sevimli.girl
16-05-07, 12:51
Dizimizin mantık hatalarını bu bölümde paylaşalım.
|
Tüm Versiyonu Göster : Doktorlar - Mantık Hataları sevimli.girl 16-05-07, 12:51 Dizimizin mantık hatalarını bu bölümde paylaşalım. (mia) 16-05-07, 13:01 en büyük mantık hatası beyin ameliyatlarına girenlerin saçlarının yerinde olması normalde saçı kazınır.orayıo peruk gibi bir şeyle kapatabilirler dizide elifile 16-05-07, 13:34 Geçen bölümde gelen itfaye araçlarının üzerinde kocaman "KOCAELİ BELEDİYESİ" yazıyordu. Tamam biz dizimizin kocaelinde çeklidiğini biliyoruz ama bilmeyenler için büyük bir hata bu... Ayrıca ambulanslarında plakaları 41 yani kocaelinin plakası.... sedosshh 16-05-07, 15:23 Geçen bölümde gelen itfaye araçlarının üzerinde kocaman "KOCAELİ BELEDİYESİ" yazıyordu. Tamam biz dizimizin kocaelinde çeklidiğini biliyoruz ama bilmeyenler için büyük bir hata bu... Ayrıca ambulanslarında plakaları 41 yani kocaelinin plakası.... hastane kocaelinin girişi.. hatta 5 dk yürüseler istanbul gibi bişe:D sevimli.girl 16-05-07, 15:28 bence diğer bir mantık hatasıda o kadar insan geliyor polisler falan hep geç kalıyo. yani bir kere ifade alıp gidiyolar yada onu bile yapmıyorlar. hayatimsan... 16-05-07, 15:29 hastane kocaelinin girişi.. hatta 5 dk yürüseler istanbul gibi bişe:D ya arkiler suna bana aciklarmisiniz yani neden hata oldugunu pek cözemedim? elifile 16-05-07, 15:29 hastane kocaelinin girişi.. hatta 5 dk yürüseler istanbul gibi bişe:D Biliyorum canım. Çünkü sete sık sık gidiyorum. Ama bence bu büyük bir mantık hatası buna dikkat etmeleri lazımdı. Ayrıca bir mantık hatası daha var. Hasan geçen bölümde koşarak acile gidiyordu kayarak düşüyordu ve üstü başı kan oluyordu. Ama hastayı muayene edeken üstünde kan yoktu. Hatırlarsanız kan fışkıtmıştıda öyle kan olmuştu. gewweze 16-05-07, 15:39 ya arkiler suna bana aciklarmisiniz yani neden hata oldugunu pek cözemedim? hayatım hatırlarsan bir bölümde suat istanbulda en az ölüm oranına sahip doktorum diyodu hep hastanenin isatnbulda olduğunu söylüyolardı yanlış hatırlamıyosam ama itfaiye araçlarında "kocaeli belediyesi" yazınca tabi biraz çalişkili oldu mekanımızın yeri zeynomm 16-05-07, 16:51 bence en buyuk 2 tane mantık hatası vardı.. 1. o kadar buyuk kocaamn bır hastanede ilaç bulunmaması.. hatırlarsanız sırmanın ateşi çıkıyordu ve hemşire ilaçın olmadığı tum ilaçların amelıyathaneye gittiğini söylüyordu.. bu çok saçma ya orda ateşi fırlayan buyuk bır ınsan olsaydı levent onudamı kucağına alıp duşa girecektı:) bir diğer en buyuk mantık hatası suat ve zenanın yemeği.. ordakı adam kalp krızı geçirirken yarıda kestıler o dam öldümü kaldımı suat o adamı bırakıp hasana yardıma nasıl gelır bunalr ban çok tuaf geldı.. sankı o kısım çıkarılmış gibiydi.. e.c.e.n.u.r. 16-05-07, 16:58 bence mantık hatalarından biride ozan yaralanıp hastaneye geldiinde suat onu görünce aklına ilk zeynebin gelmesi zenanın aklının ucundan bile geçmemesiydi.nihayetinde nerdeyse adamın sevgilisini öldürüyodu. prenses19 16-05-07, 17:14 en büyük mantık hatası beyin ameliyatlarına girenlerin saçlarının yerinde olması normalde saçı kazınır.orayıo peruk gibi bir şeyle kapatabilirler dizide tamam da senin gördüğün kısım dışardan neticede çoğu beyin ameliyatında gerekli olan kısım kazıtılıyo yani tamamını kazıtmalarına gerek yok P.S Has got acquainted with the girl, http://cyberblady.com, how it to you? Only it is fair! (mia) 16-05-07, 17:15 bence en buyuk 2 tane mantık hatası vardı.. 1. o kadar buyuk kocaamn bır hastanede ilaç bulunmaması.. hatırlarsanız sırmanın ateşi çıkıyordu ve hemşire ilaçın olmadığı tum ilaçların amelıyathaneye gittiğini söylüyordu.. bu çok saçma ya orda ateşi fırlayan buyuk bır ınsan olsaydı levent onudamı kucağına alıp duşa girecektı:) bir diğer en buyuk mantık hatası suat ve zenanın yemeği.. ordakı adam kalp krızı geçirirken yarıda kestıler o dam öldümü kaldımı suat o adamı bırakıp hasana yardıma nasıl gelır bunalr ban çok tuaf geldı.. sankı o kısım çıkarılmış gibiydi.. 1. söylediğin hata deildi.o ilaç deil aletti. ve de aletlerden hastaneler de 1 veya 2 tane bulunur.mesela rezistasyon aletinden de 1 2 tane vardır hastanelerde yine öyle o sırada o alet ameliyathanedeymiş. panikle-me 16-05-07, 17:17 diğeride azre nene ne ara gitti...bi gecede uçağa mı bindi.. nsl oldu anlamadım yaa... bide bi keresinde kaderin hastası vardı..kaerle konusuodu saçlar toplu...kaderi gördük sora biraz sonra gene hasta 2 sanyie saçlar spr açılmış.. bide burak kaer yemeinde ceketi garsona verdi..sonra masadan kalkarken sandalyeden aldı (mia) 17-05-07, 12:20 tamam da senin gördüğün kısım dışardan neticede çoğu beyin ameliyatında gerekli olan kısım kazıtılıyo yani tamamını kazıtmalarına gerek yok P.S Has got acquainted with the girl, http://cyberblady.com, how it to you? Only it is fair! ameliyathanede gösterildiğn de saçları yerinde yine. ozgekync_x_y 17-05-07, 14:38 Normalde kalp masajı yaparken kullanabilecekleri en büyük güçle bastırırlar ki hasta hayata dönsün ...Oysa zenan-suat ikilisiinin yemeğinde kalp krizi geçiren adamın kalbine zenan güçle bastırmadı...Buda bi mantık hatası!!! Aysoo 17-05-07, 14:44 Normalde kalp masajı yaparken kullanabilecekleri en büyük güçle bastırırlar ki hasta hayata dönsün ...Oysa zenan-suat ikilisiinin yemeğinde kalp krizi geçiren adamın kalbine zenan güçle bastırmadı...Buda bi mantık hatası!!! haklisin gucle bastirilar ama bunu kalbi durmus birine yaparlar yoksa sakincalidir dizide rol icabi kalp masaji uygulaniyor gercekteki gibi bastirmasi kalbi durmamis birine zarar verir ama en azindanbuyuk gucle bastiriyormus imaji verebilirlerdi e.c.e.n.u.r. 17-05-07, 14:54 bence en büyük mantık hatalarından biri de gestapo ve haldun dışndaki tüm başrol oyuncularının arasında bir hoşlanma olması.hadi 2 aşkı anlarımda bunlar bayaa abartılmış oluyo istem_metsi 17-05-07, 15:03 bence en büyük mantık hatalarından biri de gestapo ve haldun dışndaki tüm başrol oyuncularının arasında bir hoşlanma olması.hadi 2 aşkı anlarımda bunlar bayaa abartılmış oluyo bnce gayet normal birşeyy hem ne belliki gerçektede böyle birşeylerin olmadığı aşk buuu panikle-me 17-05-07, 16:24 bence en büyük mantık hatalarından biri de gestapo ve haldun dışndaki tüm başrol oyuncularının arasında bir hoşlanma olması.hadi 2 aşkı anlarımda bunlar bayaa abartılmış oluyo yaa bu normal bence... yani...insan aşık oluyo çnk ki bu seyirciye aşkda lazım.. bide sey varr...türkiyedeki bi hastaneye göre hastane çok boş..yani sıra fln bide levo bi kızın ameliyatını izinsiz yaptı (mia) 17-05-07, 16:28 yaa bu normal bence... yani...insan aşık oluyo çnk ki bu seyirciye aşkda lazım.. bide sey varr...türkiyedeki bi hastaneye göre hastane çok boş..yani sıra fln bide levo bi kızın ameliyatını izinsiz yaptı o mantık hatası deil düşün mesela kimsesizler yurdundan birini getirdiler kaza yapmış .o zmn da izin almazlar aileden. PINARR89 17-05-07, 16:29 yaa bu normal bence... yani...insan aşık oluyo çnk ki bu seyirciye aşkda lazım.. bide sey varr...türkiyedeki bi hastaneye göre hastane çok boş..yani sıra fln bide levo bi kızın ameliyatını izinsiz yaptı iyide orası ssk değilki tabi sıra olmaz.. panikle-me 17-05-07, 17:39 o mantık hatası deil düşün mesela kimsesizler yurdundan birini getirdiler kaza yapmış .o zmn da izin almazlar aileden. ama biri kurum diğerinn kurumu bile yoktu panikle-me 17-05-07, 17:41 iyide orası ssk değilki tabi sıra olmaz.. hadi yaa skk değilmi..değil tabi... ama ne özel hastaneler var cnm...dolu yani..bi şekilde fazla boş.. sedosshh 17-05-07, 20:29 hadi yaa skk değilmi..değil tabi... ama ne özel hastaneler var cnm...dolu yani..bi şekilde fazla boş.. özdecimm gzlimm türkiyenin en iyi hastanesinden söz edioruzz.. bırakta olmasın kuyruk muyruk:img-wink: sedosshh 17-05-07, 20:32 20. bölüm alzheimer hastası olan kadın, yani kocasını vurduğu acı çekmemisi için, hernese işte o kadının kalp ritmini gösteren alette sağ köşede tarihte 8 mayıs yazıodu:icon_whis **Nilya** 18-05-07, 09:29 bu bi mantik hatasimi deyilmi bilmiyorum ama fark ettiyseniz o yapisik cifti ayirdiktan sonra yere düstükleri anda ilk önce kader bi taraf düstü adam öteki tarafa düstü ama sonra hemen kader adamin yanina kosup kafasini ona dayadi yane ben öyle gördüm e.c.e.n.u.r. 18-05-07, 11:15 20.bölümde kadın silahla yaralanmış normalde polisin ifade alması gerekiyor soruşturma için bildiim kadarıyla ama hastaneye bi tane bile polis gelmedi gewweze 18-05-07, 11:28 20.bölümde kadın silahla yaralanmış normalde polisin ifade alması gerekiyor soruşturma için bildiim kadarıyla ama hastaneye bi tane bile polis gelmedi cnm hatırladığım kadarıyla hani adam konuşuyodu ya karısının başında bişeyler onu polislere yalan söylediğinden onlarında şüphelenmediğinden bahsetti bize göstermeselerde alındı yanii bir cümleyle bizade anlatıldı sonuçta hasatne doktorlar ön planda olduğundan bu tür şeyleri çok göstermiyolar e.c.e.n.u.r. 18-05-07, 11:53 cnm hatırladığım kadarıyla hani adam konuşuyodu ya karısının başında bişeyler onu polislere yalan söylediğinden onlarında şüphelenmediğinden bahsetti bize göstermeselerde alındı yanii bir cümleyle bizade anlatıldı sonuçta hasatne doktorlar ön planda olduğundan bu tür şeyleri çok göstermiyolar ben oraya dikkat etmemişim herhalde bu arada gözüme takılan bişiy daha vardı şu kaza yapan çiftle ilgili bu seferki kadın arabayı kullandıına göre ön koltukta oturuyolardır.o zaman nasıl arka koltukta getirildiler ikiside arka koltuğa fırlamış olamazlar herhalde hemde üst üste Roberta Y Diego 18-05-07, 11:59 ben oraya dikkat etmemişim herhalde bu arada gözüme takılan bişiy daha vardı şu kaza yapan çiftle ilgili bu seferki kadın arabayı kullandıına göre ön koltukta oturuyolardır.o zaman nasıl arka koltukta getirildiler ikiside arka koltuğa fırlamış olamazlar herhalde hemde üst üste O izlerken benimde dikkatimi çekti.. Bunlar nasıl arka koltuktan çıktı? Hemde birbirlerine yapışarak? :icon_whis :icon_whis zeynomm 18-05-07, 12:11 Normalde kalp masajı yaparken kullanabilecekleri en büyük güçle bastırırlar ki hasta hayata dönsün ...Oysa zenan-suat ikilisiinin yemeğinde kalp krizi geçiren adamın kalbine zenan güçle bastırmadı...Buda bi mantık hatası!!! iyide özgecim kalbı çalışan bır insana o şekılde baskı uygulandığında kalbı durur.. napsalardı dizi uğruna adamcağazı gerçekten hakkın rahmetınemı kavuştursalardı:) bu bölüm mesela fikoda kendını vuran o yaşlı adama kalp masajını aynı şekılde yaptı..yanı onlar ne kadar sert yapıyolarmış gibi göstermeye çalışsalarya ellerını gördüğümüz için baskı uygulamadıklarını fark ediyoruz.. o sahnelerde el kısmı gözsterilmese valla bence kımsenın ruhu bile duymaz nasıl yaptıklarını.. çünkü yuz iafedelri ve vucut hareketlerı sankı gerçekten kalp masajı yapıyormuş gibi.. hadi yaa skk değilmi..değil tabi... ama ne özel hastaneler var cnm...dolu yani..bi şekilde fazla boş.. ay özdem o hastaneye ben gittim.. hastane normaldede boş.. incin top oynuyoır.. çok buyuk ya valla kaybolsan 2 ayda zor bulurlar senı.. bırde o hastane taa anasıonın gözünde.. yanı fazla kışı gitmiyor bırde oldukça lüx bir hastane olduğu için bence o yuzden boş .. :) sevimli.girl 18-05-07, 13:47 birde karı koca yapışıyorlardı ya ameliyatta kaderin saçı adama yapıştı. ameliyatta saçını boneyle kapatması gerekmezmiydi. KübraYasemin 18-05-07, 14:23 gecen hafta bir bölümüm fragmanInde gösterdiler. Ela ve Hasan konusurken hasan gidiyor ve polisler geliyor elanIn arkasIndan. Ama bölümde öyle bir olay olmadI. Bölümde olmayan bir olayI fragmana koyupta aklImIzI karIstIryiorlar. KübraYasemin 18-05-07, 14:26 birde karı koca yapışıyorlardı ya ameliyatta kaderin saçı adama yapıştı. ameliyatta saçını boneyle kapatması