Tüm Versiyonu Göster : Smallville - Spoiler
wala şu anda geziniom ares limewire falan ..var bişeyler 6x1 die ama daha tutturamadım fake hepsi..ama yarın kesin düşer..düşse bile altyazı bekliyecez inşallah altyazı ile ilgilenen arkadaşlar erkenden çıkarır altyazıları..
wala şu anda geziniom ares limewire falan ..var bişeyler 6x1 die ama daha tutturamadım fake hepsi..ama yarın kesin düşer..düşse bile altyazı bekliyecez inşallah altyazı ile ilgilenen arkadaşlar erkenden çıkarır altyazıları..
Fake olmaları normal çünkü burada daha yayınlanmasına 18 saat kadar var. Yayın saati 8:00pm Eastern Standart Time (EST). Bu da demek oluyor ki Türkiye saati ile 3:00**'de yayınlanmaya başlayacak. Birkaç saat sonra da paylaşıma sunulabileceğini hesaba katarsak en matıklısı 29 Eylül tarihinde TSİ sabah 8'den sonra yeni bölümü "aramak" lazım.
sezon 6 bolum1 lınklerını burdan vermem hatalımı olur.... bılgı verın ..
enderakgul 29-09-06, 08:25 hayır bişe olmaz hemen ver
enderakgul 29-09-06, 11:44 mükemmelsin.adın ender herhalde.yaa bütün enderler mükemmel olur mu yaa!!!
abartma abi... adaşız efet.... ıkımzde ankaradayız....
Henüz izleyemedim ama muhteşem bir başlangıç olmuş.Şuana kadar okuduğum yorumlar çok iyi.Clark ilk kez bu kar Superman olmaya yakın karşımıza çıkıyormuş.Merak edernler için Lex gemiye çekildiği tarlada olanlardan sonrasını hatırlamıyor
Yeni sezon başladı ben de döndüm :img-nyam: Şu anda torrent ten indiriyorum.Bakalım neler olmuş neler.Yeni sezonda Clark şu ezikliği üstünden atsında ne olursa olsun. :)
Force_user 29-09-06, 19:39 NBS surumu 650mb lık.
http://**********.de/files/34828153/Smallville.S06E01.HR.HDTV.AC3.5.1.XviD-NBS.part1.rar
http://**********.de/files/34828147/Smallville.S06E01.HR.HDTV.AC3.5.1.XviD-NBS.part2.rar
http://**********.de/files/34828044/Smallville.S06E01.HR.HDTV.AC3.5.1.XviD-NBS.part3.rar
LOL surumu 350mb lık.
http://**********.de/files/34841640/Smallville.S06E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://**********.de/files/34841620/Smallville.S06E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
Aralarındaki fark nedir acaba anlayamadım:img-sorry
DaveMustaine 29-09-06, 23:14 Birisi AC3 rip'li yani, sesi daha kaliteli, ama forumlarda kötü olduğu yazıyor. LOL gördüğünüz rip'i tereddütsüz olarak indirebilirsiniz...
selam millet bn yeni katildim araniza ama smallville'in fanatiklerinden biriyim !.. 2.sezondan 5. sezonunu ortalarina 3 gunde gecis yaparken oldu tabi bu!.. burada muhabbet gercekten saglam!.. izlemeyenlere yazik ediolar dierek baslayalim o zmn!..bu arada ii bi torrent programiniz yoqsa torrentle indirmeyin!..
Force_user 30-09-06, 00:19 Lol olanı indirmeye başladım ama ingilizce veya Türkçe altyazı bulabileceğim biryer biliyormusunuz.
Bu arada yabancı sitelerdeki yorumlar bayağı güzel olduğuna dair umarım doğru söylüyorlardır.
Lol olanı indirmeye başladım ama ingilizce veya Türkçe altyazı bulabileceğim biryer biliyormusunuz.
Bu arada yabancı sitelerdeki yorumlar bayağı güzel olduğuna dair umarım doğru söylüyorlardır.
c.tesi çıkıyor altyazılar..site ismivermek yasak çıkınca yayınlarım burada.sağolsun çevirmen arkadaşlar çok hızlı:fighting2
Bende yorumların hep iyi olduğu yönünde gördüm.Henüz ciddi bir eleştiri görmüş değilim.
O kadar önyargıyla yaklaşmama rağmen oldukça başarılı bi bölümdü kabul etmek gerekirse.
"LOL" un riplediği güzel, sesi mp3 formatında. ilk başlarda görüntü biraz dandik ama sonra tamamen düzeliyor.
Clark ın Phantom Zone da Nam-Ek ile karşılaşması güzeldi maziye dönüş oldu :) Raya denen hatun kurtardı Clark ı PZ dan. Clark ın kanı yeterliymiş kapıyı açmaya. Ama Clark dünyaya bi kaç tane kaçakla girdi bedensiz mahlukatlarla bakalım nolcak.
Zod ise süper karizmaydı, Rosenbaum yine şov yaptı sağolsun. Lana, Zod u defetmeye kalkınca eline sopa sapladı hayvan Zod. Ben bile ohaaa dedim izlerken yani. Yapılır mı lan Lana ya :D
Clark geri döndüğünde çok güzel bir dayak yedi Zod dan ve önünde eğilmek zorunda kaldı. "Kneel before Zod" repliğini duyunca yüzümde bi gülümseme belirdi :) Sonra Clark elindeki babasının kolyesini Zod a temas ettirince Zod un ruhu Lex ten gitti.
Lois ve Martha nın uçağı da tam "Fortress of Solitude" a düşmüş şansa. Jor-El ile konuşan Martha kendilerini hemen Smallville e transfer ettirdi ve kurtuldular.
Bölüm sonunda Lois-Clark yakınlaşması oldu elini tuttu hasta Lois in Clark. Tabii safça bir hareketti bu, ilan-ı aşk değil :)
Clark Chloe ile ilişkiye hazırdı sanırım ama bu sefer Chloe, sadece bir elveda öpücüğüydü dedi. Jimmy Olsen etkeni büyük tabii burda.
Böyle işte.
Ben bu dosyaları birleştirme işini gene yapamadım birisi yardımcı olabilir mi lütfen izleyip yorum yapmak iztiyorum artık
arkadaşlar Lex ve Lana ilerki sezonlarda mı sevgili oluyorlar :(
Lois'i sonunda görebildim. Hep Lana'lı kısımlarını izleiğim için şuana kadar Lana derdim. Ama az önce Lois'li videolar indirim ve izledim gerçekten muhteşem bir karekter ve çok yakışmışlar. Gerçekten güzel bölümler bekliyor. Ama böylede olmaz ki şimdi Lois'in geleceğini bile bile Lana ile birşeyler olsunu beklemek saçma olacak:)
bu arada Lana - Lex ilişkisine cvp bekliyorum lütfen böyle birşey olmayacağını söyleyin!!!
Ben bu dosyaları birleştirme işini gene yapamadım birisi yardımcı olabilir mi lütfen izleyip yorum yapmak iztiyorum artık
inanamayacağın kadar basit.yeni bir hedef klasör belirle mesela ben belgelerim/firefox die bir klasör kullanıom.part 1 i bu klasöre indir.arkasından part-2 yide bu klasöre indir.yükleme tamamlandıktan sonra hiç part-2 ye elini bile sürmene gerek yok tüm dosya otomatik olarak part-1 de toplanıyor..
enderakgul 30-09-06, 08:10 yaa ben izledim de bana o kdr güzel gelmedi.acab çok abartılı beklemiştim de onu mu karşılayamadı?(gerçi son on dakkasını izleyemedim) ee ama lana öğrenmiştir clarkı dimi? yanında clark ile lex uçup gidiyolar.
enderakgul 30-09-06, 08:14 ya bi de süpermenin çizgi romanlarını okuyanlar onları internette mi okuyonuz alıp da mı okuyonuz.yada söle sorayım internette bulabilir miyim?
blacksymbian 30-09-06, 10:56 farkettiyseniz yeni bölümde müzik yoktu hiç bide altyazısını bulan arkadaş buraya koyarsa sevnrm
inanamayacağın kadar basit.yeni bir hedef klasör belirle mesela ben belgelerim/firefox die bir klasör kullanıom.part 1 i bu klasöre indir.arkasından part-2 yide bu klasöre indir.yükleme tamamlandıktan sonra hiç part-2 ye elini bile sürmene gerek yok tüm dosya otomatik olarak part-1 de toplanıyor..
Dediğin gibi yaptım ama bende birleştirme falan yapmadı. :icon_cry: nerde hata yapıyorum :img-sorry
Force_user 30-09-06, 13:12 ya bi de süpermenin çizgi romanlarını okuyanlar onları internette mi okuyonuz alıp da mı okuyonuz.yada söle sorayım internette bulabilir miyim?
İnternette bir site var oradan okuyabilirsin uzun zaman önce bulmuştum bayağıdır girmiyorum ayrıca istanbuldaysan Nişantaşı bölgesinde supermanin çizgiromanlarını bolca bulabilirsin. İsim vermek sanırım yasak googleda bir arat karşına çıkması muhtemeldir. Zaten sınırlı superman sitesi var kaliteli.
Part 2yide indirmeye başladım heyecan doruklarda. Altyazılar hala mevcut değil mi?
Hey arkadaşlar;
Hala altyazıdan bir haber yokmu.Hayrına biri bulup versin linkleri.Ben sabahtan beri arıyorum ama daha bulamadım.Sağolsun arkadaşın biri(ki bu kişi türk) italyancaya çevirip link atmış ama türkçeye çevirmemiş.Sanki italyancası çok işimize yarıyormuş gibi.Sizden güzel haberler bekliyorum.Tabiki ben de boş oturmayıp aramaya devam edeceğim.Bulduğum an yayınlarım.
arkadaşlar Lex ve Lana ilerki sezonlarda mı sevgili oluyorlar :(
lex ve lana zten 5.sezonun snlarinda ckmaya basliyorlar ama zod olayindan dolayi suanda lana'nin lex'e nassi davranicagi belli degil!.. yani belirsiz bi konu ama zten sevgiliydiler:img-grin2
Dediğin gibi yaptım ama bende birleştirme falan yapmadı. :icon_cry: nerde hata yapıyorum :img-sorry
evet yaa olmuyo çok enterasan bi format.hjsplit die bir birleştirme programı war.onun kullanımını araştırıyorum büyük ihtimal işimizi görür bu program..
Force_user 30-09-06, 16:21 Arkadaşlar önce 2sinide aynı klasörün içindeyken 1.yi tıklayıp "extract to ..." seçeneğiyle çıkarın. Daha sonra oluşan klasörün içinde gene sıkıştırılmış dosyalar göreceksiniz onlardan 1.sine tıklayıp gene "extract to ..." seçeneğini seçin. Kolay gelsin ;)
Force_user 30-09-06, 17:29 Bölüm gerçekten çok harika özellikle Jor-el'in susması ve Lionel'in okumaya başlaması. Heleki sonunda Zod'un ruhunun görünmesi bu sezonun sıradan bir sezon olmayacağının kanıtıydı adeta. Kısacası bence bir sezon ancak bu kadar iyi başlatılabilirdi. Ben bu arada bir ihanet seziyorum Clarka karşı 2 Luthordanda
force-user bende tesadüfen keşfettim klasöre çıkarma olayını..hjsplite falan hiç gerek kalmadı..görüşüne katılıyorum muhteşem ötesi bir sezon bizi bekliyor.haa bir hatırlatma zaten spoiler topiği bu beyaz yazmana gerek yok:fighting2 :img-grin2 :fighting2
Force_user 30-09-06, 17:35 Ben dayanamayacağım galiba haftaya olan bölümle ilgili spoiler bakacağım zor tutuyorum kendimi:img-fie: Lionel'in niye gaza geldiğini acayip merak ediyorum ben valla. Ne güzel geriden gelirken çatır çatır arka arkaya izliyordum dvd'den ya kötü oluyor böyle güzel bir bölümün arkasından beklemek. Alt yazılar gelince birkez daha izleyeceğim çok ağır değildi "soylu kriptonlu"ların diyologlarına rağmen.
garibim clark yine yapayanlız kaldı:img-grin2 adam dünyayı kurtarıyo kimsenin haberi olmuyo.bu arada clarka PZ da yardım eden kıza eridim bittim:fighting2 en sonda patagonyada ki yaratığı çözemedim ne iş:img-nyam:
blacksymbian 30-09-06, 18:17 garibim clark yine yapayanlız kaldı:img-grin2 adam dünyayı kurtarıyo kimsenin haberi olmuyo.bu arada clarka PZ da yardım eden kıza eridim bittim:fighting2 en sonda patagonyada ki yaratığı çözemedim ne iş:img-nyam:
o yaratık clarkla beraber dünayaya gelenlerden biriydi belki kız dünyaya gelir ölmemiştir
clark PZ den kacarken clark'inkiyle birlikte 7 tane meteora bnzeyen parcalar oluosuyor!.. Galiba PZ'den 7 kisi kurtuo!:.waLLa bu sezon bizi neler bekliyor hic belli deil:img-grin2
bu arada linoel kriptoncayi cozmeye baslio gbi geldi bna ama tam emin degilim!.kriptonca bi sekil yazarak altina da guc yazdi we suratinda da buldum gbi bi ifade wardi!..:img-grin2
bugün RTL de izledim
james marsters a ilk kez rastladım
ben pek takip edemiyorum
lana hangi ara vampir oldu birsi açıklayabilir mi acaba?:img-elvis
DaveMustaine 30-09-06, 21:47 Bende yorumların hep iyi olduğu yönünde gördüm.Henüz ciddi bir eleştiri görmüş değilim.
İlk indirdiğiniz dosyaların ismini değiştirmeden sağ tuş ile klasöre çıkart deyin, çıkarttıktan sonra 20 parçaya yakın bir rar arşivi daha çıkacak, onu da klasöre çıkart derseniz video'ya ulaşabilirsiniz...
Bölümü altyazısız orta seviye ingilizcem ile rahat bir şekilde izledim, bir kaç diyalog kaçıyor oda genellikle Lana ile Zod arasında geçen konuşmalar.
Bence güzel bir bölümdü, Chloe'nin Jimmy'i görünce Clark'ı unutması da ayrı bir muamma zaten :)
Arkadaşlar çok teşekkür ederim az önce halletmiş bulunuyorum sayenizde.Gece izleyeceğim :D
lex ve lana zten 5.sezonun snlarinda ckmaya basliyorlar ama zod olayindan dolayi suanda lana'nin lex'e nassi davranicagi belli degil!.. yani belirsiz bi konu ama zten sevgiliydiler:img-grin2
Sevgili olmaya devam edecekler.
Force_user 30-09-06, 23:44 garibim clark yine yapayanlız kaldı:img-grin2 adam dünyayı kurtarıyo kimsenin haberi olmuyo.bu arada clarka PZ da yardım eden kıza eridim bittim:fighting2 en sonda patagonyada ki yaratığı çözemedim ne iş:img-nyam:
Valla coolwater bana sorarsan o Zod. Çünkü PZ'den kaçanlar bedenleriyle döndüler o kameraya doğru uçan ise Clarka saldıran şekillere benziyor ki bu şekli dünyada bir tek Lex Luthor'un içinden çıkarken görüyoruz. Bence Zod bitmedi yanına müritleride eklendi.
