Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- 2. Sezon Bölüm Yorumları/1

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

BERNA
09-01-08, 22:35
Dizinin bu bölümünü geçen bölümden çok daha fazla beğendim, herşeyden önce kendinden güçsüz olana karşı vahşeti ve kaba kuvveti suçu veya kabahati ne olursa olsun hiçbir canlı varlığın haketmediği mesajı verildi. Son derece yerinde buldum bu mesajı. Geçen bölümde de Ferhunde'ye hiç bayılmamama rağmen izlemekten sıkıntı duyduğum sahnelerin de niye yazılmış olduğunu çok iyi anladım. Geçen bölümde (bence) öyküsü bitmiş Oğuz'la ve Ferhunde ile olan davası ile ilgili sanmıştım meğersem asıl sebep bu hafta verilen bu mesajmış. O konudaki eleştirilerimi geri alıyorum.

Ferhunde'nin sakinliğinin kısa süreceği konusunda genel görüşe de elbette katılıyorum, zaten parayı da açıklamak istemedi. Fakat ne yapmış olursa olsun böyle büyük bir travma yaşayan gelinlerine aile olarak belki de ilk defa bu kadar sahip çıkmalarını da çok doğru buldum. Fikret'in şiddet yaşayan aslında çok da hoşlanmadığı hemcinsi için koşup gelmesi, Ali Rıza'nın kızına öğüt verircesine davranması Ferhunde'ye güzel sahnelerdi. Aile olmak hakkında güzel bir davranış sergilendi.

Anne ve baba Necla'ya da uzaktan da destek olduklarını sanırken herkesi kendi gibi sanmaları yüzünden aslında büyük bir yanlış anlaşılmaya kurban gitmesine de seyirci kaldı. Büyük şanssızlıktı tam o anda baskın olması. Leyla tamamen iyileşmeden ve Necla'ya acı çekmeden bakabildiği zaman ailenin hepsinin biraraya gelmesi olmazdı zaten. Keşke Ali Rıza ve Hayriye manevi desteğini hissettirselerdi ve de kızlarının daha çok yakınında olsalardı.

Tahsin hepimizin uzun zamandır hissettiğimiz duygularını nihayet dile döktü ve de kızının beklemediği tepkisi ile karşılaştı. Duygularını saklamanın ne gibi yanlış anlaşmalara yol açabildiğini öğrenmiş oldu gerçi bunu karakterine bağladı fakat bu konuda atılım yapacağını hissettirdi bu itirafı bile. Asıl yürek parçalayan Fikret'i artık çok sevdiğini bildiğimiz Deniz'in babasının annesine aşık olmadan hatta sevmeden evlendiğini düşünüp içerlemesiydi. Bayağı etkilendim o sahneden, sonuçta annesini kaybedeli gerçekten de çok olmadı düşününce :icon_sorr
Cevriye Hanım'a her bölüm olduğu gibi çok güldüm ama uzun zamandır etkisiz kaldı yine etkili olursa ilişkide güleceğimi sanmıyorum.

Fikret ise bu bölümde ailesinin evinde artık yabancı gibi hissetmediğini gösterdi hepimize. Bu yabancılık Adapazarı'na gitmeden önce başlamıştı, olaylara susarak tepki gösterdiğini düşünmüştü ama asıl sebep kendini yabancı gibi hissetmesiydi kendi evinde. Bu bölüm Ferhunde'ye destek oldu, Şevket'in durumunu bildiğini ona açıkladı, yardımcı olmak için teklifte bulundu, hatta aile içi şakalaşmalara bile yeniden katıldı, annesine takıldı :)

Can Bey'in yüzükten rahatsızlığı yüzüğü atmakla son buldu. Leyla 'evli bir adamla beraber olmam' sözünü söylemeseydi boşanmak isteyecek miydi emin değilim doğrusu :icon_whis Karısının duygularını saklamak istemesi de çok enteresan bir sahneydi, doktor olmasına rağmen onun da güçsüz gözükmek konusunda zaafı olduğunu gördük. Can'ın karısını gerçekten tanımak konusunda bir çaba harcayıp harcamadığı konusunda şüphelerim var. Adamın aşağılık kompleksinin gölgesinde kalmış bir tuhaf ilişkiymiş. Oya Hanım daha iyilerine layıkmış bence :icon_whis

Neyse, sonuçta verdiği güçlü ana mesajıyla beğendiğim bir bölüm oldu ancak gelecek bölümlerde zaten biraz hızlanmış olan temponun daha çok artması daha ilginç bölümler izleyeceğimiz izlenimi verdi bana.

sultansss
09-01-08, 22:35
Deme canim yaaa...hickira hickira agliyor haa...offfff dayanamam onun aglamasina bennn..canim ali riza amcam adamin cilesi bitmeyecek yaaa :(

Haklisin, bencede cabuk unutulmaz...ne leyla cabuk unutur nede necla...onlarin barismasina daha var...

Evet sen fikretin dediklerini yazinca sok oldum...inanamadim...ama ahanda buraya yaziyorum bu iste cevriyenin parmagi yoksa banada nar-i gül demesinler!!!:img-cool2

ewet canım ya Ali Rıza Bey iyi niyetli davrandıkça acı çekiyor,bütün evlatları onu en ağır şekilde darbe üstüne darbe vurdular,Fikret'in vurduğu darbe artniyetli olan bir davranış değildi ama en ağırı da Fikret'in darbesiydi sezon finali aklıma geldikçe o ayrılık sahnesi gözümün önüne geliyor ve hala tüylerim ürperiyor:sad53:

belki olanları Necla unutabilir yani onun unutması biraz daha kolay olabilir kendini affettirme çabasında çünkü ne de olsa ama Leyla bu olanları son nefesine kadar unutamaz,asla hem de...

Ali Rıza Bey'e "Git baba getir Necla'yı "demesinin altında Necla'yı affettiği yatmıyor,sadece beni affettiler,kol kanat gerdiler o da evlatları onu da sahiplenmeleri gerekiyor diye düşünüyor,yoksa asla Necla'yı affettiğini düşünemiyorum ben:icon_sorr

bu arada fragmandan bir sahne daha hatırladım.

Ali Rıza Bey , Jülide'ye: " kızımı sattın mı,pazarladın mı söyle" diye yolun ortasında kolundan tutmuş hesap soruyordu gözleri dolu dolu:sad53:

haticesalar
09-01-08, 22:39
selam arkadaslar bende ilk defa yaziyorum ama çok eski bir üyeyim, aslinda buraya yaprak dökümüyle ilgili girmek istemiyordum çünkü ister istemez, yorumlari okuyunca maalesef etkilenip objekif kalamiyorum, o yûzden yeni yaziyorum...

ben sadece sunu söylemek istiyorum, bu dizide hiç bir zaman, karakterler ne kadar kötü rol oynasada, hiç birine sinir olmadim çûnkû hepsi mükkemel ôtesi ama ben su hapis sahnelerine gerçekten çok sinir oluyorum bence çok gereksiz ve ilerde ne derecede bir katkisi olacak bilmek bile istemiyorum adam resmen sinirimi bozuyo, aga bozuntusumudur nedir...

sultansss
09-01-08, 22:44
selam arkadaslar bende ilk defa yaziyorum ama çok eski bir üyeyim, aslinda buraya yaprak dökümüyle ilgili girmek istemiyordum çünkü ister istemez, yorumlari okuyunca maalesef etkilenip objekif kalamiyorum, o yûzden yeni yaziyorum...

ben sadece sunu söylemek istiyorum, bu dizide hiç bir zaman, karakterler ne kadar kötü rol oynasada, hiç birine sinir olmadim çûnkû hepsi mükkemel ôtesi ama ben su hapis sahnelerine gerçekten çok sinir oluyorum bence çok gereksiz ve ilerde ne derecede bir katkisi olacak bilmek bile istemiyorum adam resmen sinirimi bozuyo, aga bozuntusumudur nedir...

ewet canım sana sonuna kadar katılıyorum!!!

Ne kadar etkisi altında kalsak da bunun bir dizi olduğunu asla unutmamalıyız,kendi adıma konuşayım,tamam ben çok etkisi altında kalıyorum ama bunun bir dizi olduğunu asla ama asla unutmuyorum ve tepkili olduğum sadece o karakterler oyuncular değil,oyunculara tepki yerine övgülerimi yağdırmam daha doğru olur:img-yes:

bu arada hapishane dedin de aklıma takılan bir şey var,cezaevine içki almak serbest mi bilen var mı?rahatlıkla içkiyi içeri almışlar ve içebiliyorlar?

cevizlikek
09-01-08, 22:46
yeni bölümün fragmanını az önce internetten izledim. ali rıza bey jülideye kızımı sattın mı diye soruyordu korkunçtu çok fenaydı :(

LAZCAKIR-KIZ
09-01-08, 22:51
Az önce fragmani gördüm bende, çok duygusal bir bölüm bizleri bekliyor
ama ben demistim size, tam fikret ve tahsin iyi anlasmaya baslamisken elbet birsey olacakti, iste her ne olduysa Fikret tahsine sen git ben gelmiyorum diyor.
Tahsinin suratindan düsen bin parça, neden böyle oldu ve nasil oldu hepberaber görücez.
Fikretin bakislari davranislari çok soguktu. sevmedim vallaha
anlayan varsa BERI GELSIN.

başak_8999
09-01-08, 22:59
ali rıza beyin ferhundeyle arasının düzelmesine çok sevindim.Ama ferhundeden her an her şey beklenir.Tahsin ve fikretede çok hayran oluyorum ya.İkiside çok tatlılar

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 23:06
ewet canım ya Ali Rıza Bey iyi niyetli davrandıkça acı çekiyor,bütün evlatları onu en ağır şekilde darbe üstüne darbe vurdular,Fikret'in vurduğu darbe artniyetli olan bir davranış değildi ama en ağırı da Fikret'in darbesiydi sezon finali aklıma geldikçe o ayrılık sahnesi gözümün önüne geliyor ve hala tüylerim ürperiyor:sad53:

belki olanları Necla unutabilir yani onun unutması biraz daha kolay olabilir kendini affettirme çabasında çünkü ne de olsa ama Leyla bu olanları son nefesine kadar unutamaz,asla hem de...

Ali Rıza Bey'e "Git baba getir Necla'yı "demesinin altında Necla'yı affettiği yatmıyor,sadece beni affettiler,kol kanat gerdiler o da evlatları onu da sahiplenmeleri gerekiyor diye düşünüyor,yoksa asla Necla'yı affettiğini düşünemiyorum ben:icon_sorr

bu arada fragmandan bir sahne daha hatırladım.

Ali Rıza Bey , Jülide'ye: " kızımı sattın mı,pazarladın mı söyle" diye yolun ortasında kolundan tutmuş hesap soruyordu gözleri dolu dolu:sad53:

Canim fragmani bende izledim Allahim nasil agliyo ali riza bey öyle....offf icim parcalandi...hele o jülideye hickirarak "sattin mi kizimi" demesi beni öldürdü..ne utanmaz ne yüzsüz seymis o kadin..."biseye ihtiyacin varsa yerimi biliyosun" gibi bisey söyledi necla da: "Allah belani versin senin" diye bagirdi....amiiiiiin versin insallahhhhh...en cok ali riza amcama üzüldüm...perisan oldu adamcagiz...offff kalbim sıkısıyor valla...duygu yüklü bir bölüm olacak...:icon_sorr

apple-core
09-01-08, 23:34
"sen git ben gelmiyorum tahsin" demek ne demek ya:icon_sorr hala şokundayım o lafın.kesin cevriye yaptı bir şey. ya da neclaya olanlardan sonra tahsinin hala onu eve çağırmasına kızdı. ya da tahsin necla adına yanlış bir şey söledi ona bozuldu. ya da bir kaç gnü önce dediğim gibi cevriye bir kadın fln soktu araya iftira fln mı attı tahsine naaptı ya:icon_sorr

aklma son bir şey geliyor o da denizin öle üzülmesi ile ilgili.acaba deniz telefonda fln bişi mi sölicek fikrete ya çıldırıcam düşünüyorum ama fikretin öle tepki vermesine bir neden bulamıyorum..tam her şey güzel giderken nooldu???

belki de fragmanın etkisiyle biz büyüttük.belki de bir kaç gün daha kalmalıyım manasında söyledi o cümleyi ama bakışları da çok kötüydü...

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 23:40
"sen git ben gelmiyorum tahsin" demek ne demek ya:icon_sorr hala şokundayım o lafın.kesin cevriye yaptı bir şey. ya da neclaya olanlardan sonra tahsinin hala onu eve çağırmasına kızdı. ya da tahsin necla adına yanlış bir şey söledi ona bozuldu. ya da bir kaç gnü önce dediğim gibi cevriye bir kadın fln soktu araya iftira fln mı attı tahsine naaptı ya:icon_sorr

aklma son bir şey geliyor o da denizin öle üzülmesi ile ilgili.acaba deniz telefonda fln bişi mi sölicek fikrete ya çıldırıcam düşünüyorum ama fikretin öle tepki vermesine bir neden bulamıyorum..tam her şey güzel giderken nooldu???

belki de fragmanın etkisiyle biz büyüttük.belki de bir kaç gün daha kalmalıyım manasında söyledi o cümleyi ama bakışları da çok kötüydü...

Sanirim fikret babasinin durumuna cok üzüldü cünkü fragmanda ali riza bey resmen yikilmis bir vaziyetteydi hickira hickira agliyordu benimde yüregim parcalandi ve bu yüzden fikret babasini birakip gitmek istemiyor bu yüzden bir kac gün izin istiyor ve tahsine: "sen git ben gelmiyorum" diyor tabi bu benim tahminim fikretin tahsinin evine dönmemesi icin baska bir sebep bulamiyorum...ancak cevriye cadisi bir hatlar karistirirsa onu bilemem tabi...

apple-core
09-01-08, 23:43
Sanirim fikret babasinin durumuna cok üzüldü cünkü fragmanda ali riza bey resmen yikilmis bir vaziyetteydi hickira hickira agliyordu benimde yüregim parcalandi ve bu yüzden fikret babasini birakip gitmek istemiyor bu yüzden bir kac gün izin istiyor ve tahsine: "sen git ben gelmiyorum" diyor tabi bu benim tahminim fikretin tahsinin evine dönmemesi icin baska bir sebep bulamiyorum...ancak cevriye cadisi bir hatlar karistirirsa onu bilemem tabi...

fragmanı şmdi yine izledim evet sanırımd ediğin gibi oluyor çnkü fikrette tahsinin arkasından üzülerek bakıyor...

bu arada tek istediğim o jülide denen psiliğin insafa gelip aili rızaya gerçekleri söylemesi.senin kızın tertemiz dese kendini, onurunu korudu dese de hak etmediği tavrı görmese necla hem de ali rızanın yüreği rahatlasa...

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 23:50
fragmanı şmdi yine izledim evet sanırımd ediğin gibi oluyor çnkü fikrette tahsinin arkasından üzülerek bakıyor...

bu arada tek istediğim o jülide denen psiliğin insafa gelip aili rızaya gerçekleri söylemesi.senin kızın tertemiz dese kendini, onurunu korudu dese de hak etmediği tavrı görmese necla hem de ali rızanın yüreği rahatlasa...

Ya o kadina acayip sinir oldum...pislik resmen pislikkk...insallah dogrulari söyler ama pek sanmiyorum öyle yilan ki o...öyle adi ki...korkarim ali riza beyin yüregi böyle giderse hic rahatlamayacak...bela üstüne bela...

bentanem
10-01-08, 01:29
neclaya üzüldüm..yazık..acaba ceyda biseyler yapabılırmı??hep benım yanımdaydı falan dermı?? zor bi ihtimal ama :( jülidenin doğruyu söyleyeceğini hic sanmıyorum..hatta neclayı lekeleyecek yalan seylerde söyleyecektir...

ntor
10-01-08, 07:56
bu bölümde ferhunde hanımın yani deniz çakırın performansı muhteşemdi. çok etkiliydi.Hele ali rıza ile ferhundenin sarıldığı sahne işte budur dedirtti.Tebrikler aldığınız paranın hakkını verdiğiniz için teşekkürler

Önümüzdeki bölüm tanıtımında fikret tahsin e dönmeyeceğini söylüyor.kaynanası çalgıcı tutacak valla dönmedi diye

KübraYasemin
10-01-08, 08:39
inanmIyorum ya.

Fikret tahsine sen git ben gelmiyecegim diyor.

Fikretim neden ya.

