PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aşk ve Gurur (Pride and Prejudice)

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

-A k e L d a N-
26-06-07, 03:35
Film ile ilgili bilgileri okudum daha önce... Merakla bekliyorum o yüzdn...

Lizzie'nin Darcy ile Bingley'nin konuşmasını duyduğundaki yüz ifadesi çok hoştu..
Cidden kırılmıştı duyduklarına...
Zaten senin hakkında böyle söylediğini duysan birinin insanın nasıl önyargıları oluşmaz ki...

O ikisi için söyleyebilcek çokkk şey var aslında... Bıkmadan anlatabilirim ikisini... Annemle teyzeme anlattım bugün filmi..
Hem kitabı hem de filmi ödünç amlak istediklerini söylediler...
Filmimden ayrılamayacağım için beraber izlemeyi teklif ettim onlara...
Çünkü arada filmi açıp çok sevdiğim 1 kareyi bile izlemek beni çok mutlu ediyor...
Mutlu oluyorum huzurlu oluyorum... L&D ikilisini gerçekten çok seviyorum...

Jane Austen'e böyle bir romanı yazdığı için...
Joe Wright'a yönettiği için...
Bütün set ekibine çalışmalrı için...
Bütün oyunculara ama özellikle de Keira ve Matthew'a bizlere hissettirdikleri için çokkkk teşekkür ederim...

Bir sürü çalışma yapmak istiyorum ama tatile çıkıcam yarın döndükten sonra hem bu sayfayı hem de Keira'nın sayfasını işgal edicem bolbol... bye

Evet gerçekten..Biri arkamdan böyle kırıcı şeyler söylese ondan nefret etmeden ve kibirli biri olduğunu düşünmeden edemezdim herhalde:img-yes: Aslında Lizzy Darcy'den hoşlanmış gibiydi..Ama bunları duyduktan sonra fikri değişti,normal olarak:img-yes:

Evet Darcy&Lizzy ikilisi hakkında çok sohbet edilir,çok şey söylenir:img-in_lo :img-yes: Ben de filmi izledikte huzur buluyorum..Bend kimseye vermiyorum filmimi..Arkadaşlarım kaç kere izlediler..Vermedim..Aman ne kıymetli filmin varmış diye baya bi alaya ve siteme maruz kaldım:img-grin2 Beraber izledik sonunda:img-yes: Banada çok büyük bir huzur veriyor..Resimlerini görmek bile huzur veriyor:img-yes: Bilgisayarımda baya büyük bir arşivi var zaten:img-yes:

Jane Austen'a ne kadar teşekkür etsek az zaten..Altı tane kitap yazmış hepsi birbirinden mükemmel ama tabii Aşk ve Gurur'un yeri çok çok ayrı:img-yes:
Joe Wright inşallah daha çok film çeker..Filmlerini izlemek gerçekten keyif verici olur eminim..
Güzel sohbetin için çookk sağol..Geceme renk kattın diyebilirim:img-yes: İyi tatiller:good: ..

börtüböcek
26-06-07, 08:20
siz de benim günüme renk kattınız arkadaşlar :img-in_lo yorumlarınız şahane ayrıca da çok ince noktalar tespit etmişsiniz tebrik ederim :good:

doktorcu
26-06-07, 12:36
cevapladığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar:)ben filme hastayım zaten kitabından hiç bahsetmiyorum bile:)çok güzel insanın içini sıcacık yapıyor ve aşkın gurur ve önyargının üstesinden gelmesi harika anlatılmış bayılıyoruuuum:D

cns
26-06-07, 13:08
kızlar süpersiniz ya baslıga renk kattınız yazdıklarınızı okumak cok zevkliydi filmle ilgili süper seylerden bahsetmişsiniz :happy0064 :happy0064
filmin oyuncuları filmle o kadar bütünleşti ki bnm için lizzie rolü ve ya darcy ve ya da mr.colins rolü için bile artık baska oyuncu düsünemiyorum :img-yes:
Bahar calısmalarını da bekliyoruzz :img-wink: keira sayfasındada calısmalarını görürsek mutlu olurumm :good:

wendy
26-06-07, 14:27
gerçekten harika
filmi o kadar iyi analiz etmişsiniz ki süper süper süper :happy0064 :happy0064
daha öndede demiştim diğer izleyicilerin farklı yorumlar yapması beni çok mutlu ediyor.
farklı bakış açıları ve görüşler....:img-yes:
daha önce dikkat etmediğim bölümleri bir daha izlicem
sizlere çoooooook teşekkürler:img-wink: :good:

ctcc
26-06-07, 15:17
ask ve gurur bnm için vazgecilmez bin kere olsa yine izlerim BHR senin dedigin bizde göstermedikleri sahneden 2 imza :img-wink:

http://img518.imageshack.us/img518/7752/ppfc4.png

http://img518.imageshack.us/img518/9681/pp2ld1.png
bende bu sahneyi görmedim..:(

neden göstermediler bize bu sahneyi???
ayrıca imzalar için teşekkürler , çok güzeller:img-yes:

BHR
26-06-07, 15:37
kızlar süpersiniz ya baslıga renk kattınız yazdıklarınızı okumak cok zevkliydi filmle ilgili süper seylerden bahsetmişsiniz :happy0064 :happy0064
filmin oyuncuları filmle o kadar bütünleşti ki bnm için lizzie rolü ve ya darcy ve ya da mr.colins rolü için bile artık baska oyuncu düsünemiyorum :img-yes:
Bahar calısmalarını da bekliyoruzz :img-wink: keira sayfasındada calısmalarını görürsek mutlu olurumm :good:

Canım Keira ve P&P için geniş bir resim arşivim oldu bolbol çalışma yapıcam bundan sonra... :D

Aklıma gelmişken bir sahne ile ilgili daha yorum yapayım...
Hani baloda Mr Collins Darcy'ye sesleniyor bir kaç defa da Darcy duymamazlıktan geliyor ya...
Bu sahneyi bu şekilde canlandırmayı düşünen Matthew'la Mr Collins'miş (Adını unuttum) Yönetmen böyle bir şeyi ben teklif edemezdim onlara ama ikisi güzel bir mizah örneği çıkardılar ortaya demişti...

DVD'yi de satın aldım bugün... :happy0064 :happy0064 :happy0064
Baktım kiralamakla olcak gibi değil...
CD cim saolsun uygun bi fiyata verdi...
Gerçi P&P için değer her şey :D

cns
26-06-07, 15:37

dvd ekstralarında var ndn gösterediklerini bnde bilimiyorum ve ögrendigimde cok sinir olmustum :img-yes: imzaları begenmene sevindim :)

cns
26-06-07, 15:42
Canım Keira ve P&P için geniş bir resim arşivim oldu bolbol çalışma yapıcam bundan sonra... :D

Aklıma gelmişken bir sahne ile ilgili daha yorum yapayım...
Hani baloda Mr Collins Darcy'ye sesleniyor bir kaç defa da Darcy duymamazlıktan geliyor ya...
Bu sahneyi bu şekilde canlandırmayı düşünen Matthew'la Mr Collins'miş (Adını unuttum) Yönetmen böyle bir şeyi ben teklif edemezdim onlara ama ikisi güzel bir mizah örneği çıkardılar ortaya demişti...

DVD'yi de satın aldım bugün... :happy0064 :happy0064 :happy0064
Baktım kiralamakla olcak gibi değil...
CD cim saolsun uygun bi fiyata verdi...
Gerçi P&P için değer her şey :D
eminim calısmaların süper olur :img-yes: :happy0064
o sahnede süperdi :) böyle süper oyunculardan da böyle fikirler beklenir zaten

bnde ask ve gurur un dvd si yok malesef ama bana arkadasım süpriz yapıp vcd almıstı :) ama tabi dvd kesinlikle bulunmalı bilgisayara dvd de olan ekstra sahneleri ekledim ama olsun :img-yes:

BHR
26-06-07, 15:43

Bu sahne Amerika için hazırlanan alternatif son..
Onlar filmin bizim izlediğimiz sonunu çok inandırıcı bir aşk olarak görmemişler... Oysa ki çok özel bir film sonu ile beraber...
İlla öpüşme sahnesi ya da karı koca hallerinin olması gerekmiyor...
Önemli olan aşkı hissetmek...
Onlar hissedememişler bu sondan yoksun olarak... Sanırım bizden daha duygusuz amerikalılar... Daha yüzeysel bakıyorlar... Halbu ki çok derin bir aşk var orta da...

