Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 28 - 38. Bölüm Yorumları- Arşiv 1
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
Sevgili Arkadaşlar,
28. Bölüm yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz. Lütfen tek cümlelik ve bölüm yorumu içermeyen mesajlar yazmayalım.
İyi yorumlar.
Sevgilerimle...
innocent_85 04-04-07, 19:45 Ben söylüyorum bu dizinin midyata çelilmesilazım.Suyundanmı toprağındanmı dizimiz yeniden doğdu yine güzel bölümler bekliyor.Bayadır bölümleri indirmiyordum yine indirmeye başlıyacam.Sılayla boranın fotrafı unutamayacağım dizi karelerinden olacak.Boranın cihanın başına silahı çekmesine bir sevindim anlatamam cihan baya bir tırstı.Sılaya çok üzüldüm ama korkmasın aslanlar gibi koçası var.
Boran konağa geliyor "Sılaaa" diye bağırıyor,üst kata çıkıp odalara bakarken aşağıdan Abay yerdeki kanı görüp Borana bağırıyor
Sıla bahsedilen ebenin evinde yatakta yatıyor yanında ebe var ve canı çok yanıyor, ağlıyor..
Boran köy meydanında tüm ahaliyi toplamış Cihanı bekliyor Cihan "karına, bacına sahip çıkamadın" diyor,
Boran da "Karımın bacımın adını azına alma"diyor ve güzel bi yumruk atıyro ve şaahadet getir lan" diye silahını çıkarıp mermiyi silahın ağzına veriyor ve Cihan Boranın önünde diz çöküyor,Boran silahı Cihanın alnına dayamış...
Son sahne de Boranın kucağındaki sılanın yakın çekim resmini gösterip bitiiyor.
Midyatın toprağını öpeyim sen nelere kadirsin,
ay bu arada merakımdan çatlıyorumm valla yeni bölüm için
Bu kadar sancılı bekleyişten sonra fragmanda Boranın sesini duymak hediye gibi geldi.
Fragmanı kaydettim önce videoyu halledeyim resimleri koyacağım. Merak etmeyin.
esma-selim005 04-04-07, 19:47 Boranı meydanda yakın çekim gösterdikleri bi sahne oldu fragmanda.
Allah'ım nasıl karizmatik ve öylesine yakışıklı çıkmıştıki televizyona yapıştım. o anda ne olursa olsun bölümün harika geçeceğini anladım:img-hyste
"Ulan" kelimesi bir insanın ağzına bu kadar mı yakışır? :img-in_lo
Hani dizide söylenen bir söz birkaç bölüm sonrasına işaret oluyor ya, işte kaç bölüm önce cihan tarafından söylenen "uyandı aslan parçası" cümlesi demekki 28. bölüme ipucuymuş. hemde ne aslandı ama. ağamıza kavuştuk sonunda:happy0064
Sen nelere kadirsin gözünü sevdiğimin mardini? kavuştuk sonunda..
Destur Bismillah başımıza taşlar yağacak.
Boran ilk defa bir fragmanda konuşuyor.Konuşmak ne demek kükrüyor.
''Şehadet getir lan''
Ben izlemedim ama anlattıklarınızı okuyunca inanın tüylerim diken diken oldu.
Budur işte budur.Mardin'in atmosferi daha ilk bölümden kendini hissettiriyor....
evet valla fragmandanda anlaşıldığı üzre farkındaysanız ki farkındasınızdır
midyata geldi dizi bir değer bir önem kazandı valla hemen anlaşıyor eliyor midyat kokusu insanın burnuna baksanıza fragman bile geç geldiiiiyani anlayın n artıkk
Arkadaşlar sizin söylediklerinize ek olarak fragmanın son sahnesinde boranla sıla konağa girince hemen karşılarına firuz dikiliyor. Firuzun yüzünü göstermiyorlar ama firuzun başına bağladığı puşisinin ucu ekranda gözüküyor. Sanırım sılanın ürkek bakışları bundan kaynaklanıyor. Sonunda boran geri döndü en çok buna sevindim.:happy0064 Bu bölüm çok güzel olacak gibi mardin yaradı herkese çok şükür dizimiz geri dönüyor galiba:img-yes:
Sıla'nın konaktaki o hali göstermediler Boran'a, bari Sıla'nın ebenin yanındaki o acı çeken halini görsün,görmese de sesini,ağlayışını duysun,endişelensin,odaları arşınlasın.:img-in_lo
Sonunda eski dizimize kavuşuyoruz galiba.:happy0064
GünIşığı,canım bizim aslan parçası fena kükrüyor.:img-yes:
Bimkolikcim,büyüksün.:img-yes: Heyecanla bekliyorum fragmanı.:img-wink:
Ben fragmani izlemedim ama anlattiklariniz bile insani heyecanlandiriyor. Uzun zamandir bu kadar heyecanla silanin bölümünü beklememistim. Insallah Mardinde romantik sahneler de izleriz. Nihayet dizimiz aslina döndü. Ah cuma gel artik
Bu kadar sancılı bekleyişten sonra fragmanda Boranın sesini duymak hediye gibi geldi.
evet valla canım Boranımzıın sesi geldi ilk defa ya artık bilemiyorummm devamı gelir herhalde
bekliyoruz canım fragmnla resimelri bekliyoruzzz
aslında izledim ama işte insan sırf oyuncuları izlemek için ve canım Sılamın yeni bölümlerini de merak ediyorum doğal olaraktanda tekrar tekrar izlemek istiyorummm
CiCi-WeLeT 04-04-07, 19:56 Fragmani daha izleyemedim. Ama anlatilanlardan izlemis gibi oldum, sagol arkadaslar.
Önce bi yumruk, och, sonrada Sahdet getir lan, Sahdet getir lan, ha?
Iste budur, Boran Aga budur.
Süper süper ve tekrar süper. Fragmani cok merak ediyorum, acaba diger siteye ne zaman koyarlar?
sehadet getır ulan!!!!!
afferın abıme...hele sukur ...cok sukur...
aglanacak sahne de var abımızle gurur duyulacak sahne de!!
yaw bısı dıcem bu bebekler ıkız dıyosunuz da...ılk muayenede fılan cıkmazmı ıkı oldugu...sonradan buyudukce mı cıkar.
not:jesssssssss....azad et bızı...:img-hyste :icon_sorr
çok şaşırdım çok... Boran, ilk defa bir fragmanda konuştu hem de tam konuştu..Mardin, bu diziye iyi geliyor sanırım.sanki dizi yeniden başlıyor gibi geldi.birkaç ay önceki gibi görüntüleri görmek güzeldi.
Fragmanda Cihan'a olan tavrı ''ohh sonunda kükredi Boran'' dedirtti hepimize,nasıl sinir olmuşsam geçen bölüm,Boran'ın bu tepkisi içimi rahatlattı hele ki Cihan'ın bir gün öyle bakacağını söyleseler hayatta inanmazdım..
GünIşığı,canım bizim aslan parçası fena kükrüyor.:img-yes:
Jess' im cankuşum, fragmanı henüz izleyemedim:icon_sorr ama öyle güzel anlatıyorsunuz ki yüzümde tebessüm hayal etmeye çalışıyorum. Fragmanda Boran' ın sesi olması demek bu bölüm gerçekten Boran solo var demek gibi geldi.
Boran konağa geliyor "Sılaaa" diye bağırıyor,üst kata çıkıp odalara bakarken aşağıdan Abay yerdeki kanı görüp Borana bağırıyor
Sıla bahsedilen ebenin evinde yatakta yatıyor yanında ebe var ve canı çok yanıyor, ağlıyor..
Boran köy meydanında tüm ahaliyi toplamış Cihanı bekliyor Cihan "karına, bacına sahip çıkamadın" diyor,
Boran da "Karımın bacımın adını azına alma"diyor ve güzel bi yumruk atıyro ve şaahadet getir lan" diye silahını çıkarıp mermiyi silahın ağzına veriyor ve Cihan Boranın önünde diz çöküyor,Boran silahı Cihanın alnına dayamış...
Son sahne de Boranın kucağındaki sılanın yakın çekim resmini gösterip bitiiyor.
Midyatın toprağını öpeyim sen nelere kadirsin
Allah ım ağlamak istiyorum.fragmanı ilk izleyenler arasındayım:img-hyste
çok şükür boranın da kükrediğini gördük oh be:bella
mardin-midyat taşı toprağı altınmış.
bölüm yorumum: boran sılayı ebenin yanındayken görür umarım...:sad53:
bimkolikcim şimdiden teşekkürler :img-wink:
dizi_tirya 04-04-07, 20:03 Fragmanı nereden izleyebilirim acaba?
Ben Boran'ın sözlerini okuyunca çok oldum.İşte gerçek Boran ağa.Kendine yakışanı yapmış.Büyük savaş başlıyor.Mardin,Sıla ile Boran,ikisi omuz omuza harika bölümler bizi bekliyor...
CiCi-WeLeT 04-04-07, 20:04 sehadet getır ulan!!!!!
yaw bısı dıcem bu bebekler ıkız dıyosunuz da...ılk muayenede fılan cıkmazmı ıkı oldugu...sonradan buyudukce mı cıkar.
Witch canim karistirma simdi oralarini. Ikizse ikizdir, onuda yutalim artik degilmi? Ilk muayenede cikmaz, bebekler embriyo oldukca anlasilir ancak, dermis ama atarmis.
Neyse Mardin kapi sen ol, le le le.
Ben Boran'ın konuşmasını duyunca kulaklarıma inanamadım.Yanlış mı duyuyorum acaba dedim.Ama Ağamız da bir konuştu pir konuştu yani:img-wink: Biz bölümde çoşsun kükresin dedik bizi duydular galiba Boran'ı ilk önce frangmanda kükrettiler alın size uyanan aslanınız der gibiler...Umarım sadece bu gösterdikleri sahneler dışında da kükremiştir.Frangmana bizi heyecanlandırmak amaçlı en çoşmuş hallerini alıpta yine uyuyan bir Ağa görmeyiz inşallah:icon_sorr
sezyumum benim
dilruba severler derneğimin tek üyesi...
bak yine sol kroşeden vurdun ama kalbime:D
sen yazdıklarından emin miydin tekrar düşün istersen....
sonra ben uğraşıyorum anladın sen öpüyorum seni
bu bölüm bakalım nihan hanımla uğraşıp kabus günlere dönecek miyiz
ayrıca bir forumda okudum gümüş kanser olmayacakmış
uyarmışlar inanmayın herkes kafasına göre atıyor demişler
birde rtük'ü insanlar bu aralar gümüşü tebrik etmek için çok aranıyormuş
ve görevliler de övgüyle söz ediyormuş
toplum konularını işleyen tek dizi diyormuş
sezyum saygılar....
ayyy rtükü arayıp teşekkür mü ediolarmış..ay buna da pek bir mutlu oldum ben..bu konuda senaristleri tebrik ediorum şu tv'den izleyicilere bitakım şeyler öğretme işini çok güzel bir şekilde,izleyicilerin gözüne sokmadan ama etkileyici bir şekilde yapıolar..hadi bravo diyelim:good:
şu ana kadar bu meme kanseri konusunda izleyiciler öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmişlerdir heralde...erken teşhisin önemini,düzenli kontrol yapılması gerektiğini falan..e mj alındıgına göre artık gümüş'ü kanser yapmaya gerek kalmadı dimi...tahlilller temiz çıksın..bizde rahat bir nefes alaım..ama gümüş'ün dediği şu onlar yararına defile düzenleme işi gercekleşsin...çok hoş olur vala..
şu seslendirme konusunu da az biraz okudum..vala gına geldi aynı sesi duymaktan..kabul adamın sesi güzel de.herkesi seslendirmezki be kardeşim..ayrıca onun sesi iyi olabilir ama kıvancın kendi sesi de gayet iyi bence.gayet karizmatik ve şekline,şemaline uygun bir ses tonu var.o yüzden bundan sonraki projesinde kendi sesiyle oynamalı bence..
Fragmani henuz izliyemedim ama insallah Bimkolik ekledikten sonra hem videoyu hemde resimleri görucez insallah...anlatiklarinizi okuduktan sonra daha da bir heyecanla bekliyorum fragmani... cok guzel bir bölum olucaga benziyo:happy0064 Boranin helede Cihana o lan dedigi sahneyi simdiden coook merak ediyorum... harbiden de Mardin dizimiz icin cok daha farkli bir atmosfer,kurban oldugum Mardin...Istanbul bölumlerini heyecanla beklemiyordum dogrusunu söylemek gerekirse ama simdi bu fragmani anlatmaniz ve fragmandaki sahneleri cook merak ediyorum..benim icin dizi sanki eski heyecanli bölumlerine döndu...
Not.Bimkolik cok tesekkurler simdiden hem ekliyecegin video hemde resimler icin...ellerine saglik... sabirla bekliyorumbye
sehadet getır ulan!!!!!
witch ikizlerin sağı solu belli olmaz. Ben ikizlerimi 4,5 aylık Hamileyken öğrenmiştim. Ama tıp çok gelişti artık. Çok erkende öğrenilebiliyor.Bugüne kadar sılayı bir kez ultrasona girerken gösterdiler, kaza yapmak üzereydi. Onda da bebek çok küçüktü.Bazen biri diğerinin arkasına saklanabiliyormuş.Gerçi sağlıkçı arkadaşlar bu konuyu daha iyi bilirler.
Fragman gelmiş.Artık Jessin gönderdiği imzayı içime sinerek kullanabilirim. Bizim aslan parçası uyanmak ne kelime kükremeye başlamış:good:
fragmanda gereken neyse yapılsın diyen
ali aga acaba bunu sıla için mi ?
yoksa cihan için mi diyor ?
siyah-beyaz 04-04-07, 20:15 MMMM,demek Boran'ın gözü dönmüş,bu kadar da demedik.Hapislere girebileceğini ,Sıla'yı yanlız,savunmasız bırakabılaceğini düşünemiyor mu?.....Boran ,demişti ki bir kez* ben kimseye bilerek silah doğrultmadım*Gene yapmasın,şeytan doldurur...Bana da yaranılmıyor,adam yapabileceğinin azamisini yapıyor daha hala soru soruyorum...
Sevgili GÜNIŞIĞI,Bir gün evvel kocasını bile uğurlamadan Emre'ye gitti diye kızıyorduk.Değişen ne?Şevkat,koruma,sahiplenme zaten Boran'da vardı.Sanırım bizi etkileyen Sıla'nın mecburi kayıtsız teslimiyeti,yani şimdilik...İyilieşsin gene başlarız kızmaya....KEŞKE SENİN DEDİĞİN GİBİ SÜREKLİ OLSA BU DUYGU BİRLİKTELİKLERİ....
songül_kıvanç 04-04-07, 20:16 özeti daha yenı okudum sok oldum mehmet nasıl ogrenıcek gumusun kanser oldugunu?
selım gokhana hangı cesaretle karısını sevdıgını solıcek?
seref onu aldatan kocasını gormeye gıdıcek mı?
gumus kanser mı?
gıbı bırcok sorunun cevabını merak ıcınde beklıyorum. c.tesı bıran once gelsede ızlesem su muhtesem dızımı ztn kıvancı cok ozledım:img-hyste :img-in_lo :img-blush
Fragmanı izleyen şanslılardan biri olarak neden bu kadar beklediğimiz anlaşıldı.Boran Ağa'nın seslendirmesi için beklemişler ve iyiki de beklemişiz.
Fragman bu kadar heyecanlı olduğuna göre demekki bölüm muhteşem olacak.
En çok Sıla'nın ebenin yanındaki ağlama sahnesine üzüldüm.:icon_sorr
Bimkolik teşekkürler:happy0064
sessiz atın çiftesi pek olur demişti BOran,sonunda kükredi aslan parçası :img-wink:
bu bölüm güzele benziyor.Mardin daha ilk bölümden hissettirdi kendini..
