PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bir Dilim Aşk-Bölüm Yorumları

Sayfalar : [1] 2

Fundab
21-11-04, 22:39
Arkadaslar,

Bir Dilim Ask'la ilgili yorumlarimiza buradan devam edebiliriz.

mykayra
21-11-04, 23:28
11.Bölüm...

Yeni bir başlık açmanın tam da sırası gelmişti dizideki dönüm noktasını düşününce... :P (İlk yorum da benim kısmetimmiş... 8) )

Tadına doyum olmayan, çokça romantizm,biraz hüzün, biraz gözyaşı...

Dilimler halinde aşk kokulu enstanteneler sundu bize bu bölüm...

Yazılırken hissedilen duygu yoğunluğunun oyuncuların eşsiz perfonmasıyla birleşince, bizlere de tam olarak yansıdığını düşünüyorum...
Dizinin ne zaman bittiğini anlamadım bile... :lol:

Nehir belki yaşadıklarından dolayı standart aşıklardan çok farklıydı...Ama anlatılmak istenen tema inanılmaz oyunculuk yeteneğiyle birleşince çok etkileyiciydi...
Pencerenin ardında Ferit'i seyretmek isteyişi, ilk başlarda kaçıp saklanması, itirafın eşiğindeykenki yüz hali....

Ferit'in daha cesurca davranıp, yaşadığı kördüğümü çözümleme çabaları, yüzünden okunan ızdırap, ama kendinden emin olması,kararlılığı alkışlanacak şeylerdendi..

Oya herzamanki gibi kıpır kıpır ve tam olması gerektiği gibi...Göz alışkanlığı olsa gerek bu bölümde saçları da hoşuma gitti... :P :wink:

Hamdi tam bir lokomotif gibi...Her zaman herşeye yetebiliyor...Ondaki dinamizm insanı da harekete geçiriyor... 8)

Hamiyet de sonunda sadece menfaatçi biri olmadığını çok da duygusal bir biçimde gösterdi hepimize...Aslında çok yufka yürekli bir kadın o..Belki de eşi olmadığı için evladı ne kadar büyüse de koruyup kollama içgüdüsünden öyle davranıyor...

Dizinin mizah unsurları Funda ve saz ekibi oldukça başarılıydı... 8) :lol: :D :P
Başak Sayan yani Funda'nın entirakalı rollerde, kötü kadını oynadığı zamanları bildiğim için böyle hafifmeşrep bir kadını da iyi oynayabiliyor olması oyunculuğu adına insanı mutlu ediyor...Gerçekten dizinin en eğlenceli karakteri...

Biraz da son moda tabirlerle ifade edeyim...
"Benim bittiğim an" son sahneydi...

Dalgaların arasında kırılan umutlarını bir araya getirme çabalarında bir Ferit...

Zirve cümle: "Sevdiğini bırak gitsin, dönerse senindir, dönmezse bilki hiçbir zaman o senin değildi." deki sonu beklerkenki gözlerinden akan hüznün "NOEL AMCA" sesiyle ve Nehir'in sıcacık gülümseyişiyle yerini
heyecanın mutlulukla harman edildiği iklimlere doğru yolculuğu...

Benim bittiğim an o andı....

Ne de güzel denmiş...."Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz..."

Emeği geçen herkese teşekkürler... 8) 8) 8)

_hasret
21-11-04, 23:32
valla mykayra cok güzel yazmissin.
daha fazla söylenecek bisey yok
süper bir bölümdü

Fundab
21-11-04, 23:37
Ben internetten izliyorum ve dizi hala suruyor...Ben de birkac not duseyim reklam arasinda...

11.bolumden aklimda kalanlar:
Pelin’in babasi Ferit icin endiselenmesi ve son halleri icin “daha cok ask belirtileri gibi” demesi ve babasina siir yazmasini onermesi ...

Hamdi Oya’ya: “Birileri yalan soyledi diye bizim mutlulugumuz bozulmasin, soz ver.”

Oya’yla Akasya’nin baba diyaloglari...

Hamdi Ferit’e annesi Hamiyet’in herkesi iftar yemegine cagirdigini soylemesi uzerine Ferit’in cevabi: “Allah kabul etsin. Kaynasirsiniz bari…”
Hamiyet’in Ferit’e mesaji (Hamdi vesilesiyle): “Iftar davetine gelmek sevaptir. Isi dustugunde geliyor, bir kez de ben cagirdigimda gelsin…”

Biskuvi kapama...

Hamiyet: “Ferit oglum disaridan tereyagli karisik pide soylesin…”

Falci Funda’ya “Hemen size bir dosya acalim…Cinlerim dolarla calisiyor hanimefendi. En iyi tesekkur sekli dolarla odeme yapmanizdir…”

Yorumlar dizi bittikten sonra... Bunlar ara sicak... :lol:

cyrano
22-11-04, 00:44
10. bölümü çok ama çok beğenmiştim. Doğrusunu söylemek gerekirse dizi kalitesi ve hikayenin bu bölümde iyi bir aşama kaydettiğini düşünüyorum. 11. bölüm bu aşamanın tesadüfi ve tek seferlik olmadığını gösterdi. Duygusal filmleri hiç sevmem ama Bir Dilim Aşk'ın duygusal anlatımı çok hoşuma gidiyor. Daha ne diyebilirim ki :)

ghost
22-11-04, 00:49
Cyrano'nun yorumlarınıda diziyi seyrettiğimiz gibi ilgiyle takip ediyoruz :) Çok güzel bir yorum yapmış yine.ben de katılıyorum.Dizi giderek güzellşiyor.ferit veNehirin aşkları evliliğe gidermi diye merak ediyoruz.

tige
22-11-04, 08:47
harika bir bölümdü oyunuluğuyla,duygusallığıyla çok farklı bir yerde bu dizi emeği geçen herkesi tebrik ediyorum..tadı damağımızda kalıyor her bölümün

Gabriel
22-11-04, 14:26
Mükemmel Mükemmel MÜKEMMEL bir bölümdü :!: :!: Çok etkileyiciydi.Harika bir dizi.Oyunculuklar mükemmel,senaryo mükemmel,kast seçimi zaten mükemmel :!: ...Eh daha ne olsun :lol: AMA YENİ FOTOĞRAFLAR NE ZAMAN GELİCEK DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM :!: :!:

kupseker
22-11-04, 15:19
En muhteşem, en güzel bölümü kesinlikle buydu. :P :P :P
Hepsi birbirinden güzel karakterler.

Nehir'le Ferit'in arasındaki aşk bir harika.

Oya ile Hamdi kıpır kıpır çok güzeller.

Hamiyet Teyze'ye çok duygulandım ya :( meğer ne kadar duygusal bir insanmış

Funda'ya üzüldüm zavallı ya Ferit'le evleneceğini zannediyor onu üzmesinler çok tatlı o

ehlocan
22-11-04, 15:32
Hamiyet teyze de az değil hani Ferit e yine pideleri ısmarlattı ama çok şeker hepsi bence Ferit Funda ya bir çözüm bulmalı Nehir bütün olayları öğrendi ve affetti diyelim ama Funda olayını pek hafife almaz Nehir

semax
22-11-04, 18:36
Herkesin benim gibi bu bölümden çok fazla etkilenmiş olmasına şaşırmadım. Gerçekten izlediğimiz 10 bölüm boyunca anlatılanların ne kadar ustalıkla tek bir noktada bağlandığına şahit olduk. Hem Nehir'in iç dünyasındaki sıkıntıları hem de Ferit'in 1. bölümden bu yana geçirdiği duygusal değişim ancak bu kadar güzel verilebilirdi.
Ama ben hala kızgınım Kanal D'ye... Diğer dizilerinin hiçbiri Bir Dilm Aşk'tan çok daha güzel değil ama BDA'ya üvey evlat muamelesi devam ediyor. Bu konu canımı sıktığı için yakından takip ediyorum. Aptal saptaal dizilerin bin tane tanıtımı dönerken BDA'nın tanıtımlarını gece sabaha karşı yayınlıyorlar. Bu garip davranışaa rağmen sabırla bize bu güzel diziyi yaptıkları için tüm ekibe teşekkür edelim bence. Teşekkürler

PunK
22-11-04, 20:03
Çok güzel demişsin semax. Bencede Kanal D'nin kötü yönetimine rağmen bize bu diziyi bu derece sevdirebilmek çok önemli. Üstelik oyuncular da senaristler de son derece samimi ve şirinler :) Teşekkürler

mugece
22-11-04, 21:00
dün akşamki bölümü çok güzeldi özellkile hamiyet teyzenin yaptığı jelübon çorbasına bittim.nehir'in düşünceli sinirli hali çok hoşuma gidiyor.akasya'nın ferit'e yakınlaşması zaten bir baba dese ona iş bitecek :)

cansuu
22-11-04, 21:25
ewtt süperdii bii bölümdüüü

mugece
22-11-04, 21:29
ben hala diyorumki dizinin VCD leri çıksın sizler ne düşünüyorsunuz? fikrime katılıyormusunuz? :wink:

albatros
23-11-04, 00:50
ya ben hala cıkamadım etkisinden kanal d den bu kadar guzel dizi cıkacak deseler inanmazdım ama her an yayından kalkacak diye korkuyorum istanbul sahidimdir in basına gelenler bunada olmasın lütfen

oyunculuk kalitesi cok yuksek bu dizinin berna lacin gercekten oynadığı karakterlerin hakkını weriyo mustafa uğurlu zaten yılların tecrubesi ask bukadar mı guzel oynanır ve anlatılır bukadar mı guzel ifade edilir. o iftardaki goz kacırmalar kapı onunde ki gel git olayları adı konulamayan duyguları tam ifadesi bize bi dilim yetmez daa cok lazım ferit in pastanedeki bakışları hele beni bitirdi %100 oyunculuk kalitesi buna denir galiba. nehirin duygularını saklayamaması tezgahın onunde ki bakışları tabi feritinde doğallığı bu diziyi son surat goturuyo soluksuz izliyorum
ferit in gozleri herseyi yansıtıyo nekadar parlıyo ole gercekten farkı yok yansıtılan askın...

daa neler yazıcam ama butun diziyi yazmam gerekecek

oyayla hamdi zaten cok iii laylaylom gidiyolar

kalbur ustu bi dizi lacka diil

men hissederek yasayarak ve gozlerimi bir dakika ayırmadan izliyorum

eves
24-11-04, 00:16
bende ucakta oldugum icin izleyemedim.Bu kadar güzel oldugunu okumak ve seyredememis olmak üzücü. Umarim yakinda tekrari verilir.

lektem
25-11-04, 10:57
dün yine çekimler vardı.

cyrano
25-11-04, 17:02
Vay be bu hafta 12. bölümü mü izleyeceğiz? 3 aydan fazla olmuş dizi başlayalı. Kanal D'de bu sene başlayıp da hala devam eden kaç dizi var ki zaten? Büyük iddialarla başlayan Dayı ve Size baba diyebilir miyim? dizilerine ne oldu? Herhalde bitmişlerdir. (Hayır, bitti diye kanaldan bir açıklama olmadı da...)
Çemberimde Gül Oya'ya bakıyorum ama sanırım artık onun da ilk baştaki heyecanı kalmadı. Bir Haziran Gecesi var ssanırım iyi giden bu sene başlayanlardan. Bir de bizim Bir Dilim Aşk'ımız.
Ne güzel ya... Duygusal, romantik insanlar için de bir dizi var sonunda ve nice iddalı dizileri geride bırakıp hala yayında... Süper!

cyrano
25-11-04, 17:09
Bu arada bir duyurum olacak!!!
Sayın senaristlerimiz bu sayfalarda yazmaya başladıklarında, cesaretimi toplayıp onlara pm atmıştım. Senaryo nasıl yazılıyor, senarist nasıl olunur gibi fantezilerime yönelik sorularla sıkmıştım onları biraz. Sağolsun cevap verdiler mesajlarıma ve sorularıma... O zamandan kalma bir iletişim var aramızda. Dün bana bir pm atmışlar. Mesajda "Sayfalarda yazmamaya karar verdiğimiz için bu notumuzu sizin iletmenizi istiyoruz" diyor ve şu yazıyı sizlerle paylaşmam isteniyor:
"Moderatorlerimizden olan ve BDA sayfalarına çok büyük emek harcayan Fundab, işlerinin yoğunluğunu bahane(!) ederek bizi terk etmeye çalışıyor. Eminim herkes Fundab'ı az da olsa tanıyordur. Bizi terk etmesine izin vermeyelim :twisted: "
demişler. Elçiye zeval olmaz.

kupseker
25-11-04, 18:08
Sevgili senaristlerin yazmadıklarından dolayı artık bizleri okumadıklarını düşünüyordum ama cyrano sayesinde hala burada oldukları için çok mutlu oldum.Zaten sanırım oyuncular da çok yoğun onlarda yazamıyorlar ama dizi hakkındaki yorumları en azından Alper Bey onlara iletiyordur.
Bir Dilim Aşk'ın güzelliği için bir kez daha teşekkürler yeni bölümleri heyecanla bekliyoruz.

Son günlerde benimde dikkatimi çekti Fundab ortalarda yok herhalde başka işleri falan vardır

mugece
25-11-04, 20:10
bende bu haftaki bölümünü merakla bekliyorum.
fundab den yeni resimler gelecekti ama çok işi var sanırım çünkü koymamış siteye :(

Gabriel
27-11-04, 16:44
Ben cevap vereyim bari :lol: Evet kesinlikle dizinin VCD leri çıkmalıı :!: :!:

albatros
28-11-04, 00:04
arkadaslar az once fragmanının izledim super bi bolum bizi bekliyooo imdiden hepimize hayırlı olsun yine gercek romantizmin dibine vurucaz gibi goruyo

nehir le ferit cok yakışıyolar birbirlerine tekrar solemek istedim
hepimize ii seyirler

mugece
28-11-04, 00:17
bende gördüm bu haftada zevkle izleyeceğiz diziyi :)

PunK
28-11-04, 00:31
Ben hep kaçırıyorum tanıtımları yaa. Bir kere gecenin köründe görmüştüm o da 6. bölümün tanıtımımıydı neydi. Göremeyince de ne oldu, yine mi günü değişti diye üzülüyorum. Az mı yayınlıyorlar dizinin tanıtımlarını, yoksa ben mi göremiyorum?

_hasret
28-11-04, 00:35
heralde az yayinliyorlar cünlü bende görmedim :)

semax
28-11-04, 01:06
Gecenin köründe ya da sabah yayınlıyorlar. Ciddi ciddi taktım kafayı ben kanal D'ye. Garip bir yönetici kadrosu olsa gerek. Bunlar tv-sinema mezunu insanlar değil mi? Yoksa her yerde olduğu gibi ahbap-çavul ilişkisiyle mi yürüyor kanallarda da işler?

cyrano
28-11-04, 23:21
Bu bölümün biraz durağan gittiğini düşünüyordum ama şunu da söylemem gerekir ki ne yapıyor ne ediyorlar yine zap yapmadan takip ettiriyorlar bize diziyi. Sanırım bayramda yayın olmadığı için hikayenin devamlılığı da kaymış. Bayramdan bahsediyorlardı. Ama bundan hiç şikayetçi değilim. Çünkü bu bölümle ilgili beni en çok etkileyen sahne Çocuk Esirgeme Kurumu (sanırım Nehir ve Ferit'in gittikleri yer ÇEKurumu idi) sahnesiydi. Bize buruk duygular yaşatmanın yanısıra sıkmadan çok güzel mesajlar da veriyorlar. Başka dizilerde böyle şeyleri yapsalar bile bütün bir bölüm konuyu eziyorlar da eziyorlar; anlıyorsunuz ki toplumun duyarlı olduğu konulardan raiting kazanmaya çalışıyorlar. Ancak BDA'da böyle olmamış. Çok dozunda ve yeterince hatırlatıcıydı. Biz eşimle, kendi payımıza önümüzdeki hafta bir ÇEK yurdunu ziyaret etmeye karar verdik o sahneler ve Ferit'in "Ne kadar çok zamanı boşa harcıyoruz" lafından sonra... Bize böyle güzel hatırlatmalar yaptıkları için teşekkürler.

semax
28-11-04, 23:28
Selam, cyrano'nun söylediklerine ben de katılıyorum. Sorsanız ne anlattı bölüm diye aklımda çok da birşey kalmıyor ama büyük keyifle izliyorum.
Bu bölümde aklımda kalan en önemli şey kimsesiz çocuklardı.Çok ama çok önemli bir konu işlemişler.Hemde cyranonun dediği gibi konuyu uzatmadan ve ezmeden.Çok beğendim.

mykayra
29-11-04, 01:24
12.bölüme dair...