Tamam Fikretinde kendine göre sebepleri var.

kadIn cagaz mecbur degil Tahsinin annesinin dIrdIrInI cekmeye degilmi ama aaaa..

softec
10-01-08, 09:23
Önümüzdeki bölüm tanıtımında fikret tahsin e dönmeyeceğini söylüyor.kaynanası çalgıcı tutacak valla dönmedi diye

Cok iyi oldu derim,kaynana göstersin simdi kendini.Evin isini acikta o yapsin derim,koltukta yatmak yok artik. Fikretin kiymetini bilsin , yemek, camasir,bilasik....ay cok yorulcak cok...:icon_whis

Messa
10-01-08, 09:31
Can Bey'in yüzükten rahatsızlığı yüzüğü atmakla son buldu. Leyla 'evli bir adamla beraber olmam' sözünü söylemeseydi boşanmak isteyecek miydi emin değilim doğrusu :icon_whis Karısının duygularını saklamak istemesi de çok enteresan bir sahneydi, doktor olmasına rağmen onun da güçsüz gözükmek konusunda zaafı olduğunu gördük. Can'ın karısını gerçekten tanımak konusunda bir çaba harcayıp harcamadığı konusunda şüphelerim var. Adamın aşağılık kompleksinin gölgesinde kalmış bir tuhaf ilişkiymiş. Oya Hanım daha iyilerine layıkmış bence :icon_whis

Bernacım bende tam bu noktaya değinecektim. Leyla cafede Can Bey'e "Evli biriyle olamam" demeseydi bunun yerine daha uygun bir cümle kursaydı Can'ı ümitlendirmeyecek bir cümle en azından belki seninde dediğin gibi Can Bey yüzüğü çıkarıp masaya bırakma cesaretini kendinde bulamayacaktı.

Leylanın kendisini Oya Hanım'a Can Bey'in bıraktığını söylemesi de gerçekten çok iyi oldu. İlk önce Oya Hanım Leyla birşey söylemeyecek zannetti ama sonra yanıldığını görünce o'da sevindi. Umarım Leyla artık akıllanmıştır ve bir hata daha yapmaz.

Necla, bu kadar uyanık bir kız imajı çiziyorken Jülidenin nasıl bir kadın olduğunu bu kadar geç anlamasını beklemiyordum ama. Yine de akşam hiçbirşey belli etmeden gitmeye çalışması mantıklıcaydı ama olamadı malesef. Ailesi bence de Neclaya madden ve manen yanında olduklarını hissetirmeliydiler. O zaman ayakları yere daha sağlam basardı, kimseye muhtaç olmaz (Jülide) kendi kendine yetmeye çalışırdı. Fragmanda Ali Rıza Bey'de kendilerine suç buluyor keşke görüşseydik diyor :img-yes: umarım bundan sonra sahip çıkarlar Neclaya, Leylaya sahip çıktıkları gibi.

Necla evi arıyor, telefona Leyla bakıyor ve Güvenmiştim sana adımı ağzına alma diyor. Necla hıçkırıklara boğulmuş ağlıyor... (Ben ağlamalara hiç dayanamıyorum :icon_sorr)

Ferhunde Leylaya Necla için "Yalnızlık en büyük cezadır" diyor üstelik üzülerek söylüyor bunu belli ki hala girdiği travma devam ediyor yada az'da olsa akıllandı hiç zannetmiyorum ama. O değil mi ki tüm olanlara rağmen para hakkında Şevket'e yalan söyledi, parasını yedirmezde Şevket'e tefeciye borçlarını ödesin diye. Şevket'e herşey müstahak aslında ama...

En merak ettiğim olaylardan biri ise Fikret ve Tahsin arasında neler olduğu? Neler oluyor da Fikret Tahsinle eve gitmiyor, mutlaka çok önemli bir nedeni vardır yada fragman şaşırtmacasıdır. Yoksa Fikret kolay kolay pes edecek biri değil, onları böyle yüzsütü bırakmaz...

Leyla kitaptaki gibi "Git getir onu baba Neclayı evine getir" diyor... Benim en duygulandığım sahnelerden birtanesi daha. Ali Rıza Bey doğal olarak çok şaşkın bunu beklemiyordu Leyladan. Açıkçası bende beklemiyordum henüz yaraları çok taze her iki tarafında biribirlerine nasıl bakıp sarılacaklar? Zaten Ali Rıza Bey'ler Neclayı almaya gitseler bile Necla içinde bulunduğu suçluluk duygusu ve kendisini ispatlama çabasını yenmeden gelmez.

Fikret gidip Neclayı görüyor, zaten hep Fikret düşünceli, vicdanlı, duygulu... Herkese elini hiç tereddütsüzce uzattı ve uzatmayada devam ediyor. Necla belli ki çok sevinmiş ablasının gelmesine birbirlerine sarılıyorlar. :icon_sorr:icon_sorr Sanırım Şevket ile beraber gelmişler ama Şevket yukarı çıkmayıp aşağıda bekliyor Fikret'i ve camda Neclayı görüyor.

gülmavii
10-01-08, 10:36
bu bölüm güzeldi. ama çok sürükleyici değildi.fragmana ggöre yeni bölüm daha güzel olacağa benziyor ben bu fikreti anlamyorum. tahsine niye bu kadar ilgisiz davranıyor. inşaallah fragman yanıltmasıdır .çünkü tahsin bu kadar soğuk davranılmayı haketmiyor.fikret ailesine yardım edeyim derken umarım kendi yuvasını bozmaz. ben tahsinin bu kadar çabuk vazgeçeceğini sanmıyorum.fikret için istanbula bile taşınabilir.

UK99_GS
10-01-08, 10:44
süper bi bölümdü yaa ferhunde hakettiğini buldu
sonunda ama üzüldüm onunde kocasının güvenini iice kaybetti
fikretin kaynanasıda aynı benim babaanneme benzio:img-hyste:img-hyste
bi zil takıp oynamadıı kaldı kadının çocuklarda tahsinde
sewioya fikreti çekemio tabii ama fragmanda tahsinle gitmio:icon_sorr
oof fikret nolur git yaa napçaksın orda kalıp
neclayada yazık walla suçsuz yere iftiraya maruz kaldı
o cadı karıda sölemezki gerçekleri dahada iftira atar üstüne

*selcan*
10-01-08, 11:03
Necla evi arıyor, telefona Leyla bakıyor ve Güvenmiştim sana adımı ağzına alma diyor. Necla hıçkırıklara boğulmuş ağlıyor... (Ben ağlamalara hiç dayanamıyorum )
Leyla kitaptaki gibi "Git getir onu baba Neclayı evine getir" diyor...
Fikret gidip Neclayı görüyor, zaten hep Fikret düşünceli, vicdanlı, duygulu... Herkese elini hiç tereddütsüzce uzattı ve uzatmayada devam ediyor. Necla belli ki çok sevinmiş ablasının gelmesine birbirlerine sarılıyorlar. Sanırım Şevket ile beraber gelmişler ama Şevket yukarı çıkmayıp aşağıda bekliyor Fikret'i ve camda Neclayı görüyor.

böyle bi yorum var.. dün akşam kaçırdığım bi sahnemi oldu yoksa yeni bölüm fragmanı yada özetimi çıktı. ?

KübraYasemin
10-01-08, 11:06
Leyla nIn Necla yI BabasIna eve geri getir demesi süperdi.

Ama böyle cabuk birsey söz konusu olurmu diye süphe icindeyim.

Birde sonra Leyla yine birsey olursa.

Ay Fikret NeclanIn yanIna gidiyor ne güzel sarILiyorlar ya..

Bu arad NeclanIn kaldI yer.

Neresiydi pansiyonmu baska birtane yok..
eski oguz ile tutugu evdemi kalIyordu.

PAMUK_MELEGIM
10-01-08, 11:13
eger bu dizi bu sezon biterse hersey yolluna gircek bence

-Ferhude iyi biri olacak

-Necla Eve donecek

-Leyla Can beyle Bir alakasi Olmicakk

Ama eger bu Sezon bitmese;;
Leyla ve Can beyin arasinda birsey olacak aradaki
engel cunku kalkiyor "Can beyin yuzugu atti"
Ferhunde yine eski ferhude olcakk sadece kendinii
dusunen bencilik yapan ve baskalarini kiran ferhunde!!

SELXX
10-01-08, 11:18
Yine çok güzel bir bölümdü. Herkes yine çok iyiydi. Ferhunde'yi canlandıran Deniz Çakır'ın oyunu yine çok etkileyiciydi. Ali Rıza Bey-Ferhunde sahnesi çok güzeldi. Halil Ergün'ü de, Deniz Çakır'ı da kutlamak lazım. Bütün oyuncular birbirinden başarılı. Hepsini kutlamak gerek...
Can Bey boşanmaya karar verdi, ama bunu eşine açıklayış şekli çok duyarsızcaydı. Kadıncağız gözyaşlarına boğuldu, üzücü bir sahneydi. Yürümeyen bir evlilikmiş evet,ama Can bey'in boşanma kararı vermesindeki itici gücün Leyla'ya karşı olan duyguları olması kötü. Bu durum eşini çok fazla kıracak.Aslında birşeyler hissetmeye başlamıştı herhaldeOya Hanım. Leyla'yı terapiye Can bey'in getirdiğini camdan gördüğünde ne kadar rahatsız oldu . Demek ki birşeyler hissetmeye,farketmeye başladı bu konuda...
Necla'nın başına gelen ise çok kötüydü,çok etkileyici bir sahne olmuş, polis tarafından götürülürken Necla'nın çığlıkları içimi ürpertti. Ertesi sabah gazetedeki resmi gören aile üylerinin şok olmuş hali de çok etkileyiciydi..
Önümüzdeki haftanın fragmanı da çok güzeldi, yine çok heyecanlı ve duygusal bir bölüm izleyeceğimizin işaretiydi...

wyand0tte
10-01-08, 11:36
slm arkadaşlar uzun mandır yoktum dün akşam çok duygusaldı yine başladık ağlamya bayada devam edecek galiba yeni bölüm fragmanını görünce sevindim üzüldüm her iki duyguda oluşru bende yani..
fikret nejlayı görmeye gidior şevket galiba içeri girmye cesaret edemio aşağıda beklio fikret sahip çıkıcak nejlaya...buna sevindim..ferhunde ya şu anda geçici bir iyilik dönemi yaşıo yada gerçekten pişman oldu..leylaya yalnızlık en büyük cezadır dio ve oldukça üzgün..
babamız içimi parçaladı nasıl ağlıodu..o da pişman nejlanın karşısına çıkmadığı için jülide ye soruo ama bence iftira atacaktır umarım biricik babamız inanmaz mektup aklına gelir ve nejlaya güvenir..
ve en üzüldüğüm yerledn biri fikret tahsine sen git ben gelmiorum dior umarım kötü anlamda diildir umarım bir süre ailemle kalıcam anlamındadır...tam herşey açığa çıkarken ayrılmasınlar..
bu hafta en mutlu olacak şahıs belli CEVRİYE..valla fikret dönmeyince zil takıp oynar bayram yapar..

hewal
10-01-08, 13:17
Can Bey'in yüzükten rahatsızlığı yüzüğü atmakla son buldu. Leyla 'evli bir adamla beraber olmam' sözünü söylemeseydi boşanmak isteyecek miydi emin değilim doğrusu Karısının duygularını saklamak istemesi de çok enteresan bir sahneydi, doktor olmasına rağmen onun da güçsüz gözükmek konusunda zaafı olduğunu gördük. Can'ın karısını gerçekten tanımak konusunda bir çaba harcayıp harcamadığı konusunda şüphelerim var. Adamın aşağılık kompleksinin gölgesinde kalmış bir tuhaf ilişkiymiş. Oya Hanım daha iyilerine layıkmış bence

Bernacım bende tam bu noktaya değinecektim. Leyla cafede Can Bey'e "Evli biriyle olamam" demeseydi bunun yerine daha uygun bir cümle kursaydı Can'ı ümitlendirmeyecek bir cümle en azından belki seninde dediğin gibi Can Bey yüzüğü çıkarıp masaya bırakma cesaretini kendinde bulamayacaktı.

Leylanın kendisini Oya Hanım'a Can Bey'in bıraktığını söylemesi de gerçekten çok iyi oldu. İlk önce Oya Hanım Leyla birşey söylemeyecek zannetti ama sonra yanıldığını görünce o'da sevindi. Umarım Leyla artık akıllanmıştır ve bir hata daha yapmaz.

Sevgili Berna ve Messa her ikinizinde Can-Leyla-Oya hakkında yazdıklarınıza katılıyorum..Ama öte taraftan o cümleler o şekilde dökülmese bile Leyla'nın ağzından Oya ve Can arasında yaşanabileceklerin sadece zamanı gecikecekti..Onların arasındaki ilişki nasıl gelişmiş pek bilmiyoruz..Neler olduda bu hale geldiler kestiremiyoruz çok fazla...

Oya'nın dün Can'ın ayrılma kararını bildirmesinden sonraki davranışlarına bakılırsa kendisininde yardıma ihtyacı var..Daha evvel tartıştıklarındada Oya ilşkiyi hep devam ettirmek taraftarı olduğunu hissettirdi ama ilişkileri zaten çok yaralanmış ...

Onu®
10-01-08, 13:37
Bi arkadaş vardı Ferhunde o evde eziliyor Kimse sevmiyor haksızlığa uğruyor vs diyen Acaba bu bölümü izledikten sonra neler düşünüyor Başkası olsa Ferhunde'yi dayak yemesine rağmen kapı önüne koyması gerekirdi Ama aile o kadar hoşgörülü ki Ferhunde'nin tüm pinokyoluğuna rağmen ona kucak açtı

yessi
10-01-08, 14:19
Sevgili Berna ve Messa her ikinizinde Can-Leyla-Oya hakkında yazdıklarınıza katılıyorum..Ama öte taraftan o cümleler o şekilde dökülmese bile Leyla'nın ağzından Oya ve Can arasında yaşanabileceklerin sadece zamanı gecikecekti..Onların arasındaki ilişki nasıl gelişmiş pek bilmiyoruz..Neler olduda bu hale geldiler kestiremiyoruz çok fazla...

Oya'nın dün Can'ın ayrılma kararını bildirmesinden sonraki davranışlarına bakılırsa kendisininde yardıma ihtyacı var..Daha evvel tartıştıklarındada Oya ilşkiyi hep devam ettirmek taraftarı olduğunu hissettirdi ama ilişkileri zaten çok yaralanmış ...

çok doğru... üstelik ben o cümlelerin kötü niyetle söylenmediğini düşünüyorum. yani leyla can bey'e "boşanırsan, belki..." şeklinde bir açık kapı bırakmak için söylemedi öyle... leyla bir şey yaparken ya da söylerken ötesini berisini çok düşünmeyen bir kız. içinden geldiği gibi yapıyor, içinden geçeni söylüyor. o cümleler ağzından dökülürken de sadece can bey'i kendinden uzaklaştırmak, evli biriyle beraber olmayacağını anlatmak amacı taşıyordu içinde. zaten can bey'in kararı o cümleler doğrultusunda değişmedi bana kalırsa. o da çoktan verilmiş bir kararı eyleme dönüştürdü, hepsi bu.

ulkuk
10-01-08, 14:27
Dünkü bölümü hiç izleyesim yoktu. Çünkü içimin acıyacağını biliyordum. Başta Necla'ya çok kızmama rağmen, son zamanlarda Leyla'dan bile daha çok sevmeye başlamıştım. Çünkü ailesine karşı kendini ispatlamaya çalışıyordu. Hayatına yön vermeye çalışıyordu. Ama dünkü bölümde resmen mahvetti beni. O çığlıkları resmen kulaklarımda çınlıyor. Çok üzüldüm.

Ferhunde'ye acıyan var mı hala anlamıyorum. Çünkü o kadar dayak yedi, hırpalandı, ailesi üzüldü. Ama o ne düşünüyor... Sadece para. "paramı ve arabamı geri istiyorum" diyor... Şevket'in dediği gibi hala yalan söylüyor. O para annesinden gelmiş. Neymiş "arsa satılmış" onun parasıymış... Bir insan en azından ailesinin kendisine ne kadar üzüldüğünü görünce, en azından düzelmeye çalışır. Bir kere olsun yalan söylemez. Belki Şevket'e gerçeği söyleseydi Şevket bu kadar yıkılmazdı. Zaten geçmişte birşeyler çevirdiğini biliyordu. Bunu da geçmişte yapılan birşey olarak görürdü. Çok yazık...

Daha Ferhunde eski formuna dönecek ve fırtınalar estirecek. Oğuz ile hesabını kapatacak...

Fragmanla ilgili ise, Fikret'in ben Tahsin'e o sözü kötü bir şekilde söylediğini zannetmiyorum. Ailesinin yanında bir süre daha kalması gerekiyor. Tahsin'de bunu anlayacak biri. Ben kötüye yormadım. Necla konusunda ise, Jülide'nin gerçeği söyleyeceğini zannetmiyorum. Ali Rıza bey Necla için çok üzülecek. Fikret'in Necla için ne gibi çabası olacak merak ediyorum doğrusu...

benimsin
10-01-08, 14:38
dünkü bölüm ccook guseldi arkadaslar ferhunde ve ali riza nin sahneleri cok hostu süperdi ferhunde ye aferim dogru yola gidiyor nejla nin bu haberi ali riza beyi kesinlikle kahr edecek bundan eminim ama nejla nin hic bir sucu yok bnce kiz orda masum masum yasiyordu ama zaten hastaneye gönderilirise nejla anlasilcaktir öle birisi olmadigi

retingler süper gelmis arkadaslar baya bi yüksek gelmiss 50% filan süper
ya

sadece_ozge
10-01-08, 14:58
veee Fikretttttt!!!!!

