Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- Yorumlar/4
gerçekten çok güzel bir sezon finaliydi fikret giderken babasıyla konuştuğunda dayanamadım ben başladım ağlamaya.izlenilmeye değer ender dizilerden biri.aslında ben fırtına dizisini kaldırdığı için kanal d'ye kızgındım hiç bir dizisini izlemeyecektim ama dün dayanamadım yaprak dökümü'nü izledim iyi ki de izlemişim dedim sonra.:img-yes:
tüylerim diken diken oldu
halil ergün okadar muhtesem bir oyuncuki
ya resmen hissetim onunda hissetiklerini
agladim dayanamadim..bukadar aciya iyi dayandi ali riza bey..
sevket fikrete cok iyi dedi..evlenicegine gidip kendine bir daire tutsa daha iyi olurdu
ferhunde bile cok üzüldü..bir an ferhundeyi bile sevdim yani
müthis bir sezon finaliyd gercekten harikaydi
gerçekten muhteşem bi bölümdü...oynayanları yazanları ekibi herkesi tebrik etmek lazım...özellikle finali tam vurucuydu... ferhunde nin de alirıza bey ewden çıkarken gara gitti demesi çok hoşuma gitti.... :img-in_lo bazen bu ferhundeye anlam weremiyorum...
kendime alamicam demiştim ama gene aladım dayanamadım....kitabı okurkende duygulanmıştım ama görsel olarak bambaşkaydı...
tekrar herkesi kutlamak lasım...
nasıl beklicez biz 3 ay yhaa
dunki bolum tek kelime ile muhtesemdi..
Fikretin evet dedikten sonra disari cikip ve aglamasi..
Okadar zaman icine attigi seyler icin.. babasi icin.. kardesleri icin.. kendi icin aglamasi.. Bennu Yildirimlar yine herzamanki gibi muthisti.
Leyla.. Gitgide dahada kotu oluyor.. Kitaptada boyleydi zaten..
Mantoyu giymesi ve cikarmamasi..
Sonra abisine Ben kimsenin canini yakmadim benim canimi yaktilar demesi cok kotuydu..
Ferhunde aslinda kotu birisi degil. Sadece cok kotu bir cocukluk gecirmis..
Uvey babasinin tacizine ugramis annesi katil olmus.. bunlar insani boyle yapabilir.. kimse bilemez bu acilari tabiki bunlar ferhundenin ustunde etki birakmis.. ama kotu birisi degil aslinda..
Fikret giderken.. ve sonrasinda ali riza beye nerden gidecegini soylemesi.. leyla uyurken onun o solgun yuzune bakip.. daha onceki o neseli guzel halerini hatirlamasi cok uzucuydu..
Necla asik masik degil aslinda..
O aski simdiye kadarniye gormedik
leyla evlenirken falan niye asik degildi..
Zaten neclanin aglamasina gicik oluyorum..
Nehir hanimi hatali buluyorum ben..
Dun izlerken annem ferhundeye kizdi onlari sucluyor diye..
dondum anneme dedim, Senin arkadasin senden gizli beni evlendirse tepkin neolurdu diye.. bana hak verdi..
Neolursa olsun soylemesiyada karismamasi lazimdi..
Bakalim yeni sezon nelerolacak
evet muhteşem sezon finaliydi.
fikrete çok üzüldüm çok ağladı benide ağlattı ......
ah fikret ah.yaktın kendini...dicem ama .......
ne yapsın kız neler çekti o evdede...tek ilgi gösteren babasıydı oda öyle yaptı ..
al buyur neler oldu.....
ama ben o tahsinmidir nedir hiç beğenmedim o adamı.
bu kıza çok çektiricek gibi.....
fikret annesine çok ağır konuştu valla hepsinide haketti.
bu evde hizmetçiden farksız değilim dedi.
çok haklıydı ya..
ferhunde timsah gözyaşları deli ediyor beni .güya üzüldü ne üzüldü ya.
utanmasa zil takıp oynayacaktı...........
neclaya yuh diyorum başka bişey demiyorum ya.hangi yüzle halen üni ve gitti anlamadım.cemin yüzüne nasıl bakabiliyor.......
Ferhunde uzulmese hicte uzulmus gibi davranmazdi o oyle bir karakter degil..
Fikrete karsi bircoguna karsi hep acik sozlu oldu..
isteseydi eger uzulmemis olsaydi orda fikrete hadi git zillerimi takip oynayacagim derdi zaten.. ;)
Ferhunde uzulmese hicte uzulmus gibi davranmazdi o oyle bir karakter degil..
Fikrete karsi bircoguna karsi hep acik sozlu oldu..
isteseydi eger uzulmemis olsaydi orda fikrete hadi git zillerimi takip oynayacagim derdi zaten.. ;)
üzülmedi diyosun yani....:)
valla emin değilim yaptıklarından sonra.
aslına herşeyin suçlusu o gibi geliyor bana...:)
leylaya üzüldüm.......ama oda yaptıklarını çekiyor bence....
kardeşinn sevgilisinden sanane........dimi ama
adanali esmer 21-06-07, 17:20 evet muhteşem sezon finaliydi.
fikrete çok üzüldüm çok ağladı benide ağlattı ......
ah fikret ah.yaktın kendini...dicem ama .......
ne yapsın kız neler çekti o evdede...tek ilgi gösteren babasıydı oda öyle yaptı ..
al buyur neler oldu.....
ama ben o tahsinmidir nedir hiç beğenmedim o adamı.
bu kıza çok çektiricek gibi.....
fikret annesine çok ağır konuştu valla hepsinide haketti.
bu evde hizmetçiden farksız değilim dedi.
çok haklıydı ya..
ferhunde timsah gözyaşları deli ediyor beni .güya üzüldü ne üzüldü ya.
utanmasa zil takıp oynayacaktı...........
neclaya yuh diyorum başka bişey demiyorum ya.hangi yüzle halen üni ve gitti anlamadım.cemin yüzüne nasıl bakabiliyor.......
evet böyle bir diziye böyle bir sezon finali yakisirdi zaten en güzel diziye en güzel sezon finali ..
öncelikle fikretten yine baslamak istiyorum o kendini yakti yeni bir hayata dogru gidiyor ama o yeni hayatta mutlu olamicagini bile bile kücücük bir umudu bile yok tahsinle severek evlenmedi hos ki hic tanismadilar bile cok aci gercekten..
ferhundenin yapmacik üzüldüm demesi gercekten hic inandirici degildi zaten fikrette bir sey söylemeden cikti eger ferhunde gercekten üzülseydi o zaman fikret ciktigi an kapiyi kapatmazdi demekki yapmacik dimi ama...
Bu Bölümde tekrar tekrar ali riza beyin ne kadar iyi ve ne kadar cocuklariyla ilgilenen bir baba oldugunu gördük leylaya sarilisi fikreti cok sevmesi ve sevketin ona sarilmasi falan cok harika bir baba ama iste o da fikrete kizdi hos ki ondan baska ilk kimse kizmadi hayriye hanimin yaptiklari gercekten istese de istemesede fikret o evde hizmetci gibiydi hayriye hic ilgilenmedi onunla hep bozuk bir yüzle bakti ona cok aci verici bir sey ..
sanki fikret onlara bir sey yapti tam aksine onlar nisanlisinielinden aldi yüz vermediler ona ona bütün hakaretleri saydilar ve suclu yine fikret oldu...
evet böyle bir diziye böyle bir sezon finali yakisirdi zaten en güzel diziye en güzel sezon finali ..
öncelikle fikretten yine baslamak istiyorum o kendini yakti yeni bir hayata dogru gidiyor ama o yeni hayatta mutlu olamicagini bile bile kücücük bir umudu bile yok tahsinle severek evlenmedi hos ki hic tanismadilar bile cok aci gercekten..
ferhundenin yapmacik üzüldüm demesi gercekten hic inandirici degildi zaten fikrette bir sey söylemeden cikti eger ferhunde gercekten üzülseydi o zaman fikret ciktigi an kapiyi kapatmazdi demekki yapmacik dimi ama...
Bu Bölümde tekrar tekrar ali riza beyin ne kadar iyi ve ne kadar cocuklariyla ilgilenen bir baba oldugunu gördük leylaya sarilisi fikreti cok sevmesi ve sevketin ona sarilmasi falan cok harika bir baba ama iste o da fikrete kizdi hos ki ondan baska ilk kimse kizmadi hayriye hanimin yaptiklari gercekten istese de istemesede fikret o evde hizmetci gibiydi hayriye hic ilgilenmedi onunla hep bozuk bir yüzle bakti ona cok aci verici bir sey ..
sanki fikret onlara bir sey yapti tam aksine onlar nisanlisinielinden aldi yüz vermediler ona ona bütün hakaretleri saydilar ve suclu yine fikret oldu...
canım evet fikret kendini yaktı.
ama tek yolu buydu.şevket dediya madem evden sıkıldın kendine ev tutsaydın diye.
buna izin verirlermiydi sanki.
kızı sustur sustur nereye kadar
ferhunde bencede inandırıcı değil..
hayatı palavra kızın.........hayriyeye laf sokmalarıda bir alem.
dediya dul kimselere kızımı vermeme gibi bişey dedi........
kendini ima etti heralde.......
alirıza bey harikaydı ya.
hele o sonda....
çok uzak değil sık sık gelirsin deyişine trenin dışında fikret diye bağırmasına bittim bittim.
gerçekten çok düşkün çocuklarına
ama fikrete snei hiç affetmicem derken ki hali korkuttu beni.......
lakin son anda kıvırdı olayı
O evde duygu sahibi ya da belki duygularını sahici olarak gösteren tek insan Ferhunde, bu bir kez daha belli oldu. Bravo, kendisine o kadar aksi ve tersleyerek konuşan Fikret'i tek yolcu eden o oldu.
Fikreti çok ayıpladım. Ne olursa olsun giderken annesine veda etmeliydi. Üstelik hiç haberleri olmadan evlenen kendisi. Ailesinin iznini almadan evlenmesi hiç te doğru bir hareket değildiAli rıza bey ferhundenin yardımıyla istasyona gitmeseydi babasının da gönlünü alamayacaktı üstelik.
Yeni sezonda Şevket'in hikayesi ağırlıklı olacakmış galiba.
adanali esmer 21-06-07, 17:37 canım evet fikret kendini yaktı.
ama tek yolu buydu.şevket dediya madem evden sıkıldın kendine ev tutsaydın diye.
buna izin verirlermiydi sanki.
kızı sustur sustur nereye kadar
ferhunde bencede inandırıcı değil..
hayatı palavra kızın.........hayriyeye laf sokmalarıda bir alem.
dediya dul kimselere kızımı vermeme gibi bişey dedi........
kendini ima etti heralde.......
alirıza bey harikaydı ya.
hele o sonda....
çok uzak değil sık sık gelirsin deyişine trenin dışında fikret diye bağırmasına bittim bittim.
gerçekten çok düşkün çocuklarına
ama fikrete snei hiç affetmicem derken ki hali korkuttu beni.......
lakin son anda kıvırdı olayı
dedigin gibi fikreti yillarca susturmuslar zaten hem birde ekstaradan bir ev mi tutsalardi hayriye hanim o ev parasiyla kendine bir seyler alirdi ve ferhundeyede yarisini veririrdi heralde..
evet hayriye heralde önceden demis hic bir evladimi dula vermicem falan diye ama bak basina geldi cok söyledi heralde ki basina geldi .. ee hayatta hersey süpriz hayriye hanim sen dur daha necla kapina gelecek senin..
evet en son sahnedeki ay yüzlüm calan sarkisi harikaydi zaten tam diziye uymus ali riza bey ve fikret dizinin efsaneleri zaten baba kiz hikayesi sanki bir baba evladini karisindan daha cok seve bilir mi ya .. dedigin gibi ablacim bende cok korktum o an affetmicem dediginde ya hic affetmezse yillar sonra belki birbirlerini görürler snaim ama ali riza karakteri cok duygusal bir karaktwer ve cocuklarini en cokta fikreti seven bir baba..
kırmızı su 21-06-07, 17:40 yaprak dökümü son zamanların en iyi dizisi bence çok kalitelei her yönden annemle beraber tiryakisi olduk bu arada neclaya söylemediğim laf kalmadı umarım sonu felaket olmaz bu arada leylanın durumu da çok kötü umarım düzelir ve iyi bir meslek sahibi olur kendini kurtarır fikrete de çok üzüldüm adam iyi çıksa bari neyse gelecek sezon görrüz
Valla ferhundenin fikrete yaranacak gibi bir sIkintisi yok
Yani isteseytdi ve gercekten uzulmeseydi zil takip oynardi.
O tum dusuncelerini acikca dile getiren birisi.. ;)
adanali esmer 21-06-07, 17:59 O evde duygu sahibi ya da belki duygularını sahici olarak gösteren tek insan Ferhunde, bu bir kez daha belli oldu. Bravo, kendisine o kadar aksi ve tersleyerek konuşan Fikret'i tek yolcu eden o oldu.
Fikreti çok ayıpladım. Ne olursa olsun giderken annesine veda etmeliydi. Üstelik hiç haberleri olmadan evlenen kendisi. Ailesinin iznini almadan evlenmesi hiç te doğru bir hareket değildiAli rıza bey ferhundenin yardımıyla istasyona gitmeseydi babasının da gönlünü alamayacaktı üstelik.
Yeni sezonda Şevket'in hikayesi ağırlıklı olacakmış galiba.
bence fikret ayiplanacak biri degil cünkü fikret de cok cekti ve annesinin ferhundenin ona ettigi hakaretleri ne cabuk unutuyorsunuz hepiniz. bu bölümde bile fikret nikahtan eve geldiginde neler dedi hayriye ile ferhunde (bir ise yaamiyorsun bari ayak altindan cekil) bir insan görümcesine bunu dermi allah askina birde hayeriyede ne bakiyorsun kiz hakli dedi cok kötü gelin kaynana, ama hayriye görecek daha cok cektirecek ferhunde onlara eh oguz yaman meselesinide ögrenirse sevket ferhundeyle alakasinin oldugunu o zaman ferhundeye bye bye diyecegiz..
giderken annesine anne temizlikci kizin evden gidiyor mu deseydi annesinin bakisini falan görmediniz mi hic ? iyikide veda etmedi sadece sevdigi kisiyle veda etti babasiyla .. ferhundenin vedasi bir ise yramazdi leylanin güle güle demesi sanki suratina tükürmüs gibiydi sevketin desen ondan o an nefret etti hayriye sanki al son annelik görevimide senin icin yerine getireyim der gibi ceyizverdi kizin eline iyikide almadi fikret onu..
diyorsun ki aileden izin almaliydi peki aile izin verir miydi? vermezdi hemde ne ara diyecekti evde firtinalar koparken mi? aileden kim izin verirdi allah askina fikreitn bir dulla evlenmesine üc cocuklu adamla evlemesine hic kimse ayse bile izin vermezdi .. yani bu bölümde ferhundenin cok iglinc buldugum hareketleri fikrete veda edisi ve nasil olyuosa ali riza beye nereye gittigini söylemesi evet o ysöylemese bulamazdi belki ama tek bunlar baska da masumiyet göremiyorum ferhunde de..
