Tüm Versiyonu Göster : Favori Bölümleriniz
herkes 9 sezon boyunca her sezondan favori bölümünü ya da bölümlerin
ya da favori sıralamasını buraya yazabilir...:)
Siftahı benden bereketi Allah' tan.
Bence sezon sezon gitmek daha iyi olabilir, yani misal 1. sezondan favori bölümlerimizle başlayabiliriz.
İlk aklıma gelenler Ice, Tooms ve Roland.
Yeni başlık hayırlı olur umarım....
Madem ilk sezondan başlıyoruz; Pilot, Deep Throat, Ice, Shadows şuan aklıma gelenler...
1.sezon
pilo,ice.beyond the sea,deep throat ve tooms bence
Evet bende pilotu sallamışım, olayların başlaması beni ilgilendirmiyor demek.:img-wink: Hepimizde ortak bir Ice görüyorum. Deep Throat da esaslı bölümdü, şöyle bir düşününce daha çok akla geliyor. Aslında ortak beğenilen bölümlerin dışında yazdıklarımız da kişisel beğenilerimizi ve bakış açılarımızı yansıtıyor değil mi? Yine de dizinin kırılma noktaları ortaya çıkmış oluyor.
sezon 1
pilot ıce beyond the sea squeeze
Devam edelim;
Eğer Tooms'ı saymazsam haksızlık olur, hemde çok büyük...Erlenmeyer Flask yauv hatta hepsi desem mesela, çünkü bu sezonda iliklerime kadar korktuğum bölümleri hatırladıkça....Dizimi istiyorum be yaaa....
Sıra 2. sezonda mı?
Bakalım ;Little Green Man' i saymamak diziye ihanet olur herhalde. Ascension oovv bu sezon çok mitoloji bölümü vardı, hangi birini saysam ki? Colony, End Game ve tabi ki Anasazi .. düşündükçe 9. sezon daha çok gözüme batıyor. En hareketli sezonlardı bunlar yav. Irresistible özellikle gerilimi ile aklımda kalan bölümlerden. Bol gerilimli, bol mitolojili ve bol mantarlı bir sezondu hatırladığım kadarı ile.
eveeeet ikinci sezon
one breath,irresistible,little green man,ascension,anasazi,colony....
ne güzel sezonlarmış yaaaa
Yauv hemencecik 2. sezona geçmişsiniz, ben daha 1. sezonun hepsini yazacaktım :icon_whis ....Onu beğen bunu beğen, hepsini de seviyorum yaaa, ayrı ayrı aldığım tatlar var...
Neyse düzene uyalım.....2. sezon offffff hangi birini saysam o kadar çok ki, ilk aklıma gelen;
Anasazi
Ascension ve Little Green Men'dir....Sonrasındaa Colony, Our Town, End Game of of, The Host, Duane Barry, bakın 3'de severim ama samimi sahneleri değil orda geçen bazı sahneler ve replikler benim hoşuma gider ve son sahnesi, Firewalker, Excelsis hahaaaaaaaaa On Breath'ı unuttuğu mu sanmayın, nasıl unuturum ayol Mulder hastanenin altını üstüne getirmişti...Burda bırakıyım, daha ileri gitmiyim....
Ve 3. sezon. Gerilimli bölümleri ile öne çıkan bir sezondu.
Piper Maru önemli bir bölüm. Oubliette, Revelations, Pusher, Hell Money vay vay vay gerim gerim gerildiğimiz bölümler. Grotesque kişisel olarak beğenimi kazanmıştı.:img-wink: Talitha Cumi' yi de ekleyebilirim.
3. Sezon;
İkinci sezondan kalan üçlemenin devamı The Blessing Way :good: Scully'nin sivrildiği bölümlerden ve devamı olan Paper Clip, şimşekleri çaktıran DPO, The Walk, 2 Shy çok severim, Piper Maru, Apocrycha (Krycek'in intikam tohumlarının filiz attığı bölüm -CSM-), Grotesque (Mulder=Spooky), en beğendiğim bölümlerden biride Pusher ( bu bölümün konusu ileri ki sezonda farklı bir şekilde tekrar işlenir ve çok severin, Pusher'da Scully-Mulder güveni üzerine gerilimli nefis), Quagmire, Revelations, Talitha Cumi :good: , 731....Neyse yine abarttım galiba, boşuna denilmiyor ilk 5 sezon sıkı diye...
benim için
2shy,731,the blessing way,grtesque,pusher :),paper clip,piper maru,revelations
apocrycha........say say bitmiyo....
ahh ahhhh
kaptan jack
18-05-07, 18:01
arkadaşlar siz 3. sezona geçmişsiniz ama benim daha bitmedi 3. sezon o yüzden 2. den başlıyorum...
little green men,one breath,duane barry,her ne kadar biraz garipte olsa 3,irresistible,end game,colony,anasazi............:happy0064 bu liste böyle uzar gider.....:img-blush
Sıra 4. sezonda, ajanlarımızın yaşamları ile ilgili konuların daha önde olduğu bir sezondu.
