Tüm Versiyonu Göster : Smallville - Spoiler
Bence Clana gibi olmaz.Lana'nın geçmişiyle ilgili sorunları bence bu ilişkide etkili oldu.(Güven gibi sevdiklerini kaybetmek gibi) Lois'de böyle birşey yok.Hayata bakış açıları çok farklı.Lois Lana gibi herşeyi incelercesine deşmiyor.Clark'ın farklı olduğunu düşünüyor ama bunun nedenlerine girmiyor
Yani Clois olursa Lois Clark ın asıl kimliğini araştırmaz merak etmez diyorsun? Bakış açılarımız oldukça farklı desene.
Araştırmaz merak etmez demedim Lana gibi sorun haline getirmez demeye çalışıyorum ben.
Başlangıçta çıkan bazı haberler daha da şekillenmeye başladı :) Jimmy Olsen'ın diziye katılıp katılmayacağının haberleri daha çok artık kimin o rolü oynayacağı yönünde şimdide.TV Guide dergisine göre bu kişi Aaron Ashmore olacakmış.Hemde Chole'nin yeni aşkı olabilirmiş :D
Birde CW kanalı yeni sezonda yayınlayacağı dizilerin oyuncularından bir promo görüntü hazırlamış.Smallville'den katılanlar Tom ve Erica.Sevimli görünüyorlar.Ayrıca Clark Loise karkaterlerinin oyuncuları olması hoşuma gitti.Bundan önce hep Clark-Lana-Lex olurdu.Bu sefer sadece Clark Lois gibi olmuş
CW Promo (http://**********.de/files/25538104/cwpromo.zip.html)
İzledim teşekkürler paylaşım için, evet gayet sevimliler. Tom Welling poz verme hususunda gayet becerikli manken olduğu için :) Aslında manken olarak kalsaymış daha iyiymiş ya :P
Az önce 3.06 Relic i izledim de, çok enteresan :) Meğer Jor-El de Dünyaya gelmiş ve Lana nın teyzesine aşık olmuş. Tabi bu karakterleri Kristin Kreuk ve Tom Welling oynuyor :) Lana nın teyzesini de kim vurmuş tahmin edin: Lex in dedesi!
Jor-El e ise kim yardım ediyor: Jonathan Kent in babası.. Sonradan Jor-El bu yardımı unutmayıp son ümidi olan oğlunu Kent ailesine emanet ediyor :)
Hehehe tam Dallas dizisi gibi olmuş.Herşey herkes birbiriyle alakadar :P İşin şakası bir yana eğer aranızda Roswell'i izlemiş olan varsa belki paralellik kurabilir bu bölümle.Onda 1947 Roswell'ine dönüyordu ve uzaylıların dünyaya inişinden sonraki halini anlatıyordu.Ordada oynayan dizi oyuncuları bir anda eskiye dönüp 1947'deki karakterlere bürünüyordu.
Bu arada Jimmy Olsen rolü için Aaron Ashmore ismi kesinlik kazandı.Aşk hayatı Chole ile de kesişecek bu da doğrulandı :D Clark Chole işi pekte olacak gibi değil anlaşılan.Ya da çok kısa sürecek.
602-Sneeze Bölümünde ise dengesiz bir comando Lex'i kaçıracak sırlarını öğrenebilmek için ona işkence edecek.
Demek oluyorki Zod işi cidden ilk bölümde halledilecek ve Lex hemen geri gelecek.Clark'a olanlar konusunda hala ses seda yok.Yanlız dakika 1 gol 1.Daha 2.bölümden Lex'in başına birşeyler gelmeye başlayacak.Geçen sezon tonlarca kez vuruldu tartaklandı hastaneye kaldırıldı öldürülmeye çalışıldı :P
Bu arada CW'den 2 yeni promo görüntüsü daha geldi.
Promo 1 (http://clana.foxandtheresa.com/cwspot1.wmv)
Promo 2 (http://clana.foxandtheresa.com/cwspot2.wmv)
Aynı tas aynı hamam sürecek sanırım, artık yeni birisi öğrenmeli Clark ın sırrını. Özellikle dizide Lex in zekasına hakaret ediliyor bence, hadi Lana biraz saf desek de Lex gayet çakal yani öğrenmesi gerekirdi :)
Neyse ben 3. sezonu indirmeye başlıyım çabucak :)
Vala ben 3. sezonun finali kadar güzel bir final görmedim çok etkiliyo insanı
zaten çocuk ne yapıyorsa öğrenmek için yapıyor.Araştırmaya kalkınca da kötü adam oluyor :P Neyse iyidir Lex'e ne zaman kötü birşeyler olsa Lana'yla arası daha da yakınlaşıyor.Gene aynısı olabilir.Lex'e olan onca şeyden sonra...
evett jimmy mız belli oldu Aaron Ashmore 6 sezonda jimmy olsen oynıyacak kendısınden 1 dk sonra dogan ıkız kardesı Shawn Clark ın guclerını calan Eric Summers rolund oynamıstı Chloe nın artık krptonıt ten etkılenmemıs bır sevgılısı olacak
forumlarda gezerken dikkatimi çekiyodu 3./4./5. hatta 6. bölümler hakkında yorumlar yapılıyordu..ee yeter artık dedim cnbc-e nin keyfinimi bekliyecez dedim 1-2-3-4-5..tüm sezonları edindim bir şekilde(ne şekilde olduğunu sormayın:img-grin2 ) ve bu akşam yayınlanacak olan sezon finalide dahil 3x1/3x2/3x3 ü bir oturuşta izledim..mahsus sırayla gidiyorum.lois lane ne zaman ortaya çıkacak/clark ne zaman uçacak..meraqtan çatlıyorum aslında ama dediğim gibi bölümler birbirine karışmasın diye sırayla gidiyorum.ama hadi yalan söylemeyeyim lois i(erica durance) merak ettiğimden 4.sezondan bir parça izledim..chole ile I love rock'n roll u söylerken..inanın lana ya olan aşkım bir anda dibe vurdu..:img-grin2 :fighting2 :img-grin2 tamam lana çok çok ama çook güzel ama lois de çok değişik bir çekicilik var..belkide the o.c deki julie cooper(melinda clarke) a olan aşırı benzerliği beni böyle düşünmeye itti..bu arada ilk mesajımmış..:img-grin2
Yani hoşgeldin de, Lois kim Julie Cooper kim diyor insan ilk kez duyunca :) Erica Durance bambaşka tabii Kristin daha bambaşka :D
Bende aynen anlattığın gibi yaptım, Amerika da 5. sezon bitti ve yeter ulaayyn! diyip kotaya rağmen indirmeye başladım. İlk indirdiğim tabii ki 5.22 Vessel idi. Baktım olaylar çok karışık 100. bölümü indirdim ve bi kaç gün afalladım 100. bölümü izledikten sonra. Superman in acizliği mükemmel anlatılmıştı. Sonra 5.06 yı indirdim-neden diye sorma :D- daha sonra 5.09 Lexmas ı indirdim ve hız kesmeyip 5. sezonu bitirdim:)
Tabii yetmedi 4.22 den başladım ama sırayla indirmiyorum bölümlere bakıyorum hangisinin konusu güzelse direk çekiyorum 3 veya 4. sezondan. 3. sezonun ilk 2 bölümü güzel,Clark ı kırmızı kriptonitli haliyle çılgın gibi görüyoruz ben gayet beğendim sonra işler aynı yörüngeye giriyor :) 3.06 orijinal bi bölüm 3.09 da öyle Lex deliriyor birazcık :D
İlk 3 sezon birbirine çok benzemesine rağmen 4. sezonda dizinin tarzı da değişiyor gibi, e Lois de geliyor zaten, Pete nedense gidiyor..Jason var iyi oyuncu annesi var 4. sezonda 3 tane taşı bulup birleştirmeye çalışıyorlar falan..
5. sezon ise şüphesiz en iyisi ortada büyük bir uzay gemisi var ve karizma James Marsters Kriptonluların ürettiği robot olarak gözüküyor :) Tabii kendisi General Zod un emrinde.
Eylül ayı gelse de izlesek ya :)
Benimde bi ay kadar önce sizin konuşmalarınızı görene kadar daha 3. sezon olduğundan haberim yoktu ama sizin konuşmalarınızı gördükten sonra içimi bir heyecan kapladı ve ilk dolmuşa atlayıp beşiktaşa gittim gördüğüm ilk dvd ciden ilk 4 sezonun dvd sini aldım ve 5. sezonu da internetten indirmeye başladım 5 sezonuda bir haftada izleyince insan hemen izlemek istiyo 6. sezonu merkala bekliyorum 6. sezon premiyerini kendime tatil edicem
Yani hoşgeldin de, Lois kim Julie Cooper kim diyor insan ilk kez duyunca :) Erica Durance bambaşka tabii Kristin daha bambaşka :D
Bende aynen anlattığın gibi yaptım, Amerika da 5. sezon bitti ve yeter ulaayyn! diyip kotaya rağmen indirmeye başladım. İlk indirdiğim tabii ki 5.22 Vessel idi. Baktım olaylar çok karışık 100. bölümü indirdim ve bi kaç gün afalladım 100. bölümü izledikten sonra. Superman in acizliği mükemmel anlatılmıştı. Sonra 5.06 yı indirdim-neden diye sorma :D- daha sonra 5.09 Lexmas ı indirdim ve hız kesmeyip 5. sezonu bitirdim
Tabii yetmedi 4.22 den başladım ama sırayla indirmiyorum bölümlere bakıyorum hangisinin konusu güzelse direk çekiyorum 3 veya 4. sezondan. 3. sezonun ilk 2 bölümü güzel,Clark ı kırmızı kriptonitli haliyle çılgın gibi görüyoruz ben gayet beğendim sonra işler aynı yörüngeye giriyor 3.06 orijinal bi bölüm 3.09 da öyle Lex deliriyor birazcık
İlk 3 sezon birbirine çok benzemesine rağmen 4. sezonda dizinin tarzı da değişiyor gibi, e Lois de geliyor zaten, Pete nedense gidiyor..Jason var iyi oyuncu annesi var 4. sezonda 3 tane taşı bulup birleştirmeye çalışıyorlar falan..
5. sezon ise şüphesiz en iyisi ortada büyük bir uzay gemisi var ve karizma James Marsters Kriptonluların ürettiği robot olarak gözüküyor :) Tabii kendisi General Zod un emrinde.
Eylül ayı gelse de izlesek ya :)
ee buyur..
http://img25.imagevenue.com/loc420/th_41203_1_420lo.jpg (http://img25.imagevenue.com/img.php?image=41203_1_420lo.jpg)http://img125.imagevenue.com/loc490/th_41208_2_490lo.jpg (http://img125.imagevenue.com/img.php?image=41208_2_490lo.jpg)http://img156.imagevenue.com/loc488/th_41213_3_488lo.jpg (http://img156.imagevenue.com/img.php?image=41213_3_488lo.jpg)
http://img41.imagevenue.com/loc487/th_41270_x1_487lo.jpg (http://img41.imagevenue.com/img.php?image=41270_x1_487lo.jpg)http://img25.imagevenue.com/loc538/th_41280_x2_538lo.jpg (http://img25.imagevenue.com/img.php?image=41280_x2_538lo.jpg)http://img150.imagevenue.com/loc305/th_41285_x3_305lo.jpg (http://img150.imagevenue.com/img.php?image=41285_x3_305lo.jpg)
yani hiçmi anımsatmıyolar..boşa sallamam ben..:img-grin2
Hocam estağfirullah ne sallaması, teşbihte hata olmaz derler..Ama bence bir tek kakülleri benziyor[bu arada ben resimleri göremiyorum forumdaki :D]
Ya fiziksel görünümlerini ayrıntılı bir şekilde tetkik ederim senin için ama, hani çok ayrıntıya girerim komik olur :)
ya onu bunu bırakında şuna bakın..ben aşık oldum lois e:) sezon5x6 lana bu video yu izlediğim an itibariyle bitmiştir benim için:)
http://www.youtube.com/watch?v=h2ydtCuK758&search=erica%20durance
sırayı bozuyorum hemen eve gidip başlıyorum 5x6 yı izlemeye..:)
Acaba ne zaman dizide birlikte olıcak Clark la Lois büyük merakla bekliyorum inşallah çok kısa zamanda olur şöle 6 04 te falan olsa ne kadar güzel olur
Arkadaşlar birisi bana bu haftaki bölümden sonra ne olacağını anlatabilir mi.Her şey soru işareti benim için.Lex'e ne olacak?Bu işi Helen mi düzenledi?Clark nereye gidiyor vb.Ben cnbce 3.sezonu başlatana kadar bekleyemem:)Ara verilecek demiştiniz zaten.
Clark 3 ay boyunca metropolis te soygun falan yapıyo olacak. Lex de bi adaya düşecek yaktığı ateşi gören bi gemi onu ordan kurtaracak.
Clark ı da Jonathan Jor - el in anlaşma sonucu verdiği özel güçlerle elindeki yüzüğü parçalayıp smallville e geri getirecek. Lex e de Helen tuzak kurdu. Lex te aynı şekilde helen dan kurtulacak.
Evet, Helen in yaptığını anlayınca ben de çok şaşırmıştım.. Adadaki diğer eleman da komediydi, Lex birazcık kafayı yemişti :)
en son bugün saat 2 de sezon3 11.bölümü izledim.3. sezon başından itibaren lananın clarka <<nolur tekrar birlikte olalım>> diye yalvarmasıyla geçio.ama 11.bölümde lana kendine terapi salonun da yeni biri buldu..onunla takılmaya başlayacak sanırım..lana ve clark büyük ihtimal bidaha bir araya gelmeyecek.lana da anladı artık.clark lois lane bekler artık.bende tabiki:)haa lana nın terapi salonun da ne işi var diyeceksin.lex kafayı yedi lana nın ahırında azgın bir atın önüne yitti at çifteleriyle lananın bacağını 4 yerden kırdı.lana o zaman anladı clark ın niye<< bana ne kadar yakın olursan o kadar çok incinirsin>> dediğini.artık akşam eve gidince izleyip görecez 12. bölümde dewamını.ya biraz hızlı gidiyom galiba.bir oturuşta en az 3-4 bölüm izliyom.cephaneyi erken tüketmemek lazim aslında ama bi bölüm bitiyo hadi bitane daha bitane daha..bu hızla 1 haftaya kalmayacak 4 ve 5.sezonda bitecek 3.sezonu yarıladım neredeyse:)bitecek hepsi kalacam ölece..:)ama sorun değil the o.c ve nip/tuck ın yayınlanmış tüm bölümleri var elimde onlara geçerim artık..saygılar..
Jimmy Olsen diyoruz ya, 4.11 Unsafe de ismi geçiyor. İzleyenler bilir kendisi Chloe nin gönül macerası imiş kendisi Daily Planet te staj yaparken.
Oyuncu olarak mı? 6. sezonda john schneider devam etcekmi konuk oyuncu olarak falan bişey bilen var mı bunun hakkında? Bu arada Angel-us imzan Einstein dimi çok iyimiş
Oyuncu olarak değil, Lana ile Chloe; Jason hakkında konuşurlarken Chloe benim de yaz kaçamağım vardı adı da Jimmy idi dedi. Konu cinsel ilişkiydi neyse kurcalamayalım :) Ama senaristlerin bu yönü güzel, eskiden ufak bi ipucu veriyorlar bi bakıyosun 2-3 sezon sonra o ipucundan koskoca olay çıkıyor.. Jonathan Kent sanırım artık kadrolu oyuncu değil.
