Tüm Versiyonu Göster : "Sakıncalı Piyade" tiyatro oyunu (Kitabı) dizi olarak çekilmelimi?
http://www.dizifilm.com/images/sp.JPG
Merhaba Arkadaşlar
Sina Koloğlu`nun yazısını okuyunca sahidende çok güzel bir fikir olduğu kanısına vardık ve Sina bey ile irtibata geçip bu konuyu onunda izni ile sizlerin oylamasına sunmak istiyoruz.
Ilk Anket sorumuz şöyle: Sizce "Sakıncalı Piyade" tiyatro oyunu (Kitabı) dizi olarak çekilmelimi?
Hepinizin katılımi için şimdiden teşekür ediyorum.
Saygılarım ile
Rose
Uğur Mumcu gibi Türkiye'nin en büyük, en sesli ve en dürüst kaleminin yazdığı bir kitabın dizi olarak çekilmesi müthiş olurdu.
Ama 1990'ların başında kalemi susmamışken, bu ülkede Uğur Mumcul unutuluyor onun can yoldaşlarının katili apar topar salınıyor, onların seneler önce yazdığı herşey gerçek çıkıyor.
Bu Televizyon ahlaksızlığı devam ederken hayır yapılmamalı...
Uğur Mumcu'ya saygısızlık olur.
Ama onun bu güzel eserine sahip çıkacak bir kanal olursa olabilir
The_Darkness 27-01-06, 18:32 hyoldas'a katılıyorum. Uğur Mumcu'nun bu güzel eseri dizi olarak çevrilebilir. Çağan Irmak gerçekten de bu işin üstesinden gelebilir.
" VURULDUK, ÖLDÜRÜLDÜK, ASILDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ....."
DİYE SESLENMİŞTİ HALKINA UĞUR MUMCU. UNUTULMAMASI İÇİN ONUN ESERLERİNİN; BU KİRLİ TV. DÜNYASINDA YAYINLANMASINA ASLA GÖNLÜM RAZI OLAMAZ. SÖZ VERİYORUZ BİZLER UNUTMAYACAĞIZ.
" VURULDUK, ÖLDÜRÜLDÜK, ASILDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ....."
DİYE SESLENMİŞTİ HALKINA UĞUR MUMCU. UNUTULMAMASI İÇİN ONUN ESERLERİNİN; BU KİRLİ TV. DÜNYASINDA YAYINLANMASINA ASLA GÖNLÜM RAZI OLAMAZ. SÖZ VERİYORUZ BİZLER UNUTMAYACAĞIZ.
"Unutmamak" ... her seyi cabuk unutan bir halkiz, bence ustaca hazirlanmis bir produksiyon olursa neden olmasin? hem unutkan halkimizin hatiralari tazelenmis hem de belki biraz düsünce jimnastigi yapmis oluruz.
Ben Cagan Irmak gibi bir yönetmenin (Senaryoyu Yazmasinida isterim) bu isi üstlenmesini isterdim, sonucu muhakkak güzel olurdu.
Saygilarimla
Rose
Ülkemizde bazı şeyler çabuk unutuluyor veya unutturulmaya çalışılıyor. Bence Uğur Mumcu gibi bir değeri şimdiki ve gelecek nesillere tanıtmak için "Sakıncalı Piyade" iyi bir prodüksiyonla insanlara kazandırılabilir. Çemberimde Gül Oya kadar da insanların beynine kazınacağından eminim. Bencede Çağan Irmak bu işi iyi yapar fakat Çağan Irmak kadar iyi yapacak pek çok yönetmeninde olduğunu unutmayalım.
kesinlikle evet!!!
hele çağan ırmak yönetirse muhteşem olur...
evetle hayır arasında kaldım ama hayır dedim çünkü herşeyin dizi haline getirilmesine karşıyım reyting için böyle bişe yapılacaksa çok kötü olur ama gerçekten uğur mumcu anısına yapılacaksa çok iyi olur bu tür yapımlar ülkemizde çok az 1- çemberimde gül oya 2- kırık kanatlar üçüncüde bu olabilir aslında yapımcı:şükrü avşar yönetmen:çağan ırmak olursa izlerim müziğide uğur mumcu anısına yapılan selda bağcanın seslendirdiği o mükemmel türkü olur.o türkü tüm dizi müziklerini 1000'e katlar
ARTIK İNSANLAR BİR SEYLERİN DEGERİNİ ANLAMALI
cemberimde gül oya simdide kırık kanatlar
avsar yapım ve cagan ırmak derim
ben evet derim ama sadece ugur mumcuya yakisir bir kalitede olursa...yani yönetmeni ve oyuncu kadrosu cok olmasi gerek...
