Tüm Versiyonu Göster : Yağmur Zamanı-Bölüm Yorumları
yağmur zamanı yakında show tv'de başlayacak.Yapımcılığını Erol Avcı ve TMC Film’in üstlendiği yağmur zamanı'nın müziklerinide zerda-bir istanbul masalı-aliye'de olduğu gibi yine kıraç üstleniyor.başrolderde ise tamer karadağlı,azra akın,deniz uğur paylaşıyor.
YAĞMUR ZAMANI YAKINDA SHOW TV'DE
Ben de Show Tv de reklamlarını izledim. Çok güzel bir reklam yapmışlar. Dizide çocuk oyuncu var o ve yapımcı şirket arasındaki görüşmeyi anlatıyor:) Çoks evimli bir reklam. Küçük kızın arkasında da Bir İstanbul Masalı'nın afişi var. TMC nin yapımları her zaman çok kaliteli ve güzel oluyor. Bence bu dizide güzel olacak.
Başlasada izlesek ama o kadar çok dizi oldu ki artık bütün akşamlar dizi ile geçiyor :lol:
TMC herzaman kaliteli yapımlara imza atmıştır...Umarım bu dizidede bu çizgisi bozulmaz.Dizinin Show TV'de verecek olması beni biraz şaşırttı.Sanırım hep ATV ile çalıştıklarından dolayı bu şaşkınlığım.Birde Show TV'ye kolay kolay dizi dayanmıyor....Yayınlanan her 3 diziden birisi hemen yayından kalkıyor,bu çok üzücü ve düşündürücü aynı zamanda....
Tamer Karadağlı oyunculuğuyla yine kendini gösterecektir.Ama Azra Akın hakkında bir yorum yapamayacağım...tabiii dizinin geri kalan kadrosu içinde,çünkü kimlerin oynadığını bilmiyorum...
Ayrıca TMC'yi tebrik etmek lazım.Bir taşla 3 kuş birden vuruyor.Dizinin tanıtımı yapılırken,arkada Bir İstanbul Masalı'nın afişi,Aliye ve Bir İstanbul Masalı'nın yapımcısı ifadesilerinin kullanılması ilginç ayrıntılar...
tanıtımı güzel. arka afişte bir istanbul masalını görmek daha güzel :)
show tv tmc nin kalitesini anladı ve tmc ile çalışmak istedi. bence tmc bu güne kadar en güzel dizileri seçti yönetti ve izlettirdi.
tamer kadağlı izlediğime göre zengin birini canlandırıyor küçük sevimli çocuk ise galiba azra akının çocuğu veya kardeşi olabilir. çok güzel yatakta oynuyorlardı valla. bu arada tmc nin sahibini tanımıyordum ve tanımış oldum en azından arka fonda bir istanbul masalını göstermeleri ayrı bir güzellikti bence showtv de yeni dizi yeni yer sorunu demektir umarım dizinin saati aliye ve bim denk gelmese kesinlikle kaçırmadan izlerim valla
gerçi show tvde başlayan dizilerin hali malum. en fazla 6 bölüm sonra gümmm.
inşallah uygun saate gelir de izleriz.
diimi imşallah dizi showtvnin reyting kurbanı olmaz
Az önce fragmani izledim, çok guzel bir diziye benziyor, ama bu dizinin ShowTV'de yayinlanmasini sasirdim... :roll: :roll:
hmm evet bende gecenlerde gordum ayni sekilde show tv de olmasi benide sasirtti!!!
evet arkadaslar ben de size katiliyorum, show TV nin dizileri devam ettirme istikrarsizligina kurban gitmez insallah bu dizi.
Baska kanallarda dizi tutmasa bile bekleniyor ama Show TV dört bes bölüm icinde dizinin biletini kesiyor.
Evet dogru çok haklisiniz, insallah dizi tutulur :roll: :roll:
beyazyagmur
30-11-04, 17:43
Azra Akın dışında biri olamazmıydı diye düşünüyorum.... :roll: :roll:
Tamer Karadağlı ile oynayabilecek bi sürü yeni oyuncu varken.. :?: :?:
beyazyagmur
01-12-04, 09:30
beyazyagmurcum bir sürü kisi oyunculuk yapiyor birde azra akinin oyunculugunu görelim ben meraklandim dogrusu! :lol: :wink:
ok. canım görelim..önyargılı olmamakta lazım tabikiiii.... :wink: :wink:
Eğer Azra ve Tamer Karadağlı arasında aşk olacaksa (muhtemelen öyledir)
yaş farkı çok bariz değilmi doğrusu bana çok inandırıcı ve samimi gelmez
beyazyagmur
01-12-04, 12:40
Ehlocan bi magazin programında izlemiştim...Eğer yanlış haber değilse dizide tamer karadağlı ve azra akın baba kızı oynacaklar...
Tamer Karadagli nin oyunculugunu seviyorum.
bakalimm bu dizi nasil birsey
azra akınka tamer kardağlı bab kızı oynayamazlar çünkü tamer kardağlı demiştiki azra akına aşık olacak benim karakterim demişti. yani azra akın kimsesiz büyümüş yuvalarda daha sonra bir çocuğa dadılık yapmak üzere bir eve gelen kişi olacak
tamer karadağlı ya gelince oda zengin bir ve galiba eşinden boşanmak üzeremi veya eşiyle aralarında sorunu olan kişiyi canlandıracakmış valla ben medyanın yalancısıyım umarım böyle olur yoksa karadağlı ile azra akın ararsında çooook yaş farkı var bu belli
beyazyagmur
06-12-04, 13:30
öylemi.....Ben tv programında bab kız diye duymuştum...Demekki değilmiş eğer aşk yaşayacaklarsa da evet aradaki yaş farkı bencede fazla...Acaba yapımcılar vs. aşkın yaşı yoktur diyemi düşünüyorlar. :)
Ben bu diziyi sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası. Kalitesinden şüphem yok.
Azra Akın ve Tamer Karadağlı arasındaki yaş farkına gelince. Bence çok da çirkin durmuyor. Tamer Karadağlı çok yaşlı bir erkek değil ki? Yaşına göre gayet yakışıklı ve olgun. Azra ile yan yana geldiklerinde de güzel bir ikili oluşturuyorlar...
Her neyse zaten izleyince göreceğiz herşeyi.
sevgiler..
Çok merak ediyorum acaba yağmur zamanı da Bir İstanbul Masalı gibi heyecanla beklediğimiz bir dizi olabilecek mi? İnşallah güzel bir diziye daha kavuşuruz.
Ya bu dizi tam olarak ne zaman basliyor :?: :?: Insallah baska bir diziyle çakismaz :roll: :oops: :?
o daha belli değil sadece yakında deyip duruyorlar...
o daha belli değil sadece yakında deyip duruyorlar...
Ya simdi ben ShowTV ye hiç bakmiyorum ya, ne zaman basliyacagina yani ögrenemem diye, sormustum :wink: :wink:
bu dizi tutacakmıs gibi geldi bana ama yinede görücez
Bende merakla bekliyorum bu diziyi 8)
arkadaşlar yağmur zamanı çarşamba akşamı saat 21:45'te ilk bölümüyle show tv de.
yalniz_kurt
10-12-04, 12:54
işte tutulacak dizilerden biri daha başlıyor ...
Bende bu diziyi merakla bekliyorum...Fragmanini gördüm ve benimde çok hosuma gitti..Ve TMC'nin bütün yapimlari çok iyi bence buda öyle olacak..Zaten bakip görücez :wink:
Bugün nihayet başlıyor. Reklamlarında müziği bile beni etkiledi açıkçası. Çok büyük bir merakla bekliyorum. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız :roll:
Gerçekten güzel bir dizi. Seyretmeyenler 2. Bölümü kaçırmasın
Dün diziyi meraktan izledim ve hemen aklima Hülya Kocyigit ile Ediz Hunun bir zamanlar cevirdikleri Filmi geldi, hani Hülya Kocyigit bir yetimhanede büyüyor ve bir gün dört cocuga bakmak icin bir eve gidiyor ve aksi suratli Baba (Ediz Hun) ile karsilasiyor ve Filmin sonunda bu Babayi yumsatip ona asik oluyordu ya ,iste ayni hikaye.
Bence Azra Akin daha yeni olmasina ragmen iyi oynuyor ama kendi sesini kullanmadigindan ilerde ne kadar basarili olur bilmem. Tamer Karadagli ya gelince o da ayni "Cocuklar Duymasindaki" tavirlarina devam ediyor ve bence Azra onun yaninda biraz degil cok fazla genc duruyor insallah ilerki bölümlerde Azra onun kizi cikar ve asik olucagi kadinda baska birisi olur.
yalniz_kurt
16-12-04, 15:42
ben şahsen beğendim ...
Ben izledim. Konusu standart ama saçma gelen bir çok nokta vardı. Oyunculuk adına Tamer Karadağlı yine başarılı. Azra ise çok tutuk. İleriki bölümlerde belki daha güzel bir performans sağlar. Ben heüz bişey anlamadım. İleriki bölümlerde daha iyi bir fikir sahibi oalcağım.
:? Dün izleyemedim.
Ne biliim show tv eskiden kaliteli yapimlarla bilinirdi.Artik degişti. :( Ne yapsa tutmuyor.Bu da heralde onlardan.Sadece TMC ye uzuldum.Erol Avci paso kaliteli seyler yapıyor ama...[/b]
Ben sadece başını izledim,sonra uykum geldi yattı fakat izlediğim kadarıyla güzel bir dizi olacak herhalde.
Bence Azra o diziye pek gitmemiş.Yani Tamer Karadağlıyla aşk yaşayacaksa biraz daha olgun birini seçseydiler daha iyi olur.Daha profosyonel birisi mesela ECE USLU.
Tamer Karadağlı bana çok yaşlı geldi .Saçları çok beyazlamış.Çocuklar Duymasında bu kadar beyaz değildi.Bir sürü olaylar yaşadı,adam yıpranmış. Birde saç sitili güzel olmamış.Ona daha kısa saç iyi olur bence.
Bende sonunu izleyebildim , malum derslerden zaman kalmiyo :lol:
Konusu çok farkli bi konu degil , Tamer Karadagli'yida ''Haluk'' karakterine bezettim biraz , tek fark burda biraz ruh hastasi gibi biseyi oynuyo , tövbe tövbe , sinir oldum :lol:
O küçük kiz , Tamer Karadagli'nin kizini oynayan kiz basariliydi bence , yani güzel oynuyo ..
Valla bi kez baktim , bidahada bakmam .. pek hosuma gitmedi :roll:
:D :D :D
evet ya tam ruh hastasi. ne sinirli tipmis bee :roll:
Ama cok güzel oynuyo orasi baska :wink: Türkiye nin George Clooney si o :D
ayy Azra Akin bi tuhaf ya. beyenmedim. ama ilk dizisi bakalim belki daha iyi olur.
Güzel yarışmalarından çıkan herkes in illa bi şekilde oyuncu olmasımı gerekiyor bencede Azra olmamalıydı daha dizi başlamadan söylemiştim önyargılı davrandığım söylendi görüyoruz ama yapmacık duruyo bide yetimhanedeki kızların hepsi bakımsız bi o çok güzel giyiniyor falan gerçekçi değil
DİZİLERİN sadece ilk bölümlerini izlemekle yetinip, keskin yorumlar yapmaktan özenle kaçınırım. Ama bazen daha ilk bölümüyle izleyiciyi sarıp, sarmalayan, başarısı başından belli yapımlar vardır. Show TV'nin yeni dizisi "Yağmur Zamanı" da işte onlardan. Tamer Karadağlı için "Taş Fırın Erkeği'- nden başkasını oynayamaz" diyenler sanırım daha ilk bölümde ne kadar yanıldıklarını anlamışlardır. Fırat tam bir gri karakter. Ne kötü, ne iyi... Çocuklarını ölesiye seviyor ama onlarla ilişkilerinde hep hata yapıyor. Mert, dürüst gibi görünüyor ama oyunu kurallarına göre oynamasını da biliyor. Bu "gri" karakterler, canlandırılması en zor kişiliklerdir. Karadağlı, bu işin altından başarıyla kalkmış. Ama beni asıl şaşırtan Azra Akın'ın oyunculuğu oldu. Sıcaklığı ve doğallığı, acemiliğini öyle güzel örtmüş ki, insan izlemeye doyamıyor. Hele Müdür Baba'nın omzuna yaslanıp ağladığı bir sahne vardı ki, adeta "sıkı durun televizyon dünyası, ben geliyorum" der gibiydi. Ekran dizilerinde en güzel ağlayan kadının Aliye (Sanem Çelik) olduğunu sanırdım. Ama Eylül'ü (Azra Akın) izleyince kararsız kaldım! Aslında hikaye klasik. Eve gelen dadı önce asi ve uyumsuz çocukların, sonra da babanın gönlünü çalacak. Ama hikayenin sunuluş tarzı ve başrollerinden en küçük karakter Naz'a kadar ortaya konulan oyunculuk performansı o kadar başarılı ki, "Yağmur Zamanı" kısa zamanda yeni bir tiryakilik yaratacağa benziyor. Bu arada son yıllarda gördüğüm en başarılı ve içeriğe en uygun jeneriğin de bu dizide olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kıraç'ın şarkıları ise her zamanki gibi güzel. Ama yapımcı firma TMC'nin her dizisinde garanti unsuru olarak Kıraç müziği kullanması "benzeşme" tehlikesi yaratıyor. Tınıların benzerliği bana dizi boyunca hep "Bir İstanbul Masalı"nı anımsattı. Bu arada Mahsun Kırmızıgül'ün dizisinde canlandıracağı karakterin ismi Fırat'tı. "Bir İstanbul Masalı"na eklenen yeni karakterin ismi de Fırat. Ve son olarak "Yağmur Zamanı" da bir Fırat yarattı. Ekranlar bir dönem Dicle (İpek Tuzcuoğlu) ile sulanıyordu. Anlaşılan sıra Fırat'a geldi. Bakalım bu Mezopotamya bereketi, giderek kuraklaşan ekranı yeşertecek mi?
yağmur zamanı detaylı bilgi için yagmurzamanitmc.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Bende ilk bölümünü izledim, ama dogrusunu soylemek gerkirse daha degisik birsey beklemistim...biraz hayal kirikligina ugradim....Umarim dizi gittikçe güzelesir.... :wink:
DİZİ HOŞ AMA AZRA ÇOK BOŞ BENCE HİÇ GİTMEMİŞ HELE TAMER KARADAĞLI GİBİ BİR AKTÖRÜN YANINDA ÇOK ZAYIF KALMIŞ TMC YE HİÇ YAKIŞTIRANADIM.BU ŞİRKET KALİTELİ KADROSUYLA İŞİNİ BİLEN OYUNCULARLA YOLA ÇIKAN BİR FİRMAYDI BENİ ÇOK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI.HERKES HERŞEYİ YAPACAK DİYE BİR ŞEY YOK MANKENSE MANKEN OLARAK KALMALIYDI BENCE
beyazyagmur
22-12-04, 11:05
Dizi başlamadan önce Azra akın olmamalıydı demiştim...Sonra belki şans verilmeli dedim kendi kendime..ama biçok insan gibi bende beğenmedim azra akının oyunculuğunu....Tamer karadağlı ile çok uyumsuz bi çift olmuşlar bence...