gerekmezmiydi. Bende aynan sana katIlIyorum. ZenanIn kafasInda bone vardI, saclarI kIsa olmasIna ragmen. Hele hele bence kaderin böyle bir vakada yani hastada akIl edipte sacInI baglamasI gerekti bence. Birr gercektende uyumsuz bir sey olmus bu is. e.c.e.n.u.r. 18-05-07, 15:13 O izlerken benimde dikkatimi çekti.. Bunlar nasıl arka koltuktan çıktı? Hemde birbirlerine yapışarak? :icon_whis :icon_whis ayrıca ameliyat sırasında zenan hastaların yapışan kısımlarını keserken yapıştı suat onları ayırdıktan sonra kadını kucaına alıp ayrı bi sedyeye koyduunda suat hiç yapışmadı.normalde onunda yapışması gerekiyodu panikle-me 18-05-07, 15:27 ya bide fazla az kesti kaderin saçından..bi parmak olmadı..yani o kdr azsa madem..hehe neyse vede o gençler 17 yaşında değilmi..nsl araba kullanıo..yani iyi örnek değildii.. vede nene ne ara gittii panikle-me 18-05-07, 15:28 bide sey...zenan suatlarda ben gitsem dedi..ama suatta ben götürürüm dedi.. gittilerde nereye gidiyolar...belki 21. blmde öğrencez ama yani bende bi soru işaareti oluştu the_blue_eyes 18-05-07, 16:19 bide sey...zenan suatlarda ben gitsem dedi..ama suatta ben götürürüm dedi.. gittilerde nereye gidiyolar...belki 21. blmde öğrencez ama yani bende bi soru işaareti oluştu benim de aklıma o takıldı arabayla yollarda gidiyorlar ama nereye gittikleri belli değil. önümüzdeki bölüm gösterseler barii.... doktorcu-el 18-05-07, 16:45 bu bölüm(yani 20. bölüm) serdarın elaya avukatın olduğu kağıdı vermesi ne yani yanında avukatının kağıdıyla mı geziyo? panikle-me 18-05-07, 16:49 olabilirde genede av kartıyla gezmesi mantıklı değil..belki adam kartlar taşıodur..hehe al su kuaförümün al bu oto tamircim su dişcimin.. bide bakım evi alzhımer hastasını bu kdr serbest bırakmamalı..tmm kalırda adam hastaa semaa 18-05-07, 16:57 bu bi mantik hatasimi deyilmi bilmiyorum ama fark ettiyseniz o yapisik cifti ayirdiktan sonra yere düstükleri anda ilk önce kader bi taraf düstü adam öteki tarafa düstü ama sonra hemen kader adamin yanina kosup kafasini ona dayadi yane ben öyle gördüm evet arkadasim haklisin...hatta ben bolumu indirip tekrar izledim.karisini ustunden aldiktan sonra adam asagi dusuyo tabii bu arada kader tamamen ayriliyo adamdan ve burak yani mehmet aslan acele bi sekilde kaderi tutup adamin yanina getiriyo ve yine yapismis duruma geliyolar.aslinda cook komik bi durum bu ben tekrar tekrar izleyip guluyorum.bu mantik hatasindan cok dikkatsizlik olmus bence o sahnede daha cok dikkat etmeleri gerekirdi...:icon_whis MoOnDaNcE-11 18-05-07, 22:53 Izlerken hemen gozumuze carpacak turden bir hataydi gercekten... €moS 19-05-07, 07:57 Bence bir matık hatası ; 19.Bölümde galiba itfaye çahırmışlardı bi hasta için orda itfae geldiğinde üzerinde koskocamn KOCAELİ BELEDİYESİ yazıyordu oranın gösterilmesi ve oranın kapatılarar ekran öyle gösterilebilirdi..... :icon_whis elifile 19-05-07, 08:06 Bence bir matık hatası ; 19.Bölümde galiba itfaye çahırmışlardı bi hasta için orda itfae geldiğinde üzerinde koskocamn KOCAELİ BELEDİYESİ yazıyordu oranın gösterilmesi ve oranın kapatılarar ekran öyle gösterilebilirdi..... :icon_whis Evet bende yazmıştım bu mantık hatasını... Cidden orayı kapatabilirlerdi.. aydantsn 19-05-07, 08:36 arkadaşlar o itfaiye sahnesi kapatılması gerekilen bi yer değil bence. özel bi kurumun olsa itfaiye aracı kapatılır ama devletin olduğu için reklam yapmak gibi bi durum olmadığı için kapatılmaması yanlış değil bence... dikkat ettiyseniz abulanslar özel hastanenin olduğu için onlarkapatılıyor ama itfaiyenin kapatılması gerekmioyrdu bence... ayrıca kaçıncı bölümdü hatırlamıyorum ama sanırım 18. bölümde suat-zenan'ı kendi ewine götürürken plaka değişmiş forumda konuşuluodu.bu mantık hatası mı bilemem ama hata kesin... asumgok 19-05-07, 12:35 bir internet sitesinden alıntıdır:) kkaana; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 27; İl: İstanbul Ben de Doktorlar dizisinden gözüme çarpan birkaç hatadan bahsedeyim: 1) Eğer monitörde kalp ritmi düz çiziyorsa bunu adı ´Asistoli´dir ve bu ritime şok cihazı ile şok verilmez. Sadece elle kalp masajı yapılır ve ilaç tedavisi verilir. 2) Hiçbir cerrah önce çocuk sonra erişkin hasta muayene etmez ve ameliyat yapmaz. Çünkü Çocuk Hastalıkları ayrı bir bölümdür ve kendi uzmanlık dalları mevcuttur. 3) Cerrahi bilimler organ ve sistemler göz önüne alınarak bölünmüştür; Kalp Cerrahı, Beyin Cerrahı, Damar Cerrahı v.b. Öyle dizideki gibi önce beyin sonra kalp ameliyatı yapan doktor yoktur dünyada. 4) Asistan doktorlar öyle ihtisasa başladıkları gibi ameliyata girmezler. En iyi ihtimalle 3 ay sadece ameliyathaneye sedye taşırlar ve hasta pansumanı yaparlar. Adı üzerinde uzmanlık eğitimi. En son sözüm de diziyi izleyen sayın hastalarıma; öyle orada olanlara özenip de başınız ağrıyınca Göğüs Hastalıkları´na, kolunuz kırılınca Dahiliye´ye başvurup ondan sonra doktor değil misin baksana diye hiddetlenmeyin. Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor. **Nilya** 19-05-07, 17:33 evet arkadasim haklisin...hatta ben bolumu indirip tekrar izledim.karisini ustunden aldiktan sonra adam asagi dusuyo tabii bu arada kader tamamen ayriliyo adamdan ve burak yani mehmet aslan acele bi sekilde kaderi tutup adamin yanina getiriyo ve yine yapismis duruma geliyolar.aslinda cook komik bi durum bu ben tekrar tekrar izleyip guluyorum.bu mantik hatasindan cok dikkatsizlik olmus bence o sahnede daha cok dikkat etmeleri gerekirdi...:icon_whis evet cnm en komik sahne oydu bende bakip bakip gülüyorum cok sacma sanki adamda magnet warda kaderi heemn yine geri cekiyor gibi mehemt aslanda sanki üzerine atiyor kaderi ay bende hallen gülyüorum cok sacma bence böyle seylere dikkat etmeleri gerek :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste sitemm 19-05-07, 18:02 ya benim aklımada su takılıyor, ne kdar doğru bilmiyorum ama Haldun bey, fikret hamile diye ameliyata pek almak istemiyrodu ama bilge, hamile oldugunu soylediğinde ona hiç öyle bişey sölemedi.. **Nilya** 19-05-07, 18:25 ya benim aklımada su takılıyor, ne kdar doğru bilmiyorum ama Haldun bey, fikret hamile diye ameliyata pek almak istemiyrodu ama bilge, hamile oldugunu soylediğinde ona hiç öyle bişey sölemedi.. cünki cnm fiko isine bagli sadece calisan hec oturmayan biri bilgede tam tersi hec bi ameliyatta yok sadece acmis o fosil bacaklarini kasini cakmis havaya dolasiyor ortalikta KARAMAY 19-05-07, 18:37 bir internet sitesinden alıntıdır:) kkaana; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 27; İl: İstanbul Ben de Doktorlar dizisinden gözüme çarpan birkaç hatadan bahsedeyim: 1) Eğer monitörde kalp ritmi düz çiziyorsa bunu adı ´Asistoli´dir ve bu ritime şok cihazı ile şok verilmez. Sadece elle kalp masajı yapılır ve ilaç tedavisi verilir. 2) Hiçbir cerrah önce çocuk sonra erişkin hasta muayene etmez ve ameliyat yapmaz. Çünkü Çocuk Hastalıkları ayrı bir bölümdür ve kendi uzmanlık dalları mevcuttur. 3) Cerrahi bilimler organ ve sistemler göz önüne alınarak bölünmüştür; Kalp Cerrahı, Beyin Cerrahı, Damar Cerrahı v.b. Öyle dizideki gibi önce beyin sonra kalp ameliyatı yapan doktor yoktur dünyada. 4) Asistan doktorlar öyle ihtisasa başladıkları gibi ameliyata girmezler. En iyi ihtimalle 3 ay sadece ameliyathaneye sedye taşırlar ve hasta pansumanı yaparlar. Adı üzerinde uzmanlık eğitimi. En son sözüm de diziyi izleyen sayın hastalarıma; öyle orada olanlara özenip de başınız ağrıyınca Göğüs Hastalıkları´na, kolunuz kırılınca Dahiliye´ye başvurup ondan sonra doktor değil misin baksana diye hiddetlenmeyin. Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor. Wayyy iştee buu işinn aslı bu.... son cümleye sonuna kadar katılıyorum .. "Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor." hiç bi doktor Suat gibi Levent gibi tehlikeyi göze almaz alamaz.. almasınada izin vermezler... koskoca hastanenin tek cerrahları gibi daldan dala atlamaz ... bir konu asistanların ameliyatlara girmesi .. bir çok hastanede evet 3 ay ortalama sedye taşırlar .. ameliyata hasta hazırlarlar.. Lakın bulundugunuz uzmanlık dalındaki ihtiyaca istinaden asistanlar çok daha önce bir tarihte ameliyatlara girebiliyor ama sadece izlemek ve ameliyat sonrası dikiş atmak için :img-hyste :img-hyste bu anlamda sorgularsak dizide o kadar çok hata varki ne siz deyin ne ben anlatayım ... tıbbı terimleri bilmiyor seyirci diye yediriyolar işte **Nilya** 19-05-07, 18:44 Wayyy iştee buu işinn aslı bu.... son cümleye sonuna kadar katılıyorum .. "Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor." hiç bi doktor Suat gibi Levent gibi tehlikeyi göze almaz alamaz.. almasınada izin vermezler... koskoca hastanenin tek cerrahları gibi daldan dala atlamaz ... bir konu asistanların ameliyatlara girmesi .. bir çok hastanede evet 3 ay ortalama sedye taşırlar .. ameliyata hasta hazırlarlar.. Lakın bulundugunuz uzmanlık dalındaki ihtiyaca istinaden asistanlar çok daha önce bir tarihte ameliyatlara girebiliyor ama sadece izlemek ve ameliyat sonrası dikiş atmak için :img-hyste :img-hyste bu anlamda sorgularsak dizide o kadar çok hata varki ne siz deyin ne ben anlatayım ... tıbbı terimleri bilmiyor seyirci diye yediriyolar işte ama tamamda bu diziyi gercek hastanedeki gibi leventsiz suatsiz hasansiz buraksiz elasiz kadersiz zenansiz fikosuz hatta haldun ve bilgesiz olsaydi yada buna benzer karekterler soraim sana kim seyredediki ozaman bu diziyi wolla bence kimse izlemezdi:img-wink: Aysoo 19-05-07, 18:45 bir internet sitesinden alıntıdır:) kkaana; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 27; İl: İstanbul Ben de Doktorlar dizisinden gözüme çarpan birkaç hatadan bahsedeyim: 1) Eğer monitörde kalp ritmi düz çiziyorsa bunu adı ´Asistoli´dir ve bu ritime şok cihazı ile şok verilmez. Sadece elle kalp masajı yapılır ve ilaç tedavisi verilir. 2) Hiçbir cerrah önce çocuk sonra erişkin hasta muayene etmez ve ameliyat yapmaz. Çünkü Çocuk Hastalıkları ayrı bir bölümdür ve kendi uzmanlık dalları mevcuttur. 3) Cerrahi bilimler organ ve sistemler göz önüne alınarak bölünmüştür; Kalp Cerrahı, Beyin Cerrahı, Damar Cerrahı v.b. Öyle dizideki gibi önce beyin sonra kalp ameliyatı yapan doktor yoktur dünyada. 4) Asistan doktorlar öyle ihtisasa başladıkları gibi ameliyata girmezler. En iyi ihtimalle 3 ay sadece ameliyathaneye sedye taşırlar ve hasta pansumanı yaparlar. Adı üzerinde uzmanlık eğitimi. En son sözüm de diziyi izleyen sayın hastalarıma; öyle orada olanlara özenip de başınız ağrıyınca Göğüs Hastalıkları´na, kolunuz kırılınca Dahiliye´ye başvurup ondan sonra doktor değil misin baksana diye hiddetlenmeyin. Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor. kesinlikle katiliyorum ama ne yapayim dizi iste deyip geciyorum yoksa ben bu konulara daha ozen gosterilmesini isterim benim icin sorun degilde(yani ne de olsa gercek hayatta boyle olmadini biliyom) cevremde cok doktor var hele ailemde onlar bahsediyor bazi seylerden ve zaten herkes bilir dizideki gibi olmadigini doktor olan olmayan ama iste goz yumuyorum tek favori dizim ne de olsa doktorcu-el 19-05-07, 19:00 bir internet sitesinden alıntıdır:) kkaana; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 27; İl: İstanbul Ben de Doktorlar dizisinden gözüme çarpan birkaç hatadan bahsedeyim: 1) Eğer monitörde kalp ritmi düz çiziyorsa bunu adı ´Asistoli´dir ve bu ritime şok cihazı ile şok verilmez. Sadece elle kalp masajı yapılır ve ilaç tedavisi verilir. 2) Hiçbir cerrah önce çocuk sonra erişkin hasta muayene etmez ve ameliyat yapmaz. Çünkü Çocuk Hastalıkları ayrı bir bölümdür ve kendi uzmanlık dalları mevcuttur. 3) Cerrahi bilimler organ ve sistemler göz önüne alınarak bölünmüştür; Kalp Cerrahı, Beyin Cerrahı, Damar Cerrahı v.b. Öyle dizideki gibi önce beyin sonra kalp ameliyatı yapan doktor yoktur dünyada. 