PDA

Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/2

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

LAZCAKIR-KIZ
20-03-07, 08:55
yorumlari yagdirmissiniz arkadaslar

hey masallaaaah, meseellleeh meseeelleh

harika bir bölüm oldugunu herkes kabul etti.

bende dün gece kendimce birseyler yazdim (yorum olarak)

oguza bayildim bayildim bu bölüm, inanilmaz!

Bugraaa senden videolari bekliyorum artik :img-hyste :img-hyste
hayricim sendende haberin olsun.

sevgilerle yeliz

BERNA
20-03-07, 09:30
Merhaba dostlarim

Bolumu elde etmenin yolunu buldum, okulda derste iken bir taraftan da indirecegim. Aksama bolumu seyredebilecegimi dusunuyorum terslik olmazsa.

Videolarin bir kismini dun gece izledim, ne yapalim siz diziyi ben videolari :) Videolara yorumlar yine en sahanesinden gelmis elbette silmeyecegim ama bundan sonra video yorumlarinizi multimedyadaki yorum basligina yaparsak daha dogru olacak ve kurallara daha uygun olacak diye dusunuyorum.

minemtoprak
20-03-07, 10:01
Yine mükemmel ötesibirbölümdü.Günün adamı kesinlikle enişteydi.Efe de bu bölümgüzel oynadı.Tek gözüme takılan kusur bizimkiler Tahir ağanın sayesinde
özelokulda okuyorlardıya ???Ama okul çekimleridevlet okuluydu,formalardan belliydi.Tek kusur buydu onun dışında süperdi.Birde yamanın serpile sarı çiyan demesine bayıldımmmm :happy0064

kissorkill
20-03-07, 13:09
dün kü bölüm gene harikaydı.doğaç çok güzel oynadı .timur un huyları deişmiş .yani acağip haretketler yapıyo sanki

bytepoem
20-03-07, 14:25
Merhabalar,
Hazır bugün evdeyken ve rahatken, internette bulmuşken bir gireyim. Bölümümü gecikmeli olarak biraz önce seyrettim cd'lerden.
İşte yeni bölüm özetinin yorumu. Aynı zamanda Eda severler kızabilir ama biraz sert olsada Eda'nın yanlışlarını sayayım arada.

Eda ve Oğuz’un ayrılmaları Enişte Yüksel’i çok üzüyor.İkisini barıştırmak için bir çok numara deniyor.Ancak aklı çocuklarını kaybetme tehlikesinde olan Oğuz’la yeniden başlamaya ikna etmek kolay değildir.
İlk önce Eda'ya kızgınlığımı haykırayım biraz. Dünkü bölüm ve anlaşılan gelecek bölümde de aynı, acayip gözümden düştü Eda. Bugünlerde Eda antipatisi geldi bana. Eda karakterinin şu anki davranışlarına şaşırıyorum, Oğuz'a gerçekten çok ayıp etti. Eda Efe'yi hiç bahane etmeden ayrılsaydı Oğuz'dan, lafım olmazdı, Oğuz çok sert laflar etti, Eda haklıdır kendince derdim. Ama esas sebep olarak Efe olayını gösteriyor. Oğuz şu ana kadar çok şeyler çekti çocuklarından ilişki konusunda, kızları zaman zaman isyan etti, Merve boş kağıtlar verdi, küstü, Damla kavgalar etti, hakaretler etti, evden kaçtı, kaçırıldı. Oğuz Eda'dan ayrılmayı bir an bile düşünmedi bu sıralarda. Eda ise aynen "Aşkının arkasında duruyordu", "Yeni hayatı ancak aşkı ve çocuklarıyla olmalı" gibi durumdaydı. Sonunda Eda aşkının arkasında durup gösterecek diyordum. Ama bunlar hep Oğuz'un çocuklarının tepkileri sırasındaydı, kendi çocuğundan gelen ilk tepkide aşkını terketti. Ayrılmak istemesi, hele ki yüzüğünü vermesi çok ters geldi bana. Çok yanlış yaptı, Eda'ya hiç mi hiç yakışmadı derim. "Dava sırasında sana ihtiyacım var", "Seni asla üzmek istemem" diyen Eda nerede? Oğuz zor durumlarda hep çareler aradı, mezarlıkta evden kaçan Damla'ya bile "tamam Eda'dan ayrılacağım" demedi asla, " biraz yalnız kal, düşün, bizi anlayacaksın" dedi, mektup peşinde koştu, çırpındı. Eda ise en kolayını seçip mücadele etmeden, ilk tepkide geri adım atıyor. Valla kim ne derse desin, olmadı yakışmadı bu aşka. Ben Eda'nın nasıl Damla'nın karşısına dikildiyse, Efe'nin karşısınada dikilmesini isterdim. İleride tekrar Oğuz'a dönerse ki artık şüphem bile var, Efe'ye ne diyecek? O sırada yalan söyledim mi diyecek? Şimdi Oğuz'un burnu sürttü yeterince, sıra Eda'da. Eda'nın Oğuz'u kaybetme acısını çok sağlam hissetmesi gerek kesinlikle. Şöyle Oğuz'a bir sekreter gelse ve arada bir eve uğrasa mesela. Eda'nın Oğuz'u başka kadın yanında kesin bir görmesi gerek. Kaybettiğini iyice idrak etmesi lazım ki barış iştesin. Bence Eda davayı kazanayım bir, Oğuz burada nasıl olsa döner havasında. Çok yanlış bir tutum, Eda'nın biraz ders alması şart. Oğuz'un artık inatla uzak durup Eda'nın aklının başına gelmesini beklemesi gerek. Ve Eda hanım bu bölüm gene barışma yanlısı değilmiş, aklı çocuklarındaymış. Ben valla anlamıyorum bu durumu, Eda bu ilişkiye çok kolay diye başlamadı asla, zor olacağını kendide biliyordu. İlk zorlukta kaçtı, olmadı, ayıp etti derim.

Enişte Yüksel son kozunu oynar ve Oğuz’a acele etmezse Eda’yı bir başkasına Atilla’ya kaptıracağını ima eder.Gecenin geç saati Atilla’dan gelen cep telefonu da bu sözün üstüne tuz biber eker.
Enişte iyi niyetli ama yanlış tarafa oynuyor. Oğuz'a kalsa bugün evlenir zaten, sorun Eda tarafında. Eniştenin bunları Eda'ya söylemesi gerek, Eda'yı kıskandırıp harekete geçirmesi gerek. Oğuz'da inanıyor mu acaba, inanıyor ki harekete geçecek galiba. Ki bence bu sefer Eda'nın harekete geçip yaklaşması lazım Oğuz'a.

Safiye ve Muhtar ise sonunda iptal olan düğünlerini gerçekleştirirler.Oğuz muhtar’ın Eda da Safiye’nin nikah şahidi olunca nikahta gerginlik yaşanmaması kaçınılmazdır.
Büyük ihtimal Oğuz gene evlilik yaklaşmasında, ufak ufak taş atmalarda, Eda gene olmazlarda, terslemelerde, didişmeler falan.

Eda’dan intikam almak için çocuklarının hayatını cehenneme çeviren Yaman ise son anda durumu kurtarmaya çabalamaktadır.Serpil ise davanın geri çekilmemesi için kanın son damlasına kadar savaşmaya kararlıdır.Bunun için Efe ve Timur hakim karşısına çıkmalarını erkene aldırtır. Reklam çekimleri bahanesiyle Efe’ye yaklaşan Serpil duruşma öncesi son zehirini de akıtır. Mahkeme günü herkes çok gergindir. Bir de üstüne duruşmaya Yaman’dan bile önce Serpil’in gelmesi Eda’yı çileden çıkarır.hakim karşısına çıkan Efe ve Timur annelerini mi yoksa babalarını mı seçecekler?

Efe-Timur çıkmadan Yaman vazgeçer diyorduk, Yaman gene büyük ihtimal
Serpil'in baskısıyla vazgeçti. Efe kesin babasına acayip yüklenecek ve asla
istemeyecek, çünkü babası davadan çekileceğim dedi ve çekilmedi. Benim tahminim önce Refik gelir bir Eda'yı savunur, arkasından Efe babasını yerden yere vurur, çünkü babasının sözünden dönmesine acayip bozulacak. Davayı Eda kazanır. Bu arada senaristlerimiz çocukları mahkemeye çıkartıp ayıp ettiler, dünkü bölümde olduğu gibi davayı bitirip halledeceklerdi.

Neyse, gelelim Eda'ya. Ben çok taktım bu hafta Eda'ya ama, peki şimdi ne yapacak? Buyrun davayı kazanacak haftaya. Sonra ne olacak? Oğuz gene hadi diyecek evlenelim, dava bitti işte. Eda şimdi tamam mı diyecek?
Şimdi Efe'ye ne diyecek Eda, Dava bitince Oğuz'u sevdim mi diyecek?
Yorumsuz, Eda Efe'nin karşısında geri adım atmakla hata etti. Aşkının arkasında dursa, evet dese. Çok daha rahat ederdi şimdi. Benim tercihim dava bitmesine rağmen Oğuz'un hamle yapmadan, geri çekilip beklemesi. Eda'nın ne yapacağını merak ediyorum cidden.

Ama tabii Oğuz karakteri bunu yapmayacak. Mahkeme ortasında fırlayacak ve evlen benimle diyecek Eda'ya. Büyük ihtimal böyle olacak. Gelecek bölüm sonu böyle biter sanki.

AnsEa
20-03-07, 16:39
Herkese SeLaM
Dün geceki bölüm yorumumu yaziim die girdim özetle karşılaştım biraz sürpriz oldu keşke okumasaymışım diyorum son sahnedeki görüntüden sonraki umut dolu halim kaybolmuş bulunmakta eda nasıl hala direnir yaaa. Zaten efeye, oğuzu inkar ederekte çok büyük bir hata yaptı. Oğuzle evlenmek istediğinde yalancı durumuna düşecek ve bu şekilde evlenme beklentimizde dahada uzuycak.off eda off .atiden de bekliyordum sürekli bişeyler geç patladı tam patladı ...yemek yerken o sehpanın üzerindeki fotoğraflar neydi öyle iyice sapıtmış durumda. Buradan özetteki olaya sıçrıycam ama sabrediyim azcık. özeti okuyunca 38. bölümdeki kötü sahneler geliyo sürekli aklıma:(
Neyse Yavaş yavaş sakinleşiyorum ve çatı katı sahnesi gerçekten çok duygusal bir sahneydi...çok güzel ama sıkıntılı bir sahneydi, içim baya bi sıkıldı ayrılık vakkasından, edanın sözleri vurdu oğuzu.ama oğuz pes etmemekte kararlı ve eda yüzüğünden ayrılmadı. oğuz bey param yokla iyi sıyırıdı ama inanamıyorum edaya ya hemn taşınıcakk…Sonra bizim tam olarak göremediğimiz öpücük ve sabah sarmaş dolaş görünce barıştılar diye düşünmüştüm ama eda hanım oğuz bey oluvermişler hemen... sarmaş dolaş ayrılanlarıda ilk defa görmekteyim:DNeyse oğuz asla fazgeçmez edadan ama eda da çok zorluyor…Kendine gelir inş vakitlice.
Eniştemizde bir tane.İyice kanım ısındı kendisine bu işi yaparsa o yapar artık. Azcık patavatsızlığı işe yarıyor :) samimi adam ya ,hangisi böyle konuşur oğuzla? Atiye karşı tepkiside çok hoştu…özeti okumasaydım son sahnedeki umutlarımdanda bahsedecektim ama hevesim kursağımda kaldı.özete geçicem inş birazdan…

ebruertg
20-03-07, 16:44
Dün gece bir rüya gördüm, kabus da denebilir.

Oğuz çatıda oturmuş rakı içiyor. Alt katta çatıdaki balkonun altına doğruda enişte ile Seda abla oturmuş konuşuyolar. Enişte ballandıra ballandıra Atilla'yı anlatıyor. Onu övdükçe övüyor. Bu lafları Oğuz duyuyor, göbeğinin üstüne rakı kadehini koymuş, hayretle aşağı bakim derken kadeh aşağı düşüyor. Bu arada da gülerek el ele bahçe kapısından Eda ile Atilla içeri giriyor.
:icon_sorr

Dizi bölümü gibi rüyaydı valla kabustan bu sahnede uyandım ve uykum kaçtı sabaha kadar uyuyamadım.

:icon_sad:

Oğuz&Eda :love05:

AnsEa
20-03-07, 17:30
Eveett özetimize gelelim bu hafta çok hızlı ...Zaten ya çok geç yada erken geliyor hayırlısı bakalım...
Eda ve Oğuz’un ayrılmaları Enişte Yüksel’i çok üzüyor.İkisini barıştırmak için bir çok numara deniyor.Ancak aklı çocuklarını kaybetme tehlikesinde olan Oğuz’la yeniden başlamaya ikna etmek kolay değildir.Enişte Yüksel son kozunu oynar ve Oğuz’a acele etmezse Eda’yı bir başkasına Atilla’ya kaptıracağını ima eder.
Edanın bu kadr çabuk pes etmeside çok kırıcı,niye damladaki gibi söylemediki:( hakkınıda yemiiim oğuzdan ayrılıp ondan sonra aramızda birşey yok dedi:)yalan söylemedi...off eda off bunları düşünür kendini düşünmez tabi oğuzuda..
Eniştenin çabasını da gördük zaten bu bölüm. Önümüzdeki bölüm Son bomba kozundan önce neler yapıcağını çok merak ediyorum biraz gülücez bence bu bölümde onun çocuk gibi ara düzeltme çalışmalarına.Ama ati kozunu oynamasına bozuldum açıkçası ,zaten ati tehlikeli karakter kendide farkında bunun hani ati yeni biri olsa edanın hayatında hadi diycem kıskandırmak için doğru kişi ama şu durumda çok tehlikeli oğuzda kendini geri çekebilir. Ama tahminimce eda aşkına sahip çıkmaya karar verdiğinde oğuz ati mevzusu yüzünden kendini geri çekicek ve birleşmeleri bu şekilde uzuycak…

Gecenin geç saati Atilla’dan gelen cep telefonu da bu sözün üstüne tuz biber eker.
İşte artık gelr bütün aksilikler üst üste birde ati edA konuşmasınıda kestiler ,eda nasıl tersledi çok merak ediyorum sanırım bu telefon özür için. İnş eda hemn yumuşamazda atiden uzak durur biraz dost most ayağına oğuzu delirtcek birkaç bölüm. Eda niyetini de öğrendi atinin ben bu telefondaki rahatsızlıktan başka büyük rahatsızlık olmayacağını düşünüyorum eda uzak durmaya çalışır ama dava var işte ya…Ati olayı uzasın diye üst üste hepsi. ben bu dizide yanlış anlaşılma istemiyorum ya…
Safiye ve Muhtar ise sonunda iptal olan düğünlerini gerçekleştirirler.Oğuz muhtar’ın Eda da Safiye’nin nikah şahidi olunca nikahta gerginlik yaşanmaması kaçınılmazdır.
Evet en çok güleceğimiz sahnelerden bir taneside burada.iki tane inatçı keçi neler yapacaklar kimbilir … muhtarı kalpten götürtmeseler bari.
Eda’dan intikam almak için çocukalrının hayatını cehenneme çeviren Yaman ise son anda durumu kurtarmaya çabalamaktadır.Serpil ise davanın geri çekilmemesi için kanın son damlasına kadar savaşmaya kararlıdır.
Yaman pişman da son pişmanlık fayda etmiyor maalesef.onunda bu hafta çocukluğunda yaşadıklarını gördük ama bu kadr çektirdilerine mazeret teşkil eder mi yada yaptıklarını şimdi telafi edebilecek mi bilmiyorum.Serpile söyliycek sözüm yok neler yapabileceğini gördük.kanının son damlasına kadr savaşacağından şüphem yok zatende. Artık yapacağı farklı bişey kalmadı…
Bunun için Efe ve Timur hakim karşısına çıkmalarını erkene aldırtır.Reklam çekimleri bahanesiyle Efe’ye yaklaşan Serpil duruşma öncesi son zehirini de akıtır.Mahkeme günü herkes çok gergindir.Bir de üstüne duruşmaya Yaman’dan bile önce Serpil’in gelmesi Eda’yı çileden çıkarır.hakim karşısına çıkan Efe ve Timur annelerini mi yoksa babalarını mı seçecekler?
Bu serpil efeye nasıl yaklaşıyor anlamış değilim efe duymadı mı bütün konuşanları daha serpilin yanında nasıl sakin duruyo.Çoktan parçalaması lazımdı.yine farklı bişeyler olmuş bu arada. Evet en nemli soruya geliyoruz kimi tercih edecekler şu an eda gibi görünüyor hatta kesin öyle sanırım…Ama serpilin zehri şeyde olabilir annenizi seçerseniz babanızı hapislerde çürütürüm diyebilr ben böyle bir tehtid dıışında efeye yakınlaşabileceğini zannetmiyorum anlaşma yapmak için yakınlaşmıştır. Kabul ediyorum çok saçmaladım bu kısımda dediğim gibi abartmadan da bi kapalı tehtid gelebilir efeye...hadi bakalım ne görücez.Ama bence Timur ben ikisinide istiyorumda ısrar edicektir ve sonra annesini seçicektir efede bu olanlardan sonra annesini seçer.