Bende anlamayamadım neden Azra Akın....biçok yeni yüz varken....neden o?Sadece güzel olmak yetmiyor elbetteki...
umarım ilerki bölümlerde daha başarılı olur...
Sonra yetimhanede kalan kızların oyunculuğuda çok vasat...Çok sıradan geldiler bana..o sıcaklığı samimiliği bulamadım ben yetimhanedeki sahnelerde....
Deniz uğur ve tamer karadağlı belki bu iki başarılı isim diziyi daha izlenebilir bir hale getirebilirler...Umarıııım....
Aslinda çok güzel bir senaryo yakalamislar, nedense benimbegendigim yapimlar hep TMC çikiyor ama size katiliyorum Tamer Karadaglinin karsisina gerçek bir tiyatrocu koymalilardi. Ayrica bana göre çok ta güzel degil+nakabiliyet. Sesini Bir Istanbul Masalindaki Pelinin son sesine benzettim yaniliyormuyum?
yalniz_kurt
23-12-04, 10:01
bencede senaryo çok hoş ama arkadaşlara azra akın konusunda katılıyorum ... daha iyi bir oyuncu olabilirdi ...
Bu diziyi izlerken kendimi Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'in "Sen Bir Meleksin" filmini izliyormuş gibi hissettim. Yakında dizideki çocuklara "doo bir külah dondurma, re masmavi bir dere, mi denizde bir gemi, fa gemide bir tayfa" diye devam eden bir şarkı söyletirlerse hiç şaşırmam. :P
Hikaye güzel ama su oyuncular yokmu.
Azra neden sürekli gülüyor, gülmek iyi bir sey ama heryerdede gülünmez ki.
Tamer Karadagli sürekli etrafina bakiniyor, görende birisinin korumasi sanicak. Konusurken göz temasini tercih etmiyor ve sürekli el kol harekati yapiyor ( galiba cocuklar duymasindaki rolünden hala kurtulamamis).
Tamer Karadaglinin büyük kizini oynayan kiz bence cok iyi oynuyor, yeni bir yüz olmasina ragmen baya basarili, Azra ondan ip uclari almayi denesi iyi olucak.
Ama haftaya tekrar izlemeyi düsünüyorum, sürükleyici bir hikayesi var gibi.
Bu diziyi izlerken kendimi Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'in "Sen Bir Meleksin" filmini izliyormuş gibi hissettim. Yakında dizideki çocuklara "doo bir külah dondurma, re masmavi bir dere, mi denizde bir gemi, fa gemide bir tayfa" diye devam eden bir şarkı söyletirlerse hiç şaşırmam. :P
Alemsin valla ama benimde aklıma geldi :)
Azra çok tutuk. Hiç beğenmedim oyunculuğunu. Bence Aslı karakteri bin kat başarılı. hatta ben o bayanı çok da beğeniyorum. Ama senaryo bu ahfta daha bir hoştu. Yani Eylül'ün Naz ile yakınlaşması filan. Ama yine de bu kadar çabuk beklemiyordum.
Bende bir kaç bölüm sonra bu dizi tıkanacak. İşlenecek konu kalmayacaktır. Eylül ve Fırat aşık olacaklar, çocuklarla ilgili sorunlar çıkıcak, iş dünyasında bir takım sıkıntılar yaşayacak Fırat. Eee? Sonra... Sonrası yok! Umarım düşündüğüm gibi olmaz ama kısıtlı bir döngü içerisinde sıkışmış kalmış senaryo... bakalım neler olacak?
Aslinda çok güzel bir senaryo yakalamislar, nedense benimbegendigim yapimlar hep TMC çikiyor ama size katiliyorum Tamer Karadaglinin karsisina gerçek bir tiyatrocu koymalilardi. Ayrica bana göre çok ta güzel degil+nakabiliyet. Sesini Bir Istanbul Masalindaki Pelinin son sesine benzettim yaniliyormuyum?
Azra akin konusuna bende katiliyorum. TMC'nin yaptigi diziler son zamanlarda cikan dizilerin en kalitelileri bence bende fark ettim TMC dizilerini buyuk bir zevkle izliyorum.
Bu dizide guzel bir dizi dun seyredemedim ama ozetini okumustum umarim gelecek haftaki bolumu seyredebilirim.
Bana Eylül-Fırat aşkı hiç gerçekçi gelmiyor.
Azra Akın çocuk gibi duruyor. Bana göre çok fazla dişiliği yok.Sadece saf bir güzelliği var.Baba kız gibiler.. :?
Evet ben de aynı şeyi yazacaktım, benden önce davranan çıkmış :)
"Neşeli Günler" müzikalidir orjinali, yabancı uyrukludur. O muzikalde onde "Sen bir meleksin"den bildigimiz hikaye varken, arkada 2. dunya sava$i anlatilir.
"Sen Bir Meleksin"den esinlenmemişler, sen bir meleksin'i yeniden çekiyorlar. O yuzden "Azra Akın dadıyı oynuyor" denilince çok tepki gösteriyorlar, "Dadı değil, psikolog..." diye... Kızın hikayesi bile aynı(kimsesiz çocuklar yurdu)...
Bu ne ilk ne de son, ama bir istanbul masali ile başlayan "garanti hikayeli filmleri dizi yapalim, özgün olması önemli değil" anlayışı Haziran Gecesi, Hülya Avşar'ın dizisi ve burada da devam ediyor (hatırlayamadığım bir çok örnek vardır)
Levent Kırca ile Olacak O Kadar 20 yıldır aynı şeyi yapmasına rağmen hala çok izleniliyorsa, TMC'nin yaptığı oldukça mantıklı aslında...
Yıllarını bu işe vermiş çok önemli bir senaristin söyledikleri aklıma geldi :
" Yeni, özgün bir şey yapmaya gerek yok, hep aynı şeyleri yeniden vermek yeterli çünkü Türkiye'de 20 yıldır değişen hiçbir şey olmadı."
Saygılar...
arkadaslar ben bu diziyi seyretmek istiyorum hatta ilk bolumunu seyretmeye calismistim ama son iki haftadir show tv'de ses yok ilk basta goruntude gitmisti ama simdi goruntu var ses yok. bana yardimci olabilirmisiniz? ne yapacagimi hic bilmiyorum valla ....
dizikolik17
27-12-04, 23:26
Ben bu dizinin iki bölümünü de izledim.Bütün Çocuk'larımdan epey hikaye aşırmışlar.Dikkatle bakarsanız Yağmur Zamanı'ndaki Tamer Karadağlı, Bütün Çocuklarım'daki Ali Yahya ile çok benzer bir karaktere sahip.
Çocuklarını düşünen ama sevgisini göstermeyen bir baba modeli.
İki fark var. Bu dizide Tamer Karadağlı şehirli, diğerinde Kadir İnanır Sivas göçmeni.
Bu dizide Tamer Karadağlı'nın çocuklarının yaşı küçük, Ali Yahya'nın çocuklarının yaş ortalaması daha büyük.
Tamer Karadağlı'nın büyük kızı aynı Bütüç Çocuklarım'daki büyük kız gibi davranıyor.
Yağmur Zamanı Bütün Çocuklarım'dan sonra yayına başladı. Ve bir çok sahnede o diziyi hatırlatıyor.Biraz ayıp...AYIP!
Söyle bir düsündümde Tamer Karadaglinin yerine Mehmet Aslantug ve Azra Akinin yerine Ahu Türkpence oynasaydi ne güzel olurdu degilmi arkadaslar.
tamer karadağlıyla azra akın ne alaka olmuslar azra zaten oynuyamıyor senaryo fazlasıyla klasik üç hafta bilemedin dört hafta sonra konu kalmayacak ee sonra ayrıca son bölumde fıratın kızının kacırıldığını öğrendiği zamandan sonraki sahne cok yapmacıktı abartmıstı yani olmuyor olmuyor olmuyor :)
yalniz_kurt
01-01-05, 21:39
dizi güzel tek sorun azra akın :(
dizi güzelde ben Azra Akin i beyenmyiorum.
Ya birde Tamer K. ( firat galiba) ne öyle acaip sinirli :(
ya bence guzel bir dizi ama malesef ben seyredemiyorum sadece internetten bazen bolumler bakiyorum oda cok iyi olmuyor
seyretmeyi isterdim.
tamamen azraya bağlı olarak izlemiyorum. zaten reytinglerde de çok çok iyi olmadığı belli.
bu diziyi bozan azra akın ne bileyim böyle tamer karadağlının yaşıtına uygun birisi olsaydı 30 yaşları felan o zaman bu doğacak olan aşk daha fazla inandırıcı olurdu ben azrayla tamerin hiç mi hiç yakıştığını düşünmüyorum bir kere yaş farkı var tip farkı var birde uyum var azra henü<z bir oyuncu olmadığı için ağlama sahnerlerinin de iyi geçiş yapamadı bunu izledim bende en ufak bir etkisi olmadı en azından izleyiciye bir etkisi olması lazım
kesinlikle ...
ismail hakkı sunat'ın eşiyle daha çok yakışıyorlar.
Naughty-Girl
03-01-05, 15:00
Ben diziyi ilk bölümden beri izliyorum. Bende fazla Azra Akin'i Tamer Karadagli'ya yakistiramadim ikiside bambaska dünyanin insanlari gibi .... Firat karakteri bence fazlasi ile sinirli herkese bagiriyor..... ama yinede güzel dizi bence :) :)
az önce eskiden yazılanları görünce birşey dikkatimi çekti. Dizideki Fırat'ın Ali Yahya'nın kopyası olduğu. kesinlikle haklı
aynen sert haşin erkeki oynuyor kopyası değil canım resmen suret kağıdı gibi puhahahahaha :lol: :lol: :lol:
beyazyagmur
03-01-05, 15:14
Bence oyuncular senaryoyu yansıtamıyorlar....Aslında dizinin güzel olduğu fikrine katılıyorum Ama başta azra akın...diziye kesinlikle uymamış...Dizideki en başarılı isim deniz uğur sunat bence...ve evet tamer karadağlı ile başrolü o oynamalıydı..kesinlikle katılıyorum...
bu dizide en begendigim oyuncu cem aktas :P
ama resim olarak sadece kücük birtane oldum
bana yardimci olabilecek birileri var mi``?? :oops:
ya dizi gercekten cok guzel tamer ve azra cok guzel oynuyor dun ki bolum cok guzeldi yaa :D
Evet dün akşamki bölüm cidden güzeldi. Aslı karakterini inanılmaz başarılı bulduğumu söylemek istiyorum. Evdeki gıcık tavırları da olmasa bence Fırat'a tam uygun bir eş gibi duruyor ciddiden. Eylül ile Fırat'a gelince. Yavaş yavaş etkilenmeye başladılar. Özellikle Eylül Fırat'tan etkilenmeye başladı bile. Henüz kendi bile farkında değil ama ilgisi başladı bile.
Ama ben hala Azra'yı başarılı bulmuyorum açıkçası...
Dizinin bir sürü elestirilcek taraflari olmasina ragmen her gecen böylüm daha fazla sevmeye basladim, umarim böyle iyi gider.
beyazyagmur
13-01-05, 16:27
Açıkcası dizinin hergeçen gün güzelleşeceğini düşünüyordum...Ama umduğum gibi olmadı...Özellikle küçük hanım naz'ın şımarık halleri ve eylül bağımlılığı sahnelerine tahammül edemedim...Hayal kırıklığına uğradım...Bu dizide hala samimiyetin eksik olduğunu düşünüyorum....İstenilen duyguları tam olarak yanısatamıyorlar bana göre...Azra Akın çok dışında kalıyormuş gibi...konuların..
Deniz Uğur SUNAT dizinin en iyisi...
inanmıyorum yaaa
dedem 75 yaşında ve izlediği dizi bu...
ve bana azrayı çok başarılı bulduğunu söyledi.
ahh dede ahh gözlerin mi bozuluyorrr
aynen dayberak dedende miyop başlamış sırf güzel olduğu içinbaşarılı bulabilir.
bence en iyi rol kesn kişi dizide Deniz Uğur SUNAT bayıldım valla acaip iyi oynuyor
bencede en iyi deniz sunat azra bana göre çok başarısız tamer çocuklar duymasından pek fazla sıyrılamamış durumda.ama yine iyi bir aktör .tmc gibi müthiş oyuncularla çalışan yine ahu türkpençede ki gibi yeni çok iyi oyuncular keşfeden şirket azrada bence çok hata yaptı.üzgünüm çok sert bir eleştiri ama kabiliyet hiçyok belki ilerde düzelir ama baştan beri hiç değişme yok.ama dizi konu itibariyle çok hoş değişik bir masal.bide evin büyük kızı bir kabus
bir de azra akın dizi dışında daha güzel bence.dizide daha bir soluk bence :oops:
forgetmenot
19-01-05, 21:36
Müziği güzel,konu daha da geliştirilebilmeye müsait,Boy boy şirin çocuklar+yakışıklı dul baba+onun sorunlu ailesi bu formül her zaman işe yarar gibi gözüküyor.En farklı Deniz Uğur Sunat.(Eski dizi Benimle Evlenir misin'de de rahmetli eşi,o ve Mest Akusta çok iyiydıler) Şiir gibi oynuyor daha ne diyeyim?O kaçırma sahneleri biraz zorlamaydı .Türk halkı aile dizilerine karşı hassasdır.%60 baharı çıkarır diyorum. T.Karadağlı için belki yeni bir sayfa,ama adam çok büst oynuyor,SAMİMİ değil!A.Akın çabalıyor,samimi gözüküyor.Pelin Batu örneği var, diksiyonu düzeltti,kendini seslendiriyor.Azra da Türkçeyi düzeltip kendini seslendirebilir,önü açık.
bu dizi gercekten cok guzel ve kaliteli bir yapim bence baska bir kanalda yayinlansa daha da cok izlenme oranlarina ulasabilir.
baslarda Azra Akini yakistiramiyordum oynadigi karaktere ama simdi fikrim degisti gercekten gun gectikce dahada guzel canlandiriyor karakterini...
KaRaDeNiZLi_18
31-01-05, 22:07
selam millet
:D
Bana görede "Yagmur Zamani" cok iyi bir dizi ve Oyuncularda birbirinden yetenekli...
