aysem_
06-02-06, 09:17
Replikleri merak edenler için
|
Tüm Versiyonu Göster : Smallville-Replikler aysem_ 06-02-06, 09:17 Replikleri merak edenler için aysem_ 06-02-06, 09:19 Sezon 1/Bölüm:Hadhead Lex: Bir hafta içinde iki ziyaret. Duygulandım baba. Lionel: Bu nedir? Lex: Yeni iş teklifim. İdare bütçesini tek kişiyi kovmadan %20 azalttım. Lionel: Lex, sana açıkça çalışanları kovmanı söylemiştim. (vicdansız) Lex: Neden ki? Bu planla kötü halkla ilişkilerden de kurtulmuş oldun. Lionel: Konu bu değil. Lex: Dikkat et duygusal davranıyorsun.(babası ona bu işle ilgi duygusal davrandığını söylemişti. Olafa gönderme yapıyor) Rövanş maçı yapabiliriz. Oğlunu yenemeyeceğinden mi korkuyorsun? Lionel: Bir kere yapabilirsin. Lex: neyi? Lionel: Bana meydan okumayı. (Eskirim yapmışlardı, Lionel kazandı) Lex: Neden bu kadar tepki gösterdiğini anlamadım. Planımın kullanışlı oluşu mu yoksa bu planı sen düşünmedin diye mi? Lionel: Unutma İmparatorluklar iyi defter tutma üzerine kurulmaz. (Adam imparatorluklara fena takılmış) Lex: Baba, yapabileceklerimden hiç haberin yok. (Bence de......) aysem_ 06-02-06, 09:20 sezon 1/Bölüm: Shimmer -Lex kaybolan saatiyle ilgili Clark’la konuşuyor- (Saati daha önceden ararken çok tatlıydı. Koltukların altlarına falan bakıyordu) Lex: Kaybettiğim saati annem öleceğini anlayınca vermişti. 1806 tarihli bir Napolyon Frangı’nı saatimde kadran haline getirdi. Clark: Neden Napolyon? Lex: David’in “Napolyon’nun taç giymesi” töreni tablosunu gördün mü? Clark: Hayır Lex: Napolyon’nun annesi bu törene yetişemedi ama David’ten annesini tabloda göstermesini istedi. Fiziksel olarak olmasada irade olarak annesini hayatına soktu, ihtişamını paylaşması için. Clark: Güzel öykü (gerçekten güzel öykü) Lex: Güzel saat (gerçekten güzel saat) .................................................. ............................ sezon1/Bölüm: Shimmer Amy Lex’e aşıktır (eeee..Adam zengin, karizmatik, zeki, pop starlardan bile daha popüler, kilimcinin köroğluna aşık olacak değil ya). Lex için yazdığı defterle okuldadır. Troy defteri elinden alır. Amy: Geri ver defterimi Troy Troy: Bakalım benim hakkımda bir şey yazdın mı? Amy’nin abisi Jeff gelir. Troy: Biliyor musun Jeff, kız kardeşin Lex Luthor’a sapıkca aşk mektupları yazıyor. Sessizlerden korkacaksın zaten. Jeff: Defteri geri ver. Troy : Kardeşin manyaksa ben ne yapayım. Amy: Sen çocuksun Troy. Senin gibiler yüzünden kızlar Lex gibi erkekleri istiyor. Troy: Hayal görüyorsun Amy. Ailen O’nun banyosunu temizliyor. O’nunla yaşıyorsun ana O hizmetçilere bakmaz. Jeff:O’nu rahat bırak. Troy :Bırakmazsam ne olur (bikaç kemiğin kırılabilir) aysem_ 06-02-06, 09:20 Sezon 1 /Bölüm: Shimmer Lex, Victoria ile öpüşürken (ki güzel öpüşen bir adamdır) elinde tepsiyle Amy içeri girer. Lex: Amy annen nerde? Amy: Nezle. Bugün yerine ben bakacağım. Lex: Sen Victoria ile tanıştın mı? Amy: Hayır. Resmen değil. Lex: Artık bizimle kalacak. Amy tepsidekileri Victoria’nın üzerine döker. (Ben tepsiyi kafasına atar diye bekliyordum. Ergenlik çağında aşık olmuş bir genç kızdan daha tehlikeli hiçbirşey yokturLex’cim dikkat yani:) Amy: Özür dilerim. Bir bez getireyim Victoria: Bilerek döktü. Lex: Kazara oldu, öyle değil mi Amy. Amy: Tabi ki. (odadan çıkar) Victoria: Belki senden hoşlanıyordur Lex. (haaa şunu bileydin) Lex: Kıskanç olduğunu bilmiyordum. (Sen bilmeyeceksin, İnanmam!!) ---------- aysem_ 06-02-06, 09:21 sezon 1/Bölüm Hug Lex, Rickman denilen adam tarafından hipnoz edilir. Lex hipnozun etkisiyle Clark’ı öldürmeye çalışır, bir benzincinin deposunda silah çeker. Clark: Bunu yapma ben senin dostunum Lex: lütfen... Ailenin, kentin yarısının hakkımdaki düşüncelerini bilmiyor muyum. Sen de aynısın. Dostluk bir peri masalıdır. En fazla saygı ve korku umabilirsin. (Bu kadar karamsar olma Lex’ciğim ya) Clark:Bunu sana Rickman yaptırıyor. O’ndan nefret edersin. Lex: Düşmanlar insana çok şey öğretir. (İşte bir özlü söz daha, adam deyimler sözlüğü gibi) Silahı ateşler Clark kurşunlardan kurtulur Matrix gibi. Mecbur kalıp Lex’e vurur. Yani Clark’ta bir vurdumu bir yer vuruyor :=) Daha sonra Lex hipnozdan çıkar. .................................................. ................................... Sezon 1/Bölüm Hug Hipnozdan sonra Clark’la konuşurlar. Lex: Clark, avukatımla konuştum.Rickman’ın ani ölümü yüzünden şirketi büyütmekten vazgeçmişler. Babanın sözleşmesini yırttılar. Clark: Teşekkürler. Lex: Arkadaşlık budur. Clark: Kendini nasıl hissediyorsun? Lex: Hiçbirşey hatırlamıyorum. Gerçekten seni yaralamadım dimi? Clark hayır işareti yapar Lex: Acaba Kyle nereye gitti. Eskiden Ricman’la birbirlerinin en iyi dostu olmaları çok garip. -Şimdi düşmanlar- Sence bizde birgün böyle olur muyuz? Lex: İnan bana Clark, bizim dostluğumuz efsane olacak. .................................................. ..................................... sezon 1/ Bölüm: Shimmer Görünmez olan Jeff’le Lex’in evinde (şato, kule, malikane de diyebiliriz )antika odasında yapılan kavgadan sonra. Clark:Başın nasıl? Lex: Daha Kötülerini de gördüm. Babamın antika savaş aletleri için bunu diyemem. Clark: Üzgünüm (bir kerede bir şeye üzülme yaaa –çok tatlı ama) Lex: Üzülme annem o odadan nefret ederdi. Derdi ki; “savaş doğamızda var bir de sergilemeye gerek yok” (has konuşmuş, bilge kadınmış) (Bayağı hırpalanmıştır Lex ama biliyoruz ki meteor sayesinde hiç hasta olmuyor. Saçlar gitti ki iyi ki gitti akyuvarlar geldi bol keseden. Yani o kandaki akyuvarlar sağolsun. Lex’te ne hastalık ne korku bıraktı .Süperadama karşı koyma cesatini bile verdi sonraları. Hasta olmanın ne demek olduğunu ancak kafayı sağa sola çarparak anlıyor işte:) .................................................. .................................... aysem_ 06-02-06, 09:21 sezon 1 / Bölüm: Hourglass Clark, Lex’in bahçesinde O’nu beklemektedir. Lex (Süper havalı Porshe’siyle) arabasıyla her zamanki gibi hızla gelir. Karizma yerindedir. Arabadan iner. Clark: Virajları ses duvarlarını aşmayan bir hızla almayı denesen. Lex: O zaman zeki çıkmaz. Clark: Ciddiyim. Kaza yapabilirsin. ( Clark’ın endişeli yüz ifadesine bayılıyorum) Lex: Sağlığıma bu ani ilgin neden? Clark: Huzurevinde bir kadınla tanıştım. Geleceği görebiliyor. Lex: Geleceğini mi söyledi? Clark: Pek sayılmaz. Dedi ki, bana çok yakın birisi....... Lex: Ölecek? Clark. Çılgınca biliyorum ama gerçekten biliyor gibi söyledi Lex:Yapma Clark, bir dinleyeni var da ondan. Clark: Annemlar gibi konuştun. Lex: Bu ilk kez olmalı Clark: Lex..... gerçekten biliyor gibi Lex. O zaman kendine sorman gereken şu; sen geleceğini bilmek istiyor musun? Clark:Hayatının nasıl olacağını bilmak istemez misin? Lex: Hayat bir yolculuktur. Haritayla yapmak istemem. (Bayılıyorum bu adamın taşı gediğine koyan sözlerine ama Lex dayanamaz kadına gider. Kadın öyle şeyler görür ki -kan yağmuru, kuruyan tarlalar falan- kadının kalbi gördüklerine dayanamaz) .................................................. ................................... aysem_ 08-02-06, 10:47 Sezon 1 /bölüm: Kinetic Chloe ve Clark okul için Lex’le röportaj yapmaktadırlar. Chloe: Hazır mısın Clark? Clark: Evet. Kayıt düğmasine basmayı unutmuşum. Pardon. Chloe: Evet Bay Luthor. Luthor Şirketi’nde 13. Bölge gibi başka gizli inşaat projeleri var mı? (Burda Chloe pek bir hırslı gazeteci havalarında ama Lex’in cevaba bakın?) Lex: Lütfen... Bana Lex deyin. Chloe: Lex, soruma cevap verecek misin? (sıkıştırma taktiği : ) Clark: Chloe.... Chloe: Ne var? Lex: Sorun değil Clark. “Eleştrimenler dostlarımızdır.Bize hatalarımızı gösterirler.” Chloe: Benjamin Franklin. Görevli gelir: Aferdersiniz Bay Luthor, babanız telefonda. Lex: O’nunla konuşmam gerekli. Serada konuşacağım. Chloe’ye döner. Lex: Laf düellomuza devam etmeye can atıyorum. (Bu lafla Chloe’nin yelkenleri indirdiğini yüzünden anlayabiliyoruz. Şeker kız) ................................. sezon 1/ Bölüm: Stary İnsanların düşüncelerini okuyan çocuğun Ryan’ın olduğu bölümden bir replik Lex: Yardımcı çocuk nerde? Clark:uyuyor. Lex: O’nun ağabeyin olduğunu sanıyor. Clark: Evet sanırım yarına kadar öyleyim. Lex: O’na kanın kaynadı. Clark: Nasıl olduğunu bilrsin. Tek çocuk olmak.Etrafta başkasının olmaması.Hiçbir kardeşin olmasını istemedin mi? (damar soru?) Lex: vardı Clark. Clark: Gerşekten mi? Bunu bilmiyordum Lex: 11 yaşındaydım. Annem hamile kalmıştı. Tam bir sürprizdi. Babamı bu kadar mutlu görmemiştim. (lionel luthor mutlu.... inanmak zor) Julian’ın doğduğu gün hayatımda ilk kez kendimi gerçek bir ailenin parçası gibi hissettim. Clark: Ne oldu peki? Lex: Vaftiz töreni sabahı annem odasında beşiğinde O’nu nefes almayı kesmiş buldu. Annem eskisi gibi olmadı babamda gittikçe uzaklaştı. Julian’ı ikinci bir şans olarak görmüştü sanırım Gerçekten sevebileceği bir oğul. Clark: Üzüldüm. (Yine üzüldü:) (hikayede acıklı yani, insanın Lex’i sarıp sarmalayıp bağrına basası geliyor) Lex: Artık geçmişte kaldı, Clark. Zaten birbirimizden nefret ederdik en sonunda. Babam bunun olacağından emin olmuştur..... ama ailemin trajik geçmişini anlamaya gelmedim. Babam Metropolis’e dönmemi teklif etti. Clark: Ryan’a söz ettin mi? Lex: Kimseye söz etmedim Clark. Clark: Hep bunu istemiştin. Lex: Öyle sanıyordum artık emin değilim. Orda farklı bir insanım, babamın yanında farklı biriydim. Yarın akşam bir yanıt istiyor. Metropolis’te yemek yiyeceğiz. Clark’ta özlü bir söz geliyor. Clark: Ne olmak istediğini seçebilecek tek kişi var Lex; sen. aysem_ 08-02-06, 10:48 sezon 1/ Nicodemus Nicodamus çiçeğini koklayanın tüm arzuları iradesi dışına ortaya çıkar. Bu çiçekten Pete’de etkilenmiştir. Elinde silahla Lex’in evine “ villa /şato/malikane/kule..”. gelir. Pete: Kimse bir yere gitmiyor Lex: Pete, burda ne işin var? Pete bir el ateş eder, ıskalar. Pete: Bu işin içinde olduğunu biliyordum. Clark’ın dostu gibi davranıyorsun ama aslında değilsin ve babası senin yüzünden ölecek. Hamilton: Bu ne böyle. (Tüm suç bu adamda Pete!) Pete: Bilmiyormuş gibi yapma, ahıra gittim. Lex: Ondan koklamış... Pete, tedavisini bulduk, herkesi iyileştireceğiz Pete: Yalancısın! Clark bunu göremiyor ama ben görüyorum. Ve şimdi ödeşeceğiz. Lex: hayır!! Pete, Hamilton’a ateş eder panzehirin olduğu defter şömine ateşine düşer. Lex: Pete yardım etmek istiyorum. Pete: Sen kendinden başka kimseye yardım etmezsin.Kasabaya geliyorsun ve birden Clark’ın en iyi dostu oluyorsun! Adamdan anlar sanırdım (kıskanıyoooo) Hamilton: Lex, kitap? Lex: Pete oraya uzanıp kitabı alacağım. Eğer beni vurmak istiyorsan durma. (cesuca bi olay) Pete: Hiç sorun değil. Lex’i vuracakken Hamilton Pete’in eline vurur. Hamilton Kitabı alır kaçmayı başarır. Lex: Kaç!! Pete silahı Lex’e çevirir. Pete:Elveda Lex Clark gelir. Clark : Pete ! Yapma Pete: Biz iyi dosttuk. Babası babamı kazıkladı (nedir bu Lex’in babasından çektiği). Ve şimdi O bizi bozmaya çalışıyor. Dünya O’nsuz daha iyi (bence renksiz) Clark: Pete indir silahı. Pete: O’da işin içinde. Hamilton’u burda gördüm. Bu işte beraberler. Clark: Bu doğru mu? Lex: Clark, saçmalıyor (ufak bi yalan) Clark: Sana inanıyorum. Haklısın Pete, Lex herkese yalan söylüyor. Gerçek dostlarımı biliyorum artık. Lex’e doğru yürümeye başlar. Lex: Clark ne yapıyorsun? Clark: Bu olaydan kurtulamazsın Lex. Gerçekte ne olduğunu biliyorum .Dostluğumuz bitti. Lex’i yakasından tutar hızla duvara fırlatır. Lex bayılır. Pete: İyi yaptın Şimdi işini bitiricem! Clark Pete’in eline süper bir hızla vurur. Pete: Bunu nasıl yaptın? Clark: Meraklanma Pete seni hastaneye götüreceğiz. Pete bayılır. Lex kendine gelir. Lex: Neler oluyor Clark? Clark: Özür dilerim Lex. Lex: Numara mı yapıyordun.? Clark: Ne yapacağımı bilemedim. Seni vuracaktı. (Güzel numara) Lex: Beni de kandırdın. (beni de) Ciddi olduğunu sandım. Başını tutar. Lex: O çiftlikte ne yediriyorlar sana. Clark: Hamilton gerçekten buradamıydı.? Lex: Sen ne düşünüyorsun ki? (Böyle sorulardan nasıl kutulacağını iyi biliyor) .................................................. ............................. sezon 1/ bölüm Zero Talon’un açılışında Zero’daki olayla ilgili konuşuyorlar. Lex: Benden kaçıyor gibisin Clark? Clark: Hakkında bilmediği çok şey olduğunu fark ettim.