Tüm Versiyonu Göster : Lost'u Türkler Uyarlasalardı Kimler Oynardı?

Sayfalar : [1] 2

miracle girl
25-03-07, 17:36
Bu yazı akşam gazetesinin bi ekinde varmış

Jack: Nejat İşler
Kate: Berrak Tüzünataç
Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ
John Locke: Mazhar Alanson
Hurley: Ata Demirer
Mr.Eko: Pascal Nouma
Jin:İlhan Mansız
Sun: Ayumi Takano
Shannon: Pınar Altuğ
Charlie: Özgür Çevik
Boone:Berk Hakman
Ana Lucia: Doğa Rutkay
Claire: Seçkin Piriler
Desmond:Birol Ünen
Michael: Steve Kompela
Ben:Halit Ergenç
Juliet:Özge Özberk
Alexandra Rousseau: Melisa Sözen
Ethan Rom: Timuçin Esen

sizce kimler olmalı?

lost58__
26-03-07, 07:12
keske yapsalar süper olur!!

dea
26-03-07, 09:35
keske yapsalar süper olur!!!

saka yapıyosun herhalde!!!!:img-fear2 aman aman nolur bulasmasınlar LOST'a.turk televizyonlarının en cok yaptıgı(yapmaya calıstıgı)ama onu bile beceremedigi sey TAKLİT yada KOPYA(bakınız Grey's Anatomy=doktorlar,Sabrina=acemi cadı vs vs.....):img-fie: Ayrıca ve de benim icin dahada onemlisi yeryuzunde M.Fox'tan baska bir aktor dusunemiyorum ki Jack'i oynayabilsin:img-wink: :img-blush

hepsi_ydamat
26-03-07, 20:46
eğeer türk televizyonunda böle bişi yapılsaydı başarılı olucağını düşünmüyorum. şuan oyuncular gayet başarılı ve yetenekli.

__gozde__
28-03-07, 21:02
bence desmond yerine feridun düzağaç da oynayabilir.oyunculuk yapamayabilir desmond kadar ama tip olarak bayağı benziyo.

dFKto
28-03-07, 21:14
Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Pınar Altuğ dışında karakterlerin oldukça benzerlerini bulmuşlar. Bir de Kıvanç Tatlıtuğ olmamış bana göre.
Mazhar Alanson, Berk Hakman ve İlhan Mansız tam isabet.:img-grin2

miracle girl
29-03-07, 18:29
zaten sadece bi benzetme bu böyle birşey yok
MUŞ yani:)

dFKto
29-03-07, 20:36
zaten sadece bi benzetme bu böyle birşey yok
MUŞ yani:)
Kimsenin farklı düşündüğünü sanmıyorum zaten. Herkes öyle olduğunu anlamıştır.

sudem
30-03-07, 15:41
Arkadaşlar kötü bir haberim var. Bu haberi diğer tafara da ekleyeceğim ama tam konu ile alakalı olduğu için burada da olsun istedim. Linke tıklayın.

Yerli LOST geliyor

http://www.sabah.com.tr/gny/yaz1277-70-117-20070330-200.html

sudem
30-03-07, 15:46
Yerli LOST geliyor

http://www.sabah.com.tr/2007/03/30/gny/im/6951E8F88F18AC4D86F7B321b.jpg

DİZİMAX kanalında gösterildiği ilk günden bu yana yabancı dizi tutkunlarının vazgeçilmezleri arasına giren ünlü Lost dizisinin yerli versiyonu çok yakında ekranlarımızda olacak. Lost'un yerlisini çekmek için yapımcı Ferdi Eğilmez kolları sıvadı. Grey's Anatomy dizisinden kopyalanarak ekranlara getirilen Doktorlar dizisinin elde ettiği reyting başarısı, hem Show TV yönetimini hem de yapımcı Ferdi Eğilmez'i cesaretlendirdi. Yapımcı firma, yüksek bir prodüksiyon gideriyle çekilecek olan dizi için 13 bölüm yayınlanma garantisi istiyor. Eğer anlaşmada pürüz çıkmazsa, dizi, Kayıp adıyla Show TV ekranlarına gelecek. Lost'ta uçak kazası sonucu bir adada mahsur kalan insanların fantastik öyküleri anlatılıyor.

http://www.sabah.com.tr/gny/yaz1277-70-117-20070330-200.html

labirent
30-03-07, 16:02
aglamak istiyorum:icon_cry: grey'simi mahvettikleri yetmedi şimdide lostuma aynı şeyi yapacaklar:sad53: allahım bu kadar özenti olmak zorundamıyız:bilmim

dFKto
30-03-07, 16:37
Neee?? olamaz! böyle bir şey yapmasınlar. Yukardaki isimlere teklif götürürler mi acaba?

summer___17
30-03-07, 17:21
bende okudum

şaka değil gerçek: yerli Lost geliyor!
tüm dünya'nın nefesini tutarak izlediği lost'un türk versiyonu çekilecekmiş. Gözümüz aydın!
Yüksek bir bütçeyle çeklieceği planlanan dizinin, en az 13 bölüm anlaşma yapılırsa yayına başlayacağı kararlaştırılmış.

Grey's Anatomy'nin türk versiyonu olan Doktorlar'ın büyük başarısı (!) ilham vermiş olacak ki, yapımcı Ferdi Eğilmez hemen kolları sıvamış bu büyük bütçeli yapım için.

Bakalım daha neler göreceğiz.

sıla048
30-03-07, 17:48
ön yargılı olmak istemem ama tüm dünyada beğeniyle izlenen dizinin türk versiyonunu nasıl yapıcaklar aklım ermiyor ,birçok kişi lostun içindeki gizeme , olağan üstü güzeliklerdeki sahnelerine hayran kaldı , diyelim ki senaryoyu copy edicekler peki olağan üstü efektleri nasıl çekicekler nasıl lost gibi gerçekçi yapabilecek :img-help: ....neyse bekleyelim ve görelim....umarım çok komik duruma düşmezler.....bir yerde okumuştum dünyayı kurtaran adam gibi olmasın da sonucu kötü olur o zaman...benden söylemesi.....:img-hyste :img-hyste

__gozde__
30-03-07, 17:58
ya uff inşallah yalan haber filandır.bence lost un yakınından bile geçememz.ayrıca taklitler aslını yaşatr...

violet_
30-03-07, 20:00
ne yanı lost turkıye mı

sacmlaık bence belgrad ormanında mı cekılır heralde yenı bolumler :D
orgınalı yeterınce ıyı turkler katletmesınler bence...gerek yok gerek yok :D:D

movie_monster
30-03-07, 20:30
aglamak istiyorum:icon_cry: grey'simi mahvettikleri yetmedi şimdide lostuma aynı şeyi yapacaklar:sad53: allahım bu kadar özenti olmak zorundamıyız:bilmim

amaç sadece para kolay yoldan para kazanmak olunca senaryo yoksunları iş başına geçiyo.merak etme arkadaşım gerçek lost u izleyen insanlar beğenmez ama yinede çok beğenen çıkacaktır.onlar yine istediğini alacktır.

ADA:)
30-03-07, 20:52
Türk yapımcıların artık özgün senaryolar, yapımlar üretmeleri gerekli. Yapımcılığı, yurtdışındaki tutmuş dizi ya da filmleri kopya ederek yeniden dizi ya da film çekmek zanneden bu zihniyetteki insanlar kendilerine zarar veriyorlar, farkında değiller. Aslında böyle bir durum suç; Türkiye'de telif hakkı olmadığı için bu kadar kolay davranıyorlar.

Hatta ben Lost'un yozlaşmış bir versiyonunu istiyorum onlardan. Jack'i Ferhat Güzel , Kate'i de Banu Alkan oynasın, tam olsun. Reytingler tavan yapar herkes izler.

__gozde__
30-03-07, 21:48
inşallah bu fikirlerinden bir an önce vazgeçerler.ne sanıyolar lost u taklit bile edebileceklerini sanmıyorum.lost a dokunmasınlarrr:img-help:
ve bu yalan haber olsun.öyle bi projeyi hiç hayata geçiremesinler.

RIZA_BABA
31-03-07, 06:40
zaten yakında lostun türk versiyonu çıkacak adı Kayıp olacak diziyi sanırım doktorlar dizisinin yapımcıları yapacak

ipekk61
31-03-07, 12:21
arkadaslar maleseff dızının utrk versıyonu cıkacgı dogruymus greysten yola cıkılarak yapılan doktorların reytınleırnın ıı oloması ferdı egılmezı bı yola getırmıs ve evet dızınınısmı kayıp olacak ve showda yayınlanacakmıs ama keske olmasa vazgecseler bufıkrıden yaa olmaz ya lostu cekemezler

BaDCoD
31-03-07, 16:18
Arkldaşalr böyle işkence olamaz bence buna dur demek için showtv ye mail atalım durdurulsun.

8nil8
31-03-07, 17:19
şaka yapıyorsunuz diye düşünmekten başka bir şey söyleyemicem, bu kadar da olmaz ki:icon_mad:

RIZA_BABA
31-03-07, 17:45
neden durdurmaya çalıştığınızı anlamıyorum arkadaşlar çekilse fenamı olr yani bi dizide yabancı ülkede oynuyorsa türkiyede çekilemez diye bir kuralda yok Kayıp adlı dizi sabırsızlıkla bekleyecem

FB'li kız
31-03-07, 18:02
valla ben böle bi felaket olursa direk o foruma girip onlara gerçek Lostun videolarını göstercem ki kimse izlemesin zaten gerçeğini iledikten sonra yüünü bile bakmıcaklarını umuyorum :img-grin2 ve bu faciada bitsin bu ne ya gidip yabancı dizilerinin türk versionunu çekiolar millet yazar var sanıo beleş para kazanıolar :mad72:

sezinti
31-03-07, 18:03
Lütfen, bölümde mesajlarınızı yazarken kullandığınız kelimeleri ve cümleleri özenli seçiniz.

Mesajlarınızı büyük harflerle yazmayınız.

Sohbet içerikli mesajlar yazmayınız.

Lütfen, özenli olunuz ve forum kurallarına uyunuz.

movie_monster
31-03-07, 23:58
neden durdurmaya çalıştığınızı anlamıyorum arkadaşlar çekilse fenamı olr yani bi dizide yabancı ülkede oynuyorsa türkiyede çekilemez diye bir kuralda yok Kayıp adlı dizi sabırsızlıkla bekleyecem

arkadaşım yabancı ülkede oynuyosa türkiyede çekilemezmi diyosun ama yanlış ediyosun.yabancı ülkede oynayan dizinin senaryosunun kopyasını sen alıp türkiyede çekersen olmazzzzz.bu basitliktir ve kolay yoldan rai
ting kazanmadır.ayıptır günahtır.eğerki başarı elde edilmek isteniyorsa nasılki adamlar kafa patlatıp böle bi dizi çekip bütün dünyayı etkisi altına aldıysa sende adamakıllı düşünüp adam gibi senaryo adam gibi oyuncularla bi dizi çekecek ve milleti etkisi altına alacaksın haksızmıyım arkadaşım ?

angelstone505
01-04-07, 01:13
Lütfen yerlisi yapılmasın :img-hyste :img-hyste olur neoldu bukadar senaryo yazabilen senaristler var ken tavuğun suyunun suyunamı kaldık :img-in_lo ben izlemem ve bu diziyi izliyenlerinden izlememesini rica ederim,zaten taklit veya kopya bir şey sevmem,umarım fazgeçerler:img-fie: :img-fie: :img-fie: :img-fie:

RIZA_BABA
01-04-07, 06:22
Lost uydudan izliyorsunuz uydusu olmayanlar onlar ne olacak acaba sorabilirmiyim lostu normal kanalarda yayınlamıyorlar ki izlesinler yerli lostun çıkması iyi olacak hem izlemek isteyenler öle cd de altyazıyı okumakla meşgul olmayacaklar diziyi mi izlesinler yoksa alt yazıyımı okusunlar yerli lost bu sorunu ortadan kaldırmış olacak

FB'li kız
01-04-07, 07:17
tamam Lost uyduda çıkıyo ama Türk versiyonu o kaliteyi asla vermez bunu Greys Anatomy de gördük ne türk versiyonu o kalteyi gösterdi nede türkçe versiyonunda o keyif alındı en iyisi dizinin orjinali ve orjinal dilinde olması :img-yes: :img-yes:

RIZA_BABA
01-04-07, 07:54
ben lostun kalitesini vereceğini düşünüyorum biliyorum lost un çekimleri için baya bi para gidiyormuş yapımcıların bir kaynağı var ki böle bi diziye kalkıştılar ben tutacağından eminim

elfkartal
01-04-07, 09:20
lost'un türk versiyonunu nasıl çekebilirlerki çekmeleri imkansız bence.. sadece adaya düşen insanları konu edinenen bir dizi olabilir.. onun haricinde kurguyu oturtamazlar.. kurgu da olmayınca zaten çekseler kaç yazar.. türk versiyonunun çekilemeyeceğini düşündüğüm en net dizilerden biri lost.. inşallah bu fikirden vazgeçerler.. show tv'ye çekileceği kesinse bir mail bombardımanına girişeyim... olmaz olamaazzzzzzz ya..