4) Asistan doktorlar öyle ihtisasa başladıkları gibi ameliyata girmezler. En iyi ihtimalle 3 ay sadece ameliyathaneye sedye taşırlar ve hasta pansumanı yaparlar. Adı üzerinde uzmanlık eğitimi. En son sözüm de diziyi izleyen sayın hastalarıma; öyle orada olanlara özenip de başınız ağrıyınca Göğüs Hastalıkları´na, kolunuz kırılınca Dahiliye´ye başvurup ondan sonra doktor değil misin baksana diye hiddetlenmeyin. Gerçek hayatta işler dizilerdeki gibi yürümüyor. e bunların böyle olmadığını bizde biliyoruz herkes biliyo ama adı üstünde dizi hayal ürünü hangi dizi gerçek hayatla birebir ki:img-wink: KARAMAY 19-05-07, 19:03 ama tamamda bu diziyi gercek hastanedeki gibi leventsiz suatsiz hasansiz buraksiz elasiz kadersiz zenansiz fikosuz hatta haldun ve bilgesiz olsaydi yada buna benzer karekterler soraim sana kim seyredediki ozaman bu diziyi wolla bence kimse izlemezdi:img-wink: hayır şunu demek istiyorum bu izlediğimiz bir dizi .. gerçek hayatta gerçek hastaneler de ne özel be ssk ne devlet hastanesi .. sakın ola böyle doktorlarla karşılaşmayı beklemeyin.. büyük hayal kırıklıgı olur .. **Nilya** 19-05-07, 19:04 hayır şunu demek istiyorum bu izlediğimiz bir dizi .. gerçek hayatta gerçek hastaneler de ne özel be ssk ne devlet hastanesi .. sakın ola böyle doktorlarla karşılaşmayı beklemeyin.. büyük hayal kırıklıgı olur .. haklisin böyle bi hastane olsa leventtli suattli insan hergün hasta olmak ister wolla :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste hacivatiye 19-05-07, 19:04 benim mantık hatası bulduğum sahneler. hasan koskoca doktor orta halli bir otelde de mi kalamıyor?? hastanenin deposunda kalıyor. hadi onu geçtik diyelim zenana ne demeli? o da doktor üstelik aşiret hanımağasının torunu. çok zenginler. hasanda da kat kat üstün. zenan gidip hiltonda da kalabilir. buna rağmen çaresizmiş gibi gelip o da depoda kaldı. en son olarak da zenan suatların evindeyken kalmayacağım dedi suat da seni bırakayıp dedi iyi de nereye bıraktı???:img-pilot aydantsn 19-05-07, 19:38 Bende aynan sana katIlIyorum. ZenanIn kafasInda bone vardI, saclarI kIsa olmasIna ragmen. Hele hele bence kaderin böyle bir vakada yani hastada akIl edipte sacInI baglamasI gerekti bence. Birr gercektende uyumsuz bir sey olmus bu is. acil bi durumla ameliyata girdikleri (hatta olay ameliyat bile diil kurtarma operasyonu diyelim) kimsede bone yoktu zenan da da yoktu bi daa isleyin isterseniz... CaFeR 20-05-07, 18:44 benim mantık hatası bulduğum sahneler. hasan koskoca doktor orta halli bir otelde de mi kalamıyor?? hastanenin deposunda kalıyor. hadi onu geçtik diyelim zenana ne demeli? o da doktor üstelik aşiret hanımağasının torunu. çok zenginler. hasanda da kat kat üstün. zenan gidip hiltonda da kalabilir. buna rağmen çaresizmiş gibi gelip o da depoda kaldı. en son olarak da zenan suatların evindeyken kalmayacağım dedi suat da seni bırakayıp dedi iyi de nereye bıraktı???:img-pilot aşiret ağası demek çok zengin demek diil.sadece kalabalık bi ailenin başı demek.tamm genelde zengin oluolar ama bu illaki zengin olcaklar anlamına gelmio.zaten muştakiler öörenirse evinin yandıını anında damlarlar istanbula.bi asistan maaşıylada ne hasanın nede zenanın geçinmesi imkansız bnce.zenana muştan takviye geliodur ama hasanın bu konuda sorunu olduunu ilk bölümden beri bilioruz. Dj_saRiLaCi 20-05-07, 21:14 hayır şunu demek istiyorum bu izlediğimiz bir dizi .. gerçek hayatta gerçek hastaneler de ne özel be ssk ne devlet hastanesi .. sakın ola böyle doktorlarla karşılaşmayı beklemeyin.. büyük hayal kırıklıgı olur .. aynen aysecim (isim ayseydi yanlis hatirlamiyorsam:S) sana katiliyorum...sonucta izledigimiz bir dizi ve gercek hayatla karsilastirmamiz cok sacma olur...diziler gercek hayatla ayni olucak diye birsey yokki....hem ztn gercek hayata dair yapmak isteselerde yapamazlar ztn o yaptiklarida da ne dizi olur ne de izleyici kitlesi olur... Dj_saRiLaCi 20-05-07, 21:17 acil bi durumla ameliyata girdikleri (hatta olay ameliyat bile diil kurtarma operasyonu diyelim) kimsede bone yoktu zenan da da yoktu bi daa isleyin isterseniz... evt haklisin ne zenandada bone yoktu zaten öyle bir girdilerki ameliyata (tam ismini bilmiyorum önlük diyeyim) önlükleri bile dogru düzgün bagli degildi.... hayatimsan... 20-05-07, 21:50 hayatım hatırlarsan bir bölümde suat istanbulda en az ölüm oranına sahip doktorum diyodu hep hastanenin isatnbulda olduğunu söylüyolardı yanlış hatırlamıyosam ama itfaiye araçlarında "kocaeli belediyesi" yazınca tabi biraz çalişkili oldu mekanımızın yeri pardon canim ya coktandir girmiyordum cvbini yeni gördüm1 anladim ama gercekten istanbulda! hem emin olamiyorsaniz hastahanenin ismini yazin cikar bence ama itfaiye kismini bende anlamadim belki onlar yapmistir yinede kas yaparken göz cikartmis gibi oluyor biraz! aydantsn 20-05-07, 21:55 arkadaşlar hastane gebze sınırları içinde gebze'de kocaeli'ne bağlı... Gebze, Kocaeli'nin ve Türkiyenin en büyük ilçesidir. yani hastanenin yerinden yana bi hata yok itfaiyede de yok suat'ın dediği tam bir gaf o kdr... sedosshh 21-05-07, 08:58 arkadaşlarr hastane kocaeli/gebze'de.. gebze kocaeli'in bir ucu. hastanede gebze'nin:img-yes: yani hastane kocaeli'nin girişinde gibi bişe.... sınırda anlıyacağınız. hani bikere kader bi hastanın kaldığı yurda giderken hastane çevresinde demişti hatırlıyorsanız. sonra istanbulda bir yeri göstermişti. bunlar olabilir. çewre olarak yakın yani.. en basit örneğinin ben kendimden vereyim... ben istanbulda oturuyorum mesela ama hastane bana çok yakın... hatta okula giderken serwisle hergün önünden geçiyorum. bilge_s 21-05-07, 15:25 bence bir mantık hatası da tunçun baygın olarak hastane gelmesi çünkü levent tunçu sürücü koltuğundan alıyo baygın halde de nasıl araba sürmüş olabilir ki sedosshh 21-05-07, 16:29 bence bir mantık hatası da tunçun baygın olarak hastane gelmesi çünkü levent tunçu sürücü koltuğundan alıyo baygın halde de nasıl araba sürmüş olabilir ki ewt bu bnmde dikkatimi çekmişti... o çocuk uyuşturucudan ölmek üzere nsl sürücü koltuğunda hastaneye gelioki yani istem_metsi 21-05-07, 16:50 ewt bu bnmde dikkatimi çekmişti... o çocuk uyuşturucudan ölmek üzere nsl sürücü koltuğunda hastaneye gelioki yani evet ya aslında düşününce gerçektende mantık hatası varrr dicem belki hiç gitmemişlerdir ama ne işleri varki ark.öldü gitmişlerdirrrr sedosshh 21-05-07, 17:13 evet ya aslında düşününce gerçektende mantık hatası varrr dicem belki hiç gitmemişlerdir ama ne işleri varki ark.öldü gitmişlerdirrrr ki kıyfetleri flnda farklıydı yanlış hatırlamıyosam.. hem ztn kız ondan öncede nihat beyin bakım ewine gitmişti mad-girl 24-05-07, 14:30 bu bölüm(yani 20. bölüm) serdarın elaya avukatın olduğu kağıdı vermesi ne yani yanında avukatının kağıdıyla mı geziyo? yok ya o adam planlamıştır onuu kerkenezin kafadan o da basana çıkar elbet bişilerr ..::seren::. 25-05-07, 15:07 bence bir mantık hatası da tunçun baygın olarak hastane gelmesi çünkü levent tunçu sürücü koltuğundan alıyo baygın halde de nasıl araba sürmüş olabilir ki bencede yani benimde dikkatimi cektii aslinda baya dikkat edince baya mantik hata var yani:img-polic boncuk-girl 25-05-07, 15:28 ya arkadaşlar hasan doktor... doktor maaşıyla ev bulamıyo mu, bence hasanın durumunu çok abartıyorlar... pessimist_angel 25-05-07, 15:41 ya arkadaşlar hasan doktor... doktor maaşıyla ev bulamıyo mu, bence hasanın durumunu çok abartıyorlar... bence abartılmıyor. asistanlar zaten ya hastanedeler ya da evde. extra zamanları neredeyse hiç olmuyor. ayrıca istanbulda ev bulmak kolay değil. üstelik onların doktor maaşı almadıkları gibi bir durum da söz konusu olabilr. bence bu bir mantık hatası değil. şu ana kadar gözüme çarpan en büyük mantık hataları; tunçun baygın olarak sürücü koltuğunda gelmesi ve yapışık çiftin arka koltuktan çıkmaları. üstelik sarılmış halde. bu ev konusu olağan geliyor bana. ev aramak için zaman yok... deryasi 25-05-07, 15:46 21inci bölümde... Simdi levent bi mahaldeki ki olaya yardim etmek için(hirzis felan) O arada arabasina ne oldu leventin?? Leventte ambulansa beraber gitti eeh arabaya ne odlu o ara??..bence bu da bir mantik hatasidir.. Birde basindan haberler kismina bakin orda dahaçok hatalar yazio ;) Dizimiz elestirildi yani doktorcu-el 26-05-07, 12:16 bu bölüm(21bölümde)ela levente 2_3 saat sonra hastanede görüşcez dedi ama zenanın o saatte elanın evine gelmesi saçma olmuş çünkü suatın ailesinin yanına gece gitmemişti ki o kadar saat yoldamıydı suatla:icon_whis €moS 26-05-07, 16:05 bu bölüm(21bölümde)ela levente 2_3 saat sonra hastanede görüşcez dedi ama zenanın o saatte elanın evine gelmesi saçma olmuş çünkü suatın ailesinin yanına gece gitmemişti ki o kadar saat yoldamıydı suatla:icon_whis doktorlar bildiğim kadarıyla gece bile iş başı yapbiliyolar belki sabhı kastetmemiştir..... **Nilya** 26-05-07, 16:07 ya arkadaslar polise teslim etti arabasini orda polis arabin yaninda kaldi yada ben yanlsi gördüm sevimli.girl 26-05-07, 17:46 21inci bölümde... Simdi levent bi mahaldeki ki olaya yardim etmek için(hirzis felan) O arada arabasina ne oldu leventin?? Leventte ambulansa beraber gitti eeh arabaya ne odlu o ara??..bence bu da bir mantik hatasidir.. Birde basindan haberler kismina bakin orda dahaçok hatalar yazio ;) Dizimiz elestirildi yani evet benimde dikkatimi çekti. ayrıca orda hırsızı sadece bir polis koruyodu neden başka ekip çeğırmadılar ayrıca polis havaya bir el ateş açsa herkes dağılcak ama bunu ççok sonradan yaptı biraz geri çekildi insanlar o kadar. birde oradaki kalabalığıda karakola göndermeliydiler. çünkü hırsızı dövdü. ayrıca o ezilen adamında hesap vermesi gerekiyordu ambulansın önünü tıkamıştı. gemini7 01-06-07, 07:58 Bilge'nin tansiyonu 280'e 150 dedi Levent 200 140'da insan beyin kanaması geçirir ama 280 olmasına rağmen bilge'ye birşey olmadı tansiyon meselesi biraz abartılmış bence.. caddys 01-06-07, 10:04 levent elayı tersledi ela peki levent bey dedi çıktı insan bi gönül alıR hooopp teknedeyiz:icon_whis e.c.e.n.u.r. 01-06-07, 10:19 zenan o kadar içki içti normalde benim bildiim onun içtii en sert içki içkiye alışık olmamasına rağmen fazla bişiy farketmedi HtCeee 01-06-07, 14:30 bilgeee başlı başına bi mantık hatasıı...o olmasaa diger küçük şeyleri görmiyecemm...bide olmayan sahne yani..senaristler tarafından yazılmamış..levent'in ela'ya bagırdıgı sahne çokk saçmaydıı... ..::seren::. 