kapanıyor...Ama Yarın bomba gibi tekrar açılacağına eminim...İki Aile sahneden indi...Performanslarının zirvesinlerdi...Şimdi sıra İki Aile Ailesin'de...Sahne sırası bizde...Bu ışıklar hiç sönmesin,bu şarkı hiç susmasın diyorum...
Olağanüstü bir 30.Bölümün ardından Aile'miz yorgun düştü sanırım...Ama çok güzel yorumlar ve analizler okudum bu akşam...Sıcağı sıcağına o anki duygularımız paylaştık,Teşekkürlerimizi ettik...Ve dikkat ederseniz hiç eleştiri olmadı hikayenin gidişatına...
Herşey o kadar güzel ve özeldiki bu hafta...Tahmin edebiliyorum...Hiçbirimiz bu tür bir bölüm beklememiştik...Daha hüzünlü ve daha farklı bir bölüm olacak diye oturmuştuk Tv'nin başına...Valla Özetimizin ve Fragmanımızın alacağı olsun resmen ters köşe yaptılar bizleri göre göre...Biz nerdeen hayal edecektik bu kadar ekstra sahneyi...
Şimdi bu güzel sahnelerin etkisinde kaldık...Daha doğrusu büyüsünde kaldık aslında hala Çocuklar dizimizde bir düğüm olarak kaldılar...Acaba onlar birer engelmi bilemedim gitti...Çünkü bu hafta Ceren Ve Merve'de büyük değişiklikler gördüm...Bir haftada çok yol almışlar Valla...Eda ablalarını çok iyi anlamışlar ve yürekten sevmişler...Çocuk aklıyla Merve'nin biz mahkemeye geliriz Eda abla çok iyi bir anne deriz deyişi hala kulağımda...Hatta Saçlarımı iki yandan toplarım daha şirin oluyorum demezmi...Valla nasıl çok seviyorum anlatamam...Saflıklarını,temizliklerini...Zaten farkettiyseniz Eda'nında gözleri dolu dolu oldu...Kızları çok sevdiği belli...Ve gözlerinden resmen sevgi akıyordu...
Bak bugün Ati'yi konuşmadık...Adamın pabucu dama atıldı bir gecede...Ama bu hafta pek gözüme batmadı...Eda'nın bu etkileyici sözlerinden etkilendi bu kesin ama ruh halini çözemedim...Evlenmiş fakat hala evlimi onuda çözemedim...Neyse Ati, Ati olarak kalsın...Bakalım Ati'nin yeri dizimizde ne olacak...Maşallah Jeneriğe kurulmuş bile...Kadrolu oyuncu olarak...
Ama bugünkü gördüğüm aşktan sonra Ati'nin hiçbir tehlikesinin olacağını düşünmüyorum...Eda'da İspatladı aşkını...Hemde çocuklar gibi,şen şakrak...Balonlarla,helvalarla...Aaa birde Profitrolle...Eksik olurmu...
Şimdi dikkatimi çekenleri paylaşayim sizlerle...İlk izleyişim fazla yok ama paylaşmak istedim...
:good: :good: :good: DİKKATİMİ ÇEKENLER...:good: :good: :good:
-Yaman'ın ofisi değişmiş...Sizede o ofis biraz tanıdık geldimi...Sanki bana Geçen hafta gördüğümüz Oğuzun yeni ofisinden bir oda gibi geldi...Yani bunu ilerletirsek Yönetmenimiz tüyo'daki köşkü ofis çekimleri için kullanmaya başladı...Bilmem siz ne dersiniz...
-Oya yok...Geçen bölümün başından beri Oya'yı göremez olduk...Acaba Seda ablanın gelişi Oya'nın gidişinden dolayımı oldu düşünmeye başladım...Umarım gittiyse bile tiyotro oyunu varsa bişe Şebnem Kösem geçici olarak gitmiştir...Belkide hiçbir yere gitmemiştir gelecek bölüm pat diye çıkar karşımıza...
-Muhtar dönmüş....Hoşgelmiş...Sefalar Getirmiş...Yokluğu kısa sürdü neyseki...Onun o titrek sesi olmadan ne yapardık biz...
-Handan ile Şadan'ın diziden ayrıldığına inanmaya başladım...Uzun zamandır çıkmıyorlar...Bakkal kapatıldı...Rakip bakkal artık yok...Bana sorarsanız iyide oldu...Baba Oğul ilişkisine maddiyat hiç girmesin...
-Ve bunu söylemeden geçemeyeceğim...Hiç bahsedilmedi bu kadın...Gönül...Valla bu hafta beni nasıl güldürdü anlatamam...Sabutay elinden telfonu çekip boğazını sıkarken ne çığlıktır o...:img-hyste :img-hyste :img-hyste ...Biliyorum sahnenin amacı komedi değildi...Ama o kadının bağırması beni çok güldürdü...Ne Gür sestir bu Gönül...
-Tahir Ağa ADANA'DA...Holley...Benim yaşadığım şehirde...Biliyorum çekimlerin Adana'da yapılmadığını...Ama Öyle diyelim öyle olsun...
mrb arkadaşlar günaydınlar bende iki aileyi her pazartesi günü hiç kaçırmadan seyrediyorum çok samimi, içten ,doğal ve sıcak bi dizi olduğu için bende tiryakilik etkisi yarattı diyebilirimm eğer benide iki aile ailesi arasına alırsanız çook sevinirimm şimdilik bye bye
Herkese günaydınlar,
İnanılmaz bir bölümden sonra sabah sabah gene buradayım. Artık iki aile formülümüz bellidir, konuşuyorduk Buğra'yla hafta içi. Dizimiz 2-3 hafta hüzün yapıp sonra bir anda her şeyi çözen müthiş bölümlere başlıyor, asla acılar sürekli değil. Bölüm boyunca eksiksiz herşey sahne sahne istediğimiz gibiydi, hatta fazlası vardı. Üstüne birde herkes muhteşem oynadı, parlayan bir Ece Çeşmioğlu vardı. Bu yorumum bravolarla geçecek valla. Tüm emeği geçenlere teşekkürler edip yorumlara başlıyayım.
1. İlk önce jenerikten başlıyayım, Tarık diziden çıkmış, güle güle diyelim ve yerine Ati geldi, hoşgeldin diyelim. Eda'nın Ati'ye tavrı şimdiden belli oldu, Ati'de öyle zorla üzerine düşerek kötülük yapacak bir tip değil. Bu değişiklik iyi oldu derim. Ayrıca ben Ati'nin duygularından tam emin değilim. Aynı Eda gibi başta bir heyecan yaşamış, sonra Eda'yı eskilerde kalmış bir dost olarak görmüş olabilir. Şimdilik bir yanlışını görmedik yani. Gelecek bölümlerde netleşir durum. Anladığım kadarıyla İsviçre'ye okumaya gittiğinde evlenmiş, ayrılmış, çocuklarını orada bırakıp dönmüş. Neyse zararı olmaz, yararı dokunur derim Ati'nin.
1. Yüz mimikleri yarım kaldığında, bitirilmediğinde çok ters anlamlar çıkarılabiliyor. Geçen bölüm sonu ve fragmandaki mutfak sahnesi sonu için neler düşünüldü Eda hakkında, ben ihtimal vermiyordum genede. Mimikler tamamlanınca Eda'nın esas tavrı belli oldu. Ati-Eda karşılaşması gayet güzel geçirildi, normal olarak Eda bir heyecan yaptı, aksi olamazdı zaten. Yıllar sonra ilk aşkınla karşılaşıyorsun, kim olsa bir sarsılır şöyle. Sonra mutfakda herşeyi ablasına söyledi: Geçmişte kalmış bir olay! Bravo Eda! İhtimal vermesekte bir rahatladık burada.
2. Arkadan okuldan güzel bir çocuklar sahnesi. Çok iyiydi, zaten bir Ceren-Efe konuşması istiyordum. Dört çocuk resmen kardeş olmuş. Küçüklerin oyunu, büyüklerin susturması, Efe'nin herkesin ne istediğini bilipp alması. Tam kardeşler artık. Eminim diğer çocuklar 4'ünü kardeş sanıyordur. Dikkatimi çeken burada Merve her zaman Efe Abi derken bu sefer direk Abi dedi. Bu küçük ama çok önemli bir gelişme, cidden artık abisi olarak görüyor Efe'yi. Meraklı Ceren velayeti bilmesine rağmen gizlice dinlediği anlaşılmasın diye Efe'yi konuşturdu. Ceren inanılmaz rol yaptı burada,meraklı tipi çok iyi oynadı.
3.Ve Eda&Oğuz Ati'nin ofisindeler. Ben ilk önce akşam Ati'nin ofise çağırırken her ikisinide çağırmasına şaşırdım. Yarın gelirsiniz dedi. Ati'de gerçekten kıskançlık yok derim ben yoksa Oğuz'u çağırmazdı böyle.
Ofisde en hoşuma giden Oğuz'u tebrik etmesi oldu yumruk için. Yaman'ın da ne çok seveni varmış, Oğuz bir yumruk attı Ferit elini öptü, Refik helal olsun dedi, Enişte Edirne'den selam gönderdi, Ati teşekkür etti :) Neyse, ofise gelmeden yumruktan Ati anlamışdı Oğuz'un durumunu ama genede önce köşkten ayrılma teklifi yaptı. İşte buradan sonra senaristlerimiz, yönetmenimiz herkes çoştu. Eda'nın ikilemini kısa sürsede bir göstermek lazımdı. Hemen sıgaralık devreye girdi. Eda geçmişi hatırladı, bir tarafa Ati'yi koydu. Arkasından köşkten ayrılma teklifinde Oğuz'u öbür tarafa koydu. Oğuz o kadar ağır bastıkı Eda bir an bile düşünmedi, cevabı verdi taşınamam. Ve benim %0 ihitmal verdiğim taşınma ihtimali ortadan kalktı. Eda durmadı, devam etti, evleneceğiz dedi. Benim istediğim de tam buydu, Eda'nın kendisinin söylemesiydi, öyle oldu. Oğuz resmen havalara uçtu sevinçten. İşte o anda ofiste Oğuz&Eda evlilik kararını aldılar.
4. Gedik park olayına. Evlilik kararı kesin ama çocuklara nasıl söylenecek. Eda&Oğuz bunu konuştular, işin içinden çıkamayınca günümüzü yaşayalım dediler, güzel bir gün geçirdiler. Balonlar, kağıt helvalar, müthişti. Ve cevabımızıda aldık burada, velayet olmasaydı o gün Eda kesin evlenirdi Oğuz'la. Dönüşte önemli bir olay oldu. Oya bu bölüm yoktu, kim evlilik için gaz verecek Eda'ya derken Muhtar çıktı karşımıza. Oya Muhtar'a devretmiş gaz verme işini. Zaten evliliği içinde kalmış Muhtar bir çoştu, Eda o anda nikah memuru ve Oğuz orada olsa anında evlenirdi valla. Merak ediyorum acaba Muhtar hiç Oğuz'u kastetti mi bu konuşmada?
5. Ceren ve Merve artık Eda'yı tamamen kabullenmişler. Hele Ceren'in Eda'ya bu kadar bağlandığını bilmiyordum, acayip üzüldü Eda'ya. Sürekli gizli gizli dinledi, olanları anlamaya çalıştı, Efe'yle konuşmaya çalıştı. Ceren&Merve'nin Eda'yı sevdiğini geçen bölüm biraz göstermişlerdi, bu bölüm ise zirve yaptı sevgileri. Artık eminim, evliliğe Ceren&Merve'den hayatta tepki gelmez. Senaristlerimiz yakındaki eviliğe gelecek tepkileri ayarlıyorlar şimdiden, artık yavaş yavaş çocukların taraflarını belirliyorlar. Ceren&Merve&Timur tepkisiz kalırlar, Damla&Efe tepki verir evliliğe.
6. Muhtar'dan gazı almış Eda birde yemek faciasından sonra ablasından aldı. Muhtar ve Seda abla bu bölüm evlilik işini iyice soktular Eda'nın kafasına. Muhtar adres göstermemişti abla bir de direk yukarı katı işaret etti gözlerle. Efe ve yanında yanan Timur'un tepkilerinden sonra Ceren gene devreye girdi, çok üzüldü gene Eda'ya, haber verdi Oğuz'a, Oğuz'da topladı aileyi aşağı indi. İnanılmaz sahneler çıktı burada. Eda'da Ceren'e şöyle bir sarıldı, sevdiği yemeğide biliyormuş, hemen verdi. Merve'yi de kucaklamış öpmüştü önceden. Bu bölüm senaristler Eda-Ceren-Merve ilişkisini yoluna koydular tamamen. Ben burada gene eksik bir Oğuz gördüm. Tamam destek çok güzeldi ama konuş ya Efe'yle. Ben yemekten sonra bir playstation oyunu ve oyun sırasında veya sonunda bir Oğuz-Efe konuşması isterdim. Oğuz konuşma özürlü, konuşmuyor adam, Damla'yla konuşmadı aylarca, bari Efe'yle konuşsun dedim olmadı. Bu bölüm gerçekleşmeyen tek isteğim buydu.
7. Ve hüzünlü sahne, kutlama gibi başladı gittikce hüzünlendi. Annelerinin doğum günü, Ceren gene inanılmaz rol yaptı, muhteşemdi. Resme bakmaları falan, neyse gece oluyor gene kaçamak, gene turuncu battaniye.
Oğuz bu sefer tedbirli, merak etmiştim Rıza'dan niye minder, yer ısıtıcısı falan istiyor bahçe için, bu havada mangal falan mı yapacak dedim. Adam havuza kafayı takmış ısınmasını düşünüyor :) Gene müthiş çekimlerle havuza geldik. Eda halı olarak çocuklara üzüldü, ileride ne olacak dedi. Ama normal bunlar, yılda bir gün Oğuz&kızlar yukarıda olacak, Eda çocuklarıyla aşağıda. Normal bu, zor bir şey değil, zaten kızlar zamanla alırlar yanlarına Eda'yıda. Büyütmemesi gerekti, iyi ki Oğuz'da duruma müdahele etti kaçırdı Eda'yı. Valla arabada sabahladılar. Sabah ne olacak şimdi?
