PDA

Tüm Versiyonu Göster : Cemberimde Gül Oya-Replikler

Rose
04-12-04, 15:49
Sevgili Arkadaslar

Bundan böyle buraya Cemberimde Gül Oyanin en etkileyici sahnelerinin Repliklerini ekleyelim, tabii ki yorum da yapabilirsiniz.

Sevgilerimle
Rose

http://fotoalbum.e-kolay.net/sendbinary.asp?path=D:\fotoalbum\gallery\roseroseg ul\pictures\TüRK_CHANNEL_Dec03202351.0000(12).jpg&Width=200&Height=200http://fotoalbum.e-kolay.net/sendbinary.asp?path=D:\fotoalbum\gallery\roseroseg ul\pictures\TüRK_CHANNEL_Dec03202351.0000(10).jpg&Width=200&Height=200

Yurdanurun dükkani gördügü Sahne

(Yurdanur hizli adimlarla dükkandan sokaga dogru firlar )

Yurdanur,Yurdanur,Yurdanur, Yurdanur Dur.

(Mehmet Yurdanuru kolundan tutar ve durdurur. Yurdanur aglayarak)

Hadi söyle, ben bir budalayim, kendi basina is ceviren bir burjuva kizinin tekiyim ben, hadi söyle.
Haklisin bilmiyorum , ben hic bir sey bilmiyorum, hic bir seyden haberim yok, dünyadan haberim yok, insanlar ne urguna savasiyor ben ne ile ugrasiyorum suna bak
BIR KEBAPCI DÜKKANI, basit alalade bir kebapci dükkani.

(Yurdanur tekrar kacmak ister ama Mehmet onu durdurur ve ona yavasca sarilir ve gözlerine bakarak )

Öyle gitmek varmi burjuva kizi, Ha, ellerinle hayat verdigin seyi birakip gidicekmisin emekci kiz?
Evet ikiside sensin, basina buyruk burjuva kizida elleri kavruk emekci kizida.
Hangisi pes ediyor? Hangisi pes ediyorsa onu gönder gitsin ,digeri kalsin burda

(Arkadan yavasca Sultan hanim yaklasir , aglayarak)

Bitti degilmi?

(Mehmet Yurdanurun gözlerine bakar ve)

…bitmedi,bitmedi, söylesene Yurdanur bitmedi de, (Mehmet Yurdanuru kolundan tutar ve dükkana dogru kosar adimlarla ilerler ve bagirarak ) Bitmedi, bitmeyecek.

P.S.: Bütün imla hatalarim af ola

Rose
04-12-04, 15:50
Yurdanur ile Ferihanin Parktaki Sahnesi

(Feriha egilir , yerdeki kagit ve defterleri eline alir)

Pardon af edersin, bunlari almaya geldimde.

(Yurdanur kagit ve defterleri Ferihanin elinden alir ve)

Alma kalsin

(Feriha) Neden ki?

(Yurdanur) Daha temize cekilecek pek bir sey yok icinde, dünden beri bir sey yazamadim kafam karisikta (Yurdanur kizgin bir yüz ifadesi icindedir. Feriha yere otutur )

(Feriha) Sen bilirsin. ( kisa bir sesizlikten sonra Feriha gülerek Yurdanura) Ben yeni eve gidiyorum benimle gelirmisin?

(Yurdanur kizgin ve düsünceli bir sekilde) Gelmem.
(Feriha) Peki o zaman ( der ve kalkar) benden istedigin bir sey varmi?

(Yurdanur) Var
(Feriha) Ne?

(Yurdanur) Birini O olucak kadar cok sevmeni ( bu arada karsidan gecen cocuk arabali kadina bakar ve cocugu kast eder), ondan cocuk sahibi olmani, ayakta kalmani, cook uzaga bakmani, cok yakini görmeni, büyümeni istiyorum, o zaman gelirim seninle.

(Feriha üzgün bir yüz ifadesiyle Annesine bakar , arkasini döner ve yavas adimlarla uzaklasir.
Yurdanur oturdugu yerden denizi seyretmeye devam eder.)

P.S.: Bütün imla hatalarim af ola:

Rose
04-12-04, 15:51
Dincer Bey ile Sema Hanim arasindaki konusma Sahnesi

(Dincer Bey) Oglum ilerde bir Bakkalda duralim,sana zahmet bana bir Paket samsun Sigarasi alirmisin? Simdi gavur Sigarasi vardir Salonda öksürtüyor namussuzlar.

(Söför) Tabi beyim ne demek.

(Söför arabayi bir Bakkalin önünde durdurur, Dincer Bey parayi Söföre uzatir,Söför parayi alir ve arabadan iner)

(Dincer Bey Sema hanima yavasca döner ve yüksek bir sesle)

Ne diyorsun sen Sema, agzindan cikani kulagin duyuyormu?
Urfali Sultan dedigin su bizim sa.ak Ibrahimin karisi degilmi, ne yaptigini saniyor bu Kiz?
Ben Milletvekilligine oynuyorum o neydü belirsiz bir adamla evlendigi yetmiyormus gibi ,yok bilmem nerde ögretmenlikti, yok köftecilikti,
bin türlü sey cikartiyor basimiza.
Duyulsa ne büyük rezillik, bak sakin yemekte kizindan ve yaptigi bu sacmaliklardan bahs etme.

(Sema Hanim Dincer beye yavasca döner ve ona keskin bakislarla)

Bahs etmem Dincer Bey.
Milletvekili olma hülyasina kapilmis Dincer Beyin kizinin basit bir ilkokul ögretmeni oldugundan kimseye bahs etmem.
Korkma , Milletvekili oldugunda`da babasindan devir aldigi bir tingotaj Makinesini kocaman bir textil Fabrikasina cevirdigindende bahs etmem.
Evet kizin basina buyruk, ceyizindeki Bilezikleri satip Lokanta aciyor,
hele inatci ve caliskan bir Dincer Beyin inatci ve caliskan bir kizi oldugundan kimseye bahs etmem.
Korkma Armut dibine düser, bunuda kimseye söylemem.

(Sema Hanim kendinen emin ve üstün bir sekilde basini arabanin penceresine cevirir ve disariya düsünceli bir sekilde bakar. Dincer Bey karisinin bu sözleri karsisinda ezik bir duruma düsmüstür ve o da artik yanlizca pencereden disariyi seyretmeye dalmistir. )
(Söför kosar adimlarla arabanin kapisini acar ve arabaya oturup Dicer Beye bir paket Sigarasini uzatir)

Söför: Burdaki Bakkalda Samsun yoktu Dincer Bey ilerdeki Bakkaldan aldim, kusura bakmayin beklettim.

Dincer Bey: Önemli degil oglum.

(Söför arabayi calistirir ve sürer)

P.S.:Bütün imla hatalarim af ola.:)

04-12-04, 17:24
Rose cok guzel bu replikler ya tsk ederim :wink:

Benimde cok sahen var hosuma giden ama butun laflari tam tamina malesef hatirlayamiyorum..

Mehmet Bahcede Yurdanurla

Mehmet sen gidince cok kötü seyler oldu..Nasil söylenir bilemiyorum..
(Mehmet elini yüzüne koyar diger eliylede ferihaya susmasini gösterir..aglar..) Babam degil mi..(Yurdanur aci bi sekilde bakar kafasini sallar evet der gibi) Salihde öldü yurdanur (Mehmet kucagina sarilir yurdanurun yurdanurda onu sarar sarmalar..)

07-12-04, 23:59
Yurdanurun Babasi ile Isyerinde Konusurken
Dincer bey: Seni artik sevmiyorum
Yurdanur: Seviyorsun.Sevmelisin, Babamsin cünkü

Yurdanur Defterine yazarken

'Sen benim hem ailem hem vatanimsin artik'

GizemK
10-12-04, 22:56
Yurdanur İle Dinçer Bey Arasında Okulda ki Sahne

Dinçer Bey :arrow: Yurdanur artık siyasete aktif olarak iştirak etmeye karar verdim
Yurdanur :arrow: Nereden çıktı bu baba?
Dinçer Bey :arrow: Ne nereden çıktı? zaten parti üyesi değilmiydim? istediler kıramadım. zaten düşünüyordumda,ülke için birşeyler yapmak icap eder. Bu meclis böyle gitme deniliyor, erken seçim, ana seçim mutlaka birşeyler olacak.
Yurdanur :arrow: Baba yoksa Milletvekili adayımı olacaksın?
Dinçer Bey :arrow: Evet ne var bunda? sizin sandığınız gibi sokaklarda bağırıp çağırıp, koşuşturup boya badana ile yapılmaz küçük hanım.Siyaset bir avuç çapulcunun eline bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir.
Yurdanur :arrow: Baba :!:
Dinçer Bey :arrow: Arttık seninde çocukluğu bırakmanı istiyorum bak ne güzel Öğretmenliğe başlamışsın müdür hatırını kırmış ama olsun. Ben müdürle konuştum, anlayışlı adam. Hakkında rapor yazmamaya karar verdi. Ama bak annen söyledi, şu kebabçımıdır köftecimidir herneyse bu iş luzümsuz.
Yurdanur :arrow: Ek iş Baba.. Açıkcası paraya ihtiyacımız var.
Dinçer Bey :arrow: Birgün bu cümleyi senden duyabileceğimi ala tahallül edemezdim.
Yurdanur :arrow: Cümllerimi hayat belirliyor aba ben değil :!:
Dinçer Bey :arrow: Yurdanur kızım baban yakında meclisin Milletvekili olacak ailece iyi bir idva vermeliyiz senden hiç tasvip etmediğim şu köfteci işini bırakmanı istiyorum. sonrada hiç tasvip etmediğim mahalleden daha uygun bir muhide taşınmanı ve asıl önemlisi..
Yurdanur :arrow: Ve asıl önemlisi o hiç tasvip etmediğin evliliğimi bitirmem gerekiyor demi Baba? Ait olduğum yer,oturduğum mahalle, fikirlerim benim ve ellerimdeki baba.. onları değiştiremem.. Köfteciliğe gelince, o işten hiç utanmıyorum. okulda öğretmenim orada ise öğrencilik yapıyorum. Hayatı öğreniyorum :!: Özlediğim tek şey senin ve annemin sevgisi..

deny
12-12-04, 15:53
arkadaslar ben aranıza yeni katıldım!acıksası sırf cemberimde gul oya ıcın katıldım!ve replıkler cok gzel.bende bisiyler yazmak istiorum
mehmetin gozaltına alındıgı bolumden sonrakı bolum!
dinçer bey konaga yurdanuru almaya gelir
dincer bey:kızım nolur gel mehmet cıkna kadar
yurdanur:anlamıyosun baba gelelmem!senin evin oldugu için degil baska zaman gelirim!ama simdi olmaz gelemem mehmet hiseder baba!
:cry:
biraz hatatlı oldu ama ole bisi iste!

_hasret
18-12-04, 15:31
Mehmet le Yurdanur adada: Yudanur : bi adaya 3 sey getirebilseydin ne getirirdin? (ay yanlis sordum galiba :oops: )

Mehmet : Seni , Seni ve yine Seni

Yurdanur: yiyecek icecek almazmisin?

Mehmet : e sen geliyosun ya. getirirsin artik 3-5 sey

(ay cok sekerdiler ya :D :P )

Siyahinci
05-01-05, 00:48
Geçen bölümde yazmamışız bari tekrarında yazalım.Yanlış olabilir ama ...
CANAN :arrow: Ayy kız yapamıycam galiba... Olur mu topla cesaretini Canan seni istemeyen dünyayı sen mi isteyeceksin...
BÜYÜK YURDANUR :arrow: Merhaba,selam getirdim.O yılbaşını hatırladım.Ne tuhaf bir geceydi dimi? Sanki umudun yeniden.. (orasını tam hatırlamıyorum da :lol: )
NİCE SENELERE !
ÜMİT :arrow: Valla benim bir suçum yok beni zorla sürükledi.
ZARİFE'YE= Seni istemeye gelicez en kısa zamanda...
ZARİFE :arrow: Beni istemeye mi?
ÜMİT :arrow: Evet anneme söyledim ya seni istemeye gelicez,ya da ölümü görücek.
ZARİFE :arrow: şişşşt deme öyle...
SUNA ABLA :arrow: Valla iyi günde oluyor,kötü günde.Ama bu konakta bir hayat var.Bu sizinle ilk yeniyılımız Yurdanur.Birbirimizi hiç bırakmayalım olur mu?
YURDANUR :arrow: Merak etme sen Suna abla sen beni bıraksanda ben seni hiç bırakmam.

SUNA ABLA :arrow: Ay ne yapalım bu yeniyılada böyle girmek varmış kısmette,yıldızların altında.
YURDANUR'UN ANNESİ :arrow: Yaaa... Ne demiş şair ^^İstemem başımın üstünde bir dam,tabiat odam^^

07-01-05, 23:28
18.Bölüm

Yatak Oda'sinda Sema ve Dincerin Konu$masi:
Sema: Yurdanurdan sana bi mektup var(dedigi lafi anlamadim sorry)
Yurdanur kim biliyorsun dimi..Hani senin Kizin.

Sultan Sofrasin'da Ümit ve Zarife

Zarife: Ne isterdiniz?
Ümit: 1 adet Zarife..
Zarife kagida yazar: Babam hayir olmaz dedi
Ümit ayaga kalkar: Aaaaaa nasil yani niye vermiyormus ya
Zarife: Dur telas etme hemen.Annem babam nazlaniyor sonunda veriri dedi..

baya yanlisim vbar arkadaslar özür dilerim simdiden

yagmurun_sesi
08-01-05, 00:52
Mehmetle yurdanurun yatak odasinda salihin annesinle ki konusm:

Mehmet :arrow: cekinme galima teyzem kendi evin gibi davran
salihin annesi :arrow: siz düzenisi benim icin hic bozu vermeyin evladim ben sofata bir kösede kivrili yati vererim
yurdanur :arrow: olur mu hic teyzecim ´ben mehmete yapiyorum yatak disarda siz hic merak etmeyin rahatiz biz
salihin annesi :arrow: ay allah valla siz gel dermez odanisa giri verdigime bakmayin gayri sebebi baska salihimin en son güldügü yer burasi insan merak ediyor göresi geliyor
mehmet :arrow: bunlar salihin di teyzecigim
salihin annesi :arrow: onlar kal sin sende sen daha iyi okur anlarsin
bunu boynuna sarsin da kis kiyamete sicak tutsun diye örü vermistim hasta neyim olmayasin diye ama yetmemis eee yeter mi bir cile yönünde ver mek mümkün mü hindi evlatlari
yavrum güzel güzel uyu oralarda artik üsümücen
yurdanur gözyaslarini tutamas ve baslar aglamaya ve yavsca mehmet yanina yaklasir ve derki :arrow: yurdanur sakin merak etme olur mu yarin galima hanimla bende yürücte olucam yaninda olma destek olmak icin korkulucak bir sey yok
ve yurda nurun yanindan ayrilir galima hanimin yanina gider ve der ki :arrow: galima teyze salihi alayim yarinki yürüse onuda hasirlayim
salihin annesi :arrow: ah verim ogulcasim
ve salihin resmeni mehmete verir
yurda yaklasip der ki :arrow: ne kadar yakisikli cikmis
ve galima hanima bakarak gülümser

Siyahinci
15-01-05, 00:05
KIRMIZIYI SEÇTİM...

Canan ağlıyor...
Nejat:arrow: Dur Halil efendi dur! Anne sevdiğim kadın burda,mutlu olduğum yer bu konak.Benim evim burası,kalmak istiyorum.Anla beni,şimdi izninle.
Annesi :arrow: Nejat eğer bu kapıdan çıkarsan...
Nejat :arrow: Cümleni bitirmene gerek yok anne,ne dersen de kalıcam...
Canan hala ağlıyor,Nejat yanına gelir...
Nejat :arrow: Hadi içeri girelim üşüyeceksin!