Kıvamında seyr-ü sefer eden bir bölümdü...

Duyguların ve düşüncelerin geride hazımsız tortular bırakmadan rafine edildiğini görerek biraz keyifle, biraz tebessümle, biraz da yürek burkulmasıyla seyrettim.. :wink:

Nehir'in iyiden iyiye Ferit'in varlığını kanıksadığını, aslında o biraz hırçın, biraz sert mizacının altında yatan yumuşak, romantik ve sevgi dolu kalbi görmek beni hiç şaşırtmadı..Kızınca kükrer, sinirlenince hiç yanına yaklaşmamak lazım ama sevmesini de, gözetip kollamasını da bilir işte...Yani bir aslan kadınından da anca bu beklenir değil mi... :P

Küçükyalı'daki Sosyal Hizmetlere bağlı o çocuk yuvasını görünce oranın önünden haftada 1-2 kez geçen biri olarak çekim zamanına nasıl da denk gelemediğime üzüldüm... :cry:

Hayatın unuttuğumuz gerçeklerine geçilen bu teğet Sevgili Cyrano gibi eminim çoğumuzu bu duyarlı davranışı gerçekleştirme adına motive etmiştir... :idea:

Kötünün kötüsünü düşününce, sokaklarda, köprü altlarında tiner çeken, bali koklayan diğer kimsesiz çocuklar da gözünüzün önüne geliyor mu şimdi??...Belki de şimdi içiniz daha çok burkuluyor... :cry:

Nehir'in etrafını saran, gözlerinde herşeye rağmen umut pırıltıları taşıyan o çocuklar, Ferit'in koltuğunun altındaki o küçük kız ne kadar da şanslıymış aslında diyorsunuz belki de..

Çok sık olmasa da arada onlara da masal anlatan pastacı kız ve kara gözlü kıvırcık saçlı şövalye misafir olabiliyor.. :P :D

Umut o yüzden o minik gözleri hiç terketmiyor işte..Çalınacak kapıları, sesini duyup koşabilecekleri bizleri bekliyorlar her yeni gün..

Ne acı değil mi bazı şeyleri tv'den seyredip ondan sonra farkına varmak...Hipnozdan uyanmak gibi.. :?

..............

Ferit'in Çocuk Esirgeme Kurumu'na yapılan ziyaretten aşırı derecede etkilenip sonrasında sarfettiği o cümleler sıradan birer dizifilm repliği olmayı haketmiyor bence..

Yaklaşık bir ifadeyle şöyle demişti sanırsam:

"Hergün işe güce dalıp, vaktimi hesapsız biçimde harcarken, akşamları TV karşısında tükettiğim saatleri düşününce neden şimdiye değin bu çocukları bir kere de ben sevindiremedim diye üzülüyorum.."

Gündüz hayat gailesine dalınıp akşamları TV karşısında cömertçe harcanan, hayatımızdan akıp giden zamanlar...Çok tanıdık geliyor değil mi..? :?

"ANKET ALTERNATİFLERİ"nde uzun uzadıya, üretmeyen ve düşünmeyen bir neslin ivmelenen hareketini ele almaya çalışmıştık aslında, yer yer hararetli tartışmaların ve frekans uyumsuzluklarının beraberinde...

O sayfada bir bilimsel çalışmanın çarpıcı bir sonucundan bahsetmiştim...Yinelemekte bir beis görmüyorum...Nasılsa herşeyin tekrarını çok seven bir toplumuz... :roll:

"Hergün 3 saatini TV karşısında geçiren birinin 3 yıl sonunda beyin hücrelerinin zamanla tembelleştiği, 3 yıl böyle devam eden birinde ciddi oranda bir hücre kaybı olacağından bahsediliyordu..."

http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1543&start=0&sid=8c485801f32c34c079dce399d6e6188e

Ferit'in itirafıyla kısmen da olsa paralellik göstermiyor mu sizce de...?

Çuvaldızı kendimize batırma zamanı çoktan gelmedi mi...

eves
29-11-04, 03:18
ben diziyi yogun misafir trafiginden dolayi seyredemedim ama kayit ettim. :wink: Misafirlerimiz daha yeni gitti ve artik yarin izler bende corbaya tuzumu katarim. Bölüm yorumlarini okumadan diziyi görebilmek icin yorumlarinizi bile es gectim :roll: artik mahsur görün yarin seyirimden sonra okuyacagim..

Gecen haftaki bölümü bilindigi gibi seyredemedim, ama C.tesi yayinlanacak diye de üzülmedim. C.tesi ise BDA yerine Kanal D den dirsek aldim "AL" diye ve sinir oldum.
Ben burada bölüm tekrari C.tesi diye okumustum ama ya yazanlardan yada Kanal D den yedigim dirsegi bana gösterini burada yakalamiyim,cok fena yaparim!!!
Kabartma tozu döküp üzerine firina atarim elime gecmesinler!

Hanife_Gumus
29-11-04, 13:20
Dün akşamki bölüm yine harikaydı, benden önce yazan arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum ama bence artık fazla uzatıp izleyenleri baymadan Ferit doğruyu söylemeli...

lektem
29-11-04, 13:23
Akasya'nın Ferit'e Noel Amca diye seslenmesini, soğuk bulan var mı? Yani Türk ve müslüman kültür/gelenek/tarihinde olmayan Noel Baba karakterine gönderme yaparak Noel Amca lakabının kullanılmasına ne diyorsunuz?

(Noel Baba'nın Demreli olduğunu biliyorum.)

PunK
29-11-04, 13:50
Akasya'nın Ferit'e Noel Amca diye seslenmesini, soğuk bulan var mı? Yani Türk ve müslüman kültür/gelenek/tarihinde olmayan Noel Baba karakterine gönderme yaparak Noel Amca lakabının kullanılmasına ne diyorsunuz?

Bence bir mahsuru yok. Üstelik hiç bu şekilde düşünmenin de gereği yok. Bence bu fikir biraz provakatif olmuş. Sonuçta Noel baba hepimizin sevdiği bir karakter. yabancı damat adlı dizide de bir Türk kızı bir Yunanlıya yani bir hristiyana aşık oluyor. Dizi bunlar. Öküz altında buzağı aramanın alemi yok.

cyrano
29-11-04, 13:57

Eee ne olmuş yani? Ben noel baba denmesinden rahatsız olmadım ama lektem'in bu sorusundan rahatsız oldum. Ne dememiz gerekiyor. Vay hristiyan uşağı senaristler neler yazıyorlar bak :) Punk "biraz provakatif" demiş ama lektem bu forumlara ne zaman yazsa olay çıkıyor. Bence noel babadan daha tehlikeli bir kişilik kendisi :)

kupseker
29-11-04, 16:32
Yazdıklarınız o kadar güzelki bana hiçbirşey kalmamış.Bende en az sizin kadar etkilendim çocuk esirgeme kurumu sahnelerinden.Nehir ve Ferit gelince nasıl da sevindiler.Anne gibi yaklaşımı çok güzeldi Nehir'in

Hamiyet teyze'nin bir önceki bölümden duygusallığı kalmamış yine eskisi gibi olmuş.

Funda istenmeyen kadın oldu.

Oya Hamiyet teyze'nin Hamdi'nin annesini olduğunu öğrenince acaba ne olacak.

Ferit o kadar romantik ki son sahnede "Seni yıllardır bekledim, niye bu kadar geciktin" (bu cümle aşkı ne kadar güzel anlatıyor) ve "MUROYİVES İNES"

Fundab
29-11-04, 18:48
Arkadaslar,

Noel Baba, Santa Claus ya da Aziz Nicholaos…. Ben isimden cok neyi temsil ettiginin onemli oldugunu dusunuyorum. Hikayesine kisaca bir bakacak olursak:

Nicholaos varlikli bir ailenin uyesiymis ve ailesi vefat ettiginde tum servetin tek mirascisi olmus ve bunu yoksullara yardim etmek icin kullanmaya karar vermiş. En cok bilinen ornek ise soyledir: Yasadigi kentte önceleri çok zengin olan bir şahıs fakirleşmiş ve kızlarının çeyizini yapamayacak duruma gelmiş. Çaresizlikten kızlarını satmayı bile düşündüğü bir anda, Nicholaos durumu görerek onlara yardım etmeye karar verir. Kendini belli etmemek ve aynı zamanda gururlarını kırmamak için kızların evine gece gider. Onlar uykuda iken büyük kızın açık olan penceresinden çeyizine yetecek olan bir kese altını içeri atar. Sabah parayı bulan büyük kız çok sevinir ve kötü durumdan kurtulur.

Daha sonra ortanca ve küçük kızın çeyiz paralarını da karşılamak isteyen Nicholaos, pencereleri kapalı olduğu için bacadan atar. İşte Noel Baba'nın yılbaşında ya da noel arifesinde hediye bırakma öyküsü böylece doğar.

Daha fazla bilgi icin: http://www.kultur.gov.tr/portal/arkeoloji_tr.asp?belgeno=3346

Azizlik sifatinin ise oldukten sonra verildigi tahmin ediliyor.

Ferit karakterinin yaptiklarini soyle bir hatirlayalim mi: Akasya’nin okula kabul edilmedigini ogrenince, hatirli tanidiklarini devreye sokup sorunu hallettirmisti…

Agresif alacakli Nehir’in kapisina dayandiginda adama para vererek olayin iyice tatsizlasmasini engellemisti…

Yigit’in elini ucret almadan ameliyat ederek cocugun hayati boyunca tasiyacagi bir kompleksten kurtulmasini saglamisti…

E ne yapalim, Turkiye’de somineli ev az…Bacadan hediye atmak zor… :lol: Ferit de ancak boyle yardim edebildi simdiye kadar…

Uzun lafin kisasi: Noel Baba zekice bir secim olmus bence.

Lutfen cesitli kaliplara, dayatmalara takilip, guzel seylere tu-kaka demeyelim arkadaslar :wink:

eves
29-11-04, 19:32
Fundacigim ne güzel anlatmissin olayi seni tebrik ediyorum..

savas yanlilarina bile gül atarak cevap veriyorsun..

Umarim iyi niyetinin kiymeti bilinir..

semax
29-11-04, 22:52
Doğrusunu söylemek gerekirse ben bu Noel Baba konusunu üzerinde konuşmaya bile değmeyecek bir konu olarak görüyorum. Ayrıca asıl adı Santa Clause olan bir adama Noel baba adını taktıysak demekki artık bizden biri olmuş; kanıkasmışız, bizim geleneklerimizde de yer etmiş.

Bu arada sevgili eves seni çok sessiz görüyorum. Yazdıklarınla bizi coşturup, keyifli anlar yaşatıyordun ama birkaç haftadır sessizsin. Sevgili Funda da öyle Gerçi bir ara modluktan ayrılacak gibi bir yazı okumuştum. Umarım öyle birşey yoktur.

Bende bölümü biraz durağan bulanlardanım.Ferit ve Nehir'in aşkını izlemek istiyorduk ama bu tarz romantik komedilerde kavuşmalar biraz sıkıcı oluyormuş :) Eee şimdi ne olacak demeye başlıyor insan. O yüzden yalan konusunda da, hadi çıksın yalan ortaya diyemeyeceğim. Doğrusu bu dinginliğin arkasından büyük bir olay bekliyorum. Hatta bu konuda iddaya girebilirim :)

Gabriel
29-11-04, 23:26
Bencede arkadaşlar böyle gereksiz ayrıntılara düşmeyin nolur.Benim bile böyle şeylerin düşünüldüğünü,sorun edildiğini görünce bütün hevesim kaçıyor bir de senaryo yazarı olsam kimbilir ne kadar sıkılırdım.Yaratılan güzellikler öyle çok ki bunları düşünmek çok saçma,hatta bu kötü birşeyde değil düşünülmesi bile garip.Tek kelimeyle anlatırım ben bu diziyi M-Ü-K-E-M-M-E-L hatta dayananmam yetersiz bile gelir tek kelime süper :!: müthiş :!: eşsiz :!: aşkın böyle güzel işlendiği insana hissettirildiği tek dizi :!: :!: E-Ş-S-İ-Z :!: :!:

mykayra
30-11-04, 00:12
Sevgili Semax,
Hadi gel benle iddiaya gir diyeceğim ama ben de senin gibi büyük kıyametten [Feritle Hamdi'nin yalanının ortaya çıkacağı vakit] önce başka çarpıcı gelişmeler bekliyorum...

Sükunet havasında azıcık ortam dinginleşmeye başladığı zaman sanırsam kanımızdaki adrenalin basınç yapıyor ve "heyecan, macera" isteriz diye bağırıyor... :lol: Derdimiz ne şimdi..Adam hayatım boyunca seni aradım dediği kadını bulmuş, kadın da bütün önyargılarına, önüne set çektiği duvarlara rağmen tekrar sevmeyi başarmış biz kalkıp onların rahatını kaçırmaya çalışıyoruz...:lol: İş mi yani... :roll:

Bizi böyle alıştırdılar ne yapalım...Malum TV karşısında hipnozlanan bir toplum olduk ya...Tepkilerimiz,beklentilerimiz bile homojenleşmeye başladı.. :P

Özellikle şu Mr.Deniz'den gelen kartpostaldan sonra kendisinin üç vakte kadar zuhur edebileceği ihtimalini gözönünde bulundurarak küçük kıyameti beklemeye başladım şimdiden.. :lol: :lol: Ee malum Nehir Hanımın pek bir yakın arkadaşıymış.. :wink:

Ferit'i kıskançlık triplerine girerken düşünemiyorum doğrusu... :P :P
Asabi Nehir, Ferit'in bu davranışlarına tabi süt dökmüş kedi gibi boyun eğmeyeceğine göre adamı iyice çileden çıkarabilir..."Demek sen bana güvenmezsin" diye başlayan bir nutukla duruma göre pastanedeki bilimum pastalardan birini de Ferit kafasına yiyebilir... :P

Olur mu olur... :wink: :lol:

................

Bu arada garibim Eves Kanald'nin kurbanı oldu..Her hafta tekrarını verdikleri diziyi bu hafta cumartesi vermemişler...Pazar günü misafirleri varmış, ondan seyredememiş...(Bu arada ben eves'in basın danışmanıyım..Duymayanlara duyurulur.. :lol: :lol: )
Keyfi çok iyi maşallah da çorbayı fokurdatmak için malzeme lazım işte... :wink: :wink: Ya da şöyle diyelim bu sessizliğin sebebi için hala daha 4 günlük İstanbul ziyaretinin rehavetini üzerinden atamamıştır belki de...
[Hangisi doğru Eves...?? :roll: :roll: Kamuoyunu bilgilendir de biz de öğrenelim.. 8) ]

..............

Fundacım [dizideki Funda üzerine alınmasın hemen... :lol: Bizim Fundab'ımızdan bahsediyorum.. :wink: ] ne kadar yoğun da olsa bizleri yalnız bırakmaz, heyecana kapılıp imgeleri fazla ciddiye alanları yatıştırır, bize göz kulak olur, forumu çekip çevirir... :lol: :wink:

..............

eves
30-11-04, 03:04
corbada benim de tuzumu özleyenlere tesekkürler ve sonsuz sevgiler (birden star havalarina girdim bende aaa,kizicam kendime)

diziyi sonunda seyredebildim arkadaslar önce bunu belirtiyim..

sevgili mykayra bu kurban olayini hic sorma vallahi,kanal d basarinin sarhoslugundan olsa hergün bayram ilan edip (yada deliye hergün bayram mi desek?!) mutlaka birimizi kurban ediyorlar ama ellerime gececekleri gün arabistan usulü bir bayram ile ben onlari kurban edicem ama dur bakiim.. :wink:

arkadaslar dizi bence cok güzel ilerliyor,ki bunun en büyük faktörü gercege yakin ve fazla ucari konular islenmemesi ve bu dengenin saglanmasindan kaynaklaniyor fikrimce.

