Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/2

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

icom_
30-01-07, 19:22
[Damla ve Ferit’in gecenin bir yarısı aynı anda yok olmaları Oğuz’u çılgına çeviriyor.Eda Oğuz’un bir delilik yapmasını önlemeye çalışıyor.Tahir Ağa ve Melahat de arama ekibine katılınca Ferit yine paçayı ucuz kurtarıyor.Eda ve Melahat Oğuz’dan önce ikisini arbada sarmaş dolaş buluyorlar.Eda ‘ya böyle yakalanmak Damla’yı zor duruma düşüyorEee hep ferit eda ve oğuzu kurtarıcak değil ya birasda yardım eda dan gelsin değilmi..oğuzun ne kadar çılgına döndüğünü tahmin edebiliyorum hernekadar oğuz feritden eskisi kadar nefret etmese bile benim gözlemlediğim kadarıyla ferit hala oğuzun gözündü işi gücü eğlence hovardalık olan başladığı her işte başarısız olan vede en önemlisi şu an yaşadığı ev konusunda dolandırıldığı kişi..((gerçi şu an bu durumdan oğuzun pek bir şikayeti olduğunu sanmıyorum ama neyse..)) hiçbir baba özellikle kıslarına bu kadar düşkün olan bir baba((en azından önceden öleydi şimdi boşladı onları biraz)) böle biriyle kızının ilişkiisi olsun istemez..bu yüzden baya bir küplere biniyor anlaşılan.ama neyseki biricik aşkı herşeyi birtanesi eda onu sakinleştirmeye çalışıyo... Vede bildiğimiz kadarıyla başarılıda oluyo ..ferit le damlayı sarmoş dolaş yakalıyo vede damlayı babasından önce bulduğu için herşey yoluna giriyor..sarmoş dolaş konusuna dikkat çekecek olursak herne kadar onu budrumdan eda kurtarmış olsada şöle bi geçmişi hatırlayıp damla ona laf çarptırmasında bulunabilir ..belkide böleleikle damlanın durumu nerden bildiği vede en önemlisi ''bildiği anlaşılabilir he ne dersiniz..
Tam işler yola koyuldu derken köşke hırısız girdiği haberi geliyor.Tadı artık iyice kaçan tatili yarım bırakıp eve dönüyorlar.Köşkün altı üstüne gelmiş adeta harpten çıkmış gibidir.Oğuz’un Eda’ya aldığı yüzük ve Damla’nın annesinden hatıra kalan kolye de çalınan eşyalar arasındadır.
zaten ferit damla ikilisini kaybolmasında yaşanan gerginlik tatilin tadını iice kaçırmıştı birde hırsızlık üzerine tuz biber oldu yanii.. oğuz hani demişti ya yüzüğü parmağında görmek isterdim diye eda da bişi olur die getirmedim die ..cnm benim ya ne kadar da değer veriyo yüzüğüne eee kolaymı aşkından geldi o yüzük ..ama malesef gözünden sakındığı yüzüyü psikopat sabutay yüzünden çalınıyo..gıcık olmaya başladım ben bu sabu ya ya..damlanın odasında onun yatağınayatıp resmi okşadığı sahnede gerçektende çok korktum ..adamın aşkı bile manyakça..hasta nolcak.:img-hyste sinirlerime hakim olamıyorum söz konusu şöle gıcıklar olunca ..ama o yüzüğü senaristlerimiz boşuna çaldırmadılar yüzüğün gitmesi nasıl olaylı olduysa geri gelmeside(ki bence kesin gelicekk)) öle olaylı olucak..haftalşardır beslenen ceren karakteride bu yüzüğün gewri gelmesi ile patlak vercek bence..cerren konusunda bu bölüm hayallerim suya düştü die bilirim ..ben en azından daha ılımlı olur diyodum ..gerçi hakszda sayılmaz .babsının arabsından eda ablasının çok sevdiği eda ablasının sabahlığı çıkıyo belki başka bi eşyası olsa görmezden gelicek ama sorun sabahlık gibi bir eşya olunca o masum uyku sahnesdi hakkında kötü şeyler gelir insanın aklına.. bölelikle anlamış oldukki cereninde ablası damladan farkı yok..geriye birtek merve kalıyo ..hadi mervecim göriimm seni..:img-hyste ama birtek mervede onları sakinleştiremezki yaa offf işleri çok zor çok...birde bi konuya daha değincem ..sizi uzun zamndır takip ediyorum demiştim ya ..üzerinde durduğunuz her bölüm vurguladığınız vede olmasını istediğniz bir konu daha var ..oğuzun alıp karşısına kızlarıyla konuşması..hepiniz< böle olursa onların yumuşuyacağını vede neyin ne olduğunu bildikleri için olaylara daha sakin bakıcağı kanısındasınız ama ben öle düşünmüyorum..küçük olaylardan sonuçlar çıkarmaya ve herşeyin altında bişi çıkarmaya başladı kızlar ..bence şu an kesinlikle böle bi şeye hazır değiller ..daha yakın zamnda babalarının evlenmeyeceğini ve ona kennnnndilerinin bakacağını söleyen kızlar şu an ble bi konuşmaya asla hazır değiller bence..herne kadar birbirlerini çok sevselerde herşeyi beraber yapmnak isteselerde bu tam ve gerçek bi aile olma boytutuna ulaşmadı bence..bunun en ii örneğini damlada gördük..eski bölümleri iasliyorum ve ghörüyrum eda damla ilişkisi ne kadarda sıcakmış birbirlerine destek olmalar sarılmalar birbirlerinin sıkıntılarıyla üzülmeler ..bu kadar harika bi ilişki bölesi bozulabiliyıosa ..diğer kızlarınınkide hiç şüphesiz bozulacaktır..yani sonuç olarak oğuzun onlarla konuşması enb azından şimdilik bir faciadan başka bişi olmaz..
.Atilla Eda ‘nın Oğuz ile tatile gittiğini öğrenince çok bozulur.Yaman’a yeni bir koz kazandıklarını düşünür.Eda Timur’u babasına tatile gittiklerini söylememesini tembih eder,fakat Efe ağzından kaçırır.Yaman bu gelişmeden sonra iyice keyiflenmiştir.Serpil ,Yaman ve avukatları Sema davaya hazırlanırken Atilla’da Eda ve Oğuz ile konuşmaya gelir.Serpil’in davada tanıklık yapacağını söyler.Eda buna bir anlam veremez. Oğuz köşeye sıkışır ve Serpil ile bir ara flört ettiklerini itiraf eder .Eda bu duruma çok bozulur.Hırsını almaz ve Serpil ‘i arayarak onunla buluşmaya gider.Serpil ile Eda ‘nın buluşması oldukça sert geçer.Ferit ise Sabutay’ın tuzağı ile kumara yine başlamıştır.

bu atiye noluyo anlamıyorum beraber tatile gittiklerine bozuluyomuş ona ne oluyosa burdan ona sesleniyorum''o tiren çoktan kaçtı canım aşkının gözleri artık başkasına bakıyo kalbi artık başkası için çarpıyo boşa kürek sallama artık''
bu duruma çok moralim bozuluyo.onlar her eski günleri hatırladıkça korkuyorum .sanki eda onu düşünmekle bile oğuza haksızlık yapıyo gibi gelio..ne bilim oğuzun yaptıkalrını çabalarını düşününce..ama eda burad gerçekten bi haksızlık yapıyo ben oğuzun serpille aralarında önceden bir ilişki olduğunu öğrenince neden bozuluyo anlamıyorum..sen git eski aşkını avukatın yapp..sonra bakışmalar falan ..sonra gel eski bişi için bozul ..üstelik eskiler e sorgu olmaz bence oğuzun kalbinin kimde olduğu ortada böle bi konu düşünülmemeli bile bence....ama eda baya bi bozulmuş olmalıki serpille konuşmya gidiyo..üstelik bayada bir sert geçiyormuşş..karşılıklı bakışmalrı tehditleri..serpilin eda ya bakarken gözündeki nefreti tahmin edebiliyorum..ferit için yorum bile yapmıyorum artık ..insan hiçnmi iradesine sahip olmaz ya..bu sefer yalnız damlayı değil başta eda yı vede sonrada çatı katındaki yerini kaybedecek..o insanlar sen onları dolandırdığın halde evine aldı..damla onu yalannınla aldattığın halde sana tekrar bir şans verdi ..artık..elinde hiç bişeyi kalmıck feritin tabi eğer..yakın zamnda hatasının farkına varıp vazgeçmezse..

YerçekimliKaranfil
30-01-07, 19:45
herkese iyi akşamlar..:img-wink:

forumumuz yine sessiz bir gün geçiriyor..bende bu arada yeni bölümüzü izledim hemde defalarcaa süperdi doyamıyorum izlemeye sanki ilk defa izliyormuş gibi kahkalarla güldüm :img-hyste

mügecim süper bir yorum patlatmışsın yine :good:

Fakat lakin amma velakin dün akşam…Safiye ,Numan ve muhtar yoktu gözlerim çok aradı…

valla ne yalan söyleyim benimde gözlerim baya aradı özellklede oya ablamızı neyse umarım bu bölüm gelir..e gelmesi lazım o kocaman köşkü eda nasıl toplasın tek başına yardım eder azcık :img-hyste

gülbence seninde yorumunu okudum döktürmüşsün :img-hyste

valla bunlar iyice sırılsıklam aşık oldu. herşyi unutuyorlar, birbirine karıştırıyorlar

bu lafına bayıldım doğrusu hersey karman çorman biri sabahlığı arabada unutur diğeri ısıtıcı ve oturakları bunların tek ilacı evlenmek cidden :img-hyste başka türlü olmuyor .hele oğğuz her saniyeyi beraber geçirmek istiyor neredeyse ..o iki büklüm geçirdikleri gece bile nasıl mutlu etti değilmi :img-hyste

bu arada biraz modadan bahsediyim eda ablamızı pek beğendim bu hafta sormayın gitsin..özellikle sapkaları gri olanını daha çok beğendim :img-hyste o beyaz yeleği süperdi :img-hyste (onun benzerinden bendede varda çk seviorum valla :img-hyste ) sonracımaaa o mor elbisesi çok şıktı :good: ..yürüyüş yaparlarken fonda çalan şarkııı ciddende kendileri yapmışlar bu hafta klibi(özdemir erdoğanın o güzel sesiyle süper oldu) :img-in_lo

evet sözlerimi bu romantik şarkının sözleriyle son veriyorum tamda bizim sevimli aşıklarımı anlatıyor değilim

Baharda kuşlar gibi geldin kondun dalıma
Susamıştın sevgiye
Çiçekler sundum sana
Seversin diye, seversin diye

İstemem senden başka birini
Tamamlıyoruz birbirimizi
Kusurumuz sevilmek sevmek olursa
Kusursuz olmaz insan hayata

dilara-1905
30-01-07, 20:03
HARİKA ÖTESİ BİR BÖLÜMDÜ DEDENİN LANETİ SÖZÜNE BİTTİM YANLIZZZ YA ÇOK KOMİKTİİ AMA OĞUZZ İKİSİNİNDE YOK OLDUĞUNU DUYUNCU SÜPELENDİ HELE EANIN YÜZÜNE BAKTIĞI AN İŞ BİTTİ ZATEN EDANIN YÜZ İFADESİ BAYA Bİ ELE VERİORDU O PİSKOPAT SABUDA İŞ BAŞINDAYDI yine ama safiç muhtar ve numan amcayı GÖREMEDİKK

SERPİL OHH OHH AĞLA DUR SENN YAPARKEN İYİ SONRA ROMA FİKAN İYİ OLDU 404 :D

FERİTTE CEREN OLAYINDA İYİ TOPARLADI YOKSA DAMLA 2 GELİODU AMA DAMLANIN YÜZÜ GÜLÜODU TATİLDEYKEN BİRAZ DAHA İİ YÖNDE GELİŞME VAR SANIRIM AMA ÖĞRENİNCE CERENİN NE TEPKİ VERCENİ GÖRMÜŞ OLDUK VE HİÇ İİ OLMİCAK :(

YerçekimliKaranfil
30-01-07, 23:28
arkadaslar köşkümüze hırsız girdi heryeri dağıttı yoksunuz ortalıkta olmaz kim topluycak derliycek buraları :img-hyste

saka bir yana baya durgun bugün.çoğunuz yatağınızda mışıl mışıl uyuyorsunuzzur şimdi bende yatıcam zaten birazdan :img-hyste

evet özetin bukadar erken gelmesi bir yönden iyi diğer yönden çok kötü..tam bölüm hakkında analizler gelmeye başlıyorken hemen özet gelior karman çorman vaziyetler ama olsun :img-wink:

bugün bölümün tekarını izlerken birkaç bişiy dikkatimi çekti..

edanın sürekli feriti uyarma sahneleri dikkat etmemiştim ama harbi çok komik :img-hyste ..kaşlar gözler mimiklerini harika kullanıyor iclal ablamız :img-wink:

bir sahne varki mangal yakarken oğuz maşallah saniyeyi değerlendiriyor baktım hemen edanın eline yapışmış :img-hyste

sonra damla ilk defa damla bana çok sempatik geldi..yüüzündeki o sıcacık ve içten gülümseme ..edayla oğuzun aynı anda ata binmesine bile bozulmadı bilakis gülümsedi bol boll ..:gülmek çok yakışıyor damla sana :good:
BİRDE TESEKKÜRÜM OLACAK İKİ AİLE EKİBİNE

Dizimizde çalınan Türk Sanat Müziği Eserleri...ben sahsen eskiden pek sevmezdim aslında sevmemekte değilde dinlemezdim yani ama İKİ AİLE bana sanat müziğini sevdirdi o ölümsüz eserlerin bu denli güzel olduğunu gösterdi..Her bölümde farklı bir eseri kullanıkları ve sanat müziğinide bu denli sevdirdikleri için bütün iki aile ailesine çok tesekkür ederim.. :happy0064 :good: zaten izlediğimiz seyler bize birseyler kazandırmalı diye düşünüyorum:img-yes: iki ailenin kalitesi bu yolda diğerlerinden ayrılıyor :good:

herkese turuncusu ve pembesi bol derin mışıl mışıl güzel uykular diliyorum..kendinize dikkat etmeyi unutmayın..bye

A.Konak
30-01-07, 23:59
of yaa ferite çok üzüldüm şimdi. o cesurca kaç kez oğuzu ipten kurtarmasına rağmen oğuz muhtemelen ferite acımasızca pençelerini çıkaracak. çünkü bu olaydan kolay kolay yırtacağını sanmıyorum feritin. eh artık ferite düşende bu durumu kendi lehine çevirmek yani oğuzu tehdit etmek olacak herhalde :)

bizim aşıklar çok uyanık hemen yırtıyorlar ama bakalım feritle damla ne yalanı uyduracak. yoksa bizde koşudan geliyoruz mu derler? ehehehe..

bide şu tahir ağanın sevgilisi evrim geçirmiş yahu. niye değiştirdiler ki?

bakalım neler olacak yeni bölümde. şu sabutayın yaptığının da hiçbir mantığı yok. normalde severdim onu ama bu bölüm gözümden düştü. ama adamlarını hala çok seviyorum. ikisi de süper. ben damlanın odasına girerler ve iskeletten korkup kaçarlar diye düşündüm ama gelmediler :)

A.Konak
31-01-07, 00:06
bu arada bölüm özetini de şimdi okudum. neyse yırtıyormuş ferit ile damla.. buna sevindim. aslında damla yakalansa iyi olurdu ama feritin suçu ne? hehehe. eda bu kozu iyi kullanır inşallah.

dava olayı baya bi karışık. şu serpil de amma yüzsüz kadın ha. en çok istediğim eda ile oğuzun evlenmesi ve bunu serpilin öğrenmesi. o anda suratı amma güzel olur haa. heralde o gazla yamanı da öldürür :)

EmmRe
31-01-07, 00:26
Özet gelmiş...
OĞUZ,HER YERDE GECENİN BİR YARISI AYNI ANDA ORTADAN KAYBOLAN DAMLA İLE FERİT’İ ARIYOR…
DAMLA İLE FERİT’İN OĞUZ’A YAKALANMALARINI SON ANDA EDA ÖNLÜYOR.
Hep Ferit'in kurtaracak hali yok Eda'da onu kurtarıyor.Ve ödeşmiş oluyorlar :).Birde belki bu Eda ve Damla ilişkisi için olumlu olabilir.Sonuçta Eda onları Oğuz'dan kurtarıyor.
KÖŞKE HIRSIZ GİRDİĞİ HABERİ TATİL KEYFİNİ İYİCE KAÇIRIYOR…
EDA’NIN OĞUZLARLA HEP BİRLİKTE TATİL GİTMESİ YAMAN İÇİN YENİ BİR KOZ OLUYOR.
Belliydi zaten Sabo bey birşey yaptı herkesin keyfini kaçırdı.Eda en çok üzenlerden birisi ise yüzüğün çalınması olacak.
Damla’nın annesinden hatıra kalan kolye de çalınan eşyalar arasındadır.
Bunu okuduğum gibi çok üzüldüm.Damla için çok önemli birşeydi o kolye Sabo o kolyeyi bir şekilde versin ona.Damla için çok onemli o kolye.
Dava cephesinde ise işler karışıktır.Atilla Eda ‘nın Oğuz ile tatile gittiğini öğrenince çok bozulur.Yaman’a yeni bir koz kazandıklarını düşünür.Eda Timur’u babasına tatile gittiklerini söylememesini tembih eder,fakat Efe ağzından kaçırır.Yaman bu gelişmeden sonra iyice keyiflenmiştir.Serpil ,Yaman ve avukatları Sema davaya hazırlanırken Atilla’da Eda ve Oğuz ile konuşmaya gelir.Serpil’in davada tanıklık yapacağını söyler.Eda buna bir anlam veremez. Oğuz köşeye sıkışır ve Serpil ile bir ara flört ettiklerini itiraf eder .Eda bu duruma çok bozulur.Hırsını almaz ve Serpil ‘i arayarak onunla buluşmaya gider.Serpil ile Eda ‘nın buluşması oldukça sert geçer.Ferit ise Sabutay’ın tuzağı ile kumara yine başlamıştır.
Yaman bey yine seviniyor.Eee nede olsa dava için önemli bir koz gerçektende o adam herşeyi kullanacak.
Zaten Eda Serpil olayını tahmin ediyordur.Üstüne Oğuz'da söyliyince bozulur tabi ama geçmişte kalmış birşey çok büyütmemeli.
Ferit napıyorsun sen!Sabo'nun tuzağına düştü.Sabo herşeyi çok karıştırıyor!!!