Evet Einstein, tam olarak düşündüğümü yansıtıyor...
Clark 3 ay boyunca metropolis te soygun falan yapıyo olacak. Lex de bi adaya düşecek yaktığı ateşi gören bi gemi onu ordan kurtaracak.
Clark ı da Jonathan Jor - el in anlaşma sonucu verdiği özel güçlerle elindeki yüzüğü parçalayıp smallville e geri getirecek. Lex e de Helen tuzak kurdu. Lex te aynı şekilde helen dan kurtulacak.
Yani 3.sezon böyle başlayacak...
Vallahi yazık Lex.... sonra birde niye kötü oldu diye söyleniyoruz...çocuk kimseye güvenmemesi gerekiyormuş...şu işe bak başta babası sonra sevdiği kadın....
Birşey sorucam...yani şimdi helen baştan beri lex için bir tuzakmıydı...Babası lionel tarafından mı tutuldu... ozaman clark'ın kanı artık lionelin elinde... araştırsa gerçeği öğrenirki...
Helen ile Lionel zıt taraflar, Lex üzerinden güç elde etmeye çalıştılar. Helen kazandı ama Lex i öldüremedi sonra da kaybetti. Lex daha sonra Lionel i de altedecek zaten :)
3.08 ve 3.09 u izledim de yeni, MR harbiden süper oyuncu. Lana ve Clark tan sıkıldım açıkçası hep aynılar çünkü..
Teşekkürle Kal.Yani uzay gemisi boş yere yok oldu hiç değilse hastaları falan tedavi ediyordu ya:)
Evet, Helen in yaptığını anlayınca ben de çok şaşırmıştım..
Angel-us Helen uçaktayken içki içerken öyle kurnaz bir şekilde gülümsediki Lex de ne oldu gibi bir soru sormuştu ,işte o an Lex'e çok üzüldüm zavallı yine yanıldı bu 2.evlilik oldu bakalım daha kaç kere evlenecek..Peki ama Helen neden tuzak kurdu?
ya bişey dikkatinizi çektimi hiç..tiestoyu alın kafayı kazıyın yada lex i alın saç ekin..birbirlerinin aynısı.şu an tiesto nun live dvd lerini izliyorum aklıma takıldı bir an:)
Arkadaşlar 6 01 hakkında bir spoiler okudum, 5 01 deki nam - ek ve aethyr yine gözükecekmiş. Ve Raya isimli Jor - el in bir asistanı Clark a phantom zone dan kurtulmasına yardımcı olacakmış ve lex/zod u yenmesi için ona bir kristal verecekmiş. Ve Jimmy clark a C.K. lakabını takıcakmış. İkinci bölümde kafayı yemiş bir komando Lex i kaçırıp sırlarını öğrenmek için Lex e işkence yapıcakmış
İşte smallville deki jimmy olsen
Angel-us Helen uçaktayken içki içerken öyle kurnaz bir şekilde gülümsediki Lex de ne oldu gibi bir soru sormuştu ,işte o an Lex'e çok üzüldüm zavallı yine yanıldı bu 2.evlilik oldu bakalım daha kaç kere evlenecek..Peki ama Helen neden tuzak kurdu?
Para için çünkü Lex in ölümü onu Dünyanın en zengin kadınlarından biri yapıyordu.. Ayrıca Lex in ona geri verdiği kanı da Lionel e sattı. Lex ile Helen in son konuşmasını ekleyeyim:
[Lex ve Helen tekrar bir uçak yolculuğu yapıyorlar]
Lex- Fakat şu an, ne olduğunu
oldukça net görebiliyorum.
L- Babamın pilotunu öldürttün
ve yerine kendi adamını koydun.
L- Pilot, seni küçük bir adaya bıraktı.
L- Ona, önceden anlaştığınız miktarı ödedin
ve ben içindeyken uçağı tekrar havalandırttın.
L- İzlerinizi kaybettirecek
Bir mesafeye kadar uçtu...
L- ...ve sonra uçaktan ayrıldı.
L- Sanırım, paraşütünü açmaya kalktığında,
Çok kötü bir sürprizle karşılaştı.
L- İnan bana, senin
centilmen kahraman versiyonunu tercih ederdim.
L- ... fakat bu sana, yeteri kadar güven vermiyor,
Değil mi?
Helen- Lex, beni korkutuyorsun.
L- Çakıldığım alan,
başladığımız yakıt ile erişilemez bir yerdeydi...
L- ...Komşu adaların tümünü kontrol ettim.
L- O gece 7:59'da St. Croix'a indin.
H- Bunun en ilginç yanı ne bilmek ister misin?
H- O gün kafana bir mermi yememenin tek nedeni...
H- ...sana gerçekten aşık olmamdı.
H- Ama endişelenme,
H- Hatalarımdan ders aldım.
O ara Helen silahı çıkarıp vurmaya çalışıyor ama uçağın pilotunu vuruyor. Sonra Lex pilot kabinine gidip uçağı kontrol ediyor ve arkasını döndüğünde Helen in uçaktan atlamış olduğunu görüyor.
6. sezon 29 eylülde başlıomuş fox tv de.hatta limewire de 6x1 i de buldum ama indiremiyom malum kota olayı.artı altyazılar henüz hazır değil..:)buyurun sezon 6 trailer..
http://**********.de/files/19449025/smallville_-_smallville_-_smallville_season_6_trailer.mpg.html
6.01 i vermiş olamazlar kolpa dosyadır o. Ben bi bakıyım limewireden.
Peki Fox tv kablolu da çıkıomu? Yanlız bu linkteki 5. sezonun trailer ı. Bi de ben 21 Eylül diye biliyorum 6. sezon premiyerini
5. sezon trailer ı evet. 5.01,5.02 ve 5.03 den görüntüler var.. 28 Eylülde ilk bölüm :)
wala arkadaşlar onların yalancısıyım..evet büyük ihtimal 6x1 fake olabilir..yabancı forumlara baqtım daha usa da başlamamışki dizi..:)
Arkadaşlar biraz alakasız olcak ama smallville metropolis arası ne kadardır tahminen kafama takıldıda.Heralde kuşadası izmir gibi bişeydir dimi?
Enteresan bir soru :) Bende tam bilmiyorum ama orada eyalet sistemi olduğu için sanırım Metropolis, Kansas eyaletinin en gelişmiş yeri.. Smallville ise ufak bi kasaba gibi geliyor bana.
Angel-us Benim duyduğuma göre Jimmy Olsen'in adı geçiyor mu bilmiyorum ama sanıyorum bu arkadaşın bir ikiz kardeşi var ve o dizinin bir bölümünde konuk oyuncu olarak yer alıyor.
308 izleyebildim ben. 309'a sıra gelmedi henüz.Kesinlikle muhteşem katılıyorum oyunculuk açısından Michael bütün hünerlerini göstermiş.
Lana ve Clark yorumuna ise şaşırdım dur daha anca 3.sezona gelmişsin hele şöyle bir 4.sezona 5.sezona gel.İyice sıkıl onlardan :P
Ben ters gidiyorum ya, 5. sezonu izledikten sonra 3 ve 4 ten karışık indiriyorum izliyorum :)
Hayır sıkıldığım şey hep aynı diyaloglar falan, Clark aman Lana incinmesin ayağına yatıp kızı uzaklaştırıyor kendinden saçma yani bu. Chloe ve Pete sırrını biliyor da noluyor, onu geç Lionel bile biliyor artık. Lex e de söylese Lana ya da sanki nolcak. Hem şimdi Lana Lex ilişkisi var Lex ile birlikte olmak Clark ile birlikte olmaktan çok daha tehlikeli çünkü Lex in daha çok düşmanı var ama Lana bişey diyomu?
Hem bu veledin kanı baya değerli hastaları iyileştiriyor falan, azıcık bi kan ver ilaç yapsınlar di mi? Bi kaç deney yapılsa üstünde nolacak sanki? Ha iyi olmak istemiyorsan o zaman tam kötü ol kardeşim böyle ezik ezik takılma :D Kal iyi mesela 3.01 ve 3.02 deki, karizma..
Ayrıca Nghn yazdığım gibi Chloe, Lana ile konuşurken Jimmy diye biriyle geçen yaz ilişkim oldu ama o kadar özel bişey değildi dedi. Soyadını falan söylemedi tek cümlede geçti adı sadece :)
Clark ve Lana 5 sezon boyunca aynı tas aynı hamam gidiyor zaten 2 sezonda gördüklerimiz az bile biliyorsun.Birlikte olmayıpta neden olamıyoruz vahlanışları birlikte oldukları süreden fazla.Ben zaten Clark'ın Lana'ya söyleyememesini hiç anlayamadım.Hep Lana'yı koruma mantığını yürüttü ama yalan bu.Onca zaman sustu da ne oldu sanki.Baktı ki kaybediyor kızı Lex'e, atıldı ortaya açıkladı.Ozaman ne oldu onca zamandır Lana'yı koruma safsataları güme gitti.Sonra da aşkı için herşeyi göze alan adam oldu.Bu da yalan.Olanları geri aldı.İyi güzel.Gene açıkla Lana'yı herşeyi başına gelecekleri de Lex'in yanına gitmemesini söyle.Lana zaten böyle bir durumda gitmez ve herşey kaldığı gibi gider.
Lex ve Lana 'yı farklı kılan bu.Ne olursa olsun Lex saklamıyor.Paylaşıyor.Kötü dahi olsa.Lana'yı kaybetmek uğruna.Aman incinmesin yapmıyor Lana'ya.Gerekti mi bırakıyor ki kendi düşüp kendi toparlansın.Bu da Lana'ya güç veriyor Lex'e olan inancını arttırıyor.Ben asıl Lana Clark'ın sırrını Chole'nin bildiğini öğrenir mi onu merak ediyorum.Lana bunu öğrenirse clark'a olan bütün bakış açısı değişir zaten kendisine yeterince güvenemediğini finalde anladı ama bundan sonrası artık Lana'yı Clark'tan nefret ettirtmeye götürecek şeyler olacaktır bence.
Nghn doğru söze ne denir yani.. Çıtkırıldım Lana görmek istemiyorum artık, alsın bi yeşil kriptonit dövsün Clark ı evire çevire :D
Herkes Lana ya gıcık oldum diyor mesela, ama burada en haklı olan bence Lana... Harbiden düşününce böyle, yoksa saplantım yok :P
Jimmy Olsen rolünde oynıyan adamın ikiz kardeşi sanırsam bi bölümde Clark ın köprüden atlarken kurtardığı ve kurtardığı sırada yıldırım çarpıp güçlerinin çocuğa geçtiği bölümde o çocuğu oyayan çocuktu :img-grin2 galiba adıda shawn dı
Evet Shawn Ashmore, 3.09 da da görülüyor kendisi. Ayrıca Earthsea adlı tv filminde de Kristin Kreuk ile başrolde oynamış :)
Bunlar harbi ikiz çok benziyolar :P
http://img72.imageshack.us/img72/5135/jimmyolsenjc0.th.jpg (http://img72.imageshack.us/my.php?image=jimmyolsenjc0.jpg)
Angel-us insanlar Lana'ya Lex'e gitti diye uyuz oluyorlar sanırım.Lana uyuz olunacak bence hiçbirşey yapmadı.Clark ne ettiyse kendi buldu.Lana sonuçta kendini Lex'in kollarına bırakmadı.Clark kendi başına yaptı ne yaptıysa.Ben Lana'yı şuana kadar izlediğim şeylerde haksız gördüğüm bir yer olmadı.Aksine yapan hep Clark.Lana kukla gibi.İlişkide neyin nasıl olacağına karar veren Lana'yı da buna uymaya mahkum kılan hep Clark.
Lana'nın güçlü olduğu kendi ayakları üzerinde durduğu bölümlere bakarsan hep Clark'tan kopuk olduğunu görüyoruz.Bu da şunu gösteriyor aciz durumdaki Lana'nın Clark'a ihtiyacı olabilir ama artık bu Lana geride kaldı.Lana artık ilk zamanlarda gördüğümüz o prenses görünümlü bir kız değil.Daha gerçekçi bir kimlik kazandı ve bu kimlik Clark'la sadece "laylaylom biz aşığız önemli olan bu geride herşey yalan"la yetinecek saf bir kız değil
Bende tamamen katılıyorum. Lanaya kızıyorum ama neden daha erken Lex e gitmedi diye kızıyorum
^^ Hehe geç olsun güç olmasın diyoruz.Bence tam zamanında gitti Lex'e.Lise bitti.Artık üniversitede aklı daha başında daha sağlam.Lex'le çok ağır ama bir okadarda sağlam bir temel kurdular.Zaten erken Lex'in kollarına gitseydi daha antipatik olurlardı.Şimdi potansiyel bir Lex hayram kitlesi var.Ve bunların büyük bir çoğunluğu Lana'yı istiyor.Lex Lana'ya sıcak bakmayanlar dahi bu fikre sıcak bakıyor çünkü mantıklı bir şekilde ilerliyor.Acele ettirilseydi çok laçkalaşırdı LExana.
Yok o kadar da Lexana cı olmayalım :D Ama bakıyorum da Lana, Clark ile birlikte olmayınca aşkları daha çok günyüzüne çıkıyor. Kavuşursak biteriz biz olayı var aralarında :) Gerçi bu sefer aşk Lana tarafından nefrete dönüşüyor gibi. Ki haklı olduğunu tartışmıştık.
3. sezon finalini izledim de, gerçekten çok güzel ve etkileyici; müzikleri, olaylar, kişiler bazında falan bakarsak harbiden çok güzeldi. Clark, Lana yı ekti-Lana Paris e gitti- ama Lex fırsatı kaptı, Chloe öldü?, Clark gitti öz babasının yanına.. Clark ile Lex in arkadaşlıkları bitti..
Ve en önemlisi -Godfather- Lionel hapse girdi tabii bunun intikamını çok feci aldı, Chloe nin binasını patlatarak ve Lex in içkisine zehir katarak. Bakın anlatırken bile karıştı süper bölüm :D
Evet gercekten cok guzel bi final beni cok etkilemisti. Eger hemen 4. sezonu izleme imkanim olmasaydi heralde meraktan catlardim :img-grin2
6-4 Arrow 19 ekim 06
Galiba bunda onceden duyurulan 8 bolum gozukcek olan green arrow ıslenecek.Justin Hartley (oliver queen-green arrow) oynıyacak
wala şu an 4x12 deyim.an itibariyle söyleyebileceğim lois her meydana çıkışında lcd ye yapıştığım lana her meydana çıktığında odanın öbür tarafına doğru geri kaçtığım.lana hayranları için sorry ama gerçekten she make me stick..:) ama lois..öyle bir kız arkadaşım olsun gözümü kırpmadan tüm galaxy i ateşe veririm..:fighting2 :img-grin2 :fighting2
kim bilirim Angel-us insanlar Clana'nın bu monotonluğundan sıkıldıkça ve Lexana'daki potansiyeli kabullendikçe işin şekli değişebilir ;)
Lois'in bildiğimiz meraklı gazeteci hali henüz dizide yansıtılmasada bence karakter olarak Erica Lois Lane karakterini çok iyi yansıtıyor ekrana
Gerçekten Erica Durance çok başarılı rolünü iyi yapıyor ve oynadığı karakter de sevimli olduğu için hayranları günden güne artıyor. Zaten 5. sezon "cast" ına bakarsak Chloe nin önüne geçti 6. sezonda da Lana-Lois esas kadın karakterler olurlar. Martha Kent anne tabi onun yeri ayrı :)
Clark ve Lana nın monotonluğuna da katılıyorum, mesela Clark kırmızı kriptonitli haliyle ve Lana da değişime uğrayınca -cadı oluyodu hani 4. sezonda- seyir zevki çok artıyor.