EFTALYAGUL
20-03-07, 17:48
bence timur yaşınının ufaklığıyla ve annesine daha bağlı olmasıylaa annesini seçecektir ama efe konusunda o kadar emin degilim.yine bi aksılıkler çıkabilir ve babaya yönelebilir.ama ümidim tabii ki edada kalmasından yana:)

YaPrAk_92
20-03-07, 17:50
Yine mükemmel ötesibirbölümdü.Günün adamı kesinlikle enişteydi.Efe de bu bölümgüzel oynadı.Tek gözüme takılan kusur bizimkiler Tahir ağanın sayesinde
özelokulda okuyorlardıya ???Ama okul çekimleridevlet okuluydu,formalardan belliydi.Tek kusur buydu onun dışında süperdi.Birde yamanın serpile sarı çiyan demesine bayıldımmmm :happy0064

hehe sarı çiyana bende bittimm:img-wink: efede bu bölüm çok mantıklıydıı eee ceren her zamanki tatlılığından bişey kaybetmemiş ztn yoruma gerek yokk

mavisu
20-03-07, 18:21
meraba herkese bu bölüm çok güzeldi yamana ilk defa çok üzüldüm gerçekten pişman olmuşa benziyor. serpil de ne cadıymış ya sırf çıkarları yüzünden yamana neler söylüyor. efe gerçekten babasına iyi bir ders verdi ben senin gibi olmayacağım derken... bence davada efe ve timur ne annelerini ne de babalarını seçecek gibi görünüyor. eda ya çok kızdım tamam oğulların senin için çok önemli ama eserler, gürlerler sonra dinerler. damlada da aynısı olmuştu ama annesinin o güzel mektubunu okuyunca fikri değişti. efede düşününce annesine hak verir onun mutlu olmasını o da isteyecektir. eda çözümü yine zamana bırakmak yerine ayrılmayı tercih etmekle ne kadar hata yaptığını anlayacak. bir de enişteyi çok sevdim oğuz ve edayı barıştırmak için neler yapıyormuş. herkes gibi o da sevdi oğuzu (istisnalar hariç) atilla da saman altında su yürütenlerden gibi gizlice edaya yaklaşma çabasında hele bakışları rahatsız etti beni valla

merve_gülben
20-03-07, 18:27
okuldan geldimm yorumuma devam edicektim ki özet gelmiş.. ohh ne güzel deidm kendi kendime ama bir an şaşırdım ve üzüldümvee kızdım.. atinin edayı geç saatte araması falan off çok ileri gidiyor yaa anlamadı mı hala onu sevmiyor artık yaa.. oğuz kaza geçidiğinde hastaneye eda-ati gitmişti eda çok üzülmüştü tabikide.. atide edanın arkasndan demek bu adamı bu kadar çok seviosun haa? demişti.. kendi ağzıyla yaa.. umarım oğz geri çekilceğine üstüne gider.. aşkının ama edanın değil..yani şöyle edayı sıkıştımaz bu konuda ama efeyle daha çok ilginir falan bence yanii.. onun bu aşkı kabul etmesi için.. enişte güzel adam walla hee çok yapıcı yaa.. yapsa yapsa enişte yapar demitşim zatende özete bakılırsa eda geri çekiliyor hala ısrarlı yani.. tabi bizi yanıltmıyorsa.. dava konusunda ise bence zaten timur annesinin yanında ikisinide istiyor ama edayı seçiçek sonuçta annesii.. et tırnaktan ayrılmaz asla yani.. efeye gelicek olursak sarıçıyanla yaman konuşurken efede orda gizli gizli dinliyordu ve serpil orda yamanın sırf evi almak için serpilin verdiği parayı kullanması harcaması ebnce efeyi dahada çıldırtıcak.. sen bize onun parasıyla mı bakıcan der bence ama bilemiyorum yanii.. bnm düşüncem böyle.. daha çok kızar birde vazgeçicem davadan dedi yaman serpilin kışkırtması ve bastırması ile vazgeçmez efede kızar annesini tercih eder.. ama tabi bu arada efeyi üzücek yada rahatsız edicek bi olay olamzsa ben diyorum kesin annesinin yanında.. bu kaadr şimdi sizinkielri okucam.. hadi bakalım banada sizede kolay gelsin..:happy0064 bye

pelosh
20-03-07, 20:42
dünki bölümde cok üzüldüm yaaa... ayrlimasinlarrr eda&oguz... efe&eda da cok kötüü olduu..... yamana okadar gicik oliomkii.... dün sariciyanada okadar gicik oldumki.. dövmesim geldi yamani ve serpilede..:img-black

orkunn
20-03-07, 21:38
merak etmeyin eda v oğuz ayrılmıcaklar.

bir daha ki bölümde safiyenin muhtarla düğününü görebilirsiniz...

aslı30
20-03-07, 23:42
selam herkese.:img-blush
dünkü bölümde efe'ye çok sinir oldum.çok asi bir çocuk.eda gibi bir anneyi haketmiyor.çok şükür babasıyla serpil'in konuşmalarını duydu.mahkemede babasından yana tavır almaz herhalde.:img-blush
eda ve oğuz ayrıldı.enişte çok yardımcı olacak galiba barışmaları için.:img-grin2 ayrılmaları sayesinde belki daha güzel bölümler seyredebiliriz.oğuz'un eda'yı kıskanması,didişmeleri.:happy0064 atilla da çok oluyor.eda yüz verdi astarını istiyor.:icon_whis
safiye'yle muhtar evleniyormuş sonunda.:img-hyste bu düğüne atilla gelir mi acaba?:img-blush eda'yla dans etse ve oğuz kıskansa.:happy0064 çok kötüyüm dimi.:img-grin2
ferit'in kumar işine bu kadar girmesi pek hayra alamet değil.damla'yı kaybedecek.uzun bir süre de barışamazlar.oğuz'u haklı çıkaracak yazık.sabutay'ı ve iki adamını göstermedi hiç.sabutay yurtdışına kaçtı dediler ama doğru mu acaba?yakında çıkar ortaya,gitmemiştir o.:img-blush

buğra klibler,fragmanlar ve güzel sahneler için çok teşekkürler.eline,emeğine sağlık.:good:
hayri senin de kliblerin çok güzeldi.eline sağlık.:good:

ggnibsgk
20-03-07, 23:59
Merhabaa iyi gecelerr hatta belki tatlı rüyalarr...:)

Özetimiz gelmişş hoş gelmiş ama ben hala dünkü bölümün etkisinde olduğum için bi türlü çıkamıyorum yorum modundan hele öpüşme sahnesinden sonraa...ne kadar beni çeşitli şüphelere sürüklese de:img-hyste yine de hala etkisindeyim...
Burcu'ya özeti eklediği için teşekkür ederek başlıyoruzz!!!

39. BÖLÜM ÖZET YORUMU...
Eda ve Oğuz’un ayrılmaları Enişte Yüksel’i çok üzüyor.İkisini barıştırmak için bir çok numara deniyor.Ancak aklı çocuklarını kaybetme tehlikesinde olan Oğuz’la yeniden başlamaya ikna etmek kolay değildir.
Allah Allah yaw demek Oğuz ve Eda kararlı,daha doğrusu Eda kararlı! Halbuki bölümün sonunda eniştenin konuşmasını bi kenara bıraksak bile;Eda'nın kapının kaldırılması konusunda söyledikleri benim onun da barışmaya karar verdiğini düşünmeme neden olmuştu... E bu çok açıktı aslında yaaa bence bu kesin özetin abartması yanii...Bence şöyle olurr:
Eda "ay eniştee" dedi ya en son,daha sonra Eda utana sıkıla gider ordan,ne de olsa eniştesi yani sıkılır biraz...Ardından da biraz naz yapabilir kanımca...E zaten ben de enişte onları söyledikten sonra Edanın Oğuz un koluna girip "e hadi nikah dairesine" demesini beklemiyodum yani:img-hyste Yani ne biliyim nası döncek ki bu kadar yaa...Yok yok özet abartmış.... Daha sonra da özette de dediği gibi çocuklarını kaybetme korkusu tekrar yüklenince üstüne bi de o zaman biraz daha uzak durmaya çalışabilir ama tatlı tatlı bakışmalar eksik olmaz tabiii:)
İşte burda bence enişte bey önce Eda nın üstüne gelicek bakçak Eda dan ekmek çıkmaz..pat Oğuz a yönelicek özetimizin de dediği gibi:

Enişte Yüksel son kozunu oynar ve Oğuz’a acele etmezse Eda’yı bir başkasına Atilla’ya kaptıracağını ima eder

İşte eğlenceli bir sahne daha Oğuz un jeton biraz geç düşücek bence imalarda çok eğlenicez çokk eheueheu... Umarım bu da bilirkişi olayına dönmez yani...Ay bütün hafta bilirkişiyi bekledim sonra bi baktım Eda bu sabah gedi falan diyoo Bismillah dedim noluyo yaww!Çok güldüm kendime yaaa:img-hyste

Gecenin geç saati Atilla’dan gelen cep telefonu da bu sözün üstüne tuz biber eker
Atilla dan gelen cep telefonuu.... Hımmm ilginçç şimdi önümğzde iki seçenek var :
1. Atilla gece yarısı Eda ya telefon etmiş,ki bu kolay halledilir bişey sadece Oğzu u gaza getirmelik:)
2.Atilla'dan gece yarısı Eda ya cep telefonu hediye gelmişş,rahat rahat konuşabilmeleri için:img-hyste İşte bu feci olurr..Tut Oğuz u tutabilirsen..Ay tamam sustumm:)
Kim hazırlıyo bu özeti harbi merak ediyorum yaa,bu nasıl bir anlatım bozukluğu eheueheu...

Ohh çok şükürr acaba düğün salonu nasıl biyerr??Aaa belki de Eda nın kafesi olurr ...Hem açılış gecesiyle de aynı güne denk gelir,süper tanıtım olur valla:happy0064 Ay çok sevdim bu fikrii..İnşallah bilirkişiye dönmez bu daa eheuehue...

Eda’dan intikam almak için çocukalrının hayatını cehenneme çeviren Yaman ise son anda durumu kurtarmaya çabalamaktadır

Ne yapmaya çalşıcak ki ben anlamadım olsun çabalamak da iyi,hiç yoktan iyidir...Belki Serpil le konuşmaya devam ederr.Ya gıcık kadın yaa çocuklarının velayetini alıp almıycağını oan danışçakmış bak bak bak!Yok yaa dur daha sinirim geçmedii..Hele özetimizin şu kısmını okuyunca daha da arttıı:

Serpil ise davanın geri çekilmemesi için kanın son damlasına kadar savaşmaya kararlıdır.Bunun için Efe ve Timur hakim karşısına çıkmalarını erkene aldırtır.Reklam çekimleri bahanesiyle Efe’ye yaklaşan Serpil duruşma öncesi son zehirini de akıtır.Mahkeme günü herkes çok gergindir.Bir de üstüne duruşmaya Yaman’dan bile önce Serpil’in gelmesi Eda’yı çileden çıkarır.hakim karşısına çıkan Efe ve Timur annelerini mi yoksa babalarını mı seçecekler?

Ya bu kadın Efe ve Timur un hakim karşısına çıkmasını nasıl erkene aldırtır????Ay sinirlerim zıpladııı.............
Neyse bi de şöyle bişeyvarr Efe artık babasının yanında kalmak istemezz herhal daha doğrusu aaa belki Yaman Efe yle konuşupp hakime annesinin yanında kalmak istediğini söyle der... Olur mu olur hazır Yaman ı duygusal yakalmışken sömürmek lazım:img-hyste

Demek Serpil Yaman dan bile önce geliyo hee.?????Demek ki insanlarr adliye koridorlarındda böyle cinnet getiriyooo,varmış bi bildikleri desenize!Yine şöyle güzel bi hayal fena olmaz aslında Eda Serpil i şöyle bi hırpalasaa hayal tabii ama olsunnn hiç yoktan iyidir iyi geliyo:)

Hadi ben kaçtım iyi gecelerrrbye
Bu arada Buğraa hem sözde ayrılık sahneleri için hem de video özet için çok teşekkürlerrr!....

cerenimo
21-03-07, 17:23
Ben şu son bolumun cok güzel olacağını düşünmüştüm.Hatta ilk başları harikaydı.Geri kalanı da güzel kurgulanmıştı.Ama sonu üzüntüyle bitti.Özeti okumadım, arkadasım anlattı, ona göre konuşayım.
Bu küslük mevzusunu bayaa uzatcaklar anlaşılan.Hadi bir bolum daha weriyorum.Ama bu bolumun sonunda da barısmayla ilgili konular olmazsa sıkmaya baslar tahminim.Siz nasıl düşünürsünüz bilmem ama daha önce de deiğim gibi ben bu dizinin eğlencesini, kafa bosaltmasını sewiyorum.Eğer o da doldurcaksa ne bosaltcak bizim kafayı:)
Gerçi war 1-2 tane de neyse :D
Bi de mahkemede Efeyle Timura sorcaklarmıs ne yapmak istediklerini.Bu durum çocuklar için bayaaa fena olcak en azından psikolojik acıdan.Tabi bunlar benim yorumum.
Son olarak şunu soylemek istiyorum.Ati'yi diziye neden soktukları gayet acık.Ortalığı karıştırcak.Şimdiden belli etmeye basladılar zaten.Neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum.Abartmasın fazla da :)

merve_gülben
21-03-07, 18:32
herkese merhaba burası ne kadar sönük kalmış yaa hiç yazan yok olmaz ki yaa dimi yani..:img-wink: günlük fırçamı da attım rahatladım... şaka tabikide.. ama bakıyorumda kaç gündür kimse bieşey yazmıyor yaa.. neyse ki ebn yetiştim.. okuldan sonra geldim hemen.. özeti izleyince duygulandım,hüzünlendim..:img-in_lo üzüldüm,kızdım,hak verdim.. edaya hem kızdım hem hak verdim.. oğuzunda dediği gibi bu kadar yolu koştuktan sonra son dönemeçte düşmeyelim burda hak verdim oğuza ama edada haklı çocukları var olmasa hadi bi derece ama eda haklı çocukları daha önemli. tamam sevdiği adamda çok önemli,değerli ama çocuklarının gözünden düşmektense son dönemeçte düşmeyi tercih etti.. ama istemeyerek zorla yani mecburen.. atillaya da dedi zorla yani mecbur kaldım dedi.. zaten birbirlerinden asla vazgeçmezler ama nasıl olucak bu acaba..:icon_whis işte burda senaristlerimiz devreye giriyor.. eminim gelecek haftaya yani 39.bölüme gene harika şeyler hazırlıyorlardır.. 39.bölüm demişken ebn daha önceki özet yorumumda safiye ile muhtara deyinmedim.. şimdi deyineyim bakalım.. 3.kuşak aşıklar.. ikinci baharlarını yaşıyorlar..:happy0064 düğünlerinde neler olacak bakalım.. oğuz eda napıcak acaba.. merak konusu hepimizin.. kesin çok komik olacak ve gülücez.. oğuz edaya inceden inceye taşlar atıcak.. eteğindeki taşları dökücek.. iğneliycek off süper olucak bu sahneler.. gülmeye hazırızz zaten..ayrıca arkadaşlar ben şuna da deyinmek istiyorum geçen bölümde yani 38.bölümde eda-oğuz ayrıldı.. ben orada damlanın devreye girip birşeyler yapmasını beklerdim yani.. çocuklarla birlikte efenin çekimi için konuşurken orda sorabilrdi eda abla noldu bi sorun mu var fln diye..yani edada söylerdi işte ayrıldık diye.. damlada ikisinin aralarını yapmak için bişiyler yapabilrdi bence... şahsen ben bekledim ama olamdı öyle bir konuşma... heyecanla 39.bölüm bekliyoruz dimi:happy0064
ayrıca Buğra özet için çok sağol.. ellerine sağlık.. demirbaşlarımız gene iş başındalar..:img-wink: neyse görüşmek üzere..

bugra9
21-03-07, 18:42
Herkese Merhabalar...Kucak Dolusu Sevgiler...
Haftanın tam ortasında Beraberliğimiz devam ediyor...Haftanın tam ortası en zor gündür dizi yorumlarımız açısından...Geriye bakmak için çok geç...İleriye bakmak içinse çok erkendir...O zaman bize düşen geçmiş ile geleceği harmanlayıp tam ortasından yorumlarımıza dahil etmektir...

Pazartesi Gecesinden bu yana yorum yazamadım...Ama eminim beni gerek mesaj kutunuzda,gerekse resimler bölümünde görmüşsünüzdür...Aile'mize hediyelerimi dağıttıktan sonra söylenecek sözlerimi paylaşmak için buradayım...Burayı boş bırakmayan değerli arkadaşlarımıza Teşekkürüde bir borç bilirim...Hepinizin yorumlarını irdeliye irdeliye okudum...Şimdi Özetimizinde geldiğine göre onun ışında yorumlara bir giriş yapalım...Ve EN'lerin vaktidir...

Öncelikle Bu haftaki bölüme biraz değinemek istiyorum...O kadar yoğunumki elimdeki Video'yu tekrar izleyemedim...Düşünün artık...İnşallah bu gece izleyeceğim...Bölümümüz Genel olarak güzeldi...Ama arkadaşlarımızında bahsettiği gibi Eda'nın pes etmesi...Oğuz Herşeye rağmen Evlilik yolunda ilerlerken Eda'nın yüzüğü geri vermesi ters gelmiş...Hak veriyorum...Bizim tanıdığımız inatçı Eda'ya ters düştü bu davranış şekli...Ama hernekadar Hayatın içindende desek sonuçta bir dizi...Her hafta bizlere dolu dolu bir içerik ile bu çarkı döndürmek zorundalar...

Görüldüğü gibi Ayrılık kararı bile,Ayrılık denemeleride diyebiliriz kendine has bir dille işlendi...Sonuçta en büyük kozumuz Aynı Köşkün içinde yaşamaya devam etmeleri...Ayrılığın getirdiği hüzün,alışkanlıklar,özlem bölümün ikinci yarısından itibaren başladı...Bu ayrılık sadece Eda ile Oğuz'u değil Tüm Köşk halkını etkiledi...Şaşmamak lazım...Eda ile Oğuz'un bunca çabası yalnız aşk değildi...Sonuçta her ikisininde çocukları yarım...Hiçbir zaman TÜM bir aile olamamış,özlemini duymuşlar...Onların alışkanlıklarının getirdiği özlemide fazlası ile gördük...Aslında Eda ile Oğuz planladıkları çizgide sapmadan yollarına devam ediyorlardı...Şuan çocukların tepkiside buna işaret...

Ama Eda'nın bu yorgunluğu ve hayattan yediği darbeleri kaldıramaması bu ayrılığı getirdi...Birde unutmamamız gereken birşey var...Bu Aşkta Kadın ile Erkeğin dayanma güçleri aynı olamaz...Nitekim çevredede Kadının aşık olması ile Erkeğin aşık olmasına değişik bakarlar...Aynı şey değildir bu kabulleniş...Bu tepkiler...Birde bu Kadın Anne ise durum içinden çıkılmaz olur...Eda'nın şu sözlerine dikkat...Çocuğunun gözünden düşmek...Bu yüzden anlıyabiliyorum Eda'nın pes etmesini...Ama istermiydim...Tabiki istemezdim...Şimdi bizlere düşen bu ayrılığın getirdiği özlemi ve ayrılığın ardındaki birşleşmenin mutluluğunu izlemek...Zaten Hepimizde biliyoruz...Onların ayrılığı bir başka oluyor...Tam olarak ayrılık bile denmez aslında...

Tüm bu sebeplerden dolayı ben sakin kafa ile düşününce bu gidişattan umutsuz değilim...Tekrar bölüme dönecek olursak...Havada kalan soru işaretleri olsada yinede güzeldi bölüm...Özellikle İlk yarıdaki İclal Aydın'ının haykırışları,gözyaşları...Burada oyuncuğunda tavan yaptı diyebilirim...Şimdi beni bölümde rahatsız eden bir diğer konu ise Atilla'nın tavrı...Ne yaptı şimdi dedirtti bana...Elimden geldiğince bir sebebe oturtmak istiyorum...Planlamadan bir anlık refleks gibi ağzından dökülmüş olabilir diyorum...Ama o sahnenin devamında Atilla'nın tepkisini bilemediğim için rahatsız etti o sahne beni...Köşke giren çıkan...Eda'nın Oğuz'a aşkının büyüklüğünü bilen...Damla'nın sevgisinin büyüklüğünü gören Atilla bu sözleri söylememeliydi...Şimdi Kesin tavrımı koymuyorum...Ama Atilla şıan ceza tahtasında benim gözümde...Gelecek hafta biraz daha inceleme kararı aldım...Bunca bölümdür iyi halinden ve Biranlık gaf olarak nitelendirdiğimden Görmezden geliyorum...