first lady 21-06-07, 18:03 yaprak dökümünü ilk bölümlerinden sonra özellikle izlememeye çalışıyodum çünkü dayanamıyodum.onlardan çok ben üzülüyodum.ama yinede dayanamadım kaç haftadır izleyip izleyip üzülüyorum.amaaaaaaaa dün bi başkaydı.fikretin annesine ''ben bu evden hizmetçi olarak çıkıyorum.'' dediği andan itibaren bi başladım ağlamaya reklam girdiğinde ben hıçkırıyodum ve evdekiler şok oldu.sonrada babama sarılıp gözlerim şişene kadar bi güzel ağladım.bennu hanımın perfonmansı beni o kadar etkilediki utanmasam saatlerce ağlardım.dizideki favoru karakterlerim ferhunde ve fikret zaten.nasıl bu kadar zıt karakterleri seviyorum bilemiyorum ama en çok onların oyunculuğu etkiliyo beni.bi de geçen hafta yazamamıştım ama geçen bölümde şevketin ''o benim kardeşim'' dediği sahne de harikaydı.işte kaliteli diziler böyle.ben ne kadar izlemiycem desemde bi şekilde hayatıma giriyolar.ama tekrar söylüyorum dünki bölüm üstüne tanımam.çok etkilendim yahu:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr
sezon finalini izlerken hüngür hüngür ağladık ailece. oyuncular bu kadar mı gerçekçi dizi çeker... bu dizi hiç bitmesinnnnn
yaprak dökümü izlenmeye değer bir diziydi bence.Eserde harika bi eserdi.Unutulmazlar arasına giren.Bu eser bu insanlarla canlanmış sanki onlar yaşamış çk güzel oynuolar insanı sanki bu hikayenin bir parçasıymış gibi içine sürüklüolar yeni sezonu merakla bekliorum
kırmızı su 21-06-07, 19:36 yaprak dökümü izlenmeye değer ben romanı da okumuş ve seneler önce trt deki yaprak dökümünü de izlemiş biri olarak diziyi aslına sadık ve kaliteli buluyorum bence burada aiyeyi asıy parçalayan oğuz ali rıza beyi bu duruma düşüren ferhundeden sonra oğuz oldu hayriye hanımsa çok yanlış davrandı herkese karşı fikretin hali ortada ama en kötü durumda olan necla sezon finalinde cemin yezüne bakışı durumunu açıkça ortaya koyuyodu bence nasıl bir yanlış yaptığını çok sonra daha acı tecrübelerle anlayacak parasız ve işsiz kalan oğuzla hayatını mahvedecek bu arada ben son bölümde en çok yamanı beğendim çoçuk ondan çıkmazsa onun da sonu kötü kesin artık bebeğiyle ortada kalır çocuğu oğuza bırakır neclada oğuzu terkeder çoçuğu öğrenince sanıyorum neyse gelecek sezonu şimdiden iple çekiyorum bakalım ne olacak
mili_havinn 21-06-07, 19:43 şu an D MAX da yaprak dökümü sezon finali tekrarı oynuyo...izlemek isteyenlere...:happy0064 .
ayrıca dün tek kelimeyle muhteşemdi...son dönemde ekranda bulunan en kaliteli yapımlardan biri yaprak dökümü
gerek oyuncu kadrosu gerek hikayesiyle...
first lady 21-06-07, 21:08 başka bir sitede yorumları okurken şu cümle gözüme takıldı:
''bir gözümden halil ergun diğer gözümden bennu yildirimlar için yaş akmış dizidir.''.kim yazdıysa eline sağlık.ya dünden beri içmimde bir ağlama hissi varki sormayın.onca ağladım hala aklıma geldikçe gözlerim doluyo.bu neydi yahu:sad53: :icon_cry: :not_i: :img-cray: yok yok bütün ağlama ikonlarını kullansamda yetmiycem.müsadenizle ben gidip biraz daha ağlıycam:icon_whis
ben yaprak dökümünün bi ilk bölümünde bi de bu son bölümüne bu kadar çok ağladım...gerçek duygular,gerçek hayat...
Ne ağladım ama yaaa, babaannem görmesin diye telef oldum bide! İnsan rahat rahat ağlayamıyor ki!
Tam anlamıyla muhteşemdi! Oyuncuların ne kadar iyi oynadıklarını tekrar etmeme gerek yok sanırım...Ceyda Hanım'ı da nihayet görebildik :)
İnşallah yeni sezonda zaman atlarlar...3 ay bile atlasalar gerçi yeterli olur... Bence Leyla hala iyileşememiş ve düzenli olarak psikolojik destek almakta olur, Fikret'i yeni hayatında acı çekerken, temizlik yaparken falan görürüz...Bence o Deniz baya çektirecek Fikret'e... Ama anlamadığım bişey var: Fikret en son trende şöyle demişti: 'Babamın gözlerindeki çaresizlikten ayrılığımızın uzun sürmeyeceğini anlamıştım' ya da buna benzer bişey. Şimdi 2 seçenek var: Ya Ali Rıza Bey evde yaşananlara dayanamayıp Fikret'in yanına gelecek ( ki romanda aşağı yukarı böyle) ya da Fikret dayanamayıp evine dönecek (ama sanmıyorum çünkü o eve artık asla dönmez herhalde, gururlu kızdır ). Yani ilk seçenek en mantıklısı ama bazen romana tam uymadıkları için insan her ihtimali düşünmekten alıkoyamıyor kendini...
Şevket hala Ferhunde manyağıyla evli ama gitgide Sedef'i daha da çok düşünmeye başlamış olacak...Sedef yeni camiasında baya ün yapmış olarak karşımıza çıkacak.
Oğuz Nejla'dan bıkmış ve ondan kurtulmanın yollarını aramakta olacak..Ve Nejla'da yaptığına bin pişman Cem'le geçirdiği macerasız ama huzurlu anları çoktan özlemeye başlamış olacak...
Diğer karakterler hakkında henüz tahminim yok,olursa yazarım :P
Aslında bunları buraya değil de tahminler bölümüne yazsam daha iyi olacakmış ama neyse,neye niyet neye kısmet :)
forever_bim 21-06-07, 23:17 Türk Yerli Dizilerinin en şahane sezon finaline imzasını atmış dizidir bu dizi. İzlerken hiç bir yapımda aralıksız yarım saat agladığımı hatırlamıyorum. Muhteşem ötesiydi sezon finali. Adına yakışır bir reytingle ve kaliteyle bizlere veda etti. Herkes gibi ben de özellikle en son sahnelerde iyiden dağıldım. Kendimi toparlarsam daha güzel bir yorum yaparım.
sonunda yorum yazmak için fırsat buldum.geçen haftaki gibi muhteşem bir bölüm ve olağanüstü bir finaldi. bunun için tabi senaryo kıtlığı olan piyasada,reyting uğruna türlü şaklabanlıklar yapıldığı ortamda böylesine bir eser rahmetli Reşat Nuri Güntekin'i ardından da dizi ekibini tebrik etmeli. yaşım yeter de görürsem eminim 2050 yaprak dökümü bile böylesine derin bir konuyla izlenme rekorları kırar. her döneme adapte edilebilir.daha önce de demişimdir, hem kitabını okudum,hem tiyatrosuna gittim hem de lisede tiyatrosunu izledim, provalarını izledim.belki konuyu onuncu kez izliyorumdur farklı şekillerde ama bir dakikasında dahi sıkılmadım, bir dakikasını dahi fazla ya da eksik bulmadım,tek kelimeyle muhteşem.
ne diziler,filmler izledim ne kitaplar okudum kötü karakterler barındıran, türlü psikopatlar içeren. hani heroestaki sylardan dahi izleyenler bilir psikopatın artık alası bu bölüm şevket ve leylaya uyuz olduğum kadar olmadım. bu atalrımız boşuna dememişler iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye. bu ikisi kendi pisliklerine bakmadım aşağılayark fikrete söz söylüyorlar ben pes diyorum.
leyla hanım oğuzu benden soğuttun diyor. be kadın adam sana tecavüz etti daha ötesi mi olur ama sen gurursuz yapıştın kaldın adama. bir tek fikret çabaladı senin için. ferhunde üzerinden para kazandı,necla seni satım satım sattı. ama işte güçleri şirretlere yetmiyorki.zaten leyla oldu sütten çıkmış ak kaşık. sanki ilk sevgilisyle adam öldüren, sonra kardeşinin sevgilisyle birlikte olan, gurursuzca tecavüzcüsünün ayağına giden, bir de ondan hamile kalan o değildi de fikretti.
şevkete ne demeli, odalık mı odacı mı birşey diyor da kendini evli kadınla fink atıyor onu geçtim evli kadının kocasının yatağında nokta nokta. bundan ala ahlaksızlık mı olur. şimdi de evlisin ama komşuna ilan-ı aşk ediyorsun. ayıp ayıp. hani elim geçse bir kaşık suda boğardım.
fikrete bu yaptığından dolayı bir tek ayşenin sitem etmeye hakkı var bence diğerleri kendi bahçalerini temizlesinler de komşu bahçeyi eleştirsinler.
dedim ya diğer fertler yanında ferhunde tertemiz.gerçi ikinci sezon o daha neler açacak ailenin başına ama. yine de takdir ettim bu bölüm. yani gelin gibi değildi leylayla ilgilenirken, fikrete güle güle deyişi, sonra ali rızaya trenle gitti demesi.içtendi hakikaten üzldü leylaya. halbuki onunla da ağır konuşulmuştu. içten içe sevinse kimse yadırgamazdı.zaten ali rıza beyin dizide bir tek ona ve fikrete karşı kusurlu olduğunu düşünüyorum. çünkü diğer kızların yaptıklarıyla ali rıza beyin yetiştirme tarzının alaksı bile yok. çünkü yetiştirilme tarzınız ne olursa olsun toplumun ahlak kuralları vardır ve bunlara uyulması gerektiğini şatoda da yetişen bilir, gecekonduda da, öksüz de bilir, tutucu da. herkes bilir.
ağlamaktan helak oldum yani bu bölüm. insanın bağazına düğümlenen şey de nasıl acı veriyor insanın boğazına. bir de dizilerde olur ya ağlayan karakterin gözünden yaşlar boşalır, ben ne kadar ağlarsam ağlayım azcık yaş çıkardı demekki biraz zırlama kıvamında olduğundan. bunda etrafımda insanlar vardı ağlamayım dedim şimdi ne derler ama aynı o dizlerdeki gibi boşaldı yaşlar.şu aralar tez hazırlıyorum,bu vakitlere kadar uğraşıyorum,şimdi mola verdim ama, dizi esnasında da ara verdim sonra dönerim dedim ama ne mümkün,kakaldım öyle.
şimdi oyuncuların performanslarına bir şey demezsem ayıp olur. nasıl güzel karakter analizidir bu, nasıl bir özümsemedir. hiç birinin üstünde karakter sırıtmıyordu,cuk oturmuştu.ama bunda işte o dev eserin katkısı yadırganamaz. öyle eline senaryo alıp okumak gibi olmaz, reşat nuri dokumuş kitabına sanki karakterleri.ee ekibimiz maşallah usta oyunculardan oluşuyor,kaptıkları gibi üstüne de katmışlar.halil ergüne zaten laf söylemek bize düşmez ama onu hiç bu kadar başarılı izlememiştim.zaten bennu yıldırımlar artık fikret oldu,daha ötesi yok sanırım.
takdir ediyorum, ne sansasyonal başladı ne de öyle bitti ama seyircinin kalbini kazandı. içimizi titretti. işte budur yani.
forever_bim 21-06-07, 23:30 neville bir solukta okudum. Ellerine sağlık.
Farkettiniz mi Necla Cem ile karşılaştığında utanç ve pişmanlıktan bir kg kaldı Cem'in karşısında.
Leyla'nın Oğuz'un evinde yaşadıklarını hatırladığı sahnede üzüldüm, ev bir yerde onun için cehennem gibiydi, gene de Oğuz'a bu kadar delirmesine ben deliriyordum ayrıca Fikret'i sorumlu tutması çok kötü demek ki Leyla halen daha akıllanmamış. Bir şeyden eminim artık ama Leyla kayışı kopardı.
kesinlikle bu senenin en iyi dizisi...ben bugüne kadar hic bir diziye bu kadar aglamamistim...senaryo muhtesem oyuncular muhtesem...tebrik ediyorum...bazi diziler gibi yerinde saymiyor ve ödüllei bence yaprak dökümü hakediyor
Türk Yerli Dizilerinin en şahane sezon finaline imzasını atmış dizidir bu dizi. İzlerken hiç bir yapımda aralıksız yarım saat agladığımı hatırlamıyorum. Muhteşem ötesiydi sezon finali. Adına yakışır bir reytingle ve kaliteyle bizlere veda etti. Herkes gibi ben de özellikle en son sahnelerde iyiden dağıldım. Kendimi toparlarsam daha güzel bir yorum yaparım.
Sana kesinlikle katiliyorum, bencede raytinglerde super
avrupa yakasi gecemiyor artik.. Yaprak dokumunu
Son sahne cok kotuydu ya :( Icim paramparca olduuu
biz nasil augustos/eylule kadar bekliyecez :(
tinkirbelll 22-06-07, 11:07 Ben sana çocugum gibi bakarım.Demesi bir babaya nasıl koyar.
Gerçekten hafızamdan asla silinmedi.Gerçekten Mükenmel bir Sezon finaliydi.
Herkez gibi bizde agladık.Oyuncular Gerçekten hakkını vererek oynadılar.
Buda bu diziyi renk kattı.Biz bu romanı okurken gözlerimiz yaşardı..Agladık..
Aynı heyecanı da televizyonda görecegımı hiç ummuyordum..
Ben burda bu diziyi izlerken anıra anıra agladım arkadaşlar...:sad53:
Dizi ekibine Şöyle sölemek istiyorum...
Harika bir iş çıkardınız...
Son sahnede boğazıma bir şeyler tıkandı... Bir anda babamı, ailemi kaybetme korkusunu yaşadım. Bir anda aile nasıl parçalanabilir bunu gördüm... Ve dua ettim o an ne olursun Allah'ım sen hiç bir aileye bu acıları yaşatma diye...
Bu nasıl bir dizidir... İnsana, insan olmayı hatırlattı... İnsana, anneyi babayı hatırlattı ve bu nasıl bir dizidir ki, hayatta atacağın her adıma, omzunu yaslayacağın her insana dikkat etmen gerektiğini hatırlattı...
Bu bölüm bravo dediğim insan : Ferhunde
Bu bölüm yazıklar olsun dediğim insan : Şevket
Şevket kim ki Fikret'e odalık diyebildi... Kendi geçmişte olanları ne çabuk unutabildi...Ferhunde'nin açık sözlülükle seni sevmiyorum ama gerçekten üzüldüm demesi çok şaşırtıcı ve bir o kadar güzeldi...
Bize böyle mükemmel bir bölüm sunan başta tüm oyuncular ve dizi ekibine teşekkürlerimi sunuyorum...
KIRMIZIGÜL 22-06-07, 13:41 gerçekten çok güzel bir dizi reşat nuri güntekinin yaprak dökümü kitabından zaten.bende ağladım çarşamba günü en çokda babaları varya ona çok ağladım gerçekten adam nelere sabrediyor ya ben olsam çoktan ölmüştüm herhalde gerçekten bütün oyuncular çok başarılı hepsini kutluyorum
neville bir solukta okudum. Ellerine sağlık.
Farkettiniz mi Necla Cem ile karşılaştığında utanç ve pişmanlıktan bir kg kaldı Cem'in karşısında.
Leyla'nın Oğuz'un evinde yaşadıklarını hatırladığı sahnede üzüldüm, ev bir yerde onun için cehennem gibiydi, gene de Oğuz'a bu kadar delirmesine ben deliriyordum ayrıca Fikret'i sorumlu tutması çok kötü demek ki Leyla halen daha akıllanmamış. Bir şeyden eminim artık ama Leyla kayışı kopardı.
Evet, Necla konusunda hak veriyorum sana (diger konudada ama önce Neclaya deginmek istiyorum). Okul bahcesinde Oguz'un elini tutmak istemedi, ondan uzak durdu. Ee, demek tamamen kesmemis dis dünyayla alakasini, yoksa onane okul arkadaslarinin onun hakkinda düsündükleri?
Zaten Cem'den bile utanmazsa, o zaman hayati cidden kaymis demektir, ki su an zaten kayik, ama en azindan utanc duygusunu kaybetmemis.
Leylaya gelince.. Kafayi yemesi normal mi? yani benim basima daha hic gelmedi (annem olsaydi agzini ayri ac derdi; bu yüzden allah korusun kimsenin basina gelmesin) ama insan kafayi gercekten yer mi eger kiz kardesi kocasiyla kacarsa?! Bilmiyorum.. acikcasi biraz abartili buluyorum. Bence bu sok gecmeli.. hatta en güzeli ne olurdu biliyomusunuz? Eger Leyla intikam planlari yapsaydi.. :) maalesef kitapta ve eski filminde yok böyle bisey..
Ben Leylaya hem üzülüyorum, hemde oh olmus diyorum, hemde kiziyorum.
Aslinda ne olduysa Leylaya kendi sucu demekte yanlis. Evlilige zorlayan baskalari.. ama oguzla yatan o. Sonra "Neclaya meydani birakmam" diyende o..
