sezinti
10-05-07, 09:54
Lütfen, buradan devam ediniz.
Bir önceki bölümün linki
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17457
Bir önceki bölümün linki
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17457
|
Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü - 1. Sezon Bölüm Yorumları/2 sezinti 10-05-07, 09:54 Lütfen, buradan devam ediniz. Bir önceki bölümün linki http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17457 doray 10-05-07, 10:12 Necla Ferhun'de ile yaptığı konuşmalarda duygularından emin olmadığından bahsetmişti.Aslında Ferhun'de iy, niyetli biri olsa Necla'ya duygularını bir daha gözden geçirmesini söyleyebilirdi.Ferhun'denin bakışlarından ve tavrından anladığım kadarı ile ailenin dağılması için elindeki kozları kozları kullanıyor . Bu ailenin ikinci şansızlığı maalesif ki Oğuz..Oğuz Necla'yı halka unutamadığına göre ,Necla'nın da hala Oğuz'u sevdiğini düşünürsek bu ikilinin ileride tekrar beraber olacağını tahmin edebiliriz.Necla şu an elinde ki oyuncakları ile çok mutlu görünse de, ileride bu oyuncaklarından sıkılabilir.. Demi77 10-05-07, 10:32 Alıntı: epıler tarafından gönderildi bende fikretin neclaya karşı tutumunun niye bu kadar katı olduğunu anlamıyorum leylaya daha bir tolerans gösteriyor ne yaparsa yapsın hep yardım etmek istiyor ama neclaya farklı nasıl ikili oynuyor bu ferhunde hayriye hanıma diyor ki nişan teleşındayken sabah "neyyir hanımla küsmeseydiniz yardım ederdi size "allahım sana geliyorum nasıl bir karakter ya sanki kadını o gaza getirmedi neyyir hanım konusuda Fikretin Leylaya ve Neclaya tutumundaki farkin sebebi su . Fikret ikisine seviyor bu kesin. Leylaya suan daha yakin cünkü asil magdur olan , en bastan beri safligi yüzünden kandirilan , ve halen kandirilmakta olan Leyla. Necla ise Fikretin gözünde „ Oguz beni seviyor, en bastan beri beni sevdi halen seviyor“ dediginde bitti !!! Bunu affedemiyor. Hakli da ayni zamanda. En acinicak durumda olanda gercekten Leyla. Ayni zamanda Neclayi kisakanmasi karaktersizlik örnegi. Tamam belki sen böyle bir söz-nisan-evlilik – süreci yasamadin , ama bunda Neclanin hic bir sucu yok ! Kendi ettin kendin buldun. Üstelik Necla seni kac defa uyardi ! Bu Oguzdan kimseye hayir gelmez diye. Ama dinlemedin saf evladim !!! Simdi gelelim genel yorumuma. Bölüme damgasini vuran Kobra Ferhunde oldu. Fesatlikta tavan yapti ! Herkezi ve herseyi birbirine nasil katti ama ? Ici disi kötülük dolu bu kadinin. Bazi arkadaslar kocasini sevdigi icin felan yapiyor dyordu . . Ama ben buna bu son olaylardan onra sadece gülerim . . . . Oguzda `da bir piskinliktir gidiyor. Iyice cirkeflesti . Ama bakalim nereye kadar ? Su testisi su yolunda kirilir bunu unutmayin ! Leyla ise hem Fikrete karsi tavirlariyla hemde Neclayi kiskanmasiyla iyice igrenclesti ! Sanki Necla dedi ona takil Oguzada hayatini karart diye ! Aptal sey ! Kendi ettin kendin buldun. Simdide Neclanin mutlulugunu resemen cekemiyor ! Hayriye hanim yapmis oldugu tahribatin halen farkinda degil . Bedeli sanirim agir olacak. Selamlar – Demi77 paçiii_melos 10-05-07, 10:38 Merhabalar Arkadaşlar Yeni ve de 3. başlığımız hayırlı olsun. ______ Dün akşamki bölüm çok güzeldi. Hayriye Hn; Gene yaptı yapacağını hem komşusundan, hem de kızı fikret'ten oldu. Her seferinde gene Fikret'i azarladı durdu. Ne de çok zevk alıyor kızını dışlamaktan anlamıyorum. Sanki Fikret onun kızı değil.... Hele o Cemlerin evindeyken antika vs.. gibi konuşmalarına çok sinir oldum. Ne patavatsız kadın yahu :img-hyste :img-hyste :img-hyste Sen oraya kızın için gitmişsin, sanane o antikalardan.... Ali Rıza Bey; Babamız gene çok güzel oynadı. Herşeyden habersizdi ve de nasıl da mutluydu. Ama bu mutluluğun ileride ona zehir olucağını bilmemesi gerçekten çok acı. Hem de bunu kendi ailesinin sonunu hazırladığını bilmeden. İki bölümdür hep Nejla ile ilgileniyor, diğer çocuklarını biraz ihmal ediyor. Özellikle de Fikret'i.... Onu camda görünce dedim yanına gidip konuşur ama öyle de olmadı. Neyyir Hn.ları da nişana çağırmakta çok iyi etti. Leyla; Dizinin belki de en saf kızı diyebilirim. Nejla'dan da saf diyeceğim ama ikiside aynı işte...Leyla, Oğuz'un o kadar yalanlarından sonra nasıl da hala o inanıyor hayret ama Oğuz da çok akıllı maşallah; onu araba,para,tatille kandırıyor. Kız da cupp atlıyor. Nejla'yı nasıl da kıskanıyor, ona da yazık ama Kendi Etti, Kendi Buldu......Bir de Fikret ablası ile arasını düzeltse çok daha da iyi olucak. Başka dayanacağı kimse yok :( Oğuz ; Beyfendi de Yaman'a gittiğinde nasıl da üste çıktı hayret yani, şaştım kaldım. Ben öyle suçlayacağını hiç düşünmemiştim. Hele hele nişana gittiğinde olay falan çıkarır diye de düşünmüştüm ama o da olmadı. Hemen çekti gitti. Bakalım haftaya Leyla'nın tepkisi nasıl olucak :icon_whis Nejla-Cem; Aslında çok yakışıyorlar ama Cem'e çok yazık olucak ona çok üzülüyorum. Nişanda da çok uyumlu olmuşlardı. Çocuk o kadar çok seviyorki Nejla'nın şeytanlıklarını bile göremiyor. Bir de gitti kızın beğendiği elbiseyi aldı getirdi, helal olsun ;) Nejla ile Leyla arasındaki rekabet çok kötü, İki kız kardeş ne de olsa hiç ama hiç yakışmıyor. ulkuk 10-05-07, 10:46 .........Fikretin Leylaya ve Neclaya tutumundaki farkin sebebi su . Fikret ikisine seviyor bu kesin. Leylaya suan daha yakin cünkü asil magdur olan , en bastan beri safligi yüzünden kandirilan , ve halen kandirilmakta olan Leyla. Necla ise Fikretin gözünde ? Oguz beni seviyor, en bastan beri beni sevdi halen seviyor? dediginde bitti !!! Bunu affedemiyor. Hakli da ayni zamanda. Çok güzel açıklamışsın...Tebrik ederim.. :good: Fikret çok da haklı... Eğer orada annesine "Oğuz beni seviyor, Leyla Oğuz'u kafeslemek için hamile kaldı" demeseydi belki en başta kızardı, ama daha sonra onu anlamaya çalışırdı. Orada kardeşinin gerçek yüzünü gördü. Aslında Nejla kötü bir karakter. Aslı saf diyemeyeceğim. Ama Leyla Saf. Gerçekten saf. O kadar safki herkesin gazına gelebilecek kadar saf. O kadar safki annesinin yaptıklarını hiç kendi üzerine alınmıyor. Annesi onu evden gönderirken alel acele, "niye beni böyle gönderiyorlar, bir daha gitmeyeyim o ev, beni istemiyorlar" demedi... yine gitti. Nişanda üzülmesine ve ağlamasına rağmen, yinede sonuna kadar kaldı. Ama Nejla böyle yapmazdı. Nejla kindar biri. Eğer Nejla, Leyla'nın yerinde olsaydı ailesiyle ilişiğini keser, nişandada Oğuz'un gitmediği yere gitmezdi... Ben Leyla'ya acıyorum.Evet Nejla'ya attığı havala iyi bir davranış değildi. Ama Leyla şu an boşlukta. Evliliği oturmamış bir evlilik, kocası için kafasında bir yığın soru işareti var, kocasının dengesizliklerini anlamaya çalışıyor, kısacası elindekilerle yetinmeye çalışıyor. Aslında kendini evcilik oyununa adepte etmeye çalışıyor... Bu yüzdende Fikret daha çok Leyla'ya üzülüyor. Leyla'nın sözleri eminim Nejla kadar yıkmaz. Leyla yine ablasına koşsa, Fikret kollarını açar... neville 10-05-07, 10:57 ve asıl önemlisi fikret girdi leyla mevzusunun içine ve çıkamıyor hatta gittikçe daha batıyor ve bir de nejla sorununa bulaşmak istemiyor biliyorki sonunda suçlu o olacak. zaten nejla haykırırken oğuz beni seviyor diye gösterdi yüzünü fikrete, bunu nasıl intikamla söyledi,leylayı aşağılayarak. nesi kötü ki cemi düşünmesinin?dün fikrete nasıl üzüldüm çünkü ben de bir ablayım onu çok iyi anlayabiliyorum. düşünsenize babası bile ki babasına laf gelmesin diye nişanı atmış evde kalmış gözüyle bakıyor ve ona acıyor. ferhunde ise giderek güçleniyor,herkesi etrafına toplamayı da başardı. son olarak bu kızlar kaymakam kızı, ferhunde bile şevkete kaymakam oğlu diye yaklaşmadı mı?cemin ailesi ali rıza bey ne bilim manav ya da bakkal olsa bu kadar saygıyla yaklaşır mıydı?bir tek adam bu nejla,leyla ve hayriyenin gözünde düşük.anlamıyorum nasıl bu kadar görgüden uzak olduklarını, nasıl böylesine görmemiş olduklarını. bizim ortaokulda mersin kaymakamının çocuğu vardı,el üstünde tutulurdu.oturdukları ev ise köşk bunun bile farkında değil bu aile. EFTALYAGUL 10-05-07, 11:23 yine çok keyifliydi her zamanki gibi. fikret in tepkisini begendim.annesinin gitme demesine aldırmadan nehir hanım a gitmesi.sonra ali rıza beyin nehir hanımları nişanaa davet etmesi.5 cocuğundan sadece fikret in babaya benzıyor olması(karakter olarak)ilginç.gerçi ali rıza bey fikretin dedigi gibibiçok olaydan habersiz oldugu için gayet mutlu kızının nişanlanmasına. oğuz yine dayanamayıp neclayı aradı ya necla bidaha beni aramaa desede içi gitti. farkettim de necla da leyla gibi iki takı elbise filan görünce degişiverdi.para değiştiriyor bu kızları. fikret hepsinden çok herşeyin en iyisini hakediyor ve büyük bi atılım beklıyorum ben fikrwetten ilerleyen zamanlarda:) ferhunde her zamanki gibi ikiyüzlü hallerine devam edıyor:img-hyste paçiii_melos 10-05-07, 11:27 Ferhunde ; Nişandaki en güzel bayanlardan birisiydi. Deniz Çakır'ın saçına güzelliğine hayranım. Çok güzel olmuştu :img-in_lo :img-in_lo Ama o da gene yaptı yapacağını. Nişanda bir çeyrek bile takmadı ya çok güldüm. Leyla güzel laf yapıştırdı ama Ferhunde'ye... O kadar çeyrekl varken bir tane bile takmaması ne de bencillik. Hayret diyorum başka da bir şey demiyorum. Fikret; Ablam benim ya nasıl da mutsuzdu. Sadece Neyyir Hn.lara gittiğinde bir nebze de olsa rahattı. Ailesinden özellikle de annesinden bu kadar dışlanmayı hiç haketmiyor. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali, bu atasözü aynen Fikret'in durumunu özetliyor. Ayşe; Cem'lere giderken nasıl da öyle tatlı olmuştu. Canım benim ya çok şeker maşallah ;) Bir de gitmiş o küçük elleriyle piyano çalmaya çalışıyor :img-hyste :img-hyste Kıyafeti de çok şekerdi ;) Dizinin en masumu :img-wink: Neyse bu bölümde pek çok yerde çok sinir oldum. Öncelikle ; Cemler nişan günü eve geldiklerinde Selin ile Cem, Nejla'nın yanına çıkmışlardı. Orda hemen bohçayı açmak için uğraştılar. Ki bunu Ferhunde başlattı. Ayıp yani, açtıktan sonra o neydi öyle. Hepsi ipek, yurtdışından gelmiştir demeleri. Ne görmemişler yahu. İnsanın karnının değil gözünün tok olması gerekir. Bir de Nejla'nın tek taşını evde gene böyle parmağına takıp durmadan bakması. Allah'ım ya onları öyle görünce babam çok sinirleniyor. Ben de hayretler içerisinde seyrediyorum. Hem tek taşı erkek tarafı takar, nişandan önce kızda ne işi var ne kadar da saçmalık :img-hyste :img-hyste max_emotion 10-05-07, 11:47 Yani olaylar ne olursa olsun, nasıl geliştiyse gelişsin ben Oğuz'un gerçekten Necla'yi sevdiğine inanıyorum. Zaten davranışlarından da belli ediyor... Aklından bir türlü Necla'yı atamadığı belli. Yoksa zaten yakışıklı ve paralı.. Ve aldatmak isterse de bir sürü kadın ayartabileceğine eminim... Olaylar bu hale gelmesinde çok da fazla suçu yok. İstemediği biriyle ( şantaj yöntemiyle ) evlenmek zorunda kaldı... Diğer taraftan Necla'nın da kafasından Oğuz'u atamadığı belli. Tamam Cem cok zengin, durust , efendi biri ama hersey bu degil. Kalp denen bir olgu var... Elektrik denen bişi var... Yani bir nevi Oğuz'un Cem'den çok fazla zengin olmasına ragmen buna soguk bakmasının Necla'nın da parayı ikinci plana attığı görülüyor. Cem'in tüm artılarına ragmen Oğuz'u aklından çıkaramaması onun da gerçekten sevdiğini gösteriyor bence. Acaba bu yasak aşk çok da günah degil mi? gerçek_aşk86 10-05-07, 12:07 Acaba bu yasak aşk çok da günah degil mi? Bu yasak aşk günah tabikide:img-yes:Açıkcası ben de Oğuz&Necla aşkına inanıyorum.Elde edememekten duyulan bir arzu,bir tutku olduğunu düşünmüyorum ne Oğuz açısından,ne de Necla açısından.Bu kadar olaydan sonra tabiki olmaması gereken bir durum.Çok merak ediyorum onların ilişkisi nasıl olacak.