Bu dizinin büyük bir "AMA" si var...
Sizde Ediz Hunun Hülya Kocyigitle cevirdigi "Hülya Abla sen bir meleksin" adli filmi taniyorsunuzdur...
kusura bakmayin ama bu dizi hakkinda bildigim tek birsey var, o da "Hülya Abla sen bir meleksin" adli filmi gibi oldugu.
bencede dun aksamki bolum cok guzeldi ...
yağmur zamanı dün akşam ki bölümü yine bomba gibiydi
öyle görünüyor ki aslı eylülün peşini bırakmayacak bence eylül burs teklifini kabul etmeyecek siz nedersiniz??
kesinlikle katılıyorum belki başta kabul eder gibi olur ama nazla konuşunca-ki naz'ın tepkisini tahmin etmek zor değil-fikrini hemen değiştirir.aslında gitmeyeceği ve aslının eylülle daha çok uğraşacağı zaten belli çünkü giderse dizinin bi anlamı kalmaz....
bu arada dikkat ettiniz mi aslı dizinin başında çok kararsızdı aşkı konusunda ama ortaya bir başka kadın çıkınca nasıl da etkili ve hırslı bir kadın oldu...ortaya bir rakip çıkınca hep böyle oluyor...bide dizinin başında aslı iyi kalpli bir kadın imajı çiziyordu ve naz da onu gördüğü heryerde boynuna sarılıyordu ama şimdi git gide tepki çeken bir karakter olmaya başladı...ya bu senaritleri anlamıyorum bazen...tamam eylül çok iyi kalpli gerçekten de çok düşünceli ama aslının illaki kötü kadın olmasına gerek yokki...aslı da normal davransın eylül de,zaten biliyoruz ki fırat eylüle aşık olacak ve bu aşk aslı iyi de olsa kötü de olsa yaşanacak...bi kere de farklı olsun da diğer kadın iyi kalpli olsun...farklı şeyler görelim...bakalım ikinci kadın da altın kaşpli ve çocuklar tarafından çok sevildiğinde neler oluyor...neyse herşeye rağmen ben beğeniyorum,özellikle son bölümde olanlar hakkaten bomba gibiydi...
ewt doğru diyorsun herşey burda bitiyor; iyiler ve kötüler savaşı...halbuki gerçek hayatta iki kişinin karşı saflarda olması gerekmiyor ikiside iyidir ama kader onlardan birinin üzülmesini istemiştir...belki ben bir gün senarist olurum wolfman ne dersin o zaman böyle bir hikaye anlatırım,iyi insanların da karşı karlıya gelebileceğini :mrgreen: ...tutmaz ama olsun :wink:
Ozellikle Naz i oynayan kucuk oyuncu bence cok basarili. Deniz Sunat da cok basarili oynuyor. Azra Akin , kendisini mutlaka gelistirecektir. Dizinin muzigi de cok guzel. Ilerleyen bolumlerde heyecanin dozunun artacagini tahmin etmek de cok guc olmaz herhalde. Aslinin ayakoyunlari, Klup ile ilgili mesele, beklenen ask , bizleri ekran basina cekmeye devam edecek gibi gorunuyor.
KaRaDeNiZLi_18
06-02-05, 13:25
Evet arkadasim
Naz bir baska güzellik katiyor diziye...
ben bu diziyi kaçirmadan izliyorum çok hos bir dizi
ben de severek izliyorum...
bu bölümde fazla bağırdı ama neyse son sahnede öyle güzel ağladı ki onu affettim(bana neyse,sanki benim babam affetsem ne olur affetmesem ne olur :mrgreen: :mrgreen: )
Bu kadar bağırışmalara rağmen huzur içinde seyredilen güzel bir dizi bence... İnsanı sakinleştiriyor.. Farklı bir havası var diğer dizilere göre..
theroseberry
10-02-05, 13:43
bence eylül gitmeyecek.yani inşallah gitmez.tamda birşeyler olmaya başlamışken.... :?
evet bence de gitmeyecek son sahneden sonra arlarında bir şeyler olabilir mesela eylül fıratın o halini görüp teselli eder fıratta eylüle gitmemesi gerektiğini hem naz hemde kendisi için ister böyelece aşk başlamış olur aslı da kudurur .
zannetmiyorum verirler belki yarın akşam hayatbilgisi dizisinin aralarında veriyor .
gerçekten güzel bir bölüm olacak fıratın yaklaşımını çok merak ediyorum zaten dünkü bağırıp çağırmalarıda eylülün gideceğini duymasından kaynaklandı ne kadar itiraf etmesede ona karşı birşeyler hisssettiği belli oda gitmesini istemiyor.
iğşallah aslı olacak güzel bölümü gelip mahvestmez.o kadını sevmiyorum.
Bu kadar bağırışmalara rağmen huzur içinde seyredilen güzel bir dizi bence... İnsanı sakinleştiriyor.. Farklı bir havası var diğer dizilere göre..
gercekten sana katiliyorum ayri bir havasi var bui dizinin t.karadaglinin o sert tavirlari bile insdani yormuyor ben buyuk keyifle seyrediyorum.
bencede Eylul gitmeyecek
bu son bolumdeki sert tavirlar firat'in eylul'un gidecegini ogrendikten sonra basladi yani bence nekadar gostermek istemeselerde su anda birseyler hissetmeye basladigi kesin...
gercekten sana katiliyorum ayri bir havasi var bui dizinin t.karadaglinin o sert tavirlari bile insdani yormuyor ben buyuk keyifle seyrediyorum.
bencede Eylul gitmeyecek
bu son bolumdeki sert tavirlar firat'in eylul'un gidecegini ogrendikten sonra basladi yani bence nekadar gostermek istemeselerde su anda birseyler hissetmeye basladigi kesin...
arkadaşlar hatırlayanınız vardır umarım dizide fırat geç saatde eve gelmişti ve eylül ve bora salonda uyuyorlardı ve fıratın eylüle bakışları ilk kıvılcımın başladığı zamandı :lol: :lol:
haftaya bence eylül fıratın yanında olacak ve bu durumdan kurtulması için ona yardım edecek
umarım yağmur zamanı için bir ayrı bölüm açılır
bu soyledigin galiba bir onceki bolumde olmustu. o gun sahrayi gec saaate aldiklari icin donemecli seyrediyordum o sahneyi kacirmisim galiba. bura belirttigin icin tesekkurler boylece biraz daha iyi anlamis oldum bu bolumdeki olaylari :)
Ilk bolumunden beri gittikce artan bir begeni ile izliyorum. Daha once diger yorumlarin tamamini okumamistim, okuyunca biraz sasirdigimi itiraf etmem lazim. yetimhanedeki problemli kizdan, kucuk naza kadar herkes cok basarili, Azra Akinin her bolumde daha iyi oldugunu gozlerden kacirmak haksizlik olur. Biz galiba elestirmekten sadece yikici olmayi anladigimiz icin bu kadar olumsuz tezahurat oldugunu dusunuyorum. Ozel hayatindaki cok olumsuz bazi davranislarina ve cocuklar duymasinda bir gun bile seyretmedigim ama Ferhunde Hanimlari seyretmemdeki baslica faktorlerden olan Tamer Karadagliyi tebrik ediyorum. Psikopat filan diyenler olmus, ne desem simdi bilmem ki, haksizlik diyeyim geceyim bari. Daha uzun sure devam edecek bir dizi inaniyorum. Dizimi cooooook seviyorum laf soyletmem arkadas 8) 8) 8)
Sevgiyle Kalin ...
bu dizi tuttu ve bence çok daha iyi yerlere gelecek. azra'nın kendini biraz daha geliştirmesi lazım ama ilk zamanlarki toyluğu kalmadı. çok daha iyi olacağına eminim.
Yeni bölümde çocuklar dedelerinin yanındalar. Fırat babasının camının önüne geliyor ve Naz'la birbirlerine bakıyorlar. Eylül gitmiyor tabii ki Fırat mutlu, Aslı üzgün.
sanırım eylül ve fırat arasında bir konuşma geçiyor ve fırat babasının oraya gidiyor evet yavaş yavaş başlıyor aşk hadi hayırlısı aslıda kudurur herhalde
fırat ve eylül arasındaki aşk bence biraz daha zaman alacak.
bence bu dızını konusu cok guzel ! bence aralarında aşk yavaş yavaş başlıyor! aslı kesınlıkle kudurur! :D :D :D
bencde yavaş yavaş ama eylülün fıratı etkileyeceği kesin bugün gerçekten güzel olacak
evet bu kesin birşeyler hissettiği zaten çocuklara olan tepkiside bu yüzden kendine itiraf edemediği duygularla boğuşuyor ama nafile o bu aşka karşı koyamayacak değilmi
olsun ama birşeyi farkettim hani fırat herkeze tatile çıkmalarını söylediya en son eylüle söylediğinde şöyle dönüp baktıya sanki gitme kal der gibi orası çok güzeldi birde sen beni uyurken gördünmü dediya ordaki bakışıda çok güzeldi.
aslının hareketleri beni sinir ediyor hala istenmediğini anlamıyor.
çocukların yokluğu fıratı birdahaki bölümde dahada etkileyecek ve eylül bu konuda ona yardımcı olacak yani yavaş yavaş başlayacak bu aşk ve çocuklar onun sayesinde eve dönecek belki etkileyeceği bir konuşma yapar.
benim görmek istediğim sahne fırat çok kötü içmiş ve sarhoş ağlıyor eylül onu teselli ederken fırat ona sarılıpm ağlıyor bu sahne çok güzel olurdu
arkadaşlar ben yağmur zamanını izleyemedim ensonki bölümünü,,çok heyecanlı bi bölüm olucaktı ama kaçırdım :cry: bana özetini anlatabilcek biri varmı :evil:
çocuklar evi terkedip dedelerine gitti eylül yurtdışına gitmeme kararı aldı
aslı fıratın ilgisizliğinden sıkılıp tatile çıktı (umarım dönmez) bu arada fırat evinde çalışanlara izin verdi ailelerini görmeleri için ama eylül gitmedi fıratla kahve içip muhabbet ettiler belli etmesede fırat eylülün kalmasına sevindi. en son olarak yurttaki küçük kız kaçıp eylülün yanına geldi
özet bu kadar arkadaşım keşke seyredip fıratın kaçamak bakışlarını görebilseydin o kadar güzeldiki hele sen beni uyurken gördümmü deyip eylüle bakışı çok hoştu
hmm valla çok güzelmiş yaa seyretmiş gibi oldum,,ama eylülün gitmemesine sevindim yaa o aslı denen hanıma iyi oldu iyice çatlamıştır.. :lol:
hemde nasıl öğrendiğinde hemen gelmek istedi ama fırat şiddetle karşı çıktı gelme diye o kal oldu kaldı sanırım fazlalık olduğunu yavaş yavaş anlayacak
Arkadaslar daha 9 bolum oldu, ben inaniyorum dizi cok daha basarili olacak. Alelacele bir ask seyretmenin anlami yok. Aski gorecegimiz kesin, mesele ondan sonrasi , Bir Istanbul Masali gibi bir cuval inciri berbat etmesinler de ...
Senaristlerinden biri Aydın Üredi değil mi? Bim'in senaristi. İnşallah bu dizide de çektirmezler bize
bu haftaki bolmu yine cok guzeldi ama bu ne kardesim yaa okadar tv ye yapisip kaldim bir bakis bir gulus hicbisey goremedim öle bo$ bo$ bakip durdu firat ... aslinda ba$da eylul gitmiyorum diyince sevindide yani ... bu haftada ask fln goremedik belki haftaya...
düşünecek arkadaşlar o aşk değilmi sinsice girer içimize sonra bir bakarsın kapılıp gitmişsin büyüsüne fıratta öyle olacak ama yavaş yavaş çünkü daha farkına varması gereken şeyler var bunlarıda eylül sayesinde kavrayacak bir babası ve ailesi olduğu için ne kadar şanslı olduğunu ondan sonra dışa vuracak herşeyi eminim
işte benden ona bozuldum fırattan hiç bir bakış göremedim ondan sıkıldım ama adamada hak vermek gerekir onca dert içinde aşkı düşünemez :cry:
ben oglende yeni bolum fragmanini gordum. bircok sahnede firat ve eylul birlikte gorunuyorlar. son bolumde cok fazla sahneleri yoktu. ve galiba bu hafta istediklerimiz olacak gibi. hemen her sahnede firat'in yuzu guluyor. :) firat mutfakta birseyler deviriyor eylul guluyor :lol: :lol: ... birlikte yurrtan kacan kizi yurda goturuyorlar eylulun arkadaslari galiba yine imalarda fln bulunuyorlar eylul bozulup gidiyor firat bakiyor...
cocuklar daha eve donmuyorlar... yani firat ve eylul hala evde yanlizlar asli tatile giottigi evde sinirli bir sekilde telefonu atiyor...
carsambayi dort gozle bekliyorum valla super bir bolum olacakmis gibi geliyor...
sen ne diyorsun iki hafta oncesine kadar bolum biter bitmez hemen yeni bolumun ozetini gosteriyorlardi . evdekiler bena deli diyolar sponsorlari bile seyrediyor diye... :cry: ama son iki haftadir vermiyorlar ... bugun evde kalmam iyi olmus :wink: :wink:
Arkadaslar,
Kabul ediyorum, bu bolumde cok fazla sahneleri yoktu ama yavas yavas. Bir arkadasimizin dedigi gibi, bence de bu ask Firat a bir ailesi oldugu icin ne kadar sansli oldugunu hatirlatacak. Aman gec olsun guc olmasin, bir de sonunda bu dizide de isi sacmaliga dokmesinler yeter .
Sunu da soylemek isterim. Kiymetini bilin o fragmanlarin, ben ABD nde yasiyorum, diziyi ancak internet uzerindeki paylasim sitelerinden indirip seyrediyorum, o nedenle seyredene dek en ufak bir fikrim olmuyor, soyledigim gibi kiymetini bilin :))
Sevgiyle Kalin ...
Slm. arkadaşlar yağmur zamanında daha neler olacak ben biraz biliyorum galiba yani gelecek bölümleri görebiliyorum acaba Aslı Fırata Evlenme teklif edebilirmi? Hadi bakalım izleyelim görelim. :wink: [/quote][/b]
Arkadaslar,
Kabul ediyorum, bu bolumde cok fazla sahneleri yoktu ama yavas yavas. Bir arkadasimizin dedigi gibi, bence de bu ask Firat a bir ailesi oldugu icin ne kadar sansli oldugunu hatirlatacak. Aman gec olsun guc olmasin, bir de sonunda bu dizide de isi sacmaliga dokmesinler yeter .
