Tüm Versiyonu Göster : Basında Çıkan Haberler
Alıntıdır..
"Kader" dizisinin Lamia'sı Birce Akalay, "Özcan Deniz'in setteki varlığı bana güç veriyor" dedi.
Akalay sözlerine şöyle devam etti: "Özcan Deniz, pozitif enerji dolu. İşini seven bir arkadaş ve iyi bir destekçi... Birlikte çektiğimiz sahnelerde kendimi çok iyi ve güçlü hissediyorum. Kendisi ile aynı seti paylaştığım için çok mutluyum."
Star TV’de yayınlanan, başrollerini Özcan Deniz, Mustafa Uğurlu, Hüseyin Soysalan ve Selim Erdoğan’ın paylaştığı "Kader" dizisinin Lamia’sı Birce Akalay, Kelebek’e konuştu. Dizide amcasının oğluyla zorla evlendirilen ama mimar Ali’ye yani Özcan Deniz’e aşık olan bir Arap kızını canlandıran Akalay, "Çok şanslı bir genç kızım. Bu ilk oyunculuk deneyimim ve Özcan Deniz’in setteki varlığı bana güç veriyor" dedi.
Sizi tanıyabilir miyiz, Birce Akalay kimdir?
Ben, 1984 yılında İstanbul’da doğdum. Tek çocuğum. Annem ev hanımı, babam ise serbest meslek sahibi. 3.5 yaşında bale eğitimi almaya başladım ve bu eğitimim 13 yıl sürdü. Lisede konservatuvarın bale bölümüne hazırlanırken, bir sakatlık yaşadım ve sınavlara giremedim. Ancak bu sakatlık, benim tiyatro ile tanışmama sebep oldu. Çok geçmeden Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde tiyatro eğitimi almaya başladım. Dört yıl süren eğitim sürecim, tıpkı bir konservatuvar eğitimi gibiydi. Lise sonrası İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Drama Bölümü’nde okumaya başladım. Ancak çalışma hayatım, okulun bölünmesine neden oldu. 2004 yılında, Star TV’de spor spikerliği yaptım. Kısa bir süre de TV8’de çalıştım. Ama hep bir yanım tiyatroyu özlüyordu. Sonunda dayanamadım ve ani bir kararla işimden ayrılıp, konservatuvar sınavlarına girdim. Başarılı da oldum. Şu anda Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim hayatımı sürdürmekteyim. Bale, tiyatro ile birbirine çok yakın bir sanat dalı. Sahne aynı, mimikler ve duygular aynı. Belki çok ayırıcı özellikleri de vardır. Ancak tiyatroya, oyunculuğa aşık oldum. Artık benim hayallerimi oyunculukta elde edeceğim başarılar süslüyor. Kariyerim boyunca da hep süslemeye devam edecek.
Hiç oyunculuk deneyiminiz var mı?
Ekran önünde yok. Erken olduğunu düşündüğüm için hiç denemedim. "Kader" dizisi benim ilk oyunculuk deneyimim. Oyunculuk adına yaptığım en önemli şey, onu hálá öğrenmeye çalışmaktı. 3,5 yaşında bale ile sahne kokusuna alışmış birisi olarak bu mesleği asla bırakamadım.
"Kader"e nasıl seçildiğinizi anlatır mısınız?
Ajansım aracılığı ile Gold Film’le bir araya geldik. Ben oyunculuk eğitimi alıyorum. Dolayısıyla öğrendiklerimi, performansımı ekrandan milyonlarca insana ulaştırma fikri, her oyuncu gibi beni de heyecanlandırıyor. Öncelikle böyle bir fırsat yakaladığım için bu görüşmeye çok heyecanlı gittim. Benim için iyi bir başlangıç, her şeyden önemliydi. Ve "Kader" beni yeterince heyecanlandıracak bir projeydi. Hikaye bana ilk anlatıldığında çok büyülendim ve toplantıdan ayrıldığımda içimde müthiş bir huzur vardı.
BAKIŞLARIMA GÜVENİYORUM
Özcan Deniz’le nasıl tanıştınız?