Çok kötü olaylar olacağı kesin,aile bu aşk yüzünden dağılacak,Cem ve ailesine yazık olacak:icon_sorr epıler 10-05-07, 12:17 Yani olaylar ne olursa olsun, nasıl geliştiyse gelişsin ben Oğuz'un gerçekten Necla'yi sevdiğine inanıyorum. Zaten davranışlarından da belli ediyor... Aklından bir türlü Necla'yı atamadığı belli. Yoksa zaten yakışıklı ve paralı.. Ve aldatmak isterse de bir sürü kadın ayartabileceğine eminim... Olaylar bu hale gelmesinde çok da fazla suçu yok. İstemediği biriyle ( şantaj yöntemiyle ) evlenmek zorunda kaldı... Diğer taraftan Necla'nın da kafasından Oğuz'u atamadığı belli. Tamam Cem cok zengin, durust , efendi biri ama hersey bu degil. Kalp denen bir olgu var... Elektrik denen bişi var... Yani bir nevi Oğuz'un Cem'den çok fazla zengin olmasına ragmen buna soguk bakmasının Necla'nın da parayı ikinci plana attığı görülüyor. Cem'in tüm artılarına ragmen Oğuz'u aklından çıkaramaması onun da gerçekten sevdiğini gösteriyor bence. Acaba bu yasak aşk çok da günah degil mi? ben oğuz konusunda bu kadar iyi niyetli bakamıyorum maalesef yaptıklarından dolayı tamam neclaya aşık diyorsun ama bu adam leyla ile neclayı aynı anda idare etmeye kalkmadı mı?leylaya zorla birlikde olmadı mı? bana göre her seferinde yazıyorum oğuz için necla elde edemediği bir kız. necla içinse oğuz neclanın ilk ilişkisi ve unutamıyor yada leylaya kaptırdığından dolayı hırs yapmış olabilir bu arada neclanın nişan kıyafeti çok güzeldi ve çok yakışmıoştı ulkuk 10-05-07, 12:22 Nejla ve Oğuz arasındaki çekimin aşk olduğu söylenebilir... Ama bence olay şu... Nejla, Leyla'dan önce Oğuz'u tanıdı. Birde Nejla için Oğuz ilk erkek arkadaşıydı. O yaşta kızlar için Oğuz iyi bir fırsat. Olgun, yakışıklı, zengin, tecrübeli... Nejla birde Oğuz'un kötü taraflarını bilmiyor. Bildiği tek şey, Leyla Oğuz'u elinden aldı. Hemde hamile kalarak. Ama eğer Leyla olmasaydı Oğuz ile beraber olacaktı. Ama bilmediği birşey var. Eğer Oğuz, Nejla ile olsaydı, Leyla'nın başına gelen Nejla'nın başına gelecekti. Buna hayır diyebilir misiniz? Ben Oğuz'un, Nejla'yı zorlayarak beraber olacağı konusunda yüzde yüz eminim. Çünkü o zamanlar Oğuz'un gözünde aşk duygusu yoktu. onunla bununla olayım durumu vardı. Eğer Oğuz Nejla'yı o zamanlar sevmiş olsaydı olay bu duruma gelmezdi. Ama Oğuz, Leyla ile evlenmek zorunda kalınca gerçekleri gördü. Nejla'yı istiyordu. Ya da Leyla'yı elde ettiği için geride bir tek Nejla kalmıştı, onu elde edememişti. Şu anda ikisi arasında yaşananlar birbirlerine ulaşamamaları. Eğer Leyla'dan önce gerçek yüzlerini görmüş olsalarda eminim ikiside birbirleri için uygun olmadıklarını düşünecekti. Çünkü Nejla'nın Leyla'dan farkı yok. Nejla'nın da gözü parada pulda.. gerçek_aşk86 10-05-07, 12:36 ben oğuz konusunda bu kadar iyi niyetli bakamıyorum maalesef yaptıklarından dolayı tamam neclaya aşık diyorsun ama bu adam leyla ile neclayı aynı anda idare etmeye kalkmadı mı?leylaya zorla birlikde olmadı mı? bana göre her seferinde yazıyorum oğuz için necla elde edemediği bir kız. necla içinse oğuz neclanın ilk ilişkisi ve unutamıyor yada leylaya kaptırdığından dolayı hırs yapmış olabilir Oğuz kötü bir insan karakter olarak ben de sevmiyorum ama Necla'ya olan aşkını hissediyorum.Necla'nın da şu anda kafası karışık ama ilerki bölümlerde nasıl olaylar yaşanırsa Necla Oğuzu seçer?Gözü sadece parada pulda olsa gözünün Cemden başkasını görmemesi lazım ama hala aklı Oğuzda.Bunu düşününce Necla'nın da birşeyler hissettiğini düşünüyorum.Gerçekten aşık değilse neden Oğuzu seçsinki?Neden ailesini karşısına alsın?Neden Cem gibi hem maddi hem manevi anlamda onu rahat ettirecek birini bıraksın?Aklıma sadece aşk geliyor.Bugüne kadar nice devletlerin yıkılmasına,nice zaferler kazanmış komutanların dize gelmesine sebep olan aşk.Ha Oğuz buna değer mi?Bence değmez:)ama Necla aşıkların çılgınlığına kapılacak bence. max_emotion 10-05-07, 12:54 Bu arada Cem'i de çok itici buluyorum... Ne iki kelime konusuyo ne bişi... Oyle arada sırıtmaktan baska bir özelliği yok. Tamam yakışıklı, efendi, ağırbaşlı ama bi kız için çok itici olsa gerek... Ne bileyim biraz hareket ister insan...Evlenince de sürekli gazete okuyan bi tipe benziyo :) Para - pul, iyi eğitim ikinci planda bence... Önemsiz de demiyorum tabi... Türk_Jön 10-05-07, 13:32 Yeni başlığımız hayırlı olsun. Unuttuğum bir kaç noktayı yazayım Ferhunde'ye bir konuda hak verdim Necla'ya boşver Oğuz'u Cem daha zengin hem Leyla'nın eskilerini ne yapacaksın dedi ya o zaman, bir nebzede olsa Oğuz'u aklından silmeye çalıştı ama Cem'i de parası için kullan demekteydi yani işin içinde yine şeytanlık vardı. Oğuz, nişana gelip kapıda dikilip Necla'ya bakarken Leyla onu fark etti ya bir Oğuz'a bir Necla'ya baktı acaba bir şeylerden şüphelenir mi? Hermia 10-05-07, 13:51 Bu arada Cem'i de çok itici buluyorum... Ne iki kelime konusuyo ne bişi... Oyle arada sırıtmaktan baska bir özelliği yok. Tamam yakışıklı, efendi, ağırbaşlı ama bi kız için çok itici olsa gerek... Ne bileyim biraz hareket ister insan...Evlenince de sürekli gazete okuyan bi tipe benziyo :) Para - pul, iyi eğitim ikinci planda bence... Önemsiz de demiyorum tabi... Bende en cok Cemi, Cemin ailesini, Ali Riza beyi, Fikreti, Sedefi, Neyyiri, Ayseyi seviyorum bu dizide. Benim icinde en itici Ferhude ve Oguz karakterleri. **ŞEKERKIZ** 10-05-07, 14:22 biraz geç oldu yorum ama,çok güsel bir bölümdü. Leylayı artık allaha havale ediyorum.başka bişi demiyorum,fikretin suçu yokken, fikrete çemkiriyo.hırsını ondn çıkarıyo. bişi sorucam,nehir hanım ile sedef gittiler mi nişana:img-yes: paçiii_melos 10-05-07, 14:53 biraz geç oldu yorum ama,çok güsel bir bölümdü. Leylayı artık allaha havale ediyorum.başka bişi demiyorum,fikretin suçu yokken, fikrete çemkiriyo.hırsını ondn çıkarıyo. bişi sorucam,nehir hanım ile sedef gittiler mi nişana:img-yes: Şekerkız; Neyyir Hn. ile Sedef nişana gittiler. Ali Rıza Bey çağırmıştı da. Hem Cem'in ailesiyle de tanıştılar. Takı taktılari sonra da bir köşede öyle oturdular :sad53: :sad53: durunazar 10-05-07, 15:41 Ben Oğuz'un Neclayı sevdiğine inanmıyorum. Tekrarlıyorum, bence Oğuz Türk Sinemasında önemli bir karekteri başarıyla canlandırmış gelmiş geçmiş kadın avcılarından Nuri Alço'nun papucunu dama atacak kadar kazanova bir erkektir. O sevgiden ne anlar. Ceyda ve Leylayı elde etti sıra Necla da onuda elde ettikten sonro tam gaz yoluna devam edecektir. ulkuk 10-05-07, 15:46 Oğuz kötü bir insan karakter olarak ben de sevmiyorum ama Necla'ya olan aşkını hissediyorum.Necla'nın da şu anda kafası karışık ama ilerki bölümlerde nasıl olaylar yaşanırsa Necla Oğuzu seçer?Gözü sadece parada pulda olsa gözünün Cemden başkasını görmemesi lazım ama hala aklı Oğuzda.Bunu düşününce Necla'nın da birşeyler hissettiğini düşünüyorum.Gerçekten aşık değilse neden Oğuzu seçsinki?Neden ailesini karşısına alsın?Neden Cem gibi hem maddi hem manevi anlamda onu rahat ettirecek birini bıraksın?Aklıma sadece aşk geliyor.Bugüne kadar nice devletlerin yıkılmasına,nice zaferler kazanmış komutanların dize gelmesine sebep olan aşk.Ha Oğuz buna değer mi?Bence değmez:)ama Necla aşıkların çılgınlığına kapılacak bence. Bence bunun adı aşk değil.. İHTİRAS..... :img-fear2 Aşk insanı kör eder ama iki gözüde etmez herhalde... Herkesi yakıp yıkmaz aşk. Aşk bazen içinde yaşar, Sedef gibi, karşılıklı olursada iki kişide yaşar. Ama aşk asla böyle çirkin olmaz.. Yoksa adı aşk olmaz...:icon_whis Fettan 10-05-07, 16:06 Oğuz kötü bir insan karakter olarak ben de sevmiyorum ama Necla'ya olan aşkını hissediyorum.Necla'nın da şu anda kafası karışık ama ilerki bölümlerde nasıl olaylar yaşanırsa Necla Oğuzu seçer?Gözü sadece parada pulda olsa gözünün Cemden başkasını görmemesi lazım ama hala aklı Oğuzda.Bunu düşününce Necla'nın da birşeyler hissettiğini düşünüyorum.Gerçekten aşık değilse neden Oğuzu seçsinki?Neden ailesini karşısına alsın?Neden Cem gibi hem maddi hem manevi anlamda onu rahat ettirecek birini bıraksın?Aklıma sadece aşk geliyor.Bugüne kadar nice devletlerin yıkılmasına,nice zaferler kazanmış komutanların dize gelmesine sebep olan aşk.Ha Oğuz buna değer mi?Bence değmez:)ama Necla aşıkların çılgınlığına kapılacak bence. Cem kadar olmasada Oğuz’un maddi durumuda gayet iyi…Necla ‘nın davranışları Leyla’ya nispet yapmak .Oğuz’un davranışalrı ise elde edememenin getirdiği hırs…Necla’nın hisleri aşk olsa gerçekten Cem yanındaykende çok şen lakrak olmaz ikilemde kaldığını hissttiri..Ama kızımız çok memnun hayatından gelen hediyelerden… Ferhunde’nin Oğuz’dan sızdırdığı paraları,altınları biriktirmesini tasvip etemsemde Leyla’nın böyle akıllıca davranmasını isterdim.Ynai kocası onu susuturmak için bol bool para bırakıyor at bi kenara biriksin git dersanene kazan güzel bir oku.. deniz_im 10-05-07, 16:36 oğuz daki de ne kurnazlık ya dün izleyince şok ettim yaman bey tam oğuz mat edicekken hop oğuz mat etti.iyi cesaret iyi kurnazlık valla yaman bey artık öbür bölümde yalvar yakar olur oğuz dan geri dönmesini ister ben oğuz un necla yı da sevdiğini sanmıyorum.elde edemediğini sadece elde edinceye kadar bir arzulama ondan sonra sevgisi bitiyo anlıyacağınız maymun iştahlı leyla da diğerlerinin yaptığı gibi bütün hırsını kendi suçunu fikret ten çıkartıyo ya sinir oluyom hayriye hanımına iyice sinir oldum gelinine benzemeye başladı.herhalde ilerki bölümlerde kocasını nehir hanımdan kıskanacak necla görmemişliğini belli etti ferhundey le biraz ağırdan alınır dimi hemen yüzük mü takılır ali rıza bey nasıl bi şey demeden kaldı anlamadım bu sezon ne zaman bitiyo haberi olan var mı veya soruyu söyle soruyum 2. sezon olacak mı? Figan 10-05-07, 16:36 "Bir Erkegi vezir edende rezil edende Kadindir" diye bosuna dememisler.. Bu sözü dogrulayan iki isimde; Hayriye Hanimla, Ferhunde... Ali Riza beyi nasilda rencide ediyor toplum icinde. Hayretler icinde izliyorum valla. Ferdunde de öyle $evketin sözünün önüne cok geciyor, lafini kesiyor, merakli melahat.. :img-hyste dFKto 10-05-07, 16:56 ulkuk, bana sorduğun soruların cevabını sabırsızlıkla bekliyorum demişsin. Aslında cevaplamayı düşünmüyordum. Çünkü ben kendi bakış açımı sen ise kendininkini yazıyorsun. Farlılıklar olması normal, bu yüzden niyetim yoktu. ben haklı olduğumu iddia etmiyorum böyle hissediyorum diyorum. Bunlar benim görüşüm. ama madem beklediğini belirtmişsin cavaplamaya çalışayım. Öncelikle Ferhunde için hep iyi şeyler söylüyor olabilirim. Ben o karakteri çok seviyorum, onun canlılığı, neşesi, kıpır kıpırlığı hoşuma gidiyor. Ve aslında pek çok yeni evli kadından farklı da davranmıyor. Olaylara onun gözünden bakınca bazı sözlerinde haklı olduğunu görebiliyorum. Elbette bir sürü hatası da var. Her insan gibi zayıflıkları var çünkü. Fikret doğrularıyla yaşayan biri bu yüzden acı çekiyor, biraz oluruna bıraksa demştim. Ayrıca prensipleri ve doğruları aileye sonra katılanlar işliyor sadece dedim. Aileye sonradan katılanlara düşman oluyor fikret yazdığımı iddia etmişsin. Ferhunde ve OğuZ çok mu düzgünler diye sormuşsun. benim demek istediğim Ferhunde hatalar yaptı ve fikret ona çok kızgın, ondan nefret ediyor. ama aynı hatayı Leyla da yaptı, üstelik Ali rıza Beyi yıktı onun hatası oysa fikret ona hiç kızmıyor ve prensiplerini unutuveriyor. Ferhunde kötü de Leyla çok mu iyi yani?Üstelik konuşmaları ve davranışları son derece görgüsüzce ve para düşkünü o da. Yine de Leyla'ya Çok iyi davranıyor sanki hiç hatası yokmuş gibi. Ama Ferhundeyi sürekli diline doluyor ve çekiştiriyor. Ters ve kaba cevaplar veriyor. Bunu söylemek istemiştim. Oğuz'u hiç karıştırmadım ondan ben de hiç hoşlanmıyorum. Fikretin Ferhunde ve Şevketi yanlız bırakması gerekirdi demiştim. Bence bu kibarlık olurdu. Çünkü her ne kadar yatak odaları olsa da onların da ara sıra başbaşa kalmaya ihtiyaçları olabilir ve ferhunde gündüzden bunu yüksek sesle planlamıştı. Zaten her zaman kalabalıklar, kırk yılda bir başbaşa kalmak istemesi hiç te yanlış değil, çok doğal. Bu benim düşüncem elbette. Sedefi zaten hiç sevmiyor ve kesinlikle masum bulmuyorum. Ferhunde ve Şevket dansederken Şevkete dikmişti gözlerini dikkat ettiyseniz nişanda. O kızdan korkulur.Saf görünümlü ama içten pazarlıklı. HaMbUrG* 10-05-07, 17:10 Her zaman ki gibide bu bölüm favorim Fikret Ben onu o kadar seviyorum ki. Sevgi ve saygiyi en cok hak eden o bence, cünkü o kendini babasi ve abisi gibi eslerinden veya baska birinden "ezdirmiyor". Yani en azindan fikrini degistirmiyor. Simdiyki hali ise icler acici, evde kalmis damgasi yemis. Oysa "evde kalmasinin" bir baska nedeni babasi. Ali Riza Bey'e bu yüzden ben cok kiziyorum. Niye bu evlillige izin vermedi bi anlam veremiyorum. Leyla'yi bile mecburiyetten veya degil, fark etmez, Oguz'la evlendiriyorsa o zaman Fikret'in evliligine hele hele izin vermeliydi. Sadece gercekleri söyledigi ve düsündügünün arkasinda durdugu icin herkes ona karsi bi tavir almis. Necla'nin tripleri ise daha bi tuhaf. Zengin biriyle evlenecegim diye havalar girmis. Ama pek havalanmasin, sonra havasiz kalir. Fikret'e kiskanclik damgasini oda vurdu. Bu noktaya gelmisken ben Yaprak Dökümündeki kardes iliskilerinede deginmek istiyorum. Ali Riza Bey ve Hayriye Hanim bir yerlerde yanlis yapmislar ki, bu kardesler ne yazik ki dogru dürüst kardeslik duygusu tatmamis. Necla ile Leylaya bakalim: Bir erkek icin kardes olduklarini unutuverdiler. Leyla Necla'nin elinden Oguz'u aldigi icin su an Neclanin ona sokusturmadigi gönderme yok. Peki ya Necla'nin Fikret'e karsi durusu? Hic hos degil bence. Zaten dizide en nefret ettigim karekter Necla. Icten pazarlikli ve gözü sadece parada.. Birazcik olsun kardeslerini düsünen birisi varsa Fikret; oda hep yanlis anlasiliyor. Yakinda bunalima veya deprosyona girerse hic sasirmam vallahi.. dFKto 10-05-07, 17:13 Bir de ben fikret söz konusu olduğunda birazcık kitabın etkisinde kalıyorum sanırım. Fikret, en çok güvendiği çocuğuydu ama Ali Rıza Bey'in en ihtiyaç duyduğu zamanda güvendiği dağlara kar yağdı. Fikret sahip çıkmadı babasına. Ama Fikreti sevmiyor değilim. Ne kadar düzgün bir karakteri olduğunu görüyorum ama hep mutsuz ve bu mutsuzluğu çevresine de yansıtıyor. stormy 10-05-07, 17:19 cemin kardeşi rolündeki sedef avcı aslında cemin gerçekte eşi yani evliler dikkat çekmek istedim.. Bunu bilmiyordum..Demek ki ailece oyunculuk yapiyorlar..Herhalde cekimlerde zoruna gitmistir :D..Neyse ben Selin karakterinin Oguzun tuzagina falan dusecegini dusunmeye basladim..Bosbogaz Leyla herseyi anlatiyor nede olsa Oguza..Oda Necladan intikam almak icin birseyler planlayabilir..Oguzun aski batsin ona asik olan herhalde ya bu kizlar gibi saf birseydir, yada IQ seviyesi dusuktur..