Neyse işte bu sahne DVD de alternatif son olarak da bulunuyor... Ayrıca youtube a Pride and Prejudice yazdığın zaman ilk çıkan videolardan biri yalnız ingilizce...

Ordaki repliklerde bunlar...

Şöyle bir sahne...
Darcy ile Lizzie evlendikten sonra... Pemberlaey in bahçesindeler...
Darcy Lizzie bir birine dönük...
Darcy "bu akşam nasılsın canım" diyor
Lizzie "Gayet iyiyim ama bana canım deme çünkü babam ne zaman anneme kızsa o zaman ona canım derdi"
Darcy "Hangi sevgi sözcükleri yasak değil , peki?"
Lizzie" Hergün Lizzie , Pazar günleri İncim , Özel günlerde İlahi Tanrıçam..."
Darcy "Peki sana kızgın olduğumda ne dicem? Mrs. Darcy mi?"
Lizzie "Hayır, hayır... Bana sadece.. Tamamen ve mükemmel bir şekilde mutlu olduğunda Mrs Darcy demelisin..."
Ardından da Darcy "Bu akşam nasılsınız, Mrs Darcy" diyerek alnını öpüyor...
"Mrs Darcy" yanağını öpüyor...
"Mrs Darcy" burnunun ucunu öpüyor...
"Mrs Darcy" dudağının yanını öpüyor...
Ve son olarak... "Mrs Darcy" diyerek dudağını öpüyor... Öpüşüyorlar... Ve bitiyor...

BHR
26-06-07, 15:46
eminim calısmaların süper olur :img-yes: :happy0064
o sahnede süperdi :) böyle süper oyunculardan da böyle fikirler beklenir zaten

bnde ask ve gurur un dvd si yok malesef ama bana arkadasım süpriz yapıp vcd almıstı :) ama tabi dvd kesinlikle bulunmalı bilgisayara dvd de olan ekstra sahneleri ekledim ama olsun :img-yes:

Bende de VCD si vardı da bozulmuş dün gece farkettim... Bir yerden sonrasını okumuyor PC...
yine VCD alcaktım ama baktım Türkçe dublajlı ben de DVD almaya karar verdim...
Dublajı sevmiyorum...
Ben izlerken Keiranın ve Matthewın sesini duymak onların tonlamalarını duymak istiyorum...
Ne kadar iyi olursa olsun bence orjinalin yerini tutamaz hiçbir seslendirme... :D

cns
26-06-07, 15:46
tesekkürler Bahar :happy0064 ..
duygusuzlar ya o sahne gösterilmez mii ....

cns
26-06-07, 15:49
Bende de VCD si vardı da bozulmuş dün gece farkettim... Bir yerden sonrasını okumuyor PC...
yine VCD alcaktım ama baktım Türkçe dublajlı ben de DVD almaya karar verdim...
Dublajı sevmiyorum...
Ben izlerken Keiranın ve Matthewın sesini duymak onların tonlamalarını duymak istiyorum...
Ne kadar iyi olursa olsun bence orjinalin yerini tutamaz hiçbir seslendirme... :D

bnde seslendirmeyi hiç sevmiyorum özellikle keira ve matthew un o büyüleyici sesini ne hale getiriyolar o yüzden en iyisi orjinali
Her eve ask ve gurur DVD si lazımmm :img-hyste

ctcc
26-06-07, 15:56
Bu sahne Amerika için hazırlanan alternatif son..
Onlar filmin bizim izlediğimiz sonunu çok inandırıcı bir aşk olarak görmemişler... Oysa ki çok özel bir film sonu ile beraber...
İlla öpüşme sahnesi ya da karı koca hallerinin olması gerekmiyor...
Önemli olan aşkı hissetmek...
Onlar hissedememişler bu sondan yoksun olarak... Sanırım bizden daha duygusuz amerikalılar... Daha yüzeysel bakıyorlar... Halbu ki çok derin bir aşk var orta da...

Neyse işte bu sahne DVD de alternatif son olarak da bulunuyor... Ayrıca youtube a Pride and Prejudice yazdığın zaman ilk çıkan videolardan biri yalnız ingilizce...

Ordaki repliklerde bunlar...
filmin alternatif sonunu izlemeden hayran kaldım ben..
aslında anlaşılması çok zor bir film ama ( zaten İngiliz filmleri ve kitapları genellikle böyle olur:img-yes: ) yine de çok sevdim.. Gerçekten çok güzel bir film..

evet ben bu sonu ilk defa youtube da izlemiştim ve şaşırmıştım.. ben niye göremedim diye.. demek sadece ben görememiş değilmişim..

replikleri okumuştum , tekrar teşekkürler..bye

cns
26-06-07, 16:30
filmin alternatif sonunu izlemeden hayran kaldım ben..
aslında anlaşılması çok zor bir film ama ( zaten İngiliz filmleri ve kitapları genellikle böyle olur:img-yes: ) yine de çok sevdim.. Gerçekten çok güzel bir film..

evet ben bu sonu ilk defa youtube da izlemiştim ve şaşırmıştım.. ben niye göremedim diye.. demek sadece ben görememiş değilmişim..

replikleri okumuştum , tekrar teşekkürler..bye

evt gecektende birz anlasılması zor oluyo mesela bn ask ve gurur u ilk izledigimde lizzie nin mr.wickham dan hoslandıgını anlamamıstım :img-yes: sonra hem kitabı okuyup hemde filmi bi daha izleyince anladımm :img-yes:
her ne kadar anlasılması zor olsada bayılıyorum bu filmlere özellikle jane austen ın romanlarından yapılan filmler oldumuuu .. :)

börtüböcek
26-06-07, 16:32
cns ve fenerli_kiz çok güzel şeyler eklemişsiniz,paylaşımınız için çok sağolun:img-yes:

Resimleri;

http://img510.imageshack.us/img510/2066/yakala38iq2.th.jpg (http://img510.imageshack.us/my.php?image=yakala38iq2.jpg)http://img443.imageshack.us/img443/2053/yakala39yt0.th.jpg (http://img443.imageshack.us/my.php?image=yakala39yt0.jpg)http://img339.imageshack.us/img339/8971/yakala48xh6.th.jpg (http://img339.imageshack.us/my.php?image=yakala48xh6.jpg)
http://img339.imageshack.us/img339/9752/yakala49lb1.th.jpg (http://img339.imageshack.us/my.php?image=yakala49lb1.jpg)http://img381.imageshack.us/img381/6055/yakala50os8.th.jpg (http://img381.imageshack.us/my.php?image=yakala50os8.jpg)http://img443.imageshack.us/img443/4379/yakala51nv4.th.jpg (http://img443.imageshack.us/my.php?image=yakala51nv4.jpg)
http://img443.imageshack.us/img443/5291/yakala52ng4.th.jpg (http://img443.imageshack.us/my.php?image=yakala52ng4.jpg)http://img339.imageshack.us/img339/4336/yakala47rr3.th.jpg (http://img339.imageshack.us/my.php?image=yakala47rr3.jpg)

arkadaşlar bazı resimler açılmıyor ilgilenebilir misiniz acaba :img-in_lo

-A k e L d a N-
26-06-07, 16:42
Bende hepsi açılıyor ama kimse de açılmıyorsa yeniden eklerim sorun değil:img-wink:

Cansucum katılıyorum canım:img-yes: Bende bayılıyorum nasıl olursa olsun..Biyerinde mutlaka bir incelik var..Ve bu benim çok hoşuma gidiyor:img-yes:

börtüböcek
26-06-07, 16:52
tmm Akeldan sağol açılıomuş hepsi ben hepsini aynı anda açmaya kalkınca olmadı hata verdi :) tek tek açınca oldu :)

BHR
26-06-07, 20:42
Filmde bir şey dikkatimi çekti...
Lizzie genelde herkesten farkl giyiniyor...
Örneğin baloya tüm kız kardeşleri eldivenle geldiği halde takmıyor...
Ya da tüm kız kardeşleri şapka takarak çıkarken dışrıya o takmıyor...