Hosuma gitmeyen iki konuya deginmek istiyorum..
1.Ferit in iki ipte birden cambazlik yapmasi. Be adam sen feministlerin öfkesini hakedecek cinsten hallerinle Funda ve Nehir iliskisini ne kadar Funda dan sikayetci de olsan ve aralarinda cinsel anlamda birsey gecmesede sürdürüyorsun. Okumus,ince ruhlu adam isen bu ne perhiz bu ne lahana tursusu??Öyle bir insana bu hareket yakismiyor. Bir Iliski biter digeri baslar.Eger hosnut degilsen kadin ile Tom ve Jerry oynamak yerine olayi bitirmektir!
2. Hamdiyi ara sira Oya firenlemese adam dünyayi da ben yarattim diyecek kadar salliyor. :D Tamam isin bu yani komik ve biz egleniyoruz. Amaa!: Kizi alip evim diye süperlüks bir eve götürüp "iste al sana kurulu düzen bir sen eksiksin " demek cok yalnis. O kizcagizin o ev üzerinde yaptigi hayalleri umursamayan cici Hamdi bey bu konuda ayip ediyor. Tamam olay maddi anlamda degil manevi anlamda ayip. O evin hayali ile düsler kurmak ve bu düslerin bir anda Kaynana Hamiyet ile kabusa dönüsmesi pismis tavugun basina gelmemesi diledigimin cinsinden bir kabus..Cok abartilida sallarsin ama pembe düsleri yikmadan sallarsin ..

Cocuk esirgeme kurumuna gitmeleri cok hosuma gitti bu konuda arkadaslar yeterince güzel söz sarfetmis..

Ferit in eski esinin olaya bakisi ise mükemmeldi,bu konuda "erkek olmasina ragmen kadinlarin yapisina cok derin bakan ve bu davranisla beni sasirtan" senaristlerimizi kutluyorum.
Asirlardir kadinlari anlamiyorum diyen erkeklerin arasindan böyle önce detayi kaleme döken senaristleri gercekten tebrik ediyorum..Dizinin o yani beni mest etti!Evet kadin Ferit in iliskilerini umursamiyordu..Taa ki "eski esi" gercekten asik olana kadar. Cünkü adam bedenen degil artik ruhen (ki bitmis iliskilerde eger cocuk gibi bir bag varsa bedenin degil sadece ruhi degerlerin önemi kalir) de duygusal bagini kuracagi,gercek anlamda cocuklarinin annesinin yerini alacak bir iliskiye baslamistir. Insanlar (hem erkek hem kadin) sevmesede meraktan öte tanimlamasini aciga vurmayi redettikleri bir kiskanclik duyarlar..Bunu da cok güzel yansitmislar..

yalanin ortaya ciktiktan sonra dizinin slklcl olacagini düsünen arkadaslar:
biz seyircileri ceken genelde Imkansiz asklar olur bunun en güzel örnegini BIM de gördük. Selim Esma birlesince birden o büyü bozuldu ve hem reytingler,hem izlenimler iyice düstü.Herkeste bir hayalkirikligi yasandi.. Fakat unutmayalim ki Bir Dilim Ask imkansiz bir aski anlatmiyor. Bize hayatin icinden bir demet mutlulukla beslenmis gercege cok yakin bir yasami belki de yasanmisi sunuyor. dizi böyle basladi ve böyle bitmeli. Bence bundan hosnut olmayan ve sürekli aksiyon bekleyen arkadaslar zaten bastan yalnis kapiya dayanmislar... Gidisat güzel..

Gelecek bölümde ise Ferit firsati deyip evet doktor benim diyebilir..Nehirde ironik sanip ilk anda inanmayabilir..ama sadece ilk anda..

semax
30-11-04, 07:21
:D
İşte bahsettiğim ve özlediğim buydu. Televizyonlarda eleştirmenim diye geçineneler bence önce Eves ve Mykayra'nın yorumlarını okumalılar. Dizi bittiğinde (inşallah yakın bir zamanda olmaz) izlemeyi özleyeceğim kadar mykyra, eves, fundab, cyrano gibi arkadaşların yaptığı yorumlarıda özleyeceğim sanırım. Belki de snrasitlerin burada olduğu ve gülümseyerek yazdıklarımızı okuduğu fikri bizi bu derece edebi yazılar yazmaya yönlendiriyordur. Sebebi bu ya da değil; zeki insanların yazdığı , seyrettiği ve yorumladığı bir dizinin seyircisi olmak çok keyifli.
Aman Allah'ım çok coştum :) Sanırım şimdi Alper bey bu yazıyı okuyup, "Allah Allah amma havaya girdi bunlar da" diyordur. :)

mykayra
30-11-04, 09:43
:D
Belki de senaristlerin burada olduğu ve gülümseyerek yazdıklarımızı okuduğu fikri bizi bu derece edebi yazılar yazmaya yönlendiriyordur.

İlahi semax yani,
"Sökme akıl yedi adım gider"...
Burada senaristleri, oyuncuları etkilemek isteyip tumturaklı kelimeler kullanıp, şaşalı cümleler kurma hevesine kapılan adam iki adım ötedeki forumda çuvallamaz mı... :lol: :D

Birileri bizi izliyor ve takip ediyor diye (BBG sloganı gibi oldu, neyse.. :lol: ) biraz daha şatafatlı yazayım diye en azından benim bir öngörüm yok..Yahu insan buraya zaten çoğunlukla seyrettiği şeylerden zihninde yer edinenleri beyin cimnastiği yaptırmaya geliyor...(Malum "işleyen demir ışıldar") Ne diye sonuçta meşhur da olsalar tanımadığı bilmediği insanlara biraz daha "cool" gözükecem diye uğraşşın ki.. 8)

Ama şu var kendi adıma söyleyebilirim, burada yazmamla alakası yok genelde yaptığım birşey bu..
Düşündüğünüz ilk şeyi yazmak yerine alternatiflerini bulmaya çalıştıkça (ki bu çok zevkli bir uğraştır..)
bir müddet sonra beyninizde zıplayan binlerce kelime ve kavramla karşılaşıyorsunuz...Tabi okudukça,dinledikçe,gördükçe yani gözlemleri harmanladıkça delifişek bir düşünsel dünyaya sahip olabiliyorsunuz.. :lol: 8)

Sanal özgürlüğün bize bahşettiği sınırsız imkanlarla bence kendimiz gibiyiz burada...Ama "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı" tabi... :wink:

............

Bu arada semax, bak bunu saydım iki oluyor...Hadi hayırlısı bakalım hep de aynı şeyleri düşünüyormuşuz... :wink:

Gelelim şu eleştiri yapmanın biçime ve türüne..

Forumlarda sıkça karşılaşılan nedeni belirtilmeden "çok güzel, muhteşem, harika, bayıldım, ayıldım..vb" beğeni kelimeleri duymaktan bana "öfffffff geldi" artık...
["kal geldi"den esinlenilmiştir...İtiraf ediyorum.. :oops: :wink: ]

Tamam onları da yazın da gerekçesini de bir zahmet yazsanız da biz de neyini beğendiğinizi öğrensek değil mi...

Çünkü herkes farklı bir hamurun ürünü, karakterlerimiz, yetişme tarzımız, mizacımız, bize özgünlük veren herşey farklı...Bir insanın beslendiği kaynakları yazdığı yazılardan keşfetmek kadar zevkli bir iş var mı... :lol:
Özenle yazılan yorumları okumaktan ben de büyük keyif alıyorum senin gibi...Farklı bakış açılarını görmek, bazen "aaaa" bu nasıl gözümden kaçtı, "vayyy be" amma da benden dikkatliler varmış demek, kısacası "beyin hücrelerimizin burada yaptığı futbol maçını izlemek"
çok güzel... :P

Bu arada kendimi kaptırmışım farkında olmayarak...Bir-iki lafa bu kadar cümle çevrilir mi diye sevgili senaristimiz yazılanları okurken umarım "amma da ispatlama telaşına girdi diye" benle dalga geçmez... :lol:

lektem
30-11-04, 10:35
Umarım dizi, mutlu bir son ile bitme klişesini bize yaşatmaz ve bir "Selvi Boylum, Al Yazmalım" tadındaki finali ile uzun süre kendinden söz ettirir.

Bu arada Mykara'nin şu sözlerine katılıyorum: "Forumlarda sıkça karşılaşılan nedeni belirtilmeden "çok güzel, muhteşem, harika, bayıldım, ayıldım..vb" beğeni kelimeleri duymaktan bana "öfffffff geldi" artık... "

Azıcık aykırı bir şey söyleyince de insanların müthiş tepki vermesini anlamıyorum. Bir diziyi beğeniyoruz diye her şeyini beğenmek zorunda mıyız? Ya da beğenmediğimiz bir noktasından hiç mi söz edemeyiz? Ben Noel Amca unsurundan hoşlanmıyorum. 12 bölümdür bir kere bile bir ezan sesi işitilmemesini yadırgıyorum. Dizi Üsküdar'da çekiliyor ve orası 20 metre arayla camiye rastlanabilen bir yer. Hiç mi ezan vaktine denk gelmez bir sahnesi? Hiç mi, atıyorum, bir akşam vakti, "Akşam ezanı okunuyor, geç kaldım" demez bir karakter.

Ya da bir şeye başlarken, dükkanı açarken, arabaya binerken hiç mi bir insan bir "bismillah" demez? Noel Baba bizim kültürümüzde var da bunlar Japon kültüründe mi var arkadaşlar?

Diziyi sadece karalamak filan için bu tür şeyleri yazdığımı düşünenler çıkabilir. Hiç alakası yok. Bir şeyi takdir ederken eleştiremiyorsanız, objektif bakıp bakmadığınızı sorgulamanız lazım.

Hiç bir şey %100 iyi, %100 kötü değildir. Her şeyde iyi yönler ve kötü yönler bulunabilir. Nihayetinde bu da bir TV dizisidir. Artı ve eksi puan verilecek yanları olabilir. Burada zaten herkes, harika, süper, bayıldım , vs. ifadelerle dolu cümleleri bolca kullanıyor.

Saygılı olduğumuz sürece eleştirilerimizi de ortaya koymalıyız. Dost acı söyler. Aynı cümleyi farklı ifade edersek "Acı olan sözü DOST söyler".

eves
30-11-04, 14:07
sevgili mykayra nin gercekten bütün sözlerine katiliyorum..

sadece "insanlarin sürekli,begendim,güzeldi,harikaydi vs.."yazdigi noktaya haric. Olumlu gelen tüm yorumlara, tüm bakis acilarina herzaman olumlu bakmak lazim diye düsünüyorum,cünkü herkes duygularini istedigi gibi ifade edemeyebilir, buda cok dogaldir..insanlik hali dedigimiz gibi..

Ben pozitiv elestirilere, duygularini 1-2 "güzeldi,harikaydi" kelimesinden de insanin vermek istedigi mesaji zaten aliyorum. Ve bana kasiniyor bu dedirtecek, emege saygisiz yaklasimli elestiriler yapan, asagilayan elestirileri duymaktansa bunlari tercih ediyorum..

Bir Dilim Askin gidisati cok yerinde.. Nehir Akasya iliskisi (anne-cocuk dialogu), bize verilen mesajlar (yigit in eli, cocuk esirgeme kurumu), ikinci bahar ask larinda olabilecegi (ask a inancini kaybetmis kirgin kalplere) ve hatta insanin akademik kariyeri ve yasi yla ilgisiz her türlü yalani herkesin söyleyebilecegini göstermistir.. :D

Yani tek cocuklar degil büyüklerimizde ask icin neler yapabiliyorlarmis, hemde bizden daha cocuk davranislarla.. :wink:

mugece
30-11-04, 17:50
merhaba sevgili arkadaşlar bende bir iki yorum yapmak istiyorum.
Bir Dilim Aşk severek izliyorum her hafta.ama bazen sıkılıyorum,sürekli aynı cümler,aynı diyologlar geçiyor.noel baba kelimesi benim hoşuma gitti o yaştaki bir kızın ağzına yaşıyor.nehir'in kızı ile konuşmasıda hoşuma gidiyor.ama fazla ilgi sevgi pek hoşuma gitmiyor.birazcık kızı ile tartışsa kızı sorun çıkarsa yaramazlık yapsa daha heycanlı olacak.bu benim görüşüm tabiki beni okuyanlar karşı çıkabilir şimdi kendi kişisel düşüncem.

eves
30-11-04, 18:40
sevgili mügece,

önce aciksözlülügünden dolayi seni tebrik ediyorum
senin gibi bir arkadasimdan böyle bir aciklama beklemezdim acikcasi ama
maalesef cogunlugun düsüncesini dile getiriyorsun..
Cogunlugun istegi dogrultusunda bazen sacma sapan, cocuklarin psikolojilerine hic de olumlu olmayan,hatta kanli bicakli mafya vari diziler yapiliyor.

Ben mi anormalim diye düsünmeye basliyorum bazen..

Acaba bizi savaslara götüren bu cogunluktan cikan negativ duygular midir diyecegim artik.. (sevgili muge`cigim bu cümleyi sakin üzerine alinma)

Ben Bir Dilim Ask gibi bircok aile dizilerinin olmasini diliyorum. Ve sevgili Müge ye slklcl konusunda kesinlikle katilmiyorum.

Ben Funda yi esim Hamiyet teyzeyi ve diger tüm güzel karakterleri cayimizla pastamizla, güle eglene seyrediyoruz. Darisi diger seyircilerin basina :wink:

PunK
30-11-04, 19:54
Bende dizinin sıkıcı olduğunu düşünmüyorum. Zaten sıkılsam izlemem. Doğrusunu söylemek gerekirse ilk başlarda çok sönük bulmuştum diziyi, iddasız ve sıradan gelmişti. Ama sonradan anlatılanlara kulak verdiğimde, hayata ve aşka dair anlatılan çok önemli şeyler olduğunu gördüm. Üstelik bunlar koca bir bölüm konusu yapılarak, sündürülerek, uzatılarak anlatılmıyor. Minicik bir an bir laf duyuyorsunuz Ferit'ten veya Nehir'den ve o laf sizi kendi hayatınızdaki bir ana götürüyor. "Evet ya" diyorsunuz "böyle yaşanıyor gerçekten hem aşklar, hem hayatlar" Diğer dizilerde olduğu gibi zengin ve yakışıklı bir adam çıkıp da bir genç kızın hayatına girmiyor bir anda ya da "Pretty Woman" tarzı şeyler yaşanmıyor her yerde... Bu kadar sevmeme neden olan da belki bu; bence adı Bir Dilim Aşk'tan öte Hayat Bilgisi olmalıymış dizinin :) Belki yaşım daha 19 olduğu ve fazlaca hayat tecrübem olmadığı için, dizide hayata dair verilen minik sırlar beni cezbediyordur. Ama zaten bunlar da benim şahsi görüşlerim :) Sevgiler

mugece
30-11-04, 20:56
sevgili arkadaşlarım :) ben her bölümünü izlerken SIKILIYORUM demedimki bazen çok nadir yerlerinde SIKILIYORUM dedim zaten sıkılsam seyretmem diziyi :)ayrıca sevgili eves Acaba bizi savaslara ***üren bu cogunluktan cikan negativ duygular midir diyecegim artik.. (sevgili muge`cigim bu cümleyi sakin üzerine alinma)
dediğin sözünden neden üstüme alınayım
benim SIKICI dediğm sahneler sevgi cümleri cicim, bir tanesi,boncuk ayşe filan devamlı aynı biraz farklı cümleler söyleseler daha iyi olacak umarım beni şimdi anladınız.biraz da kavga olsa daha doğrusu tartışma(tatlı komik) vede koşusturmaca.
hani ilk bölümündeki şimdi adı aklıma gelmiyor burnunu sürekli estetik yaptıran kadın elinde silahı ile araba ferit'i kovaladıya.işte onun gibi azıcık tatlı aksiyonlar istiyorum ama siddetsiz :wink:

lektem
01-12-04, 09:30
Dizi hızla bir çıkmaza, durağanlığa gidiyor. Umarım bunu açacak, kıracak malzemeleri vardır. Nehir gibi akıllı bir kadının hala yalanları anlayamamış olması bana inandırıcı gelmiyor. Cin gibi bir kadın... Hala aymadı.