İşte 30.bölümümüz böyleydi, herşeyi yazdım çünkü sonra vakit olmuyor. Şimdi öğleden sonra özet gelir 30,bölüm yorumlarım havada kalır dedim yazdım da yazdım.
Gelelim bölümün önemli olaylarına. En önemli olay Eda'nın aşkını ilk kez bu kadar net göstermesiydi. Ben hep Oğuz'dan çok net hareketler görmüştüm şu ana kadar. Eda belki kadın olmasından, belki anneliğinden biraz geri duruyordu. Ama bu bölüm Oğuz'a aşkını resmen ispat etti, taşınmayı hiç düşünmeden daha ofiste, ikinci ihtimal olup olmadığını bile bilmeden redetti. Müthişti bu. Evleneceğini de açık açık söyledi. Ve Oğuz son sahnede gidelim diyince gece gece çok itiraz etmeden, ilk defa çocukları çok düşünmeden "nereye istersen aşkım" dedi ve bıraktı kendini. Eski Eda çocuklar merak eder, olmaz gece gece, ne deriz yarın onlara der dururdu, gitmezdi. Artık bıraktı kendini. Budur derim. İlk kez Eda aşkının büyüklüğünü net şekilde gösterdi.
Diğer önemli gelişmeler çok fazlaydı, şöyle bir sıralarsak.
1. Ahh Ferit ahh, tuzağa düştü çok kötü. Kumarı oynadı. Klasik kumar hilesi, önce kazandırırsın bilerek bir iki kere, kolay yoldan para kazanmanın hırsını alan adamı sonra bir oyunda son kuruşuna kadar soyarsın. Çok kötü oldu, dönüşü yok bundan sonra. Son bir şans, gelecek hafta gene çağıracaklardır, gidipte gene oynarsa, Damla'yı haketmiyordur artık. Ferit-Damla ilişkisi bitsin isterim o durumda.
2.Ceren'in yani Ece Çeşmioğlu'nun keşfi. Senaristler,yönetmen bu kızdaki ışığın, rol kabiliyetinin farkındaydılar. Süresini uzun tutmasalarda bir süredir her önemli olaya Ceren'i sokuyorlardı bir şekilde. Artık süreyide uzattılar. Bu bölüm her bölüm harika oynayan 4'lünün (Emre Kınay, İclal Aydın, Öner Erkan, Hakan Varlı) yanına genç yıldız Ece Çeşmioğlu'da eklendi. Bu bölümün bu kadar güzel olmasında çok büyük payı vardı Ceren'in. Merakını, üzüntüsünü, ağlamasını, her şeyini tam yaptı. Tahminim dizide süresi artacak gitgide. Gerçekten iyi oyuncu oluyor. Sesli çekimde bile harikaydı.
3.Bölümün en önemli olayı Eda-Ceren-Merve ilişkisiydi. Artık kopmaz bağlarla bağladılar üçünü. Ben Ceren'in Eda'yı bu kadar sevdiğini tahmin etmiyordum. Eda'yı teselli etmeleri, Merve'nin iyi bir annesin demesi, Eda'nın Merve'ye sarılması, Ceren'e sevdiği yemeği bilmesi, sarılarak tabağına koyması. Ceren'in babasına Eda'nın üzüntüsünü söylemesi. Senaristler ellerinden geleni yaptılar bize Eda-Ceren-Merve ilişkisinin artık oturduğunu göstermek için.
4.Artık evlilik kararı çıktı, hem de ciddi evlilik kararı öyle formalite falan değil. Bundan sonra geri dönüş olmaz diyorum. 2 bölüm içinde nikahımız var sanki. Ve senaristlerimiz işlerini biliyorlar, şimdiden çalışmalara başladılar bu konuda. Niye durup dururken bu kadar üstünde durdular Eda-Ceren-Merve ilişkisinin? Çünkü şimdi evlilik kararına gelecek tepkilerin hazırlığı var arka planda. Ceren&Merve'nin Eda sevgisini öyle bir gösterdilerki artık biliyoruz Ceren&Merve'den fazla tepki gelmez evliliğe. Timur'da annesine kıyamaz zaten, dinlemez abisini bir süre sonra. Damla'yı konuşmayalım bile, zaten tepkili pek bir şey farketmeyecek aynen devam tepkiye. Efe mutlak tepki verecek, çocuk haklı esasında, arka arkaya şoklar, velayet, annesinin birini sevmesi, evlenecek olması. Gene evden kaçmazsa iyidir derim. Artık taraflar belli oluyor evlilik kararında.
5.Dört çocuk (Efe&Ceren&Merve&Timur) artık iyice kaynaşıyorlar. Okul kantinindeki halleri tam kardeşleri andırdı, yavaş yavaş kardeşlik bağları örülüyor. Özellikle dikkatimi çeken Merve'nin Efe'ye direk abi demesi oldu. Efe Abi gibi isim söylemeden abi demesi daha samimi geliyor bana. Önemli bir gelişmeydi buda.
6.Eda'nın Ati tavrı tam netleşti. Eskide kalmış bir olay. Hem ilk tanışmada tavırlarıyla, hem mutfakta ablasına, hem ofisde Ati'ye gerekli cevapları verdi. Hepsi dozunda, ölçülü, gerektiği gibiydi. Ve bence Ati'de aynı şekilde, sanki sadece eskide kalmış bir dost gibi görüyor Eda'yı. Evet özet bozuldu diyor, ama ben Ati'de pek bozulma görmedim evlilik olayına. Bir anlık şok oldu o kadar, normaldir buda ilk aşkın karşında evleniyorum diyor sana. Bilmiyorum, ileride netleşir ama ben Ati'ninde hala aşık olduğuna inanmıyorum, sadece ilk göz ağrısına yardıma çalışıyor derim.
Evet bunlarda bölümün gördüğüm önemli olaylarıydı...
YerçekimliKaranfil 23-01-07, 09:15 herkese mutlu sabahlarrr günaydınlarr...
akşam okadar mutlu uyumuşumki rüyama girdi bu tatlı aşıklar :img-hyste ..valla rüyada tam benim görmek istediğim sahneler vardı..ahh ahhh :img-in_lo
hernekadar bölümümüz dün yayınlansada önemli bir günle daha karşı karşıyayız..bu reyting denen saçma bir düzen sonuçları açıklanack:icon_sorr ..ayrıca özetimizde gelirrr :happy0064
umuyorumki bu hafta hem ab hem totelde bir sıçrama yapmışızdır... :good:
gelelim özete...eda okadar huzurlu ve derin uyuyrki çalan telefonu duymuyor...damla anlayınca hemen nasıl yukarı çıktı :img-hyste ..ne söyleyecekler çocuklara...?ne yalan uydurcaklar..sonra damla ne tepki vercek off off :img-hyste .yoksa gerçeğimi söylecekler..oğuza kalsa evet ama olmazki :img-hyste
bu bölüm Oğuz'a aşkını resmen ispat etti, taşınmayı hiç düşünmeden daha ofiste, ikinci ihtimal olup olmadığını bile bilmeden redetti. Müthişti bu. Evleneceğini de açık açık söyledi. Ve Oğuz son sahnede gidelim diyince gece gece çok itiraz etmeden, ilk defa çocukları çok düşünmeden "nereye istersen aşkım" dedi ve bıraktı kendini. Eski Eda çocuklar merak eder, olmaz gece gece, ne deriz yarın onlara der dururdu, gitmezdi. Artık bıraktı kendini. Budur derim. İlk kez Eda aşkının büyüklüğünü net şekilde gösterdi.
bytepoemeda ablamız yaa..biz onunn aşkının bu denli büyük olduğunu biliyorduk sadece korkuları vardı ama artık gerçektendee serbest bıraktı..oğuza bıraktı kendini ..aşkımlar filan..nekadarda tatlı söylüyor...ne yalan söyleyim bir ara bende ferit gibi düşünmüştüm yok artık dedim sonra :img-hyste :img-hyste ...
bu arada oya ablamızzda bu bölüm bekliyoruz artık bu olayları kime anlatacak eda içinde kalırsa olmaz..şöyle duyunca oya yine bi çığlık atar :img-hyste
evet şimdi merakla reyting ve özetimizi merak ediyorum...bakalım hayırlısı
Son bir yazıyla gelecek bölüm tahmini yapayım. Niye acele ediyorum derseniz, geçen haftalar gibi olursa şurada 3-4 saat içinde özet gelecek, benim tahminler güme gitmesin arada.
Çok zor bir yerde bölüm bitti. Eda&Oğuz arabada sarmaş dolaş uyumuşlar. Valla itiraf ediyorum ben ilk bahçeden çıkışlarında Oğuz'dan çok daha radikal karar beklemiştim, belki fesatlığım tuttu ama bir otele veya Ergin'in falan boş bir evine giderler demiştim :) Utandım şimdi valla! Gene masum masum arabada uyudular, bu etti iki. Çocuklara ne derler dönüşte, çok net bir fikrim yok. Çok zor bir durum, ne deseler boş, çocuklar aptal değil anlarlar artık. Ama genede 2 senaryo üreteyim hemen:
1. Bu pek istemediğim daha basit, daha yumuşak bir senaryo. Eskiye selam çakarsak tekrardan, yemeğe çıktıklarında biri Ergin'e biri Oya'ya gitmişlerdi. Gene aynı türden bir olay olabilir. Mesela Oya çok kötü hastalanmıştır gece gece. Ergin telefonla Eda'ya haber verir arkadaşı diye. Oğuz'da o saatte Eda'yı yalnız bırakmaz beraber Oya'yı alıp hastaneye acile götürürler. Valla iyi bir senaryo, aklımada anca bu gelir. Çocuklar yutar mı derseniz? Damla'ya ne söylesen yutmaz, anladı şimdiden zaten. Diğerleri bir ihtimal ama Ceren-Efe zor. Safiye-Seda Abla hayatta yutmaz. Yumuşak bir geçiş gerekirse budur derim.
2. Valla benim favori senaryom, sert bir olay ama niye olmasın. Hoş da olur. Oğuz geceden uykusuz, bir de yeni uyanmış uyku sersemi. Üstüne çocuklara ne diyeceğim kaygısı. Oğuz dalsın, dönerken şöyle ufak bir kaza geçirseler. Hastanede 1 gün kadar baygın kalsalar. Çocuklar şok geçirse, hastanelerde üzüntü yaşasalar. Damla bile kendi kendine babama bir şey olmasında istediğiyle evlensin diye dua eder. Efe kendine gelir annesini kaybetme korkusundan. Tabii onlar baygınken çocuklar bunlar bir arada bu saatte ne yapıyor diye konuşurken olayı çözerler. Ertesi sabah ikiside ayılır. Eve dönerler, çocuklar ikisinede bakarlar güzel güzel. Bu olaydan sonra her şey çözülebilir. Damla'nın tepkileri, Efe'nin tepkileri, hepsi bitmesede yumuşar... Belki başta bizi üzebilir, ama tüm senaryoyu toplayacak bir olay gerçekten. En azından tam destek olmasalarda Damla-Efe'yi de evliliği isteksiz halde kabul edecek hale getirir.
Ben senarist olsam gelecek bölümüm budur derim...
GÜNAYDIN......
Dünkü muhteşem bölümden sonra bugün artık keyifler süper...eh artık öğlende reytinglerimiz gelir...öğleden sonra da yeni bölüm özeti gelirse keyfimize diyecek yok artık....
lafı fazla uzatmadan benim senaryom derimki....
şimdi oğuz kızlarla edalarda yemek yerken hasta olduğu vurgulandı..eda ıhlamur kaynatıyım ilaç fln veriyim dedi....oğuz gece hastalandı ve kızlar panik olmasın diye onlara söylemeden hastaneye gitmeye çalıştı bu sırada eda hanım gördü ve ben götüriyim sizi oğuz bey dedi ve hastaneye gittiler....tabii buna damla asla inanmaz ama efe,ceren,merve,timur kesinlikle inanırlar....seda ablada işi anlayıp oda ahh yazık,görüyormusun gibilerinden cümleler kurup,devreye girerse çocuklar hiç bir şey çakmaz.....
Bu arada Sami senin 1. senaryonada katılıyorum....oyanı hastalanması süper fikir doğrusu....
minemtoprak 23-01-07, 09:33 Arkadaşlar dikkatinizi çektimi bilmem,yorumlarınızıda tam okumadım belki konuya değinmişsinizdir.
Dün akşamki bölümde seslendirme çok kötüydü,yani sani dublaj yapılmamışda çekimdeki konuşmalar aynen yansıtılmış gibi geldi bana.Seslendirmeye odaklandım diziden hiç bir şey anlamadım.
Zaten ikinci reklam arasında eve geçmek için dizinin 20 dakikasınıda kaçırdım.Yani yamanla serpilin yakalandığını göremedim,feritin tuzağa düşmesini oğuzun serpile çatmasını vs. offfff.
rap_alltime 23-01-07, 09:48 Merhaba İki Aile Ailesii...Muhteşem ötesi bi bölümün ardından yine beraberiz..Dün forumdayken birden site kapandı..Bekledim bekledim açılmadı..ben daha beklicektim ama malum annemgil beni yatağa postaladı..olsun tek yorum yapabilsem de dün akşamın heycanını sizlerle paylaşmak çok güzeldi...Evet sıra geldi bölüm analizinee...(ilk defa bu hafta bu kadar erken yapıyorum..Hayırdır İnşallah..)