Pete de iyiydi aslında niye çıkardılarsa diziden -böylelikle siyah tenli hiçbir oyuncu kalmadı dizide- Lex in korumaları hariç :)
Son olarak, Lana is the princess that makes sick people feel better :)
O öyle olursa diğeri şöyle olursalarla olmuyor biliyorsun ;) Lana'mızın normal hali belli Clark'ımızın da ikisini normal şartlarda biraraya getirince ortaya televizyon tarihinin en sıkıcı çiftlerinden biri çıkıyor.
Ben ilk olarak Erica'nın resimlerini gördüm ve hemen önyargıda bulunup burun kıvırdım.Hata etmişim izleyince aslında Lois Lane ne kadar uyduğunu farkettim.Önyargılı olmamak gerekiyor.
3.sezon finali bana o kadar iyi gelmiyor yaklaşık son 1-1.5 dakikadaki ağır çekim Lex ve Chole'nin başına gelenleri görene kadar bence çok sıradan bir bölüm gibi geçiyor.Hiçbir heycanı merak uyandırıcı yanı yok.Ama son saniyelerde olanlar insana burda bırakılır mı be dedirtiyor orası ayrı ama ondan önceki yaklaşık bir 40 dakika hiç final havasında değil.Bence şuana kadarki en iyi sezon finali (2.sezon finalini izlemedim ama) 5.sezon finali.Zaten açılış sahnesi bile başlı başına harika.Smallville'i X-Files haline dönüşmüş hali gibi.Diyaloglar çok daha sağlam.Sonunda sizi gene çok merak içinde bıraktırıyor.
4. sezonda lois ciktiginda lanaya olan butun askim sonmustu 4. sezonu nerdeyse sadece lois ve clark i gormek icin izledim insallah 6. sezonda birlikte olcaklar. Ben 5. sezon finalini onceden bildigim icin cok heyecanlanmamistim. Ama digerlerini bilmeden izledim ve beni en cok heyecanlandiran 3. sezon finaliydi.
bana 3.sezon finalinde öyle heycanlandırıcı gelmiyor son dakikası hariç.Tüm finalleri neler olacağını bilerek izledim bence 4.sezon finali 3.sezon finaliniden daha iyi.
http://i7.photobucket.com/albums/y285/duskwillow3/clois-cwpromo/CWpromo30124.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y285/duskwillow3/clois-cwpromo/CWpromo10184.jpg
^^ Aslında hep Clark ve Lois'in hikaye gereği birlikte olmaları gerektiğini konuşuyoruz ama bence Tom ve Erica birbirlerine yakışıyorda.Hani bu sadece Superman efsanesinden kaynaklanan bir durumda değil.Hani deriz ya ten uyuşması diye bence bu uyum Tom ve Erica'da var
Kristinle de ben yakışırım ya neyse ;)
3. sezon finali nin güzelliği son dakikaları idi zaten, ama harbiden en karmaşık finaldi. Özellikle Lion-El ön planda olduğu için çok sevdim.
4 ün finali de güzeldi baya, meteor yağmuru falan oldu. Clana tekrar birleşti..
5 in finali ise süperdi Zod geldi, Martha ve Lois uçakta tehlikede, Dünya karmaşa içinde ama dediğim gibi benim favorim 3, yani oradan Clark a gelen kızı [Kara idi sanırım] çıkarırsak da favorimdir :)
Ayrıca 4.17 yi izledim "the villain of the story" çok güzeldi, Lex in kötü yanını gördük.
Lionel n sonda saci kesillirken ki surat ifadesi cok guzeldi ve arka fondaki muzikle sonlari etkileyici olmustu 4. sezon finalindede Lois in Kentlerin ciftligini gordugundeki surat ifadesi de icimi yakmisti
417_Onyx muhteşem bir bölüm herkese izlemesini tavsiye ediyorum.Lex'in ikiye bölünmesi ve içinde yaşan ve ortaya çıkarmamak için savaştığı yanı ortalığı toz duman ediyor.Aslında insan ister istemez üzülüyor Lex için bu bölümde.Çünkü kaderinde bu hale gelmek var ama o bunun olmaması için herşeyi deniyor çabalıyor ama çabaladıkça kaderine daha da yaklaşıyor.Hele birde Lex'in "i'm the villain of the story" diyişi var ki tam psikopata bağlamış durumda :) Tabii birde Lana'dan bir özür dileyişi varki sanki küçücük bir çocuğa dönüşüyor.Michael zaten çok iyi bir oyuncu ama Lex merkezli bölümlerde adam sanki bütün hünerleri sergiliyor.Varı yoğu ne varsa döküyor ortaya.
Bana 5.sezon finali çok heycanlı geliyor.Her dakikası.Lex'in götürülmesi.Clark'ın seçim yapmak zorunda kalışı.Lex'in güçlerle geri dönmesi bu esnada yaşadığı şaşkınlık Lois ve Martha'nın kaçırılması.Lana'nın Lex'i savunması.Lex ve Clark'ın dövüşmesi sonrasında Zod'un gelişi.Lana'nın Lex'i seçişi ona gitmesi.Martha ve Lois'in öyle uçakta bayılıp kalması.Chole'nin arabadan çıkarılıp tartaklanması Clark'ın hapsolup uzayda kayboluşu.Her saniyesi soluksuzdu bence.Hiçbir final bu kadar heycanlı olmadığını düşünüyorum
3 ve 5 kapışır bence :D Birinde Lionel var diğerinde Lex.
Beni kızdıran şey ise Zod u 6. sezonda sadece bir bölümde halledecekleri. Yani o kadar Zod dediler taa 5.08 Solitude da adı geçti yani..
Evet bi de sanirim Lex yine hatirlayamicakmis o guclere sahip olduktan sonra yasadiklarini. Artik ogrensin ya yeter
Evet bi de sanirim Lex yine hatirlayamicakmis o guclere sahip olduktan sonra yasadiklarini. Artik ogrensin ya yeter
O kadar olay yaşıyolar sonra hiçbişey hatırlamıyolar, bu çok saçma ya sıkmaya başladı!!!
Zod'un 522'de geldiğini düşünürsek aslında 2 bölüm ediyor :P yok ben hemen gitmesine sevindim açıkçası.Lana'nın Zod'u Lex zannederek onunla zaman geçirmesi pek hoş olmazdı.Hadi Lex birşeyler hatırlamıyor anladıkta Lana'nın bildiği şeyler var onları Lex'e anlatması lazım.
6-5 Subterranean :happy0064
season 5 lexmark da kaldım en son olarak.huh neredeyse 1 haftada hallettik smallville i:img-grin2 sanırım bunlar bizi bir sezon daha oyalayacaKlar taşların yerine oturmasını clarkın o komik kırmızı/mavi kostümü giymesini lois le takılmaya başlamasını daha çook bekleyecez.ama bunlar amerikalı yani bir nevi zuzaylı:img-grin2 napacakları hiç belli olmaz.sezon 1 den bu yana geçen zamanı vede dizinin gelebildiği düzeyi gözönüne alırsak,5 sezonda anca buraya kadar gelebildiğini düşünürsek smallville 10.sezona kadar gide..:fighting2
blacksymbian 24-07-06, 08:11 clark ve lois ciler için harika bir video
http://www.youtube.com/watch?v=Euc5JaP1sMY&mode=related&search=erica%20durance
Alahim cok tatli ve gusel o gulusu bitiriyo beni ya. Gozleri felan lens degilse ne kadar gusel oyle. Fotomontajlar da cok iyi. Simdi izledim o linkte sag altta Butterfly effect 2 nin trailer i var. Erica Durance oynuo basrollerde :img-grin2
http://www.youtube.com/watch?v=_EkyfOitKIQ&mode=related&search=erica%20durance
tamam lana çok çok çoookkk güzel insan üstü bir güzelliği var kabul..ama erica nın çekiciliğinin yanına dahi yanaşamaz.erica..bambaşka..:fighting2 :fighting2 :fighting2
edit..buldum sonunda..erica birine benziyo diodum nihayet buldum.elizabeth hurley..korkunç derecede benziyolar..özellikle butterfly effect de..ama bi farkla erica THE ORIGINAL..:img-grin2 liz hurleyin herbi şeeysi estetik..buyrun siz karara verin..
http://img155.imagevenue.com/loc447/th_48829_1_447lo.jpg (http://img155.imagevenue.com/img.php?image=48829_1_447lo.jpg)http://img120.imagevenue.com/loc598/th_48835_2_598lo.jpg (http://img120.imagevenue.com/img.php?image=48835_2_598lo.jpg)http://img21.imagevenue.com/loc398/th_48846_3_398lo.jpg (http://img21.imagevenue.com/img.php?image=48846_3_398lo.jpg)http://img40.imagevenue.com/loc309/th_48853_4_309lo.jpg (http://img40.imagevenue.com/img.php?image=48853_4_309lo.jpg)
http://img46.imagevenue.com/loc541/th_48860_5_541lo.jpg (http://img46.imagevenue.com/img.php?image=48860_5_541lo.jpg)
603_Wither
Bu bölümde Gloria adlı güzel bir park görevlisi ormanda meydana gelen rahatsızlık veren olayları araştırmaya başlar.Gloria ve Clark birbirlerinden etkilenirler.Lex'te bir kostüm partisi düzenler
Ortada Erica çirkin diyen yok ki, hem neden Kristin Kreuk ile bir kıyaslama var anlamış değilim. Sonuçta dizide rolleri güzelliğe göre paylaşmıyorlar. Ya da siz sadece güzel/yakışıklı diye mi seviyorsunuz karakterleri?
Sahsen ben butun karakterleri seviyorum sadece Lois e asigim:img-grin2
603_Wither
Bu bölümde Gloria adlı güzel bir park görevlisi ormanda meydana gelen rahatsızlık veren olayları araştırmaya başlar.Gloria ve Clark birbirlerinden etkilenirler.Lex'te bir kostüm partisi düzenler
nereden edindin bu bilgiyi??bildiğim kadarıyla 6. sezon eylülde başlıyor..
Ortada Erica çirkin diyen yok ki, hem neden Kristin Kreuk ile bir kıyaslama var anlamış değilim. Sonuçta dizide rolleri güzelliğe göre paylaşmıyorlar. Ya da siz sadece güzel/yakışıklı diye mi seviyorsunuz karakterleri?
evet arkadaşım ben güzellik çirkinlik ayırımı yapıyorum..güzelliğine göre seviyorum karekterleri..ben yapı olarak iç güzellik olayına inanmayan biriyim.dışı güzel olanın içi de güzel olur diye düşünüyorum..netice olarak çirkin hiçkimseyle işim olmaz..ha bunlar benim bakış açım/yorumum dolayısıyla sadece vede sadece beni bağlar o yüzden bu görüşümü kimseyle de tartışmam..:img-cool2 :img-punk: :img-cool2
Olabilir zaten öğrenmek için sordum. Aynı konuda yazdığım insanların kıstaslarını daha iyi bilmek içindi, teşekkürler.
nereden edindin bu bilgiyi??bildiğim kadarıyla 6. sezon eylülde başlıyor..
Evet haklısın 6.sezon eylülde başlıyor ama başlayan bölümlerin ekranda verilmesi.Senaryolar yazılmaya başladı bile.603 için belirlenen konuda bu.Bilgiyi Krytonsite'den de alabilirsin.
604_Arrow
605_Subterranean
teşekkürler bi bakayım neler bekliyor bizi..
En az 7 bölüm boyunca Oliver Queen(Green Arrow) rolünü Justin Hartley oynıycakmış. Oliver Queen dizide Lex le beraber okudukları yatılı okula kadar dayanan bir sır paylaşıyor olcaklarmış. Ve Lois le aralarında bir elektirklenme olcakmış:icon_evil
eminim siz de pek çok diğer dizi seyircileri gibi spoiler a önem veriyorsunuz,post bile açmışsınız.fakat pek çoğunuzun(yani bu postu takip edenler) avatar ve imzaları direk en direk spoiler içeriyor.şahsen ben smallville fanatiği değilimdir.ama ben bile şaşırdım.
bu arada engin bilgilerinize danışayım,,lex-lana olayı ne zaman ortaya çıkmıştır??ondan önce clark-lana ne zaman bitmiştir??
En az 7 bölüm boyunca Oliver Queen(Green Arrow) rolünü Justin Hartley oynıycakmış. Oliver Queen dizide Lex le beraber okudukları yatılı okula kadar dayanan bir sır paylaşıyor olcaklarmış. Ve Lois le aralarında bir elektirklenme olcakmış:icon_evil
lois de maşallah boğaziçi elektrik dağıtım a.ş gibi:img-grin2 elektriklenmediği kimse kalmıyacak desene lana gibi:fighting2 sezon 5 aqua da nasıl da atlamıştı elemana balıklama..ee elemanda balıktı zaten:img-grin2
Bence Lois'le etkileşmeleri abartılı birşey olmaz.Ayrıca Erika'nın bu duruma çok güzel bir bakış açısı olmuş.Diyor ki "ben yazar değil oyuncuyum ama bence Lois'in Green Arrow ile birlikte olması Clark'ın birtakım duygularını araştırmaya ve kendisine neden böyle duygulara sahip olduğunu sordurmasını sağlayacak"
Merhaba sinekkk
Mod'un bize verdiği bilgiler doğrultusunda spoiler içerikli bilgileri bu başlık haricindeki yerde veremiyorum ama avatar bannerlarımızda böyle bir sınırlama yok.
Walla Clark ve Lana bir barışıp 3 ayrılıyorlar.5'ci sezona dahil bu kısır döngü aynen devam ediyor.Ama 5'ci sezonun ortalarından itibaren bu değişiyor ve Lex Lana başlıyor.Ama resmen başlamaları 20. bölüm ile oluyor.
Bence Lois'le etkileşmeleri abartılı birşey olmaz.Ayrıca Erika'nın bu duruma çok güzel bir bakış açısı olmuş.Diyor ki "ben yazar değil oyuncuyum ama bence Lois'in Green Arrow ile birlikte olması Clark'ın birtakım duygularını araştırmaya ve kendisine neden böyle duygulara sahip olduğunu sordurmasını sağlayacak"
İnşallah öyle olur
Clana resmi olarak 5.16 da bitiyor, Clark artık seni sevmiyorum Lana diyor ve Lana da o kadar beklemenin sonucunun böyle olduğuna kızıp, sonsuza kadar bitti öyleyse diyor.
Lexana 5.18 de başlıyor gibi. Lex Lana yı öpüyor ve Lana da karşılık veriyor. 5.20 de de Clark öğreniyor.
