PDA

Tüm Versiyonu Göster : Doktorlar - Mantık Hataları

Sayfalar : 1 2 [3] 4

özge_letyy
22-01-08, 00:15
Ömer hayatımı nasıl sürdüreceğime 5 yıldır doktorlar karar veriyor gibi bir şey söyledi
Oysa ki ilk geldiğinde yani 29.bölümde evde oturuyordum garip bir şey olduğunu hissettim atladım geldim demişti
Yani hastalığını o zaman öğrenmişti hatta "Kalbim nasıl bu hale gelmiş aşık bile olmadım" demişti..5 yıldır hasta olmasına imkan yok.

Me(I)tem
22-01-08, 11:28
Ayrica Suat cok basarili bi kalp cerrahi Türkiyenin en basarilisi en iyisi... magdemki hep öyle diyorlar o diger dünyaca ünlü yüzyilin kalp cerrahi Suati nasil tanimiyo? cok sacma bence...
Ayrica niye türk dizilerinde herseyin bu kadar abartildigini cok merak ediyorum... Türkiyenin en iyi hastanesi en iyi doktorlari falan..

Onu bende anlamıyorum işte..Yani adam kimbilir kaç yıl önce bir kaç kez dersine girdiği öğrencisini hatırlayacak hafızaya muktedir..Amma ve lakin Suat Birtan ı tanımıyor..

Şöyleki bu Suatın o adamı kıskanması için hazırlanmış bir kurguydu..Ve eğer tanıyıpta methinizi duydum gibi övseydi..Suat kıskanmazdı:)

Bu bağlamdada hoş görmek gerekiyor zannımca..Olayların bölümdeki gibi gelişebilmesi için gerekli olan ayrıntılardan biriydi belkide..Çok gözüme batmadı..Ama rahtsız olduğumu söyleyebilirim bende..:img-polic

crazy ela
22-01-08, 12:21
Ömer hayatımı nasıl sürdüreceğime 5 yıldır doktorlar karar veriyor gibi bir şey söyledi
Oysa ki ilk geldiğinde yani 29.bölümde evde oturuyordum garip bir şey olduğunu hissettim atladım geldim demişti
Yani hastalığını o zaman öğrenmişti hatta "Kalbim nasıl bu hale gelmiş aşık bile olmadım" demişti..5 yıldır hasta olmasına imkan yok.

Bende farkettim bunu. Ama şöyle olmuş olabilir her ne kadar mantıksız bir düşünce de olsa diğer doktorlar Ömer'i birşeyi olmadığı gerekçesiyle hastaneden çıkarmış olabilirler. Ömer yeniden rahatsızlandığında da ASM'ye gelmiştir.Biraz mantıksız oldu farkındayım:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:img-sorry:(:sad53:

BURCAK001
22-01-08, 15:41
birde suat vuruldu ameliyat oldu ama ailesinden kimse yok hiçmi merak etmiyorlar hele hele mineyi çok merak ettim bu bölüm...:icon_whis

Me(I)tem
22-01-08, 15:51
birde suat vuruldu ameliyat oldu ama ailesinden kimse yok hiçmi merak etmiyorlar hele hele mineyi çok merak ettim bu bölüm...:icon_whis

Suat ailesinden ayrı bir evde yaşıyor ve muhtemelen haberlerinin olmasını istemedi.El mahkum insanız telepati de kuramazlar ya.
Ama bende kızıyorum.Çok üzerine düşüyor görünüyorlar,çok kıymetli oğulları ya hani..
Sürekli arayıp soran Minecik ten ses gelmiyor.
Yada gözünün çıkmasına ramak kalasıca annesi.
Bu senaristleri hiç anlamıyorum.:img-polic

crazy ela
22-01-08, 16:12
Suat ailesinden ayrı bir evde yaşıyor ve muhtemelen haberlerinin olmasını istemedi.El mahkum insanız telepati de kuramazlar ya.
Ama bende kızıyorum.Çok üzerine düşüyor görünüyorlar,çok kıymetli oğulları ya hani..
Sürekli arayıp soran Minecik ten ses gelmiyor.
Yada gözünün çıkmasına ramak kalasıca annesi.
Bu senaristleri hiç anlamıyorum.:img-polic

vallahi katılıyorum canım sana. Mine sürekli gidip geliyordu hastaneye yada arıyordu.Hiç mi arayıp sormadı ik-üç gün? merak etmediler mi?

özge-melike
22-01-08, 16:33
Bencede Suat'ın ailesinin gelmemesi mantık hatası..
Yani eskiden olsa birşey demezdim ama...
Z & S beraberken her Allah'ın günü hastaneye damlayan Mine Hanım ayrıldıktan sonra ne hikmetse ortalıkta yok:img-cool2Amacına ulaştı diye mi acaba...:img-cool2

mad-girl
22-01-08, 18:04
Bencede Suat'ın ailesinin gelmemesi mantık hatası..
Yani eskiden olsa birşey demezdim ama...
Z & S beraberken her Allah'ın günü hastaneye damlayan Mine Hanım ayrıldıktan sonra ne hikmetse ortalıkta yok:img-cool2Amacına ulaştı diye mi acaba...:img-cool2

ve aslanda yok bu bölümmm
ayhan yine kaybolduuu
e en azından nerde oldukları konusunda
1 2 replik koysalardıı di mi

lorelai13
22-01-08, 18:33

evet ya ben de fark ettim.
bu senaristlerin kendileriyle çelişmesi de her bölüm oluyor.
biraz özenip dikkat etseler fena olmayacak yani.
o hatayı yaptıkları an ben olaydan kopuyorum. olaya dalmışken birden ben dizi izliyorum moduna geçiyorum.

özge-melike
22-01-08, 19:00
ve aslanda yok bu bölümmm
ayhan yine kaybolduuu
e en azından nerde oldukları konusunda
1 2 replik koysalardıı di mi

Ayhan'a hiç değinmiyorum...:)
Başlarda çok fark ediliyordu ama...
Belli çıkmış diziden....
Hadi Ayla neyse ama..
Arslan'ın nerede olduğuna dair bişi söleselerdi...
Hande ve Ebru bi konuya odaklandıklarında diğerlerini de aynı aynda yapamıyorlar...
Sadece bir konu işliyorlar...Diğerleri sonra:)

kelfindik
22-01-08, 19:27
1. Şimdi Ela ve Levent 1. yıllarını kutladılar..Ama Ela bi ara 2 yıldır berariz demişti...Nasıl oldu ben anlamadım...Herhalde açıklayanalar da anca izafiyet teorisyle açıklayabilir....

2. Hande'nin arkadaşlarından biri yani kendini bir aydır hasta mı hissediyorsun dedi...Kulağa bi garip geliyo çünkü Türkçe de Kendini kötü hissetmek var..kendini hasta hissetmek diye birşey duymamıştım.....Bunun senaryoyu çevirmelerine bağlıyorum çünkü ingilizce de ''feel ill'' var...Ama biraz dikkat...

crazy ela
22-01-08, 20:15
1. Şimdi Ela ve Levent 1. yıllarını kutladılar..Ama Ela bi ara 2 yıldır berariz demişti...Nasıl oldu ben anlamadım...Herhalde açıklayanalar da anca izafiyet teorisyle açıklayabilir....

2. Hande'nin arkadaşlarından biri yani kendini bir aydır hasta mı hissediyorsun dedi...Kulağa bi garip geliyo çünkü Türkçe de Kendini kötü hissetmek var..kendini hasta hissetmek diye birşey duymamıştım.....Bunun senaryoyu çevirmelerine bağlıyorum çünkü ingilizce de ''feel ill'' var...Ama biraz dikkat...

bende farkettim.hakikaten kendini hasta mı hissediyorsun biraz garip geliyor kulağa

sapsız
23-01-08, 02:09
yahh ben mi kaçırdım yoksa suatın vurulmasının üstünden 1 gün mü geçti ..

suat vurulduğunda hava karanlıktı .. ama hasan ve alev kalbi getirdikleri zaman yani helikopterde indikleri zaman hava aydınlıktı .. anlamadım valla (=

mistygirl
23-01-08, 11:52

suat vurulduğunda hava karanlıktı .. ama hasan ve alev kalbi getirdikleri zaman yani helikopterde indikleri zaman hava aydınlıktı .. anlamadım valla (=

haklısın suat vurulduğunda geceydi..ve alev ameliyata başlamıştı zaten..ameliyat çok uzun sürmemiştir herhalde..çünkü kalp çıkarıldıktan sonra hemen nakledilmesi gerekior..

nevrul
23-01-08, 13:32
ömer beş yıldır ne yapacağıma doktorlar karar veriyor dedi

oysa ömer in hastalığı bu sezon alnlaşılmıştı

hatta suat la bir replikleri vardı:
-işte en sevdiğim kalp cerrahım
-tek kalp cerrahın ben olduğuma göre fazla rakibim yok galiba

bu bir mantık hatası bence

emoş112
23-01-08, 21:57
ela da hiç doğum günü kutlamadım demişti dimi halbuki bu sezon başında açılış ela nın doğum günü partisinden hemen sonrasıydı yazıldı mı bilmiyorum ama bide suat ın yatağı kan gölü gibiydi ne ara tertemiz oldu adam titiz diye orayı o haliyle temizlettirmiştir olur heralde açıklaması

BURCAK001
23-01-08, 23:23
ela da hiç doğum günü kutlamadım demişti dimi halbuki bu sezon başında açılış ela nın doğum günü partisinden hemen sonrasıydı yazıldı mı bilmiyorum ama bide suat ın yatağı kan gölü gibiydi ne ara tertemiz oldu adam titiz diye orayı o haliyle temizlettirmiştir olur heralde açıklaması

ela levent'le tanışmadan önce kutlamamıştır:img-yes: suat'a gelince hemşireler temizlemiştir nede olsa titiz adam:img-yes:

crazy ela
23-01-08, 23:37
ela levent'le tanışmadan önce kutlamamıştır:img-yes: suat'a gelince hemşireler temizlemiştir nede olsa titiz adam:img-yes:

titizlikle alakası yok aslında. hemşireler öyle bir yatağı bırakmazlar her hastanede bu böyledir.:img-cool2:img-cool2 birde türkiyenin en iyi hastanesinden bahsediyoruz tabii ki değiştirirler. ela konusundada sana katılıyorum. sonuçta çok mutlu bir hayatı yokmuş.ama levent onu mutlu ediyo.:happy0064

sedosshh
26-01-08, 17:29

şimdi şöyle oluyo orada abiciğimin yattığı alanın üstünde çatı gibi bişey olduundan dolayı karanlık görünüyo orası

e.c.e.n.u.r.
29-01-08, 00:36
zenan zeyneple konuşurken ben babamı çok küçükken kaybettim dedi.ama geçen sezon babasıyla telefonda kouşuyodu.bu asıl iş.dünyayla öbür taraf arasına telefon hattı çektilerde bizim mi haberimiz yok.

melike_bekir
29-01-08, 01:14
zenan zeyneple konuşurken ben babamı çok küçükken kaybettim dedi.ama geçen sezon babasıyla telefonda kouşuyodu.bu asıl iş.dünyayla öbür taraf arasına telefon hattı çektilerde bizim mi haberimiz yok.
valla katilyiorum bende fark ettim
acaba öbür dünyaya hat falanmi vardida
bizmi bilmyiorduk

mistygirl
29-01-08, 11:45
valla katilyiorum bende fark ettim
acaba öbür dünyaya hat falanmi vardida
bizmi bilmyiorduk

valla katılıyorum sana...
ikinci sezon başladıktan sonra zenan babamı üç ay önce kaybettik demedimi..hatta hasanla burağın ölümü yüzünden kavga etmişlerdi..ben babamın cenazesinde bile ağlamadım demişti...

Dilara_3
29-01-08, 12:38
bide ömerin cenazesini(=() izmir'e ailesinin yanına gönderdiler ama ömer yanlız diilmiydi yani ben ailesi yok diye hatırlıyorum yanlışmı hatırlıyorum acaba?

doktorcu-el
29-01-08, 12:49
bide ömerin cenazesini(=() izmir'e ailesinin yanına gönderdiler ama ömer yanlız diilmiydi yani ben ailesi yok diye hatırlıyorum yanlışmı hatırlıyorum acaba?

hayır canım hatta ömer ilk geldiğinde ailesini kendisi çağırmak istememişti sz arasında da bu konu hakkında bi konuşma geçmişti yani ailesi vardı:img-wink:

EVRİMİST
29-01-08, 12:51

ömerin ailesi var
hatta zenan ömer ilk geldiğinde ağır hasta ama ailesine haber verilmesini istemiyor mu ne demişti.:img-wink:

istanbul_aşığı
29-01-08, 12:51
valla katılıyorum sana...
ikinci sezon başladıktan sonra zenan babamı üç ay önce kaybettik demedimi..hatta hasanla burağın ölümü yüzünden kavga etmişlerdi..ben babamın cenazesinde bile ağlamadım demişti...

neden şaşırıyorsunuz ki bölümü hande yazdı arada ebrunun da potları oluyor ama bütün okkalı potlar handeden çıkıyor. zenan 8. bölümde şu medyum kızdan etkilenip ninesini kontrol etmek için telefonda babasıyla konuşmuştu

aslı_sz
29-01-08, 15:31
ewt ya zenan ılk sezonda babasıyla konustu hatta suatlarda yemekteyken babamı gecen aylarda kaybettık fln dedı...ben duyunca yok artık fln dedım.. hande de abarttı yane hadı oncekı senarıstlerın ne yaptıını bılmıyosun ınsan kendı yazdıklarını yada arkısınınkılerı de mı hatırlamaz yahuu:icon_whis (bu arada ısmım Aslı uzun suredır uyeydım ama yenı bır uyelık actım cunku eskısı sapıtmıstı)

lorelai13
29-01-08, 18:58
ewt ya zenan ılk sezonda babasıyla konustu hatta suatlarda yemekteyken babamı gecen aylarda kaybettık fln dedı...ben duyunca yok artık fln dedım.. hande de abarttı yane hadı oncekı senarıstlerın ne yaptıını bılmıyosun ınsan kendı yazdıklarını yada arkısınınkılerı de mı hatırlamaz yahuu:icon_whis (bu arada ısmım Aslı uzun suredır uyeydım ama yenı bır uyelık actım cunku eskısı sapıtmıstı)

ben her bölümde olan mantık hatalarından çok sıkıldım artık.
bir de bu kadar bariz bir şey üstelik.
yani bu senaristlerin karakter dökümü yok mu.
bütün karakterlerin her şeyinin yazdığı...
benim bildiğim öyle döküm çıkarıyorlar senaryoya başlamadan önce
bizimkiler yapmıyor anlaşılan
zenanın babası yakında hortlar da allah bilir

aslıcım hoş geldin canım
ben de zeynep...