Sunu da soylemek isterim. Kiymetini bilin o fragmanlarin, ben ABD nde yasiyorum, diziyi ancak internet uzerindeki paylasim sitelerinden indirip seyrediyorum, o nedenle seyredene dek en ufak bir fikrim olmuyor, soyledigim gibi kiymetini bilin :))
Sevgiyle Kalin ...
sana zahmet olmazsa bu paylasim siteleri nedir anlatabilirmisin bende kacirdigim bolumleri seyretmek isterim ama show un sitesinden hic bisey anlasilmiyo :) simdiden tesekkurler
bide bundan sonra sen istersen hangi dizileri izledigini soyle fragmanlarini gorunce ben ssana burdan yazarim tabii istersen :) :wink:
çok güzel bir dizi yağmur zamanı :wink:
jenniferlopez
21-02-05, 17:52
bence güzel bir dizi ama ASLIYA gıcık oluorum çok antipatik bir kadın.çocuk oyuncular çok şekerler yaa özelliklede bora.boranın gerçek adını bilen varmı???
Ben bu diziyi çok seviyorum bana saflığı temiz duyguları uyandırıyor özellikle çocuklar öyle güzel oynamışlarki ayrıca Azra"nın gülümsemesine bayılıyorum
ôbûr gûn dizi'nin yeni bôlûmû var ama ben hâla ozetini okuyamadim allahim yaa sinir oldum hicbir yerde ozeti bulamiyorum...
yeni bôlûm fragmanini gormeyenler icin soylim galiba cocuklar eve donuyor ben onceleri eylul hayal fln goruyo zannetmistim ama oyle degil galiba neyse zaten bi bugun kaldi yarin aksam gorucez...
bu arada dunden beri siteye giremiyordum en sonunda girebildim
aslının bence hamleleri boşuna olacak çünkü ateş bacayı çoktan sardı :wink:
bencede cok haklisin :lol: . Ee soyle bakalim gordunmu sende yeni bolum fragmanini?? ordan zaten net olarak gorunuyor hersey :wink: :wink: ne kadar ozette hälä eylul firat iliskisinden bahsedilmesede :cry:
aman gec olsun guc olmasin diycem ama bu asli baya zorlastiracak isleri :cry:
Yağmur Zamanı'nı severek izliyorum. Ama Azra Akın'ın canlandırdığı Eylül çok donuk, çok soğuk bir karakter. Bence diziye hiç yakışmıyor. Sanki o dünyadan değilmiş gibi rol yapıyor. Rol kabiliyeti sıfır. Azra'yı çok seviyorum, beğeniyorum da ama bu diziye gerçekten hiç gitmemiş. Hiç ısınamamış rolüne. Çok sırıtıyor. Keşke başkası oynasaydı o rolü. Ama olan olmuş umarım Azra bir an önce güzelim rolün hakkını verir.
Merhaba arkadaslar...
Bende sizler gibi yagmur zamani dizisi hakkindaki goruslerimi belirtmek icin buraya yaziyorum. Diziyi ilk basladigi bolumden itibaren izliyorum. Cok sevdim diziyi. Ailemizle beraber oturup izleyecegimiz bir yapim malum öyle diziler varki degil ailenle hickimseyle izlenilemeyecek...
Tamer karadagliyi Cocuklar Duymasinda hic izlemedim ama Yagmur Zamaninda cok begeniyorum. Rolunu cok iyi oynayan bir oyuncu. Ayni zamanda cokta yakisikli :)) Carsamba günlerini iple cekiyorum bu aksamki bolumde cok güzel yavas yavas Eylül ile yakinlasiyorlar :))
Azra akinin oyunculuk tecrübesi hic olmadi ama ona ragmen cok iyi oynuyor rolünü.. Cok tatli bir kiz. Eh dünya güzelimiz :)) Goo Azra !!
Bu sitede dikkatimi ceken birsey oldu. Yagmur zamani hakkinda cok az sey yaziyor.. Her dizinin resim bolumu var ama Yagmur zamaninin yok. Yeni bir dizi oldugu icin mi?
Hepinize saygilar,
:))
10.bolum cok guzeldi, kacak bakismalar filan derken , Firatin Asli ile yemege ciktigi son aksam , kapidaki bakislar bence, Aslinin kiskanclik krizlerini seyretmeye degdi. Oyuncu hakikaten basarili, cunku dizide kendisinden nefret ettim. Neydi o haller " hemen arayacagim Firati, bu nedir canim" filan . Kendini kasabanin serifi saniyor acikca.
Simdi geriye tek soru kaldi. Firat, teklifi kabul eder mi ? Ben , edebilir diyorum. Ipucu da yine ayni yemekte " beni zaten bir tek sen anliyorsun" cumlesinde gizli. 11. bolumu iple cekiyorum.
evet sanırım aşk başlıyor zira fırat neyapacağım derken bunu kastediyor o bir anlık elini tutması bile birşeyler hissetmesine yetti aslıda kesin kendi kendine geli güvey oluyor fırat bunu kabul etmeyecek çünkü çocukların tepkisini çekecek heleki nazın tepkisi eylülü okadar çok seviyorki aslıyı kesinlikle istemez belkide naz bunu duyup eylülün güzelleşmesi için birşeyler alıyor.birşey dikkatimi çekti sahilde bir araya geliyorlar galiba yada bana öyle geliyor.
ama bildiğim naz olduğu sürece aslı fıratın karısı olamaz olmamalı benim tek favorim eylül...................................
sonunda sitenin acilmasina gercekten cok sevindim artik yine eskisi gibi yazisabilcez...
gecen haftaki bolumu tam seyredemedim ama bu haftaki fragmani gordum gormeyenler icin yazayim...
:arrow: sanirim firat'in babasi rahatsizlaniyor cunku herkeshasta,neye kosuyor
:arrow: firatin buyuk kizi agliyor
:arrow: annesinin resmine bakip kimse senin yerini dolduramz diyor
:arrow: hastaneye eylul de geliyor ve sanirim firat yine ruya gordugunu sanip - yine mi yaa gibi bisey soyluyo (gecen bolumun sonunda firat ruyasinda eylulu goruyordu..)
:arrow: firat asliya sinirleniyorb( buraya bayildim)
:arrow: naz huysuzlaniyor
:arrow: eylulle firat konusuyorlar firat eylule cok guzel bakiyor :wink: :wink: ....
hatirladiklarim bukadar bu hafta tam bolumu ins seyredebilicem gecen hafta persembe cook onemli bir sinavim vardi seyredememistim tam
Ben bu diziyi son zamanlarda seyretmeye başladım ve çok hoşuma gidiyor, biraz eski bir film 'Neşeli Günler' senaryosuna benziyor. Dizide herkes çok iyi ama Azra Akın sırıtıyor maalesef. Özellikle Naz karakterini canlandıran çocuk oyuncu bence müthiş bir kabiliyet.
selam arkadaşlar yağmur zamanını severek izliyorum dizi yönetmeni özer kızıltan gülbeyazında yönetmenimiydi bilen varmı
DEMEK YILIN EN İYİ YAPIMI HA:(((((((((
wolfman ya kırdın beni şimdi:) sen ne demek istediğimi anlamışsındır tabi:)
şaka bi yana tabi ki bence de son bölüm baya bi güzeldi:)
tabiki eylülle fırat evdeler eylül kanepe oturuyor fırat yanınıa gelip koltuğun kenarına oturuyor öylülün omzuna dokunuyor daha sonra ikisi bir binadan çıkıyorlar el ele ama fırat kızgın biraz bağırarak konuşuyor eylüle sanıyorum bir kıskançlık var eylül de öyle bir gülümse var çünki ama evde aslı fıratı yanağından öpüyor eylül görüyor biraz bozuluyor hatırladıklarım bunlar arkadaşım
teşekkürler sağol sanırım bu kıskançlık eylülün iş başvuru yaptığı sırada nufüs kağıdını düşürmüştü onu birlikte almaya gittiklerinde yaşanmış olabilir bu kıskançlık güzel bence aslı havasını alacak
evet benim aklımada hep aslı iftira atacakmış gibi geliyor bendce fırat vazgeçecek aslı ile evlenmekten
Arkadaslar, ben son 3 bolumdur yagmur zamani'ni seyrediyorum ve inanin sevdalisi oldum dizinin. Carsambalari ip ile cekiyorum. Gecen hafta ki bolum harika idi, hani Eylul, Firat'a anahtari verirken.. O sahne cok guzeldi.. O bakislar...
Neyse, Yazmam da ki sebeb, evet bence de yagmur zamani icin bagimsiz bir forum acilsin. Lutfeeennn....
Hem fikir olan arkadaslar , sizler de bu isteginizi dile getirin.
evet ya çok gıcık kız şu aslı
bence kesinlikle yeni forum açılmalı benim bim den sonraki en favori dizim yağmur zamanı tmc dizileride şeytan tüyü var ama arkadaşlar dikkat ettimde en kaliteli dizileri de tmc yapıyor bu kadar güzel inasnın kulağına takılan diyaloglar hiç bir dizide yok ama yağmur zamanı muhteşem ayrı forum ve resimlerni istiyorum
HayatBilgisi
23-03-05, 17:56
Biraz zor yapabilir.. Cunku Asli hen anida yaninda..
küçük naz çok şeker bir kız rolünüde güzel yapıyor
14. bolumde geride kaldi. :cry: :cry:
simdi bir hafta daha bekle...
ben bu bolumu cok begendim ama asli ve arkadasiyla olan sahneler cok uzun ve sikici buldum.
hele ilk sahne ne o oyle dakikalarca onlari seyrettik...
buna karsin eylul ve firat sahneleri cok azdi. :cry:
o kimlik meselesi ve son sahildeki yemek fasli disinda pek bisey olmadi..
kimlik bolumu cok iyi guzeldi bence :lol: :D :D
firat iyice sahiplendi eylulu :D beni cagiracaksin bana soyliyceksin fln demesi superdi :lol: :lol: :lol: ...
dah sonra eylul onu aradiginda mesgulmuydunuz diye sormdugunda firat'in yoo bir isim yok demesi yemek davetini dusunmeden kabul etmesi fln herseyi ozetliyor zaten :wink: :wink:
asliya tam ters davranmasi yinede aslinin bildiginden sasmamasi bence cok sacma nasil mutlu olacagini dusunuyor anlamadim
bide aslinin annesi cok sinir o ne oyle yaa... :?
aslinda daha yazacak coook sey var ama simdilik bukadar yaziyorum
gelecek bolumu merakla bekliyorum... :lol: :lol:
Yağmur zamanı bir kaç haftadır benimde keyifle ve merakla seyirettiğim diziler arasına girdi. Ancak konusu itibariyle bir dahaki döneme uzamaması görüşündeyim. Bu tarz konuları uzatmak dizinin dokusunu bozuyor ve tadını kaçırıyor. Tadında bırakmak en iyisi. Şu anda hepimiz bu ilişkininin nasıl mutlu sona ulaşacağını bekliyor, olanları keyifle izliyoruz.
Bence Aslı ve Fırat evlenmeyecekler. O zaman Eylül tamamen Fırat'ın hayatından çıkar. Bu evliliğe Naz bir şekilde engel olacak. Küçük bir bunalım geçirebilir. Evden kaçabilir .Bilmiyorum.Bir şekilde bu evlilik baltalanacak.
Eylül ile Fırat'ın konuştuğu son sahnede Fırat'ın sen olsan ne apardın diye sorması çok saçma. Eylül'ün dadıyla evlenirdim demesini mi bekledi. Mümkün değil. Eylül, Fırat'ın kendisini gerçekten sevmesini ister. Kızı ile iyi anlaştığı için sevmesini değil.Tamam Fırat bazı ip uçları veriyor. Eylül rüyasında onun adını sayıkladığını biliyor. Fırat'ın Eylül'ü sahiplenme girişimini izledik. Yeterlimi? hayır. Fırat Eylül'ü Eylül olduğu için istediğini göstermesi lazım.
Bu arada evdeki Eylül'ün gelişi ile esen bahar havası çok güzel yansıtıldı. Fırat'taki değişimi gözledik. Çocuklar mutlu Evdeki yardımcılar bile mutlu.
Ayrıca çocukların Eylül'ü uğurlu meleğimiz (di galiba) diye tanımlamaları çok hoştu.
Evet kesinlikle bu evlilik bir şekilde kalacak ama nasılbilemiyorum.
Neredeyse asli ya aciyacagim ama oyle fena bir kadin ki kizginligim acima istegimi bastiriyor. Kendine biraz saygisi olan bir insan, aski sevgiyi zaten gectim ama neredeyse kendisinden zerre hoslanmayan, saygi duymayan bir insani, sirf inat , illa benim de benim dusuncesi ile nasil evlilige goturur anlamak olasi degil ? hele o annesi, derler ya anasina bak kizini al , biraz amiyane ama durum da bu. Asli nin bana gore hic sansi yok. Yanlis hesap bagdat tan donecektir, oyle ya da boyle. Soru, asli, kendisini bu kadar asagilamaya daha ne kadar maruz birakacak ? kendisinden baska suclayacak kimse de yok. Asli nin bu sozde evlilik balonunu kesinlikle Naz patlatacak. Firat in babasindan da umitliyim, dusunduklerini, en gercekci bir bicimde dile getiren bir insan ve kimseden de korkusu yok. Ben bir de eda nin basi polisle belaya girdiginde, bora nin kamerasina bilmeden konusan ve asli nin yaptiklarini anlatan turna ve asiye nin konusmasini , firat in ne zaman duyacagini merak ediyorum. Eger o konusmalari ve asli nin marifetlerini ogrenmis olsa zaten bu evlilik balonuna hic ortak olmazdi. O nedenle onemli bir detay diye dusunuyorum. Carsambalari iple ceker oldum, muhtesem bir dizi. Azra Akini acimasizca elestirenlerin de diyecek bir seyi kalmamistir herhalde diye dusunuyorum. Son soz sitemizin yoneticilerine : dizimize ayri bir forum acilmasinda herhalde son soz sizde, lutfen ricamiza kulak verin, dizimize mustakil bir forum istiyoruz 8)
Sevgiyle kalin ...
bence de cok guzel bir bolum. son 3 haftadir 4 gozle bekledigim bir dizi haline geldi yagmur zamani..
eylul, son sahnede yerinde bir cevap verdi. firat'in ona karsi bos olmadiginin farkinda ama firat'inda bunun tam anlamiyla farkinda olmasini istiyor. firat konusmasinda sadece eylul'un bir bakici olmasi ve kiziyla iyi anlasmasi vardi. eylul'un gitmesinin istememesini kiziyla iyi anlasmasina bagladi..boyle bir durumda eylul ne deseydi yani? bakiciyla evlenirim, boylece kizim'in onu kaybetmesini engellerim mi diyecekti. is firat'ta bitiyor, ne zaman eylul'un kalmasini kizi icin degil kendi icin istedigini soyler, o zaman eylul kalir..ama asli eger o eve firat'in karisi olarak girerse, bi daha hayatta cikmaz, eylul de o eve bi daha girmez. boyle bir durumda asli-firat evliligi gerceklesemez(amin amin amin).
