Tüm Versiyonu Göster : Kırık Kanatlar-Nostalji Başlığı
Şimdiden bu satırlara yazan herkese iyi yorumlar diliyorum, ama sizden küçük bir ricam var,lütfen sadece dizi ile ilgili yorum yazmaya gayret edin...Eğer başlık amacı dışına çıkarsa malesef kilitlenir...Saygılarımla...
Sevgili Michelle, İsteğimize kulak verip bizlere bu güzel başlığı açtığın için teşekkür ediyorum... Çok sağ ol...:img-in_lo
Öncelikle Merhabalar eski dostlarım,
Kırık Kanatlar dizisi sayesinde buluştuğumuz, ortak duygular içerisine girdiğimiz, bazen sevindiğimiz bazen üzüldüğümüz ama yine de hep o sevgiyi yüreğimizin taa içinde barındırdığımız, bir türlü unutmayı başaramadığımız dizimizi ve yaşadıklarımızı yeniden hatırlamak, anmak için yeniden bir arada olacağız.. Umarım bu başlıkta eskisi gibi güzel yorumlarda bulunuruz...
Ayşesiyle,Nevzatıyla,Cemaliyle,Nazlısıyla,Yunusuyl a,Zeynebiyle, tavuğumuz ve ineğimizle bir bütündü Kırık Kanatlar... Ve bizlerde çok özel duygular bıraktı... Unutamadığımız için de yeniden bir araya gelmek istedik...
Lafı daha fazla uzatmadan aklımda kalan sahnelere geçmek istiyorum:)
- Nevzat'ın Ayşe'ye evlenme teklifi ettiği sahneyi dün gibi hatırlıyorum... Nevzat'ın ve Ayşe'nin heyecanı, o andaki konuşmaları, göz göze gelmeleri:img-in_lo kısacası o sahnenin her bir anı aklımda hala... Ne günlerdi değil?
- İlk bölümdeki Cemal ve Nevzat arasındaki ''pasta'' muhabbetindeki iki arkadaşın şekerliği, Cemal'in dalga geçmesi ''pastaymış'' demesi ve sonunda elinde pastayla Nevzat'ın yanına gelmesi:) Bu ''Aslan Dostluğu'' çok özlüyorum ben:icon_sorr
- Nazlı'nın tavuk yakalamadaki azmi:) Gün boyunca tavuğun peşinde koştuğu sahne:)
Neyse ben şimdilik bu kadar yazıyorum... Devamı da sizden gelsin değil?:img-wink:
Sevgilerimlebye
siyah-beyaz
04-05-07, 10:59
Merhabalar...Çok sevindim böyle bir forum açıldığı için..Kırçiçeğim sağol...Beni çok etkileyen 2-3 diziden birine,bana izlerken yaşattığı güzellikler adına, bu forumda yazmak boynumun borcu.Benim de aklıma Kırık Kanatlar denince aklıma ilk gelen sahne,Ayşe'nin Nevzat'ı sevdiğini anladığı ,tutkuyla karışık nefes nefes kalışı,nereye gittiğini bilemeden yürüyüsü,hem mutlu hem şaşkın halleri,çok tabii ve güzeldi ...hala aklımda..ha bir de şu sahne var...Nevzat'ın kucağında peçeli hastahaneye geldiğinde elele Yüzbaşıyla Ayşe'yi görüşü.Öyle bir *ayyyy* dedim ki o sahnede...Çok içim acımıştı ikisi adına da....Bir de Ayşe'nin İzmir'de ki kutlamalarda Nevzat'ı görüp de çaresizce çırpınışları...
Öncelikle Sevgili Michelle'ye nostalji başlığını açtığı için teşekkürler ama en çok teşekkürü Kırçiçeğim Yasocum hak ediyor.Başlığın açılması için ne kadar uğraştığını,ne kadar çok kişiyle konuştuğunu biliyorum ve azmin sonu zaferdir diyerek kendisini kutlarım bu başarısından ötürü:)
Benim bu siteye üye olmamın nedenidir Kırık Kanatlar.Her ne olmuşsa olsun benim için yeri gerçekten çok çok özeldir bir dizi olarak..Çok fazla hayal kırıklığına uğradım senaryodaki tutarsızlıklar,basitliklerden dolayı ama işte ne olursa olsun yeri apayrı.Bu dizi sayesinde bir sürü değerli kişiyle de tanıştım ki şu an siteye dizi bitmesine rağmen girmemin en büyük nedeni herhalde o arkadaşlarımla birlikte farklı sayfalarda yine sohbet etmemdir..
Yasemin'le Siyah Beyaz ilk akıllarına gelen sahnelerle başlamışlar,ben de diziyi ilk izlediğim güne değinmek istedim:)
Kanald'deki tanıtımlarında dikkatimi çekmişti KK..Ben fazla Türk dizisi izlemiyorum ve genelde izlediklerim de dönem dizileri oluyor,en başta bu yüzden dikkatimi çekmişti.Sonra da ÇGO sayesinde tanıyıp beğendiğim iki oyuncunun (Mehmet Ali ve Özge) yine aynı dizide bir araya gelmesi izlenilebilir kılmıştı:)
Diziyi ilk gününde tam izleyemedim elektriklerin azizliğine uğramamdan dolayı:) ama sonraki hafta tekrarından tamamını izledim ve büyülendim diyebilirim.Hatta çok iyi hatırlıyorum bölümü izlediğimim ertesi günü internette baya kapsamlı bir arama yapmıştım diziyle ilgili:)
O gün bugündür bendeki yeri farklıdır KK'nın ve her ne kadar sinirlenmişsem sinirleneyim iyi ki bu diziyi izlemişim diyorum şu an..
Sanırım birçok kişi için de KK'nın yeri çok farklı..Ben sanmıyorum ki başka bir dizinin izleyicileri sevdikleri dizinin başlama tarihini akıllarında tutup ''19 Ocak Efsanin Başlangıcı'' diye nitelendirsin..Ama tabii şu da var;oyuncuların,teknik ekibin ve biz izleyicilerin verdiği çabanın,sevginin aynısını kanal-yapım-senarist üçlüsü yeteri kadar vermedi ve maalesef dizide kan kayıpları yaşandı,final tatmin edici olamadı..
Umarım geçen sene bu sayfada geçen o eğlenceli,keyif verici zamanlar nostalji sayfasıyla birlikte az da olsa geri gelir..
Herkese keyifli sohbetler dilerim..bye
Çanakkale83
04-05-07, 12:06
Herkese Merhaba
Kırçiçeğim ben de sana çok teşekkür ederim sf açılması için çok uğraştın gerçekten.:img-kiss:
michelle bizi kırmayıp bu başlığı açtığın için sana da teşekkür ederim.
Ben de bu diziye dönem dizisi olduğu için başlamıştım. Fragmanı da muhteşemdi....Ayşe-Nevzat aşkı işlenmeye başlandığında diziye daha da bağlandım.:img-in_lo daha sonra çok sorun yaşandı, her karesine sinir olduğum bölümler oldu...evet ama yine de hiçbir bölümünü kaçırmadım. Tam düzeldi diye düşünürken ne yazık ki dizimiz bitti.:icon_sorr :icon_sorr Biz de her şeye rağmen tadı damağımızda kalan bu diziyi nostalji yaparak yaşatmak istedik.
İşte beni diziye bağlayan,dizide işlenen konulardan ve sevdiğim sahnelerden bir kaçı......
* Cephedeki bütün sahneler,askerlerin birlik olmaları,aralarındaki dostluk.
* Bütün zorluklara rağmen halkın azmini yitirmemesi,elinden geldiğince çalışması,birlikte hareket etmeleri.
* Yine aynı şekilde zor şartlara rağmen Ayşe,Nazlı ve Zeynep'in umutlarını kaybetmeden hayata tutunmaları birbirine destek olarak yaşamaya çalışmaları.
*Ayşe'nin kaçırıldığında Nevzatın onu kurtardığı sahne en sevdiğim sahnelerdendir ve o sahnede geçen replik;
Ayşe: Hayatını nasıl tehlikeye atarsın? Korktum az daha ölecektin
Nevzat:Gerekirse ölürüm.Sen yoksan zaten ölüyüm.:img-in_lo
*Tabi unutamadıklarım arasında Nevzat'ın evlenme teklifi de var. Harikaydı gerçekten.
*Nevzat'ın çiftliğe erzak getirmesi:) Nazlıyla Zeyneb'in mimikleri,Ayşe'nin utangaç utangaç gülümsemesi:)
*Nevzatla Cemal'in Ayşe yüzünden kavga etmeleri,Nezarette konuşarak barışmaları çok duygulanmıştım burda:icon_sorr
*Nevzat hastahanedeyken Yunus'un eşkiyaları yakalama konusunda ondan yardım istemesi,daha sonra da Nevzat'ın dayanamayıp hastahaneden kaçarak Yunusa katılması...13.bölümdeki Nevzat:img-in_lo
*Nevzat'ın uzun zaman sonra dağdan kasabaya inerek Ayşeyle kavuştukları sahne de muhteşemdi.Nasılda beklemiştik vuslatı:img-in_lo
Daha çok var ama şimdilik bu kadar yazayım.....çok yoğunum yine de ara sıra nostaljiye katılmaya çalışacağım.bye
sevgili michelleböylesi bir başlık açtığın için çok teşekkür ederim:happy0064
yaşasın eski dostlar bir araya toplanacağız yaşasın :happy0064
yeni başlığımız hayırlı olsun:happy0064
börtüböcek
04-05-07, 13:29
bu başlığın açılmasına çok sevindim ve KIRÇİÇEĞİ sana teşekkürlerimi sunuyorum...
umarım eski günlerdeki gibi başlıkta mesaj patlaması yaşanır çok güzeldi o günler bölüm bittikten sonra bilgisayar başına geçip yazılan o devasa ve ince noktalarla dolu yorumları okumaktan büyük bir keyif alırdım
şimdi aynı şey umarım bu başlık için de olur,şimdilik bu kadar...
Merhaba Kırık Kanatlar Dostları
Öncelikle başlık için Michelle Sonra Kırçiçeğime ve emeği geçen diğer arkadaşlara teşekkür ederim...
Tanıtımları dönmeye başladığında dönem dizisi olması ve etkileyici müziği beni etkilemişti.O zamanlar seyrettiğim başka bir diziyle aynı saatte yayınlanıyordu ve ilk bölümü seyrettim öyle bağlandım ki bir daha kopamadım...
İtiraf etmeliyim son bölümlere doğru ara ara seyrettim..
KK beni etkilen bir milletin bütün zorluklar karşısında tek vucut olması ve bu bütünleşme sayesinde kazanılan Zafer ,Dostluk,Arkadaşlık,Aşk ve ortaya çıkan muhteşem bir dizi...
O dönemlerde hiç foruma yazı yazmadım ama devamlı takip ettim ve KK sayesinde sizleri tanıdım sizlerin paylaşımlarını okudum.
KK sayesinde sizleri tanımış olmaktan o kadar mutluyum ki sizlere teşekkür ederim...
Sevgilerimle...
Yasemin'e çabalarından, Michelle'e de yardımından dolayı teşekkür ettikten sonra; ne kadar mutlu olduğumu söylemeliyim.
Ben Kırık Kanatlar devam ederken bu foruma üye değildim ama özellikle tarihî olmasından dolayı ,Kırık Kanatlar'la ilgili bilgi toplamak için ne kadar uğraştığımı dün gibi hatırlıyorum.
Çemberimde Gül Oya bittikten sonra çok sevdiğim iki oyuncu olan Mehmet Ali ve Özge'yi de biraraya getirmesi diziyi izlemeye başlamamda yeterli sebeplerdi.Ancak izlemeye devam ettikçe, (hatta ilk bölümden sonra), anladım ki bu dizi tahmin ettiğimden daha farklı olacak ve izlemem için daha çok neden doğmaya başlayacak.
Nitekim yanılmadım, gerek Kurtuluş Savaşı'ndaki halk dayanışmasını, gerek dönemin zorluklarını, temizliğini anlatma tarzı; oyunculukları, sarf edildiği her karede aşikâr olan emeği ile vazgeçilmezim oldu Kırık Kanatlar.
Birçok arkadaşımızın (haklı olarak) yaşadığı hayal kırıklıklarından ben de nasibimi yeterince almış olmama rağmen, adeta bir vefa borcu ödercesine, her hafta Kırık Kanatlar'ı izlemeye devam ettim.Hâlâ Çarşamba akşamları televizyona bakamıyorum bile.Sayesinde çok kıymetli arkadaşlarla tanıştım ve bu nostalji sayfası sayesinde de çok değerli insanlarla sohbet edeceğimden eminim.
Uzatmadan Kırık Kanatlar'dan (şimdilik) birkaç sahneyi yazmak istiyorum.Öncelikle Ayşe ve Nevzat'ın düğünleri kana bulanmadan önceki mutlu halleri, (daha eskilerden) Nevzat'ın Ayşe'ye evlilik teklifini yaptığı gece endişeli şekilde cevabını beklemesi, Nevzat Hristo dostluğu, mübadele olurken yaşanan acılar (ne kadar da üzülmüştüm..:icon_sorr )
Hikmet Hoca'nın ahaliyi toplayıp Atatrk'ün sesini dinlettiği bölüm...Ahh..Ahh...bitmez daha bu sahneler.
Nasıl olsa burdayız gerekirse her karesini tekrar konuşuruz ama keşke kanal d de şu anlamsız tavrını bırakıp Kırık Kanatlar'ı mâkul bi saatte yayınlasa...Şimdilik hoşçakalın.Sevgiler...bye
arkadaşlar merhaba..
benimde ekin gibi bu siteye üye olmamın sebebiydi kırık kanatlar ...kırık kanataları izlemem tesadüf olmuştu..kırık kanatların reklamları verilirken artık kanald bıktırmıştı yakında diye bende anneme ortalık diziden geçilmiyo şimdi bi tane daha başlıyomuş filan diyodum..sonra krık kanatların başladığı gün annemle televizyon izliyoduk...annem kırık kanatları açtı ve burası güzel dedi savaş dönemi izleyelim dedi bende izlemeye başladım ama başladığımdan itibaren her an daha da şaşırdım çünkü bu kadar başarılı bi anlatım beklemiyodum yani..mesela ilk bölümde ayşeler nişana giderlerken..cemal ve askerler yanından geçmişlerdi ve ayşe:MENEKŞELER TOZU DUMANA KATTILAR demişlerdi...babası ona:SEN O MENEKŞELERİ HEP TOPLAYASIN DİYE TOZU DUMANA KATTILAR....diye cevap vermişti..sonra nevzat ve cemale zaten laf söleyemiyorum onlar harikalar..nevzatın pasta yiyişi konuşmaları cemali soğukkanlılığı...kısacası her şeyiyle bi harikaydı kırık kanatlar
Merhabalar
michelle öncelikle çok teşekkürler başlık için. En büyük teşekkürü de Kırçiçeğimiz Yasemin hakediyor. Çok uğraştı cidden. Tüm emeklerin için sağol canım
Kırık Kanatlar benim hayatımda da çok özel bir yere sahip. Belki rahat rahat izleseydik bu kadar iz bırakmazdı bizde. Sürekli bir aksilik çıktı ya biz daha çok bağlandık diye düşünüyorum. İlk fragmanını gördüğümde internet aleminden uzaktım. Annem bak bu dizi izlenir unutturma demişti. Tabi Mehmet Ali ve Özgenin de payı çok büyük izlememizdeki. Hatta dizi başlamadan bir hafta önceki cuma günü saat 'aaaa dün dizi vardı bak unuttuk' diye feryat ''amaan anne bir dizi sonuçta unutsan ne olur'' demiştim. Başıma gelecek varmış meğer:img-wink: Sonra ilk bölümü izledim ve bütün o söylediklerimi yuttum resmen. Bir daha da iflah olmadım zaten:img-hyste
Her sahnesi özeldir benim için. Ayşe'nin Nevzat'a ekmeği tattırdığı sahne, Postal sahnesi, Nevzat'ın nezarethaneye düşmesi ve sonra Cemal'in onu zorla çıkarması, Nevzat'ın evlenme teklifi ettiği sanhe, Ayşe'nin kabul etmeyeceğim diye gidip de kabul etmesi, Cemal'in Nazlı'ya 'yeni bir ülke doğuyor' dediği sahne ve nicesi....
Gerçekten iz bıraktı bu dizi benim hayatımda
özge_letyy
04-05-07, 17:21
Herkese merhaba..
Böyle bir başlık açıldığı için öncelikle ben de çok teşekkür ederim .
Kırık kanatlar galiba her izleyeni için özel kalacak.
Ben bitiminin üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen efsane diye adlandırılan bir dizi daha görmedim.
Ben de elif gibi düşünüyorum.Kk normal bir dizi gibi olsa efsane olmazdı ki..Adına yakışır bir dizi oldu hep,çok zorluk çok sıkıntı yaşandı hem dizide hem seyircide..