Bu toplantıda... Tanışmadan önce kendisi hakkındaki tek bildiğim, titizliği ve özenli çalışmasıydı. Bugüne kadar içinde bulunduğu projelerin her biri de Özcan Deniz hakkında iyi şeyler düşünmem için gerçekten iyi referanslardı. Öykünün kendisine ait olması, Lamia karakterinin kafasında tüm hatları ile şekillenmiş olması beni çok etkiledi ve inanılmaz heyecanlandırdı.
Çok şanslısınız, bunu biliyorsunuz değil mi?
Esas olan projedir, sonra da tabii ki çalışacağınız ekip önemlidir. Ben her iki konuda da çok şanslı olduğumu hissediyorum. Hem öykü, hem yapımcım sevgili Faruk Turgut, hem yönetmenim, hem bütün oyuncu arkadaşlarım ve büyüklerim hem de Özcan Deniz benim için çok değerli ve önemli bir başlangıçtır. Doğru, çok şanslıyım...
Özcan Deniz için neler söyleyeceksiniz?
Özcan Deniz, pozitif enerji dolu. İşini seven bir arkadaş ve iyi bir destekçi... Setteki varlığı bana güç veriyor. Birlikte çektiğimiz sahnelerde kendimi çok iyi ve güçlü hissediyorum. Bir oyuncu için partneri çok önemlidir. Kendisi ile böyle güzel bir projeyi ve aynı seti paylaştığım için çok mutluyum.
Özcan Bey, Lamia karakteri için sizin seçilmenizde gözlerinizin çok etkili olduğunu söylemişti. Bunu biliyor muydunuz?
Etkileyici gözleri olan birini aradıklarını biliyordum, ben de bakışlarına güvenen biriyimdir. Eğer bu değerli rolü almamda bakışlarımın rolü olduysa, ne mutlu bana...
Özel hayatıma yabancı eller uzansın istemem.
Kendinizi izlediğinizde neler yaşadınız?
Oyunculuğunuzu beğendiniz mi mesela?
Kendi kendini eleştirebilmek, çok hoş sonuçları da beraberinde getirir diye düşünüyorum. İlk bölüm benim için bir çıta oldu. Ben her geçen gün sette ya da dışarıda yeni şeyler öğreniyor, önemli ve gerekli olduğunu düşündüklerimi kendime monte ediyorum. Amacım her geçen gün oyunculuğumda çıtamı biraz daha yükseltmek. Bunu becerebilmek için de beğeni ve eleştiriyi önce kendime yapmaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
Spor spikeri Ersin Düzen’le birlikte olduğunuz yazıldı. Bu doğru mu Birce Hanım?
Şu kadarını söyleyeyim; özel hayatıma yabancı ellerin uzanmasını istemiyorum. Bu tavrım ne bugün ne de yarın değişecektir. Sizler beni "işini yapan Birce Akalay" olarak tanıyacak ve karşınızda hep işini anlatan Birce Akalay olarak bulacaksınız.
Kader" adlı diziyle ekrana dönen Özcan Deniz, dizinin öyküsünün 2005 Best Model güzeli Arwa Gouda'yla yaşadığı ilişkiden sonra şekillendiğini söyledi.
(Sema Denker / Hürriyet)
Deniz, "Arwa Mısır'lıydı ve beni bir gün ülkesine davet etti. Herşey çok mistik ve gizemliydi. Havaalanında ayrılışımız ise gerçekten film gibi çok dokunaklıydı. Seyahatten dönüşümde bu hikayenin temellerini attım" dedi.
Suriye'de yeşeren imkansız bir aşk öyküsünü konu alan dizi, Özcan Deniz'in yazdığı öyküden Mahinur Ergun tarafından senaryolaştırıldı. Yönetmenliğini Adnan Güler'in üstlendiği dizinin başrollerinde Deniz'in yanı sıra Birce Akalay, Mustafa Uğurlu ve Hüseyin Soysalan var. Oyuncuların Arapça, Fransızca ve İngilizce dersleri aldığı dizide, Suriye'de yeşeren tutkulu bir aşk ve intikam hikâyesi konu ediliyor.