Final sahnesi cok da umit verici degildi isin asli cunku Eylul , dogal olarak Firat a "senin yaptigini yapardim, yani asli ile evlenirdim " dedi. asli, Firat ile evlenmeyi bir kere basarirsa, Eylul ile Firat icin kesinlikle hicbir sans kalmaz. Fakat soyledigim gibi, finale bakinca sanki sanki yani aman aman !!!!!! ama ne bileyim cok da parlak gorunmedi durum. Aslinda arkadasimiza katiliyorum. Butun is Firatta bitiyor. asliyi sevmiyor o kesin, Eylul e de bal gibi asik oldu bu da kesin. Eh yani iki kere iki de dort ettigine gore soylenecek tek sey kaliyor, yukaridaki arkadasimin dedigi gibi amin amin amin amin amin amin 8)
Sevgiyle Kalin ...
Ben Fıratın hala Aslıya biraz acele ediyoruz benim kaygılarım var demediğine şaşıyorum.bu evliliğin gerçekleşmemesi lazım. Naz sana güveniyorum, şu Aslıya yap yapacağını. Ne yüzsüz bu Aslı ya. ben Fıratın bir bahane ile eylüle sarılmışken Aslıya yakalanmasını istiyorum belki o zaman vazgeçer Aslı bu işten.
Yapimci TMC olunca bir istanbul masali fiyaskosundan sonra insan herseyi bekliyor ama umarim bu diziyi daha basinda bir baska fiyaskoya donusturmezler. Firat gibi akli basinda, belli degerlere sahip bir adamin, kaprisli, kendini ve haddini bilmez bir simarik bir kadinin elinde oyuncak olmasini anlamiyorum dogrusu. Neticede zorla evlenmek diye bir sey mi var bu hayatta . Daha yeni karar aldik, acele nikaha ne gerek var dese, bir parca sesini cikarsa butun mesele cozulur, naz o cadinin hakkindan nasilsa gelir. Ustelik bu tavir bir parca tutarsiz gorunuyor. Cunku, 15 bolumun sonunda anladigimiza gore Firat, oyle kuru gurultuye pabuc birakacak bir karakter degil, babasina karsi gelebilen bir adamin asli karsisinda boynu bukuk cocuk tavirlarina girmesi hic makul degil . Ey senaristler sonra sizin de geyik senaryo aciklamalarinizi radikalde okumayalim yani !!!!!!!!
Sevgiyle kalin ...
Aslı vazgeçmez öylebir karakter değil.Vazgeçme niyeti olsa idi Fırat'ın tereddütünü anlardı. Bu evliliğe naz engel olacak. Ondan sonra iş Fırat'a kalmış.
Umarım yağmur zamanını da çok uzatmaz bu sezon bitirirler. BİM'e benzemesini istemiyorum.
gecen bolumun sonunda olan konusma firata ne yapmak uzere oldugunu anlatan kpasamli bi konusmaydi. eylul firatin neyaptigini bence ona ozetlediki buda firatin biraz olsun aklini basina getirir dusuncesindeyim. usteki arkadaslara kesinlikle katiliyourm eger sacmalanacaksa LUTFEN tadinda birakin
dizi günden güne süper bir hale geliyor. özellikle son konuşma mükemmeldi. bence bu nikah olayı olmayacak. dizi ne kadar uzatılabilir bilmiyorum. ama çok uzaması dizinin kan kaybetmesine neden olur.
gerçekten çok güzel bir dizi ama uzadıkça sıkılan yine biz olacağız. mesela bir istanbul masalı. benim için ilk bölüm kadar heyecanlı her bölümü. ilk bölümden aldığım lezzsetle izliyorum dizimi ama herkes benimle aynı görüşte değil. çok tepkiler alıyor.
bana gore Naz mutlaka Asli ve Firat nikahina engel olmali.
bence bir şekilde fırat cayacak
Bu dizi carsamba aksamlarina ayri bir renk katiyor. Sahra gibi muhtesem bir yapimin ardindan begenerek izedigim nadir dizilerden biri. Umarim bu sezon sonu tadinda birakarak muhtesem bir finalle sona erer. Ayni sey Sahra icin de gecerli. Yoksa her ikisi de BIM ve Melekler Adasi gibi izlenmemeye ve biktirmaya baslarlar.
selam dün akşamki bölüm çok güzeldi aslı artık iyice gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor.fıratın erteleyelim demesi bana biraz tehlikeli geldi aslıya hala ümit veriyor gibi
:(
kesinlikle evet eylüle karşı küçükte olsa bir ip ucu dahi vermeliki eylül aslı ya karşı daha güçlü durabilsin
Harika bir bölümdü. Ben Naz'ın nikaha engel olmasını beklerken Fırat kendi kararını verdi ve Aslı'ya byebye dedi.
Şimdi bende Fırat'ın Eylül'e da ha açık olmasını bekliyorum. Ayrıca Eylül'ün diğer çocuklarla da iletişiminin kuvvetlenmesi iyiye işaret.
Eylül'ün Aslı'ya diklemesi çok hoşuma gitti.
İçinde ki espiriler bu diziyi daha çok sevmeme neden oluyor. Keyifle izliyorum. Ancak bir TMC yapımı olduğu için içten içe de bir endişe duyuyorum.
haklısın fellini hem tmc hemde senarsitlerden biri bim den aydın üredi yanılmıyorsam keyifle izliyorum ama çok da dikkatli davranıyorum
Fragman'ın aşk dolu olduğuna çok sevindim. Tabiiki bu aşk okadar kolay ilerlemeyecek. Çocukların bir dadıyı kabul etmeleri başka birşey anne'ye evet demeleri başka bir şey. Muhtemelen sorunlar yaşanacak. Ama birbirlerini anlamaları güzel olacak.
arkadaşlar fragmanı izledim fıratla eylül çok mutlu hep beraberlerdi sanırım bu hafta çoğu şey netleşecek aslı da durmadan ağlıyordu ama bunu haketti vallah çarşambayı zor bekleyeceğiz :wink:
varya simdi ilk bolumlerin tekrarlarini verdiler sirf belki yeni bolum fragmanini gorurum diye reklamlarda bile show acik kaliyor yinede birturlu goremedim yaaa. artik evdekiler benimle dalga gecmeye basladilar... :cry: :cry:
bize yeni bolum hakkinda bilgi verdigin icin saol wolfman :wink:
Asli, hem aglasin hem de hamlet ten alintilar yapmaya devam etsin. Artik bence ona daha cok kral lear gider ama tabi yine kendi bilir 8)
Eda nin da Eylulle yakinlasmayi basarmasi bence cok iyiye bir isaret. Ne de olsa, ikircikli yollarla basi belaya girince, yalanla dolanla onu kurtaran Asliydi, ama simdi durustlukle kazanacaklarinin daha cok oldugunu Eylul sayesinde gordu.
Ben bu diziye resmen asik oldum. Her izledigimde sonu BIM e benzemesin diye dua etmekten bir hal oldum. Tamer Karadagli yi tebrik etmek icin yeterli sozcukleri bulamiyorum. Sesi ve sesini kullanmasi muhtesem. Cok basarili bir dublaj sanatcisi idi zaten ezelden beri ama bunu diziye bu kadar basarili yansitmasi harika. Mesela son bolumde eda hakkinda konusurlarken , Eylul e bir "nedir " deyisi vardi, daha ornegi cok. Dikkat edin arkadaslar, Eylulle konusurken sesinin tonu degisiyor. Turk sinemasinda jon yok diyenlerin dikkatine kahkahalarim esliginde sunulur 8)
Arkadaslar ben birseyi merak ediyorum. Bu carsamba aksamlari Yanik Koza baslicakmis ya, saat 8'de... Bu ne demek oluyor? Yagmur Zamani bitecek mi yakinda? Bitmesin...
niyeki yağmur zamanı avrupa yakası ve sahranın saatinde başlamıyor. Ve yağmur zamanından önceki saat boş yağmur zamanın saatinde değişklik olacağanı zannetmiyorum değişmez.
Yanık kozayı merak etmiyoum çünkü yavuz bingöl oynuyor. :x :x :x
fragmani izledim, cok duygusaldi..fondaki muzik de super..insaallah yakinda bir albumu cikar..
asli kahrolmus resmen, son darbede eylul ve firat'i sahilde gormesi oluyor gibi.. eylul'unde keyfine diyecek yok, ne kadar guzel guluyordu..firat'in eylul'e gonderdigi kacamak bakislarda yakiyordu resmen.
her hafta daha da guzel oluyor, benim de tek dilegim BIM'e cevirip rezil etmemeleri diziyi..
Fragmandan anladigim kadari ile, Firat cocuklara erteleme kararini acikliyor. O kacamak bakislar, Naz, Eylul e sarildiginda oluyormus gibi geldi. Asli nin perisan hali beni cok mutlu etti. Baskasinin mutsuzlugundan kendine mutluluk cikarmaya calisirsan bu sana haktir. Oyle hem kendini hem de eline gecen herseyi parcalarsin, en iyi gunu fragmandaki hali olsun diyorum !!! Ben de cok kotuyum yani 8) ama hak etmedi mi simdi siz soyleyin ?
Tabi bu senaristler belli olmaz. BIM in hali ortada, bu diziyi de rezil etmemelerini umuyorum.
Sevgiyle Kalin ...
bu sabah showdaki magazin programinda t karadaglinin bir ropartaji vardi onu gordum
eylulle firat arasindaki ask yavas yavas gelisiyor dedi. yanliz ne firat eylule nede eylul firata tam olarak acilabiliyormus...
bide arada asli var o yuzden konu batya uzayacak karmasik durumlar olacak gibi birsey demi$ti sanirim.
bu arada bende gordum yeni bolum fragmanini cocuklara nikah olmayacak diyor eylul seviniyor evden gitmiyor sanirim...
asli agliyor sahilde eylulle firati goruyor.(bence ileriki bolumlerde eylulden intikam fln almak istiyecek...)
49 bölüm olduğu söyleniyor. bence fırat aslıya yaptığından pişman olacak ve onyüzden evlenecek...
evet dizi güzel tmc yine güzel bir dizi yaratmış müzikleri de dizi kadar güzel kıraç olunca güzel olmaması imkansız ben aradım müziklerini ama bulamadım bilen varsa internet adresini yazabilir mi?
valla dızı harıka devam edıyo umarım hep boyle devam eder
ya müzikleride dizi gibi çok güzel kıraç yine çok güzel müzikler yapmış hani bir şarkı var ya yeni yapmıştı
avutma beni ben biliyorum
avutma beni anlıyorum böyle gidiyordu bu şaekıyı nereden indirebilirim adres bilen varsa cvp yazsın lütfen
son zamanlarda bu dizi harika gidiyor yaaa
valla dun gordum cok karısıktı ya bı aglıyor gıbıler bı guluyo gıbıler...... fırat eddayı yıkıyo mehmette kavga edıyo fılan yanı akılmda kalan bu
Arkadaşlar size sorarken ben buldum yeni bölümü
HEPİNİZE İYİ SEYİRLER
Sevilen dizide bu hafta duygular ön plana çıkıyor, hayatın akışında beklenmedik çalkantılar yaratıyor. Eylül’ün Edda’da işlere yardım etmesinden herkes memnundur, hatta Naz bile durumdan hoşnutsuz değildir artık. Yeniden düzen oturmuş, başarılı sonuçlar elde edilmeye başlanmıştır. Ancak herşeyin fazlasıyla yolunda göründüğü bir aşamada küçücük bir olay Mehmet’le Fırat’ın karşı karşıya gelmesine neden olur. İki eski arkadaş, iki iyi ortak ilk kez ipleri koparma noktasına gelir. Diğer tarafta Eylül, Fırat’ın duygusal gelgitleri karşısında ne yapacağını şaşırmıştır. Bir yandan Çiğdem’in babasıyla ilgili sorunlar, diğer yandan Fırat’a nasıl davranacağını bilememesi, Eylül’e belki de ilk kez akıl danışacağı aileden birisinin, özellikle de annesinin yokluğunu bu denli yoğun hissettirir. Ne de olsa, “güven başka bir şeydir”... Yağmur Zamanı, hayatın renklerini; duyguları, umutları anlatmaya devam ediyor... Çarşamba akşamı Show TV’de...
harıkasın valal ellerıne saglıksuper bı bolum bızı beklıyoooo
gerçekten güzel bir bölüm olacak mehmetle fırat sanırım eylül yüzünden birbirlerine gircek fırat yine küçük birşeyi büyütecek buda eylülü kıskanmasından kaynaklanacak herhalde ama onların aşkı hoşuma gidiyor yavaş ve emin adımlarla gerçi fırat biraz zor biri ama eylül elinden geleni yaparsa sorun çıkmaz.
dün akşamki bölüm harikaydı özellikle son sahne fırat eylülü deli gibi kıskanıyor başkasının ona ilgi göstermesi onun delirmesine yetiyor.o yüzden etrafında kimse kalmıyor eylül dışında onu birtek o iyi anlıyor gelelim son sahneye eylülün konuşması mükemmeldi tutunacak bir dalı olmadığı bir rüzgarda yere düşeceğini köklerinin olmadığından bahsediyordu bir insanın hayatındaki en önemli şeyin güven olduğunu ağlıyarak anlattı fıratta bu konuşmadan çok etkilendi ve ben varım herzaman yanındayım der gibi eylülü sıkı sıkı sardı eylül fıratın göğsüne yaslanarak ağlamaya devam etti fıratta saçlarından öperek ona bir ölçüde güven verdi bu aşk çok güzel bir yolda ilerliyor.
yeni bölümün özetini gördüm arkadaşlar bu hafta çok daha güzel sahneler izliycez anladığım kadarıyla aklımda kalanları sizlerle paylaşmak istedim bir kere eylül ve fırat yemek yemeğe gidiyorlar sanırım fırat eylüle artık kendisine bey dememesini istiyor çünkü eylül çekine çekine sende istiyorsan artık kalkalım mı fırat diyor fıratta gülerek tabi eylül kalkalım diyor ve elini uzatıyor ondan sonraki sahnelerde eylüllün o süper gülüşleri gözüküyor fıratında eylülünde neşesi oldukça yerinde yanlız sonlara doğru gene fıratın üzgün tavırları vardı bakalım gene neler olacak...
evet tanıtımı bende gördüm gerçekten hoş bir bölüm olacak fırat eylülün konuşmasından baya bir etkilenmiş görünüyor artık güzel sahneler olsun daha çok yakınlaşsınlar birbirlerine bu aşk iyi gidiyor.
sonu başka aşklar gibi bitmese çok ama çok iyi olur bide biraz daha hızlı ilerleseler acaba tatile girecek mi bu dizi?