özge-melike
29-01-08, 21:03
Sezon başında konuşulmuştu 'Zenan'ın babasının ani ölümü'..
Ama Zenan 27. bölümde 3 ay önce dememişti....
Yani bende yanlış hatırlıyo olabilirim ama...
Demedi diye biliyorum...
Zaten ondan 3 ay önce bomba olayı olmuştu....
Ama tabikide bu mantık hatası...
Valla Biricik Senaristlerimiz Zenan'ın babasını durup dururken öldürmüştü...
Şimdi yine diriltmedileryaa ona dua ediyorum ben...
Eee nede olsa bizimkilerden herşey beklenir...

özge_letyy
29-01-08, 21:08
Sezon başında konuşulmuştu 'Zenan'ın babasının ani ölümü'..
Ama Zenan 27. bölümde 3 ay önce dememişti....
Yani bende yanlış hatırlıyo olabilirim ama...
Demedi diye biliyorum...
Zaten ondan 3 ay önce bomba olayı olmuştu....
Ama tabikide bu mantık hatası...
Valla Biricik Senaristlerimiz Zenan'ın babasını durup dururken öldürmüştü...
Şimdi yine diriltmedileryaa ona dua ediyorum ben...
Eee nede olsa bizimkilerden herşey beklenir...

Evet Özge'cim Zenan 3 ay önce demedi
İlk sezonda babasını yaşıyor bildiğimiz için ölse ölse bu 3 aylık zaman içinde ölmüştür die biz öyle varsaymıştık.
Mantıksızlığın içinden mantık çıkarmaya çalışmışız ama Hande Hanım sınırlarını zorluyor maalesef.

mistygirl
30-01-08, 11:10
hande hanım kendi yazdığı senaryonun haricinde ebrununkileri ya okumuyor..yada diziyi hiç seyretme zahmetine girmiyor..
gerçekten mantık hatalarının çoğu hande hanımın bölümlerinde ortaya çıkıyor..

CaFeR
30-01-08, 19:23
neden şaşırıyorsunuz ki bölümü hande yazdı arada ebrunun da potları oluyor ama bütün okkalı potlar handeden çıkıyor. zenan 8. bölümde şu medyum kızdan etkilenip ninesini kontrol etmek için telefonda babasıyla konuşmuştu

zenanın babası dizin en başından beri ölü.elayla aralarında geçen tartışmada 3 ay önce diye bahsedilen burağın ölümüydü.

dlktlc
31-01-08, 22:47
sezonun ilk bölumunde
ela levente 28.yas gunune benım kollarımda girdin demişti
18 yasında liseyi bitırse 6 yıl tıp okusa 1 staj oldu varsayalım 25 yasında olur en fazla(ve hala staj görmekteler)
bunlar kac yasında opr. oluyolar kı levent o zaman 40 yasında falan mı...
(başhekım adayı falan da oldugunu göre uzun yılar opr. yapmıs sanırım)

crazy ela
31-01-08, 23:17
sezonun ilk bölumunde
ela levente 28.yas gunune benım kollarımda girdin demişti
18 yasında liseyi bitırse 6 yıl tıp okusa 1 staj oldu varsayalım 25 yasında olur en fazla(ve hala staj görmekteler)
bunlar kac yasında opr. oluyolar kı levent o zaman 40 yasında falan mı...
(başhekım adayı falan da oldugunu göre uzun yılar opr. yapmıs sanırım)

canım yanlış hatırlıyosun 27. demişti 2 yıldır asistanlık yaptığını da sanırım 29. bölümün girişinde söylemişti. yıldır buraya geliyorum insanlar aynı gibi bişe diyodu :img-yes: levent te 35-36 falan 3-4 yıl op.dr.'luk yapsa yeter

sevgi sihirbazı
31-01-08, 23:49
zenanın babası dizin en başından beri ölü.elayla aralarında geçen tartışmada 3 ay önce diye bahsedilen burağın ölümüydü.

zenanın babası dizinin başından beri ölü değil.
zenan ninesinin stanbula gelip gelmediğini öğrenmek için babasını aramıştı.
hatta suatta konuşmayı arkadan dinlemişti.
burağın öldüğü bölümdeyse,zenan babasının ölümünde bile ağlamadığını söylemişti.
yani zenanın babası bombanın patladığı dönemde ölmüştü.
ama bizim üstün zekalı senaristlerimiz yine komik bir mantık hatasına imza attılar.
zenanın babası dizinin başından beri ölüyse,zenan ninesi için babacım diyerek kiminle konuştu?
tavsiyem arada diiznin önceki böümlerine bakılsın,komik mantık hataları bazen bizleri bile sinir ediyor.
bu kadar iddialı bir yapımda nasıl bu denli kopukluklar olur?

kelfindik
31-01-08, 23:52
Zaman konusu gerçekten çok tutarsız....
1.Ela 27 yaşına girdi ama bence 25-26 olması lazımdı....Çünkü tıpı bitirdiğinde 24 yaşında olyuo ve tusa o zaman giriyorlar..Bunu belki zorunlu görevdir diyip geçiyorum....

2.Ela bir yerde 2 yıldır beraber olduklarını söyledi ama leventle tanışmalarının birinci yıl dönümünü kutladılar......

Ben bunu bitek görecelilikle açıklayabilirdim herhalde..:img-hyste

st_tubi
01-02-08, 14:05
arkadaşalr uzmanlık ya 5 yıldır yada 3 yıldır
bildiğim kadarıyla cerrahiyi seçenler 5 yıl yapıyor
yani ela 24 yaşında bitirdiyse tıbbı
iki yıl teorik olarak deers görüyorlar 3 yıl asistan olarak
yoksa tam tersimi bilmiyom ama ya 5 yıl yada 3 yıl olduğunu biliyom yani şeçtiği bölüme göre

elanın yaşı ya doğru yada 27 olması gerekiyo ama zaten bizim dizide zaman kavramı yok
herkes kendi kafasına göre bişiler yapıyo nede olsa

a-y-s-e
01-02-08, 23:21
ya arkadaslar
Zenan bu bölüm
Babam öldügünde ben cok kücüktüm dedi
Bazi arkadaslarda demis
Zenan 1. sezonda babasiyla tlfnda konusuýordu
Senaristler iyice bunama yasiyolar
Cok sacma olmaya basladi bence
Biraz daha özenm gösterilme
Ufak tefek seyler degil sonucta

mause
01-02-08, 23:47
arkadaşalr uzmanlık ya 5 yıldır yada 3 yıldır
bildiğim kadarıyla cerrahiyi seçenler 5 yıl yapıyor
yani ela 24 yaşında bitirdiyse tıbbı
iki yıl teorik olarak deers görüyorlar 3 yıl asistan olarak
yoksa tam tersimi bilmiyom ama ya 5 yıl yada 3 yıl olduğunu biliyom yani şeçtiği bölüme göre

elanın yaşı ya doğru yada 27 olması gerekiyo ama zaten bizim dizide zaman kavramı yok
herkes kendi kafasına göre bişiler yapıyo nede olsa
Tıpta Uzmanlık en az 4 yıldır.Bazı dallarda bu 6 yıla kadar çıkar.Özellikle Cerrahi branşlarda.
Ela'nın kolej okuduğunu var sayarsanız,19 yaşında tıp fakültesine girmiş olabilir.25 yaşında bitirmiştir.TUS sınavını da hemen kazanamayıp kısa bir ara vermiş ise 28 yaşında olabilir.

crazy ela
02-02-08, 00:10
Tıpta Uzmanlık en az 4 yıldır.Bazı dallarda bu 6 yıla kadar çıkar.Özellikle Cerrahi branşlarda.
Ela'nın kolej okuduğunu var sayarsanız,19 yaşında tıp fakültesine girmiş olabilir.25 yaşında bitirmiştir.TUS sınavını da hemen kazanamayıp kısa bir ara vermiş ise 28 yaşında olabilir.

saol mause'cum. durumu açığa kavuşturdun :img-wink:

kelfindik
04-02-08, 14:08
Geçen sezon Ela'nın doğum günü Levent'le Ekla'nın tanışmasından sonra kutlandı...Ama bu sezon Doğum günü kutlandı sonra tanışma yıldönümlerinin kutladılar...1. deüğikl 2.'yi kutlasalardı bi derece mantıklı olurdu ama değil........:D

chom:)
05-02-08, 10:46
ya arkadaşlar bu bilmem kaç tane tümör temizlenen ameliyat için levent ela"yı çaırdı..hastanın odasına geldiğinde levent ameliyatın 4te olduunu ön bilgi alması için getrdiğini söledi ela"ya..bu sahneden hemen önce de jülide"nn hastası krize girmişti..bu sahneden hemen sora yine jülide"nn hastasını gösterdiler..o arada ameliyat çoktann başlamıştı..leventin dediğine göre bu ameliyata daha baya vardı..??:icon_whis(biraz karışık oldu ama bu sahne bnm gözüme battı:img-pilot)

nehir166
05-02-08, 12:31
Geçen sezon Ela'nın doğum günü Levent'le Ekla'nın tanışmasından sonra kutlandı...Ama bu sezon Doğum günü kutlandı sonra tanışma yıldönümlerinin kutladılar...1. deüğikl 2.'yi kutlasalardı bi derece mantıklı olurdu ama değil........:D

galiba o birinci kutlamasında onun hayata başladıgı gün oldugu için kutladı yani kedi için özel oldugunu hissettigi için ikinciside dogum günü

CANSUMMMM
05-02-08, 13:02
o KaRnda BeBeK oLaN Kadının ameLiyaT oLuRKeN iKi KoLuNda da bLeKLiK varDı aLTıN ve syaH deRi...

nevrul
05-02-08, 13:24
bizim senaristelerin derhal ama derhal kendilerini bir doktora göstermeleri lazım hazır hastanedeyken bunu derhal yapmalılar

çünkü ela ve mert in arasında (levent in onu kıskandığı ve terkettiği bölüme tekabül ediyor) aynen şu dialog geçti

mert-geçen gün burcu yu gördüm

ela- sahi mi nasılmış? neler yapıyormuş?

levent de sahneyi uzakatan izliyordu -hatırlamayanlar için-

ve bu bölümde mert burcu ya aynen şunu dedi

seni en son gördüğümde beni ertesi gün arayacağını söylemiştin ama üzerinden 4 yıl geçti

oysa bana hiç de o konuşmanın üzerinden dört yıl geçmiş gibi gelmedi

BURCAK001
05-02-08, 13:45
ya benmi yanlış gördüm?:icon_whis

hasan ile zeynep merdiven başında konuşurken yanı başındaki kapı kapalıydı

ama ne olduysa sarıldıklarında açıktı:img-pilot

yoksa bana mı öyle geldi???:icon_whis:icon_whis

harrykolik
05-02-08, 14:01
bizim senaristelerin derhal ama derhal kendilerini bir doktora göstermeleri lazım hazır hastanedeyken bunu derhal yapmalılar

çünkü ela ve mert in arasında (levent in onu kıskandığı ve terkettiği bölüme tekabül ediyor) aynen şu dialog geçti

seni en son gördüğümde beni ertesi gün arayacağını söylemiştin ama üzerinden 4 yıl geçti

evet işte benimde aklıma o takıldı ama bölümü hatırlayamadığım için bakıp emin olamamıştım

damlasu28
05-02-08, 20:33
arkadaşlar benmi yanlış gördüm bilmiyorum ama zaten kararda veremedim mantık hatasımı çekim hatasımı...
burcu hastaneden çıkarken yüzünde belli belirsiz bir yara izi vardı sonra bir gözünde belirgin bir şekilde bir yara izi oldu sonra iki gözünde belirginleşti bu yara izi en sonda ise yara izi yine bir gözdeydi...

gaysee
05-02-08, 23:59
bence dizimizde mantık hatalarının olması çok normal.sonuçta herşey yapay.adamın gerçekten beynini açacak değiller ya.ama böle bağıra bağıra bi mantık hatası olduğunu görmedim...

girls642
06-02-08, 02:06

ewttt bende buraya takılmıştımm
ne saçmalık yaww

elifnazzz
06-02-08, 14:29
arslan malzeme odasına saklanmak için girdiğinde arkasından adını unuttum şu yeni gelen kadın doktoru kadın grimişti :D gömleğindeki etiketi kesmek içinn
içeri girdi ve kapıyı kilitledi işi bittikten sonra arslanı görünce birden panik oldu ve dışarı çıktı hemen, peki kapı kilitli değilmiydi ?:icon_whis:img-pilot

verycool91
07-02-08, 11:31
geçenki bölümde ela hasan ve zeynep hastaneye geldiklerinde zeynep dışarıda bekleyeceğini söyledi ve ela ile hasan hastaneye girdi..daha sonra ela zenan ve levent saat dörrtteki ameliyata girdiler..ameliyattan sonra hasan zeynep in yanına dışarı çıktı ve zeynep hala ayakta ve de aynı noktada bekliyordu..bi insanın o kadar süre içerisinde ayakta ve de aynı noktada durabilmesi ne derece mümkün acaba?kaldıki durdu diyelim eve gittiğinde ne bi ayak ağrısı ne de bi yorgunluk vardı zeynep te?bu kocaman bi mantık hatası bence:img-yes:

deniz123
07-02-08, 12:15
suatın eli titrediğinden bunu kimsenin öğrenmesini istemez hatta zenanın bile zenan onda kalmaya başladığında bunu saklamaya çalışsada sonuçta zenanda doktor bunu anlamaması bana çok saçma geldi sonuçda gece gündüz birlikteler suat istediği kadar saklamaya çalışsın bu yine anlaşılırdı..

_menekşe_
07-02-08, 15:20
levent nasıl oluyorda suat'ın elinin titrediğini anlamıyor bir de başarılı cerrah deniliyor:icon_whis

mirank
07-02-08, 15:41
yalnış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama
hani şu Leventin Elayı bastığı gün
hastahanede Mert ve Elayı konuşurken görmüştü.
Ela gülüyordu ama konu Burcuydu.

