PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 2)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

safinaz:)
25-09-07, 23:38
pes canım ya nereye çeksek acaba çekin çekin sündürelim yani ben kdime aitim ondanmı izin alın dedi hmmmm:img-icecr:img-icecr:icon_whis

yok o öyle demedi biz biliyoruz ya olayları ondan ilintili gelmiş olmasın denizcim cadım .ezo zaten anca laf soksun nerde romantizm ..kadim de sanki içten içe romantik adam ama gerçekçi biri o da ezo gibi ezoya tutulması da bu yüzden zaten ezo kadime tutulmasında napsın öyle güzle bakan adam bulsun başka öpüp elini başıam koyacağım(niye benm cümlelerim bu kaadr klasik ya öğrenmecem ben de asiadan:))

epıler
25-09-07, 23:38
bölümü izleyemedim ama yorumlarınızı okudum belki bişeler yakalayabilirim diye anlaşılan bol meryemli bir bölümmüş maalesef
ya ben nerden izleyebilirim bu bölümü en acilinden imdatttt

yorumlardan okuduğum ve çok güldüğüm bir şey var selim aliymiymiş
yok canım değil estetik direkt kafa nakli yapmışlar çocuğa herhalde bizim alinin kafası küçücüktü çünkü :img-hyste

son olarak ben bu bölümü en acil nerden izleyebilirim......

asia
25-09-07, 23:43
ya ne güzel yorumlar yapıyosun asia yani tek tek cevap vermek istersem daha iyisi olmayacak ama tek tek okudum tekrar izler gibi iç geçirdim ve son cümle

Kardeşim gözlerinizle oynamayın.. kimyamız bozuluyor... doğru söze ne denir harikalar gerçekten ya kaçamak kaçamak bakışmalar hele

ezonun kedigiler hallerinden etkileniyo kadim o yüzden üstüne gidiyo sabrını deniy..o ezo ,artık kadim patron diye ağzını açmayacaktı ezik takılıcaktı ya tutamıyo o da napsın kadim de ezodan aşağı kalmıyo o ezonun avans istediği sahneler ve devamı gittikçe sertleşen didişmeleri çok güzeldi...herşey çok açıktı:img-blush

Çok teşekkür ederim Safinaz.. sende öyle yorumluyorsun.. en ince ayrıntıya kadar düşünmeye çalışıyoruz işte.. hep birlikte yapılan yorumlar daha iyi oluyor.. forum hareketleniyor..

sizde ballı ağanın yakıştırdığı gibi ezoyu onun yanıan yakıştırıyomusunuz:icon_whis yani baba kız gibi duruyolar daha çok ezo bildiğin kadın-çocuk.ballı ağa bence ezoyu seviyo nuru sevdiğini sanmıyorm sadece eski defterler var kapanmamış onları hatırlıyo dokunuyo bu olanlar ama ezo onu bi baba abi gibi görürken adam ezoya tutkuyla bakabilir ki ezo o kaadr da saf değil buan izin veermezdi bence duurm ezonun tavrından ibaret o kadar "babacan" sıfatını giydirmeseydi ballı ağaya o evlenme teklifi bir dost arama faslı gibi olmazdı...
neyse ben kadimle ezoya alternatif kişilerin sayılarının artması taraftarı değilim . süreyya da kadime sulanırsa şaşırmıcam yani

Safinazcım..
Yok bende yakıştırmıyorum..
Ballı ağa öyle görüyor demek istedim.. bakarmısın adamcağızın etrafındaki kadınlara normal öyle düşünmesi.. sonuçta erkekler bizlerden farklı oluyorlar..
Anlaşılamayan bir düşünce şekli işte..
Hem eşini tanıyorsun ediyorsun.. eski bile olsa.. yan gözle bakılmazdı eskiden.. değil mi?
Belkide hani diyordu ya.. kadın başımnıza bayraklarınızı açıyorsunuz.. toparlaması sonra bize düşüyor!
Ezo'da sıkıntı çekmesin.. bir nevi karşılıklı yaralarımıza merhem oluruz demek istiyor..
Orasını Ballı ağa'ya soralım canım yaa..:img-wink:

nur recebin sevgilisiydi ama kadın aynı zamanda ballı ağanın metresiydi yani recep babasının metresiyle aşk yaşıyordu ballı ağa bunu öğrenince olanlar oldu zaten yanlışlıkla recebi yaraladı ama receple nur çok seviyorlardı birbirlerini

İstanbul_aşığı..
Teşekkür ederim aydınlatıığın için.. malesef ilk sezonu izlemeden.. bende diyorum bir acayiplik var ama..:)
hımm şimdi anladım..
Ballı ağada ne şanssızmış.. gelen vurmuş.. giden vurmuş.. garibim bir çıkış kapısı bulurum umuduyla Ezo'ya sığınayım diyor ama..
Bilmiyor ki..
Ezo: Gözlerinin sahibinin Kadim olduğunu söylerken.. aslında kalbininde sahibi o!
Yani şansı yok bu gidişle Ballı ağanın..
Ama ben şöyle bunu öğrense Kadim.. biraz arabesk olacak ama.. bozulsa esaslısından!.. izlemek isterdim..
Çok tatlı oluyor birlikte oldukları her sahne..:img-in_lo:img-in_lo

25-09-07, 23:45
güzel bölümdü.sakin sakin ilerliyoruz.

balonun bu şekilde sonlanması güzeldi.ve bence balo üzerne düşeni yaptı:) ezonun sahte bir güzellik olmadığını,özü-sözü bir ,gerçekten olduğu gibi biri olduğunu birilerine(?) gösterdi.

kadim'in annesinden dolayı kadınlara pek güvenmediğini biliyoruz.(yani annesinin babasını başka bir erkek için terk etmiş olduğu bilgisinin işlevi bu sanırım?)ezo dürüstlüğü ile kadim'in surlarını yıkıyor.da kadim'in istilayı anlaması geç olucak.

ezo ,-şimdilik -kadim için didişmekten hoşlandığı sivri bir dil ve zeka ışıltısı ...aradaki kıskançlıkları biz anlasak da birileri kıskandığının farkında değil.

zaten o "aydınlanma " anını sabırsızlıkla bekliyorum:)

o anı bende çok merak ediyorum bir an değilde yavaş yavaş açık verecek anlar olabilir tabi en çok açık verdiği sahne nasıl olur bilemem:icon_whis ya senaristler de bizim kadar kafa patlatıyomudur acaba öyle umuyorum ben bu bölüm sakindi iyi hoştu ama meryem nur sahneleri fazla olunca o büyü bozuldu sorun orda entrika dizisi olmasın istiyoruz

asia
26-09-07, 00:01
güzel bölümdü.sakin sakin ilerliyoruz.

balonun bu şekilde sonlanması güzeldi.ve bence balo üzerne düşeni yaptı:) ezonun sahte bir güzellik olmadığını,özü-sözü bir ,gerçekten olduğu gibi biri olduğunu birilerine(?) gösterdi.

kadim'in annesinden dolayı kadınlara pek güvenmediğini biliyoruz.(yani annesinin babasını başka bir erkek için terk etmiş olduğu bilgisinin işlevi bu sanırım?)ezo dürüstlüğü ile kadim'in surlarını yıkıyor.da kadim'in istilayı anlaması geç olucak.

ezo ,-şimdilik -kadim için didişmekten hoşlandığı sivri bir dil ve zeka ışıltısı ...aradaki kıskançlıkları biz anlasak da birileri kıskandığının farkında değil.

zaten o "aydınlanma " anını sabırsızlıkla bekliyorum:)
rout arkadaşım..
ne hoş yorumlamışsın.. :good:
Kadim seninde dediğin gibi tüm salıverilmişlikleriyle.. teker teker teslim oluyor Ezo'ya..
Bahsettiğin aydınlanma anının gelecekteki müdavimlerinden biri olarak.. beklerim keyifle..
Hem bizde bu aydınlanmaya tutkun pervaneler oluruz..
o ışığa, renkli camdan yapışıp izleriz..
zaten o sahneler için.. kendimce Nur'a ve Meryem'e.. katlanışım..:img-yes:

daisy79
26-09-07, 00:14
Herkese merhabalar. Ben de Ezo Gelin dizisini ikinci sezon Serhat Bey’in gelişiyle izlemeye başlayanlardanım. Geçen sezon tek karesini bile izlemediğim diziyi şimdi merakla bekler oldum. Dizinin yeni halini çok beğendim. Tabi bunda senaryoyu Oya Yüce Yazı grubunun yazıyor olmasının payı da büyük.

Bugünkü bölüme gelecek olursak diğer 3 bölüme göre biraz sıkıcı bir bölümdü ama yine de güzeldi. Aslında bu bölümde gelecek bölümde olacak olayların temeli atıldı sanki. Eski olayları tamamlayıp yenilere geçiş bölümü gibiydi daha çok. Nedim ve Kadim arasında yaşananlar ve yaşanacaklar, Selim’in Meryem’i görünce takındığı garip tavır. Bunların hepsi ilerideki bölümler için hazırlıktı.

Kaza olayı yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Benim anladığım Süreyya’nın kız kardeşi Kadim’in sevgilisiymiş ve Kadim’in yaptığı kazada ölmüş. Süreyya da şimdi Kadim’den intikam almak istiyor. Ama sanki bu işin içinde başka şeyler de var gibi. Nedim daha önce de abisine ihanet etmiş. Nedim abisinin bunu bilmediğini sanıyor ama bence Kadim biliyor. O yüzden ona karşı bu kadar güvensiz. Ve bu ihanetin içinde Kadim’in ölen kız arkadaşı da var. Belki de kazaya sebebiyet veren şey de bu ihanet. İki seçenek aklıma geliyor. Birincisi Nedim’in kızla ilişkisi olduğu, ikincisi kızla birlik olup yine iş konusunda Kadim’in arkasından kumpas kurmaları. Bugünkü konuşmalardan benim çıkardığım sonuç bu. Ya da benim hayal gücüm fazla çalışıyor.

Bazı arkadaşların dediği gibi Meryem’in olduğu sahneler beni de sıkıyor. Onun yerine daha çok Kadim-Ezo sahnesi görmeyi tercih ederim. Bugün Kadim-Ezo sahneleri çok azdı. Ama az da olsa hepsi de çok güzeldi.

Arkadaşlar merhaba herkese..:img-yes:
Şimdi..
Önce balo sahnesindeki Kadim'in bakışlarıyla başlamak istiyorum..
Kadim gurur duyduğunu o kadar belli etti ki aslında Ezo'ya bakışlarıyla..Gözlerindeki aferin sana.. esaslı kızsın! sen! bakışını gördüm ben..
Yani ben senden emindim! doğruyu söyleyeceğindende.. hatta geldiğin yerdende utanmazsın sen! der gibiydi.. bu sahne çok hoşuma gitti..

Bu arada, elbiseden haberi olmadığı için yakışmış.. deyişi havada kalacaktı belki..
Fakat Ezo'nun hediye için, sizede! kime aldıysanz onada tşekkür ederim! deyişi ile.. bir mutlu oldu.. içten içe etkilendi değil mi? yoksa banamı öyle geldi?:img-wink:

Kadim Doktor ile konuşurken.. tabii beklediğimiz gibi restleşir gibiydi...
Doktor hem bana söylemeden gitme<! derken suratındaki ifade eminmisin? şeklindeydi..
Ve bildik Kadim cümlelerinden biri daha.. merdivenlerde ayakkabısı kalmıştır belki! ahh iğnelemeyide hiç elden bırakmaz..

Asansördeki Kadim'in gülümsemesi.. mutfak katının tuşuna basması ve tatlılığı.. dizideki en sevdiğim yerleri oluşturuyor tabii... o ayrı..:img-yes:

Nedim Kadim konuşmasındaki,
bana güvenmiyorsun sen! kimseye güvenmiyorsun sen! sözleri Kadim'in kaza sonrası travmalarını açıklıyor gibi geldi bana..
hatta çocuklukları ve annelerinin terk edişide etkili rol oynuyordur bu güvensiz duyguların ortaya çıkışında..

Kadim Haluk ile birlikte konuşurken Ezo'nun resimleri için yok bunları kulanmayalım henüz dedi..
Çünkü sadece kendisi onu resmetmeyi istiyor.. sadece objektif.. Ezo ve kendisi olmalı.. o yüzden kabul etmedi.. ya kendisi çekecek.. yada çekilmeyecek..
tabii avans izni için yukarı çıktığında Ezo'ya yarım ağızla bi teklifte bulundu ama.. yanıt beklediği gibiydi bence.. rahatladı..
Ezo'nun yine böyle kaş göz resimlerimi deyişi süperdi.. hoşuma gitti doğrusu..
Kadim de Ezo'nun bu aniden tırmalayıverecek kedigillerden hallerini pek seviyor..
Dalına basmak hoşuna gidiyor..:img-in_lo

Hepsi Ez0&Kadim ikiliisinin suçu..
Kardeşim gözlerinizle oynamayın.. kimyamız bozuluyor...
Sevgili asia o kadar güzel yazmışsın ki, benim de en sevdiğim sahnelerdi bu yazdıkların. Senin yazını okuyunca bir kez daha izlemiş gibi oldum. Özellikle balo sahnesinde Kadim’in Ezo’ya onunla gurur duyduğunu gösterir şekilde bakması çok hoşuma gitti. Gerçekten Serhat Bey ve Nurgül Hanım muhteşem oynuyorlar. Onları izlemek büyük keyif. Ayrıca Ahmet Mümtaz Taylan, Suzan Aksoy ve Ali Düşenkalkar’ı izlemekten de büyük keyif alıyorum tabi.
Bu arada konuyla alakasız olacak ama sevgili asia "Becoming Jane" filmine ve Jane Austen'e bayılan bir insan olarak imzana bayıldım, söylemeden geçemedim:img-in_lo

Ve son olarak ben de jenerik müziğinin bir an önce değişmesini ve fragmanların özenli hazırlanmasını istiyorum.

irem123
26-09-07, 00:16
shwtürkte ezo yikti simdi izlemek istiyenler icin

sinope
26-09-07, 00:24
ali cin ali ezonun kayınbiraderi ayrıca ömerin ölümü haberini aldıklarında ezoya nikah kıydıkları ve meryemin kocası aman işte böyle karışık:icon_whis anlarsın umarım onur ünsaldı :img-wink:tatlım meryemin abisi onu vurdu benim aklıma takılan ne biliyomusunuz acaba diyorum şu selim ali olabilirmi ya yüz estetigi falan yaptırmış olamazmı yani meryemi göünce neden kalbi sıkıştı yoksa ben fazlamı hayalperestim ya:img-blush:img-blush

Iyi geceler Ezo severler
mavi denizim maalesefki bu aksam dizimizi izleyemedim(misafirlerim vardi)
Ama gozume takilan bir sey oldu,onuda sen yazmissin.
Meryemin esi Cin Aliyi acaba Selim vurmus ,sonrada Istanbula kacmis olabilirmi?
Cunku selim meryemi gorunce afalladi,kacamak,kacamak cevaplar verdi.Bu isin icinde kesin bir yenigi var.Doktor Emrede o zaman bu isin icinde diye dusundum.:img-wink:
Bu bolumu birazdan izleyip,yarin bol bol didikleriz elbette.:img-wink:
Sevgilerimle

asia
26-09-07, 00:32
Herkese merhabalar. Ben de Ezo Gelin dizisini ikinci sezon Serhat Bey’in gelişiyle izlemeye başlayanlardanım. Geçen sezon tek karesini bile izlemediğim diziyi şimdi merakla bekler oldum. Dizinin yeni halini çok beğendim. Tabi bunda senaryoyu Oya Yüce Yazı grubunun yazıyor olmasının payı da büyük.

Bugünkü bölüme gelecek olursak diğer 3 bölüme göre biraz sıkıcı bir bölümdü ama yine de güzeldi. Aslında bu bölümde gelecek bölümde olacak olayların temeli atıldı sanki. Eski olayları tamamlayıp yenilere geçiş bölümü gibiydi daha çok. Nedim ve Kadim arasında yaşananlar ve yaşanacaklar, Selim’in Meryem’i görünce takındığı garip tavır. Bunların hepsi ilerideki bölümler için hazırlıktı.

Kaza olayı yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Benim anladığım Süreyya’nın kız kardeşi Kadim’in sevgilisiymiş ve Kadim’in yaptığı kazada ölmüş. Süreyya da şimdi Kadim’den intikam almak istiyor. Ama sanki bu işin içinde başka şeyler de var gibi. Nedim daha önce de abisine ihanet etmiş. Nedim abisinin bunu bilmediğini sanıyor ama bence Kadim biliyor. O yüzden ona karşı bu kadar güvensiz. Ve bu ihanetin içinde Kadim’in ölen kız arkadaşı da var. Belki de kazaya sebebiyet veren şey de bu ihanet. İki seçenek aklıma geliyor. Birincisi Nedim’in kızla ilişkisi olduğu, ikincisi kızla birlik olup yine iş konusunda Kadim’in arkasından kumpas kurmaları. Bugünkü konuşmalardan benim çıkardığım sonuç bu. Ya da benim hayal gücüm fazla çalışıyor.

Bazı arkadaşların dediği gibi Meryem’in olduğu sahneler beni de sıkıyor. Onun yerine daha çok Kadim-Ezo sahnesi görmeyi tercih ederim. Bugün Kadim-Ezo sahneleri çok azdı. Ama az da olsa hepsi de çok güzeldi.