Ekin ablanın da söylediği gibi 19 ocak efsanenin başlangıcı diyoruz.O efsane başladı ve hala sürüyor bence.
Buna en bariz örnek hala yazılan senaryolardır.
Tarihten bahsetmişken...Başlığın bu gün açılması da derin bir his bıraktı bende
Bu gün 4 Mayıs 24. bölümün yani Nazlı ve Cemal'in intihar ettiği bölümün üzerinden tam 7 ay geçti..Yarım yıldan fazla zaman oldu ama onlar kendini unutturmak yerine bizde daha büyük bir yer açtılar kendilerine
Kknın her sahnesi aklımda birini yazsam diğerine haksızlık olacak gibi geliyor
Ama savaş sahneleri gerçekten unutulmazlarım arasında baş sıradadır..
Tabi Nazlı ve Cemal'in senaristlerin saçmalamadığı ilk bölümlerdeki bütün sahnelerini hiç bir zaman unutmadım,unutamam..
İkinci sezonu ben hiç bir zaman benim efsane dizimin devamı olarak görmedim görmem de..Benim için kk sezon finalinde kaldı.
Ne kadar kızsam da hiç bir zaman sırt çeviremedim izlemeye karar verdim.Ama kırık kanatlar diyince hatırıma gelenler hep ilk bölümler olacak..
Aşkın,dostluğun,kardeşliğin,en güzel örneğiydi belki kırık kanatlar..
Onun sayesinde bizim de kurduğumuz dostluklar da cabası..
Başlık için tekrar teşekkürlerimi iletip herkese iyi nostaljiler diyorum.
Başlığın eskisi gibi olması dileğiyle..bye
Merhaba....
Böyle harika bi başlık açılmasına çok sevindim ;)
Kırık Kanatlar izlediğim en güzel dizilerden biriydi.Her bölüm sinema filmi tadındaydı.İzlemekten çok keyif alırdım.Benim için unutulmazların başında gelir.
Özellikle Cemal&Nazlı nın bütün sahneleri aklımda hiç unutmadım.Hala arkadaşlarımla sürekli konuşuyoruz.Tekrar tekrar yorum yapıyoruz.Şimdi bide bu başlık açılınca gerçekten çok mutlu oldum.
5.Bölümdü sanırım Cemal ile Nazlının dans etmeleri harikaydı.Sonra Cemalin sarhoş olarak Nazlıların çiftliğine gitmesi,Sandal sefaları......... :D Daha birçok sahne hepsi benim için çok özeldi.......
bbeeyyzzaa
04-05-07, 18:54
Nihayet sonunda bu başlık açılmış.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Ayrıca bu sayfayı açana da çok teşekkür ediyorum.Bu dizi sayesinde bir çok arkadaş, dost edindim kendime.Bu dizi sayesinde birçok güzel şey yaşadım ben.Bütün hafta boyunca çarşambayı beklerdim dizimi izlemek için,reklamları teker teker izlerdim.Karnım ağrıdığında bile dizimi izlerdim, geçerdi.İzlerken gözlerim dolardı.Her sahnesi ile bir harikaydı zaten.Ben o günlerin tadını şimdi, bu sayfada bir kez daha aldım. Bu sayfa açıldığı için tekrar teşekkür ederim...
keremcem d
04-05-07, 19:01
Nihayet bekeldigimiz ve istedigimiz baslik acildi:img-yes:
Bu baslik iyi oldu..hem böylece kkyi unutmaidgimizi,bizim icin bi efsane oldugunu herkes daha iyi anlar..
kk izledigim en güzel ,en derin iz birakan dizilerden biriydi..
gerçekten de bizler için hep özel bir yeri olacak hem konusu hem de oyuncularıyla umarım bundan sonrada televizyon ekranlarında böyle kaliteli yapımları görürüzbye
Flamingo_Cansu
04-05-07, 19:04
Merhaba arkadaslar
Ben hic KK sayfasina yorum yapmadim, ama sunu bilmenizi istiyorum, ben koyu bir KK´ciyim. Diziyi izlemek icin ne kadar caba sarf ettigimi bir ben, birde allah bilir. Tarihimizi anlatan, gecmisimizi bu kadar güzel ifade eden bir dizi görmedim ben. Bazi sahneler varki, sanki bende o dönemde yasiyormusum hissi veriyordu bana.. Kendimi ne kadar kaptirdiysam diziye.. simdi hangi sahneyi begendigimi yazarsam, bir kac sayfa olusur, bunun icin yazmiyorum.. Ama herkesin dedigi gibi ilk bölümler bir baskaydi..
Michelle´ye cok tesekkür ediyorum bu baslik icin
Herkese kucak dolusu sevgiler
Cansu
Iyi Aksamlar
Sevgili Kircicegimize ve Michelle tesekürlerimi sunuyorum onlarin sayesinde KK
yayinlandigi dönemde katilma firsatina nail olamadigim buradaki güzel sohbetlere insallah bu baslikta erise bilecegim.
Kirik Kanatlar sanirim hepimizin kelimenin gercek anlamiyala Kirik Kanatlari oldu.
Ben Yurt disinda Yasayan biri olarak tarih derslerinin yoksunlugu icinde büyümüs ve kendi cabalari ile Ulusunun tarihini ögrenmeye cabalarken tesadüf eseri Kanal D nin anasayfasinda reklamini görmüstüm nostaljik hersey gibi dikkatimi cekti,tanitimini izledigim an ben bu diziyi izlemeliyim diye düsündüm.
Televizyonu actigimda tozlu raflardan sanki bir Roman almistim ellime ve okumaya baslamistim "Sizi burada birakirken icim rahat Korkusuz gözleriniz var" Iste O dönemin Türk Kadinin anlatan ne kadar anlmli bir cümle.
Sonrasi bir tutkuya dönüstü ,Kirki Kanatlari hic bir zaman bir dizi gibi degil daha cok gecmisimize yapilan bir seyhat gibi izledim.
ATAMIZIN sesini gramofondan duydugum an kasabaya gelisini yasli gözlerle zaferin nasil anlatildigini her hatirladigimda icim burkuluyor .
Efsaneler unutulmaz ....Kirik Kantalr bir Destandi......Istiklalin Gölgesinde
Hepinize Esnlikler diliyorum
archeologue
05-05-07, 16:16
Böyle bir başlık açıldığı için çok mutlu oldum!
Tek efsananevi dizim...Kırık Kanatlar...Hala başucumda tanıtım resimleri...Ve Kırık Kanatlar'a özel hazırladığım dosyam...
Tam 7 ay geçti üzerinden...Bir noktadan sonra (nazlı ve cemalin intiharı) izlememeye başlamıştım çünkü...
İlk altı bölümü kim unutabilir ki?Savaş sahneleri,insanın içine işleyen müzikler,olağanüstü replikler...Dostluk,aşk,vatan ve millet sevgisi...Her şey Kırık Kanatlar'ın içinde barınıyordu ...Benim için yeri asla ve asla dolmayacak...
kusadası_26
05-05-07, 16:52
çok mutlu oldumm....gerçekten yaıcak bişe bulamıyorumm...zaten ben yeterince kendi kendime nostalji yapıorum...ama hep birlikte çok ii vakit geçiricez burda...ben hala çok özlüyorumm kk yı eminim sizde ölesinizdir...hatta uzun zamandır bu siteyee uğramıyorumm çünkü insan ister istemez kötü oluo...ama artık hep gelicemm...:D
.:Dişİ KaNarYa:.
05-05-07, 20:02
Öncelikle başlık için michelle çok teşekkürler
Başlığın açılması için canla , başla çalışan yaseminciğime çok teşekkürler :img-kiss:
K.k kuşkusuz hepimiz için özel bir yere sahip ,her ne kadar yolunda gitmen birşeyler sonucu olmadık bir finalle bizlere veda etmiş olsada ,biz hatırlamak istediğimiz sahneleriyle beynimizde hep güzel yaşatacağız kırık kanatlar dizisini :img-yes:
Mesela hiç aklımdan çıkmayan ,bir sahnesini paylaşayım sizlerle ;:img-wink: nevzat ,ayşeyi eşkıyaların elinden kurtardıktan sonra ,ayşenin nevzatın evine gidip söylediği ;" sen içimde kırılmış bir yerlere dokundun" bu sözler ,akabinde nevzatın ayşeye mektup yazması ,mektuptaki şu sözler ;"senden önce azdım şimdi çoğaldım"ayşenin onun gözleri dolarak dinlemesi ,bugün gibi aklımda :icon_cry:
Birçok sahnesi var unutamadığım :img-yes: ama hepsini bir çırpıda yazmayalım :img-grin2
İlk önce ben de bu sayfay açan arkadaşa çokkk teşekkür ediyorum...Ben de anladım kiii Kırık Kanatlarımız bizim için hiçbir zaman bitmeyecek...Biz kabullenmeyeceğiz...Çookk mutluyum yine bütün herkes toplanacağız...Ben Kırık Kanatları unutmadım asla unutmayacağım da...Ben onu izlemek için ne mücadeleler verdim...Onu izlemek için yazılıma bile çalışmadığımı hatırlıyorum...Böyle bir başlık açıldığı içinde mutluluktan uçuyorum...
Michelle'e ve kirçiçegine çok tesekkürler.
KK benim için sadece ilk 13 bölümüydü, ardindan saçmalamalar sonucunda bu KK benim KK'im degil deyip 13. bölümden sonraki bôlümler bu diziye ait degildir benim için. Bu güzel dizinin dahada mahvedilmesine katlanamadigim için biraktim zaten, son baktigimda Cemla Nazli'ya ben o kizi seviyorum diyordu, o kizin adini unuttum kusura bakmayin :)
KK'de tarih vardi, ask vardi, dostluk vardi. Kaliteli bir yapimdi. Ardindan KK'yi KK yapan bu özellikler unutuldu, yerini, bana göre, sadece bir pembe dizi aldi. Kaliteden, tarihten eser olmayan bir dizi...
Bu dizi için verdigimiz mücadeleyi unutmak ne mümkün? Forumda canla basla ugrasan kisiler vardi, prazzl'i çok iyi hatirliyorum, Yüzbasi Cemal'in efsanevi sôzlerini bize uyarlayan mademoiselle, harika çalismalara yapan avrilcansuyu, meryem'i, hareketli avatarlarda usta olan sienna'yi ve daha adini sayamadigim bir dolu kisi. Dizimizi reytinge kurban vermemek için yaptigimiz mücadele bende çok güzel anilar birakti. Kimse unutmamistir attigi yüzlerce mailli, açtigi telefonlari...
Beni en etkileyen sahnesi Yüzbasinin Nazli'ya "bir zafer, öyle bir zafer kazandik ki" demesiydi...KK'nin ilk bôlümleri ne güzeldi...:sad53:
siyah-beyaz
07-05-07, 15:35
Polemik olsun istemiyorum ama,ben dizinin 4-5 bölüm saçmaladığını düşünmekle beraber,-hele de en son sahnesi- gene de hoşgörerek tümüne sahip çıkıp,tümünü seviyorum...İstenirse yapılabileceğini göstermek adına,belli bir MİSYONU olduğu için sevdim,hem de çok masraflı ve açık alan çekimlerinin zorluğuna rağmen bundan kaçınmıyanlara tekrar teşekkür ediyorum ama gene de söylemeden edemiyeceğim o FİNALİ haketmedik,Ayşe ve Nevzat da haketmedi...
Merhabalar herkese,
Bana teşekkür eden herkese ben teşekkür ediyorum:img-in_lo
Sayfamız daha yeni açıldığı için çok fazla yorum yapılmamış ama yaza doğru burasının dolup taşacağını düşünüyorum... Hep beraber eski günlere dönüş yapacağımızdan neredeyse eminim:img-yes:
o FİNALİ haketmedik,Ayşe ve Nevzat da haketmedi...
Sevgili Siyah-Beyaz ablacım,
Dizinin finalini hiçkimse haketmemişti... Geçen hafta final bölümünün ardından yapılan yorumları tekrardan okudum da o zamanki sinirimin yeniden alevlendiğini gördüm... Finalin ardından tam tamına 3 mesajlık uzun yorum yazmışım... (kabul abartmışım:))... Ve istediklerimizle gördüklerimizi uzun uzun anlatmışım...
Bizim istediğimiz sıcacık bir bakış, el ele Nevzat-Ayşe ve etraflarında dolaşan minik 2 çocuk:), eskilere dalıp giden ve hatıralarda canlanan Cemal-Nazlı sahnesi, Yunus'un mutluluğu, Cumhuriyet'imizin kalıcı olacağına dair olan mesajlar vs. Biz bunları istemiştik ama gördüklerimiz çok farklıydı ve oldukça hayal kırıklığı oluşturmuştu hepimizde...:icon_sorr
Olsun biz Kırık Kanatlar sevenleri olarak neleri atlatmadık ki bu sonu da hafızamızdan silip yerine kendi finalimizi hayal edebiliriz değil?:img-yes:
Benim finalimde Ayşe ve Nevzat mutlulardı en önemlisi bir aradaydılar... Gerisinin ne önemi var ki:) (Ayşe'den inciler:))
Yeniden buluştuğumuz ve yorumlarda bulunduğumuz için mutluyum...
Yine geleceğim:)
Sevgiyle kalınbye
siyah-beyaz
07-05-07, 17:30
Arkadaşlar,gene ben...Kanal Dnin bir sürü kanalları var .Acba dizimizin tekrarının yayınlanma şansı yok mu oralarda?İstekte filan bulunsak.MI????
Arkadaşlar,gene ben...Kanal Dnin bir sürü kanalları var .Acba dizimizin tekrarının yayınlanma şansı yok mu oralarda?İstekte filan bulunsak.MI????
İsteğin çok güzel ama maalesef ben Kanald'nin Kırık Kanatlar seyircisine böyle bir sürpriz yapacağını hiç sanmıyorum..Hatta şu an Kanald'de tekrarları veriliyor dizinin ama öyle bir saatte veriliyor ki sinirlenmemek elde değil..Gece 2-3,bilemedin 4 civarı gibi oluyor dizi..Ee tabii o saatte de kim izlerse(!)..
Bu arada diğer dediğine de katılıyorum..Dizinin son altı bölümünden ben de memnundum (tabii finalde yine ters köşeye yatsak da) ama hakikaten bir ara diziyi izlemek işkence gibiydi..
Çok fazla bir şey istediğimizi de düşünmüyorum finalden..Ayşe ve Nevzat ''sağlam'' bir şekilde kavuşmuş olsun,Zeynep'in ''gerçekten'' aklı başına gelmiş olsun,Cumhuriyet'in etkilerini görmüş olmak,Saltanat yanlıların çöküşünü izlemiş olmayı istedik..Ama senaristler ne yazdı;koskoca izsürücü Teğmen Nevzat ve ekibinin dağ başında Saltanat yanlıları tarafından keklik gibi avlanmalarını yazdı..Biz de ekrana boş boş bakakaldık:img-cool2
Yazdıkça sinirim depreşti birden:)En iyisi daha fazla uzatmamak bu yazıyı:)
08-05-07, 18:47
Arkadaşlar bence biz o saçmalıklarla dolu finali hiç olmamış sayalım :img-yes: bizim finalimiz yaseminin yazdığı finaldir :img-wink: mutlu sonla bitmişti haniii ,bir kızımız olmuştı ismi "yıldız" güzel şeylerden bahsedelim :happy0064
Benim unutamadığım sahnelerden birisi ,ayşe nevzatın evini temizlemeye gitmişti ,sonra içeride halim olduğu için nevzat ayşeyi içeri almamıştı ,sonra ayşe içeride bir bayan var sanıp kıskançlık krizine girip nevzata tokat atmıştı :img-hyste (dönemin ilk feministi :img-wink: ) ne güzel sahneler di ama :img-in_lo nevzat tabi zevkten dört köşe :img-grin2 akabinde o muhteşen evlilik teklifi :love01: nasıl unutulur ki bütün bunlar :icon_sorr
merhaba....ilk önce bu basligi acdiginiz icin cok tesekkür ediyorum.
Evet Kirik Kanatlar bizim icin baska birseydi....sadece bir dizi diye gecip gidilmiyecek bir EFSANE!!!
Keske Kanal D´de dizinin kiymetini bilseydi, keske dizimize bir sans daha verseydi.
Ama maalesef öyle olmadi...ben hala e-mail atiyorum.
Kanal D´ye, yazarlara....!!!
Ama ben KIRIK KANATLAR asla unutulmayacak...bunu biliyorum;)
siyah-beyaz
09-05-07, 12:14
Bugünlerdeki Cumhuriyet mitinglerinde şahlanan duyguya katkısı olduğunu bile düşünüyorum bu güzel dizinin.En azından o günlerin ruhunu,çekilen zahmetleri,dış düşman kadar iç düşmanların nelere muktedir olduğunu tekrar hatırlattı insanlara...
Ve bu konuların arasında tatlı,masum aşklar...Zeynep'in ilk aşkı,imkansız ama bir okadar da güzel aşkı....Ben çok istemiştim birşelebilmelerini,evet Yunus da iyi hoştu ama nedense onların yaşadıkları daha bir zor ve unutulmazdı...