Bölümde biraz üzülücez herhalde.İyi Geceler...

bytepoem
31-01-07, 09:15
Günaydın herkese,
Sabah geldim ve dün geceki yorumlarınıza baktım, bayağı sessizmiş ortalık. Ben bugün uzun süredir yazmadığım Damla yorumlarına geri döneyim diyorum. Eskiden bir aralar Damla üzerine tezlere falan giriyorduk Hayri'yle :) Bu arada Damla gülmeye başladı, hemen forumda bir Damla sempatisi yükseldi, farkettim bunu dünkü yazılarda. Ben hep söylüyorum, şu Damla'nın çok güzel gülüşü var. Damla'cıların lideri Hayri'de olsaydı şimdi müthiş bir dayanışma sergilerdik. Neyse, ben kendim bir çabalayım ama sende çabuk gel Hayri.

Bu arada Damla'ya başlamadan, ilk önce son bölümün özetinden bahsetmek istiyorum. Bence özeti yazan kişinin bu hafta acil bir işi vardı, bölümü seyretmeden hızlı hızlı geçerek şöyle bir baktı, hatta Sabutay'ı gördü işte burada biter bölüm herhalde diyerek sonunu bile seyretmedi bölümün. Özet bazı yerlerde acayip saçmalamış bu hafta. Zaten Damla'ya uyuz demesinden belliydi, hayatımda ilk kez bir özette uyuz kelimesini gördüm, hala gülüyorum buna :) Özet dedi ki, Oğuz&Eda bir çocuklara bir çok açıklar verecekler. Biz neler düşündük bunun üzerine, valla bir tane açık bile vermediler, zaten verseler Damla bu kadar mutlu kalamazdı tatilde, Ceren ile iyice kopardı bağlar. İyide oldu vermemeleri. Bir dansda yakalanacaklardı neredeyse, yırttılar son anda. Bir de özete göre iki aile köşke dönüyorda tatsız olayla karşılaşıyor. Daha tatilden dönmediler, artı Ferit&Damla gibi önemli bir olay çıktı ortaya. Bundan sonra özetede şüpheyle yaklaşacağız gibi.

Damla konusuna dönersek, senaristler bu hafta Eda-Damla arasını düzeltme çalışmalarına başladılar yavaş yavaş. Hatta düzelme başlamadan Damla'nın tepkilerini tatile gider gitmez kesip, yüzünü güldürdüler. Damla'nın sürekli tepkisinin artık sıktığı farkedildi bence. Tabii bu düzelme pat diye bir bölümde olmayacak, hiç inandırıcı olmaz ama ilk hamleler başladı en azından. İnanılmaz bir olay ama Damla aynı anda ata binen Eda ve Oğuz'a bile gülerek baktı :)

Hepimiz zaten aylardır Eda'nın Ferit konusunda yardımını bekliyorduk, sonunda geldi. Şimdi gelecek bölümün başında Damla Eda'ya minnettar kalacak. Tepkiye devam etmesi imkansız, öyle görmezden gelip selamsız sabahsız geçemez artık Eda'yı. Ama hala Eda&Oğuz ilişkisine onayda vermeyecek, o yüzden tepkiyide kesemez. Damla büyük bir çelişki yaşayacak ve kesinkes bir Eda-Damla konuşması olacak çok yakında, Damla tepkiyi kesmek isteyecek ama yanlış anlama, ilişkiye hala onay vermiyorum demek için bir konuşacak Eda'yla. Veya Eda gelip konuşacak Ferit konusunda merak etme söylemem kimseye diye, ama Damla teşekkür ettikten sonra hemen konuyu Oğuz ilişkisine getirecek, bende artık senle tepkili olmak istemiyorum ama ilişkiye karşıtlığımı bil diyecek. Hemen 32.bölümde olmalı diyorum bu konuşma ama Sabutay olayı konuşmayı bir süre erteleyebilir.

Arkasından hem Eda hem Damla'nın en değer verdikleri eşyaları gidecek. Tabii net konuşamazlar bu konuda, Eda yüzüğü anlatamaz. Ama ikiside birbirini anlarlar. Bir konuşma geçmez ama teselli eder Eda Damla'yı. O kadar üzgün durumda olan, ağlayan Damla, Eda yanına gelince zaten sempatisi var Ferit olayından, o anda tepkiyi falan düşünmez, terslemez, sarılır ağlar. Ben bunu bekliyorum köşkte gelecek bölüm.

Ve Ferit'in kumara başlaması Eda&Damla ilişkisini iyice destekler. Ferit kumara boşuna başlamıyor. Senaristlerin kendini düzeltmiş, işini kurmuş, hayatını toplamış Ferit'i bir anda batırmaları amaçsız olamaz. Amaç belli, Eda-Damla'yı yakınlaştırmak. Ama maalesef Ferit burada kurban gidiyor. Ferit'i en seven iki kişi Damla ile Eda. Kumar olayını farkedince Ferit'e ne kadar kızsalarda tepkilerini vermeden önce kurtarmayı deneyecekler. 2-3 bölüm içinde Ferit'in kumarı ortaya çıkar. Damla Ferit'in kumar oynadığını anlar anlamaz Eda'yla konuşur, o zamana kadar ikisi en azından konuşacak duruma gelirler. Zaten Damla, Ferit'in Eda'yı dinleyeceğini, ne kadar sevdiğini biliyor. Burada el birliği yapacak Eda ile Damla, Ferit'le Oğuz'a falan hissettirmeden uğraşacaklar, konuşacaklar, nasihat edecekler. Bu yakınlaştırır iyice ikisinide. Tabii Ferit'e yardım etselerde, bunun arkasından ne Eda ne Damla Ferit'i affetmez. Affetselerde, Damla ilişkisini keser artık. Özet açık açık söylüyor Ferit kumara başladı diye. Eğer kendiliğinden 1-2 bölümde kurtulamazsa, Damla farkederse, ben şimdiden Damla-Ferit ilişkisine bitmiş gözüyle bakıyorum. Önce Eda'yla yardım ederler, destek olurlar ama arkasından Damla ilişkiyi bitirir ve haklıdır.

Sonuçta, Eda-Damla, sürekli bazı olaylarda yanyana gelecekler. Önce Eda'nın Ferit konusunda yardımı, kesin Damla en azından aleni tepkiyi kesecek. Arkasından en değer verdikleri eşyaların çalınması, üzüntülerini paylaşacaklar gibi. Arkasından Ferit'le uğraşacaklar elele verip. Kısa sürede değil ama yaz tatiline girerken Damla-Eda eski haline gelir diyorum. Tabii arada bir yüzük olayı patlayacak, o yüzük kesin eve geri gelecek ve Ceren'in önüne çıkacak. Bu Eda&Damla ilişkisine ne yapar tekrardan yorum yok.

ozzde
31-01-07, 10:17
Yüzük olayı ortalığı karıştıracak gibime geliyor.Sonuçta o yüzüğü Cerenler birlikte seçmiştiOğuz.Yüzük bulunup da ceren Bu yüzüğün Eda'nın olduğunu öğrenirse işler asıl o zaman karışacaktır.Damla da Eda'nın on u kurtarmasından sonra sanırım biraz daha ılımlı davranmaya başlayacaktır.İlerleyenbölümler büyüükkkkk sürprizler getirecek.Merakla ve heyecanla bekliyoruz bakalım ne olacak....

gülbence
31-01-07, 12:40
selamlar hepinize
ya Her Allah'ın günü dershaneden çıkınca siteye bakmak için geliyorum nete babam eve bi net alsa tekrardan da ben de bu sıkıntıdan kurtulsam:img-hyste
iclalllll türk sanat müziği konusundaki yorumunda sana tamamen katılıyorum. ben iki aile olmadan önce 1_2 şarkı dışında asla dinlemezdim türk sanat müziği. resmen bir önyargı vardı içimde bu türe karşı. İki Aile sanat müziğini seçme şarkılarla bize türk sanat müziğinin aslında türkiyedeki en iyi en seçme müzik olduğunu gösterdi. bütün ekibe baştan sona dizimize emek veren herkese ve Sanatçılarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır
bugra bu sefer muhteşem bir klip yollamışsın bana. izledim ve hiç çekinmeden diyebilirim ki şu ana kadar senin yolladığın klipler içersinde en iyisydi.
şimdidn çarşamba oldu bile. bir iki gün sonra fragmanımıza kavuşuruz:happy0064
siteyi boş bırakmayın kendinize i bakın

icom_
31-01-07, 13:47
arkadaşlar türk sanat müziği konusunda ki yorumlarınıza baştan sona katılıyorum .bo konuyu bende yazacaktım ama bende önce değinmişsiniz ne güsell..önceden bir türk sanat müziği duyduğumda kanalı falan hemen değiştirirdim bilmiyorum neden büyük bir önyargı vargı bende bu tür müzüklere karşı ..ama iki aile bu tür müziklerin ne kadar mükemmel olduklarını gösterdi..türk sanat müziğini iki ailede izlemeye başladıktan sonra artık.evde kendi kendime mırıldanıyorum..önceden duymaya bile tahammül etmeyen ben şimdi sölüyorum benim adıma mükemmel bir değişiklik aslında ..eee böle sine bir değişiklikte ancak iki aile sayesinde olabilirdi zaten ..ben hayyatta böle mükemmelliklerinde olduğunu ..en önemlisi olabileceğini tam türk dizilerinden umudumu kestiğim bir anda bize gösterdikleri için oyuucusundan yapımcısına varana dek herkese çok teşekkür ediyorum..ailemle birlikte yüzümde koskocaman bir tebesümle zaplaman izlediğim ilk vede tek dizi..filmde emeği geçen herkesin emeklerine sağlık ..umarım her ne projede olursa olsun iki aile bittikten sonra((ki şimdi böle bir ihtimali hiç düşünmek istemiyorum)) ekranlardan hiç uzak kalmazlar..herşeyin kalitesizleştiği..sevginin kalmadığı tek amacın reyting olduğu bu günlerde ekranların böle değerlere ihtiyacı var çünkü...

bytepoem
31-01-07, 14:28
arkadaşlar türk sanat müziği konusunda ki yorumlarınıza baştan sona katılıyorum .bo konuyu bende yazacaktım ama bende önce değinmişsiniz ne güsell..önceden bir türk sanat müziği duyduğumda kanalı falan hemen değiştirirdim bilmiyorum neden büyük bir önyargı vargı bende bu tür müzüklere karşı ..ama iki aile bu tür müziklerin ne kadar mükemmel olduklarını gösterdi..türk sanat müziğini iki ailede izlemeye başladıktan sonra artık.evde kendi kendime mırıldanıyorum..önceden duymaya bile tahammül etmeyen ben şimdi sölüyorum benim adıma mükemmel bir değişiklik aslında ..eee böle sine bir değişiklikte ancak iki aile sayesinde olabilirdi zaten ..ben hayyatta böle mükemmelliklerinde olduğunu ..en önemlisi olabileceğini tam türk dizilerinden umudumu kestiğim bir anda bize gösterdikleri için oyuucusundan yapımcısına varana dek herkese çok teşekkür ediyorum..ailemle birlikte yüzümde koskocaman bir tebesümle zaplaman izlediğim ilk vede tek dizi..filmde emeği geçen herkesin emeklerine sağlık ..umarım her ne projede olursa olsun iki aile bittikten sonra((ki şimdi böle bir ihtimali hiç düşünmek istemiyorum)) ekranlardan hiç uzak kalmazlar..herşeyin kalitesizleştiği..sevginin kalmadığı tek amacın reyting olduğu bu günlerde ekranların böle değerlere ihtiyacı var çünkü...

Merhaba icom,
İlk önce merak etme, İclal Aydın bile söyledi röportajında, gelecek sezondan itibaren bir çok iki aile türevi diziler göreceğiz, hatta İclal Aydın'a geliyormuş direk teklifler. Kendisi kabul etmeyip bir kaç sene iki aile devam eder desede, sonuçta aynı teklidler başka oyunculara gidecek. Şu anda bu tür dizilerin izlendiğini anladı yapımcılar, benzer senaryolara yüklenecekler yeni seneye.

Uzun süredir bahsetmek istiyordum bende türk sanat müziğinden. Türk sanat müziği için bende de şu anda benzer mutluluk var, ama ters tarafdan. Kendimi bildim bileli müziği çok severim, boş vakitlerimin çoğunu doldurur, bir iki enstürümanı amatörce/yarı profesyonelce çalarım. Ama bana şu anda güncel bir pop şarkısı sorsanız "o ne ki?" derim bilmediğimden. Benim için ilk sıra türkülerdir tartışılmaz, ikinci sıra türk sanat müziği, üçüncü sıra rock. Kendimi bildim bileli pop müziği türüne alışamadım. Hatta kendimi zorlamıştım eskiden etrafa uymak için, cidden kulağıma batmıştı, olmadı. Bazı üstatlar dışında, onlar klasik artı. Acaba bende mi, bu kadar insanda mı tuhaflık var derken, iki aileyle bir kere dinleyenlerin kalitesini görüp hayran olduğunu gördüm türk sanat müziğine. Gerçekten türkü ve türksanat müziğinde farkılık vardır, çünkü yıllardır söylenmiştir, kalıpları denenmiştir ve beğenilmeyenler zaten günümüze gelmemiştir. 100 yıllık türküler var, türk sanat müziği eserleri var. Pop müzikteki pop zaten "popüler"in kısaltmasıdır. O anda popüler olan, halk tarafından tutulan ama gelecekte ne olacağı meçhul şarkılardır. Zaten 20 yıl sonra hala hatırlanıp söylenen varsa, pop olmaz artık, klasik pop, nostaljik pop, türk hafif batı müziği gibi kavramlara geçer.

Neyse, sonuçta burada şuna karar verdim, kanallar kendilerini ratinge bırakıp kaliteli,bir şeyler veren dizi yerine geçici (müzikde ki aynı pop kavramı burada geçerli bence, pop diziler) ama rating yapan dizileri tercih ediyorlar. Aynen müzikde de öyle, eski klasikleri boşver, popüler olan dinlensin ratingimi alayım mantığı. İki aile hem dizi olayında hem müzik olayında bu kalıpları kırdı attı. Bir çok kişiye türk sanat müziğini sevdirtti. Seneye tahminim bu tür diziler çoğalacaktır.

Ben hala iyi bir türkücü,bağlamacı olan Emre Kınay'dan türkülere geçiş bekliyorum. Bir de türkülerimi dinletip sevdirtse, hele çıkıp bağlamasını çalarsa iki aile iyicene vazgeçilmez olur benim için.

Not: Emre Kınay'ın türkü söyleyişini ve bağlamasını merek edenler. "Dün gece bir rüya gördüm" filmine bakın, gayet güzel bir türkü söyler, bağlama çalar orada Emre Kınay.

icom_
31-01-07, 14:39
ne güsel.sen daha ilk baştan hayranıymışsın zaten bu tarz müziklerin ben biras geç başladım bu nedenle bi eksiklik hissediyorum kendimde ..meğer ne güzelmiş o eski şarkılar diye..iclal aydınnın o sölediği şeyi biliyorum bende okumuştum daha önce ..bu tür dizilerin dahada çoğalacağı kesin .geliyormuş onada öle teklifler bencede anlaşıldı ne tazr dizilerin seyredilmeye başlandığı..walla ne sölim..önceden benimde hoşuma giderdi..sanki film içinde ..ölüm kan.savaş..cinayet olmadımı izlenmezdi.diziler..gereçi hala böleydi..taki iki aile gelene kadar..sevginin aşkın..dostluğun arkadaşlığın..en öenmlisi samimiyetin en uç noktasını gösterdi bizlere..demek ölüm olmadanda sevebiliyormuşuz...

segem
31-01-07, 15:29
bayılıyorum eda ile oguzun buldukalrı her fırsatta birbirlerine yakınlaşmaları harika. şömine başında ki halleri çok romantikdi ama köşke hırsız girdigini ögrenince şok olucaklar.işlerde iyice karışacak.eda damlaya yardım ederse belki buzlar erir ama çocuklarda-ceren- ikilinin arasında ki yakınlaşmayı fark edecekler. dizide ki tek sorun ses acaba dublaj yapmıyorlar mı? sesleri çok komik çıkıyo:img-hyste

dilara-1905
31-01-07, 16:03
özet gelmiş ya bu sabu prtalığı iyice karıştırıyorrr ama cidden yüzük bulununca ceren tanicka yüzüğü ve çok fecii olcakkkk cerenin böyle bi durumda ne tepki verceni gördükk :S damlanında kolyesinin gitmesi kötü oldu damla çok üzülürr :(:( offf sabo offf feritte tekrar kumara başlicakkk zateeenn hem eda hemde damlaa feirtin kumara başladını öğrenincee :S ferit yandı diim ben kısacaa tabi eda ve oğuzda ceren o yüzüğü görürsee :/

eda acaba ferit ve damlayı nası kurtarıo çok meak ettim yaaaaa bu durumda damla belki yine edaya yanaşır ilk hanımdan ablaya geçmesi 9. bölümdeki mangal partisi ile olmuştuuuu eda kurtarmıştı onlarıııı damla baya yumuşamıştı ayyy o bölümün üstünden 22 bölüm geçti ya vayyy beeaaaa

AnsEa
31-01-07, 18:54
Haftaya zor bir bölüm bizi beklio sabo ortalığı çok karıştırdı çok dava olayıda sinir bozcak inş eda serpil olayından dolayı oğuz sinirlenip evden ayrılmaya kalkmaz böyle birşey yapmayı düşünse gerçekleşmez de sonuçta sıkıcı bölümler izlemiş oluruz neyse çok karamsar oldum bu aralar bence eda damlayı o durumdan kurtarabildiyse yavaş yavaş buzlar erir ve dmla sıkıntısının konuşulmadığı daha güzel oğuz eda dialogları izleriz :). diğer olaylara değinmiyim karamsarlığım üzerimde :(

bugra9
31-01-07, 19:19
Herkese Selamlar Ve Sevgiler...
Dünden beri aranızda olamadım...Ama forumumuz çok yoğun olmasa bile idare ediyor...Öyle güzel yorumlar gelmişki...Hepsini zevkle okudum...Öncelikle bunu belirtmek istedim...Bende bir Özet analizi yapayim dedim...Tam Haftanın ortasında...Gelecek bölüm büyük gelişmeler getirecek...Hemde güzel bir özetimiz var...

İKİ AİLE 32.BÖLÜM ÖZET ANALİZİ...

