Tüm Versiyonu Göster : Bennu Yıldırımlar

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

kha4
16-11-04, 17:38
TİYATROYLA BAŞLAYIP TELEVİZYON DÜNYAMIZA GEÇEN TAPTIĞIM KADIN

kha4
16-11-04, 17:40
http://www.ibb.gov.tr/istanbultr/350/35003/3500301/oyuncular/images/bennu_yildirimlar_jpg.jpg

turuncu
16-11-04, 17:40
ya ismi yabancı değil ama yüzünü çıkartamıyorum bi remini koysana :!:

-Ezgi-
16-11-04, 17:41
Ay ben bu kadini biryerden çikarticam ama nerden :roll:

Nerde oynuyordu bi ipucu ver, bulurum :D

damdabaca
16-11-04, 17:43
süper baba
üzgünüm leyla
kim gitsin yarişmasi

kha4
16-11-04, 17:45
benim ilk görmem Bennu Yıldırmlar'ı Süper Baba sayesinde olmuştu,malum süper babada kadın başrol her sezon değişti.ilk sene jülide kural,ardından şevval sam diziyi bitirdikleri sezon da bennu yıldırımlar vardı.canlandığı karakteri çok sevmiştim.şevket altuğla evlendirip diziyi bitirmişlerdi.ardından starda kim gitsin diye "en zayıf halka" formatında bir yarışmayı başarıyla sundu.trtnin yeni dizilerinden aynalarda başrol oynadığını öğrenince acayip sevinmiştim.

kha4
16-11-04, 17:46
şimdi de biraz eskimiş bir özgeçmişini yolluyorum.

Bennu Yıldırımlar
Bennu Yıldırımlar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1991 yılında mezun oldu. Westminster Adult Education Institute'de drama üzerine kurs gördü.

1988 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda görev alan Yıldırımlar; Kuşlar, Evita, İlk Gençliğim, Eski Fotğrağraflar, Askerliğim, Bir Atın Öyküsü oyunlarında oynadı. Bir Atın Öyküsü ile 1996 yılında Bedia Muvahit Ödülü'ne değer görüldü. 1997 yılında sahnelenen Huzur adlı oyunla da İsmet Küntay ödülünü aldı.

Sanatçının yer aldığı sinema filmleri ise şöyle; "Gece Melek ve Bizim Çocuklar" 1994, 1994'te "Ağrı'ya Dönüş" adlı filmle, Antalya Film Festivali'nde Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü'ne ve 2000 yılında Kaç Para Kaç adlı film ile 2000 yılı Sadri Alışık ödülüne değer görüldü

Ortak yapımlar: 1994 "Firs Sex", 1996 "Byzantine", 1996 "Sharpe'in İntikamı"

TV: Süper Baba, Ölümün Elyazısı

turuncu
16-11-04, 17:47
evet tabi ya süper babadan hatırladım :idea:

kha4
16-11-04, 17:48
http://www.sehirtiyatrolari.com/sanatcilar/fot-bennu-yildirimlar.jpg

joshandme
16-11-04, 17:50
evt ben bu kadını süper babadan hatırlıyorum şu asi olan . en son sezon daki kadın .evt çok iyi oyuncudur . üzgünüm leylayı da izledim ama ordan çıkaramıyorum ya

damdabaca
16-11-04, 17:59
joshandme

üzgünüm leyla da Leylanın en yakin arkadasi Susani canlandiriyodu

kha4
17-11-04, 12:06
işte bennu yıldırımlar'ın son projesi:

AYNALAR

Yolları, Göynük’te birleşen iki yabancı

Yeni yayın döneminde birbirinden başarılı yapımları ekranına taşımayı hedefleyen TRT, çok yakında Bolu Göynük’ten ayna tutuyor yaşama. TRT Ankara Televizyonu tarafından yapımı gerçekleştirilen 13 bölümlük Aynalar adlı dizi, ekrana geldiğinde beğenilen diziler arasında yer alacak.

GEÇMİŞİ UNUTMAK

Bennu Yıldırımlar, Kürşat Alnıaçık, Haldun Boysan, Ahmet Yenilmez, Meriç Başaran, Sönmez Atasoy, Levent Can, Seray Gözler ve Mutlu Güney gibi sevilen ve başarılı oyuncuların rol aldığı Aynalar, kasabaya gelen iki yabancının orada yaşanmış ve yaşananlara dahil olmasıyla başlar.

Genç ve güzel bir kadın olan kaymakam Gül, nişanlısını kaybettikten sonra hayata tutunmak, yaşadıklarını unutmak için işine sarılır. Bolu’nun Göynük ilçesine atanır. Yeni görevine başlar başlamaz kendisini kasabada yaşananların tam ortasında bulur. Önce bocalasa da sonraları, görev bilinci içinde kasabadaki tüm olup bitene hakim olur.

VE AŞK

Bu arada hiç umulmadık, beklenmedik bir aşk, Gül’ün kapısını çalar. Gül, tereddütlerle doludur. Çünkü aşık olduğu adam, yani Dursun eski bir sabıkalı, hatta kaymakamlık lojmanını ateşe vermekle suçlanan kişidir. O da Gül gibi geçmişte yaşadığı acılardan sıyrılmak arzusundadır. Tamamen rastlantısal bir seçimle uzaklara, Göynük’e gelmiştir. Fakat geçmişi bir türlü yakasını bırakmayacaktır.

Bu yolculuğun bir diğer yolcusu ise Gökhan’dır. Yüreğindeki aşk acısını köreltmek için memleketi Göynük’e dönen Gökhan, Dursun ile Gül arasında sıkışıp kalır. Aslında eski bir aşkı unutmak için gelmiştir ama asla unutamayacağı bir aşkın izlerini yüklenecektir.

YAŞAMA AYNA TUTMAK

Gül ile Dursun arkalarında uzun ve zorlu bir yol bırakmışlar ve şimdi de yeni bir yolculuğa koyulmaktadırlar. Zaman ve mekan değişse bile, geçmiş yakalarını bırakmaz. Çok uzaklara gitseler de, geri dönmeyi istemeseler de, iç dünyalarındaki o eski yolculuk hala devam etmektedir. Bu iç yolculuk, “ayna”nın tam karşısında yaşanmaktadır. Bu nedenle dizide “ayna” bu iç yolculukların sembolüdür.

Hayaller veya yaşanmışlıklar aynanın karşısında konuşulur. Varlığın aksidir karşıda duran. Düz camdan farkı yok sanırız, ama ayna, cam gibi ardındakini göstermez. Söylenenleri ve görüntüleri saklı tutar kendine ayna. Görüneni asla farklı kılmaz.

Erol Uyanık'ın yapımcılğını, Metin Günay'ın yönetmenliğini ve Ömer Erbil'in senaristliğini yaptığı ve İstanbul, Bolu, Göynük, Sakarya ve çevresinde çekimleri devam eden Aynalar, gerek oyuncularıyla, gerek yapım ve çekim kadrosuyla, gerekse öyküsüyle bu yılın iddialı dizilerinden biri olarak TRT seyircisinin beğenisine sunulacak.

kha4
17-11-04, 12:13
19 EYLÜL 2000 TARİHLİ MİLLİYET GAZETESİNDEN:

Mankenlere hodri meydan

SÜPER Baba dizisindeki Elif karakteriyle tanıdığımız tiyatrocu Bennu Yıldırımlar, yeni televizyon sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Kanal D için çekilen “Hiç Yoktan Aşk" isimli TV filminde başrol oynayan Yıldırımlar, evli bir kadını canlandırıyor.
Rol aldığı oyunlarda gösterdiği başarıyla, Türk tiyatrosunun dev isimleri adına konulan ödülleri aldığını hatırlatan Yıldırımlar, “Ağrı’ya Dönüş" filmiyle adım attığı sinemayı da çok sevdiğini söylüyor. Dizilerde manken oynatılmasına karşı olmadığını belirten sanatçı, şöyle konuşuyor:
“Maalesef halk mankenlerin oynadığı dizilere itibar edince yapımcılar da her dizide mutlaka manken oynatıyor. Oyunculuğa yıllarını veren insanların mankenleri seslendirmelerine kızıyorum. Mankenler, oynadıkları karakterin seslendirmesini de yapsın. Çünkü, oyunculukta ses ve fizik bir bütündür."

kha4
17-11-04, 12:15
http://www.milliyet.com.tr/2000/09/19/resim/mag05.jpg

kha4
17-11-04, 12:18
http://www.kameraarkasi.org/sinema/yonetmen/dir_turk/t/tuncayonder/agriyadonus2.jpg

kha4
17-11-04, 12:25
Ağrı'ya Dönüş

Yapım Tarihi : 1994
Süresi : 90'
Formatı : 35mm Film

Yönetmen - Tunca YÖNDER
Senaryo - Tunca YÖNDER, Aykut TANKUTER
Görüntü Yönetmeni - Salih DİKİŞÇİ
Müzik - Serdar KALAFATOĞLU

Oyuncular
Ayşegül ALDİNÇ
Murat COŞKUNER
Can GÜRZAP
Haluk KURDOĞLU
Tuncel KURTİZ
Bennu YILDIRIMLAR

Konusu : Doğu Beyazıt'a yolculuk yapan emekli bir albayın 40'lı yıllara, trajik anılarına geri dönmesini görüntüler. Tolstoy'un Anna Karanina isimli eserinden esinlendiği halde, bu filmde olaylar İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcına kadar geçmektedir.

Bennu Yıldırımlar - Ankara Film Festivali 'Umut Veren Kadın Oyuncu' Ödülü. 1994

'Birileri dönem filmi çekmek zorunda'

Tunca Yönder'in yönettiği "Ağrı'ya Dönüş" filminin çekimleri İstanbul'da, Haydarpaşa Garı'nda sürüyor

Haydarpaşa Garı'nın çevresinde telaşlı bir kalabalık, herkes birbirini iterek merdivenlerden çıkan bir bölük askere bakmaya çalışıyor. Merdivenlerde bekleyen köylüler, telaşlı adımlarla gardan çıkan kalabalık ve askerler, 50 yıl önce çekilmiş bir fotoğraf karesinden fırlamış gibi görünüyorlar. Genç bir subay, karısının elinden sıkıca tutmuş, belli ki trene yetişmeye çalışıyor. Aşağıdaysa asistanlar koşuşturuyor, yönetmen kamerayı durduruyor ve telaşlı bir çekim günü yaşanıyor. Defalarca çekilen gara giriş sahnesinden memnun kalan Tunca Yönder, içerideki çekimlere devam ediyor.Öykü otobiyografik izler taşıyor.

Tunca Yönder'in yönettiği "Ağrı'ya Dönüş" filminin çekimleri İstanbul'da, Haydarpaşa Garı'nda sürüyor. Geçen sene çekimlerine başlanan ve talihsizlikler sonucu tamamlanamayan film, şimdi yeniden aynı kadroyla çekiliyor. Gazeteci yazar Haluk Şahin'in aynı adlı kitabından esinlenerek Tunca Yönder ve Aykut Tankuter'in senaryolaştırdığı "Ağrı'ya Dönüş"te Haluk Kurdoğlu, Ayşegül Aldinç, Can Gürzap, Bennu Yıldırımlar ve Murat Coşkuner başlıca rolleri paylaşıyorlar. Görüntü yönetmenliğini Salih Dikişçi'nin yaptığı filmin müzikleri ise Serdar Kalafatoğlu'na ait.

1940'ların ve 1990'ların içiçe geçerek anlatıldığı öykü otobiyografik izler taşıyor: Haluk Şahin'in babası Mehmet Şahin (Haluk Kurdoğlu/Murat Coşkuner) 1940'larda üsteğmen olarak Doğu Beyazıt Sürbahan Köyü'nde görev yaparken, karısı Muhsine Hanım da aynı köyde öğretmenlik yapmaktadır. Filmde bu iki idealist gencin kişiliğinde, genç Türkiye Cumhuriyeti temsil edilir. Muhsine ve Mehmet Şahin'in oğulları Hilmi henüz iki yaşındayken, birlikte Ağrı Dağı eteklerinde yaptıkları bir gezinti sırasında Muhsine kaybolur. Mehmet Şahin yıllarca genç karısının hayaliyle yaşar.

1990'lara geldiğimizde Mehmet Şahin'in oğlu Hilmi (Can Gürzap), bir gazetenin yöneticisi olmuştur. Karısı Bilge ise bir televizyon şirketinde çalışmaktadır.

Tarihi sorguluyor
Baba olacağını öğrendiğinde Hilmi ve karısı, Hilmi'nin doğduğu köy olan Sürbahan Köyü'ne gitmeye karar verirler. Eşini kaybettikten sonra doğuya hiç gitmeyen Mehmet Şahin de onlara katılır. Doğu Ekspresi'yle gerçekleşen yolculukta 40'lı yıllardan bu yana gelişen ve değişen Türkiye'nin değerlendirmesi yapılır.
Tiyatro oyuncusu, dizi ve televizyon filmlerinin yanı sıra sinema filmi de çeken yönetmen Tunca Yönder, bu filmiyle bir bakıma tarihi sorguluyor. Geçen sene Kültür Bakanlığı'nın desteği yetersiz kalınca filmi çekemeyen Tunca Yönder, başka finans kaynakları arama yoluna gitmiş ve atv ile de anlaşarak bu filmi gerçekleştirme fırsatı bulmuş. Aşağı yukarı 2 milyar liraya çıkacak olan filmin, dönem filmi olması ve çekimlerin doğuda yapılması gerekliliği bazı zorluklar çıkarmış. Türkiye'de fazla dönem filmi çekilmemesinden yakınan Tunca Yönder, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra geçirdiğimiz dönemleri işleyerek bugünlere kadar getirmek istediğini belirterek şunları söylüyor:

Türk kültürüne yapılmış büyük ihanetler
"Birileri dönem filmi çekmek zorunda. Yoksa gelecek kuşaklara sinemamızda bunalım filmleri, ya da şablon aşkların ve marjinal insanların anlatıldığı filmler kalacak. 60 milyonluk koca bir toplum var. Onların sorunları var, tüm bunların ele alınması gerekiyor. Bütün bunlar ele alınmalı, irdelenmeli ki bir yere varalım. Bu filmde biraz bunu yapmaya çalışıyoruz."