RIZA_BABA
01-04-07, 12:33
ben yapımcıların kurguyuda iyi yapacaklarını düşünüyorum ayrıca siz show tv ye mail atmanız bi işe yaramaz ki kaldırmazlar yani kim bilir nekadar masraf yapmışlardır

dFKto
01-04-07, 13:07
Lost'un ileriki bölümlerinde ilk bölümlerindeki bir sorunun cevabını verebiliyorlar ya da ilk bölümlerdeki flashback'te bir kaç dakika görünen bir karakter epey bölüm sonrasında ağırlıklı olarak girebiliyor diziye. Yani hem senaryo hem ekip baştan hazır gibi zaten,her şey zekice düşünülmüş. oysa bizde her bölümün senaryosu o hafta içinde yazılıp çekimler son anda yetiştiriliyor. Her şey alacağı raitinge göre ayarlanıyor. Hatta senaryo bile değişebiliyor izlenme oranlarına göre. Aynı başarı beklenemez ama ilginç bir konu ve her karaktere ait ayrı bir hikaye olduğu için izlenebilir bu başarı sayılıyorsa. Lost izleyicisini tatmin etmez ama tutabilir.

avrupa.yakasi
01-04-07, 13:17
Turkiye de bir dizi veya film yapilirken hemen karar alinip uygulaniyor

basarisizliklarin çogu da burdan kaynaklaniyor izleyen izler ama ben asla

izlemem...

miracle girl
01-04-07, 15:07
inşallah öyle bişi yapmazlar zaten herşeyi kopyasını yapıyorlar bıkmadılar mı ya sırf reyting almak için iyi dizileri taklit ediyorlar herşeyde kopya herşeyde benzetme Lost kadar başarılı olmasada bence izlenir

RIZA_BABA
01-04-07, 16:04
[B]inşallah öyle bişi yapmazlar zaten herşeyi kopyasını yapıyorlar bıkmadılar mı ya sırf reyting almak için iyi dizileri taklit ediyorlar herşeyde kopya herşeyde benzetme Lost kadar başarılı olmasada bence izlenir

Türkiyede bütün dizler taklit değil mesela Arka Sokaklar ,Yabancı Damat, Beyaz Gelincik,Fırtına ve dahası bi çok orjinal türk yapımı diziler var ülkemizde

nfl
01-04-07, 16:10
abc ye maıl atıyo fanlar bırakın show abc ye atn ama ıng lazım:img-wink:

vipercum
01-04-07, 19:25
Mehmet Ali Erbil i Oynatmasınlarda Kimi Oynatırlarsa Oynatsınlar

FB'li kız
02-04-07, 15:14
abc ye maıl atıyo fanlar bırakın show abc ye atn ama ıng lazım:img-wink:
nerden atılıo mail bende atıcam yapamazar ya Lostu mahvedemezler

angelstone505
03-04-07, 00:02
Lost uydudan izliyorsunuz uydusu olmayanlar onlar ne olacak acaba sorabilirmiyim lostu normal kanalarda yayınlamıyorlar ki izlesinler yerli lostun çıkması iyi olacak hem izlemek isteyenler öle cd de altyazıyı okumakla meşgul olmayacaklar diziyi mi izlesinler yoksa alt yazıyımı okusunlar yerli lost bu sorunu ortadan kaldırmış olacak

:img-cool2 :img-cool2 alt yazı olmuyorsa adam gibi konuşan seslendirme sanatçıları var onlara yaptırsınlar ,böylece dublaj olmuş olur alt yazı sorunu kalkar...yeni çekilmesinden çok daha iyidir:img-fie: :img-fie:

RODYA
03-04-07, 02:36
Arkadaşlar nedir bu türk olana karşı aşağılık kompleksi.Evet yapsınlar yerli lostu,bakalım nasıl yapacaklar.Ben bu projeyi destekliyorum.

Greysden bahsedilmiş.Ben greysi de izliyorum,doktorları da. Bizim doktorların yanından geçemezler.Benim hasanım,suatım elam çok çok daha güzel ve iyi.

Kopyalama,taklit kötü bir şey değildir arkadaşlar.Sanatta ilerleme böyle sağlanır.Pablo picasso. Yüzyılın en büyük sanatçısı.Tartışmasız.İşte pablo bir ressma arkadaşını ziyeret ettiği zaman,arkadaşları saklarlarmış çalışmalarını.Çünkü p.b nin şu lafı çok ünlüdür.Kopyalayabildiğim herşeyi,kopyalarım

Böyle zirve yapımların,kopyalanması,kaliteyi artırır,sonrasında özgün yapımlarda başlar,kendimizi özgü bir sentez yapmaya başlarız.

Türk dizi sektörü hızla gelişiyor.İlerde çok daha gelişmesinin yolu tek.Yabancı zirve yapımları,iyi bir şekilde kopyalamak.Sonrasında özgünlük,bize haslık gelecektir

_rebelde_
06-04-07, 22:00
yakında başarılı olan tüm dizilerin türk versiyonunu yaparlar..

MeTaLiGRaM
07-04-07, 11:11
Herkes kıyametleri koparmış ancak şundan adım gibi eminim ki bu feveran eden herkes bu diziyi öyle ya da böyle bi şekilde izliycek.Ben de şahsen taklit dizilere karşıyım, özgün olamıyoruz ne yazık ki bu konuda. Ama illa da yapılmasın diye kıyametleri koparmanın da bir manası yok.İzleyelim görelim, bakalım bu sefer nasıl bişiler çıkıcak ortaya vesselam...

dFKto
07-04-07, 11:56
Ben izlerim mesela ama Lost'la aynı kefeye koyar mıyım?.. sanmam, Lost çok mükemmel bir dizi olduğu için değil ama şurası gerçekki senaryoyu çok zekice yazıyorlar. Bir de mekan harika. Öyle bir yerde çekemeyeceklerine göre yerli versiyonu hikayeyi biraz değiştirecekler sanırım, yoksa çok pahalıya mâlolur.

dea
07-04-07, 20:15
ya daha once yarı saka-yarı ciddi yazmıstım aslında ama son birkac yorumdan sonra son birkez daha yazma ihtiyacı duydum.
oncelikle herkes gorusunu bildirir saygımız var.izlersin -izlemem, begenirsin -begenmem bu kisiye gore degisir bunu elestiremem neden diyemem ama gelipte buraya ciddi ciddi ''taklit iyidir ,kopya guzeldir bunları yapmaktan cekinmemek gerek vs vs'' deyip bunların ustunede'' bu asagılık kompleksi niye '' yazarsanız ben o asagılık kopleksini nerde aradıgınıza supheyle bakarım ve kendileri orjinal birseyler ortaya koyamayacak kadar aciz olan, emege degil paraya saygı gosteren zat-ı muhteremlere ve bu durumu savunan arkadaslara sorarım ''etik'' nerde????
adamların yıllarını verip yazdıgı(uzerinde cok ciddi anlamda dini-mitolojik-bilimsel vede felsefi arastırmalar yaptıgı)milyon dolarlar doktugu isi al ne izin iste,ne telif ode ''ben yaptım oldu,hemde pek guzel oldu,ooh gelsin paralar''de!!!! hic birsey icin degilse bile bu hastalıklı mantık yuzunden izlemem ben bu yerli lost sacmalıgını ve mevcut diger taklitleri..izleyenler buyursunlar izlesinler...
buarada, picasso'nun resimlerindende hic hazzetmem ...

FB'li kız
07-04-07, 21:55
ya daha once yarı saka-yarı ciddi yazmıstım aslında ama son birkac yorumdan sonra son birkez daha yazma ihtiyacı duydum.
oncelikle herkes gorusunu bildirir saygımız var.izlersin -izlemem, begenirsin -begenmem bu kisiye gore degisir bunu elestiremem neden diyemem ama gelipte buraya ciddi ciddi ''taklit iyidir ,kopya guzeldir bunları yapmaktan cekinmemek gerek vs vs'' deyip bunların ustunede'' bu asagılık kompleksi niye '' yazarsanız ben o asagılık kopleksini nerde aradıgınıza supheyle bakarım ve kendileri orjinal birseyler ortaya koyamayacak kadar aciz olan, emege degil paraya saygı gosteren zat-ı muhteremlere ve bu durumu savunan arkadaslara sorarım ''etik'' nerde????
adamların yıllarını verip yazdıgı(uzerinde cok ciddi anlamda dini-mitolojik-bilimsel vede felsefi arastırmalar yaptıgı)milyon dolarlar doktugu isi al ne izin iste,ne telif ode ''ben yaptım oldu,hemde pek guzel oldu,ooh gelsin paralar''de!!!! hic birsey icin degilse bile bu hastalıklı mantık yuzunden izlemem ben bu yerli lost sacmalıgını ve mevcut diger taklitleri..izleyenler buyursunlar izlesinler...
buarada, picasso'nun resimlerindende hic hazzetmem ...

tamamen katılıyorum taklitte bi yere kadar o çok sevdiğiniz türk dizilerini alsa (ki almazlar hayatta bizim dizileride ama) bu sözleri sölemezdiniz alan ülkeye kopyacı filan da derdiniz sonuçta birebir taklidini apcaksan TELİF HAKKI denen bi olay var onu alın sonrada gelip savunmayın asla bi taklit orjinalini tutamaz tabii taklidini yapanlar bilirler öncesinden ne raitingleri artırmış ne düşürmüş seyirci ne istio o yüzden demeyin taklidi daha iyi olmuş çünkü olamazz...

harvard
09-04-07, 09:40
yok artık ... bunun da mı türk versiyonunu yapmaya çalışlacaklar...tm bir fiyasko ya !!..
bir kere böyle bir diziyi çekmek için inanılmaz geniş bir bütçe gerekiyor.ve ülkemizde böyle müthiş kurgulu ve akıl oyunlarıyla dolu bir senaryo yazabilecek insan YOK !!..
bırakın da bazı şeyler orjinalleriyle anılsın,türk uyarlamalarıyla değil...

dFKto
15-04-07, 12:29
Az önce Keyfi sibel programında Lost Turca adıyla bu hebr yayınlandı. Yukarıdaki isimlerden bazılarının Nejat işler , Berrak Tüzünataç, Kıvanç Tatlıtuğ, Özgür Çevik,Ata Demirer ve Mazhar Alanson gibi oyuncuların düşünüldüğünden bahsetti. Bu isimlerin bazıları bizzat yapımcı tarafından düşünülmüş bazıları ise halen internet efsanesiymiş. Yerli Lost haberi gittikçe daha fazla yeralmaya başladığına göre medyada gerçeklik payı var galiba. Ama birebir aynısı olamaz ki dizinin bana mümkün gibi görünmüyor.

(mia)
18-04-07, 11:39
uydu ve dvd olmadığı için lostu izleyemiyordum.bazılarını arkadaşımdan izledim.gayet güzel bir dizi.bakalım türkler nasıl yapıcak.ben lostta en çok claire ve charlieyi beğeniyordum.claire in yerine geçebili,cek güzellikte birini düşünemiyorum.

senamavii
18-04-07, 12:47
neden hep imitasyon halindeyiz neden hep başkalrının bulduklarını hazır mala konar gibi alıp pişirip insanlara tekrar sunuyoruz....
neden bu konu tam tersine dönüşmüyor bir kerede onlar bizim yaptığımız bir diziyi hayranıkla takip etseler kendilerine uyarlasalar harika olmazmıydı kocaman türkiye de lost tan daha güzel bir senaryo yapabilecek kabiliyeti olan kimse yok mu bence var şahsen lost u diğer yabancı dizileri izlerken hep üzülüyorum yenilikçi olamıyoruz bir türlü yada belki ülkemizin maddi şartları mı desem onuda diyemeyeceğim yılda 100 küsür dizi çevriliyor onlara para harcanmıyormu çoğuda bir kaç bölüm sonra bitiriliyor şimdi o kadar dizi yerine muhteşm bir yapım yada muhteşem olmasada olur başka dizlerden alıntı uyarlama olmadan orijinal bir senaryo ile bir dizi çıksa dünyanın bir çok kitlesini (lost gibi) türkiyenin üzerine çekse bizde yapabiliyoruz desek muhteşem olmazmıydı

selma23
19-04-07, 12:18
dün ceyhun yılmaz show da duydum.yerli lost çekiliyomuş vede yapımcılar hiç tanınmayan, medyada yer almayan oyuncular araştırıyolarmış.hatta ceyhun yılmaz show u sürekli arayan rus bi kız var ona teklif götürmeyi düşünüyolarmış.

nfl
19-04-07, 16:53
oyyy oyyy basımıza gelen yapımcısı mı cıktı acıkladı bı allahın kulu arsyıp tepkı gostermedımı:icon_sorr

exza_
19-04-07, 19:15
allah aşkına yalvarırım yapmasınlar herşeyin cılkını çıkarıyolar bizdee hey allahım niye elaleme özenirizki bizim aklımız fikrimiz yokmu taklit olanlar hoş bile olsa izlenmez yaa başka şeyin taklitini yapsınlar lostuma ve oth me dokunmasınlar.....:img-cool2

KeReMcEmİm
19-04-07, 20:22
bana da bi arkadaşım söledi ne kadar doğru bilmiorum jack için nejat işler kate için berrak tüzünataç sawyer içinde kıvanç altındiş düşünülüomuş...

butterfly.
19-04-07, 23:07
senamavi harika bir yorum yapmışsın bişeyler yazmama gerek kalmadı sağolll

nfl
20-04-07, 17:24
bana da bi arkadaşım söledi ne kadar doğru bilmiorum jack için nejat işler kate için berrak tüzünataç sawyer içinde kıvanç altındiş düşünülüomuş...

nejat ısler oynamaz taklıt oldugu ıcın dızının tutmıcanı bılır yanı

KeReMcEmİm
21-04-07, 13:38

ya bana bi ark söledi ki ii para verirlerse bence oynar ki jack rolüne de en ii o gider başkası gitmez bence...

kitch83
21-04-07, 13:45
ammmaaaaaan diim allah korusun ole bisi yapmasinlar aman amaan

sudem
21-04-07, 14:29

Taklit olan diziler bizde tutmuyor mu? Asıl tuttukları için diğer yabancı dizileri de kopyalıyoruz.

Doktorlar dizisinde, Yeşim Ceren Bozoğlu, Bekir Aksoy, Cüneyt Türel oynuyor. Eminim Kavak Yelleri, Duvar ve diğer dizilerde de önemli oyuncular oynuyordur. Bir İstanbul Masalı da bir filmden alıntıydı. Orada bir sürü tiyatro oyuncusu vardı. Göründüğü üzere artık oyuncuların birçoğu bu dizi kopyaymış, bu dizi orjinal değilmiş diye bakmıyor. Yoksa bu dizilerde kimse olmazdı.

Yıllardır yabancı dizileri uyarlıyoruz biz. Bir güzel de izliyoruz. Tatlı Hayat, Dadı, Aslı ile Kerem, Emret Bakanım, Patron Kim, Çat Kapı vs. bu diziler hep orjinalden Türkçe'ye uyarlanmış, izlenmiş, beğenilmiş diziler. Zaten mesela dizilerin uyarlanması olmamalı. Mesela telif hakkı verilmeyen üstelik orjinal diye lanse dizilerin varlığı. Saydığım diziler bittikten sonra ekranda bu dizilerin orjinal adları, orjianl dizinin senaristleri, yapımcısı ve hangi bölüm uyarlanmışsa o bölümün adı yazar. Şimdi izlediğimiz dizilerde ise bu durum geçerli değil.

Grey's Anatomy'i, Dawson Creek'ı, The OC'yi uyarlarız birebir (ama tabiki orjinal gibi asla olamaz) ama Lost'u nasıl yapacağız. İki dakikalık korku, gerilim, yaratıklı sahneleri yapamıyorken (Dabbe, Büyü, Araf) böyle fantastik bir diziyi nasıl çekeceğiz.