Geçen bölümün sonunda, "sen aslında şoför değilsin" dedi. Belli ki şöyle bir şey diyecek: "Gökyüzünden düşmüş, kanatsız bir meleksin", ya da "kurbağa iken bir prenses tarafından öpülmüş ve ama prensesini kaybetmiş bir prenssin" vs.

Artık çekim yaparlarken de pek görmüyorum ekibi. Dizi bitiyor mu, nedir?

cyrano
01-12-04, 15:52
Zaten noel baba filan diyorlar; bitsin, nedir bu böyle... :twisted:

lektem
01-12-04, 16:09
Dizi yapımcıları ile kanallar genellikle 13 bölüm için anlaşma yapar, dizi beğenilirse bu anlaşmayı uzatırlar. Bir Dilim Aşk 12. bölümünde.

Hanife_Gumus
01-12-04, 16:26
Ben diziden şuanda sıkılmıyorum ama yalanlar bir süre daha devam ederse sıkılırım diye düşünüyorum :roll: lektem'e bir noktada katılıyorum "Nehir gibi akıllı bir kadının bu yalana inanması bana saçma geliyor" gerçi son bölümde söylediği cümleden inanmadığını anlıyoruz ama umarım bu yalan daha fazla sürmez..
Ben dizilerin saçmalayıp devam etmesindense bitirilmesinde yanayım, hiç değilse akılda güzel kalıyor (Süper Baba, İkinci Bahar)
Akasya'nın Noel Baba demesi bana çok sevimli geldi, dizide ezan sesi olsaydı "ulan yuh be reyting için ezan'ı kullanmışlar" diye düşünebilirdim, iyiki koymamışlar.....

Fundab
01-12-04, 16:44
Dizi yapımcıları ile kanallar genellikle 13 bölüm için anlaşma yapar, dizi beğenilirse bu anlaşmayı uzatırlar. Bir Dilim Aşk 12. bölümünde.

Lektem,

Dizinin senaristleri 30 Ekim tarihli yazilarinda ikinci 13 bolum icin anlasma yapildigini soylemislerdi.
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=675&postdays=0&postorder=asc&start=210&sid=63bb118051aad56dbe9aa7a2fb2fda11

Bilginize...

lektem
01-12-04, 17:18
Teşekkürler Funda... Demek ki yalanın bitmesine az kaldı. Nehir karakteri bu yalanı bu kadar uzun süre "yiyecek" insan değil. Ve gerçekleri öğrendiğinde de kendini aptal yerine koydukları için Ferit ve şoförüne çok fena köpürecek. Tahminim böyle.

mugece
01-12-04, 20:26
arkadaşlar yapmayın 13 bölümünde dizi bitecekmi? diyorsunuz şimdi :(
vallahi çok üzülürüm.
ama sanmıyorumki dizi bitsin çünkü reatingleri baya yüksek.saat kaçta ve hangi gün verirlerse versinler izleniyor.benim SIKILMAMIN nedeni söyledim yukarda.bu dizinin bitmesini istemiyorummm.
gerekirse senariste mail atarım.
nehir bence baştan beri biliyordu gerçeği ama söylemiyordu :) gibime geliyor.13 bölüm final olmaz ihsallah :)

mugece
01-12-04, 20:52
aklıma şimdi gelen bir seyi yazmak istiyorum.
"bir dilim aşk" dizide bu hafta nehir'in mektup arkadaşı deniz gelecek ve nehir'e aşık olacak nehir iki aşkın içinde kalacak çünkü deniz'den hoşlanacak.böylece dizi bitmeyecek.

pinkzone
01-12-04, 22:01
bence olmaz gibi geliyor biraz çok tuhaf olur bu durum

eves
02-12-04, 00:56
Bazen insanlar bildikleri halde büyünün bozulmamasi icin yalanin icinde rol almayi kabul ederler. Bu yalanin icinde kurulmus duygusal bagin kopmasindan endise duyarlar. Ama mantik, dizininde son sahnesinde Nehir in de zaten inanmadigini ifade ettigi gibi, artik bu yalanin son verilmesinden yanadir.

Ayaklari yere basan mantigi baskin Nehir karakteri eger Oya gibi duygusal bir yapiya sahip olsaydi, Oya gibi cogu seyin farkina varmaz, gec yakalanmis sevdanin at gözlügü ile pesinden giderdi.

Hem karsindakine inanmayi istemek, hem beslenen bir takim duygular Nehir in gercek kimligi "mantik" oldugunu sergiliyor ve bu dizinin gidisatini bence real oldugunu yansitiyor.Mantik ile hareket eden asigin tepkileri.. Öyle olmadigini süphe etmekten öte artik biliyor ve gercekleri ögrenmek istiyor. Hemde askini kaybetmek pahasina.

Mantigi ile hareket etmis bir insan icin gercegi ögrenmek kolay olmayacak. Yillar sonra karsiniza cikan bir insan yüzünden dizginleri duygularin ele almasi ve bir anda mantiga devretmesini bekleyemezdik ve iste bu yüzden bu sürec..
Yoksa ne Nehir kafasiz, ne de gidisat slklcl... Bunu anlamak da aslinda zor degil bence...Sadece kendini o karakterlerin yerine koyup düsünmek yeterli..

lektem
02-12-04, 11:18
Nehir'in Ferit'e sen şoför değilsin, di mi dediği sahnenin sonrasında bence sizin beklediğiniz şey değil, "sen romantik bir şövalyesin" mealinde bir söz gelecek. Nehir, nereden anladı Ferit'in doktor olduğunu. Öyle bir şey mi yaşandı? Biri gelip durumu mu anlattı? Eğer öyleyse Nehir neden Oya'ya durumu açıklamadı. Saf saf Hamdi ile o süper lükse eve gidip hayaller kurdu. 18 yaşında paspal bir gencin uşak olduğuna inandı?

Dizide en akıllı kadın Nehir. Diğer karakterlere bir bakın. Zeka seviyeleri tartışılır kadınlar hep. Hamiyet zaten uçmuş. Funda tam şaşkın. Oya tam saftirik. Diğer estetik manyağı kadın, neydi adı, o da öyle. Ve Nehir'in bu şekilde kandırılması ona çok ama çok koyacak.

mugece
02-12-04, 11:42
sevgili lektem bende son bölümünde oya'nın taner'i uşak oduğuna inanamsına çok şasırdım ama zaten oya'da hamdi gibi sarf temiz kalpli.nehir akıllı cin gibi.gözlerinden belli akıllı olduğu. bu dizide insanları güldürebilmek için hamdi,oya ve hamiyet hanımı akıllı yaparlardı .:)

lektem
02-12-04, 11:50
Ferit bankta otururken Nehir'e herhalde işin doğrusunu anlatacaktı. Ama Nehir onu susturdu. Ferit de bir daha konuyu açmadı.

Kadını kandırmak hoşuna gidiyor sanki. Ya da büyü bozulur diye korkuyor. Ama ne kadar uzatırsa o kadar batacak.

Yurtdışından gelecek olan Deniz"in erkek olduğuna dair bir konuşma geçti mi, ben kaçırdım mı? Deniz her iki cinsiyet için de kullanılan bir isim ve ben onu kadın bir Deniz sandım.

Ha bir de Başak Sayan FHM dergisine hoş pozlar vermiş.

ghost
02-12-04, 12:10
Ya bişey yazmayayım diyorum, çünkü diğer frumlardaki gibi bir karşıklıklı tartışma ortamı burada açılşsın istemiyorum ama arkadaşlar bana lektem adlı arkadaşın yazdıkları biraz art niyetli gibi geliyo. Kaçgündür diziyi karalamak için baya bi uğraşıyo.Sakın hayır ben eleştriyorum sadece demesin eleştri ve saldırı arasındaki farkı bilecek yaştayız.Bana düşmez kimsenin avukatlığını yapmak ama yazıp çizmekde bi yere kadar.Dizide ezan sesi yok diyemi bunları yapıyor merak etmekteyim.

lektem
02-12-04, 13:21
Ghost, yanlış düşünüyorsun. Nasıl ki ben, senin ezan sesi duymaktan rahatsız olduğunu şu andan itibaren düşünmeye başlayarak yanlış yapmaktaysam, sen de aynı şekilde yanlış bir düşünce besliyorsun. Nasıl ki, bu ülkenin "milli marşında ezanlar yurdumun üzerinde sonsuza kadar inlemeli" denmesi, şeriat isteği olmuyorsa, benim isteğim de karalamak olarak değerlendirilemez ve zaten biz o konuyu da geçeli çok oluyor.

Not: Çoğunluğu müslüman olan bir ülkede, Noel Baba'nın hoş görülüp ezan sesinin yadırganması sosyolojik bir akademik bir çalışma konusu olmalıdır. Başka da bir şey demiyorum.

Ya bişey yazmayayım diyorum, çünkü diğer frumlardaki gibi bir karşıklıklı tartışma ortamı burada açılşsın istemiyorum ama arkadaşlar bana lektem adlı arkadaşın yazdıkları biraz art niyetli gibi geliyo. Kaçgündür diziyi karalamak için baya bi uğraşıyo.Sakın hayır ben eleştriyorum sadece demesin eleştri ve saldırı arasındaki farkı bilecek yaştayız.Bana düşmez kimsenin avukatlığını yapmak ama yazıp çizmekde bi yere kadar.Dizide ezan sesi yok diyemi bunları yapıyor merak etmekteyim.

cyrano
02-12-04, 13:24
Ghost duygularıma tercüman olmuş :twisted:

Sadece BDA değil tüm diziler eleştiriliyor, hatta bazıları daha ön planda olduğu için BDA'dan daha da acımasız eleştiriliyor. Bu çok normal. İlk bölümden beri sevmiyorum diyenler oldu, eleştirenler oldu. Hatta son bölümlerde bu eleştiriler fazlalaştı. Gerçi son bölümlerdeki eleştirileri çok da haklı bulamıyorum. Nehir ve Ferit bir araya geldikten sonra haliyle heyecan bir parça azaldı. Ama bunda, bizim Türk toplumu olarak içinde bulunduğumuz tüketim çılgınlığının da payı var. Şimdi bazıları "yalan çıksın ortaya, çıksın ya sıkıldım" diyorlar. Mahallenin muhtarları aklıma geliyor; senelerce evlensinler diye yırtındı herkes, bir evlendiler dizi baş aşağı gitmeye başladı. Yalandan sonra böyle olacağını tahmin etmiyorum, bu kadro mutlaka zekice bir fikir üretir ya da onlar da sıkılıp diziyi adabıyla bitiriler. Sorun o değil. Sorun, onlar diyelim ki yeni bir hikaye ürettiler. Mesela yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi Nehir Deniz'le (erkekse tabii) Ferit arasında kaldı. Bir anda ilgi çekecektir. Ama bu sefer de herkes başlayacak: "Aaaa Ferit'i seçsin, Deniz'i seçsin, hadi seçsin, sıkıldım" demeye. Demekte de haklılar :) Çünkü biz seyirciler televizyonu tüketmek için seyrediyoruz. Her an ve her dakika bizi doyuramazlar. Dünyanın neresinde olursa olsun artık insanlar hayatlarındaki durağanlığa ve mutsuzluğa bir çözüm olarak televizyonun kendilerine güzel hikayeler anlatmasını istiyorlar. Ama bazı akıl hastası ülkelerde istenen hikayenin içeriği vahşet, mafya gibi konuları da içerebiliyor. Ve bu istekleri karşılamaya çalışmanın sonu yok. Biz mutlu bir azınlığız ki en azından bizim senaristlerimiz (sahiplenirim hemen) bizi dinlemeye gayret ettiler. Oyuncuları bizimle buluşturmaya çalıştılar. Ama sonunda ne oldu. Çok afedersiniz ama zeka özürlünün teki çıkıp: Bu dizi çalıntı dedi. Senaristler biz buradayız, nereden çalıntı lütfen söyleyin deyince ne yaptı o arkadaş???? Kendini koruyacak hiçbir düşünce üretemediği için attığı çamurun izini arkasında bırakarak sırra kadem bastı. Senaristler de yazmaktan vaz geçtiler. ben olsam ben d vaz geçerim, hatta muhattab bile olmam. Ne gerek var ki emeğinize saygı duymayan insanlarla konuşmaya, fikir alış verişine girmeye. Üslubumun çok sert olduğunu farkındayım, kusura bakmayın ama ben paranın ne kadar zor kazanıldığını bilenlerdeniz. O yüzden emeğe saygı duymayan, konuşmasını, yazmasını, eleştirmesini bilmeyen, kendi siyasi, dini, hayat görüşleri işin içinde yok diye işi karalamaya çalışan insanlara karşı sessiz kalmayı bir türlü öğrenemedim. Diziye her zaman eleştiriler yapılacak, birgün gelecek dizi bitecek, hatta birkaç ay sonrasında ben dahil kimse BDA'dan konuşmayacak... Bu dizi bana uzun yıllardan beri tv karşısında güzel vakit geçirttiği için vefalı davranmaya çalışıyorum, ama tohumuna da para saymadım hani biterse de o tüketici toplumun bir bireyi olarak "gönlümü eğleyecek" başka birşey bulurum. Sadece bir temennide bulunmak istiyorum: Seyircinin entrika, mafya ya da star peşinde koştuğu bir ülkede naif bir romantik komedi yapıyorlar; zor bir iş. Seyircilerinin diğer dizilerden daha az olacağını kendileri de tahmin etmişlerdir. Bence de seyirci az olsun ama kaliteli ve art niyetsiz olsun. Vaktinizi ve yerinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

ghost
02-12-04, 13:33
Biz o konuyu geçeli çok zaman oldu demiş lektem, zaten o dediğini farkındaysa pek önemseyen olmadı. Ben sadece dizi hakkında bir tek olumlu görüş belirtmeden, devamlı bitsin bitecek yazılarından sıkıldım. Çünkü bu diziyi seviyorum ve bu tarz konuşulması beni üzüyor. Haa o yazmakta özgür bende okumamakta sadece hisetiklerimi paylaştım.

Ayrıca diğer "rahatsız" olma konusuna hiiiç girmem. Bu tarz dini muhabbetlerin alevlenmesi için günlük hayattada çok fazla uğraşan var.Burada eksik olsun.

lektem
02-12-04, 16:53
DENİZ karakterinin erkek olduğunu nereden anladınız?