Arkadaslar cikmam lazim kusuruma bakmayan burda bitti yorumum..
ben leylayı savunuyorum düşünsenize kardeşi ve kocası... çok kötü şeyler yaptı neclaya ne oldum delisi oldu ama necla bin beterini yaptı... ne olursa olsun geçmişte necla ile oğuz bir şeyler yaşamış olabilir bu çok kötü bir şey kaldırılamıyacak bir durum... eve girdiği an çok kötüydü yaşadıkları bir bir gözünün önüne geldi... bir de arkada çalan müzik harikaydı... leyla şuan o kadar savunmasız çaresizki... babasına sarılması falan çok üzülüyorum
ayrıca leyla kafayı yemedi şokta ve sonuçta bu geçici bir durum.... kafayı yemiş bile olsa normal... ya biri kardeşi biri kocası ve onlar neclayla kardeştende öteydiler...herşey babası yüzünden elalemi düşündü kendi kızını yaktı... leyla bu hale gelmeden önce ona o kadar kızıyordum... ama şuan kızamıyorum çok seviyorum...:sad53:
evet en son sahnedeki ay yüzlüm calan sarkisi harikaydi zaten tam diziye uymus ali riza bey ve fikret dizinin efsaneleri zaten baba kiz hikayesi sanki bir baba evladini karisindan daha cok seve bilir mi ya .. dedigin gibi ablacim bende cok korktum o an affetmicem dediginde ya hic affetmezse yillar sonra belki birbirlerini görürler snaim ama ali riza karakteri cok duygusal bir karaktwer ve cocuklarini en cokta fikreti seven bir baba..
Son sahnedeki Selvi boylum al yazmalım film müziği değil miydi? Yanıldım mı acaba? Bana öyle geldi.
Parçanın adı Ay Yüzlüm. Önceki mesajlara bakarsan bulabilirsin. Sözlerini yazmıştım.
...Özlem... 22-06-07, 14:29 bölümün ilk sahneside son sahnesi kadar güzeldi.
fikretin bakislari evlenmek istememesi hersey cok güzeldi
insan sevmedigi bir adamla evlenmek zorunda kalmasi ne kadar kötü birsey allah kimsenin basina vermesin...
son sahnede galiba hic kimse gözyaslarini tutamamis galiba
bende cok agladim hatta kimseye caktirmamak icin halden hale gectim valla babami ilk defa aglarken gördüm o da galiba ali riza bey'in yerinde olsaydim napardim acaba her sahnesi insani düsündürüyor acaba bunlar benim basima gelseydi napardim diye
yaprak dökümü adina yakisan hafizalardan hic silinmicek sahneleriyle ve haika bir senaryola sezon finaline girdi
Tüm Ekibi Tebrik Ederim:good:
Nur sevinc 22-06-07, 15:42 Öncelikle merhabalar;
Ben böyle bir şey görmedim daha doğrusu hiç bu kadar bir dizide ağlamamıştım ilk bölümlerini izlemiyordum izleyeceğimide sanmıyordum etraftan çok övgüler gelmeye başlayınca annem bir akşam açıp izledi bende sıkıldığım için bakayım dedim... İyikide bakmışım meğer gözümün önünde muhteşem bir YAPITI kaçıyormuşum... Oyuncuları ve ekibi kesinlikle ayakta alkışlamak gerek diyorum roller tüm oyunculara oturmuş hepsi harika bir şekilde yapıyorlar rollerini...
Sezon finaline gelincede;
Leyla için gerçekten üzülüyorum yaşadığı zor bir durum aklını kullanması gerekirken kaybetti ben leylayı savunuyorum aslında Neclaya kötü şeyler yapı kardeşini kıskandırmaya çalıştı bunları unutulamaz ama Neclanın yaptığı şuanda daha kötü... Kardeşi evlendi Oğuz'u bırakması gerekirdi doğrusu oğuz Necla'yı bırakmadı rahat vermedi çok zor bir durum... Necla Kaçıp giderken herşeyden çok canım dediği babasını düşünmesi gerekirdi... ailesinin ne hale geleceğini ama oda aşık:icon_sorr
Fikret, Fİkret, Fikret kız gene iyi dayandı onun içinde çok zor bir durum hiç tanımadığı bi adam v o adamla evlenmesi evliliğinde umarım mutlu olur sanırım olacakda... Zaten son sahnede Ali Rıza bey ve Fikretin vedalaşması herkesi bitiren sahne olmuştur...
Ferhundede birazda olsa vicdan varmış Fikretle son sahnesinde üzüldüm
gidiceğin için üzülüyorum dediğinde gerçekten üzüldüm merhameti varmış...
neyse bizlere çok ama çok güzel bir final hazırlamışlar tüm ekibi tebrik ediyorum:img-wink:
mükkemmel ötesi biz dizi.... dizi adına söylenebilecek tüm güzel temenniler söylenmiş aslında sitede ..... bu yılın en olağanüstü dizisi yaprak dökümü ......tüm ekip,oyuncularından yönetmenine kadar mükemmel bir performansla bizim karşımıza çıktıkları için hepsine çok teşekkür ederiz....yeni sezonu 4 gözle beklicez....
deadly_angel 22-06-07, 21:21 Ben son sahnede çalınan şarkıyı çok alakasız buldum.Sanki karşımda 1970lerin türk filmi vardı gibi birşey.Hoş dizi uyarlama olduğu için belki öylebir bağlantı kurdular.Şöyle Apocalyptica tarzında birşeyler olabilirdi.Rock demiyorum, keman olsun içinde o yeter.Zaten insanlar son sahnede ağlama moduna girdiler.Belki bende girmişimdir ama o müziği duyunca bu mod gülme moduna dönüştü.Müzik dışında gerçekten harika bir bölümdü, reytinglere de yansımış zaten.
bence necla aşık falan değil, baksanıza oğuz beş parasız ortada kalınca yok sınavımdı vs, eskidem oğuzla hava attığı okulunda şimdi ondan utanır oldu. fazla sinsi necla.çok fazla.cemi görünce utancından eriyip bitti yoksa zengin avını elinden kaçırdığından mı?çünkü necla şimdi sıdır noktasının da altında.
aşık olan leylaydı aslında. ama bu bölüm çok kızdım leylaya. delirmek üzere hala alıp veremediği fikretle. anla necla aldı kocanı elinden fikret değil ama bunu ne aklı başındayken anladı ne de delirince.
kırmızı su 22-06-07, 21:50 arkadaşlar merhaba bence leyladan çok neclanın sonu felaket insan kardeşine babasına ailesine bunu nasıl yapar aklım almıyo leyla da sınavı kaçırmış kendisi için bu çok kötü çok bu arada yeni sezon da aile daha çok şevketin sıkıntılardıyla boğuşacakmış öyle duydum
slm arkadaşalr süper bi finaldi...ilerki sezonda olacakları çok merak ediyorum dorusu...yarın tekrarı var mı....
bence bütün suç...hayriye hanımda...aslında bunların çıkacağını tahmin etmesi lasımdı...neclayla oğuzu öpüşürken gördü bişe demedi...ama bunu fikret yapsaydı...onu hayata zindan ederdi...bi kere necla ne oğuzu ne de cemi seviyo...oğuzla kaçtı çünkü leylayı kıskanıodu o yüsden aa bak oğuz benim senin diil...gördün mü...seni sevmedi ki o hep beni düşündü demek için...cemi saten babasının gösüne girmek için buldu...ve hiç kimse fikreti anlamya çalışmadı,onu dinlemedi..belki dinleseydi bu kadarı olmasd....burda aralarında en haklı olan fikret...şevkete saten sinir oldum...fikrete odalık dedi ya...ne yaptı ki kıs ya
Ben son sahnede çalınan şarkıyı çok alakasız buldum.Sanki karşımda 1970lerin türk filmi vardı gibi birşey.Hoş dizi uyarlama olduğu için belki öylebir bağlantı kurdular.Şöyle Apocalyptica tarzında birşeyler olabilirdi.Rock demiyorum, keman olsun içinde o yeter.Zaten insanlar son sahnede ağlama moduna girdiler.Belki bende girmişimdir ama o müziği duyunca bu mod gülme moduna dönüştü.Müzik dışında gerçekten harika bir bölümdü, reytinglere de yansımış zaten.
Karşında 70 lerin Türk filmi olması niye sana komik geliyor anlamadım. Gerek sözleriye, gerek de müziğiyle o duygu seyirciye o şarkıyla verilmişti bence. Dediğin türden bir müzik olsa, seyirci eskilere gidemez, o temiz duyguları yaşayamaz, eski türk filmlerinin tadını yakalayıp dizide verilen atmosfere bir de kendi geçmişlerinden gelen duyguları katamazlardı diye düşünüyorum. Müzik olsa da olmasa da dizi çok başarılıydı, o ayrı mesele.
Son bölümün tekrarı Çarşamba 20 deymiş.
deadly_angel 23-06-07, 11:45 Karşında 70 lerin Türk filmi olması niye sana komik geliyor anlamadım. Gerek sözleriye, gerek de müziğiyle o duygu seyirciye o şarkıyla verilmişti bence. Dediğin türden bir müzik olsa, seyirci eskilere gidemez, o temiz duyguları yaşayamaz, eski türk filmlerinin tadını yakalayıp dizide verilen atmosfere bir de kendi geçmişlerinden gelen duyguları katamazlardı diye düşünüyorum. Müzik olsa da olmasa da dizi çok başarılıydı, o ayrı mesele.
O halde ben normal izleyicilerden değilim, beni etkilemediğine göre.Fikrimi söyledim ben, açıklamasını da yaptım.Birkaç arkadaş burda müzikle ilgili yorumlarını yapmış, bende söyledim hissettirdiği veya hissettirmediklerini.Ayrıca 70lerin türk filmlerini pek çok kişiden fazla izlemiş biri olarak kullanılan müzikleri bende severim.Diziyle fazlasıyla alakasız buldum.ToygarIşıklıson derece başarılı bir müzisyen.Dizi için yaptığı müzikler harika, burda da bir Toygar Işıklı bestesi dinleyebilirdik.Bir an için karşımda bir şeritte 70lerin oyuncuları geçecek sandım.Sana göre vermiş bana göre vermemiş, duyu farklılıkları diyelim buna.
EFTALYAGUL26 23-06-07, 12:14 O halde ben normal izleyicilerden değilim, beni etkilemediğine göre.Fikrimi söyledim ben, açıklamasını da yaptım.Birkaç arkadaş burda müzikle ilgili yorumlarını yapmış, bende söyledim hissettirdiği veya hissettirmediklerini.Ayrıca 70lerin türk filmlerini pek çok kişiden fazla izlemiş biri olarak kullanılan müzikleri bende severim.Diziyle fazlasıyla alakasız buldum.ToygarIşıklıson derece başarılı bir müzisyen.Dizi için yaptığı müzikler harika, burda da bir Toygar Işıklı bestesi dinleyebilirdik.Bir an için karşımda bir şeritte 70lerin oyuncuları geçecek sandım.Sana göre vermiş bana göre vermemiş, duyu farklılıkları diyelim buna.
dizinin müzikleriyle ilgili yorumlar yapılmış sanırım.hepsini okumadım gerçi ama ben bazen çok begenıyorum bazende çok kulagımı tırmalıyor müzikleri.daha sakin daha huzur verici melodiler olmasından yanayım.son tren sahnesinde daha hoş bi parça olabilirdi diye düşünuyorum ben.yinede herşeyiyle genel anlamda çok sevıyorum bu diziyii:happy0064
deadly_angel 23-06-07, 12:20 dizinin müzikleriyle ilgili yorumlar yapılmış sanırım.hepsini okumadım gerçi ama ben bazen çok begenıyorum bazende çok kulagımı tırmalıyor müzikleri.daha sakin daha huzur verici melodiler olmasından yanayım.son tren sahnesinde daha hoş bi parça olabilirdi diye düşünuyorum ben.yinede herşeyiyle genel anlamda çok sevıyorum bu diziyii:happy0064
Kesinlikle, o kadar harika bir diziki, belkide bu yüzden müziklerde bu denli seçiciyiz, bende bu müzikler konusunda senin gibi düşünüyorum.Herşey bir kenara Yaprak Dökümü sezonun en iyi dizisi.
O halde ben normal izleyicilerden değilim, beni etkilemediğine göre.Fikrimi söyledim ben, açıklamasını da yaptım.Birkaç arkadaş burda müzikle ilgili yorumlarını yapmış, bende söyledim hissettirdiği veya hissettirmediklerini.Ayrıca 70lerin türk filmlerini pek çok kişiden fazla izlemiş biri olarak kullanılan müzikleri bende severim.Diziyle fazlasıyla alakasız buldum.ToygarIşıklıson derece başarılı bir müzisyen.Dizi için yaptığı müzikler harika, burda da bir Toygar Işıklı bestesi dinleyebilirdik.Bir an için karşımda bir şeritte 70lerin oyuncuları geçecek sandım.Sana göre vermiş bana göre vermemiş, duyu farklılıkları diyelim buna.
Tabi ki görüşüne saygı duyuyorum. Ben de fikrimi belirtmek istedim. Yanlış anlaşılmasın.
EFTALYAGUL26 23-06-07, 12:26 Kesinlikle, o kadar harika bir diziki, belkide bu yüzden müziklerde bu denli seçiciyiz, bende bu müzikler konusunda senin gibi düşünüyorum.Herşey bir kenara Yaprak Dökümü sezonun en iyi dizisi.
bide aynı gün çok izlenen avrupa yakasına rakip olarak gelmiş olmasına ragmen bu kadar başarılı oldu.ama oyuncular cidden çok içten oynuyorlar.mesela ferhunde karakterinin rol üstüne cuk diye oturmuş durumda,sonra fikret.süper babada oynarken deli dlou çılgın bi roldeydi ama ben bu rolu daha çok yakıştırdım kendıneee:happy0064
arkadaslar ben sunu cok merak ediyorum necla neden oğuzla okula gitmeyi yarım ağızla kabul etti neden okulda elini tutturmadı oğuza aşık değilmiydi yoksa parasına ve sahip olduğu konumamı asıktı kafama takıldı bu ya
deadly_angel 23-06-07, 13:04 arkadaslar ben sunu cok merak ediyorum necla neden oğuzla okula gitmeyi yarım ağızla kabul etti neden okulda elini tutturmadı oğuza aşık değilmiydi yoksa parasına ve sahip olduğu konumamı asıktı kafama takıldı bu ya
Oğuz Necla için bir bakıma mükemmel erkekti.Zengindi, parası vardı, pek çok şeye hükmedebiliyordu.Leyla Oğuz ile evlenince Neclada bir hırs başladı, kıskançlıklar birbirini kovaladı.Cem ile sırf Ali Rızanın gözüne girebilmek için yakınlaştı.Oğuza aşık mı bilemiyorum ama çok sevdiği kesin.Yalnız bu kaçıştan sonra daha doğrusu kaçamayıştan sonra aklı fena karıştı.Bütün ailesini arkasına aldı nasılsa gidiyorum bu ülkeden diye.Ama gidemedi, gidemeyecekte.Necla için para ve aşk bir terazi üzerinde ve sürekli değişiyor ağırlıkları.
EFTALYAGUL26 23-06-07, 13:05 arkadaslar ben sunu cok merak ediyorum necla neden oğuzla okula gitmeyi yarım ağızla kabul etti neden okulda elini tutturmadı oğuza aşık değilmiydi yoksa parasına ve sahip olduğu konumamı asıktı kafama takıldı bu ya
ee işin ucunda rezil olmak var okulda.cem görebilir aileden birileri gelebilir ,yada arkadaşları nişanlı oldugunu biliyorlardı cem le,bu adam kim derlerse olanlardan çekindi gibi geldi bana:happy0064
modest2000 23-06-07, 13:25 süper bir bölümdü.oyuncuları kutlamak lazım.tüm duyguları bize geçirebildiler.hele Ferhunde'nin Fikret giderken "seni sevmediğimi biliyorsun ama üzüldüm" dediği sahne..yüzünde bu çelişkiyi ve insani duyguyu verebildi.
kısaca,ekranlarda şu an gerek oyunculuk gerek replik açısından izlemekte olduğumuz en iyi dizi yaprak dökümü.tek eksiği müzikleri.daha zenginleştirilebilir müzikleri:img-wink: :img-wink:
Dizinin son sahnesindeki muzik icin abartili bulanlar olabilir belki ama, ben goz yaslarimi zor tuttum o sahnede. Muzigin eskisi yenisi olmaz bence, o an icin duygulari en iyi anlatan muzikti ve secim bence cok basariliydi. Birden bire o an bulundugum yerden koptum ve dizinin icindeydim artik adeta.
Sahneler tanidik sahneler.. muzik tanidik muzik.. bence bu konuda hic bi sorun yok.