Sevgili asia o kadar güzel yazmışsın ki, benim de en sevdiğim sahnelerdi bu yazdıkların. Senin yazını okuyunca bir kez daha izlemiş gibi oldum. Özellikle balo sahnesinde Kadim’in Ezo’ya onunla gurur duyduğunu gösterir şekilde bakması çok hoşuma gitti. Gerçekten Serhat Bey ve Nurgül Hanım muhteşem oynuyorlar. Onları izlemek büyük keyif. Ayrıca Ahmet Mümtaz Taylan, Suzan Aksoy ve Ali Düşenkalkar’ı izlemekten de büyük keyif alıyorum tabi.
Bu arada konuyla alakasız olacak ama sevgili asia "Becoming Jane" filmine ve Jane Austen'e bayılan bir insan olarak imzana bayıldım, söylemeden geçemedim:img-in_lo

Ve son olarak ben de jenerik müziğinin bir an önce değişmesini ve fragmanların özenli hazırlanmasını istiyorum.

daisy79..
canım çok mersi..
Bende senin gibi.. bu sezon izliyorum..
Ve yeni haliyni beğendim.. yani Kadim ve Ezo sahnelerinin peşinden gidiyor olsamda..
Elçin anne gibi bir karaktere hayat veren Suzan Aksoy da bayıldığı oyunculardan biri..
Ahmet Mümtaz Taylan ve Kutsal usta sanırım: Ali Düşenkalkar çok çok iyi oyuncular..

Gelelim şu sözlerine..:img-wink:

Ahh canımm bende Jane Austen,Bronte kardeşler ve yapıtları hastası bir insan evladı olarak Becoming Jane delilerinden biriyim..:)
Beğenmene sevindim.. sevgili cns yapmış.. kullanmasıda bizden..:img-yes:
teşekkür ederim düşüncelerin içinde..

*Rüya*
26-09-07, 02:39
Asiacim soruna cvp almissin :) Benim cvp vermeme gerek kalmadi..
1.sezonu izlemeyenler için karisik geliyor tabii..Ali kim? Recep kimin nesi? bu sorular olusuyor tabii :) Bide Fatma var aslinda ama ondan hiç bahsetmeyelim :D

Ben ratingleri çok merak ediyorum..Umarim iyi rating aliriz :good:
Bu bölüm az ask kokan sahneler olsada ben çOk begendim..:img-yes:

anil16
26-09-07, 07:27
Yine harika bi bolumdu 2. sezon tum hiziyla ve guzellikleriyle devam ediyor. :)

Bu bolum biraz agir gecti Recep'in olumuyle ama yinede cok guzel sahneler vardi.

En sevdigim,favori sahnelerim balodaki sahnelerdi..En basta Ezo'nun guzelligi(butun salonu yakti gecti valla :D ) sonra Kadim'e gorunmemek icin saklanmasi,mutfakta calistigini saklamamasi ve biraz rezil olup uzulmesi cok hos sahnelerden biriydi.

Ama gercekten gizlizi saklisi yok hic utanmiyo(Gercek hayattada oldugu gibi,Nunu fanlari ;) ).Acik acik soyledi.

Ama gelecek sene 2008'deki bolumlerde yaz'a dogru eminimki Ezo egitim bitirmis zengin bir kadin olucaktir.Ilerliyen bolumleri iple cekiorum. =)))

Umarim Ruya'cim insallah iyi rating aliriz.1. olamayiz heralde ama insallah 2.'lik bizimdir.

banubanu
26-09-07, 08:17
Fragmanda Kadim atış poligonundaydı doktoruyla!!!! Dizide gösterdiler de ben mi görmedim yoksa göstermediler mi? Yav sevgili yapımcılar, yapmayın etmeyin, böyle olmaz, izleyiciden kaçmaz!!!
Çok az Kadim, Ezo sahnesi vardı, sır perdeleri yavaş yavaş kalksa artık diyorum ben. Kadim'e ne olmuş, doktorluk ne işi varmış o kadar? Benim ablam öldü senin abin yaşıyor dedi diziye yeni gelen hatun, Nedim'e. Nedir bu olay. Bence bu olayları daha ön plana çıkarsınlar, Meryem'den, öbür Ballı ağa ve eşrafından daha dikkat çekici.. Yeni bir dizi gibi başladı Ezo Gelin, öyle de gitsin..
Ben de Serhat T. için seyredenlerdenim... o yüzden bence daha ön plana çıkarmaları lazım beyefendiyi...
En etkilendiğim sahne Ezo'nun Elçin anneye kirasını verecekken parasını çaldırdığını anladığı zamandı. NUrgul Y. orada çok iyiydi yaa... insanı ağlattı valla..

ARIMAYA
26-09-07, 08:56
sevgili bimkolik artik o parti bakismalarinin resmini buraya yuklersin degilmi.Simdiden ellerine saglik diyeyim,
hele kadimin kapidan giripte gozleriyle butun salonu taramasi yokmuydu resmen ben evde burdayim burdayim diye ayaga kalkacaktimya :img-blush

Sevgili aysi tekrar tekrar minnet ve sevgiyle...

malum olduğu üzere akşam izleyemedim; yemek mi beni yedi ben mi yemeği yedim hiç sormayın :icon_sorr yorumlardan balo sahnesi dışında fazla bir kayıp yaşamadığımı tahmin ediyorum ( O sahnenin kritiklerini çabuk geçmişsiniz hiç olmadı ) Ama o sahneyi kaçırdıktan sonra öteside boş. Allah'ım çok acil ya tekrar ya link bişey lazım. Sevgili aysi sağolsun öyle bir anlatmış ki izlesem ne olurdum diye düşündüm meraktan ölüyorum. Sevgili Kadim yine kimbilir nasıl güzel bakmıştır :img-in_lo :img-in_lo

Ceva
26-09-07, 09:04
Herkese selamlar,

Bol Ezo&Kadim'li bölüm değildi belki ama bir o kadar da önemli bir bölümdü. Bu bölümde nur topu gibi yeni sorular edindik. Ama ilk bölümden beri merak ettiğimiz Kadim’in geçirdiği kazayla ilgili olarak da ipuçları elde ettik. Bizde hemen kazadan başlayalım..

Ama ondan önce bu sahneyi izlerken aklıma gelen şeyi yazayım. :) Geçen hafta bu sayfada konuştuklarımız aklıma geldi. Lütfen iki kardeş arasındaki problem sadece Kadim’in insanlara olan güvensizliği yüzünden olsun. İki kardeşin arasında başka bir şey olmasın demiştik. Hatta Kadim’in, Ezo’dan hoşlandığını ilk anlayan olsun, abisine takılsın demiştik. Ama biz senarist miyiz? Hayır onlarında entrikalarla örülü bir dizi yazmaları ve reyting almaları gerekiyor. Biz bunu unuttuk. Ve bizim hiç istemediğimiz şey gerçekleşti.

Ne demişti Süreyya hanım “Senin kardeşin yaşıyor, benim ki öldü” Kadim’in geçirdiği kazada yanında Süreyya’nın kardeşi yani sevgilisi varmış ve yine Nedim’e bana masumu oynama (ya da buna benzer bir şeydi) dediği zaman anladığım, Nedim’in, Kadim’in ölen sevgilisiyle ilişkisi olduğunu..hem de güvenilir kaynaktan, Süreyya hanımdan.

Süreyya Hanım bu kazadan Kadim’i sorumlu tutuyor ve onun Nedim ile kardeşi arasındaki ilişkiyi bildiğini, kazaya da bunun sebep olduğunu düşünüyor. Süreyya’nın, ilişkiyi bilip bilmediğini Kadim’e sorup öğrenme ile ilgili bir sözüne de Nedim hayır bundan haberi yok diyor ama çok yanılıyor. Kadim’in, maalesef bu ilişkiden haberi var görünüyor. Nedim’le olan ya da olamayan abi-kardeş ilişkisini de bu açıklıyor. Kadim'in, Nedim’e karşı güvensizliğini bu olay yeterince açıklıyor.

Hatırlayalım..hepimizin geçen hafta izlemekten ezberlediği, sahnelerden biri de oteldeki çekim sahnesi sonrasında Ezo, içecek bir şeyler getirdiğinde Kadim’in, Nedim’in, Ezo’ya bakışlarından neden rahatsız olduğunu uzun uzun bu sayfada konuşmuştuk, ortak nokta olarak kıskançlıkta buluşmuştuk. “Ben seni daha önce nerde gördüm” diye soran Nedim’e “bizde çalışıyor, Kutsal ustanın elemanı” diyecek kadar tedirgindin olmasının, Ezo’nun, resimlerini her defasında elinden almasının sebebi de oydu bize göre..şimdi ise kıskançlık kadar daha önce yaşamışlığınının da verdiği tecrübe sebebiyle böyle davrandığı daha iyi anlaşılıyor. Kardeşine güvenmiyor, güvenemiyor. Peki haksız mı? Bence haklı. Ama burda Ezo farkını henüz bilmiyor. Bunu da anlayacaktır.

devam edecek..Nedim olayı kolay kolay bitmez gibi :)

forgetmenot
26-09-07, 09:04
Çok az Kadim, Ezo sahnesi vardı, sır perdeleri yavaş yavaş kalksa artık diyorum ben. Kadim'e ne olmuş, doktorluk ne işi varmış o kadar? Benim ablam öldü senin abin yaşıyor dedi diziye yeni gelen hatun, Nedim'e. Nedir bu olay. Bence bu olayları daha ön plana çıkarsınlar, Meryem'den, öbür Ballı ağa ve eşrafından daha dikkat çekici.. Yeni bir dizi gibi başladı Ezo Gelin, öyle de gitsin..
Ben de Serhat T. için seyredenlerdenim... o yüzden bence daha ön plana çıkarmaları lazım beyefendiyi...

Banucuğum Merhaba:img-wink:Ben de Serhat T'için seyredenlerdenim diziyi.Ben de onları sahnelerinde çok mutlu oluyorum.Geçen sezon seyretmediğim için, kişiler olaylar tabiiki kopuk kopuk,artık alışacağız yavaş yavaş.Yanlız dün akşam senin de belirttiğin 'düşman kardeş' teması için ben de bir şeyler söylemek istiyorum.Belki arka arkaya geldi ama Zeliha'nın Gözleri' dizisinde de 'düşman kardeş' teması var.İşte komiserin karısı ölmüş,kadının ağbisi bu komisere düşman,'sen öldürdün kardeşimi' deyip,onunla uğraşıp duruyor.Ezo Gelin dizisinde de o bayanın kızkardeşi herhalde Kadim'in eski karısı veya sevgilisiydi sonra belki bir kazada öldü,bu kadın da kızkardeşinin ölümünden Kadim'i bir şekilde sorumlu tutuyor.Hani dizilerde takıntılı olunan temalar vardır ya hani artık 'öööğ' getiren 'yanlış anlama'teması,'gizli kız veya erkek kardeş,eski eş teması' vb.Şimdi de moda 'düşman kardeş'teması galiba???:img-haha:

Bir de Özgür Özber'e dublaj yapılmasına gıcık oldum.Özgeçmişini okuyunca yurtdışında mesleğiyle ilgili epey bir çalışma yapmış bir kişi.Genç ve yetenekli bir insan.Ama maalesef ses tonu biraz kısık ama olsun yine de 'kendine özgü'!Bu sezon ilk bölümde ne güzel kendi konuşuyordu ne var zamanla sesine alışır seyirci.Hemen gidip hop ağdalı bir erkek sesi bulmuşlar.Ne olmuş?Serhat beyin yumuşak ve çok etkileyici sesinin yanında bence bu ses çok yaşlı ve ağdalı kaçmiş.Sanki Kadim değil de Nedim büyük kardeş gibi durmuş!:img-pilotGerçi ben bu dublaja başından beri kılımdır,şiddetle karşıyımdır ama böyle yaparak bence uzun vadede Özgür beyin kariyerine de zarar veriyorlar.Adam yarın bir gün tiyatro veya sinema yapacak olsa seyirci şok vaziyette!!!!Kendi sesi en iyi sestir bence!!

GULBEYAZ76
26-09-07, 09:06
Ah Ballı ah dizinde ağladığın kadına evlenme teklif ettin ama bu sefer Ezonun dostluğunu arkadaşlığını da kaybedeceksin.
Ballıyla evlenmesi mümkün değil bakalım onu kırmadan nasıl geri çevirecek.
Meryemde tam s...k çıktı şimdi görüntüleriyle şantaj yapacaklar.Unutsun o abisinden zorla aldığı serveti.
Selim de sanırım Meryemin kocası yani Alinin katili.

to.derya
26-09-07, 09:06
Merhaba arkadaslar

dün bende cok sevdim ezo gelini bölüm gercekten cok güzeldi. Yanliz anlayamadigim bir konu var birinci sezonu ben hic izlemedim. Balli aga neden ezoya evlenme teklifi ettiki o baskasina asik degilmiydi. ezonun balli agayla bir gecmisi falanmi vardi yani?

Ya belki sacma olacak ama ezo balli aganin evlenme teklifini kabul etmez dimi birde ezo dediya sana karsi boynum kildan ince diye. Ben hic sevmedim bölümün son sahnesini.

tubi
26-09-07, 09:21
Öhöm hayırlı sabahlar forumun güzel insanları..
Yahu benim gibi Ruhi Sarı hayranı için Recep öldürülür mü ya peh yane...

Ya siz eski Meryem i görseydiniz.... Ule amma uyuzlaştı bu kız ya. Tamam eskiden de uyuzdu ama en azından köylü saf temiz bir kızdı. Aliyi severdi Ali onu severdi.. Şimdi Ali yaşasa bile yüzüne bakmaz Meryem in. Saflığı temizliği gitti çünkü...

Sanırım Ballı Ağa & Nur & Recep üçgenini karıştıranlar olmuş. Efenim Ballı Ağa eve Nur u getirdi aşıktı Nur da ona öyle görünüyordu ama değilmiş. Daha sonra Recep ile birbirlerine aşık oldular. Sonra işte olanlar oldu Ballı Ağa ikisini de öldürecekti ama yapamadı o esna da Recep sanırım vurulmuştu. Nur u da köyden yurt dışına yollamıştı Ballı Ağa. Yani Nur Recep i seviyordu. Ballı Ağa da her ikisini seviyordu....

Gelelim Ezo sahnelerine. Bir kere doktora sinir oldum. Kız tam ağzını açacak "Onun tıpla hele psikiyatri ile hiç ilgisi yok". Yani madem yanında getirmişsin kızı utanma! Terbiyesiz hıh.. Hele aşçının asistanı dedi ya.. Ama Ezo ne de güzel yapıştırdı lafı peh...

Öhöm... Ezo & Kadim... Yahu Kadim gibi bakan bir aşık daha varmıdır ya? Ay insanın bu gözleri görmemesi için kör olması lazım.. Tamam ben dizinin bir kısmını kaçırmış olabilirim ama bu demek değil ki Kadim in Ezoyu tekrar görmek için baloya yada her neyse oraya dönmesini izlemedim... İzledim efenim.. Hemde ne güzel izledim :)

Ay gevezeliğim tuttu :)

söğüt
26-09-07, 09:26
eveet arkadaşlar önce kocaman bir günaydın,
bu bölümde kadim emreyi yakından tanımaya çalışacak derken, emre kadim hakkında bilgi sahibi oldu, demek kadimin rahatsızlığının adı tıp literatüründe asosyallik durumu...ben kadimi ezo ile konuşurken hiçde asosyal görmedim, aksine gayet başarılı atışmalar ve taşlamalar yaptı.gerçi karşısındakini es geçmemek gerekir, ezo ölüyü bile dillendirecek bir hanım..
demek kadim kaza yaptığında yanında süreyyanın kardeşi varmış ve ölmüş...bu kardeş, kadın mı erkek mi anlayamadım. anladığım bişey varsa o da süreyyanın kan güttüğü ve şaşkın nedimin bunu nasıl olupda gözardı ettiği..süreyya resmen kadimi mahvetmek için uğraşıyor, nedim hala onun laflarının altında eziliyor, bu kadarcık şeyi ayırt edemiyor demekki..o halde kadim nedime güvenmemekte haklı bence..

rhetbutler
26-09-07, 09:29
Günlerdir fragmanı ve özeti hazırlayanlara burdan sevgilerimizi :icon_whis gönderip duruyoruz.Ama adamların günahını almışız.Bölüm içinde olmayanları fragman ve özette yazmaya ne gerek var değil mi?Onlarda Kadim ve Ezo'yu es geçip saf Meryem'e yoğunlaşmışlar.Nur'un, Seyit'in, Meryem'in hikayelerini bağlayıp, postalasalar çok iyi olur.Sevmiyorum onları izlemeyi...Hele Meryem'in başına gelenlere hiç tahammül edemiyorum.Ayıldıktan sonra olanları anlayınca hiç mi üzülmez insan?Bir de Seyit'in laflarına inanmıyor mu...Seyit o fotolarla ya Ballı'ya şantaj yapar yada Meryem'i başka adamlara pazarlamak için kendisine şantaj yapar.
Kutsal Usta niye o suratta Elçin ablanın evinde bekliyor dedik.Ters köşe olduk.Adam gayet iyiydi.İleride Elçin Ablayla Kutsal Usta arasında olacakları izlemek çok zevkli olacak.
Emre ve Selim'in birşeyler gizlediğini anladık.Bir de sırlarını öğrensek ya.Selim ilk göründüğünde biraz kırıtıktı ama bu bölüm öyle değildi.Ne diye Meryem'e öyle bakıp durdu anlamadım.
Süreyya da nerden çıktı?Pınar ortalarda görünmezken Kadim'e kanca atacağından korktum ama onun yolunun Kadim'in geçmişiyle ilgili olduğunu öğrendik.Hepimiz Kadim ile Süreyyanın ablası arasında ilişki olduğunu anladık.Belli ki derdi kazada ablasının ölüp Kadim'in sağ kurtulması.Nedim'i kullanıp Kadimden intikam almayı planlıyor.Nedim de abisini içten içe kıskanıyor zaten Süreyya da fitili ateşleyecek.
Ballı ağa da hemen evlilik teklifini yapıştırdı.Bende ilk sezonu bilmiyorum ama Fatma, Recep'in annesi yani Ballı ağanın hanımı değil mi?İmam nikahlıdır gerçi onlar.Ezonun teklifi reddederken kuracağı cümleleri şimdiden merak ediyorum.
Gelelim bölümün en güzel yerlerine.Kadim'in otele geri döndükten sonra gözleriyle Ezoyu aradığı sahneye bayıldım, bayıldım, bayıldım..:happy0064.(Çarpışma sahnesinin devamını kestikleri için sinir oldum.)Bir de Ezonun doktorlara kendini anlatırken Kadim'in gözlerindeki ışıltıya, Ezonun dürüstlüğüne hayran kalışına bayıldım.Bizi bu ikilinin güzelliğinden, uyumundan mahrum bırakan senaristlere ise kızdım.
Poligon sahnesini bende kaçırdım sandım.Ama yokmuş zaten.Bir de Ezo ve Kadim'in otel atışması olması gerekmiyormuydu?
Ezonun maaş sevinci beni de sevindirdi çaldırınca yaşadığı üzüntü beni de üzdü.Ezo, çok şanslı iyi komşuları olduğu için.

