Tüm Versiyonu Göster : Anlat İstanbul

YALCIN
05-11-04, 16:24
bence bu filim kesinlikle süper olacak :D

YALCIN
06-11-04, 13:44
ANLAT İSTANBUL

İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biridir…
İstanbul masallar şehridir...
Burada en sıradan hayatların bile içinde masal pırıltıları yanar söner…
Biz bu filmde bir gece içinde İstanbul’da geçen beş masal izleyeceğiz…

Kader oyunlara düşkündür… Mesela bir çingene klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı yapıverir. Yeraltı kralı bir mafya babasının masum kızını Beyoğlu’nda 8. cüceyle karşılaştırır. Bir fahişeden Külkedisi, İstanbul’a yeni gelmiş ve aç kalmış bir işsiz gençten Beyaz Atlı Prens, bir Boğaziçi yalısında delirmiş bir genç kadından Uyuyan Güzel yaratıverir. Kırmızı Başlıklı Kız hain kurtla uluslararası havaalanının parlak ışıklı ormanında buluşur.

Zenginler, yoksullar, güzeller, çirkinler, suçlular, masumlar, marjinaller, güç sahipleri, her yaştan her cinsten İstanbullu... ya da yolu buradan geçen yabancılar... Beyoğlu’ndan Aksaray’a, Boğaziçi’nden yer altına, tüm İstanbul’u kucaklayan bir panoramada masal kahramanlarına dönüşürler...

Bu masallar hep birbirine bağlıdır. Hayat hikayeleri kesişir, birbirini etkiler. Mesela bir cinayet sadece katille maktulun değil, pek çok insanın hayatını sonsuza kadar değiştirebilir.

Herkesin en küçük bir eylemi, farkına varmadan çok büyük sonuçlara yol açabilir. Bir masalın baş kahramanı bir diğerinin figüranı olabilir.

İki kıtayı birleştiren bu şehirde, batının en doğusunda, doğunun en batısında yer alan bu büyük şehirde, batının en ünlü masalları bir kez daha hayat bulur. Bize Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu anlatır.

İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biridir…

İstanbul masallar şehridir...

Altan ERKEKLİ
Özgü NAMAL
Mehmet GÜNSÜR
Erkan CAN
Azra AKIN
NejatİŞLER
Vahide GÖRDÜM
Şevket ÇORUH
Güven KIRAÇ
İsmail HACIOĞLU
Ayça VARLIER
DJ BÜLENT
Nurgül YEŞİLCAY
Bülent İNAL
Erdem AKAKÇE
İdil ÜNER
Fikret KUŞKAN
VE….
Ozan GÜVEN

3 Aralikta Vizoyonda

damdabaca
07-11-04, 10:50
YALCİN
cok sagol.Biliyodum bu filmi ama ne zaman vizyona gircek onu bilmiyodum.Super bi film bence...

Kurtlar_Vadisi
07-11-04, 11:04
Yav hepte istanbul adlı diziler veya filmler cevrılıyor

Örnek

Bir İstanbul Masalı
İstanbul Şahidimidr
Yeditepe İstanbul
Anlat İstanbul
moda artık :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Umarım cok sevılır

_hasret
07-11-04, 11:36
bu film yurtdisinda da gösterilecek mi :?:
bilen yazsin lütfen

damdabaca
08-11-04, 07:52
Bence gosterilmiycek.
Gosterilmesi icin bi sebep yok cünkü
Aralik ayinda zaten bi kac tane yeni yapim turk sinemasi vizyona gircek.(Hoşgeldin Hayat filan).Bu da onlardan biri...

damdabaca
12-11-04, 17:09
Filmin fragmanını izleme şansını yakaladım sinemada.Süperdi.Bütün oyuncular tanıdık ve cok başarılı olanlar.Hele Nurgül Yeşilcay ve Mehmet Günsürü görünce Bittttim. Düşünsenize bi taşal 5 film vurmak gibi bişey.5 ayrı filmi birlikte izliycez.Hepside birbirinden ilginç ve güzelll :D

joshandme
12-11-04, 17:25
damdabaca

peki ne zaman gircekmiş gösterime 26 kasım da mı yoksa 24 aralık ta mı ?

damdabaca
13-11-04, 09:00
Valla onu hic gostermedi.Ama bana sorarsan kasımda gircek vizyona cunku 3 aralıkta bildigim kadarıyla Ceyda Duvencili "Hoşgeldin Hayat" filmi var.Ve onun fragmani hiç yayınlanmadı.Yani bence Anlat İstanbul kasımda vizyonda ... :D

damdabaca
15-11-04, 11:31
Arkadaşlar iyi bayramlar
Anlat İstanbul 26 kasımda vizyonda gözümüz aydın.Çok sevindim

joshandme
15-11-04, 16:52
gelsin artık bekliyemiycem ... mehmeti görmek istiyorum ya . bu arada italyan da 26 kasım da giricekmiş gösterime ............

damdabaca
16-11-04, 15:53
Allaaah ne güzel Mehmet Günsür günü ilan etsek ya 26 kasımı...Mehmetin bi filminden cıkıp öbür filmine girerim artık... :D

YALCIN
17-11-04, 19:15
Almanyayi bilmem ama insallah Avusturyaya gelir! filmin Konusu cok ilgimi cekti! burdada vizyona girerse hic kacirmam!!

joshandme
18-11-04, 13:35
bu gün anlat istanbul ekibi cnn türk te .
oyuncular dan altan erkekli,nurgül yeşilçay ve yelda raymund var ....
mehmet yok italya da gelmiyceeeekkk
ağlıycam yaaaaaa nedennnnn

damdabaca
19-11-04, 10:12
http://www.sabah.com.tr/2004/11/18/gny/im/E2CD36690C1BBC4EB158D963b.jpg

damdabaca
19-11-04, 10:14
Anlat İstanbul
Türk sinemasının beş yönetmeni ilk kez bir filmde biraraya geliyor. 9 adlı filmiyle katıldığı festivallerde büyük ilgi gören ve Ümit Ünal, senaryosunu yazdığı Anlat İstanbul'da masallar dünyasının ünlü kahramanlarını İstanbul'da yaşanan beş ayrı hikayeye uyarlamış…

26 Kasım'da gösterime girecek olan filmin yönetmenleri Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay ve Ümit Ünal… Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan Anlat İstanbul'un oyuncuları arasında Azra Akın, Fikret Kuşkan, İdil Üner, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Nejat İşler, Çetin Tekindor, Erkan Can, Mehmet Günsur ve Nurgül Yeşilçay yer alıyor…

Filmde, 'Pamuk Prenses', 'Uyuyan Güzel', 'Fareli Köyün Kavalcısı', 'Külkedisi' ve 'Kırmızı Başlıklı Kız' masallarının baş kahramanları İstanbul sokaklarında geziniyorlar. Her karakter filmde ayrı bir bölüm oluşturuyor.