Dizimize kavuşacağız diye bekliyip durduk sonunda muradımıza ericez galibaa :img-yes:
Yürü BOran kim tuttar seni bye
songül_kıvanç 04-04-07, 20:18 Foruma yorum yazmayanın Cumartesi günü saat 22:00 itibariyle elektrikleri kesilsin, 24:00'dan önce gelmesin. Sabah akşam Ajdar dinlemek zorunda kalsın, Murat Saygı'yla dünya evine girsin. Final bölümünde biz mutlu mesut Gümüş ve Mehmet'i izlerken onlar Gümüş'ü toprağa versin. Buraya yorum yazmayıp başka forumlarda fink atan gecenin kör saatinde Rukiye'yle başbaşa sandık odasında kalsın. Bigisayarında virüsler çifte telli oynasın. Özetsiz, fragmansız kalsın inşallah. Eğer bu yazıyı okuyup 'Aman şimdi yorum yazmakla uğraşamam.' diyenin suratına gizli bir el Orhan'ın sağ kroşesinden indirsin. Anladınız siz onu...:img-pilot
:img-hyste :img-hyste sezyum sen cok yasa emı! gulmekten öldüm! hemende yorum yazıyım dedım sonra ajdar rukıye orhan falan mazallah :img-hyste bu yazdıkların c.tesı gumus bıtınce foruma gırmeyenler ıcınde gecerlı olsun :img-hyste
Hala İzlemeyenler için detaylı fragman:
Boran kapıyı şiddetle açıp içeri dalıyor.Sıla..Sıla diye bağırıyor...Etrafa bakınıyor..
Sıla bir köy evinde,odada karnını tutmuş yatakta yatıyor.Çok ağlıyor.Çarşaf da kan olmuş.Yanında ebe oturmuş,yatağının yanındaki leğene eğilmiş elinde bez var.su da kan olmuş.Kıpkırmızı...:icon_sorr
Arka fonda Boran'ın sesi "Eğer karıma ya da çocuğuma birşey olacak olursa bilin ki bu aşirette birçok kişinin selası verilecek" diyor.Köy meydanında ve çok sinirli bakıyor.
Abay konakta yerdeki kanı görüp Boran diye bağırıyor.Boran koşarak geliyor ve üst katın korkuluklarından bakıyor. ( Aha da bu sahnenin devamında inecek o merdivenleri şeker şeker :img-blush / Mardin'deki Boran karakteristikleri 2)
Ali Ağa'nın sesi görüntüde önce Cihan'ın profili arkada bulanık tanımadığımız bir yüz "Gereken neyse yapılsın." diyor.
Meydanda boran ve birsürü insan toplanmuş.Boran siyah takımıyla.ellerini arkasında kavuşturmuş ( Mardin'deki Boran karakteristikleri 2 )
Cihan geliyor be "Beni çağırmışsın." diyor.boran öldürücü bir ifadeyle arkasını dönüp bakıyor.Cihan "Karına bacına sahip olamadın şimdi gelip bana diş geçirmeye çalışıyorsun." diyor. boran Cihan'ın yakasına yapışıp "Ne karımın ne de kardeşimin adını ağzında kirlettirmem Cihan" deyip bir yumruk atıyor.
Cihan yerde,Boran silahı alnına dayayıp mermiyi hazırlıyor. "Şahadet getir.Şahadet getir lan" diyor yankılanan bir sesle.
Sıla kucağında boran konak kapısında.Hakikaten karşılarına Firuz Ağa çıkıyor.Ucu görünüyor ekranda.
not: imza mağdurları,cezalılar...kükreyen aslanımın şerefine cezanız kaldırılmıştır...:img-hyste :img-hyste
witch ikizlerin sağı solu belli olmaz. Ben ikizlerimi 4,5 aylık Hamileyken öğrenmiştim. Ama tıp çok gelişti artık. Çok erkende öğrenilebiliyor.Bugüne kadar sılayı bir kez ultrasona girerken gösterdiler, kaza yapmak üzereydi. Onda da bebek çok küçüktü.Bazen biri diğerinin arkasına saklanabiliyormuş.Gerçi sağlıkçı arkadaşlar bu konuyu daha iyi bilirler.
Fragman gelmiş.Artık Jessin gönderdiği imzayı içime sinerek kullanabilirim. Bizim aslan parçası uyanmak ne kelime kükremeye başlamış:good:
ısmım kubra...
bende acıkcası korktum yıne buyuk bır mantık hatası mı yapılıyor dıye...bekar oldugum ıcın bılmıyorum da...tsk ederım...
not:jess cıdden yaw...celıl benım alerjımı artırıyor yaw...:img-hyste
fragmanda gereken neyse yapılsın diyen
ali aga acaba bunu sıla için mi ?
yoksa cihan için mi diyor ?
herkese selam
meclis toplandığında ali ağa sılaya yada bebeğe dair hiçbir söz söylenmeyecek bişey yapılamayacak dendi bu yüzden büyük ihtmal cihan içindir
boranın cihanı köy ortasında benzetmesi diğer insanlarada uyarı niteliğinde olsa gerek karıma veya bebeğimi bişey olursa karşımdaki kim olursa olsun sonu böyle olur der gibi gerçi ben fragmanı göremedim henüz
jess sağolasın canım
Boran&Sila 04-04-07, 20:27 fragmani hala izliyemedim...ama sagolsun jesss ve digerleri özetlemisler...süper bir bölüm bizi bekliyor...silanin ebenin yanindayken nasil agladigini görmek istemiyorum pek:sad53: yine cok aglicak...boran bu bölümde iyiice konusmus...sahadet getir lann:img-hyste
Canım Jess' im ve sevgili Bimkolik fragman için çok teşekkür ederim:img-wink:
Nihayet izledim. Bugüne kadar izlediğim en güzel Sıla fragmanıydı. Acaba Boran kükrüyor diyemi bilemiyorum. O nasıl bir "şahadet getir lan" demektir. Ekolu ekolu tüylerim diken diken oldu. Sesinden ben ürktüm Cihan ne hale gelmiştir kim bilir? Bu günleri de gördük ya, Boran tozu dumana katıyor, "allah kahretsin" dışında ambalajından yeni çıkmış dolu dolu replikleri oluyor, Cihan Boran' ın önünde diz çökmüş afedersiniz sıtma tutmuş it gibi titriyor, Sıla kollarını Boran' ın boynuna dolamış, başını göğsüne yaslamış bakışları ürkek ama emin ellerde olmanın güveniyle konağa giriyor, Boran' ın bakışları kor kor olmuş denk geleni yakıyor. Arkadaşlar bunca zaman çektiğimiz eziyetten, gösterdiğimiz sabırdan sonra tüm bunları hakettik. Doya doya izleyelim cuma akşamı.
"Aslan parçası" hep böyle kükresin inşallah.
Fragmanı izleyince neye uğradığımı şaşırdım adeta..
Oh be sonunda bi kükredi tam kükredi aslan parçamız.
jessim civcimim bizim cezalarımızı da kaldırdığına göre hemen kükreyen Boranımızı koymak istedim imzama. Bence cezalı arkadaşlar size aynısını tavsiye ederim.
Süründürenler ailesinden sonra bu imza+fragman ilaç gibi geldi:happy0064 :happy0064
Bölüm yorumma gelince;görünen köy klavuz istemez,heyyyttt be varmı Boran ağamızdan daha ötesi...
bimkolikciğim sana ne desem de hakını ödeyemem. Çok teşekkürler ellerine sağlık:happy0064 :happy0064
Arkadaşımızın önerisine can-ı gönülden katılmamak mümkün değil. Adaletsizliğin , ezenin ezilene türlü şekillerde uyguladığı bu baskı aracının yokedilmesi için hepberaber çalışmalıyız, seferber olmalıyız. Kadın, erkek, çocuk kime ve ne şekilde uygulanırsa uygulansın şiddetin her türüne karşı çıkmalıyız. Şiddete yol açan nedenleri yok etmek için savaşmalıyız ki bundan böyle kimse bu olayı yaşamasın, acı çekmesin.
Teorik orak söylenenlerin ve söylediklerimin tamamı doğru da...Şimdi Boran Ağa cephesinden olaya bakalım. Cihan'ın Sıla'ya yaptıklarını görünce tavrı ne olacak acaba?...Ya elinden bir kaza çıkarsa, yani Cihan'a önceki uygulamalarına benzer bir tavır sergilerse o zaman ne yapacağız ?... Çaresiz O'nu da eleştireceğiz ....
Ya bir de olması gerekeni yapmaya kalkarsa....bilge gibi Cihan'ın karşısına geçıp ona doğruyu anlatmaya kalkarsa...ya yaparsa...
Fragmanı görünce yukardaki satırları kapanan bir bölümden kopyaladım...ve Boran Ağa yapması gerekeni yaptı...değil:img-wink: ....demek ki her toplumun kendine özel değer yargıları varmış...ve bu değer yargılarından taviz verilmesi zayıflık gibi algılanabiliyormuş...her ne kadar şiddete karşı olsak bile...her ne kadar Boran Ağa şiddete karşı olsa bile....
Bir de arkadaşlarımdan rica etsem : Şu imza nasıl kaldırılıyor...Artık anlamı kalmadı da...Yardımcı olabilirlerse çok sevinirim....
Canım Jess' im ve sevgili Bimkolik fragman için çok teşekkür ederim:img-wink:
Nihayet izledim. Bugüne kadar izlediğim en güzel Sıla fragmanıydı. Acaba Boran kükrüyor diyemi bilemiyorum. O nasıl bir "şahadet getir lan" demektir. Ekolu ekolu tüylerim diken diken oldu. Sesinden ben ürktüm Cihan ne hale gelmiştir kim bilir? Bu günleri de gördük ya, Boran tozu dumana katıyor, "allah kahretsin" dışında ambalajından yeni çıkmış dolu dolu replikleri oluyor, Cihan Boran' ın önünde diz çökmüş afedersiniz sıtma tutmuş it gibi titriyor, Sıla kollarını Boran' ın boynuna dolamış, başını göğsüne yaslamış bakışları ürkek ama emin ellerde olmanın güveniyle konağa giriyor, Boran' ın bakışları kor kor olmuş denk geleni yakıyor. Arkadaşlar bunca zaman çektiğimiz eziyetten, gösterdiğimiz sabırdan sonra tüm bunları hakettik. Doya doya izleyelim cuma akşamı.
"Aslan parçası" hep böyle kükresin inşallah.
Sevgili GünIşığı,hele o Cihan'ın gözleri dolu dolu hali nasıl,Bittim o bölüme .Köy meydanında rezil oluyor Cihan.Bu adam için şiddete evet.
Sıla'nın ebe deki hali içime çok oturdu:icon_sorr
Şehadet getir lan.Kükremek bu oluyor demek:happy0064
Bundan sonra törelere karşı elele bir çift göreceğiz.
kimsecikler yok forumda ya:icon_sorr ..neyse ben de sırf kampanyaya katkıda bulunmak için bi iki bişiy daha yazıyım...fragmanı kanal d kardeşim erken verse nolur sanki..ayrımcı kanal işte nolcak..sen ne kadar inatçıysan gümüş izleyicisi de o kadar inatçı işte..oh canıma değisin..aynı zamanda şiddetseverzi de hatırlatırım..
bu gece fragman nöbetine çıkacak arkadaşlarım fragmanı beklerken arada şu forum sayfasınsa yorumlarınızı da yazıverin de ikisi de beaber aradan çıksın emi.
Özeti bir türlü yorumlamaya fırsatım olmadı.Ben özeti yorumlayamadan frangman geldi.Ben ilk şokumu özette yaşadım.Hep Kevser’in Sıla’ya yardım edeceğini hatta fazlaca uçarak hastaneye götürebileceğini söylemiştim.Firuz’unda Cihan’a sert çıkacağını ama okuyunca dumur oldum.Firuz ve Kevser beni çok şaşırttı bir insan bu kadar gaddar olabilir mi? Ben Sıla’nın yerinde olsam bebeği doğurunca bir kere bile göstermem.Torun hasretiyle yanıp tutuşsunlar.En büyük ceza onlara torun hasretiyle yaşamak olur.Hele Cihan’la anlaşıp ebeye göndermeleri tam bir insanlık dışı.Allahlarında bulsunlar karı koca emi.
Özette en sevindiğim kısım artık birlikte savaşmaları olacak.Onları yan yana durarak törelere karşı durmalarını izlemek çok zevkli olacaktır.
Frangmana gelince Boran Ağa en sonunda beklediğimiz gibi davranmaya başlamış.Mardin havası iyi geldi demek.Boran’ın konuşmasını duyunca kısa zamanda şokumu attıktan sonra bu seferde replik şoku yaşadım.Boran hem konuşuyor hemde güzel cümleler kurmuş.Kapanan sayfada kaldığı için tekrarlamak isterim ki arkadan gelen ses bence Ali Ağa’nın sesi ve Cihan için gereken neyse o yapılacak diyor.Boran’da yöre halkını toplayıp Cihan efendiyi çağırıyor.Herkesin önünde cezasını vermek için.Cihan bu seferde ya karısı ya da oğlu Ağanın ayaklarına kapanarak evlerinin Er’ini bağışlamalarını isteyecektir.Boran tabiki affedecek.Ama benim diğer düşüncem ise Celil’in son anda Cihan’ı vurması.Celil boşuna önceden Mardin yollarına düşmedi ya.Öldüremeyecek ama yaralayabilir.Böylelikle Celil az hapis yatarak kurtulmuş olur.(fazla attım galiba)
Sıla’nın ebenin yatağında ki hali gerçekten içler acısıydı.Boran inşallah Onu o halde görür ve kucakladığı gibi hastaneye götürür.Konağa Boran’ın kucağında girerken gösterdikleri sahnede Boran’ın gözlerinde öfke saçıyordu.Firuz’un ve Kevser’in çekeceği var bence.Sıla’nın bakışları ise tam bir çaresizliği yansıtıyordu.Orada Firuz’u görmüş olmalı ki masum biraz da ürkek bakıyordu.Güzel bir bölüm bizi bekliyor nedersiniz?
Bimkolik sen bir tanesin :happy0064 Müthiş kelimesi bile yanında değersiz kalır:img-wink:
Teşekkürler bimkolik teşekkürler...
Boran'ın kükremesi çok güzel değil mi?Hakikaten toprak başka bir şey...Benim de vasiyetimdir öldüğümde memleket toprağına gömülmek...Bu yüzden ben Boran'ın memleketinde yaşamak istemesini anlayabildiğimi düşünüyorum. Oraya gidince nasıl da titreyip kendine geldi.(Bilge Kağan'ın dediği gibi.):good:
Sıla'yı evine getirmesi en iyi şey..Çünkü o ev Boran'ın...Rahatsız olan kendi gider.Ağa nerede isterse orada oturur.Bunun için kimden izin alacak? Üstelik karısını kucağında getirmesi bütün aşirete tokat gibi cevap. Bu aynı zamanda töreye de cevaptır tabii.Boran yapması gerekenin en azından önemli bir kısmını yaptı.Yani karısı geldi ve ona sahip çıktı. İşte içi boş ağalık değil de manevi anlamda gerçek ağalık bu..Törenin korkması gereken de bu..Adam gibi adamlardan korkacak, töre ve törenin savunucuları. Boran tabii ki Cİhan'ı vurmayacak.Belki de karısı gelip yalvaracak.Belki de Sıla öldürme diyecek bilmiyorum.Ama bu af Cihan'ı sindirmeyecek kinini arttıracak.İlerde Emre ile sıkı bir işbirliği içine girmesini bekliyorum. Firuz'un o evi hemen terketmesi gerekiyor. Karısını da alıp gitmeli hemen...Bağevine gitmemesi tercihimdir.Bir kulübe falan bulup otursun.
Bütün bu sahneler beni mutlu etmedi.Nankör değilim ama mutlu da değilim. Çünkü ben hâlâ Sıla'ya güvenmiyorum.En kısa zamanda gücünü toplayıp Boran'a saldırmaya hazır hale gelme ihtimali benim mutluluğumu engelliyor. Yani içimden bir ses diyor ki " Seza hemen sevinme,her an her şey olabilir.Dizinin adı Sıla çünkü.." Gerçek hayatta da öyle değil mi? Güldüğümüz zaman bile birileri çok güldüğümüz için ağlayacağımızı söylemiyor mu? Bu aklıma geldi. Umarım ben yanılıyorumdur...Ama Mardin bana göre zor geçecek.Çünkü asıl töre mücadelesi burada yapılacak. İstanbul'dan töre mücadelesi mi olur? Boran Sıla'nın aldığı arsalara karışmayacak. Özellikle Cihan istediği için tersini yapar herhalde...Pek beklemiyorum ama Sıla'nın kocasına hak verip -en azından bir süre- kocasının müdahelesine izin vermesi de olabilir. Yani arazileri Boran'a verebilir,aşireti susturmak için.Umarım töreyle mücadele için kangren olmuş kolu kesip atmanın mümkün olmadığını görür.Bunun için Boran'la birlikte hareket etmesi gerektiğini anlar. Anlar mı? Sıla???? Boş verin benimkisi sadece bir fanteziydi....:img-wink:
Not:Haramiciğim şimdi yazını okudum Cihan'ın karısının ya da Sıla'nın engel olması konusunda hemfikirmişiz.Güzel çok güzel...