Ben Yagmur Zamani'ni begenerek izliyorum. Eylül ve Firat birbirlerine cok yakisiyorlar.
yalniz_kurt
21-06-05, 17:25
bu diziyi bir türlü sevemedim tamer karadağlı çok ama çok yapmacık geliyo ...
Öncelikle Herkeze Merhaba,
Yağmur zamanı olağan üstü bir dizi bence şuan en iyi dizi demek daha doğru olur.Oyuncu kadrosu, oyuncuların performansı , diziye olan ilgi gün geçtikce artıyor sezon finaliyle birlikte tatil'e girmesi kötü oldu, bare finali iyi bitirip girselerdi daha güzel olucaktı. Tamer Karadağlıyla Azra Akın çok iyi bir ikili oldular bu dizide,hatta azra akının ilk deneyimi olmasına rağmen sanki daha oncedende aktiristmiş gibi oynaması çok iyi bişey bence, Tamer Bey'e zaten bi sözüm yok performansının çok çok üstünde bu dizide.
İnşallah yağmur zamanı da uzun süreli bi dizi olur, tabi konuyu saptırmadan dewam eder inşallah....
Herkeze iyi günler.
Saygılarımla
bu diziyi bir türlü sevemedim tamer karadağlı çok ama çok yapmacık geliyo ...çok yanlış düşünüyorsun türkiyede tamer karadağlının üzerine oyuncu tanımıyorum. Türkiye nin en iyi aktörü Tamer Karadağlı.
şu anda Türkiyede gösterilen en iyi dizi Yağmur Zamanı ve en iyi oyuncu kadrosu yağmur zamanı na ait. hepsini çok tebrik ediyorum her hafta harikalar yaratıyorlar. özellikle Tamer Karadağlı her bölümde oyunculuk dersi veriyor.
bu diziyi bir türlü sevemedim tamer karadağlı çok ama çok yapmacık geliyo ...
Bencede çok yanlış düşünüyorsun, ya sen aktörlük tam ne bilmiyorsun yada hiç iyi bir aktör izlememişsin..Ben bu düşünceden bu tanıya vardım.
Yapmacık demişsin; halbuki adam hakkını vererek oynuyor, cıksın bakıyım ben tamer den daha iyi oynuyorum hakkımı vererek oynuyorum diyen...
Erawe sana katılıyorum. Bence kasitli olarak buraya yazi yazmis. Tamer Karadagli Turkiye'nin en iyi aktoru. Merak ediyorum. En begendigi aktor kimmis? Mali olmasin.
Su anda merakli bekledigim tek dizi yagmur zamani. Vallahi zamanin bir an oncce gecmesini istiyorum.
selamlar herkese arkadaşlar...yeni katıldım....:)
yağmur zamanı...tek kelimeyle nefesimi tutarak izlediğim(tamer karadağlı yüzünden:))....mükemmel bir dizi....çok çok çok hoşuma gidiyor bu dizi...tamer karadağlı için söyleyecek kelime bulamıoyroum ...süper bir oyuncu....süper karizmatik we yakışıklı.....azra akın rolünün hakkını weren bir oyuncu....kısacası herkes ama herkes..harika.......yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum..... :)
Yağmur zamanı Bir İstanbul masalını solayacak. Bundan eminim. Çünkü, bu dizide herşey var. Aşk, kıskançlık, çekingenlik, sevgi. Belki bunlar her dizide var ama, yağmur zamanı bu konuları çok farklı bir tatda bizie sunuyor. Alışılmışın dışında kaliteli bir sunumu var. Oyuncular ise harika. Tamer Karadağlı ve Azra Akın birbirlerine çok yakıştılar. ikiside çok iyibir oyunculuk sunuyorlar. Umarım bu dizi daha çok sezon sürer.
mizrak_tutucu
27-06-05, 15:08
Aliye varken, Yağmur Zamanı en iyi dizi demek doğru değil, hem de haksızlık. Aliye'nin oyuncuları, senaryosu ve sinemasal yapısı çok daha iyi..Yağmur Zamanı eğlenceli ve keyifli bir dizi, ama o kadar. Ilk yılında Bir Istanbul Masalı'da Yağmur Zamanı'ndan çok daha guzeldi. Yağmur Zamanı, gerçekçi olamayacak kadar masalsı, masal olamayacak kadar gerçek ogeler taşıyan melez bir dizi. Aliye sinema tadında bir dizi.
Tamer Karadaglı da cok iyi bir oyuncu degil. Seneler once cok daha iyiydi. Cocuklar Duymasın ve Yağmur Zamanı'nda benzer tipler oynaya oynaya oyunculugu unuttu. Cok abartılı mimiklerle oynuyor ve hep aynı tip insanları canlandırıyor. Gizli duygusal, maço, sert erkekler. Farklı tipleri oynamaktanve oyunculuğunu çeşitlendirmekten çekiniyor adeta. Al Pacino, Daniel Day Lewis iyi oyunculardır. Gurbet Kadını'nın baş rol oyuncusu cocuk, Ozan Guven, Şener Şen'e iyi oyuncu denir, Tamer Karadağlı'ya değil.
Sevgili Mizrak Tutucu.Yağmur zamanı için masal gibi diyorsun, Bir İstanbul Masalını övüyorsun.Adı üstünde masal olan Bir İstanbul MASALI. Tamer Karadağlı ya nasıl olurda iyi bir oyuncu değil dersin. O, her yönüyle çok iyi bir oyuncu. Onun kadar ses tonu güzel olan, yakışıklı olan, uzun boylu olan, karizmatik olan, iyi rol yapan ve ingilizceyi çok iyi konuşan, bu özelliklerin hepsine sahip kim var? Lütfen, biraz mantıklı olun. Yağmur zamanı , konusu çok alışılmış olan bir hikayeyi çok farklı ve çok kaliteli bir sunumla bizlere sunuyor. Önyargısız bir şekilde bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim.
nasıl böyle bir yorum yaparsın anlamıyorum bende aliyeyi beğenmiyorum sürekli hüzün sürekli göz yaşı hiçmi iyi birşey olmaz dizide türk halkı yeterince ağlıyor zaten. Tamer Karadağlıya gelince mükemmel bir oyuncu tartışılmaz bende aliyedeki oyuncuları beğenmiyorum hepsi yapmacık.
Aliye varken, Yağmur Zamanı en iyi dizi demek doğru değil, hem de haksızlık. Aliye'nin oyuncuları, senaryosu ve sinemasal yapısı çok daha iyi..Yağmur Zamanı eğlenceli ve keyifli bir dizi, ama o kadar. Ilk yılında Bir Istanbul Masalı'da Yağmur Zamanı'ndan çok daha guzeldi. Yağmur Zamanı, gerçekçi olamayacak kadar masalsı, masal olamayacak kadar gerçek ogeler taşıyan melez bir dizi. Aliye sinema tadında bir dizi.
Tamer Karadaglı da cok iyi bir oyuncu degil. Seneler once cok daha iyiydi. Cocuklar Duymasın ve Yağmur Zamanı'nda benzer tipler oynaya oynaya oyunculugu unuttu. Cok abartılı mimiklerle oynuyor ve hep aynı tip insanları canlandırıyor. Gizli duygusal, maço, sert erkekler. Farklı tipleri oynamaktanve oyunculuğunu çeşitlendirmekten çekiniyor adeta. Al Pacino, Daniel Day Lewis iyi oyunculardır. Gurbet Kadını'nın baş rol oyuncusu cocuk, Ozan Guven, Şener Şen'e iyi oyuncu denir, Tamer Karadağlı'ya değil.
Mizrak arkadasım sadece sana gülüp geçiyorum, aliye deki kadro yılların deneyimi tiyatroculardan mı oluşuyor sorarım sana, sinemasal yapı nasıl oluyor anlatırmısın_? bence kendinde bilmiyorsun. Yağmur zamanı bir ailenin gunluk yasantısını anlatıor, aliye napıyor peki bi kadın cocuklarıyla yaşamını surdurmesi sence sinemasal bişey mi. Yane yazını okuyunca sinirden patladım,
Daha sinemadan haberi olmayan insanlar gelmiş buraya yazı yazıyor yok boyle bi olayya, allah aşkına bişey sorucam en alta yazmışsın Al pacino felan , ozmn keanu reawes de yeni bir oyuncu ama matrix le unlendi vede en iyi oyuncu secildi oscarda bunu neye baglıyorsun 1 film ile oscar aldı, belki bu bilgiyide bilmiyorsundur. Kısacası sinemadan anlamayan insanların veya oyunculardan anlamayan insanların gelip burda ille bişeyi kötülüycem diye yazı yazması çok kötü, eğer kendi dizini övmek istiyorsan gider onun başlığı altına översin lütfen bi daha gelip de bu başlığı kirletme
Erawe bosu bosuna sinirlenme. Hayir oyle bir dusuncesi olan bir insan gelip bizim kosemizde boyle birsey yazmaya niye gerek duyuyor. Bizim de begenmedigimiz dizi ve oyuncular var onlarin sayfalarina karalayici bir sey mi yazmamiz lazim. Bu cok terbiyesizce ve seviyesizce bir sey. Amac belli. Hic bosu bosuna bunlarla muhatap olmamak lazim. Tamer Karadagli sen cok iyi bir oyuncusun. Yagmur Zamani da en iyi dizi.
mizrak_tutucu
28-06-05, 11:36
Farklı fikirleri kaldıramayacak kadar kendinize guvenmiyorsunuz demek ki. Tamer Karadağlı ne kadar Ingilizce bilir bilmem, hiç konuşurken dinlemedim. Kendisi bildigini iddia ediyor. Varsayalım ki harika biliyor.
Ingilizce bilgisinin iyi oyunculukla hiç bir ilgisi yok ki. Şener Şen iyi İngilizce bilmiyor diye kotu oyuncu mu yani?
Doğru, Tamer Karadağlı boylu poslu, hoş, sesi de guzel, karizmatik bulanlar da olabilir. Ama bu iyi bir oyuncu oldugu anlamına gelmiyor ki...Ferhunde Hanımlar Dizisinde cok daha cesitli bir oyunculuk sergiliyordu. Son senelerde kasılmaktan oyunculugu unuttu.
Adamı çekici bulmanız - ki zevkler ve renkler tartışılmaz- iyi oyuncu olmasını gerektirmez. Yağmur Zamanı'nın iyi reyting alması iyi dizi olmasını gerektirmiyor. Zevkle seyredebilir, bayılabilirsiniz ama bu Yağmur Zamanı'nı iyi bir dizi, Tamer Karadağlı'yı da iyi bir oyuncu yapmıyor.
Kotu olan şeyleri de zaman zaman beğenmek ayıp değil ki, niye kendinizi iyi oldugu konusunda ikna etmek istiyorsunuz ki? Ben Bir Istanbul Masalı'nı zevkle ve bayıla bayıla izliyordum. Ama bunun nedeni, harika bir senaryosu ve oyunculuğu olması değildi. Bir çok ogenin iyi bir bicimde harmanlanmış olması, iyi bir kaçış filmi olmasıydı. Bu ozelliğini kaybettiği anda problem başladı zaten.
Tamer Karadağlı'yı isterseniz cok sevin, hayran kalın onu beğenin ama ondan karizmatik buldugunuz icin hos buldugunuzu da kabul edin. Tamer Karadağlı iyi bir oyuncu değil, sevmeniz için iyi olması da gerekmiyor.
yağmur zamanı güzel dizi ama şu azrada biraz daha güzel oynasa yaa!... beceremiyo doğruya doğru...tamer karadağlı 1 numara.... ;)
Ne guzel yazmissin zevkler ve renkler tartisilmaz diye. Peki sen niye bu forum sayfasina yazmaya gerek duydun. Cunku bu Yagmur Zamani ile ilgili yazilarin oldugu bir yer. Sen kimi seviyorsan git orada yaz. Onu öv. Kimse sana bir şey demez. Ayrıca herkes aynı diziyi sevseydi, seçenek olmazdı öyle değilmi? Sen Bir İstanbul Masalını sevmişsin (ki bende büyük bir zevkle izliyordum) git onun forum sayfasina beğenilerini yaz. Ama bizim kendimizce birşeyler yazdığımız buraya iğneleyici, aşağılayacı yazılar yazman hoş değil. Seni esefle kınıyorum.
Tamer Karadağlı Türkiye nin yetiştirdiği en iyi oyunculardan biridir bu değiştirilemez ve zaten değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. ucuz karalama kampanyalarıyla hiç bir yere varılmaz bunun örnekleride görülmüştür. çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.
ssturk34_T
28-06-05, 15:28
Buralarda dolasırken tesadüfen bu bölümü gördüm ve ciddi bir Yağmur zamanı seyircisi olarak burada bulunmam gerekir diye düşündüm. Bir kaç yorumu okuyuncada diziye haksızlık edildiğini düşündüm.. Bir arkadaşımız hem diziyi hemde Tamer Karadağlı'ye yerlerde sürüklemiş.. Herkesin zevki farklıdır diye bir ifadeyle başlamış bir yorumuna bende kendisiyle hem fikirim ama yanıldığı nokta Aliye ve Bir İstanbul Masalı ile karşılaştırması.. Ve işin ilginç tarafı Yağmur Zamanı için Masal demiş Karşısına Bir İstanbul Masalını koymuş.. Yağmur Zamanı evet basit bir konuyu işliyor tıpkı Bir iİstanbul Masalı gibi ama Dizinin içeriğine girdiğinizde bu senaryonun bir alide 7'den 77'ye herkesin rahatlıkla izleyebileceği bir kurgu ve oyuncu kadrosunun oluşturulduğunu farkına varamamış.. Ben Aliye ve Bir İstanbul Masalını hiç seyretmedim ama bunlar çok kötü bir dizi diyebilirmiyim hayır oyuncuları çok kötü diyebilirmiyim asla.. Ama konuları onlarında çok basit, ama senaristlerin yaptıkları nedeniyle nasıl en fanatikleri tarafoından bile yerden yere vurulmaya başlandığını ben bile farkettim.. Bu nedenle kıyas yaparken elma ile armutları karıştırmayalım arkadaşlar.. Ve Tamer Karadağlı'nın oyunculuğu ile ilgili fazla konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum.. Hepsinin kendine has bir stili var burdada kıyaslamayı yanlış yapmayalım lütfen Tamer Karadağlı bugün Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en iyi aktörlerden biridir..
mizrak_tutucu
28-06-05, 17:02
En azından forumunuza hareketlilik kattığıma sevindim.