Ümit Ünal'ın yönettiği bölümde çingene bir klarnetçi 'Fareli Köyün Kavalcısı', Kudret Sabancı'nın yönettiği 'Pamuk Prenses'te, bir mafya babasının masum kızı, Beyoğlu’nda 8. cüceyle karşılaşıyor… Yücel Yolcu, bir fahişeden 'Külkedisi', Selim Demirdelen bir Boğaziçi yalısında delirmiş bir genç kadından 'Uyuyan Güzel' yaratıyor. Ömür Atay ise, 'Kırmızı Başlıklı Kız'ı, hain kurtla uluslararası havaalanının parlak ışıklı ormanında buluşturuyor…

damdabaca
25-11-04, 07:56
Karpuz Kabugundan Gemiler yapmak filmi yuzunden vizyona gec gircekmis :cry: Zaten İtalyan da ankarada 24 aralıkta vizyonda :cry:

joshandme
05-12-04, 14:08
bu gün hürriyetre mehmet günsürün röportakı vardı . orda mart ta vizyona giricek diyo .

ertelenme sebebi de . ümit ünal ın ve yapımcıların sountrack albümünü beğenmemeleri imiş.....

ayse
09-12-04, 12:11
http://www.e-kolay.net/sinema/images/afis/istanbul-300.jpghttp://sinema.tr.net/afisler/filmID17118.jpg
Oyuncular :
Altan Erkekli (Hilmi) , Özgü Namal (Şenay) , Mehmet Günsür (Rıfkı) , Erkan Can (Darbukacı) , Azra Akın (idil) , Nejat İşler (Ramazan) , Vahide Gördüm (Hürrem) , Şevket Çoruh (Recep) , Güven Kıraç (Mimi) , İsmail Hacıoğlu (Fiko) , Ayça Varlıer (Banu) , DJ Bülent (DJ Bülent) , Nurgül Yeşilçay (Saliha) , Bülent İnal (Musa) , Erdem Akakçe (Recai) , İdil Üner (Melek) , Fikret Kuşkan (Rafet) , Ozan Güven (Takip eden adam)

Ümit Ünal’ın senaryosundan Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay tarafından beyazperdeye aktarılan “Anlat İstanbul”, İstanbul gecelerinde yaşanan ve sonunda ortak bir noktada kesişen beş farklı hikaye sunuyor. Masallar dünyasında geçen bu kent yolculuğunda “Pamuk Prenses”, “Uyuyan Güzel”, “Fareli Köyün Kavalcısı”, “Külkedisi” ve “Kırmızı Başlıklı Kız” masallarının baş kahramanları İstanbul sokaklarında geziniyorlar. Her karakter filmde ayrı bir bölüm oluşturuyor.

http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/07/25/nena.gif
Yücel Yolcu, Ömür Atay, Ümit Ünal, Selim Demirdelen ve Kudret Sabancı (soldan sağa) 'Anlat İstanbul'un yönetmenleri. Nejat İşler (altta) filmde bir katili canlandırıyor. FOTOĞRAF: İDİL ALTER

Gerçek masala karışınca
Bir Ümit Ünal projesi olan ve beş yönetmenin imzasını taşıyacak 'Anlat İstanbul' filminde bu kentteki 'masal gibi' yaşamlar anlatılacak. Filmin kadrosunda Altan Erkekli'den Azra Akın ve Nurgül Yeşilçay'a yok yok
İSTANBUL - Pamuk Prenses, Uyuyan Güzel, Fareli Köyün Kavalcısı, Kül Kedisi ve Kırmızı Başlıklı Kız, İstanbul'u mesken tutacak. Çekimlerine yeni başlanan 'Anlat İstanbul' adlı filmde, beş yönetmen, Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay, dünyaca ünlü bu masallardan yola çıkarak, İstanbul'daki 'masal gibi' yaşamları anlatacak.
Filmin oyuncu kadrosuna gelince; kimler yok ki: Altan Erkekli, Azra Akın, Aşça Varlıer, Çetin Tekindor, DJ Bülent, Erdam Akakçe, Erkan Can, İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Güven Kıraç, İdil Üner, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Serkan Ercan, Özgü Namal, Şevket Çoruh ve Vahide Gördüm. Böylesi bir projenin arkasında 'Teyzem', 'Arkadaşım Şeytan', 'Hayallerim, Aşkım ve Sen' gibi filmlerin senaristi ve '9'un yönetmeni Ümit Ünal var.
Ümit Ünal, 'Anlat İstanbul'un senaryosunu yazdıktan sonra bir arkadaş tavsiyesine uyarak Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay'a filmi birlikte yönetme teklifini götürmüş. Onlar da kabul etmişler. Her yönetmen kendi tarzına göre, beş masalın iç içe geçtiği hikâyenin bir bölümünü çekiyor. Ünal, filmde bildik hikâyeler yerine, kıyıda kalmış insanların öykülerini anlatacaklarını söylüyor. "Biraz daha karanlık ve sert hikâyeler bunlar. Masal, aslında bir toplumun bilinçaltındaki korkularını, umutlarını imler. Ama biz bu filmde bir masal uyarlaması yapmaya veya masalsı bir dünya yaratmaya çalışmıyoruz. Biraz tersten bakacağız olaya. Ayrıca İstanbul'un hiç korkmadan güzel ve çirkin taraflarını göstereceğiz."
Ömür Atay, bir filmi beş yönetmenin çekme fikrinin kendisini çok heyecanlandırdığını sonra senaryoyu okuduğunu söylüyor. Atay'a filmde 'Kırmızı Başlıklı Kız' bölümü düşüyor. Filmin 'Kül Kedisi' bölümünü çekecek olan Selim Demirdelen "Çok gerçekçi ve güzel hikâyeler anlatmayı umuyoruz" diyor.
Aksiyonu seven bir yönetmen olarak tanıdığımız 'Laleli'de Bir Azize'nin yönetmeni Kudret Sabancı ise 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' bölümünü çekecek. Tabii ki, Sabancı'nın yöneteceği bu bölümü aksiyon sahneleri damgasını vuracak. Sabancı fazla ipucu vermese de çok değişik bir şey izleyeceğimizi söylüyor. Yücel Yolcu ise filmin 'Uyuyan Güzel' masalından feyz alınarak oluşan bölümü çekecek.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=123146

dilan_04
13-12-04, 12:36
Kadro süper..Avrupa'yada gelse iyi olur.Mesela Almanya'ya yada Belçika'ya :) çok görmek istiyorum bu filmi

_hasret
14-12-04, 15:14
evet ya kadro hakikaten süper.
bende cok merak ediyorum filmi

YALCIN
18-12-04, 13:30
Arkadaslar anlat istanbul tam olarak ne zaman vizyona girecek??? 24. Aralik'ta diyorlar dogrumu??

Paranoya
03-01-05, 10:42
Tüh bende açmıştım bu film altında başlık kitlenmiş ehehe :D Dört gözle beklediğim gerek senaryosu gerek oyuncu kadrosu çok geniş iş yapıcak gibi gözüküyor...

daybreak
03-01-05, 12:22
walla 3 Ocak. vizyona giren bişey yok. daha ne kadar bekleyeceğiz.

pinkzone
03-01-05, 12:31
bende sabırsızlıkla bekliyorum abim beraber sinemaya gitcez ben bunu izlemem dedi bende dedimki ben buna giderim sende bir yandaki başka filme ama kaliteden anldığı yok ki gorayı izledi şimdide hababam sınıfını izleyecekmiş ama onun sonu belli ama bu filmin sonu belli değil ben dört gözle bekliyor olacağım ne zaman yaa hep erteliyoelar zamanını

daybreak
03-01-05, 12:54
diret sbine sözünü geçir :)
sonrasına karışmam ama mor göz falan dolanırsan suç benim değil.

pinkzone
03-01-05, 12:59
sağol tavsiyen için ama gerçekten sonu belli olan bir filme gitmek istemiyorum ya anlat istanbula gitcem yada gareze gitcem iki arasında kaldım ama bu daha ağır basıyor yaa

bana bir şey yapamaz o elinden geliyorsa yapsın karakuşak sahibiyiz şurda kendimi korumusını bilirm bennn söylediklerini okudukça gülüyorum (bir legolin kahkahası) puhahahhahhahaha

morveotesi
30-01-05, 17:53
ben de ne zamandır bu filmi bekliyorum ama hep erteleniyor.sanırım martta gösterimde.dört gözle bekliyorum. :)

mormania
30-01-05, 18:04
ben de ne zamandır bu filmi bekliyorum ama hep erteleniyor.sanırım martta gösterimde.dört gözle bekliyorum. :)

aynen ben de dört gözle bu filmi bekliorum...
daha önce çekilmemişti heralde 5 yönetmenin aynı filmin farklı bölümlerini yönettiği bir film...yani hem farklı olaylar farklı bakış açılarıyla anlatılacak hem de genelde film bir bütün olacak...
umarım beklediğim kadar iyi olur :wink:

gulbeyaz
30-01-05, 18:23
Ne zaman vizyona girecek, yaa , filmi cekeli nerdeyse 6 ay oldu. Yapim asamasinda imis. Hep erteleniyoo :(