30.BÖLÜM ANALİZİ
Bölümümüz Ati ve Eda karşılaşmasıyla devam etti...Eda'nın iki ayağı bi pabuca girdi valla..Hem şokta hem yanında Oğuz var,naapacağını bilmiyo..Atinin bi pot kırmasından korkuyo..Ama tabiki bütün şekerliği üstündeydi..Oğuz'un o şüpheli bakışlarını da es geçmemek lazım..Meğer Eda ablamız Ati'nin avukatı olmasını ne kadar çok istemiş te bizim haberimiz yokmuş..Ama Ati gittikten sonraki Eda-Oğuz hesaplaşması süperdi..
Gelelim Eda - Seda sohbetine..Eda ablamızın fragmanda "küllenmiş bişey tütüyo zanneder falan" dedikten sonraki bakışları bizi biraz korkutmuştu..Ama fragmanın oyunlarından biriymiş buda..Gerçekten de olmayacak bişey için telaşlanmışız...Seda ablamız hani dediya koyun artık şunun adını diye..onlar çoktan koydular da Seda ablamız farkında diil..Ahh o Cerenle Mervenin sözlerine bittim yaa..Ne kadar çok seviyolarmış Eda ablalarını...Valla keşke gereksiz şahitler yerine onlar şahitlik yapsa..Ayy bide merve dediya saçımı iki yandan toplayınca çok tatlı oluyorum..o zaman hakim amca bana inanır diye..ayy valla öldüm bittim televizyonun karşısında..Gerçekten de Mervemizin dediği gibi Eda ablamız çok iyi bi anne...Bu arada Eda ablamız yine o güzel sesiyle sayesinde televizyonun başında coştum..O beni prenses peri sanıyoR..(bura baya dikkatimi çekti..herkes sanıyo diyo..Eda ablamız sanıyoR diyo..ayy cnm ablam ne kadar kibar dimi..? )
Eda ve Oğuz Atinin ofisine gittiklerinde Ati çok sıcak davrandı..bi kaç pot kırsada Oğuz pek anlamadı..Edanın masanın üstünde sigaralığı görmesi eski günleri hatırlattı ama Allahtan Edanın Atiye o bakışını Ati görmedi..Atinin çocukları da varmış..bu bölüm onu da öğrendik..Acaba üniversitede Edayı aldattığı kızla mı evlendi??yoksa Edaya inat uğruna mı??Edanın Oğuzla evleneceğini açıkladığı zaman Ati'nin tepkisine biraz şaşırdım açıkçası..Ati bişey diyemez tamam ama çok sevindi evleneceklerine..gerçekten çok olgun davrandı..Ama Eda ablamız "ben köşkten taşınamam" diyip Oğuzun gözlerine bakınca ne kadar sevindi dimi Oğuz abimiz..ayy çok tatlılardı yaa..Ve ordanda parka..Gerçekten bu velayet davası olmasaydı geç ama daha güzel olabilirdi ama olsun buna da razıyız biz..ve o güzel kırmızı balonumuz..Ne kadar güzeldi yaa..çocuklar gibiydiler..Sevinçler,çığlıklar içinde muhteşem b sahneydi...
Bu bölüm Efeye gıcık oldum yaa..Anneleri o kadar yemek hazırlıyo..sevdiği yemekleri yapıyo..onlar gidip lahmacun yiyo..olucak şey mi?? Ama Ceren sayesinde Oğuz abimiz ve kızlar aşağı inip Eda ve Seda ablamızı mutlu etmeyi başarıyolar..Ayy ne kadar düşünceliler yaa..Timur dayanamıyo tabi..ayy cnm yaa..Hadi Efe annesine tavır alıyo..Niye Timuru da alet ediyo ki?? Playstation oynarken Eda ablamızın profiterol de acemi olduğunu söyledi ama oğuz abimiz hiç kıyabilir mi Eda ablamıza..ama varya Efe daha önce de Eda ablamızı yemekte herkesin önünde bozmuştu..tamam iyi çocuk hoş çocukta bu hareketlerine gıcık oluyorm..e her özelliği anneden alıcak diil tabi..Babadann da ala ala bu özelliği almış Efe...Oğuz un iddiası süperdi ama..bi tabak profiterol için yapmayacağı şey yok Oğuz abimizin..
Gelelim Damla-Ferit çiftimize..Feritin okul sürprizi çok güeldi ve her zamanki muzurluğu üstündeydi..Kimin hoşuna gitmezki elinde çiçeklerle yanında olan birine..Ferit abimiz Damla ablamızın gönlünü şimdilik aldı ama gene kırmaz İnşallah..Çünkü gene Damla ablamızdan saklıyor işini ve gittiği yerin bi bataklık olduğunu Damla ablamız öğrenirse bu sefer Ferit abimizin işi çok zorlaşıcak..Sabutay piskopatına nası kapak oldu ama yemeğe gitmeleri..ohh çok iyi oldu valla piskopatlığı tuttu..Gönülün boğazını sıkma sahnesi süperdi yaa..Kadın Sabuya manyak,piskopat falan diyo Sabu manyağı hiç bişey demiyo..:img-hyste Ama Gönülün o güzel boğazını nasıl sıktı..ayy çok üzüldüm valla..:D ya ama ne güzel Ferit kabul etmemişti masaya oturmayı sırf babasına kızdığı için oturdu yaa..İnşallah devamı gelmez..(para da kazandı..kazandm diye heves edip geri dönmez umarım..) Bu arada Tahir ağamız yeniden aramızda..Biraz bu seferki sahnesi biraz sertte olsa onu dizide görmek çok güzel..Yakında daha da çok görücez..Ama Tahir Ağa nerden bilebilirdi o telefonla oğlunu kumar masasına oturtacağını....
Numan amcamız da iyi maşallah..keyfi de yerinde..e tabi sevdiği kadın evlenmedi..keyfi yerinde olmazda nolur??ama Muhtar amcamızın keyfi hiç yok..Numan amcamız için iyi oldu ama Muhtar amca için hiç iyi olmadı..kalbi çok kırık..Safiş ablamıza bakışları ne kadar masumdu öyle..Yolda Eda ablamızla konuşurlen bile derdiyle başkalarını üzmek istemedi..Ve Eda ablamıza çok güzel şeyler söyledi..kesinlikle başına bi erkek daha doğrusu Oğuz gerekiyo..Gerçekten de çocukların iyi bi babaya ihtiyaçları var..onların iyi bi aileye ihtiyaçları var..Anne ne kadar melek gibi olsada bi yerde baba da arıyorlar sonuçta..
Vee yorumlarımızda eksik olmayan 404 takımına geldi sıra...Ahh o Serpile ben daha ne diyiim..tamam mahkemede şahitlik yapmıcak dedik,ilk defa merhameti tuttu dedik..ama tabi bi 404 ten ne beklenirki..Sözünde durması beklenir mi...? Ahh şu son 2 bölümdür nası içimin yağları eriyo,nası eriyo anlatamam..Oğuzun Serpille Yaman ı gördükten sonra Yamanı oturduğu yerden hareket ettirtmedi,ona yılan dedi,boğazına sarıldı..off resmen gçtüm yaa..Süper ötesiydi..Varya en zevk aldığım sahnelerden biriydi..Hele denize düşen serpile söyledikler yokmu...Gerçekten de tam dengini buldu Serpil..en çokta bu cümleye bayıldım..Seninle geçirdiğim yıllara yazıklar olsun.. :happy0064 off coştum resmen benn..Oğuzun bu lafını hatırlatıcakmış..bunun üstüne bi şarkı iyi gider..
HERKES HAKETTİĞİ GİBİ YAŞIYOR
SENİN GİBİLER ÇABUK UNUTULUYOR
KAÇ AYDIR İLK KEZ YÜZÜM GÜLÜYOR
BENDE YASLAR KISA SÜRÜYOR
gerçi yas tutmadı Oğuz abimiz ama olsun..Anlayan anladı..:D Oğuz abimiz eve geldiğinde hiç beklemediği bi manzarayla karşılaştı..Oğuz abimiz eski eşinin doğumgününü unuttu..Merve unutmadın dimi baba dediği zaman keşke Oğuz abimiz unutmadığını söyleyeilseydi..ama şu sıralar aşk sarhoşu olduğu için unuttu..:love05: ya ama Mervenin,Cerenin ve Damlanın annesinin resmine bakıp ağlaması,Mervenin annesine el sallaması..ayy varya ben resmen vücudumdaki bütn gözyaşlarını boşalttım..yani o halde kendmi düşündüm de..ayy Allah korusun..ayy içim bişekil oldu..:icon_cry: hep beraber pastayı üflemeleri falan çok duygusaldı yaa..
Veeee bölümümüzün en güzel sahnesi..Çukur sahnemize geldi..:D Eda ablamız Oğuz abimizin eski eşinin doğumgününü unuttuğunun kendisi yüzünden olduğunu düşünüyo..ama bencede alakası yok..E Oğuz abimizde Eda ablamızın bu kadar üzülmesine razı olamadı ve tuttu elinden kaçırdı Eda ablamızı..Arabaya binip gittikten sonra Feritin onları görüp Liseli aşıklar gibi.. rahat olamadılar köşkte.. gibi bişi söyledi ve gülüşü çok güzeldi ya..:D bu nasıl bi aşktır yarabbim..
-Nereye gidiyoruz Oğuz??
-Bilmiyorum araba bizi nereye götürürse...
-Tamam AŞŞKIM sen nasıl istersen..
ayyyh eridim bittim kül oldum yaa..Çocukların sabahki halleri süperdi yaa..Anne günaydın!! anne__? :img-hyste
Günaydın babaaaaaaaaaaa...babamm yok __?:img-hyste
Çocuklar çığlık çığlığa birbirlerine sorarken dikkat ettiniz mi bilmiyorum Damla sinirlenip yukarı çıktı..anladı tabi...halbuki daha dün barışmıştı babasıyla..neyse cnm..Damla orda sinir krizi geçirirken,çocuklar ve Seda meraktan çatlarken tatlı aşıklarımız arabanın içinde çifte kumrular gibi birbirlerine sarılmış uyuyorlar..ayy çok çok süper..ama ya sinir oldum..Niye 1 kere öpüpte sonradan hiç Eda - Oğuz sahnesi gösteriyolar..haksızlık bu..biz o kadar beklerken onların yaptığına bak..olmaz valla..bunu saymıyorm..olmaz valla..BİZİM GÖRECEğİMİZ Bİ EDA-OĞUZ SAHNESİ İSTİYORUZ.....tamam belki biraz sapıkça oldu ama naapıyım..:D
Evet bu haftalıkta bu kadar..Birazdan reytinglerimiz de gelir..İnşallah iyi reytingler almışızdır..Bu arada Eda ablamız o güzel şapkasını da unutmadım..Allah ım çok çok çok yakışmış yaa..(Aysun biz daha çok konuşuruz bu güzel sapkayı)) Bu arada dikkatimi çeken bikaç şey oldu..
1.Serpilin sesi değşmiş..yani gerçek sesi meğer buymuş..
2.Oya ablamız yok..kayboldu resmen..onu da çok özledik...
3.Yamanın ofisi değişmiş..(parayı bulduya..değiştirmeden dururmu hiç)
4.Melahat'i,Şadan'ı ve Handan'ı göremez olduk...Melahat Tahir Ağa İstanbula gelince görürüz herlade..Handan ve Şadan sırf bakkal kapandı diye diziden çıkıcaklarını sanmıyorum..Nede olsa Niyazi'nin aşkı Handan..
Birazdan reyting yorumlarıyla görüşmek üzere...bye
Arkadaşlar dikkatinizi çektimi bilmem,yorumlarınızıda tam okumadım belki konuya değinmişsinizdir.
Dün akşamki bölümde seslendirme çok kötüydü,yani sani dublaj yapılmamışda çekimdeki konuşmalar aynen yansıtılmış gibi geldi bana.Seslendirmeye odaklandım diziden hiç bir şey anlamadım.
Zaten ikinci reklam arasında eve geçmek için dizinin 20 dakikasınıda kaçırdım.Yani yamanla serpilin yakalandığını göremedim,feritin tuzağa düşmesini oğuzun serpile çatmasını vs. offfff.
2 bölümdür dublajsız, tiyatro usulu sesli çekim yapılıyor zaten. En güzelide bu her zaman. Dış sesler, oflamalar, nefes almalar, tıkırtılar geliyor, şahane oluyor. Geçen bölüm sadece küçük falsolar vardı oyuncularda. Bu bölüm herkes tiyatro oynar gibiydi, topladılar, çok iyiydi. Herkes harikaydı ama bu sefer inanılmaz teknik sorunlar vardı dizinin ilk kısımlarında. O yüzden çok aksadı. Birde Emre Kınay'ın hastalanacağı tutmuş, sesinden belliydi hastalığı. Sonlara doğru o aksaklık geçti sanki, harikaydı gene. Açıkcası dürüst olalım, sihirlisinema'nın söylediği gibi aynı saatte gene sesli çekim yapılan Acı Hayat vardı. Aradaki fark inanılmazdı, nedense bizim dizide sesle ilgili çok teknik sorun vardı başlarda. Son 30 dakika düzeldi ama. Haftaya teknik sorunlarda düzelirse biter sorunlar.
BeyazGelincik1980 23-01-07, 10:53 dünkü bölümden sonra nesem yerinde...nasil olmasin ki...bugün tam gaz yorumlara devam...ben aslinda özetin yarin gelmesini isterim, söyle doya doya 30. bölümü yorumlayalim degil mi?...o kadar üstünde durulacak / yorumlanacak sahne var ki...
dün yine turuncu battaniye bölüme damgasni vurdur en mühürlüsünden...daha cok konusuruz biz o sahnesi, arabayi, sarmas dolas halerini, kacakmaklarini, battaniyelerle birlikte :img-hyste....
sabah sabah yine güzel yorumlar gelmis...hele sami hepten cosmus, nurdan'da ayni sekilde :good:...
sami 31. bölüm tahminlerini yapmissin bile...bende kisacik bir tahminde bulunayim...artik bu bölüm ciddi ciddi evlilik planlari yapilmaya baslandi...tek engel cocuklar...simdi bizim tatli asiklarimiz telasla o telefon sesine uyanacaklar, eda bu sefer telefonu unutmamis :img-hyste...gecen sefer unutmustu...bunlarda bir telas, bir heyecan, ne yapacaklarini sasirmis bir vaziyette dogru köske...bu arada da cocuklara ne diyeceklerini düsünecekler...köksün kapisindan girer girmez bir ordu cocuk onlari kapida karsiylayacak "anne nerdeydin, baba nerdeydin, cok merak ettik" eda-oguz birbirine bakip, ne söyliyeceklerini sasirirlar belki o anda ama artik cocuklara ciddi bir konusma bekliyorum ben bu sahnede, iliskileri hakkinda ve evlilik hakkinda...olaylar böyle gelise bilir...
sami senin tahminlerinde mümkün, mantikli...yine oya ve ergin devrede, hemde hic bir seylerden haberleri yok...:img-hyste...