Ben zaman zaman Yağmur Zamanı'nı seyreden bir kişi olarak, bu foruma yazmaya hakkım oldugunu dusunuyorum. Bu bolumde sadece ovgu yazılarını yazanların yeri oldugunu yazmak, eleştiriye kapalı, kendi çalıp, kendi soyleyenlerin, farklı gorusleri duymaya bile tahammul edemeyenlerin forumu olacagi anlamına geliyor ki, forum kelimesinin "kelime anlamına" aykırı bir yaklaşım.
Dizi forumlarının sadece ovgu ve karşılıklı hayranlık ifadelerinden başka eleştirilere de açık olduguna inanıyorum.
Yağmur Zamanı'nda Tamer Karadağlı'nın sesinin guzelliğine, Hasibe Eren'in oyunculuğuna itirazım yok, ama herkes Tamer Karadağlı'nın iyi bir oyuncu oldugunu dusunuyor diye ben de oyle olmak zorunda degilim. Sinema, edebiyat ve oyunculuktan cok da iyi anladığımı da belirtmeliyim. Burada anlaşılan sorun iyi oyuncudan neyi anladığınız.
Biri Mali'yi beğendiğim yorumunu getirmiş. Hayır, Mehmet Ali Erbil'in de iyi oyuncu oldugunu dusunmuyorum. Ogrenciyken oynadığı Kuheylan performansının harika oldugu soylenir ama ben kendisini hiç iyi oynarken gormedim. Ovule ovule, hep aynı tur rolleri oynaya oynaya bir zamanlar gerçekten var olan yeteneğini kaybetmiş...Işleyen demir ışıldar sozu oyunculuk için de geçerlidir. Hep aynı rolleri oynayan, egosu şişen/şişirilen oyuncular kendilerini geliştiremezler.
Bu nedenle hayranı oldugunuz Tamer Karadağlı'ya da iyilik yaptığınızı dusunmuyorum. Adamcağız kendini kasmaktan vaz geçse, seslendirmede gosterdiği yetenek ve çeşitliliği birazcık kendini geliştirmeye verme, bugun oldugundan çok daha iyi bir oyuncu olabilir.
Kim iyi oyuncudur. Rahmetli Sir Alec Guiness iyi oyuncudur. Brad Pitt çok çalışıyor, bir gun iyi bir oyuncu olacak. Ewan McGregor da potansiyele sahip ama Sir Alec Guiness'in potansiyeline Yıldız Savaşları'nın sonradan gelen uc bolumundeki performansına yetişemedi.
İyi oyunculuk gostergesi Oscar degildir. Oscar sinema endüstrisinin uzlaşma hesaplarının sonucu olarak verilen bir oduldur. Hem iyi hem kotu aktorlere Oscar verildigi cok olmuştur. Keanu Reeves Matrix'te iyiydi ama kendisi henuz oyunculuk yeteneğini kanıtlamadı. Seneler icinde aşama gosterdi, ama daha uzun bir yolu var.
Benim itiraz ettiğim Tamer Karadağlı veya Keanu Reeves'i beğenmeniz değil, bu beğeninin arkasına iyi oyuncu oldugu gerekçesini yapıştırmanız.
YaĞmUr_ZaMaNı
28-06-05, 17:02
ya adın her neyse kardeşim sen nasıl TAMER KARADAĞLI'ya iyi oyuncu değil dersin :mad: :mad: :mad:
YAĞMUR ZAMANINA gerçekçi olamayacak kadar masalsı diyorsun Bir İstanbul Masalı ne oluyoo peki???? o da masalsı olmuyor mu?? :mad:
Arkadasım kendin de dediğin gibi herkezin kendine gore'dir. Hayran olucağı aktör ama sonucta Tamer Karadağlıyıda yerden yere vurman gerekmez, hiç bir oyuncu yapmacık oynamaz bana gore, Elinden geldiği kadar oynar çaba sarf eder bir yere gelir vede suan Tamer Karadağlı çocuklar duymasınla çaba sarf etti, halkın gönlünde iyi bir yer kazandı daha sonra gene karsımıza cıktı Yağmur Zamanı ile vede burdada çok iyi bir rolu var aile babası olarak çok GERÇEKÇİ oynuyor bence burda... Bide forumlar hakkında bahsetmişsin senin forum anlayısın buysa ben bu anlayısa karsıyım, forum da eleştirirken yazıcağın cumlelere ve kelimelere dikkat etmelisin,kimseyi yerin dibine de sokmaya gerek yok.( Senin yaptığında bu Tamer Karadağlıya Karşı) Forum için bazı soylediklerinde haklısın illa herkez iyi bişey yazmıycak ama kimseninde başka bir kimse hakkında ağır konuşması yanlış, tamam ben begenmiyorum dersin olur biter zaten bu gorusune saygı duyarım ama senden ricam boyle başkalarının hakkında yazıcam diye ileri gidipte o kişiyi aşagılama...
Saygılarımla...
Bide post'unda yabancı oyunculardan bahsetmişsin + bide bana gonderme yapmıssın ben illa oscar alan iyi bir oyuncu demiyorum ama sonuçta oscar veren juri de tecrubeli aktörlerden oluşuyor.Yıldız savaşlarıın bütün bölümlerini izledim ordaki oyuncuların performanslarınıda tektek gordum gercekten bir donemden sonra coken vede yukselen oyuncular var.Yabancı olarak beğendim oyuncu John Travolta, George Cooleny(soyadını yanlıs yazmıs olabilirm sorry)
yane bunları tanıyorsan nasıl oynadıklarınıda bilirsin. Neyse ben şimdilik cıkmak zorundayım sebebi işteyim.. Bu arada eleştirilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim....
mizrak_tutucu
28-06-05, 20:34
Tamer Karadağlı'yı yerden yere vurmadım. Sektor icinde yer alan bir cok kıdemli yonetmenin, yazarın, kameraman ile paylaştığim gerçek gorusunu yazdım. Yazdığım hiç bir metinde de terbiyesizce bir ifade kullanmadım. Forumun kelime anlamına uygun olarak, en azından bazı kavramlarda yaşanan karmaşaya son vermesi amacına hizmet edebileceğini dusunuyorum. Bu kadar hayranı olan karizmatik karakterlere, iyi oyuncu yerine "star" demek daha dogru.
Tamer Karadağlı'nın "star" oldugunu soylerseniz, buna katılırım. Ancak her starın iyi oyuncu olması gerekmiyor, soylediklerim Tamer Karadağlı'nın farklı ortamlarda iyi oynama potansiyeli olmadığı anlamını da taşımıyor.
Ben sadece Tamer Karadağlı'nın Yağmur Zamanı ve Çocuklar Duymasın'da iyi oyun çıkarmadığını soyluyorum. Örneğin Hülya Avşar da stardır, iyi oyuncu değildir. Bazı starlar iyi oyuncudur, bazıları değildir. Her iyi oyuncu da star değildir. Orneğin Richard Burton hem star, hem de iyi oyuncudur. İçki ve iç çelişkilerinin karmaşasında yeteneğini bir miktar heba etmiştir; ama iyi oyuncudur. Ingilizceyi en iyi kullanan, en etkileyici sese sahip olmanın yanısıra farklı rollerin ustesinden gelmeyi bilmiştir.
Star, farklı bir ışığı ve karizması olan, seyircinin şu ya da bu şekilde yakın bulduğu kişidir. İyi oyuncu olmasa da, onu seyretmeye hevesli hayranları vardır. Mehmet Aslantuğ da bu anlamda bir stardır.
Iyi oyunculuk ise oyunculuk tekniklerine hakimiyet ister. Çirkin olmalarına karşın Mustafa Uğurlu, Ahmet Uğurlu ciddi oyun kabiliyeti olan oyunculardır. Keza Burak Sergen. Yakışıklı jönler içinde Halit Ergenç kabiliyetli gozukuyor, ama onun da gelecek seneki oyununu gormek gerekecek.
Iyi oyuncu elinden gelen herşeyi yapan kişi değildir. Elinden gelen herşeyi yapan kişiye, yaptığı işe saygı gösteren kişi denebilir olsa, olsa. Bu da başlı başına bir değer ve takdire şayan bir ozelliktir ama insanı yine de iyi oyuncu yapmaz.
Bir arkadaş George Clooney'i ornek vermiş. Clooney de, Keanu Reeves de star tanımına uyan kişiler. Clooney'nin populer filmlerinin çoğunda harika bir oyun çıkardığı soylenemez, ama yetenekli. Brad Pitt de bir star ama iyi oyuncu olmaya çalışan bir star. Fight Club'daki oyunu iyiydi örneğin. Farklı roller oynamaya gayret gosterip, repertuarını genişletmeye çalışıyor. Tom Cruise da bir star ama o da oyuncu olarak saygınlık kazanmak peşinde. Genellikle Amerikalı aktorleri ornek gosterdim, çunku Rus veya Alman aktorlerden soz etsem cok fazla insanın onları tanıyacağını sanmıyorum.
Bana verilen orneklerin çoğu star oldugu icin, buyuk bir kesimin star ile iyi oyuncu kavramlarını karıştırdığını dusunuyorum. Dunyanın en iyi oyuncularının İngiltere'den çıktığı soylenir. Muhteşem bir tiyatro geleneği, BBC gibi bir televizyon kurumları ve yüzyıllara yayılmış bir aktörlük geçmişleri oldugu icin orneklerimin çoğunu İngiliz aktörlerden seçtim. BBC'de yayınlanan dizilerde oynayan oyuncuları başka bir dizide seyrettiğiniz zaman hemen tanımazsınız. Vucut dili, sesi, diksiyonu, hareketleri değiştiği için tanımak için ekrana dikkatle bakmanız gerekir. İyi oyuncu, her girdiği karakterle kendini yeni baştan yaratan kişidir. Tamer Karadağlı'yı eleştirmemin nedeni de bu. Garip garip dizilerde oynamayı tercih eden, oynayacağı dizileri para dışında hangi kriterle seçtiği meçhul gozuken Tardu Flordun, kendisinden çok daha yetenekli gozukuyor. Tardu Flordun en azından diziden diziye mimik ve vucut dilinde oynamalar yapması gerektiğinin farkında.
Yağmur Zamanına masal diyorum, çunku yetiştirme yurtlarının durumunu biliyorum. Cocuk hakları konusunda yoğun çalışan biri olarak, anlatılanların masal oldugunu dusunuyorum. Gece kluplerinin de farklı dinamiklerle işletildiğini biliyorum.
Bir Istanbul Masalı'nı da adı ustunde masal oldugu icin tercih ediyordum. Bu da bir masal aslında ama masal degilmiş gibi yapıyor. Insanların neden masalları seyretmeyi tercih ettiğini de biliyor ve bu seçimi de anlayabiliyorum.
Ama seçimlerle gerçekleri karıştırmanın zaman içinde sorun yaratacagini biliyorum. Bu forumda yazanların cogunun cok genç oldugu hissine kapıldıgım icin, oyuncu/Star kavram kargaşına son vermenin yerinde olacagini, en azından bu konunun tartışmaya açılması gerektigini dusundum. Insanlar surekli olarak karşılıklı alkış tutarak ne kadar ileri gidebilirler ki? Kimi zaman eleştiriyi kaldırmayı ogrenmek ve eleştirilerin arkasında yatan mantığı incelemek hem seyircilere, hem de hayran oldukları oyuncuları daha fazla yarar sağlayabilir.
"En buyuksun, kim tutar seni, Hollywood bekler yolları" demenin de egoları şişmeye eğilimli aktorlere fayda sağladığını sanmıyorum. Ben yazıma inşallah Tamer Karadağlı daha guzel oynar, kendine donup baktığında eksiklerini daha çok gorur ve Oscar alacam turu konuşmalar yapmak yerine oyunculugunu geliştirmeye çalışır diyerek son verecegim.
Forumlarımızda çeşitlilik olması gerçekten çok güzel...
Sevdiğimiz bir diziye eleştiri yapılmasını da böyle algılamalıyız...Herkesin hakaret boyutuna varmadıktan sonra bu sayfalarda yazı yazmaya hakkı var."İzlemiyorsan burada yazma,izlediğin dizinin foruma git yaz gibi cümleler hç doğru değil..."
Herkesin düşüncesine saygı duyalım...Saygılar...
@mizrak_tutucu:
Star ve Oyuncu kavrami ile ilgili düsüncelerin hosuma gitti, böyle kaliteli yazilar görmek güzel.
(Herkesin görüsüne lütfen saygili olalim, isteyen istedigi basliga yazmakta özgürdür!!!)
Saygilar
Rose
sarışınmaviş
29-06-05, 21:16
gerçekten güzel bir dizi
Dun Çarşamba idi ve biz önceleri bugünün gelmesini ne çok beklediğimizi hatırlayınca içimi hüzün bastı.. Sabırsızlıkla Carsambanın gelmesini beklerdim. Zaman gecmek bilmezdi. Simdi Yagmur Zamaninin saatinde baska bir diziyi gorunce cok kotu oldum.
Fun sitemizde bir arkadasımızın yazdigi bir yaziyi sizlerle paylasmak istiyorum. Hepimizin bu diziye nicin baglandigimizi anlatiyor. Tesekkurler Ro{MaN}tiC.
Eskiden sadece diziler vardı... izlerdik bir aksamımzı doldurmak icin... sonra ertesi sabah kalktıgımızda unutmus olurduk ... bir sonraki bölüme kadar...hepsi birbirinin aynı diziler iste...
sonra birisi geldi.. adı yağmur zamanı... karakterler ilgi cekiciydi... huysuz fırat... masum ve güzel eylül... tutkulu ve narin aslı...ehlikeyif ve sadık mehmet... ne yaptıgını bilmeyen tatlı lerzan... ve digerleri... biz cok sevdik onları... her hafta yeni bölümlerini hatta tekrar bölümlerini bile ekran basına cakılı izledik... günü geldi isleri günü geldi arkadasları , günü geldi dersleri ektik onlar icin... bir hayat tarzı oldu yagmur zamanı bizde...
yasanamayan ama hep arzulanan askları, dostlukları verdi bize her saat her dakika... aklımızdan cıkmaz oldu... sahilde lodosu solurken aklmıza geldi fırat ın aslı nı kederlenmeleri... iki kadeh rakı atmaya kalksak hemen nevzat babanın yerinde olmayı diledik... mehmet le fıra la... avustralya ya antipati duyduk sonraları... kangurulara ... eylül ü kıskandık her kangurudan...
yagmur yagıp da yerlere carpmaya basladığı zaman hep o dansa davet eden giris müzigi geldi aklımıza...kederlendigimizde onun müzikleri cınladı kulagımızda...
anlayacagınız biz onlara tutku ile derin bir ruh bagı ile baglandık...
Romantic arkadasımıza çok teşekkür ediyorum, kendisi duygularımızı cok güzel bir ifadeyle dile getirmiş.