KuSu_CaN
30-01-05, 18:47
Cok büyük beklentiler ve umutlar var bu film hakkinda. Bende acikcasi cok özel ve kaliteli bir film bekliyorum. Umarim beklentilerimizi bosa cikarmazlar. Zaten oyunculara bakildiginda kendini kanitlamis yillarin tiyatroculari ve genc yetenekler barindiriyor!
Senaryoda alisa gelmis senaryolara benzemiyor ve bu film 5 ayri yönetmen ile cekilmis ki bu türk sinemasinda bir ilkdir herhalde.
Ama bu demek degildir ki cok üstün birsey cikacak diye.
Eger vizyona girme tarihi durmadan ertelenmese sorularimizada yanit bulacagiz. Bakalim o hayirli gün ne zaman olacak?!

semaaksu
03-02-05, 12:29
sanırım mart ayında artık izleme fırsatı bulacağız bu filmi..sabırsızlıkla bekliyoruz.

CortoMaltese
05-02-05, 19:04
filmin gösterime gireceği net tarih; 8 mart 2005.

mb_arwen
08-02-05, 14:50
umarim 8 marttan daha ileri bir tarihe alinmaz çok merak ediyorum bu filmi umarim beklentilrin hepsini karsiliyabilir :wink:

istanbulspence
22-02-05, 17:19
işte sonunda emelimize kavuşacağız yakında anlat istanbul gsterime giriyor filmde son zamanların en gözde oyuncuları var özellikle nejat işleri çok merak ediyorum bakalım beklediğimize değecekmi

dilan_04
15-03-05, 17:12
Bu filmi o kadar merak ediyorum ama umarim burada çikar yaaaa öffff
Gün geçtikçe merakim dahada büyüyor bu film'e karsi..Özellikle kadrosuna takildim ben ya,bu kadar iyi ve kaliteli oyuncu bir arada..Konusu falan'da güzel..Geçen cumartesi film'in oyuncularindan Altan Erkekli,Azra Akin,Fikret Kuskan ve Özgü Namal Okan Bayülgen'in sundugu Zaga'dalardi.Bir ara film'in fragmanini gösterdiler,müthis güzel'e benziyor yaa!!

cemre_20
18-03-05, 13:08
Filmi izledim.Güzeldi.5 öykü başka türlü birleştirilemezdi.Kurgusu iyi yapılmıştı ki inarrituya benziyo felan diyolar ama bence hiiiç alakası YOK!!!
Oyuncular cok başarılı (Azra Akının da bagırdıgı bi sahne war.orda iyi)
Vahide Gördümü hiç böyle görmediniz.
Yelda Reynauda bayılacaksınız
İdil Üner cok guzel we yetenekli.Şahane

kupseker
19-03-05, 13:32
İzledim, film güzel ama ben tatmin olamadım.Bütün oyuncular çok güzel oynamış(özellikle Güven Kıraç) ama rollerin kısalığından dolayı belkide beklediğimi bulamadım.Ama kurguyu, öyküleri birleştirmeyi çok güzel yapmışlar.Filmin yönetmenleri de ince çalışmış olacaklar ki filmde görüntü faklılıkları hissetmiyorsunuz.İzlenilmeye değer.

cemre_20
20-03-05, 18:12
Güwen Kırac her rolun hakkından en iyisiyle geliyo ama filmin sonunfda yolda yürüme sahnesi war ki orda abartmış.Kolu gene öbür kolunun üzerinde yürüyo ki bence hiç gerek yoktu buna.Eşcinseller yolboyu öööle yürümez ki.

_hasret
22-03-05, 22:35
Evet Güven Kirac gercekten cok basarili bir oyuncu. Bu filmde cok iyi oyuncular var. Cok merak ediyorum

3 Nisan da Berlin de galasi var " Anlat Istanbul" un... 1 kac gün sonrada izleriz insallah...
En cok Fikret Kuskan i merak ediyorum..

albundy
25-03-05, 00:06
filmi bugün izleyebildim. bence muhteşem ve türk sinemasının en değişik filmi. iddia ediyorum. filmi görmeyenler çok şey kaçırır. bence bu tür filmlerin sinemada seyredilip desteklenmesi gerekiyor ki yapımcılar cesaret elıp böyle cesur projelerin yenilerini de çeksinler.

contess
25-03-05, 06:11
filmin ilk çıktıgı gün gittim izlemeye geercektende güzeldi türkiyede pek denenememiş bi tür oldugu için ilgi çekti keşke dier fostan filmler kadar gişe yapsaydı şahsen rekorları o filmlerin değil bu filmlerin kırmasını tercih ederdim.

mormania
31-03-05, 17:29
çok güzel bir film özellikle uyuyan güzeli oynayan nurgül yeşilçaya bayıldım nasıl güzel oynamış nasıl...hele yine uyuyan güzel masalında nurgül yeşilçayı uyandıran prens rolunde bir çocuk vardı ki eğer o cocuk gerçek hayatta da musa gibi bir insan değilse oscarlık oyun çıkartmış...

hep uyuyan güzelden bahsettim ama diğerleri de çok güzel ki zaten günümüze bu masalları o kadar güzel uyarlamış ki senarist ve bunlar öyle güzel içiçe geçmişki ancak bu kadar olur..yalnızca sonunu iyi bağlayamamışlar gibi geldi bana ama genel anlamda çok iyiydi...

joshandme
08-07-05, 22:35
evt arkdaşlar bu film mükemmeldi ...

filme karşı ilk çekilmeye başlandığından beri bi sempatim vardı .. belki mehmet günsür olduğu için die çok düşündüm . ama içinde bilindik masallar vardı .. gerçeğe uyarlanmış halde ....

sinema ya nisan ayında sıkıntılı bir okul günü sonrası tek başıma taksim afm ye gittim paspal bi şekilde ...

film derin den güzel bir tokatla yüzümü okşadı .. gerçekleri gösterdi birazdan .. hayatın acımazsızlığını ... belki o melek gibi adam olan kılarnetçiye üzüldüm (aldatılmasına) belki kırmızı başlıklı kızın hiç doğmayan küçük kızına ... hayattan bi habersiz uyuyan güzele ...hepsi mükemmeldi ...

herkesin kısa kısa rolleri vardı . ve hepsi hakkını vermişti ...

en çok hakkını verende travesti rölünü canlandıran yelda reynaud tu( soy adını yanlış yazmış olabilirim)

arşivlenecek filmlerden .. atilla dorsayın dediği gibi . eşkiyadan sonra en ii film ünvanı nı hak edior ...