GULBEYAZ76
26-09-07, 09:39
Kaçıranlar ve tekrar tekrar izlemek isteyenler için 33.bölüm malum siteye eklenmiş haberiniz olsun.
Ben bir hafta boyunca beklediğim K&E sahnelerini gelen bir telefon nedeniyle kaçırmıştım gelir gelmez izledim.İlaç gibi geldi.

ehlocan
26-09-07, 09:46
Davet klasik izlediğimiz diğer davetler gbi olmadı Kadim-Ezo sahneleri az olsada beğendim...Her iki oyuncuda repliklerden çok gözleriyle oynadı...Kadim'in Ezo'yu arayışı,Ezo'nun dr.larla konuştuğu sırada Ezo'ya bakışı :good: Sıkılıp dışarda oturan Ezo'yu Kadim bulur konuşur demiştik olmadı ama açık büfenin önündeki konuşmalar çok güzeldi...Dr.Emre ve Ezo'nun konuşmalarıda çok güzeldi yemeklerle örnekleyerek kendini açıklamaya çalışması yine Ezo'caydı..."Sen bile benim işimi allayıp pullayıp başka türlü dedin":good: :good:

Ezo kimle eve döner diye kafa patlattık ama ters köşeye yattık buda yine tam Ezo'luk bir davranıştı...Fragmanda Kutsal ustanın Elçin annenin evinde oluşu ve sinirli oluşu üzerine neler düşünüldü ama o sahnede çok farklı gelişti ve bu gelişme çok keyifli sahnelerin habercisi :img-wink:*havada aşk kokusu var"

Meryem-Nedim-Nur sahneleri nereye bağlanacak merak ediyorum..İzlemekten haz aldığım söylenemez ama bu kadar çok yer aldıklarına göre bir şekilde mantıklı bir şekilde bağlanacak..O koskoca kamera orada ve nasıl dikkat çekmiyor hayret :img-pilot

Sevgili sinope ,fettan ve hewal Süreyya'nın göründüğü sahnede aklıma hemen siz geldiniz..Ve dediğin gibi sevgili sinope beleşçi Yeşim kalsaymış Polonezköy'de orayı karıştırdı şimdi sıra burda :img-yes:

Süreyya Kadim'in ölen karısı/sevgilisinin kızkardeşi ve ondan intikam almak istiyor bunu anlıyorumda bunun için akla ilk gelen neden Nedim (bu konudada ters köşe bekliyorum senaristlerden)Sadece Kadim'in bir adım gerisinde kalması abisine karşı düşmanca davranmasını düşündürtmez..Belkide aralarında başka bir sır var ve Süreyya oradan Nedim'in aklını çeliyor..Beraber ilk sahnelerinde odaya bir adam girdi ve önceden tanışıyorlar vardır bir bağlantıları...

Ballı Ağa'nın teklifinin nedeni belli kendisine can yoldaşı arıyor ama bu teklif Ballının Ezo'yu arkadaş olarak da kaybetmesine sebep olacak...

İş teklifi iş teklifi denildi ne çıktı..Ama Ezo teklifi kabul etseydi iyi olurdu bir tam gün Ezo-Kadim ikilisi neler olurdu acaba :img-hyste :img-hyste :img-hyste

ehlocan
26-09-07, 09:53
Nedir; bu bölüm çok beğenilmemiştir ama Kadim varsa işin içinde susarım,oturur izlerim.
Nedir;jenerik müziği değiştirilmelidir.
Nedir;fragman yine kabus gibi olmamalıdır.

:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Nedim'in bu nedir nedir leri bana hep banker bilo filmini hatırlatıyor "yaptım ama niye yaptım hele bir sor" :img-wink:

Evet hepimiz komşumuz,arkadaşımız maddi yada manevi yardıma ihtiyacı olduğunda yanına koşmak,yardım etmek isteriz.Ama akşam bunun için olan bölümde verilenler biraz abartılı geldi bana.Yani ne bileyim hadi bileziği anladım da o saat neydi mendilin içindeki.

Kesinlikle bu sahne abartılıydı...(Üstelik birkaç bilezik vardı muhasebeci mantığı ayak üstü hesap bile yapmıştım ;) )Yani Elçin anne zaten kirası için bekleyecekti orada dayanışmayı göstermek isterken biraz abartmışlardı .

GULBEYAZ76
26-09-07, 09:55
KAdimin iş teklifide bir nevi testti.Ezo parasını çaldırmış ve çok zor durumdayken yaptı ki bu teklifi gerçekten Ezodan emin olmak istedi.Çekse çekse yüz fotoğrafı çeker ama özellikle Ezoya karar vermedim daha dedi maksat nabız yoklamak.Kadim teklifiyle gölnünden geçen cevabı aldı bu yüzden avansı okeyledi.

ARIMAYA
26-09-07, 10:01
Davet klasik izlediğimiz diğer davetler gbi olmadı Kadim-Ezo sahneleri az olsada beğendim...Her iki oyuncuda repliklerden çok gözleriyle oynadı...Kadim'in Ezo'yu arayışı,Ezo'nun dr.larla konuştuğu sırada Ezo'ya bakışı :good: .....

Az önce balodaki Ezo & Kadim sahnelerini izledim ve dağıldım :img-in_lo :img-in_lo

Allah'ım bi insan bu kadar mı güzel bakar :img-in_lo
salona girip gözleriyle ortalığı taraması sürekli Ezo 'yu göz hapsinde tutması.. Konuşmasına gerek yok o nasıl bir bakıştır oy oy oy ...
Neler neler olacak kimbilir ama ben bunların kavuşma sahnesini hayal bile edemiyorum kesin kalpten giderim.

ulkuk
26-09-07, 10:08
Tek kelimeyle muhteşem bir bölümdü. En beğendiğim sahneler Partideki Kadim'in ezo'yu arayan bakışları ve Ezo'nun mesleğini açıkladığı sahnede Kadim'in "aferin" bakışı....

Ezo'nun fotoğrafını çekmek için önerdiği iş teklifine verdiği cevap karşısında Kadim'in "ben zaten biliyordum bu cevabı vereceğini" der gibi bakışı... Tabiki orada Ezo'nun avans isterkenki halleri (değişken halleri...) :happy0064.

Kadim'in asansöre bindiğinde bir an Ezo'nun da geleceğini zannetmesi düğmeye basıp basmamak arasındaki kararsızlığı....:love05:

Hepsi muhteşemdi muhteşem.....

Gelelim yorumlarıma. Nedim'in dünkü bölümden sonra hiçte masum olmadığını düşünmeye başladım. Kazanın bile Nedimle bir bağlantısı olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü Süreyya orada "istersen Kadim'le konuşayım" gibi birşeyler dedi. Geçmişin hesabını sormak için.. Nedim "yok hayır" dedi ve geçiştirdi.

Kadim'inde hatırlamaması bu kazayı enteresan. Acaba Kadim kardeşinin suçunu üstüne almış olabilir mi?

Selim konusunda ise bir arkadaş, Ali olabilir mi demiş.... Ben de şöyle bir şey diyorum... Acaba Ali'yi vuranlardan olabilir mi? Çünkü Meryem adını duyunca irkildi. Oysa Ezo'yu duyunca hiçte öyle hissetmemişti. Belki Ali'nin vurulmasına yardım etti. Ali'nin bir arkadaşı. Ali'nin ölümüne neden oldu.. Vs. vs... vs.....

Ballı ağa'nın teklifine tabiki "HAYIR" diyecek.... Ama ben Ballı ağaya bayılıyorum. Seviyorum o karakteri. Zavallıcık o da kendine birini bulur inşallah.

Bu dizideki tek gereksiz karakter MERYEM.. Kimse kusura bakmasın tahammül bile edemiyorum. Maşallah kime aşık olacağını şaşıran birisi.

Herkese Kucak dolusu sevgiler.

Ceva
26-09-07, 10:25
Nedim’le Süreyya arasında geçen diğer konuşmalar da oldukça dikkat çekiciydi. Süreyya Hanım, iki kardeşi çok iyi tanıdığı için de istediğini elde etmek için nereden başlaması gerektiğini çok iyi biliyor.

Nedim’in, güç tutkusuna, abisinin kendisine karşı neden olduğunu anlamlandıramadığı güvensizliği de eklenince (abisinin olaylardan haberi yok sanıyor ya safım!) Süreyya ile kuracakları ortaklıkta kaçınılmaz oluyor. Bizim umabileceğimiz bu ortaklıktan çabuk vazgeçmesi, varsa abi sevgisinin üstün gelmesi olacak.

Kadim, ikinci bir ihaneti öğrendiği zaman neler olur, neler yapar hiç bilemiyoruz ama bu seferki ihaneti sessiz kalarak çözmez sanıyorum. Kalmasında zaten.

Nedim’in, Kadim’in sevgilisiyle ilişki durumları nelerdir bilmiyoruz. Belki o da sevdi (bu yine de yaptığını asla affettirmez) ama bunun altından abisine duyduğu kıskançlık çıkarsa artık şaşmamak gerekiyor.

Gelelim Meryem’e, sanırım çoğunluk onun sahnelerinden sıkılmış ama jenerikten de anladığımız gibi senaryo da oldukça önemli bir yer kaplıyor.

Buradan Meryem’e seslenmek istiyorum izlinizle:) a canım köyde büyümüş, şu anda yaşadığın bir çok şeyi yeni yaşamış da olabilirsin de..be güzelim bu kadar da saf olunmaz ki..adam benzin bitti diyor şansa bak gece klubünün önünde..tabi birde o ben buradayım diye bağıran kamera var ki evlere şenlik. İnsanın odasından da mı haberi olmaz yahu.. Nedim'le saflık!! konusunda yarışıyorsunuz.

Hadi bunu geçtik diyelim gerçekten safsın, akşam yok olmaz, gelme evli bir kadınım diyorsun. Sabah uyandığında ilk şaşkınlığın ardından hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyorsun.

Recep ölür, bir göbek atmadığı kalır. Sevmesen de tanıdığın biri yahu bir üzül, ne bileyim bir şeyler yap..Bu Meryem her bölüm bu kadar yer alırsa, tüketir bizi..

Nedir; Ümit Çırak’tır. Süper babada ki küçük rolünü hatırlıyorum. Birde bu senaryo da Süreyya gelene kadar doldurduğu kötü karakter rolünü izliyorum. Gerçekten karakterini çok iyi canlandırıyor. Nedir; sahnelerinden kötülük akmaktadır. Nedir; izleyenler sinir olmakta, yeter demektedir. Sahnelerinin Ezo&Kadim ikilisinden fazla olmasına özellikle:)

Ballı Ağa, Ahmet Mümtaz Taylan bence bu bölümün yıldızıydı. Bölüm nerdeyse Ballı ağa üzerine kurulu olunca da bize de bu sahnelerin keyfini sürmek kaldı. Oğlu’nun ölüm haberini aldığı sahneden, mezarlıkta Nur ile yaptığı o iç yakan konuşmaya kadar. Ezo’ya evlenme teklif ettiği sahnede de iyiydi de ben o sahneyi bu kadar erken beklemediğim için teklif etme demekle meşguldüm. O beni duymadı orası ayrı tabi..cevabı belli olan bir evlenme teklifi olduğu için ben merakla cevabı beklemiyorum. Benim asıl merakla beklediğim Kadim bu teklifi öğrenecek mi? Keşke öğrense…

Elçin anne ve Kutsal usta sahneleri de çok güzeldi. İkisi de hem anne hem baba olmanın zorluklarından bahsederken, ne kadar ortak noktaları olduğunu fark ettiler. Bu demektir ki Kutsal usta kısa bir zaman sonra Kadim gibi Elçin annenin evinden çıkmayacak. :img-yes:

Bu sahneleri izlerken Elçin&Kutsal çöpünü çatmaya meraklı olan arkadaşlar aklıma gelince gülümsedim. Asia’m aklıma ilk sen geldin. Çay konusu açılınca da ben senin aklına gelmişim ve akşam kulağım çınladı :)

GULBEYAZ76
26-09-07, 10:29
Umarım gelecek bölüm Kadim Elçinden Ezoya yapılan evlenme teklifini öğrenir.Elçin direk açıp söylemez ama bir yerinden laf gelir dolaşır yada Kadim ne oldu sen şu kızı doktorla baş göz edebildin mi der Elçinde nerde tam keçi bu kız talibi çok ama onun evliliğe niyeti yok der Kadim de hadi canım başkadamı var dermiş onu kıvranırken görmekten çok keyif alırız.

banubanu
26-09-07, 10:41
Ya anlamadım bu Ballı ağayı ben, Ya Ezo bacı dedin, sorumluluğumuz var dedin, ne alaka evlilik teklif ediyosun... Bu hiç yakışmadı bence...
Ezo'nun bi de böyle bu şekilde beylerle rahat rahat görüşmesi biraz abesle iştigal gibi geliyo bana.. O konumda bir bayanın bu kadar rahat bir beyin evine (ki bu iki oldu) iftara gitmesi hoş olmamış.. Yani ben karşı değilim de dizinin bulunduğu ortam açısından diyorum.
Daha çok Kadim Ezo sahnesi diyenlerdenim. Süreyya nerden çıktı yav.... Kadim'in hayat hikayesi çok bölük pörçük, bir an evvel konuya girseler, kimdir nedir necidir, ne kazası, ne hastanesi...
bu bölüm sanki alalacele hazırlanmış gibi geldi bana. Parçalar birleşmemiş, kopukluk çoktu..

mikadones
26-09-07, 10:51
Ya anlamadım bu Ballı ağayı ben, Ya Ezo bacı dedin, sorumluluğumuz var dedin, ne alaka evlilik teklif ediyosun... Bu hiç yakışmadı bence...
Ezo'nun bi de böyle bu şekilde beylerle rahat rahat görüşmesi biraz abesle iştigal gibi geliyo bana.. O konumda bir bayanın bu kadar rahat bir beyin evine (ki bu iki oldu) iftara gitmesi hoş olmamış.. Yani ben karşı değilim de dizinin bulunduğu ortam açısından diyorum.
Daha çok Kadim Ezo sahnesi diyenlerdenim. Süreyya nerden çıktı yav.... Kadim'in hayat hikayesi çok bölük pörçük, bir an evvel konuya girseler, kimdir nedir necidir, ne kazası, ne hastanesi...
bu bölüm sanki alalacele hazırlanmış gibi geldi bana. Parçalar birleşmemiş, kopukluk çoktu..

