Tüm Versiyonu Göster : Yersiz Yurtsuz (Arşiv 3)

Sayfalar : [1] 2 3 4

2_cool_4_schll_
27-04-07, 16:25
ben de dizinin yeteri kadar tanıtıldığını düşünmüyorum oysaki ilk yayınlandığında ve birinci olduğunda kanal baya bi reklam yapar demiştim atv nin bu sene ciddi anlamda tutan ve ses getiren ilk dizisi yersiz yutsuz bence niye harcıyolar anlamadım
neyse dün akşamki bölüm güzeldi diziyi reklam arasında yayınladılar sanki ne zaman reklam başlasa "aaa daha 5 dakka olmuştu" dedik tabi bi süre sonra kopmalar başladı.
dün akşamki bölümle ilgili tek sorun o pavyoncu kadını neden soktular diziye anlamadım tam mehmetemin annesine "ben sana suna gibi bi kız getirseydim sen kabul eder miydin?" diye sorduğu sıralarda kadını araya soktuklarına göre ben de herhalde çocuk pavyonda bi kız görüp aşık falan olur dedim ** olmadı olay fazla havada kaldı.

isil_isil
27-04-07, 16:25
selam arkadaslar,
ben dün malesef yersiz yurtsuzu izleyemedim, izleyememin tek sebebi bizim evdeki erkeklerin besiktas-fenerbahce macina bakmasidir, bunun icin cok üzgünüm ama yapabilecegim hicbirsey yoktu...

ne olmus burda, herkes bir panik, sadece 5.oldugumuz icin, bu ne panik arkadaslar, bence 5. olmamizin tek sebebi dünen ayni saatte mac olmasidir, dolayisiyle herkes maca yöneli (bazilarida zoraki)...yani demek istedigim hemen her reyting sonucunu görüpte dizimin yayindan kalkacak diye panik yaparsak, ohhho isimiz var valla...
ayrica anlamadigim bir noktada arkadasimizin biri (adini hatirlayamadim), 2.Bölümden sonra foruma giren arkadaslarin sayisi azaldigini ve diziyi sahiplenmemizin baskalarini rahatsiz etmis olabilecegini söylemis, herkesin diziye bakmak gibi bir zorunlulugu yokki, giden gider, gercekten diziyi sevenler ve sahip cikanlar kalir, bu böyledir, acikcasi ne demek istediginide pek anlamadim, ama bence böyle sözlere hic gerek yok...

haklisiniz son zamanlarda, diziler arka arkaya yanindan kaldiriliyor, ama bence bizim dizimiz icin simdilik böyle birseyi konusmak gereksiz, cünkü cok iyi bir baslangic yapti dizi, ilk bölümden birinci oldu, ayrica cok güclü bir kadrosu var, her hafta 1. veya 2. olacaz diye bir sartda yok...

sunuda belirtmek istiyorum,yanlis anlasilmak istemem, herkesin fikrine ve yorumuna saygi duyuyorum, ben sadece kendi yorumumuda eklemek istedim, nede olsa bende ailedenim :img-wink:
saygilarimla

paçiii_melos
27-04-07, 16:48
Merhaba Arkadaşlar

Ben de Ratinglere baktım ve de çok üzüldüm ama hepinizin dediği gibi tanıtımları az veriyorlar. Mesela Cuma gününün fragmanlarını her reklam arasında durmadan veriyorlar. Ama ben Yersiz Yurtsuz başlamadan önce ben belki bu hafta taş çatlasa 2 kere görmüşümdür. İlk başlarda dizimiz daha da etkiliydi, heyecanlıydı şimdi de öyle ama bir de karşımıza güçlü bir yapım gelincede ratingler de rotayı şaşırdı :)

Dünkü bölümüzde çok güzeldi, ama İshak çok karkarışık bir insan. Suna'yı sevdiğinden belki gözü bir şey görmüyor ama yanlışları da olmuyor değil. Ailesini gördüğünü söylemiyor, her seferinde ertelemeler, zorla sahip olma arzuzu, evlenmek istediği falan.... Keşke zaman verse zaten suna onu sevecektir, evlenecektir. Ne de olsa onunda İshak'dan başka hiç kimsesi yok.

Mühendis de, Suna'yı arıyor, hala çok seviyor ama onların da kavuşacaklarını hiç sanmıyorum. Belki Suna, İshak ile evlendiği zaman belki karşılaşabilirler diye düşünüyorum.....

İnş. Atv daha da çok tanıtımlarla dizimizi döndürür ;)

dalya
27-04-07, 17:13
Dizinin raitinglerinin biraz da olsa düsmesinin sebebi bence de ATV. Ben fragmani dizi baslamadan 10 dakika önce anca yakalayabildim. Dogru düzgün reklami yapilsa ikinci bölümde oldugu gibi birinci (tamam belki birinci degil, KVP yüzünden) ama en azindan 2. veya 3. olurdu Yersiz Yurtsuz. ATV sürekli yeni diziler baslatacagina ilk basta baslatmis olduklarinin yeterince reklamini yapsin bence.

Dün aksamki bölümü ben cok begendim. Suna ve Ishak sahneleri cok güzeldi. "Belki onun kadar zeki degilim.. kibar da degilim.. ama sabir.." sahnesine bittim resmen. Müthis replik, müthis oyunculuk :good:

Ishak'i seviyorum. Tam benim adamim :img-yes:
Nedense Suna'nin günün birinde ona asik olacagini zannetmiyorum. Kendi de dedigi gibi ici disi Hüseyin. Belki bir gün Ishak'in temiz kalbini, dürüstlügünün farkina varinca ona verdigi emeklerden dolayi "evet" der ona.
Sevgi emek ister :img-wink:

Bir sey aklima takildi, Papatya hanim öldü mü simdi :img-help:

Bir mantik hatasi yakaladim; Kazim konaga Emrullah ve ailesinin göründügünü yetistirmeye geldiginde babasinin sabah namazina giderken onlari gördügünü söylemisti. Bildigim kadariyla sabah namazi asla aydinlikta olmaz :img-yes:

fiyonk
27-04-07, 17:29
Hiç değilse Avrupa Yakasının reklam aralarında fragman verseler o bile epey faydalı olur dediğiniz gibi biz müdavimleri fragman yakalayamıyoruz bi haber olanlar nasıl öğrenecek...

SEYFİ
27-04-07, 17:53
arkadaşlar paniğe gerek yok. durum gayet iyi dünkü reytingi iyi incelyin göreceksiniz. çünkü 2. ile 5. arasında hiç bir fark yok. izlenme oranı gayet iyi. asıl kurtlar vadisi kendisine dikkat etsin geçen haftaki orana göre yüzde yüze yakın düşüş var. dizimizin biraz daha tanıtımı yapılırsa ikincilik garanti. hatta birinciliği bile zorlar. birde reytingler bildiğim kadarıyla 2.000 kişinin evine yerleştirilen cihazlarla ölçülüyor.bence bütün türkiyede dizimizin izlenme oranı çok yüksek.ayrica dün aynı saatte F.bahçe-Beşiktş maçıda vardı. bunu göz ardı etmeyelim. değerdirmeyi bir de benim verdiğim bilgilere göre yapın paniğe gerek olmadığını anlayacaksınız. yılmak yok kaçmak yok destek var. saygılar

fxahmet
27-04-07, 18:13
aslında reytingler çok kötü değil ama yinede üzüldüm hala olması gereken yerde değil dizimiz.ben daha iyi olcağına inanıorum,inanmak istiorum...

EsmerNebis
27-04-07, 18:21
Arkadaslar reytingler kötü degilki... ben anliyamiyorum, yani benim izledigim dizilerden ilk defa biri ilk bese girdi, yoksa digerleri hep kaldiriliyordu... ben cok mutluyum, aslinda ne yalan söyliyim daha kötü bekliyordum reytingleri, aliskanlik ya ondan... birde dün izliyemedim zaten bölümü az önce izledim...

Bölüm yine cok güzeldi bence, ama ben artik yoruldum bu kovalamacadan, yani onlar gezip duruyorlar ben oturdugum yerde yoruluyorum... bir sonu olsun diycem ozaman da dizi biter diye korkuyorum... ya papatya nin ölmesine üzüldüm ben, yazik... mehmet emin i alir götürür de oda sunayi öldürmekten vaz gecer zannediyordum... zaten hüseyini de dövdü... ya böyle bir annenin böyle bir babanin oglu böyle mi olur??? bence mehmet emin aslinda tam Sentürk ün oglu olucakmis ki... Emrullah in mendilini Hüseyin e vermesi sonra kaymak oteldeyiz biz demesi, hüseyin i sevdiginin kaniti dir bence...
bu arada ishak da cok hosuma gitti bu bölümde nedense bilemiyorum... tabi bencilligi haric... ne demek seni babana götürcem ama vermiycem... allah allah... ama cok tatli hareketleri de konusmalari da oldu bu bölümde...
ve sabirli olmasi, inat degil kesinlikle sabir... herkes bukadar sabirli olamaz...
ama ben yine hüseyin diyorum... ve biliyorumki sunayla emrullah karsilasirlar, sunayla veysel bile karsilasirlar ama hüseyinle kavusmasi bana biraz hayal gibi geliyor... (aman insallah yanlis düsünüyorumdur)...

ayrica ben o sentürke ne desem azdir, sonunda hüseyin e de silahi eline aldirtti ya... eee cocuk ne yapsin, baktiki herkes silahlarla erkeklik tasliyor, sevgisini baska türlü gösteremiycek... ama bundan sonra ne olur bilemiyorum... insallah muharrem veya oglu arkadan gelip de hüseyinin tepesine cökmezler... gerci sentürk ün laf dan anliyacagi yok zaten de...

SETURK
27-04-07, 20:18
geçen sefer dizinin bölümün başını kaçırmıştım bu sefer de kaçırdım.Bi tam izleyemedim yahu.Neyse artık yarım yamalak bi de buralardan okuduklarımla.
Bence Hüseyin Sunayı uzun bi süre bulamıycak çünkü bulduğu anda dizide heyecan falan kalmaz.Biter.Suna nın İshakla konuşmasında ağlaması elinde kalırım demesi vicdan azabı çektirdi bana.Bir an götürsün kızı dedim İshak a
Ama bence bikaç bölüm sonra Suna da İshaktan hoşlanmaya başlıycak.En azından artık başka çaresinin kalmadığını düşüncek.Amcanın Emrullah ı vurması neydi öle.Kardeş kardeşi vurur mu ya?Ama sonradan dşündüm de kızı baraja atanlar bunu neden yapmasınlar.:icon_whis
Ayrıca İshak ın Hüseyinle kendini karşılaştırması da çok hoştu.Gerçekten hiç evlenilcek adam deilmiş:img-yes: .Bunlar aynı yerde çalışmışlarsa birbirlerini nası tanımıyolar anlamadım.Üstelik bi panoda resimleri de vardı.

Arkadaşlar tekrar ne zmn oluyo?atv avrupada?Geçen bölümlerden birinde denk gelmiştim ama ne zmndı hatırlamıyorum.

dFKto
27-04-07, 21:36
Hikaye bir tuhaflaştı sanki. Yani Şentürk'ün abisini vurması falan... biraz abartı değil miydi? Sonra doktor niye işini gücünü bırakıp onları takip etsin ki? Telefonu açtığında Veysel elinden nasıl oldu da kaptı hem niye kaptı? Öyle küçük yerlerde doktorlar fazlaca saygı görmezler mi? Mehmet Emin oda arkadaşının silahını ne kadar da kolay çaldı? Şerif Sezer (karakterin adını unuttum) bu kadar baskındı da neden kızının öldürülmesine izin verdi? gördük ki kayınbiraderlerine rahat rahat kafa tutabildi son bölümde. O ilk bölümlerdeki inandırıcılıktan uzaklaşılıyor mu ne?

dilekce
27-04-07, 22:06
Hikaye bir tuhaflaştı sanki. Yani Şentürk'ün abisini vurması falan... biraz abartı değil miydi? Sonra doktor niye işini gücünü bırakıp onları takip etsin ki? Telefonu açtığında Veysel elinden nasıl oldu da kaptı hem niye kaptı? Öyle küçük yerlerde doktorlar fazlaca saygı görmezler mi? Mehmet Emin oda arkadaşının silahını ne kadar da kolay çaldı? Şerif Sezer (karakterin adını unuttum) bu kadar baskındı da neden kızının öldürülmesine izin verdi? gördük ki kayınbiraderlerine rahat rahat kafa tutabildi son bölümde. O ilk bölümlerdeki inandırıcılıktan uzaklaşılıyor mu ne?

O 1.bölümün yeri ayrı,, bugün yine yazdım o bölümü izlerken sanki sinema filmi izliyordukk.O büyünün bozulmaması lazım.5. bölüme gelindiğinde konunun gereği hala bu kaçma kovalamacanın devamı anlaşılan bazı kesimi biraz yormuş. Bölümlerin hep böyle gideceğinin düşüncesiyle, nasılsa bu insanlar hep aramakla geçirecekler bölümleri başka da konu olmaz diyerek kendi kendilerine olayı kafalarında bitirmişlerdir...Belki yanlışım bilemiyorum..Şu an ki konu üzerine adıyla şanıyla yeri yurdu olmayan insanların hikayesii bu.. İnsanları ne kadar cezbedecek bu yersizlik yurtsuzluk zamanla kendini belli edecektir.İşte bu duruma göre de hikayede değişiklik olur mu olmaz mı orasını da zamanla göreceğiz...

Halfetili-Genc
28-04-07, 09:54
Arkadaslar bende size katiliyorum bencede Dizimizi ATV tanitimini fazla yapamiyor. Biraz daha ön Planda tutmaya kalksalar daha fazla izlenme orani olur diye düsünüyorum. ATV bütün bur konudaki arkadaslar isterseniz birer Mesaj atalim ve neden dizinin fazla tanitimi yapilmadigini soralim sizler ne dersiniz?
ben Mesela Dizinin ilk bölümünü seyredememistim ve ATV sayfasina girip dizi hakkinda öneriler ve istekler üzerine mesaj atip ilk bölüm izleyemedim tekrarini yayinlatirmisiniz diye bir kac isimle msj atmistim ve arardan bir gün filan gecti ve sali gününe tekrar diye tvde raklami verildi. yani anliyacaginiz Bizlerde Mesaj atip yeterinmce reklami yapilmiyor diye sikayette bulunsak bencede bir faydasi olur.
Herkese Burdan selamlar.

Benim Gönlümün 1 Numarali Dizisi Yersiz Yurtsuzduir.

soulful
28-04-07, 11:00
reytinglerde birinciliği görmüş bir dizi için kanal iyi tanıtım yapmıyor denemez. bu mantıklı değil. arabesk acıtasyonun ötesine gidemeyen bir dizi. ilk iki bölüm itibariyle gittikçe sarpasaran bir hikayeye ve gerçek olmayan karakterlere sahip. ancak bir süre daha oyalıyacaktır izleyenleri.

banasor
28-04-07, 11:07
bende tanıtımın fazla yayınlanmadığından yanayım.halbuki büyük ustalara haksızlık yapılıyor.inşallah ustalarda bu zafiyatı görürlerde bi düzene biner.bide ferdi tayfur a bi müzik eşlik etse ne kadar doyumsuz olur yaaa.ayransız pilav gibi görüyorum ben.yani milletin gönül tellerinin titremesi lazım.duygusallaık hat safhada güzelde müziğimiz yok.çok yok.birazda şiddeti çok mu seviyoruz ne.kv bilmem ne.herzaman vur kır gül olmazki.birazda ağlayacaksın.ilk bölüm denil diği gibi herkesi ağlattı .yada çeksinler atv den başka bi kanala versinler.saygılar.:::img-cool2

uğurs
28-04-07, 11:27
Dizinin senaryosu bölümden bölüme saçmalaşıyor tamam oyuncular elinden geleni yapıyor ama ali bey herhalde dersine fazla çalışmamış kanaatindeyim sadece reytinge oynamaya çalışıyor ben herhangi bir ferdi tayfur fun club sitesi adminiyim bizim forumlarımızda bile artık diziyi seyretmeyeceğiz diye söylentiler çıktı temennimiz dizinin reytinginin artmasıdır.

hani çok arabeks gelicek ama ferdi tayfur'un şarkı-türkü söylemesi lazım. bana göre ferdi tayfur hayranları hep bunu bekliyodu ve bence çoğu böyle bişeyin olmadığını görünce diziyi izlemekten de vazgeçtiğini düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm sizlere saçma gelebilir) herkesin özlediği bişey bu. gerçi bana da çok saçma geliyo böyle bişeyin olabilecek olması. ama bi fon müziğini bile ferdi tayfur'un seslendirmesi bence çok faydalı olur:icon_whis

Tam üstüne bastın herkesin üstünde böyle bir hayal kırıklığı var...

dilekce
28-04-07, 11:59
jemmali tarafından gönderildi
hani çok arabeks gelicek ama ferdi tayfur'un şarkı-türkü söylemesi lazım. bana göre ferdi tayfur hayranları hep bunu bekliyodu ve bence çoğu böyle bişeyin olmadığını görünce diziyi izlemekten de vazgeçtiğini düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm sizlere saçma gelebilir) herkesin özlediği bişey bu. gerçi bana da çok saçma geliyo böyle bişeyin olabilecek olması. ama bi fon müziğini bile ferdi tayfur'un seslendirmesi bence çok faydalı olur