Dizinin müziğinin çeşitlilğinin azlığından şikayet edenler olduğunu gördüm. Diğer dizilerde çalan gürültülü, elektronik, her dizi için klasikleşmiş müziklere ne demeli? Toygar Işıklı gayet başarılı bir iş çıkartıyor ve bunun yanında dışarıdan alınmış çok başarılı müzikler seçiliyor ve kullanılıyor. Daha fazla çeşitlilik derken ne denmek istediğini anlayamadım...
adanali esmer 23-06-07, 14:51 Son sahnedeki Selvi boylum al yazmalım film müziği değil miydi? Yanıldım mı acaba? Bana öyle geldi.
hayir ay yüzlüm ün melodisiydi o icime koydu zaten gercekten harika yakismis bu sarki diziye hatirlarsdaniz cok sayida sanatci bu sarkiyi canlandirdi ama murat gögebakan dersem belki sarkiyi hatirliyanlar olur..
catterflym 23-06-07, 18:17 harika bir bölüm harika sahnelerdi
arkadaşımla bırlıkte ızledık ve bırıbrımıze bakmıcaz diye söz vedik cunku aglıcagımızı bılıyorduk
ve ole oldu
Fkretim giderken babasıla konusmaları resmen bziii hngür hngür aglattı
ama bn ılk defa bir dizi için hıçkıra hıçkıra agladım bi de babamı cok ozledım onunda etkısıyle basımı agrıtanagozlerımı sısırene kdr agladımm..Sonra dizi biti birbirimize dondugumuzde aglmaaktan konusamıyordk :icon_cry:
Flora_Cagla 23-06-07, 19:35 son sahne gerçekten süperdi.ya cemle neclanın karşılaştığı sahneye ne demeli??cemin bakışlarını hiç beğenmedim dövcekmiş gibi bakıodu :img-hyste
dunki bolum tek kelime ile muhtesemdi..
Fikretin evet dedikten sonra disari cikip ve aglamasi..
Okadar zaman icine attigi seyler icin.. babasi icin.. kardesleri icin.. kendi icin aglamasi.. Bennu Yildirimlar yine herzamanki gibi muthisti.
Leyla.. Gitgide dahada kotu oluyor.. Kitaptada boyleydi zaten..
Mantoyu giymesi ve cikarmamasi..
Sonra abisine Ben kimsenin canini yakmadim benim canimi yaktilar demesi cok kotuydu..
Ferhunde aslinda kotu birisi degil. Sadece cok kotu bir cocukluk gecirmis..
Uvey babasinin tacizine ugramis annesi katil olmus.. bunlar insani boyle yapabilir.. kimse bilemez bu acilari tabiki bunlar ferhundenin ustunde etki birakmis.. ama kotu birisi degil aslinda..
Fikret giderken.. ve sonrasinda ali riza beye nerden gidecegini soylemesi.. leyla uyurken onun o solgun yuzune bakip.. daha onceki o neseli guzel halerini hatirlamasi cok uzucuydu..
Necla asik masik degil aslinda..
O aski simdiye kadarniye gormedik
leyla evlenirken falan niye asik degildi..
Zaten neclanin aglamasina gicik oluyorum..
Nehir hanimi hatali buluyorum ben..
Dun izlerken annem ferhundeye kizdi onlari sucluyor diye..
dondum anneme dedim, Senin arkadasin senden gizli beni evlendirse tepkin neolurdu diye.. bana hak verdi..
Neolursa olsun soylemesiyada karismamasi lazimdi..
Bakalim yeni sezon nelerolacak
ferhundenin yaptıkları belki geçridiği çocuklukla açıklanabilir ama leyla necla kardeşlerin yaptıkları ali rıza beyin yetiştirme tarzıyla açıklanamaz.yok ali rıza bey sıktı boğdu bu kızları açıklamaları çok yetersiz.
sonunda yorum yazmak için fırsat buldum.geçen haftaki gibi muhteşem bir bölüm ve olağanüstü bir finaldi. bunun için tabi senaryo kıtlığı olan piyasada,reyting uğruna türlü şaklabanlıklar yapıldığı ortamda böylesine bir eser rahmetli Reşat Nuri Güntekin'i ardından da dizi ekibini tebrik etmeli. yaşım yeter de görürsem eminim 2050 yaprak dökümü bile böylesine derin bir konuyla izlenme rekorları kırar. her döneme adapte edilebilir.daha önce de demişimdir, hem kitabını okudum,hem tiyatrosuna gittim hem de lisede tiyatrosunu izledim, provalarını izledim.belki konuyu onuncu kez izliyorumdur farklı şekillerde ama bir dakikasında dahi sıkılmadım, bir dakikasını dahi fazla ya da eksik bulmadım,tek kelimeyle muhteşem.
ne diziler,filmler izledim ne kitaplar okudum kötü karakterler barındıran, türlü psikopatlar içeren. hani heroestaki sylardan dahi izleyenler bilir psikopatın artık alası bu bölüm şevket ve leylaya uyuz olduğum kadar olmadım. bu atalrımız boşuna dememişler iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye. bu ikisi kendi pisliklerine bakmadım aşağılayark fikrete söz söylüyorlar ben pes diyorum.
leyla hanım oğuzu benden soğuttun diyor. be kadın adam sana tecavüz etti daha ötesi mi olur ama sen gurursuz yapıştın kaldın adama. bir tek fikret çabaladı senin için. ferhunde üzerinden para kazandı,necla seni satım satım sattı. ama işte güçleri şirretlere yetmiyorki.zaten leyla oldu sütten çıkmış ak kaşık. sanki ilk sevgilisyle adam öldüren, sonra kardeşinin sevgilisyle birlikte olan, gurursuzca tecavüzcüsünün ayağına giden, bir de ondan hamile kalan o değildi de fikretti.
şevkete ne demeli, odalık mı odacı mı birşey diyor da kendini evli kadınla fink atıyor onu geçtim evli kadının kocasının yatağında nokta nokta. bundan ala ahlaksızlık mı olur. şimdi de evlisin ama komşuna ilan-ı aşk ediyorsun. ayıp ayıp. hani elim geçse bir kaşık suda boğardım.
fikrete bu yaptığından dolayı bir tek ayşenin sitem etmeye hakkı var bence diğerleri kendi bahçalerini temizlesinler de komşu bahçeyi eleştirsinler.
dedim ya diğer fertler yanında ferhunde tertemiz.gerçi ikinci sezon o daha neler açacak ailenin başına ama. yine de takdir ettim bu bölüm. yani gelin gibi değildi leylayla ilgilenirken, fikrete güle güle deyişi, sonra ali rızaya trenle gitti demesi.içtendi hakikaten üzldü leylaya. halbuki onunla da ağır konuşulmuştu. içten içe sevinse kimse yadırgamazdı.zaten ali rıza beyin dizide bir tek ona ve fikrete karşı kusurlu olduğunu düşünüyorum. çünkü diğer kızların yaptıklarıyla ali rıza beyin yetiştirme tarzının alaksı bile yok. çünkü yetiştirilme tarzınız ne olursa olsun toplumun ahlak kuralları vardır ve bunlara uyulması gerektiğini şatoda da yetişen bilir, gecekonduda da, öksüz de bilir, tutucu da. herkes bilir.
ağlamaktan helak oldum yani bu bölüm. insanın bağazına düğümlenen şey de nasıl acı veriyor insanın boğazına. bir de dizilerde olur ya ağlayan karakterin gözünden yaşlar boşalır, ben ne kadar ağlarsam ağlayım azcık yaş çıkardı demekki biraz zırlama kıvamında olduğundan. bunda etrafımda insanlar vardı ağlamayım dedim şimdi ne derler ama aynı o dizlerdeki gibi boşaldı yaşlar.şu aralar tez hazırlıyorum,bu vakitlere kadar uğraşıyorum,şimdi mola verdim ama, dizi esnasında da ara verdim sonra dönerim dedim ama ne mümkün,kakaldım öyle.
şimdi oyuncuların performanslarına bir şey demezsem ayıp olur. nasıl güzel karakter analizidir bu, nasıl bir özümsemedir. hiç birinin üstünde karakter sırıtmıyordu,cuk oturmuştu.ama bunda işte o dev eserin katkısı yadırganamaz. öyle eline senaryo alıp okumak gibi olmaz, reşat nuri dokumuş kitabına sanki karakterleri.ee ekibimiz maşallah usta oyunculardan oluşuyor,kaptıkları gibi üstüne de katmışlar.halil ergüne zaten laf söylemek bize düşmez ama onu hiç bu kadar başarılı izlememiştim.zaten bennu yıldırımlar artık fikret oldu,daha ötesi yok sanırım.
takdir ediyorum, ne sansasyonal başladı ne de öyle bitti ama seyircinin kalbini kazandı. içimizi titretti. işte budur yani.
yazını nefessiz okudum. ellerini sağlık,tam olarak hislerime tercüman olmuşsun.dizi muhteşem inşallah ikinci sezon da bizi şaşırtmaz.
first lady 23-06-07, 21:07 bugün teyzem yurtdışından arayıp ''sana ferhunde elbisesi getiriyim mi?'' diye sordu şok oldum.kadın kötü mötü ama elbisesi bile moda olmuş:img-hyste :img-hyste
Final bölümünde Fikret beni ağlattı.o nasıl bir veda sahnesiydi öyle.yüreğim parçalandı.evden ayrılırken ki halleri gözleriyle sanki biri beni durdursun der gibiydi.çaresizliği her haline yansımıştı.ilk defa bir sahnede bu kadar etkilendim.inşallah çok mutlu olur fikret.hala daha savunmasız bir çocuk gibi.içinde kötülük barındıramıyor.
necla ise şimdiden pişman olmaya başladı bile.daha sen çoook arayacaksın evini neclacım ama iş işten çoktan geçti.bazı hatalar vardır işlersen dönüşü imkansızdır.işte bu da onlardan.Ali rıza bey için necla öldü bence.hiçbirzaman affedeceğini düşünmüyorum.cem le karşılaşmalarının devamını izleyemedik.orada da ne olacak çok merak ediyorum.Ali rıza bey affetmeyecek belki ama sanki içimden bir his cem affedecek diyor.tabi bu hemen olmayacak ama zaman içerisinde yine cem li neclalı bölümler var gibi.yani cem bu diziden çıkmaz !!
leyla ya ise acıdım bu bölümde.ne oldum dememeli ne olucam demeli !! bu söz sanki cuk oturdu üzerine sizce de öyle değil mi ? inşallah toparlar.onun hataları daha affedileblir ve inşallah affettirir.
son bölm grçktn çok gzldi , bu senaryoya ve bu oyunculara yakışr bi final oldu bnce...
ama bişi dikkatimi çekti. leylanın bn kmsenin canını ykmadım sözü bnce hiç inandırıcı diildi çnkü neclayı kıskandrmak için yptıı tüm hareketler neclanın canını fzlasyla yaktı.. tabi neclanın yptığına göre onunki hiç sayılıo ama..:icon_roll
Sezon finalini kutladıkları teknedeki röportajda Fahriye Evcen'e soruyorlar neler olacak Necla'ya diye. Kendisi önce "Kötü yola giricek..." gibi bir şeyler söylüyor, sonra ağzından bir şey kaçırdığının farkına varmış gibi kekeleyip "Kötü bir çizgide ilerleyecek.." gibi bir cevap veriyor.
Ben de dedim ki, acaba Necla kötü yola düşecek de Fahriye ağzından mı kaçırdı? =)
Biraz geç oldu ama son bölüm için yorum yazayım;Çok güzel ve heyecanlı bir sahneyle sezon bitti. Bakalım Eylül'e kadar çarşamba akşamları ne yapacağız. Ali Rıza Bey taştan mı ne? O kadar olayı ben yaşasaydım kalp krizi geçirirdim ama Ali Rıza Bey ruhen çökmüş olsada bedenen sapasağlam. Fikret'e iş işten geçtikten sonra hak vermesi beni sevindirdi ama olan oldu artık. Şevket'in Fikret'e olan afra tafralarına anlam veremedim. Derdi ne acaba? Yeni bölümlerde Leyla'yı ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde görebiliriz durumu hiç iyi değil üzülmedim desem yalan olur ama herkes bir şeylerin bedelini ödemek zorunda. Oğuz'a olanlara çok sevindim dımdızlak kaldı ortada daha beter olsun inşallah zaten hapse gireceğide kesin. Necla'da dönecek bir ev ve aile olmayınca ne yapacak bakalım en ağır bedeli ödeyen o olacak. Hayriye Hanım'da biraz pişman oldu gibi sanki hele Fikret'in gideceği sabah bohça falan vermesi diliyle söylüyordu ama yüreğinde kızına karşı çok büyük bir sevgi vardır.
Offfff acaba yeni sezonda neler olacak. zavallı Fikret Ablam sırf evden uzaklaşmak için Tahsin'le evlendi. Tahsin çok kaba bir adama benziyor, inşallah dayak gibi bir kötü alışkanlığı yoktur :(:(
yaprak dökümü dizisini,oyuncuların muhteşem oyunculuğunu görmeden duramıyordum ve bende çözüm yolu buldum,yaprak dökümünün bölümlerini internetten indirdim,süper ilk bölümlerini izleyememiştim ilk bölümlerden itibaren harikaymış
ben böyle iliklerime kadar işleyen hüzünü olan bir dizi daha hatırlamıyorum
eylül ayı gelse de yeni bölümlerine de biran evvel kavuşsak,yeni sezonda da senaristler bizleri çok ağlatacağa benziyor çünkü yaprak dökümünün babası Ali Rıza Bey ile yapılan bir röportajda kitabın dışına çıkılmamaya özen gösteriliyor dedi ve sanırım fikretin de final sahnesinde söylediği gibi bu ayrılık uzun sürmeyecek çünkü malesef ki eşinden şiddet görecek kitabın dışına çıkılmamaya çalışıyorsa bu da kitapla aynı olacak:(:(
Flora_Cagla 24-06-07, 14:12 ewet fahriye evcen o röportajında neclanın kötü yola düşeceğini ağzından kaçırmıştı romandakinin tersi oluo leyla değil necla kötü yola düşçek o zaman.bide halil ergün 2. sezonda küllerinin arasından bir kahraman doğacak diyodu.ayyy 2. sezon süper olucakk. :img-yes:
bu diziye bayılıyorum yha ama neclanın yptığı şey çok kötüydü oğuzla kaçmak bnce necla çok ama çok pişman olucak ilerki bölümlerde...
yha bide ben bişe duydum ama doğrumu bilmiyorum romanda küçük kız hastalıktan ölüyrmş galiba ama emin değilim...
adanali esmer 24-06-07, 18:54 valla bende duyduguma göre fikret kocasindan dayka yiyormus ins. bununda tersi olur demek necla kötü yollara düsecek aceba bu kötü yollar nasil gelisecek cok merak ediyorum 2. sezon gercekten harika olacak..
valla bende duyduguma göre fikret kocasindan dayka yiyormus ins. bununda tersi olur demek necla kötü yollara düsecek aceba bu kötü yollar nasil gelisecek cok merak ediyorum 2. sezon gercekten harika olacak..
acaba ne yüzünden dayak yiyor.çocukları veya kocasının annesi yüzünden olabilir.neclanın kötü yollara düşüceğini biliyordum ama ney oluyor bilmiyorum.2. sezonda çok güzel bölümler bizi bekliyor olacak kesin:):img-wink:
Hayır ya Fikret kocasından dayak mayak yemiyor ama mutsuz... trt deki dizide dayak yiyordu oda kitap okuyor diye :) necla kötü yola düşmüyordu Leylada metres hayatı yaşıyordu...
Biraz geç oldu ama son bölüm için yorum yazayım;Çok güzel ve heyecanlı bir sahneyle sezon bitti. Bakalım Eylül'e kadar çarşamba akşamları ne yapacağız. Ali Rıza Bey taştan mı ne? O kadar olayı ben yaşasaydım kalp krizi geçirirdim ama Ali Rıza Bey ruhen çökmüş olsada bedenen sapasağlam. Fikret'e iş işten geçtikten sonra hak vermesi beni sevindirdi ama olan oldu artık. Şevket'in Fikret'e olan afra tafralarına anlam veremedim. Derdi ne acaba? Yeni bölümlerde Leyla'yı ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde görebiliriz durumu hiç iyi değil üzülmedim desem yalan olur ama herkes bir şeylerin bedelini ödemek zorunda. Oğuz'a olanlara çok sevindim dımdızlak kaldı ortada daha beter olsun inşallah zaten hapse gireceğide kesin. Necla'da dönecek bir ev ve aile olmayınca ne yapacak bakalım en ağır bedeli ödeyen o olacak. Hayriye Hanım'da biraz pişman oldu gibi sanki hele Fikret'in gideceği sabah bohça falan vermesi diliyle söylüyordu ama yüreğinde kızına karşı çok büyük bir sevgi vardır.