(Lex’te senin hakkındakileri bilmiyor ama.....) Lex: Karanlık geçmişimin sana bulaşacağından mı korkuyorsun? .....Amanda’yı korumaya çalıştım. Babam O’nun için bir şey yapmazdı ama tek oğlunu kutarmak için her şeyi yapardı. Clark: Suçu sen üstlendin. Ve herşey örtpas edildi yani? Gerçekten olan bumuydu? Lex: Gerçaek şu ki dostlarım için herşeyi yaparım. (Bu bölümü izleyenleriniz varsa ben cinayeti hala kimin işlediğinden tam emin değilim ama galiba gerçekten Lex’in suçu yok gibi, diyorum) sezon 1 / Bölüm: Hourglass Clark, Lex’in bahçesinde O’nu beklemektedir. Lex (Süper havalı Porshe’siyle) arabasıyla her zamanki gibi hızla gelir. Karizma yerindedir. Arabadan iner. Clark: Virajları ses duvarlarını aşmayan bir hızla almayı denesen. Lex: O zaman zeki çıkmaz. (Bence de) Clark: Ciddiyim. Kaza yapabilirsin. ( Clark’ın endişeli yüz ifadesine bayılıyorum) Lex: Sağlığıma bu ani ilgin neden? Clark: Huzurevinde bir kadınla tanıştım. Geleceği görebiliyor. Lex: Geleceğini mi söyledi? Clark: Pek sayılmaz. Dedi ki, bana çok yakın birisi....... Lex: Ölecek? Clark. Çılgınca biliyorum ama gerçekten biliyor gibi söyledi Lex:Yapma Clark, bir dinleyeni var da ondan. Clark: Annemler gibi konuştun. Lex: Bu ilk kez olmalı Clark: Lex..... gerçekten biliyor gibi Lex. O zaman kendine sorman gereken şu; sen geleceğini bilmek istiyor musun? Clark:Hayatının nasıl olacağını bilmak istemez misin? Lex: Hayat bir yolculuktur. Haritayla yapmak istemem. (Bayılıyorum bu adamın taşı gediğine koyan sözlerine ama Lex dayanamaz kadına gider. Kadın öyle şeyler görür ki -kan yağmuru, kuruyan tarlalar falan- kadının kalbi gördüklerine dayanamaz oracıkta ölür) .................................................. ................................... aysem_ 14-02-06, 11:13 1,sezon/ bölüm:dron Okulda başkanlık seçimi vardır ve Pete Clark’ı başkanlığa aday gösterir. Clark Lex’in evine gider, konuşurlar. Lex: “Clark Kent Başkan Adayı” Clark: Seçime katıldığımı narden bildin? Lex: El ilanlarından birini camımda buldum. (O istemesede bilgi Lex’i buluyor, napsın adam) Clark: Aşırı gayretli bir kampanya yöneticim var.(Pete’den bahsediyor. Bu lafa çok güldüm) Lex: Politik amaçların olduğunu bilmiyordum. Clark: Yok. Bir değişiklik yapabileceğimi düşündüm. (Sen kendin komple değişiksin) Lex: Kampanyana bağış toplamak için mi geldin? Clark: Aslında Talon’da olanları biliyor musun diye soracaktım? (Bak yaaa .Tabii ki biliyor Offf öğrenemediler şunu bir türlü!) Lex:Yani son iki haftadır boş olduğunu mu? Cark: Lana’ya yardım edecek misin? Herşeyi denedi. Lex: Takdire değer bir gayret. Clark: Eğer Talon iflas ederse.... Lex: Clark para kaybeden bir operasyona katkıda bulunmam. Talon kendini desteklemeli. Clark: Oraya gidip dayanışma gösterebilirsin. Lex: Gördün mü çoktan seçmenlerin için çalışmaya başladın bile. Tavsiyemi ister misin? (seçimle ilgili)Bence daha iyi bir slogana ihtiyacın var. Bunu herkes kullandı. Ben de. Clark: Sende mi öğrenci ofisine katıldın? Lex: Bir kere ama amaçlarım asil değildi. Clark: Kazandın mı? (Soruya bak, cevabı o kadar belli ki, işteeee cevap) Lex: Tabii ki. Clark: Tüyoların var mı? Lex: Banim yöntemime gerek yok, sen kendi tarzınla kazanmalısın. (kampanyanın başında Pete’in olduğunu unutuyorsun ama Lex. :)) Clark: Rekabet çok güçlü İşte Lex’den bir özlü söz olayı daha. Hem de sloganlık Lex: İyi bir kavganın kötü bir yanı yoktur. Unutma yarının adamı bugünün savaşıyla öne geçer. Clark: Bunu kullanabilir miyim? Yani “yarının adamı” sloganını. (Kullanmazsan ayıp sana) Lex: Rahatına bak. aysem_ 14-02-06, 11:14 1.sezon/ bölüm: tempest (fırtına) Birinci sezon finalinin açılış sahnesi. Lionel helikopterle fabrikaya gelir. Lex O’nu beklemektedir. Lionel: Harika bir gün değil mi? Lex: Şimdilik, daha sonra fırtına çıkacakmış. Lionel: Bu kasabayı bilirsin bazı şeyler hemen değişebilir. Herkes toplandı mı? Lex: 24 Saatte toplayabildiğimiz kadar. Yapacağın konuşmanın kısa özetini verir misin? Lionel: Defalarca duyduğun motivasyon dolu konuşma. (yalancııı!!!!) Lex: Fabrika iki sene içinde ilk kez kâr etti bu dönem. Adamlarım övgü almak istiyorlar ve bunu hak ediyorlar. (hakkaniyetli adamdır bizim Lex) Lionel: Onları üzmemeye çalışıcam. ( alaycı seni) Lionel kürsüye çıkar. Kalabalıktan alkış sesleri gelir. Lionel: Sağolun. Bildiğiniz gibi geçen sene çok yoğun çalıştınız. Kendinizle gurur duyun.(Adam önce yağlıyor milleti) Kalabalıktan çoşkulu tezahüratlar yükselir. Lionel: Bir geminin kaptanının çizdiği rotayı takip ettiği gibi bir şirkette liderin kabiliyeti kadar gelişir. Kontrolünüzde olmayan idari başarısızlıktan dolayı fabrika şu andan itibaren kaptılmıştır. (şok şok şok!!!! flaş flaş flaş haber!!!!). Hepinize iyi şanslar.(Bir de iyi şans diliyo gıcık) Kalabalık şoktadır, tepki bağrışmaları duyulur. Lex: 2500 insanı kovdun ve şuçu bana attın.(Zalim senin baban, hem zalim hem oyunbozan cinsinden) Lionel: Bir gün teşekkür edeceksin. Smallvalle senin geleceğin değil. Haytında ufak bir bölüm sadece. Lex: Yapma bunu. (Ay bana böyle baksa fabrikayı açar bir fabrika daha verirdim valla) Lionel: Erdem çağında yaşıyoruz Lex ( başladı yine derin felsefeye) . Güçsüzler arkada kalır Fabrika üretmiyordu . Başka seçeneğim yoktu. Lex: Şirketsel barbar zırvalarını kes (hay ağzını öpeyim be konuş! :)) O insanların kocaları, eşleri, çocukları ve ipotekleri var. lionel: Kâr için iş yapıyoruz dost için değil. Zor kararları verirken duyguların seni kontrol etmesin. (Var ya bence zalimlik konusunda Erol Taş’a çok haksızlık etmişiz zamanında) Lex: Duyguların kontrolü konusunda bana nasihat verme. Fabrika kâr yapıyordu. Seninle Metropolis’te çalışmayacağım için kapatıyorsun. Lionel: Lex, yurdunun burası olduğunu sanıyorsun ama yanılıyorsun. Burası senin idman alanındı. İdman bitti. Eve dönüyorsun oğlum. (Adamda ne para var ya. Sırf oğlu işi öğrensin diye koca fabrika açıyor. Keyfine gelince de kapatıyor) -------------------- ----------------------------- aysem_ 14-02-06, 11:15 1.sezon finali/ bölüm: tempest (fırtına) Clark partiye gitmek için hazırlanırken (ki kendisi pek bir yakışıklı olmuştur) papyonunu bir türlü bağlayamaz. Clark: Anne, baba! Yardım eder misiniz? Kim var orda? Lex gelir. Lex: Banim Clark. Herşey yolunda mı? Clark: Evet iyiyim ben. Lex: Gerçekten mi? Gergin gibisin. Clark: Dans yüzünden. Lex: Gel.. (Ne! ben mi hemmmen geliyorum. Aaa pardon ... Clark di mi?) Eminim annenden daha çok papyon bağlamışımdır. Clark: Malikâne de çok meşgulsün sanıyordum. Lex: Biraz ara verdim. (di mi yani düşün düşün nereye kadar). Arabaya bindim kendimi burda buldum. Önemli gününü bölmek istemezdim (Bende bize gelirsin diye bekliyordum, börekler açar çörekler pişirirdim sana :)) . Clark: Biraz vaktim var. Chloe beni alacak. Lex: Bu çok ilerici (Bence de). Kamyonete ne oldu? Clark: Çiftlik kazası, bilirsin. Fabrikayı kurtarma işi nasıl gidiyor? Lex: Emin değilim Clark. Düzelmeden önce olaylar pisleşecek gibi. Babam başarılı olmama kesinlikle karşı. Clark: Neden karşı olsun ki? Lex: Karışık bir ilişkimiz var Clark.Babam güven üzerine kurulu olduğunu söylüyor ama değil(Babanın güven anlayışı da çok kıt’mış be). Yalan ve aldatma üzerine kurulu. Bu temel üzerine kurulu her ilişki yerlebir olur. İyi ki bizim öyle bir sorunumuz yok. Clark: iyi ki. Lex:Gelecekte ne olursa olsun senin dostun olduğumu, bunun değişmeyeceğini bilmeni istiyorum. Umarım sende aynı şeyi hissediyorsun. Clark: Evet, tabii ki. Sence ne olacak ki? Lex: Bilmiyorum. İçimde kötü bir his var. Sanki fırtınadan önceki havadan aldığın koku gibi. Clark’ın özlü sözü geliyor. Clark:Burda fırtınalar çok olur Lex, önemli olan korunmasız yakalanmamaktır. Lex: Kendine iyi bak. -------------------------- ------------------------- aysem_ 14-02-06, 11:15 sezon1 bölüm: Tempest Chloe baloya gitmek için Clark’ı almaya gelir. Chloe: Merhaba... Ne düşünüyorsun, çok mu pembe. (Bence daha güzel bir elbise olabilirdi) Clark: Hayır... sen çok güzelsin. Chloe: Sağol, sen de fena değilsin.(Süper yakışıklıydı beea!) Kırmızı papyona noldu? Clark:İçimden bir ses yanlış seçim dedi. Clark’ın elindeki çiçekleri görür. Chloe: Bu benim için mi? (yok baban için...) Clark: Evet. (çiçeleri verir) Chloe: çok hoşlar. Senin ki de bende. Gitmeliyiz. (clark’ın yakasına beyaz bir gül takar) Clark: Tabii, kapını açayım. Rüzgar şiddetini attırır. Chloe: Fırtına geliyor galiba. Clark: Evet Chole arabaya biner. Clark: bindin mi? Cloe:evet Baloya doğru yola çıkarlar aysem_ 14-02-06, 11:16 1 sezon/ bölüm: Nicodemus Lana, Nicodemus çiçeğinin etkisindedir. Talon’a gelir. Lex’de ordadır. Garson: Lana nerdesin. Monique hastaymış. Yerine bakacak kimse de yok. Lana: Neden bu benim problemim mi? Garson: Çünkü Nell Metropolis’te sen de yöneticisin. Lana: Öğleden beri yoktum. Sanırım erken kapatıyoruz. Islık çalar. Lana: Dinleyin millet. Erken kapatıyoruz. Bu yüzden kahveler bedava. Hadi için. (Lana bara geçer , oturur, krema yemeye başlar. Lex, yanına gider.) Lex: Lana Talon saat 9’da kapanıyor. Lana: Bugün değil. Lex: Bu tutumunla kimseyi etkilemiyorsun Lana. Ergenlik isyanının kitabını yazmış biriyle konuşuyorsun. Lana: Evet... Bu doğru. Smallvalle’e gelmeden önce senin çok yaramaz bir çocuk olduğunu duydum. Lex:Bundan gurur duymuyorum. Lana: Lütfeeeen. Talon umrunda değil senin. Sırf ben istedim diye yatırım yaptın. Neden böyle bir şey yapasın ki acaba? (burada Lex’ın ağzına düşecek nerdeyse, tahrik etme bakiiim Lex’i mi, çekil ordan kız!) (Sonra elindeki bir parça kremayı Lex’in dudaklarına sürer).(Seksi bir hareket) Lana: Luthorlar gizli amaçları için meşhurdurlar. Söyle bana Lex, geçek amacın para kazanmak mı? (Bu çiçek sayesinde Lana’nın içindeki gizli kadının da nasıl olduğunu görmüş olduk:) Elini Lex’in ceketinin içine kadar sokar, Lex O’nun elini tutar (Eline koluna hakim olsana yaaa.. bak sinir oldum.) Lex: Neler oluyor bilmiyorum ama bu sen değilsin. Lana, kendini iyi hissediyor musun? Lana: Aslında...(bardan iner Lex’in etrafında dolaşmaya başlar) Biraz endişeliyim. Yol gösterilmeye ihtiyacım olabilir. Bilirsin biraz daha tecrübeli biri tarafından. Ne dersin patron? (Ne diyecek sanıyorsun, erkekliğin kitabını yazıp senden faydalanmayacak :) Lex: Lana son 24 saatte nerelerdeydin. Lana : Seni ilgilendirmez. Sorun ne? Lex: Bu sen değilsin? Lana çok sinirlenir (e kız bir günde üç erkek tarafından reddedildi, her dişi kuş sinirlenir yani) Lana: Neden? Söylenenleri yapmıyorum, bir kenara sinip kitap okumuyorum diye mi? İlk kez korkmuyorum ve kimse bunu kabullenmiyor. Çünkü hepiniz kendine güvenmeyen kızı istiyorsunuz. (lex’i sertçe iter) Lana: O’ndan ve ölmüş ailesinden konuşulmasından bıktım artık!! Lex’e bir bardak fırlatır. ( Iskaladın, ıskaladın : ) !!!!!!! Lex’ın son model, süper ötesi Porche’sinin(lerinden birinin) anahtarını alıp hızla Talon’dan çıkar. -------------------------- ------------------------------ 1.sezon/ Bölüm: Zero Talon’un açılışına az bir süre kala Lex Clark ve Lana ,Lex’e gelmiş bir paket bulurlar. Paketin içinde kesik bir el çıkar. Polislar gelmiştir. Clark: Nasılsın? Lana: iyi..Ta ki o şeyi görene kadar. Clark: Saçma bir soruydu. Lana: Ne tür hasta bir insan böyle bir şeyi yapabilir ki? Clark: Bilmiyorum ama Lex’i daha önce bu kadar endişeli hiç görmemiştim (ben de) Lana:Aynen.. Bara gelen adam uyarmıştı. Lex’in bulaştığı herşeyin kötü bitiğini söylemişti. O ve geçmişi hakkında ne biliyoruz ki? ( Lex’ciğim Türkiye’de bir söz var , düşenin dostu olmaz. Bunu unutma...) Lex yanlarına gelir. Gerçekten çok endişeli görünüyor. Lex: Bunun için gerçekten özür dilerim.Söz veriyorum büyük açılışı etkilemeyecek. (canıımm pek düşünceli) Lana: Kapılarımız açılmadan admız kötüye çıkacak.