Herkese Tekrardan Selamlar Ve Sevgiler...
Yan stüdyodan buraya geldim...Reyting yorumları toparladım ve geldim...Ohh Bu ne bereket sabah sabah...Ailemiz öyle güzel yorumlar patlatmışki...Hepsini büyük zevkle okudum...
Öncelikle dünden beri çok söylediğim Yeni Görüntü Yönetmenimizin İsmi...
Ömer Faruk Karacan... İsmini buradan paylaşmak istedim...Koskocaman bir teşekkürü fazlası ile hak ediyor...Gelir gelmez bariz yenilikler getirmiş...Hoşgelmiş sefalar getirmiş...Şimdi Teknikten Hikaye bölümüne geçelim...
Sami Arkadaşımız sabah sabah öyle güzel yorumlamışki bölümü büyük bir zevkle okudum...Ve sonuna kadar katılıyorum ona...Valla doğru söylemiş...Dizimizin Formülü belli oldu artık...Hüzün ile Komedi Ahenk içinde ilerliyor...Zaten dediği gibi bölümde hep istediğimiz olaylar oldu...Valla çokta büyük bir sürpriz oldu bu bölüm benim için...Hiç böyle şeker tadında olacağını tahmin etmemiştim...Tama her bölüm şeker tadında,kıvamında fakat dozu'nun bu denli olması hepimize sürpriz oldu...
Ne diyeyimki Tebrikler diyorum Senaristlerimize...Bu farklı hikayeyi bu denli güzel işledikleri için...
Sami arkadaşımız birde Ece çeşmioğlu'na değinmiş...Aynen katılıyorum...Bu haftanın parlayan yıldızıydı kendisi adeta...Çok beğendim çok...Ve Senaristlerimizin bu evliliğe zemin hazırladıklarıda çok belliydi...Tam bir Aile nasıl olur onu göstrecekler bizlere...Efe'nin kendine örnek olacak bir Baba modeline ihtiyacı var...Aynı şeyler minik timurumuz içinde geçerli...Buna en iyi örnek Oğuz...Herşeyiyle örnek alınacak bir karakter...Bunu sadece bizde demiyoruz zaten Muhtar amca,Seda abla'da vurguladılar...
Ama bu bölüm Eda bunu çok daha iyi anladı kesinlikle...Bu yolun doğru yol olduğuna karar verdi...Nitekim son sahnede tüm kalkanlarını bir yere bıraktı aynı zamanda kendini rüzgara...Pardon Oğuz'a bıraktı...Nereye giderse artık...
Dizimizin gidişatından öyle çok memnunumki...Herşey okadar yerinde işleniyor ve ihmalsiz işleniyor...Buda beni çok çok mutlu ediyor...Dikkat ederseniz hiç ana çatışmadan çıkmıyor hikaye...Köşk ve İki Aile olgusu hep kendini hissettiriyor...Bu köşkte ve bu insanlarla günler çok güzel geçiyor...
Sami...Tekrardan Ellerine Sağlık bu güzel yorumların için...Okuyunca insanın zihni açılıyor maşallah...
Ooo Sami... Yeni bölüm ile ilgili Tahminlerde Gelmeye başlamış...Valla öyle komik bir durumki...Ne diyeceğimi bilmiyorum...Üstleri başları bir komik...Dökükler diyelim halk tabiri ile...Ama ben birinci olasılığı tercih ediyorum...Onların o halde ve birlikte fırmalarının en mantıklı açıklaması Oya ve Erginden geçiyor...Çok beğendim bu olaslığı...
Yook ikinci olasılığı pek tahmin etmiyorum...Ama olursada ilginç olabilir...Sert bir kabullenme ve acı dakikalar olur...İnşallah bu şeker tadındaki kaçamak şeker tadında dönüş ve yalanla sonuçlanır...
Nurdan...Güzel analizin için çok sağol...Valla bu ne hız Nurdan...Sen Çarşamba'dan önce analiz paylaşmazdın...Ama çokta iyi oldu...Salı salı iyi gitti yani...Ellerine Sağlık...Zevkle okudum...
"...köşkün kapisindan girer girmez bir ordu cocuk onlari kapida karsiylayacak "anne nerdeydin, baba nerdeydin, cok merak ettik"
Nilgün bu cümleni çok çok beğendim...Valla haklısın...Köşkte cin gibi bir miktar çocuk onları bekliyor...İşler çook zor çook...Bakalım nasıl kıvıracaklar bizim tatlı aşıklar...
aliyeaynalar 23-01-07, 12:15 kürşat hiçte konuk oyuncu değilmiş
jenerikde ismi geçiyordu.
ayy çok yaşasın yaa
diziyi sevdirdi bana...
allah razı olsun :)
ne güzel bir duygu ile anlatıldı yine kavuşamamalar,uzaklara gitme arzusunun olamaması ve daha nice duygu...iclal aydın sen ne kadar güzel bakmışsın,yönetmenin sana nasıl güzel bakmış görüntü yönetmenin ışık şefin nasıl güzel görmüş seni......emre kınay bu kadar iyi olmaya hakkın varmı bilmiyorum ama müthişsin...fragmanda sesini duymak beni çoook mutlu etti...asu maralman sesine gönlüne sağlık.ece çeşmioğlu bence geleceğin en iyi oyuncuların başında gelecek.bütün oyuncularımız birer oyunculuk resitali sunmuşlar bize.bu arada Ali Cağaloğluna ve Halit Akçatepe'yede yıllanmış şarap misali oyunculuklarına teşekkür ederim.
eeee ne diyeyim ben bir metin günay hayranı olarak sonsuz selamlar.senaristlerimiz ve yönetmenimiz bu cümlem size..BİR İMKANSIZ AŞK YAŞANMADAN BÖYLE GÜZEL ANLATILAMAZ...:img-blush :img-blush :img-blush
öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar dün ki bölümden sonra bayağı keyfim yerinde... kesin farketmişsinizdir geçen gün fragmanı sesli olarak izleyemeden yorum yapmıştım resmen saçmalamışım ya özür dilerim sizden:img-hyste
şimdi gelelim bölüm yorumuna
numan ın iyileşmesine çok sevindim. ama safiye ve muhtarın durumuna çok üzülüyorum.ç bu bölüm birbirlerine bir şey demek isteyip te diyemiyorlarmış gibi bir halleri vardı. ama numan varken zor onların evlenmeleri. benim aklıma bir olasılık geliyor ama belki numan iyice iyileştikten sonra sizin evlenmenizi istiyorum diyebilir.
ferit beklediğimzi yaptı ve kumar oynadı. para kazanmış cebinden düşürdüğünde çok feci sinir oldum bn. kaanmış ama ya devam ederse oynamaya yeminini bozmasaydı keşke. hem bu yüzden damlayla ve bütün köşktekilerle arası bozulacak:icon_sorr
ahh efe ah annesi ve teyzesi uğraştı didndi bir sürü yemek hazırladı tuutu iskender yedi ya. eda çok üzülyor ama yapacak bişey yok umarım efe velayet dabasında babasında kalmak istediğini söylemez
Ve 404 serpil ayy bu kadına her bölüm ayrı bir sinir oluorum. herşey kendi istediği gibi olsun istiyor . oğuz u edaya kaptırdı ya ondan bu sinir bütün yaptıkları. aslında yaman, avukat ve serpil arasında geçen şahitlik tartışmasında ben oğuz un karşısında şahitlik yapamam deyince biraz yumuşamıştım serpile karşı. ta ki oğuz ve ergin gidip yaman ın boğazına yapışana kadar... iyi de oldu oğuz serpil'in nasıl bir yılan olduğnu bir kez daha gördü. ve o son söylediği söz senle geçirdiğim senelere lanet olsun çoktan haketmişti o lafı serpil. ve sonunda da serpil in şahitliği kabul edişi. aslında oğuz ve eda bir an önce evlenirlerse ortada sorun kalmaz velayet düşer ama benim içime bu evlilik konusunda yine bir aksilik çıkacakmış gibi geliyor.
Atilla' ya gelelim. yeni bölüm ün başladığı shne. eda ve Atilla'nın karşılaşması... Eda'nın ona karşı hislerinin kalmadığını biliyorum. sonuçta ilk aşkı bakışları normaldir ama yine de çok bozuluyorum sanki Eda o an Atiilla yı unutmamış gibi oluyor. özellikle ofis sahnesinde Eda'nın eskiden Ati'ye aldığı sigaralık yine masanın üstündeydi. ve edaının o malum bakışı ayy ne bilim ben saçmalıyorum ama cidden rahatsız oldum. Oğuz da başlangıçta baya şüphelendi hatta sordu ya edayı çekip eda noluyo? daha geçen gün Atilla'nın adı geçtiğinde eşle dostla iş yapmayalım demiştin demin adama seni arayacaktık bizde diyorsun dedi. eda orada ucuz atlattı ve oğuz un şüpheleri Atilla'nın ya köşkten ayrılırsın ya da oğuz beyle evlenirsin lafıyla biraz da olsa sona erdi. edaının oğuz la olduğunu atilladan saklamamasına çok sevndim. bu oğuz u ne kadar çok sevdiğini gösterir:happy0064
ve benim üstüne bir sürü saçma yorum yaptığım tütmüyor dimi ablam? lafı ayyy ne kadar saçmalamışım. orada Atlla için onu hala sevmiyosun anlamında sordu fragmanda o sahne çok abartılmış eda sahiden artık sadece oğuz u seviyor:happy0064
ve bahar'ın doğumgünü... çok ağladım. özellikle ceren in bakışları ağlayışı çok etkileyiciydi. o kız çok büyük bir oyuncu olur kendini geliştirirse. hayran kaldım. annelrrinin doğumgünüydü. onsuz buruk bir parti oldu. resimlerine bakmaları çok duygulandırcydı. onlar ağladı ben ağladım. ama bahar hakikaten baya güzelmiş.
bir noktaya çok sevindim. hani bir laf geçti ya biz evlenice gerçek bir aile nasıl olur görürler dedi eda . ben de içimden inş dedim. ve meşhur sahnemiz köşk ve turuncu battaniye. bu seferki baya kısaydı ama bizim battaniye sefası arabada devam etti. eda ve oğuz ve köşkteki çukurluğu iyi buldular ya valla rahat buluşuyorlar. eda bahar ın doğumgününü biraz kafasına taktı. hani dedi ya yılın o günleri ben çocukları alıp dışarı mı gidicem diye. haklı ama kadın yine de birax fazla bütüyor onlar bir evlensin herşey yoluna girer yavaş yavaş.
oğuz edayı arabaya bindirip senle 3_4 saat başbaşa kalmak istiyorum dedi. çok romantikti o sahne. ve eda tamam aşkım nereye istersen gidelim dedi btitm valla:img-hyste son sahne bizim aşıklar battaniyenin altında beraber uyumuşlar. iyi hoş oldu da evde çocuklar şüphelendi ikisi de yok... özellikle kılzar babalarının üstüne atlamak için girdiler boş yatağa atladılar orası çok hoştu:happy0064
bir noktayı eleştireceğim. montaj çok kötüydü bu bölüm bilmem fark ettiniz mi? özellikle serpil in sesi çok kötü olmuş.
bunu dışında haftaya bölümü iple çekiyorum süper olacak:happy0064
Herkese Selamlar İki Aile Ailesi;
Bu gün yine özetimiz bizi bekletmeden geldi....walla bir geldi pir geldi..bu nasıl özettir böyle resmen şeker tadında....30 bölümdür okuduğum en güzel,en beğendiğim özet..baştan aşağıya mutlu,komik olayların olucağını hissettiren bir özet....
Özetimizi senaryolar bölümünede ekledim....
Özetten aklımda ilk kalan notlar....
eda tabi yedi dolmaları,profitroller,ondan artık sabah koşularına çıkıyor....sabah sporu yapıyormuşda bizim haberimiz yokmuş bak sen..oğuzda ofisteymiş...walla küllüyen yalan. bizim acemi ve tatlı aşıklar yalanda feritle yarışıyorlar tabii eski feritle....
oğzu aşkını hiç yanlız bırakmıyor ve atiye beraber gidiyorlar...eda yalnız bir karar verse iyi olucak..ne yardan,ne serden vazgeçiyor....
ceren sabahlığı bulmuş arabada....yandı oğuzla eda...şahsen ben babamın arabasında bulsam heralde kendimi pisikopata bağlarım....ceren iyii bişey yapmamış sadece bozulmuş....ama bozulmasına rağmen eda ablasını da seviyor.....inşallah ilerleyen bölümlerde eda ceren konuşması görürüz..cerenden eda ablasını onlaylar gibisinden....
beraber çiftlik evine gidiyorlar....artık sonunda nilgün,aysun,nurdan,benim ve tüm iki aile ailesinin görmek istediği romantik kaçamakları görürüz inşalalh....
Bu hafta özetten resmen mutluluk akıyor....Ya biran önce pazartesi olsun....heycan sardı çok fena.....
not:ilk yorumum silindi malesef....bu yüzden ilk yazdığım yorumumdan aklımda kaln bir kaç yerini yazdım...insanın keyfi kaçıyor silinince walla...neyse daha önümüzde uzun bir hafta var;çok konuşulacak olaylar var.....