Damla ve Ferit’in gecenin bir yarısı aynı anda yok olmaları Oğuz’u çılgına çeviriyor.Eda Oğuz’un bir delilik yapmasını önlemeye çalışıyor.Tahir Ağa ve Melahat de arama ekibine katılınca Ferit yine paçayı ucuz kurtarıyor.
Tahmin ettiğimiz gibi Oğuz çıkgına dönecek...Birkaç gece önce kendi Eda ile kayıptı gece gece...Şimdide Damla Ferit ile kayboldu ortalıktan...Karaman Ailesinin bir geleneği herhalde...Karaman Ailesinin değilde Aşkın geleneği diyeyim ve bağlıyayim...Emniyet subabımız Eda yine başrolde...Tahmin ettiğimiz gibi emniyet görevi görecek...Oğuz'u sakinleştirecek...Eda bence nereye gittiklerinide biliyor...Tekrar izlerken farkettim...Tam resepsiyonist Ferit'e yakın yerlerdeki barları tarif ederken Eda duydu...Bence duydu...Şimdi bir çaresini bulacak...(Özetimiz belirtmemiş...)...Kayıp arama ekibini o yola doğru yönlendirecek...Ekipte Tahir ağa ile Melehat'ta var...Süper ekip...Burada yine birşeye dikkat çekmek istiyorum...Tahir Ağa'da Ferit-Damla aşkını biliyor...Eda sessizce Tahir ağa'ya söylerse Oğuz'u zaptedmek daha kolay olacak...Tahir ağa bir bağırdımı akan sular duruyor...Ağa sonuçta...:img-yes: :img-yes:

Eda ve Melahat Oğuz’dan önce ikisini arbada sarmaş dolaş buluyorlar.Eda ‘ya böyle yakalanmak Damla’yı zor duruma düşüyor.
Demek bizim genç aşıklarımız artık o zor duruma alışmışlar...Belkide uyuya kaldılar arabanın içinde...Ama sarmaş dolaş....Oğuz görse parçalar...Ve işte önemli bir nokta...Damla'nın Tepkisi olan Eda ve Ferit'in tepkisi olan Melahat bizimkileri bu zor durumdan kurtarıyor...Kader diye ben buna derim...Ve insanlar herzaman birbirine muhtaçtır...Tüm köprüleri yıkmadan bunuda düşünmek gerekiyor...Aynı durum Ferit ile Damla'nın başına geliyor...Bundan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diyorum...İkiside bir özür,en azından Teşekkür borçlular...Hem hatırlarsanız Eda ilk kurtardığında Damla'yı...(Mangal partisi...)...Bir gün sonra Damla Eda'ya gelip teşekkür etmişti...Ben tekrardan Damla'dan bir Teşekkür bekliyorum...Az sonra Sami'nin yorumlarını incelerken buna tekrardan değineceğim...:img-wink: :img-wink:

Tam işler yola koyuldu derken köşke hırısız girdiği haberi geliyor.Tadı artık iyice kaçan tatili yarım bırakıp eve dönüyorlar.Köşkün altı üstüne gelmiş adeta harpten çıkmış gibidir.Oğuz’un Eda’ya aldığı yüzük ve Damla’nın annesinden hatıra kalan kolye de çalınan eşyalar arasındadır.
Ve Kötü haber tez geliyor demek...Bizim Sabutayın planı tıkır tıkır işliyor...Onun dediği gibi bu "Aile" tatili kısa sürüyor...Valla ne tatilmiş...Olayların ardı arkası kesilmedi...Ama Tatil yarıda kesildi...
Şimdi Apar topar köşke gelecekler ve köşkün altı üstüne getirilmiş...Şimdi burada yine önemli bir gelişme Eda'nın yüzüğü ve Damla'nın kolyesi gidiyor...Bunu Sami çok güzel açıklamış...Sırf bu olay bile Eda ile Damla'yı birbirlerine yaklaştıracak...Hem koskoca köşkte tek başına derlenip toplanmayacağı için İki Aile olacak yine Tek Aile...Kızlar Eda ablalarına yardım edecek...Eda ablalarıda kızlara yardım edecek...Bu güzel sevgi yuvası tekrar Sevgi ile toparlanacak...Bu sahneler yine anlamlı ve derinden olacaktır...O beğendiğimiz fon müziği eşliğinde güzel sahneler izleyeceğiz...İzşemeye değer...

Dava cephesinde ise işler karışıktır.Atilla Eda ‘nın Oğuz ile tatile gittiğini öğrenince çok bozulur.Yaman’a yeni bir koz kazandıklarını düşünür.Eda Timur’u babasına tatile gittiklerini söylememesini tembih eder,fakat Efe ağzından kaçırır.Yaman bu gelişmeden sonra iyice keyiflenmiştir.
Gelelim Dava Cephesine...Bakalım neler oluyormuş...Off Off işler karışıyor bu cephede'de...Burada Atilla "Bozulur" diye belirtmiş...Tamamen bildik özet yanıltması diyorum ben...Tamam Atilla'nın hoşuna gitmeyecek...Kabul ama haklı olarak Dava'nın seyrini olumsuz etkileyeceği için Ati bozulacak...Bence haklıda...Bu kritik dönemde Eda'nın en azından bir danışması gerekirdi aslında...Ama iş işten geçmemiş deyip saklıyacaklar bu Tatili...Ve bir darbe daha...İşte Efe sayesinde herşey altüst olacak...Ama düşünelim Efe'nin ağzından kaçırması demek pişman olması demek,suçlanması demek...Ve doğal olarakta Annesine bir özür borçlu oluyor...Buda Eda-Efe cephesini azda olsa yumuşatacak...

Serpil ,Yaman ve avukatları Sema davaya hazırlanırken Atilla’da Eda ve Oğuz ile konuşmaya gelir.Serpil’in davada tanıklık yapacağını söyler.Eda buna bir anlam veremez. Oğuz köşeye sıkışır ve Serpil ile bir ara flört ettiklerini itiraf eder .Eda bu duruma çok bozulur.
İşte bir bomba daha...Serpil'in tanıklık bombası patlıyor demekki...Öğrenmeleri iyi oldu...Yoksa mahkeme günü hazırlıksız yakalanabilirlerdi...Ve bizim Magazinci Avukat Asistanıda haklı çıkıyor...Bu hafta Ati onu paylamıştı...Ama kız haklı çıktı...Serpil Oğuz ile eskiden flört etmiş...Şimdi burada bir "bozulma" daha...Özetimiz anlaşılan takmış bu lafa...Bozuldu aşağı bozuldu yukarı...Ama bence Eda bozulacağı kadar bozuldu bu geçen süre zarfında...Serpil'in Oğuzun sadece "İş Arkadaşı" olduğuna inanmayacak kadar Zeki bence...Bozulmasıda anlamsız...Herşeyiyle Serpil'in iş arkadaşından'da öte olduğu belliydi...Oğuz bunu açıklarken yüz ifadelerini düşünemiyorum...Bence bu bozulma komedi biçiminde işlenebilir...Bir didişme konusu daha...Hem Eda hala İlk Aşkını saklarken Serpil'in durumuna bozulmaya hakkı yok...Hiçbir zamanda Eda zormadı zaten Oğuz'a...Serpilin hayatındaki yerini...Tama sorsa,Oğuz yalan söylese,şimdide ortaya çıksa haklı...Ama Görünen Köy kılavuz istemez...Herşey ortada...

Hırsını almaz ve Serpil ‘i arayarak onunla buluşmaya gider.Serpil ile Eda ‘nın buluşması oldukça sert geçer.Ferit ise Sabutay’ın tuzağı ile kumara yine başlamıştır.
İşte bu sahneler çok önemli olacak...Eda hırsını almadan Serpil ile buluşacak demek...Bu buluşmada hem Aşk hemde Annelik duygusu ön plana çıkacak...Hangisi ağır basacak bilmiyorum ama Eda'dan öyle okkalı laflar bekliyorumki bu sahnede...Resmen bizlerin içini soğutacak,Serpil'ide o masaya yapıştıracak cevaplar...Bugüne kadar tüm Serpil-Eda buluşmalarında bir gerginlik olmuştu...Ama hiçbir zaman dillenmemişti...Bence Eda öyle laflar söyleyeceki mosmor bir Serpil bırakacak arkasında...Anlatmama gerek yok Eda'nın nekadar Çaçaron olduğunu hepimiz biliyoruz...Bugüne kadar Serpile hiç göstermedi fakat konu çocukları olunca neler olur bilinmez...Ama ben bu sahnenin önemli olacağına eminim...
Ve Ferit tekrar Kumara dönüyor...İçimden hiçbirşey demek gelmiyor...Yazık diyorum sadece bunca emeğe ve güvene yazık diyorum...Üzüldüm bu gelişmeye...Ferit karakterini böyle yoldan çıkardıklarına göre vardır bil bildikleri diyeyim ve geçeyim...

SONUÇ: Özetimiz bu hafta sürprizlere çok açık...Herzamanki gibi birkaç konu başlığı vermiş...Ama bu hafta Fragman'da bize ipuıçları verecektir diyorum...Özetimiz pek geniş olmasada tahminlere çok açık...Ben beğendim...Yine gergin bir özet gibi gözüksede eğlencesinin,aşkının bol olacağı kesin...Hem dondurma Tüyo'muzuda özetin içine eklersek gerisini siz düşünün...İki Aile'nin dondırmacı maceralarıda bol bol yüzümüzü güldürecek...Fragmanın bizi şaşırtacak sahneler içerdiğine eminim...

Şimdi Gelelim Sami'nin güzel yorumlarına...Burada değineceğim birkaç nokta var...Hemen başlıyayim...

Damla konusuna dönersek, senaristler bu hafta Eda-Damla arasını düzeltme çalışmalarına başladılar yavaş yavaş. Hatta düzelme başlamadan Damla'nın tepkilerini tatile gider gitmez kesip, yüzünü güldürdüler. Damla'nın sürekli tepkisinin artık sıktığı farkedildi bence. Tabii bu düzelme pat diye bir bölümde olmayacak, hiç inandırıcı olmaz ama ilk hamleler başladı en azından. İnanılmaz bir olay ama Damla aynı anda ata binen Eda ve Oğuz'a bile gülerek baktı
Çok doğru söyledin Sami...Bu hafta Damla karakterinin yumuşadığına şahit olduk...Ve bol bol gülücükleri benide çok mutlu etti...Bu halini gerçekten çok özlemişiz...Uzun bir maratondan çıkmış gibi haftalardır tepkili ve asık bir Damla izliyoruz...Bu hafta birden düzeltemeyeceklerine göre ilk hamleyi yaptılar Sami...Çok haklısın...Damla'yı Eda'ya karşı mahçup ettiler...İşini Eda'ya düşürdüler...Bu ilk hamle tahmin ettiğimiz gibi oldu...Ferit-Damla aşkını köşkte tek bile Eda...Ve daha önce Damla Eda'ya birkez daha mahçup oldu...Etti iki...Eda Damla'nın tüm tepkilerine karşın Hala "ABLA" gibi davranıyorsa,Damla bir düşünecek...Oturup bir düşünecek...Benim tepkim kime..?...Neye..? diye düşünecek ve Eda Ablasına uzun zamandan sonra ilk hamleyi yapacak...:happy0064 :happy0064

Damla büyük bir çelişki yaşayacak ve kesinkes bir Eda-Damla konuşması olacak çok yakında, Damla tepkiyi kesmek isteyecek ama yanlış anlama, ilişkiye hala onay vermiyorum demek için bir konuşacak Eda'yla.
İşte Sami...En doğru harekette bu olur...Madem Babası Damla ile konuşmuyor,Damla Eda ablası ile konuşacak...Nekadar doğru söyledin...Artık Damla'nın bu ilişkiyi yanlışmı anladım diye bir tepkisi olmaz...Damla artık emin bence...Şimdi tek yapması gereken konuşmak...Teşekkürünü etmek ve seninde dediğin gibi Eda ablasını bu ilişki ile ilgili uyarmak...Fakat bu uyarıyı yaparsa Eda ne tepki verir...?...Damla'ya böyle bir ilişkinin olmadığınımı söyler..Yoksa hafiften itiraf'mı eder...İşte bunu tahmin edemiyorum...

Arkasından hem Eda hem Damla'nın en değer verdikleri eşyaları gidecek. Tabii net konuşamazlar bu konuda, Eda yüzüğü anlatamaz. Ama ikiside birbirini anlarlar. Bir konuşma geçmez ama teselli eder Eda Damla'yı. O kadar üzgün durumda olan, ağlayan Damla, Eda yanına gelince zaten sempatisi var Ferit olayından, o anda tepkiyi falan düşünmez, terslemez, sarılır ağlar. Ben bunu bekliyorum köşkte gelecek bölüm.
İşte Sami...Kader diye ben buna derim...Hayat yine ikisini bir araya,ortak noktaya getiriyor...Eda üzüntüsünü açıklayamaz...Ne çalındığını söyleyemez...Üzüntüsünü içinde yaşar...Fakat Damla'nın en değer verdiği kolyesi gidiyor...İlk bölümden beri bizde sık sık gördük bu kolyeyi...Haliyle üzülecek...İşin ucunda rahmetli annesi var...Bende senin gibi kesinlikle bu noktada bir dayanışma bekliyorum...Eda'nın teselli etmesini ve Damla'ya destek olmasını çok istiyorum...Hem bu haftaki sorunun yanıtı belki yavaş yavaş bulunmaya başlar...

Ve Ferit'in kumara başlaması Eda&Damla ilişkisini iyice destekler.
Sami...Kumar hatasını başlatmalarının nedeni bu olabilir...Çok haklısın...Şöyle bir düşününce Ferit'in kumara başlaması hikayeye ne getirir diye düşünüyorum...Aklıma gelenlerin bir taneside seninki gibi bu olasılık...Doğru diyorsun...Eda ile Damla bunu hissettikleri an yine birbirlerinin yanında olacaklar...Tepki vereceklerse bile beraber verecekler...Ve önce Ferit'i bu bataktan kurtaracaklar,daha sonra kendi hayatlarından'da çıkartacaklar...Bende işin buralara gelmesini hiç istemem ama Ferit'e birkaç bölüm Köşkten ayrılma gözüküyor...Üzücü birşey ama Damla'da kolay kolay affetmez...Senaristlerimiz bu kumar tuzağınıda en iyi şekilde tasarlamışlardır herhalde...

Şimdide Geldik Haftanın EN'lerine ve Hayri'nin Şık Ve Rüküşlerine...

NOT: Hayri Bugünde gelmedin ve seni merak ediyoruz Hayri...Hala aklımızın bir köşesindesin unutmadık yani...Kolay kolayda unutmayız bu bil...Ama artık seni bekleyişimiz endişe ile olacak...İnşallah yalnız okumaya fırsat buluyorsundur...Ortamını bilmediğim için belkide yazamıyorsundur...Seni bekliyoruz Hayri...

Az Sonra....

bugra9
31-01-07, 19:26
Şimdi Gelelim...31.Bölümün EN'lerine ve Hayri'nin Şık-Rüküş Anketine...

İKİ AİLE 31.BÖLÜM EN'leri...
1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...

İKİ AİLE 31.BÖLÜM ŞIK VE RÜKÜŞLER...
1-EN Şık Bayan...?...
2-EN Rüküş Bayan...?...
3-EN Şık Bay...?...
4-EN Rüküş Bay...?...

EmmRe
31-01-07, 21:05
Şimdi Gelelim...31.Bölümün EN'lerine ve Hayri'nin Şık-Rüküş Anketine...

1-EN Şık Bayan...?...
2-EN Rüküş Bayan...?...
3-EN Şık Bay...?...
4-EN Rüküş Bay...?...

En'ler Gelmiş;

EN beğendiğim sahne;Tabiki de At çiftliğindeki sahneler.Özellikle e herkesin sıra ile ata binmesi
EN beğenmediğim sahne;Sabo'nun yaptıkları.Hırsız Sabo!
EN güldüğüm sahne;Ferit'in yaptıkları.Bu bölüm harikaydı.Çok güldürdü.Ama 32bölümde kumarda da bu şenliğini göstermesin!
EN duygulandığınız;Eda'nın Ceren'in tepkisinden sonra ki hali.
------------------------
EN şık bayan;Eda,Ceren ve Damla.Üçüde çok şıktı.
EN rüküş bayan;Seda.Biraz daha kardeşi gibi giyinse burdan kalkar.
EN şık bay;Ferit ve Oğuz
EN rüküş bay;Üzügünüm ama Tahir Ağa.

En'ler için çok teşekkürler...

fame_star
31-01-07, 21:30
Herkese Slmlar İki Aile Ailesi....

Yine çok güzel yorumlar gelmiş....Bende hemen Buğranın enlerini cevaplıyım....

Özdemir Erdoğanın baharda kuşlar gibi şarkısı eşliğinde olan tün sahneler;ata binmeleri,mangal partisi,doğada yaptıkları keyifli yürüyüş.....Eda ve Oğuzun şömine keyfi....Kısacası bu hafta bütün sahnleri çok beğendim....

Sabunun köşkü dağıtması....

Sportif edaya;ağacın arkasından bakıp sonra koşmaya başlaması....Eda ve Oğuzun uyandıkları zaman yaptığı konuşmalar;30 yıl sen koşma bugün koş:)....Eda ve Oğuzun dans ederken çocuklara yakalanıp sonra Edanın; Oğuz bey herşeyi siz ödüyorsunuz at paralarını ben vericem diye kıvırması süperdi....Aslında bu bölüm hem komikti ve hemde çok güzeldi....

Eda ve Oğuzun atiye gitmeden önce cafede yaptıkları konuşma....

1-EN Şık Bayan...?...

Tabiki tartışılmaz haftanın en şık bayanı Edaydı.....Yola çıkarken giydiği kazak;mont;kot; çizmeler fln süperdi....Ata binerkenki kostümü;ayrıca yemekteki mor elbiseside çok yakışmıştı....Kaç bölümden sonra ilk defa edanın saçı tüm bölüm boyunca o dalgalı arkası kalkık şekilde fönlüydü....Eda ya bu şekilde saç çok yakışıyor;düzde idare eder ama dalgalı daha iyi....Yine herzamanki gibi hem gönüllerin hemde haftanın şıkkı eda olddu....

2-EN Rüküş Bayan...?...

Melahat....Ay at çiftliğine kürk montla;elinde gece gezmesinde kullanılcak dore şeritli siyah minicik çantayla gelmiş....Yani tamam anlıyoruz ağa karısısında bu kadar abartma biraz daha sportif olabilirdin....Resmen baştan aşağıya bir felaketti melahat....Hele yemekte ay o saçının en önüne takmış mavi toka hiç yakışmamış hiç.... hani toka takmış insan bari kıyafetine uygun siyah takar yok mavi takmış yani zincirleme kaza....

3-EN Şık Bay...?...

Oğuz bu haftada yine çok şıktıya....O yeşil kazağı;beyaz kazağı ve kırmızı spor montu aa unutmadan atkıları hepsi çok güzeldi....Ferit ve Tahir ağa da şıktı....Hele Tahir ağanın sarı kazağı çok yakışmıştı....

4-EN Rüküş Bay...?.

Bu hafta rüküş bay yoktu...Belki yaptıklarından dolayı sabuyu rüküş seçiyorum...Bu hafta gözüme çok kötü geldi sabu ve adamları....

