PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hırsız Polis-Mantık Hataları

Sayfalar : [1] 2 3

cutiepie
29-01-06, 21:46
Soyleyecegim bir mantik hatasi degil ama cok dikkatimi cekiyor her defasinda. Mavi'nin evindeki akvaryum cok ses yapiyor. Dizi sesli cekiliyor sanirim ve Mavi'nin evindeki cekimlerde ben akvaryumun sesinden konusulanlara konsantre olamiyorum. Daha once bu kadar duyulmuyordu ama son iki bolumdur dikkatimi cekti. Bu sanirim ses duzeni ile ilgili bir problem. Bilmiyorum biraz takintili oldugum icin benmi abartiyorum acabada demiyor degilim ya neyse.
Yine de cok coook seviyorum bu diziyi.

Kurdoglu
29-01-06, 22:43
Sana oyle gelmis olabilir arkadasim, benim hic dikkatimi cekmedi. Sesler gayet net olarak duyulabiliniyor. Yalniz mantik hatasi degilde baska bisey soyleyebilirim. Kibar Necminin ve Aksaki oldurmesi icin gittigi adamin kiralik katile ulasamamasi cok basit bi sebeb. Daha inandirici ve gercekci bisey bulunabilinirdi diye dusunuyorum.

söğüt
30-01-06, 10:39
Sana oyle gelmis olabilir arkadasim, benim hic dikkatimi cekmedi. Sesler gayet net olarak duyulabiliniyor. Yalniz mantik hatasi degilde baska bisey soyleyebilirim. Kibar Necminin ve Aksaki oldurmesi icin gittigi adamin kiralik katile ulasamamasi cok basit bi sebeb. Daha inandirici ve gercekci bisey bulunabilinirdi diye dusunuyorum.

niyee basit sebep?hangi açıdan baktınız ben anlayamadım.
adam kiralık katil, işi alıdıktan sonra gerekli hazırlıklarını yapacaktır elbette..
bu hazırlıklardan bir tanesi de cep tlf.nu kapatmak olacaktır.
çocuk oyuncağı değilki bu, işveren karar verdikten sonra acaba vazgeçermi diye oturup da bekleyemez ki katil...
üstelik adı üzerinde kiralık katil..bir kişiye bağlı olarak çalışmaz ki aracı adam ona istediği zaman ulaşsın..bence gayet mantıklı...

dokuz
30-01-06, 15:33
arkadaşalr bence dizide şöyle bi mantık hatası var çınar maviye ismini sorup mavi cevabını aldığında ne biliyim "mavi mi adın bu mu gerçekten" felan demesi gerekiyodu bence tamam günümüzde bir sürü değişik raslanmadık isim var ama çınar daha mavinin gerçek adını bile bilmiyo onun adı zeynep oysa ki. ne biliyim bana biraz acayip geldi ama zaten tahminen bu bölümde maviyi sorgularken karakolda adının Zeynep Yılmaz olduğunu öğrenicektir heralde.

Kurdoglu
30-01-06, 20:07
niyee basit sebep?hangi açıdan baktınız ben anlayamadım.
adam kiralık katil, işi alıdıktan sonra gerekli hazırlıklarını yapacaktır elbette..
bu hazırlıklardan bir tanesi de cep tlf.nu kapatmak olacaktır.
çocuk oyuncağı değilki bu, işveren karar verdikten sonra acaba vazgeçermi diye oturup da bekleyemez ki katil...
üstelik adı üzerinde kiralık katil..bir kişiye bağlı olarak çalışmaz ki aracı adam ona istediği zaman ulaşsın..bence gayet mantıklı...

Hemen mantikli bulmadigin tarafi daha dogrusu inandirici bulmadigim tarafini aciklayim arkadasim. Inandirici bulmadim, cunku bi kiralik katil yoneticisi isen herzaman yonettigin inasanlara ulasmak istersin, infaz aninda olsalar bile. Onceden nekadar anlasilmis bir plan olsada heran hersey olabilir dusturu kiralik katiller icinde gecerlidir. Bunuda senden benden cok daha iyi bilirler. Diyelim kiralik katil yoneticisi infazdan vazgecti, kendisine gore hakli bi sebebi var diyelim, nasil ulasacak? Ustelik profesyonel olarak yansitildilar dizide, profesyonellige acayip ters bi durum bu. Tabi bu benim dusuncem. Yani ben boyle dusunuyorum, hala.........

Not: Simdiye kadar mantik hatasi bulamamis olmamiz bundan sonrada bulamayacak olmamiz anlamina gelmez diye dusunuyorum ve konunun kalmasi taraftari oldugumu cok degerli arkadaslarimizla paylasiyorum.....

hyoldas
30-01-06, 20:18
Hemen mantikli bulmadigin tarafi daha dogrusu inandirici bulmadigim tarafini aciklayim arkadasim. Inandirici bulmadim, cunku bi kiralik katil yoneticisi isen herzaman yonettigin inasanlara ulasmak istersin, infaz aninda olsalar bile. Onceden nekadar anlasilmis bir plan olsada heran hersey olabilir dusturu kiralik katiller icinde gecerlidir. Bunuda senden benden cok daha iyi bilirler. Diyelim kiralik katil yoneticisi infazdan vazgecti, kendisine gore hakli bi sebebi var diyelim, nasil ulasacak? Ustelik profesyonel olarak yansitildilar dizide, profesyonellige acayip ters bi durum bu. Tabi bu benim dusuncem. Yani ben boyle dusunuyorum, hala.........

Not: Simdiye kadar mantik hatasi bulamamis olmamiz bundan sonrada bulamayacak olmamiz anlamina gelmez diye dusunuyorum ve konunun kalmasi taraftari oldugumu cok degerli arkadaslarimizla paylasiyorum.....

Sonuçta bu işin nasıl işlediğini hemen hemen hiç birimiz bilemiyoruz. Yalnız şöyle bir şey diyeyim herkesin çalışma stili hayatın her dalında farklıdır. Kimi telefonu kapatır kimi kapatmaz bizim katilimiz kapatanlardandır. Tamam Aksak'ı vuracakken telefonu çalsaydı. Aksak onu görürdü diyebilirm ya da bu tip katillerin gezici hattan çok sabit hatlar kullanabileceği ihtimali olabilir. Artık GPRS teknolojisi geliştiğinden yakalanmamak için cep kullanmaz belki kiralık katiller :img-huh:

Kurdoglu
31-01-06, 04:24
Sonuçta bu işin nasıl işlediğini hemen hemen hiç birimiz bilemiyoruz. Yalnız şöyle bir şey diyeyim herkesin çalışma stili hayatın her dalında farklıdır. Kimi telefonu kapatır kimi kapatmaz bizim katilimiz kapatanlardandır. Tamam Aksak'ı vuracakken telefonu çalsaydı. Aksak onu görürdü diyebilirm ya da bu tip katillerin gezici hattan çok sabit hatlar kullanabileceği ihtimali olabilir. Artık GPRS teknolojisi geliştiğinden yakalanmamak için cep kullanmaz belki kiralık katiller :img-huh:

Evet oylede dusunebiliriz tabi, yani adamlar profesyonel ama kendilerine has bi profesyonellikleri var demekki. Degisik bi bakis acisi. Ha tabi bide telefon calma olayinda biliyosun bide "titresim" diyede bisey var :) Nerneyse neticede Kibar Necmi aramizdan ayrildi, Allah taksiratini affetsin :)

söğüt
31-01-06, 12:02

benim anlatmaya çalıştığım o piyasada karar bir kere verilir ve uygulanır.
karar verici de bunu bilir.devreye kiralık katil girdikten sonra o işin dönüşü olmaz.

söğüt
31-01-06, 12:08
arkadaşalr bence dizide şöyle bi mantık hatası var çınar maviye ismini sorup mavi cevabını aldığında ne biliyim "mavi mi adın bu mu gerçekten" felan demesi gerekiyodu bence tamam günümüzde bir sürü değişik raslanmadık isim var ama çınar daha mavinin gerçek adını bile bilmiyo onun adı zeynep oysa ki. ne biliyim bana biraz acayip geldi ama zaten tahminen bu bölümde maviyi sorgularken karakolda adının Zeynep Yılmaz olduğunu öğrenicektir heralde.

mavi kod adımıydııı, valla ben de şimdi öğrendim. :img-hyste
e ne bilsin çınara romantik gelmiştir. :love04:
ilk gördüğü anda etkilendi kızdan,
ama canım zaten bizim anadolu halkı garip isimler bulma
konusunda çok maharetli :
pembe de olabilirdi. beyaz da olabilirdi.
hatta benim arkadaşımın babaannesinin adı nüfus kayıtlarında sarıkız'dı. :img-hyste

MardiGras
31-01-06, 12:11
Basit mantik hatalarindan ote bizatihi varligi mantik hatasi haline gelmis onca diziler kervaninda, Hirsiz Polis gecen bolumdeki kucuk hizlandirilmis burokrasi benzeri hatasi disinda falsosuz durumu ile de farkli yerini koruyor.

Ancak ilerleyen bolumlerdeki olasi mantik hatalari icin baslik bir diger arkadasin belirttigi uzere birakilabilir. Ote yandan ileride mantik hatalarina rastlandigi taktirde acilmak uzere kapatilabilecegi de ileri surulebilir.

simal
03-02-06, 00:23
Soyleyecegim bir mantik hatasi degil ama cok dikkatimi cekiyor her defasinda. Mavi'nin evindeki akvaryum cok ses yapiyor. Dizi sesli cekiliyor sanirim ve Mavi'nin evindeki cekimlerde ben akvaryumun sesinden konusulanlara konsantre olamiyorum. Daha once bu kadar duyulmuyordu ama son iki bolumdur dikkatimi cekti. Bu sanirim ses duzeni ile ilgili bir problem. Bilmiyorum biraz takintili oldugum icin benmi abartiyorum acabada demiyor degilim ya neyse.

Akvaryum sesi benim daha önce dikkatimi cekmemisti ama ev cekimlerinde ses konusunda bi tuhaflik oldugunu anlamistim, tabi diziye daldigim icin düsünmemisim o kadarini :mad: Bu bölümde bende bayagi farkettim ama sesli cekim yapildigi icin normal, gerci onun sesini yok edici bi teknoloji vardir mutlaka, Ayrica ekibin bunu henüz farketmemesine sasirdim. Belki onlar da benim gibi derinlere dalarak izliyorlardir :)

dml
03-02-06, 01:27
benim bu bölüm dikkatimi çeken tek şey bir sahnede lapa lapa kar yağarken (ümit-mavi, ÜMİTSİZİM yazan duvarın önünde) hemen ardından gelen sahnede (Jilet-Mavi parkta sonuçta çok uzak yerler olamaz bu ikisi birbirine) günlük güneşlik bir hava olması ve yerde tek damla kar olmamasıydı.. ve yine takip eden sahnede (Jilet duvarı boyarken) yine kar yağıyordu..
aynı şeyi sitenin ziyaretçi defterine de yazan baya kişi olmuş ama açıkçası böyle bir hatanın kesinlikle görmezden gelinmesinden yanayım böyle bir başlık olmasa yazmaya gerek de görmezdim herhalde..
tekrarlıyorum, bu dizinin o kadar güzel yanları varken böyle bir şeyde takılıp kalmak da kesinlikle manasız olur zaten.... =)

bimkolik
03-02-06, 02:42
Bunun bir mantık hatası olup olmadığını bilmem ama Mavi işe çıkarken hiç bir zaman yanında silah veya benzeri bir şey olmuyor ya da bize göstermiyorlar. Hırsızlar kendilerini koruma amaçlı da olsa en azından bıçak taşımazlar mı?

Fettan
03-02-06, 11:24
Bunun bir mantık hatası olup olmadığını bilmem ama Mavi işe çıkarken hiç bir zaman yanında silah veya benzeri bir şey olmuyor ya da bize göstermiyorlar. Hırsızlar kendilerini koruma amaçlı da olsa en azından bıçak taşımazlar mı?

Benimde dikkatimi çekti ama zaten Mavi nin amacı adam öldürmek değil dikkat ettiysen sürekli koşuyor tehlike anında yapabileceği tek şey sanırım kaçmak ...

mizrak_tutucu
03-02-06, 11:36
Mavi eski usul hırsızlardan. Eskiden hırsızların hiç biri silah taşımazdı. İşin raconuna uymazdı. Ahh ahh, nerede o eski enginarlar ve eski hırsızlar...

söğüt
03-02-06, 12:01
benim bu bölüm dikkatimi çeken tek şey bir sahnede lapa lapa kar yağarken (ümit-mavi, ÜMİTSİZİM yazan duvarın önünde) hemen ardından gelen sahnede (Jilet-Mavi parkta sonuçta çok uzak yerler olamaz bu ikisi birbirine) günlük güneşlik bir hava olması ve yerde tek damla kar olmamasıydı.. ve yine takip eden sahnede (Jilet duvarı boyarken) yine kar yağıyordu..
aynı şeyi sitenin ziyaretçi defterine de yazan baya kişi olmuş ama açıkçası böyle bir hatanın kesinlikle görmezden gelinmesinden yanayım böyle bir başlık olmasa yazmaya gerek de görmezdim herhalde..
tekrarlıyorum, bu dizinin o kadar güzel yanları varken böyle bir şeyde takılıp kalmak da kesinlikle manasız olur zaten.... =)

canım hava hali bu bi kapar bi açar bi yağar bi durur.
hem yerel yağış diye bişi var dimi :img-thumb
bence olaya bööle bi açıklama getirelim ve güzel dizimizi keyifle izlemeye devam edelim :img-icecr

Kurdoglu
05-02-06, 02:22

Belki biraz gec oldu ama bu sefer benimde dikkatimi cekti arkadasim, ozellikle Mavilerin evinde cekilen sahnelere cok dikkat ettim ve ilk sahnede bahsettigin sesi yakaladim. Hayret oncedende demek bukadar cikiyormuymus, ama ikinci ev sahnesinde ozellikle yine dikkat ettim sesten eser yoktu. Demekki bazi sahnelere bilerek veriyorlar sesi, yada ikinci sahnede Ariza akvaryumun havalandirma fisini cekmis :)

cutiepie
06-02-06, 02:23
10ncu ve 11nci bolumun haricinde bu ses yoktu, 12nci bolumde de hepsinde olmamakla birlikte 1-2 sahnede yine vardi bu akvaryumun sesi.
Ben ilk once sesi kendi evimde birseyin cikardigini sanarak bu ses ne ya diye etrafa bakinmistim, sonra diziden geldigini farkettim.
Fakat bu dizi o kadar guzel bir diziki hic umursamiyorum ve o kadarcik kusurda nazar boncugu olsun dizimizin diyorum cunku kusursuz gidiyor su anda..

gorgunk
06-02-06, 03:04
son bölümde çok dikkatimi çekti.
çocuklar okula giderken saat 14,00 tü.
acaba dedim öğlenciler mi.
ama arıza pijamalıydı.
saatte tam önümde duruyodu.
bu diziyi kötülemek için değil de sadece önemli bir ayrıntı bence..........

söğüt
06-02-06, 11:04
benim de dikkatimi çeken nokta, parkta çınar-met-mavi eğleniyorlardı ya,
balonlara atış falan yaptıırdı çınar, merte.mavi de polis misin yoksa dedi.çınarda memurum dedi.mavinin aklına gelmedi mi böyle saçlı sakallı memur,nerenin memuru oluyor diye :img-thumb

burcugün
07-02-06, 14:52
dizide HAMZA karakteri vardı AKSAK oyun oynadı içeri girdi POLİS olayı bildigi halde işi takip etmedi ÇINAR haklının yanındayken neden HAMZA dan vazgeçti
ben bu kısmı anlamadım :img-lady:

söğüt
07-02-06, 17:11
dizide HAMZA karakteri vardı AKSAK oyun oynadı içeri girdi POLİS olayı bildigi halde işi takip etmedi ÇINAR haklının yanındayken neden HAMZA dan vazgeçti
ben bu kısmı anlamadım :img-lady:

o konuda selahattin başkomiserin hamzanın korunması için onay vermesi gerekiyordu.
çınarın tek başına vereceği bir karar değildi.hamzanın korunması gerektiğini yanlış hatırlamıyorsam selahattin başkomisere çınar bir kaç defa söyledi ama başkomiser kabul etmedi.

timucin_hastasi
08-02-06, 21:08
arkadaşalr bende eski bölümleri izliyorum tekrardan bir şey dikkatimi çekti.. 6. bölümde arıza jiletle ümiti görüyor sonra eve gelip maviye ümit dışarıda oğlanlarla geziyor diyor.. ama mavi gidiyor ümite çarşının orda biriyle görmüş abim seni diyor.. peki nerden biiyor mavi çarşının orda olduğunu ben anlayamadım doğrusu..

timucin_hastasi
16-02-06, 02:19
arkadaşalar bu bölümde dikkatimi bir şey çekti.. aynı zamanda jiletle ümit buluşuyor her yerde kar var ama çınarla mavi buluşuyor etrafta kardan eser yok.. nasıl oluyor bbu??

