Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
Tebrikler Buğra, diyecek bir şey yok.
Anladığım kadarıyla bu bölümden mektuba zoom yapıp yaklaştırıp okudun.
Helal olsun, hiç okuyamazsın diyordum ama bravo tekrardan. Paylaştığın için
teşekkürlerde ayrıca...
Biraz irdelersek mektubu:
O ZAMAN SANA İLK GÖZ AĞRIMA ANLATMAK İSTEDİM...AMA ANLATAMADIM...ÇOK KÜÇÜK OLDUĞUN İÇİN KABUL ETMEMENDEN KORKTUM...
Ben Bahar'a kızgınlığımı geri alıyorum tamamen, o yaşta kıza, bir de ölürken, baban ilerde evlensin denir mi diye. Diyememiş tabii, iyide olmuş, kötü olurdu Damla. Bu arada Damla'dan ta o yaşta anneside çekiniyormuş anlatamamış, hep aynı demekki.
EĞER BÜYÜDÜĞÜNDE BELKİDE DURUMU OLGUNLUK İLE KARŞILARSIN
Valla burada Bahar bir umut etmiş, belki demiş ama kızını tanıyor ki mektubu yazmış, Bahar'ın tahmini gibi olgunlukla karşılamadı Damla.
AMA UNUTMA BABANIN BİRİ İLE EVLENMESİ BENİ UNUTMASI DEMEK DEĞİLDİR... KIZLARINI TEK BAŞINA YETİŞTİRMİŞ BİR BABAYA...ÜSTELİK İYİ BİR BABAYA SEN BUNU ÇOK GÖRME LÜTFEN...KARDEŞLERİNE BU KONUDA OLUMLU OL... ONLAR SENDEN KÜÇÜK OLDUKLARINDAN TEPKİLERİ DAHA BÜYÜK OLABİLİR...
Valla güzel yazmış, bunları okuduktan sonra Damla bunları direk vasiyet olarak algılar ve kendini bu işe adar derim. Ceren ve Merve'yi ikna işini Damla'ya bırakabiliriz artık. Cidden bence bu mektubu okuduktan sonra Damla tamamdır, en büyük destekcisi olur bu işin.
Birde bir sorum var bu konuda:
Mektup derki: BİR GÜN SİZ YAVRULARIMA LAYIK BİR ANNE VE KENDİNE UYGUN BİR HANIM KARŞISINA ÇIKARSA MUTLAKA EVLENMESİNİ SÖYLEDİM...
Buğra ve herkes, sizce Damla Eda'yı uygun görecek mi? Bu konuda ki fikirleriniz nelerdir? Bu seferde Eda ne bize layık anne ne sana uygun bir hanım diye tutturur mu Oğuz'a? Acaba Damla Eda'nın uygunluğu konusunda ne düşünür? Bence uygunluğunu kendi kendine bile tartışmaz ama buradan bu yola gider mi senaristler dedim.
Evet...Okul başladığı için anca yorum yazabiliyorum.Dünkü bölüm gerçekten çok güzeldi.Sarsıntılarım oldu izlerken.Damla'nın bu olumsuz tavrı..tAHİR aĞA'NIN BABACAN TAVRI...Her şey çok etkiledi beni bu bölümde.
İlk olarak Oğuz'dan başlamak istiyorum.O ne güzel bakışlardı .Hele bir yerde'' üst katta kızlar 'ablamızı istiyoruz' deyip,gittikleri anda arkalarından bakışı...Orada gerçekten çok etkilendim.Oğuz ne Eda dan geçebiliyor ne de kızlarından ...Elbette bu ikileme girmesi çok doğal.
Eda'ya gelince...Yüzüğün ortaya çıkması sonrası Damla'ya olan tavrı çok doğruydu.Ben bu kadarını beklemiyordum aslında.Kafeyi alması da davanın gidişatı için çok hayırlı oldu.Umarım Atilla elinden gelen her şeyi yapar.
Mektup olayının ortaya çıkması her şeyi yola koyabilir.Damla annesine çok bağlı.Onun son isteğini olumlu şekilde karşılayacağını düşünüyorum.
Genel olarak çok güzel bir bölümdü.Diğer haftalar da çok daha heyecanlı olacağa benziyor:img-yes:
bytepoem harika bir soru hazırlamışsın. bu soruya ilk cevap veren ben olayım madem. aslında biraz önce damla babasına hak verecektir derken aklımda bir karışıklık vardı ama nasıl olur pek tahimn edemedim.
beence damla eda uygun değil diye bahaneler bulmayacaktır. çünkü ilk başlarda köşkün ilk zamanlarından itibaren eda ablasını en çok seven o oldu. onun ne kadar iyi biri olduğuna kendi gözleriyle şahit oldu kaç kez. başları sıkıştığında hep eda yanlarındaydı. son olarak ta bu green horse olayında damla&ferit sarmaş dolaş yakaladıktan sonra bile bu konuda kimseye ağzını açıp bir söz söylemedi. hatta damlayla bile bu konuda konuşmadı. belki dizinin devamı açısından böyle bir yöne doğru gidilebilir yani damla eğer evlenecekse bile bu kişinin eda olmaması gerektiğini söyleyebilir. ama ben bu ihtimale % 20 olanak veriyorum. damla çok akıllı bir kız her ne kadar evlenmelerine karşı olsa da bunu yapmasını tek sebebi gelin adayının eda olduğundan değil ababasının annesini unutacağından korkmasındandı. mektubu okuduktan sonra babasıyla konuşmak için onu bir yere çağıracak sonrasında artık edayla evlenmelerini istediğini söyleyecek. zaten ben bundan sonra evlilik konusunda sorunu efe ve ceren le yaşayacaklarına inanıyorum.
tabi herşey bir tahmin. özetimiz gelince göreceğiz gelişmeleri...
böyle düşündürücü bir soru hazırladığın için çok tşkler
bytepoem soruna şöyle yanıt vereyim:Damla annesine çok bağlı.Her dakika onun fotoğrafına bakıyor.Onu düşünüyor.Eda'yı sevmesine rağmen annesine ihanet ettiğini düşünüyor.Bence mektubu okuyunca durulacak ve kardeşlerini bile ikna edecek.Tabi Efe ve Timur'u da düşünmek gerekir...Onları hiç hesaba katmadık çünkü...
Dün akşamki bölüm yine harikaydı...
Herşeyi ile çok güzel bir bölüm izledik.Önemli bir bölümdü hemde tahmin ettiğim gibi olmadı ben Damla'nın öğrendikten sonra daha tepkili olmasını beklerken o daha olgun bir şekilde evi terk etti :)
Ayrıcada eğlenceli bir bölümdü yine.Eda'nın sızması :),Ferit,Salak1...
Bahar'ın mektubu.Bu mektup gerçekten çok önemli.Damla'nın görüşlerini değiştirebilecek bir mektup.Buğra bu mektubu deşifre etmişsin.Harikasın.Teşekkürler...
Nurayyyyyy hoşgeldin.Çok özelmiştik ya seni.Hoşgeldin 1,5 aydır yoksun yine harika bir yorumunla ve en güldüğün sahnelerle gelmişsin.Çok özlemiştik gerçekten.Hoşgeldin...;)
Herkese Birkez daha Selamlar...Ailemiz akşam akşam yine döktüryor yorumları...Öncelikle Rica Ederim demek ile başlıyorum...Mektup'u bende çok merak ediyordum...Sizlerinde merak ettiğinizi bildiğim için deşifre edeyim dedim...Sizlerde güzel sözleriniz için Sağol'un...Ama şunu açık açık söyleyeyim mektubu her kim yazdıysa ellerine Sağlık...Yazı stilini çok beğendim...Hernekadar beni uğraştırsa bile...:good: :good:
Sami...Yine boş durmamışsın...Mektubu analiz etmişsin...Bahar'ın sözlerinden anlamlar çıkarmışsın...Dediklerine baştan sona katılıyorum...Gerçekten Bahar'a boşuna kızmışız...Mektup gösteriyorki o gün Bahar hiçbirşey söylemedi
Damla'ya...Sami soruna geçmeden önce bir nokta daha var...Sende bahsetmişsin zaten...Merve ile Ceren...Bu ilişkiye onları ikna etme görevi yine Damla'ya düşüyor...Dikkat edersen herşey tahminlerimiz doğrultusunda gidiyor...Dün demiştik Damla bu aşkın destekçisi olacak diye...Hem annesinin hislerini öğrendi,hem ortada vasiyet'i var annesinin...Şimdi Damla bundan sonra depremde yıktığı şeyleri tamire geçecek...Haklı istemeden yaptı...Ama bu mektupla yaraları sarmaya başlıyacak...Edilen ağır sözler...Şahitliği bile şarta koşması ve göremediği babasının mutluluğu...Damla köşke dönecek...Ve bambaşka bir Damla izleyeceğiz...Görüyorsunuz değilmi...Köşkte dolabın içinde duruyormuş Damla'nın ilacı...İşte kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş diye bir söz vardır...Şimdi tam zamanı...:img-yes: :img-yes:
Buğra ve herkes, sizce Damla Eda'yı uygun görecek mi? Bu konuda ki fikirleriniz nelerdir? Bu seferde Eda ne bize layık anne ne sana uygun bir hanım diye tutturur mu Oğuz'a? Acaba Damla Eda'nın uygunluğu konusunda ne düşünür? Bence uygunluğunu kendi kendine bile tartışmaz ama buradan bu yola gider mi senaristler dedim.
Sami...Ben sana ne diyeyim...İşte kilit soruyu sordun...Harikasın...Şimdi seninde tahmin ettiğin gibi Damla bunu sorgulamayacak bile...Ortada yarım kalmış bir sevgi var çünkü...Damla biliyor...Bak geçen bölümlerdeki o Merve-Eda-Timur sahnesini hatırlamanın tam zamanı...O sabah nasılda gülümsemişti...İşte ben sırf o manzaranın bile yeteceğini düşünüyorum...Kardeşlerini layık babasını mutlu eden Eda ablası karşısında duruyor...Uzaklarda aramasına gerek yok...Rahmetli Bahar'ın yavrularını kendi yavrularından ayırmayacak bir insan Eda...Kesinlikle bundan sonra kat ve kat artan Eda-Damla sevgisini göreceğiz...Hatta Eda'yı annesinin vasiyeti gibi görecek Damla...Yakalanmış bir fırsat olarak görecek ve sıkı sıkı tutunacak...
Offf ben daha ne diyeyimki..Yine dizimizin farkı...Senarsitlerimizin farkı önümüze bir bir döküldü...Sizlerde görüyorsunuz bunu...Hikaye adeta oya gibi işleniyor...En ufak açık bile vermeden etkileyici bir şekilde içinde herşey olan güzel bir İstanbul Hikayesi anlatılıyor bizlere...Bir mektup bile hikayemizin kilit noktası olabiliyor...En önemlisi yitip gidenler unutulmuyor...Ahh be ne dersem boş...Dizimiz değerini kendi kendine bangır bangır bağırarak gösteriyor zaten...
Gülbence...Analizini büyük bir keyifle okudum...Bunu söylemeden geçemeyeceğim...Hemde Not alman çok işe yaramış...Karımıza tüm detayları ile harika bir bölüm analizi gelmiş...Ellerine Sağlık diyorum...Ailemizde yerin büyük bunuda bil...Deşifre içinde Rica ederim lafı bile olmaz...
Selin... 10.05.1985 "İlk İnatlaşma Hatırası" yazıyor...
Sanırım bunu sormuşsun...Benim anladığım o resmi çektirmeye giderken veya çektirirken Damla ile Oğuz inatlaştılar yine...Sebebini bilmiyorum...Belkide Damla'nın ilk vesikalık resmidir...Korkmuştur...Bilemiyorum...Ama ilk inatlaşmalarını yaşamışlar...Şimdi Damla yine inatlaşıyor...Oğuz'da ilk inatlaşmayı görünce inşallah bu son olur diyor...Benim yorumum bu...Ama arkadaşlarımız başka pencereler açmak isterlerse bilemiyorum...
Merhaba ben geldim….Keyifler nasıl acaba?Dün akşam diziden sonra yorum yazacaktım ama site de sorunlar oldu o yüzden yazamadım ama dün worde yazmıştım zaten….Ancak şimdi devamını getirmek nasip oldu….Öncelikle dün sevgili Buğra benim için yoğunluktan bahset misin evet canım dün de çok yoğundum bugün de öyle ama dünkü güzel bölümden sonra dedim ki kendime Müge güzel ve uzun bir yorum yaz..İşte yazıyorum he he…ve
Buğra’cım yine senin şu sözüne değinmek istiyorum…
Evet canım izledikten sonra da epey bir süre kendime gelemedim…Annesini çok erken kaybetti ne fırtınalar kopuyordur içinde kim bilir.Canım benim ….Ama şuna eminim ki Eda Merve’ye çok iyi bir anne olacak……
Bu arada Sevgili Berna…
Berna çok tatlısın valla ben sen de beterim bir bölüm özeti yapacağım düşünüyorum düşünüyorum gelmiyor aklıma sonra bir başlıyorum bazen gerisi gelmiyor bazen geliyor ama finali gelmiyor yazdıkça yazıyorum …Sonuç olarak İki Aile’yi çok seviyorum….. :)
34.bölümün yorumları.....
Of of ne bölümdü yine ağladım yine psikolojim bozuldu.Damla’nın annesi ve Oğuz’un mektubu bulması ,gördüğü kabus beni ağlatmaya yetti..Tam göz yaşlarımı silerken ,Oğuz bey ve Eda’nın mutfak sahnesine güldüm hem de ne gülme…Salondan abim yavaş gün diye bağırdı ….Gerçekten İki Aile’nin gittikçe yeri ve değeri bir başka olmaya başladı…Nedeni de bir an da duygulanıp :(ağlarken,bir anda gülü veriyorsun…
:)
Hele Eda’nın çatı katında uyuya kalması ve Oğuz beyin onu odasına taşıması daha doğrusu taşıyamaması….Ferit’te çok alem bu tip konularda hemen cin gibi laflar etmeye başlıyor….Mutfakta bile yakaladı onları…..Ah Ferit ah…:img-hyste
Bu bölümde Serpil ve Yaman fazla kötülük yapamadılar….Ama Yaman yine kötülük yaptı çocukları yollamayacağım diye içinden söylendi….Merve&Ceren ablalarının gitmesine çok üzüldü….Merve’nin o cümlesi hala aklımda…
Merve-Bugüne kadar annesiz büyüdüm,ama ablasız büyümek istemiyorum…
Dünyanın en cici Safiye’si muhtar ile evlenmek için bir adım attı.(aman Numan amca bir daha hastalanmasın çok üzülürüm sonra)..
Of hiç yazmak istemiyorum ama Sabutay’a hala sinir oluyorum…Kötülük yapa yapa neye varacak çok merak ediyorum….Diziden sonra Sevgili Şule ile biraz konuştukta Damla Sabutay’ın adamlarının kullandığı taksiye bindi dedi ama emin değildi…Ben hiç fark etmedim valla ama inşallah öyle değildir…O zaman işler iyice kızışır..
Eda cafesini bu bölümde açamadı ama ablasının Eda’ya verdiği altınlarda ablasını çok takdir ettim bu devirde kardeşler arasında böyle şeyler pek olmuyor gibi….
Gelelim mektuba of içinde ne yazıyor acaba çok merak ediyorum….Bir an Damla kapıdan çıkarken üstüne basacak sandım ama basmadı çantasına koydu….Oğuz’un ve Damla’nın aynı anda mezarlığa gitmesi güzeldi Damla babasının annesini unutamadığını düşünür ve eve döner dedim ama olmadı…Fakat bu bölüm de Tahir Ağa Damla ile o kadar anlamlı ve güzel konuştu ki…Eda’nın ablası gibi onu da taktir ettim…..Of Damla of diyorum mektubu okuyunca umarım Eda’ya karşı yumuşar….
34.bölüm yorumların sonu....
Sözlerime son verirken Sevgili Nuray’cım ne güzel seni aramızda görmek bir daha bizi bırakma oldu mu?Hoş geldin sefalar getirdin canım…:img-wink:
Sevgili Nilgün maşallah yorumlarını keyifle okudum ellerine emeklerine sağlık canım..
Sondakika sen de güzel bir yorum gelmiş ellerine yüreğine sağlık…
Ve ve „Allah okuyana kolaylık versin ;-))“ diyen Aysun kısacası en iyi yorum ve eleştiri uzmanlarından bir tanesi senin yorumuda keyifle okudum ellerine emeklerine yüreğine sağlık…
Sevgili Burcu bak adını unutmadım yaşasın bana demek okula gitmeden yorum yapayim dedin iyi etmisin valla keyifle okudum yorumunu ellerine sağlık canım…
Sami sana boşuna sabah sabah Sami demiyorlar ben sabahları burada olamasam da akşamları mutlaka yazdıklarını okuyorum..Sen de en iyi yorum yazanlardan en iyi eleştiri yapanlardan bir tanesisin ellerine emeklerine sağlık….yeni işin de hayırlı olsun burada….
Buğra çok merak ettim nasıl deşifre ettin mektubu yani nasıl yazdın içinden gelenleri pes yani…
….Valla çok duygulandım şimdi okurken…Of Damla ne yapacak acaba çok merak ediyorum….Valla Buğra sen artık kendisi aştın diyecek şey bulamıyorum..Komiğine gidebilir ama seni Oğuz gibi görmeye başladım….(sakın yanlış anlama oldu mu).:img-wink: .Ama yazdıkların Damla’nın annesinin yazdığına benzeyecek gibi…
Bugün Müge coştu yazdıkça yazası geliyor ama artık gitmeli..En kısa sürede tekrardan görüşmek dileği ile…
Buğra’ın en’lerine de ve çok özlediğimiz Hayri’in rüküşlerinde…
Sevgiler saygılar İki Aile’nin cici fanatikleri…..bye
iyi akşamlar herkese...
Buğra ve herkes, sizce Damla Eda'yı uygun görecek mi? Bu konuda ki fikirleriniz nelerdir? Bu seferde Eda ne bize layık anne ne sana uygun bir hanım diye tutturur mu Oğuz'a? Acaba Damla Eda'nın uygunluğu konusunda ne düşünür? Bence uygunluğunu kendi kendine bile tartışmaz ama buradan bu yola gider mi senaristler dedim. bu soruya cvp vererek başliim. dediğin gibi bu raddeye gelinirse yani damla o mektubu kazasız belasız okuyabilirse (ben hala bu konuda stresliyim...)kesinlikle bu sorgulamaya bile girmeyecektir çünkü sadece babasının kalbini bir kadına vermesinden rahatsızdı ve ilişkilerini sezmeden önce araları edayla çok iyiydi eda ona hep destek oldu. yani babasının sevdiği kadın eda diye bir problemi yok en uygun kişi olduğunun farkına varıcaktır yani hatırlıycaktır:) senaristlerde damlayı farkıl bi düşünceye sokmazar yani yaşadıklarını hiçe saydırtmazlar zaten uğraşılcak konu çok yaman yeni işler çıkarıyor ati ve annesi var sabo var olay çok ... ya bide anlamadığım serpil babasıyla ne kadr yakındı köşkte beraber bile kaldılar tepkili olmasına rağmen bu kadr sert deillerdi bu tepkisi biraz abartılı (zor bir durum olduğunu kabul ediyorum) değil mi yüzüğü takınca mı sorun oluo gözünde anlamış değilim belki serpile kalbini vermediğini sezmiştir diycem ama yine de biraz pasifti o ilişkiyi engelleme konusunda...