Daha önceki dönem filmlerinde de siyasi konuları işleyen Yönder, objektif olarak toplumsal olayların incelenmesi gerektiği görüşünde. Bu filmde özellikle köy enstitüleri konusunu irdeleyen yönetmen, köy enstitülerinin kapatılmasını bir ihanet olarak görüyor. Köy enstitülerinin temel amacının köye önder yetiştirmek olduğunu, buraya alınan çocuklara önce toprak kazmanın, harç karmanın öğretildiğini, bu çocuklara aynı zamanda kitap okumanın, dans etmenin de öğretildiğini söyleyerek önemini vurguluyor. Bugün köy enstitülerinden dünya çapında insanlar yetiştiğini vurgulayan Yönder, "komünist parmağı var bu işte" denerek kapatılan köy enstitüleri projesine göre, 1954'te Türkiye'de okuryazar olmayan kimsenin kalmayacağını belirtip, ağaların ve onların Meclis'teki uzantılarının kendilerine zarar geleceğini düşünerek bu projeye sıcak bakmadıklarını söylüyor.

Halkevlerinin de aynı talihsizliğe uğradığını düşünen Yönder, bu kültür ocaklarının kapatılmasını da Türk kültürüne yapılmış büyük ihanetler olarak görüyor ve bunların hesabını kimin vereceğini soruyor. İzlenmesi zor bir film olduğunu vurgulayan sanatçı şöyle konuşuyor: "Filmi sonuna kadar seyredebilene teşekkür edeceğim. Çünkü çoğu insan dayanamayarak çıkıp gidecektir. Çoğu seyirci Ayşegül'ün soyunmasını, şarkı söylemesini bekleyecektir. Ama toplum bu hale gelmedi, toplum bu hale getirildi."Geniş bir oyuncu kadrosu Haluk Şahin'in eski bir arkadaşı olduğunu ve onun da kendisi gibi bir öğretmen ve asker çocuğu olduğunu vurgulayan Yönder, onların çektiği çileyi görmüş ve dinlemiş olmasının yazarın yapıtını oldukça duyarlı kıldığını vurguluyor. Geniş bir oyuncu kadrosuyla çalışmayı seven yönetmen, bu filminde de pek çok başarılı oyuncunun yanısıra, yüzlerce figüranla çalışıyor. Dönemin kostüm ve dekorlarının titizlikle seçildiği filmde, figüranları o dönemin canlı insanlarından ayırt edebilmek oldukça zor. Daha önce Can Gürzap ve Haluk Kurdoğlu ile pek çok çalışmalar yapan Yönder, Ayşegül Aldinç'le de "Yorgun Savaşçı"da çalışmış. Küçük bir rol oynayan Aldinç'in oyunculuğunu çok beğenen Yönder, bu filmde de onunla çalışmayı tercih etmiş.

Filmde, Hilmi'nin karısını canlandıran Aldinç, kendisiyle konuştuğumuzda Türkiye'nin sosyal yapısını ve çeşitli meslek gruplarından insanların konu edildiği bu filmde canlandırdığı karakteri şu sözlerle anlatıyor: "Bilge, Arnavutköy Koleji'ni bitirmiş. Hayata eğitimin verdiği 'soft' bakışla bakıyor. Ağrı seferindeki konuşmalar onun, hayatın pek çok yönünü anlayıp kendini eleştirmesini sağlıyor. Yolda geçen beş hafta boyunca bir özeleştiri yapıyor."Son elli yılın hesaplaşması Tunca Yönder'le daha önce "İlk Aşk" ve "Yorgun Savaşçı"da birlikte çalışan Can Gürzap da Tunca Yönder'in çok iyi bir sinema yönetmeni olduğunu ve çok iyi işler çıkardığını düşünüyor. Son elli yılın hesaplaşmasını yapan bu filmde, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, cumhuriyeti, demokrasiyi, Atatürk'ün getirdiği önemli değişimleri görme fırsatı bulabileceğimizi söylüyor.

Gürzap, filmi şu sözlerle anlatıyor: "Bir çatışma var filmin içinde, ama bu kuşak çatışmasından çok, fikirlerin pek de hoş olmayan bir biçimde çatışması. Bir uygarlığı hurafeler üzerine değil, çağdaş düşünceler üzerine oturtmamız gerekir." Haluk Kurdoğlu da köy enstitülerini, Hasan Ali Yücel'in yaptığı en yararlı işlerden biri olarak gördüğünü söylüyor ve o dönemleri yaşamış biri olarak bu filmde oynamaktan çok zevk aldığını belirtiyor.İki yetenekli oyuncu Tunca Yönder'in oyunculuklarını çok beğendiği iki genç oyuncu; Bennu Yıldırımlar ve Murat Coşkuner yazarın anne ve babasını başarıyla canlandırıyorlar. İstanbul Devlet Konservatuvarı mezunu olan ve Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk yapan Yıldırımlar, canlandırdığı karakterin yazarın annesi olduğu için masalsı bir bakışla anlatıldığını düşünüyor ve doğuda yapılan eğitim seferberliğinin ve genç Cumhuriyet'in zorluklarının üzerinde durulduğunu vurguluyor. Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı son sınıf öğrencisi Murat Coşkuner ise aşık ve vatanını çok seven bir askeri canlandırıyor filmde. Daha önce dizi filmlerde oynayan oyuncu, bir dönem filminde oynamanın çok hoşuna gittiğini vurguluyor.
Şu sıralarda çekimlerine Erzurum'da devam edilen film, yurtiçindeki tüm film festivallerine katılacak. Şubat ayının sonuna kadar tamamlanacak olan "Ağrı'ya Dönüş", seyirciye 1940'lı ve 90'lı yılları karşılaştırma olanağı tanıyacak ve günümüzde pek üzerinde durulmayan bazı tarihi gerçeklerin tartışılmasına zemin hazırlayacak.

Kaynak
Makale / PELİN ÖZER, Cumhuriyet 2, 6 Şubat 1994

kha4
17-11-04, 12:26
http://www.kameraarkasi.org/sinema/yonetmen/dir_turk/t/tuncayonder/agriyadonus4.jpg

kha4
17-11-04, 12:29
http://www.kameraarkasi.org/sinema/yonetmen/dir_turk/t/tuncayonder/agriyadonus6.jpg

kha4
17-11-04, 12:31
http://www.kameraarkasi.org/sinema/yonetmen/dir_turk/t/tuncayonder/agriyadonus7.jpg

kha4
17-11-04, 12:35
Bennunun "Ada"sı

Serkan Duygu

Genç sinema ve televizyon filmi oyuncularından Bennu Yıldırımlar, 9 aylık kızı Ada ve Devlet Tiyatrosu oyuncularından eşi Emin Yarar'la mutlu bir birliktelik yaşıyor. Daha çok Süper Baba dizisindeki, çılgın, deli dolu Elif ismindeki genç bir kızı canlandırdığı dönemde kendisiyle tanıştığımız Bennu Yıldırımlar, son olarak Kanal D için çekilen "Hiç Yoktan Aşk" isimli televizyon filminde rol alıyor. Ödüllü bir sinema oyuncusu olan Yıldırımlar, "Ağrıya Dönüş" ile "Ankara Film Festivali'nde "Umut Vaat Eden Genç Kadın Oyuncu", Reha Erdem'in yönetmenliğini yaptığı "Kaç Para Kaçta" ise "Sadri Alışık" ödülüna aldı. Konservatuar döneminde tanıştığı Emin Yarar'la beş yıllık evli olan genç sanatçı şimdilerde vaktinin büyük bir kısmını kızı Ada'yla geçiriyor. Kendisine gelen sinema ve televizyon filmlerini ince eleyip sık dokuduğunu belirten Bennu Yıldırımlar "Evde olmayı, kızımla ve ev işleriyle ilgilenmeyi seviyorum" diyor. Dizi veya sinema çalışması olduğu dönemlerde kendisinin en büyük yardımcısının eşinin olduğunu belirten Yıldırımlar, Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan eşiyle "Süper Baba" ve "Kop Gel Taksi" isimli dizilerde rol almış. Evde bulunduğu zamanlarda her ev hanımı gibi ütü yapıp, yemek yaptığını belirten Yıldırımlar'ın en iddialı yemeği ise zeytinyağlılar. Özellikle barbunyayı çok iyi yaptığını söyleyen yetenekli oyuncu "evcil bir insanım, en büyük zevkim evde oturup kızımla birlikte oynamak, ondan biran olsun ayrı kalamıyorum. Ada dünyaya geldikten sonra hiçbir çalışmam olmadı ama eğer uzun süre kızımdan ayrı kalmamı gerektirecek bir proje gelirse onu da yanımda götürürüm" şeklinde konuşuyor. Eşinin ve kendisinin de sanatçı olduğu için kızlarının da oyunculuğu seçmesinden mutlu olacağını vurgulayan Bennu Yıldırımlar, "bunları şimdiden konuşmak için çok erken fakat, onunda iyi bir sanatçı olmasını isterim yinede nihayi kararı kendisi verecek" diyor.

-Ezgi-
17-11-04, 19:01
süper baba
üzgünüm leyla
kim gitsin yarişmasi

Tabii ya. Süper Baba :oops:

_hasret
17-11-04, 19:07
Bütün Cocuklarim da oynayan kadin degilmi bu yaaa :?:

-Ezgi-
17-11-04, 19:09
Hangisi ? Yani hangi rölde 8O

_hasret
17-11-04, 22:13
hani yaa neydi ha buldum Bahsende Hanim varya o iste
omuymus??

volvox
18-11-04, 10:03
Bahşende rolünü oynayan kişinin Jülide Kural olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

meltemyucel
18-11-04, 10:07
Bahşende Rolündeki Jülide Kural, Süper babanın ilk aşkıydı. Çok tatlı biriydi. Diğeri Elif; Fikonun son aşkı yani. (Bu arada lise dönemimde beni ona çok benzetirlerdi. Büyüyünce değiştik biraz tabi :wink: :wink: :wink: )

_hasret
27-11-04, 20:53
yani o degil. allah allah kim bu ya :roll:

27-11-04, 22:46
evt ben bu kadını süper babadan hatırlıyorum şu asi olan . en son sezon daki kadın .evt çok iyi oyuncudur . üzgünüm leylayı da izledim ama ordan çıkaramıyorum yauzun kahve rengi saclari vardi zeytin diyede yaninda kiz oluyordu :D

birde BÜTÜN COCUKLARIMDAKI kadin degil mi ya..eminmisin jülide kural mi ismi orda ala ala cok benziolar :roll:

27-11-04, 22:49
benbise anlamadi bi isden ya

annem dio ki süper babadakide o kadin bütün cocuklarimda da..

eeee isimleri nie deisik :roll:

27-11-04, 22:52
allahhh allahhhhh

google julide kural veriyorum süper babadaki ipek diyor

sonra bennu yildirimlar veriyorum aynisini diyor kafayi mi yedim neeeeee

volvox
28-11-04, 15:50
O zaman şöyle söyleyim Jülide Kural Bütün Çocuklarımda oynayan Süper Baba'nın İpek i yani Fiko'nun ilk aşkı. Bennu Yıldırımlar da yine de Süper Baba da Fiko'nun son aşkı Elif :) Arada Şevval Sam da oynamıştır hatırlatayım dedim :)

kha4
28-11-04, 16:14
volvox çok teşekkür ederim,ben günlerdir bakamıyordum,doğrusunu yazmışsın:Bütün Çocuklarım'da oynayan Jülide Kural aynı zamanda Süper Baba'nın ilk iki senesindeki ana kadın karakter,ertesi sezon yerini Şevval Sam'a bıraktı.Son sezonunda Bennu Yıldırımlar,Zeytin adlı küçük kızla beraber diziye dahil olmuşlar;Fikret(Şevket Altuğ)le Bennu Yıldırımlar'ın evlenmesiyle 146. bölümüyle diziyi tamamlamışlardı..

28-11-04, 19:27
ne yani bennu yildirimlar la julide kural birbirleirne mi benziolar

aliyeaynalar
28-11-04, 20:08
yakında yeni dizi aynalar başlıycak,
yani rumuzumun diğer dizisi,
kürşat alnıaçıkla başrolünü paylaşıcak...
şimdiden izlediğim diziler arasında yer aldı :wink:

_hasret
28-11-04, 21:08
yaa bu bayan simdi bahsenda hanim degilmi :?: :?: :roll: :roll:

GizemK
28-11-04, 22:17
hayır değil ama çok benzio

_hasret
29-11-04, 12:44
allah alalk ikizmi bunlar ya :roll: :D

volvox
18-02-05, 14:18
http://img221.exs.cx/img221/1135/dsc049461in.jpg (http://www.imageshack.us)

volvox
18-02-05, 14:19
http://img221.exs.cx/img221/8421/dsc049248rf.jpg (http://www.imageshack.us)

Lxstany
03-06-05, 17:05
bence çok kaliteli bir oyuncu Süper Baba dizisinde oynamıştı..

miranda
14-07-05, 01:07
ayrıca istanbul devlet tiyatrosu sanatçısı Bülent Emin Yarar'ın da saygıdeğer eşidir kendileri..

volvox
20-07-06, 10:29
http://www.bennuyildirimlar.com/7.gif
http://www.bennuyildirimlar.com/15q.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/16q.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/17q.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/13q.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/14q.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/10q.jpg

volvox
20-07-06, 10:36
http://www.bennuyildirimlar.com/18q.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/7q.jpg http://www.bennuyildirimlar.com/1q.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/5q.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/3q.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/6q.jpg

volvox
20-07-06, 10:40
http://www.bennuyildirimlar.com/4q.jpg (http://www.bennuyildirimlar.com/4q.jpg)

http://www.bennuyildirimlar.com/8q.jpg (http://www.bennuyildirimlar.com/8q.jpg)

http://www.bennuyildirimlar.com/9q.jpg (http://www.bennuyildirimlar.com/9q.jpg)

Hırçın Kız
20-07-06, 14:16
Volvox resimler için çok teşekkürler.Bennu Yıldırımlar'ı çok severim,sıkı takipçisiyim.Süper birisi...:)

norahhh
14-09-06, 23:53
bennu yıldırımlar benimde çok sevdiğim bioyuncudur
kendisini hepiniz gibi süper babadan beri takip etmekteyim
ama özellikle şapkadan babam çıktı dizisini çok beğenmiştim ve oyunculuğunada kendisinede odiziden sonra hayran kalmıştım
şuanda yaprak dökümü dizisinde rol almaktadır

norahhh
15-09-06, 09:21
BENNU YILDIRIMLAR kimdir?

1990 yılında İstanbul Üniveristesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Bennu Yıldırımlar, okul sonrasında bir buçuk yıl İngiltere’de Westminster Adult Education’ da drama üzerine eğitim aldı. 17 senedir İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroların’ da görev alıyor.

Bennu Yıldırımlar, bu yıl ilkokula başlayan kızıyla mutlu bir aile hayatı sürüyor. Daha çok Süper Baba dizisindeki, çılgın, deli dolu Elif ismindeki genç bir kızı canlandırdığı dönemde kendisiyle tanıştığımız Bennu Yıldırımlar, bir yay kadını , sınırlarına girilmesinden hoşlanmıyor ve dinlemeyi çok seviyor. Özellikle yaşanmış gerçek hikayeleri dinlemekten hoşlanıyor.

