Tüm Versiyonu Göster : Vücudumuzu Tanıyalım
duygu.1903 19-05-07, 16:30 İnsan vücudu içinde geçen çok enteresan bir çizgi filmdi. Burada en unutamadığım şey akyuvarlardı. Nerede vukuat olsa akyuvarlar koşarak yetişir, yarayı tamir etmeye, pıhtılaşarak kanamayı durdurmaya çalışırlardı. Vücudun içinde ufolarla gezen tipler vardı. Olayları da anlatan sakallı yaşlı bir dede idi. Herhalde gelmiş geçmiş en öğretici çizgi film buydu.
http://www.resim-yukle.com/img01/13/239027vucudumuz.jpg (http://www.resim-yukle.com)
Jeanne/Esen 01-06-07, 09:13 Biliyorum bunu ama bunun adı böyle değildi.farklı bir adı vardı ve süper bir çizgi filmdi...
bloom.layla 01-06-07, 14:48 Biliyorum bunu ama bunun adı böyle değildi.farklı bir adı vardı ve süper bir çizgi filmdi...
gerçekten çok süper bi çizgi filmdi ama adı tam olarak vücudumuzu tanıyalım değildi
duygu.1903 01-06-07, 17:05 evett adı farklıydıı ama internette böyle çıkıyor..bilemiyorumm :(
stella_moda 04-06-07, 18:33 bu konudaki kusur sadece başlık yanlışlığı aslında bu güzel bi çizgfilmdi ama ismi gerçekten vücudumuzu tanıyalım değildi.ben çok izledim süper.ama bu aralar dçocukta saatinin kaç olduğunu bilmediğim için hiç izleyemiyorum...
bu çok güzel bi çizgi filmdi.sanki gerçekten vücudumda böyle yaratıklar var gibi gelirdi seyrettikten sonra:)şeker yedikten sonra dişin üzerinde bakteriler olmaya başlardı.sonra çocuk dişini fırçalayınca hepsi kaçışırdı ve ölürdü.bu çok komikti.dişimi fırçalarken hep hatırlarım:)
stella_moda 06-06-07, 15:27 gerçekten güzel bir çizgifilm...bize bilgi veren güzel birşey....bu bilgiler bizim için çok faydalı...:img-wink: :img-wink:
Bizi hastalıklara ve yaralanmalara karşı bilgilendirilen, tüm vücut sistemlerinin işleyişini anlatan böyle bir çizgi filmimiz bile vardı. Alyuvarlar, akyuvarlar, trombositler, mikroplar, besin maddeleri detaylı bir şekilde anlatılırdı. Harbiden şanslı çocuklardık
http://img125.imageshack.us/img125/2628/muratislervucudumuzfl2.th.jpg (http://img125.imageshack.us/my.php?image=muratislervucudumuzfl2.jpg):good:
Jeanne/Esen 18-06-07, 07:40 Ağızımızın içinde bir adam vardı.yemek yerken kaç vitamin aldık onları not ederdi.olmasın gerekenden fazla yiyince mideye haber verilirdi.mide biraz sıkardı kendini,insanda doydu sanardı:)çok severdi bu çizgi film.anita ya hak veriyorum çok şanslıydık:)
Ağızımızın içinde bir adam vardı.yemek yerken kaç vitamin aldık onları not ederdi.olmasın gerekenden fazla yiyince mideye haber verilirdi.mide biraz sıkardı kendini,insanda doydu sanardı:)çok severdi bu çizgi film.anita ya hak veriyorum çok şanslıydık:)
evet ya çok severdim.çok gerçekçi gelirdi bana:img-wink:
özellikle mikroplar müthişti alyuvarlar onları kovalardı çok iyiydi.sanırım frabsız yapımı bir çizgifilmdi:good:
İnsan vücudu içinde geçen çok enteresan bir çizgi filmdi. Burada en unutamadığım şey alyuvarlardı. NereDe vukuat olsa alyuvarlar koşarak yetişir, yarayı tamir etmeye, pıhtılaşarak kanamayı durdurmaya çalışırlardı.