(karakterin yani)..Leyla bu gidisle bunalima girer..Sedef yakinda zengin olur Sevketi borctan kurtarabilir..Ferhundeye trilyoner koca bulsalar adami 3 gunde yolunmus kaza cevirir :img-hyste barismo 10-05-07, 17:22 ferhunde berbat bi karakter oğuz kadar olmasa da hem böyle hatalar zayıflıktan olmaz bırakın allah aŞKIna,asıl içten pazarlıklı sedef değil ferhunde.annesi geldiğinde iyi oluyorum dedi bu ancak 2 bölüm sürdü.AYRICA FERHUNDE 25.BÖLÜMDE ALTINLARIMI HANGİNİZ ÇALDI diye yaygara yapıyodu böyle diyen bi insan nasıl sevilir.Leyla ne kadar da hata yapsa iyi niyetli biri.Hem Ferhunde ailenin ona sahip çıkmasına rağmen onları mahvediyor.Annesinin gelmesine kadar olan yaptıkları affedilebilr ama ondan sonrası...Leyla ile kıyaslamışsınız ama ferhunde o kadar fitne biri ki AİLEYİ HIRSIZLIKLA suçladı.Paradan başka bi şey düşünmeyen biri.Ama gene de oğuz daha kötü bi karakter orası doru.Ayrıca kocasını bile aldattı daha ne yapsın.Sonuçta Leyla Oğuzla birlikte olduğunda evli değildi. gerçek_aşk86 10-05-07, 17:44 Cem kadar olmasada Oğuz’un maddi durumuda gayet iyi…Necla ‘nın davranışları Leyla’ya nispet yapmak .Oğuz’un davranışalrı ise elde edememenin getirdiği hırs…Necla’nın hisleri aşk olsa gerçekten Cem yanındaykende çok şen lakrak olmaz ikilemde kaldığını hissttiri..Ama kızımız çok memnun hayatından gelen hediyelerden… Ferhunde’nin Oğuz’dan sızdırdığı paraları,altınları biriktirmesini tasvip etemsemde Leyla’nın böyle akıllıca davranmasını isterdim.Ynai kocası onu susuturmak için bol bool para bırakıyor at bi kenara biriksin git dersanene kazan güzel bir oku.. Zaten bunları bundan sonraki bölümler(ilerisi için tahmin) için yazdım.Necla ailesini karşısına alıp,Cem gibi bir insanı bırakıp ne için Oğuzla kaçar?Leylaya inat olsun diye mi?Onunla derdi senin dediğin gibi nispet değil mi?Onun için Cem'in serveti yeterli değil mi? stella_56 10-05-07, 17:44 Dün kü bölüm bence çok güzeldi.Zaten 1. olmuşuz.Ferhunde'ye inanamıyorum.Nasıl bu kadar kötü olabilir.Hayriye Hanım ile Neyyir Hanım'ın arasını bozdu.Bu bölümde Şevketle yalnız kalmak için Fikret'i kovmaktan beter etti.Necla,Cemlerin evine ziyarete giderken çok güzeldi.Nişan da Ahmet Bey'in (Adını tam olarak hatırlamıyorum)Neyyir Hanım'a olan ilgisi açık bir şekilde görebildim.Oğuz kapıya gelince ben nişanı falan basacak sandım ama şükür öyle birşey olmadı.Başta Leyla ve Ferhunde olmak üzere herkes Fikret'i suçluyor.Ama Fikret Leyla'nın iyiliğini düşündüğü için yaptı.Ve yaptığı bence doğru bir davranış.Oğuz tam bir palavracı.Önce Yaman'nın takdığı adamı takip etti.Sonra da Yaman'a gururluluk tasladı.Cem'in kardeşi Sellin bence çok tatlıydı.Ali Rıza'nın Neyyir Hanımlara giderek yaptığı konuşma çok güzeldi.Kısaca harika ve heyecanlı bibr bölüm izledik.Zaten reytingler de kanıtlıyor.. Türk_Jön 10-05-07, 17:45 . Ferhunde hatalar yaptı ve fikret ona çok kızgın, ondan nefret ediyor. ama aynı hatayı Leyla da yaptı, üstelik Ali rıza Beyi yıktı onun hatası oysa fikret ona hiç kızmıyor ve prensiplerini unutuveriyor. Ferhunde kötü de Leyla çok mu iyi yani?Üstelik konuşmaları ve davranışları son derece görgüsüzce ve para düşkünü o da. Yine de Leyla'ya Çok iyi davranıyor sanki hiç hatası yokmuş gibi. Ama Ferhundeyi sürekli diline doluyor ve çekiştiriyor. Ters ve kaba cevaplar veriyor. Bunu söylemek istemiştim. Oğuz'u hiç karıştırmadım ondan ben de hiç hoşlanmıyorum. Fikret'in Leyla'ya ne kadar hatalıda olsa sahip çıkması onu kollaması kardeşi olduğu için "et tırnak" meselesi. Kaba olabilir, para düşkünü olabilir ama kardeşi bende olsam Fikret gibi davranırdım barismo 10-05-07, 17:49 Ancak gene de aile içindeki karakterlerin hiçbirini çok da sevmiyorum.Aile dışı karakterler daha iyi kesinlikle.Dizide en sevdiğim üç karakter:Sedef,Neyyir Hanım,Cem. Ali Rıza Bey kime kızıp kime kızmayacağını iyi bilmeyen birisi.Hayriye Hanım iyi biri olmasına karşın çabuk dolduruşa geliyor.Fikret içlerinde en iyisi ama o da çok somurtkan.Adamı kanser eder.Ama gene de severim.Necla evdeki karakterlerden en berbat 2.si.Tam içten pazarlıklı,paragöz biri.Zavallı çocuğu kullanıyor.Leyla ise gurursuz biri ama gene de Necla'dan daha iyi biri.Şevket çok saftrik hemen oyuna geliyor.Ferhunde zaten tam bir cehennnem.Adamı yiyp kanser edecek bi karakter.Aileyi kuruttu.Şevketi borca soktu.Çok anlayışsız birisi.Ayrıca gözünü kırpmadan herkesi suçluyo.ŞU ALTIN GÜNÜNDE EVDEKİLERİ HIRSIZLIKLA SUÇLAMASI... Şu Neyyir Hanım,Sedef,Ceme gelince...Mükemmel karakterler.Bence kusursuz. Neyyir Hanım o kadar suçlamaya rağmen asıl senin kızlarında namus yok demedi.ÖR:Leyla'nın ne işler çevirdiğini biliyor... senny 10-05-07, 18:04 Ancak gene de aile içindeki karakterlerin hiçbirini çok da sevmiyorum.Aile dışı karakterler daha iyi kesinlikle.Dizide en sevdiğim üç karakter:Sedef,Neyyir Hanım,Cem. Ali Rıza Bey kime kızıp kime kızmayacağını iyi bilmeyen birisi.Hayriye Hanım iyi biri olmasına karşın çabuk dolduruşa geliyor.Fikret içlerinde en iyisi ama o da çok somurtkan.Adamı kanser eder.Ama gene de severim.Necla evdeki karakterlerden en berbat 2.si.Tam içten pazarlıklı,paragöz biri.Zavallı çocuğu kullanıyor.Leyla ise gurursuz biri ama gene de Necla'dan daha iyi biri.Şevket çok saftrik hemen oyuna geliyor.Ferhunde zaten tam bir cehennnem.Adamı yiyp kanser edecek bi karakter.Aileyi kuruttu.Şevketi borca soktu.Çok anlayışsız birisi.Ayrıca gözünü kırpmadan herkesi suçluyo.ŞU ALTIN GÜNÜNDE EVDEKİLERİ HIRSIZLIKLA SUÇLAMASI... Şu Neyyir Hanım,Sedef,Ceme gelince...Mükemmel karakterler.Bence kusursuz. Neyyir Hanım o kadar suçlamaya rağmen asıl senin kızlarında namus yok demedi.ÖR:Leyla'nın ne işler çevirdiğini biliyor... söylediklerine katılıyorum.ama necla konusunda aynı düşünmüyorum.leyla ondan daha saf olabilir belki ama kıskançlıkta üstüne yok.necla bu kadar kıskanç değil.sırf leyla ona caka satıp küçük düşürdüğü için intikam almak istiyor.tabi bu arada cemi kullanıyor.açıkçası oğuzdan kurtulması için de bir anlamda cem e sığınıyor. ulkuk 10-05-07, 18:04 ama aynı hatayı Leyla da yaptı, üstelik Ali rıza Beyi yıktı onun hatası oysa fikret ona hiç kızmıyor ve prensiplerini unutuveriyor. Ferhunde kötü de Leyla çok mu iyi yani?Üstelik konuşmaları ve davranışları son derece görgüsüzce ve para düşkünü o da. Yine de Leyla'ya Çok iyi davranıyor sanki hiç hatası yokmuş gibi. Ama Ferhundeyi sürekli diline doluyor ve çekiştiriyor. Ters ve kaba cevaplar veriyor. . Leyla ile Ferhunde kıyaslaman o kadar anlamsızki.. Birincisi o kardeşi.. Canı, ciğeri.... Ne yapsada Kardeşini hep affedecektir... Gerçi en son olaylardan sonra, yani Oğuz olayından sonra ne olacak onu kestiremiyorum.. Hem Ferhunde"yi diline dolamayacakda ne yapacak allahaşkına. Dile dolanmayacak biri değilki.. Ben Ferhunde"nin kalbi olduğundan bile şüpheleniyorum... Çok duygusuz biri..... Fikretin Ferhunde ve Şevketi yanlız bırakması gerekirdi demiştim. Bence bu kibarlık olurdu. Çünkü her ne kadar yatak odaları olsa da onların da ara sıra başbaşa kalmaya ihtiyaçları olabilir ve ferhunde gündüzden bunu yüksek sesle planlamıştı. Zaten her zaman kalabalıklar, kırk yılda bir başbaşa kalmak istemesi hiç te yanlış değil, çok doğal. Bu benim düşüncem elbette.. Ne yapsın Fikret, kendini yollara mı atsın. Onlar işlerini bitirene kadar. Çok saçma. Eğer bir romantik gün geçirmek istiyorlarsa nerede isterlerse orada geçirsinler... Hem romantik gecenin amacı bellidir... Gitsinler odalarına.... Zaten bu romantik günün amacı da sonra ortaya çıktı.... MEĞER EVİ ALİ RIZA BEYİN ELİNDEN ALMAK ve ALİ RIZA BEY VE HAYRİYE HANIM 2 odalı bir evde oturacakmış... Ferhunde bu hiçbir şeyi amaçsız değildir.... Sana bol Ferhundeli günler diliyorum.....bye stella_56 10-05-07, 18:22 Ancak gene de aile içindeki karakterlerin hiçbirini çok da sevmiyorum.Aile dışı karakterler daha iyi kesinlikle.Dizide en sevdiğim üç karakter:Sedef,Neyyir Hanım,Cem. Ali Rıza Bey kime kızıp kime kızmayacağını iyi bilmeyen birisi.Hayriye Hanım iyi biri olmasına karşın çabuk dolduruşa geliyor.Fikret içlerinde en iyisi ama o da çok somurtkan.Adamı kanser eder.Ama gene de severim.Necla evdeki karakterlerden en berbat 2.si.Tam içten pazarlıklı,paragöz biri.Zavallı çocuğu kullanıyor.Leyla ise gurursuz biri ama gene de Necla'dan daha iyi biri.Şevket çok saftrik hemen oyuna geliyor.Ferhunde zaten tam bir cehennnem.Adamı yiyp kanser edecek bi karakter.Aileyi kuruttu.Şevketi borca soktu.Çok anlayışsız birisi.Ayrıca gözünü kırpmadan herkesi suçluyo.ŞU ALTIN GÜNÜNDE EVDEKİLERİ HIRSIZLIKLA SUÇLAMASI... Şu Neyyir Hanım,Sedef,Ceme gelince...Mükemmel karakterler.Bence kusursuz. Neyyir Hanım o kadar suçlamaya rağmen asıl senin kızlarında namus yok demedi.ÖR:Leyla'nın ne işler çevirdiğini biliyor... Sana katılıyorum ama Necla konusunda hayır.Bence Necla görmemiş değil farkındaysanız çoğunlıkla hep Leyla varken öyle yapıyor.Çünkü Leyla kürk aldığında ona eski montunu(yeni olan ama giymiş ve bıkmış olarak)Necla'ya atıp benim ihtiyacım yok sen giy dediğinde Necla çok kırıldı.Bu sebeple intikam alabilir.Bence Necla Oğuz'u sevmiyor.Sadece ilk erkek arkadaşı olduğundan aklından birazcık çıkaramıyor.Çünkü telefon ile konuşurken'seni istemiyorum,herşeyi mahvettin'dedi.Ferhunde sizin de dediğiniz gibi tam bir içten pazarlıklı.Meğersem Ali Rıza Bey'lere 2 odalı bir ev tutup onların evini elinden almakmış.Ama bu biraz zor çünkü Ali Rıza Bey evini çok seviyor.Çünkü içinde çocukluk,gençlik hatıraları,mutlu anıları var.Bir de Arkadaşlar Frhunde ile Şevket romantik bir gece geçirdiler ya acaba Ferhunde hamile kalır mı?İnşallah kalmaz çünkü bu kozuda kullanır ve özellikle Fikret'e resmen işkence yapar.Ama tabi ki Ali Rıza bunu kayıtsız kalamaz.Ama Ferhunde bu olayı sadece Ali Rıza Bey yok ken yapabilir. Türk_Jön 10-05-07, 18:48 .Bir de Arkadaşlar Frhunde ile Şevket romantik bir gece geçirdiler ya acaba Ferhunde hamile kalır mı?İnşallah kalmaz çünkü bu kozuda kullanır ve özellikle Fikret'e resmen işkence yapar.Ama tabi ki Ali Rıza bunu kayıtsız kalamaz.Ama Ferhunde bu olayı sadece Ali Rıza Bey yok ken yapabilir. Ferhunde hamile kalacak kadar salak değil bir icabına bakmıştır o, hem hamile kalsa bile Fikret'e ne gibi bir işkence yapar ki ? hizmet mi yaptırır ?, ben olsam kılımı kıpırtamam sanki paşa doğuracak Tavuskuşu 10-05-07, 19:19 Ben dün en çok Fikret'e ve Leyla'ya acıdım.Özellikle de annesi fikrete nasıl kötü davrandı.Sanki sokaktan eve getirdikleri besleme veya üvey evlat...:icon_whis Üstelik kızın söyledikleri bir açıdan doğruydu.Cem tüm bu yalanları hak etmiyor.Gayet iyi niyetli bir insan.:img-yes: Ayrıca nişanda kimsenin Fikreti sormaması saçma olmuş biraz.Yoksa sordular da ben mi görmedim??Gerçi kafalarını kaldırsalar görürlerdi.Gözetleme kulesine çıkmış gibi neler oluyorsa oradan izledi. Sanırım bu evlilik Ali Rıza Beyin en fazla içine sinen evlilik olacak.Tabi olursa...Her şey bu kadar mükemmel gidemez.Bence düğünden 1-2 hafta önce filan artık Necla duygularına yenik düşecek Oğuzla birlikte kaçacak.Bu babası için çok büyük bir darbe olur ve onu evlatlıktan bile reddedebilir. Ferhunde nişanda çok güzel olmuştu.Bence içlerinde en güzeli oydu...Ama nişanda önce Neyyir Hanımları küstürmeseydiniz yardıma gelirlerdi demesi çok terbiyesizceydi.Sanki kadını o dolduruşa getirmedi de şimdi laf çarpıtıyor...Ayrıca içten pazarlıklı ,insi biri ama yine de ben seviyorum niyeyse.:img-in_lo Dizideki karakter olarak çok aşırı kötü değil.Tabi hırsları,büyük istekleri var ama arada yüzünün güldüğünü,bazılarıyla şakalaştığını görüyoruz.Yani öyle tamamen kötü bir karakter değil.Bizim gibi.İyi tarafları da var kötü tarafları da...Kötü tarafının ağır bastığı durumlar oluyor ama nedense ben seviyorum.Dedim ya aynı normal bir insan gibi bizim gibi aşırı iyi veya aşırı kötü değil.Biraz yokluk çekmiş biri gibi neclaya akıllar veriyor,tam bir yenge/gelin gibi davranıyor.Herkesin etrafında vardır öyle insanlar.Bana çok tanıdık geliyor açıkçası.Ama bu onun yaptığı kötülükleri görmezden gelmemi sağlamaz tabi... seheripek46 10-05-07, 19:29 necla oğuz da ne buluyorki daha oğuzun karaktersiz olduğunu anlamamış mı ki gönlü onda kalmış bir kere nışanlısı iyi biri ben yerinde olsam arkama bile bakmam evlenirim cemle birde leylayı suçluyor ya peki leyla öyle olsa bile oğuz körmü kendini seviyorsa niye leylayla olsun değil mi diamantparis 10-05-07, 20:04 yaaa mukemmel izleyiciler olarak tabiki detaylati bu kadar gormeniz hosuma gidiyor :img-hyste ama sunu soyliyeyim ben size hic bir karakteri sevmedim hepsi basba bir alem sevket necla leyla ferhunde hatta en masum gorunen fikret et sedef bile hele hele hayriye hanim hic birnin aklini sevmiyorum ben hepsinden akilliyim:img-hyste :img-hyste Fettan 10-05-07, 20:35 Zaten bunları bundan sonraki bölümler(ilerisi için tahmin) için yazdım.Necla ailesini karşısına alıp,Cem gibi bir insanı bırakıp ne için Oğuzla kaçar?Leylaya inat olsun diye mi?Onunla derdi senin dediğin gibi nispet değil mi?Onun için Cem'in serveti yeterli değil mi? Siz aşka bağlamışsınız bende diyorum ki Oğuz beş parasız olsun bakalım Necla'nın aklı yine karışırmı bence karışmaz .... neville 10-05-07, 20:36 Bu arada Cem'i de çok itici buluyorum... Ne iki kelime konusuyo ne bişi... Oyle arada sırıtmaktan baska bir özelliği yok. Tamam yakışıklı, efendi, ağırbaşlı ama bi kız için çok itici olsa gerek... Ne bileyim biraz hareket ister insan...Evlenince de sürekli gazete okuyan bi tipe benziyo :) Para - pul, iyi eğitim ikinci planda bence... Önemsiz de demiyorum tabi... aslında bunu daha önce de yazdım ama tekrar belirteyim.biz cem'i zaten hep ali rıza beyin yanında ya da aile içerisinde gördük. takdir edersinizki oğuz bile ali rıza beyin yanında pısarken en azından cem fikirlerini beyan edebiliyor.neclayla elbette iki kelime konuşuyordur, alışveriş esnasında gördük pek eğleniyorlardır. ayrıca kendi evleri olunca açılacaktır. sürekli şebeklik yapmasındansa böylesi daha makbul. Fettan 10-05-07, 20:40 A.Rıza ve Hayriye hanım için ne gzüel planları vardı