01-06-07, 21:13 levent elayı tersledi ela peki levent bey dedi çıktı insan bi gönül alıR hooopp teknedeyiz:icon_whis evt idilim buda eisnlikle mantik hatasi:img-wink: KübraYasemin 02-06-07, 10:23 Bende gecen yani 22 Bölmde bir mantIk hatsI gördüm. Zenan Suat ile konusurken ZenanI gösterdiklerinde üzerindeki kIrmIzI seyi kolu düsük duruyordu. Ama ikisinide, yada SuatI gösterdiklerindende ZenanIn üzerindeki seyin kolu dogru duruyordu gene. Benin Dikkatimi baya bi cektiii. doktorcu-el 02-06-07, 10:27 Bende gecen yani 22 Bölmde bir mantIk hatsI gördüm. Zenan Suat ile konusurken ZenanI gösterdiklerinde üzerindeki kIrmIzI seyi kolu düsük duruyordu. Ama ikisinide, yada SuatI gösterdiklerindende ZenanIn üzerindeki seyin kolu dogru duruyordu gene. Benin Dikkatimi baya bi cektiii. düzeltmiştir suatın yanındayken mantık hatası değil bence bu bölümde çok mantık hatası vardı ama... en büyüğü levent elaya bağırdı çocukla ilgili sen konuşma diye ama bu zamana kadar leventte çok iyi biliyo ki hastalrın hepsiyle elanın çok iyi anlaştığını ve onları ameliyat olması için hep ikna ettiğini hatta bazen kendi sölüyodu hastayla konuş falan diye şimdi de tmm ama daha sonra psikatriye falan devret demesi gerekirdi bağırması değil pessimist_angel 02-06-07, 10:36 düzeltmiştir suatın yanındayken mantık hatası değil bence bu bölümde çok mantık hatası vardı ama... en büyüğü levent elaya bağırdı çocukla ilgili sen konuşma diye ama bu zamana kadar leventte çok iyi biliyo ki hastalrın hepsiyle elanın çok iyi anlaştığını ve onları ameliyat olması için hep ikna ettiğini hatta bazen kendi sölüyodu hastayla konuş falan diye şimdi de tmm ama daha sonra psikatriye falan devret demesi gerekirdi bağırması değil haklısın canım. bağırmış madem bunun sebebini de göstersinler. yok eğer levent elaya "görevini yap gerisine karışma. hastayla konuşmak senin işin değil" gibi bi mesaj vermeye çalıştıysa bu da başlı başına bi mantık hatası çünkü ela leventi dinlemeyip yine çocuğun olayını çözdü. onunla vakit geçirdi. benim son bir kaç bölümdür gördüğüm ve 22. bölümde ayyuka ıkan tek mantık hatası var; bu dizinin adı doktorlar değil mi? levent bu hafta hangi hastaya baktı? kaç haftadır beyin ameliyatından başka her türlü işi yapıyor. ya da suat her bölümde bir ameliyat mı yapıyor? bu kadar mı? fikret'e ne demeli? işi en yoğun olması gereken kişi. genel cerrah. ama bakıyorum o da hiçbir şey yapmıyor. asistanlara hasta verilmiyor. yaptıkları işler nedir gösterilmiyor. çiftlerin dramlarını işlemekten hasta göstermeye zzamanları kalmıyor doktorlarımızın... bu bence şu zamana kadar yapılmış en büyük mantık hatasıdır. korkarım ki devam da edecek... emeli 02-06-07, 10:56 bence bu bu kadar kötü bir mantık hatası deil çünkü sonuçta onlar bize doktorların yaşadıkları olayları gösteriyolar önemli olan yerleri yani bütün günlerini izlemiyoruz önemli olan yerleri izliyoruz bu bakımdan bence mantk hatası sayılmaz Aysoo 03-06-07, 10:46 Bilge'nin tansiyonu 280'e 150 dedi Levent 200 140'da insan beyin kanaması geçirir ama 280 olmasına rağmen bilge'ye birşey olmadı tansiyon meselesi biraz abartılmış bence.. Tansiyon kesinlikle abartilmamis ben arastirma yaptim suphelendikleri hastaligi su ki feokromasita yani Böbrek üstü bezlerinin medulla denen iç kısmında gelişen ve aşırı adrenalin ( epinefrin ) ve noradrenalin ( norepinefrin ) üretilmesine neden olan urlara feokromositoma denir. Tansiyon krizleri arası 1-2 dakikadan saat veya günlere kadar çok değişkendir.Hastaların %75’inde haftada bir olur. Bu esnada tansiyon 300/200mmHg.’a çıkmış olur. Genellikle tümörden aşırı miktarda katekolamin salgılanması sonucu oluşur. anlasiliyor ki senaristler arastirmadan yazmiyorlar sarp_ekin 03-06-07, 11:10 bilgenin tansiyonunu 280 değil 180 dedi ben öle duydum register00 03-06-07, 11:28 arkadaşlar ela leventin teknesine giderken mavi çantası vardı bilgeyi hastaneye götütrken ambulansta yoktu hastane de bankata göle taş atarkende yoktu ama eve döndüğünde çantası vardı hastaneden sonra tekenye gidipi alıp eve geldi bnce buda bir mantık hatası o.c_girl 03-06-07, 11:42 en büyk mantık hatası her zaman sölediim gibi leventin bilgeye verdiği tepkiydi[bilgenin herşei itiraf ettiği zaman] ve bide izlediimiz bölümde bilge güya eladan yardım istiyo sürekli ona laf sokuyo fln sen onun için napardın die biziim güzel prensesimizde sesini çıkarmıo garip yani vanessa19 03-06-07, 17:22 ya bu fıko fazla kosmuyormu...Allah korusun bebege bısı olacak...hamıle bır ınsan ıcın fazla kosuyo... istem_metsi 03-06-07, 18:06 ya bu fıko fazla kosmuyormu...Allah korusun bebege bısı olacak...hamıle bır ınsan ıcın fazla kosuyo... evet ya bencede çok koşturuyor bebeği düşcek sonra yaaa bide hamileliğinin ortaya çıktığı ilk hafta hep onu birşeyler yerke gösterdiler yani sırf o bebek üzerineydi ama ondan sonraki haftalar onun bebeğinin üzerine hiçbirşey görmedik yaaa yani ona ait o.c_girl 03-06-07, 19:59 yaa ewt ayrıca sıla bile yazdığı senarolarda ela hamileyken ona duygusallık katmış nedense gestapohala çok katı bi kadın. BURCAK001 07-06-07, 20:50 hazal ameliyat edilirken bayıltılması gerekmiyormuydu yoksa local anestezimi uygulandı ben bayıltılıyor die biliyordum e.c.e.n.u.r. 07-06-07, 21:05 arkadaşlar son bölümde bir gün içinde olanlar anlatılmıyomuydu?eer öyleyse bir gün içinde kadın nasıl 3 ameliyata birden girdi nasıl narkozun etkisi geçti o kadar zmanda ve daha da önemlisi bebein cierleri o kadar zamanda nasıl büyüdü hem ilk ameliyata girdiklerinde saat 3tü gemini7 08-06-07, 09:01 Bilge bebeğin ciğerlerin büyümesi haftalar alır dedi. Fikret bir kere o ilacı verdikten hemen sonra ciğerlerini büyütebildik diye geldi. Birde fregmanda Bilge iğneyi alırken hemşire giriyordu ben o sahneyi görmedim acaba ben mi kaçırdım yoksa öyle bir sahne olmadı mı?? **Nilya** 08-06-07, 10:26 Bilge bebeğin ciğerlerin büyümesi haftalar alır dedi. Fikret bir kere o ilacı verdikten hemen sonra ciğerlerini büyütebildik diye geldi. Birde fregmanda Bilge iğneyi alırken hemşire giriyordu ben o sahneyi görmedim acaba ben mi kaçırdım yoksa öyle bir sahne olmadı mı?? evet ya onu bende göremedim gören odlumu acaba ya firdevs 08-06-07, 13:59 Bilge bebeğin ciğerlerin büyümesi haftalar alır dedi. Fikret bir kere o ilacı verdikten hemen sonra ciğerlerini büyütebildik diye geldi. Birde fregmanda Bilge iğneyi alırken hemşire giriyordu ben o sahneyi görmedim acaba ben mi kaçırdım yoksa öyle bir sahne olmadı mı?? cigerlerinin büyümesi icin önce ilac vermislerdi zaten... hizlansin diye gestapo dahada cok verdi ve bir kere degil göstermediler ama gestapo diyodu cook verirsek gelisimide daha hizlanir diye.. caddys 08-06-07, 16:19 evet ya onu bende göremedim gören odlumu acaba ya valla deryacımm senaristler değişmişti yha herhalde makaslandı o sahne bn bir sahnesini bile kacırmadıım için yhane yhoktu ole bi sahne mad-girl 08-06-07, 16:23 cigerlerinin büyümesi icin önce ilac vermislerdi zaten... hizlansin diye gestapo dahada cok verdi ve bir kere degil göstermediler ama gestapo diyodu cook verirsek gelisimide daha hizlanir diye.. ya bi de şey hanmi ilacı verdi ma pek işe yaramadıı sonra bilgeyle konuşurken şey dedi hazel şimdi ciğerlerini kullanmıoo belki onla ilgili bişidirr mad-girl 08-06-07, 16:25 valla deryacımm senaristler değişmişti yha herhalde makaslandı o sahne bn bir sahnesini bile kacırmadıım için yhane yhoktu ole bi sahne eet ya bende baştan sona izleidm ama yoktu belki 24. bölümde fln veririler sonuçta önceden çekilmiş bi sahne olabilirr yani inş öleidr yakalansın artık bilge ortalığı karıştırıp duruoo emeli 08-06-07, 20:49 bilge ilacı alırken bu bölümde yakalanmadı çünkü ilerki bölümlerin bazı yerlerini de veriyolar fragmanda o ilerki bölümde olur zeynomm 09-06-07, 01:02 hzalın aleyıyatlarıyla ilgili bişşey söyliycem.. hazal 3 amelıyat olmadı... ilkinde azcık narkozla bir mudahalede bulundualr diğerğinde bebeğe mudahale edilırken lokal yaptılar ona zaten tam amelıyat değildi kocaman iğne gibi bişey vardı onla yaptılar.. en sondakı amelıyat amelıyattı.. bebeğin elini tuttuğu kıısm.. crazy_cg 09-06-07, 09:35 peki suat elanın evine nası geldi? arabası yoktu taaa sahilden yürüyerek mi? gewweze 09-06-07, 09:36 peki suat elanın evine nası geldi? arabası yoktu taaa sahilden yürüyerek mi? elanın evinin sahile ne kadar uzak olduğunu biliyomuyuz? semt adı vermişler miydi? emeli 09-06-07, 11:32 aslında bnm de dikkatimi çekti ama elanın evi hastaneye yakındı sanırım ve zenan da bara gittiğinde hasan neden bu bara geldik demişti zenanda çünkü hastaneye en yakın bar burası demişti beren_15 11-06-07, 12:18 bıktım artık insanları köle gibi kullanıyorsunuz onlardan para kazanıyorsunuz insanları kullanmayın biraz da allaha karşı bu kadar ilgi gösterinç lütfen bu sitye giren insanlara bir süre verin siteye o kadfar girsin artık bagımlılık yapmış kurtulsunlar bıktım artık kafayı yedim beren_15 11-06-07, 12:21 bakın bu oyuncular. sanatçılar sizin ilginiz sayesinde dünya para kazınıyorlar sizde gösterdiginiz ilgiyle kalıyorsunuz. dediklerim ltf dikkate alın sevimli.girl 12-06-07, 11:03 beren_15 buarsı mantık hataları bölümü yazdığın şeyin başlıkla alakası yoktur. doktorlar-ela 12-06-07, 18:18 ya bide hiç hastaneye hep ameliyat olacak geliyo ya ameliyat oluyo ya dikiş atılıyo ve ya başka bisiy.... hastaneye kimse muayeneye gelmiyo mu?:img- CaFeR 12-06-07, 18:41 muayene olmak için gelen hastaların bizim cerrahlarımızla işi olduunu sanmıorum :img-wink: starbuck 12-06-07, 19:19 Evet neticede bnlar opt. doktor genel olarak ameliyatlara giriyorlar. o.c_girl 14-06-07, 17:51 bakın bu oyuncular. sanatçılar sizin ilginiz sayesinde dünya para kazınıyorlar sizde gösterdiginiz ilgiyle kalıyorsunuz. dediklerim ltf dikkate alın cnm o zamn sende berene bu kadar ilgi gösterme öle gel sen bereni sewiosan bizde yasoyu melikeyi bekiri ve kutsiyi sewioruz biraz anlayışlı ol! o.c_girl 14-06-07, 20:00 kısla bu bölümdeki beyin rahatsızlığı olan hastanın yanındaki çocukların gülüşü ne kadr yapmacıktı yaff hiç gerçekçi deeldi iice saçmalamışlar... ayrıca bu sedefin kocası daha yeni ölmedimi ne suata fingirdio dha o cadıı! emeli 14-06-07, 20:08 kısla bu bölümdeki beyin rahatsızlığı olan hastanın yanındaki çocukların gülüşü ne kadr yapmacıktı yaff hiç gerçekçi deeldi iice saçmalamışlar... ayrıca bu sedefin kocası daha yeni ölmedimi ne suata fingirdio dha o cadıı! ewt ya aynen katılıyorum dediklerine hem gülüşlere hem sedef hakkındakilere ya hemde özrü bahane ediyo uyus açık açık deseya ben sana karşı bişeler hissediyorum diye o zaman suat da ağzının payını verir ama böyle onu iyi biri sanıyo belkide iyidir ama zenanla suatın ayrılmasına sebep oldu bide onlar hakkında yorum yapmıyo mu deli oldum neyse yorumumu yazdım kusura bakmayın ama kndimi tutamadım neyse ewt gülüşler gerçekten yapmacıktı benimde dikkatimi çekti Dj_saRiLaCi 14-06-07, 20:31 yahu bu serdar nerelere kayboldu bilgenin hic arkasinda önünde dolasmiyor artik....ayrica bu sedefin kocasi yeni öldü hic yas tutuyomus gibi gelmedi bana...saclar fln kesilmis...ohh gel keyfim gell birde suatla takiliyo...hee birde en byk mantik hatasi bilge cadisi ztn bir an önce telafi etsinler bu hatayi....SIKTI artik doktorcu-el 14-06-07, 20:53 bu bölüm yani 24.bölüm zenan kıyıya yanaştığında ayağında spor ayakkabıları vardı eve geldiğinde sandalet yolda ayakkabıların mı değiştirdi:img-pilot Me(I)tem 14-06-07, 21:02 hadi onuda geçtim suatı görmesiyle saçının rengi değişti:D gerçi ben çok beğendim ama birden değişince tuhaf oldu Dj_saRiLaCi 14-06-07, 21:16 hadi onuda geçtim suatı görmesiyle saçının rengi değişti:D gerçi ben çok beğendim ama birden değişince tuhaf oldu nasil degisti yaw anlamadim sacinin rengi nerde degisikti?? istem_metsi 14-06-07, 21:19 ya arkadaşlar yaaa beyin ameliyatından yeni çıkmış birinin yanında o kadar çocuk olurmu yaa bide bağırış çağışırr felannn bencee bu mantık hatasıydııı ya bunu geçtim çocuklar hastaneye nasıl giriolarr 1 seneye kadar beni bile almıyorlardı yaaaaa:img-hyste :img-hyste :img-hyste Me(I)tem 14-06-07, 22:07 nasil degisti yaw anlamadim sacinin rengi nerde degisikti?? ya önceki bölüm biterken o kadar açık değildi yan ice kahverengi olmuş yeni bölümdede ,y,ye acılmş endi ** dizide o sahneler arasında çk fark olmadı için tuhaf oldu yagmurkusagı 14-06-07, 22:10 zenan kıyıya yanaştığında elalar daha denizin ortasındaydı daha sonra zenan hemen eve geldi peşinden ela geldi bu tür şeylere pek dikkat etmiyorlar zeynomm 15-06-07, 01:23 saçını rengi gecen bölümden öyleldı.. gecen bölüm dikkatını çekmemiş demöekkı.. gecen hafta açtı saçını rangini hata forumda konusu bıle oldu sıayah çok yakışıyodu ama bu kahvede pek yakışmış diye.. hata be saçımı o renge boyatmaya karar verdım:) saç değişikliği birden bire olmadı yanı:) sadece teknede gelen ışığın açısı yüzünden göz yanılması oldu bence.. doktorlar-ela 18-06-07, 21:31 bisiy diçem bi bölümde suat asistanların üstlerini