Clark'ın sap gibi kalması bu bölümde gerçektende doruklardaydı, tam Chloe'ye asılıcaktı Jimmy çıktı çok pis morardı adam yazık :D
Lionel olayı ise dediğim gibi bence Jor-el ile olan bağlantısı içinden gittiğine göre o iyilik hisside gitti. Artık bence Lionel gene eski Lionel olarak karşımıza çıkacak. Zodun kendisini kullanmasına bile izin verebilir bu adam. Şahsen ben gerçekten Lionelden birşeyler bekliyorum Clarka karşı. Sonuçta bu adamında bir ölümü olacak değil mi ama? ;)
Lionel'a kesinlikle güvenmiyorum. 6.sezon için yazarlar yorum yaparlarken karanlığa doğru gidişin sadece Lex için olmayacağı söyleniyordu. Lex'in bu aşamada Lana'la beraber oluşu Lionel'in de Martha'yı etkileyeceğinden söz edilmişti.Bence kesinlikle eski bildiğimiz Lionel geri dönecektir.İlerleyen bölümlerde Lionel ile ilgili bilinen tek şey sanıyorum şuanda Lex'i Lana'ya bir test yapması konusunda konuşması.Lex'ten Lana'nın ona ne kadar sağdık olacağını öğrenmesi için bir teste tabii tutması için uğraşacak.
Valla coolwater bana sorarsan o Zod. Çünkü PZ'den kaçanlar bedenleriyle döndüler o kameraya doğru uçan ise Clarka saldıran şekillere benziyor ki bu şekli dünyada bir tek Lex Luthor'un içinden çıkarken görüyoruz. Bence Zod bitmedi yanına müritleride eklendi.
Clark'ın sap gibi kalması bu bölümde gerçektende doruklardaydı, tam Chloe'ye asılıcaktı Jimmy çıktı çok pis morardı adam yazık :D
Lionel olayı ise dediğim gibi bence Jor-el ile olan bağlantısı içinden gittiğine göre o iyilik hisside gitti. Artık bence Lionel gene eski Lionel olarak karşımıza çıkacak. Zodun kendisini kullanmasına bile izin verebilir bu adam. Şahsen ben gerçekten Lionelden birşeyler bekliyorum Clarka karşı. Sonuçta bu adamında bir ölümü olacak değil mi ama? ;)
lex'in icinden cikarken gordugumuz aslindan zodun gercek sekli digerleri yani ilk bolumun sonunda gordugumuz seyse dha coq canavara bnziyor PZ'deki yokediciler olabilir cnku PZde kmsenin gucu yoq herkes normal bir insan oluyor ama o yaratiklar coq hizli hareket ediyor!..lionel ise kriptoncayi cozmeye basladiktan snra degisicek gibi geliyor ama bu tamamen yanlis olabilir zod tekrar lex le baglanti kurup kotulesmeye baslayip babasini da o arada ortadan kaldirabilir!..6. sezonun ortalarina dogru netllik kazanicak tbi bnlar:img-grin2
buyrun altyazılar..teşekkürler zagato/teşekkürler stilgar.hakkınız ödenmez..
http://www.hemenpaylas.com/download/1724824/smallville.s06e01.hr.hdtv.ac3.5.1.xvid-nbs.srt.html
Force_user 01-10-06, 16:29 Altyazılar için çok teşekkürler.
Sanırım herkes Lionelden gene birşeyler bekliyor, adama bir güvenemedik gitti :)
Valla o vucuttan çıkma anını tekrar izledim, surat olarak evet gerçek zod ama ondan sonrasını böle tekrar tekrar yavaş yavaş izlersen vücudun o PZdeki tipler gibi olduğunu görüyorsun. Bence bedensiz bir şekilde Dünyada sıkıştı Zod.
Bu arada tabi bir sahneyi tekrar izlemek olmuyor alayını izliyorsun tekrar, birşeye dikkat ettim yada ben yanlış anladım şimdi altyazıylada bakacacığım sanki Clark gitmekten söz ediyor buralarda nasıl durulur herşey çok değişti diyor anneside Clarkın kararına saygı duyacağını söylüyor sanki. Sakın Clarkın şehir günleri başlıyor olmasın? Sonuçta 7 kişi kaçtı onunla beraber faaliyetlerini en çabuk Daily Planetten öğrenebilir şehre temelli taşınıp artık hafiften supermanliğe adım atma olasılığı bence çok yüksek, siz ne dersiniz?
Düzenleme:
http://img420.imageshack.us/img420/1150/bscap0001rr2.jpg Son sahne
http://img504.imageshack.us/img504/4459/bscap0000cj6.jpg Zod çıkarken
http://img504.imageshack.us/img504/6335/bscap0002lc5.jpg Zod çıkarken 2
http://img420.imageshack.us/img420/858/bscap0003bg8.jpg zod çıkarken 3
Kendi çektiğim ekran görüntüleri, son sahnedeki varlık ve Zod ilişkisi için. Tıpa tıp aynı değiller ama bence Zod çünkü bedensiz takılan tek karakter Zod. Bu arada Nam-ek ölmemiş olabilir, çünkü boğazı kesildikten hemen sonra kapıdan geçiyor bütün bedenler geçtikten hemen sonrada kendilerini iyileştirebilme özellikleri geri geliyor yani son anda hasarı tamir olmuş ölümden dönmüş olabilir
force user arkadasimiz bedensiz takilan tek karakter zod diyor ama dizide phantom zone'da gecen konusmalarda Kal-el'e(clak kent'e)saldiranlarin bedensiz suclular oldugu soyleniyor zaten PZ Zod icin ozel yapilmis bisey degil butun suclularin hapsedildigi bir yer!..Raya'nin soyledigine gore 28 galaksideki butun suclularin!..bazilarinin bedenleri yerine ruhlariyla hapsedilmis bir yer!..
Nam-ek inşallah ölmemiştir.lois lananın/Nam-ek de loisin papucunu dama attı benim için:img-grin2
Nam-ek inşallah ölmemiştir.lois lananın/Nam-ek de loisin papucunu dama attı benim için:img-grin2
ya Nam-ek zenci erkek kriptonlu degil mydi? PZdeki jor-el'in yardimcisinin adi raya bnm bldigim eger ondan bhsediyosan:img-grin2
DaveMustaine 01-10-06, 22:02 Evet öyle bir karışıklık yapmış arkadaşımız :) Gerçekten çok güzel bir ablamız, inşallah çıkmaz diziden...
Benim en sinir olduğum şey Chloe'nin davranışı oldu...Halbuki her zaman Chloe'yi Lana'dan daha çok yakıştırıyordum Clark'a. Ama Jimmy Olsen'i gördükten sonra böyle davranmasını hiç yakıştıramadım :) Artık Lois diyorum ya da küçücük bir umut da olsa Raya diyorum.
Lana ile Clark da hastane de karşılaşır, Clark'dan öyle hemen haksız yere suçladığı için özür diler diye düşündüm ama yanıldım, diğer bölüme artık...
Lex zaten bir alem, hem neler geliyor bu olaylar yüzünden başına, bir de bölümün sonunda masasında bulduğu o cisime bakıp sinsi sinsi sırıtıyor :) Hadi bakalım hayırlısı...
bu arada benim aklima bisey takildi lex'e werilen gucler Zodun vucudundan ckmasiyla geri mi alindi yoksa hala o guclere sahip mi?? bide zod vucudundan cikarken elinde olusan sekil yani supermanin sekli kayboluyor o zamaninda ona enjekte edilen serumdan dolayi mi guclerinin yokolmadiginin gostergesi mi yoksa baska bsey mi belli degil!.. ilk bolumden insanlarin kafasinda 1000 tane sey dondurmeye basladilar bile bakalim dha neler olucak!.. bnce jimmy'nin gelmesi iyi oldu cunku chloe'yle clark zten tekrar birlikte olsalar bile ayrilmalari gerekiyo!.. cnku orjinal supermande asik oldugu lois we chloe bu ikinci darbeye dayanamazdi!..
ewt yaa raya imiş ablanın adı tekrar izledim.olur ara sıra herkese:fighting2
Smallville - 6x01 - Zod
Yazın başlarında gösterime giren kalite kıyaslaması açısından tamamen farklı bir ligde bulunan Superman Returns filminden sonra tamamen finansal nedenlerden dolayı sinema filmleri kadar kaliteli görselliğe ulaşamayacak Smallville’in nasıl bir sezon açılışı yapacağını merak ediyordum. Lafı dolandırmadan TV dizisi olarak oldukça tatmin edici bir görsel şölen ile karşılaştığımı söylemek istiyorum. Zaten bu dizi görsellik açısından birçok sinema filmiyle yarışacak kadar kaliteli bölümler sundu. Yeni kurulan CW kanalında (dizinin yayınlandığı the WB kanalı ile UPN birleşip CW kanalını oluşturdu) yeni sezona başlamak Smallville’in oluşturduğu çizgide fazla değişikliğe sebep olmamış.
Öncelikle bölümde beğenmediğim, sindirmekte güçlük çektiğim kısımları aradan çıkarayım ki kritiğimi olumlu bir tonda bitirmiş olabileyim. Yeni kanalda yeni sezona başlamanın dizinin çizgisinde değişikliğe sebep olmadığını yazdığımda kronik Smallville problemlerinde de bir değişme olmadığını aklımdan geçiriyordum. Bu da demek oluyor ki görsellik iyi olmasına rağmen senaryoda mantık açısından problemler var demekti.
5. sezonun son bölümünde Zod’un bedeninin Phantom Zone’da (PZ) olması sebebiyle kaybolduğu ve ancak dünyalı birinin bedenini kullanarak hayat bulabileceği söylenmişti ama Clark’ın Phantom Zone’da olması sırasında Raya, Namek ve Clark’ı kendi bedenlerinde görmek senaryonun önceden gelen bölümlerle çelişmesine sebep oldu.
Bir diğer büyük sorun da Jor-El’in PZ’dan çıkış yolunun olmadığını söylemesi de büsbütün bir yalan oldu çünkü Raya Clark’a bir “backdoor” olduğunu açıklıyordu. Bu o kadar büyük bir problem olmamasına rağmen yine de bende nahoş bir tat bıraktı.
Ya Lana’nın o hançeri bulmak için Kent çiftliğinin ambarına gitmesine ne demeli? Niye oraya gitti? Bizler seyirci olarak bunu biliyorduk ama Lana’nın Metropolis’ten kalkıp oraya gitmesindeki mantık neydi? Lana hançerin orada olduğunu bilmiyordu ki!
Tüm bu ufak tefek ayrıntıları yazıyorum çünkü bu tür mnatık hataları daha iyi diyaloglar yazılarak ortadan kaldırılabilirdi. Ancak ortadan kaldırılamayacak sorunlarda var. Örneğin, Zod karakterinin aktarılma biçimi. Superman mitolojisini biraz bilen biri Zod’un koskoca bir gezegeni yok edebilecek kadar ruh hastası bir general olduğunu bilir. O psikopat ruhlu adamın niye Lana’yı yanında dolaştırdığını anlamak güç. Hadi bunu aştık diyelim, geçen sezonun son bölümünde Brainiac’ın yaydığı bilgisayar virüsü dünyayı yok etmekteyken Zod bu virüsü durdurdu ama niye? Zod zaten gezegeni yok etmeye çalışmıyor muydu? Zaten bu işi yapmakta olan bu virüsü durdurması niye? Ya da uyduları yönetecek bilgisayar kodlarını almak için Pentagon’a gitmesi niye? Bu adamın elinde tüm firewall’ları aşabilecek bir bilgisayar sistemi varken -durdurduğu virüsün her bilgisayar sistemine girip tüm dünyayı kaosa sürüklediğini hatırlayın- niye oraya gidip o kodları alması gereksin?
Gelelim bölümün güzelliklerine.... Tabii ki Zod-Clark süper dövüşü ilk sırayı alıyor. Bir TV dizisinden beklenenden de öteye gittiler. Clark’ın Zod gibi psikopat bir general karşısında yumruk kavgasında şansının olmaması ve sağlam bir dayak yemesi mantıklıydı. Ayrıca 1980 yapımı ikinci Superman filmine de hoş bir gönderme vardı. M. Rosenbaum’un Zod’u canlandırmasını beğenmesem de “kneel before Zod” repliği beni mutlu etmeye yetti. Superman klasiklerinden biri ne de olsa. Ayrıca Clark’ın onca dayak yemesinin biraz da o sahnede Zod’un avucuna o madalyonu tutuşturabilmesi için bilinçli dayak yediği hissini uyandırdı ki bir defasın gerzek uzaylımızın akla sahip olduğu hissini uyandırdı.
Diğer hoş bir sahne ise Lois ile Clark arasında hastanede geçen sahneydi. Hoş, gülümseten ama oldukça kısa bir sahneydi. Ardından gelen Chloe-Jimmy-Clark sahnesi oldukça tuhaf kaçınca Lois-Clark sahnesinin değeri de azalmış oldu ama olsun.
Güzel olanları yazmaya başlayacağımı söylemiştim ama Chloe-Jimmy-Clark sahnesinin zorlamalığını yazmak zorundayım. Ayrıca iki yapımcı Al ve Miles’ın iki konuda ne kadar beceriksiz olduğunu kanıtlamış olması. İlkine üstünkörü değinmiştim. Bu iki beceriksiz yapımcının Lana fetişi yüzünden o iğrenç karakteri her hikaye kurgusunda görmek zorunda kalmamız. 100. bölümde J. Kent yerine Lana L. ölmeliydi ya olan oldu artık, geri dönüş yok. Diğer beceriksiz oldukları konu da Superman mitolojisinde Clark’ın Daily Planet günlerine ait unsurları Smalville günlerine getirmeden hikaye yazamıyor olmaları. İlk önce Perry White geldi, sonra Lois Lane diziye dahil oldu. Şimdi de Jimmy Olsen.... İşin vahim yönü Jimmy Olsen hem Lois Lane’den hem de Clark Kent’ten önce Daily Planet’ta işe başlamış olacak ve yaş olarak da bu ikisiyle aynı yaş diliminde yer aldığı için gazetedeki statüsü onlardan daha kıdemli olacak. Oysa Jimmy Olsen çok daha farklı bir karakteri simgelemiştir. Lois Lane’in varlığına alıştığıma göre buna da laışırım sanırım. Yeter ki Jimmy’i canlandıran Aaron Ashmore Lois’i canlandıran Erica Durance kadar iyi olsun.
Martha ile Clark’ın bölüm sonundaki konuşması da nispeten güzel bir sahneydi ve sanırım bunda Anette O’Toole’un oyunculuğunun katkısı büyük. Bir de Clark’la birlikte başkalarının da PZ’dan kaçtığını ifade son sahne yeni sorunların geleceğini ve beklemeyip göreceğimizi anlatması açısından iyiydi. Anlaşılan kriptonit yüzünden o haftayı kurtaracak özellikler kazanıp bir bölüm geçmesini sağlayan kötü karakterler yerine bu sezon PZ’dan kaçanlar olacak.
Uzun sözün özü görsellik olarak süper, senaryo kalitesi açısından süperden uzak bir bölüm oldu bu sezon açılışı.
anaxagor kardeş;
Bölümle ilgili haklı olduğun sahneler var.Ama sana katılmadığım kısımlarda var.Mesela esas oğlan , raya ve zod un yardımcılarının kendi bedenleriyle P.Z. de bulunmaları yanlış deil.Çünkü bölüm içerisinde raya bir konuşmasında, P.Z. ye suçluların gönderilmeden önce bedenlerinin yok edildiğini ve o şekilde gönderildiğini söyledi.Raya kripton yok olurken Jor-el tarafından hayatta kalması için yollandı, clark ın nasıl gittiğini zaten biliyoruz.Aynı şekilde zod un iki yardımcısıda Arrival da clark tarafından oraya gönderildiler.Bu sebeple onlar bedenleriyle orada bulunuyorlardı.Namek te kripton yok olmadan önce yakalanıp ta P.Z. ye gönderilseydi onunda bedeni yok edilip öyle gönderilecekti.Birde sanırım dün bir arkadaşımız lana nın clark ile zod uçtuğunu gördü demişti.O sahnede zod lana nın boğazını sıkıp onu kısa bir süre için nefessiz bıraktığı için lana o sahnede yani 2 kriptonlu uçarken(ki bu arada sadece zod uçuyor.Bizim esas oğlan sadece figuran...) baygındı.Unutmadan bir kısım daha var.Sanırım lana kent çifliğine bıçak için gitmedi clark için gitti.Sanırım içinde bir şekilde clark ın bu sorunu çözebileceğini biliyor bu sebeplede clark ı bulmaya gitti kent çiftliğine.Tabi bunlar benim düşüncelerim haklı olma ihtimalim olduğu kadar haksız olma ihtimalimde var.