Gabriel
02-12-04, 18:53
Arkadaşlar kusura bakmayın ama bütün bu tartışmalar çok saçma.Neden noel amca diyor,neden ezan sesi yok,neden şu neden bu... Eğer hoşunuza gitmeyen birşey varsa,şikayetçiyseniz seyretmezsiniz olur biter.Bir Dilim Aşk'taki ezan sesine gelene kadar şu anda yayınlanan ve topluma fazlasıyla kötü örnek olan o kadar dizi var ki.Örneğin;Haziran Gecesi.Haziran Gecesinde Havin'in Özcan Deniz'le tanışmasına neden olan olay Havin'in yapmış olduğu işti.Birçok insan bunu örnek alabilir.SAnki iyi birşeymiş gösterildi bu.Yaptığı bu iş sayesinde hayatı değişti.En basit ve an açık bir örnek,örnekler çoğaltılabilir.Dizinin konusunda hoş olmayan ve ya çirkin şeyler yok.Nihayetinde repliklerde de saçmalanmıyor.Yalnızca eğlendirmek amaçlı yapılmış bir dizi.Yönetmenin ya da senaristlerin özellikle oturup da ezan sesi olmasın sakın ya da yabancı kültürden örnekler olsun Noel amca desin Akasya falan diye zaman harcayıp bunları düşündüklerini hiç sanmıyorum ben.Öyle oluşmuştur,denk gelmiştir yani.Sonra ben değil Bir Dilim Aşk hiçbir dizide örneğin yataktan kalkarken ya da arabaya binerken oyuncuların bismillahirrahmanirrahim dediğini duymadım(kanal7,samanyolu tv.. hariç :wink: ) Nitekim bunların gözümüzün içine sokulmasına gerek de yok.Bu değerlerden yoksun değiliz çünkü.Dizilerde söylenmesine kalmadı bizim sahip çıkmamız.Zaten eğer eleştirdiğiniz noktalar var olsaydı bu seferde neden var biz bilmiyor muyuz,farkında değilmiyiz derdiniz.Eğlence amaçlı bir program,ben seyretmekten çok mutluyum.Pazar akşamlarını iple çekiyorum ve umarım sebepsizce bitirilmez bitmesi gereken bu kadar başka dizi varken. Sevgiler&Saygılar...

mugece
02-12-04, 20:32
ARKADAŞLAR DENİZ BENCE ERKEK ÇÜNKÜ DİZİYE HEYECAN GETİRİCEK
NEHİR'E AŞIK OLACAK ARASINI AÇACAK FERİT'LE :lol:

eves
03-12-04, 00:09
sevgili cyrano ve diger arkadaslara kesinlikle katiliyorum.

Bir diziyi sadece acigini yakalamak ve kötü yanlarini görüp emege bu denli saygisizca elestirilecekse ne kendine eziyet edip nede insanlari rahatsiz edecek yazilar yazip kendini, taninmadigi halde biktirmanin alemi yok.

Hoslanmadigim bir diziyi niye seyrediyim ki ben? Hoslaniyorsam o zaman bir diziden bu kadar mi kötü yanini görüyorum? Eger bana bu kadar batiyorsa ben bu dizinin neyinden zevk aliyorum.? He neyinden!?

amacim dikkat cekmek mi? Nedir? Cok mu matah biriyim ben? e ben daha iyisini yapiyorum diyorsaniz buyrun, piyasada herkese yetecek kadar dilim var!

Ama elestirinin de dozu var, saygi denen bir sey var.

Eger beni bu kadar rahatsiz ediyorsa ben bu kadar asagiladigim,elestirdigim diziyi zaten seyretmem.

Mesela Kurtlar Vadisi.. Kanatimce tehlikeli, cocuklara,genclere zararli, sacma ötesi bir dizi! Seyrediyormuyum? Hayir. Seyredenlere lafim var mi? HAyir, herkesin kendine karida,zararida. Dizinin seyircileri arasinda habire habire diziyi elestirip b.. atiyormuyum? Hayir.
Cünkü insana, emege saygim var. Cocuklara zararli der, gerisine zaten icimden bana ne der cikarim!

Benimde hayatimda saygisizliga varan hatta sövdügüm bircok kisi, kurul,yapim var amaa kimseyi kirmak, incitmek saygisizlik etmemek icin susuyorum.

Biz müslüman isek önce saygiyi ögrenmeliyiz. Hem diger dinlere,diger dinlerin mensuplarina, hem emege hemde allahin yarattigi tüm varliklara.
Kimse burda din sömürgesi altinda edebiyat parcalamasin lütfen. Bu tür tartismalar kiskirtici amacli geliyor bana ve saygiyi da asiyor.
Cok yarasi olan ciksin resmi yollardan proje yapimcilarina basvursun,merhemini verirler!

Herkese Saygilar.

semax
03-12-04, 02:07
Sanırım bu diziyi seyreden, takip eden herkesin içinde bir parça romantizm bir parça mizah anlayışı vardır. Yoksa niye seyretsin. Lektem'in dizi sanki bitecekmiş gibi yazdıkları benimde hoşuma gitmedi ama ben onun da dizinin bitmesini istemediği ve hatta endişelendiği için bunları yazdığına inanıyorum. Belki söylem biçimi ters geldi herkese. Ama o da kimseye kızmasın çünkü söylem biçimi gerçekten ters anlaşılmaya musait. Lutfen bu konuyu sonlandıralım artık. Bu dizi bize güzel duygular hissetirmeye çabalıyor, çabasını boşa çıkarmayalım ve biraz daha hoş görülü davranalım karşılıklı. fazla "polyanacılık" oldu biliyorum ama fikirler hep farklı farklı ve bu şekilde bir yere varamayız bence. Zaten lektem de deniz konusunu açarak bu konuyu sonlandırmaya niyetli gözüküyor. Diziden bahsedelim yine...

Fundab
03-12-04, 03:49
Sevgili Semax'in onerisine uyuyorum... :lol:

Onüçüncü Bölüm

Nehir'den Ferit'e geçmiş sorgusu

Oya'nın Hamdi'yi ailesi ile tanıştırmak istemesinin ardından Nehir'in de Ferit'e geçmişine yönelik sorular sorması işlerin çıkmaza doğru gittiğini iyiden iyiye ortaya koyar. Artık gerçeği anlatma zamanı gelmiştir. Hamdi, Ferit'e romantik bir hafta sonu tatilinde Nehir'e her şeyi anlatmasını önerir. Ferit'in aklı bu düşünceye yatar.

Nehir'e bir hafta sonu tatili önerir ve birlikte tatile gitme kararı alırlar. Nehir tatile çıkmadan önce eski evine gider ve geçmişiyle vedalaşır. Ancak geçmişten gelen kayınvalide Zeynep ile kayınpeder Gökhan otoritelerini sürdürme gayreti içindedirler. Ayrıca Nehir'in yaşamına ve Akasya'ya müdahale edebilmenin yollarını aramaktadırlar.

Nehir geçmişle yaşadığı duygusal vedalaşmanın ardından Ferit'le birlikte yola çıkar. Ferit oteldeki akşam yemeğinde her şeyi anlatmaya kararlıdır. Hatta Nehir'e akşam yemeğinde geçmişini anlatma sözü verir.

lektem
03-12-04, 09:51
Nehir, Ferit'i kabul eder mi? Bence Estella'nın Pip'e çektirdiği gibi çektirsin biraz. Hem zaten eski kocasının anıları, onu engelleyecektir. Dizide şimdiye kadar verilenler bana bunu düşündürüyor. Hele ki son bölümde, kocasıyla yaşadığı evi satmayı öneren kayınvalidesine öyle bir bakışı vardı ki, afedersiniz ama "sen manyak mısın be kadın? o evi nasıl satarım ben" diyordu adeta. E, şimdi ne olacak. Ferit'i hep yakınında, yanında isteyecek, ama daha ileriye de gidemeyecek. Yalanlar ortaya çıktığında ise herhalde Ferit'i Taksim'da darağacına asacak.

Akıllı bir insanın, enayi yerine konulmuş olmayı kabullenmesi zordur. Bu insan bir de katı kuralcı ise, daha zordur.

Deniz konusuna gelince, durup dururken Deniz'in erkek olduğunu çıkardığımız anlaşılıyor. Dizide herhangi bir ipucu verilmemiş. Ama nedense bizler Deniz eski bir erkek arkadaş diye algılamışız. Dikkatli seyretmediğimiz bir ana denk gelmiş herhalde.

Dizi ile ilgili sürekli eleştiriler yapmama gelince; burada benim söyleyeceğim övgüleri zaten başkaları çok daha fazlasıyla söylediği için tekrara girmeyi okuyanların zamanından çalmak olarak görüyorum.

Yoksa ben de "ay ne şeker dizi", "ay son bölümüne bayıldım" diyebilirim.

Sevdiğimizi eleştirme hakkına da sahibiz. Bu hakkı elimizden kimse alamaz. Yaptığımı saygısızlık olarak algılamayın. Size doğruyu acı ama dosdoğru bir şekilde söyleyen dostunuzun saygısız olduğunu düşünür müsünüz?

mugece
03-12-04, 11:25
ya bu haftada sanırım ferit gerçekleri söyleyemicek :(
mektub arkadaşı DENİZ'de bu hafta gelmiyecek sanırım .

lektem
03-12-04, 11:34
Bu arada Ahmet Uğurlu'ya dizide komik bir rol bulsalar matrak olurdu :) Geçen bölümde adını zikrettiler, bir de kendisini bir yere oturtsalar... ne dersiniz? :lol:

mugece
03-12-04, 11:42
Bu arada Ahmet Uğurlu'ya dizide komik bir rol bulsalar matrak olurdu :) Geçen bölümde adını zikrettiler, bir de kendisini bir yere oturtsalar... ne dersiniz? :lol:
vallahi iyi olur letkem :)ferit'in abisi rolünde olarak girebilir diziye :lol:

cyrano
03-12-04, 11:44

Selam :) Sadece içine mi doğdu yoksa sen de bir yerden senaryoyu mu ele geçirdin? :)

ghost
03-12-04, 11:46

Bak işte bunu sevdim :)

lektem
03-12-04, 11:47
ya da nehir bir yerde, uzaktan A. Uğurlu'yu bir kadınla görür ve Ferit sanıp dellenir. Ferit'le ilişkisini keser. Ferit de o kişinin kendisi olmadığını kanıtlamak için çırpınır. Bu arada, A. Uğurlu da Ferit'in çocukken kaybolan kardeşi çıkar :P

vallahi iyi olur letkem :)ferit'in abisi rolünde olarak girebilir diziye :lol:

lektem
03-12-04, 11:49
Teşekkürler :)

Bak işte bunu sevdim :)

mugece
03-12-04, 11:49

Selam :) Sadece içine mi doğdu yoksa sen de bir yerden senaryoyu mu ele geçirdin? :)
bu soru sanırım bana soruldu :)
keşke ele geçirsem hemen değiştirdim senaryoyu. ama cumartesi günü kanald'de galayı izliyorum berna abla dizi için azda olsa ip ucu veriyorr :wink:

kupseker
03-12-04, 17:07
Sadece Deniz değil, kayınpederi de ortaya çıkacak Nehir'in.Heyecan isteyenlere duyurulur :!:

Fundab
03-12-04, 18:47
Bence de kayinpeder ve kayinvalidenin agirligi artacak. Gecen hafta kayinvalide Akasya'nin agzindan laf almak icin ugrasti ve aldi da...
Zaten bir sekilde Nehir'in hayatina tekrar girmeye calisiyorlar.

Arkadaslar, ben Nehir'in ailesiyle ilgili olarak sadece Nehir'in Kemal'le evlenirken onlarin iznini almadigi icin kustuklerini biliyorum, daha dogrusu hatirliyorum. Kacirdigim detay var mi?

Bir de aklim pek almiyor, ne olursa olsun, Akasya dogunca ailesinin Nehir'le gorusmek istememis olmasina, ya da tersi... Sonra bir de esi kaybetme gibi bir insanin hayatinda yasayabilecegi en buyuk trajedilerden birisi... Nehir'in kardesi falan da mi yok acaba ara bulabilecek?

kupseker
03-12-04, 18:54
Sevgili Fundab bir kere kayınpederin Nehir'den hoşlanmadığını hatırlıyorum, dediğin gibi Nehir'in hayatına girmeye çalışacaklar.Ayrıca Nehir'de onlara kırgın iki sene yalnız bırakmışlar gelinini ve torununu.

Nehir'in bir kızkardeşi olduğunu da hatırlıyorum Akasya'ya eski resimleri gösterirken "deden teyzenle bizi çok güldürürdü" demişti ama kızkardeş çıkarmı bilemiyorum.Bu kayınpeder bence işleri zora sokacak

eves
03-12-04, 19:00
"Bu kayınpeder bence işleri zora sokacak" dogru sevgili kupseker ama ne kadar cikarabilecek ki? Ve hangi yüzle?

Kendi canindan olan cani 2 sene yalniz birakip herseyi tek basina kurmus otoriter bir kadin olan Nehir bu müdahaleye ne kadar izin verir?

Pek de haklari yok sanirsam.. Nehirde olmayan haklarini onlara da vermez.. Huzursuzluk cikarabilirler tabii ki..

mugece
03-12-04, 22:41
vallahi bende çok sinirlendim bu kaYINvalide işine .
neden hayatına karışıyor nehir'in anlamıyorum.nehir aklı başında biri.ne yaptığını bilen biri.şiimdi ferit'le olan ilişkisinede karışır. zaten sevmedim ben zeynep hanımı.demekki bu hafta daha heycanlı bir bölüm izliyeceğiz :)
ihsallah son bölümü değildir arkadaşlar :wink:

Fundab
03-12-04, 22:51
ihsallah son bölümü değildir arkadaşlar :wink:

Arkadaslar,

Benim daha onceki bir mesajim yanlis anlasildi galiba. Senaristler 30 Ekim tarihli yazilarinda ikinci 13 bolumluk anlasmayi yaptiklarini yazmislardi demistim...Yani 14-26. bolum icin.

Ve merak ediyorsaniz eger, bu hafta 14. bolum cekildi. Dizimiz gayet guzel suruyor, endiseye gerek yok... Biz tahminlerimize bakalim :lol:

mugece
03-12-04, 23:01
sağol fundaB gerçekten içim rahatladı şimdi :) ihsallah yaza kadar devam eder. teşekkürler :wink:

mykayra
03-12-04, 23:26
Ancak geçmişten gelen kayınvalide Zeynep ile kayınpeder Gökhan otoritelerini sürdürme gayreti içindedirler. Ayrıca Nehir'in yaşamına ve Akasya'ya müdahale edebilmenin yollarını aramaktadırlar.

Kayınvalide ve kayınpeder'in otorite sürdürme gayretini sadece bir nedenle anlamlandırabilirim...Oğulları vefat da etse Nehir torunlarının annesi ve hala daha onların gelini...

Son bölümde Akasya'nın babaannesine "annem o adamı seviyor" deyişinden sonra ister istemez "Nehir"i sahiplenme duygusuna kapıldılar bence..Huylanmışlardır "nerden çıktı bu elin adamı" diye muhtemelen.. :lol:

Çünkü kaç bölümdür sadece babaanne ile yolumuza devam ederken birdenbire kayınpederin zuhur edişini başka bir şekilde yorumlayamıyorum...

"Nehir ! Bak Kemal vefat etti ama Akasya var..Hayatına istediğin gibi insanları alamazsın, ayağını denk al bakayım..." :lol: 8)

mugece
03-12-04, 23:44
desenize nehir'in işi çok zorr :)
böyle giderse ferit'le olan aşkınında yok zeynep hanım eder benden söylemesi :wink:

zegan
04-12-04, 15:31
Öncelikle Nehir sen şoför değilsin dimi dimi sorusunu olanları anladığı için sormadı, O na herzaman sen şoföre benzemiyosun daha bir kibarsın diyordu ya o na kesin esas mesleğin başka bir şey ama şoförlük yapıyorsun dimi falan diyecek O da evet ben aslın falanca okulu bitirdim esas mesleğim bu değil ama seviyorum falan filan diyecek inanın basit bir yanıt olacak bu çünkü gin geçtikçe basitleştiriyorlar diziyi bu da hiç hoşuma gitmiyor.
Artık her şey yolunda gibi gözüküyor Ferit ile Nehir sevgili oldular olayları karıştıracak başka şeyler lazım Deniz gibi..

semax
04-12-04, 15:45
Selam Zegan, aramıza hoş geldin. Gelişin muhteşem olmuş :) Açtığın başlık çok hoşuma gitti ve hemen altına birşeyler yazıverdim.