Tiyatrodan arta kalan vaktini kızı Ada’ yla geçiriyor, eviyle ilgili işleri organize ediyor, yemek yapıyor , alışveriş yapıyor. Yaptığı zeytinyağlılara. eşi Bülent Emin Yarar (Devlet Tiyatrosu oyuncularından- O’ nu Çayhane’ deki Sakini rolünden anımsayacaksınız) bayılıyor

Annesi her ne kadar şimdiden bunları konuşmak için erken dese de Ada’ yı ilerleyen yıllarda sahnelerde göreceğimiz kesin gibi. Zira kendisi şimdiden hiç bir çocuk oyununu kaçırmıyormuş. Kulisler de makyaj yapmaya başlamış bile...

norahhh
15-09-06, 09:23
Tiyatro oyunu izleme fırsatınız oldu mu bu sezon? Olduysa beğendiğiniz bir oyun var mı...

Ben tüm oyunlara gitmeye çalışıyorum.Gerçekten iyi bir seyirciyim diyebilirim bu anlamda. Şahika Tekand’ın yönettiği “Oidipus Sürgünde” oyununu çok beğendim. Reji gerçekten güzeldi, çok matematikseldi yanlış yapılırsa büyünün bozulacağı bir oyundu.

Tiyatroyla ilgilenenler işin mutfağını bildiklerinden olsa gerek normal bir izleyici gibi sadece oturup haz almak yerine incik cıncık incelerler oyunu... Bennu Yıldırımlar iyi bir oyuncu ama nasıl bir seyirci acaba? Sahnede nelere dikkat eder? Ne tür oyunlar izlemeyi sever?

Bu iş bir bütündür. Ben oyunu her yönüyle yakalamaya çalışıyorum. Dekora da ışığa da bakıyorum ama en çok oyuncuların işlerini yaparken ciddi, içten yani samimi olup olmadıklarıyla ilgileniyorum. Herhangi bir ayırım yapmıyorum ama kostümlerinden dolayı dönem oyunu izlemek ayrıca hoşuma gidiyor. Her şeyiyle iyi bir oyunu izlemek gerçekten çok güzel ve keyifli.

Eşiniz de çok iyi bir oyuncu. Bir oyuncuyla birlikte olmak nasıl bir durum. Mesleğinizde birbirinizi besliyor musunuz? İzlediğiniz bir dizide “Şu kötü oynamış, bu kötü oynamış diye ortak yorumlarınız oluyor mu...

Eşimle birçok konuda düşüncelerimiz çok benzer. Genelde aynı yorumları yapabiliyoruz. Ama oyunlarımıza hazırlanırken farklı odalarda, kendi başımıza çalışıyoruz. Neyi, neden nasıl yaptığımız konusunda birbirimize olumlu etkilerimiz oluyor. Karşılıklı destek veriyoruz birbirimize. Onun dışında gerçekten dizi izlemeye pek vaktim olmuyor. Tiyatro provalarım var, dediğim gibi oyunlara gidiyorum... Eeee ilgilenmem gereken bir evim eşim ve kızım Ada var. O yüzden takip edemiyorum. Gerçekten iyi bir dizi varsa ve tanıdığım kişiler oynuyorsa konuyu anlamak adına belki 15 dakika falan izleyebiliyorum ama oturup 45 dakika izleyemiyorum.

Türkiye sizi Süper Baba da ki Elif rolüyle tanıdı, sevdi. Elif karakteri başına buyruk, çılgın, hayata tek başına kafa tutan biriydi. Bu karaktere oynarken siz neler eklediniz? Bir rolü yaratma sürecinde nasıl bir yol izlersiniz?

Evet, Süper Baba 1997 yılındaydı. 20 bölüm oynadım. Süper bir kadro vardı. İyi bir yönetmenle çalıştım. Benimle birlikte 4 aday daha vardı, ben seçildim. Eminim onlar da oynasaydı farklı Elif’ler çıkarırlardı. Karakterle ilgili yazılan şeyler vardı, oradaki kadını okuyorsunuz nereden gelmiş nereye gidiyor niye orada bulunuyor vs.. Bunları iyi anladıktan sonra bir şeyler beliriyor kafanızda.

17 yıldır Şehir tiyatrolarındasınız. Burada olmak nasıl bir duygu? Bu oyun temposundan memnun musunuz..

Konservatuardan mezun olduğumda belediye konservatuarında başladım. Aslında bir gelenek vardı, ben de bozmadım diyebilirim. Çünkü Belediye Konservatuarından çıkanlar şehir tiyatrosuna girerlerdi. Ben de 1988 den beri bu kurumdayım. Kurum tiyatrosunda bulunmak tabi ki daha farklı. Burada olmaktan memnunum. Bana verilen neyse onu uyguluyorum ama burada özel tiyatro yapamazsınız ya da dizilerde oynayamazsınız diye bir şey yok. Buradaki işinizi aksatmamak kaydıyla istediğinizi yapabilirsiniz.

Özel bir tiyatro kurmayı planlıyor musunuz? Bu son dönemde tercih edilen bir durum oyuncular arasında... Ya da rejisörlük, oyun yazarlığı gibi tiyatronun diğer alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyor musunuz?

Özel tiyatroyu nasıl ve neyle kuralım. Çok zor bir iş o. Yönetmenlik ya da yazarlık gibi başka bir dalla uğraşmak gibi planlarım yok. Oyuncuyum ve böyle mutluyum.

Şu anda kimlerin oyunculuklarını beğeniyorsunuz ? Aynı sahneyi paylaşmak istediğiniz birileri var mı?

İsim vermek zor şu anda. Ama takip ettiğim beğendiğim kişiler var tabiki. Eşim Bülent Emin Yarar Devlet
Tiyatrosu’nda olduğu için onunla aynı sahneyi paylaşmam söz konusu değil ama ileride fırsat olursa onunla aynı sahneyi paylaşmayı beni çok heyecanlandırır..

norahhh
15-09-06, 09:24
“İyi oyuncu, oyuncuyu oynatır” derler... Sahnede böyle bir enerji aldığınız çok iyi paslaştığınız oyuncular oldu mu?

Kadromuz çok sık değiştiği için bunu söyleyebilmek çok güç Ama “Yaprak Dökümü” 2,5 yıldır devam ediyor. Bu nedenle hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Sahnede neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Çok da keyifli bir kulisimiz var.

Genelde hüzünlü rollerde yer alıyorsunuz. Ve bu size yakışıyor.. Gerçek hayatta da Bennu Yıldırımlar hüznü daha mı çok seviyor ? (Gerçi Ekşi Sözlükte eğlenceli, gözlerinin içi gülen neşeli,sevimli komik biri olarak tanımlamışlar sizi.) Garip ama seyirciler bunu, sahne dışı halinizi gerçekten merak ederler...

Gerçek hayatta insanların nasıl birçok ruh hali varsa bende de öyle. Sürekli neşeli olmanız ya da sürekli hüzünlü olmanız mümkün değil. Evet, bazıları benim için çok neşelidir der, bazıları da çok asık yüzlü...Provadan çıkmışımdır, yoğunumdur... Evet suratım asıktır ama bazen de her şey rayında gider o zamanda neşeliyimdir. Sahne dışında asla rol yapmıyorum. Eşofmanlarımla dolaşırım ve makyaj bile yapmam.

Mutlaka farklı bir rolde olmayı istersiniz... Yoksa böyle bir özleminiz yok mu?

Farklı bir rol olarak değil ama Çehov ’un bir bütün oyununu oynamayı çok isterim. Böyle bir özlemim var. Okulu bitirdiğim yıl “Üç Kızkardeş”i oynamıştım. Sonra kolaj çalışması olan ‘Herkes Aynı Bahçede’yi oynadım. Ama kolaj değil, tam anlamıyla Çehov oynamak isterim.

Ödenekli tiyatrolar dışında tiyatro yapmaya çalışan, amatör-profesyonel pek çok grup var. Bu toplulukları nasıl değerlendiriyorsunuz... Özellikle amatör tiyatro topluluklarının, varlıklarını daha güçlü kılmak için neler yapmaları gerekli sizce?

Amatör tiyatroları kimse engelleyemez. Zor da olsa varlıklarını sürdürebilmeleri çok önemlidir. Tepedekilerin bir şeyler yapması gerekiyor. Yer sorunu, para sorunu... Gerçekten çok zor bir iş.

Genç oyuncu arkadaşlara da ayrıca tecrübeleriniz ışığında bir şeyler aktarmak ister misiniz?

Kendilerini iyi tanısınlar.Bu dipsiz bir kuyu. Ne kadar ilerlersen o kadar devam edersin.Amatör bir ruhla profesyonel işler yapabilirler.Bol bol okusunlar.Mümkün olduğunca çok tiyatroya gitsinler. Çünkü başkalarının neler yapabildiğini görmek oyunculuklarını geliştirecektir.

Tiyatro kökenli olmayan oyuncuları nasıl buluyorsunuz ? Medyatik olmak gişedeki başarıyı artırıyor mu?

Yani bazıları gerçekten kendini geliştiriyor. Onlara saygım var. Bazıları eğitim almaya çalışıyorlar. Evet, gişedeki başarılarını da artırıyor olabilirler ama ama yeterli olabileceğini düşünmüyorum. Oyunculuk konusunda dünya standartlarını yakalayabilmemiz için oralarda neler yapılıyor onları da incelememiz gerekiyor. Biz daha çok hislerimizle yaklaşıyoruz. Neticede bir şeyleri geç de olsa buluyoruz. Bazıları da bir süre sonra bu kulvardan çekiliyorlar

Peki size bir proje gelse kadroda mankenlerden bir isim olsa kabul eder misiniz ?

Ben öyle bir projede yer almam. Bu prensip meselesi. Oyunculuk herkesin yapabileceği bir meslek olarak görülüyor ülkemizde ama bir şeklide aynı karede o insanlarla görülmeme şansım varsa bunu kullanırım.Bu da benim hakkım.

Ödüllü oyuncularımızdansınız. Ödüller hakkındaki tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dört tane ödülüm var. 1994'te "Ağrı'ya Dönüş" adlı filmle, Antalya Film Festivali'nde Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü, 1996 da ‘‘Bir Atın Öyküsü “ oyunuyla Bedia Muvahhit Ödülü, 1998 yılında sahnelenen “Huzur” adlı oyunla da İsmet Küntay ödülünü, 2000 yılında “Kaç Para Kaç” adlı film ile 2000 yılı Sadri Alışık ödülüm var. Daha çokları olur inşallah. Tartışmaları gereksiz buluyorum. Son sözü juri söyler ve sonra bunun hakkında konuşmak yersiz.

Şu anda ‘Yaprak Dökümü’ devam ediyor. Siz de bu oyunda görevlisiniz. Son dönemde edebiyat eserlerinden tiyatro metinleri oluşturma ve oynama yöntemine sıkça başvuruluyor. Sanatçı olarak, bu eserlerin çağdaş biçimde uyarlandığına ya da günümüz seyircisine kattığı şeyler açısından olumlu olduğuna inanıyor musunuz...

Maalesef toplumumuzda okuma alışkanlığı olmadığı için konusunu bildikleri oyunlara gelmeleri daha kolay olabiliyor. Seyirci daha rahat geliyor oyuna. Yeni metinler için her şeyden önce tiyatro eseri yazabilecek yazarlarımızı biraz özendirmemiz gerekiyor. Bizi daha iyi anlatan oyunlar yazılabilir.

Günümüz seyircisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunlarınızı takip eden kitle size olumlu ya da olumsuz bir geri bildirimde bulunuyor mu?

Oyunlarımı takip eden insanlar var. Genelde olumlu eleştiriler alıyorum. Onlar benim için çok önemli. Günümüz seyircisine gelince, 10-12 milyon nüfusu olan bir şehirde yaşıyoruz. Bundan 10 yıl öncede 300-400 bin kişi izliyordu şimdi de aynı.... Aslında maddi olanaksızlar da var. İnsanların öncelikle fiziki ihtiyaçlarını karşılamaları gerekiyor ki daha sonra oyun izlemeye gelebilsinler. Toplumu özendirmek gerekiyor.

Türkiye'de tiyatro için neler yapılabilir ?

Her şeyden önce kültür politikasının devletin başına gelen gidenlerle değişen bir olgu olmaması gerekiyor. Eğer bu değişiyorsa bir şeyler yanlış demektir. Kurum tiyatroları bir ülkenin kültürüne çok şey katar. Belki okullarda drama eğitimi verilebilirse 20-25 yıl sonrasına hazırlık yapılabilir. İnsanların kendilerini ifade edebilmeleri ve toplum önünde düzgün konuşabilmeleri içinde gereklidir bu. Böylece birbirini anlayabilen ,dinleyebilen bir toplum oluruz. Sonra dev alışveriş merkezleri açıyorlar içlerinde sinema salonları var ama yalıtılmış tiyatro salonları yok. Tiyatroya gitme alışkanlığının hobinin ötesine geçmesi gerekiyor.

Tecrübelerinizi öğrencilerle paylaştığınız bir platform var mı? Sizin hocalığınıza ihtiyacı olan oyuncu adayları vardır mutlaka, duyuralım?

Eğitim vermek çok daha farklı bir olay. Şu anda böyle bir projem yok. Mesela eşim Mimar Sinan Üniversitesi’nde eğitim veriyor. Öğrencilerin de çok çok istekli olmaları gerekiyor.Bu karşılıklı bir durum.

Yeni dönem projeleriniz nelerdir?

Yaprak Dökümü devam ediyor. Bu arada Ocak sonu ya da Şubat’ta “Saygılı Yosma” adlı oyun için provalarımız devam ediyor. Dizi olarak yayınlanan yedi bölümünü çektiğimiz bir dizi projem var. Maki'nin ikinci bölümü yayınlandı ama sonra yayından kaldırıldı. Ocak ortası gibi belli olacak devam edip etmeyeceği.

Provalardan dolayı çok yorgun olmasına rağmen bizi kırmadığı ve güler yüzlü, mütevazı yaklaşımı için Bennu Yıldırımlar’a bir kez daha teşekkür ediyor, başarılı meslek yaşamının yeni başarılarla sürmesini diliyoruz...