Tahsin'e kapıyı kapatıp ben artık dönmeyeceğim o eve diyor:icon_sorr

ya nasıl anlamadım fıKRET tahsıne donmycemmı dıyo adapazarına donmuyomu yanıı ONMZDEKI 2 BÖLUM HARIKA OLUCAK AMA neclada eve donerse dızı ne hallere gelıcek hersey yoluna gormıs olucak. ama hatrlarsanz 2. sezon reklamlarında ferhunde kürklü sevketı zıyarete gelıyodu hastaneye dımı dah acok konu var galıba hala

fahriyevcen
10-01-08, 16:03
Necla eve dönmez daha.yani istese de dönemez çünkü haklı olarak utanıyor.ama ailesi onu kabullenmeye hazır.çünkü ne yapmış olursa olsun o evin çocuğu.o ağacın bir yaprağı.reddemezsiniz ki hemen...Necla için her şey iyi olacak eminim.ama zamanla...
Fikrete de gelince korkmayın"ben gelmiyorum" dediyse temelli kalmaz İstanbulda.ailesinin bu sancılı döneminde biraz daha onların yanında kalmak istemiştir...

PAMUK_MELEGIM
10-01-08, 16:49
Bence Necla eve Doner cunku sonucta yanliz kaldiginda basina neler geldi
Gordu bidaha boyle seyler yasamak istemez..

Arkadaslar Yaprak dokumu Sosyal Grubunadauye olun
Tikla (http://www.dizifilm.com/forum/group.php?groupid=212)

apple-core
10-01-08, 16:56
acaba fikret neclayı adapazarına mı götürecek sular durulana kdr. gerçi kendi de o evde az çok bir yabancı gibi cevriyeden dolayı ama belki leyla ve naclayı aynı evde bırakmak istemeyeceği için böle bişi yapabilir...

handeci
10-01-08, 17:18
HEM AB'DE HEM TOTEL'DE YAPRAK DÖKÜMÜ ZİRVEDE YER ALDI.. DİZİNİN ÖZET BÖLÜMÜ İSE GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN İKİNCİ PROGRAMI OLDU..ferhunde'nin oğuz'dan kurtulması,verdiği yanlış ifade derken dizi yine tavan yaptı.amahala dizinin internet sitesinde başlagıçta ferhunde ve şevketin resimleri yok.bu bana haksızlık gibi geliyor.

immortalf1
10-01-08, 17:24
Dünkü bölümün ağırlığını üstümüzden atamamıştık ki;yeni frangman geldi....Ben frangmanı izlerken gözyaşlarımı tutamadım acaba izlerken nasıl olurum merak ediyorum..Leyla'nın "baba Neclayı eve getir" demesi zaten bende filmi kopardı.Hele ki Necla'nın camdan Şevket'e bakışı.Tüm oyuncular gerçekten yeteneklerinin max. noktasına ulaşmışlar hepsini binlerce kez tebrik ediyorum bir hikay bu kadar güzel anlatılır bu kadar güzel seyirciye yaşatılır.Heyecanla önümüzdeki çarşambayı bekliyorum bakalım sert rüzgar Necla'dan yana esecek mi?

~*~NaR-ı GüL~*~
10-01-08, 17:55
Yeni bölüm fragmaninda beni en cok etkileyen sahneler ali riza beyin hickirarak aglamasi ve daha sonra jülide denen o pislik kadina titreyen bir ses ve caresizlikle: "bir zarar verdinmi ona...kizimi sattinmi?" diye sormasiydi...

Halil Ergün'ü ayakta alkisliyorum...bir babanin caresizligini, perisanligini o kadar güzel yansitiyor ki bizlere, insanin ister istemez gözleri doluveriyor, ici kavruluyor...

ssvshy
11-01-08, 12:08
herkese selam
fragman çok etkileyici hazırlanmış herkesin neclanın bunu yapabileceğine inanmış bir halde gösterilmesi leylanın sözleri ali rızanın kendi kızına sanki güvenmiyormuş gibi o kadına kızımı sattınmı demesi ailenin kendi iç hesaplaşması fikret ile şevketin neclaya gidipte onsuz geri dönmeleri çok etkileyici hazırlanmış
fikretler belki istanbula taşınır tahsinlerle zaten sofrada leyla tarafından lafı edildi devamı gelir inşallah

weasleys
11-01-08, 15:58
fragmanı izledim de o nasıl fragmandır öyle, ağzım açık kaldı. geçen sezon finalinden sonra yine bol bol ağlamaklı bir bölüm bekliyor bizi...ferhunde de ne güzel konuşmuş.

~*~NaR-ı GüL~*~
11-01-08, 16:08
Evet ferhunde cok güzel konusuyor fragmanda...

Ferhunde estirdigi firtinalardan sonra pisman oldu mu bilemeyiz ama bu iyi hallerinin daim olacagini pek sanmiyorum, ki artik durulsa ne güzel olur ama 40 yillik ferhundenin bu kadar cabuk degisecegini sanmiyorum bir kac bölüm sonra yine dikeni olan kötü huyu uyanacaktir...hani derler ya: "can cikar huy cikmaz" ferhundede o hesap...

deadly_angel
11-01-08, 16:19
Ferhunde'de şöyle bir durum var.İnsanları çok kolay ikna edebiliyor, onlarla her ne olursa olsun bir yakınlık kurabiliyor.İpleri elinde tutmayı seven bir karakter.İnsanları etki altına almayı seviyor.Birşeylerden inkitam alıyor belkide.Kendi çıkarları ve kendi huzuru (huzur anlayışı oldukça farklı) için başkalarına yapmaktan çekineceği hiçbir şey yok.Aslında gerçekleri kendisi de görüyor, yalnızca işine gelmiyor tüm bunlar... Ferhunde dizinin başından bu yana istikrarlı giden tek karakter.Bunu Deniz Çakır'da bir röpörtajında söylemişti.Aslında Ferhunde sevgiye aç bir insan.Tekin ailesinde en sevdiği ve aynı zamanda en çok kıskandığı şey de bu.Hepsinin ne olursa olsun birbirlerine destek olmaları, dayanışma içerisinde ve birbirlerine karşı sevgi dolu masum insanlar olmaları Ferhunde'nin canını en çok yakan şey... Dizinin sonunda Ferhunde'nin bu şekilde yıkılmsını istiyorum.

~*~NaR-ı GüL~*~
11-01-08, 16:25
Evet ferhunde sevgiye muhtac büyümüs birisi...ali riza bey onu bagirina bastiginda basini ali riza beyin gögsüne gömdügünde acimistim ona dogrusu ama yinede bu kadar kötülügü yapmanin ne alemi vardi diye de sormadan edemiyorum madem ki sevgi istiyosun madem ki sefkat istiyosan o zaman seninde insanlara sevgiyle yaklasman gerekmez mi?

Yüzün her sabah sirke satardi, laflarin dikenliydi, yaptiklarin nice felaketlere yol acti böyle bi durumda insanlar seni nasil bagirina bassin seni nasil sevsinler ama yinede yasadigi olaydan sonra ali riza bey ve ailesi ona sahip ciktilar, bagirlarina bastilar buda ferhundeye bir ders olmustur insallah...

softec
11-01-08, 18:04
Fikret ailesinde bir vakit kalmak isteyince tasin cok üzülcek.Fikretin geri gelmiceginden korkan tasin üzgünlügünü sakliyamiyacak, babasini mutsuz gören deniz dayanamayip babasinin fikrete "Seni Seviyorum" demesini isticek:img-in_lo

apple-core
11-01-08, 18:08
Fikret ailesinde bir vakit kalmak isteyince tasin cok üzülcek.Fikretin geri gelmiceginden korkan tasin üzgünlügünü sakliyamiyacak, babasini mutsuz gören deniz dayanamayip babasinin fikrete "Seni Seviyorum" demesini isticek:img-in_lo

güzel tahmin arkadaşım olabirir dediğin.ya ben tahsine çok üzülüyorum böyle üzülmeyi hiç ama hiç hak etmiyor.fikret her ne kdr onu üzmek istemese de yine de üzüyor.cevriye fırsattan istifade tahsini doldurmaya çalışacak ya da başka bir şekilde aralarını bozmaya çalışacak.

bu arada gül arkadaşım dediğini yeni okudum ve katılıyorum."can çıkar huy çıkmaz" demişsin bence de ferhunde bir süre sonra eski ferhunde olacaktır.

handeci
12-01-08, 15:48

bence de iyi tahmin.hatta böyle olsa süper olur.
bu arada ferhunde'yi kim ne derse desin ben çok seviyorum.
deniz çakır bence şu an yayındaki dizilere bakarsak en iyi oyuncu.tabi kendi çağına göre.halil ergün'ü es geçemem :)

dizinin karakteri değişmeyip istikrarlı olan tek ismi ferhunde.ali rıza bey ne yazık ki bi çok değerinden ödün verdi.tabi romanda da çok farklı bi durum yok.senaristler bence romanın ruhuna çok iyi uyuyor.

yeni fragman içler acısı.bu ne böyle...harika bi bölüm belli.ama yine dram yine dram...mahvolucaz valla :)

bi yandan leyla telefonda neclayı iyi azarladı diyorum.bi yandan leylada sütten çıkmış ak kaşık değil ki diyorum.herkesin affedilmesi lazım diyorum.necla gibi...ali rıza bey ne yapsın şimdi...

necla'nın ses tonuna hastayım.k pansiyon sahibine:Allah belanı versin.' derken süperdi.necla'nın yalvarmaları da çok hoş.ali rıza bey ne güzel diyo:'çucuğu olmayan anlayamaz.'yani biz bu kadar üzülüyoruz onlara.kim bilir anne babalar diziyi izlerken....

leyla herşeye rağmen neclayı eve getir diyo babasına.demekki artık necla konakta olucak.zaten fikrete sarılırken görüyoruz onu.ali rıza bey de o pansiyoncu kadının karşısında ağlamasaydı keşke.

fikret böyle günlerde tabiki ailesinin yanında olmak ister.tahsinle gitmemesi normal.tahsin in gitmesi iyi oldu.fikreti sevdiğini anlıycak.deniz de.belki cevriye bile anlar :)

ferhunde'nin leyla'ya necla için söyledikleri süper olmuş:'yalnızlık en büyük cezadır.o yalnızlığa mahkum oldu.'

ve leyla'dan:'git gtir onu baba.necla'yı evine getir.'

ali rıza bey neclayı daha önce affetmediğine pişman tabi.necla ve fikretin sarılması çok hoş.

fragmandaki şarkıya bitiyorum zaten:ferhat göçer,takvimler..

handeci
12-01-08, 16:15
bence geçen bölümün en iyi sahnesi ali rıza bey'in ferhunde'ye sarıldığı sahneydi.onu bağrına bastı.ferhunde de başını ali rıza beye yasladı.süperdi.ben böyle sahnelerden sonra ferhundeye kızamıyorum.deniz çakır çok iyi oynuyo.halil ergün tam oyuncu zaten.ne denebilir ki.harika tek kelimeyle.yeni bölüm de yine çok güzel olacak.tanıtım hakkında yukarıda ayrıntılı bilgi verdim.hoşçakalın.

Buket_TY
12-01-08, 16:16
Bence Necla eve Doner cunku sonucta yanliz kaldiginda basina neler geldi
Gordu bidaha boyle seyler yasamak istemez..

Arkadaslar Yaprak dokumu Sosyal Grubunadauye olun
Tikla (http://www.dizifilm.com/forum/group.php?groupid=212)

Bence Neclanin daha zamani gelmedi....

Dizideki Basak Sayan(Ceyda) roportajda, biz Necla ile bir evde oturucagiz gibi bir konusma yapti...
Yani Necla daha bir sure ailesinden uzak

~*~NaR-ı GüL~*~
12-01-08, 17:16
bu arada gül arkadaşım dediğini yeni okudum ve katılıyorum."can çıkar huy çıkmaz" demişsin bence de ferhunde bir süre sonra eski ferhunde olacaktır.

Evet canim, ferhunde gibi olan sahislar taniyorum o yüzden bunu söylüyorum böyleleri 70 yaslarinada gelseler hep ayni kalirlar degismezler ferhunde de bi kac gün böyle "melek" olacak ama daha sonra icindeki "seytan"'i uyandiracak, nar-i gül dediydi dersiniz :img-yes:

Bu arada bazi arkadaslarimiz ferhundein sürekli "günah kecisi" diye lanse edilmesinden sikayetciler, bence ferhunde gibiler herzaman günah kecisidir cünkü görüyosunuz ferhunde yüzünden ailenin basina gelemdik kalmadi, her bir olayda parmagi var hal böyleyken baska kimde suc aransin? Tabikide ferhundede!

Ferhundeyi ailenin basina saran ve hatanin en büyügünü yapan sevkettir...daha gecenlerde ferhunde ile sevketin nasil tanisitigini izlemistim...ferhunde sevkete sariliyordu, sevket sanki büyülenmisti ama ferhundenin yüzünde öyle bir ifade vardi ki: "iste simdi elime düstün sevket!" der gibi bakiyordu aksini iddia edenler lütfen o sahneyi dikkatlice izlesinler...

Takvim editi: bende sizler gibi bu sarkiya bitiyorum dinlerken gözlerim doluyor :( bende var isteyenler özelden bana ulasabilirler :img-wink:

"Evimi ocagimi, yuvamin sicagini, yarimin kucagini biraktim...her günahin tadina, dünyanin batagina...batacagim kadar battim...." oooffff offff süper ya

nehirrrrr
13-01-08, 02:12
Bence Neclanin daha zamani gelmedi....

Dizideki Basak Sayan(Ceyda) roportajda, biz Necla ile bir evde oturucagiz gibi bir konusma yapti...
Yani Necla daha bir sure ailesinden uzak

evt canım aynen katılıyorum
o röportajı ben de izledim
biz nejlayla bebegi beraber büyütcez demişt
dah neler neler ufff:icon_whis:icon_whis

SeLim-EsMa(ArHaN)
13-01-08, 13:10
ama unutmayin ki tolga karelin yaptigi reportaj da : " Biz de ilerki bölümlerde neler olucagni bilmiyoruz.Sir Gibi saklaniyor ancak tahmin ediyoruz!"
Bence Nejla eve dönücek , eger yanilmiyorsam TRT de yayinlanan yedi Bölümlük yaprak dökümünde de öyleydi ..
Nejla cünkü evde 4 Bölüm veya 5.bölümün sonunda intihar ediyordu ama kurtilyior tabiki ..insallah burdada öyle bir olay yasanmaz ..
Ali Rizanin kalbi buna dayanamaz artik..:D

Buket_TY
13-01-08, 13:19
evt canım aynen katılıyorum
o röportajı ben de izledim
biz nejlayla bebegi beraber büyütcez demişt
dah neler neler ufff:icon_whis:icon_whis

Yoksa bir 20 hafta felan daha NEcla evinde oturucak...
Senaristleri biliyorsun hic bir karakteri rahat birakmiyorlar:P
Ondan Neclanin eve donusunu biraz uzattirlar...
Belki aile afeder...
Ama Necla kendi daha hazir degildir ve kendi donmek istemez...

apple-core
13-01-08, 16:37
şu an tekrarı var dizinin onu izliyorum. ve şunu sölemek istedim. deniz çakır ağlama sahnesini o kdr başarıyla canlandırmış ki hayran kaldım...söylemeden edemedim...

~*~NaR-ı GüL~*~
13-01-08, 18:59
Necla'ya çok üzülüyorum ya :(:(:(

Ben asil ali riza amcama üzülüyorum yaaa...adamin bi yüzü gülmedi evlatlarindan yana...fragmandada öyle bi aglayisi var ki....yüregim parcalandi...benim kalbim dayanmicak bu bölümü izlemeye....:icon_sorr

busdem_GS
13-01-08, 19:21
yeni reklamda güzel...hem bu reklam sayesinde fikretle tahsinin nie ayrıldığını anladım...tahsin aileden birisi hakkında(bence necla)onunla ilgili yorum yapıo fikrette sen git ben gelmicem dio...of fikret yapma ya...bide necla ablasına seni çok özledim dioya(allahım insan fragmandada mı ağlar)...yine süper bi bölüm olacak...

~*~NaR-ı GüL~*~
13-01-08, 21:43
yeni reklamda güzel...hem bu reklam sayesinde fikretle tahsinin nie ayrıldığını anladım...tahsin aileden birisi hakkında(bence necla)onunla ilgili yorum yapıo fikrette sen git ben gelmicem dio...of fikret yapma ya...bide necla ablasına seni çok özledim dioya(allahım insan fragmandada mı ağlar)...yine süper bi bölüm olacak...