DİNÇER BEY :arrow: Aslında ...(burayı unuttum :oops: ) Yinede ben ısrarcı oldum,bu akşamda hastahanede kalalım dedim.Sema tutturu eve gidicem diye.Doktaorlarda izin verince...
YURDANUR :arrow: Sende ödevini yapmanın verdiği iç rahatlığı ile annemi eve getirdin öyle mi?
DİNÇER BEY :arrow:Evlatlık vazifesini yerine getirmeyen biri olarak bana kocalık vazifemi öğretme öğretmen hanım !
YURDANUR :arrow:Öğretmiyorum baba,hatırlatıyorum.Anneme neler oluyor farkında değilsin.Çünkü yanında olduğun zaman bile başka yerdesin.
DİNÇER BEY :arrow:Peki sen nerdesin küçük hanım ? Okuldasın,köftecidesin,o konaktasın.Peki sen annenin yanında mısın?
YURDANUR :arrow:Ahh baba ,onun bile farkında değilsin.Onu senden çok görüyorum ben.Annemin evinden ayrılmak istemediğini,İstanbul'u ,bizleri bırakmak istemediğini ben biliyorum.Annemin sorunlarının kaynağı senin bu anlayışsızlığın.
DİNÇER BEY :arrow:Bunları ailemize laik olmayan bir izdivaç yaparak anasını babasını terk eden birimi söylüyor.Annenin bir problemi varsa bunun sebebi sensin.
YURDANUR :arrow:Annemi ne kadar üzdüğünün gerçekten farkında değilsin baba !!!
DİNÇER BEY :arrow:Annesini asıl üzen ve bunun bilincinde olmayan sensin.
SEMA :arrow: YETEEEEERRR!!! YETER!!
İKİNİZDE HAKLISINIZ
İKİNİZDE HAKSIZSINIZ !!!

yagmurun_sesi
15-01-05, 14:28
KIRMIZIYI SECTIM

Yurdanur :arrow: annemcim Nihale okulda cektirdigimiz fotografi bulamadim
Sema :arrow: senin odadaki cekmecelerde birnde olucak ben bakarim sonra sana bulurum
Yurdanur :arrow: aksam cekmecede fotografi ararken kirmizi beremi buldum
Sema :arrow: hani su takmaya korktugun bern mi???Kirmizi sakpali kizin yüzünden kurt kapmasin diye giyinmedigin kirmizi beren
Yurdanur :arrow: bu gün okula giderken onu taksam diyorum artik büyüdüm korkmam.
Dincer :arrow: Burda ki elbiselerin demek duruyor halan bir kac hafta annenle kalirsin herhalde
Sema :arrow: ay aman canim iki sirik icin gece gündüz basimda mi beklicekmisiniz
Yurdanur :arrow: Mehmeti bir arayimda burdan direk okula gidicegimi söyleyim
Dincer :arrow: Yurdanur kocan su karanlik islerini halen sürdürüyormu??
Yurdanur :arrow: babacim ne demek istdedigini tam olarak anlamayadim
Dincer :arrow: beni gayet iyi anladin ama ben bir daha acik acik dile getireyim kocan olucak o adam sokak cabukculugundan devam ediyormu halan?örgüt mesularina halen kosuyormu?
Yurdanur :arrow: Mehmetin yazal disindan birsey icinde olup olmadigi soruyorsan hayir degil
dünya görüsmelerimizin degisip degismedigini soruyorsan evet degismedi

29-01-05, 13:16
Epsilon'un yorumlarda yazdigi repligi buraya kopilemek istedim..bu replik icin cooooook tskler epsilon :wink:

M: Hadi ne bekliyorsun vursana beni
D: Ne o korkak kıvırcık delikanlılık mı yapıyorsun?Polisler buradayken niye bağırmadın.?Zaten öleceksin beni de yakalatmış olurdun.
M: Seni yakalatınca elime ne geçecekti? Peki sen beni öldürünce eline ne geçecek. Bir birimizi ortadan kaldırarak ne kazanıyoruz ki?
D: Ne yani memleketi sizin gibi anarşistlere mi bırakalım. Ben istiyor muyum sanki silaha sarılmayı ama sizin gibi vatan hainlerini temizlemek boynumuzun borcu
M: Vatan haini mi? Dünya hakkında biraz daha fazla şey öğrenmek için okuyup tartışanlar mı vatan haini? Halkın bağımsız ve refahı içinde yaşamasını düşünenler mi vatan haini?
D: Ben bu süsülü lafların arkasında neler olduğunu biliyorum. Bu lafları size kimin öğrettiğini de. İşçilerimiz köylülerimiz diyip duruyorsunuz ya yarın bigün okka altına gidin bakın bi tanesi arkanızdan gelecek mi? Onlar kendileri için ölecek adam arıyorlar. Sizde onlar için ölmeye talip olmuşsunuz. Arada kazanan Moskova daki işbirlikçileriniz.
M: Sen dünyaya at gözlüğü ile dümdüz bakıyorsun. Bi işbirlikçi bi Moskova dır bellemişsin konuşup duruyorsun Bağımsız Bir Türkiye nin nasıl kurulacağını aramızda sabahlara kadar nasıl tartıştığımızı bilmiyorsun.
D: Devrimden sonra nasıl bir Türkiye nin kurulacağını demi? Hiç olmayacak o devrimden sonrasını tartışıp duruyorsunuz. Marx,Lenin,Mao bu zırvalardan haberim olmadığını sanma benim. Ama sizin ne Türk milletinden ne de hayatın gerçeklerinden haberiniz var.
M: bütün dünyada oynanan oyunların aynısı Türkiye de de oynanıyor görmüyor musun? Arjantin, Şili, Kore her yerde aynı şeyler.
D: Tabi tabi sizde okuyup okuyup Che Guevara dediğiniz o herife özenip Anadolu ya çıkıyorsunuz. Senin gibi hımbıllar da o kimsenin okumadığı bildirileri basıp sağa sola dağıtıyor. Küba ya Bolivya ya heveslenmeyin toprak başka toprak insan başka insan bunu kafanıza iyice sokunda sonra boşu boşuna üzülmeyin
M: Ne güzel dedin İnsan,Toprak tamam bu toprak başka toprak doğru. Ama her yerde aynı işlenmez mi bu toprak? Köyün var mı senin? Vardır elbet. Toprağını da bilirsin. Bakmazsan derinine ta içine, taze toprağa sokmazsan kökünü üstünün yeşillenmesini nasıl beklersin mübareğin ha. Üstündeki kuru toprağı atmadan, tazesini kurusunun üstüne devşirmeden biliyorsun biraz dikkatli baksan göreceksin. Sen dünyaya ayak uydurmak için kendini değiştirmişsin , işte mesele bu. Peki dünyayı değiştirebileceğin hiç aklına gelmedi mi? Doğru söylüyorsun değiştirmek istemiyorsun. Karda uyurken bile insana tatlı gelir uyku ,silkinmek lazım
D: Hep aynı martavallar yeter artık papağan gibi şakıdığın……….

deny
29-01-05, 14:05
yurdanur ve mehmetın yatak odasında bi sahne vardı hatırlarmısın.cocuk muhabetı vardı.
mehmet:aslında cocuk yapmanın tam zamanı.senlık hıc bıtmesın baban annen annem.tam zamanı (gibi bisiydi)
yurdanur:sırınlık kumkuması.sen yat ben bıraz bısey yazım....
ya boyle bısı vardı... :cry: hatırlayamıdım.

pharell
29-01-05, 19:55
1.Bölümde:
Yurdanur:Bazen masumiyet bile ortalığı yangın yerine çevirebilir, öyle de oldu zaten...
--------------------------
Mehmet:Seni tanıdığımdan beri bi gemi geçiyo içimden.Hep ama
----------------------
Yurdanur:Kader mi dedin anne; Kaderi yazan kim? Allah mı? yoksa Babam mı? sence.
Dinçer:Eğer o kapıdan çıkarsan bi daha geri dönemezsin
Yurdanur:Öyle mi baba peki.Bende sana bişey diyim mi? Çıktığım zaman geri dönemiyeceğim bir ev zaten benim evim değildir.Hiç olmamıştır.

29-01-05, 21:29
Mezarin ba$indaki cocuk yurdanura söyle demisdi

A$KI BULDUYSAN PESINDEN GIDECEKSIN

zaten bu söz aklinda gelmisdi yurdanurun evi terk ettigi zaman

dami
30-01-05, 01:09
arkadaslar ebnim favori sözüm büyük yurdanurun kitabıı yazarken , mehmet için : "sensizken hicbirseyin mümkünatı yok, aglamaktan baska". ne söz ama ...

buketcik
04-02-05, 21:33
arkadaslarr en önemli repligi kacirmissinis!!!!

SUNA HANIM: Yurdanur... Ben güzel miyim??..... :lol:

mehmet ve yurdanur: kikikiki :P

deny
17-02-05, 18:35
yurdanur:niye bisiklete biniyoruz yurdanuur?yürüsek noluuur yurdanur???mehmet:napalım bizim babamız senınkı gıbı ıkıser ıkıser alamıodu bısıkletı
urdanur:uff yine ogretmenlık yapacam....
(en sevdigimiz sahne bısıkletlı :) )

orkuun
27-03-05, 16:29
mehmet:daha iyi misin?kusacak mısın bir daha?
yurdanur:mehmet eve çok yaklaştık.sen dön artık istersen,ev hemen şurası pencereden bile baksalar görebilirler.
mehmet:biraz daha hava alalım mı?
Bak,gir hemen odana yat tamam mı?Onların yanında durma anlaşılır.
yurdanur:tamam.
mehmet:dur bakıyım,al at şunu da ağzına(sakız veriyor)
yurdanur:ben sakız çiğneyemem.hemen yutuveririm.
mehmet:çiğne çiğne ağzının kokusunu alır.
Her şeyin bir yolunu bulucam söz yurdanur,umutsuzluğa kapılma.hele sabah olsun,bak ne güzel olacak her şey,görürsün.
Nasıl bir şey bu biliyor musun?hani,karanlık bir gecede ıssız bir yokuşu tek başına inerken bir köşeye dönersin de deniz çıkar ya karşına,sonra o denizde bir gemi belirir.şıkır şıkır ışıklarla geçip gider.sen sevinirsin,hiç nedensiz ama...sonra için kıpırdar ya...hani öyle işte...Seni tanıdığımdan beri bir gemi geçiyor içimden,hep ama...Aşkım benim,Yurdanurum...(öpüşüyorlar)
yurdanur:sakızımı yuttum.
mehmet:(güler)yenisini alırım ben sana.
yurdanur:git hadi sen.
mehmet:tamam,hadi eve gidene kadar bekliyorum.
(şimdiki zamanda yurdanur anlatıyor)
yurdanur:orda öyle ne kadar durdu bilmiyorum.arkama dönüp bakamıyordum.sokağın başında bana bakarken bir kez daha görsem onu koşup kollarına atılıcağımdan,bir daha da hiç eve dönemeyeceğimden korkuyordum.ondan mı bakamayışım?o bahsettiği gemi benim de içimden geçiyordu,bütün karanlıkları yararak.bayram yeriydi her yan,ışıl ışıldı...

ÇALINTIDIRRRRRRR :lol:

deny
27-03-05, 22:25
"Bana yaranı göster ben de sana benimkini göstereyim.Hangimizden daha çok kan gitti,hangimiznki daha çok acıdı.Aldım,verdim,ben seni yendim.Bir çocuk oyunu gibiydi her şey.Bakalım hangimiz ilk önce pes edecekti."
-----------------------------------------------------------------------------------
yurdanurun midesi bulanır)
mehmet:napalım.dur doktor cagaralım.ambulans..
yurdanur:tamam iyim...ya da degilim...
mehmet: napım?derin nefes al..
yurdanur:sadece op...
-------------------------------------------------------------------------------------

zarife ve umit sahnesi birazda
zarife:özür dilerim geç kaldım..
ümit:1 bucuk saattır bekliorum
(zarife ümiti bikere dudgından bı kerede yanagından oper)
umit:3 bucuk
zarife:ne
umıt:3 bucuk saatır beklıorum...yani 3 kere dudaktan bı kere yanaktan
---------------------------------------------------------------------------------
fotograf sahnesi
fotografcı:herkse bu kadar mı baska gelıcek kımse varmı?
sema hanım:hayır dort kısıyız
yurdanur:aslında bes...suphelenıyordum.dpktora gıttım.bugun sonucları aldım.biz uc kısı geldık baba....
fotografcı: cekıoyrum......... :lol: :lol:

birazda benden :lol:

Rose
23-06-05, 00:45
http://img161.echo.cx/img161/8282/cgoreplik11gm.jpg

http://img161.echo.cx/img161/4442/cgoreplik22yz.jpg

http://img161.echo.cx/img161/7080/cgoreplik35re.jpg

Rose
23-06-05, 00:45
http://img126.echo.cx/img126/7442/replik12qb.jpg

http://img126.echo.cx/img126/432/replik27ns.jpg

Rose
23-06-05, 00:46
http://img161.echo.cx/img161/4000/cgoreplik41ow.jpg

http://img161.echo.cx/img161/8756/cgoreplik53jk.jpg

Rose
23-06-05, 00:46
http://img126.echo.cx/img126/4769/replik36an.jpg

http://img126.echo.cx/img126/9812/replik49lv.jpg

Rose
23-06-05, 00:47
http://img78.echo.cx/img78/8716/cgorep16zc.jpg

http://img78.echo.cx/img78/31/cgorep21en.jpg

http://img78.echo.cx/img78/2546/cgorep30gv.jpg

gurbetci
09-12-05, 12:52
mehmet salihi bir kac esyasini annesine veriyor.
mehmet:bunlar salihindi teyzecigim
"kadin kitabi mehmete geri veriyor.atkiyi ise sikica tutuyor"
ganime : o kaliveesin sende.sen daha iyi oku anlarsin evladim.Bunu...boynuna sariveesin de kiscaaaz sicah tutsun diye orüveemistim.üsütüp de hasta neyin olmasin diye.ama yetivememis.eeee yetee mi?bir cile yünle koruyuveemek mümkün mü simdi evlatlari?

ganime hanim elinde tuttugu atkiyi derin derin koklar,gülümser.aglamaz...
ganime:yavriiim...güzel güzel uyu oralaaada.artik hec üsümeycehsin yavriim :(

gurbetci
12-12-05, 16:48
Sema:ormanda kayboldum diye mi endise ettin kizim?...yok ormanda degil ben kafamin icinde kayboluyorum.Bir gün kafamin icindeki oyle bir delige girecegim,oyle bir saklanacagim ki sizden,ne kadar arasaniz bulamayacaksiniz beni....Iste ondan endise ediyorum.Sanki zihnim hepinizlle saklambac oynuyor.Bugüne kadar hep sobelediniz onu.Iyi ki de sobelediniz.Ama korkarim her seferinde saklanacak daha iyi delikler buluyorum.Maalesef.....

gurbetci
18-12-05, 16:19
Huseyin:nedir bu?
Mahsun:dabanca....
Hüseyin:bilemedin bi daha soyle,nedir bu?
mahsun:ee silah diyler makine diyler
hüseyin:bu mahsun,askeri sehir düsüren,sevgiliyi yardan ayiran,kardesi kardese düsürendir.senin zayif noktandir.baskasinin talihsizligidir.su ucundaki demiri gorüyon mu?ayni mapus demiri gibi di mi?kendi sonunu soyler gibi sanki.bu mahsun,sonun basidir.senin tabancan yüregin olsun.kursunlar sozlerin.....

gurbetci
08-05-06, 12:14
iskenceci ile hesaplasma

Mehmet:

gozlerin kapali di mi!!!Karanliktasin,etraftan gelen sesleri kestirmeye calisiyorsun.Kim bunlar,yüzleri nasil bu insanlarin,elleri nasil,neden bana durmadan soru soruyorlar,olecek miyim,hisset!!Etinde,ruhunda bu aciyi hisset.Ciplak olmayi hisset,utanci hisset,evini düsün,karini düsün,cocuklarini düsün!Hissseeeet!!!Hicbir sucun yok,bu haksizligi hisset!

Mehmet asagiya dogru inen merdivenlerin onünü yusufu iter,goz bandini indirir:
MEHMET:Bak,gorüyor musun!!!Yer altina iniyor di mi?Kokla!Rutubeti,islakligi hissediyor musun?Ya senin mezarin olursa burasi,ya bu karanliktan sag cikamazsan?Hisseeeeetttt.