Dawson Creek ve The Oc dizileri bitti. Yani bir sonları var. Bu yüzden senaryonun aynısını almayabilirler. Kendileri bir son bir başlangıç yapabilirler. Ama Lost bitmedi. Sonu olmayan bir diziyi nasıl uyarlıyacaklar. Uyarlamayacaklar. Birebir bölümlerin aynısını yazacaklar. Biz de oturup izleyeceğiz.
Dizinin reytinginin nasıl olabileceğini tahmin edemiyroum. Çünkü kaliteli dediğimiz diziler şimdi yok. Bu dizi biter dediklerimiz reyting rekoru kırıyor. Ayrıca Lost (Kayıp) bizim için yeni bir tür olacak. Kayıp dizisi tutarsa yakında Smallville, The 4400'ü de görürüz ekranda.

nfl
21-04-07, 14:39
Taklit olan diziler bizde tutmuyor mu? Asıl tuttukları için diğer yabancı dizileri de kopyalıyoruz.

Doktorlar dizisinde, Yeşim Ceren Bozoğlu, Bekir Aksoy, Cüneyt Türel oynuyor. Eminim Kavak Yelleri, Duvar ve diğer dizilerde de önemli oyuncular oynuyordur. Bir İstanbul Masalı da bir filmden alıntıydı. Orada bir sürü tiyatro oyuncusu vardı. Göründüğü üzere artık oyuncuların birçoğu bu dizi kopyaymış, bu dizi orjinal değilmiş diye bakmıyor. Yoksa bu dizilerde kimse olmazdı.

Yıllardır yabancı dizileri uyarlıyoruz biz. Bir güzel de izliyoruz. Tatlı Hayat, Dadı, Aslı ile Kerem, Emret Bakanım, Patron Kim, Çat Kapı vs. bu diziler hep orjinalden Türkçe'ye uyarlanmış, izlenmiş, beğenilmiş diziler. Zaten mesela dizilerin uyarlanması olmamalı. Mesela telif hakkı verilmeyen üstelik orjinal diye lanse dizilerin varlığı. Saydığım diziler bittikten sonra ekranda bu dizilerin orjinal adları, orjianl dizinin senaristleri, yapımcısı ve hangi bölüm uyarlanmışsa o bölümün adı yazar. Şimdi izlediğimiz dizilerde ise bu durum geçerli değil.

Grey's Anatomy'i, Dawson Creek'ı, The OC'yi uyarlarız birebir (ama tabiki orjinal gibi asla olamaz) ama Lost'u nasıl yapacağız. İki dakikalık korku, gerilim, yaratıklı sahneleri yapamıyorken (Dabbe, Büyü, Araf) böyle fantastik bir diziyi nasıl çekeceğiz.

Dawson Creek ve The Oc dizileri bitti. Yani bir sonları var. Bu yüzden senaryonun aynısını almayabilirler. Kendileri bir son bir başlangıç yapabilirler. Ama Lost bitmedi. Sonu olmayan bir diziyi nasıl uyarlıyacaklar. Uyarlamayacaklar. Birebir bölümlerin aynısını yazacaklar. Biz de oturup izleyeceğiz.
Dizinin reytinginin nasıl olabileceğini tahmin edemiyroum. Çünkü kaliteli dediğimiz diziler şimdi yok. Bu dizi biter dediklerimiz reyting rekoru kırıyor. Ayrıca Lost (Kayıp) bizim için yeni bir tür olacak. Kayıp dizisi tutarsa yakında Smallville, The 4400'ü de görürüz ekranda.

dedın dogruda arkadasım lost farklı konu bakımın dan orjınalını cozemedık daha bızım taklıt olan dızılerın hepsı de bellı bı ask seneryosu uzerınde gıdıyo en basıdı ucagın dusme sahnesını bıle dogru duzgun yapamazlar o yuzden tutucanı sanmam

ikarus75
21-04-07, 14:59
Ada neresi olacak ?büyükadamı?heybeliadamı yoksa avşa adasımı?:)

sudem
21-04-07, 17:45

dedın dogruda arkadasım lost farklı konu bakımın dan orjınalını cozemedık daha bızım taklıt olan dızılerın hepsı de bellı bı ask seneryosu uzerınde gıdıyo en basıdı ucagın dusme sahnesını bıle dogru duzgun yapamazlar o yuzden tutucanı sanmam

Mesajımda da yazdım. Haklısın. Lost diğer diziler gibi değil. Çekimi zor. Ama bu diziyi çekebilirlerse dizi tutabilir. Zaten tutmayacak diziyi almazlardı. Grey's Anatomy, The OC, Dawson Creek dizilerinin seçilmesi tesadüf değil. Lost'un seçilmesi tesadüf değil.

Zaten dizi ile ilgili haberler çıkıyor ama keisn dğeil gibi. Zamanında CSI tarzında MAT adlı dizi yapılacaktı. 2 senedir bekliyordum. 6 ay önce çekilmesi iptal olmuş. Lost'u çekmek istiyorlar ama bakalım yapabilecekler mi. Belki de dizi başlamdan bitecek ya da fanstastik dozunu azaltacaklar. :img-wink:

Ada neresi olacak ?büyükadamı?heybeliadamı yoksa avşa adasımı?:)

Biz de arkadaşlarla bunu konuşuyoruz. Büyükada olmaz. Orası çok akalbalık. Ayrıca çok güzel. Ama Burgaz olabilir. Tecrübe ettik. Piknik alanı bile zor bulunuyor.

Belki ada olmaz. Daha farklı bir yere düşerler. :)

miracle girl
21-04-07, 18:58
kadiköy fln :D sokağın ortasında kayboluolar :D

ya ama gerçekten çok merak ediorm nasıl bişi olcaklar becreblcekler mi acaba

dFKto
24-04-07, 15:16
Birebir aynısını yapamazlar herhalde, sonucun iyi olacağını sanmıyorum.

TrU
26-04-07, 22:21
konuyla alakasız ama merak ettim dawson's creek the o.c nin taklitleri hangi dizilerdi bi de duvar hangi dizinin taklidi??

Ice Man
05-05-07, 22:52
lostun sadece ilk bolum cekimi için 14 milyon dolar harcanmıs, bizde bu aynı paraya 5000 bolum cekilir en az maalesef bilmiyorum lostun tadı bi farklı...

tabi bi bakıma ii da en azından ask ile ilgili dizilerden biraz sıyrılırız gerci bizde ask dizileri tutar hep komedi dizilerinde bile ask illet geldi artık

hayırlısı bekle ve goru uygulayacagız...

dFKto
06-05-07, 12:58
Belki de uçak kazazedeleri yerine bir grup doğa yürüyüşçüsünü anlatır uyarlama dizi, yürüyüş sonunda ormanda kaybolurlar.Birden Blair Witch Project tadında bir senaryoya dönüşüverir.:) Yoksa ıssız ada nereden bulacaklar?:bilmim Birebir aynı hikaye olması şart mı? Esas olan bir sürü kayıp insanın hikayesi ve flash back'ler değil mi? Arada bir kaç fantastik olay-ki bu kısmı başarabileceklerini sanmıyorum- belki daha realist bir dizi olur yerli malı Lost.:)

gaby
17-05-07, 11:39
sakız adasına düşsünler others da yunan adalarındaki yunanlılar olur artık!!!!
oyuncu seçmeye gelince hadi jack ve diğerlerini yaptılar diğelim ama kimse sawyerı oynamak istemez ilk 2 sezondaki bencil hareketlerin aynısını yaparsa adamcağızı sokakta sıkıştırıp döverler burası TÜRİYE

konuyla alakasız ama merak ettim dawson's creek the o.c nin taklitleri hangi dizilerdi bi de duvar hangi dizinin taklidi??

DUVAR-O.C KAVAK YELLERİ-DAWSON

miracle girl
17-05-07, 21:57
ya bu Türk Lost hala bailamadı mı yazı mı başlıcak naptılar?

dFKto
18-05-07, 14:43
Bence Sawyer'ı oynamayı her oyuncu ister; adam çok karizmatik, çok yakışıklı, ve çekici. Ayrıca espri yeteneği de var ve tam bir kitap kurdu. Aynı zamanda gözü pek ve cesur. Her kadını kendine hayran bırakabilecek ve içini titretebilecek bir tip. Böyle bir karakteri oynamayı kim istemez? O çevirdiği dolaplar da aslında ne kadar zeki ve becerikli, hızlı düşünebilen ve ileri görüşlü olabildiğini gösteriyor.

boran-kolik100
01-06-07, 14:59
Türkce Lost... Aman allahim... daha neler gelecek basimiza...
ben simdiden söylebilirim, kesinlikle izlemem ... asla

nfl
03-06-07, 15:57
cengız kucukayvaz bı programda lost benzerı komedı yapcaklarını soylemıs:img-fear2 :img-swoon :icon_evil duygularımı daha nasıl ıfade ederım bılemıyom

Gio Giotto
04-06-07, 12:25
Kate'i Türkan Şoray oynasın isterim ben.Eh tabe Sawyer içinse Tecavüzcü Çoşkun'dan başkası düşünülemez benim için :img-hyste Şaka maka çekecekler sanırım Lost'u bizimkiler.Azda olsa birkaç kişi destekliyor,tabii ki herkesin görüşüne saygılıyız ama denilen birşey var.Kopyacılıkla ilerliyoruz gibi bir anlam çıkıyor.Malesef biz artık herşeyi kopya etmekten olduğumuz yerde sayıyoruz,hatta geriye bile gidiyoruz.Yine bir arkadaşımız çok güzel yazmış,bizim böyle birşeyi yapabilecek kapasitemiz yok mu diye?Olmaz mı tabii ki de var işimize gelmez.Biz alışmışız hazıra çabuğa,hemen olacak isteriz herşeyi.Biraz vizyonumuzu geliştirmemiz lazım herşeyden önce...

tılsım16
05-06-07, 08:35
kadiköy fln :D sokağın ortasında kayboluolar :D

ya ama gerçekten çok merak ediorm nasıl bişi olcaklar becreblcekler mi acaba

ıste bu tam olur kadıkoyde kaybolmaları:img-hyste
dıger dızıler tamam bı yere kadar yapılabılırde sanmıyorum lost u yapmak zor yaa..

miracle girl
05-06-07, 21:53
ya aynısı imkansız aynı seyirci kitleside zor...

angelstone505
06-06-07, 00:57
Uzun süredir aranızda olamadım :img-wink: ben aylar önce Lost un taklit çekilmiycek vazgeçildi zannediyordum:img-in_lo hop bir baktım gene konuşuluyor...ya birisi çıksada yok böyle bir şey dese :img-help: :img-help: bir ara Hugo nicknameli arkadaş bu dizi değil film filan demişti ay bayılacağım bu yerli Losttan:img-fie: :img-fie: :img-fie:

miracle girl
06-06-07, 18:34
Uzun süredir aranızda olamadım :img-wink: ben aylar önce Lost un taklit çekilmiycek vazgeçildi zannediyordum:img-in_lo hop bir baktım gene konuşuluyor...ya birisi çıksada yok böyle bir şey dese :img-help: :img-help: bir ara Hugo nicknameli arkadaş bu dizi değil film filan demişti ay bayılacağım bu yerli Losttan:img-fie: :img-fie: :img-fie:

yok arkadaşımm nerdee eylülde mi ne Kayıp adlı dizimiz show tvde başlıcakmış kimler oynıcak belli deil glba yda ben bilmiorm:) ya keşke dizi olmasa bari film yapsalarda bu kopyadan hemen kurtulsak....:)

masum kiz
10-06-07, 12:42

merhabalar ben burda yeniyim daha ama bu konu ile ilgili yorumumuda yapmak istiyorum yoksa catlicam...
angel sana tamamen katiliyorum..bende bu konu kapandi saniyordum ama görüyorum ki yine patlak vermis öyle ki yakinda tv de cikacagi söylentileri bile yapiliyor...sirf doktorlar tuttu diye bunu yapmalari cok abes...böyle bir sacmalik olamaz diyorum...önce yarisma programlari ve simdi de diziler ve bu yapilanlarla onlari para kazandirmaktan baska birsey yapmiyoruz...yapimcilardan istedigim tek sey birakin hersey oldugu gibi kalsin yani orijinaliyle ...noluuurrrr!!!

nfl
10-06-07, 15:12
onu gectım komedı olmasa barı off yapcaksanız adam gıbı taklıt yapın offff yapılcak arkadaslar kesın :sad53:

miracle girl
10-06-07, 15:16
ya türkler neden hep kopya yapıo ki acaba liste toplayıp yapımcıya mail fln atsak fikrini deiştirir mi?

yalancısın
11-06-07, 13:27
bende resimlerini ekleyim ama bence şekil bakımından cok benzemişler. :img-yes:

http://img485.imageshack.us/img485/1451/12bc8.jpg (http://imageshack.us)

miracle girl
11-06-07, 21:14
isimleri ben koymuştm ama reismler yoktu sağol
bnde özgr charlieMe benzemiyo
ama boone a iyi kişi bulmuşlar:)

deadly_angel
20-06-07, 22:04
Komik olmuş, bazıları benzemiş gerçektende.Ama ben Lost'u türk yapımı olarak düşünemiyorum:)

BLACKROSE10
20-06-07, 23:02
Aman Allahim Lost'un Türk Versiyonu Mu? Yapimcilar Aciyin Bize Bunu Düşünemiyorum Bile Yabanci Alintilardan Vazgeçip Orjinal şeyler Düşünseniz Hiç Fena Olmaz Hani. Zaten Herşeyimiz Alinti Ola Ola Farkli Düşünüpde Doğru Dürüst Yapim Yapilamiyor.

labirent
21-06-07, 16:11
tebrik ederim vallaa tüm oyunculara uygun kişiler bulunmuş:img-wink:

tılsım16
22-06-07, 21:38

wayy be benzemısler cıdden ama bunu yapmak bızı asar gıbı bıraz yaw ada ısı fılan zor gıbı zatende yapmasınlar tuhaf olur daha sonunu bıle bılmedıgımız bı dızıyı neye gore yapacaklarkı hem:img-cool2

onur_b
02-07-07, 01:11
desenize dünyaya rezil olcaz... doktorlar gibi rezalet oyuncular, rezalet müzikler, rezalet bir yönetmeni olan bir dizi ekibi eğer türkçe Lost yapacaksa, bn artık yaşamak istemiyorum :sad53: düşünsenize bi bu videolar youtube'a düşçek, ''turkish lost ahaha'' diye dalga geççekler bizle ohoo harbi yandık... nerde çekçekler diziyi? bozcaada da mı aahahha haydi bi gidin işinize allah aşkına gidin başka diziler yapın :d

padme_01
02-07-07, 10:45
benimde bu isimlerden aklıma gelen ilk kişi kıvanç tatlıtuğ olmuştu. ben lost dizisini seyretmedim. konusu itibariyle biliyorum biraz ama bence uyarlanmasa daha iyi olur.orjinal fikirler bulmak en iyisi. lostu kopyalayacaklarına ulusal kanallarda orjinalini yayınlasınlarda bari heskes izleyebilsin

zynp_k-s
02-07-07, 11:40
harbi acayip benzemiş. Gerçekten kadro böyle olmalı. Hepsi birbirini andırıyor. Yani hiç biri benzemiyor değil!
Uyarlansada ben ciddiye almam. Gülmek için izlerim çünkü biliyorum ki orjinali daha güzel...

