Tüm Versiyonu Göster : Yagmurdan Sonra (Arşiv 3)
yüzsüz değilsinde çok komiksin yaa:img-hyste :img-hyste
resmi beğendiğinize sevindim:img-blush.. yeni ışık güzel ama eski ışık gibi kızına sıcak davranmadı ya, ne biliim araba da falan nergise hissettirmeden yüz hatlarında sevinç olsaydı, eski ışık sanki gerçek kızıymış gibi davranıyordu..neyse derya da düzelir inşallah.
Yüzsüz degil ama cok komiksin kardesim ssima'ninda dedigi gibi :img-hyste valla özürde dilemek lazim bence sonucta o kadar laf ettik dimi, tamam yapimci bey sert bir uslüp kullanmis olabilir ancak eger böyle bir yazi yazmis olmasaydi ben foruma girmicektim ama bi baktim yerden yere vuruluyoruz dayanamadim....ancak sunuda söylemeden edemicem bencede artik böyle bir yöntem kullanmazsaniz daha iyi olur yapimci bey :D
teşekkür ederim efendim... komik olmuş olabiliri fakat kendimi cidden yüzsüz gibi hissettim:D ama yapımcı beyde bize çok çektirdi:D
neyse.. ssima kardeş. eski ışık daha candan davranıyodu dedin, haklısın tabi ama eski ışıkın yaşıda anne olmaya daha müsaitti. bu ışık daha çok genç.. sanki nilüferden de küçük gibi duruyo...
ama buna rağmen ilk bölümde çok iyi oynadığını düşünüyorum..ayrıca eski ışıka oranla daha sıcak ve samimi oynadı bence rolünü...
dimi ama...:good: hele bi de kamburunu çıkarıp yürüyor ya...doğru sözcük bu mu bilmem ama çok mistik duruyorr:img-yes:
mistik, gizemli sanırım. evt tabi,neden olmasın..
en güzelide, bazen kamburunu çıkartıp yürüyo, bazende özellikle şu matrix kıyafetleri içinde, dik dik gerilerek yürüyo.. sesini kullanışıda çok güzel...''efendiiim'' deyişi, efendisine bişey olucak diye korktuğunda gözlerinin dolması,ağlaması, sonra ihanet etmese bile bişey sakladığında gidip kendini asması....:D ki zaten o kendini astığı bölümde başlamıştı benim samuel hayranlığım...
bu arada efendisi,efendisi diye bahsediyorum.. diziyi seyretmeyenler doğa üstü bi yaratıktan bahsettiğimi sanıcak ''efendisi'' diye:img-hyste :img-hyste
vendordan bahsediyorum muhteremler, vendorda siz biz gibi bi insan...:img-hyste
arkadaşlar yha açıkçası ben yeni ışığa hiç mi hiç alışamadım ve alışacağımıda zannetmiyorum ışığı çok özledim yha offf...niye çıktı aslında biliyorum ama istemiyordum asla çıkmasını o çıkınca sanki dizi bitmiş gibi oldu ayrıca yeniş ışıoğıda hiç sevmedim sonu eski türk sineması gibi oldu yha estetik amelyatı oldum fln bu arada artık sık sık yazamayacağım artık evimde int yok çünkü:img-in_lo
Gayri resmi aciklama:
Yagmurdan Sonra dizisinde 21 Bölüm boyunca Isik karekterini canlandiran Secil Mutlu´nun diziden ayrilmasi ile alakali degisik, gercek olmayan dedikodular yapilmakdadir.Söylendiginin aksine namaz kilma sahnelerinden dolayi, dizi ekibi ile problemleri oldugundan veya tehdit aldigindan dolayi degil özel hayatinda bir takim degisiklikler olacagindan ve bu durumun kendisinin dizideki performansina etki edecegi düsünülüp, karsilikli olarak diziden ayrilmasinin daha uygun olacagina karar verilmisdir.Belkide gerektigi takdirde resmi aciklama ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacakdir.Secil hanim Yagmurdan Sonra dizisinin önemli oyuncularindan birisiydi vede öylede olmaya devam edecekdir.
Samanyolufanlari Üyelerine Saygiyla Duyrulur.
SFH
(Samanyolu Fanlari Haber)
bence mantıklı düşünürsek, zaten tüm bu iddialar doğru olsa kimse kalkıpta evet efendim, bu sebepten ayrıldı veya ayrıldım demez heralde... tabiki inkar eder... gerçeğide kimse bilemez artık..
giden giden, kalan sağlar bizimdir:img-wink:
dizi eskisine oranla çok daha güzel ayrıca:img-yes:
mistik, gizemli sanırım. evt tabi,neden olmasın..
en güzelide, bazen kamburunu çıkartıp yürüyo, bazende özellikle şu matrix kıyafetleri içinde, dik dik gerilerek yürüyo.. sesini kullanışıda çok güzel...''efendiiim'' deyişi, efendisine bişey olucak diye korktuğunda gözlerinin dolması,ağlaması, sonra ihanet etmese bile bişey sakladığında gidip kendini asması....:D ki zaten o kendini astığı bölümde başlamıştı benim samuel hayranlığım...
bu arada efendisi,efendisi diye bahsediyorum.. diziyi seyretmeyenler doğa üstü bi yaratıktan bahsettiğimi sanıcak ''efendisi'' diye:img-hyste :img-hyste
vendordan bahsediyorum muhteremler, vendorda siz biz gibi bi insan...:img-hyste
ya bi düşünsenize sokakta matrix kıyafetiyle dolaşan bir insan görseniz naparsınız? ben öyle birini görsem 2 km uzağından geçerim herhalde. gizli işler çeviren insan normal kıyafetler giymeli. valla bence çok dikkat çekiyo hele şu tip gözlükleri :img-hyste
resimler için çok saol bette bende o sahnelere bayılıyorum.:)
resimler için saol..hepsi çok güzelll:good:
to tı poto ne yaa....bu arada son poz cidden güzelmişş:good:
bu akşam tekrarı var dimi?varsa kaçta biliyormusunuz...
evet var arkadaşım.. saat 22.15te. bazen bi 15 dk falan daha geç verebiliyolar..
to tı poto ne yaa....bu arada son poz cidden güzelmişş:good:
benecede çok güzel:img-wink: :img-blush
ya işte şöyle ingilizceyi türkçeyle birleştiren yeni bi özenti akım başladı ya, bende ona gönderme yaptım.. neyse:D
~*~NaR-ı GüL~*~
12-03-07, 20:30
endddd muhteşem to tı poto :D:D süper süperr:happy0064
http://img71.imageshack.us/img71/8136/wqedoi5.jpg (http://imageshack.us)
Iletileri bir kenara birakip ilk önce bu resmi yorumlamak istedim. Ne diyebilirim ki?
HARIKA,MUHTESEM, COK GÜZEL,WONDERFUL, GREAT ya bütün dillerin kelimelerini kullansam yinede bu resmin güzelligini anlatamam...IMPOSSIBLE!BiTTiM YANi!!!!:happy0064 Abarttigimi düsünenler olabilir ama gercek bu!!!
KARDESIM SENI TEBRIK EDIYORUM HARIKA BIR POZ YAKALAMISSIN!:img-wink: Gülüse bakarmisiniz?Kimse bu kadar güzel gülemez!!!:img-yes: SÜPER SÜPER SÜPEEEEEEEEEEEEER!!!:img-wink:
Aslinda bugün baya bi üzgündüm ama bu muhtesem resim tüm üzüntümü sildi süpürdü!!!!Tekrar cooooooooooooooooooooooooooooook sagol kardesim Allah senden razi olsunnnnn!!!:happy0064 :happy0064 :happy0064
hehee.. bu durum bana komik geldiği için, sürekli takılıyorum böyle türkçe-ingilizce karışımı konuşarak... :img-wink: :img-yes:
ben de samuelden falanmı yürüttün acaba bu sözleri diye düşündüm-gerçi onu böyle bişi söylerken düşünemiyorum da..eskaza vendorun yanında bunu söylese gider kendini pencereden aşşaaa atardı kanımca:img-hyste
ben de samuelden falanmı yürüttün acaba bu sözleri diye düşündüm-gerçi onu böyle bişi söylerken düşünemiyorum da..eskaza vendorun yanında bunu söylese gider kendini pencereden aşşaaa atardı kanımca:img-hyste
aaa gidip camdan aşağı atlamak fazla basit kaçmıyo mu sssamuel için?
kendini asınca veya zincirleyince çok daha güzel-egzotik oluyo...
mistik mi desek acaba? :D:D
aaa gidip camdan aşağı atlamak fazla basit kaçmıyo mu sssamuel için?
kendini asınca veya zincirleyince çok daha güzel-egzotik oluyo...
mistik mi desek acaba? :D:D
bilmemm desek mi ki...:)haklısın fazla basit olurdu o zaman ama benim aklıma direk o geldi..tabi adam daha kompleks düşünüyo..işkence ve ceza konusunda uzman olan o..:icon_whis
bilmemm desek mi ki...:)haklısın fazla basit olurdu o zaman ama benim aklıma direk o geldi..tabi adam daha kompleks düşünüyo..işkence ve ceza konusunda uzman olan o..:icon_whis
tabi canııım.. o sen ben gibi düşünmez ki...! adam yüce dabğheşukanın önünde acı çekicek... ölüm çok kolay.. gidip kendini tırın altına atarsan da ölürsün, testereyle kesersende.. ama hangisi daha clas diye sorarasan tabi ki testere.. buda onun gibi yani:D:D
tabi canııım.. o sen ben gibi düşünmez ki...! adam yüce dabğheşukanın önünde acı çekicek... ölüm çok kolay.. gidip kendini tırın altına atarsan da ölürsün, testereyle kesersende.. ama hangisi daha clas diye sorarasan tabi ki testere.. buda onun gibi yani:D:D
hehee!o kesin daha klass bi yolunu bulurdu...ama sonunda yine sapasağlam çıkardı..yoksa vendora kim hizmet edecek onun gibi dimiii:img-pilot
bu arada ben ibrahimi pek sevmiyodum başlarda.pek bi pısırık duruyordu..bi de malum ışıkın kocası dura dura o çok yavan geliyordu ama özetlerden falan okuduğum kadarıyla baya bişiler yapıy dimi-en azından bi tarafı var gibi görünüyor artıkkk:img-wink:
son mesajımdan sonra bette baya resimler koymuş.çok güzel resimler saolasın bette. heheheee bu da benim işime yaradı tabii :). onlardan yaptığım resimleri ben çok beğendim siz de mahrum kalmayın diye koyuyorum:img-hyste :img-hyste ne kadar mütevaziyim di mi:img-hyste
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/455895ebaf.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/e8f90032c1.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/efcbef583b.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
bu arada ben ibrahimi pek sevmiyodum başlarda.pek bi pısırık duruyordu..bi de malum ışıkın kocası dura dura o çok yavan geliyordu ama özetlerden falan okuduğum kadarıyla baya bişiler yapıy dimi-en azından bi tarafı var gibi görünüyor artıkkk:img-wink:
aynen ben de sevmiyordum ibrahimi kekeme kukama bişeydi:img-hyste heyecandan eli ayağına dolaşıyodu. (kekemeleri sevmiyorum manası çıkarmayın sakın:icon_whis) hele ışıkın kocasının yanında çok komik oluyodu.
meğer ibrahim neymiş bee :) koskoca santral ziya dayının yardımcısı oldu:img-hyste bravo ibrahim :good:
bu arada kekemeliği de yok oldu yani:img-hyste :img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~
13-03-07, 01:58
son mesajımdan sonra bette baya resimler koymuş.çok güzel resimler saolasın bette. heheheee bu da benim işime yaradı tabii :). onlardan yaptığım resimleri ben çok beğendim siz de mahrum kalmayın diye koyuyorum:img-hyste :img-hyste ne kadar mütevaziyim di mi:img-hyste
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/455895ebaf.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/e8f90032c1.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/efcbef583b.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
Resimler cok güzel olmus ssima kardesim ellerine saglik :good: güzel kombinasyonlar yapmissin ;)
Resimler cok güzel olmus ssima kardesim ellerine saglik :good: güzel kombinasyonlar yapmissin ;)
teşekkür ederim nar-ı gül kardeşim. gerçektende içindekiler birbirini tamamladı
~*~NaR-ı GüL~*~
13-03-07, 02:09
aynen ben de sevmiyordum ibrahimi kekeme kukama bişeydi:img-hyste heyecandan eli ayağına dolaşıyodu. (kekemeleri sevmiyorum manası çıkarmayın sakın:icon_whis) hele ışıkın kocasının yanında çok komik oluyodu.
meğer ibrahim neymiş bee koskoca santral ziya dayının yardımcısı oldu:img-hyste bravo ibrahim :good:
bu arada kekemeliği de yok oldu yani:img-hyste :img-hyste
Valla ne yalan söyliyim benim ibrahime karsi basindan beri bi garezim yoktu...ayrica kekelemeside komik oluyodu :D vendorum onu taklit ederken büyük bi basari göstermisti...:img-hyste
Bi keresinde ibrahim isigi görmek icin evine gitmisti...vendorda nergiste ordaydi...bizim ibo sohbet felan derken "ben artik kalkiyim" dedi ve gitti...bu sirada nergis kikirdayip duruyodu...
vendor: "sen pek bi sevdin ibrahim abini"
nergis: "evet cok komik"
Iste o an vendor takli yetenegini konusturmustu ve ibrahimin kekelemesini taklit edip "yaptigi icin mi" diye sormustu vendor nergise...nergis televizyonda bense televizyon karsisinda kopmustuk!:img-hyste :img-hyste
Ama sanirim bu ibrahim basindan beri ziya dayinin adamiydi...yani birden süper man olmadi bana kalirsa :D oda ziya dayi gibi kendini kamufle etti ve böylelikle ziya dayi ile is birligi icerisinde oldugu anlasilmadi....:img-wink:
Valla ne yalan söyliyim benim ibrahime karsi basindan beri bi garezim yoktu...ayrica kekelemeside komik oluyodu :D vendorum onu taklit ederken büyük bi basari göstermisti...:img-hyste
Bi keresinde ibrahim isigi görmek icin evine gitmisti...vendorda nergiste ordaydi...bizim ibo sohbet felan derken "ben artik kalkiyim" dedi ve gitti...bu sirada nergis kikirdayip duruyodu...