Valla ben Boran ın sesinden çok Cihan ın korkudan dolmuş gözlerini görünce çok keyiflendim. Bir de öncesinde osmanlı yumruğu yediii..
hala fragmanın etkisindeyim valla...
Evet evet Mardin herşeyiyle geri döndü.. Sevdası ve Kükremesiyle..
Boran'ı seven avatar-imzasını aslan yapsın bu hafta...:img-hyste :img-hyste
Mardin herkese yaramış maşallahları var.Sıla eski masum Sıla,Boran eski canımın içi Boran, Cihan olması gerektiği gibi yerlerde, Firuz yakında Cihan'a kardeş olacak yer paspaslarken...
Bedar da bitmez tükenmez bilmiş laflarını Kevser Tombalağı'na laf sokmak için harcasın artık.:img-pilot
Sevgili GünIşığı,hele o Cihan'ın gözleri dolu dolu hali nasıl,Bittim o bölüme .Köy meydanında rezil oluyor Cihan.Bu adam için şiddete evet.
Sıla'nın ebe deki hali içime çok oturdu:icon_sorr
Şehadet getir lan.Kükremek bu oluyor demek:happy0064
Bundan sonra törelere karşı elele bir çift göreceğiz.
Adam olana ölümden beterdir o hale düşmek. O kadar insanın içinde çoluğu çocuğu merhamet dilendiği için bağışlanacak canını Cihan bundan sonra Midyat' ta bakalım nasıl taşıyacak? İğrenç adam, madem vurmayacak bari güzelce bir tükürsün Cihan' ın yüzüne Boran. Yumruğun üstüne cilası olur.
Sıla' nın hali gerçekten içler acısı. O kadar kan kaybından birde ebenin kurcalamasından sonra bu bebekten hayır gelir mi?
Artık gerçekten törelere karşı duran gerçek bir aşk izletecekler galiba bize, cümleyi yazarken bile keyiflendim.
kimsecikler yok forumda ya:icon_sorr ..neyse ben de sırf kampanyaya katkıda bulunmak için bi iki bişiy daha yazıyım...fragmanı kanal d kardeşim erken verse nolur sanki..ayrımcı kanal işte nolcak..sen ne kadar inatçıysan gümüş izleyicisi de o kadar inatçı işte..oh canıma değisin..aynı zamanda şiddetseverzi de hatırlatırım..
bu gece fragman nöbetine çıkacak arkadaşlarım fragmanı beklerken arada şu forum sayfasınsa yorumlarınızı da yazıverin de ikisi de beaber aradan çıksın emi.
Canm bnm haklıısın bu kanal öyle bir kanal ki sırf çıkar işliyor işlerinde...Bekledim bekledim tamam dedim cumayı göstediler şimdi c.tesiyi gösterrler ama nrde pat önüme salı gününün reklamı geldi artık hangi dizi olduğunu sölemicem herkes biliyor.:D
Tamam dizimiz bu sezon bitiyor o dizi bilmem kaç sezon dewam edicek ama bizede acıyın dimi ama çarşamba we perşembe günleri tvye yapışık gezioruz...:icon_sorr
elwiens_86 04-04-07, 20:41 kimsecikler yok forumda ya:icon_sorr ..neyse ben de sırf kampanyaya katkıda bulunmak için bi iki bişiy daha yazıyım...fragmanı kanal d kardeşim erken verse nolur sanki..ayrımcı kanal işte nolcak..sen ne kadar inatçıysan gümüş izleyicisi de o kadar inatçı işte..oh canıma değisin..aynı zamanda şiddetseverzi de hatırlatırım..
Ben varım...Valla nedir bu bizim kanald den çektiğimiz ya...Diğer dizilerin bin defa fragmanı veriliyor bizimkini son gün ancak görebiliyorum...İnşallah bu gece verirler "gen bakış" programının arasında...:img-blushvalla burda olduğum sürece yazarım ben...
Cihan gibi bir kocam olsaydı Boran alnına silahı dayadığında ellerinden öpüp bir tane benim için 3 tane de (çocukları gösterip) bu aslan parçaları için sık ağam, eğer yaparsan sağlığına duacı olurum ağam, Ben bu adamın aylalarından da leylalarından da bıktım,nasılsa bana bir faydası yok , elinden geleni ardına koyma ağam derdim:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Frgamanı izledim benim bile şehadet getiresim geldi valla. Bayıldım bu şehadet kelimesine....:happy0064 :happy0064
Gereken neyse yapılsın diyo ya o büyük ağa bence Sıla için söylüyor. çünkü fragmanda o anda cihan orda. Gitti adama demekki Sılanın bebeği öldü hüküm nolacak dedi oda gereken yapılsın dedi. Çünkü böyle olmasa cihan o meydan yerine nasıl böyle kendinden emin gelebilir. Cihan gelirken gayet emindi herşeyin kendi istediği gibi olacağından. Hala Borana kafa tutuyodu karın bacın diye. Neyse Boran kükredi o tamam. Bir de Zeyşanımız yaşasa daha ne isteriz...bye
slm herkese, fragmani izledim ve resmen harika bir bölüm olacak, yani nasil desem, boran cihani milletin ortasinda vurmaya kalkisiyor, sahadet getir diyor, acaip sinirli... ben bu borana hayran oldum..herkes boran in sinirenmesini bekliyodu, en sonunda o da oldu..
bu arada silanin fragmani resmi sitesinde...
herkese iyi geceler..:img-icecr :img-icecr :img-icecr
elwiens_86 04-04-07, 20:50 Bu arada fragman diye tutturduk ama umarım geçen haftaki gibi özetle alakası olmayan bir fragman gelmez..Ahmet Bey dediler özette fragmanda kimsecikler yoktu...Bu hafta da öyle olmasın hani..Sonra fragmancı döven diziseverler olarak tarihe geçmiyelim de...:img-hyste Nedir çektiğimiz ya bunlardan...:icon_sorr
bu fragman konusu ve ayrımcılığı yüzünden kanal d'ye acayip bir garezim vardı hala da var da..bu kanalda bi daha dizi izlemem diyodum ama tükürdüğümü yaladım yaprak dökümü'nü izlemeye başladım...
ya bütün diziler konusunda tuttursun bir denge..3 gün önceden versin hepsini ya da 4..her neyse ama hepsine aynı şekilde yaklaşsın..nedir bu ayrıcalık..bi de fargman ilk yayına verildikten sonra da fragmanın verilme sıklığının maşşalhı var..işine gelse günde 1-2 kez yayınlıycak
şimdi bi de bulmaca gibi fragman gelir..biz de burda parçaları birleştirmekle ugraşırız..şeref gidio mu gitmiyo mu?gümüş'ün durumunu mehmet nasıl öğrenio?ahmet bey'in sadece adı mı gececek görüntüsü de olacak mı?işallah gösterirler ben çok özledim ahmet bey'i..çok sevdiğim bir karakterdi...
fkenan1979 04-04-07, 20:50 kızlar son sahneye baktınızmı fıruz var karsılarında boranın yakın cekımın oldugu yer kapıda onlarımı beklıyor bu adam nıyemi getirdın diyecek yoksa off off son kare cok kötü sanırım
bimkolik canım ellerine saglık sen bırtanesın
Fragmanı hala izleyemeyen talihsizlerdenim ama okuduklarımdan görmüş kadar oldum. Boran'ın gerçekten kükreyeceğini, Cihan'a dersini vereceğini öğrenmek beni çoook mutlu etti. Kafasına silah dayamış, elbette öldürecek hali yoktu, ama neredeyse ağlatması bile bana yetti de arttı bile. Bir de onu hem şirkette hem aşlrette ciddi anlamda pasifize ederse çok daha mutlu olurum. Acaba "gereken neyse yapılacak" sözü Cihan için mi söylendi? Umarım sadece Boran değil, diğerleri de onun hakkında yapılması gereken bir şeyler olduğunu düşünüyordur.
Sıla'nın yataktaki fotoğrafını gördüm. Kan revan içinde. İçim bir kez daha acıdı. O kadar sancıdan, kanamadan sonra bebek yaşar mı bilemiyorum. Her ne kadar oluş şekli kötü de olsa Sıla da Boran da çok istiyor o bebeği. Hele bir de o rüyalardan sonra bir şey olursa bebeğe çok üzüleceğiz bu kesin. Bu haftayı iple çekiyorum. Mardin Mardin olduğu kadar varmış yani. Eski günlere döndük neredeyse. Cuma akşam evde kalacağıma değecek inşallah.
Bir de sanırım son sahne Sıla ile Boran'ın konağa girdikleri sahne olacak. Geçen haftada aynısını yaptılar çünkü. O sırada Kevser ile Firuz'un yüz ifadesini çok görmek isterim ama onun için 1 hafta daha bekleyeceğiz korkarım.
Sevgili Jess, cezayı kaldırdığına nasıl memnun oldum anlatamam. Hemen değiştirdim imzayı. Boran'ı seven kükreyen aslan namına imzasını ona göre koysun demişsin ama ben Sıla'mı da es geçemeyeceğim:=). Hatta Zeyşan'ı da. Boran'ı kükreten onlar değil? Maaile görünsünler mesajlarımda mutlu mesut.
NOT: Arkadaşlar lütfen tek cümlelik mesajlar yazmayalım.
elwiens_86 04-04-07, 20:54 bu fragman konusu ve ayrımcılığı yüzünden kanal d'ye acayip bir garezim vardı hala da var da..bu kanalda bi daha dizi izlemem diyodum ama tükürdüğümü yaladım yaprak dökümü'nü izlemeye başladım...
ya bütün diziler konusunda tuttursun bir denge..3 gün önceden versin hepsini ya da 4..her neyse ama hepsine aynı şekilde yaklaşsın..nedir bu ayrıcalık..bi de fargman ilk yayına verildikten sonra da fragmanın verilme sıklığının maşşalhı var..işine gelse günde 1-2 kez yayınlıycak
şimdi bi de bulmaca gibi fragman gelir..biz de burda parçaları birleştirmekle ugraşırız..şeref gidio mu gitmiyo mu?gümüş'ün durumunu mehmet nasıl öğrenio?ahmet bey'in sadece adı mı gececek görüntüsü de olacak mı?işallah gösterirler ben çok özledim ahmet bey'i..çok sevdiğim bir karakterdi...
Aynı durumdayız..Bende çok kızgınım kanald ye ama yinede gün boyu hep o kanal açık alışkanlık mıdır nedir bilmiyorum...Gerçi sadece Gümüş ve Makina'yı izliyorum sadece o kanalda ama...Ayrıca ben birgün öğlen haberlerinden sonra yaprak dökümünün fragmanını gördüm ve saat tuttum 2 saat içinde tam 5 defa fragman verdiler üstelik yayınlanmasına 1 gün vardı yani günü de değildi...Şimdi bunlar adil davrandıklarını mı düşünüyorlar...
Boran'ı seven avatar-imzasını aslan yapsın bu hafta...:img-hyste :img-hyste
Mardin herkese yaramış maşallahları var.Sıla eski masum Sıla,Boran eski canımın içi Boran, Cihan olması gerektiği gibi yerlerde, Firuz yakında Cihan'a kardeş olacak yer paspaslarken...
Bedar da bitmez tükenmez bilmiş laflarını Kevser Tombalağı'na laf sokmak için harcasın artık.:img-pilot
Mardin yaramaz olur mu süper olmuş vallaa 20 kere izledim fragmanı herhaldee bence süperrr:happy0064 sonundaa ses yankılanıyor zatenn daha da karizmatikk ve etkileyici oluyorrrrr :img-blush
jess ben uzun zamandırrr LOST durumundaydım ammaa eğer iznin olursa
bu haftaaaa aslan parçasıı durumuna geçmek istiyorumm avatarrr ve imzan kullanıma açık mıı??
kızlar son sahneye baktınızmı fıruz var karsılarında boranın yakın cekımın oldugu yer kapıda onlarımı beklıyor bu adam nıyemi getirdın diyecek yoksa off off son kare cok kötü sanırım
Evet canım o Firuz ve kesin büyük bir yüzsüzlükle niye getirdin bu yılanı diyecektir.Bizde ekran başında geçen hafta Sıla'nın Cihan'ın suratına tükürdüğü gibi Firuz'un suratına tüküreceğiz.
Allahım bir baba için bunları yazdırıyorlar ya.Firuz kötü olmak zorundamıydı Cihan yetiyordu bize.
Sela ve şehadet bu haftanın kelimeleri.
Mare,bizimki sahalara dönmüş.:img-hyste
CiCi-WeLeT 04-04-07, 21:00 Fragmani simdi diger siteden izledim. Bu Fragman varya bu fragman, en en ama en sahanesinden.
Nasilda indiriyo Boran öyle yumrugu, bide herkesin gözü önünde. Och yarasin.
Coktan hak ettin sen bunu Cihan, coktan. Bende dövmek istiyom bu adami ya. Ellerim kasiniyo.:img-hyste
Ali Aga gereken neyse yapilsin diye birsey diyo? Acaba neyi kast ediyor? Sila yoksa bebegi kaybettide, ondan mi böyle konusuyo? Yoksa Cihan icin mi?
bu fragman konusunda Allah kanal d'yi nasıl biliosa öle yapsın işallah...
ya ben bu dilruba'ya takıldım..bu kadının çeviridkleri nasıl ortaya çıkacak..bunu yapacak tek kişi vardı hikmet bey amca o da tırsak çıktı..şimdi şeref teyzem başka şeylerle ugraşacak..e dilruba'yı napcaklar...benim bu özetten çıkardığım sonuç gümüş hasta değil..yani bu yöndeki umutlarım arttı..e bu konu ortadan kalktıgına göre senaristlerimiz kalan bölümlerde ortalığı bulandırmak için dilruba'yı mı kullanacklar acaba...şu miras konusu,vasiyet davası falan..kalan zamanlarda da bunlarla mı ugraşacak şadoğlu ailesii
Boran&Sila 04-04-07, 21:02 Evet canım o Firuz ve kesin büyük bir yüzsüzlükle niye getirdin bu yılanı diyecektir.Bizde ekran başında geçen hafta Sıla'nın Cihan'ın suratına tükürdüğü gibi Firuz'un suratına tüküreceğiz.
Allahım bir baba için bunları yazdırıyorlar ya.Firuz kötü olmak zorundamıydı Cihan yetiyordu bize.
Sela ve şehadet bu haftanın kelimeleri.
evet yaaa firuz baslarda iyidi..simdi cok kötü oldu...bencede kesin niye getirdin felan dicek...ayy su cuma gelse...cok heyecanli bir bölüm bizi bekliyor...aynen cihan yetiyodu simdide firuz ciktii:sad53:
Bir de şey dikkatimi çekti benim hani ali ağanın sesinin olduğu an fragmanda cihan gösteriliyor ya onun yanında da net olmayan bir yüz var bence o kişi cihanın kardeşi dilaver:img-yes: Cihanın meydan dayağının üstüne boran bir de onun canını karısının yalvarmaları karşılığında affederse ki büyük bir ihtimalle öyle olacak iki kat rezil duruma düşmüş olacak. Bir düşünsenize cihan gibi bir adam bir kadın sayesinde hemde yüzüne bile bakmadığı karısı sayesinde kurtulacak. Açıkçası cihanın daha sonra böyle bir durumda karısına tepkisi ne olacak çok merak ediyorum. Ek olarak boran cihanın anlından silahı çekmeden önce onu rezil edecek muhteşem birkaç cümle de kurarsa izleyeceğimiz sahnelerin muhteşemliğini hayal bile edemiyorum.:happy0064
Hoşgeldin Mardin hem de fazlasıyla hoşgeldin:happy0064
CiCi-WeLeT 04-04-07, 21:06 Olsun Firuz Aga'nin böyle birsey demesi ii olmus, fena degil hani. Belki Boran Sila'yi bag evine götür, onlarin nefret edilecise hallerinden sonra. Olur mu olur.
zeynepsudem 04-04-07, 21:06 iyi akşamlar arkadaşlar yeni sayfamız hayırlı olsun. Az önce fragmanı izledim. Bu bölüm süper olacak. inşallah gene reyting rekoru kıracağız.