Ferhunde'nin 2 odalı ev yetermiş onlara...Senin neyine yetmiyor e be Ferhunde demezlermi insana .... gerçek_aşk86 10-05-07, 20:46 Tamam da arkadaşlar birşeyi unutuyorsunuz gönül bu ota da konar Oğuz'a da:img-hysteOğuz kötü bir insan,ben de beğenmiyorum karakterini ama kötülere aşık olunmaz diye birşey yok.Necla&Cem yakışmıyorlar hem Necla ile evlenirse Cem gibi efendi,dürüst bir insana yazık olur :img-yes:İkinci bir Ali Rıza&Hayriye vakası olur,ben Ali Rıza Bey'e de acıyorum nasıl evlenmiş Hayriye Hanım ile:icon_whis dFKto 10-05-07, 21:05 Evet Leyla Fikret'in kardeşi, bu yüzden onu hoş görebiliyor. Ama yeterince dürüst olabilmek için, riyakar ve ikiyüzlü olmamak için önce kendi kapımızın önünü temizlemeli değil miyiz? Aksi taktirde nasıl bir dürüstlük olur bu? Bizden olan yaparsa affedilir, bizden olmayan yaparsa düşman ilan edilir. Hak mı bu? (BuRcUu) 10-05-07, 21:08 HayRiye Hanıma da sinir oLmaya başLadım.. Koskoca kadın nasıLda kanıyor Ferhunde'ye.. arkadaşını bir anda siLip atıyor.. sn onu bırak.. KızLarına sahip çıksaydın.. Türk_Jön 10-05-07, 21:21 Evet Leyla Fikret'in kardeşi, bu yüzden onu hoş görebiliyor. Ama yeterince dürüst olabilmek için, riyakar ve ikiyüzlü olmamak için önce kendi kapımızın önünü temizlemeli değil miyiz? Aksi taktirde nasıl bir dürüstlük olur bu? Bizden olan yaparsa affedilir, bizden olmayan yaparsa düşman ilan edilir. Hak mı bu? :img-yes: :img-yes: kesinlikle mesela önce Ferhunde kendi ahlaksızlıklarına bakmalı sonra başkalarına çamur atmalı gerçekten hak değil bu tatu1234 10-05-07, 22:19 Tamam Ferhundenin karaktersiz, terbiyesiz, para gozu, insan disi bir seytan oldugnu biliyoruz. Peki SEVKET demi bukadar seviyesiz birisi, bir ABI olarak o kardesine birsey takmazmi!!!!!!!! Demekki Sevketede acimamak lazim, onunda nekadar dusuncesiz oldugnu gorduk. Hic bir erkek bukadar pasiv olmaz. Gene diyorum, eger Ferhunde bu aileye boyle terbiyesizce davraniyorsa, ona SEVKET izin verdigi icindir!!!!! Acaba bu Sevketin kardesinin nisani degilde, Ferhundenin kardesi olsaydi acaba ne olurdu???? Bazi arkadaslar Ferhundenin yaptiklarini her yeni evli yapar filan diyenlere, darisi basiniza diyorum!! diamantparis 10-05-07, 22:23 bu dizide kimse kimseye asik degil ne ferhunde sevkete ne leila oguza nede necla oguz veya cem e hepsi para ya asik hepsi kompleksli ben bir fikret i seviyorum bir o var akilli caliskan digerleri bos insanlar max_emotion 10-05-07, 23:24 bu dizide kimse kimseye asik degil ne ferhunde sevkete ne leila oguza nede necla oguz veya cem e hepsi para ya asik hepsi kompleksli ben bir fikret i seviyorum bir o var akilli caliskan digerleri bos insanlar Ben size cok katilmiyorum. Necla, Cem ile sadece para icin ilgileniyor olabilir ama Oguz'un parasına baktığını hiç sanmıyroum. Ferhunde'nin de durumu ilginç aslında. Bu kadar sefalete, bu kadar zorluklara ragmen o evde Sevket ile beraber yasamaya devam ediyor. En buyuk hayali ise Sevket ile ayrı bi yerde oturmak. Ne var bunda... Fikret de iyi biri ama bu gelisen olaylarda sucu olmasa da sonraki gelişmelerinde suçu var gibi... Tüm olayları babasından gizlemesi en büyük hatası. O da bu suçlara ortak aslında... Bunlara engel olup çözmek yerine sineye çekilmiş, kayıtsız kalmakla yetiniyor. Aile dağılıyor ve Fikret de büyük abla olarak hiç birşey yapmıyor... Teslim olmus durumda...En sonunda da AliRıza bey öğrendiğinde adamın bi tarafına inecek, sonra da ben demiştim durumları olacak... neville 11-05-07, 05:54 Ben size cok katilmiyorum. Necla, Cem ile sadece para icin ilgileniyor olabilir ama Oguz'un parasına baktığını hiç sanmıyroum. Ferhunde'nin de durumu ilginç aslında. Bu kadar sefalete, bu kadar zorluklara ragmen o evde Sevket ile beraber yasamaya devam ediyor. En buyuk hayali ise Sevket ile ayrı bi yerde oturmak. Ne var bunda... Fikret de iyi biri ama bu gelisen olaylarda sucu olmasa da sonraki gelişmelerinde suçu var gibi... Tüm olayları babasından gizlemesi en büyük hatası. O da bu suçlara ortak aslında... Bunlara engel olup çözmek yerine sineye çekilmiş, kayıtsız kalmakla yetiniyor. Aile dağılıyor ve Fikret de büyük abla olarak hiç birşey yapmıyor... Teslim olmus durumda...En sonunda da AliRıza bey öğrendiğinde adamın bi tarafına inecek, sonra da ben demiştim durumları olacak... fikretin şu anki asıl ızdırabı bu ya,bu kadar iğrenç olayların içinde istemeden de olsa yer almak,işte bu yüzden neclayı reddetti.leyla olayınla fazlasıyla kayıtlı kaldı- tüm ilkelerini hiçe sayıp düzenbazlık bile yaptı, tecavüz olayında gitti oğuzu uyardı,daha ne yapabilirki?şevket sanki son bölümlerde daha bi pasifleşti,tabi karısı hayriye hanım kanka olunca daha da güçlendi. Türk_Jön 11-05-07, 07:23 Fikret de iyi biri ama bu gelisen olaylarda sucu olmasa da sonraki gelişmelerinde suçu var gibi... Tüm olayları babasından gizlemesi en büyük hatası. O da bu suçlara ortak aslında... Bunlara engel olup çözmek yerine sineye çekilmiş, kayıtsız kalmakla yetiniyor. Aile dağılıyor ve Fikret de büyük abla olarak hiç birşey yapmıyor... Teslim olmus durumda...En sonunda da AliRıza bey öğrendiğinde adamın bi tarafına inecek, sonra da ben demiştim durumları olacak... Fikret'i takan yok ki, yardım etse sonra kötü olacak. Oğuz, Leyla'ya tecavüz edince kardeşinin ne kadar çok destek oldu ona telkinler verdi ama bak şimdi Leyla paracıklar gitti diye ablasına düşman kesildi Fikret hariç hepsi nankör bunların :img-cool2 ulkuk 11-05-07, 07:24 Evet Leyla Fikret'in kardeşi, bu yüzden onu hoş görebiliyor. Ama yeterince dürüst olabilmek için, riyakar ve ikiyüzlü olmamak için önce kendi kapımızın önünü temizlemeli değil miyiz? Aksi taktirde nasıl bir dürüstlük olur bu? Bizden olan yaparsa affedilir, bizden olmayan yaparsa düşman ilan edilir. Hak mı bu? Arkadaşım sende bir karar ver.. Dürüst olsun diyorsun, riyakar olmasın diyorsun... Fikret hep bunu yaptığı için suratsız, yılan dilli oluyor. Dürüst olduğu için insanları rahat bırakmıyor oluyor... Ne yapsın bu kızcağız bir karar verir misin? Şimdi herşeyden elini eteğini çekiyor.... Yani senin gibi Ferhunde'cilerin isteği oluyor... Hem bu atasözü bu tür durumlarda kullanılmaz... Yani yanlış seçim... Ama madem kapımızın önününü temizlememiz lazımsa. O kapının içinde Ferhunde'de var... Unutma. :img-hyste Birde bu bölümde Neyyir hanım ve Fikret arasında kısmet tohumu atıldı farkettiniz mi? Hiç bu kadar Fikret'in kısmet konusu konuşulmamıştı. Herkesin tahmin ettiği gibi Neyyir hanım vasıtasıyla Fikret biriyle tanışabilir.. Türk_Jön 11-05-07, 07:27 Birde bu bölümde Neyyir hanım ve Fikret arasında kısmet tohumu atıldı farkettiniz mi? Hiç bu kadar Fikret'in kısmet konusu konuşulmamıştı. Herkesin tahmin ettiği gibi Neyyir hanım vasıtasıyla Fikret biriyle tanışabilir.. :img-yes: :img-yes: Neyyir Hanım akrabasıyla evlendirecek Fikret Ablam baş zebani Ferhunde'nin ateşini körüklediği cehennemden kurtulmak için kabul edecek Fettan 11-05-07, 08:07 Ferhunde hanımın tek siteği Şevket'le birlikte olabileceği bir eve çıkmak olsa normal bir dairede yaşamayıda kabul ederdi..Ama hanımın baktığı daireler o biçim..Yani "AYRI EVE ÇIKMAK İSTEMESİ"Ferhunde için Şevket'i zor durumda bırakmak, ezmek için bir bahane.. coy_girl 11-05-07, 08:41 Fikret çok doğru sözlü bir insan olduğu için,Ferhunde onu sevmiyor.doğru sözlü olmasaydı,çıkarcı ve bencil olsaydı ferhunde çok severdi onu.Fikret tek kelimeyle muhteşem bir insan.içlerinde en çok doğruyu söyleyen,en güvenilir insan. epıler 11-05-07, 11:23 :img-yes: :img-yes: Neyyir Hanım akrabasıyla evlendirecek Fikret Ablam baş zebani Ferhunde'nin ateşini körüklediği cehennemden kurtulmak için kabul edecek fıkret umarım yağmurdan kaçarken(kagırsa,fırtına,tayfun,tusunami...aklıma şimdilik bunlar geldi evdeki durumu anlatak için )doluya tutulmaz evideki ateşten kurtulayım derken daha büyük bir ateşte yanmasın da her şeyin en iyisini hakediyor çünkü epıler 11-05-07, 11:42 yaaa mukemmel izleyiciler olarak tabiki detaylati bu kadar gormeniz hosuma gidiyor :img-hyste ama sunu soyliyeyim ben size hic bir karakteri sevmedim hepsi basba bir alem sevket necla leyla ferhunde hatta en masum gorunen fikret et sedef bile hele hele hayriye hanim hic birnin aklini sevmiyorum ben hepsinden akilliyim:img-hyste :img-hyste aklı pazara çıkarmışlar herkes kendi aklını beğenip almış o hesap almış seninkide :img-hyste Türk_Jön 11-05-07, 12:35 fıkret umarım yağmurdan kaçarken(kagırsa,fırtına,tayfun,tusunami...aklıma şimdilik bunlar geldi evdeki durumu anlatak için )doluya tutulmaz evideki ateşten kurtulayım derken daha büyük bir ateşte yanmasın da her şeyin en iyisini hakediyor çünkü Kitaba göre malesef sefalet içine düşecek ama ayak oyunlarının döndüğü bir ortamda bulunmaktan daha iyidir bu da benim züğürt tesellim olsun ama inşallah senaristler bizi yanıltır ve Fikret Ablam mutluluğa erer eylül_ege 11-05-07, 12:47 ya gecen bolum neydı oyle süperdi fikretin yerinde olmak isteezdim ya fikret herseyı biliyo soylese bi dert soylemese bi dert barismo 11-05-07, 12:48 Ben buraya (tabii benim düşüncem) dizideki karakterlerin iyilik yüzdesini yazmak istiyorum: Fikret____________%95 Ali Rıza Bey_______%90 Cem_____________%90 Neyyir Hanım______%90 Şevket___________%75 Sedef____________%75 Hayriye Hanım_____%45 Leyla____________%45 Necla____________%40 Yaman Bey_______%30 Ferhunde_________%5 Ceyda____________%0 Oğuz_____________%0(bu ikisinde iyiliğin zerresinin bile olduğuna inanmıyorum-Ceyda ile Oğuz yani) ulkuk 11-05-07, 12:52 Türk_Jön, Seninle aynı düşünüyorum... Öyle bir ortamda olmasındansa, fakir ama huzurlu ve mutlu bir ortamda olmasını temenni ediyorum.... Dilerim sonu kitaba göre yapmazlar... Bunu açık yüreklilikle söylüyoum..:sad53: Hatta Fikret'in mutlu olması için Ferhunde'nin Şevketle evli kalmasına bile razıyım... :sad53: ulkuk 11-05-07, 12:54 barismo, karnene bayıldım... Benden sana yıldızlı pekiyi...:cheer: eylül_ege 11-05-07, 12:56 fikretin şu anki asıl ızdırabı bu ya,bu kadar iğrenç olayların içinde istemeden de olsa yer almak,işte bu yüzden neclayı reddetti.leyla olayınla fazlasıyla kayıtlı kaldı- tüm ilkelerini hiçe sayıp düzenbazlık bile yaptı, tecavüz olayında gitti oğuzu uyardı,daha ne yapabilirki?şevket sanki son bölümlerde daha bi pasifleşti,tabi karısı hayriye hanım kanka olunca daha da güçlendi. ya bence necla suclu bulmuş gul gibi cocugu hala gozu oguzda ceme layik deil necla tamam sevmiş olabilir oguzu ama ablasına ecavuz ettıktenn sonra o adamda nasıl bi hoşlantı kalabilirki içinde bence necla leylanın yerınde olmap tecavuze ugramadıgı için yatsın kalksın dua etsin hem o ferhunde asıl o suclu kadın herkese farklı oynuyo ben onun kadarını gormedın sevketde onun neresını seviyosa hala anlamadımı karısının kumaşını:img-hyste TrU 11-05-07, 12:56 fikret in leyla yı kayırması hakkında leyla nın saf ve mağdur olmasını ve necla nın "leyla oğuzu elimdn aldı dönüşü olmasın diye onunla yattı bilerek hamile kaldı" demesini göstermişsiniz ama leyla hiç de saf değil bence resmen aptal mağdur falan da değil tecavüze uğradığıyla kalsa evet olabilirdi ama sonra kendi isteğiyle de oğuzla birlikte oldu bence oğuz ona aldığı hediyelerin fiyatını birz arttırsaydı (şöyle necla yı kıskandırmasını sağlayacak pırlanta fln) leyla zaten kendi isteğiyle de oğuzla yatardı ve fikret tecavüz olayını bilmiyor sadece leyla nın oğuzdan hamile kaldığını biliyor bu durumda da necla nın söyledikleri karşısında yanında olmaması gereken kişi yine leyla yani kardeşinin sevgilisini elinden alıp evlenmeden onunla birlikte olan.. inşallah bi kaç bölüm sonra oğuz la necla birlikte kaçar da hem dizi hayatının olayını yaşar hem de leyla hayatının kazığını yer :img-hyste :img-hyste :img-hyste eylül_ege 11-05-07, 12:58 Ben buraya (tabii benim düşüncem) dizideki karakterlerin iyilik yüzdesini yazmak istiyorum: Fikret____________%100 Ali Rıza Bey_______%90 Cem_____________%90 Neyyir Hanım______%90 Şevket___________%75 Sedef____________%75 Hayriye Hanım_____%50 Leyla____________%50 Necla____________%50 Yaman Bey_______%25 Ferhunde_________%5 Ceyda____________%0 Oğuz_____________%0(bu ikisinde iyiliğin zerresinin bile olduğuna inanmıyorum-Ceyda ile Oğuz yani) ya sen buralarda harcanıyon ögretmen olsaydın not ustası olurdun herhalde çok adaletlisin tebrikler bayıldım valla:happy0064 :happy0064 TrU 11-05-07, 12:59 Ben buraya (tabii benim düşüncem) dizideki karakterlerin iyilik yüzdesini yazmak istiyorum: Fikret____________%100 Ali Rıza Bey_______%90 Cem_____________%90 Neyyir Hanım______%90 Şevket___________%75 Sedef____________%75 Hayriye Hanım_____%50 Leyla____________%50 Necla____________%50 Yaman Bey_______%25 Ferhunde_________%5 Ceyda____________%0 Oğuz_____________%0(bu ikisinde iyiliğin zerresinin bile olduğuna inanmıyorum-Ceyda ile Oğuz yani) katılmıyorum çünkü bu dizideki hiç bir karakter tam anlamıyla "siyah" veya "beyaz "değil bu yüzden de dizi çok başarılı zaten:good: ulkuk 11-05-07, 13:02 Arkadaşlar, sitelerden birinde Yaprak Dökümü'nün orjinalinin özetini buldum.. Merak edenlerle paylaşmak istedim.. Özellikle başlık attım.. okumak istemeyen olursa diye... Eserin baş kahramanı Ali Rıza Bey, Bâbıâlî'den yetişmiş bir mülkiye memurudur. Otuz yaşına kadar Dahiliye kalemlerinden birinde çalışmıştır. İnsanların paradan başka şeylerle de mutlu olabileceklerine ve iyi ahlâkın bir insan için en büyük hazine olduğuna inanmayı ilke edinmişti. Annesi ve