Mert onunla konuştuğunu söylüyordu.

ama en son bölümde Burcuyla konuştuklarında
en son dört yıl önce konuştuklarını söylediler.

aradan dört yıl hangi ara geçtide biz fark etmedik???:img-hyste:icon_whis

gaysee
07-02-08, 19:47
yalnış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama
hani şu Leventin Elayı bastığı gün
hastahanede Mert ve Elayı konuşurken görmüştü.
Ela gülüyordu ama konu Burcuydu.

Mert onunla konuştuğunu söylüyordu.

ama en son bölümde Burcuyla konuştuklarında
en son dört yıl önce konuştuklarını söylediler.

aradan dört yıl hangi ara geçtide biz fark etmedik???:img-hyste:icon_whis

eğer gerçekten öyleyse çok iyi bir noktaya parmak astın demektir...:img-yes:

kraliche_zenan
07-02-08, 20:00
bence en büyük mantık hatası diziden habersiz çıkan karakterler...
ayhan vardı birden pufff yok oldu...
kadriyenin de bir hastaneye geçtiği bu bölümde söylendi ama
bir karakter jenerikte yer alıyosa bence bir şekilde geçiş nedenleri belirtilmeliydi...

bi de söylenmiştir belki bilmiorum
ilk sezon zenan babasıyla telefonda konuşup ninesini istemişti
hatta telefon kapandıktan sonra suat zenanı tiyatroya çağırmıştı falan...
ama bi önceki bölümde zenan zeynebe dediki babam öldüğünde ben çok küçüktüm
beni bıraktı diye ona çok kızdım
kızdığım için ağlamadım falan filan...

bur_ça[K]
09-02-08, 22:37
bence en büyük mantık hatası diziden habersiz çıkan karakterler...
ayhan vardı birden pufff yok oldu...
kadriyenin de bir hastaneye geçtiği bu bölümde söylendi ama
bir karakter jenerikte yer alıyosa bence bir şekilde geçiş nedenleri belirtilmeliydi...

bi de söylenmiştir belki bilmiorum
ilk sezon zenan babasıyla telefonda konuşup ninesini istemişti
hatta telefon kapandıktan sonra suat zenanı tiyatroya çağırmıştı falan...
ama bi önceki bölümde zenan zeynebe dediki babam öldüğünde ben çok küçüktüm
beni bıraktı diye ona çok kızdım
kızdığım için ağlamadım falan filan...

evet katılıyorum sana.bende uyuz oldum.söylemiyolar.bilgenin çıkışı bile 20 bölüm sonra açıklandı yani.canım zenanın babasıyla konuşması burda bayağı tartışıldı.
senaristlerimiz sağolsun.kim ne yazdı dikkat etmiyolar.

_menekşe_
11-02-08, 23:32
bu bölümde 3 tane mantık hatası buldum
birincisi ömerin babası ömerin hiç hasta olmadığını söylüyor ama ömer önceki bölümlerde 5 yıl doktorların emirleriyle yaşadığını söylüyor
ikincisi çeklerde sahtekarlığı engellemek amacıyla yazılar birleşik yazılır ama burda ayrı yazılmıştı
üçüncüsü ise ela aslna'ın daimi asistanı değil miydi o zaman neden jülide'nin yanındaydı.:img-yes::img-yes::img-yes:

CaFeR
11-02-08, 23:39
geçenki bölümde ela hasan ve zeynep hastaneye geldiklerinde zeynep dışarıda bekleyeceğini söyledi ve ela ile hasan hastaneye girdi..daha sonra ela zenan ve levent saat dörrtteki ameliyata girdiler..ameliyattan sonra hasan zeynep in yanına dışarı çıktı ve zeynep hala ayakta ve de aynı noktada bekliyordu..bi insanın o kadar süre içerisinde ayakta ve de aynı noktada durabilmesi ne derece mümkün acaba?kaldıki durdu diyelim eve gittiğinde ne bi ayak ağrısı ne de bi yorgunluk vardı zeynep te?bu kocaman bi mantık hatası bence:img-yes:
zeynebin psikolojik sorunlar yaşadığını unutuosun.onun ayak ağrısını düşüncek halimi var.o kız normal olmadığı için davranışlarında normallik bekleme bence

CaFeR
11-02-08, 23:44
bu bölümde 3 tane mantık hatası buldum
birincisi ömerin babası ömerin hiç hasta olmadığını söylüyor ama ömer önceki bölümlerde 5 yıl doktorların emirleriyle yaşadığını söylüyor
ikincisi çeklerde sahtekarlığı engellemek amacıyla yazılar birleşik yazılır ama burda ayrı yazılmıştı
üçüncüsü ise ela aslna'ın daimi asistanı değil miydi o zaman neden jülide'nin yanındaydı.:img-yes::img-yes::img-yes:

kalp sorunundan önce hiç hasta olmadığını söledi.
ela aslanın asistanı.ama boş zamanlarında diğer cerrahi bölümlerde çalışıo.en başından beri bu böyle.

kraliche_zenan
11-02-08, 23:57
ela aslanın asistanı.ama boş zamanlarında diğer cerrahi bölümlerde çalışıo.en başından beri bu böyle.
ama eskiden fikret ona hiç görev vermiyodu...
sen arslan beyin yanına diodu ve ela tığış tıış gidip arslanın gıcıklıklarıyla beraber onun asistanlığnı yapıodu...
bir kaç bölümdür bu baya aksatılıyo...

kraliche_zenan
11-02-08, 23:59
;6085223']evet katılıyorum sana.bende uyuz oldum.söylemiyolar.bilgenin çıkışı bile 20 bölüm sonra açıklandı yani.canım zenanın babasıyla konuşması burda bayağı tartışıldı.
senaristlerimiz sağolsun.kim ne yazdı dikkat etmiyolar.
biliyorum daha önce tartışıldığnı...
çünkü daha öncede zenan babası öldüğünde bile ağlamadığını söylemişti kaderin gidşi hakkında...
ama bunun biline biline tekrar tekrar
aynı hataları yapmaları daha da bi saçma sanki

_menekşe_
12-02-08, 00:12

eğer diziyi izlersen ömer'in "ben 5 yıldan beri erkek gibi değilim hayatıma doktorlar karar veriyor dedi o eski zeki erkek yok demişti"
ela aslan'ın daimi asistanıydı hatta kraliche_zenan'a hak da veriyorum

SELImESMaDEMIr
12-02-08, 14:35
Bu bölümle beraber Ömerin 5 yil meselesi aciga kavustu. Ayrica evet Ela Arslanin özel asistani fakat orda isi olmayinca diger vakalarada bakiyor.

verycool91
13-02-08, 16:35
zeynebin psikolojik sorunlar yaşadığını unutuosun.onun ayak ağrısını düşüncek halimi var.o kız normal olmadığı için davranışlarında normallik bekleme bence

sorunları olduğunu niye unutayım cnm..evet davranışları normal değil ama bu ağrı hissetmemesi anlamına gelmiyor..:img-yes:

BURCAK001
18-02-08, 15:19
dizi başladığında genel izleyici işareti gösteriyor yani küçük çocuklarda izliyor
ancak ameliyat sahnelerinde açık kalp ameliyatları gösteriliyor. hadi o bişey değil sezaryen sahnesini olduğu gibi gösterilmesi akıl alır gibi değil:img-cool2

garfieldd1905
18-02-08, 22:54
mantık hatası değil ama,leventin teknesi değişti..
eskiden 'farah' adlı tekneydi,şimdi ki teknenin adı 'zela'..daha büyük ve daha güzel bir tekne..bebekte bağlı duruyo:)

Me(I)tem
19-02-08, 15:42
mantık hatası değil ama,leventin teknesi değişti..
eskiden 'farah' adlı tekneydi,şimdi ki teknenin adı 'zela'..daha büyük ve daha güzel bir tekne..bebekte bağlı duruyo:)

Çok daha fazlasını düşünüyorum:img-hyste
İki kere değil bir kaç kez değişti tekne:img-pilot
Bir ara çok güzeldi sırf güvertede yaşardım ben ama..:img-tomat
O kadar çok değişti ki şimdi hangisi, hangisi onu bile bilmiyorum:img-hyste

dlktlc
22-02-08, 23:52
ya sımdı akşam asmnın bahcesını gösterıyolar
kar yagmıs her yer bembeyaz neyse hasan gelıyo içeri giriyosa falan......
sabah oluyo tekrar asmının bahcesını gösterıyolar
gunes acmıs yerde karlardaneser yok gayet güzel hatta hiç yerler ıslanmamıs gibi :icon_whis
sonra zenan ve hasan korıdorda canım yanında tartısırken tekrar dısarı bakıyoz her yer bembeyaz sanırım hastanenın bi tarafını kar yagmıs ötekı tarafında güneş açmış(nasıl olcaksa artıkın):icon_whis

BURCAK001
23-02-08, 00:06
bide hasan geçmiş bölümlerde falan bakkal dükkanı açmak istediğini söyledi :icon_whis

şimdi babası gelince çocukluğundan beri doktorluk istediğini söyledi:icon_whis

benim hafızamdamı sorun var yoksa??:img-pilot

özge-melike
23-02-08, 00:15
Hasan bakkal dükkanı açmak istediğini mi söylemişti?:img-hysteUnutmuşum ya...İlginç...:)

Zeynep ailesiyle uzun süredir görüşmediğini söyledi Ela'ya Fakat geçen bölüm Hasan'ın babasına gittiği gece oda ailesinin yanına gitmemiş miydi?Yani ben de yanlış duymuş olabilirim ama...Ela Zenan'a Zeynep ailesinin yanına gitti dedi diye hatırlıyormm..

bur_ça[K]
23-02-08, 00:55
Hasan bakkal dükkanı açmak istediğini mi söylemişti?:img-hysteUnutmuşum ya...İlginç...:)

Zeynep ailesiyle uzun süredir görüşmediğini söyledi Ela'ya Fakat geçen bölüm Hasan'ın babasına gittiği gece oda ailesinin yanına gitmemiş miydi?Yani ben de yanlış duymuş olabilirim ama...Ela Zenan'a Zeynep ailesinin yanına gitti dedi diye hatırlıyormm..

evet katılıyorum geçen gün ailesinin yanına gitmişti ama bende yanlış hatırlıo olabilrim.hasan bence bakkal dükkanını espri olsun die sölemiştir diycem ama...bencede ilk bölümlerde bişey sölemişti onu bi hatırlasam.

özge_letyy
23-02-08, 01:17
ya sımdı akşam asmnın bahcesını gösterıyolar
kar yagmıs her yer bembeyaz neyse hasan gelıyo içeri giriyosa falan......
sabah oluyo tekrar asmının bahcesını gösterıyolar
gunes acmıs yerde karlardaneser yok gayet güzel hatta hiç yerler ıslanmamıs gibi :icon_whis
sonra zenan ve hasan korıdorda canım yanında tartısırken tekrar dısarı bakıyoz her yer bembeyaz sanırım hastanenın bi tarafını kar yagmıs ötekı tarafında güneş açmış(nasıl olcaksa artıkın):icon_whis

Ben de bunu yazacaktım
aslında ben fark etmedim ama Ecem söyledi
dikkat etmemişler her zamanki gibi:img-cool2
Tabi bir gün karlıydı ertesi günü günlük güneşlikti hava haliyle farklı günlerde yapılan çekimlerin sonucu:D

_ELA_LEVENT_
23-02-08, 09:38
mantık hatası olmayabilir ama ben dikkat ettim küçük bişeydi ama ameliyat tablosunda hastaların adıda yazıyoya orda biyerde levent mengillide yazıyo hasta olarak yani levent mengilli set arkasında bi asistan isim bulamayıp onumu yazmışlar yoksa adam gerçektenmi ameliyat olucak yaniii ben dikkat ettim kimse dikkat etmemiş olabilir ama bölümü tekrar izlerseniz belki sizlerde görebilirsiniz...

mirank
23-02-08, 11:05
hasanın babası çocukluktan beri doktor olmak istediğini söyledi.
ama ilk bölümlerde
o m.b. olduğu bölümlerde burak adli tıp senin için en iyisi demişti.
o da annesinin ve teyzelerinin baskıları sonucu zor zar kanadığını filan anlatmıştı.
hepsi doktor olmamı filan bekliyor demişti.
şimdi kendi ister oldu??

z_e_y_n_e_p
23-02-08, 11:48

evet gecen bolumde zeynep aılesının yanına gıtmıstı hasanda babasının yanında zaten ela da tek kalınca o mert ın yanına gıtmıstı dogru hatırlıyosun:img-yes:

_menekşe_
23-02-08, 12:14
belki saçma ama elif geldiğinde kimse adını bilmiyordu kimsede söylememişti peki fikret nerden bildi kadının adının elif olduğunu hatta kocası daha sonra söyledi adının elif olduğunu:icon_whis

t_u_ğ_ç_e
23-02-08, 12:49
ben bir mantık hatası buldum dünkü bölümde gerçi ben değil babam buldu :D:D hasanın babasına kanser olduğunu söylüyorlar normalde söylenmezmiş çünkü hasta üzülüp daha çabuk ölürmüş pek büyük bir hata değil ama paylaşmak istedim sadece :D:D

Me(I)tem
23-02-08, 13:39
ben bir mantık hatası buldum dünkü bölümde gerçi ben değil babam buldu :D:D hasanın babasına kanser olduğunu söylüyorlar normalde söylenmezmiş çünkü hasta üzülüp daha çabuk ölürmüş pek büyük bir hata değil ama paylaşmak istedim sadece :D:D

İyide canım benim:img-hyste
Bugüne kadar tüm kanser hastalarına bunu söyled,ler bu dizide:D
Ve söylenmemesi saçma olur çünkü hastaya uygulayacağın tedavi içinbir sürü prosedür gerekiyor..
Bilmesi işten değil..
Gerekliliğininse tartışılabileceğini sanmıyorum..:img-pilot
Yasal zorunluluk:img-pilot

KARA_HAN
23-02-08, 14:03
mantık hatalarından biride ölü çocuga normal dogum yaptırılmasıydı benim bildigim anne karnında ölen çocuk sezeryanla alınır normal dogum yapılabilmesi için çocugun canlı olması hareket etmesi gerekir

Me(I)tem
23-02-08, 14:24
mantık hatalarından biride ölü çocuga normal dogum yaptırılmasıydı benim bildigim anne karnında ölen çocuk sezeryanla alınır normal dogum yapılabilmesi için çocugun canlı olması hareket etmesi gerekir

Doğum sırasında rahim kaslarının hareketiyle çocuk itilir..
Hatta öyleki bazı kadınlarda yapay kasılma sağlanır doğumun başlaması için..
Yani bebek hareket etmiyor..

