Tüm Versiyonu Göster : Harry Potter/Ateş Kadehi

Sayfalar : [1] 2 3

MasalTeam
06-02-06, 13:21
Harry Potter ile ilgili yazilariniza buradan devam edebilirsiniz.

Saygilarimla ;

Dizifilm.com Moderatörü

MasalTeam

sbuffy
06-02-06, 13:54
Susie Shinner-genç lily
http://harrypotterfanzone.com/gallery/albums/userpics/normal_shinner.jpg

secret
06-02-06, 13:58
Vayyyy genc Lilly supermis ya sbuffy canim cok saol digerlerinin de resmi var mi Sirius,Lupin,Snape???

sudem
06-02-06, 17:04
lilyi oynacak karakter çok ttalı ama daha önceden çıkan bayan da güzeldi..
ben michelle gibi düşünüyorum.draco ne iyi ne de kötü olsun..öyle dursun..çünkü ondan ne köy ne de kasaba olur...sonuçta ona verilen görevi korktuğu için yapamadı istemediği için değil...bu savaşta cesur olanlar gerekli bize... :icon_ange
sbuffy listeği yazmışsın ama alan rickmanın adı yok :icon_cry:

sbuffy
06-02-06, 17:35
sudem mcgonnagal,dumledore ve hagridi oynayan oyuncuların da isimleri yoktu.bence bilerek böyle yapıp herkesi heyecanlandırıyorlar bu dört oyuncuda çok önemli ve oynamayacaklarını hagrid hariç sanmıyorum.
secret genç sirius,lupin ve snapei oynayacak oyuncuların kim olduğuyla ilgili bir haber yok
michelle gibi düşünüyorum.bencede malfoyu sonunda kahraman gibi göstermeleri hatta harryi öldürüp malfoyu yaşatmaları kadar kötü bir son olamaz.umarım rowling böyle bir final yazmaz.

nes_rial
06-02-06, 17:40
Bence voldi draconun ailesine bir kötülük yapabilir ya da onu istemediği işlere zorlayabilir..o da voldiyi öldürmeye çalışır o zaman,ama harryle dost olmazlar ki olmasın zaten..sadece voldiye karşı savaşsınla ..bu arada lilly çok tatlı bence:img-kiss:

haprenses
06-02-06, 17:55
lilly cok sekermis gercektende saol sbuffy :)

hawin77
06-02-06, 17:57
ck sabırsızım bılıorm ama su 7.kıtap bı an once cıksa RAB ıda sonunda ne olcagınıda herseyı ck mrk edıorm yaf....catlıcam artık walla...bn hep 4.yu mrk edıodm fılm olrk cnku woldi canlanıo fln ya,hermıone de gıttıkce ck seker oluoo:Dhepsı tatlılasıo...malfoy bnce kesınlıkle zorunda kaldı ama 6.kıtapta okulun basında hawa atmasını bılıodu bna gorew werıldıdıee ndn snra tırsaklık yaptı...gitsn harry den fln cesaret ogrensın ogrenecegıı ck sey war, insanlıgı ogrenmesı gerekıo,snape de ole...ya dumbi nin öldügünü hala yedıremıorm kendıme yane harry artık kım tarafından koruncak kımle paylascak bişe oldumu aılesı hepsı yok oldu,waftız babası bıle bu woldi yettı ama artık...amacı harry i sawunmasız bırakmak bellı ama onu kotu yerden wuruoo,woldi acımasız oluo olabılır ama harrynın duyguları war we uzuluoo bu onu yıkıo...belkıde woldiye karsı dha acımasız yapıo..ona olan nefretı buyudukce ona karsı gucu artıo...

nes_rial
06-02-06, 18:32
2005 yılının en iyi filmlerinin ödüllendirildiği Oscar gecesi için adaylar açıklandı. Dördüncü Harry Potter filmi olan Harry Potter ve Ateş Kadehi sadece bir dalda aday gösterildi. O da Stuart Craig (sanat yönetmeni) ve Stephenie McMillan (set dekoratörü)' ın yönetiminde "En İyi Sanat Yönetmeni" dalında. 78. Academy Ödüllerinde kazananlar 5 Mart' ta açıklanacak.
sihirbaslasın.net

-------

J.K. Rowling kendi sitesinde bugün muggle aşığı Arthur Weasley'nin doğum günü olduğunu açıkladı. Mutlu Yıllar Bay Weasley.
harrypottercafe

secret
06-02-06, 18:43
Malfoy konusunda sizinle ayni dusuncedeyim ama eger Voldemort ailesini oldurmeyecek olsaydi bu isi yapmazdi,Dumb.'un da soyledigi gibi eger onu oldurecek olsaydi odaya girdiginde oldururdu iyi tarafata olsa bile yine kotu olacaktir bence,Slytherinlilerden baskasini sevmiyordu yine sevmez ve sevilmez

secret
06-02-06, 19:00
Harry Potter’ yazarından öksüzlere yardım 03.02.2006

Haberi yazan : Gokhan K

Harry Potter kitap serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling, Romanya’da kimsesiz çocukların yardımına koştu.BÜKREŞ - Romanya’ya 24 saatlik bir ziyaret için gelen ünlü yazar, Başbakan Calin Tariceanu ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kimsesiz çocuklara yardım çabalarına katkıda bulunmak için sabırsızlandığını söyledi.Rumen Hükümet Binası’nda klasik müzik parçaları çalan 10 kadar kimsesiz çocukla bir araya gelen 3 çocuk annesi Rowling, “Her çocuğun güven ve sevgi ortamında yaşama hakkı vardır” dedi. Romanya’da yıkılan Nikolay Çavuşesku rejimi sonrasındaki yüzbini aşkın kimsesiz çocuk sokakta kalmıştı.Ülkede bugün sayıları 80 bin kadar olan kimsesiz çocuğun 50 bini koruyucu ailelerce, 30 bin kadarı da devlete ait çocuk kurumlarında bakılıyor.

Okulu açılıyor! 03.02.2006

Haberi yazan : aryasu

Hepimizin tutkunu olup, tekrar tekrar okuduğumuz kitaplarıyla ve tekrar tekrar izlediğimiz filmleriyle az çok bildiğimiz Harry Potter ın öğretim gördüğü Hogwarts açılıyor!! Okulun Mart ayında ve İngiltere deki Hayalet Şatosunda açılacak olan okul tüm Harry Potter hayranlarını bekliyor. Normal olarak okulda 2 gün 1 gece kalınıyor fakat isteyen tabi kii daha uzun kalabilir.2 gün 1 gece si 200 ila 280 YTL civarında olacakmış. Harry Potter fanatiklerine duyrulur :)

Yönetmenin, Harry Potter siftahı 03.02.2006

Haberi yazan : Elif_can
Romanı ve filmi tüm dünyada büyük başarı kazanan Harry Potter serisinin 5’inci kitabından uyarlanan filmin çekimleri gelecek hafta başlıyor. Filmin yönetmeni ise ilk kez bir Harry Potter filmini yönetecek olan İngiliz David Yates.

‘Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı’ adlı filmde de ilk dört film gibi üç ana karakteri Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint canlandıracak.

Harry Potter serisinin 5’inci filminde, ‘Vera Drake’ filminin yıldızı Imelda Staunton ise büyücü okulu Hogwarts’da, yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinin öğretmeni olarak rol alacak.

Filmin gelecek yıl gösterime girmesi bekleniyor

OXFORD
06-02-06, 20:23
Susie Shinner-genç lily
http://harrypotterfanzone.com/gallery/albums/userpics/normal_shinner.jpg

evet şeker bir bayan oynucak olan oyuncu.malfoy konusunda rowling mutlaka birşey yaptırcak ona.yani tarafsız kalması.bir anda çekilmesi demek.belki de ölücek.öldürülcek.herşey geliyor aklıma

nes_rial
06-02-06, 20:37
Beyazperde.com sitesinin kendi kullanıcıları arasında yaptığı geniş kapsamlı bir araştırmaya göre, 2005 yılında Türk seyircisinin en çok beğendiği filmler belirlendi. 193 yabancı ve 28 yerli film seçeneğinin bulunduğu ankete toplam 11.793 kişi katıldı.

Harry Potter ve Ateş Kadehi de, bu anketin "En İyi Yabancı Filmler" kategorisinde 5.997 puan toplayarak altıncı sırada kendine yer buldu.

1-Testere 2 ~ 10.135 puan
2-Cennetin Krallığı ~ 7.705 puan
3-Milyon Dolarlık Bebek ~ 7.188 puan
4-Yıldız Savaşları Bölüm III ~ 7.041 puan
5-Cinderella Man ~ 6.304 puan
6- Harry Potter ve Ateş Kadehi ~ 5.997 puan
7-King Kong ~ 5.271 puan
8- Günah Şehri ~ 4.065 puan
9-Dünyalar Savaşı ~ 3.782 puan
10-İçimdeki Deniz ~ 2.431 puan

sbuffy
07-02-06, 08:59
6.kitabı akşam bir daha okudum.malfoyla snape konuşurken snape malfoya bella sana zihinbend öğretiyor demek diyordu.malfoy da snapee planından bahsetmeyeceğini söyledi.halbuki snape bella ve nassiccaya(yanlış yazmış olabilirm) malfoyla ilgili plandan haberi oduğunu söylemişti.kısaca snape voldemore tarafından tuzağa düşürüldü ve artık malfoyun iyi tarafa geçeceğini sanmıyorum.

fanlardan biri çekimlerde dani gördüğünü saçının ateş kadehindekinden daha kısa olduğunu yazmış.ayrıca bazı fanlarda gary oldmanın menajerinin oldmanın 5.filmde oynayıp oynamayacağının daha kesinleşmediğini yazmışlar.Wb yine aynı taktiği kullanıyor.angel ve buffyde de böyle taktikleri vardı.

rowling geçen gün yaptığı bir açıklamada dumledoreun öldüğünü ve kitabı iyi okursanız snapein iyi mi kötü mü olduğunu anlarsın diye açıklama yapmış.dumledore öldüyse snape iyi olduğunu nasıl kanıtlayacak

sbuffy
07-02-06, 12:30
http://xf3.xanga.com/e58811eb4532834245161/b23709403.jpghttp://xcb.xanga.com/9cea84e3c103234244695/b7799360.jpg

http://x54.xanga.com/434b423433c3533935948/b23509757.pnghttp://x92.xanga.com/3b6b02115043134247093/b23710472.gif

missryan
07-02-06, 13:04
bencede çoookk şeker lily'yi oynayacak bayan:img-thumb
saol sbuffy:img-wink:
ben snape'in iyi olduğuna ilk baştan beri inanmamıştım hala da inanmıyorum sonuçta kitapta da söylenildiği gibi o çok iyi bi zihnefendar gayet iyi saklayabilir herşeyi...
bu arada avatarlarda süperrr tsklerr:img-wink:

sudem
07-02-06, 13:20
6.kitabı akşam bir daha okudum.malfoyla snape konuşurken snape malfoya bella sana zihinbend öğretiyor demek diyordu.malfoy da snapee planından bahsetmeyeceğini söyledi.halbuki snape bella ve nassiccaya(yanlış yazmış olabilirm) malfoyla ilgili plandan haberi oduğunu söylemişti.kısaca snape voldemore tarafından tuzağa düşürüldü ve artık malfoyun iyi tarafa geçeceğini sanmıyorum.
sbuffy aslındamalfoyun annesinin de söylememesi gerekiyordu snape'e hatta snape kızmıştı evet biliyorum karanlık lordun bu görevini ama yine de bana söylememeliydin demişti yanlış hatırlamıyorsam.malfoy da bu işi tek başına yapabileceğini kanıtlamaya çalıştığı için ve annesnin korunmasından sıkıldığı için-ergen işte- snape hiçbişi söylemedi.
ya şimdi düşündüm de yazık snapeme yaa..ikili oynamaktan ne kadar yorulmuştur kimbilir.dumb diyor bunu yap şunu yap.voldi diyor bunu yap şunu yap.off offf :icon_evil
rowling geçen gün yaptığı bir açıklamada dumledoreun öldüğünü ve kitabı iyi okursanız snapein iyi mi kötü mü olduğunu anlarsın diye açıklama yapmış.dumledore öldüyse snape iyi olduğunu nasıl kanıtlayacak daha önceden de dediğim gibi dumbın ölüp ölmemesine yorum yapamma sonuçta bu savaş ama şimdi sen de söyleyince gerçekten de snape nasıl iyi olduğunu kanıtlayacak ühühühühü

sbuffy
07-02-06, 13:28
http://pc.XaNgA.com/c6/7a/c67aa68528be9c73a1726032099fbff315855118.gifhttp://xcd.xanga.com/8bc816756841829024222/z20072889.gif

http://p8.xanga.com/85/8b/858b92abfc6aa85762d55ae73804046b12447856.bmphttp://i10.photobucket.com/albums/a131/icons_by_bekki/Harry%20Potter/dumbledoresman.jpg

http://www.xanga.com

sbuffy
07-02-06, 13:50
missryan rica ederim.bencede genç lily çok şirin.
sudem,snape ancak iki şekilde aklanır.dumbledore ya planı tahmin edip yoldaşlığa öldürüleceğini söyledi ki yoldaşlığın onun ölümü için yeterince üzülmemesini açıklar ya da dumledoreun düşünseline girip olayın aslını öğrenirler.ama yoldaşlık snape ilgili gerçeği bilip onu affetse bile harry asla snapei affetmez.hatta yoldaşlık onu affettiği için yoldaşlığı bile terk eder.
snapein bundan bıktığı ormanda dumbiyle yaptığı tartışmadan belliydi.bence dumbi harrynin snapeten nefret etmesini istiyor.böylece voldemore snapeten kuşkulanmayacak ve snape voldinin yanından bir an bile ayırmadığı naginiyi yani muhtemel hortluğu yok edip harrynin önünü açacak.

deadly_angel
07-02-06, 15:43
Yalnız bu rab konusunda unutlulan birşey var regulus black olmayadabilir.R-A-B isimleri dumbledorun barmen kardeşine de uyuyor.Ve eğer rab regulussa, siriusun harrye verdiği ayna bir işe yarayabilir.

sbuffy
08-02-06, 08:43
deadly_angel bence rab regulusta dumledoreun kardeşi de değil.çok farklı biri çıkacak.

Wb David Thewlis (Professor Lupin) ve Gary Oldman(sirius black)in 5.filmde oynayacağını ve oldmanın çekimlerinin yazın yapılacağını açıkladı.kaynak:mugglenet.com

hawin77
08-02-06, 11:22
snape yemın etmıstı zorunda kaldı buna malfoyu sewdıgı ıcın yemını bozsaydı eger olcektı ama dumbi nin her adamı onun ıcın ölümü goze alabılır dumbi olmıınca herkes korumasız bunu anlayamıomu...eger dumbinin tarafında olsaydı herkesın hayatını tehlıkeye atmazdı...bn snape ın kotu olduguuna ınanıorm ınsallah snape bnı utandırır...harry insallah okula gıder 7.sınıftda egıtımını tamamlayıp ıstedıgı meslegı yane seherbazolabılmek ıcın...tabe okul kapanmassa dumbi öldü dıe ki ck guwensız artık orası:(

deadly_angel
08-02-06, 12:03
sbuffy vallahi senin de dediğin çıkabilir.Çünkü Rowling beklenen bir son asla yapmayacak.Her olayda bir sır perdesi bırakıyor.Bunlardan en büyük olanı da Dumbledorun ölümü.Sanki olaylar daha önce planlanmış gibiydi tıpkı.

Harry Potter ve Melez Prens sayfalarının içerdiği, Dumbledore'un gerçekten ölmediği olasılığını ve o gece olan her şeyin Dumbledore'un kendisi tarafından iyice planlandığını destekleyen bazı ipuçları var.

Belki de bu ipuçlarının her biri tek başına tam olarak ikna edici değil ancak hepsini bir araya koyarsanız...

1. Dumbledore'un Büyük Sükuneti

Harry ve Dumbledore kulenin zirvesinde Karanlık İşaret'in altındalar. Harry görünmezlik pelerinini giyiyor, Dumbledore kulenin tepesine uçmak için süpürgelerine binmeden önce ona emretmişti. Harry ayak sesleri duyuyor ve etrafına bakıyor, ancak Dumbledore bir el hareketiyle ona geri çekilmesini emrediyor. Harry asasını çıkarıyor ve geriliyor:

Kapı patlamayla açıldı ve içinden birisi püskürdü ve bağırdı, "Expelliarmus!" Harry'nin vücudu aniden katı ve hareketsiz bir hale geldi, ve kararsızca desteklenmiş bir heykel gibi, konuşamadan hareket edemeden, kule duvarına geriye düştüğünü hissetti. (Melez Prens 584/545)

Olayların çok hızlı olduğunu belirtmek ilginç, Harry bile o an için şaşırmış halde:

Nasıl olduğunu anlayamamıştı -- Expelliarmus bir Kilitleme Büyüsü değildi -- Sonra, İşaret'in ışığından, Dumbledore'un asasının surların üzerinden bir kavisle uçtuğunu gördü ve anladı... Dumbledore söz söylemeden Harry'i hareketsizleştirmişti, ve bu büyüyü yapmak için harcadığı saniye ona kendini savunma şansını yitirmesine mal olmuştu. (Melez Prens 584/545)

Neden Dumbledore Harry'i dondurdu? Harry saldıranlara karşı zaten görünmezdi ve tehlikede değildi.