Bu ne derece doğru olur bilemiyorum ama, bu diziyi izleyenlerin büyük bir kısmı F.T'un sesinden öte sadece oyunculuğuyla ilginelip izlediler... Bu saatten sonra Emrullah gibi bir karakterin şarkı söylemesine nasıl bir konu bulunabilir ki biraz düşünelim yaaa.. Bir tarafta F.T şarkı söylesin isteyenler bir tarafta da söylenmesin bu çizgide devam etsin isteyenler var..Ben düşününce bana söylememesi daha mantıklı geliyor ya isteyenlere de bişey diyemiyorum,,
Ama şu var ki hayranları da F.T dan bunu istiyorsalar bu bana biraz haksızlık gibi geliyor ..Sesini dinlemek isteyenler kasetlerini alabilirler..Bu yapım F.T 'un oyunculğunu yeniden ispatı, oyunculuğunun yeniden tescillemesi gibi birşey..
Ben bu konuda F.T. şarkı söylememesini yerinde buluyorum..Ve onu oyunculuğuyla desteklemeyi tercih ediyorum.....:img-yes:

EsmerNebis
28-04-07, 12:17
Bu ne derece doğru olur bilemiyorum ama, bu diziyi izleyenlerin büyük bir kısmı F.T'un sesinden öte sadece oyunculuğuyla ilginelip izlediler... Bu saatten sonra Emrullah gibi bir karakterin şarkı söylemesine nasıl bir konu bulunabilir ki biraz düşünelim yaaa.. Bir tarafta F.T şarkı söylesin isteyenler bir tarafta da söylenmesin bu çizgide devam etsin isteyenler var..Ben düşününce bana söylememesi daha mantıklı geliyor ya isteyenlere de bişey diyemiyorum,,
Ama şu var ki hayranları da F.T dan bunu istiyorsalar bu bana biraz haksızlık gibi geliyor ..Sesini dinlemek isteyenler kasetlerini alabilirler..Bu yapım F.T 'un oyunculğunu yeniden ispatı, oyunculuğunun yeniden tescillemesi gibi birşey..
Ben bu konuda F.T. şarkı söylememesini yerinde buluyorum..Ve onu oyunculuğuyla desteklemeyi tercih ediyorum.....:img-yes:

kesinlikle katiliyorum sana... bencede Emrullahin sarki söylemesi biraz abartili kacar... ama Yersiz Yurtsuz sarkisi gibi söylerse benimde hosuma gider tabi... ama kesinlikle ya keske söylese diye bir düsüncem yok... sonucta ben F.T. hayrani olarak onu dizide oyunculuguyla seyretmek istiyorum, sarki sölyemesede olur...

ayrica bu kacma kovalamacadan bende yoruldum evet, ama dizinin suanki konusu bu, ilerde ne olur bilemem.. henüz daha 5. Bölümdeyiz nasil oluyor da Y-Y kitlesi kirila biliyor???? Arkadaslar sadece oyuncular icin bile bu dizi izlenir... aksi takdirde reytingler düserse, tabiki de diziyi de kaldirirlar... umarim böyle birsey söz konusu bile olmaz... senaryoya gelince, bu böyle nasil devam edicek bilmiyorum ama bir iki sahnelerden haric dizi hala mükemmel... tabiki de 1.Bölüm gibi asla olmaz... her dizinin 1. Bölümün ün yeri apayridir... ama dizimiz henüz 5. Bölümünde senaryo sacmalandi diye birsey yok... tabikide herkesin düsüncesi ve zevki ayridir... kimseye birsey diyemem, izliyeceklermis veya izlemiyceklermis bu herkesin kendi bilecegi birseydir...

FEL!ADE
28-04-07, 12:25
bende tanıtımın fazla yayınlanmadığından yanayım.halbuki büyük ustalara haksızlık yapılıyor.inşallah ustalarda bu zafiyatı görürlerde bi düzene biner.bide ferdi tayfur a bi müzik eşlik etse ne kadar doyumsuz olur yaaa.ayransız pilav gibi görüyorum ben.yani milletin gönül tellerinin titremesi lazım.duygusallaık hat safhada güzelde müziğimiz yok.çok yok.birazda şiddeti çok mu seviyoruz ne.kv bilmem ne.herzaman vur kır gül olmazki.birazda ağlayacaksın.ilk bölüm denil diği gibi herkesi ağlattı .yada çeksinler atv den başka bi kanala versinler.saygılar.:::img-cool2

bunun kaygisini bastan beri tasiyordum.
f. tayfur un kendisi bile acikca baska kulvalarda olmayi denedigini, oyunculugu ile baska yeteneklerini göstermek istedigini söylerken böyle istekler yersiz oluyor. hatta kendisi türk sanat müzigi albümü hazirliyormus duydugum kadari ile... yani bu sanatci sanat yasaminin kulvarlarini her yönde deneyip test etmek isterken sizler onu dizide sarki söylemesini istiyorsunuz, ne alaka anlamiyorum.

sanatcinin kendisi degisiyor , devinim icerisinde ama hayranlari ondan hep ayni seyleri bekliyormus .. ilginc..

burada Emrullah gibi bir karekteri yaratan senariste, karektere etkileyici oyunculugu ile destek verip vucüd bulduran Ferdi Tayfura haksizlik olur bu istek.
Onlarca dizi icinde cok azi capi asip yeni bir seyler yaratip bu piyasayi yukari cekiyor. YY de bunlardan biri.
dizi ekibi kesinlikle bu yaraticiliklari ile bir basamak ileriye götürüyor tüm TV kültürünü.

bu yapim cok baska hedefleri, vizyonu olan bir konu ile hazirlaniyor.
Onlar öncü olacak, ilk ve tek dogru anlatimla hep anilacaklar.
taklitleri cekilir bir gün oralarda sarkilar söylenir belki, merak etmeyin :)

mre_86
28-04-07, 12:29
Dizinin senaryosu bölümden bölüme saçmalaşıyor tamam oyuncular elinden geleni yapıyor ama ali bey herhalde dersine fazla çalışmamış kanaatindeyim sadece reytinge oynamaya çalışıyor ben herhangi bir ferdi tayfur fun club sitesi adminiyim bizim forumlarımızda bile artık diziyi seyretmeyeceğiz diye söylentiler çıktı temennimiz dizinin reytinginin artmasıdır.

Uğurs arkadaşım herkesin görüşüne saygım sonsuz aynı düşüncede olmasam bile .kızını kurtarmak için bir babanın çırpınışlarını, ailenin kendi içinde birbirlerine ters düşmeleri,bunlar gerçek hayatta da olmucak şeyler deil.kimbilir daha neleri var neden saçma buldun anlamadım açıklarsan sevinirim.ayrıca yazarın reytinge oynadığını hiç sanmıyorum reytinge oynasa, o kadar güzel derin cümleler kurmaz, daha basit daha sıradan kafayı yormayan sıradan olaylar yazardı gibime geliyo..bilmiyorum ben kendi adıma söliyim bazı cümleler kafama takılıyo sorguluyorum düşünüyorum aklımda tutmaya çalıştığım orjinal cümleler oluyor. tabii fikirler farklıdır ..saygılar.

alisa
28-04-07, 12:43

Arkadasim her fikire acigim tabii ama bende bu konuda fikrimi söylemek istiyorum. Sayin AUH Türkiyenin en iyi senaryo yazarlarindan biridir. Onun Reytinge oynama gibi bir kaygisi olamaz eger öyle olsa idi suanda GC degismis senaryosu ile devam ediyor olurdu. Böyle yazman sayin AUH'a cok büyük haksizlik olur....Ben senaryonun sacmaladigini hic düsünmüyorum.Insallah senaryoyu sayin AUH'in yazdigi gibi izleriz.
Dizide ne olacagini kestiremiyoruz merak ediyoruz olaylar 2-3 hafta sürmüyor sakiz gibi... bumu sacmalamis senaryo...daha 5.bölüm nedir bu korku telas......Bu diziyide herkesin izlemesi gerekmiyor ki .....AUH farkini bilenler izlese yeter diyorum ben......
Bu Diziyi izlememin en büyük sebebi sayin AUH'dir kendisine cok tesekkür ediyorum ben.

forgetmenot
28-04-07, 12:49
Dizinin senaryosu bölümden bölüme saçmalaşıyor tamam oyuncular elinden geleni yapıyor ama ali bey herhalde dersine fazla çalışmamış kanaatindeyim sadece reytinge oynamaya çalışıyor .

Bence siz A.U.Hünkar'ın TV'de yayınlanan çalışmalarını ne tam anlamıyla biliyorsunuz(seyretmişsiniz) ne de onun yazım gücü hakkında en ufak bir bilginiz var.Hemen belirteyim kendisi herhangi bir savunmaya veya açıklamaya ihtiyacı olmayan kendisini mesleğinde her bakımdan kanıtlamış bir senaristtir.Hayranı,seveni başka tür insanlardır,size ve dünya görüşünüze uzaktır o başka.Aslında bu mesajı yazmakla 'polemik polemik' diye inleyen,ne yazsak da şu Yersiz Yurtsuz sayfasının kalitesini kendi seviyemize çeksek diyen bazı kişilerin ekmeğine istemeden yağ süreceğim onu da biliyorum.Ama,artık dayanamadım.Ali bey bu dizinin senaryosunu bildiğimiz kadarıyla 2007 Ocağından(biz o tarihte onunla görüşmüştük sanırım)çook daha önce tasarlamaya, yazmaya başlamıştır.Kendisi asla reytinge oynayan(sizin deyiminizle)bir senarist değildir,hele dersini fazla çalışmamış yorumu,onu ve eserlerini sizden çok daha iyi bildiği kesin olan benim için hem asla doğru olmayan,hem haksız daha da fenası zalim bir yorumdur.Kendisi gayet duyarlı ve çalışkan bir sanatçıdır.Eminim şu veya buna benzer diğer gündelik,popüler rüzgara kapılmış yorumlar onu üzecektir.Haa onun yazdıklarını sevmezsiniz(ki bu çok doğaldır),karakterlerini gerçekci bulmazsınız,onun dünyası sizinkine yakın değildir bu anlaşılır ve kabul edilebilir ama lütfen ülkemizin en büyük hastalıklarından birine yakalanmayın.'Bilgisiz ilgililer' zaten yeteri kadar çok!

dFKto
28-04-07, 12:58
Ali Ulvi Hünkar'ın kalemine ve zekasına tek söz söyleyemem. Karakterlerine nasıl etkileyici ve yürekleri delip geçen replikler söylettiğine şahit oldum. Ama senaryoda tuhaf şeyler olmaya başladı. Benim mesela ilgim azalmaya başladı diziye. Oysa ilk bir kaç bölüm öyle miydi? Anne ve babanın çevrenin baskısı ve yüreklerinin sesi arasında sıkışıp kalmaları, çaresizlikleri, ne yapacaklarını bilememeleri, kızlarını töreye karşı savunmaya çalışmaları, her şey daha yerli yerinde ve gerçekçiydi. Bir şeyler oldu.

bitanem_61
28-04-07, 13:14
bencede saçmalama dı zaten dizi başından beri emrullah amcam kızını savunuyordu ama ne şiş yansın ne kebap misali iki tarafı üzmemek için hatta kimse zarar görmesin diye elinden geleni yaptı ne güzel kardeşlerine göre kızını öldü gösterip çekip gidecekti ama yok bi rahat bırakmadılar ki adamı kızını savunsun

emrullah amcam hala doğru yaptığını düşünyo ama meryem teyzemin de dediği gibi ümidini yitirmeye başladı artık

mary61
28-04-07, 13:43
ya ümidini kybetmesin..ay hüseyinle karsilasmasi ne güzel oldu yaa...ah be sunayi bir bulsa su hüseyin ya ben ihsaki istemiyorum bana kizmayin arkadaslar ama bilmiyorum isinamadim beyaz gelincikte cok seviyordum ama burda sevemiyorum..

uğurs
28-04-07, 14:05
Bence siz A.U.Hünkar'ın TV'de yayınlanan çalışmalarını ne tam anlamıyla biliyorsunuz(seyretmişsiniz) ne de onun yazım gücü hakkında en ufak bir bilginiz var.Hemen belirteyim kendisi herhangi bir savunmaya veya açıklamaya ihtiyacı olmayan kendisini mesleğinde her bakımdan kanıtlamış bir senaristtir.Hayranı,seveni başka tür insanlardır,size ve dünya görüşünüze uzaktır o başka.Aslında bu mesajı yazmakla 'polemik polemik' diye inleyen,ne yazsak da şu Yersiz Yurtsuz sayfasının kalitesini kendi seviyemize çeksek diyen bazı kişilerin ekmeğine istemeden yağ süreceğim onu da biliyorum.Ama,artık dayanamadım.Ali bey bu dizinin senaryosunu bildiğimiz kadarıyla 2007 Ocağından(biz o tarihte onunla görüşmüştük sanırım)çook daha önce tasarlamaya, yazmaya başlamıştır.Kendisi asla reytinge oynayan(sizin deyiminizle)bir senarist değildir,hele dersini fazla çalışmamış yorumu,onu ve eserlerini sizden çok daha iyi bildiği kesin olan benim için hem asla doğru olmayan,hem haksız daha da fenası zalim bir yorumdur.Kendisi gayet duyarlı ve çalışkan bir sanatçıdır.Eminim şu veya buna benzer diğer gündelik,popüler rüzgara kapılmış yorumlar onu üzecektir.Haa onun yazdıklarını sevmezsiniz(ki bu çok doğaldır),karakterlerini gerçekci bulmazsınız,onun dünyası sizinkine yakın değildir bu anlaşılır ve kabul edilebilir ama lütfen ülkemizin en büyük hastalıklarından birine yakalanmayın.'Bilgisiz ilgililer' zaten yeteri kadar çok!

Gözyaşı Çetesi 2006
Sultan Makamı 2003
Güz Sancısı 2002
Yeditepe İstanbul 2001
Cesur Kuşku 2001

işte ali beyin bu dizi hariç 5 tane yapımı daha ali beyin çok çalışması lazım bence önün kat ediceği çok yol var tabi bahsettiğiniz ortamanı bozacak kişilerden değilim inşallah biz bilgisiz oluruzda sizler haklı çıkarsınız bizim forumlarımızda 5.bölümden telaş yok umutsuzluk var. Tek diyeceğim dizi ekibine başarılar

eftelya61
28-04-07, 15:27

Konuya pattt diye bir giriş yapacağım ama kesinlikle katılıyorum dilekce'm.. Eğer senarist bir kısım izleyici FT'un şarkı söylemesini istiyor bu şekilde raytinglerde artar diye bir fikre kapılır ve bunu uygulamaya koyarsa çok zor olmaz aslında senaryoya bunu eklemek.. Biz Türk izleyicisi alışkınız zaten böyle saçmalıklara.. Nolcak ki nasıl olsa Papatya hanım artık yok yerine Emrullah bir gece şarkı söyler sonra çok beğenilir devam etmesi istenir alın bize şarkı söyleyen bir FT.. Ama bu durum hem FT'a, hem işini yapmaya çalışan senaristin işine müdahale edildiği için senariste hemde bizler gibi FT'un oyunculuğunu izlemek isteyenlere çok büyük bir haksızlık olacağı kanaatindeyim..

forgetmenot
28-04-07, 18:46
Oyuncularımızı daha yakından tanıyalım.Önce Nurgül Yenge!:img-wink:

ZUHAL GENCER (Sanatçı)
Tiyatro Eğitim Stüdyosunda eğitim gördükten sonra, öğretmenlerinden Taner Barlas ve bazı arkadaşlarıyla birlikte Taner Barlas Mim- Tiyatro´yu kurdular.Beş yıl devam etti.
Oynadıkları oyunlardan bazıları;

Martı, Avni Dilligil ödülü aldılar
Sanat Uzun Hayat Kısa
Değişim
Uzun Lafın Kısası( Mim)
Konçinalar
Ve birkaç çocuk oyunu

Bakırköy Belediye Tiyatrosunun kuruluşunda çalıştı.Zilli Zarife oynunda oynadı.

Gülriz Sururi Tiyatrosunda iki yıl çalıştı.Tiyatrocu ve Tatlı Para oyunlarında oynadı.Arkadaşlarıyla Çocuk Kabare 91 adlı gösteriyi hazırladılar ve Bostancı Gösterği Merkezi´nde sergilediler.

Yedi Tepe Oyuncularında bir yıl oynadı.Hoşgeldin Amerika adlı oyunda rol aldı. Tiyatro Stüdyosu´nda Çöplük adlı oyunda oynadı.Tüm ekip Tiyatro Yazarları Ödülü aldılar.

Kuruluşundan itibaren Kocaeli Şehir Tiyatrolarında yer aldı.Bir buçuk sene ayrıldı.Şimdi tekrar görevine devam ediyor.Hamlet, Lysistrata, Roberto Zucco, Yaz Gecesi Rüyası, Hayat Devam Ediyor, Bir Şehnaz Oyun rol aldığı oyunlar.

Oynadığı filmler:
Sarı Tebessüm
Babam Askerde
C Blok- Sinema yazarları En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
8.Saat- Antalya Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Solgun Bir Sarı Gül- İletişim Fakültesi En Başarılı İletişimciler En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Kaç Para Kaç
Uzak- Ankara Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü

Diziler

Gecenin Öteki Yüzü
Cahide
Issızlığın Ortası
Kanununda Ötesi
Şaşıfelek Çıkmazı
Day-Day
Arapsaçı
Müjgan Bey
24 Saat

Kaynak:İzmit Büyükşehir Belediyesi sitesi-'Şehir tiyatrosu' sayfası

forgetmenot
28-04-07, 19:01
Emrullah abisine acımasızca silah doğrultan Şentürk amca!