Jor-El i seviyorum yahu :img-grin2 Güzel diye nitelendirebileceğim bir bölümdü.Her ne kadar bazı belirsiz şeyler olsada.Ayrıca sezon başında Clark-Lois arasındaki iletişimi gördük.Acaba başlıyor mu :) (Amanında amanın Clark nasıl tuttu Lois'imin elini..Lois ne oluyor be :):) anlamına gelen bir bakış attı)Lana lexe tam olarak bağlanmış.Buda bir süre daha bunların devam edeceğini gösteriyor.Jimmy Olsen ile Chloe cuk oturmuş.Ama sanki Chloe Clark'ı kıskandırmak istermiş gibi bir hava yarattı bende.Neyse bu bölümün adamı kesinlikle Jor-El.Çok akıllı ve çok sağlam bir adam.Acaba tekrar ortaya ne zaman çıkacak.(Jor-El fanımı oluyorum nedir)
Force_user 02-10-06, 15:00 force user arkadasimiz bedensiz takilan tek karakter zod diyor ama dizide phantom zone'da gecen konusmalarda Kal-el'e(clak kent'e)saldiranlarin bedensiz suclular oldugu soyleniyor zaten PZ Zod icin ozel yapilmis bisey degil butun suclularin hapsedildigi bir yer!..Raya'nin soyledigine gore 28 galaksideki butun suclularin!..bazilarinin bedenleri yerine ruhlariyla hapsedilmis bir yer!..
Ben dünyada tek bedensiz takılan karakter demek istemiştim, P.Zde bedene sahiplerin bedensizlerden azınlıkta olduğununu biliyorum.
Birde anaxagor'un birkaç yanlış tespiti olmuş, Lana çiftliğe Clark için gidiyor her zaman olduğu gibi yardım dilenmek için. Pentagona kod için gitmiyor çünkü uydular kodla değil uydulara özel bir bilgisayarla yönetiliyor (gerçektede böyle) dışarıdan bir bağlantısı yok o yüzden ele geçirmek imkansız oda bilgisayarı almaya gidiyor oraya. Lanayı yanında dolaştırmasının sebebide bir veliaht istemesi, çünkü hedefi " Zod'un kanından olanlar tarafından yönetilecek bir imparatorluk" olarak söyleniyor. Bunun içinde Lanayı yanında tutuyor. Ayrıca benliğini ele geçirirken Lex'in "Lana'ya olan duygularının nahoş bir tat bıraktığını" söylüyor Zod. Yani birazda hoşlanma mevcut, yoksa başka kız mı yok? Virusu durdurmasının sebebi bilgisayarı çalıştırmak için gereken elektriği sağlamak olarak anladım. Ondan öncede haritadan pentagon'un yerine bakmak amacıyla durduruyor. Jimmy Olsen mevzusu ise Lanayla konuşmasında geçiyordu geçen sezon, Lanayla ilk "ilişkileri" hakkında konuşurken Chloe "Jimmy Olsen adında biriydi" diyor olması gerek, yada ben yanlış hatırlıyorum. Lana fransada tanıştığı sevgilisini elinde tutabilmek için ilişkiye girmeyi düşünüyordu o bölümdü bakmak isteyenlere.
Bakalım bu kadar teoriden sonra nasıl olacak 2. bölüm? Bölüm adını ve içeriğini bilen varsa paylaşırsa sevinirim
Force_user 03-10-06, 00:33 rolling öncelikle çok teşekkür ederim paylaşım için, daha sonra arkadaşlar sizlere özellikle rolling arkadaşımızın verdiği http://www.e-yukle.net/download.php?...a97766f74aa8f7 bu videoyu izlemenizi öneriyorum. Bence mükemmel bir bölüm geliyor söylemesi.
bence artik bu dizide gunu kurtarma bolumu olmayacak 1-2-3-4.sezonlarda bolca olan 5te daha az gozukmesi 6.sezonda daha fazla ardarda gelicek bolumlerden olusucak gibi bir his veriyor!..kopuk kopuk konular yerine boylesi daha iyi!..clark yeni gucler kazanmaya we onlari anlamaya dewam etsin bnce adam universiteye gecti hala ucmayi tam olarak bilmiyor!.. bi Zod bolumunde uctu zannediyoruz ama orda da Zod onu alip ucurdu gibi geliyor bana!.. waLLa bu sezondan cok sey bekliyor herkes senaristlerde bizi hayal kirikligina ugratmazlar insallah!.. zaten orjinaldeki gbi(cizgi romanindaki) gitmemesi herkesin kafasini karistiriyor!...
basar arkadasimizin dedigini katiliyorum!.. Jor-el'i bu zamana kadar anlayamayan clark bnce onun icin ne gibi fedakarliklar yaptigini yavas yavas cozuyor!.. buda demek oluyorki Jor-el artik iyi karakterler arasina katilicak gibi!..
bu arada fragmanda lex'i yakalayanlar 5.sezonda clark gucsuzken belly reveden kacan ve clark'i tehtid ederek lexten ilac calmasini saglayan adam degil mi??
Smallville'in yayıncı kanalı CW daha önce Clark-Lois-Olliver Queen üçgenini temel alan "every triangel has three side" promosyonunun benzerini şimdi iki farklı üçgen için de kullanıyor. Tabii ki Clark hepsinde yer alıyor. Yeni posterlerde sırasıyla Clark-Lois-Olliver, Clark-Lana-Lex ve Clark-Chloe-Jimmy Olsen yer alıyor. Posterleri daha yüksek çözünürlükte görmek için üzerlerine tıklayın.
Kaynak: DTS (http://www.devotedfansnetwork.com/index.php?page=smallville)
http://img146.imageshack.us/img146/3830/poster1ce6.th.jpg (http://img146.imageshack.us/my.php?image=poster1ce6.jpg)http://img291.imageshack.us/img291/2158/poster3bv9.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=poster3bv9.jpg)http://img291.imageshack.us/img291/5269/poster2ob1.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=poster2ob1.jpg)
Evet arkdaşlar CNBC-e deki bölümü bekleyene kadar internetden indirdim season 3,4,5 6x1 hepsini tek solukda izledim böle izleyince heycan kalmıo pek çünkü bi daha ki bölümü hemen izliosunuz şimdi 2 bölümünü merakla bekliorum.Bu arada şu yeni kız inşallah ölmemiştir süper kızdı ama gelmesi çok zor çünkü ekrandaki adamları saydım tam 6 kişi clarkla 7 ve dünyaya geldiğinde 7 kişi inio bi umutda olsa inmiştir diyorum
Bir internet sitesinde okuduğuma göre bu sezon Raya'yı bir kaç bölümde daha izleme fırsatımız olacak yani benim gibi onu PZ'de görüp hayran kalan arkadaşlar sevinebilirler Clark'la birlikte PZ'den kurtulanlar arasında Raya'da var.:D
Aslında sevgili olsalar süper olurdu hem süper girl onu korumak için ayrılmasına gerek kalmazdı :D
raya'yla sevgili olsalar bile bnce surmez clark neden superlere karsi ilgisi olan biri degil o normal insanlari seviyor(isinlanabilen kiz haricinde oda biraz sapik ruhluydu ama)bence senaristler Lois'le yakinlasma sinyalleri werdiler ilk bolumden!..
clark/lois..eninde..sonunda smiley(ama dil çikaran smiley..):fighting2
(...)bence senaristler Lois'le yakinlasma sinyalleri werdiler ilk bolumden!..
Eğer Smallville yazar tayfasını biraz biliyorsam ikinci bölümden itibaren geçen sezondaki statükoyu koruma yoluna gideceklerdir. Yani Clark yine "mıymıy" bir karakter, Lois ise dünya yansa umrunda olmayacak bir ruh haliyle amaçsızca dolaşan bir karakter olarak devam edecektir. Oysa Lois dizide en sevdiğim karakterlerden biri. Keşke potansiyeli yüksek olan bu dizide daha dişe dokunur karakter gelişimi görebilsek. :img-elvis
keske oyle olsa bn bstan beri clarkla lanayi bi turlu birbirlerine uygun olarak gormuodum cnku lana cok durgun birisi ama lois oyle degil deli dolu cilgin ruhlu Chloe'nin daha guzeli we daha cilgini!.. bnce clarka en uygun olani!..bnle ayni goructe olan warmi bilmiorum ama bnce en uygun krakter!..senaristler bizi yaniltsinlarda cilgin bi ask gorelim!..
Aynen katılıyorum ama aşksız bi clarkda çekilmio bence en azından bu sezon şu üstündeki kıyafetlerini değiştirsin hep aynı şeyleri giyiyo o kadar mı fakirler senatör oğlu ölemi giyinir...
Aynen katılıyorum ama aşksız bi clarkda çekilmio bence en azından bu sezon şu üstündeki kıyafetlerini değiştirsin hep aynı şeyleri giyiyo o kadar mı fakirler senatör oğlu ölemi giyinir...
:img-grin2 ewwet degistirsin ama smdi butun dolabi igrencken bu herifin bi anda adam etmek zordur yaa:img-grin2 elbet birgun duzelticek bu halini ama syle de bi olay war superman'in eski halide(clark kent hali yani) igrenc kiyafetlerdi yksa eski oldugu icin mi bize oyle geliyoo:img-grin2
keske oyle olsa bn bstan beri clarkla lanayi bi turlu birbirlerine uygun olarak gormuodum cnku lana cok durgun birisi ama lois oyle degil deli dolu cilgin ruhlu Chloe'nin daha guzeli we daha cilgini!.. bnce clarka en uygun olani!..bnle ayni goructe olan warmi bilmiorum ama bnce en uygun krakter!..senaristler bizi yaniltsinlarda cilgin bi ask gorelim!..
Buradaki üyelerin ne kadar Superman hakkında bilgi sahibi olduklarını bilmiyorum. Bu sebepten biraz bariz olanı tekrarlamakta olduğum hissi ortaya çıkabilir.
Superman mitolojisinde ki popüler kültür ürünü olduğu tartışılmaz olan bu karakter 1938'den beri ortalarda ve en abştan beri onun yanında olan diğer karakter Lois Lane. Ne Lana vardı, ne de Chloe. Hatta Perry White ve Jimmy Olsen bile yoktu. Bu istatiksel bilgi bile Lois'in ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.
Smallville'i diğer dizilerden ayıran en önemli fark sonunun aşağı yukarı ne olacağını bilmemiz. Yani Clark o meşhur kostümü giyecek. Lex Luthor en soğukkanlı, en acımasız kötülerden biri olarak Superman'in karşısında yer alacak. Buna bir de Lois Lane'i eklemek zorundayız. Ne var ki Smallville, Superman öncesi yıllar olduğu için Clark-Lois dinamiğine romantik bir dönüşüm yaptırmak istemiyor. Oysa Clark'ın Daily Planet yıllarından önce tanışmasını beklemediğimiz halde Lois'i diziye aldıklarına göre... Clark'ın artık Lana veya Chloe'ye olan hislerinin üzerinde durmak yerine neden Lois'e aşık olduğunun gösterilmesi gerekli, mutlaka bir aşk konusu işlenecekse.
Bu konuda benim fikrim Clark sadece Krypton'lu tarafını artık kabullensin ve kaderine bir adım daha yaklaşşsın. Aşk meşk gibi konularla uğraşmasın. Tabii ki bu mümkün değil çünkü Smallville gençlük pembe dizisi kıvamında hikayelere sahip. Bu sebepten olacaksa Lois ile olsun. Gerisi faso fiso... :img-grin2
Kıyafetler konusunda ise yapım ekibinin bir takıntısı var. Asla değiştirmiyorlar. Zaten o meşhur mavi tişört-kırmızı mont güya onun kostümü. Superman olmadığı için meşhur Superman kostümünü giyemiyor.
anaxagor arkadasin dedigine birebir katiliyorum waLLa!..Filminde eklenen karakterler zten bizi bu noktaya kadar getirdi we buna smallvilledeki yeni karakterler eklenerek dha fazla konu ve olay eklenmesi gerekti!..ama smallville zten supermanin genclgini annattigina gore olaylari cok fazla degistiremezler dycem ama dizide degitirmedik seyler kaldi mi yaa? mr. kent öldu normalde ölmuodu hayatinin aski lana olarak gozukuyo suan normalde lois!..waLLa blmiorum ins. orjinaline baglarlar!..ve sacma bi sekilde bitirmezler bu diziyi:img-grin2 :img-elvis
arkadaşlar dizide değişiklikler var ewt.ama mesela lana clark ın lise aşkı.bu ta eski film den bu yana biliyoruz zaten. lois e aşık etme olayıda o kadar basit değil. ortada bir gerçek var. lois ve chloe kuzen. 1. si clark lana ile ilişkisinde chloe yi bir kere üzdü ve bir daha bunu yapmak istemeyecektir. 2. si lois kuzenine bunu yapmaz. clark a olan hislerini bile bile. ve sanırım zaten jimmy olsen karakterinide bu yüzden diziye dahil ettiler. lois ve clark ın birbirlerine aşık olabilmesi için lana ve chloe nin aradan çekilmesi gerekiyordu. lana çekilde lex yüzünden. bu sezon büyük ihtimalle chloe de jimmy sini bulmuşken yavaş yavaş lois clark olayına giriş yapacaklarını tahmin ediyorum.ama bu hemen olmayacak çünkü sizinde bildiğiniz gibi bir green arrow gerçeği var bu bölümde.ve 7-8 bölüm olacağı söyleniyor.ancak o gidince başlarlar sanırım.bu arada 11. bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.-JUSTİCE- adalet birliğinin temellerinin atıldığı bölüm sanırım. çünkü aqua , cyborg ve flash hepsi bir arada bu bölümde.
arkadaşlar birşey saorabilirmiyim belki sormakta acele ediyor olabilirim ama ya ben geçen pazar izlediğimde herşey normaldi clark kent'n babası yaşıyordu lois kim yaa ben niye onu hatırlamayadım bi yardım edereniz çok sewinirim. :fighting2
Force_user 05-10-06, 12:40 Golgem biz 6. sezon hakkında konuşuyoruz aradaki sezonları izlemediysen pek bi anlam ifade etmeyebilir.
Anaxagor Lana'da baştan beri vardı ve Clark'ı aşk konusunda sürekli ikilemde bırakan bir karakterdi. Hatta Clark'ın super güçleri olduğunu gençliğinde neredeyse çözecekti.
Superman'in ikiye bölündüğü çizgiromanda (mavi ve kırmızı) en sonunda ikisi kafa kafaya verip konuşurken "herşeyi hallettik şimdi sıra bize geldi" gibi birşeyler diyip Lois ve Lana'yla konuşuyorlar ve ikisiylede evleniyorlar. Kimin kimle evleneceğine karar verirlerken "Lana'yı hiç bir zaman unutamadım, ben onunla evleneceğim" diyor bir tanesi. Sonuçta şu saatten sonra önemsiz gibi görünsede Lana bence Superman hikayelerinde önemli bir yere sahip.