MardiGras
16-02-06, 02:22
Ya bu hava kosullari ile kucuk noktalari ben mantik hatasi olarak gormuyorum. Ayni sey dun yagmur zamaninda da vardi. Istanbulun cok tekin olmayan havasinda, ve ozellikle boyle kotu hava sartlarinda cekim yaptiklari dusunulunce bu noktada dizilere bir parca iltimas gecebiliriz diye dusunuyorum.

mizrak_tutucu
16-02-06, 02:23
Buna İstanbul'un havası degişkendir. Sarıyer tepeleri kar içindeyken, sahil günlük güneşlik olabilir diye cevap verebiliriz. Levent'te tipi yagarken, Kadıköy'ün günlük güneşlik oldugunu az görmedim. Burada çekim yapılan yerler birbirine çok yakın yerler gibi gözüküyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur.

hyoldas
16-02-06, 02:25
İstanbul'un havası karmaşıktır zaten...
Yüksek yerlerde hep kar kalır. Şehir merkezi de hep bakımlı ve temizdir.. :img-huh:

bimkolik
16-02-06, 02:30
Buna İstanbul'un havası degişkendir. Sarıyer tepeleri kar içindeyken, sahil günlük güneşlik olabilir diye cevap verebiliriz. Levent'te tipi yagarken, Kadıköy'ün günlük güneşlik oldugunu az görmedim. Burada çekim yapılan yerler birbirine çok yakın yerler gibi gözüküyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur.
Burayada bu konunun yazıldığını şimdi gördüm .Bölüm yorumlarında açıkladım sebebini.ama inanın ben bunu her gün yaşıyorum. Görmeyen anlamaz. Sadece bir kilometre farkımız var annemle. Zannedersin onun orası Uludağ. Görmeyen asla anlayamaz..

gurbetci
16-02-06, 02:35
ben de hava kosullarina takldim ama bugün kanald ana haber bülteninde istanbulun hava durumu ile ilgili bir haber vardi.basligin adi da : istanbulun iki yúzü
mega kent istanbulda iki mevsim bir arada yasaniyor gibi birseyler soylendi haberde.olabiliyor demek ki.

ehlocan
16-02-06, 16:22
kar mevzusuna değinmemmize gerek cumartesi fatih te kar yağıyor beşiktaş ta hiç bişey yok bu artık alıştığımız birşeyde mavi nin ektiği çiçek 1 ayda maşallah çok büyüdü :) olsun artık o kadar diğer dizlerde ne saçmalıklar oluyor

mizrak_tutucu
16-02-06, 16:40
Ben Pazartesi günü bir botanik profesörü görecegim. Kendisine bu dönemde soganlı bitki, sümbül bir ayda sera dışında büyür mü diye soracagim. Büyümez dese de umurumda olmaz aslında. Bu kadar mantık hatası her yerde olur. Bir hafta da bu kadar güzel bir dizi çekiyorlar, o kadar kusur olması normal.

minemtoprak
16-02-06, 16:42
bende ehlocan ın dediği gibi mavi nin diktiği çiçeğin 1 ayda büyüyüp hatta çiçek açmasına taktım.Yani bu kadar olur.

ehlocan
16-02-06, 16:55
bölümün adı "mantık hatası"olduğu içi herhalde yakıştıramıyoruz dizimize:blush: o kadar çok didikliyoruz o kafar çok yorum yapılıyor bula bula böyle şeyler buluyoruz gibi oluyor koskoca bölümde birtek bu çiçek meselesi ilgimi çekti e bide aslında hesap cüzdanı meselesi var ama onu yorumlar bölümünde epey konuşmuşlar tekrardan açmaya gerek yok :)

zanaitta
16-02-06, 22:53
bende ehlocan ın dediği gibi mavi nin diktiği çiçeğin 1 ayda büyüyüp hatta çiçek açmasına taktım.Yani bu kadar olur.
Ablam peyzajcı.. ben de aynı tepkiyi vermiştim "Ne kadar cabuk cicek acti" diyerek.. Fakat ablamin yalancisiyim, adini hatirlamadigim o bitki 15 günde o hale geliyormus.. Mantik hatasi falan yokmus yani...

D!LEK
18-02-06, 04:12
arkadaşlar bana şey tuhaf geldi belki değil ama bu kız ameliyat oldu kaburgası kırıldı ve akçiğeride zarar görmüştü ve hastaneden çıkınca hiçbir şekilde ahh uhh falan demedi ona takıldım açıkcası söylemek istedim sadece :icon_roll

bimkolik
18-02-06, 14:50
Kaburga kırığının farkına bile varılmadığı durumlar olabiliyor. Bütün bu yaralardan sadece nefes alırken canının yandığını söyleyebilirim.

gokliz
20-02-06, 00:04
Merhabalar.
Ben bu forumda çok yeniyim ve merak ettiğim bir şey var tabii buna mantık hatası denir mi bilemiyorum ama Mavi Çınar'ın polis olduğunu bilmeden defalarca onun arabasına bindi.Üstelik o zamanlar Çınar mavi'nin polislerden nefret ettiğini de bilmiyordu.Peki Mavi arabadaki telsizi nasıl oldu da farketmedi.Çınar ne olur ne olmaz diye söktü mü yani arabadan telsizi?Sizce polis arabalarındaki telsizler seyyar olabilir mi? :icon_roll

hyoldas
20-02-06, 02:25
Merhabalar.
Ben bu forumda çok yeniyim ve merak ettiğim bir şey var tabii buna mantık hatası denir mi bilemiyorum ama Mavi Çınar'ın polis olduğunu bilmeden defalarca onun arabasına bindi.Üstelik o zamanlar Çınar mavi'nin polislerden nefret ettiğini de bilmiyordu.Peki Mavi arabadaki telsizi nasıl oldu da farketmedi.Çınar ne olur ne olmaz diye söktü mü yani arabadan telsizi?Sizce polis arabalarındaki telsizler seyyar olabilir mi? :icon_roll

İyi bir gözlem Gokliz daha önce bende kendi kendime sormuştum ama olmayadabilir diye geçiştirdim. Aramızda poliste yokki soralım!
Bu arada aramıza hoşgeldin!
Hala fragmanı bekliyorum 2 film birden ardından 3. devre çekilmiyor yani!
:img-help: :img-help:
Bu bir mantık hatası olsa bile zaten bir kaç bölümdü hala da kullanmıyor Çınar arabasında telsiz. Belki de seyyardır. en son Aksak'ın dükkanı basmaya gittikleri zaman elinde birşey vardır ama net olarak hatırlayamıyorum

simal
20-02-06, 02:39
Bencede mantik hatasi degil o, cünkü Cinar`in özel arabasi o, polis arabasi degil neticede. Yani mecbur degildir takmaya ve takmamayi tercih etmistir, dediginiz gibi hala yok zaten.Bence buda en dogal hakki..

mizrak_tutucu
20-02-06, 12:47
İki botanik profesörünü yakalayıp sordum. Aralık döneminde ekilen soganlı bitkiler yetişir, büyüme süreleri de kısadır dediler. Yani Mavi'nin yetiştirdiği Sümbül de mantık hatası yok gibi gözüküyor.

Çınar'ın özel arabasına telsiz ve mavi polis ışıgı takmak zorunda oldugunu da sanmıyorum. Yani burada da bir mantık hatası yok bana göre.

ehlocan
20-02-06, 20:02
Videoları izlerken aklıma takıldı şu bara gittikleri zaman Çınar'a bıçak çektikleri zaman Çınar hemen belinden silahını çıkardı onun öncesinde Mavi hiç farketmediyse bile o sahneden hemen önce dans ediyorlardı ve peşinden hemen belinden silahını çıkardığına göre hiç değilse dans ederken farkedebilirdi.

söğüt
20-02-06, 20:10
Videoları izlerken aklıma takıldı şu bara gittikleri zaman Çınar'a bıçak çektikleri zaman Çınar hemen belinden silahını çıkardı onun öncesinde Mavi hiç farketmediyse bile o sahneden hemen önce dans ediyorlardı ve peşinden hemen belinden silahını çıkardığına göre hiç değilse dans ederken farkedebilirdi.

demekki silaha dokunmamış, ama taşıma ruhsatı olan siviller de var,
hem mavi bulutlarda uçuyordu, aklına kesinlikle gelmemiştir.ama silahı farketseydi mutlaka şüphelenirdi

ehlocan
20-02-06, 20:15
demekki silaha dokunmamış, ama taşıma ruhsatı olan siviller de var,
hem mavi bulutlarda uçuyordu, aklına kesinlikle gelmemiştir.ama silahı farketseydi mutlaka şüphelenirdi

zaten sivil veya polis olmasıyla alakası yok.Yani farketseydi mutlaka bi bahane bulurdu Çınar.Taşıyorum sadece falan derdi ama farketmesi gerekirdi gibime geldi.
Yeni bölüm fragmanı gelmeyince habire eski bölümlerden bişeylar çıkartıyorum ne yapayım :icon_whis

mercanca
20-02-06, 20:25

Mavi Çınar ile dans ederken elini beline koymadı ki.Çınar maviyi belinden sardı mavide ellerini omzuna koydu.Mavini çınarın belindeki silahı bu durumda nasıl farketmesi mümkün olur ki zaten

jalem
24-02-06, 22:37
Guruba yeni katıldım. Hepinizi selamlarım. Yazılanların büyük bir kısmını okudum ama benim takıldığım yerler gündeme gelmemiş,
Bence mantık hatalarının başında Çınarın polisliği ve uygulamaları geliyor. Bir kere yasal ve etik olarak yapılmayacak hatalar yaptı.
Örneğin çeteyi içeri atıp Mavi ile kaçmayı kurtuluş olarak gördü. Bu mümkün mü? Kaşa yerleşmek kurtuluş ola bilir mi? Çete üyeleri ve Aksak ceza alsalardı bile en fazla 3-5 yıl yatarlardı. Peki sonra Maviyi rahat bırakırlarmıydı?
Mahkemede Mavinin farkında olmadan polise yardım ettiğini söyledi!! olacak şey mi bu? Siz de sonuçlarını tahmin edersiniz ki hiç bir polis muhbirini açıklamaz, açıklıyamaz. Kaldı ki bu işler arka odalarda fısıldıyarak olur!
Bu açıklama ile de Maviyi açıkça tehlikeye atmadı mı? Aksağın o büyük aşkı olmasa Mavinin hali nice olur??
Ben hakim olsam Mavinin verdiği ifadelere bakar hani ne yardımı yapmış derim? Çünkü Hakim cezayı dosya üzerinden verir. Sonuçta da beraat ettiler zaten.
Garaja dinleme cihazını da savcılık iznini almadan yerleştirdikleri için topladıkları deliller de bir işe yaramadı... Üstelik Çınar bant çözümlerinin tamamını dinleyip Mavinin adının geçtiği yerleri silmeliydi... Yani minare için kılıf hazırlamak gerekmez mi??
Veya Lokantayı açarken yumurta kırmayı bile bilmeyen insanların tıkır tıkır işleyen bir pideciye sahip olmaları da insana tebessüm ettir miyor mu?
İlk aklıma gelenleri hemen yazdım. Sakın beni yanlış anlamayın. Ben bu diziyi çok severek izliyorum. İzlenmesi için de elimden geleni yapıyorum. Zaten Uğur Yücel ismi dizi için referanstır. Tüm kadro iyi seçilmiş ve çok başarılılar. Hani kardı çiçekti diye kafayıo takmayın daha can alıcı hataları yazayım dedim.
Dizinin uzun bir süre devam etmesini diliyorum.

mizrak_tutucu
24-02-06, 22:46
Dizideki hukuki sorunları başka başlıklarda tartıştık ve Türkiye'de yasalar ve uygulamalar arasında ciddi farklar oldugu icin, bu tür hataların kabul edilebilir düzeyde oldugu yargısında uzlaştık. Dizilerin her zaman ideal olanı yansıtması gibi bir durum söz konusu degil zaten. Yasaların uygulamasında da bir çok sorun yaşanırken, sevdigimiz bir dizide bu detayları es geçmeye karar verdik.

bimkolik
24-02-06, 22:50
Çınarın polis olarak yaptıklarında ben bir mantıksızlık görmesemde, Aksakın lokanta meselesinde haklı olabilirsin. Ne kadar mahalle arası bir yer olsada bir ahçı gerekir.
Belkide içeride çalışan biri vardır.Ama yoksa hakikaten bu Yakup'un yapacağı bir iş değil.

dml
25-02-06, 19:51
BIRISI KI HATIRLAMIYORUM CINARA MAVININ COK CALISTIGINI VE IS SAATLERININ SABAH 7'DEN AKSAM 10'DA BITTIGINI SOYLEMISTI..AMA DIGER SAHNEDE MAVI VE ukala ARKADASLARI TOPLANIYORLARDI CIKMAK ICIN SUPERMARKETTE OGLENE DOGRU...E HANI SAAT 10 A KADARDI?

valla tam olarak nasıl bir sahne olduğunu anlayamadım açıkçası dediğinden ama öğle molası için çıkıyor olabilirler belki.. gerçi o zmn da aynı anda çıkmazlar herhalde ama.. bu tarz şeylere takılmayalım ama bence bir iki küçük detayın üstünde durulmaya değmez, diğer tüm güzellikler göz önünde bulundurulunca :blush:

meline
27-02-06, 09:49
jalem aramıza hoşgeldin,
HP'yi iyi izlemiş,iyi gözlemlemiş arkadaşların aramıza katılmaları çok sevindirici.
Eleştirilerinde haklı olduğun taraflar vardır mutlaka.
Biz de zaten bunları çok tartıştık.
Ama unutmayalım ki HP bir dönüm noktasından buraya geldi.Bitecek mi devam edecek mi kargaşasında senaristlerimiz bu şekilde toparlayabildi diye düşündük, hoşgördük ve kabullendik.
Ayrıca biz bu diziyi çok sevdik eminim sen de öyle........
toz konduramadık şu ana kadar, inşallah bundan böyle de sürecek bu durum.