Offfff acaba yeni sezonda neler olacak. zavallı Fikret Ablam sırf evden uzaklaşmak için Tahsin'le evlendi. Tahsin çok kaba bir adama benziyor, inşallah dayak gibi bir kötü alışkanlığı yoktur :(:(
Ben böyle düşünmüyorum Şevket Fikrete çıkışmakla haklı söylediklerindede halkı... Fikret çok yanlış bir şey yaptı o halde evi bırakması doğru değildi... Kendide pişman oldu ama neyse...
Leyla konusunda ise Leyla bu kadarını hak etmedi... Kardeşinin sevgilisiyle birlikte olması hataydı ama Neclanın elimden aldın demesi saçmaydı çünkü zaten ayrılmışlardı... Tamam Leyla büyük hatalar yaptı ne oldum delisi oldu ama bu hale geldiya çok üzülüyorum eskiden ne kadar nefret ederdim leyladan
ama şimdi çok seviyorum ve çok üzülüyorum... Ama Ceydaya çok sevindim Yaman nasıl bitsin o zaman dedi süperdi...
Fikret'in evlenmesinin üstünden 6 ay geçmiş, Ali Rıza Bey ise kızını çok özlemiştir.Leyla'nın ise durumu günden güne daha da kötüleşmektedir.Artık geçmişi bile yarım yamalak hatırlamakta,etrafındakileri bazen tanımamaktadır.Psikolojik tedavisi ise devam etmektedir.Hayriye Hanım,sürekli kızının ne olacağını düşünmekte ve çok üzülmektedir.Huzuru Neyyir Hanım'da
aramakta,sürekli ona gitmektedir.
Fikret ise yeni evliliğinde mutsuzdur.Çocuklar sürekli yaramazlık yapmakta ve Tahsin'in annesi Cevriye çok sık gelmektedir.Her gelişinde de Tahsin'i Fikret hakkında doldurmaktadır.Çocuklar da babaannelerine destek verir.
Necla ile Oğuz hala kaçamamıştır ve Oğuz ise artık Necla'dan bıkmıştır.Zor durumda kalan Necla ise yaptıklarına çoktan pişman olmuştur.
Yaprak Dökümü 2.sezonda heyecanlı bölümleriyel yine sizlerle.Sakın kaçırmayın!!!
Arkadaşlar şöyle bir özet yayınlanmış ama kaynağı yazılmadığından ben doğruluğundan emin değilim ama yine'de üzerine yorum yapacağım.
Fikret'in evlenmesinin üstünden 6 ay geçmiş, Ali Rıza Bey ise kızını çok özlemiştir.Fikret ise yeni evliliğinde mutsuzdur.Çocuklar sürekli yaramazlık yapmakta ve Tahsin'in annesi Cevriye çok sık gelmektedir.Her gelişinde de Tahsin'i Fikret hakkında doldurmaktadır.Çocuklar da babaannelerine destek verir.
Tüm yaşananların üzerinden tamı tamına 6 ay geçmiş dile kolay, az bir zaman dilimi değil ve Fikret tahmin ettiğimiz gibi kayınvalidesi ve Tahsin'in çocuklarının dolduruşuyla mutsuz... Özette en çok buna üzüldüm.
Leyla'nın ise durumu günden güne daha da kötüleşmektedir.Artık geçmişi bile yarım yamalak hatırlamakta,etrafındakileri bazen tanımamaktadır.Psikolojik tedavisi ise devam etmektedir.Hayriye Hanım,sürekli kızının ne olacağını düşünmekte ve çok üzülmektedir.
Ben Leylanın durumunun kötüleşeceğini değil aksine iyileşeceğini ve Necla'ya inat hayata sımsıkı sarılacağını düşünmüştüm hep ama öyle olmuyor.
Aslında ben Leylanın bu kadar çok etkilenmesine şaşırıyorum bir yandan'da çünkü Oğuz'un nasıl bir insan olduğunu biliyordu ve son zamanlarda'da Necla ile ikisinin birlikte olma ihtimallerini varsayıyordu... Sanki hiç beklemediği birşey'miş gibi bu hallere gelmesi ve hiç değmeyecek insanlar yüzünden şaşırtıcı.
Huzuru Neyyir Hanım'da
Hayriye yatsın kalksın, Neyyir gibi bir komşusu olduğu için dua etsin o olmasaydı şimdiye çoktan kafayı yemişti. Neyyir Hanım psikolog gibi kadın valla.
Necla ile Oğuz hala kaçamamıştır ve Oğuz ise artık Necla'dan bıkmıştır.Zor durumda kalan Necla ise yaptıklarına çoktan pişman olmuştur.
Özette en sevindiğim kısım işte, Oğuz'un hevesini aldıktan sonra tıpkı Leyla gibi, Ceyda gibi Necla'danda bıkacağını ve Neclaya karşı hiçbir hissiyat beslemediğini biliyorduk. Bu sahneleri izlemek çok keyifli olacak eminim. Necla'da pişman olacak kadar akıl varmıymış hayret! Bin beter olsun inşalah. Eğer Ali Rıza, Necla'yı affederse yazıklar olsun ona derim ben.
Şevket ve Ferhunde'den bahsedilmemiş merak ettim doğrusu. Ferhunde hala sezon finalinde gördüğümüz kadar iyi'mi? Yoksa ailenin durumundan ve çıkmazdan sıkıldı mı? Şevket'in borçlarıyla ve Ferhunde ile arası nasıl? vs.
britneysinem 25-06-07, 16:50 Fikret'in evlenmesinin üstünden 6 ay geçmiş, Ali Rıza Bey ise kızını çok özlemiştir.Fikret ise yeni evliliğinde mutsuzdur.Çocuklar sürekli yaramazlık yapmakta ve Tahsin'in annesi Cevriye çok sık gelmektedir.Her gelişinde de Tahsin'i Fikret hakkında doldurmaktadır.Çocuklar da babaannelerine destek verir.
O kadar olan şeyden sonra 6 ay geçmiş waww be ama kitaptanda belliydi zaten fikretin mutsuz olacağı ama zaten çocuklar başından beri istemioyorlardı mutsuz olması kötü oldu....
Leyla'nın ise durumu günden güne daha da kötüleşmektedir.Artık geçmişi bile yarım yamalak hatırlamakta,etrafındakileri bazen tanımamaktadır.Psikolojik tedavisi ise devam etmektedir.Hayriye Hanım,sürekli kızının ne olacağını düşünmekte ve çok üzülmektedir.
Valla kötü olmasına üzgünüm ama valla öle bir koca seni düşünmeyip kız kardeşinle kaçarken kız kardeşinde onunla giderken seni hiç düşünmediklerine göre sende kocam gitti die ağalamayı bırakman lazım benim başıma böle bişi gelseydi üzülmezdim bile defolup gitsin derdim valla:img-wink:
Huzuru Neyyir Hanım'da aramakta,sürekli ona gitmektedir.
valla ferhundenin sözüne uyup onunla arası daha fazla bozuşsaydı bu zor günlerinde ne yapıcağını bilemicekti daha çok bunalıcaktı valla...
evettt en sevdiğim kısmmmm böyle olcağını en başından beri belliydi zaten ilk önce yamanın karısı(adı neydi unuttum)sonra leyla olmadı necla ne bu böle valla necla çok pişman olucak hemde çookkk ama geri dönemicek biraz burnu sürtsün valla iyi oluor....:img-hyste :happy0064
-----edit----
messanın yorumlarını silip kendi yorumlarımı ekledim umarım bi sorun olmaz....
forever_bim 26-06-07, 07:26 Necla sürekli olarak evden gitmeden önce "Onunla yattın onunla yattın" diye Leyla'ya bağırıyor. Doğrudur Leyla Oğuz'la birlikte oldu ve Oğuz Necla'nın eski sevgilisiydi. Gene de Leyla'nın yaptığı yanlıştı. Peki Necla'nın yaptığı ne? Oğuz'la birlikte olduğunda Oğuz ablasının kocasıydı. O yüzden Necla istediği kadar bağırsın kendi haksızlığını suçunu örtbas edemez.
Gelen duyumlar çok feci. Leyla bir tımarhaneye Necla ise çok daha feci bir yere düşecekmiş. Nasılsa evine dönemeyecek, Oğuz ise herşeyini kaybetmek üzere.
Şevket Fikret'e o çirkin cümleyi ederken biraz Ferhunde ile olan geçmişine ve bugününe bakmalı. Bugün de Ferhunde'yle evli ama kendileri bal gibi de Sedef'e aşık. Azıcık özeleştiri yapabilse ablasına o feci lafı etmezdi.
Necla sürekli olarak evden gitmeden önce "Onunla yattın onunla yattın" diye Leyla'ya bağırıyor. Doğrudur Leyla Oğuz'la birlikte oldu ve Oğuz Necla'nın eski sevgilisiydi. Gene de Leyla'nın yaptığı yanlıştı. Peki Necla'nın yaptığı ne? Oğuz'la birlikte olduğunda Oğuz ablasının kocasıydı. O yüzden Necla istediği kadar bağırsın kendi haksızlığını suçunu örtbas edemez.
Gelen duyumlar çok feci. Leyla bir tımarhaneye Necla ise çok daha feci bir yere düşecekmiş. Nasılsa evine dönemeyecek, Oğuz ise herşeyini kaybetmek üzere.
Şevket Fikret'e o çirkin cümleyi ederken biraz Ferhunde ile olan geçmişine ve bugününe bakmalı. Bugün de Ferhunde'yle evli ama kendileri bal gibi de Sedef'e aşık. Azıcık özeleştiri yapabilse ablasına o feci lafı etmezdi.
Şevketin çirkin cümlesi neydi? Böyle bir aptallığı nasıl yaptın dedi ve haklıydı... Madem bizden uzaklaşmak istiyordun gidip bir daire tutsaydın dedi. Elin adamının odalığı olacağına kendine ait bir odan olurdu dedi ve yine haklıydı... Ama Sedef konusunda katılıyorum...
yaprak dökümünü gerçeklten çok seviyoruz ekranlardan eksikliklerini göstermesinler tüh tüh maşallah :D :D şaka bi yana gerçekten çok seviyorum bu diziyi sezon finali tam yaprak dökümüne yakısan bir sezon finali oldu ve çok duysaldı bende çok duygusal bir insan olduğum için sezon finali beni ağlattı :(
forever_bim 26-06-07, 18:01 Şevketin çirkin cümlesi neydi? Böyle bir aptallığı nasıl yaptın dedi ve haklıydı... Madem bizden uzaklaşmak istiyordun gidip bir daire tutsaydın dedi. Elin adamının odalığı olacağına kendine ait bir odan olurdu dedi ve yine haklıydı... Ama Sedef konusunda katılıyorum...
Murat'cım kızma hemen. O odalık lafı sence ne derece doğru? Ayrıca evden ayrılırken tek ferhunde'nin tavrını sevdim. Açık açık "Seni sevmiyorum ama gidişine üzüldüm" dedi. Gayet de beklenmedik bir delikanlılıkla. Ferhunde kötü görünüyor ama o evde ondan beteri var Hayriye Hanım, Necla ve Leyla gibi.
deadly_angel 26-06-07, 19:08 Bu konuda forever_bim'e katılıyorum, Şevket sanki kendisi çok doğru, kusursuz, mükemmel insanmış, hiç hata yapmamış gibi tutupta Fikrete o lafı söylememeliydi.Karşısındakinin yaptığı hareketi onaylamıyor olabilir, ama tutupta baika eve taşınsaydın demenin bir manası yoktu.Koskoca bankacı, herhalde evkiralarının fiyatını biliyodur.Ayrıca Şevkette her ne kadar dizide olan diğer entrikalar üzerini kapatmış olsada Ferhundeyle yasak bir aşk yaşadı.Önce o kendisine bakmalı.O evdeki en masum hatta değerlendirmemizi şöyle biraz daha geniş tutarsak tek masum kişi Fikrettir.Evlenerek yanlış yaptı orası doğru, ben onun yerinde olsaydım illaki evi terketmek değilde Neyir Hanımlara filan taşınırdım.
forever_bim 26-06-07, 21:16 Bu konuda forever_bim'e katılıyorum, Şevket sanki kendisi çok doğru, kusursuz, mükemmel insanmış, hiç hata yapmamış gibi tutupta Fikrete o lafı söylememeliydi.Karşısındakinin yaptığı hareketi onaylamıyor olabilir, ama tutupta baika eve taşınsaydın demenin bir manası yoktu.Koskoca bankacı, herhalde evkiralarının fiyatını biliyodur.Ayrıca Şevkette her ne kadar dizide olan diğer entrikalar üzerini kapatmış olsada Ferhundeyle yasak bir aşk yaşadı.Önce o kendisine bakmalı.O evdeki en masum hatta değerlendirmemizi şöyle biraz daha geniş tutarsak tek masum kişi Fikrettir.Evlenerek yanlış yaptı orası doğru, ben onun yerinde olsaydım illaki evi terketmek değilde Neyir Hanımlara filan taşınırdım.
Neyyir Hanım'larda da uzun süre kalamazdı ki. Yük olduğunu düşünürdü. Ama gene de hata yaptı. Keşke evlenmeseydi.
hacca bacı 27-06-07, 07:27 Şevketin çirkin cümlesi neydi? Böyle bir aptallığı nasıl yaptın dedi ve haklıydı... Madem bizden uzaklaşmak istiyordun gidip bir daire tutsaydın dedi. Elin adamının odalığı olacağına kendine ait bir odan olurdu dedi ve yine haklıydı... Ama Sedef konusunda katılıyorum...
odalık ne ya saçma laf.Kızın elinde kapı gibi nikah cüzdanı var:D:D
Tamam ama sonuçta adamın işlerini yapmak için, çocuklarına bakmak için evleniyor...
hacca bacı 27-06-07, 09:08 Tamam ama sonuçta adamın işlerini yapmak için, çocuklarına bakmak için evleniyor...
Ailesinin yaptıklarına dayanamıyo,sabredemiyo artık o yzden adamla evleniyo.Kurtulmak için.Sonuçta kimse 3 çocuklu dul adamla evlenmez.
Bende Şevket'i çok haksız buluyorum o konuda ne demek ya "Odalık" ? Sanki Fikret'i çok düşündü'de zamanında, çok uyardı veya yardımcı oldu. Şimdi böyle bir şey yapmasına katlanamıyor gibi konuştu. Ama alakası yok.
Fikret, bayıla bayıla gitti sanki,kendileri onubuduruma ittler, şimdi'de kendilerini temize çıkarmanın peşindeler. Şevket, Banka Şef'i olmuş ama Mantık denen şey sıfır, "Gidip ev tutsaydın" diyor. Öyle kolaydı sanki, kolaysa siz Ferhunde ile tutsaydınız yaa. Kendilerinin yana yana ev aradıkları günleri unuttu galiba. Fikret, Neyyir Hanım'lara gitse bile kısa bir süre kalabilirdi daha fazlası iki taraf için'de kötü olurdu. Hemde Ali Rıza Bey, böyle birşeye izin vermezdi, ayrı evde kalmasına da müsaade etmezdi. Fikret, tüm bu bunalımlar içerisinde kendince bir yol buldu ve gitti doğru veya yanlış onu bu uçuruma ailesi itti.
Ferhunde'nin Fikret, giderken ki, tavrı gerçekten alkış tutulacak cinstendi. Ne yalan söyleyeyim Ferhunde'den beklemeyeceğim bir davranıştı ama çok hoşuma gitti. Keşke sarılsaydılar birde ne güzel olurdu.
şevket kendisi ferhundeyi kurtardı ya odalık olmaktan fikretin durumu da ona öyle gelmiştir.
Ferhunde'nin o davranisi gercekten cok güzeldi. Gururunu bi kenara koyabilmesi bence alkislanacak bi davranis, cünkü herkes bunu yapmaz.