( kalkar ,gider) Lex, Clark’ın yanına oturur. Clark: Kim olduğunu biliyor musun, Şeydeki ... yani, bilirsin işte (kopuk eli kastediyor) Lex:Max Kasich. Ve evet uzun zaman önce Metopolis’ten tanırdım. Clark: Bunu kim yapmış olabilir. Bara gelen eski dostun Jude Roce ? Lex: O’nun olacağını hiç sanmıyorum Clark. Clark: Neden? Lex: Çünü O üç yıl önce öldü. sudem 18-02-06, 14:21 2.sezon vortex bölümü CLARK:anne hiç bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. MARTHA:evet ama clark gerçekten çok korktum. CLARK:ama hiç göstermedin.süperanne gibiydin. superman e gönderme yapılmış ama koptum yani... :img-icecr aysem_ 20-02-06, 11:28 ya evet o benimde dikkatimi çekti. Süper bi gönderme olmuş. :) smgfan 20-02-06, 15:03 aysem_ çok teşekkürler.1.sezon replikleri çok güzel. ellerine sağlık. :img-clapp aysem_ 21-02-06, 08:50 hiç önemli değil yakında yeni repliklerde gelecek. Elimden geldiği kadar tabii. sudem 12-03-06, 21:05 2.SEZON NOCTURNE LANA:Kişisel bir şey.Oku haydi. Sen de herhalde Clark gibi saçma bulursun. LEX:Betimleme biraz safça, ama vezini son derece duyarlı.Kim yazdı bunu? LANA:Ya bir aşık, ya da bir psikopat,kime sorduğuna bağlı. LEX:Biraz gücenmiş gibi konuştun, her şey yolunda mı? LANA:Herkes bu şiir hakkında canımı sıkıyor. Biraz koruyucu oldum. LEX:Beni sana götür. Tutsak et. Çünkü asla özgür olamam artık Ya da iffetli, beni büyüledin. LANA:John Donne. En çok beğendiklerimden biridir. LEX:Eğer yanılmıyorsam, senin zayıf noktanı buldum. LANA:Şiirle ilgilendiğini bilmiyordum. LEX:Şiiri sevmeyenler...bunun tamamen baştan çıkarmayla ilgili olduğunu bilmeyenlerdir. Elrohir 12-03-06, 23:27 Yok sudem bu lex şiir okumasın yoksa kızın aklını başından alacak :img-yes: Ama gerçekten iyiydi o sahnede yiğidi öldüreyim lakin hakkınıda vereyim.. sudem 13-03-06, 18:43 benim aklımı başımdan aldı bile :img-blush ses tonu çok güzel bu adamın tabi güzel de olunca.. :cheer: sudem 09-04-06, 19:29 2 sezon Dichotic CLARK:Mesajını aldım. Her şey yolunda mı? CHOLE:Bütün gece konuştuk. LANA:Ve bir numaralı konuşma konumuz sendin. CLARK:Bir sorun var. LANA:Aslında, sana davranma tarzımızdan dolayı senden özür diliyoruz. CHOLE:Bizi teknik olarak yem gibi kullanmış olsan bile. CLARK: Olayın kontrolden çıkacağını sanmıyordum. LANA:Ama bizi Ian hakkında uyardın ve biz seni dinlemedik. CLARK:Evet, kıskandım sandınız. LANA:Eskiden aramızda çok şey oldu Clark. CLARK:Benimle sorunlarınız olduğunu biliyorum, ama anlamalısınız ki sizi kimse incitemez. LANA:Bunu biliyoruz Clark. CLARK:Ian'a hemen tolerans gösterip beni derhal başınızdan savmanızı ilginç buldum. LANA: Düsrüst olmadığın onca zamandan sonra bizi suçlayabilir misin? CLARK: Dürüstlük mü istiyorsunuz? Gerçek şu ki ikinizden daha da fazlasını beklerdim. CHOLE:Biz de senden. LANA:Bir hata yaptık. Ama bu bizim hatamız. Şimdi ne yapacağız? CLARK:Öncelikle bana kıskanç bir erkek arkadaş muamelesi yapmayı keselim. Hiç birimiz asla çıkmadık. Dost olmak istiyorsanız, dost olalım. LANA:gerçekten istediğin bu mu? CLARK:Evet, öyle. İyi geceler. rolling 09-04-06, 20:23 wowwww, güselmiş baya... nası da vermiş ağızlarının payını ama, yürü be clark, aslanım benim... :img-dirol sudem 15-04-06, 18:46 2.Sezon 8.Bölüm RYAN LEX: Savaşçı Melek, sayı bir, yeni durumda. Her sayıdan iki kopya vardı. Biri koleksiyona... RYAN: Diğeri de okumak için. Neden Savaşçı Melek'i bu kadar seviyorsun? LEX: Küçükken zor günlerin üstesinden gelmemi sağladı. RYAN: Annen öldükten sonra mı? LEX: Bunu nasıl bildin? RYAN: Clark söyledi. LEX: Bu parlak sayfalar arasındaki dünya güven duygusu veriyordu. Kahramanları, kötü adamları biliyordun. Büyüdüğünde her şeyin siyah beyaz olmadığını öğreniyorsun. RYAN: Yani şimdi sadece gri renk mi görüyorsun? LEX: Ryan. Hayat bir çizgi roman değildir. Bazen ellerini kirletip hayatla uzlaşmalısın. RYAN: Bunu sana baban söyledi. Bu doğru olduğunu kanıtlamaz. LEX: Ya inanılmaz sezgilisin, ya da... sudem 15-04-06, 18:54 2.Sezon 8.Bölüm RYAN Hastanede... CLARK: Dostum, kafan nasıl? RYAN: Biraz ağrıyor. En yeni sayı. CLARK: Evet, hediyelik mağazada vardı. Uçan balon da neyin nesi? RYAN: Savaşçı Melek'in havalimanı. Dertlerinden kurtulabileceği,uçan bir kale. Herkese lazım onlardan. CLARK: Uçma konusunda pek emin değilim. RYAN: Neden? CLARK: Uçmaktan korkuyorum. RYAN: Hiçbir şeyden korkmazsın sanıyordum. CLARK: Korktuğum çok şey var. Cesurmuşum gibi davranıyorum. RYAN: Evet.Ben de. CLARK: Daha çok test yapılacağını söylediler. RYAN: Gerekmez, sorunumun ne olduğunu biliyorum. Garner'ın aklını okudum. CLARK: Neymiş? RYAN: Beynimde bir tümör var Clark.Ve büyüyor. CLARK: Doktorlara söyleyeyim. RYAN: Biliyorlar.Ölüyorum Clark. sudem 15-04-06, 19:13 2.Sezon 8.Bölüm RYAN Luthor Malikanesi'nde... LEX: Konuşman gereken adam bu. Ana beyin tümörlerini küçülten yeni, radikal bir serum bulmuş. Deney aşamasında. CLARK: Ona nasıl ulaşabilirim? LEX: Sorun da bu.Hub City'deki ofisi, bu öğlen altı haftalığına Helsinki'ye uçacağını söyledi. CLARK: O zamana kadar çok geç kalırız. LEX: Clark.Ryan'ın vakasını araştırırken buldum ki, bazı bilim adamları onda olan tümörün ona medyumsal güçler verebildiğine inanıyormuş. CLARK: Ne diyorsun? LEX: Ryan çok şeyin farkında. Sanırım akıl okuyabiliyor. CLARK: Ryan'a yardım etmek istiyor musun? Yoksa sen de mi onu sömüreceksin? LEX: Üç saattir telefonda bu doktora ulaşmaya çalıştım. Sence? CLARK: Üzgünüm.Neler çektiğini biliyorum, ama bazen birini kurtarmayı ne kadar istesen de yapabileceğin bir şey yoktur. CLARK: Ryan'dan vazgeçmeyeceğim. LEX: Annem hastayken vaktimi doktor ve tedavi araştırması yaparak geçirdim. Ama yapabileceğim en önemli şey,onunla vakit geçirmek olurdu. Bunun farkına vardığımda çok geçti. O ölürken yanında değildim Clark.Yaptığım hatanın aynısını yapma. CLARK: Ölmesine izin vermeyeceğim Lex. sudem 15-04-06, 19:22 2.Sezon 8.Bölüm RYAN Hastanede... LEX: Selam.Sana çizgi roman getirdim. RYAN: Clark senden önce verdi. LEX: Öyle mi? Eminim sana 66. sayıyı getirmemiştir. RYAN: En nadir bulunan sayı. Devilicus'un Savaşçı Melek'in düşmanı olduğu sayı. RYAN: En iyi arkadaş değiller miydi? LEX: Bir zamanlar. RYAN: Aralarında ne oldu? LEX: Gardiyan Alemi'ne beraber hükmettiler ama Devilicus Savaşçı Melek'e güçlerini birleştirip insanlığı ele geçirmeyi önerdi. Birlikte kimse onları durduramazdı. RYAN: Savaşçı Melek ne dedi? LEX: İtiraz etti. Bir kahramanın görevinin, kendinden zayıfları korumak olduğunu söyledi. Devilicus onu saf buldu. Onu ve desteklediği her şeyi yok etmeye çalıştı. RYAN: Sence neden Devilicus kötüleşti? LEX: Emin değilim. Herhalde farkında değildi. Bak Ryan hayatta, karanlığa doğru giden yol bir süreçtir birden bire olmaz. RYAN: Bunu unutmamalısın Lex. mayıs 16-04-06, 17:32 Teşekkürler sudem. sudem 20-04-06, 19:05 rica ederim mayıs... 2.Sezon 8.Bölüm RYAN hastanede... CLARK: Ne okuyorsun dostum? RYAN: Şu meşhur havalimanı demek? Her yıl doğum günümde kendi havalimanımın olmasını dilerdim. Dünya'nın tepesine çıkabileyim diye. Yukarıda tüm sorunlarımdan uzaklaşabilirdim. CLARK: İyi bir fikir, uçma konusu dışında. RYAN: Bu Lex'in en sevdiklerinden birisi. Bunu ona geri verir misin? CLARK: Hayır, sen ver. Buradan çıktığında. RYAN: Lex'e dikkat et dediğimi biliyorum. Ama seni ne kadar takdir ettiğini söylemedim. Ben gidince ona göz kulak olacağına söz ver. CLARK: Ryan. Böyle konuşma, olur mu? Hiç bir yere gitmiyorsun. RYAN: Clark. CLARK: Bak, ümidini yitirme. Görebileceğimiz başka doktorlar var. RYAN: Beni dinlemiyorsun. Doktorlar bana birkaç gün kazandırdığını söylediler. Bu zamanı dostumla geçirmek istiyorum. CLARK: Ryan, neyin var? Ryan. Ryan, neyin var? RYAN: Burası çok gürültülü. CLARK: Tamam, bak. Seni sessiz bir yere götüreceğim, oldu mu? balonda... CLARK: Ne düşünüyorsun? RYAN: Çok huzurlu. Uçmaktan korktuğunu sanıyordum. CLARK: Sen beni korurken değil. RYAN: Sağ ol Clark. CLARK: Ne için? RYAN: Bu an için. Kusursuz. Kızgın veya üzgün olmanı istemiyorum. Hayatımı değiştirdin. Bir sürü insanın hayatını değiştireceksin Clark. Hiç vazgeçmeyeceğine söz ver. CLARK: Söz veririm. sudem 20-04-06, 19:10 2.Sezon 8.Bölüm RYAN hastanede... (bunu eklemek istedim çünkü lana nın son lafına bayıldım..) LANA: Clark. CLARK: Selam Lana. LANA: Haber var mı? CLARK: Ryan hâlâ iyileşme sürecinde ama Doktor Burton olumlu bakıyor. LANA: Her şey yoluna girecek. CLARK: Evet, sanırım. LANA: Bu arada, tavsiyene uydum. Chloe ve babası, liseyi bitirene kadar onlarda kalmama izin verdiler. CLARK: Nell bunu uygun gördü mü? LANA: Tam olarak değil, ama kabul etti. CLARK: Bir savaşçı olduğunu biliyordum. LANA: Korkutucu ama Ryan'ı ve geçirdiği onca şeyi düşündüm. Her şeyi belirginleştirdi. CLARK: Chloe'nin oda arkadaşısın. Bunun olacağını hiç düşündün mü? LANA: Asla. Ne oldu? CLARK: Yok bir şey. Artık yan komşum olmayacaksın. LANA: Hiçbir yere gitmiyorum Clark. Belki artık teleskopunu Ryan'a verebilirsin. sudem 20-04-06, 20:57 2.Sezon 9.Bölüm SKINWALKER KYLA: Adım Kyla. CLARK: Clark. Clark Kent. KYLA: Yenilmez Clark Kent açıkça. PETE: Clark! Orada mısın? CLARK: Evet, iyiyim. PETE: Yardıma ihtiyacın var mı, yoksa geri zıplayabilir misin? CLARK: Yanımda birisi var. Komik bir çocuktur. :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste sudem 20-04-06, 21:15 2.Sezon 9.Bölüm SKINWALKER mağarada KYLA: Kehanete göre Naman bir alev yağmuru sırasında gökten düşmüş. Naman'da 10 adamın gücü olacakmış ve gözleriyle yangın çıkarabilecekmiş. ____________________________________ Kentlerin evinde WILLOWBROOK: Efsaneye göre, yıldızlardan bir adam gelmiş ve halkımızın annesine aşık olmuş. Bu yasak ilişkiden Kawatche halkı doğmuş. CLARK: Hangi yıldızdan gelmiş? WILLOWBROOK: Efsane sadece der ki bir gün buradan gitmiş, ve birini daha yollayacağına söz vermiş. CLARK: O kişi de bu bahsettiğimiz Naman oluyor, değil mi? WILLOWBROOK: Evet. Tabii bu 500 yıl önceymiş. KYLA: Biraz gecikti. _____________________________________________ mağarada KYLA: Tablolar burada daha detaylı oluyor. CLARK: Ne diyorlar? KYLA: Bir gün Naman'ın bütün dünyayı koruyacağını söylüyor. Luthor'un buldozerleri. Bütün hafta boyunca böyle oluyor. CLARK: Burada olmamız güvenli mi bilmiyorum. KYLA: Clark, şuna bak, bunu görmelisin. CLARK: Nedir o? KYLA: Bu Sageeth. Naman'ın kardeşi gibidir. Efsaneye göre bir gün Naman'a karşı ayaklanacak ve birlikte iyiyle kötünün dengesini kuracaklar. CLARK: O kim? KYLA: Beraber olacağı kadın. KYLA: Ailemdeki kadınlardan bana yadigar kaldı. Kaç senelik bilmiyorum. sudem 20-04-06, 21:23 2.Sezon 9.Bölüm SKINWALKER CLARK: Biçim gezginleri nedir? KYLA: Hakkımda bilgi mi topluyordun? CLARK: Hikayelere göre insanlar hayvanlara dönüşebiliyormuş. Bunlar doğru mu? KYLA: Yıldızlardan gelen misafir özel yeşil taşlar getirmiş. İnsanlar üzerinde garip etkileri varmış. CLARK: Biçim gezginleri o zaman ortaya çıkmış. ________________________________________________ ormanda CLARK: Hayır! Kyla? İyi misin? Gel buraya. İyileşeceksin. KYLA: Ustabaşını ve anneni incitmek istemedim Clark. CLARK: Neden sen olduğunu söylemedin? KYLA: Yalan söylemek istemedim ama dedem olduğunu sandığındaki bakışını gördüm. CLARK: Üzgünüm Kyla. KYLA: Güvenebileceğimi sandığım ilk kişi sendin. O kadar büyük bir sır taşımanın çilesini anladığını biliyordum. CLARK: Seni hastaneye götürmeliyim. KYLA: Clark, benimle kal. Özür dilerim. Senin seçilmiş kişin olamadığım için üzgünüm Naman. _____________________________________________ WILLOWBROOK: Sağ ol Clark. Kyla sana inanmakta haklıydı. CLARK: Onu kurtaramadım. WILLOWBROOKE: Elinden geleni yaptın. Şunu bil: Kyla sana inanıyordu, ve ben de. (Kylanın bilekliğini clarka uzatır) WILLBROOKE: Kaderindeki doğru kişi kim olursa olsun. sudem 30-04-06, 00:00 2.Sezon 11.Bölüm VISAGE LEX: Kim bilir şirketim hakkında ona ne tür gizli bilgiler sundu? CLARK: Lex, uzun bir süredir Helen'lesın.Bana anlattığın hiçbir şey onu casus olabilecek birine benzetmedi. LEX: Bir gün bu sinir bozucu gerçeği öğreneceksin. Çoğu zaman insanlar göründüğü gibi değildir. CLARK: Sana bir açıklamada bulundu mu? LEX: O kadar konuşamadık. Özel hayatını araştırdığımı duyunca öfkelenip gitti. CLARK: Birinin beni araştırdığını duysaydım, ben de öfkelenirdim. LEX: En üzücü kısmını bilmek ister misin? İlk kez, bir kadınla iki aydan sonra bir geleceğim olduğunu sandım. CLARK: Olayı açıklamasını istedin mi? Belki de göründüğü gibi değildir. LEX: Keşke sonsuz iyimserliğini paylaşabilseydim seninle Clark. Son zamanlarda pek iyimser olduğumu sanmıyorum. sudem 30-04-06, 00:02 2.Sezon 11.Bölüm VISAGE talonda LEX: İnsanların telefonlarıma cevap vermemesine alışık değilimdir. HELEN: İşe dönmem gerek. LEX: Hiç olmazsa bana bir açıklamada bulun. HELEN: Baban bana yaklaştı Lex. Bana para önerdi,ama casusluk için değil. LEX: Ne için? HELEN: Seni terk etmemi istedi. Cehenneme gitmesini söylesem bile parayı havale etti. Yani sanırım, tam olarak istediğini elde etmiş oldu. Bizi ayırdı. LEX: Yani babam, sen istemediğin halde sana 100.000 dolar mı önerdi? Neden bunu yapsın? HELEN: Luhtor ailesinin patolojisini anlamaya çalışmak bile istemiyorum. LEX: Bana söyleyebilirdin. HELEN: Söyleyecektim ama ağzımı açamadan, sorgulandığımı fark ettim. LEX: Helen.Eğer bilseydim... HELEN: Hayır.Bunun olduğuna sevindim. Gerçekten kiminle samimileştiğimi gösterdin bana. Hayatımda aptalca şeyler yapmışımdır ama bununla herhalde Nobel Aptallık Ödülü'nü kazanabilirim. Gerçekte var olmayan birine aşık oldum. sudem 30-04-06, 00:03 2.Sezon 11.Bölüm VISAGE hastanede HELEN: Lex. LEX: Yaptığım şey asla affedilemez. Özel hayatına karıştım.Sana güvenmeliydim. HELEN: Özür dilemek için çok geç. LEX: Doğduğumdan beri kuşku ve güvensizlik dolu bir çevrede yetiştirildim. Babam herkese düşman gibi davranmamı istedi, kim olurlarsa olsunlar. HELEN: Bu şekilde büyüdüğün için üzgünüm, gerçekten ama... LEX: Annem öldüğünde kalbimin etrafına bir duvar örmeye başladım. Her yıl o duvar daha da büyüdü ve kuvvetlendi ve nihayet delinemez oldu. Bu duvarı gerçekten de yıkmak istiyorum Helen. Ama...Bunu nasıl başaracağımı bilmiyorum. HELEN: Lex... LEX: Daha önce kimseden yardım istemedim, ama şu anda senden istiyorum. Bana yardım et Helen. Babama dönüşmek istemiyorum. sudem 30-04-06, 00:05 2.Sezon 11.Bölüm VISAGE mağarada LANA: Evini aradım.Annen burada olduğunu söyledi. Çok üzgünüm.O kaseti asla yollamamalıydım. CLARK: Kendini suçlama. LANA: Savaşta kaybolmuştu hayatını kurtarmaya çalışıyordu, ve benim yanında olmayıp umursamadığımı düşünüyordu. CLARK: Senin suçun değil. LANA: Sanki yakınlaştığım her insan beni terk ediyor. CLARK: Bu doğru değil. LANA: Evet, öyle. Ailem, Nell, şimdi de Whitney. İyi bir dost olmadığımı biliyorum. CLARK: Harika bir dost oldun. LANA: Hayır, sana inanmadım seni suçladım, ama sen hâlâ burada beni koruyorsun. Sırların olması umurumda değil Clark. Hayatımdaki iyi ve sabit tek şey sensin ve seni de kaybetmek istemiyorum. CLARK: Hiç bir yere gitmiyorum. sudem 29-05-06, 09:55 2.sezon 16.bölüm FEVER JONATHAN: Tatlım.Nasılsın? MARTHA: Bebeği söylemeliydim sana.