Şimdi...Birde EN'lerinizi Sorayim bakalım...Ardından Özet yorumuyla tekrar görüşürüz...

İKİ AİLE 38.BÖLÜM EN'LERİ...

1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...

Şimdi Hayri'nin Şık-Rüküş Anketide bu haftalık benden gelsin...Gelecek Hafta bir Törenle Teslim ederim...

İKİ AİLE 38.BÖLÜM ŞIK-RÜKÜŞ...
1-EN Şık Bayan...?...
2-EN Rüküş Bayan...?...
3-EN Şık Bay...?...
4-EN Rüküş Bay...?...

AZ SONRRA Tekrar Görüşeceğiz...:good: :good:

merve_gülben
21-03-07, 19:02
evet geldik en'ler bölümüne..
EN BEĞENMEDİĞİM SAHNE:tabikide sarı çıyanlı ve atini edaya söylemiş olduğu o sözlerle dolu sahne..
EN BEĞENDİĞİM SAHNE:edaile oğuzun sahneleri tabikide.. ayrıldıkları halde biribirlerine hala deliler gibi aşık olması ve gözlerini birbirlerinden ayıramamaları..çok güzel sahnelerdi yaa.. oğuza yüzüğü verirken ki duruşu hali hareketi tavırları çok güzeldi ya muhteşem bi oyuncu İCLAL AYDIN yaa.. seni sevmediğimden değil seni çok seviyorum derken ki hali.. gerçtekten de yaşayormuş gibi.. ben bile izlerken sanki ordayım ben söylüyorum yada bana söyleniyor.. çok duygusal ve güzel sahnelerdi..
EN ÇOK GÜLDÜĞÜM SAHNE:feritin çocuklara serpile sataşmamalarını,dalaşmamalrını söylmesi ve ardından laf sokulacaksa ben sokarım demesi çok komikti yaa.. :img-hyste :happy0064 bir de cerenin efeye sen yanlış çekimdesin bence bir fidanda siz dikin kampanyasında bi meşe rolünü oynaman gerekio dmesi çok komikti yaa.. eda-oğuz sabah kalktıklarında edanın off oğuz yaa hep senin yüzünden uyuyakaldık demesi o anki heyecanı paniği oğzunda orda gazozunuza ilaç atmadım yaa uyuyakalmışız işte demesi..off çok komikti...
EN DUYGULANDIĞIM SAHNE:yamanın pişman olması ve kendi ailesinde babasının yaptıklarını çocuklarına yaptığını farketmesi.. acıdım yaa.. onun olduğu sahneler bni çok rahatsız ediyodu ve gıcık oluodum..hala gıcığım yaptıklarından sonra sevcek halim yok da.. yazık yaa.. ama geçmişi üzdü beni ya.. benzeme oğlum benzeme ben babama benzedim farkında değilim sen benzeme demesi.. ayırca eda-oğuz sahneleri en duygulandığım sahneler..
EN ŞIK BAYAN VE ERKEK:eda ablamız yaa hani derler ya çuval giyse yakışır.. aynı öyle ne giyse yakışıyor eda ablamıza.. eşortmanları,bandı,makyajı herşeyiyle bir numara:img-wink: erkek ise oğuzumuz biricik oğuzumuz:happy0064 o meşhur atksınıda hiç çıkarmıyor yaa süperr onu gördüğümdede aynı atkısı vardı.. çıkarmıyor heralde. nerdeyse ben her bölüm görüyoruım atkıyı yani..:img-hyste ayrılamıyorr neyse..
benim yorumum bu kaadr şimdi gelelim sizinkilere.. siznkilere bakıyoru şmidi neler döktürdünüz gene..:img-wink: görüşmek üzere..

bugra9
21-03-07, 19:14
Tekrardan Merhabalar...Öncelikle Merve(Zeynep) Sana Teşekkür etmek istiyorum...Forumumuzun bu sessiz günlerinde burayı ihmal etmediğin,boş bırakmadığın için...Ayrıca Video Özet için Rica Ederim...Lafı bile olmaz...Siz Keyifle izledinizmi benim işim tamamdır...

O Zaman Bir 39.Bölümün Özetine doğru uzanmaya ne dersiniz...Bakalım Neler Çıkacak...Yeni bölümde bizi neler bekliyormuş...Hadi bakalım...Çıkıyoruz Yola...

:icon_shad :icon_shad :icon_shad İKİ AİLE 39.BÖLÜM ÖZET YORUMU...:icon_shad :icon_shad :icon_shad

Eda ve Oğuz’un ayrılmaları Enişte Yüksel’i çok üzüyor.İkisini barıştırmak için bir çok numara deniyor...

Tahmin Ettiğimiz gibi Eneişte Yüksel bu işe El atmış bulunuyor...Sonuçta ortada Severek ayrılan bir çift var...Yüksel'in üzülmesi çok normal...Bu kadar yaklaşmışken ikisininde ıskalamalarını istemiyor...Ve bunun içinde çeşitli numaralar deniyor...Şimdi...Çeşitli Numaralar Derken...Hemen birkaç tahmin yürütmeye çalışayim...İlk olarak konuşarak fikirlerini değiştirmeye uğraşacaktır...Bu taktik bir sonuç vermeyince onlara aslında nekadar BİR olduklarını hatırlatacak durumlar meydana getirecektir...Mesela Kızları yemeğe çağırabilir...Kızları ve oğlanları kafeye götürebilir...Eda ile Oğuz tek başlarına kalsınlar diye...Arada yeri geldikçe bol miktarda laf çarpabilir...Hatta Kafe'de Oğuz'a iş çıkartabilir...Reklamla ilgili...Kısacası kopmamaları için...Ve Kopamayacaklarını göstermek için türlü denemeler yapacak...Ama....Aması ilerki satırlarda...:good:

Ancak aklı çocuklarını kaybetme tehlikesinde olan Eda, Oğuz’la yeniden başlamaya ikna etmek kolay değildir...

Ahh İşte Eda'nın inatçılığının Ters döndüğü anlar olacak...Aslında inatçılık deyip olayı basite indirgemiyelim...Eda bu aldığı kararın arkasında duracaktır...Az önceki bahsettiğim sebepler Eda'yı bu şekilde davranmaya mecbur bırakacaktır...Tekrardan anlatmayayim...

Enişte Yüksel son kozunu oynar ve Oğuz’a acele etmezse Eda’yı bir başkasına Atilla’ya kaptıracağını ima eder.Gecenin geç saati Atilla’dan gelen cep telefonu da bu sözün üstüne tuz biber eker...

İşte buda Ayrılığın Eğlenceli yüzü...Dediğim gibi Ayrılığın işlenişi bile farklı bizim dizimizde...Enişte En sonunda Oğuz'u kıskançlık damarlarından vuracak demekki...Bizim en son Tarık zamanlarında bıraktığımız Oğuz'u göreceğiz...Ama bence Enişte bu oyunu tam tersinden oynamalıydı...Oğuz zaten herşeye rağmen razı evlenmeye...Ama eminimki Eda'nın zayıf bir yönünü bulacak ve bunun üstüne gidecektir...

Safiye ve Muhtar ise sonunda iptal olan düğünlerini gerçekleştirirler.Oğuz muhtar’ın Eda da Safiye’nin nikah şahidi olunca nikahta gerginlik yaşanmaması kaçınılmazdır...

Ohh be diyorum ilk olarak...Onlarda Eriyor ya muratlarına...Hemde Fazlası ile Hak ettiler...Ayrılıkları 40 yıl sürdü...Ve İkinci evlenme denemelerinde başarılı oldular...Bize o yaşta bile sevinilebileceğini...Hayallerin dipdiri durduğunu...Ve Herşeyden önce Vazgeçmemeyi gösterdiler...Geçti artık benden dememeyi...Hayatta illaki bir umut olduğunu gösterdiler...Bir mutluluk kaçmışsa bile birgün onu yakalayabileceğimizi gösterdiler...Ben bu aşkı çok seviyor ve özel buluyorum...Efsane gibi,Masal gibi görüyorum...Numan'ın davranışıda Taktire yakışır cinsten...Sevdiğinin yüzünün gülmesini istiyorsan aradan'da çekilirsin...Destekte olursun...İşte budur...Aşktan öte gerçek sevgi budur...
O yüzden dizimizde bu hikayeye çok önem veriyorum...Yarım kalmamasına sonuca ulaşmasına ayrıca mutlu oluyorum...Bu düğün Eda ile Oğuz içinde büyük bir gösterge olacak...Aşktan nekadar kaçarsan kaç 40 yıl sonra seni böyle yakalar mesajı verecek...İnsan sevdimmi Ayrılığın olamayacağını,olsada zaman kaybı olacağını gösterecek...Eminim Bu iki Aşık Nikah Şahidi bize güzel sahneler izlettireceklerdir...Burada Oğuz-Eda didişmesi ve ardından gelen hüzün olacaktır...Tabiki Enişte'de Bu fırsatı sonuna kadar kullanacaktır...Güzel olacak...Hemde çok güzel olacak bu sahneler...

Eda’dan intikam almak için çocukalarının hayatını cehenneme çeviren Yaman ise son anda durumu kurtarmaya çabalamaktadır.Serpil ise davanın geri çekilmemesi için kanın son damlasına kadar savaşmaya kararlıdır.Bunun için Efe ve Timur hakim karşısına çıkmalarını erkene aldırtır.Reklam çekimleri bahanesiyle Efe’ye yaklaşan Serpil duruşma öncesi son zehirini de akıtır...

Yaman'ın geçte olsa aklının başına geldiğini görüyoruz...Efe'nin o ağır ama bir o kadar'da GERÇEK sözleri bazı şeyleri değiştirdi Sanırım...Gördüğümüz gibi sonuçta Yaman davayı geri çekmek için hamle yapıyor...Ama Serpil'in davayı öne alması artık işleri çıkmaz bir sokağa düşürecektir...Burada benim bir tahminim var...Serpil Reklam çekimleri sırasında Efe'yi babasını seçmesi için üstü kapalı tehdit edecektir...Babanın zor duruma düşmesini istemiyorsan mahkeme günü o seç diyecektir...Bu ve buna benzer Üstü kapalı sözlerle aklını karıştıracağını düşünüyorum...Çünkü Serpil'in son kozu bu kaldı...

Mahkeme günü herkes çok gergindir.Bir de üstüne duruşmaya Yaman’dan bile önce Serpil’in gelmesi Eda’yı çileden çıkarır.hakim karşısına çıkan Efe ve Timur annelerini mi yoksa babalarını mı seçecekler?

Nihayet Mehkeme Günü geldi çattı...Bende bekliyordum bu sahneleri gelmesini...Biliyorsunuzdur bu bölümden sonra dizimiz yeni bir dönemece girecek...Çünkü Lokomotif olarak Köşk hayatı,aşklar işlenirken fonda'da Dava ağırlığını hissettiriyordu 29.Bölümden bu yana...29.Bölümde başlayan Dava Maceraları 39.Bölümde son buluyor...Yeni bir Fon konusu çıkacaktır eminim...Ama bu dava'nın çözülmesine bir göz atalım...Efe ve Timur annelerinimi babalarını seçecek...Az öncede dediğim gibi Serpil'in sözleri dediğim doğrultuda olursa Yaman'ı seçme olasılıkları var...Ama kendi fikrimi şöyle çürütmek istiyorum...Sonuçta Yaman çocukların Eda'da kalmasını kabul etti...Velayat Yaman'a geçse bile...(Efe'nin mecburi seçimi ile...)...Çocuklar Eda'da kalmaya devam eder...Yalnızca Velayet el değiştirir...Ve Hiçbir anlamıda olmaz...

Tüm bu sebeplerden dolayı Eda'yı seçecekler diye düşünüyorum...Yaman'da Dahil mutlu olacaklardır davanın bu şekilde sonuçlanmasına...Serpil'in planları hüsranla sonuçlanacak...Ama şu varki...

Onca Gözyaşı...Hırs...Kavga...Bağrış,Çağrış bu Kararın yanına kar kalacak...Ne diyeyim...Herşey ortada zaten...

Sonuca gelecekl olursak...Güzel bir bölüm bizi bekliyor...Komedi unsuru sahneler özette belli oluyor...Uznu lafın kısası Dava'nın heyecanıda eklenince merakla bekliyorum bu bölümü...Çünkü hiçbirşey Özetle sınırlı değil...Bakalım bu buz dağının görünmeyen kısmında neler varmış...?...:good: :good:

icom_
21-03-07, 22:36
slm..buraların bo olasından yararlanıp şöle ayrıntılı bir özet yorumu yapayım dedim..geçen hafta 38.bölümü..yazmayınca..39 u erkenden vererk telafi edim demiş..walla çok sevindim çok ii oldu..bakalım bu haftaki gelişmeler nelermiş...
özet yorumuna değinmeden önce bypetoem arkadaşımızın ..39 uncu bölümde özete yaptığı yorumda aklıma bişi takıldı..daha doğrusu edanın tavırları hakkındakii düşüncelerine katılmadım fikrimi belirtmek istedim..

öncelikle edanın böle yapmasının hiç ii olmadığını oğuzun bu aşk yüzünden kızıyla kavga ettiğini damlanın evden gittğiin diğer kızlarıyla arasının açıldığını tüm zorluklara katlandığını ama yinede aşından vazgeçmediği edanın ise hemen bir çocuğunun darbesinden yıkıldığını sölemiş..tamamen hatırlayamasamda böle idi bahsettiği konu..
ben katılmıyorum..eda da çok büyük şeylere katlandı..oğuz gibi oda çok büyük badireler atlatıı..ilk önce şu haber mevzusu..gazetede çıkan..bir kadın için çok ağırdı..aynı evde nikahsız başka bir adamla yaşıyor bir dostu var haberi eda için anneliği için çocukları olan biri için çok ağırdı..bu haberi yalanlamak için doğru olmadığını göstermek için köşkten taşınabilirdi..ama sırf oğuza olan aşkından yapmadı..çcuklarını kaybetme pahasınada gitmedi köşkten..yamanın attığı yalanlar..ona söledikleri attığı iftiralar hepsine boyun eydi.sırf oğuz için..
bu ve şimdi aklıma gelmeyen bir çok şey war..eda nın çok büyük fedakarlıkları war..ve olacaktıda..oğuzun sölediklerini ne çabuk unuttunuz..belki bir çiçekle bir samimiyetle unutuurdu sölediklerini ama o lafları biras önce tüm bu saydıklarımı boşa çıkartmadımı..eda herşeyden herkesden çok güvenirken birden oda aynı hepsi gibi dedirtecek kırdı o laf edayı..o lafı duyduğunda bu yaşadıkları onun için yaptıkları boşmuş gibi geldi ona..şöle bir düşündü ben onun için nelre katlandım biz nelerre göğüds gerdik..ama o benim onun çocuklarına analık yapabileceğimden bile şüpheli..tüm bu hayallaerini suya düşürmedimi bu sözü..niye yaptım tüm bunları..herşeye rağmen çocuklarıma rağmen seçtiğim güvendiğim adam bana bunları slüyorsa artık ne için neden direniimki konumuna getirdi oğuz eda yı..sölediği hiçde baside alınacak bir laf değildi..ama ona rağmen o sölediklerine rağmen bir çiçak bir tatlı söz yumuşattı edayı..neden..? çok seviyor çünkü oğuzu..bir çiçek bir gülümseme yetti..sölediklerini izini hafif kaldırmaya..ama efenin olayına kadar..işte o zamn tekrar düşündü..zaten ayrılmaya herşetyden vazgeçmeye oğzun söledikleri sayesinde hazır olan eda bu sefer düşünmedi..tekrar göze alamadı çünkü..ne kadar çok sevsede hala aklında bir şüphe var bence...takrar direnmeye başlayabilirmim diye..tekrar başladığından tekrardan çıktığında bu yola..poğzu birdaha aynı şeyi sölerse aklından geçirirse diye ..aslında sölemeyeceğine kim garanti verebilirki..işte bunun karasızşlığını yaşıyor..çocuklarına rağmen evet dedi.ama karşısındaki adam..çocuklarıma analık yapamazsın dedi..şimdi tekrar çocuklarıma rağmen evet demesi için..aynı güveni kasandırması lazım oğuzun edaya....işte bu noktada edanın hmene pes ettiğini hiç sanmıoyorum ben..yaptıkları ve hatta bundan sonra yapacaklarıda gayet normaldir..
oğuz yaptıklarını hemen unutturdum sanıyo olabilir..ama eda gayet normal tepki veriyo..çocuklarını kaybetme korkusuyla bunları yapması çok norlam..işte bu devredede oğuz çocuklarına rağmen hayır demedi.diosunuz..ama eda yaptıklarını boşa çıkaracak..çabalarını gayretlrini bir anda bitirecek bişi yapmadıki oğuza oda..ben kimi kimden koruyorum yaa..onlara rağmen evet dediğim kadın bana bunları sölüyo desin..yanı işin özü eda gayet hakılı..oğuz bence uğraşmalı..edanın dertimi yoksa dertlerimi bir daha göstersdin..önemli olan söz değil..belki zor olucak ama ..yaptıklarını tekrar baştan yaparak güven vermeli edaya..çünkü verdiği güveni tek sözle alt üst etti...

neyse bu konu olunca fazla konuşurum ben şimdi geçelim özet yorumuna...