Ama burada kullandığın "basitleşmek" fiilini anlayamadım. Başlığına yazdığım yazıyı okursan, orada "dizinin basitliğinden" hoşlandığımı söylüyorum. Sanki senin yukarıdaki yazınla zıtlaşmak için yazılmış gibi oldu ama valla öyle değil :) Öte yandan "basitleşmek" fiilini benimle aynı anlamda kullanmadığını farkındayım. Umarım "bayağılaşmak" anlamında kullanmamışsındır. Yeni olduğun için dizinin bütün kadrosunun, başta senaristler olmak üzere bizimle dialog kurduklarını, fikir ve önerilerimizi paylaşmak için büyük bir çaba harcadıklarını bilmiyor olabilirsin. O yüzden bayağılaşmak sözcüğü biraz onları kırabilir ki ben bu tespitinin yerinde olduğuna katılmıyorum.

zegan
04-12-04, 16:23
Hoşbulduk, misafirperver bir site ayrıca teşekkürler :)
Kesinlikle hayır diyorum basitleşmekten kastım bayağılaşmak değil ki konusunun basit olması benimde hoşuma gidiyor ama ama biraz daha enterasanlıklar olsa biraz daha süprizler olsa daha güzel olucak.
Basitleşmek fiiline örnek vermem gerekirse eskiden Ferit Hamdi'nin hadi gel pastaneye gidelkim tekliflereini hemen kabul etmiyordu ve O na esas bir patron gibi davranıyordu ama gün geçtikçe arkadaş gibi oldular Ne bileyim bazen ama burda da bu cevap verilmezki dediğim çok anlar oldu benim tahmin edemeyeceğim sorular tahmin edemiyeceğim cevaplar duymak istiyorum anlıyormusunuz beni hem zor olsun hemde basit :) Beyaz ın piskopatı gibi oldu :)
Sonuçta beğeniyorum ben bu diziyi iple çekiyorum gününü ve saatini ya buda şiir gibi oldu :)

eves
04-12-04, 16:31
aramiza hosgeldin zegan..

tabiiki herbirimizin icinde bir psikopat bir de sair olmasi dogaldir :D

elestirin "basit" kelimesi haric hosuma gitti diyebilirim. en azindan emege saygisiz bir yaklasim sezinlemedim..

Ben yinede seyrederken o rollerin yerine koyup bizler nasil hareket ederdik diye düsünmeliyiz diyorum (cok mu derin oldu? :roll: )
En azindan biraz onlari anlamamiz icin.

Ben dizinin cizdigi yoldan devam ettigini düsünüyorum en azindan.

mugece
04-12-04, 21:26
pazar günü yayınlanacak bölümün özetini gördüm az önce :) çok eğlenceli sahneler var.ferit palyaço KILIĞINDA NEHİR'İ ÖPMESİ SÜPER BİR SAHNE :).AMA ZEYNEP HANIM YİNE SORGULARA DEVAM EDİYOR :twisted: :twisted: :twisted: .SANIRIM YARIN YİNE DOĞRUALRI SÖYLEYEMİCEK FERİT :(
ARKADAŞLAR BU DİZİNİN WEB SİTESİ VARMI?

Fundab
05-12-04, 07:35
...ARKADAŞLAR BU DİZİNİN WEB SİTESİ VARMI?

Bildigim kadariyla KanalD'deki sayfasi disinda birsey yok. Bu sitedeki forum websitesi gorevini gayet iyi goruyor bence :)

Bugun bir ara dusunurken aklima Hamiyet karakteri geldi. Bu kadincagiz yarim akilli ama paraya da duskun ya... Belli ki her kurusu biriktiriyor. Dolayisiyla bir yerlerde cuval icinde paralari cikarsa sasirmam :lol:

Su anda ismini hatirlamiyorum ama bir filmde gene boyle yasli bir kadincagiz torunlarina "sunlara bir bakin, degerlenmis mi?..." diye pacavraya donmus kagitlar veriyordu. Ve o kagitlar cok deger kazanmis olan bir sirketin kurucu hisseleriydi. Her iki durumda da Hamdi'nin maddi durumu duzelir. Oyacik da gercekleri ogrendiginde cok fazla hayalkirikligina ugramamis olur...

Piyango da kazanabilirler tabii ama ben Hamiyet'in kirli cikiligina daha cok guveniyorum :lol:

Bu arada Ferit hala soyleyemedigine gore gercekleri, olsa olsa Nehir (gene) pisman olmustur sordugu soruya diye tahmin ediyorum. "Ferit, aslinda sofor degilsin degil mi?" sorusuyla bitmisti 12.bolum. Benzer soruyu daha once de sormustu Nehir ve sonra Ferit yanlis anlar, kucumsedigini sanir diye pisman olup, laf kalabiligina getirmisti. Gene benzer birsey olabilir... Ya da "Aslinda sofor degilsin degil mi? Gercekte sevmedigin bir meslegin var ve onu yapmamak icin soforluk yapiyorsun, degil mi?" gibi lafi uzatabilir ve konusur da konusur, konu kaynar :lol:

mugece
05-12-04, 21:03
sevgili fundab web sitesi olsa bu kadar aktif olmazdı :) bu forumu gerçekten çok seviyorum. :)
dizinin başlamasına az kaldı sihirli annem bitmesede başlasa
:)

zegan
05-12-04, 21:57
Yeni geldim aranıza ve hemen ısındım size, esastan çok güzel bir site burası, hepiniz çok sıcak insanlarsınız. Dizide başladı bu arada iyi seyirler..
Ve beklenen cevabıda duyduk hepbirlikte, gerçi bir cevap yok ortada henüz, neyse izlemeye devam :)

Fundab
05-12-04, 22:02
Ve beklenen cevabıda duyduk hepbirlikte, gerçi bir cevap yok ortada henüz, neyse izlemeye devam

Arkadaslar,

Dizinin basini (ilk 3-5 dakika) kacirdim. Nehir'in sorusu ve cevap nasil gelisti, ne oldu, biriniz kisaca yazabilir mi? :cry:

zegan
05-12-04, 22:27
Arkadaslar,

Dizinin basini (ilk 3-5 dakika) kacirdim. Nehir'in sorusu ve cevap nasil gelisti, ne oldu, biriniz kisaca yazabilir mi? :cry:

Dediğim gibi işte cevap diye bir şey yok düşündü düşündü şoförüm işte dedi ve çok uzun bir konu anlatırım sonra dedi, Nehir de tamam dedi sonra anlatırsın bu ortamı bozmak istemiyorum dedi. Bu işte başka bir şey yok..

Fundab
05-12-04, 22:41
Tesekkur ederim Zegan. Bu arada gec de olsa bir hosgeldiniz demek isterim.

Ilk bolumlerde Oya Nehir'e niye kendini bu kadar zorladigini, Kemal'le kazandiklarinin onun hakki oldugunu soylemisti yanilmiyorsam, oyle kalmis aklimda. Kemal ne is yapiyormus, soylendi mi, hatirlayan var mi?

Eski(!) kayinpeder: "versin Akasya'yi bize...sonra ne yapiyorsa yapsin" :evil: Tehlike canlari caliyor! Nehir'in canini sIkacak, keyfini kaciracak gelismeler olacak sanirim.

4 kareli telefon sahnesi cok guzeldi :lol: Ferit'in "derdi" konusundaki tahminler de guldurdu.

zegan
05-12-04, 22:57
Kemal in ne iş yaptığını bende bilmiyorum..
Tehlike çanlarını çaldıran sadece büyükbaba ve babaanne değil Deniz de var, O da karıştıracak ortalığı, bölüm çok iyi gidiyo bu arada,komedi ile romantizmi ne güzel bir arada sunuyorlar ya ..
Ha bide reklam arası yorum yazılan tek dizidir herhalde :D

eves
05-12-04, 22:57
dizinin en komik sahnesi Funda ya yapilan saka oldu (hani su büyülü su ve Taner in asik olmasi) :D :D

Hamdi ve Hamiyet zaten basli basina bir komedi, onlarin her sahnesi de mükemmeldi :D

Ferit in Nehir e durumumu aciklayacak firsati vardi aslinda.. ama o yalan Nehir in kendisini tanidigi kisilik ve hayati olmus onu üzerinden atmak cesaret isteyen bir durum...

Bu yalanin vahim bir sekilde ortaya cikacagini düsünüyorum.

Belki de Akasya nin dedesi ve babaannesi bunu ortaya cikaracaklar..

Akasya nin dedesi rolündeki beyfendinin sesi size tanidik geldi mi..
Ah ah unutulmayan eski Yesilcam jönünün 40 yillik seslendiricilerinden bir tanesi.. O adamin sesi beni büyüledi.. Bir insanin sesinde asalet bu kadar olur..of diyesi geliyor insanin... (Bir de bu sesten insanin en sevdigi romani yada masal dinlemek var :roll: )

Hamdi yi Oya ya verdigi cevaplar konusunda biraz yetersiz buldum, yani bir tarih belirleyebilir,yada Oya nin gönlünü kirmayip kendine zaman birakabilecegi bir gerekce söyleyebilirdi..

Tatilde ayni odada kalma hikayesine cok sasirdim... Arkadaslik bana göre degil diyen Oya nasil ayni odada kalmadiniz adamda sorun mu var demesi biraz tuhafima gitti? Bunun sözkonusu edilmesi bile tuhafima kacti..Bunun gerikafalilik ile alakasi yok yalniz kimliginden emin olamadigin bir insan ile bunu yasamayi arzulamasi, yada en azindan beklemesi bile pek normal degil.. Tamam öyle bir teklif etsin bende red ederim demisti.. Hadi öyle olsun Nehir hanim diyelim :D :wink:

Su Deniz olayina da hasta oldum, neyin nesi kimin fesi, cinsiyeti belirsiz dost.. :D Kimse de sormuyor yahu bu deniz disi mi erkek mi diye..
Ama otelde Nehir in anlatmasina ve Ferit in normal karsilamasina bakilirsa bir bayandan bahsediliyor demektir (birde Oya nin "Deniz gelirse pabucum dama atilir" sahnesi bayan oldugunu gösteriyor ya..bakalim)

Ya bana dizi cok cabuk bitti gibi geldi..Konular cabuk islenmis, tatil baslamis ama sürmeden bitmis.. Olmus bitmis gibiydi... :roll: Göz acip kapayinca ya kadar derler ya...

zegan
05-12-04, 23:23
Ooooooo dede beyler geldi :evil: Bakalım neler soracak, baya moralini bozucak Nehir in, Ferit gelmeden gitse bari...

Event
05-12-04, 23:23
Bugün yayınlanan bölümde 2 palyaço vardı, oynayanlar bence çok başarılıydı :) Kimlerdi acaba :)) Bir araştırın derim :)

Bu arada Berna Laçin'in kayınpederini oynayan kişinin sesi bir yerlerden tanıdık geldi mi :)

mykayra
05-12-04, 23:42
Bugün yayınlanan bölümde 2 palyaço vardı, oynayanlar bence çok başarılıydı :) Kimlerdi acaba :)) Bir araştırın derim :)

Azıcık ipucu versen... :lol: :wink:

kupseker
05-12-04, 23:47
Nehir'in Kemal'le olan sahnelerine çok duygulandım.Ne güzel akıl etmişler, eski günleri canlandırmaları filan çok hoştu.

Kemal neden öldü bilen var mı?Yani sonunda giderken;

(Nehir Kemal)

N:Giderken şoförü al istersen içersiniz siz şimdi

K:Yok canım içmeyiz

N:Olsun sen gelirken yine de taksiye bin

K:Tamam canım, ben gelince seni uyandırırım

Ve gidiş o gidiş, acaba trafik kazası mı?

Fundab
05-12-04, 23:53
Evet kupseker, daha once bir yerlerde trafik kazasinda oldugunu belirtmislerdi Kemal'in...

lektem
06-12-04, 09:47
Ooooooo dede beyler geldi :evil: Bakalım neler soracak, baya moralini bozucak Nehir in, Ferit gelmeden gitse bari...

O müthiş dede, Toron Karacaoğlu'dur arkadaşlar. İsmen bilmemenize doğrusu biraz yadırgadım. 8O Tiyatromuzun abide isimlerinden biridir. Halihazırda Kiralık Konak'ta "dede" rolünü oynamaktadır. Oyunda Sevinç Erbulak'ın dedesi rolündedir. Dizide ise Sevinç Erbulak'ın annesi Füsun Erbulak ile oynamaktadır. İlginç bir raslantı.

Dün akşamki bölüm, gayet güzeldi. Emek verenleri tebrik ediyorum. Özellikle Nehir'in eski evindeki dakikaları duygulu anlar yaşamamıza neden oldu. Eşyaların üzerini açıp onları sevmesi, koklaması... Sonra giderken tekrar üzerlerini kapaması... Geçmişinin üzerindeki örtüleri, her an tekrar açabileceğinin işaretleri gibi geldi bana bunlar.

Bu arada Ferit de iyice Hamlet'leşti. Hamlet nasıl babasının katili olan amcasını öldürmek için tereddüt eder, bir türlü kılıcını çekip işi bitiremez, Ferit de içini kavuran o yalanı bir türlü cesaret edip söyleyemiyor. Hamlet, cesaret edip kılıcını sapladığında nasıl perdenin arkasındakinin amcası değil, Polonius, yani sevdiği kızın babası olduğu anlaşılıyor, Ferit de tam cesaret edip gerçeği açıklayacağı zaman, Nehir onu susturuyor.

Ferit ve Nehir'in kalmaya gittikleri yer, yanlış görmediysem, Durusu Park.

mugece
06-12-04, 11:37
dün akşamki bölümü güzeldi ve duygusaldı gerçekten.nehir eski evine gidince oradaki ANILARI GÖZÜNÜN ÖNÜNE GELİNCE BİRDE ESKİ KOCASINI HAYAL EDİNCE DUYGUSALLAŞTIM.SONRA PALYAÇO SAHNESİ FERİT'İN PALYAÇA KIYAFETİNİ GİYMESİ,NEHİR'İ ÖPMESİ.AMA DİZİNİN SONLARINA DOĞRU NEHİR'İN KAYINPEDERİNİN GELMESİ TORUNU HAKKINDA KONUŞMASI NEHİR'İ ÜZMESİ BENİ SİNİRLENDİRDİ :twisted: .KAYINVALİDE YETMİYORMUŞ GİBİ BİRDE KAYINPEDER ÇIKTI ŞİMDİ

solitude
06-12-04, 12:18
Ben mi en güzel bölüme rastgeldim ya da eski bölümler de bu kadar güzel miydi bilmiyorum..Ama ben dün akşamki bölümü inanılmaz beğendim..

Dolu dizgin ama tadında giden bir aşk yaşıyorlar Ferit ve Nehir..
Şuna dikkat ettim;senaristlerimiz erkek olmaları münasebetiyle mi bilmiyorum Nehir'in aynı odada kalma üzerine söylediği replik:
''O,ısrar edecekti ben hayır diyecektim''..
Yani bayanlar hep hayır dediğinde aslında evet der anlamında kullanılmış geçerliliği tartışılır bir sözdü..:=)

Ve espriler;
Ferit'in Hamdi'nin ayaklı-başlı yatalım önerisine verdiği cevap;
''Ayaklarını kırıp,ağzına sokarsam ayaklı-başlı yatarsın'' ben gülmekten sonraki kısımları kaçırdım..

Bir de Nehir'in dahiyane Ferit analizi;
''Hani pastayı yaparken malzemeyi yanlış kalıba dökersinya bu adamın malzemesini de yanlış kalıba dökmüşler sanki''
Burda da hem güldüm hem düşündüm,düşündüm de düşündüm....

Yardıma ihtiyacı olanların esasında sadece maddi bir yardım değil de bir okşayış,sıcak bir tebessüm istediğini ve vicdani rahatlığın banknotlarla sağlanmadığını ne güzel söyledi Nehir!

Yine Nehir;
Eski evinde eşinin sanırım son gidişinde ''hoşçakal'' dediği sahne orada sanki geçmişine de ''hoşçakal'' dedi..Yani bu 2 sahne ancak bu kadar güzel harmanlanıp bir arada sunulabilirdi...