Merhabalar,
Soruma bayağı cevaplar gelmiş.
Önce AnsEa;
Senaristler bu kadar önemli bir mektubu ortaya attıktan sonra Damla'ya okutmadan bırakmazlar. Haa, Damla hemen mi okur? Yorum yok. Yüzük olayını Ceren 24.bölümde gördü, döndü dolaştı tam 10 bölüm sonra, 34.bölümde patladı yüzük. Ben Damla gelecek bölüm takside okur diyorum ama gene aynı olay olabilir, bu mektup ortaya çıktı bir kere, Damla'nın çantası Sabutay'da kalır, döner dolaşır, Sabutay çantayı getirir, sinirlenen Damla dolabın içine atar çantayı unutur günlerce ama sonunda Damla o mektubu okur. Yani belki senaristler senaryoyu uzatmak amacıyla o mektubu elden ele dolaştırırlar bir kaç bölüm, bizede işkence çektirirler ama sonunda Damla okur. Ben genede gelecek bölüm takside okur diyorum.
Herkesde Damla itiraz etmez Eda'ya demiş, aynı fikirdeyim, Damla'nın derdi Eda değil, annesine ihanetti. Mektubu okuduktan sonra ise Eda'ya desteğe başlar bence.
Zaten Damla konusu bölümlerce uzadı, sinir ediyordu ve artık bitmesi gerekliydi. Daha ortada dört çocuk var. Hadi Ceren ve Merve'yi Damla'nın yardımıyla ikna etsinler, Timur anne sevgisinden kabullenir ama Efe neler yapar tahmin edemiyorum. Biz Damla'yı izlediğimiz gibi bir 10-15 bölüm Efe isyanı izleriz şimdide. Yani senaryo açısından da bence Damla isyanının sonu gelmişti.
Ben her zamanki iddiama devam ediyorum, bu kış sezonu sonu, 47.bölüm gibi oluyor, evlilik olur, ama çocuklar tam desteklemeden, isteksiz kabulleriyle. Seneyede çocukların kabullenmesini ve gerçekten iki ailenin tek aile oluşunu izleriz.
_seboist_s 20-02-07, 17:56 Selamlar iki aile ailesi nasılsınız bakalım=))
Ayy biraz aradan sonraa analiz yazıcam yinee eheh çok mutluyum… "Çok şükür tekrar kavuştuk birbirimize bir hüzünlü şarkı oldu ayrılık bize" ehehe:D duyanda uzun zamandır olmadıgımı falan düşünücek neysee… Siz benim bu halimi dünkü o olağanüstü bölüme verin… Valla zevkle yorumluycam şimdi haydi Bismillah=)
*** Bölümümüz yine heycan dorukta bir şekilde başladı… Heycan küpü olduk bizde hehe... Eda son derece dürüstçe yanıtladı Damlanın sorusunu…
DAMLA: Bu yüzük size mi ait?
EDA: Neden soruyorsun bunu?
DAMLA: Odamda bulmuştum o yüzden merak ediyorum
EDA: Sadece meraktan mı yoksa vereceğim cevabın mahkemede yapacağın şahitlikle ilgisi var mı?
DAMLA:Evet var.
EDA: Bana ait
Damla: Dürüstlüğünüz için teşekkür ederim Eda Hanım sanada teşekkür ederim baba daha doğrusu tebrik ederim çok şık bir yüzük seçmişsin…
Artık iyi oldu Damlanın bir cevap alması… Cidden tripleri falan abartmıştı yaa:D Ohh erdik muradımıza… Gerçi bu seferde köşkü terk etti ama eheh dönecek dönecek… En iyisini yaptı Eda valla hem dediği gibi çocuklardan gizlenmeleri ayrı, tehditlerine boyun eğmeleri ayrı. Damla resmen eğer yüzük bana ait dersen şahitlik yok bana ait değil dersen var… İmasında bulundu… Eda yüzük benim değil deseydi ne kadar inandırıcı olurdu ki? Damla yine inanmıycaktı yine triplerine devam edecekti… En doğrusu oldu valla…
Damlanın giderken söylediği sözler Oğuzu inciltti gerçekten. Kendini Bahar’a ihanet ediyormuş gibi hissedebilirdi (!) Hissetmedi çünkü Bahar’ın vasiyeti vardı. Eğer bahar öyle bir şey söylemeseydi Oğuz için bin kat daha zor bir durum olurdu… Tıpkı şimdi Damlaya oldugu gibi… Neyseki Ferit var yaa=)) Gül kurusu ahahaha… Ayy koptum o sahnelere cidden ya… Kızı bir kere görsen birdaha unutmazsın eheh…
OĞUZ: Ferit aldı götürdü bi arkadaşında kalacakmış
EDA: Çok özür dilerim Oğuz
OĞUZ: Çok kötü faka bastırdı bizi keşke söylemeseydin yaa
EDA: Takmaktan mutluluk duydugum bir yüzüğü reddedemezdim Oğuz… Ayrıca çocuklarımızdan durumumuzu gizlemek başka… Onların tehditlerine boyun eğmek başka…
OĞUZ: Kesin Ceren gördü o söyledi
EDA: Napalım daha geçen gün Tahir ağa kadar olamadık diyordun
OĞUZ: Böyle iyi mi oldu kız çekti gitti bu daha mı iyi oldu yani
EDA: Oğuz sakin ol lütfen çocuklar uyanacak…
OĞUZ: Zaten bu gidişle köşkte uyanacak çocuğumuz kalmayacak…
Valla arkadaşlar biz heycanküpü olduk diyordum oğuz abimizde sinir küpü olmuş heheh… Bu söylediklerinide sinirlendiği için söylediğini düşünüyorum. Normalde asla apzından böyle sözler çıkmaz yani. Kızı ilişkisini ökğrenmiş üstelik evden gitmiş mazur görüyorum kendisini:D (Bana ne oluryorsa artıkın) Bu arada sanki bu sahnede Eda Oğuz olmuş Oğuzda Eda olmuş yaa (Cümlem süper eheh) Oğuzun normalde verdiği tepkileri eda verdi Edanın verdiği tepkileride Oğuz verdi yani… Eda gayet emin kararlı inançlıydı… Oğuzda daha çok düşünceli gergin karamsar… Acaba merak ediyorum Eda oğlanlar durumu öğrenince de bukadar relax olabilecek mi??? hiiiii eğer Efe evi terk ederse falan Damla gibi eheh ona Yamandan kalan mektupta yok zor geri döner :S:S (Sevgili geyiklerim hepinize Welcome:D) Nesee daha oralara çok var şimdi biz bölüme geçelim…
*** Gelelim Damla – Ferit sohbetine… Ferit o gergin anlarda bile güldürüyo beni yaa
FERİT: Nereye gidiyoruz gül kurusuna mı?
DAMLA: Ferit gül kurusu deme şu kıza ne olur yaa
FERİT: Tamam ne diyim dünyalar güzeli güle mi gidiyoruz?
Ayy alem bu çocuk yaa=)) Damlayı da Gül kurusuna götüremedi ama tahir ağaya götürdü ahh Tahir Ağa süperdi yaa… Nasıl şeker yaa… Kaptı tabancayı ağamız vayyy... Melahate de bağırıyor "takıl peşime takıl" diyee… “Uğurlu musun uğursuz musun kimsiniz?” Nasıl koptum var yaa bu cümleye… Önce senli benli konuşuyo sonra resmileşiyo kimsiniz falan… Hani derler ya “kimsiniz sen?” ya da “kimsin siz”:D Eheh ayy abarttım…
Eşkıya Ferit kaçırmış Damlayı… En sonunda erdi muradına Tahir ağa… Eheh şaşkın hallerine bittim yaa… Tabancayı düşürdü falan kaydı işte kaydı ayağımıda yardı=))) Harikasın Tahir ağa!
*** Bu sırada Oğuz Beyimiz rakı keyfinde… Az sonra Eda Hanımda eşlik eder kendisine aa dememe kalmadan etmiş bile=)) Eda çok tatlı yaa… İçiyo içiyo yavaş yavaş buluyo kafayı falan…
EDA: Aa içsem bir dert içmesem bir suç…
- Ayy Eda abla no problem yaa:D İç sen iç kafan güzel dünya güzel sen güzel ben güzel ohhh…
EDA: Türkçenin suyu çıktı dimi…
- Ağız alışkanlığı Eda abla=))
EDA: Ağız alışkanlığıymış alla allaaa… Birde olduk sarhoş Eda. Eyvah dillerden düşmeyiz şimdi… Sen ona da bir şeyler bulursun yandık vallaa… Üfürükçü olayını unutmadık…
- eheh bak aklıma olmayan şeyler soktun valla eda abla eheh:D
EDA: fesatsın ayol senn:D
Nerde kalmıştık… Hehh en son Eda ablamız Oğuz ağabeymize çarpıldım diyodu… Aşktan çarpılmışsın sen Eda abla hahah… Yüzüğüde koymuşsun cebine… Allah’ım ne yüzükmüş yaa cidden kıyamet koptu o yüzük için… Lord of the Rings Eda:D
Derken Benim ennn sevdiğim sahne “kuş sıkışmadıkça Hızır yetişmezmiş” Eheh çook şeker yaa… Oğuzada çok şeker geldi valla ne sıkışmadıkça kuş sıkışmadıkça=) Tamm beklenen an yaşanacaktı kii… Ferit damladı yaa… Bu çocuk programlı herhalde ya sinyal alıyo… Eda ile Oğuz yakınlaşıyor bipppp bipp:D (eheh tamam tamam) Oğuz süper amaa “pardon çıkalı” Eda ablamız sızmasaydı aa ne biçim konuşuyosun çocukla derdi heheh… Amaa Feritin içeri girmesiyle hop daldı=)) Birde Ferite diyoya “biz zaten yatıcazz yani eee” eheh ayrı ayrı yatıcaklar:D Neyse Oğuz kaldırdı Edayı odasına götürüyor.. Ayy ya çocuklar görse töbee töbee:D Feritte diyor yaa… “ Ay anladım içinizde fırtınalar kopuyorda olmuyor bu yaştan sonra romeo juliet” Ferit sen ne demek istiyorsun bu yaş o yaş falan aaa… Lütfen yanee=)) Genç aşıklarımız bizim onlar hıhhh!
Dewam ediyor...
_seboist_s 20-02-07, 17:56 *** Tekrar dönelim Tahir Ağamızın evine… Ya melahatte tahir ağa da çok şekrler ya… Nasıl içten konuşuyor Melahat Feritle simit falan vermeler… Tahir Ağa kovdu feriti… (Off tahir ağa yaa biraz daha geç kovsaydında bizim tatlı aşıklarımızın beklenen anı yaşansaydı) Melahat annesi gibi yok babanın derdi başka falan diye avuttu resmen… Birde eline simit verdi… Darısı Edayla Damlanın başına!!! En içten aminlerinizi duyar gibiyim…
Vee Tahir Ağa Damla konuşması… Nasıl muhteşemce düşünülmüş… Bu bölümde Senaristlerimize resmen taptım yaa nasıl zekiler… Bunu söylemek bana düşmez ama en olağanüstü fikirleri buluyorlar… Bu konuşma süper olmuş! Muhakkak Damlanın aklının bir köşesine yazıldı… Hele şu sözde bittim…
“ecel anneni aldı mezara koydu babanız yaşarken siz onu canlı canlı mezara koymayın nolur kızım ölenle ölünmüyor işte”
*** Oğuzun rüyası…. Bir yandan Eda bir yandan Bahar… Nasıl güzel düşünülmüş yaa… Cidden süper… Ama izleyenler korkmuş biraz nihaha… Bugün konuşuluyodu ödüm koptu kanalı değiştirdim falan diye=)) Diyoruz yaa bütün duygular diye… Her ne kadar ben korkmasam bile oğuzun yaşadığı duyguları anlamam içn tam oldu… Hele de arkasından ağlaması! Ve ertesi gün ziyaretine gitti… Damla babasını görünce yumuşar diye düşünmüştüm ama pek sayılmaz… Ynede o sahneler çok iyiydi ufacık ayrıntısına kadar!
*** Ve Eda Ati konuşması inşallah maşallah… Ehehe… Ayy koptum yaa Ati nasıl köpürdü…
EDA: Yüzük benim değil mi? Benim... söyledim işte…
ATİ: iyi halt ettin…
Harika yaa çok begendim bu konuşmayı cidden. Eda siniyo falan koltuğa heheh…
“Safiye abla kim Oğuzun kızımı”
Hee Atillacım Oğuzun en küçük kızı…:D
Nasıl tanıyor Edayı ama inadını falan biliyor. Süprizci kişilik Eda abla… “Senin olduğun yerde her şey olur” Ayy ben Oğuza sinir küpü diyordum geri alıyorum sözümü yaa… Bu söz Atillaya laik cidden… Bu arada cafe işinede inşallahı maşallahı yok dedi yaa bitirdi beni yaa…
*** Yaman- Serpil- Sema üçlüsü… Üçüde Bakırköylük yaa… Hele Serpil nasıl sinsi yarabbim… Efeyi fethedicek aklı sıra… Sinsi sürüngen. Yaa umarım Buyüzdende Efeyle Edanın arası açılmaz… Çünkü Yaman şimdiden başladı çocukları kışkırtmaya… Ayy biri bitiyor dertlerin diğer başlıyor resmen…
*** Ve Damla Evden ayrılma kararı alır… Önce Safiye ablasıyla sonrada kardeşleriyle vedalaşır… Tabe bu sırada kızlar komedi:D
“Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil
Bana ta’n eyleyen gafil seni görgeç utanmaz mı”
Tam safişlik yaa:D "Fuzuli Safishh… " Ayy Merve soruyoya Ceren’e abla bu nedemek bu nedemek falan diye… Cerenin cevap süper nebiliyim ben seksen yaşındamıyım… Ahah yalnız Feritin cevap daha da süper… "Tahin pekmez ayy:D"
*** Oğuz Ergin çok shekerler yine… Oğuz maskaralık yaparak arkadaşının gönlünü alıyor. Ee işte arkadaş dediğin böyle olmalı yani… Ayy ama dediya Eda kazıklanmaya müsaittir hahah… Erginden süper cevap sen sanki değilsin=)) Ohh onlarıda barıştırdık çok şükür…
*** Vee Seda ablamız gelmiş.. Yalnız bende hayal kırıklıgı yauvv… İmaj aynı imaj… Ben kendimi çok inandırmıştım farklı imajla geleceğine… Aman neysee mühüm olan iç imaj (iç güzelliği duymuştum amaa iç imajda süper oldu yane:D) Kardeşine altınlarını vermesi tam bir abla oldugunu kanıtladı! Edacımda utana sıkala kabul etti… Ayy ama Sedanın Damla için söyledikleri süperdi…
SEDA: Kızım siz sıkı durursanız aranız filan bozulmaz kızda haklı napsın… Yani tebrik ederim annecim diye elini mi öpücekti…
EDA: Güldürme be sende beni
SEDA: Aman gülme sen hep ağla… Bayılıyosunn
Nasıl doğallık akıyor yaa…Bu sahneyede bayıldım… (bayılmadıgım var mı acaba hmm Buğranın Enlerine saklayalım onuda)
Sedayla Eda halletmiş işleri dönmüşler… Kafe artık onların!!! Safişimizinde süprizi var… hftada bir profitrol yasasınnn… (bana noluyorsa eheh) Ahh Muhtarın evide orda evlenselermiş komşu olacaklarmış… Yalnız safişin depresif havaları gelinlik yüzündenmiş… Seda ablamızın yeni gelinlik deikecegini duydu yüzü güldü Safiye Sultanın… Ayy ama kız sanat mezunu Seda hehe Edanın gelinliğinide o dikmiş bilemiyorum yanee…=))
*** Erginin Damlayı kontrol etmesi süperdi… Oğuzda kapıda heheh… Ergin tam bir amcalık yaptı yaa… oğuzun cidden kardeşi gibi… Ayy bide diyo yaa babası kılıklısın fikri sabitsin… Eheh… Birde pimpirikliymiş Ergin abimiz Kapıyı kilitletin meyveleri yiyin:D
E oda biliyor Kapıda Oğuz sorguya tutucak hehe… Aa Oğuz abii madem bu kadar merak ediyorsun kızını izin vermeseydi alla alla… Taktikmiş hehh=))
*** Oğuzun Edanın ödünü patlatışı komediydi… Ayy Allah canını almasın Oğuz hahaha… Camı tıklattı ya Oğuz Edada hırsız mı sandı artık neysee… Bu sefer oğuzun söylediği söz fazla tekrar kaçtı “alınma ama şu davan bizi maf etti” E napsın kadın sanki kendi açtı davayı:D kalaslara söz geçiremiyo işte… Ayrıca bu davanın arkasındaki en büyük isimde malum hiç açmayalım o konuyu neysee….
*** Oğuzun kızlarla konuşması onu iyice gerdi bir gazla indi aşağıya yemek yapacak ayy Ama ne yemekler öyle valla Oğuz abimiz döktürdü heheh… Yalnız döktüğü doğru… =)) Pekte olaylı oldu… Yalnız üstünüde çıkardı yaa komedi yaa…
“Kadın eliyle karışırsan” diyo edaya yaa… eheh… eda da sokuyo lafları benim davam değil ama senin sinirin bizi mahfedecek… Valla fırsattan istifade eheh soktu lafları… Ama nasıl tatlılar yaa hemen özür diliyorlar… kusura bakma alınma söylediklerime diye… Canlarım… =)) Vee tabee Ferit gelir yine ayy ama çok oldu artık yaa… Bari Seda abla gelseydi bi değişiklik olurdu hep aynı kişi gelince sinir oluyor insan ister istemez… Ahh Ferit yaa kokusunu mu alıyorsun nedir :S :S Damla eve dönünce falan artık oda dalar böyle durumlar ee nede olsa artık her şeyi biliyo… Kabullenmişte olur… Nediyorduk hehh Ferit=)) Eda gülüyo oğuz gülme sende heheh çok şekerler ya… oğuzun dediği gibi hem mutlular hem böyleler… Nolcak halleri ihihi…
*** Ve Oğuzun ofisi talan edip bulamadıgı mektup meger evdeymiş… Ayy nasıl çatladım orda ne yazıyo diye ama okumadılar yaa… Neyseki deşifreci Buğramız var oleyy!