Yeni reklami nerde gördün arkadasim....yutupta mi? Tahsin necla hakkinda mi biseyler söylüyo da fikret eve dönmüyo? Naptin tahsin ya :icon_sorr

apple-core
13-01-08, 23:17
Yeni reklami nerde gördün arkadasim....yutupta mi? Tahsin necla hakkinda mi biseyler söylüyo da fikret eve dönmüyo? Naptin tahsin ya :icon_sorr

ya yeni fragman mııııı:icon_sorrben de görmedim ve tahsin-fikret olayına çok şaşırmadım şayet tahminlerim arasındaydı...bakalım malum sitede varsa izlerim

sultansss
13-01-08, 23:53
ben de sizler gibi yeni bölümü merakla bekliyorum...

geçen hafta dizinin hemen sonrasında fragmanı izlemiştim ve bu bölüm Necla'nın bölümü olacak demiştim,Necla'nın yaptıklarını hiç onaylamıyorum,sonuçta şu anda ne kadar zor durumda da olsa ablasının nikahlı eşi ile kaçtı ailesine rest çekti ve şimdi bütün bu olanlardan sonra affedilmesi bu kadar kolay olmasa gerek.

zaman zaman çok çekti yazık diye içimden geçiriyorum ama geçmişte yaptığı şeyler de aklıma geldikçe empati kuruyorum ve bu hata bu kadar kolay affedilemez diyorum,çünkü hiçbir şey ve hiçbir kimse aileden daha değerli olamaz !!!

ebru 08
14-01-08, 15:11
ben de sizler gibi yeni bölümü merakla bekliyorum...

geçen hafta dizinin hemen sonrasında fragmanı izlemiştim ve bu bölüm Necla'nın bölümü olacak demiştim,Necla'nın yaptıklarını hiç onaylamıyorum,sonuçta şu anda ne kadar zor durumda da olsa ablasının nikahlı eşi ile kaçtı ailesine rest çekti ve şimdi bütün bu olanlardan sonra affedilmesi bu kadar kolay olmasa gerek.

zaman zaman çok çekti yazık diye içimden geçiriyorum ama geçmişte yaptığı şeyler de aklıma geldikçe empati kuruyorum ve bu hata bu kadar kolay affedilemez diyorum,çünkü hiçbir şey ve hiçbir kimse aileden daha değerli olamaz !!!

haklısın sultanss ama oda hatasını anladı artıkk yeter bu kadar cektikleri aile affetsin fikret yanına gelıyo alır işallah eve götürür

SeLim-EsMa(ArHaN)
14-01-08, 16:59
az önce sesli fragmani gördüm ..
fragman bile alatiyorsa ,yeni bölüm kim bilir nasil duygu yüklü ve heyacan dolu olucak ..
57.2 Fragmani seyredin mutlaka!!

~*~NaR-ı GüL~*~
14-01-08, 17:08
Bende az önce 2. fragmani izledim arkadaslar....gözlerim doldu yaaaa...:(

Ali riza bey jülideye fena cikisiyor....ohhhhh iyide yapiyor...bide evire cevire dövse, bende surda zafer cigliklari atsam....

Neyse fazla anlatmiyorum isteyen yutuptan izleyebilir...;)

apple-core
14-01-08, 21:46
57.2 yi ben de izledim ve iyice sabırsızlandım. tahsin fikrete neyi yanlış anlamamasını söylüyor acaba:icon_whis

bu arada özet günü bugün ama özet hala ortalarda yok:icon_sorr

deadly_angel
14-01-08, 22:36
Fragmanı televizyonda ne zaman görsem aynı heyecanla izliyorum.Nefis bir bölüm bizleri bekliyor.Ali Rıza Bey ve Julide karşılaşmasını merakla bekliyorum.Bu bölüm baştan sona harika olacak.

forever_bim
15-01-08, 01:03
Fragmanları izledim de. Oyuncular ayrı bir hazırlanmış sanki bu bölüme. Hepsi fragmanda performansının zirvesindeydi. Necla'nın Leyla ile çok uzun zamandan sonra konuşması hem de böyle bir olaydan sonra konuşması, Fikret ve Şevket'in hüzünlü bir şekilde yürüyüşü ve Necla'yı görmeye gitmeleri, Şevket'in yukarıya çıkmayışı, Necla'nın camdan onlara bakması, hepsi yürek dağlayan sahneler. Ama iki sahne var ki; Birinicisi Ali Rıza Bey'in ağlayışı, çok kötü etti beni, ikincisi de Leyla'nın kırmızı rengi almış gözleriyle babasına Necla'yı eve getir dediği sahnede hem Leyla'nın hem Ali Rıza Bey'in yüzlerindeki güçlü ifade çok başarılı ve yakıcıydı.

Sinema tadında bir bölüm bizleri beklemekte...

Benim nazarımda Yaprak Dökümü, reytinginden, senaryosuna, yönetmeninden, oyuncusuna, kurgusuna, müziğine kadar son iki yılın fenomen dizisi, Çemberimde Gül Oya tadını yakalamış tek dizi bence. Tahtını koruyor kimseye kaptırmadı...:img-wink:

forever_bim
15-01-08, 01:08
Fikret'in tıpkı Leyla'nın başına gelen felaketlerde olduğu gibi Necla'nın zor gününde de yanında olması sevindirici...

Necla arkadaşında kalıyor arkadaşlar. Hani şu beraber çalıştıkları çocukla. Jülide'ye saldırmasın diye kolundan tutanlardan biri polis öteki, bardaki barmen çocuktu bence...

sarışınım
15-01-08, 06:59
Ben fragmanı izleyince bile ürperdim artık diziyi izlerken bakalım napcam bu kadar güzel bi kadro gerçek hayatmış gibi izlediğim izlerken ağladığım tek dizi Hele fragmanın sonunda Leylanın Nejlayı getir bana onu evine getir demesi varyaa üfff :icon_sorr

fatmaaa-
15-01-08, 12:44
Fragmanı izlerken bile gözüm doldu fragmanda böyle olursam diziyi izlerken nolucak bilemiyorum kardeşlik

Bu bölümde bencede herkes performansının zirvesinde merakla bekliyorum bende yeni bölümü

CicimBenim
15-01-08, 12:45
Tahsin neden Necla'nin onlarla kalmasini istemiyor anlamadim?! Fikret ne kadar yardimci oldu Tahsine ve ailesine, sira Tahsinde degilmi? Sorun Necla'nin enistesi ile kacmasimi? Sonucta, kendi kizi da evden kacmisti... bu taviri hic begenmedim, cok uzuldum Fikrete... yazik be Tahsin yazik

Pamir
15-01-08, 12:58
neclanın kaldığı ev oğuzla kaldığı evdi ama.. pencereden baktığında sokak aynıydı evin içi de öyle!!!

ilkay_33
15-01-08, 13:03
ben hayatımda hiç bir diziyi bu kadar sabırsızlıkla beklemedim
oyuncu kadrosu senaryosu herşeyi harika tek kelimeyle
konuya gelelim fragmanı izlerken bile gözlerim doldu
ne olursa olsun neclaya çok üzülüyorum inşallah eve gelir ama neclanın kabul edeceğinide pek sanmıyorum ama hani yüzünüze nasıl bakarım falan der
ama inşallah gelir
yarını iple çekiyorum

Pamir
15-01-08, 13:04
yeniden izledim fragmanı haklısınız barmen çocuğun evi galiba.. ben de bu olaylardan sonra o da konuşmaz ortada kalır kız diyordum ne kadar iyi çocuk bak yanında neclanın...

SeLim-EsMa(ArHaN)
15-01-08, 13:13
neclanın kaldığı ev oğuzla kaldığı evdi ama.. pencereden baktığında sokak aynıydı evin içi de öyle!!!

hayir o ev degildi , neclanin barda calissan arkadasin evindeydi ..
Fikret eve geldignde ztn ev baska oldu belli ..Gecen Bölüm de de Nejla arkadasina evet sende kalirim demisdi ..
Zaten Fragmanda da Karakol da Nejlanin yaninda yine arkadasi vardi bide o pensiyonu basan polis..

Messa
15-01-08, 14:08
Tahsin'in, Fikret'e Neclayı yanına almak istemesi konusunda yardımcı olmaması bugüne kadar ki sergilenen Tahsin karakterine çok büyük bir ölçüde ters düşen bir davranış biçimi bana göre. Ama kendince sebepleri olabilir, evde Deniz'in oluşu ve Neclanın ona kötü örnek teşkil edebileceğini düşünmüştür belkide. (haklı veya haksız)

Fettan
15-01-08, 14:41
Tahsin'in Necla'yı ilk etapta kabul etmemesi doğal geldi bana..Kızıda evden kaçtıktan sonra doktora götürmeyi düşündü..Ne kadar iyi olursa olsun bazı şeylerden çok kolayca dönüşleri olmaz Tahsin'in.Birde Cevriye faktörü var necla o eve gelse ne kadar huzu bulabilir Tahsin bunuda düşünmüş olabilir..Daha sonraki günlerde mutlaka senaristler bu konuyu Tahsin'in ağzından seyirciye aktaracaklardır diye düşünüyorum..

gülmavii
15-01-08, 15:32
necla konusunda tahsini hemen yargılamayalım.daha olanlardan doğru dürüst haberi yok.daha neclayla tanışmadı.belki ilk anda verdiği tepki ters olabilir.ben tahsinin fikretin gönlünü kazanacağından eminim.neclada aldığı bu acı dersten sonra ayaklarını yere daha sağlam basacaktır .:img-yes:

forever_bim
15-01-08, 16:13
Açıkçası Tahsin'e kızanların başındayım...

Deniz evden kaçtığında, Fikret onun için herşeyi yapmıştı. Tabii Deniz için de...

Necla evet çok büyük bir atallık yaptı, kızkardeşinin kocasıyla kaçtı. Evet belki silinmez bir yara açtı hem kendine hem ailesine-ki forumda Necla'yı da Leyla'yı da eleştirilerimle duvardan duvara çarptığım çok olmuştur-ama bu silinmez yara kabuk bağlayabilir. İzi kalacaktır ama Necla'ya lütfen "basit" kadın muamelesi yapılmasın. Sahip olduğu süper güzelliği düşündüğümüzde, Necla hayatını pansiyondaki öteki kızlar gibi "kolaya kaçarak" kazanabilirdi. Ama Necla hem okumayı hem de edepli bir şekilde çalışıp ekmeğini kazanmayı seçti. Bu izah edilecektir zaten.

Ayrıca kusura bakmayın ama Tahsin, çok pısırık biri. Annesi olacak süpürgeli cadı değil miydi hafiye tutup Necla-Leyla-Şevket'in nesi varsa ortaya döküp, Fikret'i aşağılayan? Annesi değil mi kendinin olası her türlü mutluluğuna çomak sokan. Tamam annedir kutsaldır en değerlidir. Lakin anne dahi olsa kimsenin özel hayatına bu kadar giremez. Girerse de kendisine kapı gösterilmelidir. Baksanıza cadaloz Cevriye 1999 depreminde de Tahsin'lerdeydi, 2099'da da Tahsin ve 45. eşiyle aynı evde olacak. Necla-Leyla-Şevket hatalar yumağı insanlar olabilirler ama özlerinde iyi olduklarını iyi terbiye aldıklarını hesaba katarsak özelleri bu şekilde ortalığa dökülemez, hele hele de olaylarda suçu olmayan Fikret'i kimse üzemez bundan dolayı. Sorumlu tutup acı çektiremez.

***deniz***
15-01-08, 17:06
açıkcası ben bu necla olayında tahsini çok yadırgamasam bile hiçbir zaman tahsin ve fikretin ne şimdi ne ileride iyi bir çift olabileceklerine inanmıyorum. çünkü fikret kişiliği çok güzel oturmuş biri fakat tahsin öyle değil hayatın onu daha fazla olgunlaştırmasını beklerken devamlı gelgitler yaşadığını görüyoruz. ayrıca arada ciddi bir kültür çatışması var bence onlar mutlu olamazlar. fikret daha iyilerini hakkediyor umarım geri dönmez.

hewal
15-01-08, 17:57
Tahsin'i yargılamak için evet erken davranmayalım diyorum bende...Pısırıklığı konusunda ise o kelime anlam itibariyle Tahsin'e yakıştıramadım malesef..Tamam annesine karşı hep bir alttan alan tarafı var ama pısırıklık değil..Zira Fikret'le ilişkilerini düşününce de alttan alan kişi hep Tahsin'.Höt höt bağıran biri değil...Dizimizdeki erkek karakterleri düşününce en pısırık "ŞEVKET" bence;)
Kültür farkına gelince Tahsin eğitim seviyesi çok yüksek olmayan taşralı biri olmasına rağmen görmüş geçirmiş biri (en azından şu ana kadar izlediğimiz Tahsin öyle şimdiden sonra karakter deformasyonuna uğramaz umarım) kendini yetiştirmiş..Annesinin tüm baskılarına dolduruşlarına rağmen kendi doğrularını bulmaya çalıştı..En büyük hatası Deniz'i dr.a götürme isteği oldu ondada yaşadığı durumu ve karakterini düşününce o karakterde birinin yapabilceği bir davranış olara görüyorum (tasvip etmesemde).Koskoca kaymakam emeklisi A.Rıza bey bile bu konularda ne kadar katı...

Necla'yı eve götürmek istememesini neye bağlayacaklar merak ediyorum..Umarım küçük bir kasaba olduğu için olayların daha çabuk duyulacağının endişesi yada annesinin rahatsızlık vereceği düşüncesi ile böyle bir karar lamıştır...

seker kiz
15-01-08, 18:16
fragmani daha yeni seyrettim cok gzl bir bölüm olacak gene. insallah necla eve döner. leylanin nejlayi eve getir demesine babasina sasirdim. nejladan nefret ediyordu, dogal olarak. ya duygusal bir bosluguna geldi öyle söyleyi verdi, veya kardesi oldugu icin kiyamadi.

fragmanda calan sarkiyi kim söylüyor ve sarkinin ismi ne bilen varmi

apple-core
15-01-08, 18:34
bence bölümü izlemeden çok önyargılı davranıyorsunuz tahsine arkadaşlar. tahsinin nasıl bir şekilde reddettiği, ne gibi bir gerekçeyi öne sürdüğünü bilemeyiz...

bu arada tahsin ne kültürsüz ne de pısırık birisi değil bence. o da fikret gibi lise mezunu hatta üniversiteye gitmek istemiş ama babası istememiş. tüm bunlar bir yana kültür eğitim ile olmuyor. tahsin, hatasını görebilen, özür dilemesini bilen, fedakar birisi ve bu özellikler genelde kültürsüz kişilerde olmaz ama tahsinde var. ben ona kızamıyorum bu kdr erken. ha belki yrn bölümü izlediğimde ben de kızacağım, yaptığını ben de tasvip etmeyeceğim ama yine de ona kültürsüz ve pısırık diyemem herhalde.

son olarak da fikretin böle bir teklif yapması da çok mantıklı değil...bilmiyor mu cevriye hanımın neler yapacağını hem ona hem neclaya. bence tahsin de bu olacakları düşünüp olumsuz bir yanıt verdi.

~*~NaR-ı GüL~*~
15-01-08, 18:47
Hararetli bir tartisma almis basini yürümüs...bende apple-core arkadasimin yazdiklarina aynen katiliyorum....simdi burda tahsini yargisiz infaz etmek ne kadar dogru tartisilir...neden tahsinle fikretin arasina kara kedi giriyor...olaylar neden bu noktaya geliyor....tahsin ne diyorda fikret kiriliyor...tüm bu sorularin cevabini ögrenmeden kimseyi suclamamak gerekir diye düsünüyorum...

gülmavii
15-01-08, 21:42
bence tahsin bu filmde en aklı başında karakterlerden biri .kesinlikle pısırık olduğuna katılmıyorum.fikrete ve çocuklarına herzaman özenli davrandı.cevriye hanıma gelince kim onla başedebilirki.tahsin ne yapsın:img-yes:

Buket_TY
15-01-08, 21:45
Aile bile su fuhus olayina inaniyor....
Onun icin Tahsinin inanmasi cok dogal...
Boyle birisinin kizinin yaninda olmasini istemedigi cok dogal
Bence hemen kizmayin....