Bir de unutmayalım lütfen; burası Türkiye hangi davalarda , ne saçmalıklar yaşanır dizifilmlarde bile bulamayız bunca mantık hatasını........

jalem
02-03-06, 11:28
Meline,
Nazik mesajın için teşekkür ederim. Diziyi ilk bölümünden itibaren gözümü ayırmadan izliyorum hatta hirsizpolis.net sayfasından da defalarca izledim. Nerede ise diziyle yatıp kalkıyorum. Etrafımda ki herkese de izlemeleri için neredeyse baskı yapıyorum .
Her şey o kadar kusursuz gidiyor ki senaryo hatalaı ile diziye gölge düşsün istemiyorum çünkü yapılan hatalar giderilemeyecek şeyler değil sadece dikkatten kaçmış gibi duruyorlar.
Bu senaryoyu neden çok sevdik? Çünkü hayatın içinden sıcacık ve gerçek ilişkileri anlatıyor. Bir önceki yazımı bile bile hata yapılmasın diye yazdım. Biraz da hukuğun ve yaşamın gerçeklerine uysun demiştim...
Ama sizde haklısınız ne hukuksuzluklar yaşıyoruz üstelik de yaşamın içinde!
Diziye dönecek olursak: Dün akşamki bölümde kasası çalınan dükkan sahibinden hiç ses çıkmadı... Soyulduğunun farkında mı değil acaba? Çünkü soygundan sonra neredeyse bir tam gün geçti... :img-lady:
Ben bu dizinın tüm oyuncularına aşık oldum emin olun Mavinin çapkın kız arkadaşı bile ne tatlı değil mi?
Olağan üstü bir oyunculuk ve karizmanın olduğu başka bir dizi yok diye düşünüyorum.
Sevgilerimle

mizrak_tutucu
02-03-06, 11:30
Bende bunu düşündüm. Sonunda Çınar'ın karakolu dışında bir yere haber verdilerse, soyuldugu haberi uzun süre çıkmaz sonucuna vardım. Aksak'ın çetesindekilerin hırsızlık sabıkasını bilmedigimiz için, olayın Aksakla bağlantısının kurulması uzun zaman alır diye düşünüyorum.

Fettan
02-03-06, 12:38
Hırsızlık yaptıkları yer lokantaya yakın bir civar olmalı lokanta ,evler,karakol genelde aynı civarda olduğu için benimde aklıma geldi şimdi kesin ihbar gelir diye ama olmadı ...

meline
02-03-06, 13:58
Arkadaşlar şimdi hata aramaya kalkarsak bu bölüm hırsızlık olayında birkaç ara kapı vardı açıkçası.

1- Bunlar pek de bilmedikleri dükkan gaspına yalnızca bir gecede apar topar doğru dürüst hazırlanmadan kalktılr.(Ama şimdi siz bana Aksk gibi'kursa mı gideceklerdi önceden?' diye de sorabilirsiniz tabii)

2-Soydukları dükkan bir han veya pasaj gibi bişeyin içinde; kamera var ama ne bir bekçi ne bir güvenlikçi veya kapıcısı yok. Ellerini kollarını sallaya sallaya girdiler.

3- Soydukları kuyumcuda cam tezgahın içi mal doluydu kasadan önce oradakileri toparladılar. Benim bildiğim pasaj içinde bile olsa kuyumcular-gümüşçüler gece asla ortada mal bırakmazlar hepsi kasaya kitlenir.Hadi bırakmışlar bir alarmı bile yok dükkanın.

4- Açamadıkları için sırtladıkları kasa en az 200kg. ve üstü üç kişi bile olsa onu el arabasıyla dışarı çıkartmaları hele de o merdivenlerden indirmeleri zor.

Yani hırsızlık sahnesi biraz acemiceydi ama o kadar da sempatik ve komikti ki bende bıraktığı olumlu duygular eleştirdiğim hatamsı öğelerden daha kuvvetliydi.

mizrak_tutucu
02-03-06, 14:02
Haklısınız hiç bir kuyumcu ortada mal bırakmaz. Ama digerleri için belli açıklamalar getirilebilir.

Seneler önce kasa hırsızlarının Mete Caddesi üzerindeki bir apartmanın altıncı katında aşağıya 500 kiloluk bir kasayı indirdiklerini ve kimsenin ruhunun duymadıgını biliyorum. Parmak izlerinden kasayı üç kişinin merdivenlerden kasayı indirdiklerini söylemişlerdi. Adrenalin insanlara güç veriyor da ondan mı nedir.

Ortalıkta gözüken güvenlik kameralarinin bir bölümü göstermelik...Bazıları bir kayıt cihazına bağlı bile degil. Cimrilik etmişler ve güvenli göstermek için laf olsun diye bir kamera takmışlardır.

Han sahipleri cimridir ve bekçi tutmamışlardır.

ehlocan
02-03-06, 14:06
Yakup'un daha önceden kasa açmada tecrübeli olduğunu konuşmalardan anladık ama dediğiniz gibi işhanı tarzı yerlerde güvenlik oluyor hadi güvenlik yok diyelim alarmın kesin ötmesi lazımdı hele böyle ilk işlerinde daha çok zorlanmaları gerekiyordu ayrıca o kasa ilerde başlarına iş açacak gibi yanılmıyorsam jilet de eldiven yoktu kasayı açtıkları yerde bıraktılar dediğim gibi kasa ilerde başa bela olabilir...

mizrak_tutucu
02-03-06, 14:10
Evet, Jilet'in eldivensiz elleriyle kasanın her tarafını elleyip, orada burada parmak izi bıraktıgına ben de dikkat ettim. Kasayı hurdalık veya çöplük gibi bir mekanda bıraktılar. Kasa eninde sonunda başlarına bela olacaktır, ama önemli soru ne zaman sorun olacağı...

Her pasajda güvenlik ve alarm yok ki. Girdikleri pasaj, muhtemelen varoş mahallesindeki pasajlardan biriydi ve pasajın güvenlige olağanüstü para harcayacak gibi duran "çok kazançlı" bir havası yoktu.

cutiepie
05-03-06, 02:12
inanmiyorum...dikkatimden kacmis jilet;in eldivensiz kasaya elledigi.... daha once parmak izleride alindi... nasil yaptilar boyle bir hatayi... kesin baslarina bir dert acacak bu kasa o zaman...

hyoldas
10-03-06, 01:23
hayranım bu diziye evet evet mantık hatası geliyor dedim ki!
Jilet aşıklığından unutmuş motorsikletin arka kapağını açık!
Bir de utanmadan arkadan çekim yapmışlar inadıma :img-icecr

meline
10-03-06, 09:36
Arıza'ya imzalattıkları kira kontratında damga pulu vardı.
Oysa yanılmıyorsam ağustos 2003'den beri resmi evraktan damga pulu uygulaması kaldırıldı.
Hatta darphane artık damga pulu basmıyor.
Ekip de bayaa aramış olmalı ya da kenarda köşede kalmıştır belki.

ehlocan
10-03-06, 09:39
Evet damgapulu kaldırıldı vergi dairesine parasının yatırılması gerekiyor ama zaten öyle olsaydı yani usulüne göre yapılsaydı kontrat dolandırıcılk olmazdı :)

buseemm
10-03-06, 10:14
Benim dikkatimi mavinin kolundaki kelepçe izi çekti.Çınar kelepçeyi sol koluna takmıştı ama eve gelip yüzünü yıkarken sağ kolundaydı daha sonrada sol kolunda.
Bende dikkat ettim. Yüzünü yıkarken aynadan gösterdiği için sağ kol gibi görünüyodu. Ama yine sol kolundaydı.

tubi
10-03-06, 11:12
hayır aynadan sol kolundaydı arkadaşlar. zaten sol koluna takmıştı. dokuz eklediği zaman daha dikkatli bakarsınız..

buseemm
10-03-06, 15:11
hayır aynadan sol kolundaydı arkadaşlar. zaten sol koluna takmıştı. dokuz eklediği zaman daha dikkatli bakarsınız..

Bende sol kolunda demiştim zaten. Ama aynadan bakınca sanki sağ gibi duruyo. Hani ayna ters gösterir ya. Yani iz sol kolunda. Evet dokuz videoyu ekleyince daha net anlarız.

Fettan
10-03-06, 15:18
Evet kelepçe izi sol kolunda aynadad sol kolundan gözüküyor ya bileğindeki izi Aksak nasıl farketmedi şaştım doğrusu kolyeyi takmak için Mavi kollarını boynuna götürünce farkeder sandım ama ııh farketmedi :

dokuz
10-03-06, 19:53
arkadaşlar mavinin kolundaki izde bi problem yok her zaman iz sol kolunda .

bu bölümdeki en büyük mantık hatası çınarın evinde yatak odasındaki mavinin resmiydi !!! çınar o resmi nerden buldu çok saçmaydı elinde ağvadaki resimler vardı bir tek onlarında biri hariç hepsini yırtıp atmıştı o gece lambasının yanındaki büyük boy olan resim zaten özlem düvencioğlunun normal haliydi dizideki hali değil o resmi kullanmaları bence mantıksızdı.

hyoldas
10-03-06, 19:59

bu bölümdeki en büyük mantık hatası çınarın evinde yatak odasındaki mavinin resmiydi !!! çınar o resmi nerden buldu çok saçmaydı elinde ağvadaki resimler vardı bir tek onlarında biri hariç hepsini yırtıp atmıştı o gece lambasının yanındaki büyük boy olan resim zaten özlem düvencioğlunun normal haliydi dizideki hali değil o resmi kullanmaları bence mantıksızdı.

Dizide merak uyandırmak için kullanılmış olabileceğini düşünüyorum..
Belki de siteye ilgi çekmek için koymuş olabilirler. Çünkü o resim Hırsız-Polis'in resmi web sitesinde var

gangboy
11-03-06, 02:21
yaf son bölümde mavi mektubu çınarın kapısının altından attıgında çınar yatakta yatıyordu...galba üzerinde sadece kazak vardı...sonra koridora geçtiginde deri ceketli flndı...yanılıyo da olabilirim ama...gözüme çarptı gibi geldi sadece...öyle miydi yoksa ben mi yannış hatırlıyom???

hewal
11-03-06, 11:07
Dokuz çok doğru söylemişsin benimde dikkatimi çekti.
Birde Çınar eve gelince girişte bi konsol ütünde telefon falan vardı kelepçeleri bırakırken benim hatırladığım daha önce o kısım hep boştu ayrıca Aylin sevgilisiyle konuşurken tlf telsizdi konsolun üstündeki normal telefondu belki yanlış hatırlıyorum ama benim aklımda öyle kalmış .

gangboy Çınar'ın kazaklı olduğu sahne eve ilk geldiği zaman paltosunu çıkarıp yatağa uzanmıştı mektup lu sahnede montuyla yatağa uzanmıştı ses duyunca kalktı orda bi terslik yok yani ...

tubi
11-03-06, 11:10
dokuz sana sonsuz katılıyorum. o resmi nerden buldu yaf?

hyoldas
11-03-06, 11:55
dokuz sana sonsuz katılıyorum. o resmi nerden buldu yaf?

O resim kesinlikle mantık hatası gibi duryordu ama izlerken birşey dikkatimi çekti Çınar yatağa yattı. Kafasını resme çevirdi. -Aaa Çınar o resmi nerden buldu dedim- yani! bizim gibi o resimin nerden geldini bilenler için hoş bir enstantene olmuş :)

söğüt
11-03-06, 12:34

:img-icecr ama olsun ...yine de çok güzel bi sahneydi, nerden bulmuşsa bulmuş size ne canım alla allaaa :img-icecr
bence gayet mantıklı olmuş tadından yenmiyodu valla. :img-icecr .demekki son anda akılllarına geldi çınarın yatakodasında mavinin bir resminin olması :)

söğüt
11-03-06, 12:37
Dokuz çok doğru söylemişsin benimde dikkatimi çekti.
Birde Çınar eve gelince girişte bi konsol ütünde telefon falan vardı kelepçeleri bırakırken benim hatırladığım daha önce o kısım hep boştu ayrıca Aylin sevgilisiyle konuşurken tlf telsizdi konsolun üstündeki normal telefondu belki yanlış hatırlıyorum ama benim aklımda öyle kalmış .

gangboy Çınar'ın kazaklı olduğu sahne eve ilk geldiği zaman paltosunu çıkarıp yatağa uzanmıştı mektup lu sahnede montuyla yatağa uzanmıştı ses duyunca kalktı orda bi terslik yok yani ...

ikisi farklı sahneler arkadaşlar.çınar parktan eve geldiğinde üstünde palto vardı, çıkardı yatağa uzandı.
mektup sahnesi arızayı kurtaedığı günün akşamı olduğu için üzerinde mont vardı

söğüt
11-03-06, 12:44
O resim kesinlikle mantık hatası gibi duryordu ama izlerken birşey dikkatimi çekti Çınar yatağa yattı. Kafasını resme çevirdi. -Aaa Çınar o resmi nerden buldu dedim- yani! bizim gibi o resimin nerden geldini bilenler için hoş bir enstantene olmuş :)

bu duruma ne denir biliyor musunuz arkadaşlar?:)
yeme de yanında yat :img-icecr
bence çok hoş olmuş.e resmin eveliyatını bilseydik daha iyi olurdu tabii.mesela,
mavi kendi el yazısıyla ''hayranım çınara, sevgilerimle'' falan yazıp imzalasaydı da verseydi dimi:)

dokuz
11-03-06, 13:58
arkadaşlar bence dizide bi mantık hatası daha vardı . o da mavinin babasının yüzünü hatılayamaması ya da işte hayal meyal hatırlaması. mantıken çok net hatırlaması lazım çünkü ümitle mavi arasında, mavi 1978 doğumlu ümit de lise sonda olduğuna göre (1989 lu oluyo ) 11 yaş var yani babaları evi terkettiğinde mavi en az 11 yaşındaymış o da en az yani !!! 11 yaşındaki bi çocukta babasının yüzünü hatırlar . küçük bi yaş değil bence.

hyoldas
11-03-06, 14:02
arkadaşlar bence dizide bi mantık hatası daha vardı . o da mavinin babasının yüzünü hatılayamaması ya da işte hayal meyal hatırlaması. mantıken çok net hatırlaması lazım çünkü ümitle mavi arasında, mavi 1978 doğumlu ümit de lise sonda olduğuna göre (1989 lu oluyo ) 11 yaş var yani babaları evi terkettiğinde mavi en az 11 yaşındaymış o da en az yani !!! 11 yaşındaki bi çocukta babasının yüzünü hatırlar . küçük bi yaş değil bence.

Ay Dokuzcum boşver bu mantık hatalarını :)
Zaten ellerinde resim var yüzünü hatırlıyor oradan ama resimdeki adamla o adam bir mi adam yaşlanmış yani!

dokuz
11-03-06, 14:12
Ay Dokuzcum boşver bu mantık hatalarını :)
Zaten ellerinde resim var yüzünü hatırlıyor oradan ama resimdeki adamla o adam bir mi adam yaşlanmış yani!
haklısın aslında yani takılmamak lazım böyle hatalara ama aklıma gelince de yazmadan edemiyorum yani anlaşılmaz seyirci dikkat etmez diye de düşünmesinler di mi ;) gerçi diziyi izlerken bu hatalar hiiççç gözüme batmıyo. yani dizinin samimiyetinden birşey götürmüyo demek istiyorum. dizi hala düzeyli ve kaliteli ama işte :blush:

hyoldas
11-03-06, 14:20
haklısın aslında yani takılmamak lazım böyle hatalara ama aklıma gelince de yazmadan edemiyorum yani anlaşılmaz seyirci dikkat etmez diye de düşünmesinler di mi ;) gerçi diziyi izlerken bu hatalar hiiççç gözüme batmıyo. yani dizinin samimiyetinden birşey götürmüyo demek istiyorum. dizi hala düzeyli ve kaliteli ama işte :blush:

E konuda haklısın umarım burayı birileri takip ediyordur da mantık hatalarını da bizim için düzeltirler. Bugün Milliyet Televizyon Eki'nde dizimizden oldukça güzel bir şekilde söz edilmiş ama biriside mantık hatası olduğunu düşündüğü birşeyden bahsetmiş onu da sizinle paylaşmak isterim.