MELENA
02-07-07, 13:12
desenize dünyaya rezil olcaz... doktorlar gibi rezalet oyuncular, rezalet müzikler, rezalet bir yönetmeni olan bir dizi ekibi eğer türkçe Lost yapacaksa, bn artık yaşamak istemiyorum :sad53: düşünsenize bi bu videolar youtube'a düşçek, ''turkish lost ahaha'' diye dalga geççekler bizle ohoo harbi yandık... nerde çekçekler diziyi? bozcaada da mı aahahha haydi bi gidin işinize allah aşkına gidin başka diziler yapın :d

Söylediklerine harfiyen katılıyorum.inş. öyle bir hata yapmazlar.dediğin gibi bütün görüntüler youtube düşücek:img-fie: wallahi yurt dışına çıkıcak yüzümüz kalmaz utançtan:img-fie:

miracle girl
02-07-07, 14:23
Ya Türkiye zaten nerdeyse tüm dizileri kopyalayıp yapıyor. Bari böyle bi diziyi yapmasalar. Hem gerçekten nerrde çekecekler ya. Kimleri oynatcaklar. Eylülde başlıcakmış galiba.

deadly_angel
03-07-07, 02:26
Bence böyle birşey olmaz, olmamalı, tamamıyla saçmalık derim eğer olursa.Hazır senaryonun üzerinde oynayarak birşeyler yapacaklarına oturup orjinal fikirler üretmek ve bunları insanlara sevdirmek daha mantıklı ve olması gerekende bu.

cns
03-07-07, 09:20
böyle bişey yapmaları tamamen komiklik olur sanki kendileri fikir üretemiyolarda...bu aralar zaten habire yabancı dizilerden kopya cekiyolar.
Eger Lost u yaparlarsa dizinin adını ne koyarlar ve nerde cekerler acaba cok merak ediyorum ...

angeLcereN
06-07-07, 09:39
Önce Doktorlar,Kavak Yelleri ve şimdi Lost.
Kavak Yellerini güzel yaptılar.Ama Lost'u yapamazlar.Ne yapacak bütçeleri olur ne yerleri ne de görsel efektleri yetmez!
Bence hiç yapmaya kalkışmasınlar!
Lost'u tadında izleyelim bari!

angeLcereN
06-07-07, 09:42

eklediğin için saol bende kimleri oynatcaklar diye merak ediyodum!
Ne zaman başlicakmış bu dizi:)
Ona göre bu rezilliğe kendimi alıştıriyim!

angeLcereN
06-07-07, 09:45
Boone,Kate,Locke ve biraz Ben benzemiş ama diğerlerine yorum yapamicam!
Ayrıca Nejat,Jack'in yerini tutamaz!
Evet yakışıklı ve başarılı bi oyuncu ama herşeyin ilki güzel&orjinali!

angeLcereN
06-07-07, 09:50
Bu arada Kıvanç'ın hiç de Sawyer kadar güzel rol yapacağına inanmıyorum(:
Evet Jack'ciyim ama Sawyer'ın o sinir hallerine,milleti kızdırmasına,oyunculuğuna falan hayranım
Kıvanç,Sawyer'ın yanında melek kalır(:

angeLcereN
06-07-07, 09:57
O uçağın düştüğü,parçalandığı falan yerleri bi yapsınlar helal olsun derim!Ben ilk bölümü izlicem!Bakalım ne kadar saçmalamışlar diye:D
Bizim Lost'umuzun tadını yapamazlar ama!Gerçekten bunlar nerde kaybolcaklar!Belgrad Ormanında falan mı?(:
Önyargılı olmak istemem ama şimdiden nasıl olucağını tahmin edebiliyorum!
Başlasın ve görelim napabileceklerini!(:

elfkartal
06-07-07, 18:18
ya jack karakteri için ben başka birini düşündüm..
yaşar'ın sevda sinemalarda klibinde oynayan bir çocuk var ama ismini falan bilmiyorum.. onu jacke çok benzettim.. dövmesi de var ve aynı yerde aynı tarzda ve çok benzer.. aklımdan onu görünce direk jack geçti.. nejat işler olmaz gibi ya o rol için.. başkasını bulsunlar:)

Rhapsody
06-07-07, 18:38
hayır yaa kesinlikle yapmasınlar böyle bişi..:img-fie:
yaptıkları hiçbir şey orjinal lost umuz kadar güzel olamaz bi kere
oyuncular da hiç de yerlerini tutacak gibi görünmüyor
mesela berrak la kate ne alaka yani, dış görünüşleri benzio die onun yerini almasını bekleyemezler
inşallah yoktur böyle bişi,
bişiyide çalmadan yapsalar şaşarım..:icon_twis

miracle girl
06-07-07, 21:03
Eylülde Show Tv'de Kayıp adlı dizi başlayacak. Ama başlığın en başında verilen kişiler sadece bir benzetme. Şuan kimlerin oynayacağını bilinmiyor.(En azından ben bilmiyorum)

spdr
08-07-07, 10:09
Eylülde Show Tv'de Kayıp adlı dizi başlayacak. Ama başlığın en başında verilen kişiler sadece bir benzetme. Şuan kimlerin oynayacağını bilinmiyor.(En azından ben bilmiyorum)

O kadar saf insan varki şu yaz dizilerini izleyenler kesin bunu da izler.Yapsınlar bakalım taklitten başka yaptıkları bişey yok.Sonra hepsi birbirini takip eder.

arrzzu
14-07-07, 21:14
bu kadar mı taklitçi bu kadar mı yeni bir şeyler üretemeyen bir millet olduk biz ya.resmen utandım bu haberi duyunca...

oynayacak oyuncuları görünce de utancım yerini kahkahalarıma bıraktı...ata demirer ve hurley mi???şimdi ata demirer varsa bizim yerli ekip işin içine komiklik de katar kesin,ne bileyim hurley yabandomuzlarını fln taklit etmeye başlar artık...ya da golf sahası yerine gece stand-up'ları izleriz.walt'ı fln kim oynayacakmış peki?zencileri yani,tövbee...ya claire'imı..?pehpeh... bir de shannon ve pınar altuğ ne alaka ya?kaç yaş var aralarında yuh!

edit:amaneeyn!ilk sayfayı şimdi okudum da...claire'imi,hayatımın biricik manasını(:icon_whis ) seçkin piriler mi oynayacakmış?şaka mı bu yaa?

dFKto
14-07-07, 23:21
Onlar oynayacak oyuncular değil, sadece benzerleri seçilmiş bir gazete tarafından.

hepsi_ydamat
17-07-07, 17:13
jackim yine matthewim olarak kalırsa sorun yok :D
yanlız bence desmond feridun düzağaç olsun çok benziyolar yaa ben desmondu ilk gördüğümden bri feridun düzağaca benzetiyorum...:happy0064

IIMetaLoqyII
18-07-07, 09:57
herkez kusura bakmasın ama bizim lost umuz bizim lost umuz diyip duruyosunuz orj. lost'a,nerden sizin lost unuz aranıza bi el deki parmak sayısı kdr orjinalini alan warmı acaba lost un yapımcılarına para mı yatırdınız da bizim lost umuz deme hakkına sahipsiniz buna katılmıyorum biraz kızıcaksın ama qerçekleri konuşalım.He sen aldınmı Lost u derseniz bende almadım ama benim lost um demıyorum adamlar süper yapmış helal olsun diyorum türklere karşı savunmuyorum en azından.
Bakalım we qörelim derim ben çünkü bıktım artık aşk,aşiret,karadeniz dizilerinin tv de qösterilmesinden.cnbc-e-e2-ntv den başka kanal açmıcam artık nerdeyse.
bırakın youtube a vıdeo koysunlar,koyduklarının yanında yorumlarının yanında bu,hiç kalır..

superflu
22-07-07, 14:21
MEtaLoqy nin söylediklerine katılıyorum.Ayrıca Mehmet Ali Erbil olmaz inşallah.Bence şarkıcılar yerine bu işin eğitimini almış yetenekli kişiler bu dizide oynarsa nasıl olmuş acaba diyerek meraktan izlenilebilir hale gelebileceğini düşünüyorum.İzleyeceğimi sanmam ama diğer Türk dizilerinden daha kaliteli olabilir gibi geliyor bana.İnşallah komiklik yapmaya kalkışmazlar

miracle girl
22-07-07, 14:31
Ya keşke hiç yapmasalar bunları. Ayrıca bence oynıcaklar yüz olarak benzemelerine değilde karekteri oynayıp oynamayacaklarına baksınlar. Hem düşünüm de o kadr önyargılı bakmayalıım. Yani kopyada olsa oda dizi belki iyi yaparlar. Kopya olduunu bile bile izlediğimiz birsürü dizi var sonuçta.

deadly_angel
22-07-07, 16:59
Yapasınlar yapmasınada doğru düzgün yapamıyorki.Bir çuval inciri berbat ediyorlar.Orjinalini bozmaya hakları yok.Birde oyuncuları sırf benziyor diye seçerler kesin, işte ona sinir oluyorum.

IIMetaLoqyII sorun burda losta para yatırmak v.s değil, eğer öyleyse çıkan tüm dvdlerinin orjinali elimde mevcut ama sorun bu değil.Eğer böyle bir dizi başlarsa izlerim ama sırf nasıl çuvallamışlar diye merak ettiğimden.Pek çok mantık hatası yapıyorlar ve olayları türk kültürüne çevirme derdine düşüyorlar.

hepsi_ydamat
22-07-07, 17:13
ya arkadaşlar yapmasınlar fln diosunuz ztn yapılmıcak sadece bi gazetede benzetme yapılmş...

MetaLoqy
22-07-07, 17:25
orj. lost u turk kulturune ceviriyolar demek müzik tabirinde Lost(turkish cover) deniyo.yani bunda yarqılanıcak bişi yok.

hepsi_bir
23-07-07, 15:38
ya bncede kesinlikle yapmamalılar
ya bu bizim turkler ne kdr taklitci avrupada yayınlanan ne kadar dizi varsa hepsini taklit ediolar
ama yapsalar bile asla aynı başarıyı yakalayamazlar(bence)

miracle girl
23-07-07, 16:36
ya arkadaşlar yapmasınlar fln diosunuz ztn yapılmıcak sadece bi gazetede benzetme yapılmş...

Hayır cnm yapılacak.. İlkte sadece bi benzetmeydi. Sonra iş icddiye bindi. Show Tv yapmaya karar verdi. Ama hala bi ses çıkmadı belki vazgeçmişlerdi haa:img-pilot

MetaLoqy
23-07-07, 16:40
işin ucnda para warsa turkler vazqecmez.

reene
24-07-07, 08:17
Şakası bile kötü..Zaten yapılsa da şaka gibi birşey çıkar ortaya..(Bkz:İki versiyon arasındaki sayısız fark..)

realhypnoss
28-07-07, 10:22
Önce Jack cerrahlıktan daha çok doğa üstü güçleri olduğunu keşfeder başımıza bio enerji uzamnı kesilip kesin üfürükçü hoca kılığında karşımıza çıkıp muayene bahanesiyle tüm kızları taciz ederdi.:good:

Charlie, kesin bunalıma girip yanık türküler sölemeye başlardı arabesk kralı olur çıkardı.

Kate, katil olmasına rağmen halk onu bağrına basar kahraman olurdu.

Sayid, adanın tek müslümanı olduğu için kendini ada müftüsü ilan eder ve kesin Claire'in çocuğunun ismini kulağına ezan okuyorak söylerdi Anthoni olan isimi kesin Ömer diye okurdu. :happy0064 Bambularda bi camii inşa edip hersabah ezan okurdu:img-wink: tüm adayı müslüman yapmaya çalışan ideolojik bir tutum izlerdi.

Hurley, Jack'e kendine liposaction yapması için baskı uygulardı. bambulardan yapılacak olan yağ çekme aletine uygulanacak tek vakum gücünün insan nefesi olmasından dolayı bu durumuda kesinlikle Jhon Locke üstlenirdi sanırım.