felan değiştirdikleri yerde değiştiriyo üstünü o sırada zenan geliyodu... ama suatın odası varr niye orda değişiyo? http://img151.imageshack.us/my.php?image=bscap0017copypy3.jpg bu karede halka 22-06-07, 11:14 geçen bölümde zenan eskiyi hatırlarken suatın onun üstünü örttüğü anı da hatırlıyor.iyi de zenan o sırada uyumakta değilmiydi??yoksa hepimizi kandırdı mı??:img-hyste nagis19 22-06-07, 11:19 geçen bölümde zenan eskiyi hatırlarken suatın onun üstünü örttüğü anı da hatırlıyor.iyi de zenan o sırada uyumakta değilmiydi??yoksa hepimizi kandırdı mı??:img-hyste bence de orda buyuk bı mantık hatası var gıbı ama orayı suat da hatırlıyo olabılır cunku o sırada o da zenan a bakıyodu ve haldun u dınlemıyodu yanı suat da dusunmus olabılır... halka 22-06-07, 11:30 bence de orda buyuk bı mantık hatası var gıbı ama orayı suat da hatırlıyo olabılır cunku o sırada o da zenan a bakıyodu ve haldun u dınlemıyodu yanı suat da dusunmus olabılır... yok canım dikkatle baktım zenanı gösteriyor zenan kafasını eğiyor hatırlıyor sonra kamera yine zenanda...suat çünkü hem haldunla konuşuyor hemde zenana bakıyordu.birde eskiyi hatırlamsı garip kaçar... EVRİMİST 22-06-07, 16:36 ya 25. bölümde hasan selin aradığında telefonunu çıkardı siyah s... markaydı,t.. hattı,10dk sonra bi daha çıkardı bi sefer gri bir cep n... marka ve a.... hattı,15dk sonra bi daha çıkardı yine siyah telefon gerçekten garip doktorcu-el 22-06-07, 16:37 geçen bölümde zenan eskiyi hatırlarken suatın onun üstünü örttüğü anı da hatırlıyor.iyi de zenan o sırada uyumakta değilmiydi??yoksa hepimizi kandırdı mı??:img-hyste levent özenmiştir belki:img-hyste hani leventte uyuyo numarası yapıyo ya hep:img-hyste bence mantık hatası değil her filmde böyle olur:img-wink: didou_didem 22-06-07, 16:58 geçen bölümde zenan eskiyi hatırlarken suatın onun üstünü örttüğü anı da hatırlıyor.iyi de zenan o sırada uyumakta değilmiydi??yoksa hepimizi kandırdı mı??:img-hyste bende farkettim ama suat hatırlıyor olabilir... TnT_kg 22-06-07, 16:59 geçen bölümde zenan eskiyi hatırlarken suatın onun üstünü örttüğü anı da hatırlıyor.iyi de zenan o sırada uyumakta değilmiydi??yoksa hepimizi kandırdı mı??:img-hyste bende oraya çok takıldım ya!!sanki başka zenan suat sahnesi yokmuş gibi gittiler uyuduğu sahneyi koydular:img-hyste gewweze 22-06-07, 23:43 uyuduğu sahne çok romantikti ondan :) hem orda birazda bize pisliğine koyduklarından :( büyük cadı 24-06-07, 16:34 leventin bilgenın odasındakı masadan aldıgı cep telefonuyla arabasında elayı aradığı telefon farklıydı bu adamın kac tane telefonu var şimdi ? gewweze 24-06-07, 16:39 ya zenan suatı taksiyle giderken yakaladı ya bu suat annesigille vedalaşmıycakmıydı eve gidip bavullarını alcaktı??? nasıl aynı anda havaalanının oraya geldiler??? zenan suatı evine kadar takip mi etti? diklo 24-06-07, 17:03 Bu Suat'ın arabası yine değişmişti...Dikkat edilmeyen bir ayrıntı mı,yoksa bu adamın birbirine benzer birkaç tane mi arabası var,anlamadım... doktorcu-el 24-06-07, 17:22 serdar son bölümlerde gözükmüyo noldu ortadan kayboldu birden onu geçtim yemeğe gelmemesi bence mantık hatası:img-wink: TnT_kg 24-06-07, 23:10 ya zenan suatı taksiyle giderken yakaladı ya bu suat annesigille vedalaşmıycakmıydı eve gidip bavullarını alcaktı??? nasıl aynı anda havaalanının oraya geldiler??? zenan suatı evine kadar takip mi etti? ben şöyle düşünmüştüm zenanların eviyle havaalanı ters yöndedir!kaderle bir süre o yöne gitmişlerdir sonra zenan taksiyi diğer yola çevirttirmiştir bu sırada suatın evide havaalanına giden yol üzerindedir eve gidip bavullarını almıştır!ikiside havaalanına doğru giderken aa tesadüfe bakın yolları kesişmiştir:img-hyste :img-hyste kumralim19 25-06-07, 08:31 bende bir mantik hatasi farkettim ilk baktigimda anlamadim o sira suat gidecekmi diye düsünmekten ama ikinci defa baktigimda zenanin yemekte makyaji farkli ruju acik pembe sonra arabada kaderle konusurken kirmizi renk sonra kader arabadan indikten sonra zenanin ruju bu sefer yine pembe bir garip olmus yani kizin sürekli ruj rengi degisiyor bende diyorum bu zenanda bir tuhaflik var vanessa19 25-06-07, 08:35 ya zenan suatı taksiyle giderken yakaladı ya bu suat annesigille vedalaşmıycakmıydı eve gidip bavullarını alcaktı??? nasıl aynı anda havaalanının oraya geldiler??? zenan suatı evine kadar takip mi etti? cok haklısın sevınccım bu adam once vedalasmayacakmıydı??adamın evı havaalanında mı yoksa bavulları ısınlama yontemıyle mı gelecek yanına...:img-hyste MoR_CaDİ 25-06-07, 09:44 ya zenan suatı taksiyle giderken yakaladı ya bu suat annesigille vedalaşmıycakmıydı eve gidip bavullarını alcaktı??? nasıl aynı anda havaalanının oraya geldiler??? zenan suatı evine kadar takip mi etti? bn izlenimlerime göre şöyle : hani taksiyle zenan giderken farkettiyseniz suat zenanı ailesiyle tanışmaya götürürken geçtiği yokuşun aşağısından geçti suatta o sırada evden çıkmış o yoldan aşağıya anayola gidiyodu zenan evin önündeki yolun sonuna doğru geldiğinde suatın anayola doğru gittiğini gördü ve onu takip etti bnde böyle bi izlenim oluştu bilmem doğru mu tatlı_cadı624 27-06-07, 21:46 ya bende bir olaya şaşırdım şimdi fragmanda adam füzeyi alıp çıkıyo ameliyathanenin kapısı kapanıyo bildiğim kadarıyla o kapılar çok dayanıklıdır.. bomba dışarda patlıyorsa ela nasıl ağır yaralanacak??Anlamadım britneysinem 27-06-07, 21:57 ama baya büyük bir patlama oluyor...yani daha fragmanda gördüğümüz bu...çok büyük bir patlama sonucu olabilir..... truth_07 29-06-07, 09:02 bence buradaki mantık hatası..levent nie bombanın yanındaki ameliyathanede ameliyat yaptı...belki daha ilerdeki yerde yapsa hiçbirine bişey olmayacaktı...:icon_sorr azramania85 29-06-07, 10:14 bence buradaki mantık hatası..levent nie bombanın yanındaki ameliyathanede ameliyat yaptı...belki daha ilerdeki yerde yapsa hiçbirine bişey olmayacaktı...:icon_sorr bence mantık hatası değil .. aşk işte :) ela nın yanında olmak istedi ama olamadı oda ameliyat için yakın yeri tercih etti .. ölüm gelse tek ela ya değil yanında levent e de gelecekti ayrılmamıs olcaklardı .. bence ... sarıseren 29-06-07, 10:20 bence mantık hatası değil .. aşk işte :) ela nın yanında olmak istedi ama olamadı oda ameliyat için yakın yeri tercih etti .. ölüm gelse tek ela ya değil yanında levent e de gelecekti ayrılmamıs olcaklardı .. bence ... bende diğer arkadaşa katılıyorum.Aşkla bi ilgisi yok ki bunun.Yanında da bir sürü insan var onların canını nasıl tehlikeye sokabilir??Sanki koskoca hastanede başka ameliyathane yoktu.Gitti bombanın olduğu ameliyathanenin yanındakini seçti:icon_whis izobar 29-06-07, 10:24 simdiii bakal1m siz bnmle ayn1 fikirdemisiniz simdi roketin patlamamas1 icin bas1nc olmas1 laz1m o yuzden elini cekmio demi heh buraya kadar heersey normal ama bombay1 c1kartt1ktan sonra adam sanki karpuz tas1o gibi tas1d1 bombay1 ne bi bas1nc fln vard1 o yuzden bomban1n patlamas1 kac1n1lmazd1 bnce bu buuk bi mant1k hatas11 adam1n orda ustune bisiler bast1rmas1 gerekirdi CaFeR 29-06-07, 11:39 bnm aklımı karıştıran şu:levent ameliyata başlayınca bombanın çıkarılması ertelenmedimi.sora o bombacı adam geldi yandaki ameliyathanenin dolu olduunu fln söledi niçin bekledikleri sorulduunda. bi süresonrada bombayı çıkarabilceklerini söledi. ama levent hala ameliyattaydı... diklo 29-06-07, 11:58 Açık yarası olan hastanın yanında maskeler indirilmiş,yeşillerle dışarı çıkılmış fakat sonra geri gelinip sterilitesi bozulmuş yeşillerle olaya devam edilmiştir...Yani bence boşa o bombayı çıkarmaya uğraşmasalardı..Götürselerdi çayır çimene patlasaydı işte...Çünkü muhtemelen asker bombadan kurtulsa bile enfeksiyona bağlı şoktan (sepsis) muhtemelen hayatını kaybedecek...Biraz saçma olmuş açıkçası... EVRİMİST 29-06-07, 12:08 işte bi mantık hatası: 40 yıldır günde 2 paket sigara içen ekrem bey vardı bu bölümde suat ameliyattan sonra yaşama şansınız %25dedi... sonra adam kameraya kendini çekip akrabalarına göndermeye karar verdi... orda ela ile konuşurken '...yaşama şansı %51 olan bir adam....'dedi... ela'...yinede o %25 i denemelisiniz...'dedi.. izobar 29-06-07, 12:41 işte bi mantık hatası: 40 yıldır günde 2 paket sigara içen ekrem bey vardı bu bölümde suat ameliyattan sonra yaşama şansınız %25dedi... sonra adam kameraya kendini çekip akrabalarına göndermeye karar verdi... orda ela ile konuşurken '...yaşama şansı %51 olan bir adam....'dedi... ela'...yinede o %25 i denemelisiniz...'dedi.. evet onu bnde farkettim ama ondan once suat ve zenan bar1st1ya hadi suatla zenan1 bi daa gostersinler die umut ediodum o yuzdeen faazla onemsemedim.. hihi diklo 29-06-07, 12:57 Bir de adamı ameliyat almadan akciğer filmi çekmemeleri çok mantıksız olmuş...Yani doktor görmek ister..Kurşun nerede,nerde ne zarar var...Hem aks.ğerle uğraş hem de film çekme...Biraz saçma olmuş...Ama tabi böylece işin heyecanı artmış oldu...O ayrı mesele.. gewweze 29-06-07, 16:07 Bir de adamı ameliyat almadan akciğer filmi çekmemeleri çok mantıksız olmuş...Yani doktor görmek ister..Kurşun nerede,nerde ne zarar var...Hem aks.ğerle uğraş hem de film çekme...Biraz saçma olmuş...Ama tabi böylece işin heyecanı artmış oldu...O ayrı mesele.. valla haklısın aeleye geldi herhalde :img-hyste Açık yarası olan hastanın yanında maskeler indirilmiş,yeşillerle dışarı çıkılmış fakat sonra geri gelinip sterilitesi bozulmuş yeşillerle olaya devam edilmiştir...Yani bence boşa o bombayı çıkarmaya uğraşmasalardı..Götürselerdi çayır çimene patlasaydı işte...Çünkü muhtemelen asker bombadan kurtulsa bile enfeksiyona bağlı şoktan (sepsis) muhtemelen hayatını kaybedecek...Biraz saçma olmuş açıkçası... evet o maskelerin fora olması ilginçti sterilazasyon kuralları 0 dı ki zaten yakışıklı bomba uzmanımızda çayırda gibi dolanıyodu :img-hyste işte bi mantık hatası: 40 yıldır günde 2 paket sigara içen ekrem bey vardı bu bölümde suat ameliyattan sonra yaşama şansınız %25dedi... sonra adam kameraya kendini çekip akrabalarına göndermeye karar verdi... orda ela ile konuşurken '...yaşama şansı %51 olan bir adam....'dedi... ela'...yinede o %25 i denemelisiniz...'dedi.. bunu fark etmemiştim valla :img-hyste ama komik olmuş ee o ara s-z ile ilgili idim:) EVRİMİST 29-06-07, 16:16 işte bi mantık hatası: 40 yıldır günde 2 paket sigara içen ekrem bey vardı bu bölümde suat ameliyattan sonra yaşama şansınız %25dedi... sonra adam kameraya kendini çekip akrabalarına göndermeye karar verdi... orda ela ile konuşurken '...yaşama şansı %51 olan bir adam....'dedi... ela'...yinede o %25 i denemelisiniz...'dedi.. bir tane daha var ya onu yazmayı unutmuşum. haldun fenalaşır hemen ameliyata alınır.haldun fenalaşmadan önce hastanenin kuzey,güney ve batısının güvende olduğunu söylemişti.ama levent bey ameliyatı sanki koca hastanede hiç ameliyathane kalmamış gibi bombalı ameliyathanenin hemen yanında yapar. doktorcu-el 29-06-07, 16:23 bende diğer arkadaşa katılıyorum.Aşkla bi ilgisi yok ki bunun.Yanında da bir sürü insan var onların canını nasıl tehlikeye sokabilir??Sanki koskoca hastanede başka ameliyathane yoktu.Gitti bombanın olduğu ameliyathanenin yanındakini seçti:icon_whis yaw levent seçmedi ki levent seçti diyelim niye diğerleri engel olmadı bu bölüm en büyük mantık hatası bomba imha uzmanın özel kıyafet giymemesiydi:img-pilot ztn öle bi bakıyodu ki ölceğini biliyomuş gibi ondan giymedi heral:img-pilot tubiblue 29-06-07, 16:23 bir tane daha var ya onu yazmayı unutmuşum. haldun fenalaşır hemen ameliyata alınır.haldun fenalaşmadan önce hastanenin kuzey,güney ve batısının güvende olduğunu söylemişti.ama levent bey ameliyatı sanki koca hastanede hiç ameliyathane kalmamış gibi bombalı ameliyathanenin hemen yanında yapar. evet ya orası bnmde dikkatimi çekti.hadi