kızkardeşinin ard arda ölümüyle İstanbul'dan soğumuş, Suriye'de bir kaza kaymakamlığı görevi almıştı. Sonraları Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde yirmi beş yıl çeşitli memurluk görevlerinde bulunur. Kırk yaşlarına doğru evlenir ve beş çocuk sahibi olur. Trabzon'un bir sancağında mutasarrıflık görevinde iken, haklı fakat zayıf bir kişiyi; haksız ama kasaba eşrafından güçlü bir kişiye karşı koruyup, adaletin gerçekleşmesini sağlayınca görevinden alınır. Bunun üzerine İstanbul?a döner. Bir müddet işsiz gezdikten sonra tesadüfen karşılaştığı eski bir öğrencisi vasıtasıyla, onun müdürü olduğu bir şirkete mütercim olarak girer. Fakat bir süre sonra, yine aynı şirkete bu sefer kendisinin aracılığıyla memûre olarak alınan bir tanıdığının kızıyla müdürün evlilik dışı ilişkide bulunduğunu öğrenince o işi de terkeder. Aynı gün, Ali Rıza Bey'in tek erkek evladı ve beş çocuğundan en büyüğü olan Şevket, bir bankaya memur atanır. Bundan sonra Ali Rıza Bey evin yönetimini oğluna bırakır ve emeklilik hayatına başlar. Artık evde babalık hakimiyeti kalmamıştır. Hanımı ve artık büyüyen kızları parasızlıktan dolayı hep sorun çıkarırlar. O da kendini kahvehânelere atarak oralarda teselli bulmaya çalışır. Oğlu Şevket, çalıştığı bankadaki Ferhunda adında, evli bir kadınla ilişkide bulunur. Bunu öğrenen kocası Ferhunde'yi boşar; Şevket de onunla evlenmek zorunda kalır. Evin yeni üyesi Ferhunde, bir süre sonra evin yeni hakimi haline gelir. Ali Rıza Bey'in kızları Leyla ve Necla'yı kendi tarafına çeker ve zaten eve kapanmaktan şikayetçi olan bu kızlarla, o davet senin bu davet benim dolaşmaya başlarlar. Ali Rıza Bey'in büyük kızı Fikret ise bu evden ve yoksulluktan kurtulmak için elli yaşında ve üç çocuk sahibi bir adamla evlenip Adapazarı'na gider. Olanca fakirliklerine rağmen aşırı derecede müsrif davranan ev halkı, sonunda zor duruma düşer. Şevket, çalıştığı bankadan aldığı parayı yerine koyamadan yakalanınca, bir buçuk yıl hapse mahkum olur. Bunu fırsat bilen ve zaten evdeki yoksulluktan da hep şikayet eden Ferhunde evi terkeder. Birgün Leyla'ya Suriyeli bir adam talip olur. Kız tarafı tam kabul etmişken adam, Leyla'da hoşlanmadığı bir hareket görmesi nedeniyle ondan vazgeçtiğini; ancak verirlerse küçük kızları Necla ile evlenebileceğini söyler. Adamın zengin olduğunu sandıklarından bunu da kabul ederler. Fakat Necla adamla evlenip Suriye'ye gidince, aslında onun başka karıları ve yarım düzineden de fazla çocuğu olan ve pek de zengin olmayan bir yalancı olduğunu görür. Artık Necla da mutsuzdur. Tam evliliğe yaklaşmışken reddedilen Leyla ise bunalıma girmiştir. Bir müddet eve kapanır. Doktorun açık havada gezmesini tavsiyesi üzerine dışarılarda gezmeye alışır ve böylece eski davetlerden tanıştığı kötü kişilerle tekrar karşılaşır. Ve bir süre sonra cahilliği, parasızlığı ve güzelliği yüzünden kötü yola düşer. Bunu duyan Ali Rıza Bey, Leyla'yı evden kovar. Karısının, barışmalarında ısrarı üzerine Ali Rıza Bey bunu kabul etmeyerek, evi terkeder ve Adapazarı'na kızı Fikret'in yanına gider. Fakat orada da rahat edemez ve on beş gün kaldıktan sonra tekrar İstanbul'a döner. Bir süre evine uğramadan İstanbul'da dolaşır. Soğuk bir kış günü, sol el ve ayağı felç olur. Arkadaşları vasıtasıyla hastaneye yatırılır. Olayı duyan kızı Leyla ve karısı yanına gelirler ve artık iyice çökmüş olan Ali Rıza Bey barışarak eve dönmeyi kabul eder. Kızı Leyla artık, düştüğü kötü yoldan elde ettiği kirli paralarla da olsa oldukça zengindir. Hatta annesiyle beraber, düştüğü o kötü yolda kendisine hediye edilmiş bir evde yaşamaktadırlar. Ali Rıza Bey ise, yıllar önce: "Kızlarının ahlâksızlıklarına göz yumarak, para yiyip geziyor !" diye kızdığı eski bir kahvehâne arkadaşıyla aynı durumda olarak, kızı Leyla'dan gelen paralarla, takım elbiseler içinde, mutlu bir halde yaşıyordur. Yalnız, onu mutsuz eden bir tek şey vardır: "Kendisine o eski sözlerini hatırlatan, eski kahvehâne arkadaşlarıyla yolda göz göze gelmek..." Not: Romanda Ali Rıza Bey'in beşinci ve en küçük kızı Ayşe'nin sadece adı geçmektedir. scoorpioo 11-05-07, 14:02 Barismo sana aynen katiliyorum ama su Necla'nin nankorlugune o kadar sinirleniyorum ki ona 5% bile anca veririm! Bana Cem gibi biri rastlayacakta ben begenmiycem!!! Aklindan zoru var bu kizin! deadly_angel 11-05-07, 16:18 Leylanın paraya ne kadar önem verdiğini geçen hafta bir kez daha anladık.Oğuz Yamandan ayrılacağını söylediğinde surat ifadesi herşeyi açık olarak belli etti.Bakalım Fikretin dediklerine ne zaman gelecek. Türk_Jön 11-05-07, 16:48 Ben buraya (tabii benim düşüncem) dizideki karakterlerin iyilik yüzdesini yazmak istiyorum: Fikret____________%100 Ali Rıza Bey_______%90 Cem_____________%90 Neyyir Hanım______%90 Şevket___________%75 Sedef____________%75 Hayriye Hanım_____%50 Leyla____________%50 Necla____________%50 Yaman Bey_______%25 Ferhunde_________%5 Ceyda____________%0 Oğuz_____________%0(bu ikisinde iyiliğin zerresinin bile olduğuna inanmıyorum-Ceyda ile Oğuz yani) Ferhunde,Ceyda ve Oğuz %10 barajını aşamamışlar :img-hyste :img-hyste murat2007 11-05-07, 17:49 Arkadaşlar merhaba bir kaç gündür bölüm yorumlarına bakamıyordum... Meğerse yeni başlık açılmış... Şimdi bende kendi yorumlarımı yazmak istiyorum... Leyla:Bence hiçte saf değil... Kardeşinin yüzüğünün taşı büyük kendi yüzüğünün taşı küçük diye üzülen birine nasıl saf deniyor anlamıyorum... Kıskançlığı yüzünden ağlıyan ve sonra onun hep iyiliğini isteyen ablasına çıkışan birine nasıl saf deniyor anlamıyorum... Durumu iyi olmasına rağmen hep daha iyisini isteyen ve nereden geldiğini unutan birine nasıl saf deniyor anlamıyorum... Necla:Leyla ona zamanında neler yapmıştı hepimiz biliyoruz... Şimdi durum değişti... Neclanın artık hem paralı hemde ailesinin onayladığı bir nişanlısı var... Fakat Leylanın sadece parası var... Böyle olduğu halde Necla Leylayı kıskandırmak için aşırı bir çaba göstermiyor... Ama Leyla babasının Cemle iyi anlaştığını görünce çıldırıyor... Ferhunde:Neclayı ve Leylayı kıskanmıyor... Necla için içten sevindiğine inanıyorum... Neclaya pahalı hediyeler vs... vs... gelince kendine gelmiş gibi seviniyor... Fakat Leyla... Ayrıca Ferhundenin yalnız kalmak istemesinden daha doğal bir şey yok... Tabiki Fikrete söyledikleri çok yanlıştı ama Fikretin düşünmesi gerekir... Demişsiniz "Ne halt edeceklerse odalarında etsinler..." Bize Ferhunde ile Şevketin bütün gün neler yaptıklarını göstermediler... Başbaşa yemek yediler belki... Yani bir odaya tıkılmak ayrı şey bir evde başbaşa olmak ayrı şey... Siz eşinizle koca evde baş başa olmak istemezmisiniz? murat2007 11-05-07, 18:00 fikret in leyla yı kayırması hakkında leyla nın saf ve mağdur olmasını ve necla nın "leyla oğuzu elimdn aldı dönüşü olmasın diye onunla yattı bilerek hamile kaldı" demesini göstermişsiniz ama leyla hiç de saf değil bence resmen aptal mağdur falan da değil tecavüze uğradığıyla kalsa evet olabilirdi ama sonra kendi isteğiyle de oğuzla birlikte oldu bence oğuz ona aldığı hediyelerin fiyatını birz arttırsaydı (şöyle necla yı kıskandırmasını sağlayacak pırlanta fln) leyla zaten kendi isteğiyle de oğuzla yatardı ve fikret tecavüz olayını bilmiyor sadece leyla nın oğuzdan hamile kaldığını biliyor bu durumda da necla nın söyledikleri karşısında yanında olmaması gereken kişi yine leyla yani kardeşinin sevgilisini elinden alıp evlenmeden onunla birlikte olan.. inşallah bi kaç bölüm sonra oğuz la necla birlikte kaçar da hem dizi hayatının olayını yaşar hem de leyla hayatının kazığını yer :img-hyste :img-hyste :img-hyste Fikret tecavüz olayını biliyor bir tek Fikret biliyor zaten... Leyla ona anlatmıştı... modest2000 11-05-07, 18:55 Ben buraya (tabii benim düşüncem) dizideki karakterlerin iyilik yüzdesini yazmak istiyorum: Fikret____________%100 Ali Rıza Bey_______%90 Cem_____________%90 Neyyir Hanım______%90 Şevket___________%75 Sedef____________%75 Hayriye Hanım_____%50 Leyla____________%50 Necla____________%50 Yaman Bey_______%25 Ferhunde_________%5 Ceyda____________%0 Oğuz_____________%0(bu ikisinde iyiliğin zerresinin bile olduğuna inanmıyorum-Ceyda ile Oğuz yani) Bu dünyada %100 kim iyi ki Fikret olsun.:img-hyste Çok abartılı bir değerlendirme bence.Hem Fikret gibi etrafa sürekli negatif enerji saçan biri nasıl bir melek olabilir, o da ayrı yani:img-wink: Tamam iyi niyetli,erdemli filan ama bir melek hiç değil.Çok önyargılı ve kırıcı da olabiliyor.Babasına karşı da fazla tavırsız. BjkGirl 11-05-07, 21:42 Leylanın paraya ne kadar önem verdiğini geçen hafta bir kez daha anladık.Oğuz Yamandan ayrılacağını söylediğinde surat ifadesi herşeyi açık olarak belli etti.Bakalım Fikretin dediklerine ne zaman gelecek. eee surati tabi asilir...yoksa nejlayi nasil kiskandiracak...gicik oluyorum leylaya...yaaa...ama bu bölüm nehir hanimi cok sevdim hehe...keske kizida ona cekseymisde o kadar gicik olmasaymis...:)...Ferhundeyle sevket bu bölüm cok tatliardi :)...bi insan bu kadarmi cok yakisir birbirlerine...nejlayida cok begendim...yaa nisanda ferhundeyie nejla en güzelleriydi kiyafetleri muhtesemdi...ferhundenin altin takkmamasina cok güldüm...ay leylada lafi carpti ama...o kadar paras var kücücük birsey takti...insan kardesine daha büyük degerli birsey takardi...ama neyse... 2_cool_4_schll_ 11-05-07, 22:59 cem in kardeşim gelecek dediğinde en azından kardeşi biraz havalı burnu büyük falan olsun da ortalık şenlensin demiştim sonra kız tıpkı cem gibi çıkınca bütün teorilerim yıkıldı ve ne kadar saf olduğum ortaya çıktı öyle bi aileden başak türlü bi kız çıkması mümkün değildi zaten (gerçi daha karakteri ortaya konmadan hemen doğruluk timsali etiketini yapıştırdım ama olsun) bi de bu kızla(adını unuttum) cem i görünce arkadaşlarımla tespitimiz şu oldu "bu çocukları nerde yetiştirdiler akvaryumda falan mı?" :) Cem in kızkardeşi ile ilgili bi teorim daha var ve inatla ısrar ediyorum. Bence oğuz nejla yı kandıramayacak çünkü nejla cem i bırakacak kadar salak değil ama aldatır o başka. Her neyse oğuz necla yı kandıramayınca hırsından kudurup rotayı bu saf ve masum kıza çevirebilir. Cem den intikamını kardeşini kullanarak alabilir. Tamam biliyorum biraz fazla emrah flimlerine benzedi. Ama olsun bu kızı boşa harcamayıp uygun bi hikaye bulurlar. Tek umudum kızın biraz akıllı çıkmasıdır yoksa cem elini kana bulayabilir.(tamam bu da fazla ana haber bülteni gibi oldu.) diamantparis 11-05-07, 23:09 aklı pazara çıkarmışlar herkes kendi aklını beğenip almış o hesap almış seninkide :img-hyste benim dediklerimi espiri olarak algilayin lutfen elbeteki kendini begenmis degilim ama o kadar tuhaf hatalari yapiyorlarki bu dizinin insanlari sonunda butun hayatlarini etkiliyor bu cok kotu birsey biraz dusuncesiz hareket ettikleri dogru ve dusuncesizlik hepsinde var ne bileyim sevket evli bir kadinla birlikte oldu onla evlendi butun hatalarin goz yumuyor kiz kardesine kotu davraniyor yanlis konusuyor evde hic bir is yapmiyor butun gun masaj salonlarinda veya para harciyor evde kimseyle gecinemiyor dunya nin butun kotuluklerini yapiyor hala ferhunde ye ses cikaramiyor bir erkek ancak bu kadar aptal olabilir kusura bakmayin ama aptal sevket:img-hyste :img-hyste kizlarin gozu yukseklerde nerde parali sevgili varsa onun pesindeler okul bitirelim meslek sahibi olalim diye dusunmek varken zengin sevgili bulup sevgililerinin aldiklari hediyelerler birbirlerine hava yapmalar birbirlerini kiskanmalar veya ksikandirmaya calismalar oguz u leyla kiz kardesinin elinden aldi tecavuze ugradi hala onun evine gitmeye devam etti korunmadi hamile kaldi simdi bunlarin tumunde biraz da kendisi suclu ve dusuncesiz degilmi hele paris ten donunce necla yi kucumsemesi kurklerini giyince havalara girmesi yaaa necla tamam leyla elinden aldi oguzu bir hata yapti ama hala gozu oguz da yaaa artik o leyla ile evli baskasini dusun cem kendisine deger evriyor cem i de leyla ya hava yapmaya kullaniyor o bahcedeki opucukte necla nin hic sucu yokmuydu neden ailesine soylemiyor enistem bana birlikte olma teklifi ediyor diye cunki hala gozu onda iste bunlarin hepsi aptallik dusuncesizlik kusura bakmayin ama hepsi gozu yukseklerde bu insanlarin o yuzden bu ailenin sonucu yaprak dokumu olacak diamantparis 11-05-07, 23:12 Ben size cok katilmiyorum. Necla, Cem ile sadece para icin ilgileniyor olabilir ama Oguz'un parasına baktığını hiç sanmıyroum. Ferhunde'nin de durumu ilginç aslında. Bu kadar sefalete, bu kadar zorluklara ragmen o evde Sevket ile beraber yasamaya devam ediyor. En buyuk hayali ise Sevket ile ayrı bi yerde oturmak. Ne var bunda... Fikret de iyi biri ama bu gelisen olaylarda sucu olmasa da sonraki gelişmelerinde suçu var gibi... Tüm olayları babasından gizlemesi en büyük hatası. O da bu suçlara ortak aslında... Bunlara engel olup çözmek yerine sineye çekilmiş, kayıtsız kalmakla yetiniyor. Aile dağılıyor ve Fikret de büyük abla olarak hiç birşey yapmıyor... Teslim olmus durumda...En sonunda da AliRıza bey öğrendiğinde adamın bi tarafına inecek, sonra da ben demiştim durumları olacak... ben sevketle ayri ev de yasamak istemesini elestirmedim bence her evli insanin ailesinden ayri yasamak istemesi en dogal hakki zaten ferhunde ayri yasasa onlardan iyi olur cunki evde herkesin huzurunu bozuyor sevket le neden kaliyor bende bilmiyorum ama akilli bir kadin olsa bankadaki meslegini birakmayip calismaya devam ederdi ve sevketin ev bulmasinda yardimci olurdu dogru degilmi fikret ne yapsin once hayriye hanim dusunsun kizlarinin gelecegini en buyuk gorev anneye dusuyor bu durumda fikreti kimse kaale almiyor o evde devamli asaglaniyor dFKto 12-05-07, 08:04 Yaşları yakın iki kız kardeş arsaındaki çekişme ve kıskançlık son derece olağan, bu tarz birbirini kıskandırmaya çalışmalar normal ve olan şeyler. Leyla ve Necla arasındakiler onların yaşlarındaki genç kızlar için çok doğal, birbirlerini sevseler de hep çekişme ve kıskançlık olacaktır. fatima 12-05-07, 09:50 Yaşları yakın iki kız kardeş arsaındaki çekişme ve kıskançlık son derece olağan, bu tarz birbirini kıskandırmaya çalışmalar normal ve olan şeyler. Leyla ve Necla arasındakiler onların yaşlarındaki genç kızlar için çok doğal, birbirlerini sevseler de hep çekişme ve kıskançlık olacaktır.