Arkadaşlar bence biz o saçmalıklarla dolu finali hiç olmamış sayalım :img-yes: bizim finalimiz yaseminin yazdığı finaldir :img-wink: mutlu sonla bitmişti haniii ,bir kızımız olmuştı ismi "yıldız" güzel şeylerden bahsedelim :happy0064
Benim unutamadığım sahnelerden birisi ,ayşe nevzatın evini temizlemeye gitmişti ,sonra içeride halim olduğu için nevzat ayşeyi içeri almamıştı ,sonra ayşe içeride bir bayan var sanıp kıskançlık krizine girip nevzata tokat atmıştı :img-hyste (dönemin ilk feministi :img-wink: ) ne güzel sahneler di ama :img-in_lo nevzat tabi zevkten dört köşe :img-grin2 akabinde o muhteşen evlilik teklifi :love01: nasıl unutulur ki bütün bunlar
Yelizcim merhaba canım,
Haklısın bizim finalimizdi o senaryo... İstediğimiz her şeyi harmanlamıştım... Ahh ahh ne günlerdi ama:img-in_lo
Hatırlattığın sahneler unutulmaz canım... Yüreğimize işledi bir kere kolay kolay da çıkamaz içimizden...:img-yes:
Dün Ayşe&Nevzat kliplerini izledim... İzlerken bir kez daha anladım ki Ayşe&Nevzat gibi birbirlerine bakan, gözlerine bakıp yüreklerini anlayan, bir bakışına hayatını feda etmeye razı olan bir çift yok etrafımızda:img-in_lo
Bu aşkı çok seviyordum ben... Eskilerden gelip taa içimize işlemişti çünkü... Bu zamandaki sevdalara benzemiyordu Nevzat'ın duyduğu aşk... İçinde barındırdığı umutları, dile getirdiği sevgisi... Yüreğinin sesiyle hareket edip yazdığı şiirler... Bambaşkaydı Nevzat'ın aşkı... ''Senden önce azdım şimdi çoğaldım'', ''Sen yoksan, ben zaten ölüyüm'', ''Güle dikeni var diye kızılır mı?'' :img-in_lo
10-05-07, 14:03
Yelizcim merhaba canım,
Haklısın bizim finalimizdi o senaryo... İstediğimiz her şeyi harmanlamıştım... Ahh ahh ne günlerdi ama:img-in_lo
Hatırlattığın sahneler unutulmaz canım... Yüreğimize işledi bir kere kolay kolay da çıkamaz içimizden...:img-yes:
Dün Ayşe&Nevzat kliplerini izledim... İzlerken bir kez daha anladım ki Ayşe&Nevzat gibi birbirlerine bakan, gözlerine bakıp yüreklerini anlayan, bir bakışına hayatını feda etmeye razı olan bir çift yok etrafımızda:img-in_lo
Bu aşkı çok seviyordum ben... Eskilerden gelip taa içimize işlemişti çünkü... Bu zamandaki sevdalara benzemiyordu Nevzat'ın duyduğu aşk... İçinde barındırdığı umutları, dile getirdiği sevgisi... Yüreğinin sesiyle hareket edip yazdığı şiirler... Bambaşkaydı Nevzat'ın aşkı... ''Senden önce azdım şimdi çoğaldım'', ''Sen yoksan, ben zaten ölüyüm'', ''Güle dikeni var diye kızılır mı?'' :img-in_lo
Yasemincim ne güzel anlatmışsın ,şimdi k.k krizim tutacak :icon_sorr
Nevzat mükemmel bir aşıktı ,bütün olumsuzluklara rağmen sevdi ayşeyi ,ve hiçbir zaman sevmekten vazgeçmedi ,ben zaman zaman ayşenin aşkından şüphe etsemde ,ayşede nevzatın o büyük aşkından etkilendi ,nevzat kadar olmasada o da sadık bir sevgili oldu :img-yes:
Hiç nuntamıyorum o kız istemem sahnesindeki nevzatın heyecanını ,ayşeye bakarken resmen içi eriyordu :img-in_lo ,ayşenin o güzelliğini unutmak mümkün değil :icon_sorr
Hiç nuntamıyorum o kız istemem sahnesindeki nevzatın heyecanını ,ayşeye bakarken resmen içi eriyordu :img-in_lo ,ayşenin o güzelliğini unutmak mümkün değil :icon_sorr
Canım krizin tutarsa eğer klipleri izle... İlaç gibi geliyor:img-yes:
Kız isteme sahnesini hatırladığım anda kopuyorum gülmekten:img-hyste Nevzat'ın yavaş yavaş kızaran yüzü ve ''Baba gidelim'' demesi:img-hyste Babasının da ''Dur oğlum daha kızı istemedik'' diye karşılık vermesi:img-hyste ''Peygamberin kavliyle'' deyişi:img-hyste Çok güzeldi gerçekten...
O sahneye ait olan ve benim için özel olan Ayşe'nin elbisesini finalde Zeynep'in üzerinde gördüğümüzü de unutmuyorum ama :img-pilot Elbise bile olsa çok değerli ve özeldi benim için... Gidip Zeynep'e giydirmekte neyin nesiydi anlayamadım hiç:img-beee:
Ayşe&Nevzat hayranı olarak ben bile bir zaman geldi Ayşe'den kuşkulandım ama sağolsun Ekinciğim ikna etmişti beni:img-in_lo Ayşeyi de çok seviyorum ben... İlk başlarda yanlış yerlere saptı ama sonra doğru yolu buldu... Doğru yolu bulduktan sonra da sapmadı hiç yolundan... ''Çok mutlu olacağız Nevzat, gerisinin ne önemi var'' repliğini de hiç unutamam:img-yes:
Not: Şuanda ''Girdim Yarin Bahçesine'' isimli türküyü dinliyorum... Aklımda Nevzat'ın ata binip salınması canlandı:img-blush
10-05-07, 14:52
Yasemincim ,izleyicinin isteklerini göz ardı eden bir teknik ekipten, o elbiseninbizim için önemli olduğunu anlamalarını bekleyemeyiz canım :fighting2 o yüzden finaldeki o gereksiz elbise geyiğini hatırlayıp sinirimizi bozmayalım :img-wink:
Ayşeyi bende çok seviyorum :img-yes: hatta son bölümlere doğru bilirsin nevzattan bile çok sevmeye başlamıştım ayşeyi :img-grin2 o yazdığın replik hala kulaklarımda çınlıyor :img-in_lo nevzatın halleri canım benim nasıl mutlu olmuştu :happy0064 sonrasında ki masum öpücük:love05: hatırlıyorum o zamanlar çok eleştirilmişti ,ayşenin nevzatı öpmesi ,yok efendi ne çabuk nezatı öpecek kadar duygu beslemiş te,yok efendim o zmanlar böyle ulu orta öpüşülürmüymüşte :hıh halbu ki bunun zamanı ,mekanı olmaz his meslesi :img-in_lo değil mi ama? :img-wink:
Ayşeyi bende çok seviyorum... hatta son bölümlere doğru bilirsin nevzattan bile çok sevmeye başlamıştım ayşeyi :img-grin2 o yazdığın replik hala kulaklarımda çınlıyor :img-in_lo nevzatın halleri canım benim nasıl mutlu olmuştu :happy0064 sonrasında ki masum öpücük:love05: hatırlıyorum o zamanlar çok eleştirilmişti ,ayşenin nevzatı öpmesi ,yok efendi ne çabuk nezatı öpecek kadar duygu beslemiş te,yok efendim o zmanlar böyle ulu orta öpüşülürmüymüşte...halbu ki bunun zamanı ,mekanı olmaz his meslesi :img-in_lo değil mi ama? :img-wink:
Biliyorum Canım... Son zamanlarda bende Nevzat'a çok kızıyordum... Aman neyse üzücü şeyleri yazmayalım demişsin bende yazmayayım:img-wink:
O sahne için söylenenleri hatırlıyorum... Ama fragmanı da hatırlıyorum... Dumur olmuştuk hepimiz... Ne oluyor diye:img-hyste curcuna olmuştu forumda... Hayır olamaz, evet olur diyenler vardı... Tatlı telaş hakimdi yani forumda...
O sahneyi izlerken çok şaşırmıştım bende... Ayşe nasıl oldu da böyle birşey yaptı diye... Ama dediğin gibi aşk zaman, mekan tanımıyor:img-in_lo Çok ciciydiler...
Bir de o bölümde anlayamadığım şey vardı... Ayşe'nin yürüyüşünü göstemişlerdi 5 dakika:img-hyste Ayşe yürüyordu sahne bundan ibaretti:img-hyste
Çok güzel günlerdi ya... Keşke o günlere dönebilsek yine:icon_sorr
10-05-07, 15:54
Evet ya fragmanı izleyince şok olmuştum ben :img-swoon şaşılıkla sevinç birbirine karışmıştı :img-yes: böyle hatırlatınca,o anki duygularını da hatırlıyor insan , içim tuhaf oldu :icon_cry: ne günlerdi :icon_sorr
Ayşenin yürüyüşü evet bir hayli uzun sürmüştü :img-grin2 fakat ayşe o masum öpücükten sonra ,kendi de kendine inanamadı nasıl böyle birşey yaptığına :img-yes: ve o yürüyüş esnasında üzerinde ki şoku atlatmıştı kızcağız :img-in_lo
Evet ya fragmanı izleyince şok olmuştum ben :img-swoon şaşılıkla sevinç birbirine karışmıştı :img-yes: böyle hatırlatınca,o anki duygularını da hatırlıyor insan , içim tuhaf oldu :icon_cry: ne günlerdi :icon_sorr
Ayşenin yürüyüşü evet bir hayli uzun sürmüştü :img-grin2 fakat ayşe o masum öpücükten sonra ,kendi de kendine inanamadı nasıl böyle birşey yaptığına ve o yürüyüş esnasında üzerinde ki şoku atlattı :img-grin2
Sorma benim içimde bir tuhaf zaten... Klipleri filan izleyince daha da kötü oluyor insan... Hani böyle özlersin ya... Ama özlediğine erişemezsin... onun gibi bir şey bu...:icon_sorr
Haklısın aslında... Ayşe o yürüyüşü yapmasaydı eğer kendine gelemezdi:)
Bak aklıma Feraye geldi:img-hyste AntiFerayeci Kırçiçeği:img-hyste Ay ne çok dalga geçerdim onunla ben... Tabi çok da sinir olurdum... Uyuz, ayaklı gazete... :img-beee: Recep efendiyle aralarını yapacaktık bi de ıgggyhh Allah Recep efendiyi korumuş:img-hyste
10-05-07, 16:14
Sorma benim içimde bir tuhaf zaten... Klipleri filan izleyince daha da kötü oluyor insan... Hani böyle özlersin ya... Ama özlediğine erişemezsin... onun gibi bir şey bu...:icon_sorr
Haklısın aslında... Ayşe o yürüyüşü yapmasaydı eğer kendine gelemezdi:)
Bak aklıma Feraye geldi:img-hyste AntiFerayeci Kırçiçeği:img-hyste Ay ne çok dalga geçerdim onunla ben... Tabi çok da sinir olurdum... Uyuz, ayaklı gazete... :img-beee: Recep efendiyle aralarını yapacaktık bi de ıgggyhh Allah Recep efendiyi korumuş:img-hyste
O zaman ben klip falan izlemeyeyim ,yeterince kafam dağınık zaten iyice dağıtmayayım şimdi :icon_sorr
Tabi kolay değil ,insanın ilk öpücüğü bu kolay kolay kendine gelemezsin :img-wink: ,hem ben bakma masum diyorum ama o kadar da masum değildi:love04: ,hatta ateşli bile sayılabilirdi :img-hyste
Seni ferayeci seni ,bir türlü unutamıyorsun dimi o müthiş insanı :) valla allah düşmenımın başına vermesin derler ya kadın o cinsten di ,neyse ki öyle de oldu düşmanımıza bile yar olmadı :img-hyste
O zaman ben klip falan izlemeyeyim ,yeterince kafam dağınık zaten iyice dağıtmayayım şimdi :icon_sorr
İzle canım izle... Kötü oluyosun ama öyle ''kötü'' anlamda değil... Yani özlüyorsun ve o andaki şeyleri yeniden yaşıyorsun... Güzel oluyor aslında ama biraz hüzünlü oluyor:img-in_lo
Seni ferayeci seni ,bir türlü unutamıyorsun dimi o müthiş insanı :) valla allah düşmenımın başına vermesin derler ya kadın o cinsten di ,neyse ki öyle de oldu düşmanımıza bile yar olmadı :img-hyste
:img-hyste Düşmanımıza bile yar olmadı:img-hyste Çok güzel demişsin... Gerçekten Recoya bile yar olamadı... ohh oldu... Unutamıyorum tabi o kadını... Dizide yeterince sinirlikler vardı birde üzerine Feraye vardı... Nasıl unuturum onun bana yaşattığı krizleri:img-pilot :img-hyste
Bu sayfanın açılması için istekte bulunan, açılmadığını görünce üzülen Manu sayfasındaki arkadaşlar neredeler?:icon_sorr Uğramamışlar bile...
Yelizcim, teşekkür ediyorum canım... Benimle birlikte geçmişe yolculuk yaptığın için... Devamı gelir inşallah...:img-kiss:
İyi akşamlar canım,
Sevgiyle kalbye
10-05-07, 16:43
Ferayesi ile ,recebi ile ,tavuğu ile,leylası ile ,peçelisi ile ,kısacası bütün gereksizlikleri ile bile kabulümüzdü ,keşke adam akıllı devam etmeyi başarabilseydi :icon_sorr
Yasemincim ben teşekkür ediyorum canım benim :img-kiss: devamı da gelir inşallah ddiğin gibi :img-wink:
Ayrıca mesajın alınmıştır ,ve yakında burası dolop taşar mı acaba :icon_whis
Öpüyorum :img-kiss: Kendine iyi bak bye
siyah-beyaz
11-05-07, 09:06
Peki siz Zeynep'i sakladıkları Yunanlıyla(ismini unuttum çocuğun) olsun istemediniz mi?,ben sonuna kadar bu umudumu korudum.İstedim.Yunus'u da sevdim ama işte benim gönlüm de onlara kondu....:img-wink:
Peki siz Zeynep'i sakladıkları Yunanlıyla(ismini unuttum çocuğun) olsun istemediniz mi?,ben sonuna kadar bu umudumu korudum.İstedim.Yunus'u da sevdim ama işte benim gönlüm de onlara kondu....:img-wink:
Siyah-Beyaz ablacım,
Zeyneplerin sakladığı Yunanlı Hristo'ydu:img-wink:
Açıkcası ben Hristo'yu çok sevmiştim. Onun Zeynep'e olan aşkını da hem sevmiş hem de inanmıştım. Ama aynı şeyi Zeynep için söylemeyeceğim. Zeynep bana çocuksuluğunun yanında biraz abartılı bir karakter gibi geliyordu ve hiç de sıcak değildi. Onu inandırıcı bulmakta zorlanıyordum. Ama Hristo'nun kendisini de aşkını da seviyordum.
Senaristler sağ olsun o konuda da bizleri sinir etmeyi başardılar. Meğersem Hristo'nun aşkı da yalanmış!!! Hatta Yunanistan'da evlenip çoluk çocuğa karışmışmış!!! O sahneler hiç de inandırıcı değildi. Bende son ana kadar Hristo geri gelecek diye bekledim. Hatta o mektubun yalan olduğunu bile düşünüyordum. Ve o mektuba da inanmamıştım. Ama doğru olan Hristo'nun evlenmesiymiş. Senaristlerin göstermek istediği buydu. Ben ona da inanmak istemediğim için hala Hristo'yu Zeynep'e aşık olarak hayal edebiliyorum:img-wink:
Yunus'u çok seviyordum ben. Onun aşık halleri de, umutları da çok sevimli geliyordu bana. Ama Zeynep, Hristo'yu haketmediği gibi bence Yunus'u da haketmiyordu. Yunus daha iyilerine layıktı:img-yes: Ben böyle düşünsem de Yunus finalde mutlu oldu. O mutlu olacaksa varsın Zeyneple olsun değil?:img-wink:
Çanakkale83
11-05-07, 12:05
Merhaba
Konuya Ferayeyle başlamak istiyorum:img-hyste İlk başta hiç tuhaf gelmemişti bana gayet güzeldi sanki,kızlara yardım ediyordu,kol kanat geriyordu,o kadar sıkıntının arasında iyi destek oluyor gibiydi....gibiydi çünkü sonra ipin ucu kaçtı:img-yes: Yasemin'in sözüne geldik beni de deli etmeye başladı (Kızın bir bildiği varmış da...dinleyen yok:) ) Her konuda fikir sahibi Ferayemiz Nevzat'ı hiç tanımadığı halde (Nevzat evine gelince bir kere görmüştü) onun nasıl biri olduğunu,neden böyle davrandığını şıp diye anlayıverdi Güzin Abla kılıklı Feraye.:icon_evil Nerden aklına geldi Yasemin Feraye ne gereksiz bir karakterdi sonra azmimiz mi yoksa tesadüf mü çıkardılar diziden:happy0064 Peçeli de öyle olmuştu ben de anti peçeliciyim:img-hyste Az intikam almadık onlardan çok eğlenceliydi:img-hyste Nevzat'ın espirili konuşmalarına bazen gülmüştüm ama "yüzünü kapattın mı mazallah görürüm mörürüm"demesi:img-hyste neyse ben bırakayım bu sinir bozucu karakterleri.