Michael, bu adam gerçekten zavallı, oğlu isyankar ve köpeğinden başkasına saygı göstermiyo bide çocuk kaçırıldı, sevgilisinin onu terketmiş olması ve çocuğuna baba olarak başkasını seçmesi bu adamı zavallı yapar ki, bu da Michael'i rakı beyazında kaybolan meyhaneci ayyaş yapar.

ben bukdr kurguladım bakalım sizden ne gelir ;)

trown93
28-07-07, 14:20
bence türk versiyonunu çekene kadar uğraşmaya hiç gerek yok lostu türkçe dublaj lı versinler hem onlar kazansın hemde biz ;)

miracle girl
03-08-07, 11:51
Ya şöyle bişey buldummm:) Lost ve kopyasıyla alakalı değil ama komik geldi:D

kate: follosun önde gideni. mahallenin gülü.
sun: bebegin kimden oldugunu bile bilemeyecek kadar kendini kaybetmis.
claire: iclerinde yine nispeten bu biraz uslu. o da gayrimesru cocuk sahibi. gerci burda suc hain cocuktaydı.
jackin eski karısı: evliyken biriyle düşüp kalkacak kadar ahlaksız.
jackin ameliyat ettigi adamın kızı: babası öldükten 15dk sonra birinin kollarına atlayıp opusecek kadar curetkar. olayın sona baglanmaması jack in isteksizliginden ötürüdür.
jin in annesi: mubalaga yok kendisi bir vesikalı. jin i severim ama o.cocugu oldugu gercegini degistirmiyor.
penny widmore: bacımız olur kendisi henüz bir yamugunu tespit edemedim. des bro yada bu yakısıdırdı. evet.
rose: 60 yasında birini bulmasına bisey demiyorum. kabul ettik kendisini bu sekilde. ama gencliginde neyaptıgını bilemiyoruz.
jacke dovme yapan cinli: yabancıya dovme yapmam dedi ama bir yabancıyla tenasül eda etti.
juliet: daha goodwinin 40 ı cıkmadan jack e yazdı.
ana lucia: tereddüt bile etmedi sawyerı kullanırken.

doomsday_1842
05-08-07, 11:54
Lost dizisini yeni izlemeye başladım ve gerçekten çok beğendim.Prison Break hayranıyım,tüm tanıdıklarım Lost`un da onun kadar güzel ve sürükleyici olduğunu söylüyordu,ilk bölümünü izledikten sonra kopamadım.Türkler böyle bir dizi çekse sanırım başarı yakalayamaz,rezil olup çıkardık..Fakat bir arkadaşın yaptığı yorum beni üzdü.Müslümanlık hiçbir zaman kötülüğün kaynağı olamaz,üç beş kendini bilmezin yaptıklarından dolayı kimse İslam`ı kötüleyemez ve alay edemez,ki söylediklerinin çoğu kasıtlı olarak sırf müslümanları zor duruma düşermek için belirli güç odaklarının yaptırmış olduğu olaylardır.İslam`ı sevmiyor olabilirsin ama dalga geçmemelisin,onu yaşamak da istemeyebilirsin lakin yaşayanlara saygılı ol.İnsanlığın ihtiyacı olan anlayışın kaynağı durumundaki dinimize insanların yaptıkları kötü işlerin kaynağı olarak bakıyorsan bu senin sorunun.Şunu da ekleyeyim islam adına yapıldığı söylenen tüm kötü işler islamın düşmanları tarafından yapılmakta ya da yaptırılmaktadır.lütfen biraz daha dikkatli olalım sözlerimizde arkadaşlar..

ecr
05-08-07, 11:56
arkadaşlar lost zaten çevriliyor..yakında showtv de yayına girmeyi planlayan dizi, ismini kayıp olarak düzenledi ve çekimlere eylülde başlanacak.. ayrıntılı bilgi gündemdeki diziler bölümünde var..yani sonunda bizim de lostumuz olacak..ferdi eğilmez yönetecek miş..

kesin çok süper kötü olacak.. bence saçma olacak..yapamayacak

spdr
05-08-07, 13:33
Bambularda bi camii inşa edip hersabah ezan okurdu:img-wink:

evet..cami inşa etmesi mantıklı olurdu..tıpkı sonradan rahip olan ekonun bir rockstar ile kilise inşa etmesi gibi:good:
doğru tespit yani:img-wink:

green_elf
05-08-07, 13:41
ciddi ciddi uyarlamaya kalkarlarsa iğrenç olur bence, protesto ederim onları.zaten taklit ede ede bi hoş olduk ya tembelmiyiz neyiz.ama komedi tarzında dalgasında yapsalar belki izlerim eğlenmek için mesela hurleyi ata demirer oynayacakmış lanetli sayıların bahsi geçtiğinde atanın gözlerinin pörtlete pörtlete baktığını hayal ediyorumda çok komik olur

harvard
05-08-07, 15:18
bu kadarı da fazla artık bu kopyalama işine bir dur denmesi lazım ..!!
yani dawsons creek'ten tutun lost'a kadar her dizi kopyalandı.
Bizim insanımız kendi aklını kullanmaktan çok başkalarının aklının üzerinden para kazanmayı kendine ilke edinmiş gibi görünüyor ...

miracle girl
05-08-07, 16:47
Zaten çevrildiğini biliyoruz arkadaşım 40defa söylendi. Ama ben hala nası yapcaklar merak ediyorum. Çok zor bikere Türkiyenin böyle bir diziyi çevirecek maddi durumu bile yok..

Davina
11-08-07, 21:44
Uydurmadan stüdyo içinde bir ada yaparlar.
Ya da tutup Belgrat ormanlarında filan çekerler :img-hyste

deadly_angel
11-08-07, 22:27
Hababam Sınıfınıda çevirmişti galiba bu adam, onu resmen batırmışlardı, bunuda öyle yaparlar bence, ne anlıyıorlarsa olan birşeyi tekrar çekmekten.Birde Türk kültürüne uyarlamaya kalkarlarsa ki öyle olur işte o zaman gerçekten saçmalarlar.Özünüdeğiştirdikten sonra ne anlamı varki!!

diklo
11-08-07, 22:52

sizce kimler olmalı?

Bu isimlerin hepsini aynı projede toplayıp üstüne bir de Lost'u çekeceğim diyen yapımcı var mı Türkiye'de ya...

Nerede çekecekler diziyi,Büyük Ada'da mı...

miracle girl
11-08-07, 23:00
Arkadaşım yanlış anlamışsın onlar oyuncular değil benzetme.. Bu çekim olayı olmadan önce bu başlığı açmıştım ama gerçek oldu. Kimlerin oynayacağını bilmiyorum ama Eylülde Showda başlıcakmış hepte tekrar ediyorum:)

deadly_angel
11-08-07, 23:05
Arkadaşım yanlış anlamışsın onlar oyuncular değil benzetme.. Bu çekim olayı olmadan önce bu başlığı açmıştım ama gerçek oldu. Kimlerin oynayacağını bilmiyorum ama Eylülde Showda başlıcakmış hepte tekrar ediyorum:)

Fragmanını filan görmedim ben, halen olmayacak diyenler var, belki bir umut başlatmazlar da sinirlerim bozulmaz:)

angeLcereN
12-08-07, 12:44
Benim bildiğim Türkiye'de hiç sadece ağaçlık,yeşillik olan bi ada yok hepsinde yaşayan insanlar var.Evler falan.Nerde çekmeyi planlıyolar çok merak ediyorum.Ayrıca bence görsel efektleri yapıcak kadar ileri bi teknolojimiz yok.Bence batırmadan vazgeçsinler.

miracle girl
12-08-07, 14:16
Bencede..:)
Fragman zaten hemen çıkmaz heralde bi Eylüle yaklaşallım hele bakarız:)
Ama cidden o kadar maddi durumu iyi bi ülke değil burası..Kaldıramaz bu dizimizi..

zuzuhal
12-08-07, 14:40

sizce kimler olmalı?

Birşey diyeceğim.Mr.Eko Türk olmamış ki.
Bu arada ben Kate'i berrak tüzünağaç'a pek benzetemedim ama bence olsa olsa Özgü Namal olabilir diyorum...

seineb
22-08-07, 18:23
lost'un yerlisi yani kayıp dizisi ne zmn yayınlanmaya başlıyacakmış? yada waz mı geçmişler?? bnde wazgeçmedilerse bi an önce wazgeçsinler..

elfkartal
22-08-07, 19:28
lost'un yerlisi yani kayıp dizisi ne zmn yayınlanmaya başlıyacakmış? yada waz mı geçmişler?? bnde wazgeçmedilerse bi an önce wazgeçsinler..

daha hiç bişey yok ortada sadece söylenti olarak geziyor. ama bence söylenti olarak kalacak yapmayacaklar..

miracle girl
22-08-07, 19:59
daha hiç bişey yok ortada sadece söylenti olarak geziyor. ama bence söylenti olarak kalacak yapmayacaklar..
İnşallah inşallah:) Hala ses çıkmadı açıkçası ama belli olmaz. Tabiki yapmasalar daha iyi olur:)...

seineb
22-08-07, 21:58
üff bencede inşallah olmaz böyle bişey.. kesin tutar yani izleyenler olur ama lost kdr tbiki olamaz o efektler fln çok iyi oyuncular.. bilmiyorum yanii bu kdr zmn kesn bişey yoksa, söylentiyse hala bence yapmıcaklar bu diziyi;) inşallah da yapmazlar. gereksiz çünkü...:S

dilara-1905
01-09-07, 10:34
ipekçim,

bu ikisine bayıldım :good:

bide ben claire rolüne aslı enveri yakıştırıyorum :)

ama Türkiye altından kalkabilirmi bilemem :icon_whis

miracle girl
01-09-07, 11:22
Bence Türkiye bunun altında ezilir:) Yol yakınken vazgeçsinler hazır Eylüle de girdik hemen vazgeçsinler herkes mutlu olsun:)

seineb
01-09-07, 15:55
ya ben bi yerde şubat'ta çıkıcak diye okudumm :) bizim lost'a rakip olarak mı yapıcaklar acaba:img-hyste

miracle girl
01-09-07, 15:59
Ooo anlaşılan iyice uzaklaştırıyolar tarihi. Eylül demişlerdi Şubata çıktı ha. Oldu sonrada vazgeçtik şakaa! desinler:D

uçansüpürge
01-09-07, 18:55
yok artık daha neler losttaki heyecanı aksiyonu, bir uyarlamayla verebileceklerini düşünmüyorlar heralde 0.o bakalım daha neler göreceğiz.. umarım söylenti olarak kalır lostu mahvetmelerine gönlüm razı gelmez yüreğim parçalanır T.T

seineb
01-09-07, 21:40
bencede yaa yapmasınla bu diziyi.. herşeyi taklit ediyoruz artık bişeyler üretelim yaa!!!

brian_hugh
02-09-07, 01:20
saka dimi bu 0.o butun dizilere karısabilirler ama Lost'a bunu yapamazlar... )=

.:princesse:.
03-09-07, 11:50
saka yapıyosun herhalde!!!!:img-fear2 aman aman nolur bulasmasınlar LOST'a.turk televizyonlarının en cok yaptıgı(yapmaya calıstıgı)ama onu bile beceremedigi sey TAKLİT yada KOPYA(bakınız Grey's Anatomy=doktorlar,Sabrina=acemi cadı vs vs.....):img-fie: Ayrıca ve de benim icin dahada onemlisi yeryuzunde M.Fox'tan baska bir aktor dusunemiyorum ki Jack'i oynayabilsin:img-wink: :img-blush

kesinlikle katılıorm:img-cool2

misskrueger
05-09-07, 21:15
Lost Türkler nasıl yani.Senaristler artık işin içinden çıkamayacak hale gelirdi ya da Kumsala help yerine önce vatan yazılırdı.

miracle girl
06-10-07, 15:20
Yaw Ekim ayına geldik daha bişey yok bu iş olmucak heralde oh diyelim bi:)

A.Konak
13-10-07, 16:52
lostu türk yapımcıların yapmaya maddi güçleri imkanı yok yetmez. bütün yapımcılar birleşse de altından kalkamazlar. olacaksa da eminimki ortaya çok kötü bir şey çıkar. çünkü fantastik ve korku öğeleri de içeren bir yapım hiç deneyimi olmayan bir ülkeyiz. tecrübe olmadan hiçbir iş başarılamaz.

ayrıca her şeyin aslı güzeldir.

gagolak
14-10-07, 01:21
Hepiniz unutmuşsunuz Vincent = Cango

DeFnE_92
20-10-07, 13:55
seçkin piriler Claire'e yakışmazdı bence.hurleye de ata demirer yakışmış ama uzun saçlı olsaydı daha iyi olurdu.jin'inde sun'a göre biraz daha yaşlı olması gerekmiyomu??jin'le sun birbirine yakışmazdı.berrak tüzünataç'da kate2ye benziyo ama uymazdı bence(akşam gazetesinin uyarlamasına göre)

unwanted
29-10-07, 22:59
Bu yerli Lost muhabbetini ilk duyduğumda şaka zennetmiştim ama internette biraz arayınca bayağı ciddi düşünüyorlarmış bunu ancak bu kadar yüksek maaliyetle nasıl yapacaklar bilmiyorum. Herhalde uçak kazası yerine bir otobüs kazası sonucu Bolu tünelinde mahsur kalanların hikayesini anlatırlar

hateTHElove
02-11-07, 21:03
sanırım vazgeçildi bu işten...(çok isabetli bi karar olmuş)yani eylülde başlayacak deniodu kasım oldu çıt yok ii de olmuş hatta süper olmuş vazgeçmeleri büyük rezillik olurdu...hem türkiyede kim varmış ki jacki matt kadar güzel oynayacakta bize kendini sevidrcek imkan vermiorum sawyer yada locke'u oynayabilecek(doğru düzgün)kadar yetenekli insanlar diil önerilen isimler ,o ikisi çok ilginç ve canladırması çok zor karakterler...ayrıca imkan yok ki bizimkiler lostta kullanılan efektleri kullansın losttaki etkiyi yaratsın bnce olmaz çoumuz aynı şeyi düşünüoruz ztn bizimkiler için lost'u uyarlamaya kalkmak zamandan KAYIP:P'tır o kadar ve izleyiciye sunulucak bi yığın saçmalık...

ela555
03-11-07, 21:42
sanırım vazgeçildi bu işten...(çok isabetli bi karar olmuş)yani eylülde başlayacak deniodu kasım oldu çıt yok ii de olmuş hatta süper olmuş vazgeçmeleri büyük rezillik olurdu...hem türkiyede kim varmış ki jacki matt kadar güzel oynayacakta bize kendini sevidrcek imkan vermiorum sawyer yada locke'u oynayabilecek(doğru düzgün)kadar yetenekli insanlar diil önerilen isimler ,o ikisi çok ilginç ve canladırması çok zor karakterler...ayrıca imkan yok ki bizimkiler lostta kullanılan efektleri kullansın losttaki etkiyi yaratsın bnce olmaz çoumuz aynı şeyi düşünüoruz ztn bizimkiler için lost'u uyarlamaya kalkmak zamandan KAYIP'tır o kadar ve izleyiciye sunulucak bi yığın saçmalık...

sana aynen katılıyorum :good: çok güzel açıklamışsın bu saçmalığı
hem jackimin yerini kimse tutamaz
ayrıca asıl lost varken kim niye izlesinki türk versiyonunu

seineb
05-11-07, 17:28
sanırım vazgeçildi bu işten...(çok isabetli bi karar olmuş)yani eylülde başlayacak deniodu kasım oldu çıt yok ii de olmuş hatta süper olmuş vazgeçmeleri büyük rezillik olurdu...hem türkiyede kim varmış ki jacki matt kadar güzel oynayacakta bize kendini sevidrcek imkan vermiorum sawyer yada locke'u oynayabilecek(doğru düzgün)kadar yetenekli insanlar diil önerilen isimler ,o ikisi çok ilginç ve canladırması çok zor karakterler...ayrıca imkan yok ki bizimkiler lostta kullanılan efektleri kullansın losttaki etkiyi yaratsın bnce olmaz çoumuz aynı şeyi düşünüoruz ztn bizimkiler için lost'u uyarlamaya kalkmak zamandan KAYIP:P'tır o kadar ve izleyiciye sunulucak bi yığın saçmalık...

cnm ben bi yerde şubat'ta başlıcaklar diye okumuştum:img-yes: bizim yabancı lost'la aynı tarihtede olabilir ne yani rakip olabileceklerini düşünüyolar acaba:img-hyste

dFKto
08-11-07, 20:27
Başka bir siteden alıntılanmış. Çok güldüm:

İşte Lost Türkiye

Dizinin Adı:Kurban’ın Kurbanları

Yönetmen:Taylan Biraderler

Yapımcı:Osman Yağmurdereli

Müzik:Yalnızlığımın Adasında Bitirdim Benliğimi

Kazazedeler

Mr. Eko: Pascal Nouma

Jin: İlhan Mansız

Sayid: Mehmet Ali Nuroğlu

Boone: Berk Hakman

Desmond: Birol Ünen

The Others (Diğerleri)

Benjamin Linus: Halit Ergenç

Juliet: Özge Özberk

Kısaca Konu

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip, “Şöyle bir Amarika’ya gidelim de görelim neymiş, hem ucuz bilet de bulduk, ne duruyoruz o zaman!” düşüncesiyle “Okyanus Havayolları”na ait “831 nolu” uçuşa doluşan Türkler, uçağın Atlantik Okyanusu üzerinde infilak etmesiyle kendilerini bir anda ıssız bir adada bulurlar.