Neşe GÜVEN
03.01.2006

norahhh
15-09-06, 09:27
Beyaz Olmamak Suçtur

Fransız düşünür ve yazar Sartre’ın ‘Saygılı Yosma’ oyunu, Amerikan toplumunda geçen yüzyılın ortalarında doruk noktasına varan ırk ayrımcılığına dikkat çekiyor. Oyun, en son ‘Kurtlar Vadisi-Irak’ filmiyle gündeme oturan ve Türk toplumunda zaten uzun süredir baş gösteren hassasiyete paralel olarak, anti-Amerikancı klişelerle seyirci karşısına çıktı. Trende beyaz adamlar tarafından taciz edilen Lizzie adındaki fahişe, aynı adamlar tarafından bir zencinin öldürülüşüne de tanık olur. Kurtulmayı başaran diğer zenci ise haksız yere suçlu ilan edilmiş ve halk tarafından aranmaya başlanmıştır. Fahişenin evine kadar gelir, tanıklığına ihtiyacı olduğunu söyler, yardım ister. Oysa Lizzie’nin o geceki müşterisi, trende zenciyi öldüren adamın kuzenidir ve saygın bir aileye mensuptur. Müşterisinin babası olan senatörün de devreye girmesiyle Lizzie, ulusunun çıkarlarına ve toplumun yüksek ahlak değerlerine hizmet ettiğine ikna edilecek, zenci aleyhine düzenlenmiş yalan ifadeyi imzalayacaktır. “İster suçlu olsun, ister suçsuz, kendi ırkından (partinden!) olan birini suçlayamazsın” mesajını veriyor senatörle temsil edilen sistem.

Beyaz olmak her türlü hakkı da beraberinde getiriyor iktidar sahiplerine göre. Kollarda gamalı haçı andıran armalarla gezinen polisler ise Nazilere gönderme yapıyor. Oyun, Lizzie’nin müşterisiyle sabaha karşı, evde hasb-ı haliyle başlıyor. Ellili yıllarda, para karşılığı aşk yapan bir kadının müşterisiyle tasma ve zincirlerle fantezi yapması, sabah alacakaranlıkta evi süpürmesi, önceki geceden aslında utanç duyduğu belli olan Fred’in giyinirken bile fantezi zincirini boynundan çıkartmaması, babasının-kuzeninin fotoğrafını cebinde taşıması gibi bazı hareketler bir anlam ifade etmiyor. Ulusu cüce olarak göstermek, Lizzie’nin yalan ifadeyi imzaladığında evin duvarlarının yıkılması, çatının delik olması ve akan damlaların sorgu odasını çağrıştırması, senatörün Lizzie’ye çıplak elle temas etmemesi ve yanından ayrılır ayrılmaz eldivenlerini atması gibi birçok gönderme, tek başlarına bir yaratım unsuru sayılsa bile, hepsinin bir arada kullanılması klişe etkisi doğuruyor.

Bennu Yıldırımlar’ın ikinci perdedeki sessiz çığlığı oyunun en etkileyici sahnesi olarak kalıyor. Oyun, bedensel zevk varsa her şeyin yolunda gittiğini göstererek de sonlanıyor. Her ne kadar tiyatro yönetiminin özerk olması gerektiğine inanmak istesem de belediye yöneticilerinin de sırf Amerikan karşıtı söyleme itibar etme niyetiyle oyun başında sergilenen gereksiz ve abartılı seks sahnelerine gözlerini kapadıklarını düşünüyorum.

Künye / Saygılı Yosma
Yazan: Jean Paul Sartre

Çeviren: Orhan Veli Kanık

Yöneten: Hüseyin Köroğlu

Oynayanlar: Bennu Yıldırımlar, Burak Davutoğlu, Taner Barlas, Cengiz Tangör

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

norahhh
15-09-06, 09:30
KAÇ PARA KAÇ

Konu :Selim (Taner Birsel) karısı Ayla (Bennu Yıldırımlar) ile birlikte kendi halinde, sıradan ve monoton bir yaşam süren bir adamdır. Komşuları Nihal (Zuhal Gencer) ise bodrum katında annesi ile birlikte yaşayan dünyadan kopuk birisidir. Dünya ile tek bağlantısı televizyon seyretmektir.

Günün birinde Selim ve Ayla'nın eline büyük miktarda bir para geçer. Bu para sıradan ama mutlu bir hayat süren bu insanların yaşamını kökünden değiştirecektir.

Yönetmen
Reha Erdem
Senaryo
Reha Erdem
Görüntü Yönetmeni
Florent Herry
Kurgu
Nathalie Leguay
Yapım
1999 Türkiye Yapımı
Türü
Dram

Oyuncular-Karakterler
Tamer Birsel
Selim
Bennu Yıldırımlar
Ayla
Zuhal Gencer
Nihal

onur29
16-09-06, 16:24
ya çok başarılı ve duru bi oyunculuğu var çok beğeniyorum kendisini tiyatroda izleme imkanı bulmuştum bi kere muhteşlemdi ama değeri bilinmeyen oyunculardan bence

volvox
21-09-06, 15:46
http://img175.imageshack.us/img175/5676/bennuyfy5.jpg (http://imageshack.us)

gül_ecem
15-10-06, 12:17
benim en beğendiğim oyunculardan.tamamıyla gerçek bir oyuncu.konuşması tonlaması ayrı bir harika.ve en büyük saygımı tiyatroyu tercih e tmesiyle kazandı.ayrıca tv'de iş yaptığında da gayet kaliteli süper baba, yaprak dökümü gibi dizileri tercih ediyor.ayrıca kabuslar evinde de rol alıyor.

Lxstany
25-10-06, 17:26
ciddi anlamda süper oyuncudur kendisi

volvox
27-10-06, 19:34
http://img125.imageshack.us/img125/8409/dsc00001vf1.jpg (http://imageshack.us)

http://img125.imageshack.us/img125/8622/dsc00003na5.jpg (http://imageshack.us)

http://img106.imageshack.us/img106/8356/dsc00006ig1.jpg (http://imageshack.us)

http://img106.imageshack.us/img106/5088/dsc09936na4.jpg (http://imageshack.us)

http://img106.imageshack.us/img106/2289/dsc09943ty8.jpg (http://imageshack.us)

Türk_Jön
01-12-06, 12:58
Bennu Yıldırımlar için başlık açılmamış sandım üzüldüm sinirlendim ama neyse ki varmış.

Uzun zamandır tanıyordum ama Yaprak Dökümü ile bende büyük bir bağımlılık yaptı oyunculuğu, diksiyonu ile bir oyuncunun nasıl olacağını tek dizi ile bende oyuncuyum diyenler görsün. İnşallah gelecek projeleride Yaprak Dökümü gibi başarılı olur.

Türk_Jön
01-12-06, 13:03
Meltem Cumbul'a çok benzemiş burada

http://img106.imageshack.us/img106/2289/dsc09943ty8.jpg

bbeeyyzzaa
02-12-06, 10:34
Onun Yaprak Dökümü'ndeki oyunculuğuna bayılıyorum..Çok güzel bir rol sergiliyor dizide.

Bu resim alıntı..Bilmiyorum belki daha önce eklenmiştir..

ALINTI...

http://img150.imageshack.us/img150/5396/bscap020is9lh7.jpg (http://imageshack.us)

listana
07-12-06, 12:46
Belki diğerleri kadar popüler, medyatik, güzel değil. Ama meslektaşları "gelecek vaat ederken" o vaadini yerine getiriyor, bunu gerçekleştiriyor.

mliSrkan
07-12-06, 14:41
Çok beğendiğim bir oyuncu...Ses tonu,diksiyonu çok güzel...mimiklerini çok iyi kullanıyor ve bakışlarıyla anlatıyor herşeyi...Yaprak Dökümünde hayranlığım arttı ona...onun konuştuğu,anlattığı yerler süper oluyor...dün akşam ki bölümde doğumgününü anlatırken çok iyiydi...gerçekten başarılı bir oyuncu...Ve bence doğal bir güzelliği var çok tatlı...:img-wink:

leyloş
07-12-06, 14:45
Çok beğeniyorum bu kadını..Mimikleriı çok yerinde ve dozunda..Güzellik meselesine gelincede çok duru ve sade bir güzelliği var..Bence asıl güzellik duru ve sade olmaktır zaten..Önü hep açık olur inşallah.

aysima84
08-12-06, 08:55
gerçek bir oyuncu süper babadaki elif karakterini süper canlandırıyordu ben başka projelerini pek izleyemedim ama şimdi yaprak dökümünde izleme fırsatı bulduk iyi oldu...:good:

paçiii_melos
06-01-07, 10:44
Gerçekten çok güzel,başarılı ve de çok ii oyuncularımızdan. Kendiis çok beğeniyorum ve de çok seviyorum. Ben Bennu Yıldırımlar'ı Yaprak Dökümü ile keşfettim ama ondan önce hiç bir yerde görmemi olmama da üzüldüm.
Her hafta dizide o ağlaıyınca ben de ağlıyorum. Rolünü gerçekten severek yaptığı için olsa gerek inandırıcı oynuyor. Onu her izlediğimde bir kez daha etkileniyorum ve de büyüleniyorum resmen, İnş Yaprak Dökümü ile kendini ön plana attıktan sonra başka projelerde de görürüz.

Ozgeeeeee
01-02-07, 21:17
muhtesem bi oyuncu
kendisini ilk süper baba da izledim.. orda da cok seviyordum
ama yaprak dökümünden sonra onun degerini daha cok anlayanlardanim.
gercektende muhtesem bi oyunculuk
fikret karakterini cok iyi canlandiriyor.
hem oyunculuk hem görünüs hem mimikler hem bakislari
gercektende 4 4lük

lombardo
22-02-07, 08:29
"Yaprak Dökümü" dizinin en etkili oyuncularin bir tanesi bence

http://img530.imageshack.us/img530/8421/19219473fg9.png (http://imageshack.us)

burcu_yağmur
22-02-07, 10:59
evlimi acaba ben yaprak dökümünde begenerek izliyorum güzel diyemem ama süper oyuncu

Ahuzar
22-02-07, 12:23
evlimi acaba ben yaprak dökümünde begenerek izliyorum güzel diyemem ama süper oyuncu evet evli üstelik süper baba dizisindeki çılgın avukatla ve ada isminde bir kızı var 5- 6 yaşlarında olması lazım... süper baba da hayran oldum devamında ayna ve şapkadan babam çıktıda mütişti ki her zaman öyle..

lombardo
22-02-07, 18:45
http://img91.imageshack.us/img91/9963/4qnw0.jpg (http://imageshack.us)

lombardo
22-02-07, 18:47
http://img442.imageshack.us/img442/3283/q2af3.jpg (http://imageshack.us)

lombardo
22-02-07, 18:48
http://img442.imageshack.us/img442/4056/q1ib1.jpg (http://imageshack.us)

lombardo
22-02-07, 18:49
http://img122.imageshack.us/img122/6673/q7bn7.jpg (http://imageshack.us)

http://img122.imageshack.us/img122/648/byildirimlarfb5.jpg (http://imageshack.us)

epıler
26-02-07, 19:47
süper baba dizisindeki elif karakteri ile tanıdım
ve ondan sonra bütün projelerini takip ettim çok beğendiğim bir oyuncudur
bide ricam süper babadan daha çok resim ekliyebilirmisiniz elinde olanlar yani
rica ediyorum

SILA AKKUŞ
06-03-07, 13:25
evlimi acaba ben yaprak dökümünde begenerek izliyorum güzel diyemem ama süper oyuncu

saydam yeniayla evli

kübranejat
23-03-07, 13:05
Ben Bennu Yıldırımlar'a bayılıyorum. Çok iyi bir oyuncu ve harika bir kadın. Çok güzel, çok hoş bir bayan...

Nedense iyi oyuncuların forumları böyle durgun oluyor anlamıyorum.

kübranejat
23-03-07, 13:08
http://www.bennuyildirimlar.com/q3.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/q4.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/q5.jpg
http://www.bennuyildirimlar.com/q6.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:09
Kızı Ada ile bir foto :

http://www.bennuyildirimlar.com/q9.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:09
http://www.bennuyildirimlar.com/q8.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:27
http://img96.imageshack.us/img96/9441/snapshot20061031193957gu4.jpg
http://img170.imageshack.us/img170/6770/snapshot20061031194742jp3.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:34
http://img49.imageshack.us/img49/5167/image01210230tv984oq1.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/8020/image01210231tv98ua0.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/7913/image01210243tv98yy9.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/6610/image01210231tv983nm9.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:37
http://img124.imageshack.us/img124/7730/image01210246tv984fj1.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/1592/image01210247tv98ue2.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/1633/image01210247tv983pu4.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:38
http://img61.imageshack.us/img61/9117/image01210248tv98rg4.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/8310/image01210248tv983zs7.jpg
http://img61.imageshack.us/img61/67/image01210254tv983fk0.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:41
http://img49.imageshack.us/img49/8003/image01210320tv984aj2.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/139/image01210322tv98no5.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/8451/image01210323tv98hv4.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/8923/image01210323tv981uq5.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:42
http://img49.imageshack.us/img49/6793/image01210324tv984jy7.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/9458/image01210326tv983gr3.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/7222/image01210326tv986yu5.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/6140/image01210324tv9813iv3.jpg

kübranejat
23-03-07, 13:46
http://img158.imageshack.us/img158/3456/image02042016tv98cb3.jpg
http://img158.imageshack.us/img158/1828/image02042016tv983gj4.jpg
http://img48.imageshack.us/img48/5377/image02042017tv98tf3.jpg
http://img158.imageshack.us/img158/9896/image02042018tv982fq0.jpg
http://img158.imageshack.us/img158/7125/image02042019tv985qz5.jpg

volvox
28-03-07, 15:57
"Saygılı Yosma" adlı oyundan www.bennuyildirimlar.com (http://www.bennuyildirimlar.com) (Sanatçının resmi sitesinden) alıntıdır.

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe5.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe1.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe3.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe10.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe12.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe11.jpg

bugsbunny05
04-04-07, 21:48
gerçekten çok başarılı yaprak dökümündede çok ii oynuo başarılar dielrim

kübranejat
05-04-07, 18:04
"Saygılı Yosma" adlı oyundan www.bennuyildirimlar.com (http://www.bennuyildirimlar.com) (Sanatçının resmi sitesinden) alıntıdır.

Fotolar için teşekkürler canım.
Bu başlık niçin bu kadar durgun anlamıyorum. Bennu Yıldırımlar çok başarılı ve çok güzel bir oyuncu.