[/QUOTE] ben senin dediklerine katılmıyorum benimde benden bir yaş büyük ablam var ama aramızda ne çekişme nede bir kıskançlık olmadı şimdiye kadar bundan sonrada olacağını zannetmiyorum:img-yes: :img-yes: Sımarık Cadı 12-05-07, 10:02 yaa ben en cok fikrete üzülüyorum aslında...we ali rızanın bazı anlarda hayrinenin dolduruslarına gelmesine...pek cok kitap okudum hatta yasar nuri güntekinin kitaplarından calıkusunu flnda okudum ama yaprak dökümü hic ilgimi cekmemisti...dizi olarak yayınlanmaya basladı we keske okusaydım dedim...ben neclayı cok daha fazla sewiyorum leyladan...ya aslında en üzücü tarafıda iki kız kardesin birbirlerini sewiyo gibi gözüküp kıskanmaları...sonucta bi erkeği iki kadın sewiyo ama erkek sadece tek bi kadına asık anladığım kadarıyla oğuz necla leyla ücgeninde...ben diziyi basından beri takip etmedim ama arkadaslarla konustğumuzda anlattılar...gercekten hüzünlü bi hikayesi war... deadly_angel 12-05-07, 10:31 Fikret o evdeki en talihsiz karakter malesef.Doğru söyleyeni dokuz köyden kovulur misali sürekli dışlanıyor.Özellikle Hayriye'nin onu sürekli kullanması ve en küçük bir anlaşmazlıkta sütümü helal etmem demesi herşeyi açıklıyor.Umarım kendine onuncu bir köy bulmak isterken daha mutsuz olmaz.O ailede birgün herkes Fikret'in dediklerine gelecek, umarım iş işten geçmiş olmaz. diamantparis 12-05-07, 15:36 fikret evlenmeyecekmi arkadaslar haaa birde cem le evlenicekmi sizce sonunda necla (BuRcUu) 12-05-07, 20:58 yaa ben en cok fikrete üzülüyorum aslında...we ali rızanın bazı anlarda hayrinenin dolduruslarına gelmesine...pek cok kitap okudum hatta yasar nuri güntekinin kitaplarından calıkusunu flnda okudum ama yaprak dökümü hic ilgimi cekmemisti...dizi olarak yayınlanmaya basladı we keske okusaydım dedim...ben neclayı cok daha fazla sewiyorum leyladan...ya aslında en üzücü tarafıda iki kız kardesin birbirlerini sewiyo gibi gözüküp kıskanmaları...sonucta bi erkeği iki kadın sewiyo ama erkek sadece tek bi kadına asık anladığım kadarıyla oğuz necla leyla ücgeninde...ben diziyi basından beri takip etmedim ama arkadaslarla konustğumuzda anlattılar...gercekten hüzünlü bi hikayesi war... Kitabın yazarı Reşat Nuri Güntekin.. Pamir 13-05-07, 10:22 ya arkadaşlar nişanda herkes dansederken çalan yabancı parçayı arıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. ismini söyleyeni bilen varsa lütfen yazsın!!! deadly_angel 13-05-07, 10:31 ya arkadaşlar nişanda herkes dansederken çalan yabancı parçayı arıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. ismini söyleyeni bilen varsa lütfen yazsın!!! Nişanda çalınan parça Guadalupe Pineda - Conlos Tres Ases Orjinal adı ise "Historia De Un Amor" (Bir Aşk Hikayesi) :img-wink: yaprakdokumu 13-05-07, 13:41 Ferhundeye öyle sinir oluyorumki Ne diye Hala bu Kizi o evde tutuyorlar Ne diye sevket hala bosanmiyor Ondan...Anlamiyorum. Onun hakkindan gelen bi fikret var Oda olmasa Cildiricam. Fikret BItane Ya Öyle muhtesem bi kisilige sahipki. Babasina cekmis. EFTALYAGUL 13-05-07, 13:46 evet haklısın.zaten o evde bitek fikret babasının kişiliğinde.şevket de benzıyordu aslında ama ferhundeyle evlenınce o da bozulduuuuuu:img-hyste TrU 13-05-07, 17:14 Fikret tecavüz olayını biliyor bir tek Fikret biliyor zaten... Leyla ona anlatmıştı... hadi ya ben bir ara okul yüzünden izleyememiştim demek ki orada anlatmmış pardon..:icon_sorr e o zaman bu daha kötü değil mi yani benim kardeşime biri tecavüz edicek sonra kardeşim onunla olmaya devam edecek yüzüne bile bakmam bi daha yani her durumda leyla dan nefret ediyorum yaşasın necla :img-hyste :happy0064 *deniz* 13-05-07, 20:37 Fikret şahane kişiliğinden dolayı yere göğe konulamıyor ama ben o kadar abartılacak bir kişilik göremiyorum ortada.Şahane kişiliği nedir yani?Ailesine düşkün olması mı ?evde ev işlerine falan koşması mı?Babasına,kardeşlerinden bazılarına destek olması mı?Bunlar belli bir yaşa gelmiş normal olan herkesin yaptığı ve yapması gereken şeyler değil mi?Çevremizdeki (aile,arkadaş,iş)herkes zaten böyle değil mi? Doğal olarak öyle olması gereken davranışlar Fikret söz konusu olduğunda neden Meziyet oluyor. Bununla beraber olumsuz da bir sürü davranışlar gösterdi.Örneğin Yaman'a yazdığı mektup.Bu iyi bir insanın yapacağı bir davranışmıdır?Bu mektup sonucu Yaman karısına ve Oğuz'a zarar verebilirdi,iki insan ölebilir bir insanda hapse girebilirdi.yalnızca üç insan değil bunların aileleri akrabaları,sevenleri korkunç acılar yaşayabilirdi.Bir melek olan Fikret hiç bunları düşünmedi kardeşini korumak adına diğer insanların da zarar görebilme ihtimalini gözardı etti. Kardeşi Leyla'ya verdiğ desteği diğer kardeşi Necla'dan esirgedi.Leyla da hata yapmıştı ama Neclanın yaptığı hatayı affetmedi ve en ihtiyacı olduğu zamanda ona sırt çevirdi. Ferhundeye olan düşmalığından ötürü evde sürekli gergin bir ortam yaratması,yengesinin arada bir kendisine olumlu yaklaşımlarına hakaret ve aşağılamayla karşılık vermesi,genç bir kız olduğunu unutup evin annesi gibi davranmaya çalışması da diğer olumsuz yanları. Fikret kesinlikle iyi,fedakar ve ailesine çok düşkün bir kız ama bir melek değil.Zaten kimse mükemmel olamaz Fikret'i de abartarak yüceltmeye gerek yok. neville 14-05-07, 06:17 Fikret şahane kişiliğinden dolayı yere göğe konulamıyor ama ben o kadar abartılacak bir kişilik göremiyorum ortada.Şahane kişiliği nedir yani?Ailesine düşkün olması mı ?evde ev işlerine falan koşması mı?Babasına,kardeşlerinden bazılarına destek olması mı?Bunlar belli bir yaşa gelmiş normal olan herkesin yaptığı ve yapması gereken şeyler değil mi?Çevremizdeki (aile,arkadaş,iş)herkes zaten böyle değil mi? Doğal olarak öyle olması gereken davranışlar Fikret söz konusu olduğunda neden Meziyet oluyor. Bununla beraber olumsuz da bir sürü davranışlar gösterdi.Örneğin Yaman'a yazdığı mektup.Bu iyi bir insanın yapacağı bir davranışmıdır?Bu mektup sonucu Yaman karısına ve Oğuz'a zarar verebilirdi,iki insan ölebilir bir insanda hapse girebilirdi.yalnızca üç insan değil bunların aileleri akrabaları,sevenleri korkunç acılar yaşayabilirdi.Bir melek olan Fikret hiç bunları düşünmedi kardeşini korumak adına diğer insanların da zarar görebilme ihtimalini gözardı etti. Kardeşi Leyla'ya verdiğ desteği diğer kardeşi Necla'dan esirgedi.Leyla da hata yapmıştı ama Neclanın yaptığı hatayı affetmedi ve en ihtiyacı olduğu zamanda ona sırt çevirdi. Ferhundeye olan düşmalığından ötürü evde sürekli gergin bir ortam yaratması,yengesinin arada bir kendisine olumlu yaklaşımlarına hakaret ve aşağılamayla karşılık vermesi,genç bir kız olduğunu unutup evin annesi gibi davranmaya çalışması da diğer olumsuz yanları. Fikret kesinlikle iyi,fedakar ve ailesine çok düşkün bir kız ama bir melek değil.Zaten kimse mükemmel olamaz Fikret'i de abartarak yüceltmeye gerek yok. belki bu özellik dizinin diğer bir çok karakterinde olmasığından olabilir mi?doğru fikreti abartarak yüceltmemek gerek ama o kadar fesat karakterin arasında senin de dediğin gibi melek geliyor. leyla ile necla hataları arasında şöyle bir fark var, leyla safı bilmediği tanımadığı adamın evine gitti gecenin bi yarısı ve tecavüze uğradı. necla ise adiliğini bildiği ablasının kocasıyla öpüşürken yakalandı ve bunu da marifetmiş gibi haykırdı :"oğuz beni seviyor" diye. aman ne mühim. büyük iş becerdin yani. yamana yazdığı mektuba gelince, ne yani yamanın bunu bilmeye hakkı yok nu?oğuzla ceydayı adamı aptal yerine koysunlar sonra aaa adam ölebilir ama söylemesin kimse mi olsun.pes yani.ceyda yamanın karısı ve oğuz ortağı ve bu iki insan yamanı ALDATTI. heralde bu bana bir tek inanılmaz affedilmez geliyor.ama neresi yanlış biliyor musun?işte fikrete de bana geldiği gibi inanılmaz iğrenç tiksinç geldi, aldatılan hem de leyla idi. ve aslında fikretin adalet anlayışına da aykırıydi.ve haliyle bunu düzeltmeye çalıştı ama bu sefer de prensiplerinde ödün verdi. keşke gidip direk konuşsaydı yamanla. ferhundenin fikrete genelde bir işi düştüğünde iyi yaklaştığını hatırlatmalıyım sanırım. mesela nejlayla hayriyenin niye kavga ettiklerini öğrenmek için.kız köle gibiyken ferhunde ana kraliçe gibi.vs vs vs. ferhunde iyi davranılmayı pek haketmiyor sanırsam. Merviş 14-05-07, 06:26 Arkadaşlar ben baştan beri yaprak dökümü hastasıyım.Aynı zamanda yalancı yarimde. Yalancı yarim çarşambaya alınınca bende yalancı yarimimi izlemeye başladım. Bir çoğunuz belki bilirsiniz dizinin artık ne kadar sıkıcı olduğunu. bEN ARTIK YAPRAK DÖKÜMÜNÜ İzliyorum. Süper bölümler. Diziyi yapan yönetem her kim varsa hepsine tşk. rut 14-05-07, 09:18 [QUOTE=*deniz*;3312862]Fikret şahane kişiliğinden dolayı yere göğe konulamıyor ama ben o kadar abartılacak bir kişilik göremiyorum ortada.Şahane kişiliği nedir yani? Şahane kişiliğinin sebebi ailedeki diğer bireyler gibi sırf para uğruna şerefinden kişiliğinden ödün vermemesidir. Ferhundenin iyi yaklaşımlarına gelince yılan gibi aynen sessizce yaklaşır ama acımasızca sokar fikrette bunun farkında onun yalan yaklaşımlarına karnı tok Leylada kendi istedi we gitti bunu tecawüz diye adlandırmak saçma olur bence o oğuzu neclanın elinden alabilmek için ne kadar kozu warsa kullandı istediğini de yaptı. Şimdi fikreti suçlamak yerine kırsın dizini otursunda kendi kişiliksizliğine baksın. Neclada halinden gayet memnundu oğuzun aramalarından cemi kıskanmasından hatta oğuzu öpmekten sonra gidip zawallı konumunda fikretle konuşmak isteyince fikrette gereken cewabı verdi bence dizide en çok mutlu olmasını istediğim kişi fikret çünkü herşeyin iyisini hakediyor *deniz* 14-05-07, 09:34 yamana yazdığı mektuba gelince, ne yani yamanın bunu bilmeye hakkı yok nu?oğuzla ceydayı adamı aptal yerine koysunlar sonra aaa adam ölebilir ama söylemesin kimse mi olsun.pes yani.ceyda yamanın karısı ve oğuz ortağı ve bu iki insan yamanı ALDATTI. heralde bu bana bir tek inanılmaz affedilmez geliyor.ama neresi yanlış biliyor musun?işte fikrete de bana geldiği gibi inanılmaz iğrenç tiksinç geldi, aldatılan hem de leyla idi. ve aslında fikretin adalet anlayışına da aykırıydi.ve haliyle bunu düzeltmeye çalıştı ama bu sefer de prensiplerinde ödün verdi. keşke gidip direk konuşsaydı yamanla. Yamanın bunu bilmeye hakkı var veya yok bu Yaman ve karısının sorunu.Bunu söylemek Fikret'e düşmezdi.Fikret'e düşen kardeşini Oğuzdan ayrılmaya ikna etmeye çalışmak olmalıydı.Kimsenin hayatına müdahale edemezsin.Yalnızca kendi yakınlarını uyarabilirsin. Necla hatalı olsada kardeşi ve Fikret'te ''şahane kişilik'' ya,öyle bir kişiliğin kardeşine sırt çevirmesi yakışmadı.Necla ağlayarak yanına gitti -kaldı ki hiç ağlamasa ve iyi yaptım ben Oğuz'u seviyorum işte-demiş bile olsa herkese yardımcı olmaya çalışan bir abla olarak onun dğruyu görmesi için uğraşmalıydı.Denizde boğulan birine önce el uzatırsın kurtarırsın sonra ben sana derin yerlere gitme demiştim,niye böyle bir hata yaptın diye nasihat edersin ama fikret boğulan bir insana kendi hatan diyerek sırt çevirdi. Messa 14-05-07, 09:54 Tünaydın, Fragmanı gördüm ama aklımda pek birşey kalmadı. Necla ve Cem sanırım bahçede öpüşüyorlardı ama masumane bir öpücük Necla ve Oğuz'inki gibi değil. Necla bu durumdan hoşnut gibi. Fikret, Neyyir Hanımlarda ve kucağında 6-7 yaşlarında bir erkek çocuğu uyuyor. Sanırım bu Neyyir Hanımların Adapazarındaki dul komşularının oğlu. Fikret'in gideceği sinyalleri veriliyor yavaş yavaş. Oğuz, Leylaya tokat atıyor ama öyle ki, Leyla duvara savruluyor. sonraki görüntüde Leyla evde. Sanırım eve dönmüş Oğuz ile kavgasından sonra. Daha sonraki bir görüntüde ise Necla ve Leyla odalarında yataklarında uyuyorlar birbirlerine bakıp sonra arkalarını dönüyorlar. Arkadaşlar bu arada Sedef Avcı (Cem'in kızkardeşi Selin) ve Cem'i canlandıran oyuncu gerçek hayatta evliler mi? rut 14-05-07, 09:57 Arkadaşlar bu arada Sedef Avcı (Cem'in kızkardeşi Selin) ve Cem'i canlandıran oyuncu gerçek hayatta evliler mi?