Çok keyifli, eğlenceli ve aşk dolu bir bölümdü. Oğuzla Eda arasında üzüntüler, kıskançlıklar beklerken birbirlerine daha da bağlanmaları beni çok mutlu etti. Her anı kaçırılmayacak derecede güzeldi.
Yakında reytinglerde hep üste çıkacaktır. Diğer diziler gibi bölümlerce süren ayrılıklar yok dizimizde. Aralarındaki problemi bir bölüm içinde hallediyorlar, bizide üzmüyorlar. :img-yes:
[QUOTE=gülbence;2152336bir noktayı eleştireceğim. montaj çok kötüydü bu bölüm bilmem fark ettiniz mi? özellikle serpil in sesi çok kötü olmuş.
bunu dışında haftaya bölümü iple çekiyorum süper olacak:happy0064[/QUOTE]
Gülbence, artık sesli çekim yapıyoruz, tiyatro tarzı. Dublaj yok sonradan. Bu bölümdeki Serpil'in kendi öz sesiydi. Eskiden başkası seslendiriyormuş Serpil'i. Fark oradan. Maalesef ses tekniklerinde bir sorun vardı bölüm başlarında, sonra topladı. İyi olacak ileride...
herkese merhaba.bye
dün akşamki bölümü de büyük bir zevkle izledim.eda atilla'yı görünce eli ayağına dolaştı.biraz anlaşılıyordu durum ama oğuz pek anlamadı.aslında birşeyler hissetti atilla'nın konuşmalarından ama üzerinde pek durmadı.bakalım ne olacak.eda'nın atilla'ya biz oğuz'la evlenmeyi düşünürüyoruz demesi onu biraz hayal kırıklığına uğrattı.gençliğinde yaptığı hatayı telafi etmeyi planlıyordu anlaşılan.evlenmekten başka çıkar yolları yok gibi.evden taşınması saçma olur.zaten seviyorlar birbirlerini.:img-in_lo
efe'nin hareketlerine çok sinirleniyorum.bir de kardeşini yanına çekmeye çalışıyor.babasına bu tavrı gösteremiyor ama.çok sinirlendirdi beni sanki suçlu eda.:icon_twis ohh yemekleri de başkası yedi.:img-hyste
numan amca çıkmış hastaneden.bizim kaçak muhtar gelmiş.kıskandı safiye abla ona bakıyor diye.o zaman hastanede niye bırakıp gitti acaba.:icon_whis
serpil'in avukatı tuttuğunun anlaşılması onu daha da hırslandırdı.tanık olmak istemesi eline ne geçirecek acaba.oğuz'u geri getirmez bu durum.ahh kadınlar.:img-blush yaman onu da dolandırıyor farkında değil.yaman yemekte oğuz'a vurabilir,onların da elinde dayak raporu olur dedim ama olmadı.:img-grin2
annelerinin doğum gününü oğuz'un unutmasına kızlar bozuldu.damla dışında diğer ikisi de unutmuştu cep telefonu hatırlattı.babalarının o kadar işi arasında unutması doğal.damla'nın eda'ya tavırları hiç hoş değil.artık selam bile vermiyor eda'ya.hiç yakıştıramadım valla.:img-beee:
bu ferit ne yapmaya çalışıyor.sırf babasına kızdı diye oturdu kumar masasına.demek içinde de varmış.sabutay onu baya borçlandıracak galiba.bu sefer kazanmasına izin verdiler ama bu böyle sürmez.sabutay da damla'nın yanında borcu isterse ilişkileri kopar.sabutay da amacına ulaşır.:img-blush
oğuz ve eda'nın gizli buluşma yerlerindeki sobayı görünce öldüm gülmekten.:img-hyste yalnız benim bildiğim o soba elektrikli nasıl çalıştırmışlar orada.hayır hadi çalıştı soba da bir de kapatmadan gittiler.evi yakacaklar yahu.çocukların babalarını ve annelerini ortalığı ayağa kaldıracak kadar arama çabaları ilginç.koskoca insanlar.niye bu kadar merak ettiler ki.yalnız eda ve oğuz uyuyup kaldılar arabada.yoksa eve dönerlerdi sabah olmadan.bakalım çocuklara ne diyecekler.eda hastalandı diyebilirler belki.doktora gittik mesela.en mantıklısı bu valla.pijamalı oldukları için.:img-grin2
bu hafta reytingler biraz düşmüş.niye böyle oldu acaba?umarım önümüzdeki hafta yükselir.
buğra,iclal,rap-alltime kliplerinizi çok beğendim.elinize sağlık.fragman için de fame_star'a çok teşekkürler.
BeyazGelincik1980 23-01-07, 15:58 tekrar merhaba...
özet gelmis, yuppi...:happy0064 havalara ucuyorum su anda...bu özet ne böyle...30. bölümden sonra simdi de 31. bölüm özeti bizi cok cok mutlu ediyor...hersey istedigimiz gibi gelisiyor, hele eda-oguz arasinda ki gelismeler harika :img-in_lo
özet yorumu herhalde bu gece yaparim, cünkü zamanim cok kisitli su anda...
eda sabah sporu yapiyormus :img-hyste...özetin burasini okurken gülme krizi gecirdim resmen...daha hala gülüyorum...anlasilan bunlar yine ayri ayri köske girecekler...biri spordan dönüyor biri de ofisden dönüyor olacak :img-hyste...cocuklarda bunu yuttu...damla hemen anliyormus olayi zaten...ama yalanlarina bayildim...:img-hyste...bir yalan anca bu kadar güzel olabilir, ferit'le yarisir hale geldiler :img-hyste...
diger sevindirici olay ise tatil ve bu tatil ciftlikde gerceklesecek, hemde hep beraber...kacamaklar burda da girla devam...oguz eda'la, ferit'de damla'yla romantik anlar yasarken yine bir tesadüf...ne acaba, tahminler sonra...
ama özetin burasini cok beyendim...biz bunlari uludag tatiline gönderemedik ama ciftlik tatilide cok güzel...:happy0064
aysun, gözde, burcu, ne dersiniz istedigimiz sahneye kavusuyoruz galiba hemde en romantiginden...:love04: eger ciftligin söminesi varsa, orada neler yasanir kimbilir :img-in_lo..
bende simdi daha fazla devam yazmaya devam edersem, kimse durduramaz beni. yapacagim islerde yarim kalir...bu yüzden gece kuslari tekrar görüsürüz...:img-wink:
Herkese İyi akşamlar,
Özet gelmiştir diye girdim ve özet gelmiş. Yalnız gerçekten çok erken geliyor, daha 30.bölümün keyfi çıkmadan yeni bölüm. Özeti önce vereceklerine fragmanı öne çeksinler daha iyi. Mesela çarşamba özet, perşembe fragman ideal olur sanki.
Buğra, Sağol yorumlarıma yorumuna. Yalnız bizim formüle bir ek yapalım, 2 bölüm bizi üzüyorlar, 1 bölüm rahatlatıyorlar, arkasından bir bölüm tam komedi yapıyorlar. Ayda bir böyle sağlam komedi çıkarıyoruz sanki. 31.bölümde duygusallık iyice arka planda, çok sağlam komedi var, özetten öyle anlaşılıyor.
Neyse, özet yorumlarına gelirsek:
Eda sabah koşusuna çıktığını Oğuz’da ofiste olduğu yalanını söyler.
Çok güldüm valla, Eda'nın sabah koşusunda ne işi var? Hemde pijamalarla? Eda bakkala bile bakımını makyajını yapmadan gitmez. Oğuz desen sabahın köründe henüz inşaat halindeki ofisine mi gitti? Çocuklar sormazlar mı yataklarınız niye bozulmamış diye? İnanmıyorum ya, Eda&Oğuz kesin beceremiyor bu yalan işini. Bence özetin hafife alması, bu işe sadece Damla değil çocukların hiçbiri inanmamıştır.
Eda hem Oğuz’la çocukları alıştırmadan apar topar evlenmeye hem de köşkten taşınmaya yanaşmaz.
Ya Eda'ya methiyeleri saydım gece gece Oğuz'la gitti, sonuında rahatladı diye. Şu Bahar'ın doğum günü olayından sonra hemen frene bastı. Kesin aklında yılda bir kere olacak bu olayda ben ne yapacağım var? Oturursun aşağıda o gece olduğu gibi. İyi güzel de biraz cesaret ama Eda ya.
Anne ve babasına tepkili olan Efe tatili basketbol takımı ile kampta geçirmeye karar verir.
Kötü değil bu durum, uzak kalsın bakalım biraz olaylardan. Hem spor insanı rahatlatır. Ayrıca anlaşılan tatilde Eda&Oğuz sürekli pot kıracaklar. Efe olmasın daha iyi.
kızlar da üsteler ve Oğuz Eda’ları davet eder.
Merve&Ceren iyice benimsediler Eda,Efe ve Timur'u. Kesin Efe'ye de gel diye bastırmışlardır önceden.
Yola çıkarken Ceren babasını arabasında Eda’nın sabahlığını bulur ve çok bozulur.
İlişkiyi ikinci öğrenen çocuk Ceren oldu. En iyi seçim. Şu anda sanki en mantıklı düşünebilecek, en rahat karşılayacak olan Ceren. Üstüne Eda'yı en çok seven iki kızdan biri. Ama Eda&Oğuz arasındaki ilişkiyi bir gecelik (sadece arabada kaldıkları gece) zannetmesin yeter. Yoksa hem Eda'yı ayıplar, gözünden düşer, ayrıca tepkiye de verir. Babasının da Eda'nın da ciddi olduğunu anlarsa sakin karşılayablir. Umarım Damla gibi içine atmaz, hemen konuşur, ciddiyeti anlar, rahatlar.
Oğuz ve Eda sık sık çocuklara açık vermektedir.Tahir Ağa da Melahat’i ile aynı otelde kalmaktadır.Oğuz Eda ile Ferit de Damlayla gizlice buluşmaya kalkar ve işler arap şaçına döner.
İşte 31.bölümün çoğu böyle geçecek, tam komedi olacak bu sahneler, süper.
Oğuz&Eda sürekli yakalanacak, mimikler, utanmaları, kurtarma çalışmaları, Eda-Oğuz, Damla-Ferit kaçamakları, birbirlerine rastlamaları. Harika olacak hepsi. Ve Ceren artık anlar işin ciddiyetini. Merve&Timur'da hissederler. Bu gidişle çiftlik dönüşü Efe dışında herkes öğrenecek. Damla iyice kuduracakda, kendisi yakalanacak birde.
Tatsız süpriz sonraki sayfaya :)
Tatsız olayımıza gelince:
Köşkte ise İki Aileyi de tatsız bir süpriz beklemektedir.
Off, bu kadar komediden sonra bir tatsız süpriz sonumuz var.Senaristler siz bir gülün bu bölüm doya doya, gelecek bölüme sinirlenmeye,ağlamaya hazırlanın diyorlar resmen. Her iki ailede etkilenecek ve tatsız bir olay. Şu ısıtıcıyı havuzda unuttularda köşk mü yandı acaba? :) Ciddi olursak, Tarık diziden çıktı, Serpil bir şey yapamaz, Ati'den asla beklemem, sorun çıkmaz ondan. Yaman'a ise yorum yok. Gene iki senaryom var, ben alıştım, senaryo işine gireceğim valla :)
1. Bu düşük ihtimal bence. Yaman tatile gittiklerini öğrenir iki ailenin beraber çıldırır. Dönüşlerinde köşkü basar ortalığı birbirine katar, tüm mahalleyi ayağa kaldırır. Yapar mı? Esasında yapar ama Yaman sinsi bir adam, dava varken böyle bir şey yapmaz, mahkemede kötü olur. Ben çok zor diyorum bu şıkka.
2. Büyük ihtimalim ise bu: Sabutay sonunda saldırıya geçer. Sabutay Ferit-Damla'nın beraber tatilini öğrenir, kafayı yer. Artık sadece Ferit'e değil Damla'ya daha beter kızgındır. O sinirle öyle kumar tuzağı falan gibi zekice tuzakları unutur gider. Gelir köşkün önünde dönüşlerini bekler. Tam köşke girerken ya benimsin ya kara toprağın naralarıyla Damla'ya bıçakla saldırıya geçer. Ve Eda hiç bir şey umursamadan Damla'yı kurtarır. Ufak bir bıçak darbesi yer, çizik bile yeter Damla'nın minnettarlığı için. Sonra zaten Oğuz-Ferit atla üstüne Sabo'nun. Bu senaryoyu daha önce yapmıştık sanki :) Döndü dolaştı zamanı gene geldi, belki Ferit'e olabilir saldırı ama düşük ihtimal. Sanki saldırı Damla'ya bıçak Damla'yı kurtaran Eda'ya olur gibi. Bana böyle olur geliyor...
Her şartta son sahne hariç inanılmaz komik bir bölüm geliyor, bol bol güleceğiz derim.
Özeti Daha Yeni Görüyorum :)
EDA NE OĞUZ’LA APAR TOPAR EVLENMEYE YANIŞIYOR NE DE KÖŞKTEN TAŞINMAYA…
O zaman davadaki işi çok daha zorlaşır.Bu Yaman'ın yararına olurken Eda için pek iyi olmaz.Çocuklarıda Yaman etkilerse çocuklar belkide bir süre için Yaman'ın yanına taşınmayı düşünebilir.Bu Eda'yıda daha çıkmaza götürür.Neyse felaket tellalı gibi konuştum biraz o komik özetimizin ayrıntılarına geçelim :)
ZOR GÜNLER ÖNCESİ MORAL DEPOLAMAK VE SÖMESTİR TATİLİ İÇİN EDA TİMUR’LA OĞUZ KIZLARLA HEP BİRLİKTE AT ÇİFLİĞİNE GİDİYORLAR….
Harika bir tatil olacak bunu biliyoruz.Çok eğlenceli olacak :).Herşeyi ile.