$ewim
14-04-07, 09:19
İki dizinin yıldızı tiyatroda buluştu

Emret Komutanım'ın hemşiresi Özge Özder ile Yaprak Dökümü'nün Fiket'i Bennu Yıldırımlar,Şehir Tiyatroları'nda sergilenen Anton Çehov'un 'Üç Kız Kardeş' oyununda bir araya geldi.Özder'in Natalya İvanovna,Yıldırımlar'ın Maşa'yı canlandırdığı oyun 11-15 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde olacak.

murat2007
28-04-07, 12:27
http://img403.imageshack.us/img403/6349/30kv9.jpg (http://imageshack.us)

http://img403.imageshack.us/img403/4674/31oz7.jpg (http://imageshack.us)

http://img235.imageshack.us/img235/7085/32ib4.jpg (http://imageshack.us)

murat2007
28-04-07, 12:28
http://img249.imageshack.us/img249/7941/33wd8.jpg (http://imageshack.us)

http://img244.imageshack.us/img244/2664/34rn0.jpg (http://imageshack.us)

http://img338.imageshack.us/img338/7074/35qx1.jpg (http://imageshack.us)

sev_can
28-04-07, 12:31
çok kaliteli bi oyuncu ya

sev_can
28-04-07, 12:40
http://img83.imageshack.us/img83/2282/4qre5.jpg (http://imageshack.us)

nur33
29-04-07, 10:19
http://www.gazetevatan.com/pics/gulumsefoto/11004_51_1.jpg (http://javascript<b></b>:;)

Sahneyle ekranın değişmez Fikret’ihttp://www.gazetevatan.com/pics/clear_pixel.gif

Adı eski Mısır dilinde Zümrüd-ü Anka kuşu anlamına geliyor Bennu Yıldırımlar’ın. 19 yıldır tiyatro sahnelerinde

Son dört yıldır ise Şehir Tiyatroları’nda, Reşat Nuri Güntekin’in unutulmaz eseri Yaprak Dökümü’nde Fikret karakterini oynuyor. “Tesadüfün böylesi” derler ya, televizyonda çarşamba gecelerine damgasını vuran Yaprak Dökümü dizisinde de yine Fikret’i canlandırıyor.

Bennu Yıldırımlar’ı 1990’lı yılların Cuma gecelerine damgasını vuran efsane dizisi Süper Baba’dan hatırlarsınız. Fiko’nun deri ceketli, isyankar ve sevdiğini söylemekten kaçınmayan sevgilisi Elif’ti o. Yıldırımlar dizide sadece 20 bölüm oynadı ama öyle bir oyunculuk sergiledi ki bugün hâlâ hafızalarımızda. Ayrıca tam 19 senedir İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu. Bugüne kadar pek çok tiyatro, sinema ve dizide rol aldı. Tunca Yönder’in ’Ağrıya Dönüş’ filmindeki başarısıyla 1994 Ankara Film Festivali’nde ’Umut Veren Kadın Oyuncu’ seçildi. 1996’da Tolstoy’un ’Bir Atın Öyküsü’ oyunuyla Bedia Muvahhit Ödülü’nü aldı. Reha Erdem’in yönettiği ’Kaç Para Kaç’ ile 2000 yılında Sadri Alışık Ödülü’nü kazandı. Bu film oynadığı son sinema filmiydi. Dört yıldır Şehir Tiyatroları’nda Reşat Nuri Güntekin’in Yaprak Dökümü adlı eserindeki Fikret’i canlandıran Yıldırımlar, bir senedir Yaprak Dökümü dizisinde de Fikret’i oynuyor. Dizi çarşamba geceleri Kanal D ekranında izleyicilerle buluşuyor ve reyting rekorları kırıyor. Üstelik öyle başarılı bulundu ki dizinin gelecek sezon da devam etmesine karar verildi.

Tiyatroda da dizide de Fikret’i oynuyorsunuz. Bu sizin için şans mı yoksa aynı karakteri oynamak şansızlık mı?
Beni tiyatroda izleyen yapımcılardan teklif geldi. Ama dizi çok farklı. Tiyatroda aslına bağlı kalarak oynuyoruz. Dizide ise hikayenin omurgası aynı ama olaylar günümüzün yaşam standartlarına göre uyarlanmış. Bu soruya benim değil seyircinin cevap vermesi lazım.

Fikret evin mantıklı ama fedakâr karakteri. Siz de böyle misiniz?
Hiç alakamız yok. Mantıklı olması benim de hoşuma gidiyor. Ülkemizde çok Fikret var da Fikret olmak bir şey kazandırmıyor. Kimseyi kırmak istemiyorum ama insanın kendi ayaklarının üzerinde durması ve kendini düşünmesi gerekiyor. Fedakârlık nereye kadar? İnsanın kendine güven duyacağı ailelerde büyümesi ve çevresini değiştirerek ileriye adım atması lazım.

Edebiyattan televizyona uyarlanan dizilerin toplum üzerindeki etkisi nasıl?
Okumayla sağlam ilişki kurmamış bir toplum olduğumuz için bir şeyleri kısadan öğrenmek işimize geliyor. Oysa Yaprak Dökümü romanı ilkokullarda okutulan çok da kalın olmayan bir kitap. Pek çok öğrenci gelip “Romanı okumadım” diyor. Tiyatroda da bunu yaşıyoruz. Mesela Anna Karenina’nın kitabı 1800 sayfa. Salon hınca hınç doluyor. Çünkü romanı okuyacaklarına 3 saate yakın bir performansı izlemek daha kolay. Biraz kolaycı yanımız var ama romandan uyarlamalara çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bu kitapları okuyanlar da var. Biz dizide bir aile dramını ele alarak toplumumuzu can noktasından vuruyoruz. Bu hikaye her zaman televizyon tabiriyle reyting getiriyor.
Tiyatroyu dev TV sanıyorlar

Televizyon izleyicisiyle tiyatro izleyicisi arasında ne fark var?
Bence bir fark yok. Herkesi kastetmiyorum ama özellikle saat 15.00 seanslarına gelen tiyatro izleyicilerinin verdiği reaksiyonlar tıpkı dev ekranda televizyon izlermiş gibi. Çünkü sen sahnedeyken çok rahat bir şekilde sana cevap veriyorlar. “Aaa ne yaptı bak gördün mü?” diyorlar. Tiyatroyu dev ekran televizyon zannediyorlar. Bunlar televizyonun getirdiği reaksiyonlar. Bunu insanların içten olmalarına bağlıyorum. İyi bir şey yaptıysanız da salon doluyor.

Televizyon sizin için bir iş kapısı mı?
Tiyatroyu, sinemayı ve diziyi birbirinden ayırmıyorum. Ben zaten Şehir Tiyatrosu oyuncusuyum. Arka arkaya provaya da girebilirim. Senede üç oyun da çıkarabilirim. Tiyatronun verdiği keyif başka. Çünkü seyircinin sıcaklığını alıyorsun. Tiyatroyu izlerken seyirci kendi montajını yapıyor. Televizyon ve sinemada montaj oyuncunun elinde değil.

Bir sürü film çekildi ama sizi beyazperdede göremedik. Neden?
Bunu yapımcılara sormak lazım. 1998’den beri bir sinema filminde yer almadım. Kendimce belli işlerin içinde bulundum. Beni tanıyan tanır zaten. Birileri beni tanısın diye bir derdim olmadı.

Sinemada reyting kaygısı var

Son zamanlarda çekilen Türk filmi sayısında büyük bir artış oldu. Yapılan tüm bu filmleri nasıl buldunuz? Sizce bu bir gelişme alameti mi?
Yılda 12 tane çekilen filmle bir sinema sektörü olduğuna inanıyor musunuz? Genelde televizyon dizilerinde ortaya çıkmış, seyirci garantisi olan kişiler tercih ediliyor. Televizyonda nasıl reyting kaygısı varsa, sinemada da aynı şekilde. Yapımcılar sinema adına değil de parasını kazanmak adına hareket ediyorlar, başarılı da oluyor. Çekilen filmlerden kaç tanesini dünyaya gösterip “Bakın bu bizim Türk sinemamızın en iyi örneği” diyebiliriz. Benim görebildiğim daha özenilmiş televizyon dizileri kıvamında filmler. Türkiye’de çok iyi oyuncular var. Ama ondan ziyade iyi senaryo yakalamak lazım.

Daha önce yaptığınız bir açıklamada mankenlerle aynı dizide oynamam demişsiniz...
Mankenler de tiyatro yapmalı. Ama bol mankenin olduğu bir yerde ben ne yapabilirim ki... Yoksa mankenlerin arasından da kendini geliştirecek insanlar çıkacak. Ama bunu izlemeye benim vaktim yok. Ben kendimle ilgiliyim. Dolayısıyla çevremde oyuncu insanlar isterim.

Sizce şu an sinemanın en büyük eksiği ne?
Bizi geliştirecek yönetmenlere ve yazarlara ihtiyacımız var. Yine de ben sahneye çıkan herkesi alkışlamamız ve tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Düşünce boyutuna daha fazla zaman harcamak gerek.

29.04.2007
Haber: Oya Doğan

http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=pazarvatan_detay&hkat=1&hid=11004 (http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=pazarvatan_detay&hkat=1&hid=11004)

.

acemicadi_fan
29-04-07, 10:54
Bence Bennu Yildirimlar cok basarili bir oyuncu acayib iyi oynuyor ya ama dizide sacini acik biraksa tamsüper olucak :happy0064

paçiii_melos
05-05-07, 10:39
Sevgili Arkadaşlar

Dizifilm Dergi forumunda Bennu Yıldırımlar İçin sorularınız başlığı açılmıştır...

Haberiniz Olsun....

sadece_ozge
05-05-07, 12:25

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe5.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe1.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe3.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe10.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe12.jpg

http://www.bennuyildirimlar.com/qwe11.jpg

inanılmaz bır yetenek bu ınanılmaz gercekten benı her fotoğrafında her karesınde şaşırtıyor bu kadın. tiyatroda bunu yapabılmek cok cok zor bsey ancak yeteneklıınsalr sahnede bu duyguya burunebılır bırden. sahneden durup duruken aglamk cddı yetenek bırde nurgul yesılcayı canlı canlı ağlarken gordum tıyatroda az byle yetenekler. beyıldım ben bennu ya şu cıglık atarak aglamak off ya

Figan
10-05-07, 01:50
Harika bir oyuncu..
Bayiliyorum kendisine..Oynadigi dizilerde beni kendisine hayran birakiyor adeta.
Böylesine etkileyici vede inanilmaz bir oyunculuk cikartan insani izlemek büyük $ans bana göre...

Cok basarili..Cok sade vede dogal bir durusu var..
Kendisine bir ömür basarilar diliyorum...

lombardo
10-05-07, 09:22
http://img510.imageshack.us/img510/7623/bvjl4.png (http://imageshack.us)

denizçakır
23-05-07, 13:46
http://img458.imageshack.us/img458/7720/80zj8.jpg (http://imageshack.us)

http://img356.imageshack.us/img356/2870/54ue0.jpg (http://imageshack.us)

http://img356.imageshack.us/img356/5691/56zl1.jpg (http://imageshack.us)

http://img356.imageshack.us/img356/2825/60zm0.jpg (http://imageshack.us)

http://img181.imageshack.us/img181/7610/92ly7.jpg (http://imageshack.us)

denizçakır
23-05-07, 13:47
http://img172.imageshack.us/img172/994/25zg6.jpg (http://imageshack.us)

http://img118.imageshack.us/img118/3117/27ft5.jpg (http://imageshack.us)

http://img181.imageshack.us/img181/2060/61eq6.jpg (http://imageshack.us)

http://img461.imageshack.us/img461/3029/62dw9.jpg (http://imageshack.us)

http://img458.imageshack.us/img458/9634/78pc5.jpg (http://imageshack.us)

denizçakır
23-05-07, 13:47
http://img117.imageshack.us/img117/6307/99886286br8.jpg (http://imageshack.us)

http://img172.imageshack.us/img172/3112/47619909ea7.jpg (http://imageshack.us)

http://img172.imageshack.us/img172/8969/21kg7.jpg (http://imageshack.us)

http://img172.imageshack.us/img172/196/23bp6.jpg (http://imageshack.us)

denizçakır
23-05-07, 13:48
http://img297.imageshack.us/img297/2046/72jc0.jpg (http://imageshack.us)

http://img260.imageshack.us/img260/4697/98xk6.jpg (http://imageshack.us)

http://img256.imageshack.us/img256/4125/114bx5.jpg (http://imageshack.us)

http://img520.imageshack.us/img520/1913/119hw6.jpg (http://imageshack.us)

denizçakır
23-05-07, 13:49
http://img104.imageshack.us/img104/2562/54yn7.jpg (http://imageshack.us)

http://img412.imageshack.us/img412/3496/55lt5.jpg (http://imageshack.us)

http://img523.imageshack.us/img523/7912/56dg9.jpg (http://imageshack.us)

http://img412.imageshack.us/img412/7470/57bd1.jpg (http://imageshack.us)

http://img297.imageshack.us/img297/530/71fl4.jpg (http://imageshack.us)

http://img129.imageshack.us/img129/6024/14271298zb7.jpg (http://imageshack.us)

http://img129.imageshack.us/img129/4396/89072351tr6.jpg (http://imageshack.us)

http://img247.imageshack.us/img247/3087/18za3.jpg (http://imageshack.us)

http://img504.imageshack.us/img504/8832/36vp5.jpg (http://imageshack.us)

http://img147.imageshack.us/img147/17/52rp7.jpg (http://imageshack.us)

denizçakır
23-05-07, 13:52
http://img501.imageshack.us/img501/3818/fikret1wo5.gif (http://imageshack.us)

deniz-fan
23-05-07, 15:00
bennu yıldırımları gerçekten çok seviyorum oyunculuğunun yanı sıra çok güzel bi bayan şu an yaprak dökümünde süper bi performans sergiliyor ben onu süper baba daki halini çok merak ediyorum foto varsa eklermisiniz?

denizçakır
23-05-07, 16:19
http://img513.imageshack.us/img513/9973/fkretdf5.gif (http://imageshack.us)

http://img513.imageshack.us/img513/7803/fikobz8.gif (http://imageshack.us)

adanali esmer
23-05-07, 19:06
imza avatar ve resimler icin cok tesekkürler suan fikrete bayila bayila bakiyorum cok seviyorum bennu yildirimlari cok harika bir oyuncu ve fikret olmak ona cok yakisiyor bence .. ben ayni fikret gibiyim sanki ayilenin dis tarafinda yasiyan biriyim hep sessizim kendimi ona cok benzetiyorum sanki beni oynuyor gibi..

volvox
29-05-07, 17:45
Trt'nin çok eski dizilerinden biri. Dün akşam tesadüfen rastladım. Birkaç foto çektim. Tek Celse'den...

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06483.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06482.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06491.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06502.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06507.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06508.jpg

kübranejat
29-05-07, 18:22
Ececim fotoğraflar için çok teşekkürler...

O zamanlar çok değişikmiş yahu...