SSK Okmeydanı Acil Servis doktorlarından Jack de (N. İşler) bu yolcular arasındadır ve gözlerini adada açması ile gaipten gelen “Doktor Jack, Doktor Jack acilen sahile bekleniyorsunuz.” sesini duyması bir olur. Hızla sahile koşan (ve dizinin ilerleyen bölümlerindeki geri-dönüşlerde Aliye isimli eski aşkıyla hüzünlü ayrılışını izleyeceğimiz) Dr. Jack, “anam anam” feryatlarıyla inleyen yolcularla karşılaşır ve olaylar gelişir.

Dizi ilerledikçe adanın hiç de öyle ıssız bir yer olmadığı ve bu adada zamanında (Sorosçu olmakla suçlanan) Dharma Vakfı ile TUBİTAK’ın ortak çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkar. Bu çalışmalar adanın manyetik dengesini bozmuş ve yönlerin tespit edilemez hale gelmiştir. Bu da başta ada imamı Mr. Eko (Nouma) olmak üzere, çoğunluğun moralini feci halde bozar. (Bkz. Bölüm 8 “Kıble Nerede Be Hacım?”)

Sayısal’da gizemli sayılar “3 5 8 31 40 41” rakamlarına oynayıp paranın gözüne koyan Hurley’in (A.Demirer) ada hakkında sürekli söylediği “Abi ben burayı biliyorum, Acun’un adası burası, Survivor Türkiye Yunanistan da burada çekildiydi.” cümlesi ve John Locke’un (M. Alanson) burnuna sürekli gelen kaşarlı tost kokusu da adanın gizemini arttırır. Nitekim yolcular bu adada yalnız olmadıklarını anlayacaklar ve olaylar gelişecektir.

ARKADASLAR BU BIR ALINTIDIR..

gzmlov
15-11-07, 20:00
türk karakterler hemen hemen yerlerine oturmuş.
bence fransız kadın danielle rousseau yu bence oynayacaksa
şenay düdek ii oynar diye düşünüyorum.:img-yes:

kabala
16-11-07, 12:13
bizim türk dizi senaristleri aynı döngülerle ve kısıtlı hayalgüçleriyle taş çatlasa 2 sezon sürdürebilirler biz 2 sene boyunca sawyer kate ve jack aşk üçgenini izleriz ancak kafaları buna çalışır
karakterlerdende sadece hurley (ata demirer ) olmuş kate berrak tüzünata o kız kimdir kıvanç tatlıtuğ falan.. inşallah böyle bi uyarlamaya hiç kalkışmazlar

m-i-n-a
20-11-07, 17:40
berrak tüzünataç, pınar altuğ ve seçkin piriler olmamış, özellikle kate karakterine berrak hiç gitmemiş, bence bu oyuncuları değiştirmeliler eğer diziyi yayınlayacaklarsa

zuzuhal
21-11-07, 09:12
Bence...
Kate:Özge Özberk
Sawyer:Kıvanç Tatlıtuğ
Jack:Mehmet Ali Nuroğlu

aslı246
02-12-07, 14:47
baya komik olmuş kate olacaksa illa saadet ışıl aksoy süper olurdu :happy0064

nfl
09-12-07, 12:06
gecen bı kanal da lostun yerlı yapımının hazırlık asamasın da oldunu ve senay akayın oynucanın kesın oldunu duydum :icon_sorr

miracle girl
09-12-07, 20:14
Hadi canım Şenay Akay mı? Hani severim kendisini de Lost ta o alla alla ne iş ya vazgeçin ya.
Hangi kanalda duydun canım kim söyledi?

nfl
09-12-07, 20:58
hem de ısın yapım tarafınfda da varmıs number one da gosterdı

miracle girl
09-12-07, 21:04
Hadi hayırlı olsun ne diyeyim bi yapmaya çalışsınlar bakalım başarabilecekler mi ki hiç sanmıyorum...

deadly_angel
09-12-07, 21:09
Nasıl yani? Şenay Akay mı:D:D Lost'ta mı? Oww! lafımı geri alıyorum bu gerçekten orjinal bir dizi olacak.Birileri artık açıklama yapmalı, hoş yapamayacakları bir iş için açıklama yapmayı gerek görmüyor olabilirler.

miracle girl
09-12-07, 21:21
Heh o da olabilir:) Şenay Akay ile Lost'u düşünemiyorum ama nası olur acep:)
Ay bide çizgi filmini yapsınlar Lost'un tam olur:D

ozlem_1905
13-12-07, 12:40

arkadaşa aynen kaılıorum..offf nee türkçe lostuu yaaa valla rezil olcazz.....dizininn brn güzelliği gitcekk off türkleree beceremzz bncee ayrıcaa orjinalinin yerini tuttamazz greysi de gördük ortaya doktorlar gibi bi dizi çıktı yaniiiii.......:img-yes::icon_sorr

off ya tadıı kaçakk dizininn inanmıorumm:(

Heh o da olabilir:) Şenay Akay ile Lost'u düşünemiyorum ama nası olur acep:)
Ay bide çizgi filmini yapsınlar Lost'un tam olur:D

ayy yanına bidee çağla şikelii verelim o da göbek atar acıkk:)sonraa bndee giderimm bariii claire olurumm bn ama başka olmammm:)

bu aradaaa spprsinn ipoş yaa çizgi filmm lstunn düşünemiorum:img-hyste:img-hyste

sitting
13-12-07, 15:50
evet arkadaşlar haber doğru bende radyoda duydum geçen gün şenay akay başroldeymiş mahvedicekler filmi şimdi

rehdcap
13-12-07, 15:57
Türk “Lost”u geliyor

Şenay Akay bu kez de dizi yapımcı oluyor. Akay’ın ilk dizisi ise yer Lost olacak ! Hülya Avşar, Seray Sever, Elif Karlı gibi isimlere imaj danışmanlığı yapan Şenay Akay, şimdi de dizi yapımcısı oldu.

Amerika’da izlenme rekorları kıran Lost’un yerli versiyonunu çekmeye hazırlanan Şenay, başrolde kendisi oynayacak.

Ünlü manken, senaryosu ve yönetmenliğini Pelin Karamehmetoğlu’nun üstlendiği dizi için çalışmalarını sürdürüyor.

Vatan

sisley
13-12-07, 16:31
Türk işi Lost düşünemiyordum tüm haberlere rağmen ama Şenay Akay ile ihtimal bile vermiyorum kendisi oyuncu bile değil yapımcı olup dizi mi çekecek hemde Lost
sadece gülerim :) olamaz olsa da olamaz.Başrolde olacakmış birde Kate olarak düşünüyor herhalde kendini, gerçekten komik..
Yapabileceklerini düşünmeleri bile komik :)

deadly_angel
13-12-07, 17:15
Bu olsa olsa bir şaka olur:) Şenay Akay esas kızı mı oynayacakmış, gerçekten çok merak ettim.Birde ser verip sır verilmiyor, en ilginç olanda bu.Ben hala gülüyorum.

rona
14-12-07, 19:52
evet arkadaşlar haber doğru bende radyoda duydum geçen gün şenay akay başroldeymiş mahvedicekler filmi şimdi
Şenay başrolde olsun olmasın zaten şimdiden mahvolmuş bir dizi. Pardon dizi mi dedim? Yanlış yazmışım! Dizi kopyası. Artık söz bulamıyorum...WAT,24,Grey's Anatomy( bu diziyle birlikte Nip/ Tuck, Scrubs)....kopyası yapılmadık dizi kalmadı. Heroesu da bekliyorum en yakın zamanda!!

sitting
14-12-07, 22:53
24'üde mahvettiler zaten o ayrı mesele

kabala
18-12-07, 11:19
Şenay başrolde olsun olmasın zaten şimdiden mahvolmuş bir dizi. Pardon dizi mi dedim? Yanlış yazmışım! Dizi kopyası. Artık söz bulamıyorum...WAT,24,Grey's Anatomy( bu diziyle birlikte Nip/ Tuck, Scrubs)....kopyası yapılmadık dizi kalmadı. Heroesu da bekliyorum en yakın zamanda!!

bakk heroes u yapabilirler ona lafım olmaz çünkü o dizinin senaryosu pek sağlam değil oyunculaıda öyle. ama lost olmaz bu kadar tanıdık ismi biraraya getirmeleri bile çok hata olur yapacaklarsa hiç tanınmamış isimlerle çalışmalılar tabi yapmasınlar daha iyi

_yorumsuz_
18-12-07, 16:20
Lostu hiç izlemedim ama duyduklarıma göre lost mükemmel bir diziymiş. Bir dizinin tüm dünyaca beğenilmesi çok güzel ve başarılı birşey.
Ammaaa.... Taklitçilikten son derece nefret ederim. Grey's Anatomy dizisini taklit ettiler. Daha başkasına gerek yok basitlikten başka birşey değil bence. Üstelik Şenay Akay yapacak bunu! Hiç kaçırmayın (!) (!)

Mesela Yabancı Damat dizisi ne güzek Yunanistan'da da gösterilmişti. Sadece komşu ülke ama yine de güzel birşey bu bence. Ne olurdu biraz daha kafa patlatıp orjinal dizi yapabilseydi yapımcılarımız?

okan can
04-01-08, 20:23
bakk heroes u yapabilirler ona lafım olmaz çünkü o dizinin senaryosu pek sağlam değil oyunculaıda öyle.

ahahah heroes sağlam değil???yanlış okumadım dimi!
tamam bende lostun üstüne tanımam yerlisinin de çekilmesini istemem ama heroes a haksızlık etmişsin.lostu bile çekerler hatta belki de tutar ama heroesu çekmeye cesaret edeceklerini bile sanmıyorum.yani en azından heroes tvde de gösteriliyor ve biçok kişi kalite farkını anında görecektir.ama yerli lost herkese değişik gelip(maalesef) dikkatleri üzerine çekebilir:icon_whis

kyle007
05-01-08, 13:35
Onu bunu bilmem de geçen Pasaparola'da gördüm bi yarışmacı ve ilk gördüğüm an; "aaa bizim Locke Türkçe konuşuyo :blink:" gibi bi tepki verdim zira fena halde benziyor :)

http://img242.imageshack.us/img242/3225/sstc5lv1.th.jpg (http://img242.imageshack.us/img242/3225/sstc5lv1.jpg)

marilyn
06-01-08, 23:38
lost turk versiyonuna jack rolunde halit ergenç süper olur bence:happy0064:happy0064:happy0064

carlito1903
07-01-08, 11:57
Lost'un Türk versiyonu mu? Allah korusun!
Biz Türkler'in işi gücü yabancıları taklit etmek zaten, böyle eziklik olmaz.. Taklit edeceklerine yeni bir şeyler üretsinler, kendilerini zavallı duruma düşürmesinler..

denizimsi
16-01-08, 16:42
Şenay Akay mı :img-pilot Allahım kramp girdi,hiç oyunculuk yeteneği olmayan birisini nasıl olur da başrol yaparlar,Ayrıca şimdiye kadar bir çok diziyi taklit ettiler zaten lütfen Lost'u yapmasınlar.sitting haklısın 24ü mahvettiler,Lost'un Türk Versiyonu da olacaksa herkes orijinalini sevdiği için izleneceğini sanmam.

sondakika
18-01-08, 02:14
lost türkler uyarlasaydı...... uyarlamak... yani torpil kelimesinin yuvarlanıp refarans kelimesine dönüşmesi gibi birşey.. ne uylarlaması efendi. ne peki?! düpe düz çalma.. hemde dik ala çalma.. gündüz gözü, gözün içine baka baka aşırma.. kibarca adı uyarlama.. geçiniz uyarlamayı..

zaten oooooo dedim; soru felakat bir soru.. sorunun zoru.. durun beyler.. durun.. dikkat edin..sanatında zoru var.. bize düşen boru kısmı.. bu soruyu sordugumuzu farz edin.. orjinal olarak ele aldıgımızda....

bende diyorum ki bu soruya cevaben.. bırakalım uyarlamayı farz-ı mahal cümle yapım firmaları birleşse ve ülkemizin güzide kalemlerinin alayı bir araya gelse böyle eser yapmayı, yakınlarından geçemezler... gördük taklitlerini, pardon uyarlamalarının capını.. bir mahşer vardı... 3 haftalık fasıldı, kaydını düştüler, mührü basıldı... olay bu..!!! neden?!..

efendim yerleşmiş bir sinema kültürü yok..

eeee...

sinema teknolojisi adeta sürünmekte..

bitti mi....?!

hayır...!!!

kalemlerimizde ufuk var mı? yok, hem ne gezer ufuk.. bizde ufuk söylemez var.. gazeteciydi galiba.... hayal dünyamızın çapı ne kadar? hiç... olanıda güzide cennet mekan ülkemizin fasaryadan işlerinde kullanmaktayız..