-A k e L d a N-
26-06-07, 21:03
Filmde bir şey dikkatimi çekti...
Lizzie genelde herkesten farkl giyiniyor...
Örneğin baloya tüm kız kardeşleri eldivenle geldiği halde takmıyor...
Ya da tüm kız kardeşleri şapka takarak çıkarken dışrıya o takmıyor...

Evet..Kız kardeşlerinden ve dönemindeki diğer kızlardan farklı çünkü değil mi?Bunu hissettirmeye çalışıyorlar bize..Hele ki küçük kız kardeşlerinden baya bi farklı..Darcy'nin dikkatini çekebilmesinin ve Lizzy'e iyice aşık olmasının sebeplerinden bi tanesi de bu değilmi zaten:Değişiklik,farklılık:img-yes:

BHR
26-06-07, 21:08
Evet..Kız kardeşlerinden ve dönemindeki diğer kızlardan farklı çünkü değil mi?Bunu hissettirmeye çalışıyorlar bize..Hele ki küçük kız kardeşlerinden baya bi farklı..Darcy'nin dikkatini çekebilmesinin ve Lizzy'e iyice aşık olmasının sebeplerinden bi tanesi de bu değilmi zaten:Değişiklik,farklılık:img-yes:

O farklılık da ona çok yakışıyor zaten... Özel kılıyor onu... Diğerlerine göre daha özgür ruhlu birisi... Daha özel...
Darcy ile ilk gözgöze geldikleri anı izledim de... Çok tatl bir ilk etkilenme anı... :D

BHR
26-06-07, 21:11
Bir de daha önce farketmemiştim ama filmde ki tek öpüşme sahnesi Mr Mrs Bannet a ait..
Mr Bannet filmin başında baloya Bingley ninde geleceğini söyledikten sonra Mrs Bannet onu öpüyor Izzie de ıyyy der gibi bir bakışla dönerek kız kardeşlerinin telaşlı hallerini izlemeye koyuluyor...

-A k e L d a N-
26-06-07, 21:15
O farklılık da ona çok yakışıyor zaten... Özel kılıyor onu... Diğerlerine göre daha özgür ruhlu birisi... Daha özel...
Darcy ile ilk gözgöze geldikleri anı izledim de... Çok tatl bir ilk etkilenme anı... :D

Farklılığı zaten bizim onu sevmemizi sağlayan şey..Lizzy Kitty yada Lydia gibi bi kız olsaydı özel olmazdı herhalde..Çünkü onlar alelade kızlar..Evet o ilk karşılaşma sahnesi..Lizzy alay ediyor..Darcy zengin olmasına rağmen sanki onu zavallı görüyor..Ama ondan hoşlanıyor..Belki farkında değil ama baştan beri seviyor..Çünkü Jane'le yatakta konuşurken Mr.Darcy deyişi çok farklı..Normal değil..Darcy onu kırmasa belkide duyguları kendine açığa vurcaktı..Ama ona karşı olan önyargıları yüzünden kalbinde kopan fırtınalardan haberdar değil..Kalbinde büyük hissin nefret olduğunu düşünüyor bile olabilir..
Aslında biz filmi Lizzy tarafından görüyoruz hep..Darcy kendisiyle büyük bir savaş veriyor..Aşkıyla sosyal statüsü arasında kalıyor..Aşkı galip geliyor..Ama biz bunları düşünürken hiç Darcy'i görmüyoruz..Darcy'nin Lizzy'i sevdiğinden haberdarız ama içinde neler olup bittiğinden kesinlikle değiliz..

doktorcu
26-06-07, 21:15

ya zaten darcy bakacak da etkilenmeyeceksin aşık oldum resmen adama ya harika bakıyor resmen gözleriyle oynamış bittim bittim:):)

BHR
26-06-07, 21:31
Farklılığı zaten bizim onu sevmemizi sağlayan şey..Lizzy Kitty yada Lydia gibi bi kız olsaydı özel olmazdı herhalde..Çünkü onlar alelade kızlar..Evet o ilk karşılaşma sahnesi..Lizzy alay ediyor..Darcy zengin olmasına rağmen sanki onu zavallı görüyor..Ama ondan hoşlanıyor..Belki farkında değil ama baştan beri seviyor..Çünkü Jane'le yatakta konuşurken Mr.Darcy deyişi çok farklı..Normal değil..Darcy onu kırmasa belkide duyguları kendine açığa vurcaktı..Ama ona karşı olan önyargıları yüzünden kalbinde kopan fırtınalardan haberdar değil..Kalbinde büyük hissin nefret olduğunu düşünüyor bile olabilir..
Aslında biz filmi Lizzy tarafından görüyoruz hep..Darcy kendisiyle büyük bir savaş veriyor..Aşkıyla sosyal statüsü arasında kalıyor..Aşkı galip geliyor..Ama biz bunları düşünürken hiç Darcy'i görmüyoruz..Darcy'nin Lizzy'i sevdiğinden haberdarız ama içinde neler olup bittiğinden kesinlikle değiliz..

Hikaye Lizzie nin hikayesi olduğu için onun bakış açısıyla değerlendiriyoruz her şeyi... Ama gerçekten de Darcy'nin içinde yaşadığı çelişkiler...
Collinslerin evine gelip de aşkını itiraf etmek isteyip de edemeyişi... Sonra Lizzie ye itirafı...
Darcy dürüst birisi olduğu için sıraladı zaten Lizzie ye bütün eksik gördüğü şeyleri ama onu kıracağını düşünmedi bile...

Lizzie çok kırıldı o sözlere... Aynı ilk balo da sıradan olduğunu öğrendiğinde ki gibi...
Orada ki yüz ifadesi anlatıyordu zaten Lizzie nin aslında Darcy'den etkilendiğini ama gururunun çok kırıldığını duyduklarıyla...
Hatta balonun başında Bingley ile kütüphane hakkında konuşurken bile yandan Darcy ye bakıyodu...

Lizzie kabul etmek istemese de hatta ondan nefret etmeye yemin de etse... Aslında senin de dediğin gibi aşık olmuştu Darcy ye :D

ya zaten darcy bakacak da etkilenmeyeceksin aşık oldum resmen adama ya harika bakıyor resmen gözleriyle oynamış bittim bittim:):)

O gözlere ve bakışlara kim aşık olmaz ki...
Bakışları o an hissetmesi gereken ifadeyi o kadar iyi verebiliyor ki... Özellikle de Lizzie ye bakarken... Aynı Matthew gibi Keira da mükemmel bir şekilde kullanabiliyor gözlerini... Dudak hareketlerini...
Zaten oyunculuğun getirdiği şeyler bunlar... İkisi de çok iyi birer oyuncu...

doktorcu
26-06-07, 21:56
ya ben zaten lizzie-darcy bakışmalarında kaybettim kendimi isterdim ki filmin devamı da olsun böyle onların daha çok birlikte hallerini de görelim çünkü harika yansıtıyorlar gerçi kitapta da evlendiklerini falan söyleyip bitiriyordu fazla :(

-A k e L d a N-
26-06-07, 21:59
Hikaye Lizzie nin hikayesi olduğu için onun bakış açısıyla değerlendiriyoruz her şeyi... Ama gerçekten de Darcy'nin içinde yaşadığı çelişkiler...
Collinslerin evine gelip de aşkını itiraf etmek isteyip de edemeyişi... Sonra Lizzie ye itirafı...
Darcy dürüst birisi olduğu için sıraladı zaten Lizzie ye bütün eksik gördüğü şeyleri ama onu kıracağını düşünmedi bile...

Lizzie çok kırıldı o sözlere... Aynı ilk balo da sıradan olduğunu öğrendiğinde ki gibi...
Orada ki yüz ifadesi anlatıyordu zaten Lizzie nin aslında Darcy'den etkilendiğini ama gururunun çok kırıldığını duyduklarıyla...
Hatta balonun başında Bingley ile kütüphane hakkında konuşurken bile yandan Darcy ye bakıyodu...