Oğuzun Baharın hastahanedeki hallerini hatırlaması çok duyguluydu… Bol bol eskiye döndü…
“Bir gün onlara laik bir anne sana laik bir kadın bul ve mutlaka evlen senden tek isteğim budur… Sadece kızlarımın annesiz büyümemesi için değil senin içinde istiyorum… Bana söz ver!”
İşte bu vasiyet her şeyi değiştirir!.. Kızların bütün fikirlerini değiştirecegi kesin… nasıl merak ediyorum Damlanın okudugu andaki ifadesini… Okur okumaz karar vermez tabi… önce bir düşünür oda kendi içinde… Hesaplaşmaları bittikten sonra nolcak acaba?? Senaristlerimizi yine kutluyorum… Nasıl düşünmüşler valla yaa kırk yıl düşünsem aklımdan geçmez…
*** Ve iki ayrı yerde iki mektup macerası… Oğuzda Feritte gizli gizli mektupları bırakıyor… Hemde ikiside hayırlı bir iş için… eheh… Ayy o oğuzu kovalayan teyze nedir öyle… Çok şirin yaa… taramalı tüfek gibi saydı lafları oğuzun eli ayağına karıştı resmen… Neyse acaba Damla nezaman okuycak mektubu yaa… bide acaba Damla gitti de gelmedi mi olcak:D Sabu kaçırırsa ki öyle oldu gibi anlayamadım bende bee:D Ayy benim kafam iyice karışmış ehehe…
Aa birde Muhtarın cidden adı muhtar mıymış yahu? Ben o muhtarlık yapıyo diye öyle diyolar zannediyodum hehe… Ya şimdi Muhtarın mesleği ne? Muhtarlık yapmıyo mu? Ama ben ilk bölümlerde sanki bizimkilere ikametkah falan hazırlıcaktı diye hatırlıyorum… E budurumda mesleğidemi muhtar? Eheh ayy galiba hem adı hem mesleği muhtar… Ne güzel… Düşünsenize benim adım Şule yaa şimdi büyüyünce Şule mesleğinde ilerliycem falan… Iyyss iğrenç oldu espiri...:D Eheh belkide Muhtar muhtar seçildikten sonra adınıda muhtar olarak değiştirmiştir hihih… Ayy tamam ben karıştırdım iyice…
Birde o ilk inatlaşmayı tam anlayamadım yaa ben bu hafta saf saf izlemişim öyle:D Neysee...
Bugünlük analizimide böyle bitiriyorum… Daha yorumlarınızı okuyamadım tam şimdi onlarada bakarım… Aa tabi hepinizin ellerine sağlık eminim süper şeyler yazılmıştır… Öff ama özet gelmemiş yaa e bizde gelir laf ederiz gelmez laf ederiz begenmiyorum hiçbirşeyi yaa...
Ahh tabii en sona ekibe teşekkürlerimi saklıyorum…
Dünkü özel bölüm için; tüm oyuncularımıza, yönetmenimize, senaristlerimize… Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler…
Yorumumda da sıkça yazdım bu hafta senaristlere iyice hayran kaldım… Yönetmenimiz zaten olağanüstü… Köşk çekimleri gerçekten harikaydı… Oyuncularımız için de ne söylesek az! Gittikçe iyi oluyorlar tadından geçilmez bölümler izliyoruz sayelerinde… Herkesin ellerine sağlık, emeğine sağlık!
NOT: Buğra varya cennetliksin yaa... Sen sırat köprüsünü bu video özetlerin sırtında geçiceksin yanii ya:D Çok çook teşekkür ederim sana bugünkü linkler için...
Herkese Tekrardan Selamlar...Ailemiz'den yorumlar yavaş yavaş gelmeye devam ediyor...İşte özet gelmesin dedik dedik gelmiyor özet...Aslında iyide oldu...Gördüğünüz gibi gelecek bölüm tahminleri gelmeye başladı...Perşembe bekleriz ama özetimiz...Fazlada geç kalmasın...
Müge abla...Öncelikle hoşgeldin...Sendende bir analiz gelmiş...Özlemiştik...Ne zamandır senin analizlerini...Tekrar görmek çok iyi oldu...Ayrıca beni Oğuz'a benzetmişsin...Hiç yanlış anlarmıyım...Aksine gurur bile duyarım...Teşekkür ederim...İşte mektubu deşifre ettim...Gelecek bölüm İnşallah Damla okursa bir daha üstünden geçmiş olacağız...Gerçekten coşmuşsun Müge Abla...Görüşürüz...Kendine iyi Bak...
Sami...Sorunun ardından bir toparlama yorumu yapmışsın...Seninde gördüğün gibi Hepimizin fikirleri örtüşüyor hemen hemen...Şimdi Damla'nın mektubu hemen okuyup okuyamayacağı ihtimalini getirmişsin...Düşünüyorumda inşallah bu iş uzamayacak ve Damla mektubu hemen okuyacaktır...Çünkü Eda'nın davasına yetişme olasılığı var bu mektubu okuduktan sonra...Ama kesinlikle katılıyorum sana...Damla'nın tepkilerinin artık sonuna geldik...17.Bölümden beri kimi zaman şiddeti yüksek kimi zaman düşük bu tepkilere şahit olduk...Artık bitmesi en hayırlısı...Ben diğer çocukların tepkilerinin farklı olacağını düşünüyorum...En azından Damla gibi olmayacaklar...Çünkü senaristlerimiz kendileri tekrarlamazlar...Ne olur ne biter bende merak ediyorum...Özellikle Efe'nin tepkisi tam merak konusu...Valla inşallah bizleri şaşırtır...Beklenmedik bir tepki verir...Sami...Sezon sonu Evlilik diyorsun...İnşallah Sami...Sezon sonuna kadar daha çok şey değişir...Bende inanıyorum sezon sonu evleneceklerine...Valla senaristlerimiz bizim hiç düşünmediğimiz,aklımıza gelmeyen açıdan baktıkları için kesin konuşamıyorum ama hikayenin akışı senin dediğin gibi gelişebilir...
Merakla bekliyoruz...Ama çok güzel bölümlerin kapımızda olduğu belli...Önce şu Damla bir düzelsinde...Köşk içi ve köşk dışında...(Kafe'de yani...)...Şeker tadında sahneler izleyeceğiz...Eminim sizlerde Eda ile Damla'nın o eski hallerini çok özlemişsinizdir...Yakındır ama...Damla'nın annesi bunu yıllar önce düşünmüş...Eee kızını tanımazmı...Kader diye buna derim...Belki bu mektup olmasa psikoljik olarak Damla'nın kabul etmesi çok çok zor olacaktı...Çünkü çok büyük bir bağlılığı ve sevgisi var annesine...Haklıda...
kissorkill 20-02-07, 18:24 bişi sorcam lütfen...
o resimdeki kız merveye çok benziyo.damlaya hiç benzetemedim...
http://www.resimload.com/070531/wwq_21214122aarz2.jpghttp://www.resimload.com/070531/FqS_adsiz.JPG
walla buğra yemin ediyorum cennetliksin nerden buldun nasıl buldun o mektubu hem deşifre etmek de nedemek nasıç nerdeb deşifre edlir böle mektup walla anlamadımki...mektup harika ..hatta çok duygusal ..damla bu mektubu okduktan sonra be fazla dayanamaz diyorum kesin ..anlar babasıyla eda yı ...ama bu nasıol olur ne zaman olur bilmiyorum..bildiğim tek şley seneryonun selameti açısından hemen olmayacağı kesin..arkadaşlar bu konuda fikirlerini belirtmişler zaten..bi şekilde sabu sayesinde elden ele dolaşır o mektub..çantası çalınır..veya damla kaçırılır falan..ama mektubu okuma işi okusa bile onları hemen anlamaişi yakın zamnda gerçeklerş die sanıyorum ben..
bu arada özet hala ortalarda yok..normalde çok tan gelmiş olurdu..alıştırdı birkere şimdide gelmio...alla alla yaa..oğuz gibi başlıcam şimdi..:img-hyste
neyse yarına artık
Veeee yinee benn!Öncelikle bana hoşgelin diyenlere bi teşekkür edelimm diimi?Nihan, Emre ve Müge çok sağolunnn ben dee çok hoşbuldumm emin olabilirsinizz:happy0064
Sonra da hemen Buğra'ya geçiyoruzz!Vay be Buğraa helal olsun sana demek mektubu deşifre ettin hee! Bravooo:happy0064 Ben mektupta sadece "ilk göz ağrım" kısmını okuyabilmiştimm.Daha orda, gelecek bölümm (ya da ne zman okursa) çok duygulanacağımız belli olmuştu zatennn. Damla da ağlıycak biz de ağlıycazz. Burası kesin ,şimdi kesin olmayan kısma geçelim:
Bence Damla kendi kendine biraz tartışabilir tamam ilk günler çok sıkı fıkılardı ama o günlerin üstünden çok sular aktıı bencee uzun bi sesizlik dönemine girecek ve Eda'yı gözlemliycekk,kardeşlerine nasıl davrandığına falan bakıcakk tabir-i caizse alıcı gözle:img-hyste Yani yumuşayacağı kesin ama Seda Abla'nın da dediği gibi "annecim" diye boğazına sarılmayacak yanii:img-hyste
Size anne diyebilir miyim Eda Hanım?
Sen önce bi tekrar Abla demeye başla da gerisi gelirr Damlacım:img-hyste
Neysee ben uçtum yine ama bu abla işi güzel bi örnek olduu ,bu mektubu okuduktan sonraa en azından tekrar Abla demeye başlarr:happy0064
Vee Şule'cim çok güzel yorumlamışsınn yne harikasın canımmm çok eğlendim okurkennnnn,ciddi söylüyorummm
Hadi bak son yarım saatim gelin artıkkk:img-pilot :img-pilot
YerçekimliKaranfil 20-02-07, 22:34 herkese iyi akşamlar hatta iyi geceler..kucak dolusu sevgilerrr
gecikmiş bölüm yorumlarımda tekrar aranızdayım..
34.bölüm bende doping etkisi yaptı diyebilirim...gece inanılmaz huzrlu uyudum ve bugün tüm günüm çok güzel geçti bölüm aklıma geldikçe yüzümde kocaman bir gülümseme oluyor..çevremdekiler glüyor delirdimi bu diye :img-hyste ama iki aile farkı buda..
neyse bölüme dönelim bukadar hoşbeş yeterli değilmi
geçen bölüm bittiği yerden başladı bölümümüz kararlı kendinden emin bir eda...okadar mutlu ettiki eda ablamızın bu hallerii inanılmaz kararlı anlayışlı sevgi dolu aşkının doruk noktasındaydı...
oğuza yer yer çk kızdım bazı yerlerde çok kırıcıydı şahsen ben izlerken bile eeda adına incinirken eda çok ılımandı ve pek takmadı bu sözleri iyide yaptıı :happy0064 ...
sonra damla terketti evi ferit götürülebilecek en doğru yere götürdü damlayı tahir ağanın evine..yanlız o melahatle tahir ağanın yatma şekileri neydi ya öyle ayaklar bitarfta kafalar bi tarfata acayip güldüm buralara :img-hyste
tahir ağa&damla kouşması gerçekten çok iyiydi tahir ağaya bravu çk can alıcı ve çok doğru konuştu adam..
ve melahat...artık inanılmaz çok seviyorum diyebilirim melahatı..kadına bakınca böyle bir sevgi kırıntıları dökülüyor benden.okadarmıı tatlı olur..okadarmı düşünceli olur....ferit simiti yiyemedi dye kapıya kadar getirmiş..Feritte anladı bu sıcaklığı..bir anne sevkatine çok ihtiyacı vardı...hatırlarsanız geçmişe dönecek olursak damla ile salıncakta bir konuşması vardı benim annemde çk uzakta demişt. oanki burukluk ve acısı anne özlemi okunuyordu gözünden..melahate karşı önyarlı olmasaydı çoktan olacaktı bunlar ama buda güzel oldu zor olunca dahada bir tatlı oluyor...benim eda oğuz çiftinden sonra favori çiftim feriit melahat çifti oldu ya
ve çatı katı efkar dağıtma gecesine hoşgeldiniz :img-hyste ..oo eda ablamızda rakı içiyor...hemde ne içme...harikaydı ya inanlmaz güzelyaptı rolünü iclal aydın
huysuz ve tatlı kadının ardında sarhoş ve tatlı kadın daha bir güzel oturdu eda ablamıza
ay bide sıcak diyorya rakıya buz almaya gidicek..ama oğuz abimiz izin vermedi tutlu elinden..vee tam bizim sahnemiz olacak derken yine patavasız ferit girdi içeri ya bir dakika geç girse içim yanmıycak valla :img-hyste o geceninn en parlak yıldızydı eda...adeta göz kamaştırdı..kendi gözleride pek bi kamaşmiş gibiydi ışığındanmı yoksa rakıdanmı çıkaramadım ben :img-hyste
ve romeo oğuzla juliet eda....oğuz kaldırmaya çalıştı tabi bir boyun faciasından sonra üstüne bel faciası olacaktıki neyseki oflaya tıslaya edayı götürdü yatağına :img-hyste ..ne güzelde öptü yüzüğünü ve bir iyi geceler öpücüğü kondurduki dillere destan.:img-in_lo .eda ablamız uyanık olsaydı böyle bir mahcup gülümseme oturdu yüzüne deiğili.ama olsun görmese bile hisstmiştir o :=)
ve oğuzun ürpertici rüyası hakikaten çok ürperdim izlerken yaa bu sahnelerde emre kınay çok başarılıydı...
mutfak sahneside harikaydı ya....o nebiçim bi makarna oğuz Allahını seversen yani izlerken bnim midem bulandı ıyy lapa olmuş yapışmış..hele sosun müthişti o içine koca koca doğradığın soğanmıydı yoksa :img-hyste ..maydonuzlu menemenine alıştık bir nebzede olsa ama bu lapa olmuş ve iğrenç sosun çekilecek cinsten değildi .neyseki eda geldide duruma el koydu ay birde canı yandı yanlız o göbek çok fazla oğuz abi o ney ya öle davul gibi olmuş..sende spora başlasan iyi edersin yada su akşam rakı keyiflerini azalt biraz :img-hyste ...
ferit ferit artık bu feritten kurtuluş yok attıkları her adımın ardından ferit çıkıyo bukadarda kütlük olmaski(cerenin tabiriyle)
sonra kızların safinaz ee pardon safiye ablamız adına muhtara yazdıkları mektuba bayıldım..hakikatende çk duygusal bir aşk mektubuydu..bence kızlar niyaziden yardım alsalar daha iyi niyazi bu konda master yaptı :img-hyste
eda&ati konuşması...artık atiden hiçmi hiç bir zarar gelmeyeceğini anlamış vaziyetteyim ...oyüzden bu tatlı sert konuşmalar hoşuma gitti diyebilirim..
serpil&yaman&sema üç mahluk bu hafta pek gözüme batmadı..ve artık çarklar tersine dönemeye başladı bu sarı çiyanın efeyi reklamda oynama fikirini ati mahkemede çk güzel kullanır..zaten caede açıldı..oh bea ..yanlız bu efe çok salak bir çocuk ya inanamıyorum daha geçenlerde oğuzla neler konuştu şimdi yaptığına bak bukadarınada pes diyorum..timur bile efeden çk daha oldun..hakikatende efecim sen gitgide babana benziyorsun üzgünüm canım :(
Kısacası herseyiyle harika bir bölümdü...gökkuşağı tadındaydı..tüm renklleri tadımlık sunmuşlar bu hafta..
reytinglerimizede çk mutlu oldumm.eminim dahada güzel olacak...
birde bir sorum olacak bir bilgisi olan varsa beni aydınltırsa sevirim çünkü çok fazla rahatsız olduğum bir haber duydum..
star tv 12 martta PAZARTeSİ kader isimli yeni bir diziyi koyacakmış vede duyduğuma göre iki ailenin günü değişecekmiş...bu çok kötü bir ahber aslı olup olmadığını bilmiyorum..bilen vrsa ve paylaşırsa çk sevineceğim
star tv 12 martta PAZARTeSİ kader isimli yeni bir diziyi koyacakmış vede duyduğuma göre iki ailenin günü değişecekmiş...bu çok kötü bir ahber aslı olup olmadığını bilmiyorum..bilen vrsa ve paylaşırsa çk sevineceğim
Herkese günaydınlar, bu soruyu hem Gözde, hem Buğra sorunca StarTV'deki bağlantılarımı kurup araştırdım. Telaşlanacak bir şey yok bizim açımızdan, işte StarTV'deki arkadaşla bu sabahki mailleşmem sonucu dönen cevap, madde madde sormuştum aynen madde madde cevap geldi. Aynen copy-paste size (tabii bana özel konuşmaları sildim :) )
Samiciğim...
Madde 1 İki Aile dizisinin günü ve saati asla değişmiyor.
Madde 2 Kader'le ilgili kesin bir şey yok. 3 düşünce var, bildiğin gibi salı ve cumalarımız boş. 1.ihtimal Salı günü Binbir Gece karşısına, 2.ihtimal Cuma günü Sıla karşısına koymak. Rayting'lerin Binbir Gece ve Sıla'yla başedemeyeceğine karar verirsek, Pazartesi saat 22:00'a Köprü yerine konacak Kader dizisi. Şu anda son düşünülen karar, büyük ihtimal Pazartesi olacak, dizileri peş peşe vereceğiz. 20:00 İki Aile ve 22:00 Kader.
Madde 3 İki Aile'ye en az sezon sonuna kadar bir şey olmayacak gönlün rahat olsun. Sezon sonu 48.bölüm olacak ve kilit oyuncuların hepsiyle 39 üstüne 9 bölümlük sözleşme imzalandı. Gelecek sene için hem biz hem oyuncular niyetliyiz devam etmeye, büyük ihtimal devamda edecek ama kesin imzalar yaz sonuna doğru atılacak. O tarihten önce gelecek sene için hiç bir şeye kesin diyemeyiz.
İyi çalışmalar...
İşte böyle, içimizi rahat tutalım, sorun yok bizim için. Pazartesi olursa, olan Köprü'ye olacak.
İyi günler...
Merhabalar herkese,
Gelmiş özetimiz, bende yorumuna başlıyayım, bu sefer biraz daha açıklayıcı sanki geçen haftadan.
DAMLA’NIN BABASI VE EDA ARASINDAKİ İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA OLAYLAR HİÇ UMMADIK BİR BİÇİMDE YÖN DEĞİŞTİRİR.