Sarkinin ismi:
TAKVIM

Soyleyen:
FERHAT GOCER

apple-core
15-01-08, 23:58
bence tahsin bu filmde en aklı başında karakterlerden biri .kesinlikle pısırık olduğuna katılmıyorum.fikrete ve çocuklarına herzaman özenli davrandı.cevriye hanıma gelince kim onla başedebilirki.tahsin ne yapsın:img-yes:

Aile bile su fuhus olayina inaniyor....
Onun icin Tahsinin inanmasi cok dogal...
Boyle birisinin kizinin yaninda olmasini istemedigi cok dogal
Bence hemen kizmayin....

simdi burda tahsini yargisiz infaz etmek ne kadar dogru tartisilir...neden tahsinle fikretin arasina kara kedi giriyor...olaylar neden bu noktaya geliyor....tahsin ne diyorda fikret kiriliyor...tüm bu sorularin cevabini ögrenmeden kimseyi suclamamak gerekir diye düsünüyorum...

Pısırıklığı konusunda ise o kelime anlam itibariyle Tahsin'e yakıştıramadım malesef..Tamam annesine karşı hep bir alttan alan tarafı var ama pısırıklık değil..Kültür farkına gelince Tahsin eğitim seviyesi çok yüksek olmayan taşralı biri olmasına rağmen görmüş geçirmiş biri

Birde Cevriye faktörü var necla o eve gelse ne kadar huzu bulabilir Tahsin bunuda düşünmüş olabilir..Daha sonraki günlerde mutlaka senaristler bu konuyu Tahsin'in ağzından seyirciye aktaracaklardır diye düşünüyorum..

arkadaşlar söylediklerinize sonuna kdr katılıyorum. tahsinin şu ana kdr yaptığı iyiliklerin unutulup da günah keçisi ilan edilmesine çok ama çok üzüldüm:icon_sorr ben özel hayatımda da önyargılardan olabildiğince uzak durmaya çalışırım. bu seferde öle oldu. fikret ağladığında gözyaşlarını silen, seni çok iyi anlıyorum diyen, annesine karşı fikreti savunan, yaptığı hatalar için defalarca özür dileme erdeminde bulunan bir insana bu kdr yüklenilmesi beni çok üzdü. belkide beni tahsin karakterine bu kdr bağlayan ahmet saraçoğlunu çok seviyor ve beğeniyor olmam diye düşünüyorum ama hayır değil. çünkü tahsin karakteri gerçekten güzel bir karakter ve de karakteri oturmamış denilebilecek bir şey yaptığını düşünmüyorum şu ana kdr. naclayı eve almak istemediyse de bunda kendi karakterinin etkisi var diyebiliriz. çünkü sırf fikrete yalakalık yapmak uğruna istemediği ve uygun bulmadığı halde neclayı eve kabul etseydi o zmn tahsin için karakteri oturmamış diyebilirdik.

Onu®
16-01-08, 01:32
Ben de Tahsin'in Necla'yı evinde istememe durumuna şaşırdım Ama yine de önyargılı olmayalım Belki annesini bahane göstererek istememiştir Yoksa kötü niyetle onu söyleyeceğini düşünmüyorum Malum Cevriye Hanım Necla'nın durumunu öyle veya böyle öğrendikten sonra neler yapacağını az çok hepimiz kestiriyoruz..

zeynep58
16-01-08, 10:26
ferhundeye ifrit oluyorum aileyi mahvetti neclaya kızıyordum şimdi acıyorum leyleanın aklının başına geldiğine inanmıyorum şevket fehundeye her seferinde nasıl inanıyor anlamıyorum fikret iyide buzdolabı gibi kaynanasına nasıl tahammül ediyor helal valla hayriye hanım ile kaymakam bey aileyi toparlayacak inşallah bye

siberya1
16-01-08, 11:17
Ana babasını yaşlılar evine yatıran insanları düşününce Tahsini eleştirmek çok anlamsız geliyor Tahsin aslında çok zor durumda olan biri evlenmeden önce Fikret nasılsa Tahsin ondan kötü durumda eşini kaybetmiş ve ana dırdırıyla yaşayan bir adam hayat arkadaşı arıyor kendine karşısına çıkana bak Fikret Fikret tek başına pırlanta (Allah kimseye yaşatmasın evlerden ırak ) bahtsız bir ailenin bahtsız bir bireyi adam kendi sorunlarını yeni aşmış oh be dediği anda (cevriye hanımı araya katmıyorum tek başına bir felaket ) yeni sorunlar eee başkası olsa hadi kızım al bohçanı ananın evine derdi.ve lütfen samimi olun bu forumdaki çoğu kişinin ailesinin kabul etmeyeceği biri Fikret (ailesi yüzünden )
Neclayı hiç sevmememe rağmen başına gelenler çok kötü insana ölümü düşündürecek kadar kötü Leylanın bunu kendi başına yapması gerekiyordu Ferhundeden akıl alarak değil konuşmasın yüzüne bakmasın neclanın ama ailesine kızınıza sahip çıkın demesi gerekirdi Çünkü abla olmak kolay değil o da Fikretin canını az yakmadı zaten necla oğuz la kaçarak cezasını çekmişti nasıl iş anlamış değilim kızlar için hem ödül hem ceza oldu oğuz
ferhundeye kızdığım anlar olduysa bile nedense nefret etmedim hiç ve edemiyorum Hayriye hanımı gırtlağından tutup sallamayı daha çok istedim tüm dizi boyunca benim dizideki kötü kadınım hayriye hanımdır
yanlış adam ise ali rıza bey çok biliyorum diyen ama çok yanılan erdemli olmak isterken kibrinin kurbanı olan bir baba
dizinin ahmağı ise şevket tabiki :icon_whis
bunları şimdi yazmakda nereden çıktı diyebilirsiniz ama ben ilk kez yazıyorum bu foruma saygılar

gülmavii
16-01-08, 12:12
dizimize 6 sat kaldı. bakalm neler olacak.fikret neclayla neler konuşacak.tahsinle arası bozulacakmı.büyük ihtimal bozulacak.sonra nasıl biraraya gelecekler .gerçekten çok merak ediyorum.neyse az kaldı.........:sad53:

karga23
16-01-08, 12:21
necla ile fikret buluşuyor bu bölümde:happy0064:happy0064
şu neclaya üzülüyorum artık tamam yaptı büyük bir yanlış ama başına da gelmeyen kalmadı.aile hala sahip çıkmak için neyi bekliyor?leylayı affettiler ona sahip çıktılar.neclayı nmeden sokağa bırakıyorlar?gittiler pansiyona oh ne güzel dediler döndüler.ben daha çok sahip çıkmalarını beklerdim.
tahsin ve fikreti heyecanla izliyorum.bekliyorum bakalım ne zaman iyice yakınlaşacaklar:)
ferhundeye bile ağladım geçen bölüm.deniz çakır çok iyi oynuyor.beni çok etkiledi.neclaya da çokağladım:(

wyand0tte
16-01-08, 15:15
ayyyyy iyice heyecan bastı ya.. yorumları okudum bazıları ftahsine kızmış ama ben nejlayı istmemesine çok kızmadım tahsin nejlayı tanımıor inanabilir bazı şeylere zmn la herşeyi daha iyi algılayacaktır..bizler istermiyiz acaba eniştesiyle kaçan sonra fuhuşta yakalanan birini nejlanın yaşadıkları apayrı ama tahsin bunları görmedi fakt zmnla anlıcak eminim fikret eğer sadce bu yüzden tahsini bırakırsa çok fazla kızarım ona..
çok heycanlı bir bölüm olcak acayip duygusal herkes mednillerini hazırlasın akşama bence

bbeeyyzzaa
16-01-08, 15:46
Leyla'nın yaptığı alkışlanacak birşey.Kızkardeşinin ona yaptığına karşılık,onun eve gelmesini istiyor.Üstelik Necla'nın yaptığından sonra ne kadar zor toparlandığını da biliyoruz.Aferin Leyla'ya...

Fikret de Maşallah ne sabır varmış.Cevriye Hanım'ın yaptıklarına karşılık,gayet sabırlı.Tahsin'le ikisi çok yakışıyorlar,yakında iyice dile gelirler...

Ferhunde'ye gelince...İlk baş yediği dayaktan sonra müstehak ona dedim.Sonra da,ne olursa olsun üzüldüm.Her ne kadar kötü karekterde bile olsa, çok kötü bir vaziyete geldi.Bu şekilde akıllanır İnşallah.Şevket Ferhunde'ye ne kadar kızsa da seviyor...

Bu bölüm de diğerleri gibi çok güzel olacağa benziyor.Günümüzde abuk subuk diziler doluyken,arada böyle kaliteli yapımların çıkması güzel oluyor.Başladığından beri hiç saçmalamadı.Yalnızc kitaptan çok farklılaştı.

!ReMmM
16-01-08, 16:13
meraba arkadaşlsr..

artık tv'da izliyecek birşey bulmak çok zorlaştı. dizlerin kalitesi çok düştü. annemin baska bir diziyi izlemeyi reddetmesiyle arada baktığım ama sonra hikayesini çok beğendiğim bir dizi. arada bazı bölümleri kaçırsamda takip ettiğim yegane dizilerden biri.

yaprak dökümü gittikçe daha da heyecanlı hale geliyor. bu akşam (hatta yaklaşık 2-3 saat sonra) yeni bölüm başlicak. fragmanı izlediğime göre en heyecanlı bölümlerden biri. bu konuda uzun uzun yorum yapmışsınızdır herhalde. necla geri dönüyor gibi. aldatılma konusunda çok hassas biri olarak pek affedebilmiş değilim necla'yı ama. aileler her nolursa olsun bir araya toplanıyor.

Türk aile geleneğinin hayran olduğum yönlerinden biride bu. aile herşeyin üstünde tutuluyor. gün geliyor açılan yaralar bile hep beraber olmak uğruna yok sayılıyor. helal olsun bizim gibi millete:img-yes:

bu foruma ilk yorumum. direk daldım aranıza:img-blush

fatma-1721
16-01-08, 21:05
Bu sayfaya hic yazmiyordum ama diziyi izliyorum ve bu bölüm o kadar cok duygulandim ki bunlari paylasmak istedim,gözyaslarimi tutamiyorum hala.Necla,Fikret,Leyla ve hatta Ferhunde,telefonu Leylanin elinden alip Neclayla konustugu o sahne ve sonrasinda Neclanin söylediklerini anlatmasi,Neclanin babasina"git Leylayi getir"deyisi....ve daha nice sahne bitirdi beni,mükemmel bir bölümdü.

vasfiyee
16-01-08, 21:20
bu bölüm müthiş bi bölümdü hala etkisindeyim bölüm boyunca ağladığım bi bölümdü...özellikle neclanın sahneleri o kadar güzel yansıtıldı ki..fikretle buluşması şevketle durumları leylayla konuşması..her sahnesi ya..yaprak dökümünde izlediğim en iyi bölümdü..

tahsinede hak verdim sonuçta dediği gibi orası küçük bi yer..onunda düşünmesi gereken bi kızı var..

ferhundeyi ilk kez iyilik yaparken gördüm leylayla konuşması o kdr mantıklı ve doğruydu ki..tam dedim tamam bu kız akıllanmış yine yaptı yapıcağını..şevkete para vermemsine pes dedim sonuçta şevketin bu hale gelmesine sebep o oldu onun bitmek bilmez istekleri oldu...benm param senn paran mı olurmuş ya..?yok yok bu kadın asla değişmez..kötülük yapmasa olmaz..şevketinde ferhundeyi sevdiğini düşünmüyorum sadece ona bağlılık, alışkanlık ve tutku hissediyo..gerçek bi sevgi asla olamaz..böle fesat kötü bi kadın sevilmez..tabi bu benm fikrim...
buraya ilk yorumum..artıık elimden geldiği kdr yazmaya çalışıcam..:)

Buket_TY
16-01-08, 21:20
Bu bolum sezonun en duygulu bolumuydu....
Ben dizilerde pek aglamam...
Ama ilk kez agladim...
Sadece bir kez degil:
-Ali Riza beyin:Bu nasil bir dunya konusmasi
Halil Ergun'un ses tonu ic aciticiydi.....
-Ferhundenin Leyla konusmasi:
Ferhunde hanim gercekten cok akilli konusdu
-Leylanin Neclayi dusunmesi:
Foto album ve flashbackler harikaydi...
-Fikret ve Necla:
Sanirim en cok agladigim kisimlardan biriydi... Ve Neclanin camdan bakmasida cok duygusaldi...

Ve daha neler neler....
Yanliz su hapisdeki kabadayi sanki Neclaya rahat vermiyecek gibi...

Birde Tahsin bence haksiz...
Baskalari ne dusunurse dusunsun....

dFKto
16-01-08, 21:36
Bu diziyi bu yüzden seviyorum işte. Pembe bir tablo sermiyorlar önümüze. Gerçekte nasıl yaşanıyorsa olaylar, insan olmanın gerektirdiği tepkiler neyse hepsi birebir sunuluyor.Tüm karakteler o kadar sahi ki. Leyla'nın Necla'ya karşı duyguları, onu bir türlü affedememesi hatta ailesi bahsedince onlara kızması da çok gerçekçi, Tahsin'in ailesini, çocuklarını, ismini düşünerek Necla'yı kabul etmeyişi de. Fikret'in karakoldan çıkınca duygusal altüst oluşu hele, çok ta iyi yansıttı. Bu dizide oyunculuklar öyle mükemmel ki tüm duyguları anında geçiriyorlar bize.

Fikret Tahsin'e kızdı ama herkes Ferhunde değil ki sırf hayatını birleştirdi diye eşinin ailesinin tüm skandallarına göğüs gersin.Adam haklı, genç kızı var, küçük yerde yaşıyor, onun konumunda biri için zor bir durum.

Ferhunde nasıl kin duymuyor, Leyla'nın onca iğnelemelerine karşın, nasıl onunla anlayışla konuşuyor anlamıyorum. Kötü günlerinde hep yanlarında oluyor, ailenin tüm yaptıklarına, onu sürekli dışlamalarına rağmen.

Şevket gittikçe daha fazla -tabiri caizse- kazmalaşıyor. Ferhunde o hale geldiğinde bile aklı paraya takılmıştı, Neclayı görünce ağladığı gibi ağlamadı bile, ancak Ferhunde ağlamaya başlayınca sarılmıştı, oysa şimdi bile iyilşemedi tam, bi sarıl, bi öp, nasılsın diye sor para istemek için geliyor yanına.

Neyyir ve Sedef iyice aştılar artık, cam güzeli ve meraklı komşu olmak yetmedi bir de dedikoduculuk başladı, hemen Tahsin'e yetiştirdiler. Aynı şeyi Ferhunde yapsa bir daha laf taşımayın derdi Ali rıza efendi. Onlar yapınca iyi komşu oluyorlar.
Çok çok güzel bir bölüm daha bitti.

gülmavii
16-01-08, 21:38
nerden başlasam gerçekten bilemiyorum.bu bölüm çok güzeldi.alirıza beyin çaresizliği herşeye rağmen neclaya kolkanat gerişi ,bir babaya yakışanı yaptı.hayriye hanım ise bence gereken duyguyu veremedi. ferhunde ise ilk başta melek gibiydi.leyla ile konuşması akıllıcaydı.leylaya iyi öğütler verdi.ama sonradan yine ferhunde ferhundeliğini yaptı o ayrı konu.

tahsin ve fikrete gelince,tahsin kendince haklı fikrette kardeşine yardım etmek istiyor.ama fikret çok soğuktu ve ailesine bunu çok belli etti.bence yapmaması gereiyordu.tahsinde iyice ateş bacayı sardı.bakalım neler yapacak.tahsine helal olsun .cevriye hanımın ağzına laf vermedi.tahsin bir numara......:good:

sultansss
16-01-08, 21:44
içim şişti valla.bu nasıl bir bölümdür Allah'ım ya:(:(

ağla ağla öldüm:sad53:

ah Necla ah ne hallere düştün sen.bir anlık aptallığının bedeli neler oldu bak.üzerine öyle bir leke bulaştı ki artık ailen affetse bile sen toplumun gözünde bir hiç olacaksın o gazeteyi okuyanlar sana ne gözüyle bakacak???suçsuz olsan bile...

ilk başta bir Oğuz'dur tutturdun kaçtın ve şimdiki halin ne oldu:icon_sorrhani nerde o ailene karşı gelip uğruna elinin tersiyle ittiğin sevdiğin Oğuz hani nerde???yine sana kim destek oldu bak,tabiki de ailen...

Ali Rıza Bey yaptı yine babalığını ve Necla'yı kollarının arasında aldı.başka bir baba olsa ablasının kocasıyla kaçan bu pisliğin fuhuş batağının da içine girmiştir der ve ne kadar üzülse de banane der kılını bile kıpırdamazdı ama işte baba yüreği yine sızladı.

helal olsun Fikret'e diyorum,sahipsiz bırakmadı kardeşini...tamam Necla affedilir bir hata yapmadı ama Fikret de her şeye rağmen yaptı yine ablalığını,yufka yürekli Fikret'im benim,iyi niyetli Fikret'im benim:sad53:

Ferhunde'nin sözleri Leyla'nın aklını başından aldı ve düşünceleri tamamen değişti...vee babasına Necla'yı getir dedi..