Eda ve Oğuz’un ayrılmaları Enişte Yüksel’i çok üzüyor.İkisini barıştırmak için bir çok numara deniyor.Ancak aklı çocuklarını kaybetme tehlikesinde olan Oğuz’la yeniden başlamaya ikna etmek kolay değildir.Enişte Yüksel son kozunu oynar ve Oğuz’a acele etmezse Eda’yı bir başkasına Atilla’ya kaptıracağını ima eder.Gecenin geç saati Atilla’dan gelen cep telefonu da bu sözün üstüne tuz biber eker.
eçen bölümdede olduğu gibi yardım destek enişte yükselden geliyo.iide oluyo..kendi ailesinden birinin bu işi desteklediği bilmek hemen kabul etmesede rahatlatıyo olmnaı edayı..malum bu işte hep yalnızdı oda oğuz gibi..çocukarı bilmiyordu..ama şimdi bu işin doğru olduğunu arkasında durması gerektiğini kendi ailesinden biri sölediğinde ..dahada içi rahatlıcaktır..herkesin karşı olmadığını bilmek güsel bir duygu nede olsa onun için..ama oğzu uğrazşsın biras..zaten baya bir uğraşcağa benziyor..atilla sebebeiyle..geçen bölüm neden anlamadım.ati eda konuşmasını açık bıraktılar..önemli olan eda nın tepkisiydi veee..gösterilmedi bence yeni bölümde şöle olacak..ati evde otururken ve herzamanki gibi resimlere akarken ..cafedeki konuşmaları düşünecek..edanın sözlerini hatırlayacak ve bizlerde bölelikle edanın verdiği cevabı görmiş olacağız..edanın cevabı malum.olumsuz yönde..hatta sert çıkışmış bile olabilir..daha sonra ati yaptığından pişaman olacak..ve eda yı arayacakk..eee eda da salonda yatıro.oğuz yaaa aşağı inerken kapıdan dinleyecek..yada mutfaktan bişi alırken duyucak ikisinin konuşmalarını..böleliklede oğuzun kıskanma sahnelerini başlamış olacağız..ne kadar komik olacağını hayal edebiliyorum..hani bir ara diorduk ya..ati eve geldiğinde oğuz bişi bahane ederek inecek aşaığı durmadan die o sdahneler şimdi gerçekleşecek gibi geliyo bana..nede olsa başladı kıskançlık krizleri..onu en son tarıkta böle bırakmıştık..onun yüzaünde eda ile didişmeleri..oğzu kıoskançlıktan boynunu kırdığı sahneleri yazarken bile gülümseyerek hatırlıyorum..o sahneleri kjaldırıp kilitleimiştik.usun bir süre..eee eda yı sahiplenmişti oğzu bir daha ayrılmamak üswere..ama şimdi ayrılar..ve enişte yükselinde aklına soktuğu fikirle eda yı kaybetme korkusu var artık..geldin komik sahneler gitsin gözyaşları bu bölümlük nediim...:img-hyste

veee veee vee..nihayet yaa.sonunda evleniyorlar..çok özledim şöle gırgır şamata müzük ..iki aileye ne kadrda yakışıyo böle sahneler bol eğlence..ve didişme dolu..çok özlemiştim..muhta ve safiye sonunda..evleniyorlar...!!!!harika yaa..benim en çok merak ettiiğim nikahta yaşanan gerginlik..eee tatlı gerginlik tabi..laf sokmalar..taş atmalar ..imalar..szölü atışmalar bekliyo bisi bu düğünde desenize..neyse ben şimdiden.....
:happy0064 MUHTAR VE SAFİYEYE BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLİYORUM....
:happy0064 :happy0064 :happy0064

[B]Eda’dan intikam almak için çocukalrının hayatını cehenneme çeviren Yaman ise son anda durumu kurtarmaya çabalamaktadır.Serpil ise davanın geri çekilmemesi için kanın son damlasına kadar savaşmaya kararlıdır.Bunun için Efe ve Timur hakim karşısına çıkmalarını erkene aldırtır.Reklam çekimleri bahanesiyle Efe’ye yaklaşan Serpil duruşma öncesi son zehirini de akıtır.Mahkeme günü herkes çok gergindir.Bir de üstüne duruşmaya Yaman’dan bile önce Serpil’in gelmesi Eda’yı çileden çıkarır.hakim karşısına çıkan Efe ve Timur annelerini mi yoksa babalarını mı seçecekler?[/B

yamanda son anda akıllanıyo ..ama son pişmnalık neye yarar bilmiyorum..gıcık serpil yine iş başında..allahım ne kadar sinir bir insan bu yaa.davaya yamandan bile önce geliyomuş..walla eda yap şu işi yaaa.tut şu buklelerinden evire çevire dönzer çşunu mahkeme salonunda dicem ama ..dava var sakin olmak lazım tabi..ama nolur..dava sonuçlandığında yap şu mübarek işide..sende bizde bi ohhh..çekelim yaa..dünya bir pislikten kurtulur hiç olmazsa feamı...
acaba son kozu ne olacak serpilin..babanızı seçmezseniz..onu hapse attırıımmı dicek..efenin o sözleri duyuktan sonra nereye gittiği ne yaptığıda meçhul zaten...ama sanmıyorum.yaa.bu kadara ucuz olamaz diesim geliyo ama..yaparmı yapar..bir o kaldı zaten yaparsada şaşırmam.daha...

GizemliSahne
22-03-07, 12:28
Herkese Merhaba..

Yoğunluktan dolayı pek uğrayamıyorum ama yorumları okuyorum, herkesin ellerine sağlık.. Bölüm hakkında söyleyecek çok şeyim var ama vakit bulabilir miyim bilmiyorum, o yüzden önce oyunculuklardan başlayayım dedim.. Hamlet'ten sıyrılıp, has oyuncularımızdan bahsedelim biraz da.. :)

EMRE KINAY

Evet, ustamızdan başlayalım.. Bu bölüm Emre Kınay’ı izlerken resmen hayran oldum.. Özellikle Eda-Oğuz çatıkatı sahnesinde.. Yaa adam oynamıyor ki yaşıyor sanki.. Timur ile konuşmasındaki, üstlendiği babalık rolü ve Timur’un seviyesine inmesindeki sempatikliği ile başlayan şölen, harika olaylarla devam etti..

Yaman-Yüksel-Oğuz sahnesindeki panik halleri ve sinirini ve enişteyi kontrol etme çabaları çok güzeldi.. Ardından bahçede enişte ile konuşmasındaki bakışlar ve mimiklere dikkat.. Valla aklından geçen şeyleri tahmin edememek mümkün değil.. Ağacın arkasına saklanması, enişteye şaşkınlık ile bakışları ve yüz ifadeleri harikaydı.. Emre Kınay’ın bu tedirgin hallerine bayılıyorum.. Enişte gittikten sonraki,o çocuk gibi sevinişi, ve gözlerinin hareketleri falan, aklına girmemize çok yardımcı oldu..

Vee geliyoruz Eda-Oğuz buluşmasına.. Öncesindeki parfüm sıkışına değinmeden edemeyeceğim.. Yaa gülmekten öldürüyor bizi.. :) Nereden çıkardıysa bu tarzı helal olsun diyorum.. Bölümden önce, keşke görsek diye içimden geçirmiştim.. Ama sonra da yok artık ayrılık var ne parfümü demiştim ama görünce ne kadar sevindim anlatamam.. Ardından Emre Kınay’ın tekli konuşmaları geliyor.. Almış çocukları karşısına konuşuyor sanki.. Valla yine heyecanlı, gaza gelmiş Oğuz’u izledik burada.. Çok güzel yansıttı.. Vee Eda'nın gelişi ile tabi ardından bakışlar geliyor.. Valla bittim bu sahnelere.. İlk defa bu aşkın içine bu kadar girdim.. Üzgünlüğünü ve pişmanlığını anlatırken tedirgin, cümleleri seçememe ve bakışlarını kaçırma halleri harikaydı.. Kısacası şaşkınlığı harika anlattı bizlere.. Yüz ifadesi çok güzeldi... Minik kekemeleri ve küçük esler, bu şaşkınlığına doğallık kattı.. Eda’nın hissesini satma isteği sırasındaki gözlerine dikkat, o anda yalan uydurmak için plan yaptığını bu küçük detayla anlattı..

Vee evet sabah oldu.. Sabah uyandıktan sonraki hali yine çok gerçekçiydi.. Sanki benim kollarım tutulmuş gibi hissettim.. :) Ardından gelen kollarından öperken “seni seviyorum”lar da çok içtendi.. Vee ardından gelen romantik anlar.. Bakışlarındaki hayranlığa ben de hayran oldum.. Öpme girişimleri, "arzu"yu ve “doyamama”yı ne kadar da güzel anlattı? Gerçek bir aşık gibi... Gözler; dudaklar ve gözler arasında gidip geldi ve öpüşmeler gözlerle devam etti.. Hanım’lar Bey’ler geldikten sonraki gülümsemeleri de inanamadığının, “yine başa döndük” dediğinin yansıtmasıydı..

Ve Ergin ile sahnesinde de oyunculuğu resmen konuştu.. Üzerindeki yorgunluğu, mutsuzluğu ve isteksizliği çok doğal gösterdi bizlere.. Bir yandan da zorunluluğun getirdiği isyanı.. Ağlamaklı halleri de ayrı bir tat kattı..

Ardından gelen, ara kapıdaki sinsi halleri.. Emre Kınay klasiği oldu artık.. Çevreye bakışları ve şaşırması gülümsetti yine.. Yine başladı kekelemeye.. Suçlu halleri çok güzel yaa... Gülmekle gülmemek arasında kalması çok tatlı..

Farkettiyseniz, hep “doğaldı”, “gerçekçiydi” tarzında kelimeler geçiyor her cümlede neredeyse.. Kelimeler yetmiyor çünkü.. O kadar akıcı ve gerçekçi oynuyor ki.. Su gibi akıp gidiyor izlerken.. Çok rahat oynuyor, pardon yaşıyor... Ustamıza ne desem azdır.. Hayranlık dolu, aşık bakışları konuştu bu bölüm..

Tebrikler diyip ayakta alkışlıyorum.. :happy0064 Yarın akşam da Kara Sohbet'te bizzat ayakta alkışlayacağım.. Hem Kara Sohbet için hem İki Aile için.. Alkışları kesmek zor olacak galiba.. :)

Devamı geliyor..

GizemliSahne
22-03-07, 12:40
İCLAL AYDIN

Tekrar izleyemedim ama öncelikle bu bölüme şöyle bir bakarsak, çok zorlayacak sahneler olduğunu göz önünde bulundurmak gerekli.. Şöyle ekranlarımızdan sıyrılıp, çekimlerin yapıldığı anlara gidip, kamera arkasından bir değerlendirmeye çalışalım.. Sırayla başlarsak, Efe-Eda kavgası vardı.. İclal Aydın’ın sırtlandığı bu ruh hali bence çok zor bir rol.. Ki kavga sahnelerini canlandırmak cidden zordur.. Her an yapaylığa, tıkanıklığa ya da abartıya doğru kayabilir.. İclal Aydın burada gayet iyi oynadı.. Önce Efe’nin tepkisi karşısındaki şaşkınlığı, soğukkanlı olmaya çalışması ve sonra da zaman kazanmak için çabasını gördük burada.. Bu sahneler genel olarak çok iyiydi.. Önce şaşkınlık, sonra toparlama çalışmaları.. Gözlerin çok fazla hareketli olması, çevreden toplayamaya çalıştığı destekleyici cevaplar ve zaman kazanma çabalarını çok iyi yansıttı bizlere.. Burada tek gözüme batan yer, daha doğrusu birazcık abartılı bulduğum yer, Doğaç Yıldız’ın İclal Aydın’ı sarsarkenki haliydi.. İclal Aydın’ın buradaki tepkisi birazcık abartılı geldi bana.. Sarsılması+Doğaç Yıldız’ı itme sahnesindeki zamanlaması biraz kaymış sanki, erken vermiş gibi geldi tepkiyi de..(minik bir eleştiri) Ama tabi bu, bütün olarak bakılınca çok küçük bir detay.. Sadece gözüme battı o kadar.. Geri kalan yerler tüm bu duyguyu aldı götürdü tabi ki.. Hangileri mi? Tartışma sonrası ve Eda-Oğuz sahneleri tabi ki.. Hadi bakalım oralara doğru gidelim biraz...

Tartışma sonrasında, İclal Aydın’ın tepkisi harikaydı.. Bezmişlik ve yorgunluk tam olarak üstüne oturmuş ve artık bu yükü taşıyamayan bir kadın , ayakta bile duramayacak kadar güçsüzleşmiş ve kendini yere bırakmış.. Burada bence gayet iyi oynadı.. Ve ardından Hakan Vanlı ile olan sahne geliyor.. Valla izlerken sahneye daldım resmen.. Tek başına ve özellikle ağlayarak bunu yansıtmak zor olmalı.. Hem de bu durumu kafanda yaratmak, sonra da, durduk yere, önce sakin olarak başlayarak, sonradan kontorlünü kaybedip, sinirli+bezmiş+öfkeli bir anne rolüne bürünüp, üstüne bir de karşında oyuncu olmadan, telefonda oynamak tüm bunları.. Karşında oyuncu olsa, onun da tepkileri ile o moda girmek daha kolay olabilir belki.. Valla bravo dedim burada..

Sonra da tabi ki İclal Aydın’a saygımın büyüdüğü anlara geliyoruz.. Eveeet, Eda-Oğuz ayrılma sahnelerine.. Çelişkilerle dolu sahnelerdi ama İclal Aydın’ın İki Aile’deki en iyi performanslarından biriydi bence.. Ayakta alkışlanacaklar listesinin başlarına oturdu... Yıkıcı sözün içine oturmuşluğunu ve önceden hazırlanmış kararlılığını, ima ve kinayeyi belirten mimiklerinden başlayan ve ardından hüzne, çaresizliğe ve zorluğa dönüşen duygu geçişlerini harika yansıttı.. İlk defa bu aşkın içine bu kadar girmiş buldum kendimi.. Mimikler, vücut dili ve ağlamaklı ses tonu, replikleri ve verilmek istenen duyguları çok güzel destekledi.. Ardından toparlanmaya geçiş.. Ardından “yine döndük başa” derken ağlarken gülmek.. Valla geçişler su gibi aktı gitti diyeyim.. Hele o bakışlar yok mu? Neyse onlara az sonra değineceğim..

Eveet, sabah oldu.. Hadi bakalım gelsin telaşlı haller.. Kalktıktan sonraki panik halinin doğallığının hemen üstüne duygusal anlara geçiş yine çok rahat bir şekilde geldi bizlere.. Bir anda unutulan gerçeğin farkına varmayı yansıttı.. Suratı düştü birden.. İşte burada gözler ve bakışlar konuşmaya başladı adeta.. Emre Kınay’ın yakınlaşmalarına cevabı gayet rahattı.. Oyunculuğun gereklerine saygı göstererek bu sahnelerde çekinme hallerine bürünmemesi ve gayet rahat olması çok hoşuma gitti.. Çünkü bu sahneler o kadar doğal, o kadar duygusaldı ki eminim izleyen herkesi içine aldı.. Ve İclal Aydın’ın rahatlığı bizlere çok güzel yansıdı.. Tebrikler diyorum.. Bakışları aşık, gözleri kaçaktı adeta.. Ve ayrılmaya dakikalar kala, sevdiğinin yanından ayrılması gerekirken ayrılamayan, ilk defa özlem duymaya bu kadar yaklaşmış ve “doyamama”yı anlatan bakışmalar tek kelime ile harikaydı.. Gözler; dudaklar ve gözler arasında gidip geldi hayranlıkla.. Gözler verdi veda buselerini.. Aşkına hayranlık dolu bakışlar ne kadar da doğaldı? Arzu girdi işin içine.. O 5 dakikaya sığdıramadıkları ve belki de ayrılmanın zorunluluğunun getirdiği özlemi o an yaşattı gözlerine.. Minik ve vücut hareketleri de çok hoş ve düzeyliydi.. Emre Kınay’ın yakınlaşmasındaki karşı koyamadığı arzular ve özlemi yaşarkenki minik şekilde kendini çekme ve bu sahnelerin sonundaki Emre Kınay’ın “ee hadi o zaman” dediği andaki “rüyadan uyanma” halini çok doğal bir irkilmeyle gösterdi bizlere.. Detay ama güzeldi.. Valla tek söyleyebileceğim şey, harika bir oyunculuk sergiledi burada.. Geçişleri çok iyidi.. İzlerken, İclal Aydın’ın aşık halini bizzat gördüm.. Bakışlarına o “hayranlığı” yüklemesine bayıldım resmen.. Ve bu doğallık, bu sahneleri çok gerçekçi kıldı.. Ne kadar teşekkür etsek azdır..

HAKAN VANLI

Yaman karakteri üzerimizde negatif duygular uyandıran bir karakter olsa da Hakan Vanlı'nın oyunculuğu da tek kelime ile harika.. Hep de demez miyiz, ne gıcık şu Yaman, ne itici, ne kadar yüzsüz, ne kadar aşağılık diye? İşte bunları dedirtebilecek kadar iyi bir oyuncu.. Hem de "hepimizde" bu duyguları uyandırması çok büyük bir beceri.. Bu bölümde de "sarhoş" rolünü üstlenmişti.. Valla ne diyim, sarhoş rolleri genelde hep abartılır.. Sallanmalar, kayık kayık konuşmalar.. Çoğu kişi bunları abartır.. Ama Hakan Vanlı, sınırları zorlasa da bu sınırı geçmedi bence.. Ama oyunculuğunun en büyük göstergesi, duygular arasında yansıtması gereken geçişlerdi.. Gülerken ağlamaya başlaması, pişmanlık ve kendinden utanma, nefret etme halleri çok gerçekçiydi.. Aktı gitti yine.. Efe ile konuşmasındaki kendini sorgulama ve itirafları yaparkenki ruh halini de çok güzel yansıttı.. İclal Aydın'la konuşmasındaki umursamazlık ama ardından gelen onaylama da gayet iyiydi..

DOĞAÇ YILDIZ

2 haftadır onun oyunculuğundan bahsediyorum.. Çünkü cidden iyi oynuyor son iki bölümdür.. Bravo diyorum izlerken.. Sinirli halleri harikaydı.. "şimdi delireceğim" derken bile çok içten gelen duygularla oynadı.. İclal Aydın ile olan sahnesinde bazen İclal Aydın'ı bile geçti diyebiliriz.. Vücudunu da çok güzel kontrol etti.. El hareketleri çok destekleyiciydi..

Diğer oyuncularımıza da değineceğim inşallah en kısa zamanda.. Fırsat bulursam.. :=) Şimdilik çıkmam gerek..

Biraz kopuk bir anlatım olmuş olabilir.. Tekrar izleyemedim, aklıma gelenleri de ne kadar sıraya koyabildim bilemiyorum.. Kusura bakmazsınız artık :) Neyse görüşmek üzere.. bye

Müge
22-03-07, 14:33
Arkadaşlar merhaba keyifler nasıl umarım herkesin keyfi yerindedir ve hayatı güzel gidiyordur….Ben iyiyim dizinin etkisinden biraz da olsa kurtuldum ve artık yorum yazayım diyorum hayli geçiktim…

19 Mart Pazartesi günü yayınlanan bölüm ve o tartışma sahneleri hala gözümün önünden gitmiyor ya…Efe ve Eda ..Efe’nin hırçınca davranışları….Eda’nın yere eğilmesi ağlaması Seda’nın kardeşine sarılması…Enişte’nin Efe ile bahçede sohbeti Oğuz’un yukarda onları camdan izlemesi…Başlarda evet çok gıcık oluyordum enişteye ama sonradan gerçek yüzünü gördüm…Yani gerçek yüzü demekle içindeki iyiliği ….Eda’yı koruması kardeşi gibi sevmesi…Allah herkese böyle enişte nasip etsin…:img-wink:

Sonra Eda ve Oğuz’un çatı sahnesi….Oğuz’un Eda gelmeden kendi kendine konuşması prova yapması….Eda’nın gelmesi ile o arkada çalan fon müziği ve Müge’nin göz yaşları….Eda ayrılma konusundaki düşünceleri Oğuz’un çocuklara açılalım demesi….Ama sonra ki sahne ..Eda ve Oğuz’un birbirine sarılarak uyuya kalması …İşte yine aynı şey olmuştu...Ağlamaya devam ederken bir anda güldüm…..Sevgili Buğra sağ olsun bu sahneyi gönderi izlerken yine duygulanıyorum…

Gelelim miniklere Merve ‘ye daha olan bitenden haberi yok canım benim…Nasıl bir tepki verecek o kadar merak ediyorum ki….Eda’ya anne diyecek mi?..Timur Oğuz’a nasıl davranacak….Sevgili senaristler acaba bize ne zaman tattıracaklar bu duyguları..Timur demişken Efe ile odalarında otururken Eda’nın Efe’yi çağırıp abisine ve kendisine ekmek arası vermesi Timur’unda abisine götürmesi “Sen yemezsen ben de yemem “ demesi çok güzeldi ya…Benim abim Timur için kendinden büyük ekmeği almışta yiyor dedi… He he he…:)

Neyse şimdi de sıra Yaman ‘da …Of hiç yazmak istemiyorum ama yazacam….Bu nasıl bir baba ya…Yaptı etti sonradan pişman oldu….Olmaz öyle şey yapmadan etmeden bir düşeneceksin…Ama şunu şöyleyim Sevgili Hakan Vanlı gerçekten iyi bir oyuncu…Bizi bu kadar Yaman karakterinden nefret ettiriyor ya tebrikler…..