SECOHAN
31-01-07, 22:42
İclal Aydın banamı öyle geliyor yoksa her geçen gün giderek güzelliğimi artıyor.:img-blush Seni Seviyorum demek yada diyememek...Şömine önünde nasıl bir dans o ..Ferit'in çocukluğunu anlatması...hüzünlüydü ilk kez Ferit'i böyle görüyorum...uçsuz bucaksız çukurova..kızların babalarını kahvaltı masasında beklemeleri...fragmanı tekrar tekrar izlediğimde diyorumki arzular bir bir hayalmi olacak acaba?birde yarın dilerim fragmanımız yayınlanmaya başlar...:happy0064 :happy0064 :happy0064 EMRE KINAY ,İCLAL AYDIN ,ÖNER ERKAN,VE AKÇAHAN VE ECE SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ...
METİN GÜNAY VE EKİBİNE SAYGILAR..BAHARDA KUŞLAR GİBİ GELİP KONDUNUZ DALLARIMIZA....ŞİMDİ SEVMEK ZAMANI HERŞEYE RAĞMEN ...40 YIL BEKLENSEDE YADA YENİ FİLİZLENSEDE ŞİMDİ SEVMEK ZAMANI ...BENCE HİÇBİR AŞK KAPIDAN GERİ DÖNMEZ.EDA VE OĞUZ ÇOOOK GÜZELSİNİZ ...

icom_
01-02-07, 11:07
en beğendiğiniz sahne..???

en beğendiğim sahneler eda ve oğuzun olduğu tüm sahneler..at çiftliğindeki o muhteşem dans ve oğuzun küçük de olsa gitar da çalıp bişiler sölemesi..ne maheretleri daha var kimbilir..birde karşılıklı at binme sahneleri

en beğenmediğim sahne..??
sabutayın ollduğu tüm sahneler..evi dağıtması..en çok edanın katınımı dağıttı banamı öle geldi acaba ..ne zoru var eda ya yaaa..

en güldüğüm sahne..??
edanın spor sahneleri.feritin sağlıklı yaşam hakkındaki espirileri iiki öner erken bu rolü almış yaa..onun üstüne bu rolü kim üstlenebilirdi..bilmiyorum yani...

en duygulandığım sahne..??

cafedeki sahneleri canlarım benim ne kadarda çaresizlerdi yaa..çok üzülüyorum birbirlerini yakınlarında olmalarına rağmen bölesine özlemelerine..birde cerenein kısa süreli eda ya tepkisi..eda hepsiyle nasıl başa cıkacak..???

AnsEa
01-02-07, 11:30
En beğendiğiniz sahne;
Oğuzla edanın sabahki halleri. Çok şekerlerdi. Tabiî ki tatildeki müzik eşliğinde geçen olaylar.and şömine:img-in_lo
En güldüğünüz sahne;
Feritin oğuzla edayı ipten alma seansları :D
En duygulandığım sahne;
Cafedeki konuşmalar tabiî ki durumlar vahim.:icon_sorr
En beğenmediğiniz sahne ;
Sanırım bu ortak herkeste tabi ki sabonun manyaklık sahnesi.
:sad53:

YerçekimliKaranfil
01-02-07, 12:06
en beğendiğiniz sahne..???

en beğendiğim sahne eda oğuz araba sahneleri sonra şömine sahneleri dans sahnesi..kısacası bütün romantik sahneler :img-hyste

en beğenmediğim sahne..??

sabutay psikopatının evi dağıtması endanın yüzüğünü almasııı :(

en güldüğüm sahne..??

sportif edanın sahneleri :img-hyste ..çok güldüm buralara birde dans ederlerken çocuklara yakalanmaları :img-hyste

en duygulandığım sahne..??

eda oğuz çiftinin cafede geçen konuşmaları :icon_sorr edanın "ölümş bir anneyle rekabet edemem olmuyor çok zor" bu kelimeleri çok duygulandırdı bni :icon_sorr

bu arada bölümü izlerken dikkatimi çekti bu şişko olan salak edanın odasına girdiğinde aynaya dokundu ve parmek izi bıraktı :img-hyste yani hırkızın sabutay ve adamları olduğunu polis anlayacak ve damlanın bu zor durumunda eda yaynında olacak ancak bu şekilde araları düzelebilir bir ihtimal :img-hyste

dilara-1905
01-02-07, 12:29
1-EN Şık Bayan...?...

damlanın kıyafeti çokhoşuma gitti hele o kırmızı bandı siyah üstü filan birbirine çok uymuş edanında atın üstündeykenki kıyafeti çok güzeldi..........cerenin kıyafetleri herzamanki gibi mütişşşş

2-EN Rüküş Bayan...?...

MELEHAT :s

3-EN Şık Bay...?...

oğuz çok şıktı yaaaaaaaaa
feritinde elinde geyik yani akşamki kıyafeti çok yakışmıştıııı.........

4-EN Rüküş Bay...?.

saboooo ama kyafetle deil tavırlarla manyak yaaa :/

A dan Z ye yazdığın her şeye katılıyorum buğra abi süperr ;)

hayri abi gerçekten yorumlara filan baktım hiç yoksun nerelerdesin :S

Not: Çok uzun yazıları alıntı yapmayınız.

GizemliSahne
01-02-07, 14:07
Herkese selamlar..

Forumumuz ne kadar boş böyle? Gece kuşları bile konmamış..Hele böyle harika bir bölümden sonra... Ben uğrayamadım, çünkü çok hastayım.. Sesim kısık.. Ama bu yazamayacağım anlamına gelmez tabi değil mi? GECE KUŞLARI NERDESİNİZ YAHU? Neyse ki Buğra yetişmiş, En'ler gelmiş.. Valla yine geç bir analiz oldu ama idare edin artık.. Hareketlendirelim artık biraz ortalığı.. Hadi bakalım...

Eveett, bölümümüz yine hiçbir şeyi atlamadan, kaldığı yerden başladı.. Bizim aşıklarımız öyle huzurlu uyuyorlar ki telefon onlara ninni gibi geldi herhalde, uyanmak bilmediler.. Hani bizim Eda Oğuz’un Ergin’e dediği gibi köşkte rüzgar esse uyanırdı ha? Valla pes doğrusu, zırıl zırıl telefon çalıyor diblerinde ama bizimkiler duyar mı? Nasıl uyudularsa artık.. Ee gece geç saatte yatarsanız böyle olur.. Neyse bizim Eda açık pencereden esen rüzgarın sesini duymuş olacak ki uyandı sonunda.. Aa evden aramışlar.. Oğuz kalksana yahu.. İlla kornayla mı uyanacaksın? Ah Eda yandın sen valla.. Senin yanında pek rahat uyuyormuş Oğuz.. Psikolojik canım bu.. Ee ilerde evlenince her gece senin yanında yatınca, sabahları nasıl kalkacak bu adam.. Sen yatağın başına bir korna taktırırsın artık napalım.. :img-hyste

Bizim mantıklı Eda yine çocukları düşünürken, yanındaki çocuğu unutuyor tabi.. Napsın o da arada olur böyle şeyler.. Oğuz’dan bahsediyorum.. Valla kadın olsa, bir elinde cımbız bir elinde ayna umrumda mı dünya diyeceğim ama değil işte.. Bizimki gaza geldi, sığamadı arabaya, attı kendini dışarı.. Yok yoookk, bizim aşıklar amma da sporcu bir kökenden geliyormuş da haberimiz yokmuş.. Kendi yetmiyormuş gibi Eda’yı da çağırıyor.. Töbe töbe.. Daha neler Oğuz bey.. Yok yok biz ikinizi spor salonuna yazdıralım en iyisi.. Okullar da tatil oldu nasıl olsa.. :img-hyste

Neyse.. Bizimkiler çok güzel bir gece geçirmişler.. Suratlarından ve mimiklerinden belli ettiler hemen.. Fena mı oldu Eda? Ne güzel baş başa bir gece geçirdik işte.. Tabi Oğuz bey nolacak ki.. Nasıl olsa bundan sonra kızlar kapını kilitleyip öyle yatacaklar.. Napsınlar adam gece evden kaçıyor..

Valla bizim Oğuz’un çocukluğu Ferit tarafından da onay gördü sonunda.. Baksanıza Ferit çocuk gibi Oğuz’un arkasından topluyormuş .. Valla ne diyelim, Ferit’in bile diline düştün ya Oğuz bey.. daha nolsun.. Sen git Rıza’ya aldır tüm aletleri, sonra gece kaçacağım derken unut git orada.. Valla aklın bir karış havada desem az kalır.. Uçuyor tepelerde.. Bilene helal olsun.. Hah buldum buldum bunu aklı Eda’da olmasın sakın? Sen git bir koşu Eda'dan kap gel aklını:img-hyste Yook yoookk.. Bunların gidişatı pek iyi değil.. Alzheimer hastası gibi davranıyor bizim Oğuz;

Sebebi ne doktor bey? Aşk.. Yaşayabilecek mi peki? Valla böyle giderse yaşar da, bence yaşamamayı tercih etse iyi olur.. Neden? Ee sürüsüne bereket, 5 çocuk bir çaça, bir yama, bir sarı çiyan ile yaşaması zor.. Ben olsam ötenazi isterdim herhalde.. :)

Şaka bir yana.. Valla gidişat hiç iyi değil.. Hani şu tanıdıkça sevdim diyen gruba katıldı bizim Oğuz.. Zamanla aşk biter diye biliriz biz ama bizimki Eda’nın dediği gibi dengesiz azcık..Adamın aşkı bile bir ters.. Gittikçe deli gibi aşık olmaya başladı Eda’ya.. Bıraksak Eda’nın kapısında yatacak valla.. Ona da yalan uydurur bu.. Neyse yine iyice dağıttık konuyu.. Bakalım sonu nolacak bu aşkın.. Şükredin de Yalan Rüzgarı’ndan fırlayıp gelmiş gibi bir kıvırma makineniz var.. Ferit.. Yahu fırıldak Ferit diye boşuna demiyorlar.. Adam 1 saniyede yalan uyduruyor maşallah.. Neymiş.. Damla’ya hazırlamışmış bunları.. İlahi Ferit sen adamı sağ cebine sokup, sol cebinden çıkarırsın valla.. Ama merak etme hani beyaz yalan derler yaa.. İşte ondan bunlar yaa.. Arada ilişkileri düzeltmek için söylenirmiş böyle yalanlar.. Senin bir suçun yok.. Ama bir rakibin var sanırım.. Kim mi? Seda abla.. Tabi ya Seda Abla.. :img-hyste Valla ne cevher varmış gözümüzün önünde de haberimiz yokmuş.. Yok yok.. Bizimkilerin ailesinden geliyor bu.. Genetik genetik.. Eda da az yalan uydurmaz hemencecik.. Valla ne diyim, Seda Abla kadar değil ama.. Demek ki Eda ablasından öğrenmiş.. Eh işte kötü örnek olmuş ama işe yarıyor baksanıza.. Sabah koşusu.. Valla Eda’nın bile aklına gelmedi.. Ama anladı o onu.. Ablası, süpersin.. Ferit de az değil, her yaşta spor iyi gelirmiş.. Bak seenn.. Valla Ferit için kötü senin yahu.. Bizimkiler mışıl mışıl uyudular sabaha kadar.. Tabi yersen..

Neyse.. Yalan ekibi kurulmuştur efendim duyurulur.. Kekeme grubuna Eda da katıldı.. Teşhis konuldu.. Kekemenin sebebi, aşk yalanı... İki Aile Beyaz Yalan Çetesi hizmetinizde.. Varsa aşkı ile kaçamak yapmak isteyen, bize buradan ulaşsınlar efendim..:img-hyste

Neyse gelelim yine bizim yalanlara.. Bizim Eda’nın koşası tutmuş, Oğuz’un da yatağını toplayası tutmuş.. Eee aşk adamı sağlıklı da yapar, düzenli de.. Bundan sonra Eda’yı koşular bekler, Oğuz’u da yatakları toplamalar.. Oğuz Bey bizim odaya da el atarsın deme? :img-hyste Bu arada Oylum sen gerçekten ÇOK YAŞA emi.. Bizimkileri ipten kurtardın da haberin yok..

Dönelim köşke.. Evde bir panik bir panik.. Eda’yı dışarıda kaçırdılar.. Oğuz da kızlar tavır yaptı diye kaçtı gitti.. :img-hyste Ya da Oğuz bunalıma mı girdi Damla? Valla yine senaristlerimiz çocuk akıllarına girdiler ve bunları bize gayet güzel sundular.. Tekrar tebrik ediyorum.. Ayrıca sobanın orda bırakılmasını kullanmaları da çok hoştu.. Kırk yıl düşünsek o sobayı Damla’nın göreceği aklımıza gelmezdi herhalde...

Eda göründü kaptan.. Hah ağacın arkasından çıktı.. Koşudan geliyor bizimki.. Aman ne koşu ne koşu.. Süreyya Ayhan’dan farkı yok maşallah.. O nasıl bir koşudur öyle yaa.. Atlatiko dandik (Ferit bu ne uydursa yeridir) :img-hyste Gören de ömründe hiç koşu yapmamış sanacak.. He he gerçi 30 sene yapmamış da.. Oğuz’dan aldığı öpücükle, bir koşturdu maşallah maşallah, üstü başı terden geçilmiyor.. Neyse ki yetişti... Valla İclal Aydın’ı ayakta alkışlıyorum.. Harikaydı yaa, ne diyim İclal Hanım yine konuşturdu rahatlığı ve sempatikliğini.. Bundan sonra Niyazi ve Ceren’i de alır sete koşarak gelirsiniz artık.. Gerçi Oğuz’u da almak lazım.. O da ofise koşarak gidicek artık.. Belki Rıza da katılır size.. DÜNDEN RAZI RIZA.. Baksanıza çok resmi kalmış, bilseymiş daha rahat giyinirmiş.. Ee bundan sonra ofiste kışın eşofman, baharda şort, yazın da slip mayo var (ıyyy iğrençsin Oğuz yaw) :img-hyste

Eveet, karne günü geldi çattı, Antik Yunan'dan beri hocalar bizlere taktı... Matematik Osmanlı tarihinden beri yerlerde bakalım karneler nasıl gelecek.. Valla karneler geldi gelmesine de hediyeler de geldi bile.. Eda ve Oğuz’dan tüm çocuklara hediyeler.. Oo işler iyice ilerledi ne diyelim.. Bu arada Eda Efe’ye ne aldı merak ettim.. Açmadı.. Belki manevi değeri yüksek ya da Efe’nin çok istediği bir şeydir.. Açınca da vicdan azabı duyar bakalım gösterecekler mi...

Ben artık sana sarılıp uyumak istiyorum (sonunda isteğine kavuştu gerçi) cümlesi ile ölümsüzleşen kafemiz yine bizlerle.. Bu sefer biraz hüzünlü.. Eda Oğuz’u bir kez daha geri çeviriyor ama gönlünü de alıyor.. Gerçi Eda da artık duygularımıza hakim olalım diyenler grubuna katılmış ama bir taraf mantıklı olacak artık Oğuz Bey napalım.. Siz de pek bir alıngan oldunuz bu aralar.. Valla ne diyim bu da çok yakışıyor size.. Her hali güzel bu Oğuz’un yaa.. Neyse kafemizde sorular uçuşuyor evlilik tarihi belirlendi.. Cevapların bulunduğu gün.. Bakalım.. Beraber cevap avına çıkıcaz bundan sonra.. Tamamlanınca Mutlu Bir Aile Fotoğrafı ortaya çıkaran biz puzzle’ı beraber tamamlayacağız.. Aman yavaş birleştirelim arkadaşlar.. Dizimiz daha çoook uzun sürsün.. :)

Bu arada bu çekimde İclal Hanım’ın baya hastaydı, gözleri falan felaket kızarmış.. Çok geçmiş olsun.. Gerçi çekimler geçeli 2hafta olmuştur ama olsun.. Hastalığına rağmen rolünü çok güzel oynadı.. Tebrikler...

Yemeğimizi yedik geldik Ati’ye.. Valla Sami ben taktım yine geçmişe geri dönüşe.. İyi ki göstermediler.. Kestilerse de çok iyi yapmışlar.. Valla çok sevindim.. Neyse devam edelim.. Oğuz yine çok bozuldu tabi karara ama destekliyor Eda’yı her kararında.. Tabi bunu beden diliyle de gösterse olurdu ama tutamadı kendini kalktı ayağa sırtını döndü.. Bir nevi tepkisi olduğunu da göstermiş oldu.. Ama farkında her şeyin iyi yönünü de görmeye çalışıyor.. Eda onun iyiliğini düşünüp köşkten ayrılmak istemediği için bu kararı aldı diyor Ergin’e.. Evlenmeyi reddettiğini düşünmek istemiyor.. Ben iyice emin olmaya başladım.. Evlenme teklifi kesin Eda’dan gelecek en sonunda.. Oğuz’un da bir sabrı var diyorum ve ondan da küçük bir isyan patlaması bekliyorum.. Bu sefer Eda Oğuz’un daha çok üstüne düşmeye başlayacak.. Roller değişecek.. Bu arada Ati'nin bakışı hiç beğenmedim.. Alevlenme kesinleşti Eda'nın kararı sonucunda...

Geldik Damla ve Ferit’e.. İşte ağlanacak omuz böyle olunca, rahatlıyor insan.. (Ferit gibi arkadaşım olsun, 1 milyar kumar borcum olsun:)) Ferit nasıl da ikna etti Damla’yı.. Ben tatilde onun bu kadar gülümsemesinin ilk adımı budur diyorum.. Ferit elinde bez, kafalardaki şüpheleri sile sile geçiyor valla.. “Hem hadi aralarında bir ilişki olsa, neden bunu gece gece pijamalarla dışarı da yaşasınlar ki? Hele böyle güzel bi günde.. (Ah Oğuz ah, tam da günü yani) Bu cümle Damla’yı nasıl rahatlattı..

Damla’nın sığınmaya ne kadar muhtaç olduğunu bir kez daha gördük.. Hep kendi karar veren.. Hep her şeyi kendi yapan Damla eski bölümlerde Eda’ya sığınmıştı.. İlk defa bir kadına sığınmıştı.. Ama şu sıralar Eda da yok.. Aslında Damla’nın çöküşünün bir sebebi de budur.. Bir yandan sarılmak istemesi ama ellerinin Eda’yı itmesi..

Neyse tatil maceraları da az sonra geliyor..