Üzgünüm. JONATHAN: Neden söylemedin? MARTHA: Eğer haberi yaymaya başlarsam,yok olacağını düşündüm. JONATHAN: Martha.Bu nasıl mümkün olur? MARTHA: Fırtınanın olduğu gün Nixon Clark'ıngemisini açtığında garip bir şey oldu.Parlak bir ısık cıktı ve vücudumdan bir enerji dalgası geçtiğini hissettim. JONATHAN: Geminin iyileştirme gücü mü var? MARTHA: Sanırım gemi hamile kalmamı mümkün kıldı. JONATHAN: Nasıl olmuşsa olsun Martha,bu bir mucize. Anahtarı buldular.Mahzende.Neden bizden sakladın? MARTHA: Yanlış olduğunu biliyorum ama belki Clark o gemiyi açıp ırkı hakkındaki gerçekleri öğrendiğinde şey yapar diye korktum... JONATHAN: Bizi bırakır diye. Martha, bu olmayacak. sudem 29-05-06, 09:59 2.sezon 16.bölüm FEVER CHOLE: Selam Clark. Bunun haberi çok güzel olacak."Clark Kent Rekor Devamlılığını Sona Erdiriyor." Pardon.Yine yapıyorum. Sadece Seni daha önce hiç hasta görmemiştim ve beni cok düsündürdü. Ya sana bir şey olsaydı ve ben sana hic... Yani klasik bir şekilde duygusal|yakınlıktan kaçınmak için duygularımı yazıya döktüm ve yüz yüze kalmamak için sana okumaya karar verdim. Bir sırrımı paylaşacağım.Sandığın kişi değilim. Kostümüm o kadar seffaf ki gerçek kişiliğimi görmediğine şaştım. Ben en iyi arkadaşın numarası yapan,hayallerindeki kızım. Bazen bu maskeyi çıkarmak istiyorum,Bahar Balosu'ndaki gibi ama yapamam,çünkü korkup kaçarsın yine. Bu yüzden duygularımı açıklamaktansa yalan söylemek daha iyi. Sen baygınken daha kolay oldu bu. Babam iki tür kız olduğunu söyledi zamanla sevmeyi bıraktıkların ve zamanla sevmeye başladıkların.Umarım ikincisiyimdir. Bugün sevdiğin kişi olmayabilirim ama şimdilik seni bırakacağım,bir gün bana geri uçacağını umarak. Çünkü bence sen beklemeye değersin. CHOLE: Clark? CLARK: Lana? sudem 29-05-06, 10:04 2.sezon 16.bölüm FEVER LEX: Selam. HELEN: Selam. LEX: Koridorda Clark'ı gördüm.|Martha'nın iyileşeceğini söyledi. Tebrikler doktor. HELEN: Ben pek bir şey yapmadım. LEX: O halde nasıl açıklıyorsun? Tabii, unutmuşum, hastaların hakkında konusamazsın. Sana bir şey aldım. HELEN: Yolculuk hediyesi mi? LEX: Tam aksine.Ac. Malikanenin anahtarı.Benim yanıma taşınmanı istiyorum. HELEN: Lex. LEX: Amaçlarınla arana girmek istemem ama kalmanı istemezsem ben de bir fırsat kacırırım. Angel-us- 29-05-06, 10:11 Fever dan en güzel sahne :) Lana: It was really hard seeing you sick, guess I somehow always thought of you as invincible. CLark: Now you think I'm just human. Lana: I guess that's my way of saying that you mean a lot to me, Clark. And I know it's not that eloquent... ...but I guess some people are just better with words than others. sudem 29-05-06, 10:20 Fever dan en güzel sahne :) Lana: It was really hard seeing you sick, guess I somehow always thought of you as invincible. CLark: Now you think I'm just human. Lana: I guess that's my way of saying that you mean a lot to me, Clark. And I know it's not that eloquent... ...but I guess some people are just better with words than others. Türkçesi :) LANA: Sana olanlar onu cok etkiledi. CLARK: Beni de. LANA: Seni hasta görmek zordu. Sanırım hep senin ölümsüz olduğunu düşünmüşüm. CLARK: Artık insan olduğumu anladınız. LANA: Sanırım bu, senin benim için çok değerli olduğunu söyleme tarzımdı. Güzel dile getiremedim ama bazı insanlar kelimelerle kendini daha iyi açıklayabiliyor. Angel-us- 29-05-06, 10:28 Ama süperdi ya o sahne harbiden :D Edebiyat özürlü Lana :D sudem 04-06-06, 21:43 2.SEZON ROSETTA LANA: Bilgisayarım bozuldu.Seninkini kullanabilir miyim? Bu ödevi yapmaya başlamalıyım. CHOLE: Evet, tabii, benim işim bitmişti. Ne yapıyorsun, Lang mi, Small mu? LANA: Su anda annemin sülalesine yoğunlaşıyorum. CHOLE: Keyfine bak.Evde görüşürüz. LANA: Evet. Chloe, hayatımı kurtardın. CHOLE: Sorun değil. CHOLE: Soy kütüğünden vaz mı geçtin yoksa|benim kişisel hayatım daha mı ilginç? LANA: Ben sadece... CHOLE: Burnunu sokmaya karar verdin. LANA: Chloe, özür dilerim. CHOLE: Bana o sekilde bakma. LANA: Ne sekilde? CHOLE: Sanki hiç sahip olmadığı bir şeyi unutmak istemeyen bir ezikmişim gibi. LANA: Eğer Clark'tan hoşlanıyorsan belki de ona söylemelisin. CHOLE: Bu Clark'la alakalı değil, Lana.Özel hayatıma ihlal etmenle ilgili. Bu ofis ve içindeki her şey artık sana yasak. Bu arada Clark'tan hoşlandığımı söyledim. O hastayken kalbimi döktüm ona.Ve hasta yatağında sayıklarken, ağzından çıkan tek isim ''Lana"ydı. CHOLE: Eğer benden kaçmayı planlıyorsan,daha az eşya almalısın. LANA: Burası evim değil Chloe.Babanla sen çok iyi davrandınız, ama bu iyi bir fikir değildi. CHOLE: Lana, eğer bu bilgisayar olayı yüzünden ise, özür dilerim. Aşırı tepki verdim ama mesele Clark olunca ve benim duygularım, ben pek mantıklı olmuyorum. LANA: Onun beni sevmesini engelleyemem. CHOLE: Biliyorum.Gitmeden önce sana bir şey göstereceğim. Benim aile ağacım. CHLOE SULLlVAN/Benim Adım LANA LANG/Kızkardesim LANA: Beni kızkardeşin olarak yazmışsın.Neden? CHOLE: Düşündüm ki, benim ailem beni|sevmeyen insanlarla ilgili değil beni sevenlerle ilgili. Ne olursa olsun.Dostlarım. sudem 04-06-06, 21:53 2.SEZON ROSETTA CLARK: Merhaba?Dr. Swann. Burada ne arıyorum? SWANN: Cevaplar arıyorsun sanırım. Merhaba Clark.Seni bekliyordum. Bir milyarderin neden bir arka odada çalıştığını merak ediyorsundur. CLARK: Bu soru aklıma gelmişti. SWANN: Burası huzur dolu.Ayrıca bina bana ait. Ekranı ac. Bunlar tanıdık geldi mi? CLARK: Nedir? SWANN: Yıldızlardan bir mesaj Clark. Hayatım boyunca uzaya bakıp merak ettim.Orada kimse var mı diye. Sonra 13 yıl önce bir yanıt aldım. CLARK: Meteor yağmuru. SWANN: İstasyonlarımdan biri zayıf bir sinyal aldı. Çözmem yıllarımı aldı ve nihayet, yayının icinde bulunan matematiksel bir anahtar buldum. CLARK: Okuyabiliyor musun? SWANN: Evet.Diyor ki: "Bu, Krypton'dan Kal-el.Küçük oğlumuz, son umudumuz. Lütfen onu kötülükten koruyun." CLARK: Kal-el.Krypton. SWANN: O çocuğa ne olduğunu hep merak etmiştim. Yolculuktan kurtuldu mu?Aramızda mı? Ve sonra,3 gün önce,Smallville'deki bir ahıra umut sembolünün alevle yazıldığını gördüm.Ve çiftçiyle karısının bir evlatlıkları olduğunu öğrendim. CLARK: Sence ben Kal-el miyim?Ben Clark Kent'im. SWANN: Hayır, hayır, seni teşhir etmek istemiyorum Clark, sadece gerçekleri arıyorum. CLARK: Üzgünüm doktor.Ben düşündüğünüz kişi değilim. SWANN: Eğer sen bu kararla yaşayabilirsen,ben de yaşayabilirim. Ama eğer o kapıdan çıkarsan bir daha sana asla açılmayacaktır. O zaman mesajın ikinci kısmını asla öğrenemezsin. CLARK: Doktor, neden bana bunu yapıyorsun? SWANN: Hepimizin amaçları vardır Clark.Haklı olduğumu öğrenmeliyim. Öğrenince,bu sır gizli kalacak. CLARK: Göster. SWANN: İkinci ekran. "Seninle olacağız Kal-el.Hayatın boyunca." CLARK: Anlamı nedir? SWANN: Emin değilim ama bilim hakkında öğrendiğim tek şey sabırlı olmak. CLARK: Krypton orada mı? SWANN: Hayır,Krypton eskiden orada duruyormuş. Sinyalin izini, uzayın milyarlarca kilometre derinliğine takip ettim. Kaynağını bulmayı umuyordum ama hiçbir şey bulamadım. CLARK: Gezegenler yok olamaz.Sence ne oldu? SWANN: Milyonlarca farklı şey olabilir.Savaş, kıtlık, hastalık. Etrafımızdaki dünyaya bak.Buna inanmak zor mu? CLARK: Tek ben olamam.|Benim gibi başkaları da olmalı. SWANN: Sadece bir mesaj vardı. CLARK: Neden ben?Bu gezegene yollanılmamın bir sebebi olmalı. SWANN: Cevapları yıldızlara bakarak bulamazsın. Kalbinin derinlerine bakarak geçireceğin bir yolculuk bu. Kendi kaderini sen yazmalısın Kal-el. sudem 04-06-06, 22:00 2.SEZON ROSETTA JONATHAN: Clark. Dr. Swann'ın söyledikleri seni olabilir ama eğer konuşmak istersen annenle ben buradayız. CLARK: Gemiyi gösterdiğinden beri benim gibi başkaları var mı diye merak ettim. Artık olmadığını biliyorum.Yapayalnızım. JONATHAN: Clark.Asla yalnız değilsin. Burası senin evin ve seni çok seviyoruz. Haydi, yukarı gidelim. CLARK: Birazdan. Bunun ne olduğunu buldum.Geminin kalbi. JONATHAN: Gercekten mi?Kullandın mı? CLARK: Yalnız yapmak istemedim. JONATHAN: Beraber yapalım. O kadar küçük olduğuna inanmak cok zor. Ne oldu evlat? CLARK: Biyolojik babamdan bir mesaj.Sanırım yanlış okuyorum. JONATHAN: Neden, ne diyor? "Bu yıldızın üÇüncü gezegeninde Sol, sen insanlar arasında bir tanrı olacaksın. Onlar zayıf bir ırk,gücünle onlara hükmet.Kudretin burada gizli." CLARK: Burayı fethetmek için yollanıldım.Ne tür bir gezegenden geldim? JONATHAN: Belki de yanlış okudun Clark,ama doğru okumuş olsan bile ne tür bir hayat süreceğine sen karar vereceksin. Ben değil, annen değil, biyolojik ailen de değil. CLARK: Ya bu kişiliğimin bir parçasıysa?Ben öyle biri mi olacağım? JONATHAN: Clark Kent, sen iyilerin yanındasın.Kötülerin değil. CLARK: Ama nasıl emin olabilirim? JONATHAN: Cünkü senin baban benim.Seni ben büyüttüm ve herkesten daha iyi tanıyorum seni. sudem 11-06-06, 21:34 2.SEZON VISITOR LANA: Selam. CLARK: Tyson,seni uzun süredir görmemiştim. LANA: Nihayet Talon'dan biraz uzaklaşıp,onu koşuya çıkarmak istedim. Whitney'den beri pek Çıkmadı.Chloe elektronik laboratuvarında olanları anlattı.Çılgınca. CLARK: Kesinlikle garipti.Sanki Cyrus kendi dünyasında. Ergenlik asiliğinin yeni bir seviyesi. LANA: Hepimizin ayrı bir kaçış yöntemi vardır. Ben at sürerim,Chloe yazı yazar ve sen Sen ise tek başına çok yorucu çiftlik işleri yapıyorsun. CLARK: Artık en büyük en karanlık sırrımı fark ettin. Sakin ol evlat. LANA: Son zamanlarda hep böyle.Biraz hava iyi gelir sanmıştım. CLARK: Veterineri aradın mı? LANA: Evet, nesi olduğunu bulamadı.Yaşlılığındandır dedi. Whitney'nin annesi onu satacak.Artık ona bakacak parası yok. CLARK: Neden burada tutmuyorsun? LANA: Ailen izin verir mi? CLARK: Neden vermesinler ki?Ne de olsa, burası bir çiftlik. LANA: Sağ ol. sudem 11-06-06, 21:39 2.SEZON VISITOR Paragöz Doktor Milyarder Keltosla Beraber! HELEN: Neden bana söylemedin? LEX: Smallville'deki her kopyasını aldım sanmıstım. Helen, hayatım boyunca bu|tür şeyler arasında büyüdüm. Senin de peşine düştükleri için üzgünüm.Seni koruyordum sadece. HELEN: Koruyamazsın Lex.Sırf gazete değil.Seninle çıkmaya başladığımdan beri insanlar bana farklı davranıyor.Basarılı olmak icin çok fedakarlık yaptım. LEX: Ve simdi itibarın dedikodu ve kinaye ile mahvediliyor. Bu yüzden mi taşınmadın? HELEN: Sana söyledim,kira sözleşmem daha bitmedi ve eşyalarımı toplayamadım. LEX: Pekala.Sözlesmenin cezasını öderim ve bir saat içinde nakliyat şirketi evinde olur.Artık ne durduruyor seni? HELEN: Bunu kendi sürecimde yapmalıyım. LEX: İlişkimize tamamen güvendiğimi bilmeni istiyorum ama eğer ayrılmak istersen anlarım. HELEN: İki saat olabilir mi? sudem 11-06-06, 21:49 2.SEZON VISITOR CHOLE: Selam Kent.Sırrını biliyorum. Whitney'nin atına bakacakmışsın. CLARK: Evet, şu mesele.Doğru. CHOLE: Onu cok mutlu ettin.Tyson onun için çok önemli. CLARK: Geçmişinden bir parça daha kaybetmek istemedi. CHOLE: Ve her gün burada olacak.Eskisi gibi. CLARK: At gübresi temizlemek hiç de romantik değil. CHOLE: Clark.Elektronik lab hala kapalıymış.