CENGİZ SEZİCİ
Özgeçmişi
1971-72 tiyatro sezonu ile tiyatroya başladı. 1978''de "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile sinemaya başladı. Sinema halen sürüyor.
Özel Becerileri
Araba kullanır; ata biner; yüzme bilir; motorsiklet kullanır
Ödülleri
33. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Sinema Filmleri ve Yönetmenleri
Selvi Boylum Al Yazmalım (Atıf Yılmaz)
72. Koğuş ( Erdoğan Tokatlı )
Gece, Melek ve Bizim Çoçuklar (Atıf Yılmaz)
Kış Çiçeği (Kadir Sözen)
Sen de Gitme (Tunç Başaran)

TV Yapımları ve Yönetmenleri
İlişkiler (Avni Kütükoğlu)
Can Ayşecik (Ayhan Önal)

Kaynak:www.casod.org

--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
Cengiz Sezici
Doğumu: 1950
Filmleri - Oyuncu (50 Film)
Yersiz Yurtsuz 2007
Ver Elini İstanbul Gökçe 2005
Aşka Sürgün Ensar 2005
Kırık Kanatlar Bekir 2005
Gülizar 2004
Bir Aşk Hikayesi 2004
2 Genç Kız 2004
Kurşun Yarası Ali Kaptan 2003
Emanet Turhan 2002
Hastayım Doktor 2002
Can Ayşecik 2000
Bedel 2000
Ver Elini Kayınço Mahallenin Kabadayısı 2000
Abuzer Kadayıf 2000
Zilyoner Şerafettin 1999
Aynalı Tahir Kemal 1998
Ayşecik 1998
Üçüncü Sayfa Ev Sahibi 1998
İlişkiler 1997
Kış Çiçeği Führer 1996
Ali / Sakın Arkana Bakma 1996
Zehra Ana 1996
Evdekiler Faddal 1995
Sen de Gitme Triandafilis 1995
Uyuşturucu 1994
Sessiz Çığlık 1994
Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar 1993
Rumuz Sev Beni 1993
İftira / Hasan Sezai Hz. Kasapoğlu 1993
Issızlığın Ortası 1991
Siyabend-ü Xece Siyabendin abisi 1991
Eskici Ve Oğulları 1990
Kiraz Çiçek Açıyor 1990
Zavallı 1990
Çingene 1989
Kırmızı Gece 1988
Aşıksın Tekin 1988
Yeter 1988
72. Koğuş 1987
Anayurt Oteli 1987
Babamız Eğleniyor 1987
Alnımdaki Bıçak Yarası 1987
Vurgun 1987
Fatmagül'ün Suçu Ne 1986
Gün Akşam Oldu 1986
Seher Vakti 1986
Son Urfalı 1986
Çalıkuşu Burhan 1986
Karanfilli Naciye 1984
Selvi Boylum, Al Yazmalım Can 1977
Ödülleri
33.Antalya Film Şenliği, 1996
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kış Çiçeği

Kaynak: sinematurk.com

fxahmet
28-04-07, 19:36

hani çok arabeks gelicek ama ferdi tayfur'un şarkı-türkü söylemesi lazım. bana göre ferdi tayfur hayranları hep bunu bekliyodu ve bence çoğu böyle bişeyin olmadığını görünce diziyi izlemekten de vazgeçtiğini düşünüyorum (tabi bu benim görüşüm sizlere saçma gelebilir) herkesin özlediği bişey bu. gerçi bana da çok saçma geliyo böyle bişeyin olabilecek olması. ama bi fon müziğini bile ferdi tayfur'un seslendirmesi bence çok faydalı olur:icon_whis

arkadaslar ne kadar abarttınız böyle ya,sanki dizimiz yayından kalktı ,sanki çok kötü bölümler izliorus...

Ben yıllardır BİLİNÇLİ BİR Ferdi Tayfur hayranıyım hayatımda hiçbir sanayçıyı bu kadar yakından takip etmedim.şimdi siz diorsunuzki Ferdi Tayfur şarkı türkü sölesin,sizce bu ne mantıklı olabilir. artık filmler eskisi gibi değil arkadaslar,önceleri sanatçılar bir nevi reklam için, şarkılarını tanıtmak için filmler çekiyordu bu sayede hem hayran kitlesi genişliyor hemde şarkılar ön plana çıkıordu ztn amaçta buydu ve başarılı olundu.

Yersiz Yurtsuza gelince; seneryo belli ,karakterler belli ve bu durumda Ferdi Tayfur'un şarkı sölemesini beklemek ne kadar doğru olur??bırakın kendisinde sölediği gibi şarkı desteği olmadan oyunculuğunu ıspatlasın ki bunu fazlsıyla yapıyor....

kısacası eski Ferdi Tayfur filmleriyle bu diziyi kıyaslamayalım arkadaslar;orda şarkı sölüordu die dizidede sölemeli diye bi kural yok. bunlar birbirlerinden çok farklı yapımlar.hiçbirşey yerinde saymıo, herşey değişio ve biz bu değişime ayak uydurmak zorundayız.

sözüm meclisten dışarı;diziyi artık seyretmeyeceğiz diyen Ferdi Tayfur hayranlarına bikaç sözüm olcak.hayranlık böle olmaz,sevdiğin sanatçıyı desteklmek onun yanında olmak böle olmaz,Ferdi Tayfur şarkı sölemior diye diziyi izlemiceksiniz ve yeri gelcek "FERDİ BABA SEN BİZİM HERŞEYİMİZSSİN"diceksiniz burdaki çelişki ne peki??

ben bir Ferdi Tayfur hayranı olarak dizide şarkı sölemesini doğru bulmuorum.senaristimizide,kadroyada fazlsıyla güveniorum
bırakın dizinin reytinglerde 5. olmasını,sonuNcu bile olsa izlemeye devam edicem çünki ben Ferdi Tayfur'u iyisiyle kötüsüyle seviorum

bunun kaygisini bastan beri tasiyordum.
f. tayfur un kendisi bile acikca baska kulvalarda olmayi denedigini, oyunculugu ile baska yeteneklerini göstermek istedigini söylerken böyle istekler yersiz oluyor. hatta kendisi türk sanat müzigi albümü hazirliyormus duydugum kadari ile... yani bu sanatci sanat yasaminin kulvarlarini her yönde deneyip test etmek isterken sizler onu dizide sarki söylemesini istiyorsunuz, ne alaka anlamiyorum.

sanatcinin kendisi degisiyor , devinim icerisinde ama hayranlari ondan hep ayni seyleri bekliyormus .. ilginc..

burada Emrullah gibi bir karekteri yaratan senariste, karektere etkileyici oyunculugu ile destek verip vucüd bulduran Ferdi Tayfura haksizlik olur bu istek.
Onlarca dizi icinde cok azi capi asip yeni bir seyler yaratip bu piyasayi yukari cekiyor. YY de bunlardan biri.
dizi ekibi kesinlikle bu yaraticiliklari ile bir basamak ileriye götürüyor tüm TV kültürünü.

bu yapim cok baska hedefleri, vizyonu olan bir konu ile hazirlaniyor.
Onlar öncü olacak, ilk ve tek dogru anlatimla hep anilacaklar.
taklitleri cekilir bir gün oralarda sarkilar söylenir belki, merak etmeyin :)

arkadasım çok güsel ifade etmiisin ellerine sağlık sonuna kadar katılıroum sana

burda herkes şahsı adına konuşuor,kimse ne ferdi tayfur'u nede hayranlarını temsilen burda değil.yazdıklarına katılıorum haklısın A.U.Hünkar önemli bir isim...yanlız "SİZ" die hitap etmissin sanırım bundan kastın Ferdi Tayfur hayranları sölediğim gibi kimse burda çoğunluğun sesi değil.Bende bir ferdi tayfur hayranıyım.bazı cümlelerdinde "siz bilmessiniz,sizin dünyanızla bizimki bir değil"gibi sözler var bunlara anlam veremedim,her koyun kendi bacağından asılır burda bir ferdi tayfur hayranı A.U.Hünkar hakkında bişeler yazıorsa,o sözleri tüm ferdi tayfur sevenlerine maledemessin.
umarıım beni yanlış anlamadım amacım kesinlikle polemiğe girmek değil sadece bi yanlışı düseltmye çalışıorum

haklısın dilekçe bu diziyi ferdi tayfur'u sevenler ztn izlicekti,bir yandanda ferdi tayfur'un oyunculuğunu mrk edenler,kendisini sevmeyip, bi arabesk sanatçısı nasıl olurda dizi çeker diyenler,yapamaz ama yinede bi bakalım diyen önyargılılar....işte ferdi tayfur tüm bunlara cvp verebilceği bir fırsat yakaladı.ve ben bu fırsatı çok iyi değerlendirdiğine inanıorum bilmem diğer arkadaslar ne düşünüor?
ayrıca ferdi tayfur ztn hayranlarını sesinden mahrum bırakmıorki çok yakında yeni albüm çıkcak.

yukardada sölediğim gibi burda hiçkimse çoğunluğun sesi değil herkes kendi adına bişeler yazıor.bu yüsden biraz daha dikkatli olmanızı rica ediorum.....
ve yanlış anlaşılmasın amacım ortamı germek falan değil sadece düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım

isil_isil
28-04-07, 20:11
ay arkadaslar hala bu besincilik konusu, rica ediyorum artik kapatalim bu konuyu, bence anlamasi gereken anladi konuyu... artik gelecek bölümlere bakalim bence, yani dizimiz bellki seviliyor, ve bence yanindanda kaldirilmicak, yani siz helen pireyi deve yaparsaniz asil o zaman herkes dizi kalkacakmi kalkmicak mi konusunu düsünür, öylöe birsey olmadigina göre, düsünmemizede gerek yok simdilik, ha eger öyle birsey duyarsak, o zaman harekete geceriz zaten , bosuna dert etmeyin kendinizi, dizimiz en güzel sekilde devam ediyor ve edecek...

2_cool_4_schll_
28-04-07, 21:51
bence dizinin senaryosu ile ilgili tek sorun fazla şiirsel olması. Öyle cümleler oluyor ki "ya normal hayatta böyle felsefi cümleler kurulmuyo ki" diyosun ama bu senaristin tarzı çünkü aynı tarz sultan makamında da vardı göz yaşı çetesinde de. Ama hikayede bi sorun yok bence yani dizi için töre dizisi değil baba-kız hikayesi dediler aynen çıktı. Belki Suna aptallığı bırakıp İshak'a yönelse tam gardını indirdiğinde ve evlendiğinde mühendisle karşılaşıp buna rağmen İshak'ı seçse ne güzel olur ama dediğim gibi sorun hikayede değil repliklerin düpedüz şiir gibi olması. Tabi bunu eleştirmek istemem sonuçta ortada farklı birşey var ama belki konuşmalar gerçeğe biraz daha yakın olsa daha iyi olur.

^DUyGU^
29-04-07, 02:00
http://img.sabah.com.tr/2007/04/29/gny/im/DA142A2EF8E0944DB0C6C895r.jpghttp://img.sabah.com.tr/2007/04/29/gny/im/9A3B9BB484E2FA4AAB3C18C0r.jpg

Bu diziden sonra töre kalmaz!

atv'nin sevilen dizisi 'Yersiz Yurtsuz', 'töre' ve 'ağalık' kavramlarına getirdiği farklı bakış açısıyla büyük ilgi görüyor. Dizide 'Su na'yı canlandıran güzel oyuncu Nesrin Cavadzade ise güzelliği ve başarılı oyunculuğu ile dikkat çekiyor. Dizinin fanatikleri, 11 yaşında Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen Cavadzade'nin yöreden bir köylü kızı olduğunu sanıyor. Oysa genç oyuncu okullu bir yönetmen adayı. Nesrin Cavadzade dizinin büyük ilgi görmesinin sırrının 'sahiciliği' olduğunu söyledi. Cavadzade şöyle devam etti: Geçenlerde 60 yaşında bir dede bana 'Bu diziden sonra ne ağalık kalacak ne töre kalacak' dedi. Toplum artık değişmek, evrimleşmek istiyor. Biz bu diziyle birçok babanın 'töre'ye bakışını değiştirebileceğimize inanıyoruz.

Babaların töreye bakış açısı değişecek

Azerbaycan-Bakü doğumlu Nesrin Cavadzade, törelere karşı direnen bir baba-kız'ın dramını işleyen 'Yersiz Yurtsuz'a çok güveniyor: Birden bire olmasa bile bu dizi amacına ulaşacak!..

atv'nin sevilen dizisi 'Yersiz Yurtsuz'da Ferdi Tayfur ve Şerif Sezer'le başrol paylaşan Nesrin Cavadzade; ilk kez bir dizide yer almanın heyecanını yaşıyor. İzleyicilerin, 'Suna' rolü için Halfeti'den seçilmiş bir köylü kızı sandıkları genç oyuncu, aslında ödüllü bir kısa film yönetmeni! En büyük hayalinin yönettiği bir sinema filminde oynamak olduğunu söyleyen Cavadzade, Bakü'de doğmuş ve 11 yaşında İstanbul'a gelmiş.

BERLİN'E DAVET EDİLDİM
'Yersiz Yurtsuz'un Gaziantep'te yapılan çekimleri arasında konuştuğumuz Nesrin Cavadzade, dizinin üstlendiği misyonu kısa zamanda yerine getirdiğine inanıyor. Bölge halkından çok olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Cavadzade; "Geçenlerde evine konuk olduğumuz 60 yaşındaki bir dede 'Bu diziden sonra ne ağalık kalacak, ne töre kalacak' deyince; mesajın yerine ulaştığını gördük" diyor.

* Sizi 'Yersiz Yurtsuz'la tanıdık. Biraz kendinizden bahseder misiniz?
1982 Bakü doğumluyum. 11 yaşındayken İstanbul'a geldik. Sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'ne girdim ve oradan mezun oldum.

* Dizinin süpervizörü Cemal Şan, sizin çok iyi bir yönetmen adayı olduğunuzu ve kısa filmler çektiğinizi söyledi...
Böyle düşündüğü için Cemal Şan'a teşekkür ederim. Bugüne dek beş tane kısa film yönettim. Okulda sınıflarımızı geçmek için her yıl bir film çekmek zorundaydık. Ama daha sonra filmlerimden biri Berlin Film Festivali'nde gösterildi.
* Ödül varmı peki?
Türkiye'deki festivallerden ödül aldım ama Berlin'de sadece gösterildi. Berlin'e her yıl 500 'yetenekli genci' davet ediyorlar. Ben de Türkiye'den davet edilen dört kişiden biri olmuştum.

KENDİ FİLMİMİ ÇEKECEKTİM
* Oyunculuk eğitiminiz var mı?
Okula girdiğim sene Şahika Tekand'ın oyunculuk atölyesine de gittim. İki yıl orada eğitim gördüm. Yani oyunculukla hep ilgiliydim. Her zaman 'piyano çalarken şarkı da söyleyeceğim' derdim. Daha sonra Mahir Günşıray'ın asistanlığını yaptım. Cemal Şan hocamız beni başka bir dizi için seçmişti ama o proje olmadı. 4 ay sonra da 'Yertsiz Yurtsuz'daki 'Suna' rolü için beni aradı.

* Böyle büyük bir projede başrol oynamak gibi hayalleriniz var mıydı?
Aslına bakarsanız kendi projelerime odaklanmıştım. Hep senaryomu yazıp, Kültür Bakanlığı'na yollayacağımı ve orada seçileceğini hayal ediyordum. Hep 'kendi kendimi var edeceğim' diye düşünüyordum. Başka birinin bana bu kadar kolay güveneceğini hiç beklemiyordum. İşte bu yüzden, Cemal Şan'ın beni bu role uygun görmesi çok gurur verdi.

* 'Suna'yı nasıl buluyorsunuz?
Suna'yı çok sevdiğimi söyleyeyim. Onun hiçbir duygusuna hiç yabancılık çekmiyorum. Rolümün çok hırçın, yıkıcı ve değiştirici bir tarafı olduğunu düşünüyorum. Suna'nın da, babası Emrullah'ın da (Ferdi Tayfur) dizide taşıdığı mesaj, toplum için çok önemli.

* Benzerlik noktalarınız neler?Hırçınlığı ve toplumda kemikleşmiş bazı genelgeçer kurallara verdiği tepki ile bana benziyor. Suna hatasız bir kız değil ama hatasını sahipleniyor. Hatası yüzünden ölümü göze alabiliyor. Onun aşkı yaşama arzusu ve sonuna kadar aşkına sahip çıkması da benimle benzeşiyor.

