Tüm Versiyonu Göster : Geniş Zamanlar- Replikler
Giriş:
Ayla:Geçmişten kalan sayısız resim geçiyor gözümün önünden…….
Ailem tatlı huysuz kızım Bilge havalı ve başarı kocam Erol ve kızım kadar sevdiğim güzel Zehra ve Tarık şimdi düşünüyorum da galiba Tarık o gün ilk kez hayatıma girmişti daha doğrusu önce ben gazetedeki haberle ben onun gündemine girmiştim.
Gazetenin birinde avukatlık kariyerimi aşağalayan çok kötü bir haber çıkmıştı.Ben o günlerde çok ünlü ve başarılı bir boşanma avukatıydım.
Ayla Tarık’ı tanımlar:Bağımsız idealist biriymiş .Hep sokakta halledermiş işlerini masasında oturduğu hiç görülmemiş .insanlarla aramda masa ,makam kapı falan istemiyorum dermiş.Mahaller arasında dolanıp dururmuş.
1.bölüm:
Ayla: Ben bu adamın sevgilisiydim bir zamanlar birbirimize deli gibi aşıktık.Ne zaman annesi haline geldim onun?
Ayla şömine karşısında uyuyakalmıştır yanında da erol vardır.Ayla uyanınca birden ağlamaya başlar.
Erol: Ne oldu hayatım?Rüya falan mı gördün? dur sana su getireyim.
Ayla hıçkırarak ağlamaya devam eder.
Ayla: Yıllardır o geceki kadar ağlamamıştım.Üzerimi örtmediği için ağladığımı ona nasıl söylerdim?Saatlerdir orda donarak uyumama aldırmamıştı. Üzerimi örtmemişti .Kimsenin umurunda değildim.Aşkın ölüm meleği ne farklı kılıklarda çıkabiliyordu insanın karşısına
Tarık aylanın ofisine gelmiştir ayla tam kapıdan çıkarken Tarık la kapıda karşılaşırlar. Çarpışırlar.
Ayla: Pardon bir sorun mu var?
Tarık: Evet var.
Ayla: Tanışıyor muyuz?
Tarık: Siz ayla hanımsınız değil mi?
Ayla: Evet pardon ben sizi çıkaramadım.
Tarık: Ben Tarık Sayar Koca çınar Belediye Başkanı
Ayla: aaa evet notunuz vardı geçen gün aramışsınız.
Tarık: demek farkındasınız not elinize geçti. Sizi aramış birisine geri dönmek adetiniz değimlidir hanımefendi? Bu Ortadoğu tüccarı kafasıyla bu kadar kafayı nasıl kopardınız merak ediyorum.
Ayla: Ne?
Tarık: Biri sizi ararsa nezaketen geri dönülür.Yani en azından şehirlerde böyledir.Eğer lut çölünde deve ticareti yapmıyorsanız tabii uğrayıp bi söyleyim dedim.Söylemezsem benim karnım şişerde
Ayla şaşkınlık içinde arabasına binerken şöyle der:
Ayla: manyak mıdır nedir? Bu karşılaşmayı on saniyede silmiştim kafamdan adam manyaktı duyardım hep sadece deli bakışlarını silmemiştim. Gün boyunca ara ara çıkarıp koyabileceğim bir yerlere saklamıştım.Nedeni yok öylesine belki bakışlarının rengi hoşuma gitmişti.
2.bölüm:
Bankada patlayan bir bomba sonucu sakat kalan aydına Tarık şöyle der:
Tarık: Aydın toparlanacaksın zaman ahmakları bile iyileştiriyor.üstelik sen ahmakda değilsin
Tutunacak bir dal bulacaksın zaten kansız bir bomba seni bu hale getirdi bir de sen kendi kendini arkadan vurma sende aydını terk edersen ne yapar bi çare bi başına?
Gerçek ailesinin kimliği ortaya çıkınca ayrılan iki sevgili Ahmet ve Zehra Zehra çok mutsuz ve bunalımdadır .Ayla onu bu bunalımdan çıkarmaya çabalar.
Ayla:Zehra’ nın btün yaşam fonksiyonları durmuş gibiydi.Anlamıyordum gururun kontrolü ele almasını bu olay olmamış gibi davranmasını istiyordum.ben olsam öyle yapardım diye düşünüyordum.Dediğim gibi o zamanlar aşkı bilmiyormuşum.Hele gurur ormanlarını aşkın bir kibritle kül edebileceğini hiç bilmiyormuşum.
Müvekkilli ile yemeğe çıkan ayla restorandaTarık’ı iş toplantısında görür ve yanına giderek şöyle der:
Ayla:İyi günler başkan bey küçük sohbetimiz yarım kaldı.
Tarık : İyi günler bizde burada beylerle toplantı halindeyiz.
Ayla. Notunuza geri dönmemin nedeni mizah duygumun sizin ki kadar gelişmemiş olmasından inanın.Notunuzu anlayamadım.Yoksa Ortadoğu da deve satmışlığım yok
Semtin toplu boşanma davası var hemen arayın diye birnot bulunca haliyle bende bocaladım .koskoca belediye başkanın işi gücü bırakıp küçük şakalara zaman ayırması ne hoş değimli?
Tarık şaşkınlık içinde aylanın arkasından bakakalmıştır.
3.bölüm:
Girdiği bunalım sonucu intihara kalkışan Zehra herkesi perişan ederken hastanede tekrar karşılaşır Ayla ve Tarık
Tarık:( Zehrayı kasteredek) ne oldu?
Ayla: Aptal aşık bir Zehra duyarsız bir adam sonuç bu
Tarık: Aşığın akıllısı olur mu ayla hanım?Zaten aşkın temel misyonu budur. Bir anda adamı yol çıkarıp tarlaya deviriverir.Sizinle aşk konusunda tartışmak isterdim ama sonra laf oluyor başkanın bu kadar bol vakti mi var diye
Ayla: kusura bakmayın kendimi tutamadım
Tarık: Adil bir dövüş oladı ben size tek başınızayken ,siz bana 10 kişinin ortasında bulaştınız.
Ayla:Ne demişler diline dikkat et dişini kırmasın.Bu arada semt boşanabildimi?
Tarık: Tebssümlü bi halde çocukların velayeti konusunda anlaşamıyoruz.55 kız 82 erkek evlat var (tabii ki ayla ve tarık karşılıklı gülüşürler.)
Ayla: Tarıkla her karşılaşmam da birbiriyle zıt bir sürü şey düşünüyordum.
Yakışıklı bir adamdı hayır yakışıklı olduğunu bilmeyen bir adamdı.herşeyi yönetmek isteyen bir adamdı hayır alçak gönüllü ve kimseyi rahatsız etmek stemeyen biriydi.bu liste her seferinde uzayıp gidiyordu.
Zehra yı hastanede beklerken fatik ‘in yanına giden ayla:
Ayla: Anneler çocukları kendilerine zarar verince birden sıfırlanırlar.Saatlerce bombalanmış bir mahalle gibiydi Fatik kimseyi o kadar bitik görmemiştim.
Serada Hamdiy le hastanedeki geceyi konuşan Tarık Hamdi’e şöyle der:
Tarık: O kadının kocası neden ortada yoktu evin kızı intihar ediyor kadıcağız koşu geliyor bir gece yarısı kocası ortada yok Hamdi?kocası var gibi değildi o kadın
her şeyi kendi hallediyor bi hali var ya ben bukadarım diyo kadın bir ben varım bir de kendim hepsi bu
4.bölüm:
Erol’un kendisini müvekkili sunayla aldattığını öğrenen Ayla perişan olmuştur bir yandan düştüğü duygusal boşlukla uğraşırken bir yandanda babasını istemediği için evden ayrıldığını sanan bilgeyle uğraşmaktadır. Ve eve içkili bir halde gelir.