:)

iremm
08-07-05, 22:57
ben izlemedim ama basta nurgul yesilcay icin sonrada filimin ozetle anlatildigina gore cok guzel bir filime benziyo turkiyeeye gelir gelmez dvd sini alicam

SuVaRi
11-07-05, 16:42
biraz gec bi mesaj olacak ama olsun gec olsun temiz olsun demislerr :D :D :D
film cok güselll 5 ayrı hayat 5 ayrı yönetmennn zaten sırf böle die seyrettim cokta memnun kaldımm ve inanırmısınız koskoca salonda bir tek ben vardımm ne süper di yaa erken gitmemnin faydaları diorum ben bu iseee

Sanemcik
20-07-05, 03:01
Ya ben bu filime bakmak istedim ama malesef mümkün olmadi :(
VCD'si cikdi mi acaba?

merlystreep
14-01-06, 22:31
arkadaşlar filmin dvd si çıktı hemen aldım film zaten müthiş bunda en büyük pay oyuncuların azra akın ve 8.cüce rolündeki bayan hariç hemen hemen hepsi çok iyiydi benim favori hikayelerim külkedisi ve uyuyan güzel ama filmde en iyi performansları idil üner ,nurgül yeşilçay,yelda reynaund,nejat işler,erdem akakçeve selim akgül sergiliyor .bu filmde herkes nurgüle hayran olucak bence yeldayada .. nejat işlere böyle katil rolleri daha çok yakışıyo.anlıyacağınız arşive ekleyin

neslihan2
31-01-06, 12:46
herkes rolünn hakkını vermş olduğu ender güzellikteki bi filmdi 5 ayrı yönetmen 5 i ayrı ustalığını konuşturmş kadro zaten taktire şayan izlenmeye değer ve arşivde olması gereken bi film...

merlystreep
07-04-06, 18:53
pazartesi saat 2145 te anlat istanbul kanal de de veriliyo.nurgülün bir deliyi nasıl doğal oynadığını görmek ve ona bir kez daha hayran olmak isteyenlere.filmde bence türk sineasının en iyi filmlerinden.eşkiyadan sonra ikinci filmim benim.harika bir film

chaylack
07-04-06, 19:08
bence süper bi film ödüllü filmlerden izlemenizi tavisye ederim bütün oyuncuların performansları müthiş müzikleri çok hoş

merlystreep
10-04-06, 13:04
Anlat İstanbul
Bu film neden büyük yankılar uyandırmadı acaba? Çok doğal.

Bu kadar kaliteli bir hikaye, kurgu ve içlerinde Ümit Ünal (senarist ve yönetmenlerden biri) ' ın da bulunduğu muhteşem yönetmen kadrosuna, Azra Akın gibi bir isimin katılmasına rağmen, ülkemizde sansasyon yaratacak kadar (Büyü gibi mesela) kötü olmamış da ondan.

Cast çok başarılı. Nejat İşler zaten çok beğendiğim bir oyuncu. Hem oyunculuk açısından hem de tip açısından. İlk kez Özgü Namal'a antipati hissetmedim onu da eklemek isterim.

Çok genç ve başarısını şaşkınlıkla izlediğim bir oyuncu İsmail Hacıoğlu. Anlat İstanbul sayesinde tanıdığıma memnun olduklarımdan.

Selen seni böyle başarılı bir filmde görmek beni çok memnun etti. Senin adına çok sevindim. Daha da iyi olacağına eminim.

Güven Kıraç da muhteşem bir oyunculuk sergilemiş, kesinlikle abartılı değil. Gayet doğal, sıcak, samimi ve profesyonel. Filmdeki tüm oyuncularda bu vardı zaten. Nurgül Yeşilçay da doğal oyunculuğuyla Anlat İstanbul'a renk katmış.

Özgün ve akıcı bir hikaye, harika çekim teknikleri, betimlemeler, oyuncu kadrosu. Anlat İstanbul'da sevmediğim tek şey filmin sonu oldu. Bu bir "İstanbul'un çirkin gerçekleri" mi yoksa "İstanbul'da bir fantazi" mi? Siz ne dersiniz bilmem?

izledim .com un editöründen

FBuse
10-04-06, 13:26
bu filme bitürlü bakamamistim ama buaksam KESIN bakacagim merakla bekliyorum zaten en sevdigim oyuncular hep oynuyor (mehmet günsür, najat isler, fikret kuskan,...) kacirmamaliyim hehe :icon_ange

nes_rial
10-04-06, 14:58
http://img116.imageshack.us/img116/80/ads305z0xh.png (http://imageshack.us)

ANLAT İSTANBUL

TV'de ilk kez Kanal D'de ekrana gelen "Anlat İstanbul", Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek 5 yönetmen tarafından tek bir hikaye şeklinde çekildi, Ümit Ünal (Fareli Köyün Kavalcısı), Kudret Sabancı(Pamuk Prenses), Selim Demirdelen (Külkedisi ), Yücel Yolcu (Uyuyan Güzel ), Ömür Atay (Kırmızı Başlıklı Kız). Bu 5 masalın içinden İstanbul geçiyor, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, masallarını bu filmde anlatıyor. Anlat İstanbul, Kırmızı Başlıklı Kız , Fareli Köyün Kavalcısı, Pamuk Prenses, Uyuyan Güzel ve Külkedisi'nin sadece kitaplardan okuduğumuz masal kahramanları olmadıklarını; masalların İstanbul'da yaşanan hayatların ta kendisi olduğunu anlatıyor.
http://img124.imageshack.us/img124/7711/anlatistanbul4rc.jpg (http://imageshack.us)
Bütünün bir parçası olan bu 5 hikayeye, 5 yönetmen hayat verdi. Bir çingene klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı yapıverir. Yeraltı kralı bir mafya babasının masum kızını Beyoğlu'nda 8. cüceyle karşılaştırır. Bir fahişeden Külkedisi, İstanbul'a yeni gelmiş ve aç kalmış bir işsiz gençten Beyaz Atlı Prens, bir Boğaziçi yalısında delirmiş bir genç kadından Uyuyan Güzel yaratıverir. Kırmızı Başlıklı Kız hain kurtla uluslararası havaalanının parlak ışıklı ormanında buluşur. Zenginler, yoksullar, güzeller, çirkinler, suçlular, masumlar, marjinaller, güç sahipleri, her yaştan her cinsten İstanbullu... ya da yolu buradan geçen yabancılar... Beyoğlu'ndan Aksaray'a, Boğaziçi'nden yer altına, tüm İstanbul'u kucaklayan bir panoramada masal kahramanlarına dönüşürler... Bu masallar hep birbirine bağlıdır. Hayat hikayeleri kesişir, birbirini etkiler. Mesela bir cinayet sadece katille maktulun değil, pek çok insanın hayatını sonsuza kadar değiştirebilir. Herkesin en küçük bir eylemi, farkına varmadan çok büyük sonuçlara yol açabilir. Bir masalın baş kahramanı bir diğerinin figüranı olabilir. İki kıtayı birleştiren bu şehirde, batının en doğusunda, doğunun en batısında yer alan bu büyük şehirde, batının en ünlü masalları bir kez daha hayat bulur. Bize Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu anlatır.

Yapımcı : Erol Avcı
Senaryo : Ümit Ünal
Yönetmenler : Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay
Oyuncular : Altan Erkekli, Azra Akın, Ahmet Mümtaz Taylan, Çetin Tekindor, DJ Bülent, Erdem Akakçe, Erkan Can, Fikret Kuşkan, Güven Kıraç,İdil Üner, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Günsür,Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Serkan Ercan ,Özgü Namal, Şevket Çoruh, Yelda Reynaud, Vahide Gördüm

Ödülleri : 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali - 'Film, Kadın Oyuncu (Yelda Reynaud)'
12. Altın Koza Film Festivali - 5 ödül - 'Film, Görüntü Yönetmeni, Stüdyo, Sanat Yönetmeni, Kurgu'
11. Medfilm Festival (İtalya) : Sanatsal İfade (Özgün Fikir) ödülü
4. Bangkok Uluslararası Film Festivali - Jüri ödülü
38. SİYAD (Sinema Yazarları derneği) Ödülleri : 'Görüntü Yönetmeni, Müzik'

kanald.com.tr

merlystreep
10-04-06, 15:53
"Anlat İstanbul"
Masal şehrinde kesişen hayatlar...
Sinema.com

Dünya çapından tanınan beş batı masalından esinlenen ve İstanbul ortak paydasında kesişen beş hikâyeyi konu alan "Anlat İstanbul", özgünlüğüyle dikkat çeken bir film. Her bir hikâyesi farklı bir yönetmen tarafından çekilse de, episodik olmayan, bütünlüklü bir yapıya sahip film, senaristi Ümit Ünal'ın sözleriyle "bize Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu" anlatıyor.

