Tüm Versiyonu Göster : Aşk ve Gurur (Pride and Prejudice)
arkadaşlar (biraz geç oldu kusura bakmayın) bu gece saat 24:00'da (yani pazar gecesi) BBC-Prime'da yine PP 95'in tekrarları başladı...daha ilk bölüm yayınlandı bu gece...aynı bölümün tekrarı sabaha karşı saat 04:00'da var,uykusu kaçanlar için:img-grin2 Yarın geceden cuma gecesine kadar 6 bölüm aynı saatlerde yayınlanmaya devam edecek.Her gece 24:00 ve 04:00'da...elinde 1995 versiyonu Aşk ve Gurur dizisi olmayanlar için büyük şans,umarım msjımı vaktinde alırsınız,hepinize iyi seyirler dilerim;)
mademoiselle
11-09-06, 01:47
Bi süredir uğrayamamıştım buraya. Neyse ki vaktinde yetiştim sayılır!
Öncelikle isfendan sen bir MELEKsin;) Çok çok teşekkürler. Kimbilir ne zaman izlerim diyordum. Yazını okuduğumda saat 1:30a geliyordu hemen bbc prime'ı açtım. Tabi kaçırdım. ama ne kaçırması? :) Sabaha karşı 4te ilk bölümü izlemeyeceğim de nerden çıktı:) yani çok sağol isfendancım tekrar. İlk bölümle birlikte kaçırmadan izlemiş olacağım. Tekrarı da var,ne güzel :) İki kez izleyeceğim, daha ne isterim :)
sevgili mademoiselle,öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim,biraz utandım sanırım:blush: Bu msjı hemen gördüğün için senin adına çok sevindim cnm.Bu arada bende keşke daha önce bunu yazsaydım diye üzülüyordum ama geç de olsa hiç değilse sana yardımım dokundu demek ki...kesinlikle ilk bölümden itibaren izleyebilmen çok iyi olacak,umarım diziyi beğenirsin,yorumlarını bize de aktar olur mu,hadi sana iyi seyirler,sevgiyle kal;)
bu arada işte bu cümlelerde ilk bölümün konusuyla ilgili:
"PRIDE AND PREJUDICE-Episode 1 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha. The Bennett family is interested at the news of a new tenant at Netherfield Hall. They eventually meet Mr Bingley, his sisters and friend Mr Darcy at a ball, where Bingley is attracted to Jane but Darcy considers the entire gathering beneath him."
Bi süredir uğrayamamıştım buraya. Neyse ki vaktinde yetiştim sayılır!
Öncelikle isfendan sen bir MELEKsin;) Çok çok teşekkürler. Kimbilir ne zaman izlerim diyordum. Yazını okuduğumda saat 1:30a geliyordu hemen bbc prime'ı açtım. Tabi kaçırdım. ama ne kaçırması? :) Sabaha karşı 4te ilk bölümü izlemeyeceğim de nerden çıktı:) yani çok sağol isfendancım tekrar. İlk bölümle birlikte kaçırmadan izlemiş olacağım. Tekrarı da var,ne güzel :) İki kez izleyeceğim, daha ne isterim :)
mademoiselle
11-09-06, 02:58
isfendan seni utandırmaya devam edeceğim ben:) Konu için de teşekkürler çünkü;)
Başka görenler de olur inşallah..
Yorumlarımı tabi aktarırım..Sevgiyle kal;)
tekrar çok teşekkür ederim cnm,umarım başka arkadaşlarda hiç değilse 2.bölümden itibaren diziye yetişirler..Bu arada ilk yorumunu maille de aldığım için dikkat ettim sende Jennifer Ehle'nin (bence) şahane olan filmi Possession'dan bahsetmişsin.Senin sayende bende Keira ile Jennifer'ı kıyaslayan arkadaşlara Jennifer'ın bu filmini izlemelerini şiddetle tavsiye ederim,eminin Jennifer hakkında ki fikirleri değişecektir.ilgilenenler için:
http://www.beyazperde.com/film/1336
isfendan seni utandırmaya devam edeceğim ben:) Konu için de teşekkürler çünkü;)Başka görenler de olur inşallah..Yorumlarımı tabi aktarırım..Sevgiyle kal;)
mademoiselle
11-09-06, 03:56
tekrar çok teşekkür ederim cnm,umarım başka arkadaşlarda hiç değilse 2.bölümden itibaren diziye yetişirler..Bu arada ilk yorumunu maille de aldığım için dikkat ettim sende Jennifer Ehle'nin (bence) şahane olan filmi Possession'dan bahsetmişsin.Senin sayende bende Keira ile Jennifer'ı kıyaslayan arkadaşlara Jennifer'ın bu filmini izlemelerini şiddetle tavsiye ederim,eminin Jennifer hakkında ki fikirleri değişecektir.ilgilenenler için:
http://www.beyazperde.com/film/1336
evet canım. Jennifer Ehle'yi ben sadece Possession filmiyle izlemiştim. Çok iyi bir performansı var orada ama ben keira'yı -şu an itibariyle- jennifer'a değişmem gibi geliyor. Fakat bölümleri izledikçe hatta ilk bölümle de değil sonuna kadar izleyince fikrim değişir mi bilmiyorum. (Filmi ben de tavsiye ederim, gwyneth paltrow, jeremy northam var. Çok güzel yalnız biraz kasvetli bence:))
Hele de mr darcy konusunda matthew macfadyen'ı kimseye değişmem gibi geliyor şu anlık. Ben de ne yorum yapacağımı merakla bekliyorum:) bu anlamda.
Diğer oyuncuları görmediğim için şimdilik yorum yapamıyorum. Yalnız bbcnin resmi sitesinde elizabeth'in ablasını canlandıran kişinin "olma"dığını düşünmüştüm. Çünkü kitapta karakterin muhteşem bir güzelliği olduğundan bahsediliyor. Oysa ki sitede gördüğüm kişi bana pek güzel gelmedi:) Yani fiziksel olarak olmadığını düşünmüştüm.
evet canım. Jennifer Ehle'yi ben sadece Possession filmiyle izlemiştim. Çok iyi bir performansı var orada ama ben keira'yı -şu an itibariyle- jennifer'a değişmem gibi geliyor. Fakat bölümleri izledikçe hatta ilk bölümle de değil sonuna kadar izleyince fikrim değişir mi bilmiyorum. (Filmi ben de tavsiye ederim, gwyneth paltrow, jeremy northam var. Çok güzel yalnız biraz kasvetli bence:))
Hele de mr darcy konusunda matthew macfadyen'ı kimseye değişmem gibi geliyor şu anlık. Ben de ne yorum yapacağımı merakla bekliyorum:) bu anlamda.
Diğer oyuncuları görmediğim için şimdilik yorum yapamıyorum. Yalnız bbcnin resmi sitesinde elizabeth'in ablasını canlandıran kişinin "olma"dığını düşünmüştüm. Çünkü kitapta karakterin muhteşem bir güzelliği olduğundan bahsediliyor. Oysa ki sitede gördüğüm kişi bana pek güzel gelmedi:) Yani fiziksel olarak olmadığını düşünmüştüm.
Evet, ben de Jane'i fazla sevmedim 95 uyarlamasında. Bence Rosamund Pike, çok daha iyiydi; ama o da gölgede kalıyordu gerçi filmde. Şu bahsettiğiniz '' Tutku'' adlı filmi izlemem lazım:img-grin2 Bana önce isfendan tavsye etmişti, şimdi tavsiye edenlerin sayısı ikiye çıktı:img-grin2
Bu arada yabnacı forumlarda daha çok Colin'le Matthew karşılaştırılmış. Mesela Jennifer ile Keira pek karşılaştırılmamış sanki. Elizabeth'lerin hep ön planda olması lazımken, daha çok geri planda kalıyorlar:img-grin2
önce bu gece ki bölümün konusunu paylaşmak isterim:img-grin2
PRIDE AND PREJUDICE-Episode 2 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha. Mr Bennett's estranged cousin, Mr Collins, writes to announce his imminent visit to Longbourn. There is much excitement at the invitation to a ball at Netherfield Hall where Elizabeth dances with Mr Darcy.
ek olarak da 95 PP'sinden elimde olan fotoları paylaşayım,bence de 95'de ki Jane baya sıradan bir tip,filmde Jane'i canlandıran Rosamund'u güzellik açısından pek beğenmiştim;)
http://img179.imageshack.us/img179/6589/067ns9.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/4629/akvegururrj8.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/2847/hellodarcysmall5bgmp4.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/184/prideix5.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/940/darcygenerous2agmd3.jpg
DVD Kapakları
http://img179.imageshack.us/img179/130/digerdvdkapagijp8.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/8933/prideprejudice1995dvdjg3.jpg
http://img246.imageshack.us/img246/6790/2383kz5.jpg
dizi de Darcy'nin Elizabeth'e yazdığı mektuplar:img-grin2
http://img179.imageshack.us/img179/4792/darcyslettergl1.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/1148/darcysletterpage2ks0.jpg
mademoiselle
11-09-06, 16:39
İlk bölümü izledim tabi ki:) ve şimdi de ilk bölümden sonraki düşüncelerimi bu filmle ve birazcık kitapla kıyaslamak istiyorum.
Ben öncelikle kitabı okuyup bayılmıştım. Son sayfasıyla biten bir kitap olmadığı zaten yapılan uyarlamalar ve devam kitapları, fanfictionlarla da ortada. Bu sadece benim için geçerli değil, dünyada böyle olmuş :) Kitap son sayfasıyla bitmedi elbette benim için de. Hemen filmini izledim. Burda da düşüncelerimi yazmıştım zaten. Kitabı okurken kafamda canlandırdığım karakterlerle birebir örtüşmemişti ve kitabı filmden daha güzel bulmama rağmen filmi de çok beğenmiştim çünkü ben bu hikayeyi seviyorum. Her versiyonunu izlerim. Filmi izledikçe de bu sefer bütün karakterler oturdular iyice. Şimdi dizinin ilk bölümüyle de kalkmadılar haliyle, öyle oturmuş bekliyorlar:) Bunu da ilk olarak filmi izlemiş olmama yoruyorum. Belki de film daha etkileyicidir,sebebi budur belki. Şimdilik film ve filmdeki karakterler benim için öndeler. İlk bölüm sonunda böyle düşünüyorum. Fakat diziyi de beğendim, iyi ki haber verdin isfendancım. Kesinlikle PP fanlarının kaçırmaması gerek. Kimbilir, belki filmden daha çok beğenirler. (Ben bu pp forumundaki tüm yazıları okumuştum ve ilk sayfalarda böyle düşünen arkadaşlarımız olduğunu hatırlıyorum. Onların yorumlarıyla da iyice merak eder olmuştum.)
Gelelim dizideki detaylara;
( Öncelikle ben herşeyi kitaba uygunluğuyla değerlendiriyorum elimde olmadan çünkü aslolan o :) )
Dizide, filmde de kitapta da olmayan Mr. Darcy'nin banyo sahnesi beni şaşırttı. Bu tarz farklılıklar oluyor en birebir uyarlamada da sanırım.
Hala, abla Jane'nin görüntü olarak olmadığını düşünüyorum (gerçi pek de önemli değil ama ) Yani kesinlikle filmdeki jane kitaptaki karakteri başarıyla yansıtmış bence. Bu karakter filmde daha iyi, görüntü olarak da karakteri yansıtma açısından da bence. Henüz dizideki jane'in iyi niyetliliğinden dolayı olması gereken saflığı bana yeteri kadar inandırıcı gelmedi. Ayrıca Bingley'lerde hastalanmadan önce masada yemek yerken ne oldu ona öyle? :) Kitapta öyle birşey yoktu? filmde de..eğreti geldi bana :)
Elizabeth karakteri kitapta bana daha "filmdeki Elizabeth"e yakın geldi. Çünkü Jennifer Ehle çok sevimli bi Elizabeth olmuş bence görüntü olarak. Sürekli şeker bi tonda gülümsüyor :) Zaten Elizabeth karakteri de neşeli, herşeyi dert etmeyen bir karakter ama biraz da muhalefet eden biri olduğundan benim hafızamda filmdeki Elizabeth daha uyumlu görünüyor. Onda her şey yerli yerindeydi. Neşeyle gülüyordu da. Bakışlarıyla başka duyguları da güzelce anlatıyordu da. Mesela filmdeki dans sahnesini düşünün. Bence kitaptaki haline daha uygun. Sonra, (daha dizide izlemedik elbette ama) Darcy'ye olan nefretini yağmurun altındaki ilk evlenme teklifi sahnesinde ne kadar güzel yansıtmıştı. Bence. Bu tarz biçok sahne sayılabilir ama ilk bölümde aynı duyguları yansıtmadı bana Jennifer Ehle. Daha sonra ne olur, bilemem:)
Bir de jennifer Ehle'in -bilmiyorum önceki izlediğim filminin etkisiyle mi -bence hüzünlü bir havası var ve kitaptaki zeki bakışlı Elizabeth'e bu durum uymuyor kanımca.
Dizideki diğer kardeşler daha uygun geldi bana filmdekinden.
Mr. Bennet ise kesinlikle filmde daha iyi. Çünkü kitapta adamın alaycı, iğneleyen gene de bana sevimli gelen bir tavrı var. Yani bi nevi Jane Austen o karakterle o dönemle ve insanlardaki yansımalarıyla ironi yapıyor..neyse, dizideki ise çok sevimli. O kadar sevimli ki kesinlikle kimseyi kıracak bir laf edemezmiş gibi geliyor etse bile. Oysa etmesi, kimi zaman eşinin kırgınlığına şahit olması gerek ve bunu filmdeki oyuncu çok iyi başarmıştı kanımca.
Mrs. Bennet için ikisi de olabilir. Bir fark göremedim şimdilik.
Mr. Bingley için de aynı ama galiba dizideki daha iyi diyebilirim.
Charlotte, Caroline Bingley, ve aslında tüm karakterlere henüz alışamadım ve filmdekiler biraz daha gerçekçi geliyor bana.
Darcy'ye gelirsek, ben kesinlikle Matthew Macfadyen'la kıyaslayamıyorum. Evet, kesinlikle Colin Firth de çok başarılı canlandırmış. Aksini iddia edemem ama Matthew Macfadyen gelene kadarmış o bence:) Onu görmesem herhalde bundan daha iyi darcy olmaz derdim belki?? gerçi ben Colin Firth'ü pek beğenmem ama..diyorum ki bu dizide Matthew Macfadyan oynasa veya ilk Matthew Macfadyen'ı Darcy olarak görseler şu anda Colin Firth'ün daha iyi olduğunu düşünenler bile belki vaz geçebilir bu düşünceden. Sonuçta filmde herşey çok kısıtlı. O haliyle bile başarıyla canlandırdığına göre uzun bir zaman diliminde nasıl olur, bunu düşünmeyi size bırakıyorum. İlk bölüm sonunda böyle düşünüyorum .Bakalım sonraki bölümlerde değişir mi...Darcy hakkında çok da uzun bişey yazamıyorum . Sebebiyse adamın gurur ve iki üç bakıştan başka halinin olmaması ilk bölüm itibariyle.