Zehra’nın durumunu merak eden Tarık aylanın evine gelir.Aylayı sarhoş gören tarık yüzünde bir tebessüm belirir
Tarık: nasıl Zehra nın durumu?
Ayla: iyi gözümüzü ayırmıyoruz
Tarık: Ama sizi iyi görünmüyorsunuz
Ayla: oo bizde mi sisteme alındık?
Tarık: tamam tamam cümlemi geri alıyorum siz şöyle bir yazı yazın kafese yaklaşmayın diye(tarık eliyle üstüne doğru tabela işarti yapar)
Ayla: kusura bakmayın hayatımız karıştı bugünlerde ama siz yine de kafese yaklaşmayın.
ikiside gülerler.
hadi ben de bişiyler ekliyim..4.bölümden br parça:
erolu sunayla bastıktan sonra erol evi terkederken
ayla-beni sunayla aldatıyor.bu sabah otelde yakaladım onları
_zehra burda şoka girer_
(gereksiz bir güllü repliki:D)
ayla-kurtulamadık şu kızdan.nişanlısıyla evlenicek gidicek diye sabrettim çocuk sakat kaldı evlenemediler bu kız da başımıza kaldı
zehra-ayrıldılar,aydın istememmiş
ayla-ayrılan ayrılana..erol da gittiğine göre artık fazla iş yok
zehra-abla çok üzüldüm.cenazesi gitti adamın sanki o da çok fenaydı
ayla-sabah hiç öyle değildi.otelin asansöründen savaştan çıkmış komutan edasıyla iniyordu.uykusuz kaldı tabi , siniri bozuldu. eve kız uyanmadan gelip öğlene kadar uyuycaktı.sonra bizi arayıcaktı, yalandan sızlanacaktı,yalnızlıktan şikayet edicekti.bütün plan bozuldu tabi hayatı beş dakikada kafasına indi.
onu yakalamasaydım hiç birşey olmamış gibi yine benim yatağıma girecekti ve ben bunu hiç bir zaman bilemeyecektim.bir kere gördüğü bir kadın için bütün hayatımızı yıktı.bilgenin geleceğini mahvetti.ne gerek vardı böyle birşeye , buna değer miyid?ne diycem ben o kıza şimdi?böyle bir şeyi insan kızına nasıl söyler ,ne yalan atıcam
__ve ardından ayla ağlar:sad53:
tarık-erkek servetlerini kadınlara aktarmakla meşgul desene
neşe-ne onursuz işler var dünyada inanamıyorum.bunun için zaman ve enrji tüketiyorlar
tarık-ne enerji tüketicek yaa!kadın o kadar havalı ki kocalar karşılarında avukat olarak onu görünce anında teslim ediyorlar bütün servetlerin.acısız , gönüllü!
güllü-aaa demek beğendin bizim ayla hanımı he başkan abi.eh kocasıyla da bu aralar pek nanemollalar
fatik-pşşt güllü
tarık-ya güllü o bana biraz büyük değil mi
_gülüşmeler_
fatik-şaka yaptı başkanım aa şaka yapıyor
6.bölüm:
Evlenme kararı alan Zehra ve aydının bu ani durumları başkan tarıkı şaşırtır ve bunun aşk evliliği olmadığını anlayıp bazı cevaplar bulmak için Ayla’nın evine gider.
Tarık: özene bezene saksınızda yetiştirdiğiniz zehrayı aydına gözünüzü kırpmadan
layik gördüğünüze göre evlilik için çok önemli bir nedeni olmalı
Tarık: Sizin mahallede ki hukuk bizim mahallede biraz değişik duruyor
Ayla: belki bu yöneticilerin hukuk kurallarını değil mahalle kurallarını uygulamasından ileri geliyordur.
Evden ayrılan tarık’ın arkasından ayla:o gece sanki bilmediğim ülkelere ait parlak renkleri olan çok özel bir kuş konmuştu.ve birden aptalca bir şey yapıp onu kaçırmıştım o kadar üzülmüştüm ki arkasından
eski iyi zamanlara ait bir havası vardı.Yastığına sarılıp seyrettiğin o siyah beyaz filmlerde ki o iyi bi bakışta güvenilen erkeklere benziyordu.
7.bölüm:
Zehra’nın aydınla olan nişan kutlamasının yemeği aylanın evinde devam eder.
Tarık: her şey için teşekkürler.
Ayla : gitmek zorunda mısınız?
Tarık: Neden?
Ayla: size sormak istediğim bir sürü şey var
Tarık: ne bilmek istiyorsunuz?
Ayla: önce içkilerimizi alalım sessiz bir yer bulalım.
Ayla: kendisi ve yakınlarına çıkar sağlamayan yönetici tiplerine alışkın değiliz.
Tarık: çıkar karmalarına maya olmak bana göre bir iş değil.Siz anlatın bakalım çok para kazandınız mı bu aralar?(Ayla şaşkın halde bakarken)çok hasta bir bebek varda ameliyat olması gerekiyor
Ayla: ne kadar lazım?
Tarık:10milyar
Ayla: tamam
Ayla: teker teker herkesi kurtarmaya mı çalışıyorsunuz?
Tarık: Arkama yaslanıp sistemin değişmesini mi beklemeliyim?
Ayla: ama bunun sonu yok.
Tarık: yapmazsam var. bu bebek ölür mesela bu bir son değil mi?
Tarık: eskiden toplumlar minik topluluklar halinde yaşarmış herkes gözünün değdiğinden sorumluymuş .kaynaklarını koşulsuz bölüşürlermiş.
Ayla: bu çağda ancak rüyanızda görürsünüz
Tarık:peki neden hala bu rüyaları görüyoruz.daha adil bir dünya için neden hala uğraşıyor insanlar?dünya savaşanlarla dolu son savaşcı ölmedikçe de e umut var demektir.
Yangın çıktığı haberini alan Tarık aylanın evinden ayrılır ve gece geç saatte kapı çalar gelen tarıktır.
Tarık :yangın söndü benimde aklıma içkim geldi.
Ayla: buyurun içkiniz bıraktığınız yerde duruyor.
Tarık:bıraktığım yerde mi duruyor?
Ayla: evet
Tarık: vallahi de duruyo. E şimdi bu normal değil biliyorsunuz değimli?
Ayla:ne normal değil?
Tarık:bütün evi yıkayıp içki bardağımı saklamanız
Ayla:böyle bir geceden sonra sizinde kalan içkinizi bitirmeye gelmeniz normal değil.
Tarık: ben çeki almaya geldim.birde gece yalnızken nasıl göründüğünüzü merak ettim.
Ayla: nasıl görünüyorum.
Tarık:ininden çıkmış bir kurda benziyorsun yani hiç tekin görünmüyorsun
Göz göze gelme iyi değildir derler.(aylaya doğru yaklaşır çenesini hafifçe kaldırır ve aylayı dudaklarından öper ve yanağından koklar.)
Tarık:ben gideyim
Ayla:çeki getireyim (şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez halde dolanan ayla çeki alıp gelir.)
Ayla çeki yazıp tarık'a verir.
Tarık gitmiştir ama arkasından ayla düşüncelere dalmıştır..
Ayla:Tanımadığım bir adamın sözüyle o kadar parayı niye vermiştim. Beni niye öpmüştü .bu para gerçekten o bebeğe mi gidecekti?
Erol’un sunayla beraber gazeteye çıktığını gören ayla şöyle der: kötülük en hızlı bölünen hücreymiş meğer
Aylayı arabasına kadar götüren Tarık :aylayı dudakalarından öper
Ayla: öyle apansız geldin ki hayatıma seninle ne yapacağımı nereye koyacağımı bilmiyorum
Tarık:haberli gelseydim de aynı şeyi hissedecektin.