?Anlat İstanbul?un en önemli özelliği, Türk sineması içinde pek çok açıdan kendine özgü bir proje oluşu. Senaryosu, ilk uzun metrajlı filmi ?9? ile Türkiye'nin ilk uzun metrajlı dijital filmine imza atan Ümit Ünal'a ait olan filmde, Ünal'la birlikte dört genç yönetmenin daha imzası var: Kudret Sabancı, Ömür Atay, Yücel Yolcu, Selim Demirdelen. Ancak filmin beş yönetmenli bir proje oluşu, basit bir pazarlama tekniği değil; aksine filmin senaryo yapısının beraberinde getirdiği bir zorunluluk. Şöyle ki, ?Anlat İstanbul?un senaryo fikri, Ümit Ünal'ın aklına yıllar önce kızına masal okuduğu bir sırada düşmüş. Genç senaristin zihni bir süredir Borges'in bir hikâyesiyle meşgulmüş. 'Komplo' adlı bu hikâye bir kabadayının Buenos Aires?te pusuya düşürülerek öldürülmesini konu alıyormuş. Kabadayı ölmek üzereyken, kendisine pusu kuranların arasında vaftiz oğlunun da olduğunu görünce, tam ?sen de mi Brütüs?? gibi bir laf edecekken, ?sen de?? deyip son nefesini veriyormuş. Borges de bunu, filmin girişinde de alıntılanandığı gibi, şu ifadelerle bağlıyormuş: ?Kader tekrarlara, çeşitlemelere ve simetriye düşkündür. O adam da aslında Jules Sezar?ın sahnesi Shakespeare?den sonra bir kez daha tekrarlansın diye ölüyor ve o yüzden öldüğünü bilmiyor.? Ünal, benzer bir şekilde, hepimizi birbirimize bağlayan bir öğe kullanarak bir öykü yazmayı düşünürken, kızına masal okuduğu sırada, masalların Borges'in hikâyesindeki Jules Sezar esprisiyle aynı işlevi görebileceğini fark etmiş ve senaryoyu yazmaya koyulmuş.

Son şekliyle, evrensel öneme sahip beş Batı masalından, 'Fareli Köyün Kavalcısı', 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler', 'Kül Kedisi', 'Uyuyan Güzel' ve 'Kırmızı Başlıklı Kız'dan esinlenen ve birbirinin içine geçen beş hikâyeden oluşan filmin her bölümünün farklı bir yönetmen tarafından çekilmesi fikri ise, çok sonra, Ünal'ın senaryosunu okuyan bir arkadaşının tavsiyesiyle ortaya çıkmış. Zaman zaman hem ülkemizde, hem dünya sinemasında, birkaç yönetmenin imzasını taşıyan filmlerle karşılaşıyoruz; ancak bu filmlerin hemen hepsi episodik bir yapıda anlatılmış, çoğunlukla birbiriyle organik bağlantıları olmayan hikâyeler çıkarırlar karşımıza (Son olarak !f İstanbul'un programinda yer alan ve yakında vizyona girecek olan ?Üç... Sırdışı?/?Three... Extremes? böyle bir filmdi.) ?Anlat İstanbul?un özgünlüğü, beş farklı yönetmenin imzasını taşımasına rağmen, tek bir sinemacının elinden çıkmış gibi olması. Kuşkusuz bunda senarist olduğu için projenin süpervizörlüğünü de yapan Ünal'ın payı var. Ancak Ünal ve filmde birlikte çalıştığı yönetmenler, herkesin hikâyesini filme almakta özgür olduğunu her fırsatta dile getiriyor ve filmdeki tarz bütünlüğünü aynı görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni ve yapımcıyla çalışmalarına bağlıyorlar.

Ortaya çıkan filmdeki tek tek hikâyeler ve masal bağlantıları üzerine söz söylemek, filmi izlemeyenlerin keyfini kaçırabilir. Bu nedenle sözümüzü genel bir çerçevede tutmakta fayda var. Birbirinin içine geçen ve bize bütünlüklü bir İstanbul portresi sunan ?Anlat İstanbul?, her ne kadar İstanbul'un merkezi konumundaki Taksim ve çevresinde odaklanan hikâyeler anlatsa da, Avrupa Birliği'ne giriş süreciyle birlikte yeniden alevlenen Doğu-Batı tartışmalarından mafya dünyasının hayatın her alanına sinmişliğine, İstanbul'da yaşayan insanların belleksizliğinden Kürtçe problemine dek, İstanbul özelinden çıkıp Türkiye'ye genellenebilecek sorunlara parmak basıyor. Filmin çok boyutluluğunu ifade etmek için, bu noktada sözü, projenin kilit ismi konumundaki Ümit Ünal'ın kendisine bırakmakta fayda var:

?İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biridir... İstanbul masallar şehridir... Burada en sıradan hayatların bile içinde masa pırıltıları yanar söner... Kader oyunlara düşkündür... Mesela bir çingene klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı yapıverir. Yeraltı kralı bir mafya babasının kızını Beyoğlu'nda 8. cüceyle karşılaştırır. Bir fahişeden Külkedisi, İstanbul'a yeni gelmiş ve aç kalmış bir işsiz gençten Beyaz Atlı Prens, bir Boğaziçi yalısında delirmiş bir genç kadından Uyuyan Güzel yaratıverir. Kırmızı Başlıklı Kız hain kurtla uluslararası havaalanının parlak ışıklı ormanında buluşur.
Zenginler, yoksullar, güzeller, çirkinler, suçlular, masumlar, marjinaller, güç sahipleri, her yaştan her cinsten İstanbullu... ya da yolu buradan geçen yabancılar... Beyoğlu'ndan Aksaray'a, Boğaziçi'nden yer altına, tüm İstanbul'u kucaklayan bir panoramada masal kahramanlarına dönüşürler...
Bu masallar hep birbirine bağlıdır. Hayat hikâyeler kesişir, birbirini etkiler. Mesela bir cinayet sadece katille maktülün değil, pek çok insanın hayatını sonsuza kadar değiştirebilir. Herkesin en küçük bir eylemi, farkına varmadan çok büyük sonuçlara yol açabilir. Bir masaıln başkahramanı, bir diğerinin figüranı olabilir.
İki kıtayı birleştiren bu şehirde, batının en doğusunda, doğunun en batısında yer alan bu büyük şehirde, batının en ünlü masalları bir kez daha hayat bulur. Bize Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu anlatır.?