diyelim o ameliyat özel ameliyathanelerde yapılıyo sonuçta beyin ameliyatı ama haldun en ağır hastaları bile başka hastanelere sevk ettirdi levent bekleyemem dedi ama istanbulda tam bilmiyorum ama adım başı hastane vardır heralde sonuçta büyük şehir yani haldunda başka bi hastanede ameliyat olabilirdi.ama şöyle bişeyde var o zaman heyecan pek olmazdı :) mad-girl 29-06-07, 19:03 ya arkadaşlar tam emin değilim ama dün akşamda sölemiştimm iki amelyathane ar asındaki duvar yıkılmadı di mi mad-girl 29-06-07, 19:06 evet ya orası bnmde dikkatimi çekti.hadi diyelim o ameliyat özel ameliyathanelerde yapılıyo sonuçta beyin ameliyatı ama haldun en ağır hastaları bile başka hastanelere sevk ettirdi levent bekleyemem dedi ama istanbulda tam bilmiyorum ama adım başı hastane vardır heralde sonuçta büyük şehir yani haldunda başka bi hastanede ameliyat olabilirdi.ama şöyle bişeyde var o zaman heyecan pek olmazdı :) eet öle bişey var ama bide şöle düşünün hastahenler bölümlerden oluşuoo ve cerrahi bölüm orası ve ona göree amelyathaneler kullanıooo hem levnetçim ealya yakın olmak istemiştirr:img-hyste bye Me(I)tem 29-06-07, 21:12 ya arkadaşlar tam emin değilim ama dün akşamda sölemiştimm iki amelyathane ar asındaki duvar yıkılmadı di mi evet benimde dikkatimi çekti herkes yerlerde kan gövdeyi götürmüş ama aradaki duvar sapasağlamdı diklo 29-06-07, 21:52 [QUOTE=gewweze;3900240] evet o maskelerin fora olması ilginçti sterilazasyon kuralları 0 dı ki zaten yakışıklı bomba uzmanımızda çayırda gibi dolanıyodu :img-hyste QUOTE] Evet ya bombacıya ne demeli... Zaten bu bombacı her yanıyla garipti...,İnsan bir kask takar,bombayı muhafaza içinde taşır,ne bileyim bombayı aldıktan sonra hızlı hareket eder,ne kadar uzakta patlarsa o kadar kardır,diye düşünür...Ama yok...Bizimki bombayı aldı,bir de camdan bakıyor...:img-yes: Bu arada bomba çok yakında patladı ya...Ben bu kadar yakın olacağını beklemiyordum... gothicprincess 30-06-07, 11:15 [QUOTE=gewweze;3900240] evet o maskelerin fora olması ilginçti sterilazasyon kuralları 0 dı ki zaten yakışıklı bomba uzmanımızda çayırda gibi dolanıyodu :img-hyste QUOTE] Evet ya bombacıya ne demeli... Zaten bu bombacı her yanıyla garipti...,İnsan bir kask takar,bombayı muhafaza içinde taşır,ne bileyim bombayı aldıktan sonra hızlı hareket eder,ne kadar uzakta patlarsa o kadar kardır,diye düşünür...Ama yok...Bizimki bombayı aldı,bir de camdan bakıyor...:img-yes: Bu arada bomba çok yakında patladı ya...Ben bu kadar yakın olacağını beklemiyordum... evt bende aynen katılıyorum kurallara uygun yapmadı ... -Rengin- 30-06-07, 11:20 bir tane daha var ya onu yazmayı unutmuşum. haldun fenalaşır hemen ameliyata alınır.haldun fenalaşmadan önce hastanenin kuzey,güney ve batısının güvende olduğunu söylemişti.ama levent bey ameliyatı sanki koca hastanede hiç ameliyathane kalmamış gibi bombalı ameliyathanenin hemen yanında yapar. şimdi arkadaşım... şöle bi durum var beyin ameliyatı beyin araç ve gereçlerinn olduğu yerdde yapılır orasıda doğu cephesiydi bu adam bombalı yerden uzak olsn die kadn hastalkları bölümünde mi ameliyat edicek ya da başka bi bölümde... demi ama:img-yes: EVRİMİST 30-06-07, 11:25 şimdi arkadaşım... şöle bi durum var beyin ameliyatı beyin araç ve gereçlerinn olduğu yerdde yapılır orasıda doğu cephesiydi bu adam bombalı yerden uzak olsn die kadn hastalkları bölümünde mi ameliyat edicek ya da başka bi bölümde... demi ama:img-yes: ama arkadaşım tamam haklısın beyin ameliyatı ameliyat için gerekli şeylerin olduğu ameliyathanede yapılır buraya katılıyorum.ama koskoca hastanenin koskoca doğu kanadında sadece 2tanemi ameliyathane var.bir alt kattaki ameliyathanede falanda olabilirdi.ayrıca diziyi sıkı takip ediyorsan bunu biliyorsundur. türkiyenin en iyi hastanesi deyip duruyorlar.türkiyenin en iyi hastanesiise doğu kanadı sırf beyin ameliyatları cerrahi için ayrılmış olabilir değil mi? o.c_girl 30-06-07, 11:28 yahu bu bomba uzmanı neden bombayı tutmak için özel bişey fln giymedi ayrıca nasıl bomba uzmanı bu ela bile roketi patlatmadan verdi uzman olan adam 2 saniye taşıyamadı... bide tek başına boba uzmanı olurmu yane bi grup fln gelseydi özel kıyafetler giyselerdi... ve ne kadr saçma yani elanın elinin yerine başka özel bişey getirttiremedilermi? töbe töbe say say bitmio bunlar adamı hasta eder vallahi... EVRİMİST 30-06-07, 11:32 yahu bu bomba uzmanı neden bombayı tutmak için özel bişey fln giymedi ayrıca nasıl bomba uzmanı ela bile roketi patlatmadan verdi uzman olan adam 2 saniye taşıyamadı... bide tek başına boba uzmanı olurmu yane bi grup fln gelseydi özel kıyafetler giyselerdi... ve ne kadr saçma yani elanın elinin yerine başka özel bişey getirttiremedilermi? töbe töbe say say bitmio bunlar adamı hasta eder vallahi... evet ya normalde özel giysileri var.adamı tek başına göndermişler bomba uzmanı diye.onada bişey olsa n'olcaksa.bombayı giderken salladımı ne yaptı bu adam belkide bomba hastanın içindeyken,vücut ısısının etkisi ve kan basıncı ile patmalamıştı.ama bomba uzmanının eli her soğuktur hemde basınç belkide bundan patlamıştır. !:.error.:! 30-06-07, 21:29 sezon finalindeki en büyük hata içine füze giren bir asker getirdiler askerleri askeri hastaneye götürmeleri gerekiyor...:img-in_lo !:.error.:! 01-07-07, 09:22 sezon finalinde içine füze girmiş bir asker getirdiler o askeri,askeri hastaneye götürürler.bye TnT_kg 01-07-07, 13:01 [QUOTE=!:.error.:!;3920995]sezon finalinde içine füze girmiş bir asker getirdiler o askeri,askeri hastaneye götürürler.bye hastane çok şehir dışında yani kocaeli sınırında askeri birlik oraya yakın olduğundan gelmiş olabilir! benim amcam ankarada polatlıda albay askeriye içinde bi olay olduğunda gataya götürmeleri saatler alır!bu nedenle polatlıdaki bi hastaneye götürdüklerini biliyorum!! bu mantık hatası değil aslında! istanbul_aşığı 01-07-07, 13:55 askerin özel hastaneye getirilmesi mantık hatası değil ki biliyorsunuz dizimiz gebzede çekiliyor ve gebzede izmite giden yol üzerinde gebze askeri kışlası mevcut hastaneden yalnızca birkaç kilometre ötede bu bir ayrıntı ayrıca durumu ağır olan biri için hiçkimse özel hastane ya da devlet hastanesi diye düşünmez en yakın hastane neresi ise oraya kaldırılır bu bir mantık hatası değil. :img-yes: :img-wink ozge-umutt 03-07-07, 09:48 Açık yarası olan hastanın yanında maskeler indirilmiş,yeşillerle dışarı çıkılmış fakat sonra geri gelinip sterilitesi bozulmuş yeşillerle olaya devam edilmiştir...Yani bence boşa o bombayı çıkarmaya uğraşmasalardı..Götürselerdi çayır çimene patlasaydı işte...Çünkü muhtemelen asker bombadan kurtulsa bile enfeksiyona bağlı şoktan (sepsis) muhtemelen hayatını kaybedecek...Biraz saçma olmuş açıkçası... buna tamamıyle katılıyorum herşey açık bende bu adam mikrop falan kapmazmı die düşündüm harbi yaa adamı zaten kurtarma şansları çok düşüktü bencede götürselerdi bir çayır çimende patlatsalardı. sonracığıma ewt ya bu bomba uzmanlarının özel kıyafetleri olması lazım sonra bide bunlar o tür bombaları muhafaza ettikten sonra taşırlar sonuçta bomba bu boru deil. ufacık eli sarsılsa etkilenebilir... hayat_guzeldir 03-07-07, 09:50 DOKTORLAR dizisinin son bölümünde hastaneye bir yaralı geliyor. Adamın içinde "roketatar" olduğunu söylüyorlar. Sanırım "roket" diyecekler. Ama o da tuhaf. Askerde lav silahı kullanmıştım. O roketin patlamadan bir insanın vücuduna saplanma ihtimali yok. Haydi bir mucize oldu da girdi diyelim. Peki ya Ela'nın eli yaralının içinde roketi tutarken, bir yandan da arkadaşlarına "Levent'e söyleyin mutlu olsun" demesine ne buyurulur? Roket patlasa, arkadaşları da ölmeyecek mi zaten? Nihayetinde, orada bulunan bir patlayıcı uzmanı, roketi alıp, dışarı götürecekken, booommm! Buyurun size Emret KomutanımKurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar'dan sonra "bomba gibi" bir sezon finali daha!.. Sanırım yeni sezon başlarken, yapımcılar "parçalarını birleştirebildikleri" oyuncularla yola devam edecekler Yüksel Aytuğ sweet10 06-07-07, 08:22 bomba ve bomba imha uzmanına katılıyorum uzman denilen sahışın normal giysi giymemesi lazımdı çok saçmaa KARAMAY 06-07-07, 11:35 Ne çok mantık hatası vardı dimi bu bölümde..... 2 sayfa geriye gittim ama gözden kaçırmış olabilirim ... yinede yazalım bakalım ela roketi sağ eliyle tutuyor. Sağ eliyle roketin kuruk kesimini dediğimiz yere yakın olan bel kısımından tutuyor .. iyi hoş tabi .. peki bomba uzmanın ucundaki siyah noktayı basılı tutmayı unutma dediği yer nere??? Elanın eli nerde adamın tarif ettiği yer nere.... daha bitmedi.... Ela roketi çıkarıyor .. sağ eliyle .. yavaş yavaş .. bel dediğimiz ince yerden tutuyor... tek eliyle.. sağ eli kuruk kesiminde .. Peki bombacıya roketi verirken roket nasıl olduda ters döndü. nasıl olduda sağ eli kuyruk kesimine yakınkan sağ el birden roketin ucunu kavrar oldu. sol el ise bel diye tabır ettiğimiz yeri tutar oldu . üstüne bide tek elle tuttuğu roketi 2 elle tutar oldu. gelde anla bakalım .... vrgwlf 13-07-07, 01:59 dizinin baştan varoluşu mantık hatası. ne kadar izlenirse izlensin tamamen başka bir toplumda yaşayan doktorların greys anatomy doktorlarından söz ediyorum yaşamlarını ucundan bucundan değiştirip ekrana yansıtmak çok yanlış. ayrıca hastane ortamı da türkiye de değil amerika da var olmuş sanki. doktorluğun kendi içindeki çelikilere, acılara, çatışmalra zerre kadar yer vermiyor. doktorlar da diğer dizi karakterleri gibi sadece ve sadece aşk acısı çekiyorlar. biraz daha fazla özen gösterilse biraz daha boyutlandırılsa aşk da yine tabii ki olsa da kan davasına kadar uznana her telden bir parça alalım yeter ki dizi tutsuna gerek yok. emeli 13-07-07, 07:07 bakın arkadaşlar diziler biraz da hayal gücüne bağlı olduğundan izlenir herşey gerçek hayata göre olsa zaten izlenmez üstelik biz gerçek hayatrı zaten yaşıyoruz biraz da bu yüzden dizileri izliyoruz her şey mantıklı olmak zorunda deil zaten herşey mantıklı olsa dizi olmaz o yüzden bu kadar ayrıntıya takılmamak gerekiyo tabiki her filmde olduğu gibi yine aşkı yansıtıcakalr yoksa biz doktorun ne kadar çalıştığını yorulduğunu falan görmek için izlemiyoruz senaristler de bunun farkında bu yüzden bu kadar küçük ayrıntılara takılmayalım orda yaşanan heycan korku falan güzel yansıtılmış bence buna daha fazla önem verelim zaten bütün bunlar olmasa heycan da çok fazla olmazdı pEsSiMiSt_9 14-07-07, 14:57 dizide herkesin birbirine aşık olması çok saçma bence..böyle bi kural yok böyle bi olasılık da yok 1-2 çift belki çıkar..hala mantığını kavramış değilim :img-banne doktorcu-el 14-07-07, 15:49 dizide herkesin birbirine aşık olması çok saçma bence..böyle bi kural yok böyle bi olasılık da yok 1-2 çift belki çıkar..hala mantığını kavramış değilim :img-banne bu her dizide olan bişeydir her dizide herkes birbirine aşıktır yoksa nasıl konu ilerlesin:img-wink: dizide de şu anda üç çift var _::B_E_T_Ü_L::_ 14-07-07, 16:00 bu her dizide olan bişeydir her dizide herkes birbirine aşıktır yoksa nasıl konu ilerlesin:img-wink: dizide de şu anda üç çift var Evet haklısın... o.c_girl 14-07-07, 18:58 dizide herkesin birbirine aşık olması çok saçma bence..böyle bi kural yok böyle bi olasılık da yok 1-2 çift belki çıkar..hala mantığını kavramış değilim :img-banne ewt haklısın :img-yes: ve bide yani nasıl oluyoda bütün güzeller-bütün yakışıklı doktorlar nasıl o hastaneye toplanıyo oda garip tabi :img-pilot ama napalım dizi işte türk dizileride olsa olsa böyle oluyo:img-polic ama yanlış anlamayın ben halimden memnunum:good: o.c_girl 14-07-07, 19:01 bakın arkadaşlar diziler biraz da hayal gücüne bağlı olduğundan izlenir herşey gerçek hayata göre olsa zaten izlenmez üstelik biz gerçek hayatrı zaten yaşıyoruz biraz da bu yüzden