EL DESDİCADO 28-01-06, 02:15 Kesinlikle Mükemmel Olur.özlemin Dediği Gibi,o Oyuna Ve Uğur Mumcuya Yakişir Bir Oyuncu Kadrosu Ve Yönetmen Olursa,neden Olmasin.
Ugur Mumcu gibi, vatana , millete , dogruya ve adalete olan inanci, pekcoklari gibi lafta ya da eskiyalikta kalmamis , en sonunda da ironik bir sekilde canina kastederek onun dusuncelerini de bedeni gibi ortadan kaldirabileceklerini sananlarin umduklarinin aksine, olumsuzluge kavusan buyuk bir dusunce ve mucadele insaninin bu eseri, unutkanlik, bilgiye ulasmada isteksizlik, gerceklere gozlerini kapatma, kutsal degerlerin bezirganlari icin her donemde kolay av olma ozelliklerini baskin olarak sergileyen insanlarimiz icin pek cok acidan faydali olacaktir.
Ancak eserin , yazarinin kisiligi gibi, dogruluk, hak ve adaletten odun vermeyecek , sade ama keskin , cikarlarin degil ilkelerin onde tutuldugu bir anlayisla ele alinmasi, eserin vermek istedigi mesaj bakimindan hayati onem tasimaktadir. Eger akillara bu ilkeler ile hareket edecek cesarette yapimcilar gelebiliyorsa buyuk bir memnuniyetle boyle bir proje hayata gecirilmeli diye dusunuyorum.
"Unutmamak" ... her seyi cabuk unutan bir halkiz, bence ustaca hazirlanmis bir produksiyon olursa neden olmasin? hem unutkan halkimizin hatiralari tazelenmis hem de belki biraz düsünce jimnastigi yapmis oluruz.
Ben Cagan Irmak gibi bir yönetmenin (Senaryoyu Yazmasinida isterim) bu isi üstlenmesini isterdim, sonucu muhakkak güzel olurdu.
Saygilarimla
Rose
Tamamen katiliyorum ve kaliteli, samimiyetle yapilmis bir proje olursa `unutmamak ve unutturmamak` adina saygideger bir is olacagina inaniyorum.
Her şey de dizi olmamalı canım!
Dizi olursa sıradanlaşır kanımca.
ewt ya güsel olurr :icon_mrgr
Her şey de dizi olmamalı canım!
Dizi olursa sıradanlaşır kanımca.
bingo..tamamen katılıyorum. yukarda bi çok arkadaş Uğur Mumcu'ya sadık kalınarak böyle bir proje hazırlanmalı diyor..bir çoğu da ,bir döneme ışık tutan çemberimde gül oya oldu ,bu neden olmasın diyerek olumlu düşüncelerini dile getirmişler..çok güzeldi o dizi gerçekten ..ama kaç kişiydi acaba dönemin gerçekleriyle yüzleşen? bu dizi genç nesil için bazı şeyleri günyüzüne çıkarabildi mi? yoksa onlar sadece yurdanur ve mehmet'in aşkına mı kilitlenmişti???yapmayın dostlar ! bazı değerler kitaplarda kalmalı.
bingo..tamamen katılıyorum. yukarda bi çok arkadaş Uğur Mumcu'ya sadık kalınarak böyle bir proje hazırlanmalı diyor..bir çoğu da ,bir döneme ışık tutan çemberimde gül oya oldu ,bu neden olmasın diyerek olumlu düşüncelerini dile getirmişler..çok güzeldi o dizi gerçekten ..ama kaç kişiydi acaba dönemin gerçekleriyle yüzleşen? bu dizi genç nesil için bazı şeyleri günyüzüne çıkarabildi mi? yoksa onlar sadece yurdanur ve mehmet'in aşkına mı kilitlenmişti???yapmayın dostlar ! bazı değerler kitaplarda kalmalı.[/Color]
Evet hikaye sahidende Yurdanur ve Mehmet etrafinda dönüyordu ama o zamani anlatmak icin mutlaka böyle bir noktaya ihtiyac vardi ve basindan sonuna kadar izlediyseniz ele alinan bu noktanin etrafi bir cok degisik ve düsündürücü konular ile cevrildi ve yeni nesilin bazi konulari tartismasina ve yeni görüslerin sunulmasini sagladi.