Ben de bebişimizin ölmediğini düşünüyorum.Düşseydi Sıla konağa Boran ın kucağında dönmezdi. Doktor bebeğin durumunun iyi olduğunu fakat kendini yormaması ve yatak istirahı yapmasını söylediği için Boran ın Sıla yı kucakta taşıdığını düşünüyorum.eğer bebiş düşseydi Sıla ne o insafsız kayınpederinin ve merhametsiz Kevser tombalağının yüzünü kendine gelip iyileşene kadar görmek
istemezdi ve onlarla aynı çatı altında yaşamak istemezdi. Mardin in havası bir başka Boran Ağamızın bakışlarına can gelmiş.Ben ce bu bölüm Boran ın Sıla sına çorba yedirdiğini tekrardan göreceğiz.Eski bölüm anıları hatırımıza gelecek.
fragmani daha yeni izledim...ama izlemez olaydim..
silanin hali icler acisiydi..yazik ya...
boran en sonunda bir aga gibi davranmaya basladi..hele sükür uyanabildi bizim aslan parcasi..cihana silahi cekti ama eger o cihani vurursa bende kellemi keserim:img-hyste cihaninda dedigi gibi nerde boranda o cesaret:img-pilot :img-pilot
firuz aga sila borani getiriken ne demeye kapida bekliyordu anlamadim..hayir icin olmadigi kesin...adam ilklerde iyidi sonradan cihani kiskandi herhalde kötülükte onla yarismaya basladi:img-hyste :img-hyste
firuz:bu soysuzun ne isi var burda..benim evime giremez bu kadin.
boran:sila benim karim..karnindakide cocugum..ve benimle bu konakta yasiyacak..
böyle bir dialog gecerse aralarinda hic sasmam...
Boran'ın Cihan'a söylediği "Karımın da kardeşimin de adını ağzında kirlettirmem Cihan" lafları ile yumruk attığı sahne arasında başka konuşmalar da var.Fragmana dikkat edin.
Cihan bu.Ne kadar pes etmiş dursa da dili boş durmaz.Kesin yine birşeyler söylüyor ve Boran iyice köpürüp yumruğu indiriyor.
Acaba Sıla yolda geçenleri Boran'a anlatacak mı? Yoksa bu bilmediği kısmındaki tepkisi mi Boran'ın? Bir de öğrenirse....:good: :good:
Boran&Sila 04-04-07, 21:11 iyi akşamlar arkadaşlar yeni sayfamız hayırlı olsun. Az önce fragmanı izledim. Bu bölüm süper olacak. inşallah gene reyting rekoru kıracağız.
Ben de bebişimizin ölmediğini düşünüyorum.Düşseydi Sıla konağa Boran ın kucağında dönmezdi. Doktor bebeğin durumunun iyi olduğunu fakat kendini yormaması ve yatak istirahı yapmasını söylediği için Boran ın Sıla yı kucakta taşıdığını düşünüyorum.eğer bebiş düşseydi Sıla ne o insafsız kayınpederinin ve merhametsiz Kevser tombalağının yüzünü kendine gelip iyileşene kadar görmek
istemezdi ve onlarla aynı çatı altında yaşamak istemezdi. Mardin in havası bir başka Boran Ağamızın bakışlarına can gelmiş.Ben ce bu bölüm Boran ın Sıla sına çorba yedirdiğini tekrardan göreceğiz.Eski bölüm anıları hatırımıza gelecek.
Tamemen katiliyorum...bencede silanin bebegine bisey olmadi...biraz kanama gecirdi sanirim sadece...cünkü seninde dedigin gibi bebege bisey olmus olsaydi hayatta oraya gelmek istemezdi herhalde hemde agliyor olurdu....evet boran silaya corba icirsede eski günleri hatirlasakkk:img-in_lo
kızlar son sahneye baktınızmı fıruz var karsılarında boranın yakın cekımın oldugu yer kapıda onlarımı beklıyor bu adam nıyemi getirdın diyecek yoksa off off son kare cok kötü sanırım
kesin öyle diyecek...yoksa pisman oldugu icin onlari kapida karsilayacak hali yok..aman derse desin...sanki onlarami kaldi sila..
not:allah askina su imzani degistir...ha bire bakip okuyorum..en sonunda gerceklesicek..küt diye yere düsücem:img-hyste :img-hyste
siyah-beyaz 04-04-07, 21:14 Sevgili fkenan,olmasını istediklerimizi sormuştun ya, bu bölümden tek beklentim var, Boran'ın Sıla'yı kucakta getirdiği sahnenin son sahne olmaması...1 hafta daha Cihan'ı vuracak mı vurmayacak mı diye beklemeye razıyım ama,bebek düştü mü düşmedi mi diye hayır....
Jess aslan olmuşsun ama pek bir mahzun bakıyorsun...
geç verildi fragman ama izlediğim en iyi fragmandı diyebilirim..daha doğrusu geçen haftadan dolayı,Cihan'a olan nefretimin artmış olduğu bir bölüm olduğundan,Boran'ın karşısındaki Cihan'ı görmek çok hoşuma gitti.hele ki o cümle :)
ayrıca Boran'ın fragmanda sesini ilk duymak ta yine Mardin'e kısmet oldu..çok sevindim Mardin'e dönüldüğüne,dizi kendini buldu..uzun zamandır ilk defa cumayı sabırsızlıkla bekleyeceğim..İstanbul bölümlerini hiç beklememiştim,hatta izlerken bile çok dikkatimi veremediğim çok sahne olmuşt..o kasvetli binalardan kurtulduk.. Ama tabii bu konakta Sıla,Firuz,Kevser,Boran nasıl bir arada yaşayacaklar orası meçhul...
ve tabiii ki Sıla'nın son karedeki yüz ifadesi çok masum :) Boran'ın kucağında çok çocuksu görünmüş ve Boran'da bir o kadar sahiplenici ve sinirli...
Boran'ın Cihan'a söylediği "Karımın da kardeşimin de adını ağzında kirlettirmem Cihan" lafları ile yumruk attığı sahne arasında başka konuşmalar da var.Fragmana dikkat edin.
Cihan bu.Ne kadar pes etmiş dursa da dili boş durmaz.Kesin yine birşeyler söylüyor ve Boran iyice köpürüp yumruğu indiriyor.
Acaba Sıla yolda geçenleri Boran'a anlatacak mı? Yoksa bu bilmediği kısmındaki tepkisi mi Boran'ın? Bir de öğrenirse....:good: :good:
Jessim Cihan bu ağzı boş dururmu.Kesin o arada bir şeyler daha söylüyordur.Sen yapamadın ben yaptım gibi veya töre namus gibi bir laflar edecektir.
Ali Ağa gerekeni Cihan konusuda yaptırıyor bence,törenin hükümlerine uymadığı için.
Avatar ve imza kampanyanı destekliyorum ama kendi avatar ve imzamdan vazgeçemiyorum.
fragmani izlemis bulunuyorum.cok sahane bir bölüm olacaga benziyor.
bir anne bir baba nasil bu kadar gaddar olabilir,aklim almiyor.
siddete karsi olmamla beraber,kötüler krali cihanin cezalandirilmasi mutlaka gerekli.ama söylenenler karisinin yalvarmalari ile kurtulacagini söylüyor.
sevgili tekirdag arkadasimiz da yazmisti,karisi cihanin kirdigi findiklari bir bilse boran agamiza,sabah aksam dua ederdi.
gelsin cuma artik.reytinglerin düsmesi bence bizim trio yu az bucuk korkuttu .... mu acaba ????
ne olursa olsun harika bir bölüm olacagi kesin .
bülbülü altin kafese koymuslar ille vataan ille de vatan demis.
boran aga da aga oldugunu mardinde anliyor.bu adam bir daha sehir sinirlarina bile varmasin.
sevgiler
yağmur yüreklim 04-04-07, 21:16 fragmanı izledim
Jess'in imzasındaki gibi Hele şüküruyanmış aslan parçası..Artık eski Boran'ı görmek istiyorum.. inandığı değerler ve sevdikleri için savaşmasını istiyorum
lütfen artık
* beğendin mi
beğendim
* bilmediğin şeyler var
* seni seviyorum Sıla deyip Sıla'nın başını Boran'ın omzuna yaslaması
* saçma replikler
* ortalıkta dolanan ama bişey anlamaya ağa herşeyi en son öğrenen ağa
bunlarla oyalamasınlar bizi...
Jess özette geçen boran sıladan duyduklarına inanamaz kısmından dolayı ben bu ihtimali de düşünmüştüm.Yani ya cihanın yol boyu yaptıklarından bahsedebilir ve o yüzden kanama geçirdiğinden ya da firuz ve kevserin kendisine verdikleri tepkiden bahsedebilir. Bu sebeple boran cihanın yaptıklarını bilerekte karşısına çıkmış olabilir büyük bir ihtimalle.:img-yes:
Bu arada Jess avatarın ve imzan muhteşem olmuş.:good:
Not:Resimler için çok teşekkürler Bimkolikbye
elwiens_86 04-04-07, 21:18 bu fragman konusunda Allah kanal d'yi nasıl biliosa öle yapsın işallah...
ya ben bu dilruba'ya takıldım..bu kadının çeviridkleri nasıl ortaya çıkacak..bunu yapacak tek kişi vardı hikmet bey amca o da tırsak çıktı..şimdi şeref teyzem başka şeylerle ugraşacak..e dilruba'yı napcaklar...benim bu özetten çıkardığım sonuç gümüş hasta değil..yani bu yöndeki umutlarım arttı..e bu konu ortadan kalktıgına göre senaristlerimiz kalan bölümlerde ortalığı bulandırmak için dilruba'yı mı kullanacklar acaba...şu miras konusu,vasiyet davası falan..kalan zamanlarda da bunlarla mı ugraşacak şadoğlu ailesii
Aaa bak ben sabahtan beri aklımda olan şeyi yazmayı unuttum ya..Arkadaşlar bu hafta "Kanser Haftası"ymış..ben sabah radyo dinliyordum dj demez mi bu hafta kanser haftası diye...Kafamda kocaman bir ampul yandı çizgi filmlerde ki gibi...:img-hysteBence bu senaristlerin bu kadar uzatma nedenleri ve bu hafta açıklanıyor olması haftanın anlam ve önemiyle alakalıdır...Böyle olursa kesinlikle Gümüş kanser olmayacak diyorum...Diyorum ama ben kendime bile inanmıyorum ya o da ayrı konu...:img-hyste
Dilruba teyzemin ne entrikalar çevirdiğini sanırım hiçbir zaman öğrenemiyeceğiz...Ta ki M.Fikri dedemizi öbür tarafa postalıyana kadar...ben bu kadından tırsmaya başladım ne yalan söylim..:img-hyste
ya ewet ne bu ya bınbır gecenın masallah 1 haftadan önce verıyolar gümüşe gelınce son günlere kadar vermıyolar öf çok sinir oldum ya ne bıçım iş bu böle ay çok sinir oldum:(:(
neyse artık yarın şu çok beklenen fragmanı görcez:D:D:D:D:D
elwiens_86 04-04-07, 21:21 ya ewet ne bu ya bınbır gecenın masallah 1 haftadan önce verıyolar gümüşe gelınce son günlere kadar vermıyolar öf çok sinir oldum ya ne bıçım iş bu böle ay çok sinir oldum:(:(
neyse artık yarın şu çok beklenen fragmanı görcez:D:D:D:D:D
Valla bıktık artık kanal d nin saçmalıklarından....Sen yine yarın bekliyorsun..Ben onu da beklemiyorum..Çünkü ben ne zaman beklesem hep son gün görüyorum fragmanı...Allah'tan net diye birşey var yoksa çatlardım meraktan...
insallah dediyin gibi olur arkadas ben dilrubaya cok sinir oluyorum ciksin diziden
bide gumuse gelince gumus iyi sonuc alirsa baska sey atarlar ortaya simdi ne olur acaba
ben gümüş'ün hasta olmadıgı konusunda baya bir umutlandım özetten sonra ki bu konuda gümüş o kitleyi hissettiğinden beri en umutsuz kişilerden birisydim..senaristler bize bunun sinyalini verdilerse mutlaka sonunu getirirler diyodum ama özetten sonra umutlarım arttı..yani aslında özette de umut verici pek bişiy yok ama araya yine hortlak ve m.c. karıştıgı için muhtemelen hastalık durumu atlatılmıştır diye düşümeye başladım..umutluyum artık yani...
oncelikle BIMKOLIK ellerine saglik...
ve tabiiki HARAMI cim senin de yardimlarin icin tesekkurler...
ya ben fragmani izlemeye doyamiyorum..
konagi ne kadar da ozlemisim bi sahnede sadece konagi gosteriyoo...
mardin buyulu sehir...
nasil da dizideki hava mardinle beraber degisti...
Boran Aga bu hafta dokturecek orasi kesin ofke cok yakisiyo bu adama yaaa..
daha onceki bolumlerde de emreyi kiskanip ofkelendigi sahneler cok tatliydi ama bu bolumdekiler baska olacak...
emre den hincini alamiyordu cihan dan alacak insallah...
sila ya bende cok uzuldum nasil da masum ve urkek bir hali var boran in kollarinda...
bu durum iki asigin birbirleri ile didismelerini bir kenara birakip beraberce ortak bir yol izlemelerine neden olacak en cok bu tarafi beni sevindiriyo..
Cihan in ipini asiret cekecek galiba ALI AGA bir hukum verse de rahatlasak...
cihan a en cok ne dokunur ....meydanin ortasinda kocasi icin af dilenen bir kadinin dustugu sefil durum bence buna gozleri dolar cihan efendinin...
sansli adam ya bu cihan ..o kadar vukuata ragmen yaninda olabilen bir karisi var ..
simdi bi de o kadina can borcu da olacak....
***son sahnedeki kisi bence de Firuz Aga boran in bakisi o kadar ofke dolu ki SILA nin ki ise bir o kadar urkek....
Boran Kevsere o sekilde bakmaz ama babasina bakar...
elwiens_86 04-04-07, 21:24 insallah dediyin gibi olur arkadas ben dilrubaya cok sinir oluyorum ciksin diziden
bide gumuse gelince gumus iyi sonuc alirsa baska sey atarlar ortaya simdi ne olur acaba
Ne mi olur tabi ki Nihan:img-hyste ...Hortlak ne olacak...Senaristlerimizin başka ne gibi kozu var ki..Isıtıp ısıtıp önümüze veriyorlar....Gerçi heralde artık araya birşeyler girmezler zaten şunun şurasında kaç bölüm kaldı ki...:icon_sorr
valla dogru soyluyorsun arkadas net olmazsa ne yapariz fraqmana kalsa biz catlariz valla ben yarin sabah uyansamda guzel olur ya bence yayinlarlar fraqmani cunki cok karisik olucak guzel olur insallah
CiCi-WeLeT 04-04-07, 21:28 Ya arkadaslar sinir oluyorum sinir, su aslan parcasi lafini sizde Boran'a yakistirmayin ya. Cihan tamamda, siz yapmayin etmeyin. Dizi'de en nefretlik replik o bence.
Jess imzan cok güzel ama son cümlesi igrenccc, hic begenmedim.
Bebege bisey olmaz bencede, yada denildigi gibi ikizdir sadece birisini kaybediyordur. Buda üzücü tabi, ama hic yoktan iyidir, degilmi?
Ali Aga Cihan icin o gereken yapilsin cümlesini sarf ediyorsa, cihan infaz mi edilecek simdi? Oley be, geber ulan geber. Sana söz siyah bir celenk yollayacagim cenaze törenine.
elwiens_86 04-04-07, 21:28 valla dogru soyluyorsun arkadas net olmazsa ne yapariz fraqmana kalsa biz catlariz valla ben yarin sabah uyansamda guzel olur ya bence yayinlarlar fraqmani cunki cok karisik olucak guzel olur insallah
Çarşambadan başlıyorum gün boyunca başka kanalı açmıyorum ama hiç yakalıyamıyorum...Artık bende mi sorun bilmiyorum...Sabahta kalkıyorum bakıyorum gece yarılarına kadar oturuyorum ama nafile...:icon_sorr
Hadi ama yazın birşeyler ya...:happy0064 Bakın görüyorum sizi...:img-hyste
ya gercekten bitiyormu?ya ne yapicaz biterse ben dayanamam
baska diziye alsinlar gumusle mehmeti guzel ask dizisi olur insallah
elwiens_86 04-04-07, 23:07 inin ve cinin top oynadığı bir foruma iyi geceler.fragman yok ama elimizde tuhaf bir özet var arkadaşlar eğer konu bulamıyorsanız bunun için yorum yapabilirsiniz .acaba şeref gidecek mi kalacak mı?ahmetin yüzünü gösterecekler mi göstermeyecekler mi?mehmet gümüşün hastalığını nasıl öğenecek?gökhan selimi ne şekilde katledecek?onur mumlarla arasında ki problemi çözebilecek mi?m. firki büyük kuş olacak mı?(minik kuş deyince aklıma susam sokağındaki turuncu yaratık geliyor hep:img-hyste )senaristler bizi çileden çıkarmadan bu bölümden yüzlerinin akıyla sıyrılabilecek mi?hepsi ve daha fazlası belki de eksiği bu özette okuyun anlarsanız bizede anlatın...yeter ki yorum yapın
Ay valla akşamdan beri konu bulacam diye göbeğim çatladı...:img-hyste Garip bir tabir oldu ama sezyumun beddualarından pay almamak için ne bulursam yazdım...Neyse sen susam sokağı diyince aklıma geldi...Dilruba teyzem minik kuş dediği an aklıma gelen ilk şey susam sokağı olmuştu...:img-hyste Umarım dilruba teyzem fena birşeyler açmaz minik kuşun başına...