Vücudun içinde ufolarla gezen tipler vardı. Olayları da anlatan sakallı yaşlı bir dede idi. Herhalde gelmiş geçmiş en öğretici çizgi film buydu. :good:
kanal d de yayınlanıyordu galiba ben de çok sevmiştim...
yayınlandığı kanalı hatırlamıyorum ama bir kaç kanalda gösterilmişti.insan kendi vücudunun içindeki olayları böyle hayal edince oldukça ilginç oluyordu.hele alyuvarlar her şeye koşuyorlardı mikroplarda komikti.:img-hyste
HulyaGoker 04-07-07, 19:26 herhalde yıllardır yapılmış en eğitici çizgifilmdi. ben de (:img-yes: beş yıl falan oldu herhalde) önceden kanal d de izlemiştim. ah eski çizgifilmler:good:
keşke tekrar yayınlasalar çok eğitici ve eğlenceli bir çizgifilmdi:good:
bu çizgifilmin aslı fransız çok eğiticiydi ama devamı gelmedi artık böyle çizgi diziler yapmıyorlar:good:
bloommagic 04-07-07, 23:42 D Çocuk' ta hala oynamakta (fırsat buldukça izliorum :D ) D Çocuk' ta adı ''Bir varmış, bir yokmuş'' die geçio ama buda Türkiye' nin sansürlerindendir eminim (KKJ' ye yaptıkları gibi) . Çünkü gerçek adı farklı
Jeanne/Esen 05-07-07, 21:12 D Çocuk' ta hala oynamakta (fırsat buldukça izliorum :D ) D Çocuk' ta adı ''Bir varmış, bir yokmuş'' die geçio ama buda Türkiye' nin sansürlerindendir eminim (KKJ' ye yaptıkları gibi) . Çünkü gerçek adı farklı
Tabikide sansürleyecekler:D söylediğinde lafmı şimdi?
d çocukda da sürekle 20-30 bölümü tekrar ediyor yani bayağı bir kesmişler bu yüzden d çocuk yok diye üzülmeyim:(
çizgifilmin gerçek adı -bir varmış bir yokmuş
çok güzel ben hep izliyom:)
evet bunu bende hatırlıyorum gercekten cok egiticiydi
bu şimdi d çocukta gösterimde zaten başlama müziğindede pilav pilav gibi şeyler dio anlamıyorum troest
bu şimdi d çocukta gösterimde zaten başlama müziğindede pilav pilav gibi şeyler dio anlamıyorum troest
evet gösteriyorlar ara sıra denk geliyorum ve izliyorum çok zevkli:good:
Jeanne/Esen 13-07-07, 14:21 bu şimdi d çocukta gösterimde zaten başlama müziğindede pilav pilav gibi şeyler dio anlamıyorum troest
müziğini bir fransız yaptığı için sana PİLAV gibi gelebilir ama değil
SchutzStaffel 14-07-07, 05:22 Kötü karakterleri gördüğümde kahkahalara boğulduğum bir yapımdı, hala gülüyorum:img-heh:
Kötü karakterleri gördüğümde kahkahalara boğulduğum bir yapımdı, hala gülüyorum:img-heh:
bende hatırlıyorum hucreler sırtında okjısen tasırdı ve aynı zamanda ıkı cocouk vardı arada dısarısını gosterıyolardı bu cocuklardan bırı kotuydu sıgara falan ıcmeye calısyodu dıgerıde ıyıydı spor yapıyordu ınsan vucudu gercekten eglencelı ozellıkle kan
__Tv Hastası__ 09-05-08, 18:56 küçükken her haftasonu izlerdim, çok sevdiğim ve eğitici bi çizgifilmdi...
evet adının bir varmış bir yokmuş olması lazım,bende öyle bişeydi diye hatılıyorum..
bu çizgi filmin ismi bir varmış bir yokmuş
Bende hatırlıyorum bu çizgidiziyi, hatta izlediğim en ilginç çizgidir diyebilirim .Vücudun içinde damarlar tünel gibiydi acayip hummalı bir çalışma olurdu,hastalık durumundada işler iyice karışır herkes koşuşurdu:)eğlenceli bir yapımdı.
çizgi film olmasının yanısıra bence muhteşem bir belgeseldi, daha uzun sürseydi keşke
yaralikalbim 06-07-08, 23:43 Eğitici çizgi filmlerden biriydi. İnsanın vücudunda meydana gelen olan olayları çok güzel anlatmışlar. Keşke daha uzun süre devam etseydi.
|