Ayla: alıştığım bildiğim hiç bir şeye benzemiyorsun
Tarık: bak bu hoşuma gitti.
Ayla arabasına binip ordan ayrılır.tarık da derin düşüncelere dalar arkasından bakarken......
hemen ben ekliyimmm...
tarık-kızınız da mı gitti?
ayla-evet,babasını istemediğimi düşündü ,beni cezalandırmak için o da gitti
tarık-bakın,sizin gibi kadınlar er geç mevzilerin geri alır
ayla-artık benim gibi bir kadın olmak istemiyorum
tarık-yapmayın,siz mükemmelsiniz.tanrı bile size çok emek vermiş
tarık çeki alıp gittikten sonra
ayla - o gece sanki içimden başka bir kadın çıkmıştı.bütün hafta kendimi yedim.o parayı niçin vermiştim?tanımadığım bir adamın sözlüyle o kadar parayı niye vermiştim?beni ikna etmek için mi yakınlaşmıştı?beni niye öpmüştü?o garip sözler neydi öyle?gerçekten o çocuğa mı gitmişti o para?ayrıca bananeydi.dünyadaki hasta çocuklara bakmak bana mı kalmıştı. Allahtan bütün hafta zehranın işlerine koşturmuştuk yoksa çıldırabilirdim!
damla benden önce davranmış önce word e yazmıştımda neyse sağol damlacım
önemli değil=) =)
ben bi de altıncı bölümdeki şu zehra-ayla konuşmasını da çok seviyorum
Ayla-Nerdesin sen telefonun da kapalı
Zehra-Şarjım bitti
Ayla-Nerdeydin dedim
Zehra-Meleklerdeydim
Ayla-Neden aramadın
Zehra-Abla ben 24 yaşındayım
Ayla-Kaç yaşında olduğunu biliyorum
belediye başkanınız geldi
Zehra-buraya mı
Ayla-buraya
Zehra-ne olmuş ki
Ayla-neden aydınla evlenmek istediğini tam olarak bilmek istiyormuş.anlatmamak için kendimi zor tuttum insanı fena köşeye sıkıştırıyor
Zehra-enteresan adam di mi
Ayla-evet,değişik
Zehra-onu nasıl buluyorsun
Ayla-bişey mi bulmalıyım
Zehra-hayret!onunla iki dakika geçiren kadınların çoğu hakkında saatlerce konuşmak ister
Ayla-ben çok erkek gördüm kızım haliyle sizin mahalledeki kızlara benzemem
Zehra-yani
Ayla-bekar mı bu adam
Zehra-??
Ayla-merak ettim sadece hemen fikirlere kapılma
Zehra-bekar,kararlı bir şekilde hem de.evlilikten nefret eder.ne karılar kızlar ayaklarına attılar kendilerini de ııı
Ayla-gay mi??
Zehra-hehehe (ve bilumum kahkaha efektleri) ben bunu birgün başkana
söylemez miyim
Ayla-yani olamaz mı hoş adam doğrusu ama belli olmaz bu işler
Zehra-demek hoş adam,aslında var ya sizin aranızı yapmak lazım iki deli çok iyi
anlaşabilirsiniz
Ayla-olur boşanınca hatırlat da bi ara ilgileniyim
Zehra-gay değil ablacım benim bildiğim 3 yılda 2 uzun ilişkisi oldu.bizim de çenemiz hayli yordu.mahallenin en büyük iş bu muhabbetti tahmin edersin.yalnız kadınların ikisi de ayrıldıktan sonra tımarhanelik oldu.sonuncusu hala arada belediyeyi basıp olay çıkartıyor
Ayla-niye ya?!
Zehra-Aşk! herkes bizim gibi terbiyeli değil
:img-yes:
8.bölüm:
Ayla uzanmış yatıyordur.Birden zil çalar. Gelen tarıktır
Kapıyı açan ayla Tarık ı içeri davet eder.
Tarık: uyumamışsın?
Ayla:uyumadım.
Tarık:yalnızmısın?
Ayla:geçsene (paltosunu çıkarması için eliyle işaret eder ayla Tarık da paltosunu çıkartırken)
Tarık:rahatsız etmiyorum dimi?
Ayla:hayır.
Tarık:Ben uykusuzluktan ölüyorum
Ayla:salonu işaret ederek istersen yat?
Tarık: Benimle uyur musun?
Ayla: gülümseyerek ben hayatımda hiç bir şeyi rasgele yapmadım der.hep bir planım vardı.
Tarık:Bak bu hastalığı bilirim .Karşılıklı bakışırlar.
Tarık:o zaman şunu yapalım seninle önce sadece bu geceyi planlayalım
Ayla: tamam
Tarık:hıı
İçeri salona geçerler.
Tarık bar bölümüne geçip içkilerini hazırlarken ayla salonda kanepeye doğru yürür ve şöyle der:
Ayla:hayatım bu kadar başıma geçmişken kendimi bu aşka bırakmamın büyük bir hata olduğunu biliyordum.ama laf anlayan beri gelsin daha o geceden başım belaya girmişti zaten...
Tarık belediyede toplantı halindedir ama gözüde telefonundadır....
ve ayla ya şu mesajı yazar "Toplantının ortasında hayatımda ilk defa bir kadında mesaj yazıyorum"
Evinde mesajı okuyan ayla gülümser ve o da tarık'a seni özledim mesajını yazar.
Arka planda oktay kaynarcanın okuduğu şiiir duyulur.
Ayla:O yağmurlu günde akşama kadar birbirimize onlarca mesaj yazdık.Gece buluşacağımız saate kadar yeni yetmeler gibi kalbimiz ağrıyordu.
Ben aklımı kaçırmış halde beklerken kader yani geline oyunlar hazırlamakla meşgulmüş..[/B]
Bilgeyle yemek yerken sohbet eden aylanın telefonu çalar arayan tarıktır
Ayla:Alo
Tarık:Kızını yatırdıktan sonra biraz kaçıp gelsene seni biraz daha görmezsem evi basacam ha biraz dolanırız
Ayla :yarımsaate kadar döneceğini bi müvekkiliyle buluşması gerektiğini söyler bilgeye
Sabah olmuştur .Tarık'ın arabasında ayla tarıkın göğsüne yaslanmış uyuyordur.Bir müddet sonra ayla uyanır ve bu arada hamdi fethi gelmiştir.
Ayla:off uyumuşmuyum?saat kaç ?bilge öldürecek beni
tarık: Hanginiz Anne hanginiz çocuk bi anlasam
ayla: bizi böyle gördüler mi?(hamdi ve fethi yi kastederek)
tarık: nasıl? der.
ayla: Anla işte sarmaş dolaş
tarık:(gülümseyerek)fotoğraf çeken olmadı merak etme hı ayla:hıı
arabadan inerler ve ayla kendi arabasına binerek oradan uzaklaşır.
9.bölüm:
Akşam bigenin zehra da kalacağını öğrenen tarık aylayı arar ve akşam yemeği için randevulaşırlar.
Ayla tarıkı beklerken araba sesi duyar ve hemen yavaş kalsik bir müzik koyar ortamı hazırlamak için ve kapı çalar gelen tarıktır elinde bir demet çiçeke...
ayla:hoşgeldin
tarık: hoşbulduk
ayla: nerde kaldın öldüm açlıktan?
tarık: işler bitmiyorki belki kendimi affettiririm diye (çiçekleri aylaya uzatır)
ayla: çicekleri koklayarak tşk eder.
yanaklarından birbirlerini öperler.Ayla yemek salonuna doğru harekete geçerken tarık onu tutar ve kendine doğru çekerek ona sarılır
Ayla: Şarap açtım havalandırdım da
Tarık:sana bakınca başım dönüyor zaten
ayla: gülerek olsun biz yine de şarapla başlayım
tarık: olur
ve yemek masasına doğru yönelirler.