(BuRcUu)
29-05-07, 22:15
Süper Baba'dan birkaç resim.. ;)

http://img399.imageshack.us/img399/490/66724868tr4.jpg (http://imageshack.us)

(BuRcUu)
29-05-07, 22:16
http://img399.imageshack.us/img399/2245/73205226iz8.jpg (http://imageshack.us)

http://img399.imageshack.us/img399/8403/96901271ss2.jpg (http://imageshack.us)

(BuRcUu)
29-05-07, 22:17
http://img110.imageshack.us/img110/9933/18869667gd8.jpg (http://imageshack.us)

http://img464.imageshack.us/img464/4909/52286869tw8.jpg (http://imageshack.us)

(BuRcUu)
29-05-07, 22:18
http://img399.imageshack.us/img399/8740/10443064xz3.jpg (http://imageshack.us)

http://img399.imageshack.us/img399/3962/34701556rk4.jpg (http://imageshack.us)

volvox
30-05-07, 14:30
http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06985.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06984.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06980.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06966.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06963.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06952.jpg

volvox
30-05-07, 14:31
http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06957.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06948.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06941.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06944.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06927.jpg

http://i135.photobucket.com/albums/q147/volvox1980/DSC06934.jpg

dizici_manyak
30-05-07, 16:21
çok başarılı bir oyuncu oynadığı karakterleri hep sivriltiyor tiyatroda izlemek istiyorum tvde bu kadar başarılıysa tiyatroda döktürüyor olmalı çok masum ve tatlı bir yüzüde var

^DUyGU^
31-05-07, 15:53
http://img465.imageshack.us/img465/4402/ahu511mz5.jpg

http://img357.imageshack.us/img357/7430/ahu510qi9.jpg http://img232.imageshack.us/img232/3203/ahu513ya0.jpg

Bennu yıldırımlar çok beyeniyorum ve tabiki Ahu Türkpençeyi'de(favorim genç usta), ikisi bir araya gelmişler. İkiside işlerinde çok başarılar:)

kübranejat
31-05-07, 16:27
Ayy Ahu ve Bennu Yıldırımlar ikisini yan yana görmek çok güzeelll :) :)

Çok teşekkürler eklediğin için...

blckgrl
31-05-07, 16:46
Masal25 teşekkürler, Bennu Yıldırımlar çok başarılı eğitimli ve kariyerli bir oyuncu, Ahu T. ile bir projede olmasını çok isterim, ikisini aynı sahne veya projede seyretmek çok keyifli olur:)

61MERVE61
01-06-07, 15:51
Kendisini gercekten cok severm burayi yeni gordum bilseydim daha once yazardim cok basarili ve yetenekli bioyuncu ki ben kendisini suanki yaprak dokumu dizisiyle FIKRET karekteriyle tanidim super biri:)

61MERVE61
01-06-07, 16:13
http://img161.imageshack.us/img161/8914/43649979gu9.jpg

Cel0os
06-06-07, 23:11
http://img161.imageshack.us/img161/8914/43649979gu9.jpg

Cnm supersin ellerine saglik valah artik bekleriz senden guzel calismalar

Ben Yaprak Dokumune sadece Fikret ve Ali Riza Bey icin bakiyorum gercekten Fikrettin durumu cok uzucu hep dislaniyor ve kiskanc etiketi yiyor!

Bennu Yildirimlar super bir oyuncu onu Super Baba yani cocuklugumun dizisi ile tanidim ve Yaprak Dokumunde gorunce cok mutlu oldum

Ne Yazik Bennu Yildirimlar gibi usta bir oyunucunun basligi 3. sayfaya dusuyor canlanalim arkadaslar!

lombardo
07-06-07, 20:10
http://img527.imageshack.us/img527/4998/72844462ng7.png (http://imageshack.us)

Cel0os
08-06-07, 00:09
Lombardo cnm cok tesekurler ekledigin resim icin:img-wink:

€moS
08-06-07, 14:08
Çok başarılı bir oyuncu.....
oynadıı rolün hakını veriyor......
Kendisini çok sewerim bir forum olduğunu bilmiyodum bilseydim baştan yazardım.....
Şu anda fikret rolu ile yaprak dökümünde süper....

bbeeyyzzaa
09-06-07, 07:31
Eklenenler için çok teşekkürler.Ellerinize sağlık.

doğaç-ayshee
12-06-07, 13:59
arkadaşlar bi imza yaptım 3 farklı çeşidi var

+ http://img526.imageshack.us/img526/8449/bennuyldrmlarimza1nt6.jpg

+ http://img526.imageshack.us/img526/3134/bennuyldrmlarar1.jpg

+ http://img258.imageshack.us/img258/3567/bennuyldrmlarimza3ot2.jpg

murat2007
12-06-07, 14:47
Bir takımda benden...

http://img504.imageshack.us/img504/416/q5copyyi8.jpg (http://imageshack.us)+http://img505.imageshack.us/img505/8957/q4copycu4.jpg (http://imageshack.us)+http://img507.imageshack.us/img507/2453/q6copyau9.jpg (http://imageshack.us)
+
http://img130.imageshack.us/img130/897/gjjhjkjkkhw0.jpg (http://imageshack.us)

defneee
12-06-07, 15:14
http://img510.imageshack.us/img510/5691/3490674zg2.jpg (http://imageshack.us)

cadii_sheker
12-06-07, 16:05
Bennu Yıldırımlar ile Nisan ayında şehir tiyatrolarında sahne alacak oyunu, "Üç Kız Kardeş"in provaları sırasında sohbet ettik. Bennu Hanım bu sıralar çok meşgul; televizyon çekimleri, tiyatro oyunları ve provaları arasındaki yoğun temposundan bize vakit ayırdı. Biz de pek başını ağrıtmadık hani. Tiyatro, sinema, güncel konular ve kendisi hakkında daha önce sorulmamış soruları yönelttik, eğlenceli bir sohbet oldu.
http://img255.imageshack.us/img255/3467/bennuyildirimlar31be0.jpg (http://imageshack.us)

Neden tiyatroyu seçtiniz?
İlgi duydum, denemek istedim

Ailenizde tiyatrocu var mıydı?
Hayır yoktu.

Destek oldular mı?
Köstek olmadılar. Ama tabi bir mühendislik kadar keskin bir durum olmadığı için mezun olduktan sonra nelerin olup olmayacağını anladılar.

Tiyatronun başka bir alanıyla ilgileniyor musunuz?
Hayır, şu an oyunculukla ilgileniyorum. Kim bilir belki ilerde…

Belli bir birikiminiz var, oyun yönetmeyi düşünür müsünüz?
Çok kişisel birikimler bunlar. Yönetmenlik her kesin yapabileceği bir şey değil. Kişinin kendisiyle uğraşması ile 20 kişiyle uğraşması arasında fak var.Yönetmenlik çok başka bir şey.

Nasıl bir izleyicisiniz?
Kötü bir izleyici değilimdir. Ben biraz abartarak her şeyi izlemeye çalışıyorum.

Nedir izlerken dikkat ettikleriniz , neler ararsınız oyunda?
Oyunu bilip bilmemekle, karşındaki oyuncuyu tanıyıp tanımamakla ilgili. Ben daha çok rolün nasıl değerlendirildiğine bakıyorum. Daha çok birliktelik olduğunda, daha mutlu oluyorum. Çünkü tek başına yapılan bir meslek değil, herkesin birbirini etkilediği bir meslek bütünüyle çok iyi olmasa da bazı sahneler oluyor içten yapıldığı zaman bana da dokunuyor bir yerlerde.

Nasıl oyunlarda, rollerde oynadınız?
Çeşitlilik gösteriyor. Şansıma o kadar birbirine benzeyen roller düşmedi.

Keyif aldığınız bir tür var mı?
Tür olarak ayırt etmiyorum. Herkesin bazı doğrularda birleşip birlikte bir oyunu ayağa kaldırması hoşuma gidiyor. Herkes tam olarak yapamıyor ama kapasitesi ölçüsünde insanların bir yöne kendilerini vermesi hoşuma gidiyor.Vermediği zamanlar da oluyor çünkü.

Karakter tercihiniz var mı?
Tercihim yok, bu oyunun iyi yazılmış olmasına bağlı. Zorlayıcı roller de var.

Şu an “Üç Kız Kardeş” çalışıyoruz. “Masha” rolünü oynuyorum, yabancı bir yönetmeniz var. Değişik bir bakış açışı var, benim bu güne kadar bakmadığım tarzda bir “Üç Kız Kardeş” var. Kendimi buna uydurmaya çalışıyorum.
http://img339.imageshack.us/img339/2489/bennuyildirimlar21uz4.jpg (http://imageshack.us)

Sahne sizin için ne ifade ediyor? Bu kadar yorgunluğa değecek ne var sahnede?

Sahne zorla yapınan bir şey değil. İsteyerek yapılan bir meslek. Bu ancak sahnede hissedilen bir şey. Tüm algıların açık olduğu bir an. Herkesin kendini kollama kendini idare etme ve daha önce provalarda gösterdiğin performansı gösterme. Her zaman aynı performansı göstermeyebilir insan ama bazı yerlerde yapmadığın şeyleri yapıp kendini şaşırtabilirsin. .Bir insanı doğru düzgün giyinebilmek ve sunabilmek baka bir şeyle bakmıyorum ve oynadığım oyundan zevk alıyorum

Sahnede bulunma için hiç fedakarlıkta bulundunuz mu?
Hayır.

Yaprak dökümünde Fikret karakteri.. Sahnede 400 den fazla canlandırdınız bu karakteri. Bir karakteri 400 kere sahnede oynamak heyecan verici bir şey mi?
Yaprak dökümü seyircisiyle zaten buluşacağı belli olan bir tiyatro oyunuydu. Bu bir ekip işidir. Reşat Nuri’nin 1945’lerde romandan dönüştürdüğü bir tiyatro oyunu, Romanın tadına varanlar sahnede de bir tat alabiliyorsa önemli olan odur.Romanı sahneye aktarmak zordur. Zaten kendisini ifade etmiştir. Böyle bir ekiple oynamanın zevki başka.

Biz hiçbir zaman “400 oyun, uf” demedik, tekrar tekrar oyunu kurmaya çalıştık. Televizyondaki çok başka, kurguda benzer yanlar var ama televizyonun matematiği çok farkı. Hikayeyi daha genleştirerek anlatıyor. Dönem olmadığı için günümüz sorunlarıyla birleştirmeye çalışıyor. Roman ve tiyatrodan farklı bir Fikret var.

Tiyatro ve dizi oyunculuğu arasında bir fark var mı?

Bence yok, Tiyatroda anında reaksiyon alabilirsiniz. Dizide montaj denilen bir şey var. Tiyatro da o montajı seyirci kendi gözüyle yapar. Tiyatroda biraz daha fazla yüksek ses kullanmanız lazım tek fark bu.

Tiyatro mesaj vermeli mi, nedir tiyatronun rolü günümüzde?
Mesaj verme kaygısı olduğunu sanmıyorum. Sanatın mesajı içindedir, bunu anlamak isteyen, algısına göre algılayan insanlar vardır. Özellikle mesaj olsun diye yapılmış oyunun olması bana çok iyi bir fikir gelmiyor.

Tiyatro sadece eğlence olarak görülüyor…
Geliştirilen kültürel politika seyirciyi bu tarafa doğru yönlendirmiş durumda, maalesef. İyi ve içten yapılan şeylerin mutlaka seyircisi olacaktır. Bulvar tiyatrosu da olacaktır. Onların ya yapacakları da var, onlarsız da olmaz Ama hayat sadece bulvar tiyatrosundan ibaret değil. Bu oturmuş kültür durumu ile ilgili toplumların. Bizim bunu kurcalamamız lazım.

90 küsur yıllık bir kurumda çalışıyoruz, İstanbul halkı için önemli olmalı. Dünyada eşi nadir bulunur bir kurum. Hiçbir kar amacı gütmeden İstanbul halkına hizmet vermeye çalışıyor. Ne seyircisiz ne de oyuncusuz tiyatro olur. Herkes birbirini bütünleyecek.

Tiyatro oyuncuları-yönetmenleri arasındaki tartışmalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyuncular da sık sık eleştirmenleri eleştirmeye başladı.
Evet, ama bunlar kişisel şeyler. Eleştiri bilimsel anlamda yapılır mı bunun sorulması lazım

Nedir Bilimsel eleştiri?
Bence, bir eleştirmen çeşitli aşamalarda o provanın içinde bulunmalı, neler veriliyor neler sahneye koyuluyor ne kadarı yapılabiliyor ya da söylenenlerin ne kadar üstüne çıkılabiliyor bunların tartışılması lazım. Olay çorap falan değil.

Neden sinema da fazla göremiyoruz sizi?
Bilmem.

Proje mi kabul etmiyoruz?
Öyle bir lüksü var mı kimsenin. Sinema ayrı bir sektör. Ayrı beğenileri olan, Türkiye’de kendi kanatlarıyla uçmaya çalışıyor. Türk sinemasının oluşturulması konusunda endişelerim var. Tam anlamıyla hikayeler konusunda. Birkaç özel örnek dışında, sinema filmleri daha özenli çekilmiş televizyon filmleri kıvamında bir şeyler oluyor. Oyunculuk açısından doyurucu olması lazım. Senin de o karakterde başka bir şey bulman lazım ki oynama heyecanı bulman lazım.Ben oyunculuğumu gösterebileceğim şeyleri tercih etmek istiyorum. .. Senede 12 tane film çekilen bir ülkeden bahsediyoruz. Sinema yapılıyor da biz mi oynamıyoruz

Sizin kurallarınız var mı?

Ben yapımcı değilim ki, yapımcı böyle şeylere karar verir. Tabi önceden oynayan insanları öğrenirsiniz, içinize sinen olur sinmeyen olur. Kendi kararınızı kendiniz verirsiniz. Bir şeylere güvenerek başlamak zorundasınız.
http://img255.imageshack.us/img255/8527/bennuyildirimlar1oz6.jpg (http://imageshack.us)

Şehir Tiyatrolarının bilet fiyatlarını 1 YTL ye düşürmesi…

İki aylık bir espriydi, bence projektörü biraz daha tiyatroya baktırmak için olabilir.İnsanlar televizyona kilitleniyor, bir yere gidip tiyatro izlemek kültür meselesi. İyi olan ürünler zaten dolduruyor; parası ne olursa dolduruyor. Olay daha çok sahiplenmek. Hem sahnedekiler tarafından hem izleyiciler televizyonun getirdiği kültürü çok ayrı yere çekilebilirdi ama istenmedi .

Oynamak istediğiniz özel bir karakter var mı?
17 yıldır beklediğim Anton Chekhov (Çehov) olayı şimdi gerçekleşiyor. 2001 de “Herkes Aynı Bahçede” bir Çehov koleji oynamıştık. Baştan sona bir Çehov oyunu oynamak istiyordum. Bitirme oyunu olarak üniversitede üç kız kardeşi oynamıştık, ben o zaman küçük kız kardeş Irina’ yı oynamıştım . Şimdi ortanca kızı oynuyorum 17 yıldır beklediğim bir şey, bu benim için özel bir durum. Bütün Çehov oyunlarında oynamak isterim.