Ayrıca trailerlardan izlediğime göre Lionel Luthor birine Clark'ın sırrını söylemek zorunda kalıyor Lex'e yardım için, sakın Lana olmasın? Yarın izleyeceğiz artık.
force-user haklı olabilirsin lionel ın lana clark ın sırrını söylemesi konusunda.6. sezon başlamadan önce bazı forumlarda bu sezon sadece lex in değil bir başkasınında kötüleşeceği konuşuluyordu.lex ile yakınlaşmasından ve clark a karşı yavaş yavaş gelişen kötü duygularını da hesaba katarsak bence bu kişi yani diğer karanlık taraf yolcusu lana olabilir.ii de olur aslında böylece kurtulmuş oluruz.hatırlarsanız lananın bedenini bir cadı ele geçirmişti.büyük büyük annesi falan dı hatta.yada onun gibi birşey.yani kızın kanında var kötülük.eğer böyle birşey gerçekleşirse clark ta tamemen soğur artık ondan.en azında ben böyle umuyorum.
ayrıca aklıma hep birşey takılmıştır.lananın öldüğü bölüm varya 5. sezon 12. bölüm.keşke o sahnede her kes orada olsaydıda clark ı hızını ve süper güçlerini görebilseydi.nasıl olsa zamanı geri aldılar.ve herkes herşeyi unuttu.bence senaristler böyle bir değişiklik yapsalardı ii olurdu. bizde bir kerede olsa clark ın sırrını öğrenen onca insanın yüzündeki ifadeyi görmüş olurduk.
6 sezon 2 bolum yarın cıkarmı acaba?
(...)ayrıca aklıma hep birşey takılmıştır.lananın öldüğü bölüm varya 5. sezon 12. bölüm.keşke o sahnede her kes orada olsaydıda clark ı hızını ve süper güçlerini görebilseydi.nasıl olsa zamanı geri aldılar.ve herkes herşeyi unuttu.bence senaristler böyle bir değişiklik yapsalardı ii olurdu. bizde bir kerede olsa clark ın sırrını öğrenen onca insanın yüzündeki ifadeyi görmüş olurduk.
gercekten super olurdu ve bizi de heycanlandiran bir sahne olurdu gerci clark'in surat ifadesi we dawranislari o bolumde ne kadar insanin icini acitsada insanlarin o tepkisionu biraz hafifletirdi!..
lionel bence kotulesmesin cunku gercekten bu karakter eski lionel'den bin kat daha iyi!..eger lana ogrenirse clark'in sirrini gercektende isler karisir ve kotu karakter en azindan clark'a karsi lana olabilir ve en sonunda lex'le beraber kotuluk yollarinda iyi bi sekilde ilerleyebilirler:img-grin2 ama senaristler lanayi hep basina gelen acaip olaylarda kotulestirdiler normalde melek gibi bie kiz:img-grin2 neyse gorucez baqalim senaristlerin bize nassi oyunlar oynayacaklarini
buyuk bir ihtimal yarin sabah cikmis olur ama altyazilar biraz daha gec cikiyor haliyle!.. torrentten wea baska yerlerden arastirirsan bulabilirsin!.. linklerini bulan zaten buyuk bir ihtimal siteye ekler
Golgem biz 6. sezon hakkında konuşuyoruz aradaki sezonları izlemediysen pek bi anlam ifade etmeyebilir.
Anaxagor Lana'da baştan beri vardı ve Clark'ı aşk konusunda sürekli ikilemde bırakan bir karakterdi. Hatta Clark'ın super güçleri olduğunu gençliğinde neredeyse çözecekti.
Superman'in ikiye bölündüğü çizgiromanda (mavi ve kırmızı) en sonunda ikisi kafa kafaya verip konuşurken "herşeyi hallettik şimdi sıra bize geldi" gibi birşeyler diyip Lois ve Lana'yla konuşuyorlar ve ikisiylede evleniyorlar. Kimin kimle evleneceğine karar verirlerken "Lana'yı hiç bir zaman unutamadım, ben onunla evleneceğim" diyor bir tanesi. Sonuçta şu saatten sonra önemsiz gibi görünsede Lana bence Superman hikayelerinde önemli bir yere sahip.
Ayrıca trailerlardan izlediğime göre Lionel Luthor birine Clark'ın sırrını söylemek zorunda kalıyor Lex'e yardım için, sakın Lana olmasın? Yarın izleyeceğiz artık.
Çok yanılıyorsun Lana'nın baştan beri olduğunu söyleyerek. Lana Lang ilk defa 1950 yılının sonbaharında yayınlanan Superboy çizgi romanında ortaya çıktı. Yani sonradan eklenen bir karakterdir. Kimse çıkıp da bana bunun yanlış olduğunu söylemesin. Bu diziyi seyrederek Superman'e aşina olanlar Lana Lang'in mitolojideki yerini büyük sanıyorlar. Oysa Lana Lang yan karakterlerden biridir. Superman hikayelerinde iki başrol var. Clark Kent/Superman ve Lois Lane. Bu 1938 yılından beri bu şekilde olmuştur. Büyük bir olasılıkla da bu şekilde olmaya devam edecektir.
Bahsettiğin kırmızı ve mavi Superman hikayesi bir "what if" hikayesi. Ya olsaydı diye başlayıp karakterlerin normal durumlarından alınıp bambaşka bir ortama konuldukları hikayeler. Tekrar söylüyorum, Lana bir Jimmy Olsen kadar bile öneme sahip değil. Ancak "plot device" olarak eskiden Lois'in karşısına çıkardı ve ikisi Superman ile evlenebilmek için savaşırlardı!!!:blink:
Eğer benim seyrettiğim trailerlardan başkası yayınlanmadıysa orada Lionel sırrını başkasına söylediğini söylemiyor. Lex'in baskı altında kalırsa Clark'ın sırrını verebileceğini söylüyor.
Walla sabah büyük ihtimal HDtv çıkar ben sana torrentle indirmeni öneririm hem hızlı oluyo hemde her part için uğraşmıyosun rapideki gibi ama altyazıyı ctesi kadar beklicez heralde...:img-sorry
Force_user 05-10-06, 23:26 Çok yanılıyorsun Lana'nın baştan beri olduğunu söyleyerek. Lana Lang ilk defa 1950 yılının sonbaharında yayınlanan Superboy çizgi romanında ortaya çıktı. Yani sonradan eklenen bir karakterdir. Kimse çıkıp da bana bunun yanlış olduğunu söylemesin. Bu diziyi seyrederek Superman'e aşina olanlar Lana Lang'in mitolojideki yerini büyük sanıyorlar. Oysa Lana Lang yan karakterlerden biridir. Superman hikayelerinde iki başrol var. Clark Kent/Superman ve Lois Lane. Bu 1938 yılından beri bu şekilde olmuştur. Büyük bir olasılıkla da bu şekilde olmaya devam edecektir.
Bahsettiğin kırmızı ve mavi Superman hikayesi bir "what if" hikayesi. Ya olsaydı diye başlayıp karakterlerin normal durumlarından alınıp bambaşka bir ortama konuldukları hikayeler. Tekrar söylüyorum, Lana bir Jimmy Olsen kadar bile öneme sahip değil. Ancak "plot device" olarak eskiden Lois'in karşısına çıkardı ve ikisi Superman ile evlenebilmek için savaşırlardı!!!:blink:
Eğer benim seyrettiğim trailerlardan başkası yayınlanmadıysa orada Lionel sırrını başkasına söylediğini söylemiyor. Lex'in baskı altında kalırsa Clark'ın sırrını verebileceğini söylüyor.
Sanırım eksik cümle kurdum yanlış anlattım kusura bakma, baştan beriden kastım gençliğinden beri demekti. Ben supermanin ilk çıktığı romandan bahsetmiyordum yani. Jimmy Olsen Superman'in özel muhabiri gibi birşey olmuştu zaten ama sonuçta bir karakterin ilk aşkının yerini bir özel muhabir alamaz. Olaylardaki roller bakımından tabiki Jimmy Olsen daha büyük bir anlam taşıyor olarak görülebilir.
What if hikayeside olsa orda sonuçta 2 tane olsaydı 2siylede evlenirdi denmek istenmiş benim görüşüm. Sonucta sadece olasılık yok orada temeli değiştirmiyorlar.
Senin izlediğinden farklı izlemiş olabilirm. Biraz kısaydı sanki benim izlediğim bir reklama göre. Senin dediğin doğruysa Lionel'in yapabilecekleriyle ilgili olan teorilerimiz neredeyse doğrulanmış gibi birşey olacak. Benim izlediğimde Lana böyle bir durumda sır saklamanın manası yok gibi bir cümle kuruyordu, daha çok ona dayanarak söyledim onu.
blacksymbian 06-10-06, 06:22 endera diğer versiyonu yokmuydu kaliteli olan :D
arkadaşlar birşey saorabilirmiyim belki sormakta acele ediyor olabilirim ama ya ben geçen pazar izlediğimde herşey normaldi clark kent'n babası yaşıyordu lois kim yaa ben niye onu hatırlamayadım bi yardım edereniz çok sewinirim. :fighting2
cnbc-e ile devam edersen yaklaşık 3(yazıyla üç) yıl sonra neden bahsettiğimizi anlayabilirsin.sana tavsiyem saldır emule ya:fighting2
hdtv zaten .. bunu ındırıyoruz
endera diğer versiyonu yokmuydu kaliteli olan :D
Sanırım eksik cümle kurdum yanlış anlattım kusura bakma, baştan beriden kastım gençliğinden beri demekti. Ben supermanin ilk çıktığı romandan bahsetmiyordum yani. Jimmy Olsen Superman'in özel muhabiri gibi birşey olmuştu zaten ama sonuçta bir karakterin ilk aşkının yerini bir özel muhabir alamaz. Olaylardaki roller bakımından tabiki Jimmy Olsen daha büyük bir anlam taşıyor olarak görülebilir.
What if hikayeside olsa orda sonuçta 2 tane olsaydı 2siylede evlenirdi denmek istenmiş benim görüşüm. Sonucta sadece olasılık yok orada temeli değiştirmiyorlar.
Senin izlediğinden farklı izlemiş olabilirm. Biraz kısaydı sanki benim izlediğim bir reklama göre. Senin dediğin doğruysa Lionel'in yapabilecekleriyle ilgili olan teorilerimiz neredeyse doğrulanmış gibi birşey olacak. Benim izlediğimde Lana böyle bir durumda sır saklamanın manası yok gibi bir cümle kuruyordu, daha çok ona dayanarak söyledim onu.
Gerçekten de bir yanlış anlama olmuş. Ancak yine de senin önem konusundaki fikrine katılamıyorum. 1938'deki ilk Superman çizgiromanından sonraki 12 yıl boyunca adı bile geçmemiş olan bir karakter Lana Lang. İlk aşk olduğunu bile söylemek zor bazı inkarnasyonlarda. Bazen Clark'a aşık ama Clark'ın bir dost olarak gördüğü biri olmuş. Bazı hikayelerde kısa süre çıkmış olarak anılmış. Lana Lang, Smallville yüzünden -sayesinde demiyorum, yüzünden diyorum- abartılı bir önem kazandı seyircinin gözünde. Şu an yayıncı kanal "star-crossed love" olarak reklamını yapıyor Lana-Clark ilişkisini ki bu çok yanlış. Star-crossed tabiri Romeo-Juliet gibi aşklar için kullanılır. Trajik bitmeye mahkum karasevda...
Mitolojiye çok sık göndermeler yapıyorum ama karakterlerin sembolik yerlerini daha iyi anlamamız için bu şart bence. Lana sadece gönül kaptırılan komşu kızı olmalıyken bu hale geldi ve sonunun ne olduğunu görüyoruz. En nefret edilen karakter şu anda. Smallville yazar tayfası Lana'da Lois-Clark aşkını yaratmaya çalıştılar ama sona erdirmek zorunda oldukları için Lana denen şu ucube karakter oluştu. Öte yandan Chloe ile de Lois'in gazeteci tarafını kullandılar. Ne yazık ki gerçek Lois diziye dahil olduğunda onu Lois yapacak değerler bu iki karakter tarafından paylaşılmıştı. Bu da Erica Durance'teki Lois'i canladırma potansiyelinin yeteri kadar kullanılamaması anlamına geldi.
6. sezonun ikinci bölümünü birkaç saat önce seyrettim ve görünen o ki tepeden bir inme şekilde Lois gazetecilikle ilgilenmeye başladı. Buna bile razı olmak beni çok rahatsız ediyor. Bu dizinin yazarları çok şey sunabilecekken bayağıdan öteye çok da gidemiyor. Yazık, çok yazık... Superman fanı olduğum için seyretmeye devam ediyorum. Belki bu sezon daha olumlu bakabilirim dizideki gelişmelere. Tüm olumsuzluklara rağmen ilk bölümü genel olarak sevdim.
selam LOL surumunu ındırıp ızledinmi? ses de herhangi bir kayıklık soz konusumu acaba bu konuda fıkrını belırtırsen sevınırım.baslangıcta hafıf donma var gıbı bende
Aslında torrentle indirmede hiç bi zorluk yok ben Azureus kullanıyorum bence süper bi program yapacağın iş torrent sitelerinden dosyayı indirip Azureus ile açman başka hiç bişi yapmana gerek yok ben 6x2yi 150 kB/s ile indiriyorum daha detaylı bilgi istersen pm at ordan yazim ben sana
blacksymbian 07-10-06, 09:01 3. bölüm "wither" fragmanı...
http://www.hemenpaylas.com/download/1779385/wither.wmv.html
endera bende gayet güsel lol sürümü
ayrıca rolling imzandaki resimler hangi bölmden htrlymdmda
2 bölümün altyazısı yarına mı çıkar indirdim ama hala izleyemedim bölümü ing yq :(
2. bölümün altyazısı çıktı arkadaşlar.işte link;
http://www.divxforever.net/index.php?act=bt&CODE=07&rid=4983
bu adrese girin sayfanın en altında dosya adını tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
2. bölümün altyazısı çıktı arkadaşlar.işte link;
http://www.divxforever.net/index.php?act=bt&CODE=07&rid=4983
bu adrese girin sayfanın en altında dosya adını tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
verdiğin torrent linki.altyazı dioz altyazı:fighting2 smallville burada zagato çeviriyor.ancak bu gece çıkar..
endera bende gayet güsel lol sürümü
ayrıca rolling imzandaki resimler hangi bölmden htrlymdmda
5.sezon 3.bölümden... clark-lana geceyi beraber geçirip sabah jonathan ve marrtha ya yakalanıolardı ve clark "açıklayabilirm baba" fln diodu...
bu bölüme dizi ile ilgili videoları ekleyen arkadaşlardan bir ricam olacak.
dizinin bölümlerini buraya değil lütfen gerekli açıklamayı yaparak aşağıdaki linkteki bölüme ekleyin.
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=7042&page=7
aynı şekilde dizi ile ilgili haberlerin videolarını ve dizinin fragmanlarını lütfen gerekli açıklamayı yaparak aşağıdaki linkteki bölüme ekleyin
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=4558&page=10
Force_user 07-10-06, 14:51 Biraz hareketten yoksun bir bölümdü ama hoşuma gitti olaylar. Umduğumuz çıkmadı Lionel birşey yapmadı hayallerim yıkıldı :( Loisi gazetecilik merakı sonunda sardı artık Clark'ın bir takipçisi daha olacak...
Ayrıca Lex'in sapık duygularınıda bu bölümde büyük ekranda görmüş olduk.... :D
Ok atan arkadaş biraz coşmuş mu ne?
Bir tek şeyi anlamadım, sonuçta eskidende ciğerleri çok güçlüydü ama doğumgünü pastasını falan uçurmamış söylendiğine göre. Merak ettiğim nezle nerden çıktı?
Düzenleme: 3. bölümün görüntülerini gördüm ve aklıma bir soru geldi. Clark acaba hangi kostümü giyecek? Smallville maskotunun kostümünü giyerse sanırım bir süperman kostümü görücez gibi. Tabii bir varsayım ;)
Aynen bende öle düşündüm bu haftaki bölüm pek iyi değildi ama 3 bölüm güzel olcak gibi peki clark yanlız mı gitcek?