Arwa ile ilişkimden sonra Kader’in hikayesini yazdım
"Kader" adlı diziyle ekrana dönen Özcan Deniz, bu akşam Star TV’de sevenleriyle buluşacak... Yaşanan bir trafik kazasından sonra hayatının akışı değişen Ali adında bir işadamını canlandıran Özcan Deniz’le, Halep’teki çekimler sırasında görüştük. Deniz, "Arwa Gouda ile ilişkimden sonra bu hikayenin temellerini attım" dedi.
Kadere inanıyor musunuz?
- Ben hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanırım. Eğer dışarıda yağmur yağıyorsa bu kaderdir. Islanmak ya da evinizde oturmak ise sizin seçiminizdir. İşte, kurgu burada başlıyor. Sizi yağmur altında bekleyen olaylarla, evde bekleyen olaylar farklı olsa da kaderinizde ıslanmak varsa, ev tepenize çöker yine ıslanırsınız. Bunlar asla müdahale edemeyeceğimiz şeylerdir.
Kaderin hayatınıza en belirgin yansıması nedir?
- Benim hayatım gizemlerle dolu diyebilirim. İlk albümümü nasıl çıkardığımı, "Neredesin Firuze" filmini izleyenler bilirler. İlk albümüm başkası için hazırlanmıştı ama o arkadaşımız parçaları çalınan tondan okuyamadığı için bana kısmet oldu. Bunun gibi onlarca mucize var hayatımda. Aslında, kaderin bu yansımaları, hepimizin hayatında var. Bazılarımız bunun farkında, bazılarımız ise değil.
Bu dizide bir trafik kazası sonrasında kesişen hayatlar anlatılacak. Biraz hikayeden söz edersek, neler söylemek istersiniz? Çünkü dizinin öyküsü size ait. Bu sizin hikayeniz mi?
- Kimse yaşanması gerekenlerden kaçamaz... "Kader" gizemler üzerine kurulu bir hikaye ve bana ait. Etkilendiğim tek şey ise hayatın içindeki, tamamen rastlantıymış gibi duran hikayeler. Arwa Gouda ile hepinizin bildiği gibi bir beraberliğim oldu. Arwa, Mısır’lıydı ve beni bir gün ülkesine davet etti. Orada çok etkilendiğim anlar yaşadım. Her şey çok mistik ve gizemliydi. Havaalanında ayrılışımız ise gerçekten film gibi çok dokunaklıydı. Seyahatten dönüşümde bu hikayenin temellerini attım.
BİRCE İYİ BİR OYUNCU
Özcan Deniz bu dizide nasıl karşımıza çıkacak? Biraz canlandırdığınız karakterden söz eder misiniz?
- Ali, bir trafik kazasında oğlunu kaybetmiş bir adam. Hayatı, dizideki diğer karakterler gibi kazadan önce ve sonra olarak ikiye bölünmüş. Kazadan ve oğlunu kaybetmesinden kendini sorumlu tutuyor ve ölümün sınırlarında dolaşıp, kendi doğrularından vazgeçmeden, hayatı umursamadan yaşıyor. Yani, Lamia’yı görüp de kaderin onu bir yere doğru sürüklediğini fark ettiği ana kadar... Ali’de biraz yaşamdan vazgeçmişlik var.
Dizideki rol arkadaşınız Birce Akalay, yüzlerce kız arasından seçildi. Neden Birce?
- Çünkü Lamia karakteri, güzelliğinin içinde masumiyeti de barındırması gerekiyordu. Aradığımız, büyüleyici gözlere sahip bir kadındı. Ben tam umutsuzluğa kapılmıştım ki sevgili yapımcım Faruk Turgut’tan bir telefon geldi ve Birce’den bahsetti. Fikrimi almak için benim ofisimde bir görüşme ayarladık. İşte o gün yüreğime su serpildi ve bütün endişelerim kalktı, yerini müthiş bir heyecan aldı. Kader’le birlikte sizler de yeni ve çok etkileyici bir genç oyuncu ile tanışacaksınız.
