Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
İnanmıyorum çok kötü ya of içim çok feci oldu :( oğuz nası bunu der ya… dizimizin nasıl uzayacağını öğrenmiş olduk keşke böyle olmasaydı keşke ati olayı falan olsaydı kesinlikle daha iyi olurdu.oğz bu laftan sonra ne kolay geri adım atar nede eda bu laftan sonra ileri adım:( baya bi ayrılık olucak off. Belki sıcağı sıcağı yazdığım için bu kadr karamsarım diycem ama nasıl toparlıycaklar kestiremiyorum… sinirle bile söylencek laf değil oğuzunki. Oğuz bunun farkına vardığında eda kabul etmiycek çok kötü bir uzatma yolu seçmişler inş yine yanılırım ve dizimiz bir ayrılığı gerilimi kızgınlığı uzatmazlar ama benim aklıma bu olaydan kısa yolda çıkış gelmio.:( bu yüzük oğuza geri döner sonra edaya tekrar gelir ama nasıl uzar artık off.belki eda affeder diycem ama kısa vadede zor.benden bu gecelik bu kadr iyi geceler herkese…
merve_gülben 05-03-07, 22:29 dayanamadım ya gene geldim çok kötü oldu yaa çok kötü :((( oğuz bu yaptığını nasıl telafi edicek bilmiyorum ama uzun sürer gibi geliyor inş. sürmez uzatmazlar :(( eh oğuz ya eh yani sustun sustun tam konuştun yani:) ama yanlış yerde yanlış zamanda:))) bi ortasını bulamadın yanii:) neyse arkdaşlar ben kaçiyim kendinize iyi bakın İİ GECELER TATLI RÜYALAR:)))
SEVGİLİ İKİ AİLE EKİBİ,OYUNCULARI VE SENARİSTLERİ VE YÖNETMENİMİZ METİN GÜNAY HEPİNİZİN EMEĞİNE SONSUZ SAYGILAR...BİR HİKAYE DAHA NASIL BU KADAR GÜZEL ANLATILIR.FİNAL BÖLÜMÜNDE ÖNER ERKAN ÇOK GÜZEL BİR OYUN SERGİLEMİŞ.YÖNETMEN BİRBİRİ ARDINA DEĞİŞEN BÜTÜN DUYGULARI NASIL USTALIKLA ANLATMIŞ.EMRE KINAY VE İCLAL AYDIN...YAN KARAKTERLERİMİZ....SICAK VE ÇOCUKSU BİR AŞK TAVANARASINDAKİ O ÖPÜCÜK ...KOCA BİR AİLENİN OLUŞUMU AKŞAM YEMEĞİ...YÖNETMENİMİZ HİÇBİR AYRINTIYI ATLAMIYOR ARKADAŞLAR...MUHTAR'IN SAFİYE'Yİ NUMAN'DAN İSTEMEDEN ÖNCEKİ SAHNE...AKŞAMÜZERİ ...CAMİİ,AĞAÇLAR...
HER HAFTA BİR SİNEMA FİLMİ ÖZENİYLE HAZIRLANMIŞ BİR DİZİ.SENARİSTLERİMİZ O NASIL REPLİKLER,ESPİRİLER...DİLİYORUMKİ SAYIN KANAL YÖNETİCİLERİDE EĞER UYUMADILARSA BÖLÜMÜ İZLEMİŞLERDİR:img-polic FORUMA KATILAN ARKADAŞLARIM HEPİNİZEDE SELAM OLSUN...
YerçekimliKaranfil 05-03-07, 22:32 Finali Hariç Harika bir bölümdü bende inanamdım nerden bilebilirdimki fırtına öncesi sessizlik olduğunu...
eda ve damla sahneleri okadar güzeldiki edanın yüzündeki mutluluk beraber yemekler yenildi espiriler gırgırlar damla ve eda aynen anne kız gibi olmuşlardı..
takii son sahneye kadar...
oğuzun herhalini gördük hatta snirden boynunu bile çıkardı ama böyle bir oğuzla ilk kez karşılaştım ne yalan söyleyim hiç ama hiç sevmedim bu oğuzu...
hala o laf geliyor kulağıma ve edanın yüzündeki o hal off yaaa...öneümüzde uzun süreli bir ayrılık görünüyor böyle olmamalıydı hersey tam rayına oturmuşken...şimdi eda affetmemkte haklı hatta hiç affetmesi yeridir ama bu sefer hem edayı hem damllayı kaybedecek ....inanmıyorum ya damlaya bile vuracak sandım Allahtan öyle bişiy yapmadı .
Herkese Selamlar...
Eveet Dolu dolu bir bölüm izledik...Hemde geçen haftaların aksine bayağıda uzun geldi bana...Son sahneye değinmeden önce bölümü şöyle film şeridi gibi geçirmek istiyorum gözümün önünden...
Öncelikle Köşkteki Akşam yemeği ve yemek öncesi son derece sıcacıktı...Her hafta olduğu gibi...Ben bu bölümü çok çok beğendim...Baştan sona kadar pozitif bir hava vardı...(Tabi son sahnesindeki şoka daha gelmedik...)...Ama Damla'nın köşke dönmesi ile ve kartların açık oynanması ile ortalık dahada şenlendi...Şimdi Köşkteki İki gizli Aşkta deşifre oldu...Battaniyesini alan bahçeye çıktı...Haliyle tüm gerçeklerde ortalığa saçıldı...
Genel olarak Gerek Mahalle Hayatı,Gerekse Köşkteki Hayat'ı senarsitlerimiz ve yönetmenimiz çok güzel yansıttılar bize...Herzaman istediğimiz ve bu aşkın tuzu biberi dediğimiz Eda-Oğuz didişmelerine şahit olduk...Belki aylardır beklediğimiz Damla ile Eda'nın aralarının pamuk gibi olmasına şahit olduk...Özellikle son sahnede Eda'nın tavrından Sonra Damla iyicene bağlanacak Eda ablasına...
Ve bizim 3.Kuşak aşıklarımızın mutluluğuna şahit olduk...Numan'ın verdim gitti demesinden sonra Niyazi'nin mutluluğu,sıcaklığı gerçekten favori sahnelerimdendi...Safiye yine şarkısınıda patlattı...İnletti mutfağı...Oğuz'da bizim gibi düşünmüş...Damla'yı kurtarmadan Safiyeye söyleseydi...İtfaiye sireni gibi ortalığı birbirine katacaktı valla...:img-hyste :img-hyste
Uzun lafın kısası uzun zamandır özlediğimiz Mutluluk tablosunu izledik bu akşam...Özellikle Çoluk çocuk Didişe didişe Akşam yemeği hazırladıkları sahneler olağanüstü sahnelerdi...Yine o eşsiz müziğimiz eşliğinde Ceren ile Efe'nin didişmesi...Merve'nin Timur'u korkutması...Damla ile Eda'nın yemek yapmaları...Oğuz'un yukarıdan bangır bangır nerede kaldınız demesi ve masadaki sıcacık sahneler...Gerçekten beni çok çok mutlu etti bu bölüm...İnsana huzur veren bir bölümdü...Yine köşkün bir köşesinden o mutluluğa şahit olduk...Kulak misafiri olduk...
Damla'nın Kızlara yukarı katta sürpriz yaptığı ve Eda ve çocuklar dahil yukarı kata fırlamaları olağanüstüydü...Hep beklediğimiz,özlediğimiz gibiydi...
Bu ilk yorumum olsun...Kafamı toparladıktan sonra gelecek...
o nasıl bir sondu öyle ya.o laf bana bile koydu yani edayı hiç düşünemiyorum.araya çok büyük bir ayrılık girecek bence.oğuz af diler sinirle söyledim der ama edanın anne tarafı bunu affedebilir mi işte orasını bilemem.ama çok pis bi laftı o ya.ne biliyim pek yakışmadı yani.bu kadar ağır tepki vermesini de beklemiyodum.
bir de şeyi merak ediyorum edaya bağıra bağıra evleneceğim kadın falan dedi bunu acaba diğerleri duydumu ki ? bunu çok merak ettim.
bir de arkadaşlar ben parça parça izleyebildim sabutaya noldu ? polis in elinde mi yoksa kaçtı mı ?
apple-core 05-03-07, 22:54 herkese iyi geceler.öncelikle SEHLOCAN sana hoşgeldin diyorum çnkü seni ailemizde yeni görüyorum bende fazla girmediğim için.söylediklerinin hepsine den den koyuyorum bir senaryo bu kdr mı orjinal olur,bir konu bu kdr mı taklitlerden uzak ve doğal işlenir.izlerken sanki gerçekten öle bir aile yaşıyorumuş gibi hissediyorum...gelelim bölüm yorumumuzaaaa....oğuzun sarfettiği son cümleden sonra nasıl yorum yapılır doğrusu bilmiyorum.ama tek bildiğim oğuzun ferit ve damlaya olan aşırı sinirin verdiği bir öfkeyle bu kdr ağır bir laf kullanmış olması...ama bizim bildiğimiz inatçı ve dik başlı edamız bunun nedeni ne olursa olsun bu lafı kolay yutup altında kalmaz.açıkçası oğuzun baya bi çekeceği var ilerki bölümlerde.ayrıca eda ve damlanın sahnelerini izlerken neredeyse ağlıycaktım mutluluktan...onları böyle görmeyeli o kdr uzun zmn olmuşki...hele çorbanın tadına baktırdığı sahne yokmu...vee junior aşıklarımız damla ve ferit:img-hyste ya o kdr tatlılar ki bi an oğuz bile kızamıycak sandım:img-blush ikiside aşklarının arkasında durarak oğuza karşı aşklarını kanıtladılar.artık oğuz feritin sarkıntı olduğunu değil damlanında gönlü olarak birlikte olduklarını bliyor.bundan sonra ne olacağını tahmin etmek çok zor.tabii başta ferit köşkten ayrılacak...(belki edayı da alarak:icon_sorr eda o sinirle bende seninle geliyorum ferit diyebilir...)daha sonra dewreye tahir ağa giricek.belki bi nebze oğuzu yumuşatıp niyetlerinin ciddi olduğunu anlatmayı başarailir ama ben yine de oğuzun o kdr kolay yola geliceğini sanmıyorum.baksanıza hala feritten dolandırıcı diye bahsediyor o kdr önyargılı ve yaptıklarını unutmamış...eskiden şakayla karışık takılırdı ferite ama şüphelendikten sonra çok ciddi bi şekilde saldırmaya başladı...ama haksızda diil yani.bende kızımı o şekilde biriyle görsem bahçede bende aynını yapardım...ama bu alıştıktan sonra düzelebilir çnkü şu an oğuz şokta.böle bişi beklemiyordu hiç.umarım sadece tahir ağa değilde feritte oğuzla yüz yüze konuşur tabii oğuzun siniri geçtikten sonra...ama benim tanıdığım oğuz kızının üzülmesine dayanamaz ve hiç değilse önyargıyı bi nebze bi kenra brakır.çnkü şimdi damla aşkı için üzgün,babasının yaptıkları içinde kızgın olacaktır...herkes kendine göre haklı ama eda bu lafı hiç hak etmemişti.ne yapaydı yani söleseydi de damla en başından beri edadan nefretmi etseydi...oğuzda da hiç mantık yok.nasıl ispiyonlasın kadın.bir de bunlar hep senin yüzünden oldu demez mi...tabii feriti köşke alan edaydı ve damlayla yakınlaşmasına sebep olarak edayı görüyor.kısacası herkesin mutluluğu oğuza bağlı.eğer ouz feriti kabul ederse hem ferit hem damla,edanın gönlünü almayı başarırsa da eda mutlu olucak...daha sı tahr ağa,melahat fln filan...tek mutsuz olucaklarsa sabo ve çetesi...sabo demşken onada değinelim bras.ya bu ne kıtlıktır bu ne yüzsüzlüktür kız remen seni sevmiyorum diyo başkasını sewiyorum diyo ama adam hala hayal alemlerinde.ne demişler zorla güzellik estetik salonlarında olur:img-hyste bu kdr pis işlerle uğraşıyo ama adam hala gerçekleri göremiyo.sanırım aşk konusunda acemi olduğu için...bu arada bir şeye çok sewindim.sanırım senaristlerimiz bze hak verip feritin kumar meselesini kapatmaya karar verdiler:happy0064 kaç bölümdür yok o konu.ztn sabo feriti alt edemeyeceğini fark edip yaptı böle bişi...inşallah bir daha açılmamak üzere kapanmıştır bu konu.neyse biz yine de senaritlerimize güveniyoruz onlar bize hep bölüm muhteşem anlar yaşatıyorlar...şmdilik bu kdr arkadaşlar.tüm iki aile ailesine sewgiler.hayriye de tabii:icon_sorr (seni unutmadık hayri ailemizin daimi üyesi)
Herkese Birkez daha Merhabalar...
Dolu dolu bölümümüzün ardından herkesin aklı son sahneye takılmış...Gerçekten hiçbirimiz böyle bir Tepki beklemiyorduk Oğuz'dan...Şimdi izlemeyen arkadaşlarıda düşünerek hem son sahneyi anlatayim...Hemde yorumlarımı paylaşayim...
Köşkümüzde Yeni bir gece ile birlikte Yeni kaçamak vakti gelmiştir...İlk Hamle Ferit ile Damla'dan gelir...Birbirini çok özleyen aşıklar Bizim Eda ile Oğuz'un mekanı olan Şeref Tribününe doğru yol alırlar...Sırtlarında battaniye...Ve Isıtıcı ile birlikte...O gece Oğuz'un gözüne uyku girmez...Ferit-Damla ilişkisinde şüpheleri tavan yapmıştır...Yatakta yastık ile kavga eder ve geçmişi şöyle bir sorgular...Bugüne kadar kırılan potları canlandırır gözünde...Böylece dizimiz geçmişe selamlarınıda bir bir çakmış olur...
Ve içi içine sığmayan Oğuz...Eda'sını arar...Ve Şifre Bahçe der demez Alır Turuncu battaniyesini Aşağı iner...Ee Eda'da Pembe battaniyesi ararken Oğuz çoktan bahçeye çıkmıştır bile...Tabi söylemeden geçemeyeğim...Köşkümüzün Aşıkları birleştiren Merdivenleri Başroldeydi bu akşam...Oğuz ses olmasın diye kayarak indi...Siz gözünüzde canlandırın artık...
Neyse Şeref Tribünüde soğuk geceye inat sacacıktır o gece...Birinci kuşak aşıkları misafir etmenin mutluluğu yaşarken,Birde Ferit şarkı patlatmazmı...Ohh ohh..Yüzlere gülümseme yerleşirken arkadan turuncu bir nesne hızla yaklaşır...O turuncu Battaniyenin içindeki Oğuz o gece Köşke şiddetli bir fırtına getirir...Şok olmuştur...Ve alabildiğince bağırmaya başlar...Eda fırlar...Çocuklar uyanır...Ben çocukların uyandığını görünce eyvah Eda-Oğuz aşkıdamı ortalığa saçılacak diye düşündüm...Çocuklar bağrıltılardan dolayı pencerelere...Ardından aşağı koşarlar...Enişte Yüksel dışarı çıkmalarına izin vermez neyseki...
Bahçedeki fırtına kırılan kalp parçalarınıda içine alarak şiddetlenir...Ve Eda'nın şu sözleri ile ivme kazanır..."İlk günden Beri birbirlerine aşıklar"...Oğuz'un gözleri büyür..."Sen biliyordun ve benden sakladın der"...Eda'da "Emin ol çocukların öz anneleri olsamda bunu senden saklardım" der...Ve o sözden sonra...Fırtına artık kontorlden çıkarak tamiri zor şu sözleri söyler...
"SEN ŞU HALİNLE ÇOCUKLARIMA ANALIK EDEBİLECEĞİNİMİ ZANNEDİYORSUN"
Gerçekten bu sözler çok ağır...Eda'nın o bakışı karşında bölümümüz sonlanır...Özetimiz bu sefer abartmamış...Oğuz'un bu sözleri bunun en büyük ispatı...Oğuz sevdiğinin kalbinde çok derin bir iz bıraktı...Bundan sonra,Bu sözden sonra Eda'nın tavrını çok merak ediyorum...Ama kesinlikle Damla'nın gözünde on kat daha büyüdü Eda...Annesinin mektupta dediği gibi Alttan alan,Katıksız seven ve Kendinden veren bir Eda gördük o sahnede...Köşede seyircide kalabilirdi...Kendi yalanı çıkmasın diye sessizde kalabilirdi...Ama Eda yine yapacağını yaptı...Bu fırtınanın karşısında kendi aşkınıda siper etti...Bu fırtınada bu aşk kırılırmı derseniz kırılmaz derim...Hasar alır...Kabul ama kırılacağını sanmıyorum...Oğuz yeni doğan bir günle birlikte hatasını anlayacaktır illaki...Damla'nın Eda'ya desteğini izleyeceğiz...
Bu son sahneyi izlerken yine Aklıma Eski Türk filmlerinden Adile Naşit ile Münir Özkul'un didişme dışındaki ağır lafları geldi...Öyle bir laf ederki...Karşısındakinin gururunu kırar incitir...Nedendir bilinmez aklıma geldi...Yine geçmişteki o filmler canlandı o sahneyi izlerken...Ama kesinlikle bölümümüzün güzelliğine,özelliğine gölge olacak bir final değildi...Siz değilmisiniz Bayat aşk hikayelerinden,Yanlış anlamalardan ve araya giren onca kötü adamdan bıkan...Bu son sahnede'de Kendi aşkını bile feda edecek bir Anne izledik...Hemde dolandırıldığı adam ve Üvey kızı için aşkını feda eden bir Eda izledik...Hırsının,aklının önüne geçen bir Oğuz izledik...Anlayacağınız yine sabun köpüğü değil hayattan bir gerçek izledik...Bu yüzden ben tüm olumsuzluklara rağmen hikayenin bu yöne gitmesine sevindim bile...Hemde çok...
Herkese Merhabalar...
Sabaha hızla yaklaşırken bende son bir yorum yapmak için tekrar buradayım...Bu akşamki özel bölüm beni tekrar buraya getirdi...Eminim bu bölümü beğenmeyen olmamıştır...Çünkü klasik İki Aile sıcaklığında bir bölüm izledik...Ve hepimizin çok çok sevdiği Tek Aile oldukları sahneleri sıkça gördük...En önemliside yine o kalabalık şen-şakrak sofralara misafir olduk...Ve yine bizim dizimizin özelliği olan Emeksiz Yemek olmaz sözünü doğruladık...İki Aile'nin tüm üyeleri o birlikte yenecek akşam yemeği için emek harcadılar...Biribrlerine olan sevgilerini güçlendirdiler...Masaya oturduklarında hepsinin yüzünde kocaman bir gülümseme vardı...Şakalar yapıldı...Gülüştüler...Bazen sert çıktılar...Ama onlarla birlikte bizde o yemeğe dahil olduk...