Iste o an vendor takli yetenegini konusturmustu ve ibrahimin kekelemesini taklit edip "yaptigi icin mi" diye sormustu vendor nergise...nergis televizyonda bense televizyon karsisinda kopmustuk!:img-hyste :img-hyste
ya nar-ı gül o vendorun taklit yaptığı kaçıncı bölüm. hatırlayamadım da:icon_sorr
Ama sanirim bu ibrahim basindan beri ziya dayinin adamiydi...yani birden süper man olmadi bana kalirsa :D oda ziya dayi gibi kendini kamufle etti ve böylelikle ziya dayi ile is birligi icerisinde oldugu anlasilmadi....:img-wink:
hımm ama ibrahim eğer başında beri ziyanın adamıysa ışıkın ölmediğini bilirdi, hatırlarsanız ziya dayıya başınız sağolsun demişti.kendi kendine seni çok seviyordum ışık falan demişti. sonradan ziya dayı ona gerçekleri anlattı, yanına çekti herhalde. yani ben böyle düşünüyorum da...şu da olabilir belki çoktan ziya dayıyla beraberdi ama ışıkın öldüğünü sanıyordu.
bize gösterilmeyen sahneleri aralarda gösteriyorlar ya onları ne zaman göstercekler insan merak ediyo yav
ooo mütevazilik konusunda sende benim gibisin:img-hyste
evet vallaha güzelmiş resimlerin.. eline sağlık... :img-wink:
yazık artık vendor ve ziya haricinde kimsenn resimlerinide yapamıyoruz.. en fazla 5er dakika gözüküyolar çünkü :D olsun olsun, böyle iyi...
ibrahim en baştan beri değilde, son zamanlarda, hani şu vendorun kirli oyunkarını bilmeden ona alet olmaya başlayınca, ziya dayıda ona gerekleri anlattı ve vendordan söktü aldı ibrahimi..
vendorun o kekeme taklidi yaptığı anı hatırlıyorum... böyle genzinden bi ses çıkarmıştı, sonra ''böyle yaptığı için mi'' demişti..:img-hyste bende çok gülmüştüm o sahneye...
ya nar-ı gül o vendorun taklit yaptığı kaçıncı bölüm. hatırlayamadım da:icon_sorr
kaçıncı bölüm olduğunu hatırlamıyorum. sadece ibrahim ışıka geçmiş olsuna gelmişti, bunu biliyorum. tabi ışık sürekli hastaneye yattığı, başına bi iş geldiği için, hangisinden sonra geçmiş olsuna geldi acaba ibrahim, bulamıyoruz tabi:img-hyste
kaçıncı bölüm olduğunu hatırlamıyorum. sadece ibrahim ışıka geçmiş olsuna gelmişti, bunu biliyorum. tabi ışık sürekli hastaneye yattığı, başına bi iş geldiği için, hangisinden sonra geçmiş olsuna geldi acaba ibrahim, bulamıyoruz tabi:img-hyste
hmm demek sen hatırlamıyorsun nar-ı gül hatırlar mı acaba..gerçi o da hatırlamayabilir. ibrahim ışıkın hangi hastalığından sonra ziyarete gitti diye karıştırırsa :img-hyste
(blurlarını pek iyi yapamadım... ubu daha iyi anlıyo bunlardan.. oda yok gerçi epeydir.. nerdesinn ubuuuu? biz geldik sen kaçtın yavv!)
evet ya ubu nereye gitti kaç gün oldu görünmüyo...
efektli resimlerin ve imzan güzel bette.
ziyayla vendorun bakışmalarında şimşekler çakıyor sanki:img-wink: :img-hyste :img-hyste
hmm demek sen hatırlamıyorsun nar-ı gül hatırlar mı acaba..gerçi o da hatırlamayabilir. ibrahim ışıkın hangi hastalığından sonra ziyarete gitti diye karıştırırsa :img-hyste
evet ya ubu nereye gitti kaç gün oldu görünmüyo...
efektli resimlerin ve imzan güzel bette.
ziyayla vendorun bakışmalarında şimşekler çakıyor sanki:img-wink: :img-hyste :img-hyste
nar-ı gülünde hatırlıycağını sanmıyorum. oda vendorun o halini görünce hafızasını kaybetmiştir kesin... :D:D
teşekkür ederim ayrıca.. vaktim olduğunda daha gzllerini yaparım..
evet ubu.. dön gell dönn gell....:icon_whis
eklediğiniz resimler üzerinde yaptığınız çalışmalar çok güzel olmuş hepinize teşekkürler.:happy0064 :happy0064
vendorun ibrahimi kekeleme taklidi yaptığı sahne 9. bölüm 44. dakika 28. saniyede gerçekten güzel bir sahne idi.:img-wink: :img-wink:
bide bu son bölümde fikret yalımoğlunun öldürülmesinden sonra elinde fincanla çocuklar gibi sevinmesi ve fincanı havaya kaldırması çok komikti.:img-hyste :img-hyste (58 dakikadan sonra)
bu arada aklıma geldi de ışık ilk başta yurt dışına çıkmayı reddedip mücadeleye devam edecekti son bölümde karşı çıkmadı sadece nergis istemedi.acaba estetikle beraber düşüncelerinedemi estetik yaptırdı:img-hyste :img-polic
eklediğiniz resimler üzerinde yaptığınız çalışmalar çok güzel olmuş hepinize teşekkürler.:happy0064 :happy0064
vendorun ibrahimi kekeleme taklidi yaptığı sahne 9. bölüm 44. dakika 28. saniyede gerçekten güzel bir sahne idi.:img-wink: :img-wink:
bide bu son bölümde fikret yalımoğlunun öldürülmesinden sonra elinde fincanla çocuklar gibi sevinmesi ve fincanı havaya kaldırması çok komikti.:img-hyste :img-hyste (58 dakikadan sonra)
bu arada aklıma geldi de ışık ilk başta yurt dışına çıkmayı reddedip mücadeleye devam edecekti son bölümde karşı çıkmadı sadece nergis istemedi.acaba estetikle beraber düşüncelerinedemi estetik yaptırdı :img-hyste :img-polic
resimleri beğendiğinize sevindim çok hoşuma gitti yapması. artık hep eklerim inş. :)
vendorun taklit yaptığı sahnenin kaçıncı bölüm olduğunu söylemeniz yeterdi. valla çok şaşırdım :blink: hafızanız çok kuvvetliymiş maşallah:img-huh:
hehehehee düşünceleri de mi estetik oldu? :img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~
13-03-07, 15:28
nar-ı gülünde hatırlıycağını sanmıyorum. oda vendorun o halini görünce hafızasını kaybetmiştir kesin... :D:D
teşekkür ederim ayrıca.. vaktim olduğunda daha gzllerini yaparım..
evet ubu.. dön gell dönn gell....:icon_whis
Nihahahaha ya sorma kardesim vendorun o hali beni bitirmisti ama o bölümü unutmama imkan yok cünkü o bölümü indirmistim!!!:happy0064 :happy0064:happy0064
Bazen tekrar tekrar seyredip kopuyorum :img-hyste :img-hyste hatta baska sahneleride kaydettim...mesela vendorun samuelin isigin müslüman oldugunu söylemesiyle tripe girdigi anlar...böyle agzindan köpükler cikara cikara..."vendooooooooooooorrrr karrrrrrrrrruzonunnnn kizi müslüman olamazzzzzzzzzzzzzzzzzz...o bu kararindan döneceeeeeeek...yemin ediyorum döneceeeeeeeeeeeeeeeeeekkk" :img-hyste :img-hyste
Ve daha bir cok süper sahne mevcut yani :D:D
Bu arada hakkaten ubu nerelerde yaw biz geldik o kayboldu...dön hadi ubu döööön!
~*~NaR-ı GüL~*~
13-03-07, 15:52
ibrahim en baştan beri değilde, son zamanlarda, hani şu vendorun kirli oyunkarını bilmeden ona alet olmaya başlayınca, ziya dayıda ona gerekleri anlattı ve vendordan söktü aldı ibrahimi..
Buda bir ihtimal tabi kardesim :img-wink:
vendorun o kekeme taklidi yaptığı anı hatırlıyorum... böyle genzinden bi ses çıkarmıştı, sonra ''böyle yaptığı için mi'' demişti..:img-hyste bende çok gülmüştüm o sahneye...
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Hakkaten ya ilk bölümlerde dakkada bir hastaneye yatiyodu isik...ama sonraya dogru o kadar badire atlatmasina ragmen banamisin demedi!Biz "simdi epilepsi krizine girecek" derken masallah o sapasaglam ayaktaydi hep :D:D
Günler oldu buraya girmeyeli. Ama bugün yapımcı aradı beni, laf lafı açtı ve uzun süredir dizifilme girmediğimi öğrenince o zaman çok şey kaçırdın dedi. Malum iki jeneratör üyenin siteden ayrılma sebeplerinin ayrıntısına girmeden, durumu özetledi. Kendisi durumdan haberdar edilmiş, demişler ki bunları foruma ancak sen döndürebilirsin. Bizimkisi hemen bir plan yapmaya koyulmuş ve süreci başlatmış. Gerisini 36. sayfadan itibaren takip edebilirsin dedi.
Adresi tam tutturamamış ama gezdim gördüm. Oyunun bütün sahnelerinde kahkahayla boğuldum. Kendikendime kıkırdadım, Bettenin ve Nar-ı Gülün cevaplarını okurken onlarla birlikte ben de yumruğumu sıktım. Yapımcıya haddini bildirdim. Sonra sahnelenin oyun olduğunu yapımcının ikinci mesajında anlayabildim.
Malum üyelerin şaşkınlığıyla şaşırdım, duygusallıklarıyla duygulandım ve ne yalan söyleyeyim onların şevkiyle tekrar duygulanıp iki damla yaş döktüm. Sonra forumun tekrar eski formunu yakaladığını anlayıp anlatılamaz bir huzur genişliğiyle nefeslendim.
Biraz sonra yapımcıyla tekrar görüşeceğiz, şakasının dozu haricinde planın mükemmel olduğunu söyleyeceğim.
~*~NaR-ı GüL~*~
13-03-07, 19:08
Günler oldu buraya girmeyeli. Ama bugün yapımcı aradı beni, laf lafı açtı ve uzun süredir dizifilme girmediğimi öğrenince o zaman çok şey kaçırdın dedi. Malum iki jeneratör üyenin siteden ayrılma sebeplerinin ayrıntısına girmeden, durumu özetledi. Kendisi durumdan haberdar edilmiş, demişler ki bunları foruma ancak sen döndürebilirsin. Bizimkisi hemen bir plan yapmaya koyulmuş ve süreci başlatmış. Gerisini 36. sayfadan itibaren takip edebilirsin dedi.
Adresi tam tutturamamış ama gezdim gördüm. Oyunun bütün sahnelerinde kahkahayla boğuldum. Kendikendime kıkırdadım, Bettenin ve Nar-ı Gülün cevaplarını okurken onlarla birlikte ben de yumruğumu sıktım. Yapımcıya haddini bildirdim. Sonra sahnelenin oyun olduğunu yapımcının ikinci mesajında anlayabildim.
Malum üyelerin şaşkınlığıyla şaşırdım, duygusallıklarıyla duygulandım ve ne yalan söyleyeyim onların şevkiyle tekrar duygulanıp iki damla yaş döktüm. Sonra forumun tekrar eski formunu yakaladığını anlayıp anlatılamaz bir huzur genişliğiyle nefeslendim.
Biraz sonra yapımcıyla tekrar görüşeceğiz, şakasının dozu haricinde planın mükemmel olduğunu söyleyeceğim.
Vaktim az oldugu icin cevabimda kisa olacak...Yapimci bey'in plani gercekten takdire sayan bir plandi...ve gercekten onun yazdigi yaziyi okuyunca kendimi kaybettim cünkü bana ve kardesime karsi o kadar agir gelmistiki o sözleri foruma girip uzunca bir cevap yazmak sartti...tabi asil büyük soku yapimcinin ikinci mesajiyla yasadik...megerse hepsi beni ve bette kardesimi foruma geri getirmek icin yapilmis bir oyunmus...:img-yes:
Görüseceginizi yazmissiniz lütfen ona sevgi ve selamlarimi iletin...ama bir daha böyle birsey yapmazsa daha iyi olur...malum bosu bosuna o kadar laf attik kendisine...:img-yes:
Yahu meğer ne çok seviliyormuşumda haberim yokmuş. Şaka şaka.:img-grin2 bir yerlere kaçtığım yok siz ve burayı bırakabilr miyim hiç? Bir kaç gündür hem kendim hastaydım(kötü üşütmüşüm bademciğim şişmiş kendisinin şiştiği yetmiyormuş gibi dişimide şişirmiş:D ) hemde yiğenim ben neysede çocukla hastayken uğraşmak pek zor oluyor ya çok nazlı oluyorlar üstüne lafta dinlemiyorlar. Bizimki sanki hiç hasta değilmiş gibi ne yattı nede istekleri bitti. Yiğenimle kitap okuyup, çizgi film izledim yoğunluk Tom & Jerry. Yavrum oda evde benimle yalnız ne yapacağını şaşırdı tabi sıkıntıdan. Neyseki bugün bale dersi vardıda biraz rahatladı bir kaç gün gitmeyince baya özlemiş koşa koşa gittik, kendimize geldik.:happy0064 Ha bide ingilizce öğrenmeye merak saldı bu aralar başımın etini yiyor neyse bir kaç şey öğrettim ezberledi hemen, onlarla idare ediyor onlardanda sıkılınca yine başıma ekşir. Yahu aranızda gönüllü birisi yokmu bizim küçük cadıyı ona versem. Fazla yaramaz değildir ama öğrenmeye pek meraklıdır devamlı peşinizde olur, özellikle mutfakta pek yardımcı oluyor. Mutfakta yardım etmeyi severde yemek yemeyi pek sevmez bizimkinde şişmanlık kompleksi var birisi göbeğin çıkmış diyince yemeden içmeden kesiliyor.:img-heh: Yahu bu ne ya daha 4 yaşındasın bu ne kompleksi ya.
Herkes uyuyunca bakayım bizimkiler neler yazmışlar Nar-ı Gül ve bette dönmüş mü dedim Maşallah eski hızınızdan hiç birşey kaybetmemişsiniz. Resimler, yorumlar harikasınız. :good: Bu arada unutmadan Nar-ı Gül, bette ve ssima çalışmalarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bettecim imza çalışmaların güzel olmuş bak artık çizgi filanda kalmıyor çözmüşsün bu işide. Kayra yani İbrahim imzan çok güzel. Bende o kadar iyi anlamıyorum yaptıkça birşeyler öğreniyoruz işte. Nar-ı Gül matrix Samuel çalışman harika olmuş ya, şimşekler çaktırıyor... ssima valla sendede ne cevherler varmış çalışmaların gayet güzel olmuş devamları gelir İnşallah.
Çenem düştü galiba, bir kaç gün yazmayınca acısını çıkartıyorum... 23. bölümü bile izleyemedim daha fazla gevezelik yapmadan çıkıp izlesem iyi olacak yoksa hiç susmayacağım.bye
Unutmadan yapımcı arkadaşımızada teşekkürler ilk başta biraz kızmıştım sizi iyice buradan kaçıracak diye ama onun sayesinde geri döndünüz. Ya onunda çok günahını aldık Hakkını helal et kardeşim.:icon_redf
Yahu meğer ne çok seviliyormuşumda haberim yokmuş. Şaka şaka.:img-grin2 bir yerlere kaçtığım yok siz ve burayı bırakabilr miyim hiç? Bir kaç gündür hem kendim hastaydım(kötü üşütmüşüm bademciğim şişmiş kendisinin şiştiği yetmiyormuş gibi dişimide şişirmiş:D ) hemde yiğenim ben neysede çocukla hastayken uğraşmak pek zor oluyor ya çok nazlı oluyorlar üstüne lafta dinlemiyorlar. Bizimki sanki hiç hasta değilmiş gibi ne yattı nede istekleri bitti. Yiğenimle kitap okuyup, çizgi film izledim yoğunluk Tom & Jerry. Yavrum oda evde benimle yalnız ne yapacağını şaşırdı tabi sıkıntıdan. Neyseki bugün bale dersi vardıda biraz rahatladı bir kaç gün gitmeyince baya özlemiş koşa koşa gittik, kendimize geldik.:happy0064 Ha bide ingilizce öğrenmeye merak saldı bu aralar başımın etini yiyor neyse bir kaç şey öğrettim ezberledi hemen, onlarla idare ediyor onlardanda sıkılınca yine başıma ekşir. Yahu aranızda gönüllü birisi yokmu bizim küçük cadıyı ona versem. Fazla yaramaz değildir ama öğrenmeye pek meraklıdır devamlı peşinizde olur, özellikle mutfakta pek yardımcı oluyor. Mutfakta yardım etmeyi severde yemek yemeyi pek sevmez bizimkinde şişmanlık kompleksi var birisi göbeğin çıkmış diyince yemeden içmeden kesiliyor.:img-heh: Yahu bu ne ya daha 4 yaşındasın bu ne kompleksi ya.