Dizideki Caroline Bingley'le Elizabeth'in Darcy'nin dikkatini çekmek için "ayağa kalkıp gezinme sahnesi" filmde daha iyiydi. Dizi olmasına rağmen aceleye gelmiş gibi geldi bana.
Birde filmde daha komik sahneler vardı bence. Mesela Bennet'ların Jane hastalandığında Bingley'lere geldiği zaman 'miss bennet, miss bennet, miss. bennet ve mrs. bennet' geldiler diye takdim edilmişlerdi. Onlar da(yanlış hatırlamıyorsam) : Aman Allahım, ülkedeki bütün Bennetlar buraya toplandı galiba, gibi bir laf etmişlerdi ve bence çok komikti :)
Sonra, Darcy'nin kız kardeşine mektup yazması, Caroline Bingley'in övgüler yağdırması yok mu, benim mi gözümden kaçtı...gerçi çok önemli değil bunlar ama hep birebir uyarlama beklentisi içinde olduğumdan yazmadan edemiyorum.
Genel olarak dizi güzel geldi bana. O dönemi çok güzel yansıtmışlar. Benim sorunum karakterlerin hayalimdeki gibi olup olmaması ve filmdekinden başarılı olup olmamaları aslında. Çünkü genel olarak dizinin daha başarılı olması muhtemeldir. Bir filmle kıyaslamak pek de doğru değildir. Biri herşeyi 90 dakikaya sıkıştırırken diğeri 6 bölüm anlatmaktadır. Ama gene de şimdilik film bana diziye göre daha hareketli ve canlı geldi. Diğer bölümleri izledikçe fikrim değişebilir tabi. Sonuçta 6 bölümü ikişer defa izleyeceğimi varsayarsak 12 defa izlemiş olacağım ve belki de bu sefer bu karakterler asıllarıyla bütünleşecekler.
Bu kadar yazdım ama asıl yazmam gerekeni bir cümleyle özetliyorum :) : ilk bölüm sonunda film daha iyi şimdilik...Birinci bölümün üzerimdeki tesiri bu.
mademoiselle
11-09-06, 16:49
isfendancım, resimler eklemişsin,özeti eklemişsin ve mr. darcynin el yazısını eklemişsin:) çok teşekkürler canım...bu akşam 24 te,sakın kaçırmayın :) birde 4 de tekrarı var..hatırlatalım :)
cnm,senin gibi 95'i şu anda izleyen arkadaşlar için bu resimlerin ve bölüm özetlerinin anlamlı olacağını düşündüm,anlaşılan sende beğenmişsin:img-grin2 önemli değil cnm,zaten elimde olanların hepsi buydu...bu arada ilk bölüm hakkında ki düşüncelerine bayıldım,ben özet beklerken sen üşenmeyip ayrıntılı bir şekilde herşeyi yazmışsın,okumak benim için bir zevkti:img-grin2
isfendancım, resimler eklemişsin,özeti eklemişsin ve mr. darcynin el yazısını eklemişsin:) çok teşekkürler canım...bu akşam 24 te,sakın kaçırmayın :) birde 4 de tekrarı var..hatırlatalım :)
mademoiselle
11-09-06, 17:43
bu arada ilk bölüm hakkında ki düşüncelerine bayıldım,ben özet beklerken sen üşenmeyip ayrıntılı bir şekilde herşeyi yazmışsın,okumak benim için bir zevkti:img-grin2
çok teşekkür ederim canım. beğenmene sevindim...
sevdiğim bir konu hakkında yorum yapmak benim içinde keyifliydi.
mademosielle yorumların çok güzel olmuş, hiç sıkılmadan okudum:img-grin2 Bağlantı dün kopup kopup gelmişti, o yüzden doğru düzgün bir yorum yazamadım ben de. Hatta msn'deki arkadaşları bayağı çileden çıkarmışımdır bağlantı yüzünden dün, eminim buna:img-grin2
Sanırım ikimizin dizi hakkında yorumları birbirine daha yakın:img-grin2 Bu arada dizinin çekimleri filmden daha solgun; ayrıca kamera açıları vs. filmde daha iyi bence. Joe Wright'ın ilk sinema filmiymiş sanırım ve filmde bu denli başarılı olması beni çok şaşırtmıştı açıkçası.
Ben de dizideki Bingley'i daha çok beğendim. Ama bence Caroline vs. figüran karakterler dizide daha iyi yansıtılmış. Sen de diğer bölümleri izledikçe göreceksin:img-grin2 Bir de kıyafetler konusunda isfendana katılıyorum, dizideki kıyafetler daha başarılı genel olarak. Ama ben filmde Elizabeth'in sade kıyafetlerini de çok sevdim, orası ayrı bir mesele:img-grin2
Bu arada Colin Firth'e en çok karısının yakıştığı fikrimi de değiştirmiş bulunuyorum, ekleyeyim dedim:img-grin2
cnm ben sana demiştim demek istemem ama bak sende sonunda jennifer'ı colin'e yakıştırdın anlaşılan:img-grin2 bu arada 95'de Lizzy'nin ve Jane'in kıyafetlerini ben çok beğenmiştim...kesimleri,kumaşları,aksesuarları (boyna takılan ince tüller gibi) vs.bir de Jennifer daha dolgun biri ya elbiseler keira'ya kıyasla onda biraz daha iyi durmuştu bence:img-grin2 mesela keira'nın pemberly'de giydiği şu ince çizgili beyaz elbise gözüme çok batmıştı:fighting2
Bir de kıyafetler konusunda isfendana katılıyorum, dizideki kıyafetler daha başarılı genel olarak. Ama ben filmde Elizabeth'in sade kıyafetlerini de çok sevdim, orası ayrı bir mesele:img-grin2 Bu arada Colin Firth'e en çok karısının yakıştığı fikrimi de değiştirmiş bulunuyorum, ekleyeyim dedim:img-grin2
kusura bakmayın bugünkü bölümün konusunu eklemeyi unutmuştum ama hatırlar hatırlamaz hemen ekledim:img-grin2
"PRIDE AND PREJUDICE-Episode 3 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha. Elizabeth receives an astounding piece of news and Jane's sweet nature is put to the test."
bu sefer erkenden yarın ki konuyu ekliyorum,malum unutabilirim:img-grin2
PRIDE AND PREJUDICE-Episode 4 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha.Darcy writes to Elizabeth and shows her initial prejudice against him to be misguided. Lydia is invited to go to Brighton with Mrs Forster, and in a chance meeting at Pemberley Darcy shows Elizabeth another side of his nature.
mademoiselle
13-09-06, 03:06
mademosielle yorumların çok güzel olmuş, hiç sıkılmadan okudum:img-grin2 Bağlantı dün kopup kopup gelmişti, o yüzden doğru düzgün bir yorum yazamadım ben de. Hatta msn'deki arkadaşları bayağı çileden çıkarmışımdır bağlantı yüzünden dün, eminim buna:img-grin2
Sanırım ikimizin dizi hakkında yorumları birbirine daha yakın:img-grin2 Bu arada dizinin çekimleri filmden daha solgun; ayrıca kamera açıları vs. filmde daha iyi bence. Joe Wright'ın ilk sinema filmiymiş sanırım ve filmde bu denli başarılı olması beni çok şaşırtmıştı açıkçası.
Ben de dizideki Bingley'i daha çok beğendim. Ama bence Caroline vs. figüran karakterler dizide daha iyi yansıtılmış. Sen de diğer bölümleri izledikçe göreceksin:img-grin2 Bir de kıyafetler konusunda isfendana katılıyorum, dizideki kıyafetler daha başarılı genel olarak. Ama ben filmde Elizabeth'in sade kıyafetlerini de çok sevdim, orası ayrı bir mesele:img-grin2
Bu arada Colin Firth'e en çok karısının yakıştığı fikrimi de değiştirmiş bulunuyorum, ekleyeyim dedim:img-grin2
Willovercım, çok teşekkür ederim canım.
Evet, bende daha hareketli ve renkli bulmuştum filmi. Sende öyle söylemişsin. Dizi daha solgun;) , daha durgun..gerçekten ilk filmiyle böyle güzel bir yapım yaratmışsa gelecek projelerini de takip etmek gerek Joe Wright'ın. Beğendik biz;)
Benim de filmdeki ve dizideki kıyafetler dikkatimi çekiyor. Ama şimdi özel bir dikkat göstereceğim 'hangisi daha iyi' gibi. Çocukken bayramlarda giydiğimiz kıyafetleri andırıyorlar. Çok hoşlar, izlemek ayrı bir keyif bence. Ben çok seviyorum o kıyafetleri...
Figuranlar konusunda da haklısın canım. Ben bunu.. dizi olduğundan daha fazla kendilerini gösterebilmiş olmalarına yoruyorum. ama sonuç olarak, evet, yan karakterler dizide daha iyi...
mademoiselle
13-09-06, 03:57
bu arada 95'de Lizzy'nin ve Jane'in kıyafetlerini ben çok beğenmiştim...kesimleri,kumaşları,aksesuarları (boyna takılan ince tüller gibi) vs.bir de Jennifer daha dolgun biri ya elbiseler keira'ya kıyasla onda biraz daha iyi durmuştu bence:img-grin2 mesela keira'nın pemberly'de giydiği şu ince çizgili beyaz elbise gözüme çok batmıştı:fighting2
İsfendancım, 3. bölüm özetini eklemişsin. 4. bölüm özetini eklemişsin.
Ben buraya girip bakmıştım 3. blm için. yoktu:) Çok teşekkürler canım.
Aksesuar olarak mesela, ben şapkalarına bayılıyorum o dönemde kullanılan :) Bebek şapkaları gibiler, çok sevimliler :) Aslında koca koca insanlarda onları görmek bi garip geliyodur başta ama neden sanki gene öyle bir moda yok ki :img-haha: Filmdekilerde öyle güzeldi...
Giysilere özellikle dikkat edeceğim. Kıyaslama açısından. Malum hazır uyku düzenim bozukken 2 kez de izleyebiliyorum (İlk defa bi işe yaradı bu bozukluk. Hayret. Her şerde bir hayır var diye boşuna demiyorlar :) )
Willovercım, çok teşekkür ederim canım.
Evet, bende daha hareketli ve renkli bulmuştum filmi. Sende öyle söylemişsin. Dizi daha solgun;) , daha durgun..gerçekten ilk filmiyle böyle güzel bir yapım yaratmışsa gelecek projelerini de takip etmek gerek Joe Wright'ın. Beğendik biz;)
Benim de filmdeki ve dizideki kıyafetler dikkatimi çekiyor. Ama şimdi özel bir dikkat göstereceğim 'hangisi daha iyi' gibi. Çocukken bayramlarda giydiğimiz kıyafetleri andırıyorlar. Çok hoşlar, izlemek ayrı bir keyif bence. Ben çok seviyorum o kıyafetleri...
Figuranlar konusunda da haklısın canım. Ben bunu.. dizi olduğundan daha fazla kendilerini gösterebilmiş olmalarına yoruyorum. ama sonuç olarak, evet, yan karakterler dizide daha iyi...
Evet, aslında anahtar kelime bu, bayramda giyilen kıyafetler:img-grin2 Gerçekten de tam bir cümbüş havası varmış o zamanlar demek ki:img-grin2
Bu arada isfendan haklısın, jennifer ile daha iyi yakışıyorlar; ama bence Renée Zellweger ile daha iyi bir ikili olmuş Colin:img-grin2 Bu arada ben şu an hala 3. cd'deyim, 4'e bir türlü geçemedim. Ama diziyi izledikçe keşke film de 6 saatlik olsa diyorum, gerçi o zaman pek izleyen olmazdı; ama ben izlerdim:img-grin2
-A k e L d a N-
13-09-06, 17:19
ben filmini sinemada izledim ve gerçekten çok beğendim..elizabeth ile mr.darcy'nin aşkı beni çok çekti..hatta dvdsini alıp tekrar tekrar izledim.film gerçekten çok etkileyici..joe wright harika,oyuncular harika..zaten keira knightley hayranıyım bu filmi izledim birde matthew macfadyen hayranı oldum..
ben kitabı filmi izledikten sonra okudum..ve çok beğendim..jane austen harika bir yazarmış gerçekten...:img-ok: :cheer:
http://www.njfilmfest.com/pride%20and%20prejudice.jpg
http://www.saborizante.com/2006/02/pride-and-prejudice.jpg
http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/focus_features/pride_and_prejudice/_group_photos/keira_knightley11.jpg
http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/focus_features/pride_and_prejudice/tom_hollander/pride.jpg
http://www.workingtitlefilms.com/photos/galleries/3/C229-15-01.jpg
bu adam çok güzel bakıyor..:img-grin2
bu resimler daha önce konmuşsa özür dilerim..
-A k e L d a N-
13-09-06, 17:30
http://www.workingtitlefilms.com/photos/galleries/3/C110-03-01.jpg
http://www.workingtitlefilms.com/photos/galleries/5/25-16_cmyk_450-01.jpg
http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_7_450x300.jpg
http://www.telegraph.co.uk/shopping/graphics/toffers/janeausten1_paramount_big.jpg
buda jane austenmış...
aynı şey bu resimler içinde geçerli konmuşlarsa gerçekten üzgünüm..yeni resimler bulursam yine ekleyeceğim..teşekkürler..
mademoiselle
13-09-06, 20:56
2. ve 3. bölümleri de izledim ve düşüncelerim hemen hemen ilk bölüm sonrası yazdıklarımla aynı.
Willloverın dediği gibi yan karakterlerin dizide filmdekinden daha çok kendilerini gösterebildiklerini düşünüyorum. Bunu filmde onları kısıtlı bir süre görüyor oluşumuza bağlıyorum.
Dizideki karakterlere alıştım. Mesela Mr. Bennet'e falan..Mrs. Bennet'e...
Lady catherine mesela bana dizide daha iyi olmuş gibi geldi.
2. bölümde -herhalde collinsden dolayı olacak- daha komik sahneler vardı. Kız kardeşlerin gülüştükleri sahneleri örnek verebilirim.