Ayşe'nin evlenme teklifine evet demesi çok güzeldi insanı alıp götürüvermişti bir yerler:img-in_lo Nevzat'ın Ayşenin hislerine tercüman olması,onu çok iyi anlaması sonucu Ayşe de Hayır diyememişti...."biliyorum çok mutlu olacağım,çok mutlu olacağız.Ee gerisinin ne önemi var":img-in_lo demişti ama olaylar hiç de öyle gelişmemişti...:img-cray: kim bilebilirdi ki senaristlerin bu aşkı katledeceğini.:icon_sorr
Handecim merhaba,
Dizimiz bir bütün olduğuna göre eee beni en gıcık eden şahsiyetde Feraye olduğuna göre hatırlamamam ayıp olurdu:img-wink:
Dizimize gelmiş geçmiş en gereksiz karakter kendisiydi. Birde Peçeli tabi. Ama Feraye daha çok gıcıktı sanki. Ya da ben gıcık olduğum için ona, onun her yaptığı hareket bana batıyordu:)
Çok bilmiş tavırları, her olaya atlaması ve her konuda söylecek bir şeyleri olması gıcık ediyordu beni. Her şeyi ben bilirim havalarındaki tavrı sinir bozucuydu. ayaklı gazete diye boşuna dememişiz ona:img-hyste
Peçeliyi de hatırlayınca afakanlar basıyor beni. Hele ''Evlenmemiz lazım Nevzat'' repliğini hatırlayınca vücudum karıncalanıyor:img-beee:
Ayşe'nin o yazdığın repliğini çok seviyorum ben. Bir de ''Elbet güneş bir gün bizim için de doğacak'' tarzındaki repliği. Belki mutlu olamadı, belki güneş hiç doğmadı ama Ayşe hiç yılmamıştı. Hayattaki zorluklara karşı her zaman dirençli oldu. Yıkılmadım ayaktayım dedi her zaman.:img-yes:
Nevzat'a olan sevdası gün geçtikçe büyüdü ve sonradan ''kara sevda''ya döndü. Nevzat'ın dokunduğu yüreğindeki kırıklar gün geçtikçe kaynadı ve bir gün tamamen kayboldu ortadan... Ayşe'nin sevdası gün geçtikçe büyüdü ve güzelleşti:img-in_lo Kendisi de çok güzeldi, Nevzat'a duyduğu aşkı da...:img-yes:
Çanakkale83
11-05-07, 13:18
Evet yaa sanki bu rol için doğmuş Mehmet Aliyle Begüm:img-in_lo ikisinin olduğu her kare muhteşemdi:img-blush Biz de boş durmadık başladık hayal kurmaya (ben daha vazgeçmedim o ayrı:) ) Belki hemen olmaz ama ilerde mutlaka tekrar birlikte oynamalılar bir dizide:img-yes: Ayşeyle Nevzata dönelim. Nevzat dağdayken Ayşeyle gelincik tarlasında buluşacaklardı Ayşe nasılda heyecanlıydı gece boyu hazırlık yapmıştı onunla birlikte ben de heyecanlanmıştım:img-in_lo ama....Şahin engeline rastlamıştık bu seferde:icon_sorr ya hep güzel sahneleri hatırlayayım diyorum arkasından mutlaka üzüldüğümüz ya da sinir olduğumuz bir sahne çıkıyor. Geriye döneyim Halim geldi aklıma şimdi de nasıl da umut bağlamıştı Ayşe Nevzatın kurtuluşu için. Onun o her şeye karşı güçlü görünmesi,umudunu hiç kaybetmemesi takdire değerdi doğrusu:good:
Sen hala senaristlerden intikamını alamamışsın sanıyorum o yüzden aklına hep kötü sahneler geliyor olabilir:) Benimde aklıma geliyor sinir olduğumuz sahneler ama yazmamaya özen gösteriyorum... Yazınca kendimi tutamayacağımı ve söylenmeye başlayacağımı biliyorum çünkü:img-hyste
Halim dedin de aklıma Nevzat ve Ayşe'nin tren macerasından sonra birlikte Halimlere gittikleri sahneler geldi... Halim ''Yengemiz mi?'' diye sorduğunda Nevzat ve Ayşe nasıl olmuşlardı ama... Halleri hem komikti hem de romantik... :img-in_lo :img-hyste
Tren sahneleri de çok güzeldi... Ayşe, Nevzattan önce gidip oturmuşdu da Nevzat Ayşeyi görünce deli olmuştu:img-hyste Ayşe umursamadan ''İstersen sen inebilirsin Nevzat'' demesi ise tam komediydi:img-hyste
Dönüş yolunda ise Ayşe uyuduğunda başı Nevzat'ın omzuna düşmüştü. O sahnede Nevzatın yüzündeki değişim muhteşem... Mehmet Ali'yi en beğendiğim sahnelerden biriydi o sahne... Yüz ifadesindeki değişikliği çok güzel hissettirmişti çünkü:good: Ahh ahhh....
Bak romantikleşince aklına çalılar gelmiyor:img-hyste
hepberaber
11-05-07, 14:30
Cemal Ve Nazlı'nın aşkı bambaşkaydı ama çok kötü bitti.herhalde onları hiç unutamam :icon_sorr
Çanakkale83
11-05-07, 14:31
Yaseminciğim alamadım tabi ben intikam daha baksana imzama nasıl alayım intikamımı sürekli senarist değişti hepsinden ayrı ayrı almak lazım:img-hyste
Evet tren sahnesi de çok hoştu Ayşenin söyledikler:img-in_lo :img-in_lo
Öyle iyisin ki....
Sen...
Yani bence...
Bir avuç su gibisin...
Berraksın...
Dupdurusun...
Senin için herşey yolunda gitsin istiyorum. Herşeyin en iyisine layıksın....:img-in_lo
Çok güzeldi çook:img-blush Sonraa ben bir de şeyi seviyorum hani Ayşe Nevzatın evine gitmişti sonra yemeğe davet etmişti onu ordaki konuşma,Nevzat'ın Ayşenin söylediklerinden sonraki yüz ifadesi,çalan müzik:img-in_lo "sabaha karşı kapının altından sızan ışık gibisin,sonra birden ışığa boğuyorsun etrafı. İnsanın gözü kamaşıyor...." : :img-in_lo
Çok güzeldi çook:img-blush Sonraa ben bir de şeyi seviyorum hani Ayşe Nevzatın evine gitmişti sonra yemeğe davet etmişti onu ordaki konuşma,Nevzat'ın Ayşenin söylediklerinden sonraki yüz ifadesi,çalan müzik:img-in_lo "sabaha karşı kapının altından sızan ışık gibisin,sonra birden ışığa boğuyorsun etrafı. İnsanın gözü kamaşıyor...." : :img-in_lo
Yemek dedin bak şimdi benim aklıma kötü sahne geldi:img-hyste
Ayşe o yemeğin sonunda ne demişti Nevzat'a ;
''Baksana Nevzat, Nazlı çabaladı ve en sonunda okulu açtırmayı başardı. Bende çabalayacağım ve bir gün seni seveceğim. İnanıyorum buna Nevzat. Neden olmasın?'' :blink:
Hayatımda duyduğum en komik benzetmeydi:img-hyste Okul yapımıyla kalpte açması gereken sevdayı nasıl bir tuttu Ayşe hala anlamış değilim... O kadar basit değil ki bir insanı sevmek... Hayatının merkezi yapmak... Saf Ayşe bir tutmuştu ama :) Saf da olsa seviyorum Ayşe'yi ne yapayım...:)
Çanakkale83
11-05-07, 15:06
Ay evet:img-hyste :img-hyste Çok komikti gerçekten "hani okul var ya Nazlının okulu,Nazlı ne güzel de düzenledi,tertipledi ben de kalbimi düzenleyeceğim....içine yeni yeni kişiler koyacağım,onları seveceğim:img-hyste :img-hyste olacak şey değil neyse Kırçiçeğim ben gidiyorum yeni resimler eklemem lazım manu sf ya da begümün sf akşamüstü gene gelirim öptüm seni:img-kiss:
Tamam canım... Ben çevrim içi olduğum zamanlarda buradayım... Nostalji yapmak isterseniz beni çağırabilirsiniz:)
Kapanışı şu sahneyle yapayım bende;
Düğünümüzde ((sonunu hatırlamak istemiyorum)) Nevzat ve Cemal'in çekirge misali harmandalı oynayışları çok güzel ve de komikti...:img-hyste Hele Nevzat'ın yerinde duramayışı ve seke seke harmandalı oynaması hala gözümün önünde canlanabiliyor:img-hyste Ne güzeldi iki dost, iki kardeş ellerini kaldırıp karşılıklı mutluluklarını paylaşmışlar ve oynamışlardı...Çok özledim bu aslan kardeşliği:icon_sorr
Ayşe'nin salına salına Nevzat'ın etrafında dönüşü de çok güzeldi:img-in_lo Dönerken sarf ettiği sözcükler de çok güzeldi.. Ayşe'den beklemediğimiz sözcüklerdi o kelimeler... Sonu da güzel bitseydi keşke:icon_sorr
Sevgilerimlebye
kusadası_26
11-05-07, 18:40
slmm herkese...
ya bi kaç zamandır aklımda bişi var...imkansız ama olsa çok ii olurdu..
kırık kanatlar keşke kitap olarak çıksa...yani en baştan güzel bi roman..hem oyuncu kaprisidir senaryodaki saçmalıklar falan gibi bi sorun da olmaz...mükemmel olurdu ama yazıcak adam yok:D
bbeeyyzzaa
11-05-07, 21:51
Evet çıksa çok güzel olurdu gerçekten.Aslında yazacak insan bulunur.Mesela ilk yönetmenimiz.Zaten onun zamanında dizimiz güzeldi.O yazsa güzel olurdu da.Bilmiyorum birileri böyle birşey yapar mı?
Bu arada aklıma bir Ayşe&Nevzat sahnesi geldi.Bu sahneyi eminim herkes hatırlar...
Nevzat: Gemiş olsun asker.......
özge_letyy
12-05-07, 13:46
Bu kitap olayını ben de çok isterdim.
Hatta Hırsız Polis'in kitabı çıkınca isteğim daha da arttı.
Eminim çok güzel olurdu kırık kanatları bir roman olarak okumak.
Ama nerdee:icon_sorr
valla kitap olarak çıksa tabi ilk bölümlerdeki haliyle :) anında alır okurum. bu arada yeni fark ettim ben buraya yazmamışım daha. aslında eskiyi o kadar çok konuştum ki zamanında, söyleyecek birşey kalmadı fazla ama hala KK'ı izliyor olmak isterdim. ben de aklıma gelen birkaç sahneyi yazayım; 4. bölümde Cemal'in topları almaya gittiğinde yıkılmış, yağmalanmış evlerden insanların çıkması Kemal'in askerleri diyerek onları karşılamaları bir de yine aynı bölümde Cemal'in köyden bir adamla arasında geçen konuşma ( ki o replikler Şu Çılgın Türkler kitabında da vardır sadece konuşan bir yüzbaşı değil teğmendir ama askerin rütbesi konusunda yanılıyo olabilirim teğmen diye hatırlıyorum )
özge_letyy
12-05-07, 17:43
Evet o sahne beni de çok etkilemişti.
Adam,Cemal'e karşımda bana bayrağımı geri verecek olanı görüyorum demişti
Dizinin ilk bölümlerindeki repliklerin kitap haline getirilmesi çok güzel olurdu.Gerçi hiç aklımızdan çııkmıyor ki o replikler:(
Senaristler sağ olsun o konuda da bizleri sinir etmeyi başardılar. Meğersem Hristo'nun aşkı da yalanmış!!! Hatta Yunanistan'da evlenip çoluk çocuğa karışmışmış!!! O sahneler hiç de inandırıcı değildi. Bende son ana kadar Hristo geri gelecek diye bekledim. Hatta o mektubun yalan olduğunu bile düşünüyordum. Ve o mektuba da inanmamıştım. Ama doğru olan Hristo'nun evlenmesiymiş. Senaristlerin göstermek istediği buydu. Ben ona da inanmak istemediğim için hala Hristo'yu Zeynep'e aşık olarak hayal edebiliyorum:img-wink:
Devamini izlemedigimden bunu bilmiyordum. Demek böyle bagladilar konuyu ha? Onlardan baska ne beklenirdiki.
Hristo ve Zeynep sahnelerini çok gûzeldi, hele öyle bir ayrilislari vardi ki, Hrsito Zeynep'i sevmiyor diyemeyiz.
Aklima pansuman sahnesi geldi :) Zeynep Hristo'ya pansuman yapiyordu, Hristo acitiyorsun demisti, Zeynep'te inat edip al madem sen yap demisti :) Hristo beceremiyormus gibi yapti, sen daha gûzel yapiyorsun deyip Zeynep'in yaraisini tekrar sarmasini istemisti :img-hyste
Ah ah, ne güzeldi ya ilk bölümler...
Zeynep - Hristo aşkı da gerçekten saçma sapan bir şekilde bitirildi suçlu gibi gönderilen bilmem kaç yıl mahkum olur en iyi ihtimalle denen Hristo oraya gitti rahata erdi evlendi sonra bir de utanmadan Zeynep' e mektup yazdı. Hem de mektup geldiğinde Berk Hakman'ın sesinden bile okunmadı alışık olduğumuz gibi. Belki çok önemli bir ayrıntı değildi ama zaten onların durumuna uymayan şekilde bir mektup gelmesi bir de farklı bir ses tarafından okunması bana çok acayip gelmişti.
aslında mektubu lena yazmıştı o yuzden berkin sesinden okunmazdı zaten. ama biz sanmıştık ki lena yalan söylüyor hristo ölmüştürde o zeynep üzülmesin diye öyle demiştir sanmıştık lena için. ama devamı gelmedi hristo olayının. gideli bir yıl olmamıştı ama çocuğu olmuş. kırık kanatların mantık hataları mükemmeldir bilirsiniz:img-wink:
Kirik-Kanatlar
13-05-07, 20:22
Ben dizinin basindan beri hep Yunus-Zeynep olacak demistim.. Bence Yunus hristodan dah sempatikdi.. daha ictendi.. hic zeynep-hristo olsun iztemedim.. ama yinede mahkeme sahnelerini falan cooook guzel buluyorum...
Aslinda dizideki butun sahnelere bayiliyorum ama 3 tane varki hic aklimdan gitmiyecek..
1. Zeynep yunusa yakinimda olmandan rahatsizlik duyuorum gibi birsey dediginde yunus cikftligin yakinida bir agacin altinda oturup aglamsi..( valla bende agladim o sahnede.. okadar icim acidiydiki yunusa.. canim benim.. az mi cekti zeynepin yuzunden...)
2. Nazli ve cemalin ayse yuzunden ayriliklari.. hani cemal ciftilige nazliya evlenme teklifi icin geldigide nazli ondan hizli davranip beraber olamayaz gibi birsey dedigindede cok uzulmustum valla.. cemalin bakislari hala gozumun onunde valla...
3. Nevzatin ayseye evlenme teklifi ettigi sahne..
:good: :good: :good: :good: bu uc sahneye bayiliyorum..
böyle bir başlık açtığınız için teşekkür ederim.aranızda beni tanımayanlar olabilir.çünkü ben siteye yazın üye oldum.ama çok sıkı bir kırık kanatlar izleyicisiydim.böyle bir diziyi unutmam mümkün değil.bitmesine rağmen hala bu diziden aldığım tadı diğerlerinden alamıyorum.bizi o kadar büyülemiş ki unutamıyoruz.gönül isterdi ki oyuncular hep dizide kalsaydı.ayrılık olmasaydı belki de hala devam ediyor olacaktı.ne yapalım kader buymuş.kırık kanatlar hem aşkı hem de kurtuluş savaşı yıllarını çok güzel anlattı.dengeyi bozmadı.ama cansel ve özge çıktığında dizide eski tat kalmamıştı.merak edip birkaç bölüm daha izledim ama sonra bıraktım.o büyü bozuldu gibi gelmişti bana.cemalle nazlı hep benim için özel olacak.onların yerini kimse alamaz.onları çok özlüyorum.:icon_sorr sizi asla unutmayacağım...:sad53: sevinçleriniz de üzüntüleriniz de hep hafızamda kalacak.:img-in_lo
hayatımın sınav
14-05-07, 15:37
öncelikle böyle bir başlık açıldığı için çoksevindim ve açanlara teşşkkür ederim .bende bu siteye yazın üye olmuştum ve sıkı bir kırık kanatlar takipçisiydim. gerçekten öyle bi dizi asla unutulmaz .unutmamakta lazım en diziyi 3 bölümden sonra izlemeye başladım .arkadaşlarımın arasında kırık kanatlar delisi diye tanınırım (ve cansel)o kadar çok bu diziden söz etmişim ki çoğu arkadaşım tekrarlarını izlemeye başladı. bu başlık o zamnlar beni mutlu eden tek yerdi.büyük bi istekle bu başlığa girerdim .burda herşey çok değerli ve güzeldi seneryolar seneryolara yapılan yorumlar v.b herşey çok güzeldi dizimizin bizim seneryolarımızdaki gibi bitmesini istesekte öyle olmadı neyse canları sağolsun.ama böyle bi dizi bi daha ekranlara gelemez bana göre .ve böyle eğlenceli bi başlıkta bi daha açılamaz.her ne kadar başlık biraz sönmüş olsada biliyorum kimse unutmadı kırık kanatları .
siyah-beyaz
16-05-07, 10:17
Önce günaydın....