Yalnız anlamadığım Ferit gibi entelektüel,elit bir adam neden Funda gibi biraz sarsak ve anlayışı dar olan bir kadınla bir ilişki yaşamış şimdiye kadar?
Bir de sabaha kadar uyumamış ve iliklerine kadar tutulmuş bir Ferit'e inat pasta yapmaya kalkan dinç Nehir bana She-Ra'yı hatırlattı..:=)

Ve sinema salonunda Oya'dan gelen aşk tarifi;
''Aşk iki sevgilinin korku filmini aşk filmi gibi izlemesidir''

Bu cümle ile Nehir'in Ferit'in arabasının camına yazdığı cümleyi bağdaştırdım ben:MUROYİVES İNES...
Yani aşk bir sevgilinin kendisine ters gelen bir yazıyı sevgilisine doğru geldiği bir biçimde yazması mıdır acaba?...

mugece
06-12-04, 12:41
Bu cümle ile Nehir'in Ferit'in arabasının camına yazdığı cümleyi bağdaştırdım ben:MUROYİVES İNES...
Yani aşk bir sevgilinin kendisine ters gelen bir yazıyı sevgilisine doğru geldiği bir biçimde yazması mıdır acaba?...
EVETsolitude AYNEN ÖĞLE NEHİR BİLEREK ÖĞLE YAZDI ARABASININ CAMINA O YAZIYI :) ÇOK GÜZEL BİR KELİME MUROYİVES İNES NEHİR. :wink:

cyrano
06-12-04, 12:51

Palyaçolardan kısa boylu olanını tanımıyorum ama uzun boylu, esmer olanını görünce çok güldüm. Sıkı durun; odada giyinenlerden sağ tafata duran, uzun boylu, esmer olanı ve daha sonra partide Ferit'le beraber çocukları eğlendiren, Ferit'i yerlerde sürükleyen dizimizin senaristlerinden Alper beydi :)

Başkası seslendirmiş ama onun olduğuna eminim.

cyrano
06-12-04, 12:54
Bu arada bu haftaki bölümle ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. Bütün arkadaşlar son derece güzel yorumlarda bulunmuşlar ama Solitude'ün yazısını okurken sanki diziyi tekrar seyrediyormuşçasına keyif aldım. Bu kadar güzel yorumların üzerine birşey yazmak fazla olacak :)

pinkzone
06-12-04, 13:35
bencede güzel bölümdü ama bazı hatalar vardı mesela

1- nehirin eski kocasının fotosu daha önce görmüştüm ve o fotoyla bu kişi arasında dağlar kadar fark var yani (bu sonuçlardan şunu çıkarıyorum yani o foto bir photoshop değmiş bu belli çünkü aynı jişiler değildi unutmadım da )
2- eski eve girdi dolaştı camlardaki toz dikkatinizi çekmiştir. bir alt kata indiğinde merdivenin karşısındaki masada 1 gram bile toz yoktu bu nasıl oluyor madem hiç girilmemiş nasıl o masa parıl parıl parlıyor bunu anlamadım

benim gözüme batan hatalar bunlardı söylemezsem olmazdı yanlış anlamayın bende çok severek izliyorum ama bunlar benim gözüme batan hatalardı ok.

lektem
06-12-04, 13:53
Ona bakarsan, eve zemin kattan girdi. Alt kata indi, ama alt katta hala güneş ışığı gören odalar vardı. Çok düşünmeyeceksin böyle şeyler üzerine... Romeo ve Juliet'te de Shakespeare, yaz günü olmasına rağmen oyunun başındaki bir sahnede, "yansın ateşler, şömineye biraz daha odun atın" der mesela. Ama bu, oyunun güzelliğinden bir şey kaybettirmez.

bencede güzel bölümdü ama bazı hatalar vardı mesela

1- nehirin eski kocasının fotosu daha önce görmüştüm ve o fotoyla bu kişi arasında dağlar kadar fark var yani (bu sonuçlardan şunu çıkarıyorum yani o foto bir photoshop değmiş bu belli çünkü aynı jişiler değildi unutmadım da )
2- eski eve girdi dolaştı camlardaki toz dikkatinizi çekmiştir. bir alt kata indiğinde merdivenin karşısındaki masada 1 gram bile toz yoktu bu nasıl oluyor madem hiç girilmemiş nasıl o masa parıl parıl parlıyor bunu anlamadım

benim gözüme batan hatalar bunlardı söylemezsem olmazdı yanlış anlamayın bende çok severek izliyorum ama bunlar benim gözüme batan hatalardı ok.

eves
06-12-04, 14:15
lektem arkadasimizin shakespare bilen birisi oldugunu sanirsam yeterince anladik ve bunu göz önünde bulundurarak yorumlarini dikkate almam gerekiyor sanirsam. :D :D :D

ve kendisini, elestirilerini kirici degilde olumlu bir uslübla yazmaya basladigi icin tebrik ediyorum..isteyince oluyormus..

(yani lektem zorla sevdirecen kendini der icimden bir ses.. :D )

Aslinda insanin cok biliyor olmasi, yada 3-5 bildigini göze sokmasi degilde, cok olumlu ve potizif olmasi daha degerlidir dost ebabinda..dimi :wink:

Arkadaslar o paylacolardan birinin senarist Alper bey oldugunu ima etmissiniz. Siz nerden biliyorsunuz bakiim? :wink:

Pinkzone nin bahsetmis oldugu Nehir in eski evi ile ilgili detaylar benimde dikkatimi cekmisti.. (gerci ben pek üzerinde durmadim :roll: )

lektem
06-12-04, 14:26
Sevgili Eves,

Güzel sözlerin için teşekkür ediyorum. :)

Diziyi ben de severek izliyorum. Ve uzun soluklu bir iş olsun istiyorum. Ne de olsa mahallemizin dizisi... :)

Uzun soluklu olması için de kendimce diziyi daha iyiye götürebilecek bir şeyler aklıma gelirse, onları paylaşmaya çalışıyorum.

Dünkü bölümden bir minik ayrıntı... Postacıya Nehir "Nasılsınız" diye sorunca, postacı "İyiyim Allah'a şükür" dedi. Benim insanım işte böyle konuşur. "İyiyim, teşekkürler, ya siz?" demez. O, İngilizce bir kalıptır. Ortaokul okumuş herkes bilir.

Ya da,
- Nasılsınız?
- İyiyim (veya hamdolsun, vs.), sağ olun. Sizi sormalı?
- Allah'a şükür, iyiyim.
- Allah iyilik versin

der.

Evine birisi gelince Türk insanı "Seni gördüğüme sevindim" demez. "A, ne iyi ettin de geldin, ayağına sağlık" der. Anlatabiliyor muyum? 'Bizden olan' şeyleri görmek istiyorum dizide. Çünkü o zaman, daha çok kişiye hitap eden, daha çok sevilen bir dizi olur. O zaman da yıllarca oynar. :) Biz de seyrederiz ne güzel. :)

lektem arkadasimizin shakespare bilen birisi oldugunu sanirsam yeterince anladik ve bunu göz önünde bulundurarak yorumlarini dikkate almam gerekiyor sanirsam. :D :D :D

ve kendisini, elestirilerini kirici degilde olumlu bir uslübla yazmaya basladigi icin tebrik ediyorum..isteyince oluyormus..

(yani lektem zorla sevdirecen kendini der icimden bir ses.. :D )

Aslinda insanin cok biliyor olmasi, yada 3-5 bildigini göze sokmasi degilde, cok olumlu ve potizif olmasi daha degerlidir dost ebabinda..dimi :wink:

Arkadaslar o paylacolardan birinin senarist Alper bey oldugunu ima etmissiniz. Siz nerden biliyorsunuz bakiim? :wink:

Pinkzone nin bahsetmis oldugu Nehir in eski evi ile ilgili detaylar benimde dikkatimi cekmisti.. (gerci ben pek üzerinde durmadim :roll: )

mugece
06-12-04, 14:41
sevgili letkem ""eve zemin kattan girdi. Alt kata indi, ama alt katta hala güneş ışığı gören odalar vardı. ""
yazını okuyunca çok güldüm ben diziyi seyrederken hiç dikkat etmemiştim bu sahnaye senin dikkat konusunda tebrik ediyorum.ama sen ne kadar hata bulsam bile dizi zevkle izleniyor öğle değilmi? :wink:

lektem
06-12-04, 14:54
Teşekkürler :)

Diziyi çekerken görmelisiniz, öyle çok emek veriliyor, o kadar çok tekrar ediliyor ki... Yok kameraya ışık girdi, yok yolun yukarısından aşağıya -kameraya doğru- adamın biri girdi. (Vatandaş yolda yürüyor doğal olarak ama sahneyi bozuyor. Rica ile "kardeş, bi çabuk insen, çekim var da". Adam çekirdeğini çıtlata pıtlata iniyor. Bütün set, onu bekliyor. Sonra bir daha çekim yapılıyor. Hop, yönetmenin sesi "Keees!" Ne oldu? Kameradan ses gelmiyor rejiye. "Ahmet, senin kameraya ne oldu yav?" "Ha abi pardon kabloyu yanlış yere takmışım."

Jeneratör kamyonları, kostüm kamyonu, personeli taşıyan servisler, bir ordu kalabalığıyla Tepbirhane Sokak'taki o küçük yere doluşuyorlar, her hafta bize o diziyi vermeye çalışıyorlar.

Dolayısıyla bunları da artık görmeyelim arkadaşlar :)

sevgili letkem ""eve zemin kattan girdi. Alt kata indi, ama alt katta hala güneş ışığı gören odalar vardı. ""
yazını okuyunca çok güldüm ben diziyi seyrederken hiç dikkat etmemiştim bu sahnaye senin dikkat konusunda tebrik ediyorum.ama sen ne kadar hata bulsam bile dizi zevkle izleniyor öğle değilmi? :wink:

Hanife_Gumus
06-12-04, 15:06
Dün bizim sokakta KanalD'nin yayını gittiği için diziyi izleyemedim :cry: (bu aralar tek takip ettiğim dizi olduğu için de sinir oldum) :evil: :cry: Tekrarını ne zaman verirler? Gecenin körü bir saatte vermezler inşallah :evil: :cry:

Fundab
06-12-04, 15:23
Arkadaslar,

Daha once de bu sayfalarda dile getirilen (sagolsun sevgili Alper Bey ve cyrano :wink: ) Moderatorlukten ayrilma meselesine bir aciklik getirmek istiyorum: Evet, dogrudur, bir sure once islerimin yogunlugu sebebiyle siteye yeterli zamani ayiramayacagim gerekcesiyle sitedeki resmi gorevimden ayrilma karari verdim ve bunu SiteSahibine ilettim.

Sevgili bedus ve mykayranin da ayrilma kararlarindan sonra bu goreve talip yeni gonulluler aranacak olursa, umarim bu forumun aktif kullanicilari olan sizlerden birileri de gonullu olur.

Bir Dilim Ask forumlari bu sitenin en temiz, en az ikili sohbetlerin oldugu, en zevkle okunan forumu belki de. Inanin bu yorum sadece bana ait degil, bu sayfada aktif olarak yazmayan baska uyelerimizin de sozleri. Hepinize bunun icin tesekkur ederim ve lutfen bunun boyle kalmasini saglayin elbirligiyle, saglayalim... Neticede bu bir veda yazisi degil, uye olarak sevdigim dizilerin forumlarda yazmaya devam edecegim elbette, en basta Bir Dilim Ask olmak uzere :wink:

mugece
06-12-04, 15:25
Dün bizim sokakta KanalD'nin yayını gittiği için diziyi izleyemedim :cry: (bu aralar tek takip ettiğim dizi olduğu için de sinir oldum) :evil: :cry: Tekrarını ne zaman verirler? Gecenin körü bir saatte vermezler inşallah :evil: :cry:
ÜZÜLME HANİFE www.kanald.com.tr/dizi/birdilimask
dizinin bu haftaki bölümünü seyredebilirmisin.

Hanife_Gumus
06-12-04, 15:36
ÜZÜLME HANİFE www.kanald.com.tr/dizi/birdilimask
dizinin bu haftaki bölümünü seyredebilirmisin.

TEŞEKKÜR EDERİM MÜGE'CİM :lol: BİLİYORSUN BU ARALAR BEN ÇALIŞMAKTAN KAFAYI YİYORUM, İNŞALLAH BU GÜN VAKİT BULUP İZLEYEBİLİRİM :roll:

Fundab
06-12-04, 15:36
Sevgili solitude'u sonunda bu sayfalarda gormekten ne kadar mutlu oldugumu soylemeden gecemeyecegim.

(solitude) Ben mi en güzel bölüme rastgeldim ya da eski bölümler de bu kadar güzel miydi bilmiyorum..Ama ben dün akşamki bölümü inanılmaz beğendim..

Solitude, dizinin ve karakterlerin oturdugu ilk birkac bolumden beri dizi bence bu kadar guzeldi. Seyirciyi adeta sogutmak istercesine KanalD'nin tutarsiz yayin programina ragmen pek cogumuz kopmadik, aksine daha cok baglandik Bir Dilim Ask'a. Tabii bunda senaristlerin ve oyuncularin da bizlere yaklasimlarinin payi var mutlaka :wink: Surekleri yazmasalar, yazamasalar bile, biliyoruz bizleri okuduklarini, birbirleriyle konustuklarini...

Lektem'in son cekim sahnesi tarifi cok hos ve gercekciydi. Boyle mesaj ve paylasimlarinin artmasi umuduyla. Yalnizca minik bir duzeltmem olacak, bu dizide sevgili Ummu Burhan yonetmen, yani cumlelerin su sekilde olmasi daha uygun olurdu : "Ahmet, senin kameraya ne oldu yav?" "Ha abla pardon kabloyu yanlış yere takmışım." :lol:

Evet arkadaslar, o palyacolardan uzun boylu olani ve Ferit'le daha cok diyalogu ve sahnesi olan sayfalarimizda yazan senaristlerimizden Alper Bey'di. Diger palyaco hakkinda tahmini olan? :wink: :lol:

lektem
06-12-04, 15:44
Lektem'in son cekim sahnesi tarifi cok hos ve gercekciydi. Boyle mesaj ve paylasimlarinin artmasi umuduyla. Yalnizca minik bir duzeltmem olacak, bu dizide sevgili Ummu Burhan yonetmen, yani cumlelerin su sekilde olmasi daha uygun olurdu : "Ahmet, senin kameraya ne oldu yav?" "Ha abla pardon kabloyu yanlış yere takmışım." :lol:

Teşekkürler :) Ya aslında jenerikte Ümmü Burhan olarak gözüküyor. Ümmü bir kadın adı, tamam, ama diziyi çeken, çekilirken daha çok konuşan, çalışan bir abimiz var. Spor şapkalı, sakallı, havacı montu gibi kısa mont giyen... Yanında oturan bir hanım var ama... emin değilim. Gidip de sorulmuyo tabi, abi sen misin yönetmen, yoksa bu hanım mı diye? :) Bilen var mı?

solitude
06-12-04, 15:49
Fundab'cım sağolasın o senin teveccün..

Ben aslında Berna Laçin'i referans sayarım dizileri izlerken, bu dizi ilk başladığında ilk bölümünü izlemiştim ne yalan söyleyim acayip sıkıldım belki o anki halet-i ruhiyemin de alakası vardır..Sonra bakmadım dolayısıyla..Dediğin gibi sürekli o günden bu güne neredeyse sürgüne yollar gibi dizinin saati ve günüyle bol bol oynadı kanal yönetimi..Bu izleyemem için başka bir etkendi belki de..

Ama yazılarını özellikle okuduğum arkadaşlarım dolayısıyla Bir Dilim Aşk hakkında az-çok bilgi sahibi oluyordum..Dün de programladım kendimi illa izleyeceğim diye izledim de iyi ki de izlemişim..Çok zevkliydi...

Ama siz moderatör arkadaşlarımın(bence en adilane biçimde bu işi yapacak arkadaşlarımın) bu görevden feragat etmeleri beni derinden üzüyor ve düşündürüyor...

Fundab
06-12-04, 17:28
...ama diziyi çeken, çekilirken daha çok konuşan, çalışan bir abimiz var. Spor şapkalı, sakallı, havacı montu gibi kısa mont giyen... Yanında oturan bir hanım var ama... emin değilim. Gidip de sorulmuyo tabi, abi sen misin yönetmen, yoksa bu hanım mı diye? :) Bilen var mı?

Lektem,
Buradan (Toronto) mesafe uzak :lol: , seti goremiyorum, ama tarif ettigin sahsin ismini tam olarak bilmesem de (atiyorum: Erkan Bey :) ) gorev tanimi bana "set amiri" gibi geldi.