Sevket'e diyebilecegim bisey yok zaten, nedense bu adama cok gicigim. Hic sevmem.. Fikret'e mutlu evlilikler diyecegine, moral vericegine, gönül kirici laflar ediyor. Hem bide sucsuz olsa..! En büyük suclulardan biri.. (hos, kim en suclusu, kim sucsuz bu dizide diyebilmek cok zor..)
Oğuz Necla için bir bakıma mükemmel erkekti.Zengindi, parası vardı, pek çok şeye hükmedebiliyordu.Leyla Oğuz ile evlenince Neclada bir hırs başladı, kıskançlıklar birbirini kovaladı.Cem ile sırf Ali Rızanın gözüne girebilmek için yakınlaştı.Oğuza aşık mı bilemiyorum ama çok sevdiği kesin.Yalnız bu kaçıştan sonra daha doğrusu kaçamayıştan sonra aklı fena karıştı.Bütün ailesini arkasına aldı nasılsa gidiyorum bu ülkeden diye.Ama gidemedi, gidemeyecekte.Necla için para ve aşk bir terazi üzerinde ve sürekli değişiyor ağırlıkları.
işte bende bunu anlamıyorum parası varmı tamam herşeyim var demektir diye bakıyorlar ailesini karsısına aldı kimsesi yok artık o yüzden oğuza sıkıca tutunsun artık parası yokmus itibarı yokmus bunlara bakmayacak artık ama onu kötü süprizler bekliyor izleyip görücez
pazartesiden itibaren yaprak dökümü ilk bölümünden başlyark tekrarları
saat 10:00da kanal d de...
Uydurma özetlere yorum yapıp durmayın lütfen. Gerçek özet olsa kanalın siteinde yayınlanırdı. Bu özetleri yazan arkadaşlar da insanları kandırmasınlar.
bir programda fahriye evcen simdi oguzun neclaya sevgisinden tam emin olunamasa da asıl ikinci sezon oguzun sevgisini anlayacagız demişti bu yüzden ben oguzun necladan bıkacagını düsünmüyorum. ayrıca 6 ay niye gecirsinler ki en fazla 3 ay gecirirler biz eylülde izlemeye baslarsak onlar da eylül ayında olurlar bence. bir de necla ne kadar yanlıs bir sey yapmıs olursa olsun bana kalırsa babası kabul etmese bile sevketin neclanın yanında olması gerekir asla öyle bir duruma düsmesine izin vermemeli sonucta necla onun kardesi, etti buldu ya da kırgınız gibi bi düsünce olmamalı bana göre. kardesini o konumda görmeyi kabul edeceğine her seyi unutmayı tercih etmeli.
güven hokna ve halil ergün bir röportajda gelecek sezon fikretin ve sevketin basına bir seyler gelecegini söylemişti. buna göre fikret mutsuz olur büyük ihtimalle ama keske düsündüğümüzün aksine cok mutlu olsa belki ilk basta mutsuz olur ama bari sonra hepsinden mutlusu o olsa. sevket de herhalde cok borc altına girecek belki sonra ferhundeyle ilgili bir seyler de olabilir.
catterflym 04-07-07, 08:31 ben tekrardan izlemeye başladım ilk başta ne kdrda frklı hersey,Ali Rıza bey...kızlar bıraz gecıkınce yemek bıle yedirmiomuş ..Sevket masaya oturmadı diye kızıpp kendi bile yemıomuşş ehehe
ya Neclayla Leylaya ne demeli aralarında büyük bir destek var cok garipsiyorum şimdi ya bu hallerini
Ferhundede Şevketi etkilemesinni biliyor walla bana kendi sıcaklıgın yeter fln (:
Oguzda hep kötü hep kötü :):)
Fikretimse daha ev hlkından mutsuz deil ay bu halleri çok hoş Fikretimin..Ama Fikreti nası ayrıdıı babası ya çok kötü bişi .. Fikretcimi görmeye geldiginde hyır derken nasılda üzüldü hlbukı..:sad53: :good: :happy0064
Bölümle ilgisi olmayan ve sohbet içerikli mesajlar yazmak yasaktır. Bu tür mesajlar, uyarı bırakılmaksızın silinecektir.
forever_bim 05-07-07, 10:00 Yaprak Dökümü benim 18. Bölümde artık kesintisiz izlemeye başladığım diziydi. Önceleri olayları biliyordum ama ara ara izlerdim. Bugün şansıma işim yoktu. Oturdum 4. Bölümü izledim. Açığımı giderek kapatacağım inşallah. Yaprak Dökümü giderek güzelleşmiş. Başlarda da güzeldi ama dizinin başarısı haftalar ilerledikçe arttı. Çok güzel bir bölümdü 4. bölüm. Şevket her derdini Fikret'le Leyla ise Necla ile paylaşıyordu. Sonraki hallerini düşündükçe insan bir tuhaf oluyor. Bir de şunu diyeyim son sahne Ferhunde ve Şevket sahnesi oyunculuk açısından şahaneydi. Her iki oyuncu da çok başarılıydı. İzlemeye devam:) Yaprak Dökümü 1 numara.
yaprak dökümü nü yayın sezonu içinde çok fazla izliyememiştim
ama şimdi tekrarlarını izlemeye başladım
gerçekten çok etkileyici bir dizi
son bölümleri düşündükçe de nerden nereye diyesi geliyor insanın
leylayla necla bi daha asla ilk bölümlerdeki gibi olamaz heralde:icon_sorr
gdemirdiken 05-07-07, 11:40 Fikret'in evlenmesinin üstünden 6 ay geçmiş, Ali Rıza Bey ise kızını çok özlemiştir.Leyla'nın ise durumu günden güne daha da kötüleşmektedir.Artık geçmişi bile yarım yamalak hatırlamakta,etrafındakileri bazen tanımamaktadır.Psikolojik tedavisi ise devam etmektedir.Hayriye Hanım,sürekli kızının ne olacağını düşünmekte ve çok üzülmektedir.Huzuru Neyyir Hanım'da
Fikret ise yeni evliliğinde mutsuzdur.Çocuklar sürekli yaramazlık yapmakta ve Tahsin'in annesi Cevriye çok sık gelmektedir.Her gelişinde de Tahsin'i Fikret hakkında doldurmaktadır.Çocuklar da babaannelerine destek verir.
Yaprak Dökümü 2.sezonda heyecanlı bölümleriyel yine sizlerle.Sakın kaçırmayın!!!
Bence bu özet doğru.Kitabını okudunuz mu bilemiyorum ama olaylar aynen bunun gibi oluyor.Tabi kitap eski zamanı anlattığı için kitap ile dizi tamı tamına aynı olarak gitmiyor ama kitapta da buna benzer şeyler oluyor.
Özette yanlış Şevket'ten bahsetmemiş.
Şevket'in durumu iyicene kötüleşiyor.eee başında Ferhunde gibi bir karısı olursa.... Mali durumu kötüleşen Şevket çalıştığı bankadan para çalmaya başlıyor.Sonra yakalanınca hapsi boyluyor.Hepsi Ferhunde yüzünden Ferhunde'yi tatmin etmek için onu al bunu al çocuk tabi batıyor.
Şevket'i hapisten Sedef kurtaracak herhalde.
Ben bunları yazıyorum ama bir çoğunuz biliyorsunuzdur herhalde
Özellikle oyunculuk açısından giderek vites arttırdığını düşündüğüm ve de 27. bölümünü kuzenimin tavsiyesi üzerine izledikten sonra son iki ayda üşenmeyip tüm eski bölümlerini indirdiğim dizi Yaprak Dökümü. Türkiye'ye döndüğümde de bir de baktim ki diğer aile fertleri ve yakın çevrem arasında da çok beğenilen bir diziymiş ;)
İzlemekten son derece keyif alıyorum, işin ilginç tarafı favori diyebileceğim bir karakter yok dizide ki bu her zaman bir diziden keyif almamı arttırır. Oğuz dışında tamamen nefret ettiğim bir karakter de yok, son bölümlerde Necla fena halde tepemi arttırdı o başka :) Dizinin beni çeken tarafı yıllar önce kitabı okumam ve ne olacağını genel olarak hatırlasam da eklemelerin ve dizi uzatmalarının son derece başarılı yapılması, yeni eklenen olayların karakterlerin genel özellikleriyle çelişmemesi dolayısıyla yapılan olumlu olumsuz tüm hareketlerin geçmişte bir dayanağının olması oldu. Kişisel beğenim için çok önemli olan iki kriter de neredeyse kusursuz yerine getiriliyor. Geçmiş asla unutulmuyor, onun için detaylar özenle hazırlanıyor ve de oyunculuklar bazı sahnelerde 'vay bee' dedirtiyor izlerken. Bunun için ayrılmıs başlıkta oyuncuları yorumlama niyetim var ama benim için Yaprak Dökümü dizisinin oyunculuk açısından kare ası sırasıyla (benim kendi fikrim) Güven Hokna, Halil Ergün, Bennu Yıldırımlar ve de Deniz Çakır'dır. Diğer oyuncuların da büyük bir bölümü çok başarılı ama bu dörtlüyü izlemek bir zevk benim için.
Dizinin tekrarları mı oynuyor?
evet, her sabah kanal D, ama saatini tam bildiremiyecegim..
Neclayi gördüm bu bölüm, ne kadar saf ve temizmis eskiden.. neredeyse sevecektim kizi..!!
merhaba herkese,
yaprak dökümü ilk başladığında açıkçası hiç dikkatimi çekmemişti. anneme diyordum yapma anne böyle içini karartan diziler seyretme diyordum. yaprak dökümünün konusunu bilmeme rağmen ilk başlarda bu diziyi lise yıllarımda oynayan bir diziye benzetmişti. İlişkilermiydi neydi adı atvde oynuyordu, ve beni hasta ediyordu. Bu kadar olumsuzluk aynı aileyi nasıl bulur diye. Oyüzdende tepkili yaklaşmıştım yaprak dökümüne.Annem bak bir seyret kızım hayatın gerekleri bunlar diyordu.
Ve bir gün olan oldu ben seyretmeye başladım.Bütün bölümler içinde içimi acıtan sahnede, babanın çeyiz bohçası ile kalakalmasıdır. babanın yüzü o anda gerçekten mi beyaz oldu yoksa ben mi olduğunu düşündüm bilmiyorum. Ama tüylerim diken diken oldu, sanki ben o tv kutusunu içine girmiştim ve o anı birebir yaşıyordum.
Belli bir oyuncu favorim değil ama ferhundenin hakkını yememek lazım. allah öyle gelinleri olanalara kolaylık versin vallahi:P
Tekrar bölümlerini malesef çok sık izleyemiyorum vaktim olduğu zaman bakabiliyorum. Diziyi o günlerde izlediğimde ileriki bölümlerde şunlar şunlar olacak diye ihtimal vermezdim hiç (kitaba bağlı kalınacağını düşünerekten %90) ama şimdi ilk bölümler ile son bölümleri karşılaştırıyorumda meğer ne çok şey değişmiş, ne kadar çok değerden ödün verilmiş. Senaryo ekibi bence bu geçişi çok iyi yaptılar yavaş yavalş hissetirmeden, zaten yaprak dökümününde en çok bu yanını seviyorum arada hiç geçiştirmeler atlamalar olmuyor her hafta sanki aradan bir hafta geçmiş gibi değil'de önceki bölümü sanki daha yeni izlemiş gibi hissediyordum. Umarım başarısını devam ettirir dizimiz.
Bakıyorum da Ihlamurlar Altında Fanları teker teker buraya düşüyor:D Sevgili Ferman abimiz senin sürekli buraya da yorum yazmanı beklerim şahsım adına.Çünkü yaptığın yorumlar her daim güzel yorumlar olmuştur(gerçi yılmazımı cacık yaptın ama neyse:)) aynı şekilde Forever_Bim sende hep burda ol sizler bize lazımsınız:d
Bu dizi izlediğim ender dizilerden biri.Forumlara yorum yapmıyorum çok fazla ama sizleri okumak yetiyor bana.2.Sezonda Şefket'i bol bol izleyeceğiz gibi geliyor banada.Yıllar öncesi 15-16 yıl önce okumuştum bu kitabı ortaokul yıllarımda aklımda çokta fazla bişey kalmadı aslında ama daha çok şey yaşanacağını görmemek imkansız gerçektende. Birde diziyi sevmemin başka bir nedeni aşk muhabbeti çok yok bu dizi de biraz daha farklı konular sıkılmıştık artık kavuşamayan hep bişeyler yaşayan çiftlerden sanki gerçekte öyle büyük aşklar varmış gibi beynimize kazımalarından sonrda kendi yaşantımızda onları bulmadığımız için yıkılmaktan:D şaka bi yaa Yaprak dökümü önümüzdeki sezon coşacak kimse tutamayacak onu inş..
Yaprak Dökümü benim 18. Bölümde artık kesintisiz izlemeye başladığım diziydi. Önceleri olayları biliyordum ama ara ara izlerdim. Bugün şansıma işim yoktu. Oturdum 4. Bölümü izledim. Açığımı giderek kapatacağım inşallah. Yaprak Dökümü giderek güzelleşmiş. Başlarda da güzeldi ama dizinin başarısı haftalar ilerledikçe arttı. Çok güzel bir bölümdü 4. bölüm. Şevket her derdini Fikret'le Leyla ise Necla ile paylaşıyordu. Sonraki hallerini düşündükçe insan bir tuhaf oluyor. Bir de şunu diyeyim son sahne Ferhunde ve Şevket sahnesi oyunculuk açısından şahaneydi. Her iki oyuncu da çok başarılıydı. İzlemeye devam:) Yaprak Dökümü 1 numara.
evet çok haklısın bir çok dizi ilk beş on bölümde çok güzelken zaman ilerledikçe saçmalamalr, sıkılmalar başlar. konular birbirini tekrarlar, üstün körü geçilmeye başlar ama yaprak dökümünde bu olay tam tersi oldu. bölümler ilerledikçe verdiği lezzet de artmaya başladı. ama burda senarist yönetmen başarısı kadar ellerinde başı sonu belli olan bir hikayenin olması ve yazarın elbette REŞAT NURİ olmasının da etkisi çok büyük. çünkü bence yapılan bir çok dizide başlangıç hikayesi ve çok genel bir taslak hazırlanıyor ve dizi tutarsa devam ediliyor bu da verimi büyük oranda düşürüyor. mesela nickinden anladığım kadarıyla bir ist. masalını izlemişsin. orda da aslında hkaye bir filmden alınmış olsa da yani sonu belli olsa da yıllara bölümlere orantılı bir şekilde yayamadılar ve maalesef ikinci sezon başarılı olamadılar.umarım yaprak dökümünü ilk sezon gibi tek bölüm dahi sıkılmadan izlerim.
Yaprak Dokumu dizisi sezonda pek cok unutulmaz sahneye sahip olsa da bence uc sahne cok etkileyiciydi. Eger diziyi tekrarlarindan takip ediyorsaniz bu mesajimi atlayin derim cunku olacaklar hakkinda elimden geldigince az ipucu vermeye calistiysam da gelecek bolumlerdeki sahnelerden bahsediyorum ;)
1. Herkesin de belirttigi gibi sezon finalinin son sahnesi gercekten yurek parcalayiciydi. Fikret'in babasinin kendisini hic bagislamayacagini sanarken babasinin gelmesiyle yasadigi buruk sevinci vardi once. Ali Riza Bey'in kendini suclamasi ve de kizina bugune ve gecmiste yaptigi haksizliklar icin ozur dilemesi, kizina hic emeginin olmadigini dusunmesi icler acisiydi. Fikret'in 'Sana cocugum gibi bakarim' repligi her ne kadar Resat Nuri Guntekin'in cumleleri olsa da oyle etkileyici bir sekilde soylendi ki saniyorum o sahneyi izleyen herkesin en azindan gozlerinde yas birikmesi olmustur. Beni taniyanlar bilir ben elbette cok agladim :icon_sorr
2. Ferhunde'nin uvey babasinin tacizini ve annesinin uvery babasinin katili oldugunu aileye acikladigi sahne dizinin en etkileyici performanslarindan birini gosterdi bize. Ferhunde'nin niye hep bir aileye ait olmak istedigini, bitmeyen en cok sevilen olma arzusunu, didisse de niye kendisini Ali Riza Bey'e kabul ettirmeyi cok istedigini anlamamiza yol acti. Benim en yakin arkadasim o sahneyle ilgili 'kafalari karistirdi degil mi?' demisti. Bu sahnede hosuma giden bir baska konu da insanin yaptigi herseyin bir sebebi olmasini bize gostermesiydi. Buna karsi durmak ve de gidisati degistirmek elimizde elbette ama Ali Riza Bey'in cok keskin yargilarini ilk kez sorguladigi sahnelerden birisi olmasi acisindan da son derece onemli bir donum noktasiydi bu sahne.