Sanırım 5. sezon dvd leri piyasaya düşmüş yarın hemen alıyorum çok mutlu oldum:img-angel
Yeni spoiler ışığında şunu söylemek istiyorum.Lex gibi ağır karizmatik bir adamın kostüm partisi düzenlemesi ilginç olacak.Ne giyecek acaba :P
Ben kurala bağlı değilsiniz,hıı amaçlı söylemedim zaten :D
sadece belki böyle birden görünce gerçekten heveslerini kaybedebilecek arkadaşlar olabilir smallville hayranlarından.dizi ailesi birbirini korur ya o bapta.siz için bir sorun yoksa no problemo...
neyse ben diziye geçeyim...clana-lexana arası iki bölüm tebrik ediyorum buradan dizide emeği geçenleri...ben tabi X-Files izleyicisi olarak iki karakterimizin birbirine olan bakış açılarını değerlendirmeye alışmışım :)
Onlara laf etmen abes kaçar, Clana aslında 5.12 de bitti ama Clark ın babası öldüğü için Lana biraz daha toleranslı davrandı ve Clark ın ona karşı dürüst olmasını bekledi. Ve seni hep bekleyeceğim de dedi zaten. Ama Clark sonraki bölümlerde Lana yı koruma safsatasıyla bitirmeye niyetlendi ve bitti. Arada 8 bölüm var aslında tam olarak, ki Lex in Lana ya ilgisi zaten belliydi. Ki bence Lex haketti Lana yı, tabi Lexana cı değilim ama :)
X-Files ta işler farklıydı biraz, Mulder Scully den önemli şeyler saklamıyordu ve olayların hep üstünü kapatmaya çalışmıyordu. Onlarınki biraz aşklarını itiraf edememe durumu gibiydi dersek daha iyi olur değil mi?
Ayrıca Kal; harbi DVD mi yoksa Divx leri mi toplamışlar dvd ye?
Mulder Scully deyince arada bir bağ vardır,bu bağın ne olduğu belli değildir,kendileri bile bilmez yani,,hatta the creator Chris Carter bile bilmez,ben napayım;?? :D
Bu arada Lexana işine sevindim gerçekten...kızımız güzel zaten annesi çinliymiş,cnbce dergisinde okudum..Lex de zaten karizma tavan yapmış...Hoş..yani bakışlarında hep aynı anlam yok hiç değilse...
Ayrıca Kal; harbi DVD mi yoksa Divx leri mi toplamışlar dvd ye?
Vala ben ilk 4 sezonun dvd sini beşiktaşta biyerden almıştım döndükten sonrada kuzenime her gün kontrol ettiriyodum bugün gelmiş sanırsam. Diğerleri dvd di bu da dvd dir heralde kontrol ettiririm ama:img-grin2
Yok bende 5. sezon tüm bölümler var zaten divx olarak ama Eylülde Dvd çıkacak diye görmüştüm o yüzden şaşırdım biraz :)
Mulder-Scully bambaşkadır :)
Mulder Scully'nin yeri apayrıdır canım tüm dünyada (hatta evren diyelim biz buna) birbirlerinden başka hiçkimseye güvenmeyen 2 kişidir onlar.Aralarından sır geçmez işler nederece olursa olsun.Bu bağın bir çeşidini belki 6.sezonda Lex Lana yapar belli mi olur :D Lex zaten %100 güveniyor.Tek güvendiği kişi Lana.Lana'da kendini yavaş yavaş Lex'e adıyor gibi.Göreceğiz neler olacağını
Sinekk 3.sezonda itibaren iyi izle derim ben.Lex Lana arasında gözle görülür ilerlemeye kayıtsız kalamayacaksın bence :)
Clark'ın Lana'yı koruma ayakları hepsi palavra.Clark bir kahraman ve doğası gereği insanları korumaya çalışıyor bu aşikar.Ama söz konusu aşk işlerine girince o da en az diğer insanlar kadar insan.O yüzden hareketleri sadece korumadan ibaret değil.Kıskançlık kaybetme korkusu yanlış zamanda yanlık kararlar vs....Bence koruma bu sıralamada en alt sırada.
Koruma ayağına dedim zaten Nghn, bence tamamen saçmalık koruyorum falan demesi zaten uzun uzadıya tartışmıştık önceki sayfalarda :)
lana ne yaparsa yapsın beni japonyanın ekonomisi kadar ilgilendiriyo:img-grin2 yani hiç ilgilendirmiyo..esas meraq ettiğim lois le clark ne zaman birbirlerine ilgi duymaya başlayacak..hatta lanadan o kadar sıkıldımki clark ahırda otururken lana nın artık klasikleşen pat diye ortaya çıkmasından boş boş konuşup gitmesinden tabiri caizse tiksinmeye başladım:img-grin2 hatta diziyi izlerken lana tekrar clark ın yanına ambarın merdivenlerinden çıkarken gayri ihtiyari yine ne war laaan diyorum kendi kendime:fighting2 :fighting2 hatta clark lana nın arkasından boş boş bakarken << olm manyakmısın bırak şu bibuçuk metrelik şeeyi baq orada lois var..boy pos onda/güzellik onda/vurduğunu yere sermesi onda/inanılmaz espriler onda..kafanı kullan..> diyorum yine içimden..şaka maka fena kaptırdık bu diziye..nip/tuck benim için 1 numaraydı cnbc-e dizileri içinde..dün sezon 3 episode 1 izledim dvd den.uyumuşum başinda..oysaki 2.sezon finalindeki soru işaretlerinin tümü çözülüodu 3x1 de..ama smallville bambaşka kesinlikle en iyisi..:img-grin2
tabi ben cnbce cahili lana lana diye geziyorum :D
peki sizde şikayetçi bir grup var mıdır,ne bileyim hani asıl olaylar geri planda kalıyor bu entrikalar yüzünden falan diyen bir grup??
blacksymbian 28-07-06, 16:51 tabi ben cnbce cahili lana lana diye geziyorum :D
peki sizde şikayetçi bir grup var mıdır,ne bileyim hani asıl olaylar geri planda kalıyor bu entrikalar yüzünden falan diyen bir grup??
asıl olyları bunlar bağlıyo zaten yani bu sayde aralarında düşmanlıkta oluşuyo
Benim dediğim Clark'ın ya da Lex'in özellikleri...Niye burda oldukları...Bu gibi şeyler?
Kimse rahatsız olmuyor heralde.:)
blacksymbian 28-07-06, 19:11 burda bi röportaj var erca duran ile ** ainglizcem olmadıgı için bilmiyorum ingilizce bilenler tercüme derse sevinirm arkadaşlar
http://www.tvguide.com/News/Insider/default.htm?cmsGuid=%7B738EFBBF-CB91-4D6C-B80E-3BBFD4CF8394%7D
Ya symbian arkadaşım bi önceki sayfada nghn açıklamış o yazıyı. Ana fikiri yazmış bak:
Benim şikayetçi olduğum gruptan ziyade Clark'ın Lana'nın çevresine bu kadar deli divane şekilde dönmesi.Gerçekte Clark ve Lana bukadar büyük bir aşk yaşamamıştı.Lana'yla olan aşk hayatından ziyade buna odaklanılırsa sevinirdim
klasik superman konseptinde lana nın pek bir fonksiyonu yok zaten hatta çoğu superman serilerinde lana nın adı sanı dahi yok.WB smallville i çekerken sanırım biraz da uzun metrajlı bir dizi olsun diye lana nın üzerinde bu kadar durdu..hatta superman returns de bile clark direk lois in kucağına düşüyo lana mana uraşmıyo yane..o yüzden klasik superman formatına bir an önce girsin diye clark la lois in olaya girmesini istiyom bir an önce:)
edit..5x16 da lananın clark a <<<it's over..forever..>>> deyişi gerçekten çok dramatikti..100 küsür bölümdür süren bir aşk hikayesi böyle bitmemeliydi..tuhaf oldum yanee:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2
Ya beni Clark Lois olayı orjinal filmlerde bu kadar etkilemiyo biraz Superman dönüyorda o kadar. Bi de bişey kafama takıldı 3. sezonda bi bölümlüğüne gelen Perry White acaba 6. sezonda falan daily planette gözükcek mi? Hiç bi bilgisi olan varmı?
slm millet ben yeni geldim bu foruma.bu arada perry white ı bende merak ediyorum walla helal olsun . hiçbir fikri olan varmı?
blacksymbian 29-07-06, 17:27 slm millet ben yeni geldim bu foruma.bu arada perry white ı bende merak ediyorum walla helal olsun . hiçbir fikri olan varmı?
açıklanan senaryolarda yok ama çıkabilir heralde alicia gibi bidaha girebilir diziye
5x17 de lex ölüp annesinin yanına gittiğinde annesi ile konuşurken elinin devasa bir şekilde büyüdüğü sahne ileride lex in nasıl bir yaratığa(general ZOD) dönüşeceği hakkında da ipucu veriyor..çünkü klasik superman konseptinde supermanın en büyük düşmanı lex oluyor..
Lex Amerikan başkanı oluyor ileride. En güçlü hali bu olacak. Zod un Lex in bedenine girmesi diziden çıktı ve bir bölümde de olayı kapatıyorlar spoilerlere bakarsak.
esas meraq ettiğim lois le clark ne zaman birbirlerine ilgi duymaya başlayacak..
duydugum kadarıyla 6. sezonda clark la chole birlikte olacaklarms.
zaten son bolumde gorunuodu açık açık :)
alalacele öpstuler gerçi ama :D
lois ilerde bence sezon sonlarına dogru...
sozde 6. sezonda olmayacakms baslarda ama sonra vazgeçmsler
çekmisler yine :D
eh izleyici cazibesi :D
Lois le Clark en kısa zamanda birlikte olsunlar, Lex le de Lana evlensin başka ne olursa olsun:img-grin2
ya arkadaşlar allah rızası için kim ne biliyorsa duyduysa 6. sezon hakkında anlatsın nolur..:img-grin2 az evvel 5x22 sezon finalini izledim kaldım ölece..clark o acaip şeyden nasıl kurtulacak?martha ile lois o uçaktan nasıl inecek..lex yada zod ne haltsa işte daha neler yapacak?kafam karmakarışık oldu:fighting2 :fighting2 :fighting2
Vala işte zod u bir bölümde alt etceklermiş. Clark Jor el in bi yardımcısımı asistanımı ne yardımıyla kurtulcakmış. Martha ve Lois in nasıl kurtulcağı hakkkında bi bilgim yok.
clark ve chole birşey olacağını sanmıyorum çünkü Chole'nin aşk hayatına Jimmy girecek.
biraz araştırma yaptım green arrow diye biri katılıomuş clarka yardımcı mı ne oluyomuş.yani clark bir nevi çetesini kuruyomuş:img-grin2
blacksymbian 02-08-06, 10:05 6-3 te de clark bi kısla tanışcakmış
Merhaba diyerek başlayayım önce. Son birkaç sayfada yazılanlara bakınca birçok kimsenin şu ana kadar yayınlanmış olan bölümleri seyrettiğini anladım. Gerçek bir Superman tutkunu olarak (imzam ve avatarım gereken ipucunu veriyordur sanırım :img-grin2 )Smallville dizisini ben de seyretmekteyim. Okuduğum yorumlardan çıkardığım kadarıyla ben diziyi daha az beğeniyorum. Ancak nedenlerimi şimdi yazacak değilim. Belki bir ara bu konuyu da konuşuruz.
Bir yerde 5. sezonun DVD'leri hakkında konuşulmuş. Türkiye'de olan DVD'ler anladığım kadarıyla kaçak DVD'ler çünkü sadece ilk iki sezonun ikinci bölge DVD'lerini bulabildim Türkiye'ye satış yapan alışveriş sitelerine baktığımda. (Birinci sezonun set halinde satılmıyor oluşu da ayrı bir saçmalık, fikrimce. :fighting2 ) Zaten 5. sezonun DVD'lerinden bahsediliyorsa işin içinde korsan DVD'nin olduğu hemen ortaya çıkıyor. 5. sezonnun DVD'si 12 Eylül günü satışa sunulacak ABD ve Kanada'da.
Altıncı sezon hakkında ilk bilgiler de gelmeye başladı. Sezon açılışını Steve DeKnight (SDK) yazacaktı. Smallville'in en kötü bölümünü yazmış bir senarist (patlayan bebekli bölümün bıraktığı berbat tadı nasıl unutabilirim) ama özellikle Buffy ve Angel dizilerinin tutkunları tarafından çok tutulan SDK arada iyi sayılacak bölümler de yazdı. Aklıma ilk gelen beğendiğim bölüm "5X07 - Splinter" ve umuyorum 6. sezona en az Splinter kadar iyi bir bölümle başlarız. Ne var ki salak uzaylımız Clark'ı Phantom Zone'dan kurtarmak için buldukları fikri düşününce şüphelerim artıyor. Bilmeyenler için, Clark'ın Phantom Zone'dan kurtulmasına Jor-El'in asistanlarından biri yardım edecekmiş. Jor-El'in asistanının Phantom Zone'da ne aradığını umarım açıklarlar. Bölümün adının Zod olacağı söyleniyor ayrıca.
İkinci bölümün adının "Sneeze" olacağını ve çok büyük bir ihtimalle Clark'ın süper nefes gücünü kazanacağı bölümün bu bölüm olacağını belirterek devam edeyim. Solmak anlamına gelen Wither adlı üçüncü bölümde ise beyaz kriptonitin ortaya çıkacağı en çok ileri sürülen spekülasyonlardan biri ve kanımca akla en yatkın olanı çünkü beyaz kriptonit Superman çizgi romanlarında bitki yaşamına zarar veren ama diğer canlılara bir etkisi olmayan bir kriptonit olarak gösterilmiştir. Bölüm adının solmak anlamına geldiği düşünülürse bu düşünce çok da uçuk görünmüyor.
Dördüncü bölüm ise Arrow adını taşıyor ve anlaşılan o ki bölüm Green Arrow merkezli olacak çünkü TV Guide'ın aşırtma haberine göre başka bir DC Comics karakteri olan Green Arrow Smallville'in altıncı sezonunda en az 7 bölümde yer alacak. Bilmeyenler için, Green Arrow biraz Batman'e benziyor. Tıpkı Batman gibi herhangi bir süper güce sahip değil ve Batman'dan sonra ikinci en iyi dedektif olarak algılanıyor DC evreninde ve özelliği çok iyi bir okçu olması ve kostümlü süper kahraman olarak farklı farklı özelliklerde oklar kullanarak kötü adamları etkisiz hale getirmesi.
Bu arada, pek tabii ki Jimmy Olsen'ın da kendine gelen sezonda yer bulacağını söylemeyi unutmamalıyım. Superman'in geleceğindeki her kişinin gençliğinde karşısına çıkıp onu gözlüksüz görmesi şart olduğu için Jimmy Olsen'ın dizide yer almaması düşünülemezdi. Eğer Superman mitosunu biraz biliyorsanız Clark'ın Metropolis'e gittiğinde sessiz, ürkek, utangaç ve gözlüklü biri gibi hareket ederek Superman olduğunu gizlediğini bilirsiniz. İnsanların Clark gibi birinin yarı-tanrı olarak algılanabilecek Superman olamayacağı inancının Clark'a kimliğini gizleme şansı tanıdığını kabul edersiniz. Oysa Smallville dizisindeki Clark hiç de öyle biri değil. Superman olarak ortaya çıktığında karşılaşacağı Lex Luthor, çalıştığı gazetede editörü olacak olan Perry White, aşık olacağı Lois Lane ve son olarak da Daily Planet'te ayak işlerini yapan ve fotomuhabir olmaya çalışan, yaşça küçük olması gereken Jimmy Olsen büyüdüğü kasabaya geliyor. Bakalım Jimmy Olsen konusunda neler yumurtlamayı düşünüyorlar...