Sabah Eda ve Oğuz’un evde olmadığı anlaşılır.Her ikisininde aynı anda kayıp olması çocukların şüphelenmesine neden olur.Eda ve Oğuz panik halde eve dönerler.Eda sabah koşusuna çıktığını Oğuz’da ofiste olduğu yalanını söyler.Ancak Damla ikna olmamıştır
Evet bahaneler hazır.Bizim acemi aşıklar fena takıldılar :).Eda sabah koşusuna çıkmııış.''Anne sen sabah koşusuna çıkarmıydın?'',''Sağlıklı yaşam olum'' :)
Zaten Damla'nın bundan şüpheleneceğini tahmin ediyordum.Zaten Damla'nın süpheleri vardı bu iyice kötü oldu
Oğuz da kızlara kendini affettirmek için onları at binmeye çiftliğe götürmeye karar verir.Timur bu duruma çok üzülür,kızlar da üsteler ve Oğuz Eda’ları davet eder.Damla bu duruma uyuz olur fakat Ferit’inde gelecek olması onu az da olsa keyiflendirir.Yola çıkarken Ceren babasını arabasında Eda’nın sabahlığını bulur ve çok bozulur.
Timur çok teşekküler.Bu tatil herkeseeeee çok iyi olacak :).Damla'yıda sevindiren birşey olması iyi oldu.Şimdide Ceren'in görmesi kötü oluyor.Ceren daha önce ablasınında söylediklerini hatırlarsa kötü olur.
Çiftik evinde ise onları büyük bir tesadüf beklemektedir.Tahir Ağa da Melahat’i ile aynı otelde kalmaktadır.Bu durum Ferit’in canını sıkar.Oğuz Eda ile Ferit de Damlayla gizlice buluşmaya kalkar ve işler arap şaçına döner.Köşkte ise İki Aileyi de tatsız bir süpriz beklemektedir.
Tahir Ağa ve Melehat'ta ordaymış.Bu Ferit'in tabiki de canını sıkacak.Ve Köşkte İki Aile'yide bekleyen bir kötü süpriz.Yangın desem olmaz.Zaten bunu görenler hemen haber verir.O yüzden daha başka bir kötü süpriz.Gelsin Tahminler :):)
_seboist_s 23-01-07, 18:29 Selamlarr iki aile ailesii… Dünkü harika bölümden sonra nasılsınız bakalım??
İki haftadır analiz yapamıyordum. Bu hafta Allah’ın izniyle yazıcam bişeyler. Bugün bütün gün evdeydim analizime daha önce başlamayı düşünüyordum ama kendimi iyi hissetmedim şimdide elimden geldiği kadarıyla yazıcamm yanlışlıklar affola…
- Önce şunu söyliyim Tarık gitmiş nayırr nolamazz heheh… Jenerikte göremedim valla Ama Atillayı pek bir net gördüm. Konuk geldi ama çok sevdi galiba dizimizi… Ahh birde sizde yazmışsınız bende söyliyim. Sesli çekim tam oturmamaış bana ufak tefek sorunlar varmş gibi göründü. Daha yeni ikinci haftamız. Düzeliceğinden eminim. Zaten çok fazlada göze batmıyo. Sesli çekim babaşka bi hava katmış yani gerçektende tiyatro gibiydi… Unutmadan Emre Kınay sahidende hasta olmuş galiba çok geçmiş olsun!
- Dün iyi seyirler dilerken yazmıştım ya kısa bir özetten sonra yeni bölüm başlıycak diye, gerçektende özetimiz çok kısaydı sanırım sadece üç sahneden bölümler gösterip yeni bölümü başlattılar… Eda’nın şaşkınlığıyla bitmişti geçen hafta, bu haftada edanın şaşkınlığıyla başladı… Aslında sadece Eda şaşkın değildi değil mi?… Oğuz, Atilla, Seda, izleyiciler, iki aile ailesi (katmasam olmazdı yanii: )
Eda nerden çıktın sen diyince; Atilla da direk konuya daldı. Yamanı gördüğünden bahsetti. Bu sırada Oğuz şaşkın Allah’tan Seda ablamız girdide araya Edanın unuttuğu tanıştırma faslını hatırlatıverdi. Bu sırada müziğinde etkisiyle (ehh bide sesli çekimin etkisi vardı) bi heycan bi heycan sormayın… Edanın eli ayağı birbirine karıştıkça bende heycanlandım telaş yaptım:D Bişey içer misiniz dedi gitti kendi içti:D Hem meşrubatları dolduruyor hem içerideki muhabbeti dinliyor. Seda Oğuza Atillayı anlatıyor, annesini konuşuyorlar, Atilla Bey bize kısadan bir hayatını anlatıyor. (İstanbul hukuk, İsviçre... ) atillayıda yakından tanımış olduk böylece…
EDA: Ben çocuklarımı kaybetmek istemiyorum Atilla bütün derdim bu
ATİLLA: Zamanında evlenmenize engel olamadım ama yamanın senden çocukları koparmasına izin vermiycem merak etme…
Bu diyalog Oğuzu yeteri kadar şüphelendirmiştir herhalde. Şimdi benim aklıma şu takıldı acaba Eda bir inat uğruna mı Yamanla evlendi… Atillaya inat olsun diye mi… Gerçi sanmıyorum ama gençlik işte=) Hem Atillada öyle demişti… Neyse şimdilik burayı irdelemiyim…
Atillanın Edayı ve Oğuzu ofisine çağırması iyi oldu. Ofisteki konuşmaları çok sevdim=) Nedenini anlarsınız siz;) orayada gelicemm birazdan..
OĞUZ: Eda, edaaa? Noluyo?
EDA: ne noluyo?
OĞUZ: İki gündür başının etini yiyorum bu davayı Atilla türel alsın diye hiç oralı olmuyosun
EDA: Evet
OĞUZ: Ne evet? Adama seni arıycaktık falan diyosun
EDA: Yani başka bi avukatı düşündük ama o bizi kabul etmedi ortada kaldık diyemezdim herhalde
OĞUZ: E ben nediyceğimi bilemedim adama
EDA: Bana kalsa ben yine eşle dostla iş yapmazdım ama okadar iş edinmiş buraya gelmiş bende hazır gelmişken geri çevirmeyelim dedim.
OĞUZ: Çok iddialı zaten. yani evlenmenize engel olamadım ama çocukları almasına engel olucam falan diyo yani iş edinmesini bırak hırs yapmış kendine
SEDA: Ayy sadece o mu Oğuz Beycim herkesler o kademsizle evlenmesin diye kardeşime dil döktü ama benim inatçı kardeşim kimseleri dinlemedi ya
EDA: ya abla aman sizde yani şu eski davaları açıp duruyosunuz ya aa bırakın cnmm geçmişte kaldı bunlar…
Seda ablamız nasıl son dakikada el attı olaya ama… Vallahi iyi kurtardı durumu…
- Sırada Yaman, Sema ve Serpil sahneleri vardı ıysss… Serpilin sesi nası komik geldi yaa diğeri daha bir entrika doluydu bu pek bir saff:D Didem Uzelin kendi sesi herhalde… Alışıcaz artık napalım...
Ayy Yaman “Allah cezanı versin Eda şu konuşulanlara bak” dedi ya yanında olsam bi darp raporuda benim yüzümden alıcaktı onuda eklerdi artık dosyasına… Ama bu adam kırk gün kırk gece sopa yese yine geçer karşımızda sırıtır. Değmez vallahi odun işte… Neyse kısa kesiyorum...
- Sırada Seda ile Eda kardeşlerin mutfak sohbetleri vardı=)) Çocuklara yemek hazırlıyorlar ee kime niyet kime kısmet... Konu yine döndü dolaştı Atilla ya geldi. Eniştede herhalde Edayla Atilla arasındakileri biliyormuş. (yaa Buarada Ben enişteyi özledim vallahi birkaç bölüm sonra taşınsalar yaa İstanbulda Seda ablamız ile Yüksel eniştemiz, süper olur vallahi, onlarada bizim mahalleden bir yer ayarlarız… Ahh bu işlere en iyi Numan amca bakar, iyileşsin bir kapısını tıklatırız…)
Fragman yanıltması yaşadık yine… Şu yeniden aşkı tütme olayı vardı yaa… Fragmanda Farklı görünüyordu izlerken bambaşkaydı. Ahh konunun ortasına Oğuz girince (tütsülenmiş hindi heheh) ee Oğuz abimiz bu tutturur Profitrol diye ehehe Edada dayanamaz sorar ablasına “çikolata var mı” diye… Ahh tatlı aşıklar…
- Bu bölüm en çok beğendiğim sahnelerden biri kızların Eda ablasına moral vermeleriydi ne kadar çok seviyorlar Eda ablalarını… Ama onlarda Eda il Oğuzun evleniceklerini öğrenince Damla gibi tepki göstericekler tabi hepsinin kişilikleri farklı her karakter aynı tepkiyi göstermez ama duyduklarında şaşırıcaklarını pek hoşnut olmayacaklarını düşünüyorum. Umarım sadece düşüncelerimde kalır…
Yine Damla konusuna giricem galiba. Aslında düşündümde Eda ile Oğuz şanslılar şu anda sadece Damla konusu var… Ya Efe, Timur, Merve, Ceren öğrenince ne olucak:S:S Şimdi pek bir karamsarım galiba (hastayım aldırmayın:D) heheh neyse onlar atlatıcaklardır… Formül çok basit aslında “sevgi”=) Yanına bir tutam aşk bir tutamda aile olma duygusu eklersek… Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine. Ahh zamanı da unutmamak lazım. Her şey zamanla rayına oturur. Köşke ilk taşındıkları gün Eda ile Oğuz belki birbirlerinden nefret ediyorlardı ama şimdi deli gibi aşıklar. Çocuklar birbirlerini kaçırmak için planlar yapıyorlardı, ama şimdi kardeş gibi bağlılar öyle değil mi…
- Efe yapıcağını yaptı yine annesinin tembihine rağmen yemek yiyip geldiler eve… Aslında onlarada hak veriyorum ama yani ilk değil ki Efe daha öncede babasının bu sahtekarlıklarını gördü yani nasıl oluyorda yine kanıyo. Hadi babasıdır falan ama nebiliyim bukadar saf mı bu çocuk. Aynı olayı daha önce yaşamasa anlıycamda neyse... İyiki Oğuz var yanii. Kızlarıda alıp koştu edaya destek olmaya… Diyaloglar yine mükemmeldi. Profitrol:D
- Atillanın ofisindeki sahnelerde resmen bir duygu yoğunluğu vardı. Eda sigara kutusunu görünce bir tuhaf oldu. Atilla da gözüne soka soka sigara ikram etti. (daha yararlı bir şey yokmuş gibi alla alaaa:D) Ahh birde Oğuza siz hala duygularınızla hareket ediyosunuz dedi yaa. E herhalde yani duygularıyla hareket edicek bizim Oğuz ağabeymiz duygusal adamdır: )
EDA: Neyse olan olmuş artık. Bi kenara bırakalım. Bundan sonra napıcaz ona bakalım… Nediyor,sun
ATİLLA: Aslında basit bir çıkış yolu var gibi gözüküyor
EDA: Nedir?
ATİLLA:şuanda oturdugun köşkten ayrılırsan davayı üstüne kurdukları gerekçeler çöker
EDA: Köşkten taşınmam gerektiğini söylüyorsun.
ATİLLA: Evet
EDA: Ee köşkten taşınamam (bu sırada sesi çok tatlıydı)
ATİLLA:Neden.?
EDA:Ee Atilla sana söylememiz lazım biz Oğuz Beyle, Oğuzla evlenmeye karar verdik. ama bu kararımızı çocuklar yüzünden bir süre erteliyoruz.
ATİLLA: ehh ozaman tebrik ederim…
Eda süper söyledi yaa… (Buğra bu hafta zılgıtlar Edaya gelmedi görüyorsun:D Özet+fragman yanıltması)
Atillada tebrik etti hehhh çok içten oldu=))
- Edayla Oğuzun banktaki konuşmaları çok tatlıydı Numan amcamızın sözünü hatırladık bir kere daha. Bu sözü çok konuşmuştuk arkadaşlar hatırlarsanız uzun zamandan sonra Oğuzun ağzından duymuş olduk…
Edanın bi elinde balon diğer elinde Oğuz ehehe. Nasıl şekerler yaa… Bayıldım bu sahnelere. Bir yandan konuşuyor, bir yandan rüzgar ile mücadele ediyor. Ahh eminim Numan amca o balonu görmek için can atardı heheh...