Damla'nın tepkisine gelince...Öyle yerindeydiki...Ne soğukluğa devam etti...Nede çok aşırı,mantık dışı samimi oldu...Tam yerinde davrandı...Yavaş yavaş Tekrar Eda hanım'ı...Eda abla yaptı...Ve en sonunda ağzına yemek tattırmaya kadar vardı...Oda'da babasına söylediği bir söz vardı...Bu ilişkide karşınızda değilim...Ama arkanızda'da değilim dedi...Ama eminim özellikle Eda'nın son tepkisinden sonra bu ilişkide Eda ile Oğuz'un arkasında destek olacak Damla...O psikoloji ile söyledikleri çok doğru...Zaten bölüm ilerledikçe Damla'nın an ve an değişimine şahit olduj...
Önce Eda Hanım'a sıcak davranma ve hak verme ile başladı...Daha sonra Eda Abla oldu ve Şahitlik yapacağını,Elinden ne gelirse yapacağını söyledi...Ardından ise az öncede dediğim gibi Mutfakta beraber yemek yapmaya kadar gitti iş...Eminim Damla'nın bu güler yüzü sizleride çok mutlu ediyordur...Damla'nın bu halini 16.Bölümde bırakmıştık...Bu akşam 36.Bölümü izledik ve Damla eskisi kadar sıcak...
Bahar'ın sıcacık mektubuna birkez daha şahit olduk...Valla izleyicinin çok hoşuna gittiğini anladılar sanırım uzun uzun tekrar verdiler o mektup sahnesini...Ama ben izlerken Televizyonu yeni açmış izleyicilerin Tekrar verdiğini sanmalarından korktum...Damla'nın yataktaki ağlayışını renksiz verebilirlerdi...Veya oraları kesebilirlerdi...Ama her ne olursa olsun mektubu birkez daha Sürpriz şekilde izlemek çok iyi geldi...
Gecenin bu saatinde lafı fazla uzatmıyayim ben...Ama Baştan sonra çok güzel bir bölüm izledik...Benim favorilerimin arasına rahatlık ile girdi bile...Daha konuşacağımız,Değineceğimiz çok sahne var...Yarın'a bırakalım...Özetimiz yine gecekirse konuşmak için çok zamanımız oluyor...Sabah Sabah Sami'nin yorumlarınıda merakla bekliyorum...
Herkese İyi Geceler...Mesajımın sonunda Hayri'yede selamlarımı göndriyorum...Yarın görüşmek üzere...İyi Geceler...Hayırlı Sabahlar...
ı.love.sanem 06-03-07, 05:10 Merhaba arkadaşlar ben önceleri iki aile dizisini izlemezdim (kıymetini bilmezdin yani :)) Ama 30. bölümden itibaren bi sardı beni Artık ikindileri tekrarlarınıda izliyorum. Gerçekten çok gzl bi dizi. Yanlız bu bölümün sonunda bence biraz abartı vardı...! Adam bütün geçmişini bi kenara bırakıp nasıl bu lafları söyleyebilir ki...! Tam rahata kavuştuk damla geldi derken bi de bunlar köşkün huzurunu bou,zucaklar...Umarım küsmezler küserlerde umarım küslükleri pek uzun olmaz...!
Saygılar...bye
36. Bölümün finali İki Aile reisinin arasında Köprülerin atıldığının restleştiğinin resmidir. Hayırlısı diyelim hayırlı olsun. Bakalım Oğuz ne kadar süre Edaya küs kalacak. Nede olsa Damla artık babasının yanında yer almak yerine Eda Ablasıyla birlikte hareket edeceğe benziyor. Büyük ihtimalle köşk ahalisi de toptan Oğuza tavır alacak gibi duruyor. İlginç bir gelişmede dizinin daha önce 3 olan reklam kuşağının 4 de çıkması idi. Her bir reklam kuşağında sponsor dahil 24 tane reklam vardı. Saat sekizde yayınlanan ve ne işe yaradığını anlamadığım manasız dizinin umarım reytingi umulduğu kadar parlak gelmez de şu reklam verenlerin isteğiyle 8 kuşağına alınan dizi tekrar eski saatine döner. Bizde gece yarısı sitresinden kurtuluruz.
Herkese günaydınlar gene Sabah Sabah Sami'den,
Sadık seyircim Buğra beni akşamdan bekliyor, önce ona teşekkürlerle başlıyayım.
Gene çok güzel, özel vede üstüne uzun bir bölümden sonra buralardayız. Benim ilk başta tahminim 10-15 dakika uzundu bölüm dedim, sonra bir düşündüm, arada fazladan bir reklam kuşağı var. 4x24 reklam aldık bu bölüm. Hiç bir dizide bu kadar çok değil reklam sayısı. Bayağı para getirdik kanala bu bölüm. Rating falan önemli değil, bu kadar adet reklam aldığı sürece ayakta kalır dizi.
Tersten başlayayım bu hafta bölüm yorumlarına ve önce bölüm sonundan bahsedeyim. Çünkü resmen son bölümlerin en kritik sahneleriydi bölüm sonu. Daha önce söylediğim gibi her sorun çözülmüşdü dizimizde, Eda-Damla barıştı, Oğuz-Eda ilişkisi oturdu, hatta cafe'nin açılması, Damla'nın şahitliğiyle dava bile halloluyor gibi. Yeni olay gerekliydi, ortaya atıldı: Damla-Ferit aşkı. Bir çok kişi bölüm sonunu sevmemiş, tamam çok ağır laf etti Oğuz, ertesi sabaha bile kalmaz pişman olacak ama etti lafı bir kere. Ben Buğra'ya katılıyorum burada, karamsar olmamak gerek, olması gereken ve Eda-Damla'yı artık çelik halatlarla birbirine bağlayacak olaylar zinciri başladı artık.
Zaten Bahar'ın mektubundan haberi olmayan bizler aylardır umutla bu anı bekliyorduk. Oğuz'un Ferit'i damat olarak asla benimsemeyeceği ve Eda'nın Damla-Ferit'e destek olacağı belliydi, biz mektubu bilmediğimizden Eda-Damla yakınlaşması için tek imkan diye bunu bekliyorduk hep. Sonunda oldu işte, tam beklediğimiz gibi, ben hiç şaşırmadım. Oğuz çıldırdı, Eda savundu, Oğuz bildiğin halde bana nasıl söylemezsin dedi Eda'ya. Burada tek tahmin etmediğim Oğuz Eda'ya bağırırken abarttı. Evet tahmini 2 bölüm, hadi bilemedin 3 bölüm kadarlık bir Oğuz-Eda küslüğü var önümüzde, daha fazla uzatmazlar bizim dizide ama arkasından inanılmaz bir Eda-Damla dayanışmasıyla barışma gelecek. Önce Damla Eda'ya sarılıp sarılıp ağlayacak gelecek bölüme, dertleşecekler bol bol. Arkasından önce Damla kendisini babasına affettirecek. Eda'nın zorlamasıyla Damla Oğuz'la konuşacak, sakin sakin konuşacaklar Oğuz Damla. Damla duygularını anlatacak, en az 3-4 sene evlenmek gibi bir niyeti olmadığını (bunu daha önce Ferit'e de söyledi, okul var falan), bu sürede Ferit'i iyice tanıyacağını söyleyecek. Ferit'in değiştiğini ve yaptığı yardımları anlatacak, Oğuz şöyle bir Ferit'li sahneleri düşünecek. Ve Tahir Ağa, gelip Oğuz'la konuşacak, yumuşatacak biraz işin ciddiyetini anlatıp. Bu arada kızlarda Damla Ferit aşkını öğrenmiş olacaklar tabii, büyük ihtimal ablalarına destekle gene Oğuz'a yüklenecekler, hatta toplu protestoyla gene Eda'ya yemeğe kaçıp Oğuz'u yalnız bırakabilirler, aynen Serpil'in kaldığı gece yaptıkları gibi. Sonunda yumuşayan Oğuz bu şartlarda aynı evde gece kalmalarının doğru olmadığını söyleyerek Ferit'in köşkten ayrılmasını şart koşarak ilişkiye yumuşayacak, Damla zaten hep ayrıl şu tavan arasından diyordu Ferit'e, hemen kabul diyecek. Bu arada Oğuz bir yandan da Eda'dan af dilemelere çalışacak, tabii Eda hayatta yanaşmayacak Oğuz'a. Damla kendi barışma işlerini hallettikten sonra başlayacak Eda-Oğuz arasını yapma çalışmalarına, işte bizim ödülümüz, inanılmaz sahnelerimiz bunlar olacak. Emin olun Eda-Oğuz küslüğüne değecek sahneler çıkacak buradan. Damla önce babasına annesinin mektubunu hatırlatacak, sormuştun ya Eda mektuptaki gibi mi diye, evet aynen öyle diyecek, babasını iyice bir çoşturacak. Sonra bir şekilde Eda ile konuşa konuşa yumuşatacak, hatta belkide annesinin mektubunu okutacak Eda'ya, bak alttan alan, affeden bu sensin diyecek. Tabii Seda'nın kardeşi Eda'ya barışması yönünde telkinleri olacak bol bol. Enişten bile destekliyor bu ilişkiyi diyecek. Derken Ceren-Merve gelecek, ilişkiyi bilmeyecekler tabii ama sadece iyi dost olduklarını düşündükleri Eda-Oğuz'un küslüğünden babalarının çok üzgün olduğunu farkedecekler ve babalarının üzgünlüğü anlatıp barışmalarını isteyecekler Eda'dan. Başta Damla, sonra Seda, Ceren, Merve hatta Safiye, hatta enişte yüklenince Eda daha fazla dayanamaz barışırlar. Hatta çocuklar Eda-Oğuz'u barışsınlar diye başbaşa bırakma denemeleri bile yaparlar sanki, hele Damla. Damla tüm çocukları toplayıp çıkarıp evi Eda-Oğuz'a bırakabilir. Ama Eda-Oğuz arasını ilişkilerini bilerek yapan tek Damla olacak. İşte ondan sonra, önce önünde engelken, sonra bu bölüm tarafsızlığa geçen Damla artık ilişkinin tamamen arkasına geçer. Gerçekten senaristler işini biliyor, büyük bir yakınlaşma olacak Eda-Damla arasında.
Fakaaaattttt..... Tam Oğuz kabullenecek Damla-Ferit ilişkisini, Eda-Oğuz'da barışacak, bu sefer Ferit'in kumar olayı patlayacak. Sabutay bir şekilde resim mi olur video mu bilmem artık, ama Eda-Oğuz-Damla üçlüsüne Ferit'in kumar belgeleri gider bir şekilde. Umarım Oğuz'a gitmeden Damla-Eda'da kalır. Sonra Oğuz ne yapar bilmem ama Eda-Damla ikilisi bu çektiklerimizden sonra bu yapılır mı diye Ferit'i öldürürler kesin. Kumar olayı arka planda kaldı bekliyor, unutmadık, duruyor orada :) Sabutay'da kaçtı, patlayacak artık bir şekilde...
Belkide Damla kızlara Eda-Oğuz ilişkisinden hafifce bahsedebilir bu fırsatta. Damla babalarının üzüntüsünün sebebini anlatırken, biraz bahsedebilir. Eda'yla kavga ettiler o yüzden diye. Sonra babalarının Eda'ya önem verdiğini falan anlatır, küçük bir giriş yapar, hazırlar kızları ilişkiye hafiften hafiften.
Valla sadece bölüm sonuna takıldım kaldım, ama değecek bir sondu. Dizimizde hiç bir kötü olayın abartılmadığına ve Eda-Oğuz ilişkisinin artık oturduğuna güvenerekten sadece 2 bölüm kadar bir küslükle çok sağlam bir Eda-Damla sevgisi ve daha da güçlenmiş bir Eda-Oğuz ilişkisi bekliyorum. Üstüne büyük ihitmal bu barışmada tüm çocukların, hele Damla'nın büyük desteği olacak, oldukca anlamlı bir barışma olacak bu yüzden.
Ve son cümleler Hayri'ye. Hayri, bak buralardaymışsın da, gel artık. Biz seninle az Damla kavgası vermedik herkese karşı, bak 20 bölüm sonra kız barıştı Eda'yla. Artık güzel güzel gülmeyede başladı tekrardan (Off off, neydi o Ferit'in kapısındaki gülüşleri! Valla çok tatlı gülüyor bu kız!). Gel Hayri, bol bol Damla yorumlayalım tekrardan :) Bekliyorum....
minemtoprak 06-03-07, 07:42 Naptın Oğuz yaa naptın? Eda o son sözü hak etmemişti :( hadi bakalım nasıl toparlayacaksın?
Oğuz ve Edanın ilişkisinin resmiyet kazanması için böylesi bir kırılma noktasına ihtiyaç vardı. Bu olmasaydı Oğuzun küçük kızları ile Edanın çocuklarının bu ilişkiye olur vermesi imkansızdı. yani bu yaşanan kırılma İki Ailenin Bir Aile olması yönünde atılmış en güzel olay yani Oğuzun o lafı etmesi şarttı böylelikle köşkün ahalisi top yekün Oğuza tavır alacak bir nevi tersine psikoloji uygulamak gibi bir şey olacak
Oğuz ve Edanın ilişkisinin resmiyet kazanması için böylesi bir kırılma noktasına ihtiyaç vardı. Bu olmasaydı Oğuzun küçük kızları ile Edanın çocuklarının bu ilişkiye olur vermesi imkansızdı. yani bu yaşanan kırılma İki Ailenin Bir Aile olması yönünde atılmış en güzel olay yani Oğuzun o lafı etmesi şarttı böylelikle köşkün ahalisi top yekün Oğuza tavır alacak bir nevi tersine psikoloji uygulamak gibi bir şey olacak
Tamamen doğrudur tosinka;
Benim anlatmak istediğim tamamen bu, bu iş iyi oldu dediğim buydu. Çünkü Eda affetmeyecek kolay kolay ve Oğuz dağılacak. Oğuz'un bu üzgün durumu kızları meraklandıracak ve Damla tarafından diğer kızlara çıtlatılacak ilişki. Belki evlenecekler diye değil, ama babamla Eda abla çok iyi dost oldular, çok iyi anlaşıyorlar, babam ona çok değer veriyor ve kavga ettiler, o yüzden üzgün diye. Tabii aynen Eda'da perişan durumda olacak. Her iki ailenin çocuklarıda barıştırma işine girişecekler. Genel özetimiz özel olarak vurgular: "En büyük destekci Merve olacak, aralarını yapmaya çalışacak" diye. Özellikle Merve durumu anlayacak, destek verecek ve Eda-Oğuz'u barıştırmaya çalışacak. Tüm çocukların onay verdiği, çaba sarfettiği bir barışma olacak, o yüzden çok önemli, değerli bir olay ve söylediğin gibi kırılma noktası olacak. Damla dışındaki çocuklar belki iki iyi arkadaşı,dostu barıştırıyoruz zannedecekler ama öyle veya böyle Eda-Oğuz ilişkisinde tüm çocukların parmağı olacak artık.
Ayrıca bu barışmada çocuklar baş rol oynayacağından, en azından iki iyi dost görecekler Eda-Oğuz'u ve Eda-Oğuz çocukların yanında daha rahat olacaklar, senli-benli konuşacaklar, arada dışarıya çıkabiliecekler.
Dizimize çok şey katacak, tam bir dönüm noktasındayız derim.
merve_gülben 06-03-07, 09:25 Tamamen doğrudur tosinka;
Benim anlatmak istediğim tamamen bu, bu iş iyi oldu dediğim buydu. Çünkü Eda affetmeyecek kolay kolay ve Oğuz dağılacak. Oğuz'un bu üzgün durumu kızları meraklandıracak ve Damla tarafından diğer kızlara çıtlatılacak ilişki. Belki evlenecekler diye değil, ama babamla Eda abla çok iyi dost oldular, çok iyi anlaşıyorlar, babam ona çok değer veriyor ve kavga ettiler, o yüzden üzgün diye. Tabii aynen Eda'da perişan durumda olacak. Her iki ailenin çocuklarıda barıştırma işine girişecekler. Genel özetimiz özel olarak vurgular: "En büyük destekci Merve olacak, aralarını yapmaya çalışacak" diye. Özellikle Merve durumu anlayacak, destek verecek ve Eda-Oğuz'u barıştırmaya çalışacak. Tüm çocukların onay verdiği, çaba sarfettiği bir barışma olacak, o yüzden çok önemli, değerli bir olay ve söylediğin gibi kırılma noktası olacak. Damla dışındaki çocuklar belki iki iyi arkadaşı,dostu barıştırıyoruz zannedecekler ama öyle veya böyle Eda-Oğuz ilişkisinde tüm çocukların parmağı olacak artık.
Ayrıca bu barışmada çocuklar baş rol oynayacağından, en azından iki iyi dost görecekler Eda-Oğuz'u ve Eda-Oğuz çocukların yanında daha rahat olacaklar, senli-benli konuşacaklar, arada dışarıya çıkabiliecekler.
Dizimize çok şey katacak, tam bir dönüm noktasındayız derim.
walla arkadaşlar bütün yorumlarınızı okuyorum ellerinize,yüreğinize,emeklerinize sağlık.. ama ben bu yönden hiç düşünmemiştim ama şimdi düşünüyorum:) çok mantıklı.. diğer çocukların da eda-oğuz ilişkisini yavaştan öğrenmesi.. ilk önce dost,çok iyi iki arkadaş ondan sonra da karı-koca:)) aşama aşama evliliklerini çocuklara alıştırmaları.. ama inş. eda-oğuz küskünlüğünü fazla sürdürmezler...
bölüm yorumuna gelicek olursak;çok güzel bi bölümdü.. eda-damla yakınlaşmasını çok güzel aktarmışlar bize ne çok içli dışlı ne de çok soğuk tam yerinde yani dozunda.. ne diyim ki yani zaten her hafta her karesi anlamlı,hüznü bol mutluluğu AŞKI bol bölüm izliyoruz... oğuzun da ferit-damla ilişkisini öğrenmesi iyi oldu da yeri kötü yaa zamanı da.. bence tabi benim fikrim :) ama her yönden düşünmeye çalışıyorum o zaman damla-eda ilişkisinin sağlamlaşması uzun sürebilirdi... herşeyiyle bence damla edaya bağlanıcak hemde sıkı sıkı.. bi anne-kız gbii abla-kardeş gibi..hele bu son sahnede edanın onları savunması.. BEN ONLARIN ÖZ ANNESİ DE OLSAM YİNE SENDEN SAKLARDIM demesi.. ya her karesi çok güzeldi yaa allahtan euro starda bugün veriolar bana yetmio ki yaa.. bin kerede izlesem aynı zevk ve tadıyla izlerim bıkmadan usanmadan.. neyse arkadaşlar okula yetişmem lazım Bİ KURTULSAM KEŞKE :))) herkese iyi günler...akşama görüşmek üzere.. yorumlarınızı bekliyoruz...