Herkes uyuyunca bakayım bizimkiler neler yazmışlar Nar-ı Gül ve bette dönmüş mü dedim Maşallah eski hızınızdan hiç birşey kaybetmemişsiniz. Resimler, yorumlar harikasınız. :good: Bu arada unutmadan Nar-ı Gül, bette ve ssima çalışmalarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bettecim imza çalışmaların güzel olmuş bak artık çizgi filanda kalmıyor çözmüşsün bu işide. Kayra yani İbrahim imzan çok güzel. Bende o kadar iyi anlamıyorum yaptıkça birşeyler öğreniyoruz işte. Nar-ı Gül matrix Samuel çalışman harika olmuş ya, şimşekler çaktırıyor... ssima valla sendede ne cevherler varmış çalışmaların gayet güzel olmuş devamları gelir İnşallah.
Çenem düştü galiba, bir kaç gün yazmayınca acısını çıkartıyorum... 23. bölümü bile izleyemedim daha fazla gevezelik yapmadan çıkıp izlesem iyi olacak yoksa hiç susmayacağım.bye
Unutmadan yapımcı arkadaşımızada teşekkürler ilk başta biraz kızmıştım sizi iyice buradan kaçıracak diye ama onun sayesinde geri döndünüz. Ya onunda çok günahını aldık Hakkını helal et kardeşim.:icon_redf
sağol arkadaşım.. hoşgeldin ayrıca..
sen 23.bölümü seyretmeden bu kadar yorum yaptıysan artık seyrettikten sonra Allaaaaahhh:img-hyste
ya bilirim o söylediğin hastalıkları.. bende maşallah 2güne bir doktora gidiyorum. neyseki doktorum fatihte olduğu için, bizim dizide orda çekildiği için, belki karşılaşırım diye seve seve gidiyorum:img-hyste :happy0064
ayrıca bende bu aralar yoğun sınav döneminden dolayı depresyondaydım.. hatta yarım saat önce hüngür hüngür ağlıyodum durup dururken... evdekilerde beni sevdalı falan sanıcak:img-hyste
neyse..bende bu sebepten bazen giremeyebilirmm:icon_sorr
oo demek yapımcı beyle tanışıyosunuz daha öncesinden.. bende diyodum ki bu tek kişinin oynu değil:img-hyste
of off... vallaha yapımcı bey benide çook sükutu hayale uğrattı:img-hyste
ben daha neler neler yazıcaktım onu eleştirmek için..kursağımda kaldı:img-hyste
ama helal olsun,plan süperdi.. bi an vendorla kan bağı var mı diye düşündüm yani... :D
sizin o değerli yorumunuz içinde çok teşekkür ediyorum.. formda böyle değer-sevgi görmek benide çook mutlu etti...sizlerde bu sevgiye kat kat layiksiniz:img-wink:
Vay be kardesim sende ressamlikta var ha...bravooo :happy0064 valla üzülürek söylemiliyim ki benim ressamlik dalinda pek bi yetenegim yok :icon_sorr ben daha cok teknolojiyle ugrasmayi severim :D:D
he vallaha :D
yaa resim çizmek bambaşka bi duygu.. kahrolsun fotoşop, yaşasın tual,akrilik boya,bob ross fırçalarım.. canlarım benim.. hayatımın özeti falan :D heyt dafne gibi hissettim kendimi.. :D bide ''vendoRRRR'' diye kükrersem tam dafne olucam vallaha:img-hyste :img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 00:19
Yahu meğer ne çok seviliyormuşumda haberim yokmuş. Şaka şaka.:img-grin2 bir yerlere kaçtığım yok siz ve burayı bırakabilr miyim hiç? Bir kaç gündür hem kendim hastaydım(kötü üşütmüşüm bademciğim şişmiş kendisinin şiştiği yetmiyormuş gibi dişimide şişirmiş:D ) hemde yiğenim ben neysede çocukla hastayken uğraşmak pek zor oluyor ya çok nazlı oluyorlar üstüne lafta dinlemiyorlar. Bizimki sanki hiç hasta değilmiş gibi ne yattı nede istekleri bitti. Yiğenimle kitap okuyup, çizgi film izledim yoğunluk Tom & Jerry. Yavrum oda evde benimle yalnız ne yapacağını şaşırdı tabi sıkıntıdan. Neyseki bugün bale dersi vardıda biraz rahatladı bir kaç gün gitmeyince baya özlemiş koşa koşa gittik, kendimize geldik.:happy0064 Ha bide ingilizce öğrenmeye merak saldı bu aralar başımın etini yiyor neyse bir kaç şey öğrettim ezberledi hemen, onlarla idare ediyor onlardanda sıkılınca yine başıma ekşir. Yahu aranızda gönüllü birisi yokmu bizim küçük cadıyı ona versem. Fazla yaramaz değildir ama öğrenmeye pek meraklıdır devamlı peşinizde olur, özellikle mutfakta pek yardımcı oluyor. Mutfakta yardım etmeyi severde yemek yemeyi pek sevmez bizimkinde şişmanlık kompleksi var birisi göbeğin çıkmış diyince yemeden içmeden kesiliyor.Yahu bu ne ya daha 4 yaşındasın bu ne kompleksi ya.
Öncelikle büyük gecmis olsun ubu kardesim yaaa insallah cabuk atlatirsin. Demek kücük yegenin ingilizce ögrenmek istiyor ne güzel yaaa....bak böyle baslayabilirsin ögretmeye...wat iz diz? diz is a pensl :img-hyste :img-hyste öyle bi reklam vardi ya...ya sen bakma bana bugün cenem düsük benimde...:D
Matrix samuel resmini begenmene sevindim ona zaten ancak simsek efekti yakisirdi :D
Ama Hulusi amca resmine kimse yorum yazmadi nedense :icon_sorr
Ya bu arada yeni bölümün özetini yarinda koymayacaklar galiba...basin odasi bölümü hala güncellenmemis...8 martta takili kalmis hala...bu arada gecmis 8 mart kadinlar gününüz kutlu olsun kizlar!:D
ssima valla sendede ne cevherler varmış çalışmaların gayet güzel olmuş devamları gelir İnşallah.
est. cevherle alakası yokta, programa girip ne işe yarıyor, ne yapar ne eder bu diye bakmamıştım hiç.:) artık devam ederim inş.
yav geçmiş olsun ubu, bette herkeste hastalanmış aynıları bende de var şuan. foruma girince bulaşıyor mu ne:img-hyste
nar-ı gül hulusi amcanın dua eden resmi çok güzel olmuş, gözden kaçırmadık merak etme. samuelin o resmide çok güzel. birisine nur birisine şimşek tam olmuş:img-yes:
veeee iştee vendorun biricik kayınçosu :img-hyste
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/99aabe8faa.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
bende de bi matrix samuelimizin fotosu.:D
http://www.haapshu.com/resimload/uploads/e7241d790c.jpg (http://www.haapshu.com/resimload)
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 01:12
Veeeee benim favori resmim!!!bu resimde tipki bir cocuk gibi seviniyo...canimmm kiyamam yaaa :img-in_lo :happy0064 sanirim bu daha önce eklendi ama olsun bende eklemis olayim öyle ya kusur kalmiyim ben :img-hyste
http://img72.imageshack.us/img72/6060/23bolum0007vk7.jpg
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 01:16
est. cevherle alakası yokta, programa girip ne işe yarıyor, ne yapar ne eder bu diye bakmamıştım hiç.:) artık devam ederim inş.
yav geçmiş olsun ubu, bette herkeste hastalanmış aynıları bende de var şuan. foruma girince bulaşıyor mu ne:img-hyste
nar-ı gül hulusi amcanın dua eden resmi çok güzel olmuş, gözden kaçırmadık merak etme. samuelin o resmide çok güzel. birisine nur birisine şimşek tam olmuş:img-yes:
Hehehehe devam devam et harikalar yaratiyosun ssima kardesim ;) yeni yaptigin resimlerde cok güzel olmus :good:
Tesekkür ederim canim resmi begenmene sevindim...yeni programla yaptim onu...test versiyonunu kullaniyorum...daha güzellerini yapmaya calisicam insallah ;)
Valla ben hasta degilim cok sükür turp gibiyim :D aman ha bulastirmayin banada....(yoksa bi kac gün foruma girmesem mi acaba :icon_whis )
Valla ben hasta degilim cok sükür turp gibiyim :D aman ha bulastirmayin banada....(yoksa bi kac gün foruma girmesem mi acaba :icon_whis )
aman aman merak etme sıçramaz cörmenilere kadar:img-hyste
Bu resimde gördügünüz gibi ziya dayi coooooooooooooook sinirli....
hani yüzündeki ifade ne düsündügünü anlatiyor gibi:
"herife bak ya torunu az kalsin ölecekti onun umrunda degil...kafir iste nolacak...deseraymis...hay desera kadar basina tas düssün insallah...seytan diyo al simdi herifin tüm organlarini...tövbe tövbeeeeee"
evet ziya dayı içinden neler geçiriyo kimbilir, tam konuşturmuşsun ya bravo:img-hyste ama organla alaklı olanın adı desera değildi osera idi, karıştırmışsın :D
seralarla sürüyo dizi bakalım daha ne seralar görcez :img-hyste kesera, mesera...:img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 01:56
aman aman merak etme sıçramaz cörmenilere kadar:img-hyste
Nihahahahaha insallah dedigin gibidir :img-hyste
evet ziya dayı içinden neler geçiriyo kimbilir, tam konuşturmuşsun ya bravo:img-hyste ama organla alaklı olanın adı desera değildi osera idi, karıştırmışsın :D
seralarla sürüyo dizi bakalım daha ne seralar görcez :img-hyste kesera, mesera...:img-hyste
Hehehehehehe ya sorma desera osera karistirdim demin düzelttim :D:D
Nihahahaha bakalim daha ne seralar görcez...merak etme vendorumun bol bol serasi vardir...:img-hyste bide alfabenin tüm harflerini kullanmislar bu "sera" icin....
Düsünsenize...
asera, besera, cesera desera, esera, fesera, gesera, hesera..............:img-hyste :img-hyste
Ve son iki resim...
Samuel vendorun adaminin yakasina yapisirken...adam bu sahnede 3,5 atti bu arada :img-hyste
http://img246.imageshack.us/img246/1365/23bolum00010gp5.jpg[/B]
bu sahne cidden çok komikti
adam (adını bilmiyorum :) ): yemeğine iki kez zehir kattım ama adam hala ayakta..
samuel: o zehirin bi damlası koca bi boğayı öldürecek güçte...:img-hyste
adam: bilmem belki de zehiriniz bayattır:img-hyste
samuel: belki de bayat olan sensin :img-hyste der ve adamın yakasına yapışır.
http://img442.imageshack.us/img442/4182/adszsmq22na5.jpg
o adam hulusi amca dua ederken de ne dediğinin farkında değil. diyo ya "yok bu zehir falan değil beni kandırdılar, eğer kandırdılarsa onların canına okurum" öyle bişey demişti. :img-hyste nihahahaa adam vendora kafa tutuyo
Hehehehehehe ya sorma desera osera karistirdim demin düzelttim :D
Nihahahaha bakalim daha ne seralar görcez...merak etme vendorumun bol bol serasi vardir...:img-hyste bide alfabenin tüm harflerini kullanmislar bu "sera" icin....
Düsünsenize...
asera, besera, cesera desera, esera, fesera, gesera, hesera..............:img-hyste
sorma valla bütün harfleri kullanıyorlarmış:img-hyste
sağol arkadaşım.. hoşgeldin ayrıca..
sen 23.bölümü seyretmeden bu kadar yorum yaptıysan artık seyrettikten sonra Allaaaaahhh:img-hyste
ya bilirim o söylediğin hastalıkları.. bende maşallah 2güne bir doktora gidiyorum. neyseki doktorum fatihte olduğu için, bizim dizide orda çekildiği için, belki karşılaşırım diye seve seve gidiyorum:img-hyste :happy0064
ayrıca bende bu aralar yoğun sınav döneminden dolayı depresyondaydım.. hatta yarım saat önce hüngür hüngür ağlıyodum durup dururken... evdekilerde beni sevdalı falan sanıcak:img-hyste
neyse..bende bu sebepten bazen giremeyebilirmm:icon_sorr
Hoşbulduk canım. Hahaa bir kaç gün yazmayınca çenem düştü biraz fazla kaçırdım. :img-hyste
Sanada çok geçmiş olsun. Kendine dikkat et. Valla ben 2 gün hasta olunca dayanamıyorum, sen 2 güne bir doktordaymışsın. Gerçi sen doktora gitmenin yollarınıda Ali Sürmeliye bağlamışsın. Senin gibi doktora koşa koşa gidenine ilk defa rastlıyorum. Eee herşey Ali Sürmeli için demi.:img-wink:
Sınav stresini iyi bilirim. Allah zihin açıklığı versin sana. İnşallah başarıyla verirsin hepsini. Buradan önce sınavların daha önemli tabiki sen merak etme Nar-Gül senide idare eder burada.
Öncelikle büyük gecmis olsun ubu kardesim yaaa insallah cabuk atlatirsin. Demek kücük yegenin ingilizce ögrenmek istiyor ne güzel yaaa....bak böyle baslayabilirsin ögretmeye...wat iz diz? diz is a pensl öyle bi reklam vardi ya...ya sen bakma bana bugün cenem düsük benimde...
Matrix samuel resmini begenmene sevindim ona zaten ancak simsek efekti yakisirdi
Ama Hulusi amca resmine kimse yorum yazmadi nedense
Ya bu arada yeni bölümün özetini yarinda koymayacaklar galiba...basin odasi bölümü hala güncellenmemis...8 martta takili kalmis hala...bu arada gecmis 8 mart kadinlar gününüz kutlu olsun kizlar!
İyi dileklerin için sağol canım atlattık çok şükür. Yiğen zaten 2 dil biliyor bide İngilizceye merak saldı. Senin taktiklerde iyiymiş. Bizimki pek yutmaz onalarıda. Güzel öğretmeyince fırça çekiyor hemen, ne biçim öğretmensin güzel öğretsene diye. Daha yeni okulu bitirdik öğretmen olamadık ama bizimkisi beni öğretmen yaptı bile. :icon_whis
Ya kusura bakma bütün çalışmaların güzel olmuş fazla uzatmadan sadece bir tanesine yorum yapayım dedim oda Samuel’e. Hulusi amcanın resmide çok güzel olmuş. Işıklandırma efekti uyum sağlamış. Sanki dua ederken ortayı nurani bir ışık kaplamış gibi. Ellerine sağlık.:good:
Ya evet STV’nin web sitesini güncellemiyorlar artık bölüm özetleri eklenmiyor, Dizilerin yeni bölümlerinide çok geç ekliyorlar. Bir sorun var galiba hiç böyle yapmıyorlardı. Bu arada seninde geçmiş kadınlar günün kutlu olsun canım...
YAĞMURDAN SONRA 24.BÖLÜM
Vendor, kızının yaşadığını öğrenecek mi?
Nergis’i ele geçiren Samael, ilk iş onu Vendor’a götürmüştür. Torununun sürekli annesine gitmek istemesi, Samael’in ise Nergis’in yanında yabancı bir kadın olduğundan söz etmesi Vendor’un kafasını karıştırır. Ziya, Nergis’in ağzından bir şey kaçırmasından korkarken Işık’ın kızıyla birlikte yeni bir hayata başlayabilmesinin önünde şimdi ciddi bir engel vardır. Kehanetin gerçek olduğuna her geçen gün daha fazla inanan Vendor, Işık’ın -eğer yaşıyorsa- Nergis için geri döneceğinden artık emindir. Bu arada Gladyatör’ün suikast için kullandığı tetikçi kız, ona ihanet edip polise bazı isimler vermeye başlamıştır. Gladyatör, tetikçi kızın susturulması için Vendor’dan yardım ister. Vendor ise şeytana bile pabucunu ters giydirecek bir planı devreye sokmak için Hulusi’nin infazını durdurma kararı alacaktır. Işık, Negis’e yeniden kavuşabilecek midir? Hulusi nasıl bir komplonun içine çekilmektedir? Ziya, Vendor’un Işık hakkındaki gerçeklere ulaşmasını engelleyebilecek midir?