şimdi gelde lost'u uyarla..... bir john giibi karkateri.. bir jack gibi karakteri bir kate.. bir charlie... yazacak kalem bizde yok.. görüyoruz dizilerimizin halini...

gelmiş geçmiş en iyi diziler zümresine girmiş bir efsaneyi kirletmeyelim.. bizi bunu düşünmedikte... sormadıkta..

son söz....lost, losttur.. hani bildiğimiz lost, ötesi yok... nerede kalmıştık.. malum noktada.. ne bekliyoruz. 31 ocak....

noway
18-01-08, 13:42
Onu bunu bilmem de geçen Pasaparola'da gördüm bi yarışmacı ve ilk gördüğüm an; "aaa bizim Locke Türkçe konuşuyo :blink:" gibi bi tepki verdim zira fena halde benziyor :)

http://img242.imageshack.us/img242/3225/sstc5lv1.th.jpg (http://img242.imageshack.us/img242/3225/sstc5lv1.jpg)

ben de locke sandım yau ilk bakısta :D:D
turkce versiyonu fln olmaz yapılmaz mümkün deil :) hele senay akay fln :img-hyste

özzz
30-01-08, 23:02
bi bu kalmştı yani bozmadıkları çok saçma türk wersionun yapılması...bu dizi orjinal kalmalı...

turk_u_az2006
08-02-08, 17:28
Bence bizim ülkemize uyarlanmasın bu diziye yazık olur yani bizim ülkemizde onların yaptığı flasback'i yapamazlar güvenilmez. Kopyaladıkları diğer diziler gibi olur mazallah (Sabrina:Acemi cadı vs......). :img-help: :not_i: :img-polic

Duygu$
12-02-08, 22:31
meraba herkese
ben de yeni bi lost izleyicisiyim :) ilk dört bölümü 1 günde izledim, hatta bugün :) ve gerçekten dizinin içinde kayboldum resmen, öyle efektleri türk versiyonunda kesinlikle yapamazlar, ama merak ediyorum gene de bakalım nolacak..son haberler neler?

MetaLoqy
13-02-08, 13:18
sen izlemeye devam et kalkamıcan başından 2.sezon u 3.qün olmadan bitirdiqimi bilirim
Dert Etmeyin Bizimkilerin Lost u Yapma Gücü Yetmez :)O Riski Göze Alamazlar =]

Duygu$
13-02-08, 18:20
valla dün 4 bölüm izledikten sonra gece ne uçaklar düşürdüm ne adalara düştüm :D baya etkisi olmuş, insan diziye öyle kaptırıyoki dizi bitince gerçek hayata dönünce hayal kırıklığı yaşıo :D

*MeLiS*
16-02-08, 01:29

insanlar çift yaratılmış lafının en iyi kanıtı bence bu :img-hyste sok oldum,bukadar benzerlik olamaz..Türkiyede sakın benzeri olmasın mahfetmesinler güzelim diziyi Allah rızası için..

FBuse
19-02-08, 16:57
bence kesinlikle yerli lost yapmasinlar, yaparlarsada kadro muhtesem olsada
senaryo-mekan farkliligi yüzünden berbat olur EMINIM..

€L!f
23-02-08, 17:33
ya bence de arkadaşlar hepnize katılıyorum lost gibi bi yapımın yerli versiyonu hiç olmazzz!!
hele oyunculardan bazılarını görünce zaten karşıydım tam karşı oldum yaa bazıları hiç tutmuyo yerini diğerlerinin
olmasın yaa!!!

_yaseminci_
23-02-08, 17:34
bence de yaa!!!
ne oyuncusu..ne başka birşeyi.... hiç birşeyiyle Lost'un yerini tutamazzz!!
bu maalesef böyle...

misskrueger
05-03-08, 00:25
dizinin muhteşem üçlüsü sawyer, jack ve kate'in seda sayan'ın sabah programına katılıp kate kime aşık konulu bir tartışma yaratmaları olasıdır.

seda sayan: bacım sen hangisini seviyon şimdi söyle bakalım.
kate: ay bilmem ki
seda sayan: ay ne bilmicen gıııı. direkt bas nikahı jack'e sonra çatır çatır da doğurursun. baksana şu sawyer'a tipinde hayır yok.

seyirci1: kate hanım bence sawyer'la evlenmeli. çünkü sawyer adam gibi adam.
seyirci2: biraz önceki hanıma katılmıyorum. kesinlikle jack olmalı bir kere mesleği var eli ekmek tutuyor. ne yapsın sawyer gibi çulsuzu.

seda sayan: aaa ne diyo kız bunlar
kate: türk halkına sevgim sonsuz seda abla
seda sayan: o zaman bir şarkı patlatalım gııı

bebeğimmm sana kalbiğmiii verdim bebbeğimmm

tılsım16
05-03-08, 00:50
Lostu ilk izlemeye basladıgımda cok sallamıyordum hanı yapsınlarda gorelım fılan havasındaydım...
ama ne zaman tam bır Lost bagımlısı oldum ıste o zaman anladım kı mumkun degıl bu dızının uyarlanması.. Türkler altından kalkamaz filan demıcem ne olacagı bellı olmazz ama orjınal bır dızı bırakın ole kalsın yaa zaten yeterınce mukkemeel oyle uyarlama yaparak cokta rezıl etmenın manası yok:)
LOSt bir numara yaw :)zorlamasınlar fazla uyarlamaya:)

bu arada bı arkadas eklemıs john'a benzeyen passaparoladan bı yarısmacıyı.. cok dıkkatımı cektı o John'un aynısı resmen adam yaw:)

hellosunshine
05-03-08, 11:38
Valla Türklerin uyarladığı pek çok dizi gördük ve buna dayanarak tek diyebileceğim mümkünse Lost'u uyarlamasınlar,bıraksınlar sevdiğimiz gibi kalsın.:img-grin2

tuba_buyukustun
05-03-08, 16:30
meraba herkese
ben de yeni bi lost izleyicisiyim :) ilk dört bölümü 1 günde izledim, hatta bugün :) ve gerçekten dizinin içinde kayboldum resmen, öyle efektleri türk versiyonunda kesinlikle yapamazlar, ama merak ediyorum gene de bakalım nolacak..son haberler neler?

arkadaşım sen daha lost'un ''Bismillah'' dediği bölümdesin :D daha hiç birşey görmedin yani :D mesela ben artık dışarda apartmanlardan çıkan siyah kalörifer ve ya soba dumanlarını görünce ''others(diğerleri)''diye tepki veriyorum. :D hadi bakalım kaybolmaya başladın bile...kolay gelsin

_BeRFiN_
08-03-08, 23:57
tnt de lostun türkçe dublajı yayınlanacagını duydum izlemeyi düşünüyordum ama artık tereddütlüyüm ben seslendirmede bu kadar tereddütlüysem birde türklere uyarlansa ne düşünürüm bilemiyorum hadi diyelim uyarlandı türkiyeye olası iki ihtimal var
1) berbat olur hiç bir şekilde izlenmeye değer bir hali yoktur fakkat reytingleri yüksektir yıllarca gözümüze soka soka izletirler

2) (hiç sanmıyorum ama) bizi şaşırtırlar dizi harikadır milyonlarca lira harcanmıştır ekip süperdir vaybe deriz türklerde bişeyler yapabiliyormuş artık velasıl kelam reytinge kurban gider 4. bölüm de diziyi finalsin yayından kaldırırlar

M€LİS
15-03-08, 21:40
arkadaşım sen daha lost'un ''Bismillah'' dediği bölümdesin :D daha hiç birşey görmedin yani :D mesela ben artık dışarda apartmanlardan çıkan siyah kalörifer ve ya soba dumanlarını görünce ''others(diğerleri)''diye tepki veriyorum. :D hadi bakalım kaybolmaya başladın bile...kolay gelsin

:img-hyste :img-hyste Yarım saat güldüm resmenn! cünkü ben de aynı tepkiyi veriorum, gece gece cıtırtı duyunca fln others'lar geldi diorum direk.. Ailece izlediğimz icin kopuoruz evde.. Hersey Losta göre oldu, özellikle arka arkaya 6-7 bölüm izleyince haftasonları iyice beynimiz sulanıo.. Yemekleri Dharma ürünleri niyetine yioruz artık :img-hyste Ne zaman fıstık ezmesi fln yesem Charlie-Claire'ın hayali fıstık ezmesi yemeleri gelio aklıma.. Meselaa calar saat bizim o ambardaki 108 dk'da bir basılacak tuş gibi calıo, anneme hemen tamam ben yazıorum 4,8,15,16,23,42 :img-hyste Biz fazla uctuk anlayacağınız, bu kadar hızlı ve arka arkaya izleyince gercekten bağımlı oluosun, biterse ne izlicez simdi diye düsünüoruz iyi mi :img-hyste

gewweze
16-03-08, 23:14
açıkcası var olan bir dizinin helede böyle lost gibi artık kültleşmiş yapımların Türk versiyonu çekilmesi çok hoş olmuyor ancak şu belirtmeden geçemiycem yorumlar üzerine :)

Çok iyi dublaj yapabiliyoruz sinema filmlerindeki kaliteyide eğer istenirse dizilerdede tutturabiliriz bence yani öyle kötü olmuyo pek fox taki ga (greys anatomy) felaketini saymazsak pek çok pembe dizide fena değildi :P

ama şuna katılıyorum bizde bir dizi 90dk. olduğu göz önüne katılırsa kaliteyi tuturmak nerdeyse imkansız gibi ayrıcada 4 sezon :P hayal gibi 2 sezondan sonra genelde cozutuyor maalesef

Türk dizilerin süreleri kısalsa ve sektör bi silkinse yapılamayacak işler diil aslında ama dediğim gibi reytingden başka değerlerde gelişmeli :)

thearda
18-03-08, 23:11
Lost türkiye'de çekilse komedi dizisi olur ancak. daha pembe dizi çekemiyorlar nerdeki böyle dizi çekecekler.

Duygu$
13-04-08, 19:36

yorumunu yeni gördüm bugün 3. sezonu bitirdim ve belki inanmıcaksın ama sokakta siyah duman gördüğümde ben de black smoke others gelio dedim arkadaşıma tabi kız bişey anlamadı :D demek sadece bu kdr kaptıran ben deilmişim

nisa 60
14-04-08, 11:40
lost dizisini eğer türkler çekseydi sawyeri uğur pektaş oynayabilir diye düşündüm.

burju1907
15-04-08, 17:36
walla türkler böyle bi dizi yapmazlardı yapsalarda çok kötü olurdu ayriyeten çok bağımlılık yapıo 1 günde 2. sezonu bitidik ablamla ya feci yaafss...:Dhehe

denizimsi
15-04-08, 17:49
Allah Korusun :D Bi 'Göl' diye bi diziyi uyarladılar galiba Birde 'Lost'a benzetmedik' diyorlar :img-hysteDizide hiç ünlü yok,dizinin fragmanını görseniz öyle kötü ki bir kanal almadı :img-hyste

*senem*
15-04-08, 18:26
bence türkler uyarlasaydı lost die bişey olmazdı :) böle gayet iyi :good:
walla dediğiniz gibi insan içinde kayboluyo resmenn bende ses duyunca korkar oldum herşeyden bir anlam çıkarmaya başladım:)
otherslar geliyooooooo:img-hyste

JaNnzUu
20-04-08, 18:14
Beyaz Showda Lostakilere benzeyen Türkleri GÖsterdilerr Jack-Nejat işler demişlerdi ona katılmıyorum ama diğerlerii güzeldii hele Zencii oğlana benzeyenn:Dkesinlikle onu bulmalılarr=)

missryan
23-04-08, 21:46
gercekten bağımlılık yapıyor dedikleri zaman inanmamıştım ama harbiden bağımlılık yapıyor ya...
ben daha ilk sezona yeni başladım şu an 16.bölümdeyim,ilk oturuşumda 3 bölüm ikinci oturuşumda 6 bölüm üst üste izlemiştim ve yuh demiştim kendi kendime ama okuduğum kadarıyla benden beterleride varmış:)
neyse konuya gelicek olursak bence türkler Lost'un uyarlamasına asla ve asla kalkışmamalı,hatta kalkışmayı düşünmeleri bile komik...
Çünkü bence Lost çok farklı ve etkileyici değişik bir dizi,hiç bir şekilde uyarlamasının başarılı olamayacağı düşüncesindeyim...
hatta *senem* arkadaşımın dediği gibi eğer bu diziyi türkler çekmeye kalksaydı Lost olmazdı o zaten...:)
iyiki öyle bişey yapmamışlar ve yapmasınlarda..

nurche
23-04-08, 23:56
çok komik olurdu yaa
ama copycat olduğu zaman
hemen karşılaştırmaya başlıyorum
bu yüzden lost özel kalsın

cennex
29-04-08, 11:44
Beyaz Showda Lostakilere benzeyen Türkleri GÖsterdilerr Jack-Nejat işler demişlerdi ona katılmıyorum ama diğerlerii güzeldii hele Zencii oğlana benzeyenn:Dkesinlikle onu bulmalılarr=)

jack nejat işler mi?
oldu.:kahve
onun gıbı bır adam yeryuzunde yok , kaldı kı nejat ısler asla olamaz.:icon_whis
komık ya . yok yerlı lost, yok jacke kım benzıyor, sawyerı kıvanc oynasın... vs vs:img-hyste

saHra_
30-04-08, 01:21
gercekten bağımlılık yapıyor dedikleri zaman inanmamıştım ama harbiden bağımlılık yapıyor ya...
ben daha ilk sezona yeni başladım şu an 16.bölümdeyim,ilk oturuşumda 3 bölüm ikinci oturuşumda 6 bölüm üst üste izlemiştim ve yuh demiştim kendi kendime ama okuduğum kadarıyla benden beterleride varmış:)
neyse konuya gelicek olursak bence türkler Lost'un uyarlamasına asla ve asla kalkışmamalı,hatta kalkışmayı düşünmeleri bile komik...
Çünkü bence Lost çok farklı ve etkileyici değişik bir dizi,hiç bir şekilde uyarlamasının başarılı olamayacağı düşüncesindeyim...
hatta *senem* arkadaşımın dediği gibi eğer bu diziyi türkler çekmeye kalksaydı Lost olmazdı o zaten...:)
iyiki öyle bişey yapmamışlar ve yapmasınlarda..

3 günde tam 3 sezon arti 4.sezonun 9 bölümünü izledim buna ne diyosun missryan :)
Insan baslamayiversin aninda icine aliyo izleyeni.. bir bölüm izliyosun ardindan sonraki merak uyandiriyor.. onu izliyosun bir sonrakini merak ediyosun. Ayrica dizide devamli beklemedigimiz olaylar gerceklesiyor. Nerdeyse hic mantik hatasi yok ve hikayedeki kahramanlar gibi sende olup bitenleri onlarla ayni sekilde yorumluyorsun. Kim iyi kim kötü onlar gibi anlamakta güclük cekiyosun.. kisacasi izleyiciye hic bir acik vermiyolar ve buda bölümlerin dahada merak konusu haline gelmesini sagliyor.