YerçekimliKaranfil 06-03-07, 09:27 Herkese günaydın arkadaslar..
Vlla ne bölümdü öyle ya bütün dengem şaştı.o son sahnede söylenen söz nasılsa benim içime bile oturdu düşünün edayı..
sami ve buğra bu olayın iyiye alemat olduğunu söylemişler evet bir yönden öyle..damla ve eda arasında artık öyle bir köprü oluşacakki kimse yıkamayacak çünkü düşünün damla için kendi yalanı ortaya çıkasın diye susmak yerini kendini feeda edip onu korumaya kollamaya kalktı.bedeli biraz ağır oldu ama neyse.ben oğuzun pişman olacağını biliorum ama hemen olacakmı bu pişmanlık onu bilemiyorum .laf okadar ağırki oğuzda o sinirle hemenn geri adım atmayabilir.zaten atsada hiçbir kadın bu lafı öyle kolay kolay hazmedemez ki eda için çok daha zor.okadar narin bir yapısı varki u<un bir ayrılık görünüyor bu seferki öyle tatlı küslüklerde değil hem ayrılık olabilir ..valla eeda orda yüzüğü fırlatıp atsa yeridir belki beyler için okadar büyütülecekk bir laf diil ama bnim bile içime oturduğuna gör düşünün yane :img-hyste
bu sahnelerde bol bol eda damla dayanışması göreciğiz bu haberde sevindirici tabiki.ama ben diyorumki oğuz hiçbir şartta ferit konusunda yumuşamaz bu olayların üzerine birde kumar patlak verirse düşünün gerisini
seheripek46 06-03-07, 10:13 oğuz yine çok komikti öldüm gülmekten eda da yine aynı güzelliği ile duruyor çok eğlenceli bir dizi ama geç başlıyor erken başlasa
feritide unutmayalım dün kırdı geçirdi ortalığı
eda&oğuz
kissorkill 06-03-07, 11:33 :happy0064 :happy0064 :happy0064
izlşedim başından sonuna kadar ve çok güzel bi bölümdü.
ama ben oğuzun böle büyük tepki vermesini beklemiyodumm
hepinize merhaba. ben geleneğimi devam ettirip salı günü bölüm yorumu için karşınızdayım. bu bölüm genel olarak geçen bölümden daha iyidi ama sonu dışında tabi.. arkadaşlar yayın saati değişse yine eski yerine alınsa ne iyi olur dimi? ben çok özledim eski saatinde izlemeyi...
geçelim bölüm yorumuna...
bölümümüz sabutay ın gelip damlayı kapıda görmesiyle başladı. bu adam resmen artık psikopatlığın sınırlarını aştı. diyecek söz bile bulamıyorum. kendini damlaya sevdirmeye yemin etmiş gibi. kız istemiyr işte ne istiyosun ondn bırak sevdiğiyle mutlu olsun dimi. numan amcamızın dediği gibi "sevgi bazen karşımızdakini anlamak demektir." tabi böyle bir anlayışı sabutay dan beklmek aptallık olur. sabutay ın odasında yaşananlar benim biraz canımı sıktı doğrusu. ne bileyim 2 oluyor bu öpmeye kalktı damlayı. onun vazgeçmeye niyeti yok umarım daha kötü şeyler gelmez bizim aşıkların başına...
damlanın sabutay ın elinden kaçıp kurtulması bu bölümün en umut verici sahnelerindendi. tahir ağamız müstakbel gelini için baya bir seferber oldu. köşkün önündeki adam yığını neydi öyle! ama yine de onlar sabutay ın yakalanmasında başarılı olamadılar. en azından damla yı sağ salim kurtardığımıza dua edelim artık...
eda ve oğuz yolda damlayı kurtarmaya giderken evdeki canavarların gazabına uğradılar yine. zaten ceren başlı başına bir alem. kontür güzeli diye boşuna lakap takmamış ona efe şimdi daha iyi anlıyorum. zaten oğuz un verdiği tepkiden de artııkk bu kontür olyından bıkmış olduğnu gözlemleiş bulunuyoruz
-- ee be kızım ya 2 kontür gidecek diye aramıyosun çaldırıp kpatıyorsun!
damlanın üzerindeki mektup etkisi baya bir işe yaradı. ne de olsa artık karışmıyor babasına aşk konusunda. eve gelince edaya karş ı davranışları benim çok hoşuma gtti. Eda Hanım birden Eda Abla oldu ve şahitlik yapmayı kabul etti. eda yı da zaten başka türlü mutlu edemezdi helal olsun damlamıza:happy0064
safiye abla yine o büyük tepkilerinden birini verip ağlamaya başladı ayyy bana nie söylemediniz? o benim canım elimde büyüdü die. ee be safiye abla zaten böyle tepki verdiğin için söylemiyorlar sen hala vazgeçmiyorsun şu tepkinden:img-hyste
tabi bi de işin diğer sevimli iki yüzü var: enişte ve seda... ya nasıl anlatsam bayılıyorum enişteye. hele o patavatsızlığı!:img-hyste öldürecek bir gün beni. nasıl da tam yangının ortasında olmadık bişi söylüyor sonra da ona bir bahane buluyor...
tabi söylemeden geçemeyeceğim bir sahne daha var. uzun zamandır özlemini çektiğmiz yemek sahnesi. en sonunda içinde damlanın da olduğu bir sahne kuruldu ya artık ölsem de gam yemem. dilerim her şey daha kötüye gitmez de biz bu mutluluğu daha çok tadabiliriz.:img-in_lo
soğuk sandwiç bu bölümün en çok güldüğüm sahnelerinden biriydi. bizim küskün bakkal niyazi yine yaptığı bir yenilikle babasını mort etti.
--oğlum burası bakkal dükkanı ne sandwiç i
--baba çok geri kafalısın çok satacak bunlar
tam buuu sıradaa
--merhabalar bizim işçilere yemek alıyım diye geldim yap bakalım niyazi ordan 10 sandwiç:happy0064
oğuz un uzun zamandır feritten şüphelendiğini biliyoruz. damlanın tlefonunu kurcalamasıyla her şey son haddine ulaşmış oldu. zaten eninde sonunda oğuz bunu farkedecekti keşke daha önce damla ve ferit bunu açıklasaydı da bütün bu olanlar yaşanmasaydı. bu olay yüzünden oğuz la eda arasında hafif tatlı bir kavga oldu
--oğuz sana bişiy söyleyeyim mi sen çok paranoyak oldun
--ben sana bişi söleyeyim mi ben yukarı çıkıyorum:img-hyste
bir de damlanın sürprizi var:::
--baba ablam eve döndü mü?
--hayır
--off baba ya artık yeter
arada biraz sessizlik
3------------2------------------------1 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:happy0064
bu sahnede gülmekten yerlere yattım diyebilirim. çok şekerdi oğuz
bir de safiye ve muthar ın mutlu sonuna değinelim... numan a ben senle bir şey konuşmak istiyorum deyince hem numan hem muhtar hem de safiye baya bir stres oldu. yemek hazırlıklarında numan ın sinirini en yakından gören kişi de zavallı niyazi oldu
--baba sen biraz sinirli misin?
--(büyük bir bağırma sesi) değilimmmmmmmmm
bizim şaşkın bakkal niyazi baya bir azar yedi muthar yüzünden. muhtar deseniz sokağın oratasında konuşma provaları yaptı. yani korktum bir an ikisi de kalpten gidecek diye. ama büyük ıkınma_sıkınma sahnelerinden sonra mutluluğa kavuştu bizim en genç aşıklar:img-hyste safiye ablamız heyecandan dayanamayıp yollara dökülmüş artık en kısa zamn da bir düğün yaparlar tabi o düğüne kadar edayla oğuz barışır mı bilinmez:icon_sorr
işte bölümün en can alıcı sahnesi::
eee be ferit her bölüm yorumumda yazıyorum da yine de yazıcam sen hiç uslanmaz mısın? sen edayla oğuz un oturduğu yere niye damlayı götürürsün başka buluşacak bir yer kalmadı mı? off off deli oldum ya bi de meşhur ısıtıcıyı yanlarına almışlar. oğuz garibim evde ısıtıcı arıyor acaba nereye koydum diye...
ee be eda sen de oğuzdan önce davranıp çıksana dışarı. böylece olması muhtemel kazayı önlemiş olurduk hiçbirimiz yara almazdı o sahneden. tam da yakalanacak şekildelerdi bizim oğuz meşhur turuncu battaniyesiyle bu sefer aşka değil kıskançlığa ve kalp kırmaya yöneldi. ilk defa bir turuncu battaniye sahnesinde bu kadar üzüldüğümü hatırlıyorum.:icon_sorr biraz sinirine hakim olsaydı keşke nasıl da tartakladı ferit i!
--abi ben damlaya aşık oldum
bu lafla iyice delirdi oğuz ve bütün suçu eda da buldu.
--baba ben ferit i seviyorum
-- ya oğuz anlasana çocuklar ta baştan beri seviyorlar birbirlerini
--eda sen biliyor muydun?
--....
--se nasıl böyle bir şeyi bana söylemezsin ben sana güveniyorum çocuklarımın annesi diye. ama sen benden bunu saklıyorsun
--ben onların öz annesi olsam da aynı şeyi yapardım
--sen böyle yaparak onlara anne olabileceğini mi zannediyorsun?!
ahh oğuz abi ya saçını başını yolsaydın da o sözü söylemeseydin şmidi pişman olunca asla affetmeycek eda seni:icon_sorr
uff arkadaşlar ya tam mutlu olacaklar dedik yine ayrılacaklar bu sefer geri dönüşü olmamacasına. bence bunun üzerine eda o kökşte durmaz....
umarım dediğim gibi çıkmaz
özeti sabırsızlıkla bekliyorum. hepinize iyi yorumlar
hayri özledik seni ya artık gelsen de yorumlarınla bizi şenlendirsen:icon_sorr
sihirlisinema 06-03-07, 12:28 .
TURUNCU BATTANİYE MAVİ BATTANİYEYİ DÖVDÜ
YA DA
BİR KADININ KIRILAN KALBİ
“Kadın sevmeyi unuttuğu derece nefret etmeyi öğrenir.”
Der bir düşünür…
Ne kadar severse sevsin kadının kalbini kırmayacaksın, bir daha zor tamir edersin onu ve artık o kadının muhteşem tehlikeli nefretiyle karşı karşıyasındır…
“kalp camdandır, cam kırılınca yapışır mı, yapışmaaaz!!” (Fehmi Yaşar’ın "Camdan Kalp" filminden…)
Veee… “Turuncu Battaniye”, “Mavi Battaniye”yi dövdü!!
Babalık içgüdüleri aklının önüne geçti Oğuz’un!!
Gelecek bölümlerde ne olur şu anda bilmemekteyim ama Eda’nın artık köşkte kalmasına tahammül edemem… Yapacağı en doğru ve onurlu davranış çekip gitmek olacaktır; artık Oğuz beyefendi bu eşekliğini nasıl telafi edecekse….
"aynı heyecanların temposu erkekte ve kadında farklıdır;
bundan ötürü erkeğin ve kadının birbirini yanlış anlaması son bulmaz."
Erkek yapısı gereği “duygu aktarımına” daha yakındır. Duygularını ses tonu, tavır ve mimikleriyle bir bilgi aktarımı şeklinde yansıtır karşısındakine..
Kadın ise “duygusal paylaşıma” yakındır… Paylaşamadığı duygularla yaşayamaz, hele bu sevdiği erkekten gelirse… Damarına basılır hele hakarete de maruz kalırsa; korkun siz kadının nefretinden!!!
Oğuz da korksun!! Ve herkes “EDA’NIN GAZABI !” filmine hazır olsun!!:img-wink:
Oğuz’a hiç unutamayacağı bir ders verecek ve köpek gibi sürünecek yerlerde Oğuz!!!
Olmaz ki, insan "aşkına" böyle hakaret etmez ki !!!
Kadının nefreti de acıları da kalitelidir.
Sanırım bizi kaliteli bir nefret ve intikam bekliyor.:img-hyste :img-hyste
Ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim...
şöyle internet'de dolaşırken bi uğrim dedim...özel mesajlara baktıktan sonra(off ne kadar birikmiş...)...önce bir ohh beeee söylemekle başlıyalım...
ne işmiş yahu...Guantamo da işkence çeken adamlardan daha beter oldum...bittim resmen...elimi verdim...kollumu aldılar...kardeşim düşünebiliyormusun...2 ay yani 60 gün...(60*24)...şu hesap makinasını da nereye koydum...aaa dur buldum...mimar kafası da denilebilir...1440 saat...(1440*60)...bu zor şimdi...bi saniye...86400 dakika...pardon 5 saniye oldu ama yinede çabuk buldum değil mi...saniye derken kaç saniye eder...86400*60=5184000...eveeet beş milyon yüz seksendörtbin saniye İKİ AİLE ve İKİ AİLE AİLESİN'den habersiz kalmak kolay mı????
3. dünya savaşı çıksa umrumda değil dedim bazen...ben ailemi istiyorum...yeter artık!!
bu arada internet denen meret olmasaydı napardım şimdi ben bilmiyorum...birkez daha kiymetini anladım...daha birsürü izlenmemiş ve analize edilmemiş bölümler var...uslu uslu iniyorlar şuan...DSL 6000'e şükür bu iş de fazla sürmez...en azından öyle umuyorum...zaten alışığım...dünyanın en sabırlı adamı olarak Guiness Rekor Kitabına girdim...
geçen hafta işteyken baktım biraz dizifilme...gördünüz mü sizi unutmadım...dedim Buğra'ya bir özel mesaj mı çeksem "çok yakında geliyorum" şeklinde...baktım ö.m. kutum dolmuş...yazamadım cünkü daha okunmamış bir sürü msj vardı onları kayıt etmeden...neyse süpriz oldu şimdi...ee ufak bir bomba bizde patlatalım öyle değil mi...haksız miyim...
--> önemli soru: kaç kere beni andınız...ve daha önemlisi, beni özlediniz mi...durun...hemen cevap vermeyin...iki seçenek veriyorum...
1) evet...hemde nasıl...en sonunda döndün askerden...ah ah bir bilsen senin için ne kadar yaş döktüm...
2) ne, Hayri kim...tanımıyorum...kimdir, nedir....bir damla yaş dökmedim bile...nerden geldiyse oraya gitsin...
yada 3) boşluğa kendi cevabınızı yazın...
gelelim İAAilesine...
önçelikle Buğra...daha bakmaya fırsat olmadı ama sana daha şimdiden herşey için çok çok teşekkür etmek istiyorum...(Bahar Yanılmaz'ın forumuna da el uzatmışsın...çok sevindim...bu benden kaçmaz...biliyorsunuz...ama okumadım daha...)
nöbetçilik nasıl gidiyor...ben yokken ratingleri kiminle konuştun...ilk merak etiğim noktalar...daha var ama seninle konuşuruz nasıl olsa...
Nilgün...senin şu özel isteğin gerçekleşti mi...yaa...öyle mi...aaa ne diyorsun sen...dur hemen cevap verme...daha izlemedim bölümleri...senin için çok güzel bir sürpriz hazırladım...
Pelin...umarım 3. ve 17. Bölümünü izledin...;)...hatırlarsan en son yükleme işini yapmıştım...şimdide ben senden son 6-7 bölümleri istesem fena olmaz değil mi ;)
Sami...senin ufaklık nasıl...;) (en çok bunu merak ediyorum...), Süper Baba mevzusunu da uygun bir vakit konuşuruz...avatarın süper...
Aysun sultan...nasıl sın...kaçıncı kitabın oldu sorabilirmiyim...;) ne? kütüphane kadar? yeni perdeler aldın mı??
hukukcine!! ve Nuray herhalde beni İA ceza kanuna göre suçlu buluyorsunuz...bunca zaman izinsiz yokluğumdan dolayı isterseniz atırın beni hapse...bu saatten sonra zaten kimseyi ilgilendirmez...(bu arada Amerika tatili çok güzeldi ;))
ve Nuray karşılaşma servisin hala çok iyi çalışıyor...
Ecem...kontörci kız...14. şubat senin için nasıl geçti bakim...eminim güzel geçmiştir...benimkini hiç sorma en iyisi...bir felaket..bir kiyamet...bir çiçek olayı ve sonrası...neyse...fazla özele girmeyelim...
ve ikiz kardeşin Şule ne yapiyor...eehm Şule hanım sizin analizlerinizi okumaktan çok zevk alıyoyrum...biliyorsunuz...yeni süprizlerinizi merakla bekliyorum...
Nurdan...senin almanca-türkçe sözlüğün nerde...çıkar hemen dolaptan...bilmem...belki lazım olur...
puuh mir fällt ein Stein vom Herzen...bunun türkçeside...kalbimden bir taş düşüyor!?...demek istediğim şu ki...tekrar burda olduğum için çok rahatım...
kliplerini yeniden yüklersen çok sevinirim...
umarım kimseyi unutmadım...doğal olarak hepiniz herzaman kalbimdesiniz...
aramıza yeni katılan İA fanlarına da hoşgeldiniz zirke diyorum...ya beni sevecek yada benden nefret edeceksiniz...herneyse...burasının iyi ellerde olduğunu görüyorum...analizler, anketler, birbirinden güzel yorumlar...herşey saat gibi tıkır tıkır işliyor...ve bundan son derece memnun kalıyorum...
oooo ama durun 2 ay 60 gün........saniye...;) boş durmadık herhalde...bütün ev işlerin arasında(onlar yetmiyormuş gibi...)..aileme bir kaç tane sürpriz hazırladım...hatta İKİ AİLE'nin yeni bölümünü yaptım diyebilirim...