Evet arkadaşlar bu haftalık yorumum bu kadar…Sizlerin ki okudum Sevgili Şule hemen dizi biter bitmez döktürü vermiş ellerine sağlık…Buğra zaten Allah eksikliğini göstermesin hep bizimle…Nuray’da yazmış aman aman onun da ellerine sağlık…Sevgili Merve(Zeynep) senin de yorumların gün geçtikçe güzelleşiyor .Baktım da şimdi boş bırakmamışın burayı…Okula gitmeden bir yazıyım demişsin…Ellerine sağlık..Gözde’cim senin de yorumun çok güzel…Ellerine sağlık…Nurdan’cım ellerine sağlık.. Sevgili İcom_ beni bağışla adını bilmiyorum ama yorumlarını okuyorum….Ellerine sağlık…Sami sana da teşekkürler..Berna’da minik bir uyarı yapmış aman sözünü dinlemek lazım hocamızın… :)

Oy oy Hemen Buğra’nın enlerine ve Hayri’nin rüküşlerine….

1-EN Beğendiğiniz Sahne...?... Tabi ki Eda ve Oğuz’un çatı sahnesi arkada çalan fon müziği…O kadar gerçekçi ve samimi bir sahneydi …Eda’nın yüzüğü geri vermesi..Köşkten ayrılmak istediğini söylemesi hisselerimi Oğuz’a satmak istediğini söylemesi….Of of …Yazarken bile içime bir şeyler oluyor..:icon_sorr

Ay tabi ki Yaman’ın içki içme sahnesi ve çok kızdığım halde Ferit’in kumar oynaması..

Timur’un ekmeği yeme sahnesi..Eda ve Oğuz’un çatıda uyuya kalması he he he..:img-hyste

4-EN Duygulandığınız Sahne...?...Çatı sahnesi o ayrılık konuşmaları ,Eda ve Efe’nin tartışma sahnesi..Eda’nın yere eğilip ağlaması…:(

1-EN Şık Bayan...?... Eda yine..ne giyse yakışıyor canım…Öyle değil mi?:img-yes:

2-EN Rüküş Bayan...?... Serpil tabi ki …Hırr mırrr sinirlendim…

3-EN Şık Bay...?... Oğuz ve Efe …Efe’nin reklam çekimi sahnesin de giydikleri t-shörtlere bayıldım…:good:

4-EN Rüküş Bay...?.. Boş verdim bu hafta anlayan anlar….Kötü birisi…. :img-hyste

Bu arada özette gelmiş onu da artık akşam yorum yazarım canım…Yeter ki buralar da olayım…

İyi günler her şey yolunda gitsinbye

ggnibsgk
22-03-07, 16:04
Selamlar,sevgiler,en güzel günler,en güzel geceler ne var ne yoksa hepsi sizin olsun:img-hyste

Valla baktım iki gündür pek yoğun değil burası ben de kendi kendime coşturmaya karar verdim zamanım olduğu sürece,hep birlikte görücez bakalım ne kadar sürücek????
Şimdiii kendi kendime yapabileceğim tek şey sırayla sizlerin yorumlarınıza değinmek uzun uzun....Hadi bakalımmm...

Mervecim;

Safiye ve Muhtar ın düğünlerinde neler olacağından bahsetmişsin...Haklisin canım eğer hala sırf Eda nın inadı yüzünden ayrı kalmaya devam ederlerse Oğuz baya bi laf sokarrr ama "Ah ah biz de evlenicektik ama nerdee???" Eda da altta kalır mı tabi "Kızlarınıza analık edebilecek bi kadın bulursanız evlenirsiniz canım nolcak?Biz engel olmayalım yani Oğuz Bey!" Kesinlikle çok eğlenicez bu sahnelerde ama belki de birbirlerine tatlı tatlı bakışıp iç geçirirlerr...Bi de şöyle bişey var eğer Oğuz,Atilla yüzünden kıskançlığa düğünden önce başlarsa işte o zaman kahkaha garanti olurr eheueheu

Bide Damla-Eda konuşmasına değinnmişsn(yani olmayan konuşmalarına:))Bence de Damla öğrenince engel olmaya çalışır ama Damla hatırladığım kadarıyla barıştıklarını da bilmiyo ki dimi?Ona söylemediler,daha doğrusu Eda ve Oğuz barışmanın tadını yaşayamadan ayrıldılar...O yüzden bence Damla Oğuz a hala Eda yla neden barışmadığını sorucak Oğuz da ona her şeyi anlatıcak hatta belki ondan yardım istiycek:img-wink:

Buğra;

Hoşgeldin Buğra daha doğrusu hoş yazdın:icon_whis Buralardasın ve bizi hizmetlerinden mahrum bırakmadın sağol valla süpersin...

İlk yorumunda Eda nın çabuk pes etmesine değinmişsin ve onun için bazı haklı sebepler de bulmuşsun...İyi de etmişsnn..Kesinlike Eda ne kadar inatçı bi kadın olursa olsun Oğuz kadar dayanıklı olmasını bekleyemeyiz..Ayrıca bi de şöyle bişey varr:Eda nın dizimizin başlangıç bölümlerinde çoğunlukla gördüğümüz ve zaman zaman da görmeye devam ettiğimiz inatçılığı ve kararlılığı,tamamen çocukları içindi...Yanii dizimizin temelini oluşturan konu Eda nın köşkten ayrılmaması,ne içindi???Çocuklarına güzel bi hayat sunabilmek için iki katlı bi eve ihtiyacı olmasındandı,yani çocukları içindi...Doğal olarak da çocuklarından tepki alınca bocalıyo:)

Şimdi de özet yorumuna geçelim...Özet yorumundan en çok dikkatimi çeken;
Reklam çekimleri bahanesiyle Efe’ye yaklaşan Serpil duruşma öncesi son zehirini de akıtır...
özetimizin bu cümlesi için yaptığın tahmin...Gerçekten çok mantıklı kesinlikle Serpil böyle bişey yapabilir...O kadından beklenir...Efe yi de tehdit eder hata Timur u da tehdit eder... Tamam abarttım birazz...Uff yaa o zman nolcak Efe babasını mı seçicekk yoksa tam orda mı biticek belki de seçim yapacğı zman bölüm biter sonra bekle bi hafta daha:icon_sorr Bunu da Yaman ın insafına dayanarak çözmüşsünn hazır yumuşak yakalamışken kullanmak lazım aslında ama Yaman ın eline böyle bi koz vermek çok kötü olurr o zman Eda Yman a muhtaç kalmış olurr vee bunun ezikliği üstünde olurr..Gerçi belli de olmaz ama hatta belki dediğin yeni "fon olay" budur olabilir yani:)

Nur;

Sen de yorumunda Eda nın bu tavrı göstermesinde Oğuz un "o" ağır lafının etkisiin de olabileceğin söylemişsin....Çok mantıklı...Aynı;yorgun olduğumuzda çok yakınımızda olan bişeye bile uzanmakta zorlanmak hatta bazen uzanmamak gibi bişey,çok ihtiyacımız olsa bile...Biliyorum fazla baside indirgedim ama olsun yine de uygun bi benzetme oldu sanırım:)

Pelin;

Yine benim okurken çok zevk aldığım oyunculuk yorumlarından patlatmışsın...Çok teşekkürlerr...Biliyosunuz ben bu işten anlamdığım için pek bulaşmıyım bu konuya...Değinebileceğim tek şeyy::Demek Kara Sohbet'e gidiyosun süper yaaa uffffff ben de gitmek istiyorummm:icon_sorr

Müge;

Merve nin tepkisi...Evet yaa çok ilginç olucak kesin ve ben şu an hiç bişey kestiremyorumm...Küser mii kızar mı ağlar mı güler mi hiç belli olmaz yaa???Aslında en başından beri bana en kolay o ikna olur gibi geliyo ama belli de olmaz!Ablasına çektiyse yanarızz!Hadi Merve çok sevindi diyelim...Ya Ceren sabahlığı bulduğunda nasıl oluğunu biiyoruz!Asıl o çok darılıcak gibi geliyo ama of off :img-hyste Dertlendimm bana noluyosaa:img-hyste

Anca bu kadar kalabildim döndüğümde Buğra nın enleri ve Hayri nin şık ve rüküşleriyle aranızda olucam eheuheu...

boncuk.girl
22-03-07, 16:17
arkadaşlar bu bölüm çok güzeldi
keyifle izledim yani
yamana çok sinir oluyorum
efenin pozları süperdi çok komik pozlar veriyodu
orda çok feci güldüm yani

ebruertg
22-03-07, 17:10
Efe babasının konuşmalarını duydu. Mahkemede annesini seçeceğini düşünüyorum ve Oğuz&Eda aşkına bi şekilde destek verecek diyorum. Belki Damla'nın yardımları olabilir bu konuda...:happy0064

Ati konusuna gelirsek,

Eğer Eda aşk peşinde koşsaydı Oğuz'u bırakmazdı. Ayrılsa da kalbi Oğuz'a atıyor hala. Küllenmiş aşklar peşinde değil. Ati'nin ayrılık ardından hemen Eda'ya atlamasına Eda'nın bozulacağını tahmin ediyorum. Artık mahkeme işide kalmayacağına göre avukata da ihtiyaç olmayacak ve bikaç bölüm sonra Tarık'a veda ettiğimiz gibi Ati'ye de veda ederiz diye düşünüyorum.:good:

AnsEa
22-03-07, 17:43
SeLaM Herkese...
Evt tekrardan geldim bu sefer yazılı mazılı salladım:) hatta bugün tekrar izledim 38. bölümü…çok güzeldi ya . yorum yazarken çatı sahnesine fazla değinemedim özetin siniriyle eda ------ ati kızgınlığım ön plandaydı(tabi ikisine ayrı ayrı sebeplerden) ah bir arada yazdım isimleri şimdi bir ayıraçla ayırcam(ne kadr sorunluyum ya).neyse tekrar izlediğimde bütün bölüm çatıda geçmiş gibi geldi bana:)bakışları, içlerinin gitmesi ...sabah oğuzun gülümsemeleri sanki ayrılmaktan vazgeçtiler gibi geldibir an bana, tam oldu bu iş derken edadan bitti biliyorsun dimi? sözü geldi ,bende bittim orda... ama güzel bitmişmiş nereye bitiyorsa? Zaten sabah oğuzn gülümsemeleri bunu asla kabul etmeyeceğinin bir başka sinyaliydi sen öyle san eda hanım der gibi.daha çok edaydı buruk gülümselerin sahibi, cidden vazgeçip bunun acısını çekmeye başlamış gibi.Enişte edaya baskı yapmanın zamanı diyorum onun aklına girmesi lazım ati olayından oğuza oynaması tehlikeli diyorum tekrardan.ati çünkü sapıtmış durumda oğuza bir şeyler oynuycaktır edanın hemn ayrıldıklarını söylemesi gibi oğuzun kendini geri çekmemesi lazım.Gerçi enişte edirneye dönmezse öyle bir durumuda toparlar gibime geliyor…
Neyse safiye-muhtar düğününde neler olucağı merakımı cezp etmekte ,oğuz-eda didişmeleri ve muhtarın kalbini tekletmeleri muhtemel de onun dışında neler olucak ? oğuz bi çılgınlık yapıp edayı dansa kaldırmak ister mi acaba? Yada klasik eş değiştirme sahneleri falan diycem ama yapcak adam yok oğuz-seda olmaz heralde:) ama zaten efe ordayken kimse cesaret edemez. O yüzden güsellikten çok gerilim dolu bir sahne olması muhtemel geçiyorum bu şıkkı:) ama belki çocuklar gider…hehe yok bu bölüm eda yumuşasın, o yüzüğü tekrar taksın kendi söylediği gibi takmaktan memnun olduğu bir yüzüğü reddetmesin yeter…
Sahnelerede atlıyım buradan…
En beğendiğim sahne; Çatı çatı çatı… gecesi, sahbahı ,oğuzn kendi kendine konuşması eda oğuz birlikte sahneleri hiç birini ayrımadan çatı diyorum.birde oğuzn bahçedeki enişteden sonraki heyecanlı hali.Birde güzel adam eniştemiz, insan dobra olcaksa böyle olsun çok düşünmeden konuşacaksa böyle konuşsun yamanı dövme sahnesine kadr her sahnesinde destekçisiyim.şimdilik tabi:)aa bu arada oğuzun timurla konuşmasıda güzeldi. Bunlar en beğendğim sahneler oldu galiba aslında sürer gider…
En beğenmediğim sahne;
Atinin sinir bozucu birlikte olduğumuz günlere dönelim muhabetti acayip rahatsız edici bir sahneydi. Ön yargılı biri olarak Atinin olduğu her sahneyi beğenemedim:). bişi daha aklıma geldi aslında ilk sahneyi nasıl unuttum bilmiyorum Eda-efe kavgası çok çaresiz bir sahneydi edanın ne yapacağını bilememesi efenin annesini sarsacak kadar büyük öfkesi…yamanda öldürdü beni ama onu geçelim şimdilik .Feritide geçtim hadi büyük çorabıda başına örsün ondan sonra beğenmediklerim arasına alırım.
En duygulandığım sahne;
Yine çatı diycem…Ve ek olarak yamanın geçmişini hatırlaması ama bu sahnede duygulanmaktan çok bir anda görünce dehşete düştüm desem daha doğru olcak.
En güldüğüm sahne;
Bu bölüm az güldüm ama eniştenin çocuksu halleri güldürdü beni . efenin reklam çekimleride yıktı geçti yani…

İyi akşamlar herkese inş yarın tekrar girip yorumlarınız içinde kaybolucam. buğra klipler için de çok sağol...

dilara-1905
22-03-07, 19:50
ya bölm güseldide yani bu diziyide imkansız aşka veya hüzün klasiğine benzetmesinler yani yazdaki komei eğlence nerde herkesin ağladığı bu bölümler nerde eda oğuzun didişmeli o şeker aşkı nerde şimdiki durumları nee yani damla feritin o komedileri bile kalmadıı hep ağla hep hüüzn eski iki ialeyi geri istiorum :(:( hala sefiom ama eskiden daha güseldi ztn btn bölm sevdiimiz oyuncuları karşımızda ağlarken veya hüzünlü hüzünlü konuşurken görüosss :S

_seboist_s
22-03-07, 20:35
Selamlar arkadaşlar nasılsınız bakalım…
Evet şimdi perşembeden gelen bölüm analiziyle huzurlarınızdayım eheh=)) evet pazartesi gecesi olay yerinden sıcağı sıcağına görüşlerimi paylaşmıştım… Şimdide bir analiz yazayım uzuncana=))

*** Bölümümüz aşırı heyecanlı başladı… Efenin tepkisini gördük… ne kadar tepki gösterdi yahu hani bu kadarını da beklemiyordum… Edayı sarstı falan hayret bişey… Ya ne olursa olsun ben aşırı buldum sarsmasını valla… Gerçi Edanın efenin sorusuna yanıt vermemesi de buna neden oldu… Efe iyice delirdi. Ama Eda ağırlığını koydu ben senin annenim diye… Aa ama çiçekte tam tuz biber oldu belliydi ama… Allah’tan enişte Hızır misyonundaydı bu bölüm ee ne demişler kuş sıkışmadıkça Hızır yetişmezmiş…:D Yalnız şaşırdım birden girdi enişte içeri durumu toparladı falan… Ama Eda çok kötü oldu ya… Ağlaması falan. Seda ablamızda hemen kardeşine destek olmaya başladı… Yukarıdada kızlar timuru teselli ediyor… Ceren oğuz diyoloğu komediydi… sen anca rüyanda atarsın=)) Timur sonunda rest çekti aslında çokta haklı o yaşta nasıl birr sabırdır yaa çocuktaki. Oğuz abisi de Timura öğütler verdi… timurda edanın yanına gitti direk destek olmaya… Ama söylediği o söz koydu yaa… Hiç kimse birbirine sarılmıyo demesi… ! Eda o sinirle oğuzun çiçeklerinide attırdı çöpe ama Seda abla atmamıştır yaa korkulur valla ondan=))

*** Edanın Yamanla konuşması acayip güzel çekilmiş… İclal Aydın’ı kutluyorum bu kadar gerçekçi olabilirdi bu sahne… Diyaloglar falan… Ama aynı zamanda üzücüydü de… yani eşlerin ayrıldıktan sonra bu kadar kötü olması e gerçi suç Yaman da… bide telefonda gıcık gıcık konuşuyo telefoınu kapatınca haklısın diyo töbeee…

*** Enişte Efeyle bir konuşmaya başladı, konuşma bitince havamı karardı ben mi yanlış gördüm eheh… Ya bilmiyorum ama eniştenin ben bir müsibet bin nasihattan iyidir taktiğini beğendim… Her ne kadar kurunun yanında yaşta yanee timurda gitse olsun aç yatmadılar yaa eheh=))

*** Enişte Seda abladan durumu öğrenince yamanı arar… Ayy nasıl gıcık oldum yaa yamanın zil zurna hallerine… İşte kendini aciz hissedince vurmuş içkiye…Neyse Oğuzda eniştenin peşinden koşarda olası bir felaket engellenir… Yalnız enişte resmen Edanın babası gibi… kızı gibi sahiplenmiş Edayı nasıl savunuyor… Mutluluğunu istiyor… Keşke benimde böyle eniştem olsa... eheh ayy benim bi ablam olsa belki ozaman bi ihtimal böyle eniştemde olurdu ama ablada yokki enişte nerden olsun ayy saçmaladım:D