Tek açıklama Dumbledore'un zaten bildiği olabilir, bu gece öleceğini (ya da öldü gibi görüneceğini) zaten planlamıştı, ve sadece Harry'nin bulaşmasını istemediğinden değil, Harry'nin tanık olmasına, ne olduğunu herkese söylemesine ihtiyacı vardı.

Dumbledore ayrıca, Harry'nin Snape hakkında nasıl hissettiğini ve Snape'in onun için ne yapmak zorunda olduğunu bilerek, Snape'e Harry'nin karışmayacağı konusunda söz vermiş olabilir.

Bütün bunların Dumbledore'un planı olduğunu iddia eden varsayım, Draco sahneye girdiğinde, nerdeyse hiç düşünmeden, bunu çabucak yapmasıyla destekleniyor.

Harry'nin Kilitleme Büyüsü'nü Dumbledore'un yaptığı hakkındaki kendi düşüncesi, Dumbledore'un dakikalar sonra kuleden ayrılması ve lanetin kalkmasıyla destekleniyor.

2. Hep Birlikte Ölüyü Oynayalım

ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

UK Baskısında Kayıp Önemli Yazı

Melez Prens'in UK baskısı Amerikan baskısında bulunan bir yazıyı içermiyor ve bu satırlar bu ipucu için çok önemli!

UK baskısındaki yazı şu şekilde görünüyor:

"Bana yapmamı söyledi, yoksa beni öldürecek. Seçeneğim yok." "Doğru tarafa geç, Draco, ve seni, muhtemelen hayal edebileceğinden çok daha iyi saklayalım. Dahası, bu gece annene onu da aynı şekilde saklamak için Yoldaşlık üyeleri yollayabilirim. Baban şu anda Azkaban'da güvende... zaman geldiğinde onu da koruyabiliriz...doğru tarafa geç, Draco...sen bir katil değilsin..." Malfoy Dumbledore'a baktı. (Melez Prens UK baskısı syf 552)

Ancak bu, Amerikan basımından aynı bölüm:

"Bana yapmamı söyledi, yoksa beni öldürecek. Seçeneğim yok." "Eğer zaten ölüysen seni öldüremez. Doğru tarafa geç, Draco, ve seni, muhtemelen hayal edebileceğinden çok daha iyi saklayalım. Dahası, bu gece annene onu da aynı şekilde saklamak için Yoldaşlık üyeleri yollayabilirim. Kimse beni öldürme girişimindeyken ölmene şaşırmayacaktır -- affet beni, ama Lord Voldemort muhtemelen bunu bekliyor. Ölüm Yiyenler anneni ele geçirip öldürdüğümüze de şaşırmayacaklardır -- bütün bunların sonunda onların yapacakları da bu. Baban şu anda Azkaban'da güvende... zaman geldiğinde onu da koruyabiliriz...doğru tarafa geç, Draco...sen bir katil değilsin..." (Melez Prens US baskısı syf 591)

Orijinalde, JK bu satırları koymak isteyip de, daha sonra çok ileri gidip ipucunu çok saydam ve açık hale getirdiğini mi düşündü? Bu satırları silmeye karar verdiği, ancak bir kaza sonucu yine de Amerikan baskısında yer aldığı mümkün mü?

Çok ilginç, değil mi? Draco onu dinlemezken, Dumbledore, Draco'yu gerçekten olmadığı halde öldü gibi göstermek için yolları olduğunu söylüyor. Bu tam olarak, bizim Dumbledore'un kendisi için planladığından şüphelendiğimiz şey değil mi?

3. Fawkes Dumbledore'u Kurtarmaya Çalışmıyor

Fawkes'ın Sırlar Odası'nda son anda gelip Harry'nin hayatını kurtardığını gördük:

Parlak, zehir yeşili renkte ve bir meşenin gövdesi kalınlığında olan dev yılan havaya dikilmişti, kocaman küt kafası sütunların arasında sarhoş gibi sallanıyordu. Harry tir tir titreyerek, gene ona doğru dönerse diye gözlerini kapatmaya hazırlanırken, yılanın dikkatini dağıtan şeyin ne olduğunu gördü. Fawkes yılanın kafasının etrafında uçuyor, Basilisk ise bir kılıç kadar uzun ve keskin dişleriyle çılgınca onu yakalamaya çalışıyordu. Fawkes dalışa geçti. Altın renkli uzun gagası gözden kayboldu ve aniden yere kapkara kan boşandı. (Sırlar Odası 318/234/377)

Ayrıca Zümrüdüanka Yoldaşlığında Dumbledore'u da kurtardı:

...Voldemort'un asasının ucundan yine yeşil bir ışın fırladı ve yılan saldırdı - Fawkes aşağı, hızla Dumbledore'un önüne uçtu, gagasını ardına kadar açtı ve yeşil ışını olduğu gibi yuttu: Alev aldı ve küçük, buruşmuş, uçamaz halde yere düştü. (Zümrüdüanka Yoldaşlığı 814/719/1045)

Fawkes'ın, Dumbledore'un "ölümünün" ardından gözüktüğünden, kulenin yakınında olduğunu biliyoruz. Öyleyse, Fawkes neden bu sefer Dumbledore'u kurtarmaya gelmiyor?

Sanırım, kurtarmadığı gerçeği, Dumbledore'un hayatının kurtulmasını istemediğine inandığını olası yapıyor, ve bu, o gece kulede ölmenin tamamen Dumbledore'un planı olduğu teorisini destekliyor.

4. Uçan Avada Kedavra

Snape'in Dumbledore'u öldürdüğü an tam olarak ne olduğunun tasvirini okur okumaz, beynimde küçük kırmızı bayraklar dalgalanmaya başladı, ancak başta onlara ilgi göstermedim. Aslında beni bu bütün şey karşısında uyaran ilk ipucu buydu.

Avada Kedavra'nın gerçekleştirildiğini gördüğümüz diğer her zaman, kurban basitçe ölerek düşüyor:

...Öyle yüksek sesle bağırıyordu ki, koltuktaki şeyin asasını kaldırırken neler dediğini asla duyamadı. Yeşil bir ışık parladı, bir hışırtı duyuldu ve Frank Bryce yere yığıldı. Daha döşemeyi boylamadan ölmüştü. (Ateş Kadehi 15/19/25)

Uzaktan, başının üstünde bir yerden tiz, soğuk bir ses duydu: "Fazlalığı öldür." Bir hışırtı ve hemen ardından gecenin karanlığına haykıran ikinci bir ses duydu: "Avada Kedavra!" Yeşil bir ışık patlaması Harry'nin gözkapaklarının içine işleyip gözlerini kamaştırdı. Hemen sonra yanı başına, yere ağır bir şeyin düştüğünü duydu. Yara izinin acısı öyle bir düzeye varmıştı ki, öğürdü. Sonra acı azaldı. Harry, göreceklerinden korkarak, sızlayan gözlerini açtı. Cedric yanı başında, kolları ve bacakları iki yana açılmış, yatıyordu. Ölmüştü. (Ateş Kadehi 638/553/747)

Buna rağmen Melez Prens'te, Snape aynı büyüyle Dumbledore'u lanetlediğinde, Dumbledore şiddetle havaya, kuleden uzağa uçuyor:

Snape asasını kaldırdı ve doğrudan Dumbledore'u hedefledi. "Avada Kedavra!" Yeşil bir ışık hızla Snape'in asasının ucundan fırladı ve Dumbledore'u tam göğsünden vurdu. Harry'nin korku çığlığı onu asla bırakmadı; Dumbledore patlamayla havaya fırladığında sessizce izlemek zorundaydı. Bir an için parlayan kafatasının altında havada asılı kalmış gibi göründü, sonra, kocaman bez bir bebek gibi, mazgallı siperlerin üstünden, görüş alanının dışına, yavaşça geriye düştü. (Melez Prens 596/556)

Neden Avada Kedavra'nın burdaki uygulaması daha önceki bütün gördüklerimizden oldukça farklı?

Belki de büyüsü farklıydı çünkü Snape o sözleri söylemiş olmasına rağmen bile, hiçbir surette öldürme laneti yapmamıştı. Bu kitabın "sözsüz" (nonverbal) büyülere verdiği bütün önemi hatırladınız mı? Belki de Snape Avada Kedavra dedi, ancak gerçekten düşündüğü lanet, sözsüz olan, başka bir lanetti, sadece Dumbledore'u öldü gösteren bir lanet.

Bütün bu olayların yer aldığı bölümün adı bile şüpheli, "Yıldırım Çarpan Kule" (Lightning-Struck Tower). Bu, Trelawney'nin bölüm 25'te sayfa 543/507'de kaygılandığı kötülük habercisi tarot kartın adı olsa bile, JK'nin burdaki büyünün Avada Kedavra olmadığını, sadece gösteri için birkaç yıldırım parçası olduğunu ima etmesi mümkün mü?

deadly_angel
08-02-06, 12:05
5. Kastetmedikçe Bana Doğrultma

Harry Potter kitaplarının akışında birkaç kez, JK bize Avada Kedavra'nın basitçe yapabileceğiniz bir lanet olmadığını söyledi.

Ateş Kadehi'nde, sahte Deli-Göz Moody KSKS dersinde şöyle söylüyor:

Avada Kedavra lanetinin arkasında çok güçlü bir büyü olması gerekiyor. Şimdi hepiniz asalarınızı çıkarıp bana doğrultabilir ve gerekli sözcükleri söyleyebilirsiniz, ama bunun sonucunda burnum bile kanasa şaşarım. (Ateş Kadehi 217/192/256)

Ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda, Harry Bellatrix'i lanetlemeye çalıştığında, Avada Kedavra hakkında daha fazla şey öğreniyoruz:

Harry'nin içinde daha önce hiç duymadığı kadar büyük bir nefret kabardı; fıskıyenin arkasından fırladı ve haykırdı: "Crucio!" Bellatrix çığlık attı: Büyü ayaklarını yerden kesmişti, ama Neville gibi acıdan kıvranıp feryat etmiyordu - tekrar ayağa kalkmıştı bile, nefes nefeseydi, artık gülmüyordu. Harry yine altın fıskıyenin arkasına girdi. Bellatrix'in karşı-büyüsü yakışıklı büyücünün kafasına isabet etti, kafa kopup altı metre öteye düşerek ahşap zemini uzun çizikler içinde bıraktı. "Daha önce hiç Affedilmez Lanet yapmadın, değil mi, çocuk?" diye bağırdı Bellatrix. Bebek sesiyle konuşmayı bırakmıştı şimdi. "Gerçekten kastetmen gerek, Potter! Gerçekten acı vermeyi istemen gerek - zevk alman gerek - haklı öfke pek uzun süre canımı yakmaz - nasıl yapıldığını göstereyim mi sana, ne dersin? Sana bir ders vereyim -" (Zümrüdüanka Yoldaşlığı 810/715/1039)

Eğer Snape gerçekten Dumbledore'un emirlerine uyarak onu dünyaya Snape öldürdü gibi göstermek için uğraşıyorduysa, gerçek Avada Kedavra'yı kullanmış bile olsa, gerçekten kastetmediyse, gerçekten Dumbledore'u öldürmek istemediyse, lanetin Dumbledore'u öldürmeyip, sadece ağır yaralamış olması mümkün değil mi?

6. Fawkes'ın Ağıdı

Dumbledore'un doğrudan cinayetinden sonra, herkes hastane kanadında toplandığında, Harry herkese bunu Snape'in yaptığını söylüyor. Duygularının üstesinden gelip duruyor, ve hemen sonra, çok önemli bir şey oluyor:

Madam Pomfrey gözyaşlarına boğuldu. "Şş! Dinleyin!" diye fısıldayan Ginny hariç kimse ona ilgi göstermedi. (Melez Prens 614/573)

Herkes ordaydı, Ron ve ebeveynleri, Hermione, Lupin, Tonks. Ama öyle ki JK bize bu olayların sürprizinden Madame Pomfrey'nin etkilendiğini söylüyor. Devam ediyor:

Madame Pomfrey, yutkunarak, gözleri fal taşı gibi açılmış halde, parmaklarını ağzına bastırdı. Karanlığın içinde bir yerlerde, bir anka kuşu, Harry'nin daha önce hiç duymadığı bir şekilde, korkunç güzelliğin yaralı bir ağıdını söylüyordu. (Melez Prens 614/573)

JK, anka kuşu şarkısının kederlerini nasıl yankıladığı üzerine bir başka paragraf harcıyor, ve yazarken şöyle belirtiyor:

Harry, daha önce Anka Kuşu şarkısı hakında hissettiği gibi, müzik dışında değil, kendi içindeymiş gibi hissetti ... Burda ne kadar zamandır beklediğini, dinlediğini bilmiyordu, neden dinlemenin acısını birazcık hafifletir gibi geldiğini de... (Melez Prens 615/573)

Ve McGonagall giriyor, konuyu değiştiriyor, ve anka kuşu şarkısı unutuluyor.

Dakikalar sonra, gecenin olayını yeniden yeniden konuştuktan sonra, JK Fawkes'ın hala söylediğini belirtiyor:

Hepsi sessizliğe gömüldü. Fawkes'ın ağıdı hala dışardaki karanlık zeminin üzerinde yankılanıyordu. (Melez Prens 621/579)

...ama Harry'nin düşünceleri, Dumbledore'un bedeninin nerde olduğunu merak etmek gibi başka şeylere kaydı. Yine dakikalar sonra, toplantı dağılıp Harry artık onun ofisi olan yere giden McGonagall'ı takip ediyorken, JK arada ekliyor:

Dışardaki koridorlar terk edilmişti ve tek ses uzaktaki anka kuşu şarkısıydı. (Melez Prens 625/583)

Her ne yapıyorduysa Fawkes gerçekten büyük uğraş veriyordu ve pes etmiyordu. Ama bölümün başlığındaki gibi, "Ankanın Ağıdı", inanmamız gereken şey, Dumbledore'un hayvanının sadece herkesin kederini yansıttığı mı?

Anka kuşu gözyaşlarının güçlü iyileştirici özellikleri olduğunu hemen unutuyor muyuz?

Anlamlı olarak, anka kuşu şarkısıyla gözyaşlarına boğulan kişi Madame Pomfrey, iyileştirici. O da anka kuşunun iyileştirici gücünü biliyor. Faltaşı gözlerle yutkunuyor. Özel bir şeyin olduğunu fark ediyor.

Ayrıca, JK anka kuşu şarkısının iyileştirici niteliklerini göstermekten kaçınıyor, Harry onu içinde hissediyor, geçen sefer hissettiğinde iyileştirilmişti, ve en önemlisi, acısını hafifletir gibi hissettiriyor!

Bu parçalardan, kesinlikle görünüyor ki JK Fawkes'in bir tür iyileştirme yaptığını bilmemizi istiyor! Belkide Fawkes birini Avada Kedavra'dan geri getirecek kadar güçlü değil, ancak ya Dumbledore gerçekten bir Avada Kedavra'yla vurulmayıp, bunun yerine yarım bir büyüyle vurulduysa, ya da onu ölü göstermek için başka bir büyüyle vurulduysa (yukardaki ipuçlarında anlatıldığı gibi)?

7. Kimse Yakınlarda Dumbledore'un Asasını Gördü mü?

Draco, Dumbledore ve Snape arasında geçen büyük sahnenin en başında, olan ilk şeylerden biri Dumbledore'un asasını kaybetmesi:

Kapı patlamayla açıldı ve içinden birisi püskürdü ve bağırdı, "Expelliarmus!" ... İşaret'in ışığından, Dumbledore'un asasının surların üzerinden bir kavisle uçtuğunu gördü ... (Melez Prens 584/545)

Ama asası nerde şimdi?

Bir büyücünün asasının onun için çok önemli olduğunu biliyoruz, ve Dumbledore kadar güçlü bir büyücüye ait bir asanın nerelerde olduğunu bilmek çok önemli olmalı, yanlış ellere geçmesini istemeyeceğiniz bir şey.

Eğer böyle durumlarda büyücülerin geleneklerini bilmeseydik bu ipucu pek de anlam ifade etmeyebilirdi ancak biliyoruz! Beş bölüm önce, Harry ve Slughorn Aragog'un ölümü üzerine Hagrid'i teselli ederken, Hagrid ve Sluggy Odo adındaki bir büyücü hakkında bir şarkı söylediler, ve Sluggy şu satırları söylüyor:

Ve kahraman Odo, evine geri taşıdılar onu,
Bir delikanlıyken tanıdığı yere,
Tersyüz edilmiş şapkasıyla dinlenmesi için yatırdılar onu,
Ve asası ikiye ayrıldı, ne kadar üzücü. (Melez Prens 488/456)

Ancak bildiğimiz kadarıyla, Dumbledore'un asasını ikiye ayırmadılar. Kulenin tepesindeki sahneden sonra, Dumbledore'un asasından sadece bir daha bahsedilmedi.