Karlı Sahneler Olmadı!
Hırsız-Polis'in sürekli izleyicilerinden değilm. 14. ve 15. bölümlerini izlemiştim.
İzlediğim bölümlerde de dikkatimi çeken birşey oldu. Dizinin 14. bölümünde Aksak hapse giriyordu ve yerlerde karlar vardı. 15. bölümde ise diziye göre aradan 4,5 ay geçmiş ve Aksak hapisten çıkmıştı.
Haziran'da olmaları gerekiyordu. Ama yerlerde hala kar vardı.
Hiç inandırıcı olmadı. Bir yıl geçmiş olsaydı daha iyi olurdu.

demişler. Bunu bir mantık hatası olarak değerlendiren izleyici de olabilir. Eğer bu yazıdaki gibi olsaydı. Hukuki olarak mantık hatası da oluşabilirdi.:)

bebis_15
12-03-06, 13:34
Mavinin babasi ailesini terk etmis ondanda mavigil ortada (parasiz ve ailesiz) kalmis..
sonradanda babasini neden bulmak istiyorki???
Böyle bi baba olmaz olsun...

1907
12-03-06, 21:18
Mavinin babasi ailesini terk etmis ondanda mavigil ortada (parasiz ve ailesiz) kalmis..
sonradanda babasini neden bulmak istiyorki???
Böyle bi baba olmaz olsun...

Bu bir mantık hatası değil bence. Babası terk etmiş gitmiş ama onca yıl sonra izini bulmuşken neden bir kezde olsa yüzünü görmek istemesinler ki babalarının? Ben olsam bende arardım geçmişte ne olursa olsun..

meline
14-03-06, 10:31

Buna konuya paralel olarak şu soru da sorulabilir;
Mavi teyzesine gidene kadar abisine neden sormuyor babasıyla ilgili bişeyler.
Sonuçta Arıza'nın babalarını çok daha iyi hatırlayabilmesi lazım değil mi?

meline
14-03-06, 11:05
Bizi böyle fragmansız , malzemesiz bırakırlarsa olacak budur arkadaşlar.
Şimdi sevgili dokuz'un eklediği 10. bölüm videolarına bakıyordum tekrar.
Hani Çınar'ın evindeki beğendili kebap sofrası.
Bizimkiler yemek yerken (bu arada ilk buluşmaları ne hoş, şimdi birbirlerine öyle sıcak bakmıyorlar) Aylin Hanım da sevgilisiyle yolda tartışarak yürüyor. Saçları (yani peruğu) düz fönlü, üstünde beyaz paltosu var. Hemen ardından (kurgu gereği öyle olmalı) Çınar'ın kapısına dayanıyor, birden saçlar mizamplili dalga dalga üstünde de kırmızı bir pardesü.

Yine bir detay belki ama, son bölümde Mavi babasıyla annesinin bir gençlik fotoğrafını gösteriyor hani Kiraz'a. Resme dikkatli bakarsanı babasının Şöhret dizisindeki Ahu TÜRKPENÇE'nin (dizideki adını bilmiyorum) abilerinden birini oynayan kişi olduğunu anlarsınız. Ve yanlış hatırlamıyorsam o oyuncunun gözleri mavi değil. Yani babasının gözleri sonradan mavi oldu........

tubi
14-03-06, 11:19
evet tekrarları izleye izleye mantık hataları bulmaya başlamışız :)

mavi 26 yaşında ise ümit 17. yani arada 9 yaş var. ümit daha yeni doğmuşken gittiyse babası 9 yaşında ki birisinin de babasını hatırlayamaması normaldir bence. hem bir de adam yaşlandı yani. aradan neredeyse 17 sene geçmiş nasıl hatırlasın ki_

dokuz
14-03-06, 11:30
Bizi böyle fragmansız , malzemesiz bırakırlarsa olacak budur arkadaşlar.
Şimdi sevgili dokuz'un eklediği 10. bölüm videolarına bakıyordum tekrar.
Hani Çınar'ın evindeki beğendili kebap sofrası.
Bizimkiler yemek yerken (bu arada ilk buluşmaları ne hoş, şimdi birbirlerine öyle sıcak bakmıyorlar) Aylin Hanım da sevgilisiyle yolda tartışarak yürüyor. Saçları (yani peruğu) düz fönlü, üstünde beyaz paltosu var. Hemen ardından (kurgu gereği öyle olmalı) Çınar'ın kapısına dayanıyor, birden saçlar mizamplili dalga dalga üstünde de kırmızı bir pardesü.

Yine bir detay belki ama, son bölümde Mavi babasıyla annesinin bir gençlik fotoğrafını gösteriyor hani Kiraz'a. Resme dikkatli bakarsanı babasının Şöhret dizisindeki Ahu TÜRKPENÇE'nin (dizideki adını bilmiyorum) abilerinden birini oynayan kişi olduğunu anlarsınız. Ve yanlış hatırlamıyorsam o oyuncunun gözleri mavi değil. Yani babasının gözleri sonradan mavi oldu........
babasının resmi için bir şey diyemiycem ama 10.bölümde aylinin eve geldiği sahnede üstünün ve saçının değişik olması normal çünkü sevgilisiyle kavga ettikten sonra direkt çınar a gitmediğini göstermek istemişler bence. önce üstünü değiştirmiş saçını yaptırmış öyle gitmiş konuşmaya, hazırlanmış yani . bence bunda bi mantık hatası yok.hatta daha mantıklı tam aylin e göre bir iş !!

meline
14-03-06, 11:45
Aylin'in mantığı olarak düşünürsek haklısın dokuz.
Benim kafam daha düz işliyor o açıdan bakmamıştım.
Ama kurgu olarak bak iki konuşma arasında veriyorlar sahneyi.
O kadar çabuk nasıl hazırlanır diye düşündüm açıkçası.

Biraz da can sıkıntısından eşeliyorumdur muhtemelen :)

executuble
17-03-06, 01:45
diyeceğim şey aslında pek mantık hatası filan değil ama bir şey dikkatimi çekti sadece.Dizide Mavinin giydiği şeyler çok güzel kazaklar filan çok değişik ama bir hırsız nasıl bu kadar güzel giyecekler giyebilirki??Hem üstelik arızanın deri montu yırtık pırtık ayakkabılar eski ama mavinin giydikleri çok yeni ve çok güzel o işi anlamadım valla :) :)

yengecs
17-03-06, 03:17
Valla banada Arizanin bi hirsiza gore kotu giyindigi ihtimali geldi aklima simdi.. sonucta caldiklari para cope gitmiodur heralde.

tatu1234
17-03-06, 05:34
Daha evvel soylendigi gibi, Mavi 26, Umit 17 yasinda. Peki babasi evi terk ettiginde Mavi 6 yasindaysa, bugece soylendigi gini, ozaman Umit -3 yasindaydi, yani daha dogmasina 3 senemi vardi?

eflatun
17-03-06, 07:59
Neredeyse 20 sene once.... yani tam 20 degil. 17-18 olabilir. Anne hamole iken gitmis olabilir vs.

mercanca
17-03-06, 10:47
diyeceğim şey aslında pek mantık hatası filan değil ama bir şey dikkatimi çekti sadece.Dizide Mavinin giydiği şeyler çok güzel kazaklar filan çok değişik ama bir hırsız nasıl bu kadar güzel giyecekler giyebilirki??Hem üstelik arızanın deri montu yırtık pırtık ayakkabılar eski ama mavinin giydikleri çok yeni ve çok güzel o işi anlamadım valla :) :)

Evet ya bende dün akşam arızanın montuna taktım.Utandım valla karakol sahnesinde.İnsan abisinin giydiği kıyafete bak kendisinin giydiği kıyafete bak der.O kadar kendine yeni mont alacağına bit pazarından şöyle düzgün bir montta alamadın mı abine diyesi geliyor.Çok perişan arızanın durumu.Arızayı tam bir loser gibi göstermeye çalışırken bu kıyafetler uyuyor ama kardeşler arasındaki giyim farkıda bariz belli yani.Bence bu konuda biraz daha dikkat edilmeli.

gaby
17-03-06, 10:54
bencede arıza çok tarumar giyiniyo maviyle ümitede belli olmasın diye hep aynı montu giydiriyorlar ama mavinin kazaklarını hepsi yeni maşallah tamam sponsor meselesi de abartmayın yani

ehlocan
17-03-06, 10:58
Çınar'ın evinde mavi mektubu attığı zaman Çınar kapının sağından gelmişti.Ama Aksak mutfak tarafına doğru gitti diye hatırlıyorum orda bi tuhaflık var gibi belkide yanılıyorumdur ..

söğüt
17-03-06, 12:52
bencede arıza çok tarumar giyiniyo maviyle ümitede belli olmasın diye hep aynı montu giydiriyorlar ama mavinin kazaklarını hepsi yeni maşallah tamam sponsor meselesi de abartmayın yani

arızanın karakteriyle ilgili giyim tarzı salaş bir durumu var.aslında montun yıktık olması benim de gözümü rahatsız etti.tek başına yaşayan bir adam değil neticede evde iki kadın var.ama canı isteyince şık giyindiği de oluyor arızanın.mertin öğretmeni ile konuşmaya gittiğinde gayet hoş giyinmişti.
yani var ama giyinmiyor.

dokuz
18-03-06, 12:01
Dizide nihayet ciddi bir mantik hatasi bulmanin verdigi sevinci de sizlerle paylasmak isterim. Soyle ki ; Mavi, Ariza ve Umit konusurlarken anladik ki Mavi babalarini en son gordugunde 6 yasindaymis. Mavi su anda 25 yasinda, Umit de lise sonda olduguna gore 17 yasinda, yani yas farklari 8. Bu durumda Mavi 6 yasinda iken Umit dogmus olamaz. Kimseden Umit in oz olmadigina dair birsey duymadigimiza gore bunu mantik hatasi ya da bir diger bakis acisi ile hesap hatasi olarak degerlendirmek herhalde yanlis olmaz.
gerçekten bu konu ciddi bir mantık hatasıydı !! üstelik mavi 25 yaşında da değil yani önceki bölümlerde çınar karakolda arşivde mavinin dosyasını araştırırken doğum tarihi 1978 yazıyodu yani mavi şuan 28 yaşında ümitse lise sonda yani 17 .aralarında 11 yaş var ama bu bölümde birden 7-8 miş gibi gösterildi.
gerçi böyle hatalar olmasına rağmen dizi samimiyetinden bir şey kaybetmiyor ama tabii olmaması gerekiyo böyle hataların...

söğüt
18-03-06, 12:31
gerçekten bu konu ciddi bir mantık hatasıydı !! üstelik mavi 25 yaşında da değil yani önceki bölümlerde çınar karakolda arşivde mavinin dosyasını araştırırken doğum tarihi 1978 yazıyodu yani mavi şuan 28 yaşında ümitse lise sonda yani 17 .aralarında 11 yaş var ama bu bölümde birden 7-8 miş gibi gösterildi.
gerçi böyle hatalar olmasına rağmen dizi samimiyetinden bir şey kaybetmiyor ama tabii olmaması gerekiyo böyle hataların...

valla bu kadar güzel senaryo yazan insanlar nasıl böyle bişeyi gözden kaçırıyorlar nasıl dikkat etmiyorlar anlamak zor...ben de o sahneyi seyrederken nerdeyse ümit'i başka babadan sanacaktım..ama konuşmalarından böyle birşeyin söz konusu olmadığını anladım .üçüde de özkardeş...rıza babası ile sinemaya gittiğini anlatırken kaç yaşında olduğunu söylemişti.
bizdeki hesaba göre anne babası nerden baksan en az 10 yıl evli kalmış olmaları gerekiyor.baba bu arada almanyaya gidip geliyor anladığım kadarıyla...

karakizil
19-03-06, 04:58
bunu söyleyen oldumu bilmiyorum ama resimlere bakarken mavi sorgu odasında sorgudayken çınarın üstünde koyu bi takım var aksak la mavi kapıda tam çıkmak üzereyken çınar geliyor ve kolyeyi gösteriyor o sıradada çınarın üstünde sarı bi gömlek ve kot pantolon var ilginç :icon_whis

MardiGras
19-03-06, 05:03
Mesajiniz uzerine bolumun ilgili sahnesini yeniden izledim. Cinar, aksak ile mavi nin pesinden geldiginde, sorguda da uzerinde gordugumuz siyah ya da benzer koyu renkteki kiyafetleri var.

karakizil
19-03-06, 17:53
doğru söylüyorsun MardiGras sahne hatasız bende resimlere bakarken dikkatimi çekmişti ozaman o kotlu resim başka bir sahne ama eğer öyleyse aksak kaç kere gitti ki karakola 18.bölümde baya kafam karıştı neyse

bimkolik
19-03-06, 23:25
valla bu kadar güzel senaryo yazan insanlar nasıl böyle bişeyi gözden kaçırıyorlar nasıl dikkat etmiyorlar anlamak zor...ben de o sahneyi seyrederken nerdeyse ümit'i başka babadan sanacaktım..ama konuşmalarından böyle birşeyin söz konusu olmadığını anladım .üçüde de özkardeş...rıza babası ile sinemaya gittiğini anlatırken kaç yaşında olduğunu söylemişti.
bizdeki hesaba göre anne babası nerden baksan en az 10 yıl evli kalmış olmaları gerekiyor.baba bu arada almanyaya gidip geliyor anladığım kadarıyla...
Ben Ümitin 17 yaşında olmadığını düşünüyorum.Nüfus kağıdını geç çıkarmış olabilirler. Ayrıca birde malum bu çocuklar zorluklar içinde olduğundan Ümiti okula da geç başlatmışlarsa nerden baksan en az iki sene kaybeder. Daha bile fazla kaybetmiş olabilir.Babası gittikten bir sene sonra doğsa Ümit zaten Mavi ile 7 yaş farkları olacak.Şu anda 19 ise Ümit, Mavide 26 olabilir. Çok mantıksız değil.

NILFER1
19-03-06, 23:38
İlk bölümün özetinde

Mavi; 25 yaşlarında, güzel, zeki bir kızdır.

diyor zaten.Yani Mavi 25 yaşında imiş.

fblack
20-03-06, 10:07
binim de aklıma bişey takıldı.ümit jiletle meslekler hakkında konuşurken tıpdan ve gazetecilikten falan bahsetti.benim bildiğim biri sayısalda diğeri eşit ağırlıkta ortak meslek de değil bunlar.bu durumda ümitin okuduğu alan konusunda küçük bir mantık hatası var gibi geldi.

ucankedi
20-03-06, 15:01
bu yazı yüksel aytuğ'un vatan gazetesindeki bugünki yazsısından alıntıdır,sizlerle paylaşmak istedim,yalnız nereye yazacağımı bilemediğimden yazarda mantık hatası olarak değerlendirdiğinden buraya ekledim

Yavuz Hırsız, Garip Polis
Bu hafta "Hırsız - Polis"teki tuhaflıkları not almaya yetişemedim.

Melih Bey, evine hırsız girince karakolu arıyor. Konuyla bizim Komiser Çınar ilgileniyor. Demek ki, Melih Bey ile bizim Mavi aynı semtte oturuyor. Zira daha önce Mavi ve arkadaşlarının semtteki hırsızlık olaylarıyla da Komiser Çınar ilgilenmişti. Eee? O zaman Melih Bey 20 yıl önce ailesini terk edip Almanya'ya gittikten sonra dönüp, bir başına bıraktığı kızının mahallesine mi yerleşmiş yani?