FBuse
12-04-06, 23:03
hep bakcaktim bakamamistim bi türlü pazartesi günü baktim ama pek begenmedi ya, eh iste :icon_whis , nurgüllün rolü cok ilginc ve güzeldi, nejat isler & fikret kuskan cok iyidiler yine, mehmet günsür cok az oynamis ya hehe özgü namal desen harika, ama ben daha güzel bisey bekledim sonucta türkiyenin en IYI oyunculari oynuyor filmde, ama neyse ya buda benim düsüncem! :icon_roll

GeLiNcIk88
12-04-06, 23:04
ben cok begendim harika bir filmdi ama mehmet gunsurun oynadigini bilmiyordum ......umarim bir daha oynar...

merlystreep
13-04-06, 14:38
Anlat İstanbul’a 4 Altın Koza
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘12. Altın Koza Film, Kültür, Sanat ve Film Festivali’nde ‘Anlat İstanbul’ filmi 4 dalda Altın Koza’ya layık görüldü. ‘Eğreti Gelin’ 3, ‘Yazı Tura’ ve ‘Korkuyorum Anne’ filmleri ise 2’şer Altın Koza kazandı. Ödüller dün gece Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İŞTE ÖDÜLLER

En İyi Film: Anlat İstanbul - Ümit Ünal

En İyi Erkek Oyuncu: Kenan İmirzalioğlu-Olgu Şimşek (Yazı Tura)

En İyi Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Eğreti Gelin)

En İyi Yönetmen: Uğur Yücel (Yazı Tura)

En İyi Yard.Kadın: Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)

En İyi Yard.Erkek: Teoman Kumbaracıbaşı (Yazı Tura)

Umut Veren Kadın: Eylem Yıldız (Eğreti Gelin)

Umut Veren Erkek: Onur Ünsal (Eğreti Gelin)

En İyi Senaryo: Reha Erdem, Nilüfer Güngörmüş (Korkuyorum Anne)

En İyi Görüntü Yön: Mehmet Aksın (Anlat İstanbul)

En İyi Film Müziği: Atilla Özdemiroğlu (Eğreti Gelin)

En İyi Stüdyo: Sinefekt (Anlat İstanbul)

En İyi Kurgu: Niko (Anlat İstanbul)

En İyi Sanat Yön: Veli Kahraman (Anlat İstanbul)

Yılmaz Güney anı ödülü: Halil Ergün

Halk Jürisi ödülü: Hayal Kurma Oyunları (Yavuz Özkan)

merlystreep
13-04-06, 14:39
ATİLLA DORSAY
En güzel şehir masalı

Beş ayrı yönetmenin mükemmel bir bütünlük içinde anlattığı muhteşem İstanbul masalları… Senaryosu, oyuncuları ve görüntüleriyle gerçekten dört dörtlük bir film “Anlat İstanbul.” Haftanın diğer filmleri ise Suda Yaşam, Constantine ile Teoman’ın Balans ve Manevra’sı…

İstanbul’u en güzel anlatan masallar

Bu senaryonun film haline gelebilmesi için bir dizi mucize daha gerekliydi. Ve onların da hepsi gerçekleşmiş. Ama böylesi güzel bir filmi anlatmak kolay değil, siz en iyisi izleyin.

Eşkiya’dan 10 yıl sonra yazıma aynı cümleyle başlama isteğini duyuyorum: Bu filmi öyle beğendim ki, anlatacak sözcük bulamıyorum! Bu farklı filmi nasıl anlatmalı? “İstanbul’un büyülü dekorunda, bir gecede iç içe yaşanan beş farklı hikayenin dökümü” gibi klasik bir cümle buna yeter mi? Yoksa sözü senaryo yazarı Ümit Ünal’a bırakmak mı en iyisi? “- Zenginler, yoksullar, güzeller, çirkinler, suçlular, masumlar, marjinaller, güç sahipleri, her yaştan, her cinsten İstanbullu Beyoğlu’ndan Aksaray’a, Boğaziçi’nden yer altına, tüm İstanbul’u kucaklayan bir panoramada masal kahramanlarına dönüşürler.” Aslında bildiğimiz, tüm dünyanın bildiği masallardır bunlar. Ama Ümit Ünal’ın hayalgücü, daha kağıt üzerinde hepsine özgün ve yepyeni yorumlar katmayı başarmıştır. Böylece, Fareli Köyün Kavalcısı, canı gibi sevdiği gencecik eşinin ihanetiyle fırladığı İstanbul gecesinin içinde, tüm masal kahramanlarını klarnetiyle peşine takar (Fellini’vari bir sahne) Pamuk Prenses, babasını da öldürten “cadı” üvey anneden ancak 8. cüce’nin yardımıyla kurtulur. Külkedisi, geceyarısı kalkan bir trenle içine yuvarlandığı İstanbul çirkefinden kaçıp, Anadolu’da temiz yaşadığı eski aile tablolarının ortasında gözlerini açar ve duvardaki büyükbabanın bir gariban Kürt kılığındaki hayaletiyle karşılaşır… Kırmızı Başlıklı Kız, peşindeki “hain kurt”tan sıyrılarak yeni bir yaşama doğru uçar.

BEŞ YÖNETMEN
Ümit Ünal’ın herhalde yılın en iyi senaryosu ödülüne son derece layık senaryosu, bu klasik masalların yeni yorumlarını başarılı biçimde iç içe örmüştür. Ama elbette bu yetmez. Bu senaryonun film haline gelebilmesi için, bir dizi mucize daha gerekliydi. Ve onların da hepsi gerçekleşmiştir. Başta Ümit Ünal ve Kudret Sabancı, en azından birer filmleriyle tanıdığımız iki yönetmen, peşlerine ilk sinema filmlerini yapan üç genci daha takmış ve olağanüstü bir iş çıkarmışlardır. Beş yönetmenli bir filmde nasıl böylesine bir üslup bütünlüğü sağlandığı, kolay yanıtlanamaz bir soru olarak kalacak Hep deniyor ya, güzel İstanbul’u dekor olarak kullanan filmler yapalım, bu kenti dışarda tanıtalım diye. İşte size nefis bir örnek. Bu kent hiçbir filmde bu denli büyüleyici olmadı, mekanları hikayeyle bu kadar iç içe kullanılmadı. Üstelik yalnızca bilinen mekanları değil, zindanlarından terkedilmiş duran Şişhane’deki metro tünellerine, gecenin içinde bir mücevher gibi ışıl ışıl yanan Haydarpaşa garından eski Osmanlı köşklerine dek… Ve de “casting” ve oyuncular. Onları teker teker anlatmaya satırlar yetmez. Ve eski melodramlardan gelip çağdaş bir kılığa bürünmüş insan ilişkileri. Ve de, gizemli küçük kız motifiın sanırım ilk kez kullandığı, yüreğe dokunan, belleğe yerleşen bir hüzün simgesi… Yok, yok. Böylesi bir güzel filmi anlatmak kolay değil. Siz en iyisi kendiniz bir zahmet izleyin!

ANLAT İSTANBUL * * * *
Yönetmenler: Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay Senaryo: Ümit Ünal Görüntü: Mehmet Aksın Müzik: Gökhan Kırdar Oyuncular: Altan Erkekli, Azra Akın, Çetin Tekindor, Ahmet Mümtaz Taylan, Ece Hakim, Erkan Can, Fikret Kuşkan, Güven Kıraç, Hilal Aslan, İdil Üner, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Şevket Çoruh, Yelda Reynaud, vs. TMC yapımı.