3. bölümdeyse kitaba daha sadık bir uyarlama olduğu kanısına vardım. Özellikle Mr. Darcy'nin Elizabeth'e evlenme teklif ettiği sahne neredeyse birebirdi. Hatta replikler de öyle. Kısaltmalar vardı tabi ama...Oysaki filmdeki bu sahne bambaşkaydı, kitabı okuyanlar bilir. Elizabeth, Mr Darcy'nin jane'i bingley'den ayırdığını öğrendiği vakit Collinslerle Lady Catherine'e gidememeli ve Mr Darcy onu görmek için gelmeli, böylece o teklifi mr. collins'in evinde yapmalıydı. Dizide olduğu gibi...Doğrusunu söylemek gerekirse ne kadar iyi uyarlanmış, başarıyla oynanmış olursa olsun bu sahneler beni pek etkilemedi. Oysaki kitapta "görmememize" rağmen muhteşemdi. Filmde de farklı oluşuna rağmen çok iyiydi bence...Dizinin bu sahnelerinde biraz sıkıldım yav:) Zannedersem burdaki darcy ve elizabeth bana hitap etmiyor. Gene de diziyi bir bütün olarak izlemek müthiş..
3. bölümün komik sahnesiyse bana göre elizabeth'in Lady Catherine'e karşı kızkardeşleriyle ilgili söylediklerinden oluşan sahnelerdi. Lady Catherine kızkardeşlerin ablaları evlenmeden önce balolara, eğlencelere katılmasını yanlış bulmuş, bakışlarıyla kınamıştı. Ama lizzy: 'böyle bişey yapmak küçüklere haksızlık olur' gibi uzunca bi nutuk çekmiş ve sonra herkesin kızın nasıl böyle bişey demiş olduğuna şaşırarak ve ürkerek baktığı bir sırada gene öyle ürkekçe bakan yanındaki adama : 'katılıyor musunuz' demişti. Adamsa ürkek bi şekilde kem küm etmişti ve bence bu komikti:)
Kıyafetler de filme göre daha iyi diyebilirim. Gerçi ben filmdekileri de beğenmiştim :) ( isfendancım keira'dan daha çok jennifer'a yakışması konusunda haklısın;) )
Mr darcy , Elizabeth ve Jane için filmdekiler daha uygun diyorum. Elizabeth bana dizide çok olgun, uysal ve ağırbaşlı geliyor fazlasıyla. Oysaki lizzy 21i doldurmamış bile. Keira da 85 doğumlu olduğundan tam olarak yaş anlamında uygun olmuş karakter için de. Jennifer burda kaç yaşında bilmiyorum gerçi. Son bölümü izledikten sonra daha detaylı bir kıyaslama yaparım sanırım bunlarla ilgili. Şimdilik ilk söylediklerimden pek farklı bişey düşünmüyorum zira.
Film de daha canlı ve hareketli oluşu sebebiyle diziden genel olarak daha iyi bence. Dizide güzel ama film bir adım önde benim için.
Düşüncelerim şimdilik böyle...:)
mademoiselle
13-09-06, 21:20
-A k e L d a N- , eklediğin resimler için çok teşekkürler...
Bence de Jane Austen harika bir yazar. O yüzden kitaplarını okumanızı öneririm ben. Filmlerden daha iyi bence. Mesela "Emma"yı. Filmi de çok güzel, g. paltrow ve jeremy northam var gene (isfendanla konuştuk;) ).
Pride & Prejudice'ın viktorya döneminde geçmesi de benim filmde ilgimi çeken bir unsur. Ben o dönemi hep ilgi çekici bulmuşumdur. İzlemişimdir o filmleri ama PPden sonra özellikle araştırmıştım o dönemi. Öğrendikten sonra izleyince o dönemdeki insanlar ve olaylar daha bir anlaşılır oluyor haliyle. Daha önce bahsettiğimiz Possession filmide hem günümüzde hem viktorya döneminde geçiyor. (Bana viktorya döneminde geçen film önerisi yaparsanız sevinirim. pm olarak tabi:) )
sevgili Mademoiselle için:img-kiss:
"PRIDE AND PREJUDICE-Episode 5 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha. Darcy is pleased to introduce Elizabeth to his sister Georgina, and to welcome her and her aunt and uncle to Pemberley."
cnm bence de PP'yi beğenen arkadaşlar kesinlikle diğer Jane Austen eserlerini de okumalı ve imkanları varsa filmlerini de izlemeli..Özellikle arkadaşımın dediği gibi Emma çok iyi bir uyarlama Jeremy Northam'la gözleriniz bayram edebilir:img-grin2 Ayrıca meşhur kadrosuyla Sense & Sensibility var,bir de Ciaran Hinds'li Persuasion tabii;)Jane Austen dışında bu dönemlerden bahseden yazar ve eserler hakkında benim sizlere birkaç naçizane tavsiyem olabilir...Uyarlama filmiyle beni derinden etkileyen bir Charlotte Bronte eseri olan Jane Eyre,başrolde yine karizmatik Ciaran Hinds vardı,1997 versiyonu,yaklaşık 18 kere uyarlanan bir eser...Charlotte'un kızkardeşi Emily Bronte'un biraz karamsar olan eseri "Uğultulu Tepeler-Wuthering Heights-".Ben 1992 versiyonunu izledim,başrollerde Juliette Binoche ve Ralph Fiennes vardı..Bu eserin Tv için çevrilen versiyonlarından birinde Matthew Macfadyen da başrolde,o da 1998 versiyonu,bu eserde sanırım 15 kere uyarlanmış.Bir başka eserde Thomas Hardy'e ait "Tess"1979 yılına ait bir yapım,annemin dediğine göre Türkiye'de vizyona girdiği zaman çok ses getirmiş bir yapım:img-grin2 Başrollerde Spooks izleyenlerin tanıyacağı Peter Firth ve Nastassja Kinski var...bu eserler Possession dışında şimdilik aklıma gelenler,umarım izleme imkanı bulursunuz,iyi seyirlerbye
Bence de Jane Austen harika bir yazar. O yüzden kitaplarını okumanızı öneririm ben. Filmlerden daha iyi bence. Mesela "Emma"yı. Filmi de çok güzel, g. paltrow ve jeremy northam var gene (isfendanla konuştuk;) ).Pride & Prejudice'ın viktorya döneminde geçmesi de benim filmde ilgimi çeken bir unsur. Ben o dönemi hep ilgi çekici bulmuşumdur. İzlemişimdir o filmleri ama PPden sonra özellikle araştırmıştım o dönemi. Öğrendikten sonra izleyince o dönemdeki insanlar ve olaylar daha bir anlaşılır oluyor haliyle. Daha önce bahsettiğimiz Possession filmide hem günümüzde hem viktorya döneminde geçiyor. (Bana viktorya döneminde geçen film önerisi yaparsanız sevinirim. pm olarak tabi:) )
death_eater
14-09-06, 12:02
ya kesinlikle katılıyorum s& s çok güzel bi filmdi özellikle oyuncu kadrosu zenginliği açısından kim ne derse desin p&p yi geçmişti..şimid bana kızabilirsiniz ama sizde bi düşünün...matt,keira başka kim var? varda ben mi tanımıorum...ama s&s alan rickman ,hugh grant,emma thompson.... ve gördüğüm ama ismini bilmediğim oyuncular...
burda yanlış anlaşılmak istemm aşk ve gurur u da beğendim hatta isfendan ablanın tavsiyesiyle izledim ve dayanamayıp bidaha izledim..malum matt :$
cnm,bence de S&S harika bir başyapıt,hani favrori 10 filmini sırala deseler kesinlikle en başlarda yer alacak tarzda,ben şimdilik P&P ve S&S'yi aynı kefede görüyorum,birini bir diğerinden üstün tutmayım:img-grin2 S&S'nin oyuncu kadrosu "1 in a million" denen tarzda,onca ünlüyü bir araya getirmek bir hüner olsa gerek...tanrım kimler yok ki,senin de dediğin gibi Emma Thompson,Alan Rickman,Kate Winslet,Hugh Grant ve Bridget Jones'un annesi olarak hatırlayacağınız Gemma Jones aklıma ilk gelenler ve birçok kızın aksine bu filmde Hugh Grant'i değilde Alan Rickman'ı deli gibi beğenen azınlıktan biriyim:img-nyam: kesinlikle Alan Rickman ve Matthew Macfadyen'ın oyunculuk becerilerini hemen hemen aynı buluyorum,ikiside çok başarılı aktörler ve her rolün altından kalkıyorlar...Alan Rickman'ı bu filmde izleyenler bana katılırlar,yani sırf Harry Potter'da ki Snape haliyle aklınızda kalmasın..sense & sensibility,Dogma ve Robin Hood onun en beğendiğim performanslarından...Love Actually'de o kadar beğenmemiştim mesela..ama Colonel Brandon karakteri ona aşık olma sebebi görülebilir:img-nyam: bu arada sevgili death_eater benim düşüncelerime kulak vermen beni çok mutlu etti cnm,sağolbye
ya kesinlikle katılıyorum s& s çok güzel bi filmdi özellikle oyuncu kadrosu zenginliği açısından kim ne derse desin p&p yi geçmişti..şimid bana kızabilirsiniz ama sizde bi düşünün...matt,keira başka kim var? varda ben mi tanımıorum...ama s&s alan rickman ,hugh grant,emma thompson.... ve gördüğüm ama ismini bilmediğim oyuncular...
burda yanlış anlaşılmak istemm aşk ve gurur u da beğendim hatta isfendan ablanın tavsiyesiyle izledim ve dayanamayıp bidaha izledim..malum matt :$
death_eater
14-09-06, 13:07
cnm,bence de S&S harika bir başyapıt,hani favrori 10 filmini sırala deseler kesinlikle en başlarda yer alacak tarzda,ben şimdilik P&P ve S&S'yi aynı kefede görüyorum,birini bir diğerinden üstün tutmayım:img-grin2 S&S'nin oyuncu kadrosu "1 in a million" denen tarzda,onca ünlüyü bir araya getirmek bir hüner olsa gerek...tanrım kimler yok ki,senin de dediğin gibi Emma Thompson,Alan Rickman,Kate Winslet,Hugh Grant ve Bridget Jones'un annesi olarak hatırlayacağınız Gemma Jones aklıma ilk gelenler ve birçok kızın aksine bu filmde Hugh Grant'i değilde Alan Rickman'ı deli gibi beğenen azınlıktan biriyim:img-nyam: kesinlikle Alan Rickman ve Matthew Macfadyen'ın oyunculuk becerilerini hemen hemen aynı buluyorum,ikiside çok başarılı aktörler ve her rolün altından kalkıyorlar...Alan Rickman'ı bu filmde izleyenler bana katılırlar,yani sırf Harry Potter'da ki Snape haliyle aklınızda kalmasın..sense & sensibility,Dogma ve Robin Hood onun en beğendiğim performanslarından...Love Actually'de o kadar beğenmemiştim mesela..ama Colonel Brandon karakteri ona aşık olma sebebi görülebilir:img-nyam: bu arada sevgili death_eater benim düşüncelerime kulak vermen beni çok mutlu etti cnm,sağolbye
ya isfendan abla 2 insan bu kadar aynı görüşlere sahip olamaz yaf(sen ve ben hehe)...sense & sensibility benmde hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri...belki inanmıyacaksınız ama s&s yi izlerken salya sümük ağladım hemde fena bir halde...alan ın suratı aklıma gelince hala gözüm yaşarıo...snapele iksinin aynı adam olduuna kimseyi inandırmadım...
bide alan rickman azınlıkta demişsin ama ben buna katılmıorum bence sırf onun için izleyenlerde çok var ...matt ve alan ın oyunculukları benziyor ama malum alan daa tecrübe hhee...ama matt e de bayılıorum yanlış annamayın hehe..
ayrıca alan ın da aynı filmlerini sewiorus gariptirki..dogma filmine hasta olmuştum hem filme hem alana rol okadar mı yakışır bi insana ya maaşallah... robin hood da zaten yorum yapmaya bile gerek yok...bafta kazandığı film... love actually ye gelince ben filmi çok sevdim ama orda alan hiç rolüne uygun deildi...ben sevmedim sahsen...
senn düşüncelerine tabi kulak veririm...tatilden döndün sanırım :img-grin2 hoşgeldin diyeyim bari hehe...
mademoiselle
15-09-06, 01:53
İstanbul, ankara ve izmir olmak üzere üç büyük şehirde Sense And Sensibility'yi aramış bir insan olarak ne kadar çok izlemek istediğimi söylemeye gerek yok sanırım! filmi izlemek için sebepler de say say bitmiyor hani..oyuncularına bayılıyorum(özellikle kate winslet, onun çoğu filmi güzel oluyor bence), jane austen romanı oluşu..vs. death_eater ve isfendan, şimdi birde sizin yorumlarınız eklendi buna...
isfendancım,"benim için" eklediğin özet ve verdiğin tavsiyeler için çok sağol canım..şimdi aramaya çalıştığım filmlerin listesi arttı senin tavsiyelerinle ;)...büyük ihtimalle bulamam ama tvde falan birgün gelirse ben de rastlarsam öyle izleyebilirim sanırım...
bugün PPnin 5. bölümü bitti ve yarın da son bölüm. inşallah benden başka izlemeyi isteyip de burdan görüp izleyenler olmuştur...neyse, herhalde sonunda bir yorum yaparım diye düşünüyorum.
cnm yine senin için ekliyorum (sevgili mademoiselle)
PRIDE AND PREJUDICE-Episode 6 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha. Mrs Bennett is delighted to have one of her daughters married at last while Elizabeth admits she was wrong about Mr Darcy.
sanırım bir arkadaş daha benim msjı duydu veya tesadüfen bu seferki tekrarları izledi,ssevgi86,bizim diğer forumda yazdıklarından bu sonuca vardım da:img-grin2
death_eater
15-09-06, 12:29
ya ben anlamadım sevgi86 nie karıştı bu olaya...:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
ben sense and sensibility yi tahmin edileceği gibi alan rickman için aradım hemde türkiyenin heryerinde denilebilir..ama buldum hehe zafer benm!!!!