Fonda hafif klasik müzik masada mumlar küçük çiçekler masaya serpiştirilmiştir.
Birbirlerinin gözlerinin içine bakarak otururlar masa da tarık gülümser ve aylanın elini tutar derken kapı çalar gelen kişi içip sarhoş halde gelen ahmettir.
tarık ahmetti evine gönderdikten sonra aylaya şöyle der:
tarık: hiç öyle bakma tımarhane kızım sizin ev kırk yılda bir hanfendi bikadın bulduk kendimize vukuatlardan daha elini bile tutamadık der ayla gülümser.
ve ayla:baçbaşayız, herşey kontrol altında kimse bizi rahatsız edemez artık der ve şarap kadehini tarıka uzatır.
kanepe de oturmuş kadeh tokuşurlar tarık rahatlamıştır birer yudum şarabı tadarlar yine gözleri birbirlerine kenetlenmiştir.ve ayla bardakları masanın üstüne koyar.
tarık elini aylanın yüzüne koyar ve yakınlaşırlar tam dudaklarından birbirlerini öpecekken tel. çalar malessef
tarık: açma
ayla: açmayacam açmayacam açacam
tarık sinirlenir arayan eroldur ve bi türlü yalnız kalamadıkları için sinirlenen tarık evden çıkar gider aylada elinde tel.arkasından bakakalır...
Bu başlıkta sadece replikleri yazın arkadaşlar..Yorumlarınızı yorumlar başlığına yazınız..Linki aşağıdadır:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=2451714#post2451714
Sevgiler
Ehlocan
ben de 9.bölümden birşeyler ekliyim
tarık bilgenin zehrada kalacağını öğrenince hemen aylayı ara,ayla bürosundadır
tarık-akşam yalnızmışsın senin kız zehrada kalıyormuş..
ayla-öleymiş(gülümser) eee??
tarık-aylaaa!!!
ayla-bu kadar istihbarat çalışmasının bi nedeni olmalı?!
tarık-sen bu kadar okulu nasıl bitirdin ya bu kıt algılamanla!hı?
ayla-ayla gülmeye başlar , aç mı geliceksin ?
tarık-hem de kurt gibi..
________
boşanma davası yeni bitmişti tarık ve ayla restoranda yemek yiyordur(boşanma kutlaması:))
tarık-bak ne diyorum kafanı dağıtmak için haftasonu biryerlere götüriyim
seni.sen şimdi depresif tipsin dağıtırsın mağıtırsın
ayla gülümser
ayla-dağıtmam kendimi kuş gibi hissediyorum.bak ne diycem benim ağvada bir evim var o kadar huzurlu o kadar güzel bir yerki senin de görmeni çok istiyorum!oraya kaçalım
tarık-yav yazlığı da mı aldın adamdan vicdansız!
ayla-canım aldımsa ortak kullanımda istdiği zaman gelebilir
tarık-ortak kullanım ha?yok ben almıyım
ayla-ankaraya gitti erol hafta sonu yok
tarık peki der gibi kafasını sallar ve gülümseyerk kadehlerini tokuştururlar:img-in_lo
______
tarıkla ayla ağvaya gelmişlerdir.ayla arabayı parkeder ve inerler
tarık-vay vay vay bu ne yaa cennete mi kaçırdın beni?
ayla-sen sabah gör cenneti!! (coşkuyla) bak bak bahçeye bak
tarık-ya müthiş bir yer burası.yalnız biraz bakımsız kalmış
bak ne diycem budamak lazım bunları ha.ben sabah budarım
ayla-budar mısın?(şaşkınlıklaa)
tarık-benim işim bu kızım.ben hasta olurum bakımsız bahçeye
oo süper çalışırız hafta sonu bahara hazırlama lazım bahçeyi alet malet var mı?
ayla-oooh yaa nihayet kafama göre biri!!olmaz olur mu hem bir oda dolusu
bu sırada ayla anahtarla kapıyı açmaktadır ikisinin de elinde bavullar ve poşetler vardı kapıdan girer girmez tarık arkadan aylaya sarılır
tarık-bi tek bahçe mi var ortak noktan benle hı?
ayla-gülerek; dur içeri girelim
sarmaş dolaş kahkahalarla içeri girerler karanlıkta koltuğa çarpıp daha şiddetli gülmeye başlarlar.birbirlerine bakarlar kısa bir süre tarık ellerini önce aylanın omuzlarına sonra boynuna koyar gülümseyerek birbirlerine bakarlar tam öpüşecekken bir araba sesi duyulur(olamaaaaaz)
tarık-şaka mı bu! yok artık! ayılar falan safariye mi çıkmışlar..
bu dağ başında şimdi kim bu ya?!(hafiften sinirli)
pencereye yürüyüp dışarı bakarlar
ayla-hi!!!
Ayla ve tarıkın haftasonu tatillleri erol ve sunanın gelmesiyle başlamadan bitmiştir.Erolla tartışan ayla arabasına doğru ilerler.Tarıkda arkasından yetişmeye çalışır.Ayla tarıkı unutmuş halde atlar arabasına arabayı çalıştırmayı dener bi türlü çalıştıramaz.bu sırada tarık aylanın yanına gelir ve arabanın camını tıklatarak
tarık:ya dur bişey untmadınmı?(gülümseyerek)Beni almadanmı gideceksin?ya dursana motoru boğacaksın (bu sıra da anahtarı çevirerek arabayı çalıştırmaya devam eder.)
tarık: ya baya hoş kadınmış bu suna ya he der.
Ayla şaşkın halde tarık a bakar tarıkda o hınzır gülümsemesiyle arabayı çalıştırır ve oradan uzaklaşırlar.
özzge-zeyynep
18-05-07, 21:29
lütfen zehra da istiyoruz
11.bölüm:
Ayla dava dosyalarına dalmış çalışırken dava hakkında konuşmak için telefonla tarık'ı arar.
Ayla: tarık merhaba
tarık: Merhaba
ayla:çalışıyordumda
belediyenin davası hakkında konuşmaya başlarlar.
Tarık: yüzyüze konuşalımmı? Ben şimdi çıkıp geliyorum sana
ayla: iyi gel peki
Tarık yine o en tatlı haliyle gülümser.
ayla: yalnız gece kalamazsın bilge evde
tarık:çalışmıya geliyoruz dedik he senin amacın dava mava diyerek beni kötü emellerine alet etmekse bilemeyecem
ayla gülümser ve tamam bekliyorum der
tarık: hadi görüşürüz. der...
Ofiste kitaplarının arasındantarıkın ilk aradığı zaman bıraktığı notu okuyan ayla gülümser"Mahallece toplu boşanma davamız var kocaçınar belediye başkanı"ve tarığı arar.
Tarık: oo avukat hanım
ayla: naber
tarık:iş güç uğraşıp duruyoruz ne olsun
ayla: akşam çalışalımmı?bana gelsene
tarık: yine sepetleyecenmi beni gece ilerleyen saatlerinde*
ayla: hayır
kural basitti sen tarıkın işleriyle ilgilen tarıkda seninle ilgilensin (bu bana çok saçma geldi)
ve o geceyi Ayla ve Tarık beraber geçirirler ve ayla tarıkın göğsüne yaslanmış uyurken ,zehradan kaçıp gelen bilge aralık kalan aylanın odasından içeri bakar ve ayla ile tarık ı aynı yatak da görür ve hızla evden çıkar.