Birlikte oynamak istediğiniz oyuncular var mı?
Çok sevdiğim bir sürü oyuncu var, Ama tek tek burada sayamam.İzlemekten keyif aldığım bir çok oyuncu var. İyi ki de varlar.

19 yıl oldu, emekli olmayı düşünüyor musunuz, ne zaman ben bu işten doydum deyip tiyatroyu
bırakırsınız?
Bunu zamanının veremem. Eğer, gerçek anlamda tiyatro yapılırsa doyulur.

Tiyatro dışında neler yapıyorsunuz?
Şu sıralar pek vaktim yok. Çekime gidiyorum, fırsat bulursam oyun seyretmeye izliyorum evimle ilgileniyorum.

En son hangi oyunu izlediniz?
Ölümsüz öykü, şehir tiyatrosunda oynanan. Küçük tiyatrolara kadar giderim vaktim olursa.

Dizi izler misiniz?
Cnbc-e de bazı dizilere bakmaya çalışıyorum, “Six Feet Under”ı izlemeye çalışıyorum. Roma, Niptak dizilerini izlemeye çalışıyordum ancak çok yorgun olduğum için şu sıralar pek onları da takip edemiyorum.

Son izlediğiniz sinema filmi?
Mavi gözlü dev.

Küçük bir oyun oynayalım. Size bir kelime söyleyeceğim, aklınıza gelen ilk şeyi söyleyeceksiniz.

Sahne - Duygu

Mutluluk - Paylaşım

Şöhret - Klişe

Para - Yaşamak

Yemek - Tat

umarım daha önce eklenmemiştir eklendiyse özür

adanali esmer
12-06-07, 17:30
imza avatarlar gercekten cok hos hemen birini kullandim zaten cok tesekkürler ellerinize saglik ..

iste ropörtajda da gördügümüz gibi .. gercek bir tiyatrocu böyle olmalidir..

murat2007
12-06-07, 17:51
Bende kendisini çok beğeniyorum... Bir imza daha yaptım...

http://img123.imageshack.us/img123/8786/bnnuvw7.jpg (http://imageshack.us)

Duygu~Aydin
12-06-07, 20:23
Müthis bir Oyuncu.. Yaprak dökümünde En sevdigim Karakter

http://i200.photobucket.com/albums/aa275/Komple/C80W0050_003.jpg

http://i200.photobucket.com/albums/aa275/Komple/C80W0089_001.jpg

lombardo
13-06-07, 09:21
http://img120.imageshack.us/img120/8349/4ryy3.jpg (http://imageshack.us)

kübranejat
13-06-07, 10:58
Benden de bir imza :

http://img452.imageshack.us/img452/2655/untitled5us6.jpg

cadii_sheker
13-06-07, 13:47
http://img120.imageshack.us/img120/8349/4ryy3.jpg (http://imageshack.us)

çok tatlı çıkmış burda bayıldım

cadii_sheker
13-06-07, 13:50
bennu nun tiyatro sahnesinden iki resmi
http://img522.imageshack.us/img522/2979/2225551kw5.jpg (http://imageshack.us)
http://img120.imageshack.us/img120/8271/2225561xa1.jpg (http://imageshack.us)

cadii_sheker
13-06-07, 13:54
BİRŞEY OLMAK İÇİN BEKLİYORUM

COLORReşat Nuri Güntekin'in 'Yaprak Dökümü'nün 2006 versiyonu Kanal D ekranında. İstanbul Şehir Tiyatroları da 1 Ekim 2003'ten beri 'Yaprak Dökümü'nü-aslına sadık kalarak-sahneliyor. Üstelik 400'üncü gecede bile kapalı gişe oynuyorlar. Cumhuriyet döneminde kaymakamlık görevinden istifa ederek ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Ali Rıza Bey'in başından geçenler, çocuklarının bir yaprak dökümü gibi dağılıp gitmelerine seyirci kalışı melodramsever Türkleri her dönemde etkiliyor. Tabii bu durum sosyolojik bir inceleme konusu. 'Yaprak Dökümü' dizisinde evin 'ağır ablası' Fikret rolünde Bennu Yıldırımlar'ı görünce şaşırdım, çünkü sahnedeki 'Yaprak Dökümü'nde de Fikret'i o oynuyor. Sanki başına gökten düşe düşe bu rol düşmüş: Fikret'in 80 yıl öncesi... Fikret'in 80 yıl sonrası... Her ne kadar ekranseverler Yıldırımlar'ı 'Süper Baba' dizisindeki isyankâr Elif olarak hatırlasalar da o aslında esaslı bir tiyatro oyuncusu.
Yıldırımlar, İÜ Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olur olmaz 1990'da Londra'ya giderek bir buçuk yıl drama eğitimi almış. Bu sırada yurtdışında var olabilmenin kolay olmadığını görmüş. Yurda dönüşte İstanbul Şehir Tiyatroları'nın kadrosunda. Bugüne kadar hep 'ışıklı' rollerde oynamış. İlk şansı, Tolstoy'un 'Bir Atın Öyküsü'nde bir atı canlandırmak. Bu zor rol ona 1996'da Bedia Muvahhit Ödülü'nü kazandırıyor. Ertesi yıl Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Huzur'unda Nuran rolünde. Ardından 1998 İsmet Küntay Ödülü geliyor. Tunca Yönder'in 'Ağrıya Dönüş' filmindeki başarısı dikkat çekiyor ve 1994 Ankara Film Festivali'nde 'Umut Veren Kadın Oyuncu' seçiliyor. Reha Erdem'in 1998 yapımı 'Kaç Para Kaç'ında da döktürüyor. Sonuç: 2000 Yılı Sadri Alışık Ödülü. İki yıldır İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Sartre'ın 'Saygılı Yosma'sındaki Lizzie rolüyle seyirciden çok alkış alıyor. 1988'den beri 21 dizide oynamış. Favorisi ise 'Şapkadan Babam Çıktı'. Başarı hanesi kabarık, ama pek ortalarda görünmüyor. Özel hayatı konusunda ketum. Tiyatro oyuncusu Bülent Emin Yarar'la evli, yedi yaşında kızına çok düşkün. Alışık olmadığımız kadar ölçülü ve düzgün. İşte, iki saatlik görüşmemizin özeti...
Gözleriniz her daim buğulu. Bu yüzden mi 'hüzünlü' rollerin kadınısınız?
Televizyonda çeşitli rollerde görülmek kolay değil. Ama beni izleyenler bilirler, tiyatroda rol konusunda sıkıntım yok. Sürekli aynı şeyleri yapmak benim için ışıklı bir şey değil. Televizyonda komedi denemelerim oldu ama bunlar uzun süremedi. Televizyonda her iş sonuna kadar gitmiyor.
Aynı anda iki ayrı Fikret'i oynamak nasıl bir şey? Bu dizinin reyting sorunu yok galiba.
Üç yıldır oynuyorum Fikret'i... Şu an yeni bir versiyon içindeyim. Fikret yabancı değil bana. Zaman değişse de Fikret aynı Fikret. Kardeşler içinde en mantıklısı. Otoriter, fazlasıyla babacı ve ailenin bir arada olması için çabalıyor. Bizlere yabancı bir figür değil. Bu hikâye aslında birçoğumuzun hikâyesi. Dizide günümüzün problemleri anlatılıyor. 'Yaprak Dökümü', çatısı sağlam bir metin. Reyting iyi gidiyor. Ancak reyting benim için bir anlam taşımıyor. Mühim olan kendimi iyi hissetmem. Keşke bu kadar çok dizi olmasa. Keşke zaman harcanmış, kafa yorulmuş işler izlesek. Herkes yoğun çalışıyor, akılda kalacak hangi işleri yapıyoruz acaba? Bu dönem çekilen diziler 10 yıl sonra aynı zevki verecekler mi?
Neden sekiz senedir sinemada teklif almadığınızı merak ediyorum.
Ben de. Yaptığım işler görülmeyecek gibi değil. Teklif gelse değerlendiririm. Görebildiğim kadarıyla belli insanlar, belli yerlerde toplanıyor ve onlarla bu iş devam ediyor. Ekranda ne kadar sık görünürseniz filmlerde yer almanız o kadar kolay. Yeri geldiğinde herhalde bana da bir rol verirler (gülüyor). Bayağıdır bekliyorum 'bir şey' olmak için (gülüyor). Galiba mücadeleci ve fazla sabırlıyım. Tam anlamıyla gelişmiş bir sektör olsa sinemayı tercih edebilirim. Bir oyuncunun kendisiyle baş başa kalabildiği, kendini geliştirebildiği yer ise tiyatro. Dünya çapında oyuncular iki- üç yılda bir kendilerini tiyatroya atıyorlar arınmak için. Bence Türkiye'nin şartlarında her şey zor, oyuncu olmak da, işçi olmak da... En büyük şikâyetim, bilimsel eleştirinin oturmaması. Oysa ben yaptığım işe eleştirel bakar, sürekli eksik bulurum. Sadece kendi rolümle değil, bütünle ilgilenirim.
Neden bir kamu kurumunda çalışıyorsunuz?
Özel tiyatroda da olabilirim. Ancak daha fazla insana ulaşmak için 90 yıllık bir kurumda çalışıyorum. Bilet fiyatları herkesin alabileceği kadar makul. Tiyatroda yapmak istemediğim bir şey olmadı. Tiyatroyu sevgisiz yaparsanız belli olur. Oyuncunun gözleri her şeyi anlatır. Doğru mu söylüyor, yalan mı? Birilerine oyunculuk yaptırılıyor, başkaları da seslendiriyor. Benim inanamadığım, "Aaa, kendi sesinizi kullanıyormuşsunuz" demeleri. Evet kendi sesim! Oyunculuk ses ve bedenin bir bütünüdür. Seslendirme aşamasında yüzümle karşılaştığımda, bir yandan 'İyi oynamış mıyım?' diye düşünüyorum. Gıptayla bakıyorum, 'Şunu da yaptım, bunu da yaptım' diyenlere... Hiçbir zaman öyle olamayacağım. İyi yapılmış işlerden büyük keyif alırım. Ama kötü bir işi seyrederken yargı sistemim işler.

cadii_sheker
13-06-07, 13:58
http://img242.imageshack.us/img242/4108/6q1vd2.jpg (http://imageshack.us)
aynalar adlı filmden çok tatlı çıkmış burda
http://img509.imageshack.us/img509/3028/aynalarcr4.jpg (http://imageshack.us)

didemfener
13-06-07, 14:04
süper ya bu kadına bayılıyorum çok güsel oynuyor o duyguyu bana geçiriyor bence en güsel bennu oyunuyor çok başaılı

sena57-utku
13-06-07, 14:13
süper ya bu kadına bayılıyorum çok güsel oynuyor o duyguyu bana geçiriyor bence en güsel bennu oyunuyor çok başaılı

aynn duygularıma tercüman oldun kız.bayılıorum bu kadına vede yaprak dökümünde en beendiim oyuncu ...ama çk üzüolarr...:icon_sorr

didemfener
13-06-07, 14:23
hiç sorma bacım aynen öle çok hakısızlık yapıyolar of bu canım üzüldükçe bende üzlüyorum

britneysinem
13-06-07, 14:38
bennu yıldırımlar tek kelimeyle harika bir oyuncu yaprak dökümünün en iyi oyuncularından biri diyebilirim dizifilm.com dergisine soru yazıcaktım ama baktım başlık kapatılmış çok üzüldüm ama geçti artık napalım:(

seineb
13-06-07, 20:26
Yaprak dökümünde çok beğendiğim başarılı oyunculardan biri :)

kübranejat
13-06-07, 20:44
Allah ım bugünkü bölümde yine döktürdü nasıl oyunculuktu ya !

Bugün Fikret ve Babasının sahnelerinde çok ağladım :( :(

berencik_15
13-06-07, 21:10
çok iyi oyuncu yaprak dökümünün parlayan yıldızı bence rolünün hakkını sonuna kadar veriyo ayrıca çokda güze:img-blush :img-blush l

cadii_sheker
14-06-07, 08:30
bencede dün harika bi oyunculuk sergilediler dün hepsine ayrı ayrı bayıldım harikaydılar duyguları insanın içine işlemeyi çok iyi beceriyolar bennu ablamızı ve diğer yp oyuncularını tbrk ediyorum harikalar:good:

didemfener
14-06-07, 10:00
babasınn karşında duruşu yokmuydu süperdi ya kadın myhteşem oynuyor ya sonuna akadr hakkını veriyor daha önce nerdeydi buya hayran braktı kendisine ..:D

cadii_sheker
14-06-07, 13:08
http://img441.imageshack.us/img441/8830/q11sm0.jpg (http://imageshack.us)
http://img441.imageshack.us/img441/6991/q51fb6.jpg (http://imageshack.us)

cadii_sheker
14-06-07, 13:11
http://img207.imageshack.us/img207/8139/q41sx7.jpg (http://imageshack.us)
http://img441.imageshack.us/img441/8591/q51zz6.jpg (http://imageshack.us)

^DUyGU^
14-06-07, 17:20
http://img518.imageshack.us/img518/2978/untitled32kt1.jpg

^DUyGU^
14-06-07, 17:26
http://img238.imageshack.us/img238/8519/untitled33ks3.jpg

^DUyGU^
14-06-07, 17:28
http://img50.imageshack.us/img50/8987/untitled34dv5.jpg

^DUyGU^
14-06-07, 17:33
http://img166.imageshack.us/img166/7561/untitled35wb3.jpg

cadii_sheker
14-06-07, 17:52
masal25 çok güzel olmuş ellerine sağlık

adanali esmer
14-06-07, 19:04
özel calismalar icin tesekkürler ellerinize emeginize saglik

^DUyGU^
15-06-07, 13:21
masal25 çok güzel olmuş ellerine sağlık

özel calismalar icin tesekkürler ellerinize emeginize saglik

Teşekkürler arkadaşlar:)

_meLike_
16-06-07, 23:09
Ona hayran olmamak elde değil.O kadar asil bir duruşu var ki.Fikret i çok seviyorum.Bennu Yıldırımlar ı da

prens 22
18-06-07, 11:38
Çoooook farklı ve oldukça asil!Sanatın bu yakası için de önemli bir kazanç!:happy0064 :happy0064 :happy0064

mervve
18-06-07, 13:37
ya bayılıyorum bn bu kadının oyunculuğuna...herkesten çok farklı bi ifadesi var süper oynuyo...

didemfener
18-06-07, 14:05
yaaaa yaprak dökümü bitiyor bennu bitiyor ben nasıl beklicem okadr zamnı ya ben bayılıyorum bu kadına ya.................

adanali esmer
18-06-07, 15:06
evet ya cok haklisin didemfener bende nasil dayanacagim bilmiyorum bir haftadir bekliyorum bu bölümü ins. tatilde ilk bölümünden itibaren tekrarlari verirlerde fikretimizin yüzünü hep görürüz dayanamam yoksa ..

bu arada arkadaslar neden bennu yildirimlar icin bir aile imzasi yapmiyoruz? bence cok güzel olur

byz glnck
18-06-07, 15:11
süper babadan hatırlıyorum bennu.yu ordada çok güzel oynuyordu ama anlamadığğım bu zamana kadar nerelerdeydi 10sene geçti süper baba biteli

adanali esmer
18-06-07, 15:14
degisik dizilerde de oynadi trt de falan belkide küück rollerde oynadi ve biz fark etmedik umarim yaprak dökümü bittikten sonra da onu cok dizilerde veya sinema filmlerinde görürüz özletmese kendisini daha iyi olur onun gibi iyi oyuncular artik kayboluyor . daha genc birilerini buluyorlar oysa usta oyuncular dizilerde daha cok oynasa daha güzel olur ..

bence uzun zaman ortadan kaybolmasinin sebebi tiyatroda sahne almasidir ropörtajinda da dedigi gibi tiyatroda oyniyor yani fazla dizilerde yer almiyor daha cok tiyatro ile ilgileniyor gibi..

didemfener
18-06-07, 15:24
evet ya cok haklisin didemfener bende nasil dayanacagim bilmiyorum bir haftadir bekliyorum bu bölümü ins. tatilde ilk bölümünden itibaren tekrarlari verirlerde fikretimizin yüzünü hep görürüz dayanamam yoksa ..

bu arada arkadaslar neden bennu yildirimlar icin bir aile imzasi yapmiyoruz? bence cok güzel olur

ewet canım bende aynen öle dedim neden imza yapmmıyoruz......

adanali esmer
18-06-07, 15:26
valla ben imza yapamiyorum diger arkadaslar yapa biliyorlar sanirim . ilk basta isim toplamamiz gerek zaten bence yapalim bu forumda kim bennu yildirimlarin adinin imzasinda yer almasini istiyorsa yazalim . cok hayran kitlesi var zaten bennu ablanin yapsak mi aceba? bu arada ben Melis

merhem
18-06-07, 15:33
Arkadaslar Bennu Kabuslar evindede oynamisti degilmi yanilmiyorsam..