[/QUOTE] ewet gerçek hayatta sedef avcı ve cem ewlilier we bence çok yakışıyorlar. neville 14-05-07, 10:26 Yamanın bunu bilmeye hakkı var veya yok bu Yaman ve karısının sorunu.Bunu söylemek Fikret'e düşmezdi.Fikret'e düşen kardeşini Oğuzdan ayrılmaya ikna etmeye çalışmak olmalıydı.Kimsenin hayatına müdahale edemezsin.Yalnızca kendi yakınlarını uyarabilirsin. Necla hatalı olsada kardeşi ve Fikret'te ''şahane kişilik'' ya,öyle bir kişiliğin kardeşine sırt çevirmesi yakışmadı.Necla ağlayarak yanına gitti -kaldı ki hiç ağlamasa ve iyi yaptım ben Oğuz'u seviyorum işte-demiş bile olsa herkese yardımcı olmaya çalışan bir abla olarak onun dğruyu görmesi için uğraşmalıydı.Denizde boğulan birine önce el uzatırsın kurtarırsın sonra ben sana derin yerlere gitme demiştim,niye böyle bir hata yaptın diye nasihat edersin ama fikret boğulan bir insana kendi hatan diyerek sırt çevirdi. bakın burda fikretin karakterini beğenen hiç kimse onun yardım meleği olduğunu iddia etmiyor. biz fikreti beğeniyoruz seviyoruz ve ailenin diğer bireylerinden farklı görüyoruz. öncelikle fikret iki kuruşa tav olmuyor ve aile şerefini herşeyden üstün tutarak bayağılılıklar yapmıyor, ikincisi hiç bir şekilde ailesini laf getirtecek bir davranışta bulunmuyor ve saf değil en önemlisi.sonradan görme hiç değil.olgun haliyle. belki şevket fikretten daha iyi bir insandır daha yardım severdir ama bu dizide bize iyilik yapma kavramı aşılanmıyor zaten. bu dizinin özü aile şerefi kavramı. bu da iyiylik yaparak korunmuyor.kaldıki fikretin el uzatmama sebebi nejlaya ona iyilik yapıp yapmama problemi de değil, siz göremiyor olabilirsiniz ama fikret bunalımda. leyla olayı yüzünden değerlerine bu derece bağlı bir insan bundan ödün verdi. zaten fikret de biliyor yanlış yaptığını. fiket o kadar bağlıki değerlerine ali rıza bey oğuzu eve aldığında sen de mi baba dedi.iyilik meleği olsa yardımlarımızla oğuzu düzgün bir insan yaparız derdi. ama onun derdi başka. amacı başka.hayriye gibi zayıf değil, leyla gibi hafif değil, şevket gibi kukla değil.kaldıki nejlanın yardıma ihtiyacı olduğu bir konuda yokki. nejla sadece içini döküp rahatlayacaktı.zaten fikret nejlaya duymak isteyeceği şeyleri söylmeyecekti, söylediklerini de nejla umursamayacaktı leylanın yaptığı gibi. ulkuk 14-05-07, 12:33 bakın burda fikretin karakterini beğenen hiç kimse onun yardım meleği olduğunu iddia etmiyor. biz fikreti beğeniyoruz seviyoruz ve ailenin diğer bireylerinden farklı görüyoruz. öncelikle fikret iki kuruşa tav olmuyor ve aile şerefini herşeyden üstün tutarak bayağılılıklar yapmıyor, ikincisi hiç bir şekilde ailesini laf getirtecek bir davranışta bulunmuyor ve saf değil en önemlisi.sonradan görme hiç değil.olgun haliyle. belki şevket fikretten daha iyi bir insandır daha yardım severdir ama bu dizide bize iyilik yapma kavramı aşılanmıyor zaten. bu dizinin özü aile şerefi kavramı. bu da iyiylik yaparak korunmuyor.kaldıki fikretin el uzatmama sebebi nejlaya ona iyilik yapıp yapmama problemi de değil, siz göremiyor olabilirsiniz ama fikret bunalımda. leyla olayı yüzünden değerlerine bu derece bağlı bir insan bundan ödün verdi. zaten fikret de biliyor yanlış yaptığını. fiket o kadar bağlıki değerlerine ali rıza bey oğuzu eve aldığında sen de mi baba dedi.iyilik meleği olsa yardımlarımızla oğuzu düzgün bir insan yaparız derdi. ama onun derdi başka. amacı başka.hayriye gibi zayıf değil, leyla gibi hafif değil, şevket gibi kukla değil.kaldıki nejlanın yardıma ihtiyacı olduğu bir konuda yokki. nejla sadece içini döküp rahatlayacaktı.zaten fikret nejlaya duymak isteyeceği şeyleri söylmeyecekti, söylediklerini de nejla umursamayacaktı leylanın yaptığı gibi. Yazdıklarına alkış tutuyorum...Bence bu yazdıkların tamda Fikret'in şu andaki ruh hali ve içinde yaşadığı ikilemi anlatıyor... Bunun üzerine yazılacak birşey yok... Benim anlamadığım hala, Ferhunde'nin olumlu yaklaşımlarından bahsediliyor... Acaba bunu yazan arkadaşlar hiç mi mimiklerden birşey anlamıyor... Ferhunde nazik bir sesle Fikret'e birşey söylerken bile ne amaçla söylediği belli oluyor... Bizler mi çok fesatız, yoksa sizler mi görmek istemiyorsunuz. Ben kendi adıma söylüyorum, Fikret'i asla iyilik meleği, mükemmel biri olarak asla görmedim.. Ama o evde tek düzgün insan Fikret diyorum... Hatta Ali Rıza beyden bile daha düzgün... aylaayla 14-05-07, 14:44 dün fikrete nasıl üzüldüm çünkü ben de bir ablayım onu çok iyi anlayabiliyorum. düşünsenize babası bile ki babasına laf gelmesin diye nişanı atmış evde kalmış gözüyle bakıyor ve ona acıyor. ferhunde ise giderek güçleniyor,herkesi etrafına toplamayı da başardı. Selam arkadaşlar, Ben bu diziyi yeni seyretmeye başladım ve çok sevdim. Bölüm özetlerini ve sizlerin yorumlarını okuyarak eksikleri tamamladım. Fakat Fikret'in sorununu anlayamadım, çok iyiniyetli ve yardımsever olduğunu anladım ama problemli bir tip gibi göründü bana. Fikret'in hikayesi nedir? Nişanlısından niçin ayrılmış, babasına ne tür bir laf gelmiş de ayrılmış? Niçin depresif? Biriniz kısaca anlatırsa sevinirim. Çok teşekkürler Messa 14-05-07, 15:12 Selam arkadaşlar, Ben bu diziyi yeni seyretmeye başladım ve çok sevdim. Bölüm özetlerini ve sizlerin yorumlarını okuyarak eksikleri tamamladım. Fakat Fikret'in sorununu anlayamadım, çok iyiniyetli ve yardımsever olduğunu anladım ama problemli bir tip gibi göründü bana. Fikret'in hikayesi nedir? Nişanlısından niçin ayrılmış, babasına ne tür bir laf gelmiş de ayrılmış? Niçin depresif? Biriniz kısaca anlatırsa sevinirim. Çok teşekkürler Fikretler Trabzonda oturuyorlardı babası Kaymakam'dı emekli olduğu sıralardı sanırım. Fikret'in nişanlısıda yanılmıyorsam Belediye gibi bir yerde çalışıyordu. Dolandırıcılık yaptığı dedikodusu çıktı. Fikrette çok sevsede babasını ve gururlarını düşündüğü için nişanı attı. Yanlış hatırlamıyorsam bu bölümler bize gösterilmedi sadece Fikret fondan anlatıyordu. Babası artık burada yaşayamayız diye düşündü zaten o sırada Neclanın Üniversiteyi kazandığı haberi geldi ama İstanbulda kazanmıştı Üniversiteyi. Bu'da gitmeleri için vesile oldu. Şu sıralar'dada bunalımda olduğunu düşünüyoruzz. Eee gayet normal. Aklını yitirmediğine dua ediyorum. neville 14-05-07, 15:15 Selam arkadaşlar, Ben bu diziyi yeni seyretmeye başladım ve çok sevdim. Bölüm özetlerini ve sizlerin yorumlarını okuyarak eksikleri tamamladım. Fakat Fikret'in sorununu anlayamadım, çok iyiniyetli ve yardımsever olduğunu anladım ama problemli bir tip gibi göründü bana. Fikret'in hikayesi nedir? Nişanlısından niçin ayrılmış, babasına ne tür bir laf gelmiş de ayrılmış? Niçin depresif? Biriniz kısaca anlatırsa sevinirim. Çok teşekkürler kısaca şöyle özetleyim. fikretin nişanlısının ailesi ie ali rıza beyin adı sanırım yolsuzlukla anılıyor.fikret babasına laf gelmesin diye nişanı atıyor ve istanbula taşınıyorlar. her şey de o zaman başlıyor, ali rıza bey başına gelebilecek en kötü şey olarak fikretin nişanlısının yaptıklarını görürken, aslında bu pireyle deve gibi kalıyor. çünkü ilk önce evli kadınla oğlu ilişki kuruyor sonra da nejla leyla kardeşler büyük felaketlere sebep oluyor ama buna rağmen ali rıza bey bütün bunları yutuyor tabiri caizse.fikretse hiç istemediği halde, kendini bu olayların tam ortasında buluyor ve onun şu an tepkisi herkese, kendi de dahil olmak üzere. ilk başta pişmanlık duyuyor çünkü leke gelmesin istediği ailesi zaten lekelerle doldu bu yüzden kendi nişanı atmasını sorguluyor.sonra kendisine kızıyor çünkü olaylar onu çekerken engel olmadığı için, aslında nejlaya da o yüzden tepkili. leyla olayını fazla daldı, hem suçlandı hem de çamur ona da bulaştı. ve insan böyle durumlarda bir de "olamaz" diyor. benim kardeşim bunu yapmış olamaz der.fikret neclanın hem cemi kullandığı gördü,oğuzu öpmesiyle verdiği tepkiden hem de hiç pişman olmadığını. değerleri adına verdiği mücadeleyi sorguluyor.yani utanıyor dabence bütün bunlardan.şimdi ise bence daha büyük felaketlerin geleceğinin farkında çünkü ailesi bütün bunlar olurken ne bir pişmanlık duyuyor ne de utanıyor. sadece üstünü kapama derdinde.onun tüm bu sıkıntılarını ise ev ahalisi evde kalmış kız psikolojisine bağlıyor. haliyle bu fikreti daha da çok yaralıyor.kısaca böyle. şimdi ise onu kendi tabiriyle bataklıktan kurtaracak eli bekliyor bu el sefalet de olsa. umarım romandaki gibi olmaz. çok üzülürüm,bu kadar çabasının seyirci gözünde de bir ödülü olmalı. karafirtina 15-05-07, 17:37 ya arkiler ben netten bi hafta boyunca 20.bolumden ihtibaren izledim superdi ya tam dedim necla akillandi cemi buldu gitti oguzu optu bence salak bu necla hirs yapiyo lelyla gitti oguzu aldi diye suanda kiendini oguza asik dusunuyo aqma oguz bence asik degil neclaya sadece elde edemedigi tek kadin onuda istiyo eger gercektende asik olsa arkadaslar gidipte leylayla birlikte olurmu hele ceydayla durmadan birlikte oluyorlar kusutra bakmayin ama ben buna ask demem pislik derim resmen bide hayriye hanimada sinir oluyorum sanki dersin fikret kizi degil nebicim davraniyo ona hic dusunmuyo onunda kalbi var kirilir ferhunde fikret kavga ediyo hep fikret suclu benim favorim fikret ama bence hata yapiyo bildigini soylemeli haykirmali ki rahat etsin zavalli cem cook seviyo neclayi kardesim eger karsilik veremiyeceksen baslamiyacaktin bu iki kardes gozleri hep havada ya hep diyorum keske bi tane dahada genc kiz olsaydi fikretin karekterine benzeyen ne guzel olrdu nebiliyim bi kuzenleri falan gelseydi cok hos olurdu cunku bu leyladada necladada is yok Katleen 15-05-07, 23:15 ben dusunuyorum da nejla oguzla olan o hadiseden sonra cemin yuzune nasil baka biliyor. hatta oguzu nasil seve boliyor.ne nejla ne de leyla ali rizaya layikli kiz diyiller. ikisi ancak bir birini kiskaniyor. fikret layikli olsada hic kim bunun farkinda diyil. hayriye sedefe soylediyi sozlere bak sanki sedef nejlaya oguzun numarasini verib dedi ki ararsin.evi saticaklari bolumlerde hepsi seviniyordu ki ev elden gidiyor fikretden baska hic biri dusunmuyordu ki bu ev a.rizaycun nasil kiymetli. nasil dusunsunler ki paradan baska ne dusunuyorlar ki. akillari fikirleri para. hatta bence cem eyer zengin olmasaydi nejla hic onunla tanis olmazdi. diamantparis 16-05-07, 02:03 fikreti bende cok seviyorum hareketli o evde en duzgun insan o ama malesef kimse onu anlamiyor hatta bazi yerlerde ali riza beyden daha duzgun ama iyilik melegi diyen olmadi saygilarimla ottawali 16-05-07, 05:28 kesinlikle oguzla nejla kacacaklar ve aile perisan olacak cem,fikret ve leyla haric herkes zil takip oynar herhalde.tum bunlarin bir tek sorumlusu var oda ferhunde.diziyi bastan sona analiz ederseniz seytanin ta kendisinin ferhunde oldugunu goreceksiniz.dizi akisinda bir tek ona hicbirsey olmiyacak digerleri darmadagan olacaklar.fikretde dahil.seytan onuda savuracak.:img-polic :img-polic diamantparis 16-05-07, 12:40 kesinlikle oguzla nejla kacacaklar ve aile perisan olacak cem,fikret ve leyla haric herkes zil takip oynar herhalde.tum bunlarin bir tek sorumlusu var oda ferhunde.diziyi bastan sona analiz ederseniz seytanin ta kendisinin ferhunde oldugunu goreceksiniz.dizi akisinda bir tek ona hicbirsey olmiyacak digerleri darmadagan olacaklar.fikretde dahil.seytan onuda savuracak.:img-polic :img-polic :img-clapp :img-clapp tebrikler dogrulari soyledin ama ferhunde nin hatalarina ragmen sonucta kizlari sucluyorum ikiside resit olmus normalde akli basinda olmasi gereken kizlar biraz dusuncesizler murat2007 16-05-07, 13:07 :img-clapp :img-clapp tebrikler dogrulari soyledin ama ferhunde nin hatalarina ragmen sonucta kizlari sucluyorum ikiside resit olmus normalde akli basinda olmasi gereken kizlar biraz dusuncesizler Haklısın.... Ferhunde kızları gezdirmiş tozdurmuş olabilir ama o kızlarında sonuçta içlerinde vardı... Yani bütün suç Ferhundede değil Leylada Neclada Ferhunde kadar suçlular hatta daha fazla suçlular.. Sen "biraz düşüncesizler" demişsin birazmı? Bayağı bir düşüncesizler....Yani o yüzden bütün suçu Ferhundeye yıkmak bence haksızlık olur... :img-yes: eylül_ege 16-05-07, 14:25 kesinlikle oguzla nejla kacacaklar ve aile perisan olacak cem,fikret ve leyla haric herkes zil takip oynar herhalde.tum bunlarin bir tek sorumlusu var oda ferhunde.diziyi bastan sona analiz ederseniz seytanin ta kendisinin ferhunde oldugunu goreceksiniz.dizi akisinda bir tek ona hicbirsey olmiyacak digerleri darmadagan olacaklar.fikretde dahil.seytan onuda savuracak.:img-polic :img-polic evet ya kesınlıkle olee ya hep su ferhunde yılana benzetıom ben onu ama en cokk şu sedefe üzülüyom bence şevkete o yakışıoduuu :img-yes: çaylak 16-05-07, 14:33 evet ya kesınlıkle olee ya hep su ferhunde yılana benzetıom ben onu ama en cokk şu sedefe üzülüyom bence şevkete o yakışıoduuu :img-yes: ferhunde yılan olmasına yılan tabi ama yinede seviyorum ben onu ya. ama fikrete yaptıklarından dolayıda sinir oluyorum o ayrı... leylayla necla hakediyolar ztn ama fikrete yazık oluyo... neville 16-05-07, 15:02 Haklısın.... Ferhunde kızları gezdirmiş tozdurmuş olabilir ama o kızlarında sonuçta içlerinde vardı... Yani bütün suç Ferhundede değil Leylada Neclada Ferhunde kadar suçlular hatta daha fazla suçlular.. Sen "biraz düşüncesizler" demişsin birazmı? Bayağı bir düşüncesizler....Yani o yüzden bütün suçu Ferhundeye yıkmak bence haksızlık olur... :img-yes: bence de ferhundeye yıkmak haksızlık olur, ama ferhunde de zemin hazırladı. boşuna dememişler insan arkadaşını doğru seçmeli diye.ferhunde kızları gezdirip tozdurmadı sadece, mesela leyla ile oğuzun buluşacaklarını biliyordu,bunu neclaya gösterdi.hoş gerçi bence iyi yaptı ama önce leylayla konuşsa daha dürüstçe olurdu. sanırım hepimiz kabul ediyoruz ferhundenin iyi bir insan olmadığını, sinsi olduğunu. ama ferhundeyi ben de seviyorum çünkü çok başarılı canlandırılıyor. her kötü karakter sevilmez kolay kolay(kötü olduğunu kabul etiğimiz varsayıyorum) ama deniz çakır müthiş renk katıyor karaktere.mesela binbirgecedeki gelin de şeytan ama ona sanırsam herkes uyuz oluyordur. ferhunde öyle değil,sevimli de aynı zamanda. geosally 16-05-07, 15:39 Leylanin ve Neclanin basina gelenlerde Ferhundenin