Lizzie kabul etmek istemese de hatta ondan nefret etmeye yemin de etse... Aslında senin de dediğin gibi aşık olmuştu Darcy ye :D

O gözlere ve bakışlara kim aşık olmaz ki...
Bakışları o an hissetmesi gereken ifadeyi o kadar iyi verebiliyor ki... Özellikle de Lizzie ye bakarken... Aynı Matthew gibi Keira da mükemmel bir şekilde kullanabiliyor gözlerini... Dudak hareketlerini...
Zaten oyunculuğun getirdiği şeyler bunlar... İkisi de çok iyi birer oyuncu...

Evet Lizzy'nin hikayesiydi tabii..Ama insan Darcy neler yaşıyordu kim bilir diye düşünmeden edemiyor:img-yes:
Darcy gerçekten dürüstçe davrandı kabul etmek lazım..Ama fazla dürüstçe:img-yes: Lizzy çok kırıldı..Evlenme teklifini kabul edeceği varsada etmezdi zaten o şekilde edilmiş bi evlenme teklifinden sonra..Ben birde evlenme teklifi sırasında söylemiş olduğu birşeye çok takılmıştım..''Yaş''..Darcy yaş farkımız dedi ve bunu sorunlar arasında saydı..Hiç farketmedim..Ama demekki arcy'nin yaşı Lizzy'ninden baya bi büyük..35 yaşlarında falanmıydı acaba..Ben ilk başta anlamadım orasını:img-yes:
Evet bencede..Darcy'e baktı..Çekim oldu aralarında sanki..Ama Darcy daha ilk saniyeden kendini Lizzy'den uzaklaştırdı..Lizzy'de bunu Lady'nin evinde yani Darcy'nin teyzesenin evinde dile getirdi zaten..Lizzy demekki Darcy'nin orda okadar soğuk davranmasınada bozulmuş sadece kendine ttiği laftan dolayı değil:img-yes: Zaten birisine kırılıyorsan onu takıyorsun,fikirlerine saygı duyuyorsun demektir..Hiç önemsemediğin bir insanın sözlerini dikkate almazsın..Lizzy kendini burda ele verdi zaten:img-yes:

Evet Keira'da Matthew'de çok iyi oyuncular gerçekten..Hele Matthew ilk defa böyle aşık rolündeydi herhalde..Üstelik birinin üstüne yapışmış bir rolü yeniden canlandırıyordu((Colin Firth))..Ve hepsinin altından kalktı:img-wink:

cns
26-06-07, 22:13
bunlar benddenn :)

http://img48.imageshack.us/img48/2599/pp1rm3.gif http://img517.imageshack.us/img517/9922/pp2gs9.gif http://img110.imageshack.us/img110/9986/pp3ys9.gif

http://img110.imageshack.us/img110/3789/pp4yd6.gif http://img508.imageshack.us/img508/9305/pp5ex6.gif http://img110.imageshack.us/img110/8928/pp6cj6.gif

cns
26-06-07, 22:16
http://img126.imageshack.us/img126/2613/pp7pt3.gif http://img110.imageshack.us/img110/7001/pp8xj8.gif http://img508.imageshack.us/img508/2056/pp9dn6.gif http://img47.imageshack.us/img47/8702/pp10wf9.gif

http://img47.imageshack.us/img47/3249/pp11cp7.gif http://img47.imageshack.us/img47/4135/pp12be1.gif http://img508.imageshack.us/img508/2893/pp13vi0.gif http://img106.imageshack.us/img106/5826/pp14js6.gif

BHR
26-06-07, 22:30
Evet Lizzy'nin hikayesiydi tabii..Ama insan Darcy neler yaşıyordu kim bilir diye düşünmeden edemiyor:img-yes:
Darcy gerçekten dürüstçe davrandı kabul etmek lazım..Ama fazla dürüstçe:img-yes: Lizzy çok kırıldı..Evlenme teklifini kabul edeceği varsada etmezdi zaten o şekilde edilmiş bi evlenme teklifinden sonra..Ben birde evlenme teklifi sırasında söylemiş olduğu birşeye çok takılmıştım..''Yaş''..Darcy yaş farkımız dedi ve bunu sorunlar arasında saydı..Hiç farketmedim..Ama demekki arcy'nin yaşı Lizzy'ninden baya bi büyük..35 yaşlarında falanmıydı acaba..Ben ilk başta anlamadım orasını:img-yes:
Evet bencede..Darcy'e baktı..Çekim oldu aralarında sanki..Ama Darcy daha ilk saniyeden kendini Lizzy'den uzaklaştırdı..Lizzy'de bunu Lady'nin evinde yani Darcy'nin teyzesenin evinde dile getirdi zaten..Lizzy demekki Darcy'nin orda okadar soğuk davranmasınada bozulmuş sadece kendine ttiği laftan dolayı değil:img-yes: Zaten birisine kırılıyorsan onu takıyorsun,fikirlerine saygı duyuyorsun demektir..Hiç önemsemediğin bir insanın sözlerini dikkate almazsın..Lizzy kendini burda ele verdi zaten:img-yes:

Evet Keira'da Matthew'de çok iyi oyuncular gerçekten..Hele Matthew ilk defa böyle aşık rolündeydi herhalde..Üstelik birinin üstüne yapışmış bir rolü yeniden canlandırıyordu((Colin Firth))..Ve hepsinin altından kalktı:img-wink:

Çok haklısın :D Lizzie gerçekten önemsediği için Darcy yi onu kıran hareketlerine çok taktı...
Bu arada Darcy 28 yaşında... Lizzie de 21... Kitapta açıkça belirtmişler ikisinin yaşını da...
7 yaş çok önemli bir fark değil ama o dönemde öyleymiş herhalde... Kitapta da yaş farkından bahsediyorlar çünkü...

Colin Firth li olan P&P yi hiç izlemedim ama çok merak ediyorum... Her ne kadar gördüğüm resimlerden Lizzie yi beğenmesem de... Yine de rastlarsam bir yerde izlemek isterim...

P&P u herkesin anlatımıyla izleyebilirim... Çünkü hikaye çok özel... Ama benim 1 numaram her zaman Keira ve Matthew un oynadığı olacak...

Ben birazdan yolculuğa çıkacağım için yorumlarımı noktalıyorum...
İyi bakın kendinize..

Cansucum avatarlarım muhteşem olmuş...
Ben döndükten sonra gif yapmayı öğretirsen bana çok sevinirim...

Sevgiler... bye

cns
26-06-07, 22:38
Çok haklısın :D Lizzie gerçekten önemsediği için Darcy yi onu kıran hareketlerine çok taktı...
Bu arada Darcy 28 yaşında... Lizzie de 21... Kitapta açıkça belirtmişler ikisinin yaşını da...
7 yaş çok önemli bir fark değil ama o dönemde öyleymiş herhalde... Kitapta da yaş farkından bahsediyorlar çünkü...

Colin Firth li olan P&P yi hiç izlemedim ama çok merak ediyorum... Her ne kadar gördüğüm resimlerden Lizzie yi beğenmesem de... Yine de rastlarsam bir yerde izlemek isterim...

P&P u herkesin anlatımıyla izleyebilirim... Çünkü hikaye çok özel... Ama benim 1 numaram her zaman Keira ve Matthew un oynadığı olacak...

İyi bakın kendinize..

Sevgiler... bye
bnde 95 yılında cekilen p&p yi cok mrak ediyorum ama tabiki bnm 1 numaram da Keira ve Matthew :img-yes: 95 de ki lizzieyi bn de pek sevmedim keira nın performansını izledikten sonra hiç sevemem de ..
bu arada gif yapmayı ögretirim :img-wink:

-A k e L d a N-
26-06-07, 22:47

İyi bakın kendinize..