Mehmet cilgin gibi bagirmistir.Yusuf korkuyla karanliga bakakalmistir.

yusuf;bize bunun nasil yapilacagini ilk ogrettiklerinde tiksinmedim diyemem,dogru.ama sizin gibilerden de tiksiniyodum ben,gene de oyle...ilk baslarda gece rüyalarima girdiniz,tek tek....sonra sizle basetmenin yolunu ogrendim ben,yilandiniz hepiniz,basinizi ezmek gerekiyordu,bu kadar iste!karsindakine bir insan gibi bakmayacaksin,cansiz biri o bir esya...isin sirri burda!sonra sonra kolaylasti hersey,hatta...
ridvan:hatta hosuna gitmeye basladi degil mi?
yusuf kafa sallar,ridvan yusufun suratina tükürür.
mehmet;oraya getirilenlerin inanclarini,savunduklari dünyayi,bunlari hic bilmiyordun degil mi?merak bile etmedin.senin icin hicbir dava yoktu degil mi?sen sadece ogretileni yaptin.
yussf güler
(bu cevap dizide boyle degil ama kitapta boyle geciyor)
yusuf:bunu bana sormayacaksin güzel kardesim,bir zahmet bir bilet alip Ankaraya gideceksin.cevap oralarda biryerlerde.

mehmet gozleri bir noktada konusuyor.
mehmet:sana en kotü andan bahsetmemi ister misin?hani bizi tek tek cagirdiginiz o dakika var ya,iste onu beklemek.kendini,canini,ruhunu,tenini aciya hazirlamak...bu da bir taktikdi degil mi?once kapidan gelip "sorguya" diye bagirdiktan sonra yan hücredekini almak,beni pas gecip bir sonraki tura birakmak...iste o ana hazirladigin vücudunun tekrar bosalmasi,etinin lime lime olmasi.insna bu acidan nasil keyif cikarir kendine,aklim almiyor.artik bir yerden sonra ,belki de hicbirsey politik degil oyle mi?bir cinnet hali,bir delilik...

mehmet:birsey soracagim,hic mi birsey hissetmedin.rüyalarina girdik mi;sesimiz,golgemiz hic mi takip etmedi seni?hic mi birsey kalmadi bizden sana?
mehmet gozleri dolu dolu yusufa bakar.

yusuf:beni birak gideyim. hicbirseyin yasini tutmayacagim seninle birak gideyim.

mehmet yusufun ellerini cozüyor.
mehmet::bugün seni buraya getirdim,ne tuhaf...birseyler hissetmen,birseyler gormen icin...nafile....sen bedelin en büyügünü odemissin,yasamiyorsun bile.en kotüsü de bu,biliyor musun....

mehmet yusufun nüfus cüzdanini ceketinin cebinden cikarir.

yusuf :var sen oyle düsün,rahat ettiysen mesele yok.
mehmet:al,bu senin hüvviyetin

mehmet kepengin oraya yürür.acin anlaminda iceriden kepenge vurur.o daha vurmadan ridvan sunlari soyler

ridvan unutma kim oldugunu,nerde yasadigini,herseyi biliyoruz.bana,bu cocuga ,birimizden birine bir zarar gelirse otesini sen düsün.

kepenk günbürtüyle acilir.yusufun gelen isiga gozleri kisilir.yusuf isiga dogru yalpalayarak yürür.mehmet yusufun silahini sarjorünü bosalttiktan sonra yusufa uzatir.yusuf silahi alir.acik birakilan kapidan cikar.....

gurbetci
08-05-06, 12:15
mehmet yurdanur madamin konagina yerlesmisler.konak ahalisi ve madam birlikte oturuluyor.kapi caliyor.zarife gidip kapiyi aciyor.
sema ardinda ceyiz sandigini sirtlamis getiren iki hamalla birlikte geliyor.yurdanur mirildanir masadakilere
annem.....

sema:soyle birakin

sandik konur.sema adamlara para verir.adamlar gider.
sultan saskin sakin sema hanima

hosgelmissin kardes.buyur bir cay verelim

sema sultana doner
sagolun kalici degilim der

bir an sessizce bakisir yurdanur ve sema

sema:kendi evimden hirsiz gibi mal kacirdim baban farketmesin diye.ben baska türlüsünü düsünmüstüm ya....bize yazilan boylesiymis demek.olsun varsin,ne yapalim.
sana don demeyecegim kizim,korkma..aklini karistirmaya,kendimi acindirmaya gelmedim buraya.ama iki cift lafim var müsaade edersen.kac senelik aileni üc günlúk tanisina tercihini aklim almiyor.ben alelade bir kadinim belki aski sevdayi bilemedim omrüm boyunca.gozümü actigimda,onsekizinde babani gordüm bir tek.dogru..ask sevda nedir bilemedim ben.belki ondandir anlamayisim.ama birini sevmenin nedemek oldugunu bilirim.seni dogurdugum gün ogrendim.seni kucagima verdiklerinde anladim ne demekmis birini sevmek...

gozleri dolar.toparlanir.

sema:kimse icin hicbirsey olamadim belki.ama ana oldum kizim.sen de anlarsin beni birgün.ondandir sana sitem edisim.:(:(

zarife agliyor.suna aglamak üzere

sema:aklim yerinde degil gúnlerdir.yatti mi,doydu mu,ac mi,susuz mu,nerdedir diye düsünmekten.gomlegin,kazagin bir iki ufak tefegin kalmis evde.yikamiyorum onlari kokun da bizi terketmesin diye.bilmezsin bunlari ya ogreneceksin elbet.
sema aglamamak icin basini eger.
yurdanur aglar.bu sirada mehmet uyanmis gizlice kapidan bakmakta
sema:bana susup gitmek düser artik biliyorum cok laf ettim.daha da konusurum birakirsan.hani derler ya,kus kanadi kalem olsa yetmez derdim anlatsin.oyle iste..dilerim Allah sana en güzel yaziyi yazmis olsun kizim

sema doner kapiya yürümeye baslar.yüzü dondügü anda degisip aglamaya baslar.yurdanur arkasindan bagirir.

yurdanur:anne
sema yaslar icinde donüp bakar.yurdanur kosar.ana kiz yaslar icinde sarilirlar birbirine
sema:kizim...
mehmetin yüzü karmakarisiktir.....

Billush
24-05-06, 22:18
Mehmet ve Yurdanur adada bisiklet sürdükten sonraki konuşmaları...

Yurdanur:Bir gün bir ıssız adaya düşsen yanına şey ne alırdın?

Mehmet:Iııı...Seni...Seni..Bir de seeni:)(Güler)

Yurdanur:Yazıcak bir şeyler,yiyecek bir şeylar almaz mıydın yanına?(Mehmet'in yanına oturur.)

Mehmet:E sen zaten geliyorsun ya pişirirsin üç beş bir şey...Peki sen ne götürücen ıssız adaya?

Yurdanur: (Güler)E sen zaten benle geliyorsun ya.Seni,seni,seniii(yine güler)Issız ada ıssız ada olmaktan çıktı.(Elindeki balonlarla oynarken balonlar elinden kayar ve uçar Mehmetle yakalamaya çalışırlar ama başaramazlar.Ayağa kalkıp yükselen balonu izleyip el sallarlar.)

LİBRA
24-05-06, 22:49
çemberimde gül oyadan bir replik...mehmetle yurdanur düğünde dansetmektedir.diyalog aynen şöyle gelişir :

yurdanur : bu dansı bana lütfeder misiniz?
mehmet : bu hayatı bana lütfeder misiniz?
yurdanur-peki sen mahsunu sevebildin mi sonradan zarife?
zarife- ben sevemedim belki ama gülbahar çok sevdi
zarife:özür dilerim geç kaldım..
ümit:1 buçuk saattir bekliyorum
(zarife ümiti bir kere dudağından bi kere de yanağından öper)
ümit:3 buçuk
zarife:ne
ümit:3 buçuk saattir bekliyorum...yani 3 kere dudaktan bir kere yanaktan
canan yurdanura kendisinden bir şarkı isteyip istemediğini sorar:
yurdanur:intizarı bilir misin?
canan:bilmez miyim intizar benim göbek adım be...

ada_ela
08-06-06, 01:41
mehmet:bak...sairinde dediği gb sana gul bahcesi vaadedmedim.yani nebiliyim burasi...yurdanur bana gercegi soyle,mutlumusun?
yurdanur:sen kendini suclu hissediyosun mehmet.problem ben degilim.sikayet ettim mi hiç?hiç yuzum asli mi?hiç sana belli ettim mi?
mehmet:neyi belli ettim mi?
yurdanur:oyle demek istemedim.evet zor buna alişmak zor,yeni bi yasam kurmak,bi suru alişkanlikdan vazgecmek,yarini dusunmek,tupu idare etmek,yemegin etini az patatesini cok koymakda zor...ama cabaliyorum mehmet ben ogreniyorm seni beni ikimizi yasatmayi öğreniyorum
mehmet:ben mutlumusn diye sordum
yurdanur:mutluluk ne?gorduğumuz flimlerdeki gb agaclarin arasinda kovalamaç oynamak mi?bu mu mutluluk dediğin?hayatimda ilk defa bi işe yaramayi, biseyleri yonlendirmeyi, yoluna koymayi ögreniyorum.mutluyum ben..sen varsin cunku.sen su kapidan içeri giriverince hersey bitiyo iste.saray oluyo tek goz oda..neden bunu dusundun?aksini mi bekledin benden?olmiycak mi sandin?basaramiycakmiyiz...yapicaz mehmet bak nasil guzellesck hersey goruceksin
mehmet:ya.. ben oyle demek istemedim
yurdanur:benim yerim burasi senin yanin.sen benim hem ailem hem vatanimsin artik...

muzolog
22-06-06, 15:20
mehmet: Hani böyle karanlık bi gecede bi yokuşu inerken bi köşeyi dönersin de deniz çıkar ya karşına, sonra o denizde bi gemi belirir, şıkır şıkır ışıklarla geçip gider, sen sevinirsin hiç nedensiz. Öyle işte... Seni tanıdığımdan beri hep bi gemi geçiyor içimden. Aşkım benim... Yurdanur'um...

muzolog
22-06-06, 15:24
yurdanur:
Çocukluk hafızanın en güçlü olduğu zamanlardır. Büyü. Büyü de bu günleri anlat.
Kitapların yakıldığı, insanların fikirleriyle suçlandığı bu günleri...

muzolog
22-06-06, 15:28
emine: Canan değil abla. Emine, Emine Ulutaş. Canan o kerevetten bozma sahnenin üstünde şarkı söyleyen kız, masalara meze olan kız.
Emine'ye dokunma. Emine umut etsin abla. Başka yolu yok.

sabis
22-06-06, 21:53
Mehmet ve Yurdanur'un, Yurdanur'un geçici olarak öğretmenlik yaptığı okulun öğrencilerinin okuması için seçtikleri kitapların okul müdürünce "sakıncalı" bulunarak yakılmasının ardından Yurdanur ve sınıfın asıl öğretmeni Aysel arasında geçen konuşma:

Yurdanur ve Aysel öğretmen müdürden gizli birlikte boş bir sınıfa girerler ve sıralardan birine otururlar.
Aysel: 25 yıllık öğretmenim. Bu adamlara küssem 25 kere bırakmıştım mesleği. Niye böyle bir ülke olduk biz? Bir şeyleri değişmeye zorlamak, onurlu ve erdemli insanlar yetiştirmeye çalışmak niye hep ürkütücü gelmiştir bazılarına bilmem!
Yurdanur: Doğru. Bizi kurulu düzenin bir parçası olmaya zorlayanların savunmaları da hazır; “Geleneklerimiz, göreneklerimiz...” diye başlayan konuşmaların arkasına sığınmak, ama bütün bu geleneklerin manasını da kendi işlerine geldiği gibi değiştirmek...
Aysel: Hepsi tamam da en fenası bu okumuşların cehaleti! Bütün bu çabanın sonunda hep bırakıp gitmeyi düşündüğümde bir çocuk sesi durdurdu beni. Bak...bu kokuyu duyuyor musun? Silgi, kağıt, tebeşir, çocuk teri kokusu...bu koku durdurdu beni. Bekle dedim, şimdi değil...Bekle...Çocuklar bu sınıfta okuyacaklar. Buradan çıkıp bir ülke olacaklar!

gönülçelen
23-07-06, 02:45
1. bölüm mehmet yurdanuru evine götürürken:

mehmet: her şeyin bir yolunu bulucam yurdanur söz umutsuzlua kapılma. hele sabah olsun bak ne güzel olucak her şey görürsün. nasıl bi şey bu biliyomusun. hani böyle karanlık bir gecede ıssız bir yokuşu tek başına inerken bir köşeyi dönersinde deniz çıkarya karşına sonra o denizde bir gemi belirir. şıkır şıkır ışıklarla geçip gider. sen sevinirsin hiç nedensiz ama sonra için kıpırdarya hani öyle işte. seni tanıdığımdan beri bi gemi geçiyo içimden hep ama. aşkım benim yurdanurum!!
der ve yurdanuru öper.

yurdanur: sakızımı yuttum.

mehmet: (güler) yenisini alırım ben sana.

yurdanur: git hadi sen.

mehmet: tamam. hadi eve gidene kadar bekliyorum.

günümüze yurdanur ferihaya anlatırken:

yurdanur: orda öyle ne kadar durdu bilmem. arkama dönüp bakamıyodum. sokağın başında bi kere daha bana bakarken bir kez daha görsem onu koşup kollarına atılcağımdan, bi daha da eve hiç dönmiyceğimden korkuyodum. ondandı bakamayışım. o bahsettiği gemi benim de içimden geçiyodu. bütün karanlıkları yara yara bayram yeriydi artık her yan ışıl ışıldı.

bu sahneyi çok seviyorum ben süper bişi :)

kardem
25-07-06, 12:50
eveettt nazlıhan(nzlhn)ın isteği üzerine elimden geldiğince replikler..

1.bölüm..
mehmet,yurdanur ve nihal yaralanan hasibeyi hastaneye yetiştirmeye çalışırıken hasibe maalesef daha fazla dayanamaz..ve yaşama veda eder..
arkadaşının ellerinin bir anda kendi elleri arasından kayıp gittiğini fark eden yurdanur büyük bir çığlıkla bağırır...

yurdanur:hasibeeee...

tam bu çığlıkla nihal direksiyonun hakimiyetini kaybeder ve bir elektirk direğine çarparak kaza yaparlar..

kalabalık:araba direğe çarptı..koşun...

kalabalık tam büyük bi telaşla yardıma koşarken hasibenin cansız vücudunu ve mehmetin kanlı üstünü başını görünce oracıkta yargıya varırlar..

kalabalık:aaa..ölmüş..ölmüş bu kız..
ayy kaçın anarşist bunlar..

kalabalık dağıldıktan sonra yurdanurlar üzerlerindeki ilk şoku atlatıp arabadan çıkarlar..veee..

mehmet:biz yine de bi hastaneye gitmeliyiz derim ben..
nihal:hastaneye gidip de napıcaz ki?
mehmet(yurdanuru yerden kaldırıken..):ne bileyim ordan ailesini ararlar ya da tutanak mı tutarlar bilmiyorum ki..evine götürüp de ana babasına kızınız öldü mü diyeceğiz..?bunu biz yapmayalım bence..
nihal:ne o..?zor mu geldi beyefendi.?arkadaşımız sizin yüzünüzden öldü..sizin gibiler yüzünden okula gidemez olduk..
yurdanur:nihal kapa çeneni..o bize yardım etmeye çalışıyodu..
nihal:bırak yaa..bana mı anlatıyosun bunları..?
mehmet:sana bişey söyleyim mi küçükhanım..?benim de çok arkadaşım öldü..bu benim gördüğüm ne ilk ne son ölüm olacak..neyse...
yurdanur:ya yeter arabada ceset var..ya kavga etmeyi bırakın yaa...

...

kardem
25-07-06, 12:57
akşam hastanede...
yurdanur-mehmet

mehmet:yanında kalabilmeyi çok isterdim..yani yardımcı olabilmek için..ama..burdan gitmeliyim..beni anlıyosun değil mi..?yani şimdi polis falan gelecek..sorgu için..bugünlerde hapse girmek o kadar kolay ki..sadece yeşil bi parka giymen bile yeterli..KEŞKE...

günümüzdeki yurdanur ferihaya anlatırken...

yurdanur:anlayamamıştım..bu kadar insafsız bir dünya mıydı gerçekten..?adını bile soramamıştım..mehmet gitmeliydi..hep saklanmalıydı..kaçmalıydı..baban o zaman benim hiç bilmediğim bir dünyanın insanıydı..kim ne derse desin onurlu bir dünyaydı bana göre onunki..
mücadele etmek dünya için..şimdilerde pek olmayan şeyler galiba bunlar..öyle mi dersin..?

genç yurdanur..
"keşkee...demişti en son..keşke ne diyecekti..?konuşabilseydi keşke..anlatabilseydi..hasibenin yüreğimi yakan acısı mehmetin esmer yüzünde,siyah gözlerinde yavaş yavaş soğuyacak mıydı?..bilmem...nerdeydi kimbilir..ne haldeydi..o da beni mi düşünüyordu?..

...