Ve her sezaryen doğum şansını azaltıyor..
Jülidede yeni bir bebek doğurabilmesinde risk olmaması için bunu istemedi..:img-wink:

minemtoprak
23-02-08, 14:51
Benim takıldığım nokta ise,akşam Elifmiydi adı haime kadının bebeği ölüyor,ve Jülide etkileniyor odasına gidiyor belki yarım belki bir saat dışarı çıkmıyor,Arslan la konuşmalar vs vs iyide bu gibi durumda hemen bebeğin alınması veya doğurtulması şart değilmidir.Çünkü o bebek öldü ve anneyi zehirleme ihtamali büyük.Bunlarsa az daha bekleyelim söylemek için az daha mutlu olsunlar vs vs beklediler.Birde ne olursa olsun profesyonel bir doktor bu kadar etkilenmez.Ağlamaz.

bur_ça[K]
23-02-08, 15:03
Benim takıldığım nokta ise,akşam Elifmiydi adı haime kadının bebeği ölüyor,ve Jülide etkileniyor odasına gidiyor belki yarım belki bir saat dışarı çıkmıyor,Arslan la konuşmalar vs vs iyide bu gibi durumda hemen bebeğin alınması veya doğurtulması şart değilmidir.Çünkü o bebek öldü ve anneyi zehirleme ihtamali büyük.Bunlarsa az daha bekleyelim söylemek için az daha mutlu olsunlar vs vs beklediler.Birde ne olursa olsun profesyonel bir doktor bu kadar etkilenmez.Ağlamaz.

evet canım o benim dikatimi de çekti.
anneyi zehirleme olasılığı var arslan bu tabloyu bozma dedi.jülide ağladı falan.büyük bir mantık hatası o.

dlktlc
25-02-08, 22:42
Ben de bunu yazacaktım
aslında ben fark etmedim ama Ecem söyledi
dikkat etmemişler her zamanki gibi:img-cool2
Tabi bir gün karlıydı ertesi günü günlük güneşlikti hava haliyle farklı günlerde yapılan çekimlerin sonucu:D

evet canım bircok mantık hatası gözmuze carpıyo aslında
küçük hatlarda var örn:levonun odası bir cok odada gördum onu
her dk odası degısecek degıl dimi...

özge_letyy
25-02-08, 22:49
evet canım bircok mantık hatası gözmuze carpıyo aslında
küçük hatlarda var örn:levonun odası bir cok odada gördum onu
her dk odası degısecek degıl dimi...
Evet Suat'ın odası da çok değişti öyle
Bir Haldun'un odası oluyor bir Levent'in odası,karmakarışık belli değil kim nerde:img-cool2
Bir sabitleyemediler:img-pilot

st_tubi
25-02-08, 22:58

sezeryan gerekli olmadığı sürece yapılmas
ölü bebeklerde normal doğumla doğurtturulur bu annenin hayatı tehlike altında olmadığı sürece böledir

şu odalar kosu ise bu dizinin başından beridir böledir bizimkiler oda mı beğenemiyo yoksa o odalara bşakalrımı geçiyo yoksa kapıyo bilemem
ama suatın odası leventin odası haldunun odası sürekli yer değiştiriyor bilemem

bide benim aklım şu takıldı elif denen kadın hastaneye geldiğinde lülide direk adıyla hitap etti kadın nerden de biliyo gelecek hastanın kim olduğunu
hayret bişi:)

bide bi yerde hastanede kar varken bi yerde kar yokken gösterdiler
bak yaw nasılda hemen kar yağmışta kalkmış hayret

dlktlc
26-02-08, 16:52
Evet Suat'ın odası da çok değişti öyle
Bir Haldun'un odası oluyor bir Levent'in odası,karmakarışık belli değil kim nerde:img-cool2
Bir sabitleyemediler:img-pilot

ya dimi bakk bende dedım haldun un odasıydı bi ara levonun odası
aynı sekılde ela annesıne telefon etmeye gittigın de de baska bi odaya girdi levonun odasıyda orasıda bi acayıp yaa
adamlar her dk oda degıstırıyolar

damlasu28
27-02-08, 14:33
aslında adamlara hak vermek lazım sonuçta hastanede çekim yapıoyorlar o an hangi doktorun odası boşsa oraya girmek zorundalar adamlar oda arayamayazlar ya

özge-melike
03-03-08, 23:05
Zenan en son Suat'ın evinden ayrılmıştı...
Hatırlarsanız Mert eve geldiğinde Zenan da evdeydi....
Ama bu bölüm Zenan uzun zmndır Suat'ta kalıyormuş gibi gösterildi..
Bence bu mantık hatası.....
En azından bize bunu daha önce söylemeleri lazımdı...

Birde belki bu bi göz yanışması olabilir ama belirtmek istiyorum...
Suat'ın evi bana değişmiş gibi geldi...Yani öyle dar ve upuzun bir koridor yoktu...Ama diyorumya göz yanılmasıda olabilir..:)

kraliche_zenan
04-03-08, 01:08
Zenan en son Suat'ın evinden ayrılmıştı...
Hatırlarsanız Mert eve geldiğinde Zenan da evdeydi....
Ama bu bölüm Zenan uzun zmndır Suat'ta kalıyormuş gibi gösterildi..
Bence bu mantık hatası.....
En azından bize bunu daha önce söylemeleri lazımdı...

Birde belki bu bi göz yanışması olabilir ama belirtmek istiyorum...
Suat'ın evi bana değişmiş gibi geldi...Yani öyle dar ve upuzun bir koridor yoktu...Ama diyorumya göz yanılmasıda olabilir..:)
bende şu zenanın ev konusuna taktım...
bir karar versinler artık nerde kaldığına
suatın evinde mi elanın evinde mi
bi bakıyoruz orda bir bakıyoruz değil
kafamız iyice karıştı...

mathılda
06-03-08, 17:26
Hasan ve Zeynep konuşuyorlar..Zeynep neden ameliyatı Suatın yapmadıgını ögrenmeye calışıyor o sırada Hasan Zenanı cagırıyor..kamera Zenanı gösterdiğinde ve yanlarına giderken orada dosya kontrol eden erkek bir doktor var ama yanlarına gittiğinde bir anda kayboluyor..

bocusum
06-03-08, 20:31
bencede suatın evi yine değişmiş..
evet yaa zenan uzun zamandır suatta mı kalıodu bis niye bilmioduk ki bunu:/

_ELA_LEVENT_
11-03-08, 06:56
levent bara girerken elinde şemsiye vardı bardan çıkarkende şemsiye vardı evin önündede şemsiye vardı mantık hatası değil yani...

e.c.e.n.u.r.
11-03-08, 08:43
hasanın soyadı turan dı.ama zenan hasanın babasının bilgilerini fikrete anlatırken sanki başka bi soyadı söyledi.yine de emin deilim.yanlış ta olablir.

didou_didem
11-03-08, 08:55
çok iyi duyamadım ama başka bir soyadı kullanmadı galiba zenan..aynısını söyledi galiba

z_e_y_n_e_p
11-03-08, 09:53
hasanın soyadı turan dı.ama zenan hasanın babasının bilgilerini fikrete anlatırken sanki başka bi soyadı söyledi.yine de emin deilim.yanlış ta olablir.

türay dedi sanırım

--melykhe--
11-03-08, 12:20
Hasan'ın soyadı, Turay arkadaşlar...

------------------

Ve bir mantık hatası daha...
Doktorlar odaları dolaşırken odada hasta yakınlarının olmaması gerek ama dizide bu çok yapılıyor...
Bu da göze çarpan bir mantık hatası olarak geri dönüyor...
Buna da dikkat edilmeli diye düşünüyorum...

Ve dünkü bölümde Hasan'ın kuzenleri, Hasan'la çok dalga geçtiler ve odada büyük bir uğultu hakimdi...Bu hastayı rahatsız eder normalde...
O anda onların dışarıya çıkarılması gerekiyordu...Bir çok şeyi gözden kaçırıyorlar...
Bu kadar da ayrıntıya girilmemeli diye düşünen varsa, kendine göre haklı olabilir ama bence ayrıntı şart...
Herşeyin ayrıntılı bir şekilde olması gerekir...Bu ufak hatalar bile izleyici çok etkiler ve izleyici o yapımdan soğur...Bu da yapımın, yapımcının ve senaristin zor durumda kalması demektir...

Senaristi zaten sevmiyordum...Sevmemek de şöyle;
Her hafta senarist değişiyor...Bir Ebru Hacıoğlu yazıyorlar, bir Hande Türel yazıyorlar...
Artık bir kişi mi yazıyor, iki kişi mi yazıyor, yoksa sürekli değişiyor mu?!..
Karar veremiyoruz...
Bunlar yüzünden dizi iyice sıkmaya başlıyor...

Yani şunu kesin olarak söyleyeyim...

Bebeğim dizide olmasa kesinlikle izlemem!!!

bocusum
11-03-08, 13:03
bencede leventin elinde şemsiye yoktu sonra birden oluverdi:))
bide bebek ameliyat oldu ve hemen annesi kucakladı anlamadım bende yani hemen kucaklanmaz ameliyatı yeni olduğu için...

kaçınkurası
18-03-08, 10:22
Hasan babasını traş ediyor. Ama traş bıçağının ucunda jilet yok , dahası babasının yanağının sağ tarafı önceden traş edilmiş. Hasan'ın yaptığı sol taraf ise zaten tertemiz :img-hyste
çok öylesine bi sahne olmuş keşke yapmasalardı.

nevrul
19-03-08, 13:42
çok Cidii Iki Mantik Hatasi Buldum

1- Elanin Annesin Onu üç Yaşindayken Birakmiş Olma Saçmaliği

çünkü Ela Babasina Ilk Bölümlerde Bir Resim Gösteriyordu Ve
Bak Bunu Hatirladin Mi? 7.doğum Günüm Sen,ben Ve Annem. Ben Hatirliyorum çünkü Gelebildiğin Tek Doğum Günümdü Baba.

Ve Birde: "sen Anneme Hep Naz Derdin O Da Sana Kizardi" Dedi
Karedeşini Hatirlamayan Kiz Annesine Naz Dendiğini Nasil Hatirliyor Anlayan Var Mi?

2-Hasan Babasinin Dosyalarini Incelemesi Için Suat A Getirdiğinde
Suat "ameliyata Devam Etmelerine şaşirdim" Dedi. Hasan Da "evet Bende şaşirdim Ama Savaşabilceğini Düşündüler Herhalde" Dedİ

Sonra Tekrar Suat In Odasina Gelip Ameliyatin Bitirilip Bitirilmemesi Gerektiğni Sordu Ve Gidip Haldun Ile Fikret ten Hesap Sordu.

mistygirl
19-03-08, 14:30
çok Cidii Iki Mantik Hatasi Buldum

1- Elanin Annesin Onu üç Yaşindayken Birakmiş Olma Saçmaliği

çünkü Ela Babasina Ilk Bölümlerde Bir Resim Gösteriyordu Ve
Bak Bunu Hatirladin Mi? 7.doğum Günüm Sen,ben Ve Annem. Ben Hatirliyorum çünkü Gelebildiğin Tek Doğum Günümdü Baba.

Ve Birde: "sen Anneme Hep Naz Derdin O Da Sana Kizardi" Dedi
Karedeşini Hatirlamayan Kiz Annesine Naz Dendiğini Nasil Hatirliyor Anlayan Var Mi?

2-Hasan Babasinin Dosyalarini Incelemesi Için Suat A Getirdiğinde
Suat "ameliyata Devam Etmelerine şaşirdim" Dedi. Hasan Da "evet Bende şaşirdim Ama Savaşabilceğini Düşündüler Herhalde" Dedİ

Sonra Tekrar Suat In Odasina Gelip Ameliyatin Bitirilip Bitirilmemesi Gerektiğni Sordu Ve Gidip Haldun Ile Fikret ten Hesap Sordu.

elanın annesi elayı üç yaşında terk etmemiş..ela üç yaşındayken evde yangın çıkmış..kardeşi ölünce bütün herkes annesini suçlamış..daha sonra boşanmışlar falan..aradan ne kadar zaman geçtiğini söylemediler..

insan hafızası çok tuhaftır..bazen hiç olmayacak şeyleri hatırlar insan..ben bunda fazla hata aramıyorum..

mat_fatos
19-03-08, 16:50
slm arkadaşlar
dikkat ettiniz mi bilmem ama son bölümde zenanın dolabının yeri değişmişti
elayla aynı tarafta olan dolabı elanın dolabının tam karşı tarafına geçmiş

ayse_61
19-03-08, 16:55
evet o benimde dikkatimi çektiii...

mirank
19-03-08, 17:12
ya mert nerde??
hani hastahanede çalışmaya başlamıştı??
hani elayı hağla seviyordu??

ela sadece zaman istedi.
Mert o kadar sevdiği halde pat diye gitti.
bana saçma geldi.

doktorcu-el
19-03-08, 17:20
ya mert nerde??
hani hastahanede çalışmaya başlamıştı??
hani elayı hağla seviyordu??

ela sadece zaman istedi.
Mert o kadar sevdiği halde pat diye gitti.
bana saçma geldi.

miraçcım bende şunu anlamadm bu dizide neden gidenler pat diye çıkarılıyor kafalarına göre karakter sokup çıkartıyolardı hee mertin çıkması çok güzel olduda mert dönme kararı alsaydı halduna gidip amerikaya dönüyorum dese nolurdu bu repliği yazmak çok mu zor:img-tomat

bu bölümdeki saçma şey ela mektubu dolabına koydu ama mektup diyelim koyarken düşürdü ama o kadar uzağa nasıl gitti bide altına girmiş

ikincisi herkesin bir dolabı olur maşşalh bizim asistanların her bölüm dolapları farklı kim önce nereyi kaparsa oraya koyuyo heralde eşyalarını:img-hyste

keremcemelike
25-03-08, 16:00
walla mantık hatasımı bilmem ama çekim hatası olduğu kesin hasanların ewinden giderken levent hasanın annesine başsağlığı dilerken kıslar gidiolardı ama sonra o sonra tekrarlendı biras karışık ama internetten o sahneyi tekrar islersenis görüürsünüs

mirank
26-03-08, 07:44
ya mantık hatası mı bilmiyorum ama Nazeninle Haldun konuşurlarken
26 yıldır görüşmedik dedi.

ama öncedende nazenin nihatla nişanlanmış ve bir daha hiç görüşmemişlerdi.
eee Ela da sezon başında 27sine girdi.
yani bu durumda nazenin evlenirken mi hamileydi??
bu hesaba göre öyle olması gerekiyor.
mağdem en son nişanlandığını söyledi nihat bir daha görmedi. bana saçma geldi.

elada dedi 26 yıldır yoktu diye.
onun demesi saçma çünkü kız hem 27 yaşında
hemde 3 yaşında gitmiş.

hem nasıl oluyorsa ilk sezon da elinde 7 yaşında
anne ve babasıyla olduğu tek resim vardı.
kadını fotomontajladılar sanırsam!:img-hyste

ya kafam iyice çorba oldu ya!!

hem Hasanda Aylanın tanıdığı kimseyle bilrilkte olmadığını sanıyor.
iyide daha önce duymamış mıydı Arslanla çıktığını.
yoksa Arslan mı tanıdıktan sayılmıyor??