Bu arada hepimiz merak ediyoruz..Evlenme günü bile bu sorunun cevabı ile belirlenecek... Bu soru dizinin sorusu oldu artık.. fikirlerini sunmak isteyenler buyursun;

Eda Oğuz ile evlenirse BAHAR'ın doğum gününde naparlar? Siz olsanız napardınız? Gidişat ne yönde? Çözümler üretelim bakalım..

icom_
01-02-07, 15:02
Eda Oğuz ile evlenirse BAHAR'ın doğum gününde naparlar? Siz olsanız napardınız? Gidişat ne yönde? Çözümler üretelim bakalım..
walla aslında çok zor bir soru..eda açısından hiçbişekilde bir sorun olacağını sanmıyorum ..zaten bunu kendiside söledi benim açımdan bir sorun olmaz die..çünkü sonuçta oda bir anne kızların annelerine nasıl ihtiyacı olduğunu anlıyo..onlarada öle davranacaktır aama..kızların nasıl o gün geldiğinde nasıl bir tepki vereceğini çok merak ediyorum..ceren ve merve için bir sorun teşkil etmezz..bence ..ama damla hernekadar ilerleyen bölümlerde bu duruma alışsada babasını vede eda ablasını anlasada o gün geldiğinde bu özel anı yaşarken yanlarında eda ve çocuklarınında bulunmasını istemicek gibi gelio bana ..tamam belki eda ablasını yine eskisi gibi çok sevecek..herşeyini onunla paylaşacak ama herne olursa olsun bu günde babası ve kardeşleriyle yalnız kalmak isteyecektir..mantıklı düşününcede çok saçma gelmio aslında.. tammam belki eda için damlanın onları istememesi çok üzücü bir durum olabiliri((tabi eğer olaylar bu yönde gelişirse)) ama damla ve diğer çocuklar açısından bakacak olursak..vefat etmiş annelerinin doğum günü ve bu hayattarında en önemli dedikleri şeyden bile daha önemli..ben olsaydım çok üzülmeme rağmen anlayışla karşılardım..eda da böle yapacaktır zatwen çok üzülecek ama yine herzamanki gibi anlayışlı olacaktır..

bytepoem
01-02-07, 15:47

Hoşgeldin Pelin,
Sonunda biraz forumda yazı oldu, valla neredeyse kendi yazımın üstüne yazacaktım ertesi gün.

Cevabımı vereyim hemen soruna, ayrı kutlarlar Bahar'ın doğum gününü sorun değil bence, Eda nasıl çocuklarla aşağı katta oturduysa bu sefer, gene aynı olur yılda bir kere, ne olacak ki? Sorun değil bence.
Ayrıca bugün bir çok kişinin annesi öldü, hiç kimse yıllarca doğum gününü kutlamaz. Oğuz niye bu yıl unuttu? Çünkü Eda girdi hayatına, Bahar'ın yerini doldurdu. Çocuklarında hayatına Eda giripte annelerinin yerini bir parça olsada alınca çocuklarda unutacaklar doğum gününü. Oğuz bu yıl unuttu, çocuklarda bir yıl gelecek elbet unutacaklar, kesin bu, normal bir gün gibi olacak. Zaman herşeyin ilacıdır kesinkes.
Ben zaten niye Oğuz kalkıpta bunları söylemedi anlamadım. Oğuz kesinlikle ne konuşmasını biliyor, ne konuşuyor. Çıldırtıyor bazen beni bu konuşma konusunda.

YerçekimliKaranfil
01-02-07, 15:49
herkese merabalar tekrardann..

bomboş forumumuza neşe katmışsın pelin yorumunu yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum..

hele su yatağa korna taktırma fikrin süper artık evlenince oğuz kalkmaz yataktan edayıda kaldırmaz :img-hyste süpersin yaa :good:

bende bir eda analizi yapayım bari :img-hyste

edaa...hayatındaki tüm olumsuzluklara rağmen dimdik duran ve aşkını aslında tüm cesurluğuyla yaşayan biri..

sadece tek hatası fazla şeffaf olamaması...kadın olmasının verdiği duygusallıkoğuza karşı tamamen kendisi bırakmasını engelliyor engelliyor hem aşk hemde mantık arıyor hersey yolunda gitsin istiyor ve yara almaktan korkuyor...damlanın efenin diğer çocukların tepkilerinden...

sonra serpili kıskanıp oğuza trip atmas.bnce oğuzu yapılan bir haksızlık bu zaten bilmiyormuydu bunu eda açık açık söylemese bile yaza geri döncek olursak herseyin anlaşılıyordu eda serpil arasında iş ilişkisinden öte birseyler olduğu..her kadın anlar bunu yani kör olmak lazım anlamamak için :img-hyste

bu arada eda serpil buluşması ..her karşılaştıklarında bakışlarıyla bi tartışma yaşıyorlardı eskiden artık...bunların dillenme sırası geldi..serpil gıcığı yine uyuz uyuz konuşacak yok.

-oğuzu sana bırakacağımı sanıyorsan yanılıyorsun
-oğuzun peşini öyle kolay kolay bırakmam
-benden öyle kolay kurtulamassın
-ya oğuz ya çocukların seçim senin

gibi en uyuzundan bissürü cümle sarf edecek..ama edadan çok büyük bir süpriz bekliyorum ve artık oğuzu sahiplendiğininde göstermesi gerektiğini düşünüyorum :img-hyste
GELELİM EVLİLİK OLAYINA

onun bu evlilik adımını atması sade ve sadece damla bağlı diyorum ben damlanın bu tavrı kalkmadığı sürece edada evlenmeyecek..:img-yes: oğuuzunda bu arada bir patlama noktası olacak gibi..oğuzda patlarsa bu ilişki artık yıpranır çünkü suan bu ilişkinin devamındaki en büyük kalkan oğuz .oğuzunda yorulmasını görmesi edayı çok üzer ve böyle birsey istemiyorum yani oğuz sürekli mücadele vermeli yoksa olmaz..zaten eda sürekli birilerinin gazıyla duygulanırını açığa vuran birisi önceleri oya ablamız vardı şimdilerde seda ablamız..ttail olayında bile nasıl gaz
vermedir o :img-hyste

vee bu eda&damla konuşması..çok yakın bir zamanda muhtemelen gerçekleşmeli diyorum ben eda konuşursa olmaz damla tersleyebilir ancak damlanının gelip konuşması zehrini artık bırakması gerekiyor..bu sahneler baya duygusal olabalir..damla edanın omzunda ağlayabilir...

ve bu evlilik dizin sonuna kadar olmayacak galiba bu konuda ümitsizim :icon_sorr

Eda Oğuz ile evlenirse BAHAR'ın doğum gününde naparlar? Siz olsanız napardınız? Gidişat ne yönde

bu sorunun yanıtına gelince inanın burda edaya hak veriyorum değil ama çocuklar çok istekli bile olsalar bu evliliğe bu soru yanıtsız kalacaktır..hiçbir sey anne yerini dolduramaz ve yeni biriyle ölmüş annelerinin doğum gününü kutlamaka acıtır insanın içini en iyisi baharın doğumgününde oğuz kızlarıı dışarı götürsün orada kutlasınlar olmazmı yani.:icon_sorr sonrada zaten efeyle timur uyumuş olur kızlarda odasına çekilir edada oğuza teselli verir moralini düzeltir..tabi oğuz edanın yanındayken moralinin bozuk olması gibi birsey sözkonusu olamaz bile :img-hyste

GizemliSahne
01-02-07, 16:23
Timur’un o dayanılmaz surat asışıyla başladı tatil macerası.. Tatil macerasını tek tek anlatmayacağım.. Sizler zaten harika anlatmışsınız.. Ben dikkatimi çeken bazı yerlere değineceğim olayların üstünden giderek..

Öncelikle Ceren’in tepkisi hepimizin merakıydı bu bölüm için.. Nitekim meraklar giderildi.. Ama ben hala Ceren büyük tepki vermez diyorum.. Ceren’in tepkisini babasına düşkün her kız çocuğu verir.. hatta her erkek çocuğu da verir.. Kalkıp da ay ne güzel, Eda abla babamla arabada bir gece geçirmiş diyemezdi tabi.. Hele kafasındaki o anaç Eda abla karakteri ile.. Serpil’inkini bulsa bu kadar bozulmazdı mesela.. Neyse.. Kim bilir neler düşündü kızcağız.. Ama senaristlerimiz Damla ile konuşmadaki söylemeyememe olayını boşuna koymadılar.. Yine de Eda’ya kıyamadı.. Ceren’in tepkisi Eda ve Oğuz’un ilişkisine değil, sabahlığın arabada unutulması ile düşülen durumaydı daha çok.. Belki de onları mutlu bir şekilde başka bir tablo içerisinde görse bu kadar tepki vermezdi.. Tabi ki tepki hepsinden gelecek.. Ceren’den gelecek anlaşılan ama Damla gibi her şeyi içine atan bir çocuk değil neyse ki.. Ceren daha mantıklı, zeki ve kişiliği oturmuş olduğu için sorunu çözmesi kolay ve kabullenmesi daha mantıklı yönden olacak.. Dediğimiz gibi tepki her çocuğun vereceği bir tepkiydi.. Koskoca adam olmuş Ferit bile babasının Melahat ile olan ilişkisini öyle ya da böyle tepki ile karşılıyor.. Ceren’inki doğal.. Biz yorum yaparken biraz da olmasını istediğim şekilde yorumladık.. Senaristlerimiz bizden daha gerçekçi çıktılar..

Ferit de Damla’yı ve Ceren’i çok iyi idare ediyor ama bir de kendisi uygulayabilse bunu.. Melahat’i tanımaya çalışmaktansa babasına tepki göstermeyi tercih ediyor.. Ama Tahir Ağa’nın bizim aşıklar kadar çocuğuna dikkat etmediği gözler önünde hep... Kendi mutluluğu ön planda.. Belki de koskoca adam, kaç yaşına geldi ona açıklama mı yapıcam diyor ama bu yaşına kadar da Ferit’e bir şey danıştığı, ya da kararlar alırken onu da ortak etmediği belli... Ferit’in de karakterinde kumar’a kayması, düzenbazlıkların yatmasının sebebi bu.. Bakalım o da ne zaman geçecek bu dönemleri.. Ayrıca Tahir Ağa’nın o kadar insanın içinde Ferit’e bağırması ve aşağılaması hiç hoş değildi.. Ama Ferit’ten iyi baba olur ha ne dersiniz?

Valla ortalık tepkili çocuk ve gençlerle kaynıyor, hadi bakalım hayırlısı...

Gelelim Ferit’in Ceren ile konuşmasına.. Yine yalan ama yine iyi bir yaklaşım.. Ferit herkesi kendine bağladı valla.. “önce sor, öğren, ondan sonra kafaya tak”.. Tamamdır çocuklar Ferit’e emanet.. Bir kaçamak yakalandı mı önce Ferit’e sorulacak.. Ferit yalan ile halledecek... Zaten ilk örneğini gördük.. Ceren odada kimseyi bulamayınca hemen Ferit Abim dedi..

Veee, doğa yürüşüyü.. O nasıl güzel bir çekimdir öyle yaa.. Uzaktan izleye izleye yüzümüz onlara dönük geri geri yürüdük biz de adeta.. Tam yine Yeşilçam havasında bir manzaraydı.. Tek farkı bu sefer iki aşık değil de 4 aşık ve tek yürek olmuş iki aile vardı tek aile görünümünde.. Dediğim gibi bizleri terketmemiş sonhabardan kalma kış renklerini çok güzel gösterdi bize yönetmenimiz.. Zaten bu hafta da görüntü çok daha canlı renkler ile yansıdı bizlere.. Buğra ekibimize yeni katılan görüntü yönetmenimiz sağolsun.. Valla çekimlerde de açılar çok iyiydi bence.. bir de yukarı doğru bir çekim harika giderdi.. O yolu tepeden görmek çok güzel olurdu..

Oğuz’a da taç çok yakışmış valla ne diyeyim.. Ama yine cesaretine hayran kaldım, arkasında Damla var, Eda’ya taç takıcam diye uğraşıyor.. Helal olsun..

At’a binerken de çiftler kendini belli ettiler yine.. Ama valla aşk Oğuz’a öyle bir cesaret vermiş ki maşallah diyelim... Eda binerken meraktan ölecekti.. Sonra da baktık ki koşturmuş o da biniyor.. Neyse ki Damla’nın keyfi yerinde.. Yanında güldürme makinesi bir Ferit var ne de olsa..

Gece kaçamaklar... Ah ah otel böyle konuklar görmemiştir herhalde daha önce.. Her taraf aşk kaynıyor.. Hele şömine başı harikaydı.. İnsanın tatile gidesi geliyor izledikçe.. Bizim Oğuz kıro, maço denilse de acayip romantik çıktı valla.. Yıllanmış şarap, yanında yıllanmış şarap gibi gün geçtikçe güzelleşen bir bayan ve elinde gitar;

Çok yorgunum
Beni bekleme kaptan
Çok yorgunum beni bekleme kaptan
Seyir defterini başkası yazsın
Seyir defterini başkası yazsın
Çınarlı kubbeli mavi bir liman
Beni o limana çıkaramazsın
Çok yorgunum beni bekleme kaptan (Cem Karaca’nın yorumu, Nazım Hikmet’in bir şiiri)

Beni Bekleme Kaptan kısmını dinledik sadece.. O ortama çok güzel giderdi Oğuz bir şarkı söyleseydi.. Elinde gitar, karşısında şömine.. Keşke dinleyebilseydik.. İclal Aydın’dan da bir şiir bekliyoruz bu arada..

Dans zaten harika idi.. nilgün buraya sizin sahne çok iyi giderdi valla, ama yine çocuklar yine çocuklar.. Artık senaristlerimiz şöyle ağız tadıyla bir romantik sürpriz yaşatsınlar bizlere.. Tamam öpücük olmasa da çocukların kesmediği tam bir kaçamak lazım.. Araba kaçamağı vardı ama o da çok kısa gösterildi.. Bu tatil en iyisiydi.. O gece en uygun kaçamak gecesiydi.. Keşke 2. gece Sabo olayı çıksaydı da o gece rahat geçseydi..

Ferit ve Damla kaçamağı zaten ayrı bir dert.. Ona sonra değiniriz..

Bu arada şuan KANAL 1'de bizim Ergin'imiz Metin Uca'nın programında konuk.. İzlemek isteyenlere duyurulur :img-wink:

fame_star
01-02-07, 16:48
Pelin; yazını yine büyük bir keyifle ve gülerek okudum....

Eda Oğuz ile evlenirse BAHAR'ın doğum gününde naparlar? Siz olsanız napardınız? Gidişat ne yönde?

Eda ve Oğuz bence bu sorunu abartıyorlar...Evlenince zaten herşey değişecek....Çocuklar edayı sevicek ve annelerinin yerine edayı koyucaklar..Eda onlara hem anne hem abla olucak...ve hayatlarındaki o boşluk dolmuş olucak...Doğum gününün olduğu gün kızlar bu sene yaptıkları gibi bir hazırlık içine girmezler;çünkü artık eda var....Kızlar hatta unutabilirler;çünkü gerçekten zaman herşeyin ilacı....Ama eda kızları ne kadar çok sevdiğini birkez daha göstermek için kızlara annelerinin doğumgünü olduğunu birşekilde hissettirir;belki annelerinin mezarına fln götürür....Tabi bunu oğuzdan ve oğlanlardan habersiz yapar....Böylece eda ve kızlar hergeçen gün birbirlerinie daha çok yaklaşırlar....

bugra9
01-02-07, 17:00
Herkese Selamlar Ve Sevgiler...
Nihayet forumumuza bir dönüş yaptım...Ooo Pelin'de gelmiş...Hoşgelmiş...Forumumuzu şenlendirmiş...Ve Geçmiş olsun...

İki Aile Ailesi yavaş yavaş toplandığına göre bir yorum iyi gider şimdi değilmi...Hazır bende çok özlemişken bir yapayim bakalım...Kola'nın yanında iyi gider...

Öncelikle Pelin'den okuma zevki oldukça yüksek bir analiz gelmiş...Geç gelmiş fakat güç gelmemiş...Büyük bir keyif ile okudum...Valla okurken çok güldüm...Öyle güzel benzetmeler yapmışki Pelin'de gülünmeyecek gibi değil...Anlaşılan hasta yatağında iyi enerji toplamış...Dönüşü muhteşem olmuş...Özetimizin gelmesi ile yorumlarımız bıçak gibi kesiliyor...İster istemez geleceği bildiğimiz için yorumlarımıza yansıyor...Ama biz yined dönelim bu özel bölümümüze...Öncelikle Pelin'in yorumunda dikkatimi çekenlerle başlıyayim...Sonrada bu güzel soruya bir cevap vereyim...Hadi hayırlısı...Yola çıkabiliriz...

Ee ilerde evlenince her gece senin yanında yatınca, sabahları nasıl kalkacak bu adam.. Sen yatağın başına bir korna taktırırsın artık napalım.. :img-hyste

Valla Pelin...Bu hayaline nasıl güldüm anlatamam okuyunca...Gözümde canlandı şöyle...Yatak odalarında korna düzeneği kurulmuş...Ne diyeyim çok güldüm...:img-hyste :img-hyste

Damla’nın sığınmaya ne kadar muhtaç olduğunu bir kez daha gördük.. Hep kendi karar veren.. Hep her şeyi kendi yapan Damla eski bölümlerde Eda’ya sığınmıştı.. İlk defa bir kadına sığınmıştı.. Ama şu sıralar Eda da yok.. Aslında Damla’nın çöküşünün bir sebebi de budur.. Bir yandan sarılmak istemesi ama ellerinin Eda’yı itmesi..

Nekadar doğru söylemişsin Pelin...Sana hak veriyorum...Damla ilk defa bir kadına sığınmıştı Annesi öldükten sonra...En azından bizim gördüğümüz bu...Eda ablasına sırlarını vermişti...Kalbinin kapılarını açmıştı...O ilk baştaki sinirli ve gergin Damla artık bol bol gülmeye başlamıştı...Tabiki Feritin'de etkisi var bu durumda...Damla köşkte hem aşkını bulmuştu,hemde şevkat dolu bir abla bulmuştu...Bir yandan annesinin hatıraları zedelenmeyecek bir yandanda babası hep yanında olacaktı...Tüm yazı böyle geçirdi...Ta ki O babası ile Eda ablasını koltukta görünceye kadar...İşte ondan sonra ipler koptu...Belki Damla Eda "ABLA"'sını hiç bu gözle düşünmemişti...Babası ile Eda ablasını o durumda görünce arkasından,arkalarından birşeyler çevrildiğini düşündü...Bence Damla'nın tepkisi sadece annesinin hatıralarının gitmesine değil...Babasının ve Eda'nın ondan gizli birşeyler yaşamasına...Buradanda direk neye geliyoruz...Sami'nin sözlerine...(Ahh Oğuz bir konuşsaydın...)...

Bu arada hepimiz merak ediyoruz..Evlenme günü bile bu sorunun cevabı ile belirlenecek... Bu soru dizinin sorusu oldu artık.. fikirlerini sunmak isteyenler buyursun;

Eda Oğuz ile evlenirse BAHAR'ın doğum gününde naparlar? Siz olsanız napardınız? Gidişat ne yönde? Çözümler üretelim bakalım...