Sizler Yüzbaşı Şahin'i başta sevdiniz mi?Ben sevmemiştim.Aslında tam ,doğruları olan,katıksız Kuva-i Milliyeci bir asker olmasına rağmen...Ayşe-Nevzat ilişkisi için potansiyel tehlike gördüğümden olabilir..Ama sonlara doğru bu düşüncem değişti...Ama belki senaryoda başta o amaç vardı belki sonra değişti...Bilemiyorum ama önceleri sevmemiştim,itiraf ediyorum....
Önce günaydın....
Sizler Yüzbaşı Şahin'i başta sevdiniz mi?Ben sevmemiştim.Aslında tam ,doğruları olan,katıksız Kuva-i Milliyeci bir asker olmasına rağmen...Ayşe-Nevzat ilişkisi için potansiyel tehlike gördüğümden olabilir..Ama sonlara doğru bu düşüncem değişti...Ama belki senaryoda başta o amaç vardı belki sonra değişti...Bilemiyorum ama önceleri sevmemiştim,itiraf ediyorum....
Günaydın,
Siyah-Beyaz ablacım,
Ne hikmetse bende de tam tersi olmuştu:) Ben Yüzbaşı Şahin'i ilk başlarda sevmiştim. Daha doğrusu onu daha tanımadığımız için bir şans vermiştim ve olumsuz düşünmemeye çalışmıştım. Ama durum sonraları değişti benim için. Ayşe'ye olan davranışlarına ifrit olmaya başladım, sonracığıma her şeyi ben bilirim havalarındaki durumuna kıl olmaya başlamıştım... Sonraları antipatik gelmeye başlamıştı bana... Özellikle Feraye'nin erkek versiyonu gibi düşünmeye başladığım zamanlarda uyuz bilenem olmuştum:img-hyste
Feraye'nin erkek versiyonu derken; Feraye gibi herşeyi ben bilirim, her işi ben görürüm, benden bilgili yoktur, yardım edeyim derken kaş,göz çıkarırım hallerini kastettim... Sizce de aynı onun gibi değil miydi?:icon_whis
bu sebeplerden dolayı ben Yüzbaşı Şahin'i önceleri sevmiş sonra ise uyuz olmuştum...:img-yes:
Önce günaydın....
Öncelikle bu başlığın açılması için uğraşan Yasemin'e teşekkür ediyorum.
Yüzbaşı Şahin'i ilk başta seven kişi azdır sanıyorum ve ben o azınlıktan değildim:) uzun süre alışamadım hatta hiç alışamadım. Bu Sermiyan Beyle ilgili değildi. bizim için Nevzat=Teğmen, Yüzbaşı=Cemal di.
Tabii birde bu karaktere alışamamamızın bir nedeni de Cemal'in akıl almaz bir şekilde diziden çıkışının ardından, senaristlerin Cemal'i unutturmak için sürekli olarak yeni gelen yüzbaşıyı pohpohlama durumuda etkili oldu. Yani senaristlerin düşüncelerinin aksine bu durum antipati yarattı.
*ben yazana kadar Kırçiçeğimiz de yazmış:) ortak noktada buluşmuşuz.:img-yes:
*ben yazana kadar Kırçiçeğimiz de yazmış:) ortak noktada buluşmuşuz.:img-yes:
Oy oy oy... Gözlerim yaşarmak üzere... Çok sevgili Ceva ablacım gelmiş:img-in_lo Canım ablam hoşgeldin... nihayet diyorum:)
Şahin için yazdıklarına katılıyorum. İlk başlarda zor olmuştu. Özellikle Yüzbaşı rütbesinde onu gördüğümüz için zor olmuştu ama ben sevmemezlik yapmamıştım. Daha doğrusu 'sevebilmek' için ortam oluşmamıştı. Ortam oluşacağı sıralarda ise Şahin kendi ipini Feraye'ye benzeyerek çekmişti:img-hyste
Yalnız aynı şeyler Sedat Teğmen (Teğmendi değil mi? Yanlış hatırlıyor olabilirim) İçin geçerli değil... Ben o karakteri de o karakteri canlandıran oyuncuyu da çok sevmiştim... Hatta keşke ilk zamanlardan beri aramızda olsaymış demişliğim bile vardı:)
Ee Ceva ablacım aklında yer eden sahnelerden birer kuple alalım senden hazır yakalamışken:)
Ee Ceva ablacım aklında yer eden sahnelerden birer kuple alalım senden hazır yakalamışken:)
Birer kuple yetmez ben sayfalarca yazarım:) da zaman..
Sedat Teğmen konusunda aynı fikirdeyiz. Hikayeye çok geç ama güzel bir giriş yaptı. Diziye işlenmesini istediğimiz konuları beraberinde getirdi ama ömrü kısa oldu.
Şahin Yüzbaşı'nın gelişinin de, geçmişinin de, geleceğinin de biz seyircilere iyi anlatılamadığını düşünüyorum. Alışamamamızdaki bir diğer etkende bu.
Gelişi malum Yüzbaşı Cemal'in yerine geldi. Bu kadar aceleye gerek yoktu aslında hiç gerek yoktu ya..Nevzat'ı dağ bayır gezdireceklerine hikayeyi daha farklı anlatmayı deneselerdi ve zamanı gelince Nevzat onun yerine geçseydi eminimki pek çok Yüzbaşı Cemal hayranı için Yüzbaşı Şahin'i kabul etmelerinden daha kolay kabul görürdü.
Geçmişi; Peçeli ve Şahin Yüzbaşı birbirlerine bağlantılı olarak hikayeye dahil oldular. Onca bölümde olayın iç yüzü açıklanmadı. Peçelinin ani çıkışı -ki ben hikayeye hiç dahil olmamış olmasını isterdim-sonrasında iki karakterin arasındaki mesele havada kaldı. Sonlara doğru Yüzbaşı yaşanan olayın sebebini anlattı ve kendisini seyircinin gözünde aklamaya çalıştı ama peçelinin..asıl aklanması gereken kişinin gözünde aklanamadı. Diyorum ya gereksiz bir hikayeydi diye..belki de iyi işlenebilseydi bizi bu kadar rahatsız etmez, sahnelerinde afakanlar basmaz, kanal çevirttirmezdi.
Geleceği; dizi aniden bitirilmeye karar verilince Şahin ve Sümbül (yanlış hatırlıyorda olabilirim) arasında başlatılması düşünülen ilişkinin -dizinin sona yaklaştığı zaman dilimine gelmesi- seyircinin asıl beklediği sahneleri de görememenin gazabına uğradı ve biz seyirciler için malesef zaman çalan sahneler olarak gözüktü.
Bütün bunlara rağmen dizi son 3-4 bölümde asıl konusunu hatırlayıp tarihi de anlatmaya başladığı zaman (son bölüm hariç) Sedat Teğmen, Nevzat Teğmen :) ve Yüzbaşı Şahin'in sahneleri izlenebilirlik sağlamıştı diziye.
Şimdilik bu kadar :)
Evet ablacım doğru hatırlıyorsun. Sümbül&Şahin sevdası da filizlenmeye başlamıştı. Bize neyse:img-beee: Bence orada da bir komplo vardı eğer biz bu aşkı destekler nitelikte mesajlar atsaydık kesin bunlar devam ederlerdi ve Şahin&Sümbül aşkını anlatırlardı... SOnuçta o kadar saçmalığa Manu ve Bügü katlanamazlardı... Neyse geçti gitti:)
Bütün bunlara rağmen dizi son 3-4 bölümde asıl konusunu hatırlayıp tarihi de anlatmaya başladığı zaman (son bölüm hariç) Sedat Teğmen, Nevzat Teğmen :) ve Yüzbaşı Şahin'in sahneleri izlenebilirlik sağlamıştı diziye.
Ya sorma ne güzel üçlü olmuşlardı öyle. Ama hevesimiz kursağımızda kalmıştı yine. Nevzat'ın Teğmen kıyafetinin önünde asılı durmasıyla sabaha kadar düşündüğü sahne aklıma geldi de sevincimden havalara uçmuştum. Nevzat'ım yeniden eskisi gibi Teğmen olacak diye:) Ama çok sürmedi bu sevincim. Nevzat halktan gizli bir teşkilat görevlisi oldu. :icon_sorr O görevde güzeldi ama halkın önünde itibar kaybetmiş birine itibarını geri vermeye yetmemişti:icon_sorr
Daldan dala olucak ama Nevzat deyince aklımdan çıkmayan ve hatırladıkça sinirlerimin halay çekmesini sağlayan bir sahne var... Tabiki de kadın kılığındaki Nevzat:img-pilot Bir Teğmeni o duruma düşürdülerse eğer dizinin son bölümünde de olsa o düştüğü durumu bizlere unutturmaları lazımdı. Ama yapmadılar...
Neyse biraz da güzel sahneleri hatırlayalım değil:)
Mesela mesela hıh cephedeyken Yunus, Yunanlı subayı yakalayıp getirdiği sahne... Daha doğrusu Nevzat'ın onu fakabastırdığı sahne:) Cemal, Yunus'u ödüllendirirken ''Onbaşı oldun ama '' diye diye en sonunda Yunus'un Çavuş olması ve Yunus'un ''Komutanım peki ben şimdi ne oldum'' diye sorması çok eğlenceliydi:img-hyste Kim gelirse gelsin bu üçlünün yerini alamaz:img-in_lo
Benden de şimdilik bu kadar:)
archeologue
16-05-07, 17:24
Sevgili KIRÇİÇEĞİ son mesajında yazdığın nevzat&yunus&cemal sahneleri hayli eğlenceli ve unutulmazdı gerçekten!:img-yes: 21 bölüm b.sayarımda oolduğundan özellikle ilk 6-7 bölümü döndürüp döndürüp kaç kere izlemişimdir kimbilir?
Cemal,Yunus ve Nevzat her zaman çok özel oldular benim için...
Özellikle Cemal ve Nevzatı'n dostluğu...Kavgaları bile ne kadar güzeldi...Cemal'in Nevzatı kahkahalar arasında nezarethaneden çıkarışını hatırlayın...Bu bölümleri,o dostluğu ve Nazlı&Cemal aşkının özlemini çekiyorum hala...Ve uzun süre de etkisini kaybettirmeyeceğe benzer...Halbuki kaç ay oldu onlar diziden çıkalı...Benim için onlar orada kaldı...Ve hiçbir dizide Kırık Kanatlar'da duyduğum heyecanı bulamadım,bulacağımı da hiç sanmıyorum...hani derler ya ilkler unutulmaz diye...Onca dizi furyası içinde bu kaliteli yapım benin her daim belleğimde kalacak...
Neden bu kadar vazgeçilmezim diye düşünüyorum...sanırım bunun en büyük nedenlerinden biri de özellikle ilk 13 bölüme kadar hiçbir zaman dizimizi yayıla yayaıla izleyemememiden kaynaklanıyordur...Öyle emek öyle özveri var ki her bölümünde...Belki de bu kadar vazgeçilmez yapan bizim yaptıklarımız...Tabi oyuncuların da bunda payı yüksek...Ayrıca şanlı kurtuluş savaşımızı fon alan bir yapım olduğundan bizleri tam kalbimizden vurmuştu özgün hikayesiyle...
Merhaba arkadaşlar,bende öncelikle bu başlığın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim,bu başlık sayesinde tüm Kırık Kanatlar izleyicilerini,güzel insanları tanıma şansı yakalarım inşallah.Neyse benden şimdilik bu kadar,fazla zamanım yok ta.
Bu arada gece uyumayanlar için,kurtuluş mücadelemizi anlatan diğer bir dizi olan Kurşun Yarası her gece 3-4 cıvarında Kanal 1 de,ben hep önce Kırık Kanatlar ı,sonra Kurşun Yarası nı izliyorum.Zaten ikisi birbirinin devamı,izlerseniz aradaki bağları ve benzerlikleri anlarsınız.
İyi günler.
siyah-beyaz
16-05-07, 20:39
Sedat teğmen ayrı.O görevinin dışında olan bitenle fazla ilgilenmiyen,herşeye burnunu sokmayan bir askerdi.Ama gerekli yerde gerekenleri yapan...Şahin ise fazla müdahil oldu bazı şeylere..BUkadarı da vazifesi gereği değildi...Ama ben Peçeli ile yoları kesişecek,hatta birbirlerini sevecekler diye bekledim ama olmadı.....
Sevgili KIRÇİÇEĞİ son mesajında yazdığın nevzat&yunus&cemal sahneleri hayli eğlenceli ve unutulmazdı gerçekten!:img-yes: 21 bölüm b.sayarımda oolduğundan özellikle ilk 6-7 bölümü döndürüp döndürüp kaç kere izlemişimdir kimbilir?
Cemal,Yunus ve Nevzat her zaman çok özel oldular benim için...
Özellikle Cemal ve Nevzatı'n dostluğu...Kavgaları bile ne kadar güzeldi...Cemal'in Nevzatı kahkahalar arasında nezarethaneden çıkarışını hatırlayın..
Sevgili Archeologue,
Yorumunu okurken farklı farklı yerlere gittim...
Biz arkadaşlarımızla aramızda Cemal&Nevzat dostluğuna ''Aslan Kardeşliği'' diyorduk... Bende çok özledim o aslan kardeşliğini... Hele yazmış olduğun nezarethane sahnesini çok beğenerek yüzümde gülümsemeyle izlemişimdir hep... Cemal'in ''çık'' demesi Nevzat'ın ''çıkmıcam'' demesi... Çok güzeldi gerçekten o sahneler:)
İkisinin olduğu sahneler ayrı bir keyif verirdi bana... Onlardan bizlere hatıra kaldı o sahneler... Ne zaman hatırlasam hep bir tebessüm belirir yüzümde...:img-yes:
Siyah-Beyaz ablacım,
Peçeli ile Şahin'in yolları kesişmedi ama Emine ile Şahin'in yolları kesişti:img-hyste Eğer bizler Peçeli çıksın diye diretmeseydik Emine ile Şahin, Peçeli ile de Nevzat aşk yaşardılar artık:img-hyste Şaka bir yana bende bekliyordum Peçeli&Şahin karşılaşmasını... Hatta birbirlerine aşık olmalarını ama olmadı... İyiki de olmadı... Senaristlerimiz aşıkları ayırmada 1.numaralardı çünkü:img-wink:
Kırık Kanatlar tutkunları merhaba,
Efendim bu başlığın açıldığını az önce Kırçiçeği arkadaşımızdan öğrendim ve çokta sevindim.
Ben en başından başlamak istiyorum.
Reklamlarda gördüğüm zaman ilgimi çekti önce. Mutlaka bakmalıyım dedim. Sonra müziği dikkatimi çekti. ( müzikler yüzünden dizi izliyen bir ben varım herhalde :) ) Sonra dizinin o muhteşem atmosferi sardı beni. Konusuna değinmeye gerek bile yok zaten.
Uzaktan sevmeler, kalpte yeşeren sevdalar, sevdiğine bakmaya kıyamamak, dokunmaya kıyamamak her zaman gıpta ile baktığım durumlar olmuştur. O zamanın sevdaları, bakışmaları ve en önemlisi konuşmaları herşeyiyle başkaydı Kırık Kanatlar.
Gelelim efsane çiftimiz nazlı ve cemal'e.
Onlar ekranın efsane çifti oldular. Ama kavuşamayan aşıklar olarak kaldılar. Nazlı ve Cemal'in ilk karşılaşması asla hatırımdan çıkmayacak. Daha doğrusu Cemal'in Nazlı'yı süzüşü, sonra pencere de yaşanan bakışma.
Şimdilik bunları yazıyorum daha sonra tekrar geleceğim ve hislerimi sizlerle paylaşacağım.
Birde ben bu foruma Kırık Kanatlar için üye oldum ama hep sessiz üye olarak kaldım. Sizlerin senaryolarınızı okudum her zaman, eklediğiniz resimlere iç çekerek baktım günlerce, hepinizi tanıyorum diyebilirim. Biraz geç bir tanışma olacak belki ama Kırık Kanatlar forumuna beni de kabul ederseniz çok sevinirim.