Enişte ve Oğuz diyalogu süperdi…

Enişte: Eyvallah oğuz ya çok saol
Oğuz: Rica ederim enişte ben gelmesem zaten eda fırlıyordu peşinden zar zor yetiştim
Enişte: Ay iyki yetiştin yoksa ben yaman olacak herifi bugün boğardım haa… Oğuz yeri ve zamanı mı bilmiyorum ama yani sanada çok kızgınım haa
Oğuz: Hayrola enişte
Enişte: Koçum Çok uzattınız bu işi yaa
Oğuz: Hangi işi enite
Enişte: Seda da bnde her şeyin farkındayız
Oğuz: Her şeyi derken
Enişte: Her şeyi oğlum… bak oğuz ben taşralıyım sana oğlum diyorum bak… belki seni biraz sevmedim ilk başlarda ama sonra sağlam çocuk oldugunu anladım koyun şunun adını yaa
Oğuz: Enişte biz çoktan koyduk adını ama çocuklar etkilenmesin diye şey yapamadık ya
Enişte: Heh iyi halt ettiniz Yamanda bu arada sizden faydalanarak çocukları zehirleyi verdi oğlum hadi hadi yapın şu işi yaa
Oğuz: Enişte sadece benim elimde olsa halledicemde sanki edayı bilmiyo musun yani
Enişte: Ya Onun gözüne bakınca ne istediği anlaşılıyo… sen koy ağırlığını Eda zorluk çıkartırsa tutarsın saçından sürüklersin heh hadi hadi hayırlı haberler bekliyorum senden…

İ.A.A.: Hayy ağzına sağlık enişte aynen oğuz abi hayırlı haberler bekliyoruz sizden:D

*** Arkadaşlar hepiniz gibi benim favorimde çatı katındaki ayrılık sahnesiydi… Aslına bakarsanız bir ben bölüm için değil tüm iki aile bölümleri için söyleyebilirim bunu… Dizinin en önemli sahnelerinden biriydi bence… Ve kolay kolay unutulmaz…

Eda yüzüğüne uzun uzun baktıktan sonra artık onu Oğuza geri vermesi gerektiğini düşünür… Ben Eda’nın bu kararını mantıklı bulmuyorum. Aslına bakarsanız Eda da Efenin o tepkisini görünce bir anlık duygularıyla verdi o kararı. Yani sonuçlarını düşünemedi… Ayrı kalamayacaklarını , birbirlerini çok özleyeceklerini. Sanki yüzüğü verince her şey düzelecek gibi hissetti… Oğuzda bu sırada hazırlık yapıyor.. Parfüm falan Ayy birgün oğuz abi feci incilteceksin biryerlerini eheh… Oğuzun kendi kendine konuşması süperdi “diycemki ben bu kadını seviyorum, oda beni seviyo, anlaşıldı mı? Tamamdırrr… Akıllı olacaksın biraz yaa…” eheh ayy şu akıllı olucaksınız lafı kopardı beni ya… Aa ama haklısın oğuz abi akıllı olsunlar:D

Oğuzun Edayı yanına oturtturuşu çok tatlıydı arkasına yastık koymalar falan… Eda yoruldum falan deyince Oğuzun eli ayağına karıştı aslında oğuz çok doğru şeyler söyledi ama Eda o duygularla tabi farkına varamadı… Bu sırada müzikte çok güzeldi… işte o müziğe bayılıyorum ben yaa çok duygulandırıyor insanı… Ayrıca İclal Aydın ve Emre Kınay oyunculuklarıyla da o sahneyi bambaşka yaptılar… Eda ve Oğuz ilk defa birbirlerini sevdiklerini yüzlerine söylediler… beklenen birsürü an yaşandı… Ayrıca bu bölüm bana da 13. bölümün ayrılık sahnesini hatırlattı. O sahneye de hayran kalmıştım. Bu sahne tabi sevgili olduklarından dolayıda bambaşka bir haldeydi… Oğuz yüzüğü geri almadı… En doğrusuydu zaten… Artık Eda oğuzu her özlediğinde yüzüğüne bakar. Gerçi hep öyle yapıyordu=)) Ve yine en başa döndüler… Bu sırada mükemmel şarkımız çalmaya başladı… Her şey dört dörtlüktü gerçektende… Şimdi uzaklardasın… Ve beklenen öpüşme sahnesi… Her nekadar biz göremesekte eheh neysee:D

Sabah uyanış süperdi… Gerçektende bir Eda oğuz klasiği yaa… Oğuz, Eda uyurken bol bol öptü, e biliyo uyanınca telaş yapıcakk Eda:D Ama o telaşın arasında bile birbirlerine okadar güzel baktılar ki… Edanın bitti biliyosun dimi demesi, ardından hoşça kal deyip el sıkışmaları… Gerçekten çok duygusal sahnelerdi… Eheh sonundada ayrılamadılar e oğuz abi bırakmıyosun ki Eda ablamızı canım aa:D

*** Kızların kahvaltıdaki sohbetleri süperdi… Merveye bayıldım resmen ya=)) Hayatında hiçbir kapıdan bu kadar nefret etmemiş… Aynen mervecim bende nefret eder oldum o kapıdan… Hayır yane her şey bir kenara köşkün orjinalliği bozuluyor aaa olmaz ki canım:D Şaka bir yana ne bahtsız kapıymış, bir seveni olmadı… Yılın en antipatik kapısı:D E napalım iki aileyi ayırıyor birkere nasıl sevelim yürek dayanır mı buna! (tamam daha fazla saçmalamadan kesiyorum:D) Mervenin bir bombası daha ukala kişilik bilirkişi hıhh:D Ay kimmiş bu bilirkişi ne biliyomuş Eda ablamız hakkında alla alla yani yaa=)) Çok güldürdü merve beni yaa… Vee oğuz gelir kızlara kapının artık orada kalacağını söyler, tüm ümitlerini yıkar… En sonunda da kapı kapanmıştır der kapatır olayı… Güleyim mi ağlayayım mı??

Dewam ediyor...

_seboist_s
22-03-07, 20:36
*** Aşağıda ise Eda dalgındır timurun söylediklerini duymaz… buarada Edanın Timura kurban olayım demesi çok hoşuma gitti ama cidden tipik türk annesi sevme tarzı…

Kızlar babalarının sözünü dinler mi? Dinlemez.. E zaten kurallar çiğnenmek içindir…
Enişte: Demek öyle peki herkes kuralları çiğnese ne olacak
Merve: Valla biz şimdilik çiğnedik bir şey olmadı… Ama şahane olurdu!

Ayy cidden oğuzun merveden çekeceği var… hem bilmiş hem tatlı yaa=))

*** Gelelim Eda efe konuşmasına… Aslında Eda hata yaptı… Yani bence Efeye oğuzla aramızda bir şey yok demesi hataydı. Çünkü ileride ne diyecek Efeye… oğuzla ilişkisini açıklamak istediği zaman yani… Efe sormayacakmı ona ozaman… Aslında Edanın efeye verdiği yanıt “ben seni üzecek hiçbirşey yapmam” idi. E oğuzda efeyi asla üzmez bu durumda Eda net konuşmadı… Uyanığım bende tabi çektim buraya kadar lafı=))

*** Evet gelelim Safişime ve muhtar amcama nasıl şekerler Yarabbim tütütü =)) Safiyenin genç kız havaları, nazları… Muhtarın genç delikanlı havaları falan…
Safiye haberi Edaya vermeye gelir ee tabe eniştemizde oradadır… konu düğün lafına gelir… Edanın şu sözüne koptum “gel şöyle otur biz seni ikna ederiz” Ayy derin düşünürsek:D eheh süper yaa…

*** Niyazi geliyor güzide sesiyle… Numan amca Numan amca salamın var mi? var var, ekmeğin var mi? var var ne duruyorsun sandviç yapsana sandviç yapsanaa… ahaha süper yaa… Niyazi yapalım kuzum sana bir kaset, ayrıca güzel bestelerinde varmış iyi para kazanırsın… =)) Ayy kumar makinesi olayına koptum yaa…Aralraa böyle tatlılıklar sıkıştırılması çok hoşuma gidiyor… Buarada Numanın Muhtara söyledikleri de çok hoşuma gitti…

*** Oğuz Ergin konuşmasını da gördük… Dertleşme diyelim… aa Oğuz abi bu sıralar Ergini ihmal ettin yaa unutmaki az çöpçatanlık yapmadılar Oya ablamızla beraber… Oğuzun sözlerinden anlaşılıyor ki vazgeçmeyi aklından bile geçirmiyor ama şu durumda Eda bu kararı verdikten sonra ses çıkartamıyor. Çünkü Edaya zarar vermek istemiyor… Davaya zarar gelir veya Edanın oğullarıyla arasın bozulur diye ses çıkarmıyor… Aslında yapacak bir şeyide yok karar Eda dan çıktı… hazır mevzu bahis açıldı bende Edanın aldığı karara olan yorumlarımı paylaşayım…

Öncede dediğim gibi Eda bir anlık duygularıyla bu kararı verdi… Oğuz şu ana kadar hiçbir zaman aşkından vazgeçmedi ama şurasıda doğrudur ki bu olay Oğuzun olayından başka… Buğranın da dediği gibi kadın ve erkek arasındaki farklar… Bu aşılması gereken bir şey ama okadar çok işlenmiş ki üzerimize hiçte kolay olmuyor… Beklide Dünyanın en güzel şeyi aşk ama boşanmış bir kadın aşık olunca sorun oluyor… Eski eşiyle uğraşıyo, çevresiyle uğraşıyo, eğer çocukları varsa onlara durumu izah etmek için çabalıyor bazende ailesi bile tepki veriyor. Aslında bu konuda Eda şanslı çocukları ona çok düşkün, ailesi her zaman yanında… Aşk utanılacak bir şey değil ki Eda aşık olduğu için çocuklarının gözünden düşsün… Ve bu aşkı çok seviyeli yaşıyorlar sonuçta… Ama Eda bunları birden kafasında tartamadı Efeyi öyle delirmiş görünce oğlunu kaybetmemek için Oğuzu kaybetti… Bu sefer oğuzu kaybettiğini fark edince onu da kaybetmeme çabalarına girecek… Yani bir şey avuçlarındayken ona ne kadar ihtiyaç duyduğunu fark edemezsin ya onun gibi bir şey… Yani bu konuda Edanın tavrını yanlış buluyorum… Ama çok büyük bir yanlış değil… Vee pek bir şey kaybediceklerini sanmıyorum… Ama biz çok güzel sahneler kazandık bunun farkındayım… Misal çatı=))

*** Efenin Yamana söyledikleri çok dozunda ve aklını başına getireceği türdendi… Ve Yamana vuracaktı vurmadı… Kesinlikle çok doğru bir şey yaptı yani vurması söz konusu bile olamaz… Her nekadar yaman kötü biri olsa bile Efenin vurması hiç güzel olmazdı… Efe babasını sözleriyle hakladı… Dayak atmak dövmek kesinlikle aciz insanların işidir. Tıpkı Yamanın yaptığı gibi… Ve ilk defa yamanın çoculuğuna döndük… Aslında yamana da üzülmediğim değil ama içime atıyorum belli etmiycem zılgıtlara devam:D

*** Ayy bizim eniştemiz ne de zevkliymiş öyle… Duvarların renkleri falan süpersin enişte…
Enişte: ben seçtim:D
Eheh çok şeker ya… Atilla geldikten sonra yüzü nasıl dı ama… E nasıl anladı hemen Atillanın bir şeyler yumurtlayacağını… Çıkıştada Sedaya oğuzla da konuştum diyor ya eheh ayy alem yaa=)) Kızdırdı ama Seda ablamızı aa enişte =)

*** Çocuklar Efeyi yalnız bırakamaz ve çekime giderler… bu sırada diyaloglar süper çarşı espirileri falan… hele Feritin laf sokulacaksa ben sokarım demesi=)) E sarı çiyan hak ediyor bunları… Çekimler çok eğlenceli olmuş yaa Efenin pozlar falan heheh Cerenin sataşmaları… mervenin tezavratları; Efe abi çok güzelsin çok yakışıklısın… Ahahah:D

*** Eda Atilla’yla dertleşmeye başlar… ve Atillanın ağzından çıkan sözler… Daha da geriye dönmek ister misin birlikte olduğumuz günlere? Valla ne diyim ben şimdi… Devletin hukuğu kanunu da böyle yaparsa… Yalnız ben Edanın yanıtı çok merak ediyordum göremedim… Merağım arttı…Yalnız bakışları hiç güzel değildiii… Neyse önümüzdeki bölüm anlayacağız… Az kaldı şunun şurası kaç gün var ki yahu…

*** Ve Sarı çiyanla Yaman konuşur… gaddar serpil yaa…Yamanı nasıl tehtid etti… Yaman hiçbirşeye pabuç bırakmaz lafta buna bırakırsa ayıp eder… ya yılanlar dönüp birbirlerini soktular… biliyorduk böyle olacağını… Allah’tan Efe duydu bu konuşmayı bence iyi oldu hi. Değilse Serpilin gerçek yüzünü gördü...

*** Ve oğuz ağabeymiz engel olamaz Edanın katına girer… Vazoyu görür ve geçmişe selam çakar… Tam bu sırada Eda girer ve “itiraf ediyorsunuz yani oğuz bey “ der bu sırada oğuzun çırpınışları komediydi… Ayy o vazo olayını hatırlayınca çok güldüm bende yaa… Oğuzun o stresli halleri, Edanın tatlı alaycı halleri falan… Ahh ahh ne günlerdi onlar heheh…
yalnız ben dedim tamamdır kapı kalıyo… Ama işte olmadı yaa… öyle tatlı tatlı bakışırken onlar eniştemiz daldı içeri oh olsun… Sözler süper yalnız “noluyo arkadaşlar” heeheh dimi ama enişte ya aaa gidip nikah tarihi almaları lazım ayrılık falan olmuyor yanii bu saatten sonra… Neyse ama sen halledersin bir şekil, güveniyoruz sana enişte… (hade gazı da verdik eheh)

Dewam ediyor...

_seboist_s
22-03-07, 20:37
Bölüm analizinden sonra neye geldi sıra?? Hmm enlere ne dersiniz… ben bal gibi olur derim=))

1. En Beğendiğim Sahne;
Kesinlikle Eda ve Oğuzun çatı katındaki ayrılamaya çalışmaları ve ertesi sabah uyanışları… Aslında bu benim yani direk 38 bölüm içinde favorilerim arasına girdi… Bence dizimiz için çok önemli bir sahneydi…

2. En Beğenmediğim Sahne;
Altını çize çize söylüyorum kumar sahneleri… özellikle Feritin para kazanıcam deyip kumar masasına oturmasını hiç yakıştıramadım… ben unutuldu zannediyordum meğer zemin hazırlanıyormuş… bu olay fena büyüyecek…
Ayrıca Yamanın içkili hallerine de gıcık oldum…

3. En Güldüğüm Sahne;
oğuzun “bir Oğuz Eda klasiği” lafına çok güldüm… Ayrıca bu hafta eniştemizin stresli halleri çok komikti. Eheh konuşuyo konuşuyo sonra Seda abla bi laf söylüyo dönüyo arkasını eniştepeşinden Ama seda sedaaa diye koşuyo:D Ayrıca bu bölüm merve beni çok güldürdü yaa… bilirkişi ve kurallar çiğnenmek içindir sözleriyle…

4. En Duygulandığım Sahne;
Eda ve oğuz öpüşürken bize eski günleri hatırlatmışlar ya işte o anlar çok duyguluydu… O sahnenin tümü duyguluydu yaa… Edanın ağlaması falan…

Şıklara gelelim…
1. En Şık Bayan;
tabiki de Eda… Ne giyse yakışıyor, çok güzel oluyor… zaten benim her hafta birincim belli ikinci kim?? E ikincide Damla olsun heheh…

2. En Rüküş Bayan;
Serpil, Serpil, Serpil…

3. En Şık Bay;
Oğuz abi tabiki… Karizması yeter eheh…

4. En Rüküş Bay;
Aa en rüküş bey deyince aklıma tahir ağa geldi eheh=)) Onuda göremedik bu bölüm… Özledim hemen yavv… Sorunun cevabına gelince yaman diyorum…

Buğra; çok teşekkürler soruların için!! Vee tabiki yine sana kocaman bir paket teşekkürüm var… Öncelikle gönderdiğin o iki güzel sahne için çok teşekkürler dediğim gibi video özetten önce harika oluyor… Ve video özet içinde çok teşekkürler hemencecik indirdim=)) Ellerine sağlık… Aa birde ben analizle uğraşırken senden iki tane güzel klip gelmiş henüz izleyemedim ama eminim çok güzeldir… Onlar içinde çok teşekkürler!

Tüm İki Aile Ailesi; bütün yorumlarınız harika... Herkesin ellerine sağlık... büyük zevk ile okudum;)

Vee Bütün Ekibe;
Bize yaşattıkları tüm duygular için teşekkür ediyorum... Dünya'daki en güzel şey bir insanı mutlu etmektir, siz bizi her hafta mutlu ediyorsunuz... Ve bir insanı en çok mutlu eden şey bir başkasına iyilik yapmak, onu mutlu etmektir... Umarım sizlerde hep mutlu olursunuz...

Emre Kınay, İclal Aydın olmak üzere tüm oyuncularımıza... Usta yönetmenimize, dahi senaristlerimize... "Dizimizde" emeği geçen herkese kocaman teşekkürlerimi sunuyorum... İyi ki varsınız, emeklerinize sağlık!

Görüşmek Üzere arkadaşlar... İyi yorumlar...

ggnibsgk
22-03-07, 23:51
İyi gecelerrr:)

Ben yokken neler olmuş böylee...Asena sınavlarına rağmen gelmiş ve çok güzel bi yorumdan sonra enlerini sıralamış...Ardından da gecenin asıl sürprizi Şuleeee!!!!
Hoşgeldin Şule yine o uzunnn ama eğlenceli yorumlarınla burayı coşturmuşun hem de tek başına eheuehu...Hay maşallah replikleri de yazmışsın süpersin valla canım...Tekrar gözümün önüne gedi o sahneler mutlu oldum şimdi:):icon_whis

Şimdi de biz kendi "En"lerimizi sıralayalım bakalım:

1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...