Dumbledore'un asasının Dumbledore hala asasına sahip olduğu, asasına ihtiyacı olduğu, çünkü ölmediği için kaybolmuş olması mümkün mü?

8. Ceset Yok, Cinayet Yok

Dumbledore'un bedenini en son gerçekten gördüğümüzde, önceki gün Snape tarafından öldürüldükten kısa bir zaman sonra Harry'nin üstüne diz çöktüğü zamandı.

Şu an, Hagrid'in Dumbledore'un vücudunu cenaze törenine taşıdığını görüyoruz, ancak örtülmüş:

Hagrid yavaşça sandalyelerin arasındaki geçitten yukarı yürüyordu. Oldukça sessiz bir halde ağlıyordu, yüzü gözyaşlarıyla parlıyordu ve kollarında, Harry'nin Dumbledore'un bedeni olduğunu bildiği, altın yıldızlarla pullanmış mor kadifeyle sarılmış duruyordu. (Melez Prens 643/599)

Cenaze töreninde asla Dumbledore'un bedenini gerçekten görmüyoruz. Hiç orda olup olmadığını nasıl bilelim?

9. Dikkat: Dumbledore Yanıcı

Cenaze töreninin bir parçası olarak, Dumbledore'un bedeninin etrafında bir ateş tutuşuyor, ve yatıştığında, bedeni beyaz mermer bir mezar içinde örtülü.

Yine, bedeni görmüyoruz, ateşten önce de sonra da.

Ancak daha önemlisi, ateşi kimse yakmıyor, sadece kendi kendine oluveriyor. Kendi kendine ateşler püsküren bir beden. Kulağa tanıdığımız biri gibi geliyor mu? Harry Potter kitapları akışında Fawkes'ın bunu birkaç kez yaptığını gördük ve bunu her yapışında Fawkes'a ne olduğunu biliyorsunuz.

Kitapta daha öncelerde, Dumbledore'un ateş kullanğınının örneğini birkaç kez gördük, bir anka kuşu sembolünün önemli bir görüntüsü. Yetimler yurdunda Tom Riddle'la ilk kez görüştüğünde, büyücü olduğunu kanıtlamak için, Tom'un gardırobunu tutuşturuyor. Ve mağarada inferiden Harry'i ve kendini korumak için ateş oluşturuyor.

Ve bütün bunun sonunda, bir anka kuşu ima edilmiyor, tam yerinde, JK bize kendi hatırlatıyor:

Beyaz duman havaya spiral şeklinde yükseldi ve garip şekiller oluşturdu: Harry, kalbinin durduğu bir an için, bir anka kuşunun maviler içine neşeyle uçtuğunu gördüğünü sandı, ancak sonraki saniye ateş kaybolmuştu. (Melez Prens 645/601)

Bütün bu ipuçları Dumbledore gerçekten öldüyse, ölüsünün küllerinden yeniden doğma yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor gibi görünüyor, kendi gücü altında, ya da Fawkes'ın iyileştirici güçleri yardımıyla.

Bununla birlikte, Dumbledore'un bedeni alevler püskürdüğünde ordaysa bile, bunun bir büyücü için hiçbir anlam ifade etmediğini biliyoruz!

Büyü-dışı insanlar (ki genellikle Muggle diye bilinirler) ortaçağda büyüden özellikle korkarlardı, ama onu tanımakta pek de başarılı değildiler. Gerçek bir cadı ya da büyücüyü yakaladıkları ender durumlarda, yakmanın hiç mi hiç etkisi olmazdı. Cadı ya da büyücü basit bir Alev Dondurma Büyüsü uygular, sonra da, bir yandan hafif, gıdıklayıcı bir hissin keyfini çıkarırken, bir yandan da acıyla haykırıyor taklidi yapardı. (Azkaban Tutsağı 2/7/10)

Öyleyse cenaze töreninde kimi kandırdıklarını sanıyorlardı?

Bence gayet mantıklı bir teori genel olarak bakılırsa eğer.Siz neler düşünüyorsunuz?

missryan
08-02-06, 12:44
kesinlikle çok mantıklı teoriler walla ben dumby'nin öldüğüne iyiden iyiye inandırmıstım kendimi ama bu teorilerden sonra kafam çok karıştı dumby'nin ölmediğine kanaat getirmeye başladım yavaş yavaş...
çünkü teoriler gercekten çok mantıklı yani hayır böyle olmaz denicek bi yeri yok...

deadly_angel
08-02-06, 12:56
Eh bu durumda snapede kafa karıştırıyor.Bana kalırsa snape bu şekilde woldemortun güvenini kazanıcak.Ve voldemort planını hayata geçirmek isteyecek.Dumbledorun öldüğünü sanarak.Genede bir yerde soru işaretleri kalıyor.Elimde bir sürü ölüm teorisi var onlarıda ekleyeceğim arkadaşlar.

SNAPE İPUÇLARI

Bunlar, Harry Potter ve Melez Prens sayfalarında bulunan ve Snape'in gerçekten bir Ölüm Yiyen olmadığı, Dumbledore'a sadık kaldığı ve bütün kitap boyunca Dumbledore'un emirleri için çalıştığı olasılığını destekleyen ipuçları.

Kitap isimsel olarak Snape hakkında olduğu için (Harry Potter ve Melez Prens olarak adlandırılmış ki biliyoruz ki artık Harry Potter ve Snape ile aynı şey), muhtemelen Snape'in gizemiyle ilişkili kitaptaki her tasvirin burda bir listesini yapamayız. Ancak bana önemli görünen birkaç ipucu işte burda.

1. Snape Narcissa ve Bellatrix'e Yalan Söylüyor... İki Kez

Bölüm 2'de Snape'in Narcissa ve Bellatrix'le evinde geçen görüşme sırasında, Snape bunca yıl Hogwarts'ta gerekenden fazla fırsatı olduğu halde neden Harry'i öldürmediğini onlara açıklamaya çalışıyor:

"Elbette, hiçbir sıradışı yeteneği bulunmadığını görür görmez anlamıştım. Saf şans ve daha yetenekli arkadaşlarının basit bir kombinasyonuyla birkaç kez köşeye sıkışmaktan kurtuldu. Son derecesine kadar vasat... (Melez Prens 31/36)

Ancak Snape'in bunun bir yalan olduğunu bildiğini biliyoruz. Snape'in Harry'nin güçlü bir büyücü olduğunu bildiğini biliyoruz. Harry'nin bir çatalağız olduğunu bildiğini biliyoruz. Harry'nin daha 13 yaşındayken bedene bürünebilen bir Patronus yaratabildiğini bildiğini biliyoruz. Harry'nin Voldemort'la beş kez mücadele ettiğini ve üstesinden geldiğini bildiğini biliyoruz!

Ancak daha bir sayfa bile olmadan, Narcissa, Snape'e söylemek istediği bir şey olduğu ancak Voldemort tarafından hakkında konuşmasının yasaklandığı için ağlıyor. Snape aniden Voldemort'un emirlerine uyması gerektiği şeklinde yanıt veriyor ve kızkardeşi Bellatrix onaylıyor. Ancak Snape konuşmadan dolayı telaşlı görünüyor:

Ama Snape ayağa kalkmıştı ve küçük pencereye yürüdü, perdelerden dikkatle baktı ve sonra onları yeniden ani bir hareketle kapadı. Narcissa'ya bakmak için kaşları çatık bir halde döndü. (Melez Prens 32/37)

Onun perdeleri aniden şiddetle çekip kapaması ve kadına geri dönüp, kaşlarını çatması için ne olmuştu? Bir şeyleri açığa mı vuruyordu?

Tam bu noktada, onlara planı zaten bildiğini, Voldemort'un ona zaten söylediğini söylüyor. Yine yalan söylüyor!

Eğer planı zaten biliyor olsaydı, neden sadece bir an önce, Voldemort'un kurallarını takip etmesi ve hakkında konuşmaması gerektiğini söyleyen bir pozisyon almıştı?

Snape'in güçlü bir Zihnefendar olduğunu biliyoruz, bunu Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Snape ve Harry'yle geçen Zihinbend sahnelerinden öğrendik. Tam bu durumda Zihnefend hakkındakileri unuttuk, JK sadece birkaç sayfa önce bahsetti. Voldemort'un Snape'e olan güvenini sorgularken, Snape kesiyor:

"Yanıldığını mı düşünüyorsun? Ya da bir şekilde onu kandırdığımı mı? Karanlık Lordu, en büyük büyücüyü, dünyanın gördüğü en becerikli Zihnefendarı aldattığımı? (Melez Prens 26/31)

Tam Snape'e ağzından kaçırmanın kıyısındayken, Draco'nun görevi Narcissa'nın düşünceleri içinde en üste çıkmış olmalı, ve o penceredeki sessiz an boyunca, Snape onu aklında gördü. Sonra onların güvenlerini kazanmak için planı zaten bildiği hakkında onlara yalan söylüyor.

Böylece, Snape Narcissa ve Bellatrix'i Voldemort'un güvenine layık olduğunu kanıtlamaya çalışırken, onlara birkaç kez yalan söylediğini görebiliyoruz. Bu sadece Snape'in Voldemort'a Bellatrix ve Narcissa'nın (ve bizim!) inanmasını istediği kadar sadık olmadığı anlamına gelir.

2. Hagrid Neye Kulak Misafiri Oldu

Ron'un zehirlenmesinden sonra Harry Hagrid'le konuşuyor, ve Hagrid, duymaması gereken bir şeye kulak misafiri olduğunu kaçırıveriyor:

Diğer akşam ormanın dışına geliyordum ve onların konuşmasına kulak misafiri oldum -- şey, tartışıyorlardı. ... Sadece Snape'in Dumbledore'un çok fazla doğal karşıladığını ve belki o -- Snape -- artık onu yapmak istemediğini söylediğini duydum ...

Bu ipuçu ortaya çıkıp bize Snape'in Dumbledore'un emirlerini takip ettiğini söylüyor, buna rağmen Snape her ne için Dumbledore'a söz verdiyse, bunu yapmanın zor ya da çirkin olduğunu görüyoruz.

Ayrıca artık Dumbledore'un Snape'i de içine alan bir planı olduğuna onayımız var ve Dumbledore Snape'in kabul ettiği bu planın işleyeceği konusunda kendinden emin.

3. Hiçbir KSKS Öğrencisi Bir Yıldan Fazla Kalmadı

Harry Potter kitapları boyunca belgelen her bir Hogwarts yılı farklı bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni bulunması oldukça göze çarpıyor.

Önceki kitabın başında, çocuklar henüz ellerine geçen bu yılın kitap listelerine göz gezdirirken, ve Slinkhard kitabını kimin koyduğunu merak ederken, ki bu Dumbledore'un yeni bir KSKS öğretmeni bulduğu anlamına geliyor, bu konuda şaka bile yapıldı:

... dedi Fred. "Anladığımıza göre, Dumbledore bu yıl bu işi yapacak birini bulmakta cidden güçlük çekiyor." "Son dördünün başına neler geldiğini düşünecek olursanız, bunda şaşacak bir şey yok, değil mi?" dedi George. Harry parmaklarıyla sayarak, "Biri kovuldu, biri öldü, birinin hafızası silindi, biri de dokuz ay bir sandıkta kilitli kaldı," dedi. "Evet, ne demek istediğini anlıyorum." (Zümrüdüanka Yoldaşlığı 161/146/213)

Ve Melez Prens'te Harry, Ron ve Hermione binalara ayrılma töreninde bu yıl Snape'in KSKS öğretmeni olduğuna şaşırdıklarında yeniden bu konuda konuşuyorlar:

"Şey, iyi bir yönü var," dedi (Harry) zalimce. "Snape bu yılın sonunda gitmiş olacak." "Ne demek istiyorsun?" diye sordu Ron. "Bu iş lanetli. Hiçkimse bir yıldan fazla sürdüremedi... Quirell gerçekten bunu yaparken öldü..." (Melez Prens 167/159)

İronik bir şekilde, bu oluyor, Harry gerçekten haklıydı. Tom Riddle on yıllık bir yokluktan Hogwarts'ta bir öğretmen olmayı yeniden istemek için döndüğünde, Dumbledore onu reddetti ve Harry'nin sorusu üzerine, Dumbledore bize Hogwarts KSKS öğretmeni durumu üzerine çok önemli kavramlar verdi:

"Yine Karanlık Sanatlara Karşı Savunma işinin peşindemiydi, efendim? Söylemedi..." "Oh, kesinlikle Karanlık Sanatlara Karşı Savunma işini istiyordu," dedi Dumbledore. "Küçük görüşmemizin kötü sonucu bunu kanıtladı. Görüyorsun, Lord Voldemort'u reddettiğimden beri bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmenini asla bir yıldan fazla tutamadık." (Melez Prens 446/418)

Böylece, Dumbledore Voldemort'un KSKS öğretmenliği işini lanetlediğini bildiğini kendisi kabul ediyor. Bu demektir ki Snape'i bu yıl işe getirdiğinde bu laneti biliyordu. Ancak, Snape'in onu öldürüp yılın sonunda kaçması planı zaten yerinde olacağından asla Snape'in bu işte bir yıldan fazla durmasına niyetlenmemişti

4. Bir Kitabı Kapağına Göre Yargılama

Mızmız Myrtle tarafından uyarıldıktan sonra Snape banyoya girdiğinde, Draco'yu yaralamak için Sectumsempra lanetinin kullanıldığını hemen anlıyor, çünkü hasarı geri çevirmek için doğru karşı laneti kullanıyor. Sonra Draco'yu hastane kanadına götürüp, Harry'e orda beklemesini emrediyor.

Snape geri döndüğünde, Harry'e laneti nerden öğrendiğini soruyor, ve Harry kütüphanedeki bir kitapta gördüğünü söylüyor. Snape yeniden Zihnefendarlığını kullanıyor:

"Yalancı," dedi Snape. Harry'nin boğazı kurudu. Snape'in ne yapacağını biliyordu ve hiç bir zaman bunu engelleyememişti... Banyo gözlerinin önünde parlıyormuş gibi göründü, bütün düşüncelerini engellemek için uğraşıyordu, ancak ne kadar uğraşırsa, Melez Prens'in İleri İksir Yapımı kopyası aklının en üstüne o kadar yükseliyordu. (Melez Prens 524/490)

Sonra Snape Harry'den kitabını getirmesini istiyor, Harry yolunu saptırıp kitabı ihtiyaç odasına saklıyor, onun yerine Snape'e Ron'un kopyasını getiriyor.

Snape, Harry'nin onu kandırmaya çalıştığını biliyor olmalı, kitabın Harry'de olduğunu biliyor, bunu aklında gördü. Ancak bu konunun üstüne gitmek yerine, Snape sadece ona bir düzine ceza veriyor.

Snape hala Dumbledore için çalışıyor olmasa neden böyle yapsın? Harry'den kitabı getirmesini istediğinde Harry'e sinirlendi, ancak buna rağmen bile Harry ona yalan söylüyor, Snape kimin tarafında olduğunu hatırlıyor, ve geriliyor.

deadly_angel
08-02-06, 13:00
5. Severus... Lütfen...
Eğer Snape'in Dumbledore'u öldürmek için onun emirleri altında hareket ettiğine (ya da muhtemelen sadece onu öldürmüş gibi göründüğüne, buna rağmen ona yine de zarar veriyor olabilir) inanıyorsanız, o zaman Snape'in davranışı ve Dumbledore'un son sözleri yepyeni bir anlam kazanıyor.
başka biri Snape'in adını oldukça yumuşak bir sesle söylemişyi. "Severus..." Ses, Harry'i bütün akşam boyunca yaşadığı her tecrübeden daha fazla korkutmuştu. İlk kez, Dumbledore yalvarıyordu. Snape hiçbir şey söylemedi, ancak ileri yürüdü ve Malfoy'u kabaca yolundan dışarı itti. ... Snape bir an için Dumbledore'a baktı ve yüzünde keskin hatlarına işlenmiş tiksinti ve nefret vardı. "Severus... Lütfen..."(Melez Prens 595/556)
Bu parçada, okuyucunun Snape'in Dumbledore'dan nefret ettiğine ve ona karşı tiksinti hissettiğine inanması gerekiyor.
Ancak Snape'in nefret ve tiksinti hislerinin gerçek anlamını kavramamıza yardımcı olmak için, JK, bir bölüm önce, Harry'nin ne hissettiğini anlatmak için neredeyse tamamen aynı kelimeleri kullanıyor:
"Duramazsınız, Profesör," dedi Harry. "İçmeye devam etmelisiniz, hatırladınız mı? Bana içmeye devam etmeniz gerektiğini söylediniz. İşte..." Kendinden nefret ederek, yaptığı şeyi reddederek, Harry kadehi geri Dumbledore'un ağzına doğru zorladı ... (Melez Prens 571/534)
Snape'in Dumbledore'un emirlerin altında Dumbledore'u öldürecek olmasına rağmen bile, bu yine de Snape için yapması gerçekten duygusal ve zor olmalı, tam olarak Harry'nin Dumbledore'a iksiri içirmesinin zor olduğu gibi.
Snape'in yüzündeki tiksinti Dumbledore'a karşı değildi, yapmak zorunda olduğunu bildiği şeye karşıydı. Nefret Dumbledore'a karşı değildi, Dumbledore'un ona yaptırdığı şeye karşıydı.
Ve Dumbledore, "Severus... Lütfen..." dediğinde "lütfen yapma" diye yalvarmıyordu. Gerçekten söylediği şey, "Severus, lütfen beni öldür, söz verdiğin gibi."
Uzun zaman önce ilk kitabın sonunda, Dumbledore, Felsefe Taşı gittiği için Flamel'ın öleceğini Harry'e onayladığında, Dumbledore açıklamıştı:
"Senin kadar genç biri için inanılmaz bir şey bu, ama Nicolas'la Perenelle için uzun, çok uzun bir günden sonra yatağına çekilip uyumaya benziyor. Düzenli bir kafa için ölüm de büyük bir serüvenden başka bir şey değildir. (Felsefe Taşı 297/215/339)
Bunu söyleyen size kendi hayatı için yalvaracak biri gibi geliyor mu?
CEVAPLANMAMIŞ SORULAR

Bunlar, Harry Potter ve Melez Prens'in Dumbledore ya da Snape gizemlerine bağlı görünen öğeler, ancak kısır döngüler ya da çözülmemiş bilgi parçaları içeriyorlar, ve bunlardan emin değiliz, hala inceliyoruz...