Herkese iyi günler diliyorum, Leyla...
senaristler yüzünden nazlı ve cemal birleşememiş olabilir ama bizim kalbimizde onlar hep birlikteler.onları asla unutmayacağım.nazlı ve cemal zaman geçmesine rağmen hala bu kadar seviliyor ve özleniyorsa efsane olmuş demektir.onların hikayesi başkaydı.diğerleri onların yerini tutmuyor,tutmayacak da.dizinin müziğini dinleyince bile onların sahneleri aklıma geliyor.:sad53: :img-in_lo
Nefel'cim, Leyla'cım,
Hoşgeldin canım aramıza... Kabul etmek ne demek canım Kırık Kanatlar'a gönülden bağlıysan sende bizdensin demektir zaten:img-wink:
Diziyi müziği sayesinde izleyen bir tek sen değilsindir:) Gerçekten Kırık Kanatlar'ın oynadığı zamanlarda çalan müzikleri çok güzeldi... Devrent Deresi olsun Girdim Yarin Bahçesine olsun Nazlı'nın kemanıyla çaldığı müzikler olsun hepsi çok güzeldi ve insanda yer ediyordu:img-in_lo Mesela ben Girdim Yarin Bahçesine isimli türküyü dinlerken dalıp gidiyorum uzaklara... Nevzat&Ayşe sahneleri bir bir canlanıyor hayallerimde:img-in_lo Dizide çalan her müziğin ayrı bir yeri var anlayacağın...
Yaprak Dökümü'nde çalan bir müzik var o müzik Kırık Kanatlar'da çalan bir melodiye çok benzediği için bazen açıp izliyorum diziyi:) Bu da bir nevi çatlaklık olabilir ama öyle işte:)
Hoşgeldin canım tekrardan, nostalji başlığında bol bol görüşmek dileğiyle...
Sevgilerimlebye
Dizinin son bölümlerininbenim güzelim ilk 13üncü bölümün KK'si ile alakasi olamdigindan izlemeyi birakmitsim.
Ama su Sedat tegmen'i çok merak ettim. Nasil biriydi? Dizide hangi konularin islenmesini sagladi?
siyah-beyaz
17-05-07, 17:04
Şimdi de aklıma,Ayşe ve Nazlı'yı kışkırtılmış halkın taşlaması geldi...Çok içim acımıştı,hem onlara..Hem de bukadar çabuk galeyena gelebilen bir toplum oluşumuza çok üzülmüştüm.Ve onları son anda kurtaran kahramanlarımız...İçimden alkışlamıştım.Çocukken okula film geldiğinde belli sahnelerde alkış kopardı o aklıma gelmişti izlerken de....
Arkadaşım SEDAT TEĞMEN SON BÖLÜMLERDE ORTAYA ÇIKAN;O BÖLGEDE YENİ OLUŞUM BAŞLATAN BİR HAREKETİN KURMAYLARINDAN BİRİYDİ.....
Merhaba arkadaşlar
Şahin Yüzbaşıyı ben sevmiştim. Bir ara çok sinir oldum ama genel olarak bakınca sevdim. Cemalin yerini alacak diye düşünmedim hiç. Çünkü hiçbir karakterin yerini bir başkası dolduramaz. Keşke Sedat Yüzbaşı daha erken girseymiş diziye. Onu Şahinden çok daha fazla sevdim. Bunda oyuncununda etkisi var ama Sermiyan Midyat'ı da severim
Archeologue o sahneler benim en sevdiğim sahnelerden birisidir. ''Nevzat çık git işte zorluk çıkarma'', ''Asker bırakk'':)
Mesela ben Fikoya daha gıcık oluyordum. Gerçi son zamanlarda doğru yolu buldu sayılır ama:icon_shad Ortalarda ben mülki amiriyim diye dolanıyordu. Nevzat ne güzel cevap vermişti ama 'Mülki amiriysen hayatımın da mı amirisin' diyerektroest
Nefel'cim, Leyla'cım,
Hoşgeldin canım aramıza... Kabul etmek ne demek canım Kırık Kanatlar'a gönülden bağlıysan sende bizdensin demektir zaten:img-wink:
Diziyi müziği sayesinde izleyen bir tek sen değilsindir:) Gerçekten Kırık Kanatlar'ın oynadığı zamanlarda çalan müzikleri çok güzeldi... Devrent Deresi olsun Girdim Yarin Bahçesine olsun Nazlı'nın kemanıyla çaldığı müzikler olsun hepsi çok güzeldi ve insanda yer ediyordu:img-in_lo Mesela ben Girdim Yarin Bahçesine isimli türküyü dinlerken dalıp gidiyorum uzaklara... Nevzat&Ayşe sahneleri bir bir canlanıyor hayallerimde:img-in_lo Dizide çalan her müziğin ayrı bir yeri var anlayacağın...
Yaprak Dökümü'nde çalan bir müzik var o müzik Kırık Kanatlar'da çalan bir melodiye çok benzediği için bazen açıp izliyorum diziyi:) Bu da bir nevi çatlaklık olabilir ama öyle işte:)
Hoşgeldin canım tekrardan, nostalji başlığında bol bol görüşmek dileğiyle...
Sevgilerimlebye
Kırçiceğim, adın Yasemin sanırım.
Ben senin Ayşe ve Nevzat tutkunu olduğunu çok iyi biliyorum, hatta bir keresinde sen ve crospy birlikte bir senaryo yamıştınız. umarım doğru hatırlıyorumdur :)
Nevzat ve Ayşe çiftide bir başkaydı hani. Ayşe'nin Cemal'e olan ilgisini öğrendiğinde ki tepkisini hiç unutamam Nevzat'ın. Bir de Cemal'e attığı yumruk :img-wink:
Ayşe'nin verdiği öpücük ise :img-in_lo
söylenecek çok şey var, hatıra geldikçe gelirim yazışırız. Ben işyerinden bağlanıyorum işyerine, artık kısmet olursa yarın görüşürüz, öpüldün canım, iyi akşamlar.
PAN ZEHİR_
17-05-07, 23:44
Merhaba...
Kırık Kanatlar için foruma üye olmuş biri olarak bu zamana kadar bu sayfaya yazmamış olmama..Çok ayıp biliyorum...
Bu sayfa için michelle ve Kırçiçeğim Yasemine teşekkür etmeliyim.Nostalji..
Yazılanlara baktım biraz neler yazılmış burda ne çok şey paylaşılmış..
Ben en çok dizinin biteceği söylencesi çıktığı zamanları hatırlıyorum.Neler yapılacağı,imza kampanyası..köşe yazarlarına atılacak mail örnekleri...
Ne çok şey konuşulurdu..
Her bölüm sonunda burada yuvarlak masa toplantısı gibi bütün üyeler toplabır bölüm kritiği yapılırdı..:img-yes:
Birde kızların yazdığı o komik senaryolar..Aklıma gelince hala gülüyorum..:img-yes:
Ben hiç bir dizi için yapmadığım şeyleri yapmıştım...Bir foruma üye olup bir sürü kişiyle tanışmıştım.Güzel arkadaşlıklar kurdum..Bir birinden güzel senaryolar okudum.Birde üstüne yorum yazdım...:img-blush
Kırık Kanatlar benim için hep çok özeldi.Reklamaını ilk gördüğümde işte dedim kendime o zamanları azda olsa anlatacak bir diziyi yapmışlar..Nihayet dedim..
Çok güzel başlamıştı..İlk altı bölüm sanırım bir çoğumuz için efsane bölümlerdi..
Sonra biraz dağılmaya başladı.Ve şok edici bir final..Bittiğinde şaşkınca ekrana bakmaya devam etmiştim.Masmavi bir gökyüzü görüyordum çünkü..Nutku tutuldu derler ya aynen onu yaşamıştım..Hala keşke bitmeseydi diyorum.İçimde yarım kalan bir hikaye gibi duruyor.Sanki okudum okudum ama sonunu getiremeden elimden aldılar kitabımı...:icon_sorr
Çok güzel ve eğlenceli zamanlar geçirmiştim bu sayfalarda..
Şimdi nostalji için burada olmak hem çok güzel hem de..Buruk bir tat bırakıyor..
Eski Kırık Kanatçıları burada yeniden görmek çok güzel..Aslında eski demek pek olmadı.Diziyi hiç eskitmedik ki.Hala çok canlı hafızlarda...
Hüzünlendim birden...:icon_sorr Nostalji işte..Hüzün kokar her zaman...
Görüşmek üzere Kırık Kanatlar üyeleri...bye
Artık her fırsatta buraya geleceğim..:img-yes:
Leylam..Buradasın..Hoşgeldin...:img-yes:
Evet Elif'im ben de buradayım, ilk üye olduğum zaman hiç yorum yapmamıştım şimdi hatamı telafi edeyim dedim.
Beni en çok üzen sahnelerden birini hatırladım yazayım dedim. Şu kızların taşlanması olayı. O kadar kötü olmuştumki anlatamam. Reklamlarda görünce yaşadım ilk şoku sonra da bölümü izleyince daha da beter olmuştum. Üç masum genç kız ve galeyana gelen kasabalı. Cemal ve Nevzat ne de güzel yetişmişlerdi. Ama her zaman eksik olarak bulduğum bir olayda olmuştu orada yani. Tamam Cemal ve Nevzat geldi ve hemen kızların ayaklandığını gördük. İyileşme sürecini azıcıkta olsa gösterebilirlerdi gibime geliyor. Yani o süreç için de Cemal ve Nevzat'ın ne gibi acılar çektiğini filan da gösterselerdi iyi oludu sanki. Ama olmadı işte. Şimdilik bu kadar. Sonra başka hatıralarda buluşuruz :)
Güne Kırık Kanatlar'la başlamak çok huzur veriyor bana... Alıştım artık her sabah işe gelince ilk işim bu sayfayı yoklamak sonra da yorum yapıp işime dönmek oldu:img-in_lo
Ben senin Ayşe ve Nevzat tutkunu olduğunu çok iyi biliyorum, hatta bir keresinde sen ve crospy birlikte bir senaryo yamıştınız. umarım doğru hatırlıyorumdur :)
Nevzat ve Ayşe çiftide bir başkaydı hani. Ayşe'nin Cemal'e olan ilgisini öğrendiğinde ki tepkisini hiç unutamam Nevzat'ın. Bir de Cemal'e attığı yumruk..
Ayşe'nin verdiği öpücük ise :img-in_lo
söylenecek çok şey var, hatıra geldikçe gelirim yazışırız. Ben işyerinden bağlanıyorum işyerine, artık kısmet olursa yarın görüşürüz, öpüldün canım, iyi akşamlar.
Leyla'cım,
Evet canım ismim Yasemin...
Beni çok iyi tanımışsın canım:) Hatta hatırladığın şey de doğru... Canım Cropsy'mle birlikte senaryo yazmıştık vakti zamanında... Kırık Kanatlar'ı baştan yazıp geliştirmeye çalışmıştık elimizden geldiğince:img-in_lo Senaryomuzu hatırlaman beni çok mutlu etti sabah sabah... Çok mutlu oldum... Unutulmamak ve hatırlanmak çok güzel bir duyguymuş... Bana bu güzel duyguları yaşattığın için teşekkür ediyorum canım:img-blush
Eskileri hatırlamaya devam ederiz inşallah canım...
Bende öpüyorum seni...
Panzehir'im Elif'im,
Hoşgeldin canım... Yorumunu okurken ben de taaa eskilere gidip geldim... Hüzünlendim ama aynı zaman da mutlu da oldum... Kırık Kanatlar seyircisi olarak çok şeyi başarmıştık biz... Her şeyin ilki olmuştuk... ve takdir toplamıştık... :good:
Ne güzeldi değil mi eski günler? Sıcak Oda sohbetlerimiz oluyordu... Biz bir yorum yazmaya çalışırken çoktan sayfa da konuşulan konu da geçmiş oluyordu... Sayfalara yetişmek oldukça zor oluyordu yani:)
Tarihten bahsederken hem bilgilerimizi paylaşıyorduk hem de yeni yeni şeyler öğrenebiliyorduk... :img-yes:
Benim bir de aklıma şey geldi. Hani ilk sezon bittiğinde biz yine telaşlanmıştık ya alıştığımız bişeydi zaten telaşlanmak:) Aramızdan dört kişi seçip arkadaşlarımız Avşar Yapıma gitmişlerdi... Burada önceden neler istediğimizi yazmıştık... yani yine birlik olup elimizden geleni yapmaya çalışmıştık... :img-yes: Ahh ahh ne güzel günlerdi...
Şimdilik bu kadar yazabildim.. İşler beni bekliyor:)
Sevgilerimle...
PAN ZEHİR_
18-05-07, 10:41
Ben geldim...
Yaseminim o zamanı hatırlıyorum.Merakla haber beklemiştik..Ne söylenecek ne sorulacak..Neler istiyoruz...Yüreğimiz ağzımızda izledik zaten bütün diziyi.Bir kerede oh deyip izleyemedim ki ben.Kalktı kalkıyor derken.O oyuncu gitti bu kaldı demeye başladık..
Leylam..Prensesim,o bölüm çok üzücüydü..Ve belkide dizinin istemediğimiz yada bence beğenmediğim hayal kırıklığı yaratan yöne dödiğü bölümdü herhalde
Herşey değişmeye başlamıştı bir anda.Ve ben hayal kırıklığı yaşamıştım..
Buraya yazarken eskiye döndüm birden.Sanki birazdan mail atmak için birşeyler konuşacakmışız gibi geldi..:img-yes:
Herkese merhabalar..Nostalji sayfamız az da olsa hareketlenmiş,çok sevindim buna ama şimdilik pek katılamıyorum ben sohbetlere..Şu finallerimi kazasız belasız bir atlatayım da o zaman ben de sıkça bu sayfada olacağım..Yasocum mazur gör beni:img-blush
Sevgili Nefel'in bu yazısını görünce yazmadan duramadım ama:)Yasemin gibi ben de çok sevindim gerçekten yazın yazdığımız senayomuzun hatırlanmasına..İhya ettin beni Nefelcim:img-blush
Yaseminciğime de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum bana birlikte senaryo yazmayı teklif edip o uzun satırlarıma katlandığı için:img-kiss:
Keyifli sohbetler dilerim herkese..bye
Yaseminciğime de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum bana birlikte senaryo yazmayı teklif edip o uzun satırlarıma katlandığı için:img-kiss:
Ekinciğim,
Hoşgeldin canım benim:img-in_lo Asıl ben teşekkür ederim benimle birlikte senaryo yazdığın için... O zamanlar unutulmuyor dimi canım... Senaryo yazması ayrı bir anıydı, yazıp editlemeye çalışmak ayrı, eklemek apayrı bir anıydı... Hele ekledikten sonra keyifle, aldığımız yorumları cevaplamak bambaşka bir duyguydu:img-in_lo Sana başarılar canım... Yazın nasipse daha çok beraber olacağız ve bu sayfada eskileri yad etmeye devam edeceğiz:img-wink:
Nefel'cim sayende hatırladık yine o günleri sağ ol canım...:img-yes:
Elif'cim, bir günümüz telaşsız geçmemişti zaten...:) Ama şimdi o telaşlı hallerimiz bile mutluluk veriyor bana... Özlediğim için olsa gerek:img-blush
Herkese merhaba
Ben de başlığı çok geç fark ettim.Gerçekten çok mutlu oldum.Zira hep o eski paylaşımlarımızı arıyorum.
Daha uzun yorum yapacağım fakat şimdi vaktim yok.Gün içinde girip uzun bir yorum yapacağım.
Şimdi okurken aklıma geldi de yazmak istedim önceki mesajlarla gayet alakasız olacak ama kusuruma bakmazsınız artık :) ben bir de fragman beklemeyi özledim o zaman az verildiği ve geç çıktığı için beklemek çok zor gelirdi ama şimdi olsa da beklesem diyorum.zamanında fragmana yetişeyim derken çok eşya devirdim, elimi,kolumu çok çarptım oraya buraya hatta geçen gün telefonumu karıştırıyordum da 11. bölümün fragmanını telefonla çekmişim Nevzat'ın Cemal'e yumruk attığı, Ayşe ile konuştuğu sahneler fln var fragmanda...ben o bölümleri bile konu biraz dağılmış olsa da heyecanlı bir şekilde bekliyordum.
Şimdi okurken aklıma geldi de yazmak istedim önceki mesajlarla gayet alakasız olacak ama kusuruma bakmazsınız artık :) ben bir de fragman beklemeyi özledim o zaman az verildiği ve geç çıktığı için beklemek çok zor gelirdi ama şimdi olsa da beklesem diyorum.zamanında fragmana yetişeyim derken çok eşya devirdim, elimi,kolumu çok çarptım oraya buraya hatta geçen gün telefonumu karıştırıyordum da 11. bölümün fragmanını telefonla çekmişim Nevzat'ın Cemal'e yumruk attığı, Ayşe ile konuştuğu sahneler fln var fragmanda...ben o bölümleri bile konu biraz dağılmış olsa da heyecanlı bir şekilde bekliyordum.