payi sifir. Ikiside Lieseli kiz degiller ya akillarini baslarina alsalardi. HEm leyla hemde Necla paraya Ferhundeden daha düskünle. Ferhunde onlara ögüt versedi diyorsunuz. Hangi gelin görümcesine alik verir allah askina??? Hem Ferhinde geldiginden beri ona kimse iyi davranmiyor. Kayinbabasi Ferhunde hanim diye hitap ediyor. Kim bunu kaldirir veya kayin babasini sever. Bir de dizinin basindan beri aile sanki köyden istanbula gelmis gibi gösteriliyor. Sonucta Ali Riza bey kaymakamdi. Ve bulunduklari sehrin sosyetesinin icindeydiler. Bu sonucta Trükiyede heryerde böyle. Dizinin ilk baslarda kizlar bir cep telefonuna bile tav oluyorlardi. Bence cok sacma doksanli yillarin ortalarinda degil neredeyse 2010 dayiz. Artik bebeklerin bile ceptelefonu var. Walla ben kizlara olanlara seviniyorum. Ali Riza bey pek bir havalara giriyordu. Kizlarini iyi yetistirmiste efendim kizlari ne yapacaklarini iyi bilirlermiste. Ben agizlarindan paradan baska bir sey duyamiyorum. Bunlarmi iyi yetistirilmis kizlar. Ali Riza bey hep büyük konussuyor. Adam resmen hayal dünyasinda yasiyor. Daha kendi cocuklarini bile iyi taniyamiyor. Fikrete gelelim. Allahim fikret gibi biriyle kim ayni evde yasamak ister. Dizin ilk baslarinda mubarek Trük Dil Kurumu gibiydi. Milletin konusmalarini düzeltiyordu. Hayir hicbir elestirisinide adam gibi söylemiyorki. Hep laf sokma hep laf sokma. neville 16-05-07, 16:03 yalnız şöyle de bir şey varki, hiç bir kayınbaba evli iken oğlunu ayartan bir geline değil ferhunde hanım demek direk olarak yüzüne tükürürdü. fikret konusuna gelince şahsen ben fikret gibi biriyle aynı evde yaşamayı fehunde gibi biriyle yaşamaya tercih ederim.belki zevksizdidr, belki hayattan tad almayı bilmiyordur ki bu beklentilerle alakalıdır belki ülkemiz kızların belli bir çoğunluğu gibi dantel örüp günlere katılıyordur,belki hiç arkadaşı yoktur, belki mürebbiye havalarındadır ama kimseye zararı dokunmuyor,fesatlık peşinde değil.evli evli başka erkeklerle oynaşmıyor.dizinin başında gördük aslında fikret şevketle ne kadar güzel anlaşıyordu, araları çok iyiydi, demek aslında fikretle birileri iyi anlaşabiliyormuş. geosally 16-05-07, 16:16 Ferhunde aslinda kocasini aldatmis sayilmaz. Cünkü zaten kocasyla hic te mutlu bir evliligi yoktu. Yani hem kocasiyla arasi iyi hemde baskasiyla ilgilenmiyordu. Hem önce Sevket Ferhundeden hoslandi. Hem deilk karsilastiklarinda. Ferhundenin de aslinda kimseye zarari yok. Sadece biraz deli. Leyla hamile kaldiginda bunu cok güzel kullana bilirdi. Ama yapmadi isi kimse duymadan halledecekti. Eger gercekten cok kötü biri olsaydi bunu dakullanirdi. Ülkemizdeki o dentel isleyip günlere katilan kizlarin ( Ki benim bu kizlarala hic bir paylasmisligim olamaz) düyayla bir baglari bile yok ve zaten hic bir seye karismadan yasayip giderler kendilerini alacak erkegi beklerler. Ama fikret öyle degil herseyin dogrusunu o biliyor. Hic demiyor olabilir insan basina is gelebilir. Hep negatif. bu arada neüz Fikretin karsisina kimse cikmadi. Cok da dogru bir insan oldugunu bilmiyoruz. Bir tane adam vardi. Su ali Riza beyin Fransizca dersverdigi cocugun babasi. Adam hic bir sey yapmadi ama Fikret evlenmeye hazirdi. Ve Fikretin ilgisi belli oluyordu. Adam kötü biri olsaydi (Oguz gibi) bunu kullanabilirdi. Fikret hazirdi herseye!!! Ferhunde iyi veya kötü tartismasi yapmak istemiyorum Ama Ferhunde normal. Fikret degil. Reel yasamda var oolma sansi sifir. neville 16-05-07, 17:21 Ferhunde aslinda kocasini aldatmis sayilmaz. Cünkü zaten kocasyla hic te mutlu bir evliligi yoktu. Yani hem kocasiyla arasi iyi hemde baskasiyla ilgilenmiyordu. Hem önce Sevket Ferhundeden hoslandi. Hem deilk karsilastiklarinda. Ferhundenin de aslinda kimseye zarari yok. Sadece biraz deli. Leyla hamile kaldiginda bunu cok güzel kullana bilirdi. Ama yapmadi isi kimse duymadan halledecekti. Eger gercekten cok kötü biri olsaydi bunu dakullanirdi. Ülkemizdeki o dentel isleyip günlere katilan kizlarin ( Ki benim bu kizlarala hic bir paylasmisligim olamaz) düyayla bir baglari bile yok ve zaten hic bir seye karismadan yasayip giderler kendilerini alacak erkegi beklerler. Ama fikret öyle degil herseyin dogrusunu o biliyor. Hic demiyor olabilir insan basina is gelebilir. Hep negatif. bu arada neüz Fikretin karsisina kimse cikmadi. Cok da dogru bir insan oldugunu bilmiyoruz. Bir tane adam vardi. Su ali Riza beyin Fransizca dersverdigi cocugun babasi. Adam hic bir sey yapmadi ama Fikret evlenmeye hazirdi. Ve Fikretin ilgisi belli oluyordu. Adam kötü biri olsaydi (Oguz gibi) bunu kullanabilirdi. Fikret hazirdi herseye!!! Ferhunde iyi veya kötü tartismasi yapmak istemiyorum Ama Ferhunde normal. Fikret degil. Reel yasamda var oolma sansi sifir. bakın insan hayatında doğrular vardır, prensipler vardır. evlilik denilen şey iki imzadan ibaret de değildir.evlilik önce bitirilir ve sonra başka ilişkiler başlar.neyse bu demekki artık toplumumuzda doğru karşılanmaya başlanmış diyecek bir sözüm yok.benim doğrularım arasında yok bu açıkçası. umarım reel hayatta ferhunde gibiler artmaz tek dileğim de bu.ayrıca hiç kimse kimsenin içini bilmez,paylaşımım olmadığı dediğin insanların da bir geçmişi var ve onları o geçmiş o hale gietirdi tıpkı ferhundeyi de geçmişi o hale getirdiği gibi.kaldıki zaten mevzumuz kimsenin sosyal hayatı değil,kimseyi bunun için de yargılayamayız.ancak doğrular vardır yanlışlar vardır, benim önemsediğim asıl şey de bu.ferhunde iyi eğleniyor, yaşamdan zevk alabiliyor ama hem bunu yapıp hem de kimseye zarar vermeyen insanlar da var.kaldıki leylanın hamileliği ortaya çıkmasaydı emin ol ferhunde kullanırdı bunu.nasılki haykırdıysa leylayı oğuza ben yamadım diye. stormy 16-05-07, 18:44 Fikretin gidisi yaklasti galiba..Pekte gariban bir adam sanki..Neyyir taksiye bin gel dedi adam otobuse binecegiz dedi cocuga..Fikret hata yapacak bence..Ferhunde bosbogazin teki vir vir..Oguz zaten ahlaksiz, utanmadan Necla gel kac bana diyor ne bicim adam bu ya?Leyla simdi ailesinin evine donecek..vah baba sozu dinlemeyenlerin sonu iste.. TrU 16-05-07, 18:55 öhh artık cem düzgünlük olayını fazla abarttı doğuda şantiyede çalışacakmış necla da mimarları olacakmış :img-hyste (necla nın da mimarlık okuduğunu öğrendik nihayet) "bi de insan hayatında 5 sene nedir ki kazanacağımız tecrübeyi düşünsene" demedi mi neclaya (hem de neclaya yani düşünün artık nasıl bir hata yaptı :img-heh: ) :img-hyste valla kız kaçacak oğuzla %100 :img-hyste catterflym 16-05-07, 19:59 arkadaşlar bu nasıl bir bölümdür böyle Leyla ile Necla aglarken bende hüngür hüngür agladım çok etklieyici bir sahneydi gercekten :sad53: :sad53: :sad53: :sad53: Aysenin 100 tane cıkolota almasınada cok guldum acıkcası Ferhundenınde masallahı var bız gelecegın gelınlerıne cok gusel ornek oluo bnde böle şak şak sölicem :happy0064 heheh şaka bi yana nasıl kızarttı ŞEvketin suratını gene bu kdrmı ıkı zıt karakter bırbırını bulabılır ınanamıorm .... Leylaya üzüldüm ama Necla bu bölümde daha ii geldı bana herzmn Leyladan cok sevıodum ama bu bölümde daa cok sevdım dıebılrım suana kdr ızledıgım kdrıla ama oguzla kacar o Leylada zawallım dusunemıorm onu immortalf1 16-05-07, 20:14 Yasık ciddi çok yasıkk nejLaa oturup derdine yansın artıqq haa tabii bide LeyLaa war tabii oda arada kaynady qaribim ousun yaLan dünyasında oda yaLan oLdu we bittii..... catterflym 16-05-07, 20:16 inanamıorm ya nasıl bir finaldi... ama ilk once Necla ile beraberdi Oguz sora Leyla olayı oldu evlenmek zorunda kaldılar tabi burda maymun ıstahlı Oguz suçlu ama ben Neclayı suclayamıorm çnkü o baştan beri Oguzu seviyordu burda tek suclu Oguz bana kalırsa ama fınalde Oguzunda gercekten Necla ya asık olduugunuu kanıtladılar bnce nasıl bktılar bırbırlerıne bn cok etkılendım ama LEyla nolcak sımdı onaada üzlüorm pekala ama of of yanlıslar dügümü walla =((((( mozitekuto 16-05-07, 20:20 evet oğuz gerçekten aşık nejlaya. acıdım valla o bakışları görünce. boşverin aşk kazansın. fikret bence tam ceme göre aslında :) ama fikret büyük olasılıkla o tahsinle evlenecek. annesi leylaya gelinlikle çıktın kefenle girersin dedi ya. bence bu laf yüzünden leyla kötü yola düşecek. bu sezon bitecek mi acaba bu dizi? merak ediyorum... TrU 16-05-07, 20:20 inanamıorm ya nasıl bir finaldi... ama ilk once Necla ile beraberdi Oguz sora Leyla olayı oldu evlenmek zorunda kaldılar tabi burda maymun ıstahlı Oguz suçlu ama ben Neclayı suclayamıorm çnkü o baştan beri Oguzu seviyordu burda tek suclu Oguz bana kalırsa ama fınalde Oguzunda gercekten Necla ya asık olduugunuu kanıtladılar bnce nasıl bktılar bırbırlerıne bn cok etkılendım ama LEyla nolcak sımdı onaada üzlüorm pekala ama of of yanlıslar dügümü walla =((((( bence de ya bunlar seviyo birbirini galiba :img-cold: sarılmaları çok içten geldi bana oğuzun neclanın saçlarını öpmesi okşaması filan ne bileyim bu sahne öpüşme sahnesinden bile daha çok alt üst etti beni :icon_sorr yaprak dökümü yine yaptı yapacağını pes :img-in_lo catterflym 16-05-07, 20:25 evet oğuz gerçekten aşık nejlaya. acıdım valla o bakışları görünce. boşverin aşk kazansın. fikret bence tam ceme göre aslında :) ama fikret büyük olasılıkla o tahsinle evlenecek. annesi leylaya gelinlikle çıktın kefenle girersin dedi ya. bence bu laf yüzünden leyla kötü yola düşecek. bu sezon bitecek mi acaba bu dizi? merak ediyorum... bncede aşk kazansın dıyorum ama Leyla nolcak :( bnmde aklıma o geldi ktapta ztn öle bişiler oluodu Leyla bu bunalımla kotu yola duşer buyuk ıhtımalle he bide ykıstırmana bayıdım Cem ve fıkret olsun bnce ykısıolar :img-in_lo :img-wink: ama Fikretle o kucuk emrahın babası olur :happy0064 stormy 16-05-07, 20:29 Bu necla tam salak yahh......Kedi kuyrugunu salamasaydi kopek pesinden gitmezdi buda o misali:)..Fikret bitane yah canim benim.. salaktan daha ote..ya ailesini rezil edecek..kizkardesinin kalbini cok kiracak..ne oldugu belirsiz bir adamla kacip gidecegi icin..hem okulunu tehlikeye atacak hemde kisa sure sonra surunmeye baslayacak....Ali Riza bey bu kadar olaydan sonra felc yada kalp krizi gecirmezse iyi...Babalarinin uzak dur dedigi adama halen gidip yamaniyorlar...Leyla gidip Yamana herseyi anlatir yakinda...Fikrette gidecek cok cocuklu adamin yanina..hepsi dokulecek birer birer.. neville 16-05-07, 20:33 öhh artık cem düzgünlük olayını fazla abarttı doğuda şantiyede çalışacakmış necla da mimarları olacakmış :img-hyste (necla nın da mimarlık okuduğunu öğrendik nihayet) "bi de insan hayatında 5 sene nedir ki kazanacağımız tecrübeyi düşünsene" demedi mi neclaya (hem de neclaya yani düşünün artık nasıl bir hata yaptı :img-heh: ) :img-hyste valla kız kaçacak oğuzla %100 :img-hyste valla biz bunu düzgünlük değil de idealistlik diyoruz...bunun terbiyeyle değil de ideallerinin olmasıyla açıklayabilirsin. her şey yalıda oturmak para pul içinde yüzmek değildir. epıler 16-05-07, 20:35 yazılan hiç bir yorumu okumadım aklımda kalanları yazım sonra okurum ne anlayışsız bir anne bu hayriye hanım ya leylaya sorun ne diye bile sormadı direkt dizini kır otur kocandır güler yüz göster falan da filan tamam leylanın başta yaptığı affedilir bişe değil ama bu kadra da kızının mutsuzluğunu göremez mi bire anne kızı dul kalırsa elalem ne dermiş laf laf ferhunde pes diyorum artık sana neymiş iki aydır cit bakımı yaptıramamış insanlara orda aybaşını nasıl getircez diye kılı kırk yarıyolar o kendini düşünüyor ne kadar kızsam da ferhundeye çok güldüm bu hafta "benim ayakkabı dolabım çatıda","bilgisayarın üstü açık kalmış üşütmüş" cümlelerine :img-hyste necla için dicek bişe bulamıyorum oğuzla mutluluklar buldular birbirlerini neyyir hanımın akrabasının oğlu adını unuttum şimdi hiç de zafiyet geçirir gibi bir hali yoktu vallahi maşallah(nazar değmesin çocuğa da )topaç gibi yanakları kıpkırmızıydı bari şöyle çelimsiz bir çocuk bulsalardı canım nasılda sevdi fikret ablasını TrU 16-05-07, 20:38 valla biz bunu düzgünlük değil de idealistlik diyoruz...bunun terbiyeyle değil de ideallerinin olmasıyla açıklayabilirsin. her şey yalıda oturmak para pul içinde yüzmek değildir. ben de zaten bu tip şeylerin necla ya ne kadar uzak olduğunu vurgulamaya çalıştım cem necla nın asıl düşüncelerini bilse kendi de gülerdi heralde "ben kime ne anlatmaya çalışıyorum "diye Fettan 16-05-07, 20:39 Aşkmı kazansın hangi aşk Alalh aşkına Oğuz'un paraları bitince aşkı görrürüz... Salak dediğimiz Leyla bile ayrılmayı baba evine dönmeyi gzöe aldı... Cem'in doğuda çalışmak istemesi saçma gelmedi ama bu konuyu bir ömür geçireceği kişiyle daha önce konuşmamış olması yanlış... Ferhunde ortalığı kışkırttı yine araalrında tutku yokmuş kardeş gibi öpüşmüşler herkes onun gibi evin salonunda fantezi yaşama meraklısı değil normal karşılaması lazımdı... immortalf1 16-05-07, 20:45 evet oğuz gerçekten aşık nejlaya. acıdım valla o bakışları görünce. boşverin aşk kazansın. fikret bence tam ceme göre aslında :) ama fikret büyük olasılıkla o tahsinle evlenecek. annesi leylaya gelinlikle çıktın kefenle girersin dedi ya. bence bu laf yüzünden leyla kötü yola düşecek. bu sezon bitecek mi acaba bu dizi? merak ediyorum... Arkada$Lar ne saçmaLasıonuz ne a$kı yaa oğuz egosunu tatmin etmeye çaLışıoo ceydayada aşıktı öLe baqıoduu iLk başLarda LeyLayada ama yaLan hepsi yaLannnn inanıosanız pess maviperikuşı 16-05-07, 20:52 evet oğuz gerçekten aşık nejlaya. acıdım valla o bakışları görünce. boşverin aşk kazansın. fikret bence t |