Bir başka gariplik: Aksak ve Mavi, Melih Bey'in evine maymuncuk kullanarak giriyorlar. Umarım, gözlerim beni yanıltmıştır. Zira iç mekan çekimlerinde kapının üzerinde bir alarm kutusu duruyordu da!..

Devam... Birkaç bölümdür dikkatimi çekiyor. Çınar'ın karakolda mesai saatleri içinde kullandığı laptop bilgisayar, kahramanımız gece nöbetine kaldığında ortadan kayboluyor. Sanırım bu laptop, normal mesai yapan bir başka komiserin. Zira adam evine giderken, bilgisayarını alıp götürüyor olmalı.

Mavi'nin güç bela çalışan hurda mobilet ile Melih
Bey'in son model otomobilini takip ettiği sahne ise evlere şenlikti. Ben Renault'nun yerinde olsam dava açardım!

Hepsi bu kadar mı? Tabii ki değil. Bir "Diners Club" muhabbeti var ki, onu da bankacı okurum Hakan Eracun "uzman yorumuyla" bildirdi. Diyor ki, "Bu adamlar hırsızlıktan sabıkalı değil mi? Öyleyse lokantanın camında nasıl oluyor da 'Diners Club kartı geçerlidir' yazıyor? Bu adamlara kart işletim hakkı nasıl veriliyor?"

Bir de 20 yıl önce, Mavi daha 6 yaşındayken, babalarının onu ve kardeşlerini terk ettiğini öğrendik. Diyelim ki, Mavi'nin kız kardeşi Ümit, o tarihte bir yaşındaydı. Peki 21 yaşındaki bu başarılı kız öğrenci, nasıl oluyor da hâlâ liseye gidebiliyor?

NILFER1
20-03-06, 16:45
bu yazı yüksel aytuğ'un vatan gazetesindeki bugünki yazsısından alıntıdır,sizlerle paylaşmak istedim,yalnız nereye yazacağımı bilemediğimden yazarda mantık hatası olarak değerlendirdiğinden buraya ekledim

Yavuz Hırsız, Garip Polis
Bu hafta "Hırsız - Polis"teki tuhaflıkları not almaya yetişemedim.

Melih Bey, evine hırsız girince karakolu arıyor. Konuyla bizim Komiser Çınar ilgileniyor. Demek ki, Melih Bey ile bizim Mavi aynı semtte oturuyor. Zira daha önce Mavi ve arkadaşlarının semtteki hırsızlık olaylarıyla da Komiser Çınar ilgilenmişti. Eee? O zaman Melih Bey 20 yıl önce ailesini terk edip Almanya'ya gittikten sonra dönüp, bir başına bıraktığı kızının mahallesine mi yerleşmiş yani?

Bir başka gariplik: Aksak ve Mavi, Melih Bey'in evine maymuncuk kullanarak giriyorlar. Umarım, gözlerim beni yanıltmıştır. Zira iç mekan çekimlerinde kapının üzerinde bir alarm kutusu duruyordu da!..

Devam... Birkaç bölümdür dikkatimi çekiyor. Çınar'ın karakolda mesai saatleri içinde kullandığı laptop bilgisayar, kahramanımız gece nöbetine kaldığında ortadan kayboluyor. Sanırım bu laptop, normal mesai yapan bir başka komiserin. Zira adam evine giderken, bilgisayarını alıp götürüyor olmalı.

Mavi'nin güç bela çalışan hurda mobilet ile Melih
Bey'in son model otomobilini takip ettiği sahne ise evlere şenlikti. Ben Renault'nun yerinde olsam dava açardım!

Hepsi bu kadar mı? Tabii ki değil. Bir "Diners Club" muhabbeti var ki, onu da bankacı okurum Hakan Eracun "uzman yorumuyla" bildirdi. Diyor ki, "Bu adamlar hırsızlıktan sabıkalı değil mi? Öyleyse lokantanın camında nasıl oluyor da 'Diners Club kartı geçerlidir' yazıyor? Bu adamlara kart işletim hakkı nasıl veriliyor?"

Bir de 20 yıl önce, Mavi daha 6 yaşındayken, babalarının onu ve kardeşlerini terk ettiğini öğrendik. Diyelim ki, Mavi'nin kız kardeşi Ümit, o tarihte bir yaşındaydı. Peki 21 yaşındaki bu başarılı kız öğrenci, nasıl oluyor da hâlâ liseye gidebiliyor?

İdare etmek lazım.Sevgili Neşe ve Gaye hanımlar BIM de de böyledi idi.Özellikle de yaş ve yıllar konusunda bocalıyorlar.BIM de de Ozan ın yaşı,Esma nın yaşı olayların sırası karmaşa içinde idi.

Ama Melih Bey in evinin de Çınar ların karakollarının sınırları içerisnde olması gerçekten göz çıkartıyordu.O konuya ben de takılmıştım.

NILFER1
20-03-06, 16:53
Ayrıca o lokantada o özel Karadeniz yemeklerini kim yapıyor.O kadar kişiye nasıl yemek yetiştiriyorlar.

İşyeri hırsızlığı araba hırsızlığına benzemez.İşyerlerinde alarm var ,kemara var.Ama bizimkiler çok rahatlıkla işyeri soyuyorlar.

Ayrıca o Melih Bey in sanırım işyeri de aynı karakolun sorumluluk alanı içinde.

Ama bütün bunlar biryana oyuncular çok iyi sürüklüyorlar diziyi.

söğüt
22-03-06, 16:24
İdare etmek lazım.Sevgili Neşe ve Gaye hanımlar BIM de de böyledi idi.Özellikle de yaş ve yıllar konusunda bocalıyorlar.BIM de de Ozan ın yaşı,Esma nın yaşı olayların sırası karmaşa içinde idi.

Ama Melih Bey in evinin de Çınar ların karakollarının sınırları içerisnde olması gerçekten göz çıkartıyordu.O konuya ben de takılmıştım.

yaş konusunda bencede çuvalladılar .
ama anne babası birlikteyken, mavilerin şu anda oturduğu semtte mahallede oturduğunu da nerden çıkarmışlarki, ne alaka...
o zaman farklı bir semtte de oturabilirler pekala..şimdi tesadüf olmuştur.
bide bazı semtlerin gecekondu kısmı da var lüks binaların olduğu kesimde var.
ankarada var mesela..çankayanın bazı mahallelerinin yarısı gecekondu iken aynı mahallede 4+1, 5+1 dubleks lüks binalar da var..aynı karakol bakmak zorunda.bir de gördüğüm kadarıyla çınarın çalıştığı yer öyle basit mahalle karakolundan ziyade daha fonksiyonlu bir merkez birim durumunda..

duar
24-03-06, 00:52
Yorumlarınızı sürekli takip ediyordum. Bir türlü yazmaya fırsatım olmadı. Bu gece ve ne yazak ki böyle bir konuda yazmak kısmetmiş. Bu bölümde Melih Gürler'in isim değiştirmesi ile ilgi korktuğum başıma geldi. Şu ana kadar ki en büyük mantık hatasını yaptılar. Yasal yollardan yapılan isim değişikliği Mavi'nin, Ümit'in ve abisinin nüfus kaydında zaten görülecektir. Hatta Ümit'in reşit olmadığı düşünülürse onun soy isminin de değişmiş olması gerekir. bunların şu ana kadar hiç mi nüfus kayıtlarını almaları gerekmedi. Zaten Mavi daha 5-6 ay önce yargılandı bu sırada nüfus kaydı zaten mahkemeye gelmiştir. Keşke bu isim değişikliği yasal olmasaydı daha mantıklı olurdu. Ayrıca mavi ve kardeşinin Melih Gürlerin çocukları olduğunu isbat etmeleride gerekmiyor. Adamın ismi değişse de nüfus kayıtlarında zaten baba adı olarak şu an da Melih Gürler yazıyor olması gerek. Umarım bu hatayı devam ettirip kahramanlarımıza babalık davası falan açtırmaya kalkmazlar.

meline
24-03-06, 09:15
Aksak , Yakup'a bombanın nasıl çalışacağını sorduğunda sanki saatli , uzaktan kumandalı gibi bişey söylememiş miydi?
Oysa kontak anahtarını çevirince işleyen mekanik bir bombaymış herhalde ki memur arabayı çalıştırınca patladı.

Zaten uzaktan kumandalı olması da saçma olacaktı , onlar lokantadayken nasıl bilecekler Çınar'ın ne zaman arabaya bindiğini?

Sanki senaryoda bi mantık hatası var gibiydi.
yanılıyor muyum?

buseemm
24-03-06, 10:46
Aksak , Yakup'a bombanın nasıl çalışacağını sorduğunda sanki saatli , uzaktan kumandalı gibi bişey söylememiş miydi?
Oysa kontak anahtarını çevirince işleyen mekanik bir bombaymış herhalde ki memur arabayı çalıştırınca patladı.

Zaten uzaktan kumandalı olması da saçma olacaktı , onlar lokantadayken nasıl bilecekler Çınar'ın ne zaman arabaya bindiğini?

Sanki senaryoda bi mantık hatası var gibiydi.
yanılıyor muyum?

Bende aynı şeyi düşünmüştüm ama o telefonun var bir sırrı. Belki kontak anahtarını çalıştırınca marşın sesini duyup öyle patlatmışlardır. Hem patlamayı duymuş olurlar hemde zamanlamayı doğru yaptıklarını sanarlar. İlk başta böyle düşündüm. Sonra da dedim yok bunda var bir iş. Bence Aksak değil Melih Bey'in parmağı var bu işte. Çünkü güpe gündüz Yakup o arabaya orda bomba koymaya cesaret edemez.

Birde arkadaşlar bileniniz var mı acaba. O bombayı koyan (artık her kimse) Çınar düğündeyken mi koydu acaba. Yani Çınar'ın kendi arabasıyla gitmemesi onun için bir şans mıydı? Çünkü eğer Çınar düğündeyken koydularsa belki Çınar arbasıyla gitseydi koyamayacaklardı.

gurbetci
24-03-06, 11:07
karakolun onünde duran bir arabaya bu kadar kolay bomba yerlestirilmesi de benim kafami karistirdi.kimsenin dikkatini cekmemis mi? :img-huh:

1907
24-03-06, 11:48
karakolun onünde duran bir arabaya bu kadar kolay bomba yerlestirilmesi de benim kafami karistirdi.kimsenin dikkatini cekmemis mi? :img-huh:

Evet gurbetci haklısın.. Çok da işlek bir cadde nasıl becerdiler o işi bilmiyorum. Ama bütün karakol nikahdaydı ya öyle düşünelim biz:)

hyoldas
24-03-06, 22:15
Bu dizide çok büyük bir mantıksızlık hatası var gerçekten inanın buna!

ne büyük mantıksızlık bir kız bu kadar mı doğal olur....
Bu kadar mı güzel olabilr böyle güzel güler yok yok olamaz tamamen mantıksız!

İkinci ve en büyük mantıksızlık yok canım dedirtecek kadar ilginç!
İki adamın aşkı bu kadar büyük yerli yersiz marazi ama yine de aşık olunur mu?
Bence olunmaz

Pardon bunlar benim bu diziyi seyretme sebebim!
Eee o kadar güzel bir konusu varki içinde yaşanılanlar o kadar gerçekki mantıksız hiç birşeyle Hırsız Polis i bir arada göremiyorum.
Mantıksız olan bu hayal ürünü masalda ufak tefek mantıksızlıkları görmek olur bence!!!!

gaby
24-03-06, 23:14
binim de aklıma bişey takıldı.ümit jiletle meslekler hakkında konuşurken tıpdan ve gazetecilikten falan bahsetti.benim bildiğim biri sayısalda diğeri eşit ağırlıkta ortak meslek de değil bunlar.bu durumda ümitin okuduğu alan konusunda küçük bir mantık hatası var gibi geldi.
var var hemde kıralı var
eğer sayısalsa tıp seçebilir ama sözel olan gazetecilik bölümünü kesinlikle seçemez yok değil sözelse tıp kelimesini ağzına bile almasın sınavdan full yapsa 1.olsa giremez yani bende seyrederken yuhh yani dedim gidin liseye gideb bir çocuğu size bunu zaten söyler

tvrehberi
25-03-06, 14:44
son bölümde mavinin 1978 doğumlu olduğu yazıyodu kağıtta.ve babası onu terkettiğinde 6 yaşında denildi.ümit desek ki mavi 6 yaşındayken yeni oğuş bu durumda ümit 22 yaşında koca bi kız oluyo.e bu kız nasıl hala liseye gidiyo???

Fettan
14-04-06, 12:32
Şimdi bizimkiler semt karakolunda görev yapmıyolarmı yada diyelim ilçe emniyet md.bunların yetkileri nedir kendi bölgeleri dışında gelişen olaylara hangi durumlarda karışabilirler çok bilmem ama akşamki baskın olayında mantık hataları var gibime geldi...

mizrak_tutucu
14-04-06, 12:34
Sorunun açıklaması Haberler bölümünde yer alan bir haberde anlatılan Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nün yetki alanında yatıyor Fettan. Onu okumanı öneririm.

misskeen
14-04-06, 23:06
ya mantık hatası diilde gözüme takılan bişeyden bahsetmek istiyorum dünkü bölümde aksak sarhoş bi şekilde babasına yemek yedirmeye çalışırken bi açıdan gösterdiklerinde çatalda peynir var diğer bi açıdan gösterildiğinde ise çatalda hiç bişe yok.
ayrıca 17.bölümde de böyle bişe vardı. ilk sahnelerede çınar herşeyi soyunsak falan derken mavinin eli çınarın yanağında gözüküyo diğer kameradan kulağının arkasında gözüyo.
çok dikkatimi çekio bööle şeyler kimbilir çoğu kişi farketmiodur ama öyle ya da böyle süper bi dizi. tek izlediğim dizi hırsız polis

KARAMAY
14-04-06, 23:53
ya mantık hatası diilde gözüme takılan bişeyden bahsetmek istiyorum dünkü bölümde aksak sarhoş bi şekilde babasına yemek yedirmeye çalışırken bi açıdan gösterdiklerinde çatalda peynir var diğer bi açıdan gösterildiğinde ise çatalda hiç bişe yok.

evettt yaa benımde acayip gözüme battı o sahne inanılmazbir hataydı hemde

hemde birkaçkez aynı görüntüğ tekrarlandı
ama olsun yaa
bu kadar kusur kadı kızındada olur dimi

deniz_uni
19-04-06, 17:32
Mezarlik sahnesinde Cinar'in Mavi'yi aciktan aleni bi sekilde dinlemesi pek gerceklige uymadi. Eger Mavi birden basini dondurse Cinar'i gorebilirdi. Cinar Mavi'yi o agacin arkasindan falan izlese daha gercekci olurdu.

hewal
21-04-06, 12:18
Ayşegül'ün Çınar'a silahını vermesi tamamen iyi niyetten ok ama
sonuçta

1-)Küçük çapta bir çatışma çıktı
2-)Bir insan öldü
3-)Etraftaki kurşunların balistik raporları incelenmedimi

nilnisa
21-04-06, 12:26
Ayşegül'ün Çınar'a silahını vermesi tamamen iyi niyetten ok ama
sonuçta