* İzleyicinin 'Yertsiz Yurtsuz'u çok sevmesinin sırrı nedir sizce?
Sahicilik! Biz Ferdi Tayfur'un 'Sırrımız sahiciliğimiz, rakiplerimizi ezeriz' sloganıyla yola çıktık. (Gülüyor)

* Yöre halkı, diziyle kaynaştı mı?
Diziyi çok beğeniyorlar. İçeri girip, yemek yiyemeyeceğimiz, çay içemeyeceğimiz ev yok buralarda. Hiçbir şeyi çarpıtmadığımız ve gerçekçi yaklaşıp, çok olumlu mesaj verdiğimiz için yöre halkı diziyi inanılmaz bir şekilde sahiplendi. Mesela geçen gün 10-15 dakikalık bir aramız vardı. Çekimin yapıldığı mekanın yanındaki bir eve misafir olduk. O evde 60 yaşında bir dede vardı ve bize "Bu diziden sonra ne ağalık ne de töre kalacak" dedi. Dizinin çok önemli bir mesaj taşıdığını söyledi. Bunlar, insanların bir şeyleri değiştirmek istediğini gösteren tepkiler... DİZİ AMACINA ULAŞACAK

* O dedenin söyledikleri de dizinin misyonunu yerine getirdiğini gösteriyor...
O kişi zamanında istemediği kararlar vermiş olabilir. Onun ağzından 'Ne ağalık kalacak ne töre' sözünü duymak inanılmaz bir şey! Çünkü oralarda erkekler de kadınlar kadar törelerin kurbanı oluyor. Dizide ise Emrullah (Ferdi Tayfur) başkaldıran bir karakter ve o yüzden taşıdığı mesaj çok önemli. O dede de belki zamanında Emrullah gibi bir baba olmayı çok isterdi. Ama akrabaları izin vermedi! Bu tamamiyle bir varsayım ama toplumun genelinde böyle bir problem var.

* Sizce dizi amacına ulaştı mı?
Ulaşacak... Yani bu kadar olumlu tepki varsa bunun bir şeyleri değiştirebileceğine inanıyorum. Ama birden bire olmayacak, zaman gerekecek. Bu dizi babaların töreye bakış açısını değiştirecek.

* 'Yersiz Yurtsuz'dan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz?
Her şeyden önce kendi uzun metrajlı filmimi çekmek için senaryo aşamasındayım. Dizi nedeniyle çok yoğun olduğum için çalışmalarım biraz ağır ilerliyor.

Kaynak:Sabah / Günaydın

^DUyGU^
29-04-07, 02:03
Ferdi Tayfur 'rolü uçurmuş' diyorlar

* Şerif Sezer ve Ferdi Tayfur gibi iki ustayla başrol paylaşıyorsunuz. Onların sizinle ilgili yorumları oluyor mu?
Şerif Abla beni bir anne gibi kolladı burada. Bir kadın oyuncunun başka bir kadın oyuncuya kolay kolay söyleyemeyeceği inanılmaz güzel şeyler söyledi ve destekledi. Onun gibi biriyle tanışmış olmaktan, yan yana durmaktan, karşılıklı iki çift laf edebilmekten son derece mutluyum.

İNANILMAZ GERÇEKÇİ!

* Karşılıklı sahneleriniz var mı?
Senaryo gereği biz şu an ayrıyız. Biz kaçıyoruz onlar kovalıyor. Ondan dolayı çekim günlerimiz pek denk gelmiyor. Ama bazen ortak mekanlarda çalışıyoruz. O zaman birbirimize koşarak sarılıyoruz.

* Ferdi Tayfur'la çalışmak, onun kızını oynamak size neler hissettiriyor?
Çok gurur verici bir şey. Yüz yüze oynarken o kadarını tahmin etmiyordum açıkçası ama seyredince hepimiz şok olduk. Ferdi Bey hepimizi ezmiş geçmiş yani. İnanılmaz bir gerçekçilik yeteneği var. Ben oyuncu olarak çok beğeniyorum kendisini. Ferdi Tayfur insanlarla 'Ferdi Tayfur' kimliği üzerinden ilişki kuran biri değil. Çok mütevazı ve saygıdeğer bir insan

* Ferdi Tayfur'un oyunculuğuna dair köşe yazarları da çok olumlu yorumlar yaptı...
Gittiğim her yerde 'Ferdi Tayfur almış uçurmuş rolü' diyorlar. Bu çok gurur verici bir şey ve böyle olması gerekir zaten.

Kaynak:Sabah / Günaydın

fxahmet
29-04-07, 02:18
masal25 tsk ederim röportaj için eline sağlık

forgetmenot
29-04-07, 08:01
burda herkes şahsı adına konuşuor,kimse ne ferdi tayfur'u nede hayranlarını temsilen burda değil.yazdıklarına katılıorum haklısın A.U.Hünkar önemli bir isim...yanlız "SİZ" die hitap etmissin sanırım bundan kastın Ferdi Tayfur hayranları sölediğim gibi kimse burda çoğunluğun sesi değil.Bende bir ferdi tayfur hayranıyım.bazı cümlelerdinde "siz bilmessiniz,sizin dünyanızla bizimki bir değil"gibi sözler var bunlara anlam veremedim,her koyun kendi bacağından asılır burda bir ferdi tayfur hayranı A.U.Hünkar hakkında bişeler yazıorsa,o sözleri tüm ferdi tayfur sevenlerine maledemessin.
umarıım beni yanlış anlamadım amacım kesinlikle polemiğe girmek değil sadece bi yanlışı düseltmye çalışıorum
yukardada sölediğim gibi burda hiçkimse çoğunluğun sesi değil herkes kendi adına bişeler yazıor.bu yüsden biraz daha dikkatli olmanızı rica ediorum.....
ve yanlış anlaşılmasın amacım ortamı germek falan değil sadece düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım

Önce hemen belirteyim:benim yazdıklarımdaki 'siz' kelimesi yorumumun üstündeki hangi üyeden alıntı yaptıysam ona denmiştir.Tabiiki tanımadığım,arkadaşım olmayan,birisine resmi bir hitap olan 'siz'kelimesini kullanacağım.Siz kelimesinin benim için hitap ifadesi olmaktan başka bir yanı yoktur.Siz(faxahmet)bu hitap'tan başka sonuçlar çıkarmak istiyorsanız orasına tabiiki karışamam.İşin bana düşen kısmını umarım bu sefer gereğince açık ifade edebilmişimdir.Ayrıca forum sayfalarına yazan kişilerin aynı tornadan çıkmış gibi olmaları(hepsinin aynı zevk ve dünya görüşüne sahip olmaları gibi)beklenemez.Eğer böyle olsaydı sayfalar yeknasak,hiç tad vermeyen tarzda olurdu,bu da hiç zevk vermezdi.'Değişik dünya'sözünden rahatsız olmaya,gocunmaya gerek yok!

**Diğer taraftan,alıntı yaptığım cevabınızdaki öbür yorumlara verdiğiniz tepkilerin hepsine katılıyorum.Özellikle zamanın değiştiği,senaryonun belli olduğu,F.Tayfur'un dizi içinde şarkı söylemesinin uygun olamayacağı vb.Yanlış anlaşılmadığımı umar,foruma yaptığınız yapıcı katkılarınızdan ötürü size teşekkür ederim.

alisa
29-04-07, 09:37
Kendimi izlerken agliyorum"

İlk kez bir TV dizisinde rol alan Ferdi Tayfur: "İyi bir oyuncu olduğunu göstermenin er meydanı televizyondur. Kendimi seyrederken ağlıyorum! Belki günün birinde, ölmeden tiyatro yapmayı çok isterim. Behzat ve Süheyl Uygur ile konuştuk bu konuyu. Ama çocukların saçları ağardı, biz hâlâ yapamadık"

FİLİZ AYGÜNDÜZ----MILLIYET

Adana Abidinpaşa Caddesi'nde Asri Fırın'ın yanındaki Tan Sineması. Köşesinden döndüğünde Dürdane teyzesinin evine çıkılan. Sonra Yeni Ünal Sineması... Önünde sabahtan aldığı biletleri karaborsada satıp annesinin sinema için verdiği bilet parasını ödemeye çalışan bir Ferdi Tayfur, bu iş sırasında "Bir hapçının öfkesinden kaçamayıp bıçaklanabilirdim de... Ama bunun adı aşktı, tutkuydu" diyen. Füruzan'ın "Benim Sinemalarım" adlı öyküsündeki Nesibe'nin sinema aşkı, tutkusu gibi...
O öykünün sonunda şık bir salonun önünde durup "Bunlar benim sinemalarım değildi" diyen Nesibe, bilet alan kalabalıkların içinde kaybolur. Oysa Ferdi Tayfur'un hikayesi tam da bilet alan kalabalıkların içinde başlar, arzu ettiği gibi. Zaten de daha 15'inde annesi tembihlemiştir "Oğlum film çektiğinde, çiçekli dalları tutarak şarkı söyle, e mi?"
Söz dinler Ferdi Tayfur. Ve aslında şarkı söylemek bahanedir, aslolan sinemadır. Sonrası ver elini şöhret!
O günlerden bu yana tam 40 yıl geçti. Bugün ATV'de yayınlanan "Yersiz Yurtsuz" ile ilk kez bir televizyon dizisinde izliyoruz Tayfur'u. Oyunculuğuna laf söyletmiyor. Dördüncü baskısı geçtiğimiz yıl yapılan romanı "Şekerci Çırağı"nın devamını yazıyor. Her fırsatta fotoğraf çekiyor. İyi de çekiyor hem.
15 Mayıs'ta çıkacak, Türk sanat müziği şarkıları okuduğu albümünün nasıl karşılanacağını bekliyor merakla. Bir heves dinletiyor şarkıları: "Sen Vefasız Yolcu", "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine", "Bir Bahar Akşamı Rastladım Size"... Yanık şarkılar diyor onlar için: "Yanık şarkıları yanık sesli adam okuduğu zaman güzel olur."
Kızının telefonunu Fransızca "Oui" diyerek açan, "Allah beni entellerle bir araya getirmesin" duaları eden, hayranlarının cilaladığı isminin bekçiliğini yapmakla meşgul olduğunu söyleyen bir Ferdi Tayfur. Kendi halinde, olduğu gibi, samimi. Yaşadıklarıyla, duruşuyla, hayranlarının tutumuyla değerlendirildiğinde hayat hikayesi çok önemli şeyler söyleyecek önemli bir popüler kültür ikonu. Doğru okunması elzem...

Yıllardır görmeye alıştığımız o kopkoyu saçlarınız birdenbire beyazladı. Bu değişim dizi için yapılmış bir imaj mı?

Dizi için tipim bu hale getirildi. Zamanında, eşimin berber olan kardeşi "Enişte, koyu boyalar insanın saçını besler" demişti. Dedemin saçları da kabaktı. Benimki de öyle olur korkusuyla saçlarım beslensin diye siyaha boyatıp durdum. Ama aslını sorarsanız ben de kendimden sıkılmaya başlamıştım. Bu dizi o kömür karası saçlardan kurtulmak için bahane oldu. İsabetli bir karar yani.

Kararı kim verdi?

Yönetmenimiz Cemal Şan istedi. Sette çalışan berber arkadaş yaptı saçımı. Öyle ünlü biri filan değil.

Siyahtan beyaza dönmek kolay olmasa gerek. Nasıl bir uygulama yapıldı saçlarınıza?

Öncelikle, saçlarımı kestirerek işe koyulduk. 18 Şubat'ta dizi başladıktan sonra her çekim günü boyadık saçlarımı. Önce rengi kırıldı. Sonra kesmeye devam ettikçe giderek kendi beyazlarım ortaya çıktı. Yani şimdi kaportayı boyamıyorum; artık orijinal halim bu.

Hayranlarınızın tepkisinden çekinmediniz mi?

Onlar açısından korkum yok. Benim hayranlarım sanatsever insanlar. Beni bu saçlarımla da bağırlarına basarlar. Bastılar hatta çok da beğendiler: "Böyle çok yakışıklı oldun baba" diyorlar şimdi.

Peki Necla hanım?

Valla sormadım ama başlangıçta pek iyi bakmadı. O da haklı, yıllardır beni siyah saçlı halimle biliyor. Ama sonra sonra gözü alıştı. Şimdi beğeniyor sanırım.

Bundan sonra sözgelimi emekli bir rockçı'yı canlandıracak olsanız, saçlarınızı uzatıp bu kez de beyazları kırdırır mısınız?

Sanat için onu da yaparım.

"Diz çöktüğüm de oldu, salya sümük ağladığım da"
1970'lerin sonu ve 80'lerde, şarkılarıyla, filmleriyle büyük bir topluluğun özellikle acılarının sözcülüğünü yapan popüler kültür ikonlarından birisiniz. Acı üzerinden yapılmış 40 yıllık bir kariyer sizi yormadı mı?
Başlangıçtaki o yokluk, hasret, bir lokantaya girip yemek yiyememek... Ben hâlâ lüks bir otelde kaldığımda, çok da rahat bir yataksa mesela, bu yatakta yatan ben miyim acaba diyorum..

Bu kadar yıl içinde alışamadınız mı?

O bize çocuklukta yerleşmiş bir kere; çiftlikte çalışmak, ineklerin, sığırların yemledikleri yerde yatmak... Annemiz babamız öyle sormazdı da nerede kaldın diye. Hani kız kaçar da bir boğaz eksildi diye bakarlar ya, bizimki de o hesaptı.

Dün manav, elimde sizin romanınızı görünce gülümseyerek baktı. "Sever misin Ferdi Tayfur'u?" dedim. "Evet" dedi. "Niye?" diye sordum. "O dertli dertli söyler, biliyor musun? Severiz o yüzden" dedi. Size sevgileri hâlâ dertler, acılar üzerinden tanımlanıyor... Yorulmadınız mı diye bir kere daha sormak istiyorum.
Siz beni tanıdığınızda, bütün o duygusunu dile getirdiğim insanların yaşadığı acıları yaşamış, bitirmiştim zaten. O yüzden bir ruh yorgunluğu yapmadı bu bende.

Bu arada siz acıya bir tür eğitim programı gibi bakanlardansınız...
Doğru. Acı insanı kendine getiriyor. Hiç acı çekmemiş bir insanla acının eleklerinde elenmiş insan arasındaki farkı hemen anlarsınız zaten. Ben de acıyla eğitildim. Annemi hep ağlayan bir kadın olarak hatırlıyorum. Babam askerden geldiği gecenin ertesi günü öldürüldü. Buradaki acının büyüklüğünü düşünsenize. Bunlar beni ister istemez eğitti. Ama acının asıl tadı aşktadır. Yemek yedirmez adama valla, hayata küstürür.

Hakikaten şöyle aşk acısıyla yandığınızı filan hissettiniz mi hiç?

Diz çöktüğüm de oldu, salya sümük ağladığım da...

Aklımıza Necla Nazır gelsin mi tam şu anda?

Necla Nazır'ın uğruna o kadar gözyaşı dökmeseydim, bu beraberlik bu kadar uzun sürer miydi? Benim iki kız çocuğum ve eline yüzüne bakılacak bir hanımım vardı; para da kazanmıştım, şöhretim de büyüktü. Gazetede bir köşe yazarı yazmıştı; aşk, hayatınız boyunca edindiğiniz bütün ahlaki değerleri elinizden alabilir diye. O beladır, derttir, doruktur, aşağılarda sürünmektir. Hele bir de sevginizi karşı tarafa belli ediyorsanız, kendinizi çok tanıttıysanız küllümen yanmış durumdasınız. Biraz da tanımasın abi. Tamam aşksa aşk, sevdaysa sevda ama biraz da çekinsin, şunu ona sorsam mı sormasam mı desin.

Peki siz bunları yapabildiniz mi?

Çok yerde göstermemişimdir kendimi. Aşkın kendine göre kuralları vardır, uygulamak lazım.

Siz bugün hâlâ aşık bir adam mısınız?

Aşk biter. Aşk kalleştir yahu. Yapmayın, aşka çok bel bağlamayın. Onca seneden sonra adamın biri gelip de bana "Ben hâlâ karıma aşığım" derse "Abi git" derim, "Sende bir şeylik var". Bir beraberliği uzun yıllar sürdüren saygıdır. Aşk önce sevgiyi getirir, bir müddet sonra da yerini saygıya bırakır. Saygı dediğim, arkadaş olmak, birbirine anlayış göstermek, anlamaya çalışmak...

"Body çalışmış; Orhan Baba, Ferdi Baba'yı döver!"
O meşhur sacayağına gelelim; siz, Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses...
Biz hiç sacayağı olmadık. Bunu kabul etmiyorum. Biz ikili ayaktık. Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur. Orhancılar ve Ferdiciler... Müslüm Gürses hepimizden önce yapmıştı bu işleri, güzel de şarkılar okudu. Ama o başka bir yerdeydi.
Ben ilk albümümü 1968'de yaptım. Benim Yeşilçam'a girmemle Türk sinemasında büyük bir patlama oldu. Sanıyorum 1979-80 gibi Müslüm'e film çektirdiler. Ondan sonra, televizyonların da çoğalmasıyla meydana çıkabildi çocukcağız. Daha öncesinde yoktu yani, olamıyordu bir türlü. Ama Orhan Abi ile bizim durumumuz farklıydı. Bu memlekette Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri ilk defa insanlar iki sanatçı için gruplara ayrıldı.

Sonra o gruplar arasında kavgalar, birbirlerini yaralamalar... Hayranlarınız sizin üzerinizden neyin kavgasını veriyordu?

Siz şimdi Orhan Gencebay'ı seviyorsunuz, ben de Ferdi Tayfur'u diyelim... Bir araya geldiğimizde siz Orhan Gencebay'ı ben Ferdi Tayfur'u anlatıyorum. Siz diyorsunuz ki "Orhan Baba'nın şu şarkısını dinledin mi, çok güzel", ben diyorum ki "O da bir şey mi, asıl sen Ferdi Baba'nın filanca şarkısını duydun mu; filanca filmini gördün mü?" Her şey böyle başladı aslında.