Bilgenin peşinden sokağa fırlayan ayla ve tarık arasında şu konuşmalar geçer.
tarık: ya ne biçim bi çocuk bu?böyle sokaklarda geziyor istediği gibi başına bişey gelecek üzüleceksin sonra
ayla: merak ediyorum sen anneni başka bi adamla görsen ne yapardın acaba?
tarık:hıı
kapıdan çıkıp arabaya doğru yönelen aylanın peşinden giden
tarık: anamın dünyasıyla sizin dünyanız çok farklı avukat hanımöyle bir ihtimal yok
ayla:he ilişkimizi onaylamıyosun yani?
tarık:ya şimdi nerden geldik biz bu mevzulara?şimdi bunalrı konuşmanın sırası mı ayla?
ayla: yok ben anlayacağımı anladım zaten anlayacak bişey yok
sinirlenen tarık:ayrılıp arayalım.
ayla:sen evine git tarık şımarık zxengin çocuklarına ayıracak vaktin yok senin
der ve arabasına biner arabanın yanında bekleyen tarık a
ayla:git dedim tarık duymadınmı?
der ve arabasıyla bilgeyi aramaya çıkar.
Bilgenin evden kaçtığını düşünen tarık gelen telefonla bilgenin kaçırıldığı haberini alır.ve aylayı arar.
ayla:Alo tarık!
tarık:Ayla sana tatsız bir haberim var.sakin ol ama tamam mı?Bilge evden kaçmamış kaçırılmış.
ayla:Ne?nasıl olur ?kim?
tarık:üstünde çalıştığımız davayla bağlantılı adamlar tehdit için aradı.ya ruhsat vermemi istiyorlar ya da zararı karşılamamı
ayla: inanamıyorum ya ka kaç par nereye istiyolar(ayla şaşkındır)
tarık:bilmiyorum ben tanımıyorum yanlış kızı kaçırmışsınız deyip kapattım.
ayla: ne yaptın?ne yaptın?
tarık: bilgenin benim için önemsiz olduğunu düşünürlerse bir şansı
ayla: bunu nasıl yaparsın?ne biçim adamsın sen?neden şartlarını kabul ettiğini söylemedin?(bu sırada tarık çok üzgündür)tarık hemen ara onları çok geç olmadan ara ben şimdi kapatıyorum sen hemen ara tamam mı?
tarık: arayamam koşullarını kabul edersem hergün herkes birini kaçırmaya başlar.
ayla:ne diosun sen be?bahsettiğin benim çocuğum hemen ara onları kaç para istiyorlar öğren parayı ben verecem
tarık:yapamam ayla özür dilerim ama başka birşeyler yapacam tabii
ayla telefonu ağzına doğru dayayarak tarıka bağırır:Lanet olsun sana
(valla yazarken içim parçalandı.:icon_sorr )
Evinde bilgenin durumundan bir haber bekleyen tarık ın kapısı çalar gelen ayladır.
Ayla: Tarık aç aç ordasın biliyorum kapıyı açar tarık ve
ayla:sen ne yapmaya çalışıyorsun he?çabuk ara şunları hemen bunu tartıştığımıza bile inanamıyorum.
tarık: ayla bak otur bir sakinleş lütfen
ayla:(bağırarak) ya sen manyak falan mısın?o benim kızım kaçırıldı. ayla sakin bi şekilde tarıkın yanına gelerek
ayla: bak (tarıkın ellerini tutar yüzüne dokunur.)kendini birazcık benim yerime koysana bilge senin çocuğun olsaydı onu kaçırsalardı?o zaman böyle rahat olabilir miydin?
tarık:( bağararak)olamazdım ayla işte bu yüzden hiç bir zaman bir aile kurup çocuk falan yapmadım. ve yapmayacam da hiç kimseyi riske atmak istemiyorum.bir ailem olsaydı bukadar gözü kara yaşayabilirmiydim?
ayla da tarıka bağırarak:bu ne peki? ilişkide kurmaman lazım ozaman laf
tarık:kurmadım zaten onu benimle ilişkilendirecekleri kadar ciddi birşey değildi.
ayla:(çok üzülmüştür)alçaksın sen bilge onu sevdiğini sanmıştı
tarık: seviyorum bütün çocukları severim ben o yüzden elim kolum bağlı ortada bir çocuk olmasa orayı bulup dağıtmazmıydım sanıyorsun?
ayla:(ağlayarak)tarık lütfen ne istiyorlarsa ver onlara ruhsat para her neyse parayı ben bulucam tarık sana yalvarıyorum lütfen ağlayan ayla tarıktan ummuduğu yanıtı alamayınca
dua etki sana şuan ihtiyacım var ama bu iş bitince ellerimle parçalayacam seni
diyerek kapıyı hızla çarpar ve ağlayarak tarıkın evinden ayrılır.
tarık duvarı yumruklar sinirle arkada dizinin fragman müziği çalar ayla ağlarken...
olay yerine doğru arabalarıyla giden ayla ve tarık telefonla konuşurlar.
polis operasyonuyla kurtarılan bilgenin haberini vermek için tarık aylayı arar
tarık:ayla müjde bilge sağ salim kurtarıldı.hepimize geçmiş olsun
ayla:hepimize mi?hepimiz kimiz?var mı senin hayatında böyle bir kelime? seni tanımam bana çok pahalıya mal oldu tarık der ve telefonu kapatır
tarık: çok sinirlenir senin gib aylanında seninde der ve susar
artık bilge kurtarılmıştır ve ertesi gün sabah aylanın kapısı çalar gelen elinde bir buket çiçekle tarıktır.
tarık:merhaba girebilirmiyim?
ayla: merhaba
kapıdan içeri bir adım atan tarık:geçmiş olsun ayla
ayla: bir demet çicekle vicdanını rahatlamayacaksın tarık
tarık çicekleri bir kenara koyar ve
tarık:bak senden af dilemeye gelmedim anlamanı istiyorum sadece
ayla: neyi anlamamı istiyorsun o kızla neyaparsanız yapın tanımam etmem dedin adamlara bu yüzden yalnızsın işte sorumluluk almadığın için
tarık derin bir of çeker ve hala bunu tartşıyor olmamızın bir faydası olmayacak
durumu sahiplenseydim daha vahim şeyler olabileceğini anlamayacaksın asıl
[B]
ayla:nasıl bir adamsın sen ya?hala nasıl konuşabiliyorsun?
tarık: ayla anlamaya çalış bugüne kadar taviz verseydim şimdi olduğum yerde olamazdım.
ayla:yeter daha fazla dinlemek istemiyorum bu zırvaları gerçek değilsin sen kartondansın duyguların yok senin gibileri çocuklara ancak masal diye anlatıyorlar.şimdi al o çiçekler ve git bidaha karşılaşmayalım bu sırada merdivenler aşağı bilge iner
ayla: tarıkda gidiyordu bilge
tarık: bilgeye dönüp çocuklarla yaptığın çalışmalar için saol
bilge:ben onları bırakayacamki sen istemezsen başka yerde yaparız
tarık:kapımız her zaman açık der be çicekleri orda bırakıp kapıdan çıkar ve bu olay sonrası uzun bir süre ayla ve tarık birbirlerini görmeyeceklerdir.
sırayla gidiyorduk ama son bölümden bazı replikleri eklemeden duramayacağım galiba:D:D
Ayla yoğun bakım ünitesine girer.tarığı görünce korku,şaşkınlık ve üzüntüyle duraklar.sonra ona yaklaşır eğilip elini başına koyar ve acıyla ona bakar.bu sırada Tarık ilk defa gözlerini açıp aylayı görür ve ona gülümser..ayla da ona.sonra Tarık başını kaldırmaya çalışır ve acıyla inler
Ayla-ağrın mı var? birini çağırıyım mı ?ne istersin?(bu sırada ağlamamak için kendini zor tutuyordur)
Tarık-istediğim … (Tarık Duraklar , ayla kafası kaldırıp ne istediğini öğrenmek ister gibi bakar) her şey burada.