Ballının geçen sezondan ezo hastalandığında kendi konağında bakıma çektiği dönemlerden bir tutkusu akıllarda bırakılmıştı. Fakat Ballının şuan ki durumunu psikolojisine bağlıyorum. Geçicidir. Çaresizlikten. Nur dan da hayır yok adam boşluğa düştü. Ezo nun görüşmesini de hem Entep ten güvendiği bir kaç insandan biri oluşuna bir de ona çok iyiliği dokunduğu için olduğunu düşünüyorum.
Süreyya Nedimle konuşurken ölen kızkardeşinin intikamı falan diyordu. Bence Kadim in yaptığı kazada hayatını kaybeden sevgilisinin ablası......

söğüt
26-09-07, 10:58
bence doktor emre ezoyu taşıyamadı, ve ben doktorların ezoyla ilgili olarak gülmelerinede bir anlam veremedim, dahası böyle bir şeyi ilk defa gördüm.
çevremizde yok değil var böyle örnekler ama insanların işi ile özellikle böyle okumuş kesim diyelim adına o kesimden insanların küçümsediğine ilk defa bu dizide şahit oldum.ezonun sıkılması gayet doğaldı..fakat bu doktorlar yüzünden olmamalıydıda tamamen ezonun kendisini onların içinde yetersiz görmesinden kaynaklanmalıydı.bu nedenle ezo kendisini yetiştirmesi gerektiğini kafasına koyması gerekirdi..
ama nedim ezoyu görünce çok güzel bir tepki verdi ..ezoya prenses dedi..çok naif bir delikanlı biraz da saf olmasa, süreyyanın derdinin kan davası olduğunu bir anlayabilse..

gelelim ezo ve kadim muhteşem ikilisine
kadimin asansöre binerken ezoyu düşünmesi ile yüzünde tebessüm oluşması çok hoş bir sahneydi..
ve ismail hakkı hocayı bahane ederek sırf ezoyu merek ettiğinden geri dönmesi ve bunu alalamak çabası vardı kadimde.
gözleri sıkılarak, telaşla ezoyu aradı..ben kadimin o halinde ezoyu, elinden kaçıracağı, başka bir erkeğe kaptıracağı korkusunu telaşını gördüm.
ezo işi ile açıklama yaparken merakla bekledi..ezoyu bir noktada doğru söylemeye mecbur etti gibi.. belki ezo emrenin yaptığı tanıtıma ses çıkarmayadabilirdi.

ezo ya iş teklifi ....
kadim henüz neler yaşadığının çok farkında değil,ezo kendisi için ne ifade ediyor, kalbinde nerelere ulaşıyor çok da anlamış değil.ama yakınında olmasını istiyor ve ezoyu bir erkeğin bir kadını kıskanacağı gibi kıskanıyor.yinede kendisine yakıştırmak hiç aklına gelmedi..asosyalmiş ya..sanki ezoyu bir fanus içinde tasavvur ediyor.
ezoya daha yakın olmak için haluk beyin fotoğraf için ezoyu düşünmesine hiç hoşuna gitmemesine rağmen olumlu baktı.bunlar kadimin hep bilinç altında yaşadığı henüz ortalığa dökemediği sırları..
veeeeeeeeeeeeeeeeeee.............
ezonun iş teklifine cevabı..."o gözler benim dğil, kadim beyin...çekince onun olimiş, öyle deyii"...:img-hyste:img-hyste

Ceva
26-09-07, 11:04
Dr. Emre ilk ama büyük hayal kırıklığını yaşattı. Umarım sonuncusu olur. Ezo’yu daha içeri girer girmez unutmakta ne oluyor. Hocasının yanına gidiyor ama Ezo’nun yanında olmadığı fark etmiyor, bu yetmezmiş gibi arkadaşları ile muhabbete o kadar dalıyor ki tanıştırmak aklına sonra geliyor ve yine yanında olmadığını ancak Nedim, Ezo’yu sorduğunda fark ediyor. (Kadim’in bu sahnede Emre’ye bakışı ise harika..neler, anlattı neler)

Bende Söğüt gibi düşünüyorum. Ezo ‘yu madem taşıyamayacaksın, konuşturmayacaksın, gelmesi için niye bu kadar ısrar edersin ki. Hele Ezo’nun yaptığı işten utanması var ki bence yaptığı en büyük terbiyesizlikti. Ezo kadar benim ağrıma gitti o sahnede yaptığı ya da yapmaya çalıştığı diyelim. Çünkü Ezo yine ne kadar kendine güveni, saygısı olduğunu gösterdi. Beraber geldiğin bayan, partiden ayrılıyor sen hala yok konuştuk hallettik havalarındasın. Hatasını anlayıp, özür dilemesi ise hiçbir şeyi affettirmiyor..

mikadones
26-09-07, 11:08
Bu bölümde Ballı ağa'nın hakkını yememek lazım Ahmet Mümtaz Taylan süperdi. Bende onunla birlikte ağladım. Bir rolün hakkı bu kadar iyi verilir di. Süperdin süperrrrrrrrrrrrrr.

Kadimin Ezo'nun balodan kaçtığını duyduğu andaki yüz ifadesi nasıldı ama....

Bir de Kadim in arkadaşı fotoğrafçı Haluk Ezo sahnesi de iyiydi.

Haluk : Kadim bey sizden izin almamızı istedi fotoğrafını yayınlacağız. İzin konusunda hassasmışsın.
Ezo: Diğerlerinden izin aldınız mı?
Kadim: Diğerlerini tanımıyorum.
Ezo: Beni de tanımıyorsunuz. O gözler artık benim değil, Kadim beyin. Resmini çekti mi onun oluyomuş. Siz ondan izin alın. Kendi malını satmak istiyorsa satar:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064

sudenaz
26-09-07, 11:14
Diziye malum kisi girdi diye bakan biride benim.Sunu belirteyim ki malum sahsin gelisiyle dizi bambaska bir boyuta tasindi.ilk sezon fragmanina denk geldigimde kapadigim kanali simdi sirf o dizi yüzünden ,belki fragmani görürüm diye bekler oldum.Aslinda ilk baslarda Serhat Tutumluer'in diziye girmesinden rahatsiz olmustum.Cünkü Onun bizim kafamizda yeri cok farkliydi.Asik ,sevimli bambaska bir karakterdi mithat.Mithat karakterinden sonra bu tür bir dizide üstelik ikinci sezon gelmesi beni hayal kirikligina ugratti ,fakat görüyorum ki önyargili davranmamak lazimmis.Bir insanin bakisi bu kadar mi manali olur?Bir insan tüm hislerini nasil bakislarina yansitir?Yapmayin senaristlerimiz lütfen.Bir gün bu bakismalar sirasinda kalp krizinden gidecegiz maazallah .:img-blush

Bu bölümde bekledigimi alamadim acikcasi.Senaristlerin hatasiydi bu biraz.Ilk 3 bölüm cita o kadar yüksekti ki ,bizimde beklentilerimiz cita dogrultusunda yükseldi.Zaten malum özet ve anlamsiz fragmani gördügümüzde üzülen bizler ,kadim-ezo ikilisinin sahnelerinin azligini izledigimizde yine ayni üzüntüyü yasadik.Nur-meryem-balli,bu üclüyü izlemek istemiyoruz.Yani anakarakterlerden daha fazla .Tamam bir gecis dönemi olabilir.Bazi olaylarin altyapisi hazirlaniyor olabilir ama yine de ne bileyim daha cok k-e sahnesi izlemek istiyorum.

Gelelim bölüme.Baslangic sahnesinin kesilmesi hic iyi olmadi.Aynisini 31.bölümdede yapmislardi.Tamam bunlar carpisti bakistilar.Peki o büyülü andan nasil siyrildilar?Emre bu durumda nasil davrandi?Kadim nasil iceri girdi?Ezo iceri girerken dönüp arkasina bakti mi?Merak ediyoruz ama.Siz bu sahneyi kesin beyaz masaörtüsünden baska sahneye girin olacak ismi.
Bu bölümde dikkatimi ceken birseyde doktor emrenin ezoya asik oldugu halde kadimden daha az ezoyla ilgilenmesi garip geldi acikcasi.Eoyu birakip hocasinin yanina gitti.Ezo saklandi emrenin haberi yok.Ezo kaciyor emre sonradan haberdar oluyor.:img-pilot
Balo bencede kisaydi fakat isini gördü aslinda.Kadim ezonun herdurumda sahici biri oldugunu anladi.Öncelikle kadimin salona girdiginde gözleriyle ezoyu aramasi ,ezonun bunu anlayip kendini saklamak istemesi cok hostu.Resmen bu ve devamindaki sahnede gözleriyle konustu ikili.Nedim emreye ezoyu sordugunda emrenin bos gözlerle etrafta ezoyu aramasi bu sirada kadimin kücümseyen (Yanindaki kadindan bile haberi yok) tarzdaki bakisi,ezo saklandigi yerden cikarken kadimin yine o büyülenmis bakislari,ezonun isini sorduklarinda emre kem küm ettiginde ellerini gögsünde birlestirerek(Hadi bakalim ne söyleyeceksin ,merak ediyorum.)attigi bakis,ezo gercek isini söylediginde ki o (Seninle gurur duydum simdi,sahane biseysin sen ya) bakisi ,ezo kücük düstügünü anlayip gitmek istediginde emreye kizginlik dolu cok ufak bir bakis.Begenmemiz icin bunlar bile yeterli sebep aslinda.

Ben ve nedimde baloda olacagiz fazla yakin iliski kurmayalim diyen kadim kendi yakinlasmak icin firsat kulladi resmen.Yine ters köse oldu.Elbiseyi kendi hediye ettigini ögrenmesi ,hediyeyi kendisinin begenmis olmadigini ezonun anlamis olmasi kadimi biraz mahcup düsürdü.Emreyle olan yakinligini ölcmek icin sordugu soru fena halde kendisini zor durumda birakti. Ezonun yakin görünmeyelim diye tembih etmistiniz bu durum beni daha cok sıkıyor dediginde durum kadim icin daha zorlasti.Söyledigi sözlerin geriye dönüsü onu cok üzdü.Emrenin ezoyu aradigi sahnedeki masadaki yanliz halide bunu acikca gösterdi.Emrenin kendinden emin tavirlarina verdigi cevaptanda anlayabilecegimiz gibi kadim ezoyu daha iyi tanimis vaziyette Kactigindan o kadar emindi ki . ''merdivenlerde ayakkabisi kalmistir belki'' cümlesinde cok güldüm.Hele söyleyis tarzindaki o sinir ve kiskanclik harikaydi.
Ezo haluk beyle carpistiginda eyvah dedim.Gitti kizin kolu.Kadim gelir carpar haluk gelir carpar.Cürümüstür zavalli nurgülün omzu.Yine gercekci bir o kadarda sertti carpisma.Kadimi görür görmez ezoda savunma duygusu devreye giriyor.Hemen izaat vermeye kalkiyor kadime.Devaminda haluk beyin ezoya bakis tarzi kadiminde dikkatini cekti.Haluk beyin bunu bir giydirip makyaj filan yapacaksin,cok degisik birsey olur heralde dediginde kadimin verdigi cevap cok ilgincti.Evet degisik bisey olur heralde!(Dün dedigin gibi olmustu .Cok degisikti, benim bile aklim cikti yerinden):icon_whis
Kadim bazı sahnelerde zorla Ezonun kuyruğuna basıyor.İstiyor ki o masum,hüzünlü Ezo olmasın.Gözlerinin içi gülen,hakedene hakettiğini küt diye söyleyen olsun.Maaşını çaldırdığını söylediği ilk anda daha o avans istemeden Kadimin yardım etmek aklından geçmiştir.Tekdüzelikten pek hoşlanmıyor Kadim ben bunu iyice anladım dün akşam.Mesela normalde avans istenir kabul edilir yada edilmez.Ama Kadim ne yaptı önce Ezodan nasibini aldı üstüne birde para verdi
Bu yorumun altina imzami atarim cok güzel özetlemissin.

sudenaz
26-09-07, 11:17
Ezo mutfaga geldiginde depo sefi ali bey geldi.Kadimin onu tekrar ise almasi heleki ezo sayesinde oldugunu söylemesi ezoyu cok sevindirdi.Yanliz o sahnede kutsal ustanin bakisi cok dikkat cekiciydi.Hadi hadi der gibi.Sanki kutsal usta bir seyleri anlamis gibi bakti her kadim lafi gectiginde.Özellikle 517 yi yola getirmek konusunda kutsal ustanin bakislarina dikkat edin göreceksiniz.''Edecik mecbur biz onun gibi minnetsiz karga deyilik'',''Al 517'yi an .....tövbe tövbe sözleri en komik repliklerden biriydi.''O gözler artik benim deyil kadim beyin.Resmini cektimi onun oliyimis.Siz ondan izin alin.Kendi malini satmak istiyorsa satar.''Iste bu repligi nereye cekersen oraya gider cinsinden.Gözler artik kadin beyin.Neysee yorumlamayalimda zaman icinde görelim bakalim.
Gerci kadim'inde gözleri dergiye vermek gibi bir niyeti yoktu.Kiskanclik bu kadim -ezo anlayin artik ikinizde.habire birbirinizi yiyip duruyorsunuz ama Fatih Erkocun Bir sarkisinda dedigi gibi ''oysaki durmaksizin süren kavgalar meger askin cilveleriymis''Anlayacaksiniz ama bizde o zamana kadar fitik cikaracagiz ezonun deyimi ile.Bu ikili birbirine satastikca aslinda daha cok etkileniyorlar birbirinden.Is teklifinden sonraki konusmalarinda siz hayatla oyun oynayabilirsiniz,ben etegine yapismaya calisiyorum sadece ''konusmasinin ardindan kadimin ezoya bakisi bunu ortaya koyuyor.Kadimin ezoyu zorladigi hersahnede kadim ezoya bir adim daha yaklasiyor.Ne diyelim bol satasmali günlere o halde.Bunlar sinirlenince dahami seker oluyor ne ?:img-in_lo

KAdimin iş teklifide bir nevi testti.Ezo parasını çaldırmış ve çok zor durumdayken yaptı ki bu teklifi gerçekten Ezodan emin olmak istedi.Çekse çekse yüz fotoğrafı çeker ama özellikle Ezoya karar vermedim daha dedi maksat nabız yoklamak.Kadim teklifiyle gölnünden geçen cevabı aldı bu yüzden avansı okeyledi.
Seninle ayni görüsteyim gülbeyaz.Bir testti ve ezo testi gecti.Herzamanki gibi.

Elcin anneyle kutsal usta arasindaki durum neredeyse netlesti.Ortak özellikleri oldukca fazla.Hele kutsal ustanin o liseli asiklar gibi cekingen , biyik altindan gülüsleri ileriki bir iliski icin bize ipuclari verdi.Cok konusmasada cok seker adam kutsal usta.Ezo hediye getirdiginde cok mutlu oldu cok duygulandi.Ezoya cok yardimi olacagini düsünüyorum.
Nedim ile süreyyaya gelince acikca anlasiliyorki nedim daha önce abisinin güvenini zedelemis.Kadim ona güvenmiyor olabilir ama nedimde hakediyor bence.Cünkü hem o ofiste gördügü adam,hem süreyya ve onunla olan konusmalari beni dehsete düsürdü.Kadinin intikam pesinde oldugu kesin ve nedim cok cabuk gaza geliyor.Insallah düsündügümüzü yapmaz ve kadimi tümden kaybetmez.

Yardimlasma konusunda size katiliyorum cok abartilmis bir sahneydi.O kadar altin filan.Biraz fazla kacti.Bes on kurus toplasalarmis daha inandirici olurlarmis.
Balli aga konusuna gelince nuru hala seviyor bu apacik ortada o sadece güvenebilecegi bir dert ortagi ariyor bir dost ve biliyorki ezonun erkek dostu olmasinin mahallede iyi karsilanmamasinin ezoyu üzdügünü .Oda buna cözüm olarak isi resmiyete dökmek istiyor.Sadece Ezoya güvendigi icin yaninda olsun istiyor hepsi bu.

Neyse yorum cok uzun sürdü.Üsenmeyip okuyanlara cok tesekkür ederim.Bu arada forumdaki paylasim harika.Hepinizin yorumlarini zevkle okuyorum.Hepinizin ellerine saglik.

banubanu
26-09-07, 11:30
Ballının geçen sezondan ezo hastalandığında kendi konağında bakıma çektiği dönemlerden bir tutkusu akıllarda bırakılmıştı. Fakat Ballının şuan ki durumunu psikolojisine bağlıyorum. Geçicidir. Çaresizlikten. Nur dan da hayır yok adam boşluğa düştü. Ezo nun görüşmesini de hem Entep ten güvendiği bir kaç insandan biri oluşuna bir de ona çok iyiliği dokunduğu için olduğunu düşünüyorum.
Süreyya Nedimle konuşurken ölen kızkardeşinin intikamı falan diyordu. Bence Kadim in yaptığı kazada hayatını kaybeden sevgilisinin ablası......

Ya işte bir çok arkadaş gibi ben de sudenaz'ın deyimiyle malum kişi girdiğinde izlemeye başladığım için pek çok şeye fransızım.
Nur zaten benim gördüğüm kadarıyla şu ana kadar artık Ballı'ya yar olmaz. Ama Ezo'dan hiç olmaz..
Bazı arkadaşlarımız Ezo- Kadim'e alternatif düşünüyorlar ama biz forever Kadim -Ezo diyoruz. (bu yorumu da foruma yeni üyeler katmak amacıyla yazmış bulunmaktayım, çünkü bu yazıma dayanamayıp kesin cevap vereceğini biliyorum o üye arkadaşın hehehe) bu alternatifin mucidi olan Şah-ru arkadaşa teşekkür ediyoruz..

Nedim'in kendi sesini kullanmasını arzu ediyorum forgetçim gibi...

ARIMAYA
26-09-07, 11:46
Diziye malum kisi girdi diye bakan biride benim.Sunu belirteyim ki malum sahsin gelisiyle dizi bambaska bir boyuta tasindi.ilk sezon fragmanina denk geldigimde kapadigim kanali simdi sirf o dizi yüzünden ,belki fragmani görürüm diye bekler oldum...................Bir insanin bakisi bu kadar mi manali olur?Bir insan tüm hislerini nasil bakislarina yansitir ? Yapmayin senaristlerimiz lütfen. Bir gün bu bakismalar sirasinda kalp krizinden gidecegiz maazallah .:img-blush ......