Ama kimler uyarlardiya gelirsek.. birkac isim salliyorum simdi bakalim ortaya nasil bir manzara cikacak :)

Jack: Beyaz :)

Kate: Ebru Cündübeyoglu

Sawyer: Devrim Nas

Lock: Sener Sen

Charlie: Tardu Flordun

Claire: Vildan Atasever

:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Saka biryana oyuncular karakterlere bukadar yakismisken bir baskasinin ayni kisiyi canlandirabilecegini düsünmek mümkün degildir zaten.

justforheaven
30-04-08, 19:50

kesinlikle katılıyorum ama dizi kayıp adıyla showda yeni sezonda gösterime girecekmiş maalesef:img-cray:

lost dizisini eğer türkler çekseydi sawyeri uğur pektaş oynayabilir diye düşündüm.

uygun bir benzetme

dileksu
30-04-08, 22:08
Merhaba lost severler.ben 2 haftadir lostu izliyorum sezon 3 bölüm 11 geldim.acayip dünyadan soyutlandim baska hicbir sey izlemiyorum.:img-pilot

evdekiler adadakiler gibi sende kayboldun diyorlar.:img-icecr

Bana görede sawyer karakterine timucin esen güzel yakisir.Ona benzetiyorum hareketleri tarzi sanki sawyerin esmer versiyonu.
Jack karakterinede keremcemi benzetiyorum.hos o biraz cocuksu kaliyor.

ana lucia icinde özgü namali benzetiyorum.

sakada olsa gercekte olsa yinede türk versiyonu cekilmesin :img-hyste

_yorumsuz_
01-05-08, 19:46
Lostun Türk versiyonu çekilmemeli bence. Özenticilik yapmak yerine yeni şeyler üretmeliyiz. Belki de biz de tüm dünyada izlenen bir dizi yapabiliriz. Neden olmasın?

ayla7
06-05-08, 14:52
bir kaç gündür düşünüyom kimi oynatsınlar diye ama ne jack yerine ne de sawerin yerine bir Allahın kulunu bulamadım berbat bişiy olur aslını izledikten sonra taklidi

thearda
07-05-08, 20:03
Ben de türk jönlerinden Jack Sawyer düşünemiyorum... senaristlerden ve yönetmenlerden ve yapımcılardan hiç düşünemiyorum ya o da ayrı konu. ama Kate bana Sezin Akbaşoğulları'na yakışır gibi geliyor. Jack de Mehmet Günsür beeellki.

Sun rolü içinde Özgü Namal olabilir.

Ben kesin Olgun Şimşek.

Locke Tuncel Kurtiz

Sayid Muro. (Kurtlar Vadisi)

asi ruh
07-05-08, 23:45
yok ya bu dizinin türk versiyonunu dü_ünemiyorum bile asla orjinalin yerini tutmaz bu bi gerçek dü_ünsenize türkler adada iki dk olay1 ç1kmaza çeviririz biz türk milleti olarak:icon_sorr:icon_sorr bosuna can1m dizide rezil olur bu bi kesin:img-tomat:img-tomat:img-tomat

İnfernaL
08-05-08, 18:14
Kıyından köşesinden geçemezler aslında yapsalar iyi olur en azından ne akdar güzel bir film Orjinal Lostu izliyebiliyoruz deriz ama iğrenç ederler kesin zaten yaptıkları doğru dürüst ne var ki offf Matthew Fox'un yerine birini bulamazlar artık onu getirirer bnce işi tadında bırakmaları lazım uyarlya uyarlya nereye kadar gidicek ki...

deepoceansgirl
08-05-08, 19:18
Lostun Türk Versiyonu "Tost Türkiye"

Dizinin Adı:Kurban’ın Kurbanları
Yönetmen:Taylan Biraderler
Yapımcı:Osman Yağmurdereli
Müzik:Yalnızlığımın Adasında Bitirdim Benliğimi

Kazazedeler: Turk Oyuncular

Mr. Eko: Pascal Nouma

Jin: İlhan Mansız

Sayid: Mehmet Ali Nuroğlu

Boone: Berk Hakman

Desmond: Birol Ünen

The Others (Diğerleri)

Benjamin Linus: Halit Ergenç

Juliet: Özge Özberk

Kısaca Konu

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip, “Şöyle bir Amarika’ya gidelim de görelim neymiş, hem ucuz bilet de bulduk, ne duruyoruz o zaman!” düşüncesiyle “Okyanus Havayolları”na ait “831 nolu” uçuşa doluşan Türkler, uçağın Atlantik Okyanusu üzerinde infilak etmesiyle kendilerini bir anda ıssız bir adada bulurlar.

SSK Okmeydanı Acil Servis doktorlarından Jack de (N. İşler) bu yolcular arasındadır ve gözlerini adada açması ile gaipten gelen “Doktor Jack, Doktor Jack acilen sahile bekleniyorsunuz.” sesini duyması bir olur. Hızla sahile koşan (ve dizinin ilerleyen bölümlerindeki geri-dönüşlerde Aliye isimli eski aşkıyla hüzünlü ayrılışını izleyeceğimiz) Dr. Jack, “anam anam” feryatlarıyla inleyen yolcularla karşılaşır ve olaylar gelişir.

Dizi ilerledikçe adanın hiç de öyle ıssız bir yer olmadığı ve bu adada zamanında (Sorosçu olmakla suçlanan) Dharma Vakfı ile TUBİTAK’ın ortak çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkar. Bu çalışmalar adanın manyetik dengesini bozmuş ve yönlerin tespit edilemez hale gelmiştir. Bu da başta ada imamı Mr. Eko (Nouma) olmak üzere, çoğunluğun moralini feci halde bozar. (Bkz. Bölüm 8 “Kıble Nerede Be Hacım?”)

Sayısal’da gizemli sayılar “3 5 8 31 40 41” rakamlarına oynayıp paranın gözüne koyan Hurley’in (A.Demirer) ada hakkında sürekli söylediği “Abi ben burayı biliyorum, Acun’un adası burası, Survivor Türkiye Yunanistan da burada çekildiydi.” cümlesi ve John Locke’un (M. Alanson) burnuna sürekli gelen kaşarlı tost kokusu da adanın gizemini arttırır. Nitekim yolcular bu adada yalnız olmadıklarını anlayacaklar ve olaylar gelişecektir.

Diziden Notlar

Hurley hiç de haksız değildi aslında; dizinin çekimleri için Survivor adaları kullanılmıştı. Fakat senaristlerin bunu neden diziye de yerleştirdikleri, dizideki binlerce meçhuliyet gibi, halen yanıtsız.

Dizinin web sitesine gelen izleyici soruları arasında “Abi onca adam –affedersiniz ama- nasıl def-i hacet gideriyorlar?”ın yoğunlaşması üzerine, yapımcı Osman Yağmurdereli “Her taraf deniz, biraz açılıyorlar.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamaya Prof. Dr. Orhan Kural büyük tepki gösterdi ve yapımcıyı çevreyi koruma hususunda kötü örnek olmakla suçladı.

Yapım ekibinin dizinin başlaması şerefine verdiği mangal partisi esnasında, etrafa sıçrayan kıvılcımların birkaç palmiyeyi tutuşturması ise sadece çevrecilerden değil, Panama Hükümeti’nden de tepki gördü.

“Oyuncular arasındaki iletişimden bize de ekmek çıkar nasılsa” düşüncesiyle bir tekne tutup adaya çıkartma yapmaya niyetlenen magazin muhabirleri, teknelerinin yakıtı bitip, bir de üstüne fırtınaya yakalanınca, onbeş gün boyunca okyanusta mahsur kaldılar. Uzun süren aramalar sonucu bulunan magazinciler, kendilerini bulan geminin küpeştesini öperken, muhabirlerden biri “Allahım dualarımızı kabul etti, biz de ona verdiğimiz sözü tutacağız ve bir daha Pınar Altuğ’a yaklaşmayacağız, sevgilisine de ‘Küçük Afacan’ demeyeceğiz” dedi.

Dizinin senaryosu ilk düşünüldüğünde adaya düşen uçağın yerine, şarampole yuvarlanan otobüsten kurtulan yolcular fikri üzerine durulmuş. Özellikle de bütçe endişeleri nedeniyle oluşan bu düşünceden, yapımcının “düşürün uçağı da namımız yürüsün, buluruz bir yerden kredi” sözleriyle vazgeçilmiş.

Yine yapım aşamasında reddedilen fikirlerden birisi, düşen uçaktan bir mafya babası, bir emniyet görevlisi ve bir politikacının sağ çıkması ve diziye “derin devlet”in de olaya katılmasıymış.

Dizide her şeyin gerçekçi olmasını isteyen yönetmenler, animasyon kutup ayılarını gerçekçi bulmadıkları için, Türkiye’den harbi ayı getirtmişler; fakat çingene eğitimli bu ayıların sürekli oynamaya ve bayılma numarası yapmaya kalkmaları üzerine animasyon ayılara mecburi dönüş yapmışlar.

:img-hyste:img-hyste:img-hyste

nazlikiz
08-05-08, 20:39
aman yok sakin düüsnmesinler bile
diger bi kac dizi gibi rezil ederler

bu arada deepoceansgirl
süper yazmissin ya gülmekten ölüdm her satirini okurken=)

tubi1986
08-05-08, 21:30
Jack de Mehmet Günsür beeellki.

geçen gün bende bunu düşündüm.
eğer illa lostu türkçe çekicez derlerse jack karakterini
mehmet günsür oynasın.
gerçi o da jack gibi olamaz ama olsun :good:

kate'i de kemal sunal'ın kızı ezo sunal oynasın :good:
çok hoş bi kız.

http://www.sinelife.net/images/biyografi/ezosunal.jpg

johnnyfan
10-05-08, 12:50

hayırr olamaz :img-fie:böyle bir dizi çekilirse aslını izlemeye bile hevesim kalmaz
bizim oyuncularımıza lafım yok hepsi çoook iyiler ama aslı varken taklitini kimse izlemek istemez

john ve mazhar alanson benziyo olabilirler ama johnndaki bakışlar gülümseme mazhar beyde yok...
sayiddeki karizma abdüleyde yok...
jackteki o masum bakışlar o tatlı gülümseme nejat işlerde yok...v.s. v.s.
ya ne bliyim işte fiziksel olarak benziyo olsalar bile o havayı hiç bir zaman veremiycekleri çok belli

matrak
10-05-08, 20:21
bence çekmesinler batırırlar diziyi ztn pek tutmz da ben pek zannetmiyorum türklerin yapcaklarını o kdr masrafa giremez bizimkiler

aayyssee
25-05-08, 14:15
ya hayırrrr türkiyenin her diziyi,diziyi de bıraktımmmm herseyi kopyala yapıştır mantığı ile yürütmesinden bıktımm sırf iyi reyting alır mantığıylaaada her güzel şey alınmazki hadi alındı o diziye kaç milyon dolaylar harcandıııııı nerde bizde bi dizi için o kadar paraaa

bu çok önemli bi konu bnce arkadaşlar hepimiz orjinallik adına protesto edelimmm ve izlemeyelim herşey kendi halinde güzelll

mc_nehir
26-05-08, 13:12
Lost gibi başarılı bir dizinin yerli versiyonu olamaz olamaz olamaz(şaka gibi)
kim kimi oynar oyuncularını bile düşünemiyorum.

dlk_love
26-05-08, 13:24
ben böle bişey yapıcaklarını zannetmiyorum dünyaca tanınan bilinen ve dünyada büyük yankı uyandırmış bir diziyi alıp türkiye şartlarında çekmezler bireke dizi dram'dan çıkıp konedi olur rezil oluruz valla dünyaya:))

almira85
04-06-08, 08:49
ya bencede lostun türkçe versiyonunu yapamazlar doktorlar ne yani altı üstü bi hastanede yaşanan olayları anlatıyor dawson's creek'in türkçe versiyonu kavak yellerini görüyorsunuz,ayrıca bi arada the x-files'in türkçe versiyonunu yaptılar ama malesef tutmadı orjinalinde uzaylılar dizinin konusuyken türkçesinde diziyi mahvettiler, lost'un türkçesini çekmeleri imkansız bi arkadaşın dediği gibi türkiyede dizilerin senaryoları önceden yazılmıyor ve dizi buna göre ilerlemiyor reytinglere göre değiştiriyolar sanaryoyu kesinlikle tutmaz ve en önemlisi çekemezler zaten boşuna heveslenmesinler:icon_shad:img-beee:

m-a-i-d-e
04-06-08, 16:59
Jack:Nejat
Hurley:Ata Demirer
Sawyer:Arda Kural
Kate:Nehir Erdoğan

diperlirine kara veremedim

ama umarım UYARLAMAZLAR!!!

FernandoSucre
04-06-08, 17:55
Allah korusun...Öle bişe yaptıkları an rezil olurlar..zaten dizinin 1 bölümü nün toplam bütçesi 1 milyon dolar...biz en başarılı filme o kadar harcama yapamıyoruz...Yani zaten imkanlar kısıtlı ama eğer benzetme yapılıcaksa:

Locke: Kenan Işık
Kate:Nurgül Yeşilçay
Sawyer:Kıvanç Tatlıtuğ

Yani :D olabilir...

aayyssee
05-06-08, 16:02
ya uyarlamasınlar eğer uyarlanılacaksa nooolur kate sanem çelik olsun tam oturur gibime geliooo dierleri özellikle nejat ,kıvanç ve ata tam oturmuşşş ama yapmayınnnn

Dilara_3
05-06-08, 16:08
kesinlikle olmasınn lost yani kendine özel sonuçta,yapılması çok saçma olur

peacer
06-06-08, 23:08
Bence çekilirse çok para getirir:D Komedi dizisi diye yayına ver yapmadıkları kadar para yapar bizim yapımcılar.Burada gerçekten çok benziyor koptum benzetmelere... Sloganı hazır dizinin :D

LOST musun? DOST musun?

zanessa_96
07-06-08, 13:45
Keşke Yapılsa...

Berk Hakman Boone'a Benziyor...:img-in_lo

SEZİNN
07-06-08, 16:04
Bir yerde okuduguma göre Doktorlar'ı hayata geciren adam Lost'unda türk versiyonu icin kolları sıvamışş.Show'da Kayıp adıyla verilicekmiş AMA NE ZMN BİLMEM... (umarım dogru degildir :S)

Bence Jack veya Sawyer kadar yakusuklu oyuncular olmadıgından türk versiyonu zor :img-hyste

Hurley'i dogru Ata Demirer iyi oynar :):)

__MiyoziN__
07-06-08, 23:27
Jack:Nejat
Hurley:Ata Demirer
Sawyer:Arda Kural
Kate:Nehir Erdoğan

diperlirine kara veremedim

ama umarım UYARLAMAZLAR!!!