şimdi ise alan filmleri bitmek üzre matt filmlerine başlıorum suan bende 2 filmi zaten var ama..dierlerini bulmak benm için hiçde zor deil...alan tecrübe oldu hehe:D:img-grin2 :img-grin2
arkadaşlar bu gece 5. bölüm var değil mi
ben dün akşam kaçırdım ders başında uyuyakalmışım:img-lady:
ya en önemli bölümü kaçırdım birisi özetleyebilir mi acaba
cnm yine senin için ekliyorum (sevgili mademoiselle)
PRIDE AND PREJUDICE-Episode 6 (Drama and Film)
Colin Firth is Darcy and Jennifer Ehle is Elizabeth Bennett in this wonderfully witty six-part screenplay. Mrs Bennett and her five daughters' are completely preoccupied with the pursuit of eligible rich young men who come into their social world in 19th century Hertfordshire. Also starring Alison Steadman and Jullia Sawalha. Mrs Bennett is delighted to have one of her daughters married at last while Elizabeth admits she was wrong about Mr Darcy.
sanırım bir arkadaş daha benim msjı duydu veya tesadüfen bu seferki tekrarları izledi,ssevgi86,bizim diğer forumda yazdıklarından bu sonuca vardım da:img-grin2
ya ben pazarrtesi akşamı tesadüfen görüp izledim
kostümler ilginç geldi bir de baktım aşk ve gururmuş
ama senin sayende her gün gösterildiğini öğrendim sağol valla
malum bizde diziler haftada bir ya,annem de bir dahaki bölüm haftayadır dedi(onunla izliyoruz o colin firth ü daha başarılı buluyor ama ben onun kadar objektif olamam tabi)anneme kulak verdim bundan sonra kalbimin sesini dinliycem:img-haha:
mademoiselle
15-09-06, 23:51
arkadaşlar bu gece 5. bölüm var değil mi
ben dün akşam kaçırdım ders başında uyuyakalmışım:img-lady:
ya en önemli bölümü kaçırdım birisi özetleyebilir mi acaba
Sevgi86cım dün akşam 5. bölümdü. Bu akşamsa son bölüm gelecek. 6. bölüm.
Dün akşam kısaca, lizzy pemberleydeydi, darcynin kız kardeşiyle tanıştı,bingleyle konuştu yani pemberleyde yaşananlar... lizzy ordayken jane'in mektubunu aldı. Biliyorsun mektupta lydia'nın wickham'la kaçtığından bahsediliyor. lizzy çok üzüldü bu duruma o sırada darcy odaya gelmişti durumu ona açıkladı. Lizzy bir daha hiç darcynin onunla ilgilenmeyeceğini düşünürken darcy ona söylemeden wickham ve lydia durumunu tatlıya bağladı. Bu durum olduğu sırada mrs bennet da duruma çok üzülmüştü, yataklara düşmüştü. Birde mr bennet lydia'yı aramaya gittiğinden onunda ölüp collins'in onları kapı dışarı edeceğini de düşünüyordu. Eve collins geldi kızlarla konuştu. Bu durumun onun mesleğini etkileyeceğini falan söyledi. Lizzynin dayısı(mr gardiner) de londraya bulmaya gitmişti. Mr. bennet dönmüştü. En sonunda dayıdan mektup aldılar. Herşeyin düzeldiğini öğrendiler...vs. kısaca böyle canım...
isfendancım tekrar teşekkürler özet için ;)
Sevgi86cım dün akşam 5. bölümdü. Bu akşamsa son bölüm gelecek. 6. bölüm.
Dün akşam kısaca, lizzy pemberleydeydi, darcynin kız kardeşiyle tanıştı,bingleyle konuştu yani pemberleyde yaşananlar... lizzy ordayken jane'in mektubunu aldı. Biliyorsun mektupta lydia'nın wickham'la kaçtığından bahsediliyor. lizzy çok üzüldü bu duruma o sırada darcy odaya gelmişti durumu ona açıkladı. Lizzy bir daha hiç darcynin onunla ilgilenmeyeceğini düşünürken darcy ona söylemeden wickham ve lydia durumunu tatlıya bağladı. Bu durum olduğu sırada mrs bennet da duruma çok üzülmüştü, yataklara düşmüştü. Birde mr bennet lydia'yı aramaya gittiğinden onunda ölüp collins'in onları kapı dışarı edeceğini de düşünüyordu. Eve collins geldi kızlarla konuştu. Bu durumun onun mesleğini etkileyeceğini falan söyledi. Lizzynin dayısı(mr gardiner) de londraya bulmaya gitmişti. Mr. bennet dönmüştü. En sonunda dayıdan mektup aldılar. Herşeyin düzeldiğini öğrendiler...vs. kısaca böyle canım...
isfendancım tekrar teşekkürler özet için ;)
sağol canım anlattığın için
yani aşağı yukarı neler olacağını biliyorum filmden tabi ama kitabını okumadım(çok önceden ingilizcesini okumuştum)onun için farklı bir şeyler de olmuştur diyordum:img-icecr
bugün nihayet final bölümünü izledik
valla ne yalan söyleyim bu versiyonun fianli daha güzelmiş
zaten böyle bir final yakışır
tamam o gün doğumundaki sahne güzeldi ama geri kafalıyım ben yani nikahı görmem şart... http://www.free-forum.com/bulletinboard/images/smiles/icon_rolleyes.gif http://www.free-forum.com/bulletinboard/images/smiles/icon_biggrin.gif
bu diziyi ne zamandır görmek istiyodum kader ummadığım anda karşıma çıkardı
ben bu versiyonu çok sevdim
aslında bu roman olay örgüsü gereği diziyle daha kolay anlatılırmış zaten
ama bravı joe wright kısa süreyi en güzel şekilde değerlendirmiş ve gerekli hiç bir sahneyi atlamamış
bir iki sahneyi birleştirmiş mesela ilanı aşk olayları dizide 2 aşamalı gerçekleşirken filmde bir anda söyleniverildi
aslında şap diye ititraf etmek her zaman daha romatik oluyor
bir bakıma iyi ama bir sürü güzel ve özel cümleden mahrum kalmışız
colin firth e de hayran kaldım bravo doğrusu pes...
yani bana matthew den başka bir darcy yi sevdirmek zor ama
colin dünya ahiret bacımdır yine de
jennifer ehleyi de sık kullanılanlarıma ekledim artık gideceğim filmler için iyi bir referans...
merhaba arkadaşlar
bbc aşk ve gururun dvd ripi var. isteyen olursa nete upload edicek bir arkadaş. ama yeterince istek olmazsa upload etmiycekmiş. en az 100 kişi için upload yaparım diyor. ne dersiniz buna? önce dizinin 1-2 partını koyarım, ilgi görmezse gerisiyle uğraşmam diyor. dil ingilizce, türkçe altyazı yok ama ingilizce altyazısı var. eğer bu uploada ilgi bol olursa, yine bbc nin jane eyre sini de upload edicekmiş. kendisi ingilterede yaşıyor. elinde baya bi arşiv var sanırım. duyurulur...cevaplarınızı bekliyorum ona göre ben de ona ulaşıcam.
merhaba arkadaşlar
bbc aşk ve gururun dvd ripi var. isteyen olursa nete upload edicek bir arkadaş. ama yeterince istek olmazsa upload etmiycekmiş. en az 100 kişi için upload yaparım diyor. ne dersiniz buna? önce dizinin 1-2 partını koyarım, ilgi görmezse gerisiyle uğraşmam diyor. dil ingilizce, türkçe altyazı yok ama ingilizce altyazısı var. eğer bu uploada ilgi bol olursa, yine bbc nin jane eyre sini de upload edicekmiş. kendisi ingilterede yaşıyor. elinde baya bi arşiv var sanırım. duyurulur...cevaplarınızı bekliyorum ona göre ben de ona ulaşıcam.
Halihazırda çoğumuz bbc aşk ve gururunu izledi. Ama Jane Eyre ilgimi çekerdi doğrusu:img-grin2 Arkadaşına sorar mısın bir de, The Project, Perfect Strangers ya da Warriors'ın dvd ripi elinde var mı diye:img-grin2
Dizi'nin son bölümü dün yayınlanınca oturdum ve film versiyonun tekrar izledim. Hiç karşılaştırılamaz. Bence de bbc'deki uyarlama kat kat daha güzel.
selamoğlu sana sesleniyorum ben de bbc versiyonunu istiyorum.
Özellikle de ıslak gömlek sahnesini.
dört gözle bekliyorum.
Dizi'nin son bölümü dün yayınlanınca oturdum ve film versiyonun tekrar izledim. Hiç karşılaştırılamaz. Bence de bbc'deki uyarlama kat kat daha güzel.
selamoğlu sana sesleniyorum ben de bbc versiyonunu istiyorum.
Özellikle de ıslak gömlek sahnesini.
dört gözle bekliyorum.
evet o ıslak gömlek sahnesi gerçekten iyiydi
ya keşke filmde de olsaydı(gerçi filmde de ekstradan bir yağmur sahnesi vardı ki anlatsam 4 gün sürer:img-grin2 ) eveet
ikisi de güzeldi ayıramam ama o upload işi iyi olur
akeldan da izleyememiş o da istiyo etti 4 kişi...
Filmi kitaptan alakasız olmakla suçlayan çok kişi var; ama dizide kitapta olmayan sahneler daha çok:img-grin2 Yani aslında dizinin de kitaba o kadar sadık kaldığını söyleyemeyiz.
arkadaşlar fazla istek yok filme ne yazık ki. o yüzden upload yapılamaz. ben zaten izlediğimden fark etmez de izleyemeyen arkadaşlar için iyi olacaktı. klip işini konuşucam. umarım birkaç güzel sahnesini kesip upload yapar. bi konuşuyum buraya yazarım yine. keşke türkiyede de dvd si olsaydı...
arkadaşlar fazla istek yok filme ne yazık ki. o yüzden upload yapılamaz. ben zaten izlediğimden fark etmez de izleyemeyen arkadaşlar için iyi olacaktı. klip işini konuşucam. umarım birkaç güzel sahnesini kesip upload yapar. bi konuşuyum buraya yazarım yine. keşke türkiyede de dvd si olsaydı...
çok üzüldüm ama o da bir yerde haklı
dvd keşke olsaydı ben de alırdım ama nerede türkiyede işe yarar dizilerin dvdsini bulmak:img-elvis
arkadaşlar filmin fragmanını nereden izleyebilirim??
yardımcı olur musunuz?
-A k e L d a N-
30-09-06, 14:41
selamoğlu fragmanlar çok güzel çok sağol...
http://img145.imageshack.us/img145/6595/yakala24il0.jpg (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/889/yakala27cn7.jpg (http://imageshack.us)
http://img95.imageshack.us/img95/2333/yakala206qg2.jpg (http://imageshack.us)
http://img293.imageshack.us/img293/8104/yakala131cy5.jpg (http://imageshack.us)
http://img293.imageshack.us/img293/3841/yakala122xl7.jpg (http://imageshack.us)
http://img95.imageshack.us/img95/4812/yakala51md6.jpg (http://imageshack.us)
http://img293.imageshack.us/img293/4462/yakala61qm2.jpg (http://imageshack.us)
http://img95.imageshack.us/img95/1869/yakala352ao0.jpg (http://imageshack.us)
http://img95.imageshack.us/img95/7512/yakala99rc4.jpg (http://imageshack.us)
http://img148.imageshack.us/img148/5643/yakala40be8.jpg (http://imageshack.us)
Ben en önce TRT'deki diziyi seyrettim, çok etkilendim ve ayrıca Colin Firth'ü keşfettim, sonra hemen kitabı okudum. Yine çok etkilendim sahneler hep dizideki karekterlerle gözümün önüne geldi. Sonunda filmi geldi. Hevesle gittim ama benim kafamda karekterler öyle oturmuştu ki, bir türlü tam olmadı sanki. Ayrıca filmin zaman kısıtı sebebiyle sahneler, dialoglar çok kısaltılmış. Bir de Lizzy Benet'in o kadar güzel olmaması gerekiyordu kitaba göre. Sonuç olarak eğer izlenecekse sanırım 95 yapımı olan dizisi izlenmeli. Filmi beğenenlerin diziye bayılacağından eminim. Ayrıca bu diziyi cd veya dvd ortamında nasıl elde edebiliriz. Fikri olan var mıdır?
selamoğlu fragmanlar çok güzel çok sağol...
[/URL]
(http://imageshack.us)
[URL="http://imageshack.us"]
senin de resimler süpermiş saol :img-grin2
Ben en önce TRT'deki diziyi seyrettim, çok etkilendim ve ayrıca Colin Firth'ü keşfettim, sonra hemen kitabı okudum. Yine çok etkilendim sahneler hep dizideki karekterlerle gözümün önüne geldi. Sonunda filmi geldi. Hevesle gittim ama benim kafamda karekterler öyle oturmuştu ki, bir türlü tam olmadı sanki. Ayrıca filmin zaman kısıtı sebebiyle sahneler, dialoglar çok kısaltılmış. Bir de Lizzy Benet'in o kadar güzel olmaması gerekiyordu kitaba göre. Sonuç olarak eğer izlenecekse sanırım 95 yapımı olan dizisi izlenmeli. Filmi beğenenlerin diziye bayılacağından eminim. Ayrıca bu diziyi cd veya dvd ortamında nasıl elde edebiliriz. Fikri olan var mıdır?
Emule'den ulaşabilirsin diziye.
mademoiselle
06-10-06, 22:58
Arkadaşlar, ben diziyi de filmi de izlemiş, ilk bölüm düşüncelerimi yazmıştım. Daha sonra dizi bitince vaktim olmadığından ve bu başlığa pek uğrayamadığımdan yazamadım. Oysa yazacağımı söylemiştim.
Kısa bi şekilde düşüncemi belirtmek istiyorum..
Açıkcası dizi bitince daha önce yaptığım yorumlarımdan farklı şeyler düşünemedim. Film bir adım önde demiştim. Hala öyle. Özellikle başrol oyuncularını kitaptakiyle yeterince örtüştüremedim kafamda. Filmdekilerse kanımca her anlamda daha başarılıydı. Ancak film de güzel dizi de. En güzeliyse kitap diye düşünüyorum.
Tüm pp fanlarına bi yolunu bulup diziyi de izlemelerini öneririm. Belki de daha çok beğenebilirler.