- Ahh Atillanın asistanı yok mu vallahi işsiz kalmaz avukatlıkta tutturamazsa Magazinde tutturur pekte başarılı olur=))
- ikinci darp raporu oluyordu az kalsın. Oğuz Serpilin Yamanla iş birliği yaptıgını örgenince deliye döndü. Hem Yamana hemde Serpile baya sert çıktı. Amaa hak ettiler gerçektende. Ahh biz olucaktık. Dava falanda etkilemez bizi Allah ne verdiyse… (şusıralar kavgacı mı oldum nedir heheh gerçi benim bu sözlerim ezelden beri varda işte sadece sözle kalıyorlar) Neyse son olarak eline ve ağzına (Serpile söylediği sözler on numaraydı) sağlık diyorum Oğuza…
- Muhtar amcacım ağzına sağlık yaa. Edaya gaz verdin vallahi Ergin, Oya şimdide “muhtar:D” Hadi iyiyiz iki aile ailesi messengerlerimiz artıyor… Umarım yakın zamanda safişi, muhtaı ve numanı eski neşeli halleriyle görürüz. Yoksa herkes üzgün herkes üzgün yaniii…
- Kızlar evde doğum günü hazılığı yapıyor. Oğuz unutmuş. Adamın başında okadar dert varki unutmuş maleseff...
eheh Edaya dediya masayı geçirdim Yamanın kafasına:D Ayy koptum yok Eda abla sadece biraz hırpaladı korkma… Mağara adamı yaptın sende Oğuz abimizi aaa=)
- “Bugün birinin doğum günü ama acaba kimin?” Yani Oğuz abi hem unutuyorsun hemde söylüyosun çaktırmasan olmaz dimi eheh kurnaz ol biraz:D Şaka bir yana gerçektende aşırı duygusal sahnelerdi… Hele hepsinin birlikte baharın resmine bakıp ağlaması, pastanın mumlarını söndürmeleri, albümlere bakmaları falan çok duygulandırdı beni. Biran kendimi koydum yerlerinede çok üzücü gerçekten. Ne kadar çok ihtiyaçları vardır annelerine… Ahh Efe efendi sende bil annenin kıymetini dua etki annen yanında ya olmasaydı ozaman bu tavırlarını kime yapıcaktın acaba? Ya da aslan terbiyecisi baban sana ozaman ne verebilecekti? (baya bir ciddi girdim olaya )
- Bizim tatlı aşıklar yine gece kaçamağında… buseferki öyle böyle bir kaçamak değil ama) Edanın çaresiz konuşmasından sonra Oğuz bi çılgınlık yapıyo tutuyo aşkının elinden biniyorlar arabaya yol nereye giderse onlarda oraya gidiyor. Çocukları, yamanı, serpili, köşkü bir kenara bırakıyorlar kalplerinin seslerini dinliyorlar…Kimseyede gözükmüyorlar. Aa kimseye mi? Pardon yanii bizim çakal Ferit dışında… O artık kaçınılmaz zaten alıştık bizde… Aa Ferit hem aşkta kazanıyorsın hem kumarda öylemi hadi inşalla busefer damlayla aran bozulmaz. Sabutaya dikkat et vallahi korkuyorum yanee. Hasta adam…
Nasıl olduda Edayla Oğuz sabah evde değildiler?:D Vallahi başımıza taş yağıcak o çok dikkatli aşıklar nasıl oluyorda akşam birlikte uyuya kalıyorlar… ayy bunları aşk çarpmış… Mekan güzel, şarkı güzel, şarkıcısı güzel. Oğuz da haklı Eda da yanii… Ahh bakalım nasıl kurtulucaklar… Seda da çaktı durumu yardımcı olur herhalde… Özette yazdığı gibi çok mantıklı bir sebepleri var yani. Eda sabah koşusunda Oğuz işte heheh. Tesadüf=))
Bölüm sonumuz o süper şarkı ile oldu vallahi Asu ablanın ağzına sağlık… Buarada İclal ablada amann Eda ablada ne güzel söyledi öyle o beni prenses peri sanıyor: ))
- Yeni bölüm özetimizde gelmiş hayırlı uğurlu olsun çok hoşuma gitti bu özet amaa sonu..:S Onu şimdi yorumlayamıycam daha uzun bir hafta var önümüzde… pazartesi çok Eğlenceli bir bölüm izliycez galiba… İki aile birlikte tatile gidiyor oleyyy=))
- Her hafta olduğu gibi bu haftada emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz. Oyuncularımıza, Yönetmenimize, Senaristlerimize iki aileye gönülünü veren herkese çok çok teşekkürler. Hepsinin ellerine sağlık yine bizleri kendilerine hayran bıraktılar…
YerçekimliKaranfil 23-01-07, 18:41 herkese iyi akşamlar :img-wink:
Eda sabah koşusuna çıktığını Oğuz’da ofiste olduğu yalanını söyler.
he he yalanları cidden olmamış yani..timur bile yutmaz bunu.damla hırsından kudurur..hele ferit iice diline düştüler feritin ..zaten ferit gece gece gittiklerini görünce başka birsey anladı şimdide sabah olmadıklarını görüncee vay haline oğuzla edanın feritten çekecekleri var :img-hyste :img-hyste
Eda hem Oğuz’la çocukları alıştırmadan apar topar evlenmeye hem de köşkten taşınmaya yanaşmaz
yaa ah eda ahh ne negüzel kendini artık bıraktın kasmıyorsun herseyi oluruna bırakıp aşkını haykırdın herkese..bir doğumgünümü bu hale getirdi seni..ama eda sonuna kadar haklı kızlar için acı birsey bu..cici anneleriyle birlikte ölmş annelerinin doğum gününü kutlamak..zaman diyorum bne zaman...zamanın iyileştirmeyeceği hiçbirsey yok tüm yaraların tek melhemi zaman..ama sen nekadar kaçarsan kaç eninde sonunda evleneceksin bea edaaa :img-hyste
Oğuz da kızlara kendini affettirmek için onları at binmeye çiftliğe götürmeye karar verir.Timur bu duruma çok üzülür,kızlar da üsteler ve Oğuz Eda’ları davet eder.Damla bu duruma uyuz olur fakat Ferit’inde gelecek olması onu az da olsa keyiflendirir.Yola çıkarken Ceren babasını arabasında Eda’nın sabahlığını bulur ve çok bozulur.
İŞTEE YÜZÜMÜ GÜLDÜREN EN GÜZEL HABER...tatil tabiki..süper birsey bu zaten oğuzun söylemeye cesaret edemediği ama edanında gelmesini bir okadar istediği belli kızlarda ısrar edince daha ne yapsın.. :happy0064 ..
nilgüncüm şömine hayalin süper ahh ahh..tek başlarınaa neler yapılır o tatilde deiğilmii..senaristlerimiz bilmmem anlatabildikmi :love04:
neler olur bu tatilde daha neler.. ask kokusunu şimdiden çekmeye başladım
yanlız oğuz eda--ferit damla pişti olursa tam bir komedi olur :img-hyste
gelelim bölüm sonu olacak olan kötü süpriz
benimde birkaç tahminim var..
1.ihtimal feritle ilgili kötü bir süpriz bnce feritin kumar oynadığınıı damla öğrenecekk...nasıl öğrenecek orası meçhul şimdilik ama tabiki sabo sayesinde
2.ihtimal yaman serpil ittifakından bir süpriz belkiorum...bu tatile gittiklerini öğrenirler ve türk sinemalarında olur ya gizli bi ajan fotoğraflarını filan çeker:img-hyste tabi biraz düşük bir ihtimal oluyor ama olabilir :img-hyste
3.ihtimal efeye gittiği kampta birsey olbalir .belki bir kaza ...buda düüşükte olsa bir ihtimal :img-hyste
YerçekimliKaranfil 23-01-07, 21:05 forumumuz yine sessiz ve derin gün bir geçiyor ne dersiniz...
evet bu reyting sonucunda bozulan moralim özet sayesinde bir nebzede olsa düzeldi....
şimdii bu güzel tatili ve oradaki gizli kaçamakları düşündükçee daha bir mutlu oluyorum :img-in_lo ...damlanın triplerine rağmen çok güzel bir tatil bizi bekliyor holleyyy...belkide romantizm doruk noktasına ulaşacağızz :happy0064
şimdi damlanın yaptığıda biraz saçma oluyor dimi ya..edanın gelmesine bozuluyor..hatırlarsanız"okim oluyorki bn varken" gibilerinden birseyler konuşmuştu düğün alışverişinin ardından şimdide o kim oluyoki bizim ailece gittiğimiz tatile gelior diye düşünecek..ama feritin gelmesinee bir okadar sevinecekk..sonuçta feritte edadan farksız diil dış kapının mandalı damla ve ailessi için..bbu ne perhiz bune lahana tursusu :img-hyste
bu arada ceren arabada edanın sabahlığını buluyormuş..benim anlamadığım eda sabahlığınımı çıkardı yatarken sonuçta battaniyelere sarılı uyuyakaldıılar yoksa kameramanların bize göstermeği roamntik birseymi oldu ama bizene ya bizde görmek istiyoruzz :icon_sorr :img-hyste :icon_whis
nasıl olcak bu şimdi ala ala :img-hyste ...bu sabahlık işleri biraz bozacak gibi ceren de yavaş yavaş herseyi anlamaya başladı ama bence ceren damla gibi fevri davranmak yerine sessiz kalmayı tercih edecek bu konuda..çünnkü eda ablasının bir abla sevgisinden fazla seviyor....
KÖTÜ SÜPRİZ
düşünüyorum düşünüyorum ne olabilir diye ama içime doğan birsey var bu kötü süpriz efe ili ilgili olablir bence
merhabalar arkadaşlar...
teknik arızalardan dolayı son iki bölümü yeni izleme fırsatım oldu.. ama yorumlarınız her zamanki kıvamında.. bu güzellik bozulmasın diyorum.. aynı iki ailenin tadı gibi..
ratingleri fazlada kafaya takmaya gerek yok.. malum oda artık ekonomik veriler yada borsa hisseleri gibi oldu çıktı.. yeni yıldan sonra değişen deneklerinde bunda etkisi fazla.. inişler çıkışlar normal ama ilerisi iyi olacaktır diyorum..
iki aile dizisi ekranlarımız güleç dizilerinden ve neşe kaynaklarından.. yorumlarınız zaten dizideki bütün güzel kareleri almış.. tekrara ne hacet.. kötü karelerde hep birlikte üzüldük.
son söze geliyorum (biraz uzun olacak) bu son söz senarist kesimine.. bilmiyorum forumu takip eder mi yapım evi yada senarist kesimi ?! belki ediyorlardır.. onlara bizlere böylesi seyir zevki yüksek sıcak atmosferi olan bir eser izlettirdikleri için teşekkürler ama her daim iyi şeyler söylemeyeceğiz.. eksik gördüklerimizde söyleyeceğiz ki amacımız dizimizi daha iyi yerlere taşımak..
iki aile aksilikler hiç bitmiyor bitmez.. bitmesinde zira hayat zengininden fakirine şöhretinden gizlisine uzun bir maroton ve bu yolda aksilikler her daim olacak. hemde her kesime hayatın bir süprizi olacak. ama bu aşkın, insanların elinden çektiği nedir ?! dizideki cümle aşklar insan elinden, Allah sığınma durumunda aksilikler olsun ama her aksilik aşkın tepesine inmesin.. bundan rahatsızım açıkçası..senarist kesimi bu noktaya parmak basmalı artık..
hadi eda ile oğuz sorumlulukları bir hayli fazla olması hasabiyle karşılaştıkları aksilikleri bir parça anlarız.. kaldıki bu noktada, senarist kesimine kızsakta çokta eleştirmiyoruz..diziyi, gerçek hayata paralel vursak belki yüzleşilecek problemler daha fazla olur.. onca acı, onca problem, onca pürüz ve sondakika gelişmelerine karşın metaneti ve bağlılığı elden bırakmamak ve bunu komedi aksesuarlı eşliğine, romans nuanslarına bozmadan sunmak büyük başarı olsa gerek.. ama bu DAMLA ile FERiT gibi birlikte göründükleri 3 kareyigeçmeyen genç taze aşıkların arasına devamlı çomak sokulması ekranı bizlere hoş karşılatmıyor..
takdir ederseniz ki DAMLA ile FERiT ana karakterler değil.. dizide ana karakterleri beseleyen, dahası diziyi güzelleştiren, ana karakterlerede güç veren yardımcı karakterlerden.. tek başlarına fazla karalerde görünselerde aşklarına şahit olan birlikte oldukları sahneler 3 geçmez.. şimdi onca aksilikler arasında bir de yeni barışmış bu taze genç aşıkların aşkları başındaki aksilikleri bir türlü anlamış değilim.. dizi için elbetki malzeme lazım.. ama o malzeme kötü olmak zorunda mı.?. o 3 kare buram buram romantik kokan sahnelerde olabilir. sonuça diziyi güzelleştiren ana olmasada yardımcı mozayiklerden DAMLA ile FERİT.. ana mozayiklerde sallanmalar mevcutken yardımcı mozayiklerinde koruya uymasını garip karşılıyorum..
ikinci kabullenemediğim: sabutay karakteridir.. kaldırın demiyorum ama en azından yontun bunu.. bu karakter, ciddiyeti hasabiyle diziyi bir parça gölgelemede.. itici bir karakter.. elbetki mesaj yerine ulaştı: böyle olmayın.. ama bu karakter diziyi sabote etmeye başladı.. o gelince bir an aksiyon dizisi izliyorum ve derin bir mafya dalaşması olacak havasındayım.. sabutay tek kaldığında sanki kurtlar vadisi konseyinin içindeki bir adamın tetikçisi gibi.. senaristlerden umduğum bu karakteri yumuşatması.. bir parçada olsa yontması böyle oldukça itici..
zira aileyle izlediğim nadide dizilerden biri olan iki ailede yüzlerin yumuşmasını istemem.. benim kardeşlerim bu herifi gördüklerine gözlerine bir korku ve yüzlerine yumuşma iniyor.. buna gerek yok.. ne sevimli yapın nede oldukça itici denge olsun efendim.. yani yontun şu adamı.. !!!
hepinize selam ve sevgilerle
sondakika..
editasyon: buğra, rap_alltime arkadaşlarımı hazırladıkları klipler için tekrardan teşekkürü borç bilirim..
İKİ AİLEDEN HABERLER
Star televizyonunda yayınlanan “İki Aile” adlı dizinin çekimlerinin bir bölümü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.
İstanbul(İÜHA)- İletişim Fakültesi kantininde gerçekleştirilen çekimlerde, dizi oyuncularından İclal Aydın ve Kürşat Alnıaçık da yer aldı. Çekilen sahnelerde başrol oyuncularının 20 yıl önceki karşılaşmaları anlatıldı.
Dizinin yardımcı yönetmeni Semra Dündar, bir dönem sahnesi çekileceği için dönemi en iyi yansıtan mekan olarak İletişim Fakültesi’nin kantinini seçtiklerini belirtti. Kendisi de İletişim Fakültesi’nin eski mezunlarından olan Dündar, “Benim de eski mezunlardan olmam mekan seçiminde etkili oldu” dedi.
Yaklaşık 3 saat süren çekimlerde fakülte öğrencileri de rol aldı.