Bence alakasız değil. Çünkü bunlar bir Kk gerçeği:img-heh:
Evet ben de fragman izleyeceğim diye uykusuz kaldığımı hatırlıyorum:) Ben bir de reytingleri beklemeyi çok özledim:icon_whis Deli misin diye soranlar olacaktır ama özledim valla. Hele bir hafta 1. olmuştuk Ab de totalde de 2. olmuştuk o sevincimi unutamam. Ahh ahh ne günlerdi:img-cray:
archeologue
19-05-07, 15:20
evet ab de 1. olduğumuz tarih :13 nisan 2006 idi:img-yes: Bunu bile kk için oluşturduğum dosyaya not almışım...ne heyecanlı günlerdi...gerçekten herşeye rağmen çok özledim dizimizi...:icon_sorr
Merabalar bende kırık kanatlar için bu siteye üye olmuştum ama hiç buraya yazmadım bilmem neden okumak daha bi hoşuma gidiyordu..
bugün odamda ders çalışıyordum ki birden kırık kanatların müziğini duydum heralde çok fazla kırık kanatlar senaryosu okumaktan olsa gerek diye düşündüm ama ses kesilmeyince tv başına koştum ama tabiî ki istediğim sahneyi göremedim…sadece bi 19 mayıs etkinliğinde jenerik müziğini kullanmışlar..başta çok üzüldüm ama sonra aslında ne kadar da güzel bişe olduğunu anladım..düşünsenize bi etkinlikte hele hele bi 19 mayıs etkinliğinde kırık kanatların müziği kullanılıyor..ben çok duygulandım..halen daha başkaları tarafından unutulmadığını bilmek güzel bir şey..efsane olduğunu kanıtladı kırık kanatlar..
evet ab de 1. olduğumuz tarih :13 nisan 2006 idi:img-yes: Bunu bile kk için oluşturduğum dosyaya not almışım...ne heyecanlı günlerdi...gerçekten herşeye rağmen çok özledim dizimizi...:icon_sorr
Ya sormayın ya.Ben bütün fragmanları bilgisayara kayd etmiştim.Bölüm öncesi kim bilir kaç defa izliyordum.O fargmanlara yorum yapıp senaryo yazmayı da ben çok özledim.
Hele dün replikleri okurken tuaf oldum ya.Tüm sahnler gözümün önünde belirdi.Ben bir ara tüm bölümlerden derlediğim Nazlı-Cemal albümü yapmıştım ama kısa zaman önce billgisayarım çöktüğünde malesef gitti.Of ya ne üzülmüştüm.Gerçekten bende çok iz bıraktı.Zaten bu güne denk Kırık Kanatlar ve Kurşun Yarası'nın yani böyle savaş yıllarını anlatan filmlerin hepsi bende iz bırakmıştır.
Tarihi de not almışsın bravo valla:good:
Ben de telefonuma çekiyordum fragmanları, ahh ya valla ben de çok özledim.
Bu arada 19 Mayıs kutlamalarında KK müziği mi kullanılmış?? :icon_whis
Şaşırdım açıkçası. Ben de bugün fotoğraflarıma şöyle bir bakayım dedim. Gerçekten içim cız etti. Bir daha bir diziye bu kadar bağlanamam sanırım
evet bende öyle....cep telefonumda bütün fragmanlar ve müzikler var.
Bu arada bende cok sasirdim yani 19 Mayis´da gercekten KK´in müzigini mi kullandilar?!
NE GÜÜÜZEL!!!:good:
Merhabalar herkese,
Hasan bende özledim gerçekten fragman beklemeyi:) 36 bölüm boyunca ilk kez izlediğim çok az olmuştur:img-hyste İş yerinden bağlantı kurduğum için fragmanı izlemek çok zordu benim için. Kırık Kanatlar zamanında fragman eklemek de o kadar yaygın değildi. Akşam olmasını beklerdim hep. Kanal d'yi eve gidince bir açardım uyuyana kadar açık kalırdı ama ne hikmetse hep de ben televizyonu kapattıktan sonra yayınlarlardı fragmanı:img-hyste Az sözümü işitmemişlerdir o sebepten:)
Senin bahsettiğin bölümlerde heyecan hat safhadaydı tabi:) Ortada aşk üçgenleri beşgenleri vardı neticede:) Benim en sinir olduğum sahnelerdi onlar. Ayşe'nin Cemal'e sevdalandığını sanması ve bu yüzden Cemal&Nevzat dostluğunun yara alması çok sinir bozucuydu. Hele sahildeki Ayşe&Cemal konuşması tam ifrit olduğum sahnelerdi. Cemal'in sözleri yanlış anlamak için birebirdi Ayşe'de frene basmadan aldığı gazla açılmıştı:img-pilot Neyse neyse akşam akşam sinirlerim zeybek oynamaya kalkmasın:)
Her şeye rağmen benim de beğenerek izlediğim ve her sahnesinden ayrı etkilendiğim diziydi:img-in_lo
Ab de gelen birincilik...Bir gün dizinin yayından kalkacağı, bir başka gün yönetmenin değişeceği, bir başka gün başrol oyuncularının diziden ayrılacağı haberlerini aldık. Hatta yanlış hatırlamıyorsam (olabilirimde) birinci olduğumuz gün forumda bayram havası eserken yönetmenin diziyi bırakacağı haberi gelmişti. Bütün heves kursakta kalmıştı. Zaten bizim neyimize sevinmek, rahat rahat diziyi izleyebileceğini düşünmek.:img-yes:
Fragman beklemekten de bahsedilmiş. Benim de Kırık Kanatlara kadar hiç böyle bir alışkanlığım yoktu. Sonraları ise geç saatlere kadar bekleme ve genelde yakalayamama ile biten serüvenlerdir bunlar.
Fragman geldikten sonra ise forum ayrı bir şenlenirdi. Her sahne ayrı ayrı yorumlanır, sıraya koyulurdu. Senaryo yazan arkadaşlar fragmana uyan yeni bölümler yazarlardı. Bizde onları okur, hayallere dalar bölümde yazan sahnelere benzer sahneler göremediğimizde ciddi hayal kırıklığı yaşardık. Yanarım yanarım onca Nazlı-Cemal atla gezinti senaryolarından sonra dizide bir kere bile onları öyle görememe yanarım. Ayşe-Nevzat son bölümde birazcık gözüktüler ama onlar sayılmaz sonuçta bütün atlı sahneler Nazlı-Cemal içindi.:img-hyste
Ab de gelen birincilik...Bir gün dizinin yayından kalkacağı, bir başka gün yönetmenin değişeceği, bir başka gün başrol oyuncularının diziden ayrılacağı haberlerini aldık. Hatta yanlış hatırlamıyorsam (olabilirimde) birinci olduğumuz gün forumda bayram havası eserken yönetmenin diziyi bırakacağı haberi gelmişti. Bütün heves kursakta kalmıştı. Zaten bizim neyimize sevinmek, rahat rahat diziyi izleyebileceğini düşünmek.:img-yes:
Fragman beklemekten de bahsedilmiş. Benim de Kırık Kanatlara kadar hiç böyle bir alışkanlığım yoktu. Sonraları ise geç saatlere kadar bekleme ve genelde yakalayamama ile biten serüvenlerdir bunlar.
Fragman geldikten sonra ise forum ayrı bir şenlenirdi. Her sahne ayrı ayrı yorumlanır, sıraya koyulurdu. Senaryo yazan arkadaşlar fragmana uyan yeni bölümler yazarlardı. Bizde onları okur, hayallere dalar bölümde yazan sahnelere benzer sahneler göremediğimizde ciddi hayal kırıklığı yaşardık. Yanarım yanarım onca Nazlı-Cemal atla gezinti senaryolarından sonra dizide bir kere bile onları öyle görememe yanarım. Ayşe-Nevzat son bölümde birazcık gözüktüler ama onlar sayılmaz sonuçta bütün atlı sahneler Nazlı-Cemal içindi.:img-hyste
Ya çok haklısın ya.Benim de hiç böyle bir alışkanlığım yoktu.Kırık Kanatlaradn sonra başladı.Her sahne için ayrı ayrı yorumlar yapardık.Bir kaç bölüm hariç hep senaristler moralimizi bozmuşlardı.O kadar senaryo.Ne hayallerle izlemeye başlardık diziyi sonrası hüsran.Hatta ben dizi biter bitmaz yorum yapmayı adet edinmiştim kendime.Nerdeyse her bölüm için bir şiir yazmışımdır.Çok güzel paylaşımlarımız olmuştu.
Bemim en sinir olduğum taraf neydi biliyor musunuz?Hani Nazlı bir ara aramızda engel kalmadı demişti.Sonra Cemal kem küm buna seni seviyorum demeye kalkmıştı,Nazlı anlamazlıktan gelmişti,Cemal beni bekler misin tarzında bir soru sormuştu hatta Nazlı hayat bu bilinmez demişti.Sonraki bölümlerde Leyla çıktı.Bu sefer Nazlı kapris yaptı.Ne biliyim ya.O kısımlar beni sinir etmişti.
Söylemeden de geçemeyeceğim.Bu Nazlı-Cemal de bir ata binemedi.İnsan o kadar senaryonun hatrına bir at sahnesi yazar.Ama yok illa onların dedikleri olacak.Neyse artık ben onlarda alamadım hevesimi.Sırf bu yüzden yeni senaryo başlığımda onlar için yeni senaryolar yazıyorum.Orada avunuyoruz çoğu arkadaşla.
Sevgili Nefel'in bu yazısını görünce yazmadan duramadım ama:)Yasemin gibi ben de çok sevindim gerçekten yazın yazdığımız senayomuzun hatırlanmasına..İhya ettin beni Nefelcim:img-blush
Keyifli sohbetler dilerim herkese..bye
Ekin'cim ben o senaryoyu severek okumuştum nasıl unutabilirim ki :img-wink:
yine bekleriz efendim, yani ilgililere duyurulur :icon_whis
bakın benim isyan tayfalarım çoktur, :img-hyste
tabi şaka yapıyorum bakmayın bana siz. ama olsa fena olmazdı hani :img-wink:
Nefel'cim sayende hatırladık yine o günleri sağ ol canım...:img-yes:
Elif'cim, bir günümüz telaşsız geçmemişti zaten...:) Ama şimdi o telaşlı hallerimiz bile mutluluk veriyor bana... Özlediğim için olsa gerek:img-blush
Yasemin dediğin gibi her gün telaşlı olurdu. Hep merak içinde kalırdık. Ayşe ve Zeynep gecenin bir yarısı Nazlı'nın evine gelmelerini yürek çarpıntıları ile izlemiştim. Ahh hatıralar yok mu? İnsanı nasılda derinden ekliyor.
Cemal'in mektupları konusunu bir araya geldiğimizde konuşursak sevinirim. Onlar da Nazlı Cemal aşkı gibi efsane oldu çünkü :)
Ablacım bak burada çok haklısın. Bütün senaryolarda Nazlı ve Cemal'in birlikte ata binme sahneleri vardı ama dizide bir kere bile olmadı öyle birşey. Tek yakın temasları Nazlı'nın evi eşkiyalar tarafından basıldığında olmuştu sanırım. Yani Nazlı Cemal'in göğsünde ağlamıştı.
:img-cray: :img-cray: :img-cray:
bak yine efkar bastı
Bemim en sinir olduğum taraf neydi biliyor musunuz?Hani Nazlı bir ara aramızda engel kalmadı demişti.Sonra Cemal kem küm buna seni seviyorum demeye kalkmıştı,Nazlı anlamazlıktan gelmişti,Cemal beni bekler misin tarzında bir soru sormuştu hatta Nazlı hayat bu bilinmez demişti.Sonraki bölümlerde Leyla çıktı.Bu sefer Nazlı kapris yaptı.Ne biliyim ya.O kısımlar beni sinir etmişti.
O sahne nasıl unutulur. Ayşe-Nevzat evlenmeye karar vermişlerdi. Cemal, Nevzat'la konuşmuştu sonra Nazlı'yı görmeye gelmişti. Nazlı hanımda "başıma iş açma şimdi" gibi birşey demişti. Bu replikler, bu sahneler unutulur mu? Sonrasında forumda sinir harbi yaşanıyordu. Karakter sapmaları inanılmazdı. Karakteriyle oynanmayan sadece Yunus'tu.
Senin şiirlerinide hatırlıyorum. Asia'nın sayfasında da gördüm yeni şiirlerini. Ellerine sağlık.
Ablacım bak burada çok haklısın. Bütün senaryolarda Nazlı ve Cemal'in birlikte ata binme sahneleri vardı ama dizide bir kere bile olmadı öyle birşey. Tek yakın temasları Nazlı'nın evi eşkiyalar tarafından basıldığında olmuştu sanırım. Yani Nazlı Cemal'in göğsünde ağlamıştı.
bak yine efkar bastı
Sonrasında da Cemal eşkiyaların peşine düşmek yerine Nazlı'sıyla sandal sefası yapmıştı. Gözlerini de bir türlü açamıyordu güneşten:img-hyste Sahne çok anlamsızdı ama ordaki konuşmalar güzeldi. Sonra da bir daha güzel replik yazılmadı zaten ikisine.
özge_letyy
22-05-07, 14:44
Burda neler konuşulmuş böyle,ben okurken bile kendimi tutamadım:img-cray:
Ceva abla,bende de ukte kalan bir şeyi yazmışsın.Senaryo 1 başlığının hepsini yazın okumuştum.O kadar dertlenmiştim ki biraz daha erken üye olmadığım için.O yüzlerce sayfa senaryoyu pcnin başından hiç kalkmadan sabah akşam okudum.İçimizde kalan ne varsaine istiyorsak hepsi yazılmıştı.Yurinu,Silver ablam,Ekin abla,Yasemin abla,asia abla,dilara
abla,dilek,billur,seda,küplü_sır,eczacı,gizem,burç in abla,hilo,bahar abla,buse abla,zeliha abla ve aklıma gelmeyen onlarca kişinin yazdığı o senaryoları okumak kadar mutluluk verici şey yoktu.Sonradan dayanamayıp ben de katıldım aranıza.O üç ay herhalde en dolu geçirdiğim yazım olmuştur.Yeni sezona yaklaştığımızda günlerce fragman beklememiz,fragman çıktığındaysa forumun adeta ölüm sessziliğine bürünmesi..Hiç birini unutamam.Zaten 20 eylülden sonrası hiç bir zaman hatırlamak istemeyeceğim günlerdi.
O at sahnesi,onun gibi sahneler..Hiç birini göremedik biz maalesef.
bak yine efkar bastı
leyla ablacım o sahne de olmasa ne olurdu bilmiyorum
bir de ikinci sezonda nazlının hastanedeyken cemalin elini tuttuğu sahne replikleri aklımda:sad53:
"Allahım,sıcacık..Sandım ki soğdu.İçimi,ruhumu ısıtan bu eller soğudu,kaskatı oldu.Beni bırakma Cemal.Ben sensiz yaşayamam..":icon_sorr
İntihar ettikleri sahneyi bile onlarca kez izlerken Nazlı'nın eli düşerken Cemal'in eline değmiş mi diye bakıyordum
Senaristler kafayı yedirtmişti bana hala da düzeldiğim söylenemez ya neyse:icon_sorr
Merhabalar,
Yasemin dediğin gibi her gün telaşlı olurdu. Hep merak içinde kalırdık. Ayşe ve Zeynep gecenin bir yarısı Nazlı'nın evine gelmelerini yürek çarpıntıları ile izlemiştim. Ahh hatıralar yok mu? İnsanı nasılda derinden ekliyor.
Cemal'in mektupları konusunu bir araya geldiğimizde konuşursak sevinirim. Onlar da Nazlı Cemal aşkı gibi efsane oldu çünkü :)
Leyla'cım, Ayşe ve Zeynep'in Nazlının evine geldikleri sahneyi bende yürek çarpıntısıyla izlemiştim. acaba gelenler kim? Eşkıya filansa Nazlı ne yapacak? Ayşe-Zeynep ne alemde? diye aklımda bin bir soruyla izlediğim sahneydi. Hatta kardeşimle iddiaya bile girmiştik:) Ayakkabılardan erkeğe benziyorlardı ama içimizdeki umut o kişilerin Ayşe&Zeynep olduğunu söylüyordu... ahh ahh ne günlerdi:img-in_lo
Cemal ve Nazlı'nın mektuplarını da konuşalım konuşmasına da ben Cemal'in Nazlı'ya mektup yazmasını yadırgamıştım ve tasvip etmemiştim:icon_whis Ama sen istiyorsan konuşuruz tabi:)
Ceva ablacım, haklısın bütün atlı sahneler Nazlı&Cemal içindi ama onları atın üzerine ve bir arada görmek nasip olmadı:icon_sorr Ayşe ve Nevzat'ı atın üzerinde ve beraber gördük ama mutlu olamadık. İstediğimiz şekilde gelişmemişti çünkü o sahneler:icon_sorr Nedense isteklerimiz hep kursağımızda kaldı:icon_sorr
Öncelikle buraya üye olmama sebep olan dizinin KIRIK KANATLAR oldugunu belirtmeliyim. Ama bu diziyi benim için efsane yapan ve bu siteye daha fazla tutulmamı saglayan kesinlikle buradaki gönül dostlarıdır. Hepinize kucak dolusu sevgilerimle... :img-kiss:
Aslında anlatılacak sey hem var hem yok... Çünkü ne kadar çok olursa o kadar sinir kat sayımız artıyor... Neye kızacagımızı sasırır olmustuk dizinin yayınlandıgı zamanlarda...