Filmi de, diziyi de , kitabı da öneririm...
sevgili selamoğlu , diziyi upload etme teklifini duyunca ne kadar heycanlandığımı anlatamam. nerdeyse kalbim duracaktı. ben çook uzun süredir o dizinin peşindeyim. bbc den almaya çalıştım avrupa birliği üyesi ülkeler haricine satmıyorlardı. sırf diziyi indirmek için p2p programı öğrendim ama o da olmuyor. düzenli olarak nette araştırıyom olur da birisi yükler diye. bence arkadaşın yüklemekten hemen vazgeçmesin. ben başka yerlerde de rastladım bu dizinin hayranları heryerde bu diziyi arıyor. trt'ye mail atıp tekrar yayınlamaya ikna etmeye çalışyorlardı. inşaallah arkadaşını tatmin edecek kadar yükleyecek çıkar. gerekirse ben 100 kere yüklerim:)
galiba biraz uzattım ama çok heyecanlandım ve telaşlandım. lütfen arkadaşın bir kere daha düşünsün...
düzeltme: arkadaşlar, sırf diziyi izleyebilmek için emule kurdum, anında indi. süper bir dizi. artık birilerinin upload etmesini beklememe gerek kalmadı:)
benim elimde olsa ben hemen ripleyip buraya koyardım linkleri ama arkadaş 100 den aşağı kişi için uğraşmam deyince benim de elim kolum bağlandı. belki emuleden deneyebilirsiniz tabiki ;) biraz zor olur ama iner sonunda
Özellikle film hakkında Can Dündar'ın bir yazısı var ki, tek kelimeyle enfes:img-grin2
"Kimin kullandığını görmediğiniz bir aracı kullananın kadın olduğunu sürüşünden tahmin edebileceğiniz gibi, senaristini bilmediğiniz bir filmi kaleme alanın kadın olduğunu da yazdıklarından anlayabilirsiniz.
Hem de hemen...
Nasıl mı?
"Aşk ve Gurur"a gidin ve test edin.
Önce ayrıntılar ele verir senaristin cinsiyetini:
Kızların saçlarını bağladıkları renkli kurdeleler...
Yavuklu için yere bırakılan ütülü beyaz mendiller...
Özenle katlanan bembeyaz masa örtüleri...
Aniden çıkagelen bir misafir için darmadağın odayı toplama telaşı...
Sonra karakterler:
Anneleriyle didişen, babalarıyla dertleşen, hemcinsleriyle yatağa bağdaş kurduğunda sabahlara kadar doludizgin söyleşen kızlar...
Uzun paltolarıyla saçlarını kuzey rüzgârına savurarak gelen soğuk, mesafeli, kibirli ama her daim yakışıklı erkekler...
Aşkla dolu yüreklerine rağmen gururla, ısrarla susan, kıvranıp diyemeyen, sevip söyleyemeyen, isteyip gidemeyen kadınlar...
Ancak bir kadın senarist, sevdiği erkekle dans eden kadının o anki düş dünyasına sızıp onun erkeğiyle o salonda baş başa olmayı hayal ettiğini görebilir.
Salıncakta dönen bir kadının gözünü merceğe dönüştürüp dünyanın da onunla birlikte döndüğünü, değiştiğini gösterebilir.
Kibrin tutkuya ne kadar yakın durduğunu bilebilir.
Kadının suskunluğunu sese dönüştürebilir.
Mesafenin çoğalttığı çekim gücünü perdede ateşleyebilir.
Ama bu ateşleme de anlık bir haz patlamasından ziyade zamana yayılan bir duygu yoğunlaşmasıdır.
Kaba bir cinsellikten çok ateşli bir erotizm içerir.
Yine bir kadın senarist elinden çıkma Piyano'da erkek, sevgilisinin kaçmış çorabında açılan bir gedikteki ten parçasına dokunarak ürpertiyordu onu....
"Aşk ve Gurur"da ihtirasla beklediği erkeğe film boyunca gözleriyle yakaran kadın, sonda, ona nihayet kavuştuğunda elini avuçlarının arasına alıp bir öpücük konduruyor ve "Elleriniz üşümüş" diyor.
O kadar!
"Çikolata" filminin kadın senaristi, kırmızı peleriniyle bir bağnazlık diyarına yerleşen kahramanına, yine "cool" bir erkekle kısacık bir aşk seansı için kızını ihmal etmesini pahalıya ödetiyordu.
"Aşk ve Gurur"un kadın senaristi, yoğun bir aşkı, gurura feda etmekten son anda vazgeçiyor.
Kadın veya erkek senarist, kendi gördüğünce yansıtıyor dünyayı, kadını, erkeği, ilişkileri...
Bu farklılık yazdıkları, çektikleri filmlere de yansıyor.
Cinsellik, kaçmış çoraptaki deliğe dokunan bir parmağı ya da üşümüş ellere kondurulan bir dudağı aşalı çok oldu.
18. asra özgü gururlu aşkların hâlâ vizyonda olması, 20. yüzyıldaki sere serpe taşkınlığın, o masum temastaki heyecanı, o hasret öpücüğündeki tadı silip götürmesinden midir acaba?.."
acemicadi_selim
12-11-06, 01:10
romani da okudum filmide izledim cok gusel bi klasik bence yaa
arkadaşalr nolur ya ben bu filmin hastasıyım lütfen daha fazla resim koyun ve bu öpüşme sahnesi dvd de var mı lütfen biri cevap yazsın nolur resimlerden de bolbol ekleyin ben başka yerde bulamıyorum lütfen
evet bende bayılıyorum bu filme. öpüşme sahnesi dvd de alternatif son bölümünde var. dvd sini alıp izlemenizi tavsiye ederim. sırf bu sahne için değil tabi :) bir sürü extra var dvd de:
19. Yüzyılda Randevu Politikası
Aşk ve Gurur'un Evi
Benetlar
Jane Austen'in Yaşamı
Set Günlüğü
Yönetmen Film Boyunca Yorumlar
19. Yüzyıldan İmajlar
Aşk ve Gurur Soy Ağacı
Alternatif Son
bence alıp izleyin pişman olmazsınız...
http://image2.sina.com.cn/ent/d/2005-11-16/U105P28T3D898782F326DT20051116153616.jpg
http://www.vitamine-t.nl/images/prideandprejudice.jpg
http://images.icnetwork.co.uk/upl/icbirmingham/dec2005/0/5/00080FC0-B230-1395-A50F0C01AC1BF814.jpg
http://www.independentcritics.com/images/pride%20and%20prejudice%20SPLASH.jpg
bu dvd si şu anda piyasada var diilmi yani kalkmış fln diil fiyatı fln ne kadar bide film türkçe dublaj mı yoksa türkçe alt yazılımı dvd sinde yani bu bilğiyide söylersen sevinirim bide senin dvd den o bölümü kesip bizlere suna bilir misin cevabını bekliyorum çok özür dilerim benim özel msj kutumda sorun var böyle sizleri özel isteklerimle bıktırıyorum..:(
Kang Joon Sang
10-12-06, 22:05
evet bende bayılıyorum bu filme. öpüşme sahnesi dvd de alternatif son bölümünde var. dvd sini alıp izlemenizi tavsiye ederim. sırf bu sahne için değil tabi :) ..
Alternatif final süperdi gerçekten :D :DBayılıyorum dvd teknolojisiine:D
arkadaşım yukarda saydıklarımdan haberin var mı eğer biliyorsan alternatip bölümü link edip yollar mısın msn adresime sen hazırla ben sana veririm adresi yapabiliyorsan tabi msj buraya bekliyorum
e-mail adresinde bir sorun var anlayamadım çünkü yolladığım mail geri döndü,neyse...:img-help:
mailinde ki sorunu çözebilirsen,başka bir alternatif mail adresi verirsen veya özel msjlaşmayı açarsan yardımcı olmak isterim...
haber bekliyorum...bu arada DVD'de dublaj yok ki bence en doğru seçim...Türkçe altyazı var ve bunca eziyete girmeyip dvd'yi almanı tavsiye ederim zira senin için arşivlik bir eser olacak:good:
arkadaşım yukarda saydıklarımdan haberin var mı eğer biliyorsan alternatip bölümü link edip yollar mısın msn adresime sen hazırla ben sana veririm adresi yapabiliyorsan tabi msj buraya bekliyorum
Kang Joon Sang
11-12-06, 01:16
özellikle özel seçenekler kısmı kesinlikle bir harika. (kesinlikle arşivlik dvdlerden.yapım aşamaları çok güzel anlatılmış.Aile tablosu hoş düşünülmüş bir ayrıntı :D)
ya bende öyle bir sorun var evet bana özel msj atılmıyor zaten dvd alacam ama bulabilir miyim bilmiyorum siz bana biraz yardımcı olsanız dvdnin kapağında hangi resim var mesela bağzen farklı oluyor ellerind kalmıyor piyasadan kaldırılıyor onun gibi şeyler sizinkiyle benim dvd aynı olcak mı o yüzden diyrom bana dvdnin arka ve ön kısmında neler olduğunu yazarsanız seviirim
ya bende öyle bir sorun var evet bana özel msj atılmıyor zaten dvd alacam ama bulabilir miyim bilmiyorum siz bana biraz yardımcı olsanız dvdnin kapağında hangi resim var mesela bağzen farklı oluyor ellerind kalmıyor piyasadan kaldırılıyor onun gibi şeyler sizinkiyle benim dvd aynı olcak mı o yüzden diyrom bana dvdnin arka ve ön kısmında neler olduğunu yazarsanız seviirim
dvd hala var. ben geçen gün çıktığımda görmüştüm. ellerinde olmasa bile şipariş verebiliyolar. benim o şekilde aldığım bikaç dvd oldu. eğer bulamazsan bi sor sipariş oluyomu diye. dvd nin fiyatı 25 ytl ydi. sanırım Türkiye'de tek bir tipi var. hep öyle gördüm ben. tek diskli dvd. kapağında şu resim var
http://www.tiglon.com.tr/yenikapaklar/Pride-and-Prejudice.jpg
arkasında da filmin özeti, özel seçenekler, darcy ve lizzie'nin resmi ve onların altında yan yana 5 küçük resim, resimlerin altında da oynayanlar filan yazıyo. inşallah yardımcı olabilmişimdir. kesip link olarak eklemeyi bilmediğimden elimden ancak bilgi vermek geliyo... başka siteleri karıştır belki bulursun alternatif sonun videosunu. en azından merakını gidermiş olursun :img-grin2
BU ALTERNATİP SON DEDİKLERİ VAR MI DVD NİN İÇİNDE YANİ SENDE OLAN SENİN BAKTIĞIN BİRAZ AYIP OLACAK AMA (öpüştükleri sahne var mı ) ASLINDA ONU MERAK EDİYORUM FİLM BOYUNCA BUNU GÖREMEME HAYAL KIRIKLIĞI YARATTIDA .:)
shadowblue
11-12-06, 22:39
BU ALTERNATİP SON DEDİKLERİ VAR MI DVD NİN İÇİNDE YANİ SENDE OLAN SENİN BAKTIĞIN BİRAZ AYIP OLACAK AMA (öpüştükleri sahne var mı ) ASLINDA ONU MERAK EDİYORUM FİLM BOYUNCA BUNU GÖREMEME HAYAL KIRIKLIĞI YARATTIDA .:)
You tube'da bulabilirsin canım,kissing scene yazarsan çıkar:)
evet var :img-grin2 hatta alternatif sona girdiğinde önce lizzie ile babasının kısa bi konuşması var ondan sonra darcy ve lizzie ye geçiyo.ayrıca ben filmin sonunda evlenmelerini de beklemiştim ama onu çekmemişler (kitabında orası da vardıda). tabi o kısım dvd de yok ama benim filmden çıktıktan sonra hep aklımdaydı. evet ya you tube da da vardı. pride and prejudice american ending yada pride and prejudice alternative ending yazınca ben 3 tane buldum. hepsi de aynı hemen hemen ve ingilizce
çok teşekkür ederim ya gerçekten çok sağolun bi tanesiniz
rica ederiz canım ne demek elimizden geldiğince yardıma hazırız :img-grin2
ya ben girdim izledim de ayrıca filmin tüm bölümleride var
8.page bastığınız zamn bütün bölümler karşımıza çıkıyor ama inğilizce olarak izliyoruz bunun türkçesi yok mu yani alt yazılı fln da olur sanırım gelecek hafta dvd yi alacağım sipariş veridm ama internetten gelcek haftaya kadar ızdırabımı sonlandırmak için izlemek istiyorum :)
http://img185.imageshack.us/img185/6582/pp10pv1.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/3559/pp9zr0.png (http://imageshack.us) http://img244.imageshack.us/img244/774/pp8wd8.png (http://imageshack.us) http://img185.imageshack.us/img185/8500/pp2zg5.png (http://imageshack.us)
http://www.stellar-matthew.org/gallery/albums/MoviesTelevision/2005_PrideAndPrejudice/Promotional/normal_PP-Promotional-001.jpg
http://www.stellar-matthew.org/gallery/albums/MoviesTelevision/2005_PrideAndPrejudice/Stills/normal_PrideAndPrejudice-stills-025.jpg
http://www.cinema.com/image_lib/9257_pp016.jpg
http://www.cinema.com/image_lib/9257_003.jpg
http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_3_450x300.jpg
http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_2_450x300.jpg
http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_7_450x300.jpg
http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_4_450x300.jpg
http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_1a_450x300.jpg
http://images.rottentomatoes.com/images/movie/gallery/1153077/photo_01.jpg
http://images.rottentomatoes.com/images/movie/gallery/1153077/photo_25.jpg
http://www.cinema.com/image_lib/9257_pp006.jpg
http://www.cinema.com/image_lib/9257_pp007.jpg
http://www.cinema.com/image_lib/9257_pp004.jpg
http://www.bbc.co.uk/films/ukmovies/gallery/upcoming/1.jpg
http://ar.geocities.com/lizydarcy1/fotos/darcy18.jpg
http://www.cinema.com/image_lib/9257_pp008.jpg
arkadaşlar ben sizlerden bişi rica edeceğim aşk ve gururun dizisi mi var fromda dolaşırken dizisi var gibi ayzılmış gerçekten dizisi var mı varsa hangi kanalda saat kaçta eğer dizi bitmiş olsa bile hangi kanal da ve kimlerin oynadığınıda yazar mısınız lütfen
bazı bölümlerin repliklerini yzar mısınız mesela yağmurda bay darcy seni seiyorum delicesine dediği sahneyi sonra filmin sonunda elizabethin darcynin elini öptüğü sahnedeki replikleri yza bilir misiniz lütfen bunlar çok güzel sahneler tabii hepsi güzel ama olsun ha bide elizabeth binglin kız kardeşiyle bay darcy mektup yazarken ki konuşmalrıda yazarsanız çok sevinirim bide yazarım üşenmem derseniz:) ingilizcelerinide yanına yazarmısınız yda altına ayrı bir şekilde şimdiiden teşekkürler
arkadaşlar ben sizlerden bişi rica edeceğim aşk ve gururun dizisi mi var fromda dolaşırken dizisi var gibi ayzılmış gerçekten dizisi var mı varsa hangi kanalda saat kaçta eğer dizi bitmiş olsa bile hangi kanal da ve kimlerin oynadığınıda yazar mısınız lütfen
evet dizisi de var. bbc prime da gece saat 12de yayınlanıyordu. yani ben öyle denk gelmiştim ondan hep o saatte izlemiştim. bildiğim kadarıyla şimdi yayınlanmıyor. dizi yaklaşık 50şer dakikalık 6 bölümden oluşuyor. Elizabeth rolünde Jennifer Ehle, Mr. Darcy rolünde de Colin Firth oynuyor. birkaç resim...
http://images.overstock.com/f/102/3117/8h/www.overstock.com/images/products/L959555.jpg
http://images-eu.amazon.com/images/P/6305078564.01.LZZZZZZZ.jpg
http://www.theage.com.au/ffximage/2004/08/12/12e_pride_narrowweb__200x249.jpg
http://www.geocities.com/Hollywood/Cinema/1280/pp_pair1.jpg
http://image.guardian.co.uk/sys-images/Film/Pix/gallery/2001/03/30/pride.jpg
bbc yayınları kablolu tv var mı yani hangi yayın şirketinde var dijitürkte mi kabloluda mı yoksa dijital çanaklarda mı var
bizde kablolu tv var onda izliyom ben. diğerlerinde bbc var mı bilmiyom.