Ayla güler ama bir yandan da ağladığı çok bellidir
Tarık- şşşşt! Ağlama.
Ayla-tamam
Tarık-(zorlukla) iyiyim ben, (ayla tarıkın başını okşayarak ona gülümsüyordur) sen geldin ya iyileşirim artık
Ayla-öyle uzun cümleler kurma,yorma kendini tamam mı?
Tarık acıyla yüzünü buruşturur,ayla da üzgün bir şekilde tarığın başını okşamaya devam eder.bu sırada içeri Zehra girer ve onlara bakar
Zehra-abla hadi gel çıkalım, gece geç saatte alırım yine.doktoru geliyor
Ayla tarıka doğru eğilir.elini yanağına koyarak
Ayla-ben kapıda bekliyorum buradayım tamam mı
Zehra-geçmiş olsun başkanım,valla ucuz atlattınız
Tarık –(zoraki konuşarak) yaa.. ne demezsin..
Ayla yoğun bakımdan ağlayarak çıkar .aydın ona bakmaktadır.duvara yaslanıp ağlamaya başlar bu sırada Tarık başkanın yanından çıkan Zehra da gelir.aylaya yaklaşır.ayla yaşlı gözlerle kafasını çevirir
Ayla-çok kötü görünüyor Zehra
Zehra-abla kaç saatlik ağır bir ameliyattan çıktı
Ayla daha fena ağlamaya başlar biryandan da kendini tutmaya çalışıyordur
Zehra-iyileşicek
Ve ayla hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlar…
:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr
ayla tarığın başında otrumaktadır.elleri tarığın omzundadır.
tarık-çok susadım
ayla hızla ve gülümseyerek sürahiye uzanır bardağı doldurur tarığın kafasını hafifçe kaldırarark dikkate suyu içirmeye çalışır.suyun fazla olduğunu farkedip yarısını hızla kedi içer kalanı tarığa içirir sonra bezle yavaş yavaş ve özenle tarıkın yüzüne dökülen su damlalarını silmeye başlar bu arada tarığa öyle bir bakıyordur ki...:icon_sorr
ayla-tarığın damarlarında bir ilaç gibi akıp ağrısını kesebilmek,sihirli bir dokunuşla yarasını kapatabilmek , onu dünyadaki herşeyden koruyabilmek için doğanüstü güçler sahip olabilmekle ilgili birsürü abuk subuk şey düşündüm bütün gece..
:icon_sorr :icon_sorr
Ayla duşdan çıkmış saçlarını tarıyordur bu sırada erol odaya girer ve banyoya doğru yürür aylaya yaklaşır aylaya bakar ve omzuna doğru dokunur ve aylayı yanağından öpecekken
ayla:Hıı yapma der.sen in ben geliyorum der
erol odadan çıkar ayla saçlarını taramaya devam eder ve şu düşüncelere dalar
telefonu eline alır ve telefonda tarıkın ismine gelir
ayla:birşey beni eroldan uzak tutuyordu.bana çektirdikleri ihaneti (derin bir ah çeker)evet onlarda vardı ama bütün bunlardan daha güçlü birşey vardı beni eroldan uzak tutan tarık onu çok özlüyordum.beni düşünüyormuydu o da acaba?
bu sırada tarık arabasıyla eve doğru yol almaktadırteipte hüzünlü bir türkü çalıyordur arabasını evinin önüne park eder şarkıyı dinlerken de derin düşünceler dalmıştır.teybi kapatır ve
tarık:müzik falan dinleme oğlum sen bu aralar yaramaz sana der içinden
(belli ki o da aylayı düşünüyor ve çok özlüyordur.)
yaşı tutmadığı halde arkadaşlarıyla bara giden bilge o gece polis araması sonucu karakola götürülür ve komser ailelerinizi arayın der bilgede annesinin tapkisinden korktuğu için tarıkı arar
durumu öğrenen tarık bilgeye kızar ama tabiiki yinede onu nezaretten çıkarmak için yola koyulur
tarık emniyettedir komserle konuşur bu sırada bilgeyi bar götüren ilhanın babasıda gelir ve patavatsızca konuşmaya başlar buna dayanamayan tarık adama kafa atar ve ortalık bir anda karışır.sonrası ise aylanın nezaretten tarık ve bilgeyi çıkarmak için emniyete gelmesi olur
tarık ve bilge kös kös nezarette beklerken ayla gelir tarıkı yara bere içinde gören ayla kendini tutamaz ve güler
tarık:gülme gülme ya der
ayla:tamam der hadi çıkıyosunuz der ve bilge hemen çıkıp annesine sarılacakken ayla onu engeller mümkün mertebe yanıma yaklaşma der
tarık tam nezeretten çıkarken dönüp aylaya bakar ve kendini tutmadan gülen aylaya sen bi de o ayının halini gör der ayla gülümser tarık kızar ve
ayla:tamam tamam der
arabayla aylanın evinin önüne gelir tarık bilge ve ayla
ayla:mikrop kapacaksın
tarık:istemiyorum
ayla:boşuna konuşma senin evinde hiçbirşey yoktur şimdi der
tarık:istemiyorum ayla insanı zorla aaaa
ayla:in aşağı aaaa yeter 5 dakika da yapacam tedevini
bu sırada bilge bu konuşmaları dinlemektedir.
ayla:sonra arbana bırakacam dedim hadi
ve arabadan inerlerbu sırada (uyuz)erol evde oturmaktadır
ayla:bilge hemen ilk yardım kutusunu getir
erolu evde gören tarık şaşırır tarıkı gören erolda şaşırır
yüzü gözü ve gömleği kan damlalarıyla dolu tarıka ayla sandalyeyi işaret eder otur şuraya der
durumdan bozulan erol kalkar ve bilgeye çatar
ayla:karakoldan kendisi yerine seni aradığı için çok sinirlendi
tarık: ya ayla beni niye buraya getiriyorsun ben bilseydim
bu sırada ayla tarığın yüzüne pansuman yapmaya başlar ve canı yanan tarık ah der. bunun üzerine ayla
ayla: hay allah ya delimisin nesin ya karakolun ortasında
tarık: ah(pansuman devam eder)adam öyle bi öküzce laf ettiki
ayla: yat bilge sabah konuşuruz der bilge özür dileyip odasına çıkar
tarık:bu şimdi bukadarla paçayı kurtaramayacak dimi ?
ayla: yok merak etme
tarık:pansumanda canı bikez daha yanınca dur yavaş der
o gece tarıkla fazla ilgilenemeyen ayla ertesigün belediyeye tarıkın ofisine uğrar.
ayla tarıkın ofisine girerken gülümser nasılsın der tarık dakoltuğundan kalkar hoşgeldin diyerek
birbirlerini yanaklarından öperler ve bu sırada yüzü acıyan tarık:pansumanamı geldin?der ve ayla gülümser.
otururlar ve konuşmaya başlar
ayla:sana o hengamede teşekkür edemedim.ayrıca çok mahcup oldum erolun tavrından
tarık:anlaşılır birşey sonuçda adam babası (bunu söylerken başını öne eğen tarıka ayla özlem giderirmişcesine öyle bir bakarki..)
tarık: laf aramızda bilgenin vakit geçirmeden beni aramasına memnun oldum
bu sırada ayla gülmeye başlar
tarık:gülme tamam ya herik kıronun teki çıktı kendimi tutamadım ne yapayım
ayla gülmeye devam der ve
ayla:ya bırak dün gece bilgenin yanında rahat rahat gülemedim haliniz öyle komikti sülkülpüklüm böyle nezarethane de bu sırsa elleini kucağına koyan ayla utangaçlığı ifade eden hareketi gösterir
tarık: gülerek tamam düştük diline der
ve ikisi birbirlerinin gözlerine odaklanırlar o anda zaman durmuştur
tarık: e ben seninle dalaşamyı özlemişim der
ayla: başını eğerek hımmm der
tarık: yemek yedinmi?
ayla:kafasını kaldırarak hayır der
tarık:kalk hedi tost der ve ofisten ayrılırlar.