dizileri izliyoruz her şey mantıklı olmak zorunda deil zaten herşey mantıklı olsa dizi olmaz o yüzden bu kadar ayrıntıya takılmamak gerekiyo tabiki her filmde olduğu gibi yine aşkı yansıtıcakalr yoksa biz doktorun ne kadar çalıştığını yorulduğunu falan görmek için izlemiyoruz senaristler de bunun farkında bu yüzden bu kadar küçük ayrıntılara takılmayalım orda yaşanan heycan korku falan güzel yansıtılmış bence buna daha fazla önem verelim zaten bütün bunlar olmasa heycan da çok fazla olmazdı tmm cnm sende haklısın ama ... biz zaten onlardan illede gerçek hayatı yansıtmalarını istemiyoruz biz sadece madem bu alanda bi dizi yapıyolar ona göre daha bilgili olunsun istiyoruz...:img-wink: o.c_girl 14-07-07, 19:07 dizinin baştan varoluşu mantık hatası. ne kadar izlenirse izlensin tamamen başka bir toplumda yaşayan doktorların greys anatomy doktorlarından söz ediyorum yaşamlarını ucundan bucundan değiştirip ekrana yansıtmak çok yanlış. ayrıca hastane ortamı da türkiye de değil amerika da var olmuş sanki. doktorluğun kendi içindeki çelikilere, acılara, çatışmalra zerre kadar yer vermiyor. doktorlar da diğer dizi karakterleri gibi sadece ve sadece aşk acısı çekiyorlar. biraz daha fazla özen gösterilse biraz daha boyutlandırılsa aşk da yine tabii ki olsa da kan davasına kadar uznana her telden bir parça alalım yeter ki dizi tutsuna gerek yok. bence çok yanlış düşünüyosun.... yani sonuçta bizim bi diziden beklediğimiz ne ki tamam biraz gerçekçi olsun istiyoruz ama... yani bi düşünsene sadece hastalar gelip gitse ...onlarla ilgili tedavile fln yapılsa...sadece ama sadece doktorluk ön plana çıksa bu diziyi kaç kişi seyrederdi? tamam doktorluktan çok aşka yer veriyolar ama sonuçta doktorların yaşadıkları zorluklarıda gösteriliyor.... bence bu kadr abartmayalım tamam yani biraz özen gösterilmeli ama sonuçta bu senaristlerde doktor veya herhangi bi hastanede çalışmıyo...ve de bu oyuncular doktorluk üzerine bi eğitim almamış....bence bu kadarının olmasınada şükür... emeli 15-07-07, 11:01 bence çok yanlış düşünüyosun.... yani sonuçta bizim bi diziden beklediğimiz ne ki tamam biraz gerçekçi olsun istiyoruz ama... yani bi düşünsene sadece hastalar gelip gitse ...onlarla ilgili tedavile fln yapılsa...sadece ama sadece doktorluk ön plana çıksa bu diziyi kaç kişi seyrederdi? tamam doktorluktan çok aşka yer veriyolar ama sonuçta doktorların yaşadıkları zorluklarıda gösteriliyor.... bence bu kadr abartmayalım tamam yani biraz özen gösterilmeli ama sonuçta bu senaristlerde doktor veya herhangi bi hastanede çalışmıyo...ve de bu oyuncular doktorluk üzerine bi eğitim almamış....bence bu kadarının olmasınada şükür... katılıyorum bence ellerinden gelen özeni gösteriyolar ve aşk olması da çok normal çünkü zaten diziler aşk üstüne kuruludur dudu643 18-07-07, 09:11 Bence çok ince ayrıntılara girmeye gerek yok, sonuçta biz bu diziyi izlerken keyif alıyoruz, heyecanlanıyoruz, hüzünleniyoruz. Aşka yer verdikleri doğru ama aşksız olmaz, 2 tane çiftimiz var, gerisini geçin, bu da gayet normal, hastane ortamını o panik anlarını da gayet güzel anlatıyolar, herşeyiyle tıpatıp bizim hastanelerimizi yansıtmasını beklemek doğru değil, zaten dizinin amacı bu değil, doktorların özel hayatlarını falan anlatıyolar, biz her hafta bu diziyi heyecanla bekleyip, yine aynı heyecanla izleyebiliyosak dizi amacına ulaşmıştır zaten.:good: :good: :good: sevgi sihirbazı 22-07-07, 15:34 dizinin baştan varoluşu mantık hatası. ne kadar izlenirse izlensin tamamen başka bir toplumda yaşayan doktorların greys anatomy doktorlarından söz ediyorum yaşamlarını ucundan bucundan değiştirip ekrana yansıtmak çok yanlış. ayrıca hastane ortamı da türkiye de değil amerika da var olmuş sanki. doktorluğun kendi içindeki çelikilere, acılara, çatışmalra zerre kadar yer vermiyor. doktorlar da diğer dizi karakterleri gibi sadece ve sadece aşk acısı çekiyorlar. biraz daha fazla özen gösterilse biraz daha boyutlandırılsa aşk da yine tabii ki olsa da kan davasına kadar uznana her telden bir parça alalım yeter ki dizi tutsuna gerek yok. arkadaşım asıl senin bu tutumun baştan başa mantık hatası.eğer böle düşünüyorsan izlemezsin.herkesin beğenerek izlediği bu diziyi bu denli eleştirmen yersiz,sen beğenmiyorsan izleme.ayrıca olaylar çoğu yerde grey's ten farklı.çakilen acılarda sadece aşk acısı değil. biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük. ama tabi bakmak ve görmek arasında bi fark vardır.sen ya bakamıyorsun,ya da tüm bunları '' bu dizi baştan aşağı mantık hatası''önyargın yüzünden göremiyosun.tavsiyem:eleştirmeden önce diziyi izleki edindiğin bilgiyle diziyi eleştir. the_blue_eyes 22-07-07, 17:22 arkadaşım asıl senin bu tutumun baştan başa mantık hatası.eğer böle düşünüyorsan izlemezsin.herkesin beğenerek izlediği bu diziyi bu denli eleştirmen yersiz,sen beğenmiyorsan izleme.ayrıca olaylar çoğu yerde grey's ten farklı.çakilen acılarda sadece aşk acısı değil. biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük. ama tabi bakmak ve görmek arasında bi fark vardır.sen ya bakamıyorsun,ya da tüm bunları '' bu dizi baştan aşağı mantık hatası''önyargın yüzünden göremiyosun.tavsiyem:eleştirmeden önce diziyi izleki edindiğin bilgiyle diziyi eleştir. sana büyük bi hayranlıkla katılıyorum biz burda bi hastahanede neler olduğunu değil bir doktorun haytında neler yaşadığını izliyoruz özel hayatıda dahil olmak üzere sevgi sihirbazınında dediği gibi biz burda doktorların her türlü halini gördük. ve bundan zevk aldığımız için izliyoruz. evt beğenmiye bilirsin buna saygı duyarım herkes illa bu diziyi beğenmek zorunda dağil nede olsa ... ama ben diziyiş baştan beri büyük bi mantık hatası olarak GÖRMÜYORUM. mehmetaslan_ben 23-07-07, 09:16 arkadaşım asıl senin bu tutumun baştan başa mantık hatası.eğer böle düşünüyorsan izlemezsin.herkesin beğenerek izlediği bu diziyi bu denli eleştirmen yersiz,sen beğenmiyorsan izleme.ayrıca olaylar çoğu yerde grey's ten farklı.çakilen acılarda sadece aşk acısı değil. biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük. ama tabi bakmak ve görmek arasında bi fark vardır.sen ya bakamıyorsun,ya da tüm bunları '' bu dizi baştan aşağı mantık hatası''önyargın yüzünden göremiyosun.tavsiyem:eleştirmeden önce diziyi izleki edindiğin bilgiyle diziyi eleştir. arzuuuu süpersinnnnnn aynen katılıyorumm sana o zaman niye izliyosun bi kre bu dizide askı resmen hissedik orda bn hissettik hayatı anlatıo bize hissedittiyolar orda bize sanki gercekten bi doktrmus gibi olduklarını hissediler senin bunları yazman mantık hatası bnce sevgi sihirbazı 23-07-07, 12:39 arzuuuu süpersinnnnnn aynen katılıyorumm sana o zaman niye izliyosun bi kre bu dizide askı resmen hissedik orda bn hissettik hayatı anlatıo bize hissedittiyolar orda bize sanki gercekten bi doktrmus gibi olduklarını hissediler senin bunları yazman mantık hatası bnce sende süpersin berrakçımm.ya elinde kumanda var beğenmiyosan değiştir dimi,ama diziyi başkalarından duyduklarınla ya da o acayip köşe yazarlarının yazdıkları yazılara göre eleştiriyolar.burda o dizinin her bölümünü izleyen ezberleyen insanlar var.heleki burda bu forma yazdıklarına çok dikkatmeleri gerek.neymiş efendim aşk acısı varmış sadece!!! ahh ahh eleştirmeden önce izlemek gerektiğini anlıcaklar ama bakalım ne zaman mad-girl 23-07-07, 18:38 arkadaşım asıl senin bu tutumun baştan başa mantık hatası.eğer böle düşünüyorsan izlemezsin.herkesin beğenerek izlediği bu diziyi bu denli eleştirmen yersiz,sen beğenmiyorsan izleme.ayrıca olaylar çoğu yerde grey's ten farklı.çakilen acılarda sadece aşk acısı değil. biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük. ama tabi bakmak ve görmek arasında bi fark vardır.sen ya bakamıyorsun,ya da tüm bunları '' bu dizi baştan aşağı mantık hatası''önyargın yüzünden göremiyosun.tavsiyem:eleştirmeden önce diziyi izleki edindiğin bilgiyle diziyi eleştir. sana tamamen katışıorumm cnm hani öyle bir yazmışsın ki sölenecek söz bırakmamışsınn hele şu dönemde diğerlerinden o kadar farklı bir diziki bence sorun bunu mantık hatası olarak görmektee eet belki greysle birebir birçok sahnesi var hı tabi kendimize göre uyarlanmış ama yinede sonuçta bizim değerlerimizden bahsedilio birçok yerde biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük aynı söylediğin gibi süpersinn sevgi sihirbazı 23-07-07, 23:27 sana tamamen katışıorumm cnm hani öyle bir yazmışsın ki sölenecek söz bırakmamışsınn hele şu dönemde diğerlerinden o kadar farklı bir diziki bence sorun bunu mantık hatası olarak görmektee eet belki greysle birebir birçok sahnesi var hı tabi kendimize göre uyarlanmış ama yinede sonuçta bizim değerlerimizden bahsedilio birçok yerde biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük aynı söylediğin gibi süpersinn slm canım beğenmene sevindim.benim her olayda mantığım bu.mesela bi yemeği beğenmediysen tepkini o yemeği yemeyerek göstereceksin.bi diziyide beğenmiyosan izlemiceksin,heleki bu denli saçma şeylerden dolayı eleştirmiceksin. tamam dizimiz uyarlama!!!biz bunu biliyoruz,ve sonuna kadarda dizimize sahip çıkıyoruz !bazı sahnelerde o malum diziyle aynıydı,ama çoğu yerdede yolları tamamen ayrıydı.birebir aynısı değil bizim dizimiz o dizinin.artık hala kimse bilmiyomuş gibi o dizi uyarlama ,kopya diye yazmanın bii mantığı yok,heleki diziyi izlemeyen ,ön yargılarına yenilmiş biri bu yorumu hiç yapamaz.dizi hakkında her türlü eleştiriye açığım:ama mantıklı olucak.diziyi izlersin sonra gelip dersinki''burda yaşanan şey sadece aşk acısı''zaten diziyi izlesen öle demezsinde neyse..ama dedim ya eleştirininde bi mantığı bi dozu olucak ama nerde hala çamur at izi kalsın politikası var TnT_kg 24-07-07, 20:13 slm canım beğenmene sevindim.benim her olayda mantığım bu.mesela bi yemeği beğenmediysen tepkini o yemeği yemeyerek göstereceksin.bi diziyide beğenmiyosan izlemiceksin,heleki bu denli saçma şeylerden dolayı eleştirmiceksin. tamam dizimiz uyarlama!!!biz bunu biliyoruz,ve sonuna kadarda dizimize sahip çıkıyoruz !bazı sahnelerde o malum diziyle aynıydı,ama çoğu yerdede yolları tamamen ayrıydı.birebir aynısı değil bizim dizimiz o dizinin.artık hala kimse bilmiyomuş gibi o dizi uyarlama ,kopya diye yazmanın bii mantığı yok,heleki diziyi izlemeyen ,ön yargılarına yenilmiş biri bu yorumu hiç yapamaz.dizi hakkında her türlü eleştiriye açığım:ama mantıklı olucak.diziyi izlersin sonra gelip dersinki''burda yaşanan şey sadece aşk acısı''zaten diziyi izlesen öle demezsinde neyse..ama dedim ya eleştirininde bi mantığı bi dozu olucak ama nerde hala çamur at izi kalsın politikası var +1111....türkiyede bir diziyi uyarlama diye eleştirmek çok saçma olur!!çünkü nerdeyse orjinal dizi yok!!(BKZ:acemi cadı,ah polis olsam,ilk başlarda yabancı dizilere özenen sonra kendi yolunu çizen avrupa yakası ve onlarcası...) önemli olan iyi bir izleyici kitlesi yakalamak ve insanlar üzerinde olumlu etkiler bırakmak özellikle ikincisi!!Kurtlar vadisinin izleyici kitlesi vardı da insanlara çeteden silaha kadar her türlü olumsuzluğu izletti öve öve!! bizim dizimiz hiç olmazsa organ bağışı doktorluğun zorlukları gibi önemli konulara değiniyor! lütfen mantıklı şeyler için eleştirelim!! sevgi sihirbazı 25-07-07, 01:41 +1111....türkiyede bir diziyi uyarlama diye eleştirmek çok saçma olur!!çünkü nerdeyse orjinal dizi yok!!