Benim babam senin babanı döver gibi...
Aynen öyle.

Peki hangi baba, diğerini dövebildi?

Valla Orhan abi beni döver. Bir kere body çalışmış bir adam.

Sadece fiziksel olarak mı?

Sanat anlamında da öyle. Ama oyunculuğu karıştırırsak orada durun derim, oyunculuğuma laf söyletmem. O benim gibi oynayamaz; benim kadar bağıramaz ama müzisyenliği benden iyidir, hakkını yiyemem.

Bu baba meselesi nerden çıktı?

15 yaşında çocuk bizi dinlerken bir bakıyor ki babası da aynı adamı dinliyor. Askere gidiyor geliyor, oluyor 30 yaşında... E şimdi bize ne diyecek? Baba tabii... Çünkü eskimişiz...

Babadan oğula kalan bir hayranlık...
Babadan oğula, oğuldan kendi oğluna... Bir de onları incitecek şeyler yapmadık biz. Ahlaksızlık, şımarıklık hiç olmadı bizde... O ismi ayaklar altına aldırmam. Hayranlarım o ismi cilaladı, parlattı, ben de bugün bekçiliğini yapıyorum.
İsmini aldığım Ferdi Tayfur, babamın çok sevdiği bir tiyatro sanatçısıydı. Adalet Cimcoz'un da abisi. Ben ismimin gerçekten Ferdi Tayfur olduğunu anlatamadım yıllarca. Anlamak istemediler. Tıpkı benim iyi bir oyuncu olduğumu anlamak istemedikleri gibi. Kıskanıyorlar!

"Keske okusaydim da Ferdi Tayfur olmasaydim"

Sizi kıskandılar mı bilmiyorum ama sınıfsal kodlar üzerinden aşağıladıkları kesin; cahil, taşralı, kenar mahalleli, köylü çocuğu... Canınız yanmadı mı hiç?
Şimdi bunları nereden duyarsınız? Gazetelerden tabii...

Beni suçlamayacaksınız herhalde...
Yok hayır... Konuşuyoruz hanımefendi. Bunları yüzüme söyleyen olmadı ki, hep arkamdan konuşuldu, gazetelerden okundu. Ben şöyle düşündüm. Karşıma geçsinler, oturalım konuşalım; biri de kulak misafirliği yapsın, o mu kültürlü, ben mi?
İlle mektepli olmak gerekmiyor, ben yaşayarak öğrendim bir sürü şeyi. Ama bunu övünerek söylemiyorum, keşke okuyabilseydim de Ferdi Tayfur olmasaydım. Babam beni 5 yaşımdayken, "Ceketimi satacağım, oğlumu paşa yapacağım" diye severdi, ömrü vefa etmedi. Baba öldürülünce okul bir yana kaydı tabii... Neyse ben kendimi biliyordum yani, o yüzden öyle canım filan yanmadı.

Türkiye, Ferdi Tayfur'u doğru okuyabildi mi?

Evet! Bunu yapamayanlar da az önce söylediğim gibi beni kıskananlardı. Bir kısmı da zaten annelerinden, her şeye karşı çıkmak üzere doğmuşlardı. Bugün her gittiğim yerde sokaktaki vatandaşından valisine, milletvekiline, bakanından doktoruna, üniversite hocasına kadar karşı karşıya geldiğim insanlar elimi sıktıkları zaman gözlerinde yanan ışığı, bana verdikleri değeri, samimiyetlerini görebiliyorum. Beni çok güzel anladılar.

"En sevdiğim yönetmen Clint Eastwood..."

Bir de enteller var. "Akşama kadar entel takılıp akşam da beni dinlerler" dediğiniz.
Ama "enteller" diyorum farkındaysanız; entel başka entelektüel başka. Entelektüellerin ellerinden, yanaklarından öperim ama Allah beni entellerle karşılaştırmasın, onlarla hiç konuşmak istemiyorum. Çünkü o tip insanlar neyi sevmediklerini, nelerden ve neden hoşlanmadıklarını bilmiyor. Ama bu sezon başlayan "Yersiz Yurtsuz"da beni izledikten sonra, oyunculuğumu görünce onlar bile beni kabul etmeye mecbur kaldı.
Bir de ben hayatım boyunca yapamayacağım işlere girmedim. Bu dizi başlamadan önce de iyi oynayacağımı, oyunculuğumun beğenileceğini biliyordum. Ben o adamım çünkü. Bu işe sevdalı doğmuşum ben; mümkünatı yok, kimse benim önümü kesemezdi. Benim ilk taklidini yaptığım adam "Avare" filminden Raj Kapoor'dur. Sonra Zeki Müren...

alisa
29-04-07, 09:39
Bugün en beğendiğiniz yönetmen kim?

Clint Eastwood. Ben çok seviyorum onu. Son zamanlarda çektiği "Milyonluk Bebek" mesela. Adam harika ya. Başkaları da vardır ama isimlerini aklımda tutamayabilirim.

Yildiz Kenter ile Tiyatro yapsak ortaligi yikariz"

İlk defa bir dizide oynuyorsunuz. Kendinizi oyuncu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu dizide?

Canlandırdığım Emrullah karakterini iyi giyindim. Yönetmenim de senarist de bu baba rolünün bana çok yakıştığını söyledi, "Aman dediler, bunu bozma; bizim istediğimiz adam bu." Bana göre TV dizileri sesli fotoroman gibi. İyi bir oyuncu olduğunu göstermenin er meydanı televizyondur. Kendimi seyrederken ağlıyorum! Belki günün birinde, ölmeden tiyatro yapmayı çok isterim. Behzat ve Süheyl Uygur ile konuşmuştuk bu konuyu. Ama çocukların saçları ağardı, biz hâlâ yapamadık.

Bundan böyle en büyük hayaliniz tiyatro yapmak mı?

Aslında en büyük hayalim "Şekerci Çırağı" romanımın dizisini çekmek. İkinci olarak da tiyatro yapmak.

Tiyatroda kiminle aynı sahneyi paylaşmak isterdiniz?

Yıldız Kenter ile oynasak ortalığı yıkarız. Ayla Algan mesela. Onu gördüğümde elini öperim. Çok iyi bir oyuncu o. Bir de tabii Tuncel Kurtiz. Ama beni oynatmazlar. Hayranlarım tiyatro salonlarına sığmaz... Onun için diyorum. Hakikaten sığdıramayız.

Hayranlarınız tiyatroya gelir mi?

Ben tiyatroda oynayacağım ve onlar gelmeyecek, mümkün mü bu?

İyi ama roman da yazdınız. Hayranlarınız satış rekorları mı kırdırdı kitabınıza?

Kitabımı çok fazla tanıtmadım, esas mesele bu. Bir de Türkiye'de okuma alışkanlığı yok.
Pamuk insanin cigerini yaziyor"

Orhan Pamuk, Orhan Gencebay'a son romanında yer vereceğini söyledi. Murathan Mungan, Müslüm Gürses'e albüm yaptı. Bu buluşmaları nasıl yorumluyorsunuz?

Orhan Pamuk'un Orhan Gencebay'a romanında yer vermesi gayet doğal. Çünkü Orhan Pamuk da tövbeler olsun Allah değil ki. Bizim gibi bir insan. Hem de insanların ciğerini, yüreğini okuyup yazıyor. Bizlerden fersah fersah önde yazıyor. Ha bire yazıyor, "Harry Potter"lar gibi. Bu normal. Murathan Mungan da Müslüm Gürses'e albüm yapmış, iyi etmiş; peki ne oldu o albüm, alıp dinlediniz mi? Sanat hem sanat hem halk için yapılır. Kimler aldı dinledi, bu önemli.

Bu buluşmalardan önce siz "Şekerci Çırağı" adlı bir roman yazdınız...
Bazen yeniden okuyorum, ne kadar akıcı bir dille yazmışım; ne büyük heyecan duymuşum yazarken.

"Magazinciler anlamaz, benim romanım ciddi bir yapıt!"

Siz aslında postmodern bir roman yazmışsınız. Biyografinizle başlıyorsunuz; 150 sayfa Ferdi Tayfur'un hayat hikayesini okuyoruz. Sonra Veli isminde kurgu bir karakter çıkıyor karşımıza. Nereden aklınıza geldi biyografinizi en heyecanlı yerinde kesip Çukurovalı Veli'nin hayat hikayesini anlatmak?

O ilk 150 sayfadaki hayatımı yazmak zorundaydım, onu benden başkasının yazması olmazdı. Bu arada "Suçlu Melek" diye bir senaryo yazmıştım. Filmin hazırlıklarını yaparken ekonomik kriz oldu; bütçemi çok sarstı. Ve filmi çekemedim. Çekemeyince de hikayesini kitaba koydum. Kendimden bir şeyler anlatırken, yavaş yavaş Veli'nin hikayesine döndüm. Kendiliğinden gelişti. Sonra bir bir Çukurova'dan beslendiğim başka karakterler çıktı ortaya.

Ama biyografiniz yarım kaldı...
Gerek yok, kalanı kimseyi ilgilendirmez.

Bu yarım bırakma tercihinizle, özellikle magazin basınını atlatmak geçti mi aklınızdan?

Yok, ne münasebet. Onlar anlamaz, bu ciddi bir yapıt.

Siz neler okuyorsunuz?

Kitapsız dolaşmam. Çantamda hep bir kitap olur. Bugünlerde Rupert Furneaux'nun "Tuna Nehri Akmam Diyor"unu okuyorum. Bundan önce Zülfü Livaneli'nin "Leyla"sını, Cüneyt Özdemir'in "Cehennem Kafesi"ni okudum.

"Baba bir güç, baba bir power!"

Hayatın tadını çıkarmak için neler yaparsınız siz?

Çalışıyorum. Sinemaya gidiyorum. Kalan kitaplarımı alıp okuyorum. İnternetten, romanımın devamında adam nerede dolaşabilir, ona bakıyorum. Araştırmalar yapıyorum.

Necla Nazır kitabınızı beğendi mi?

Beğenmez mi. Bir daha okuyor şimdi. İlk okuyuşunda "Ferdi korkuyorum bitireceğim diye" demişti. Aslında Necla hanım dini kitapları çok okuyor. O kendi sevdiği kitapları okuyor ben kendi sevdiklerimi.

Sizin pek ilginiz yok galiba dini içerikli kitaplarla?

Allah günahlarımı affetsin ama öyle. İyi bir Müslüman değilim ben aslında. Lailâhe illallah, Muhammedürresulullah. Müslümanım tabii. Duasız hiç yola çıkmam, hep dua ederim. Duaları da bırakmam yani.

Peki kızlarınızla ilişkiniz? İyi bir baba olamadığınıza yönelik özeleştirileriniz var sizin. O niye?

Çocuklarımla aynı ortamda olamadığım, onlarla ha ha ha ki ki ki yapamadığım için belki. İşim dolayısıyla. Bir çocuk babasının uzakta olmasını istemez. Baba bir güç, baba bir "power". Hep yanında olmasını ister; ben onların o özlemine cevap veremedim diye söylüyorum. O günleri düşündüğüm zaman, soluk almaya vakit yoktu. Ama buna rağmen iki kızım İngilizce öğretmeni; birer leydi oldular yani, Allah annelerinden de razı olsun, o kadar kibar, o kadar güzel, o kadar alçakgönüllüler. En küçük kızım Tuğçe de Yeditepe Üniversitesi'nde sanat tasarımı okuyor.

"Bakarım, beğenirim ve fotoğrafını çekerim!"

Bir de fotoğraf tutkunuz var sizin. Fotoğraf çekmeye ne zaman başladınız?

Eskiden beri severim fotoğraf çekmeyi. Hep çekiyorum.

Ne tür şeyler çekiyorsunuz?

Bakarım, beğenirim ve çekerim; gerisi önemli değil.

Sergi düşünür müsünüz çektiğiniz fotoğraflardan?

Yok o kadar değil. O kadar olmayayım Allahınızı severseniz.

Haluk Çobanoğlu "Arabesk" adlı bir fotoğraf sergisi açtı. O sergide sizin de konser fotoğraflarınız vardı. Sergiyi gördünüz mü?

Bir yerden duydum. Ama görmedim sergiyi. Tarihlerini bilmiyordum, sanırım kaçırdım.

fxahmet
29-04-07, 17:00
alisa röportaj çok güsel,tsk ederim eklediğin için

alisa
29-04-07, 17:05
alisa röportaj çok güsel,tsk ederim eklediğin için

Tesekküre degmez arkadasim. :img-wink:
Birimiz hepimiz hepimiz Yersiz Yurtsuz icin...:img-hyste

sunturlu
29-04-07, 19:05
Röportajların ikiside birbirinden güzel.:good: :good: Okuyunca insanın hayranlığı artıyor. Ekleyen arkadaşlara teşekkür ederim.

sila_sevenler
29-04-07, 21:43
merhaba arkadaslar bende bu dizinin fanatiklerinden biriyim cok seviyorum YERSIZ YURTSUZ'u :good: butun bolumlerini kacirmadan izledim izlemeyede devam edecegim.gecen bolumde suna trendeyken sunayi huseyinin bulmasini o kadar cok istiyordumki :img-in_lo olmadi malesef :icon_sorr .sunayla huseyin nerde ve nasil en onemliside kacinci bolumde karsilasacaklar acaba cok merak ediyorum suna huseyini olu biliyorya o bakimdan.ayy cok kotu bir sey aslinda ya sevdigini ariyorsun ve onun oldugunu ogreniyorsun olu zannediyorsun daha sonra bir bakmissin karsinda ve yasiyor cok kotu bir olay Allah kimseye boyle bir olayi gercekten yasatmasin.
suna'nin ishak'la evlenmesini ben istemiyorum arkadaslar.huseyin ve suna :img-in_lo :img-in_lo ikilisini cok seviyorum ve dizinin basindan bu yana bu ikiliyi beraber gormek istiyorum bu yuzden olabilir belki:happy0064

:img-in_lo SUNA & HUSEYIN :img-in_lo

bir sorum olacak arkadaslar YERSIZ YURTSUZ dizisine ait imza ve avatarlari nerden bulabilirim cok sacma bir soru oldu ama kusura bakmayin artik :icon_whis :img-wink:

mre_86
29-04-07, 21:46
Tesekküre degmez arkadasim. :img-wink:
Birimiz hepimiz hepimiz Yersiz Yurtsuz icin...:img-hyste

alisa arkadaşım bu sözü çok beğendim tam sloganlık BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ YERSİZ YURTSUZ İÇİN:happy0064 ayrıca röportajlar için çook teşekkürler

fxahmet
29-04-07, 21:57
bir sorum olacak arkadaslar YERSIZ YURTSUZ dizisine ait imza ve avatarlari nerden bulabilirim cok sacma bir soru oldu ama kusura bakmayin artik :icon_whis :img-wink:

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=20527

bu linkten ulaşabilirsin....

EsmerNebis
30-04-07, 00:13
masal25 ve alisa röp.ler icin cok tesekkürler, gercekten insanin hayranligi artiyor... hem diziye karsi hemde oyunculara karsi...

bu arada arkadaslar kimse resim cekmedimi, sadece 1.BÖlüm resimleri eklenmis multimedia bölümüne diger bölümlerden yokmu resimler???

rhetbutler
30-04-07, 07:14
selam arkadaslar,
ayrica anlamadigim bir noktada arkadasimizin biri (adini hatirlayamadim), 2.Bölümden sonra foruma giren arkadaslarin sayisi azaldigini ve diziyi sahiplenmemizin baskalarini rahatsiz etmis olabilecegini söylemis, herkesin diziye bakmak gibi bir zorunlulugu yokki, giden gider, gercekten diziyi sevenler ve sahip cikanlar kalir, bu böyledir, acikcasi ne demek istediginide pek anlamadim, ama bence böyle sözlere hic gerek yok...

O yorumu yazan arkadaş benim.O olayın ve cümlenin bir başlangıcı var, orada anlatmak istediğim yazdıklarınla alakalı değil. Bunu bilmeden böyle bir yorum yapmış olman pek doğru olmamış.

Uğurs, Ali Ulvi Hünkar için daha çok çalışması lazım demiş, yaptığı işleri eklemişsin. Eklediklerinin sayısına göre mi karar verdin bu çok çalışma işine.AUH' ın dizilerinin herhangi bir bölümünde söylenen bir repliğin değerinin piyasadaki 10 diziye eşdeğer olduğunun bilincinde değilsiniz henüz.
Dizi başlamadan önce buraya gelip öyle olur böyle olur diye asıp kesiyordunuz.Bizim kaygılarımızı böyle birşey yapılmadığı halde sanatçıyı aşağılama olarak görüyordunuz ve savunmaya geçiyordunuz. Şimdi işin kolayını buldunuz ve senariste yükleniyorsunuz.