Evet bunu biliyoruz zaten, gereksiz bir cümle özette. Değişen olaylar neler dersek: Damla evi terketti, sonra mektup çıktı ortaya, Damla kaçırıldı ve Damla mektubu kaçırılmadan önce takside veya kaçırıldığı yerde beklerken okudu, Damla ilişkiye yumuşadı. Bayağı fazla olaylar ama yön değiştirmeler bunlar.
BİR TARAFTA EDA’YA KARŞI AÇILMIŞ VELAYET DAVASI BİR TARAFTA OĞUZ VE İLK GÖZAĞRISI KIZININ BAŞINA GELENLER.
Velayeti biliyoruz, dava başladı. Ama öbür tarafta biraz karıştı işler. Damla kaçırılıyor bu kesin, başına gelen olay bu. Ama özet "Oğuz ve ilk göz ağrısı kızının başına gelenler" diyor. İşin içinde Oğuz'da var. Oğuz kesin Damla'yı takip edecek ve kurtarmaya çalışacak, ama ya dayak yiyecek ya yaralanacak, Damla'yı kurtaramıyacak. Oğuz'un başına gelenler bunlar. Özetten burada anladığım sadece Damla'nın başına değil, Oğuz'un da başına bir şeyler gelecek. Tahminim Oğuz yaralanır veya yumruk falan yer, Damla kaçırılır.
EDA DURUŞMA ÖNCESİ ERGİN’DEN ALDIĞI HABER İLE YIKILIR.
Ergin duruşma öncesi geliyor ve Eda'ya Damla'nın kaçırıldığını ve bence Oğuz'un yaralandığını söylüyor. Dolayısıyla Eda yıkılacak.
İKİ AİLENİN YAŞADIĞI KÖŞK GİZLİ BİR AŞK HİKAYESİNDEN BAŞKA ŞEYLERİDE BERABERİNDE GETİRİR.
Valla korktuğum şey oluyor sanki. Bu velayet davası sırasında aşk dışında başka şeylerinde ortaya çıkacağını bir süredir tahmin ediyordum ama fazla hoşlanmadığımdan olmadan senaryo yapmak istemedim. Olmasın istedim.
Büyük ihtimal Ferit tutuklanacak. Dava sırasında Ati söylemez, konusunu bile açmaz ama karşı taraf nasıl kandırılarak aynı köşke girdiklerini anlatacak, ortaya çıkacak Ferit'in dolandırıcılığı. Yaman'da Serpil'de şahitlik yapacak buna. Oğuz ve Eda şikayetlerini geri alsada mahkeme kamu davasını her şartta açar. Bu dava ortaya çıktığından beri beklediğim ama olmasını istemediğim bir şeydi, umarım olmaz ama sahte evrak düzenlemekten hakim tutuklatır Ferit'i bence. Gerçek hayatta olacak olan budur çünkü, şikayetci olmaman veya işi düzeltmen farketmez. Köşkün gizli aşk dışında getireceği olay bu olabilir. Üzgünüm Ferit'e ama %90 budur, Ferit'e mapushane yolları gözüküyor gibi bence.
DAMLA’NIN BAŞI DERTTEDİR VELAYET DAVASI YAMAN’IN LEHİNDE GELİŞMİŞTİR.
Damla kaçırıldı ve hala bulunamadı. Dava ise kötüye gidiyor, belliydi bu. Bu işi eninde sonunda Damla kurtaracak. Efe'de bir babasına diklenecek, ben bunu bekliyorum. Dava sürekli daha kötüye gidecek son anda kurtulacak, heyecan yapacağız biraz. Bu sırada özellikle Efe babalarına gidebileceklerini düşünmeye başlayıp, yavaştan Eda'yı tutmaya başlayacak dava süresince. Ben burada bir yabancı filmde gördüğüm sahneyi hatırladım, forumda biriside söylemişti. Eda dava tam kaybedilecekken, mahkemenin ortasında "iyide hakim bey, biz evleneceğiz zaten" diyecek. Konusu dizimizle aşağı yukarı aynı olan yabancı filmde böyle olmuştu dava sonunda. Olabilir belki...
OĞUZ VE EDA GELİŞEN HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA KARŞI AŞKLARINDAN VAZGEÇMEMEKTE KARARLILAR.
Artık hayatta vazgeçmezler zaten, bundan eminim. En zor duruma düşünce, Damla'da şahitlik falan yapamayınca kaçırıldığından, en son çare evlenirler. Bu dava en kötü ihtimal evlilikle kazanılır.
KÖŞKE GELEN DAVETSİZ MİSAFİR OĞUZ’U ZOR DURUMDA BIRAKIR.
Bu kimdir? Valla çok zor tahmin.
Sabutay gelebilir dedim bir ara ama misafir olmaz ki Sabutay.
Davetsiz olacak, yani Oğuz çağırmamış olacak. Misafir olarak gelecek, yani köşkte kalacak.Ve zor durumda bırakacak Oğuz'u.
Oğuz'un akrabalarından biri bence, Oğuz ablasına veya küçük erkek kardeşine
hazırlıklı olalım. Misafir olarak kalacak, Oğuz hiç beklemiyordu gelmelerini ve tabii Eda tam dava üzerindeyken kim bu evdeki kadın diye soracaklar Oğuz'a. Ben Oğuz'un kardeşlerinden biri geliyor derim.
VE ARTIK HÜZÜNDE AŞK’A DAHİLDİR…
Artık sadece dizimiz, dış sesimiz değil, özetimiz bile şiirlere atıfta bulunuyor.
Atilla İlhan şiirine atıf. Bir ara dış sesimizde okumuştu bunun bir kısmını.
Çünkü ayrılıkda sevdaya dahil'e gönderme, bende Eda&Oğuz'a daha uygun güzel satırlarını yazayım aynı şiirin, daha önce yazmıştım ama:
İkimiz sanmıştık ki tek kişilik bir yalnızlığa bile rahatça sığarız
Hiç yanılmamışız her an düşüp düşüp kristal bir bardak gibi
Tuz parça kırılsak da hala içimizde o yanardağ ağzı
Hala kıpkızıl gülümseyen sanki ateşten bir tebessüm zehir zemberek aşkımız.
Şöyle bir toplarsak özetimiz beklediğimiz gibi, gelecek bölüm beklediğimiz gibi geçecek, en azından benim beklediğim gibi. Sadece süpriz bir misafirimiz var bölüm sonunda.
- Dava kötüye gidecek, belli en son anda süprizle kurtulacak dava.
- Damla kaçırıldı ve Oğuz kurtarmak isterken bir iki darbe alacak bence, özet öyle gibi. Ama kurtaramıyacak.
- Damla mektubu okuyor, taraf değiştiriyor, Eda destekcisi olacak. Olaylar yön değiştiriyor artık.
- Ferit'in başı bence belaya giriyor, dolandırıcılıktan ufak bir hapis veya para cezası geliyor sanki.
- Eda&Oğuz sonuna kadar direniyorlar. Beklediğimiz olay, hep böyle olacak zaten. Ne Eda köşkten taşınır, ne Oğuz ikilemde kalır.
- Ve köşkümüze beklenmedik bir misafir geliyor, bence Oğuz'un ablası veya erkek kardeşi.
GizemliSahne 21-02-07, 15:31 Herkese selamlar.. Sonunda gelebildim.. Teknoloji mahvetti beni.. Arızalar falan.. Hepinizin yorumlarını bir bir okudum.. Ama değinebilecek miyim derin derin? Hayır.. Çünkü sınırlı sürem var.. Hepinizin ellerine sağlık.. Harika yorumlar gelmiş.. Analizler süper.. Birkaç yoruma değineceğim elbet, yoksa çatlarım.. O güzel yorumları havada bırakır mıyım hiç..
Öncelikle Nuray.. Hoş geldin sefalar getirdin, şenlendi valla gelişinle ortalık.. Beni pek hatırlamazsın belki.. Senin gitmene yakın girmiştim ben.. Ama yorumlarını biliyorum elbet.. Ben ısınma turlarındayken sen döktürüyordun maşallah.. Mahşerin dört atlısından biri.. Ama ben seni nereden daha çok tanıyorum? Tabi ki öpüşme sahnelerinden(meşhur olmuşsun):img-hyste .. Hep anıyorduk buralarda adını.. Nilgün bir sen iki.. Ah ah valla yalan oldu Nuray.. Neyse umutluyuz hala.. Oğuz’un beceriksizliğimi desek, Ferit’in patavatsızlığı mı desek bilemiyorum artık.. :)
Buğra'cım sığamamışsın valla oturduğun yerlere.. Maşallah ardı ardına yorumlar patlamış.. Gözde bölümlerinden olduğuna hiç şüphem yok zaten.. Oğuz'un kaleminden girmiş, Muhtar Fodullu’dan çıkmışsın valla.. Geçenlerde soruyordum bu adamın adı yok mu diye.. Senaristlerimiz söylediler sağolsunlar.. Adı gerçekten muhtarmış.:img-hyste . Oğuz’un kalemine de bittim valla, kendi gibi pek tuhaf.. Bir de yazacakmış onunla.. Artık kalemler bitti ya, buna kaldı adamcağız napsın.. Eda Oğuz’a plak alacağına bir kalem alır insan.. Adam iyice dengesizleşti, aşkından boyutları bile göremez oldu, yakında şu reklamlardaki gibi kocaman bir cep telefonu alırsa şaşırmam.. Hem gece yatarken Eda’nın fotoğrafını daha iyi görür garibim.. Taşıması da zor olmaz, nasıl olsa alıştı ağır yük kaldırmaya Eda’dan sonra.. :img-hyste
O hüznü ortadan böldü...Ve bizleri çok güldürdü...Oğuz'un yarıçıplak hali...Elinde'de su şişesi...Maşalllah şişemiz çok amaçlı...Oğuz ile arasında sağlam bağlar var şişenin...Ayrılamıyor işte
Buğracım demek aralarında bağ var ha.. Ay hiç güleceğim yoktu.. Oo bizim Oğuz’un su ve şişelerle bir derdi valla.. Bir bakarsın damacanın başında su pompalar.. Bir bakarsın ağzıyla içeceğim diye uğraşır… Bir bakarsın Ferit’e vurmak için şişeyi kullanmaya kalkar.. Valla bizim Oğuz geceleri taksiye değil su diye bağıran su satıcılığına başlasın.. KARAMAN su.. Çok amaçlı.. Kaçamağa, yanığa ve dayağa uygundur.. Yanında da Ferit hediye.. :img-hyste
Emre Kınay'ın kirli sakalı gözükmesin diye harika bir efekt kullanmışlar...Sadece bıyıklar ortada...Valla ayakta alkışlıyorum...Montajlar harikaydı her zamanki gibi...
Valla Buğra tahmin edersin ki ben de hemen onlara dikkat ettim.. Harikaydı.. Ya işte kalite budur.. Seyirciye saygı da budur.. Gerçekçi olmak.. Diyecek başka bir şey yok.. İzleyicileri aptal yerine koymadıkları için ayrı bir teşekkür ediyorum.. Her seferinde..
ukadar ayrıntılı bir biçimde...Sanırım bir hastalıktan ölmüş Bahar...Bunuda öğrenmiş olduk...Beni bu sahnede en çok duygulandıran şey duvardaki asılı resimler ve "Yaşasın annem iyileşti" yazısı...Valla çok duyguluydu
Vee çok güzel bir detaya girmişsin Buğra.. Valla senaristlerimizi tekrar tebrik ediyorum.. Hiçbir detayı atlamıyorlar.. Başkası olsa ne gerek var der geçer.. Ama bizim senaristlerimiz valla bunları bile düşünüyorlar ya işte budur diyorum.. Çocukların psikolojilerini harika anlatıyorlar.. Söz ile herkes anlatır ama gözler önüne sermek ayrı bir uğraş… Tekrar tebrikler..
Ve başka güzel bir nokta.. Şarkılar.. Evet Buğra, Konuya göre şarkı.. Aşkın girdiği pozisyona göre şarkı.. Valla şarkılar çok, şölen gibi.. Kızılcıklar şarkısı da Odtü’de yayılmaya başladı haberiniz olsun..:img-hyste Düşünün artık ortalığı.. Durup dururken Mendili elineeee diyen başlayan tipler.. Çok komik valla.. Görmelisiniz bölümü.. Allah neşenizi arttırsın diyorlar.. Ee dizimiz neşeli napalım.. Ben buna “dizi” derim işte, öylesine bir seyir değil..
Buğra pes yani.. Mektubu deşifre etmişsin.. Ne desem bilemiyorum.. Bizim ekibin işi zor valla.. Burada resmen mikroskop kullanacak tipler varken, dikkatli olmasınlar da naspınlar..:img-hyste Bravo Buğra, tebrikler.. Neyse mektuba da değineceğim en kısa zamanda..
GizemliSahne 21-02-07, 15:37 Eveeeett, Ankara’nın tüm hurdacılarını dolaştıktan sonra ne buldummmm? Su pompası.. Valla ucuza da geldi.. Ama geldim buraya baktım işte yaramıyor, Aysun.. Yine basmış ortalığı.. Ee hurdacıdan alırsam olacağı buydu zaten.. Delik çıktı..:img-hyste
Aysun yine geçmişe selamlar gelmiş.. Yüzük kaybetme sahnesi.. Off nasıl acemi ve panik hallerdeydiler öyle.. Gülmekten ölmüştük yine.. Gece de fener var mı mesajı da pek garip valla.. Amaaann, bunların hangi işi normal ki zaten.. kaçamak yapacakken fener akıllarına geliyor da hırsız avına çıkacakken, fener nerde hani.. Oğuz’un süzgecinden başka bir şey yok valla.. Gece görüşüne birebir.. :img-hyste
dikkat ettiniz mi...Oğuz elini Eda nın boğazına koydu...acaba kalbi atıyor mu diye.....valla çok güldüm
Ay Aysun valla ben de çok güldüm burada.. İlk başta yok artık dedim ama sen de yazınca doğru görmüşüm dedim.. Ee be Oğuz bir duble rakıdan ölecek göz var mı Eda’da.. Valla bu çaçalıkla.. :img-hyste Yok artık.. Pek saftirik yahu şu Oğuz da.. Bir de doktora götürseydin, bir şeey olur mazallah.. :) Ama yazık yaa kıyamam, ödü koptu valla.. Ee nereden bilsin adam bizim Çaça Eda’yı susturacak tek şey bir duble rakı.. :D Valla hatırladıkça gülüyorum o hallerini..
Veee aman tanrım inanmadım….bizim Seda abla terzi çıktı. ...bunu duyduğum an....resmen dondum kaldım.....bu olamaz....imkansız......onca hafta Seda ya tonlarca fırçalar attım...kıyafetlerleri ile ilgili....bu kadın asla terzi olamaz asla....itiraz ediyorum hakim bey.
Aysun valla Seda Abla’yı görünce aklıma sen geliyorsun hemen.. Sana mı benziyor ne? :img-hyste Şaka bir yana valla terzi diyince, eyvah dedim Aysun ne dicek bu işe.. Kelin merhemi olsa başına sürer.. Valla gelinliği o dikerse, bu sefer de Muhtar nikah masasından dönmesin Safiye’yi görünce.. :img-hyste
Aysun bu arada güzellik salonuna götürelim demişsin.. Tamam bana uyar.. Benim kuzenin güzellik salonu var, hem indirim yaptırırz yoksa batarız valla.. Seda Abla’nın halledilecek işlerine paramız yetmez vallahi.. :img-hyste
Valla işin dalgasındayız biz ama Seda Ablamız alınmasın sakın.. Kendisi çok iyi oyuncu.. İyi ki geldi dizimize.. Görünce gülümsüyorum.. Pozitif bir insan.. Teşekkürlerimizi sunuyoruz.. Aynen devam diyoruz..
valla allahtan Melahat hanım....enine boyuna bir hanım...yoksa hali yamandı valla.....ezerdin onun gece uyurken...pes yani....bunu söylmeden edemezdim şimdi.....valla güldüğüm sahnelerden biri..
Aysun çok güldüm yaa.. Enine boyuna ha.. Valla doğru diyorsun.. Ben de pes doğrusu dedim.. Adamın uyuması da pek garip.. Ağalığı mı tuttu ne.. Yazık kadıncağıza yahu.. Haksızlık etmişiz Melahat hanıma.. Sabah kalkınca giyinmesine fırsat mı var Aysun, kalktığı gibi kaçıyor odadan.. Tahir Ağa ile uyanmak.. Yok biz almayalım… :img-hyste
kamera bizleri bahçede buldu...yavaş yavaş havalandık....kapıyı geçtik pencelerleri....geçtik.....veeee balkona ulaştığımızda.....bir baktık içeriye davet ediliyoruz......
offf bizde girmezmiyiz...seve seve takip ettik kamerayı....veeee karşımızda Oğuzu bulduk.
Aysun valla işte bu yaa.. Çekimler süperdi.. Ben daha fragmandan başladım yorum yapmaya.. Daha neler var neler.. Ama bölümü tekrar izleyemediğim için derine inemiyorum.. Senin anlatımına da eklenecek bir şey yok.. Tek kelime ile harikaydı bu çekimler.. Bazen olayı kaçırıyorum ben de Buğra gibi çekimlere,açılara bakalım darken.. Sonumuz hayırlı olsun..
Aysun ne diyim, nazar boncuğu da koymuşsun.. Aman nazar değmesin bu yorumlarına..
edayı yatağa yatırdıktan sonra ona bakışları, yüzüğünü okşayışı falan süperdi. aslında şimdi bana kötü niyetli diyebilirsiniz ama bir an o sahnede sarhoş kafayla yanına yatıp uyuyakalır mı diye düşündüm
Gülbence valla ben de bir ara geçirdim aklımdan.. Nasıl olsa alışkın bizimkiler böyle yakalanmalara.. :=) Oğuz alışkın Eda’nın yanında uyuyup kalmaya.. Dedim ben de Eda’nın üstünü örtmeye yeltendiğinde eyvah kıvrılıverecek galiba diye.. Aklımdan da 2 dakikada onca senaryo geçti, sabah çocuklar napacak diye.. :=)
Sondakika yine yorumunu büyük zevkle okudum.. Sabutay hakkındaki düşüncemi biliyorsundur zaten.. Hiç girmeyeceğim o konuya ama onun da dibe vurması yakındır..