FBuse
13-04-06, 14:57
merlystreep, ben daha iyi birsey beklemistim ondan begenmedim pek, ama iyi yani ama daha iyi olabilirdi dedim ben - buda benim kararim dimi ama! film kötü degil ama ben cook iyi bulmadim hemde en sevdigim oyuncular yer almis! buda benim fikrim :blush:

Meryem_87
16-04-06, 18:24
Ve uzun beklemeler sonucunda Kanal D sayesinde izleyebildim. Sinemada izleme sansim olmamisti ne yazikki..
Film muhtesem, cekimler muhtesem, senaryo/hikaye muhtesem, yani tek kelimeyle hersey muhtesem, neredeyse. Bu guzel yapimda olmamasi gereken "oyuncular" vardi bence. Ama bu bi kac kisiden ibaretti hem rolleride okadar buyuk degildi. Bi Turk yapimi film icin bence cok guzel bi filmdi, beni hayal kirikligina ugratmadi.
10 uzerinden 8.5 verirdim.

sevgi86
10-06-06, 23:17
benim film anlayışıma tersti
bir kere başı sonu belli değil parça parça
parçalar ayrı ayrı güzeldi
ama yıldızlar geçiti filmi bu kadar reklam edilir kılmasa gider miydim bilmiyorum

tweet_y
20-06-06, 17:40
Fena bir film değildi ama her şeyin ucu açık kaldı bence.Ama kahramanların hikayeleri garip bir şekilde kesişiyordu ve bu da çok güzel sağlanmıştı.

mavirüya
22-06-06, 17:21
ben bu filmi sinemada seyretmiştim. bi kaç ay önce tvde seyrettim yine çok keyif aldım. bence en iyi türk filmlerinden biri yazı tura gönül yarası ve eşkıyadan sonra. en çok yelda reynaudu beğendim ama:img-grin2

didou_didem
22-06-06, 20:18
ben çok beğenmiştim oyuncular falan muhteşemdi,müzikleri de çok hoştu film ilginçti ve bu da hoşuma gitti benim..yani farklı farklı hikayeleri birleştirmeleri çok güzeldi..

NurgulPACINO
24-06-06, 14:18
müthiş bi film türk sinemasının en yaratıcı filmlerinden ve en iyi oynanmış filmlerinden..favori performansım Nurgül Yeşilçay.gerçekten tek kelimeyle büyüleyici bi performans çıkarmış..bi deli bu kadar mı doğal oynanır dedirtiyo..mimikleri müthiş

Kaanski
28-06-06, 17:37
Turk sinemasından cıkan en guzel yapımlardan bırıydı kesınlıkle fılm cok ama cok guseldı bence ben cok begendım ve Nurgul Yesılcayın performansınıda en etkıleyıcı performans buldum:)

mavirüya
28-06-06, 22:36
http://img222.imageshack.us/img222/6295/704zc.jpg (http://imageshack.us)

mavirüya
28-06-06, 22:37
http://img418.imageshack.us/img418/158/409ee.jpg (http://imageshack.us)

mavirüya
28-06-06, 22:39
http://img418.imageshack.us/img418/3003/410hs.jpg (http://imageshack.us)

mavirüya
28-06-06, 22:41
http://img506.imageshack.us/img506/6955/686cu.jpg (http://imageshack.us)

mavirüya
28-06-06, 22:42
http://img282.imageshack.us/img282/4908/737qk.jpg (http://imageshack.us)

mavirüya
28-06-06, 22:44
http://img120.imageshack.us/img120/1033/748du.jpg (http://imageshack.us)

mavirüya
28-06-06, 22:44
http://img120.imageshack.us/img120/5070/753jh.jpg (http://imageshack.us)

sude-elvin
01-07-06, 14:29
nejat isler, fikret kuskan ve mehmet günsur un ayni filmde oynamalarini cok istiyordum biaraya gelmediler ama yinede buda yeter.

BaLıKK
17-08-06, 08:04
güzel filmdi..neredeyse tüm tvnin parlayan yüzleri bu filmdeydi..müziğide süperdi...

notum
26-08-06, 20:23
ooooooo...ne ne filmdi bu yaaaaa bunun sinemada izlediğimde süper bişey di neyse bu başlık için saol

NUWANDA_z
30-08-06, 12:03
vizyona girdiği gün izlemiştim.sonu biraz hayal kırıklığına uğratıyor ama istanbul un arka sokaklarındaki hikayeleri çok iyi anlatmışlar.en beğendiğim performanslar:nurgül yeşilçay,vahide gördüm,kırmızı başlıklı kızdaki oyuncu idil üner olabilir adı tam hatırlamıyorum ve yelda reynaud.şevket çoruh da süperdi.aslında tüm oyuncular çok iyiydi.

jasmins
10-02-07, 13:37
Askere gidiyorsa, nöbet tutuyorsa parolayı unutuyorsa, dayak yiyorsa
Korkma sönmezi unutuyorsa dayak yiyorsa,
eee dayak yiyorsa dayak yiyorsa öğreniyorsa,
-Ben yaşıyorsa...
bu sahnelerden sonra filme ikinci defa gitmek zorunda kaldım çünkü o sahneden sonra ben koptum filmi izleyemedim. Allahım ne oyunculuktur Nurgül'deki, yukardaki yazdığım replikleri söyleyen kişideki, Yelda'daki, bide almancı bi kız vardı. Beni bitirmişlerdi. Kısaca söylemek gerekirse Azra Akın dışında herşey çok süperdi.

sweety25
08-03-07, 18:37
Güzel Bi Filmde Sadece Sonu Hariç Oyuncularda En çok Nurgül Ve Yeldayi Beğenmiştim Bence Filmdeki En Kötüler Tabikide Azra Akin (bence Bi Daha Bu Kadar Iyi Oyuncunun Arasina Burnunu Sokmasin)
Bide O Cüce Kizda Kötüydü

averaj
21-04-07, 01:12
farklı yönetmenlerin kendi çektiği masalı yorumlamalarındaki uyum çok hoştu...

çok iyi isimleri aynı filmin içinde izlemek keyif verdi...

ozge yeşim
19-05-07, 11:49
Bu filmi hiç izlemedim ama en yakın zamanda izlemek istiyorum.Yapılan açıklamalara göre değişik bir film.Ayrıca bu filmde sevdiğim birçok oyuncu var.Beyazperdede izlemek isterdim ama kısmet olmadı.Kaçırdığım için pişman olduğum filmlerden biri.

seraphim
16-07-07, 17:40
http://cdn.dogantv.com.tr/Uploads/Images/16072007115259.jpg
Anlat İstanbul

16 Temmuz Pazartesi 22:45

Bütünün bir parçası olan bu 5 hikayeye, 5 yönetmen hayat verdi. Kader oyunlara düşkündür...

Foto Galeri (http://www.kanald.com.tr/FilmDetay.aspx?Act=Galeri&FilmID=56)
Fragman (http://www.kanald.com.tr/Videolar.aspx?Act=Fragman&FilmID=56)

Film Hakkında

Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek 5 yönetmen tarafından tek bir hikaye şeklinde çekildi, Ümit Ünal (Fareli Köyün Kavalcısı), Kudret Sabancı(Pamuk Prenses), Selim Demirdelen (Külkedisi ), Yücel Yolcu (Uyuyan Güzel ), Ömür Atay ( Kırmızı Başlıklı Kız ). En güzel masalı izlemeye hazırmısınız! Çünkü; bu masalın içinden İstanbul geçiyor …

Dünyanin en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, masallarını bu filmde anlatıyor. Kırmızı başlıklı kız , Fareli Köyün Kavalcısı, Pamuk Prenses, Uyuyan Güzel, Külkedisi sadece kitaplardan okuduğumuz masal kahramanları olmadıklarını; masalların istanbul’da yaşanan hayatların ta kendisi olduğunu göreceğiz...