Daha fazla bilgisi olanlar paylasabilirler :wink:

semax
06-12-04, 18:12
A/B 5 ARALIK 2004 PAZAR
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 SIHIRLI ANNEM [NET] KAND 8,90 24,90
2 BIR DILIM ASK [NET] KAND 6,90 20,60
3 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,50 19,80
4 SIHIRLI ANNEM (OZEL) KAND 6,50 17,30
5 ATV SPOR HABERLERI ATV 6,20 18,00
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,00 18,10
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,80 17,60
8 STADYUM [NET] TRT1 5,30 14,90
9 SPOR GUNDEMI KAND 5,20 15,10
10 PAZAR KEYFI [NET] SHOW 5,10 14,00

Daha ne olsun :)

Fundab
06-12-04, 18:22
Arkadaslar,

Dizimizin senaristlerinden sevgili Alper Erze forumdaki herkese selamlarini ve sevgilerini iletmemi rica etti. Bundan zevkli gorev mi olur? :lol: "Bu kadar beğenmeleri beni çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor" diyor kendi kelimeleriyle...

Lektem'in sorusuyla ilgili olarak:
Tarif edilen kisi goruntu yonetmeni olan Vecihi Bey'mis.

solitude
06-12-04, 18:29
Fundab'cım ne diyelim;Aleyküm Selam..
Gönderen de getiren de sağolsun..Aynı dilekler de bizlerden onlara..

Bir de şu palyaçolar varya;birinin Alper Bey olduğu,diğeri yarışma sonucunda kazanan üye olmasın?(Sadece bir tahmin)

Fundab
06-12-04, 19:05
Hayir Solitude, ikinci palyaco da diger senarist, yalanci&yalancinin diger ortagi Yilmaz Okumus :lol:

Bu dizinin niye bu kadar keyifli oldugunu bir kere daha anliyor insan. Senaristleri palyaco kiligina giren kac dizi vardir sizce? :)

Event'in cok da basarili oynadiklari yorumuna da katiliyorum :lol:

Event
06-12-04, 20:20
...ama diziyi çeken, çekilirken daha çok konuşan, çalışan bir abimiz var. Spor şapkalı, sakallı, havacı montu gibi kısa mont giyen... Yanında oturan bir hanım var ama... emin değilim. Gidip de sorulmuyo tabi, abi sen misin yönetmen, yoksa bu hanım mı diye? :) Bilen var mı?

Lektem,
Buradan (Toronto) mesafe uzak :lol: , seti goremiyorum, ama tarif ettigin sahsin ismini tam olarak bilmesem de (atiyorum: Erkan Bey :) ) gorev tanimi bana "set amiri" gibi geldi.

Daha fazla bilgisi olanlar paylasabilirler :wink:

Muhtemelen görüntü yönetmenini kastediyorsunuz, adı Vecihi Ener. Dünyanın en tatlı, en eğlenceli insanlarından biridir.

Bu arada dedenin sesini tanıdınız mı sormamın nedeni, Toron Karacaoğlunun sesini ne zaman duysam Cüneyt Arkın konuşuyor zannederim. Dikkat ederseniz, eski türk filmlerinde Cüneyt Arkın'ı defalarca konuşmuş biridir, çok değerli bir tiyatro sanatçısıdır. Sizin de dikkatinizi çekti mi diye merak etmiştim sadece.

Saygılar...

mugece
06-12-04, 21:45
Arkadaslar,

Dizimizin senaristlerinden sevgili Alper Erze forumdaki herkese selamlarini ve sevgilerini iletmemi rica etti. Bundan zevkli gorev mi olur? :lol: "Bu kadar beğenmeleri beni çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor" diyor kendi kelimeleriyle...

sevgili funda vermiş olduğun bu habere çok sevindim bizimde selamımızı ilertirsen çok sevineceğim :)aslında berna abla ve esra ablada bir ara siteye girse yazılanları okusa sevinçten dört köşe olucam :wink:

cyrano
07-12-04, 07:52
Hayir Solitude, ikinci palyaco da diger senarist, yalanci&yalancinin diger ortagi Yilmaz Okumus :lol:

Bu dizinin niye bu kadar keyifli oldugunu bir kere daha anliyor insan. Senaristleri palyaco kiligina giren kac dizi vardir sizce? :)

Bizi eğlendirebilmelerinin altında demek ki kendilerinin de eğleniyor olmaları var. Gerçekten ben de çok şaşırdım. Senaristlerin oynasalar bile daha karizmatik rolleri tercih ettiğini biliyorum; ama Alper ve Yılmaz beyler palyaço oynamış :P Zaten buraya kendilerini tanıtarak, korkmadan yazdıkları gün öz güvenlerinin ne kadar büyük oldukları ortaya çıkmıştı.

Doğrusu dizide oynayan ve birbirinden başarılı bulduğum sanatçıların daha önceki işlerini hatırladığımda bu derece keyif aldığımı söyleyemeyeceğim. Tabii ki hepsini ayrı ayrı çok beğeniyordum ama bu derece değil. Demek ki işin büyüsü senaryoda, bunu sırrı da senaristlerin palyaço olmasındaymış :)

lektem
07-12-04, 10:07
Masallah Vecihi Bey isin neredeyse hepsini goturuyor valla. :) Bitirim bir abimiz galiba kendisi. :) Oyle biz izlenim edindim.

Arkadaslar,

lektem
07-12-04, 10:09
Muhtemelen görüntü yönetmenini kastediyorsunuz, adı Vecihi Ener. Dünyanın en tatlı, en eğlenceli insanlarından biridir.

Evet, kesinlikle öyle. :)

mugece
07-12-04, 11:25
ARKADAŞLAR DİZİNİN ÇEKİLDİĞİ YER BANA YAKIN ASLINDA BİR MOTORLA ÜSKÜDAR'A GEÇMEK YETERLİ SİZLER BÖYLE YAZILAR YAZINCA BEN DELİYORUM ZOR TUTUYORUM KENDİMİ SETE GİTMEK İSTİYORUM.BERNA ABLAMLA TANIŞMAKKK ELİMDEN BİR SEY GELMİYORRRRR :( KEŞKE SİTE OLARAK BULUŞMA GÜNÜ OLSA NE GÜZEL OLURDU :)

lektem
07-12-04, 11:30
ARKADAŞLAR DİZİNİN ÇEKİLDİĞİ YER BANA YAKIN ASLINDA BİR MOTORLA ÜSKÜDAR'A GEÇMEK YETERLİ SİZLER BÖYLE YAZILAR YAZINCA BEN DELİYORUM ZOR TUTUYORUM KENDİMİ SETE GİTMEK İSTİYORUM.BERNA ABLAMLA TANIŞMAKKK ELİMDEN BİR SEY GELMİYORRRRR :( KEŞKE SİTE OLARAK BULUŞMA GÜNÜ OLSA NE GÜZEL OLURDU :)

Canım yaa :) Arkadaşlar, ekipten biri Müge'ye bir güzellik yapamaz mı? Çok seviyor Berna Laçin'i... Bir tanışsalar, görüşseler, ne güzel olurdu. :)

mugece
07-12-04, 11:36
GERÇEKTEN HAYATIM BOYUNCA UNUTAMIYACAĞIM BİR GÜN BERNA ABLA TANIŞTIRDIĞIM GÜN OLURDU :)

selins
07-12-04, 20:41
ARKADAŞLAR İLK BAŞTA SLM
BEN BURDA YENİYİM UMARIM UYUM SAĞLAYABİLİRİZ
BEN TAM BİR BİR DİLİM AŞK HASTASIYIM AŞIRI DERECEDE SEVİYORUM
BEN SİZE BİR SORU SORMAK İSTİYORUM :
SİZCE FERİTİN NEHİRE SÜPRİZİ NE (SON BÖLÜMDE)??
SORUMA CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

BYYYYYYYYYYYY

erenyilmaz52
07-12-04, 20:50
harbiden bende yeni üye oldum nerede tanışırız bilemem yani bu forumda tanışma faslının oldu bi yer yokmu neyse arkadaşlar herkese selam umarız iyi birer dost oluruzz iyi akşamlar şimdilik

mugece
07-12-04, 21:06
ARKADAŞLAR BURASI FORUM.BURDA ANCAK ADMİNLER VE ModeratorLER SENARİSTLE YADA YÖNETMENLE KONUŞUP KARAR ALIRLARSA ANCAK ÖĞLE BİR BULUŞMA OALBİLİR.YOKSA ASLA OLMAZ

Hanife_Gumus
08-12-04, 11:13
harbiden bende yeni üye oldum nerede tanışırız bilemem yani bu forumda tanışma faslının oldu bi yer yokmu neyse arkadaşlar herkese selam umarız iyi birer dost oluruzz iyi akşamlar şimdilik

Serbest Kürsü bölümünde "Yeni Üyeler" diye bir başlık var kendinizi orada tanıtabilirsiniz :lol:

Gerçekten Müge için Berna Laçin'le bir buluşma ayarlanabilse, gerçi o zaman da heyecandan bayılır diye korkuyorum ben ama neyse :roll: çok sevinir size ömür boyu dua eder herhalde :lol:

mugece
08-12-04, 11:27
ah hanife sahidende çok güzel olur.1998 senesinde "YENİ BAŞTAN" oyununa tam üç kere gittim ama her seferinde cesaret bulup yanına gidemedim :( kader işte

Hanife_Gumus
08-12-04, 11:32
ah hanife sahidende çok güzel olur.1998 senesinde "YENİ BAŞTAN" oyununa tam üç kere gittim ama her seferinde cesaret bulup yanına gidemedim :( kader işte

İnşallah yeniden Tiyatro'da oynar, birlikte gider izleriz, ben o zaman koluntan tuttuğum gibi kulise götürürüm seni üzülme :lol:

Bu haftanın tekrarı için fragmanı falan gördünüz mü? Ben net'ten izleyemedim :cry: bu gidişle izleyemeyeceğim de :cry:

mugece
08-12-04, 12:01

İnşallah yeniden Tiyatro'da oynar, birlikte gider izleriz, ben o zaman koluntan tuttuğum gibi kulise ***ürürüm seni üzülme :lol:

Bu haftanın tekrarı için fragmanı falan gördünüz mü? Ben net'ten izleyemedim :cry: bu gidişle izleyemeyeceğim de :cry:
yok hanife tekrarlarını artık vermiyorlar :( dediğin gibi kanalde nin sitesinden izliyebilirsin.
bir gün mutlaka bir yerde tanışıcam hanife :) eğer tiyatrodada oynarsa birlikte gideriz belki heyacandan bayılabilirim yada dilim tutulur. :wink:

kupseker
08-12-04, 13:10
Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.Burası çok güzel bir forum.Burada güzel arkadaşlıklar edineceğinizi umuyorum.Çünkü ben öyleyim.Bu forumu hergün kontrol ediyorum, bir gün birisi yazmazsa acaba neden yazmadı hala diyorum.Tekrar hoşgeldiniz, burayı çok seveceksiniz :D :D .Ben kopamıyorum :lol:

mugece
08-12-04, 21:52
Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.Burası çok güzel bir forum.Burada güzel arkadaşlıklar edineceğinizi umuyorum.Çünkü ben öyleyim.Bu forumu hergün kontrol ediyorum, bir gün birisi yazmazsa acaba neden yazmadı hala diyorum.Tekrar hoşgeldiniz, burayı çok seveceksiniz :D :D .Ben kopamıyorum :lol:
evet küpşeker mesala ben ilk girdğim günden beri kopamıyorum siteden.bende hergün girip yazılanları okuyorum :) en büyük hayalim berna ablanın bir gün yazıma cevab vermesi :wink:

lektem
09-12-04, 10:06
Dün akşam çekim vardı. Anlatayım mı gördüklerimi? :D

mugece
09-12-04, 13:21
hayır anlatma letkem :) zaten sen böyle seyler yazınca kalkıp oraya gelmek istiyorum

kupseker
09-12-04, 13:42

Lektem anlat ya.Ben çok merak ediyorum.Anlatırsan sevinirim. :P

mugece
09-12-04, 13:44

Lektem anlat ya.Ben çok merak ediyorum.Anlatırsan sevinirim. :P
ama o zaman heycanını kaçacak dizinin :)

Gabriel
09-12-04, 17:47
:arrow: Arkadaşlaaaaarrrrrr !!!!!!Bu bölüm süpeeeeerrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!Kanal d nin sitesine özeti girmişlerrr okuyun.Mükemmel bir bölüm olmuş.Çok heyecanlllııııııııııı :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D

zegan
09-12-04, 18:03
:arrow: Arkadaşlaaaaarrrrrr !!!!!!Bu bölüm süpeeeeerrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!Kanal d nin sitesine özeti girmişlerrr okuyun.Mükemmel bir bölüm olmuş.Çok heyecanlllııııııııııı :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D
Oy oy oy, of of of, bu ne bölüm böyle ya, harbi süper bir bölüm olucak, hatta istediğim gibi yeni yeni gelişmeler var dizide istediğimde buydu.Her yeni bölümü bir öncekinden daha güzel oluyor dizinin.
Şurda bölüme ne kaldı, 76 saat :D

kupseker
09-12-04, 19:19
Oğuz ne zamandır yoktu ortada.Nehir'le Fert'i görünce sinirden köpürecek :twisted:

mugece
09-12-04, 21:20
evt oğuz bakalım ne yapacak bu olaylar karşısında :wink:

denizinsevgisi
10-12-04, 11:54
yalan düğümü artık çözülecek galiba , çözülse iyi olur yoksa dizi havada konusu havada kalmış bir komedi olarak kalacak .Oysa ki konu hoş oyuncuların vurgusu mükemmel , bu kadar güzel dir dizinin ziyan edilmemesi gerekir

mugece
10-12-04, 12:06
yalan düğümü artık çözülecek galiba , çözülse iyi olur yoksa dizi havada konusu havada kalmış bir komedi olarak kalacak .Oysa ki konu hoş oyuncuların vurgusu mükemmel , bu kadar güzel dir dizinin ziyan edilmemesi gerekir
düğüm çözülse bile dizinin tatlı büyüsü bozulmaz BİR DİLİM AŞK asla ziyan edilmecek bir dizi evet

zegan
10-12-04, 12:36
Zaten başka gizemleri çıkartmalarının nedeni yalanın artık ortaya çıkacağı için sanırım.Dizinin temel taşı, konusu bu yalan hemen belli olursa dizide heyecan kalmaz o yüzden yeni yeni konular, tesadüfler çıkarıyolar.Sonuçta senaristlerde dizinin heyecanını bitirmeme çabasındalar bunuda başarıyorlar....

semax
10-12-04, 13:03

:) Ya hala inanamıyorum :) Eğer koydularsa girip tekrar izleyeceğim kanal D'nin sitesinden. Senaristlerin ufak roller aldığını duymuştum ama palyaçoyu oynamaları çok tatlı :) Kimbilir ne kadar çok eğleniyorlardır.

lektem
10-12-04, 22:13
Bu akşam da çekim vardı. Mustafa Bey ile Hakan Bey'in 40 santim arkalarından geçtim ve 10 dakka kadar çekimi izledim. İzlediğim sahneyi anlatayım mı? :)

Şu yalanın ortaya çıkması durumu var ya....

Yok yok anlatmıycam. Ama bu iki kafadarın pastanenin karşısında iki sokak kedisi gibi dertli dertli bekleştiklerini, Bülent'in de o sırada gelip bu ikisini meyhaneye mi, bara mı ne, bi yere götüreceğini biliyorum. :)

mugece
10-12-04, 22:51
Bu akşam da çekim vardı. Mustafa Bey ile Hakan Bey'in 40 santim arkalarından geçtim ve 10 dakka kadar çekimi izledim. İzlediğim sahneyi anlatayım mı? :)

Şu yalanın ortaya çıkması durumu var ya....

Yok yok anlatmıycam. Ama bu iki kafadarın pastanenin karşısında iki sokak kedisi gibi dertli dertli bekleştiklerini, Bülent'in de o sırada gelip bu ikisini meyhaneye mi, bara mı ne, bi yere ***üreceğini biliyorum. :)
letkem sen insanı deli edersin anlatma yaaa valla gelicem bende sete zor tutu