1. Eğer Snape Bozulamaz Yemini Yerine Getirmediyse, Neden Ölmedi?

Bu sorunun cevaplanmamış üç yüzü var.

İlk olarak, bozulamaz yeminlerin bir zaman sınırı var mı? Olduğu pek muhtemel değil, çünkü yemin edildiğinde bunun düzenli olacağını ve böyle bir zaman sınırı olmadığını düşünürdünüz.

Ancak zaman sınırları yoksa, o zaman bir bozulamaz yemini uygulamak oldukça zor olmalı, değil mi?

"Hey! Sözünü yerine getirmedin! Sen öldün!" "Hayır bekle! Henüz yapacak vakti bulamadım, beni öldüremezsin henüz!"

İkincisi, ikinci bölümün tamamını yeniden okursanız, Draco'nun görevinin tam detaylarının bu sahnede hiç yüksek sesle konuşulmadığını göreceğinize inanıyorum, detayları sadece daha sonra öğreniyoruz.

Eğer Snape'in söz verdiği şeyin kesin teması tam olarak konuşulmadıysa, ama sadece gruplar arasında muhtemel bir anlaşma olduysa, tam olarak ne sözü tutulmuştur? Açık ve net bir şekilde belli olmayan bir yeminin detaylarını tutmuş olabilir mi? TV'de çok mu avukatlık şovu izliyorum?

Draco'nun ana görevlerinden birisi kaybolma dolabını tamir ettirmekti, böylece Ölüm Yiyen arkadaşlarını Hogwarts'a gizlice sokabilecekti. Belki de Snape buna yardım etmek için yemin etmişti, ve bu durumda, Draco başarılı oldu, böylece Snape kurtuldu.

Üçüncü olarak, bu cevaplanamaz soru, Dumbledore'un gerçekten ölmediği, böylece Snape'in onu öldürmediği, bu yüzden de yemini gerçekleştirmediği varsayımına dayalı.

Ama ya yemini verdiğiniz kişi sizin yemini gerçekleştirdiğinizi sanıyorsa? Narcissa ve Bellatrix de dahil olmak üzere Dünya Dumbledore'un öldüğünü sanıyor. Öyleyse bu Snape'in yeminini gerçekliyor mu?

Bu, muhtemelen kitabın başka yerlerine gömülü ipuçlarını kazana kadar ya da yedinci kitap çıkana kadar cevaplanamaz bir soru olarak kalacak.

2. Dumbledore'un Portresi Onun Öldüğü Anlamına Gelmiyor mu?

Harry Potter kitabının herhangi bir yerinde müdürün ofisinde duvarda olmak için ölmek zorunda olduğunuz belirtiliyor mu? Bunu kanıtlayamam, ancak büyük olasılıkla tek gereksinimin daha önceki bir müdür olmanız gerekliliği olduğunu düşünüyorum, ve Dumbledore'dan önceki şu anda ölü olan tüm müdürlere böyle oluyor.

Kitap şöyle söylüyor:

...yeni bir portre Hogwarts'ın ölü müdür ve müdirelerinin arasına katılmıştı: Dumbledore, sırasının üstündeki altın bir çerçevenin içinde uyukluyordu, yarım-ay şeklindeki gözlüğü kemerli burnunun üstüne tünemişti, huzurlu ve endişesiz görünüyordu. (Melez Prens 626/584)

Evet, Dumbledore'un ölü müdürlerin arasına katıldığını söylediğini görüyoruz. Ancak bunun onun ölü olduğu anlamına gelmesi gerekmiyor, sadece arasına katıldığı diğer müdürlerin ölmüş olduğu anlamına geliyor.

2a. Dumbledore Yaşıyorsa Umbridge'in Portresi Nerede?

Böylece şöyle diyebilirsiniz, eğer müdürün ofisindeki duvarın üzerindeki portrelerin hepsinin ölmüş olması gerekmiyorsa, o zaman, Dolores Jane Umbridge'in portresi nerede? Geçen sene geçici olarak müdürdü.

Herşeyden önce, Umbridge'in bir portresi olmadığını bilmiyoruz. Hiç belirtilmedi, ancak olduğu da hiç belirtilmemişti.

Fakat, bazıları, bir müdürün ölümü olayı yeni bir portrenin yaratılışını tetikleyen şey olduğunu düşünmüş olabilir.

Ne yazık ki, henüz bunun hakkında yeteri kadar bilgimiz yok. Örneğin, onurlandırılmak için ofiste gerçekten çalışmak zorunda olmanız gerekiyor olabilir. Bu kurbağa-bayanı sınıfın dışında bırakır, çünkü işinde kaldığı süre boyunda müdürün ofisi kilitliydi ve içeri giremedi. Ya da belki de, portreyi yaratan, Hogwarts yönetim kurulu tarafından bir bildiridir, bu durumda Umbridge'in bir portresi olmaz çünkü onu bakanlık atadı.

Elbette, Dolores'in çok nefret edildiği için diğer portrelerin bir araya gelip onun portresini dolap gibi bir yere kapamış olabilirler.

3. İyi, Kötü ve Çirkin

Dumbledore'un cenaze töreni için herkes, Büyücülük dünyasındaki herkes geldi, Dolores de dahil! Onu orda gördüğünüzde siz de biraz şoka uğramadınız mı?

Sanırım onun orda bir tanık olarak bulunmasının düzenlendiği, daha fazla olası. Eğer plan Dumbledore'un öldüğünü dünyaya inandırmaksa, o zaman kurbağa-bayanı bir tanık olarak cenaze töreninde bulundurmak, Umbridge'in simgelediği Dumbledore'dan nefret edenlere onun gerçekten gittiği hakkında oldukça iyi bir kanıt olurdu.

4. Yaşayan Ölüm İçkisi

Melez Prens'in ilerleyişinde iksirler, oyuna oldukça fazla giriyorlar. Dokuzuncu bölümde, Profesör Slughorn üç tanesi hikayede gözle çarpacak kadar önemli olan dört adet hazırda yapılmış iksiri ilk sınıfına gösteriyor.
Bunlar Veritaserum (gerçek iksiri), Çok Özlü İksir, ki daha sonra Crabbe ve Goyle'un kız kılıklarına girip Draco'nun gözcüleri olarak kullandığını öğreniyoruz, Amortentia (aşk iksiri), bunu da Ron kaza sonucu Harry'e gönderilen bir şekerlemeden alıyor, ve Felix Felicis, Dumbledore'un Ordusu üyelerine hikayenin sonra en heyecanlı bölümünde yardım ediyor.

Sonra, aynı derste, Harry, Melez Prens'in yardımıyla, bize ilk kitaptaki Snape'in ilk dersinde tanıtılan, mükemmel bir Yaşayan Ölüm İçkisi hazırlıyor. İlginç bir şekilde, aynı söz içinde, Snape Melez Prens'te göze çarpan beziri de belirtiyor, ve ayrıca Azkaban Tutsağı'nın sonralarında Lupin'e yardım ettiğini bildiğimiz kurtboğandan da bahsediyor:

"Öğren diye söylüyorum, Potter, çirişotuyla pelinotunu karıştırırsan, Yaşayan Ölüm İçkisi denilen güçlü bir uyku iksiri elde edersin. Bezir keçilerin karnından çıkarılır, panzehir olarak kullanılır. Düğünçiçeğiyle küpeküpeye gelince, ikisi de aynıdır, bir adı da kurtboğandır..." (Felsefe Taşı 138/103/162)

Bazı fanlar bu sahnededeki beşinci iksirin de önemli olduğunu tahmin ediyorlar, Dumbledore'un kuledeki o gece Yaşayan Ölüm İçkisi'ni kullanıp bir şekilde ölümünün taklidini yapması gibi. Bu teori mümkün olmakla birlikte burada dokuzuncu bölümdeki Yaşayan Ölüm İçkisi tasviri dışında, bilgime göre, bu teoriyi desteklemeye başka kanıt yok.
5. Gerçek Dumbledore Lütfen Ayağa Kalksın
Fanların öne sürdüğü bir başka teori Dumbledore'un düşünseliyle yaptığı hakkında bir ipucuyla ilgili.
İlk kez Ateş Kadehi'nde düşünselini gördüğümüzde, Dumbledore Harry'e içine anıların nasıl konulduğunu gösteriyor:
Dumbledore cüppesinin içinden asasını çıkardı ve ucunu gümüşi saçının içine, şakağına yakın bir yere dayadı. Asasını başından çektiğinde, ucuna saç yapışmış gibi görünüyordu - ama sonra Harry bunun saç değil, Düşünseli'ni dolduran gümüşi-beyaz maddenin aynısından, ıslak ıslak parlayan bir tel olduğunu gördü. Dumbledore bu taze düşünceyi de kaba ekledi ve Harry, hayretler içinde, kendi yüzünün de çanağın içinde yüzmeye başladığını gördü. (Ateş Kadehi 597/519/701)
Ayrıca Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda da düşünselini kullanılırken gördük:

Cüppesinin iç cebinden asasını çıkardı, Harry sandalyesinde gerildi, ama Snape sadece asayı şakağını götürüp ucunu saçının yağlı diplerine dayadı. Geri çektiği zaman, gümüşi renkte bir madde de geldi, şakaktan asaya kalın bir örümcek ipliği gibi uzanıyordu; Snape asayı uzaklaştırınca, koptu ve zarif bir şekilde Düşünseli'ne düştü. Orada gümüşi-beyaz bir anafor gibi dönmeye başladı, ne gazdı ne de sıvı. (Zümrüdüanka Yoldaşlığı 533/471/688)

deadly_angel
08-02-06, 13:04
İki farklı kişinin kendi anılarını düşünsellerine koyuşunun iki çok benzer tasviri.
Ancak şimdi, Melez Prens'ten bu alıntıya bakın:
"...Seninle paylaşmak istediğim son iki anım var." Dumbledore Düşünseli'nin yanında parıldayan iki küçük kristal şişeyi gösterdi. (Melez Prens 430/402)

"Ve şimdi sana göstermem gereken en son anı" Harry Dumbledore bir kez daha Dumbledore son anıyı Düşünseli'ne boşalttığında ayağa kalktı. "O kimin anısı?" diye sordu. "Benim," dedi Dumbledore. (Melez Prens 440/412)
Eğer bu kendi anısı idiyse, neden Dumbledore bu anıyı Snape ve daha önce kendi yaptığı gibi başından çıkarmak yerine bir şişede saklıyordu?
Benim bunun pek olası olmadığını düşünmeme rağmen, fanlar şu teori için bu ipucunu gösteriyorlar: Dumbledore kitabın bütününde, ya da en azından büyük bir kısmında Dumbledore değildi, ve gördüğümüz Dumbledore onun gibi görünmek için Çok Özlü İksir'i kullanıyordu, ve böylece gerçek Dumbledore ölmedi. Sadece sahte bir Dumbledore anıyı bir şişede tutmak zorunda kalmış olabilirdi, çünkü gerçek Dumbledore onu doğrudan başının içinden alabilirdi.
Fakat Dumbledore sadece önemli olan anıyı güvenle korumak için bir şişede mühürlemiş de olabilir...

''Şişeyi yeniden büfenin üzerine bırakıp iç geçirdi işte bakışları o zaman Harry'e döndü
''Oho'' dedi irigözleri hızla Harry'nin alnına ve üzerindeki şimşek biçimli yara izine kayarak ''Oho'' (sf=68 )

''Oho'' 'Benim en iyi arkadaşlarımdan biri Mugglelardan doğma ve dönemimizin en iyisi.' Sanırım sözünü ettiği arkadaş bu arkadaş, ha Harry? (sf=175)

''Oho'' dedi Slughorn yeniden. Harry onun iksiri hiçde unutmadığını, sadece dramatik bir etki yaratmak için sorulmasını beklediğini anladı (sf=176)

-Şimdi arkadaşlar söyleyeceklerim size saçma gelebilir, hatta fena halde yanılıyor da olabilirim. Ama bir şey dikkatimi çekti ve değinmeden edemeyeceğim.
Öncelikle Slughorn u n konuşma tarzına dikkat edin; şaşırdığı, sevindiği bir şey olunca yada işler umduğu gibi gidince ''Oho'' diyor

Şimdi mağarada Dumbledore un dediklerine bir bakalım:

Dumbledore eliyle havayı yokluyordu sanki elle tutulabilecek görünmez bir şeyi yakalamayı bekliyormuş gibiydi.
''Oho'' dedi Dumbledore saniyeler sonra Eli havada Harry nin göremediği bir şeyin üstüne kapandı (sf=515)

- AD yi bütün kitaplardan tanıyoruz sevindiğini üzüldüğünü şaşıdığını gördük. Peki ya ''Oho'' diye bir laf söylediğini gördükmü hiç??? Elbette hayır bu Slughorn a özgü bir şey!
- İşte bu noktada aklıma onun aslında Slughorn olabileceği geldi. Neden olmasın?

İksiri içince AD nin söylediklerini hatırlayalaım -daha doğrusu kontrolsüzce sayıkladıklarını.
(Eğer iksir korkunç anıları hatırlatıyor yada ona benzer bir şey yapıyor dersek)

''istemiyorum... zorlamayın beni...''
''sevmiyorum... durmak istiyorum...''
''Hayır... istemiyorum istemiyorum... bırakın beni...''

''Hayır hayır hayır hayır... yapamam yapamam zorlamayın beni...'' (SLUGHORN BU NOKTADA BİR ŞEYİ VERMEK YADA YAPMAK YADA SÖYLEMEK İSTEMİYOR)

''Hepsi benim suçum... Hepsi benim suçum... (BURADA VOLDEMORT A ZAMANINDA HORCRUXLAR KONUSUNDA YARDIM ETTİĞİ İÇİN PİŞMAN! KENDİNİ SUŞLUYOR Exclamation )

Ama unutmayın zamanında sadece teoriyi anlatmıştı ve gereken esas büyüyü sormamasını söylemişti Demek ki Slughorn gereken büyüyü biliyor! Ve çok sonra ondan büyüyü işkenceyle almaya çalışmışlar

''Onları incitmeyin... Onları incitmeyin... lütfen... beni incitin onların yerine...'' (BURADA SLUGHORN A DEĞİL DE AİLESİNE YADA SEVDİĞİ BİRİLERİNE İŞKENCE EDİYORLAR GEREKEN BÜYÜYÜ ALMAK İÇİN!)