3. Ali Riza Bey'in intihar eden kizkardesi icin agladigi sahnede yine karakterlerin birdenbire boyle olmadigi hakkinda onemli ipuclar vardi. Karisina sarilip genc iken aglayamadigi gozyaslarini doktugu sahnede anladik ki Ali Riza Bey babasindan ne gorduyse onu uyguluyormus aslinda. Yine de Sevket'in intihar etme sozlerinin oyle gozukmese de en cok onu derinden yaraladigini gosterdi. Ciftin butun yasananlara ragmen birbirine duydugu askin buyuklugu de cok dikkatimi cekmisti o bolumde, bu bolumlerde aralarindaki guven duygusu zedelendi gerci. O zamana kadar sert bir kabuk icinde gozuken Ali Riza Bey'in kabugunun kirildigi ilk sahne olmasi acisindan da cok etkileyiciydi.
Evett ben de okul döneminde pek takip edemiyordum...
Mümkün olduğunca izlemeye çalışıyordum gene de..
Son bölümlerini gözümü kırpmadan izledim..
Şimdi de her sabah tekrarını izliyorum..
Gerçekten harika bir dizi..
Yılın dizisi denilebilir..
Oyunculuklar harika..
Güven Hokna, Halil Ergün, Bennu Yıldırımlar zaten hep iyiydi ama dizide dikkatimi çeken isim Deniz Çakır oldu..
Ferhundeyi olağan üstü canlandırıyor bence..
O karakteri bile sevebiliyorsam bu Deniz Çakır sayesinde herhalde :)
Uyarlama çok başarılı,
kısacık kitabı daha sürdürüyorlar
ve de olaylar henüz bitmiş değil..
Açıkcası bu sezon biter diyordum nasıl uzatacaklar ?
Ama kurgu, uyarlama harika olduğu için hikayeyi zedelemeden devam ediyor..
Neyse, yolu açık olsun Yaprak Dökümünün..
Umarım 2. sezon da aynı zevkle izleriz..
first lady 09-07-07, 11:45 yurtdışından gelen kuzenlerimin ilk işi ''yaprak dökümü'' kitabını almak oldu.diziyi öyle seviyolarki kitabı okuyup sonunda ne olacağını öğrenmek istiyolar.bu kadar başarılı bi uyarlama yaptıkları içi tüm ekibi bi kere daha tebrik etmek lazım:img-yes:
paçiii_melos 10-07-07, 17:53 Merhaba Yaprak Dökümü Ailesi
Arkadaşlar Nerdesiniz?????
Dizimiz tatile girdi diye artık buraya yazmak yok mu ?
Neyse Sabahları verilen tekrar bölümleri bile izleyince çok kötü oluyorum. Bugünkü bölümde Şevket ile Ferhunde evlendi. Aslında o zaman bile herşey nasıl da belliymiş. Bu bölümde en çok da zavallım Sedef'e çok üzüldüm. İntihar etti, gene Ali Rıza Bey hastaneye yetiştirdi. Herneyse zaten herşeyi yazıcak halim yok, hepimiz biliyoruz. Sadece daha sonraki olayları izledikten sonra başını gene izleyince insan daha da üzülüyor. ü
Neyse sonra görüşmek üzere ;)
Merhaba Yaprak Dökümü Ailesi
Arkadaşlar Nerdesiniz?????
Dizimiz tatile girdi diye artık buraya yazmak yok mu ?
Neyse Sabahları verilen tekrar bölümleri bile izleyince çok kötü oluyorum. Bugünkü bölümde Şevket ile Ferhunde evlendi. Aslında o zaman bile herşey nasıl da belliymiş. Bu bölümde en çok da zavallım Sedef'e çok üzüldüm. İntihar etti, gene Ali Rıza Bey hastaneye yetiştirdi. Herneyse zaten herşeyi yazıcak halim yok, hepimiz biliyoruz. Sadece daha sonraki olayları izledikten sonra başını gene izleyince insan daha da üzülüyor. ü
Neyse sonra görüşmek üzere ;)
Melos'cum buradayız, en azından ben buradayım'da diğer daimi üyeleri göremiyorum çoktandır, aramıza yeni arkadaşlar katılmış gördüğüm kadarıyla sayfaya eskiden beri yazan biri olarak kendimi ev sahibi gibi hissediyorum :img-hyste o yüzden herkese hoşgeldiniz diyorum. Tekrar bölümleri bende izliyorum ama malesef hergün takip edemiyorum... Demek bugün Şevket ve Ferhunde evlendi, desene azap başlıyor... Leyla ve Necla, Fikret kadar akıllı, öngörülü, iradeli ve karakterleri oturmuş olsalardı belkide bugün tüm bunlar olmayacaktı. İlk önce Necla, Oğuz'u zengin zannedip yanaştı, Sedef'in tüm engelleme çabalarına rağmen, sonra yalan söylediğini anladı (nasıl olduysa hayret) ve kendi isteği ile hiç kimse zorlamadan veya araya girmeden ayrıldı. Oğuz, Necladan intikam almak için kardeşini kullandı, malesef ki, Leyla'da Necla kadar görmemiş ve gözünü zengnlik hırsı bürümüş zayıf bir karakterdi ve ablasının eski sevgilisi ile beraber olmayı kendine yedirdi. Sonrası malum zorla veya isteyerek Leylanın hamile kalması, bunun ortaya çıkıp Oğuz'un Ferhunde tarafından şantaj ile Leyla ile evlenmek zorunda kalması ve ardından gelen mutsuz bir evlilik. Ama bunu kardeşine belli etmemek için kendi etrafında mutluluk oyunları oynamaya başlayan zavallı bir karaketere dönüşen ve her fırsatta caka satıp hava atmaya çalışan bir Leyla, bunun altında kalamayacak kadar hırslı olan Necla... ve tüm bunların sonucunda aile faciası diyebileceğimiz olaylar...
catterflym 11-07-07, 21:21 bende burdayım yaprak dokumunu ılk bolumunden sonua kdr ızledıgım gıbı
sımdıde tekrar ızlıyorum ve hıc sıkılmıyorum her dızı bunu vermıyor ve cok mutlu oluyorum dizimi ızlerken..
başlarda ne güzelmiş bunu daha oncede yazmıstım
gitgide parcalandıgını gormek ıcımızı acıtırken, heyecanla bır obur bolumu bekleten dizimizz inşallah birkaç sezon devam eder cunku ızlemekten ınanılmaz haz alıyorum...
biran once yenı bölümlerini izlemek için sabırsızlanıyorum yenı sezonda Fikreti mutsuz görmek bni yine çok üzücek ama napalım :icon_sorr Heleki Ali Rıza Beyin o hıckırıkları yokmu :icon_sorr neyse arada bir yazın ben boş görünce üzülüyorm şimdilik hoşcakalınnn...
Dizimizin tekrarLarının veriLiyor oLmasıı çok qüzeL yaLnız sabah oLduğu için maLesef izLeyemiyorum.. Sabah oLmasına rağmen reytınqLerii yazında çok iyi.. İzLememiş oLanLar tekrarLarı izLeyip sevicekLer bnce..
britneysinem 13-07-07, 19:28 ben valla ilk bölümleri felan izlememiştim çok iyi oldu bu tekrarları tekrarlar için beklenmeyen reytingler valla helal olsun valla her bölüm olduğu gibi bu bölümde harikaydı valla hayriye hanım para lafını duyunca ne kadar değişti:)
leylaya yazık oldu ama kendi istedi valla
bende yaprak dökümünü ilk bölümünden beri izliyorum burayıda hep takip ediyorum ama yazmıyorum herkes eski bölümleri konuşuyor peki yeni bölümlerde neler olacak sizce
yeni bölümlerle ilgili tek merak ettiğim şey necla ve cemin karşılaşması fikretin başına ne geleceğini hemen hemen tahmin edebilioruz...ali rıza artık kalpten gider...ama neclanın pişmanlığını soluksuz izlicem...
britneysinem 14-07-07, 15:21 Evett ben de okul döneminde pek takip edemiyordum...
Mümkün olduğunca izlemeye çalışıyordum gene de..
Son bölümlerini gözümü kırpmadan izledim..
Şimdi de her sabah tekrarını izliyorum..
Gerçekten harika bir dizi..
Yılın dizisi denilebilir..
Oyunculuklar harika..
Güven Hokna, Halil Ergün, Bennu Yıldırımlar zaten hep iyiydi ama dizide dikkatimi çeken isim Deniz Çakır oldu..
Ferhundeyi olağan üstü canlandırıyor bence..
O karakteri bile sevebiliyorsam bu Deniz Çakır sayesinde herhalde :)
Uyarlama çok başarılı,
kısacık kitabı daha sürdürüyorlar
ve de olaylar henüz bitmiş değil..
Açıkcası bu sezon biter diyordum nasıl uzatacaklar ?
Ama kurgu, uyarlama harika olduğu için hikayeyi zedelemeden devam ediyor..
Neyse, yolu açık olsun Yaprak Dökümünün..
Umarım 2. sezon da aynı zevkle izleriz..
valla bende en başlarında izlemiordum ama sonradan izleyince neden önceden izlemiordum dedim valla çok pişman oldum tek kelimeyle süper bir dizi biran önce pazartesi olsada diziyi izlesek valla
kırmızı su 15-07-07, 17:47 yaprak dökümü gelecek sezonun da en iyi dizilerinden olacak oyuncu kadrosu ve senaryosuyla gayet başarılı umarım daha uzun dönem devam eder gelecek sezon da keyifle izlenecektir kanal d ekranınında
zarpandit34 16-07-07, 09:53 Yaprak Dökümünü bende uzun zamandır izliyorum.Az önce tekrarlarında benim tıpkı ilk izlediğim zaman ki gibi gözlerime iğneler batmasına sebep olan sahneyi yakalayınca birşeyler yazmak istedim.Bu bölüm tekrarındaki sahne Ali Rıza'nın tam anlamıyla bir "çözülme" yaşadığı geçmişine dair ipuçları verdiği nadir sahnelerden biriydi ve bence yine bu sebepten çok etkileyiciydi..Tabi bir diğer etmen ise her zamanki gibi Halil Ergün'ün devleşen oyunculuğuydu.
Dizinin oyuncularından fazlasıyla beslendiği aşikar zaten.Halil Ergün, Güven Hokna ve Bedia Ener zaten tartışılmaz isimler..Onlar dışında "Süper Baba yadigarı":img-grin2 Bennu Yıldırımlar..Ve Ferhundeye bana göre oyunculuğuyla bambaşka bir yorum getiren ve dizinin vazgeçilmez karakterlerinden biri olmasındaki en büyük payı ile Deniz Çakır.."Kötü Kadın" oynamak ve kopkoyu bir hale getirerek seyircilerin ondan nefret etmesini sağlamaktan ziyade, bana göre gerçek bir oyuncu "kötünün içindeki iyiyi" göstermeye çalışan bizim göremediğimiz alt metini yansıtan ve herşeyden önemlisi onunda "insan" olduğunu unutmayandır;Deniz Çakır da bunu başarıyla sağladı.Genç oyuncuların da oldukça iyi olduğunu düşünüyorum ama Gökçe Bahadır bir adım daha önde benim gözümde..(Özellikle son bölümlerdeki kriz sahneleriyle) Bence sezonun en başarılı casting'i ve en iyi oyuncu kadrosuna sahip dizisi..:good:
Dizideki çok sevdiğim bir başka özellik ise karakterlerin "iyiler-kötüler" şeklinde keskin çizgilerle ayrılmamış olması ve çoğu karakterin gri tonlarda seyrederek:img-grin2 bizi her daim şaşırtması..
Yanlız ufak bir-iki eleştirim olacak...Dizinin ve o evin çok fazla kasvetli olduğunu düşünüyorum.Bu "kasvet" ve "sırlarla dolu gizemli ev hali" doğallığa zarar veriyor. Dizinin başındaki mutlu aile tablosu ile şuanda ki hazin tablo arasındaki fark gösterilmeye çalışılıyorsa ki bu zaten yeterince açık, bu kadar vurgulanmasına gerek yok diye düşünüyorum.Keza flaschbacklerle de desteklendi "büyük değişim".Ve tabi birde entika dozunda bir ayarlamaya gidilse hiç fena olmayacak.Özellikle Oğuz karakteri üzerinden dönen entrikalardan bahsediyorum..
Bunlar dışında bir küçük istek "Dizi yeni sezonunda sesli çekilsin noolur" :img-grin2 Böylece oyuncuların performansından da maksimum yararlanmış oluruz..
:::Tugce::: 17-07-07, 05:49 tEkrarlarını bile ayrı bir zevk şevk ile izliyorum.HALil ergun bennu yıldırımlar çok iyiler.zaten hep iyiydiler...diğer oyuncular,kittaptakı karakterlere cukk oturmuş.kıtapa bağlı bir dizi.
Kaliteli bir müzik ve oyuncular
böyle bir dizi sor bulunur:img-yes:
mrb arkadaşlar yaprak dökümünü bu sene sınava hazırlandığım için izliyemiordum tekrarlarını izliorum müziklerine hasta oldum harika......
annemin zamanında da yaprak dökümü adlı bir dizi varmış anlattığına göre oradaki ferhunde karakteri daha kötüymüş hiç böle düzgün hareketleri yokmuş burda yumuşatmışlar biraz....
forever_bim 20-07-07, 07:57 Yaprak Dökümü sabah tekrarlarını fırsat buldukça izliyorum. Dün de net cafe'de 37. bölüme baktım, Şevket'in hava alanında "Kardeşim o benim" dediği sahnede utanmasam herkesin içinde zarıl zarıl ağlayacaktım, neyse ki kendimi tutabildim.
Geçen de 12. Bölüme denk geldim. Necla'ya gıcık olmakta haklıymışım. Leyla tecavüze uğradıktan 2 bölüm sonraydı, Oğuz'dan gelen mesajı okumadan direkt sildi, Necla bunu bir işaret olarak aldı ve Oğuz'la buluşmakta beis görmedi.
Leyla'nın kızkardeşinin eski erkek arkadaşıyla birlikte olması hoş değil elbette ama Necla direkt olarak daha suçlu çünkü eniştesiyle beraber olmakta beis görmedi.
Oyunculuk olarak Gökçe Bahadır, daha başarılı olsa da, Fahriye Evcen'in histerik ağlayışı ağlama sahnelerinde onu öne geçiriyor.
forever_bim 20-07-07, 14:03 Bugün 15. Bölüm vardı ve bu dizide gerçekten muhteşem bir kurgu olduğunu farkettim. Şevket Ferhunde'ye gelen gizemli nottan sonra, onu takip etmeye karar verdiğinde, aklından Ferhunde'yle ilgili ne varsa müthiş bir flashback kombinasyonu halinde geçti. Neler yaşadılarsa, artı ve eksileriyle bir dizi halinde aklından geçerken Şevket büsbütün ihanete uğradığına emin oldu, oysa onu çok farklı bir sürpriz bekliyor o evde.
Hasan, yazdığın yorumlara katılmamak mümkün değil. Necla ve Leyla karakterlerinin hatalarını sıralayıp kim daha kötü diyecek olursak Necla 1-2 adım daha önde duruyor bana göre. Hata sayısı bakımından Leyla öndedir belki, Dershaneden arkadaşının sevgilisini ayartması, bir adamın ölümüne sebebiyet vermesi, kardeşinin sevgilisi ile çıkması vs... Necla, ise tek ve çok büyük bir hata yaptı. Aileyi kökünden bitirdi öldürücü darbe ile. Zaten Neclanın karakteride buydu bana göre ya hiç hata yapmazdı yada yaptı mı en büyüğünü. Yeni sezonu büyük bir heyecanla bekliyorum.
forever_bim 20-07-07, 15:41 Dizide farkettim de ne zaman Hayriye Hanım "Ağzımızın tadı bozulmasın" diyorsa akabinde felaketler başgösteriyor. Bilmem dikkatinizi çekti mi?
fatma-1721 20-07-07, 17:08 hehe:) walla Hasanım kadının o lafı zaten dizinin sloganı şeklinde artık..bire de Allah zihin açıklığı versin muhabbeti çok var. zaten o hayriye hayriye olaydı bunlar başına gelmezdi ailenin..demek yuvayı dişi kuş yaptığı gibi sürdürülmesini de dişi kuş sağlıyor.:good:
Allah o zihin acikligini biraz da hayriye hanima verse isler zaten bukadar sarpa sarmazdi,kadin gözlerinin önünde yasananlara hem kendi gözlerini kapadi,hem kocasinin görmemesi icin elinden geleni ardina koymadi.