--> "öyle bir geçer zaman ki..."
ve yeni (eski) bir tutkum var: tatatatam...Cola...;) (Buğra ne diyorsun??)
ve son birşey...yeni komşumuzun kızın adı Merve!!!...benim yüzümde gülesim var...neden?...biliyorsunuz değil mi?...ne yazık ki Merve'nin annesinin ismi Hülya...buda beni önemsiz birşeye hatırlatıyor...Buğra bilir...
herkes okudu mu...?
tamam ozaman...Berna! meydanı sana bırakıyorum...istersen hepsini silebilirsin...
bu arada anasayfaya geçtik mi...??? aaa şimdi gördüm...anasayfadayız valla...demek en sonunda bu operasyon'da başarıyla tamamlandı...hepimizin gözü aydın...bunu gerçekleştiren herkese candan teşekkür etmekle yorumumu kapatmak istiyorum...
not: 1) son derece mutlu olduğum için yazarken cümlelere dikkat etmedim...kusura bakmamanızı rica ediyorum...
2) benim hatırlatığım en son sahne Oğuz/Eda ve Ergin/Oya nikah dairesinin önündeler...29. Bölümün fragmanını da hatırlıyorum...daha sonrasını sıfır...karanlık...hiç birşey bilmiyorum...ve bölümleri izleyene kadar bunun böyle kalmasını istiyorum...o yüzden bu yorumu gönderdikten sonra hemen çıkıyorum...(bakalım 2 ayda neler yazmışsınız...haydi bismillah...)
bir kaç tane sorularım var tabi...
1. Oğuz ve Eda evlendiler mi?
2. Damla???
3. Ferit???
4. Çocuklar???
5. Velayet Davası??
6. Kürşat Alnıaçık hala dizide oynuyor mu?
7. başka yeni karakterler girdi mi diziye/siteye(benim tanımadığım yeni arkadaşlar varmı)...
8. RATİNGLER nasıl? (bunu çok merak ediyorum ;))
şimdilik bu kadar...
biri bana bunları özel mesajla cevaplarsa çok sevinirim...şimdiden sağolun...
uzun bir yola çıktım...gidiş var dönüş yok düşündük...ama şimdi burdayım...ve sizlerle yeniden eğlenmeye ve başınızı yormaya hazırım...
topnot: Yazımda hatalar varsa kusura bakmayın!!!
Herkese Merhabalar...
Yeni bir günden tekrar Selamlar...Reyting fırtınasını atlattıktan sonra tekrar buradayım...Aslında henüz atlatmış değilim ama yapacak birşey yok...O başlıktada dediğim gibi Önemli olan ilerisi diyelim ve bölümümüze tekrar dönüş yapalım...
Öncelikle Sami'nin beklediğim programı sabah yayınlanmış...Bende zevkle okudum...Yine aynı fikirdeyiz...Düşüncelerimiz örtüşüyor...Özellikle Oğuz'un kırdığı pottan sonrasını çok güzel anlatmış...Ve yeni bir dönüm noktasından bahsetmiş...Gerçekten döndüğümüz bu yeni yolu ben çok beğendim...Henüz görmesek bile tahmin edebiliyorum...Özellikle Çocukların bu DOST'ları barıştırma çabası diğerlerinin ise Aşıkların kalplerini yapıştırma çalışması bize çok eğlenceli,Özel ve anlamlı sahneleri getireceğini düşünüyorum...Yine bizim dizimizde bu küslük fazla uzatılmayacak...Birde bunun yanında çok özel sahneler izleyeceğiz...Sonuçta her küslüğün,kalp kırıklığının bir geri dönüşü vardır...O geri dönüşte çiçekler açmış bir yoldan olacak kesinlikle...
Bunun yanında Bahar'ın mektubundaki Doğru kadın...Doğru Anne'nin Eda olduğu kesinlik kazanacak...Damla'nın o son sahnelerdeki bakışlarına dikkat etmiştiniz...Eda ablasının desteği yine Damla'ya ve bu genç aşıklara güç verecek...
İllaki çocuklarda Köşkteki bu huzursuzluğu farkedecekler...Bir gece önce Hep beraber yemek yiyorlardı...Bir gece sonra Anne ve Babaların hal ve hareketlerinden bir problem olduğunu öğrenecekler...Hatta Damla kızlara Ferit'e aşık olduğunu...Babasının yakaldığını...Eda korumaya çalıştığı için babalarının Eda ablalarına bağırdığını,kalbini kırdığını anlatabilir...İşte bu sözlerden sonra Sami'nin dediği gibi Köşkte Eda'ya oluk oluk destek akacak...Babalarına tepki gösterecek kızlar...Sonuçta tüm çocuklar cin gibi...Hemen anlarlar bir problem olduğunu...O pencerelere yapıştıkları gece ile birleştirince taşlar yerine oturacak...
Sonuç olarak Oğuz'un bu lafları dizimize bol malzeme olarak geri dönecek...İki Aile,Tek Aile olma yolunda hızla ilerlerken atlayacakları yeni bir engel ile karşı karşıyalar...Tabiki bu engelde onların kenetlenmesine,Kızların Eda ablalarına dahada yakınlaşmasına...Damla'nın ise Eda'ya sımsıkı sarılmasına neden olacak...Zaten Damla'nın siniri geçtikten sonra Eda ablasına destek olacak...Babasının sinirinden,aslında istemeden söylediğini anlatacak...Çok güzel sahneler çıkacak eminim...
Bu arada Sihirlisinema Hoşgeldin..."Turuncu Batteniye,Mavi Battaniyeyi Dövdü" isimli yorumunu büyük bir zevkle okudum...Valla yeni çok çok özlemişiz...Ne iyi yaptın gelerek...Yine kendine has özel yorumlarını bizlerle paylaşarak...Kesinlikle sana hak veriyorum...Eda'nın intikamı çok fena olacak...Ama intikam derken İki Aile tarzında intikam...Oğuz'u anlasa,affetse bile Çaça Eda bir süre süründürecektir eminim...İşte buda tatlı,şeker sahnelerin çıkmasına neden olacak...Yeni yorumunu bekliyorum Sihirlisinema...Ellerine Sağlık...
Evet güzel bir bölüm izledik. Yarı uyur, yarı izler olarak bölümü bitirdim. Bölümün sonu hakikaten acayipti. Oğuz söylememesi gerek lafları sinirden de olsa Eda'ya söyledi. Sonları ne olacak bilmiyorum ama bu olay sonrasında barışmaları bayağı sürer diyebilirim...
Merhabalar Hayri...Hoşgelmişsin...Bol bol Safalar getirmişsin...Sonunda tekrar yeni bir mesajınla karşımızdasın...Yeni Yayın dönemine girdin...Yeni bölümlerini Zevkle takip etmeye devam edeceğim...Demek Tam Beş Milyon Yüz Seksendörtbin Saniye sonra sonra tekrar buradasın...:happy0064 :happy0064
Gerçekten çok sevindim...Şimdi öncelikle şu soruna bir cevap vereyim...
--> önemli soru: kaç kere beni andınız...ve daha önemlisi, beni özlediniz mi...
Evet...Hayri...Seni çok çok özledik...Ve geçen 5184000 saniye seni hiç unutmadık...Yalnız ben değil tüm arkadaşlarımız seni sık sık andık...İsmini kaç kere andık bilmiyorum ama ben elimden geldiğince mesajlarımın sonunda sana bir yer ayırdım...Ve Sayfalar ilerledikçe benle,bizle beraber ilerledin sende...Yani özlemek lafmı...Sormana bile gerek yok...Büyük bir mutlulukla Hoşgeldin diyeceğimiz an'ı bekledik...
Burasının iyi ellerde olduğunu görüyorum...analizler, anketler, birbirinden güzel yorumlar...herşey saat gibi tıkır tıkır işliyor...ve bundan son derece memnun kalıyorum...
Evet Hayri...Burası çok iyi ellerdeydi sen yokkende...Sürekli genişleyen Aile'miz ile elimizden geldiğince burayı canlı tutmaya çalıştık...Analizlerimiz ile dizimizin hakkını vermeye çalıştık...Ailecek burayı seninde gördüğün gibi kurulmuş saat gibi tıkır tıkır işlettik...Hep beraber içimizdeki Sevgi Ağaçlarını suladık ve bugünlere geldik...
Yani uzun lafın kısası bu geçen iki ayda sadece sen eksiktin...Şimdi geldin...Tekrar aramıza Dönüş yaptın...İki Aile Ailesi tamamlandı...Son söz olarak seni çok Özlediğimizi söylemek istiyorum...
:happy0064 HOŞGELDİN HAYRİ...:happy0064 :happy0064
Selam herkese okuldan sonra kendimi attım buraya...
Sakinleşip başliim bari yorumuma çok güzeldi ya son dklar hariç saat 22.10 başladığında bi ara saate baktım 23.30 olmuş ve zamnaın nası geçtiğini anlamadım hep hızlı geçerdi ama bu sefer baya bi hızlı geldi bana su gibi geçti o kadr kursuz ilerlediki mest oldum desem yeridir abartmayı sevmem ama iyiydi gerçekten.bi son yarım saat uzadı gibi geldi valla karışık duygular içerisindeyim:)
Damla oğuz konuşmları sarılmaları tekrar mektup o kadr çok flashback olmasına rağmen hiç sıkılmadım. hani insan "yine kırpıp kırpıp koydular uğraşmamışlar sallamışlar" der ya hiç öyle şeyler düşünemedim hiç sıkmadı bu görüntüler.mükkemmeldi yine oğuz eda olsun. Damla eda yakınlaşması 180 derece hatta 360 derece dönüş şeklindeydi damla babasına aslında o kadr umut verici konuşmasada düşündüklerini söylmesede hareketleriyle yakınlığını gösterdi tamamen raya oturdu eda damla ilişkisi. Ama nası bir sondu ya direk sonuna gelmeden edemiyorum tmam aslında oğuzada hak vermiyo değilim dolandırıldığı adam kızıyla sevgili onun evinde ve herkes saklıo ve bunun yanında bir sürü şey sıralanabilir ama yani edaya o laf da edilmez kendine göre bütün hakılılığı bence gitti burada çok ağır bi laftı bu durumda ben oğuz sakinleşsede geri adım atcağını zanetmiyorum ve bu laftan sonra edanında oğuzu hemn affedeceğini zanetmiyorum olaylar biraz kritik:( özette ilk defa abartmamış gerçekten hatta yani iyimser bile yaklaşmış diyebilirim .böyle uzatmasalardı keşke kavga etsinler falanda böyle geri alınması telafisi zor sözler olmasaydı keşke ama yinede umutluyum ben yani edayla oğuz barışana kadr bile o kadr soğuk sahne izletmezler bize …dediğiniz gibi çocuklarda destek olacak bu sefer bu ilişkiye böylece sıkı bir aile olabilrler. zaten damla artık edanın bir numaralı destekçisi olacak benim tek korkum eda bu sinirle kısa sürelide olsa köşkten falan ayrılmaya kalkmasa.
Geldim yorumlarınızı okudum moralim düzeldi ben ne kadr kötümserim böyle ya...
Edanın Damlayı Öz kızıymışçasına Oğuza karşı müdafa edip sahip çıkması ardından da ne Feriti ne de Damlayı sana yedirtmem diyormuşçasına Oğuza karşı göğsünü siper etmesi Senaristler tarafından kurgulanmış en iyi replik bence Şapka çıkartıyorum bu başarılı ekibe Şapka!!! Duyuyormusun Star Tv yetkilileri Şapka çıkartıyorum!!!
Herkese Merhabalar...Hayri'nin Dönüşü ile Tamamlandık Nihayet...Bizim Saniyeleri bile hesaplayan dostumuz gelir gelmez forumumuzu şenlendirdi...Şimdi Bölümleri hızla izledikten sonra,bize yetiştikten sonra yine hep beraber olacağız...Üzüntülerimizi,Sevinçlerimizi,Bazende kızgınlıklarımızı hep beraber,Ailecek yaşamaya devam edeceğiz...
Hayri'de sanırım Bizim Berna gibi bölümleri izledikte yorumlarını paylaşacaktır...Dünkü karmaşada fena halde atlamışım...Berna...Sen neler neler yapmışsın öyle...Resmen İki Aile ziyafeti çekmişsin...Bizi yine geçmişe götürmey başardın...Bak artık ayak seslerini duyabiliyorum...Yaklaştın,Yetiştin bize...Buna çok seviniyorum...Yeni bölümün ardından sıcak sıcak yorumlarında en az nostaljik yorumların kadar ilgi çekecektir kesinlikle...Ama izlediğin bölümlerle ilgili birşey söyleyeyim...En yüreğe dokunan bölümleri bir arada izlemişsin...Bazı arkadaşalarımızın Başta Aysun'un grafiğini altüst eden bölümlerdi onlar...Hüzünden komediye dalarken bir o kadarda heyecanlı bölümlerdi...Hep dediğim gibi 24'ten sonra hızla yükselen bir tempo var...Özellikle Metin Günay'ın gelmesi ile hikayede paralel olarak ivme kazandı...Bilmiyorum tesadüfte olabilir ama Eda ile Oğuz'un aşklarının başlaması hikayemizin döndüğü yeni bir yoldu...
Hep beklediğimiz Aile olma yoluna çıktı Hikaye...Dışarıdan gelen Tehlikelere karşı köşk içide çok ısındı...Haliyle İki Aile'yi Tek Aile yapmak kolay olmayacaktı...Kendi içlerindede gel-gitler vardı çünkü...Senarsitlerimiz ve Yönetmenimiz ve En önemlisi oyuncularımız bunu fazlası ile hissettirdiler bizlere...Bu kardeş kavgasıda bunun en büyük örneği...
Berna...Eminim Timur karakter...Merve karakteri seninde kafandaki dizi proflinde çocuk oyunculara bakış açını değiştirmiştir...Benim fena halde değiştirdi çünkü...Bilmiş bilmiş konuşmayan...Ne çok şımarık,yapmacık nede Yaşından büyük cümleler etmeyen çocuk oyuncularımız var bizim...Yaşlarının gerektirdiği cümleleri kuruyorlar...Ve özellikle Timur olgunluğu ile(Bilmişleğe asla kaçmadan)...İzleyici kendine hayran bırakıyor...Dizilerde çocuk karakterlerin bir kişili olmaz pek...Nedendir bilinmez Senarsitlerimiz buna dikkat etmezler...Çocuktur işte...Ortada koşturan ve Belirgin özelliği olan varlıklardır...Ama iş Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş'ın kalemine gelince iş nasılda değişiyor...O bıcırıklar koskoca insanları ağlatabiliyorlar...Hemde Sesli çekim şartlarında tüm duyguları ustalıkla bize geçirebiliyorlar...
Son söz olarak...Berna...Bu güzel analizlerin için,Tespit ve yorumların için hemde böyle arka arkaya döktürüp bizlere Nostalji ziyafeti verdiğin için Teşekkür Ediyorum...
Gelelim Ailemizin Kötümser üyesi AnsEa arkadaşımıza...Moralini ve düşüncelerini değiştirebildiğimize çok sevindim...Ama inan bu sözler bize çok farklı şekilde dönecek...Hikayenin ilerlemesi için en doğru yolu seçtiler AnsEa...
Sen istermiydin Atilla'nın yüzünden kavga etmelerini...Yada Atilla'nın Aşkının depreşip Eda için planlar yapmasını...Yada Oğuz'un karşına birinin çıkıp aklının karışmasına veya yanlış anlamalara...
Düşününce dizimize en yakışan en uygun olay bu...Tamam Oğuz'un sözleri ağır sözlerdi...Kırıcı sözlerdi...Ama bugün Sami'nin dediklerini,Tahminlerini bir düşününce...Hayal edince yine çok güzel bölümler...En önemlisi çok FARKLI bölümler izleyeceğiz...Bu yüzden moralini yüksek tut bence...
Zaman Sayacı...:Son 2 Saat 45 Dakika...(EUROSTAR)
Bu kalp delen cümle karşısında ya Eda'nın tansiyonu düşer baygınlık geçirir, ya da Oğuz'un karşısında sağlam durup içeri gider ve toparlanmaya başlar. Ben Köşkten ayrılır diye düşünüyorum. Ati'ye de gün doğar tabiki.
Oğuz'un işi zor, zor affettirir kendini.
Kuş sıkıştı... Hızır nerde...:img-help:
hastalığım nedeniyle dizi saati sırasında uyuduğum için sadece10 dakkika falan izleyebildim . ancak annem son sahneden o kadar etkilenmiş ki tüm aile fertlerine özel olarak hiç nefes almadan anlattı. burdan da okuduğum kadarıyla çok güzel bir bölümmüş hüzünlü bi sonu olsa da...
tahminimce Eda köşkten ayrılır bu da davayı kolaylaştırır tabi... oğuzsa bu dönem içinde gönül alma çabalarında olucak...
Ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim...şöyle internet'de dolaşırken bi uğrim dedim...özel mesajlara baktıktan sonra(off ne kadar birilmiş...)...önce bir ohh beeee söylemekle başlıyalım...
Sami...senin ufaklık nasıl...;) (en çok bunu merak ediyorum...), Süper Baba mevzusunu da uygun bir vakit konuşuruz...avatarın süper...
Hayri!!! Hele şükür, sonunda, hoşgeldin valla...
Sensiz Damla yorumları olmuyordu, valla bak daha bu sabah andım seni, özledik ya Damla'yı koruma cemiyetinin başkanını :)
Özel mesajın gelmiştir, döktürdüm, sana kaç bölümlük özet geçtim.
Benim ufaklık, minik Damla ellerinden öper, resmi solda bakıyor sana :) Konuşuruz istediğin zaman isteklerini.
Tekrar hoşgeldin deyip veda ederken sana tam senlik bir şiir, bildiğini zannediyorum ama olsun.
Hoş geldin!
Kesilmiş bir kol gibi
omuz başımızdaydı boşluğun...
Hoş geldin!
Ayrılık uzun sürdü.
Özledik.
Gözledik...
Hoş geldin!
Biz
bıraktığın gibiyiz.
Ustalaştık biraz daha
taşı kırmakta,
dostu düşmandan ayırmakta...
Hoş geldin.
Yerin hazır.
Hoş geldin.
Dinleyip diyecek çok.
Fakat uzun söze vaktimiz yok.
YÜRÜYELİM.....
Nazım Hikmet.
Görüşürüz Hayri....