''Lütfen... lütfen... lütfen... hayır... o olmaz o olmaz herşeyi yaparım...'' (BURADA İSE KENDİSİNE DE İŞKENCE ETMEMELERİ İÇİN BÜYÜYÜ İTİRAF EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR)

''Ölmek isityorum! Ölmek istiyorum! Durdurun artık çlmek istiyorum!'' (BURADA SLUGHORN A İŞKENCE YAPMAYA GEÇMİŞLER!)

ve sonunda büyüyü ağzından almışlar

-Biz biliyoruz ki ölüm yiyenlerin Horcruxlardan haberleri yok Voldemort büyüyü Slughorn dan aldırttıktan sonra onları öldürmüş olmalı (büyüyü alanlar ölüm yiyen olmak zorunda değil)

-Benim teorime göre AD Harry i odasına çağırdığında hala gerçek AD idi Harry yi görünmezlik pelerinini almaya gönderiyor oysa bu bir BAHANE! Çünkü AD Harry e pelerini Hogwarts'ta bile sürekli yanında taşımasını söylemişti Pelerinin zaten yanında olduğunu biliyor sadece onu uzaklaştırmak için yapıyor Harry nin arkadaşlarını uyarmak için itiraz etmeyeceğini pelerin yanında olsa bile almaya gidiyormuş gibi yapacağını biliyor! Harry gider gitmez Slughorn AD ye AD ise Slughorn görünümüne bürünmek için Çok Özlü İksir içiyor. VE giriş salonunda Harry yi bekleyen AD kılığındaki Slughorn! Kitabın sonunda ölen ise Slughorn dan başkası değil!
Gerçek AD daha önce mağaraya gitmiş olmalı ve gerekli tüyoları Slughorn a vermiş olmalı O sayede herşeyi kolayca bulabiliyor

-Peki ya öyleyse Snape neden ölmedi? Cevap basit: Osırada AD görünümünde olan tek kişiyi öldürdü Ama Snape in bu yer değiştirmeden haberi yoktu o AD yi öldürdüğünü sanıyordu ''Bozulmaz Yemin'' denen lanet böylece kandırlmış oldu!

-AD Snape e sonunda kendisiniöldürme talimatı vermiş olmalı ama ona Slughorn la yer değiştireceğini söylememişti Böylece hem Snape ölmedi Hemde AD ölmek zorunda kalmadı.

-Ama Slughorn neden kendini feda etti? Çünkü o Voldemort'un ölümsüz olmasının kendisi sayesinde olduğu düşüncesindeydi ve kendini suçlu hissediyordu. Ad de hem Snape in ölmemesi hemde kendisinin Harry ye rehberlik edebilmesi için bu değişimi kabul etti Ve bana sorarsanız 7. Kitapta Slughorn görünümünde rehberlik etmeye devam edecek Ta ki Harry Voldemort un işini bitirene kadar yani tehdit ortadan kalkana kadar ve kitabın sonunda gerçeği açıklayacak. Değişimden önce Slughorn dan yeterli miktarda materyal almış olmalı ki gelecek sene boyunca Çok Özlü İksir içmeye devam edebilsin (Ve bu illede saç olmak zorunda değil!)

sbuffy
08-02-06, 13:25
deadly_angel gönderdiğin 1.teori çok mantıklı 2.teori ise çok ilginç.dumbledoreun anısını şişede tutması ve mağarada sayıklarken söyledikleri bana garip gelmişti ama yinede slughorn yaşamak için sürekli yer değiştiriyorken böyle birşeyi kabul etmeside çok zor geliyor.

Tolga Safer new york galasından;
http://img219.imageshack.us/img219/3227/192ap.th.jpg (http://img219.imageshack.us/my.php?image=192ap.jpg)http://img219.imageshack.us/img219/5315/138si.th.jpg (http://img219.imageshack.us/my.php?image=138si.jpg)

http://img219.imageshack.us/img219/7924/kajaoldamaruto0ij.th.jpg (http://img219.imageshack.us/my.php?image=kajaoldamaruto0ij.jpg)http://img219.imageshack.us/img219/5932/stantolgapremiere9se.th.jpg (http://img219.imageshack.us/my.php?image=stantolgapremiere9se.jpg)

sudem
08-02-06, 13:26
Snape'in Dumbledore'un emirlerin altında Dumbledore'u öldürecek olmasına rağmen bile, bu yine de Snape için yapması gerçekten duygusal ve zor olmalı, tam olarak Harry'nin Dumbledore'a iksiri içirmesinin zor olduğu gibi.
Snape'in yüzündeki tiksinti Dumbledore'a karşı değildi, yapmak zorunda olduğunu bildiği şeye karşıydı. Nefret Dumbledore'a karşı değildi, Dumbledore'un ona yaptırdığı şeye karşıydı.
Ve Dumbledore, "Severus... Lütfen..." dediğinde "lütfen yapma" diye yalvarmıyordu. Gerçekten söylediği şey, "Severus, lütfen beni öldür, söz verdiğin gibi.''
evet kesinlikle bu yazı doğru...ahh canım snapeim benim...
dumb asla bir büyücüye yalvarmaz.o ölümden korkmuyor bunu yanında zaten böyel bir büyücü olsaydı..herkesin çekindiği kişi olmazdı...offf offf çok kötü oldum çok duygulandım.. :icon_cry:
son kitap hemen çıksa keşke...
bu arada sbuffy sana özel msj atamıyorum :blush:

missryan
08-02-06, 13:28
inanamıyorum ya 40 yıl düşünsem aklıma gelmez bu teoriler ama inanılmayacak bi yanlarıda yok açıkçası
slughorn ve dumbledore'un yer değiştirmesi teorisi başta biraz saçma geldi bana ama iyice okuyup düşününce özellikle şu "oho" sözcüğünü falan düşündüğümüz zaman hiçte saçma değil gercekten olabilir böyle bişey slughorn kendini suçlu hissettiği için kabul etmiştir dumby'nin yerine geçip kendini feda etmeyi
vay be heyecandan öldüm varya şu kitap bi çıksa artık oooff offf...

sbuffy
08-02-06, 18:12
5.filmde harry ve dudleye ruh emicilerin saldırıp miss figgin ikisine yardım ettiği sahne filmde olacakmış.ayrıca sirius ve lupinin olduğu sahnelerin yazın çekilecek olmasıda lupin ve yoldaşlıktakilerin harryi dursleylerin evinden alacağı sahne,harrynin babası hakkında lupin ve siriusa hesap soracağı sahne,sirius,snape ve harryni mutfakta konuştuğu sahnelerin filmde yer alacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor.
arkadaşlar WB okuyucuların ve seyircilerin eleştirilerini dikkate alıp önemli sahnelerin kesilmeyip filmin daha uzun sürmesini engellemeyecek gibi gözüküyor.umarım yanılmayız.

deadly_angel
08-02-06, 18:27
slughorn ve dumbledore'un yer değiştirmesi banada çok mantıklı gelmedi aslında.Ama yolladığım ilk teori gerçekten çok mantıklı.Kitabın çıkmasını dört gözle bekliyorum.
Birde aklıma birşey takıldı.Harry bunca zamandır neden anne ve babasının mezarına gitmedi?Benim kafama şöyle birşey takıldı acaba mezarları godric hollowda olabilir mi?Orada hortkuluklarla ilgili bişeyler olabilir mi? :img-elvis :img-fullm

sbuffy
08-02-06, 18:38
deadly_angel kalın kafalılığından gitmemiştir:fighting2şaka bir yana bence ailesi her aklına geldiğinde gözyaşlarına hakim olamazken onların içinde yaşadığını kabullenirken mezarlarını görmeye dayanamayağı için bu konuyu hiç açmamıştır:img-cray:
bencede hortluklardan birinin godric hollowta olması mantıklı.belkide potterların evine dengini öldürmenin yanısıra hortluğunu almaya gitmiş ve hortluğunun yerini öğrenmek için lilye hayatta kalması için şans vermiş olabilir.kitaplardan bildiğimiz kadarıyla dumbledore,lily ve jamese çok güveniyor ve ikisine değer verip korumasına alıyor(bu koruma yalnız harrynin voldini dengi olmasından da öncesine dayanıyor)bu kadar güvendiğine göre ikisine kehanet ve hortluklardan bahsetmiş olabilir.bu bilgileri bildikleri içinde harrynin önünü açmak için anne ve babası hortlukları aramaya başlamış ve hatta birini ele geçirmiş olabilirler:icon_roll

deadly_angel
08-02-06, 18:43
Kesinlikle orda harry boşu boşuna gitmeyecek oraya,Rowling harrynin dursleylerden sonra godric hollowa gideceğini söylemişti.

sbuffy
08-02-06, 19:09
http://www.fantasymundo.com/imagenes/noticias/1492.jpg

rowling harrynin yapacaklarını sıraladığına göre mutlaka birşeyler olacaktır

deadly_angel
08-02-06, 19:33
Umbridge lays reklamlarındaki kadına benziyo. :img-fullm :img-lady:

deadly_angel
08-02-06, 19:38
R.A.B.

“Harry Potter ve Melez Prens”in olay kurgusu hakkında bizi çok daha fazla aydınlattığına hiç şüphe yok. Bunun yanında kitap, aradığımız sorulara cevap bulmayı umarken bir o kadar soruyu da beraberinde getirdi. Kafamızı en çok kurcalayan soru; Lord Voldemort’un sırrını keşfeden ve onun Hortkuluk’unu almayı başaran kişinin kimliği…

Bugüne kadar R.A.B hakkında çok konuşuldu, tartışıldı, tahminler yürütüldü… En başta herkes R.A.B’nin yeni bir karakter olmasını akla yatkın tek seçenek olarak görürken; JK’nın “Yeni bir karakter için zaman yok” açıklamasıyla insanlar önceden karşılaştıkları ama dikkatlerinden kaçan kişilere yoğunlaştılar. Tahminlerin en güçlüsü ve mantıklısı R.A.B’nin Regulus Black olduğuydu. Yabancı bir sitede Regulus’un ikinci isminin “Arctrus” olduğu onaylandıktan sonra insaların bu kişinin Regulus olduğuna dair hiçbir şüphesi kalmadı.

Ben onlara yanıldıklarını söylüyorum. Hataları her zaman R.A.B’nin kimliğini sadece R.A.B harflerine bakarak aramaları... Sanırım bu JK’nın bir oyunu… İnsanların dikkatini harflere çekip gerçek, somut ipuçlarının gözden kaçmasını sağlamak…

Hiç kuşkusuz bizi R.A.B’ye götürecek en önemli ipucu bıraktığı not… Notta geçen bir cümle bizi ona götürüyor. Sadece bir cümle…

“Denginle karşılaştığında bir kez daha ölümlü olacağın umuduyla, ölümle yüz yüze geliyorum”

Bu cümleye bakarak R.A.B’nin kehaneti bilen birisi olduğunu görüyoruz ve bu da bizi kehaneti kimlerin bildiğini düşünmemize yol açıyor. Kehaneti bilen 7 kişi var. Sayı çok mu geldi? JK’nın sürekli vurguladığı gibi 7 en sihirli rakam... Şimdi bu 7 kişi kim onlara bakalım;

1) Albus Dumbledore: Kehanet yapılırken yanındaydı ve onu duydu ama onun R.A.B olacağına ihtimal vermiyoruz çünkü eğer gerçek hortkuluku alan o olsaydı bir daha oraya gitmezdi.

2) Lord Voldemort: Snape sayesinde kehanetin yarısını duyan Voldemort kendi hortkulukunu çalmış olamaz değil mi?

3) Harry Potter: Kehanette bahsedilen kişi (?)

4) Severus Snape: O zamanlar Lord Voldemort’un hizmetkarı olan Snape kehanetin yarısını duydu. R.A.B olma ihtimali yok denecek kadar az. Zaten bir ismi ve lakabı var. Ayrıca Snape’in iyi olduğunu varsayarsak; hortkuluku aldığını Dumbledore’dan saklamayacağı kesin.

5) Ron Weasley: Dumbledore’un bir sakıncası olmadığını söylemesiyle birlikte Harry’den kehaneti öğrendi.

6) Hermione Granger: Bkz:5.Kişi

Ve son kişi… Bu kişi R.A.B olma ihtimali en yüksek olan kişi... Hatta kesin R.A.B budur diyebileceğiniz tek kişi... Bu kişinin kimliğini vermeden önce Zümrüdüanka Yoldaşlığı sayfa 1081’den bir cümle;

“Benim, yani bizim tek şansımız, kulak misafiri olan kişinin kehanetin kısa bir kısmını duyduktan sonra yakalanması ve o binadan atılması oldu”

7) Domuz Kafası’nın barmeni Aberforth Dumbledore: Albus Dumbledore’un kardeşi çok gizemli biriydi. Hagrid’in de dediği gibi öyle bir kardeşe sahip olmanın baskısı altında kalmıştı, fazla konuşmazdı. Yine Zümrüdüanka Yoldaşlığı’ndan sayfa 1080-1081;

“Tabii ben Sybill Trelawney’yle buluşmaya giderken, başkalarının kulak kabartmasına değecek bir şeyler duyacağımı aklıma bile getirmemiştim”

Dumbledore Domuz Kafası’na giderken kehanetin yapılacağını bilmiyordu. Bu dönem Voldemort’un kötülük saçmaya başladığı dönemdi. Orada ne olduğunu tahmin edebiliriz.

Albus Dumbledore Ölüm Yiyenlerin her zaman hedefi olmuştur. O gece de Dumbledore güvenlik önlemi olarak kardeşine konuşmayı bitiresiye kadar kapıda beklemesini söyler. Snape kehaneti duymaya çalışırken Aberforth tarafından yakalanır. Snape’in kehaneti duyduğunu biliyoruz ve tahminimiz doğruysa (-ki kesinlikle doğru), eğer Aberforth kapıda bekliyorsa onun kehaneti duymuş olduğu da kesin. Aberforth kapıda beklediğini çok rahat bir şekilde anlayabiliriz. Normalde barmen içki satar ve içki satılan yer zemin katta ama Snape üst katlarda barmen Aberforth tarafından yakalanıyor.

R.A.B Aberforth Dumbledore ise Voldemort’un sırrını keşfettiğini neden daha önce Albus’a söylemedi? Basit… Korktu… Aberforth Albus’un zaten yeterince başarısı olduğunu düşünüyordu. Olur da bu başarıyı kendine mal eder diye bunu ondan sakladı.

Gelelim en önemli soruya… Aberforth Dumbledore ve R.A.B’nin alakası ne? Bunun bir lakap olması olası ama daha mantıklı bir şeyler bulabiliriz.

Bildiğiniz gibi İngilizler babalarının isimlerini ikinci isim olarak alıyorlar. Örnek: Harry James Potter

Albus Dumbledore’un tam ismi:

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

“Brian” isminin babalarının ismi olduğunu düşünürsek bu isim ikisinde de olmalı. Bu yüzden;

Aberforth Dunmbledore’un tam isminin:

“R……… Aberforth Brian Dumbledore” olma ihtimali çok yüksek.

Cevaplanması gereken bir soru da Voldemort’un R.A.B harflerinden bu kişiyi tanıması gerektiği. Bu kişi Voldemort için önemli biri olmalı. Aberforth Voldemort için önemli biriydi çünkü kehaneti biliyordu. Voldemort Snape ona kehaneti anlattığı zaman sormuş olmalı bizden başka kimler biliyor diye… Ve Aberforth’un kehaneti bildiğini öğrenmiş olmalı. Aberforth direk olarak A.D yazmadı çünkü Voldemort’un oraya kadar gelebilecek tek kişinin Albus Dumbledore olacağını düşündüğünü biliyordu ve sırrını keşfeden kişinin Albus değil de kendisi olduğunun anlaşılması için R.A.B yazdı.