Röportajları ekleyen arkadaşlar, teşekkürler.Ellerinize sağlık.

hewal
30-04-07, 08:12
Gözyaşı Çetesi 2006
Sultan Makamı 2003
Güz Sancısı 2002
Yeditepe İstanbul 2001
Cesur Kuşku 2001

işte ali beyin bu dizi hariç 5 tane yapımı daha ali beyin çok çalışması lazım bence önün kat ediceği çok yol var tabi bahsettiğiniz ortamanı bozacak kişilerden değilim inşallah biz bilgisiz oluruzda sizler haklı çıkarsınız bizim forumlarımızda 5.bölümden telaş yok umutsuzluk var. Tek diyeceğim dizi ekibine başarılar

2001 DEN 2007 e 6.dizi ve çok çalışması lazım diyorsunuz bi kere uslubunuz çok kaba hangi deneyim hangi tecrübeyle bunu söylüyorsunuz.Sanırım tv nin bugün bu halde olma sebebinin özensiz yazılan senaryolar olduğunun farkında değilsiniz..Bu anlamda AUH yazdıklarıyla kendisine inanan büyük bir kitleye sahiptir..Eleştiri yaparkende sanırım kişiler haddini ve nerede duracağını bilmeli..Forgetmenot'un deidği gibi kendisinin bizim savunmamıza ihtiyacı yoktur ama ortada büyük bir haksızlıkla yazılmış şeyler var ve kayıtsız kalamadaım ...

valdez
30-04-07, 08:45
reytinglerde birinciliği görmüş bir dizi için kanal iyi tanıtım yapmıyor denemez. bu mantıklı değil. arabesk acıtasyonun ötesine gidemeyen bir dizi. ilk iki bölüm itibariyle gittikçe sarpasaran bir hikayeye ve gerçek olmayan karakterlere sahip. ancak bir süre daha oyalıyacaktır izleyenleri.

Bu diziyi çok yakından takip edenler ;Bölüm fragmanını doğru düzgün izleyemedik derken ,Sizin direk Diziyi hedef alan görüşlerinize katılmak imkansız !

Sizin görüşlerinizi artniyet'li olarak görüyorum !

Sahi Siz Yersiz Yurtsuz'un en son bölümünü izledinizmi? Veya son bölümün tanıtımını Tv'de kaç defa gördünüz?

Şah-Rû
30-04-07, 09:51
Sayfalar yine hareketlenmiş, ne İsa ya ne Musa' ya yaranamayan da sadece çeteciler değilmiş. Ama açıkçası ben okurken üzüldüm.
Dizi başlamadan önce atv den dolayı reyting kaygısı içinde olduğumuzu belirten mesajlarımıza, Ferdi Tayfur' un mütevazı ve beyefendi kişiliğine uyum sağlayamayan bazı fanatik hayranları "Ferdi Baba' nın olduğu işte reyting kaygısı olmaz, tek başına yeter, diğer oyuncular bile hikaye, sonuna kadar destekçisiyiz" tarzında açıklama yaparken, şimdi "forumumuzda diziyi izlememe kararına yönelik bir eğilim var" deniyor. Ben de sadece "bu mudur?" diyorum. Anlayan anlar artık.
Ferdi Tayfur takipçisi olan ve sağduyulu O' na yakışır fikirlere sahip olan arkadaşları ayrı tutuyorum.
Birde artık isyan aşamasında olduğum bir konu var ki peeeesssss demek istiyorum. Yahu karakterlerin repliklerine "çok tiyatral" diyip duran vatandaşlar, siz mi yoksa ben mi başka gezegende yaşıyoruz? Hiç mi sokaktan çevrenizden dünyadan haberiniz yok. Gözyaşı Çetesi' nde de aynı şeyler söylenmişti. Böyle cümleler gerçek hayatta olmazmış çok tiyatralmış mış mış mış. Yav çevremizde ne damar cümleler, filozof mübarek dedirten ne yorumlar oluyor haberiniz var mı? Bu kadar mı hayattan bi haber yaşıyoruz. Bu kadar mı insanları hatta birbirimizi dinlemez olmuşuz. Yersiz Yurtsuz' da da insanı etkileyen vay be dedirten replikler oluyor ama hiçbirini yadırgamış değilim. Çünkü sokakta da onlardan aşağı kalır cümleler yok, yeter ki insanlardan kendinizi soyutlamayın.
Reyting konusunda da burada kendimizi paralamanın bir anlamı yok, eğer hazreti atv isterse daha düşük reyting gelse bile yayında tutar, ya da reytingler yükselse bile kaldırıp çöpe atar. Emin olun söz konusu kanal normal bir kanal değil. Bizim baştan endişelendiğimiz bu durumdu işte.

forgetmenot
30-04-07, 10:10
5.bölüm başı,

SUNA'nın Rüyası:

Hüseyin;(Kompartmana girer)Suna!
Suna:Hüseyin!(Koşup Hüseyin'e sarılır)Ben hep söyledim kendi kendime.Benden ümidini kesme demiştin.(Sıkı sıkı daha çok sarılır)
Hüseyin;Dur.Dur,dur,dur!Bebeğe bir şey olacak!Sakin ol!
Suna;(yüzü asılır)Bebek mi?Ama o yok!Orda ne olduğunu bilmiyor musun?Orda.Suyun altında.Ben nefesimi tutarken!
Hüseyin:Suna.O sana emanetti.
Suna:Sen bizi bıraktın!Sen hem beni hem bebeğimizi bıraktın!Senin yüzünden kimsesiz kaldım.(kompartımanı terkeder)
Hüseyin:Suna!
(Suna koşarak trenden ayrılır,raylarda koşmaktadır,arkasından bir tren ışığı gittikce yaklaşmaktadır,Tren tam onu ezecekken birisi onu kenara çekip kurtarır.Bu kişi İshak'tır.)

Sahne değişir!

İshak:Suna(bağırır)İyi misin?
Suna:İshak(hem şaşırmış hem korkmuş ifadeyle söyler)
İshak:Bunun için mi kaçtın?(Elini uzatır,Suna tutmaz,raylarda yürümeye başlar,İshak da onu takip eder)Seni ona götürürken söz verdin!O yoksa seninim demiştin.O yoksa!
Suna:Biliyorum,ne dediğimi biliyorum!
İshak;(Raylarda yürüyen Suna'yı kolundan tutar,kendine çevirir.Suna'nın yüzünü kaplayan saçlarını iki eliyle yana açar.)Suna, seni sudan çıkarırken bana nasıl sarıldığını hatırlıyor musun?Suna ellerimi tut(İshak ellerini Suna'ya uzatır.)
Suna;(Suna ise tam aksine iki elini arkasına saklar)
İshak:Suna'nın iki elini öne doğru çeker,o zaman Suna'nın avcundaki gazete parçasını görür.Gazete parçasını eline alır,parçalara ayırır)(Arkadan yaklaşan trenin ışığı İshak'ın arkasından gittikce yaklaşır)Tahmin edemeyeceğin kadar güzel bir hayatın olacak.Sana okuma yazma öğreteceğim.Kendinde eksik bulduğun ne varsa sana ben öğreteceğim.
Suna:Bırak
İshak:Suna
Suna;(Peşimi bırak!(Trenin ışığı Suna'nın tüm yüzünü kapsar,sonra Suna'nın sığındığı tren kompartımanında görevlilerin onun yüzüne ışık tuttuğu anlaşılır.
Görevli:Burda biri var.Bir kız!Buraya gel!
Suna:Ben..Benim gidecek yeri..(Cümlesi yarım kalır.Kompartımandan kaçar,sahne biter!)

rhetbutler
30-04-07, 11:15
Kaçırdığım ve kaçırdığım için kahrolduğum sahne.Teşekkürler Forgetmenot.

6.bölüm özetini multimedya bölümüne ekledim arkadaşlar.

Emrullah omzunda kardeş kurşunu, Suna hakkında güzel bir haber alabilmek için yırtınırken, yanı başında olduğu halde kız kardeşini vurmak için arayan M.Emin’le yollarını ayırır. Hüseyin hayatındaki her şeyi yitirmek pahasına da olsa Suna’yı bulmaya karar verir ve baraj idaresine istifa mektubunu yazar. Ertesi sabah Suna’yı evinde gören İshak’ın ablası bu durumdan hiç hoşlanmaz. Suna’nın evinden çıkarken hamile olduğunu öğrenmesi ona duyduğu bütün sempatiyi alıp götürmüştür. Ama İshak ıslarla “Suna artık bu evin insanıdır! Onu kabullenmek zorundasın!” diye dayatır. Hatta, zorla da olsa nikah alış verişi için, Suna’yı ve ablasını çarşıya götürür. Nihayet, nikah için konuklar ve hoca da davet edilir...

İshak herşeyi daha da zorlaştırcak gibi görünüyor. Bu işler zorla değil güzellikle hallolsa keşke.Bir de konuk çağırıyorlar oldu olucak Emrullah'ı, Meryem Anne'yi de çağırsınlar. Keşke sende sevsen Suna...
Mehmet Emin, Suna'yı herkesten önce bulmasa bari. Veysel, Emrullahlarla kalıcak galiba.
Hüseyin'in jeton nihayet düştü.

hewal
30-04-07, 11:40
Özet için teşekkürler sevgili rhetbutler

İshak gerçekten fazla aceleci ..Bu arada Yersiz Yurtsuz dolşacaklardan biride Hüseyin oldu bu kervana çok yakında amcaların ve ailelerinde katılacağını düşünüyorum..

bitanem_61
30-04-07, 11:42
nikah kıyılmadan emrullah gelse kızıyla kavuşsalar suna hüseyinin yaşadığını onlardan öğrense sonra evlenip evlenmemeye karar verse böyle gizli saklı olmasa aşk zorla olmaz ishak ne zaman anlıycaksın

dört koldan herkes birbirini ararıyor da şu çarşıda birine raslamadılarmı

Şah-Rû
30-04-07, 11:54
Esra sağol özet için, hayırdır yahu nasıl oldu da atv özeti pazartesi koymayı akıl etti.
Şimdi Mehmet Emin artık tek başına ve tek amaçla Suna' nın peşinde demek. Peki Veysel hangi tarafta kalacak? Mehmet Emin ile gitmesini tercih ederim, belki bu şekilde Suna' nın hayatını kurtarabilir. Hüseyin geç bir çabanın içine düştü, istifasını verdiğine göre Şentürk onu paralamadan evinden çıkabilmiş. O silahı ona yedirtirler diye düşünmüştüm. Ve İshak' ın aceleci tavrı ile gelinen nikah anı, bana birisi bu nikaha turp sıkacakmış gibi geliyor. Nikah için acele etmiş olsa da bu aşamada İshak' ta çaresiz kalmış. Çevresine Suna' yı kabul ettirebilmenin ve Suna' ya kendini kabul ettirebilmenin tek yolu nikahtan geçiyor. Tek sorun bunun çok erken olmasında. Önce ailesine götürseydi keşke. Emrullah' ın rızası olmadan böyle bir evliliğe bende rıza gösteremiyorum.

valdez
30-04-07, 12:07
Gönlüm artık Emrullah'ın Suna'ya kavuşmasını ve verilecek yaşam mücadelesinin Anne ,Baba ve Suna tarafından beraber verilmesini istiyor.

M.Emin'in ,Emrullah'lar dan ayrılması çok isabetli olur. M.Emin Suna'yı arayayım derken ,Şarkıcı Bayan nedeniyle veya Köprünün üzerinde hırsızlık yapanları dövdüğü için bir yerlerde başı iyice belaya girer,akıllanırmı derseniz Bence çok zor,burada Emrullah bir de onunla uğraşmasa bari .

Ama içimden bir his en sonunda Suna için M.Emin'in kendini feda edeceğini söylüyor(bu konuda çok iyimserim herhalde)

sevimli.girl
30-04-07, 12:24
bende diziyi fırsat bulduğum vakit seyretmeye çalışıyorum. özetten okuduğum kadarıyla tahminim sunayı mehmet eminin ve hüseyinin aynı anda bulacağı ve mehmet eminin sunayı tam vurmaya hazırlanırken hüseyinin sunanın yerine vuralacağıdır. bunlar özetten yazmıyor ama her ikisininde tek başına sunayı aramak için seferber olması bana böyle birşey olabileceğini düşündürdü.

bitanem_61
30-04-07, 12:38
mehmet emin konusunda bende iyimserim valdez yanlış yaptığını anlıycak ilerde kardeşinin en büyük koruyucusu olacağına inanıyorum şimdilik pek bi belirti olmasada umut işte

valdez
30-04-07, 13:10
mehmet emin konusunda bende iyimserim valdez yanlış yaptığını anlıycak ilerde kardeşinin en büyük koruyucusu olacağına inanıyorum şimdilik pek bi belirti olmasada umut işte

bitanem_61,dediğin gibi umut işte . M.Emin banada sanki sonradan adam olacak gibi geliyor.

(Buna sebep olarak; M.Emin'in ,Toplum tarafından hoş görülmeyen yasak bir aşk yaşaması sonucunda başına gelenler olabilir)

Şah-Rû
30-04-07, 14:09
Zaten Emrullah' ın rızası Hüseyin' den yana, hastanede başına gittiği zaman söyledikleri hâlâ kulağımda "bize onur verdi". Kızını hamile bırakan bir adam için bunları söyleyebilmek büyük yürek ister. O da Emrullahta fazlasıyla var. Bu son karşılaşmalarında Hüseyin' e mendil uzatması, ona evladıymış gibi bakması da Hüseyin' e kanının ısındığının diğer kanıtıdır.
İshak ise Emrullah gözünde görevini suistimal etmiş biri. O da bunun farkında. Bir aşamada Suna' yı kendine isteme bakımından Günay' dan farkı kalmıyor. Onu mazur görebileceğim tek yanı ise insanı çarpan dürüstlüğü.
Ben önce Emrullah ve Suna hikayesi izlemek istiyorum. Ama madem hikayede iki aşık aday var o zaman Hüseyin' in o sinir bozan bekleyişi ve pasifliği yüzünden, Suna için İshak' ın daha iyi olacağını düşünüyorum.

rhetbutler
30-04-07, 14:55
Ben aslında Emrullah'ın Hüseyin'e bu kadar değer vermesini hele hele bize onur verdi demesini pek anlamlı bulmuyorum.Amcalar gibi olmasıda doğru değil ama bu kadar ezik durması gerekmiyor. Kızınızı severek mi onur verdi Hüseyin size ya da sen yarın akşam bize gel deyince bu teklifi kabul ederek mi?

EsmerNebis
30-04-07, 15:48
Özet icin cok tesekkürler rhetbutler... aranizda Fragmani gören oldumu? ve arkadaslar neden kimse bölüm resimlerini eklemiyor???

bende diziyi fırsat bulduğum vakit seyretmeye çalışıyorum. özetten okuduğum kadarıyla tahminim sunayı mehmet eminin ve hüseyinin aynı anda bulacağı ve mehmet eminin sunayı tam vurmaya hazırlanırken hüseyinin sunanın yerine vuralacağıdır. bunlar özetten yazmıyor ama her ikisininde tek başına sunayı aramak için seferber olması bana böyle birşey olabileceğini düşündürdü.

ben kendi adima sunu diyebilirim, herseye hazirlikliyim... ben herseyi göze alarak devam ediyorum... ama bukadari da olmaz insallah, yani sunayi düsünürsem, tam hüseyin i bulmus, öldügünü düsündügü halde canli birsekilde karsisinda görmesi, onun mutlugu sonra abisin in hüseyin i vurmasi... cok kötü birsey... artik suna delirirdi herhalde, ki ben bukadar seyden sonra normal kalmasina bile sasiriyorum...

Ben aslında Emrullah'ın Hüseyin'e bu kadar değer vermesini hele hele bize onur verdi demesini pek anlamlı bulmuyorum.Amcalar gibi olmasıda doğru değil ama bu kadar ezik durması gerekmiyor. Kızınızı severek mi onur verdi Hüseyin size ya da sen yarın akşam bize gel deyince bu teklifi kabul ederek mi?

vallahi ne yalan söyliyim emrullahin hüseyine karsi davranislari cok hosuma gidiyor ama bu degindigin konular benimde dikkatimi cekti ve bir anlam veremedim... sonucta hüseyin bu konuda suclu ve hicbirsey onu hakli göstermez ama belki Emrullah a verdigi sözü tutmasi, istemeye gelicem diye söz vermesi ama kardeslerinden dolayi gelemeyisi, belki bu sözü tutmasi... ishakla karsilastirilirsa, ishak verdigi sözü tutmadi, ve ishak yüzünden suanyi aramak icin yollara düstüler... emrullah sanki gökten zembille inmis bir insan...
bence mendili vermesindeki hali de, hüseyin i öldü diye düsünüyordu ve karsisinda görünce birden sevindi, ki mehmet eminin hüseyine tekme tokat girisip de hüseyin in elini dahi kaldirmamasi da bir sebep olabilir... sonucta hüseyin le ishak cok ayri insanlar... aslinda ben emrullah in ikisini de istemeyecegini düsünmüstüm... sunayi da bulup kendi yollarina giderler diye düsündüm... ama belki de su yönden hüseyin i daha baska görüyordur, sonucta suna da hüseyin i seviyor, ve kizini hamile biraktigi icin emrullah hüseyine kiziyorsa, en cok sunaya kizmalidir ki, emrullah kizina kiyamadi bile... hem o hala kizinin mutlulugunu istiyor, onu bulup birlikte yasamayi, bu yüzden mehmet eminle bile yollarini ayiriyorlar, bundan dolayi da hüseyin e kizmiyor olabilir...