Dizinin müziklerini neden siz yapmak istediniz?
- Dizinin müziklerini ben hazırlamadım. Sadece ne istediğimi rahat anlatabileceğim ve beraber çalışabileceğim en iyilerden oluşmuş bir takım oluşturdum. Müziklere çekimlerden çok önce başladık. Kader’in hikayesi sadece benim kafamda olduğu için, onlarla birlikte çalışıp ne olması gerektiğini, neler hissetiğimi, neleri vurgulamak istediğimi plan plan çalıştık ve ortaya bugüne kadar hiçbir Türk dizisinde duymadığınız dev bir sound çıkardık. Kader’in müziklerini tam 110 kişilik dev bir orkestra çaldı. Türkiye’de Doğu müziğinin en usta temsilcisi sevgili hocam Sendur Güzelel ile Batı müziğinin Onno Tunç’u olarak gördüğüm Erim Ardal bir araya geldi ve ortaya dört ayda olağan üstü bir sound-track çıktı. Ayrıca sevgili Erim Ardal ve Güliz Asyalı ile yeni albümümdeki 6 şarkıyı birlikte hazırladık. Çok yakında hem bu dizinin albümü hem de benim solo albümüm raflardaki yerini alacak.
Yani seyirci her şeyiyle Kader’i çok sevecek diyorsunuz?
- Biz özenle ve çok titiz çalışarak özel bir iş yaptık, artık takdir seyircinindir. Kaderimiz kumandaların ucunda. Tabii ki amacımız beğenilmesi... Kısmet diyelim...
Eminim ki biriktirdiğiniz, cebinizde duran onlarca hikaye vardır. Bu hikayeler arasından neden Kader’e bir dizi yapmak istediniz?
- Evet çok hikayem var ve birçoğu gerçekten de etkileyici. Hepsi sırasını bekliyor. Zaman içinde bu hikayelerimin hepsi hayat bulacak. Benim hikayelerim genelde sinema tadında. Bir hikayenin uzun soluklu bir dizi olabilmesi için dişli ve güçlü bir hikaye olması gerek. Kader bu vasıflara sahip bir hikaye idi ve herkesi çok etkiledi. Bu nedenle Kader karşınızda...
31.03.07 tarihli Milliyet Gazetesi tv ekindeki röportaj..
BU BİR ÖZCAN DENİZ PROJESİ
başrolünde oynadığı TÜrk televizyonlarının olay dizilerinden 'asmalıkonak' tan sonra öyküsü kendisine ait 'Haziran gecesi'ylede istediği reyting başarısın yakalayan Özcan deniz yeni bir projesiyle bu kez star tv ekranlarında.özcan deniz öyküsünü oluşturup müziklerininde konseptini belirlediği 'kader' dizisi suriyede çekilior.özcan denizin deyimiyle 'aşk ve kaçış öyküsü' olan kader in senaryosunu Mahinur Ergun yazıyor.gold film in pahalı prodüksiyonunun yönetmen koltuğunda ise Adnan Güler var.dizide Özcan Deniz ile başrolü ilk kez oynculuk deneyimi yaşayanBirce Akalay oynuyor
ÖZCAN DENİZ
4.BÖLÜMDE İSTANBULDAYIZ
-Nie suriye,niye halep?
bu hikayenin kesinlikle ortadoğuda bir yerde geçmesi gerekiyordu.çünkü sınırı aşma zorluğu çeken iki insanın hikayesi bu.bir kaçma hikayesi.bu kolay olursa seyirciye çok çekici gelmez.ama arada geçmesi zor bi sınır varsa bu daha çekici gelir.onun için ortadoğuda bir yerde yapalım dedik.önce iran geldi aklımıza ama orada çalışmanın çok zor olduğunu öğrendik.hatta ırak bile düşündük.sonra fas geldi gündeme.ama fas ta insanların görüntüsü çok fazla afrikalı.bir de orada insanlara türkçe konuşturmamız çok mantıksız olurdu.en son btn verileri topladık ve halep in buna çok uygun bir mekan olduğunu keşfettik.çünkü halep te 4 milyon insanın yarısı türkçe konuşuyor.bir çoğu türkiyeyi bile görmemiş ama türk tv leriniz izliolar.burada neredeyse tr deki kdr ilgi görüyoruz.çok doğru bir seçim yaptığımız gördük.burası 5bin yıllık büyülü bir şehir.büyülü bir atmosferin içinde böyle güsel bir aşk hikayesi çok hoş oldu.burada çekim yapmak herksin göze alabileceği bir şey deil.başka diziler de buraya gelmek için girşimde bulundular ama şartları görünce hepsi kaçtı.