Yazımı JK’nın şu açıklamasıyla bitiriyorum;

“Aberforth ileride çok ama çok önemli bir rol oynayacak”

sbuffy
08-02-06, 19:40
deadly_angel gülmekten öldüm sen söyleyene kadar dikkat etmemiştim süpersin:)

zümrüdüanka yoldaşlığından çizimler
http://img436.imageshack.us/img436/4804/phoenix098ee.th.jpg (http://img436.imageshack.us/my.php?image=phoenix098ee.jpg)http://img436.imageshack.us/img436/6190/phoenix353me.th.jpg (http://img436.imageshack.us/my.php?image=phoenix353me.jpg)

http://img436.imageshack.us/img436/9186/phoenix197sp.th.jpg (http://img436.imageshack.us/my.php?image=phoenix197sp.jpg)http://img436.imageshack.us/img436/8428/phoenix277ag.th.jpg (http://img436.imageshack.us/my.php?image=phoenix277ag.jpg)

deadly_angel
08-02-06, 19:45
adım deniz bu arada.Neyse şimdilik aklımızda o kadın olarak kalsın nasılsa filmde tam tersi olucak :img-swoon :img-pipe1

OXFORD
08-02-06, 20:05
Umbridge lays reklamlarındaki kadına benziyo. :img-fullm :img-lady:

hehehe...umbrıdge aklımda tipe uyuyor.ama luna uymamış.daha önce iki resim koymuştun sbuffy.orda kahverengi saçlı bir kız vardı.o kız bu kız değil sanırım.teoriler insanın aklını tamamen karıştırıyor.resimler için teşekkürler...

nes_rial
08-02-06, 23:08
Deniz bilgiler için çok teşekkürler..hehe lays reklamı benim de hiç aklıma gelmemişti

benden de resimler.. :img-icecr

http://img145.imageshack.us/img145/1817/luna2le.th.png (http://img145.imageshack.us/my.php?image=luna2le.png)http://img230.imageshack.us/img230/2886/mccrory5ef.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=mccrory5ef.jpg)
http://img145.imageshack.us/img145/5775/imeldastaunton3qv.th.jpg (http://img145.imageshack.us/my.php?image=imeldastaunton3qv.jpg)http://img208.imageshack.us/img208/3154/natalia4tg.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=natalia4tg.jpg)

deadly_angel
08-02-06, 23:19
rica ederim daha da buldukça eklicem.Resimler için sağol.Bu arada luna dışında tüm oyuncuları çok beğendim.Lunaya pek alışamadım nasıl diyeyim kafamda hayal ettiğim luna biraz farklıydı.

deadly_angel
08-02-06, 23:33
Rowlingin İlişkiler Hakkında Yapmış Olduğu Tüm Yorumlar

● Harry&Hermione sadece arkadaşlar, 'Ama aynı soruyu başka biri için cevaplamam' dürtme ve göz kırpma hareketi yapıyor. [National Press Club 1999]

● Ateş Kadehi'nin 2. yarısında Ron ve Hermione arasında bir şeyler oluyor muydu? JKR: 'Evet, bir şeyler oluyor… Ama Ron daha fark etmiyor… Tipik erkek' [Yahooligans Chat 2000]

● Harry ve Cho 'asla mutlu olamayacaktı'. [World Book Day 2004]

● Harry aşk için 6. kitapta biraz zaman bulacak. [World Book Day 2004]

● Hermione Ron'u mu Harry'i mi seviyor? JKR: 'Bunu bazılarınızın hala bulamadığına inanamıyorum.' [Jo'nun web sitesi]

● Jo küçük kızların Harry'i canlandıran Dan'den daha çok Draco'yu canlandıran Tom'a aşık olmasını eğlenceli buluyor. 'Kızlar, kötü adamların peşine düşmekten vazgeçin.' [Edinburg Book Festival]

● JKR şakayla karışık bizim Snape ve diğer kötü adamları sevmemizin iç karartıcı olduğunu söyledi. [Edinburg Book Festival]

● Arthur Levine: '6. kitap genelde daha çok aşk içeriyor.' [BookExpo America 2005]

● JKR 6. kitaptaki aşk ilişkilerinden çok eğlenmiş. Şimdi modaların açık olmaya başladığını umut ediyor. 'Ron/Lavender ilişkisini yazmaktan çok hoşlandım' Ron'un 'duygusal olarak büyümesi' gerekiyordu. [Leaky Cauldron 2005]

● Harry/Hermione ilişkisini düşünenler 'geriye dönüp tekrar okusunlar'. [Leaky Cauldron 2005]

● Draco hayranlığı onu telaşlandırıyor. 'Draco, nasıl görünürse görünsün, iyi biri değil.' [Leaky Cauldron 2005]

● Birçok kişi Lily'ye bağlanmıştı. 'Ginny gibi popüler bir kızdı.' [Leaky Cauldron 2005]

● 'Lupin Lily'e çok düşkündü.' Ama James'le onun için yarışmadı. [Leaky Cauldron 2005]

● Snape biri tarafından sevildi. [Leaky Cauldron 2005]

nes_rial
09-02-06, 00:15
http://img248.imageshack.us/img248/1070/trelawney8zf2jc.jpg (http://imageshack.us)

Azkaban Tutsağı filminde Profesör Trelawney rölünde izlediğimiz Emma Thompson' ın 5. film olan Zümrüdü Anka Yoldaşlığı filminde bir bölümde görüneceği açıklandı.
kaynak:sihirbaslasın.net

deadly_angel
09-02-06, 01:52
desene eğleneceğimiz bir sahne kesin var

sbuffy
09-02-06, 08:40
deadly_angel ve nes_rial bilgi ve resimler için teşekkürler:)
oxford son eklediğim resimlerdeki herkes 5.filmdeki yeni karakterler.eklediğim kahverengi saçlı tonksu oynayacak oyuncuydu:img-wink:
lily ginny gibi popülerse jamesten önce birkaç kişiyle çıkmış olmalı.lupinin lilye aşık olması çok ilginç.aslında azkaban tutsağı filminde şıkolduğu ima edilmişti ama kitapta böyle birşey olmadığından pek ihtimal vrmemiştim.lupine de yazık.ama harryden nefret etmemesi iyi birşey.
Profesör Trelawney umbridge yüzünden çıldırma noktasına gelip okuldan ayrılmaya kalkıyordu.umarım o sahneyi çekerler.Wb bu filmde çok cömert davranıp önemli sahnelerin hepsini çekilmesine izin verecek gibi görünüyor:)
bu hafta setten resimler yayınlanacakmış:happy0064

sbuffy
09-02-06, 09:00
http://img137.imageshack.us/img137/1354/uno62x7vo.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=uno62x7vo.jpg)http://img137.imageshack.us/img137/3162/task3b2wp.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=task3b2wp.jpg)

http://img137.imageshack.us/img137/3558/ddmoody0dj.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=ddmoody0dj.jpg)http://img137.imageshack.us/img137/4931/crouchjr37re.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=crouchjr37re.jpg)

sbuffy
09-02-06, 09:07
http://img137.imageshack.us/img137/1938/uno64x0ca.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=uno64x0ca.jpg)http://img137.imageshack.us/img137/7134/filch22he.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=filch22he.jpg)

http://img137.imageshack.us/img137/6593/harryparvati6zv.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=harryparvati6zv.jpg)http://img137.imageshack.us/img137/3944/crouchjr20pv.th.jpg (http://img137.imageshack.us/my.php?image=crouchjr20pv.jpg)

purna
09-02-06, 09:12
bugunku vatan gazetesınde bununla ılgılı haber var

missryan
09-02-06, 13:14
http://img248.imageshack.us/img248/1070/trelawney8zf2jc.jpg (http://imageshack.us)

Azkaban Tutsağı filminde Profesör Trelawney rölünde izlediğimiz Emma Thompson' ın 5. film olan Zümrüdü Anka Yoldaşlığı filminde bir bölümde görüneceği açıklandı.
kaynak:sihirbaslasın.net

muhtemelen bu göründüğü sahne dumbledore'un harry'ye düşünselinde gösterdiği kehaneti söyleme sahnesi olur bence...
resimler çok güzel saol sbuffy;)
bu arada deniz teoriler ve jk'nın yorumları için de tsklerr;)

deadly_angel
09-02-06, 14:19
rica ederim.Ve Aslen Veritaserum sitesinin yazmış olduğu çevrilmiş bir hortkuluk teorisini ekliyorum.

İşte size bu sitede, Melez Prens çıkmadan önce Melez Prens'in kim olduğuna dair yazılmış makalenin altından kopyaladığım kesit...

"İlginç bir ayrıntı ise Alfonso Cuaron'un Azkaban tutsağı
filminde kullanmak istediğini söylediği ama ilerleyen kitaplarda
önemli bir yeri olacağından Rowling'in izin vermediğini söylediği
Hogwarts Mezarlığı'ndan bahsetmiş olması. Kuruculardan tutun da,
eski okul müdür ve müdirelerine, okul bekçilerine kadar Hogwarts'ta
görev almış kişilerin gömüldüğü bir mezarlık. Peki ama mezarlık neden
önem arz edecek ve Harry neden mezarlığa gidecek? "

Yazıda olduğu gibi 'neden mezarlığa gidilecek?' Ben bunun nedeninin hortkuluklar olduğunu düşünüyorum çünkü Voldemort ruhunun parçalarını o kişilerin eşyalarına saklamış bulunmaktadır. Ve de sakladığı eşyaların sahiplerinin yanıda onun için cezbedici olabilir. Dumbledore'un söylediği gibi işte Melez Prens sayfa 463 ten bir kesit...

"Belki öbür elim değil ama 2 parmağım üzerine bahse girerimki onlar 3 v 4 üncü hortkuluk oldu. Geri kalan 2 tanesi gene toplam 6 tane yarattığını varsayarsak daha büyük bir problem oluşturuyor ama Hufflepuff ve Slytherin'e ait nesneleri ele geçirdikten sonra Gryffindor yada Ravenclaw ın sahip olduğu nesnelerin izini sürmeye başladığı yolunda bir tahminde bulunabilirim. Dört kurucudan dört nesne eminim ki voldemort un hayal gücünü müthiş cezbetmiştir. Ravenclaw ın bir şeyini bulup bulamadığı sorusuna cevap veremem ancak Gryffindor un bilinen bir tek yadigarının güvencede olduğuna eminim."

Voldemort için cezbedici olan eşyaların sahiplerinin yeride hortkuluklar için cezbecidir bence!

Yine Yabancı Bir Harry Potter sitesinden alınan bir yazı

Petunia Teyzenin Sırrı Ne?

5. kitapta,2. bölümde Petunia'ya Dumbledore'dan bir Çığırtkan geliyor ve "Unutma Petunia"diyor.Oysa İngilizce versiyonunda "Sonuncumu unutma"diye geçiyor.Peki bunun anlamı ne?

Bir hayran J.K.ROWLİNG'e:"Dumbledore Petunia'ya yolladığı Çığırtkanla neyi ima etmek istiyor?"diye sorunca J.K.ROWLİNG şu cevabı veriyor:

-Dumbledore burada Petunia'ya yolladığı son mektuptan yani Harry 1 yaşındayken kapılarına bıraktığı mektuptan söz ediyor.O zaman bana soracaksınız neden "Mektubumu unutma"demedi diye.Bunun nedeni bu mektuptan önce daha birçok mektubun olmasıdır...

Not olarak şunu ekliyor J.K.ROWLİNG:"Bana Dumbledore'un yolladığı son mektubun bu olmadığı Harry 2.kitapta Ron ile uçtuklarında Dursley'lere bir mektup daha yollandığını söylüyorlar.Fakat Dumbledore ve ben Dursley'lere yollanan mektuplar ile YALNIZCA Petunia'ya yollanan mektuplar arasında bir fark olduğunu biliyoruz.Benim bu konudaki son sözüm ama sizin için aynı şey olacağından emin değilim:)"dedi.

Ben bu yazıyı okuyunca Petunia'nın sırrı acaba ne diye kendime daha sık sormaya başladım.Çünkü Petunia'nın Ruh Emici'nin veya Azkaban'ın ne demek olduğunu bilmesi Lily ve James arasında geçen bir konuşma sırasında duyupta sonradan hatırlayabileceği birşey gibi gelmiyor.Ve de Voldemort'un geri döndüğünü duyunca verdiği tepki...Bu da beni gerçekten şaşırtmıştı ondan böyle bir tepki beklemiyordum.Ayrıca J.K.ROWLİNG onun bir Kofti olmadığını ve Muggle olduğunu belirtmişti.

Sihirden böylesine nefret ettiğini söyleyen biri nasıl ve niye Dumbledore ile tanışıp onunla temasta kalır?Bundaki amaç ne olabilir?Gelecek bize bu soruların yanıtını verecek...

sbuffy
09-02-06, 15:58
deniz bilgiler için sağol:)o mezarlıkta önemli birşey olduğu belli.rowling sonraki kitapta önemli olacak noktalarda fazla bilgi vermiyor(lily hakkında,james ve lilynin işi hakkında,kurucular ve dumbledoreun kardeşi hakkında...)
bundan birkaç ay önce söylediğim gibi ben lilynin ailesinin muggle olduğunu pek sanmıyorum.lilynin ataları büyücü olabilir ve bir sebepten büyüyü bırakıp muggle gibi yaşamayı tercih etmiş olabilir.bu hem petunianın neden bu kadar büyü dünyası hakkında bilgi sahibi olduğunu hem de yarımkan prenste slughornun lily için o kadar başarılı ve yetenekliydiki onu safkan sanıyordum muggle olduğuna inanamadım sözünü açıklar.

sudem
09-02-06, 16:12
zaten lily döneminin en iyi cadısıymış ve tılsım da çok başarılıymış...james ve lily nin daha doğrusu lilynin dumb için çok önemli olması belki de lilyinin griffondorr(yanlış yazdım galiba) soyundan olması olabilir ama işte sbuffy senin de dediğin gibi lilynin ailesi büyüyü bırakıp muggle gibi yaşamayı tercih etmişlerdir belki.
şimdi bişi diyeceğim dan brown nun DA VINCI sini okuyan bilir.kitap şuan elimde olmadığı için bakamıyorum ama hatırladığım kadarıyla esas kız da vinci nin soyundan geliyordu ve bu yüzden kimlikleri gizlenmişti kendisinin bile haberi yoktu.
belki de lilyinin ailsi çok büyük tehlikedeydi ve muggle olmaları gerekti ve kimlikleri değişti.petunia bildiğim kadarıyla lilyden büyük...yani o bu konuları biliyor ve belki bazı olaylar yaşadı bu yüzden büyüden nefret ediyor olabilir.
bu arada elinde harry potter film müziği olan var mı?ben dizi&film müziği koleksiyonu yapıyorum da :blush: :img-icecr

nes_rial
09-02-06, 16:39
Sudem söylediklerine tamamen katılıyorum..hogwarts mezarları hakkında 6. kitaba kadar küçük de olsa bir bilgi verildi mi?Çünkü rowling daha sonra kitapta olucak şeylerin ip uçlarını veriyor,araçlarını tanıtıyor(mesela kaybolan dolabı 2. kitapta nick,harry filchten kurtulsun diye peevesa bilmem kaçıncı kattan attırmıştı ve dolap bozulmuştu..)ben de dumın nereye gömüleceğini merak etmiştim..

Gerçekten elinde harry potter müziği olan var mı?o müzik çok hoşuma gidiyor:img-music alakasız olucak ama--belki izlemişsinizdir bilmiyorum,bir haber programında bir ressam resim ve müziği birleştirip kendi deyimiyle şov yaptı yani harry potter müziğiyle bir kaç dkda süper bir harry potter resmi yaptı:img-artis

haprenses
09-02-06, 17:05
Sudem söylediklerine tamamen katılıyorum..hogwarts mezarları hakkında 6. kitaba kadar küçük de olsa bir bilgi verildi mi?Çünkü rowling daha sonra kitapta olucak şeylerin ip uçlarını veriyor,araçlarını tanıtıyor(mesela kaybolan dolabı 2. kitapta nick,harry filchten kurtulsun diye peevesa bilmem kaçıncı kattan attırmıştı ve dolap bozulmuştu..)ben de dumın nereye gömüleceğini merak etmiştim..

Gerçekten elinde harry potter müziği olan var mı?o müzik çok hoşuma gidiyor:img-music alakasız olucak ama--belki izlemişsinizdir bilmiyorum,bir haber programında bir ressam resim ve müziği birleştirip kendi deyimiyle şov yaptı yani harry potter müziğiyle bir kaç dkda süper bir harry potter resmi yaptı:img-artis
nes_rial cim bende o muzik war istersen gonderiiirm

sudem
09-02-06, 17:07
ben biliyorum o ressamı biraz showman gördüm ben onu...neyse...
arkadaşlar şuan 3 tane indirdim harry potter theme ama kalitesine bakacağım güzel olanı yarın siteye eklerim...herkes faydalansın.. :img-icecr :)

haprenses
09-02-06, 17:14
benim sarkinin kalitesi cok ii ama eklemeyi bilmiorm

haprenses
09-02-06, 17:16
hem bende harry poter-goblet of fire filminin bütün müzikleri war ama once eklemeyi ogrenmem lazim :)

nes_rial
09-02-06, 17:57
Arkadaşlar ekleyebilrseniz cok sevinirim gerçekten ama zannediyorum sitede şarkı ve müzik eklemek yasak :icon_roll

ateş kadehi-resimler
http://img267.imageshack.us/img267/7412/i6bk.th.png (http://img267.imageshack.us/my.php?image=i6bk.png)http://img267.imageshack.us/img267/6629/gofotherpromo0994lq.th.jpg (http://img267.imageshack.us/my.php?image=gofotherpromo0994lq.jpg)
http://img233.imageshack.us/img233/5387/dumb8tl.th.png (http://img233.imageshack.us/my.php?image=dumb8tl.png)http://img233.imageshack.us/img233/2258/kupa9vd.th.png (http://img233.imageshack.us/my.php?image=kupa9vd.png)

nes_rial
09-02-06, 18:10
http://img147.imageshack.us/img147/6905/cedricbabas8vn.th.png (http://img147.imageshack.us/my.php?image=cedricbabas8vn.png)http://img252.imageshack.us/img252/2681/gofotherpromo0245oe.th.jpg (http://img252.imageshack.us/my.php?image=gofotherpromo0245oe.jpg)http://img147.imageshack.us/img147/3797/cedriccho4si.th.png (http://img147.imageshack.us/my.php?image=cedriccho4si.png)

haprenses
09-02-06, 18:14
o zaman baska yerden gonderiim sana msnden falan

haprenses
09-02-06, 18:24
bu arada resimler super nes_rial cok tsk

OXFORD
09-02-06, 19:27
deniz bilgiler için arkadaşlar resimler için sağolun.

sbuffy'nin lily ile ilgili görüşlerine katılıyorum.mutlaka ailesinde bir büyücülük kanı var.tamamen muggle olamaz.bir nedenden dolayı büyücülüklerini kaybetmiş olabilirler.bir de harry'nin seherbaz olup olmaması.aklıma kurcalayan diğer bir konu.kitabın sonunda bunu da bekliyorum ben.

sudem
09-02-06, 19:33
Arkadaşlar ekleyebilrseniz cok sevinirim gerçekten ama zannediyorum sitede şarkı ve müzik eklemek yasak
yok canım niye yasak olsun ki...site reklamı yapmak yasak...
işte arkadaşlar harry potter jenerik müziği...
http://**********.de/files/11245375/Harry_Potter_-_Theme_Song__1_.MP3.html

harry nin şu ana kadar yaptıkları ve son kitapta yapacakları onu zaten seherbaz yapıyor bence sadece resmi değil :img-icecr ama zaten rowling öldürmeyecek mi harryi :icon_evil
nes_rial resimler çok güzel..ne zamandır filmden resim eklenmiyordu... :img-icecr :)

deadly_angel
09-02-06, 21:08
müzikleri eklersen bende çok sevinirim.

secret
09-02-06, 21:37
Arkadaslar resimler ve bilgiler icin cok tesekkurler...