Force_user 07-10-06, 22:04 Fakat şöyle bir durum var, bu baloyu Lex veriyorsa neden gidiyor Clark? Yada gitmiyorda biz mi yanlış anlıyoruz? Gidersede Chloe eşlik eder artık Clark'a, Jimmy'yi götüremez ya.
bence de clarkın lexin balosuna gitmesi çok garip olur ki zaten lex davet etmez onu...
chole ile clarkın baloya gideceğini de sanmıyorum.ben ikinci bölümü daha izlemedim ama ilk bölümle ilgili jimmy&chole izlenimim çok hoş.bence birbirlerine yakışıyorlar.sadece bana garip gelen 5 yıl boyunca chole nin clarktan başkasını düşünmemesi ve birden ondan vazgeçmiş hatta onu umursamıyormuş gibi görünmesi.
bence de clarkın lexin balosuna gitmesi çok garip olur ki zaten lex davet etmez onu...
chole ile clarkın baloya gideceğini de sanmıyorum.
Spoiler'lara göre Clark baloya gitmiyor ama Martha ve Lois oradalar.
ben ikinci bölümü daha izlemedim ama ilk bölümle ilgili jimmy&chole izlenimim çok hoş.bence birbirlerine yakışıyorlar.sadece bana garip gelen 5 yıl boyunca chole nin clarktan başkasını düşünmemesi ve birden ondan vazgeçmiş hatta onu umursamıyormuş gibi görünmesi.
O kısımda daha da garip olan Clark'ın haliydi. Bu adam 5 sene boyunca defalarca Chloe'yi arkadaş olarak gördüğünü belli etti. Birinci sezon haricinde de aralarında romantik bir ilişki olmadı, ki o ilişki de biraz Clark'ın kendini kandırması sonucu olmuştu. Oysa Zod'un sonunda nereden çıktığı belli olmayan bir rol değişimi var. Clark istekli, Chloe umursamaz havalarda. Karakter dışı tanımı için harika örnek.
clark pz den donuste gokten duserken 5 7 kişi daha düştü heuehu ilerleyen bölümlerde çıkarlar ortaya onlarda artık hareketli olacağa benzio bu sezonda ne zaman metropolis e dönüp süperman olur allah bilir olacağınıda sanmıom bole bişe hep smallvillede geçer bu dizi :)
alakasız konuya daldım ama bağışlayın yazmak istedim sadece
O kısımda daha da garip olan Clark'ın haliydi. Bu adam 5 sene boyunca defalarca Chloe'yi arkadaş olarak gördüğünü belli etti. Birinci sezon haricinde de aralarında romantik bir ilişki olmadı, ki o ilişki de biraz Clark'ın kendini kandırması sonucu olmuştu. Oysa Zod'un sonunda nereden çıktığı belli olmayan bir rol değişimi var. Clark istekli, Chloe umursamaz havalarda. Karakter dışı tanımı için harika örnek.
evet haklısın clarkın hali daha da garip aslında.bir anda gelip *son an*dan bahsetti.acaba iyice yalnız kaldığını mı düşünyor?bir de şu durum var tabi,chole clarkın sırrını biliyor ve şu ana kadar herhangi bir hatası olmadı.yıllardır arkadaşlar,chole smallville'e geldiği günden beri clarkı seviyor.ayrıca finalde onun yanında olan lana değil yine choleydi.bu durumları düşününce herhalde clark, chole den başkasıyla olamayacağını düşündü.
6.sezonun çekim rengi bir farklı geldi.eminim bir terimi vardır bunun ama ben bilmiyorum.efektler güzeldi.o yaratıklar güzel dizayn edilmiş.hepsi dünyanın farklı yerlerine mi yayıldı yoksa kansasta farklı yerlere mi bunu çok merak ediyorum.eğer dünyanın farklı yerlerine yayılmışlarsa clarkın superman olma olasılığı daha fazla olur diye düşünüyorum.
lexe zod gibi olmak çok yakışmıştı keşke bir süre daha böyle gitseydi.
arkadaşlar 2. bölüm altyazısı hala çıkmadımı?ben sadece zagato nun ingilizce çevirisini buldum.acaba türkçesi ne zaman çıkar bilen varmı?yada zagato ile irtibatı olan sorabilir mi?
Force_user 08-10-06, 11:05 O ingilizce çevirinin linkini koyarsan memnun olurum nightfire.
Clark şehrin yapılanmasına yardım ediyor sonuçta bir şekilde kamufle olmak isteyebilir ve bilinen kıyafet olmasada başka bir kıyafet içine girebilir diye düşünüyorum.
6. sezon 2. bölüm hakkında bilgisi olan var mı.sadece kuvvetli bir nezleye tutulacağı hakkında bir bilgim var o kadar.
6x2 Dikkatimi çeken bişey var Oliver'ın okunun ucundakiler kripton galiba clarkla karşılaştıklarında clarkı malüp edebilir Oliver... ve üstünde deney yapabilir bi dahaki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum bu arada Chloe'le Clark arasında bişey olcağını pek zannetmiyorum diziye yeni giren karakter ismini unuttm şimdi büyük ihtimal onunla arasında bişey olcak fakat clarka ne oldu ben onu anlamadım 5seasondur kızla biz ancak arkadaş oluruz dedi şimdi tam başkasına ilgi duyduğunda clark bişiler hissetmeye başladı elbet birgün lois clarkdan hoşlancak ama ne zmn... (bu season olsa iyi olur)
Force_user 10-10-06, 22:40 Kriptonit olabilir ama bu adam daha önce smallville'e gelmemiş. Sanırım böyle olaylarla daha önceden bir ilgisi yoktu. Sadece okun rengide olabilir o fosforlu yeşil? ;) Ama söylediğinde çok mantıklı Mojima, karakter biraz muamma durumda olduğu için kesin birşey söyleyemeyeceğiz. Chloe Clark bu dakkadan sonra olmaz Jimmy Olsen'le "dondurulmuş" ilişkilerine devam edecek Chloe artık. Clark bence orada biraz şaşırdı sonuçta bu beni seviyor rahatlığıyla konuşuyordu onunla bir anda öyle olunca bütün statüsü kayboldu. Sanırım orada çıkalım falan demeyecekti belkide sadece hoşuna gitmiş olduğunu söyleyecekti.
Bu arada yeni bölümler perşembemiydi?
Ewt haklısın Force_user dediğin gibi olabilir bakalım ilerdeki bölümler neler göstercek.Normalde perşembe günü yayınlanıyo ama türkiye saatine göre gece oluyo sabaha karşı felan bulunuyo torrenleri ama altyazılar geç geliyo daha hızlandırsalar süper olur ben cuma sabah indirdim 6x2yi pazartesi izledim anca... (bu arada mod arkadaşlar msjlarımı silmezseniz sevinirim)
İkinci bölümde karşılaştığımız Olliver Queen aynı zamanda Gree Arrow olduğu için yeşil renk üzerinden gidiyorlar bence. Ne de olsa Green Arrow "yeşil ok" manasına geliyor.
Bir de romantik ilişkiler konusunda bir iki söz edeyim. Yayıncı kanal tuhaf bir tanıtım yaptı ve reklamını yaptığı Olliver/Lois/Clark üçgeninden sonra içinde Clark'ın da bulunduğu iki üçgeni daha pazarlamaya kalkıştı. Bu biraz kafa karıştırıcıydı ama yapımcılardan Al Gough'un TVGuide adlı dergide çıkan bir röportajı dün çok konuşuluyordu çünkü o röportajda Clark'ın Lois'e yönelik duygularını fark edeceğini anlatıyordu Al Gough. Lois'in Olliver Queen ile olan ilişkisi sırasında hem kıskançlık duyacakmış hem de Lois için kaygılanacakmış çünkü Olliver'ın aynı zamanda kostümlü bir "vigilante" olmasının tehlikeleri olduğunu düşünecekmiş. Bu durumda Chloe ile arasında bir şeyler olur mu, olursa ne olur? Özellikle 6x01'i düşünecek olursak Chloe ile bir şeylerin olabileceğini hissettirdiler. Benim fikrim, tüm opsiyonlarını açık tutmak istiyorlar...
Force_user 11-10-06, 18:20 Clark kıskanıunca aşık olduğunu farkeden biri demek :)
Bence artık Chloe Clarkla çıkmaz, çünkü bir daha böyle birşey yaparsa gururunu ezdirmiş olur gibi durur. Ama Anaxagor haklı bize olabilecekmiş gibi bir his vererek tahminleri zorlaştırıyorlar.
Bir soru: Clark Lanaya evlenme teklif ettiği bölümde kömürü 2 saniyede elmas yaptı. Madem yapabiliyor neden bu aile zamanında borçlarla uğraştı? Neden seçim kampanyasında Lionelden para alındı? Bayağı büyük elmaslar oluşturabilirdi Clark yani ;) :fighting2
Clark kıskanıunca aşık olduğunu farkeden biri demek :)
Bence artık Chloe Clarkla çıkmaz, çünkü bir daha böyle birşey yaparsa gururunu ezdirmiş olur gibi durur. Ama Anaxagor haklı bize olabilecekmiş gibi bir his vererek tahminleri zorlaştırıyorlar.
Bir soru: Clark Lanaya evlenme teklif ettiği bölümde kömürü 2 saniyede elmas yaptı. Madem yapabiliyor neden bu aile zamanında borçlarla uğraştı? Neden seçim kampanyasında Lionelden para alındı? Bayağı büyük elmaslar oluşturabilirdi Clark yani ;) :fighting2
Ewt elmas yapabilir belki ama o güçlerini böle şeyler için kullanmadığından olsa gerek ona bakılırsa banka soyarakda bu parayı alabilirdi.Başka bi düşüncem ise o taşın her zaman bulunabilcek bi taş olmaması bu yüzdende olabilir.
Bence bu sezon Clark yanlız olcak gibi görünüyo belki season sonu herkesi merakta bırakmak işin bişeyler yapabilirler
Birde Lana ve lex ilişkisi yürümicek gibi daha şimdiden aralarında bazı olumsuzluklar çıkmaya başladı bile (lex'in lananın odasına kamera koyduğunu öğrenmesi) bence season sonuna bitebilir bu ilişki genelde hep öle yaptılar...
Oliver'in okundaki aslında kriptonitte olabilir.Yani yazarlar kullanabilirler.Oliver'ın bir smallville geçmişi var mı bilmiyorum ama Lex'la ortak bir geçmişleri var.Bu geçmiş smallville'e kadar uzanır mı belirsiz sanıyorum.
Clark'ın X ışınlı gözleriyle Lana'yı izlemelerini teleskobunu hesaba katarsak bence Lex'in ki o kadarda abartılacak bir durum değil :P Bunun onları etkileyeceğini sanmıyorum özellikle de 603'te "birlikte olacakalarını" hesaba katarsak
bölümü yeni izledim.tam olarak bir anlatayım dedim.
6.02 Sneeze
Clark günü kurtarmanın farklı bir yolunu bulmuştur. Metropolis halkının ‘‘Karanlık Perşembe’’ olarak adlandırdığı günün ardındaki zararları telafi etmeye çalışır. :)
Clark ahırda çalışırken ‘hapşırır’ ve ahır duvarının yarısı uçar. Bu sırada Lois yürüyüş yapmaktadır ve ahırın kapısı onun yakınına düşer ve bu olay onu bu konuyu araştırmaya yönlendirir.
Lana, Lex’in yanına taşınmaya karar verir. Bu arada Lex takip edildiğini düşündüğü için kendine özel dedektif tutar.
Lex, kendisinin babası tarafından takip edildiğini düşündüğü için Lionel’in yanına gider. Babasına artık ‘güçleri’ olmadığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söyler. Lionel, Lex’e yardım etmek istediğini, ‘‘Karanlık Perşembe’’ günü onun yeteneklerini başkalarının görmüş olabileceğini ve tehlikede olduğunu söyler.Lex bu teklifi geri çevirir.
Babasının yanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra Lex kaçırılır.
Clark, ‘hapşırma’ olayını anlatmak için Chole’nin yanına gider ve orada da hapşırarak az kalsın Daily Planet’te kısa süreli bir fırtına yaşanmasına sebep olur :)
Lionel, Lex’in kaçıldığını öğrendiğinde, Clark’ın yanına gider ve ondan Lex’i kurtarmasını ister.Neden olarak da eğer Lex Clark’ın sırrını hatırlıyor ise ve onu kaçıranlar Lex’e yeterince baskı yaparlarsa Clark’ın deşifre olacağını bu yüzden Lex’i kurtarması gerektiğini söyler.
Lex’i kaçıran kişi Lex’in neler yapabildiğini o günkü uyduda gördüğünü söyler ve nasıl yaptığını öğrenmek ister. Lex o günü hatırlamadığını,güçleri hakkında bir fikri olmadığını söyler ancak küçük çaplı bir işkenceden sonra bu güçlere bir serum sayesinde sahip olduğunu ve serumun yerini söyler.
Lois, Smallville’de yaşadığı bu ‘ahır kapısının uçma’ olayını Chole ile paylaşır ve bu konuyu araştıracağını söyler.
Clark, Lex’in malikanesine gider ve Lana’yı orada görünce çok şaşırır. Lana artık Lex ile beraber yaşadığını söyler.Clark, Lex’i bulması gerektiğini, Lex’in hayatının tehlikede odluğunu söyler. Lana eski konuları tekrar açar ve Clark’a kapıyı gösterir.Daha sonar Lex’in verdiği özel dedektifin numarasını arar Clark da bu sırada onun konuşmasını dinler.
Clark gittikten sonra Lana, Lex’in masasını karıştırır ve bir kumanda bulur. Bu kumanda malikanedeki gizli kameraları göstermektedir.Kamerlardan bir tanesi Lana’nın odasına aittir ve Lana’nın her halini çekmiştir. :)
Clark, Chole ile özel dedektifi araştırır ve dedektifin ofisinin adresini bulup oraya giderler. Bu arada Clark’ın nezlesi iyi artmıştır.Clark’ın gücü azalmıştır nitekim ofisteki gizli kapıyı bulmasına rağmen çelik duvarı delemez. Bu sırada Chole’nin aklına Clark’ın hapşırığı gelir ve Clark derin bir nefes alır-verir ve çelik duvarı uçurur. Bu gizli odada Clark bir adres bulur ve oraya gider.
Lionel, Oliver Green’in evine gider. Oliver, Lex’in çocukken yataılı okul arkadaşıymış ve Lex ile araları bozukmuş. Lionel, eğer Lex’in kaçırılması ile alakası olduğunu öğrendiğinde hiç iyi olmayacağı konusunda Oliver’ı tehdit eder.
Lana da Clark ile aynı adresi bulmuştur ve Clark’dan önce oraya gider ama yakalanır. Lex’i kaçıran adam, Lex’in söylediği serumu almıştır ve bu serumu Lana’nın üzerinde kullanmak ile tehtid eder. Lex ise bu serumun sadece kendi üzerinde işe yarayacağını söyleyince Lex’i kaçıran adam serumu Lex’e enjekte etmeey çalışır ama tam bu anda Lex adama vurur sonra da Lana vurur ama adam Lana’yı yakalar.Tam bu sırada Lex bağlandığı yerden kurtulur ve serumu adama enjekte eder. Adam canhavli ile elindeki silah ile önüne gelen her yere ateş açar ve laboratuarda yangın çıkar. Lex ile Lana çaresiz kaldığı anda clark ‘derin nefesi’ ile yangını söndürür.
Malikanede, Lana, Lex’e onun yatak odasında olan gizli kamerayı gösterir. Lex bu konuyu yanlış anladığını bunun sadece güvenlik amaçlı olduğunu söyler ve Lana’nın odasındaki kamerayı kaldıracağını söyler.
Clark artık nefesi kontrol etmektedir. Hatta son karede kapalı olan Smallville havasını bir güzel güneşli hale getirmiştir :)
Lex’in kaçırılma işinde Oliver Green parmağı bulunmaktadır. Lex’in gücünün olmadığını ancak laboratuarda yetenekleri olan başka birisinin olduğunu öğrenir ve o kişinin bulunmasını emreder.