Pelin...Çok güzel bir soru gerçekten cevaplamadan önce düşündüm şöyle bir...Baharın,Rahmetli Annenin Doğum günü...Özel bir gün...Belkide Senenin kızlar ve Oğuz için en önemli günü...Her sene özel birşeylerin yapıldığınıda kızların aralarında konuşmalarından anladık zaten...Bir düşünüyorum Eda ile Oğuz'u evlenmiş olarak...İki Aile'yi Tek Aile olarak düşünüyorum...Ve Eda'nın bu konu hakkında söylediklerini düşünüyorum...En önemli sözüde şu oldu...

"Bakalım Kızlar Rahmetli Annelerinin Doğum gününü BENİMLE kutlamak isteyeceklermi...?"

İşte ben buradan yola çıkacağım...Zaten bu sorunun bulunduğu gün bizimde Evlendiğimiz gün olacak dedi Eda...İşte Eda'nın öyle bir tavır sergilemesi gerekiyorki senenin bir günü en önemli günü kızlarla beraber bu doğum gününü kutlayabilsin...Yani ben diyorum Bahar'ın doğum gününde Eda ve çocuklarda bulunmalı...Bu doğum günü yalnız kızlar için değil Eda ve çocukları içinde önemli olmalı...Madem Tek Aile olmak için yola çıkılıyor bununda olması gerekir bence...Çünkü Eda rahmetli Bahar'a bir rakip değil...Onun karşısında değil yanında...Belkide Bahar'ın bir emaneti kızlar Eda için...Senenin bir günüde böyle olabilir...İki Aile(Tek Aile)...Toplanırlar ve bu geceyi kendilerine özel kılarlar...Göz yaşları akacaksada beraber akar veya kızlar için bir omuz olur Eda ablaları...Rahmetli Bahar'ada kızlar Emin ellerde mesajı verilir...
Ben böyle olmasını isterdim...Çünkü diğer yandan düşününce yıllar geçsede bu sorunun cevabı yok...Bahar onların annesi ve o doğumgünü kutlanacak...Çözüm ne...YOK...Ancak bu sorunun cavabı kızların Eda'yı benimsemeleri ve bu özel günlerine dahil etmeleri...Ben lafı fazla uzatmyayim ama benim çıkardığım sonuç bu ve tahminlerimde bu yönde...

Pelin...Tekrar bu güzel soruyla ve yorumunla forumumuza can verdiğin için Sağol...Banada çok iyi geldi tekrar yorum yapmak özlemişim...

bytepoem
01-02-07, 17:01
Merhabaler tekrardan,
Eda&Oğuz'un evlenme zamanlarından bahsedilmiş, bende biraz katılayım.

Dizimiz ya iyi, ya kötü sonla bitecek, valla ben ikisinden de emin değilim, kararsızım, ortadayım şu anda. Çünkü dizimiz Eda&Oğuz'un ilişkisini desteklerken, aynı anda çocuklara rağmen asla evlenmeyeceklerini sürekli vurguluyor. Kötü son, evlenemezler, çocuklarla bu iş olmayacak derler, acayip dram, üzüntülü bir sahneyle Eda köşkten ayrılır, dizi biter. Genel özetimizde bunu destekliyor, "Asla evlenmeleri, bir araya gelmeleri mümkün olmayacaktır." der zaten. Tabii, genel özetten bazı yerlerde o kadar uzaklaştık ki, artık bunun geçerliliği kaldımı bilmem? İyi son ise, tüm çocukların kabulü ve tabii ki evlenmeleri olacaktır.

Benim tahminime gelince eğer dizimiz iyi sonla bitecekse, sonumuz evlilik olacaksa, bu kış sezonunun son bölümünde çocuklar öyle böyle, tam istekli olmasada kabullenirler, Oğuz&Eda evlenirler ve sezon biter. Niye derseniz, ne kadar dizimiz 1-2 sezon sürecek densede, imzalar önceden atılmıyor, yani kış sezonu biterken gelecek sezon ne olacağı belli değil. Sonuçta dizimizde olmazsa olmaz bir çok karakter var ve arada koca 3 ay var, herşey değişebilir. En başta Emre Kınay ve İclal Aydın olmazsa olmaz. Hadi Ferit'e, Yaman'a hatta Damla'ya bir senaryolar uydurursun ayırılırlarsa. Dizi çok kan kaybeder tabii, ama ne biliyim Yaman Eda'ya sinirlenir gider, Damla üniversiteye yurt dışında devam eder, Ferit Damla'dan ayrılır dayanamaz gider, veya Damla yurt dışına Ferit'le evlenip gider. Bulunur yani bir şeyler, ama Efe,Ceren, Merve,Timur olmazsa olmaz gene, ayrılırlarsa batar senaryo. Bu kadar çok önemli karakterde sorun çıkma olasılığı fazla, bence dizi devam edecekse Ferit,Damla ve Yaman'ı da bırakmazlar. Bu yüzden eğer aksilik olurda seneye devam etmezsek düzgün bir son olsun der senaristlerimiz. Bu kış sezonu sonumuz tahmini 47.bölüm yapıyor. Bence 47.bölümde, bu sezon sonu evliliği çocukların nazlanarak kabuluyle yaparlar. Seneye devam edersede çocukların alışması ve çeşitli maceralarını işlerler. Öyle gider işte... Kötü sonu ise, dizinin devam edeceğini düşünüyorlarsa bu sene yapmazlar, çünkü devam ederse geri dönüşü olmaz.

GizemliSahne
01-02-07, 17:18
Gelelim soruların cevaplarına..

icom yorum yapıp çıkmışsın.. ben de cevabına bir yorum yapayım...

Valla icom bence de Eda için bir sorun yok ama bunu bu kadar kafasına taktığına göre sadece kızlar açısından değil de kendi açısından da bakıyor belli ki.. Bu durum benim için önemli değil dese de bu sorunun aklına gelmesi bile bence tereddütünü belli ediyor.. Özellikle de oğulları açısından.. Eda’nın kafasındaki soru aslında TEK BİR AİLE olabilecek miyiz sorusu.. En basitinden böyle bir günde bile zorluk ve ayrılık çıkacak olması onu korkutuyor ve üzüyor.. Ama dediğin gibi bunu Eda’nın kabullenmesi daha kolay.. Sorun çoğunlukla Damla’dan kaynaklanıyor.. Kabullenmesi en zor kişi o..

Öncelikle ne demek Sami hoşbulduk, sen de hoşgeldin.. bu hafta boş kaldı forumumuz..

Senin dediklerine gelince.. Aslında gerçeklik payı olsa da ben pek katılmıyorum Sami.. Yani Oğuz açısından bakarsak dediğin çok doğru.. Eda girince hayatına unuttu Bahar’ı ama çocuklara gelince ben unutacaklarını hiç sanmıyorum Sami.. Ne de olsa öz anneleri ve onların bir parçası.. Kimse kutlamaz diyorsun ama gelenek haline gelmişse eğer, bu böyle devam eder.. Ayrıca Oğuz kalkıp da eşinin arkasından nasıl der, gün geçtikçe çocuklar unutur nasıl olsa diye.. Eşini severken kaybetti.. Onu bir kenara atıp da demez bence.. Ama dediğin gibi Oğuz az çok silebilir.. Yani gösterdi zaten.. unuttu doğum gününü ama çocuklar unutmaz asla.. Hele Damla.. Alt katta oturmalarına gelince de böyle olursa ne bileyim yaa, yine bir kopukluk olur ailede.. Bir zincir eksik kalır sanki..

İclallll sen de hoşgeldin.. Ve güle güle diyeyim.. Sen de Eda analizi ile gelmişsin..

oğuzu sana bırakacağımı sanıyorsan yanılıyorsun
-oğuzun peşini öyle kolay kolay bırakmam
-benden öyle kolay kurtulamassın
-ya oğuz ya çocukların seçim senin

valla serpilin ağzına çok yakışır bunlar iclalll.. Ben de artık Eda’dan SOMUT GÖSTERİMLER bekliyorum yaa.. Hep Oğuz mu gösterecek canım... Adamcağız valla dört dönüyor çevresinde.. Yapmadığı sürpriz kalmadı. Eda’dan da lazım artık somut bir şeyler.. Serpil’e gösterse de Oğuz’a da göstermesi lazım.. Adam yakında süpheye düşecek valla yaa..

Valla iclall, çok doğru konuştun.. Damla çok önemli bir etken ama Efe’yi de unutmamak lazım.. O da daha neler gösterecek bakalım.. Oğuz’u çok seviyor ama..

Bu arada sana tamamen katılıyorum OĞUZ BU İLİŞKİYİ AYAKTA TUTAN kişidir.. Ama o da yakında isyan patlaması yaşayacak.. Tabi sonu yine tatlıya bağlanacak ama bu patlama Eda’yı yine karamsarlığa itecek.. Oğuz yine ortalığı toparlar ama biraz hüzünlü anlar geçiririz... Eda en küçük Oğuz isyanın da bile “Zor mu geldi” diyor.. Tabi o da haklı yaşadıkları onu bu hale sokmuş..

Eda-Damla konuşmasına gelince senaristlerimiz adım adım ilerliyorlar ona.. Artık yönleri Eda’ya çevirdiler.. Eninde sonunda Damla yapacak o konuşmayı.. Ama dediğimiz gibi ya bir teşekkür, ya bir özür ya da bir borç uğruna gelir bu konuşma...

Soruya cevabın da güzel olmuş iclall.. İki taraf da haklı.. İki tarafın da içi acır.. Ama ne bileyim yaa bana ayrı kutlamaları tek aile olmalarına bir kopukluk yaratır diyorum.. Aslında dediğin gibi bu evlilik sorunun yanıtını vermez..

Benim cevabıma gelince.. Eda’nın bu sorunun cevabını bulduğumuz gün evleneceğimiz gün demesi tüm çocuklar ile Eda ve Oğuz’un tam bir tek aile oldukları gündür.. Yani bu cevap ancak zamanla gelir ama tam bir cevap da yoktur aslında.. Kendiliğinden çözülen bir şey olacaktır gün geçtikçe.. Bence Efe ve Timur kızların annesinin doğum gününe saygı gösterip, duygularına ortak olacaklar.. Eda da kızlara bu doğum gününü hazırlamalarına yardımcı olacak.. Onlarla aynı şekilde hissettiğini, nnelerinin yerine asla geçmek istemediğini gösterecek.. Hatta yeri gelince o hatırlatacak bu doğum gününün yaklaştığını.. Doğum gününde de hep beraber geçen bölümde olduğu gibi bir parti ile hep kutlayacaklar.. Sonra da Eda ve çocuklar odalarına çekilip, Oğuz ve kızları yalnız bırakacaklar..

Diğer türlü yani ayrı halde kutlamaları bana kopuk geliyor.. Ancak hep beraber içten bir kutlamayla, herkesin birbirine inancıyla ve birilerinin yerine geçme çabası olmadığını bilerek, şüphe duymadan yapılan bir doğum günü olur diyorum..

bytepoem
01-02-07, 17:27
Tam yazı biterken aklıma yeni şeyler geldi.
Nereden aklıma geldi bilmem ama paylaşayım dedim. 9-10 sene kadar önce bir pembe dizi, tahminen arjantin,meksika oralardan, seyretmiştim. Adını hiç hatırlamıyorum, ama konu aynen iki aile gibiydi. Köşk değildi ve çocuk sayısı daha azdı tabii. Erkek ve kadının 2'şer çocuğu vardı, çok da değilmiş 1 çocuk az sadece :). Ev sahibi ikisinede kiralamıştı ve mafya gibi adamdı. Başlardan karşı çıkamadan parayı veriyorlardı her ay, gidecek yerleride yoktu başka, ikiside çok zengin değildi. Zaten sonradan ayrılmak istemediler, hatta evi satın aldılar. Neyse aynen aşık olmuşlardı, çocuklar sürekli sorun çıkarmışlardı, evlenmemişlerdi bir türlü, şu anda iki aile gibi. Bayağı bölümler sonra, 1 sene sonra, erkek diziden ayrılmıştı. Umarım iki aile buna benzemez, kesinkes istemem, ama Oğuz karakterindeki adamı bir trafik kazasında öldürtüp, bu sefer Eda karakterindeki kadının adamın çocuklarınında velayetini alıp, hem onlarla ilgilenip tekrar mutlu etmeye çalışmasını, hem de çalışarak evi geçindirmesini anlatmışlardı. Dizi bu halde 2 sene daha devam etmişti.

Valla ben iki aile ilk başladığında bu diziyi anmıştım, tabii şimdi değil, ara konular çok farklılaştı. Umarım Emre Kınay veya İclal Aydın asla ayrılmazda olmaz böyle senaryolar. Bitsin daha iyi bence.

Neyse, hatırladım diziyi bir söyleyim dedim.

bugra9
01-02-07, 17:33
Sami...Selamlar...Ooo Geleceğe yönelik güzel tahminlerinden bahsetmişsin...Adeta olasılıklar bir bir bizimle paylaşmışsın...Hemen bu konu hakkındaki düşüncelerimi paylaşayim...

Niye derseniz, ne kadar dizimiz 1-2 sezon sürecek densede, imzalar önceden atılmıyor, yani kış sezonu biterken gelecek sezon ne olacağı belli değil.

Sami...Haklısın burada...Dizimizin ömrü şuan belli değil...Sadece İclal Aydın O röportajında düşünüleni paylaştı bizlerle...Kfalarda tasarlanan,planlanan bu tarzında bir düşünceydi...İki Aile'nin birkaç sezon daha devam edeceği...Bence kafalarda bu düşünce oluştuysa boşa değildir...Senaristlerde madem böyle bir düşünce var o zaman senaryo'yu o biçimde şekillendirelim demişlerdi...Yani ilerisi için illaki bir yol harikası çıkarmışlardır...Hikayenin gidişatı,bu sezon nereye kadar gelecekleri kesinleştmiştir...Bence sezon sonuna yaklaştıkları zaman tüm oyuncular ile tekrar masaya oturacaklar...Gidecekler,kalacaklar kendini belli edecek...Hemde bu yolla istenmeyen sürprizler olmayacak...Sezonun sonuna yaklaştığımızda hikayeden koparılacaklar...En azından temel hazırlanmış olacak...

Bu yüzden eğer aksilik olurda seneye devam etmezsek düzgün bir son olsun der senaristlerimiz. Bu kış sezonu sonumuz tahmini 47.bölüm yapıyor. Bence 47.bölümde, bu sezon sonu evliliği çocukların nazlanarak kabuluyle yaparlar. Seneye devam edersede çocukların alışması ve çeşitli maceralarını işlerler. Öyle gider işte... Kötü sonu ise, dizinin devam edeceğini düşünüyorlarsa bu sene yapmazlar, çünkü devam ederse geri dönüşü olmaz...

Sami...Doğru dedin...Eğer istenmeyen ayrılıklar olacaksa düzgün bir ile hikayemiz sonlanabilir...Ama bence sonlansa bile "Kötü" bir son olmayacak...Çünkü dizimiz bunca bölümdür herşeye pozitif yönden baktı...Ve amacı insanları germek,üzmek olmayan bir hikaye olduğu belli...Biliyorum çok sık kullanıyorum ama Eski Türk Filmlerinin bir parçası sloganıyla yola çıktı sonuçta bu hikaye...Her şeyiyle bizden bir proje..Türk halkının nabzını tutan bir proje...Geçmişin sıcaklığını alarak günümüzde geçen bir hikaye...Tüm bunlar birleşince Kötü son yaparak bunca inşa ettikleri sevgiyi yıkmazlar diye düşünüyorum...İmkansız bir Aşk olacağını düşünmüyorum...Bizim Aşıklarımız bu imkansız gibi görünen aşkı bile İmkanlı bir hale sokacaklar...Timur ile Efe'ye Aile nasıl olur,Baba nasıl olunur bunları öğretirken,Erken kaybolmuş bir Annenin nasıl doldurulduğunu göreceğiz...
Sıradan,alışılmış bir Aşk hikayesi anlatmış olsalar tamam kabul...Kötü son ile izleyiciyi şok edelim diyebilirler...Ama bu durum bizim dizimiz için söz konusu değil...Jeneriği bir düşünelim...

"Olur Olur Bal gibi Olur...Kim demiş Olmaz diye,Sen Yeterki CANDAN iste...Akan Sular Sularda durur..."

Off Daha bunları düşünmek için aslında çok erken...Dizmiz inşallah Gelecek Sezonda devam edecek...Aile olmayı,Aşık olmayı ve her ne olursa olsun sevginin kutsallığını bize anlatmaya devam edecekler...Bence anlatacakları ve paylaşacakları daha çok şey var...Çook...:img-yes: :img-yes: :img-yes:

fame_star
01-02-07, 17:33
Ya da sizlerinde dediği gibi hep beraber kutlarlar;eda yemek fln hazırlar....
Hep beraber yemek yerler;tabi o gün herzamanki gibi neşeli olmaz ama yine bütün ailece o günü hep birlikte geçirirler....Kızlarda edayı benimsediklerini çok sevdiklerini göstermek için annelerinin doğumgününd edaya hediye verir....hatta eda duygulanır....büyük olarak damla derki;eda abla zaten annemde böyle olmasını isterdi gibilerinden söyler....eda ve kızlar içini çeke çeke ağlarlar bu sahneden sonra:)
Oğuz ve oğlanlarda üzülürler....
zaten evlendikten sonra herşey rayına oturmuş olucaktır....artık onların problemleri başka şeyler olucaktır..mesela çocukların okul problemleri,kızların aşık olması,efenin aşkı gibi değişik problemlerle uğraşmaya başlıycaklardır....

GizemliSahne
01-02-07, 17:42
Buğra hoşbulduk sağol geçmiş olsun dileklerin için.. Yorumları beğenmene sevindim.. Ben de hemen senin yorumların hakkındaki yorumlarıma geçeyim..

Ta ki O babası ile Eda ablasını koltukta görünceye kadar...İşte ondan sonra ipler koptu...Belki Damla Eda "ABLA"'sını hiç bu gözle düşünmemişti...Babası ile Eda ablasını o durumda görünce arkasından,arkalarından birşeyler çevrildiğini düşündü...Bence Damla'nın tepkisi sadece annesinin hatıralarının gitmesine değil...Babasının ve Eda'nın ondan gizli birşeyler yaşamasına...Buradanda direk neye geliyoruz...Sami'nin sözlerine...(Ahh Oğuz bir konuşsaydın...)...

Valla aynen böyle Buğra.. Oğuz’un konuşmaması tek sorun... Tamam konuşsa da pek bir şey değişmez belki ama en azından tepkisi daha az ve alışması daha kolay olurdu.. Senaristlerimiz bu açığı Oğuz’u Eda’ya çok fazla aşık moduna sokarak örtüyorlar.. Aşk gözü kör eder ya..