Bazi degerler belki kitaplarda kalmali ama Televizyonun insanlar üzerinde bu kadar etkisi oluyorsa ve Kitaplar artik sadece raflarda tozlanmasi icin tutuluyorsa o zaman bu degerlerin yasata bilinilmesi icin bu tür bir yola basvurula bilinir diye düsünüyorum.
Sanirim hepimizin tek korkusu Ugur Mumcuya layik bir yapit olayamayacagi ile ilgili, ama bu kadar kabiliyetli yönetmen ve oyuncularimiz var mutlaka güzel bir dizi ortaya cikacagina inaniyorum. Televizyon dünyasi artik egitici ve düsündürücü dizilere daha cok yer vermesi gerekiyor ki halkimizin uyusturulmus beyni tekrar canlansin.
Saygilar
Rose
Sakıncalı Piyade dizi olacak!
GEÇTİĞİMİZ hafta bir deli bir kuyuya taş atmış misali bu köşeden Uğur Mumcu'nun "Sakıncalı Piyade" kitabının tiyatro oyunu olarak oynandığını, neden dizi olarak daha geniş kitlelerle paylaşılmadığını yazmıştım. Üç isimden söz ettim. Çağan Irmak, Uğur Yücel ve yeni oluşum Mustafa Oğuz ile Faruk Bayhan'ın MF şirketi. Çağan Irmak bu diziyi çekmek için o dönemde yaşamış olmak gerektiğini, bunun da kendisini aştığını söyledi. MF adına Mustafa Oğuz "olmaz" demedi. Ama haklı olarak yeni kurulan bir oluşumun bunu şu an projelendirmesinin imkansız olduğunu belirtti. En somut cevap Uğur Yücel'den geldi. Kendisine daha önce de Tunca Yönder'den böyle bir teklif geldiğini söyledi. "Yeni bir oluşuma giriyorum. Bunun için de bu projeyi düşünürüm orada değerlendiririz" dedi. Yücel "Senaryo çok önemli. Çok iyi bir senaryo yazımı gerekiyor" diye ekledi.
* * *
İŞİN bir de okur yönü var ki o gerçekten beni şaşırttı. İnternetteki en büyük dizi forumlarından biri olan ve yaklaşık 30 bin üyeli "www.dizifilm.com"un konuyu foruma taşıması ve ankete dönüştürmesi hayali projeyi daha bir somut hale getirdi.
* * *
BU yazıyı yazdığım saat itibarı ile (16.15 suları) ankete 423 kişi katılmış. "Evet dizi olsun" diyenler % 48.46, "hayır" diyenler % 15,6, "farketmez" diyenler ise % 35,93 oranındaydı. "Hayır" cevabını verenler "Ankara Sanat Tiyatrosu'nda seyrettiğim bu harika oyunu dizileştirilmiş görmeye dayanamam" diyenlerden ya da "Ya sulandırılırsa" diye tedirgin bakanlardan oluşuyor.
* * *
SENARYO yazarı Atay Sözer'in dedikleri önemli. Çünkü piyasada bu işi yapanlardan biri. "Bir dönem senaryo haline getirmek için çalıştım (...) Eser okunduğunda veya tiyatroda izlendiğinde keyif veriyor. (...) Ama sinema dili farklı. Fıkra tadında bölümler peş peşe verilse bile bir TV dizisinin bir bölümünü doldurmuyordu. Dramatik yapının baştan oluşturulması gerekiyordu. (...) Kitapta olmayan pek çok unsur girmeliydi. Bu taktirde ortaya çıkacak işin yüzde sekseni yeniden inşaa edilecekti. (...) Böyle bir dizi 'Sakıncalı Piyade'den uyarlanmış değil, yola çıkılarak yapılmış bir iş olacaktı". Yani Yücel'in de dediği gibi senaryo gerçekten, hem içerik, hem de teknik olarak çok önemli. Bu açıdan Sözer'in anlattıkları çok doğru.