Ayrıca Mügecim dediğin o Melekle ilgili sahneye bende bayılmıştım...Hatta o sahne hiç bitmesinistemiştim...:img-blush Ne güzel bakıyordu öyle babasına...Ama Kıvanç'ta o sahnede çok iyi oynamıştı hakkını yemeyeyim şimdi..Ben onu pek sevmezdim eskiden ama artık sevmeye başladım...Hatta o sahneden sonra bile diyebilirim...Bu itiraftır aramızda kasın :)
fkenan1979 04-04-07, 23:10 Ahanda buldum,cihanın çocuğu vurulacak bence.Özel hatta öyle bir haber vardı sanırsam.Bugün malum siteden izledim.yeğenini mi vuracak? diye.Bence tam ateşleyecekken Cihanın oğlu önüne fırlayacak.İnşallah ters köşe olurum.Ters köşe olmayı hiç bu kadar istememiştim.
evet bende aynısını diyordum of off bende hiç bu kadar ters köşe olmak istememiştim hemde hiç ama sanırım dediğin gibiymiş masum bir can ama bu cihanın yatacak yeri yok onu biliyorum :icon_whis
Nasılda kanıyoruz hemen,bir kükreyişe bizi kendilerine unutturamazlar Sema-Eylem ikilisi.
Ebe muayene sırasında temizlik yaptığı için sanırım orada kanlı küvet var.
Bimkolikciğim Boran Sıla'yı taşırken üstü başı kan oluyordur ve gömleğini değiştiriyordur.
fkenan ortaya laf atıp kaçmak yok.Kim kimi vuruyormuş.
:img-hyste bunu tahmin edip ger, geldim canım biliyordum kesin laf attı ortaya kaçtı bu derler diye silahın önüne oglu atlıycakmış cihanın ve yaralanacakmış :icon_sorr bu cihan ben ne diyeyimki kör kurşulara gelesice ay buda tam tombolak kevser tarzı oldu :icon_whis
[Zaten Boran ın konağa ısrarla gelmesinin nedeni nedir anlamadım.Al karını git kardeşim koskoca ağasın ev mi yok sana bu ısrar niye...
Firuz alsın konağını başına çalsın..
Boran Cihan a silah çekmiş olabilir ama kullanacağını sanmam..
Cihan dan farkı olmaz o zaman...
Allaha havale adalete teslim derim ben...
Törelerle savaşacaksa diğerlerinin cahilliklerine ortak olmamalı...
mause avatarım sana ithafen canım...Beğendin mi?
Sevdin mi?
Yakışmış mı?
Dellenmedim merak etme,eskidendi o çok eskiden...
Teo nice yıllar,Tülay ve çocuklarınla mutluluklar dilerim...
Boran ne demişti, ben burada doğdum büyüdüm çocuğumda burada doğup büyüyecek.Bence Firuz ve Kevser gitsinler konaktan.
Dilkam...Beğendim
Sevdim
Ama neden içim dışıma çıkmış.Bütün bir mause bulamadın mı?
fkenan adam silahı alnına dayadı araya girecek mesafe yok ki.Birde şimdi Boran'a bunun vicdan azabını mı çektirecekler?
gümüş kalp 04-04-07, 23:16 arkadaşlar herkese iyi geceler.yarın pek fala giremeyeceğim ve şu anda gözlerimden uyku akıyor.bu günlük benden bu kadar. bir iki şey yazmadan çıkmak istemedim.dayanın arakdaşlar yarıyı geçtik.fragman gelince inşallah herkes yeteri kadar yorum yapar.kalıp forumu ayakta tutmaya çalışan herkese kolay gelsin...
elwienscim şimdi esofman mevzusunu diyenlerdende biri benim ama benim dediğim olay yatak odalarına çekildikten sonraki zamanlar içindi...Benim dediğimdeki kasıt aslında şuydu; eve geldiklerinde iş kıyafetleriyle değilde,daha spor bi kıyafetle otursalar daha iyi olur dedim...Örneğin yatak odalarına çekılıyorlar Gümüş kotpantolonuyla yatakta kitap okuyor Mehmeti beklerken,şimdi ne gerek var ki o kot pantolonuna....Yalıdaki giyim tarzı muhabbeti taaa dizinin en başında Şeref Hanımdan geliyor...Bu konuda çok hassas!!! İlk başlarda Gümüşü çok uyarmadı,yalıda bir adap vardır kızım diyerekten :img-hyste
Bende yönetmenimizi beğeniyorum,gerçekten bize güzel kareler izlettiriyor ama bi Melek bebeği yakalayamadı,onu oynatamıyolar....Geçen bölümlerdeki Melekin kırmızı kıyafetlerle yakaladıkları o anlar çok hoştu...Onun hatrına susuyorum ama bebek diziye girdiğinden beri ağlaması gereken yerde gayet durgun,ağlamaması gereken yerdede ağlıyor oluyor ve o sahnelerde sesini kesiyorlar :)
Gümüş ve Melek sahnelerinin doğaçlama çekildiğini düşünüyorum. Tabii yine senaryo var ama dialogların çoğu doğaçlama. Bana çok gerçekçi geliyor. Mesela Melek başını kaldırıyor, o anda Gümüş 'Bıraksam yürüyeceksin koşa koşa.' diyor. Bu durumda bu ilginç cümle Songül Öden'e ait yani.:icon_whis Bende taktım şu cümleye zaten.
Ev hali konusuna gelirsek evet bencede hiç olmazsa odalarında rahat birşeyler giysinler. Mesela Mehmet şort giysin. Bu ':icon_redf' anlamda söylemiyorum canım bu ':kahve' anlamda söylüyorum. Ayy kendim bile inanmadım.:img-hyste
şu cihann da kedigillerden galibaa haramicim kızmasınn ama hep dört ayak üstüne düşüyorrr şimdi de oğlu mu kurtaracakk? bakalım görürüzz aslındaa mantıklı ancak küçük bir çocuğun yalvarmalarına karşı veya karısına karşı o silahı indirir borann
STRİP CLUB kızları bugün erikti, pastaydıı derken kafayı yedirdiniz bana ağzım sulandıı sulandıı şimdi de dilkanın avatarıı !!önce kivilerii uyku sersemliği normal sandım meğerr fareymişş ilahi dilkaa çok sevdiğim bir meyvedir ama midem bulandıı ben o kiviyi cihan olarak hayal edebilir miyim? ne de olsa ağam doğrayacak onu çiğ çiğ:img-hyste
Fkenan nasıl yani arkadaşım olamaz yaa... İnsanın sevincinin kursağında kalması böyle birşey olsa gerek:icon_sorr Yazık ufacık çocuğa. Var ya bu cihanın yatıcak yeri yok ne pis bir adam onun yüzünden bugüne kadar ne masum insanlar zarar gördü. Allahından bulsun ne diyim. Demek ki bir ara tüyolarda cihan için üzülücez ona acıyacağız tarzı söylemlerin olması bundan sebepmiş herhalde... Yalnız böyle birşey olursa boranın durumu ve ruh hali nasıl olur onu çok merak ettim şimdi. Yıkılır adam yahu bir pisliği ortadan kaldırıyım derken zavallı masum bir çocuğa kurşunun isabet etmesi... Düşüncesi bile korkunç görünce ne olurum bilemicem:sad53:
Not:Teoman abi her ne kadar tanışmasakta forumdaş olmanın verdiği cüretle kabul edersen bende Doğumgünün kutlu olsun diyorum. Ailenle beraber nice mutlu senelere:img-wink:
CiCi-WeLeT 04-04-07, 23:23 haramikedi aslanlı avatar fikri güzel ama seninkinin esniyomuş gibi bi hali var. :img-haha: :img-hyste
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Heart_84 gece gece beni güldürdün ya, allah sana Sila'nin bu hafta en güzel bölümlerinden bi tanesi izlettirsin.:img-yes:
Haramikedi kizma ok canim? Sen kükrüyor diyorsan, kükrüyordurda, banada avatarindaki aslan esniyormus gibi geldi ama. :img-hyste
Ama merak etme Boran Aga bu hafta esip gürlüyor ve kükrüyorda. Duymadin mi Fragmanda'ki o son sesi? Böyle nasil desem, yankili yapmislar.
Cihan bitti diyorum ama ölmez, kötüler cok yasarmis cünkü. Hem Boran Aga o kadar merhametsiz degil, onu cocuklarina ve karisina bagislar.... diyecegim ama Fotomodel cocuklarini ve karisini bile gözü görmüyor gibi birseyler yazmis, yani o kadar cok sinirliymis, öfkeliymis Cihan'a Boran Aga.
şu cihann da kedigillerden galibaa haramicim kızmasınn ama hep dört ayak üstüne düşüyorrr şimdi de oğlu mu kurtaracakk? bakalım görürüzz aslındaa mantıklı ancak küçük bir çocuğun yalvarmalarına karşı veya karısına karşı o silahı indirir borann
STRİP CLUB kızları bugün erikti, pastaydıı derken kafayı yedirdiniz bana ağzım sulandıı sulandıı şimdi de dilkanın avatarıı !!önce kivilerii uyku sersemliği normal sandım meğerr fareymişş ilahi dilkaa çok sevdiğim bir meyvedir ama midem bulandıı ben o kiviyi cihan olarak hayal edebilir miyim? ne de olsa ağam doğrayacak onu çiğ çiğ:img-hyste
Odile,yapma bunu bana o benim.
Dilkam dedim sana içimi dışıma çıkarma diye millet sizin avatarınıza sulanırken benimkine bööö diyor.:icon_sorr
Bölüm yorumum:Cihan'a ağlamak çok yakışmış.
ben de kaçıorum arkadaşlar..bugünkü performansın maşallahı var sayfalar baya ilerledi..sanırım bunda gözyaşı dolu fragmanında etkisi var..bu dizide göreceğimiz son gözyaşı olur işallah..
bu arada zaten kısacık olan fragmanda mehmet'in cümlesini tamamlamadan fragmanı bitiren zat-ı liye teşekkürlerimi sunuyorum..sebep diye de sormak istiyorum kendilerine...cümlesini tamamladıktan sonra kesseler bir tarafı eksilecek sanki..bu bölümde nihan'ı görmemek umuduyla:sad53:
mausecim canım benim yazıpta çekmedikleri,çekipte göstermedikleri sahneleri ,dizi bitince kolaj olarak vereceklermiş.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
bölüm yorumum: zor durumda erkek yada kadın,çocuk yada büyük kim olursa olsun sevdiği, güvendiği, ihtiyaç duyduğunu insanı yanında ister.ondan güç alır destek alır.yaraları,acıları daha çabuk iyileşir.
bir çocuğun düştüğünde annesinin gelip yarasını öpünce acının geçmesi gibi..:sad53:mutsuz bir anında sevdiğinin elini tutması gibi.
not: jess ortalarda yok.ne demişti yorum yoksa hinlik peşindeyim..:img-wink:
Tam isabet diyorum.Jess bütün hinliğiyle çıktı ortaya:happy0064
Sevgili Jess,özeline çok girmeyecekse senin o yatak odasında ne işin var?:icon_whis
Kolaj deyince bence bunla uğraşmazlar araya flashback serpiştirirler.:img-hyste
Bölüm yorumum,Kocasının arkasına sığınmış aciz bir Sıla değil Güçlü ayakları yere sağlam basan ve kocasıyla elele törelerle savaşan bir Sıla göreceğime inanıyorum.
Kızlar siz coşturmuşsunuz burayı walla 10 sayfa okumaktan gözlerim şaşı olcak.:D
Biraz önce tv de fragmanı izledim mehmetin cümlesinn yarım kalmadığını gördüm.:DFragmanı ekleyen arkadaş erken kesmiş biraz .Mehmet orda"allahım benim ömrümden al karıma wer"diyor.:DYine birilernn günahını aldık galiba:icon_whis
Tam isabet diyorum.Jess bütün hinliğiyle çıktı ortaya:happy0064
Hem de ne hin:img-wink: Öyle bir endam etmişki Boran' ın tepesine kesin boğuldu yavrucak.
Bölüm yorumum,Kocasının arkasına sığınmış aciz bir Sıla değil Güçlü ayakları yere sağlam basan ve kocasıyla elele törelerle savaşan bir Sıla göreceğime inanıyorum.(Mause' um idare et)
MAKEDONYALI 05-04-07, 21:43 herkeze merhabalar arkadaslar fragmani ilk defa cuma gununden once televizyonda gordum :happy0064 :happy0064 cok guzel bir bolum bizleri bekliyor gercekten ya dizimiz eski haline dondu nihayet cok sevindim :happy0064 bu fragmani cok begendim ben cok guzel gercekten artik bolum nasil olur Allah bilir.cihanin o aglamakli halini tepesindede borani gordumya degmeyin keyfime yani :bella :bella
yazik sila ne haldeydi oyle fragmanda ya uzuldum :icon_sorr
boranin gercekten sonunda uyanmasina ve eski haline donmesine en onemlisi dizimizin eski haline donmesine cok seviniyorum :happy0064
ya evet canim ben de sana katiliyorum yaaa hepimizin icinde bir kipirti var ne biliyim dizinin ayri bir heycani var sanki ay ben yarin aksami sabirsizlikla bekliyorum yaaaa sizin yorumlarinizi okurken ya da ne biliyim yorum yaparken acayip heycanlaniyorum yaaaa ayyy süüüpppeeerrr oolucak arkadaslar süüüpppeerrr
ya ne diyeyim bilmiyorum ben henüz simdi özel hat taki mehmet akif alakurt röpörtajini okudum yaaa bana öyle geldi ki ya bebekte bir sorun var ya da silanin hamileligi tehlikeli gececek ya da buna benzer bir sey olacak
aama sila ile boran hastaneye gitiklerinde cookk güzel sahneler izleyebiliriz ne biliyim ultrasonda boranla silanin heycanini belki de ikisinin de gözyaslari ile birlikte birbirlerine sarilislarini izleyebiliriz
selimtemel 05-04-07, 21:48 selimtemelcim bakıyorumda senin imza da süper olmuş tahrik edici ve öz senleri ürkütücü tebrikler arkadaşım yok mu başka özsendövcem üyesi arkadaşlar yaaaa
Efendim çok teşekkür ederiz. Onca işin arasında apar topar yapabildik ama, bu kadar oluyor. Millet gibi photshop ustası değiliz ama, ölmicek kadar imza yapar, ölmicek kadar ingilizce konuşuruz misal : I'm hungry, drink water :img-hyste .. Bak yeter bu kadarcık sevgili hemşerim
ses konusuna girme kardeş ya ben bu seste doğal birşey bulamıyorum adam bunu iş olarak öylesine yapıyor duygu yok bence
Şimdi sen benden bu kadar deyip bu gecelik vedanı yaptın ama, ben Kıvanç'taki oyunculukla fragmandaki sesin çok güzel uyduğunu HALA düşünmeye devam ediyorum. 81 nci bölümde de aynı şeyleri düşünmüştüm. Tamam Umut Tabak önüne gelen her dizide esas oğlanı seslendiriyo olabilir ama, iyi ses var adamda bence be yaw.