Ayrica ben aile imzasi yapabilirim;)

adanali esmer
18-06-07, 15:38
hayir kabuslar evi sanirim bir sinema filmini diyorsun ? orda oynamadi bennu abla..

aa cok güzel o zaman isim toplamaya basliyalim merhem eger imzayi sonradan yaparsan cok mutlu olurum..

aile imzasi icin isimler :

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe

didemfener
18-06-07, 15:43
ben olmak isterim canım birde sena57-utku üyemizide yazarsan......

adanali esmer
18-06-07, 16:16
tamam canim ekledim ..

didemfener
18-06-07, 16:18
bide ben sninle tanışmak istiyorum canım:D
çokmu oldu isteğim

adanali esmer
18-06-07, 16:30
yoo hayir bennu ablayi sevdigine göre tanisa biliriz canim sorun degil :D

adanali esmer
18-06-07, 17:05

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe

murat2007
18-06-07, 19:27
Aile imzasına benide alın!!! Bende yaparım imza...

Bennu Yıldırımlar Kabuslar Evinin 5. Bölümü Kaçan Fırsatlar Limited de Levet Üzümcü'nün (Taner) eşi Filiz'i oynamıştı ve çokta başarılıydı...bye

clevergirl
18-06-07, 19:37

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe

benide eklersen sevinirim canim..buraya yazmasamda bennu yildirimlarin hem kendini hemde oyunculugunu cok begeniyorum...

didemfener
19-06-07, 14:22
bennucuma bir gün kaldı oleyy ama bir yandan üzlüyorum bir yqndan seviniyorum çok zülüyorum çünkü final bölümyle çok duygusal olcak ya.....

nes_rial
19-06-07, 14:30
Çok beğendiğim bir oyuncu..kaliteli,istikrarlı:img-yes:

http://img469.imageshack.us/img469/3617/by1eh8.jpghttp://img469.imageshack.us/img469/6202/by2vf3.jpg

adanali esmer
19-06-07, 14:34

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe
6.murat2007
7.clevergirl

nes_rial senide listeye eklim mi`?

adanali esmer
19-06-07, 14:55
aynen didem sana katiliyorum bende cok özlicegim yarin cok hüzünlü bir bölüm olacak bakalim fikretcigimiz mutlu olacak mi o adamla o cocuklarla cocuklar üvey anne istemiyorlar .. fikret karakteride cok sessiz soguk ve hic bir seye aldirmayan sabirli biri oldugu icin cok ezilecek cocuklarin yaninda . allah verede adam kötü cikmasa. iyi birine benziyor ama belli olmaz bir iki gün fikret hanim ondan sonra dövmeye baslarsa kötü olur..

ins. tatilde ilk bölümünden itibaren göstermeye baslarlarda bizde bennu ablanin yüzünü görürüz..

didemfener
19-06-07, 14:57
canım benim belki adam iyi olduğu için sonradan sevmeye başlar....:D olurmu bakarız ama çoçukların sevmesini hiç zanetmeiyorum

adanali esmer
19-06-07, 15:18
cocuklar zaten sevmez onu kesin kücükleri sever belki ama kziin sevmesi zaman alir ahh ahh cok cekecek fikret onlardan kiz evden ayrilmak istiyor ama o evde de huzursuzluk var ne kötü bir kaderi var onun ya tipki ben gibi..

clevergirl
19-06-07, 17:50
http://img77.imageshack.us/img77/6189/unbenannt1ap7.jpg (http://imageshack.us)

buda benden olsun..

didemfener
19-06-07, 19:51
ellerine sağlık cnım
süpersin...:D

sultansss
19-06-07, 21:09

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe
6.murat2007
7.clevergirl

nes_rial senide listeye eklim mi`?

canım beni de ekler misin?zahmet olacak ama...

candy
20-06-07, 06:22
Bennu yıldırımı çok severim harika bir oyunculuğu var
bu arada arkadaşlar çalışmalarınız çok güzel ellerinize ve emeğinize sağlık
benide aile imzasına eklermisiniz:img-wink:

forever_bim
20-06-07, 07:09
Bennu Yıldırımlar'ı çok severek beğenerek izliyorum. Lütfen beni de ekleyin imzaya. Harika bir oyuncu çünkü kendisi.

didemfener
20-06-07, 07:27
geldi günümü zson olarak bennucumuzu ve diğer oyuncularmızı görcez....dün akşam magazin izledik engin günaydına soru soruluyor şimdiyaprak dökümü sizi geçiyor herhafta ne diyorsunuz diye oda bişey diyemedi:Dbiticekmi avrupa yaksı diye döndü sert sert baktı..:D yoo devam ediyor dedi:Dheralde bizim birincilğimiz ortada...........

sultansss
20-06-07, 07:37
Bennu Yıldırımlar(Fikret) Avatarları
http://img528.imageshack.us/img528/2505/23479206wg3.jpg (http://imageshack.us)
http://img528.imageshack.us/img528/3830/83328672qz5.jpg (http://imageshack.us)http://img406.imageshack.us/img406/6407/39839116ht1.jpg (http://imageshack.us)http://img119.imageshack.us/img119/3180/79423450ru0.jpg (http://imageshack.us)http://img528.imageshack.us/img528/7103/55856573ek3.jpg (http://imageshack.us)
http://img528.imageshack.us/img528/2236/userzd8.gif (http://imageshack.us)

sultansss
20-06-07, 07:41
Ayrı bir takım bakalım beğenecek misiniz?
http://img119.imageshack.us/img119/8891/25653490nd2.jpg (http://imageshack.us)http://img406.imageshack.us/img406/940/77863740ou3.jpg (http://imageshack.us)http://img528.imageshack.us/img528/1741/10ru0.jpg (http://imageshack.us)
http://img119.imageshack.us/img119/6793/user1bt0.gif (http://imageshack.us)
http://img528.imageshack.us/img528/5870/imzazt3.jpg (http://imageshack.us)

http://img182.imageshack.us/img182/6527/11fqw3.jpg (http://imageshack.us)http://img48.imageshack.us/img48/5730/12fmb2.jpg (http://imageshack.us)http://img48.imageshack.us/img48/6015/13fwk8.jpg (http://imageshack.us)http://img182.imageshack.us/img182/2426/14fcu0.jpg (http://imageshack.us)
http://img239.imageshack.us/img239/4919/user2tj3.gif (http://imageshack.us)
http://img239.imageshack.us/img239/2783/imzaf1ad9.jpg (http://imageshack.us)

didemfener
20-06-07, 07:44
süpersin canım
ellerine sağlık......bnnu olurda çirkinmi olur....

murat2007
20-06-07, 09:11
Aile imzası için isimler...
1.adanaliesmer
2.murat2007
3.didemfener
4.sena57-utku
5.EmmRe
6.sultansss
7.sumisali
8.forever_bim
9.clevergirl
10.candy

sena57-utku
20-06-07, 09:12
aile imzasına bnide eklediğiniz için çok tşk. ederim.çalışmalar resimler harika emeğinize sağlık.:img-wink:

-özgü_namal-
20-06-07, 11:31
Kendisini çok beyeniyorum,çok asil bir insan..harika bir oyuncu..Yaprak dökümünün vazgecilmezi onu anlatmaya kelimeler yetmez,yetenekli,basarılı...
nerdeyse tüm projelerini takip ettiğim bir insan:)
sanırım bir aile imzası yapılıyor..benide eklerseniz çok memnun olurum:)

clevergirl
20-06-07, 13:01
http://img103.imageshack.us/img103/2072/unbenannt1lg0.jpg (http://imageshack.us)

didemfener
20-06-07, 13:09
anam gitgide çoğalıyoruz ne güsel ya bir an önce olsada kulansak..:D
ne güsel ..kalabalık olduk........

sultansss
20-06-07, 14:28
Arkadaşlar BENNU YILDIRIMLAR (FİKRET)imzamız hazır beğenen ve isteyenler kullanabilirler,alt kısmında bir satır boşluk bıraktım ki sonradan eklenmek isteyenlerin isimlerini ekleyeceğim :img-wink:

http://img361.imageshack.us/img361/7324/imzabennu1ly4.jpg (http://imageshack.us)

adanali esmer
20-06-07, 16:32

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe
6.murat2007
7.clevergirl
8.sultansss
9.forever_bim
10.candy
11.-özgü_namal-
12.britneysinem
13.lombardo
14.kübranejat
15.masal25
16.kesin_nisanci
17.cadii_sheker

ins. daha cok oluruz daha cok sayfalik aile imamiz olur diger aile imzalari gibi (Kutsi , Kavak Yelleri gibi)

adanali esmer
20-06-07, 16:35
Bennu Yıldırımlar'ı çok severek beğenerek izliyorum. Lütfen beni de ekleyin imzaya. Harika bir oyuncu çünkü kendisi.

Dizifilmin en iyi en cana yakin Moderatörü forumumuza hos geldiniz öncelikle :D,
sizi hemen ekliyorum listeye ve buraya her zaman ugramanizi umuyorum daha cok bekleriz ..

sultansss ekledigin imza ve avatarlar icin tesekkürler ve aile imzasi harika olmus bir kac degisik renkte ve degisik fotoluda yapsa olur mu ? resim secip mesela dizideki gidis resimlerinden ola bilir .. ellerine emegine saglik..
birde imzanin üstünde listede olmiyan isimler var onlarda mi aile imzasinda yer almak istiyor ? onlari da ekliyorum listeye..

ayrica clevergirlla hem dünki imzasi icin hemde bugünki muhtesem imza icin cok cok tesekkür ederim ellerine emegine saglik.

-özgü_namal-
20-06-07, 16:53
sultansss aile imzasına benide eklediğin için tşk ederim:)
isterseniz bende bir aile imzası yapabilirim?

sultansss
20-06-07, 16:59

1.adanali esmer
2.sena57-utku
3.didemfener
4.sumisali
5.EmmRe
6.murat2007
7.clevergirl
8.sultansss
9.forever_bim
10.candy
11.-özgü_namal-
12.britneysinem
13.lombardo
14.kübranejat
15.masal25
16.kesin_nisanci
17.cadii_sheker

ins. daha cok oluruz daha cok sayfalik aile imamiz olur diger aile imzalari gibi (Kutsi , Kavak Yelleri gibi)

tamam canım şimdilik isteyenler bunlar diye biliyorum imzamda da 17 kişi var,artarsa tekrar yaparım senin dediğin resimleri buraya eklersen bende imza yapayım tam olarak hangi sahne canım?

adanali esmer
20-06-07, 17:10
valla tam olarak hani gecen bölümde fikret evden ayriliyordu nikaha giderken kapinin önünde dönüp bakisi vardi iste oralarin resimleri ola bilir diye düsünüyorum ..birde güzel bir yaziyla bennu yildirimlar ailesi yazilirsa tam harika..

sultansss
20-06-07, 17:20
sultansss aile imzasına benide eklediğin için tşk ederim:)
isterseniz bende bir aile imzası yapabilirim?

tabi canım neden olmasın çeşit çeşit olsun isteyen istediğini kullanır.

adanali esmer
20-06-07, 17:39
tabi canım neden olmasın çeşit çeşit olsun isteyen istediğini kullanır.

aynen bencede öyle harika olur dedigim gibi mesela kavak yellerinin ailesinin imzasini gördünüz mü? orada hem cesit cesit hemde bes sayfa imza herimzanin degismesinde yeni yeni isimler var ve yeni resimler cok hos isterseniz bir bakin ben cok begendim ve bizim imzamizinda öyle güzel olmasini isterim bennu ablaya da bu yakisir zaten..

sultansss
20-06-07, 17:43
diğerine isim ekledim ve bir tane daha yaptım renklerini de değiştirdim canım istediğin gibi,senin dediğin resmi de bulayım onunla da yapacağım.

http://img140.imageshack.us/img140/5852/imzabennu1ww8.jpg (http://imageshack.us)

http://img140.imageshack.us/img140/3396/imzabennutp9.jpg (http://imageshack.us)

http://img233.imageshack.us/img233/9004/imzabennu2bw5.jpg (http://imageshack.us)

http://img511.imageshack.us/img511/5082/imzabennu3kc1.jpg (http://imageshack.us)

adanali esmer
20-06-07, 17:47
cok hos olmus hepsi ya harika gercekten cok begendim hepsini özellikle en alttakilerin renkleri cok hos ellerine saglik..

clevergirl
20-06-07, 18:08
bunuda ben yaptim...

http://img511.imageshack.us/img511/5054/unbenannt1ch9.jpg (http://imageshack.us)

adanali esmer
20-06-07, 18:11
harika harika harika cok güzel olmus cle