Şah-Rû
30-04-07, 16:01
Benden mi bulaştı böyle bodoslama dalmak? Esracım aslında zaten açıklama yine mesajının içinde. Emrullah' ın kızını hamile bırakan, bu hallere düşmelerine sebep olan bi adam için "bize onur verdi" demesinin en büyük sebebi ezikliği sanırım. Ben öyle yorumladım en azından. Okumuş etmiş bir adam kızına talip oluyor, geç olsa da geleceğine dair söz veriyor ama amcazadeler tarafından pataklanıyor. Evet bu koşullar altında Emrullah ezik biri. Ama daha önemlisi o yüreğinde evlat sevgisi olan biri, Hüseyin' e bakışında bir baba ifadesi vardı (burada Ferdi Tayfur aşmıştı, belirtmem gerek) Belki de o kadar kızgın olmasaydı, Suna' ya hasreti bu kadar büyük olmasaydı en önemlisi birazcık dinleseydi İshak' ı da sevebilir ona da babacan tavırla yaklaşabilirdi. Kimbilir ilerleyen bölümlerde İshak aşkını Emrullah' a da kanıtlayabilirse (ama bu acelecilik olayları tersine çevirecek gibi) kendini kabul ettirebilir.

aslı30
30-04-07, 16:15
bu hafta ishak çok bencildi.sinir oldum tavırlarına.kızla zorla evlenecek.bu ne bencillik böyle.kız elinde kalırım diyor o hala ısrarlı.hüseyin'den daha çok ısınmıştım ona ama bu hafta eksiye geçti.:mad72: sunay'ı niye halen babasına götürmüyorki.adamın fellik fellik kızını aradığını biliyor bir uyuşukluk bir uyuşukluk.:hıh bu kavuşma sahnesi de çok uzadı.suna'nın amcaoğlunun suna'yı nasıl sevdiğini anlayamadım.ne yaptığının farkında değil şaşkın.hem amcasının yerini öğrenip hemen söylüyor hem de amca ve yengesine yanaşmaya çalışıyor.dengesiz biri.:img-blush insan kardeşini gözünü kırpmadan nasıl vurur onu da anlamadım ve de anlamak istemiyorum.:img-cool2

reytinglerle ilgili konuşulmuş.hikaye biraz durağan gidiyor.pek okuyamadım yorumları ama gün değişikliği fikri bence hiç iyi olmaz.geniş zamanlar adlı dizi gün değişikliği yüzünden çok kötü durumda.hem reytingler de gayet iyi.bunu da bulamayanlar var.önceden daha iyiydi ama kv dizisi yoktu ortada.ferdi tayfur hayranlarının şarkı da söylesin istekleri çok manasız.şarkı söylediği için reytinglerin artacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.hem siz daha hayran olduğunuz sanatçıyı tanıyamamışsınız.eminim şarkı da söyleyeceksin deselerdi bu projeyi kabul etmezdi ferdi tayfur.:img-blush

SELXX
30-04-07, 16:28
[QUOTE=EsmerNebis;3148085]Özet icin cok tesekkürler rhetbutler... aranizda Fragmani gören oldumu? ve arkadaslar neden kimse bölüm resimlerini eklemiyor???

Arkadaşım,resimler multimedia bölümüne ekleniyor.
Aslı'cığım sana katılıyorum. Gün değişikliği iyi olmaz bence de. Dediğin gibi hikaye biraz hareketlenirse, bir sorun kalmaz bence, raytingler biraz düzelir.

forgetmenot
30-04-07, 20:34
[QUOTE=EsmerNebis;3148085] Gün değişikliği iyi olmaz bence de. Dediğin gibi hikaye biraz hareketlenirse, bir sorun kalmaz bence, raytingler biraz düzelir.
Bence Yersiz Yurtsuz'un kendine has bir hareketliliği var nasıl desem bir ' iç dinamiği'.Ama seyirciye, 'alışık olmadığı hızda geliyor' o başka!

**Amacım kişi hedef almadan,diziyle ilgili canımı sıkan başka bir konuya değinmek'Acaba senaristin yapmak isteği şeyleri sabırla bekleyip,tam olarak şekillenen harita üzerinden memnuniyet veya memnuniyetsizliğimizi belli etsek daha iyi olmaz mı?Yani bazı öyle yorumlar oluyor ki,sanki fırsatı olsa,kalemi(ya da klavyeyi:img-wink: !)yazarın elinde alıp yazmaya girişecek!Öyle bir senaryoyu yönlendirme isteği hatta 'şımarıklığı'(tırnak içinde)içindeler ki akıl,havsala almaz.(Neden çünkü diğer dizilerde bunu yapmaya alışmışlar).Daha iyiysen veya bu iş bu kadar kolaysa(!) sen neden yazmaya başlamıyorsun birader veya hemşire??Ne güzel irili ufaklı A.U.Hünkar'larımız olur,piyasa şenlenir!!Biraz destur,sabır,biraz edep yahu!!!Kusura bakılmasın sesimin volümü yükseldi ama bu yazarın kaderi midir nedir,sıra ona gelice herkes pek sabırsız!Oysaki ortalama,çilekeş TV seyircisi,diğer dizilerde bilhassa 'sakız' gibi uzayanlarda senaristlerin ardı ardına nicedir yapıp durdukları her türlü 'garipliğe',değişikliğe,belirli bir sebebi olmadan kafaya göre yapılan karakter,olay değişikliği vs vs seyretmeye alışkın.Bir durun adam ne demek istiyor?Korkarım bu dizi de yazarın çoğu diğer dizileri gibi yeterli sabır gösterilmeden eleştirildiği için haklı haksız birçok yoruma maruz kalıp,birşekilde etiketlenecek.Sürüdeki 'kara koyun' olmak böyle birşey galiba!

mre_86
30-04-07, 20:59
[QUOTE=
**Amacım kişi hedef almadan,diziyle ilgili canımı sıkan başka bir konuya değinmek'Acaba senaristin yapmak isteği şeyleri sabırla bekleyip,tam olarak şekillenen harita üzerinden memnuniyet veya memnuniyetsizliğimizi belli etsek daha iyi olmaz mı?Yani bazı öyle yorumlar oluyor ki,sanki fırsatı olsa,kalemi(ya da klavyeyi:img-wink: !)yazarın elinde alıp yazmaya girişecek!Öyle bir senaryoyu yönlendirme isteği hatta 'şımarıklığı'(tırnak içinde)içindeler ki akıl,havsala almaz.(Neden çünkü diğer dizilerde bunu yapmaya alışmışlar).Daha iyiysen veya bu iş bu kadar kolaysa(!) sen neden yazmaya başlamıyorsun birader veya hanım apla??Ne güzel irili ufaklı A.U.Hünkar'larımız olur,piyasa şenlenir!!Biraz destur,sabır,biraz edep yahu!!!Kusura bakılmasın sesimin volümü yükseldi ama bu yazarın kaderi midir nedir,sıra ona gelice herkes pek sabırsız!Oysaki ortalama,çilekeş TV seyircisi,diğer dizilerde bilhassa 'sakız' gibi uzayanlarda senaristlerin ardı ardına nicedir yapıp durdukları her türlü 'garipliğe',değişikliğe,belirli bir sebebi olmadan kafaya göre yapılan karakter,olay değişikliği vs vs seyretmeye alışkın.Bir durun adam ne demek istiyor?Korkarım bu dizi de yazarın çoğu diğer dizileri gibi yeterli sabır gösterilmeden eleştirildiği için haklı haksız birçok yoruma maruz kalıp,birşekilde etiketlenecek.Sürüdeki 'kara koyun' olmak böyle birşey galiba!

arkadaşım yüreğine sağlık çok güzel tesbitler..katılıyorum.

Şah-Rû
01-05-07, 11:03
Ailenin erkek çocuklarını düşünüyorum da, Mehmet Emin aslında Şentürk' ün oğlu olabilirmiş bence. Tam babasının oğlu olurdu o zaman. Mehmet Emin ve Veysel çok ön plandalar. Diğer iki amca oğlu pek bir pasifler, ben şahsen isimlerini bile hatırlamıyorum. Hatta hangisi kimin oğlu, ondan da emin değilim.
Şimdi Şentürk' ün 3 kızı var o kesin, peki Veysel dışındaki iki amca oğlu Muharrem' in mi? Ama Hidayet gelin pek bi genç duruyor. Şentürk' ün oğulları da öyle pasif olmaz herhalde, Veysel' e bakınca.
Kafam karıştı yav, fikri olan bi el atsın.

valdez
01-05-07, 11:12
Yersiz Yurtsuz'la ilgili yapılan paniği hala anlayabilmiş değilim,yapılan eleştirileri görende Dizimizin 10,15'nci olduğunu zannedecek:sad53: .

Dizinin ,oyuncu kadrosunda herhangi bir sıkıntı yok ,senaryo'da da herhangi bir sıkıntı yok. Sorun; Dizinin reklamının doğru düzgün yapılmaması ve Dizinin başlama saatine (rakiplerine göre) dikkat edilmemesidir

Bu sıkıntılar maalesef ATV kökenli sıkıntılar . En basit örnekle ;Bizim dizimiz 'le beraber aynı gün yayınlanan Ö.DENİZ'in oynadığı dizinin fragmanları dün akşam Star Tv'de dönüyordu.

Keza Kanal D Bugün sabah dan itibaren Perşembe yayınlayacağı Türk Sinemasının reklamlarına başladı ,ve bu her hafta kanal D tarafından ısrarla böyle yapılıyor .

Yersiz Yurtsuz'un diğer kanalların birisinin elinde olduğunu düşünemiyorum dahi ,muhtemelen izleyiciyi inanılmaz bir reklam bombardumanına tutarlardı,onun karşılığınıda kesinlikle alırlardı!

ATV'nin hatalarından ivedi dönmesi dileğiyle !

Ne olursa olsun Dizimizin bu hafta ikinciliğe en kötü ihtimalle üçüncülüğe oturacağını inanıyorum .:happy0064

Başta Ferdi TAYFUR olmak üzere YERSİZ YURTSUZ 'un muhteşem ekibine sevgi ve saygılar .:happy0064

Ben her gün yanınızdayım , .... o gün öldüğüm gün olsa dahi !

rhetbutler
01-05-07, 11:18
O iki oğlan pek bir sessiz dediğin gibi Nesli.Ne ana dediklerini ne baba dediklerini duyduk Gerçi birinin, hakim ve polis karşısındaki boşboğazlılığı hala kulaklarımda. Oğlanlar bence Muharrem'in. Hıdayet yenge, eşine göre genç ama çocuklar öyle boylu poslu gözükmelerine rağmen küçük olabilirler. Bir de en büyükleri Emrullah, onun çocuklarının yaşları da pek yok. Muharrem herkesten yaşlı gösteriyor ondandır.
Eğer Şentürk'ün çocuklarıysa pes derim.Nurgül Yenge'nin maşallahı varmış o zaman.
Hem bu çocuklardan biri bir parça almak için başka bir memlekete gitmişti.O niye gelmedi? Tamamen mi gitti yoksa dönüşünde Sunaları görecekte ona mı ayarlı geri dönüşü?

valdez
01-05-07, 11:27
Ailenin erkek çocuklarını düşünüyorum da, Mehmet Emin aslında Şentürk' ün oğlu olabilirmiş bence. Tam babasının oğlu olurdu o zaman. Mehmet Emin ve Veysel çok ön plandalar. Diğer iki amca oğlu pek bir pasifler, ben şahsen isimlerini bile hatırlamıyorum. Hatta hangisi kimin oğlu, ondan da emin değilim.
Şimdi Şentürk' ün 3 kızı var o kesin, peki Veysel dışındaki iki amca oğlu Muharrem' in mi? Ama Hidayet gelin pek bi genç duruyor. Şentürk' ün oğulları da öyle pasif olmaz herhalde, Veysel' e bakınca.
Kafam karıştı yav, fikri olan bi el atsın.
Bana kalırsa Hidayet ,Muharrem'in ikinci veya üçüncü eşi gibi duruyor .

O gariban kadın diğer gelin'den de ,o sevimsiz iki kız'dan da çok daha insancıl olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda sanki o eve geleli üç,beş yıl olmuşda insanlığını daha uutmamış gibi geliyor(malum körle yatan şaşı kalkar!)

Artı Suna evlerine telefon ettiğinde Hidayet'in olduğunu anlayınca konuştuğunu gözönünde bulunduracak olursak bu kadın bu eve gireli 3 yıl dahi olmamışrırrrrr:img-hyste

forgetmenot
01-05-07, 11:58
Ben diyorum ki,yine de kötünün iyisi,şu İshak Suna'nın nufusunu çıkartıp ona nikah kıysa,onun canını kurtarmış olmaz mı?Çünkü nihayetinde artık Suna 'evli' bir kadın olacak.Töre kurallarını tam bilmemekle beraber yine de böylece,Suna'nın canı kurtulur gibime geliyor.İmkansız değil mi?İlla Suna'yı öldürecekler!:sad53:

rhetbutler
01-05-07, 12:03
-Nikaha ne gerek var dedim, tam çıkacakken aklıma geldi.
Nikaha Suna'nın güvenliği için gerek olabilir.Suna, İshak'ın karısı olduktan sonra ona, ne abisi ne amcaları ne de amcaoğulları dokunamaz.O artık kocasından sorulur, onun namusu da namussuzluğu da(sevimsiz amcalara göre) kocasına emanettir ve onları ilgilendirmez.(Emrullah için çok kötü bir durum tabi kii.O saydıklarımın dışında.) Bu nikahın Suna'yı korumak için yapılıyor olacağını düşünüyorum.Tabi bu durumda İshak, kârlı çıkıyor ama o kadar da olsun artık.
.

Yukarıdaki mesajı 25/04/2007 tarihinde yazmıştım.Bu konuda bende seninle aynı fikirdeyim.

Ben diyorum ki,yine de kötünün iyisi,şu İshak Suna'nın nufusunu çıkartıp ona nikah kıysa,onun canını kurtarmış olmaz mı?Çünkü nihayetinde artık Suna 'evli' bir kadın olacak.Töre kurallarını tam bilmemekle beraber yine de böylece,Suna'nın canı kurtulur gibime geliyor.İmkansız değil mi?İlla Suna'yı öldürecekler!:sad53:

bitanem_61
01-05-07, 12:20
bi ara suna illede evlenmek zorundamı denmişti ozamanda yazdım yine yazıyorum kesinlikle evlenmeli ishak yada hüseyin kiminle evlenirse evlensin amcaların abisinin namusu temizlenir diğer insanlar arasında başları dik yürürler saygı görürler sunayı öldürmezler o zaman

dilekce
01-05-07, 13:35
Emrullah omzunda kardeş kurşunu, Suna hakkında güzel bir haber alabilmek için yırtınırken, yanı başında olduğu halde kız kardeşini vurmak için arayan M.Emin’le yollarını ayırır. Hüseyin hayatındaki her şeyi yitirmek pahasına da olsa Suna’yı bulmaya karar verir ve baraj idaresine istifa mektubunu yazar. Ertesi sabah Suna’yı evinde gören İshak’ın ablası bu durumdan hiç hoşlanmaz. Suna’nın evinden çıkarken hamile olduğunu öğrenmesi ona duyduğu bütün sempatiyi alıp götürmüştür. Ama İshak ıslarla “Suna artık bu evin insanıdır! Onu kabullenmek zorundasın!” diye dayatır. Hatta, zorla da olsa nikah alış verişi için, Suna’yı ve ablasını çarşıya götürür. Nihayet, nikah için konuklar ve hoca da davet edilir...