Bütünün bir parçası olan bu 5 hikayeye, 5 yönetmen hayat verdi. Kader oyunlara düşkündür… Mesela bir çingene klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı yapıverir. Yeraltı kralı bir mafya babasının masum kızını Beyoğlu’nda 8. cüceyle karşılaştırır. Bir fahişeden Külkedisi, İstanbul’a yeni gelmiş ve aç kalmış bir işsiz gençten Beyaz Atlı Prens, bir Boğaziçi yalısında delirmiş bir genç kadından Uyuyan Güzel yaratıverir. Kırmızı Başlıklı Kız hain kurtla uluslararası havaalanının parlak ışıklı ormanında buluşur. Zenginler, yoksullar, güzeller, çirkinler, suçlular, masumlar, marjinaller, güç sahipleri, her yaştan her cinsten İstanbullu... ya da yolu buradan geçen yabancılar... Beyoğlu’ndan Aksaray’a, Boğaziçi’nden yer altına, tüm İstanbul’u kucaklayan bir panoramada masal kahramanlarına dönüşürler... Bu masallar hep birbirine bağlıdır. Hayat hikayeleri kesişir, birbirini etkiler. Mesela bir cinayet sadece katille maktulun değil, pek çok insanın hayatını sonsuza kadar değiştirebilir. Herkesin en küçük bir eylemi, farkına varmadan çok büyük sonuçlara yol açabilir. Bir masalın baş kahramanı bir diğerinin figüranı olabilir. İki kıtayı birleştiren bu şehirde, batının en doğusunda, doğunun en batısında yer alan bu büyük şehirde, batının en ünlü masalları bir kez daha hayat bulur. Bize Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu anlatır.

Yapımcı : Erol Avcı
Senaryo : Ümit Ünal
Yönetmenler : Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay
Oyuncular : Altan Erkekli, Azra Akın, Ahmet Mümtaz Taylan, Çetin Tekindor, DJ Bülent, Erdem Akakçe, Erkan Can, Fikret Kuşkan, Güven Kıraç,İdil Üner, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Günsür,Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Serkan Ercan ,Özgü Namal, Şevket Çoruh, Yelda Reynaud, Vahide Gördüm

alyssa_
17-07-07, 08:50
çok güzel bir film.hele en sonundaki hikayede çok duygulandım..

prensesss
17-07-07, 19:23
Yapılmış en iyi Türk filmlerinden biri olduğunu düşünüyorum.

Ama eksikler de yok değil.Hikayelere çok yüzeysel geçişler yapılıyor.
Sonuna doğru "ee bitti mi şimdi?peki onlara ne oldu?" gibi sorular soruyorsunuz.
Film iki saat yerine biraz daha uzun olsa biraz daha ayrıntıya inilse bence başyapıt olabilirmiş.Ayrıca filme çok daha etkileyici bir son da yazılabilimiş.

Bunlar kötü yanları iyilere geçersek...
Bildiğimiz masalların İstanbul'a uyarlanarak anlatılması fikri çok güzel.
Oyuncular şahane.Hele bir de küçük kız varki o pek değişmeyen yüz ifadesi ve sesiyle çok etkiliyor sizi.Nurgül Yeşilçay şahane,Fikret Kuşkan şahane,Altan Erkekli şahane...

Anlayana çok güzel mesajlar vardı filmde.O küçük kızın söylediği cümle mesela...
“Dünya yuvarlaktır ve üzerinde pek çok şehir vardır. Bu şehirlerden en güzeli İstanbul’dur.Çünkü ben İstanbul u hiç görmedim.”

Yedi cüceler fazla zorlama gibi görünsede cücenin anlattığı şeyler de çok etkileyici;aslinda sekiz kardeş oldukları ama sekizincinin kiz oldugu icin sokaklara atılmasi, ve kiz cücenin erkek kardeslerinin arkasından söylediği sözler...

En beğendiğim bölümler uyuyan güzelle kırmızı başlıklı kız oldu.
Nurgül Yeşilçay'ın bölümü ve küçük kızın bölümü çok etkileyiciydi.

Kısacası iki kıtayı birleştiren bu şehirde,batının en doğusunda,doğunun en batısında yer alan bu büyük şehirde,batının en ünlü masalları bir kez daha hayat buluyor çok farklı bir şekilde farklı bir sonla...

fredie413
05-08-07, 22:31
ben bu filmi izleyince ,türk sinemasının çıtasının yükselttiğini anladım, hoş bu bir filmle belirlenmez ama gerçekten , çok etkileyici bir filmdi. konular; ayrıydı ama çok güzel anlatılmış ve bağlanmış, gerçekten yapımcıları kutlamak gerek,türk sinemasının böyle filmlere ihtiyacı var doğrusu! :good:

prensesdirect
10-08-07, 10:30
bencede harika bi filmdi bi filmde konular ancak bu kadar güzel bağlanır :img-yes: oyunl,cular da harikaydı görünenin öteki yüzü gayet güzel açıklanmış walla yapımcıyı yönetmeni oyuncuları kutlarım burdan :good:

verycool91
22-08-07, 13:57
harika bir filmdi...hala arada bir izliyorum..gerçekten çok başarılı...yanılmıosam bayağı ib ödüL aldı bu film..:img-in_lo

beyaz beyincik
25-08-07, 23:24
hem oyuncular hem müzikler hem yönetmenler hem senaryo kısacası tüm her şey çok güzeldi

ozzde
07-09-07, 09:24
Çok farklı bir yapım olmuş.İzlerken çok etkilendim.Bu tarz türk filmleri varken aksiyonlu Amerikan filmleri izlemek bana tat vermiyor. İyiki son dönem ürk sineması atağa geçti.

aysa-17310
14-01-08, 15:57
Bence senaryo çok zekice yazılmıştı. Hikayelerin yavaş yavaş birbirine bağlandığını görmek beni şaşırtmıştı. Oyuncular da çok iyiydi, senaryo gereği başrol çok belirgin değildi ama hepsinin performansını beğenmiştim. Özellikle Uyuyan Güzel çok hoştu.

_yorumsuz_
15-01-08, 16:14
Bence gayet güzel bir filmdi. film bize masalların sadece kitaplarda olmadığını çok iyi anlattı bence. Hikaye çok güzel bir biçimde birbirlerine bağlanmış.en çok pamuk presnsesi oynayan azra akını beğendim. en çok rolüne yakışan oydu bence.

anlat_istanbul
04-04-08, 14:20
süper ötesi bir film.her izleyişimde sanki yeniden izliyor gibiyim.süper yönetmenlerin çektiği süper bir film:img-wink:

aliye92
21-05-08, 13:37
24.Uluslar Arası İstanbul Film Festivali
"En İyi Film" ve "En İyi Kadın Oyuncu"(Yelda Reynaud tabiki...)
Süper bir filmdi...

aliye92
01-07-08, 02:47
http://katara.kucukresim.com/uploads/11d27d.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 02:48
http://aang.kucukresim.com/uploads/55a079.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://katara.kucukresim.com/uploads/8339de.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 02:50
http://katara.kucukresim.com/uploads/145996d.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 02:52
http://aang.kucukresim.com/uploads/25f68cd.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://katara.kucukresim.com/uploads/2787f17.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 02:54
http://katara.kucukresim.com/uploads/2b8c50.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://katara.kucukresim.com/uploads/35f21d.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 02:56
http://katara.kucukresim.com/uploads/23a5ed1.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 02:58
http://aang.kucukresim.com/uploads/10f8f4c.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://aang.kucukresim.com/uploads/11cf934.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:00
http://aang.kucukresim.com/uploads/686cua4852.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://aang.kucukresim.com/uploads/704zc19890.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:02
http://katara.kucukresim.com/uploads/36cdccf.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:03
http://aang.kucukresim.com/uploads/4592292.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:05
http://aang.kucukresim.com/uploads/4939108.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://katara.kucukresim.com/uploads/56c4933.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:07
http://aang.kucukresim.com/uploads/59b826d.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://aang.kucukresim.com/uploads/66f6fc2.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:09
http://aang.kucukresim.com/uploads/419df39.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://katara.kucukresim.com/uploads/44353dc.jpg (http://www.kucukresim.com)

aliye92
01-07-08, 03:11
http://aang.kucukresim.com/uploads/6496c1e.jpg (http://www.kucukresim.com)