Gelelim Nilgün’e.. Nilgün valla benim de hemen aklıma o sütün dökülmesi geldi.. Geçmişe çok selam verir olduk bu aralar.. Ama yazık Oğuz’a zaten aşkından adamın yüreği yanıyor bir de bedenini yakıyor.. Tümden kül olacak yakında iyice valla.. :img-hyste Öpüşme sahnesine gelince de valla diyecek bir şey yok.. Nuray da gelmiş, bundan sonra o da gelir inşallah.. :=)
neyseki eda geldide duruma el koydu ay birde canı yandı yanlız o göbek çok fazla oğuz abi o ney ya öle davul gibi olmuş..sende spora başlasan iyi edersin yada su akşam rakı keyiflerini azalt biraz
Gözde valla süpersin.. Ben de bunu yazacaktım yorumumda ama iyi ki okumuşum sen yazmışsın zaten.. Valla sorma.. Bira da içmiyor ki ne göbeği bu anlamadım yahu.. Rakı göbeği.. Ee diyoruz dengesiz adam.. Rakı göbeği de yapar.. Yoksa Buğra’nın da dediği gibi suyla fazla haşır neşir.. Yoksa çok su içtiğinden karnı mı şişti ne.. :img-hyste Valla Eda’nın mantısı aklıma geldi.. Oğuz Ergin’in patavazsızlığı yüzünde gazına gelip, rejime gireceğim göbek yaptım diyordu.. Yazık Eda da bir ton mantı yapmış.. Neyse ki dayanamdı Oğuz.. ama olmuyor ki canım bir dolma kaçırır yukarı çıkarken, token aşağı iner Eda’nın masasında yemek yer.. Ah Eda ah sen getirdin bu adamı bu hale.. :img-hyste
GizemliSahne 21-02-07, 15:47 Vee geyiklerin can dostu Şule gelmiş.. Şule valla nasıl büyük bir zevkle okudum analizini anlatamam, tahmin ediyorsundur zaten geyiklerden falan :D Yine kırdın geçirdin bizleri.. Sen bizi güldüyorsun ya Allah da seni güldürsün valla.. :)
Bu çocuk programlı herhalde ya sinyal alıyo… Eda ile Oğuz yakınlaşıyor bipppp bipp
Şule valla hiç güleceğim yoktu yani.. Sinyal mi.. Daha neler.. Valla hayal ettim de tutamadım kendimi gülmekten..:img-hyste Şuan bilgisayar labındayım ve rezil olmak istemiyorum.. Ama yine Eda gibi kıkır kıkır gülüyorum şuan..:D Eda ve Oğuz yakınlaşıyor bip bipp haa.. Valla haklı olabilirsin.. Ferit bu belli mi olur.. Her türlü üçkağıt var valla.. Onu da yaptırır o.. Oğuz’dan illa zılgıt yiyecek, tabi yakalamasa da olmaz, sonra kim sırıtacak öyle bir ileri bir geri kapı önlerinde.. :) Bizimkilerin kaderi bu Ferit’e yakalanmasalar olmuyor.. Adam valla köşkün düğümü oldu ha.. Her taşın altını kaldır Ferit sırıtıyor.. :) Valla işleri zor bizimkilerin.. Damla gitse ne yazar, evde Ferit var daha ne olsun.. Ama Ferit’in de iç imajı güzel be Şule.. Temiz çocuk.. İç imaj maker’ı Eda onun.. :img-hyste
Valla Şule gece olmadığı için pek geyik yapamayacağım.. Bir de evden ayrıldım ya, yurduma geldim.. Benim geyikler yolu şaşırmışlar bulamadılar yurdumu.. :img-hyste Gelince yaparız yine geyik..
Neyse gelelim Sami’ye.. Sami yine sorularına geç kaldım.. :icon_sorr Cevaplanmış, üstüne toparlanmış bile.. Neyse yetiştim sonunda.. Bu arada haber için çok sağol.. Valla harika bir haber.. Bizimkini değiştirmeleri saçma olurdu zaten.. Çünkü reytingler gayet iyi ve artık dizimizin günü ve saati oturdu.. Bu riski alamazlardı.. Zaten almamışlar da, öğrendiğimiz iyi oldu.. Oo, bu sezon sonuna kadar garantimiz de gelmiş.. Ee proje kaliteli, senaristler çok yaratıcı, oyuncular sağlam, yönetmen çok iyi bir sanatkar… Daha ne olsun.. Bırakmak isteyecekleri bir sebep yok.. Her şey yolunda ve inşallah yolunda olmaya devam eder.. Tekrar teşekkürler Sami..
Şimdilik bu kadar.. Acil çıkmam lazım.. Akşama da kendi yorumum gelir inşallah.. Görüşmek üzere..
Nuray tekrar hoşgeldin.. Valla neşe getirdin buraya.. Bir de Hayri gelse artık.. Valla merak etmemek elde değil.. 1 aydır ortalıklarda yok.. Endişelenmeye başladık.. İnşallah en kısa zamanda o da senin gibi döner aniden.. bye
Sami çok güzel yorumlamışsınnn özetii valla!İnanmıyorum nası yaa bu özet geçen haftakinden daha mı açıklayıcııı :img-pilot Ben de ilk gördüğümdeee bana hiç açıklayıcı gelmemişti bu özett ,demek ki siz geçen hafta neler çektinizz
DAMLA’NIN BABASI VE EDA ARASINDAKİ İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA OLAYLAR HİÇ UMMADIK BİR BİÇİMDE YÖN DEĞİŞTİRİR.
Evet bu konuda ben de Sami ye katılıyorummm bunu biliyoruzzz zatenn.Ayrıcaa bi dee bu cümlede bi düzeltmee yapıp, ben dee bu cümle hakkında yorum yapmıycammm,Damla babası ve Eda arasındaki ilişkiyi öğrendikten sonra değil ,emin olduktan sonraa desek daha doğru olur kanımca.Ay neysee kestimmm tamam :img-hyste
BİR TARAFTA EDA’YA KARŞI AÇILMIŞ VELAYET DAVASI BİR TARAFTA OĞUZ VE İLK GÖZAĞRISI KIZININ BAŞINA GELENLER.
Ya 35. bölümün başı tam aksiyonn olucakk heee,bu olayın velayet davasıyla aynı gün olmasıı çok kötü yaaa . Damla'nın kaçırıldığını düşünüyoruzzz yaa başında da tabii bizim 1. Salak ve 2. Salak beklerr muhtemelenn.Sonraa Damla mektubu okurrr,mektubu okuyuncaa çok duygulanır ağlamaya başlarr tabiii kim demişti hatırlamıyorumm ama birisi takside beraber ağlıycaklarını söylemişti 1. Salakla. İşte o ağlama olayıı şimdi olurrr.Karşılıklı ağlarlarr.Sonra daa 1. Salak bir boşlukta Damla'yı serbest bırakırr. Ama Damla velayet davasında şahitlik eder mi onu bilmem işteee bence yetişemezz DAMLA’NIN BAŞI DERTTEDİR VELAYET DAVASI YAMAN’IN LEHİNDE GELİŞMİŞTİRÖzette böyle dediğine göree ama yine dee özete inanmamak lazımmm ,her seferinde yanıltıyo bizii,ben yokken de bişey değişmemiş anlaşılan:img-hyste
Bi dee Oğuz'un başına gelenler meselesi varr,evet bence de Oğuz Damla'yı takip eder ama Ergin niye yalnız bıraksın ki onu,bence burda hiç beklemediğimiz bişey olucakkk,yoksaa Oğuz'u da mı kaçıracaklarr:img-hyste Olur mu olur valla beklerimm bizim mafyadann:img-hyste
Tabi Eda Damla'nın kaçırıldığını öğrenicekk,ayy Oğuz'un yanında olmak ister canım benim ama ne yazık ki dava varr.Nası ikilem yaa davaya mı girsinn Oğuz'un yanında mı olsunnn?Çok zor valla!
İKİ AİLENİN YAŞADIĞI KÖŞK GİZLİ BİR AŞK HİKAYESİNDEN BAŞKA ŞEYLERİ DE BERABERİNDE GETİRİR.
Al bu ne şimdii hayret bişey yaaaa!Valla Sami ne diyim sana bravoo,ben hayatta bunu düşünemezdimmm.:happy0064 Alkışlıyorumm gördüğün gibi:happy0064 Demek Feritt hapse düşücekk heee olabilir valla ama şikayetçi olmamalarıbelkii cezasını hafifletirr, bilmiyorum ama:img-yes:
OĞUZ VE EDA GELİŞEN HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA KARŞI AŞKLARINDAN VAZGEÇMEMEKTE KARARLILAR.
Hadi inşallah umarım bu da özet yanıltması değildirr zaten özetin en güzel yeri burasıı,bu daa gerçek olmazssaa,yok canımm bizim tatlı aşıklarımızın en büyük özelliği bu birbirlerine destek olmalarıı,en ufak bişeyde ayrılsalardıı diğer dizilerden ne farkı kalırdıı, diimi ama?Gerçii bazenn Eda köşkten ayrılsa daa Damla birazz Eda'nın kıymetini anlasa diye içimden geçirmiyo değilim yanii,ama sonra hemen kendimi susturuyorum merak etmeyin,ohh şimdii mektup da varr ,çok şükürrr!Bahar'ı çok sevdiğimi söylememiştimm dimi iyi söylüyorumm o zamann:good:
KÖŞKE GELEN DAVETSİZ MİSAFİR OĞUZ’U ZOR DURUMDA BIRAKIR. VE ARTIK HÜZÜN DE AŞK’A DAHİLDİR…
Davetsizz misafirrr(!) işte haftanın sorusuuu bencee bu fragmana kadar konuşulurrr, yani umarımmm ,bi dee fragmandan sonra da konuşulursaa işte o zman halimiz yaman ,fragman da hiç açıklaıyıcı değil demektir,yandı gülüm keten helva:img-hyste
Aaaa aklıma ne geldiii, belki dee bu davetsizz misafirr mahkemenin görevlendirdiği biridirr,yaniii mahkemee kesin bi delil bulamayıncaa,kontrol etmek için eve bilirkişi(!) gönderir.Ayy inamıyorumm çok saçmaladımm,ben yine uçtummm dimi biliyorummm ama her zaman ki halim mazur görünnnn:img-hyste
Pelincimmm çok saoll canımmm hoşbuldummmmm,yok yokk halledicezz merak etmeee yaaa tabi benim yukardaa yazdığım gerçek olursaaa öpmesi için bi engel daha çıkıyooo amaaa bu tabi benim işgüzarlığımm:img-hyste
Mahşerin dört atlısınnın son elemanııı gerii döndüüü.........................
iyi akşamlar herkese...
Ben burada damla mektubu okudu sonucu çıkarıyorum öğrendikten sonra kelimesi tam oturmasada yani sonuçta geçen bölüm öğrendi o zamn farkılı bir durum olmuycakmış gibi anlaşılıyor ama hiç ummadık biçimde yön değiştirir cümlesi yeni bir tepkiyi ortaya koyuyor yani damla fikrini değiştirdi yani ben öyle algıladım cümlenin son kısmını baz alarak düşünürsem öyle gibi.fazla gereksiz deşmeminde anlamı yok sanırım.
BİR TARAFTA EDA’YA KARŞI AÇILMIŞ VELAYET DAVASI BİR TARAFTA OĞUZ VE İLK GÖZAĞRISI KIZININ BAŞINA GELENLER. Salk la avanağın işlerini doğru yapacakları tuttu.damlanın zor durumda olduğu belli burada oğuzunda başına bu olayla ilgili bir şeymi geldi yoksa eda yine bi tarfta çocukları bir tarfta oğuz tarzı bi cümlemi yani oğuzun çocuklarında dolayı ikileme düşmesinimi eda kandine dert edindi bunu tam kestiremedim ama damlayla ilgili olduğunu düşünüyorum.
EDA DURUŞMA ÖNCESİ ERGİN’DEN ALDIĞI HABER İLE YIKILIRBu yukarıdaki konuyada bağlı olabilir yani oğuz ve damlanın kritik durumundanda olabilir yada çok başka bir sorunda olabilir…ne kadar olabilirli bir cümle kurdum ya ama yani her yere çekilebilir bende çekiyorum çekebilidiğim kadr.
İKİ AİLENİN YAŞADIĞI KÖŞK GİZLİ BİR AŞK HİKAYESİNDEN BAŞKA ŞEYLERİDE BERABERİNDE GETİRİR.
Bu konu hakkında hiçbir fikir gelmiyor aklıma bytepoem Ferit mevzuu demiş bence mantıklı ama benim bi fikrim yok bu konuda.
DAMLA’NIN BAŞI DERTTEDİR VELAYET DAVASI YAMAN’IN LEHİNDE GELİŞMİŞTİR. Zaten davanın edanın lehine geçmesi normal şartlarda mümkün değildi ancak sürpriz bir gelişme demekki öyle bir gelişme henüz gerçekleşmeyecek.
Zaten aşklarından başka tutuncak dalları yok ondan vazgeçerlerse iş biter ama bunu özette belirtmeleri bize yine baş başa karelerin sinyalini veriyor derim ben ..
KÖŞKE GELEN DAVETSİZ MİSAFİR OĞUZ’U ZOR DURUMDA BIRAKIR. VE ARTIK HÜZÜNDE AŞK’A DAHİLDİR…Ben ilk başta serpilden başka zor durumda bırakıcak biri yok diye düşündüm ama serpil olsa srpil derlerdi tanıdık birini özette belirtmek istemediklerinde sürpriz diye nitelendiriyorlar genellikle özette, o yüzden bu ara tekrarları izlememinde etkisiyle oğuzun ablasından yana kullanıyorum tercihimi.
Herkese Selamlar...Dünden bu yana aranızda olamadım ama sizler döktürmeye devam etmişsiniz....Bu arada özetimizde gelmiş..İyide olmuş...Dün gelmesinden iyidir...Bizlere soluk alacak ve kafamızı toparlayacak zaman verdi...Özetin haricinde forumumuzda Analizlermi ararsın,arka arkaya patlatılan yorumlarmı ararsın yoksa özetten çok parlak bir fikir çıkaranlarmı ararsın ne ararsak var...
Şimdi öncelikle Şule...Dün geceki analizini büyük keyif ile okudum...Ellerine Sağlık...Ve sondaki notuna çok güldüm...Demek sırat köprüsünü Video özetlerin sırtında geçeceğim...Ooo daha ne isterim ben...Bu arada rica ederim Şule...Nedemek...Zevkle hazırladım o linkleri...Tam yerini bulduğunu görüncede çok seviniyorum...Sende bu güzel analizin için Sağol...İhmal etmediğin içinde Teşekkürler...
Ve Pelin...Hoşgelmişsin...Gelir gelmezde makinalı tüfek gibi döktürmüşsün...İçindekileri bizlere bu güzel anlatımın ile ifade etmişsin...Adeta yorumlarını Aile'mize ithaf etmişsin...Hemde Teknolojik kriz yaşarken...Teşekkür ediyorum Pelin...Eksik olma...
Pelin...Tüm yorumlarının altına şöyle bir imzamı atıyorum...Mektup içinde Rica ederim...Valla gözlerimi yordum biraz onu deşifre edebilmek için...Ama bir şekilde hallettim...Valla dediğin gibi Ekibin işi zor...Bizim gibi araştırmacı dizi izleyiciler varken gerçekten dikkat etmeleri lazım...Böyle yakalıyoruz sonra...Bak buna değinmeden geçemeyeceğim...
Kızılcıklar şarkısı da Odtü’de yayılmaya başladı haberiniz olsun.. Düşünün artık ortalığı.. Durup dururken Mendili elineeee diyen başlayan tipler.. Çok komik valla.. Görmelisiniz bölümü.. Allah neşenizi arttırsın diyorlar.. Ee dizimiz neşeli napalım.. Ben buna “dizi” derim işte, öylesine bir seyir değil..
:img-hyste :img-hyste Demek Odtü'de bu şarkı inlemeye başladı...Harika birşeymiş valla...Nasıl güldüm anlatamam şöyle bir gözümde ve kulağımda canlandırınca...Düşünüyorum o şarkıyı yazan,besteleyen 2007 Yılında Odtü'de hit olacağını tahmin edermiydi...Eee Oğuz sağolsun...Ayne ve yine aynen dizi dediğin böyle olmalı...Böyle çok küçükte olsa hayatında ve çevrende iz bırakmalı...Ama ben eminim buradaki tüm arkadaşlarımızın kalbinde bir iz bıraktı ve bırakacak...Pelin...Sana tekrar Teknolojik deprem yaşamana rağmen bizleri ihmal etmediğin için teşekkür ediyorum...Az önce Dizi dediğin böyle olmalı demiştim asrkadaş dediğinde senin gibi olmalı diyerek cümlemi bağlıyor ve sana kendine iyi bak diyorum...Görüşürüz...
Ve forumumuzun bekçisi Nuray'ada kocaman bir Teşekkür...Gidişi sessiz oldu ama maşallah dönüşü gürül gürül oldu...Özeti eklemiş...Eklemekle kalmamış birde yorum patlatmış...Yorum patlatmakla yetinmeyip tahmin bile yapmış...Nuray nasılda belli oluyor döndüğün...Bu arada az sonra özet yorumumdada üstünde duracağım fakat senin davetsiz misafir tahminin bana mantıklı geldi...Tek kafamı kurcalayan neden Oğuz'u zor durumda bırakıyor...
Sami....Merhabalar...Özel olarak teşekkür etmiştim ama getirdiğin bilgi için birde burada teşekkür edeyim...Dizimizin geleceğini bilmek...En azından düşünülenleri bilmek bile içimizi rahatlatıyor...Özet yorumunuda yapmışsın...Az sonra bende yaparken senin yorumlarınada değineceğim...Bakalım karıştırınca ortaya ne çıkacak...
Az Sonra Özet yorumum...Daha sonrada Anketlerimiz Geliyor...
Tekrardan Selamlar...Ve özet yorumum ile tekrar karşınızdayım...Öncelikle söyleyeyim Özetimiz geçen haftaya göre daha açık olsa bile yine birçok sürpriz bizleri bekliyor...Biz tüm bölüm özette yazılanlar üzerine kurulu olacağını düşünürken bazı abartılı cümleler üzerinden hikayeler,tahminler yürütürken bambaşka birşeyle karşılaşıyoruz...Fakat yapacak birşey yok...Bizimde özetlerimiz böyle işte...Neyse özetlerimizin genel bir tanımını yaptıktan sonra
35.Bölümün özeti bakalım bize ne diyor...
Sami'de demiş zaten çok gereksiz bir cümle...Zaten olayların değişimini bu hafta izledik...Ama bence özet'te yanlış ifade kullanıldı...Kesinlikle Damla mektubu okuduktan sonra,yada annesinin vasiyetini öğrendikten sonra olaylar hiç ummadık şekilde gelişecek...Ben bu cümleyi böyle yorumlarım...Evet olaylar yön değiştirecek olması sevindirici ama Damla'da istemeden yön değiştirecek sanırım...Köşke yöneleceğine mecburen başka yöne sapacak...