NOT:selimtemel bey kardeşim yazık günah! Yüzü toprağa bakan kadına iftira atma. Yapmaz benim cancağızım numara falan. Bilmez öyle şeyler. Cancağızım ölümlerden döndü. Allah onu Minik Kuş'a bağışladı.:icon_whis
Seni gidi seniii.. varsa yoksa Dilruba de mi.. Peki Bodur pilice verdiği akıllara ne diyeceksin. "Piyango gibi izdivaç yaptın" lafı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Eee büyük ikramiye de Berk oluyor bu arada. Ama kırk yıl düşünüp de aklıma gelmeyen şeyleri Dilruba teyzecimin geçmişinde görünce böyle oluyorum haberin ola :img-fear2
Şİmdi fragmandan yola çıkarak bu Cumartesi izliyeceğimiz bölümle ilgili bir tümevarımda bulunmak istiyorum..:
Muge_DS nin de zaman zaman belirttiği gibi, dizi 80 dakkayla sınırlı olduğu için, arada saçma kopukluklar olmaz da, öteki bölümden makaslanan sahnelerle gelecek bölümden kesilen sahneleri tam bağlayamazlarsa, -ki öyle olacak kanımca gene- Bu bölümde M & G'lü sahneleri pek fazla izleyemeyebiliriz. Gene saçma şeylerle doldurabilirler. Bu biiir... Sonucun açıklanması gene haftaya kalabilir bu ikiii.... Bu devirde, hangi hastanenin hangi hemşiresi veya tıbbi sekreteri veya yetkilisi, bir hastasını telefonla arayıp telefona çıkan hastanın yakınına "biyopsi sonucunu alacaktı da, yok göğüs kanseri için yaptırmıştı da, yok yarın gelecekti de doktor bekleyecekti" diye en kaşarlısından açıklamalarda bulunur... Git hastanın kendisine anlat ne anlatacaksan.. Tövbe tövbe....En sonda, kurtlarınıza hücum borusu çaldıracak tahminimi söyleyiverem gaari; Hani Mehmet, fragmanın son kısmında "benim ömrümden.." diye başlayan bir cümle kuruyor ya. Son bir kaç bölümdür baya bi duyar oldum bu lafları ben. "Allah benim ömrümden alsın size versin" falan filan.... Şimdi diyorum ki, "bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş" Acaba diyorum...yoksaa.... :img-help: anladınız siz onu
İşin doğrusu, bir insanın kişiliği ne ise aşık olacağı insanda da ortak bir şeyler olabileceğini düşünüyorum. Tersinin olabilirliğine ihtimal vermiyorum. Şimdi, Sıla'nın doğasındaki insan sevgisini, gücü, iradeyi hissetmeseydi Boran aşık olabilirmiydi? Ya da Boran'ın doğasındaki insan sevgisini, adalet duygusunu ve iradeyi hissetmeseydi Sıla aşık olabilirmiydi. Aralarındaki aşkın temelini olşturan , çekim kaynağı ortak özellik bana göre bunlar....Eğer bu özelliklerden birini çekip alırsak ortada aşkın kalmayacağını düşünüyorum. O nedenle de dava mı, aşk mı sorusunu sormadım, sormaya da gerek görmüyorum... Böylesine bir aşkı ve davayı elma ile armut değil ki değilki teraziye koyabilesiniz...
Doğrudur, farklı düşünüyorum...farklı yaşanmışlıklarım var... ama ben de böyleyim... hiç te şikayetçi değilim.... böyle düşündüğüm için hiç te zarar görmedim....söylemesi kolay ama bu dünya görüşünü yaşamak zor, orası da bir gerçek....
Selim'in Gökhan'a söylediklerinden sonra Gökhan'ın Bahar'a tepkisi ne olur acaba. Olanları öğrenince Bahar'la yapacakları konuşmayı çok merak ediyorum. Gökhan'ın tepkisinden sonra Bahar'ın Selim'e tepkisi ne olacak acaba. Gökhan duyduklarından sonra çok üzülecek. :icon_sorr:icon_sorr Olan arada Bahar'a olacak.
kardeş vallaha o ses dünyanın en etkileyici sesi olsada bana sökmez adama sinir oldum birkere sen ne dersen de ben bazı bölümlerde oyunculuğu bu sesin kötü yönde etkilediğini düşünüyorum ve düşünmeye devam edeceğim gidiyordum kulaklarım kızarınca döndüm bak iyi olmuş ben neden döndüm hatırladım şu alta görünen imza çalıntıdır nerden çaldığıı hatırlamıyorum yapan arkadaşa çok teşekkür ederim umarım kızmaz bilgisayarımda kalmış karıştırırken gördüm koydum canım kimsen ban kızma istemiyorsan özelden mesaj at ben kaldırırım:img-blush buraya çok uydu neyapayım yorum yapmayanları bende silbvestir gibi yiyeceğim söylemedi demeyi
O nedenle de dava mı, aşk mı sorusunu sormadım, sormaya da gerek görmüyorum... Böylesine bir aşkı ve davayı elma ile armut değil ki değilki teraziye koyabilesiniz...
Şoktayım!. Senin tabirin ile elma armut gibi "Aşk mı dava mı" konusunu açan sensin. Hatta dava aşktan üstündür saptamasında bulunan da sensin. Ben bu örneği sadece senin dilinden konuşabilmek adına vermiştim. Ne yazık ki geçmiş bölümlere ait başlıklar kazaya uğradığı için sana kanıtlayamam ama pek çok arkadaşım senin o yazını hatırlayacaktır.
Doğrudur, farklı düşünüyorum...farklı yaşanmışlıklarım var... ama ben de böyleyim... hiç te şikayetçi değilim.... böyle düşündüğüm için hiç te zarar görmedim....söylemesi kolay ama bu dünya görüşünü yaşamak zor, orası da bir gerçek....
Sana zaten düşüncelerini değiştir diyen yok farkındaysan. Ben senin düşüncelerine saygılıyım. Benim gibi düşünmeni beklemediğimi farklı düşüncelerini normal karşıladığımı kibarca ifade etmeye çalışmıştım sadece. Sen müneccim miyim diye sorgulayınca bunun müneccimlikle değil algılama şekli gönül gözüyle ilgili olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Zira ben de müneccim değilim. Hatta buradaki kimse münecim değil. Bugün gördüklerimizi geçmişte algıladıklarımızla güncelleştirip yorum yapıyoruz.
Bölüm yorumum,Kocasının arkasına sığınmış aciz bir Sıla değil Güçlü ayakları yere sağlam basan ve kocasıyla elele törelerle savaşan bir Sıla göreceğime inanıyorum.(Mause' um idare et)
siyah-beyaz 06-04-07, 06:29 Günaydınlar sanırım siftah benden,ee bereket de sizden...
Aynı kuşku bugün bende de oluştu malesef.Bugün ne olduysa aklıma eski bölümlerde okuduğum bir tüyo geldi.Tüyoda Firuz'un bebek haberini alınca davullar çalacağı, yoksullara yemek vereceği gibisinden birşeyler yazıyordu.
.
Aslında Sıla'yı kaçırırken Cihan da *davullar çalsın*giibsinden bir şeyler söyledi.Tamamen tesadüfen bir başka dizide kızının infazını gerçekleştirecek olan baba,*gelinliğini giydirsinler* dedi . Demek ki hüküm yerine getirilirken böyle seramoniler olabiliyor.Ben böyle algılıyorum...
Ama bu resimde ve geçen bölümde gördüğümüz Sıla bu güçsüz ,çaresiz,hain Cihan tarafından zorla kaçırılıp,eli kelepçelenip olmadık hareketlere maruz kalan,gözünün önünde bir adam öldürülen Sıla ve karısı ve karnındaki bebeği için savaşa hazırlana bir Boran karakteri.
QUOTE]
Bu resim bana neyi düşündürüyor sevgili MAUSE biliyor musun,sokakta oynarken -hadi biraz daha ileri gideyim,yaramazlık yaparken - düşen dizini parçalayan çocuğunu biraz öfke ve telaşla hastahaneye götürmeye çalışan bir babayı...(ben de ana-babalıkla bozdum kafamı galiba)..Yani bu resimde acilen yardıma ihtiyacı olan ve bunu yerine getirmeye çalışan birileri var ...
[QUOTE=OZ-3;2884103] O nedenle de dava mı, aşk mı sorusunu sormadım, sormaya da gerek görmüyorum... Böylesine bir aşkı ve davayı elma ile armut değil ki değilki teraziye koyabilesiniz...
Sorsaydın dava mı aşk mı diye,bunun kişiden kişiye değişeceğini söylerdim.Ama davayı seçenler, büyük liderler hep aşkı 2. plana atmış kişiler.Bazen tek başına ,bazen mutsuz...İkisini bir arada yürütmenin çok zor olduğunu birinden birinde zaafa uğrayabileceklerini düşünüyorum...Her ikisi de çok emek isteyen ve zaaf kaldırmayan konular...Kısaca ikisi bir arada çok zor diyorum en azından ben başaramazdım....
SEVGİLİ JESSS magazin programlarına düşersen görürsün,söylemedi deme...
Herkesin günü aydın olsun forum ahalisi.Kargalar uyanmadan işe gelen bir benim galiba bu sabah. Jessimin isteği üzerine pek bi aslan gördüm kendimi aynen burcum gibi. Avatarım- imzam hepsi ormanlar kralı ile doldu bugünün şerefine. İnşallah bölümün sonunda dumur olmam.Çünki hep heyecanla beklediğim bölümlerin sonunda hayal kırıklığına uğramışımdır.
Akşamla ilgili tek dileğim Sıla bu kadar acı çekerken mümkünse ızdırabını paylaşmak ve gerçekleri birebir görebilmesi adına Boranın Sılanın yanına zamanında gitmesi.Olduda bitti maşallah görmek istemiyorum artık. Yaşanacaksa sevinçleri de üzüntüleri de beraber yaşasınlar. Dizide anlatılmak istenen gerçek aşk o zaman daha inandırıcı olacaktır değil.:good:
Jessim gazetecilerin yediği naneye bak.İnsanın özel hayatı da olmayacak mı.Forumdaki hukukçu arkadaşlara başvur ve hemen dava aç gülüm. Yoksa çekik yeşil gözlü CİN'in elinden biz seni nasıl kurtarırız.Özeline çok girmek istemiyorum ama resimde şahane olmuş, kötü yakalanmışsınız kızım çok kötü:img-hyste :img-hyste :img-hyste
bye bye bye
Arkadaşlar bu forumda bir şey dikkatimi çekmeye başladı...Dizi ile empati, telepati kuramıyoruz..:img-hyste . Bugünki dersimiz dizinin en başından neler olmuş, neler yaşanmış bir hatırlatma yapmak ve sizlerin görmeyi es geçtiğiniz TÖRE konusuna biraz dikkatinizi çekmek. Ne o aslanlar,naralar, çocuk kaybetme telaşları..Esas konudan sapmayalım dimi ama anacım :img-blush Şimdi herkes , kendisinİ (hatta ailesini)bu diziyi ilk seyretmeye çeken nedeni (konu mu , oyuncular mı?) ,bu dizideki önceliğin ne olduğunu (töre mi, aşk mı?) ,giden arkadaşlara rağmen neden burada kalmaya devam ettiğini (sılamı, ağamı?)bir düşünsün....Ama dizinin yapımcısı ve yönetmeni ile empati kurarak...hatta telepati ...Sizden ricam,Eylül ayına geri dönün ve ATV ekranlarında dönen SILA'NIN tanıtım logosunu düşünün..
törelere karşı gelen aşk ve daha sonra da doğuran mı büyüten mi daha anne..birinci şıkkı daha pek göremedik değil, yani ucundan azıcıkkk...İkinci şıkkı daha detaylı bir şekilde gördük sanırım. Diğer hasta olan evladın kurtulması için küçük yaşında evlatlık olarak verilmiş ama muntazam para yardımlarına devam edilmiş, anneye ölü olarak bildirilmiş, gün gelip devran dönmüş yine "O" çocuğun başı dara düşmüş ve yine vazgeçilen kız akla gelmiş. ...Kurtarıcı olarak...Entrika ile sevgili ağabey ve sevgili baba yollara düşmüş , başka bir yalanla (ki bu ikilinin yalan akıllarından bile geçmez)kız Mardin'e getirilmiş ve esas annede bu sefer olaya dahil edilmiş, yine yalanla kız MardiN'de alı koyulmuş ve kızdan habersiz tanımadığı topraklarda, tanımadığı bir adamla evlendirilmiş ,bilmediği ,görmediği çağ dışı törelerle CCEEE... OLUVERMİŞ...
Büyüten anne ,acı gerçeği öğrenince kızını kurtarmak için yollara düşmüş ,hal çaresi bulmaya çalışmış ve bu uğurda olamasada, bu amaç için geldiği Mardin'de hayatını kaybetmiş...Esas anne ne yapmış,HİÇ..kızına kocası ile geçinmesini, erkekleri yola getirmenin tüyolarından bahsetmiş. Sanki kızın derdi buymuş gibi..Kafanız şişti biliyorum ama biliyorsunuz ,SÖNDÜRÜR AİLESİ'Nİ ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anlatmak istedim de... Giden gitmiş bu aileye kızlarından dolayı rahat yaşayacakları bir servet ve sınırsız imkanlar kalmış,NEŞE HANIMve ERKAN BEY'i de balonlarla yad etmek yetmiş.BEN ÇEKTİM CEFAYI ELLER SÜRÜYOR SEFAYI....
ikinci şıkkı daha sonra anlatacağım hepsi birden olursa okumassınız....:img-hyste
legends_of 06-04-07, 07:36 Herkese günaydın arkadaşlar ..............
Bugün son gün ve saatler geçmek bilmiyor..........:icon_sorr Üstelik sınavımda var of offfffffff
Bugünün mutluluk verici yönü Cihan bey artık o havalı gıcık gülümsemesini yapamayacak ..........:img-hyste
Uyan uyan dedi uyandır dı aslan parçasını.............:happy0064
Bakalım şimdi ne yapacak.?
Asteria'cım,canım;
Soruyu sevgili Hemeraya sormuşsun ama ben merak ettim,üşenmedim,gittim baktım.Bildin de mi sordun,bu kadar mı denk gelir,bilemiyorum.Tebrik ederim seni,nasıl denk getirmişsin konuya...
:happy0064 :happy0064 Canım, Diyar'ım.. Ben onu tamamen espri amaçlı olarak bir anlık bir düşünceyle yazmıştım. Yani o saniyelerde o sözlerin söylendiğini kesinlikle bilmiyordum. Üşenmeyip bakmışsın, araştırmışsın, çok teşekkür ederim. Mesajını görünce ekran karşısında 32 dişim meydanda olarak oturmaya başladım :img-hyste Sabah sabah günümü aydınlattın, sağol.
1. bölümün 10. dakikasının 23. saniyesinde Firuz ağa konuşuyor,hani şu eski Firuz ağa...Hem de öyle şeyler söylüyorki "bu adam 180 derece dönmüş" dedim hatırlayınca...Boranı karşısına almış ve "Narin bacına kıyamazsın anlarım,benim de içim sızlar(:img-fear2 ),ama kan dökülmesini istemiyorsan(:img-fear2 ) var git bacın karşılığı kız al,bizi bir torunla şereflendir(:img-fear2 ),başka yol arama;çünkü yok!Ağa dediğin yolu baştan çizer,kararı tez elden verir..." İşte 1. bölümün 10. dakikasında Firuzun söyledikleri...Sonra Boran annesinin yanına gidiyor,daha doğrusu annesi Boranın önüne geçiyor;"oğlum;töre karşısında boynumuz kıldan incedir di mi,Narinime kıyacaksın;bu kaçıncı kurban genç yaşında toprağa giren(:img-fear2 ),duvak yerine kefen giyen..." diye konuşuyor.Boranın "sana evlat acısı yaşatmıycam anne,er sözü" dediğini duyunca da,"doğru mu bu;küçükken merhameti kulağına fısıldadım,meğer yer etmiş,yüreğin yaşından büyükmüş oğlum" diye Boranın elini öpmeye kalkıyor...Nolmuş bunlara,nasıl o halden bu hale gelmişler,anlayamadım...Nerde "kan dökülmesini istemeyen,merhametten bahseden,torunla şereflenmek isteyen" Kevser-Firuz;nerde şimdiki acımasız ikili,inanamıyor insan...:img-fie:
Sen yazdıkça ben de eski bölümleri hatırladım. Firuz ilk başlarda daha yumuşak, daha anlayışlıydı. Kevser'i pek hatırlamıyorum. Nedense aklımda hep Sıla'ya tokat atmasıyla ve onun elbiselerini sokağa fırlatmasıyla kalmış :icon_evil Herkesin huyu suyu değişti zaten dizide. En başta Celil, Firuz ve Narin'in.. Biraz uzun bir alıntı oldu biliyorum ama kesmeye kıyamadım. Ne güzel cümleler yazılmış, ne güzel mesajlar verilmiş... Eski bölümlerin tadı kesinlikle farklıydı. Geçmişe dönüp baktıkça daha iyi anlıyorum. Anılarımızı tazelediğin için tekrar teşekkürler Diyar'cım..