Bu resimde gördügünüz gibi ziya dayi coooooooooooooook sinirli....
hani yüzündeki ifade ne düsündügünü anlatiyor gibi:
"herife bak ya torunu az kalsin ölecekti onun umrunda degil...kafir iste nolacak...oseraymis...hay osera kadar basina tas düssün insallah...seytan diyo al simdi herifin tüm organlarini...tövbe tövbeeeeee" :img-hyste :img-hyste
http://img262.imageshack.us/img262/411/23bolum0008js6.jpg
Vendorumun ise hiiiiic umrunda degil ziya dayinin öfke dolu bakislari...tam aksine rahat rahat dostunun organlarini nasil degistirdigini anlatmaya basliyo...:img-hyste
"Gecenlerde bir dostum......" :img-hyste
http://img98.imageshack.us/img98/1273/23bolum009mi2.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/2019/23bolum0010ix1.jpg
Bitiyorum onun bu umursamaz tavirlarina :img-hyste :img-hyste
Nihaha:img-hyste
hele burda söyledikleri süperdi...
''benim bi dostum vardı. karanlıkların prensesinin adamı,bilirsin.. adam 1941 doğumlu.:img-hyste geçenlerde bütün organlarını yeniledi. şimdi tamamiyle 35 yaşındaki adam organlarına sahip.. daha 2 yıl öncesine kadar kalbi tekliyodu be':img-hyste
Devam et tabiki. Sen ilk çalışmanda bu işleri çıkarmışsın ben yapa yapa ancak.
Sağol canım, sanada çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. nazar değdi bize galiba hepimiz sırayla hasta oluyoruz. :)
Ya şimdi hepiniz güzel güzel çalışmalar yapmışsınız ben kıskandım şimdi. :happy0064 benimde hemen çalışmalara başlamam lazım... Neyse eskilerden bir tane ekleyeyim bari pek iyi olmadı ama. Ali Sürmeli'nin buradaki bakışı bitiriyor ya. O nasıl bakış öyle eriyip bit diyor sanki.
Buda benim favori resmim...:img-wink:
http://img339.imageshack.us/img339/9388/ebruwa6.png (http://imageshack.us)
oo may gud:img-pilot
bu resim süperr!! hatta aşırı güzel.:happy0064 heyt be bakışlara bak!! :img-wink: :img-yes: sende süpersin be ubu:img-wink:
Hoşbulduk canım. Hahaa bir kaç gün yazmayınca çenem düştü biraz fazla kaçırdım. :img-hyste
Sanada çok geçmiş olsun. Kendine dikkat et. Valla ben 2 gün hasta olunca dayanamıyorum, sen 2 güne bir doktordaymışsın. Gerçi sen doktora gitmenin yollarınıda Ali Sürmeliye bağlamışsın. Senin gibi doktora koşa koşa gidenine ilk defa rastlıyorum. Eee herşey Ali Sürmeli için demi.:img-wink:
Sınav stresini iyi bilirim. Allah zihin açıklığı versin sana. İnşallah başarıyla verirsin hepsini. Buradan önce sınavların daha önemli tabiki sen merak etme Nar-Gül senide idare eder burada.
yok ya önemli değil. formun böyle çenesi düşüklere ihtiyacı var:img-wink:
evet ediyorum da, olsun.. doktora gitmenin zevki, güzelliği bambaşka... malum dizi ekibini göremesemde muhakkak ki belediye otobüslerinden birinde Y.S reklamını veya umut adasını görüyorum.. sonraaa bi defasında da gidip bizim ziyayla vendorun dua ettiği million taşının önünde dua etmiştim onları şaad etmek için:img-hyste turistlerde resmimi çekmişti:img-hyste
Vendorun beni bitiren mimikleri :img-hyste Burda ziya dayiya "yeni bi katil yarattim nasiiiiil?" diyo :img-hyste :img-hyste
ya kardeşim sende maşallah hani genç anne-babalar çocuklarının yaptığı herşeyin resmini çeker, altınada not düşerler ya...
vendor agu derken..
vendor ilk adımını atarken...
vendor ilk cinayetini işlerken..
:img-hyste :img-hyste
YAĞMURDAN SONRA 24.BÖLÜM
Nergis’i ele geçiren Samael, ilk iş onu Vendor’a götürmüştür. Torununun sürekli annesine gitmek istemesi, Samael’in ise Nergis’in yanında yabancı bir kadın olduğundan söz etmesi Vendor’un kafasını karıştırır. Ziya, Nergis’in ağzından bir şey kaçırmasından korkarken Işık’ın kızıyla birlikte yeni bir hayata başlayabilmesinin önünde şimdi ciddi bir engel vardır. Kehanetin gerçek olduğuna her geçen gün daha fazla inanan Vendor, Işık’ın -eğer yaşıyorsa- Nergis için geri döneceğinden artık emindir. Bu arada Gladyatör’ün suikast için kullandığı tetikçi kız, ona ihanet edip polise bazı isimler vermeye başlamıştır. Gladyatör, tetikçi kızın susturulması için Vendor’dan yardım ister. Vendor ise şeytana bile pabucunu ters giydirecek bir planı devreye sokmak için Hulusi’nin infazını durdurma kararı alacaktır. Işık, Negis’e yeniden kavuşabilecek midir? Hulusi nasıl bir komplonun içine çekilmektedir? Ziya, Vendor’un Işık hakkındaki gerçeklere ulaşmasını engelleyebilecek midir?
artık son bi msj yazıp gidiyorum...
bu bölümde nergisin tekrardan vendorun eline geçicek olmasına sevindim.tabi nergis yine dedesine öbke öbke davranır. ''bırak beni... bıraaakk'' diye inliyo ya..:img-hyste . ama onu almaya ışık gelmez tabikide, vendor çok bekler.. dayısı kaçırır bu seferde nergisi..kız göçebe bi hayat sürdü yahu...
eğer bizim küçük nergis eskisi gibiyse yani güvercinlikten bişey kaybetmemişse, dedesine ağzından kaçırarak herşeyi anlatır.. yok bu sefer öyle değilse, dedesinin bişey anlaması imkansız gibi..
gladyatör hakkında ziyanın dedikleri çıkıyo.. gladyatörün işleri ters gidiyo ve vendorda tek kalıyo.. yani ziyanında dediği gibi ''çırılçıplak'' kalıcak bu gidişle..
ayrıca vendorun hulusi hakkındaki planını merak ediyorum.. ama şeytanın bile aklına gelmemesi çok normal.. maulm vendordan bahsediyoruz:img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 09:37
Devam et tabiki. Sen ilk çalışmanda bu işleri çıkarmışsın ben yapa yapa ancak.
Sağol canım, sanada çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. nazar değdi bize galiba hepimiz sırayla hasta oluyoruz. :)
Ya şimdi hepiniz güzel güzel çalışmalar yapmışsınız ben kıskandım şimdi. :happy0064 benimde hemen çalışmalara başlamam lazım... Neyse eskilerden bir tane ekleyeyim bari pek iyi olmadı ama. Ali Sürmeli'nin buradaki bakışı bitiriyor ya. O nasıl bakış öyle eriyip bit diyor sanki.
Buda benim favori resmim...:img-wink:
http://img339.imageshack.us/img339/9388/ebruwa6.png (http://imageshack.us)
AMAN ALLAHIM!OH MY GOD!MAMMA MIAAAA!!WAT IZ DIZ?DIZ IS IMPOSIBIL!!!:img-pilot
Bakislara bak yaaaa cidden eriyip bit diyo vallahi....karizma konsuyo heeeytttt beeee :happy0064 ellerine saglik ubu kardesim harika olmus yaaaa!!!!:happy0064 :happy0064 :happy0064
YAĞMURDAN SONRA 24.BÖLÜM
Özet için sağol bette. Yine sürpriz olaylar olacak. Vendor Nergis'i ele geçiriyormuş, Nergis işleri karıştırmasa bari. Işık'ın önündeki ciddi engel Nergis'in babasında olması mı başka bir şey mi acaba.:icon_whis ışık yurtdışına gidemez zaten gitse bile biraz tadı kaçar. Işık gelecek diye beklerken birden ortaya çıkıp kaybolmasıda anlamsız olur. Ya bu arada yeni Işık çok şekerde ben oyunculuğunu çokta beğenmedim doğrusu. Seçil Mutlu Nergis derken gözleri parlar ağzından bir değil sanki 10 tane Nergis çıkardı yenisinde bunları göremedim.
Vendor'un yeni şeytani planı ne acaba? Plan Vendor'a ait olduğuna göre herşeye hazırlıklı olmalıyız. Kesin bu planının içinde yine Hulusi amcayı zor duruma düşürecek bir oyun vardır.
oo may gud:img-pilot
bu resim süperr!! hatta aşırı güzel.:happy0064 heyt be bakışlara bak!! :img-wink: :img-yes: sende süpersin be ubu:img-wink:
Sağol canım beğenmene sevindim. Gerçi resmin beğenilmeyecek bir yanıda yok. Ali Sürmeli bakışlarıyla konuşturuyor resmi.:img-wink:
yok ya önemli değil. formun böyle çenesi düşüklere ihtiyacı var:img-wink:
evet ediyorum da, olsun.. doktora gitmenin zevki, güzelliği bambaşka... malum dizi ekibini göremesemde muhakkak ki belediye otobüslerinden birinde Y.S reklamını veya umut adasını görüyorum.. sonraaa bi defasında da gidip bizim ziyayla vendorun dua ettiği million taşının önünde dua etmiştim onları şaad etmek için :img-hyste turistlerde resmimi çekmişti :img-hyste
Doğru ya sonra otobüslerin peşinden koşuyordun değil mi resimler kaçıyor diye.:) Alemsin bette ya ne dua ettin çok merak ettim şimdi. :img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 09:55
YAĞMURDAN SONRA 24.BÖLÜM
Ohhhh beee nihayet!!yeni bölüm özetini bekleye bekleye öldüm meraktan...ekledigin icin sagolasin kardesim :img-wink:
Demek samuel nergisi vendora götürüyo...bu iyi olmadi iste...insallah nergis agzindan birsey kacirmaz...gerci yapmaz bence cünkü artik annesiyle dedesinin arasindaki savasi oda biliyo artik!
Vay be demek tetikci kiz ötüyo haaa ohhhhh gladyatöre iyi oluyo!:img-hyste
Vendorum seytana pabucunu ters giydirecek bir plan devreye sokuyo haaa...heeeyyyt beeee ona vendor karuzo demisler...kesin yine harika bir plan yapmistir!!:) ( burda harika derkene sakin ola beni linc etmeye kalkmayin :img-hyste demek istedigim yine kimsenin aklina gelmeyecek bi plan yapmistir yani!:D:D)
Yeni bölüm fragmanini göstermeye baslarlar artik bugün...süper bi bölüm olcak yine!!!:img-wink:
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 09:59
ya kardeşim sende maşallah hani genç anne-babalar çocuklarının yaptığı herşeyin resmini çeker, altınada not düşerler ya...
vendor agu derken..
vendor ilk adımını atarken...
vendor ilk cinayetini işlerken..
:img-hyste :img-hyste
:img-hyste :img-hyste :img-hyste vendor ilk cinayetini islerken degil kardesim isletirken...malum herseyi baskalarina yaptiriyo ya....:img-hyste :img-hyste
AMAN ALLAHIM!OH MY GOD!MAMMA MIAAAA!!WAT IZ DIZ?DIZ IS IMPOSIBIL!!!:img-pilot
Bakislara bak yaaaa cidden eriyip bit diyo vallahi....karizma konsuyo heeeytttt beeee :happy0064 ellerine saglik ubu kardesim harika olmus yaaaa!!!!:happy0064 :happy0064 :happy0064
Sağol canım beğenmene sevindim zaten senin ve bette'nin beğenmemesi imkansız. :img-wink: Bakışlar nasıl ama içine işliyor sanki insanın eritip bitiriyor.
Nar-ı Gül yarın bölümü izledikten sonra bir yere kaybolma bölüm özetini merakla bekliyor olacağım. Gözlerimizi yollarda bırakma. STV zaten bölümleri çok geç yüklüyor artık benim diğer dizinin yeni bölümü hala daha yok. izleyemezsek senin özetinden istifade edelim bari. Bende çok şey istiyorum ama şimdiden ellerin kollarına sağlık bizi kırmayıp yazıyorsun sağol . :img-wink:
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 10:13
Özet için sağol bette. Yine sürpriz olaylar olacak. Vendor Nergis'i ele geçiriyormuş, Nergis işleri karıştırmasa bari. Işık'ın önündeki ciddi engel Nergis'in babasında olması mı başka bir şey mi acaba.:icon_whis ışık yurtdışına gidemez zaten gitse bile biraz tadı kaçar. Işık gelecek diye beklerken birden ortaya çıkıp kaybolmasıda anlamsız olur. Ya bu arada yeni Işık çok şekerde ben oyunculuğunu çokta beğenmedim doğrusu. Seçil Mutlu Nergis derken gözleri parlar ağzından bir değil sanki 10 tane Nergis çıkardı yenisinde bunları göremedim.
Vendor'un yeni şeytani planı ne acaba? Plan Vendor'a ait olduğuna göre herşeye hazırlıklı olmalıyız. Kesin bu planının içinde yine Hulusi amcayı zor duruma düşürecek bir oyun vardır.
Bencede isik baska bi ülkeye gitseydi sacma olurdu...gitseydi bizde kafalari yerdik herhalde "Eee ölmedi ama yurtdisina gitti e ne anladik simdi" gibi bir takim yorumlar yapardik :img-hyste
Saka bi yana bencede yeni Isik nergise karsi biraz soguk gibiydi...soguk degilde...daha az samimiydi...sanirim bu isigi oynayan oyuncu yeni biri...yani oyunculuga yeni yeni isiniyor...cünkü kendisini daha önce hic görmemistim televizyonda...neyse ama yinede cok tatli bir kiz :img-yes:
Valla plani bende cok merak ediyorum...bencede kesin hulusi amcayi zor duruma düsürecek ama tahmin etmek cok zor malum seytana pabucunu ters giydirecek nitelikte bir plan yapmis vendorum!:img-hyste
Bencede isik baska bi ülkeye gitseydi sacma olurdu...gitseydi bizde kafalari yerdik herhalde "Eee ölmedi ama yurtdisina gitti e ne anladik simdi" gibi bir takim yorumlar yapardik :img-hyste
Saka bi yana bencede yeni Isik nergise karsi biraz soguk gibiydi...soguk degilde...daha az samimiydi...sanirim bu isigi oynayan oyuncu yeni biri...yani oyunculuga yeni yeni isiniyor...cünkü kendisini daha önce hic görmemistim televizyonda...neyse ama yinede cok tatli bir kiz :img-yes:
Valla plani bende cok merak ediyorum...bencede kesin hulusi amcayi zor duruma düsürecek ama tahmin etmek cok zor malum seytana pabucunu ters giydirecek nitelikte bir plan yapmis vendorum!:img-hyste
Aynen dediğin gibi tek biz değil Vendor'da öğrenince çılgına dönerdi eee kurtarıcıları kaçıyor kolay mı.:)
Yeni oyuncu olabilir doğru. Ama ben sanki daha önce bir yerde izledim gibi geliyor ama çıkaramadım. Gerçi STV'nin bütün oyuncuları çok kaliteli büyükleri bırak çocuk oyuncular harika ve bir çok dizisinde çocuk oyunculara çok yer veriliyor. Özelliklede Zeynep Ece gerçekten çoğu oyuncuya taş çıkarıyor bu yaşta.:good:
planı bende merak ediyorum Vendordan herşey beklenir dediğim gibi herşeye hazırlıklı olmalıyız. Ziya dayının bu plandan haberi olacak mı, engel olabilecek mi acaba? Nayse beklemekten başka çare yok.:icon_whis
Sağol canım beğenmene sevindim. Gerçi resmin beğenilmeyecek bir yanıda yok. Ali Sürmeli bakışlarıyla konuşturuyor resmi.:img-wink:
Doğru ya sonra otobüslerin peşinden koşuyordun değil mi resimler kaçıyor diye.:) Alemsin bette ya ne dua ettin çok merak ettim şimdi. :img-hyste
evet, bakışları süper.... böyleee hani ''seni gidiii gidiiiiii..'' der gibi..