Ali Rıza Bey , Jülide'yi iyi hırpaladı daha beterini yapsaydı keşke gebersin öyle kadınlar:icon_sorr

Ali Rıza Bey nasıl da ağladı nasıl da hıçkırdı o hıçkırdıkça ben ağladım.özellikle de Necla ve Fikret karşılaşmasında ağlamaktan öldüm,uzun zamandır beklenen karşılaşma yani ailesinden birisi ile Necla'nın karşılaşması bu bölüm yaşandı ve fırtına gibi estiler yine:sad53:

geçen hafta dizinin hemen arkasından verilen fragmanı sabırsızlıkla bekleyerek bugünü getirdim ama haftaya daha bir fırtınalı bir bölüm bizleri bekliyor...yeni fragman beni benden almaya yetti..:sad53:

PAMUK_MELEGIM
16-01-08, 21:49
yorumsuz bir boldumdu aslinda..
Her aile bir agactir bazen yaprak dokulur bazen cicekler acar!!!

Nerden baslasam bilmiyorum aslinda uzun uzun yorum yapmak istiyorum
ilk sahnede baslim..Halil Ergun ustaligini gosterip bize ilk sahneden itibaren aglattii..
o nasil bir aglayisdii o nasil bir isyan edistii...
Fikretin sonra ona sarilmasi harikaydi..
ali rizanin tek tek anlatinda .. leylanin o ifadesi .. bunlar nezaman oldu neclayala
gorusuyorlar mi ifadesi..(gokce bahadir cok iyi bir oyuncu turkiyenin yeni yildizlarindan bence) ..
Fikretin neclaya gitmesi en sevdim sahneydi..
o kim deyip kapiyi acip sonra en icten neclanin sarilmasi cok guzeldi..
Fikret Neclaya anlatiklari cok mantikli ve anlamliydi..
biz herseye ragmen bir aileyiz..
deyip neclanin o gulusu..cama cikip abisine bakisi..
Leylanin Eskileri Hatirlamasi Nekadar guzel sahnelerdii..
iki kiz kardes bu hallere gelmesi cok uzucu helde
o siyah beyaz sahnlerini gorunce daha iyi anladim...
Ve en son Sahne Leyla cok dusunduu
Ferhundenin dediklerii eskileri hatirladii napacagini bilmiyordu...
Dayanamayip babasina Onu tut getir demesii..

harika bir boldumu heycanli bitti yine
Bakalim obur hafta neolacak=)

mervenil
16-01-08, 22:09
bu başlığa ilk kez yazıyorum sanırım ama sıkı bir yaprak dökümü izleyicisiyim.
mükemmel ötesi bir bölümdü. halil ergün gene harikaydı. ama bana göre son aylarda olduğu gibi gene en başarılı bulduğum fahriye evcendi . rolünü oynamıyor adeta yaşıyor . bunda dizinin çok iyi yazılmış olmasınında etkisi var elbette ama bence fahriye evcenin önü çok açık.

diziye dönersek. başından beri neclaya hiç kızamadım. oğuzla kaçması büyük bir aptallıktı. ama ablasının kocasını ayartan bir kız değil necla . bunu leylada biliyor zaten ferhundede bunu leylaya o kadar güzel kelimelerle anlattıki. ferhundenin konuşmasını kelime kelime saklamak istiyorum.

gelecek haftanın fragmanında leylanın tutumunu hem haklı hemde haksız buluyorum. tamam elbette bir duygu boşalması yaşıycak ama leylada biliyorki neclada o evin bir ferdi. bir evlat ne yapmış olursa olsun anne babanın gözünde evlattır.

bir dahaki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 22:33
Nerden baslasam bilmiyorum...bu nasil bir bölümdü Allahim...yikildim, dagildim ve agladim...hüngür hüngür degil sessizce agladim....Ali riza bey'in hickiriklara bogulusu, koltuga cöküsü, hüngür hüngür aglamasi "bu nasil bir dünya?" diye isyan edisi...dagildim...Halil Ergün'ü ayakta alkisliyorum...daha sonra fikretin: "Babacim" diye sarilisi...söyleyecek kelime bulamiyorum....müthis ötesi ve cok icten bir sahneydi...

Hele hele bir sahne vardi ki icim yandi....ali riza bey odasina cikmak isterken merdivenlerde durdu...gözlerinden yaslar akiyordu...yüregi isyanlarda....cok carpici bir sahneydi...o an benimde yüregim yandi ali riza beyin yüregi gibi....

Jülidenin serbest birakilmasi sinirlerimi bozdu...böyle bir kadinin elini kolunu sallaya sallaya dolasmasi dogrumudur...baska genc kizlarin kanina girecek...kandiracak...bunu düsünmüyolar mi??

Jülidenin: "biseye ihtiyacin olursa adresi biliyorsun" dedi utanmadan necla öfkeyle "Allah belani versin senin!" diye bagirdi arkasindan...

Ali riza bey'in jülideyi yakaladigi gibi pansiyonun icine cekmesi... "Bu güne kadar hic bir kadina el kaldirmadim, ama eger dogruyu söylemezsen seni dogduguna pisman ederim!" diyerekten onun yakasina yapismasi....ali riza bey: "söyle ona bir zarar verdin mi...sattin mi kizimi?" ("sattin mi kizimi?" derken öyle bi sesi titriyodu ki ali riza amcamin..yüregim parcalandi) jülidenin utanmadan!: "yemin ederim bisey yapmadim istersen getir Kuran'i el basayim...necla zaten ötekilerinden farkliydi...akilli bir kizdi..." diyerek hayasizca kendini savunmaya calismasi...cileden ciktim resmen...bide utanmadan "Getir Kuran'i el basayim" diyor...utanmaz arlanmaz kadin!!

Ve necla...ne hayirli arkadaslari varmis takdir ettim dogrusu...arkadaslarininda israriyla evi aradi....telefonu kaldiran leyla neclanin sesini duyunca dolaba yaslandi...bir anda eli ayagi bosaldi sanki....

Leyla: ben bile sana bu kadar beddua etmedim!

Necla aglayarak: leyla....

Leyla: sus...adimi agzina alma

Necla: leyla...ben sucsuzum annemle babama söyle onlari utandiracak birsey yapmadim

Leyla: aptal...aptal....
-----------------------------------------------------

Fikret tahsinle konusurken tahsinin söyledikleri fikreti kirdi....tabi tahsin de bunu anladi ve bin pisman oldu...fikret: "sen git tahsin ben gelmiyorum" dediginde tahsinin yüzündeki buruk ifade apacik belliydi...daha sonra fikretin yatagini, yastigini oksamasi fikretin yataginda yatmasi cok hos bir sahneydi....fikreti arayip: "dün aksam gözüme uyku girmedi, cok özür dilerim fikret seni kirdim" deyip özrünü ve pismanligini dile getirdi...

------------------------------------------------------

Gelelim abla-kardesin yürek yakan bulusmasina.....kapi calinca necla yerinden kalkti kapiya dogru ilerledi...nerden bilebilirdiki az sonra acacagi kapida ablasini görecegini...?

Necla: Kim o?

Fikret: benim....fikret...

Necla kapiyi acti...ablasini karsisinda gördü....sanki bir hayal görüyordu...birbirlerine öylece baktilar....ve necla: "abla...." diyerek fikrete sarildi...iste burda bende film koptu...iki kardes birbirine sarilirken benim gözyaslarim yanaklarimdan süzülüyordu....kimse görmedi agladigimi...cünkü sessizce agliyordum....

Fikretin: "Ne olursa olsun sen benim kardesimsin seni böyle birakamazdim...biz her ne olursa olsun bir aileyiz necla...." demesi cok güzeldi...

Neclanin daha sonra camdan bakarak sevketi görmesi...sirti dönük sevketin icine dogmuscasina sanki necla ona bakiyormus hissine kapilmiscasina pencereye döndü ve abi-kardes göz göze geldiler..necla "abi..." dedi titreyen bir sesle...o sirada bir flashback görüldü...necla ile oguzun almanyaya gidisleri sirasinda sevketin gelmesiyle yasananlar....ve "kardesim o benim....kardesim" sözleri duyuldu...sevket basini cevirdi...

Fikret evden ayrildiktan sonra neclanin camdan fikret el sallamasi sevketle gözgöze gelmeleri...ve sevketin gözlerinin dolusu...

Ferhunde'yi ilk kez takdir ettim...o da leylayi ile konusmasindan dolayi.... "izin verde annenle baban görevlerini yerine getirsinler, neclaya sahip ciksinlar...o yalnizliga mahkum oldu leyla, bu en büyük cezadir..." demesini takdir ettim ne yalan söyliyim ama tamda gözüme girmisken yine ferhundeligini yapti ve sevketle aralarinda tartisma cikti...ferhunde kocasina parasini verip borclarin ödenmesi icin destek cikacagina "o para beim veremem sevket!" dedi...sevket: "tamam bundan sonra sende hic birsey istemicem ferhunde!" diyerek kapiyi carpip cikti...
--------------------------------------------------

Ve leyla...yüregi yarali, yüregi öfkeli leyla......eski günleri hatirlarken nasilda ici yaniyordu...gülüp eglenip oynarlarken....ve son sahne birbirlerine sarilip aglarken...müthis sahnelerdi....
--------------------------------------------------

Bir o kadar müthis bir sahne de...fotograf albümüne bakan leylanin ali riza amcanin geldigini farketmemesi...ve o diyalog...

Ali riza bey endiseli: leyla...kapiyi caldim duymadin kizim?

Leyla sessizce bakiyordu babasina....

Ali riza bey: noldu kizim?

Leyla gözleri yasli titreyen bir sesle: git getir onu baba....neclayi eve getir....

Ali riza bey birden duruverdi....ve daha sonra fikretin sesi duyuldu fondan...ve bitis....
---------------------------------------------------

Bölüm bitti ama bende bittim...mahvoldum...bu bölümün tadi bambaskaydi...eglenceli diyemicem cünkü eglenilecek bir durum yoktu, tam aksine dagildim, agladim...yüregim yandi ama bu bölümü cok begendim cok etkilendim...basta halil ergün olmak üzere tüm oyuncularimizi can-i gönülden tebrik ediyorum...

pusat_yusuf
16-01-08, 22:47
Selamlar herkese...Sevgili GÜL yine her zamanki gibi yorumlarına bayılıyorum....En baştan belirteyim....
Bence en güzel sahneler bu bölümde;Necla-leyla telefon sahnesi,Fikret-necla kavuşması,neclanın abisini camdan görünce hatırladıkları,ferhundenin leylaya necla hakkında söyledikleri....Gerçekten harikalardı...
Bu arada önümüzdeki bölüm fragmanını da izlemişsinizdir...Bence 58.bölüm çok güzel olacak...Ali rıza-necla buluşması gerçekleşiyor...Necla babasının ellerini o kadar çok öpüyor ki yalnızzzzz Leyla o bölümde NECLA,Yağmur altındaki kedi,yuvasız kuş dedi...kesinlikle anasını,babasını düşündüğü için neclayı getir dedi..LEYLA:O SİZİN YAĞMUR ALTINDAKİ KEDİNİZ,YUVASIZ KUŞUNUZ BENİMSE HİÇBİRŞEYİM dedi....Fragman sonundada NECLA eve geldi...yani anlayacağınız NECLA dönünce bana kalırsa LEYLA bu sefer evden gitmeyi isteyecek dolayısıyla sığınacağı kişide CAN bey olabilir......

sultansss
16-01-08, 22:50
yorumlarınız süper valla polat_yusuf sana katılıyorum cnm en can alıcı sahneleri belirtmişsin

ah canım sorma ya Gül'üm benim yüreğim hala paramparça:(:(

çok kötü oldum ya etkisinden hala kurtulamadım valla...

gelecek bölüm fragmanı iyice kötü etti beni:sad53::sad53:

bir ailenin başına ancak bu kadar kötü olaylar gelebilirdi,ama Yaprak Dökümü'nde heyecan bitmedi bitmeyecek de,gelecek bölüm Necla evinin kapısında:icon_sorr

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 22:55
Selamlar Sevgili yusuf arkadasim...yorumumu begenmissin yine, cok tesekkür ederim...evet bahsettigin sahneler en güzel en yürek yakici sahnelerdi... eminim ki bu bölümü izlerken hüzünlenmeyen, duygulanmayan hic kimse yoktu...

Ben fragmani göremedim...demek ali riza bey ile necla bulusuyolar...demek ki necla affediliyor...biraz erken oldu sanki ama neyse...yeni bölümü büyük bir merak ve sabirsizlikla bekliyorum...

apple-core
16-01-08, 23:00
58. bölümde tahsin fikrete ilan-ı aşk ediyor ya:happy0064 malum siteden izleyebilirsiniz yüklenmiş arkadaşlar...

bu arada 57. bölüm yorumumu sonra yapacağım uzun olacak çnkü:img-wink:sizin yorumlarınızı da okuyorum onlar hakkında da yorum yapacağım...

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 23:01
yorumlarınız süper valla polat_yusuf sana katılıyorum cnm en can alıcı sahneleri belirtmişsin

ah canım sorma ya Gül'üm benim yüreğim hala paramparça:(:(

çok kötü oldum ya etkisinden hala kurtulamadım valla...

gelecek bölüm fragmanı iyice kötü etti beni:sad53::sad53:

bir ailenin başına ancak bu kadar kötü olaylar gelebilirdi,ama Yaprak Dökümü'nde heyecan bitmedi bitmeyecek de,gelecek bölüm Necla evinin kapısında:icon_sorr

Benimde canim benimde...yikildim resmen...etkilenecegimi üzülecegimi biliyordum ama bu kadar olacagini tahmin etmedim...fragmani göremedim ben...yine kötü biseyler mi olacak...ah kalbim dayanmicak artik bu olanlara...yeter :(

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 23:09
Sevgili apple-core arkadasim sagolsun fragmanin linkini yolladi...58. bölümdede yine agliycaz galiba arkadaslar...ama bu sefer iyi gelismelerde var...isteyen izleyebilir fragmandan ben anlatmiyayim...ben fragmanda bile yine kötü oldum...yok yaprak dökümü artik bana saglik acisindan tehlikeli olmaya basladi...bu kadar aci bu kadar hüzün...bende bu aralar pek keyifli sayilmam yüregim agir bir darbe aldi cünkü, dizide olanlarda üstüne tuz biber ekiyor...

sultansss
16-01-08, 23:12
Benimde canim benimde...yikildim resmen...etkilenecegimi üzülecegimi biliyordum ama bu kadar olacagini tahmin etmedim...fragmani göremedim ben...yine kötü biseyler mi olacak...ah kalbim dayanmicak artik bu olanlara...yeter :(

ay cnm yine geçen haftaki gibi sana fragmanı anlatayım meraklanma sen bitanem. aklımda kaldığı kadarıyla aklım başımdan gitti çünkü...

öncelikle Tahsin de Fikret'i anlatayım...

Tahsin Fikret'e ben SeNi SeViYoRuM Fikret diyerek ilan-ı aşkta bulundu Leyla'da bunu duydu ve Tahsin sana ilan-ı aşk etti diyerek ablasına takıldı.gülüştüler falan:img-in_lo

Leyla'nın git getir Necla'yı baba demesinin üzerine Ali Rıza Bey Necla'nın kaldığı eve gidiyor öyle bir sarılıyorlar , öyle bir ağlıyorlar ki görenlerin yüreği dayanmaz kesinlikle..sonra babası eve dön demiş olacak ki Necla da ben Leyla'nın yüzüne nasıl bakacağım bakamam diyor ve Ali Rıza Bey eve Necla'sız dönüyor Hayriye Hanım ağlıyor...ve o arada Ali Rıza Bey sanırım Necla'ya söylemiş olacak ki , yine beni ezip geçiyorsun işte diyor:sad53:

ama sonunda Necla kapılarını çalıyor ve valizi ile ailesinin karşısına dikiliyor.bunun üzerine de Leyla o sizin için yağmurda kalmış kediniz,bir kuş ama benim hiçbir şeyim dedi ve evden gideceğini içeren bir söz söyledi...

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 23:19
ay cnm yine geçen haftaki gibi sana fragmanı anlatayım meraklanma sen bitanem. aklımda kaldığı kadarıyla aklım başımdan gitti çünkü...

öncelikle Tahsin de Fikret'i anlatayım...