Ya mert nerde??
offff of!

kkaana
01-04-08, 00:33
kkaana; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 27; İl: İstanbul
Ben de Doktorlar dizisinden gözüme çarpan birkaç hatadan bahsedeyim: 1) Eğer monitörde kalp ritmi düz çiziyorsa bunu adı ´Asistoli´dir ve bu ritime şok cihazı ile şok verilmez. Sadece elle kalp masajı yapılır ve ilaç tedavisi verilir. 2) Hiçbir cerrah önce çocuk sonra erişkin hasta muayene etmez ve ameliyat yapmaz. Çünkü Çocuk Hastalıkları ayrı bir bölümdür ve kendi uzmanlık dalları mevcuttur. 3) Cerrahi bilimler organ ve sistemler göz önüne alınarak bölünmüştür; Kalp Cerrahı, Beyin Cerrahı, Damar Cerrahı v.b. Öyle dizideki gibi önce beyin sonra kalp ameliyatı yapan doktor yoktur dünyada. 4) Asistan doktorlar öyle ihtisasa başladıkları gibi ameliyata girmezler. En iyi ihtimalle 3 ay sadece ameliyathaneye sedye taşırlar ve hasta pansumanı yaparlar. Adı üzerinde uzmanlık eğitimi. En son sözüm de diziyi izleyen sayın hastalarıma; öyle orada olanlara özenip de başınız ağrıyınca Göğüs Hastalıkları´na, kolunuz kırılınca Dahiliye´ye başvurup ondan sonra doktor değil misin baksana diye
hiddetlenmeyin. Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor.

hayır şunu demek istiyorum bu izlediğimiz bir dizi .. gerçek hayatta gerçek hastaneler de ne özel be ssk ne devlet hastanesi .. sakın ola böyle doktorlarla karşılaşmayı beklemeyin.. büyük hayal kırıklıgı olur ..

O meşhur itirafın sahibi benim. Sadece mantıksızlıkları anlatmak istedim bir doktor olarak. Gerçek hayatta o kadar çok hasta bakıyoruz ki o SSK dediğin hastanelerde [artık eski SSK] ne bunlar gibi aşka ne de meşke zaman kalıyor.

mat_fatos
01-04-08, 23:33
bir mantık hatası daha
54. bölümde hasanın evinde mevlüt bittikten sonra ayla gelmeden hemen önce
fikret oradaydı
ama elalar gelmeden önce fikret bir anda ortadan kayboldu
dikkatli izlerseniz görürsünüz

damlasu28
02-04-08, 14:20
tam emin değilimde o sura yani elaların mevlüte geldiği zaman fikret hasanın annesinin yanında oturuodu sanki

özge-melike
02-04-08, 14:21
bir mantık hatası daha
fikret oradaydı

Evet..bende geçen gün tekrar izliyordum fark ettim..Hatta Fiko mu o tam tanıyamamıştım ama oydu...

Birde belki mantık hatası değil ama söylemek istiyorum..
OKS kaldırıldı...Yani dizideki çocuk 8. sınıfa gitse mantık hatası olmicak..
Ama 7'ye fln gidiyordur herhalde ve 7. sınıflar ve diğerleri OKS'ye girmicek...:img-yes:Biraz daha dikkat..

doktorcu-el
03-04-08, 17:43
bir mantık hatası daha
fikret oradaydı

bence mantık hatası değil fikoyu gösterdiler başka sahneye geçtiler o arada evine gitmiştir:img-wink:

Edosh_EreN
05-04-08, 09:20
Evet..bende geçen gün tekrar izliyordum fark ettim..Hatta Fiko mu o tam tanıyamamıştım ama oydu...

Birde belki mantık hatası değil ama söylemek istiyorum..
OKS kaldırıldı...Yani dizideki çocuk 8. sınıfa gitse mantık hatası olmicak..
Ama 7'ye fln gidiyordur herhalde ve 7. sınıflar ve diğerleri OKS'ye girmicek...:img-yes:Biraz daha dikkat..

ya evet bencede kesinlikle öyleydi ama dershanedeki türkçe hocama sordum ve kafam karıştı..hani şimdi kız 6.sınıfa gidiyor ya(12 yaşında dedilerde,bende öle)bu yıl sbs,
7.sınıfta sbs,
ve 8.sınıftada sbs'ye gircekmiş ama o son girdiği sınav oks puanlarıyla değerlendirilip,6 ve 7.sınıfla ortalaması alınarak bi liseye gönderilcek..ama aslında bu kadar şey yaptıkta bendede o soru bankasından vardı..ben alırken kırtasiyedci,aslında bu sbs için,basım hatası olmuş oks yazmışlar dedi..pek tatmin olmamama rağmen aldım,çünkü derse yetişmem gerekliydi...

ela_and_levent
05-04-08, 22:12
hastalar ameliyat sırasında gözlerini açıp hemen kapatıyo

özge-melike
05-04-08, 23:40
ya evet bencede kesinlikle öyleydi ama dershanedeki türkçe hocama sordum ve kafam karıştı..hani şimdi kız 6.sınıfa gidiyor ya(12 yaşında dedilerde,bende öle)bu yıl sbs,
7.sınıfta sbs,
ve 8.sınıftada sbs'ye gircekmiş ama o son girdiği sınav oks puanlarıyla değerlendirilip,6 ve 7.sınıfla ortalaması alınarak bi liseye gönderilcek..ama aslında bu kadar şey yaptıkta bendede o soru bankasından vardı..ben alırken kırtasiyedci,aslında bu sbs için,basım hatası olmuş oks yazmışlar dedi..pek tatmin olmamama rağmen aldım,çünkü derse yetişmem gerekliydi...

Cnm 8. sınıflar OKS'ye girecek...Hemen bi örnek vereyim...Ben mesela;)
6 ve 7 ler de SBS'ye..Sonra da öyle sürüp gidicek...
Kitapta basım hatası olsada annesi OKS dedi...Sonuçta hata işte...
SBS dese anlarım...ama orda üst sınıflarn derslerine çalıştığını göstermk içn OKS dediler sanırım ama işte hata oldu...

ela_and_levent
06-04-08, 19:38
ya 54.bölümdeki hata benimde gözüme takıldı ya

ela_and_levent
06-04-08, 19:40
yanlız ben bu haftaki bölümde bir hata bulamadım

!layda
06-04-08, 21:53
Cnm 8. sınıflar OKS'ye girecek...Hemen bi örnek vereyim...Ben mesela;)
6 ve 7 ler de SBS'ye..Sonra da öyle sürüp gidicek...
Kitapta basım hatası olsada annesi OKS dedi...Sonuçta hata işte...
SBS dese anlarım...ama orda üst sınıflarn derslerine çalıştığını göstermk içn OKS dediler sanırım ama işte hata oldu...

bn 7.sınıftayım hemen açıklıyım şu anki 8 ler oks ye girecek şuanki 6 ve 7lerde sbs ye girecek gelecek sene şu anki 7 ler 8 olacak ve yine sbs ye girecek bu seneki 7ler hariç yeni jenerasyon 6,7ve 8 de sbs ye girecek kız üst sınıfın derslerine çalıştığı için kitabı oks bunda bir hata yok ama annesinin oks demesi bir hata çünkü kız sbsye girecek her şartda

özge-melike
08-04-08, 19:45
Bu bölüm ben çok mantık hatası yakaladım ama unuttum çoğunu:img-hyste

Öncelike...Geçen bölüm Zenan'ın saçları düzdü, bu bölüm kıvırcık..Aslında Melikem perma yaptırdığı için böyle oldu...Hata saymayalım bunu:img-blush

Levent ela'nın yeni telini verdikten sonra konuşurken Ela'nın kahkülü önüne geldi..Sonra Ela'nın arkasından Levent'i gösterdiler ama Ela'nın saçı düzgündü yani bozulmamışdı..O 2 saniyelik arada düzeltebilir ama düzeltse biz görürdük kolunun kıpırdadığını...

Ela ve Levent yine o dinlenme odasımı her neyse orada konuşurken..yine o hediyeyi verme sahnesinde...Levent sinirle dışarı çıktı, Ela'da peşindn..sonra Ela Arslan'ın yanına gitti..Levent Ela'nın çalıştığı odaya geldiğinde hediye pakedi açılmış, telefon masanın üzerindeydi..Ama Ela açmamıştı pakedi...

doktorcu-el
08-04-08, 19:59
bu bölüm hasta olan melekin annesi kızı gidin dediğinizde meleği gösterirken kadının ağlama sesi geliyordu ama kadın normal duruyodu kadının içindenmi geldi nedir ses:img-hyste çok gözüme battı:)

doktorcu-el
12-04-08, 19:07
nazenin elaya mektup yolladığında mektubun üzerinde nazenin sayar yazıyordu levent bu bölüm oteli aradığında nazenin öner mi öndermi öyle bişey dedi ne yazdıklarını unutuyolar ya ne diyim:img-pilot

bur_ça[K]
12-04-08, 19:09
nazenin elaya mektup yolladığında mektubun üzerinde nazenin sayar yazıyordu levent bu bölüm oteli aradığında nazenin öner mi öndermi öyle bişey dedi ne yazdıklarını unutuyolar ya ne diyim:img-pilot

evet canım ya.mantık hatasında coştular bizimkiler maşallah.
o kadar çok var ki.

seçil_
12-04-08, 20:14
hayır arkadaşlar levent te sayar dedi yani ben öyle duydum bi daha bakarız.

özge-melike
12-04-08, 20:27
Evet Levent'te Sayar dedi...
Bende öyle duydum:D

gewweze
28-04-08, 22:16
arslanda leventte elanın derdindeydi
ama en sonunda unuttular
madem ele ela möhöm kızı niye arkada bıraktınız :D

mirank
28-04-08, 22:20
arslanda leventte elanın derdindeydi
ama en sonunda unuttular
madem ele ela möhöm kızı niye arkada bıraktınız :D

yani Levent direk çıktı gitti.
ayrıca uğruna o kadar çokşey yaptıkları filmler çantadaydı
çantayıda almadan çıktılar.
adamların akılı uçtu herhalde:img-hyste
olan elaya oldu:img-cray:

st_tubi
28-04-08, 22:24
bu arada nazın yerinde yatan kadın ıtır esen değildi
iice dikkatlice baktım her seferinde
ama ııhh ıtır esen değildi
yatan başka biriydi

GÜL GÜZELİ
28-04-08, 23:09
bu arada nazın yerinde yatan kadın ıtır esen değildi
iice dikkatlice baktım her seferinde
ama ııhh ıtır esen değildi
yatan başka biriydi

evet bende farkettim ama bölüm yorumlarındada yazdım ama anlamadım neden ıtır esen oynamadı zaten ölüp diziden çıkıcagı için mi acaba? ama ölmesin ya elayla ana kız olamadan ölmesinn:img-cray:

break-us_35
28-04-08, 23:17
Haydar ölür ela kurtulursa büyük bir mantık hatası olur..hadi burçini es geç..zaten yiyeceği kadar kurşun yedi..ama elayı kurtaran Zenan, haydar'ada aynı şeyi yapması lazım..
Olmasada şaşılmaz ya, haydarın Zenan gibi bir arkadaşı yok sonuçta..ama işin uzmanı gerçek doktorlara göre bu böyle..İnşallah ebru hanım nerede duracağını iyi bilir..

GÜL GÜZELİ
28-04-08, 23:19
Haydar ölür ela kurtulursa büyük bir mantık hatası olur..hadi burçini es geç..zaten yiyeceği kadar kurşun yedi..ama elayı kurtaran Zenan, haydar'ada aynı şeyi yapması lazım..
Olmasada şaşılmaz ya, haydarın Zenan gibi bir arkadaşı yok sonuçta..ama işin uzmanı gerçek doktorlara göre bu böyle..İnşallah ebru hanım nerede duracağını iyi bilir..

canım unuttugun bişey yokmu haydar bombadan önce burçinin yani namıdeger akrep ayşenın kurşunuylada yaralanmıştı yani zaten yaralıydı üstüne bomba geldi ama ela saglamdı sadece bombadan aldı nasibini yani haydarın ölmesi ve elanın kurtulması mantıksızlık olmuyo..

break-us_35
28-04-08, 23:47
canım unuttugun bişey yokmu haydar bombadan önce burçinin yani namıdeger akrep ayşenın kurşunuylada yaralanmıştı yani zaten yaralıydı üstüne bomba geldi ama ela saglamdı sadece bombadan aldı nasibini yani haydarın ölmesi ve elanın kurtulması mantıksızlık olmuyo..