Rowling bu kadar sey yaptiktan sonra Harry'yi de oldurur =(((

deadly_angel
09-02-06, 22:09
ewet öldürme ihtimali var yok değil.Kadın iyi son kötü son diye düşünmüyoki

haprenses
09-02-06, 23:17
ewt katiliorm yani dumbledore un olmesi bile hataydi harry nin kimsesi kalmadi ya ama ins sonunda o da olmez

missryan
10-02-06, 09:51
yaa harry'yi öldürürse benim için çok büyük bi hayal kırıklığı olur hp kitapları:(
yani o kadar savaşıyo voldemortla karşı karşıya geliyo en az5 kere ölümden dönüyo en sonunda ölürse çok ağlarım walla:(

sbuffy
10-02-06, 12:36
geçen gün en doğru bilgileri veren harry potter sitesindeki bir yazıyı okudum.dumledoreun öldüğünü rowling değil kitabın editörü söylemiş ama bu kesin bilgi değil,sadece editör öldüğünü düşünüyorum demiş.ayrıca snape hakkında da yrum yapmamış.yine aynı editör bundan üç ay önce harrynin öleceğini söylemişti ama rowling bunu ne doğruladı ne de yalanladı.
bana göre kitabın editörü okuyucuları rowlingin onayıyla kasıtlı olarak yanlış yönlendiriyor.okuyucular dumbinin öldüğünü,snapein voldinin tarafında olduğunu bu yüzden harryni artık hiç şansı kalmadığı için kesin öleceğini düşünmesini sağlıyorlar.böylece 7.kitap okuyucular için büyük süpriz olacak.
sudem eline sağlık canım bende müzikleri arıyordum:happy0064acaba azkaban tutsağında lupini dersinde çalan şarkı da var mı:img-help:

deadly_angel
10-02-06, 12:56
Tabiki ölenler olucak gerek zümrüdü anka yoldaşlığından gerek onun dışından birileri.İnşallah harrynin diğer yakınlarınıda(ron hermi weasleyler hagrid) öldürmez.Özellikle üçlüden birini ron yada hermiyi öldürmemesi gerekiyor.

deadly_angel
10-02-06, 13:00
sbuffy dediklerin son derece doğru rowling asla öyle birşey söylemez.Bence hayranlarının doğru tahminlerine canı sıkılmış olucak ve 7. kitapta sürpriz yapmak istediği için bu şekilde hayranları yanıltmaya o fikirden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

Sirius Black Makalesi

Okuduğum bazı yorumlarda ve yazılarınızda genel olarak Sirirus Black'in öldüğüne inanıldığını hatta Sirius'u Bellatrix'in öldürdüğüne dair bi izlenim olduğunu görüyorum ama bunu şu şekilde çürütebilirim:

"Harry Sirius'un,Bellatrix!in kırmızı ışınından kaçındığını gördü:rakibine gülüyorudu.hadi ama daha iyisini yapabilirsin diye bağırdı sesi mağramsı odada yankılandı.ikinci ışın tam göğüsüne isabet etti.yüzündeki gülüş henüz silinmemişti,ama gözleri hayretle açıldı.""(5.kitap syf:1033)

şimdi burdanda anladığımız üzere Bellatrix'in Siriusa yaptığı büyünün ışını kırmızıydı yani "SERSEMLET" büyüsüydü(ki bu büyü ölümcül deildir).ve büyüden sonra Sirius ta görülen etkide "sersemlet" büyüsünün özeliklerine tamamenn uymaktadır ayrıca ROWLING 5. kitabın bir çok bölümünde "sersemlet" büyüsünün ışığının kırmızı olduğunu ve sonucunda insanda nasıl bi etki bıraktığını belirtmiştir(ki ROWLING böyle ayrıntıları boşuna koymadığını hepizmiz biliyoruz)oysa öldürücü olan büyü "avada kedavra" büyüsüdür ki onun ışığının rengide yeşildir.Yani burdanda anadığımzz üzzere Sirusu Bellatrix öldürmedi Sirius ortadan kayboldu bunun sebebi o kadim kemerden geçmesidir,yani Sirusun öldüne dair bi kanıt yok çünkü kemerin işlevi konusunda bi bilgimiz yok ve hatırlarsanız harry daha önce bu odaya girmiş ve kemerin ardında bazı sesler duymuştu bu önemli bi ipucu(böle bi ayrıntı boşuna konmuş olamaz) ve 6. veya 7. kitapda bu kemerle alakalı şeyler karşımıza çıkıcağından eminim.bir başka ip ucu ise Siriusun harry e verdiği aynayı sanırım hepimizz hatırlıyoruz bu aynayı acil bi durum olursa onunla iletişimee girbilsin die vermişti ma harry bu aynanın varlığını unutmuştuu sonra Sirius öldükten sonraa aynayı farketmiş ve Sirius u görebilme umuduyla onu kulanmıştı ama işe yaramamıştı oda sinirlenip aynayıı fıratmıştı ve ayna kırılmıştı buraya kadar herşey normal görünüyo ama ayrıntılar işte bu noktada önem kazanııyor harry aynayı fırlatıp attı ve aynaa harry nin sandığının içinde kırılıdı yanii aynanın parçalarıı harry nin sandığında nie bi duvara atamdı da sandığına attı sizce bu bi tesadüff mü,kesinlikle hayır hepimiz ROWLING in bu gibi ayrıntıları ilerde nasıl biçimlendirdiğini biloruz bunlar gibi bazı küçük ayrıntılar ilerde çok önemli olgulara dönüşebilyor.

Yazımın çok uzun olduğunu farkedip toparlamayaa çalışcam ve daha çok ip ucu olmasınaa karşın son olarak şu ip ucunuda yazmakk istiyorum. harry nin lunayla konuşması(syfa 1106) luna harry e ölmüş annesinden bahseder ve onu geri görebileceğim der,harry şaşırır ve luna onaa tülün(kemerin ordaki tülden bahsediliyo çünkü luna da orda harry nin duyduğu sesleri duymuştu)kemerli odadaki konuşmaları kastederek sadece gözden uzaklar o kadar onları duydun diyor ve burda dahada ilginç olan kısım şu ki Sirius'un, Harry için ne kadr önemli olduğunu onun küçük bi ihtimal de olsaa yaşama olasılığına ,harrynin nasıl sıkı sıkıya sarlacağını hepimizz biliyoruz fakat Harry burda napıyor lafı değiştiriyor sizcede bu garip değil mi bence çokk garip bencee ROWLING bu konuyu henüz kapatmış değil...

sbuffy
10-02-06, 14:03
7.kitap çıkınca kim hayatta kim öldü diye hemen son iki sayfasını okuycam:)
keşke sirius gibi bir karakter ölmese ama rowling siriusun öldüğünü ve bu ölümün harrynin iyiliği için olduğunu kendi açıkladı.rowlingin bizzat açıkladığı herşey doğru çıkıyor:icon_cry:
tül meselesi tam bir sır.tülün ardındaki sesleri luna ve harry duyabiliyor.luna annesinin sesini duyuyor ama harrynin duyduğu sesler anne ve babsına ait değil çünkü o sesleri tanımıyor.bu da ayrı bir soru işareti.ayrıca harrynin ölümyiyenlerle karşılaşmadan önce tülün arkasında bir ara siriusa benzeyen birini görmeside çok ilginç.belkide rabda ordadır:icon_roll

sudem
10-02-06, 14:22
rica ederim :) sbuffy müziğin adını biliyorsan ya da bilen varsa yazın foruma ben ararım çünkü ben hangi müzik olduğunu bilmiyorum...
evet o tül meselesi çok karışık.oradaki sesleri luna ve harry duydular.belki de bu da testraller gibi -ölüm- görmek ile alakalıdır.yalnız çok korkunç bişi o perde düşündükçe tüylerim diken diken oluyor.
aslında ben ciddi ciddi harrynin öleceğine inanıyorum ama umarım mantıklı bir ölüm olur.
7.kitap çıkınca kim hayatta kim öldü diye hemen son iki sayfasını okuycam :) eheueeheuh sbuffy kışkırtma bizi... :img-icecr

deadly_angel
10-02-06, 14:29
Zaten kesin kulağımıza gelir.İlk ingilterede çıktığı için.Aslında hiçde fena fikir değil son iki sayfaya bakmak inşallah kendime hakim oılurum o zaman.

sbuffy
10-02-06, 15:33
bazı kitaplarda bu taktiği kullanıyorum:)ben harrynin öleceğine inanmıyorum.harrynin ölümü çocuklar için çok karamsar bir düşünce yaratır.rowling gibi kitaplarının eleştirilmesine aldırmayan bir yazar bile kitabın sonu için böyle bir mesaj vermek istemez.

Zümrüdüanka yoldaşlığı filmindeki Yeni karakterler
Sian Thomas-Ameila Bones
http://img460.imageshack.us/img460/3793/thomas0kz.th.jpg (http://img460.imageshack.us/my.php?image=thomas0kz.jpg)

Jason Boyd-Piers Polkiss(dudleyin arkadaşı)
Richard Macklin-Malcolm
Charles Hughes -Genç Peter
Richard Leaf-Auror Dawlish
Nick Shim -Zacharias Smith

genç jamesin yeni resmi
http://news.bbc.co.uk/media/images/41317000/jpg/_41317502_potter_jarvis_203.jpg

sudem
10-02-06, 16:10
amanınnn genç jamesi canlandıracak oyuncu nasıl bişi öyle... :blush: tamam çok yakışıklı ve hatta yaşlı jamese benziyor da harrye benzemiyor...
yeni oyuncuların resmi yok mu?ben bulamadım... :icon_roll
Ameila Bones kimdi?(ben balık hafızalıyım ühühühü)
bu oyuncuların hepsi ingiliz mi?

sbuffy
10-02-06, 16:21
Ameila Bones sihirli yasal yaptırım dairesinin başkanı.harrynin duruşmasında bulundu ve harrye karşı mahkemede adil davrananlardan biriydi.ayrıca susan bonesun annesi.seherbaz dawlish fudgenin yanında çalışsada aslında dumbinin adamı.zacharias smith Hufflepuff öğrencisi.dudleyin çetesini göstericeklerine göre "mark evanstan"birşey çıkacatır:icon_roll
genç peterı oynayacak oyuncu 79 doğumlu amerikalı.daha önce prodüksiyon asistanlığı yapmış.ilk oyunculuk deneyimi olacak.(imdb.com)
Sian Thomasta en son alan rickmanla parfume adlı filmde rol almış ve filmin çekimleri yeni bitmiş:)

deadly_angel
10-02-06, 16:36
Bu haberlere göre değerlendirirsek filmden kesinti olmayacak.Ve bu harika bir haber!:)

secret
10-02-06, 17:25
Umarim kesinti olmaz tum haberler icin cok tesekkurler yine...
Genc James Harry'ye hic benzemiyor :img-beee: :img-beee:

Ben kendimi tutamayip okurum herhald son sayfayi :img-icecr :img-icecr

sbuffy en guvenli Harry Potter sitesi hangisi??

sbuffy
10-02-06, 17:49
kitaplarla ilgili en güvenilir site the-leaky-cauldron.org , filmle ilgili en hızlı ve en doğru bilgileri http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_4700000/newsid_4700700/4700716.stm veriyor.
kitapta her ne kadar harryi babasına benzetselerde felsefe taşı filminde anne babasına bakınca bence harry annesine daha çok benziyordu:)makyajla dane benzetirler.

deadly_angel
10-02-06, 17:53
kesin makyajla birşeyler yaparlar gözlük felanda takılınca benzer kesin.

OXFORD
10-02-06, 20:12
yaa harry'yi öldürürse benim için çok büyük bi hayal kırıklığı olur hp kitapları:(
yani o kadar savaşıyo voldemortla karşı karşıya geliyo en az5 kere ölümden dönüyo en sonunda ölürse çok ağlarım walla:(

evet çok haklısın.eğer ölürse boş boş yere okunmuş olcak bence de kitaplar.genç james ile ilgili görüşlerinize katılıyorum.yakışıklı biri ama bence de benzemiyor.acaba genç snape nasıl olca? :img-icecr

deadly_angel
10-02-06, 20:14
kıl bir tip bulmuşlardır kesin snape için.

sbuffy
11-02-06, 09:18
Richard Leaf-seherbaz dawlish

http://img19.imageshack.us/img19/8955/normalrichardleaf0hu.jpg (http://imageshack.us)

missryan çok haklısın.harry ölürse dumbinin onu korumasının ,annesinin, babasının ve siriusun onun için ölmesinin ve harrynin tüm çektiği acıların hiçbir önemi olmayacak.bu da 7kitabın boşa okunması demek.
snape bencede kıl biri olacak ama genç siriusun çok yakışıklı olması gerekiyor

sbuffy
11-02-06, 10:40
Ateş Kadehi dvd'sini izleyen Lizo'nun izlenimleri

http://news.bbc.co.uk/media/images/41319000/jpg/_41319568_potter_203b.jpg

Dvd ekstraları Felsefe Taşından(abddeki adıyla büyücü taşı) beri uzun bir yol katetti. Şimdiye kadar fimlerde kamera arkasında neler yaşandığı bize yansıtılmıştı ve Ateş Kadehi bunu önceki fimlerinden çok daha ileri taşıyor.

Göze çarpanlar, yönetmen ve senarist Richard Curtis'in Dan, Emma ve Rupert'la yapılan röportajları;Clemence, Stan ve Robert'ın yer aldığı Şampiyonlarla Tanışın kesiti ve filmin zirvesi Adı Anılmaması Gereken Kişi'nin dönüşüne değinen seçenekleri içeriyor.
Eksiklikler,JK Rowling'in olmaması.Kendi söylediğine göre bu kitabı bitirmek onun en önemli tecrübelerinden biriymiş.Halbuki bu film uyarlaması için neler söyleyeceğini duymak harika olacaktı.Ayrıca yönetmen Mike Newell'in yorumuna da yer verilmemiş.
http://news.bbc.co.uk

deadly_angel
11-02-06, 12:50
Herhalde nisan gibi çıkar dvd

sbuffy
11-02-06, 14:25
Dvd çıkış tarihi:Turkey March 7, 2006
bizde ingiltereyle aynı anda ve birçok avrupa ülkesinden önce çıkacak:)
kaynak:http://www.veritaserum.com/movies/movie4/dvd/releasedates.shtml

deadly_angel
11-02-06, 14:52
Harika haber diye buna derim ben işte:)

hawin77
11-02-06, 17:58
dogru harrynın btn aılesı onun ıcın öldü we harry onlar ıcın yasıcak hemde onlara bunu yapandan öcünü alcak kıesınlıkle!!!!woldii yandın sen olmmmmmm öl yane gıtt:Dharry snı ck beter yapıcakkk:D

su kıtabı bnde ck mrk edıorm mkesın bakcagım yer bnmde son 2sayfası gercı heycanı kacmasın dıe belkı bakmamda ama son kelımeye bakarımmm acaba yara izimi die:D

missryan
11-02-06, 18:24
Dvd çıkış tarihi:Turkey March 7, 2006
bizde ingiltereyle aynı anda ve birçok avrupa ülkesinden önce çıkacak:)
kaynak:http://www.veritaserum.com/movies/movie4/dvd/releasedates.shtml

ya yine geç ama bunada şükür az bi zaman kaldı o zmn fazla deil;)

deadly_angel
11-02-06, 18:45
ee ingiltere ile aynı anda çıkıyo ve çoğu ülkeden önce çıkıyor türkiyede.

sbuffy
12-02-06, 11:06
geç değil erken bile çıkıyor:)arkadaşlar bu arada filmde baykuşları kullanacaklar kuş gribi kapmasınlar:img-fie:

OXFORD
12-02-06, 11:27
merak etme onların baykuşları özel baykuşlar.bakımdan geçmişlerdir mutlaka:):)

secret
12-02-06, 15:33
geç değil erken bile çıkıyor:)arkadaşlar bu arada filmde baykuşları kullanacaklar kuş gribi kapmasınlar:img-fie:
:img-icecr Bulasmaz onlara OXFORD'un dedigi gibi hasta baykus degillerdir ama zaten onlar kuslarla fazla temas etmiyorlardır bir dergide okudum Daniel'in omzuna kus konmus sette gormemis o da buyuk hava oldu falan diyordu ama bilmiyorum belki de oyle degildir...

secret
12-02-06, 16:29
Bir hata buldum.
Hani Hogw.'ta arabalari ceken diyeyim ata benzeyen seyler varya onlari Harry'nin 1.nin sonundan itibaren gormesi gerek cunku gozu onunde Quirrel oldu...Bir de Nevillekimin oldugunu gordu??

sudem
12-02-06, 17:23
Bir hata buldum.
Hani Hogw.'ta arabalari ceken diyeyim ata benzeyen seyler varya onlari Harry'nin 1.nin sonundan itibaren gormesi gerek cunku gozu onunde Quirrel oldu...Bir de Nevillekimin oldugunu gordu??
hımmm aslında bi bakıma haklsın ama Quirrel tam anlamıyla öldü sayılmaz daha çok tuzla buz oldu :img-icecr galiba gerçek ölümü görenler tesralleri görebiliyor.neville büyük babasının öldüğünü görmüş.

sbuffy
12-02-06, 17:30
secret bu hata değil,rowling açıkladı.ailesi öldürüldüğünde harry beşikte olduğu için onların öldürülüşünü görmemiş sadece sesleri duymuş, Quirrel harrynin yanındayken ölmedi sadece yaralıydı sonra öldü. 4.kitapta cedric yanında öldürüldüğünü gördü ve bu yüzdende 5.kitaptan itibaren testralleri görmeye başladı.