Tahsin Fikret'e ben SeNi SeViYoRuM Fikret diyerek ilan-ı aşkta bulundu Leyla'da bunu duydu ve Tahsin sana ilan-ı aşk etti diyerek ablasına takıldı.gülüştüler falan:img-in_lo

Leyla'nın git getir Necla'yı baba demesinin üzerine Ali Rıza Bey Necla'nın kaldığı eve gidiyor öyle bir sarılıyorlar , öyle bir ağlıyorlar ki görenlerin yüreği dayanmaz kesinlikle..sonra babası eve dön demiş olacak ki Necla da ben Leyla'nın yüzüne nasıl bakacağım bakamam diyor ve Ali Rıza Bey eve Necla'sız dönüyor Hayriye Hanım ağlıyor...ve o arada Ali Rıza Bey sanırım Necla'ya söylemiş olacak ki , yine beni ezip geçiyorsun işte diyor:sad53:

ama sonunda Necla kapılarını çalıyor ve valizi ile ailesinin karşısına dikiliyor.bunun üzerine de Leyla o sizin için yağmurda kalmış kediniz,bir kuş ama benim hiçbir şeyim dedi ve evden gideceğini içeren bir söz söyledi...

Canim benim, cok sagol anlattigin icin ben fragmani gördüm apple-core sagolsun linki yolladi ama yinede cok cok sagol canim :img-wink:

Fikretle tahsin cephesinde ask var ask....:happy0064 ama tahsin ilan-i ask ederken sarhos gibiydi sanki yada bana öyle geldi sesi bi baska türlüydü...?

Baba-kiz'in bulusmasi yürek yakiyor cidden...cok fena oldum izlerken...

Leylanin son sözleri neclayi affetmedigini belgeler gibi ve evet sanirim leyla evden gidecek ve avukat can'a siginacak...hata yapmicam diyordu ama yine bildigini okuyor leyla....bu kadarda olmaz...vallahi bunlar ali riza amcami kalpten götürecekler ve benide tabiki :(

zeynepsudem
16-01-08, 23:30
Ali Rıza Bey'in ailesinin tüm fertlerinin; hüznünü yüreğimde hissettiğim:icon_sorr harika bir bölümdü:good:

Narıgül'cüm yorumun:good:

Fikret ile Necla'nın konuştuğu, sarıldıkları ve Necla'nın Şevket'e pencereden baktığı sahnelerde; Necla ile Bende ağladım:img-cray:

Ferhunde'nin Leyla ile yaptığı konuşmayı çok beğendim:good: yaşadıklarından sonra Ferhunde hizaya geldi diye sevindim.. ama Şevket'e bankadaki parayı vermeyince; O'nun değişmesinin zor olduğunu düşünüyorum.

Leyla'nın Necla ile çocukluk anılarını hatırlaması, albüme bakması; yüreğimi burktu, çocukluk günlerimi hatırladım çocukken Bende ablamla komşuculuk oynardım, o sahnede gene gözyaşlarımı tutamadım:img-cray:

Ali Rıza Bey ile Hayriye Hanım'ın çocuklar gibi ağladığı sahnede içim bi tuhaf oldu..gene ağladım:img-cray:

Fikret ile Tahsin'in aralarının açılmasına üzüldüm. Fikret'de haklı kardeşinin yaralarını sarmak, O'nu bir müddet yanına almak istiyor, Tahsin'de haklı yaşadıkları yer küçük bir çevre, herkezden önce vıdı vıdı Cevriye Hanım.. Necla'ya huzur vermez.:hıh
Fikret Tahsin' e eve dönmeyeceğini söylediğinde; Tahsin'in üzülmesine, hüzünlü bakışlarına üzüldüm:icon_sorr

Eve döndüğünde Tahsin'in suskun, üzgün tavırlar içersinde Fikret'in uyuduğu yatağa yatarak, yastığı okşadığı, gözlerinin dolu dolu olduğu sahneyi çoook beğendim.. Tahsin'i canlandıran oyuncu bu sahnede; bakışları, mimikleri ve hüznüyle;Tahsin'in ruh halini şahane yansıttı:good:

Gelecek bölüm için bir tahminim var:img-wink: Cevriye Hanım Tahsin'in bunalım takılmasına, üzülmesine dayanamıcak, ayrıca yemek ve ev işleri falan Cevriye Hanım'ın canına tak edecek ve Fikret'le konuşmaya gidecek.. eve dönmesi için ısrar edecek gibi:happy0064 ne derseniz Sizce?

sultansss
16-01-08, 23:38
Canim benim, cok sagol anlattigin icin ben fragmani gördüm apple-core sagolsun linki yolladi ama yinede cok cok sagol canim :img-wink:

Fikretle tahsin cephesinde ask var ask....:happy0064 ama tahsin ilan-i ask ederken sarhos gibiydi sanki yada bana öyle geldi sesi bi baska türlüydü...?

Baba-kiz'in bulusmasi yürek yakiyor cidden...cok fena oldum izlerken...

Leylanin son sözleri neclayi affetmedigini belgeler gibi ve evet sanirim leyla evden gidecek ve avukat can'a siginacak...hata yapmicam diyordu ama yine bildigini okuyor leyla....bu kadarda olmaz...vallahi bunlar ali riza amcami kalpten götürecekler ve benide tabiki :(

önemli değil canım benim ne demek:img-wink:

ewet cnm Tahsin sarhoş hem de aşk sarhoşu Fikret ile evlendiği günden beri hep sarhoş ki Tahsin zaten:happy0064

Necla ve Ali Rıza babamızın buluşmasını merakla bekliyorum çünkü geçen sezon finalinden beri hep bunu düşündüm yani Ali Rıza Bey ve Necla karşılaşması..yanlış anlaşılmasın Necla affedilsin diye değil ama en merak ettiğim sahne onların karşılaştıkları sahneydi(illa ki karşılaşacaklardı) o da gelecek bölüm gerçekleşiyor.affediliyor Necla artık evlerinin kapısına da ayak bastı ama bence çok erken oldu bu affedilme...

bu arada zeynepsudem canım öncelikle yorumunu çok beğendiğimi belirtmeden edemeyeceğim ama bence o Cevriye Hanım işlerin altınnda kalsa yine çağırmaz Fikret'i,resmen düşman ilan etti Fikret'imi..ama artık TAhsin de kovsun ya yeter ama kalacaksa düzgün kalsın görmüyor mu Fikret yokken Tahsin ne halde o da biraz anlayış gösterse ne olur sanki işte o zaman başımızın üstüne yeri olur ama nerde Cevriye Hanım'da o anlayış:icon_sorr

Gül'üm canım bence de Leyla Can Bey'e sığınır eğer evi terkederse hazır Can Bey'in eşi de evleri ayıralım dedi,oh valla Leyla bir yuva yıkıyor evli adamla birlikte olamam dedi diye Can yuvasını yıkıyor.Leyla masumu oynamasın bence onu da göreceğiz gelecek bölümlerde ...

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 23:45
Ali Rıza Bey'in ailesinin tüm fertlerinin; hüznünü yüreğimde hissettiğim:icon_sorr harika bir bölümdü:good:

Narıgül'cüm yorumun:good:

Fikret ile Necla'nın konuştuğu, sarıldıkları ve Necla'nın Şevket'e pencereden baktığı sahnelerde; Necla ile Bende ağladım:img-cray

Ferhunde'nin Leyla ile yaptığı konuşmayı çok beğendim:good: yaşadıklarından sonra Ferhunde hizaya geldi diye sevindim.. ama Şevket'e bankadaki parayı vermeyince; O'nun değişmesinin zor olduğunu düşünüyorum.

Leyla'nın Necla ile çocukluk anılarını hatırlaması, albüme bakması; yüreğimi burktu, çocukluk günlerimi hatırladım çocukken Bende ablamla komşuculuk oynardım, o sahnede gene gözyaşlarımı tutamadım:img-cray:

Ali Rıza Bey ile Hayriye Hanım'ın çocuklar gibi ağladığı sahnede içim bi tuhaf oldu..gene ağladım:img-cray

Fikret ile Tahsin'in aralarının açılmasına üzüldüm. Fikret'de haklı kardeşinin yaralarını sarmak, O'nu bir müddet yanına almak istiyor, Tahsin'de haklı yaşadıkları yer küçük bir çevre, herkezden önce vıdı vıdı Cevriye Hanım.. Necla'ya huzur vermez.:hıh
Fikret Tahsin' e eve dönmeyeceğini söylediğinde; Tahsin'in üzülmesine, hüzünlü bakışlarına üzüldüm:icon_sorr

Eve döndüğünde Tahsin'in suskun, üzgün tavırlar içersinde Fikret'in uyuduğu yatağa yatarak, yastığı okşadığı, gözlerinin dolu dolu olduğu sahneyi çoook beğendim.. Tahsin'i canlandıran oyuncu bu sahnede; bakışları, mimikleri ve hüznüyle;Tahsin'in ruh halini şahane yansıttı:good

Gelecek bölüm için bir tahminim var:img-wink: Cevriye Hanım Tahsin'in bunalım takılmasına, üzülmesine dayanamıcak, ayrıca yemek ve ev işleri falan Cevriye Hanım'ın canına tak edecek ve Fikret'le konuşmaya gidecek.. eve dönmesi için ısrar edecek gibi:happy0064 ne derseniz Sizce?

Sagol Zeynepsudemcim seninde yorumun :good: :img-wink:

Gelecek bölüm icin tahminin güzel fakat cevriye cadisi iki cihan bir araya gelse de fikretin ayagina gitmez...ben o cadinin fikretle tahsinin arasina baska bir kadin sokacagini zannediyorum ama dur bakalim neler yumurtlayacak terminatör hanim :img-pilot

gorgunk
16-01-08, 23:47
her hafta yaprak dökümü bittikten sonra haftaya izlemeyeceğim yaa diyorum ama yine dayanamıyor ve izliyorum.
o kadar dokunaklı, o kadar içten ki, tüylerim diken diken olarak izliyorum. bir aile bu kadar mı üzülür,bu kadar mı birbirine kenetlenir.
hele o eski görüntüler yokmu, necla ve leyla iki küçük kız çocuğunun geldiği hale bak...
Bazen LEylaya çok kızıyorum, çok bencil davranıyor,sanki bir tek o varmış gibi,sanki Necla hiç yokmuş gibi, yaşadığı herşeyde Necla kadar kendi suçu olduğunu unutuyor.

haticesalar
16-01-08, 23:48

ewet cnm Tahsin sarhoş hem de aşk sarhoşu Fikret ile evlendiği günden beri hep sarhoş ki Tahsin zaten:happy0064

Necla ve Ali Rıza babamızın buluşmasını merakla bekliyorum çünkü geçen sezon finalinden beri hep bunu düşündüm yani Ali Rıza Bey ve Necla karşılaşması..yanlış anlaşılmasın affedilsin diye değil ama en merak ettiğim sahne onların karşılaştıkları sahneydi o da gelecek bölüm gerçekleşiyor.affediliyor Necla artık evlerinin kapısına da ayak bastı artık ama bence çok erken oldu bu affedilme...

sana tamamen katiliyorum sultanssss, diziyi izlerken, anneme bende diyordum ayni seyi, çünkü Leyla küsünce annem daha çok Neclaya acidi, bende dedim Leyla çok hakli küsmekle ve kirilmakla, çünkü eger tekrar eve dönerse Necla çok çabuk af etmis olurlar...oysa Leylanin acisi çok büyük sonuçta Necla yanlizligi seçti, ailesini terk edip Oguzu seçti ve katlanmak zorunda, bence Necla okulu bitirip hayatini kurunce dimdik çikabilirdi karsilarina ama böyle yapmak daha kolay geldi, böyle aileyi zor bulur oda biliyor ondan çabuk döndü...
ben bile suan düsünemiyorum Leyla ve Neclanin bir arada olmasini, ikisi ayni evde, ayni sofrada, ayni odada??? çok erken çok, Leyla tekrar mutlulugu yakalasaydi belki daha çabuk af edebilirdi, ki, kardesi sirtinadan vurdu ne kadar unutur bilemiyorum....

~*~NaR-ı GüL~*~
16-01-08, 23:54

Necla ve Ali Rıza babamızın buluşmasını merakla bekliyorum çünkü geçen sezon finalinden beri hep bunu düşündüm yani Ali Rıza Bey ve Necla karşılaşması..yanlış anlaşılmasın Necla affedilsin diye değil ama en merak ettiğim sahne onların karşılaştıkları sahneydi(illa ki karşılaşacaklardı) o da gelecek bölüm gerçekleşiyor.affediliyor Necla artık evlerinin kapısına da ayak bastı ama bence çok erken oldu bu affedilme...

bu arada zeynepsudem canım öncelikle yorumunu çok beğendiğimi belirtmeden edemeyeceğim ama bence o guguklu saat cevriye hanım işlerin altınnda kalsa yine çağırmaz Fikret'i,resmen düşman ilan etti Fikret'imi..ama artık TAhsin de kovsun ya yeter ama kalacaksa düzgün kalsın görmüyor mu Fikret yokken Tahsin ne halde o da biraz anlayış gösterse ne olur sanki işte o zaman başımızın üstüne yeri olur ama nerde Cevriye Hanım'da o anlayış:icon_sorr

Gül'üm canım bence de Leyla Can Bey'e sığınır eğer evi terkederse hazır Can Bey'in eşi de evleri ayıralım dedi,oh valla Leyla bir yuva yıkıyor evli adamla birlikte olamam dedi diye Can yuvasını yıkıyor.Leyla masumu oynamasın bence onu da göreceğiz gelecek bölümlerde ...

Sultanim bencede erken oldu bu affetme olayi...

Tahsin ask sarhosu aynennn....ne güzel...nazar degmesin :happy0064 fikretim nasil tepki vericek cok merak ediyorum...:img-yes:

Leyla neclayi affetmicek galiba aslinda leylayada hak vermek lazim neclayi afetmesi kolay degil ama bu yüzdende hemen can'a gitmesi leylayi gözümden düsürür...bir hata yapti bedelini cok agir ödedi ve ailesinede ödetti simdi ikinci bir hatta yaparsa bu sefer geri dönüsü olmayabilir ama gidisata bakilirsa leyla hata yapmayi sürdürecek babasi onu affetti sahip cikti peki leyla ona can beyle ask yasayarak mi tesekkür edecek? E bravo yani derim o zaman...

sultansss
17-01-08, 00:05
Sultanim bencede erken oldu bu affetme olayi...

Tahsin ask sarhosu aynennn....ne güzel...nazar degmesin :happy0064 fikretim nasil tepki vericek cok merak ediyorum...:img-yes:

Leyla neclayi affetmicek galiba aslinda leylayada hak vermek lazim neclayi afetmesi kolay degil ama bu yüzdende hemen can'a gitmesi leylayi gözümden düsürür...bir hata yapti bedelini cok agir ödedi ve ailesinede ödetti simdi ikinci bir hatta yaparsa bu sefer geri dönüsü olmayabilir ama gidisata bakilirsa leyla hata yapmayi sürdürecek babasi onu affetti sahip cikti peki leyla ona can beyle ask yasayarak mi tesekkür edecek? E bravo yani derim o zaman...

zaten gelecek bölüm yüzümüzü güldüren tek şey Tahsin'in sevgi sözcüklerini Fikret'e söylemesi olacak o içine kapanık Tahsin neler de yaparmış bakın Ey aşk sen nelere kadirsin?:img-in_lo

ben zaten Necla ve Leyla'nın bir araya gelebileceklerine akıl sır erdiremiyorum,daha Leyla ve Oğuz evlenmeden Oğuz için birbirlerini tokatlayan iki öz kardeş şimdi bütün bu yaşananlardan sonra aynı evi paylaşacaklar olmalarını düşünmek bile istemiyorum...

eğer Necla geldiğinde Leyla evi terketmeye kalkacaksa neden git getir Necla'yı eve dedi neden aynı ortamda kalamayacağını bilerek böyle laflar etti ki,kendisi ile hep çelişiyor Leyla...tamam kabullenmemesi çok normal zaten ailesi de Leyla'dan çekindikleri için Necla'ya kucak açamamışlardı,Leyla'nın sözlerinden cesaret alarak gitti Ali Rıza Bey NEcla'yı evlerine getirmeye ama Leyla şimdi de evden gideceğini ifade eden sözler sarfetti bilemiyorum neler olacak???

ben ne Leyla'yı ne de Necla'yı affedebiliyorum sadece ikisine de acıyorum,ben kendimi o babanın o abinin ve Fikret'in yerine koyuyorum ben affedebilir miydim acaba diyorum yok affedemezdim herhalde ya çünkü birisi evlilik dışı hamile kaldı diğeri ise ablasının kocasıyla kaçtı...Allah kimsenin başına vermesin,Allah korusun!!!