(BKZ:acemi cadı,ah polis olsam,ilk başlarda yabancı dizilere özenen sonra kendi yolunu çizen avrupa yakası ve onlarcası...) önemli olan iyi bir izleyici kitlesi yakalamak ve insanlar üzerinde olumlu etkiler bırakmak özellikle ikincisi!!Kurtlar vadisinin izleyici kitlesi vardı da insanlara çeteden silaha kadar her türlü olumsuzluğu izletti öve öve!! bizim dizimiz hiç olmazsa organ bağışı doktorluğun zorlukları gibi önemli konulara değiniyor! lütfen mantıklı şeyler için eleştirelim!! bende işte tamda bundan bahsediyorum.mantıklı şeyler için eleştirelim.diziye sadece uyarlama diye bi etiket yapıştırıp eleştirmenin bi mantığı yok.dizinin verdiği önemli mesajlar var.bunları anlamak gerekli bence mad-girl 25-07-07, 09:42 slm canım beğenmene sevindim.benim her olayda mantığım bu.mesela bi yemeği beğenmediysen tepkini o yemeği yemeyerek göstereceksin.bi diziyide beğenmiyosan izlemiceksin,heleki bu denli saçma şeylerden dolayı eleştirmiceksin. tamam dizimiz uyarlama!!!biz bunu biliyoruz,ve sonuna kadarda dizimize sahip çıkıyoruz !bazı sahnelerde o malum diziyle aynıydı,ama çoğu yerdede yolları tamamen ayrıydı.birebir aynısı değil bizim dizimiz o dizinin.artık hala kimse bilmiyomuş gibi o dizi uyarlama ,kopya diye yazmanın bii mantığı yok,heleki diziyi izlemeyen ,ön yargılarına yenilmiş biri bu yorumu hiç yapamaz.dizi hakkında her türlü eleştiriye açığım:ama mantıklı olucak.diziyi izlersin sonra gelip dersinki''burda yaşanan şey sadece aşk acısı''zaten diziyi izlesen öle demezsinde neyse..ama dedim ya eleştirininde bi mantığı bi dozu olucak ama nerde hala çamur at izi kalsın politikası var eet cnm yha ön yargılardan ne zaman vazgeçicekler acabaa (o yabancı bi filmin taklidi ) ii de hangisi değil kiiii ordan burdan duyuyolar sonra üzerine bişey ekleyippp tekrarr eleştiriolarr dediğin gibi yemeği beğenmiosan yemiceksiz diziyi beğenmiosan izlemiceksin bye a-y-s-e 25-07-07, 12:12 dizinin baştan varoluşu mantık hatası. ne kadar izlenirse izlensin tamamen başka bir toplumda yaşayan doktorların greys anatomy doktorlarından söz ediyorum yaşamlarını ucundan bucundan değiştirip ekrana yansıtmak çok yanlış. ayrıca hastane ortamı da türkiye de değil amerika da var olmuş sanki. doktorluğun kendi içindeki çelikilere, acılara, çatışmalra zerre kadar yer vermiyor. doktorlar da diğer dizi karakterleri gibi sadece ve sadece aşk acısı çekiyorlar. biraz daha fazla özen gösterilse biraz daha boyutlandırılsa aşk da yine tabii ki olsa da kan davasına kadar uznana her telden bir parça alalım yeter ki dizi tutsuna gerek yok. Arkadasim beyenmezsen izlemessin kimse seni kolundan tutup tv nin önüne oturtupta sen sen bu diziyi izleyeceksin demiyo biz severekizliyoruz ayrica hepimiz bu dizinin orjinalinden alinti oldugunuda biliyoruz sen merak etme biz bunu bilerek izliyoruz hem ayrica dizi hastaneyi degil doktorlarin hastanedeki ve özel hayatlarini anlatiyo strawberry_90 25-07-07, 13:47 sana tamamen katışıorumm cnm hani öyle bir yazmışsın ki sölenecek söz bırakmamışsınn hele şu dönemde diğerlerinden o kadar farklı bir diziki bence sorun bunu mantık hatası olarak görmektee eet belki greysle birebir birçok sahnesi var hı tabi kendimize göre uyarlanmış ama yinede sonuçta bizim değerlerimizden bahsedilio birçok yerde biz burda bi doktorun yaptığı hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığıda gördük,mesleği ve aşkı arasında tercih yapan bi doktoruda.gerektiğinde hastanın ameliyat masraflarını üstlenen doktoruda gördük,evi yanıp ortada kalanıda.uykusuz kalan ve maaaşının yetmediğini söleyen doktoruda gördük aynı söylediğin gibi süpersinn Evet sana katılıyorum adını bilmiyorum ama çok haklısın cnm bu dizide anlatılan sadece aşk değil bunun yanında birçok şey var tabi görmek istemeyen ve bir kişinin yorumuyla o söylenenlerin doğru olduğuna inanan insanlar bunu anlayamaz Ve ben greysin bir kaç bölümüne baktım ben o diziyi izlemektense taklidi denilen doktorları izlerim daha iyi bizde ela-leventin tanışması çok güzeldi insanın içini ısıtıyodu(hödük lafını saymıyorum:img-hyste )Ama onların dizisinde tanışmaları çok garip ve hiç güzel değil gidişat aynı değil. Bence bu diziyi eleştiriyorsanız içindekileri izleyin anlayın sonra eleştirin tabi herkesin fikrine saygı duymak lazım ama DOKTORLAR BİREBİR KOPYA DEĞİL bunu da unutmamak lazım Herşeye rağmen biz bu diziyi seviyoruz ve izliyoruz ya önemli olan bu izlemeyen izlemesin KİMSEYİ ZORLAMIYORUZ:img-wink: :good: sevgi sihirbazı 25-07-07, 21:45 eet cnm yha ön yargılardan ne zaman vazgeçicekler acabaa (o yabancı bi filmin taklidi ) ii de hangisi değil kiiii ordan burdan duyuyolar sonra üzerine bişey ekleyippp tekrarr eleştiriolarr dediğin gibi yemeği beğenmiosan yemiceksiz diziyi beğenmiosan izlemiceksin bye haldun hocanın değimiyle:ah küp başlar ahh... ya sonuç olarak beğenmeyen izlemesin kardeşim.bu dizi yayınlandığı günden beri belli bi kitleye hitap eden,çoktan izleyicisiyle bütünleşmiş bi dizi.aldığımız reytinglerden belli!!!şimdi kendini tanımlayamadığım bi arkadaş diziye mantıksız diyo diye mi izlenmicek :P :P :P ne denirse densin ben bu diziyi sonuna kadar savunurum.bu dizideki acılarıda savunurum ,aşkıda savunurum.daha önemlisi dizimi mantıksız yorum ve kişilerden savunurum.seviyorum bu diziyi.tüm çiftleriyle.... prenssess 10-08-07, 09:27 peki suat elanın evine nası geldi? arabası yoktu taaa sahilden yürüyerek mi? hatırlarsanız ela bazı bölümlerde sahilden eve yürüyerek geliyo bence bn-unda bir hta yok sweet10 10-08-07, 10:01 hatırlarsanız ela bazı bölümlerde sahilden eve yürüyerek geliyo bence bn-unda bir hta yok ewet ev sahile yakın olabilir zaten ev 2 katlı villa yani sokak arasında olcak değil ya Beatrix 12-08-07, 21:04 arkadaşlarr hastane kocaeli/gebze'de.. gebze kocaeli'in bir ucu. hastanede gebze'nin:img-yes: yani hastane kocaeli'nin girişinde gibi bişe.... sınırda anlıyacağınız. hani bikere kader bi hastanın kaldığı yurda giderken hastane çevresinde demişti hatırlıyorsanız. sonra istanbulda bir yeri göstermişti. bunlar olabilir. çewre olarak yakın yani.. en basit örneğinin ben kendimden vereyim... ben istanbulda oturuyorum mesela ama hastane bana çok yakın... hatta okula giderken serwisle hergün önünden geçiyorum. O dediğin yer Çapa, yani nerden baksan 2-3 saatlik uzaklıkta. Daha komiğini söyleyeyim, hatırlarsınız ilk bölümlerde dilenci bir çocuğa çarpıyor ve Kutsi onu hastaneye götürüyor. Ama çocuğa arabanın çarptığı yer Çapa'da ve İstanbul Tıp Fakültesi'nin kapısının önü. :img-yes: **Nilya** 12-08-07, 21:09 O dediğin yer Çapa, yani nerden baksan 2-3 saatlik uzaklıkta. Daha komiğini söyleyeyim, hatırlarsınız ilk bölümlerde dilenci bir çocuğa çarpıyor ve Kutsi onu hastaneye götürüyor. Ama çocuğa arabanın çarptığı yer Çapa'da ve İstanbul Tıp Fakültesi'nin kapısının önü. :img-yes: allah halla alooo bu bir dizi cnm hatalari arasan bütün dizilerde bulursun dizi dedigin kahveni cayini ceresini alicaksin acicaksin tvyi söndürüceksin isigi izliceksin fazla incelemeden yoksa tadi cikmaz onlarda insan ve hata yapabilirler bu bir ikincisi bu dizi bu hastanede geciyor ve bütün hastalar o hastaneye gelir Beatrix 12-08-07, 21:50 allah halla alooo bu bir dizi cnm hatalari arasan bütün dizilerde bulursun dizi dedigin kahveni cayini ceresini alicaksin acicaksin tvyi söndürüceksin isigi izliceksin fazla incelemeden yoksa tadi cikmaz onlarda insan ve hata yapabilirler bu bir ikincisi bu dizi bu hastanede geciyor ve bütün hastalar o hastaneye gelir Zaten ben bunu söylerken ilginç bir noktaya parmak basmak için söyledim. Eğlence olsun diye. Bu kadar kızmana gerek yok. TnT_kg 12-08-07, 21:59 allah halla alooo bu bir dizi cnm hatalari arasan bütün dizilerde bulursun dizi dedigin kahveni cayini ceresini alicaksin acicaksin tvyi söndürüceksin isigi izliceksin fazla incelemeden yoksa tadi cikmaz onlarda insan ve hata yapabilirler bu bir ikincisi bu dizi bu hastanede geciyor ve bütün hastalar o hastaneye gelir yae bu bölümün adı mantık hataları!!her hataya bu dizi kardeşim diye bakamazsın!!arkadaş gayet mantıklı bir şey söylemiş!!böyle şeyler yüksel aytuğun köşesindede yayınlanıyor!bunlar daha doğru düzgün kaliteli şeyler izleyelim diye!!yani çocuğa başka bir yerde araba çarpabilirdi hastane yakınında filan:img-wink: oguzz93 26-08-07, 15:41 ben bu diziyi 20. bölüme kadar çok severek izlerdim sonra nefret etmeye başladım. Çünkü benim bi diziyi sevmemdeki ilk etken özgün olmasıdır. Geç öğrendim greys anatomi mi her neyse o yabancı diziden çalıntı olduğunu. tamam doktorluğa yeni adım atmış genç bir grubun maceraları olma kısmı "esinlenme" olabilir. ama senaryoyu çaldığın zaman bu adını tam olarak bilmesemde Copyright© ihlali olur ve cezası çook büyüktür. yabancılar dava açarsa yapımcılarının başı çok fena yanar benden söylemesi...... dudu643 26-08-07, 15:46 ben bu diziyi 20. bölüme kadar çok severek izlerdim sonra nefret etmeye başladım. Çünkü benim bi diziyi sevmemdeki ilk etken özgün olmasıdır. Geç öğrendim greys anatomi mi her neyse o yabancı diziden çalıntı olduğunu. tamam doktorluğa yeni adım atmış genç bir grubun maceraları olma kısmı "esinlenme" olabilir. ama senaryoyu çaldığın zaman bu adını tam olarak bilmesemde Copyright© ihlali olur ve cezası çook büyüktür. yabancılar dava açarsa yapımcılarının başı çok fena yanar benden söylemesi...... çalıntı kelimesi hiç uygun değil buraya, biz ona kendi aramızda uyarlama diyoruz:img-yes: hem kaç tane orjinal yapım var ki? bir çoğu uyarlama zaten:img-yes: Me(I)tem 26-08-07, 15:47 ben bu diziyi 20. bölüme kadar çok severek izlerdim sonra nefret etmeye başladım. Çünkü benim bi diziyi sevmemdeki ilk etken özgün olmasıdır. Geç öğrendim greys anatomi mi her neyse o yabancı diziden çalıntı olduğunu. tamam doktorluğa yeni adım atmış genç bir grubun maceraları olma kısmı "esinlenme" olabilir. ama senaryoyu çaldığın zaman bu adını tam olarak bilmesemde Copyright© ihlali olur ve cezası çook büyüktür. yabancılar dava açarsa yapımcılarının başı çok fena yanar benden söylemesi...... peki canım senin bu düşündüğün ceza meselesini bu diziye emek veren onca insan düşünememiş midir.. söylediklerin çok saçma.. böyle bir durum varsa elbette önlem alınmıştır.. yani sen bir kere düşündüysen bunu ekibimiz yapımcısından yönetmenine kadar da elli kere düşümüştür.. üstelik yeter ya sıktı bu "g.a. dan çalıntı" muhabbeti.. bende ge izliyorum ve kesinlikle biribirnden çok farklı dizileri izliyormuşum gibi.. durup durup bundan bahsetmeyin artık ya.. tamam işte hepimiz biliyoruz senaryonun ga üstüne kurulduğunu..ama yeter yani.. istemezsen izlemezsin.. her aklına esen buraya gelip bu dizi çalıntı şöyle kötü böyle kötü demesin artık.. 1247846549145. kerede söylendiği gibi İSTEMEYEN İZLEMEZ mehmetaslan_ben 26-08-07, 16:25 bnce bu diziden ayrılması mantık hatası üstelik en sewilen oyuncu burak yani mehmet aslan:icon_sorr bnm fikrim bu öle bi hatki bnm cok üzlmeme sebep oldu zeynomm 26-08-07, 16:52 berrakcım üzülme canım yaw.. brine gereğinden fala deger vermemek lazım derler .. bence sende artık üzme burak için.. pat diye diziyi bırakacak kadar deger veriyormuş demekkki sevgili mehmet aslan dizimizi napalım biz onu burak olarak sevmiştik.. diziden nasıl ayrılacakalrını bılmıyorum ama roketın patladığı amaelıyat hanede kımse ölemezken yan amelıyathaneden 2 ölü çıkartmaz inşallah.. hemde orda ameliyat masasında beynı açık bir başka adam varken ve o kurtulurken!!! break-us_35 29-08-07, 12:42 ben bu diziyi 20. bölüme kadar çok severek izlerdim sonra nefret etmeye başladım. Çünkü benim bi diziyi sevmemdeki ilk etken özgün olmasıdır. Geç öğrendim greys anatomi mi her neyse o yabancı diziden çalıntı olduğunu. tamam doktorluğa yeni adım atmış genç bir grubun maceraları olma kısmı "esinlenme" olabilir. ama senaryoyu çaldığın zaman bu adını tam olarak bilmesemde Copyright© ihlali olur ve cezası çook büyüktür. yabancılar dava açarsa yapımcılarının başı çok fena yanar benden söylemesi...... Ya ''g.a'dan çalıntı muhabbeti'' hala mı gündemde yaa?? yeter artık kardeşim ya beğenmeyen ,böle düşünen izlemesin....zorla kimseye izletilmiyoya |