Neclanin tek ama cok vahim bir hata yaptigini yazmis bir arkadasimiz,vahim kismina aynen katiliyorum ama tek hatasi olduguna katilamam,kiz bastan beri bir sürü yalan dolanin icinde yuvarlanip duruyor.
bu konu hakkında bende bir şey söylemek istiyorum tamam oğuz karakterini biliyoruz ama burda 2 kız kardeş birazda kendileri etti kendileri buldu sankim:img-yes: bir bölümde hangisi bilmiyom necla ve leyla tokatladılar birbirlerini:img-pilot biz ne yapıyoruz falan dediler tam akıllandılar derken daha çok sapıttılar:img-wink: neyse iyi yorumlar :happy0064
bence hatayı ilk başta leyla yaptı.oğuz en başında neclanın sevgilisiydi.snra leylayla oldu ewlendiler flan.ama hep neclayı sevdi.neclada oğuzu sevdi.ama nolursa olsn neclanında eniştesiyle kaçması saçmaydı.aslında ne neclada ne de leyladaydı hata en büyük hata OĞUZUN...
bence hatayı ilk başta leyla yaptı.oğuz en başında neclanın sevgilisiydi.snra leylayla oldu ewlendiler flan.ama hep neclayı sevdi.neclada oğuzu sevdi.ama nolursa olsn neclanında eniştesiyle kaçması saçmaydı.aslında ne neclada ne de leyladaydı hata en büyük hata OĞUZUN...
tabiiki hata oğuzun ama 2 kız kardeş biraz dengeli olsaydı bu tür sonuçlar olmazdı sankim :good: ama tabiikide oğuz un payı büyük bu yaşananlarda ama kız kardeşler birazda ettiklerini buldular daha çok leyla:img-blush
fatma-1721 20-07-07, 20:05 bence hatayı ilk başta leyla yaptı.oğuz en başında neclanın sevgilisiydi.snra leylayla oldu ewlendiler flan.ama hep neclayı sevdi.neclada oğuzu sevdi.ama nolursa olsn neclanında eniştesiyle kaçması saçmaydı.aslında ne neclada ne de leyladaydı hata en büyük hata OĞUZUN...
Oguz aklanacak bir karakter degil kesinlikle,önce bunu belirteyim ama Oguz sonucta yabanci biri,bencil bir erkek.
Fakat Necla ve Leyla iki kardes,bunun hic mi anlami yok,bir erkek ugruna bu yapilir mi,bu vicdanla yasanilir mi?Önce benim sevgilimdi demek cok anlamsiz,sonucta öyle ya da böyle bu adamla ablan beraber olmus ve evlenmisse,ablana cok kizdiysan,kirildiysan onunla konusmazsin ama kocasiyla kacmazsin,bunu insanin midesi kabul etmez,etmemeli...ortada ask varsa,kardes sevgisi,aile bagliligi da var,bunlar da cok önemli.
valla bu konuda oğuzdan daha çok kız kardeşler (necla-leyla) suçlu :img-yes: o ne öyle oğuza bulunmaz hint kumaşı muamelesi yaptılar adam zaten şeytan ben bunları kafalarım dedi vede başardı:img-wink: zaten her şey ferhunde zamanında alevlendi biraz :img-blush iki kız kardeş ferhundeden sonra bir rekabet içine girdiler sonra bu oğuz olayı oldu ve kendilerini yaktılar:good: yani bu konuda en büyük yarayı üstelik leyla aldı :img-blush
ah ah ben yanaım fikretim e yanarım :icon_sorr gitti evlendi takozun biriyle maalesef kitaptaki gibi olacak fikretin hikayesi sankim:sad53:
yeni sezon bayağı bir heyecanlı olacak bana göre :img-yes: bendeki en büyük soru işareti fikret konusu:img-yes: acaba fikretin yeni hayatını görecek miyiz yoksa bir hızlandırmaya gidecek mi senaryo :img-wink: bekleyip görecez artık :img-wink:
ama ben necla-leyla arasındaki bir hangisi daha çok hata yaptı gibisinden bir karşılaştırmayı doğru bulmuyorum oğuz çok önemli bir faktör her ikiside yaptı hataları ödemekteler özellikle leyla :good:
forever_bim 20-07-07, 22:06 Sevgili sbr;
Tahminlerimize göre, Fikret'i zorlu bir yaşam bekliyor, Tahsin kaba birine benziyor, 14 yaşındaki kızı da son derece arıza biri.
Leyla zaten kayışı koparmış durumda. Necla'nın durumu da çok zor, çünkü Yaman Ferhunde sayesinde Oğuz'la alakalı düşlerinden uyandı. Artık Oğuz kolay kolay kendini düze çıkaramaz. Leyla'nın boşanma işini yokuşa sürmesi muhtemel, bu durumda Necla hepten zor durumda kalacak. Minareyi çalan kılıfını hazırlar, kızlarınki de bu hesap olmuş..
Sevgili sbr;
Tahminlerimize göre, Fikret'i zorlu bir yaşam bekliyor, Tahsin kaba birine benziyor, 14 yaşındaki kızı da son derece arıza biri.
Leyla zaten kayışı koparmış durumda. Necla'nın durumu da çok zor, çünkü Yaman Ferhunde sayesinde Oğuz'la alakalı düşlerinden uyandı. Artık Oğuz kolay kolay kendini düze çıkaramaz. Leyla'nın boşanma işini yokuşa sürmesi muhtemel, bu durumda Necla hepten zor durumda kalacak. Minareyi çalan kılıfını hazırlar, kızlarınki de bu hesap olmuş..
Hasan cım dizinin özellikle sezon finalinden önceki son 3-4 bölümünü izliyen biri
olarak,bence tahsin o kdr da kaba biri değil,huylarını pek göremedik dizide ama
iyi görünüyor...
kızı konusunda aynen katılıyorum ama,
fikret i kızına karşı koruycaktır bence tahsin....:icon_whis
forever_bim 20-07-07, 22:37 Hasan cım dizinin özellikle sezon finalinden önceki son 3-4 bölümünü izliyen biri
olarak,bence tahsin o kdr da kaba biri değil,huylarını pek göremedik dizide ama
iyi görünüyor...
kızı konusunda aynen katılıyorum ama,
fikret i kızına karşı koruycaktır bence tahsin....:icon_whis
Tahsin'in pek kaba huyunu görmedik, o konuda seninle hemfikirim. Ama sezon finalinde Fikret'in son saniyelerde dediği "Babamla bu dokunaklı vedalaşmamız, ayrılığımızın çok uzun sürmeyeceğinin göstergesiydi" mealindeki replik bana olacaklar konusunda ipucu veriyor. Ali Rıza Bey kalkıp Adpazarı'na gitmeyeceğine göre, sabır taşı Fikret bir noktadan sonra kırılacaktır.
Yaprak dökümünün ilk bölümlerini tam olarak izlememiştim,bugünkü tekrar bölümünde gördük ki Ferhunde'ye kapı dinleme konusunda durmadan laf sokan Fikret bu konuda onun kadar maharetliymiş. üstelik ferhunde dinlediğini saklamıyor ama Fikret yalan söyleyerek tesadüfen duydum dedi Şevket'e.
forever_bim 20-07-07, 23:16 Yaprak dökümünün ilk bölümlerini tam olarak izlememiştim,bugünkü tekrar bölümünde gördük ki Ferhunde'ye kapı dinleme konusunda durmadan laf sokan Fikret bu konuda onun kadar maharetliymiş. üstelik ferhunde dinlediğini saklamıyor ama Fikret yalan söyleyerek tesadüfen duydum dedi Şevket'e.
Sevgili dfkto
Gene de ordaki yaklaşım çok önemli. Fikret'in 15. bölümde kapıyı dinlemesini ben de garipsedim yalnız Ferhunde'de bir tuhaflık olduğunu sezdiği için onu yakın takibe aldı. Sonrasındaki davranışına bakarsak Şevket'i kati surette gaza getirmediği hatta Ferhunde konusunda çok daha anlayışlı yaklaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Sevgili dfkto
Gene de ordaki yaklaşım çok önemli. Fikret'in 15. bölümde kapıyı dinlemesini ben de garipsedim yalnız Ferhunde'de bir tuhaflık olduğunu sezdiği için onu yakın takibe aldı. Sonrasındaki davranışına bakarsak Şevket'i kati surette gaza getirmediği hatta Ferhunde konusunda çok daha anlayışlı yaklaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
katılıyorum hasan cım, Hatta Şevket Ferhunde'nin düşürdüğü gizemli notu bulduğunda, Fikret çok büyük anlayışla yaklaşmış, bunun eski kocasından gelen ve Ferhunde'yi rahatsız eden bir not olacağını düşündüğünü söyleyerek şevketi sakinleştirmeye çalışmıştır
15. bölümün en dokunaklı sahnesi ferhundeyi gizlice takip eden annesinin ferhundeyi görünce
kolunu el sallamak için yarım kaldırmasıydı....
Aklıma sezon finalinden bir bölüm önce Fikret'in evlenmeye giderken babasına
el sallamak için kolunu
yarım kaldırması geldi :icon_sorr
forever_bim 21-07-07, 00:22 15. bölümün en dokunaklı sahnesi ferhundeyi gizlice takip eden annesinin ferhundeyi görünce
kolunu el sallamak için yarım kaldırmasıydı....
Aklıma sezon finalinden bir bölüm önce Fikret'in evlenmeye giderken babasına
el sallamak için kolunu
yarım kaldırması geldi :icon_sorr
Sevgili Gözde
Ne kadar güzel bağlantı kurmuşsun öyle. Sevdiği aile ferdine derdini anlatamayan iki karakterin, Ferhunde'nin annesinin ve de babasına derdini aktaramayan Fikret'in, vedalaşırken el sallayamaması, buruk vedaların, kalbe hançer gibi saplanan ayrılık acısının en büyük sembolü oldu bu dizide.
Ben de geçen 11. bölümde Fikret'in bir sahnesinden çok etkilendim. Gerçi Fikret favori karakterim o yüzden de en fazla onda etkileniyorum. Oğuz'un Leyla'ya tecavüz ettiğini öğrendiğinde kızkardeşine acıdı, üzüldü ama gözyaşını tuttu, ona göstermedi acıdığını. Dışarı çıkınca ağladı. Oğuz'dan uzak durmasını, yaşadığı acı olaydan utanmamasını başını eğmemesini dimdik durmasını öğütledi, gitti Oğuz'dan hesabını sordu canım Fikret'im. Var mı onun gibisi, ya da var mı Bennu Yıldırımlar gibisi. Çok seviyoruz hem Bennu Hanım'ı hem de Fikret'i.
EvaLongoria 21-07-07, 08:00 Ali Rıza bence de kızını görmeye gidecektir. Orada da Tahsin ' in kızının arızalıklarını ve kızının nelere katlandığını görecek vicdan azabı duyacaktır.
Ailenin temeline dinamiti yerleştiren kesinlikle evin annesidir,çocukların yaptığı herşeyi örtme yoluna gitmiş,zengin koca fikrini her şekilde kızların aklına kazımış,Ali Rıza güya üzülmesin diyerek onu olup biten herşeyden bihaber kılmış,damadı ve kızları arasında ki münasebete şahit olduğu takdirde Leyla'nın zengin evliliği ve Necla'ya zengin koca kısmeti geri tepmesin diye herşeye göz yummuştur...Oğuz için söylenecek sözleri sıralamaya kalksam az kalır fakat iki kız kardeş birbirine bunları yaparsa elin adamı ne yapmaz...aile üzülsede Necla ve Leyla ektiklerini biçmişlerdir..
Not:son 2-3 sayfada iki kez uyarılmayı gerektirecek mesajlar bence yoktur,dizi ile alakalı yorumlar yapılmıştır nihayetiyle
paçiii_melos 21-07-07, 10:43 Yaprak Dökümü'nün en güzel ,en çok etkileniğim bölümlerden birisi de Ferhunde'nin annesi ortaya çıktıktan sonra hatta Ev Ahalisi de Ferhunde'nin Annesinin, babasını öğrendiklerinde Ferhunde'nin ondan sonra delirmiş gibi rolü, hamile değilim yalan söyledim deyişi, o sahneler beni çok etkilemişti. En güzel sahnelerden birisiydi. Neyse sabah verilen tekrar verilen bölümlerde de bu sahneye çok az kaldı. Pazartesi günü Şevket öğrense, aileye girse anne vs. derken belki Salı günkü bölüm de bu sahneleri seyrederim inş. :)
Deniz Çakır'ı bir kez daha canı gönülden tebrik ederim ki bu kadar güzel oynadığı için ;)
Sevgili sbr;
sevgili forever fikret konusunda kitapta olduğu gibi bir yaşam çizilecek herhalde tahsin konusunda sen gene kaba diyerek iyi söylemişsin:img-yes: bana sorarsan bu kız kardeşler için de şuanda durumu en iyi olan gene necla (fikret in yaşacağını sorunları dikkate aldım) leyla çok kötü durumda boşanma konusunda bende seninle aynı fikirdeyim:img-yes: kız kardeşler için ettiklerini buldular demek çok doğru olur gibi:img-wink:
bnm dizide en çok beğendiğim sahne leylanın delirdiği sahneydi.hani necla kaçtıktan snra herşeyi dışarı atmıştı babası gelincede necla kocamla kaçtı die bağırıp delirmişti yaa.o sahneyi çok güsel oynadı bnce.bn gökçe bahadırın bu kadar iyi bi oyunculuk yapcağını beklemiodum.oyunculuğu bu diziyle baya bi gelişmiş..
forever_bim 21-07-07, 14:47 Öncelikle sevgili arkadaşlarım
Tümüyle bölüm yorumları yaptığımızın ben de farkındayım. Rahatsız olmanızı gerektiren bir durum söz konusu bile değil. İçeriğiniz zaten başlığa tümüyle uygun.
Sevgili Ferman
Kesinlikle size katılıyorum. Bu ailenin başına gelen felaketlerin baş mimarı, özünde kötü bir insan olmasa da aşırı ihtiraslı yapısı, para düşkünlüğü, kızlarına zengin kocayı empoze etme girişimleri sebebiyle Hayriye Hanım'dır. "Aman ağzımızın tadı bozulmasın" diyerek Necla'nın Oğuz'la öpüşmesini örtbas etmeye çalışmış, Cem'i elden kaçırmamak istemiştir.
Bir de şu dediğinize de aynen katılıyorum Necla Oğuz'a karşı daha dirayetliydi, ne zaman ki Leyla paltoyu ona savurdu Necla olayı rekabete bindirdi, Cem'le yakınlaşıp Leyla'ya dersini vermek istedi, Oğuz'un Leyla'ya araba alması da Necla'da kıskançlık yarattı, dünürcülüğün gerçekleştiği gün de Oğuz'un baskısına dayanamayıp, artık tümüyle yanlışlar zincirinin önünü açtı. Necla2yı elbette ki çok hatalı buluyorum, ama bence iki kardeş de ciddi anlamda hatalı. Değer mi Oğuz için bunları birbirlerine yaşatmalarına? Bence kesinlikle değmez.
Bakalım önümüzdeki bölümde oğuz ne yapacak köşeyede sıkıştı kaçacak delik arıyor.Tabi nejla da var onu bırakmak istemeyecektir ama nejla oğuzun beşparasız kaldığını öğrendi ve kesin oğuzdan kurtulmanın planlarını yapacaktır.Zaten hemen pişman oldu oğuz sıkısınca.
Bu arada bizim arkadaşlarda gelmişler bu foruma umarım güzel güzel yazışırız.:happy0064
forever_bim 21-07-07, 17:45 Daha önceden dediğim gibi Hayriye Hanım'ın olaylardaki katkısı son derece büyüktür (Ferman neden mesajınızı silme gereği duydunuz onu da anlamadım. İçi son derece dolu bir mesajdı)
Aklıma 30. Bölümde Cem'in annesinin dediği bir laf geldi. "Gelin kaynana toprağındanmış, gelininiz de aynen size be |