Şimdi bu cümle İki Aile'nin durumunu özetlemiş...Eda ve Ailesi Velayet davasında ter dökerken...Oğuz ve Aileside başka yöne savruluyor...Ama ben diyorumki yine yolları kesişecek...Şimdi bunu biraz daha açayim...Oğuz ve Damla'nın başına bir iş gelecek...Ama özetimiz yine durumu sır gibi saklamış...Sami burada demişki Oğuz dayak yiyecek...Veya yaralanacak...Bende katılıyorum...Oğuz nasıl salakları tanıdı bunu anlamadım...Üstelik kılık değiştirmelerine rağmen...Neyse bölümü izlerken anlarız...Ama Oğuz kesinlikle Taksiyi takip edecek...Ama başına ne gelebilir diye düşünüyorum...İki ihtimal var...Ya Sami'nin dediği gibi yaralanacak...Yada takip ederken küçük bir kaza geçirecek...
İşte bu cümle olayın vahamiyetini gösteriyor...Eğer özetin abartması değilse Oğuz'a ciddi ciddi birşey oldu...Damla'nın kaçırlma haberide eklenince Eda yıkılıyor...
İşte önemli bir cümle...Sami seni kutluyorum çok güzel ve mantıklı bir tahmin getirmişsin...Kesinlikle çok mantıklı...Ama yine özeti göz önüne alarak acaba diyorum...Tüm bu sorunları kapsayan bir sözmüdür bu...Yani Velayet davası...Damla'nın kaçırılması...Belki Oğuz'un yaralanması...Tüm bunlar Gizli bir Aşk hikayesinin dışında İki Aile'ye getirdikleri...Yani bana Özetin abartılı cümlelerinden bir tanesi gibi geliyor...Masum bir Aşk hikayesinin yanında köşk tüm sorunları getirdi anlamında kullanılmış olabilir...Ama bu sözde illa bir anlam ararsak kesinlikle senin tahminin muhteşem...İşte gördüğünüz gibi özetlerin bu hali beni bukadar şüpheci yaptı...
DAMLA’NIN BAŞI DERTTEDİR VELAYET DAVASI YAMAN’IN LEHİNDE GELİŞMİŞTİR.
Az önceki cümlenin hemen ardından diğer sorunlar sıralanmış bir bir...Yani İki Aile'nin son durumu gözler önüne serilmiş...Damla'nın kaçırıldığının bir ispatı bu cümle...Benim senaristlerden tek ricam bu kaçırılma işini uzatmasınlar...2 bölümde çözseler en ideali...Çünkü Damla başındaki dertleri hallettikten sonra çok güzel sahneler getirecek...Önce Eda'ya tavrını düzeltecek...Sonra Mahkeme işini düzeltecek...Yani Damla'nın çok işi var...Belliydi Mahkeminin ilk duruşması Yaman'ın leyhine geçeceği...Tahmin etmiştim...Olayları umutsuzluğa sürüklüyorlar geri dönümünde mutluluk büyük olsun diye...
İşte çok güzel bir cümle...Her olumsuzluk problem onları dahada çok bağlıyor birbirlerine...Beraberce göğüs geriyorlar...Gerçekten çok mutluluk verici onların bu halleri...Herşeye rağmen elele...:img-yes: :img-yes:
KÖŞKE GELEN DAVETSİZ MİSAFİR OĞUZ’U ZOR DURUMDA BIRAKIR. VE ARTIK HÜZÜNDE AŞK’A DAHİLDİR…
Ve yine Sürpriz bir misafir...Ama devetsiz Misafir...Valla düşünüyorum düşünüyorum tahmin yapması çok zor...Burada'da Sami'ye katılıyorum...Ablası veya Erkek kardeşi gelebilir...Ama hala emin olamıyorum...Birde Zor durumda bırakacak demek...Benim aklıma Sami'nin tahmininde yola çıkarak şunlar geldi...Oğuz'un ablası veya kardeşi gelir...Ve Oğuz'un zor durumda kalmasının sebebide Damla'nın yokluğunu açıklayamaması...Damla'ya çok düştün olan Abla veya kardeş'e durumu açıklayamaz Oğuz...Ve zor durumda kalır...Buradan komedi sahnelerde çıkabilir...Hem Alt kat komşusu Eda'yı hem Damla'nın yokluğunu açıklamaya çalışan Oğuz'u izlemek bayağı eğlenceli olabilir...
Sonuç olarak...Özetimiz pek açık olmamakla beraber geçen haftaya göre çok daha iyi...Gelecek hafta çok güzel bir bölüm izleyeceğiz bu belli...Hemde dizimize yeni bir oyuncu girecek...Eda ile Oğuz'un herşeye rağmen aşklarını...Damla'nın kaçırılması ile oğuz'un durumunu ve velayet davasının ilk round'unu izleyeceğiz...Fragmanımız gelince daha net anlarız bizi nasıl bir bölümün beklediğini...Ama yine diyorum...Özet haricinde bambaşka bir bölüm izliyoruz...
Az sonra...Anketler Gelecek...
Haftanın ortasına geldiğimize göre...Anketlerimizin Zamanı Geldi...Benim EN'ler ve Hayri'nin Şık Ve Rüküşleri Karşınızda Arz-I Endam Edecek...Hazır yeri gelmişken Hayri...Seni merak içinde beklemeye devam ediyoruz...Umarım yakın zamanda gelirsin...Seni durup durup yorumlarımın içine davet etmemin sebebi unutmadığımızı ve unutmayacağımızı bilmen...
O zaman Anketlerimiz Gelsin Bakalım...
İKİ AİLE 34.BÖLÜM EN'leri...
1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...
Hayri'ye Selamlarımızı yolluyor ve Şık Ve Rüküş Anketine Geçiyoruz...
İKİ AİLE 34.BÖLÜM ŞIK VE RÜKÜŞLER...
1-EN Şık Bayan...?...
2-EN Rüküş Bayan...?...
3-EN Şık Bay...?...
4-EN Rüküş Bay...?...
Hadi Bakalım...Kolay Gelsin...Son Kullanma Tarihi Yoktur...Canınız ne zaman isterse cevaplar Gelebilir...
Merhaba herkese,
Ender akşam girişlerimden birini yaşıyorum.
Vall Buğra, bu Ferit olayı velayet davası ortaya çıkar çıkmaz aklıma geldi benim ama olmasın diye hep sustum. Elbet hakimin ilk işi şunu sormak olacak: "Madem uygunsuz durum yok, ilişkiniz yok, siz niye tek kapılı, tek mutfaklı aynı evi satın aldınız altlı üstlü?" diye. Buyursunlar açıklasınlar bakalım Ferit'i işin içine katmadan. Ferit bile kalkamaz bu sorunun altından. Ati bu olayı hiç değinmeden pas geçmeye çalışsa bile kesin karşı taraf üstüne gidecektir. Yaman da Serpil de biliyor Ferit'i. Bilmiyorum belki dizimiz Ferit'i zor duruma sokmamak için girmez bu konuya ama bence her hakim ilk bunu sorar. Ferit'in durumu yaş bu davada derim.
Neyse, Buğra'nın enlerini cevaplayayım ve çıkışımı yapayım:
1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
Esasında çok var, güzel bir bölümdü, ama bir numaralı sahnem Oğuz'un rüyasında daha doğrusu kabusunda Bahar ve Eda'yı içiçe görmesi. Harika bir çekim, mütiş bir sahneydi. Oğuz'un içine düştüğü ikilemi harika anlattı ve tabii büyük oyuncu Emre Kınay'ın yatakta ağlaması ve kıvrılıp kalması. Çok güzel bir sahneydi.
Söylemeden geçemeyeceğim iki sahne daha var, Tahir Ağa'nın Damla'yla konuşması ve Oğuz'un kirli sakalının eski sahneler için silinmesi, teknoloji çok iyi kullanılmış.
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
Ferit'in kumar sahnelerinden kurtulduk bu bölüm, Sabutay'ın sertliklerinden kurtulamadık. Kum torbası niyetine adamlarını kullandığı sahneleri sevmedim. Güzelim Sabutay karakterini mahvettiler, artık bitsin, çıakrsınlar diziden. Zaten herhalde 1-2 bölüme Damla'nın kurtulmasıyla hapise falan girerler Sabutay çıkar diziden.
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
Oğuz ve Eda'nın rakı muhabbeti. Eda'nın sarhoş olması, Oğuz'un taşımaya çalışması.
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...
Oğuz'un Bahar'la olan tüm sahneleri inanılmaz duygusaldı. Kabusunda Bahar-Eda karışımını görmesi, resimlerine bakması, yüzüğünü ve evlilik cüzdanını bulması. Hasta yatağında konuşması özellikle ve Bahar'ın evlen vasiyeti. Ben bu Bahar'ı gerçekten sevdim, kaç sene sonra yardımı dokunacak eşine. Bu bölüm tamamen Oğuz'un Bahar'ın evlilik onayını alması ve vedası idi.
Benden bu gecelik bu kadar, herkese iyi akşamlar...
_seboist_s 21-02-07, 19:19 Selamlarr iki aile ailesiii!!! Nasılmış bakalım keyiflerr?? Bomba:D
Aman efendim özet gelmiş sefalar getirmiş, gelmeseymiş daha iyiymiş… Dur sen dur özet efendi benden ne zılgıtlar yiyeceksin… bu ne böyle yaa özet demeye bin şahit gerek… Fesuphanallah yanii yaa:D yorumlamak istiyorum elim varmıyor. Ben bi mail atayım Ans’a belki işe yararda doğru düzgün özetler gelir ne dersiniz?? Hayır yani iki haftadır böyle gerçi geçen hafta hepten felaketti… Bu hafta yumuşamış:D Neyse ben şimdi özeti kendi uslubumla yorumlayayım… Bütün patavatsızlığımla özette beğenmediğim yönleri ortaya dökecem:D
“DAMLA’NIN BABASI VE EDA ARASINDAKİ İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA OLAYLAR HİÇ UMMADIK BİR BİÇİMDE YÖN DEĞİŞTİRİR.”
Ne şimdi bu cümle alla alla sanki geçen bölümü anlatıyor… Damlanın evi terk edişini falan anlatıyor gibi ama tabe bunun altında başka bir şeyler var, mektuptan sonraki tepkiden bahsediyor… Ahh Özetimiz çıkarsa ağzındaki baklayı harika olacakta:D Sakalımız yokki dinletemiyoruz eheh:D Neyse…
“BİR TARAFTA EDA’YA KARŞI AÇILMIŞ VELAYET DAVASI BİR TARAFTA OĞUZ VE İLK GÖZAĞRISI KIZININ BAŞINA GELENLER.”
Şimdi Oğuzun başına ne geldi acaba?? Hadi bu cümleyi bağışlıyorum tamamıyla merak unsurunu arttırmak için yazılmış… İpucu vermeden; Damlayla oğuzun başının dertte oldugunu söylüyor… damla kaçırılıyor. Oğuzda onu takip ediyor. Şöyle olabilir Oğuz düşünür acaba mektubu okumadı mı? Nereye gidiyo bu kız der sonra takip eder… Bir bakar ki kızını kaçırıyorlar… Ayy bizim 1. salakta kırk yılın başı bi plan tutturdu gibi… hayırdır inşalla… Başımıza saksılar düşecek, taşlar yağacak=)
“EDA DURUŞMA ÖNCESİ ERGİN’DEN ALDIĞI HABER İLE YIKILIR.”
Bence Ergin haberi telefonla veriyor:S:S Ya da yanına gidiyor eheh Ayy başka ne olasılık kaldı diyceksiniz…. Bende başlarmışım bizim salaklar gibi saymaya eee maille haber verebilir, telgraf olabilir sonracıma dumanla olabilir Kızılderililer gibi falan… Olmadı güvercin diyelim bağlayalım işi:D Erginin verdiği haber; Damlayı kaçırdılar oğuzla peşindeyiz (veya Oğuz peşinde) duruşmaya gelemiycez olabilir… Veyahutta Oğuz Damlayı kurtarmaya çalışırken yaralanıyo falan… Vs…
“İKİ AİLENİN YAŞADIĞI KÖŞK GİZLİ BİR AŞK HİKAYESİNDEN BAŞKA ŞEYLERİDE BERABERİNDE GETİRİR.”
Bu cümle ne böyle ya??? Zırtapoz cümlee! Evet evet kendisini haftanın zırtapoz cümlesi ilan ediyorum… (Nuraycım plaketini sen ver istersen:D) Yok yok ben bu cümleyi cidden çok yadırgadım… Hiç bir şey anlamadımki sır kazanı mübarek:D Sami valla Seni kutlarım… Bu cümleye bile mantıklı bir yorumun var… Bense sayesinde paranoyak oldum yaa:D
“DAMLA’NIN BAŞI DERTTEDİR VELAYET DAVASI YAMAN’IN LEHİNDE GELİŞMİŞTİR.”
Damlanın başı dertte tabi Kaçarsan evden olacağı bu eheh şaka bir yana… Damlaya bu konuda hak veriyorum oyuzden bişey demedim yane… Oğuz kurtarcak onu kurtarcak… Ama bu sırada mektup ne olacak merak konusu… Ve vekayet davasına gelince… Ya zatenbenim bütün ümitlerim suya düşmüştü oyuzden şaşırmadım. Edanın ard arda gelen süprizleri davayı baya bir zorlaştırdı… (Atilla gibi konuştum resmen ihihi) Neyseki ilk duruşma daha… Önümüzde daha neler neler var… Havada karada kapar Eda ablamız çocuklarını yaff:D
“OĞUZ VE EDA GELİŞEN HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA KARŞI AŞKLARINDAN VAZGEÇMEMEKTE KARARLILAR.”
Bu cümleyi okumasam bile böyle olacagından emindim… Neyse felsefi özet II… Özette mi aşıktır nedir bir mecnun geliyor iki haftadır eheh Neyse tamam:D
“KÖŞKE GELEN DAVETSİZ MİSAFİR OĞUZ’U ZOR DURUMDA BIRAKIR.”
İşte fragmana kadar konuşacağımız cümle budur… (inşallah sadece fragmana kadar) En azından kendi açımdan en merak ettiğim yer… Kim bu acaba… Enişte hahaha… Ayy Enişte güzel adam güzel o davetsiz misafir olamaz herhal başımızın üstünde yeri var=)) Acaba oğuzun ablası ya da yiğeni mi geliyor? Oğuzu zor durumda bırakacağına göre… Ayy acaba oğuzun eski sevgilisi mi geliyor?? İlk aşkı isminide bulayım hemen Atiye haha… Süper seçenekler sundum size mantık fışkırıyor resmen hehe…
“VE ARTIK HÜZÜN DE AŞK’A DAHİLDİR…”
Yine Atilla İlhan’ın o güzel şiirine atıfta bulunmuşlar süper ben çok begendim bu son cümleyi… Ve sami teşekkürler sanada hatırlattığın için şiiri…
_seboist_s 21-02-07, 19:19 Vee gelelim iki aile ailesinden demeçlere…
Öncelikle Pelin ile başlayayım…
Feritin sinyallerinden bahsetmişsin… Ayy yok ama cidden yane şüphelendim ben Feirtten insan her özel anda mı gelir… Hiç es geçtiği de yok paso özel anlarda geliyo… Artık ben Edayla Oğuzu gördüğüm zaman birazdan Ferit gelecek der oldum… Banada sinyaller haber veriyor… Bip bipp Ferit yaklaşıyor diyee:D Ama napalım işte doğru dedin onunda iç imajı güzel iyi kalpli sevimli bir abimiz… Onuda mazur görüyoruz oda aşık…
“Kızılcıklar şarkısı da Odtü’de yayılmaya başladı haberiniz olsun.. Düşünün artık ortalığı.. Durup dururken Mendili elineeee diyen başlayan tipler.. Çok komik valla.. Görmelisiniz bölümü.. Allah neşenizi arttırsın diyorlar.. Ee dizimiz neşeli napalım.. Ben buna “dizi” derim işte, öylesine bir seyir değil..”
Pelincim süper bir haber bu… E tabi biraz komik eheh ama yan etki işte naparsın… Sen gel o kadr güzel bir dizi izle sonra diline şarkısı dolanmasın… Mümkün mü?? Değil:D Bizim okulda da aynı durumlar… gerçi bizimki lise ODTÜ falan değil ama heheh… Sıralarda olur olur bal gibi olur falan yazıyor… Dillerde zaten sürekli o şarkılar… Özellikle olur olur bal gibi olur ve ömrümce hep adım adım… Şimdi birde gizli aşk bu diye gezer olduk… Dediğin gibi dizi budur işte yaa…
Buğra; yorumun için çok teşekkürler… Sevindim begenmene… Aa deminde klip geldi mesaj kutuma şuanda yorum yazmakla meşgul oldugum için daha izleyemedim yazar yazmaz izliyorum… Çok teşekkürler! Video özet olmassa klipler geçirir seni sırat köprüsünden=))
Sami; valla nediyim sana Özet yorumun harika… Diyorum yaa en saçma cümlelere bile mantıklı yorumlar yapmışsın helal olsun… Vede dün sana gelen bir maili paylaşmışsın bizlerle çok teşekkür ederim… İçimizi rahatlattın… Çok saol…
Nuraycım; cnmm bn sana hoşgeldin dedim mi? Diğer hattan hoş geldin demiştim birde buradan söyleyeyim… Nasılda dolu dolu gelmişsin… İşte bizim Nurayımız… Kayıplar bire düştü hade bakalım… Buarada Özeti eklediğin içinde çok teşekkürler cnmm…
Vee gelelim Enlere oleyy eheh…
1- En beğendiğim sahne; Eda ve oğuzun rakı keyfi, Edanın kafayı bulması heheh… Oğuzun makarna hazırlama çabaları, yanması… Bu ikisi herhalde herkesle ortaktır yanii… Sonra tahir ağa ve Damla konuşması… Bittim o konuşmaya resmen yaa… Eda ve Ati konuşması… Atinin bağırışları eheh… ayrıyetten Ferit ve Melahatin güzel ilişkisini anlatan sahneleride çok seviyorum…
2- En begenmediğim sahne; sabutaylı sahneler bir yana… Yaman-Serpil- Sema üçlüsünün bulundugu sahnelerde çok uyuzlaşmaya başladı… Hele bu hafta gözüme çok battı… Kumar sahnelerini göremedik bu hafta aman ne çok üzüldüm heheh…
3- En güldüğüm sahne; Tahir ağa sahneleri! O uyanışı silahı alışı falan yok mu süper… Merveyle Cerenin mektup yazma sahneleride süperdi tahin pekmez sözüne cidden koptum:D Sonra Ergin Oğuz barışması müthişti… O kocaman kalem falan heheh…
4- En duygulandığım sahne; Baharın hastahanedeki sahneleri… Oğuzun o anlara dönmesi… Birde Oğuzun edayla baharı rüyasında gördükten sonra ağlaması…
Şıklarıda sonra yorumlarım yoruldum fikrimce:D Sizlere iyi yorumlar diliyorum... Ve elleriniz dert görmesin valla döktürüyorsunuz...