Neyse yanlız değilim kalpten gidersem kritiklere yukarda devam ederiz :icon_whis
arkadaşlar izleyemediydim ama yorumlarınız süper izlesemde ben o kadaaaar anlamı birden çıkartamadığım için yorumlarınızı okurken zevkten dört köşe oluyorum :happy0064

rhetbutler
26-09-07, 11:47
Bu sonradan izleyip önceki olaylara Fransız kalmak çok kötü.Akşam annem Meryem, Ezonun nesi? diye sordu.Bende bilmediğimden kem kümm edip durdum.Köyden tanıdığı herhalde diye geçiştirdim.Yazdıklarınızı okuyunca dank etti.Bunlar eski eltiymiş demek.
Ezonun Ahmet bebe özlemi bitmiyor.Valla korkuyorum hapisten annesi geri yollayacak diye.Gerçi Ezo çok seviyor ama ayakbağı olur kızcağıza diye istemiyorum açıkcası.

Özgür Özberk hep dublajlı oynuyor zaten.Ben oyunculuğunu da beğenmiyorum.Çok donuk ve tutuk.Bazı insanlar ne kadar eğitim alırsa alsın olmuyor maalesef.ilk bölüm kendi sesiyle oynadı o zaman biraz daha inandırıcıydı, şimdikine göre tabi.

ARIMAYA
26-09-07, 12:23
.................................................
gözleri sıkılarak, telaşla ezoyu aradı..ben kadimin o halinde ezoyu, elinden kaçıracağı, başka bir erkeğe kaptıracağı korkusunu telaşını gördüm...........
kadim henüz neler yaşadığının çok farkında değil, ezo kendisi için ne ifade ediyor, kalbinde nerelere ulaşıyor çok da anlamış değil.ama yakınında olmasını istiyor ve ezoyu bir erkeğin bir kadını kıskanacağı gibi kıskanıyor.yinede kendisine yakıştırmak hiç aklına gelmedi......

Ya o anlayıncaya kadar biz burda kalpten gideceğiz.

Ben bi dolu iş güç arasında dönüp dönüp Ezo& Kadim :img-in_lo balo sahnelerine bakıyorum bakıyorum bakıyorum...

Bölüm tekrarını lütfen büyük başlıklarla bildirin arada kaynamasın.

reytingler ne alemde acaba ??

Ceva
26-09-07, 12:24
Ve en çok merak edilen hatta tek merak edilen sahne:)

O çarpılmanın devamını göstermedikleri için senaristlere teessüflerimi gönderiyorum. Bir haftadır ne hayaller kurmuştu oysaki bu sayfadakiler ama yine de Kadim’in, koşar adımlarla balo salon’un kapısına kadar gelip adımlarını yavaşlatarak içeride Ezo’yu görmeye çalışması, doktorun yanında bile yerinde duramayan gözlerle aramaya devam etmesi bir haftalık beklemeye değecek sahnelerdi.:img-blush

Emre’nin saçmaladığı sahnelerde ellerini kavuşturup, küçümser bakışlarla Emre’yi izlemesi, ardın gelen Ezo’nun konuşması sırasındaki beğeni, hayranlık, gurur dolu bakışlarından biz ekran başındaki bayanlarda nasibimizi aldık. :img-blush

Balo konusunda çok hayaller kurmuştuk ama senaristlerin bize izlettirdikleri daha gerçekçiydi. Ezo’nun, ortama uyum sağlayacağını düşünmek evet sadece biz hayalperestlere özgün. Ezo, çok ama çok güzel olmuştu ama bu yeterli değil ve bunu en iyi bilende yine Ezo. Emre’den bunu değiştirmesini için yardım isterken de bunun bilincinde.

Ezo,“Çakıltaşı ve elmas” karşılaşması yaptığı zaman bende evet haklı diye düşündüm ama benim düşüncemde yerler farklıydı. Orda elmas olan oydu. Tavırlarıyla, taviz vermeyen kişiliğiyle çok güzel ve özel. (Bunu en iyi bilende şüphesiz Kadim.Her yorum Kadim’e çıkıyor sanki:img-blush)

Elbise konusunun açılması isteyen arkadaşlar bir kere daha tebrik ediyorum sizi harikasınız. Kadim’in yakışmış sözünden sonra gelen replikler sizin istediğiniz şekildeydi. “Sen mi seçtin? Emre bey mi?” “Siz seçtiniz. Hediyeniz..yeri gelmişken teşekkür edeyim. Size de kime aldırdıysanız ona da” Buda senaristlerin sizleri hafife almamaları gerektiğinin bir kanıtı. Hele birde yanına gelen Kadim’e söyledikleri ballı kaymak gibiydi. “Doktor bey istediği için geldim. Yoksa bir işçi parçası olarak patronlarımla aynı yerde yemek yiyecek kadar terbiyesiz değilim” ve “hem bide tembih ettiniz ya hani pek yakın bir ilişki kurmayalım diye hoş görünmiy, ben daha da sıkılıyim” ve Kadim’in yüzü…yürü be Ezo kim tutar seni.:happy0064

Kadim’in, balo sabahı mutfağa inmesi, bulduğu bahaneyi söylerken ki tavırları ve Ezo’nun olmadığını öğrendiği zaman söylediği “işten falan çıkmadı ya” sözü ile artık Ezo’nun otelden ayrılmasının mümkün olmadığının kanıtıdır.

Bir koşu gidip yorumları okuyup geliyorum.

Bu haftanın sözü yine kendi yaptıklarına ve Ezo’nun kaçtığından:dito haberi olmayan Emre’nin karşısına dikilip, Ezo’ya, yaşattırdıkları yüzünden üzülen, kızgınlık ve kıskaçlıkla kavrulan Kadim’den geldi. merdivenlerde ayakkabısını düşürmüştür belki! çok beğendim ben bu repliği.

hewal
26-09-07, 12:30
Ancak bu kadar ters köşe yatabilirdik sanırım..Dün diziyi izlerken her sahnede nasıl düşündük ne oldu diye düşündüm özellikle davet ve Kutsal Usta konusunda...

Ama davetdeki davranışlar tam da karakterlerimizden beklenebilecek şeylerdi..Kadim ve Ezo'nun hisleri konusunda çok açık vermeyecekleri az çok tahmin edildi...Ezo yine hiç bir lafın altında kalmamış olsada gece onu çok mutsuz etti...

Kadim'in gözleriyle tüm salonu taradığı sahne,sonrasında DR.lar Ezo ve Emre arasında gelişen muhabbeti elleri göğsünde gözleriyle konuştuğu sahne ve açık büfe önünde konuştukları sahne hepiniz gibi benimde favori sahnelerimdi :img-in_lo :img-blush

Mutfaktaki muhabbetleri çok seviyorum ...Kutsal Usta Elçin anne sahneleri bundan sonra bolbol olur umarım...Kadim ve Kutsal Usta'nın Elçin annenin kapısında karşılaşmalarını izlediğimiz bölümlerde gelir inşalalh :img-wink: :img-wink:

Sinope canım Yeşo'ya diğer dizide daha aktif bir rol verseler diye düşünmedim değil Nedim'le Süreyya sahnlerinde :img-wink: :img-wink: Bari burada itici bir rolde olmasaymış...Nedim'in akıllıca hareket etmesini oyuna gelmemesini temenni ediyorum...

Meryem sahnelerinin amacı nedir anlamadım...Konuyla bir bağı kalmadı ...Hatunun parasını pulunu nasıl çarçur ettiği "nedir Seyit'in" oyunları ile nasıl kötü yola düşeceğinimi izlettirmeye çalışıyorlar yoksa Selim üzerindenmi devam edecekler anlamadım...

Bir ters köşede Selim'in homo/bi seksüelliği ile ilgili olacak sanırım...Geçen hafta pek bir kırıtarak konuşunca göğsüne zoom yapılınca biz başka şeyler düşündük ama sanırım o iz bir ameliyat izi...

E be ballı ağa oldumu şimdi o teklif bence hiç gereği yoktu heleki evladı yeni ölmüş toparlanmak isteyebilir destek almak istmeside normal ama bunun için bu teklifmi gerekliydi ne bileyim onun yerine yakında olması için iş teklifi yapsa bu kadar abes gelmezdi...

papatya363
26-09-07, 12:35
bende dizi ilk başladığında hayal kırıklığına uğradım o çarpışma sahnesinden sonra orayı es geçmeleri kötü oldu o kadarda kafa yorduk ne konuşucaklar ne söylicekler diye

ya ben bu bölümden ilk izlediğim bölümler kadar zevk alamadım bi kere ezo ve kadim sahnesi çok azdı meryemin sahnelerinide çok koyuyolar ya hiç koymasınlar demiyorum ama nerdeyse başrol kadar sahne koyuyolar

sudenaz yorumunu okudum gerçekten çok güzel yazmışsın sana katılıyorum

emreyle kadim tanıştığı zaman ezoyla kadimin gözleriyle konuşması kadimin bakışları süperdii ya ne kadar anlamlı ve tatlı bakıyor

ezoya her geçen gün birazdaha bağlanıyor gerçi bunun pek varkında değil ama ilerde anlıcak

bide kadimin gaf yapma olayı elbiseyle ilgili tahmin eden arkadaşlara bravo gerçektende elbiseye hiç bakmamış bile doktorun aldığını sandı ezoda nasıl üzüldü anlayınca

NOT. Mesajlarınızın tamamını BOLD olarak yazmayınız.

sude9
26-09-07, 12:46
DOKTOR...benim gözümde sınıfta kaldın

Yoruma geçmeden önce en çok ters köşe olduğum dizi ve bölümü olduğunu söyleyeyim....Parti ve Ezo'nun eve getirilişi konusunda bir haftadır
etmediğim(iz) kelam kalmadı....hepimize geçmiş olsun:)...şunu da ekleyeyim,madem bölüm öncesi özet vereceksin ne diye alakasız bir özet yayınlarsın sevgili kanal...:dito

Geçen haftadan kalan muhteşem çarpışmanın ardından Ezo'nun içeri girişini ve Kadim'in izleyişini izlemek isterdim...Doktor'un içeri girince Ezoyu unutup hocasının yanına gitmesi,konuşmaya dalarak onu unutması 3 bölümdür izlediğim doktorun eksi puan almasına neden oldu...Ezo'yu arkadaşlarına tanıtma konusunda kıvranması ise hakkındaki düşüncelerimi iyice olumsuz yöne çeviriverdi..şimdi adama demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...kadın gelmek istemediğini defalarca tekrarlasın,sebeplerini sana sıralasın sen ısrarla ve inatla gelmesi için mücadele et,kadına hepsinden daha değerli olduğunu söyle,kadını gelmeye mecbur et,içeri girer girmez ettiğin sözlerin hepsini yiyerek kadını gecede unut,arkadaşlarının yaklaşımlarından ve düşüncelerinden çekinip abuk sabuk hallere gir,üstelik kadını çok zor bir durumda bırak...Doktor beyin bu imajı kolay kolay düzelmez bende....daha sonra yanına gidip özür dilemesi de bozulan imajını düzeltmez.en azından bu bölümdeki hallerini sindirene kadar.....gerçekten özür diliyorsan Ezo'yu al yanına o tuhaf gülücük ve gözlerle bakan arkadaşlarının yanına götür ve Ezo'nın yanında olmasından ne kadar memnun olduğunu hepsine davranışlarınla kanıtla....

mavi deniz
26-09-07, 12:51
aynen doktorun ezonun işi konusunu agzında gevlemesi benide kızdırdı kadimin o anda onu fark ederrek tebesümünede anlam veremedim :img-blushya balo sahnesinde bende baya bişey hayal etmiştim bari çarpıştıktan sonra neler oldu onu gösterselerdi onu yapmadılar baloda bi kaç fazla sahne olsaydı hakikaten bu kadim ezoya aşık oldugunu anlayana kadar bizim çekecegimiz var:icon_whis:icon_whis

NOT: Mesajlarınızın tamamını BOLD olarak yazmayınız.

GULBEYAZ76
26-09-07, 12:56
Doktor Ezonun mesleği süsleyip püsleyip söylemekle Ezoyu koruma çalıştı belkide çünkü arkadaşlarının tepkisini az çok tahmin etmiştir kırılmasını istemediği için öyle söylemiştir.Onu yanına yakıştırmasa zaten bunca zaman peşinden koşmaz o partiye de götürmezdi.
Özürden sonraki ilgisizliği biraz fazla kaçmış o kadar.
Yardım konusu da biraz abartılmış ama ben çok rahatsız olmadım bilezikler normal ama saat abartı dedik fakat saat erkek saatiydi.Demek ki ordaki erkek arkadaşta elinden geleni yapmak istemiş neyi varsa onu ortaya koymuş.

asia
26-09-07, 13:02
Herkese selamlar..
Benim de kafama takılan bir şey var..

Baloda doktorlar Ezo'nun mesleğini öğrendiklerinde gevrek gevrek gülerken!.. bende şunu düşündüm..

Bu insanlar tıbbın diğer insanlara (ruh terapisiyle) yardım etmekle mükellef bir dalını seçmişler..
O zaman bu aşağılayıcı tavır ve saçma gülüşlerde neyin nesi oluyor?..
En çok insanı anlamaya yükümlü.. hemde toplumun her katmanını, araştıran bu konuda özel eğitim alan hekimler topluluğu benim gözümde kocaman bir yuh! bonuslu ünlemi hak etmişlerdir..

ahesti
26-09-07, 13:17
belkıde ballı aganın teklıf devamı suolabılır benımle evlen ama yanlıs anlama bu sadece kağıt uzerınde olucak bır anlasma ben oldugumde butun mal varlıgım senın olcak der
ezoda kabul etmıcek ...
ben demıstım kadımın karısı nedıme asık dıye ay o kadınada gıcık oldum yuksek dagları ben yarattım gıbı havalar
nedımıde o kıskırtyo zaten yoksa seker gıbı cocuk...

ulkuk
26-09-07, 13:18
DOKTOR...benim gözümde sınıfta kaldın

.........Doktor beyin bu imajı kolay kolay düzelmez bende....daha sonra yanına gidip özür dilemesi de bozulan imajını düzeltmez.en azından bu bölümdeki hallerini sindirene kadar.....gerçekten özür diliyorsan Ezo'yu al yanına o tuhaf gülücük ve gözlerle bakan arkadaşlarının yanına götür ve Ezo'nın yanında olmasından ne kadar memnun olduğunu hepsine davranışlarınla kanıtla....

Açıkcası itiraf ediyorum benimde gözümde acayip derecede düştü emre. Halbuki onu ben daha Arzu (elçin hanımın kızıyla) evlendirecektim. :icon_whis Emre'nin ben Ezo'dan utandığı için değil de Ezo'yu korumak adına böyle bir yalan söylediğini düşünüyorum. Ama keşke daha sonra Ezo'ya sahip çıksaydı. Sonra umursamazca davrandı. Hatta Ezo'nun gittiğini bile farketmedi.

Kınıyorum seni Doktor Emre.. :dito

Ceva
26-09-07, 13:19
Kesinlikle bu sahne abartılıydı...(Üstelik birkaç bilezik vardı muhasebeci mantığı ayak üstü hesap bile yapmıştım ;) )Yani Elçin anne zaten kirası için bekleyecekti orada dayanışmayı göstermek isterken biraz abartmışlardı .

Yanlız değilmişim, kendimden şüphelenmeye başlamıştım da. Bende bileziklerin adedine, sattığı zaman düşülecek işçilikle birlikte ne kadar para olacağını hesaplamaya çalışmıştım.:) :)

Nedir; bu bölüm çok beğenilmemiştir ama Kadim varsa işin içinde susarım,oturur izlerim.
Nedir;jenerik müziği değiştirilmelidir.
Nedir;fragman yine kabus gibi olmamalıdır.

:img-hyste:img-hyste
Yani nedir; jenerik değişmeli, fragman ve özet özenli hazırlanmalıdır.

Fettan
26-09-07, 13:21
Dr.Emre beni sükut-u hayale uğrattı :hıh :hıh Ezo'ya yanında gelmesi yönünde teklifte bulunurken nasıl bir ortama gideceklerini bilmiyormuydu...Lafı kızın ağzından almasına ne gerek vardı...Gerçi Ezo ile konuşurken Ezo gayet güzel durumu açıkladı ama yinede olmamalıydı...

Davet'de eminim dans falan olsa bu kadar etkileyici olmazdı...O iki çift göz neler neler anlattı Kadim'in Ezo'yu arayan gözlerinde aşk ve ihtirası sonrasında Ezo'nun verdiği cevaplar karşısında parlayan gözlerinde duymak istediklerini duymanın verdiği memnuniyeti büfe önünde ise mahcubiyeti gördüm..