Sevgiler... bye

Lizzy'nin 21-22 yaşlarında olduğunu bende hatırlıyorum..Ama benim okuduğum kitapta geçmiyordu Darcy'nin yaşı yaa..Sadece şöylebir cümle hatırlıyorum..B kadar servete sahip olanlar geç evlenirler..Kim söylüyordu hatırlamıyorum..Ama birisi buna benzer birşey söylüyordu..Kitabı tekrar okumak farz oldu..Ben aşka takılmış ayrıntıları atlamışım..Elimdeki kitap bitsin hemen başlayıp yeniden okuyum bari..
Evet 7 yaş çok fazla sayılmaz aslında:img-yes:
Bende Colin Firth'lü olanını çok merak ediyorum..Bizde BBC yok İngilizce de olsa bi kere izlemek isterdim:img-yes: Evet o Lizzy'i bende pek beğenmedim..Ama aslına uygun bir Lizzy aslında..Çokta ahım şahım bir güzelliği olmayan,gözleri kahverengi bir bayan:img-yes: Ama ben saç şeklinide beğenmiyorum:img-yes: Ama itiraf etmeliyim Colin Firth'te bu role çok yakışmış:img-yes:
Benimde 1 numaram tabiki Mtthew ve Keira olanı..Daha iyi yansıtan oyuncular gelebileceğini sanmıyorum..En harikası bu olcak galiba:img-yes:
İyi yolculuklar((belki bunu okuyamazsın ama ben yinede hayırlı bir yolculuk geçirmni diliyorum:img-yes: ))

Cansuuuu eveeet yaa banada öğreeett lütfeeennn!!:icon_whis :icon_whis ((çocuk gibi oldu biraz:img-pilot ))

cns
26-06-07, 22:54
evt bncede Colin Fırt darcy rolüne yakısmıs ama matthew kadar diil bi kere matthew un bakısları işi bitiriyo :) bundan sonra P&P tekra cevrilirse kim oynar acaba cok merak ediyorum ..
(Yasemin sana da gif yapmayı ögretirim :) ne zmn istersen söyle öm dan anlatırım :) )

-A k e L d a N-
26-06-07, 23:08
evt bncede Colin Fırt darcy rolüne yakısmıs ama matthew kadar diil bi kere matthew un bakısları işi bitiriyo :) bundan sonra P&P tekra cevrilirse kim oynar acaba cok merak ediyorum ..
(Yasemin sana da gif yapmayı ögretirim :) ne zmn istersen söyle öm dan anlatırım :) )

Bencede..Matthew'ın bakışları beni bitiriyor..Özellikle evlenme teklifi ederken çok yaklaşıyorlar..ozaman ve piyanonun başındaki bakışlar:img-in_lo
Yeni nesil oyuncuları oynatırlar..Bence tekrar çekilir..Belki biz yaşlanmış oluruz:icon_whis Bizim zamanımızda çekilmiş bu film..Onlar daha iyiydi deriz:img-yes: Olabilir..Dizisi çekilsin yaa doyamıyorum cidden ama Keira ve Matthew dizide oynamazlar işte..Başkası olursa da olmaz:img-help: Neyse biz filmi 100 kere izleriz gerekirse:img-wink:
Lütfen öğret ozaman ben 4 5 gün sonra o programı indirebiliyorum..Ondan sonra öğretirsin tamam mı??Çok sağol şimdiden:img-yes: ((burası biraz filmle kelalaka ama bu filmin avatarlarını yapınca alakalı olmuş olcak:img-wink: :icon_whis )) Tekrar sağol Cansucum:img-yes:

cns
26-06-07, 23:12
Bencede..Matthew'ın bakışları beni bitiriyor..Özellikle evlenme teklifi ederken çok yaklaşıyorlar..ozaman ve piyanonun başındaki bakışlar:img-in_lo
Yeni nesil oyuncuları oynatırlar..Bence tekrar çekilir..Belki biz yaşlanmış oluruz:icon_whis Bizim zamanımızda çekilmiş bu film..Onlar daha iyiydi deriz:img-yes: Olabilir..Dizisi çekilsin yaa doyamıyorum cidden ama Keira ve Matthew dizide oynamazlar işte..Başkası olursa da olmaz:img-help: Neyse biz filmi 100 kere izleriz gerekirse:img-wink:
Lütfen öğret ozaman ben 4 5 gün sonra o programı indirebiliyorum..Ondan sonra öğretirsin tamam mı??Çok sağol şimdiden:img-yes: ((burası biraz filmle kelalaka ama bu filmin avatarlarını yapınca alakalı olmuş olcak:img-wink: :icon_whis )) Tekrar sağol Cansucum:img-yes:

uff keske dizi cekilse mütiş olurrr :) ama sanırım bu imkansız bişey :( neyse senin dedigin gibi bizde filmi 100 defa izlerizz :)

doktorcu
26-06-07, 23:33
ya arkadaşlar georgiana abisinden yani darcyden 10-12ay küçük değil mi filmde belirtip belirtmediğini hatırlamıyorum da kitapta bi yerde geçiyodu bi de bişey kafama takıldı hani darcynin teyzesi elizabethle konuşmak için gitmişti ya evlenme teklifinin kimden öğrenmişti ya hatırlamıyorum ve çok sinir oluyorum ahlbuki kitabı 3-4 gün önce okudum

cns
26-06-07, 23:36
ya arkadaşlar georgiana abisinden yani darcyden 10-12ay küçük değil mi filmde belirtip belirtmediğini hatırlamıyorum da kitapta bi yerde geçiyodu bi de bişey kafama takıldı hani darcynin teyzesi elizabethle konuşmak için gitmişti ya evlenme teklifinin kimden öğrenmişti ya hatırlamıyorum ve çok sinir oluyorum ahlbuki kitabı 3-4 gün önce okudum

kitapta hatırladıgım kadarıyla georgiana 14 15 yaslarındaydı yani filmdekiyle aynı ama yanlıs hatılıyoda olabilirim :img-yes:

doktorcu
26-06-07, 23:51
kitapta hatırladıgım kadarıyla georgiana 14 15 yaslarındaydı yani filmdekiyle aynı ama yanlıs hatılıyoda olabilirim :img-yes:iyi de o wickham onu kandırdığı zamandı bi de son sorumu yanıtlarsan çok sevinirim

-A k e L d a N-
27-06-07, 13:19
iyi de o wickham onu kandırdığı zamandı bi de son sorumu yanıtlarsan çok sevinirim

Darcy'nin mektubu geçmiş sayfalarda var..Ben eklemiştim..
Geçen yaz diyordu ama mektupta..Yani ''Geçen yaz Mr.Wickham geldi ve kızkardeşimi kaçmaya ikna etti.'' gibi bi cümleydi..Yani geçen yaz 15 yaşındaysa bu sene 16 yaşında olsa gerek:img-wink:
Georgiana,Darcy'den baya bi küçük..

Diğer soruna gelince..Darcy'nin teyzesi büyük bir kadın olduğu için herşeyden haberi vardır:img-yes: Darcy'yle Elizabeth bi kaç yerde birlikte görülünce dedikodu çıkmış olabilir..Yada Elizabeth'in teyzesi bişeyler söylemiş olabilir..Yada Georgiana bellki Darcy'nin sırdaşıydı..O ağzından birşeyler kaçırmış olabilir..
Sadece ihtimaller üzerinde durabiliriz çünkü ne kitapta ne filmde böyle birşey geçmiyor hatırladığım kadarıyla ama hatırlayan varsa bencede söylesin..