(...)Birde Lana ve lex ilişkisi yürümicek gibi daha şimdiden aralarında bazı olumsuzluklar çıkmaya başladı bile (lex'in lananın odasına kamera koyduğunu öğrenmesi) bence season sonuna bitebilir bu ilişki genelde hep öle yaptılar...
Lana-Lex ilişkisinin yürümeyeceği kesin gibi ama ipler kopma noktasına gelene kadar köprünün altından çok sular akacak bence. "Ask Aurelio" köşesinde bir spoiler verdi ki yenilir yutulur cinsten değil. Anlaşılan Lana, Lex'ten hamile kalacak Şükran Günü'ne yakın zamanlarda yayınlanan bir bölümde ya da o bölümde hamile olduğunu öğrenecek. Gerçi bu açıkça söylenmiş bir söz değil ama diğer spoilerları da göz önüne alınca en kuvvetli olasılık. Tom Welling'in bir röportajında söylediği "Bambino" yolda olabilir gerçekten de...
Ewt bende okudum onu kesinliği konusunda şüpheliyim eğer doruysa clark dönmez artık lanaya başkasından hamileyken artık baydı Lana - Clark ilişkisi kabak tadı veriyo ayrıl tekrar birleş felan.Zaten bende hemen ayrılırlar demedim genelde 1 seasonluk aşklar yaşıyo lana season sonuna ayrılabilirler demek istedim yani ama season 4den beri Lois - Clark ilişkisini destekliyorum ama Lanada lexle birlikte olmasın tabi yanlız kalsın :img-gun:
bölümü yeni izledim.tam olarak bir anlatayım dedim.
6.02 Sneeze
Clark günü kurtarmanın farklı bir yolunu bulmuştur. Metropolis halkının ‘‘Karanlık Perşembe’’ olarak adlandırdığı günün ardındaki zararları telafi etmeye çalışır. :)
Clark ahırda çalışırken ‘hapşırır’ ve ahır duvarının yarısı uçar. Bu sırada Lois yürüyüş yapmaktadır ve ahırın kapısı onun yakınına düşer ve bu olay onu bu konuyu araştırmaya yönlendirir
......................
Lex’in kaçırılma işinde Oliver Green parmağı bulunmaktadır. Lex’in gücünün olmadığını ancak laboratuarda yetenekleri olan başka birisinin olduğunu öğrenir ve o kişinin bulunmasını emreder.
Sudem sanada tebrikler üşenmeden yazmışsın yani bölümü helal yani...
Force_user 11-10-06, 23:18 Ewt elmas yapabilir belki ama o güçlerini böle şeyler için kullanmadığından olsa gerek ona bakılırsa banka soyarakda bu parayı alabilirdi.Başka bi düşüncem ise o taşın her zaman bulunabilcek bi taş olmaması bu yüzdende olabilir.
Bence bu sezon Clark yanlız olcak gibi görünüyo belki season sonu herkesi merakta bırakmak işin bişeyler yapabilirler
Birde Lana ve lex ilişkisi yürümicek gibi daha şimdiden aralarında bazı olumsuzluklar çıkmaya başladı bile (lex'in lananın odasına kamera koyduğunu öğrenmesi) bence season sonuna bitebilir bu ilişki genelde hep öle yaptılar...
Ama banka soymak yasal olmayan birşey bu ise gayet normal :) O taş kömür (elmas kömürün basınç altında kalmasından oluşur yıllar sürer.)
Lana ve Lex ilişkisi hakkındaki spoiler insana yuh be arkadaş bu kadar mı çabuk unutulur bir insan? sorusunu sorduruyor. Hayatının aşkından hemen sonra ilk bulduğundan çocuğu olucaksa Lana bir zahmet köşede bir yerde ölsün (jonathan yaşasaydı keşke).
Ben hala Lionel'in bombayı patlatmasını bekliyorum, o adam artık Lananın olası bebeğini bile düşürttürür o derece eski haline döndü benim gözümde. Dakika 1 gol 1 direk tehtidlere başladı eskisi gibi (green arrow'a söyledikleri).
Bakalım nolacak 13 saat sonra öğreneceğiz :dito
enderakgul 12-10-06, 11:46 clark espiri yaparmaydı yaa.chloe'ya yaptığı espri.
yaa önceden sormuştum biri internette bulabilirsin demişti de ben bulamadım.süpermanın çizgi romanlarının olduğu bi adres varmı yaw.özelden atabilir msiniz eğer varsa
Aynen katılıyorum Force_user sanki clarka karşı hiçbişey hissetmemiş davranıyo ama lana hamile oldğunda clark üzüntüden kötü adam olabilir bi superman filminde vardı :DLionel bence artık kötü adam olmaz neden dersen eskiden lex iyi taraftaydı şimdi kötü adam eşitlik sağlanması için lionel bence iyi kalcak
Smallville nn 97 blümnde lex ağır şekilde yaralanıyor ve yaşam mucadelesi verirken istediği hayatı rüyasında görüyor...
3. bölüm büyük ihtimalle yarın elimize geçer.Bu arada çevirileri yapan arkadaşlar size minnettarız.Ama yinede altyazılar konusunda eğer elinizden geliyorsa biraz daha çabuk olmanızı isteyebilirmiyiz.Please...
zod un çevirisi pazar çıkmıştı.sneeze pzt. çıktı.umarım bu sefer de bu kadar beklemek zorunda kalmayız.alt yazı olmadan izleyemiyorum.ama bilgisayarımda yüklü bir smallville varken (hele ki yeni bölümse) kendimi daha ne kadar frenleyebilirim onuda bilmiyorum.Bu arada acaba clark ın lois den hoşlandığını clark tan önce kim anlayacak onuda merak ediyorum.malum bizimkinde jeton geç düşüyor.benim tahminimce chloe yakında hissedecektir bunu.
Ben şöyle söyliyim nightfire season4de 3 bölümde sonda bi sahne var clarkı havuza düşürmeye çalışıyodular orda lois clarkı havuza düşürmüştü ve orda loisle clarkın bakışmaları birbirlerine karşı bişiler olduğunu anlaşıldı hatta chloe orda fark etti bişiler olduğunu fakat o bölümden sora loisle clarkın öle yakınlaştığını hiç görmedim veya şuan hatırlamıyorum umarım bu season bişiler olur aralarında... Ewt zod bölümndeki altyazı pazar çıktı 2. bölümünki ise ptesi. zagoto tek mi çeviriyo bu bölümleri iki kişi yapsalar çok iyi olur aslında yarı yarıya ama gene minnettarız tabi zagatoya...
arkadasım alt yazı konusunda ıngılızce altyazıyı ne kadar cabuk sıteye eklersenız okadar cabuk turkce altyazı cıkar...
Lex Lana ilişkisinin çatırdağı neye istinaden çıkıyor acaba açıklar mısınız?Sırf kameralar var diye mi?Sonuçta Lex senin odandaki kamera çıkar ama diğerleri kalacak benim hayatım bu diyince Lana'nın evi terkettiğini görmedik.Ya da biteceğine kesin gözüyle bakılması.Benim bilmediğim bir açıklamamı var da haberim yok.Belkide Lex Lana sonuna kadar birlikte olacak kesin olan nedir?Sonuçta evet ilişki bitebilir olabilir ama henüz bunu ispatlayan ne var?
Ayrıca Lana'nın Clark'ı ne çabuk unuttuğu söyleniyor.Buna sebebiyet veren Clark.Lana değil ki.Lana sonuçta bariz bir şekilde Lex'e birşeyler hissediyordu.Clark kapıyı Lana'nın yüzüne çarpınca Lana ne yapacaktı kapının dibine çöküp Clark'ın ona döneceği günü mü bekleyecekti.Lana hayatına devam ediyor.Lex'le birlikte istediği zaman istediği şeyi yapmakta özgür.Bu niye bu kadar şaşırılacak bir durum ki.Lana ben onun büyümesini bekledim ama artık yeter dedi.Lana açısından bu çok doğal ve şaşırılacak bir durum olmasa gerek bence.
Bebek konusuna gelince bence bir nevi LExmas'taki aileyi oluşturuyor gibiler.Şu var yaşantıları mutlu aile tablosu birebir Lexmas'taki gibi olmayabilir ama onu o veya bu şekilde yaşatacaklar gibi.Henüz bildiğim kadarıyla bebek konusu yalanlanmadı aksine sinyalleri verilmeye de devam ediliyor.
Sliding Doors diye bir film vardı.Bir kadının metroyu kaçırması ve kaçırmaması durumunda hayatında yaşadıkları anlatılıyordu ama filmin sonunda aynı noktaya bağlanıyordu ve filmin ana teması ne seçimler yaparsan yap öyle veya böyle o kaderinde ne varsa onu yaşarsın farklı yollardan gitsen bile.Eğer gerçekten böyle bir aile kurulacaksa Lexmas'ta da bu aile olma olasığı gösterilmişti o veya bu şekilde bu aile kurulabilir ve neler yaşanırsa yaşansın o kader çizilecek mantığı işleniyor olabilir yazarların kafasında.
Öncelik şunu söyliyim çok büyüttün bi yorum yazdık ne var bunda bu kadar sinirlencek yani altı üstü bi dizi bu kadar kendini kaptırma Lana'nın her zaman yaptığı bişey ilk değil her yeni ilişkisinde aynısını yapıo sen lana-lex taraftarı olabilirsin ama bu kadar abartmana gerek yok
^^ büyütmedim ki sonuçta sizin yorumunuza yorum yaptım.Yeni yaptığım birşey değil ki bu.eskilere dönecek olursan benzeri muhabbetlerin defalarca döndüğünü göreceksin bizlerin arasında
Force_user 13-10-06, 08:23 Teşekkürler ama dosya kullanıcı tarafından silinmiş.
nghn bariz bir şekilde görmeyi reddetmişsin durumu :) Bir insan sevdiği için yaşam şeklini bile değiştirebilirse o sevgi gerçek sevgi olur, lexin lanaya olan hisleri daha çok "arzu". Lana'nın ise tek amacı psikolojik olarak kendini yatıştırmak yoksa böyle birşey olmazdı, sonuçta en büyük aşkım dediği kişinin eski en yakın arkadaşıyla bir ilişkiye girmek...oeah yani. Kameralar bence Lanaya çok battı, sanki ona karşı alınmış bir tedbir olarak algıladı Lex'in ona güvenmediğini düşündü (Mazallah Clark'ı eve atar falan)
bu repack'ler sifre istiyor bu arada bunlarin sifresi ne??bilen warsa yazsin!.. eger yaziliysa bn körüm demektr:D
sonuçta bildiğim kadarıyla clark'ta yaşam tarzını gerçek aşkı için değiştiremedi.Lana ondan çok basit bir şey istedi ama clark hiçbir zaman bu güveni hissetmediğinden lana'ya gerçekleri açıklayamadı.
Zod: Bu insana karşı birşeyler hissediyorsun.
Lana:Evet hissediyorum
Zod: Onunda sana karşı kuvvetli duyguları var.
Lana'nın duygularının tartışılması anlıyorum ama Lex'in 3.sezondan beri Lana'ya karşı birşeyler hissettiği bariz.Bunun "arzu" dan ibaret olduğunu düşünmüyorum.Lex belki Clark gibi kahramanlıklar göstererek Lana'nın hayatını kurtarmamış olabilir -aksine kurtardı- ama Lana için birçok şey yaptı.
Lana'nın duygularının ne kadar gerçek olduğunu bence zaman gösterecek kanaatimce aralarındaki bağ giderek güçleniyor.Evet sonuçta Lex ve Lana ilişkisi yürümeyebilir ama yürümesi de çok olası bir ihtimal.Bundan 2 yıl evvel Lex Lana nasıl bazıları açısından "imkansız" olarak adlandırılsa da alın görüyoruz neler olduğunu şimdide bitmeme ihtimalini göze alarakta bakmak gerek diye düşünüyorum.
Sonuçta Lana karakteri şuan için ortada bence Clark'a da LEx'e de ne olacağını hepimiz biliyoruz çizgi romanlardaki Lana'nı canlandıranda Chole bu durumda yazarlar Lana'ya istedikleri gibi yön verebilirler.Bu durumda Lex Lana'nın birlikteliğinin sürmesi bence gayet olası.
Kusura bakmayın diziyi bir nevi çiftler kavgasına çevirmek istemiyordum çünkü dizi bunun üzerine kurulu değil.Ama sağolsun yazarlarda buna oldukça çanak tutuyorlar.
Force_user 13-10-06, 17:30 İyi hoş cevap vermişsin ama verme zorunluluğun yokki biz dizide olabilecekleri tartışıyoruz çanak tutma söz konusu değil.
Bu torrent arada duruyor resmen link bulanlar lütfen paylaşsın
DaveMustaine 13-10-06, 18:40 Arkadaşlar bu ilişki bence de yürüyecek, çalkantılı da olsa 6.sezon da ayrılacaklarını bende düşünmüyorum...Ki şu anda ayrılmalarını gerektiren bir durum yok. Bu arada 3.bölüme bakındım biraz Lex Clark'ı azarlıyordu, girişi bulmuşsun çıkışıda bulursun tarzında bişey söylüyordu :)
Tmm nghn büyütme yorum yaptık sadece...Torrent mi duruyo öle bişi olmaz istiosan sana torrent kullanımı hakkında link veririm pmden.Sitede böle bi başlık açmama izin vermiyolar site reklamı yapmak yasak olduğundan gerçi üyelik istemediği için serbest olması lazım ama mod arkadaş öle dedi ama istersen pmden yardımcı olabilirim
(...)Kusura bakmayın diziyi bir nevi çiftler kavgasına çevirmek istemiyordum çünkü dizi bunun üzerine kurulu değil.Ama sağolsun yazarlarda buna oldukça çanak tutuyorlar.
Sözcükler bundan daha iyi açıklayamazdı olan durumu. Yazarların pembe dizi kıvamında yazdıkları zırvalıklar yüzünden "çanak tutuyorlar" sözü cuk oturuyor argümanlara.
Ayrıca, nghn kendini savunamadığından değil, kendisinin yazdığı yorumlardan rahatsız olanların üsluplarını sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Şahsen, onun yorumlarını okumaktan hoşlanıyorum. Kesinlikle aynı paralelde düşünmüyorum ve bu da nghn'nın yorumlarını okumayı zevkli kılıyor. Üstüne üstlük yazım kuralları denen ve bu forumda çok az kişinin özen gösterdiği kurallara optimum özeni göstermesi de diğer bir artısı.
nghn, Lex ile Lana arasındaki ilişkinin biteceğini Steve DeKnight My Space sayfasında söylemiş sanırım. Benim ziyaret ettiğim iki forumdan birinde yazılanlardan anladığım kadarıyla çabucak bitirmemeye karar verilmiş. Yaz sonlarına doğru bu bilgi gelmişti sanırım. O zaman için söylenen 7-8 bölüm süreceğiydi.
Benim tahminime göre Lana karakterinin dizide kalması için Lex'e sevgili yapmak dışında seçenkeleri kalmadı. Yoksa hikayede yeri kalmayacak pek. Lois dızıye geldiğinden beri onu da yazmakta zorlanıyorlar. Lana ve Lois'i organik bir şekilde hikayeye dahil edemiyorlar. Oysa bu iki karakterin Chloe ile karşılaştırıldığında Superman mitolojisindeki yeri ne kadar büyük.