GizemliSahne 21-02-07, 20:33 Gelelim bölüm analizine.. Valla sizler o kadar güzel analizler yapmışsınız ki ben tekrar etmeyeyim sizleri.. Sahnelere değineyim biraz parça parça..
Önce dizimizde her renk vardı yine.. Aşkın kırmızısından tutun, hüzünün mavisine kadar.. Kardeşliğin pembeliğinden tut, arkadaşlığın yeşiline kadar.. Ama bir tek siyah yok her zaman ki gibi.. Sevginin her karanlığı aşan bembeyaz ışığı, siyah rengin içine karıştırılıp açık gri olarak sunuldu yine.. Dizimizde siyaha yer yok hiçbir zaman.. Farkı da bu zaten..
Öncelikle Damla’nın tepkisine değineyim.. Aslında beklediğimiz gibi olmadı, çünkü zaten hazırdı biraz bu cevaba.. Aslında Eda’ya da “dürüstlüğünüz için sağolun” demesi de iyi bir işaret.. Şuan bu cümle ağzından bilinçli olarak çıkmasa da ileride Eda’nın bu dürüstlüğü elbette işe yarayacak.. Yine görecek ki babasından bile dürüst davrandı Eda.. Sami buradan senin soruna bağlarsam eğer.. Damla kesinlikle kabul edecek Eda’nın yakışan bir eş olmasını.. Tabi bu hemen olur mu dersen hayır olmaz.. Zaten biz de hemen kabullenmesini beklemiyoruz.. Dizimiz de el vermez bu yapaylığa.. Oğuz’un önceden konuşmaması, aşkından aleve dönen Oğuz’a şu sıralar Damla'nın tepkisi iler soğuk su etkisi ile uyandırdı.. Artık Oğuz gerçeğe döndü.. Diyoruz ki üstüne çizik atılan “hayal”ler "hayat" diye adlandırılır.. –l gitti –t geldi.. Oğuz hayata döndü diyelim.. Ama özetin dediği gibi ikilemde göremedim ben Oğuz’u açıkcası… Özetimiz biraz uydurmuş.. Kim yazıyorsa, kendine göre yorumlamış.. Ee bu aşkı bizim kadar takip etmiyor belli oldu.. :)
Damla demişken Tahir Ağa-Damla konuşmasına gelelim.. Valla senaristlerimizin yaratıcılığı yine ön planlarda.. Kim bilirdi ki, Damla’nın arkadaşı evde olmayacak.. Tahir Ağa’lara gidecekler.. Hepimizin fikirleri başka taraftaydı.. Kimimiz Ferit’in ofisi dedik, kimimiz basite kaçıp, hemen arkadaşında kalır dedik.. İşte senaristlerimizin farkı bu.. Sıradan düşüncelerden farklı olaylar işlemek.. Somut olarak bizler varız işte en başta.. Tekrar tebrik ediyorum kendilerini.. Bu konuşma da ne diyim çok güzel planlanmış, ne Damla’nın bir arkadaşı, ne de Ferit bu kadar etkili konuşabilirdi.. Şöyle bir bakarsak eğer, bizleri bu konuşmayı yapabilecek en uygun kişiye öyle güzel götürdüler ki.. Tıpış tıpış, tahmin etmeden.. Buğra’nın da dediği gibi oya gibi işliyorlar resmen.. Abartısız ve doğal yollardan.. Başka dizide olsa Tahir Ağa’yı rasgele görürdü.. Ferit durumdan bahsetmiş olurdu.. Konuşma biz anlayamadan gerçekleştirilirdi.. Ama İki Aile’de yine birbirine bağlı zincirlerle gidildi bu konuşmaya..
Neden Tahir Ağa en uygun kişi?
Yaşı oldukça büyük.. Olgun..
Tecrübeli
Saygıdeğer
Sevgilisinin babası
Damla’ya değer veren biri.. (tam da değer verilmediğini hissediyorken)
Ve en önemlisi de Damla’nın babasının benzeri.. Şu yönde; Tahir Ağa’nın da eşi ölmüş.. Çocukları var.. Ama yanında da şuan hayatını paylaştığı biri var.. Damla bunları somut olarak gördü.. Şuan Tahir mutlu mu? Evet.. Tahir Ağa çocuklarını ihmal ediyor mu? Hayır.. Melahat Ferit’e kötü mü davranıyor? Hayır.. Tam tersine babasından daha yakın oldu.. Çok iyi anlaşıyorlar.. Kısacası Tahir- Melahat ilişkisinin olumsuz yanı var mı? Hayır.. Ee Damla bunları GÖRÜR de bu konuşmadan etkilenmez mi? Tahir Ağa en uygun kişi değil mi? Başkası olsa bu kadar iyi oturmazdı bu konuşma.. Ve eminim çok iyi oldu ve Damla asla bu konuşmayı es geçmez.. Mimiklerinden de anlaşılıyordu değerlendirdiği..
Damla’nın tepkisinin yine ne sert ne yumuşaktı.. Mezarlıktaki konuşmada da gördük ki Tahir Ağa’nın konuşması işe yaramış biraz.. Tabi Mektup Damla’nın çevresine ördüğü ama sadece arada çıkmak için bıraktığı kapının anahtarı olacak bu kesin.. Damla mektubu okur mu hemen derseniz yorum yok.. Ama tahminim şudur.. Sami’nin dediği gibi takside okuyabilir ama başka bir konu ise, Damla kaçılırdıysa, bu mektup Sabutay’ın eline geçer ve Sabutay Damla’nın annesine saygılı neyse ki ve Damla’ya verir ve kurtarılmaya yakın okur bunu ve bu esnalarda pişmanlık duyar.. Ama Eda’nın bu kurtarılma olayına bağlanacağı kesin.. Damla’nın şoku bu olacak.. Tam da mektubun üstüne.. Ee Eda kurtarmaya yardımcıyken Damla Eda’nın “uygun” biri olduğunu görmez mi artık..
Neyse ben Damla’ya girersem çıkamayacağım.. 33. bölümde kızmıştım bizim aşıkları arka planda bıraktılar diye, kendim yapmayayım değil mi?.. :) Harika bir çekimle başlayan maceramızda Oğuz’a odaklanmıştık ki baktık kapı açıldı.. Kim o? Edaaa.. :) Valla ardından 2. şok.. Elinde rakı bardağı.. Bizim Eda içermiydi yahu.. Önceki balkon sahnesinde içmemişti ama yazık o da “rahatlıktan” içiyor.. Valla günlerdir bu anı bekliyormuş sanki.. Doldur bakalım Oğuz Bey.. Bir daha gördüm ki, Oğuz bir başka seviyor Eda’yı.. Ve gerçekten Eda’yı yanında hissetmesi bile yetiyor.. Ne mi diyorum? Oğuz aşağıya bile göndermek istemiyor buz aldırmaya.. Kıyamam yaa, yazık.. Ee napsın.. Elinden bir bir gidiyor insanlar.. Damla da yok, tek tesellisi Eda… Neyse ama yine Oğuz onca derdin arasında kaçamak peşinde.. Bu adam uslanmaz.. Kafasına dank etti diyoruz ama yok yok, daha hayata tam dönememiş anlaşılan.. :) Ama yine yazık diyorum, çok seviyor.. Neyse yine Ferit sinyalleri alıp (Şule) damlıyor yine ve yine.. Nuray ve Nilgün ve biz çıldırıyoruz tabi bu arada.. Heyecan yarım kalıyor.. Ah Ferit ah.. Aman aman Damla da gitti Ferit bizim aşıkların başına kaldı valla.. :) Bu Damla ile buluşacağım diye yine geç gelmeye başlar eve.. Vay bizimkilerin haline.. :img-hyste Valla alarm ve kamera da takıldı haydi hayırlısı.. Alarmı unutturmaya çalışıyorlar ama valla ben hala bekliyorum o komedileri.. Neyse.. Aman yarabbi, Eda koptu muhabbetten.. Noluyo derken bir baktık sızmış valla.. Ee bir duble rakı değil, aşk sarhoş etti sizi Eda hanım.. Artık “çaktırmamak” falan yok.. Hem de en iyi şekilde çaktırdı valla Oğuz’a aşkını.. Neyse biz öyle anladık..:) O senaryolar uydurduğumuz Eda’nın odası ve Oğuz sahnesi de meğer başka bir şeymiş.. Pek alemiz valla arkadaşlar.. :) Neler yazdık öyle.. Ama dedim Oğuz da kıvrılıp yatacak yanına.. Ama neyse ki akıllanmış biraz.. İyi oldu iyi.. Bu sefer de Efe çıkardı başımıza Eda_Oğuz uyurken yakalanır ve Efe’nin tepkisi gelir ardından.. İşte yine fark çıktı ve olmadı..
Aşıklarımızdan girmişken Mutfak Sahnesine değinmeden olmaz değil mi yani.. Valla köşk, dizimizin başrol oyuncusu, mutfakta köşkümüzün baş tacı.. Yine Oğuz her konuda olduğu gibi beceriksizliğini gösterdi ve yanıyordu yine.. Valla ne diyim, bir gün üstüne çay yapacağım derken kaynar su dökerse hiç şaşmam.. Eda yüzünden adam yandı bitti kül oldu.. Hem fiziksel, hem ruhsal olarak.. Eda’nın yakıcı gücü..:) Valla anlatacak bir şey kalmadı.. Sizler harika anlatmışsınız valla.. Ama yine Ferit yine Ferit diyorum.. Adam neredeyse 404’lerden beter olacak.. Tabi bu şirin bir tip.. Her taşın altında Ferit yaa.. Bir yalnız bırak kardeşim.. Bir rahat bırak yahu.. Damla da gitmişken bir soluk alsınlar.. Bu arada ciddi ciddi duman çıkıyordu o sostan.. Buğra’nın eklediği sahnelerden bir kere daha baktım, pes doğrusu dedim.. Yine gerçekçiydi..
Devamı geliyor.. Aysun ben de bölünüyorum artık.. Körle yatan şaşı kalkarmış.. Seninle konuşa konuşa bak ne hale geldim.. :img-hyste
GizemliSahne 21-02-07, 20:47 Şimdi de Oğuz’un rüyası gelsin bakalım.. Valla en beğendiğim sahnelerden biriydi.. Tüylerim diken diken oldu izlerken.. Bu kadar etkileyici olamaz ya.. Emre Kınay yine yaptı yapacağını… Off valla tekrar “helal olsun” dedirtti bizlere.. Adamda doğadan gelen bir çeşme var kaynağı tükenmeyen.. Musluğu açtı mı akan doğallığın haddi hesabı yok.. Bu kadar mı gerçekçi oynanır dedim.. Hiç abartmadan.. Başkası olsa kafa sürekli sağa sola sallanır.. Vücutta abartılı el kol hareketleri.. Gereksiz bağrışmalar.. Ama yok yani.. Emre Kınay tek kelime ile muslukları açtı ve ucuna hortumu taktı ve ekranı doğallıkla suladı resmen.. Zaten ağlama sahnesine bittim.. Of dedim, bu ne.. Tek kelime ile, inandırıcı ve bir o kadar da gerçekçiydi..
Ayrıca renklendirme, çekimler ve rüyanın gidişatı da harikaydı.. Yine abartılmadan işlenmişti.. Hayalet kavramı gayet düzeyliydi.. Renklendirme ve çekime de ayrı bir hayran oldum.. Efektler, sesler ve konuşmalar abartılmamış, Her şey çok düzeyliydi kısaca.. Resmen görsel bir şölendi.. Valla bu sahne için ayrı bir teşekkürü hak ediyorlar.. Ayakta alkışlamak lazım… :happy0064
Fark ettiğim bir başka şey ise.. Kafenin satın alınışı arka planda tutuldu.. Ne uzatıldı ne de çocuklara belli edildi.. Özellikle çocuklardan gizli olması çok iyi oldu.. Kafe işini arkada tuttular ki Eda’nın lehine olan şeyler şöyle bir kenarda dursun bakalım dediler.. Çocukların bilmemesi de olay kesinleşmeden Yaman’ın eline koz verilmemiş oldu.. Buğra senin de dediğin gibi “her şey Yaman’ın lehine ilerliyormuş GİBİ gösteriliyor” Eda’nın kozları bir kenarda biriktirilip, bomba gibi teker teker, üst üste patlatılacak.. Damla’nın da şahitlik yapmayacak gibi gösterilmesi de bunlardan biri..
Eveeet, Oğuz ve geçmişi.. Öncelikle yine göz yanıltmaları iyi planlanmıştı.. Emre Kınay’ın sakallarının gizlenmesi bıyıklarının ön plana çıkarılması yine çok doğaldı.. Renkler de değişik ve güzeldi.. Sıradan geçmiş karelerine benzemiyordu.. Farklı geldi bana.. Ama hoşuma gitti.. Tekrar tebrikler… :good:
Bahar’ın neden öldüğünü hep merak ederdim.. Bir hastalıktan ölmüş anladık ki.. Hastane sahneleri de abartılmamıştı yine.. Etrafta klasik aletler.. Soluk alabilmesi için oksijen tüpü ve kollarında serumlar.. İşte yine bir fark.. Ayrıca Bahar da yine klasik şekilde ölmeye yakın insan profilinde değildi.. Çok beğendim bu sahneleri de.. Emre Kınay yine sustu ve bedeni, mimikleri konuştu.. Ellerine kapanması da ayrı bir güzeldi.. Anlat anlat bitmez..
Sami senin dediğine de katılıyorum.. Överken de eleştirmeyi eksik etmeyeyim yine.. Böyle bir yaklaşım her kadının yapacağı bir şey değil.. Kim ölürken der ki benden sonra evlen.. Tamam aslında “evlenme” demek “bencillik” ama insan sevdiğini öylece çaresizce bırakır giderken bunları kolay kolay diyemez.. Hele öldüğün için değil de sevdiğini bıraktığın için üzülüyorsan.. Ölmekten sadece bu yüzden korkuyorsan.. Tamam Bahar çok harika bir anne ve çok iyi bir eş idi ve Oğuz’u belki de kendinden çok seviyordu.. Ama böyle demek çok nadir bir olay.. Diyeceğim o ki bu biraz ütopik olmuş sanki.. Oğuz’u kendinden çok sevdiğini ve mutlu olmasını istediğini göstermek için yapıldı diyelim.. Çok da sorun edilecek ve fark edilecek bir anlatım değil ama işte detay.. Kimse 4-4lük değil.. Senaristlerimizin başarısı ve doğallığının yanında bunları lafı olmaz tabi.. Biz detaycıyız o kadar.. Tekrar tebrik ediyorum kendilerini..
Bir de başka bir nokta.. Belki de bir tek ben böyle düşünüyorum.. Ama bu da bir detay.. Ben mektubu beğendim.. Gayet açık ve gayet güzel ama birazcık daha duygusal ve derin bir yazı bekliyordum ben.. Damla’nın kişiliğine yaşına göre böyle ummuşum herhalde.. Damla biraz derin bir tip olduğu için belki de.. Ama yine küçük bir detay işte, siz aldırmayın buna..
Sami’nin haberine bakınca da aklıma şu geldi.. Belki evlilik olayı son bölümde olabilir.. Çünkü bu hem dizinin bitişi olabilir hem de yeni sezonun başlangıcı olabilir.. Dizi eğer sorun çıkar da biterse, pnca sorundan sonra SONUNDA evlilik olayı olduğu için dizi sonu havada kalmamış olur.. Yani bir nevi işi garantiye almak olur bu.. Sorun çıkarsa da zaten iyi bir son yapmış olacaklar.. Devam ederse de evliliği dönüm noktası olarak kullanıp, tam gaz devam ederler.. Tabi büyük ihtimalle devam eder ve benimki bir tahmin sadece.. Ama ben olsam garanti olsun diye iyi bir 48. bölüm hazırlardım, hem açık hem kapalı.. Koca ekipte ne olacağı belli olmaz.. Umulmadık sürprizler olabilir.. (olmaması tabi ki isteğimiz, dizi biterse çok üzülürüz:icon_sorr :icon_sorr ) ama bir yandan da gerçekçi olup, her türlü sürprize hazır olmak lazım..
Elimden geldiğince tekrar etmemeye ve farklı şeylere değinmeye çalıştım ve bölümü 2. kere izleyemediğim için bazı detaylarda yanılıyor olabilirim.. Kusuruma bakmayın :img-blush
İyi akşamlarr İki Aile Ailesii:happy0064 :happy0064 Öncelikleee Buğra'dan bi başlayalım bakalım nerden çıkıcazzz:good:
Valla rica ederim Buğra ne demek,gelmişken bi süürprüzzz yapam dedimmm. Aaaa davetsizzz misafirime laf yokkk,tamam biraz uçuk her zaman ki gibi ama ben neler hayal ettim onun içinnn.Canım Oğuz zor durumda kalmaz mıı ,düşünsenizeee evdee elalemin adamıı ya da kadınıı ,Ferit'ten beter ,sürekli tatlı aşıklarımızı gözliycekk,en ufakk bi gülüşş,bakış bile sorun olabilir yane...E ben dee tabii ki mahşerinn dört atlısından biri olarakkk Oğuz'un başına gelebilecek en kötü şeylerden birinin Eda'yı öpememesi olduğunu düşünüyorummm hatta baş başa bile kalamazlar bu seferrr.Ay neyse canımm ben böyle fikirler ortaya atıp bi de savunmuyo muyumm ,bayılıyorumm kendimee,süperimm vallaa,neyse ben eğleniyom kendi çapımdaa:img-hyste
Şulecimmm valla yorumlamam yorumlayamam dedin amaa genee muhteşemm bi yorum yaptınnn özetee( dikkat ettiyseniz özetimize demiyorumm özete diyorum ,özet böyle geldikçe ben de ona karşıı gayet resmi olmaya karar verdimm,Oğuz Bey misalii:img-hyste )
Neysee konumuzaa döniyimmm: canımm valla zırtapoz cümle içinnn plaketinii veririm tabi vermem mi? Sen çoktan hakettin bunuu ,hatta bi de para ödülüü( de canım şimdi nakit yok sonra hallederizzz:img-blush ) Bu arada bi de Atiye için plaket vericemm süper valla bayıldımm:img-wink: Bu arada Şulecimm hoşbuldumm valla,inşallah son kayıp da gelicekkk dört gözle bekliyorumm ben deee!