-dizinin kadrosunun oluşturulmasındaki payınız nedir?
fikrim sorulduğunda başrol oyuncularımızın karakterlerin inandırıcılığı açısından mümkün olduğunca no name olmasını istedim.dizisi bir kaç ay önce bitmiş bir karakteri burada başka bir role sokup seyiciye sunmak bna uzak geldi.bir de şans vermek.iyi oyuncuları bulalım o iyi olanlar yürüsün gitsin.maden reyting alma olasılığı yüksek bir iş yapıoruz birilerine de faydası olsun.
-birce akalay ı kaç kişi arasından seçtiniz?
tek tek saymadım ama 200ü buldu.dier oyuncularımız cast ajansından bze geldi.onlarda çok fazla zorlanmadık.ama lamia bayağı uğraştırdı bizi.
-bu dizide oyunculuğunuzun dışında yarattığınız katma değerler neler?
ben btn konsepti;yönetmeninden,yazarına,yapımcısına kadar mimarın hazırladığı maket gibi hazırlayıp herkesin önüne koydum.şimdi herkes kendi işini yapıor.ama nasıl bir ruha sahip olması gerektiğini yönetmene ve yazara anlattım.hatta müzikleri yapıp daha dizi çekilmemişti herkese yolladım.dedim ki hayal ederken ,düşünürken,mekan ararken bu müzikler kulağınızda olsun.böyle gelişti.bu saatten sora taşlar yerine oturdu.ben şimdi sadece oyuınculuk yapıoru,hikayemi yazıyorum.ben maketi oluşturdum onlar şimdi inşa edior.
halep te çalışmanın iyi ve kötü yanları neler?
Burada hayat ritmi çok düşük.dışarıdan baktığınzda çok kalabalık ve karombole bir hayat var gibi görünsede ritmi çok düşük.elleri o kdr ağır ki.aslında onlar ağır deil,biz çok hızlıyız.türk dizileri formatı işte.’günü kaybetmeyelin,1günde 16 sayfa çekmemiz lazım’diyerek günde 20saat falan çalışıoruz.adamlar buna ayak uyduramıyor.zorluğu bu.ama çok pozitifler.bir şey yapmamız için bize her türlü yardımda bulunuyorlar.
-türkiyeye ne zaman geleceksiniz?
4.bölümden sonra hikaye istanbulda geçecek.burada ekrana gelen btn karakterler de istanbulda olacak.
-‘4.bölümde hikaye başka bir hikaye olacak’dediniz.neler olacağına dair biraz ipucu verebilr misiniz?
Şuanda seyircide klasik bir kanı oluştu.’çocuk kızı kaçırdı sınırı geçecekler haleptekilerde onların peşine düşecek.bu hat üzerinde bir hayal kuruyor seyirci şuan.ama 4.bölümde işimn şekli biraz değişecek.çok fazla bu düz mantıkla yürümeyecek.
devam..
BİRCE AKALAY
-star tv nin güzellerinden biri seçildilten sonra sunuculuğa başladınız.bir ara tv 8de çalıştınız daha sonra neler yaptınız?
konservatuvara girdim.pera güzel snatlar lisesi tiyatro bölümü nü bitrdim ardından ist üniveristesinde tiyatro eleştirmenliği okudum.sonra tiyatroyu oyunculuğu özledğimi farkettim.