neyse...
ne dua ettiğimi hatırlamıyorum cidden. herhalde bütünleşmiş kardeşlerimin bütünlüğü için dua etmişimdir:img-hyste
yok canım ne için edicem. dizi ekibyle karşılaşiyim diye ettim ama, halen kabuk olmadığına göre, o million taşı foss demektir:img-hyste
gerçi ayasofya ve sultanahmette de etmiştim ama... :D:D
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 10:49
Aynen dediğin gibi tek biz değil Vendor'da öğrenince çılgına dönerdi eee kurtarıcıları kaçıyor kolay mı.:)
Yeni oyuncu olabilir doğru. Ama ben sanki daha önce bir yerde izledim gibi geliyor ama çıkaramadım. Gerçi STV'nin bütün oyuncuları çok kaliteli büyükleri bırak çocuk oyuncular harika ve bir çok dizisinde çocuk oyunculara çok yer veriliyor. Özelliklede Zeynep Ece gerçekten çoğu oyuncuya taş çıkarıyor bu yaşta.:good:
planı bende merak ediyorum Vendordan herşey beklenir dediğim gibi herşeye hazırlıklı olmalıyız. Ziya dayının bu plandan haberi olacak mı, engel olabilecek mi acaba? Nayse beklemekten başka çare yok.:icon_whis
Nihahahahahaha o ögrenseydi zaten cümbüs o zaman baslardiiiii...zaten öyle bisey olsaydi acilarin majisi samuel korinin vay haline eee vendorum biseye kizinca kabak hep samuelin basina patliyo ya :img-hyste :img-hyste
Valla ben daha önce gördügümü hatirlamiyorum. Cok haklisin ubu kardesim STV'nin bir diger farki ise dizilerinde cok güclü oyunculara yer vermesi...bkz.Yagmurdan Sonra hehehehe :D Ya Zeynep Ece'ye zaten diyecek söz bulamiyorum canim benim ya 41 bucuk kere MASALLAH...gercekten cogu oyuncuya tas cikartiyor!:img-yes:
Eger ziya dayi bir sekilde plani ögrenebilirse ne ala amaaaaaa vendor karda yürürde izini belli etmez...hem vendor artik islerini biricik kayincosu yerine biricik tertibi gladyatörle yürütüyo :img-hyste o yüzden ögrenebilmesi biraz zor...
Nihahahahahaha o ögrenseydi zaten cümbüs o zaman baslardiiiii...zaten öyle bisey olsaydi acilarin majisi samuel korinin vay haline eee vendorum biseye kizinca kabak hep samuelin basina patliyo ya :img-hyste :img-hyste
Valla ben daha önce gördügümü hatirlamiyorum. Cok haklisin ubu kardesim STV'nin bir diger farki ise dizilerinde cok güclü oyunculara yer vermesi...bkz.Yagmurdan Sonra hehehehe :D Ya Zeynep Ece'ye zaten diyecek söz bulamiyorum canim benim ya 41 bucuk kere MASALLAH...gercekten cogu oyuncuya tas cikartiyor!:img-yes:
Eger ziya dayi bir sekilde plani ögrenebilirse ne ala amaaaaaa vendor karda yürürde izini belli etmez...hem vendor artik islerini biricik kayincosu yerine biricik tertibi gladyatörle yürütüyo :img-hyste o yüzden ögrenebilmesi biraz zor...
haklı vendorda.. samaelde kendini ezdirtmesin... herşeye pekiii efendim, tabi effendim...
nihaha aklıma geldide... haniu ışıkın ilk müslüman oluşunu söylediğinde,samuel adamın ayağına kapanıyo beni effedin efendim diye, vendorda çok vicdanlı adam ya, onu tekmeliyo:img-hyste
samuelin kaderi böyle..bu yüzden de vendor bitek ondan hiç şüphelenmiyo..
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 10:56
oh oh maşallah... 2 dk edebiyat çalışalım dedik, yokluğumdan istifade hemen vendorun nüfuzuna kaydetmişin kendini:img-hyste
attırma benim kafamı, su kasidesini yazarım buraya yorumuyla beraber, ömür billah giremezsiniz forma!!!
:img-hyste
:img-hyste kiz sen edebiyat calissana Allah Allaaaaaah...tabi ya kaydettim...bundan sonra bana nar-i gül karuzo diceksiniz yoksa karismammm...:img-hyste samuele söyler internetten bir abiram dokunusu yaptiririm neye ugradiginizi sasirirsiniz :img-hyste :img-hyste
Ya bu arada su kasidesi kimin eseri beni aydinlatirmisin kardesim?:D
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 11:05
haklı vendorda.. samaelde kendini ezdirtmesin... herşeye pekiii efendim, tabi effendim...
nihaha aklıma geldide... haniu ışıkın ilk müslüman oluşunu söylediğinde,samuel adamın ayağına kapanıyo beni effedin efendim diye, vendorda çok vicdanlı adam ya, onu tekmeliyo:img-hyste
samuelin kaderi böyle..bu yüzden de vendor bitek ondan hiç şüphelenmiyo..
Nihahahahahaha hatirlatma kardesim yaaaaa :img-hyste :img-hyste
Cidden yaaaaa nedir bu samuelin cilesi....ne yapsa yaranamiyo efendisi vendora...kesin gizli gizli orhan gencebay dinliyordur..."Ben daha neeeeee cileeeeee dertlere yolcuyuuuuuuuuum...oooooooofff ulan offff" diye diye ic geciriyordur garibim...:img-hyste :img-hyste
Neyse ben simdi cikayimda yoksa bende dertlere degilde öbür tarafa yolcu olacam :D:D
:img-hyste kiz sen edebiyat calissana Allah Allaaaaaah...tabi ya kaydettim...bundan sonra bana nar-i gül karuzo diceksiniz yoksa karismammm...:img-hyste samuele söyler internetten bir abiram dokunusu yaptiririm neye ugradiginizi sasirirsiniz :img-hyste :img-hyste
Ya bu arada su kasidesi kimin eseri beni aydinlatirmisin kardesim?:D
tabi ya... açarız karşılıklı samuelle webcamlarımızı, öyle yapar maji dokunuşunu.. hehe tamda o sırada vendor gelirmiş; ''sssssamuell.! görev başında çet-çut mu yapıyosun sen heee!!!'' dıkşıııınnn...:img-hyste
ayrıca edebiyatada çalıştım canım. daha ne kadar çalışıyım. dün gecede çalıştım ba bi.. ee babam edebiyatçı, doğuştan gelen yetenekte var nasılsa:img-hyste
efendime söyliyim, su kasidesi fuzulinin eseridir. türü ''naat'' yani peygambere(S.A.V) övgüdür. 33-99 beyit arasında oluşur.. kafiyeleri ''su'' olduğu için adı su kasidesidir..
içinde tecalü arif, leff ü neşr, hüsn'ü ta'lil,tevriye,tenasup,teşhis,teşbih gibi çokça sanat vardır. yani bu bakımdan çok zengindir..
günün anlam ve önemine uygun,ayrıca bana kalırsa en güzel beyiti olan 13. beyitinide yazarak sözlerime son veriyorum efendim..
DEST BUSI ARZUSIYLA GER ÖLSEM DOSTLAR
KUZE EYLEN TOPRAĞUM SUNUN ANUNLA YARA SU....:happy0064 :img-wink:
(tabi anlarsanız:D:D )
Nihahahahahaha hatirlatma kardesim yaaaaa :img-hyste :img-hyste
Cidden yaaaaa nedir bu samuelin cilesi....ne yapsa yaranamiyo efendisi vendora...kesin gizli gizli orhan gencebay dinliyordur..."Ben daha neeeeee cileeeeee dertlere yolcuyuuuuuuuuum...oooooooofff ulan offff" diye diye ic geciriyordur garibim...:img-hyste :img-hyste
Neyse ben simdi cikayimda yoksa bende dertlere degilde öbür tarafa yolcu olacam :D:D
aa nireye? daha senle gazel örneklerini işliycehtik...:img-hyste
öf be. ben giriyorum sen çıkıyosunh:icon_sorr
evet,yaramıyo.. ama vendor samueli seviyo. öyle geliyo bana. yani ona karşı bi şefkat besliyoda aslında, yüz verince tepeme çıkar diye göstermiyo.. hatırlarsanız samuelin öldüğünü sandığında ne kadar üzülmüştü ve yine samuelin ölmediğini öğrenince nasıl ağzı kulaklarına varmıştı.. ah ah... şefkatli vendor.. veya da babacan vendor mu desek... :D
DEVLET TİYATROLARI SANATÇILARI DİZİLERDE OYNAYAMIYCAK!!!
arkadaşlar az önce gazetede okuduğum habere göre danıştaydan karar çıkmış. karara göre 25 marttan itibaren devlet tiyatroların abağlı hiçbi oyuncu dizilerde oynayamıycakmış. şuan D.tyatroların abağlı olan ve dizilerde oynayan 400e yakın oyuncu varmış.. onların çeklmesi demek dizi sektörünün çökmesi gibi bişey olucak heralde..
bu grup içinde bizim mithat yani nusret çetinelinde adın okudum. asıl merak ettiğim dizide başka D.tiyatrolarına bağlı oyuncu var mı?
ali sürmeli en son kovulmuştu tiyatrolardan,sonra mahkeme kararıyla geri döndü.. eğer şuan oda devlet tiyatrolarına bağlıysa:icon_sorr :img-cray: :img-cray: :img-cray:
özet için teşekkürler bette. yine özet sorularla bitmiş... öyle olunca meraktan çatlatıyo insanı.
ubu eklediğin vendorun resmine bişey demiyorum çünkü nar-ı gül ve bette yeteri kadar demiş :)
efendime söyliyim, su kasidesi fuzulinin eseridir. türü ''naat'' yani peygambere(S.A.V) övgüdür. 33-99 beyit arasında oluşur.. kafiyeleri ''su'' olduğu için adı su kasidesidir..
içinde tecalü arif, leff ü neşr, hüsn'ü ta'lil,tevriye,tenasup,teşhis,teşbih gibi çokça sanat vardır. yani bu bakımdan çok zengindir..
günün anlam ve önemine uygun,ayrıca bana kalırsa en güzel beyiti olan 13. beyitinide yazarak sözlerime son veriyorum efendim..
DEST BUSI ARZUSIYLA GER ÖLSEM DOSTLAR
KUZE EYLEN TOPRAĞUM SUNUN ANUNLA YARA SU....:happy0064 :img-wink:
(tabi anlarsanız:D:D )
anlarız anlarız merak etme. teknolojiye kurban nette şipşak tercümeyi buldum :D
"Dostlarım! Şayet onun elini öpme arzusuyla ölürsem, öldükten sonra toprağımı testi yapın ve onunla sevgiliye su sunun."
çok güzelmiş gerçektende:good:
ali sürmeli en son kovulmuştu tiyatrolardan,sonra mahkeme kararıyla geri döndü.. eğer şuan oda devlet tiyatrolarına bağlıysa:icon_sorr :img-cray: :img-cray: :img-cray:
bu haber çok üzücü yaa..olamaz böyle bişey :img-cray:
[COLOR="Blue"]DEVLET TİYATROLARI SANATÇILARI DİZİLERDE OYNAYAMIYCAK!!!
Umarim boyle birsey olmaz ya bu dizi Ali Surmeli olmadan olmaz ne tadi nede tuzu kalir. :icon_sorr Ama Ali Surmeli basladigi isi yarida birakmaz bence ona guvenimiz sonsuz:good:
ubu eklediğin vendorun resmine bişey demiyorum çünkü nar-ı gül ve bette yeteri kadar demiş.:img-wink:
Sagol canim begenmene sevindim. nar-ı gül ve bette soylenecekleri soyluyorlar zaten haklisin bize sadece onlara katilamak kaliyor.:img-wink:
vendor ilk resminde üzücü görünüyo hımmm neler oluyo acaba.
nergiste zavallıcık dedesine kızgın mı duruyo ne :) dafne yine kötü kötü bakıyo :img-hyste :img-hyste
veee en son resimm zuhahahaaa en güzeli:img-hyste vendorun şekli şemali :img-haha: :img-hyste yine nelere sinirleniyor bu canavar (bette ile nar-ı gül kızacak şimdi) :img-hyste
ve zavallı samuel sadece vendorun yanında acınacak halde duruyo zaten :P o zaman acıyo insan yav
resimler için çok saol ubu:good:
aliyeaynalar
14-03-07, 15:05
yaa arkadaşlar türkçe anlamıyormusunuz
ali sürmelinin şu an tiyatro da oyunu yok..
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 15:17
Biz anliyoruzda sen anlamiyosun galiba...Ali Sürmeli devlet tiyatrosu sanatcisi..tiyatroda oyunu olsun olmasin onla alakasi yok!!!!
Zaten haberdede devlet tiyatrosu sanatcilari diyo tiyatroda oyunu olan sanatcilar demiyor!!!!
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 15:39
NaR-ı GüL o ne nara oyle ta buralari inlettin.:img-hyste Betteyide kizdirmissin valla Vendor'un nufusuna gectin hemen :) Oldu bundan sonra artik NaR-ı GüL Karuzo deriz seni kizdirmayalimda simdi betteyide yabana atmak olmaz bette Karuzo:img-hyste
Kendine dikkat et ya yuregime inecek diye diye indiriverecen Allah korusun Sytan kulagina kursun. Sagol canim senin ozeti 4 gozle bekliyor olacagim:img-pilot
Yaaa asil narayi simdi atacam ama forum kapanir diye atamiyom :icon_sorr haber acayip moralimi bozdu...ne isterlerki tiyatroculardan anlamam...dizide oynuyorlarsa nolmus yani????Allahim sen sabir ver kafayi yicem yeminle!!!