Ve Pelinnn valla haklısın canım nerden bildinn aa halbuki hiçç alakam yok amaa :img-hyste Hakikatennn yuhh dedimm yaaa, yine bastı yine bastııı :icon_sorr
Neyse birazdann Buğra'nın enleriyle dönüyorummmbye
GizemliSahne 21-02-07, 21:44 Sami valla ortaya attığın fikir acayip mantıklı.. Hakim sorar valla.. Nasıl oluyor da siz oturuyorsunuz bu şekilde.. Madem aranızda bir şey, aile de değilsiniz.. Off valla dediğin gibi Ferit’i çok zora sokar bu iş.. Hem de nasıl.. Ama Tahir Ağa, Eda ve Oğuz bir şekilde hallederler bu işi.. Ama nasıl bilemiyorum.. Belki de dediğin gibi işlemezler bile.. Zaten dizinin temelinde mantık hatasıydı bu konu.. Köşkün bu şekilde 2 kişiye birden satılması, o yüzden atlayabilirler belki Sami.. Ama özete bakınca olur diyorum..
Ortalık durulmuşken, Şimdi gelelim değişik bir yoruma.. Durduk yere aklıma nereden geldiyse.. Sorumuz bu.. Sizler de ekleyin.. Ekibimizin, senaristlerimizin, oyuncularımızın farkını ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaralım.. Haydi HAREKETLENELİM BİRAZ..
Başka Bir Dizide Başka Bir Senaryoda Neler Olurdu? Başka Oyuncular Neler Yapardı?
1. Şimdiiii.. Önce mektup olayına değineyim… Başka bir dizide olsa başka bir senaryoda olsa bu mektup Damla’nın eline geçmezdi.. Neler olabilirdi? Başka dizilerden alıntılar yapıyorum..
*** O mektubu, o çılgın teyzemiz alır, sapık adam bırakmış bunu diyip, çöpe atardı.. Sonra bir şekilde bu mektup oradan oraya giderdi.. Ya Oğuz’un eline geçerdi, Oğuz Damla attı diye üzülür ya da mektup hiçbir zaman bulunamaz ve olaylar birbirine girerdi.. Bölümlerce bu tepki sürerdi, iki taraf da birbirinden habersiz şekilde..
*** Sabutay’ın adamları kapıya gelir ve mektubun üstüne “Damla’ma” yazıyor diye mektubu Ferit gönderdi sanıp, mektubu alırlardı.. Ya kendileri yırtarlardı.. Ya da senaristlerimiz kendilerini tekrarlar ve bizim salaklar mektubu Sabo’ya götürürler, Sabo açar okur ve Damla’ya gösteriş yapmak için yine yüzük ve kolye gibi geri gönderirdi.. (anlatması bile sıkıcı
***Ya da en basitinden o kapıdan çıkan Damla olmazdı, kızlardan biri alıp, evde bir yere bırakırdı, sonra bir şeyler olur o mektup Damla’nın eline geçmezdi.. Ya bir yerlere düşerdi ve Damla bölümler sonra bulurdu, ya da başka eşyalarla beraber, çöpe giderdi..
2-Damla’nın tepkisine gelince..
***Damla o anda babasına olmayacak laflar eder ve çeker giderdi.. O sinirle fırlayan Damla’ya yolda araba çarpar ve bölümlerce hastanede kalırdı.. Oğuz ve Eda vicdan azabından dolayı ilişkiyi bitirirlerdi.. Oğuz kızının hayatı için o bunalımla Eda’yı bırakırdı.. Bölümlerce birleşemezlerdi..
***Damla babası ile ASLA konuşmazdı.. Mezarlıkta görür ve geri giderdi.. Bölümlerce hiç bir zaman bir araya gelemezlerdi ve bunlarla uğraşırdık.. Oğuz- Damla buluşması oluncaya kadar sıkıntıdan ölür, bu konuşma gerçekleştikten sonra da olaylar hala çözülemezdi ve biz diziyi izlemeyi bırakırdık.. :)
3-Damla’nın Tahir Ağa’da kaldığını Oğuz’un öğrenmesi..
***Oğuz’un babalığı abartılır, çıldırır Tahir Ağa’nın yanına giderdi.. Ortalık birbirine girer, Damla tokat bile yerdi belki arada.. Sonra köşke dönse de Damla’nın suratlar ve babası ile iletişim eksikliği canımızı sıkardı..
***Ferit Damla’nın arkasından gidiyor diye Oğuz şüphelenir ve olaylar karışırdı.. Ferit’i evden bile kovardı..
***Tahir Ağa Damla’ya böyle yaklaşmazdı.. Konuşma olurdu ama Ferit’i övecek cinsten.. Bizim oğlana bak sen kızı aldı getirdi diye oğullarının yaptıklarınından övünen babalar gibi..
4-Tarafların tavırları..
***Damla gittikten sonra Oğuz pes eder ve aşkından vazgeçerdi… Kızlarım daha değerli der ve ortadan çekilirdi.. İçten içe sevse de klasik bir şekilde buna katlanmak zorunda kalırdı.. İki taraf da birbirinden habersiz olaylar gelişir biz de ne zaman birleşecekler diye kahrolur ve sıkılırdık..
***Oğuz Eda’ya “velayet davan bizi mahvetti” Eda gurur yapar ve tamam ozaman bitsin bu iş “sana zarar gelsin istemem der ve ayrılırlardı.. Bölümlerce bu ayrılık devam ederdi ve biz yuh artık yaa, derdik.. Taraflardan biri alttan almayı bilmezdi bile..
5- Rakı sofrası..
***Eda dublelerce içer ve sonra sarhoş olur.. Abuk subuk konuşur.. Eski şeylerden potlar kırar ve kırgınlıklar olur.. Konuşurken ağzı yamulur.. Saçma sapar konuşur ve abartılı hareketler yapar klasik.. (İclal Aydın'ı bu abartısız ve doğal hallerinden dolayı tekrar tebrik ediyorum:happy0064 )
***Oğuz da sarhoş olur sonra bunlar ya beraber yakalanırlar çocuklara ya da klasik sarhoşluğunda verdiği etkiden dolayı, Eda hamile kalır, bölümlerce bunlarla uğraşırlar.. (Ay ne klasik yaa.. Bir de Oğuz cidden içine ilaç atsaydı bu sefer:img-hyste )
***6-Oğuz’un rüyası..
***Oğuz bu rüyayı görürken ABARTILI bir şekilde bağırır ve çocuklar duyar gelirdi.. Ağlama sahnesi olmazdı belki de ve rüyanın etkisi her zamanki gibi birinin gelmesi ile bölünürdü.. Hep de birileri duyar ve gelir yaa..:icon_whis
***Oğuz’un rüyasında Bahar çok rahatsız bir durumda görünür(mezarında huzurlu değil ayağı) ve ters laflar ederdi.. Sonra da Oğuz bu rüyanın da etkisi ile Eda’dan kendini çekerdi.. Bölümlerce Eda bu soğukluğun sebebini bilemezdi..
6- Hastane…
***Oğuz acil kapısında telaşlı bir şekilde bekler ve duvarları yumruklardı.. Doktor gelir acıklı bir konuşma yapardı..Dramatik..
***Oğuz içeriye girince Bahar aletlere bağlı bir şekilde yatıyor olurdu.. Oksijen tüpü.. Hayatta olduğunu belli eden o dıt dıt dıt sesi eşliğinden Oğuz ağlardı.. Bahar da ölecek insan pozisyonunda Oğuz’la konuşmaya çalışırdı.. Ve cümlesi bitmeden ölürdü..
***Bahar’ın son cümlesi “ ben öldükten sonra evlenme sakın” tarzında bir şeyler olurdu ve bölümler boyu Oğuz bu laf üstüne davranır ve uzar da uzardı…
Aklıma gelenler bunlar şimdilik.. Valla bir çok diziden ortak alıntıdır resmen..
Off, valla yazarken bile canım sıkıldı yaa BASİTLİK ve SIRADANLIKTAN ÖTÜRÜ.. :img-hyste İşte dizimiz resmen FARKLI ve KALİTELİ.. BURADAN SENARİSTLERİMİZİ ve OYUNCULARIMIZI BİZE YAŞATTIKLARI HER ŞEY İÇİN VE EN ÖNEMLİSİ FARKLILIKLARI İÇİN TEKRAR KUTLUYOR VE ONLARA TEŞEKKÜR EDİp, EMEKLERİNİ ALKIŞLAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY KALMADI diyorum.. :happy0064 :happy0064
Benden şimdilik bu kadar.. Özet yorumu ve En'ler yarın gelecek inşallah.. Yoruldım valla size yetişeceğim derken :) Teknik arızalardan dolayı birikti yorumlar.. Dersler yoğunlaşmadan forumun tadını çıkarayım biraz.. :happy0064 Yarın görüşmek üzere.. İyi geceler size.. bye
1- EN Beğendiğim Sahne: Valla benim en beğendiğim sahnee tabii ki mutfak sahneleriii,herkesin olduğu gibi benim de favorimmm,Ferit'e yakalnmalrı bile kızdırmadıı benii(çünkü zatennn bişey yapmıyolardıı yoksaa sinirlenirdimmm:img-hyste :img-hyste ) Gerçekten muhteşemdii o sahnee yaaa Oğuz'un yemeğii yap(ama)masııı,Eda'nın gelmesii,Oğuz'un üstüne sosun dökülmesi, Ferit'e yakalanmalarıı,hele en sonunda Oğuz'un "Yok soğanları başta koyucaktık!" demesi süperdiii,o sırada kopuyodumm zatennn,ona rağmen duydumm:happy0064 :happy0064
2- EN Beğenmediğim Sahne:Bencee bu bölümdee Serpill falan o kadar gıcık değildi yani gıcıktı daa kendi çapındaa uğraşıyoo işteeee,napsın garibann:img-hyste Bu bölümde ben de en çok Sabu'ya sinir oldumm,1 Salak'a rağmen sevimli gelmedii banaaa:img-yes:
3- EN Güldüğüm SahneEn çok güldüğüm sahne kesinlikle Eda'nın sarhoş olmasııı,ya müthiştii yaaa hele bi dee sizz Oğuz'un nabzını kontrol ettiğini söyledinizz yaa yine koptumm bennn,farketmemiştimmm:img-hyste
4- EN Duygulandığım SahneHımmm valla Oğuz'un ağladığı her sahnede ben deee accayip kötü oldumm,ama ben bi dee Oğuz'un Damla'nın kaçmasının hıncını Eda'dan çıkarmasına da duygulandımmm,bi de Eda da hiç sesini çıkarmadıı canım benimm tabi düşüncelii kadın,adamın zor durumda olduğunu farkındaa
Şimdi dee birazz Pelin'in muhteşem yazısınna değinelimm ,çok iyi akıl etmişsinn valla
1. Mektup Olayı
Ohoooo bu mektup başımızaa ne işler açmazdı kiiii,ama Damla'nın eline geçmeyeceği kesinnn,ne işkenceler çekerdik onun yüzündeeenn,bence de dolaşır dururduu nerdeyse bütün şehriii ,dış kapının mandalı bile okurdu ama o mektubu okumak Damla'ya nasip olmazdıııı:img-hyste
2-Damla’nın tepkisine gelince..
Aaaa Damla'nın Eda'yı affetmesinee bi elli bölüm vardııı o kesin zatennn.Ayrıcaa aklıma ne geldii bencee Eda daa o yüzük benim demezdiii kesin!Dese bilee bence Damla kesin bi tokat yerdiii Oğuz'dannn,ayrıcaa o sakin kız gider yerineee çığlıklar atarak kendini paralayan bi kız gelirdii gözleri yaşş doluuu "Baba senden nefreet ediyorumm! derdi ve Oğuz bu söze dayanamazz ve senin de dediğin gibii Eda'yı terk ederdii:img-pilot
3-Damla’nın Tahir Ağa’da kaldığını Oğuz’un öğrenmesi..
Ohoooo ne diyosunnn kızım sennn mimkin mi böle bişeyy aaa böyle bişey olmazdı zatenn hatta bencee Damla evden ayrıldığını kimseye haber vermzdii vee kesinlikle bi arkadaşının evindee kalırdııı hatta belki de sokakta!Senaristler kendilerini tekrar edicek yaa:img-hyste
4- Rakı sofrası..
Aaa Pelinn lütfen ama hiç yanlışlıkla hamile kalmadan dizi olur muu? Rica ederimm bi kere o zman aşklarını nasıl anlıycaklarr birbirlerini seneler sonra nası bulucaklarr:img-hyste Ama muhhtemelen de Oğuz hatırlamazdıı zaten o melûnn geceyiii:img-hyste
5-Oğuz’un rüyası..
Kesinlikle muhteşem bi sahneydi önce onu bi belirtiyimm,valla diğer dizlerde nasıl olur bilmiyomm bu konuda pek tecrübem yokk,aslındaa diğer dizlerr eski eşi önemsemez ki,nolcakk canım alt tarafıı çocuklarının annesi yanii ,aşık olduğu kadınn hiç yani ,ne önemi var kii niye onu düşünsün Eda'yı buluncaa bencee hiçççç böyle bi rüya olmazdı bile diğer dizilerde:img-yes: :icon_whis
6- Hastane..
Bi kere kesinlikle katılıyorumm Oğuz bağırıp çağırırdıı,yaani orası hastane değil yaa ,o duvardaki hemşire süs yaaa ,delirirler hastanede mutlakaa
Neyse kısa kısa yorumladımm benn çünkü çıkmam lazım hadi iyi geceler turuncu rüyalarr(Bunu özlemişimm:))
YerçekimliKaranfil 21-02-07, 22:43 herkese iyi geceelrrr veeee kocamann kokulu kolu öpücükler :happy0064
öncelikle sami yazıma sana tesekküerle başlamak istedim...Beni bu konuda aydınlatın için sağol..içimeee buz gibi sular serptin diyebillirimm..tekrar çok teşekkürlerrr sami
buğranın enlerine gelecek olursak....
EN Beğendiğim Sahne
bu bölüm neredeyse tüm sahneleri çok beğendim...çok güzel ve derinn bir bölüm olmasından kaynaklıydıbelkide..Fakat bu bu uzunn bölümden sonra tabide gönlüme kazınan ve hiç kaybolmayacak izler bırakan sahnelerde oldu..
en beğendiğim 1. sahne...
sarhoş eda iş başında :img-hyste ..tabidekide çatı satı rakı sofrası sahneleri edanın sarhoş halleri..nekadar şekerdi yahu bu kadar seker bir sarhoş iilk kez gördüm hemde kadın..hemde çaça :img-hyste ...
gelelim 2.en beğendiğim sahneye...
romeo oğuzun juliet edayı odaya götürme çabaları :img-hyste hakikaten hem çok eylendim hemde çk güldüm..ya aşk insana neler yaptırıyo aşkın ve romeo juliet olmamnın yaşı yok bnce ferit :img-hyste
3. en beğendiğim gelecek olursak;
oğuzun edayı yatağına yatırma sahneleri önce terlikler çıkıyor sonraa o eline ve yüzüne masum bir öpücük :img-in_lo vee üşümesin diye üzüreini örtmesi..sevginin tanımı daha ne olabilirki ..hakikaten bu sahnelerde derin bir of çektimm ..niye acaba? :img-hyste
ve artık son sahnemeize gelelim diyorum çünkü bitmeyecek bu sahneler 4. sahnemiz
hırs yapmış oğuz ..iyiki erkek olmuşsun ve iyiki büyük bir kızın var oğuz abi :img-hyste ..yoksa vallahi aç kalırsınız..menüde süperdiii lapa olmuş güzel bir makarna ve aynı iğrençlikte bir sos.. ..şansızlık işte o sos gelsin oğuzun üzerine dökülsün...birde mutfak önlüğünü giymesi yokmuydu öldüm buraları izlerken :img-hyste
EN BEĞENMEDİĞİM SAHNE
Sabutay ve adamlarının olduğu her sahne..sevmiyorum bu adamı vede bu muabbetlerini..bu sabutay artık biraz törpülenmeli diye düşünüyorum..çok sivrildi çünkü..ben onun sahnelerini izlerken sıkılıyorum yani hep kötü bişiy olacağı içinde geriliyorum ister istemez.....
EN Güldüğüm Sahne
rakı sofrasındaki eda nın sarhoş halleri bide tahir ağanın tabancayla kapıya doğru koşması ...sonraa ati&eda didişmesi..süper sahnelerdi
EN Duygulandığım Sahne
oğuzun baharı rüyasında görmesi bir eda bir bahar olarak hakikaten çk ürpertici ve duygusaldı birde uayndıktan sonra ağlaması yokmu :icon_sorr
sonra eda seda kardeşlerin yine kardeş dayanışması..dizimiz her hafta aile olmanın kardeşliğin nedemek olduğunu acundan kıyısından tattırıyorlar bize yine öyle oldu ..seda ablamızın canımız ablamızın yastık altı biriktirdiği altınlarını gözünü kırpmadan çıkarıp vermesii.. çok güzel ve duygu yüklü sahnelerdi...
bu ararda özetimizde gelmiş özet yorumumuda daha sonra yaparımm artık çünkü geceye yenik düşmek üzre gözlerim..
birde sıcakki sormayın buralar vallahi subat ayı demez kimse iyice mayışıyor insan :img-hyste ..neyse bukadar muabbet yeter..yatağım yatağım güzel yatağım beni bekler...
hepiniz kendinizzzeee çok çok iyi bakın..iyi gecelr tatlı rüyalar bye
Selamlar Iki Aile ailesi
Maalesef bu sefer bolum yorumu ile karsinizda olamayacagim cunku ciddi anlamda teknik facialar sebebiyle galiba ben bu hafta sadece 1 bolum izleyebilecegim gibi geliyor bana :( Internetim kaplumbagayla yarisa girse kimin kazanacagi belli olmayan hizindan mi bahsedeyim yoksa benim 4 kisimdan 3 kismini indirdikten sonra mechule dogru bir yolculuga giden dosyalardan mi bahsedeyim :( Ama galiba en iyisi kotu seylerden bahsetmemek bu sorunu gelecek hafta Turkiye'deki tatilimde makul bir internet hizina eristikten sonra bu sorunu halledecegim. Ne demisler azmin elinden hicbirsey kurtulamaz ;)
Iki Aile ailesinin son iki yorumumdan sonra nazik mesajlarina tesekkur ediyorum oncelikle.
Pelin- Guzel sozlerin beni cok mutlu ediyor diger arkadaslariminkinin oldugu gibi. Son bolum yorumuna goz gezdirdim (detayli okumayi zamani gelince yapacagim) ama diger diziler zivanadan ciktikca bu dizinin farkini cok daha iyi anliyorum. Cogu diziyi sevdigim oyuncu 5 dakika gozukecek ve oyunculugunu gosterecek diye izlemeye halen devam ediyorum.
Emre Kinay Izmir'e gelmis ama biraz erken gelmis, ben uc gun sonra geliyordum oysa ne olurdu beni bekleseydi degil mi!! Saka bir tarafa, ben kesin yakalayacagima inaniyorum!
Biz hakikaten surekli ayni zamanlarda mesaj atar olduk ama isin tuhafi saatler birbirinden c |