Arkadaşlar bu siteyi daha yeni keşfettim Aşk ve Gurur'u izledim internetten daha fazla bilgi için bakarken burası geldi çok hoş olmuş resimler için özellikle teşekkürler bende filmi izledim çok fazla etkilendim bazı arkadaşların dediği gibi filmi izledikten sonra gerçek hayata dönüşüm çok zor oldu filmi tekrar tekrar izliyorum ve bu hayattan soğuyorum bir bakıma, filmdeki zaman gidip orada Darcy olmak ve o muhteşem mutluluğu yaşamak istiyorum ama o formda yazılanları görünce bu kadar etkilenenin sadec ben olmadığını birçok kişininde benim kadar etkilendiğini gördüm ve bazı arkadaşlar özellikle o alternatif finalde olan öpüşme sahnesini görmek istemişler veya filmin içinde öyle bir sahne izlemek istemişler bence filmin hiçbir yerinde öyle bir sahne olmaması filmi çok daha ASİLLEŞTİRMİŞ eğer öyle sahneler olsaydı bence filmin asaleti kalmaz ve etkileyiciği düşerdi şimdiki o basit filmlere benzerdi matthew'e keira'ya yönetmen joe wright'a böyle bir film yaptıkları için müteşekkirim ve dizisinide hiç izlemedim ve izlemekte istemiyorum darcy yakışıklı değil elizabeth güzel değil ve filmi kadar da etkileyici olacağını düşünmüyorum fotoğraflarını görünce hemen soğudum zaten ve i love elizabeth...
şu anda Aşk ve Gurur'u bilmem kaçıncı defa daha izledim yine gözlerim yaşardı bu kadar güzel bir film olacağına inanmıyorum kesinlikle hayatımda izlediğim en muhteşem film çok seviyorum Darcy'yi, Elizabeth'i çok fazla..
http://img176.imageshack.us/img176/7928/ppmin14me6.jpg (http://imageshack.us) http://img96.imageshack.us/img96/9827/ppmin13lf5.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/3453/ppmin12ij0.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/7392/pp20qj6.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/73/pp19el0.jpg (http://imageshack.us)
http://img96.imageshack.us/img96/5889/pp10vi5.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/3326/pp16pp2.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/3491/pp12gh3.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/7117/pp09tc8.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/6066/pp02xy1.jpg (http://imageshack.us)
http://img272.imageshack.us/img272/3968/pp03pn8.jpg (http://imageshack.us) http://img96.imageshack.us/img96/1551/pp01kg9.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/5520/pp07qy7.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/549/darcy07rr1.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/8710/darcy05ak2.jpg (http://imageshack.us)
-A k e L d a N-
21-12-06, 20:39
http://img176.imageshack.us/img176/7928/ppmin14me6.jpg (http://imageshack.us) http://img96.imageshack.us/img96/9827/ppmin13lf5.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/3453/ppmin12ij0.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/7392/pp20qj6.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/73/pp19el0.jpg (http://imageshack.us)
http://img96.imageshack.us/img96/5889/pp10vi5.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/3326/pp16pp2.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/3491/pp12gh3.jpg (http://imageshack.us) http://img176.imageshack.us/img176/7117/pp09tc8.jpg (http://imageshack.us) http://img272.imageshack.us/img272/6066/pp02xy1.jpg (http://imageshack.us)
yaaa bunların hepsi harika..bayıldım..birini kullanabilirmiyim acaba..lütfen...:icon_sorr
yaaa bunların hepsi harika..bayıldım..birini kullanabilirmiyim acaba..lütfen...:icon_sorr
tabiki...:) beğenmene sevindim....biraz daha ekleyeyim bari...
deadly_angel
21-12-06, 22:29
gerçekten harika bir film bunun yanısıra arada bir izliyorum, aslında keiranın bu filmde oynuyor olması filmi izlemem için büyük bir neden
avatarlar harika çok saol padme_:img-wink: :img-wink:
http://img179.imageshack.us/img179/7357/lizzie3rh3.jpg (http://imageshack.us) http://img247.imageshack.us/img247/3558/lj2477gc7.gif (http://imageshack.us) http://img179.imageshack.us/img179/857/bennetsuq2.jpg (http://imageshack.us) http://img179.imageshack.us/img179/6248/pp1114qd8.png (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/2247/prideprejudice09vk0.jpg (http://imageshack.us) http://img179.imageshack.us/img179/1673/prideprejudice08sy6.jpg (http://imageshack.us) http://img179.imageshack.us/img179/9085/prideprejudice17ty9.jpg (http://imageshack.us) http://img247.imageshack.us/img247/4978/lizzie5dk3.jpg (http://imageshack.us)
elwiens_86
22-12-06, 00:36
ben kitabını da okudum filmide izledim ama daha önce bi çekimi olduğunu
bilmiyodum colin firt oynuyomuş merak ettim doğrusu o nasıldır..........
ben kitabını da okudum filmide izledim ama daha önce bi çekimi olduğunu
bilmiyodum colin firt oynuyomuş merak ettim doğrusu o nasıldır..........
bende önce filmi izlemiş sonra da kitabını okumuştum. daha sonra da tesadüfen dizisini ilk bölümden yakalamış ve izlemiştim. o daha detaylıydı tabi. o da güzeldi izlerken zevk aldım ama yine de filminin yerini tutmuyo. belki de önce sinemasını izlediğim içindir. çünkü sineması süperdi ve aklıma kazınmıştı resmen :img-grin2 . eğer denk gelirseniz dizisini de izlemenizi tavsiye ederim. bence güzeldi...
avatarlar için çok sağol padme_ hepsi de süper olmuş. dayanamayıp birini kullanıyorum :img-grin2 devamı gelirse sevinirim...
-A k e L d a N-
22-12-06, 20:41
tabiki...:) beğenmene sevindim....biraz daha ekleyeyim bari...
çooookk sağol gerçekten..hepsi harika zor seçtim:img-wink: :img-yes: :good:
merhaba DARCY ARKADAŞIM SENDEN BİŞİ RİCA EDECEKTİM SEN FİLMİ İNTERNETTEN İZLEDİM DEDİN TÜRKÇEMİ İZLEDİN İNGİLİZCE Mİ İZLEDİN BEN İNTERNETTEKİ SAYFALARI ALT ÜST ETTİM AMA TÜRKÇESİNİ BULAMDIM LÜTFEN BANA EĞER TÜRKÇE İZLEDİYSEN LİNKİNİ YAZMADAN HANGİ SİTEDE OLDUĞUNU VE NE YAZARSAM ÇIKACAĞINI YAZAR MISIN ÖZEL MSJ KUTUM BOZUK VE SADECE BURDAN YAZABİLİYORUM ŞİMİDEN TEŞEKKÜRLER DİĞER ARKADAŞLARDA BİLİYORLARSA TÜRKÇESİ VARSA BURAYA YAZABİLİRLER Mİ LÜTFEN
merhaba DARCY ARKADAŞIM SENDEN BİŞİ RİCA EDECEKTİM SEN FİLMİ İNTERNETTEN İZLEDİM DEDİN TÜRKÇEMİ İZLEDİN İNGİLİZCE Mİ İZLEDİN BEN İNTERNETTEKİ SAYFALARI ALT ÜST ETTİM AMA TÜRKÇESİNİ BULAMDIM LÜTFEN BANA EĞER TÜRKÇE İZLEDİYSEN LİNKİNİ YAZMADAN HANGİ SİTEDE OLDUĞUNU VE NE YAZARSAM ÇIKACAĞINI YAZAR MISIN ÖZEL MSJ KUTUM BOZUK VE SADECE BURDAN YAZABİLİYORUM ŞİMİDEN TEŞEKKÜRLER DİĞER ARKADAŞLARDA BİLİYORLARSA TÜRKÇESİ VARSA BURAYA YAZABİLİRLER Mİ LÜTFEN
benden başka Darcy yok heralde ama bende internetten izlemedim yani öyle bir şey de yazmadım dvd'sini izledim sana da önerim dvd'sini izle dvd'de kamera arkası var bir sürü şey var mutlaka dvd'sini izle derim ben..
http://img147.imageshack.us/img147/7995/pp42vl4.png (http://imageshack.us) http://img184.imageshack.us/img184/8163/pp272le5.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/2553/pp27ch3.png (http://imageshack.us) http://img184.imageshack.us/img184/8059/pp22eu3.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/1815/pp21nh2.png (http://imageshack.us)
http://img184.imageshack.us/img184/2188/pp20ge5.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/6103/pp14mt7.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/622/pp13cy9.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/6496/pp12ob0.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/3120/pp11yt0.png (http://imageshack.us)
http://img147.imageshack.us/img147/6479/pp9vz3.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/4428/pp8of1.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/6605/pp7st0.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/9528/pp51db1.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/1535/lwc1.png (http://imageshack.us)
http://img184.imageshack.us/img184/3465/0321pq6.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/1577/023copylb3.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/6171/012nq8.png (http://imageshack.us) http://img184.imageshack.us/img184/9636/008pv4.png (http://imageshack.us)
.....devam edecek...:)
avatarların yine süper olmuş padme_ . hepsi birbirinden güzel seçim yapmak çok zor oluyo hakikaten :)
http://img147.imageshack.us/img147/7995/pp42vl4.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/2553/pp27ch3.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/6496/pp12ob0.png (http://imageshack.us) http://img147.imageshack.us/img147/3120/pp11yt0.png (http://imageshack.us)
özellikle bunlara bayıldım. belirtmeden geçemedim...
http://img150.imageshack.us/img150/3655/pride13wq9.jpg (http://imageshack.us) http://img187.imageshack.us/img187/3050/pride8cc9.jpg (http://imageshack.us) http://img150.imageshack.us/img150/7858/pride3eq4.jpg (http://imageshack.us) http://img150.imageshack.us/img150/3686/006ty2.png (http://imageshack.us) http://img223.imageshack.us/img223/9011/ppavys0054anihi1lh1.gif (http://imageshack.us)
http://img150.imageshack.us/img150/1261/002dp1.png (http://imageshack.us) http://img150.imageshack.us/img150/774/ppavys0053anigi6qm5.gif (http://imageshack.us) http://img150.imageshack.us/img150/4471/ppavys0052aniljbf5fx8.gif (http://imageshack.us) http://img223.imageshack.us/img223/4379/ppavys0051aniut2ry5.gif (http://imageshack.us) http://img150.imageshack.us/img150/1871/ppavys0050anijt8jx8.gif (http://imageshack.us)http://img150.imageshack.us/img150/6650/ppavys0049aniljvm6wb5.gif (http://imageshack.us) http://img187.imageshack.us/img187/8118/ppavys0048anise1jl3.gif (http://imageshack.us)
ya padme saol ya bu avatarların hepsi birbirinden müthiş filmdeki en güzel yerler hepsi çok saol
ya ben iyice Aşk ve Gurur hastası olmaya başladım bu gece rüyamda Darcy ve Elizabeth'i gördüm ve içimde müthiş bir mutlulukla uyandım ve hep onlarla beraber olmak istiyorum gibi bir his var içimde rüyamda onların mutluluğu bana çğk büyük bir mutluluk veriyordu eski zamana dönüp Darcy'nin yerinde olmak istiyorum artık...
http://img247.imageshack.us/img247/4528/prejudice2ug7.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/6196/prejudice1vj4.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/1880/pnptitle2bzf1.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/6359/pnptitle1bar3.png (http://imageshack.us) http://img247.imageshack.us/img247/577/pnpmaryballsbce2.png (http://imageshack.us)
http://img299.imageshack.us/img299/1481/pnplizzydarcyhandsxa0.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/5863/pnpdarcywatchingak2.png (http://imageshack.us) http://img247.imageshack.us/img247/4253/pnpdarcysbw5.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/7531/pnpbutterflykv6.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/4218/pnpbridgewy2.png (http://imageshack.us)
http://img299.imageshack.us/img299/667/pnpbenchst3.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/3228/pandp11qs2.png (http://imageshack.us)
http://img247.imageshack.us/img247/2917/charmingmancopyou9wc0.png http://img299.imageshack.us/img299/5089/devotioncopyud4vq2.png (http://imageshack.us) http://img299.imageshack.us/img299/2006/dreamercopynv8cg4.png (http://imageshack.us) http://img247.imageshack.us/img247/4162/newcomerscopyjp8qg7.png (http://imageshack.us)
http://img174.imageshack.us/img174/103/anothersoapboxpp8mc3.png (http://imageshack.us) http://img174.imageshack.us/img174/1738/anothersoapboxpp9qd3.png (http://imageshack.us) http://img401.imageshack.us/img401/112/anothersoapboxpp10qi4.png (http://imageshack.us) http://img401.imageshack.us/img401/2830/anothersoapboxpp13ev0.png (http://imageshack.us) http://img294.imageshack.us/img294/9848/anothersoapboxpp14pi4.png (http://imageshack.us)
padme_ cim ya avatarların yine süper olmuş. ben dayanamayıp yine avatar değiştiriyorum :img-grin2 bu sahneyi
http://img401.imageshack.us/img401/112/anothersoapboxpp10qi4.png (http://imageshack.us)
çok beğenmiştim avatarını yaptığın için çoooooook teşekkürler hemen kullanıyorum...