çay bahçesinde karşılıklı tost yerlerken sohbete başlarlar
tarık:sandviçini beğendn mi?
ayla:evet
tarık:olumlu bir günündesin
ayla:buraya gelirken karar aldım.ne olursa olsun seninle tartışmayacam
tarık:gülerek bu bilgenin sence derken
ayla: bilge konusuna girmeyelim bence o hariç
tarık:gülerek sazan der
tarık:bi gün büyüyecek bugünlerini hatırlayıp ne kadar masum olduğunu düşüneceksin çocukları bu kadar çok sevmemizin altında bu yatıyor işte ne halt ederlerse etsinler gerçekten masumlar küçük bi ayar çekiyorsun sonra yine melek gibi oluyorlar
ayla:acaba o ayar ne zaman kaçıyor?bi gün büyüyorlar ve masumiyetlerini düşürüyorlar
tarık:büyüklerin cebine bakacaksın
ayla: ee nevar neyok başkanım?
tarık:sorma anam burda çıra gibi yakıy beni valla evlende evlen yok sana kız bulacam yok seni evlendirmedn gitmeyecem
ayla:evlen canım sende
tarık:bizde istiyoruzda bulamadıkki senin gibi birini
ayla: kafasını manzaraya doğru çevirerek buldun da
tarık:kıymetini bilemedik der kafasını sallayarak
tarık:bilge olayında beni yanlış anladın seninle bunu konuşmak için biraz zaman geçmesini bekledim umursamadığımı düşündün ama benim bütün yapmak istediğim benim yüzümden zarar görmenize engel olmaktı
ayla:biliyorum seni suçlamıyorum senin yaşamın yakınlıklar uygun bir yaşam değil:icon_sorr keşke başka türlü olabilseydi.
19.bölüm
aylanın yokluğundan istifade eden neşe odaya tarıkın yanına girmiştir
neşeyi tarıkın yanında gören ayla şaşırmış ve tarıkı kıskanmıştır ve neşeye şöyle der
ayla:ben geldim siz çıkabilrsiniz
neşe ordan ayrılır
tarıkın yanına oturan ayla:2dakika yalnız bırakmaya gelmiyor bakıyorum
tarık:ayla
ayla:burdayım hayatım yanındayım der tarıkın elini elleri arasına alır
tarıkda hafif bi tebessüm eder.
sabah olmuştur tarık kendine gelmiştir.göüzünü açar ve aylanın kenidisin beklerken uyukladığını farkeder
tarık:ooo durum vahim galba der(gözlerini tavana doğru dikerek)
bu sırada odaya zehra girer ve
zehra:canlanmışsınız bakıyorum başkanım
tarık:şuşuşşuşu (aylayı uyandırmamak için)
der ve o sırada ayla uyanır
ayla: tarıkın uyandığını görünce ona doğru eğilir ve nasılsın?
tarık:aylaya gülümseyerek çok iyiyim sizi sormalı
ayla: gülümseyerek zehraya döner
ayla ve tarık biribirlerinin gözlerine kilitlenimşlerdir
busırada odaya doktor gelir
doktor :günaydın tarık bey iyi uyudunuzmu?
tarık: vallahi hiç bişey hatırlamıyorum deliksiz uyudum galiba
doktor:normaldir kuvvetli trankilizanlar yapıldı eh insanın karnında 20 dikişlik yarık olunca
bunu duyan ayla deliye döner
ayla:ne?20 dikişmi
doktor:hemşire hanım hanımefendiyi dışarı alalım
ayla:durumu hakkında bilgi almak istiyorum
doktor: akrabasımısınız hastanın?
ayla nediyeceğini bilemez tarık gülümser
zehra:abla ben bilgi veririm sana sonra hadi
ayla:üzülür çıkmak istememektedir tarıkın yanından
bu sırada jenerik müziğimiz duyulur ayla çantasını alır ve istemedende olsa tarıkın yanından ayrılır
tarık:doktor bey sevgilim olur kendisi
zehra: bu ilaçlar böyle konuşturur insanı işte der
ve tarık gülümser
yeri burası mı bilmiyorum ama bu şarkı sözleri tam da tarık ın ruh halini anlatıyor.ne dersiniz ?
Vakit tamam seni terk ediyorum
Bütün alışkanlıklardan öteye
Yorumsuz bir hayatı seçiyorum
Doymadım inan kanmadım sevgiye.
Korkulu geceleri sayar gibi
Birdenbire bir yıldız kayar gibi
Ellerim kurtulacak ellerinden
Bir kuru dal ağaçtan kopar gibi.
Aşksa bitti gül ise hiç dermedik
Bul kendine kuytularda hadi dal
Seninle bir bütün olabilirdik
Hoşçakal gözümün nuru, hoşçakal
Hoşçakal canımın içi, hoşçakal.
Vakit tamam seni terk ediyorum
Bu incecik bir veda havasıdır
Parmak uçlarına değen sıcaklığı
İncinen bir hayatın yarasıdır.
Kalacak tüm izlerin hayatımda
Gözümden bir damla yaş aktığında
Bir yer bulabilsem seni hatırlatmayan
Kan tarlası gelincik şafağında.
Ölümse korktun savaşsa hep kaçtın
Vur kendini korkularda hadi al
Sen bir suydun sen bir ilaçtın
Hoşçakal canımın içi, hoşçakal
Hoşçakal gözümün nuru, hoşçakal
Sen bir suydun sen bir ilaçtin
Hoşçakal iki gözüm, hoşçakal
Hoşçakal canımın içi, hoşça kal ...
Söz : Yusuf Hayaloğlu
:img-in_lo
20.bölüm
ayla tarık ın iyi olduğu düşüncesiyle eve gider ama aylanın hastaneden ayrılmasının ardından tarık fenalaşmıştır
acı içinde olan tarıkın durumunu gören zehra hemen doktora koşar durum tarık ameliyata alınacaktır
tarık ameliyata alındığı sırada ayla tarıkla ilgil kabuslar görür ve uyanıp zehrayı arayıp tarıkın durumunu sorar ameliyata alındığını öğrenince hemen hastaneye gider ameliyat kapısı önünde ayla ve zemzem ana karşılıklı endişeyle beklemeye başlarlar
ayla:seni kaybetmek istemiyorum tarık lütfen bırakma beni (der ağlayarak başını tarıkın ellerinin üstüne yaslar)
odaya giren zehra: abla zemzem teyze dışarda huysuzlanıyor.bende girecem dedi
ağlayarak ayağa kalkan ayla tam tarıka şöyle bir bakıp çıkacakken tarıkın gözlerini açtığını görür ve sevinçden deliye dönerek
zehra gördünmü bak açtı gözlerini der ve ağlamasına mani olamaz
tarık en sonunda ameliyattan çıkar yoğun bakım kapısı önünde tarıkın kendine gelmesini bekleyen ayla zemzem anayı teselli eder ve korkmayın iyileşecek der ve tarıkın yayına odaya girer
ayla tarıkın başucunda beklerken elleriyle tarıkın ellerini tutar tarık bitkin halde yatarken ayla zehraya sarılıp bir yandan tarıka bakarak teselli bulmaya çalışır.