Heather
27-06-07, 14:29

O kitapta yanlış yazılmış. 10-12 ay değil yaş olacaktı. :img-wink: Georgiana 16 yaşındaysa Darcy de maximum 28 yaşında falan oluyor. O zamanlar için 28 yaş geç zaten.

doktorcu
27-06-07, 15:57
ya kitapta iki yerde bu yaş durumu geçiyordu birinde 10-12 ay diğerinde 10-12 yaş diyodu ben herhalde 2. yanlıştır demiştim ilkinde öyle dediği için meğer ikincisi doğruymuş:)ya nerden öğrendiğini lizzie de soruyordu hatırlıyorum kitapta da işte aklıma gelmiyorr

cns
27-06-07, 23:39
http://img232.imageshack.us/img232/1929/pp15ty0.gif http://img232.imageshack.us/img232/3238/pp16uv3.gif http://img510.imageshack.us/img510/9725/pp17xw9.gif http://img232.imageshack.us/img232/3264/pp18nl0.gif http://img146.imageshack.us/img146/3971/pp19sh0.gif

cns
27-06-07, 23:42
http://img232.imageshack.us/img232/1083/pp20ca8.gif http://img510.imageshack.us/img510/4963/pp21ep8.gif http://img146.imageshack.us/img146/9818/pp22op0.gif http://img232.imageshack.us/img232/2150/pp23kd5.gif http://img146.imageshack.us/img146/6677/pp24uh4.gif

_pegasus_
28-06-07, 11:46
http://img101.imageshack.us/img101/3757/prej11vp1.jpg (http://imageshack.us)http://img292.imageshack.us/img292/1804/inishmaan1it9.png (http://imageshack.us)http://img247.imageshack.us/img247/6654/thwindowxx41tm6.jpg (http://imageshack.us)http://img292.imageshack.us/img292/9127/873281ae6.png (http://imageshack.us)
umarım bunlar eklenmemiştir :img-in_lo

_pegasus_
28-06-07, 11:51
http://img98.imageshack.us/img98/8420/p51mb7.gif (http://imageshack.us) http://img72.imageshack.us/img72/317/darcylizzy031iu7.png (http://imageshack.us) http://img72.imageshack.us/img72/7227/pr531py7.png (http://imageshack.us) http://img98.imageshack.us/img98/8389/121615781rf4.png (http://imageshack.us) http://img72.imageshack.us/img72/2781/96220121ur9.png (http://imageshack.us) http://img72.imageshack.us/img72/3004/lj27291uw4.gif (http://imageshack.us) http://img98.imageshack.us/img98/2017/pr0431zg4.png (http://imageshack.us)

özge KY
28-06-07, 18:07
Darcy'nin mektubu geçmiş sayfalarda var..Ben eklemiştim..
Geçen yaz diyordu ama mektupta..Yani ''Geçen yaz Mr.Wickham geldi ve kızkardeşimi kaçmaya ikna etti.'' gibi bi cümleydi..Yani geçen yaz 15 yaşındaysa bu sene 16 yaşında olsa gerek:img-wink:
Georgiana,Darcy'den baya bi küçük..

Diğer soruna gelince..Darcy'nin teyzesi büyük bir kadın olduğu için herşeyden haberi vardır:img-yes: Darcy'yle Elizabeth bi kaç yerde birlikte görülünce dedikodu çıkmış olabilir..Yada Elizabeth'in teyzesi bişeyler söylemiş olabilir..Yada Georgiana bellki Darcy'nin sırdaşıydı..O ağzından birşeyler kaçırmış olabilir..
Sadece ihtimaller üzerinde durabiliriz çünkü ne kitapta ne filmde böyle birşey geçmiyor hatırladığım kadarıyla ama hatırlayan varsa bencede söylesin..

leydi catherine benim hatırladığım kadarıyla papaz collinsten öğreniyordu çünkü charlottenin ailesi onlara mektupta böyle yazıyordu sonrada collins bay bennet'a mektup göndererek onları tebrik ediyordu bay bennet ise bu habere kızını bay darcy'den nefret ediyor sandığı için gülüp geçiyordu ama aslında elizabeth darcy'i seviyordu:img-blush :img-in_lo

-A k e L d a N-
28-06-07, 18:15
leydi catherine benim hatırladığım kadarıyla papaz collinsten öğreniyordu çünkü charlottenin ailesi onlara mektupta böyle yazıyordu sonrada collins bay bennet'a mektup göndererek onları tebrik ediyordu bay bennet ise bu habere kızını bay darcy'den nefret ediyor sandığı için gülüp geçiyordu ama aslında elizabeth darcy'i seviyordu:img-blush :img-in_lo

Mektup olayını fln hiç hatırlamıyorum ben yaa:img-yes: Lady Catherine'nin Mr.Collins'ten öğrendiğini tahmin ettimde..Çünkü bi o var patavatsız..O nerden öğrendi peki..Gerçi belki Charlotte böyle bişeyden şüphelendiğini söylemiştir..O da gidip hemen ady'e yetiştirmiştir..Olabilir:img-yes:
Sağol bilgilendiriğin için:img-yes:

ctcc
28-06-07, 18:23
bugün filmi tekrar izledim:img-in_lo gerçekten filme doyum olmuyor.. hayatımda izlediğim en iyi film bence Aşk ve Gurur..

ayrıca Darcy'nin teyzesi Darcy'nin söylemesiyle Lizzy ile evleneceğini öğrenmemişmiydi?? yani Darcy Lizzy'e öyle söylemişti son sahnede sanırım..
replikleri yakalarsam yazarım buraya da:img-wink:

özge KY
28-06-07, 18:27
Mektup olayını fln hiç hatırlamıyorum ben yaa:img-yes: Lady Catherine'nin Mr.Collins'ten öğrendiğini tahmin ettimde..Çünkü bi o var patavatsız..O nerden öğrendi peki..Gerçi belki Charlotte böyle bişeyden şüphelendiğini söylemiştir..O da gidip hemen ady'e yetiştirmiştir..Olabilir:img-yes:
Sağol bilgilendiriğin için:img-yes:

bay collins'in mektup yazdığı yer bordo siyah yayınevi kitabında sayfa 474'de bulunuyor ve lucas'lardan duyduğuda 473'te belirtilmiş collins leydi'nin bu habere olumlu bakmadığınıda mektupta yazmış:img-yes: bu arada önemli değil:img-wink:

-A k e L d a N-
28-06-07, 18:31
bay collins'in mektup yazdığı yer bordo siyah yayınevi kitabında sayfa 474'de bulunuyor ve lucas'lardan duyduğuda 473'te belirtilmiş collins leydi'nin bu habere olumlu bakmadığınıda mektupta yazmış:img-yes: bu arada önemli değil:img-wink:

Benimkide bordosiyah hemen bakıyorum..Merak ettim..Ya ben geçen yaz okudum ve gerçekten unutmuşum çoğu yeri:img-yes: Bi daha okuyucam kitanımda bitti zaten..Sağol yardımcı olduğun için:img-wink:
ctcc bencede doyum olmuyor..Bende Aşk ve Gurur'n izlediğim en güzel film olduğunu düşünüyorum:img-yes:

ctcc
28-06-07, 18:47
sahnenin repliklerini yazıyorum arkadaşlar...
yani Darcy'nin teyzesi bay Collins'den öğrenmedi durumu:img-yes:

Darcy:teyzem..
Lizzy:Evet buradaydı
Darcy:Böyle bir davranış için kendimi nasıl affettirebilirim?
Lizzy:Lidya ve Jane için bütün yaptıklarından sonra kendini affettirmesi gereken kişi benim aslında..
Darcy:Biliyor olmalısın hepsinin senin için olduğunu biliyor olmalısın. Beni oyalamayacak kadar cömertsin.. ( ardından teyzesiyle konuştuğunu söylüyor.. )
Dün gece teyzemle konuştum ve bu bana daha önce cesaret edemediğim kadar umut etmeyi öğretti.

özge KY
28-06-07, 19:03
sahnenin repliklerini yazıyorum arkadaşlar...
yani Darcy'nin teyzesi bay Collins'den öğrenmedi durumu:img-yes:

Darcy:teyzem..
Lizzy:Evet buradaydı
Darcy:Böyle bir davranış için kendimi nasıl affettirebilirim?
Lizzy:Lidya ve Jane için bütün yaptıklarından sonra kendini affettirmesi gereken kişi benim aslında..
Darcy:Biliyor olmalısın hepsinin senin için olduğunu biliyor olmalısın. Beni oyalamayacak kadar cömertsin.. ( ardından teyzesiyle konuştuğunu söylüyor.. )
Dün gece teyzemle konuştum ve bu bana daha önce cesaret edemediğim kadar umut etmeyi öğretti.