İtfaiye Cyrus'un pirotekniğini araştırıyor.Müdür Reynolds'un onu uzaklaştırıp fen projesini aldığını biliyor musun? CLARK: Nasıl yaptı sence? CHOLE: Bir numara olabilir.Veya meteor parçası sebep olmuş olabilir. Veya uzaylı olabilir. CLARK: Uzaylı mı? Neden öyle dedin? CHOLE: Eski okulundan dedikodular.Grandville Lisesi'ndeymiş ve uzaylı olduğunu söylüyormuş.Tabii ki onu sosyal galaksinin en uzak köşesine yollamışlar. CLARK: Süper bir şey yapmadı,değil mi? CHOLE: Gözüyle yangın başlatmak gibi mi?Ama hep kaçmış. Son kez, polisler bir tarlada çıplak bulmuşlar. Cyrus gökyüzüne bakıp,beni götürmeye geliyorlar,diyormuş. Bu yüzden akıl hastanesine yatmış. CLARK: Uzaylı olduğunu sanmıyorsun,değil mi? CHOLE: Hayır.Ama olsaydı mükemmel olmaz mıydı? CLARK: Evet, çağın hikayesi olurdu. CHOLE: Bu Pulitzerlarla ilgili değil Clark.Başka bir gezegenden olduğunu düşünsene.Paylaşabileceğin deneyimleri? CLARK: Seni korkutmaz mıydı?Diğer düşüncelere nazaran bence uzaylılar bir gelişme olur. sudem 11-06-06, 21:56 2.SEZON VISITOR HELEN: Lex, konuşmamız gerek. LEX: Elbise dolabın mı kalmadı?Koridorun sonundakini kullanabilirim. HELEN: Taşınmamı istediğinde, evdeki her kapıyı açacak bir anahtar verdin. Biri haric. LEX: Kesife cıkmıssın. HELEN: Önce üstesinden gelirim sandım ama bu konuyu düşündükçe, canımı daha da sıkıyor. LEX: Önemli bir şey yok orada. HELEN: Neden kilitli? LEX: Bak herkesin yalnız kalabileceği bir yere ihtiyacı vardır. Kafalarını bosaltabilecekleri.Bu oda öyle bir yer benim için. Malikanede istediğin yeri kendine ait yapabilirsin. HELEN: Oda arkadaşı aramıyordum.|Hayatımı paylaşacak birini arıyordum. Ne tür bir ilişki istediğine karar vermelisin. Çünkü eğer bunu yürüteceksek,aramızda kilitli kapılar olamaz. ____________________________________ HELEN: Nedir bunlar? LEX: Montaigne demiş ki saplantı dahiliğin ve deliliğin kaynağıdır. Bu benim saplantım.Sana burayı göstermekten çekinmemin sebebini anlamıssındır simdi.Biraz acayip olduğumu düsünebilirsin sanmıstım. AİLE AĞAClM HELEN: Kentler hakkında çok şey var. LEX: Evet.Onlar çok ilginç bir aile.Değil mi? sudem 11-06-06, 22:02 2.SEZON VISITOR LANA: Selam.Cyrus'un Tyson'a yaptığı geçici değilmiş. Sanki bir tay gibi. CLARK: Bundan iyi bir sonuç çıktığına sevindim. LANA: Evet,Cyrus çok yalnızdı. CLARK: Lana, ya Cyrus bir uzaylı olduğunu kanıtlayabilseydi? LANA: Nasıl yani?Yani, gerçekten başka bir gezegenden olsaydı ne düşünürdün? LANA: Şey...Açık fikirli olmaya çalışırdım. CLARK: Onunla tamamen rahat hissetmezdin kendini, değil mi? LANA: İtiraf etmeliyim ki, biraz korkardım.Bu beni kötü biri mi yapar? CLARK: Hayır. Sadece dürüst biri. LANA: Clark, bak.Sence bir uzay gemisi mi? CLARK: Bir yıldız kayması. aysem_ 08-08-06, 12:14 5, ve 4 sezon replikleridir ....spoiler-- ------------------------------/------------------------- Sezon 5__Bölüm:508 solitu Lex, Talon’da kampanya fotoğrfları çektirmektedir. Lois: Bu ucuz bir numra değil mi. Kampanya fotolarını Marta Kent’in cafesinde çektirmen. İstersen çiflilerine gidip inek sağ. (bu lafa çok güldüm.) Lex: Maaşını nereden aldığını bilmiyorsun galiba. Talon bana ait. Lois: Herşeye sahipsin bir de Devlete sahip olmak istiyorsun.... Lex alttan almaya çalışır. Lex: vay canına, neden bu kadar kızgınsın Lois sana ne yeptım? Lois: bana büyüdüğüm yerdeki yalancı politikacıları hatırlatıyorsun.Büroya girme yollarını satın alırlar. J. Kent’i yenebileceğini mi sanıyorsun.? Teksas gibi büyük bir yeri dolduracak kadar pisliğin olmalı senin. (vay be iyi laf soktu) Lex: lütfen bir kürek al ve kazmaya başla. Saklayacak bir şeyim yok (ironiye bayılır) Lois: dostane bir tavsiye vereyim. Küçücük sincap meşe palamutlarını ortaya çıkarmadan önce yarıştan ayrıl. (Güzel laf kalabalığı yapıyor) Lois lafı uzatınca Lex biraz kızar . Lex: Teşekkürler.. biliyor musun üniversteden atılan ve kek satan birinden alınmış sağduyuylu politik öğüttten daha değerlisi yok. (eee hak ettin loisciğim.Lex’i kızdırmak pek hoş olamuyor..bu laftan sonra lois’in renginde mor ve ötesi tonları görülmektedir..) Lex: konusu açılmışken muzlu ve yaban mersinli kek var mı? (kızı uyuz etti valla) ------------------------------- sezon 4 bölüm:onyx luthorcup’ta meydana gelen patlamadan sonra iki Lex vardır. Bunlardan biri Clark’ın sırrını öğrenen kötü kalpli Lex’tir. Lex: laboratuarı üstüne yıktım ama hala ayaktasın.(onun üstüne neler yıkıldı da hala ayakta, bilsen korkarsın) Clark:.... şanslıydım. (o ne biçim şans be kuzum, sallama!) L: mütevazi olma Clark. İkimizde çok fazlaca şanslı olduğunu biliyoruz. Şimdi herşeyi anladım (biraz geç oldu ama nayse...) Köprüde arabamda nehre düşütüğünde beni kurtarman, tam zamanında tam yerinde olman. Ve diğer mucizevi olaylar... Yani ölümlü insanların ötesinde güçlerin varmış gibi. Bana yıllarca yalan söyledin Clark!!! Ama artık sırrını biliyorum... C: neden söz ediyorsun.(bir kere de anladığını belli et millet salak sanacak koskoca Süper’i) L: yapma! Yarım ton betonu kağıt gibi kaldırdın. Çoktan fark etmeliydim.Dostluk gözlerimi kör etmiş. Tüm parçalar ortadaydı. Artık denklemlerden gerçekler çıktı. C: her neysen ne planlıyorsan seni durduracağım. L: Hayır,durduramayacaksın!!! (açın lex’in önünü durduramazsınız Lex geliyor) bana katılacaksın!..( sana katılmayan ölsün be!!)....... C: ne? L:Bir düşün Clark. Ben zekam senin güçlerin (ah ah ikisi bir arada hangi erkekte var ki) Dünyaya hakim olur, insanların arasında Tanrı gibi yürürüz. (bu adamın kötü halidefena oluyor ama acayip karizma) C: sen Tanrı değilsin İnsan olduğundan bile şüpeliyim. L: Ya Sen...........? C:Gerçek Lex hayatta mı? L: Ah! Anlamıyorsun dimi? (bağırarak) Gerçek Lex benim!!! C: lex hala yaşıyor mu? L: Bi bakıma . Onu öldürürsem ne olacağını bilmediğim için hüzünlü anlarımda işken etmek için bir yere tıktım. Clark, Lex’in boğazına yapışır. C: nerede!!!? Nerede O? Kötü Lex yeşil kriptonitten yüzüğünü çıkarır Clark’ı bi güzel benzetir o derece yani... ------------------------------/------------------------- sezon 4 mezuniyet partisinde Cholie ve Lois, Lana ile dans eden Clark’ı izlerken Lois: Bir sene sonra herşey bir ömür önceymiş gibi gelecek Chloe: o gergin çömezi dans pistinde bırakalı herşey değişmiş gibi geliyor. L: Metropolis’e gidiyorsun. Daily planet’te muhabirlik alın yazın(bence senin alnında hiç boş değil) Clark Kent’in sana ayak uydurabileceğine inanıyor musn? (ama sana ayak, el, kol bacak uyduracağı kesin) Chloe: lois, bence Clark sandığından çok daha fazlasını sunabilir Lois: bu konuda bahse girmezdim. ---------------------------- aysem_ 08-08-06, 12:15 5, ve 4 sezon replikleridir ....spoiler-- sezon 5. Bölüm: Hypton Clark hipnoz edilmiş Lana tarafından sarışın bir hatunla basılmıştır. Bu konuşma ile Clark ve Lana tamamen ayrılırlar. Lana: Hipnozda olduğunu ve hareketlerini kontrol edemediğini biliyorum. Clark : sana karşı dürüst olmalıyım L: işte bu yeni bişey. (bencede bir devrim be!) C: bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum Lana ama gerçek şu ki sana karşı hislerim değişti. Lana çok şaşırır. (bendenizde) L: gözlerime bak ve beni sevmediğini söyle. Clark çok zorda olsa da Lana’ya bakar C: Seni sevmiyorum (napsın çocuk kızı korumaya çalışıyor.,,,) Lana yıkılmış ve çok şaşırmıştır. L:Uzun zaman büyüyüp seni bağlayan her ne ise onları aşmanı bekledim. C: seni incitmek istemedim..... L: başka bir Clark Kent özürü duymak istemiyorum.. Bitti artık sonsuza kadar....( enihayet sen yine iyi dayandın) ------------------------------/------------------------- sezon 5. Bölüm: Hypton Lana Clark’la ayrıldıktan sonra Lex’i görmeye gider. Lana: İlk seni görmeni istedim (neden acana?) Lex: herşey yolunda mı? (senin için yolunda canımcım.) Lana: Calark’la ben ayrıldık. Geçekten... Lex: üzüldüm Lana (yalancı yalancı : ) Lana: Hayır üzülme aslında omuzlarımdan tonlarca sır ve yalan kalkmış gibi hissediyorum. Clark’la arkadaş olamanın nasıl bişey olduğunu bilrsin. Ne söylerse söylesin gerçek olduğuna emin olmazsın, güvenemezsin. Lex: Clark kolay iletişim kurulacak biri değil ama yine de sanıyorum ki... Clark....... Lana Nasıl bu kadar aptal olabildim. (valla onu bizde çözemedik) Lex: Aptal değilsin. Sadece yanlış kişiye inandın. (Sende az değilsin haaa) ------------------------------/------------------------- 5, sezon finali bölüm 22: Vessel Uzay gemisi tarafından kaçırılan Lex dünyaya geri bırakılır. Henüz Zod bedenine girmemiştir ama Clark gibi güçlüdür. Lana ile evinde karşılaşırlar. Lana Lex’i görünce koşar ve sarılırlar. (Harbiden aşık bunlar ya) Lana: Seni bir daha göremeyeceğimi sanıyordum. Ne oldu? Lex: Bana bir lütufta bulunuldu Yavaşça eline bir silah alaır ve avucuna ateş eder. Kuşsunu tutar. Lana çok şaşırır. Lana: Elin... hiç iz yok Lex: Benim hakkımda gerçeği bilmen gerekir. Lana korkup geriler Lana: Seni bir uzaylıya çevirdiler...? Lex: Onların yeteneğine sahibim ama hala aynı benim Lana biraz rahatlar Lex’e yaklaşır, bakışırlar. Lana: Clark ve Chloe konuşurlarken duydum, dödüğünde.. Clark seni öldürmeyi deneyecek. Lex biraz üzgün. Lex: işte bu korku denen şeydir. Babamdan öğrenmiş, benim gibi. Clark değiştiğimi kabullenmeyecek. Gitmem gerek. Lana : Beni de götür. (götür beni gittiğin yere mantığı...:) ) Lex: olmaz! Ama seni hep seveceğimi bil. (ah ne romantiiiiikkkkk))) Lana Sanki bir daha görüşmeyecekmişiz gibi konuştun. Lex:Sana bağlı. Eğer ikimizizn birlikte olmasını istiyorsan LuthorCup Plaza’nın çatısına gel. Bu gece orda olacağım. Clark gibi ışık hızıyla odadan çıkar. ------------------------------ 5, sezon finali bölüm 22: Vessel Clark Lex’in döndüğünü duyunca O’nunla konuşmaya gelir. Lana hala oradadır. Lex’le ilgili konuşurlar Lana: Chloe ve seni Lex’i öldürmekle ilgili konuşuken duydum. Değişmiş bir şekilde geri geleceğini nasıl bildin bilimiyorum ama şaşırmadım. Lex: Lana O’nun yanında kalamazsın , Senin bildiğin gibi değil artık Lana: Ama bana sırrını açıkladı. Ve O’na karşı hislerim değişmedi. Clark çok şaşırır. (alı al moru mor olur. Ah be canım Super, bak Lex söyledi kız daha bi aşık oldu bizimkine. Sen de bi cesur bi atak bi girişken olaydın, her anlamda..;..) C: O’na olanlar.... Seni korkutmuyor mu? L: Lex’i terk etmeyeceğim. ,(Aferim gçzüme girdin) C: ben de... Dinle Fine karşılık beklemeden böyle bir iyilik yapmaz. Lex’te ne değiştiğini söylersen yardım edebilirim. L: O’na zarar vermeyeceğini nerden bileceğim. C: Beni tanıyorsun L: hayır bir sürü farklı tarafın var hangisi gerçek bilmiyorum. Eğer bana biraz değer veriyorsan Lex’in neden böyle değiştiğini söylersin. (sen bana söyle yok sen söyle.... sabaha kadar sürer bu) Clark: Şey Lana lütfen... (bak gene aynı şeyi yapıyorsun koçum dök içini sal kendini yaaa) L: Bana güvenmiyorsun hiç güvenmedin. aysem_ 08-08-06, 12:16 5, sezon finali bölüm 22: Vessel Clark elindeki kristal bıçağı Lex’e dğil Fine saplar. Ortalığı bir ışık bulutu kaplar. Fine: Zod’un giriş kapsını açtın!!!!!! Işık Lex’in bedenine girer. Zod Lex’in bedenindedir. Sonra ışık falan herşey biter. Clark: Lex....Lex... Lex yüz ifadesi değişmiş bir şekilde Clark’a döner. Lex: Merhaba Kal-El (gerçekten bu adam kötü olmak yakışıyor. O’ne karizma be. Selamün alayküm desene Clark ) Clark çok şaşkın C: Lex nerde? Lex: Lex öldü. C: Neden burdasın L: bir canavar gibi hapsedilmiş biriyle aynı sebepten... İntikam..... Baban Jor-el sonu gelen bir ırkı korumak için sonsuz bir Cehenneme hapsetti beni. Sonunda acımasız Haçlı seferlerinde geriye kalan onun oğluydu. (Yakışıklı oğluydu) C: ikimizin arasındaysa bu insanlar sana zarar verecek bişey yapmadılar. L: Evet ama Onları acı içinde görmek sana ızdırap verir C: bu gezegeni de yok etmene izin veremem L: başka seçeneğin yok, bana katılmaktan başka. (biri Lex’e katılsın. Taktı...Ben katılırım!: )) C: Asla katılmam L: Umarım sonsuza kadar birlikte yaşayabileceğin bir karardır bu. Zod’un etkisindeki Lex eline içi boş bir metal alır. Metal parçası gökyüzüne yükselilir ve Clark’ı içine hapseder. aysem_ 08-08-06, 12:17 5, sezon finali bölüm 22: Vessel 5 sezon/ bölüm: 511 Locked Uzay gemisini ele geçermek isteyen iki kişi Lex’in evini silahla basarlar.Lana ve Lex sığınak bir odada kilitli kalırlar.Lex, Lana’yı korurken vurulmuştur. Durumu kötüleşmeye başlar. Lana: Hay Lex! Lex! Hadi uyan Lex! (gözlerini açar) Şoktasın ayık kalmalısın yoksa ölebilirsin. Lex: tamam Lana: Hadi bişeyler anlat Lex: ne gibi? Lana Ne olursa. Sadece konuşmaya devam et. Lex: Sence saçlarım olsa daha iyi mi gürünürdüm. (ah canım ya...biz seni böyle sevdik) Lana tatlı bi şekilde gülümser Lana: Bilmem hiç düşünmemiştim. Lex: ben düşümdün, bir çok şey hakkında. Clark’ın çok güzel saçları var. Lana: evet evet güzel. Lex: biliyor mu? Lana: saçlarının güzel olduğunu mu? Lex: ne kadar şanslı olduğunu .... Sessizce bakışırlar. Lex zorlanarak konuşmaya devam eder. Lex: bir rüya görmüştüm Lana. Herşeyin ne kadar güzel olabileceği hakkında. Noel zamanıymış. Clark’la yeniden arkadaştık. Lana: kulağa hoş geliyor Lex: sen de vardın? Lana: ben mi? Lex: sen hikayenin en güzel yeriydin. lex iyice kötüleşmeye başlar Lana:Lex, Lex! Seni burdan çıkarmalıyız tamam mı? Ne istiyorlarsa söylemelisin Lex: nerde olduğunu söyleyemem Lana: ölürsen uzay gemisnin hiçbir faydası olmayacak!! Lex: söyleyemem çünkü bilmiyorum. Gemi olduğu yerden bir iki dakika sonra yok oldu. Kameralarda hiçbir şey görünmedi. Ambar bomboş kaldı. Üzgünüm Lana: ne kadar zamandır biliyordun Lex: bi kaç haftadır. Lana: Neden bana söylemedin? Konuşmakta iyice zorlanmaya başlar. Bayılmak üzeredir. Lex: çünkü ne diyeceğimi bilemedim Lana. Senin hayatın benim ki.. İkimiz meteorlardan çok etkilendik. Sebebini anlamak için o gemi... tek şansımızdı...sana kaybolduğunu söylemeden önce ....... Lex’in durumu iyice kötüleşir Lex:.......onu tekrar bulmak..... ........ (lex bayılır) Lana: Lex! Lex! Lex sakın yapma bayılma Lex lütfen..... ------------------------------/------------------------- sezon_ bölüm: FRAGİL(kırılgan ) Lex ve Lana uzay gemisiyle ilgili konuşmak için yemeğe gitmişlerdir. Yemek dönüşü Lana’nın (Lana, Chloe ile birlikte yaşıyor)odasında... Lana: Bürokrasi denizinde boğuşmak zorunda kalmamıza rağmen en azından işi balık sarmaları sonrası yaptık. Lex: Yığınların içinde çalışmayı sevdiğim söylenemez.. Lana: Yemekte bütün siparişleri akıcı bir Japonca ile vermen beni oldukça......(etkiledi de mi kız!!)..... Şey ama ahtopot beyni yeme konusunda beni uyarmalıydın. Lex: Onlar kridesti. Yapma beni kandıramazsın çok hoşuna gitti. Lana: Şeyy Bu proje üzerinde çalışırken kendimi pek rahat hissetmiyorum. Dosyaların üzerinde ‘ÇOK GİZLİ’ yazıyor. Onları bana gösterdiğin için başın belaya girebilir. Lex: Lana eğer Milton Fine dünyayı tehdit etme konusunda haklıysa hükümetin endişe etmesi gereken son kişi Lana Lang’dir. (birbirlerine iyice yaklaşırlar.. Zaten oda çok küçük kardeşim yaklaş yaklaşabildiğin kadar: ) Lex: Bu arada kuralları ihlal ettiğimi bir tek sen biliyorsun. Sanırım kaderim senin ellerinde Lana:Bana gerçekten güveniyorsun. Lex: Yüzde yüz. Umarım sende aynı şekilde hissediyorsundur. Lana: Hissediyorum. (bende aranızdaki ateş ve de barut sürtünmesini hissediyorum!) Uzun ve derin bakışırlar. O sırada süper bağlantılar uzmanı Chloe odaya dalar. Lex ve Lana’yı görünce ne diyeceğini bilemez. Chole: ıııı şey ben pardon... kalemimi kütüphanede unutmuşum!! (bula bula bu yalanı buldu gazetecii kızımız: ) Odadan çıkar. ------------------------------/------------------------- 5.sezon bölüm_fragil Lex ve Lana’yı gören Chloe Lex’le konuşmaya gider. Chloe: senin ahlaki pusulanın yanlış yönü gösterdiğini biliyordum ama Lana’nın en muhtaç anında ondan faydalanmak...işte bu alçakça... Lex: Muhabir gözlerine sis perdesi çökmeye başlamış (süper laf... yazdım bir köşeye) olmayan şeyler görüyorsun. C: O odada ikinizin arasında bütün Kansas ayaletini aydınlatmaya yetecek kadar elektrik olduğunu anlamak için elektrik idaresinde çalışmaya gerek yok L:Ciddi bir ilişki yaşayamamış biri olduğun düşünülürse ilişkileri bu kadar anlaman çok ilginç (o ne laf öyle!! dikkat et Lex kafaya her an bir vazo yiyebilirsin) C: Sence Lana duygusal fırtınalara tutunamamış olsa bile seninle ilgilenir mi sanıyorsun? (bi bilsen daha ne ilgi şefkat görecek güzel Lana’dan, hakkaten güzel kız) L: Arkadaşını korumaya çalışıyorsun, ben de olsam aynı şeyi yapardım ama endişelenme biz arkadaşız sadece. C: sonuçlarını düşünmeden herşeyi elde etmeye çalışmışsın ama emin ol arkadaşımı incitirsen sonucları ağır olacak. Sonuclar ise karşında duruyor. (ah be gülüm hala anlamadın mı Lex’e boş tehditler sökmez ..Lex’i tehdit almak çıkdırtıyor...?) Lex , Chloe’nin tehditine karşı sinirlenmiştir.vurucu, imalı, bie bakışla. L: Chloe, neden bir erkek arkadaş bulamadığını şimdi daha iyi anladım. Bu laf üzerine Chloe’nin rengi kırmızıdan mora dönerek Lois’e katılır. odadan çıkar. ------------------------------/------------------------- 5.sezon bölüm_fragil chloe’ ile konuşan Lana, Lex’le konuşmaya gelir. Burda Lex ve Lana’nın arasındaki herşey netleşmiş ve ilişkileri başlamıştır. Lana: Duruma netlik kazandırmak istedim Lex: durum zaten çok net Lana: Lex, arkadaşlığımız benim için çok önemli yanlış anlamalar yüzünden bozulmasını istemem. Lex:Lana, ikimizde aynı şeyden söz ediyoruz. Send e yanlış bir izlenim bıraktıysam özür dilerim. Lana: olmayan bişey için özür dileme. Lex: bu ilk kez başıma gelmiyor (bu konuda süper haklı. Bir pişmiş tavuk bu kadar zorlanmıştır bir de Lex) Lana: böyle bir konuşma yaptığımıza inanamıyorum.Aramızdan arkadaşlıktan öte bişey olduğunu düşünmek... (var canım milyonlarca voltluk elektrik: ) Lex: Endişelenme sözler sadece seslerin bir toplamıdır. (luthor sözlüğü sayfa 5 : ) İkimizde aynı şeyleri hissettikten sonra ... Lana: gerisi önemli değil... Sessizlik olur. Lex yavaşça Lana’ya dönüp dudaklarından usulca öper. Lana tepki vermez en azından tokatı basmadı : )) Lex: iyi misin? Lana şok olmuş gibidir ama şoku çabuk atlatıp aniden Lex’in dudaklarına yapışır. Şapur şupur yalar Lex’i. ------------------------------/------------------------ Lana: sen beni öptün Lex: ve sende dönüp beni öptün ------------------------------/------------------------ Arkadaşlar aranızda 5. sezonun 19-20-21 bölümleri (mercy-fade-oracle) bölümlerinde lex, lana ve clark arsındaki diologları yazabilecek varsa rica edeceğim. Özellikle 19. ve 20. bölümler. enderakgul 10-08-06, 16:02 3x20 de lex: Bu Naman yıldızlardan geliyormuş 10 adam gücünde ve gözlerinden ateş atabiliyormuş değil mi? clark: Bu sadece simgesel, Lex. lex: Biliyorum. lex: Ama bir insan o kadar şeyi yapabiliyorsa korkunç bir düşman olur.Dünyayı fethedebilir. lex: Kimsenin onu kontrol edemediği bir zorba olur. lex: Yani düşünüyordum da onunla savaşacak biri gerçekten cesur olmalı. lex: Clark bu hikayenin asıl kahramanının Sageeth olabileceği hiç aklına geldi mi? mrcedm 17-08-06, 10:41 en sevdiklerim birbiri ile hiç beraber olamayan hep aralarında sorun çıkan lana ve clark in bölümlerin sonlarındaki birbirlerine lafı koyup gitmeleri :) birde bi bölümde chole ve lanaya clark in çünkü henüz ikiniz ilede çıkmadı diyerek lafı bitirip arkasını dönüp gitmesi clark in sırtı lana ve chole ye dönük yüzündeki tebessüm de iyi idi enderakgul 04-09-06, 18:21 lois lane den ileriye dönük bir mesaj "Dünyayı isteyen bir sürü insan tanıdım. Onu gerçekten kurtarmak isteyen biriyle tanışmamıştım. Bir daha nasıl öyle biriyle tanışacağım?" lexluthor 05-10-06, 23:25 smalville'de süper bir bölüm vardir lex luthor ile ilgili, lana lang anlatir: "birgün canimiz sıkılmıştı ve lex luhtor'un kazancını hesaplamıştık... adam saniyede 150$ kazanıyordu... yani, yerde buldugu bir yüz dolari alsa elli dolar zarar ederdi..." clana 06-10-06, 21:16 daha önce verili mi bilmiyorum ama 5.sezon 1-2.bölümlerin repliklerini verirseniz sevinirim-çünkü altyazıları indiremiyorum. sudem 30-10-06, 20:05 3.08 Shattered Lionel: Merhaba Clark. Bayan Sullivan değil mi? Chole: Evet. Jonathan: Clark, Bay Luthor'un seninle konuşmak istediği bir şey var. Korkarım bu ciddi. Lionel: Lex'i gördün mü Clark? Clark: Birkaç gündür hayır. Lionel: Lex kayıp. Onu bulmam gerekiyor. Clark: Bay Luthor, Lex'i çok iyi tanırım. Nerede olduğunu bilmenizi isteseydi, size söylerdi. Lionel: Lex cidden hasta. Yardıma ihtiyacı var. Clark: Hasta derken ne demek istediniz? Lionel: Psikolojik bir parçalanma oldu. Lex psikolojik olarak dağıldı. Clark: Bu doğru olamaz. Lionel: O adadayken oldu. Üstesinden gelir sandım ama kötüleşti. Paranoyak hayaller görüyor. Sesler duyuyor.Olmayan şeyler görüyor. Oğlumu geri istiyorum. Eskiden olduğu gibi onu geri istiyorum. Ondan haber alırsan Clark, bana yardım etmelisin. İhtiyacı olan bakımı ona vermeliyiz. ______________________________________________ Clark: Lex aşağıda ne arıyorsun? Lex: Bebeğe bakmam lazımdı. Ağlıyordu. Babam onu uyandırdı. Clark: Bebek mi? Ne bebeği? Lex: Küçük kardeşim Julian. Clark: Lex-- Lex: Uyuyor. __________________________________________________ ____ Jonathan: Yani bebek Lex'in hayal ürünü öyle mi? Clark: Julian adında küçük bir kardeşi vardı. Lex daha çocukken, bebek ölmüş. Martha: Lex için çok sarsıcı olmalı. Clark: Herneyse Chloe şimdi onunla ve gayet iyi görünüyor. Anlamıyorum. Bir saniye kolunda bir bebek tuttuğunu sanıyor ve sonra, tamamen mantıklı davranıyor. Jonathan: Onu bize söylemeden nasıl ahırda saklarsın anlayamıyorum. Clark: Baba korkmuştu. Lionel'ın onu öldürmeye çalıştığını düşünüyor. Morgan Edge'in hala hayatta olduğunu söyledi. Jonathan: Morgan Edge mi? Clark: O da karışmış. Jonathan: Morgan Edge yeteneklerini biliyor. Kriptonitin seni öldürebileceğini de biliyor. Bunu bize nasıl söylemezsin? Clark: Dahası da var. Jonathan: Dahası mı? Clark: Dedi ki Morgan Edge yüz değiştirme ameliyatı geçirmiş. Buraya gelse bile kim olduğunu bilemeyeceğiz. Jonathan: Yani Morgan Edge hala hayatta ve yüz ameliyatı geçirdi. Clark, sence bu da Lex'in hayal ürünü değil mi? Hadi ama. Lex'i bu durumda görmen senin için ne kadar zor biliyorum ama onun psikolojik yardıma ihtiyacı var. Lex: İnsanları tanıdığını sanıyorsun ve bunun yanıltıcı olduğunu görüyorsun. Martha: Lex, sadece senin için en iyisini istediğimizi biliyorsun. Lex: Bıktırıcı annelik duruşunuzu kendi oğlunuza saklayın Bayan Kent. Konuştuğunuzu duydum. Küçük Kent güzel seçilmiş bir grupsun değil mi? Ve çok gizli. Beni tımarhaneye sokmak için komplo kuruyorsunuz. Chole: Onu durdurmaya çalıştım.Üzgünüm. Lex: Şimdi hepiniz mi beni izliyorsunuz? Clark: Lex, nereye gidiyorsun? Lex: Morgan Edge'i bulup deli olmadığımı kanıtlamaya. Ya benimlesin ya da bana karşısın, Clark. Şimdi seç. sudem 30-10-06, 20:30 3.08 Shattered Lana: Merhaba? Burada mısın? Clark: Afedersin. Seni korkutmak istemedim. Lana: Mesajını aldım. Yemeği getirdim. Şimdi gecenin bir yarısı burada ne arıyorum söyle bana. Lex. Sorun ne? Lana: İlaç verilmiş olması muhtemel. İnsanlar onun peşinde. Onu çiftliğe götüremezdim ve burayı bildiğini biliyordum. Lana: Bunu neden bana söylemedin? Clark: Çünkü eğer Lex haklıysa, işe karışan herkes tehlikede. Seni o duruma düşürmemek için kendime söz verdim. Lana: Tam olarak neye karıştık biz? Clark: Keşke bilsem.Onunla kalmanı istiyorum. Lana: Sen nereye gidiyorsun? Chloe'ye gidip ona ilaç verildiğinin kanıtını almam gerekiyor. Buraya gelemez çünkü onun izlendiğini düşünüyoruz. Lex: Endişelenme Lana.Her şeyi anlatacağım. Clark: Dikkatli ol. O kendinde değil. Lana: Git. __________________________________________________ ______ Lionel: Lex. Buraya nasıl girdin Lex? Lex: İnsanlar senin çılgın olduğunu düşünüyorsa ve kafalarına tüfek doğrultmuşsan söylediklerini yapıyorlar. Lionel: Silahını yere koy tamam mı? Oturup konuşalım. Lex: Tabii baba. Baba-oğul güzelce sohbet edelim. Lionel: Tamamdır, otur. Lex: Sen ve Morgan Edge'in büyükbabamları öldürtmeniz ve dünyaya benim deli olduğumu düşünmeleri için bana ilaç vermeniz hakkında. Neden Oprah'daki her şeyi yapmıyoruz? Ulusal televizyonda sıradan ailelerin yaptığı gibi bütün sırlarımızı dökelim. Lionel: Peki, kızgınlığının nedenini anlıyorum.Aynı şeyi ben de buldum. Ailemin apartmanının sahibi olan mafya babası sigorta parası için Edge'i binayı patlatması için tuttu. Lex: Aynı senin planladığın gibi. Lionel: Hayır. Lex,hayır. Lex, hayır,onlar ailemdi. Bana ne kadar kötü davransalar da onları asla incitmezdim. Derinlerde bir yerde beni incitmek istemediğini biliyorum. Lex: Beni hayal kırıklığına uğratan ne biliyor