Ferhunde de Leyla'ya güzel bir konuşma yaptı yine de...bu olanlarda senin hiç mi payın yok Leyla sen mecburiyetten evlendin Necla ise sevdiğinden kaçtı ama olayların bu noktaya gelmesinde senin hiç mi suçun yok dedi ve Leyla'nın da Sütten Çıkmış Ak Kaşık Olmadığını bizlere bir kere daha gösterdi...

zeynepsudem
17-01-08, 00:15
önemli değil canım benim ne demek.

bu arada zeynepsudem canım öncelikle yorumunu çok beğendiğimi belirtmeden edemeyeceğim ama bence o Cevriye Hanım işlerin altınnda kalsa yine çağırmaz Fikret'i,resmen düşman ilan etti Fikret'imi..ama artık TAhsin de kovsun ya yeter ama kalacaksa düzgün kalsın görmüyor mu Fikret yokken Tahsin ne halde o da biraz anlayış gösterse ne olur sanki işte o zaman başımızın üstüne yeri olur ama nerde Cevriye Hanım'da o anlayış:icon_sorr

Gül'üm canım bence de Leyla Can Bey'e sığınır eğer evi terkederse hazır Can Bey'in eşi de evleri ayıralım dedi,oh valla Leyla bir yuva yıkıyor evli adamla birlikte olamam dedi diye Can yuvasını yıkıyor.Leyla masumu oynamasın bence onu da göreceğiz gelecek bölümlerde

Sultansss'cım gelecek haftanın fragmanı verildi mi? Tahsin demek aşk sarhoşu:happy0064 yakışır Tahsin'e:img-wink: bakışları ile duygularını güzel yansıyor.. hazır aşk sarhoşuyken; dili de çözülür belkim:img-yes:

Gelecek bölümde demek Ali Rıza Bey Necla'yı eve getirmeye gidecek:img-yes: sevindim.. Necla çok acı çekiyordu. Leyla'da Ferhunde'nin konuşmasından sonra anılarını, duygularını sorguladı ama vicdanını ile hesaplaşmadı. Leyla ile Necla gene eskisi gibi olabilirler mi? bakalım göreceğiz..

Leyla ikide bir babasını çok üzdüğünü dile getiriyor, dilerim bir kere daha hata yapmaz.. Can Bey'in evine gitmeye falan kalkmaz:icon_sorr Bu sefer babasının kalbine iner:icon_sorr

Canım soruma cevabın için sağolll. Cevriye Hanım Tahsin'in arkasından dedikodusunu yaparken;Tahsin duyduğu halde; annesine karşı efendiliğini bozmadı aferin O'na:good: Cevriye Hanım çok dırdırcı, oğlunun mutlu olmasını istemeyecek kadar da bencil:img-pilot ama bir herşeyden önce bir anne olduğunu düşündüğüm için; Tahsin'in üzülmesine gönlü elvermez gibi geldi Bana.

Sagol Zeynepsudemcim seninde yorumun :good:

Gelecek bölüm icin tahminin güzel fakat cevriye cadisi iki cihan bir araya gelse de fikretin ayagina gitmez...ben o cadinin fikretle tahsinin arasina baska bir kadin sokacagini zannediyorum ama dur bakalim neler yumurtlayacak terminatör hanim.

Narıgül'cüm cevabın için sağolll. Cevriye cadısı Tahsin ile Fikret'in arasına bir kadın sokabilir yapar mı? yapar:img-pilot ama Tahsin Fikret'e bile zor ısındı, açılması baya bir zaman aldı.. Tahsin ve çocuklar o kadını istemezler Bence.

~*~NaR-ı GüL~*~
17-01-08, 00:21
...............Ferhunde nasıl kin duymuyor, Leyla'nın onca iğnelemelerine karşın, nasıl onunla anlayışla konuşuyor anlamıyorum. Kötü günlerinde hep yanlarında oluyor, ailenin tüm yaptıklarına, onu sürekli dışlamalarına rağmen.

Şevket gittikçe daha fazla -tabiri caizse- kazmalaşıyor. Ferhunde o hale geldiğinde bile aklı paraya takılmıştı, Neclayı görünce ağladığı gibi ağlamadı bile, ancak Ferhunde ağlamaya başlayınca sarılmıştı, oysa şimdi bile iyilşemedi tam, bi sarıl, bi öp, nasılsın diye sor para istemek için geliyor yanına.

Neyyir ve Sedef iyice aştılar artık, cam güzeli ve meraklı komşu olmak yetmedi bir de dedikoduculuk başladı, hemen Tahsin'e yetiştirdiler. Aynı şeyi Ferhunde yapsa bir daha laf taşımayın derdi Ali rıza efendi. Onlar yapınca iyi komşu oluyorlar..........

Ferhunde nasıl kin duymuyor, Leyla'nın onca iğnelemelerine karşın, nasıl onunla anlayışla konuşuyor anlamıyorum. Kötü günlerinde hep yanlarında oluyor, ailenin tüm yaptıklarına, onu sürekli dışlamalarına rağmen.

Ferhunde zamaninda leyla ve diger aile bireylerini az ignelemedi mi, onlara az laf sokmadi mi da ferhunde leylaya nasil kin duymuyor diyorsun arkadasim, kusura bakma ama senin bu ferhundeperestligine gercekten bir anlam veremiyorum.

Katilmiyorum. Sevket ferhundeye sefkatle sevgiyle yaklasti eger öyle olmasaydi ferhundeyi o haldeyken yalniz birakirdi en basta ona bagirip cagirirdi onunla ilgilenmezdi ama o aksini yapti. Ayrica para istemeside oldukca dogal ferhunde zamaninda 25 bin ytlye konuyor bunu kocasindan sakliyor suc olmuyor da, paraya ihtiyaci olan sevket karisindan para isteyince mi suc oluyor? Hayat müsterektir. Gün gelir esler birbirlerine yardim ederler etmelidirler yoksa o evliligin ne anlami kalir? Ferhundede bir es olarak kocasina destek cikacagina "para benim veremem" diyor halbuki sevket onca borcun altina ferhunde icin girdi. Ona daha rahat bir hayat yasatmak icin ama ferhunde bunu anlamiyor.

Neyyir ve Sedef iyice aştılar artık, cam güzeli ve meraklı komşu olmak yetmedi bir de dedikoduculuk başladı, hemen Tahsin'e yetiştirdiler. Aynı şeyi Ferhunde yapsa bir daha laf taşımayın derdi Ali rıza efendi. Onlar yapınca iyi komşu oluyorlar

Bunada katilmiyorum. Neyyir hanim tekin ailesi hakkinda hic bir zaman dedikodu yapmadi.

Dikkat ettiysen neyyir hanim tahsine telefonda konusurken olaydan bahsetmeyerek "ailevi bir konu sen en iyisi fikretle konus" dedi direk olayi anlatmadi, kaldi ki anlatsa bile tahsin fikretin resmi kocas anlatabilirdi de ama fikretle konusmasinin daha dogru olacagini düsünerek anlatmadi ve bence cok dogru yapti.

Neyyir hanim kalkip ta mahalleye yaymadi olanlari, kapi kapi dolasip dedikodu yapmadi. Öyle olsaydi o zaman laf tasiyor diyebilirdik ama öyle olmadigi icin bunu söylemek cok yanlis. Bu dizide sevdigim kisilerin arasinda neyyir hanim da var. Kendisini cok seviyor ve takdir ediyorum. Dürüst, yardim sever cana yakin. Hayriye hanim olmadik laflar ettikten sonra bile büyük yüreklilik gösterip onu affetti ona herzaman "kardesim" diye hitap etti. Neyyir hanim cok ender bulunabilecek bir dost. Hayriye hanim da bunu anladi. Böyle bir kadinin bu sekilde karalanmasina izin veremem hic kimse kusura bakmasin. Allah herkese böyle güzel kalpli bir dost, arkadas, komsu nasip etsin!

sultansss
17-01-08, 00:23
Sultansss'cım gelecek haftamın fragmanı verildi mi? Tahsin demek aşk sarhoşu:happy0064 yakışır Tahsin'e:img-wink: bakışları ile duygularını güzel yansıyor.. hazır aşk sarhoşuyken; dili de çözülür belkim..

ewet canım verildi gelecek haftanın fragmanı dizinin hemen sonrasında ve dili çözüldü valla Tahsin'in "Seni Seviyorum Fikret" dedi bile yeni bölümde izleyeceğiz bakalım.

bu ailenin yüzü hiç gülmedi ki zaten:sad53:

Bütün evlatları sanki Ali Rıza Bey'i ve her ne kadar kızsam da anneleri sonuçta annelerini de üzmek için dünyaya gelmişler,biri evli bir kadınla birlikte olur ve evlenir , biri evlilik dışı hamile kalır , biri ablasının kocasıyla kaçar , Fikret her ne kadar mecburiyetten de yapsa en büyük darbeyi o zamanlar Fikret vurdu babasına çünkü ondan hiç beklemezdi.

ee geriye bir tek Ayşe kalıyor,bakalım büyümeye başladığı zamanları görürsek o da darbe vuracak mı göreceğiz.

Onu®
17-01-08, 00:26
Yine harika bir bölüm izledik Gerçekten oyunculuk perfonmansları açısından bu ve gelecek bölüm belli ki zirveye çıkacaklar
Necla artık iyi yolda eski yaptıklarını hatırlayıp bundan utanç duyması onun iyi yolda olduğunun göstergesi Fikret'le hasret gidermesi Abisine ağlamaklı bakışı hala gözümde bu akşam gerçekten harikaydı
Fikret ve Tahsin'e gelince , Tahsin'in tavrını ben de anlamadım Sonuçta suçsuz neyi yanlış anlayacaklar Zaten o da yaptığı hatanın farkına vardı Ama iş işten geçti bir kere kalp kırıldı :sad53:
Ferhunde'ye tekrardan güvenilmeyeceğini anladık Tamam düzeldi diyorum yok yine gerçek yüzünü TÜM YALANLARIYLA ortaya çıkarmak da gecikmedi Gelecek bölüm yüzü biraz düzelsin Yaman Bey'i ziyaretlere başlar

hekimoglu64
17-01-08, 04:41
tek kelimeyle süper bir bölümdü

ama ben ne neclanin nede leylanin affedilmelerini istemiyordum

bunlar bence ölümü hakediyor ikisindednde nefret ediyorum

güzel birbölümdü ama inanin hic duygulanmadim neden

kendi düsen aglamazda ondan fikret ve ferhunde icin izliyorum bu diziyi
gerisi bos

leyla bir ere kendini sütten cikmis ak kasik sanmasin hep
kenidisinin yüzünden geldi bunlar basina o yüzden onu hic sevmiyorum,

neclaya gelincede ne olursa olsun ilk o sevmis olabilir ama enistesiyle kacti bu affedilir bir durum degil bu (NAMUS konusudur)..........iyice dallasa cevirdiler kim kimle belli degil neyse......

saygilar.....

UK99_GS
17-01-08, 08:51
sana tamamen katiliyorum sultanssss, diziyi izlerken, anneme bende diyordum ayni seyi, çünkü Leyla küsünce annem daha çok Neclaya acidi, bende dedim Leyla çok hakli küsmekle ve kirilmakla, çünkü eger tekrar eve dönerse Necla çok çabuk af etmis olurlar...oysa Leylanin acisi çok büyük sonuçta Necla yanlizligi seçti, ailesini terk edip Oguzu seçti ve katlanmak zorunda, bence Necla okulu bitirip hayatini kurunce dimdik çikabilirdi karsilarina ama böyle yapmak daha kolay geldi, böyle aileyi zor bulur oda biliyor ondan çabuk döndü...
ben bile suan düsünemiyorum Leyla ve Neclanin bir arada olmasini, ikisi ayni evde, ayni sofrada, ayni odada??? çok erken çok, Leyla tekrar mutlulugu yakalasaydi belki daha çabuk af edebilirdi, ki, kardesi sirtinadan vurdu ne kadar unutur bilemiyorum....

aynen bende sööylediklerine harfi harfine katılıorum
tamam yaşadıkları kolay diil ama kendi bunu seçti
dediğin gibi okulu bitirip dimdik çıkabilirdi karşılarına
leyla affetmedi zaten ama ferhunda 40 yılda 1 doğru
laf etti leylaya nede olsa nejla kardeşisırtındanda vurmuş olsada
annesi ve babasının mutluluğu için yaptı bunu

bu arada mutlu aile fotoğrafını nasıl gönderiolar yaa bazen çok şeker resimler çıkıo:D:D

gemini7
17-01-08, 08:57
Çok güzel bir bölümdü, oyunculuklarına hayranım hepsi birbirinden başarılı ;)
Ali Rıza'nın gazateyi gördüğünde ağlaması çok etkileyiciydi insanın içi parçalanıyor :( O kadına gitmesi o lafları söylemesi de çok hoştu onca şeye rağmen kızını hala koruyor.. Necla'ya da üzüldüm tamam hata yaptı ama şimdi aklı yerinde yeni bir başlangıç yapmak istiyor bu onun hatası değildi biraz geç anladı nasıl bir yerde kaldığını.. Ferhunde Leylayla çok güzel konuştu ben bile şaşırdım böyle bir konuşmayı Ferhundeden beklemezdim ama Ferhundeye kızdığım yer kocasına para vermeyişiydi Şevket herşeyi ailesi ve Ferhunde için yaptı şimdi Ferhunde'nin yaptığına bak. Neclanın ve Şevketin birbirine baktıkları zaman çok üzüldüm hele o havalimanı sahnesini hatırladığı zaman "o benim kardeşim" :(:( Sonra giderken Şevket'in ağlaması çok fena yaptı benş geri dön koş sarıl kardeşine dedim ama ne fayda neyse çok uzatmayım kısacası duygusal çok güzel bir bölümdü sonunda Leyladan beklediğim lafı da duydum ama Leyla çok kin tutan biri Neclayla bir daha konuşacağını ve yüzüne bakacağını düşünmüyorum..

Messa
17-01-08, 09:34
Leylanın hemen kardeşi hakkında hüküm verip yargıya varmasına üzüldüm açıkçası her ne olursa olsun Fikret'inde dediği gibi "Kardeş" bu başka birşey değil. Nasıl hemen öyle birşey yaptığına inanabilirsin. Eniştesi ile kaçmış olması hayatta bir insanın yapabileceği belkide en büyük hatalardan biridir ama Necla dersini almış ve bunu mektup yazarak sizlerede bildirmiş ayakları üzerinde durmaya çalışacağını, kendisini ailesine ispatlayacağını söyledi.

Birinin Leylaya "Dur" demesi gerekiyordu bu'da Ferhunde oldu. Ama gerek haber ilk duyulduğunda aşağı salonda gerekse akşam Leylanın odasında yaptığı konuşmalar çok gerçek ve birinin yapması gereken konuşmalardı. Leylaya bu duruma gelinmesinde senin hiç mi hatan yok demesini biliyor, peki kendi suçu yok mu? Her ne olursa olsun Ferhundenin asla o aileye karşı dürüst bir insan olamayacağını gördük.

Yine ne varsa Fikrette var... Ali Rıza Bey'in de dediği gibi "O bir mücevher yalnızca anlayabbilene verir ışığını" O kadar olaydan sonra yine o gitti Neclaya o kucağını açtı bağrına bastı. Çok duygusal sahnelerdi ağlamaktan gözlerim şişti. Fikret&Necla ve Necla&Şevket sahnelerinde Fahriye Evcen'in oyunculuğu gerçekten takdire şayandı. Şevket'e hak verdim yukarı Neclanın yanına çıkmak istememesi konusunda. Henüz yaralar çok taze Neclanın yaptıkları unutulmuyor kolay kolay. Fikret'in dediği gibi unutulmaz belki ama kabuk bağlar. Umarım bundan sonra Ferhunde ile değilde Fikret ile görüşür Necla ve babasına verdiği sözü tutup okuluna devam eder...

Ben Tahsin ve Fikret'in Necla hakkında ki konuşmaları olan sahneyi kaçırdım herhalde gerçi hep tvnin başındaydım ama... Neler konuşuldu bilmiyorum ama Tahsin, her ne olursa olsun Neclayı kabul etmeliydi sonuçta ömür boyu kalmayacaktı orada. Hatasını anladı sonunda buna sevindim, Fikretle ayrılmalarını hiç istemem.

Cevriye Teyzeyi de çok az gördük bu bölüm... Deniz'in sözü üzerine "Aaa hepsini zehirlemiş bu" dediği sahneye güldüm yine. O'da birgün anlayacak Fikret'in ne mücevher olduğunu ama inşallah geç olmaz o zamana kadar.

Leyla, hala Can Bey aradığında Sedef'inde uyarısına rağmen "Senli benli" konuşmaya devam ediyor... Yaa adam şimdi ümitlenmedisinde ne yapsın. Ne işin var senin evli barklı adamla dertleşmeyle. Psikoloğun var ona git o olmazsa git Sedefle paylaş içindekileri. Leylaya çok kızıyorum bu aptalca tavırları yüzünden.

Şevket'e aslında herşey müstahak ama yine de acıyorum. Başkasının banka hesabı ile sırf ailesi için değil Ferhundeninde rahat yaşaması için para çaldı ve tefeciye borçlandı ama Ferhunde Hanım oralı bile değil. Şevket'e ederse Yaman Bey yardım eder belki veya hapsi boylayacak.

Oğuz, gazete haberini görüp yırttı, inandı mı acaba? Hapishanedeki diğer adam gazetenin aynısını istedi bu sahneler boşuna konmuş olamaz. Neclan