1-)Küçük çapta bir çatışma çıktı
2-)Bir insan öldü
3-)Etraftaki kurşunların balistik raporları incelenmedimi

kesinlikle haklısın aslında bu bölüm o kadar çok buna benzer örnek var ki,açığa alınmış bir polis bir yere baskın düzenliyor bir adam ölüyor ertesi gün hayat hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor.o zaman silahını,kimliğini niye teslim etti ki canı isteyince oraya buraya baskın verebiliyor.bu arada telefonda bir tren düdüğü duydum repliği, klasik amerikan polisiye filmlerinden alınmış bir klişe oda gözümden kaçmadı.daha kurcalarsak epek malzeme buluruz.

nazenaz
22-04-06, 21:23
çınarın arabası patlamadımı? bari değişik renkte bir araba kullansın. : :img-huh:

misskeen
22-04-06, 23:19
e evet patladı şuandaki araba tıpatıp aynı diilki bi de farkedersen plakası farklı

potc_fan
22-04-06, 23:31
Ya ben çok merak ediyorum Mavi çantasında ne taşıyor? Makyaj malzemesi faln desen değil, kıyafet faln da taşıyamaz. Öğrenci de değil ki kitap taşısın. Gerçekten çok merak ediyorum. Bilen arkadaşımız varsa yazar mı?

salpan
23-04-06, 00:57

Bence olunmaz

Eee o kadar güzel bir konusu varki içinde yaşanılanlar o kadar gerçekki mantıksız hiç birşeyle Hırsız Polis i bir arada göremiyorum.
Mantıksız olan bu hayal ürünü masalda ufak tefek mantıksızlıkları görmek olur bence!!!!
aynen katılıyorum. her güzelin bir kusuru vardır. Ki burada bir bölümde aa dediğimiz olabilirmi dediğimiz konu bir sonraki bölümde yerliyerine oturuyor yani hepsinin bir sebebi var bencede...

nazenaz
23-04-06, 03:35
mavi ekmek derdindeyken çınar ''güzel bir jest olmasına rağmen''bahçe kiralıyacağına uygun bir şekilde maviye maddi açıdan destek olsaya...daha önce ümite yaptığı gibi.

salpan
23-04-06, 10:47
mavi ekmek derdindeyken çınar ''güzel bir jest olmasına rağmen''bahçe kiralıyacağına uygun bir şekilde maviye maddi açıdan destek olsaya...daha önce ümite yaptığı gibi.

mavi böyle birşeyi asla kabul etmez ne kadar gururlu olduğunu hepimiz biliyoruz

MaviKuş
23-04-06, 12:01

Bende öyle düşündüm aslında tabi Mavi kabul etmez ama Çınar'la olan ilişkileri farklı bir boyutta kabul etme olasılığı da var! En azından Çınar'ın ekmeğini paylaştığı bir sahne çiçek bahçesi kiralamaktan daha romantik daha hoş bir sahne olurdu! Çınar'ı umursamaz göstermeye çalışıyorlar ya da Aksak'a bu misyonu yüklemeye! Bu insanlar nasıl geçinir ne yer ne içer kimsenin sorduğu yok. Bana çok garip geldi. Resmen gözümde "kötü amaçla kullanacağını bildiğim halde" Mavi'yi bu durumdan kurtardığı için Aksak'ı kahraman ilan edeceğim. Çocuklara gelip bir harçlık verse Çınar komiser 1 milyon çiçek vermesinden daha iyi!
Nerde eski Çınar, nerde bu Çınar!
Ben hep senin yanında olacağım Mavi!
Ama herşey Mavi onu sevene kadarmıymış :img-fie:
"Bu arada foruma yeni katıldım ama sizi uzun zamandır takip ediyorum kendi kendime hoşgeldim mesajı yazmaktan usandım ama ! :)"

jalem
23-04-06, 21:16
Kusura bakma arkadaşım gerçekten son cümleni okuyunca nasıl atladık dedim. Genel olarak herkes selamlar hoş geldin der demek ki şu ara kafalar çok meşgul seni atlamışız.
Ben ablalardan biri olarak aramıza hoş geldin diyorum. Tabi atladığımız başka kimse varsa onlarda kusura kalmasınlar :)
Yorumun çok içten.
Zaten Mavinin aksaktan kopamama nedeni de ona duyduğu güven daha öncede yazmıştım, gerçekten Aksağın dediği gibi "İçinde bir yerlerde bir sevgi " var ama aşk değil. 13 yaşındanberi onun yanında, düşünsenize.... Aksak onun gideceğini anladığı anda engellemek için tuzaklar kurdu. Kötü şeyler planladı ama gördük her şeye rağmen her an Maviyi kabul etmeye hazır. Kolay kopacak bir bağ değil.
Çınara gelince evet senaryo boşlukları burada da kendini gösteriyor. Bana göre, Çınar iyi bir aşıktı ama kötü bir koca olacak!! :))

Sevgiyle kal

Argosy
23-04-06, 21:30
çınarın arabası patlamadımı? bari değişik renkte bir araba kullansın. : :img-huh:
onceki renoydu..simdiki toyota farki burda..

söğüt
24-04-06, 09:45
mavikuş öncelikle sana hoş geldin diyeyim.bu arada beni yeni sanma, ben buranın eski müdavimlerindenim:)
çınarın maviye olan ilgisi aşkı süper ama polisliği için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
bu ne fütursuzluk hiç bir ön çalışma yapmadan dalkılıç olaya müdahale ediyor.benim bildiğim iki kişi bir mekana baskın yaparsa biri karşıya bakarsa biri de arkayı ve çevreyi kollar..ama ...bizimkiler keklik... :img-help:

narima
24-04-06, 10:08
"Zaten Mavinin aksaktan kopamama nedeni de ona duyduğu güven daha öncede yazmıştım, gerçekten Aksağın dediği gibi "İçinde bir yerlerde bir sevgi " var ama aşk değil. 13 yaşındanberi onun yanında, düşünsenize.... Aksak onun gideceğini anladığı anda engellemek için tuzaklar kurdu. Kötü şeyler planladı ama gördük her şeye rağmen her an Maviyi kabul etmeye hazır. Kolay kopacak bir bağ değil.
Çınara gelince evet senaryo boşlukları burada da kendini gösteriyor. Bana göre, Çınar iyi bir aşıktı ama kötü bir koca olacak!!"

Bazi konularda sizinle hem fikirim.Ama nedense unuttugumuz birseyler var.Bu iki insan daha barisali ve yeni bir hayata atilali yeni oldu.Yani aradan aylar gecmedi.yanlizca 1 hafta veya 2 hafta gecti. Cinarin basi Maho ve Melih ile derde girmeseydi.Hersey yoluna girecekti.Iyi bir koca olup olamayacagini bilemiyoruz daha.Ama onun Mavinin iyi bir korumacisi oldugunu biliyoruz.Onu korumak adina kendi meslegini bile hice saydi.Bunu unutmamak lazim.Hem daha senaryoda bu hafta islenen konular daha aciga cikmadi.Biliyoruzki bu hafta islenen konular veya 1 onceki bolumde islenen konular zamanla zamanla ince ince isleniyor.Biz bunu onceki bolumlerde yasadik arkadaslar.Hic bir konu havada birakilmadi.Ama su anda oncelikli islenmesi gereken konu babalik davasi,Cinarin gorevden alinmasiydi.Araya sirayada Cinarin Maviyi kiskanmasinida sikistirirsak.Gundem yogundu.Hem Mavinin para sorunu problem olmaz.Sonucta Cinar biliyoruzki para bakimindan ona her zaman yardim edebilir.
Sonucta onun Mavinin arfkasinda oldugunu gosteren bir olayda bahce kiralanmasi

Fettan
24-04-06, 10:26
Bahçe kiralamasında bir mantıksızlık olduğunu düşünmüyorum.Onun ööncesinde Mavi'yi takip etmiş ve mezarlıkta annesini ziyarete gittiğini görmüştü ve Çınar kendisini Mavi'ye karşı mahçup hissetmişti.Sonrasında da güzel birhediye verdi zaten Mavi'nin çiçekleri sevdiğini biliyor (Çınar'ın evine yemeğe geldiği zaman çiçek getirmişti,Lokantada Aksak la Çınar kavga ederken Mavi yine çiçeklerle uğraşıyordu)

Ama Mavi'nin kafasının maddi yönden rahat olması destek olmadan çok zor Arıza Ümit ve çocuklar Çınar hepsiyle başa istesede çıkamaz.

FEL!ADE
24-04-06, 11:27
bende bahce konusunda basta böyle düsünsemde fikrim degisti yani verilen mesaji aldim:)
tabii ki hayati sürdürmek icin iki cicek, bir karis toprak kurtarici degil; eger ki bir insan Mavi gibi ciddi maddi sIKINtilar yasiyorsa
AMA
hic beklemedigi yasami boyunca ona verilmeyen ilgi ve alakayi böyle sürpriz bir sekilde görmesi bence manevi anlamda cok yerindeydi..hatta vay be dedirten cinsten:) bir eylemdi...
cünkü hangi asik bahce kiralar sevgilisi icin , gider bir handy parfüm alir ama bu erkek asik baska tabii :)

kisacasi arkdaslar basta bu ne düsüncesiz asik sevgilisi alisveris icin kivranirken ona bahce kiraliyor dediysemde; insanlarin ruh dünyasi mutlu olunca bütün zorluklara karsi gelmesi daha bir kolay oluyor bunu hatirladim.
birde Cinar in capini asan bir aile bunlar , hem gerekirse yardim eder zaten..
daha öncede demistim Cinar bence cok ileriye dönük kararlar alacak az kaldi:))

narima
24-04-06, 11:42
bende bahce konusunda basta böyle düsünsemde fikrim degisti yani verilen mesaji aldim:)
tabii ki hayati sürdürmek icin iki cicek, bir karis toprak kurtarici degil; eger ki bir insan Mavi gibi ciddi maddi sIKINtilar yasiyorsa
AMA
hic beklemedigi yasami boyunca ona verilmeyen ilgi ve alakayi böyle sürpriz bir sekilde görmesi bence manevi anlamda cok yerindeydi..hatta vay be dedirten cinsten:) bir eylemdi...
cünkü hangi asik bahce kiralar sevgilisi icin , gider bir handy parfüm alir ama bu erkek asik baska tabii :)

kisacasi arkdaslar basta bu ne düsüncesiz asik sevgilisi alisveris icin kivranirken ona bahce kiraliyor dediysemde; insanlarin ruh dünyasi mutlu olunca bütün zorluklara karsi gelmesi daha bir kolay oluyor bunu hatirladim.
birde Cinar in capini asan bir aile bunlar , hem gerekirse yardim eder zaten..
daha öncede demistim Cinar bence cok ileriye dönük kararlar alacak az kaldi:))

Varya butun konusulanlarin tam ozetini bir kalemde yaptin tebrik ederim seni.
Mantiksizlik yok aslinda cok ince bir mesaj var.Cicek ,bahce normalde nedir neyi simgeler .Ben senin hakkinda dacha ileriye donuk planlar yapiyorum.Benimle evlenirmisinin bir baska versiyonu.Dedigin gibi Cinar cok yakinda daha ileriye donuk planlar icine girecek.Bahce kuruldu.temel atildi.sira bir omur boyu mutlu yasamak icin beyaz sayfaya her ikisinin imzasi atmaya

nazenaz
26-04-06, 22:42
konu biraz geride kaldı ama değinmeden edemiyeceğim...çınarın bahçe kiralamasına karşı değildim. ..sadece mavinin sıkıntılarını da azaltmaya çalışsa ya!!! açısından ''maddi anlamda'' destek olmasının daha mantıklı olacağını belirtmiştim.bence mavi bunu kabul eder .. artık ona güveniyor ve hayatında olmasını istiyorya..

paulwem
27-04-06, 19:40
yakaladığım mantık hatalarından biri 23. bölümdeki bi sahne: (annemden duyana kadar bende bilmiyordum) DNA testi öyle elini kolunu sallaya sallaya yapılamıyor. ancak mahkeme kararı ile yapılabiliyor. hoş ona ne biliim laboratuvarda kadının bi tanıdığı var kılıfı da uydurulabilir. torpil her yerde torpildir:)

mizrak_tutucu
28-04-06, 10:03
Özel laboratuarlarda DNA testi mahkeme kararı olmadan da yaptırılabilir. Mahkeme kararı muhtemelen Adli Tıp Laboratuarlarında yaptırılacak DNA testleri icin gereklidir.

misskeen
28-04-06, 23:47
ya kahretsin ya hiç istemezdim böyle güzel bi sahnede hata olsun. unutulmaz sahnelere adını hemen yazdıran susadım sahnesinde çınar maviyi öperken çınarın başına dikkat edin. bi kameradan sola eğik, bi kameradan sağa eğik gözüküyo. gerçekten böylesine mükemmel bi sahnede hata bulmak istemezdim :(

meline
01-05-06, 11:48
ya kahretsin ya hiç istemezdim böyle güzel bi sahnede hata olsun. unutulmaz sahnelere adını hemen yazdıran susadım sahnesinde çınar maviyi öperken çınarın başına dikkat edin. bi kameradan sola eğik, bi kameradan sağa eğik gözüküyo. gerçekten böylesine mükemmel bi sahnede hata bulmak istemezdim :(

O sahneyi birkaç kez izlememe rağmen benim dikkatimi çekmedi , Çınar'ın başının
hangi yöne eğik olduğu (ben başka şeye odaklanmışım herhalde yani benim fesatlığım!) tebrikler bu kadar ince bir detayı yakaladığın için ANCAAAK sanırım bu bir çekim veya montaj hatası olabilir Mantık değil.
Yine de HP 'ye tebrikler yani bulunan veya bulunamayan mantık hataları için........

zanaitta
01-05-06, 13:00
Benim de dikkatimi ceken bir sey var, mantik hatasi olmadigi icin yazmadim daha onceden, cünkü teknik hata bu soyleyecegm...

Belki baska sahnelerde de vardir ama ben iki ayri sahnede denk geldim.

1. Kacinci bolum hatirlamiyorum ama baya onceki bolumlerden birinde Cinar elinde elmayla salona giriyor, Salondaki televizyonun sesi baya baya acik. Arkadan teknik ekipten biri "Televizyonun sesini kis!" diye var gücüyle bagiriyor. Timucin abimiz pek sallamiyor bagiran bu hanim teyzemizi ve cep telefonuna Mavi'den gelen mesaji okuyor ve yine ayni ses "Televizyonun sesini kis!". Timucin abimiz gayet coool mesaji okumayi bitiriyor ve ikinci seslenmeden anca 20 sn kadar sonra televizyonun sesini kisiyor elindeki kumandayla.. Bu sahneyi seyrederken kendimi sette gibi hissetmistim.. Timucin Esen'in arkadan ciyak ciyak bagiran sesi dakikalar sonra kendine has tavirlariyla kaale almasi -almamasi mi desek- cok hosuma gitmisti!!!.

2- Susadim sahnesi oncesi; Cinar yatiyor kanepede, Mavi'nin golgesi kapida beliriyor.. Arkadan bir ses "Kalk simdi" ya da "Kalk hadi" diyor. Cok kisik bir ses bu sefer onceki gibi avazi ciktigi kadar bagirmiyor bu teknik eleman.

Milyon dolarlik, cekimleri aylar süren filmlerde bile hatalarin alasi varken, bir-iki hafta icerisinde her bolumu en az 60-70 dakika olan, en onemlisi ve en zoru olan sesli cekim yontemi ile cekilen bir tv dizisi bu, boyle hatalarin olmasi normal tabi ama paylasayim istedim ben..