Ertesi gün asansörde Ezo'yu hatırlaması,mutfağa inip çaktırmadan Ezo'yu soruşu çok sevimli sahnelerdi :img-blush :img-blush

Fotoğraf çekimi için yaptığı teklifte Ezo yine kaş göz resmimi dediğinde henzü karar vermedi,m deyince Ezo'nun bakışları çok şirindi..E ama Kadim'de öyle bir ses tonuyla söylüyorki sanki nü resim çekeceğini hissediyor insan :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Daha çok yorum yazılacak sahne var ama Kadim-Ezo sahneleri beni benden aldı ;) (Laf aramızda yorumlanacak çok sahne olsada bu ikilinin az gösterilmesine isyan ediyorum )

söğüt
26-09-07, 13:24
Elbise konusunun açılması isteyen arkadaşlar bir kere daha tebrik ediyorum sizi harikasınız. Kadim’in yakışmış sözünden sonra gelen replikler sizin istediğiniz şekildeydi. “Sen mi seçtin? Emre bey mi?” “Siz seçtiniz. Hediyeniz..yeri gelmişken teşekkür edeyim. Size de kime aldırdıysanız ona da” Buda senaristlerin sizleri hafife almamaları gerektiğinin bir kanıtı. Hele birde yanına gelen Kadim’e söyledikleri ballı kaymak gibiydi. “Doktor bey istediği için geldim. Yoksa bir işçi parçası olarak patronlarımla aynı yerde yemek yiyecek kadar terbiyesiz değilim” ve “hem bide tembih ettiniz ya hani pek yakın bir ilişki kurmayalım diye hoş görünmiy, ben daha da sıkılıyim” ve Kadim’in yüzü…yürü be Ezo kim tutar seni.:happy0064

Kadim’in, balo sabahı mutfağa inmesi, bulduğu bahaneyi söylerken ki tavırları ve Ezo’nun olmadığını öğrendiği zaman söylediği “işten falan çıkmadı ya” sözü ile artık Ezo’nun otelden ayrılmasının mümkün olmadığının kanıtıdır.

Bir koşu gidip yorumları okuyup geliyorum.

Bu haftanın sözü yine kendi yaptıklarına ve Ezo’nun kaçtığından:dito haberi olmayan Emre’nin karşısına dikilip, Ezo’ya, yaşattırdıkları yüzünden üzülen, kızgınlık ve kıskaçlıkla kavrulan Kadim’den geldi. merdivenlerde ayakkabısını düşürmüştür belki! çok beğendim ben bu repliği.

sevgili ceva formda her arkadaşla aşağı yukarı fikir birliği içindeyiz, tek fark birimizin dikkatinden kaçan noktaları diğerimizin yakalamış olması.
bu bölüm üzerinde fazla çaışma gereği duymamışlar, onu anladık bir kenara not aldık.
yazdığın bu yorumu baştan aşağı katılarak okudum .ayrıca konuşmak istediğim yerkeri de işaretledim;
elbise konusunda kadimin saf saf samimi iltifatı beni güldürdü, sazan işte nolcak dedim.kadim açık büfeye ezonun yanına geldiğinde zafer kazanmış kumandan gibiydi..bak seni uyarmakta haklıymışım sana güldüler, der gibiydi.tabii ezo zamanında söylediği lafları yedirdi, fakat ben hala ezonun geceye katılmasındaki tepkileri fazla abartılı buldum..ne demek "o kadar terbiyesiz değilim...bu sözü ben çok abartılı buldum.herşeyden önce ezo gecede yılışıkça nedimin ve kadimin etrafında gezseydi o zaman terbiyesiz olurdu.patronla aynı ortamda bulunmakla terbiyesiz olunmaz.bir insanın ekmeğini kazandığı işi küçümsemek aile terbiyesi ile ilişkilidir.bizi okul yıllarında öğretmenlerimiz bu konuda sık sık uyarmışlardı.alın teri ile çalışılan her iş, kazanılan her kazanç kutsaldır, asla saygısızlık yapmayın asla küçümsemeyin, küçümserseniz bu sizin ne kadar küçük olduğunuzu gösterir derlerdi..nedim merhaba prenses diyerek , insanca davrandı, kendini yüceltmiş oldu
kadim sabahı zor etti anlaşılan sabah mutfağa öyle bir gelişi vardıki, çocuk gibi sevinçli bir hali vardı..
hele hele kendisine 517 demesi...mutfaktakileri üzdüğünü anladığı için daha hassas davranıyor diyecem ama biliyorum ki kedinin derdi ciğer...:img-hyste:img-hyste

birde kadim anladı tabii ezonun kaçtığını malını bilmez mi..
ayakkabısı merdivenlerde kalmıştır dedi..ben de git de bak dedim, nasıl olsa kral olan sensin :img-hyste

Fettan
26-09-07, 13:26
belkıde ballı aganın teklıf devamı suolabılır benımle evlen ama yanlıs anlama bu sadece kağıt uzerınde olucak bır anlasma ben oldugumde butun mal varlıgım senın olcak der
ezoda kabul etmıcek ...
ben demıstım kadımın karısı nedıme asık dıye ay o kadınada gıcık oldum yuksek dagları ben yarattım gıbı havalar
nedımıde o kıskırtyo zaten yoksa seker gıbı cocuk...

Zaten niyeti o yani illede karı koca olmayacağının farkında Ezo ile..Ama örf adetlere göre zırt pırt Ezo'yu göremeyeceğini bildiği için bu metodu buldu ama yanlış metod ballı ağam :img-wink:

sude9
26-09-07, 13:27
KADİM-EZO...birlikte olan sahneleriniz azdı ama yine da hayran kaldım size:good:

Kadim'in gitmeyeceğini malumdu neyse ki bu konuda ters köşe olmadık:)
İçeriye girdiği andan itibaren Ezo'yu salonun her tarafında araması,kardeşi çekiştirirken bile aramaya devam etmesi çok hoştu...ya Ezo'ya ne demeli o kadar insanın içinde durdu Kadim içeri girince anında kayboldu:)Kadim görecek diye renkten renge girdi tabi kapıda ki çarpışma ve bakışlarında onun bu halde olmasının büyük etkisi var...çekine çekine masaya gidişi çok hoştu....Emre Ezo ile ilgili lafı evirip çevirirken Kadim'in yüzündeki ifade ve bakışları süperdi,Ezo konuşmaya başladığında ise durumdan ne kadar memnun olduğu da yansıyordu...insanlara güvenmeyen Kadim Ezo'nun sergilediği dürüstlük karşısında hayran olmuş gibiydi...Kadim'e replik yazmaya da gerek yok bakışları yetiyor,etkilenmemek elde değil....

Yakın ilişki kurmayalım diyen Kadim'in Ezo ile yakın ilişki kurmaya çalışması da güzeldi:)

Kadim- Kutsal Usta'nın yaptığı yemeklere benzemiyor ama gececilerden bu kadar. Di mi?
Ezo -Siz daha iyi bilirsiniz.
Kadim- Niye sildin makyajını?
Ezo- Kendi yüzümü özledim. Böyle başka birinin gılığında gezmek insanı yoruyi
Kadim- Yakışmış. Kıyafetin. Sen mi seçtin Emre Bey mi?
Ezo- Siz seçtiniz. Hediyeniz. Yeri gelmişken teşekkür edeyim. Size de, kime aldırdıysanız Ona'da.
Kadim- Pardon buyur
Ezo- Yok yiyecemden değil oyalanıyım işte
Kadim -Sıkıldın mı?
Ezo- Doktor Bey'in çok iyiliklerini gördüm. Sırf o istedi diye kıramayıp geldim. Yoksa bir işçi parçası olarak patronlarımla aynı yerde yemek yiyecek kadar terbiyesiz değelim. Yerimi bilirim. Benim yerimde olsaydınız sıkılmazmıydınız.?
Kadim- Sıkılırdım
Ezo- Eyi o zaman. ... Hem bir de
Kadim- Hım bi de?
Ezo -Tembih ettiniz ya hani yakın bir ilişki kurmayalım deye. Hoş görünmiyi. Ben daha da sıkılıyım. Eyi

Kadim Ezo'yu kesinlikle doktordan daha iyi tanıyor,davet eden doktor Ezo'nın durumu ile ilgilenmezken, Kadim'in sıkılıp sıkılmadığını sorması ve Ezo ile konuşmaya çalışması güzeldi...elbise konusunda pot kırdı ama doktor'un hediyesi olmadığını öğrenmesi memnun etmiştir Kadim'i :)Ezo'nun Kadim'in söylediği sözlerden ne kadar kırıldığı belli ve bu kırgınlığını kendine has usulüyle anlatışı güzeldi...Ezo için gecenin kötü geçeceği belliydi ama bu denli kötü olacağı ve üzüleceğini hiç düşünmemiştim...Doktor gecede Ezo'yu araya dursun ,kendinde de çok emin haber vermeden gitmezmiş,Kadim nasılda bildi gittiğini,doktor giderken kendi kendine merdivenlerde ayakkabısı düşmüştür belki derken nesıl bir ses tonu ve ifadedir öyle,kıskançlığın da bu kadarı artık....ama beni oldukça memnun etti bu sahne,nice bol kıskançlık krizlerine Kadim:)

Kadim'in asansöre binerken ki hali muhteşemdi....normalde Ezo'nun gelip asansör kapısında bitivermesi gerekirdi ,belki gelir diye Kadim oyalanmaya çalıştı ama başka sefere artık:)ezo'yu düşünmesi ve düşünürken ki hali çok hoştu...Yemekhanede Ezo'yu araması güzel ama hala inatla ismini hatırlamıyormuş ayağına yatıyor,devam et bakalım Kadim Bey daha nereye kadar götüreceksin bu oyunu:)cenazesi olduğunu duyunca üzülmesi de güzeldi,Kadim Ezo'ya kesinlikle değer veriyor ama farketmesi daha doğrusu bunu kendine itiraf etmesi zaman alacak...

Ezo'nun da hiç şansı yok bu ara gelen çarpıyor giden çarpıyor:)o kadar ağır kütlelerin çarpmasına yine iyi dayanıyor kız ama devam ederse sonunda sakatlayacaklar kızı....Fotoğrafçının Ezo'yu giydirip fotoğrafı çekeceksin şeklinde devam eden sözleri karşısında Kadim'in verdiği cevap çok güzeldi...sesinde yine kıskançlık emareleri taşıyan bir tonlama var...

Bir haftadır merakla beklediğimiz iş teklifinin ne olduğunu görmüş olduk böylece,Ezo'nun fotoğrafları çekilecek,harika bir sahneydi

Kadim -Haluk Bey'i tanıyor musun?
Ezo -Ha resim çekiyim çok meşur
Haluk -Hım teşekkür ederim
Kadim -Seni görmeyi O istedi
Haluk- Kadim Bey'in çektiği fotograflardan bir dergiye kolaj hazırlayacam. Senin gözlerinide kullanmak istiyoruz. Kadim Bey senden izin almamız gerektiğini söyledi. İzin konusunda biraz hassasmışsın. Sonuçta ticari amaçla kullanılacak. Yani para kazanacaksın.
Ezo -Şimdi öbür resim sahiplerinden izin aldınız mı?
Kadim Onları tanımıyorum
Ezo -E beni de tanımıyiniz. O gözler artık benim değel. Kadim Bey'in. Resmini çektimi Onun oluyumiş. Siz Ondan izin alın. Kendi malını satmak istiyisi satar.
Kadim -Gidebilirsin. teşekkürler.
Ezo -Ha, ben de Ali Abi için teşekkür edecektim. İşe geri almışınız.
Kadim -Teşekkür gerekmez seninle ilgisi yoktu.
Ezo -Biliyim. Ama O öyle sanıyi. Eyi günler.
Ezo'da ki nasıl bir yetenektir öyle,anında cevabı veriyor hazmedilmesi zor oluyor ama süper cevaplıyor O gözler artık benim değel. Kadim Bey'in. Resmini çektimi Onun oluyumiş. Siz Ondan izin alın. Kendi malını satmak istiyisi satar sözleri mükemmeldi...Haluk'un verdiği cevapta aynı hoşluktaydı Süper ya. İyi laf geçiriyor. Vahşi Kedi gibi mübarek..:)

Ezo'nun ilk maaşı ile iş arkadaşlarına,Elçin anne'ye hediyeler alması,yüzündeki gülümseme çok güzeldi ,sevinci kursağında kaldı ama,o durumuna çok üzüldüm,çalış çabala,emek sarfet sonra maaşın çalınsın gerçekten çok üzücü bir durum...bu üzücü durum yanında oldukça güzel bir durumu meydana getirdi,komşuların yardım etmeye çalışması çok güzeldi,üstelik bunu ezo'yu kırmadan incitmeden yapmaya çalışıyorlardı,bu durum insana iyiki başıma böyle bir iş geldi dedirtiyor....Kadim'den avans istemey gittiği kısım ise mühteşem sahnelerden bir diğeriydi(Kadim ve ezo sahnelerinin herbiri muhteşem zaten)

Kadim- Evet
Ezo- Şey. Gusura bakmayın. Rahatsız ettim. Şey beni Ekber Bey yolladı
Kadim- Konu zor galiba. Yoksa konuşmakta zorluk çekmene alışık değilim
Ezo -E kendim için olunca...
Kadim -Ha evet. ne isteyeceksin gene.
Ezo- Gene mi? Bugüne kadar bişey istediğimi hatırlamıyım. Doktorun yemeğini diyiseniz...
Kadim- Tamam tamam neyse
Ezo- Neyse ne, neyse ne. Ben bayılmadım orda kül kedisi kibim gasım gasım gasılmaya
Kadim- Ya demek o masalı biliyorsun
Ezo-- Çocukken masal anlatanım olmadı ama ortaokul okudum. Prenses olmadığımı da biliyim
Kadim Sen Emre Bey için kabul etmişsin anladık
Ezo- E inanmıyısınız kendisine sorun. Yarısında kaçıp gittim zaten, doktora ayıp ettim
Kadim- Kaçtın dimi?
Ezo- Ha. Neyse ki kalbi ipek gibidir doktorun. Beni eyi bilir tanır
Kadim- Hıı mükemmel bir genç. Nayse kapatalım bu konuyu artık. Sen ne diyeceksin onu söyle.
Ezo- şimdi ben maaşımı çaldırdım. Avans için Ekber Bey dedi ki maaş ertesi verilmesi yasakmış. Gadim Bey'e bi sor dedi. Ben de
Kadim- Evet otelin kuralları değişmez.
Ezo- Eyi peki. Eyi günler.
Kadim- Ama bi iş var. Çalışmak istersen. Fotograf çekecem
Ezo- E ben ne yapacam?
Kadim- Kabul edersen senin fotogralarını çekerim.
Ezo- Etmezsem
Kadim- Başka birinin. İş ücreti var. Sadece birgün çalışılacak.
Ezo- Gene böyle gaş göz resmimi
Kadim- Şimdilik düşünmedim.
Ezo- Çok sağolun eyi günler.
Kadim- Noldu. Kızdın mı bana
Ezo- Estağfurullah
Kadim -Yok yok bana kızgınsın ama kendini tutuyorsun. Hı?
Ezo-E nasıl anliyisanız odur.
Kadim-Kızgınsın. Tutma kendini. İçinden geldiği gibi davran
Ezo -İçimden geldiği gibi davranacak olsam daha baştan çekip giderdim. Gel gör ki ekmek parası
Kadim- Hadi acıma kendine
Ezo- Kendime acımam ben. Mecburum napıyım. Emeğimi satıyim. Bi makinanın arkasına geçip insanların gözlerinin içindekini yakalamaya çalışmıyim. Onun yerine aha böyle dosdoğru gözlerinin içine bakıyom
Kadim- Yani sen bana acıyorsun. Öyle mi?
Ezo- Yok estağfurullah. Sizin hayatlan oyun oynamaya hakkınız var. Ben hayatın eteğine yapışmaya çalışıyım o kadar.

Kadim'in Ezo'yu tanıdığına Konu zor galiba. Yoksa konuşmakta zorluk çekmene alışık değilim sözleriyel bir kez daha şahit olduk..Kadim de hazır Ezo ile yan yana gelmişken konuyu doktora getirdi,e tabi hakkında ne kadar bilgi alsa o kadar makbuldür...Ezo'nun Bi makinanın arkasına geçip insanların gözlerinin içindekini yakalamaya çalışmıyim. Onun yerine aha böyle dosdoğru gözlerinin içine bakıyom derken yüz ifadesine mimiklerine ve ellerini kullanış şekline bayıldım...bazen öyle dikleniyor ki Kadim'in üstüne atlayacak gibi:) her zaman olduğu gibi laflarını bir güzel söyledi,Kadim'de yediği lafların üzerine avans verdi,mazoşitlik var bu Kadim'de :)

Fettan
26-09-07, 13:29
sevgili ceva formda her arkadaşla aşağı yukarı fikir birliği içindeyiz, tek fark birimizin dikkatinden kaçan noktaları diğerimizin yakalamış olması.
bu bölüm üzerinde fazla çaışma gereği duymamışlar, onu anladık bir kenara not aldık.
yazdığın bu yorumu baştan aşağı katılarak okudum .ayrıca konuşmak istediğim yerkeri de işaretledim;
elbise konusunda kadimin saf saf samimi iltifatı beni güldürdü, sazan işte nolcak dedim.kadim açık büfeye ezonun yanına geldiğinde zafer kazanmış kumandan gibiydi..bak seni uyarmakta haklıymışım sana güldüler, der gibiydi.tabii ezo zamanında söylediği lafları yedirdi, fakat ben hala ezonun geceye katılmasındaki tepkileri fazla abartılı buldum..ne demek "o kadar terbiyesiz değilim...bu sözü ben çok abartılı buldum.herşeyden önce ezo gecede yılışıkça nedimin ve kadimin etrafında gezseydi o zaman terbiyesiz olurdu.patronla aynı ortamda bulunmakla terbiyesiz olunmaz.bir insanın ekmeğini kazandığı işi küçümsemek aile terbiyesi ile ilişkilidir.bizi okul yıllarında öğretmenlerimiz bu konuda sık sık uyarmışlardı.alın teri ile çalışılan her iş, kazanılan her kazanç kutsaldır, asla saygısızlık yapmayın asla küçümsemeyin, küçümserseniz bu sizin ne kadar küçük olduğunuzu gösterir derlerdi..nedim merhaba prenses diyerek , insanca davrandı, kendini yüceltmiş oldu
kadim sabahı zor etti anlaşılan sabah mutfağa öyle bir gelişi vardıki, çocuk gibi sevinçli bir hali vardı..
hele hele kendisine 517 demesi...mutfaktakileri üzdüğünü anladığı için daha hassas davranıyor diyecem ama biliyorum ki kedinin derdi ciğer...:img-hyste:img-hyste

ayakkabısı merdivenlerde kalmıştır dedi..ben de git de bak dedim, nasıl olsa kral olan sensin :img-hyste

Tüm yorumuna katılıyorm altına imzamı atıyorum fekat bir noktada ııhhh oda Kadim için sarfetmiş olduğun kRAL sözcüğü o prens ayol prens o :img-blush:img-blush:img-blush

söğüt
26-09-07, 13:30
Dr.Emre beni sükut-u hayale uğrattı :hıh :hıh Ezo'ya yanında gelmesi yönünde teklifte bulunurken nasıl bir ortama gideceklerini bilmiyormuydu...Lafı kızın ağzından almasına ne gerek vardı...Gerçi Ezo ile konuşurken Ezo gayet güzel durumu açıkladı ama yinede olmamalıydı...