ARKADAŞLAR ŞİMDİ GİTMEM LAZIM ELİMDEN GELDİĞİNCE DEVAM EDECEĞİM..
SEVGİLERLE..

leventci
28-07-06, 19:04
dinçer: (sert bir şekilde)kimdi o çocuk?
yurdanur: (oturduğu yerden babasına bakmadan) bir arkadaş baba.
dinçer: (sinirlenmeye başlamıştı)ne zamandan beri böyle arkadaşaların var senin.
sema: (ortalığı yumuşatmak ister bir edayla) canım okulda mokulda gördüyse yani... böyle bir göz aşinalığı varsa öyle selam verivermişlerdir birbirlerine değil mi ama?
dinçer: sema karışma sen. sana sordum.
yurdanur: (kendinden emin)bende cevap verdim baba, bir arkadaş.
dinçer: nasıl bir arkadaş.
yurdanur: yeni bir arkadaş baba. (sema korkarcasına bir ses çıkarır) ay anne eski deseydim ne yapacaktın merak ediyorum doğrusu.
sema: kızım derneklere merneklere girmiyorsun değil mi?
dinçer: (yurdanur soruyu umursamaz) annen bir soru sordu.
yurdanur: (dalga geçerek) anneme karışma demiştin baba.
dinçer: (bağırarak) alay etme bizimle.
yurdanur: merak etmeyin derneğe falan girmedim.
sema: bak gördün mü dinçer. yapmaz bizim kızımız öyle şeyler. zaten şunun şurasında 3-5 ayı kalmış mezuniyetine değil m? hadi neyse bırakalım bu çirkin mevzuuları tamam mı?
dinçer: (sesini yumuşatarak yurdanurun yanına eğildi) okula gittiğin ilk gün sana söylediklerimi hatırla kızım. bizim insanlarımız dışında kimseyle arkadaşlık etme demiştim sana. üniversiteler karmakarışık yerler, aralarından kendi insanlarımızı çekip çıkarman lazım değil mi ama? bunların ne oldukları belli işte. neyse bir daha görüşmezsin o çocukla olur biter.
sema: görüşmez görüşmez ders oldu artık ona bugün.
yurdanur: (birden ayağa kalkarak) bende sana birşey söyliyeyi mi baba? bizim insanlarımız bizim insanlarımız deyip durduğun o insanların hiçbirini görmedik o gün bize yardım ederken. hasibe kucağımda ölürken hepsi deve kuşu gibi toprağa gömülmüşlerdi nedense. o çocuk benim arkadaşım değildi baba, ama inşallah olur!

leventci
28-07-06, 19:41
yurdanur ve mehmet kentinde oturup konuşurken mehmet önündeki kitabı yurdanura doğru uzattı.
mehmet: hiç okudun mu?
yurdanur: evet... (eline aldı gülümseyerek) gözler var muhabbet, gözler var buğdayları güneşli bir harman manzarısı gibi bakıyorlar..(arasıra sessizce mehmette eşlik ediyordu ona) ve sonra iki de bir... ve sonra yine o göz, inatla ve ısrarla bakar... ve yarılmış kaşı... ve pınarından sızmakta kan...

leventci
28-07-06, 19:52
yurdanurla mehmet yemekte.. ikinci şarabı söyledikten sonra ikiside sarhoş olmuşlardı. şehla şehla bakıyorlardı birbirlerine..hele yurdanur iyice bulmuştu kafayı.
yurdanur: mehmet bak, daha yeni tanıştık. seni tanımam için biraz zamana ihtiyacım var...yani ikimiz içinde... (gülerek) ben daha yumurta kırmayı bile bilmiyorum ne evliliği...
mehmet: (o da gülmeye başladı) ben kırarım yumurtaları. yemekleride ben yaparım. sanada öğretirim.
yurdanur: heh tamam... 4 tane nalı bulduk bir atı kaldı...
mehmet: istediğin at olsun onu da buluruz. ne olacak. (elini kaldırıp bağırarak) garson, bakar mısın?(yurdanur onu engellemeye çalıştı) garson...
yurdanur: hadi diyelim evlendik. nerde oturacağız? bir akşam sen bize gelirsin, sonra ben size gelirim... (durdu düşündü biraz) sonra ben size gelirim... (mehmet ciddileşmişti) hem babam varya keser seni biliyor musun? annem bir şey yapmaz ama... yapmaz ama o da gelip kurtarmaz yani, öyle bakar... hem işimiz gücümüz de yok. (eline mendili aldı masayı siler gibi yapıp gülerek) ben temizliğe giderim artık zengin evlerine bak o olur... (sonra mhmete baktı) sende... (düşündü biraz sonra mendili yüzüne doğru götürerek ağlamaya başladı) sana bir iş bulamadım...

leventci
02-08-06, 12:09
mehmet,
çok mutluyum. çok uzak bir yolculuktan geri döneceksin. bir vapur müjdeledi bana az evvel... seni limandan uğurlayışımı hatırlıyorum. masmavi denizin ortasında ak köpükler bırakarak giden o gemiyi... martıları...simit satan çocuğu... seni götüren gemiler elbet geri getirecek. biliyorum. yoksa kimse sevmezdi gemileri, öyle ya... yavaşça gireceksin kapıdan. hiç bir şey sormayacağım. sende hiçbir şey deme. öyle dur biraz... anlatma... boşver geldin ya... bu anı unutmayalım diye bir çimdik atarım koluma korkma. nsan hatırlamak istedikleriyle mutludur. hatırlamayı istemedikleri başkalarının ayıbı. yüzüme bakacaksın. biliyorum yorgunsun... tertemiz serin çarşaflarda uyutacağım seni. masal anlatacağım çocuk eyler gibi...
hatırlar mısın bir gün sana sen benim hem ailem hem vatanımsın demiştim ya... uzun süredir kayıp bir kızın masalı olacak bu... sonunda vatanına kavuşan kızın mutlu masalı...
of ya çok güzel..bu sahneye bitiyorum..işte özge özberkin çekerken en çok ağladığı sahne...

esoşş
04-08-06, 13:34
yurdanur:mehmet düzenimizi kurduk sayılır peki bu öğretmenlik işi olursa baştan mı başlıcaz herşeye?
mehmet:neden baştan başlayalım?
yurdanur:ne bileyim işte, farzet köye çıktı tayinimiz ne yapıcaz?
mehmet:oralarda da çocuklar yok mu yurdanur?gidicez onları eğiticez, ülkemizin geleceği bu bizim, sırf kendimiz için yaşayamayız hayatı, bak ben bu memleketin her yerini kendi evim gibi görmeyi öğrendim, sen gitmezsen, ben gitmezsem oralara nice olur halleri...

GoLdEn_AnGeL
08-08-06, 17:16
Yurdanur:Ne tuhaf... evin bu halini hic bilmezdim.ilk kez saba dek uykusuz oturuyorum.ilk kez sabaha dek sokagin sesini dinledim.
Simitciyi ilk ben duydum,ekmek getiren kamyonu,gazete getiren arabalari ilk ben duydum...
Koca bir sehir gelen gunu karsiliyor,gunun en guzel saatleri bunlar,sencede oyle degil mi?

Genc Yurdanur:Bunu *** yapardik.Biz hep erken uyanirdik hatirlamiyormusun?Gormeyeli uykucu birsey olmussun sen.

Yurdanur:Yoo ondandiil uykuyu sevmem bilirsin, ben yasadigim her ani hissetmeyi severim.Belki hayatima yeniden anlam katacak birseyi yeniden kesfediyorum..

Genc Yurdanur:Nasil gidiyor?Bayagi ilerlemissin

Yurdanur:Ee kizdan antrenmanliyiz ya.. hatirlamak,kelimelere dokmek pek zor olmuyor simdilik.Ama yazarlik kolay diil..Hos ben bir yazar degilim belki de hic olamayacagim,ama sadece bu hikayeyi anlatmak istedim iste..

Genc Yurdanur:Kiz dedin de o nasilSimdilerde benim yaslarda olsa gerek.

Yurdanur:evet..

Genc Yurdanur:Mutlu mu? Sen mutlu musun?Bana ne olucak biraz anlatsana..

ceyil
09-08-06, 17:06
küçük kara balık en güzel cümle:

büyü büyüde bu günleri anlat kitapların yakıldığı insanların düşunceleriyle suçlandıkları bugünleri türkiyeyi sevmeyi anlat birilerine birileri bunu hep yanlış anladı çünkü

LİBRA
11-08-06, 19:31
yurdanur dükkanı gördükten sonra...
m:Yurdanur,Yurdanur,Yurdanur, Yurdanur Dur.

y:Hadi söyle, ben bir budalayım, kendi başına iş çeviren bir burjuva kızının tekiyim ben, hadi söyle.

Haklısın bilmiyorum , ben hiç bir şey bilmiyorum, hiç bir şeyden haberim yok, dünyadan haberim yok, insanlar ne uğruna savaşıyor ben ne ile uğraşıyorum şuna bak
BİR KEBAPÇI DÜKKANI, basit alelade bir kebapçı dükkanı.

m:Öyle gitmek var mı burjuva kızı, Ha, ellerinle hayat verdiğin şeyi bırakıp gidecekmisin emekçi kız?

Evet ikiside sensin, başına buyruk burjuva kızı da elleri kavruk emekçi kızı da.
Hangisi pes ediyor? Hangisi pes ediyorsa onu gönder gitsin ,diğeri kalsın burda

GoLdEn_AnGeL
28-08-06, 12:11
Yurdanur:Burda olmiycam Feriha..

Feriha:Ne? nasil?

Yurdanur:Burda kalirsam herseyi geri isteyecegim.Herseyi.Olumun korkunc bir haksizlik oldugunu haykiracagim.Kaybettigimiz gunlerin .. yanliz hasta yatagindaki degil,ondan ayri kaldigim her saniyeyi..Her kucuk saniyenin hesabini soracagim..Onu benden almanin kimseye hakki yok diyicem!Onu goturmelerine engel olucam.Olum insanin en buyuk acisidir,belasidir diycem.

Feriha:Anne...

Yurdanur:Acima yenilmek istemiyorum Feriha.Meydan okumak istiyorum! Elimde kalan tek sey bu.Meydan okumak... Acilarin endiselerin.bu dunyada yaptiklarimizin..Neleri gogusledigimizi,nelerden korktugumuzu,yasami, yalin basit candamarina dokunarak.. derine taa derinlere inmek...demek istiyorum kii... ben demek istiyorum ki...
(Sarilirlar)
Yurdanur:Bir agit dizesi geliyor aklima.

Tas olsam erirdim,toprak oldum da dayandim
demir olsaydim curur idim,toprak oldum da dayandim

Inadina yasamak,yasamimi anlatmak istiyorum... bu belkide Mehmedin ve benim agidim olucak.

Feriha:Hemen mi gidiceksin!

Yurdanur: (Basini sallar) Evet. Baban icin de, benim icin de yeni bir yolculuk basliyor.(Kalkar ve dolaptan paltosunu cikarir)

Feriha:(Aglamaya baslar)

Yurdanur:Benim icin ugurla onu Feriha.Babani benim icin ugurla.Bu gorevi sen yap.bana izin ver kendi yolculuguma hazirlaniyim ben de,olur mu?

Feriha:(aglayarak evet dercesine basini sallar)Sen git.

Yurdanur:Gozyaslarini sil, kendini toparla,ustunu basini duzelt.Babanin kizi ol.Biliyosun diil mi? Baban seni boyle gormek istemezdi.O seni hemen peseden omuzlari dusen bi kiz olarak diil,erkeklerlle futbol oynuycam diyip tutturan kafasi dik o kiz olarak hatirlamali.(yurdanur kapiyi acar ve gitmeye haziirlanir)

Feriha:(aglamaya baslar)Gitme...

SoN:icon_cry:

nur-gulll
01-10-06, 15:02
18. bölüm "Büyük umutlar"

Yurdanur'un babasina yilbasi notu

Yurdanur (ses) : Babacim, yeni yilini en içten dileklerimle kutluyorum. Yilbasinda, tüm bundan önceki yilbasilarda oldugu gibi yine seninle birlikte olmak isterdim..Ama bu kez olmadi, olamadi...
Geçtigimiz yil, benim için yenilikler ve sürprizler yiliydi. Sanirim hepimiz için de öyle oldu. Biliyorum, degisiyorum. Artik o saf küçük kiz çocugu yok. Hayat beni olgunlastiriyor.
Babacim, ne konustugun zamanki sözlerini de de sustugundaki sessizligi hak ediyorum. Zaten ne bu sözler senin sözlerin, ne de bu sessislik senin sessizligin. Sen de degisiyorsun.çocuklugumda tanidigim o olgun ve sakin adami artik göremiyorum. Babacim, annemin de sagligindan endiselerim var. Lûtfen ihmal etmeyin ve kendisini hemen bir doktor muayenesinden geçmeye ikan edin..Her seye ragmen, bu yeni yilin hepimize saglik, mutluluk ve huzur getirecegi umudunu tasiyorum.

nur-gulll
01-10-06, 15:03
26. bölüm "ve gemi gidiyor"

Ümit : kaçalim mi be Zarifem ? bak bu taksiyle bize her yerde ekmek var. Geçinir gideriz.

Zarife : Bilmem ki ? Nasil olur?

Ümit : Bak simdi sen bi bohça hazirliyosun kendine önce...Ben böyle gece oniki-bir gibi geliyorum. Camina tas atiyorum. Birde merdiven bulurum biryerden inersin sen de...

Zarife : Yok düserim ben. Kapidan insem?

Ümit : O da olur. Yeter ki gel de nerden olursa olsun...Ne diyosun?

stm
14-10-06, 17:45
son söz :

"Fikirleri ve inançları uğruna yok olan hayatlara ve Türkiye'yi seven herkese saygıyla adanmıştır..
Bir hikaye ya da bir dizi filmin yeterli olamayacağını bile bile..''

Çemberimde Gül Oya

zehr-i_zakkum
15-02-07, 13:56
Sultan çantasından silahı çıkarır.
İbrahim panikler.
İbrahim:Sultan.Sultan yapma!Dellenme!Hapislerde çürürsün...Beni düşünmüyosan Zarife'yi düşün!O ne olacak!
Sultan:Zarife mutlu olacak,unutacak bu günleri biliim.Sendin benim bahtımı garartan.Biz gideceğiz,o yaşayacak.Ölüler katil olmaz.Allah seni cehennemde garşıma çıkartmaya.Şahadet getir İbraam.
İbrahim:Sultan!
Sultan:Şahadet getir İbraam!

Sultan tetiğe basar.Aynı anda kuşların şakımaları
yerini kaçışan kuşların kanat seslarine bırakır.
Sultan birkaç kez daha tetiğe basar ve İbrahim
yere yıkılır.Daha sonra Sultan namluyu kendi
karnına çevirir.

Sultan(iç ses):Eşhedü en la ilahe illallah....

Ve tetiğe basar.Sultan'ın parmaklarından kurtulup
yere düşen silahla birlikte Sultan da boş avluya yığılır.
Sultan'ın cansız bedeninin görüntüsünün üzerine
Sultan'ın sesi düşer.

Sultan(iç ses):Sanki bir ben vardır benden içeri.O davranıp kalmakta,sanki yükselmekte göğe.Böyle mi olurmuş bu ölmek dedikleri.Ah Sultan,hancıların Sultan.Böyle boylu boyunca uzanıp yatmakta varmış gaderde.

Bu sırada Sultan'ın göz hizasında yerde
bir karınca yürümektedir.Ses devam eder.

Sultan(iç ses):Şu garıncaya can veren Rabbim bağışlar mı ki seni.Hey mübarek;şunun çalımına bak hele!Yaz geliy zaar.Yaz gelmekte sen gitmektesin.Ah Sultan,hancıları Sultan.Hele dön de bi halına bak şimdi.Hele dön de bi bak şimdi.

Yurdanur:Anne?Kayboldun sandım.
Sema:Ormanda kayboldum diye mi endişe ettin kızım?...Yok,ormanda değil ben kafamın içinde kayboluyorum.Bir gün kafamın içindeki öyle bir deliğe giricem,öyle bir saklanacağım ki sizden;ne kadar arasanız bulamayacaksınız beni...İşte ondan endişe ediyorum.Sanki zihnim hepinizle saklambaç oynuyor.Bugüne kadar hep sobelediniz onu.İyi ki sobelediniz.Ama korkarım her seferinde saklanacak daha iyi delikler buluyorum.

ecrin
21-04-07, 16:14
Sen benim hem ailem hem vatanımsın....

--------------------------------------------------------------------------
Bana yaranı göster ben de sana benimkini göstereyim.Hangimizden daha çok kan gitti,hangimiznki daha çok acıdı.Aldım,verdim,ben seni yendim.Bir çocuk oyunu gibiydi her şey.Bakalım hangimiz ilk önce pes edecekti

bu evden götürmek istedigim hersey birer birer eksildi..bide ben eksilmisim ne olmus..

insanlar evlerinde ölür otel odalarında değil.........

ecrin
21-04-07, 16:16
büyü büyüde bu günleri anlat kitapların yakıldığı insanların düşunceleriyle suçlandıkları bugünleri türkiyeyi sevmeyi anlat birilerine birileri bunu hep yanlış anladı çünkü.
************************************************** ************************************************** ****************

Keske demisti en son keske ne diyecekti konusabilseydi keske anlatabilseydi Hasibenin icimi yakan acisi Mehmetin esmer yüzünde siyah gözlerinde yavas yavas soguyacakmiydi bilmem nerdeydi kimbilir ne haldeydi oda benimi düsünüyordu acaba.

************************************************** ************************************************** ****************

elinle emek verdiğin herşeyi bırakıp gidecekmisin emekçi kız?
evet ikiside sensin başına buyruk burjuva kızı da..
elleri kavruk emekçi kız da..
Hangisi pes ediyorr???

ecrin
21-04-07, 16:18
Sen dünyaya ayak uydurmak için kendini değiştirmişsin , işte mesele bu. Peki dünyayı değiştirebileceğin hiç aklına gelmedi mi?