Hayri hoş geldin sefalar getirdin ben de seni merak edenlerden biriydim ama sanırım sen beni unuttun şaka şaka:) umarım bir daha bu kadar ayrı kalmazsın kendini özletmezsin yerine otur ve yorumu yaz bakalım :) keyifle okuyacağım....:img-wink:
Arkadaşlar dün akşam kü bölümü bir heves ile izlerken tam da Damla’nın evde verilen yemek seferinde bir arkadaşım beni arayıp tam yarım saat derdini anlatmaz mı?Dizi izliyorum kapat ben seni sonar ararım da diyemedim ama benim konuşmam ona iyi gelmiş ki bugün tekrar arayıp teşekkür etti bana…Neyse ben de güzel sahneleri kaçırdım ama arkadaşımı m mutlu ettiğim için ben de mutlu oldum….
Gelelim dün izleyebildiğim sahnelerinin yorumu yapmaya…Her şey tatlı ya bağlandı diye sevinirken Ferit’in Oğuz’a yakalanması gerçekten kötü oldu….Turuncu battaniyenin mavi olduğunu ben de fark ettim…Şöyle bir şey oldu ben orada komik şeyler olacak diye ümit ederken Oğuz çok ters tepki Verdi ve ortamı gerdi….Eda hanıma dediklerini unutmadım…Pek güzel bir final olmadı dün akşam…Şimdi ortam yeniden gerilecek….Offf… Dizinin başında Sabutay ve Damla arasında geçenler de çok heyecanlıydı Damla’nın kaçması çok güzeldi…Ama Sabutay’ın kaçması hiç iyi olmadı ya ileride tekrar gelirse…Oya’nın yokluğunu aramaktayım bir yandan da hiç iyi olmadı diziden ayrılması Eda’nın en yakın arkadaşı dostuydu ….
Sevgili Buğra’nın en’leri ve Sevgili Hayri’nin şık-rüküşleri ile tekrardan aranızda olacağım …İyi ki İki Aile var sinirimi ve stresimi alan iki diziden bir tanesi…Her ne kadar sizzler kadar uzun yorum yazamasam da sizlerin yazdıklarınızı keyifle okuyorum…..Klipciler kiliplerinizi dört gözle bekliyorum…..
Eda ve Oğuz’ın aralarının açılmaması dileği ile herkese sevgiler….bye
Anaaaaaa Hayrii gelmişşş:happy0064 :love01: :love01:
Holley beee yaşasınnn sonunda forum bekçiliği görevini sana iade ediyorum hemnn Hayricimmm...Görkemli bi törenle gerçekleştirilecek olan devir teslim törenine bütün İki Aile Ailesi üyeleri davetlidir...El cağızlarımlan sarma sarıcam size kuzucuklarım :img-hyste
Oh ya rahatladım, valla hoşgeldin Hayriii:happy0064
Bu arada Hayrii İA kanunlarına göre seni cezalandırmamız gerekiyo evett:icon_whis Ama merak etme senin ceza almaman için elimden geleni yapıcam çünkü senin haberin yok ama ben senden önce kaybolmuştum hatırlarsan ve 2 ay değil ama tam 1,5 ay uzak kaldım(hesaplayamam saniye falan valla zaten iktisatı geçen dönem halletmişim ,tekrar matematiğe dönemem:img-hyste )Neyse yani,ben senin avukatlığını yaparım anlıycağın ama Aysun ne kadar insaflı davranır bilemem:img-hyste Bu arada işin komik yanii ben de 1,5 ay aradan sonra döndüğümdee Hayri den güzel bi zılgıt yerim sanmıştım ama bi geldim benden sonra sen de kaybolmuşsunn:img-hyste
Eveett bu akşam ki yazılarımızın bir tanesini Hayri'ye ayırdık...Gerçi muhtemelen Hayri bunları şimdilik okumuycak ama yine de hoşgeldin dememek olmaz :happy0064
:happy0064 Hoşgeldinn Hayriii:happy0064
Şimdi efendim ben bu hafta en çok güldüğüm yerlerin yanını bölüm yorumuyla süslemeye karar verdimm çünkü bu bölüm gerçekten muhteşem bi bölümdüü hepinizin yorumlarını okudum ve doğal olarak herkes son sahneye takılıp kalmışş ama ben sırayla gidicem bakalım bölüm yorumu yapmayı becerebilecek miyim????? :icon_sorr Ayyy çok heycanlandımm...
Eveeett öncelikle Damla Nın kurtarılmasından başlıyoruz tabii kiii!Ama ondan da öncee Sabo'nun psikopatlıklarıyla başlamak lazım,ya nası bi manyak o yaaa zaten bu dünyadaki en tehlikeli kişiler berbat şeyler yapmalarına rağmen bu yaptıkalrına her zman bi bahane bulmaya çalışanlardır bencee!Kardeşimm kötü bişey yapıyosan bahane bulmaa "evet yaptım bundan sonra yapmıycam" diyemezsin o zman hiç bir zman.Çünkü o zaman sana göre suçlu başkalardır "e suçlu başkalarıysa düzeltmek de bana düşmez "der insan... Bu yüzden Sabo iflah olmaz diyorum başımıza daha çook bela olucakkk ama vardır bzim senaristlerimnizn bi bildiği be valla...:happy0064 Ve Damla'nın bu duruma tepkisine geçelim şimdi de aslında ben Damla'nın Sabo'nun suyuna gidip öyle kaçmaya çalışıcağını sanmıştım başata öyle yapmaya çalıştı da ama artık sonunda patladı yani... Adam tutturmuş "beni seviceksin,beni seviceksin" diyee,insan laf anlatmaya kıyamaz,kullandığı kelimelere acır bee...
Bu sahneden sonra da Eda ve Oğuz Damla'yı kurtarma operasyonunun heyecanı içindeykene Ceren ve Efe'nin onları "rahatsız" etmesine geliyoruz şimdi açık konuşayım ben de olsam o durumda çocuklarıma kızardım yanii....Bilmiyo olmaları bişey değiştirmez çünkü o durumda insnaın katlanma seviyesi eksilere düştüğü için "seni seviyorum" dese "iyi tamam" der kapatırım suratına...Yani bliyorum kendimi:img-hyste E tabi o gerilim ortamı içinde bu sahnede komik olaylar da yaşanmadı mıı?? Yaşandıııı...Açık söyliyim hiç beklemediğim için not tutamadım ve ertesi güne aklımda pek bişey kalamdıı:img-blush Tek hatrılaadığımm Ceren'in Efe'ye büyük bi coşkuylaaa "N'oldu??? Patates oldunnnnnn!!!!!" demesiiii...
Bu arada tekrar Sabo ve Damla'ya dönelim... Damla Sabu'ya seni sevmiyorum diye haykırdığında Sabu sinirlee Damla'yı yatağa attıı yaaa ben ordaa Damla'nın elinin cebine gitmesinden farkettim bişey yapacağaını amabi süre yine bişey yapmnadı ben de herhaldee Bahar Yanılmaz'ın Damla'Nın korktuğunu belirtmek için yaptığı bi hareket olarak düşünmüştüm sonradan ama en sonunda bi baktım....Bkamadım çünküm ne olduğunu bilmiyorum ama işe yaradığı kesin yani öylee spreyler olduğunu biliyorum daa ne olduklarını bilmiyorum:) Bi de bişey daha o spreyi Damla'ya Oğuz mu vermiştii çooook eski bölümlerden birindee,nedense gözümün önüne öyle bişey geliyoo ama sallıyo da olabilirim size de bi soriyim dedim:)
Neyse daha sonra Damla'nın kurtarılmasııı veee eved dönüşşş ve işteee neşeli günlerrrr:love04: :cheer: İşte burdan sonraa beni olduğu gibi eminim hepinizi de keyiften dört köşe eden saneler izledikk...Ta ki son ana kadar... Yok yok yorumun en sonunda gelicem oraya beni kandıramazsınızzz:img-hyste
Eve döndüklerinde mutlu mesutt, ilk öncee Safiye'nin çığlıklarıylaa şöyle bi kendimizee geldikkk... Ardından Oğuz'un müthiş vurgulamasıyla yaptığı espriylee izliyceğimiz müthiş sahnelrin ilkini ziledikk ...Neymiş???
-Ay niye söylemedin oğlummm onu ben büyüttüm ben...
-Söylemedimmm çünkü böyle itfaiye düdüğü gibi bağıracaktın...polis düdüğü gibi...
Oğuz Bey Oğuz Bey o düdüklerr bizi muhteşem sahneler izlemye hazırlamak için de (belki dee o saatte çoktan uyumuş olann İki Aile'nin küçük izleyicilerini uyandırmak içindi ama ne yazık ki işe yaramamış anlaşılan reytingleri gördüm dee:icon_sorr Ama sanırım Safiye'nin itfaiye düdüğü(?) star yetkililerini uyandırmaya yetmiş Salı günü de olsa 20 kuşağına almışlar tekrar...:happy0064 Oh be rahatladımm abkalım neler olucakk al sana bi heyecan daha...)
Bu arada bu sahnede Ferit'in hapşırmaları gerçekti galiba bilmiyoruma ama valla bravo hiç kimse bozmadıı hatta usta oyuncu Tekin Akmansoyy bi de üstüne replik yazdıı..."Çok yaşaa...gözüm arkada kalıcak bak" Bravoo ne diyimmm...Harikasınınz Tekin Beyyy... Bu arada Öner Erkan hastaysa ona da geçmiş olsun diyelimm hemennn...
Biraz sonra devamı da gelicek biraz sonra dediğime bakmayın yarım saati bulurr inşallah yetiştirebilitim hepsinii sanırım sahneleri biraz daha kısa geçsem iyi olucaak:)Napıyım ilk yorumum öğrenicem yavaş yavaşş...
merhaba herkese..
son bölümü yeni seyrettim. Sizin yorumlarinizi okumadan ilk hissettiklerimi yazmak istedim. Bölüm çok güzeldi, Oğuz'un aglamalari sona erdi diye sevinirken, son cümlesi şok etti.. Tamam, sinirli bir adam ama Yaman dan farkli biri O.. Eda çok çok çok çok ... çok üzülecek, artik 5 bölümde affettiremez kendini Oğuz.
Artik yorumlarinizi okuyabilirim. :img-wink:
Eveett şimdi de Oğuz'un Eda'yla mutfakta konuşmasına geçelim.Bu sahneden önce Safiye'yi mutfakta şen şakrak şarkı söylerken yakalayan Eda hemennn Safiye'nin ağzından baklayı alır..Ve bunu Oğuz'a anlatırr...Oğuz da bi yandna kızlarıyla övünürken"E analarına çekmişlerr!" Eda sorar nası yani diyee ve Oğuz da dökülür.... Eda' ya da helal olsunn...Eda'yı gören bülbül misali şakıya şakıya döküyo içindekileri:img-hyste Bu sahnenin sonundaki Oğuz'un hareketlerine koptumm ama ne yazık ki onlar anlatılmaz yaşanırrr:img-hyste Bi mutluluk bu kadar güzel ve komik mi belli edilir yaa....Yalnız ne yazık ki burda yine mahşerin dört atlısı için bi hüsran daha yaşandıı...Bu sefer sadece Eda yüzünden "Şansını fazla zorlama Oğuzzzz" Ah ahh Eda görmüyo musun kii sadece Oğuz değill,Oğuz'un arkasındaki sessiz kalabalık daa bu anı bekliyorrr...:img-hyste
Ardından Oğuz'un Damla'yla konuşmasıı çok güzel bi konuşamydııı fazla söylencek bişey yok,Oğuz başlarda gergindi doğal olarak ama sonra Damla'nın müthiş gülücükleiryle o da yumuşadıı...Bi de ben burda Damla'nın Oğuz"sen mektupta anlatıtığı kadın olduğunu düşünmüyo musun?" dediğinde cevap vermemesine üzüldüm ama o zmanlar bölümün sonunu bilmiyodum tabiii... Oğuz'un "o" lafııı ve Eda'nın henüz bilmediğimiz tepkisi Damla'nın Eda'nın o kadın olup olmadığını anlamasına daha da yardımcı olucakk:happy0064
Yalnız bu sahneden öncee bir sahne daha vardı sahi o da Seda abla ve yüksel eniştenin merivenlerden çıkarken ki konuşmalarııı....Çok komikti enişte yaaa...
-Bu dava olayı bittikten sonraa evlendirivelerim bunlarııı!"
Sedaabla şakın tabi napsınn aa seda abla sen de Oğuz da iyisini mi bulucakkk:img-hyste
Vee şimdi de telefon tartışmasına döneliimm Oğuz telefona bakıp bakmama çelişkisi zaten acayip komiktii ama ardından gelen müthiş didişme daha da komikkk!Replikler yanlış olabilirr çünkü kopuyodum bu didişme sırasında bi beş dakika sonra aklımda kalanları yazdım bakalım ne kadarı doğruu.?????:img-hyste
-Birşeyi farkettim ama henüz emin değilim ona biraz canım sıkkı
-neymiş o??
-Galiba Damla ve Ferit arasında bişeyler varr!!!!!!(enişte de oğuz daa iç güdü sınırlarını zorladılar dün akşam zaten:img-hyste )
-Nerden anladın??
-Telefıonuna baktımm
-Haaaa!!!kızın telefonunu mu karıştırdın???
-evet
-He bi de uttanmadam söylüyosunnn???
-evet benim kzım diii mii??
-Eee evlendiğimzde bana da mı yapıcaksın aynısını???Karımın teelfonu diyee???
-Ya sen konuyu nerden nereye çekiyosun Ferit den bahsediyoruz burda!!!!!
-Ferit olduğunu nasıl anladın???
-Telefonda yazıyooo...
-Yanlış görmüşsündürrr!
-Allah Allah kör müyüm ben!
-Canım yakın gözlüğün yok yaa???
-Kör müyüm ben kör müyüm?Kocaman yazıyooo FERİT diyee!!!
-Hem belki teşekkür ediyodu kız Ferit'e olamaz mı???
-E niye benden saklasın ki o zman(bu cümleden hiç mi hiç emin değilim tamamen benim uydurmam olabilir:img-hyste )
-E sen "Höt!" diye içeri girince korkmuştur kız napsınn??
-E korksun korksun ben onun babasıyım!!!
-Ya sen ne despot bi adamsın yaaa!!!
Devamı yok film koptu ay pardonn ben koptum kendimde değildim o sıra:img-hyste
Daha sonra çocukların gelmesiii işte Fuzuli nin faydalarıı...Merve'den "teessüf ederimmm!" Oğuz: "Sen nerden öğreniyosun böyle kelimeleri teessüfmüşş!"
Şimdi de soframızın hazırlanamsına geçelimmm burda en süper sahne Damla'nın yaptığı yemeği Eda'ya tattırmasııı:happy0064
En komik sahne iseee Timur'un yukarı götürdüğüü şeyi(neydi o yaa salata mıı???Çünkü ben farkettiğimde havada uçuyoduuu:img-hyste )İşte o şeyi Merve'nin korkutmasıylaaa fırlatmasıı...Ardından da zincirleme sataşmalarr...Önce Timur Mervenin saçını eçkti sonra merve timura vurdu mu bişey yaptıı sonraa... Efe merveye sonra da... Ceren efeyee...:img-hyste
Vee şimdi de yemek sahnesii az soonraaa....Yani inşallah her an yatmak zorunda kalabilirimm çünküü....
veee korktuğum başıma geldiii.....
Herkese Merhabalar...
Genenin son yorumunu yapmak üzere tekrar buradayım...Bugün bölümümüzü Tekrar izledikten sonra nekadar özel bir bölüm izlediğimize birkez daha emin oldum...Sabutay sahneleri dahil tüm sahneler çok başarılı yazılmış ve çekilmiş sahnelerdi...Dolu dolu bir bölüm olduğunu rahatlık ile söyleyebilirim...Başlardaki Heyecanın ardından Köşk hayatı ile tekrar izleyicinin yüzünü güldürdüler...Dikkat ederseniz bu hafta Mahalleye ve Köşke ağırlık verildi...
Yaman,Serpil ve Sema hanım'ı hiç görmedik...Hatta Ati'yi bile görmedik...Tamamen Hüzne ve Gerginliğe Veda bölümü diyebiliriz...Favori sahnelerimin Kızların Ablalarını gördükten sonraki sahneler olduğunu rahatlık ile söyleyebilirim...Damla'dan gelen onayla birlikte artık Eda'da üst kata rahatlıkla çıkabiliyor ve yüzünde katıksız bir gülümseme oluşabiliyordu...Yine herzamanki gibi Fon müziğimiz eşliğinde Yemek hazırlıkları,Mutfaktaki Telaş,Yukarı kattaki masanın düzeni ve çocukların şirinlikleri bu akşam yemeğini güzelleştiren ve bizm gözümüzde daha anlamlı kılan öğelerdi...İki Aile Hep bunu yapıyor...Ben diziden öncede demiştim...Bu tür ayrıntılar senarsitlerimizin ve yönetmenimizin elinden,zihninden kaçmıyor...
Diğer diziler için çok sıradan gözüken bir akşam yemeği bizim dizimizde favori sahneleri oluşturuyor...Çünkü o yemek için emeği görüyoruz...Safiye'nin pazara gitmesi...Eda'nın mutfaktaki telaşı...Damla'nın yemeği Eda'ya tattırması,hatta Timur'un salatayı yere düşürmesi bile çok önemli ayrıntılar...Atlanmayan ayrıntılar...Dün son sahnenin etkisi ile bu sahneleri atladığımı düşündüm...Değinmek istedim...Belirtmek istedim nekadar çok hoşuma gittiğini...Nekadar yalın bir dille anlatıldığını...
Yine Tüm bölüm Tek bir Günde Geçse bile yaşanılanlar dolu dolu ve sıcacık olduğu için karşımıza Bir saati aşan bir sıcaklık dalgası çıkıyor...Mahalle hayatınıda özlediğimi farkettim bu hafta...Numan ile Niyazi'nin sahneleri beni çon dinlendirdi...Önce gündüz...Bir kış günü Bakkaldaki halleri...Herzamanki gibi didişmeleri...Ve kışın ağırlaşması ile Kapılarını kapatmaları...Ardından o akşam yemeği...O hazırladıkları sofralar...Dizimizde bu akşam yemeklerinin,Sabah kahvaltılarının yeri çok büyük gerçekten...İnsanın içini sıcacık ediyor bu sofra başı sohbetleri...Hatta didişmeleri...Muhtar'ın Safiye'yi istediği sahnede dizimize yakışır şekilde ölçülü bir sahneydi...Sonuçta abartılı bir olaydı...Fena halde cıvıtabilinecek bir sahneyi çok düzeyli işledi Senarsitlerimizin...Ve Geçen 40 Yıl'a rağmen sapasağlam o dostluğu tekrar görmüş olduk...Numan'ın Dediği gibi Sevmek bazen aradan çekilmesini bilmektir...Nekadarda doğru...Numan olgunluk ile karşıladı bu olayı...Ben sizden özür dilerim...Verdim Gitti diyerek ilerleyen günlerdeki Düğünün sinyallerini verdi adeta...Geçen sefer Hastane koridorlarında sonlanan düğün inşallah bu sefer dillere destan olacak...Geçen 40 Yıl'a inat 40 Gün 40 Gece bir düğün yaparlar Artık...Üstelik geçende Damla'nın tepkisinin gölgesinde geçecekti...Safiye evlenene kadar Eda ile Oğuz'da beklenmedik fırtınanın kırdığı kalbi yine Sevgi iler birleştirirler sanırım...