Sozun ozu sudur ki bu dizi pur dikkat izleniyor. Defalarca hatta, sahne sahne replik replik hatmediliyor... Kimseden bir sey kacmiyor, Cinar'in boynundaki sislikler, Mavi'nin kulaklarina kadar kizarmasi o-bu-su... Teknik eleman amca ve teyzelerimiz de bizim kadar dikkatli olsalar iyi olur.

gülündikeni
03-05-06, 03:17
Benimde 25.bölümde birsey dikkatimi çekti,mantik hatasi degil ama;

Melih Gürler Çinar'i aradiginda Aysegül ve Bünyamin de Çinar'in evindelerdi,Aysegül sehpanin üzerindekileri topluyordu.Operasyon için apar topar evden çiktiklarinda salondaki sehpanin üzerinde birsey yoktu tertemizdi.Gece Çinar kizlarla eve gelince hemen sehpanin üzerindekileri toplamaya basladi,gazeteler,meyve tabagi ve çay bardagi vardi.Benim merak ettigim o kadar yogun bir günde (oparasyon yapildi,polis merkezine gidilip telefonlar dinlendi,mezarlikta Melih Bey yakalandi sonra tekrar Mavi'lere gelindi belki Fulya'nin evine bile çikildi) Çinar hangi arada eve gelip gazete okudu,meyve yiyip çay içti.

Bizden yine kaçmadi.

eflatun
03-05-06, 03:21
Benimde 25.bölümde birsey dikkatimi çekti,mantik hatasi degil ama;

Melih Gürler Çinar'i aradiginda Aysegül ve Bünyamin de Çinar'in evindelerdi,Aysegül sehpanin üzerindekileri topluyordu.Operasyon için apar topar evden çiktiklarinda salondaki sehpanin üzerinde birsey yoktu tertemizdi.Gece Çinar kizlarla eve gelince hemen sehpanin üzerindekileri toplamaya basladi,gazeteler,meyve tabagi ve çay bardagi vardi.Benim merak ettigim o kadar yogun bir günde (oparasyon yapildi,polis merkezine gidilip telefonlar dinlendi,mezarlikta Melih Bey yakalandi sonra tekrar Mavi'lere gelindi belki Fulya'nin evine bile çikildi) Çinar hangi arada eve gelip gazete okudu,meyve yiyip çay içti.

Bizden yine kaçmadi.

Benim de seyrederken gozumden kacmamisti ama sonra susadim falan yaptilar ben kaydim ve sen hatirlatincaya kadar da unutmusum :blush: Evet bizler cok dikkatliyiz! Diziyi icinde kaybolup en ince detayina kadar ozumleyerek seyrediyoruz!! Dikkatli olmalari lazim :img-icecr

beam
03-05-06, 17:18
yazıldımı emin deilim ama pek mantik hatası da deil gerçi mavi çınar 'ın odasında kaldığında başucunda kendi fotoğraflarını gördü ümit de gördü ve hiç bir dialog yoktu.ne mavi ile çınar ne de ümit ile çınar arsında.bence güzel ve romantik bi sahne olabilrdi orası için.mesela çınar hazırlamaya gittiğinde yatakları mavi bende sana yardım edeyim dedi ve orda gösterebilirlerdi ama neyse artık

zinednah
03-05-06, 17:57

patladı ama önceki arabası renault tu su anki arabası fiat demekki mavi rengi seviyo çinar arkadaslar ;))

desire25
05-05-06, 20:01
Benim dikkatimi çeken şey son bölümde Çınar Ayşegüllerden döndükten sonra eve geldi ve resimleri Mavi'nin aldığını anlayınca apar topar arabaya bindi ve gitti..Ya bu Çınar alkol almamışmıydı..Hayır birde polis yani :):) Kötü örnek bilmiyorum.. :)

Alkollü araç kullanılmaz !!

jalem
05-05-06, 20:39
23. bölüme çok yüklendik diye yazmamıştım ama içimde kalmasın :)
Aksağın, Maviyi babası için eve çağırdığı ve onu evin kapısının önünde sabırsızlıkla beklediği sahnede. aksak aksaklığını unutmuş düm düz yürüyordu...
Bence o bölümde Türkan Derya Güven izin kullandı ve diziyi başkası çekti :) Her anlamı ile kalite farkı vardı.

Son bölümde ise bana mantıksız gelen şey Yakupun göz altındaki hali oldu. Öncelikle gece yarısından sonra yakalandı sabah mesaiye gelen komser onu aç ve susuz bıraktı... EEE öğleden sonra da lokantaya gitti... Yani bu adamın ülseri, şekeri var da biz mi bilmiyoruz? Yoksa hiç mi oruç tutmadı? İnsan 15-20 saatte o hale gelmez. Nerdeyse açlık grev yapmış gibi makyaj yapıp abartmışlardı...
Ayrıca alarm çalıp kapı kilitlendiğinde Aksak dışarıdan Yakup içeriden maymuncukla açamazmıydı? diye de düşünmüyor değilim. Hani nasıl girdilerse öylede çıka bilirlerdi.
Ama bilmediğim bir şey alarmla kapılar kilitlendiğinde mekanizmada ne gibi değişiklikler oluyor belkide maymuncuk işlemiyordur ama denemedilerde....
Sevgiyle kalın

eflatun
05-05-06, 21:48
23. bölüme çok yüklendik diye yazmamıştım ama içimde kalmasın :)
Aksağın, Maviyi babası için eve çağırdığı ve onu evin kapısının önünde sabırsızlıkla beklediği sahnede. aksak aksaklığını unutmuş düm düz yürüyordu...
Bence o bölümde Türkan Derya Güven izin kullandı ve diziyi başkası çekti :) Her anlamı ile kalite farkı vardı.

Son bölümde ise bana mantıksız gelen şey Yakupun göz altındaki hali oldu. Öncelikle gece yarısından sonra yakalandı sabah mesaiye gelen komser onu aç ve susuz bıraktı... EEE öğleden sonra da lokantaya gitti... Yani bu adamın ülseri, şekeri var da biz mi bilmiyoruz? Yoksa hiç mi oruç tutmadı? İnsan 15-20 saatte o hale gelmez. Nerdeyse açlık grev yapmış gibi makyaj yapıp abartmışlardı...
Ayrıca alarm çalıp kapı kilitlendiğinde Aksak dışarıdan Yakup içeriden maymuncukla açamazmıydı? diye de düşünmüyor değilim. Hani nasıl girdilerse öylede çıka bilirlerdi.
Ama bilmediğim bir şey alarmla kapılar kilitlendiğinde mekanizmada ne gibi değişiklikler oluyor belkide maymuncuk işlemiyordur ama denemedilerde....
Sevgiyle kalın
Sevgili jalem, Yakup gece yakalandi ve Selahattin komiser hemen cagrildi. Selahattin polise buna sabaha kadar su ve yemek yok demisti. Oglene dogru tekrar sorguya girdi yani aradan yaklasik bir 10-11 saat gecmis olsa gerek. Yakup lokantaya gittiginde musteri vardi. Yani lokantaya oglen ile ogleden sonra arasi gitmis olmali diye dusunuyorum. Bir de oyle bir panik, korku ve ihanet sonrasi insan normal zamanlardan farkli tepkiler verebilir. Stresten zaten feci terliyordu, susamasi normal geldi bana.

jalem
05-05-06, 22:09
Sevgili Eflatuncuğum;
yani aynı yorumu yapmışsın bende bir o kadar süreden bahsettim .
Susamış olsada açlıktan ölmez ya ...
Senle ben hırsızlığa çıkmıyoruz ki :) :)
Bunca yılın kaportası tecrübeli en önemlisi şerbetli bu kadar çabuk pes etmemeli diye düşünüyorum ve her şeye rağmen Yakupun ihanet etmeyeceğini de düşünmeye devam ediyorum. Aksağınki de ihanet mi bilinmez son derece pratik davrandı." Dörten bir eyidir" dedi. düşünsene hepsini toplasalar çete kurmaktan suç üstü yakalanmış olacaklardı. Yakup bunu anlayacaktır... Biraz bölüm yorumu gibi oldu ama...
Sevgiyle kal

nazenaz
05-05-06, 22:50
bence bu dizi senaristlerin farklılığının hışmına uğruyor.bazı bölümler çok yoğun ama detaylar ince ince işleniyor seyretmesine doyum olmuyor.bazı bölümler ise baştan savma insan seyrederken haydii buda olurmu şimdi diyor.
yakupun yakalanması çok basitti.her taraf cam kapı çelik değil.açmaya uğraşmaya gerek yok.sert birşeyle vurulsa paramparça olur.amaç yakubu yakalatmaksa başka bir şekilde olabilirdi.çınar maviye sabah telefon ettiğinde aksağın evde olduğunu öğrenipte kızmıştı zaten.akşam üzeri yemek davetini söylemek için geldiğinde aksağın sesini duyduğunda hala burdamı buraya kampmı kurdu diyebilirdi,neler oluyor diye soracağına.
tamiratın o kadar uzun sürmeside ayrı mesele.iki kapı camı takıp yerine menteşelemek o kadar uzun mu sürer.
çınarın kullandığı arabalarsa benim için bir muamma bana yine değişik bir araba gibi geldi.

demetim
05-05-06, 22:53
selam arkadaslar

benim de dün 25 bölümde cok dikkatimi cekdi

cinar aysegülgilin yemek davetinden eve geldikden sonra yatak odasina gidiyor ve fotoraflarin olamdigini farkediyor orada benim dikatimi ceken saat 22.30 idi

ondan sonra hizla mavinin yanina gidiyor ve ordaki satde 1.30

yani biz okadar herseye dikkatli seyrediyoruzki en kücük detail bile gözden kacmiyoruz

saygilarimla

hewal
05-05-06, 22:54
bence bu dizi senaristlerin farklılığının hışmına uğruyor.bazı bölümler çok yoğun ama detaylar ince ince işleniyor seyretmesine doyum olmuyor.bazı bölümler ise baştan savma insan seyrederken haydii buda olurmu şimdi diyor.
yakupun yakalanması çok basitti.her taraf cam kapı çelik değil.açmaya uğraşmaya gerek yok.sert birşeyle vurulsa paramparça olur.amaç yakubu yakalatmaksa başka bir şekilde olabilirdi.çınar maviye sabah telefon ettiğinde aksağın evde olduğunu öğrenipte kızmıştı zaten.akşam üzeri yemek davetini söylemek için geldiğinde aksağın sesini duyduğunda hala burdamı buraya kampmı kurdu diyebilirdi,neler oluyor diye soracağına.
tamiratın o kadar uzun sürmeside ayrı mesele.iki kapı camı takıp yerine menteşelemek o kadar uzun mu sürer.
çınarın kullandığı arabalarsa benim için bir muamma bana yine değişik bir araba gibi geldi.

Çınar aradı sonra akşam Koray'la içti ertesi gün yemek daveti oldu orda bi hata yok ...

nazenaz
05-05-06, 23:00
pardon geçmiş iki bölüme baktım .en azından üç bölümdeki araba aynı. mavi renkli.ama öldürülen şoförün evine gri renkli bir arabayla gitmişti.

dokuz
05-05-06, 23:26
arkadaşlar bunu daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama bu bölümdeki en büyük mantık hatası tartışmasız şuydu ; arıza ve mavi babalarını ziyarete gittiklerinde, beklerlerken arıza eski günlerden bahsetmeye başladı hapse girdiği zamanlardan ve sene 1995 ti dedi mavi de " evet hatırlıyorum polisler eve gelip seni götürmüşlerdi yapayalnız kalmıştık 10 yaşındamıydım 11 mi ne " dedi !!! yuh dedim orda yani !!!!!!! maviyi 22 yaşında yaptılar şimdide !!!dizinin başlarında karakoldaki bilgilerinde 1978 doğumlu yazıyodu yani 28 yaşındaydı mavi sonra 1986 da babası onları terk edince 6 yaşındaydım dedi yani birden 26 ya düştü yaşı şimdi de abarttılar 22 oldu !!! ben böyle bi dialog geçmedi diye kabul etmek istiyorum çünkü cidden yakışmıyo böyle mantıksızlıklar hırsız-polis e , yani 10-11 değil de 16-17 yaşındaydım dedirtemezlermiydi maviye sanki !!!!!

nazenaz
05-05-06, 23:39
çınar boşandığı günün akşamı evlenme teklifi yapmadı mı? mavide o akşam düşünmek için izin aldı. ertesi gün cevap verirken onları aksak gözetledi.
eee ...mavi nasıl bana birinin evlenme teklif edeceğini hiç düşünmemiştim bile diyor!!!

executuble
06-05-06, 01:40
Çınar Ayşegüllerin evinde maşallah içti bir güzel sonra eve gitti baktı resimler yok mavinin aldığını anladı ve alkollü bir şekilde arabayla eve gelen polis yine alkollü bir şekilde arabayla mavilerin evine gitti biraz garip olmuş sanki çünkü çınar burda örnek polis olarak gösteriliyor

NILFER1
06-05-06, 07:34
çınar boşandığı günün akşamı evlenme teklifi yapmadı mı? mavide o akşam düşünmek için izin aldı. ertesi gün cevap verirken onları aksak gözetledi.
eee ...mavi nasıl bana birinin evlenme teklif edeceğini hiç düşünmemiştim bile diyor!!!

İlk bölümlerde bir de doktor vardı.O da Mavi ile evlenmek istemişti.

nilnisa
06-05-06, 09:30
çınar'ın 'mavi bana cevap vermedin' sorusuna,mavi'nin pardon,birşey mi sormuştun cümlesi maksimum gereksizdi.sevdiğim adamdan evlenme teklifi alsam içinde soru,cevap gibi kelimeler geçen tüm cümleleri bu konuysa bağlardım yani.üstelik birinin benimle evlenmek isteyeceği aklıma gelmemişti dedi.eveet şimdi bir bakalım önce bir doktor istemeye gelmişti,daha sonra çınar boşanması sonrası teklif etmişti dahası var aksak'ta kolyeyi takarken 'gönül bu güvercinlere yüzük takmak isterdi' dedi.son olarak çınar 2.denemesini yaptı.mavi hanımın evlenme teklifinden kastı adamların yanlarında nikah memuru ve gelinlikle gelmesi heralde. :img-grin2
yaş konusuna gelince, kızın yaşı biraz daha küçülürse sahiden çınar'ın cebine girecek hali gelecek.:img-hyste

Fettan
06-05-06, 09:37
Ya arkadaşlar evet ilk teklif değildi ama kızın hayatına Çınar bir anda girdi ne olduğunu anlayamadan evlenme teklifi aldı ona keza Aksak Çınar faktörü olmasaydı bu duygularını kendi bile adlandıramıyordu hem dr.hem Aksak'ın tekliflerini hiç kaale bile almadı ama şu anda çok sevdiği birinden ciddi ciddi teklif aldı bırakın o kadarcık bocalasın :icon_ange :icon_ange

mns
06-05-06, 10:35
arkadaşlar bunu daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama bu bölümdeki en büyük mantık hatası tartışmasız şuydu ; arıza ve mavi babalarını ziyarete gittiklerinde, beklerlerken arıza eski günlerden bahsetmeye başladı hapse girdiği zamanlardan ve sene 1995 ti dedi mavi de " evet hatırlıyorum polisler eve gelip seni götürmüşlerdi yapayalnız kalmıştık 10 yaşındamıydım 11 mi ne " dedi !!! yuh dedim orda yani !!!!!!! maviyi 22 yaşında yaptılar şimdide !!!dizinin başlarında karakoldaki bilgilerinde 1978 doğumlu yazıyodu yani 28 yaşındaydı mavi sonra 1986 da babası onları terk edince 6 yaşındaydım dedi yani birden 26 ya düştü yaşı şimdi de abarttılar 22 oldu !!! ben böyle bi dialog geçmedi diye kabul etmek istiyorum çünkü cidden yakışmıyo böyle mantıksızlıklar hırsız-polis e , yani 10-11 değil de 16-17 yaşındaydım dedirtemezlermiydi maviye sanki !!!!!
Ben buna ek olarak babalarıyla nasıl görüşebildiler diye soruyorum
Gözaltına alındığının ertesi günü gibi gösterildi sanki içeriğini vurgulamak isterken zamanı ve gerçekliği yoksaymışlar gibi hissettim.