Ben ise gözlerime inanamayıp büyük keyif aldıgım anları yazmak istiyorum... Tabiki de Recep Efendi'nin Bekir Hoca'nın kavugunu uçurması ve sonrasında köy meydanında ikisinin arasında geçen konusmaların oldugu sahneler.
Recep Efendi: "Ne kızıyorsun canım, belki de iyi bir adamdır"...:img-hyste
Dogrusu Tilki Recep'in ilk kez isi ters gidince gözlerime inanamamıs ve "olmaz böyle birsey" diye tepki vermistim...:img-hyste Büyük ihtimal çogumuz aynı tepkiyi vermisizdir. :img-wink:
Bir de ilk defa bir dizi rüyalarıma Kİrık Kanatlar sayesinde girmisti...:img-hyste Sonrasında rüyalarımda, içinde Kİrık Kanatlar'la ilgili birsey olsun yada olmasın mantık denen birsey kalmadı. :img-hyste
Ben normalde yenebilen sebzelerin dogranmıs halini pek sevmiyorum... O yüzden domatesleri genelde dislerim. :) Nevzat'ın domatesi disledigi bir bölümde ise verdigim tepki; "Heyt be, aslanım benim, iste domatesin hakkı böyle verilir!" olmustu.:img-hyste
vs... vs... vs... :img-hyste
YASEMİN'cim, sen Feraye'yi özledin mi?:img-hyste Peki ya Peçeli'yi?:img-hyste
Selam Arkadaslar !!!!
Uzun zamandir ugrayamamaistim paylasimlariniz icin tesekürler.
Bende nacizhane bir sarki sözü ile sohbete katilmak istiyorum .
Nevzatan - Ayseye gelsin
Benim Kücük Sevgilim
Benim küçük sevgilim
Sen bana neler yaptın
Böldün parça parça
Onlar bilmez onlar bilmez
Bakarlar yüzüme
Sanki yoksun gibi
Sanki yalanmışız gibi
Benim küçük sevgilim
Sen bana neler yaptın
Kırdın defalarca
Vururlar yüzüme
Sanki yoksun gibi
Sanki yalanmışız gibi
Benim küçük sevgilim
Ben sana neler yaptım
Kızdım sayfalarca
Yakarlar canımı
Sanki yoksun gibi
Sanki yalanmışız gibi
Benim küçük sevgilim
Hepinize Baris dolu yarinlar diliyorum
Ben ise gözlerime inanamayıp büyük keyif aldıgım anları yazmak istiyorum... Tabiki de Recep Efendi'nin Bekir Hoca'nın kavugunu uçurması ve sonrasında köy meydanında ikisinin arasında geçen konusmaların oldugu sahneler.
Recep Efendi: "Ne kızıyorsun canım, belki de iyi bir adamdır"...:img-hyste
Dogrusu Tilki Recep'in ilk kez isi ters gidince gözlerime inanamamıs ve "olmaz böyle birsey" diye tepki vermistim...:img-hyste Büyük ihtimal çogumuz aynı tepkiyi vermisizdir.
Günaydın herkese,
Nazlıhan'cım holgeldin canım:img-in_lo
Bende diyordum ne zaman gelicek de bana laf atıcak diye. Gözüm fazla kalmadı yollarda sayende:img-hyste
Ay o sahneyi hatırlattığın iyi oldu. Yazını okurken bile kahkahayı bastım:img-hyste Recep Efendinin ıskalamasına şaşırmam bir yana, Bekir hocanın verdiği tepkiyi hatırladıkça gözlerimden yaş geliyor:img-hyste ((bu arada hala gülüyorum yaaa:)))
Kalabalığın içinde eyleme katılmış bağırırken birden kafasındaki kavuğun uçması ve yüzünde beliren şaşkınlığı... of of anlatamayacağım daha fazla karnım ağrıdı gülmekten:img-hyste Tek kelimeyle süper bir sahneydi...
YASEMİN'cim, sen Feraye'yi özledin mi?Peki ya Peçeli'yi?:img-hyste
Özlemem mi hiç? Hemde nasıl özledim Feraye'yi bi bilsen...:img-hyste Peçeli deyince bile bağrıma basasım geliyor Emine kılıklı peçeliyi:img-hyste Daha fazla gülme krizine girmeden soluklanayım en iyisi:)
O kadar aradım ama sözünü ettigimiz sahneye ait fotograf bulamadım Yasemin'cim.:icon_sorr Hani küçük bir hatırlatma hiç fena olmazdı. :) Ama onları ararken bakın ne buldum.
http://img109.imageshack.us/img109/4849/krkkanatlar22blkyetyk20450001ds7.jpg (http://imageshack.us)
Bu bakısı hatırlayan var mı? :img-hyste Pardon, yanlıs oldu. Hatırlamayan var mı?:img-hyste
O kadar aradım ama sözünü ettigimiz sahneye ait fotograf bulamadım Yasemin'cim.:icon_sorr Hani küçük bir hatırlatma hiç fena olmazdı. :) Ama onları ararken bakın ne buldum.
Bu bakısı hatırlayan var mı? :img-hyste Pardon, yanlıs oldu. Hatırlamayan var mı?:img-hyste
Nasıl unutulur ya?Nasıl.Ah bu Ayşe ah dizi boyunca hep böyleydi.
O kadar aradım ama sözünü ettigimiz sahneye ait fotograf bulamadım Yasemin'cim.:icon_sorr Hani küçük bir hatırlatma hiç fena olmazdı. : )
Canım bende araştırırım bugün. Bulursam eklerim de hatırlatma yaparız:) Ama hatırlatmaya gerek yok. Recep efendinin ve Bekir hocanın her hali beynimde kayıtlı benim:img-hyste Hatırladıkça kopuyorum zaten :img-heh:
Hatırlamam mı hiç? Feraye'nin Cemal'e suni tenefüs yaptığı sahne o:img-hyste O bölümü izledikten sonra aklımda neredeyse tek kalan sahneydi:img-hyste Acıları, hüzünleri, tavuğuyla kaybolan Leyla'yı unutmuştum bi tek Feraye'nin suni tenefüsü ve Ayşe'nin buna tepkisi vardı aklımda:img-hyste Çok yaşa emi nerden geldi aklına?:) sayende sabahları gülerek başlıyorum..:img-in_lo
Not: Nazlıhan'cım o resmi sabahtan beri bende arıyorum ama bulamadım. İşin ilginci Kırık Kanatlar'ı nette ararken Şeker Kız Candy'i buldum ve çocukluğumu hatırladım... Eminim buna bi kulp bulursun:img-hyste
Not: Nazlıhan'cım o resmi sabahtan beri bende arıyorum ama bulamadım. İşin ilginci Kırık Kanatlar'ı nette ararken Şeker Kız Candy'i buldum ve çocukluğumu hatırladım... Eminim buna bi kulp bulursun:img-hyste
Ben birsey arastırıpta bulamıyorsam zaten vardır bir nedeni. :) Gülüm, biz aklımızda kalanlarla yetinecegiz anlasılan. :icon_sorr
Seker Kİz Candy mi? Canım, o da seni özlemis. Bak nasıl da dört nala geliyor.:img-hyste
http://www.onlyshojo.com/Gif/candy2n.gif
http://www.onlyshojo.com/gif%20animate/candy%20abiti%20.gif
O kadar çok yayınlanmasına ragmen hiçbir zaman bütün bölümlerini bastan sona izlemek nasip olmadı bu çizgi filmin. Bak nasıl üzüldüm simdi...:img-hyste Ama sana bir güzellik daha... {Bak kulp bulmuyorum, gidip senin için resim buluyorum, kıymetimi bil... :)} Aslında kulp takmak isterdim ama simdiki çocukların izledigi bol dijital efektli çizgi filmleri gördükçe üzülüyorum. Çünkü bizim zamanımızın çizgi filmlerinde insani degerlere daha mı çok önem veriliyordu yoksa ben mi yanlıs hatırlıyorum? Çünkü çizgi film olmasına ragmen konu ve kurgu tıpkı normal dizi-filmler gibiydi ve bir bölümünü dahi kaçırmak istemezdik... Çizgi-film demisken "Lady Oscar"ı anmadan olmaz simdi.:img-blush }
Bu arada çabuk söyle, Antony öldügünde agladın mı?:img-hyste
Yasemin, nostalji yap derken konuları karıstırdık ya... Efendim burası "Kırık Kanatlar-Nostalji" baslıgı. Parazit yapmayınız lütfen. :img-hyste {Tabi bunu önce kendime söylüyorum. :img-hyste }
bbeeyyzzaa
26-05-07, 12:58
Kırık Kanatlar'la ilgili imza yapıyordum, eskiler aklıma geldi.İçim nasıl tuhaf oldu anlatamam.Hani Ayşe ve Zeynep (son bölümdü sanırım) çiftliğe gelmişlerdi.O zaman içim çok kötü olmuştu.Birden eskileri hatırlamıştım.Bir de Ayşe'nin eve veda ederkenki o hâli.Dizi nerelere geldi...
Herkese merhabalar..
Bende nostalji başlığından haberdar olmama rağmen Yasocum haber vermişti sağolsun.. vesile olduğu için bir kez daha teşekkürler.. ediyorum kendisine ve emeği geçmiş olanlara..
Fakat bir türlü fırsat bulup yazamamıştım..
Şu anda siteden edinmiş olduğum arkadaşlarıma, ufaklıklarıma öyle sıkı bağlarla bağlıyım ki..
Kırık Kanatlar'a bu bağlamda dahi bir şeyler borçluyum..
Hangi anıyı anlatabilirim bilemiyorum..
Her bölüm özel.. her bölüm anlamılydı..
Bitip tükenmeyen bir azmin sembolü olmuştur Kırık Kanatlar izleyenleri..
Milliyet tv ekinin olduğu Cumartesi günlerini hatırlatmak istedim bende..
O ekde dizilerle ilgili pek çok haber oluyordu ve okurların düşüncelerini dile getirdikleri sayfa tam anlamıyla Kırık Kanatçılar ın istilasına sahne oluyordu..
Köşe yazarları.. yapımcı.. hatta kanal bile bıkmıştı bizden..
Sıcak odalarda anlaşıp.. reklam arasında mail taarruzu düzenliyorduk resmen..
Çok çok özeldi..
İsim isim saysam.. birini unuturum ve ayıp olur.. sadece diyeceğim....
Forum içinde.. hiçbir bölüm yorumundan.. hiçbir sohbetten Kırık Kanatlar ilk dönemdeki kadar keyif almamışımdır...
Olmadı böyle bir şey ve kolay kolayda olmayacak sanırım...
Şimdilik aklıma gelen eski günlerden bunlardı...
Yine görüşmek üzere.. bizim tayfaya selamlar.. . gerçi burada herkes bizden....:img-yes: :good: :img-yes:
sevgiyle kalın lütfen...
Bu arada çabuk söyle, Antony öldügünde agladın mı?:img-hyste
Yasemin, nostalji yap derken konuları karıstırdık ya... Efendim burası "Kırık Kanatlar-Nostalji" baslıgı. Parazit yapmayınız lütfen. :img-hyste {Tabi bunu önce kendime söylüyorum. :img-hyste }
Allah'ım gözlerime inanamıyorum... Nazlıhan'ım deli fişeğim benim söylediğim söze kulp bulmamış, gidip resim araştırıp eklemiş:img-in_lo Canım ya nostalji başlığı olması sebebiyle başka dizileri de hatırlıyoruz fena mı:) Çok sağol tatlım resimler için:img-in_lo
Hemen söyleyeyim ağladım:) Çocuktum o zaman ama şimdi izlesem yine ağlarım:icon_whis Kabul biraz sulugözüm...
Nevzat'ın kalbi kırık bir şekilde sahilde dolaştığı zaman da ağlamıştım, hatta eşkıyalar tarafından vurulup suya düşerken de ağlamıştım:icon_sorr Kıyıya vurduğunda ölü gibi yatışında da ağlamıştım... (Çaktırma konuyu Kırık Kanatlar'a getirmeye çalışıyorum:))
Sen söyle bakalım ağladığın sahne var mı?hı?
Asia ablacım, en sonunda seni de bu başlıkta gördüm ya daha ne isterim:img-in_lo Canım ablacım hoşgeldin başlığımıza... Umarım keyifli sohbetlerimize buradan devam ederiz... Aklımıza kazınan sahnelere birde buradan hatırlar ve paylaşırız... Hoşgeldin Kıymetlim:img-in_lo
Nostalji başlığı açılmış arkadaşlarım,ablalarım toplanmış bende oturup test çözüyorum işte ama 1 saatliğinede olsa geldim hepinizi çok özledim tabi dizimide sizleride çok özledim inşallah 17 gün sonra yanınıza döneceğim:img-yes:
Belki bu cmt günü milliyet tv ekinde KK ile ilgili bir yazım çıkar tabi yayınlarsa ki ben pek sanmıyorum gerçi pek birşey yazmadım ama olsun hiç KK ile ilgili birşey yazan yoktu HP maşallah her hafta var eskiden böylemiydi her hafta tonlarca yazı çıkardı o sayfada neyse hüzünlendim yine
Herkes kendine çok iyi baksın en kısa zamanda yine geleceğim :sad53: :sad53:
03-06-07, 13:11
Geçen yıl bu zamanlar ,k.k forumun da ne büyük bir telaş vardı ..
Bu hafta kız isteme olacaktı :happy0064 fragmanda o sahneyi gördüğüm zaman ne kadar heyecanlanmıştım :img-in_lo :img-in_lo
Ayşeye o pembe elbise nasılda yakışmıştı ,canım nevzatcım ,biberli ,tuzlu kahveyi nasıl da içmişti ..:img-hyste
Çokgüzel günler di ..:icon_sorr
bu başlığı görünce bişeyler yazmadan geçemedim
çok özel değerli güzel günlerdi
asia abla da söylemiş gazeteciler yapımcı kanal hepsi bizden bıkmıştı o dönemde mail attığımız herkes kk şle başlayan şeyleri okurken neler düşündüler acaba
ama verdiğimiz mücadele tv dizileri tarihinde bir ilkti gazetelere bile çıktık yani:img-wink:
herşeyin kk bitmesin daha fazla izleyelim diye yaptık
13. bölümde bitecek dediler ödümüz koptu çalışmalara başladık ve kazandık
ve forum sohbetleri...
o zamanlar (ay sanki yıllar olmuş gibi söledim) sıcak odalar vardı odanın biri kapanır diğeri açılır iki ginde başlık kapattığımız olurdu
çoook güzel günlerdi
sete biri gitse de haberler resimler getirsin diye dört gözle beklerdik.Hatta asia abla gidip video falan çekmişti ne sevinmiştik forumcak
aslında bunları hepimiz biliyoruz maksat nostalji yapmak
aklıma geldikçe ben burdan paylaşım yaparım daha
foreverkırıkkanatlar
D.Cansel, Dilekçim hoş geldin canım:img-in_lo
Sana sınavlarında başarılar diliyorum... Umarım gönlünden geçenler bir bir gerçekleşir canım. Yazın buradayız inşallah bol bol nostalji yaparız o zaman:img-wink:
Bonita, sen de hoşgeldin:img-wink:
Geçen yıl bu zamanlar ,k.k forumun da ne büyük bir telaş vardı ..
Bu hafta kız isteme olacaktı :happy0064 fragmanda o sahneyi gördüğüm zaman ne kadar heyecanlanmıştım :img-in_lo
Ayşeye o pembe elbise nasılda yakışmıştı ,canım nevzatcım ,biberli ,tuzlu kahveyi nasıl da içmişti ..:img-hyste
Çokgüzel günler di ..:icon_sorr
Yelizcim, maşallah tarihleri hatırlıyorsun... Benim gibi unutkan birisi hayatta hatırlamazdı o tarihi:)
Kız isteme sahnesi Kırık Kanatlar bölümleri boyunca belki de en çok güldüğüm sahnelerden biriydi... Hele Nevzatın kızarmış yüzünü ve değişen incecik sesini düşününce kahkaha atmadan duramıyorum:img-hyste Mehmet Ali Nuroğlu ne de güzel yansıtmıştı bize o sahneleri...
Ayşe'nin elbisesi cidden çok güzeldi. Final bölümünde Zeynep'in üzerinde görmeseydim daha iyi olacaktı ama neyse... Ayşe per