Soru için rica ederim.. Başka sorumuz vardı biliyorsun ama.. Bu hafta acayip boş.. 31. bölümdeki tekrar yerleştirmeden sonra patlatırız.. Bu hafta sorumuz bu olsun bakalım..
Cevabına AYNEN katılıyorum.. Ben de verdim cevap az önce.. Benzer cevap vemişsiz zaten..

Sami sana ne desem azdır yaa, yine içimi okudun.. Ben de bunu düşünüyorum ne zamandır.. Sanki bu sezon bitecekmiş gibi geliyor bana dizi.. Ama nereden bağlayıp da yorum yapacağım bilmiyordum.. Bir de moralleri bozmayayım durduk yere diye yazmıyordum ama sen konuyla birleştirmişsin hemen.. Çok sağol.. Aynen katılıyorum sana..

Araya giren o 3 ayda oyuncularımız farklı projeleri değerlendirmeye koyabilirler.. Sonuçta geçen yazdan beri çekimler devam ediyor, yaz tatili de yoktu.. Emre Kınay ve İclal Aydın olmazsa bu dizinin tadı kalmaz.. Gerçi melehat bile değişince insan yadırgıyor ama başta bu iki isim olmazsa olmaz.. İclal Aydın’ın kitap yazmak için vakti yok, Emre Kınay’ın turnelere çıkacak zamanı yok.. Neden? Dizi çekimleri.. Valla o 3 ay her şeyi değiştirebilir.. Tabi imzalar önceden atılır devam edecek olursa ama o imzaları atacakları zaman bile gelecekteki projeleri hazırlanmış olur.. Gerçi Emre Kınay tiyatro için para kazanmak için dizilerde oynuyor ve bizim dizinin başarısı devam ederse bırakmaz büyük ihtimalle.. Sonuçta ona da bir ek gelir bu.. Ama projelerim yüzünden ara vericem televizyona derse işte o zaman yandık.. Dizi bu sezon biter.. İnşallah bitmez yaa, tam bir klasik olacak dizi tipi.. Evlerimizi şenlendirmeye devam etmesi umuduyla.. Böyle bir dizi biterse çok üzülürüm..:icon_sorr Televizyona küserim çünkü, başka doğru düzgün izlenecek dizi kalmaz.. İclal Aydın'ın da dediği gibi projeler gelirse çok iyi olur tabi.. Ama bu ikiliyi tekrar ekranda görmek de harika olur.. Bu oyunculuktan bizi mahrum bırakmazlar inşallah..

AMA EMRE KINAY VE İCLAL AYDIN GİDERSE TADI KALMAZ.. ÇOK SIKI TUTSUNLAR OYUNCULARI..

Burcucum yorumunu yeni gördüm çok sağol beğendiğine sevindim..Soruya cevabını sonradan değiştirmişsin.. Eda ve Damla dediğin gibi yakınlaştı mı ve aradaki güven arttı mı her şey çözülür..

bugra9
01-02-07, 18:14
Pelin...Gerçektende benzer cevaplar vermişiz...Ama düşününce en mantıklı çözümün bu olacağı çıkıyor ortaya...Çünkü Eda ile Oğuz bir sorunun cevabını arıyorlar...Diğer durumda yıllar geçsede,hatta yüzyıllar geçsede bu sorunun cevabını alamazlar zaten...Bizim düşündüğüm gibi ilelerse olaylar...Baha'ın doğum gününde Eda'nın ve Hatta Timur ile Efe'ninde yerleri olur...Hem Aile olmakta bu değilmidir...İyi Günde,Kötü Günde beraber olmak...Destek olmak,Tek olmak...İyi Günde mutluluğu paylaşıp,kötü günde gözyaşını paylaşmak...Sorunun cevabını biz bulduk...Yakın zamanda ve belirli bir süre zarfında Eda ile Oğuz'da bulacaklar bu cevabı...Köşkteki herkes en büyüğünden,en küçüğüne kadar herkes teker teker bulacak...

Diğer konuya geçecek olursak...Demek seninde uzun süredir aklını karıştırıyordu Pelin...Hikayemizin,dizimizin sezon sonundaki Akıbeti...Şuan hiçbirimiz bilemeyiz...Belki yapım ekibi bile bilmiyor...Ama ortada bir düşünce var...Birkaç sezon devam edecek...Çok iddalı bür laf olduğu belli...Ama hikaye devam ettiği sürecek,izlenme oranları yüksel olduğu sürece ve Kanal ile Yapımcı firma anlaştıkları sürece bence hikayemiz devam edecek...Bu noktada Bence Emre Kınay'da,İclal Aydın'da başladıkları bir projeyi yarım bırakmazlar...Kendilerininde bu projeden nekadar gurur duydukları ve içinde olmaktan mutluluk duydukları ortada...Sezon sonu tüm dizlerin yaprak dökümü olduğu dönemde ne olacak bilinmez...Ama ben ortada onları bu projeden uzaklaştıracak büyük bir neden olmadıktan sonra ayrılacaklarını düşünmüyorum...Hem Usta Yönetmen Metin Günay yarım dönem gelecek bir Yönetmende değil...Buradan Kanalın ve yapımcının projeyi uzun dönem düşündükleri belli...Emre Kınay'da çekimleri ile oyunu yazdan beri düzene koyduğuna göre gelecek sezonda yapabilir...Hem benim bildiğim yaz aylarındaki çekimlerde birde araya tatilini bile yaptı...Turnesini yaptı...İstedikten sonra illaki düzene giriyor...İclal Aydın'a gelince Yazılarını aksatmıyor ve bu yaz tatilinde kendini yeni katabına göre ayarlıyabilir...Bu tatil az bir süre değil sonuçta...

Valla bende onların menajeri gibi hissettim kendimi...Birde programlarını,planlarını yaptım...Ama benim bu kadar uzaktan düşündüklerimi illaki kendileride düşünüyordur,yapım firmasıda düşünüyordur...Biz içimizi rahat tutalım...:img-yes: :img-wink: :img-yes:

YerçekimliKaranfil
01-02-07, 19:56
tekrardan merabalar arkadaslar:img-wink:

dizimizin sezon sonu akibetini konuşmuşsunuz aslında akibet lafı bile bana kötümser geliyor..

bu kadar karamsar olmayalım arkadaslar dizimiz Allah"a sükür gayet iyi reytingler alıyor ve yükseleceğinden eminiz devam etmemsi için hiçbir neden yok hem iclal aydının röportajıda boşa değil devam edecek diyorsa bildiği birsey vardır..hem emre kınay hemde iclal aydın bukadarseverek yaptıkları işleri yarım bırakmazlar hersey bukadar güzel giderken..hem bu yoğuN çekim temposundan sonra 3 ay boyunca dinlenirler erteledikleri seyleri gerçekleştirirler...bu 3 aylık zaman dilimi içerisinde..okadar bayan diziler varki tamamen senoryo yu uzatmak için sürekli birilerini birseyler olan diziler..onca kirlilik içerisinde berrak ve kaliteli olan dizimizin katedeceği çok yol ve bizleri bu sevginin beraberliğin saflığın iyiliğin ulaşması gereken çok insan var

biz iyi düşünelimki iyi olsun hem bunları konuşupta moralimizi bozmayalım sahsen ben bunları okuyunca bile içime bir kurt düştü..

şuan hersey güzel giderken konuşmayalım bunları..yazlık dizi olarak başlayan fakat pazartesi günlerinin vazgeçilmemz sıcacık bir aile dizisi olan dizimizin daha gideceği çok yol çekeceği çok bölüm var...

İYİ DÜŞÜNELİMKİ İYİ OLSUN..İKİ AİLE HEP BİZİMLE OLSUN :img-wink:

icom_
01-02-07, 20:09
arkadaşlar görüyorumki artık bölüm özet yorumları sizi kesmiyor..oyuncuların tatillerini falan ayarlamaya başlamışsınız..hatta filmin sonu bile konuşulmaya başlanmış hadi hayırlısı..

yorumlarınızı okurken bile içim bir tuhaf oldu ..dizimizin elbette bir sonu gelicek bu herkesin aklının bir köşesinde herzaman var ..ama bu dile dökülünce insan bir tuhaf oluyor..bitme ihtimali konuşulmaya başlanınca(ki bitecek elbet birgün)) bilmiyorum nie sanki son bölüm yakınmış gibi((allah korusun)) hissettim.. dizi hayatımda öle önemli bir yere sahip olmuşki.bitince çok büyük bir eksiklik yaratacağından eminim ..sanki hayatımda çok büyük bir yeri olan arkadaşım giidecek ve birdaha geri gelmeyecek gibi hissedeceğim eminim ..daha önce yaşamıştım çünkü..başkasına anlattığımda bir diziye bağlı olmayı saçma bulsalarda bana göre hiçde öle değil..en sıkıldığım zaman bile pazartesi günü iki aile var deyip sevinebiliyorum..o haytımın büyük vede çok güsel bir yerini kaplıyo ..gönül isterki bu yer hiç boş kalmasın..ama biteceği kesin bişi..öleyse bi kaç yorumda ben patlatiimm...

dizinin ne şekilde ne zaman biterse bitsin.kötü bir sonla biteceğini hiç sanmıyorumn..sonuçta dizinin baştan sona verdiği mesaj belli..tek aile olma yolunda adım attılar birkere..başından beri herşeyin tüm kötülüklerin özlemlerinn..kısacası hayatımızı kabusa çeviren herşeyin sevgiyle üstesinden gelebileceği..sevginin olduğu hiçbiryerde kötülüğün baş kaldıramacağı anlatıldı bizlere..amaç bu ve herne yaparsa yapsınlar bu amaç dğrultusunda ilerliyor dizi..bu kadar şeyden sonra sırf çocuklar için vazgeçmeleriiedanın köşkü terketmesi ve evlenemeden dizinin bitmesi bölesine muhteşem bir filme çok basit vede hiç yakışmayan bir son olurdu..ve bu nedenle eğer bölesine bir son olucaksa dizinin kısa sürede ama hiç olmazsa daha makul vede kalplarimizi fethedicek bir sonla bitmesini tercih ederim ben..
(dizinin sonu konuşulmaya başlandı bile...umarım konuşulan bu şeylerin gerçekleşmesine daha çoooookkkk vardır :):img-yes:

bugra9
01-02-07, 20:34
Gözde Ve icom... Sizlere sonuna kadar hak veriyorum...Bende belirttim zaten bunları konuşmak için çok hemde çok erken...Hadi reytinglerimiz yerlerde sürünse ve sezon sonunda olsak endişemizde haklıyız...İclal Aysın veya Emre Kınay'dan bu sonucu çıkaracağımız bir röportaj okusak haklıyız...Ama şimdi ortada hiçbirşey yok...Tamamen hayali ve tahmini bir şeyden bahsediyoruz...Bu işler bukadar kolay değil...Özellikle Emre Kınay Ve İclal Aysın'sanız hiç kolay değil...Yani hem ortada fol yok yumurta yok...Tek var olan şey Doğru düzgün giden bir proje...Tıkır tıkır,teklemeden giden bir hikayemiz var...Hemde birkaç sezon devam eder diye bir "DÜŞÜNCE" varken bunları konuşmak çok anlamsız...Şuan konuştuklarımız Tahmin'den öteye gidemez...Hemde Kötü bir Tahmin...Gözde çok güzel bir şey söylemiş...

"İYİ DÜŞÜNELİM Kİ İYİ OLSUN..."

Hayatta'da dizimizde'de bu geçerli bir söz...Üstelik Kötü düşünmemiz için ortada hiçbirşey yok...

Çok şükür dizimizin geniş bir hikayesi var...Hemde çok geniş...Kolay kolay tükenmeyecek bir hikaye...Ben hep diyorum...İki Aile'nin,Köşkün her yeni günü,yepyeni bir hikaye...

Sizlerin içinin kararmasında benimde bir katkım varsa kusura bakmayın diyorum...Ve Bu şarkı hiç susmasın diyorum...

:happy0064 :happy0064 :happy0064 "Olur Olur Bal gibi Olur...Kim demiş Olmaz diye,Sen Yeterki CANDAN iste...Akan Sular Sularda durur...":happy0064 :happy0064 :happy0064

icom_
01-02-07, 20:48
walla buğra birilerininde bu sonu düşünmek için çok geç olduğuna inamasına çok sevindim. herkes birden böle iki ailenin sonu hakkında konuşunca olmayan şeyde olucakmış gibi gelio insana ...ama sonuna kadar haklısın ..ortada tıkır tıkır ilerleyen bir dizi var reytingleri gayet ..ii onlarca kötü dizinin arasında çıkmış bir güsellik adeta böle konu böle oyuncu ==böle samimiyet zaten kolay kolay bitmez..bitemez..hem ne diyorduk onların şarkıları daha yeni başlıyor..bir şarkı başlamadan bitmes..
daha bizlere aşılayacakları onlarca güzellik..onlarca unuttuğumuz değerler var..sevginin ama gerçek sevginin ne demek olduğunu öğretecekler bizlere en başta..kaçırdığımız veya hiç yakalayamadığımız şeylerin tadına onlarla varıcaz..kısacası daha yapacak ççokkk işleri var..bizleri zaten yarı yolda bırakmazlar..

walla ben dizinin sonu hakkında daha yorum yapmam herhalde çünkü bi tuhaf oluyorum en iiyisi herşeyi akışına bırakmak oyuncularımız yönetmenimiz senaristimiz kısacası bizim ailemiz ne yapacağını ii bilir...

bugra9
01-02-07, 21:09
icom_ (http://www.dizifilm.com/forum/member.php?u=71478) vbmenu_register("postmenu_2248713", true); Haklısın...Bu konuları artık konuşmayalım...Çünkü çok anlamsız kaçıyor...Herşey yolundayken...Son söz olarak iyi hatırlattın...Onlar Şarkıları Daha Yeni Başlıyor...Kolay kolayda biteceğe benzemiyor...

Ve Tekrar hikayemize dönelim...Önümüzde heyecan dozu yüksek bir bölüm var...Yani bu hafta yüzümüzü gülümsetmekle kalmayacaklar...Değişik duygularda yaşatacaklar...Çünkü Oğuz'un itirafı var...Aslında belli olan bir geçmiş dillenecek...Ortalığa dökülecek...Hep beraber göreceğiz Eda'nın tepkisini...Bence Didişme'den öteye gitmeyecektir...Eda'nın Serpil ile buluşmasının sebebi Çocukları ve Velayet davası...Eda tüm kararlılığı ile Serpil'le buluşacak...Uzun zamandır beklenen bir sahneydi...Bu sefer kartlar açık oynanacak...Herşey cesaret ile konuşulacak...Eda ben ne yaptım diyecek...Seni Yaman'ın yanına itecek ve bukadar çaresizliğe düşürecek ne yaptım diyecek...Konuşma bu tarzda geçecek...Ve oradan ayrılırken bakalım Serpil'in kararı değişecekmi...Pek sanmıyorum ama karşısında bu sefer bir Anne görecek ve tepkisini bu yüzden kestiremiyorum...

Bu arada davamızın günü hala belli olmadı sanırım...Merakla bu dava gününü bekliyorum...Büyük ihtimal Efe ile Timur'un son kararı sonucu etkileyecek...Ama hiç iççim olayların buraya kadar gelmesini kaldırmıyor...Sanki Senarsitlerimiz bir sürpriz yapacak iş bu raddeye gelmeyecek gibi geliyor...Bilmiyorum ama ben Serpil Eda konuşmasından sonra Serpil'den bir geri adım bekliyorum...

Bende direk en can alıcı yerine daldım bölümün...Tüm bu olaylardan önce derlenip toplanması gereken bir köşk ve teselli edilmesi gereken bir Damla var...Bugün ilk bölümü izledim...Damla'nın annesi ile resmi bulunan bir Bilekliği var...Ya Özet yanlış yazdı,yada bizim bilmediğimiz bir kolyesi vardı Damla'nın...Ama bu sahneler duygu yükü bol olan sahneler olacağı kesin...Timur:Anne merak etme Köşkü eskisinden bile güzel yapacağız...
:happy0064 :happy0064

Bu türlü diyaloglarlada bol miktarda karşılaşabiliriz...Herşeyden önemliside Damla'nın Eda'ya olan davranışları olacak...Bu sefer ilk adım Damla'dan gelecek...Belki Eda ablasının omuzunda hıçkıra hıçkıra ağlayacak,sakinleşecek...Ve tekrar Eda onun en büyük destekçisi olacak...Tabiki bir açıdan...Babası ile Eda ablasının ilişkisini açık açık sorarmı bilemiyorum...Hadi sordu diyelim Eda açıklarmı,hissettirirmi...İşte bir soru çıktı...Belki forumumuz hareketlenir biraz...

Muhtemel bir Eda-Damla konuşmasında;

-Damla,Eda ablasına Babası ile olan ilişkisini sorarmı...?...
-Sorarsa Eda'nın cevabı ne olur...?...

dilara-1905
01-02-07, 21:20
yaa mangal partisinin ve sünnet düğünün olduğu bölümlerde evlencekleri bölmüleri düşünür senaryolar yazardık yaaa ve şimdi o bölümlere az kaldı holleyyy:D:D

ya ben ilişkiyi sorcanı sanmam sorsa bile eda öyle kalır heralde bişe diyebilceni sanmıom konuşmaları daha farklı olur heralde ne bilim ama zor sahneler polacağı kesinn damla eskiden edaya feritle onu kurtardıında abla demeye başlamıştı belki yine öyle bi yakınlık geçer ama şimdi durumlar daha farklı tabii ben konuşmayı kestiremiom valla yaa :S

YerçekimliKaranfil
01-02-07, 21:33
Muhtemel bir Eda-Damla konuşmasında;

-Damla,Eda ablasına Babası ile olan ilişkisini sorarmı...?...
-Sorarsa Eda'nın cevabı ne olur...?...

sorular müthiş yine buğra :good:

eda damla konuşması...

bence sormaz.bu konuşma damlanın boşalma içindekileri akıtma sahnesi olcak ama bukadarda açık konuşamaz herseyi zaten damla içine kapalı bir kız ve bu soruyu sorarsa alacağı cevaptan korar gerçekle yüzleşmez istemeyebilir.

sordu diyelim..eda gerçekleri söyleyemez bnce okadarda cesur değil söylerse eriyen buzların yineden donacağını olayların dahada alevleneceğini düşüünür.damla bu sonuçta eda gerçeği söylediğindeki duruumnu düşünsenize ya ağlamaya başlar yada o anda terkeder olduğu yeri..yada edaya haraketler diz boyu..edanın tabiriyle edayı nekadar severse sevsin..kabül etmiyor işte :icon_sorr ..(edicek edicekk etmek zorunda ):img-hyste

damlanın bu soruyu sordu halde edanın biraz kızarıp bozaracağını fakat bir an sessiz kalıp sonra kem kümlerle yalanlayacağını düşünüyorum ki...
Damla böyle bir soru sormayacak:good: ..ilişkilerini babsından öğrenmesi daha iyi olur hem :img-yes: :img-wink:

GizemliSahne
01-02-07, 23:35
icom valla harika anlatmışsın.. Hislerime resmen tercümanlık yapmışsın.. Ben de kesin çok büyük bir boşluk hissederim.. Zaten dizi pek izlemem ve İki Aile takip ettiğim nadir dizilerden biri.. Ama daha bitmesine çok var inşallah :img-wink:

Gözde ve Buğra siz de çok güzel toparlamışsınız konuyu.. Ortalığı yatıştırmışsınız.. Pozitif düşünelim ki pozitif olsun, gelip geçici bir düşünceydi ve hepimiz çıktık içinden değil mi? Ee hadi bakalım sorularımız daha cevaplayacak.. Ne o öyle dizi sonu falan.. Şimdi konuşursak ilerde napıcaz? Forum boş kalır valla :img-hyste

Bu arada Buğra menajerliği bir düşün istersen sen.. Nasıl olsa senin meslekle de alakalı.. Valla senden çok iyi menajer olur.. Basın açıklaması gibi yorum yapmışsın maşallah :img-hyste Beni de menajer yardımcısı olarak işe alır mısın mezun olunca iş bulamazsam? :img-hyste Şaka bir yana eminim bu dediklerin buradakilerin yüreğine su serpmiştir.. Beni de rahatlattı.. Dediklerin çok doğru.. İclal Aydın da istekli olmasa böyle bir açıklama yapmaz.. Zaten belli ki uzun süre kitap çıkarmamayı bile planlarının arasına almış.. Neyse kapatalım senin o güzel yorumuna geçelim..