Bana göre Smallville'i kaliteli dizi olmaktan uzaklaştıran unsurlardan biri kimin kimle ilişki içinde olduğuna haddinden fazla yoğunlaşması. Ne var ki hedef kitle olduğu iddia edilen yaş grubu pembe dizi kokan hikayeleri izlemeyi seviyormuş. 28 yaşında biri olarak hiç ilgimi çekmese de o konuda 6. sezonda neler olacağı konusunda sızan bilgilere değineyim. İlk kulağa gelen bilgilere göre Chloe ile Jimmy Olsen arasında romantik bir "şey" olacağı. Lois ile Olliver Queen (Green Arrow) arasında da romantik bir yakınlaşma olacağı sızan bilgiler arasında yer alıyor. Lex ile Lana da bir süre devam edip bitecekmiş. Clark ise uzun bir süreden sonra bir kız yüzünden zırlamayı bırakıp belki de dünyanın en büyük süper kahramanı olması için atması gereken adımları atacak. Gerçi üçüncü bölümde bir kızdan etkileneceği söyleniyor ama yine bana oldukça mantıklı gelen bir spekülasyon var bu konuda. O kız büyük ihtimalle Poison Ivy tarzında bir kötü karakter olacak. Batman çizgi romanlarından veya Batman ve Robin filminden Poison Ivy'nin kim olduğunu hatırlıyor olabilirsiniz. Yani bir çeşit hipnoz durumu söz konusu olabilir Clark'ın etkilenmesinde. Son olarak da Martha ile Lionel arasında gelişebilecek bir ilişkiden bahsediliyor. Zaten bunun işaretleri üçüncü sezondan beri veriliyordu. Yani Martha-Lionel ilişkisi üzerine giderlerse hiç şaşmam.
Lionel i aşırı kötü den karizmatik iyi ye çevirdiler 5. sezonda. Yani arada rahmetli Jonathan Kent abimiz olsa bile bu ilişki pek yadırganmaz diye düşünüyorum.
Ki bence böyle birşey olmamalı.
daha öncede yazmıştım klasik superman konseptiyle alakasız bir smallville bekliyor bizi..clarkı tanımayan kalmadı neyi nasıl gizleyecek..olsun bölesi daha iyi sıkıldık artık herseferinde aynı superman hikayelerinden:img-grin2
daha öncede yazmıştım klasik superman konseptiyle alakasız bir smallville bekliyor bizi..clarkı tanımayan kalmadı neyi nasıl gizleyecek..olsun bölesi daha iyi sıkıldık artık herseferinde aynı superman hikayelerinden:img-grin2
Ya bence böylesi daha iyi, hem Clark ile Superman in aynı olduğunu anlamamaları beni deli ediyor zaten..
blacksymbian 03-08-06, 12:40 süper nefes olayını kazanması çokiiii olcak
ben hala mavi dona takıldım nasıl ne şekilde giyecek o komik kıyafeti..güzel efendice takılırken clark nie niyeti bozsunki anlamıyorum:fighting2 ama bu arada dikkatimi çeken superman return de kostümü bayaa bi allamış pullamışlar 2006 ilkbahar/yaz kreasyonu gibi olmuş iyide olmuş..:img-grin2
blacksymbian 03-08-06, 16:30 bunun kıyafeti belki farklı olur
Görüyorum ki tartışılan konular arasında Superman'i Superman yapan noktalar da var. Örneğin, Superman'in kostümünü eleştirenler var. 1938 yılından beri kostüm mavi, kırmızı ve sarı renkleri barındırdı. Bunun değişmesini istemek bir futbol takımının renklerini değiştirmesini istemek gibi oluyor. Yani Beşiktaş takımının siyah-beyaz yerine yeşil-turuncu renklere geçmesini ya da Galatasaray takımının sarı-kırmızı renkler yerine mavi-siyah renklere geçmesini istemek gibi oluyor bu durum. Superman'in kostümü bir simge olmuştur ve bunu değiştirmek o simgeyi sarsmak anlamına gelir. Değişiklikler mutlaka olacaktır ama uzun yıllar sonunda oluşmuş bir konsepti ancak azar azar ve yavaşça değiştirebilirsiniz.
Diğer bir konu da Superman'in Clark Kent olduğunu kimsenin fark edememesi konusu. Eğer bu noktayı aşamıyorsanız Superman hikayelerinden zevk alamazsınız. İleri sürülen mantık, daha önce de yazdığım gibi, Superman gibi çok güçlü birinin Clark Kent gibi biri olamayacağıdır. Seyirci/okuyucu gözlüğüyle değil karakterlerin gözüyle bakın ve bunu yaparken de Smallville'deki Clark'ı düşünmeyin. Smallville'in Clark'ı konusunda birçok problem var o problemleri konuşmaya başlarsak konu çok uzar. Belki başka bir zaman, başka bir başlıkta... Eğer Superman hikayelerinde karakterlerin gözüyle bakmayı başarırsanız Clark/Superman fiziksel benzerliğine rağmen koskoca bir adayı yerinden kaldırıp uzaya taşıyabilecek kadar güçlü birinin Clark Kent gibi sessiz, utangaç ve ürkek biri olamayacağını düşünürsünüz.
Aynı Superman hikayeleri denilip duruyor. Eğer hikayeciliğin teknik boyutuna inerseniz farklılık çoğu hikayede yok. Her zaman aşk hikayeleri anlatılıyor. Bir erkek ve bir kadın (bazen de iki kadın veya iki erkek arasındaki aşk)... Farklı ne kaldı o konuda? Aksiyon-macera içerikli bir hikayenin taslağı değişmez. Bir kahraman vardır, iyi taraf olarak kabule ederiz. Bir kötü vardır, kaybetmesini isteriz. Anlatmaya çalıştığım, kaba olarak baktığınızda hikayeler çok benzer bir iskelete sahiptir. Onları güzel yapan nüanslardır.
Superman hikayelerinde denenmeyen kalmadı, inanın bana. Kimliğini gizlememek de dahil olmak üzere hepsi anlatıldı. Altertnatif hikayeler olarak "ya olsa" hikayeleri uzun süredir anlatılıyor. Uzun sözün kısası, bahsettiğim konuları aşamıyorsanız ve bu sebepten Superman hikayelerinden zevk alamıyorsanız belki de Superman hikayeleri size göre değildir. Hayatımın son üç çeyreğinde ben o hikayeleri hep zevkle okudum veya seyrettim. :img-grin2 Benim için hiç tartışmasız mavi üniforması, kırmızı peleriniyle çelik adam en büyük popüler kültür ikonu. Ancak bu herkes için böyle olmak zorunda değil.:img-sorry
Anaxagor arkadaşım o kadar güzel anlattın ki superman e olan sevgüm kat kat arttı:img-grin2
Açıkçası ben Superman denen karakterden nefret ederim. Sebepleri çoktur ama en önemlisi Superman; Amerikan kültürünün popülarite ürünüdür. Yani kıyafeti falan herşey böyle. Tüm dünya ya eğer bir kahraman çıkarsa o da bizim çiftliklerimizde yetişir, bizim engin ahlakımızla olgunlaşır bizim kurallarımıza uyar vs. gibi mesajlar verilmeye çalışılıyor.
Çok uçtun diyebilirsiniz ama bu gerçekten bir kültür emperyalizmidir. Superman; dünyaya sunulan bir Amerikan vatandaşı dır aslında..
Ama şu an gerçekten varolup Lübnanda, Filistinde ve Dünyada zulmün olduğu diğer yerlerde insanlara yardım etmesini isterdim.. Neyse bunlar benim görüşlerim Superman i seven arkadaşlar darılmasın lütfen :)
Smallville dizisi Clark ın duygusal ve fiziksel gelişimini güzel bir şekilde gösteriyor ayrıca karakterlerle bütünleşmiş müthiş yetenekli oyuncular da seyir zevkini müthiş artırıyor.
Not: Filme de gitme sebebim Kevin Spacey nin canlandırdığı Alexander Luthor u görmekti :)
Yanılıyor olabilirim ama çizgi romanlarından birinde elinde amerikan bayrağını da sallandırarak rengini belli etmiştir.Cidden Amerika'nın en Amerikalı kahramanı olduğuna katılıyorum Superman'in.
Clark'ın Superman oluş safasını yaşadığı Smallville'de ise Clark'ı çok beğendiğim söylenemez.Clark'ın superman kahraman olacağı karakterinin de %100 iyiliğe hizmet edeceği bir yapıda oluşu aşikardır ama bu onun hatalar yanlış yapmayacağı anlamına gelmiyor.Bu yolda yapmış olduğu şeyler ise benim gözümde Clark karakterini özellikle (Superman'e girmiyorum) yeniden şekillendiriyor.
Açıkçası ben Superman denen karakterden nefret ederim. Sebepleri çoktur ama en önemlisi Superman; Amerikan kültürünün popülarite ürünüdür. Yani kıyafeti falan herşey böyle. Tüm dünya ya eğer bir kahraman çıkarsa o da bizim çiftliklerimizde yetişir, bizim engin ahlakımızla olgunlaşır bizim kurallarımıza uyar vs. gibi mesajlar verilmeye çalışılıyor.
Çok uçtun diyebilirsiniz ama bu gerçekten bir kültür emperyalizmidir. Superman; dünyaya sunulan bir Amerikan vatandaşı dır aslında..
Ama şu an gerçekten varolup Lübnanda, Filistinde ve Dünyada zulmün olduğu diğer yerlerde insanlara yardım etmesini isterdim.. Neyse bunlar benim görüşlerim Superman i seven arkadaşlar darılmasın lütfen :)
Smallville dizisi Clark ın duygusal ve fiziksel gelişimini güzel bir şekilde gösteriyor ayrıca karakterlerle bütünleşmiş müthiş yetenekli oyuncular da seyir zevkini müthiş artırıyor.
Not: Filme de gitme sebebim Kevin Spacey nin canlandırdığı Alexander Luthor u görmekti :)
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama aynı düşünceleri paylaşmıyorum. Superman senin anlattığın şekilde algılanabilir ama bu hemen aklıma Yunan mitolojisinde yer alan kahramanları da eski Yunan kültürünün emparyalizmi olarak mı algılanmalı sorusunu getiriyor. Emperyalizmin anlamı bir milletin sömürü temeline dayalı olarak başka bir milleti egemenlik altına almayı istemesidir. 1938 haziranında ilk defa çizgi roman olarak yayınlandığında ve özellikle büyük depresyon süresince Amerika'daki insanlara umut kaynağı aşılamaya çalışıyordu Superman hikayeleri. O zamanlardan beri doğruyu yapmaya çalışan bir karakterden bahsediyoruz.
Şu günlerde Ortadoğu'da olan gelişmeler hiç de hoş değil ama Superman'in hikayelerinde bu tür yerlerdeki insanlara yardım etmemesinin sebebi o sorunların göbeğindeki insanlara saygısızılık etmemek. Bu tür tartışmalı konulardan uzak durulma kararı DC Comics tarafından 2. Dünya Savaşı yıllarında alındı. Superman -teoride- bir savaşı bir günde sona erdirebilir ama gerçek dünyada o savaş hala devam ediyor olacaktır. Bu sebepten hikayelerde ona insanlık tarihine etki edemeyeceği -yani bir anlamda tanrıyı oynayamayacağı- babası Jor-El tarafından emredildi.
Superman dünyaya sunulan bir Amerikan vatandaşı değil, Amerika'nın savunduğu ideallerin peşinden koşan bir hayali kahramandır. Kanada asıllı Amerikalı iki genç tarafından yaratılmış bir kahramanın o ideallerin peşinden koşması da çok şaşırtıcı değil. Ancak günümüzde oluşmuş anti-Amerikan akımlar sonucunda yukarıdaki eleştirilere benzer eleştirilerin yapılması normal. Yine de aklıma dürüstlüğü ve adaleti savunan bir karakterin niye bu şekilde mercek altına alındığı geliyor? Dürüstlük ve adalet anlayışlarının Amerikan olması mı bu kadar sorun? Kişisel görüşüm, dürüst ve adil olan bir yabancının (Amerikalı'nın, örneğin) yalancı ve adaletsiz bir Türk'ten yeğ olduğudur.
Amerika'ya geldiğimden beri fark ettiğim bir nokta var. Her milletin kültürünün kendine has iyi yönleri var (pek tabii ki kötü yönleri de). Sadece Amerikan kültürü değil bahsettiğim. Çeşitli Avrupa ülkelerinden, Uzakdoğu ülkelerinden de arkadaşlarım ve tanıdıklarım var. Güzellikleri her kültürde bulabiliyorsunuz. Hani Osmanlı'nın bunu başardığı söylenir ya. Sadece kültürel farklılıklara hoşgörü ile bakabilmek gerekiyor. Kim olduğunu bilen bir insanın kültür emperyalizminden korkmaması gerekir.
Smallville dizisi modern mitolojinin bir parçası sayabileceğimiz bir karakterin gençlik yıllarının günümüze uygun bir dille anlatmayı vaad etmişti 2001 yılında. Yayınlanmaya başlanmasından çok kısa bir süre önce de ABD, yakın tarihindeki en acı olayı yaşadı (11 Eylül olayları) ve bu da kahramanlık anlayışının toplumca sorgulanmasına sebep oldu. O günlerde ülkedeki polis ve itfaiye gücünde yer alanların ne kadar insanüstü çaba gösterdiği görüldü ve ülke bir anda kahramanlığı yeniden tanımladı. O olaylardan önce bir sporcu ya da film yıldızı kahraman olarak görülürken 11 Eylül olaylarından sonra bu değişti. İşte bu sebepten Smallville Amerikan toplumunun bu değişimini de yansıtmaya aday oldu. Ne var ki iyi işler çıkarırken çok hatalar da yaptılar.
Uzun mesajlarımı okuyanlar için başlığın anlamına uygun bilgiler de vereyim. 6. sezonun 4. bölümünde (Arrow) Lex'e Dr. Groll adında biri gizemli siyah bir kutunun içeriğini bulmaya yardım edecekmiş ama Dr. Groll Lana'ya güvenmediği için Lana'nın Lex'e sadakatini test etmek için bir oyun hazırlayacakmış. Ayrıca, şu ana kadar beni en çok heyecanlandıran bilgilerden biri olarak, Lois, Inquisitor'da Safetec adlı bir şirketi ifşa eden bir haber yazacakmış. Bu haber de Lois'in başını o şirketle belaya sokacakmış.
Elbette sonuç itibariyle Superman bir hayal kahramınıdır.Ama konu çerçevesinde bakılacak olursa Amerikalı bir çift tarafından hristiyan bir ailenin tek çocuğu olarak yetiştirilir.Sonuç itibariyle de dünyaya sunulan ama meyvelerinden sadece Amerika'nın faydalandığı "kıtasal" bir kahramandır.Savaşları sona erdirmeye çalışmaz elbette ama dünya üzerinde Amerika haricinde meydana gelen kazalara afetlere de el atmamıştır.
Lana'nın Lex'in yanında iyice yer alacağı ve onun safına geçeceği söylentileri gerçekleşmeye devam ediyor gibi.Lana'nın bu sadakat testini geçeceğine hiç şüphe vermiyorum ama önemli olan bu testten LEx'in ne kadar haberdar olacağı.