Bende ask ve gurur hayranların danım (delısıyımm desem yerı olur) İnanırmısınız her hafta bıkmadan usanmadan izliyorum Hoş öğrencı olmayıp evden uzak olmasam hergun izlerim ya neyse Artık repliklerı onlarla söylüyorum:img-yes: Bu filmi ilk olarak teyzem anlatmıştı Tabı eskı versıyonunu
ozaman bıle hayran olmuştum diziye Bence fılmıde gzel olmuş DErslerden vaktım olursa kıtabını okumayı dusunuyom Acaba kıtabı okuyan varsa fıkrını soyleyebılırmı çok memnun olurum Ayrıca avatarlar gerçekten çok hoşşş herkese iyi bayramlarr ,iyi yıllar
Bende ask ve gurur hayranların danım (delısıyımm desem yerı olur) İnanırmısınız her hafta bıkmadan usanmadan izliyorum Hoş öğrencı olmayıp evden uzak olmasam hergun izlerim ya neyse Artık repliklerı onlarla söylüyorum:img-yes: Bu filmi ilk olarak teyzem anlatmıştı Tabı eskı versıyonunu
ozaman bıle hayran olmuştum diziye Bence fılmıde gzel olmuş DErslerden vaktım olursa kıtabını okumayı dusunuyom Acaba kıtabı okuyan varsa fıkrını soyleyebılırmı çok memnun olurum Ayrıca avatarlar gerçekten çok hoşşş herkese iyi bayramlarr ,iyi yıllar
Kitabı okumuş biri olarak söyleyebilirim ki kitap da çok güzel. Filmle nerdeyse aynı yani uyarlama yaparken senaristler kitaba çok sadık kalmış. Tabi ki farklılıklar var, genelde önemsiz. Ama şunu söyleyeyim, k,tap ile film arasındaki en büyük fark şu : Filmde bize Lizzy nin Darcy e aşık olma durumu baştan hissettirilmişti. Kitapta ise Lizzy kitabın sonlarına yaklaştıkça Darcy e aşık oluyor. Filmde aralarında en baştan bir çekim vardı. Kitapta ise öyle bir şey yok. Yani bence böyle. Ama kitap da çok güzel, okunmaya değer. Fırsatını yakaladığında oku.
Ayrıca kitabın ve filmin orjinal adı "Gurur ve Önyargı" . Elizabeth in önyargısı ve Darcy nin gururu. Kitap aslında romantik sayılmaz pek ama Türkçeye böyle çevrilmiş.
ARKDAŞLAR MERHABA SİZE BİŞİ SORACAM BEN BU DVD DE TAMAMEN TÜRKÇE YOK MU YANİ TÜRKÇE DUBLAJ BEN Bİ TÜRLÜ BULAMADIM TÜRKÇE ALT YAZI VAR AMA DUBLAJ YOK BİDE BU ENGLISH 2.0 5.1 ANLAMI NE BİRİ AÇIKLAYABİLİR Mİ
arkdaşlar bide AŞK VE GURUR GİBİ KİTAP ARIYORUM BÖYLE Bİ KİTAPLA KARŞILAŞANLAR VEYA OKUYANLAR VARSA BANA TAVSİYE VEREBİLİRLERMİ BEN BÖYLE Bİ KİTAP ZOR BULUNUR DİYORUM AMA İNŞ KAFAMA GÖRE BÖYLE Bİ KİTAP İSMİ YAZAN ÇIKAR ARANIZDAN ŞİMDİDEN SAĞOLUN
-A k e L d a N-
02-01-07, 12:51
:img-wink: :good: ARKDAŞLAR MERHABA SİZE BİŞİ SORACAM BEN BU DVD DE TAMAMEN TÜRKÇE YOK MU YANİ TÜRKÇE DUBLAJ BEN Bİ TÜRLÜ BULAMADIM TÜRKÇE ALT YAZI VAR AMA DUBLAJ YOK BİDE BU ENGLISH 2.0 5.1 ANLAMI NE BİRİ AÇIKLAYABİLİR Mİ
arkdaşlar bide AŞK VE GURUR GİBİ KİTAP ARIYORUM BÖYLE Bİ KİTAPLA KARŞILAŞANLAR VEYA OKUYANLAR VARSA BANA TAVSİYE VEREBİLİRLERMİ BEN BÖYLE Bİ KİTAP ZOR BULUNUR DİYORUM AMA İNŞ KAFAMA GÖRE BÖYLE Bİ KİTAP İSMİ YAZAN ÇIKAR ARANIZDAN ŞİMDİDEN SAĞOLUN
hayır canım dvd'de türkçe dublaj olmaz..türkçe dublajlı izlemek istiosan vcd'sini alman gerekiyo..
kitap konusuna gelince böyle bi kitap daha olduğunu sanmıyorum..bulursan banada haber ver...:img-yes:
ARKDAŞLAR MERHABA SİZE BİŞİ SORACAM BEN BU DVD DE TAMAMEN TÜRKÇE YOK MU YANİ TÜRKÇE DUBLAJ BEN Bİ TÜRLÜ BULAMADIM TÜRKÇE ALT YAZI VAR AMA DUBLAJ YOK BİDE BU ENGLISH 2.0 5.1 ANLAMI NE BİRİ AÇIKLAYABİLİR Mİ
Aynı değerde kitap bulman zor. Ama Aşk ve Gurur un yazarı olan Jane Austen in diğer kitaplarını okuyabilirsin. "Mansfield Park", "Emma", "Sense and Sensibility" güzel kitaplar.
Charlotte Bronte nin "Jane Eyre" adlı kitabı, Emily Bronte'nin "Rüzgarlı Bayır" adlı kitapları da güzel. Aşk ve Gurur gibi değiller ama aynı dönemin kitapları bunlar.
Kang Joon Sang
02-01-07, 17:53
:img-wink: :good:
hayır canım dvd'de türkçe dublaj olmaz..türkçe dublajlı izlemek istiosan vcd'sini alman gerekiyo..
bazı dvdlerde Türkçe dublaj vardır ama bu dvd de yok diyelim :D (dvd işie yni başlayanlar yanlış anlayıp tepemize binmesinler sonra :D )
ama dublajı kim takar ki :D dvd den şaşmayın :D :D
Keşke collın firth un oynadıgı o eskı mını dızı yıde seyredebılsek acaba dvd yada (hiç sanmam ama)cd sıne raslayan varmı acaba ???Bazı sıtelerden den izliyorumda kısa kısa bölümler halınde daha bı geniş anlatılmış Bide su bızım kanalların hıçmı aklına gelmıyo verseler keşke Gerçi bbc de sanırım vermışler ne yazıkkı izleyemedım
Küçük bi ayrıntı: ask ve gururun bır sıhrı olmalıkı bu collın firth ve elizabeth ı canlandıran aktrıst sette tanıstıktan sonra bır sure beraberlermış :img-in_lo Bızım yenı elizabeth le darcy de yakında nişanlanıyolar:img-yes: :img-yes: :img-yes:
-A k e L d a N-
02-01-07, 22:21
bazı dvdlerde Türkçe dublaj vardır ama bu dvd de yok diyelim :D (dvd işie yni başlayanlar yanlış anlayıp tepemize binmesinler sonra :D )
ama dublajı kim takar ki :D dvd den şaşmayın :D :D
evet yani tabii bazılarında var:icon_whis :icon_sorr ..yabancı filmlerin çoğunda yok demek istemiştim:icon_sorr :img-help: ..düzelttiğin için sağol:img-wink:
diğer söylediğinede katılıyorum..bence alt yazılı seyretmek daha güzel..kendi seslerini duymak..özelliklede bu filmde çünkü mathew'in sesi çok güzel:img-yes: ..dublajlıda seyrettim ama gerçek seslerini duymak daha zevkli geliyor..tabi herkesin zevki başka olur:img-wink: ...
Arkadaslar....BBC'de yayınlanan Colin Firth'in oynadiği bölümler elinde olan var mı? İzleyemedim ve bulamıyorum internette!!...
Bu kitabi onlarca kez okudum, Jane Austen'in diğer kitapları da güzeldir, ama Pride&Prejudice'daki duygu hiçbirinde yok diyebilirim..
ya william yeni elizabeth ve darcy derken bizim keira ve matthew'i mi kastediyorsun ? keira o filmde mr.wickham rolünde olan rupert ile beraberdi ve matthew'de evliydi ama ben filmi izledikten sonra ikisinin gerçek hayattada beraber olmasını istemiştim ve eğer beraber olurlarsa çok sevinirim açıkcası ;) bu haberi sen nerden öğrendin yani bi kesinliği war mı ?
Ayrıca kitabın ve filmin orjinal adı "Gurur ve Önyargı" . Elizabeth in önyargısı ve Darcy nin gururu. Kitap aslında romantik sayılmaz pek ama Türkçeye böyle çevrilmiş.
aslında gururdan daha ziyade kibir sanki kasdedilen.. darcy nin kibri..
Evet bizim keira ve matthew'i kastedıyom ama ben bu haberı çok önce gastede okudum Aslında buraya yazsammı yazmasammı dıye dusundum Bılıyosunuz gazetelerdekı ne kadar dogru bılınmez Aslında senın dedıgın gıbı de olabılır:bilmim Tabı mesajını okuyunca ilk tepkim ==>:img-fear2 oldu Umalımkı gaste bı yanlışlık yapmamış olsun arkadasım:img-help: :img-wink:
inşallah dediğiniz gibidir ama bence öyle bişi olmaz matthew zaten evli ben duyunca şok oldum demek mr.wickham la keira la birlikte öylemi yani flimden önce gerçekten bilmiyorudm ama bence kesinlikle matthew olması lazım çünkü çok yakışıyorlar ama adamların özel hayatları bize ne ne karışabiliriz ki dimi???
filmi izlemeye kitabıda okumaya doyamıyorum daha fazla resim yok mu arkdaşlar lütfen resim istiyoruz
http://img48.imageshack.us/img48/4098/image0147iklb8.jpg (http://imageshack.us)
arkdaşlar bu resim kime ayit aşk ve gurur da böyle bir sahne yok ve bu bay darcy mi ben bu resmi bilğisayarıma indirmişim tekrar bakarken buldum kim bu böyle bir sahne yok
Evet bizim keira ve matthew'i kastedıyom ama ben bu haberı çok önce gastede okudum Aslında buraya yazsammı yazmasammı dıye dusundum Bılıyosunuz gazetelerdekı ne kadar dogru bılınmez Aslında senın dedıgın gıbı de olabılır:bilmim Tabı mesajını okuyunca ilk tepkim ==>:img-fear2 oldu Umalımkı gaste bı yanlışlık yapmamış olsun arkadasım:img-help: :img-wink:
yok ya william o zaman heralde yanılıyorsun çünkü keira'nın rupert (mr.wickham) ile yakın zamanda çekilmiş birçok fotoğrafı war burada keira'nın sayfalarına bakarsanız görebilirsiniz
:img-polic çok güzel bir film :P
-A k e L d a N-
05-01-07, 19:37
http://img72.imageshack.us/img72/4522/yakala128wz3.jpg (http://imageshack.us)
http://img178.imageshack.us/img178/9774/yakala165im0.jpg (http://imageshack.us)
http://img72.imageshack.us/img72/9620/yakala155jn2.jpg (http://imageshack.us)
http://img72.imageshack.us/img72/6759/yakala174kh1.jpg (http://imageshack.us)
http://img118.imageshack.us/img118/2097/yakala204bo3.jpg (http://imageshack.us)
http://img118.imageshack.us/img118/3043/yakala214vk5.jpg (http://imageshack.us)
http://img118.imageshack.us/img118/7466/yakalayeni1ya2.jpg (http://imageshack.us)
http://img118.imageshack.us/img118/5769/yakala231dq2.jpg (http://imageshack.us)
http://img118.imageshack.us/img118/1855/yakala338zh7.jpg (http://imageshack.us)
http://img299.imageshack.us/img299/8965/image0147ikpi7.jpg (http://imageshack.us)arkdaşlar bu resim kime ayit aşk ve gurur da böyle bir sahne yok ve bu bay darcy mi ben bu resmi bilğisayarıma indirmişim tekrar bakarken buldum kim bu böyle bir sahne yok
filmden değil o resim.. bende hatırlamıyorum.. hatun kim.. darcy elizabeth dışında kimseye bu denli yaklaşmadı ki:img-wink:
bende Akeldanın eklediği alttan üçüncü resmi merak ettim.. o hangi sahne:img-polic
-A k e L d a N-
05-01-07, 23:07
filmden değil o resim.. bende hatırlamıyorum.. hatun kim.. darcy elizabeth dışında kimseye bu denli yaklaşmadı ki:img-wink:
bende Akeldanın eklediği alttan üçüncü resmi merak ettim.. o hangi sahne:img-polic
o sahne dvd'de var jnm sinemada onu göstermediler..dvd'de alternatif son yazıyordu..bu resimleride dvd'den çektim zaten..:img-yes: :img-wink:
Benim Eklediğim Resimde O Bay Darcy Mi Ben Onu Merak Ediyorum Internetin Altini üstünü Getiridim Ama O Resimi Bulamdim Nerden Bilğisayrima Eklediysem Ben Onu Sizce O Bay Darcy Mi Bende Dvd Si Flnda Var Tekrar Izledim Filmde Ne öyle Bir Kadin Nede öyle Bir Sahne Var Ki Matthew 2 Tane Filmi Var Başkada Yok Diğer Filmindede Baktim Matthew Böyle Kraliyet Smokinlerinden Olan Bir Roldede Değil Siradan Bir Köylü Gibi Bişi Sizce Bu Resimdeki Adam Kim Ya
eyll ewet haklısın o resimdeki adam matthew'e çok benziyor ama sanırım daha bi genç hali ve matthew'in birçok tiyatrosuda war belki oralardan çekilmiş bir resimde olabilir
ya aslında benimde aklıma geldi ama tiyatro sahnesi olasaydı bak bi kere o resimde odalar var bu görünüyor sonra duvarlar var tiyatrodada duvar rahatlıkla yapılır ama bu kadar gerçekci durmaz yani karton yda tanışabilir şeylerden ayaklı duvarlar olur ama orda sabit yuvarlak inen kişişler fln var yani içerisi çok gözüküyor ki bunun bir kamerayla çekildiği yani bir bir film olduğu çok belli belkide türkiyede gösterime girmemiş yada duyulmamış bir filmdir çünkü kadını ben daha önce yada yanlarındaki insanları daha önce hiç görmedim yada birinin photoshop hilesidir bilemiyorum ama resmi bir siteden aldığımı biliyorum yani kimsenin space fln almış diilim bu resmi ama bulan yada bu kareyi hatıralyan fln olursa haber versin aam ben bunun bay darcy olduğunu kesitiremiyorum bana o kdar yakın geldi bay darcy diye ama bilmiyorum
http://img100.imageshack.us/img100/1936/prideprejudicelrg4uw8.jpg
ilk resimde biri kibirli ve diğeride önyargılı birbirlerine bakışları pekte sevecen değil ama sonra aşk saolsun birinin kibirini diğerininde önyargısını alıyor ve sonsuz, belki de başka hiçbir şeyle ölçülemeyecek ve dünyada bu kadar güzeli çok az insana nasip olan bir mutluluk çıkıyor ortaya
http://img147.imageshack.us/img147/2498/prideandprejudice6ak7.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/4687/prideprejudicelrg8mq8.jpg
Blackpaerl
09-01-07, 19:53
mesajınız var filmminde çok tartışmışlardı bu filmi sonra dizisiyle kitabı oldugunu ögrendim biliyomusunuz filimde darcy yı brad pıtt oynıyacak dıye haber çıkmıştı
çokkomık ya o ingiliz bile degıl
ya arkadaşlar bu aşk ve gurur'un alternatif final sahnesinde geçen konuşmalarda ben pek çeviremedim çevirecek bi arkadaş çıkarsa çok fazla memnun olurum çünkü çok merak ettim bu konuşmaları
DARCY: And how are you today, my dear?