musun? Lionel:Tamam, söyle bana. Lex: Beni öldürmesi için profesyoneller tutmuşsun. Bana hep öğrettiğin şey ise, eğer bir şeyin yapılmasını istiyorsan kendin yapmalısın. Lionel: Lex, bundan sorumlu olan kişi Morgan Edge. Nerede olduğunu biliyorum. İnan bana adalet sağlayabiliriz. Lex. Lex! Dinle beni. Lex: Bebeği uyandıracaksın. Lionel: Julian mı? Yine Julian'ı mı görüyorsun? Lex: Ağlayınca dayanamıyorum biliyorsun baba. Lionel: Julian burada değil Lex. O öldü. Lex: Hayır! Lionel: Hayır, Lex. Bebeğin ölümü için kendini suçlayamazsın Lex. Lex: Kes sesini! Lionel: Onu incitmek istemediğini biliyorum. Lex: Kes sesini! Lionel: Lex, o bir kazaydı, Lex. Lex: Morgan Edge nerede söyle bana şimdi! Lionel: Peki, peki.Dikkatli olmalısın.Lex, lütfen. Dikkatli ol. Lütfen Lex. Başka bir çocuğu daha kaybetmeye dayanamam. __________________________________________________ ______ Lana: Hey. Lex nasıl? Clark: Lex pek iyi değil. Lana: Üzgünüm. Ona ne kadar çok yardım etmek istediğini biliyorum. Clark: Doktorlar daha iyiye gittiğini söylüyorlar. Lana: Neredeyse ölüyordum Clark. Clark: Biliyorum. Lana: Hep senin paranoyak olduğunu sanırdım. Clark: Hangi konuda? Lana: Senin etrafında olmanın tehlikeli olduğu konusunda. Ama doğru. Clark: Lana-- Lana: Sorun değil Clark.Biliyorum. Sadece beni gözetliyordun. Ama haklıydın sanırım senden uzak durmalıyım. __________________________________________________ __ Lionel: Dr. Foster. Dr. Foster: İyi geceler Bay Luthor. Lionel: Neden bu enstitüler hep amonyak kokar? Lex nasıl? Dr. Foster: Buradayken ilaçlarınıdaha sıkı kontrol edebilirim. Bu tedaviyi bitirdikten sonra, hiç kısa-dönem hafızası kalmayacak. Tam olarak istediğiniz bu değil miydi? Lionel: Bir saniye bile inanma, doktor istediğim bu olsun. Oğlumu hayatın kendisinden daha çok seviyorum. Ama bana bir seçenek bırakmıyor. leon53 01-12-06, 23:28 02x11 - Visage lana:Sanki...yakınlaştığım her insan beni terk ediyor. clark:Bu doğru değil lana:Evet, öyle Ailem, Nell...şimdi de Whitney. İyi bir dost olmadığımı biliyorum. clark: Harika bir dost oldun lana: Hayır, sana inanmadım... ...seni suçladım, ama sen hâlâ burada beni koruyorsun. Sırların olması umurumda değil Clark. Hayatımdaki iyi ve sabit tek şey sensin... ...ve seni de kaybetmek istemiyorum. clark: Hiç bir yere gitmiyorum. tatmin eden diyaloglardandı ve arka fondaki müzikle beraber tabi leon53 01-12-06, 23:54 02x05 - Nocturne lana:Başından beri sana dürüst olmadığım için üzgünüm clark: Sorun değil lana: Byron bana saldırdığında çok korktum. İlk düşündüğüm kişi sendin. clark: Gerçekten mi? lana: Eğer Clark burada olsaydı, neyapılacağını bilirdi diye düşündüm. Onu kurtarabileceğimi sandım. Her şeyi daha da beter ettim. clark Bir dostuna yardım etmeye çalışıyordun, bunda bir hata yok. lana Umarım Byron iyileşir. clark Şey olması seni rahatsız etmiyor mu? lana -Farklı olması mı? -Eğer birini gerçekten seviyorsan,onları olduğu gibi kabul edersin. -Ama onlar paylaşmaya hazır olmadan, bunu yapamazsın. clark -Bence Byron gibi insanlar... - O kişiliğinin bir kısmı gizliyor ki insanlar ondan korkmasın. lana -Eğer biriyle yakınlaşmak istiyorsan bu riski göze almalısın. clarck -Ya bu risk çok büyükse? lana - O zaman, son derece mükemmel olabilecek bir şeyi kaçırabilirsin. leon53 02-12-06, 00:07 02x02 - Heat clark: -Whitney'nin kaseti nasıl gidiyor? lana : -Gerçek duygularımı söyleyeceğim. clark: -Cesur gibi davranacaktın hani? lana : -İkimiz için de adil olmazdı. Duygularım konusunda dürüst olmadım. - Onu inciteceğini biliyorum, ve zamanlamam çok kötü... -...ama sır ve yalan üzerine kurulu bir ilişki yok olmaya mahkumdur. -(imalı bakış) Sence de öyle değil mi Clark? clark: -(anladım imanı tavrı hafif emrah bakışı :) )Kesinlikle. sudem 07-01-07, 21:48 3.17 Legacy Bölümden Replikler Clark: Telefon için sağ ol. Lana: Clark, neler oluyor? Clark: Babam ortadan kayboldu. Yemleri indirmenin ortasında kamyonetine atladı ve gitti. Affedersin Lana. Bu....Daha önce böyle bir şey yapmamıştı. Lana: Ne var biliyor musun? Her şey yoluna girecek. Clark: Yükümü sana yıkmak istemezdim. Lana: Hayır sen.... Bana açıldığın için asla özür dileme. Clark: Lana? Lana: Bunun senin için stresli bir dönem olduğunu biliyorum. Clark: Hayır. Bunun sebebi bu değil. Lana, babam gibi geriye bakıp hayatımın nasıl olabileceğini merak etmek istemiyorum. Lana: Clark. Bunu daha önce denedik. Clark: Kurtulamayacağın hiçbir şey olmadığını söylemiştin. Lana: Hayır ben bizden bahsetmiyordum. Bak şimdi babanı düşün tamam mı? Sana ihtiyacı olan o. Clark: Evet. _________________________________________________ Lex: Talon'un faturalarını ödemek ayın en önemli şeyi olmadığını biliyorum ama sanırım başka bir şeyler oluyor. Lana: Hayır. hayır her şey yolunda. Lex: Lana, benimle her konuda konuşabilirsin biliyorsun. Lana: Birinin değişebileceğine inanmak isterim ama inancımı kaybetmek üzereyim. Lex: Clark'tan mı bahsediyoruz? Lana: Talon'a gelmişti... ve beni öptü. Lex: Seni öptü mü? İstediğin bu değil miydi? Lana: Tanrım, ben...Bilmiyorum. Lex: Bak. Romantizm bölümünden biraz bıkkınım. İlişkiler hakkında tek bildiğim şey sonunda birinin incindiğidir. Lana: Yani sence Clark'a bu konuda güvenemez miyim? Lex: Bunun güvenle alakası olduğunu sanmıyorum. Alman şair Rilke'nin dediği gibi: Bir kişi onunla yaptığın son konuşmadaki gibi değildir. Bütün ilişki sırasında nasıllarsa öyledirler. _______________________________________________ Lana: Selam. Şu an başında bir sürü şey var biliyorum. Ama her şeyi garip bir biçimde bıraktık. Clark: Davranışlarımı anlamanın güç olduğunun farkındayım ama Lana, sana karşı olan hislerim hiç değişmedi. Lana: Bir parçam bunu hep biliyordu. Ama Lex'in dediği gibi bir insan o andasöylediği gibi biri değil. Onlar ilişki boyunca... Clark: Lex mi?Bununla ne ilgisi var onun? Lana: Ona güveniyorum. Öğüdüne güveniyorum. Bizim için sadece en iyisini istiyor. Clark: Lana, ne kadar zamandır burada durup istediğimizi almaktan kaçındık? Lana: Çünkü ne zaman yakınlaşmama izin versen gittiğin zaman daha çok incitiyorsun beni. Kuralları sürekli değiştiremezsin. Clark: Üzgünüm. Seni incitmeyi istememiştim. Ama söz veriyorum bu sefer gitmiyorum. Lana: Belki ben gidiyorum. Babanın geçmişe bakıp bir şeyler kaçırdığını hissettiğini söylemiştin ya? Clark, sana ve belki bir gün tekrar olacağımıza o kadar odaklanmışım ki belki ben de bir kaç fırsatı kaçırıyorum. Clark: Başka insanlarla çıkmak gibi mi? Lana: Hayır, hayır her şeyi. Onu bulana kadar bunu sürdüremem. İkimiz için de adil olmaz. sudem 23-01-07, 13:43 3.18 Truth Clark: Pete büyük ekranı sağladığına göre, ben de akşam yemeği veriyorum. Chloe: Ne? Clark Kent mutfakta mı? Menüde ne var? Pete: Clark Metropolis'e koşup stadyumdan Shark Dogs alacak. Chloe: Ne? Bekle bekle, bekle. Yani Clark altı saat araba kullanıp birkaç sosisli almaya mı gidecek diyorsun? Pete: Clark ses hızının üstünde giderken, 10 dakika içinde gidip dönebilir. Clark: Şaka ediyor.Hadi Pete, sınıfa gidelim. Bu da neydi? Pete: Birden oldu. Söylemek istememiştim. Gerçeği söylemek için bir dürtü hissettim. Clark: Bir dahaki sefere açılmak için bir dürtü hissedersen hissetme. ________________________________________ Chloe: Clark Kent'in gizemini bile çözebilirim. Benden ne saklıyorsun? Clark: Bunu sorduğuna inanamıyorum. Chloe: Ve cevap vermedin. Başka herkes verirdi. Neden bu kadar korkuyorsun Clark? O zırhın ardına geçip sonunda sırrını çözerim diye mi? Clark. Son kontrol ettiğimde bu alan yasak bölgeydi. _______________________________________________ Chloe: Ben mi yaptım yoksa öğle yemeği kalabalığını mı kovdun? Lana: Evet sendin. "Meşale"yi dedikodu köşesine çevirdiğinden beri kimse etrafında olmaya dayanamıyor. Chloe: En azından sen hâlâ benle konuşuyorsun değil mi? Lana: Şimdilik. Chloe: Tamam. Bu ne hakkındaydı? Lana: Paris Sanat Okulu'na başvurdum. Tam zamanlı lise programları var ve eğer kabul edilirsem, bu yaz başlıyorum. Chloe: Vay. Sanırım bağdan kurtuldun. Buna ne zaman karar verdin? Lana: Bir süredir düşünüyordum. Herkesin ailesi var, ben nereye aidim hiç bilemiyorum. Chloe: Ama ben her zaman aile olduğumuzu düşünüyordum. Lana: Hadi ama Chloe. Sen ve herkesin hakkımda ne düşündüğünüzü biliyorum. Özgür ve içine kapanığım. Buradan gitmekte sabırsızlanıyorum, insanları beni yargılamadığı bir yere. Chloe: Ben asla öyle bir şey söylemedim. Lana: Söylemen gerekmedi. Chloe: Neden bunu benimle hiç konuşmadın? Lana: Çünkü sana güvenemedim. _________________________________________ Lex: Bu oyun değil Chloe. Bana gerçeği getirebilecek tek kişi sensin. Chloe: Neden bunu kendine yapmayı sürdürüyorsun? Neden babandan uzaklaşıp gitmiyorsun? Lex: Çünkü ondan istediğim tek şeyi alamıyorum. Chloe: Ve nedir bu? Lex: Beni sevmesini istiyorum. ______________________________________ Chloe: Bugün herkes Chloe'den kaçıyor. Neden sen de? Pete: Senden uzak durmaya çalışıyorum çünkü sana gerçeği söylemek istemiyorum. Clark: Seni aradığım hikayeyi hatırladın mı? Pete: Evet, hikaye hakkında sonra konuşuruz. Chloe: Şimdi ise, sizin neden bana karşı alan savunması yaptığınızı merak ediyorum. Büyük sır nedir Pete? Pete: Sana aşığım Chloe. Seninle tanıştığım ilk günden beri bunu yapmak istiyordum. Chloe: Peki, Pete. Neden bunu daha önce söylemedin? Pete: Çünkü Clark'a karşı olan hislerini biliyordum. Bir anlamı olacağını düşünmemiştim. Chloe: Pete, bekle. Pete: Chloe, dinle. Eğer sende yanlış olan bir şeyler olduğu konusunda Clark haklıysa bence bunu halletmelisin. Lütfen. ____________________________________ Pete: Clark, seni arıyordum. Bayan Taylor'ı tutukladılar. Clark: Biliyorum. internet’te her yerdeydi. Pete: Nette olduğuna göre, Jeeves'e utançtan ölmenin ne kadar sürdüğünü sorabilir misin? Clark: Pete, Chloe'ye karşı olan hislerini neden bana hiç anlatmadın? Pete: Onunla bir şansım yoktu ki. Clark: Neden böyle söylüyorsun? Pete: Çünkü senin yanında duruyordum. Hadi ama Clark. Gölgeler ne kadar kalkarsa kalksın, sen hep ayın karanlık yüzüsün. _________________________________________ Lionel: Çok daha dikkatli olmalısın. Gelecekte,eski projelerimden birini tekrar çalıştırmak istersen tek yapman gereken sormak. Lex: Beni bilgilendirmek için çaba harcamış olsaydın, gizli saklı yapmama gerek olmazdı. Lionel: Anlamaya çalışıyorum, Lex, gerçeği öğrenmek için neden bu kadar çaresizsin tehlikeli kararsız bir ilacı tekrar kullanma gereği duydun. Lex: Sanırım gerçek senin için pek fazla bir şey ifade etmiyor. Lionel: Sabrımı taşırıyorsun, Lex. Bana karşı sürekli korumacısın. Şimdi anlat bana oğlum benden tam olarak ne istiyorsun? Lex: Gerçekten önemi yok baba. Asla alamayacağım. _____________________________________ Clark: Ama gerçeğin kötü yanı da bu. Öyle ya da böyle açığa çıkıyor. Chloe: Sanırım şimdi itiraf etme sırası bende. Beni o köprüde bulduğunda buraya geliyordum. Annenlere senin asla cevap vermeyeceğin sorular soracaktım. Bak. Üzgünüm kelimesi ilişkimizde sürekli tekrarlanan bir motif oldu ama... Clark: Hayır, Chloe....Dürüstlüğüne minnettarım sen kendinde değildin. Chloe: Keşke buna inanabilseydim. Ama merakım sürekli beni yeniyor. Belki ben böyleyimdir. Clark: Hayır. Sen gerçeği takip ediyorsun. Bunda bir yanlışlık yok. Chloe: Tabii en çok değer verdiğin insanları incitmiyorsa. Bir gün çok fazla zorlayıp üzgünüm deme şansım bile olmayacağından korkuyorum. Clark: Bugün o gün değil. sudem 23-01-07, 14:17 3.19 Memoria Lana: Umarım bölmüyorumdur. Chloe bütün hafta çiftliğe bağlı olduğunu söyledi. Clark: Evet, babamın kardiyolojisti daha fazla test için onu Metropolise gönderdi yani iki kat işim var. Lana: İyileştiğini sanıyordum. Clark: İyileşiyor ama kalbin öyle bir şeyi atlattığında yaraların öyle sihir yapılmış gibi düzelmiyor. Lana: Evet. Evet sanırım öyle ____________________________________ Lex: Lana karanlık maceramdan söz etti, değil mi? Onu korkuttuğumu anlayabiliyorum ve böyle durumlarda hep sana gelir. Clark: Sen iyi misin? Lex: Aklımı yitirmedim Clark, eğer sormak istediğin buysa. Zararsız bir uyurgezerlik yaptım, hepsi bu. Clark: Lex, balkonun ucundaymışsın, Julian'ın adını bağırıyormuşsun. Kendini öldürebilirdin. Lex: Geçen sene seni 8. yolun ortasında uyurken bulduğum zaman akıl sağlığını sorguladığımı hatırlamıyorum. Clark: Belle Reve'de yedi hafta geçiren ben değilim. Lex: Doktorlarıma göre iyileşmişim. Ama görünüşe göre temiz bir