"Potter bagira bagira saçmalamani istesem sana bir Geveleme Gazozu verirdim. Crabbe, sen de kolunu biraz gevşet. Longbottom havasizliktan boğulursa, bir sürü resmi evrak işi çikar ve korkaım ki, bir iş için başvuracak olursan eger, bundan referansında söz etmek zorunda kalirim."
aslında umbridgein yanında böyle bir olay olsa örtbas ederdi ama snape yinede crabbei uyarıyor.bu bile snapein aslında iyi tarafta olduğunun başka bir kanıtı:)

OXFORD
12-02-06, 20:08
sbuffy sen kararlısın snape'i iyi tarafta çıkarmaya.ben öyle düşünmüyorum ama iyi tarafta çıkmasını isterim:)

nes_rial
12-02-06, 20:47
Azkabanı okuyordum kafama bir şey takıldı..noel yemeğinde çok az kişi oldukları için dum herkesin tek bir masada yemek yemesini ayarlamıştı..toplam 13 kişi oldular ve kehanet hocasına göre ilk kalkan ilk ölen olacaktı..harry ve ron beraber kalktılar(hangisi ilk belli değil) yani ilk harry ya da ronun ölmesi gerek ama dum ölüyor :img-huh: :img-huh: hatta ronun 7. kitapta ölme ihtimali de var..yoksa dum ölmedi mi???
belki kehanet her zaman doğru çıkmıyor ama yine 13 kişilikbir yemekte ilk kalkan sirius olmuştu:img-cray:

haprenses
12-02-06, 21:00
ewt ya nes_rialcim gercekten supesin bu benim hic aklima gelmemisti ama simdi bende merak ettim ama dum kesinlikle öldü bi daha nasil diriltir bilmiorm ama öldügü kesin bence ins son kitapta ron falan ölmez ya yoksa cok uzulucem

sbuffy
13-02-06, 09:08
oxford filmleri sevdiren snape yani rickman oldu o yüzden iyi olmasını ümit ediyorum:)
nes_rial sonlarına doğru harry ve sirius ölüyordu ama zaman döndürücü sayesinde hayata dönmeyi başardılar.belki bu yüzden kehanet hocasının tahmini tutmamış oldu:icon_roll
ben en çok 5.kitapta mollynin böcürtüne takıldım.ron,bill,arthur,ikizler,percy ve harrynin öldüğünü görmüştü hatta harrynin cesedi bir süre halıda kaldı ve herkes yerdeki harrye bakakaldı ve rowlingte "mollynin hıçkırıkları" diye bir bölüm içinde bunu anlatmış.umarım 7.kitapta böyle birşey geçekleşmez:icon_cry:

haprenses
13-02-06, 11:27
oxford filmleri sevdiren snape yani rickman oldu o yüzden iyi olmasını ümit ediyorum:)
nes_rial sonlarına doğru harry ve sirius ölüyordu ama zaman döndürücü sayesinde hayata dönmeyi başardılar.belki bu yüzden kehanet hocasının tahmini tutmamış oldu:icon_roll
ben en çok 5.kitapta mollynin böcürtüne takıldım.ron,bill,arthur,ikizler,percy ve harrynin öldüğünü görmüştü hatta harrynin cesedi bir süre halıda kaldı ve herkes yerdeki harrye bakakaldı ve rowlingte "mollynin hıçkırıkları" diye bir bölüm içinde bunu anlatmış.umarım 7.kitapta böyle birşey geçekleşmez:icon_cry:
ewt sbuffy haklisin o molly nin bocurtunun neden ole seyler gosterdigini ben de anlamadim ama rowling bunun cewabini werir herhalde 7. kitapta ama ins molly nin gordukleri gerceklesmez

sudem
13-02-06, 13:54
Azkabanı okuyordum kafama bir şey takıldı..noel yemeğinde çok az kişi oldukları için dum herkesin tek bir masada yemek yemesini ayarlamıştı..toplam 13 kişi oldular ve kehanet hocasına göre ilk kalkan ilk ölen olacaktı..harry ve ron beraber kalktılar(hangisi ilk belli değil) yani ilk harry ya da ronun ölmesi gerek ama dum ölüyor :img-huh: :img-huh: hatta ronun 7. kitapta ölme ihtimali de var..yoksa dum ölmedi mi???
belki kehanet her zaman doğru çıkmıyor ama yine 13 kişilikbir yemekte ilk kalkan sirius olmuştu:img-cray:
çok güzel bir yeri fark etmişsin.
şimdi ruh emiciler bölümünü geçersek ya da geçmeyelim...ruh emiciler geldiğinde ölmek üzrereydiler ama zaman döndürücü sayesinde kurtuldular.
ama ecel bir şekilde insanı bulur.
sirius öldü ve şimdi sıra harry ve ronda...o zaman şunu anlıyoruz ki dumb ölmedi.umarım ölmemiştir.ama bu demek oluyor ki son kitapta ron ve harry çok zor bir an geçirecekler.şöyle olabilir mesela ron un hayatı tehlikeye girecek voldi ya sen ya arkadaşın diyecek harry onu kurtarmak için voldi ile savaşak ve bence 4.kitapta mezarlıkta olan olaylar tekrar edecek...

sbuffy
13-02-06, 17:12
Patil kardeşler 5.filmde de rol alacaklar

Padma Patil
http://img428.imageshack.us/img428/929/padmapatil3hi.jpg

parvati patil
http://img428.imageshack.us/img428/7173/parvatipatilhp6ab.th.jpg (http://img428.imageshack.us/my.php?image=parvatipatilhp6ab.jpg)

hawin77
13-02-06, 18:09
ya o batıl ınanc bence ya ne 13 kısı kalkınca ole olcak dha neler!!!o kadın teek bı yerde gercek gelecegı gorebılıo ya transa gecıo yada baska bişee ama bn onun gercek bi kehanet yetenegı old. ınanmıorm!arada sırada gelıolar o kdr:p

OXFORD
13-02-06, 20:01
evet bu konuda ben de hawin77'ye katılıyorum.o sadece bir batıl inanç ve o kadın da öylesine söyledi bence onu.ben de çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum diyemicem.

sudem
13-02-06, 20:11
yalnız arkadaşlar tamam haklısınız da kitap büyücüler ve cadılar hakkında bir kitap...yani oradaki batıl inançlar daha farklıdır.sonuçta kehanet hocası kehanet yapmadı.eskiden beri varolan bir inanışı dile getirdi..

sbuffy
14-02-06, 18:21
sudem haklısın.kehanet hocasını kimse kaale almıyor ama 3.kitaptan beri söyledikleri çıkıyor.

Dumbledore-Onun(lilynin) kanını akıttı ama o kan sende ve annenin kız kardeşinde yaşıyor.
ortada bir kehanet var ve harrynin voldemoreu öldürmesi gerekiyor.ve 7.kitapta petunia önemli bir rol oynayacak.acaba petunia harry için kendini feda edebilir mi yani voldemoreu o yok etmeye çalışabilir mi?tıpkı buffynin dawn için yaptığı gibi:icon_roll orda da bir kehanet vardı ve dawnla buffynin kan bağı olduğu için buffy kardeşinin yerine kendini feda etmişti.

sudem
14-02-06, 19:09
teşekkür ederim sbuffy... :img-icecr
evet buffy deki o oalyı biliyorum daaaa...petinua ile buffy aynı değiller..eğer EVANS ailesi büyücüyken ve sonra muggle olmayı seçmişlerse ki bunun nedeni gizlemeleri gereken bir sırları olduğu içindir.ama petinua çok korkak biri belki haklıdır kötü şeyler görmüş olabilir ama yine de korkak işte ve harry için canını vermez..
bu haber eklendi mi bilmiyorum ama ekleyim dedim...
Harry Potter ve Ateş Kadeh'inde göremediğimiz "Dursley" ailesinin, 5. film olan Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kadrosunda olduğu belirtildi:::
http://www.harrypotter.gen.tr
Bugün 62 yaşına giren Ateş Kadehi oyuncusu Roger Lloyd-Pack (Barty Crouch) ve 74 yaşına giren ilk 3 Harry Potter filmlerinin müzik besteleyicisi John Williams' ın doğum günü. Her ikinizede Mutlu Yıllar !
http://sihirbaslasin.net/

sudem
14-02-06, 19:15
Ateş Kadehi İle İlgili...
7 Şubat 2004’te Londra’da Cho Chang rolü için yapılan seçmelere üç binden fazla genç kız katıldı.
Sualtında çekim yapılırken Radcliffe ve birkaç oyuncu, sualtı teknik ekibinin hepsiyle fotoğraf çektirdi. Radcliffe daha sonra “photoshop” ile herkesin yüzüne kocaman burunlar ve başlarına da geyik boynuzları ekleyerek fotoğrafları noel kartı yaptı.
Dördüncü filmde zaman azlığı endişesiyle Dursleylere ve Molly Weasley’e yer verilmedi.
İnternette Viktor Krum’u İskoç bir aktörün oynayacağına dair çıkan söylentiler, yapımcılar bu rolü başında planladığı gibi bir Bulgar’ın oynayacağını açıklayınca kesildi.
Ateş Kadehi’ndeki sualtı çekimlerinde katı güvenlik kuralları nedeniyle yüzeyin altında sadece 15 saniye kalınmasına izin verildi. O sahnelerin büyük kısmı setteki mavi perde önünde küçük bir su tankında çekildi.
http://sihirbaslasin.net

sudem
14-02-06, 19:18
JKR' nin yayınladığı ve İtalya' nın La Repubblica gazatesinin düzenlediği Black Ailesinin ağaç resmi...
http://img103.imageshack.us/img103/8899/blackfamilytreeredone3ll7jv.th.jpg (http://img103.imageshack.us/my.php?image=blackfamilytreeredone3ll7jv.jpg)

secret
14-02-06, 19:22
Bu aralar internete giremiyorum =((( ama sbuffy ve sudem'in goruslerine katiliyorum bu bir gercek degil o zaman kehanet gercek olmasa bile orda olabilir her soyledigi cikiyor cunku.Dumbledore konusunda kararsizim.Snape'i hic sevmiyorum iyi mi kotu mu bilmiyorum ama Sirius'un olmesini istedigi kesin 5. kitapta onu mutfakta kiskirtmisti...Hala Sirius ve Dumbledore(eger olduyse)'a cok uzuluyorum.

5. filmin cikis tarihini bilen varmi 2007 de ama Haziran falan mi hangi ay??

secret
14-02-06, 19:23
JKR' nin yayınladığı ve İtalya' nın La Repubblica gazatesinin düzenlediği Black Ailesinin ağaç resmi...
http://img103.imageshack.us/img103/8899/blackfamilytreeredone3ll7jv.th.jpg (http://img103.imageshack.us/my.php?image=blackfamilytreeredone3ll7jv.jpg)
Bosluklar olen kisilermi??

sudem
14-02-06, 19:40
Bosluklar olen kisilermi??
güzel soru...orada karalanmış olanlar black ailesi gibi kötü olmayanlar hani ailenin dışladıkları...
diğerleri de unkown yazıyor bu konuda bilgim yok ama... :icon_whis

sbuffy
14-02-06, 19:53
bilgiler için sağol sudem:)
rowling 21 şubatta black tablosundaki tüm aileleri açıklayacak ama aileye ait tabloyu şimdiden yayınlayan gazetelerden özellikle belli yerleri karartmalarını rica ettiği için bazı aileler gözükmüyor.karartılan yerlerdeki ailelerin kim olduğunu 21 şubatta öğrenicez.kaynak:mugglenet.com

sudem
14-02-06, 20:05
rica ederim...
rowling bu kadar gizlediğine göre acayip şeyler çıkacak o soy ağacından.haydi hayırlısı...
bu arada ekşisözlük te severus snape diye yazdım..orada da çoğu kendisine hasta.aslında ekleyecektim siteye ama fazlalık olur gibi geldi bana.isteyen bakabilir ama baksın çok güzel şeyler yazmışlar...
ama şunu eklemek istiyorum.ben baya bi güldüm...
---- spoiler ----

harry potter and the half blood prince tekrar okununca hakkında şüphe duyulan adamdır... koskoca albus dumbledore'u voldemort öldürememişte iş severus snape'e mi kalmış diye düşünmemek elde değildir... bir de rowling teyze çıkıp da demez mi bunun patronusuyla boggart ı çok önemli diye o kafalar iyice karşır...yok kardeşim ben kararımı verdim ya bu adam masum ya da voldemort emirleri bundan alıyor...

--- spoiler ---
(el ferran, 16.11.2005 00:23 ~ 00:26)

sbuffy
15-02-06, 10:47
müthiş bir yorum voldinin snapeten emir alma düşüncesine koptum:)

zümrüdüanka yoldaşlığı çizimleri
http://img47.imageshack.us/img47/7945/phoenix294vc.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix294vc.jpg)http://img47.imageshack.us/img47/3213/phoenix091sw.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix091sw.jpg)

http://img47.imageshack.us/img47/6638/phoenix113ed.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix113ed.jpg)http://img47.imageshack.us/img47/6052/phoenix064yh.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix064yh.jpg)

sbuffy
15-02-06, 10:48
http://img47.imageshack.us/img47/4691/phoenix209na.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix209na.jpg)http://img47.imageshack.us/img47/8131/phoenix176vr.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix176vr.jpg)

http://img47.imageshack.us/img47/8140/phoenix274nb.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix274nb.jpg)http://img47.imageshack.us/img47/7840/phoenix286qw.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=phoenix286qw.jpg)

nes_rial
15-02-06, 18:54
Bilgiler,resimler ve yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar..
Sbuffy buffy deki o sahneyi ben de hatırlıyorum..böyle bir şey gerçekten de olabilir..çünkü harry voldemortun geri döndüğünü dursleylere söyleyince -ilk defa- teyzesinin yüzündü bir kaygı görmüştü..ve biliyoruz ki jk daha sonradan bir işlevi olacak kişileri,araçları önceden tanıtıyor ya da ufak bilgiler veriyor..zaten harrye yıllarca resmen işkance yapmış oldukları için belki de jk bir şekilde bir bedel ödemelerini istiyordur.. :icon_whis (gerçi bu çok doğru gibi değil)
ve petunianın nasıl yılaar önce lilly ve james konuşurken ruh emicileri duyup hala hatırlayabilmesini anlamıyorum..üstelik büyüden nefret ettiği için sözünü bile etmek istemiyorken..
Azkaban Tutsağını okurken snapein defalarca harryi beladan kurtarmaya çalıştığını farkettim ayrıca sbuffynin imzasındaki konuşmayı ilk okuduğumda snape hainmiş diye düşünmüştüm ama şimdi yapmak zorunda olduğu şey (yani dumla beraber hazırladıkları gerekirse ölme/ölmüş gibi gösterme planı)için bozulmaz yemini ettiğini düşünüyorum..

sbuffy
15-02-06, 19:49
nes_rial bende yazdıklarını düşünerek petunianın böyle birşey yapacağını düşünmüştüm.petuniada birşeyler olduğunu rowling ima etti.hatta kofti mi sorularına rowling kofti değil ama başka birşey var demişti.
snape draconun annesine planı biliyorum dediğinde bella çok şaşırdı.ama snape slughornun partisinde dracoyu odasına götürüp ona planın ne sana yardım ederim dedi.dumbledore drac