************************************************** ************************************

benim karım böledir işte slogan diye şiir yazar duvara

************************************************** ************************************
ya çemberin içindesindir ya da dışında üzerinde durmak yok...

elwiens_86
21-04-07, 20:33
Dilek harika olmuş bu replikleri eklemen çok çok sağol...:good:
Şu repliğe bayılıyorum "benim karım böledir işte slogan diye şiir yazar duvara"
Haziranda Ölmek Zor...
Harika bir bölümdü bayılmıştım gerçi her bölüm süperdi ama..

nuro
08-05-07, 10:23
ecrin,ekledğin replikler gerçekten çok güzel..yeniden hatırladım sayende bölümleri..
haziranda ölmek zor..bu şiiiri arayıp da nasıl bulmuştum o zamanlar..
yurdanurun sancılarıını,ve hastaneye gidiişini hatırlaıdım bak bi an...ne de güseldi...yalandan başlayan sancılar sonradan gerçek oluvermişti..
ya da tam tersimiyidi?unuttum bak..

ozgekync_x_y
13-05-07, 19:28
1.FAVORİM

Haziranda Ölmek Zor

2.FAVORİM

Suna:aa deli mi bu komşular yaz günü soba mı yakılırmış
Yurdanur:Kitaplar...kitapları yakıyolar

3.FAVORİM

Doktor:Evet Yurdanur Hanım bağırın,söyleyemediğiniz şeyleri bu sayede haykırın
Yurdanur:Haziran Haziran'da Ölm...
Doktor:Haziran'da Ölmek Zor Çok güzel bir şiir ama biz temmuz ayındayız =))

VE TABİKİ SON SÖZ
Fikirleri ve inançları uğruna yok olan hayatlara ve Türkiye'yi seven herkese saygıyla adanmıştır..
Bir hikaye ya da bir dizi filmin yeterli olamayacağını bile bile..''

ecrin
15-05-07, 18:18
"ve gemi gidiyor"

Ümit : kaçalim mi be Zarifem ? bak bu taksiyle bize her yerde ekmek var. Geçinir gideriz.

Zarife : Bilmem ki ? Nasil olur?

Ümit : Bak simdi sen bi bohça hazirliyosun kendine önce...Ben böyle gece oniki-bir gibi geliyorum. Camina tas atiyorum. Birde merdiven bulurum biryerden inersin sen de...

Zarife : Yok düserim ben. Kapidan insem?

Ümit : O da olur. Yeter ki gel de nerden olursa olsun...Ne diyosun?

ecrin
15-05-07, 18:18
" küçük kara balik"

Yurdanur : çocukken yasadiklarini hiçbir zaman unutamazsin. çünkü hafizanin en temiz oldugu zamanlar çocukluk. Büyüyünce bu günleri unutma. Kitaplarin yakildigi, insanlarin fikirleriyle suçlandigi bugünleri unutma, unutma ki anlatabilesin bunlari. Türkiye'yi sevmeyi anlat birilerine, birileri bunu hep yanlis anladi çünkü.

ecrin
15-05-07, 18:19
oyun bitti"

Zarife : kalamam Ercan. Kalirsam onlari mutlu ederim ama kendim mutlu olamam. O hatiralarla yasayamam. O çok sevdigim insanlara baktikça...çok sevdigim baska insanlari hatirliycam hep. Öyle bir hayat bana zindan olur.

"bir eflatun ölüm"

Zarife : Adi feriha olsun. Hepimize ferahlik getirsin. Allah Yurdanur ablamin kizina sikintisiz, ferah bir yasam versin.

ecrin
15-05-07, 18:20
"Bir varmis, bir yokmus"

Yurdanur, Sultan'in ona biraktigi mektubu Zarife'ye getirir

SULTAN (SES) : Yurdanur gizim, okumagi yazmagi bana sen ögrettiydin. Hayattaki ilk ve son mektubumu sana yazmam gismetmis. Ben bu dünyaya niçin geldiimi bugün anadim. Simdi son görevimi yapmaya gidiim. Bizim artih ne Urfa'da, ne istanbulda güvenecegimiz bi hizmimiz galmamistir Bi sizler varsiniz Yurdanur...Zarife de saga emanet. Gusuruma bakma, suskunluguna bakma, o seni ablasi argadasi belliyi. Sen de onu su hayatta yagniz birahma, hep elinden tut. Saglicahlan galin. Argamdan hiç üzülmeyin, aglamayin, bu benim gaderimdir...Sultan.

ecrin
15-05-07, 18:21
sagim solum sobe"

Sema : Ormanda kayboldum diye mi endise ettin kizim ? Yok, orman da degil ben kafamin içinde kayboluyorum. Bir gün kafamin içindeki öyle bir delige giricem, öyle bir saklanacagim ki sizden ; ne kadar arasaniz bulamayacaksiniz beni...Iste ondan endise ediyorum. Sanki zihnim hepinizle saklambaç oynuyor. Bugüne kadar hep sobelediniz onu. Iyiki de sobelediniz. Ama korkarim her seferinde saklanacak daha iyi delikler buluyorum. Maalesef...

Dinçer : Seni sevmiyorum artik.

Yurdanur : Seviyorsun. Sevmek zorundasin babamsin çünkü

ecrin
15-05-07, 18:22
Dinçer : eger o kapidan çikarsan bir daha bu eve dönemzesin.

Yurdanur : öyle mi baba...Peki...Ben de sana bisey diyim mi?...
çiktigim zaman geri dönemeyecegim bir ev zaten benim evim degildir. Hiç olmamistir baba.

************************************************** ************************************************** ***************

Ümit'in zarife'ye yazdigi mektup

Ümit : Kiymetli Zarife'ye
Gözümün önünden gitmez hayalin.
Gözüm dedigimsin sen gül camallim.
Kalbimin atesi yüzüme vurur.
Ateslerde yürürüm, kursunlara giderim.
Bilsem ki ucu cehennem ben oraya da giderim.
Ah Zarifem ben seni çok severim.

ecrin
15-05-07, 18:23
"savas alani"

Sultan : Yapmayin agalar insaf edin. Ayakkabi giysin fukaralar.

Polis : karisma hanim çekil

Sultan : Insanliginiz yok mu be? böyle mi gidecek garipler ? Utanin..Tas mi kesti yüreginiz. Ananiz baciniz yok mu sizin? Ayip degil mi? Insan Insana bunu eder mi agalar?

"korkma benim"

Cenk ve Feriha hastanede konusuyorlar

Cenk : Onat Kutlar söyle der : Ölüm yolun sonuna yerlestirilmis bir aynadir. Arkasindaki sir nedeniyle öbür tarafi göstermez. Bu tarafi gösterir. Yürünen yolu. Yani yasamin kendisini."... Babanin hayat aynasina bak ve neler gördügünü düsün. Baban hayatinin askini bulmus...Onunla evlenmis...Senin gibi bir çocuk yetistirmis, bu boya geldigini görmüs...Daha da önemlisi, adam bütün hayatini, hayallerinin, ideallerinin pesinde geçirmis. Ulasmis, ulasamamis, o ayri ! Nereye gitmek istedigini biliyormus. Sen asil bize bak...Kendi halimize üzül. Bir hayalimiz bile yok. Düsünsene, bugün ölsek...

ecrin
15-05-07, 18:24
"kirmizi sapkali kiz"

Feriha : Kendime sorup durdum...içimdeki bu aciyi dindirmek senin elindeydi. Sen babami birakabilseydin, babamin gitmesine izin verseydin anne...beni özgür birakacaktin. Ama sen buna karsi geliyordun ; yasami makineye bagli birine sImsIkI tutunmustun. Sirf suçumu daha çok büyütmek için...sirf benden intikam almak için yapiyor bunu dedim.

Yurdanur : Feriha, ben...

Feriha : Ama artik öyle olmadigini biliyorum...sen dogru olani yaptin anne.Yalniz kendin için degil, benim için de...Onunla yüzlesmeden kendimi affetmenin imkansiz oldugunu yeni anladim.
Anne...bir kez daha inansak...bu kez birlikte. Sen, ben ve...babam. Yeniden baslayabilecegimize inansak...yeniden baslasak.

ecrin
15-05-07, 18:25
Sema : Mehmet...nikahinizdan itibaren ben hep Yurdanurla senin destekçiniz oldum. Dinçerle aranizdaki arabulucu olmaya çalistim. Basarili olamadiysam da her seyin sizin istediginiz gibi olmasi için ugrastim. Hele sana kizima davrandigimdan daha iyi davrandim. Sana bir kez bile sesimi yükseltmedim, bagirmadim. Ama simdi ilk kez sesimi yükseltecegim, ilk kez bagiracagim. Bak, her zaman yaninizdaydim, yinede yaninizdayim. Ama kizimida yanimda istiyorum Mehmet. Onun kilina zarar gelmesini istemiyorum. Git, onu bana getir.

"televizyonunuzu kapatmayi unutmayiniz"

Zarife : senin bebegini elime alisimi hatirliyormusun Yurdanur abla ? O gün, o minik bebek için baslayan hayat, benim için bitmisti aslinda...Ben kayiplarimla gömülmüstüm Yurdanur abla. Topragin üstündeydim ama baglarim topragin altindaydi. Hiç kopamadim onlardan....tek dilegim bir an önce onlara kavusmakti. Ama bir sey tutuyordu beni. bir küçük hayat kipirtisi orada tutunmami sagliyordu. sanki ben gelmeden olmaz diyordu...hayatta kalmam için tek bir sebep vardi, senin bebegin. o melegin ismini koyma görevi bana verilmisti. ismini ben koymaliydim. sonra serbest kalacaktim. istedigim yere gidecektim. sevdiklerimin yanina. sadece buna inaniyordum ben.

Yurdanur : Ah Zarife. hakikaten Sultan'in kiziymissin sen.

Zarife : Evet. annemin kiziydim. inancina tutunup yasayan, inanci ugruna ölen annem gibiyim

ecrin
15-05-07, 18:25
"benim bir hikayem var"

dinçer:kimdi o çocuk?

yurdanur:bir arkadas baba.

dinçer: ne zamandan beri böyle arkadasaların var senin.

sema: canım okulda mokulda gördüyse yani... böyle bir göz asinalığı varsa öyle selam verivermislerdir birbirlerine değil mi ama?

dinçer: sema karısma sen. sana sordum.

yurdanur: bende cevap verdim baba, bir arkadas.

dinçer: nasıl bir arkadas.

yurdanur: yeni bir arkadas baba. ay anne eski deseydim ne yapacaktın merak ediyorum doğrusu.

sema: kızım derneklere merneklere girmiyorsun değil mi?

dinçer:annen bir soru sordu.

yurdanur:anneme karısma demistin baba.

dinçer: alay etme bizimle.

yurdanur: merak etmeyin derneğe falan girmedim.

sema: bak gördün mü dinçer. yapmaz bizim kızımız öyle seyler. zaten sunun surasında 3-5 ayı kalmıs mezuniyetine değil m? hadi neyse bırakalım bu çirkin mevzuuları tamam mı?

Dinçer : okula gittiğin ilk gün sana söylediklerimi hatırla kızım. bizim insanlarımız dışında kimseyle arkadaşlık etme demiştim sana. üniversiteler karmakarışık yerler, aralarından kendi insanlarımızı çekip çıkarman lazım değil mi ama? bunların ne oldukları belli iste. neyse bir daha görüsmezsin o çocukla olur biter.

sema: görüsmez görüsmez ders oldu artık ona bugün.

yurdanur: bende sana birşey söyliyeyi mi baba? bizim insanlarımız bizim insanlarımız deyip durduğun o insanların hiçbirini görmedik o gün bize yardım ederken. hasibe kucağımda ölürken hepsi deve kuşu gibi toprağa gömülmüslerdi nedense. o çocuk benim arkadasım değildi baba, ama insallah olur!

ecrin
15-05-07, 18:28
yurdanur:ne sallandırıyorsunuz siz öyle elma armutmu sallandırıyorsunuz insan öldürüyorsunuz farkında değilmisiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

mehmet:herkesin sadece senin gibimi düşünmesi öylede olmayınca çıkıp darbe yapmakmı senin demokrasiden anladığın bumu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

dede ile suna abla:
dede:üzülme suna,çocuklar böyle,büyüyünce kanatlanıyorlar,sen evlenip gittiğinde çok üzülmüştüm ben,bilmeszinsen,bütün gece ağladım,anana tembihledim söyleme kıza diye.
suna:ağlar
dede: ağla ama üzülme yine beraber olacaksın hepsiyle.

--------------------------------------------------------------------------------------

Büyük umutlar"

Yurdanur'un babasina yilbasi notu

Yurdanur : Babacim, yeni yilini en içten dileklerimle kutluyorum. Yilbasinda, tüm bundan önceki yilbasilarda oldugu gibi yine seninle birlikte olmak isterdim..Ama bu kez olmadi, olamadi...
Geçtigimiz yil, benim için yenilikler ve sürprizler yiliydi. Sanirim hepimiz için de öyle oldu. Biliyorum, degisiyorum. Artik o saf küçük kiz çocugu yok. Hayat beni olgunlastiriyor.
Babacim, ne konustugun zamanki sözlerini de de sustugundaki sessizligi hak ediyorum. Zaten ne bu sözler senin sözlerin, ne de bu sessislik senin sessizligin. Sen de degisiyorsun.çocuklugumda tanidigim o olgun ve sakin adami artik göremiyorum. Babacim, annemin de sagligindan endiselerim var. Lûtfen ihmal etmeyin ve kendisini hemen bir doktor muayenesinden geçmeye ikan edin..Her seye ragmen, bu yeni yilin hepimize saglik, mutluluk ve huzur getirecegi umudunu tasiyorum.

ecrin
15-05-07, 18:31
HATİCE HANIM:ayyy ayyy rüyamda gördüydüm,gemilere binmişizde biyerlere gidiyomuşuz nazif,benim elimde duvak düğünmüş meger düğün ayyy ayyy

------------------------------------------

yurdanur: mumlar sönecek ama hikaye devam edecek

--------------------------------------------------

mehmet:devrim yaşamaktır yaşatmaktır..........

---------------------------------------------------

ecrin
15-05-07, 18:32
Yurdanur:Burda olmiycam Feriha..

Feriha:Ne? nasil?

Yurdanur:Burda kalirsam herseyi geri isteyecegim.Herseyi.Olumun korkunc bir haksizlik oldugunu haykiracagim.Kaybettigimiz gunlerin .. yanliz hasta yatagindaki degil,ondan ayri kaldigim her saniyeyi..Her kucuk saniyenin hesabini soracagim..Onu benden almanin kimseye hakki yok diyicem!Onu goturmelerine engel olucam.Olum insanin en buyuk acisidir,belasidir diycem.

Feriha:Anne...

Yurdanur:Acima yenilmek istemiyorum Feriha.Meydan okumak istiyorum! Elimde kalan tek sey bu.Meydan okumak... Acilarin endiselerin.bu dunyada yaptiklarimizin..Neleri gogusledigimizi,nelerden korktugumuzu,yasami, yalin basit candamarina dokunarak.. derine taa derinlere inmek...demek istiyorum kii... ben demek istiyorum ki...
(Sarilirlar)
Yurdanur:Bir agit dizesi geliyor aklima.

Tas olsam erirdim,toprak oldum da dayandim
demir olsaydim curur idim,toprak oldum da dayandim

Inadina yasamak,yasamimi anlatmak istiyorum... bu belkide Mehmedin ve benim agidim olucak.

Feriha:Hemen mi gidiceksin!

Yurdanur: (Basini sallar) Evet. Baban icin de, benim icin de yeni bir yolculuk basliyor.(Kalkar ve dolaptan paltosunu cikarir)

Feriha:(Aglamaya baslar)

Yurdanur:Benim icin ugurla onu Feriha.Babani benim icin ugurla.Bu gorevi sen yap.bana izin ver kendi yolculuguma hazirlaniyim ben de,olur mu?

Feriha:(aglayarak evet dercesine basini sallar)Sen git.