Herrenvolk hızlı bi açılış olmuştu, Mulder’ ın halleri dramatikti. Home da mıydı? Scully Mulder’ a katatonik şizofren olacaksın gibi bişeyler demişti, Bir de Mulder’ ın ailesinin genetik yapısını savunması vardı ki evlere şenlik. Paper Hearts, kilit bölümlerden Terma, The X Files ruhuna en uygun bölümlerden biri Leonard Betts, veeeee Memento Mori kült bölüm böyle olur işte. Ses getirmiş bölümlerden Small Potatoes. Kişisel olarak Musing Of A Cigarette-Smoking Man, Tunguska, bi de Mulder’ a kızdığım zamanlar için Never Again’ i sayabilirim.
Memento moriyi tek geçerim......,deons,herrenvolk,tempus fugit-max,home,small potatoes,leonard betts,never again,terma-tunguska...
4. sezona geçmişsiniz, beğendiğim o kadar çok bölüm var ki, hepsini sayabilirim, sanırım öyle de olacak.....
İlk akla gelen Memento Mori olsa gerek, ankette de ilk ona girmiş yazmasak ayıp olur Small Potatoes
Demons; mükemmel bir bölümdür, kesin tavsiye ederim. Mulder'ın "Gerçek"ği öğrenmek için sınırlarının olmadığını, hayatını bile umursamadan neler yapabileceğine şahit olduğumuz bir bölümdü...
Never Again; Scully'nin Mulder'a: " Benim neden masam yok" cümlesi öne çıksada, yine Scully içinde kendini sorguladığı ve farklılık için mi nedir gidip dövme yaptıdığı bölüm, bir de samimi sahneler ağzımı açıkta bırakmıştı...
Home; En tiksindiğim X-Files bölümlerinden biridir. Bir de " Scully seni bir anne olarak düşünemiyorum" diyen Mulder offf offf insanı deli eder bu herif....şimdi ki hallere bak, ahh nerden nereye...
Gethsemane; Son sahne bitirir beni. O kadar inandığın her şeyin bir kurmaca olduğunu öğrenmek=hayalkırıklığı...
Elegy; kesin tavsiye ettiğim bölümlerdendir. Ölenin ruhunun, kendinden sonra sıradaki kişiye görünmesi= Scully ve korkuları...
Elmundogira; garip bir bölüm, mantarlı bir kimse dokunduğu her şeyi küflendiriyor, bölüm sonunda kafaları garip bir şekil almıştı...
Unruhe; beğendiğim bölümlerden, kaçırılmalar ve geride kalan bir fotoğraf karesi...
Leonard Betts; şok etkisi yaratan cinstendi,
- Seni incitmeyeceğim, sadece bana gerekli şeyi alacağım
- Hayır ben değilim...
.....Kanser.....
Max; Scully kim bilir kaç kez kurtarmıştır...
Kaddish; inançlar ve büyüler üzerine bir bölümdü, sever CC bu konuları...
Paper Hearts; bu sezonları o kadar çok izledim ki, ne çok bölüm vardır ilk kez izliyormuş gibi beni etkilemeyi hala başaran, bu da öyle bölümlerdendir kısaca bir bez parçasına bağlanan umut...
Tunguska; Krycek ve her zaman ki ihanetlerinden birini görürüz, Rusya ve kara yağ, Mulder bizzat bedeninde tanışır...Ardından devamı gelen Terma; Krycek'in belasını bularak kolunu kaybettiği bölüm...
Teliko; hayretler içinde izlediğim bölümlerden...Etkileyici gözler ve cüsseye rağmen dolap çekmesine bile sığabilecek bir ekleme sahip özel biri...
Musings; pek sevmem ama mitoloji için değerli bir bölüm, ayrıca CSM'nin batağa nasıl daldığını izlemek isteyenlere tavsiye edilir...
OOOO Ben epey geriden geliyorum
2.sezon Little green men One breath Colony End game Fresh bones ve Anasazi
3.sezon The blessing away Paper clip Dpo 2 shy Oubliette Revelations Piper Maru Grotesque Pusher Talitha cumi
4.sezon Herrenvolk Home Tunguska Paper Hearts Tunguska Terma Leonard Betts Memento mori Kaddish Small potatoes gethsemane
şimal yıldızı
13-06-07, 20:41
Benim favori bölümlerim ;Beyond sea,fıre,paper hearts,redux,redux2,folıe a deux,eve,the red and the black, memento mori,terms of endearment bölümleri gerçektende harika bölümlerdi.
5. sezona geçelim artık. Bu da vampirimsiler ağırlıklı bir sezondu, gerilimin azıcıkta olsa hafiflemeye başlamasıyla dikkat çekebilir.
Unusual Suspects sıkı bir başlangıç. Redux 1-2, Detour (Mulder' ın Scully' nin kapısını panikle yumruklaması favorim olan sahnelerdendir), Emily (Christmas Carol dan daha çok etkilemiştir beni), Cinga (chuky kılıklı sinir şey), Patient X ve devamı The Red and the Black, özellikle All Souls ve final böyle olur dedirten The End.
5.sezon için sanırım Scully ve kaçırılması ile ilgili konuların yoğunlukta olduğu bir sezon dersek yanlış söylemiş olmayız...