s.kologlu@milliyet.com.tr
Kaynak:www.milliyet.com.tr
Hakkıyla yapılan herşeye saygı duyarım..Böyle bir eserin hakkı verilecekse tabikide yapılsın..ÇGO da her ne kadar aşk ön planda olsada o dönemde yaşamış olan ailelerimizinde dediği gibi bize çok güzel yansıtıldı herşey..Şimdi de Kırık Kanatlar..Ben bu tarz dizilerin heyecanını yaşıyorum açıkçası ve bana göre Çağan Irmak çok başarılı olur..
susandelgado 03-02-06, 20:56 bence yapılmalı. ama iyi oyuncular ve iyi bir ekiple. uğur yücel çekerse gerçekten güzel olur. genelde kitap okumak yerine tv izlemeyi tercih eden bir millet olduğumuz için yararlı olacağını düşünüyorum. nasıl çgo o dönemi yaşamamış olanların bir çok şeyin farkına varmasını ve öğrenmesini sağladıysa (ve bu sezon kırık kanatlar'ın yapacağını düşünüyorum) sakıncalı piyade'de daha geniş kitlelere bu şekilde ulaşabilir. bazı şeylerin kitapta kalması gerektiği fikrine de katılmıyorum. çünkü türkiye'de kitap okuma oranının ne düşük olduğunu hepimiz biliyoruz. hele ki böyle bir kitabın okuyucusu belirli bir kesimdir. daha geniş kitlelere ulaşmasının başka bir yolunu göremiyorum ben. zaten tiyatroya gitme gibi bir alışkanlık da çok yok. en iyi yöntem tv dizisi veya sinema filmi gibi geliyor bana.
dizi yerine sinema filmi daha iyi olmaz mi?
ama cagan irnak kesinlikle isin icinde olsun
sinema her kesime hitap etmiyor ama dizi her kesime imkan sağlıyor. o yüzden dizi olması çok daha iyi olur. ama çok iyi oyuncu kadrosu , çok iyi bir yönetmen , çok iyi bir ekip ve çok iyi bir kanal bütünlüğü içinde...
[QUOTE=Rose][COLOR=DarkRed][FONT=Century Gothic]Sakıncalı Piyade dizi olacak!
GEÇTİĞİMİZ hafta bir deli bir kuyuya taş atmış misali bu köşeden Uğur Mumcu'nun "Sakıncalı Piyade" kitabının tiyatro oyunu olarak oynandığını, neden dizi olarak daha geniş kitlelerle paylaşılmadığını yazmıştım. Üç isimden söz ettim. Çağan Irmak, Uğur Yücel ve yeni oluşum Mustafa Oğuz ile Faruk Bayhan'ın MF şirketi. Çağan Irmak bu diziyi çekmek için o dönemde yaşamış olmak gerektiğini, bunun da kendisini aştığını söyledi. MF adına Mustafa Oğuz "olmaz" demedi. Ama haklı olarak yeni kurulan bir oluşumun bunu şu an projelendirmesinin imkansız olduğunu belirtti. En somut cevap Uğur Yücel'den geldi. Kendisine daha önce de Tunca Yönder'den böyle bir teklif geldiğini söyledi. "Yeni bir oluşuma giriyorum. Bunun için de bu projeyi düşünürüm orada değerlendiririz" dedi. Yücel "Senaryo çok önemli. Çok iyi bir senaryo yazımı gerekiyor" diye ekledi.
* * *
İŞİN bir de okur yönü var ki o gerçekten beni şaşırttı. İnternetteki en büyük dizi forumlarından biri olan ve yaklaşık 30 bin üyeli "www.dizifilm.com"un konuyu foruma taşıması ve ankete dönüştürmesi hayali projeyi daha bir somut hale getirdi.