Valla Serpil-Eda konuşmasında ben de Oğuz hakkında tepki koymasından çok Yaman'ın yanında yer alarak Eda'ya koyduğu tavır üzerine bir konuşma olacak diye tahmin ediyorum.. Tamam çıkış gazı Oğuz'un itirafı olacak belki.. Tabi laf döner dolaşır Oğuz'a da gelir ama Eda'nın buluşmayı ayarlama amacı Oğuz'un itirafından sonra olsa da Serpil'e Oğuz'un hesabını sormak olmadığı kesin.. Benimle derdin ne? Niye çocuklarım ve benimle uğraşıyorsun soruları havada toz duman olacak.. Sonra Serpil'den Oğuz hakkında bir cümle gelince de Eda'dan tepki patlayacak.. Ama Eda o "aşağılıktan başka bir şey değilmişsin, seninle konuşmaya gelmek bile hata" bakışı ile Serpil'e baktıktan sonra çekip gider ve ben Eda'nın arkasından bekliyorum Serpil'den "Oğuz'u sana kolay kolay bırakmam Hatice Teyze" tarzında bir sırıtma.. İç ses de olabilir bu ama kesin gelecek böyle pis bir tavır..

Velayet Davasına gelince benim de gönlüm oralara kadar gitmesinden yana değil elbet.. Ve içimden bir ses gitmeden yolda kalacak diyor.. Yaman çökebilir ya da Serpil geri çekilir.. Ne olursa işte.. Ama eğer dizimiz öteki sezon da devam edecekse, velayet davası uzar ve hatta çocukların velayeti Yaman'a verilmek üzere iken sezon biter.. Tabi ki dizimizin ömrü uzar.. Gelecek sezon Eda çocukları geri almak için uğraşır falan filan.. (sonra uzun uzun konuşuruz)

Gelelim Eda-Damla konuşmasına;

Ben böyle bir konuşma bekliyorum er ya da geç ama bu konuşmada Damla açık açık sormaz diyorum.. Soramaz daha doğrusu.. Çünkü emin değil ve hep içine atıyor düşüncelerini, arada Ferit'le konuşuyor işte.. O yüzden sormaz diyorum

Hadi sordu diyelim;

Eda acayip bozulur, önce şaşkınlıktan ne cevap vereceğini bilemez ama o olgun ve sakin tavrını takınıp, böyle bir şey olmadığını anlatır ama bir yandan da tüm ümitleri yok etmemek için cümlelerine alt yapıyı sağlamlaştırıcı bir şekilde devam eder.. Mesela Damla'cım ben annenin yerine geçme niyetinde falan değilim, ben sana hep abla olarak yaklaştım ve hep öyle yaklaşıcam tarzında devam eder konuşmasına..

Benim aklıma şu ihtimal geldi.. Bu gidişle hiç bir çocuk ile konuşulmayacak.. Zamanla dizinin sonlarına doğru, Eda ve Oğuz çocuklara söyleyemeyeceklerini ve bu ilişkinin olmayacağını görüp ayrılma kararı alacaklar ama çocuklar mutsuzluklarını farkedip, Eda ve Oğuz'a iyice alışıp, kendi aralarında kurdukları planlarla onları birleştirmek için uğraşacaklar..

Buğracım soru için çok sağol.. Hareketlenmez mi hiç ortalık :img-wink:

Müge
02-02-07, 00:00

En beğendiğim sahne Eda-Oğuz arabada uyanması ve sonlara doğru şömine başındaki romantik dans.Ah ah Allah her sevgiliye nasip etsin….

Tabi ki ne olabilir Sabutay ve adamları köşke gitmeleri etrafı dağıtmaları…

Ferit’in Oğuz tarafından nazikçe şömineden kovulması….Oğuz’un Eda’ya çocuklar geldi diyip normal vaziyete dönmeleri…

Eda’nın Oğuz çocukların anneleri için dedikleri….Ben seneye onlar annelerinin doğum gününü kutlarken ben oğullarımı alıp nereye gidiceyim demesi…

AİLE 31.BÖLÜM ŞIK VE RÜKÜŞLER...

1-EN Şık Bayan...?...

Eda ve Damla

2-EN Rüküş Bayan...?...

Melahat

3-EN Şık Bay...?...

Ferit,Oğuz ve Tahir ağa

4-EN Rüküş Bay...?...

Sabutay ve adamları…

_seboist_s
02-02-07, 00:24
Selamlarr sevgiler iki aile ailesi nasılsınız bakalım=)) (ohh bee uzun zaman olmuştu söylemeyeli söyledim rahatladım valaa)

*** Kaç gündür gelemedim bir yanınıza… Ne okudum ne yazdım yani eksikliğini hissediyorum… Okadar çok hissettimki bu saatte bir analiz yazmaya başlıycamm vala… Kusuruma bakmayın yani arkadaşlar keyiften değil bazı sebeplerden dolayı uğrayamadım analizimde aşırı geç kaldı amaa yazmassamda içimde kalır… Siz keyfinize göre okuyun artık ben yaziyimdee=))
Neyse fazla uzatmadan yavaş yavaş girelim analize… (sohbet içerik the end)

*** Evet geçen bölümümüz heycan dolu bitmişti aynı heycan tam gaz devam etti… Gerçi ben sudan nem kapan cins varya hani hehh işte onun iki aileden heycann kapan türündenim eheh o nasıl oluyorsa artık değişik bir cinss… Neyse konu abuklaşmadan iki aileye dönelim (bak iki aile dedim kaptım yine heycanıı)… (neyse bukadar lafın üstüne ) “Heycan” dolu bir bölüm start verdi çocukların arayışları içinde… Feritle seda ablada cabası tabii ikisi birden idare durumlarında tabee… Ayy Feritin o söz ne öyle “afyonu patlaklar” ahaha süperdi… Valla çocuk hem durumu idare ediyor hem espiri yapıyor on parmağında on marifet… Hele oğuzun arkasını toparlaması yokmuyduu… Damla tabe zeki kız gördü hemen tabureleri ısıtıcıyı (ehh yani zınk diye göze batıyodu görmesi biraz doğal kaçtı yani Oğuz abii yaa toplasana yahu sende hele Eda abla hadi oğuz rahat sen?? Yok yok Aşk fena çarpmış bunları:D) aşk dedimde Eda ile Oğuzun jeepteki halleri geldi gözüme eheh aa ne jeepi canım sabah koşusu o aaa=) Valla Seda abla alnından öpülecek kadınsın hee! Ev ahalisi duyunca bunu şaşırdı tabii… annen kendini kampa almış dimi timurcumm:D E tabe spor heryaşta lazım eheh Ferit yine güldürdü beni yaa Sedanın bakışlar süperdi bu sözün üstüne! Ama yanee Aşk her yaştadır aman Spor diycektimm… Ohh valla evde Seda ile Ferit tek ayak üstünde bin yalan söylesin oğuz laylaylom… aklıma Edanın kornayla uyandırışı geldide baya bir rahat Oğuz valla…Gerçi en iyisi ohh relax! Aşağıdaki replikler süper ötesiydi valla:

EDA: Oğuz (kornaya basar) Kalksana Oğuz yaa
OĞUZ:Günaydın hayatım seninle uyanmak nekadar güzel bişey
EDA: Oğuz farkında mısın hala jeepteyiz biz.
OĞUZ: Evet yaa bak hiçbiryerim tutulmamış ya bana bak bak demekki psikolojik ya senin yanında uyudum ya
EDA: Saat kaç oldu saat var mı saat? Çocuklar uyanmadan evde olucaktık yaa
OĞUZ: Ya ne var yaa uyumuşuz işte mışıl mışıl
EDA: Ayy ne kadar rahatsın Oğuz ya nediycem çocuklara Oğuz abiinizle sabaha kadar mışıl mışıl uyumuşuz mu diycemm
OĞUZ: e denmez tabii…

Eheh ayy Eda abla keşke öyle deseydin bee Oğuz abiinizle sabaha kadar mışıl mışıl uyumuşuz… Çocukların tepkisi çok belli tabii yani düşünmeye gerek yok:
- aa Annecim ne kadar iyi yapmışsınız her gece öyle mışıl mışıl uyuyun zira bu yaşlarda uykuyu iyi almak çok önemli siz yorulan insanlarsınız lazım olur mışıl mışıl uyku valla…
Kesin böyle olur tabii:P

*** Eda haber verdi eve… Saldı sırasını birtek Oğuzun kızları araması kaldı…
DAMLA: Buyrun Oğuz Beyin telefonu
OĞUZ: Merhaba Oğuz Bey ben
Ayy koptum yaa valla bayıldım Oğuz Beye nasıl neşeliydi… Yalanlarıda süper söyledi takır takır… Ee Oğuz abimiz mangalda kül bırakmaz yani Eda abla… (hapşuruk efektli yalanlar:D çok yaşasın Oylum)

*** Kızların kahvaltıdaki konuşmaları neydi öyle yaa hayallerimiz suya düştü Cerenin tavrı falan neyse orayı birazdan didik didik etcemm zaten… Ama bu konuşmayı hiç sevmedim yaa off neyse…

*** Ben döniyimm Edanın koşucu hallerine Maraton mu desem ne desemm hihih… Valla bi Eda koştu iki tane daha yandaşı çıktı Niyazi ve Ceren tam kadro giderler artık koşuya… (koşuyada nasıl gidiliyorsa artık koşarlar artık birlikte diycektimm yanii:D) Efedeki Atletik otantik ruhta Edadan geliyormuş bunuda öğrendik… Ferit yine süper yürüttü ortamı… hoca bana taktı eheh… Sözün tarihçesini inceledik birde antik yunandan beri söyleniyormuş… Görüyorsunuz ne kadar faydalı bir dizi yani dizi deyip geçmeyin! (reklamımı da yaptım ohh) Edanın koşudan dönmüş hallerini valla anlatmak değil cidden yaşamak gerek… O hareketler falan koptum yaa okadar koş sen geceden beri ama yinede yorulma harekete devam ett…

EDA: Ne gecesi ya sabahtan beri alla alla
Tamam tamam sabah olsun Eda abla seni mi kırıcaz biz mışıl mışıl devam edelim analize dimi yani=))

*** Oğuzun ofise o eşofmanlarıyla gitti tabi haliyle… Ya Oğuz abi giyme şu eşofmanları çok rüküş yaa valla bak yani ikidir söylüyorum birdaha giyersen olmaz ama yani… Bak ofistekilerde şaşırdı hayır insan bi önceden haber verir bilseydi Rıza da daha rahat bir şeyler giyecekti üstüne dimi… Bu arada Rızayı da Oylumu da özlemişim söylemeden geçemiyeceğim… Evet "Oğuz Bey 2007 yaz-kış-bahar koleksiyonunu açıkladı…" En yakın zamanda defilesini izleriz… (tamam saçmaladım ama zevkli oldu saçmalamak hehe) Neydi collection; kışın eşofman; baharda şort, sandelet; Yazın slip mayo valla Oğuz abii yaratıcılık diye ben buna derim boşuna ödüllü reklamcı olmamışsın sen!

*** Evet gelelim Eda ile Oğuzun cafedeki konuşmalarına… Oğuz konu açıyo Eda da yönlendiriyo bu çok ciddi, bu daha az ciddi, bu orta ciddi, bu ortadan biraz daha fazla heheh(yok yokk ben bugün saçmalamadan bişey yazamıycamm galiba tam gırgır günüm gecem mi demeliydim yoksaa:D) Neyse kendi söylediklerimi şu repliklerle bir tercüme ediyimm;

OĞUZ: Köşkte durum nasıl? Geceki kaçıştan şüphelenen var mı?
EDA: Ben zaten köşke vardığımda servis gelmek üzereydi daha çok karne muhabbeti yaptık
OĞUZ: Senin bu ani sabah koşularına ne dediler peki?
EDA: Nediycekler… Şimdi hiç yoktan birkaç sabah çıkıp koşmak zorundayım yani
Oğuz tutamaz kendini gülmeye başlar…
EDA: Gülme, gülme “ciddi ol”
OĞUZ: tamam peki hehehe ciddi oluyorum Atillaya ne cevap vericeksin?
EDA: Buda biraz “fazla ciddi oldu”…

Hehh işte ciddi ciddi diyip dururken söylemek istediğim buydu anladınız siz onu şimdi:D
Bu repliklerin devamıda süperdi (her zaman oldugu gibi)… Eda içindekileri paylaştı iyi de oldu… Neden evlenme kararını alamadığını güzelce anlattı. Aslında haklıda yani daha çok erken. Hayır onlar için erken değil kabul, bizim içinde değil=) Ama çocuklar… Onların için baya bir erken (gerçi onların geçini düşününce gözümün önüne safiyeyle muhtar geliyor aman yok biz onları okadar bekletmeyiz)

*** Gelelim Damla-Ferit cephesine… Damla olanlardan dolayı ağladı (tahminler doğru) ve yansın inşalla dedi. Ayy damla töbe dee:D Bizde diye diye yakacaz köşkü yaa asla istemem yani neyse ben yazmadım böyle bişeyy zaten dimi yani… Ferit nasıl kurtarıyor durumu böyle yaa taktın sende kaçırmaya damla hee kaçırsın seni Feritte asma artık şu yüzünü =)

*** Eda kararını atillayada söyledi Atilla zorlanıcak bu davada bu gidişle galiba, sürekli karşı tarafın eline koz geçiyor yaa… Aa buarada Oğuzun söylediği söz güzeldi “valla ben şimdi duygusal bişey söylemiyim ama her durumda verdiğin kararda arkandayım” wow Oğuz abiii birde ayağa kalktın ufuklara baktın falan vayy bee dedim…:D Hem cool hem espirilii Oğuz abiimiz yaa Ergine at kuyruğu getiricekmiş entelektüel avukat olsun diye bunada bir vayy be
diyim benn=))

*** Karne akşamı süperdi yaa Efenin gidişi tam hüzünleniyordu ki Oğuz geldi hediyesini verdi birde Ferit olunca ortada eheh “karamanın Oğuzu sonra çıkar…” neysekii zılgıt yemedin Ferit şimdilik depoladıklarından kullansın:D

*** Ohh İki aileyi beraber tatilede yolladık valla başta Timur sonra kızlar saolun varolun… Edada okadar bahane aradı ama her şeye bi cvp verdiler… -Hazırlanamam bi günde -Ben yardım ederim –E yer yoktur –Ben hallederim –E gidelim barii… E hadi bari gidin:D Gidişleri pek hayalimizdeki gibi olmadı (arabaya oturuş düzenleri falan) amaa tatil hayalimizdeki gibi oldu dimi yani şuana kadar izlediğimiz yerleri gelecek bölüm hırsız falan karışcakta tatil biraz…

*** Şimdi edanın niye hazırlanamam bir gecede demesini daha iyi anlıyorum… Yani o bavulları gördükten sonra daha iyi anladım… Ehehe maşalla doldurmuş hele Bavulları hazırlarken ceren yardım etmişse vay haline… Kimin Vay haline?? Tabiki feritin olan ona oluyo zavallım…

OĞUZ: Maşalla Eda Hanım ben cerene söylüyorum ama sizde ondan aşağı kalmamışsınız abartmışsınız yani
EDA: Aman napiyim bilemedimki hava nasıl olucak doldurdum işte
OĞUZ: İyi ama ben söyledim size havanın nasıl olucagını
EDA: Aman canım siz mi taşıyorsunuz boşverin:D
Süperdi yaa! Eda Abla süpersin…

*** Receptiondaki “Recep” Beyde kırdı potları… E tahmin etmiştik pek yabancı gelmedi yane Damla yine başladı alınmalarına… Neyseki Ferit varr nasıl idare etti yaa (kaçıncı söyleyişim bunu) “baban fingir fingir fingirdesin biz el ele bile tutuşamayalım yaa” yani Ferit yorum yok buna!

*** Ohh valla Tahir ağada geldi tam oldu… Meloşta tabii… Özlemiştik onlarıda. Meloşş değişmiş valla ben oyuncu değişimini sevmem pek umarım yeni melahate hemen alışırız. Buarada şunuda söylemem gerek yeni melahat çok güzel yaa =) eskiside güzeldi tabi… Biri esmer güzeli biri sarışın güzeli, birbirinden güzeller melahatler (ohh böylede toparlarım durumu: ))

*** Ben dedim Atillanın asistanı işsiz kalmaz diye… Kadınsı içgüdülerinide konuşturuyor valla çok başarılı olucak bu kız… Ne arasan var.

_seboist_s
02-02-07, 00:37
*** Dizimizde kullanılan şarkılara hayranım ya… Zaten çok severim türk sanat müziği birde iki ailede duyunca sevgim iki kat artıyor. Ömrümce hep adım adım, Gizli aşk bu, Baharda kuşlar gibi… Bence bunun devamı hep gelicek… Gördüler bizim çok sevdiğimizi artık hep bizi mutlu ederler böyle… Çok güzel bir şey yapıyorlar aslında. O eski müzikler harika… Hiçbir zaman unutulmayacağı birkere daha vurgulanmış olundu…