-sizi bu dizi için kaç kişi arasından seçtiklerinizi biliyor musunuz?çok kşi arasından olduğunu bliorum ama sayısını blmiorum
-sizi ndn terch ettiler?
gözlerin,bakışların çok öncelikli olduğunu bliyordum.çok ukalalık gibi olmasın ama bakışlarıma güveniyordum.bu anlamda çok huzurlu çıktım görüşmeden.benim için güsel bi çalışma oldu.çok gzl bir senaryo,çok gzl ekip var.bu bnm ilk işim.bu ndnle çok hoş bir şey oldu.
-hedefiniz ne?
8senedir bu işn eğitimini alıyorum.herşeyin bir yeri ve zamanı olduğuna inanıyorum.zaman şimdiymiş.kader yani...
-lamia yı nasıl çıkardınız?bu kültürü sadece senaryoyu okuayark algılamadınız heralde?
hayır asla.kitaplar okudum.nette araştrdım.dizi ekibinden buraya gelenler de araştırmalar yapmışlardı,onlarla konuştum.ilk deneyimimde bir üniversite öğrencisini oynasaydım işim daha kolay olurdu.ama burada hiç blmediğim bir dünya vr.ben senaryoyu okuduğumda büyülendim.çok farklı bir hikaye.hepsi birbirine kilitlenmiş olaylar.halep çok büyülü bir kent.çok uğraştım emek sarf ettim.lamia nın üzerine çk yazdım çizdim.her bölümde lamia nın hayatı üzerine epey düşünüyorum.
-lamia karakterini araştırdınız.buraya geldikten sonra farklı bir atmosferle mi karşılaştınız yoksa beklediğiniz gibi miydi?
ben açıkçası biraz daha güneydoğuya benzeyen bir yer bekliyordum.ama çok farklı bir yer.bir kere kültürleri çok farklı.ülkemizin de farklı bir büyüsü var ama burası çok farklı.her ne kadar toprak olarak aynı gibi gözükse de çok deişik.okuduklarımın,araştırdıklarımın yanı sıra çok fazla yeni şey öğrendim burada.her gün başka bir sokakta,başka şeyler çekiyoruz.evlerin içine giriyoruz,insanlarla tanışıoruz.
-ilk dizide sesli çekim avantaj mı?
avantaj tabiki.tiyatro öğrencisiyim.gerek duyulmasaydı dublaj olsaydı ona da tmm derdim.bu bnm karar verebileceğim bir durum deil.o llükse sahip deilim.bu işe yeni girdim.neyin doğru neyin yanlış sesim iyi mi deil mi?onu bilmezdim.tiyatral diksiyonla buradaki iş çok farklı.mutlaka olumlu yönde etkilemiş kibu zamana kadar aldığım eğitim sayesinde şu anda sesli çekim yapıyorum.
-çevrenizden ne gibi eleştirler alıyorsunuz?
çok gzl şeyler duyuyorum.bunlar da gurumu okşuyor.ve biraz daha hırslandırıyor.içinde bulunduğumuz güzelliği biraz daha güzelleştiriyor.biz bir şehri,bir hayali boyuyoruz.hayal gücü başka hiçbir şey deil.
-çekimler başladıktan sonra istanbula hiç gttnizmi?
hiç gitmedim,gitmeyi de tercih etmedim.yaklaşık 1aydır buradayım.çok enteresan ama bn buraya çok alşıtım.ilk geldiğimde çok şaşırıdm ve biraz renksiz geldi.sonra inanılmaz alıştım...
Milliyet televizyon suriye de
İŞTE HALEP İŞTE ''KADER''
Özcan Deniz in bir aydan bu yana suriye de çekilen dizisinin setine gidip ''Kader''in kamera arkasında yaşananları öğrendik.
Özcan Deniz in star tv de ekrana gelen yeni dizisi kader in setini takip etmek için haftasonunu suriye nin halep şehrinde geçirdik.
Aslında dizinin yapımcısı Faruk Turgut la bu konuda çok önceden sözleşmiştik.ama Turgut halep te işlerin hiç te planladığı gibi gitmediğini söleyince seyahatimiz bir hayli gecikmeli gerçekleşti.Özcan Deniz in menajeri Esin Akduman ev foto muhabiri arkadaşımız Ercan Arslan la Halep e gidince gördük ki Suriye de dizi çekmek Türkiye de dizi çekmeye hiç mi hiç benzemiyor.