LIZZIE: Very well, only I wish you would not call me "my dear".
DARCY: Why?
LIZZIE: It's what my father always calls my mother when he's cross about something.
DARCY: What endearments amI allowed?
LIZZIE: Let me think. Lizzie for everyday. My Pearl for Sundays and Goddess Divine - but only on special occasions.
DARCY: And what shall I call you when I'm cross? Mrs. Darcy?
LIZZIE: (suddenly serious) Oh no. You can only call me Mrs. Darcy when you are entirely and perfectly and incandescently happy.
He takes her face between his hands.
DARCY: And how are you this morning Mrs. Darcy?
Lizzie smiles as he kisses every inch of her face and in between each kiss, murmurs "Mrs. Darcy".
We PULL AWAY as this happens, seeing them now looking for all the world like two children, utterly at ease and with nothing to hide from each other.
arkadaşlar o resim matthew'in önceden çektiği bi filme ait heralde çünkü ben o filmden bi çok fotoğraf daha gördüm.yanılmıyorsam kapatılan matthew formunda görmüştüm.orda baya genç.
bir de keria ile mm gerçekten ii bi çift olurdu fakat mm evli, çoluğu çocuğu var sanmıyorum ki aralarında bi şey olsun.aslında mm'i Mr.darcy rolunde görüp de ondan etkilenmmek elde değil.Keria bir röportajında By.Darcy gerçekten mükemmel, bence karısı çok şanslı bi bayan demişti.MM de keria için onunla oynayınca yaşlı old. hissettim demiş yanlış okumadıysam bu da keria'nın formunda yazılıydı.Darcy'nin dediği gibi keria Wikcam'la çıkıyodu.adı bi ara adı Adrien Brody ile duyuldu ama şimdi hangisiyle tam bilmiyorum.
ya arkadaşlar bu aşk ve gurur'un alternatif final sahnesinde geçen konuşmalarda ben pek çeviremedim çevirecek bi arkadaş çıkarsa çok fazla memnun olurum çünkü çok merak ettim bu konuşmaları
DARCY: And how are you today, my dear?
LIZZIE: Very well, only I wish you would not call me "my dear".
DARCY: Why?
LIZZIE: It's what my father always calls my mother when he's cross about something.
DARCY: What endearments amI allowed?
LIZZIE: Let me think. Lizzie for everyday. My Pearl for Sundays and Goddess Divine - but only on special occasions.
DARCY: And what shall I call you when I'm cross? Mrs. Darcy?
LIZZIE: (suddenly serious) Oh no. You can only call me Mrs. Darcy when you are entirely and perfectly and incandescently happy.
He takes her face between his hands.
DARCY: And how are you this morning Mrs. Darcy?
Lizzie smiles as he kisses every inch of her face and in between each kiss, murmurs "Mrs. Darcy".
We PULL AWAY as this happens, seeing them now looking for all the world like two children, utterly at ease and with nothing to hide from each other.
Darcy, ben bi çeviri yaptım ama birebir bir çeviri deil. yine de işine yararsa sevinirim:img-yes:
DARCY: Ve bugün nasılsın ,sevgilim?
LIZZIE: Çok ii, sadece senden beni ‘sevgilim’ diye çağırmamanı istiyorum.
DARCY: Niçin
LIZZIE: Çünkü babam ne zaman bir şeye öfkelense annemi daima ‘sevgilim’ diye çağır
DARCY: Ne gibi şeyler söylememe izin verirsi?
LIZZIE: Hadi düşünelim.hergün lizzie.Pazar günleri ve Goddess Divine da İncim.ama sadece özel zamanlarda.
DARCY:Ve sinirli olduğum zaman seni nasıl çağırmalıyım Mrs.Darcy?
LIZZIE: (aniden ciddileşir)Oh Hayır.sen sadece tümüyle, tamamen ve baştan aşağı mutlu olduğun zaman beni 'Mrs. Darcy' diye çağır.
O (lizzi’enin ) başını ellerinin arasına alır.
DARCY: Ve bu sabah nasılsınız Mrs. Darcy?
Lizzie (darcy) onun yüzünü çok yavaş bir şekilde öperken gülümser,darcy her öpücüğün arasında 'Mrs. Darcy' diye fısıldar.
Biz bu olanlardan yola çıkarak,şimdi onları bütün dünyayı bulmaya çalışan(arayan) iki çocuk gibi görüyoruz(anlıyoruz). Tamamen huzur içinde ve birbirlerinden hiçbir şeyi saklamayarak.
hkd çeviri için çok çok fazla teşekkür ederim..
http://i1.tinypic.com/2n67wpt.jpg + http://i18.tinypic.com/2qxq4qu.jpg
merak ettiğiniz fotoğrafın ait olduğu filmden bir kaç kare..4460
4461
merak ettiğiniz fotoğrafın ait olduğu filmden bir kaç kare..4460
4461
Bu hangi filmi?
ask ve gurur muhtesem bı fılm bence... kac kere seyrettım halada seyrederım:img-wink: darcy ve elızabeth ın askı cok guzel bı asktı gerektende..bu fılmın hınt versıyonunun da seyrettım... ama hıcbırı bu kadar guzel olamaz bence...
dün yaptığım otobüs yolculuğunda gösterdiler filmi,vizyondayken izlemiştim we çok beğenmiştim dün de izlemek yolu oldukça keyifli hale getirdi,unutulmzlar arasnda çook güzel bir film;)
arkadaslar filimde bir sahne varya hani elizabeth kardeşi hastalanınca onu görmeye gidiyo, sonra annesigil de onları almaya geliyo, arabaya binerken darcy elizabeth in elinden tutuyo.sonra yürürken darcy nin elini çekiyolar.yönetmen o el hareketini mm doğaçlama yaptı diyo.bence tam olmamış çünkü bence insan bişeyden tiksinince elini öyle yapar.ben ilkin darcy kızın elini tuttuğu için bi garip oldu, hoşlanmadı sandım
Blackpaerl
18-01-07, 22:50
nnn ne diyosun adam elini tutunca kızdan nasıl etkilendigini ve heyecanlandıgını göstermek için o sahneyi çekmişler ve filmin en hoşlandıgım sahnelerinden birisi o sahneydi
bencede o el tutma sahnesınde sırf kızdan hoslandıgı ıcın yapmıstı... yanı ben oyle yorumladım... elını tutugu ıcn heyecanlanmıstı hatta bence elızabethın arkasından bakısıda cok hostu:img-yes:
nnn o el hareketinden bin anlam çıkarda o dediğin tiksinme falan asla ya..
hayır ya kesinlikle nefret ettiğinden dolayı yapmadı o hareketi Darcy, çok gururlu olduğu için bence kendine biraz kızdı, kendini biraz zayıf gibi hissetti sanırım elini tutunca o yüzden -hani insan sinirlenince de yapar ya öyle-bence öyle bir şeydi Darcy'nin yaptığı. şu bakışlarda hiç nefret yok bence..
http://img181.imageshack.us/img181/4119/matthew9ul9.jpg
ama elizabeth hiç beklemediği için çok şaşırmıştı, resimde göründüğü gibi..
http://img248.imageshack.us/img248/5870/prideprejudicelrg26ou0.jpg
mademoiselle
21-01-07, 19:51
bence insan bişeyden tiksinince elini öyle yapar.ben ilkin darcy kızın elini tuttuğu için bi garip oldu, hoşlanmadı sandım
hayır ya kesinlikle nefret ettiğinden dolayı yapmadı o hareketi Darcy, çok gururlu olduğu için bence kendine biraz kızdı, kendini biraz zayıf gibi hissetti sanırım elini tutunca o yüzden -hani insan sinirlenince de yapar ya öyle-bence öyle bir şeydi Darcy'nin yaptığı. şu bakışlarda hiç nefret yok bence..
sevgili nnn arkadaşım, darcy arkadaşımız hareketi aynen kelimelere dökmüş. çünkü o hareketi herhangi biri yapsa dediğin anlamı çıkarmak çok mümkün bence de. ama hem darcynin gururlu yapısından ötürü hem de hissettiklerini yüz ifadesinde yansıtmasından ötürü darcy arkadaşımızın söylediklerini düşündürtmüştü bana da. gerçi ben daha önce kitabı okuduğum için ne hissettiğini biliyordum:) ama o hareketi de uygun bulmuştum izlediğimde.
tarasbulba3
22-01-07, 06:02
iyi bidizi konusu olduğu kesin fakat sinemada aynı tadı vermiyor doğrusu... oyunculuklar mükemmel fakat... fakat bu filmde adını koyamadığım eksik bişeyler var... ama suna eminim ki senaryo bir film senaryosu için fazlasıyla yalın... avrupa filmlerinin etkisinde kalınmış... hollywood mantığı bu filmi daha başka hale sokardı eminim...
aşk ve gurur gerçekten güzel bir filmdi oyucular ,çekilen mekanlar, müzikler özellikle müzikleri çok güzeldi keira ve mattew güzel bir ikili oluşturdular filmi izledikten sonra kitabı okudum ufak tefek farklılıklar vardı ve doğal olrak kitap daha ayrıntılıydı ama izlenilmeye değer bir film
dizi_maniac
29-01-07, 17:12
Bugün yeniden izledim ... (5inci izleyişim)
Sevmenin, hoşlanmanın en saf hali ...
ve
inadın, gururun en katıksız hali ...
Belki günümüzde aşk'ın böylesi düzeyli ve temiz haline rastlayabilmek çok ender oldu ... ama inat ve gururun böylesi hala sıkça görülmektedir :img-wink:
Bugün yeniden izledim ... (5inci izleyişim)
Sevmenin, hoşlanmanın en saf hali ...
ve
inadın, gururun en katıksız hali ...
Belki günümüzde aşk'ın böylesi düzeyli ve temiz haline rastlayabilmek çok ender oldu ... ama inat ve gururun böylesi hala sıkça görülmektedir :img-wink:
yorumun için teşekkürler.. çok haklısın günümüzde böyle saf, böyle seviyeli bir aşka rastlamak gerçekten çok zor..
darcy nin türkçe seslendirmesini yapan şanslı beykişi national geographıc te seslendirme yapıyor.. adam piton yılanlarıyla engerekler arasındaki farkları anlatıyor.. bana elizabethe aşkını anlatıyor gibi geliyor.. sanırım aşk ve gurur u izlemeyi kesmeliyim artık:img-blush
deadly_angel
06-02-07, 20:27
bugün filmi beşinci kez izledim, artık replikleri keiradan önce ben söylüyorum:D
fena bağımlılık oldu
deadly_angel
06-02-07, 20:28
http://harsh-light.org/wallpapers/movies/prideandprejudice1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/1103/snowbear96/fan%20art%20wallpaper%20etc/waiting.jpg
deadly_angel
06-02-07, 20:29
http://www.fionat.com/mmi/wallpapers/pride-&-prejudice(1).jpg
deadly_angel
06-02-07, 20:37
http://img475.imageshack.us/img475/5532/04314qt.jpg
http://anica.fan-arts.net/enchantment/lj1948.gifhttp://anica.fan-arts.net/enchantment/lj1949.gifhttp://anica.fan-arts.net/enchantment/lj1950.gif
deniz eklediklerin çok mükemmelmiş, çok saol...
deadly_angel
06-02-07, 21:29
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/805823B955.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/6183DAAF78.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/AB69AB5342.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/82772A8EE5.jpg
deadly_angel cok guzel seyler eklemıssın:good: :img-wink:
deadly_angel
06-02-07, 21:35
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/AB26C355C6.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/656A9E0E38.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/C40C577D35.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/925249CFAB.jpg
deadly_angel
06-02-07, 21:40
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/754A42727B.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/87CF03704C.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/B914B3F1C7.jpg
http://photos.bravenet.com/103/632/597/1/0CE8F9F2B5.jpg
Sena_Dulce
10-02-07, 23:15
deniz ekledklerin çok gsllll..
daha önce eklendi mi bilmiom ama..
http://img211.imageshack.us/img211/685/akwegururlu5.gif (http://imageshack.us) http://img211.imageshack.us/img211/9366/darcygp1.gif (http://imageshack.us)
http://img211.imageshack.us/img211/271/akwegurur1ap7.gif (http://imageshack.us) http://img159.imageshack.us/img159/8315/elzabethzw7.gif (http://imageshack.us)
http://img253.imageshack.us/img253/4427/akwegurur2gn2.gif (http://imageshack.us) http://img159.imageshack.us/img159/7963/baydarcydl5.gif (http://imageshack.us)
deadly_angel ve Sena_Dulce ekledikleriniz çok güzel avatarlardan birini kullanıyorum :)
deadly_angel
11-02-07, 00:02
sena eklediğin avatarlara bayıldım, bende bir tanesini hemen kullanayım :)
deadly_angel
11-02-07, 23:02
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/dorfball.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/lizzy-dorfball.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/darcy-bingley-dorfball.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/jane-lizzy-bingley-dorfball.jpg
deadly_angel
11-02-07, 23:04
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/darcy-nicht-tanzen.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/wickham.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/lizzy-wickham-taschentuch.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/collins-lizzy.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/Darcymania-PP05/mrs-bennet.jpg
deadly_angel
11-02-07, 23:06
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/29lizzy-bei-de-bourgh.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/30darcy-fitz-collins.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/31darcy-antrag.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/31lizzy-nach-antrag.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/32darcy-brief.jpg
deadly_angel
11-02-07, 23:07
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/34wilton-house-pemberley-interior.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/38lydia-wickham.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/40bingleyjane-antrag.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o163/darcymania63/39darcy-bingley.jpg