Eveet Gece Gece bu konuşmadığımız,üstünde fazla durmadığım sahnelerede şöyle bir değinmek istedim...Bu arada Sahne geçişlerinde o Müziklerde beni çok mutlu ediyor...Buram buram İstanbul Görüntülerini Adeta perçinliyor...Ahh o görüntülere zaten diyecek laf yok...
Bu Akşamlıkta benden bukadar...Tekrar Görüşünceye kadar kendinize çok çok iyi Bakın...Bahar'ın dediği gibi Sevin ve Sevilin Daima...Hayattaki en değerli şey budur çünkü...
bye bye bye
merve_gülben 07-03-07, 06:22 valla buğra gene döktürmüşsün yorumlarda.. çok beğendim.. ellerine,yüreğine,emeğine sağlık.. çok güzel anlatmışsın.. tebrik ederim..:)
Merhabalar, özetimiz geldi, özetler bölümüne ekledim ve ilk yorumuma girişeyim.
37.Bölüm Özeti
Köşkte Eda ile aralarında yaşanan aşktan başka yeni bir aşkın daha filizlendiğini Damla’nın Ferit’e gönlünü kaptırdığını öğrenen Oğuz’u sakinleştirmek hiç de kolay olmuyor.Oğuz, Ferit’i mutlu aşk gecesinde köşkten kovar.
Evet geçen bölümün sonunun tekrarı, Oğuz Eda'yı dinlemiyor, sakinleşmiyor Ferit'i kovuyor. Burayı biliyorduk.
Eda ise Oğuz’a kırgındır,gözü dönen Oğuz’un kendisi için söylediği sözler onu derinden yaralar.
Buda kesindi, Eda bir süre Oğuz'u süründürecek ama en güzeli asla ayrılmayı veya köşkü terketmeyi düşünmeyecek anlaşılan. Dargın, kırgın surat asacak.
Eda’ya destek ise hiç beklemediği birinden gelir. Bu süpriz destek Eda’nın hem davayı kazanmasında hem de köşk hayatını düzene koymasında büyük bir adımdır.
Ve Damla..... İşte Damla desteğe geliyor, resmen atlı süvari gibi son anda yetişecek. Önce mahkemeye gidiyor ve tanıklığını yapıyor, Eda'nın çocuklarını kurtarıyor. Arkadan köşk hayatını düzene sokmaya, yani Oğuz-Eda barışını sağlamaya çalışıyor ve özete göre büyük bir adım atıp barışmayı başarıyorda. Damla Eda'ya hem davada hem köşkte babasına karşı desteğe başlıyor. Büyük gelişme gerçekten...
Eda ve Oğuz’un aralarının bozuk olduğu Atilla hisseder,içten içe sevinir ve harekete geçer.
Özet yanıltması, abartması diyorum. Ati seviniyormuş, belki sevinebilir ama harekete geçmek??? Eda'ya yaklaşmaya çalışmaz asla, hiç zannetmiyorum. Bu kadar zamandır anlatılan Ati'ye ters bir durum. Anca barıştırmak için harekete geçer, Eda'yla neler oluyor diye konuşur, o kadar, belki de madem aranız kötü köşkten ayrıl rahatlasın dava diyecek. Daha fazlasına zaten Eda'da dur der, ben en fazla bu kadar bekliyorum Ati'den. Ama Damla köşk hayatını düzene sokunca Eda rahatlayacak. Bu arada araları sadece bozuk. Yani ayrılma falan yok. Eninde sonunda barış gelecektir, hatta Damla ilk adımları atıyor bile bence.
Oğuz ‘a bir darbede kızlardan gelir, Ferit kovduğu için babalarına tavır koyarlar.
Beklediğimiz olay, tam tahmin ettiğim gibi. Tüm kızlar ve Eda Oğuz'a tepkilerini koyacaklar. Toptan Eda ve Ferit'e destekteler. Oğuz'un durumu gerçekten kötüye gidecek. Bu arada kızlar Ferit-Damla ilişkisini bilmeden koyacaklar tepkilerini büyük ihtimal. Gene Eda'ya gidip toplu yemek yiyebilirler babalarını bırakıp. Bu sefer Damla'da var aralarında, Oğuz gerçekten yıkılacak.
Davanın birden Eda’nın lehine dönmesi Serpil’i deli eder,Yaman da paniklemiştir. Eda’dan intikam alma peşinde olan Serpil, davayı kaybetmemesi için Yaman’a elinden gelen tüm yardımı yapar. Onu Şeytan bile aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya ikna eder. Bu plan Eda’dan çok Efe ve Timur’u derin yaralayacak bir darbedir.
Ve işte Yaman'ın son oyunları, daha doğrusu Serpil'in son kışkırtmaları. Eda fazla yaralanmadan atlatacak ama Efe-Timur mahvolacak. Yaman eminim çocuklarının bu durumunu görünce pişman olacak ama iş işten geçecek ve çocuklarını da kaybedecek duruma gelecek. İşte davanın sonu Yaman'a çocukları dahil herkes tepkisini koyacak.
Bu plan ne derseniz, işte tahminim. Eda-Oğuz barışma turlarında olacak, kendileri istemesede iteklemelerle, Seda olur, büyük ihtimal Damla'nın baskısı olur, yemeğe falan çıkacaklar, konuşacaklar ve biraz samimi pozlar çıkacak ortaya. Ya da Serpil öğrenecek bozuk olduklarını ve her iki tarafı bir şekilde buluşmaya çağıracak ve buluşacak Eda-Oğuz. Konuşurlarken Yaman sizin anneniz Oğuz'la aşk yaşıyor gerçekten diyecek, alacak buluşma yerine götürüp çocuklara gösterecek. Efe-Timur şok olacaklar.
Bu şekilde mi olur bilmiyorum ama darbe Efe-Timur'un ilişkiyi öğrenmesi olacak. Sanki bu gidişle 2 bölüme tüm çocuklar ilişkiyi biliyor olacaklar.
Son bir ek, özet heyecan babından hiç bahsetmiyor ama tahminim Oğuz barışma denemelerinde bulunacak. Hatta Damla'nın köşk hayatını düzene sokması bu barışmadır. Bence barışma olacak, belki hafif kırgınlık kalacak şimdilik ama zamanla geçecek o da.
Yok Oğuz gerçekten kendiside kızgın ve barışmayı düşünmüyorsa durum vahim derim.
Herkese Slmlar İki Aile Ailesi;
Özetimiz gelmiş ve bir sürü yeni olaylarıda beraberinde getirmiş....
Köşkte Eda ile aralarında yaşanan aşktan başka yeni bir aşkın daha filizlendiğini Damla’nın Ferit’e gönlünü kaptırdığını öğrenen Oğuz’u sakinleştirmek hiç de kolay olmuyor.Oğuz, Ferit’I mutlu aşk gecesinde köşkten kovar.
Feritin köşkten kovulmasına şaşırmadım zaten gideceği belliydi oğuz onu orda asla bırakmazdı eda ne kadar kalsa dese bile....
Eda ise Oğuz’a kırgındır,gözü dönen Oğuz’un kendisi için söylediği sözler onu derinden yaralar.Eda’ya destek ise hiç beklemediği birinden gelir.Bu süpriz destek Eda’nın hem davayı kazanmasında hem de köşk hayatını düzene koymasında büyük bir adımdır.
Eda tabiki o sözlere karşın tavır yapması lazım....Bence oğuzu biraz süründürsün;oğuz köşkte yalvarsın kafede yalvarsın...yalvarsında yalvarsın....
Oğuzdan Edaya;
Son zamanlar yaptıklarıma bakma ne olursun
Benim aklım başımda değil
Sana söylediklerimi kafana takma ne olursun
Onlar ipe sapa gelir şeyler değil
Seni sevmiyorum dedim, yalandı
İstemiyorum artık palavra
Ellerimde çiçekler, kapında sırılsıklam
Görürsen bir gün şaşırma
Beni böyle çaresiz, beni böyle derbeder
Beni böyle ortalarda bırakma
Edanın destekçisi damla olucaktır büyük ihtimalle....Eda hem davada yardımcı olucaktır hemde evde....
Eda ve Oğuz’un aralarının bozuk olduğu Atilla hisseder,içten içe sevinir ve harekete geçer.
Özette herşey güzel giderken işte bu cümle hiç iyi olmadı....Eda ve oğuz 2 bölüm sonra barışıcakken belki yeni bir olayla 5 bölüm sonra barışacaklar....Ben derimki atinin annesi devreye giriyor....Ati fırsat bilip eda ve oğuzun aralarının bozuk olmasını eda ya yakınlaşmaya çalışır dost olarak....Halbu ki içinde ne fırtınalar kopuyordur....İşe ilk olarakta annesine götürmekle başlar....
Oğuz ‘a bir darbede kızlardan gelir,Ferit kovduğu için babalarına tavır koyarlar.
Damla zaten edanın yanındaydı ceren ve mervede edanın safına geçerek babalarına tavır yapıcaklar....Artık her akşam yemeği edalarda yerler....Tabi oğuz hariç:D
Davanın birden Eda’nın lehine dönmesi Serpil’i deli eder,Yaman da paniklemiştir.Eda’dan intikam alma peşinde olan Serpil, davayı kaybetmemesi için Yaman’a elinden gelen tüm yardımı yapar.Onu Şeytan bile aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya ikna eder.Bu plan Eda’dan çok Efe ve Timur’u derin yaralayacak bir darbedir.,
Damlanın desteği işe yaramış ki dava edanın lehine döndü....Serpil de boş durmuyor bunu görünce kimbilir ne hain planlar yapıcaktır....Eda dan çok efe ve timuru yaralayacak darbe ne olur bilmiyorum....ama aklıma ilk gelen acaba serpil efeyi kötü alışkanlıklara mı sevkedicek ama zannetiyorum dizimiz böyle olaylara yer vermez....Yada çocuklara gidip anneniz oğuz amcanızla birlikte mi diyecek....
Bu hafta ve her hafta olduğu gibi yine heyecan dorukta....Özetimiz geldi,fragmanımızda cuma veya cumartesi gelir,sonrada salı günü gelir ve yeni saatimizde iki ailemizi izleriz....Yeni yayın günümüz ve saatimiz hayırlı,uğurlu,bol reytingli olsun:D
Hayri; hoşgeldin yeniden:)
Merhaba İki Aile Ailesi
Öncelikle Hayri'miz gelmiş dün gece gördüm ve çok memnun oldum. Onun bu mesajını nasıl silebilirim ki, ayrıca sağolsun mesajının çoğunluğunda yine diziden bahsetmeyi başarmış ve de mesaj zaten kural dışı değil :)
Evet ana sayfadayız ve de operasyon başarılı oldu ;)
Ya aslında bu nostalji kraliçesi ünvanını da sevmeye de başlamıştım ama ne yapalım belki daha eski bölümlere ulaşırım ve de yine devam ederim nostaljiye ama en son iki bölümü de dün gece itibariyle seyretmiş ve de ailemize yetişmiş durumdayım.
Çok arka arkaya seyrettiğim için iki bölümün birden yorumunu yapacağım. 36'ya ek yorumlar yapacağım sizin mesajlarınızı okuduktan sonra ;) zamanım biraz kısıtlı ama hemen yazmak istedim. 35. bölümde macera filmlerini çok seven abimin ve eşinin de bile takdirini kazanacak kadar (evet onlar da ailemizin yeni üyeleri) başarılı takip sahneleri ve de oyunculuk olmasına rağmen ben 36. bölümü çok daha fazla beğendim, sonundaki talihsiz söze rağmen. Bölümün ikinci yarısı müthiş oyunculuklara sahne oldu çünkü.
Her neyse, 35. bölümde Emre Kınay, İclal Aydın ve Sabutay'ı oynayan genç oyuncu yıldızdı bence. Sabutay sinirimi bozsa da adamın oyunculuğu hakkında kötü birşey yazarsam taş kesilirim valla :img-cool2 Ferit ile karşı karşıya olduğu sahnede Öner Erkan'dan çok daha iyiydi itiraf etmek gerekirse. Her neyse, Emre Kınay kaza ve takip sahnelerinde son derece inandırıcı ve abartıdan uzak oynarken, kızı için endişelendiği sahnelerde her baba gibi endişesini çok da fazla yaşadı ve abartmayı da hakkıyla verdi başarılı oyuncumuz. İclal Aydın'ı da kaza haberini duyduğu sahnede ve akabindeki mahkeme sahnesinde çok beğendim. Genel olarak bölümde tek bir konu vardı ama adam gibi bütün taraflarıyla; Eda, Seda, Yüksel, kızlar, oğlanlar, Serpil, Yaman, Ati ve hatta karşı tarafın avukatı tarafından bile değerlendirilmesi verildi. Gerçekten de bu tarz bir olay olunca olaydan haberi olmayan Safiye ve Muhtar dışında diğer kişileri bir şekilde etkilememesi imkansız olurdu. Gerçekçiydi o açıdan ama ben daha çok olayın olduğu 36. bölümü daha çok sevdim.
35. bölümün en can alıcı sahnesi elbette ki mektup sahnesiydi. Abimler olmasaydı eminim ağlayacaktım ama gözlerim doldu Damla gözyaşları içinde okurken. Kelime kelime yazanlardan çok olayın bütünü etkiledi beni. Zaten bazı yerleri biraz fazla kaçmıştı bence, elbette Bahar kocasını çok iyi tanıyor ve ne tarz kadınlara aşık olabileceğini daha da önemlisi ailesine sokabileceğini biliyordu ama özellikle 'sofra kurmasını, yemek yapmasını bilen' kısmı bana biraz fazla geldi. Yine de Damla'nın inadını kırmak için son derece güzel düşünülmüş bir detaydı bu, senaristlerin yaratıcılığını kesinlikle es geçmemek lazım.
36. bölümde yine Emre Kınay ve bu sefer Öner Erkan oyunculuklarını konuşturdular. Bölümün başında en sonunda Sabutay'dan (bir süreliğine de olsa) kurtulacağımızı bildiğim için o sahnelerin bitmesini istedim hep. Yine oyuncuya saygılarımı gönderiyorum, onun hasta yapısına hepimiz inandık. Yine de takip Ferit'in ve sonra Oğuz'un Damla'ya sarılmasıyla bitince rahat bir nefes aldım ne yalan söyleyeyim. Sonrasında bir sürü güzel sahne izledik. Oğuz ve Eda'nın eski günlere dönüşü tatlı didişmeleri, çocuklar gelince kendiliğinden barışmaları ve didişmenin bitmesi, Numan ve Muhtar sahnesi (gözlerimin dolduğu bir sahne yine), Yüksel Enişte'nin olayı anladığını ve onayladığını kibarca ifade etmesi, hep beraber yenen yemek sahnesi ve bunu Damla'nın önermesi, Damla'nın önce Oğuz ve sonra Eda ile konuşması ve de birdenbire başına taş düşmüş gibi değil de gerçekçi bir yaklaşımla olayı kabullenmesi hepsi çok güzel sahnelerdi. Bölümün bence en güzel repliği de Damla'dan geldi. 'Kararın arkasında durmuyorum ama önünde de değilim artık' Aksi olsaydı hiç ama hiç inandırıcı olmazdı. Zaten Eda'ya şans verdiğini ve zaman geçince bu işe ısınabileceğini de sonraki sahnelerde gördük.
Bölümün hem en eğlenceli ve esprilerin havada uçuştuğu sahnesi yemek sahnesiydi ama orada iki erkeğin müthiş oyunculuğu da vardı. Oğuz'un ne olduğunu çözmek için sürekli Ferit'e bakması, kızına da kaçamak bakışlar göndermesi, üstelik bir taraftan da Eda'dan destek veren bakışlar beklemesi çok hoştu ve çok zordu oyunculuk açısından. Ferit ise bir taraftan olayı farkedip farketmemiş gibi yapıp, esprilerle ortamı yumuşatmaya çalışması, arada da Damla ve Eda ile ne oluyor der gibi bakışması eşit derecede zordu. Her iki oyuncuya da alkışlarım :happy0064
Bölümün en önemli sahnesine geçmeden önce Damla'nın babasına söylediği 'Siz ne yaşıyorsanız bizimki de ondan farklı değil' sözünü doğrulayan ufak detaylar vardı bence. Buluşma yerlerinin aynı olması, aynı sobanın kullanılması, kılık kıyafetin aynı olması, hem Oğuz hem de Ferit'ın aynı şekilde battaniyeyi başörtüsü gibi kullanmaları, rengi farklı da olsa Damla ve Eda'nın battaniyelerinin kumaşının ve stilinin aynı olması gibi. Son sahnede dört oyuncu da çok güzel oynamışlar ama Eda ve Oğuz'un tartışmasına döndüğü anda arka planda gözüken her iki genç oyuncunun da tepkilerinin çok yerinde olduğunu yazmadan edemeyeceğim. Açıkcası o sahnede Oğuz sinirle çok onur kırıcı birşey söylemiş olsa da sürekli kendisinden birşey saklanan Oğuz'un kafasında bazı şeyleri kurmasını ben çok yadırgamadım. Elbette haklı değil ama Oğuz'a da ben çok üzüldüm bölüm boyunca sürekli şüphe içinde nereye kadar??
36. bölüm hakkında nasıl olsa daha çok yazacağım sizin yorumlarınızı da okuduktan sonra şimdilik bu kadar olsun :icon_whis
kissorkill 07-03-07, 11:52 İkinci özet yorumu mu yapımm dedim
Köşkte Eda ile aralarında yaşanan aşktan başka yeni bir aşkın daha filizlendiğini Damla’nın Ferit’e gönlünü kaptırdığını öğrenen Oğuz’u sakinleştirmek hiç de kolay olmuyor.Oğuz, Ferit’i mutlu aşk gecesinde köşkten kovar.