Bir kaç ayda çekilen bir sinema filmi kadar uzun dizi bölümlerini bir haftada kazasız belasız yetiştrmeye alışık dizicilerin hesapları Halep te şaşıyor.
Günde 18 saat çalışıyoruz
Bir aydan bu yana Halep te Suriye çöllerinde ''kader'' dizisini çeken yöntmen Adnan Güler,bu durumu bakın nasıl özetliyor::
''çalıştığımız yerel prodüksiyon ekibinden şarkı söyleyen bir çocuk istiyorum.birini getiriyorla,bu olmaz,başkasını bulun diorum.Saatler sora yine aynı çocuğu getiriyorlar.Bir otomobil istiyorum 5 dk sonra geliyor diyorlar 8 saat sonra geliyor.çölde çalışacağım figürasyon diyorum 1saat sonra tamam diyorlar ama ne gelen var ne giden.geliyor ama 2-3 gün sonra.o kadar rahatlar.bir başka sıkıntımız da harici çekimler.insanlar kameraya öylesine meraklı ki hepsi bakakalıyor.sesli çekim yapıoruz,çekimlere istemnediğimiz sesler karışıyor,haydi sil baştan..
Günde ortalama 18saat aralıksız çalışıyoruz.bölümleri ucu ucuna yetiştriyoruz.''
Bu BMW başka BMW
Özcan Deniz in asistanı Naci Kanat ın anlattıkları ise halep te bazı şeylerin aslında göründüğü gibi olmadığının göstergesi:
''Özcan Deniz in dizide kullanması için bulunan BMW cip bile çakma çıktı.Görüntü önden BMW 5X ama arkası BMW X3. Motor Kİa,vites kolu şahin,torpito Toyota,şanzıman Fiat.''
Kaderin ekibi halep li prodüksiyon ekibiyle birlikte 100 kişi civarında.Gold film in 52 kişiden oluşan teknik ekibini,25 kişi civarındaki oyuncusunu halep te yeni açılan 5yıldızlı Sheraton Otelinde konaklatma külfetine katlanmasının sebebi,halep in zengin tarihi dokusu ve gizemli görüntüsü...''kurtlar vadisi'' ekibininde son dönemlerinde çekim için seçtiği halep ten beslenen bir başka dizi ekibi de ''kara duvak''.çalıştığı şirketin bizden önce iki dizi ekibine de rehberlik hizmeti veridğini anlatan İmad Mustafa nın söylediğine göre ''kurtlar vadisi''nin oyncuları da HALEP E geldi ama ''kara duvak'' ekibi sadece senaryoda kullanılan mekanlar olarak gösterilen bazı binaları ve sokakları çekmekle yetindi.
31 mart 2007/milliyet tv eki
Özcan ın Kader i ..
Kader makus kaderini yenemedi..Yarın aksam sona eriyor.Özcan Deniz ismi bazı kanallar için hakikaten reytingle birlikte anılırdı. Asmalı Konak tan sora Haziran Gecesi de mutsuz etmedi izleyicisini.Daha çok AB izleyici grubunun takdirini toplayan Özcan Deniz Star logosunda iş yapmadı..
Bunda elbette topa sonardan girip ezberi bozan 'Kurtlar Vadisi' biraz da Sağır Oda nın etkisi vardı..Daha sert dizilerin karsısında Özcan Deniz romantizmi,hani nasıl derler pek nahif kaldı..Tam da sona albumu Hediye nin çıktığı zaman aralığında ekrandan gelen husran Özcan Deniz in canını sıkmıstır..Fakat kırılganlığın luzumu yok..İyi proje,iyi oyuncu ekibi ve doğru yer üçlemesinde ben Özcan Deniz in daha bir çok önemli işe imzasını atacağına inanmak istiyorum... Tam da 'asıl işi oyunculuk oldu' diye sevenlerine kabul ettirmişken kendini.
Mesut Yar 13.06.07
|
|