NILFER1
06-05-06, 11:21
Evet bu senaristlerin önceki dizilerinde de bir tarih ve yaş karmaşası vardı.Karakterlerin yaşı sürekli değişiyordu.Bu konularda daha özentili olsalar keşke.Yani ne bileyim senaryo yazıyorsun.karakterlerin yaşları belli.Eee bari tarihleri ona göre hesaplayıver.Bazen sırf konu yada replik üretmek için tarihleri saptırıyorlar.Ama seyircinin gözünden kaçmıyor tabiki.

aybiyçe
06-05-06, 11:24
dokuz;

dilekce
06-05-06, 11:40
çınar'ın 'mavi bana cevap vermedin' sorusuna,mavi'nin pardon,birşey mi sormuştun cümlesi maksimum gereksizdi.sevdiğim adamdan evlenme teklifi alsam içinde soru,cevap gibi kelimeler geçen tüm cümleleri bu konuysa bağlardım yani.üstelik birinin benimle evlenmek isteyeceği aklıma gelmemişti dedi.eveet şimdi bir bakalım önce bir doktor istemeye gelmişti,daha sonra çınar boşanması sonrası teklif etmişti dahası var aksak'ta kolyeyi takarken 'gönül bu güvercinlere yüzük takmak isterdi' dedi.son olarak çınar 2.denemesini yaptı.mavi hanımın evlenme teklifinden kastı adamların yanlarında nikah memuru ve gelinlikle gelmesi heralde. :img-grin2
yaş konusuna gelince, kızın yaşı biraz daha küçülürse sahiden çınar'ın cebine girecek hali gelecek.:img-hyste

.nilnisa.duygularıma tercüman oldun..aynı fikirdeyim..ayrıca diğer arkadaşlarımın araç konusundaki dikkati özellikle yaş konusundaki karmaşa..evet hepimiz bu konuların farkındayız..senarist bayanlar. her hafta bu senaryoyu yazarken bir önceki bölümlerde geçen bu alakalı konuları gözden geçirsinler..hani işlerine karışmak gibi olmasın ama ..bir öneri sadece..

MaviKuş
06-05-06, 18:44

Bence olunmaz

Bütün konular hakkında yazacak o kadar çok şey var ki!
İnanın bu yoruma kesinlikle katılıyorum .Birşey beni körü körüne ekrana bağlıyorsa onu seviyorsam kusurlarını görmektense varolan kusurları güzelliklerle örtbas etmek taraftarıyım. Bu dizi bizleri öyle bir kaliteye alıştırdı ki en ufak şeyleri bile bulup bir yerlerden çıkarıyoruz. Burada tek mantık hatası bence bir diziye bu kadar bağlanmak!
Tedaviye ihityacımız var gerçekten :) :img-huh: :img-help:

byramses
06-05-06, 18:56
.üstelik birinin benimle evlenmek isteyeceği aklıma gelmemişti dedi.eveet şimdi bir bakalım önce bir doktor istemeye gelmişti,

tabii ya, hem doktoru direk reddetmeyip düsünmek icin süre istemisti demi..
arada sagolsun hani cinar yagmurlu bir günde okul önünde sirilsiklam beklemese, kimbilir mavi gidiyordu..cinara da "nikah masasina cagir sevgilim" sarkisini dertli dertli söylemek düserdi :img-pipe1 :P :img-heh:

M_I_L_I
06-05-06, 18:58
Ya ben söyle bir mantik hatalari yerlere girince, fark ettimki mantik hatasi yazinca ama hemen ardindan yakismiyor veya ne biliim dizi cok güzel bukadarda olsun gibi seyler yaziliyor. Sanki matik hatasi dizinin kalitesini düsürüyormus gibi.
Arkadaslar, amerikada bazi dizilerde extra bile mantik hatasi sokuyor yönetmenler. Nedeni bakalim izleyiciler nekadar dikkatli izliyor, fark edeceklermi. Mesela bir sahnede bir bardak bir kac kere yer degistire biliyor. Mantik hatalari üzerine kac tane site var. Mantik hatasi dizinin kötü oldugunu göstermez. Tam tersi. Dizinin cok dikkatli izleyicilerinin oldugunu gösterir. Hatasiz kul olmaz =) dizi hic olmaz.
Ama su yas konusuna bende persembe gecesi acaip taktim haaaa. Ya yas hatasina cok sinir olurum. Bide Mavinin annesi 1990 da ölmüs, mezar tasinda öyle yaziyordu. Arizayi 1995 de ilk defa hapise attilarsa, ve mavi o zamanlar 10-11 yaslarindaysa, demekki annesi öldügünde mavi 5-6 yaslarindaydi. Dinlediyimiz kasette bence Mavinin sesi biraz daha büyük gibiydi ama o neyse 3 tane kücük cocuk nasil yapa yanliz kaldi? yani diyelim Ümit 1 yasindaydi, Mavi 6 eh Ariza kac yasindaydi hatirlamiyorum ama heralde iki kücük cocuga bakacak yasda degildi daha. Simdi bile kendi cocuklarina bakamiyor, daha kücükken kendi cocuklarin simdiki halinden daha kücük cocuklara nasil baksin? Yada baskasimi bakti bunlara, cocuk esirgeme demiydiler benmi birsey kacirdim? Ya bide 10 - 11 yasindaki bir kiz abisi hapisdeyken 5 - 6 yasindaki kücük kardesine evde yanliz nasil bakti onuda anlamadim. Ya benmi birsey kacirdim acaba?

zinednah
07-05-06, 19:40
yaben bu mikrofonu tutan insana hastayım [/B]
ya adam kendini romantik sahnelerde kaptırıyo mu nedir [/B]
mikrofon nerdeyse sahnenin icinde ...

cinarla mavinin piknik sahnelerinin ilk uzak cekimlerini dikkatlice izlerseniz agac dalı gibi bi mikrofon görebiirsiniz :icon_whis
bide tam mavi cinara dönüyo ya yine piknik sahnesinde o zamandan tepeden gözüküp kaciyo mikrofon :blush:

daha öncede aysegülün cinara mavinin hastaneye geldigini cınara anlattıgı karakol sahnesi varya orada da mikrofon cinarin tepesindeydi
ya artık her sahnede mikrofon arar oldum ya
bayılıcam valla mikrofon görmek istemiyorum ya
:img-help: :img-help: :img-help:

dokuz
07-05-06, 19:52
yaben bu mikrofonu tutan insana hastayım [/B]
ya adam kendini romantik sahnelerde kaptırıyo mu nedir [/B]
mikrofon nerdeyse sahnenin icinde ...

cinarla mavinin piknik sahnelerinin ilk uzak cekimlerini dikkatlice izlerseniz agac dalı gibi bi mikrofon görebiirsiniz :icon_whis
bide tam mavi cinara dönüyo ya yine piknik sahnesinde o zamandan tepeden gözüküp kaciyo mikrofon :blush:

daha öncede aysegülün cinara mavinin hastaneye geldigini cınara anlattıgı karakol sahnesi varya orada da mikrofon cinarin tepesindeydi
ya artık her sahnede mikrofon arar oldum ya
bayılıcam valla mikrofon görmek istemiyorum ya
:img-help: :img-help: :img-help:
zinednah sana aynen katılıyorum !!!
yani bu kadar çok sevdiğim hırsız-polis te beni ciddi anlamda tek rahatsız eden konu bu !!!! yani bu dizinin yapaylığını ortaya çıkarıyo sen kendini kaptırmış izlerken birden tepeden kocaman bi mikrofon görmek hiç hoş olmuyo ki bunu yönetmenliğini türkan derya nın yaptığı bi dizide görmek hiç hoş değil ( ben ne ikinci bahar da ne de yeditepe istanbul da böyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum )
acayip rahatsız ediyo bu mikrofon olayı beni. zaten daha öncede yazmıştım bu konuyu..
bi de zinednah öyle bir iki sahnede değil neredeyse her sahnede en az bi kez mikrofon gözüküyo ama senin de dediğin gibi en bariz göründüğü sahne piknik sahnesindeydi üstelik 2-3 kez göründü..!!!!

ierem
07-05-06, 23:02
Ya ben söyle bir mantik hatalari yerlere girince, fark ettimki mantik hatasi yazinca ama hemen ardindan yakismiyor veya ne biliim dizi cok güzel bukadarda olsun gibi seyler yaziliyor. Sanki matik hatasi dizinin kalitesini düsürüyormus gibi.
Arkadaslar, amerikada bazi dizilerde extra bile mantik hatasi sokuyor yönetmenler. Nedeni bakalim izleyiciler nekadar dikkatli izliyor, fark edeceklermi. Mesela bir sahnede bir bardak bir kac kere yer degistire biliyor. Mantik hatalari üzerine kac tane site var. Mantik hatasi dizinin kötü oldugunu göstermez. Tam tersi. Dizinin cok dikkatli izleyicilerinin oldugunu gösterir. Hatasiz kul olmaz =) dizi hic olmaz.
Ama su yas konusuna bende persembe gecesi acaip taktim haaaa. Ya yas hatasina cok sinir olurum. Bide Mavinin annesi 1990 da ölmüs, mezar tasinda öyle yaziyordu. Arizayi 1995 de ilk defa hapise attilarsa, ve mavi o zamanlar 10-11 yaslarindaysa, demekki annesi öldügünde mavi 5-6 yaslarindaydi. Dinlediyimiz kasette bence Mavinin sesi biraz daha büyük gibiydi ama o neyse 3 tane kücük cocuk nasil yapa yanliz kaldi? yani diyelim Ümit 1 yasindaydi, Mavi 6 eh Ariza kac yasindaydi hatirlamiyorum ama heralde iki kücük cocuga bakacak yasda degildi daha. Simdi bile kendi cocuklarina bakamiyor, daha kücükken kendi cocuklarin simdiki halinden daha kücük cocuklara nasil baksin? Yada baskasimi bakti bunlara, cocuk esirgeme demiydiler benmi birsey kacirdim? Ya bide 10 - 11 yasindaki bir kiz abisi hapisdeyken 5 - 6 yasindaki kücük kardesine evde yanliz nasil bakti onuda anlamadim. Ya benmi birsey kacirdim acaba?
ama şöyle bir olasılıkta var,arıza hapisanedeyden mavi ve ümite komşusu fulya hanım bakmışta olabilir.hem şimdi bile aile gibi değiller mi? :img-huh:
bence bu yaş meselesi cok doğal,saçma gözükmüyor.

zinednah
09-05-06, 14:36
zinednah sana aynen katılıyorum !!!
yani bu kadar çok sevdiğim hırsız-polis te beni ciddi anlamda tek rahatsız eden konu bu !!!! yani bu dizinin yapaylığını ortaya çıkarıyo sen kendini kaptırmış izlerken birden tepeden kocaman bi mikrofon görmek hiç hoş olmuyo ki bunu yönetmenliğini türkan derya nın yaptığı bi dizide görmek hiç hoş değil ( ben ne ikinci bahar da ne de yeditepe istanbul da böyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum )
acayip rahatsız ediyo bu mikrofon olayı beni. zaten daha öncede yazmıştım bu konuyu..
bi de zinednah öyle bir iki sahnede değil neredeyse her sahnede en az bi kez mikrofon gözüküyo ama senin de dediğin gibi en bariz göründüğü sahne piknik sahnesindeydi üstelik 2-3 kez göründü..!!!!

mikrofon beni öldürüyo ya :img-elvis
ya bide ne var biliyomusun dokuz inanamadim yani
su icme sahnesi varya orada cinar kalkmadan önce bir ses
"kalk simdi" diyor onuda yeni farkettim
ay inanamıycam ya !!!!

bide kavga ettikleri bi sahne var
hani cinar soruyo ya "sen beni yürekten seviyomusun" diye
o sahnedede tangur tungur biseyler oluyo onu cözemedim daha
cözen olursa haberim olsun belki yanlıs anlamıs da olabilirim
daha dikkatle izlesek neler oluyo kimbilir

olmaz ya noluuuuuur
bu dizide olmaz arkadaslar.... :img-help: :img-help:

deniz_uni
09-05-06, 15:41
Mantik hatasi degilde sadece beklenti diyelim. Biliyosunuz Cinar'in cocuk sevgisine dizinin basindan beri cok vurgu yapiliyor, Ozellikle kiz cocuk. Cinar ve Kiraz'in hala birlikte sahnelerinin olmamasi garip geliyor bana. Cinar kac kere eve geldi, hatta girdi. Kirazda cok seker bi kiz, kucuk bi diyalog bi sevme sahnesi falan 25 bolum icinde hic yasanmamasi eksiklik bence.

gundogdu
09-05-06, 15:51
mikrofon beni öldürüyo ya :img-elvis
ya bide ne var biliyomusun dokuz inanamadim yani
su icme sahnesi varya orada cinar kalkmadan önce bir ses
"kalk simdi" diyor onuda yeni farkettim
ay inanamıycam ya !!!!

bide kavga ettikleri bi sahne var
hani cinar soruyo ya "sen beni yürekten seviyomusun" diye
o sahnedede tangur tungur biseyler oluyo onu cözemedim daha
cözen olursa haberim olsun belki yanlıs anlamıs da olabilirim
daha dikkatle izlesek neler oluyo kimbilir

olmaz ya noluuuuuur
bu dizide olmaz arkadaslar.... :img-help: :img-help:
evet o sese ben de bir anlam veremedim iki aşığın kalplerinin sesi dedim biraz daha dikkat lütfen , mikrofonu tutan arkadaşlar da olaya kapılıp gidiyorlar gibi, ama gerçekten çok rahatsız edici mavileri kurtarma operasyonu bitmiş çınar fulya ablanın evine geliyor mavi ayağa kalkıp çınara dönüyor ve haydaaa mikrofon tepeden görünüyor olayın doğallığını alıp götürüyor yineliyorum biraz daha dikkat lütfen

söğüt
09-05-06, 16:28
Mantik hatasi degilde sadece beklenti diyelim. Biliyosunuz Cinar'in cocuk sevgisine dizinin basindan beri cok vurgu yapiliyor, Ozellikle kiz cocuk. Cinar ve Kiraz'in hala birlikte sahnelerinin olmamasi garip geliyor bana. Cinar kac kere eve geldi, hatta girdi. Kirazda cok seker bi kiz, kucuk bi diyalog bi sevme sahnesi falan 25 bolum icinde hic yasanmamasi eksiklik bence.

ya evet benim de nasıl içim gidiyo bir bilsen..:) bence hala karşılaşmamış olmaları dizi için büyük kayıp.... :img-hyste
ay ben zaten kirazı okadar çok seviyorum kii, bayılıyorum..çok tatlı bi çocuk kim istemez böyle bir kızının olmasını..bencede biran önce çınarla kiraz tanışsın ..halasından daha cilveli çıkmazsa namerdim.. :love05: bak çınar kirazı bi tanısın, kesin postu mavilerin evine serer ..yada kiraz artık benim kızım der alır götürür..
hani çınar maviye dediya küçücük bişey olsanda seni içime koysam diye valla ben de kirazı alıp böyle içime koyasım geliyo..çok tatlı bir çocuk. çok seviyorum
valla bi çınara bi de bana allah böyle bi kız evlat ve