Valla ben de herkes gibi doğal olarak çat sahneleri diyorumm yaa o kadar güzel sahnelerdi kii;bi kere en önemli özelliği bizim içimizdeki umut ateşini yaktı yani tabii ki bu bir dizi olduğu için barışacakalarını biliyoruz ama diğer dizilerdeki umutsuzluğa düşürme çabası yoktu...Yani allem edip kallem edip,onların asla kavuşamayacakları hissine kapılmamıza engel oldu senaristlerimiz... O sahne de bi ayrılık değil;(Buğra nın da dediği gibi sözde ayrılık :img-hyste )Bi kavuşma umudu gördüm ben;yani dediler ki bize onlar birbirlerini o kadar çok seviyorlar ki siz hiç merak etmeyin izleyicilerimiz onların aşkları her şeyi yenicek:)Her ne kadar ayrılığı kendileri seçmiş olsa bile...E biliyosunuz en zoru kendini yenmektir:img-wink:

Benim en beğenmediğim sahne Yman ın Eda yı telefonda ağlattığı sahne her ne kadar sonunda kendi kendine de olsa "Bu sefer haklısın Eda "dese de Yaman,ben yine de şimdi bile düşününce sinir oluyorumm...Aa tabi kumar sahnelerini de unutmayalım...Hayır iyi tamam bu olayı çözmek için veriyosunuz bu sahneleri anladık ama Ferit in "yuvamız için para kazanalım biraz!" demesi acayip sinirimi bozdu:icon_sorr

Ben bu bölüm Ceren'e koptum yaa,Efe'yle dalga geçmesi falan süperdi :img-hyste
"Vayy Efecimm demek çarşı makyaja karşı değil hee!!!"
Hele bu sözü ve Efe nin surat ifadesi süperdii:good:

4-EN Duygulandığınız Sahne...?...

Bu bölümde zaten duygusal yön ağırlıktaydı ama enini seçmem gerekirse Yman ın kendi kendine benzeme oğlum benzeme ben babama benzedim haberim yok gibi bişey demesiydi..Hakkaten çok kötü oldum orda...

1-EN Şık Bayan...?...

Eda kesinliklee...Çeşit çeşit kıyafetleriyle göz kamaştırdı bu bölüm maşallah...Bi de en son sahnede saçıı muhteşemdi yaaa,çok tatlı olmuştu:)

2-EN Rüküş Bayan...?...

Seda Ablaa yine devam ettiriyo formunda maşallah eheueheu...

3-EN Şık Bay...?...

Hımm Oğuz diyimm yani başka kıyafet hatırlamıyorum gerçi bi de Efe nin kıyafetlerini hatırlıyorum ama oda Fenerbahçeli giymişti Ceren'in dediği gibi;o yüzden ne yazık ki şıklıktan düştü gözümde:img-hyste

4-EN Rüküş Bay...?...

Yaman diyorumm, o kaldı bitek zaten eksik kalmasın bari :img-hyste

sultan_angelica
23-03-07, 14:34
Hepinize merhaba:happy0064
İki Aile dizisini çok seviyorum...Özellikle İclal Aydını...
Benim en sevdiğim, en hoşlandığım, en duygulandığım ve en çok güldüğüm sahnelerden biri Eda ve Oğuzun bahçedeki havuzda o battaniyelere sarılarak gizlice buluışmaları...:happy0064

ggnibsgk
23-03-07, 15:52
Eveeeettt şimdi dee Pelin e teşekkürler ederek,Eklediği resimleri yorumlayalım bakalımm:)

Öncelikle Safiye ve Muhtar...

Vayy be abi o nasıl masa yaa ,bu kadar süslü gelin damat masası(?)( ne demekse) ilk defa görüyorum...Belki bizde yapmıyolardır ama olsun neticede ilginç yani:img-hyste
Keşke Safiye'nin gelinliğini daha iyi görebilseydikk o zman tam süper olurdu,bakalım bizim Seda Abla neler döktürmüşş...İnşallah güzel bişeyler yapmıştırr,valla baya bi merak ediyorum yani... Neyse biz de fragmanı beklerizz,ay o da inşallah bugün gelir şöyle erken erken:)
Bu arada fondaki S..M de dikkatimden kaçmadı maşallah hiç bişeyden geri kalmıyolar..çok tatlılar yaa:img-yes: Oh bu sefer evleniceklerinden eminizz...Acaba düğüne Ferit de gelicek mi???İnşallah başını kumardan kaldırır da gelirr:icon_sorr ,adamın dansları süper yaa( geçen gün avrupa yakasında oynadığı bölümü tekrar izledim,çok manyak(!) dans ediyo yaa!!!Aslında manyağı zarf olarak kullanmayı sevmem ama bu adamın dansı başka türlü anlatılmaz yani:img-hyste :img-hyste )
Evet ne diyoduk heh Safiye ve Muhtar...Bu resimde Muhtar'da bi umutsuzluk var ama hadi hayırlısı..Umarım ssadece öylesine bi pozdurr yoksa bakışlardan anladığım kadarıyla Safiye bismillah nikah kıyılır kıyılmaz başlamış cazgırlığa:img-hyste

Şimdi de asıl tatlı aşıklarımızz...

Ya bu resim ne kadar güzel yaaa..Eda ne kadar tatlı bakmış Oğuz'a öylee,biz Oğuz'dan çaba bekliyoruzz ama sonunda Eda pes edicek kendiliğinden galiba...
Oğuz kesin çok tatlı bişey söylüyoo Eda da nası bakmış öylee sankii aşkından masal dinliyo gibi...Kesin evlenememelerinden söz ediyolardır...Aa belki de Oğuz düğün için ne hayaller kurduğundan bahsediyodur...Belki de o hani kapıdan çıkarken hayal etmişti ya Eda yı gelinlikle onu anlatıyodurr "çok güzeldin" diyee "ahh ahhhh"...Canlarım benimm...Oğuz da çok üzgün:icon_sorr Bence bu sahne;Oğuz bütün kıskançlık krizlerini atlattıktan sonra,Eda yı son bi kez tatlı dille ikna etme çabalrından olucakk vee bu sahneden sonraa belki de barışırlar ve bölümümüz orda biterrr:happy0064 (Bu cümlede bi gariplik var ama düzeltemedim:img-hyste İdare edin artık eheueheu!!)

Eveet resimlerimizi de yorumladııkk şimdii fragmanımızı beklemeye gidebilirizz şimdiden vermezler ama olsun belli mi olurrr????Hadi hoşçakalınnnn...

Bu arada hoşgeldin sultan_angelica!!:)

bugra9
23-03-07, 20:30
Herkese Merhabalar...Birkaç günlük yoğunluğun ardından tekrar buradayım ve sizlerle yorumlarımı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum...Tüm yorumları Zevkle okudum...Aslında dünden bu yana buralardaydım fakat yorum yazmaya fırsat bulamadım...Şule'nin o çok özlediğimiz Analizlerinide,Teşekkür Paketinide aldım Yani...Şule maşallah öyle güzel yazmışki...Yazmamış Döktürmüş Maşallah...Nuray'ın yorumlarıda taktire değer...Forumumuzun Bekçisi diyebilirim...Ve son olarakta Pelin'in perofrmans yorumunu çok beğendim...Bende ilk fırsatta Emek sahiplerine Teşekkürlerimi ileteceğim...Ve ismini saymadığım tüm arkadaşlarımızın Ellerine,Satırlarına Sağlık diyorum...İşte Kısa bir İki Aile Ailesi gezisinden sonra hikayemize dönebilirim...

Yarın'da Fragman günümüz Zaten...Bakalım bu hafta bizleri nasıl kareler bekliyor...Eminim bol miktarda Safiye'nin düğünü ve Eda-Oğuz ayrılığı yer alacaktır...Yine Güzel Bir şarkıylada bizi Ekran önünden alıp yolculuğa çıkartacaklardır...Bundan eminim...

İlk olarak BÖLÜM RESİMLERİ diyelim...

Bu Hafta Yeni resimlerimiz gelmiş Nihayet...Resimlerin ikiside çok güzel...İlk olarak Safiye Muhtar resmine değinmek istiyorum...Sanırım bu resim çekim arasında çekilmiş...Sağ Köşede Siyah Ayaklık bana Set ışığı gibi geldi...Ama Düğün salonu sonuçta emin olamıyorum...Düğün Salonu Araç-Gereçleri konusunda pek bilgiye sahip değilim...Ama her ne olursa olsun güzel sahneler çıkacak bu düğünden...Herşeyden Önce 40 yılın özlemi,bekleyişi ve Mutluluğu olacaktır...Tabiki bu düğün Bazı inatçılarada örnek olacaktır...Şöyle Yüreklerini titretip Keşke dedirtecektir...
Tam bu noktada Hemen devreye ikinci Resim giriyor..."Eda ile Oğuz'un hüzünlü dansı" ismini taktım ben resime...Hemen yorumlarım gelsin...

"Eda ile Oğuz'un hüzünlü dansı"

Bu Hüznü Gözler Ele veriyor fena halde...İkisindede Büyük bir Hüzün var...Haklı olarak...Az öncede dediğim gibi imreniyorlar...Neden bizim düğünümüz olmasın diyorlar...Neden bu hayatta bizim payımıza hep hüzün,hep gözyaşı ve hep ayrılık düşüyor diye derin derin uzaklara dalıyorlar...Ve Bu dans'ta bir kararsızlık görüyorum...Değişebilirmi umudu...Ve En çok ÖZLEM görüyorum...Aşklarını yarım bırakmanın getirdiği özlem ve pişmanlık...Aslında pişman olmalarına gerek yok...Aşkları hala çatı katında duruyor...Tek yapmaları gereken yeniden başlamak...Birkez daha birbirlerinden güç alıp bu aşka sahip çıkmak...Maalesef Herkesin bulamadığı aşkı onlar Köşkte bulmuşken bırakamazlar diyorum...Bu bölüm gerek özet,gerekse resimler bir geri dönüşün olmayacağı yönünde...Ama ben bir patlama bekliyorum...Bu düğünde bu patlama için biçilmiş kaftan...Zaten onlar hiçbir zaman ayrılmadılarki...Ayrıldık dedikleri anda bile ayrılmadılar bence...Şimdi Dava bu bölüm bittikten sonra O kapı aradan çıkacaktır diyorum...Şimdi fazla ilerlere dalmak istemiyorum...Yarın bir fragmanımızı görelim...Daha net görebiliriz geleceği...

Bu Arada konumuzla alakalı değil ama sizlerle birşey paylaşmak istiyorum...Bölümün hemen başında bildiğiniz gibi KONUK OYUNCULAR'ın isimleri yazıyor...Burada Mutlu Güney bildiğiniz gibi Enişte Yüksel'in ismi...Hemen altında Zeliha Güney var...Sanırım Buda Seda'nın ismi...Beni şaşırttı sizlerle paylaşmak istedim...Bu iki isim acaba Evlimi...Yoksa Kardeş'mi bilmiyorum ama ilginç geldi...

Bu küçük Ayrıntıdan sonra Kendi EN'lerimi Cevaplıyabilirim...

1-EN Beğendiğim Sahne...O Güzel Köşk çekimleri başta olmak üzere Sözde Ayrılık gecesi sahnesi...Gerçekten özenle çekildiği belli oluyor...Gerek o sahnedeki oyunculuklar olsun...Gerekse Jimmy Jib'in ağaçların arasına giderkenki güzel görüntüler...Ve Sabaha Geçişte Ağacın yapraklarının siyahının kullanılması taktire değerdi bence...Sabah yolculuğumuz aynen devam etti...Usul usul sabahın o erken saati Köşkümüzün Zirvesine yol aldık...Yol alırken çevreye dikkat...Aşağıda arabalar...Sabahın verdiği o renk tonu...Ve Köşkümüzün hizasında uçan kamera...Offf bu sahneler çok hoşuma gitti...Gerçekten Jimmy jim yönetmenini kutluyorum...Sonuçta az yükseklik değil...Bildiğiniz gibi Yükseklik arttıkça hakimiyet daha bir özen ister...Birde o sabahın rüzgarınıda hesaba dahil edince...Diyecek söz yok...Hayran kaldım bu sahneye...

2-EN Beğenmediğim Sahne...Ferit'in kumar sahneleri ve o kısık sesli Gönül beni yine rahatsız etti...Hoşuma gitmedi bu sahneler...Çünkü bana birşey vermiyor...Amaçları Ders Vermekse bu hikaye defalarca anlatıldı...Devamınıda tahmin edebiliyorum ben bu hikayenin...Olmaması gerekiyor dizimizde bu tür sahnelerin...Bize gerek Aile'nin,Aşkın ve en önemlisi sevginin başrolde olduğu sahneler...Dizimizdeki o sahnelerin hakkını yiyen bir hikaye olarak görüyorum...Çok rahatsız ettiğinide söylüyerek cümlelerimi bitiriyorum...

3-EN Güldüğüm Sahne...Bu Hafta Duygusal bir bölüm olsada Merve'nin sabah kahvaltısındaki Bilirkişi yorumları beni güldürdü...O yaşın verdiği masumiyet çok komik diyalogları getirdi beraberinde...Güzel ve Komikti...

4-EN Duygulandığınız Sahne...Eda'nın Yamanla Telefonda konuştuğu sahne...Şunu söylüyeyim her izleyişimde içimi burkuyor o sahne...Eda'nın replikleri nasıl içten bir oyunculukla bizlere sunuluyor...Vurgulamaları ve Tonlamaları ile sesinin titremesi birleşince benimde içim burkuluyor...Hem kapalı telefonla bukadar gözyaşı döküyor...Hemde repliklerle içimizi titretiyor...Diyecek söz yok bence bu sahnelere...Hazır konu İclal Aydın'a gelmişken Şule'nin dediği gibi Kahvaltıda Eda'nın Kurban olayım Annem demesi süper bir ayrıntıydı...İşte bu dedirtiyor insana...Dikkat ettinizmi Her bölümdeki Kahvaltı sahnelerimizi...Günün ve Gece'nin yorumunun yapıldığı...Hep birlikte oturulup çocukların bıcır bıcır konuştuğu ve dikkate alındığı sımsıcacık sahneler bunlar...Dizimizin ilk bölümlerinden bu yana Bu sahneler hiç eksik edilmiyor...Ben bu sahnelerde Hikayenin kendini şarj edildiğini düşünüyorum...Ayrıca dizinin ömrünü uzatıyor...

Performans yorumlarım gelecek...

merve_gülben
23-03-07, 22:09
evet haklısın buğra.. o ayrıntı benim kafamada takıldı..hep aklımdaydı ama bir türlü yazamadım.. daha doğrusu unuttum:) kaç bölümden beri hep dizi başlarken çıkıyordu.. evlilerse o zaman zeliha güney seda abla mutlu güney de eniştemiz oluyor diğeride yeşim kızılçeç o da gıcık avukattır eminim..:icon_twis evet ya evililer yada kardeşler ama bana göre evliler gibi geliyor.. bilen varsa söylesin.. zorla değil mecburi:img-hyste :happy0064 şaka bir yana bilen varsa aydınlatsın bizi..herkese iyi akşamlar..

merve_gülben
24-03-07, 15:16
selam arkadaşlar dönem ödevimi araştırıyordum internete girince tabi buraya gelmemek olmaz ben gelmesem ellerim gelir yani çünkü alıştım bilgisayarı her açışımda direk buraya geliyorum başka hiçbir yere gidemiyorum.. yorumlarınızı eksik etmemişsiniz bende şöyle bir bakiyim dedim ama araştırmam ve yapmam gereken bir sürü ödev beni bekliyor hiç istemesem de.. ayrıca nuraycım cam olayını söyledin mi arkadaşlara kopsunlar ben şimdi çıkıyorum ama ödevlerimi bitirir bitirmez soluğu burda alıcam.. anlat da nuraycım gülsünler... nasıl yanlış anlama olduğunu..:img-hyste :happy0064 şimdi bile ben koptum yani.. benide gelişmelerden haberdar et..:img-wink: neyse görüşmek üzere.. fragman yorumuda dersler bitince ancak.. buğra resim küçültme işini de akşam yapsak olur dimi? ben sana hatırlatırım:img-wink:iyi günler hepinize..

SECOHAN
24-03-07, 19:58
:img-yes: buğracığım fargman yorumlarına katılmamak mümkün değil...ama birşeye değinmek istiyorum sanırım verilen açılar yönetmenimizin öngörüsü..görüntü yönetmenimizde bu direktifleri yerinde uyguluyor.ben dikkat ettimde iki aile fragmanları diğer dizi fragmanlara göre bir özellik taşıyor.müzik ile beraber dans eden görüntüler bir sinema filmi tanıtımı titizliğinde...mesela bir dize şiir ve görüntüler...bu bölüm fargmanımızdada olur olur bal gibi olurdan sonra zeka ve duygu :happy0064 yüklü bir geçiş ve asıl kahramanlar asıl hikaye...aşk...bende fragmana emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum...:happy0064 :happy0064

merve_gülben
24-03-07, 20:14
forumdaki sorun çözüldü galiba..bende fragman yorumu yapiyim.. çok harika bir fragman olmuş bence süper çok hoşuma gitti..dış ses şunları söylüyor önce onlardan başliyim Köşkte bu hafta ayrılık ve evlilik birarada..Safiye ve muhtar sonunda muradına eriyor.. Eda ise hayatının en zor anlarını yaşıyor.. Çocuklar kimi tercih edicek? Eda'nın zor anlarına ayrılık ve aşk acısı da eşlik ediyor.. işte dıs ses bunları söylüyor.. gerçektende yüreğimizi titreticek ama bir o kadar da güleceğimiz sahneler olucak..edanın ayrılık acısını yakından görücez hissedicez yani iclal aydın hissettiricek.. ama hala aşkından kopamayacağını ne kadar çok sevdiğini anlıcak helede o güzel dansta.. o sahneleri heyecanla bekliyor olacağız.. edanın tavrı,oğuzun neler söyleyeceği.. hepimizin merak konusu... ben bir o dans sahnesini birde eda-oğuzun bir yerde oturup şarkılarını söylerken bir sahne var o sahneyi heyecanla bekliyorum.. aa unutmadan bir yer dedim ama şimdide izledim orası galiba oğuzun daha önce gittiği ve şarkı söylediği yer.. benzettim mi bilmiyorum ama tahmin yani:img-blush hüzünlü,aşk dolu bir bölüm bizleri bekliyor..

BERNA
24-03-07, 20:23
Daha onceki baslikta teknik sorunlar yasandigi icin bolum yorumlarimiza bu basliktan devam edelim arkadaslar. Daha once gorunmeyen mesajlarinizin da bulundugu eski basliktaki mesajlara asagidaki linkten ulasabilirsiniz.
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17984

Tek cümlelik mesajlar, baslikla ilgisi olmayan mesajlar, büyük harfle yazilan mesajlar ve tüm kural disi mesajlariniz uyari birakilmadan silinecektir. Sohbet ortami olusturmayiniz.

Saygilarimla
Bölüm Sorumlusu
BERNA

dilara-1905
24-03-07, 21:28
başlık hayırlı ossun :D

yani bölümün fragmanı güzel yani eda ve oğuz hiç ayrılmışa benzemiooo hele düğün sahneleri tek aile böyle ayrılıa can kurban

dragmanda ferit yoktu:( ferit köşke dönsünn yaaaaa :'( :(

BERNA
24-03-07, 21:30
Eski basliktaki sorun cozulmus olmasina ragmen madem buraya kopyaladim burada kalsin dedim ve eski basliktaki yorumumu sildim.