Üslübumu beğenip beğenmemen çokda önemli değil sadece bi konuya değindim arkdş gereğinden fazla büyüttü.Her yazdığım yazı yazım kurallarınada uygun olması şart değil anlaşıldığı sürece...Ayrıca bi tartışma başladı dwm ediyo bu konuyu burda tartışılmaz gerekirse pm atın ordan tartışalım yalandan frmda kirlilik yaratmayalım
Burda bir ortam yaratırken sadece diziyi izleyenlerin biraraya geldiği bir grup değil aynı zamanda bunu en seviyeli birbirlerinin fikir ve görüşlerini saygıyla karşılayan ve aynı saygı çerçevesinde karşılık veren bir ortam yaratmaktı.Farklı fikirler farklı görüşler yer almalı ki görüş zenginliği oluşsun.Bu konuları yorumlamak açısındanda ayrıca önemlidir sanırım.Herkesin saygı gösterişi kendini bağlar tabii ki.Usüplar önemlidir ancak haklısın Mojima beğenilmesi zorunlu değildir elbette ama ortamda rahatsızlık yaratıcak şekilde de olmamalıdır diye de düşünüyorum.
Hernekadar önemsizmiş gibi gösterilmek istense de sanırım anaxagorunda üzerinde durduğu gibi yazım tarzı kullanılan sözcük seçimleri bazılarımız için önem arzetmekte bencede doğru olan budur.Forumun ayakta kalmasını da insanların sohbetlere iştirak etmesinde de kolaylık sağlayacak olan budur.
anaxagor Steve DeKnight'ın My Space'te yer alan lafı sanıyorum "herşeyin sonu olduğu gibi Lex Lana'nın da bir sonu olacaktır" şeklindeydi.Bu çok genel bir ifade.Yani dizi bitince otomatikmak Lex Lana 'da bitti dersek te Steve'in yorumuna uyar ya da Lana öldü diyelim gene Steve'in yorumuna uygun bir durum oluşur.
Yazarlar Lexana'yı ilk başlardan beri düşünüyorlarmış.Açıklamaları bu şekilde artık Lana yaş olarak bu ilişkiyi yaşayabilecek bir düzeye geldiğinden artık LEx Lana'yı yapıyorlar.Açıklamalardan benim anladığım zaten başından beri planlanan bu.Aslında finalin nasıl olacağını dahi daha baştan beri belirlemişlerdi.Bu noktadaki soru Lana'nın bu hikayedeki yeri nerde olacak.
Lois'siz bir Clark Kent izlemek zaten sezonlar boyunca benim için çok zor oldu.Çünkü ikiside çok iç içe girmiş karakterler.Her ne kadar sadece Clark'ın hikayesini izlemesekte Clark'ı Lois'siz izlemek benim açımdan seyir keyfini "Clark Kent" açısından hep düşürdü.Chole Lois ve Lana'nın harmanlaşmasıyla ortaya çıkan bir karakter.Gazeteci meraklı araştırmacı yanı Lois,Clark'ın sadık dostu sırrını hep saklayan yegane insan yanı Lana.Şimdi yeni sezonda Lois'in gazeteci yanıda yavaş yavaş çıkartılmaya başlanacak.Ama Lana'nın karakterini zaten Chole harfiyen yerine getiriyor.Buda Lana tamamen bağımsız bir hikaye sunuyor.Yazarlarda bunun için Lana'ya istedikleri gibi bir hikaye yazıyorlar.
Force_user 13-10-06, 23:44 Sözcükler bundan daha iyi açıklayamazdı olan durumu. Yazarların pembe dizi kıvamında yazdıkları zırvalıklar yüzünden "çanak tutuyorlar" sözü cuk oturuyor argümanlara.
Ayrıca, nghn kendini savunamadığından değil, kendisinin yazdığı yorumlardan rahatsız olanların üsluplarını sevdiğimi söyleyemeyeceğim.
Uzamasını hiç mi hiç istemem ama sözler daha bilinçli kullanılmalı, kimseye tartışmaya girmesi için "çanak tutulmamalı". Sözlerden değil ama olası tartışmadan rahatsız olduğum için yazma gereği hissettim. Lütfen bir dizi uğruna insanları kırıcı sözler sarfetmeyelim ve konuyu kapatalım
Bebek mevzusuna değinmek istiyorum, gerçekten ne durumda gerçekleşirse gerçekleşsin Clark'ı deli edebilecek bir durum olur bence. Hani karanlık tarafın çizgilerinde dolaşabilir Clark, babasına iftira attığı için bir anda gaza gelip barmene yaptıkları ufak bir örnek olabilir ne demek istediğime. Lex'in bayağı bir dikkat etmesi gerekecek anlaşılan. Bu arada bebeğin doğacağıyla ilgili birşey okumadım muhtemelen doğurtturmazlar.
Fantastik bir teori olsun birde, Zod illaki Lex üzerinde bir etki bıraktı vücudundayken üremesini etkilemiş olabilir mi acaba? Lana'nın taşıması muhtemel bebek kriptonlu özelliklerini taşıyabilir mi? Ya da direk olarak Zod olabilir mi? :fighting2 Biraz uçuk oldular ama böyle diziye böyle teori.
Lionel'in nasıl öleceği gerçekten merak ettiğim bir konu. Şu sıralarda başlarına Yeşik ok gibi bir bela çıktı Luthorların, acaba Lionel'in sözleri yeni kahramanı derinden etkilemiş ve oda intikam almak isteyecek olabilir mi sizce? Sonuçta adamın derdi zenginlerle, hem zengin hemde "yamuk yapmış" birine birşey yapması muhtemel gibi gözüküyor bence.
(...)anaxagor Steve DeKnight'ın My Space'te yer alan lafı sanıyorum "herşeyin sonu olduğu gibi Lex Lana'nın da bir sonu olacaktır" şeklindeydi.Bu çok genel bir ifade.Yani dizi bitince otomatikmak Lex Lana 'da bitti dersek te Steve'in yorumuna uyar ya da Lana öldü diyelim gene Steve'in yorumuna uygun bir durum oluşur.
Yazarlar Lexana'yı ilk başlardan beri düşünüyorlarmış.Açıklamaları bu şekilde artık Lana yaş olarak bu ilişkiyi yaşayabilecek bir düzeye geldiğinden artık LEx Lana'yı yapıyorlar.Açıklamalardan benim anladığım zaten başından beri planlanan bu.Aslında finalin nasıl olacağını dahi daha baştan beri belirlemişlerdi.Bu noktadaki soru Lana'nın bu hikayedeki yeri nerde olacak.
Birebir alıntılanmıştı SDK'ın yazdığı ve o alıntıdan çıkardığım anlam dizinin akışı içinde Lex-Lana ilişkisinin biteceğiydi. Hatta başka yerlerden kulağa gelen duyumlarla birlikte Lana'nın Lex ile Clark arasındaki düşmanlığın sebebi olacağından korkmaya başlamıştım.
Galiba ikimizin farkı Lana karakterine bakışımız. Ben bu karakterden hiç hazzetmiyorum. Ancak tolere edebildiğimi söyleyebilirim. Gerçi tolere edebilmeyi en son üçüncü sezonda başardım ama konu bu değil. Benim en çok rahatsız olduğum bu karakterin olduğundan çok önem kazanmış olması. Lex ile Clark'ın kaderlerindeki kötü ve iyiye yolculuklarını seyrederken araya giren Lana ve Chloe yüzünden kendimi cinsiyet ayrımı yapıyormuş gibi hissediyorum ne yazık ki.
Lex-Lana-Clark üçgeni üzerine oynamayı düşündüklerini ben de okudum ve bu çok da şaşırtıcı gelmiyor. Bir başka Superman dizisi olan Lois and Clark: The New Adventures of Superman dizisinin birinci sezonunda da Clark-Lois-Lex üçgeni üzerine oynamışlardı. Hatta o dizide Lois Lex ile evlenmek amacıyla gelinlik bile giymişti. Yani Lex-Lana-Clark üçgeni üzerine oynamak istemeleri beni çok şaşırtmadı. İyi bir drama sağlayacağını görmek için uzman olmaya gerek yok. Öte yandan, abartmak veya uzattıkça uzatmak tabirleri de hemen aklıma geliyor. Acaba, diyorum, Lana-Clark işkencesini uzattıkça uzatmalarının sebebi biraz da karakterlerin yasal olarak yetişkin sayıldıklara yaşa gelmelerini beklemek miydi? Jason-Lana ilişkisinin olduğu zaman Lana'nın 18'ini geçtiği söylense de biraz erken duruyordu bu üçgen için.
Lois'siz bir Clark Kent izlemek zaten sezonlar boyunca benim için çok zor oldu.Çünkü ikiside çok iç içe girmiş karakterler.Her ne kadar sadece Clark'ın hikayesini izlemesekte Clark'ı Lois'siz izlemek benim açımdan seyir keyfini "Clark Kent" açısından hep düşürdü.Chole Lois ve Lana'nın harmanlaşmasıyla ortaya çıkan bir karakter.Gazeteci meraklı araştırmacı yanı Lois,Clark'ın sadık dostu sırrını hep saklayan yegane insan yanı Lana.Şimdi yeni sezonda Lois'in gazeteci yanıda yavaş yavaş çıkartılmaya başlanacak.Ama Lana'nın karakterini zaten Chole harfiyen yerine getiriyor.Buda Lana tamamen bağımsız bir hikaye sunuyor.Yazarlarda bunun için Lana'ya istedikleri gibi bir hikaye yazıyorlar.
Lois konusunda neredeyse tamamen aynı düşünüyoruz. Clark/Superman Lois Lane ile o kadar iç içe geçmiş ki Lois'in olmadığı zamanlar hep eksik geliyor bana. Bu sebepten Smallville'in ilk üç sezonunda hiçbir kadın karaktere bağlan(a)madım. Lois gibi sert bir karakter seyretmeyi istiyordum ve sonunda Lois'in kendisi geldi. Gerçi birçok yönden hayal kırıklığı oldu Lois'in yazılma biçimi ama şimdilerde en azından onu doğru yöne koydular. Bir de komedi amaçlı kullanma şekillerini ayarlayabilseler hiçbir sorunum kalmayacak.
Lana'ya bağımsız hikaye yazmaları konusunda ise biraz farklı düşünüyorum. Ona ne yazacaklarını bilemedikleri için saçmaladıklarını düşünüyorum. Lana internet üzerinde en çok nefret edilen karakter haline geldiyse bunun sebebi o karakterle ne yapacağını bilemeyen Smallville yazar tayfasıydı. Bir bakıyoruz Lana at biniyor, bir bakıyoruz Lana bundan vazgeçmiş ve nereden çıktığı belli olmayan bir sebepten Paris'te sanat eğitimi alacak. Bir bakıyoruz cadı olmuş veya vampir olmuş... Chloe gibi talit bir karaktere yazacak konu buluyorken Lana'ya bulamadılar ve 1950'lerden beri bir anlam ifade eden karakteri bir parodiye dönüştürdüler. Hey, bu adamlar Lois'in gazeteceliğe başlamasını da parodiye çevirdiler ya. 6x02'de Lois gazeteciliğe başladı diye sevindim sevinmesine ama yapılış biçimi o kadar asap bozucuydu ki az daha ağzımı bozuyordum.
(...)kimseye tartışmaya girmesi için "çanak tutulmamalı". Sözlerden değil ama olası tartışmadan rahatsız olduğum için yazma gereği hissettim. Lütfen bir dizi uğruna insanları kırıcı sözler sarfetmeyelim ve konuyu kapatalım
Forum üyelerinden kimsenin de çanak tuttuğu yok ama nghn ve ben yazarların pembe dizi kıvamında yazdıkları gelişmeler yüzünden bu tür tartışmalara çanak tuttuğu fikrinde birleşiyorduk. Bunun arkasında başka anlamlar aramanın gereği yok. Bir de alınganlık yapılan mesajlara bakıyorum ve görebildiğim tek unsur aynı görüşte olmamak. Lex ile Lana ilişkisinin biteceği konusunda acele hüküm verdiğimizi söyleyen bir üye var. Bunun neresi kırıcı, anlayabilmiş değilim. Sonuçta o sözlerin bir muhatabı da benim ama ben alınganlık edeceğim bir yer bulmakta zorlanıyorum. Kırıcı söz sarfeden kim ve ne diyerek bunu yapmış açıkça işaret edersen belki neden bu şekilde düşündüğünü anlayabilirim. Şu an itibariyle bunu anlayamıyorum.
Üslübumu beğenip beğenmemen çokda önemli değil sadece bi konuya değindim arkdş gereğinden fazla büyüttü.Her yazdığım yazı yazım kurallarınada uygun olması şart değil anlaşıldığı sürece...Ayrıca bi tartışma başladı dwm ediyo bu konuyu burda tartışılmaz gerekirse pm atın ordan tartışalım yalandan frmda kirlilik yaratmayalım
Kesinlikle önemli değil. Ancak benzer bir tarzda sana cevap verildiğinde rahatsız olmaya da hakkın yok. :img-elvis
Kurallara uymak niye önemlidir diye hiç düşünmemişsin anlaşılan. Ben neden kendimi zorlayayım seni anlamak için? En basit haliyle "dwm" diye yazdığın "şey"in ne olduğunu anlamak için şifre çözmem gerekecek. Oysa herkes optimum özeni gösterse... Hani çok yanlışı yapılan bağlaç olan "de" ile ek olan "de"nin yazılışlarının doğru olması gibi üst düzey konulardan da bahsetmiyorum. Soru cümlelerinin sonuna soru işareti koymak, cümlenin ilk harfini büyük harfle yazmak, cümleyi uygun noktalama işareti ile sonlandırmak... Bahsettiğim optimum özen bu.
Kurallara uymak niye önemlidir diye hiç düşünmemişsin anlaşılan. Ben neden kendimi zorlayayım seni anlamak için? En basit haliyle "dwm" diye yazdığın "şey"in ne olduğunu anlamak için şifre çözmem gerekecek. Oysa herkes optimum özeni gösterse... Hani çok yanlışı yapılan bağlaç olan "de" ile ek olan "de"nin yazılışlarının doğru olması gibi üst düzey konulardan da bahsetmiyorum. Soru cümlelerinin sonuna soru işareti koymak, cümlenin ilk harfini büyük harfle yazmak, cümleyi uygun noktalama işareti ile sonlandırmak... Bahsettiğim optimum özen bu.
Konuyu kapatalım dememe rağmen hala devam ediyosun bırakda artık konulara dönelim spoiler bölümünde yazım kurallarını tartışıyoruz eğer bunada katılmıyosan artık bişey demicem.Dikkat edersen o yazı değiştirilmiş nedeni ise sırf sen öle dediğin için o cümleleri değiştirdim nese anlaşıldığım sürece problem yq ve gördüğüm kadarıyla anlaşılıyorum.(Galiba Türkçe hocasısın :dito )
Lana-Lex ilişkisine dönersek bence bu season sonuna kadar yazarların ayırcaklarını zannetmiyorum ama season sonuna süpriz bekliyorum.(alıştık artık season sonunda lananın yanlız kalmasına)
Anaxagora katılıyorum lana karakteri hakkında ne yazcaklarını bilemiyolar.Season3 kadar en sevidiğim karakter olmasına rağmen şuan en nefret ettiğim karakter oldu.
Bu arada Force_user gerçekten fantastik bi teori olmuş eğer dediğin gibi olursa dizi baya sürer jr lex :img-haha: büyücek clarkla kapışcal felan...Eğer bebek doğarsa böle bişide olabilir.(bu yazarların ne yapcağı belli olmaz)
Arrow bölümünden resimler
http://img253.imageshack.us/img253/7492/arrow1zd2.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/4503/arrow2oo2.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/2540/arrow12vi6.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/4922/arrow15kq9.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/2148/arrow16vo6.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/5233/arrow17gt5.jpg
Ewt bu resimde kendi teorimi çürütmüş oluyorum :(
Force_user 14-10-06, 22:51 Tam istediğim gibi farklı bir güce sahip bir Kriptonlu karşımıza çıktı bu bölümde en çok sevdiğim olay oydu. Oliver'ın mükemmel ok atışınıda söylemeden geçemeyeceğim ;) Lana artık bitmiştir gözümde o kadar lafın ardından nasıl böyle birşey yapabildi hayret verici bir durum, yazarlar 2 bölüm sonra öldürse onu yeridir yani. Aksiyon biraz kısa sürdü bu bölümdede 2 dakika sürmedi Clark'ın diğer kriptonluyu yenmesi biraz daha aksiyon olsaydı ağır hüzün havasından çıkardı bu bölüm bence. Martha'nın Clarkla yaptığı konuşma güzeldi gerçeklik payı taşıyan şeyler söyledi.