5. sezon diyince aklıma gelen ilk Redux I-II'dir. Benim için bu bölümler çok değerli, bazı sahneleri hafızamda canlılığını ısrarla koruyacak kadar etkilemiştir beni...
Detour; bölüm başında Mulder'a biraz sinir oluyorsunuz; ama bölüm ilerledikçe kendini affettiren güzel bir bölümdür. Mulder'ın biraz olsun ürkek ve komik tavırları, Scully'nin Mulder'ı dizlerinde yatırıp kucaklayarak sabaha kadar şarkı söylediği, Mulder'ın Scully için endişelendiği yumruklarla vurduğu kapı beğendiğim sahnelerdi...
Kitsunegari; benim favori bölümlerden bir tanesi. İlkinin devamı gibi bir bölüm olan kardeşini vuran Mulder'dan intikam almaya çalışan kızkardeş ile ilgili sürükleyici bir bölüm. Kendinizi engelleyemediğiniz, sizi kontrolü altına alıp size hükmeden kardeşler, Mulder'ın ortağımı öldürebilirdim diye kendine yüklendiği güzel acıtasyon bir bölümdü...
Kill Switch; bu bölümde Mulder'ın kollarının, bacaklarının kesildiği, Scully'nin mükemmel dövüş yeteneği dudak uçuklatan cinsten, bu cüssede az kişiyi devirmedi hatun...
Bad Blood; hakkında artık bir şeyler yazmıyım, karekterler üzerinde iyi analizlerin yapılabileceği komik kalitede bir bölüm...
Patient X; Casandra ile kaçırılmalar tekrar gündemde, Scully olanları kabullenme arasında gidip gelen. Ağızları, gözleri, burunları kapalı asilerin kaçırılanları yakması ve Scully'nin tekrar geri götürülmek için kaçırılanlar içinde bekleyişine kadar soluksuz izlenilen bir bölümdü...
The Red The Black; bu bölümde asiler tarafından yakılanlar içinde Scully'i ağır çekimde korkuyla arayan Mulder unutamadığım sahnelerden bir tanesi. Gariptir bu bölümde Mulder inanmayan biri iken Scully olanları hatırlamak için hipnoz yaptıracak kadar kendini aşmıştı...
The Pine Bluff Variant; banka soygunu yapan şebekenin plaladığı büyük bir işi durdurmak için Mulder aralarına giriyor, adamın Mulder'ın parmağını kırdıklarında ne kötü olmuş neler demiştim yaa hele Mulder'ı dizlerinin üzerine çöküp arkadana kafaya kurşun sıkacakları vakit Mulder kadar bende korku içindeydim ki reklam girmiş sinir olmuştum...
Post Modern Prometheus; garip yüzlü bir adam ve ondan dünyaya gelen çocuklar. Görüntüye göre insanların yargılanmaması gerektiğini anlatan, sonunda ajanların o güzel dansları...
Emily; çok başka bir bölümdü, Scully'nin kızıyla karşılaşması, kısır olduğu, Mulder'ın bunu neden söylemediği, Scully familesinin yer aldığı duygusal bir bölümdü tabi Mulder'ın Emily'e yanaklarını şişirdiği sahne de unutulmaz hani...
All Souls; bu bölüm benim için başka anlam taşıyor. Vakti zamanında Tgrt bu bölümü sakıncalı bulduğu için yayınlamamış gazelere kadar varan eleştire cd bozuk yalanını atıp sezonun sonunda göstermek zorunda kaldığı bir bölüm ahh o dönemler...
Travelers; çok albenisi olan bir bölüm değil, bir tek adamın ağzından çıkan garip bir yaratık çıkıyor tiksindiren türden; ama en önemlisi bu bölüm X-Files'ın ilk dosyasını anlattığı, komplolar hakkında önemli bilgiler veren, Mulder'ın X-Files'ı nasıl keşfettiği daha Scully'nin bile olmadığı 1993 yılı...X-Files izleyicisi için iyi bir anektod...
Christmas Carol; konusu biraz hafif olsada güzel bir bölümdü, Mulder'a acıdığım bir bölüm...
Chinga; sevimli bir bebeğin işlediği cinayetler, filme gönderme bir bölüm ve Mulder'ın tavanına atarak sapladığı kalemler...
The End; X-Files yanıp kül olurken, her şeyin bitip, yeniden başladığı yer...ve Diana uyuzu...
KristenZach
29-01-08, 02:05
kesnlklee
BAd Blood
we tbki
small potetoes
muldern (dh dorusu sahte muldern)
aynann karsna gecerk
FBI dmesii
gzmn önnde canlandıı
untlmazz
efsanee
6. sezonda mı kalmışız?
Benim final olarak kabul ettiğim bir sezon, dolayısıyla sezon olarakta favorim.
Unnatural başta olmak üzere, Milagro, Arcadia, SR 819, Tithonus, Dreamland 1-2, The Beginning (heyecanlı başlagıcı unutmak olmaz), özel favorilerimden Monday, bir diğer favorim Field Trip ve şok edici finali ile Biogenesis.. saymaya kalksam hepsi listeye girer herhalde.
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.