Selamlar Iki Aile ailesi

Son gunlerde yasanan teknik sorunlardan ve bu haftanin okul haftasi olmasindan dolayi bolumu izleyeli iki gun olmasina ragmen bir turlu cok begendigim bu bolumun yorumu yazamamistim. Bu yorumu ozete ve fragmana tam olarak bakmadan yaziyorum. Dikkatimi ceken ve not aldigim sahneleri kisaca yazacagim, alisilmistan biraz farkli olacak ama hic yazamamaktan iyidir diye dusunuyorum :) Enler, ozet ve fragman yorumlarimi da aksama yazmayi dusunuyorum.

Eda ve Efe'nin kavga ettikleri sahne dizi acisindan cok aci bir sahneydi. Eda'nin hissettigi aciyi ve hatta pismanlik duygusunu, oglu icin kahrolmasini ve de Yaman'a duydugu ofkeyi cok iyi hissettim Iclal Aydin'in zaten bu bolumde kendini astigini dusunuyorum. Ayni sekilde Dogac Yildiz'in da en basarili sahnelerinden biriydi dizi boyunca seyrettigim. O kavga resmen icime dokundu. Bolumum kahramani olan enistenin duruma mudahalesi cok akillica ve kivrakti (cicekleri ben aldim demesi). O an icin Efe'yi yatistiracak tek kisi oydu ve uzerine dusen gorevi fazlasiyla yerine getirdi.

Bu arada Oguz'un cocuklari olaylardan uzak tutmaya calismasi ve yukari cikartmasindan sonra gelisen sahnede Timur'un uzgun durusu ve kizlarin ve de Oguz'un onu teselliye calismasi bu ailelerinden tekrar iki aile olamayacaklarini gosteren duygusal sahnelerdi. Senaristlerimizin bir basarisi da bu duygusalligi asla duygu somurusune kacirmadan orada Merve'nin bir sozuyle gulumsemeye donusturmesiydi "Timur'u gecirelim ne de olsa kapimiz ayri' ;) Timur'un annesiyle konusmasinda Eda'nin 'yok birsey, onemli degil' sozleri inandiriciliktan uzakti. Timur da inanmadi zaten. Eda'nin once oglunu uzmek istememesi sonra da o da uzuldugu kendini suclamasi gozlerimi yasartti.Bu sahnede kucuk Timur oyunculuk acisindan annesinin ve abisinin golgesinde kaldi ama dizinin basindan beri cok ilerleme kaydettigi kesin.

Eda sonrasinda Seda ile konusurken birden kabak Oguz'un basina patladi, 'sanki bir cicekler gonlumu alacakmis gibi' sozleri sarfedildi. Elbette ozur bir cicekle bitmemeliydi ama o anin atmosferinde Eda bu iliskinin ogullarina yaptiklari icin kendini suclarken cok dogaldi bu tepki. Oysa Eda cidden etkilenmisti o ciceklerden. Yaman-Eda telefon konusmasinda Yaman'in vicdaninin baska agzinin baska seyler soylemesini izledik ve de super bir oyunculukla Hakan Vanli Yaman'in bu celiskilerini bize hissettirdi. Bu arada Yaman'in eline cok guzel bir firsat gecmisti. Gizleme konusunu cok daha iyi ele alarak durumu iyice lehine cevirebilirdi ama bu konuda akillica davranmadi cok sukur. Zaten ser cephesinin uc uyesinden en az akilli ama en cok vicdanli olani da Yaman.

Efe ve Yuksel Bey konusmasinda super bir soz vardi; 'Erkek adam kadini incitmez' Kadina fiziksel siddetin cok vurgulandigi dogru TV'lerde. Oysa sozlu siddetin de dizilerde SIKCA goruyorum, bu konuda Iki Aile bunun yanlisligini vurgulamayi ihmal etmedi. Neyse, daha once de yazdigim gibi gerek eniste, gerekse Timur Efe'ye destegi esirgemediler ve de neyse ki biraz sakinlesmesini sagladilar. Iki kardesin sandvic sahnesi ozellikle guzeldi bu arada.

Yaman, Yuksel ve Oguz'un evdeki sahnelerinde erkek oyuncularin basarili bir resmi geciti vardi oyunculuk acisindan. Bu arada Yaman EFe icin hazirladigi odada ona yaptigi kotulugu dusunerek iciyordu, kucuk ama onemli bir detay olarak dusundum bunu.Yaman hem sarhos olmasindan ve de basina gelecekleri hakettigini bilmesine ragmen belki de cezalandirilmak icin daha da kiskirtti enisteyi. 'Bayram degil seyran degil enistem beni niye optu' :img-hyste Saka bir tarafa, Yuksel Bey belki Oguz gelmese de Yaman'i cok fazla hirpalamayacakti ama Oguz'un sozuyle kendine geldi 'Dusmuse vurmak sana yakismaz' Daha bir saatten daha az sure once Efe'ye cok dogru bir ogut veren eniste bir saat sonra bir baska ogutle kendine geldi. Karakterler iste boyle gercek bizim dizide. Yaman oyle dagitmis ki son sozu beni gulumsetti bile 'Onlar icki icmekten ne anlar' :)

Ferit/ Damla konusmasi hem icerik olarak guzel ve romantikti hem de cekimler muthisti. O kumarhane mekaninda yonetmen gercekten ozgurce calisiyor herhalde :) Resimlerin bulunmasi ve Damla'nin bundan cok etkilenmesi ne kadar dogalsa, ozellikle mantikli ve pratik kizimiz DAmla icin acikcasi benim de yavan buldugum 'Sen kapat' muhabbetinin bitmesi o kadar gercekciydi. Ferit icin ise daha bir dakika once ay ne romantik derken, evin parasini kumarla kazanacagini duyunca sinir oldum. Neyse ki kaybedince simdilik masadan kalkmasini bildi. Umarin bu konu kapanmistir. Sabocugum da yurtdisina cikmis cok uzuldum :img-hyste Gonul yeni bir Serpil olabilir mi? Umarim olmaz cunku bir tanesi yetiyor bana ;)

Oguz/Yuksel konusmasinda da yine bahcede daha ozgur calisabildiginden once guzel cekimler vardi. Gizlilik konusunda da iyi halt etmissiniz dediginde Yuksel Eniste icimden 'Hah iste tam benim hissettigim sey' dedim. Gizlilik ilk basta gerekliydi belki ama korkunun ecele bir faydasi yoktu. Bu konuyu Efe'nin baskasindan duymasi da biraz da onlarin sucuydu bence. Her neyse, orada enistenin destegi Oguz'un da pek bir hosuna gitti canim. Galiba dizideki en 'Oguzcu' karakter Yuksel Eniste :)

Eda'nin konusma teklifine Oguz'un hazirlanmasi ve umitlenmesi icimi burktu, normalde gulumseyecegim sahnelerdi ustelik. Eda'nin ise yillarca bekledigi mutluluktan vazgecmek zorunda hissetmesinin acisini da yuzuge tenini dokundurarak ve de yuzundeki duygularin okunmasiyla kisacik sahnede verdi iclal Aydin yine. Cok begendim onu bu sahnelerde de. Sonraki konusmada once yanlis anlasma yuzunden Oguz sevinirken Eda cidden cok bozuldu her ikisinin de ayni fikirde olmasina. Oguz'un cocuklara soyleme planlari yapmasi ise her ikisinin de anladiklari nokta oldu. Sonrasinda Oguz'un cok samimi ozuru tipki benim gibi Eda'yi da cok etkiledi ama her ne kadar o soze bozulmussa ve icine oturmussa da, asil sorun o degildi. Kendisinin de ifade ettigi gibi 'Cocuklarinin onunde dusmektense askinin son donemecte dusmeyi tercih ediyordu.' Eda herseyden once bir anneydi. Emre Kinay bolum boyunca Iclal Aydin'in parlamasina izin verirken son bir repligiyle yine klasini gosterdi 'Yapma Eda...' Basit ama soylenisten soylenise cok farkli hissettiren bir replik. Ajansta para yok bahanesine Eda'nin inandigini dusunmuyorum, inanmayi istedi. Boylece evde kalmak icin Oguz'a duydugu ve pismanlik hissettiren askinin yanisira baska bir mazereti daha olacakti.

Devami geliyor...

bugra9
24-03-07, 21:38
Merhabalar...Herkese Selamlar...Eski başlıktaki sorun nedeniyle Oradaki son fragman yorumlarımı burada tekrar paylaşıyorum...

Herkese Kucak dolusu Selamlar Getirdim...Bir uğrayayim dedim...ERKEN gelen fragmanımız var...Eee böyle bir fragman olurda yorum yazmaz olurmuyum...Öncelikle Fragman için Nuray ve Aysun'a ÇOK Teşekkürler...

O kadar hoşuma gittiki fragman...Gece gece ayrıntılarada girmesemde hakkını vermeye çalışacağım...

BEN KALBİMDEN BAŞKA YERDE İNAN SENİ BULAMADIM...

Öncelikle Fragmanın hemen başında öyle bir Köşk çekimi varki...Yazdan kalma bir günde Harika bir çekim...Gökyüzünün mavisine dikkat...Eminim içine alıyordur sizleride...Valla bana ilk vurucu darbe bu giriş sahnesi oldu...Burada dikkat çekmek istediklerim şunlar...

MASMAVİ GÖKYÜZÜ...BEMBEYAZ BİR KÖŞK'ÜN ÜZERİNE VURAN AĞAÇ GÖLGELERİ...

Bu Nasıl bir açıdır valla Görüntü yönetmenimize Hayran kalmamak elde değil bence...Köşkümüzün getirdiği nimetleri ve doğal güzellikleri öyle anlamlı kullanıyorki...Ben herhafta ACABA diyerek beklemedeyim...Ve Tebrik ediyorum...O yılların ağacı ve Tarih Kokan Köşkümüz...

Hemen Ardında Güzel bir Efe-Oğuz sahnesi var...Ellerde Kıravat'lar...Eee Erkekler pek sevmez Kıravatları...Sıkıntıya gelemem bende dahilim buna...Anlaşılan önce onu bağlama çabaları...Ardından söküp atmalarını izleyeceğiz...Burada Eda'nın anlamlı gülümsemesine dikkat...Efe ile Oğuz'un ilişkisini gördükten sonra Acaba diyor...Farklı olurmuydu diyor...Benim çıkardığım anlam bu yani...

GÜLÜMSEYİN BAKALIM...

Oğuz'un Aydeniz Ailesinin fotoğraflarını çektiği sahne...Ahh Güneşli bir gökyüzü...İnsanların yüzünedemi güneş doğuyor anlamadım...Ama bu sahneler Fragmanda bile çok hoşuma gitti...Timur'un kıyafetlerine dikkat ettinizmi...Yine Gerçekçilikten uzaklaşmayan Sanat Yönetmenimiz Timur'a,Bayramlık kıyafetlerini giydirmişler...Valla 18.Bölüme gittim bu saniyelik sahneyi izleyince...Giydiğin kıyafet tekrarda giyilir...Hangimiz böyle değilizki...Bu yöndede Ekibimizi kutluyorum...Bunlar küçük ayrıntılarda olsa gördüğünüz gibi Gözden kaçmıyor...Aynen böyle Oya gibi işlemeye devam diyorum...

40 YIL RÖTARLI DÜĞÜN...

Evet...Bir Yanda mutluluk bir yanda Ayrılık...Tıpkı insan hayatındaki gibi...Bir yanda mutluluk diğer yanda hüzün...Bir evde Mutluluk diğer bir evde Gözyaşı gibi...
Ama Gecikmelide olsa mutluluğun bizde alacak bırakmayacağını düşünüyorum...İllaki borcunu ödüyor bizlere...Bakın Numan ne demişti Oğuz'a...Ne yapacaksan kalp kırmadan...Ah almadan yap demişti...Şimdi Muhtar'da Safiyede sırf DOST'larını kırmamak için...Beklediler...Sabırla beklediler...Yüzlerindeki her çiziğe rağmen beklediler...Ama az öncede dediğim gibi Mutluluk onlara borcunu ödedi...Ve Geçen 40 Yıl'a inat,onlara Sevmeyi bilen,sevdikleri ile bir düğün nasip etti...Bu düğünde'de Sevgililerin Meydan savaşını izleyeceğiz...Damla ile Ferit danslarını gizli gizli bir telaş içinde ederken...Eda ile Oğuz fonda ayrılık müziği ile edecekler...Önceki yorumlarımda neler hissettiklerini,hissedebileceklerini yazmıştım...Bu düğün çok eğlenceli geçecek...Bu düğün çok anlamlı geçecek...Hadi bakalım İki Aile Ailesi...Pazartesi akşamı hep beraber Üsküdar'da Düğüne davetliyiz...

AYRILIĞIMIZIN ŞEREFİNE...(ÖMRÜMCE HEP ADIM ADIM)...

Şimdi Gelelim bizim Ayrılıklarını bile kutlayan sıradışı aşıklarımıza...Mutluluğuda,Aşkıda,Ayrılığıda köküne kadar yaşayan aşıklarımıza gelelim...Öncelikle sizlerinde bildiği gibi Ömrümce Hep Adım Adım bizim dizimiz için çok önemli bir şarkı...Aşıklarımızın birbirlerinin arkasından söylediği...Dans ettiği...Plaklar ile efkar dağıttığı ve aşkın temelini oluşturan bir şarkı...Aşkları bu şarkı ile başladı...İlk danslarını bu şarkı ile yaptılar...Ve Bu şarkı şimdi onların Ayrılıklarını kutlamalarına şahitlik edecek...Bu şarkı onların hala aşk dolu gözlerinde can bulacak...Hemde en önemlisi bu aşkın mimarlarından Oğuz bey'in o güzel sesiyle ekranlarımızı,yüreklerimizi feth edecek...Bunun bir dizi olduğunu bile bile içimize sızmasına izin vereceğiz...Ve Yıllar sonra bile bu şarkıyı duyduğumuzda hep aklımıza,kalbimize bir selam göndereceğiz...Şöyle tatlı bir aşkın hatırası kaldı bize diyeceğiz...İlk defa Eda ile Oğuz birbirlerinin gözlerinin içine bakarak söyleyecekler bu şarkıyı...Birbirlerini kalplerinde buldukları gibi bu seferde gözlerinin içinde başkasının olmadığını görecekler...Oğuz'un 29.Bölümde gittiği ve Gizli Aşk bu şarkısını aklımıza kazıyan bu güzel mekan bu seferde bize bu şarkıyı armağan edecek...

Son söz olarak...Fragmanda emeği geçen emek sahiplerinin ellerine Sağlık diyorum...Değinmediğim ve bilinçli olarak atladığım sahnelerin yorumları ile yine burada olacağım...

bugra9
24-03-07, 21:44
Bugünkü Fragman yorumumun ikinci Parçası...

Güzel Bir Cumartesi Gününden Herkese Merhabalar...

Sitemizdeki sorun nedeni ile Yazdığınız yorumların hiçbirini okuyamıyorum...Yazdığınızın farkındayım ama göremiyorum...Sadece Benim yorumlarım okunabiliyor sanırım...Şansa bakarmısınız...Bu nedenle çok sakin ve sessiz gözüküyor...Buralarda Bermuda Şeytan Üçgenine benzedi...Yazılan tüm yorumlar yok oluyor...Elbet onlar sorun halledildikten sonra eklenecektir buraya...Şimdilik benim yorumum ile idare edin...Üstelik yorumlarıda bayağı merak ediyorum...Eminim gelen Fragmanın ardından ne yorumlar geldi...Yapacak birşey yok...Tek yapmamız gereken beklemek sanırım...

Fragman yorumumun ilk parçasının ardından yeniden buradayım...Dünde bahsettiğim gibi Özel bir bölümün geldiği belli...gerçi Özel bölümde Çok göreceli bir kavram...Kimine göre özel gelir...Kimine göre sıradan gelir...O yüzden şöyle diyeyim...Her hafta olduğu gibi Yüreğimize dokunacak bir bölümün geleceğini düşünüyorum...Fragmanda bu tahminimi destekliyor...Çünkü Hepimizin içinde Barındırdığı duygulara hiç yabancı değil aldığım sinyaller...

Hayatımızda,Çevremizde gördüğümüz Karakterler eşliğinde bu Hayal edilen hikaye anlatılınca ortaya böyle tarifi zor bir dizi çıkıyor...Şimdi lafı biraz daha uzatmadan Fragman yorumuma devam edeyim en iyisi...

EDA İSE HAYATININ EN ZOR ANLARINI YAŞIYOR...

Eda Nasıl en zor anlarını yaşamasınki...Sonuçta Çocukları onun hayatının anlamı...Kaybetme ile Kazanma çizgisinin tam ortasında şuan...O zamanŞöyle Bir Mahkeme gününe uzanalım...Evet Eda ile Oğuz sanırım Mahkeme günü yine Bahçede bir konuşma yapıyorlar...Sanırım Oğuz Eda'ya moral veriyor...İkiside şöyle Köşkü baştan aşağı bir tarıyorlar...Ve Yüzlerine Güzel bir gülümseme takmışlar...Atilla,Serpil...Eda ve Çocuklar Adliyede toplanıyor...Yaman'ı fragmanda göstermese bile oralarda bir yerlerdedir...Şimdi çok önemli bir gün ve hayati önem taşıyor...Eminim Yaman mahkeme öncesi Çocuklarla ve Eda ile Son kararı hakkında konuşmuştur...Ama Dava'yı iptal'e Geç kaldığı için çaresiz bunlar yaşanacak...Davayla ilgili fragmanda verilenler bunlar...

Şimdi şöyle bir OLAY ÖRGÜSÜ çıkaracak olursak...(Fragmana Göre...)...

*Safiye'nin düğününe Hazırlık...Oğuz ile Efe'nin Kıravat sahneleri...Ve En sonda Oğuz'un Aydeniz Ailesinin resimlerini çekmesi...Yani bildiğimiz rutin hazırlıklar...Bu arada Resim çekilirken Eda'nın gülümsemeside Çok güzelmiş...

*Düğün Sahneler...Danslar...Eğlenceler...Atılan imzalar...Ardından gelen Burukluk ve Hüzün...

*Atilla'nın Şömine başındaki Sahnesi...Sanırım Özette bahsedilen ve Geceki Telefon öncesi sahneler olacak...Şömine başında geçmişene dalan Atilla,Eda'yı arayacak...

Şimdi yolumuz ikiye bölünüyor...Fragmana göre değerlendirirsek...Ya Araya Dava girecek...Dava günü...Dava'nın sonucu...
Yada Eda ile Oğuz'un Ayrılık Yemekleri girecek...Bu iki sahnenin sıralamasında emin olamıyorum...Ama tahminimce Dava'yı bölüm sonuna saklarlar...Önce Bu Hüzünlü sahnelerde Ömrümce Hep Adım Adım'ı dinleriz...Ardından dava'nın sürprizleri ile şok oluruz...

Şimdi şöyle bir toparlayacak olursak yorumumun başındada dediğim gibi Güzel bir bölüm bizleri bekliyor...Fragman iz