Yurdanur:Gozyaslarini sil, kendini toparla,ustunu basini duzelt.Babanin kizi ol.Biliyosun diil mi? Baban seni boyle gormek istemezdi.O seni hemen peseden omuzlari dusen bi kiz olarak diil,erkeklerlle futbol oynuycam diyip tutturan kafasi dik o kiz olarak hatirlamali.(yurdanur kapiyi acar ve gitmeye haziirlanir)

Feriha:(aglamaya baslar)Gitme...

ecrin
15-05-07, 18:32
yurdanur ve mehmet hazirlaniyor.yurdanur ceketinin onünü ilikleyemiyor

YURDANUR:bu ceket bana artik olmuyor!Karnim o kadar sisti mi Mehmet?Yoksa kilo almaya simdiden basladim mi?
mehmet:sis-ko patates,yarim kilo domates!
yurdanur:yaa dalga gecme!bak,senin gobeginde büyüdü bu son gün;erde
mehmet:dogru soyle
yurdanur:gülme komsuna gelir basina akillim!Aile babasi oluyorum diye aliyorsun kilolari iste.bu gidisle yüz kilo olursun sen.
mehmet:bes yüz kilo olurum sonra da seni yerim kimsenin ruhu duymaz
yurdanur:duur yapma.....mehmet cok calismamiz lazim.
mehmet:nedenmis o?
yurdanur :para biriktirmek icin,karyola almanin zamani geldi.
mehmet:neden ki?bebegin gelmesine ohooo daha kac ay var.
yurdanur:canim geri sayim basladi artik.sonra iki ayagimiz bir pabuca girer.hem de o karyola odamizd durusa,bebegin gelisine daha kolay hazirlaniriz.ordan seyredip icinde oldugunu hayal ederiz.Güzel olmaz mi?
mehmet:o zaman tamam.ben para durumumuza bakayim.aybasinda aliriz karyolayi herhalde

yurdanur mehmete sarilir.

ecrin
15-05-07, 18:35
Semra: begendigin bisey varsa hadi gel
Yurdanur: yok anne sen daha iyi bilirsin
Bohcaci Kadin :gel bak kizim gel yüzün cikmaz ya
Yurdanur:Nihal
Semra: Slm söyle
Yurdanur: söylerim
Bohcaci: Hazirlik kiza ha?yakin mi dügün
Semra:eh dah abisey yok ya yapioruz ufak tefek iste sandik bu elbet alip koyacak kendi evine bigün
Bohcaci: anam iclendi al onuda al halis ipektir

ecrin
15-05-07, 18:35
Zarife:Merhaba Mehmet abi..
Mehmet:merhaba
(yurdanur zarifeye bakiyor,zarifede ona gülümsüyor)

yeni zamandaki yurdanur ferihaya anlatirken:Sonra zarifeyi gördüm.o gün,o konakta bana gülümseyen tek şeydi..su gibi bir kizcocugu.17sinde...
(yurdanur gülümsüyor,sonra ciddi bakiyor ve daliyor)-Zarife,eski arkadasim........

ecrin
15-05-07, 18:36
Mehmet: canann canan canannnnn evleniyorummmmmm
Canan: aa aa
Mehmet:evleniyorummmmmmm
Canan: a-a
Mehmet:evleniyorumm evleniyorum hahaa
Canan:allah canini..kiminle kizzzz??
Mehmet:anlatirimm
Canan:hahaha,öylemi cikcan disari be saskinnnnn?hahahhahahaha...haha..hadi hayirlisi..

ecrin
15-05-07, 18:37
Asker:arkadasimiydiniz?
yurdanur:sizz...seymi yoksa?
asker:evet hasan..evet
yurdanur:mevzununuz gecerdi sIksIk..
asker:yurdanur galiba,degilmi??mektublarinda anlatirdi sizi.
yurdanur:askerliginizz...?
asker:izine geldim..duramadim..otobüse atladigim gibi...kabrine geliyim diye...biliyorsun evlenicektik okul bitince..kismet degilmis.neyi bekledik diye düsünüyorum?!onun okulumu,benim askerligimmi?nolcakti sanki?bunlarmi beklenicekti?birileri ögretmis yasayip duruyoruz iste.sana bisey diyimmi yurdanur kardes??... Insan...A$kini Buldumu Bu Dünyada, Sonuna Kadar Gitmeli Pe$inden.. keske evleneydik.hasibeme bikez dokunamadan kaybetmek varmis baksana..hic ölmicek gibi yasiyoruz..ama ölüm var insanin basinda..keske.........
Yurdanur:hoscakal hasan

ecrin
15-05-07, 18:37
yusuf;bize bunun nasil yapilacagini ilk ogrettiklerinde tiksinmedim diyemem,dogru.ama sizin gibilerden de tiksiniyodum ben,gene de oyle...ilk baslarda gece rüyalarima girdiniz,tek tek....sonra sizle basetmenin yolunu ogrendim ben,yilandiniz hepiniz,basinizi ezmek gerekiyordu,bu kadar iste!karsindakine bir insan gibi bakmayacaksin,cansiz biri o bir esya...isin sirri burda!sonra sonra kolaylasti hersey,hatta...
ridvan:hatta hosuna gitmeye basladi degil mi?
yusuf kafa sallar,ridvan yusufun suratina tükürür.
mehmet;oraya getirilenlerin inanclarini,savunduklari dünyayi,bunlari hic bilmiyordun degil mi?merak bile etmedin.senin icin hicbir dava yoktu degil mi?sen sadece ogretileni yaptin.
yussf güler
(bu cevap dizide boyle degil ama kitapta boyle geciyor)
yusuf:bunu bana sormayacaksin güzel kardesim,bir zahmet bir bilet alip Ankaraya gideceksin.cevap oralarda biryerlerde.

mehmet gozleri bir noktada konusuyor.
mehmet:sana en kotü andan bahsetmemi ister misin?hani bizi tek tek cagirdiginiz o dakika var ya,iste onu beklemek.kendini,canini,ruhunu,tenini aciya hazirlamak...bu da bir taktikdi degil mi?once kapidan gelip "sorguya" diye bagirdiktan sonra yan hücredekini almak,beni pas gecip bir sonraki tura birakmak...iste o ana hazirladigin vücudunun tekrar bosalmasi,etinin lime lime olmasi.insna bu acidan nasil keyif cikarir kendine,aklim almiyor.artik bir yerden sonra ,belki de hicbirsey politik degil oyle mi?bir cinnet hali,bir delilik...

mehmet:birsey soracagim,hic mi birsey hissetmedin.rüyalarina girdik mi;sesimiz,golgemiz hic mi takip etmedi seni?hic mi birsey kalmadi bizden sana?
mehmet gozleri dolu dolu yusufa bakar.

yusuf:beni birak gideyim. hicbirseyin yasini tutmayacagim seninle birak gideyim.

mehmet yusufun ellerini cozüyor.
mehmet::bugün seni buraya getirdim,ne tuhaf...birseyler hissetmen,birseyler gormen icin...nafile....sen bedelin en büyügünü odemissin,yasamiyorsun bile.en kotüsü de bu,biliyor musun....

mehmet yusufun nüfus cüzdanini ceketinin cebinden cikarir.

yusuf :var sen oyle düsün,rahat ettiysen mesele yok.
mehmet:al,bu senin hüvviyetin

mehmet kepengin oraya yürür.acin anlaminda iceriden kepenge vurur.o daha vurmadan ridvan sunlari soyler

ridvan unutma kim oldugunu,nerde yasadigini,herseyi biliyoruz.bana,bu cocuga ,birimizden birine bir zarar gelirse otesini sen düsün.

ecrin
15-05-07, 18:40
yurdanur-bebegim nerde?
hatice-aaa aaa aaa
yurdanur-bebegim nerde diyorum,feriha nerde?
asker-ben bebek filan görmedim
yurndanur-suna abla
suna-efendim
yurdanur-feriha sende mi?
suna-icerde uyuyordu
hatice-ayy ferihaaaa
yurdanur arka bahce kapisina dogru kosar
yurdanur-dede bebegi gördün mü?
dede elini agzina koyar ve sus isareti verir
yurdanur-feriha yok
dede bebegi sakladigi yeri gösterir
yurdanur-aaaa
dede-alma bebegi alma,savas cikti cocuklari koruyun
yurdanur-dedecim tamam düsman degil bunlar,türk askeri

ecrin
15-05-07, 18:41
madam niki : darbe oldu darbe...
canan : ayol nereye darbe oldu

----------------------------+---

dogum sahnesi

asker-bizdenmi kaciyodunuz?:D
yurdanur-ne diyosun beeee.
mehmet-yürüyebiliyomusun?..anne doktorr cagirr
hatice hanim-doktorrr
mehmet-dur dur kucagima alim
hatice hanim--aaa aayyyy suyu geldii
yurdanur--aaaaaaa
mehmet-tamam tamam sakin oll..sakinn olll
hatice hanim-ay suyu geldii ay ayyy
mehmet-bebegimm sakinn ol gec-gecc geccekkkk.hic acimicak tamami?
yurdanur--aaaaaaaayyyy aaaaaa
hatice hanim-geccek bebegim
mehmet-yurdanur iyimisin?
yurdanur-iyiiyim iyiiyiimm
mehmet-bebegim sakin ol hersey geccek..tamammi?hic korkmaa sakin ol nefess all
yurdanur-ne sakine yaa?!gel sen dogur ozamannn
mehmet-tamam geccekkk
hatice hanim-*** *** nefess all
mehmet-yurdanur bak bebegim
yurdanur--aaaa geliyoooorrr
doktor ve hemsire--sakinn olunn..derin derin nefes alin
yurdanur-bu kova ne?!bu kovaa neeee?!
hemsire-sakin olun,yavas yavas
yurdanur-na-na-napicamm..?allahim neler oluyor
doktor-hazirmiyiz?hosgeldiniz yurdanur hanim
yurdanur-hosbulduuuuuuuk!aaaa annecimm anneciim
bi kac dakka sonra:
yurdanur--aaaaaaa allahh kahretsinnn!!allah sizin cezanizini versinn!niye bastan söylemiyosunuz böyle olcagini?!
doktor-bagirin yurdanur hanim,bidaha bu firsati bulamassiniz,ne söylemek istiyosunuz söyleyin
yurdanur-haaaa-haziiirannnn..hazirandaa ölmekkkk..
doktor-haziranda ölmek zor,güzel bir siirdi,ama biz temmuz ayindayiz
yurdanur-tsk ederiiiiiiim!!!!aaaaaaaaaaaaaaaa aaaa ayyyyy
hemsireler--sakin olunn

ecrin
15-05-07, 18:42
mehmet rüya gördükten sonra uyaniyor:

yurdanur--sssst..sssst
mehmet-ihhhh..(gülüyor)
yurdanur-ne görüyosun sen bakim rüyanda..?sssst yavass..güzel kizlar falanmi?
mehmet(gülüyor)-yok yurdanur,bosverrr..ah söylesem inanmassin simdi.aslinda cok güzel rüyalar gördüm gelecekle ilgili.
yurdanur-bendee,bende gelecekle alakali cok hos rüyalar gördüm..
mehmet yurdanuru öpüyor
yurdanur--güünayydiin
mehmet--günaydiinn...günaydinn bebemmm....oooofff su askerlik meselesi bugün okula gitmem lazim..
yurdanur-bende anneme gidim diyorum.
mehmet-yurdanur annesinde,mehmet okulunda
yurdanur-yurdanur ve mehmet birlikte önce annelerinde sonra okulda nasil?
mehmet-daha iyi oldu!
o anda mehmet bisey diyor anlamadim
yurdanur--aysegül tatilde
mehmet-yurdanur ve mehmetin basina gelenler
mehmet ve yurdanur gülüyorr ve sariliyolar

ecrin
15-05-07, 18:43
suna abla--heyy gidi heyy..ilk sen geldigidin bu konaga,en sonda sen gidiyosun suna hanim..kapiyi acmayida,kapamayida sana nasib etti cenab allah
-------------------------------------------------------------------
zarife-zaten karsi koyucak gücüm yoktu,mahsunun dedigi gibi olmustu aslinda..ordan kalkan gülbahardi....
-----------------------------------------------------------------
mahsun(zarifeye diyor)--zarife kalsin burda,ben gülbahari alip gidecegim,gidelimmi gülbahar??
--------------------------------------------------------------
büyük yurdanur-bu hikayenin sonumu basimi bilmiyorum..ama bildigim bi tek sey var:kücük kara baliklardan biri,dereyi takip edip, okyanusa ulasmisti iste..

ecrin
15-05-07, 18:44
zarife--ben kayiplarimla gömülmüstüm yurdanur abla..topragin üstündeydim,ama baglarim topragin altindaydi..hic kopamadim onlardan..tek dilegim onlara kavusmakti..hayatta kalmam icin tek bir sebeb vardi..bir tek sebeb vardi,senin bebegin..o melegin ismini koyma görevi bana verilmisti..
yurdanur--ahhhh zarife,hakikatten sultanin kiziymissin sen..
zarife--evet,annemin kiziydim..inancini tutup yasiyan,inanci ugruna ölen annem gibiydim..hancilarin sultan biricik kizi zarife..

zarife--anne,bu dünyada kalmami istiyorsun degilmi??beni..beni burda tutmak icin yaptin herseyi..burda..sorsaydin bana,seninle gelmek isterdim...bunu bildigin icin sormadin..yurdanur ablamin bir bebegi oldu,i$il i$il bir kiz..adini ben koydum:FERIHA...her gece dua ettim bebek icin..bütün gün dilekler tuttum..bahti acik olsun,gözü kara görmesin,gönlü $en olsun...ben vazifemi yaptim anne,senin istedigini yapmaya calismadigimimi saniyorsun?yaptim anne...yüregimi acmak istemedimmi?istedim...ama olmadi..benim yüregim baglanmis bikere...sevdalik bikere gömülüyor,bir göze dokunuyor..baska gözü kör bakiyor annee..anlican,kizin zarife bu hayatta yasamak istemiyor

************************************************** **
zarife--hancilarin sultan biricik kizi zarife,annesi kadar cesur degildi..napicami bilmiyordum..yasamak istemiyordum..ama intihar etmektende cok korkuyordum..orda hic birsey yemeden kalirsam,bir süre sonra kendi kendime ölüp gider,yok olurum düsünüyordum

ecrin
15-05-07, 18:45
feriha canana kitabi okuyor:

feriha--canan aklima geldikce o fotografi hatirliyorum;konagin bahcesinde dursunun cektigi fotograf..üzerinde siradan basma bir elbise..ellerini önünde kavusturmus..sanki bana artik soru sormayin gibi..sirti dik..
canan--suss susss susss
feriha--dünyanin bütün yükünü afislamis..dünyanin bütün kirini görmüs..ama hala inatla gülümseyen bir yüzz..ne olursa olsun,nerde olursa olsun,hangi kiliga girerse girsin,bu durus hic degismicek biliyorum,o durusu hic unutmuyorum..o sicak gülüsü,o hic eksilmeyen neseyi..bir göc mevsimiydi kaybettim onu,büyük gürültüsüz,suskun,daha dogrusu susturulmus kalabaliklarla birlikte kaybettim onu..kran günleriydi..yürekler alev alevdi,paramparcaydi..artik hicbirsey eskisi gibi olmicakti..canan gibi..ülkem gibi..ah canan nerdesin..adi emine,sahne adi canan..yetis dediginde ikimizden biri kopuk gelmezmi bana?AHH CANAN,BIR GÖCMEN KUS GIBI YORULDUNMU YOKSA?CIK GEL NERDEYSEN..

ecrin
15-05-07, 18:47
yurdanur:bebek falan dogurmuyorum!!!hepinizin bekledigini biliyorum ama unutun bunu!!!!aklinizdan cikarin!!!!
mehmet:yurdanur-yurdanur hayatim neler söylüyorsun??
yurdanur:duydun iste!bebek falan yokkkk!okadar!!!bu dünyaya cocuk getirilirmi?!ne hakla?!!!sonra bize hesap sormazmi?!neden dogurdunuz beni diye?!
mehmet:caniiiim,biricik sevgilim aa..bitanemm
(yurdanur eline bardak aliyor)
mehmet:durr
(ve yere atiyor)
suna abla:bak gördünmü durup dururken,surda doguma 1hafta kala
yurdanur:yeterrrr!!!!!!bana deli muamelisi yapmayin!!!!ben ne dedigimin farkindayim!bu cocugu dogurmamak icin ne gerekirse yapicam!!!!!
mehmet:yurdanuur?!
yurdanur:neeee?!git basimdan!
mehmet:bana bak.dugurmicam falan derken,bebek erken dogucak o olucak!
hatice hanim:aman kizim bebege bisey olur mazaallah
yurdanur:zaten sizin tek derdiniz bebek!!!!!!torun sahibi olmak!bu bebegi nasil büyütücez?!hangi kosullarda yasicak?!sizin umrunuzda bile degil!!
(yurdanur sandelyeyi yere firlatiyor)
yurdanur:siz beni anlamiyosunuzkiiii?!!!!!!!!!!!
mehmet:yurdanur?!
suna abla:caniiiim güzeliiim....ay.....sen bakma onlara
yurdanur:senin bu sahte mutluluklarindanda biktim suna abla!yeterrrr!!!!bu plastik ciceklerdende biktiimm..!!!sahtee!!hersey sahte!!!!!
mehmet:yurdanur,hayatim..
suna abla:ehhh madem ben en iyisiiii...
(yurdanur suna ablayi bölüyor)
yurdanur:biliyorum:bi cay koyalimda icelim diceksinn!!!!!!hic zahmet etme,istemiyorum!!
suna abla:kahhh
(yurdanur onu yine bölüyor)
yurdanur:kahvede istemiyoruuuumm!!!!!oturrrrr
suna abla:aaa
(yurdanur zarifeyi görüyor ve yanina gidiyor)
yurdanur:yeter artik sustugun!konussana?!ne bu yaptigin?!konakta hicbirseye müdale etmezdin!karismazdin!yok gibiydin!simdi artik sesinde yok!!!!yetmiyozmu sana?!nedir istedigin?!daha ne kadar iskence etceksin bize?!
(yurdanur dedeye ve ercana bakiyor kötü kötü onlarda odalarina kaciyor:) )
yurdanur(ciglik atiyor):aaaaaaaaa yettiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!
(yurdaniyor sandaleyi yere atiyor ve disari cikiyor)
mehmet:yurdanurr..yurdanur!
suna abla:evladiim
hatice hanim:cocuklar neereye?!gece gece sokaga cikilirmi?!
mehmet:yurdanur!!!!