Elbette sonuç itibariyle Superman bir hayal kahramınıdır.Ama konu çerçevesinde bakılacak olursa Amerikalı bir çift tarafından hristiyan bir ailenin tek çocuğu olarak yetiştirilir.Sonuç itibariyle de dünyaya sunulan ama meyvelerinden sadece Amerika'nın faydalandığı "kıtasal" bir kahramandır.Savaşları sona erdirmeye çalışmaz elbette ama dünya üzerinde Amerika haricinde meydana gelen kazalara afetlere de el atmamıştır.
Lana'nın Lex'in yanında iyice yer alacağı ve onun safına geçeceği söylentileri gerçekleşmeye devam ediyor gibi.Lana'nın bu sadakat testini geçeceğine hiç şüphe vermiyorum ama önemli olan bu testten LEx'in ne kadar haberdar olacağı.
Bu başlığa bulaşıcı bir hastalık gibi yapıştım, gitmek bilmiyorum. Umarım kimse fikir alışverişinden rahatsız olmuyordur. Kurgusal ürünlerin insanın kendini anlama ve anlatma çabası olduğuna inandığım için bu ürünlerin yorumunu da insanı yorumlama olarak algılıyorum.
Her neyse, ilk olarak ilk paragrafta geçen düşünceye yaklaşımımı yazayım. Evet, bir Amerikalı çift tarafından bulunup yetiştirilen bir uzaylıdır Kal-El. Evet, hristiyan olarak yetiştirilmiştir. Ne var ki Superman yaratıcıları Kanada asıllı iki Yahudi gençtir. Shuster ve Siegel hikayeyi oluştururken Metropolis şehrini Toronto'dan esinlenmişlerdir, örneğin. Daha da önemlisi, Superman her ne kadar hristiyan olarak yetiştirilmiş olsa da mümkün olduğu kadar seküler tutulmuştur. Gerçekçi olmam gerekirse Lois Lane ve Clark Kent'in birlikte kiliseye gittikleri tek bir zaman hatırlıyorum; evlendikleri zaman! Bu sebepten hristiyan olarak yetiştirilmiş olmanın vurgulanmadığı için çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Ana TV kanallarında yayınlanan Türk dizilerindeki kahramanlar da örneğin müslüman Türk ama bunun hikayelerde açıkça ortaya konduğunu ya hiç görmüyoruz ya da çok seyrek görüyoruz, değil mi? Amerikalılık ise zaruriyetten ortaya çıkmış çünkü Superman'i yayınlayan DC Comics adlı yayımcı Amerikan şirketi ve hedef müşteri kitlesi ilk etapta Amerikalılar idi. Eğer Türkler olsaydı eminim Superman bu defa da müslüman Türk olarak yetiştirilecekti.
Superman ilk başlarda hep Amerikan kökenli olsa da globalleşmenin iyice belirginleşmesinden sonra daha global bir kahraman olmuştur. Doğduğu ülke menşeyli hikayeleri çoğunlukta olsa da daha global hikayeleri de anlatılmıştır. Amerika haricindeki afetlere ve kazalara el atmadığı pek de gerçekçi değil. Belki bunu genellikle el atmıyor olarak değiştirirsek daha iyi bir eleştiri olur.
Lana ve Lex arasındaki ilişkinin bir süre devam edeceğine hiç şüphem yok çünkü dizinin yaratıcı yapımcıları Al Gough ve Mıles Mıllar en başından beri Clark/Lex/Lana üçgeni üzerine oynamayı beklediklerini ve Lana karakteri 18 yaşına bastıktan sonra bunu yapabilecek hale geldiklerini birkaç defa dile getirdiler. Ayrıca önceki mesajlarımdan birinde bahsettiğim senarist Steve DeKnight da Lex ile Lana ilişkisinin bitmeden önce bir süre daha devam edeceğini My Space adlı blog sitesinde belirtti. Zaten miyadını çoktan doldurmuı olan Lana karakterini dizi içinde tutabilmek için yapabilecekleri çok da bir şey kalmadı. 4. sezonda buldukları akıllara ziyan cadı Lana hikaye örgüsünden sonra Lex ile olan gönül ilişkisi bana çok daha cazip geliyor. Lex karakterinin Lana gibi berbat şekilde yazılan bir karakterle ucuzlatılması canımı sıkan tek nokta. (Lana'yı hiç sevmediğimi çok belli etmemişimdir umarım. :) )
Çok belli etmişsin :) Bilakis Lana benim diziyi izleme sebeplerimden biri. Ama haklısın bazen çok sıkıyor, şöyle bakarsak Lana tam 3 sezon -hatta tüm sezonlar- melül mahzun Clark ın ona karşı dürüst olmasını bekledi. Bundan vazgeçip değişik işlere girebilirdi, mesela Kriptonu falan araştırabilirdi ne biliyim başka şeyler yapabilirdi. Burada tabii ki söz senaristlerde bitiyor.
Lex-Lana ilk başlarda biraz kızdırdı milleti ama sakin kafayla düşününce oldukça mantıklı. Ki ben Jason-Lana ilişkisini de gayet yerinde bulmuştum.
4. sezonda Lana nın cadı olma hikayesine gelirsek, bence çok da abes değildi. Yani 4. sezon güzeldi, taşları toplamak falan. Zaten Superman hikayesinde de var bu taşlar. Filmde de gördük, evrenin tüm bilgisini içeren taşlar vs..
5. sezon da konu olarak iyiydi, Zod un gelmesi.. Yani James Marsters çok yerinde bir hamle olmuştu bence. Ama koskoca Zod u 6. sezonda sadece bir bölümde defedecekleri biraz saçma.
muhteşem şeyler yazmışsınız.artık superman e sadece kurgu olarak nakılmadığı güzel..
Zaten miyadını çoktan doldurmuı olan Lana karakterini dizi içinde tutabilmek için yapabilecekleri çok da bir şey kalmadı. 4. sezonda buldukları akıllara ziyan cadı Lana hikaye örgüsünden sonra Lex ile olan gönül ilişkisi bana çok daha cazip geliyor. Lex karakterinin Lana gibi berbat şekilde yazılan bir karakterle ucuzlatılması canımı sıkan tek nokta.
anaxagor bu paragrafa kesinlikle katılıyorum.lana için artık yazacak pek bir şey kalmadı.her sene bir sevgili koydular yanına sırf clark ile sevgili olmasın diye.izleyici hep bunlar ne zaman beraber olacak diye beklediler ama lana yine clarka yar olmadı gitti lex ile sevgili oldu.ben 1.sezondan beri lex ve lana nın sevgili olmasını istiyordum aslında şuan için memnunum ama böyle bir birliktelik değildi hayal ettiğim.lana artıkı clark konusunda pes ettiği için lex ile beraber.lex in de canına minnet zaten.lexi mutlu edecek tek kadın lana ama lana ile ilşkileri çok uzun sürmeyecek ne olursa olsun.şu lanayı test etme işini çok beğendim.kesinlikle işin içinde clark olur.lana yı test etmek için clark birebir.
clark ıle lois sonunda beraber mı olacaklar.... yanı dızının esas kızı gercek superman fılmlerınde oldugu gıbı loıs mı?
clark ıle lois sonunda beraber mı olacaklar.... yanı dızının esas kızı gercek superman fılmlerınde oldugu gıbı loıs mı?
Hikayenin sonu belli. Lex, Superman'in dolayısıyla Clark'ın en büyük düşmanı olacak. Lois Lane ise Clark'ın en büyük aşkı ve sonunda da eşi olacak. Smallville hiçbir zaman neyin anlatılacağı üzerine olmadı çünkü filmin sonu belliydi. Onların vaad ettiği nasılı anlatmaktı. Bir nevi Titanic filminin sonunda geminin batacağını bilmek gibi... Tabii ki tüm bunlar *dizinin* esas kızının Lana Lang olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Özellikle yapımcıların Lana Lang fetişini düşününce bunun yakın gelecekte değişeceğini düşünmüyorum. :img-icecr
Kimsen in fikir alışverişinden şikayet edeceğini sanmıyorum anaxagor Farklı görüşleri savunmak iyidir.Başlığa canlılık getiririr :) Ben Superman'ın hristiyan oluşundan söz etmedim.Superman için yazarların çizmiş oldukları hayat hikayesinin oluşumundan söz ediyorum.Bende ne incille ne de kiliseyle ilgilendiğini görmedim.Kıtasal kahraman oluşunda ise, evet haklısın genelde yurt dışı kahramanlık işlerine pek bulaşmadığını söylemek daha doğru olur.Ama ben superman'i bir dünya kahramanı olarak görebildiğimi söyleyemem.
Steve DeKnight My Space blog sitesinde Lex ve Lana için söylediği yanılmıyorsam şöyleydi "herşeyin bir sonu olduğu gibi eninde sonunda Lex ve Lana'nında bir sonu olacak" bu cevap aslında heryere çekilebilecek bir cevap.Lex ve Lana'yı birleştirmek yazarların en başından beri aklındaydı ama sizinde sözünü ettiğiniz süreç beklendi.Hem izleyicilerinde bu ilişkiye inanmaları için birtakım olaylara ihtiyacı vardı.
Bence Lana karatkerine yapılan yorumların bir çoğu Clark ile olan ilişkisinin kendisinde yarattığı psikoloji ve tavırlardan dolayı oluyor.Ama şimdi işler değişti.Biliyoruz ki Clark ve Lana'nın ilişkisindeki Lana ile Lex ve Lana ilişkisindeki Lana çoooooook farklı.O yüzden Lana'nın yepyeni bir çehreyle karşımıza çıkacağını sanıyorum.
Neden bilmiyorum ama Lexana ilişkisinin çok sağlamlaşacağını düşünüyorum.Daha öncede konuşmuştuk burda.Lex bu dizinin Anakin'i ve Lana'da Padme.Lex'i iyi tarafta tutan insani tarafını yaşatmasına tek sebep Lana'ya olan duyguları.Çünkü seviyor.Lex tamamen "kötü" olmadan Lana'yı kaybetmeyeceğini düşünüyorum bu da anca dizinin sonlarına doğru olabilir gibi.
Lana bu testi kesin geçecektir.Çünkü o da yavaş yavaş karanlık tarafa doğru gidecek.Bu testi geçmesi demek Lex'in yanında olamaya devam etmesi onunla birlikte bu karanlığa sürüklenmesi demek.
Martha ve Lionel arasında ise bilemiyorum bu konuda hiçbir yorum yapamıyorum.
Belki de Padme gibi ölecek ne dersin? Bence 10 bölüm falan bu ilişki olur ve daha sonra Lana bi şekilde ölür veya gider. Lex de tamamen piskopata bağlar olayı ve biraz güzelleşir dizi en azından :)
clark bildiğimiz superman kostümünü yani mavi donu nasıl ne şekilde giyecek dedim olay yunan mitolojisinden girdi USA emperyalizminden çıktı.yaw sorduğum gayet basit anlaşılması kolay bişeydi..şimdi bildiğimiz klasik superman konseptinde clark herzaman gözlük takardı ne bilim saçı maçı hep aynıydı.ama superman moduna geçtiği zaman daha değişik bir hal alıyodu haliylede ailesi hariç kimse tanımıyodu.ama smallville de clark ın daha gözlük taktığını görmedim.napacak yani tanınmamak için bir ilke imza atıp gözlüklü superman mi olacak:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 şu haliyle kostüm giyip bildiğimiz superman gibi dünyayı kurtarmaya başlasa herkes aa bu clark kent demeyecekmi??olay bu.bir ikinciside lois..yine klasik superman konseptinde lois clark ile birlikte çalışıo.ama telefon klübesine giriyo superman olarak çıkıo lois de supermana aşık oluyo..şimdi ise smallville de lois clarkın yüzünün vücudunun her kıvrımını biliyo(lois in diziye katıldığı ilk bölümü clarkı tarlada anadan doğma bulduğunu hatırlayın:img-grin2 )clark nasıl bir superman olacakki lois onu tanımayacak girdiği superman kılığından ayıramayacak ve o na aşık olacak..kafamdaki bu soru işaretleri bu..:fighting2
enderakgul 05-08-06, 13:12 merhba yeni üye oldum.gerçi ne zamandır okuyodum bu yeri ama sonunda dayanamayıp bende katıldım.daha öncesinden sorulacak bi ton sorum var ama onları sallayıp direk kalınan yerden giriom konuya.
dizi filmlerle aynı olacak diye bi şart yokki.sadece dizi yapımcıları filmden esinlenmiş(bunu daha önce birileri yazmıştı) o yüzden dizi ile klasik süpermen farklı olacak herhalde.zaten smallville deki herkes clark ın süper güçleri olduğunu biliyo ki.o yüzden onlardan gözlükle saklanmaya çalışmaz herhalde.lois ile farklı bi şekilde gelişir herhalde ilişki...
Amerika'da yayınlanıp da global kahraman olan başka bir kahraman var mı, bilmiyorum. Hikayeler genellikle süper kahramanların yaşadığı şehirlerde geliştiriliyor. Örneğin, Batman'in hikayeleri çoklukla Gotham'da geçer. Superman'in ise Metropolis'te başına gelir her şey. Ancak, Superman özellikle çizgi romanlarda Metropolis'in dışına sandığından çok çıkıyor(du). Dizilerde ve filmlerde bu daha seyrek oluyor. Yine de Superman Returns'de (çok hoşuma giden bir film bu arada) kendisini dünyanın çeşitli yerlerinde insanları kurtarırken görüyoruz.
Mavi dondan bahsedilip duruyor ama Superman mavi don giymiyor. Mavi taytın üzerine kırmızı don giydiğini hatırlatayım da yanlış anlaşılma ortadan kalksın.
Smallville gençliğinin derdi de bu. Güya Superman'i Superman olmadan önce anlatacaktı dizi ama o kadar saptılar ki bazı yerlerde, neredeyse yetişkinlik döneminde tanışacağı herkes ergenlik döneminde hayatına girdi. Bu sebepten Superman mitolojisinin Smallville olduğunu sananlar gerçek Superman'i gördüğünde şaşırıyor.
Dizinin en büyük handikapı Clark'ın gözlük takmaması ve herkesin Clark'tan şüphelenmesi. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar mitolojiyi bazılarının ortaya attığı fikirler kadar değiştiremezler. Sanırım birçoğunuzun aklına halen Superman'in ne kadasr önemli oldu yatmıyor. Smallville dizisinin her hikayesi DC Comics ve Warner tarafından onaylanmak zorunda. Bu sebepten ortaya atılan fikirler kadar marjinal bir sonun onaylanacağını düşünmüyorum. Peki o kadar uçta değişiklikler yapılmayacaksa Lex, Lois ve diğerleri (örneğin Perry White ve 6. sezonda olacağı söylenen Jimmy Olsen) nasıl olacak da Clark'ı tanımayacak? İnanın hiçbir fikrim yok. Tek temennim hafıza kaybı ucuzluğunu kullanmamaları.
Lana karakterinin problemi olduğundan daha öenmli gösterilmeye uğraşılması. Özellikle dördüncü sezonda Lana'yı da mitolojiye bağlamak için cadı Lana hikaye örgüsünü uydurdular ve çok iyi başlamalarına rağmen 4. sezonun büyük kısmı berbattı. Yapımcıların Lana fetişi yüzünden dizideki her karakter Lana'yı ilgilerinin odağı yapıyor. Clark dışında her erkek arkadaşı ölen biri ve şimdi Lex ile birlikte. Mitolojiyi bilmesem TV ekranına "uzak dur ondan Lex, bu dizinin senin gibi bir karaktere ihtiyacı var" diye haykırırdım. Kabul edilmesi lazım ki Lex Superman'in geleceğinde bu kadar önemli olmasa Lana ile ilişkisinin sonunda ölecekti.