Beklendik bişi .Ztn önceki bölümdede sölemişti .Çık git evimden dieee ama ben bu kadar büyük bi tavır içinde bulunmasını beklemiyodum.
Eda ise Oğuz’a kırgındır,gözü dönen Oğuz’un kendisi için söylediği sözler onu derinden yaralar
Ben olsam bende darılırdım.Yani ne var biliyoki yapcaklarını ondan saklıyo .Bunu da beklemiodumm ben .
Eda’ya destek ise hiç beklemediği birinden gelir.Bu süpriz destek Eda’nın hem davayı kazanmasında hem de köşk hayatını düzene koymasında büyük bir adımdır.
Damla olduu kesin çünkü kabul etmişti.Ztn hanım yerine artık abla demeye başladı allah bozmasın:img-wink: .Hem çocukların köşkten ve o adam yüzünden gitmesine göz yumamazdı.
Eli deilmi Ailla nasıl harekete geçer hareket derken ne demek istiyo yaadaaa
Oğuz ‘a bir darbede kızlardan gelir,Ferit kovduğu için babalarına tavır koyarlar.
Haklılar,köşkte herkez Feriti çok seviyolar .Oğuzun da bunları yapmasından dolayıherkez tavıralabilir .Özellikle kızlar babalarının bukadar şeyler yapmalarına karşı tavır koymasalar şaşardım.
Davanın birden Eda’nın lehine dönmesi Serpil’i deli eder,Yaman da paniklemiştir. Eda’dan intikam alma peşinde olan Serpil, davayı kaybetmemesi için Yaman’a elinden gelen tüm yardımı yapar. Onu Şeytan bile aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya ikna eder. Bu plan Eda’dan çok Efe ve Timur’u derin yaralayacak bir darbedir.
Bütün dizilerde kötüler erkeklermi olcak bu dizidede,Sarı çiyan.ben en çok Ee ile Timuru nasıl etkilicek onu merak ediyorum.
İşallah izlerim ...
Herkese Selamlar ve Sevgiler...
dünkü süpriz dönüşümden sonra tekrar buradayım...
öncelikle beni hoş karşılayan tüm arakadaşlar iyiki varsınız demekle başlamak istiyorum...Buğra, Sami, Müge, Nuray, Burcu, Berna!(oh ne kadar özlemişim isimlerinizi şöyle sıralamak...;))...HOŞBULDUM!
fazla kalma niyetim de yok aslında...arayı kapatıp birilerine yetişmem lazım biliyorsunuz...
sadece hazır bilgisayarın başına geçmişken biraz aileme bakayim dedim...
anladığım kadarıyla İA'nın yayın saati değişmiş...tam olarak ne zaman yayınlanıyor...???
ya aslında Star'ın sitesine de bakabirim...yalnız orası biraz tehlikeli...özet falan...yalnışlıkla okumayayım şimdi...aynı yüzden de geride kalan sayfalara da bakamadım...burdan birisi söylerse iyi olur...zahmet olmasa tabi ki...
dün biraz göz attım da 35. ve 36. Bölüme...yeniden fakettim doğru ya artık sesli çekim yapılıyor...ben şahsen çok beğendim...
bu konu burada konuşulmuş olabilir...biliyorum...
siz nasıl buldunuz onu merak ediyorum...kısaca ifadenizi almak isterim...
bana kalırsa daha gerçek oluyor böyle insan kendini orda hissediyor...yani en azından benim için öyle...
bölümlerin içeriğini şimdilik ne okumak nede görmek istiyorum...Damla mektup falan okudum da heyecan kaçtı bile...biran önce buradan kaybolmam gerekiyor...daha fazla sayfalara bakmadan...
Sami...Damla koruma cemiyetinin başkanını döndü evet...(bu lafına nasıl güldüm ya...)...tahminim doğru çıktı Damla kaçırıldı demek...buda fazla bilgi oldu aslında...neyse sonra konuşuruz...
Nazım Hikmet ustadan olan şiir için de çok çok sağol...nasılda bizleri anlatayor...
Nuray sana daha ne diyeyim...valla sen şeytana pabuçu ters giydirirsin...Nuray hanım bilginize ben gitmeden önce son yorumumda ''biraz'' uzak kalacağımı belirtmiştim...birşey demeden kaybolan tek bir kişi oda ben değilim...şöyle diyelim...fakat senin için bu seferlik bi istisna yapabilirim...
ve birşey daha Berna artık bize katılığını görmek benide çok sevindirdi...eskiden senin rolün basiti...Berna alt köşede görüldü mü herkesde alarm zilleri çalmaya başlardı...aman yalnış birşey yazmayalım derdik hep...dimi Buğra...;)
ama şimdiki durum bambaşka...bendende ailemize bir hoşgeldin alıyorsun...yorumlarına da şöyle biraz baktım...diğerleri gibi hızlı geçtim...ama şunu tartışmasız söyleyebilirim...hepside yüksek kalitedeler...daha şimdiden çok beğendim...
Müge seni ve o kalpten güzel yorumlarını unuturmuyum hiç...giriş yorumumda senin için yazacak uygun birşey bulamadım sadece o kadar...
Buğra seninle konuşacak o kadar var ki burası yeri değil...yer de yok zaten...al sana sinyal...;)
haa Buğra geldiğinde bu haftanın ENlerini de sorabilirsin...bekleyenler var galiba...(Müge...
son olarak özel mesaj gönderen arkadaşlara da çok teşekkürler...hepsini cevaplamak için zamanım yetmiyor...mesaj kuttumu temizlemiştim...yeniden kirlendi...pardon...güzeliklerle doldu...
iyi günler... bye bye
Onu Şeytan bile aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya ikna eder. Bu plan Eda’dan çok Efe ve Timur’u derin yaralayacak bir darbedir.
Bu plan Efe ile Timur'a Oğuz ile Eda'nın aralarındaki aşkı ve evlenmeyi düşündüklerini söylemek olmasın. Çocuklara "babanız varken anneniz Oğuz'u size baba yapmak istiyor" diyebilirler.
Onu Şeytan bile aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya ikna eder. Bu plan Eda’dan çok Efe ve Timur’u derin yaralayacak bir darbedir.
Bu plan Efe ile Timur'a Oğuz ile Eda'nın aralarındaki aşkı ve evlenmeyi düşündüklerini söylemek olmasın. Çocuklara "babanız varken anneniz Oğuz'u size baba yapmak istiyor" diyebilirler.
Evet, tamamen budur plan. Başka şey olamaz. Yaman'ın elinde gösterecek kötü bir şey yok ki Eda hakkında. Eda üzülsede çok önemsemeyecek nasıl olsa açıklanması gerekti diye ama Efe-Timur çok üzülecek, şaşıracak ve ne yapacaklarını bilemeyecekler. Özellikle annelerinden duymadıkları için.
Hatta Yaman ve Serpil, Eda-Oğuz'un dargınlığını öğrenecekler mahkeme sırasında, ikisinede habersiz birbirlerine mesaj atarak aynı yere çağıracaklar barışmak için. Yaman'da çocukları aynı yere götürecek yemek için. Tam Eda-Oğuz barışmış, samimileşmişken Yaman çocuklara gösterecek, bakın işte söylediğim ilişki diye.
Timur'u bilmemde Efe köşkü acayip karıştırır, tabii onlar öğrenince Ceren-Merve'de öğrenirler. Gelecek bölüm sonuna tüm çocuklar ilişkyi öğrenecek gibi.
Ortalık bayağı karışacak köşkte...
iyi akşamlar herkese özet gecikmeden gelmiş...
Köşkte Eda ile aralarında yaşanan aşktan başka yeni bir aşkın daha filizlendiğini Damla’nın Ferit’e gönlünü kaptırdığını öğrenen Oğuz’u sakinleştirmek hiç de kolay olmuyor.Oğuz, Ferit’I mutlu aşk gecesinde köşkten kovar.Eda ise Oğuz’a kırgındır,gözü dönen Oğuz’un kendisi için söylediği sözler onu derinden yaralar
Evt sakinleştirmenin kolay olmadığını son bölümün son dklarında iice anlamıştık zaten cidden gözü dönüyor, kendini kaybediyor . Feriti evden atması normaldi zaten, bi daha feritin koly koly evde kalabileceğini zannetmiyorm ama eda kırgınğında 100 kere haklı ,beklediğimiz gibi çok üzülüyor:(
.Eda’ya destek ise hiç beklemediği birinden gelir.Bu süpriz destek Eda’nın hem davayı kazanmasında hem de köşk hayatını düzene koymasında büyük bir adımdır.
Damla herlade bu ,aslında artık beklemediği biri sınıfına giremez damla ama öyle diyorlarsa öyle olsun.davada destek olacağı gibi edanın kendisini babasıyla karşı karşıya gelmek pahasına savunması etkilemiştr heralde ve hep destek tam destek en güzel kısım burası heralde.
Off ya bu Ferit olayını öne sördüler ati olayı ortadan kalktı diye sevinirken hop çift bela sardılar başımıza üçlenmese bari. İnş özetin abartmasıdır gerçi bu aralar özet abartyormu çok mu iyimser yazıo anlamış deilim. Bu ayrılık döneminde demekki oğuzun yanlış anlamalarınıda izliycez…
Oğuz ‘a bir darbede kızlardan gelir,Ferit kovduğu için babalarına tavır koyarlar
Artık ferit ailden biri gibi oldu ablalarının gitmesi kadr olmasada feritin gitmeside kızları çok üzer oğuz dörtlü ateş altında kalcak .
.Davanın birden Eda’nın lehine dönmesi Serpil’i deli eder,Yaman da paniklemiştir.Eda’dan intikam alma peşinde olan Serpil, davayı kaybetmemesi için Yaman’a elinden gelen tüm yardımı yapar.Onu Şeytan bile aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya ikna eder.Bu plan Eda’dan çok Efe ve Timur’u derin yaralayacak bir darbedir. Yamanın gözü kara Serpilin ki ondan kara bide tam özetin dediği gibi serpil şeytn gibi sürekli bir plan yapıyor bitmek bilmedi planları serpil saçma sapn plan yapmakta yamanda akıl alıp ortalık karıştırmakta uzman zaten.burada sanırım çoğunluğun hemfikir olduğu eda oğuz aşkını çoculara göstermek olcak.öğrenmişken herkes öğrensin artık napalım. Çocuklara bi şekilde göstermezlerse (yani edayla oğuzu buluşturmak gibi) sadece söylerlerse çocuklar annelerini zorladıklarında eda oğuzla aralarının kötü olması dolayısıyla inkar edebilir yok öyle bişi falan ama çocuklar yaralanacağına göre inkar etmez . zaten o kadrda koparmazlar oğuzdan edayı heralde.
_seboist_s 07-03-07, 21:20 Selamlar İki aile ailesi nasılsınız bakalım??
Afiyettesinizdir inşallah eheh:D Boş boş oturuyordum bugün dedim aaa yapacak onca iş varken oturulur mu?? Git analiz yaz =)) Ve buradayım şuanda saat daha erken ama ben iki üç saatte anca tamamlarım ağır kanlılık var üstümde biraz =)) Evet başlayayım artık…
*** Evet bölümümüzün ilk sahnesinden bahsedeyim öncelikle… Damlanın ve Sabutayın kapıda karşılaşması… Ayol bu kızda ne şanssız=)) İki salağı uyuttu böyle bir hava falan filan patt karşında sabu töbe töbeee… Ben tabii sinir stres bir şekildeyim ekran başında…
*** Bu sırada Tahir Ağa çıkıyor ortaya çok şeker yaa… Damlayı bulduk çekmecedeymiş… Eheh Ayy bende çekmeceliyim yaa bilseydim Damlanın buraya kaçırıldığını kurtarırdım adamlarımı toplayıp… Ayy o neyse de acaba gerçekten çekmecede mi çekildi kaçırdık desenize : (( Eheh büyükçekmece mi küçükçekmece mi?? Ayy ama Tahir Ağa komedi yaa e bilmiyor adam tabii İstanbulu çekmeceyle yetinmiş amaa tahir Ağa İstanbul çekmece kaynıyor valla=)) Her boyutta var Small, large, extra large eheh… Ayy Ama Eda atladı yaa iyi bulmuşsunuz tebrik ederim diye… Tahir Ağadan cvp “sen benim ağalığımı takma lakap mı zannediyon”… Yalnız Kapının önü adam dolu… Nerden bulmuşlar yavv okadar adamı=)) Hepsi de aynı yaşta eheh… hepsinde bıyık falan… Adanalıyıkkk=))
*** Ve dönelim tekrar Sabutaya… Damlayı almış oyuncaklarını gösteriyor psikopat yaa… İki tane uçak gösterdin Damla artık sana aşık… Cidden ne düşünüyordu bu adam. Damla o odayı gördükten sonra boynuna mı atlayacaktı… Sabutayın sorunlarının kaynağını anladım daha iyi…
- Çocukluğunuza dönelim Sabutay Bey:D
Aman ne döncez boşverelim biz Edayla oğuza dönelim… Şu çocuklarla olan telefon konuşmalarına…. O gerginlikte nasıl güldüm yaa…
Biraz fazla olmadı mı Oğuz Bey=)) oğuz başta kopardı beni…
“Allah’ım Yarabbim…off Be Ceren sırası mı şimdi? Hehh Kapattı Allah’tan kapattı hiç konuşamayacağım şimdi… Hay güzel Allah’ım Yarabbim yaa Alla alla be ceren iki tane kontur gidecek diye… Ne var Ceren Ne var Kızım ne var?... Trafikteyim kızım şuanda acil bişey yoksa önemli bir telefon bekliyorum… Bende ona uğraşıyorum zaten eger başka bir kaprisiniz yoksa kapatın telefonu hadi telefon bekliyorum kapatın…”
biraz fazla olmadı mı Eda Hanım=)) Eda zaten süper gayet sakin bir şekilde…
“Hommm yoga yapar vaziyette… oğlum noldu annecim?? Tahmin mi ?? İşim var Oğlum Nirvanaya ulaşıcamm daha…”
Aynen böyleydi dimi replikler yanlış yazmadım yanii… : P
*** Ve artık Sabutaylı yerleri atlıyorum… Direk köşke gidiyorum… Ve oda ne ??
“Ayhhhh ay ayyy ayy aayy Amannn Ayyyhhh Allah”
Evet gerçekten bu sesler kimden çıkar?? Yok itfaiye sireni değil:D Evet Safiye abla… Eheh Safişş süpersin yaa… Damlayıda oturtmuş yanına fenalıklar geçiriyor… Ayy insan böylemi fenalaşır benim bildigim sesi solugu gider bayılır falan… Safişş bayılırken bile gazel tüttrüyo ayhhh aman yavrumm… heheh
Ve ufak çaplı bir Eda Oğuz didişmesi…
EDA: Ayy Oğuz Bey sizde sabahtan beri yani öyle mafyacılık oynuyorsunuz noluyo canım aaa…
OĞUZ: Eda Hanım sizde de sabahtan beri bir gerginlik bir gerginlik… Mafyadır Yok efendim şeydir eşkiyadır… Siz Damlayı kaçıranlara bir şey söylemiyosunuz ama… Ne söylüyosanız bize söylüyosunuz…
EDA: Ne söyliycem canım Allah’ından bulsun aaa…
OĞUZ: Öyle olmuyor işte… Bulmuyorlar…
Bu tatlı ufak didişmeden sonra Edanın süper sözleri… Son Cümleye dikkat!
“Safiye abla canım ben ağlanman bittiyse hadi kalk mutfağa girelim yemek yapalım. Allah’a çok Şükür kızımız geldi işte hadi kalk…”
*** Ayy o Eniştenin sözleri nasıldı öylee=)) Dava bitince evlendirelim onları falan… Eheh ayy bide Seda ablaya diyor yaa sen beni susturacağına etrafına bir bak… Enişte alemsin… Güzel adam enişte…:D
*** Damla, Eda, Oğuz, Ferit, Ergin… yemekte süperdiler… O sohbetleri çok şirindi… shekerr:D Gerçi biraz gerildi ama olsun artık bölümün sonunu gördüm yaa artık gerçek gerginlik odur yanee… Neyse bölüm sonuna daha çok var… Yalnız Oğuzun şu laf bitirdi beni kızım otur sen daha yeni kaçırılmışsın… Eheh yeni iyileştin der gibi…=))
*** Eda ile oğuzun mutfakta bulaşık yıkamaları.. Ahh daha doğrusu Eda duruluyor oğuz diziyor… Ve ardından mektup sohbeti… Cidden analarına çekmiş kızlar. Bir mektupla şipşak olaylar heheh…Ayy ama Edanın öğüdüne bittim… “oğuz bey ben bu mutluluğu daha fazla zorlamamanızı öğütlerim size” tek ayak üstündee:D
*** Ve Damla Oğuz konuşması… Ayy daha erkendi ya, ne gerek var Oğuz abii bekleseydin biraz dahaa hihih=)) Şaka bir yana Oğuz çok tatlıydı burada (Yalnız Oğuza okadar çok kızgınımki tatlı derken bile zoraki yazıyorum.. Ama napiyim ozaman izlerken tatlı gelmişti yane ne yalan söyliyim…) Diyordu yaa damlaya “bizde seni çok özledik hepimiz çocukların haberi yoktu gerçi ama Eda hanım özledi ben özledim…” işte orada çok tatlıydı… Ve sonra Eda Hanım oldu Eda abla… Ohh çektim yaa… Kaç bölümdür bu anı bekliyordum tadını çıkaramadım…
Damla iner Edanın yanına… O repliklerde gelsin bari… E hadi bari=))
DAMLA: Eda abla
EDA: canım??
DAMLA: Kafa devralmışsınız hayırlı olsun…
EDA: Ya evet öyle oldu artık çalışmak zorundayım… E palas pandıras bu işe atladık ama bakalım başarabilecek miyiz? Dava için gerekliydi biliyorsun…
DAMLA: Bende sizinle o konuda konuşacaktım… Dava da lehinize şahitlik yapacağım.
EDA: Çok teşekkür ederim Damla… Benim için gerçekten çok önemliydi…
DAMLA: Biliyorum Eda abla Efe ve Timur için her zaman elimden geleni yapacağım merak etmeyin…
EDA: Sağol canım benim çok teşekkür ederim… Seni burada görmek gerçekten çok güzel eve döndüğün için çok mutluyum…
DAMLA: bende köşkte olmanızdan dolayı çok mutluyum… yani artık mutluyum diyelim.