Davet'de eminim dans falan olsa bu kadar etkileyici olmazdı...O iki çift göz neler neler anlattı Kadim'in Ezo'yu arayan gözlerinde aşk ve ihtirası sonrasında Ezo'nun verdiği cevaplar karşısında parlayan gözlerinde duymak istediklerini duymanın verdiği memnuniyeti büfe önünde ise mahcubiyeti gördüm..

Ertesi gün asansörde Ezo'yu hatırlaması,mutfağa inip çaktırmadan Ezo'yu soruşu çok sevimli sahnelerdi :img-blush :img-blush

[QUOTE]Fotoğraf çekimi için yaptığı teklifte Ezo yine kaş göz resmimi dediğinde henzü karar vermedi,m deyince Ezo'nun bakışları çok şirindi..E ama Kadim'de öyle bir ses tonuyla söylüyorki sanki nü resim çekeceğini hissediyor insan :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hysteDaha çok yorum yazılacak sahne var ama Kadim-Ezo sahneleri beni benden aldı ;) (Laf aramızda yorumlanacak çok sahne olsada bu ikilinin az gösterilmesine isyan ediyorum )sevgili fettan bu kadim az gavur değil, onu anladık tabii
ezonun damarına basmayı, onu tedirgin etmeyi, konuşturmayı çok seviyor,
sanırım çevresinde yaşayan başka hiç kimse ile böyle bir muhataplığı yoktur. ezoyu tam dişine göre buldu.
valla kadimin o ses tonundan derdini anlamak zor olmadı tabii biz anladık anlayacağımızı da ezoda yemedi yanii...zaten ezonun bakışındaki tedirginlik hislerini açıklamaya yetti..ezo artık kadimle her karşılaştığında kendisini nü resim modunda hissedecektir ...eminim ben...:img-hyste:img-hyste

ARIMAYA
26-09-07, 13:30
..........................

süper :happy0064 o bizim yakışıklı prensimiz

Kadim Evet
Ezo Şey. Gusura bakmayın. Rahatsız ettim. Şey beni Ekber Bey yolladı
Kadim Konu zor galiba. Yoksa konuşmakta zorluk çekmene alışık değilim

Siz yiyin birbirinizi bizde tadına doyamayalım :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

sude9
26-09-07, 13:36
Son söz;

Meryem sahnelerinden acayip derecede sıkıldım

Meşhur Recep'i Ballı ve Nur'un hatırlamaları sayesinde görmüş oldum

Kutsal Usta ve Elçin Anne'nin acilen çöplerinin çatılmaları şart oldu:)

Kadim'in Nedim konusunda ki güvensizliğine bu bölüm iyice hak verdim...Abisine zarar vermekle kafayı bozmuş biriyle iş yapmaya çalışması ve bunu gizli gizli yapması sinir bozucu...kazada ölen kişi Kadim ile aynı arabadamıydı yoksa Kadim araba ile mi çarptı karar veremedim...Nedim'in Kadim'in sevgilisi ile ilişkisi vardır şeklindeki düşüncelerinize yavaş yavaş inanmakta ve Kadim'de ki bu denli güvensizliğini sebebinin böyle birşeyden kaynaklanabileceği ihtimalini mantıklı bulmaktayım

Ballı Ağa'ya çok üzüldüm ama evlilik tekfine antiyim:)Kadim varken ne doktor ne de Ballı'nın Ezo'ya yakınlaşma çabalarını hoş görmemekteyim,ya Kadim olacak ya Kadim olacak:)

irem123
26-09-07, 13:41
slm ark,
ya reytingler hic umdum gibi degil a/b 5 olmusuz beklemiyordum totalda 2 o iyi.bu dizi aslinda birincili bile hak ediyor ama reklam yok

asia
26-09-07, 14:03
slm ark,
ya reytingler hic umdum gibi degil a/b 5 olmusuz beklemiyordum totalda 2 o iyi.bu dizi aslinda birincili bile hak ediyor ama reklam yok
malesef bu böyle..
İyi oyuncunmu var kardeşim.. reytinglerin düşük gelir..
aman istikrarlı olsunlar yayınlasınlarda reytinglere takılmamayı düşünüyorum ben artık..

jeneriğe bakın.. hala başlarken o komik çerçeveler içerisindeki oyuncu resimleri..
Sonra ahh bir ağıt ki.. ne Kadim ile! ne Ezo'nun İstanbul serüveni ile! alakalı!..
Üstüne üstlük.. boğazlarına çerçeve takılı oyuncuların o görünüşleri ile ilk etapta gören biri şunu diyebilir;
Iyyk açılış böyleyse.. :blink:
Neden izleyeyim kardeşim.. bir dünya jeneriğinden, fragmanına özenilen diziler var..
Onları izlerim..

kızımın hazırladığı photoshop görüntüleri Ezo Gelin oyuncu akışını havada karada geçiyor..

biraz özen.. görüntülere bu aşka uygun fragman ve jenerik akışı.. birde mümkünse uygun bir parça.. dillere düşecek cinsten..
bence böyle seyirciye az bile isteklerimiz..

Ve aklıma gelen, Filinta' nın yolu oralara düşecekti.. belki görürüm diyordu dizi ekibini, iletirim şikayetlerimizi.. bir haber varmı kendisinden?

Ceva
26-09-07, 14:08

Sevgili Söğüt, söylediklerinde haklısın dünden beri yapılan yorumları okudum. Gözden kaçırdığım bir çok noktayı bu yorumlarda okudum. okurken de aaa evet ben bunu unutmuşum diye söylenmelerim de cabası.

Ezo, işini söylediğinde doktorların verdikleri tepki abartılıydı. O abartılı tepkiye doktor olmuşsunuz ama adam olamamışsınız demek düşerdi Dr. Emre'ye ama nerdee. Bu bölüm inanılmaz hatalarla doluydu Emre, say say bitmez.

Ezo'nun ordaki "o kadar terbiyesiz değilim" sözü daha çok Kadim'e söylenmiş gibiydi. Hani geçen bölüm kızgınlık, kıskançlıkla söylediği "yakın bir ilişki kurmayalım!!" sözüne ithafen. Yerimi biliyorum ben Kadim bey anlamında. Hoş onun yeri Kadim'in yanı ya neyse..Bu sözü duyunca Kadim'in yüzünün aldığı şekil görülmeye değer.

Yine haklı olduğun bir şey daha ne iş yaparsa yapsın insanlar eşittir. Alın teri kutsaldır. İnsanı, insan yapan davranışlarıdır. Kendini büyük gören insanların bilmesi gereken bir söz vardır hani " Düşmez, kalkmaz bir Allah" diye..içinde anlayana ne manalar gizli..

söğüt
26-09-07, 14:13
arkadaşlar ben şu nur hanıma vurgunum çok güzel kadın aslında..
rolünüde güzel oynuyor..üstelik seyit gibisine bakınca harbiden delikanlı..geçmiş bölümleri izlemediğim için seyitin eline nasıl düştüğünü bilemiyorum tabii. recebin ölüm haberinde çok içten ağladı, seyitin korkusundan olabildiğince sessiz ağladı ama çok içten ağladı..
meryeme ne olsa müstehak, onu kailime almıyorum artık..
hem parası gidecek, hem namusu, hem hayatı mahvolacak..
recebin ölümünde bir oynamadığı kaldı..allahım nurlada nerdeyse kuma olacakmış :icon_sorr
doktor emrenin evinde kalan selim ile cin ali arasında sanırım yaralamalı bir kavga yaşanmış.cin ali ölmüş şimdi değil mi..selim meryemi tanıdı, meryem henüz çıkartamadı..birde meryem doktorun evine ne için gitti anlamış değilim..
ballaı ağa çırpındıkça batıyor..az bi sakin dur be adam..allah için mümtaz taylan'ın oyunculuğu harika..
recebin mezarı başında nura o seni çok sevdi dedi.nur ben de onu çok sevdim dedi, ballı apa ben ikinizide dedi..içim burkuldu..
:img-cray::img-cray:

asia
26-09-07, 14:16
Söğüt ve Ceva
sizlere katılmamak imkansız arkadaşlar..
Söğüt senin yorumunda Nedim ile ilgili yorumlara nasıl katıldım anlatamam..
Bir tek budur! dediğim sahnesi oldu benim için.. oda, Ezo'ya prenses deyip gönlünü alışıydı..
Ama biz apartman görevlisi demeye bile burun kıvıran bi milletiz..
illlaki onun alt sınıftan olduğu vurgulanacak! Ahmet efendi.. Mehmet efendi..
Yokk oda olmaz kapıcı denilecek..

Üstelik önceki bir yorumumda bahsetmiştim,
doktorların gülmesi en anlamsız şey...
insan duygularını anlamayı meslek edinmiş kişiler ve karşılarında kafeste eğlenilecek maymun varmış tavrı!
bağdaştıramadım.. en ofsayt davranışlardan biriydi bölümün bencede..

sude9
26-09-07, 14:17
doktor emrenin evinde kalan selim ile cin ali arasında sanırım yaralamalı bir kavga yaşanmış.cin ali ölmüş şimdi değil mi..selim meryemi tanıdı, meryem henüz çıkartamadı..

Antep yavaş yavaş İstanbul'a taşınıyor anlaşılan:)
Bilindik bir kişi ise bu ev arkadaşı Doktor onu niye saklamaya gizlemeye çalışıyor anlamadım,Meryem üsteledikçe doktorun bu durumdan rahatsız olduğunu gösteren bakış ve hareketleri var...bu bölüm beraberinde cevaplanmayı bekleyen bir çok soruyuda getirmiş oldu:img-yes:

Yorumlar da Yeşim ismi zikrediliyor,olaya frazsız kaldım anlatırsanız sevinirim:img-yes:

haklı olduğunuz sözün altına müsadenizle imzamı atıyorum
ne iş yaparsa yapsın insanlar eşittir. Alın teri kutsaldır. İnsanı, insan yapan davranışlarıdır:good:

sahracı
26-09-07, 14:23
ezoyu çok taktir ettim ben açık açık söyledi bildiğin aşçı yamağı diye doktor gibi kıvırmadı..kendini bilen uatnmayan gururlu ve eğitilmeye açık bi kız ezo zaten..böyle geldim böyle giderim demiyor..ve o lafı söylediğinde kadimin bakışları resmen hayranlıktı ezoya dürüst olduğu için..doktor da biliyo belli ki yanındaki çocuğun meryemle alaksını..merak ettim acayip..sırlarla dolu herkes yaw...

SUEDA40
arkadşlar ben bir konuya temas etmek istiyorum ballı ağa ezoya ben senin kocanın kumar borcunu ödedim onu aradın çıkardım sen benimsin derse ezo o zaman bunun altından nasıl kalkacak
bugün bayağı yorumlar var sayfalar arasında koyboldum
sağolun varolun sevgiyle kalın

söğüt
malesef bu böyle..
aman istikrarlı olsunlar yayınlasınlarda reytinglere takılmamayı düşünüyorum ben artık..

jeneriğe bakın.. hala başlarken o komik çerçeveler içerisindeki oyuncu resimleri..
Sonra ahh bir ağıt ki.. ne Kadim ile! ne Ezo'nun İstanbul serüveni ile! alakalı!..
Üstüne üstlük.. boğazlarına çerçeve takılı oyuncuların o görünüşleri ile ilk etapta gören biri şunu diyebilir;
Neden izleyeyim kardeşim.. bir dünya jeneriğinden, fragmanına özenilen diziler var..
Onları izlerim..

kızımın hazırladığı photoshop görüntüleri Ezo Gelin oyuncu akışını havada karada geçiyor..

biraz özen.. görüntülere bu aşka uygun fragman ve jenerik akışı.. birde mümkünse uygun bir parça.. dillere düşecek cinsten..

Ve aklıma gelen, Filinta' nın yolu oralara düşecekti.. belki görürüm diyordu dizi ekibini, iletirim şikayetlerimizi.. bir haber varmı kendisinden?

sevgili asia bir iki kelam da ben edeyim bu konuyla ilgili olarak..
maalesef dizi ekibi bizim kadar sahip çıkmıyorlar yaptıkları işe..
e bir jenerik müziği var mı var, şu var mı var, bu var mı var havası hissediliyor..
evet o çerçeveli resimlerden bende hiç hoşlanmadım..geçmişte yaşanan bir mevzusu yokki bu dizinin.halihazırda yaşanan bir zaman dilimi anlatılıyor..bizimle oruç tutup iftara yetişiyorlar..çerçeveler bana sanki dizi hatıralarda kalan olayları insanları işliyor izlenimi veriyor.
özellikle şu dizi müziği allah aşkına tez zamanda bir çaresine bakılması lazım..
arif sağa tabiki saygımız sonsuz ama gitmiyor bu diziye bu ağıt..ezo ölmüş veya ölecek sanıyorum dinlerken..:img-pilot
üstelik jenerik geçinceye kadar kanal değiştirmek zorunda kalacak kadar sıkılıyorum..
bir zamanlar izlediğim bir dizinin jeneriğini bile didik didik etmiştik, yorumlamıştık arkadaşlarla..nedir, buna değer olduğu için, dizi ile ilgili bize bir çok ip ucu verdiği için didiklemiştik.çok da keyifli olmuştu..bizden söylemesi...:img-polic

lil
26-09-07, 14:30
selam..
çeteye.. bildiklerime ewet:) ya bide gönülden bağlı gizemli çetecilere:)
ya tabi ezo sever formdaşlara:)

ben fragmnı görünce izlemiyim dedim izlemedim de:) benden baba olmaza takılacaktım oda nasip olmadı ya neyse..
diyceğim fragmını çok kötüydü.. film nasıldı bilmiyorum.. gece özettende bişiy anlamadım.. pek dişe dokunur bi sahne yoktu..
hayır madem yeni bi sayfa açtınız izlesek mi acep dedirttiniz.. ne demeye eski sayfaları karıştırıp ortalığı bulandırıyorsunuz.. ya kapatın yeni hikayeye kaptıralım.. yok böle uzun uzuun bayık geçmişe dem vurmalar izleyiciye damla damla kadim ezo sahneleriyle kandırmacalar yapmalar.. beni kardeşimi ve bilimum biz gibi huzursuz tipleri daha kendimizi kaptıramadan koparıyor diziden benden sölemesi:)

söğüt
26-09-07, 14:33
yahu asıl yazmak isteyipde hep unuttuğum şey bizim şu ballı ağanın yatacak diz araması meselesi..allahım ödüm koptu ezonun dizine sahiden yatacak diye..:img-hyste:img-hyste
adam taktı bi kere yatacak diz arıyor..
yahu kim kaybetmiş de sen bulacaksın ağlanacak bir diz..
hem neden illede diz, illede diz..omuz olsa olmaz mı..:img-pilot

Ceva
26-09-07, 14:35
Onları izlerim..

Asia'cım, günlerdir bizim yazmaktan bıktığımız ama yapımcı firmanın görmezden gelmesinin devam ettiği konuya değinmiş. Bizde değinelim o zaman..bölüm içinde çalan o harika müziklerin ardından bölüm bitişinde bu büyü bozulmasın diye ben jenerik başlar başlamaz kanalı kapatıyorum ve bu diziye emek verenlere saygısızlık ediyorum. Bu mudur yani? Oraya reklam verenlerde bunu dikkate alsınlar o zaman.