Asteria Örtmenim,soruya bir tek ben cevap verdim,dersime bir tek ben çalıştım,ödül olarak yakama kırmızı kurdele istiyorum,olur?...:img-blush
Sana bir düzine kırmızı kurdele feda olsun Diyar'cım.troest Forumun en çalışkanı ilan ettim seni. Forumumuzun şampiyonu. Sözlü notuna da 100 üzerinden 150 veriyorum. Sevgili Sinem75'i bile geçtin. Alkış Diyar'a, alkış :happy0064
Gelelim ikinci şıkka...törelere karşı gelen aşk...
Dizide aşk var ama esas oğlanla esas kız arasında değilde yan kararterlerde gibi...:img-hyste Dizinin ilk bölümlerinde bize tanıtılan BORAN AĞA anlayışlı topraklarını ve burada yaşayan insanını seven , eli açık, töreleri değiştirmeye çalışan, müşfik, sevecen,yakışıklı,saygılı, sevimli, nazik birisi iken birden bizlerin dizinin ana konusundan saptığımızı gören gül, sema ,eylem kankilertoparlanmamız için Ağamızı ,VAMPİR VE DE T....Z cü ÇOŞKUN haline getirerek yükseldiğimiz yerden eteklerimizden tutarak hatta kuvvetlice bir tokatla uyandırı verdiler. Hatta buna bağ evindeki konuşmayı da eklediler, yani kısacası biz ,ne zaman ağaya meyletsek onlar, bizleri geri çevirmek için bir yol buldular:img-hyste Aslında iyi yaptılar çünkü gerçek hayatta da aynı ağadan aramaya başladık. (yanlış anlamayın kızlar olabilirde biz evli bayanlara da ucundan azıcık benzese dedik)Çünkü gerçekle hayali karıştımamak lazım. Hele ağa olursa dimi ama kaç tane böyle ağa var. (yemek hazırlayan, beğendin mi, beğenmedin mi diye soran)..Neyse konumuza dönelim ,dersimiz dağılmasın, o günleri unutalım,onlar mazide kaldı...:img-blush Kızımız daha faza dayanamadı ve kankisi( Ağamıza göre olmasa da kıllı lopez aylaya göre yavuklusu)EMRE beyimizle HOŞÇAKAL şarkısı ile bizlere ve ağamıza el salladı.Kuş uçtu, bizleri ve de dizi ekibini de uçurdu ve geçmek bilmeyen ,aramızda kopmalara sebep olan, ki tekrar o arkadaşların geleceğini sanıyoruz, korumalar, dedektifler ,resimler,(gizemi unutmayalım) azatlı ,narinli emreli, celilli, uzun pijamalı, herzaman kızının karşısında minnetle eğilen bedar'lı günler başladı.
Eeeee AŞK NEREDE..AŞK Bedar- celil ve cihan -esma arasında...Sağ olsun kankiler bize bu arkadaşlar sayesinde aşkı hatırlattılar:img-hyste Celil- bedar aşkı :Celilin kızını öldürmek için yollara düşmesi ile harekete geçen Bedar ,kızının yanında alır soluğu,celil bedar'ın hasretine dayanamaz konuşmaya karar verir terslenince üzüntüden köprüden atlar ve intihar eder ve neyazık ki balıkçılar kurtarır ölmez ama yalandan bedarın af etmesi için hasta numarası yapar.(ben demedim mi bu adam yalan söylemez diye):img-hyste Bizim saftirik esas kız, BORAN hariç herkesi bağrına bastığı için babasını yanına alır celil efendi olur CELİL BEY..Sonra bu bey, kumar oynar kızının parasını kumarda afiyetle yer ama karısının hışmından korkar,( korkar amam bildiğini yapmaktan da geri kalmaz )karakollardan aklı evvel oğlu, ingilizce katliamcısı, beden dili uzmanı "see you later azat "çıkartır. Aşk kadını bedar, sandalye tepesinde kocasını merakla bekler... ne aşk dimi ..Ay yazarken fena ouyorum.:img-hyste
Diğer aşklarda sonra ki sayfalarda...hemen biter mi bu dizi arkası yarın gibi oldu ama napalım canım konu yok, bunları yazalım bilgilerimizi tazeleyelim dedik malum hafta sonu.Dudaklarımızda hoş bir gülümseme kalsın..:img-hyste
Kadın ve erkek arasında en belirgin fark fiziksel güçleridir Boran' ın Sıla' yı kucağında taşıması Sıla' nın kişisel acizliğini göstermez. Bugün Boran Sıla' yı fiziksel gücü olduğu için kucağında konağa getirir. Yarın başını ellerinin arasına almış Boran' ı Sıla manevi gücüyle taşır karanlık kuyulardan çıkarır. Bana göre hayat birliği, evlilik, karı-kocalık budur. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Evlilik skoru tutulacak bir maç değil. Bana göre iki ayrı taraf yok. Bir takım var.Ben bu fotoğrafa 27 bölüm sonunda bakınca işte bunları gördüm.
Sevgili Günışığı,yine benim tüm hissettiklerime tercüman olmuşsun,dün gece evde değildim,aklım forumdaydı ama demekki Günışığı burdaysa benim burada olmama gerek yokmuş:img-yes: ,aynılarını yazardım canım,teşekkür ederim.:good:
OZ-3 le "dava mı-aşk mı?" tartışmasını uzun uzun yapanlardan biri bendim.Sevgili OZ şimdi,"ben böyle bir tartışma başlatmadım" dese de,forumu sürekli okuyanlar hatırlarlar.Yaklaşık iki hafta kadar önce (ne yazık ki silinen başlıkta kaldı) "Boran Sılanın aşkı için ağalıktan,aşiret için yapacaklarından ve töreyle ilgili kararlarından vazgeçmesin,Cihan ona 'ya ağalık ya Sıla' derse,Sıla uğruna davasını bırakmasın;çok büyük aşklarda,aşıklardan biri aşkı uğruna davasını bırakırsa,aşık olduğu kişinin ona olan aşkı küçülür" gibi bir yorumu vardı hatta biz o zaman da şaşırmış ve "nasıl yani,Cihan 'ya Sıla ya ağalık' derse,Boran 'Sılayı öldürsen de ağalıktan vazgeçmem' mi diyecek,Boran hem Sılayı hem ağalığını kurtarabilir" demiştik.Ben "benim için davasından bile vazgeçebilen bir insana karşı hissettiğim aşk neden azalsınki" diye yazdığımı da çok iyi hatırlıyorum.O yorumum çok uzundu,tamamını hatırlamam mümkün değil,yazılanlar da virgülüne kadar,birebir böyle olmayabilir belki ama çıkan sonuç "OZ-3 için dava aşktan üstün gelebilir ama pekçok insan için önce aşk gelir" sonucuydu.Tabiki OZ gibi düşüneneler,ona katılanlar da vardır,hepsine saygı duyarım,saygı duyarım ama fikirlerine katılmam.Bu,sevgili Günışığının dediği gibi,tamamen farklı hayat görüşlerinden,farklı yaşanmışlıklardan kaynaklanıyor."Söylemesi kolay,ama bu dünya görüşünü yaşamak zor, orası da bir gerçek...." fikrine de katılmıyorum.Hiçbirimiz,birbirimizin hayatının en ince detaylarını bilemeyiz,belki de benim için,benim dünya görüşüme sahip olarak yaşamak,ayakta durabilmek;çok daha zordur.
Fikirlerine hemen hemen hiçbir zaman katılmasam da,seni merakla takip ediyorum OZ-3,sen demiştin ya,birbirimize açacağımız pencereler,o pencerelerden girebilecek ışıklar için hala ümitle bekliyorum...:img-yes:
Son olarak,bölüm yorumum,kocasının arkasına sığınmış aciz bir Sıla değil;güçlü ayakları yere sağlam basan ve kocasıyla elele törelerle savaşan bir Sıla göreceğime inanıyorum.(Teşekkürler Mause...)
Sevgili Seza
Demokrasi herkes onun hakkını veriyorsa anlamlıdır. Ama demokrasi söylemleri yapıp ta arkadan bağnaz faaliyetleri sürdürüyor demokrasiyi bir amaç değil araç olarak görüyorlarsa ; bu ülkeyi o karanlık Vurun Kahpeye zihniyetlerine götürüyorlrasa, Kubilay ın başını acımısızca kesip dolaştıranlar işte gün bizim günümüz diyebiliyorlarsa ben buna karşı her türlü mücadeleyi desteklerim.
Ben 1980 darbesini ve ondan öncesi yaşananları bilinçli olarak anlayabileceğim bir yaşta yaşadım. Ama yukarıda bahsettiğim yobazların hüküm sürdüğü devirler inanki çok daha karanlık dönemlerdi. O dönemleri geri getirmeye çalışanlara karşı yapılan her davranışın sözde demokratik olsa da olmasa da arkasındayım. Bu ülkenin sadece %30 unun ( onun çoğu da tepki oyları idi ) oyları ile başa gelmiş insanların gerici fikirlerini dayatmaları da hiç DEMOKRATİK değil. Atatürk ü inkar etmek, karalamak, ondan nefret etmek nasıl bir zihniyettir. Bu zihniyete sahip olan insanlar demokratik olabilir mi?
fkenan1979 28-04-07, 09:52 bizim türk senaristlerin, nedense şu orta çağ avrupa geleneklerini, düşüncelerini getirip de anadolunun genellikle islam gelenekli aile yapısına yaftalamaları beni acı acı güldürüyor..
alık bunlar diyeceğim artık diyecek söz bulamıyorum...
"içinde şeytan var, içine şeytan girmiş" sözleri bizim kültürümüze ait bir söz değil..bu ne aymazlık, bir iş yapıyorsanız, işi yaptığınız yöreyi de biraz araştırın, öğrenin..ortaçağ avrupasının içine şeytan girmiş düşüncesi ile insanları çatır çatır ateşe atıp yaktıklarında, bu toprağın insanları psikolojik hastaları, delileri vs. durumundaki insanları dualarla musiki ile tedavi ediyordu..
siz hiç nenenizden dedenizden "falancanın içine şeytan girmiş" gibi bir söz duydunuz mu? olsa olsa cin çarpmış derler.....
sögütcüğüm hoş geldin aramıza tekrar dönmen bilsen beni ne kadar mutlu etti ilk önce senden bir isteğim var bu forma yazdıgın en güzel enfazla 3 mesajının lınkını turuncu yaza yollarmısın canım
canım ne kadar haklısın o sözü duyunca ben koptum :img-hyste böyle bir söz bizim anadolu insanına göre değil olsa olsa dediğin gibi cinler ugramış çarpmış cinlenmiş gibi deyimlerle anlatılır durumu ama :bilmim neden böyle bir sözle olayı anlatılar bende anlamadım şeytan kaçmış :img-hyste tövbe tövbe bunu nerden anladı kurşndanmı hem dökmedilerki kursunu sıla yı bir çarşaf altına sokup kafasına soguk bır tas su tutup kursunu suya boşaltması lazımdı genelede tvdeki filimlerde öyle oluyor da acaba mardinde kurşun dökme şeklidemi değişik :icon_whis
ikinci bir konu da;
yine geleneksel anadolu aile yapısı içinde yetişen insanlar,kürt de olsa türk de olsa, süryani de olsa alevi de olsa sünni de olsa asla ve asla ağa da olsa paşa da olsa evine gelen misafirin sofrasını yerle bir etmez..biz de köylüyüz, köylünün cahilini de gördük, acımasızını da biliriz, namuslusunu namussuzunu da biliriz...çok kızarsa çeker gider evde bulunup o misafiri karşılamaz.ama sofrayı yerle bir etmez..çünki sofra anadolu insanı için kutsaldır.nimet kutsaldır, ekmek kutsaldır..
yemin ederken bile sözüne inandırmak için, " şu nimeti yedi kapıda bulamayayım" derler..
belki belki çok çok ayyaş sarhoş, densiz edepsiz, cahil bir insan yapar firuzun yaptığını..ama firuz bize öyle tanıtılmadı..kız çocuklarının okumasını isteyen, kevsere gelinine iyi davranması için telkinde bulunan, sılanın burhanını bile misafirperverlik sorumluluğu ile karşılayan bir adamdı firuz.. yapmaz o işi..
ilkokul müsameresi için yazmıyorlar bu senaryoyu. hala akılları başlarına gelmemiş...
:good: :good: bu sözlerine diyecek hiç bir şey yok, bende akşam olanları anlamadım neden firuz o sofrayı dagıtı, dahası bu sahneyi kim yazdı bizler türk milleti heryerde misafir perverliğimizle biliniriz. Sayın g.o. töreleri anlatırken değer yargılarımızın özellikle kapına gelen misafiri kovmak gibi bir olayı nasıl yapıştırdı firuza ne yapmaya çalışıyor, bir anneyi (kevseri) yerden yere vurdular hamile sılayı kapıya atırdılar, şimdi firuz nasıl olurda bir lokmayı kapısına gelenden esirgiyor bu olanlarda çok kopuklu var, kevser firuzun yanına gidiyor narinin fotograflarını öpen firuzu görüyoruz, akşama kapısına geleni kovan firuzu, bu nasıl bir çelişki anlamıyorum bu kadar ağır bir dram mı bu yada bir lokma ekmek vermezmi bu insanlar bu kadarına pes diyorum ben eminimki düşmanın dahi olsa kimse kapısına gelmiş kişiye o şekilde davranmaz biz değilmiyiz tanrı misafiri diye kapılarını sonuna kadar acan bır lokmayı ikiye bölen anadolu insanını nasıl tanıtmaya çalışıyor ben anlamıyorum bizim insanımız bu değil sofrasına gelenın lokmasını ne bogazına dızer nede o hareketi yapar :icon_sorr
Sevgili ecemsi,Adana'da doğup büyümüş ve evlilik dolayısı ile İstanbul'a yerleşmiş biri olarak bu ifadeleri kabul edemiyeceğim.
Kuzenin Adana'nın neresinde yaşıyor bilmiyorum ama Adana'nın merkezinde böyle olaylar yoktur.
28 yılımı orada geçirmiş biri olarak ve her sene memleketime giden biri olarak böyle olayları hiç yaşamadım.
Hoş İstanbul'da töre kurbanları yok mu?Ama bunlar genelde doğu ve güney doğudan göçle gelen insanlarda görülen davranışlar maalesef?
sevgili mause,
ben doğuluyum mesela..
ama bizde böyle töre ve gelenek yoktur..kızlar, kadınlar öldürülmez..
bazı aileler istemediği halde kızlarını belki zorla evlendirirler ama evlenmek istemeyeni veya eşinden ayrılmak isteyeni veya evden kaçan kızı öldürmezler.
döverler,söverler falan ama öldürme yoktur.üstelik baba veya abiden değilde genellikle analarından dayak yer kızlar.kendi isteğine ters düşen kızına babalar genellikle küser, konuşmaz.
bizim memlekette kürt köylerinde de ben böyle öldürme vakaları duymadım..çünki bizim köy,dağ köylerine kadar türk olsun, kürt olsun bir çok köyden süt alıp, kaşer pişiriyor.mandralar var.bu nedenle yöre halkı ile irtibatımız oldukça sıkıdır..ben o köylerden de töre denilip de çocuğunu karısını öldüreni duymadım..
mesela nişanlı iken başkasına kaçan kızlarına, aile küser, yıllarca konuşmaz..birkaç yıl sonra çolu çocuğu olunca annesi ,bacısı konuşur görüşür .baba ve erkek kardeşler görüşmek istemez.yani genellikle böyledir.affedip konuşan aileler de var tabii..
ama kızları kaçtığı kocadan ayrılacak olursa yine sahip çıktıklarını , bunu da kimsenin kınadığını da görmedim..köylünün "ne yapsın namus işte, atsa atılmaz, satsa satılmaz" diye yorum yaptığını da duydum..şimdi bu dizilerde gösterilenler belki de doğrudur, bilemiyorum....
yani bana biraz da abartı gibi geliyor..
Gunışıgı avatarın çok güzel.31 bölüm sonra bu sahneyi gösreren senarislere teessüflerimi bildiriyorum.:icon_sorr sıla ve boranın karıkoca oldugunu hatırladınız şükür.Nedense celil ve bedar dışındaki bütün çifleri uyurken gösterdiler.narın azat firuz kevseri yatakda görmek berbattı.dikkat ettimde hiç sarılmıyorlar.agam nasıl sarılmıştı öyle.:img-in_lo Bölüm gözümüze soktular tutkulu sahnelerin engeli bedirhanmış.hiç öyle degil birkerem o öyle şeyler yapmaz.:img-wink: o babası gibi adaletli,saygılı aşkı sevgiyi bilen biri olacak.:happy0064 senarisler suçunuzu çocuga atmayın o zaten neler çekti sizin yüzünüzden.