Ben mesela onceden hiç televizyona bakmazdım,gün boyu film kiralar oturur pc'de onları izlerdim. Ama bi aksam baktım Yağmur Zamanı diye bir dizi var, oturdum konusu güzel geldi izledim vede o andan itibaren dizinin,oyuncuların hayranı oldum. Her hafta çarşamba buyuk bir sevgi ve heycanla diziyi bekledim
hatta dizinin şuan 26 altı bölümü bilgisayarımda duruyor unutmamak için indirdim :)
Yağmur Zamanı sayesinde yeni arkadaşlar edindim cok iyi insanlar hepside forumlardan, hergun sohbet ettik,tartıstık, bir birimizi tanıdık onlara bu arkadaslıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum...
Saygılarımla
Bence su an tv lerde oynayan en iyi dizi.
Arkadaşlar Yağmur Zamaninin Gelecek Bölümleriyle Ilgili Tahminleriniz Varmi Benim Tahminim Eylül Ile Firat Arasinda Problemler Artacak Ve Firat Yeniden Asliya Dönmek Zorunda Kalacak .
Yorumlarinizi Bekliyorum Duyrulurrrrrrrrrrrrr
Fırat ve Eylül arasında birşeyler olduktan sonra, araları bozulabilir. Eylül, Aslıyı kıskanmaya başlayabilir. Çünkü, Aslı tekrar işe dönecektir. Fırat ta, Eylülü Eroldan kıskanacağı için, bir süre sonra araları bozulabilir.
sahipsizrenk
09-07-05, 04:33
merhaba tamer abi nasılsınız yimisin günün iyi geçti mi :cool:
bu ne ya çok komik.
diziye gelince ne biliyim sevdiğim yerleride var sevmediğim yerleride.
ama genel olarak güzel bir dizi diyebilirim.
Yağmur zamanında en cok beyendıgım fıratla eylül ün askı sızce???? :confused:
şu an tamerin karakterinin uyumsuzluğuna dakikasının dakikasına tutmamasına gıcık oluyorum..
mizrak_tutucu
10-07-05, 12:01
Tamer Karadaglı'ya bayılmadıgım malum ama cizdigi tutarsız karakter senaryodaki belirsizlikten kaynaklanıyor sanırım. Patolojik derecede kıskanc bir adamın portresi, bu tip insanlar da hızlı ruh hali degisimlerine yatkın olurlar. Buradaki sorun kıskancliğin turunde...Bu tip insanlar, başkalarına gosterilen en ufak bir ilgi kırıntısını bile kıskanırlar (Eylül'un Naz'a ilgi gostermesi, yetiştirme yurdundaki cocuklarla ilgilenmesi gibi)...Ileri durumlarda kendi ogullarını kıskanan babalar bile gorulebilir.
Dizide Fırat'ın kıskançlığı bir garip, bazı kisilere karşı kıskanclik duygularını kontrol edebiliyor, bazılarına karşı edemiyor. Asıl sorun burada, ama bunun oyuncudan cok senaryodan kaynaklandıgını dusunuyorum. Bu tur aşırı kıskanclık duygularının kontrol edilebilecegini dusunmuyorum. Sonuçta bu da bir hastalık.
Dolayısıyla Fırat'ın kıskanclik duygularını inandırıcı bulmuyorum. Hele Fırat psikolojik yardım almadan kıskancligindan kurtulursa, kendi kendini duzeltirse senaryo iyice inanılmaz hale gelecek. Fırat'ta bastırılmış siddet ve ofke de cok guclu gozukuyor, adam adeta yuruyen ayaklı bomba...Fırat karakterinin profesyonel yardıma ihtiyacı var. Karısının intiharının da Fırat'ı guclu bir sucluluk duygusuyla birakmış olması lazım. Bu hikayeyi de bilmiyoruz aslinda.
ben diziyi bastan seyretmedimm sadece arasıra denk gelirsem seyrederimm seyretmediğimin tek nedenişdee tamer karadağlıı yüzünden yoksa bir tmc yapımını her halukardaa seyretderimmm
mizrak_tutucu
11-07-05, 10:07
Kıskançlık konusunda yazarken şunu soylemek istemiştim:
Insan Fırat'ınki kadar guclu kıskançlık ve ofke nobetleri geçiriyor ve mantıgını kaybediyorsa, kıskançlığı kıskandıgı kişinin ilgi gosterdigi diğer insanlara örneğin cocuğuna karşı da yonelir demiştim. Burada "normal" kabul edilen kıskançlıktan degil, patolojik bir kıskançlıktan soz ediyoruz. Adam kıskandıgı zaman ortalığı kasıp geçiriyor.
Bu tur kıskançlığın nedeni de sevgi degil, mülkiyet duygusudur. Fırat, kendi "mulkiyetinde" oldugunu dusundugu Eylül'u kıskanıyor. Bu duygunun sevgiyle beraber var olup, olamayacağı çok tartışmalı bir konu.
mizrak_tutucu
13-07-05, 23:13
Yağmur Zamanı dizisinde Aslı ile Fırat, Eylül ile Erol biraraya gelirse ve dizi bu şekilde biterse cok hos olur...Boylece hem herkesi şaşırtmayı başarır, hem de uzun vadede surebilme olasılıgı daha yuksek iki çift yaratmış olurlar...Ama bu iki ciftin, Eylül-Fırat ikilisinden daha iyi bir ikili olacagina herkesi ikna etmek icin ilginc gelişmeler olmalı...Belki de Fırat'ın paranoyak kıskanclıgı bu donusun,seyirciyi ikna girisiminin ilk hamlesidir.
Dizinin gelecek bolumlerinde neler olacaginin anahtarı, dizinin adında yatıyor olabilir. Dizide Yağmur adlı bir karakter olmadıgına gore, dizi herkesin hayatında huzunlu/yağmurlu ve bereketli gunlere gebe bir donemi anlattığı için Yağmur Zamanı olarak adlandırılmış olabilir. Eylül yeterince yağmurlu bir ay olmadıgı icin, dizinin adının Eylül'un kod adı oldugunu dusunmekte zorlanıyorum. Ama bu anlama geliyorsa dizinin adı Eylül zamanı anlamına gelir ki, bu da dizinin sonunda Eylül'ün o evden gidecegi anlamını taşıyabilir. Suregelen şeylerden bahsederken bilmemkimin zamanı denmez ki. Yağmur Zamanı'nın ne anlama geldigi konusunda dizide bir bilgi verilmişmiydi ?
Yağmur Zamanı dizisinde Aslı ile Fırat, Eylül ile Erol biraraya gelirse ve dizi bu şekilde biterse cok hos olur...Boylece hem herkesi şaşırtmayı başarır, hem de uzun vadede surebilme olasılıgı daha yuksek iki çift yaratmış olurlar...Ama bu iki ciftin, Eylül-Fırat ikilisinden daha iyi bir ikili olacagina herkesi ikna etmek icin ilginc gelişmeler olmalı...Belki de Fırat'ın paranoyak kıskanclıgı bu donusun,seyirciyi ikna girisiminin ilk hamlesidir.
Dizinin gelecek bolumlerinde neler olacaginin anahtarı, dizinin adında yatıyor olabilir. Dizide Yağmur adlı bir karakter olmadıgına gore, dizi herkesin hayatında huzunlu/yağmurlu ve bereketli gunlere gebe bir donemi anlattığı için Yağmur Zamanı olarak adlandırılmış olabilir. Eylül yeterince yağmurlu bir ay olmadıgı icin, dizinin adının Eylül'un kod adı oldugunu dusunmekte zorlanıyorum. Ama bu anlama geliyorsa dizinin adı Eylül zamanı anlamına gelir ki, bu da dizinin sonunda Eylül'ün o evden gidecegi anlamını taşıyabilir. Suregelen şeylerden bahsederken bilmemkimin zamanı denmez ki. Yağmur Zamanı'nın ne anlama geldigi konusunda dizide bir bilgi verilmişmiydi ?
Çok enteresan bir bakış açısı...
Bence derinlemesine düşünmekte fayda var.Eminim sonunda herkesin ilginç bakış açısıyla farklı şeyler çıkar ortaya...
forgetmenot
14-07-05, 14:15
Ben de Michelle gibi düşünüyorum.İnternet sayfalarına çoğunlukla hakim olan,'BayX'e yanıyorum.Bayan Z'ye bitiyorum.Ben Bay W için ölürüm.Ben Bayan P için dünyayı yakarım' mesajlarının arasında,yer yer derinlikli,insanı düşünmeye sevketen,değişik görüş açılarını yansıtan mesajların olması hiç fena değildir.
Benim de,madem konusu açıldı,'Yağmur Zamanı' ismiyle ilgili şöyle bir düşüncem var.Yağmur damlaları nasıl içiçe geçiyor,o büyük ailede de birinin sevinci diğer aile üyelerine de geçerek kocaman bir damla oluyor,ya da birinin acısı,üzüntüsü olduğunda diğer aile üyeleri bu olumsuzluğu da onunla paylaşıyorlar,acı çekenlerin sayısı artıyor.Belki de ailenin 'birlik ve beraberlik içinde olması,iyi ve kötü günde hep beraber olmaları ve başta Fırat bey olmak üzere kötü yönlerini törpüleyip,iyi yönlerini kuvvetlendirme çabaları anlatılıyordur.
Yeni bölümlerde Fırat ve Eylül arasında çok fırtınalar kopacağına,Fırat'ın öyle kolaylıkla Eylül'e açılmayacağına inanıyorum.Yine saçma sapan şeyleri mazaret göstererek,huzursuzluk çıkaracaktır.
Kıskançlık konusunda yazarken şunu soylemek istemiştim:
Insan Fırat'ınki kadar guclu kıskançlık ve ofke nobetleri geçiriyor ve mantıgını kaybediyorsa, kıskançlığı kıskandıgı kişinin ilgi gosterdigi diğer insanlara örneğin cocuğuna karşı da yonelir demiştim. Burada "normal" kabul edilen kıskançlıktan degil, patolojik bir kıskançlıktan soz ediyoruz. Adam kıskandıgı zaman ortalığı kasıp geçiriyor.
Bu tur kıskançlığın nedeni de sevgi degil, mülkiyet duygusudur. Fırat, kendi "mulkiyetinde" oldugunu dusundugu Eylül'u kıskanıyor. Bu duygunun sevgiyle beraber var olup, olamayacağı çok tartışmalı bir konu.
Arkadaslar demekki Tamer Karadagli cok iyi bir oyuncuymus. Cunku yazdiklarinizdan senaryonun hakkini verdigi sonucunu cikardim. Paronayak, kiskanc, dengesiz.... Adam rolunun hakkini veriyor. Cunku alinti yaptigim arkadas daha onceden Tamer Karadagli icin oyunculuk adina ilerleme kaydetmedigini yazmisti.Yukarida yazdigim karakter turlerini bir arada canlandirdigina gore pek de kotu bir oyuncu sayilmaz degil mi?
Dondu arkadasima katiliyorum. Eylul ve Firat'in arasina Asli girecek. Cunku Eylul ve Firat en son olaydan sonra birbirlerinden uzaklasacaklar. Belki de Eylul evden ayrilmak zorunda kalacak. Kimbilir.... Bu ayrilik doneminde Asli devreye girecek. Asli'yi son 5 bolumdur ozellikle siliklestirdiler. Iyi yaptilar. 27 Bolumden sonra Asli tekrar eski Asli olacak. Bence...
mizrak_tutucu
20-07-05, 12:25
Yazdıklarımın ve Tamer Karadağlı eleştirimin sonuna kadar arkasındayım.
Cocuklar Duymasın'da canlandırdıgı karakterin de maço, şovenist ve kıskanç bir karakter oldugunu dusunurseniz, kıskanç ve paranoyak bir oyuncuyu canlandırması başarılı oyuncu oldugu anlamına gelmiyor. Tamer Karadağlı tiyatro egitimi almış bir kişi oldugu icin, bir diziden digerine geçerken mimik, jest, vucut dili vs. gibi konularda canlandırdıgı kişiler arasında farklılıklar yaratmasını bekliyorsunuz. İyi oyuncudan kast edilen de bu zaten...Ben Tamer Karadağlı'nın bunu yapmayı başaramadıgını soyluyorum. Kızgınlık, ofke, kıskançlık anlarındaki jestleri aynı...Oysa canlandırdıgı kişiler farklı sosyal çevreler ve geçmişlerden gelen kişiler...Oyunculugun anahtarı da burada yatıyor...Kıskançlık, nefret, sevgi, ofke, aşk, mutluluk, huzun vs. gibi duygular evrenseldir; ama bunların ifade ediliş biçimi kişiden kişiye değişir. İyi oyunculuk bu duyguların canlandırılan kişinin ozelliklerine gore nasıl hayata geçirildigini belirler.
Pınar Altug da kotu bir oyuncu ama sonuçta kendisi oyunculuk egitimi almamış.Hakeza Azra Akın da oyle...Ama Tamer Karadağlı bu işin eğitimini aldıgı icin seyirci, onun bu konuya daha fazla vakıf olmasını ve zanaatin inceliklerini bilmesini bekliyor...Gene daha once verdigim orneklere donup, ne demek istedigime bakalım. Ağır Roman'da ve Bir Dilim Aşk da oynayan Mustafa Uğurlu'nun vucut dili, jest, mimikler ve konusma bicimi arasındaki farkları anımsarsanız, Tamer Karadağlı'da neyi eleştirdigimi daha iyi anlarsınız. Ben Tamer Karadağlı hiç bir duyguyu yansıtamıyor demiyorum, bunu kalıplaşmış bir biçimde, yeterince inceltmeden yapıyor ve rolun hakkını vermiyor diyorum....
mizrak_tutucu
29-07-05, 17:42
Oyunculardan bağımsız bir konuda soru sormak istiyorum. Son donemde bir cok dizinin icinde sivil toplum kuruluşlarından soz ediliyor. Sanırım bu moda BIM ile başladı. Yağmur Zamanı dizisinde de sık sık AÇEV'den bahsediliyor.
Sorum şu: Diziden once AÇEV hakkında bilgi sahibi olmayan seyirciler, diziden sonra merak edip AÇEV hakkında bilgi edinmeye caliştilar mı? Dizilerin icine bu tur bilgilerin yetiştirilmesi gerçekten sivil toplum kuruluşlarına duyulan ilgiyi ve bilgi edinme ihtiyacını artırıyor mu?
Bu konu sivil toplum kuruluşları icin oldukça onemli bir konu oldugu icin mumkun oldugu kadar insanın bilgi vermesini rica ediyorum.
Mizrak'a bir yere kadar katılıyorum. Ama bu konuda yardım almak isteyipte nereye başvurması gerektiğini bilmeyenler için b