Lex-Lana ilişkisine kadınsı romantizmle bakıp Lex'i kötü tarafa gitmekten alıkoyanın Lana olduğu söylenebilir ama *bence* Lana'nın Lex üzerindeki tek etkisi onu ucuzlatması. Lex'in, bir Lionel ile bir de Lana ile olan sahnelerini düşünüyorum ve Lex karakterinin Lana karakteri ile ilişkisi yüzünden harcandığını düşünmekten kendimi alamıyorum.
(Şimdi kalkmam lazım. Ancak devam etmek istiyorum daha sonra. Dizide kimin kimle ilişki içinde olduğundan daha fazlasıyla ilgilenenlerle fikir alışverişinde bulunmaya devam ederiz.)
Lex-Lana ilişkisine kadınsı romantizmle bakıp Lex'i kötü tarafa gitmekten alıkoyanın Lana olduğu söylenebilir ama *bence* Lana'nın Lex üzerindeki tek etkisi onu ucuzlatması. Lex'in, bir Lionel ile bir de Lana ile olan sahnelerini düşünüyorum ve Lex karakterinin Lana karakteri ile ilişkisi yüzünden harcandığını düşünmekten kendimi alamıyorum.
"Kadınsı romantizmle bakmak" bu yorum ilginç çünkü dizinin Anakin'i olduğunu düşünen kişi Michael'ın kendisi.Ayrıca bu benzetmeyi yapan tonlarca insan var.Özellikle de Star Wars ve Smallville i izleyenler açısından.Ayrıca kaldı ki Anakin modeli özellikle 509_Lexmas bölümünde çok bariz bir şekilde çizildi.Bu da Lex'i iyi tarafta tutan tekşeyin ne olduğunu gösterdi.Ya da Lex'i kötü tarafı seçmekteki sebebi.
Lana'nın Clark'tan bağımsız olduğu zamanlarda daha iyi olduğunu düşünüyorum.Clark'ın etrafında bu kadar acizane dolaşması beni çileden çıkarıyor.Evet Smallville kendine has bir konu oluşturmaya çalışıyor ama Lana'nın bu kadar ön plana çıkarılması.Bu şundanda kaynaklanıyor.Ne konu işlerseniz işleyin "aşk" bir hikayede işleyebileceğiniz en güçlü silahtır.Superman'i değil Clark'ı ve onun gençlik yıllarını izliyoruz.Lois şimdiden esas kız yapmaları çok zor olduğundan ister istemez bu aşk hikayesini kullanmaları gerekiyordu ama ipin ucu fazla kaçtı.
Yanılmıyorsam Clark Smallville dizisinde gözlük taktı.Yanılıyor olabilirim ama nedense öyle hatırlıyorum.Hangi sezon bilemiyorum 3 olabilir.Gözlerinde cidden bir bozulma oluyor ve doktora gidiyordu doktordan çıktığında gözünde gözlük oluyordu.Hatta sanırım bunun bir espiriside oluyordu.
Şu var acaba dizide superman olmuş halini ne kadar göreceğiz.Lois ve Jimmy ile Daily Planet'te çalıştığını görebilecek miyiz.Belki de dizi Clark'ın superman oluşu ile son bulacak.Ve biz bu tarz soruların hiçbir zaman yanıtı alamayacağız.Sonuçta Clark daha okulunu dahi bitiremedi.Üniversite yıllarının başında Lois ve Jimmy ile çalışmaya başladığında zaten bir gazeteciydi.Yani okulu bitirmişti.Oysaki yapılan spekülasyonlarda dizinin 7.sezonda bitecek.
Orijinal hikayeden ne kadar çıkarlarsa bence o kadar iyi. Lana üzerinde yoğunlaşmaları da gayet normaldir, yoksa dizi bu kadar uzayamazdı Nghn ın dediği gibi..
Şimdiden herkesin Clark ı tanıması ve onda süperlikler görmesi benim de kafamı karıştırdı aslında. Yani ileride Lois ile nasıl bir ilişkileri olacak çok merak ediyorum. Gerçekte Lois, Clark ın yüzüne bakmıyor Superman i seviyor.
Ayrıca Clark bir bölümlük gözlük taktı, aslında tamamen kör olmuştu o bölümde, gözünden çıkan ışınlarla yeşil kriptoniti vurdu ve geçici körlük oluştu.. 3*11 idi sanırım.
enderakgul 05-08-06, 17:54 3.10 da oluyodu adı da whisper di galiba. ama o bölümde bi de şunu gösteriyo du:gözlük taksada gözü ona göre ayarlanabiliyo ve rahat görebiliyo.
arkadaşlar tahminimce clark ve lois hiç birlikte olamayacak.smallville yapımcıları mutlaka böle bir antikalık yapacak gibime geliyor.tahmin sadece:img-grin2
Senaristlerin antikalığı çok tabi, ama Clark ve Lois dizide birbirlerinden baya etkilenmiş duruyorlar. Atışmalar, takılmalar falan bişeylerin işareti tabii :) Bunu Lana bile söylemişti "En iyileri hep öyle başlar" diye. Bence Clark ile Lois de çok güzel olur, yani Superman-Lois den iyi olur :)
clark ve lois güzel değil muhteşem olur..erica durance ye yazdıkları bu lois karekteri bence şimdiye kadarki en iyi kadın karekterlerden biri.güzel/akıllı/atlet/kendinden emin/esprili..vs bence lanayla fazla zaman kaybetti smallville.. loisi 4. sezona kadar bekletmeleri yanlıştı..ama WB kilometre doldurmayı tercih etti.ilk başta cnbc-e den takip ediyodum smallville i.daha sonra dvd lerini alıp 3/4/5. sezonları izleyince(3 ü de saymıyorum 1ve 2 ile pek farkı yoktu) ne kadar boş yere zamanımı harcadığımı anladım 1/2/3. sezonlarla..4 ve 5. sezonlar gerçekten muhteşemdi.hele loisin olduğu bölümler muhteşem ötesiydi.lois smallville e 4/5 basamak birden atlattı..:img-grin2
blacksymbian 07-08-06, 15:45 clark ve lois güzel değil muhteşem olur..erica durance ye yazdıkları bu lois karekteri bence şimdiye kadarki en iyi kadın karekterlerden biri.güzel/akıllı/atlet/kendinden emin/esprili..vs bence lanayla fazla zaman kaybetti smallville.. loisi 4. sezona kadar bekletmeleri yanlıştı..ama WB kilometre doldurmayı tercih etti.ilk başta cnbc-e den takip ediyodum smallville i.daha sonra dvd lerini alıp 3/4/5. sezonları izleyince(3 ü de saymıyorum 1ve 2 ile pek farkı yoktu) ne kadar boş yere zamanımı harcadığımı anladım 1/2/3. sezonlarla..4 ve 5. sezonlar gerçekten muhteşemdi.hele loisin olduğu bölümler muhteşem ötesiydi.lois smallville e 4/5 basamak birden atlattı..:img-grin2
tamamen haklısın atışmaları flan çok güseldi bencede
enderakgul 07-08-06, 16:32 daha 4-5 i izlemedim ama eğer uzun bi film istiyosalar geç sokmaları doğru olmuş bence sonra lana daki gibi saçma saçma uzatıp duracaklardı.bence lana'nın clarka aşık olması çok erken oldu.direk aşık oldu sonra birleştirmemek için bi ton bahane aradılar.daha geç farkında olsaydı mesela ikinci sezon sonuna doğru daha mantıklı olurdu.hatta ilk bölümden sonra kolyeyi bi daha takmaması bile hoş olmamış bence.umarım lois de de böle bi şey yapmazlar.direk birleştirip sonra uzak tutmak için bi ton saçma bahane ortaya koymazlar.
"Kadınsı romantizmle bakmak" bu yorum ilginç çünkü dizinin Anakin'i olduğunu düşünen kişi Michael'ın kendisi.Ayrıca bu benzetmeyi yapan tonlarca insan var.Özellikle de Star Wars ve Smallville i izleyenler açısından.Ayrıca kaldı ki Anakin modeli özellikle 509_Lexmas bölümünde çok bariz bir şekilde çizildi.Bu da Lex'i iyi tarafta tutan tekşeyin ne olduğunu gösterdi.Ya da Lex'i kötü tarafı seçmekteki sebebi.
Kullandığım tabir aslında bir anlamda iltifattı. Kadınsı romantizmle bakmak için illa ki kadın olmak gerekmiyor, fikrimce. M. Rosenbaum'un Star Wars tutkunu olduğunu hatırlıyorum. Bu sebepten o benzetmeyi yapması bana şaşırtıcı gelmiyor çünkü ben de başka konularda kendi tutkum olan Superman'e göndermelerde bulunuyorum. (Örneğin, çilekli dondurmanın benim kriptonitim olduğunu söylemem gibi)
Lana'nın Clark'tan bağımsız olduğu zamanlarda daha iyi olduğunu düşünüyorum.Clark'ın etrafında bu kadar acizane dolaşması beni çileden çıkarıyor.Evet Smallville kendine has bir konu oluşturmaya çalışıyor ama Lana'nın bu kadar ön plana çıkarılması.Bu şundanda kaynaklanıyor.Ne konu işlerseniz işleyin "aşk" bir hikayede işleyebileceğiniz en güçlü silahtır.Superman'i değil Clark'ı ve onun gençlik yıllarını izliyoruz.Lois şimdiden esas kız yapmaları çok zor olduğundan ister istemez bu aşk hikayesini kullanmaları gerekiyordu ama ipin ucu fazla kaçtı.
Lana o kadar kötü yazılıyor ki onun hangi zamanlarda daha iyi olduğunu hatırlamam zorlaşıyor. Benim en büyük sorunum A. Gough ve M. Miller'ın Lana fetişi. Smallville evreninin merkezinde Lana var sanki. Lana önemli bir karakter ama bu kadar da değil. Olduğundan fazlası o karakterin üzerine konulmaya çalışılınca üzerindeki kıyafet oturmuyor bir türlü ve şekilsiz şemalsiz bir "şey" ortaya çıkıyor. Buna bir de iki yapımcının ilişkileri anlatmadaki beceriksizliği eklenince işler iyice kötüye gidiyor. Teoride Lana ile Lex arasındaki ilişki yüksek potansiyele sahip ama uygulamasının ne kadar vahim olduğunu 5. sezon finalinde görüyoruz. Etrafta ayaklanmış insanlar varken pek sevgili Lana Daily Planet'in çatısına koşuyor çünkü sevdiği adamın yanında olması ve onu sevdiğini söylemesi lazım. Dünya yıkılsa umrunda olmayacak. Bu, benim defterimde, senaryo yazımında basiretsizliğe örnektir.
Yanılmıyorsam Clark Smallville dizisinde gözlük taktı.Yanılıyor olabilirim ama nedense öyle hatırlıyorum.Hangi sezon bilemiyorum 3 olabilir.Gözlerinde cidden bir bozulma oluyor ve doktora gidiyordu doktordan çıktığında gözünde gözlük oluyordu.Hatta sanırım bunun bir espiriside oluyordu.
Yanılmıyorsun, başkalarının da belirttiği gibi süper işitme duyusunu kazandığı bölümde gözlük taktı ama geçici bir süreyle.
Şu var acaba dizide superman olmuş halini ne kadar göreceğiz.Lois ve Jimmy ile Daily Planet'te çalıştığını görebilecek miyiz.Belki de dizi Clark'ın superman oluşu ile son bulacak.Ve biz bu tarz soruların hiçbir zaman yanıtı alamayacağız.Sonuçta Clark daha okulunu dahi bitiremedi.Üniversite yıllarının başında Lois ve Jimmy ile çalışmaya başladığında zaten bir gazeteciydi.Yani okulu bitirmişti.Oysaki yapılan spekülasyonlarda dizinin 7.sezonda bitecek.
İki yapımcı tarafından yine çeşitli röportajlarda dizinin sonunda Clark'ın Superman kostümünü giyeceği söylendi. Zaten dizinin sloganı "no tights, no flights" idi. 4. sezon açılışında "no flights" kısmını baypas geçtiler ve kendilerince buldukları açıklama ise o Clark değildi, Kal-el idi. Ne var ki uçuşun olmamasının asıl sebebi o slogandan çok bütçeleri. Uçuşunu göstermek çok pahalaıya geldiği için bunu pek göreceğimizi sanmıyorum.
İltifattan ziyade ben o yorumunu okuyunca kinaye hissetmiştim.
M. Rosenbaum'un Star Wars tutkunu olduğunu hatırlıyorum. Bu sebepten o benzetmeyi yapması bana şaşırtıcı gelmiyor çünkü ben de başka konularda kendi tutkum olan Superman'e göndermelerde bulunuyorum.
Ama arada şu fark var.Lex modeli çizilirken Smallville yapımcıları bildiğim kadarıyla Anakin modelinden esinlendiler.Lex'in kötüleğe geçişi o yüzden bu kadar aşamalı ve nedenelere bağlı olarak gerçekleşiyor.Çilekli dondurmayı kriptonit olarak görmek bu noktada bence pekte sağlam bir örnek olmuyor :)
Lana o kadar kötü yazılıyor ki onun hangi zamanlarda daha iyi olduğunu hatırlamam zorlaşıyor. Benim en büyük sorunum A. Gough ve M. Miller'ın Lana fetişi. Smallville evreninin merkezinde Lana var sanki. Lana önemli bir karakter ama bu kadar da değil. Olduğundan fazlası o karakterin üzerine konulmaya çalışılınca üzerindeki kıyafet oturmuyor bir türlü ve şekilsiz şemalsiz bir "şey" ortaya çıkıyor.
Bu noktada katılıyorum.Lana'ya gereğinden fazla konu yaratıldı ve bu oldukça gereksizdi.Evet Lana Clark'ın hayatında önemli bir karater oldu ama "aşk" hayatını bu kadar etkileyecek işler yapmasına kararlar almasınada neden olmadı.
Teoride Lana ile Lex arasındaki ilişki yüksek potansiyele sahip ama uygulamasının ne kadar vahim olduğunu 5. sezon finalinde görüyoruz. Etrafta ayaklanmış insanlar varken pek sevgili Lana Daily Planet'in çatısına koşuyor çünkü sevdiği adamın yanında olması ve onu sevdiğini söylemesi lazım. Dünya yıkılsa umrunda olmayacak. Bu, benim defterimde, senaryo yazımında basiretsizliğe örnektir.
Bana sorarsan 5.sezon finalinde Lana'nın söyledikleri çok gerçekçi şeylerdi.Lex'in 3.sezondan itibaren bariz duygularını ekranda hissedebiliyorduk o yüzden ilke olarak "seni seviyorum" Lex'ten gelmesi kimseyi yadırgatmatı.Çatı da ise Lana'nın "seni seviyorum dememesi" çok daha iyiydi.Çünkü hiç inandırıcı olmazdı.Hepimiz farkındayız ki Lana daha yeni yeni Lex'e olan duygularını kabulleniyor.Lex'in onu bu noktada sınadığını düşünüyor ve bu sınavı geçmek istiyor.Bu romantik olmaktan ziyade gerçekçi.Aptal aptal birbirlerinin gözlerine bakıp saçma sapan "seni seviyorumları" harcıyacaklarına en azında ben işte ciddiyim demek daha inandırıcıydı.