Tahminime göre sezom finaline 4 veya 5 bölüm kaldı.senarislerin ne yapmaya çalıştıgını anlamıyorum.sezon finalini bedirhanın dogumuyla bitirecek galiba.
bu dizinin gelecek sezonda devam edebilmesi için bize boranın nasıl baba oldugun göstermeleri gerkiyor.yosa dizimiz kankaybediyor.diziyi sadece boran sıla ve bedirhan kurtarır bence.BİR SILA BİR BORAN BİR DE BEDİRHAN SILA DİZİSİNİN FORMÜLÜ:happy0064
Demokrasi konusunda çok yazasım var ama Kaan'a karşı şansımı ve forumu çok zorlamak istemiyorum.
İçime şeytan değil akşamki baba-kızın gözleri girdi.Bir türlü atamıyorum.:icon_sorr
Hasan bundan sonra ne olacak acaba?
Bu dizide pek çok şeyin askıda kaldığı gibi bu da askıda kalacak hatta Boran'ın ruhu bile duymayacak:icon_sorr
Söğütçüğüm zaten bölge söylerken oralardaki bütün insanları kastetmiyoruz.
Bağnaz geri kafalı,örümcek beyinli insanlardan bahsediyoruz.Asılnda bunun yöre ve bölge ile alakası yok ama dizimiz oralarda çekildiği için oranın üzerinden konuşuyoruz.
sevgili mause,
ben doğuluyum mesela..
ama bizde böyle töre ve gelenek yoktur..kızlar, kadınlar öldürülmez..
bazı aileler istemediği halde kızlarını belki zorla evlendirirler ama evlenmek istemeyeni veya eşinden ayrılmak isteyeni veya evden kaçan kızı öldürmezler.
döverler,söverler falan ama öldürme yoktur.üstelik baba veya abiden değilde genellikle analarından dayak yer kızlar.kendi isteğine ters düşen kızına babalar genellikle küser, konuşmaz.
bizim memlekette kürt köylerinde de ben böyle öldürme vakaları duymadım..çünki bizim köy,dağ köylerine kadar türk olsun, kürt olsun bir çok köyden süt alıp, kaşer pişiriyor.mandralar var.bu nedenle yöre halkı ile irtibatımız oldukça sıkıdır..ben o köylerden de töre denilip de çocuğunu karısını öldüreni duymadım..
mesela nişanlı iken başkasına kaçan kızlarına, aile küser, yıllarca konuşmaz..birkaç yıl sonra çolu çocuğu olunca annesi ,bacısı konuşur görüşür .baba ve erkek kardeşler görüşmek istemez.yani genellikle böyledir.affedip konuşan aileler de var tabii..
ama kızları kaçtığı kocadan ayrılacak olursa yine sahip çıktıklarını , bunu da kimsenin kınadığını da görmedim..köylünün "ne yapsın namus işte, atsa atılmaz, satsa satılmaz" diye yorum yaptığını da duydum..şimdi bu dizilerde gösterilenler belki de doğrudur, bilemiyorum....
yani bana biraz da abartı gibi geliyor..
söğütcüğümle hemşeriyiz... ben oraları küçükken görmüştüm ama yinede iç içeyiz ist doğup büyüsemde kopmadım daha doğrusu kopmak istemedim çünkü çok hoş geleneklerimiz var... kaçma konusunda söğütçüğümün dediği gibi bende görmedim duymadım hatta benim yakınlarımdakilerin çoğu diyorum hatta kaçmış...ama bugüne kadar hi kimse öldürülmemiş küsüyorlar aile büyükleri ortaya giriyor barışırlar veya barışmazlar... Ama diğer komşu şehrimiz sayılan vanda kız birine kaçtı abisine çocuğun kız kardeşini verdiler sonra çocukla kız evine dönmüşler... Zaten bu diziyi merakla izlemeye başlama nedenim berdeldi... her yöre kendine özgü örf adetleri var...
dünkü bölüm güzeldi..beni dünki bölümde etkileyen tek bir sahne vardi oda kacan kizi babasi yada abisi bilemicem öldürme sahnesiydi...tabi kalkip birde kendini vurdu...ama kendini öldürdügü zaman üzüldüm desem yalan olur...kizin bakislari hala gözlerimin önünde..cok acikli bir sahneydi....aslinda bazen abartiyorlar gibime geliyor..yani sonucta bir evden kacti diye kiz öldürülmez..tamam küsersin konusmazsin ama öldürmek abarti gibi geliyor...neyse demekki oralardada olabiliyor böyle seyler...:img-cool2 :img-cool2
cihan yine kötülügü simgeledi...babsi kiz icin sözlüsünü istemedi evden kacti diyince daha ne yapsin diyince cok kizdim...beyfendi karisini ve cocuklarini yolladi gidip otel odasinda esmayla bulustu:img-pilot :img-pilot bu burhanida anliyamiyorum..esma ta kalkip mardine gelmis..bu burhan hicmi süphelenmiyor..aciba esma ne diyip mardine geldi...üstelik birde hamileymis...tabi burhan beyde kendinden saniyor o cocugu ama cocuk cihandan..cihan kesin cocugu aldirmasini isticek ama esma aldirmicak:img-pilot
o kursun döken kadina bir alemdi..silanin icine seytan girmis dedi..üstelik benim bildigim kurunu silanin basindan dökmesi lazimdi ama sila odaya geldiginde o coktan kursunu dökmüstü..ayrica seytani cikarmak icin birde yöntemi varmis..nasil bir yöntem aciba...:img-pilot
sögütcüğüm hoş geldin aramıza tekrar dönmen bilsen beni ne kadar mutlu etti ilk önce senden bir isteğim var bu forma yazdıgın en güzel enfazla 3 mesajının lınkını turuncu yaza yollarmısın canım
canım ne kadar haklısın o sözü duyunca ben koptum :img-hyste böyle bir söz bizim anadolu insanına göre değil olsa olsa dediğin gibi cinler ugramış çarpmış cinlenmiş gibi deyimlerle anlatılır durumu ama :bilmim neden böyle bir sözle olayı anlatılar bende anlamadım şeytan kaçmış :img-hyste tövbe tövbe bunu nerden anladı kurşndanmı hem dökmedilerki kursunu sıla yı bir çarşaf altına sokup kafasına soguk bır tas su tutup kursunu suya boşaltması lazımdı genelede tvdeki filimlerde öyle oluyor da acaba mardinde kurşun dökme şeklidemi değişik :icon_whis
:good: :good: bu sözlerine diyecek hiç bir şey yok, bende akşam olanları anlamadım neden firuz o sofrayı dagıtı, dahası bu sahneyi kim yazdı bizler türk milleti heryerde misafir perverliğimizle biliniriz. Sayın g.o. töreleri anlatırken değer yargılarımızın özellikle kapına gelen misafiri kovmak gibi bir olayı nasıl yapıştırdı firuza ne yapmaya çalışıyor, bir anneyi (kevseri) yerden yere vurdular hamile sılayı kapıya atırdılar, şimdi firuz nasıl olurda bir lokmayı kapısına gelenden esirgiyor bu olanlarda çok kopuklu var, kevser firuzun yanına gidiyor narinin fotograflarını öpen firuzu görüyoruz, akşama kapısına geleni kovan firuzu, bu nasıl bir çelişki anlamıyorum bu kadar ağır bir dram mı bu yada bir lokma ekmek vermezmi bu insanlar bu kadarına pes diyorum ben eminimki düşmanın dahi olsa kimse kapısına gelmiş kişiye o şekilde davranmaz biz değilmiyiz tanrı misafiri diye kapılarını sonuna kadar acan bır lokmayı ikiye bölen anadolu insanını nasıl tanıtmaya çalışıyor ben anlamıyorum bizim insanımız bu değil sofrasına gelenın lokmasını ne bogazına dızer nede o hareketi yapar :icon_sorr
tatlım, merhaba..
seni görmek de çok güzel..
bu isteğini bu gün değil ancak hafta içi yerine getirebilirim .
çünki bu gün çok yoğunum
kevser beni sinir etti...firuz sofrayi dagittigi zaman o yüzündeki gülümsemeye sinir oldum..yani yanimda olsa kesin girtlagina yapisirdim...
zinar agada en sonunda cihan gibi davranmaya basladi..cihanin kime cektigini simdi anlamis oldum..mallarini ayirdilar diye iyicene sapitti bunlar...ayrica cihan ümmünün olayina neden bu kadar büyük tepki gösterdi anlamadim..kadin bri babasina hosgeldin demedi diye aldi babsinin evine yolladi...ümmü bide ben senin yüzünü görmeden yasiyamam dediya sinir krizleri gecirdim resmen....allahim ne askmis bu ümmüdekide ya....:img-pilot :img-pilot
silanin arabanin icinde borana sordugu soru cok güzeldi..bende cok merak ediyordum..kiz olsada öyle bir kutlama yapilirmiydi bebek icin aciba..tabiki hayir...firuz aga daha düne kadar o cocukta anasida umrumuzda degil diyordu..ama erkek oldugunu ögrendikten sonra kutlamalara basladi..aslinda ben silanin yerinde olsam (tabi eger öldürmezlerse dogumdan sonra) o bebegin yüzünü göstermezdim o kesverle firuza..:icon_evil :icon_evil
narinde dogum kontrol haplari kullaniyormus..tabi azad ögrendiginde cok kizdi ama bence narin en dogru olanini yapiyor...üstünde ölüm emri varken birde cocukmu dogursalardi...cocugudami törelere kurban versin yani..azadta ben buna izin vermem diyor ama nasil engel olacagini narin gibi bende merak ediyorum..:icon_whis :icon_whis
CEYLANGOZLUM 28-04-07, 10:47 dünkü bölüm güzeldi..beni dünki bölümde etkileyen tek bir sahne vardi oda kacan kizi babasi yada abisi bilemicem öldürme sahnesiydi...tabi kalkip birde kendini vurdu...ama kendini öldürdügü zaman üzüldüm desem yalan olur...kizin bakislari hala gözlerimin önünde..cok acikli bir sahneydi....aslinda bazen abartiyorlar gibime geliyor..yani sonucta bir evden kacti diye kiz öldürülmez..tamam küsersin konusmazsin ama öldürmek abarti gibi geliyor...neyse demekki oralardada olabiliyor böyle seyler...:img-cool2 :img-cool2
cihan yine kötülügü simgeledi...babsi kiz icin sözlüsünü istemedi evden kacti diyince daha ne yapsin diyince cok kizdim...beyfendi karisini ve cocuklarini yolladi gidip otel odasinda esmayla bulustu:img-pilot :img-pilot bu burhanida anliyamiyorum..esma ta kalkip mardine gelmis..bu burhan hicmi süphelenmiyor..aciba esma ne diyip mardine geldi...üstelik birde hamileymis...tabi burhan beyde kendinden saniyor o cocugu ama cocuk cihandan..cihan kesin cocugu aldirmasini isticek ama esma aldirmicak:img-pilot
o kursun döken kadina bir alemdi..silanin icine seytan girmis dedi..üstelik benim bildigim kurunu silanin basindan dökmesi lazimdi ama sila odaya geldiginde o coktan kursunu dökmüstü..ayrica seytani cikarmak icin birde yöntemi varmis..nasil bir yöntem aciba...:img-pilot
merhaba ezgi
benim agzim tutuldu icim o kadar icim acidiki sicakligi boynuma vurmus histemmiski durup kaldim oyle
adama cook acidim kolaymi yani??
ya he sacmaydi orasi benim bildigimde basta dokurmesi lazim
hem seytan girmiss ne tuhaf seyler bunlar???
insan bir de once sorar silaya hic sormadan is yapiyorlar!!
"içinde şeytan var, içine şeytan girmiş" sözleri bizim kültürümüze ait bir söz değil..bu ne aymazlık, bir iş yapıyorsanız, işi yaptığınız yöreyi de biraz araştırın, öğrenin..ortaçağ avrupasının içine şeytan girmiş düşüncesi ile insanları çatır çatır ateşe atıp yaktıklarında, bu toprağın insanları psikolojik hastaları, delileri vs. durumundaki insanları dualarla musiki ile tedavi ediyordu..
siz hiç nenenizden dedenizden "falancanın içine şeytan girmiş" gibi bir söz duydunuz mu? olsa olsa cin çarpmış derler..
ikinci bir konu da;
yine geleneksel anadolu aile yapısı içinde yetişen insanlar,kürt de olsa türk de olsa, süryani de olsa alevi de olsa sünni de olsa asla ve asla ağa da olsa paşa da olsa evine gelen misafirin sofrasını yerle bir etmez..biz de köylüyüz, köylünün cahilini de gördük, acımasızını da biliriz, namuslusunu namussuzunu da biliriz...çok kızarsa çeker gider evde bulunup o misafiri karşılamaz.ama sofrayı yerle bir etmez..çünki sofra anadolu insanı için kutsaldır.nimet kutsaldır, ekmek kutsaldır..
yemin ederken bile sözüne inandırmak için, " şu nimeti yedi kapıda bulamayayım" derler..
Sevgili Söğüt,"içinde şeytan var,içine şeytan girmiş " sözleri bize ait olmaya bilir ama senaristlerin bu sözü seyircinin dikkatini çekmek için bilerek kullandıklarını düşünüyorum.Ayrıca konunun Mardin 'de işlendiğini de düşünürsek , bölgede süryani kökenli vatandaşlardan etkilenmiş olabilirler.Belki de kurşunu döken hanım Süryani'dir onun için söylemiş olabilir.Asıl enteresan olanı "cin çıkaramasını"duydumda Allahın hiç bir kulunun içinden çıkmayan şeytan Sıla'nın içinden nasıl çıkacak onu anlamadım..
Boran ilk bölümlerde Sıla'ya,bayram günleri evlerinde binlerce misafir ağırladıklarını hatta erzak sıkıntısı çeken köylülere babasının yardımda bulunup ihtiyaçlarını karşıladığını, Firuz'un merhametli ,iyi bir insan olduğunu anlatmıştı.İnsanların yaşadığı olaylar, bazen gerçek karakterlerinin dışında davranışlara yönlendirebiliyor.Firuz'un sofrayı dağıtması çok saçmaydı.Senaristler karakterleri uç noktalara çıkarıp birden aşağıya çeke biliyorlar.Firuz'u kızı, maraba dediği insanlar da gelin değil mi?Firuz daha önce sınıf ayırım yapmazken birden Sönmezleri küçük görmesi de nerden çıktı?Muhakkak hepimizin başına da gelmiştir.Firuz'un Sıla'ya bu kadar insafsızca davranması da bana insanoğlunun normal davranışları olarak geliyor.Bu davranış bozukluğunu "O" yörede yaşayan bir insana bağlamak doğru değil. Bugün büyük şehirlerde bile bu davranışları sergileyen insanlar o kadar çok ki.Bence toprağın suçu yok.Şuç insanların yüzyıllarca cahilce, töreydi, gelenekti ,adetti diye adlandırılan dayatmalarla yaşamasından ileri geliyor.Çözümse;insanlarımızı okutarak ,eğiterek doğruyu bulmalarını sağlamak.
ha bide unutmadan..kevser celil ve bedar icin firuza onlar icinde ölüm emri var..nasil böyle dolasabiliyorlar dedi firuz agaya..ben anlamadim..yani sirf cocuklarini öldüremedikleri onlara destek ciktiklari icin onlaradami ölüm emri cikartildi..yoksa narin ve azadi kastettide benmi yanlis anladim imgdrag imgdrag
köylülerin celilin yanina gelip yinede onlarla calismak istediklerini söylemesi güzeldi..artik yavas yavas akillaniyorlar demekki...cihan bey köylüleride dövdürtmüs...biri cikipta su cihani dövse iyi olucak...tamam seviyorum cihani ama bazen yaptiklari beni deli ediyor...:img-cool2
cihanin kardeside celile silah cekerken boranin kuyusunu kazarken iyiydi..ama bütün silahlar abisine dogrultuldugu zaman siz kardessiniz..kardes kardese böyle yaparmi diyor..madem öyle neden boranin kuyusunu kaziyorsunuz abinizle birlikte anliyamadim..o zman kardeslikten sayilmiyormusunuz...:img-help: :img-help:
Degerli arkadaşlar bölüm yorumumu sırayla yapay |