Valla dikkat etsem ne yazar ubucum böyle giderse cok yasamam baksana üst üste felaket haberleri...bunlarin canima kasti var!!!Offf Allahim offffff ne zaman cok sevincli olsam moralim yerinde olsa illa bisey cikiyo...al iste!!!Gelde simdi neseli ol!!!! :icon_sorr
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 15:44
Ozet STVnin web sayfasina eklenmis bir kac tanede resim vardi belki gormemissinizdir daha...
buyrun...
http://img83.imageshack.us/img83/6496/untitledik9.png (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/3346/untitled2fp3.png (http://imageshack.us)
NaR-ı GüL konustuk ustune geldi Vendor Samuel'i fena benzetiyor. Samuel'e pek acidim Allah onu Vendor'un hismindan korusun:img-hyste
http://img208.imageshack.us/img208/7666/untitled3oi9.png (http://imageshack.us)
Resimler icin cok sagol ubucum...ya ben simdi onun nur yüzünü bidaha göremicekmiyim?bu dizi bittikten sonra hic bi dizide oynayamayacagina göre onu bi daha hic göremiceeeeeeeemmmm....:img-cray: :img-cray: :img-cray: :img-cray: yok yok bu karar kesin geri cekilmeli yoksa ben burda kafayi yicem!!!!!:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
NASIL YANI YAAAAAAAAAAAAAAAAAA?????????Eshedü enlaaaaaaaa....:img-fie: :blink: :img-cray: NE DEMEK BU????YA ALI SÜRMELIDE DEVLET TIYATROSU SANATCISI!!!!!!!!Evet, kovulmustu ama kardesiminde dedigi gibi mahkeme karariyla geri döndü....yaaaaaaaaaaaa olamaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzz..Ali Sürmeli cikarsa bu dizinin hic bir anlami kalmaz!!!!Hem bu dizi bittikten sonra onu bidaha göremicem mi televizyonda?????:img-swoon BUNA DAYANAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!:img-cray: YA YINE DEPRESYONA MI SOKMAK ISTIYO BUNLAR BENI!????!!!???!!!!ALLAHIM DELI OLUCAM YAAAAAA!!!!!!!!!!!!!Ne varmis ki dizide oynuyosa ALLAAAAAH ALLAAAAAAAAAAAH!!!Hayret bisey yaaaaaa!!!!!!!!!!!!!:icon_evil Cidden sinirim cok bozuldu arkadaslar insallah bu karari geri cekerler yaaaaaa....ben Ali Sürmeli'yi diziler haric baska bir yerde seyredemem kiiiiiiiii :icon_sorr :img-cray:
Nar-ı Gül depresyona girme hemen dur olay açığa kavuşsun bi. Bence bu kararın gerçekleşmesi biraz zor görünüyor. Baksana bette arkadaşımızın yazdığına göre 400'e yakın tiyatrocu dizilerde rol alıyormuş. bunların içindede mutlaka Ali Sürmeli gibi sevilen bir çok başrol oyuncusu vardır. hem sen Ali Sürmeli'ye güven o başladığı işi yarıda bırakmazdır. :img-wink: Canınıda sıkma:img-wink:
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 15:52
Nar-ı Gül depresyona girme hemen dur olay açığa kavuşsun bi. Bence bu kararın gerçekleşmesi biraz zor görünüyor. Baksana bette arkadaşımızın yazdığına göre 400'e yakın tiyatrocu dizilerde rol alıyormuş. bunların içindede mutlaka Ali Sürmeli gibi sevilen bir çok başrol oyuncusu vardır. hem sen Ali Sürmeli'ye güven o başladığı işi yarıda bırakmazdır. :img-wink: Canınıda sıkma:img-wink:
Ahhhh ahhhh canim ubucum agzindan bal damliyo amaaaaaaa insallah dedigin gibi olur..benim Ali Sürmeli'ye güvenim sonsuz...o elbette basladigi isi yarim birakmaz ancak bu karar uygulanirsa bu diziden sonra büyük ihtimalle onu bi daha televizyonda göremicem...ben buna yanarimmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!:img-cray: :img-cray: :img-cray: :img-cray:
Ahhhh ahhhh canim ubucum agzindan bal damliyo amaaaaaaa insallah dedigin gibi olur..benim Ali Sürmeli'ye güvenim sonsuz...o elbette basladigi isi yarim birakmaz ancak bu karar uygulanirsa bu diziden sonra büyük ihtimalle onu bi daha televizyonda göremicem...ben buna yanarimmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!:img-cray: :img-cray: :img-cray: :img-cray:
Biraz sabır kardeşim. Bugün yayınlanan bütün haberler doğru değilki biraz bekleyelim haberin aslı astarı çıksın bi ortaya. İnşallah böyle birşey olmaz olursa şu an STV'de yayınlanan Yeşeren Düşler dizisinin başrol oyuncusu, tiyatro oyuncusumu tam olarak bilmiyorum ama tiyatroda rol aldığını duymuştum eğer oda tiyatro oyuncusuysa STV'nin 2 dizisinin başrol oyuncusu ayrılmış olucak. Ben pek ihtimal vermiyorum. En iyisi sabredip beklemek sabrın sonu selamettir.:img-wink:
arkadaşlar kötü bi haberim var... atilla olgaçta bu rubun içindeymiş. yani şuan oda devlet tiyatrolarına bağlıymış. az önce haberlerde seyrettim..
inşallah bu gerçek olmaz. yoksa baksanıza; ali sürmeli, atilla olgaç, zafer ergin(arka sokaklar), sumru yavrucuk(yabancı damat) gibi bi çok başrol oyuncusu dizilerden ayrılmak zorunda kalıcak.. bu dizilerin %50sinin bitmesi anlamına gelir...
eğer ali sürmeli ve atilla olgaç y.s'den ayrılırsa dizi kesinlikle biter...
offff kabus gibi.. düşünmek bile istemiyorum:'(:'(:(:'(
Biz anliyoruzda sen anlamiyosun galiba...Ali Sürmeli devlet tiyatrosu sanatcisi..tiyatroda oyunu olsun olmasin onla alakasi yok!!!!
Zaten haberdede devlet tiyatrosu sanatcilari diyo tiyatroda oyunu olan sanatcilar demiyor!!!!
katılıyorum. tiyatrolarda oyunu olup olmamasına bağlı değil. sonuçta devlet tiyatrolarına bağlı... of ama ali sürmelininde bağlı olduğuna emin misin kardeşim ya? of gerçi bi dk, ben on son burayada ekemiştim. ali sürmeli ve songül öden yazın yeni bi tiyatro oynuna başlıyolar diye. demek ki halen bağlı:'(:'(
ama bu karar uygulanamaz. uygulanmamalı. mümkün değil. şuanda dizilerin başrollerinin yarısı devlet tiyatrolarına bağlı...
uygulanmasının nedenide, devlete bağlı memurun çift maaş alması yasak ya hani, bu sebepten...
herşey 25 mart günü belli olucak.. ama dediğim gibi uygulanır ve bizim dizimizden 3 oyuncu birden(vendor,ziya,mithat) ayrılırsa dizi biter...:img-cray: :img-cray: :img-cray:
benimde ona güvenip sonsuz ama, büyük yani eski tiyatrocuları bilirsiniz. tiyatro onların ilk aşkıdır. dizi mi tiyatro mu deseniz hepsi tiyatro der röportajlarında. 25yıldan fazlasını tiyatroya vermiş ali sürmeli ve atilla olgaçta belki böyle düşünür diye korkuyorum:icon_sorr
sonuçta bu karar uygulanamz!!! çok saçma... tiyatroculara bakıyodum da az önce, şu isimlere bakın...
özge özberk,özgü namal,şenay gürler,sumru yavrucuk,güven kıraç, gazanfer özcan,rutkay aziz,şafak sezer,oktay kaynarca,nejat işler,yıldız kenter,ulvi alacakaptan, uğur yücel,demet akbağ,bülent polat,haldun dormen, hüseyin avni danyal,ali poyrazoğlu,altan erkekli,afife jale,ata demirer,seçil mutlu, selçuk yöntem,sanem çelik....
bunların hepsi şimdi oynadıklar dizileri bırakıcaklar mı yani?????
şaka heralde....
şuan yok ama bu yaz gümüş dizisinin başrolü songül ödenle başlıyolar tiyatroya yine. demek ki tiyatroya bağlı halen ve tam olarak kopmuş değil. hala tiyatroya devam ediyo...
he bide oyunlar için anlaşma imzalanıyo,bilirsiniz. songül ödn demeiş ki haberde, bazı oyunlar için anlaşma imzalamıştıkm ikimizde(ali sürmeliyle) ama diziler girince yarım kaldı..
işte asıl sebepte bu olarak gösteriliyodu haberde.. oyuncuların dizilerde oynarken iyatroyu ihmal etmeme şartıyla dizilere izin veriliyodu fakat danıştay bu kararı kesin olarak iptal etmiş. yani 25 marttan sonra, bu karara karşı çıkmay bi çok oyuncuyu ancak tiyatro ve sinemalarda görebilicez:icon_sorr
haberin tam ahlini gönderiyorum bilgilenmek isteyenler için..
Ya perde ya ekran
Devlet Tiyatrosu sanatçısı dizi oyuncuları 25 Mart'tan itibaren televizyon dizilerinde oynayamayacaklar. Danıştay'ın kararı 400'ün üzerinde sanatçı ve bütün TV kanallarını etkileyecek
Devlet Tiyatrosu (DT) sanatçısı dizi oyuncuları 25 Mart'tan itibaren televizyon dizilerinde oynayamayacaklar. TOBAV (Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı), IŞIKDER (Tiyatro Işık Uzmanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ve Kültür - Sen'in (Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası)açtığı dava sonucu Danıştay tarafından yürürlüğü durdurulan DT yönergesi 25 Mart'tan itibaren kalkıyor. Yönergenin yürürlükten kalkması durumunda Maliye Bakanlığı'ndan alınan 132 kadro için sınav yapılamayacak. Dolayısıyla kadrolar iptal edilecek. 25 Mart'ta yönergenin kalkmasıyla birlikte televizyonlardaki dizilerde oynayan tiyatro sanatçıları bundan sonra dizilerde oynayamayacaklar. DT Genel Müdürü Mine Acar olayı doğrularken, bugüne kadar dizilerde oynamaları için 470 izin imzaladığını söyledi.
YA İSTİFA YA DİZİ
DT sanatçısı tiyatrocular ya DT'den istifa edecekler, ya da dizilerde oynamayı bırakacaklar. Yürütmenin durdurulmasıyla sonuçlanan davayı ise TOBAV'ın öncülük ettiği, kültür sanat ve tiyatro alanında faaliyet gösteren sol kökenli sendika ve dernekler açtı. DT tüzüğü, yönetmeliği olmayan bir kurum. Geçtiğimiz yıl Genel Müdür Mine Acar'ın çabaları sonucu bir yönerge çıkarıldı ve kurum işlerini bu yönergeye göre yürütmeye başladı. Yönergenin yürürlüğe girmesinin ardından TOBAV, IŞIKDER ve Kültür - Sen yönerge için Danıştay'da yürütmeyi durdurma davası açtılar. Danıştay, bu üç STK'nın açtığı davayı haklı bularak yönerge için "yürütmeyi durdurma" kararı aldı.
TV KANALLARI DA ETKİLENECEK
25 Mart'ta DT Yönergesi'nin yürürlükten kalkmasının ardından DT sanatçısı oyuncular ile yayındaki bütün TV kanalları sıkıntı yaşayacak. Tüzüğü, yönetmeliği olmayan bir kurum olarak faaliyet gösteren DT, kurum personeli sanatçıların ikinci bir iş yapabilmeleri için 52. madde doğrultusunda "asli görevlerini aksatmamak üzere" dizilerde rol almalarına Genel Müdür onayıyla izin veriyordu. 25 Mart'tan itibaren yönerge de yürürlükte olmayacağı için şu ana kadar TV dizilerinde rol almak için izin alan 400'ün üzerinde sanatçı bu karardan etkilenecek. 25 Mart'tan itibaren dizilerde rol alamayacaklar.
TİYATROCUYA İKİNCİ İŞ YASAK
Çünkü DT Kanunu ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, kamu personeli sanatçıların ikinci bir iş yapmalarına izin vermiyor. DT personeli sanatçılar bu konuda iki seçenekle karşı karşıya kalacaklar: Ya DT personeli olmaktan vazgeçip istifa edecekler ve dizilerde oynamaya devam edecekler, ya da DT personeli sanatçı olmayı sürdürüp dizilerde rol almayı bırakacaklar. DT Genel Müdürü Mine Acar, bugüne kadar sanatçıların dizilerde rol almalarıyla ilgili 470 izin imzaladığını söyledi. Acar konuyla ilgili olarak, “Keşke bu dava hiç açılmamış olsaydı. Arkadaşlarımızın mağduriyetinden dolayı çok üzgünüz” dedi.
400'e yakın tiyatrocu dizilerde rol alıyor
TV dizlerinde rol alan DT personeli sanatçılardan bir kısmı: Meral Niron, Nusret Çetinel, Mehmet Atay, Beyhan Saran, İpek Çeken, Baykal Saran, Melek Baykal, Sabri Özmener, Güven Hokna, Erkan Petekkaya, Burak Sergen, Savaş Dinçel, Ayten Gökçer. Ankara DT'nin 300 civarında sanatçısı var. Ankara DT yetkilileri söz konusu 300 civarında sanatçının hemen hemen tamamının dizilerde rol aldığını açıkladılar. DT'nin toplam sanatçı sayısı 550'nin üzerinde. Ankara DT Müdürü Kemal Başar, 300'e yakın sanatçılarının dizilerde rol almasının çok doğal olduğunu, bunun böyle olması gerektiğini, tiyatro sanatçıları oynamazsa dizilerde mankenlerin rol aldığını söyledi.
132 kişilik kadro tehlikeye girdi
Öte yandan Danıştay'ın kararından sadece TV dizilerinde rol alan sanatçılar etkilenmeyecek. Geçtiğimiz yıl uzun uğraşlar sonucu Maliye Bakanlığı'ndan DT için alınan 132 kişilik kadro da tehlikeye girdi. 132 kişilik kadro için sınav açan DT, sınavları tamamlayamadan yönerge yürürlükten kalkıyor. DT Genel Müdürü Acar, yönerge yürürlükten kalktıktan sonra bu sınavı açamayacaklarını söyledi. TOBAV, IŞIKDER ve Kültür - Sen, sınavı yapılan 27 kadronun iptali için de Danıştay'da dava açtı. Söz konusu 3 STK, davayı sınavlar yapılmadan "Bu yönerge davalık bir yönergedir. Dolayısıyla dava sonuçlanmadan DT sınav açamaz, sınav yapamaz, eleman alamaz" gerekçelerine dayandırarak dava açtı. Yapılan sınavlar için açılan dava ise henüz sonuçlanmadı. Danıştay, STK'ların talebi doğrultusunda karar verirse sınav sonucu alınan 27 kişinin de kadrosu iptal edilecek.
14.03.2007
ŞehrazaT_18
14-03-07, 23:11
Durum ciddi gibi görünüyor.Ama bu söylendiği gibi 400 den fazla oyuncuyu etkilediği için kolay kolay uygulancağını düşünmüyorum ...sonuçta dizilerde önemli rol sahipleri diziden ayrılmak zorunda kalıcak ve bu koskoca kanalların da nelere kadir olduğunu bilmek o kadar muallak olmasa gerek...
Yani demk istediğim bu bizim dizimizdeki oyunculara yönelik bir problem olsa hemne anında uygulanır ama asli güç olan bu kanallar buna izin vermez...
En azından dizilerdeki anlaşmaları bitene kadar oynamaları gerektircek değişiklik yapılabilir...bu da Ali Sürmeli baş karakter olarak 80 bölümlük bir bir anlaşma imzalamıştır anlamına geliyor.
Neden böyle bir uygulama yaptılar,yaptıkları şey doğru mu şuan için objektif düşünemiyorum çünkü onlarıın içinde çok değerli Ali Sürmeli,Atilla Olgaç var...
HAtta bu yeni gelen Derya 'da tiyatroda oynuyor ama özeldi sanırım ...neyse Umarım dizimiz etkilenmez...
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 23:22
haberin tam ahlini gönderiyorum bilgilenmek isteyenler için..
Ya perde ya ekran
Devlet Tiyatrosu sanatçısı dizi oyuncuları 25 Mart'tan itibaren televizyon dizilerinde oynayamayacaklar. Danıştay'ın kararı 400'ün üzerinde sanatçı ve bütün TV kanallarını etkileyecek
Devlet Tiyatrosu (DT) sanatçısı dizi oyuncuları 25 Mart'tan itibaren televizyon dizilerinde oynayamayacaklar. TOBAV (Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı), IŞIKDER (Tiyatro Işık Uzmanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ve Kültür - Sen'in (Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası)açtığı dava sonucu Danıştay tarafından yürürlüğü durdurulan DT yönergesi 25 Mart'tan itibaren kalkıyor. Yönergenin yürürlükten kalkması durumunda Maliye Bakanlığı'ndan alınan 132 kadro için sınav yapılamayacak. Dolayısıyla kadrolar iptal edilecek. 25 Mart'ta yönergenin kalkmasıyla birlikte televizyonlardaki dizilerde oynayan tiyatro sanatçıları bundan sonra dizilerde oynayamayacaklar. DT Genel Müdürü Mine Acar olayı doğrularken, bugüne kadar dizilerde oynamaları için 470 izin imzaladığını söyledi.