* * *
BU yazıyı yazdığım saat itibarı ile (16.15 suları) ankete 423 kişi katılmış. "Evet dizi olsun" diyenler % 48.46, "hayır" diyenler % 15,6, "farketmez" diyenler ise % 35,93 oranındaydı. "Hayır" cevabını verenler "Ankara Sanat Tiyatrosu'nda seyrettiğim bu harika oyunu dizileştirilmiş görmeye dayanamam" diyenlerden ya da "Ya sulandırılırsa" diye tedirgin bakanlardan oluşuyor.
* * *
SENARYO yazarı Atay Sözer'in dedikleri önemli. Çünkü piyasada bu işi yapanlardan biri. "Bir dönem senaryo haline getirmek için çalıştım (...) Eser okunduğunda veya tiyatroda izlendiğinde keyif veriyor. (...) Ama sinema dili farklı. Fıkra tadında bölümler peş peşe verilse bile bir TV dizisinin bir bölümünü doldurmuyordu. Dramatik yapının baştan oluşturulması gerekiyordu. (...) Kitapta olmayan pek çok unsur girmeliydi. Bu taktirde ortaya çıkacak işin yüzde sekseni yeniden inşaa edilecekti. (...) Böyle bir dizi 'Sakıncalı Piyade'den uyarlanmış değil, yola çıkılarak yapılmış bir iş olacaktı". Yani Yücel'in de dediği gibi senaryo gerçekten, hem içerik, hem de teknik olarak çok önemli. Bu açıdan Sözer'in anlattıkları çok doğru.
s.kologlu@milliyet.com.tr
Kaynak:www.milliyet.com.tr
hayır olmasın
tiyatro oyunu olarak kalsın
(herşey gibi onunda suyunu çıkarıp yılan hikayesine döndürmesinler)
Bence kesinlikle çekilmeli bazen toplumsal sorumluluk diye kavramları olsa diyorum ama maalesef reyting uğruna yok böyle şeyler
ben biraz çekimser kaldım bu konuda ama arkasında sağlam bir yapım şirketi başarılı bir yönetmen sağlam bir oyuncu kadrosu olursa neden olmasın :icon_ange
fark ettmez ya :icon_whis
Bence çekilmeli. Yani tarihi bi görev olarak çekilmeli. Sanatla tarihi birleştirmek için çekilmeli evet. ama arada reyting canavarlarıyla rekabet edebilir mi? O bakımdan çok kuşkuluyum.
fark etmez ama dizi olursa değerlendiririz bi daha
Olur hemde çok güzel olur
uğur yücel oynarsa MUHTEŞEM OLUR:king:
sakıncalı piyade dizi haline gelmesini ben de istemem çünkü o kara kutuya giren herşey iki gün sonra unutuluyor ve kalitesi düşüyor uğur mumcu gibi bir aydının kitabı dizi haline gelmesin yazık olur valla
Bence çekilmeli çünkü;
Uğur MUMCU gibi büyük bir yazar. gazeteci, hukukçu,
en önemlisi gerçek bir vatansever, bu uğurda can vermiş aziz üstadın eserlerinden birinin bile , kendisinin yazdıklarını okumamış, konferanslarında dinlememiş, onu tanımayan kitlelere ulaşması açısından yararlı olacaktır.
Titizlikle ve başarıları ile kendini kanıtlamış kişilerce, aslına en yakın olacak şekilde çekilmesi de gerekir bana göre.
misskrueger 05-07-06, 11:46 bence dizi olarak çekilmemeli çünkü tv de yapılan hiç bir şeyin garantisi yok sinema filmi olarak yapılsa daha güzel olur
ARTIK İNSANLAR BİR SEYLERİN DEGERİNİ ANLAMALI
cemberimde gül oya simdide kırık kanatlar
avsar yapım ve cagan ırmak derim
bende sana katılıyorum çekilmeli ama avşar yapım ve çağan ırmak tarafından
Diziye dönüştürülmeli bence ama buna izin vericeklerini sanmıyorum....Yapılırsa da çokk sansürlenmiş olucak,kitabın özü kalmaz...Öyle yapıcaklarsa hiç zahmet etmesinler...
mentifecal 17-07-06, 13:13 Fark etmez...
|
|