Mehmet eminle emrullah yollarını ayırırken acaba kimin isteği ile bu yollar ayrılmıştır.. Mehmet eminde süre veriyordu, iki gün mü demişti sonra herkes kendi yoluna.. demek ki zamanı gelmiş.. o oğuldan emrullah a fayda yok..
Veysel le emrullah birbirlerine silahlarını gösteriyorlardı.. sözleri aklımda yok.,.
Mehmet emin sunayı Veyselle bulmayı mı planlıyor,, yoksa Veysel emrullahlar mı kalıyor..Yoksa iki tarafıda gözecetecek mi?
Veysel Mehmet emin in bişey yapabileceğini düşünüp onun peşinden de kolay kolay ayrılmaz gibi ..
Hüseyin in istifası da onu Emrullah ların durumuna düşürmesin,, sunayı arayacağım derken aç susuz bi çare.. hangi parayla ayrılıyorsun hüseyin..
altında ki araba senin mi,,yoksa devletin mi.. istifa ettin yok yani tazminat da alamıyosun.. yoksa sen çok mu zenginsin,, köşklü ailelerin mi var,..
Yazar denmiş özette.. acaba bunu vermesine doktor ve günay aplam izin verecek mi? yok illede günaycığımın sözünü tutar ya:)
İshak ın aplası acaba Suna ya ailesinin onu aradığını söyleyecek mi?
Yoksa İshak tenhada kıstırıp aplasına ailesini bulduklarını söylememesini mi tembih edecek..
Hem ablasına imam nikahlıyız demedi mi? şimdi yeniden mi nikah olacak..Suna kaçıp gittiği için nikah geçersiz mi yoksa?
Nihayet gelen konuklardan biri de acaba Suna nın tanıdığı biri mi çıkar..Yoksa kendi kasabasının imamını mı bulurlar...Hani o köyde imam mı kalmamıştır acaba.. Nikah İshak ın istediği gibi mi geçer..İshak ın isteklerinin bir bir olması onun şansıyla alakalımıdır? Gül gibi Suna ve koruyacğım deyip kendine bağlamaya çalışması..
Acaba alışverişte ne aldılar..Suna ilk kez çarşı alışverişi görüyor olabilir..
Kim bilir kendi evinde bayramdan bayarama yada üstü eskilince aldığı şeşyler için çarşıya çıkıyordur.. Burda alınanlarla Suna neşelenmiş olabilir..Hoşuna gitmiş olabilir..Yeni kıyafetler yeni takılar falan.. Ya peki İshak ın o kadar parası var mı? Dalgıçlık bu kadar para kazandırıyor mu?
Hem o da istifa etmedi mi? Ya da işe gitmediği için atıldı mı? Şimdi ne yiyip içeçekler.. Kamyonla mı çalışacak İshak?
Emrullah yine o otelde mi kalacak..Şimdi bu amcalar onu rahat bırakaçak mı orda? Ne demeye kalacaklar hala orda..Bir ipucu bulmaları lazım..Biri bi haber getirecek ama kim...Veysel Mehmet emin Emrullah hangisi bulacak o ipucunu,.,
Kasabadan gören birileri olabilir alışveriş sırasında,,umarım görürler.. ama mümkünse Emrullah ın tanıdığı görsün diyeceğim ama o yörede babadan öte öldürecek insanlara uçururlar haberii,, Yine de umarım ki Emrullah önce ayaklanır..Bir de hiç akılna gelmez mi İshak ın ablasının evine tekrar gitsin Emrullah,, tanıdıkları bildikleri yer orası,., hani İshak dan bir haber alabilirler düşüncesi olabilir mi , ishak olmadı ablasının ağzını aramak falan... birileri bunu düşünmüş olabilir mi?
Bu kadar soruyu sorup kendimi helak mi ettim açaba,,,üç gün daha bekeleyeyim yaa niye böyle oldum ben yine:img-hyste

aslı30
01-05-07, 13:44
suna ishak'la da evlense hüseyin'le de evlense bence öldürülür.çünkü namusları gitti bir kere elden.:img-pilot hüseyin gönüllüydü zaten.isteseler onunla evlendirme yoluna gidebilirdi.ama hiç yanaşmadılar.hem haberlerde hep duyuyoruz.genç kızlar kaçıp evlenseler de dahi kaçtıkları için öldürülüyorlar.geçen gün haberlerde gösterdi.ırak'ta olmuş bu olay.kız sevdiğine kaçmış.kızı bulmuşlar ve taşlıyorlar.hem de onlarca insan.en son koca bir kaya parçasını kızın başına vurmuşlar.o anı gösteremedi kanal.ama akan kan oluk oluktu.ülkemizdeki insanlarla çok benzerlikler taşıyor.:img-blush

bitanem_61
01-05-07, 14:47
emrullah oğluna ben sunayı kurtarmak için arıyorum sen öldürmek için diyor veysel amcasına sunayı bana vereceksen yerini biliyorum dedi amca kızı sunayı gidip ben mi öldüreyim dedi babasına veysel mehmet emin e sunayı bulduğunuu da diyor emrullah veysel e sunayı su ya atarken nerdeydin diyor suna ishak a suyun altında kalmaktan beter edeceksin beni diyor ishak ta o kadar mı kötü diyor nikah kıyılırken mehmet emin geliyor sunanın abisiyim deyip ishakm a çarpıyor ve ateş ediyor nurgül yenge meryem in ahımı diyor bunlar şimdilik aklımda kalnlar bu kadar

alisa
01-05-07, 14:51
Fragmani izledim biraz önce cok güzel bir bölüm hemde cok heyecanli ve hareketli bir bölüm bizi bekliyor arkadaslar.
Nikaha Mehmet Emin geliyor ben gelinin abisiyim diyerek...ates ediyor ishak vuruluyor...buarada ishak cok yakisikliydi......Suna evlenmek istemiyor beni suyun altindakinden beter edeceksin diyor. Ishakta o kadar mi diye cevap veriyor. Bir yerdede Sunayi beyaz atinin terkisine almis Ishak bir yere götürüyor. Bir yerde veysel sunayi buldum diyor.Emrullaha kizini bana verirsen yerini biliyorum diyor. Emrullahta suna suya atilirken nerdeydin diyor.Eeee hakli tabii... Emrullahin omzundaki kursun kaliyor kardes kursunu ne yapalim bununla yasayacagiz gibilerinden bir sey söylüyor....
Fragman cok güzel hersey tabii biraz karisik ama ben cok merak etmeye basladim bu bölümü....

bitanem_61
01-05-07, 15:00
bu amca kızı niye dellendi evlenmeden ölmek zor mu geliyo :) bekle ne var ki acaba nişanlısı başkasıyla mı evleniyor çünkü yengesine kapının önünden geçmesinler ne olur diyo niyeki dedi veysel de iki yüzlü ya hem emrullah hem mehmet emin ne yapmaya çalışıyo bbasından alamayacak sunayı mehmet eminden mi alacak yani verirler mi be sonunda kızı el birliğiyle gömüp rahatlayacaklar peh peh peh

bide ishak ın ablası sunayı evde istemiyo heralde ishak ta sunanın elini tutup onun bu evde bi yeri vcar diyo neden dedi ki zanvallı suna çok çekecek yine
aklıma geldikçe yazarım artık ben izleyene kadar çatlamazsam meraktan

rhetbutler
01-05-07, 15:10
Siz böyle anlattıkça ben burda meraktan ölüyorum.Bütün bir akşam boyunca atv izlemeye razıyım.Sağolun arkadaşlar...

Gelin ata biniyor ya nasip diyor hee..Bu durumlar rüya olmasın?Olsa bile razıyım.
İshak'ı vuruyorlar hee:img-fie: ben siper olmaya razıyım halbuki.
Suna'dan İshak'ı sevmeyeceğine dair yine esaslı laflar gelicek bu bölüm.
Niye Veysel ve Mehmet Emin, Suna'yı Emrullahtan önce buluyorlar ki.
İshak ya da Hüseyin kendini feda etsin bence.Temizlesin Şentürk, Veysel, amca oğulları, kardeş kim varsa. Biri içeri girsin biri Suna'yı alsın.Ancak rahat ederler.:img-hyste

Şah-Rû
01-05-07, 16:31
Evet Esra sayesinde izlemiş bulunuyorum fragmanı. Öncelikle İshak vuruluyor mu ondan emin olamadım. Mehmet Emin' in kapıyı tekmelemesi yüzünden sendeliyor ama sonra peşpeşe yağan kurşunlar kime denk geliyor bilemiyorum. Geçen sefer kurşun döktürelim diyen arkadaş bak döktürüyoruz sonunda.
Beyaz atlı sahne rüyadır rüya diyordum ki pek rüya gibi durmuyor. Suna yine alıp başını bir yerlere kaçmış sanırım.
Mehmet Emin Veysel sayesinde buluyor orayı galiba. Bir ara Emrullah ta kimse yok mu diye bağırıyordu ama nerdedir nedendir anlamış değilim.
Sacide mi Saniye mi küçüğü hangisiyse bayağı başına vurmuş vaziyette, sanırım onun da nişanlısı ailesine söz geçiremiyor.
En etkileyici söz Emrullah' tan geliyor, "omzuna da bir baktırsaydık" diyen Meryem' e "doktor baktı ya çıkmıyor, kardeş kurşunu" diyor.
Suna' nın gözyaşları da çok etkileyiciydi.

bitanem_61
01-05-07, 16:44
bi kaç kere izledimde fragmanı galiba sunayada ishakada bi şey olmuyor nikahta yağan kurşunlardan kaçıyorlar atlı dağ bayır gezdikleri yerler sonra gibi sunanın kıyafetinden öyle anlaşılıyor bol bol ishak var fragmanda bir kare bile hüseyin göstermediler

fiyonk
01-05-07, 16:45
Fragman çok hareketli bu bölüm çok heyacamnlı olacağa benziyor..Suna İshak'ın canını acıtacak laflar söylemeye devam ediyor..hüseyin'den eser yok fragmanda halbuki geçen bölküm onunla bitmişti o gece Şentürk'le ne konuştu acaba..İshak vuruluyor M.Emin Sunayı alıp götürecekmi acaba keşke M.Emin'i Emrullah veya Hüseyin takip etmiş olsa ....

Fragmandan resim ekliyceğim görüntü kalitesi pe iyi olmasada izlemeyen arkadaşlar için :)

snm_b
01-05-07, 16:47
suna artık ailesini bulsun nedir bu ya sunanın amcalarına sinir oldum bu bölüm sunanın babasını vurdular hiç vicdan kalmamış bunlarda sen kızını kurtardın benimde kızımı kurtarmam lazım dediler ama onun kızlarının başını kendi eşi yaktı sunanın annesi bir ay sus hem bu arada senin kızlarında evlenir demişti ama dayanamadı dayanmış olsa bunların hçbiri yaşanmazdı sunada mühendisle evlenmiş olurdu zaten hem mühendisi dövüp suna ile evlenmesini engellediler hemde hala mühendisle uğraşıyolar

forgetmenot
01-05-07, 16:49
bi kaç kere izledimde fragmanı galiba sunayada ishakada bi şey olmuyor nikahta yağan kurşunlardan kaçıyorlar atlı dağ bayır gezdikleri yerler sonra gibi sunanın kıyafetinden öyle anlaşılıyor bol bol ishak var fragmanda bir kare bile hüseyin göstermediler

Ben de çok dikkat ettim.Atın üstündeki Suna'nın üstünde sanki panço(veya şal,ama kesinlikle gelinlik benzeri bir şey değil) gibi bir kıyafet var.İshak'ın üstünde yeşil parka(bir çeşit askeri erkek paltosu)var.Benim de yüreğim ne İshak'a ne de Suna'ya bir şey olmasın diyor.Şu Veysel'le M.Emin'i ne etmeli bilmem.İnşallah ikisinin de yaptıkları yanlarına kar kalmaz.

SETURK
01-05-07, 20:28
Sonunda izledim fragmanı.Suna çok güzel olmuştu.Bu bölüm kesinlikle İshak ve Suna ya yönelik olcak.Diğerleriyle ilgili pek bişey yok gibi.Bir tek ağlayan bi kız var onların biraz hareketli olcak.Bence nikahtan sonra atla gidiyolar.Yani kimse vurulmuyo.Ama nikah fln da kıyılmıyo.Umarım dizi sonunda suna vurulmaz ciddi ciddi ateş ediyolar.Zaten kimse öldürmez affederlerse amcaları vurur.Kendi kardeşlerine bile hiç çekinmeden ateş edebiliyolar.
Ben sonradan suna da ishak a alışır diye düşünüyodum ama hiç de öle gözükmüyo.Aksine kız bıkmış durumda.Kararlarım değişiyo mu ne.Ama ne yalan söyleyim Hüseyin mi İshak mı denilse İshak derim.Çünkü Hüseyin olsa dizi biter:img-yes:
Suna yı affetmiş olsalar bu sefer İshak ı öldürürler kızımızı alıkoydun diye.Bk unuttum bi de emmioğlu var.Suna yı da ne çok seven var cnm?
Bi de M.emin ben abisiyim dediğinde Suna nın yüzünde bi tebessüm var.Ama kısa zmnda yok olcak gibi.Çünkü sanırım ona ateş ediyor

forgetmenot
02-05-07, 06:15
Yersiz Yurtsuz-5.bölüm-
-Suna İshak-repliği
Göçmen Misafirhanesi Önü

Suna:İshaak!
İshak:Suna
Suna:Başka türlü düşünme,senden başka kimsem yok!Tanıdığım,bildiğim kimse yok.Mecbur döndüm.Sen olmadan annemi,babamı da bulamam.Sen olmadan hiç bir yeri bulamam.
İshak:Aç mısın?
Suna;(başıyla onaylar)Hıhı.
İshak:Gel!
(Fırından pide alırlar.Suna fırın kapısının önünde hem İshak'ın verdiği pideyi yer hem de konuşurlar)
İshak:Ablamın verdiği broşu niye takmıyorsun?
Suna:Kusura bakma,düşürmüşüm onu.
İshak:Yaa.Ne yapalım!Keşke arkasındaki yazıyı okusaydım sana.
Suna:Ne yazıyordu?
İshak:Zor durumda kalırsan sat.
(Suna gülümser,bu durum İshak'ın çok hoşuna gider.)
İshak:Gül!Gül artık.Hadi hızlanalım biraz.
(sahne biter.)
**:img-wink: Güne güzel başlamak için,Perşembe günü çabuk gelsin,son olarak da Yersiz Yurtsuz sayfalarına can gelsin diye!:img-yes:

rhetbutler
02-05-07, 08:02
Dün akşam fragman yorumu yapıcağımız sıra forumun kilitleneceği tuttu.
Fragman o kadar hızlı sahnelerden hazırlanmışki ne oluyor ne bitiyor, zor anlaşılıyor.
Düğünü basan Mehmet Emin, İshak'ı vurmuyor direk Suna'ya ateş ediyor.Suna kendini geri çekiyor.Halbuki Suna, abisini görünce nasılda tebessüm ediyor.
At üstünde oldukları iki sahne var.Biri gündüz diğeri gece, birinde Suna'nın üzerinde nikahta giydikleri var diğerinde Forgetmenot'un analiz ettiği giysiler.
Eğer kıyılamayan nikahtan sonraysa bu sahneler ki muhtemelen öyle Mehmet Emin'den nasıl kurtulucaklar?
Veysel'e ne demeli amcasından Suna'yı alamayınca ''benim olmadıktan sonra varsın ölsün'' niyetiyle hemen Mehmet Emin'e yumurtluyor Suna'nın yerini. Suna ve İshak'ı çarşıya nikah için alışverişine çıktıklarında gördü, planını da yaptı sinsi Veysel.
Emrullah, demir parmaklıklar arkasından sesleniyor gibi. Oraya nasıl düştü acaba?
Replikler için teşekkürler forgetmenot.

Şah-Rû
02-05-07, 11:29
Emrullah neden hapse düşüyor anlayamadım. Fragmanda iki yerde parmaklıklar arkasında görünüyor.
Suna ve İshak' ın kaçış sahneleri ilgimi çekti. Gündüz su kenarında olan sahne nikahtan önceymişte Suna yine kendini biryerlere atmış İshak' ta bulmuş geri getiriyor gibi geldi. Gece kaçış sahnesi ise nikahtan sonra ve eskisinden daha uzağa kaçıyorlarmış gibi, yüzleri endişeliydi. İshak' ın kıyafetleri iki sahnede de aynı. Suna' nın kıyafeti ilk sahnede nikahta giyeceği elbise, diğerinde elbisesi görünmüyor ama üzerine panço almış. Aslında iki sahne birbirinin devamı olabilir. Atla kaçarken su kenarında mola vermişlerdir belki. (İshak' ın vurulma ihtimaline tahammül edemeyen bir çeteci bu son yazdığımı destekliyor.)Mehmet Emin' in elinden birşekilde kurtulup bu sefer temeli kaçıyor olabilirler mi? Emrullah ile Suna' nın arasına daha büyük mesafeler mi girecek yoksa?

SELXX
02-05-07, 11:45

Evet ya, bir kare bile Hüseyin yok:(
Hüseyin ne yapacak ki bu bölüm, aramadan vazgeçmez bence. Niye onu göstermediler ki fragmanda?

fiyonk
02-05-07, 11:52
Evet ya, bir kare bile Hüseyin yok:(
Hüseyin ne yapacak ki bu bölüm, aramadan vazgeçmez bence. Niye onu göstermediler ki fragmanda?

Vallahi dün yazmıştım fragmanfa yok diye eklenen bölüm resimlerinde de yok.Hüseyin üvey evlat muamelesi görüyor sanki :icon_whis :icon_whis ..Şaka bir yana O neler yapacak bu bölümde çok merak ediyorum...

forgetmenot
02-05-07, 11:57
5.bölüm sonları.(Beni çok etkileyen repliklerden biri.)
Otel lobisi.
Meryem;Papatya.Annen mi koymuş bu ismi sana?
Papatya;Yok ayol.O benim sahne adım.Kaç tane isim düşündüm bilsen.Nurhangül.Güneş Güney.Hercai Menekşe.Alev Yanar Ne saçma di mi?Halbuki benim adım Hatice Durmaz.Kızını düşünüyorsun biliyorum.Sen hayatında yapabileceğin en iyi şeyi yapıyorsun.Kızını bataklığın içinde bile arıyorsun.Ara.Çünkü çekip çıkaracaksın.Çek çıkar Meryem.Hiç bir zaman geç değil!(Ağlar)Belki daha düşmemiştir.Ama,düşmüş olsa bile,çek çıkar anasını satayım.(Çok ağlar)Ay,ağlamayı da seviyorum iyi mi?(Güler)Şimdi beni en kralı susturamaz.
Meryem:Ağla işte.Ne var ayıp mı?
Papatya;(Hıçkırır)
Otelci;Papatya bir baksana, sana sesleniyorlar.
Papatya;(Ağlamayı keser,burnunu çeker)Amaan gene şu bedavacı zibidiler.Şimdi sepetlerim giderler.Yok ekstradan sonra verecekmiş paramı.Hadii ya.Ben bu yollarda ömrümü verdim,ulan ömrümü.Geliyorum ben şimdi..
Meryem:Acı patlıcanı kırağı çalmaz derler ya.
(Papatya otelin kapısından dışarı çıkar.)
............................................

bitanem_61
02-05-07, 12:18
emrullahın hapse düştüğünü zannetmiyorum o rası ishakın eviolabilir am