YA İSTİFA YA DİZİ
DT sanatçısı tiyatrocular ya DT'den istifa edecekler, ya da dizilerde oynamayı bırakacaklar. Yürütmenin durdurulmasıyla sonuçlanan davayı ise TOBAV'ın öncülük ettiği, kültür sanat ve tiyatro alanında faaliyet gösteren sol kökenli sendika ve dernekler açtı. DT tüzüğü, yönetmeliği olmayan bir kurum. Geçtiğimiz yıl Genel Müdür Mine Acar'ın çabaları sonucu bir yönerge çıkarıldı ve kurum işlerini bu yönergeye göre yürütmeye başladı. Yönergenin yürürlüğe girmesinin ardından TOBAV, IŞIKDER ve Kültür - Sen yönerge için Danıştay'da yürütmeyi durdurma davası açtılar. Danıştay, bu üç STK'nın açtığı davayı haklı bularak yönerge için "yürütmeyi durdurma" kararı aldı.
TV KANALLARI DA ETKİLENECEK
25 Mart'ta DT Yönergesi'nin yürürlükten kalkmasının ardından DT sanatçısı oyuncular ile yayındaki bütün TV kanalları sıkıntı yaşayacak. Tüzüğü, yönetmeliği olmayan bir kurum olarak faaliyet gösteren DT, kurum personeli sanatçıların ikinci bir iş yapabilmeleri için 52. madde doğrultusunda "asli görevlerini aksatmamak üzere" dizilerde rol almalarına Genel Müdür onayıyla izin veriyordu. 25 Mart'tan itibaren yönerge de yürürlükte olmayacağı için şu ana kadar TV dizilerinde rol almak için izin alan 400'ün üzerinde sanatçı bu karardan etkilenecek. 25 Mart'tan itibaren dizilerde rol alamayacaklar.
TİYATROCUYA İKİNCİ İŞ YASAK
Çünkü DT Kanunu ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, kamu personeli sanatçıların ikinci bir iş yapmalarına izin vermiyor. DT personeli sanatçılar bu konuda iki seçenekle karşı karşıya kalacaklar: Ya DT personeli olmaktan vazgeçip istifa edecekler ve dizilerde oynamaya devam edecekler, ya da DT personeli sanatçı olmayı sürdürüp dizilerde rol almayı bırakacaklar. DT Genel Müdürü Mine Acar, bugüne kadar sanatçıların dizilerde rol almalarıyla ilgili 470 izin imzaladığını söyledi. Acar konuyla ilgili olarak, “Keşke bu dava hiç açılmamış olsaydı. Arkadaşlarımızın mağduriyetinden dolayı çok üzgünüz” dedi.
400'e yakın tiyatrocu dizilerde rol alıyor
TV dizlerinde rol alan DT personeli sanatçılardan bir kısmı: Meral Niron, Nusret Çetinel, Mehmet Atay, Beyhan Saran, İpek Çeken, Baykal Saran, Melek Baykal, Sabri Özmener, Güven Hokna, Erkan Petekkaya, Burak Sergen, Savaş Dinçel, Ayten Gökçer. Ankara DT'nin 300 civarında sanatçısı var. Ankara DT yetkilileri söz konusu 300 civarında sanatçının hemen hemen tamamının dizilerde rol aldığını açıkladılar. DT'nin toplam sanatçı sayısı 550'nin üzerinde. Ankara DT Müdürü Kemal Başar, 300'e yakın sanatçılarının dizilerde rol almasının çok doğal olduğunu, bunun böyle olması gerektiğini, tiyatro sanatçıları oynamazsa dizilerde mankenlerin rol aldığını söyledi.
132 kişilik kadro tehlikeye girdi
Öte yandan Danıştay'ın kararından sadece TV dizilerinde rol alan sanatçılar etkilenmeyecek. Geçtiğimiz yıl uzun uğraşlar sonucu Maliye Bakanlığı'ndan DT için alınan 132 kişilik kadro da tehlikeye girdi. 132 kişilik kadro için sınav açan DT, sınavları tamamlayamadan yönerge yürürlükten kalkıyor. DT Genel Müdürü Acar, yönerge yürürlükten kalktıktan sonra bu sınavı açamayacaklarını söyledi. TOBAV, IŞIKDER ve Kültür - Sen, sınavı yapılan 27 kadronun iptali için de Danıştay'da dava açtı. Söz konusu 3 STK, davayı sınavlar yapılmadan "Bu yönerge davalık bir yönergedir. Dolayısıyla dava sonuçlanmadan DT sınav açamaz, sınav yapamaz, eleman alamaz" gerekçelerine dayandırarak dava açtı. Yapılan sınavlar için açılan dava ise henüz sonuçlanmadı. Danıştay, STK'ların talebi doğrultusunda karar verirse sınav sonucu alınan 27 kişinin de kadrosu iptal edilecek.
14.03.2007
Ya cidden bu karar cok sacma geliyor bana. Su an dizilerde oynayan 400e yakin DT sanatcisi var. Ne yani?Onlar bu karar yüzünden diziden ayrilmak zorunda mi kalcaklar???
Onlar ayrilacak diye hepsi teker teker dizide öldürelecek mi???Ya gercekten saka gibi....bence bu oyunculara yapilan büyük bir haksizlik...neden diye soracaksiniz...acikliyayim...
Günümüzde kac kisi bi tiyatro oyununu izlemeye gidiyor?Hadi izleniyor diyelim oyuncular tiyatrodan kazandiklari para ile gecinebilirler mi?
Belkide gecinemedikleri icin tiyatrodan vazgecmek zorunda kalip dizilere yöneldiler. Malum günümüz sartlarinda gecinmek artik cok zorlasti ve her gecen gün dahada zorlasiyor. Cünkü oyuncularimizda benim sizin gibi insanlar. Onlarda sonucta ekmeklerini kazanmaya calisiyolar ve bir sekilde para kazanmak zorundalar. O parayida dizilerde oyunculuk yaparak kazanmaya calisiyolar.
Birde söyle bir gercek var.
Ben Türkiye'de yasamiyorum ama bana kalirsa Türkiye'de tiyatro artik ikinci planda kalmis bir sanat dali. Bunu anlamak icin Türkiyede yasamak gerekmiyor. Maalesef böyle. Cünkü artik insanlar kalkipta "Hadi tiyatroya gidelim" demiyor insanlar artik televizyonlarda dizileri seyrediyor.
Tabi cogu DT sanatcisi bos bir tiyatro salonunda oyun sergilemek yerine dizilerde oynamayi tercih etmistir. Cünkü böyle bir durumda para kazanamazlar.
Onlarinda aileleri var. Onlarinda gecinme derdi gibi bir takim sorunlari var. Onlarda bizler gibi insan. Aramizda tek fark onlarin ünlü ve taninmis olmasi.
Düsünün bir dükkan actiniz ve baya bir zamandir ugrasiyorsunuz ancak sadece bir kac müsteri yada bazen hic bir müsteri dükkaniniza ugramiyor. Tabi siz eve ekmek götüremiyosunuz ne yaparsiniz?
Elbette baska bir yerde is bulmaya calisirsiniz!
Cogu DT sanatcisida öyle yapiyor. Asil meslekleri olan tiyatrodan ekmeklerini kazanamadiklari icin baska bir sekilde yani dizilerde oynayarak paralarini kazanabiliyolar.
Simdi egri oturup dogru konusalim. Diyelim ki bu karar uygulandi ve DT sanatcilari dizilerde oynamaktan men edildi ve sadece tiyatroda oynamalarina izin verildi. Peki tüm tv kanallarinda toplam 100 civari (belkide daha fazla) diziler yayinlanirken hangi insan kalkipta "bugünde tiyatroya gidelim" der ki?
En önemlisi bu oyuncularin büyük bir hayran kitlesi var. Mesela ben ve bette kardesim Ali Sürmeli'nin fanatigiyiz ve biz onu bu dizide görmekten sonsuz bir mutluluk duyuyoruz. Eger o giderse dizi kesinlikle sona erer.
Tabi diger dizilerin oyuncularinin hayranlarida bizler gibi düsünüyordur. Onlarda cok üzüleceklerdir. Ama asil ben cok ama cok üzülücem. Cünkü eger bu oyunculara dizide oynamalari yasaklanirsa bu benim Ali Sürmeli'yi yilda belkide sadece iki yada üc sefer görebilecegim demektir belkide cok daha az yada hic!
Malum yurt disindayim ve onun tiyatro oyunlarinini seyredemicem. Hatta ve hatta oynadigi sinema filmlerinide seyretme ihtimalim cok düsük. Öncedende dedigim gibi türk sinema filmleri avrupada pek ragbet görmüyor.
Simdi soruyorum karari uygulamak isteyenlere...DT oyuncularini zora sokmaya onlarin hayranlarina bunu yapmaya hakkiniz var mi?Onlari sevenlerinden ayirmaya hakkiniz var mi?
Oynadiklari dizide canla basla calisan alin teri döken bu sanatcilara bunu yapmaya hakkiniz var mi?
25-30 yilini tiyatroya adamis bu sanatcilara "ya dön yada istifa" et demeye hakkiniz var mi?Peki verilen onca emegi, dökülen onca alin terini görmemezlikten gelmeye hakkiniz var mi?
Eger "var" diyorsaniz buyurun karari uygalayin ancak unutmayin bize kulak asmayabilirsiniz ama vicdaninizin sesinden kacamazsiniz!
Keske burda yazdigim cümleleri karari alan insanlara bir sekilde okutma imkanim olabilseydi.
Belki o zaman ne demek istedigimi anlayabilirlerdi...
~*~NaR-ı GüL~*~
14-03-07, 23:34
Ali Sürmeli'nin 25.2.2006 tarihinde bir gazeteye verdigi röportaj...
‘Anadilimde tiyatro yapamadım’
Ulaş Emre / Serpil İlgün
Kurtlar Vadisi’nin etinden sütünden yararlanıldığı, üzerine çokça yazılıp konuşulduğu şu günlerde, dizinin önceli olarak nitelenen Deli Yürek’te, devlet görevlisi Turgay Atacan karakterini başarıyla canlandıran Ali Sürmeli’nin kapısını çaldık ve Kurtlar Vadisi’nden dizilere, tiyatrodan projelerine uzanan geniş bir sohbet yaptık.
Üç yıl önce dönemin Kültür Bakanı’na sorduğu bir soru nedeniyle Devlet Tiyatroları’ndan atılan, 1.5 yıl önce de mahkeme kararıyla geri dönen Ali Sürmeli, artık tiyatro yapmak istemediğini söylüyor. Tiyatroda 30 yılı geride bırakan Sürmeli, devletin sanatçılarına kulak verdiği bir ülkede ne savaşlar, ne de açlık ve yokluklar olacağının altını çiziyor ve ekliyor; “Zamanında Yılmaz Güney’i dinleseler Kürt meselesi olmazdı.”
Kurtlar Vadisi’nin önceli sayılan Deli Yürek, oynadığınız dizilerden biriydi. Kurtlar Vadisi’ne yakın bir projede rol almış biri olarak, dizi ve film için neler söyleyeceksiniz?
Ne diziyi, ne de filmi izlemedim. Öyle seziyorum ki insanların katarsise ulaştıkları bir şey yapıyorlar. Yani, “seyircinin kendisini, oyuncunun ya da o kahramanın yerine koyması; kendi yapamadıklarını onun yerine başka birinin yapması”. Bu gerçekleştirilmiş olmalı ki bu kadar insan kilitlenip seyrediyor.
Madem bu kadar tartışılıyor o iş amacına ulaşmış demektir. Burda toplumun sadece gazetecisinin, yazarının değil, halkın da dahil olduğu bir tartışma söz konusu. Bu da geçici bir konu olacağı için fazla ilgilenmiyorum. Deli Yürek’te de reytingler patladı, o dönem de kendini Miroğlu zanneden insanlar çıkar. Onlar gitti yerine Polat Alemdar geldi, bir süre sonra o da gidecek, onun yerine başka bir şey koyarlarsa, bu sefer o sürecek. Bunlar günlük kahramanlar. Bu kahraman da üzerine düşeni yapmış, tartıştırıyor işte.
Milyonlarca insanın izlediği bir dizide rol almanın, bir oyuncu için nasıl avantajları vardır ve siz bundan yararlandınız mı?
Sanılanın aksine, Deli Yürek’ten sonra çok az teklif geldi. Piyasada, özellikle Antalya’da ödül aldıktan sonra işin biter. Teklif gelmemesinde Kültür Bakanı’yla tartışmanın etkisi var mı onu tam bilmiyorum, ama genel olarak bilinen bir şey var. Antalya’da en iyi
oyuncu, ya da en iyi film ödülü alırsan sana teklif gelmez. Çünkü Türk yapımcılar önce Türk gibi düşünürler. Yani ‘öyle bir film yapalım ki, önce parayı kazanalım!’ Parayı bulmak için film yaparlar. Onun için ilk cümleleri şudur ‘Bütçemiz çok kısıtlı!’ Ödül almış birini, ‘Bütçemiz çok kısıtlı ama bu filmle parlayabilirsin, ödül alabilirsin, ödül aldıktan sonra yolun açılır, para kazanırsın’ diye kandıramazlar. Çünkü ödül almışsındır ve zaten o güne kadar para kazanamamışsındır.
Para için oyunculuk yapmadığınız verdiğiniz 2.5 yıllık aradan da anlaşılıyor. Hangi şartlarda dizi oyunculuğunu kabul ediyorsunuz ve “Aşka Sürgün” dizisi bunu karşılıyor mu?
Öncelikle, televizyon dizileri çok tercih ettiğim bir şey değil. İster dizi, ister sinema olsun, öncelikle rolün güzel olması lazım. Beni zorlaması, heyecan duymam lazım ki oynayayım. Bir de şunu fark ettim ki, Deli Yürek’ten sonra kimse benim oynadığım rolün bir devlet görevlisi olduğunu bilmiyor. Çünkü projesi olup da arayan ‘Abi çok güzel bir mafya hikayemiz var’ diye arıyor, ama ben orda mafya değildim. Aşka sürgün dizisine gelirsek, Yönetmen Cemal’in yaptığı dizi aşk üzerineydi. Bakayım aşk rolünü canlandırabilir miyim diye ben de merak ettim. Hem Cemal’i (Şan) hem Mahsun’u (Kırmızıgül) sevdiğim için diziye girdim. Bir de çok iyi oyuncular var, Bahri Abi, İzzet (Günay), Fırat Tanış özellikle ben de onlarla oynamak istediğim için kabul ettim. Bir diğer neden de, Cemal’le yaptığımız bir anlaşma. Ben onun dizisinde para almadan oynayacağım, o da benim senaryomu yönetecek. Parasız.
Dizi furyasının tiyatroyu vurduğu tartışmalarına ilişkin neler söyleyeceksiniz?
İzleyicinin seyrettiklerinde, tiyatro sanatının bir günahı yok, ama bu topraklardaki tiyatrocuların dokundukları tiyatroya seyirci gitmiyorsa, bence ilk defa akıllı bir seçim yapıyor. Diziler tiyatrodan çok daha güzel bir şey bence. 30 yıldır tiyatronun içindeyim, ben bile soğudum. Ben de artık gitmiyorum, ben de yapmak istemiyorum. Çünkü dünyada bir tiyatro sanatı var, milyonlarca yıldır sürüp gelen bir sanat. Dünyada da diziler var. Dünyada tiyatro hâlâ yaşıyor. Türkiye’de de yaşıyor deniyor, ama bende yaşamıyor. Çünkü hayatımı bu işe vakfettim, 30. yılda bir kere fikrimi söyledim, tiyatrodan atıldım. Milyonlarca yıldır bu topraklarda drama sanatı vardı, Cumhuriyet’le
birlikte köreldi, ama istediğin kadar körelt, ancak gözleri köreltiyorsun. Devlet, sanatçılarını dinlese bunlar olmaz, zamanında Yılmaz Güneyi dinleseler Kürt meselesi olmazdı. O kadar insan öldü. Sanatçısını dinlemeyen bir toplum ne 15 yıl savaşır, ne de açlıkla yoklukla boğuşur.