EDA: İnşallah…
Yaa gözlerim doldu şimdi yazarken=)) Nasıl rahatladım yaa… Gerçi uzun sürmedi rahatlığım ama neyse…
Yine tatlı bir Eda Oğuz tartışması… Yalnız şu son sözü söyleme olayına koptum yaa… Ben sizin şu son sözü söyleme huyunuza sinir oluyorum:D Eheh didişmenin en hararetli anında çocuklar geldi yaa… Çocuklarda yanlarında misafir getirmiş… Triplerini:D Ama Damlanın gelişini öğrendiklerinde çok mutlulardı… Helede akşamki yemek…
EDA: Oğuz Bey süprizi siz mi açıklarsınız ben mi açıklayayım?
OĞUZ: Ne süprizi?
EDA: E ben açıklayayım bu durumda…
Şu fragmanda görünce meraklandıgım sürpriz muhtarla safiyenin evleneceği haberiymiş… E biz biliyorduk zaten alla alla yaa:D
Efe reklam işini anlatınca herkes sevindi… Ama Bi akıllı Eda... saniyesinde çözdü olayı… Serpil çiyanının işin içinde oldugunu anladı hemen… “Baban mı ayarlamış yoksa babanın yeni iş ortağı Serpil Hanım mı?” Çiyann yaa burnunu sokuyo heryere yani… Yine bir şeyler yapıyormuş… Özette okudum tabe tahmin yapamıyorum eheh… Sizin tahminleri okuyacağım şu analizi yazayım bir…
Ne diyorduk hehh Oğuz jeepi değiştiriyormuş… Nasıl saniyesinde mesajıda verdiler yaa… Küresel ısınma… Şu sıralar çok önemli bir konu ve bizim dizimizde işlenmesi gerçekten çok çook hoşuma gitti… Birde tatlı dille işlendi ya çok güzel oldu… Eda baktı oğuz Ferit konuştukça sinirleniyo süper bir fikir buldu… Tıp oynayacaklar=)) Bir ki üç tıp… Eller kollar bağlı şıp:D Timur=))
Yalnız küresel soğumaya bittim ben yaa… “çorbalar da küresel soğudu” :D
Dewam ediyor...
_seboist_s 07-03-07, 21:20 *** Vee olaylı bölüm finali… Hem de ne olay yaaa…
Ayy bir baktım Feritle Damla bizim tatlı aşıkların yerini kapmışlar… Aa olur mu canım… Şifreyi bilmiyorsunuz siz bir kere… Bir tek Edayla Oğuz biliyor… Birde işte yetmiş milyon falan:D Yalnız şifrede şifre yanee… Da Vinci Code… Şifre: Bahçe:D
Vee Oğuz Feritle Damlayı yakalar… “noluyo burada??” Valla bunu birtek oğuz değil tüm ev ahalisi söyledi… Çocuklar, Enişte… Yalnız Seda abla yoktu… O nerdeydi yaa… Kıyamet kopsa (Ki kıyamet gibi bir şeydi) ruhu duymayacak… Bak eniştemize öyle mii iğne atsan duyar valla… Seda abla biraz eniştemizle uğraşmayı bırakta etrafına bak… Lütfen yanii=))
Ama Enişte süper idare etti çocukları “yok bişey yok, büyükler konuşuyorlar” Tabi fısıldaşıyorlar hatta… eheh… Yok çocuklar serap görüyorsunuz siz yok bir şey aaa yatın bakim bundan sonrasını görmeyin siz…
Ve bundan sonrası…
“Ben kızına aşık oldum, anladın mı aşık oldum kızına”
“Baba ben Feriti seviyorum, seninde birilerini sevdiğin gibi…”
Ben dedim oğuz bu laflardan sonra toparlar biraz… Ama dahada fena oldu… Ne aşkı falan demeye başladı… ki kendide aşık… Ve aşkı devreye girdi en sonunda…
“Çocuklar birbirlerini seviyorlar işte ilk günden beri anlasana”
“Sen bunu biliyodun ve bana söylemedin haa… Evleneceğim kadın, çocuklarımı emanet edeceğim kadın, onlara analık edeceğim güvendiğim kadın…”
“…Oğuz ben eğer bu çocukların öz annesi olsamda senden bunu saklardım”
“Sen bu yaptıklarında benim çocuklarıma analık ediceğini mi sanıyorsun?”
Edanın o bakışı… Kimbilir Yüreğinde nasıl bir yer etti bu laf…
Ve bundanda sonrası…
Ne olacak şimdi? Oğuz söylediği anda mı pişman olacak? Hiç sanmıyorum… O lafı söylediyse eğer anında pişman olmaz… Sonradan pişman olur… Edasız yapamayacağını anlayınca… Edayı çok kırdığını fark edince… Ve söylediklerinin ne kadar saçma olduğunu fark edince…
Peki Eda ne yapacak? Kesinlikle Eda çok kırılır, konuşmaz Oğuzla… Hatta ben olsam köşktende taşınırım… Arkadaşlar haftalardır burada Eda Oğuz aşkını konuşuyoruz ama Oğuz bunu hak etti cidden… Etkiye tepki… Eda böyle bir tepki verirse gayet doğru olur… Sonra Oğuz Beyimiz pişman olur… Lütfeder… Neyse ben işleri zorlaştırmayayım… =)
Oğuzun işi gerçekten çok zor! Altından kalkamayacağı bir laf etti derler ya… Aynen öyle… Aylardır Eda için yapmadığını bırakmadı ama bir cümleyle Edayı kırmayı çok kolay başardı…
Hani çocuklar evde top oynarken vazoyu kırmışlardı ya Oğuzda Eda anlamasın diye, Ferite para vermişti git vazonun aynısını al diye… İşte busefer öyle bir şansıda yok… Ayrıca öyle bir şansı olsa bilşe bu seferde Ferit yok eheh:D Ve o vazonun yedek parçaları vardı amaa kalp için yedek parça var mı ki?? Bu arada kalp kırmak falan dedim dilime bir şarkı dolandı… Onuda ekliycem şimdi şarkı sözleri, şiirler yazdıgımız sayfaya…
Oğuza gerçekten çok kızdım… Orada kendimi oğuzun yerine de koydum aslında… Her sözünü anladım… Ama o son sözü… Empati kurdum evet… Ama fayda etmedi… Yine kızgınım… Fakat yinede her zaman oldugu gibi… Tam gaz Eda&Oğuz aşkının savunucusuyum… Sonsuza kadar… Küs olmalarını görmek istemiyorum ama özlemlerini görmek istiyorum… Senaryo gerçekten hiç tahmin etmedigim bir yöne gitti… Kötü mü oldu? Hayır… Çünkü eminim bundan sonra Oğuz pişman olacak… Eğer oğuz pişman olmazsa derim ki bu gidiş iyi değil… Yalnız ben kaç bölümdür Oğuzun kararlılığını Edada görüyorum… Eda önceden düşünmeden birkaç laf söylemişti Oğuza… Hatta birinde oğuz içmeye gitmişti diğerinde bir kalça=)) Ama bu işte öyle değil. Çünkü direk Edanın analığına söz var… O yüzden dokundu bu kadar… Neyse artık görücez… yalnız ben cidden umutluyum bu durumdan… Hem sizinde dediğiniz gibi çocuklar falan kenetlenicek… Oğuz pişman olacak, Edaya kavuşunca sıkı sıkı kenetlenecek… Birde bakarsınız Oğuz bu sözünü unutturmak için Edaya evlenme konusunda baskı yapıyor?? O söylediği sözleri unutturmak için… bak böyle dedim ama sinirden dedim öyle düşünmüyorum demek için… Bakalım artık…
Artık analizim bitti galiba… Her an bir şeyler ekleniyor ama eheh… Son olarak, bizi yine aşırı derecede etkilemeyi başaran... İki aile'nin güzel ekibine teşekkür etmeyi borç bilirim;
Bu mükemmel bölüm için tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum… Herkese ayrı ayrı teşekkürler!... Ellerinize emeklerinize sağlık...!:good:
NOT::: Hayri hoşgeldin!! Birkerede buradan söyliyeyimm... Nasıl özlettin kedini biliyorsun çok iyi bunu... (Diğer Hattaki Yağmurlardan;)) Ayrıca meraklandırdında yanii neyse o kısmına zamanla giricem şimdi gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz... Hem daha öncede dediğim gibi yol yorgunusun sıkmayalım seni şimdii...;)
Hoşgeldinnn Şuleee...Süpersin yine coşturmuşsunn...Ya ben bu yorum işin senden bi öğreniyim en iyisii biraz uzatıyorum galibaaa bitiremedim hala yorumumu Ama yazmamaya karar verdim artık haftaya daha dikkatli olucam inşallah:img-hyste Zaten özetimiz gelmişşş hoşgelmişşş:happy0064 Ne de olsa özettir hoş karşılamak lazım pek hoş gelmese de...
Ama maalesef şu an özet yorumu yapamıycam çok üzüldünüz tabi biliyorum:img-hyste Bne Şule'nin yazdıklarını biraz yorumlıyım yineee hadi bak dayanamdımm gene yorum yapıcam 36. bölümee(ay bunu yazarken 336 yazdım Allah mı yazdırıyo ne???:happy0064 )
Tabii ki bölüm sonunu kastediyorum oraya yorum yapmazsam çatalrım zatenn en önemli yeri sona bırakıyım dedim zman kalmadı yaa:img-hyste
Valla Şulecim çok haklısın kopyacı Ferit nolucakk?Bne burda aslında Damla'dan "Ya burası ne güzel nerden aklına geldi Ferit" demesini beklerdim ama!Ferit'in çabalaması komik olurdu:img-hyste Ya bi deben hani merdivenlerden inerkene böylee bi müzik çalıyoduu yaaa bölümün muhteşemliğiylee kopmuşum eller havaya diye dans ediodumm :img-hyste Valla ciddiyimmm:) Ama tabi insan sonra başına gelicekleri bilmiyo:img-wink:
Bu arada bir haklı olduğun noktada Seda Abla'nın duymaması hakikaten ilginçti...Vay be Seda Abla??? acaba enişte bütün gece başının etini yedi de kadıncağız uyku ilacı alıp mı yattı ya da belki enişte gürül gürül horluyodurr,kadın alışmıştır seste uyumaya...Benden bu kadar bahane valla...
Ve işte son sözzz...Ben başta noluyo lan dedim,kaldım tv nin karşısında bi beş dakika...Yok artık bunu söylemiş olamaz dimi diye..Ama ne çare olmuşla ölmüşe çare yokk...Ah Oğuz ah insan sinirle neler söylüyoo,insan egosu işte kavga sırasında üste çıkmak,karşısındakinin canını acıtmak istiyo insan ...Sonra kendi canının daha çok yanıcağını düşünemiyo o an...Ayy noluyoo yaa gece gece uykum mu geldi nedir sapıttım yine:img-hyste
Evet kısaca Oğuz halt etti,öncee hala üste çıkmaya çalışacaka sonraa hem aşkı hem de çocuklar sayesinde hatasını anlıycak bu arda da bencee çok komik sahneler izliycez yaa ne biliym üzücü sahne sadece o gece oplurr ve ertesii sabahtan itibaren komik sahneler izleriz sankiii....
Ve işte yorumumuzun sonunda Hayri'ye geçelimm...Hkkaten dimi sen haber vermişin hem okudum hem de arkadaşlar söyledilerr eee o zman benim yalvarmam gerekiyo galiba diycektimm kii... sen benim için bi istisna yapacağını belirtmişsinnn Allah razı olsun ...Çok saolll ben de saf saf seni affetmeyi düşünüyom bak se bak bendeki pervasızlığa:img-hyste
Eveett hepinize iyi geceler tatlı rüyalarrrr...Oğuz la Eda nın barıştığını görün rüyanızda...Mümkünse rüyası çıkanlar görürsee ,diğerleri görmese de olur:img-hyste
GizemliSahne 08-03-07, 00:20 Takip ettiğim TEK "dizi" ve araştırma projesi için tesadüfen bir foruma girip, kaliteye kapılıp ilk defa yorum yaptığım tek başlığın nadide üyelerine İyi Geceler..(Allah Allah nerden estiyse böyle bir giriş yapmak :)) Ama napayım sıkı takip edilecek bir dizi yok benim için başka.. Vakit kaybı gibi geliyor.. Tiyatroya gitmeyi tercih ederim.. Her akşam olsa her akşam TV yerine tiyatro olsa ne güzel olur :) Neyse sapmadan ve özeti okumadan yoruma başlayayım.
Öncelikle yorumuma kim ile başlayacağım? Eveeet, başlığın düdüksüz bekçisi Hayri ile.. Valla görünce inanamadım Hayri.. Hoşgeldin, sefalar getirdin.. Ya artık "kesin başına kötü bir şey geldi" demeye başlamıştık Hayri.. 2 ay hiç nete girmemek.. Pes doğrusu.. Ama seni görmek çok güzel.. Sağlığından şüphe etmeye başlamıştık artık.. Neyse HOŞGELDİNN..
Ben yine geç bir bölüm yorumu yapacağım.. Tekrar izleyemesem de aklımda kalan şeylere değineyim biraz.. Sizler yine harika yorumlar yapmışsınız.. Onları tekrarlamamaya çalışarak biraz üstünden geçeyim.. Biraz senaristlerimiz, oyuncularımız ve toplum üzerine genel bir yorum olacak gibi ya hadi bakalım.. Biraz da küçük detaylar olacak.. Hangi yönden gözlem yaptıysam artık.. :) Değişik bir açıdan geliyor gözlemler.. Neyse..
Oğuz-Eda'nın nefes aldığı anlardan başlayalım.. Mektup fikri kimden çıktıysa ilaç gibi geldiği kesin.. Damla'ya şok yaşatılması lazım diyorduk, çoğumuz da Eda'nın yaralanmasından bahsediyorduk ama senaristlerimiz yine sıradanlıktan kaçıp, değişik bir şok yaşattılar yine.. Damla'nın tepkisini son derece değiştirecek bir hamle yaptılar.. Tebrikler diyorum yine.. Eda ve Oğuz'un bu rehaveti uzun sürmese de çok güzel anlar yaşattılar yine bizlere.. Yine meşhur ve aşıklarımızı özel kılan didişmeler eksik olmadı.. Eda ve Oğuz'un sahneleri yine güldürmeye başardı bizleri.. Replikler yine kıvraktı.. Vee hepimizin atladığı küçük bir sahneyi hatırlatayım.. Yine Oğuz'dan Eda'ya yine bir kalça darbesi.. Sevinç gösterisinin simgesi oldu valla.. :) Sahnenin de devamındaki geçiş, bu sahnenin soluklaştırılıp, kesilmesi ile ilerledi.. Yine burada Emre Kınay'dan gelen bir doğaçlama kokusu alıyorum ben, ne dersiniz? İclal Aydın da Emre Kınay'ın attığı topu güzel bir bakışla tamamladı.. İkisine de bravo, çok iyi bir çift oldular.. İkisinin yer aldığı sahneler çok akıcı ilerliyor.. Hiç bir takılma yok.. İyi paslaştıkları kesin..:good: Neyse gelelim Oğuz-Eda mutfak sahnesine.. Buradan Nuray, Aysun ve Nilgün'ü anıyorum.. Yine direkten dönüldü.. :img-hyste Bu sefer basılma yaşanmasa da Eda yaptı yapacağını ve yine Oğuz kalakaldı öylece.. Ee Eda " evlenmeden olmaz" modunda maşallah.. :) Bu konuya değinmişken yine senaristlere gelelim.. Tabi onlara katkıda bulunan kimler varsa, onlara da.. Hep bu sahneler beklense de buradan çıkarıyoruz ki senaristlerimiz toplumun değerlerine özen göstermeye dikkat ediyorlar.. Aile dizisi formatında ilerlerken, toplumun her kesimine hitap etmeye çalışıyorlar.. Biliyoruz ki toplumumuz bu tür sahnelere meraklı olmalarına rağmen, bunlara tabu olarak bakanlar da var.. Hala bir film izlerken öpüşme sahneleri ve "açık" sahneler gelince, çocuklar var diye başka kanallara geçenler de var.. Toplumumuzu eleştirmek değil niyetim.. Haklılar da.. Böyle yetişiyoruz.. Parçasıyız toplumun.. Tabi medya ve magazinin de bunları kullanmıyor değil.. Bir filmdeki kısacık bir sahneyi alıp, tüm filme mal edenler, dizilere izleyici çekmek için fragmanlara koyanlar.. Sonra da bu sahneler üzerine gelsin dedikodular.. Efendim aralarında bir aşk mı var? Evli ise efendim eşiniz kıskanmıyor mu? Kıskanmasa bile kıskandıracaklar yahu.. Tövbe tövbe.. :) Sanatta ya da sahnede oynarken cinsiyet yoktur, karşındaki sadece hayal ürünü olan bir karakterdir.. Adı üstünde bu bir oyundur.. Ama magazinde böyle yer aldıkça, oyuncuların da kendilerini çekmeleri doğaldır.. Diyeceğim o ki senaristlerimiz toplumun nabzına göre ilerlemeye çalışıyorlar.. (belki de oyuncularımızın prensibi de olabilir, bilemiyoruz) Geçenlerde de bir kaç yorum görmüştüm, Eda ve Oğuz karakterlerinin aynı evde yaşamalarına bile sıcak bakmayanlar var.. Bu tür sahnelerin de fazla yer almaması, format gereği uygun duruyor kısacası.. Ee aile dizisi, miniklerimiz de izliyor.. Ama tabi arada da böyle vermeleri, gayet iyi oluyor.. Ee ne de olsa aşıklar... Senaristlerimiz çemberin ortasında duruyorlar tam.. Ne eksik ne fazla adım atıyorlar.. Ama umudu kesmeyin kızlar, eninde sonunda gelecek sahne.. :) Allah'ım bir sahneden nerelere geldim.. Ama diziye genel bir bakış olarak aklıma geldi işte.. Küçük bir detay.. Neyse senaristlerimiz kısacası toplumun içinde duruyorlar.. Formata uygun gidiyorlar.. Sanat; işlenenlerin, toplumun "hayat" kavramlarının "ortak noktası"nda birleştirilebilmesi ile başarıya ulaşır..
Toplumdan girmişken, izleyici tarafından beğenilen bir başka yön daha var.. Geçen bölüm için analiz yapmamıştım.. Şimdi kısacık ekleyeyim.. |