İKİ AİLEDEN HABERLER
Star televizyonunda yayınlanan “İki Aile” adlı dizinin çekimlerinin bir bölümü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.
İstanbul(İÜHA)- İletişim Fakültesi kantininde gerçekleştirilen çekimlerde, dizi oyuncularından İclal Aydın ve Kürşat Alnıaçık da yer aldı. Çekilen sahnelerde başrol oyuncularının 20 yıl önceki karşılaşmaları anlatıldı.
Dizinin yardımcı yönetmeni Semra Dündar, bir dönem sahnesi çekileceği için dönemi en iyi yansıtan mekan olarak İletişim Fakültesi’nin kantinini seçtiklerini belirtti. Kendisi de İletişim Fakültesi’nin eski mezunlarından olan Dündar, “Benim de eski mezunlardan olmam mekan seçiminde etkili oldu” dedi.
Yaklaşık 3 saat süren çekimlerde fakülte öğrencileri de rol aldı.
O çekimlerin olduğu yer İÜ İletişimmiş demek.
Yalnız ben hala gariplik görüyorum o geçmiş zamanlarda. Tamam Ati üniversitede anladık. Ama Eda'nın ne işi var orada? Yani o deviri bilmiyorum ama şimdi ünv.öğrencisi olmayan biraz zor girer sınıfa kadar. Garip geldi bana. Ablası dediki Ati'nin peşinden kalktı İstanbul'a geldi? Birde Enişte dedi ki Eda üniversite okuyacağım diye tutturdu İstanbul'a geldi. Valla karışık oralar, galiba enişte Ati'yi bilmiyor. Bu durumda Eda resmen evden kaçmış oluyor. Eda salladı bir yalan enişteye üniversite okumaya gidiyorum diye evden kaçtı gitti Ati'ye. Sonradan öğrendi enişte ve Ati'ye kızgın, o yüzden Eda aman eniştem Ati'yi duymasın dedi. Ehh, Efe'de annesine çekmiş oda kaçtı evden :)
İşin kötüsü Yaman'la evlendi sonra. Bir inat uğruna yaptıysa Eda bu evliliği hiç bir şeyi umursamadan, şimdi neden Oğuz'u bekletiyor ki? Yinede ben Eda'nın sadece inat uğruna evlendiğine inanmıyorum. Belki acele etmiş olabilir inattan ama Eda sevmeden evlenecek biri değil.
_seboist_s 24-01-07, 10:57 O çekimlerin olduğu yer İÜ İletişimmiş demek.
Yalnız ben hala gariplik görüyorum o geçmiş zamanlarda. Tamam Ati üniversitede anladık. Ama Eda'nın ne işi var orada? Yani o deviri bilmiyorum ama şimdi ünv.öğrencisi olmayan biraz zor girer sınıfa kadar. Garip geldi bana. Ablası dediki Ati'nin peşinden kalktı İstanbul'a geldi? Birde Enişte dedi ki Eda üniversite okuyacağım diye tutturdu İstanbul'a geldi. Valla karışık oralar, galiba enişte Ati'yi bilmiyor. Bu durumda Eda resmen evden kaçmış oluyor. Eda salladı bir yalan enişteye üniversite okumaya gidiyorum diye evden kaçtı gitti Ati'ye. Sonradan öğrendi enişte ve Ati'ye kızgın, o yüzden Eda aman eniştem Ati'yi duymasın dedi. Ehh, Efe'de annesine çekmiş oda kaçtı evden :)
İşin kötüsü Yaman'la evlendi sonra. Bir inat uğruna yaptıysa Eda bu evliliği hiç bir şeyi umursamadan, şimdi neden Oğuz'u bekletiyor ki? Yinede ben Eda'nın sadece inat uğruna evlendiğine inanmıyorum. Belki acele etmiş olabilir inattan ama Eda sevmeden evlenecek biri değil.
Günaydın arkadaşlarr... Dünden beri süre gelen Sessizlik yavaş yavaş diniyor bakıyorum aman iyi iyi;)
Sami; bu konuda bende aynı fikirdeyim senle... Geçmiş baya bir karışık galiba. yani en azından bizim kafamızda karışık tam olarak neyin ne oldugunu anlayamadık. Gördüğümüz bir görüntü ve konuşulan ufak tefek şeylerden ne olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz... Herkesin kafasında farklı şekillenebilir bu durum. Bence bizi merakta, konuyuda cevapsız bırakmasınlar yani... Nebiliyim bi konuşma geçsin ya da yeniden geçmişi hatırlasınlar bizde anlayalım olayları. Acaba Eda gerçekten okumak için mi gitti yoksa Atilla için mi gitti okumak bahane miydi?
Yamanla inat için mi evlendi ? ki bende senin gibi Edanın okadar basit birşekilde evlilik yapıcagını düşünmüyorum yapsa bile bir inat için okadar uzun zaman evliliğini devam ettirmesi çok zor olur yani. Her nekadar sonu boşanma ile de bitse Eda yıllarını vermiş bu evliliği kurtarmak içiin ama olmayacak duayada amin denmez... Ayrıca inat yüzünden olmuş bir evlilikten iki çocugu var Edanın yok sanmıyorum inat için değildir... O Atinin abartmasıdır. Şöyle birşey olabilir ama seninde dediğin gibi inadı sayesinde herşey hızla gelişmiştir. Düşünücek zaman tanımamıştır kendine. Ati onu aldatınca Yamana aşık oldugunu sanmıştır bi hızla evlenmiştir...
Enişte kesin bu Ati mevzusunu biliyor. Yaa bi Oğuz bilmiyo hee:D Kimden duyucak çok merak ediyorum. en doğrusu Edadan duymak olurdu ama Edada söylemedi. Belki Atilla söyler diycem hiç sanmıyorum çünkü Atilladan bi zarar beklemiyorum bu konuda... Belkide konuşmalara şait olur ya da enişte söylermişş:D ee ben bekliyorum enişteyi tekrardan hazır Seda ablamızda köşke yerleşti yanii... ENİŞTE; Seda ablayı yollamıyoruz iştee hıhhh... Sen gel istanbula;)
Birde ekliyim bende... Belki Eda da üni.ye başlamıştır ama Atilla olayından sonra bırakmıştır yani olabilir. Çünkü orası hiç liseye benzemiyor valla... Eger liseyse kimi kandırıyorlar cnm aaa:D Zaten Atinin gençliğine bende taktım şimdiki hali daha genç yahuu heheh... Edanın gençliğini beğendim ama yanii... Birde İclal ablanın eski halleri gibi olmuş oyuzden daha bir inandırıcı geldi bana hayat güzeldirdeki İclali hatırladım biraz...
Burcucum çok teşekkürler cnm hbr içinn... İstihbarat örgütümüz tam gaz görevde. Bizden bişey kaçmaz dimi amaa;)
minemtoprak 24-01-07, 12:09 Özetimizde gelmiş.Bakalım bu sürpriz ne?Birde Ceren sabahlığı bulunca çok bozuluyormuş offf yaaa.
Bu arada Feritimiz Kenan İmirzalıoğlunun Yandım Ali filminde oynuyor.
kissorkill 24-01-07, 12:47 ZOR GÜNLER ÖNCESİ MORAL DEPOLAMAK VE SÖMESTİR TATİLİ İÇİN EDA TİMUR’LA OĞUZ KIZLARLA HEP BİRLİKTE AT ÇİFLİĞİNE GİDİYORLAR….
çok sevindim at çiftliği dio ne güzel.aylar sonra tatil olayı geliyo atlara da binerler heralde
Herkese Selamlar Ve Koskocaman Sevgiler...
Dünden Beri Aranızda olamadım ama şimdi buradayım...Görmeyeli Aile'miz pek fazla yorum yapmamış olsada önemli ve güzel yorumlar ve Analizler Gelmiş...Hepsini Zevkle okuduğumu peşin peşin söyleyeyim...Şule yine buralardasın,hemde gündüz gündüz...Sebebi Sanırım Hasta olman...Geçmiş olsun Şule...Yakın zamanda sağlığına kavuşurken Aile'mizin arasında derman arıyorsun süper birşey...En iyi ilaç değilmi Şule...Ama sende özlediğimiz analizin ile bize ilacımızı vermişsin...Holley Repliklerle dönmüşsün...Süper...Çok özlemiştik senin repliklerinide...Replik Uzmanı ve Analiz Uzmanı Şule HANIM'ın dönüşü...:img-yes: :img-yes:
Tüm arkadaşlarımızın güzel yorumlarını büyük keyifle okudum...Ve Bu hafta geç kaldığım ve klasikleşmiş sorularımı sorarak başlamak istiyorum...Tabiki Hayri'yi yine unutmadım...Unutmamda mümkün değil zaten...Şimdi sizlere Benim EN'lerle ve Hayri'nin Şık ve Rüküşlerinden Oluşan bir paket soru sormak istiyorum...Herzamanki gibi bu soruların son kullanma tatihleri kolay kolay bitmez...Ne zaman canınız isterse cevaplayabilirsiniz...Hemde Yeni bölümümüzün özetinin geldiği şu günlerde 30.Bölümün şanına yakışır bir Selam çakmış oluruz...
Eee O zaman ben aradan çekiliyorum ve sizleri bu paket sorularla başbaşa bırakıyorum...
İKİ AİLE 30.BÖLÜMÜN EN'leri...
1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...(Ahh Ahh)...
İKİ AİLE 30.BÖLÜM...ŞIKLAR VE RÜKÜŞLER ANKETİ...
1-EN Şık Bayan...?...
2-EN Rüküş Bayan...?...
3-EN Şık Erkek...?...
4-EN Rüküş Erkek...?...
NOT: Hayri gördüğün gibi sen yoksun ama Şıklar Rüküşler anketin burada...Söz Verdiğim gibi...:img-yes: :img-yes:
Sami...Forumumuzun Adete bekçilik görevini üstlenmişsin...Teşekkürlerimi iletiyorum...
Burcu...İşte Budur...Bizim İstihbarat Örgütümüzden birşey kaçarmı...?...Süpersin Burcu...Set arkası resim gördük bir tane...Sayende...
Selamlar Buğra, pek kimse yoktu takıldım öyle boş vakitlerde. En'lerine cevap geliyor biraz sonra. Önce sondakika'nın fikirlerine bir yorum.
Sondakika, güzel bir konuya değişmişsin. Yazına katılıyorum ama biraz da ben ekleyeyim.
Özellikle Sabutay konusunda çok doluyum. Sabutay dizideki en sevdiğim karakterlerden biriydi. Hem karakteri hem oyuncuyu çok
beğeniyordum. Hatta Damla aşkıyla değişime yüz tutmuşken müthiş bir karakter olmuştu. O spor kıyafete dönüşü, Damla uğruna restoran işine geçmeye karar verişi, hatta Damla'ya Merve'nin çalınan bebeğinden alıp getirmesi duyguları olduğunu göstermiş, forumda bir anda bayağı bir Sabutay sempatisi oluşmuştu. Bir anda yerle bir ettiler o güzelim karakteri. Müthiş sahnelerde çıkardı, düşünsenize gülmeyi öğrenen ve 2 salağıyla restoran işleten bir Sabutay :) Tabii ki dizideki ana karakterlerin aşkı
(Eda-Oğuz) asla değişmez ama yardımcı karakterlerde oynayabilirlerdi. Hep söyledim bunu, Sabutay'ın aşk uğruna doğru yola dönüşümü, gülmeyi öğrenmesi, Damla'ya sabırla bekleyerek ve gerçek sevgiyle yaklaşması, Damla'nında uğruna değişim gösteren Sabutay'dan etkilenip, şans vermesini ve zamanla yavaş yavaş Sabutay'ın iç dünyasını bulup sevmeyi öğrenmesi senaristler ve yönetmenimizin elinde inanılmaz bir gösteriye dönüşürdü.
Dizimizede muhteşem, yıllarca sürecek bir ek senaryo çıkardı. Ne dersiniz güzel olmaz mıydı? Ben cidden Sabutay'ın ilk spor kıyafetini giydiğinde dizimizin gidişatını bu yöne sanmıştım. Ferit'e de çevreden bir şekilde başka bir aşk bulunurdu, bir senaryoda o olurdu işte. Tabii kaçtı artık bu tren, geri dönüşü yok artık maalesef Sabutay'ın. Ama bu durumlara düşürülmemeliydi, seyircilere aşk uğruna değişim nasıl olur gösterilmeliydi. Gerçekten Sabutay'ın bu halini çok uzattılar.
Eda-Oğuz aşkı ise 31.bölüm özetinden sonra şimdilik evlenmeden gidecek gözüküyor. Eda en zor olanı, benim %0.01 şans verdiğim hiç bir değişiklik yapmadan davayı göğüslemeyi seçti. Zor olacak ama ben Efe'den kurtuluş gelir diyorum. Eda-Oğuz arasında minik sürtüşmeler olsada artık kopma olmaz, oturdu ilişkileri. Damla-Ferit ise fırtınalı olacak. Sebep evvela yaş farkı.
yaşları icabı dingin bir ilişki yaşamaları imkansız. Ayrıca Özdemir Asaf usta derki
duruma tamamen uygun:
Seni bulmakdan önce aramak isterim.
Seni sevmekten önce anlamak isterim.
Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de,
Sana hep hep yeniden başlamak isterim.
Özdemir Asaf
İşte Eda-Oğuz bunları başardı, önce yıllarca aradılar birbirlerini, Eda yanlış yerlerde, Oğuz belki de buldu kaybetti, o günlerini görmediğimizden yorum yok.
Bulduktan sonrada sevmekten daha büyük iş olan anlamayı yaptılar. Birbirlerinin ne istediğini tam biliyorlar. Geri dönüp bakarsanız o kadar çok şey yaşadılarki artık birbirlerinden eminler (Oğuz'un kıskançlıkları sadece işin tuzu) ve bağlandılar iyice. Sıra yaşam boyu birlikteliklerinde, ama Damla-Ferit, |