Tiyatroya 30 yıldır emek vermiş biri olarak, tiyatronun bugunkü fotoğrafı size ne hissettiriyor?
Benim anadilim Zazaca. Zazaca tiyatro yapılamadı, zorunlu olarak Kürtçe öğrendim, Kürtler hakimdi çünkü sokakta, Kürtçe de tiyatro yapılamıyordu o zaman. Bir tek tiyatro yapılabilir dil var, o da Türkçe. Biz de Türkçe öğrendik tiyatro yapmak için. Fakat Türkçe tiyatro dediğim de, Fransızların, İngilizlerin, Rusların tercümesi, dünyayı anladık, ama bu topraklardaki sancıyı yazacak eserler çok az. Onlar tekrar tekrar oynanıp duruyor.
Yapmayı çok istediğiniz, ‘şunu yapamazsam gözüm açık gider’ dediğiniz projeleriniz var mı?
Yıllardır biriktirdiğim üç dört tane senaryom var. İsim vermeyeyim
ama, bir dünya klasiğinden Türkiye’deki duruma adapte ettiğim bir hikayeyi senaryolaştırdım. Onu yapmak isterim. Sonra, babamın, dedemin anlattığı hikayeleri senaryolaştırdım. Bana göre benim okuduğum, seyrettiğim en komik hikayeler. Zazaca yazdım onları. Çekmeye de kalktım beceremedim.
İlk sıraya hangisini koydunuz ve ne zaman başlayacaksınız?
Rus klasiğinden Türkiye’ye adapte ettiğim hikayeye haziranda başlayacağız. Bu bir sinema filmi olacak, ama sinemada gösterilsin diye değil. Ben yapayım oğluma bırakayım. Çünkü şimdi anlamazlar. Bu ülke böyle giderse 20 yıl sonra anca anlaşılır. Para kazanmak için bir şey yapmayı düşünemiyorum. Bu para fikri biz icat olduktan sonra oldu, televizyon gibi. 20 yıl sonra para yerine belki daha başka bir şey konur. Ve derler ki “Bak adam sırf biz seyredelim diye o zaman yapmış, biz şimdi seyrediyoruz.” Sırf o iddia yüzünden. Onları yapıp, oğluma bırakmak istiyorum.
--------------------------------------------------------------------------------
Ali Sürmeli kimdir?
1959 Varto doğumlu. 1985’te M.S.Ü. Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Mavi Sürgün, Sokaktaki Adam, Babam Askerde, Karışık Pizza, Filler ve Çimen gibi sinema filmlerinde önemli rolleri üstlendi. İsmail Dümbüllü, Ulvi Uraz, Ankara Ulusal Film Yarışması Yardımcı Erkek Oyuncu; Antalya Altın Portakal Film Festivali “Filler ve Çimen”deki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü; 8. Ankara Film Festivali Sokaktaki Adam, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.
benimde ona güvenip sonsuz ama, büyük yani eski tiyatrocuları bilirsiniz. tiyatro onların ilk aşkıdır. dizi mi tiyatro mu deseniz hepsi tiyatro der röportajlarında. 25yıldan fazlasını tiyatroya vermiş ali sürmeli ve atilla olgaçta belki böyle düşünür diye korkuyorum:icon_sorr
sonuçta bu karar uygulanamz!!! çok saçma... tiyatroculara bakıyodum da az önce, şu isimlere bakın...
özge özberk,özgü namal,şenay gürler,sumru yavrucuk,güven kıraç, gazanfer özcan,rutkay aziz,şafak sezer,oktay kaynarca,nejat işler,yıldız kenter,ulvi alacakaptan, uğur yücel,demet akbağ,bülent polat,haldun dormen, hüseyin avni danyal,ali poyrazoğlu,altan erkekli,afife jale,ata demirer,seçil mutlu, selçuk yöntem,sanem çelik....
bunların hepsi şimdi oynadıklar dizileri bırakıcaklar mı yani?????
şaka heralde....
Haberde sözü geçen, dizilerde oynayamayacağı söylenen oyuncular sadece devlet tiyatrolarında rol alan oyunculardır. Şehir tiyatroları ve özel tiyatrolarda oynayan oyuncular bunda dahil değildir. Bette senin saydığın bu isimlerin hepsi DT'larında değil, özel tiyatrolarda yer alan oyuncular....:good:
Tabii Afife Jale hariç, o özel tiyatro da oynamıyor. 1941 yılında öldüğü için dizilerde oynama şansı da yok...:icon_whis
Tabi cogu DT sanatcisi bos bir tiyatro salonunda oyun sergilemek yerine dizilerde oynamayi tercih etmistir. Cünkü böyle bir durumda para kazanamazlar.
Burada katılmadığım bir nokta, Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları her zaman dolu salona oynamaktalar, hiç bir zaman seyirci sıkıntısı çekmiyorlar. Hatta biletler (özellikle şehir tiyatrolarında) çıktıktan kısa bir süre sonra tükeniyor, yer bulunamıyor. Nedeni bilet fiyatlarının oldukça ucuz olması, (4 Ytl civarında). Ama özel tiyatroların yüksek fiyatlar nedeniyle seyirci sıkıntısı çektiği doğru.
Ayrıca yine tam emin olmasam da, Ali Sürmeli şu anda Devlet Tiyatroları kadrosunda bulunmuyor. En azından bu sezon bir oyunda yer almayacağından eminim. O yüzden üzmeyin kendinizi boşu boşuna Bette, Nar-ı Gül . Bence onu dizide izlemeye devam edeceğiz. :happy0064 :happy0064
Ama Atilla Olgaç ise İstanbul Devlet Tiyatrosu 'nda şu anda Uyarca adlı oyunda yer almakta. Yani bu , Atilla Olgaç'ın maalesef diziden ayrılmasına yol açabilir.:icon_sorr
~*~NaR-ı GüL~*~
15-03-07, 01:43
Burada katılmadığım bir nokta, Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları her zaman dolu salona oynamaktalar, hiç bir zaman seyirci sıkıntısı çekmiyorlar. Hatta biletler (özellikle şehir tiyatrolarında) çıktıktan kısa bir süre sonra tükeniyor, yer bulunamıyor. Nedeni bilet fiyatlarının oldukça ucuz olması, (4 Ytl civarında). Ama özel tiyatroların yüksek fiyatlar nedeniyle seyirci sıkıntısı çektiği doğru.
Evet olabilir ama yinede insanlarin cogu tiyatroya gitmek yerine evinde rahat rahat dizi seyretmeyi yegeliyor...cünkü her evde artik bir televizyon var...ve televizyonlardaki diziler tiyatrodaki oyunlardan daha cok ilgi cekiyor...bu bir gercek belmonte.
Ayrıca yine tam emin olmasam da, Ali Sürmeli şu anda Devlet Tiyatroları kadrosunda bulunmuyor. En azından bu sezon bir oyunda yer almayacağından eminim. O yüzden üzmeyin kendinizi boşu boşuna Bette, Nar-ı Gül . Bence onu dizide izlemeye devam edeceğiz. :happy0064 :happy0064
Ama Atilla Olgaç ise İstanbul Devlet Tiyatrosu 'nda şu anda Uyarca adlı oyunda yer almakta. Yani bu , Atilla Olgaç'ın maalesef diziden ayrılmasına yol açabilir.:icon_sorr
Evet ama yinede üzülüyoruz belmonte...sonucta gün gelecek bu dizide bitecek ve bu dizi bittikten sonra ali sürmeli'yi tv'de cooooooooooooooook az belkide hic göremicem...sizler tiyatro oyununa gidebileceksiniz ama ya ben?:icon_sorr :img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
Attila bey'in ayrilmasida cok kötü olur cünkü onsuz
bir yagmurdan sonra düsünemiyorum ve düsünmekde istemiyorum...:icon_sorr
Yok yok...düsünmemeliyim...düsünürsem basima gelir...Allah korusun...bu karar uygulanmamali!!!!:icon_sorr :img-cray: :img-cray:
YA İSTİFA YA DİZİ
14.03.2007
Ya ben anlamıyorum DT sanatçılarının dizilerde oynamasının ne zararı var. Hem tiyatroyu hem diziyi idare edebiliyorsa yapsın. Bu kararla artık DT santçıları dizilerde oynamayacaksa bundan karları ne olacak onu merak ediyorum doğrusu. Böyle olunca daha mı çok tiyatro oyunu olucak yada tiyatro salonları eskisine nazaran daha mı dolup taşacak. Bence yanlış bir karar verilmiş, ben bu karara karşıyım. 25 Marttan itibaren artık oynamayacaklarsa dizilerde bu kişilerin yerini kim dolduracak ya ölecekler, yada yerlerine başka oyuncu girecek. Bu sadece izleyicinin değil TV kanallarınında büyük tepkisini toplayacaktır.
Bence bu kararı bir daha gözden geçirmeliler.
Haberde sözü geçen, dizilerde oynayamayacağı söylenen oyuncular sadece devlet tiyatrolarında rol alan oyunculardır. Şehir tiyatroları ve özel tiyatrolarda oynayan oyuncular bunda dahil değildir. Bette senin saydığın bu isimlerin hepsi DT'larında değil, özel tiyatrolarda yer alan oyuncular....:good:
Tabii Afife Jale hariç, o özel tiyatro da oynamıyor. 1941 yılında öldüğü için dizilerde oynama şansı da yok...:icon_whis
yahu afifeyi boşverelim. Allah rahmet eylesin, kaçmış işte listede oda araya.. :D:D
diğer oyuncuların tamamı özel tiyatrolara bağlı değil. içlerinde devlet tiyatrolarına bağlı olnalrda var. bnm yazdığım isimleri zaten tiytarocuların olduğu liseteden buldum, D.T oyuncularını çok aradım ama onların yazdığı bi liste bulamadım...
devlet tiyatroları 4 ytl kadar demişsin, en son 1 ytl idi ama halen öyle mi bilmiyorum...
çok yazık.. 1ytl ye bende oyun sergilemem. özel tiytarolarda 20 ytl ye sergileniyo.. DT'de 1 ytl, burda bi eşitlik gören varsa banada söylesin...
ayrıca tiyatro salonlarının dolduğuna da inanmıyorum. burda ancak kadıköyde,bostancıda,taksimde, BKMde, özel tiyatrolarda (müjdat gezen tiyatrosu,gazanfer özcan tiyatrosu) falan full doluyo..
gerisinin pek görmedik tamamen dolu halini...
Evet olabilir ama yinede insanlarin cogu tiyatroya gitmek yerine evinde rahat rahat dizi seyretmeyi yegeliyor...cünkü her evde artik bir televizyon var...ve televizyonlardaki diziler tiyatrodaki oyunlardan daha cok ilgi cekiyor...bu bir gercek belmonte.
Evet ama yinede üzülüyoruz belmonte...sonucta gün gelecek bu dizide bitecek ve bu dizi bittikten sonra ali sürmeli'yi tv'de cooooooooooooooook az belkide hic göremicem...sizler tiyatro oyununa gidebileceksiniz ama ya ben?:icon_sorr :img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
Attila bey'in ayrilmasida cok kötü olur cünkü onsuz
bir yagmurdan sonra düsünemiyorum ve düsünmekde istemiyorum...:icon_sorr
Yok yok...düsünmemeliyim...düsünürsem basima gelir...Allah korusun...bu karar uygulanmamali!!!!:icon_sorr :img-cray: :img-cray:
doğru diziler tiyatrodan çok daha fazla ilgi çekiyor çünkü dizilerde aksiyon ve aldatmaca var...buda seyircinin işine geliyo...
ben bu olayı 2 türlü düşünüyorum. 1.si, eğer ali sürmeli diizyi bırakıp tiyatroyu seçerse o zaman bnmde onu hery ar veya her hafta tiyatroda izleme,yakından görme hatta tanışma şansım olucak...
ama bencilliği bırakıpta genel olarak düşünürsek, ali sürmelinin tiyatroya dönmesi bu dizinin bitmesi anlamına gelir.. aynı zamanda onu sadece dizi ve filmlerde gören hayranlarıın da bi daha görememesi anlamına gelir bu...
ve ben maalesef sadece kendimi düşünüp burda sevinç çığlıkları atamıyorum..
Durum ciddi gibi görünüyor.Ama bu söylendiği gibi 400 den fazla oyuncuyu etkilediği için kolay kolay uygulancağını düşünmüyorum ...sonuçta dizilerde önemli rol sahipleri diziden ayrılmak zorunda kalıcak ve bu koskoca kanalların da nelere kadir olduğunu bilmek o kadar muallak olmasa gerek...
Yani demk istediğim bu bizim dizimizdeki oyunculara yönelik bir problem olsa hemne anında uygulanır ama asli güç olan bu kanallar buna izin vermez...
En azından dizilerdeki anlaşmaları bitene kadar oynamaları gerektircek değişiklik yapılabilir...bu da Ali Sürmeli baş karakter olarak 80 bölümlük bir bir anlaşma imzalamıştır anlamına geliyor.
Neden böyle bir uygulama yaptılar,yaptıkları şey doğru mu şuan için objektif düşünemiyorum çünkü onlarıın içinde çok değerli Ali Sürmeli,Atilla Olgaç var...
HAtta bu yeni gelen Derya 'da tiyatroda oynuyor ama özeldi sanırım ...neyse Umarım dizimiz etkilenmez...
küçük bi kötü haber daha vermem gerekirse; bizim ibrahim yani kayra şenocakta tiyatroya bağlı. özel mi devlet mi bilmiyorum ama devlet sanırım.. hatta geçtiğimiz günlerde seçil mutluyla onun ''cinselliğin komedisini'' konu alan ''ayıp ettik'' diye bi oyunu vardı tiyatroda.. oda helan devam ediyo yani tiyatroya ve eğer devlete bağlıysa, şuanki rolünü seçip tiyatrodan istifa ediceğini hiç sanmıyorum.. çünkü henüz genç bir oyuncu,ayrıca yeri sağlam değil. yani Y.Sde başrol değil. bu dizide ölse,ayrılsa, elinin altında bi proje garantisi yoksa eğer, gidipte DT'yi bırakmaz.. çünkü oranın garantisi var..
ama aynı şeyi atilla olgaç ve ali sürmeli için söyleyemem.ali sürmeli yazın tiyatroya başlıycaktı, belkide halen DTde ama oynu yok dizi olduğu için...
eğer büyük bi tiyatro anlaşması yoksa ali sürmeli tiyatroyu bırakır gibi geliyo.. zaten kardeşimin eklediği o eski röportajında da bunu belirtmiş...
atilla olagaçta sonuçta yine profesyonel bi oyuncu..onun güvence için DTye bağlı olmasına gerek yok.. istediği dizi-film projesinde rahatlıkla oynayabilicek bi oyuncu...
ama çok karışık ya... bizim dizi tiyatro kökenli oyunculardan oluşuyo...böyle olmasının da ilk defa kötü olduğunu gördük yani...eğer bu karar ve herşeyin olumsuz gittiğini düşünürsek dizimizden 4 isim ayrılıcak... ALİ SÜRMELİ,ATİLLA OLAGAÇ,KAYRA ŞENOCAK,NUSRET ÇETİNEL...(ki bunlarda tiyatrocu olduklarını bilidğim.. başka var mı acaba..?)
bana kızıcaksınız biliyorum ama şu habere bi bakın.. direk alıntı yaptım.. hiçbişey eklemeden yapıştırıyorum..
YENI BIR DIZI ILE PANA FILM SIRKETI GELIYOR!!
Basrolde Necati Sasmaz!! Ali Sürmeli, Kenan Coban, Melih Cardak!
( simdilik bu kadari belli.. dahasi var.. )
Necati Sasmaz büyük bir dolandirici