Haydar sadece tek bir kurşun darbesi aldı..Burçin gibi değildi..kadın iki kurşun yedi kalbinni tarafına...Hem Sezon finalindeki bomba olayında yaşlı başlı haldun bey ölmemişken genç çocuk burak gitti..
Haydar'ın kurtulmayacağını biliyorum..ama senaristlerin eski bölümleri nasıl gözardı ettiğinden bahsediyorum..Hem haydar'ın yaşaması polis'in işi daha kolaylaştırır..Burçin'in nam-ı diğer abisinide bulurlar..Böylece tüm mafya çöker..O adamın yaşaması gerekiyor..

büyük cadı
29-04-08, 20:07
şimdi adamlar aşağıya 3 kişiyi öldürmek için indiler ama 1 el silah sesi duyuldu...yılların mafyası burçin saymaz mı kaç el ateş edildi burçinin o duruma bir şey dememesi saçmaydı bence...

krmcm_kutsi
29-04-08, 20:09
şimdi adamlar aşağıya 3 kişiyi öldürmek için indiler ama 1 el silah sesi duyuldu...yılların mafyası burçin saymaz mı kaç el ateş edildi burçinin o duruma bir şey dememesi saçmaydı bence...

ewt yaaa
ben de oraya şaşırdımmm
silah sesini duyunca bu iş bu kadar gibi bişi dedi galibaa
sankii tek kurşunla 3 kişi vurulur

_HzL_
29-04-08, 20:13
orda bncee bir mantık hatası yokrtu yani bnce burçin ilk silah sesini duyduğunda birini öldürdüler diye düşünmüş olabilir yani diğerlerini de sırayla öldürüceklerini düşünmüş olabilir orda yok gibi yani

beross
29-04-08, 22:10

sana katılıyorum canım..haydar ölür ela kurtulursa bilemiycem.. ya ikiside ölür ya ikiside kurtulur.. ebru:kahve bakalım.. haftaya nelerle karsılascaz?

_menekşe_
29-04-08, 22:13
arkadaşlar hani fiko gelirken zenanla konuştuğu sırada arkasından yeşil tişörtlü bir kadın geçti zeynep fikonun yanına geldiğinde kadın yine fikonun arkasından geçti:img-hyste:img-hyste

break-us_35
29-04-08, 23:22
sana katılıyorum canım..haydar ölür ela kurtulursa bilemiycem.. ya ikiside ölür ya ikiside kurtulur.. ebru:kahve bakalım.. haftaya nelerle karsılascaz?

Teşekkür ederim berna'cım..
Dediğim gibi burçin zaten öldüde, haydar'ın ölmemesi ve bütün mafyayı ele vermesi lazım..Ayrıca suçunuda çekmeli..o kadar sene burçinin adamı olarak kaldı..
Ebru :img-cool2 hiç açma kıl oluyorum :hıh

arkadaşlar hani fiko gelirken zenanla konuştuğu sırada arkasından yeşil tişörtlü bir kadın geçti zeynep fikonun yanına geldiğinde kadın yine fikonun arkasından geçti:img-hyste:img-hyste

Ya burcu'cum onun olması çok normal çünkü figüran oyuncular çok fazla değil, aynı figüranlar tekrar oynayabiliyor..
Bir kaç defa yine oldu, artık gözardı ediyoruz:img-wink:

kahretsin
30-04-08, 10:06
ya arkadaşlar diziyi tekrar izleyince bişey takıldı bizimkilerin tek derdi cd ler değilmiydi ilk akrebe iğneyi yaptıklarında içinde laptop ve cd ler olan bir çantayla çıkıyolardı ama nedense son kaçışta hiç bişey yok içerde bomba olduğunu da bilmiyolar polisler akrebin cesedini bulduklarında cd lerde ortaya çıkmayacakmıydeı başları yine belaya girmeyecekmiydi bana göre büyük bir hata gözden kaçmaması gerekiyodu bizimkiler içerde bomba olduğunu bilselerdi tamam hata yok derdim ama bilmiyolar

bur_ça[K]
30-04-08, 12:51
orda bncee bir mantık hatası yokrtu yani bnce burçin ilk silah sesini duyduğunda birini öldürdüler diye düşünmüş olabilir yani diğerlerini de sırayla öldürüceklerini düşünmüş olabilir orda yok gibi yani

arkadaşlar o silah sesiyle adamlarından birinin ela-levent-arslan üçlüsünden
birini vurdu zannetti.
çünkü üçünüde temizleyin iş bitince dedi.
adamına haydarıda doktorlarımızıda.

HtCeee
30-04-08, 14:37
ya arkadaşlar diziyi tekrar izleyince bişey takıldı bizimkilerin tek derdi cd ler değilmiydi ilk akrebe iğneyi yaptıklarında içinde laptop ve cd ler olan bir çantayla çıkıyolardı ama nedense son kaçışta hiç bişey yok içerde bomba olduğunu da bilmiyolar polisler akrebin cesedini bulduklarında cd lerde ortaya çıkmayacakmıydeı başları yine belaya girmeyecekmiydi bana göre büyük bir hata gözden kaçmaması gerekiyodu bizimkiler içerde bomba olduğunu bilselerdi tamam hata yok derdim ama bilmiyolar

ela igneyi burçine sapladı aldılar cdleri vss..burçini ve adamlarını bagladılar..burçin elayı tehdit ettigi neşteri cebine koymuştu hatırlarsanız...
bizimkiler onların yanında toparlanırken burçin arkadan aldıgı neşterle ellerini çözmeye çalışmıştı...burçin bizimkileri sandalyeye baglayıp alt kata bombayı kurmaya inerken..cd leri gösterip..bunları çıkarken bahçeye atıcam..''daha sonra hayranlarınız izler'' demişti.ama burçin evden çıkmadı ,ev havaya uçtu. ortada cd falan kalmadı.ama ilerde buçinin abisi çıkarmı bilmem :icon_whis gerçi bizimkileri tanımıyo ama dizi bu herşey olabilir.:)

Annis
30-04-08, 23:06
ela igneyi burçine sapladı aldılar cdleri vss..burçini ve adamlarını bagladılar..burçin elayı tehdit ettigi neşteri cebine koymuştu hatırlarsanız...
bizimkiler onların yanında toparlanırken burçin arkadan aldıgı neşterle ellerini çözmeye çalışmıştı...burçin bizimkileri sandalyeye baglayıp alt kata bombayı kurmaya inerken..cd leri gösterip..bunları çıkarken bahçeye atıcam..''daha sonra hayranlarınız izler'' demişti.ama burçin evden çıkmadı ,ev havaya uçtu. ortada cd falan kalmadı.ama ilerde buçinin abisi çıkarmı bilmem :icon_whis gerçi bizimkileri tanımıyo ama dizi bu herşey olabilir.:)

O ilk önce bombayı kurmaya gitti.Evden çıkacakken geri döndü.O arada bir şey oldu.Çatışma gibi...

Edosh_EreN
04-05-08, 13:11
Naz'ın ela'ya gönderdiği mektup kaybolmuştu..
unuttular sonra..
ne oldu o mektuba :good:

gewweze
12-05-08, 23:07
14-15 yaşında bir kız kürtaj olumuuş
hastaneye gelmiş
vee bunu polise bildirmiyolar
o kürtajı yapan o kızı hamile bırakan :S suçlu diil mi

GÜL GÜZELİ
12-05-08, 23:25
14-15 yaşında bir kız kürtaj olumuuş
hastaneye gelmiş
vee bunu polise bildirmiyolar
o kürtajı yapan o kızı hamile bırakan :S suçlu diil mi

canım o kızı hamile bırakan kızdan çokmu büyükmüş ki kendi yaşındakiyle cahilce bişey yapmış hür iradesiyle hemde okula aptal durumuna düşmemek için yani polisi çagırsalar ne dicekler çocugu ne sıfatla polislere teslim edicekler kızı zorlamışmı ırzınamı geçmiş hayır o zaman çocugu içerde ne sepeple tutucaklar üstelık en fazla kızdan bir yada iki yaşında büyük bi çocuk bence bu mantık hatası degil o yaşlarda gençlerin böylesi bi hatadan uzak durmaları için yapılmış küçük ders verici bi sahne tabii ders almasını bilene:img-wink: burda suçlu yok canım yaptıkları şeyin ne kadar ciddi oldugunun farkında olmayan iki küçük genç var sadece bi hata yaptılar sonunu düşünmeden ve bu duruma düşdüler yani ne kızı suçlayabiliriz sonunu bilmedigi cahilce bişey yaptıgı için ne çocugu çocugu suçlayabiliriz aynı şekilde cahil kafayla ve karşılık alarak yaptıgı bişey için diyorumya onlar iki küçük cahil:img-wink:

bocusum
12-05-08, 23:33
ela iyileşti hastalarına bakıo ama annesi hala taburcu bile olmadı bence buda bi mantık hatası gibi gelio bana....

gewweze
12-05-08, 23:43
canım o kızı hamile bırakan kızdan çokmu büyükmüş ki kendi yaşındakiyle cahilce bişey yapmış hür iradesiyle hemde okula aptal durumuna düşmemek için yani polisi çagırsalar ne dicekler çocugu ne sıfatla polislere teslim edicekler kızı zorlamışmı ırzınamı geçmiş hayır o zaman çocugu içerde ne sepeple tutucaklar üstelık en fazla kızdan bir yada iki yaşında büyük bi çocuk bence bu mantık hatası degil o yaşlarda gençlerin böylesi bi hatadan uzak durmaları için yapılmış küçük ders verici bi sahne tabii ders almasını bilene:img-wink: burda suçlu yok canım yaptıkları şeyin ne kadar ciddi oldugunun farkında olmayan iki küçük genç var sadece bi hata yaptılar sonunu düşünmeden ve bu duruma düşdüler yani ne kızı suçlayabiliriz sonunu bilmedigi cahilce bişey yaptıgı için ne çocugu çocugu suçlayabiliriz aynı şekilde cahil kafayla ve karşılık alarak yaptıgı bişey için diyorumya onlar iki küçük cahil:img-wink:

15 yaşında hür irade diye bişey yoktur
halen çocuktur
18 yaşından küçük kızlarla cinsel ilişki suçtur
erkeğin yaşı ne derece etkili bilemem ama suç:D
o da yaşına göre ceza alır

15 yaşında kıza rızan varmı diye sormazlar yani
tecavüz ayrı ama 15 yaşında olması sebebeiyle kendi istesede bu suç

ayrıca 15 yaşındaki kıza kürtaj?????? ne kadar yasal

bildiğim kadarıyla kürtajda eşin rızası isteniyor
eşinden habersiz kürtaj olmak zorr :S

GÜL GÜZELİ
13-05-08, 00:01
15 yaşında hür irade diye bişey yoktur
halen çocuktur
18 yaşından küçük kızlarla cinsel ilişki suçtur
erkeğin yaşı ne derece etkili bilemem ama suç:D
o da yaşına göre ceza alır

15 yaşında kıza rızan varmı diye sormazlar yani
tecavüz ayrı ama 15 yaşında olması sebebeiyle kendi istesede bu suç

canımm bende farkındayımm ortadaki suçun ama kız ne dedi beni sevdigini sanmıştım yani çocugun kendisini sevdigini düşünürek ayriyetten okula aptal durumuna düşmemek içinde beraber olmuş galiba burda verilmek istenilen bi dersde bi genç kızın annesi ölsede babasıyla herşeyini paylaşması akıl alması ve ögrendiklerinden bişiler çıkarabilmesi o kıs babasıyla konuşsaydı okuldaki durumu anlatsaydı bugun bu durumda olmazdı tabii günümüzde genç bayanlar babalarıyla bişilerini paylaşamazlar utanırlar o yüzden daha çok anneleri ablalarıyla konuşurlar ama hayatda sadece babaları olan genç bayanlar utanmayı bi kenara bırakıp babalarıyla konuşmalılar bence burda verilen dersde bunun göstergesi işde ayrıca canım kız kürtaj olmadıki sadece fikret jülideye kürtaj olunması gerekiyomu dedi jülidede hayır dedi sanırım kıs bebegini düşürmek için bişey yapmış ve bundanda hastalık kapmış asıl sorun bu ayrıca kürtajda tabiki eşin fikri önemli iki taraflı oldukdan sonra sorun yok ama baba sonradan gelip bu bebegi istiyorum dedimi o zaman işin içinden çıkmak zor biliyorum ama burda fikir alıcak insan daha en fazla 16 yaşlarında baba olmaya hazır olmayan bi çocuk onun fikrinden ne olurki kaldıki öyle bi durum gerekseydi emınım çocukdan önce kızın babasına sorarlardı ama kızda zaten anne olucak yaşda degildi kendide çocuktu yani hamile olsa bile bu bebegi bi şekilde almaları lazımdı ilerde daha saglıklı bi hamilelik geçirip anne olabilmesi acısından..

gewweze
13-05-08, 00:08
canımm bende farkındayımm ortadaki suçun ama kız ne dedi beni sevdigini sanmıştım yani çocugun kendisini sevdigini düşünürek ayriyetten okula aptal durumuna düşmemek içinde beraber olmuş galiba burda verilmek istenilen bi dersde bi genç kızın annesi ölsede babasıyla herşeyini paylaşması akıl alması ve ögrendiklerinden bişiler çıkarabilmesi o kıs babasıyla konuşsaydı okuldaki durumu anlatsaydı bugun bu durumda olmazdı tabii günümüzde genç bayanlar babalarıyla bişilerini paylaşamazlar utanırlar o yüzden daha çok anneleri ablalarıyla konuşurlar ama hayatda sadece babaları olan genç bayanlar utanmayı bi kenara bırakıp babalarıyla konuşmalılar bence burda verilen dersde bunun göstergesi işde ayrıca canım kız kürtaj olmadıki sadece fikret jülideye kürtaj olunması gerekiyomu dedi jülidede hayır dedi sanırım kıs bebegini düşürmek için bişey yapmış ve bundanda hastalık kapmış asıl sorun bu ayrıca kürtajda tabiki eşin fikri önemli iki taraflı oldukdan sonra sorun yok ama baba sonradan gelip bu bebegi istiyorum dedimi o zaman işin içinden çıkmak zor biliyorum ama burda fikir alıcak insan daha en fazla 16 yaşlarında baba olmaya hazır olmayan bi çocuk onun fikrinden ne olurki kaldıki öyle bi durum gerekseydi emınım çocukdan önce kızın babasına sorarlardı ama kızda zaten anne olucak yaşda degildi kendide çocuktu yani hamile olsa bile bu bebegi bi şekilde almaları lazımdı ilerde daha saglıklı bi hamilelik geçirip anne olabilmesi acısından..

sonuç olarak doktor burda bence insiyatif alamaz
sen kimsin derler adama
onun görevi tedavi etmek
çocuk hakında kararı anne baba - devlet- verir
ne öğretmen ne doktor
ne başkası

bebeğin babasının yaşından bahsedilmedi ya sanki

ha eğer bu bir dizi ne mantığı diyosan okey ama eğer gerçek bir durum olsa polisiye bir olay bu durum onu diyorum

sonuçta bu dizide ne mucizeler gördük
kalbi 1 saat duran ama hiçbirşeyi kalmayan insanlar :D
mucizeler :icon_whis

mause
13-05-08, 00:08

Kıza kürtaj yapılmadı.Bebek kendiliğinden düşmüştü.
Yapılan ultrasonda rahimin tamamen temiz olduğu,bebeğe ait hiçbir parça kalmadığını söyledi Jülide.