ecrin
15-05-07, 18:47
aklımızı kaçırmış gibiydik kıyamet günüydü ortralık nerden çıktığını bilmediğimiz bi kalabalık üstümüze dooru koşmaya başlamıştı sonra onu gördüm memedi noolursa olsun bi umuttu bnm için memed onca kalabalığın arasında tek bi insandı yeryüzünde

ecrin
15-05-07, 18:48
YURDANUR:göz altında kaybolmak gözün gördüğü bişii nasıl kaybolur gözün gördüğü bişii nasıl kaybolur türkçenin azizliğimi yoksa

----------------------------------------

ercan--nereye gidiyorsun?
zarife-konaga gidiyorum..
ercan-bende senle gelim
zarife--yok....sen kal simdi....anneannenle dönersin sen..
(zarife arkasini dönüyor,yavas yavas yürüyor...ama yine geri kosuyor ve ercana sIkicana sariliyor)
ercan--sen konaga gitmiyorsun..
zarife-ercancim..ben....ben..simdi gitmek zorundayim
ercan--nereye?!
zarife-baska bir yere..burdan uzaga.....bak ercan,artik sen büyüdün,kocaman adam oldun,benim gittigimi sakin kimseye söyleme,tamammi?
ercan--neden?
zarife--cünkü mutlu olmam icin,burdan uzaklara gitmem lazim..ama yurdanur abla,suna abla,canan abla...onlarin hepsi yanlarinda kalmami isticek,yanlarinda kalirsam mutlu olcagimi söylicekler
ercan--kal ozaman!!!!!
zarife--kalamam ercan...kalirsam onlari mutlu ederim..ama...kendim mutlu olamam..o hatirlarla yasiyamam..o cok sevdigim insanlara baktikca, cok sevdigim baska insanlari hatirlicam hep..öyle bir hayat bana zindan olur..
ercan--gitme zarife abla..sana ben bakarim,evleniriz....
zarife--sen daha büyüceksin..okullara gideceksin,büyük adam olucaksin..
ercan--hani büyüdün demistin..
zarife--cok daha büyüceksin..kocamam olucaksin..ozaman benden daha cok güzel kizlar olucak..sen en güzeligile,en akillisiyla evleneceksin..
ercan--senden daha güzel kiz yokki
zarife--olmaz olurmu??simdi oda senin gibi kücücük..büyügünce prensesler gibi güzel bir kiza dönüsecek..bir gün güzelligini görceksin,sasircaksin.bak,zarife ablam demisti dersin.
ercan--uyuyan güzel bir prenses gibi?
zarife--evet,ayni onun gibi..sen onu öpüp uyandiricaksin....sakin gidip söyleme gittigimi olurmu?birak onlar fark etsin..benim mutlu olmami,gülmemi istiyorsan,söyleme
ercan--gitmesen...
zarife--bak ne dicem:simdi arkani dön,gözlerini kapat..yürüyerek 50e kadar say.bittiginde hersey cok farkli olucak..cok güzel olucak..bende sayicam..bende saymanin bittiginde cok mutlu olucam..
ercan ve zarife: 1..2..3..4...5..
zarife (agliyor): 6 ..7 ..8 ..9 ..10.. 11.. 12.. 13.. 14.. 15 .....16.. 17 ..18.. 19.. 20.........32.. 33.. 34 ..35 ..36...
ercan--37 38 39 40 41 42
suna abla--ercann?nerdeydin
ercan--tuvaletteydim...43 45 46 47 48 49 50...
(ercan gözlerini aciyor,ve kücük bebek ferihayi görüyor..)

ecrin
15-05-07, 18:49
Sema : Aşık olmak nedir diye sorarım hep kendime.? Dinçer bey; iş gereği senin bazen bu evde olmadığında seni çok özlüyorum. Mesela şuradaki merdivenlerden inişin. Rakı şişesini açarken kapağın kenarında kalan o rakı damlasını yalaman duruşunu herşeyini özlüyorum.
Mesela şu yemek masasında sen hep bu masa başındaki sandalyeye bende senin çaprazındaki bu sandalyeye oturuyorum. Bu yıllardır böyle. Peki dinçer bey sence biz bu sandalyelere aşıkmıyız yoksa bu sadece bir alışkanlık mı.?

ecrin
15-05-07, 18:50
büyük yurdanur-- Bu bir sonmu?artik kelimeler bittimi?ressam nasil karar verir tablosunun bittigine?renkler bitermi?her sonun cevabi baslangicinda galiba..ben bu kitaba bir mektupla basladim..ayni genclik dönemini paylastigimiz bir hanim ona bir hikaye anlatmami istiyordu..hepimizin hikayesi..
(yurdanur o kadinin yazdigini hatirliyor): Sevgili yurdanur hanim,lütfen anlatin...
(yurdanur önceden ferihaya bisey demisti,onu hatirliyor)
büyük yurdanur: o sayfalari beraber yazicaz seninle..HIKAYE BIR ROMAN OLACAK ARTIK
......................
büyük yurdanur: yazmaya basladiktan bir süre sonra,bu kitaba yillarr önce baslandigini fark ettim...benden daha cok önce..beni benden daha iyi taniyan tek insan,bana bu kitabi coktan armagan etmisti..onu ucsuz bucaksiz sevgisiyle sarmaliyip bir armagan paketine dönüstürmeye yine basarmisti: SÜPRIZ BIR ARMAG

ecrin
15-05-07, 18:51
Hasan--kus gibiyimm,kus gibi özgürüz feriha, ne arabaya ne de yollara ihtiyacimiz varr,ucarik bile gidebiliriz istedigimiz yere biz..denizin kokusunu duyuyormusun feriha?sende istemiyormusun denizkenarinda bir ev?
(o anda feriha,ercani görüyor..ercanda ona bi hareket yapiyor,demek istiyoki DEVAM KONUS,UYDUR BISEYLER)
feriha--istiyorum!cok güzel olur denizkenarinda bir ev..bak,biraz daha anlatt..nasil bir ev??
hasan--bahcesi var,deniz sanki odanin icinde,her sabah martilarin sesinle uyaniyoruz..
feriha- bahcede domatez ekliyorum benn.. biberde..sen aksamlari balik tutup geliyorsun..
hasan--sen sofrayi hazirlamis oluyorsun..hem yazda geliyor
(o anda ercan,hasanin kafaasina bisey vuruyor)
ercan--KOSSSSS KOSSSSS FERIHAA KOSSSSSS
(feriha agliyor)
hasan--feriha dur!!korurum ben seni..bütün bunlardan,eli silah tutanlardan,kötü adamlardan,herkezden korurum!
ercan--polise telefon ettim,nerdeyse gelirler,sen iyimisin??
hasan--bu sogalak dünyaya karsi dururum..senin icin yaparim..
(hasan aglamaya basliyor)
hasan--KÖTÜ ADAMLARLAMI GIDICEKSIN FERIHA???!!o kinli dünyayami gidiceksin??ben biliyorum disarisini!!!sana zarar vericekler,seni üzüceklerr
polis--birak kizi delikanlii
feriha(aglayarak)--ates etmeyinn..o degill..OOOOOhohoo
hasan--seni kandirmislarr..inanma onlara.....
(polis yakaliyor hasani)
hasan--hani seninle gidicektik hani??

ecrin
15-05-07, 18:51
ümitin annesi--beni en iyi sen anlarsin kizim..neden biliyormusun?ümiti benim kadar bir sen sevdinde ondan..annasiyim onun,bu yasa kadar ben getirdim onu..ama senide anliyorum..evlat acisi yasamakta varmis bize...sanada ask acisi..ayni kursun 3kisiyi öldürdü iste..biri sen birii ben biride ümiiit..bir damatlik giyinmis oglum,birde gelininim arasinda durmakti en büyük arzum..cok sey istemisiz demekki..

ecrin
15-05-07, 18:52
zarife--bunu duvamin altina takacagim..evlenince ugur getirirmis gelin kizina,annem böyle omuzlarima takiyorum diye kiziyor (gülümsüyor)
annem derki:en büyük ugursuzluk,cegizini düzen gelinkizin eline igne batmasiymiss,yaptigi isin üstüne kan damlarsa,cok zürümler cekip cok aglarmis gelin kizi..kan,dilekleri muratlari bozarmiss..böyle birsey olursa,yaptigin o isi (bisey diyor orda,anlamadim), dua edip topraga gönmek lazimmis..sabah ezani okunurken yataktak kalkicakmissin,ugursuzluk evlerden gitsin diye,topraga kazip,yaptigin isiiii....
(o anda zarifenin eline igne batiyor,kan damliyor)
yurdanur--acidimi??inanma böyle seylere zarife!bagti bunlar
zarife--ben kursa gidiyorum yurdanur abla

ecrin
15-05-07, 18:53
--------------------------------------------------------------------------------
ümit' in ölüm sahnesi

ümit--zarifee kooooooooooooosssssssssssssssssssssss kossssssss zarifeeee kosssssss
(ümit vuruluyor...ölüyor)
zarife---ümiiiiiiiiiittttttttt..........ümiiiit ümiiiiiittttttttt..ümiiiiiiittt ümiiiittttttttt ümiitttt.....(zarife ona kosuyor...ümite sariliyor) ümiiitt ümitt gitmee birakmaa beni ümitt ümitt ümitt ümiiitt ümiitt ümitt gitmeee ümitt nolurrr ümit nolurrr gitme birakma benii..gitmee birakmaa lütfenn..ümitt ümit ümitt..CANN KURTARAN YOKMUUUUUUU??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ümiitt ümitttt ümitttt üüüüümiiiiiiiiiittttttttttttttttttttttt

ecrin
15-05-07, 18:53
saklambac sahnesi:

yurdanur: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
suna abla:hadi hadi..saymaya basladi hadi
yurdanur: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21...............
(herkes saklanmak icin bi yer ariyor)
(hatice hanim kücük bir agacin arkasina saklanmaya calisiyor)
(o fransiz kadinin ismini unuttum,onun icin fransiz kadin yaziyorum)
fransiz kadin:haticee hanim sacmalamayin lütfenn
yurdanur: 51 52 53 54 55 56 57 58 59......
sema hanim: fikriye hanim,siz hep pesimdemi dolascaksiniz?saklanbac oynuyoruz kuzumm..aaaa gidin biraz
suna abla:hadi tamam tamam,siz gidin siz gidin
yurdanur:85 89..99 100...
mehmet: ahahahah
yurdanur: aaaa.. yaaaaa mehmett yaaaaa...ufffff
mehmet:yurdanur,dur yavas koss
yurdanur:ay tamam....... ehehe,anneeeeee:)
(suna abla sema hanimin montunu giyinmis,yurdanurda onu annesi sandi)
suna abla:ahahaa
yurdanur: yaaaaaaa...uuuuffff:)
herkes fikriye hanima diyor: kosss koss koss kosss ooooo sobeeeeee
yurdanur:yaaa yine benmi ebe olucammmm............fikriye hanim???annem sizle degilmiydi??ANNE????

ecrin
15-05-07, 18:54
yurdanur-allah allah!firinci amca uyanmamis mi?gel kizim asağıdaki firina gidelim.
noluyor kizim?nereye gitmis herkes?bu gün mahalleye biz günaydin diyoruz kizim
günaydin,günaydin,günaydin.
Böylece yurdanur asağıdaki firinciya gider ama bir süre sonra hic kimseyi
bulumaz ve ortada öylece kalir.Uzaktan bir araba gelir,bir asker arabasi.
asker-abla ne yapiyorsun?
yurdanur-noldu?
asker-abla haberin yok mu?
yurdanur-noldu
asker-asker darbe yapti,evine kos

ecrin
15-05-07, 18:57
mehmet cok mutluyum uzak bi yolculuktan geri donuceksin yarın bi vapur mujdeledi bana az evvel seni limandan ugurlayısımı hatırlıyorum masmavi bi denizin ortasında ak kopukler bırakarak giden o gemiyi martıları simit satan cocugu seni goturen gemiler elbet geri getircekler biliyorm yoksa kimse sevmezdi gemileri oyle ya yavasca girceksin kapıdan hicbisey sormıyıcam sana sende bise deme oyle dur biraz anlatma bosver geldin ya bu anı unutmayalım diye koluma bi cimdik atarım korkma insan hatırlamak istedikleriyle mutludur hatırlamayı istemediin seyler basklarının ayıbı yuzume bakıcaksın biliyorum yorgunsun tertemiz serin carsaflarda uyutucam seni masal anlatıcam cocuk eyler gbi hatırlarmısın bigun sen benim hem ailem hem vatanımsın demistim ya sana uzun bir sure kayıp bir kızın mutlu masalı olcak bu sonunda vatanına kavusan bi kızın mutlu masalı

ecrin
15-05-07, 18:57
Yurdanur--mehmet....bi kiz mehmet,bak
Mehmet--cok güzel!!!
Yurdanur--bu bizim kizimiz
mehmet--(gülmümsüyor)--cok güzel........cok güzel
yurdanur--gel otur...sevsene kizini...gel
mehmet--uyuyor bu??!
yurdanur--hayir,sadece gözlerini acamiyor....mehmet su ceneye bakkk..tipkii sennn
mehmet--sen asil su buruna bak..aynii sen
yurdanur--gel otur,kucagına verim
mehmet--ya yurdanur ben nasil tutcam simdi bunu
yurdanur--ögrenmen gerek..bakk..otur önce oturr..dikkat et....tamaaaammmm,iste olduu

ecrin
15-05-07, 18:58
yurdanur: Hep böyle karanlikmi olcak mehmet..?Hic isIk olmicakmi?
MEHMET VE YURDANUR GÜLÜYOR,ATESBÖCEGI GÖRÜYORLAR
Mehmet:bak!bitane daha!!
Yurdanur:nerde?
mehmet:surda bak!......keske ercanda görse..bak bitane daha görüyormusun?
Yurdanur:ben cagrim....ercaaannn,suna ablaa,ercannn
Mehmet:anneee!!canann!!gelsenizee
suna abla:ercannnnnn!buraya gel!!!
mehmet:gel gel:)
suna abla: Ney??
Yurdanur: Atess böcegii!!
suna abla:aaaaaa...ayyyyyy
canan:bak bak surdadaa..
suna abla:ayyy noluyorr ayoll
HEPSI SEVINIYORR GÜLÜYORR
suna abla: ayy rüya gibii
mehmetin annesi: ay ayyy isIklarina bakinn
ercan: yupppiiii!!!!!mehmet abi beni havaya kaldirsanaa
MEHMET ERCANI HAVAYA KALDIRIYOR VE HEPSI O ANDA : oooooooooo.!!!!

ecrin
15-05-07, 19:00
Nihal: Sağdan mı, soldan mı, ya? Birşey söyleyin!
Yurdanur:Sen iyi misin?
Nihal: Ordan gidiyorum.
Nihal:Yaşıyor mu?
Yurdanur: Hasibe!
Yurdanur: Daha hızlı git, daha hızlı!
Yurdanur: Ne tuhaftı. Sanki içimde başka biri varmış gibi. Söz dinletemediğin yaramaz bir çocuk gibiydi sevda. Onca perişanlık, onca ölüm kalım arasında nerden geldiyse gelivermişti sevda. Beynim oyunlar ediyor dedim kendi kendime. Ne bu şimdi böyle dedim. En iyi arkadaşım can verirken... Ne bu şimdi? Yakışır mı insan olana? Yakışır mı sana?

ecrin
15-05-07, 19:00
MEHMET: Hayat arkadasim,yurdanurum..hani kilisede dilek mumu yaktigimiz zaman varya,ben bi dilek bulamadim biliyormusun?Benim dilegim coktan gerceklesmis.........SEN....Sen benim herseyimsin!!yazdigim bu satirlar sen bulana kadar bu kitapla aramda büyük bir sir olaarak kalicak..ve eminim zamani geldiginde birgün senin eline gecicek!

ecrin
15-05-07, 19:01
Mehmet: ben gariplesmiyorum yurdanur sen gariplesiyosun.bastan bilmiyomuyduk anne baba olmanin kolay is olmadigini?!
Yurdanur:öyle az buz degil.aklinda bulunsun.mesela suna ablayla öylesine bebek ... soralim dedik..kac yüz rila?!ehh daha bunun yastigii var battaneyisi...bebegin tulumu..mamasii......biboronu..ufffff..kac para biliyormusun?!üstelik bunlari bir kere alincada kurtulmuyoruz.!cünkü bebek hizla büyücek,aldiklarimiz kücülecek!
Mehmet:anliyorum,bunlari biliyorum zaten.niye bu kadar sikintiya sokuyosunki kendini?belki en pahalisini alamayiz,ama belkisi olmicak bebegimizin...SÖÖZZZ...

ecrin
15-05-07, 19:02
MEHMET:Biricik askim.yoklugumda bu defterle bas basa gecirdigin saatlerin her birini ta icimde hissediyorum su anda.dakikalar nasilda uzarmis meger..ne zormus meger yokluguna dayanmak.ne KORKUNC bir ceza bu bana verilen.nolurdu su anda birden uyansam ve bütün bunlarin sadece bir kabus oldugunu görsem..yada senin düzenledigin bir saka olsa bu.eger öyleyse,bu bir sakaysa,hadi cik ortaya artik yurdanur!benim kalbim seninki kadar güclümü bakalim?!ya dayanamassa bukadarina?!üzülürsün sonra...