4. bölüm hakkında bilgisi olanlar birşeyler söylerse sevinirim. Birde Anaxagor bilirmisin bilmem ama o söylediğin superman dizisi bir zamanlar kanald'de yayınlananmıydı? Adını bilmiyordum dizinin umarım odur güzel birşeydi.
blacksymbian 15-10-06, 08:37 demekki oklarda krypton maddesi yok o zaman iyi clark rahat alt edebilir oliveri
altyazı ile ilgili son durum hakkında bilgisi olan var mı?ben baktım ama ne ingilizce ne de türkçe altyazı bulamadım?
6x3 engsini ekledim fakat türkçesi 2 gün sora felan çıkar umarım zagato daha hızlı çevirir
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=7042&page=9
(...)(Galiba Türkçe hocasısın :dito )(...)(
:img-grin2 Hayır, Türkçe öğretmeni değilim. Hatta öğretmen bile değilim, kimyagerim. :img-grin2
(...)Aksiyon biraz kısa sürdü bu bölümdede 2 dakika sürmedi Clark'ın diğer kriptonluyu yenmesi biraz daha aksiyon olsaydı ağır hüzün havasından çıkardı bu bölüm bence.
Sen yine iyimser bakıyorsun "biraz kısa sürdü" diyerek. Ben hala çok kızgınım o kısmın dalga geçercesine kısa sürmesine. 5. sezonun ilk bölümündeki iki Kriptonlu ile olan kavgasına kısa diyordum ama bu onu da aştı süper kavganın kısalığı konusunda.
4. bölüm hakkında bilgisi olanlar birşeyler söylerse sevinirim.
Bölümün adı "arrow" ve görünen o ki Green Arrow ilk defa kostümüyle karşımıza çıkacak. Lois, bir baloda Green Arrow'un Martha'nın boynundaki kolyeyi çaldığını görünce işin peşine düşüyor sanırım. Aynı zamanda Safetec adlı bir şirket hakkında yazdığı yazıdan dolayı başı belaya giriyor ve onu bu defa Clark'tan önce Green Arrow kurtarıyor. Bir de lafı edilip duran bir kıskançlık meselesi var. Güya Clark Olliver Queen ile Lois arasındaki ilişkiyi biraz kıskanacak ve aynı zamanda Olliver Queen'in Green Arrow olması yüzünden Lois üzerinde koruyucu bir tavır takınacak(mış).
Bunlar da iki fragmanın youtube linkleri (gerçi ikinci, birincinin biraz daha uzun hali olma dışında bir fark yok aralarında):
Arrow 1. Fragman (http://www.youtube.com/watch?v=DO-I2Gq2fyQ)
Arrow 2. Fragman (http://www.youtube.com/watch?v=rSSMmTdn06s)
Birde Anaxagor bilirmisin bilmem ama o söylediğin superman dizisi bir zamanlar kanald'de yayınlananmıydı? Adını bilmiyordum dizinin umarım odur güzel birşeydi.
Sanırım Kanal D'de yayınlanmıştı. Ben o dizinin bölümlerini baştan sona sırasıyla Amerika'ya geldikten sonra seyrettim. Türkiye'de iken düzenli bir şekilde yayınlanmıyordu ve olanı biteni takip etmek kolay olmuyordu. Dean Cain Clark/Superman'i canlandırıyordu. Pek sevdiğim bir karakterizasyon değildi, özellikle Superman'i canlandırışı bir rezaletti gözümde. Ancak bir noktası çok iyiydi. Başrol arkadaşı Teri Hatcher ile arasında inanılmaz bir ekran kimyası vardı ki T. Hatcher en favori Lois Lane'imdir. İlk iki sezonu güzeldi ama üçüncü sezondan itibaren yokuş aşağı düşmeye başlamış ve dördüncü sezondan sonra yayından kaldırılmıştır.
Force_user 16-10-06, 10:11 Anaxagor bilgiler için teşekkür ederim, sanırım dvd'leri mevcuttur bu dizinin?
6 kriptonlu kaldı umarım akıllanırlarda daha adam gibi bir dövüş sahnesi yaparlar. Nam-ek(di sanırım) yaşıyorsa gerçekten çok güzel olacak bence uzun uzun dövüştürürler 2sini herhalde, ee işin içinde intikam var ;)
2. videoya bakarak güzel bir bölümün bizi beklediği düşüncesi hakim oldu bende, eğer Clark ve Oliver işbirliği yaparsa Superman finansal destek bulucak :dito E kostüm alır artık kendine bir tane yırtılmaz olanlardan :)
Düzenleme: Ya tekrar izledim videoyuda en başında Oliver Clarkın eline öyle bir dalıyor ki Clark nasıl kırmadan sıkmış acaba merak ettim :)
DaveMustaine 16-10-06, 13:09 Sanırım bahsettiğiniz, buradaki (http://www.imdb.com/title/tt0106057/) dizi. İlk iki sezonun Türkçe altyazısı da mevcut.
ilk sezonları izlerken, lana nın güzelliği karsısında, superman ın gereck askının lois oldugunu bildigim için ' acaba lana gibi birini diziden nasıl cıkarıcaklar, clark ın hayatından nasıl cıkarıcaklar ' diyodum. acıodum kıza..
simdi nefret ediorm ondan. artık lois le olan bolumleri beklıorm..
Force_user 16-10-06, 15:55 Sanırım bahsettiğiniz, buradaki (http://www.imdb.com/title/tt0106057/) dizi. İlk iki sezonun Türkçe altyazısı da mevcut.
Evet bundan bahsediyorduk teşekkürler paylaşımın için.
Bu arada Lois Oliver'ın yeşil ok olduğunu anlamayacak mı acaba ya?
ne olursa olsun, lana dan ne kadar nefret etsem de 603 un sonunda lex e guvenipte o sahnelerin olusması gercekten yıktı beni..
Amerika da en son 6. sezonun kaçıncı bölümü oynadı bilen var mı acaba?
603 oynadı. 604 un de cwtv de fragmanı donuo..
6x3 tr subtitle çıktı saldırın:fighting2
http://www.divxplanet.com/indir.php?id=RFA0NzI3Nw==
ne olursa olsun, lana dan ne kadar nefret etsem de 603 un sonunda lex e guvenipte o sahnelerin olusması gercekten yıktı beni..
aynen katılıyorum öl artık lana öl helwa yapıp benassi bros eşliğinde dağıtacam istiklal caddesinde:fighting2 :img-grin2 yeter artık yıktın yerle bir ettin hayallerimizi biz seni böyle olasın lexe warasın diyemi sewdik 100 küsür bölümdür.clark hiç yoksa 500 defa hayatını kurtardı..sanki hiç hayatına giremiş gibi dawrandın..yerkürede milyonlarca lover ın wardı (biride ben) şimdi ise milyonlarca nefret edenin war..yaw amma kaptırdık kendimizi elnihayetinde fantastic bir dizi :img-grin2
Ewt ya şuan season1 izliyorumda ey gidi diyorum daha neler yaşıcaklar bende 6x3deki son sahneyi pek beğenmedim.Bu kız clarkı çok çabuk unutuyo ama clark...
napalım biz de artık lois i beklıcez. galiba green arrow 7 bolum ıcın girmiş diziye. o gidince artık lois le clark bıraz bıraz yakınlaşır.. gerci green arrow un sevilip sevilmeme durumuna gore 7 bolumu uzatabilirlermiş ama yine de clois için umutluyuz..
millet altyazı silinmiş.divxplanet çokenterasan bir site.bir diziyi sadece bir kişiye veriolar ve o dizinin altyazısı o kişinin sorumluluğunda oluyor ve onun izni hariç kimse altyazı ekleyemiyor.neyse smallville den sorumlu arkadaş zagato %99 a kadar gelmiş ben şahsen onun çevirisini bekliyecem silinmeden önce indirdim gerçi diğer altyazıyı ama:img-grin2
arkadaslar daha once de yazdım ama hala yazacak seylerim var. 603 un son sahneleriyle ilgili..
503 te clark guclerinden yoksundur ve lana ıle mutlu bir bereberliği vardır.. sonra bi kacık nukleer baslıklı fuze ıle smallviille de bişeler yapmaya calısmaktadır. bu sırada chloe ile clark ta onlemeye calısırken clark vurulur..
sonra jor-el guclerini geri verir ve ondan donusunde sevdiğinin birisinin canını alacagını soyler...
sonunda clark tan habersiz evde bekleyen anne- babası clark eve gelınce cok sevinirler. babası jor-el ın guclerin karsılıgında bir sey isteyip istemediğini soyler.. clark ta hayır der. ama acıyla soyler bunu cunku sevdiği biri olacaktır..
tam o sırada clarktan umudu kesmiş lana kapıyı calar ve ms kent der..
o anda mukemmel bir sarkı calmaya baslar ve clark korıdor un kosesinden gozukur, lana da o nu gorunce kosmaya baslar ve bu sekilde sarılarak o bolumu gecirirler..
bunları yasamıs bi lana nın ne olursa olsun 603 u yapması gercekten uzucu..
bizde artık 506 da streeptease sahnesinde lois le olan sahnesi gibi yakınlasmalarını beklıcez..
blacksymbian 17-10-06, 14:53 yeni bölümde clark olvieri çok feci pataklıyo havalarda uçuruyo
coolwater berbat bir çeviriyle dizi mi izlemek istiyorsun ?! Zagato'yu da illa ki küstürmeye meraklısınız. Çevirecek kimse kalmayınca da hemen aman abi hata ettik demesini biliyorsunuz! Biraz sabırlı olun... ;)
Tabiki zagatonun çevirdiği gibi kimse çeviremiyo.Zagatonun çevirdiği altyazının bi eksik yeri var ilk oliver lois karşılaşmasından sora loisin martaya söylediği ilk cümle eksik ya bende problem oluştu yada unutulmuş ama zagatoya teşekkürler.Bu arada baştan sona yeni izleyebildim bitime yakın ahırda clarkın yanında hep biri olurdu ama ilk defa ahırda yanlız kalıyo buna üzüldüm doğrusu ve dertleşcek arkadaşıda azalıyo chloe vardı artık oda jimmyle kim kaldı başka? artık losi-clarkı bekliyoruz.Bende 4x3deki sahneyi bekliyorum orda birbirlerine bakışlarını inşallah görürüz
coolwater berbat bir çeviriyle dizi mi izlemek istiyorsun ?! Zagato'yu da illa ki küstürmeye meraklısınız. Çevirecek kimse kalmayınca da hemen aman abi hata ettik demesini biliyorsunuz! Biraz sabırlı olun... ;)
dostum dp de dizi sorumlusu harici çeviri olamayacağını bildiğim için zagato nun bilgisi dahilinde çeviri yapıldığını zannettim ve burada paylaştım. daha sonra dp forumlarında olayın münferit bir davranış olduğunu öğrenince gerekli düzeltmeyi burada yaptım.zagato nun çevirisini bekleyeceğimi belirttim..smallville zagato ile nip/tuck kont dracula ile one tree hill ise seninle hayat buluyor.sonsuz teşekkürler hepinize..
bizde artık 506 da streeptease sahnesinde lois le olan sahnesi gibi yakınlasmalarını beklıcez..
ewt yaa 5x6 exposed neydi öyle:img-grin2 pussycat dolls dontcha baby..:fighting2
Çeviriler insanlar en iyi çeviriyle bu kaliteli dizileri izlesinler diye en iyi arkadaşlara devrediliyor. Zagato Smallville'yı uzun zamandır çeviriyor ve çevirilerin kendisi tarafından yapılması doğru bir karar. Sitede gene kalitesi belli bir çevirmen de Zagato'dan iznini alırsa (kibarlık açısından) çevirebilir. Amaç bu harika dizileri en iyi çevirilerle izlemek. Başkaları kısa yolden popülerliğe giden yolu bildiği için başka çevirilere sertlikle yaklaşıyoruz. Çevirecek dizi veya film mi kalmadı da bu diziyi çeviriyorsun sen diyoruz ? ;)
DaveMustaine 18-10-06, 08:05 Altyazı konusunda kesinlikle haklısınız, eğer belli bir kural varsa ona uyulmalı ve izin alınmalı, sonuçta Zagato arkadaşımız da meşgul olabilir, ya da altyazıyı çevirecek durumda olmayabilir...Ama izin almadan altyazıyı eklemek, ki aynı durum Lost'da da oldu ve sanırım aynı çevirmendi, bence yanlış bir davranış. Sonuçta o da emek harcanarak çevirilmiş, kendi emeğini heba ediyor. Umarım o arkadaş da bundan sonra daha faydalı çeviriler yapar, böylece herkes faydalanır ;)
gercektende oyle altyazisi duzgun olmayan seyler izlenmio!..zagatoda isini gercekten iyi yapiyor kimse hakkini yemesin we altyazilarin gec cktigini sylemesin!..
bu arada 603 baslarda guzel ve heycanli bir bolum gbi basladi ama cok vasat bi sekilde bitti!.. dizinin en guzel noktalari (veya goze carpanlari diyelim)green arrowun ne kadar keskin bi nisanci oldugunu anlamamiz , clark'in PZden kurtulanlar hakkinda ogrendikleri vede lananin herkesten kndini tamamen soguttugu sahneler!.. bde jimmy'nin komik tavirlari(dizinin en basindaki:D)
604 arrow bolumunde umarim 603teki gbi herseyi kisa bi zman icerisinde kestirip atmazlar!..artik onuda yarin sabah grucez!..
bu arada Cikicagi bilinen 8 bolum ve konuk oyunculari
ARROW
Episode #6-4
Written By: Kelly Souders & Brian Peterson
Guest Stars: Justin Hartley (Oliver Queen/Green Arrow)
REUNİON
Episode #6-5
Written By: Steven S. DeKnight
Guest Stars: Justin Hartley (Oliver Queen/Green Arrow), Lucas Grabeel (Young Lex)
FALLOUT
Episode #6-6
Written By: Holly Harold
Guest Stars: Aaron Ashmore (Jimmy Olsen)vede beklenen karakter RAYA(bundan tam emin degilim cunku sitede yazmiyor mojima arkadasimizin istedig ve verdigi bilgi uzerine ekliim dedim olmassa bana kizmayin yani:D):D
RAGE
Episode #6-7
Guest Stars: Justin Hartley (Oliver Queen/Green Arrow)
STATİC
Episode #6-8
Guest Stars: Batista
SUBTERRANEAN
Episode #6-9
Written By: Caroline Dries
Directed By: Rick Rosenthal
Guest Stars: Aaron Ashmore (Jimmy Olsen)
HYDRO
Episode #6-10
Guest Stars: Tori Spelling
Air Date: January 2007
JUSTİCE
Episode #6-11
Written By: Steven S. DeKnight
Directed By: Steven S. DeKnight
Guest Stars: Justin Hartley (Oliver Queen/Green Arrow), Kyle Gallner (Bart Allen/The Flash), Alan Ritchson (Arthur "AC" Curry/Aquaman), Lee Thompson Young (Victor Stone/Cyborg)
Air Date: January 2007
diger bolumlerle ilgili suanda pek bi bilgi yok!..
Raya yok ya tuh üzüldüm ne zaman görcez onu acaba veya görcekmiyiz?Bide episode 6x11 süper bi bölüm olcak tabi daha çok var o bölüme....
blacksymbian 20-10-06, 08:36 ben şuan torrentten arrowu indiriyorum bakalım nas |