zemzem ana tarıkın başında oğlundan krndisini üzdüğü için af dilerken kapıda beliren aylayı başını sallayarak tarıkın yanına çağırması aylayıda şaşırtır ayla şaşkınlıkla parmağıyla kendini gösterip benmi?diye sorar onay alınca yavaşca yanlarına gider ve zemzem busefet aylayı teselli eder iyileşecek oğlum der ayla tarıka bakarak gülümser
bikaç gün sonra tarık yoğun bakımdan çıkmış odasında ziyeretçi kabulüne başlamıştır ve bu mahallenin futbol takımının odaya dolmasıyla devam ederken
tarık karakol basma olayını öğrenir ve takımı fırçalarken odaya ayla girer ve tarıkın sinirlenip bağırdığını görünce hasta adama ne yaptınız diyerek herkesi odadan çıkarır
ayladan azar işiteceğini anlayan tarık :valla benim bir suçum yok karakol basmış herifler yav(yüzündeki mimiklerle)
ayla sinirini yatıştırmak istercesine tarıka dik dik bakar karşısına oturur hafifçe eliyle saçını düzletir
tarık:kulağımı çekmezsin dimi? (ayla gözlerini tavana diker )annecim
deyince şaşkınlık ve kızgınlıkla tarıka bakar
ayla: iki ameliyat kesmedi herhalde
tarık:çocuklar maçı izletmek istemiş işte
ayla:onbeş kişiaynı oda da pes yani tarık gözünün içine bakıyoruz iyileş diye yaptığına bak
aylayı yumuşatmak için muzur bir ifadeyle
tarık:bakim gözümün içine nasıl bakıyorsun ?der
tarık: ciddileşerek bak bu recebin kulağını çekmen lazım he
ayla:haberim var yaptıklarından sen hastaneye kaldırıldığın ilk gecede ahmet'e saldırmış burda
tarık:ne oluyo bu çocuğa ya?
ayla:Aşk!sevdiğini alamayınca hırçınlaşır insan tarık aylayla gözgöze gelir(sevgi dolu bakar aylaya)
ayla:bizim ofista bir stajyere tutuldu ama işte imkansız aşk
tarık:imkanlısı varmı bunu zaten?
ayla:hı
tarık:iyisi makbulü imkansız olanı zaten
ayla:hımmm
ayla koltuktan kalkar tarıkın yatağının kenarına oturur eliyle tarıkın yüzüne dokunup okşarkan
ayla: öyle korktum ki gözünü açamayacaksın diye?
tarık:(muzurca yine)gözlerim güzel diyemi?
karşılıklı gülümserler ayla hafifçe başını eğer ve tarıkla öpüşürlerken pat diye odaya fatik ve zemzem ana girer(şans yokki bizde de hiç)
fatikle takıştıktan sonra tarıkın yanına girer ayla
tarık:sıktılar dimi canını?kötü oldu ya neoldu dışarda?(bu sırada ayla kızgınlığını üstünden atamış odada gezinir)
ayla:fatik hanımdan fırça yedik annen yetmiyo bitti fatik benim için yuh ya cürete bak
derken kapı çalar gelen canandır
tarık canana aylanın yanında işe başlar der şaşkınlıkla tarıkı izleyen ayla olanları izlemektedir
tekerlekli sandalyede hastaneyi turlamaya başlayan tarık o halinde bile yardımsever olarak başka odadaki bir hastanın durumuna kayıtsız kalamaz
ayla:tarık neden bana sormadan emri vaki yapıyorsun?
tarık:ne varya hem 600 lira senin için nedirki deyip hastanın odasına girer bu sırada gelen bilgeye
bilge :nerde?
ayla:içerde yine bir vukuatın ortasına daldı der
hastaneden tabursu olmak üzere iken tarıkın yanına bilge gelir ve annesinden ayrılmasını ister tarıktan ağlayarak tarıka sarılır
tarık üzgün,başını öne eğmiş düşüncelere dalmışken kendisiyle konuşan zehra ve hamdiyi sanki duymuyordur
ve elinde çiceklerle ayla gelir
ayla:selam sana son çiceğini ben getireyim dedim
tarık:ya çocuklar beni aylayla biraz yalnız bırakırmısınız?
hamdi ve zehra şaşkınlıkla odadan çıkarlar
ayla:öpüşmekiçin beni fırçalayacakmış numarası yapman çok adice ama der ve gülümseyerek tarıka yaklaşırken
tarık:ayla seninle artık görüşmek istemiyorum der
tüm bunların şaka olduğunu sanan ayla tarıkın ciddi ifadesi karşında bir anlam veremez ve bölüm burda biter
to be contunied..................
21.bölüm
Ayla arabasında deniz kenarında biryerde perişan bir halde düşünüyor tarıkın bu ani değişimine bir anlam veremiyordurkafasında tarıkın o şok sözlerini düşünüyor kahroluyordur
bu sırada tarık kendisi için hazırlana sofrada mahalleli ile yemek yiyordur derken
bahçeden içeri bir hışımla giren ayla sofradakilerin şaşkın bakışları arasında
ayla:neden tarık?hastane de şaşkınlıktan soramadım neden?bu sırada aylayı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen tarık aylaya bakar ve
ayla kendisine seelenen hamdiye sen ağzını açma der
tarık:ayla yemeğin ortasındayız gel otur
ayla:yemeğe gelmedim ben
tarık:senin sinirlerin bayağı bozuk diyerek aylayı uzaklaştırırken
zemzem: ne oluyo be?garılar ev basıp da adam mı götürüyo artık?iyice azmış bunlar der
zaten sinirden burnundan soluyan ayla tarıkın engellemelerine rağmen zemzem e doğru yönelir ve
ayla:siz biraz konuşmalarınıza dikkat edin zemzem hanım derken tarık la ayla arabayla ordan ayrılır
kimse bu ani ziyarete bi anlam veremez
arabada sahil kenarında bir yerde olanları konuşmaya başlarlar
tarık:Bilge'nin üzülmesini istemiyorum ayla çocuğun kafasında bebekliğinden kalma ailesiyle ilgili mutlu bir tablo var belli ki çok mutlu bir çocukluk geçirmiş
bunu dışında hiç birşeyi kabul etmiyor.babasına tapıyor tamam biliyorum senin erol'la evliliğin bitti ama kız arları düzeliyodu tam şimdi sen çıktın annem yine onu eve almıyo falan diyor. Adam sucu oldu senin yüzünden dedi ya
Bak ben hiçbir şeye papuç bırakmam ama bir çocuğun mutsuzluğuna neden olamam bu olmaz ayla bu gerilimi kaldıramam
ayla:üzgün olarak anladım tarık sein götüreyim derken
üzüntüyle birbirlerine sarılırlar ve
ayla:sensiz olma istemiyorum der sesi titreyerek ağlayarak
tarık:bende bende der aylayı öperek ama neyapacağımı bilemiyorum der bu sırada ayla gözyaşlarını siler tarıka bakar
ayla:bundan sonra bilgenin seni üzmesine izin vermeyeceğim
tarık:ağzını açmaması neyi değiştirir?ben ne hissetitiğini biliyorum
ayla:bukadar kolaymı peki ? bilge üzülmesin diye beni üzüyorsun
tarık:üzgün olarak değil tabii
ayla: üstelik bal gibi biliyor atrık erolla dönüşümüz olmadığını sadece şansını deniyor her zaman ki şımarıklıklarında birisi yalnız bu sefer çizmeyi aştı
hafifçe elini tarıkın omzuna koyan ayla:Bana destek ol tarık artık seni yanımda hissetmek istiyorum sana hitiyacım var eğer bana değer veriyorsan der ve tarık aylaya sarılıp öperek desteğini belirtir
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.