İki yapımcı tarafından yine çeşitli röportajlarda dizinin sonunda Clark'ın Superman kostümünü giyeceği söylendi. Zaten dizinin sloganı "no tights, no flights" idi. 4. sezon açılışında "no flights" kısmını baypas geçtiler ve kendilerince buldukları açıklama ise o Clark değildi, Kal-el idi. Ne var ki uçuşun olmamasının asıl sebebi o slogandan çok bütçeleri. Uçuşunu göstermek çok pahalaıya geldiği için bunu pek göreceğimizi sanmıyorum.
Şunu bilmiyorum mesela.Superman oluşu ile mi başlıyor o kıyafeti giymeye.Yani tamam kıyafet ve superman özdeşleşmiş ama kıyafetin oluşum süreci var mı?Renkleri nasıl seçtiğinin kostümünün nasıl olacağının kararının bir hikayesi.
Bende okumuştum uçuşun maliyetinin çok yüksek olduğunu zaten öyle bir beklentimde yok.
arkadaslar oncelıkle bı sey merak ettım bılmem dıkkat ettınızmı bı bolumde clark meshur"flash gordon"la tanısıyor sızce hangı bolumdur:)
İltifattan ziyade ben o yorumunu okuyunca kinaye hissetmiştim.
Okuyunca ben de kinaye hissettim. :img-grin2 Oysa aklımdan geçen biraz nükte katarak iltifat etmekti. Kullandığım tabirin yanlış anlamaya sebep olmasına üzüldüm, özür dilerim.
Ama arada şu fark var.Lex modeli çizilirken Smallville yapımcıları bildiğim kadarıyla Anakin modelinden esinlendiler.Lex'in kötüleğe geçişi o yüzden bu kadar aşamalı ve nedenelere bağlı olarak gerçekleşiyor.Çilekli dondurmayı kriptonit olarak görmek bu noktada bence pekte sağlam bir örnek olmuyor :)
Örneğimin arkasındayım. Yapımcılar veya bahsettiğimiz karakteri canlandıran oyuncu bir popüler kültür fenomenini kullanarak durumu açıklamaya çalışıyorlar. Ben de çilekli dondurma karşısında güçsüz kalışımı başka bir popüler kültür fenomenini kullanarak açıklıyorum. Bu sebepten örneğimin sağlam olduğunda ısrar etmek zorundayım. :img-icecr
Bana sorarsan 5.sezon finalinde Lana'nın söyledikleri çok gerçekçi şeylerdi.Lex'in 3.sezondan itibaren bariz duygularını ekranda hissedebiliyorduk o yüzden ilke olarak "seni seviyorum" Lex'ten gelmesi kimseyi yadırgatmatı.Çatı da ise Lana'nın "seni seviyorum dememesi" çok daha iyiydi.Çünkü hiç inandırıcı olmazdı.Hepimiz farkındayız ki Lana daha yeni yeni Lex'e olan duygularını kabulleniyor.Lex'in onu bu noktada sınadığını düşünüyor ve bu sınavı geçmek istiyor.Bu romantik olmaktan ziyade gerçekçi.Aptal aptal birbirlerinin gözlerine bakıp saçma sapan "seni seviyorumları" harcıyacaklarına en azında ben işte ciddiyim demek daha inandırıcıydı.
Beşinci sezon finali *bence* tüm sezonlar arasında en zayıf olanıydı. Bunu iddia etme gerekçem ise nelerin olduğunun değil, olanların nasıl olduğunun önemli olduğu ve Smallville'in "nasıl"ı anlatma konusunda berbat olduğu.
Lana tüm dizi geçmişi boyunca hep bir sevgiliye muhtaç gösterildi. Kendi ayakları üstünde durmaya karar verdiği zamanlarda bile ona evrenin merkezi olduğunu hissettirecek birini soktu hayatına. Komik olan ise Lana'nın sevgilisi olmak demek ölüm fermanını imzalamak demek dizide. Bunun iki istisnası var. Biri Clark, diğeri Lex. İkimiz de gençlik yıllarının anlatıldığı iddia edilen süper kahramanın geleceğinde bu iki karakterin ne anlama geldiğini biliyoruz. Tanrıya şükür biliyoruz, bir de bilmeseydik...
Şunu bilmiyorum mesela.Superman oluşu ile mi başlıyor o kıyafeti giymeye.Yani tamam kıyafet ve superman özdeşleşmiş ama kıyafetin oluşum süreci var mı?Renkleri nasıl seçtiğinin kostümünün nasıl olacağının kararının bir hikayesi.
Bende okumuştum uçuşun maliyetinin çok yüksek olduğunu zaten öyle bir beklentimde yok.
İşin açıkçası, benim uçuş görme beklentim var. Kim ne derse desin, Superman ile alakalı bir dizi yapıyorsanız mutlaka bir yerlerde uçabildiğini göstermeniz lazım. Çocukları güldüren bahaneler uydurarak geri adım atmadan hem de... Bunun son bölümde de olsa mutlaka gösterilmesi şart.
Superman ve kıyafeti konusunda bildiklerime gelince. Aklımda olan orijin hikayelerinin hepsinde o kıyafet Superman olmayla eş zamanlı giyilmeye başlandı. 1978 yapımı filmde genç Clark Kent kutupta sırt çantasından kristali çıkardığında çok az süreyle kostümü görülebiliyor. Daha doğrusu kırmızı bir şeyler olduğu anlaşılıyor. Oraya gitmesini Jor-el tarafından eğitilip dünyadaki görevini yerine getirmeyi kabullenme olarak algılarsak Superman oluşu ile o kıyafeti giymeye başladığını söyleyebiliriz.
Diğer hikayelerde ise hayatının bir noktasında gizliden yardım etmenin yetersizliğini fark eden Clark Kent çözüm yolları arıyor ve çeşitli sebeplerle o kıyafeti giymeye karar veriyor ve ardından gün ışığında, açıktan yardım etmeye başlıyor. Birthright'ta Krypton tarafını onure etmek için onların savaşlarda giydiği kıyafetlere benzer bir kostümde karar kılıyor ve o da gerek renk gerekse dizayn açısından bildiğimiz kostümü oluyor. El Aile Meclisi'nin sembolünü de göğsüne koyuyor.
Lois and Clark: The New Adventures of Superman adlı dizide şimdi adını hatırlayamadığım bir çizgi romanda (sanırım John Byrne'ün Man of Steel'i idi) annesi hazırlıyor kostümünü. Başka bir çizgi romanda ise J. Kent rüyasında görüyor göğsündeki sembolü.
Uzun lafın kısası, birçok orijin hikayesinde kostüm sembolün nereden geldiği farklılık gösteriyor. Geleneksel kostüm ise sirk cambazlarından esinlenilmiş, Shuster ve Siegel, Superman'i ilk yarattıkları zaman.
slm herkese bende aranısa yeni katıldm ama yasddıklarınız okudkça delie dndüm çnkü öğrenci halimle sezonları satın alamadığm içn sdce cnbc-e dekilerle geçnmek zorunda kalıorm.ama ynede sizdn spoiler almak güsel.çooook saolun..
enderakgul 15-08-06, 11:02 yaa ben bunun dvd lerini ist.te nereden alabilirim
yaa ben bunun dvd lerini ist.te nereden alabilirim
taurus a başwur sana yardımcı olacaktır:fighting2 :img-grin2 :fighting2
enderakgul 15-08-06, 14:19 taurus derken ???
Taurus bi üye sanırım. Ya dvd satan yerlerde vardır, forumda bi arkadaş beşiktaştan aldım diyordu. Ben DNR da görmüştüm ilk iki sezonu.
Evet Beşiktaş çarşı da bütün sezonların dvd si var hatta 5. si yeni geldi.
arkadaslar ben bı ara bı soru sormustum ama unutuldu galıba:):):) olsun sımdı tekrar soruyorum: sızce clark su meshur "Flash Gordon" la hangı bolumde tanısmıstır? not:önce flash gordonun sahıp oldugu yetenegı bulmanız lazım ondan sorası kolay:P:)
4*05 Run değil mi? Yarışmada mı sordun, yarışmada spoiler soru diye cevap vermemiştir kimse. Malum Türkiyede 2. sezon yeni bitti.
valla bravo:img-grin2 evet daha oncede sormustum ama bu sıtede daha yenı oldugum ıcın orda nıe msjımın sılındıgını anlamamıstım.bu arada aklıma gelmısken bı soru daha sorım:) bılıorum cok yuzsuzum ama nese soruma gelınce acaba ıkıncı meteor yağmurunda(4.sezon 1.bolumde) uzay gemısınden cıkan arkadasların dizideki ısımlerı nelerdı?
pardon 5. sezon olcaktı o:)))) ozur
İyi de ne alaka? Burası dizi hakkında spoilerlerin tartışıldığı bölüm.
enderakgul 17-08-06, 16:18 yaa arkadaşlar 4. sezonda lana'nın arkasında çıkan işaretin anlamı ne?
naman'ın sevgilisi manasına mı geliyo.
Üç taştan birinin işareti, hava mı su mu nedir işte onlardan biri :D
Sevgilisi değil ya, 4. sezonu tamamen izle anlarsın zaten.
başlasın artık yaa ben loisi özledim..:fighting2 :fighting2 :fighting2
enderakgul 18-08-06, 18:42 yaa bende lois'i çok sevdim ama dördüncü sezonda nie böle az gösteriliyoo.insan daha çok koyar.
yaa bende lois'i çok sevdim ama dördüncü sezonda nie böle az gösteriliyoo.insan daha çok koyar.
season 4 te guest starring di.ama season 5 te başlangıç jeneriğine adı yazılmaya başlandı..gerçi season 5 te bazı bölümlerde hiç görünmüyordu.sanırım season 6 ya saklıyolar.bu arada nie üstüne basa basa sezon yerine season diom..elim alıştı artık areste/limewire de arama yapa yapa:fighting2 :fighting2 :fighting2
http://**********.de/files/29836987/S6trailer.mpg
izlemek isteyen arkadaşlar.Sezonun ilk görüntüleri
sağol nghn ne zamandır arıyordum..
gercı konu dısı ama ben bu rapıdshare dan alamıom vıdeoyu error verıp duruo sureklı merak ettım bak sımdı:) gercı bılmıom sımdı solıcegım vıdeo senınkıyle aynımı ama burdada lexın nasıl uctugunu felan gorebılıoz:))
http://www.cwtv.com/cw-smallville.html
Daha bir ay var ya, Prison Break gibi erken başlasa daha iyi olurdu be :)
Bu arada Supernatural da güzel dizi.
kristinkreuk_13 19-08-06, 22:58 arklar 6.sezonun ilk 5 bölümü belli oldu isimleri
1-) Zod
2-) Sneeze
3-) Wither
4-) Arrow
5-) subterranean
BUNLARDA SPOILERS (http://www.kryptonsite.com/smallvillespoilers.htm)
sezon 6 1 bolum ne zaman yayınlanacak
enderakgul 23-08-06, 10:51 28 eylül 2006
slmlar, bayadır adam gibi giremiyorum internete... oldukça şey kaçırdım galiba, bi ricam olucak, yeni sezon hakkında neler var neler yok birileri anlatabilirmi acaba şöle kısa bi özetle, neler olucak biticek... çok şey istemiş olmam dimi... şimdiden saolun... :icon_sorr :img-blush
enderakgul 25-08-06, 12:15 walla ben bildiğim kadarıyla anlatıtım. zod ilk bölümde yok edilio galiba.lois ile clark gittikçe yaklaşıo.clark ile chloe die bişe olmayacak galiba.clark'ı camdan jor-el'in yardımcısı çıkarıyoo bi de garip bi taş veriyoo herhalde onunla zod'u yok edecek.bi de istersen trailer i izle.5 sezon full de vardı galiba.
Rolling nerelerdesin :) Zod kolayca defedilecek Jor-El in bir yardımcısı Clark a yardım edecek diye biliyorum. Jimmy Olsen diziye dahil olacak, Chloe ile bir ilişkileri olacak. Green Arrow diye bir karakter girecek diziye ve Lois ile yakınlaşacaklar. Hatırladıklarım bu kadar artık diğer arkadaşlar tamamlarlar eksiklerim varsa.
enderakgul 25-08-06, 15:26 yaa şimdi 100. episodeyi izledim de çok güzel bi bölüm yapmışlar içim gitti izlerken.
geldim geldim burdayım.... inşallah...
tşk ederim bilgi verenlere.... :D şimdi clark, green arrowu mu kıskancak da loisle yakınlaşcak? (lana söz konusu deil heralde artık dimi??? :(:( ) bi de zod gidince lex e bişiy olcakmı nolcak acaba???
DaveMustaine 25-08-06, 15:57 Lex'e bişey olursa ilerde kim dünyayı tehdit edecek güce sahip olacak. O yüzden ben bişey olacağını sanmıyorum, yine olanları unutacak...
enderakgul 26-08-06, 13:32 bişe olmaz herhalde yane.haa bi de şu vardı.biri lana'ya lex'i ne kadar sevdiğini göstermesi için bi test yapıodu galiba.öle bişe de duymuştum
601_Zod Bölüm Resimleri
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/601001af4.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/601002eu7.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/601003ox8.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/sm6010013iy4ue8.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/sm6010014rz5eu8.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/clark02qr6.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/clark03ld1.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/601004mr0.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/clark01cr2.jpg
http://i38.photobucket.com/albums/e118/lanenkent/SM601-0016.jpg
606_Reunion
Lex Luthor ve Oliver Queen'in(Green Arrow) okul yıllarına geçişlerin olacağı bir bölüm.O zamanlarda Lex'in Duncan adından bir arkadaşı var.Çok iyi arkadaşlar ama aralarındaki bir kavga trajedi ile sonuçlanır.10 yıl sonra okulda düzenlenen bir partiyde bu kişiler tekrar biraraya gelirler.Oliver yanında Loise getirir.Lex ise Lana'yı.
DaveMustaine 30-08-06, 09:44 Resimler için teşekkürler, inşallah güzel bir bölüm ile yeni sezon başlar...
bana diziyi anlatmak isteyen bir gönüllü var mı?şimdi dizi kaçıncı bölümde ve ilk bölümlerde neler oldu.oliwer kim?ve şu resimdeki çocuk kim?
nghn eklediğin resim ve özet için teşekkürler
dizinin şuan kaçıncı bölümde olduğunu blmiorm sudem ama en son 6.sezonun 3. bölümü çekilmşti.o ciwarlarda olması lazım.o resimdeki çocukta oliver!!oliver daily planette çalışan gazetecilerden bri yanlış blmiosam.htta ilerlyen bölümlerde chloe ile de aralarında bşiler olucak..bldğim bölee:img-grin2
Daha henüz dizinin gösterimi başlamadı.Yaklaşık olarak sanıyorum 605 - 606 yı falan çekiyorlar.Oliver diziye bu sezon katılacak yeni karakter aynı zamanda Green Arrow.Lois'le aralarında birşeyler olacakmış.Resimdeki çocuk ise Jimmy.Oliver değil.Clark'ın ve Chole'nin yeni arkdaşı :)
|