ecrin
15-05-07, 19:02
canan-hadi bakalim hanimlar beyler gakgak yumrutam sicak
suna-oh masallah masallah,su havanin güzeligine bak özlemisiz ayol bahceyi
bahar siftahınıda patlattik bakalim
yurdanur-valla dogru suna abla icerlerde dikilip kaldik
hatice-ay acik koy suna hanim acik ayol ne o gemici demi gibi yaptin
suna-aman ic iste aaa gözün doysun ne o cocuk cayi gibi?cay dedigin böyle damağını
cat cat catlatiricak bir titiriticek beni böyle icinden derinden
mehmet-nasil?nasil?
suna abla gösteriri ve hepsi güler suna hanima
suna-dimi ama güzel kizim suna ablasinin gülü bu gülü
ercan-teyzesinin
hepsi güler.
suna-ercan ´cim söyle bahara merhaba dayagi geliyor ama haberin olsun
dede-bahce genis döndüre döndüre döv bunu
dede komiklik yapiyor
suna-ay baba
sultan-özleyecegiz bu bahceyi konağı
hatice-aaa aaaa o neler laflar sultan hanim?
mehmet-ne oldu sultan abla??
suna-o ne öyle laf ölcek mis gibi allah korusun
canan-agzini hayra ayrini bayra ac suna abla
mehmet-hehehe
canan-sende öyle sultan abla
bu arada ibrahim bey kabidan bahceye girir.ve bir suskunluk olur herkes
ibrahim beye bakar,zarife korkmaya baslar.
ibrahim-zarife ayaga kalk
mehmet-ibrahim abi
ibrahim-KARISMAYINN!!hic biriniz karismayin bu namus meselesidir
babami tanimam bundan gayri,karismayin KARISMAYIN
bütün bu felaket sizin yüzünüzden oldu zaten birakmadiniz pesimizi
defolun gidin bizim hayatimizdan,ZARIFE
zarifenin kolundan ceker
herkes-ibrahim abi
ibrahim-zarife
bıçak cikartir ve zarifenin bogazina dayar herkes bagris cagrisla zarifeyi
kurtarmaya calisir
mehmet-SUSUNNN,ne yapiyorsun ibrahim abi?öldürcekmisin kizi?
hayir ibrahim abi hayatimda sana ilk kez yalvariyorum
ibrahim-karisma bu namus meselesi bunun ötesi yok namus meselesi
mehmet-ibrahim abi lütfen düsün sen onun babasisin hayatin boyunca pisman olucaksin
yapma seni töre dedigim namus dedigin sey zarifenin hayati olamaz ne olursun düsün
bu arada sultan kalkar ve ibrahime dogru gider
mehmet-bu sen degilsin ibrahim abi aklin durmus beginin durmus,sultan abla
sultan bucagi bana ver ibrahim
ibrahim-allah hepnisin belasini versin bu mu senin kariligin bu mu bu mu senin analigin?namusumuz kirlenmistir sultan kirlenmistir
sultan-bucagi bana ve ibrahim
canan-YETER LAN YETER SENIN NAMUS DEDIGIN SEY BU MU HA?
SENIN NAMUS DEDIGIN SULTAN EVDE YOKKEN ZARIFE KURSDAYKEN NERDEYDI?SEREFSIZ
KAPIMI ZORLARKEN MUTFAKTA BANYODA BENI DIKIZLERKEN NERDEYDI HA?
ORAMI BURAMI MINCIKLARKEN NERDEYDI?ORALARDA BURALARDA BENI
DIKIZLERKEN CEKMECEDEN DONLARIMI CALARKEN NERDEYDI?
BU MU SENIN NAMUSUN?BU MU LAN?MAASINI ALDIGINDA UMUMHANEYE GIDERKEN
GÖRENLERE NASIL ACIKLICAN NAMUSUNU?SEREFSIZ KÜCÜCÜK KIZIN KANI MI TEMIZLICEK SENIN NAMUSUNU ALLAHSIZZZ
böylece zarifeyi kurtariyorlar ve cananda aglamaya baslar.
ibrahim-yalan yalan diyor sultan bu yalana inanma yalan diyo
sultan-yalan ya yalan ibrahim hersey senin de benimde ömrüm kocaman
bir yalan,bi tek bu kiz hakikat rabbim bu kadar yila hakikat yaratmis
adinida zarife koymus,var sen zarife diye kizim yok de yok dimi ibrahim
kiz benim kizimdir kiz benim canimdir sen onun babasi ol namusunu
temizlersin istedigin kan mi ibrahim al kanimi bana kizimi ver

ecrin
16-05-07, 15:24
nejat ve cananin hayatinin masali...
Evvel zaman icinde diye baslar ya masallar,cok degil az zamanlar evelsi,
bir pervane bocegi yasarmis batakliklarin birinde... mutlu mesut ucerken bi dert gelip bulmasinmi fakiri... Bir kelebek gormus gelen baharla,o gune kadar bi kendi suretini görmüsmüs bu batakligin suyunda.Bir kendini sanirmis en guzel , bi kendini sanarmis ucup kacan "Sen ne guzelsin a canim "demis,"ben gariban kaldim yaninda" Kelebek hain cikmis,iki gunluk omrunun acisini bundan cikaricam diye kandirmis onu.. "Hani" demis"aksam olunca o uzak isiklari gorursun ya ta oralarda..sihirli o isiklar...

aysa-17310
29-05-07, 14:10
Eklendiyse özür dilerim:

Yurdanur: Baba yoksa milletvekili adayı mı olacaksın?
Dinçer:Evet. Ne var bunda? Siyaset sizin sandığınız gibi sokaklarda bağırıp çağırıp koşturup boya badana ile yapılmaz küçük hanım.Siyaset, bi avuç çapulcunun eline bırakılmaacak kadar ciddi bi iştir.
Yurdanur:Babaa...
Dinçer: Artık senin de çocukluğu bırakmanı istiyorum.Bak ne güzel öğretmenliğe de başlamışsın.Küçük bi tatsızlık yaşanmış ama olsun. Ben müdürle konuştum, anlayışlı adam. Kimlerden olduğumuzu görünce hakkında rapor yazmamaya karar verdi. Burdaki vekilliğin bitsin, aldırırız seni iyi bi yere. Rahat edersin. Kadın için en güzel iş öğretmenlik.
Yurdanur:Baba ben...
Dinçer:Merak etme ben hallederim. Ama bak annen söyledi, şu köfteci midir, kebabçı mı her neyse lüzumsuz.
Yurdanur: Ek iş baba. Açıkçası paraya ihtiyacımız var.
Dinçer:Yurdanur, kızım, baban yakında belki de milletvekili olacak. Toplantılar, mitingler, seçim çalışmaları... Ailecek iyi bi intiba vermemiz lazım. Senden hiç tasvip etmediğim şu köfteci işini bırakmanı istiyorum. Sonra da o hiç tasvip etmediğim mahalleden daha uygun bir muhite taşınmanı... Ve bir an önce o başkalarının zihnine soktuğu o hiç tasvip etmediğim fikirleri kafandan çıkarmanı!
Yurdanur: Asıl önemlisi, o hiç tasvip etmediğiniz evililiğimi bitirmem gerekiyor öyle değil mi baba?
Yurdanur: Ait olduğum yer, oturduğum mahalle. Fikirleri de kimse kafama zorla sokmadı, onlar benim fikirlerim. Köfteciye gelince, o işten hiç utanmıyorum. Okulda öğretmenim, orda ise öğrencilik yapıyorum. Hayatı öğreniyorum. Geriye baktığımda özlediğim tek şey senin ve annemin sevgisi. Ama bana sevgi göstermekten ne zamandır vazgeçen sensin baba.
Yurdanur: Ama ben vazgeçmeyeceğim. Mehmet'i seviyorum. Onunla hayatımın sonuna kadar beraber yürümek istiyorum.
Dinçer: Sen sen seçimini yapmışsın.
Yurdanur: Konu sevgi olduğunda seçim yapmak zorunda kalmak istemiyorum baba. Kocamı, annemi babamı, okuldaki çocukları, konaktaki komşularımı, ülkemi, hepsini aynı anda sevmek istiyorum. Bunu yapabilirim. Hepimiz yapabiliriz baba...
Dinçer: Sadece sevip sevmemek değil, bazen nasıl seevdiğin de önemli olur. (Der ve yürür gider...)

özgenuroğlu
26-06-07, 18:38
Sanırım Nazım Hikmeti'in SİMAVNE KADISI OĞLU
ŞEYH BEDDETTİN DESTANI'NDAN oolan şiiri....

"Yağmur çiseliyor,
korkarak
yavaş sesle
bir ihanet konuşması gibi.

Yağmur çiseliyor,
beyaz ve çıplak mürted ayaklarının
ıslak ve karanlık toprağın üstünde koşması gibi.

Yağmur çiseliyor,
Serezin esnaf çarşısında,
bir bakırcı dükkânının karşısında
Bedreddinim bir ağaca asılı.

Yağmur çiseliyor.
Gecenin geç ve yıldızsız bir saatidir.
Ve yağmurda ıslanan
yapraksız bir dalda sallanan şeyhimin
çırılçıplak etidir.

Yağmur çiseliyor.
Serez çarşısı dilsiz,
Serez çarşısı kör.
havada konuşmamanın, görmemenin kahrolası hüznü
Ve Serez çarşısı kapatmış elleriyle yüzünü.
Yağmur çiseliyor. "

En sevdiğim sahnelerden biridir...Çgo sayesindede ezberlediğim tek şiirdir diyebilirim:img-yes:

deniz_meds
08-08-07, 02:11
en sevdiğim repliklerden...

Dinçer: Nereye gidiyorsun? Yeter!
Sema: Dinçer yapma nedenini bilmiyorsun…
Dinçer: Neymiş nedeni? Hiçbir yere gidemezsin…
Yurdanur: Baba bırak…
Dinçer: Hayır dedim…
Yurdanur: Baba, babam öldü!…

vadaaa
19-08-07, 18:48
Eklendi mi bilmiyorum ama aslında çok derin olan bu replik beni çok etkilemişti :

Yurdanur&Mehmet : Ercan!
Yurdanur : Noldu?
Ercan : Korkuyorum :( Sizinle yatabilir miyim?
Yurdanur : Ayy
Mehmet : Olur mu hiç Ercan? Anneannen çok merak eder. Hadi, koş bakalım yatağına!
Yurdanur : Ayy korkmuşşş.. Gel sen böyle bi'tanem gel..
Mehmet : Yurdanur ama olur mu ? (:))
Yurdanur : Ne var canım, alışın biraz Mehmet Bey! Sizin çocuğunuz da yolda. Uff buz gibi ayakları.
Hadi bakalım uyuyalım şimdii. Bak biz yanındayız (Ercan'ı öper ve ona sarılır)
Ercan : Ölenler nereye gidiyor? Anneannem öbür dünyaya, cennete gidiyorlar diyor. Hepimiz orda buluşacağız diyor.
Ama okulda Devrim diye bir çocuk var, o hiç bir yere gidilmiyor dedi. Öbür dünya diye bir yer yokmuş...
Mehmet : Ercancığım.. Bu, dünyada insanların bir türlü karar veremedikleri konulardan biri. Herkes kendisi nasıl inanıyorsa öyle düşünmekte özgür.
Ercan : Sen nasıl düşünüyorsun?
Mehmet : Ben? Eee.. eahh been.. (Yurdanur'la gülüşürler.) Iıı şimdi bana göre.. bütün canlılar ölünce toprağa karışıyor. toprağın altındaki sularla beraber denizlere, dünyaya yayılıyorsun.
Ercan : Yeni Zelanda'ya kadar gidiyor muyuz?
Mehmet : (Gülerek) Evet.. (Ercan'ın burnunu sıkar) Birazımız yeni Zelanda'ya gidiyor, birazımız Çin'e, birazımız Brezilya'ya... Sonra oralarda yeni doğan başka canlıların bedenlerine girmiş oluyoruz. Yani bir süreliğine o canlı olmuş oluyoruz. Yani.. yeniden ölene kadar.
Ercan : Yani mesela kanguru?
Mehmet : Eğer istersen kocamaaan bir ağaç olup yüzlerce yıl yaşayabilirsin. Ha, kanguru da olabilirsin tabi :)
Yurdanur : Hadi ama uyuyun artık.
(Herkes kendi tarafına dönerek uyku pozisyonu alır)
Ercan : Peki kelebek olursam sadece bir gün mü yaşarım?
Mehmet : (Yine yataktan doğrulur) Evet, ama o zaman da uçmayı öğrenirsin. (Gülerek Ercan'ın burnunu sıkar ve onu öper.)
( O sırada Suna Abla'nın bağırışları duyulur.)
Suna : Ercaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan !?!?! Ercaan????
Yurdanur : Burda Suna Abla.
Suna : (Odaya girer.) Aaa çüşş! :):):) Ne işin var senin burda!! Ayıp, insanların yataklarında.. Ay kusura bakmayın çocuklar. Yatmış bir de manda gibi oraya Allahın cezası, yürü! (Ercan'ın kulağını çeker. Ercan'ın kulağı havada beraber odadan çıkarlar.)
Ercan : Anneanne! Aghh! Aaaah!
Suna : (Sevimli sevimli) İyi geceler.
Ercan : Ahh!

cropsy
10-09-07, 17:50
Y: Annemin bu git gellerine bir türlü alışamadım Mehmet,ne yapacağız?
M: Bilmiyorum Yurdanur,herhalde yapılacak en iyi şeyi yapmış baban zaten.Fikriye Hanım işini çok iyi yapıyor,içini rahat tutabilirsin bence.
Y: Evet..Hem anneme iyi bakıyor,hem de o garip hallerini anlıyor.İçim rahat olmasına rahat da üzülüyorum yine de.
M: Canım benim..Şimdi ne yap biliyor musun?..Uyu ve iyice dinlen,her şey çok üstüne geliyor bugünlerde
Y (Mehmet’i öperek) : Evet..İyi geceler..
M:İyi geceler canım..
Y: Mehmet ..
M: Hıı?
Y: Ayy canım şeftali çekti..
M (şaşırarak): Şeftali mi?
Y:Hıhı..
M: Daha şeftalinin çıkmasına ne kadar var biliyor musun?Nereden bulayım?
Y: Ya biliyorum bul diye söylemedim zaten..Öylesine canım çekti..
M: Hay Allah bak şimdi n’apalım?...Hadi uyu..
Y: Mehmet ya başka bir şey de olur.Şöyle serin bir şey..Çilek falan bulamaz mısın?
M: Çilek de daha çıkmadı ki güzelim..Dolapta portakal olacaktı ister misin?
Y: Yok..Bak aklıma ne geldi..Şu Resul Amca’nın bahçesinde bir badem ağacı var,üstünde çağlalar gördüm,çok canım çekti..Onlardan getirir misin?
M: Şu Resul Amca’nın bahçesi mi?
Y: Hıhı..
M: Ya bu saatte uyandırılmaz ki adamcağız..
Y: Mehmet çok canım çekti..

Mehmet karsına dayanamaz ve ağaçtan çağla toplamaya gider ama geldiğinde Yurdanur’u uyurken bulur ve kendi ağzına bir tane çağla atmakla yetinir:)

----------------

Y: Bu hırka artık bana olmuyor..Karnım o kadar şişti mi Mehmet,yoksa kilo almaya şimdiden başladım mı?
M: Şişko patates yarım kilo domates..(:))
Y: Ya dalga geçme..(Mehmet’in göbeğine vurarak) Bak senin de göbeğin büyüdü son günlerde..
M: Doğru söyle..
Y (gülerek): Gülme komşuna gelir başına akıllım..Aile babası oluyorum diye alıyorsun kiloları işte,bu gidişle 100 kilo olursun sen..
M: 500 kilo olurum,ondan sonra da seni yerim kimsenin ruhu duymaz (diyerek Yurdanur2u yatağa yatırır)
Y: Ayyy..Dur yapma buruşacak (diyerek Mehmet’in tişörtünü düzeltir)..Mehmet..
M: Hıı?
Y: Çok çalışmamız lazım..
M: Nedenmiş o?
Y: Para biriktirmek için..Karyola almanın zamanı geldi..
M: Neden ki?..Bebeğimizin gelmesine oohoo kaç ay var..
Y: Canım geri sayım başladı artık,her şeyi bir günde alamazsın ki..Büyük parçalardan başlamak lazım,sonra iki ayağımız bir pabuca girer..Hem de o karyola odamızda durursa kendimizi bebeğin gelişine daha kolay hazırlarız..Oradan seyredip içinde olduğunu hayal ederiz..
M (bebek severmiş gibi): Oyyy..(:))
Y: Güzel olmaz mı?
M (gülerek): O zaman tamam..Ben bir para durumumuza bakayım,ay başında alırız karyolayı herhalde..