sağlık reçetesi yeterli değil Clark Kent için. Kendime bakabilirim. ____________________________________ Lionel: Çağrını alınca şok oldum. Beni neden görmek istediğini anlayamadım. Clark: Lex Summerholt Enstitüsünde tamamen deneysel prosedürler yaptırıyor. Unuttuğu hatıraları geri almaya çalışıyor. Bay Luthor, Summerholt'ı kapatabilecek gücü olan tek kişi sizsiniz. Lionel: İşimle ilgili safça görüşünden gururum okşandı ama neden bir haydut gibi davranacağımı sandın? Clark: Çünkü Lex'in unuttuğu şeyleri hatırlamasını isteyeceğinizi sanmam. Lionel: Lex'in akıl sağlığını benden başka kimse daha çok önemseyemez Clark ama o hatıraları geri kazanması bana karşı kötü değil. Clark: Büyükbabasının nasıl öldüğünü öğrense bile mi? Lionel: Bilirsin, Clark annenlerin mısırla beslemesi seni güçsüz yaptı sanırdım senin karanlık tarafını küçümsemişim. Clark: Arkadaşımı kurtarmaya çalışıyorum. Lionel: Hayır, çalışmıyorsun. Buraya Lex için endişelenmiş görünerek yardımımı istemeye geldin. Ama onun hafızasını geri kazanmasını asıl istemeyen sensin. Clark: Bu doğru değil. Lex: Sırrını biliyorum Clark. Sırrını biliyorum Clark. Lionel: Lex'in bu çok tehlikeli deneyi bırakmasını mı istiyorsun? Gerçeği söylemeni öneririm. __________________________________ Lionel: Lex? Sen iyi misin? Lex: Evet. Evet, bir şeyim yok. Büyük bir başarısızlıktan daha hasar almadan kurtulabildiğini görüyorum. Lionel: Summerholt'da olmamın tek nedeni, Lex, çünkü senin için endişeliydim. Lex: Ve Clark. Lionel: Dr. Garner'ın onu zorla orada tuttuğunu öğrenince en az senin kadar şoke oldum. Lex: Dünkü arbedede, geri aldığım bastırılmış hatırayı anlatma fırsatım olmadı. Lionel: Oh, Lex. Lex: Endişelenme baba o yedi haftayla ilgili değildi. Julian hakkındaydı. Lionel: Evet...o trajediyi yıllar önce geri bıraktık, değil mi? Lex: Onu ben öldürmedim. Lionel: Lex, davranışını mazur gösterme duyduğunu biliyorum ama ben seni gördüm, Lex. Julian'ın beşiğinin önünde gördüm seni. Geçmişte kaldı. Tarih oldu. Lex: Annem yaptı. İçeri girdim ve onu buldum. Bastırdığım hatıra buydu. Lionel: Buna cüret etme. Annenin anısını kirletmene izin vermem. Lex: Onu suçlamıyorum. Seni suçluyorum. Lionel: Neden bahsediyorsun sen? Annen Julian'ı severdi. O asla kendi öz çocuğunu öldürebilecek kapasitede değildi. Onu çok severdi. Lex: O kadar çok seviyordu ki; onu senin eline bırakamadı. Lionel: Tamam Lex o zaman neden kardeşinin ölümünün üzerine aldın? Lex: Çünkü senin tek kalan varisindim. Bana bir şey olmasına asla izin vermeyeceğini biliyordum. Ama annem kıyıma giden koyun gibi olurdu. Lionel: Ben... Eğer bilseydim... Görebilseydim bunu... Lex: Ne? Lionel: İkimiz arasında her şey çok farklı olurdu. Lex: Evet baba. Beni gerçekten sevebilirdin. Lionel: Hayır. Hayır. Ben... __________________________________________ Martha: Summerholt'da olanlar hakkında pek bir şey söylemedin. Clark: Endişelenme Anne, sırrım hâlâ güvende. Martha: Peki... Konuşmak istersen evdeyim. Clark: Lara... biyolojik annemin gerçek adı. Martha: Bunu nerden biliyorsun? Clark: Tankın içindeyken ilk hatıramı gördüm. Beni gemiye koyuyordu. Onun tek korkusu beni kimsenin sevmeyeceğiydi. Martha: Oğlumu bir cankurtarana bindirip onu yıldızların ötesine göndermenin vereceği ıstırabı hayal dahi edemem. Clark: Jor-El yüzünden, biyolojik ailemin canavar olduğunu sandım hep, ama o değildi. Onu öylece unuttuğuma inanamıyorum. Martha: Unutmadın Clark. İlk sözcüğün Lara idi. Baban ve ben ne anlama geldiğini bilememiştik. Şimdi biliyoruz. Clark: Keşke seninle tanışabilseydi. Ne kadar harika bir annem olduğunu görürdü. Martha: Biliyor zaten Clark. Bir annenin sevgisi asla ölmez. zea 07-03-07, 12:22 Sezon 4 Bölüm 17 - Bölüm ismi Onyx ( lex in black kriptona maruz kaldıgı bölüm) Lionel : Lex. Neler oluyor?|Ne yapıyorsun? Lex : Anı yakalıyorum baba. ( bu sırada kılıccılık oynar ) Lex : Aynı bana öğrettiğin gibi. Lex : Yarın aynı saat? ( kızın kıcına bi saplak atar ve babasına donup sırıtır) Lex : Bu kez derdin ne, moruk? (babasının hayal kırıklıgına ugramıs ifadesini görünce somurtur) Lionel : Yardım yemeğini LuthorCorp Plaza'da vermeyi sen teklif ettin. Lex : Sonra da hepsini iptal ettin? Bunu neden yaptın? Lex : (işte en sevdiim sözü ses tonu konusmanın sonunda babasının sesine benziyerek sonlanır) Çünkü kendilerine yardım etmeyi reddedenlere yardım etmek... ..zaman ve para kaybıdır oğlum. işte bence en bomba baba ogul dialogu budur lexin söyleyiş tarzı vurgulaması acayip hosuma gitti sudem 28-05-07, 13:34 4.15 Sacred Lionel: Çin nasıldı? Lex: Sürpriz dolu. Lionel: Ne oldu? Lex: Tabancayla dövülmek pek eğlenceli sayılmasa da eski babama kavuştuğuma sevindiğim itiraf etmeliyim. Lionel: Hayır, Çin'de başına gelenlerle benim hiç ilgim yok oğlum. Taşları aramayı bıraktım. Lex: Yapma baba. Haritamın kopyasını çalıp Lana ve Jason'a verdin. Onları kullandın. Lionel: Hayır Lex. Onları kullanan sendin. O tasları bulursan çok daha beter olacak. Tüm cevapları bulma arzun çok şiddetli oğlum. Ama o taşları arayışın senin Babil Kulen haline gelmesin. Lex: Tanrıya yaklaşmaya çalışmıyorum baba. Önüme koyduğu bulmacaları|çözmeye çalışıyorum. Lionel: Ya yanıtların bize verilmemesinin bir nedeni varsa? Lex: Bize meydan okumak için mi? Ya da kibirimizi kırmak. Lionel: Bilgi, yanıtları bulmaktan gelir, evet ama yanıtların anlamını anlamak bilgeliği getirir. Farkı anlamayan insanlar|dünyanın en büyük bazı uygarlıklarının yıkımına|sebep oldu. Lex: Taşları aramayı o yüzden mi bıraktın? Korktuğun için mi? Lionel: Bıraktım, çünkü anladım ki|üc tası bulsam bile gerçekten aradığım şeyi bulamayacağım. sweetrock 26-06-07, 01:27 chloe: hafızasını kaybetti lois: yine mi?.. chloe: ne demek "yine mi?"? lois (clark'a): neyse..en azından bu sefer çıplak değilsin... bunun gbi bi konuşma geçiodu en son :happy0064 :img-hyste :happy0064 :img-hyste sudem 11-11-07, 20:35 5.07 Splinter Clark, Lana'nın odasından çıkarken. Clark: Gitmeliyim. Babam muhtemelen o parçaları bekliyordur. Chloe: Selam...Ve güle güle. Deoderantım mı çok kötü? Neden kaçmaya bu kadar hevesliydi? Lana: Hiç bilmiyorum. Sanırım Clark jeolojiyi pek sevmiyor. __________________________________________________ Clark ile Chloe ile Daily Planet'te Clark: Lionel Luthor'dan neden mesaj alıyorsun? Chloe: E-postalarımı mı okudun? Clark: Sadece soruma cevap ver. Chloe: Daily Planet'taki işim birçok insanla konuşmamı gerektiriyor, Lionel Luthor gibi cüceler de buna dahil. Clark: Ona benim hakkımda ne anlattın? Chloe: Neden bahsediyorsun? Ona hiçbir şey anlatmadım. Clark: Smallville'de sırrımı bilen üç insan var, ...Annem, babam..ve sen. Chloe: Lionel'a sırrını benim söylediğimi mi sanıyorsun? Clark, bunu asla ama asla yapmam. Clark: Sana güvendiğime inanamıyorum. Chloe: Clark, hiçbir şey söylemedim. __________________________________________________ ___ Lionel ve Jonathan ahırda. (Clark onları izlerken) Lionel: ''Çalışkan Amerikalı Çiftçi''. Kampanya posterini şimdiden görebiliyorum. Jonathan: Televizyon gösterisi olmayacak, malesef para durumlarını düşünürsek. Bak. Eyalet senatörlüğüne aday olmayı düşündüğümü nerden bildiğini bilmiyorum, buraya beni zorla yarıştan çıkartmak için geldinse... Lionel: Hayır, tam aksine, desteğimi önermek için burdayım. Bu seçimi kazanmak için çok fazla paraya ve nufüza ihtiyacın olacak. Senin, nasıl söylesek ayrıcalıklı bir rakibin var. Jonathan: Beni senato için desteklemek istiyorsun yani oğluna karşı. Bunu neden yapmak isteyesin? Lionel: Lex olağanüstü bir genç adam. Güç için hep olağanüstü bir iştahı vardır. Ama politik arenaya olan ilk akınında başarılı olursa, çok kötü bir tat geliştirip bütün dünyayı yutmak isteyeceğinden korkuyorum. Jonathan: Sanırım elma ağaçtan uzağa düşmemiş. Lionel: Bana güvenmediğini biliyorum, Jonathan. Buna bir sebebin yok Ama desteğimi kabul etmeni istiyorum. (Clark'ın paranoyası) Clark hakkındakileri biliyorum. Chloe Sullivan bana istediğim bütün bilgileri verdi. Onun gerçek kimliği, var olan güçleri ve kullanmasını. Kriptonite karşı hassas. Desteğimi kabul et, sana senatoda bir koltuğu sana garanti edeyim. Jonathan: Kabul etmezsem ne olacak? Lionel: Clark hakkındaki gerçekler her durumda da açığa çıkacak. Tek fark testleri yaptığımızda nasıl muamele göreceği. Ayrıcalıklı bir misafir de olabilir veya bir kobay gibi bağlanabilir. Senin seçimin. __________________________________________________ _____ Clark ahırdaki konuşmayı duyduktan son eve gider. Martha: Selam, Clark.Baban seni arıyordu. Clark: Onu ambarda Lionel Luthor ile birlikte gördüm. Martha: Lionel mı? Jonathan: İşte burdasın Clark, Neden bana traktörle yardım etmiyorsun? Clark: Nerede? Jonathan: Ambarın orda... Clark, Jonathan'a saldırır. Clark: Nerede o? Jonathan: Hey! Clark! Martha: Ne yapıyorsun, Clark? Clark: Gördün mü? Bunu Lionel Luthor'dan aldı. Beni laboratuara koyması için ona yardım ediyor! Martha: Ne? Jonathan: Clark, Lionel kampanya hakkında konuşmak için uğradı. Bana Lex'in bonolarını getirdi ki; neye karşı olduğumu bileyim. Clark: Peki ya para? Jonathan: Ne parası? Clark: Bu para! Bunu bana neden yapıyorsun baba? Neden yapıyorsun? Martha: Hey! Clark, kes şunu! Jonathan: Martha! Hey! Clark: Başka yalan yok. Bana gerçeği söyle. Anlat bana! Jonathan: Gerçek mi istiyorsun? Sen gerçekten oğlum değilsin. Mısır tarlasında bulduğum ''şey''sin sadece. sudem 11-11-07, 20:36 5.07 Splinter Clark okulda bir odaya girdiğinde Clark: Kim var orada? Bu nedir?! Clark Kent hakkındaki soruşturma şaşırtıcı bir bilgiyi açığa vurdu. Clark Kent bu dünyadan değil. O bir uzaylı. Uzak bir galaksiden gelen davetsiz bir misafir İstilanın ilk öncüsü. Clark: Hayır! Hayır! Ben öyle değilim! Ama onun zayıflığını biliyorum. Başka gezegenden gelen bu garip ziyaretçiyi nasıl durduracağımı biliyorum. Lex: Seni öldürebilecek tek kişiyim, Clark. __________________________________________________ _______ Lana malikanede Lana: Böyle bir şey yapacağını bilmeliydim. Bizi birlikte görmeye dayanamıyorsun, değil mi? Lex: Sanırım burada, "Lana, sen neden bahsediyorsun?" demeliyim. Lana: Nasıl bilmiyorum, ama bana bunu gönderdiğinde ne olacağını biliyordun. Lex: Yemin ederim, bu çeşit bir meteor taşını ilk kez görüyorum. Lana: Başka yalanların için vaktim yok, Lex. Clark'a ne yaptın? Lex: Bugün seninle dünyanın en önemli sırrını paylaştım. Sana yalan söyleyerek ne kazanabilirim şimdi? Lana: Bunu bana sen göndermediysen kim gönderdi? Lex: Dürüstçesi hiç bilmiyorum. Şimdi bunu Clark'a birşey yaptığını söyledin. Ne oldu? Lana: Chloe onu hastalandırdığını düşünüyor. Paranoyakça davranıyor, sanki herkes ona karşı cephe almışlar gibi. Lex, onu gördüğümdeki durumu... Lex: Dinle beni. Bunu Luthorcorp'a götüreceğiz ve en iyi adamlarıma bir tedavi üzerinde çalıştırtacağım. Clark'a her ne oluyorsa, ona yardım edecek bir yol bulacağıma söz veriyorum. Lana: Teşekkürler. Lex: Artık benim ortağımsın. En azından bunu yapayım. Lana: Sana güvenmediğim için özür dilerim, Lex. Ben... Farklılıklarımız olduğunu biliyorum, ama bana hep yardım ettin. Lex: Ve hep edeceğim. (Clark halisünasyon gördüğü için Lex ile Lana öpüşür.) __________________________________________________ ____ Malikade Lex: Arayabildiğiniz kadar insanı arayın. Her 30 dakikada bir rapor istiyorum. Güvenlik ekibim Chloe ve Kentlerle birlikte çalışıyor. Lana: Ona zarar vermeyecekler değil mi? Lex: Eğer öyle bir şey olursa, Sibirya'ya transfer olur onu yapan. ____________________________________________ Lex: Birçok insan seni arıyor, Clark. Clark: Aradıklarını biliyorum. Lex: Beni dikkatle dinlemeni istiyorum. Sana bir şey oldu. Clark: Evet. Her şey açığa çıktı. Lex: Clark, sen çok hastasın. Seni laboratuara götürmeliyiz. Clark: Laboratuara gitmeliyiz. Laboratuara gitmeliyiz ki üzerimde deney yapabilesin. Biliyor musun, Lex, her şey bir anlam kazandı artık. Benimle ilgili saplantın var sanıyordum. Ama benimle ilgisi bile yoktu değil mi? Lana yüzündendi. Her zaman Lana oldu. Lex: Clark. Clark: Bana yaptığın bunca şey... Bütün araştırma, bütün testler, tüm yalanlar... Beni yolundan çekip onunla olabilmen içindi. Lex: Söylediklerini bir dinlesene Clark. Bu sen değilsin. Clark: Ne yaptığını bilmiyorum. Sana aşık olduğuna inanması için ne çeşit bir oyun yaptığından emin değilim. Ama bunu yanına bırakmayacağım. Lex: Durman gerekiyor. Seni incitmek istemiyorum. Clark: Ama ben seni incitmek istiyorum. |