GÜL GÜZELİ
13-05-08, 00:15
sonuç olarak doktor burda bence insiyatif alamaz
sen kimsin derler adama
onun görevi tedavi etmek
çocuk hakında kararı anne baba - devlet- verir
ne öğretmen ne doktor
ne başkası

bebeğin babasının yaşından bahsedilmedi ya sanki

ha eğer bu bir dizi ne mantığı diyosan okey ama eğer gerçek bir durum olsa polisiye bir olay bu durum onu diyorum

sonuçta bu dizide ne mucizeler gördük
kalbi 1 saat duran ama hiçbirşeyi kalmayan insanlar :D
mucizeler :icon_whis

tabiki canım bu bi dizi mantıgı gerçek hayatta bi kere bu kadar basit olamazdı bu durum ve büyük büyük büyük ihtimal ilk dakkadan polisler devreye girerdi çünkü okulda aptal durumuna düşmemek için yaptıysa bu kız bu hatayı demekki okulda bu tür şeyler oluyomuşki yapmışş ee dizide o kadar derinlere dalamıcaklarına göre kısa kesildi ama gerçek hayatta okulu bile polisler basardı orası ayrı..

ha bide dedigin gibi dizilerin vazgeçilmezi mücizeler buda bitanesi kısacası almak isteyene ii bi ders vardı kızlı erkekli dizide bu kadar basit bişey ama gerçek hayatta gencecik bi kızın hayatının sonu demektir böyle bişey bunu anlayabilen ii bi ders almış olucak dimi:img-wink:

asistan_16
13-05-08, 12:24
Bence 61. bölümün en büyük mantık hatası elnın annesinin odasına girerken elindeki hediyenin olmamasıydı ama içeri girince elinde hediye vardı:img-in_lo

bur_ça[K]
13-05-08, 13:07
Bence 61. bölümün en büyük mantık hatası elnın annesinin odasına girerken elindeki hediyenin olmamasıydı ama içeri girince elinde hediye vardı:img-in_lo

yok canım ona ben çok dikkat ettim elindeydi.
hatta haldunu görünce ellerini arkaya doğru birleştirdi doğal olarak görünmedi resimler.
kısaca vardı yani.

bur_ça[K]
13-05-08, 13:10
ela iyileşti hastalarına bakıo ama annesi hala taburcu bile olmadı bence buda bi mantık hatası gibi gelio bana....

ilknur ablam ama nazenin beyninden iki defa ameliyat oldu yani.sonradan levent bi daha ameliyat yaptı ya.
ama yinede sen doğru bilirsin.tıpla alakan olduğu için.:img-in_lo:img-in_lo

bocusum
13-05-08, 13:22
;7012234']ilknur ablam ama nazenin beyninden iki defa ameliyat oldu yani.sonradan levent bi daha ameliyat yaptı ya.
ama yinede sen doğru bilirsin.tıpla alakan olduğu için.:img-in_lo:img-in_lo

cnm yani elanın durumu da çok ağırdı ben o yüsden böle düşündüm:))
en azından annesi de taburcu olabilirdi:))

bur_ça[K]
13-05-08, 13:24
cnm yani elanın durumu da çok ağırdı ben o yüsden böle düşündüm:))
en azından annesi de taburcu olabilirdi:))

eh ablacık oda var tabi.bende bi an yadırgadım ela ayakta falan diye bari bi yerinde yara bandı falan olsaydı yani.
sapasağlamdı bence bu mantık hatasıydı.1 haftada ağır yaralanan bi hasta hemen iyileşemez ki.

nevrul
14-05-08, 12:24
benim geçen bölümden kafayı taktığım bir nokta var ela yı patlamadan sonra arslan ve levent niye inatla kendi hastanelerine götürme çabası içndeydiler

yol üstündeki ilk tam teşekküllü hastaneye gitmeleri daha iyi olmaz mıydı

peri (öznur)
14-05-08, 12:42
elanın annesinden önce ayağa kalkması ve yüzünde tek bir çiziğin bile olmaması..ikiside çok çabuk iyileşmişler..
bide hani 3tane dağcı hastaneye geldi ya o zaman neden jülideyi çağırdılar..adamlar hamile olamayacaklarına göre gelmesi çok mantıksızdı (yani çağırılması) şaşırdım..
adamlardan biri hamile miydi acaba? :)

maison
14-05-08, 14:18
emin degilim ama galiba arslan dizi'nin baslarinda suat'in kuzeni oldugu ortaya cikmamismiydi..??../hani aksam suat arslan'in evine gitmisti,..vs.orda ögrenmistik..)ama simdi 61.bölümde suat'in ablasi arslana asik oldu..insan nasil oluyorda kuzenini tanimaz..hayret ettim :icon_whis

mirank
14-05-08, 14:29
ya nazenin trafik kazası geçirdi.
uçtu filan. Tamam başında yüzünde yaralar olabilir ama
nazeninin yaraları kesikler hağlindeydi.
yani Ela o kadar patladığı halde yüzünde daha az kesik vardı.
bence Nazeninin yüzündeki yaralar biraz saçma olmuştu.:icon_whis

bocusum
14-05-08, 14:38
emin degilim ama galiba arslan dizi'nin baslarinda suat'in kuzeni oldugu ortaya cikmamismiydi..??../hani aksam suat arslan'in evine gitmisti,..vs.orda ögrenmistik..)ama simdi 61.bölümde suat'in ablasi arslana asik oldu..insan nasil oluyorda kuzenini tanimaz..hayret ettim :icon_whis

yok cnm sen yanlış hatırlıosun onlar kuzen değiller...
suatla arslan okuldan tanışıolar yani aynı fakülteden:)

ela_levent_
14-05-08, 14:39

yok canım öle bişi sadece okuldan tanışıyolardı aslan eskiden arkadaşlarmış sanırım hatta aslan bunların kız arkadaşlarını falan ayartıyomuş:happy0064:happy0064

bocusum
14-05-08, 14:40
ya nazenin trafik kazası geçirdi.
uçtu filan. Tamam başında yüzünde yaralar olabilir ama
nazeninin yaraları kesikler hağlindeydi.
yani Ela o kadar patladığı halde yüzünde daha az kesik vardı.
bence Nazeninin yüzündeki yaralar biraz saçma olmuştu.:icon_whis

sana katılıorum gerçekten nazeninin yüzündeki yaralar ne çabuk iyileşmiş bencede çok saçma çünkü yaralar çok derin gözüküyordu:icon_whis

nevrul
15-05-08, 20:22

hayır kuzeni değil tıp fakültesinden aRKADAŞIYDI

a-y-s-e
18-05-08, 16:41
Ya Ela'nin yüzündeki ufak tefek cizikler haricinde yüzü pürüssüzdü

mirank
18-05-08, 17:16
Ya Ela'nin yüzündeki ufak tefek cizikler haricinde yüzü pürüssüzdü

ve aksine annesinin yüzünde bol ve derin kesikler vardı.
hangisi patlamadan çıktı ben anlamadım.
leventin yüzü daha iyiydi.

...gamze!...
18-05-08, 20:30
ve aksine annesinin yüzünde bol ve derin kesikler vardı.
hangisi patlamadan çıktı ben anlamadım.
leventin yüzü daha iyiydi.

evet bu patlamadan sonraki bölümde ela ve levent in yüzleri eskisi gibi olmuştu özellikle ela nın yüzü nü görünce çok şaşırdım ne DOKTORLARmış bunlar be :) hiç bi iz kalmadı :) hata var sanki burda:icon_whis

sweetgirl00
18-05-08, 21:31
mantik hatası olmayabilir ama
'Ela nın annesinin kaza geçirdiğini öğrenen üvey ablası '
diyor ama ela 2-4 (tam olarak htrlmyrm) yaşlarındayken annesi bırakıp,başka biriyle ewlenince üwey kardeşi doğmuş oluyor we özette üwey ablası dio
hmde aralarında baya yaş farkı olması gerekiyor

doktorcu-el
18-05-08, 21:44
mantik hatası olmayabilir ama
'Ela nın annesinin kaza geçirdiğini öğrenen üvey ablası '
diyor ama ela 2-4 (tam olarak htrlmyrm) yaşlarındayken annesi bırakıp,başka biriyle ewlenince üwey kardeşi doğmuş oluyor we özette üwey ablası dio
hmde aralarında baya yaş farkı olması gerekiyor

nazeninin ilk eşinden olan kızıda varmış ve özette yanlış yazdı bence gelen ilk eşinden olan kızı...:img-wink:

doktorcu-el
19-05-08, 23:36
nazenin halduna 26 yıl önce senle evlenmek istiyorum mu o tarz bişeyler dedi ama ela 27 yaşında ela doğduktan sonramı istedi acep :img-hyste

_menekşe_
20-05-08, 00:08
meral hanım ela'nın evini şıp diye nasıl buldu acaba:icon_whis

sihirli güçleri var sanırsam...:img-icecr

CaFeR
20-05-08, 00:10
nazenin halduna 26 yıl önce senle evlenmek istiyorum mu o tarz bişeyler dedi ama ela 27 yaşında ela doğduktan sonramı istedi acep :img-hyste

evt kesinlikle çok güzel bi noktaya parmak basmışsın diziyi seyrederken bende farkına vardım.daha bu sezonun başında ela 27 yaşına geldim yaşlanıorum die üzülüodu :img-wink:

kırlangıç
20-05-08, 00:24
evt kesinlikle çok güzel bi noktaya parmak basmışsın diziyi seyrederken bende farkına vardım.daha bu sezonun başında ela 27 yaşına geldim yaşlanıorum die üzülüodu :img-wink:
evet onu bende farkettim
ela 28 olcak ama hala küçültüyolar

_ELA_LEVENT_
20-05-08, 00:32
bende düşündüm acaba ela doğduktan sonramı evlenmek istedi falan o mantık hatasıydı meralinde elanın evine gelmesi mantık hatasıydı dedim heralde annesinin kaza geçirdiğini duyunca haldunumu aradı ama haldunuda tanımıyoduki sonradan tanıştı hadi annesi anlatsa ben istanbulda şu adreste oturuyorum diye ama annesi orda oturmuyoduki meral nasıl buldu evi bende anlamadım neyse olsun o kadar kim bilir ne zorluklarla çekiyolar diziyi o kadar kusur kadı kızındada olur cnm...

doktorcu-el
20-05-08, 10:46
meral hanım ela'nın evini şıp diye nasıl buldu acaba:icon_whis

sihirli güçleri var sanırsam...:img-icecr

bende onu düşündüm aklıma şey geldi nazenin sırmaya söylemiştir sırmada ona:img-wink:

ela hastaneye gelirken üstünde uzun ceket vs vardı hastaneden çıakrken mont vs herşeyi farklıydı:img-wink:

mad-girl
20-05-08, 11:33
gerçi mantık değil çekim hatası ama söliyim dedim
zenan suatın odasından mavi bir dosya aldı
suat geldi konuştular
zenan kapıdan çıktu
puff dosya ortalıkta yok :)

d.r cns
20-05-08, 12:24
suat geldi konuştular
zenan kapıdan çıktu

Evet canım onu bnde farkettim..Aca dedim unuttu süsü mü vermeye çalıştılar..Hatta ben unuttum diye geri döner sandım ama:icon_whis

_menekşe_
20-05-08, 12:34
bende onu düşündüm aklıma şey geldi nazenin sırmaya söylemiştir sırmada ona:img-wink:

ela hastaneye gelirken üstünde uzun ceket vs vardı hastaneden çıakrken mont vs herşeyi farklıydı:img-wink:

o ona söyleyecekte o ona söyleyecekte...

bari sırma haber verdi deseydi:img-beee:

bak ben ona hiç dikkatli bakmadım:img-pilot

...gamze!...
20-05-08, 13:04
suat geldi konuştular
zenan kapıdan çıktu

evet bende farkettim odadan çıktığında ben dosya diye şaşırdım dosya için girdi almadan çıktı :img-in_lo

mirank
20-05-08, 14:06
ya bence mantık hatası olan yer
leventin de Suatında tek başlarına gidip nikah tarihi almaları.
yani çiftler birlikte gitmeden vermiyorlar.
hem başvuru için istenen belgeler noldu??
hep böyle oldu bittiye getiriyor senaristler bölümleri..:img-cray:

kelfindik
20-05-08, 14:08
Naz'ın 26 yıl önce demesi Ela2nın 27 yaşlında olması..Yani tam mantık hatası değil belki ama garip bir durum..:img-hyste

ela_levent_
20-05-08, 14:11
Naz'ın 26 yıl önce demesi Ela2nın 27 yaşlında olması..Yani tam mantık hatası değil belki ama garip bir durum..:img-hyste

evet ona bende takıldım ela sezonun başında 27 yaşına girsi ki 3 4 ay sonra 28 olcak ama nazenin 26 yıl önce bende istemiştim dedi nası oluyo bu (bide elanın babası haldun çıkıyomuş çünkü dediğine göre ela 1yaşında olmalı dimi

seçil_
20-05-08, 14:24
evet ona bende takıldım ela sezonun başında 27 yaşına girsi ki 3 4 ay sonra 28 olcak ama nazenin 26 yıl önce bende istemiştim dedi nası oluyo bu (bide elanın babası haldun çıkıyomuş çünkü dediğine göre ela 1yaşında olmalı dimi

ya da elanın annesi nihat ile evliykende haldunla evlenmek istiyodu ki bu olabilir.:img-wink:

!layda
20-05-08, 15:49
ya da elanın annesi nihat ile evliykende haldunla evlenmek istiyodu ki bu olabilir.:img-wink:
bence oda garip olur çüünkü elanın bide kardeşi vardı ölmüş naz haldunla evlenmek isterken hamile kalıyo nasıl bir işse artık bu yada hamileyken haldunla evlenmek istio ki bu daha da garip puff bunların aile işleri de brezilya dizisine döndü arap saçı gibi karıştıkça karışıyo.. ama benim daha üstün bi teorim var bence searistler elanın yaşını küçültmeye uğraşıyolar ki bu çok çok garip zaten bildiğim kadarıyla tıp 6 yıl asistanlık 2 yıl şu anda 27-28 yaşında olması lazım elanın

ayse_61
20-05-08, 16:10
bence oda garip olur çüünkü elanın bide kardeşi vardı ölmüş naz haldunla evlenmek isterken hamile kalıyo nasıl bir işse artık bu yada hamileyken haldunla evlenmek istio ki bu daha da garip puff bunların aile işleri de brezilya dizisine döndü arap saçı gibi karıştıkça karışıyo.. ama benim daha üstün bi teorim var bence searistler elanın yaşını küçültmeye uğraşıyolar ki bu çok çok garip zaten bildiğim kadarıyla tıp 6 yıl asistanlık 2 yıl şu anda 27-28 yaşında olması lazım elanın

evet cnm ya bencede herşey girdi birbirinee yaa
çok karıştı ortalık ya:(

BURCAK001
20-05-08, 18:30
yaş olayı ayrı bir tuhaf neyse ona hiç girmeyeceğim çıkamam çünkü:kahve

bu bölümde öyle gözüme batan mantık hatası görmedim dikkat etmedim yani tek şeyden rahatsız oldum meral doğururken bebeğin çıktığını göstermesi :img-pilot
yahu küçük çocuklarda izliyor insaf:img-pilot
çocuklar soru sorunca aileler nasıl cevap verecek insaf:icon_whis

bocusum
20-05-08, 18:38
yaş olayı ayrı bir tuhaf neyse ona hiç girmeyeceğim çıkamam çünkü:kahve

bu bölümde öyle gözüme batan mantık hatası görmedim dikkat etmedim yani tek şeyden rahatsız oldum meral doğururken bebeğin çıktığını göstermesi :img-pilot
yahu küçük çocuklarda izliyor insaf:img-pilot
çocuklar soru sorunca aileler nasıl cevap verecek insaf:icon_whis

bi konuda haklısın cnm ben bi hemşirelik öğrencisiyim ve sezeryan doğum yaptırılırken hasta bayıldılır anestezi verilir ama dün akşam hamile olan kadın bebeğini alırlarken ayıktı ve herşeyi görüodu bu çok saçma ve en büyük mantık hatası bence:)

selek90
20-05-08, 18:42
ya bende bişeye takıldım 28 yada 29 bölümlerden suat leventle konuşurken zenan için iki senedir tanışıyoruz 6 aydır birlikteyiz dedi ama nasıl oluyo bir buçuk sene 9 bölümde mi geçti ya ayrıca çok saçma ela levent 43 te tanışma yıldönümlerini kutladılar yani ela levent suat la zenan tanıştıtan bir yıl sonra mı tanışmış of ya:img-hyste

BURCAK001
20-05-08, 18:46
bi konuda haklısın cnm ben bi hemşirelik öğrencisiyim ve sezeryan doğum yaptırılırken hasta bayıldılır anestezi verilir ama dün akşam hamile olan kadın bebeğini alırlarken ayıktı ve herşeyi görüodu bu çok saçma ve en büyük mantık hatası bence:)

o bayılma olayında ben mantık hatası görmedim benim bildiğim ağrısız doğum olabilir diye takmadım ama göstermeleri yanlıştı...

(hemşirelik öğrencisiymişin senin kadar tıbbı iyi bilemem ama)

bahar fırat
20-05-08, 19:03
farkettinizmi bilmiyorum ama sessiz fragmanda gösterilen zeyneple hasanın merdivenlerdeki sahnesini göstermedi dizi bittikten sonra farkettim ama belki ben bi önceki sahnenin etkisinden kurtulamadığım için görmemişimdir dedim ama tekrar izleyince anladımki yoktu

basakkkkkkkkkk
20-05-08, 19:08

hayır sezaryan yaparken narkoz verilmeyebilio. çünkü doğum yapacak anneler bazen bazı hastalıklarından dolayı narkoz verilmio. çünkü benim bi tanıdığım wardı oda narkoz verilmeden doğum yaptı

basakkkkkkkkkk
20-05-08, 19:10

hayır sezaryan yaparken narkoz verilmeyebilio. annenin sağlık durumundan dolayı narkozsuz sezaryon yapılabilio benim bi tanıdığım wardı oda narkoz verilmeden sezaryan doğum yaptı

nazzzzzz
20-05-08, 21:27
arkadaşlar zenan suatın odasına aylık çizelgesine almaya gitmemiş miydi?
odadan çıktığında elinde dosya yoktu değil mi?

bir de zenanın yüzüğü nerde boynunda değildi sonlara doğru

bocusum
20-05-08, 22:23
hayır sezaryan yaparken narkoz verilmeyebilio. annenin sağlık durumundan dolayı narkozsuz sezaryon yapılabilio benim bi tanıdığım wardı oda narkoz verilmeden sezaryan doğum yaptı

tabiki sağlık sorunu varsa ve narkoz verilmesi sakıncalı ise verilmesde ben akşam annede bi sorun göremedim yada kaçırdım bi sorun vardıda:img-blush

mathılda
21-05-08, 09:00

Epidural dogum diye birşey var ama..yani sadece belinden igne yapılıp,belden aşagı hissedilmiyor..böylece bayılmadan ve acı cekmeden bebegini kucagına alabiliyorsun.

...gamze!...
21-05-08, 14:21
farkettinizmi bilmiyorum ama sessiz fragmanda gösterilen zeyneple hasanın merdivenlerdeki sahnesini göstermedi dizi bittikten sonra farkettim ama belki ben bi önceki sahnenin etkisinden kurtulamadığım için görmemişimdir dedim ama tekrar izleyince anladımki yoktu

evet bende farkettim zeyneple hasanın fragmandaki sarılma sahnesi dizide yoktu :icon_whis

B CİGDEM M
24-05-08, 15:52
arkadaşlar zenan suatın odasına aylık çizelgesine almaya gitmemiş miydi?
odadan çıktığında elinde dosya yoktu değil mi?

bir de zenanın yüzüğü nerde boynunda değildi sonlara doğru

bencede

bocusum
24-05-08, 18:24
tekrar bölümü islerken farkettim bi kızın kalçası kırılmıştı ama dizinden ameliyat ettiler bende bunu anlayamadım....

doktorcu-el
24-05-08, 18:57
tekrar bölümü islerken farkettim bi kızın kalçası kırılmıştı ama dizinden ameliyat ettiler bende bunu anlayamadım....

çünkü dizinde de sorun vardı ya hatta ortopedist baktı:img-wink:
nazenin meralla bahçeye gelirken uzaktan gösterdiklerinde güneş gözlüğü var yakından çekince yok hehe çekim hatası=)

!layda
26-05-08, 22:56
elaya infertilite gibi çooook geniş kapsamlı bir sözcük söyletip sonrada ASLA çocuk sahibi olamıycam ASLA dedirtmeleri büyük saçmalık ve seyirciye saygısızlık olmakla beraber mantık hatası

BURCAK001
26-05-08, 23:04
elaya infertilite gibi çooook geniş kapsamlı bir sözcük söyletip sonrada ASLA çocuk sahibi olamıycam ASLA dedirtmeleri büyük saçmalık ve seyirciye saygısızlık olmakla beraber mantık hatası

ona mantık hatası demeyelim de
Ela'nın içinde bulunduğu psikolojik durum diyelim

Sonuçta tüpleri tıkalı
Yani tedavi olursa ANNE olabilir...

bocusum
27-05-08, 10:22
zenanı hemen hamile yapmalarıda saçma oldu bence...
yani sadece midesi bulanıo die hamilelik testi yapmakta saçmaydı başka belirtileride söylemeliydiki şüphelensinler hamilelik konusunda...
bide elaya inferitilite tanısı kondu ama infertilitenin asıl tanımı asla anne olamicam demek değilki bence buda saçma...

#Sultan#
27-05-08, 19:18

Bence seyirciye saygısızlık olarak görmek ağır bir itham olur..
Sonuçta psikolojik anlamda bir yıkım yaşıyordu Ela..
Biraz daha anlayış diyorum... :img-pilot

Benimde Zenan konusu dikkatimi çekti... Benim bildiğim kadarıyla (nerden biliyorsun derseniz ablamdan falan) Zenan'ın yaptığı o testler o kadar kısa bir süre önce yaşanmış olan bir ilişkinin meyvesinin var olup olmadığını göstermez. :img-wink: O kadar kısa süre önce birlikte oldular sonuçta, kan tahlili belirlerdi bunu...:img-wink: Sadece miğde bulanması da bunun bir belirtisi değil ayrıca... :img-pilot

!layda
27-05-08, 20:37
Bence seyirciye saygısızlık olarak görmek ağır bir itham olur..
Sonuçta psikolojik anlamda bir yıkım yaşıyordu Ela..
Biraz daha anlayış diyorum... :img-pilot

Benimde Zenan konusu dikkatimi çekti... Benim bildiğim kadarıyla (nerden biliyorsun derseniz ablamdan falan) Zenan'ın yaptığı o testler o kadar kısa bir süre önce yaşanmış olan bir ilişkinin meyvesinin var olup olmadığını göstermez. :img-wink: O kadar kısa süre önce birlikte oldular sonuçta, kan tahlili belirlerdi bunu...:img-wink: Sadece miğde bulanması da bunun bir belirtisi değil ayrıca... :img-pilot

evet belki biraz ağır oldu bende farkettim.. ama o zenan olayı üstünden kaç hafta geçtiğine bağlı yani sonuçta naz otele taşındı ne kadardır orda yaşadığını bilmiyoz ama bi yandan da ayla arslan mevzusu devam edio yani çok fazla süre geçmiş olamaz..

zeynomm
27-05-08, 20:43
ya şimdi elanın ablası yenı taburcu olmuş ayla arslan olayı devam edıyor
demmeki aradan taş çatlasa 2 hafta geçti.
2 haftada bebek belı olur arkadaşlar.
kan testınde hemen bellı olurda yanı isterse bi günlük olsun hemen çıkar ama bu tarz testlerde 1 haftadan sonra ortaya çıkıyo hamılelık.
ama bencede çok buyuk bır mantık hatası vardı ulan 1 haftalı bebek mide bulantısımı yaprmış nerde görülmüş bu:(
3 ayda falan başlar bulantılar fena olmalar..
hadı 3 ayıda geçtım en az 1 ay lazım be:)

bu arada ben size dıyımde hanı gelen tuyolar varya onları pek salamyın nolca bellı flan değil yok düğün yok kaza yanı settekılerın bunlardan haberı yok
ben melikeye dedım önceki gün levent kaza yapıyomuş
yaa öylemı dedi:)
keşke kaza yapan suatın ailesı olsa toptan kutulsak :icon_whis..
bu arada ebru hanım yazmış suatın ailesı hakkını helal etmıyoya bızde sana hakkımızı helal etmıyoruz haberın ola...

didou_didem
27-05-08, 20:43
emin olmamakla birlikte birşey farkettim
dizinin başında suat&zenan motorsikletle geliyordu hatta bir ara yolda sürerken gösterdiler o zaman zenan'a baktım saçları açıktı yani açıktı dediysem kahkülleri görünüyordu kaskın altından ama durdukları zaman baktım saçlarının önü topluydu

doktorcu-el
27-05-08, 21:19

ela tedavi olamazsa asla anne olamıcak ve orda tedavi olursam hamile kalabilirim diyemezdi kim olursa olsun orda o kelimeyi kullanır aynı davranırdı...

sıla-89
27-05-08, 23:31
dizinin başında suat&zenan motorsikletle geliyordu hatta bir ara yolda sürerken gösterdiler o zaman zenan'a baktım saçları açıktı yani açıktı dediysem kahkülleri görünüyordu kaskın altından ama durdukları zaman baktım saçlarının önü topluydu

Emin olamadığım için yazmayayım demiştim ama yazan birini görünce :)

Sadece kahkülleri değil üstelik saçlarının rengi de farklı gibi geldi bana,gerçi ışığın geliş açısıyla alakalı olabilir bu ama:icon_whis

didou_didem
27-05-08, 23:36
Emin olamadığım için yazmayayım demiştim ama yazan birini görünce :)

Sadece kahkülleri değil üstelik saçlarının rengi de farklı gibi geldi bana,gerçi ışığın geliş açısıyla alakalı olabilir bu ama:icon_whis

evet hatta ben zenan değil o..başka bir çift mi dedim ama öndeki suatt bariz belli..:D

özge_letyy
27-05-08, 23:36

Aynen ben de fark ettim onu.Melike önden saçlarını tutturmamıştı kaskın altından gözüküyordu,ayrı zamanlarda çekildiği bariz belliydi:)

Rengi dediğin gibi ışıktandır Çise'cim,bölümün diğer sahnelerinde renk farkı göze çarpmıyordu

bocusum
27-05-08, 23:40
ya şimdi elanın ablası yenı taburcu olmuş ayla arslan olayı devam edıyor
demmeki aradan taş çatlasa 2 hafta geçti.
2 haftada bebek belı olur arkadaşlar.
kan testınde hemen bellı olurda yanı isterse bi günlük olsun hemen çıkar ama bu tarz testlerde 1 haftadan sonra ortaya çıkıyo hamılelık.
ama bencede çok buyuk bır mantık hatası vardı ulan 1 haftalı bebek mide bulantısımı yaprmış nerde görülmüş bu:(
3 ayda falan başlar bulantılar fena olmalar..
hadı 3 ayıda geçtım en az 1 ay lazım be:)

haklısın zeynepcim yani bu kadarda çabuk belli olmasına bende çok şaşırdım gerçekten..
yani sadece bi günlük mide bulantısıyla şüphelenip bu test yapılırmı hadi yapıldı diyelim bu kadar çabuk bu test sonuç vermez:img-in_lo
bide neden hiç suat zenana midesinin nasıl olduğunu sormadıki bence sormalıydı unutup gitti falla suat:img-hyste

doktorcu-el
03-06-08, 18:41
63.bölümde zenan suat ve leventin konuşmasını dinlerken sadeec suatın ailem zenanı istemiyoır kısmını duyduı ama zenan elaya anlatırken düğüne gelmiceklermiş beni istemiyolarmış dedi!

!layda
04-06-08, 17:44
Haldun bey yarışma sırasında zenana hastahanede koşmak yasak dedi fakat önceki bölümlerde fikret görevleri dağıtıp fırlayın dediğinde herkes koşuyodu fakat fikret gözü önünde olduğu halde hiç bişey demiyodu...

bocusum
04-06-08,