Bir diğer itirazım olan konu da dün akşam adına özet denen 10 dakikalık şeye. Fikir güzel, önce geçen haftadan hatırlatma ardından yeni bölüm ama uygulama akıl alır gibi değil..Ben kaç defa izlediğimi unuttuğum o sarılma anını görünce işte bu..güzel bir özet hazırlamışlar galiba diye düşünmüştüm. Yine hayal kırıklığı, hep hayal kırıklığı. Neydi bizim dün akşam izlediğimiz, anlayan beri gelsin.

sude9
26-09-07, 14:37
yahu asıl yazmak isteyipde hep unuttuğum şey bizim şu ballı ağanın yatacak diz araması meselesi..allahım ödüm koptu ezonun dizine sahiden yatacak diye..:img-hyste:img-hyste
adam taktı bi kere yatacak diz arıyor..
yahu kim kaybetmiş de sen bulacaksın ağlanacak bir diz..
hem neden illede diz, illede diz..omuz olsa olmaz mı..:img-pilot

kesinlike haklısın:)
omzuna yaslandı ama dizine yattığını izlemedim ya da kaçırdım bilmiyorum..

aklıma gelmişken poligon sahnesini niye kestiler anlamadım,o sahneden ikili arasındaki konuşmalar sayesinde yeni bilgiler öğrenebilirdik..

sahracı
26-09-07, 14:38
arkadaşlar ezonun fotoğraflarının olduğu sayfada sette çekildiği anlaşılan bazı resimler var yanılmıyorsam..naz özkul eklemiş, sete mi gidildi acaba merak ettim..

asia
26-09-07, 14:39
arkadşlar ben bir konuya temas etmek istiyorum ballı ağa ezoya ben senin kocanın kumar borcunu ödedim onu aradın çıkardım sen benimsin derse ezo o zaman bunun altından nasıl kalkacak
bugün bayağı yorumlar var sayfalar arasında koyboldum
sağolun varolun sevgiyle kalın

SUEDAarkadaşım..
bence Ballı ağa böyle bir şey demez..
Öyle bir karakter çizilmiyor ki Ballı ağa için..
Hani deyim yerindeyse..
artık kalmayan kabadayı kuşağının son temsilcilerinden gibi..
yani yine elinde silah var( ki bu asla tasvip edilmez bir şey ) ama, yinede içinde hala temiz bir şeyler var hissi uyandırıyor bende.. belkide oyuncunun kendisini sevdiğim için.. yani yardım etmeyi, düşküne kol kanat germeyi kendisine destur edinmiş bir hali var gibi.. yada diyorum ya ben oyuncuyu seviyorum.. ondan..:)

sevgili asia bir iki kelam da ben edeyim bu konuyla ilgili olarak..
maalesef dizi ekibi bizim kadar sahip çıkmıyorlar yaptıkları işe..
e bir jenerik müziği var mı var, şu var mı var, bu var mı var havası hissediliyor..
evet o çerçeveli resimlerden bende hiç hoşlanmadım..geçmişte yaşanan bir mevzusu yokki bu dizinin.halihazırda yaşanan bir zaman dilimi anlatılıyor..bizimle oruç tutup iftara yetişiyorlar..çerçeveler bana sanki dizi hatıralarda kalan olayları insanları işliyor izlenimi veriyor.
özellikle şu dizi müziği allah aşkına tez zamanda bir çaresine bakılması lazım..
arif sağa tabiki saygımız sonsuz ama gitmiyor bu diziye bu ağıt..ezo ölmüş veya ölecek sanıyorum dinlerken..:img-pilot
üstelik jenerik geçinceye kadar kanal değiştirmek zorunda kalacak kadar sıkılıyorum..
bir zamanlar izlediğim bir dizinin jeneriğini bile didik didik etmiştik, yorumlamıştık arkadaşlarla..nedir, buna değer olduğu için, dizi ile ilgili bize bir çok ip ucu verdiği için didiklemiştik.çok da keyifli olmuştu..bizden söylemesi...:img-polic

söğütcüm..
et tabii kelamlarını severek takip ederim biliyorsun..
evet aynen düşündüklerimi yazmışsın..
Ya o amatör işi jenerik.. Allahım.. olamaz..
Bir oyuncunuz deneyimli, mükemmel bir oyuncu bizim için oyunculuğun en üst kademelerinde..
Diğeri Oscar adayı filmlerle önünüzde dolanıyor.. başarılı hemde çok..
Eee yakışıyormu bu görüntüler diyesi geliyor insanın..

Ayrıca, bir zamanlar izlediğim bir dizinin jeneriğini bile didik didik etmiştik, yorumlamıştık arkadaşlarla..nedir, buna değer olduğu için, dizi ile ilgili bize bir çok ip ucu verdiği için didiklemiştik.çok da keyifli olmuştu..bizden söylemesi... evet, bu şte, bize merak edecek heyecanlanacak ne veriyor fragman..
biz her hafta kamp kurardık televizyon karşısında Kırık Kanatlar fragmanları için..
Fakat bize neler neler sunardı.. sayfalarca yorum sırf fragman için yapılırdı..
ehh bu kadar ilgi var..
Ezo Gelin in yapımcısı arkadaşlar.. atın artık bu işe bir el..

banubanu
26-09-07, 14:40
selam..
çeteye.. bildiklerime ewet:) ya bide gönülden bağlı gizemli çetecilere:)
ya tabi ezo sever formdaşlara:)

ben fragmnı görünce izlemiyim dedim izlemedim de:) benden baba olmaza takılacaktım oda nasip olmadı ya neyse..
diyceğim fragmını çok kötüydü.. film nasıldı bilmiyorum.. gece özettende bişiy anlamadım.. pek dişe dokunur bi sahne yoktu..
hayır madem yeni bi sayfa açtınız izlesek mi acep dedirttiniz.. ne demeye eski sayfaları karıştırıp ortalığı bulandırıyorsunuz.. ya kapatın yeni hikayeye kaptıralım.. yok böle uzun uzuun bayık geçmişe dem vurmalar izleyiciye damla damla kadim ezo sahneleriyle kandırmacalar yapmalar.. beni kardeşimi ve bilimum biz gibi huzursuz tipleri daha kendimizi kaptıramadan koparıyor diziden benden sölemesi:)

Lilcim, huzursuz çetecim benim.. Serhat ile Nurgül'ün sahneleri bir önceki bölümlerde çok daha hoştu. Bu bölüm bizi de sarmadı. Zaten forumdaki diğer yorumları okuduysan çoğu kişi aynı düşnüyor. Bu bölüm ne oldu bilmiyoruz.. Acaba biz izliyoruz diye mi oldu!! Hangi diziye el atsak, izlemeye kalksak biliyosun bi tersliktir gider.. Yayından kalkar hatta.. Şekil Gözyaşı çetesi, yersiz yurtsuz, bakayım dediğim ertelenmiş hayatlar, v.s...

Yapımcısı kim bilmiyorum ben bu dizinin ama ona da maillerle musallat olmayı düşnüyorum..
Sen gene de izle, izlemeden yorum yapmak ha... çık çık çık... hiç yakıştıramadım.. :img-icecr

istanbul_aşığı
26-09-07, 14:40
aynen doktorun ezonun işi konusunu agzında gevlemesi benide kızdırdı kadimin o anda onu fark ederrek tebesümünede anlam veremedim :img-blushya balo sahnesinde bende baya bişey hayal etmiştim bari çarpıştıktan sonra neler oldu onu gösterselerdi onu yapmadılar baloda bi kaç fazla sahne olsaydı hakikaten bu kadim ezoya aşık oldugunu anlayana kadar bizim çekecegimiz var:icon_whis:icon_whis

NOT: Mesajlarınızın tamamını BOLD olarak yazmayınız.

anlaşılmayacak birşey yok kadim rakibini tanımaya çalışıyordu ve rakibi büyük bir pot kırarak onun eline bir koz verdi yani kadime göre emre ezoya anlatıldığı kadar değer vermiyor yani ezonun mıutfakta işçi olduğunu söylemek onu kıvrandırıyor haksız da sayılmaz doktor emreden böyle bir davranış beklemezdim beni de hayal kırıklığına uğrattı:dito:fighting2:img-banne:mad72:

banubanu
26-09-07, 14:44
Bir de arkadaşlar böyle uygun bir dille şikayetlerimizi dile getirebilir miyiz yapımcıya. Buldum mailini
info@pastelfilm.com.tr
fragman meselesini, kopukluklar v.s.. böyle abartmadan, kısa bir maille, altına adlarımızla gönderebiliriz.
Herkes birden gönderirse okumuyorlarmış tecrübelerimden de biliyorum :(

asia
26-09-07, 14:46
Asia'cım, günlerdir bizim yazmaktan bıktığımız ama yapımcı firmanın görmezden gelmesinin devam ettiği konuya değinmiş. Bizde değinelim o zaman..bölüm içinde çalan o harika müziklerin ardından bölüm bitişinde bu büyü bozulmasın diye ben jenerik başlar başlamaz kanalı kapatıyorum ve bu diziye emek verenlere saygısızlık ediyorum. Bu mudur yani? Oraya reklam verenlerde bunu dikkate alsınlar o zaman.

Bir diğer itirazım olan konu da dün akşam adına özet denen 10 dakikalık şeye. Fikir güzel, önce geçen haftadan hatırlatma ardından yeni bölüm ama uygulama akıl alır gibi değil..Ben kaç defa izlediğimi unuttuğum o sarılma anını görünce işte bu..güzel bir özet hazırlamışlar galiba diye düşünmüştüm. Yine hayal kırıklığı, hep hayal kırıklığı. Neydi bizim dün akşam izlediğimiz, anlayan beri gelsin.
Cevacığım..:img-wink:
canım hep aynı şeyleri söylüyoruzda.. sanki kendin söyle kendin işit gibi..
kimse kaale almıyor..:)
aynen geçen hafta malum sitede son sahneyi hatmederken.. o bir kaç saniyelik harika müzik için sesi açıyorum..
sonra jet hızıyla sesi kapatıyorum..
çünkü inanılmaz uyumsuz... bizde saygılıyız ustalara fakat..
uymuyor.. olmuyor..
arada dizi içerisinde Ezo'nun ne ibleyim flashbackleri olur.. o zaman girin yine o müziği.. ama diğer yerlerde öyle uyumsuz ki..
neyse çıkmadan yazayım dedim..
güzel forumun güzel insanları şimdilik hoşçakalın..
gelince okurum artık yorumlarınızı..:good:

Bir de arkadaşlar böyle uygun bir dille şikayetlerimizi dile getirebilir miyiz yapımcıya. Buldum mailini
info@pastelfilm.com.tr
fragman meselesini, kopukluklar v.s.. böyle abartmadan, kısa bir maille, altına adlarımızla gönderebiliriz.
Herkes birden gönderirse okumuyorlarmış tecrübelerimden de biliyorum :(

Banucum..
Herkes birden gönderirse okumuyorlarmış tecrübelerimden de biliyorum :
Banu tecrübelerimiz işe yarıyor ama zaman zaman değil mi?
güzel bir fikir yazalım gönderelim..
bakalım kaç kişinin ki dikkate alınacak..
sevgiler..

lil
26-09-07, 14:47
Sen gene de izle, izlemeden yorum yapmak ha... çık çık çık... hiç yakıştıramadım.. :img-icecr
ya perşembenin geleceği ve çarşamba olayı.. fragman bağırıyordu kötüyüm ben kötüyüm diye.. gece özeti isledim ama o sayılmaz mı.. karakter konu analizi yapmadım ki be ya.. haftasonu bakarım olmadı kızma..
cidden düzelsin ist. olsun kadim ezo olsun elçin anne olsun yeter bana o zaman izliycem söz.. mırın kırın etmiycem.. sağa sola sapmıycam.. birde müzikler değişsin.. ama ezo aynı kalsın hırçın huysuz sivri dilli kök söktüren olsun.. kadimi yorsun aşık etsin peşinden koştursun süründürsün valla:)

ARIMAYA
26-09-07, 15:11
malesef bu böyle..

Reytinglere takmış biri olarak bende öyle yapayım bari... Kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz ne fragman ne jenerik ne özet kimsenin umurunda değil..

Filinta'yı bende merak ettiydim hiç haber yok nerelerde ne oldu ki ?

Bu arada sevgili kızımızın hazırladığı görüntüleri istesek mümkün mü ?????

26-09-07, 15:31
Dr. Emre ilk ama büyük hayal kırıklığını yaşattı. Umarım sonuncusu olur. Ezo’yu daha içeri girer girmez unutmakta ne oluyor. Hocasının yanına gidiyor ama Ezo’nun yanında olmadığı fark etmiyor, bu yetmezmiş gibi arkadaşları ile muhabbete o kadar dalıyor ki tanıştırmak aklına sonra geliyor ve yine yanında olmadığını ancak Nedim, Ezo’yu sorduğunda fark ediyor. (Kadim’in bu sahnede Emre’ye bakışı ise harika..neler, anlattı neler)

Bende Söğüt gibi düşünüyorum. Ezo ‘yu madem taşıyamayacaksın, konuşturmayacaksın, gelmesi için niye bu kadar ısrar edersin ki. Hele Ezo’nun yaptığı işten utanması var ki bence yaptığı en büyük terbiyesizlikti. Ezo kadar benim ağrıma gitti o sahnede yaptığı ya da yapmaya çalıştığı diyelim. Çünkü Ezo yine ne kadar kendine güveni, saygısı olduğunu gösterdi. Beraber geldiğin bayan, partiden ayrılıyor sen hala yok konuştuk hallettik havalarındasın. Hatasını anlayıp, özür dilemesi ise hiçbir şeyi affettirmiyor..

hakikaten ya bende ilk kez emreye bu bölüm sinir oldum bu kadar yani gözümdeki azcık değeri de gitti. ezoya sahip çıkamadı taşıyamadı onu .kız prensesler gibiydi tak koluna kasıl ama yok beyefendi niye çağırdıysa kız ortada zavallım kala kaldı
şey çok güzledi ezo kadim ona bana görünme deidği için saklanıyodu ya kaçamak kaçamak kadimi izliyodu duvar arkasından çok şekerdi
tabi en güzle sahne teklif sahnesiydi çok sevdm orayı bence geçen bölümdeki en iyi sahneydi.atışmalar süperdi hele kadim in bilerek üzerine gitmesi canm ya nurgülün mümikleri de oırda süperdi arada kadimin patron olduğunu unutup gaza gelinbce tam bir vahşi kedi oluyodu kadim de onun bu haline bayılıyo

koobee24
26-09-07, 15:46
bu sezon ilk defa ezo gelin'i dün izledim ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. ne o öyle neredeyse kadronun tamamı değişmiş başrol oyuncularından ömer'i oynayan adam bile gitmiş.bu kadroyla dizinin devam edebileceğini falan mı zannediyorlar.

sahracı
26-09-07, 15:49
bu sezon ilk defa ezo gelin'i dün izledim ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. ne o öyle neredeyse kadronun tamamı değişmiş başrol oyuncularından ömer'i oynayan adam bile gitmiş.bu kadroyla dizinin devam edebileceğini falan mı zannediyorlar.

valla kendileri de memnun değildi demekki kökten değişmiş..bence çok daha güzel olmuş biz bayıla bayıla izliyoruz...

sude9
26-09-07, 15:51

Bu yeni kadro sebebiyle dizinin müdavimlerinin oldukça arttığı da bir gerçek,ben ve benim gibi bir çok kişi geçen sezon diziyi hiç izlememişken bu sezon ki bölümleri iple çeker olduk...ve bana göre yeni oluşan bu kadro ile bu sene devam eder dizi...3.sene devam etmesi zor olur zaten 2 senede bitiriyorlar dizileri,bir kaç istisna hariç

GULBEYAZ76
26-09-07, 15:52

Eski bölümler ve kişiler baymaya başlamıştı ben izlemeyi bırakmıştım.Bu sezon yeni gelen kanlarla dizi ancak hayata dönmeye başladı geçen sezona göre izleyen sayısında artış olduğu kanısındayım.Önceden bu forumda in cin top oynardı artık iğne atsak yere düşmeyecek.
Herkes düşüncelerini söylemekte özgür yeter ki üslup doğru olsun.:good:

26-09-07, 15:54
eskiden izlemek zorunda kalan biri olarak söylüyorum nurgül olmasa bakmazdım yüzüne çünkü senaryo berbattı geçen sene :icon_whis

bu sene gayet toplu ve çok eğlenceli :img-icecr en güzeli de nurgül ve serhatın müthiş uyumu o uyum çok önemli zaten karşılıklı döktürmeleri ayrı bi de çok yakışıyolar vesselam

aysi
26-09-07, 15:55
:img-icecrbu sezon ilk defa ezo gelin'i dün izledim ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. ne o öyle neredeyse kadronun tamamı değişmiş başrol oyuncularından ömer'i oynayan adam bile gitmiş.bu kadroyla dizinin devam edebileceğini falan mı zannediyorlar.

bende gecen sezon izlemedim ama bu sezon hic bir sahnesini kacirmadim kacirmadigim gibide kac kere izledigimide saymadim:P.Kesinlikle bu sezonun en iyi dizisi diyebilirim.Dahada ittali bir sey soyliyeyim bu sezonun ne yakisan cifti kadim ezo diyorum :dance::klme

aysi
26-09-07, 16:02
:happy0064

Gulbeyaz arkadas yeni senaryo yazmis.Sanirim daha kimse fark etmedi,cokta guzel yazmis kadimin elcin anneyle ezoyu konusmasi var birde balli aganin evlilik teklifini ogrenmis merak edenlerin senaryolar bolumune bekliyoruz tabi birde yorum yazarsaniz cok sevinecek gulbeyaz arkadas ( senaryonun devamini okumak icin yaptiklarimi gordun degilmi gulbeyaz :good::happy0064)

vbalikci
26-09-07, 16:03
Dünkü bölümü izlerken bir şeylerin ters gittiği her halinden belliydi. Kare kare uzayan sahneler, gereksiz yere araya giren "ve" on saniye sürmesi gerekirken on dakika süren bakışlar, gereksiz çekimler sonrasında dumur oldum! Araştırdım...(Geçen haftaki bölüm yorumlarında bununla ilgili bir şeyler