teyzesi ona lizzy ile yaptığı konuşmayı anlattığı için darcy böyle söylüyor çünkü konuşmada lizzy leydiye darcy ile evlenmeyeceğime söz veremem diyo ve bu sözler darcy aktarılınca darcyde yeniden ümit etmek için cesaret bulduğunu söylüyo ama bundan önce tam olarak 475'te bay collins'in leydiye bu evlenme ihtimalinden bahsettiğini söylüyor ama tabiki kesin olarak darcy ile konuştuktan sonra evliliğin olabileceğini anlıyordur çünkü ilk collinsle konuştuğu zaman inanmıyor daha doğrusu inanmak istemiyor ama darcyle konuşunca emin olmuştur herhalde:img-pilot

ctcc
28-06-07, 23:16
teyzesi ona lizzy ile yaptığı konuşmayı anlattığı için darcy böyle söylüyor çünkü konuşmada lizzy leydiye darcy ile evlenmeyeceğime söz veremem diyo ve bu sözler darcy aktarılınca darcyde yeniden ümit etmek için cesaret bulduğunu söylüyo ama bundan önce tam olarak 475'te bay collins'in leydiye bu evlenme ihtimalinden bahsettiğini söylüyor ama tabiki kesin olarak darcy ile konuştuktan sonra evliliğin olabileceğini anlıyordur çünkü ilk collinsle konuştuğu zaman inanmıyor daha doğrusu inanmak istemiyor ama darcyle konuşunca emin olmuştur herhalde:img-pilot
teşekkür ederim açıkladığın için:img-in_lo ben teyzesinin Darcy ile konuştuktan sonra durumu anladığını sanmıştım.. bu arada bir soru sorabilir miyim?:img-in_lo
Teyzesi ilk olarak durumu Collins'ten öğrenip mi Lizzy'e gidiyor??

ayrıca ben kitabını okumadım ama hemen alıcam.. :) daha ayrıntılı olacağına eminim :):)

özge KY
28-06-07, 23:45
teşekkür ederim açıkladığın için:img-in_lo ben teyzesinin Darcy ile konuştuktan sonra durumu anladığını sanmıştım.. bu arada bir soru sorabilir miyim?:img-in_lo
Teyzesi ilk olarak durumu Collins'ten öğrenip mi Lizzy'e gidiyor??

ayrıca ben kitabını okumadım ama hemen alıcam.. :) daha ayrıntılı olacağına eminim :):)

Evet leydiye collins söylüyor ve leydide lizzy ile konuşmaya gidiyor:img-yes:
ayrıca kitabı okumanı öneririm harika:good:hem lizzy ile darcy'nin karşılaştıkları ve konuştukları yerler çok daha fazla:happy0064 aslında ben kitabın ilk 140 kadar sayfasını çok şaşarak okumuştum çünkü ilk flimi izledim doğrusu lizzy'nin duygularını daha farklı bekliyordum neyse sen okuduktan sonra bunları tartışırız eminim söylersem tadı kaçar neyse zaten hemen bitirirsin çünkü insan eline alınca bi daha bırakamıyor iyi okumalarbye

ctcc
28-06-07, 23:51
Evet leydiye collins söylüyor ve leydide lizzy ile konuşmaya gidiyor:img-yes:
ayrıca kitabı okumanı öneririm harika:good:hem lizzy ile darcy'nin karşılaştıkları ve konuştukları yerler çok daha fazla:happy0064 aslında ben kitabın ilk 140 kadar sayfasını çok şaşarak okumuştum çünkü ilk flimi izledim doğrusu lizzy'nin duygularını daha farklı bekliyordum neyse sen okuduktan sonra bunları tartışırız eminim söylersem tadı kaçar neyse zaten hemen bitirirsin çünkü insan eline alınca bi daha bırakamıyor iyi okumalarbye
cevabın için teşekkür ederimbye
evet filmi anlamak çok zor gerçekten:) zaten filmi anlayabilenler tutkuyla bağlanıyorlar filme...:)

en kısa zamanda kitabını almaya çalışıcambye bye

börtüböcek
29-06-07, 08:06
arkadaşlar hangi yayınevinden sizdeki kitaplar?
sanırım farklı farklı yerler var İş bankası Yayınlarından çıkan da varmış
hangisini alayım?

özge KY
29-06-07, 10:24
hangisini alayım?

Benim kitabım bordo siyah yayınevinden
ben en iyi çevirinin bordo siyah yayınevinde yapıldığını duyduğum için özellikle bordo siyah yayınevinden getirtmelerini istemiştim sanada rahatlıkla tavsiye edebilirim:good:

-A k e L d a N-
29-06-07, 17:50
hangisini alayım?

Bende Özge KY'ye katılıyorum bordosiyah yayınevininki çok güzel..Benimkide ondan..Çevirisi harika:img-yes: Türkiye İş Bankası Yayınevi evet oda harikaymış..Ben kitaıbmı aldıktan sonra görmüştüm onu..Kitabın adını gerçekten anlamıyla yani Gurur ve Önyargı olarak çevirmişler..Çevirisininde çok iyi olduğunu söylüyorlar..Eminim öyledir..İkisinden bi tanesini seç bence:img-yes: :img-wink:

JeT-Lee
29-06-07, 19:18
ben geçenlerde izledim bu filmi, ama beğenip beğenmediğimi bilmiyorum ama sanırım filmi tam anlayabilmek için birkaç defa daha izliycem :img-grin2 mr darcy e bayıldım gerçekten rolüne cuk oturmuş, çok tatlıydı..:img-blush keira knightley i hiç bu kadar gülerken görmemiştim.. kitabı da varmış galba, çok merak ediyorumm, bende en yakın zamanda alıp okumayı düşünüyorum.. filmin sonuna çok şaşırdım ya cd de izlediğim için öyleydi heralde, çünkü şimdiye kadar okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla filmin sonunda öpüşme sahnesi varmış.. cd den izlediğimde gerçekten hiçbir yere bağlanmayan çok yavan bir sonla karşılaştım, bi öpüşmediler bile :icon_whis
bu arada sayfaların hepsini baştan itibaren takip etmeye başladımm, avatar, imza,resim ne varsa topladımm, galba bende bu filmin müdavimlerinden olucam :icon_whis (şu an 65. sayfadayım :img-grin2 )

-A k e L d a N-
29-06-07, 20:01
ben geçenlerde izledim bu filmi, ama beğenip beğenmediğimi bilmiyorum ama sanırım filmi tam anlayabilmek için birkaç defa daha izliycem :img-grin2 mr darcy e bayıldım gerçekten rolüne cuk oturmuş, çok tatlıydı..:img-blush keira knightley i hiç bu kadar gülerken görmemiştim.. kitabı da varmış galba, çok merak ediyorumm, bende en yakın zamanda alıp okumayı düşünüyorum.. filmin sonuna çok şaşırdım ya cd de izlediğim için öyleydi heralde, çünkü şimdiye kadar okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla filmin sonunda öpüşme sahnesi varmış.. cd den izlediğimde gerçekten hiçbir yere bağlanmayan çok yavan bir sonla karşılaştım, bi öpüşmediler bile
bu arada sayfaların hepsini baştan itibaren takip etmeye başladımm, avatar, imza,resim ne varsa topladımm, galba bende bu filmin müdavimlerinden olucam :icon_whis (şu an 65. sayfadayım :img-grin2 )

Ben ilk izleyişte aşık olmuştum filme ama kitabın tamamını sığdırmak için uğraşmışlar((bence çok iyi yapmışlar:img-yes: )) bu yüzden akıcı bir film ve ilk izleyişte bazı yerler kaçabiliyor:img-yes: Matthew Macfadyen gerçekten rolüne cuk oturmuş..Keira'da bence cuk oturmuş ve gülmek ona çok yakışmıyor mu sizce de?:img-wink:
Hayır sinemada ve VCDde öpüşme sahnesi yok yalnızca DVD'de var öpüşme sahnesi onuda alternatif son olarak koymuşlar..Ve öpüştükleri zaman evlenmişlerdi..Bana kalırsa öpüşmemeleri daha iyi olmuş..Çünkü eski zamanlar bunlar öyle şap şup öpüşmüyor normal olarak..Evlencek olsalar bile:img-yes: Sevdikleri kızların ellerine dokunabilmek için arabaya bindiriyorlar,dans ediyorlar etc..
Daha gerçeğe yakın olduğunu düşünüyorum bu şekilde..Hemde Darcy'nin üstün niteliklrinden dolayı öpüşmüyorlar..Kız evlenme teklifimi kabul etti Allaahh hadi şapur şupur öpüşelim yok adamda..Gerçekten asil bir adam:img-yes: Lizzy'de şaşkın zaten..İkiside birbirine deli gibi aşık birbirlerine bakmaya kıyamıyorlar bence böyle daha uygun olmuş..Saf bir aşkları var ne güzel işte:img-in_lo
Sevgili yönetmenimizde benim gibi düşünüyor demekki öpüştürmemiş:icon_whis
Aramıza hoşgeldin:img-yes:

JeT-Lee
29-06-07, 20:12
Ben ilk izleyişte aşık olmuştum filme ama kitabın tamamını sığdırmak için uğraşmışlar((bence çok iyi yapmışlar:img-yes: )) bu yüzden akıcı bir film ve ilk izleyişte bazı yerler kaçabiliyor:img-yes: Matthew Macfadyen gerçekten rolüne cuk oturmuş..Keira'da bence cuk oturmuş ve gülmek ona çok yakışmıyor mu sizce de?:img-wink:
Hayır sinemada ve VCDde öpüşme sahnesi yok yalnızca DVD'de var öpüşme sahnesi onuda alternatif son olarak koymuşlar..Ve öpüştükleri zaman evlenmişlerdi..Bana kalırsa öpüşmemeleri daha iyi olmuş..Çünkü eski zamanlar bunlar öyle şap şup öpüşmüyor normal olarak..Evlencek olsalar bile:img-yes: Sevdikleri kızların ellerine dokunabilmek için arabaya bindiriyorlar,dans ediyorlar etc..
Daha gerçeğe yakın olduğunu düşünüyorum bu şekilde..Hemde Darcy'nin üstün niteliklrinden dolayı öpüşmüyorlar..Kız evlenme teklifimi kabul etti Allaahh hadi şapur şupur öpüşelim yok adamda..Gerçekten asil bir adam:img-yes: Lizzy'de şaşkın zaten..İkiside birbirine deli gibi aşık birbirlerine bakmaya kıyamıyorlar bence böyle daha uygun olmuş..Saf bir aşkları var ne güzel işte:img-in_lo

söylediklerin çok mantıklı ama benim demek istediğim yani sonu hiç beklediğim gibi diildi, öyle aniden bitiverdi sanki.. tabi ben kitabı okusam daha iyi anlardım belki ama direk filmi izleyince böyle oluyor.. ama söylediklerin mantıklı gerçekten, belki de böylesi filmdeki aşkın asaletini daha iyi ortaya çıkarıyor..:img-yes:
bu arada hoşbuldum :img-grin2

-A k e L d a N-
29-06-07, 20:17
söylediklerin çok mantıklı ama benim demek istediğim yani sonu hiç beklediğim gibi diildi, öyle aniden bitiverdi sanki.. tabi ben kitabı okusam daha iyi anlardım belki ama direk filmi izleyince böyle oluyor.. ama söylediklerin mantıklı gerçekten, belki de böylesi filmdeki aşkın asaletini daha iyi ortaya çıkarıyor..:img-yes:
bu arada hoşbuldum :img-grin2

Bende seni anlıyorum..Evlenmediler,öpüşmediler,birbirlerine sevdiklerini söylemediler((karşılıklı))hiç bişey olmadı,ele ele tutuşup koşturduklarını bile göremedik:icon_whis Bu bakımdan evet..Büyük bir aşk sahnesi bekliyoruz bi türlü olmuyor..Ama gerçekten asil bir aşkları var..Elizabeth asil bir ailede doğmasada asil bir ruhu var:img-yes: Darcy'de bunu farkediyor zaten:img-yes:
Bencede kitabı kesinlikle okumalısın ve burdan herkese sesleniyorum Aşk ve Gurur'un filmin alcaksanız DVD'Sini alıııınnnnn!!! Neden? Çünkü alternatif son var arkadaşlar tatmin edici olur:img-yes: Ve gerçek seslerini dinleyin..Özellikelde Darcy'nin sesini:img-yes: :icon_whis

BlueBird
29-06-07, 21:04
Aygülcüm aramıza hoşgeldin :) ben de ilk olarak filmi izlemiş kitabını sonra okumuştum. her şey gözümde canlanıverdi kitabı okurken. ayrıca düşüncelerine katılıyorum. film bana da birden bitmiş gibi gelmişti. en azından kısa da olsa düğünlerini beklemiştim ama o da olmadı. altenatif son youtube da var. ordan izleyip merakını giderebilirsin. ben filmi DVD den izledim bikaç kere daha. Darcy'nin ses tonu süper. bence orjinal diliyle de izlemelisin. daha büyük bi keyif alırsın. ben Türkçe dublajlı halini izlemedim. çok tuhaf seslendiriyolar o yüzden pek sevmiyorum öyle güzel filmleri dublajlı izlemeyi. ama mecbur kalınca yada izlemeye doyamayınca katlanıyo insan :img-yes:

ctcc
29-06-07, 21:07
bence filmdeki herşey çok detaycı düşünülmüş ve çok güzel bir film olmuş.. herşeyiyle kendine hayran bırakan bir film Aşk ve Gurur.. daha öncede söylemiştim izlediğim en güzel film Aşk be Gurur..

film özellikle 19.yy'ın başında İngiltere'yi çok güzel anlatmış..

oyuncular o kadar iyi oynuyorlar ki..! herşey mükemmel ve dediğin gibi ilk izlediğinde aşık olunacak bir film..

aslında Darcy ve Lizzy'nin aşkı filmin adı gibi ikisi de birbirlerine karşı önyargılı ve çok gururlular.. gerçekten çok saf bir aşk.. ve dediğin gibi öpüşme sahnesinin olmaması belkide bu yönden çok daha iyi olmuş:img-yes:

ve Lizzy'nin Darcy'nin teklifini eline öperek kabul etmesi:img-in_lo gerçekten çok asil..

JeT-Lee
29-06-07, 21:47
Aygülcüm aramıza hoşgeldin :) ben de ilk olarak filmi izlemiş kitabını sonra okumuştum. her şey gözümde canlanıverdi kitabı okurken. ayrıca düşüncelerine katılıyorum. film bana da birden bitmiş gibi gelmişti. en azından kısa da olsa düğünlerini beklemiştim ama o da olmadı. altenatif son youtube da var. ordan izleyip merakını giderebilirsin. ben filmi DVD den izledim bikaç kere daha. Darcy'nin ses tonu süper. bence orjinal diliyle de izlemelisin. daha büyük bi keyif alırsın. ben Türkçe dublajlı halini izlemedim. çok tuhaf seslendiriyolar o yüzden pek sevmiyorum öyle güzel filmleri dublajlı izlemeyi. ama mecbur kalınca yada izlemeye doyamayınca katlanıyo insan :img-yes:

sağol denizcim hoşbulduk :img-grin2 ben dublajlısını izledim, orjinalini izlemeyi çok isterim.. inşallah bulabilirm ya :icon_sorr youtubedan izledim alternatif sonu ama konuşmalar ingilizce olduğu için pek anlayamamıştım.. bazı arkadaşlar sağolsunlar o repliği foruma koymuşlar da ordan okudum, gerçekten çok güzel konuşmalar..:img-blush
bütün sayfaları gezdim, çok hoş çalışmalar eklemişsiniz arkadaşlar hepinize teşekkürler :happy0064

JeT-Lee
01-07-07, 16:02
umarım daha önce eklenmemiştir..

http://img297.imageshack.us/img297/4459/4vg33gkbx5.png (http://imageshack.us)+http://img224.imageshack.us/img224/8071/5d76bb6apd8.png (http://imageshack.us)+http://img224.imageshack.us/img224/1953/16oz9kl3.jpg (http://imageshack.us)+http://img122.imageshack.us/img122/8060/29rh8mp5.jpg (http://imageshack.us)

http://img224.imageshack.us/img224/4722/43cz4qk9.jpg (http://imageshack.us)+http://img171.imageshack.us/img171/5591/63bl7hzsj3.png (http://imageshack.us)+http://img171.imageshack.us/img171/8898/84cc2d7baj3.png (http://imageshack.us)+http://img171.imageshack.us/img171/4817/0561copy4ve4.jpg (http://imageshack.us)

http://img224.imageshack.us/img224/4465/0597copyjg2.jpg (http://imageshack.us)+http://img224.imageshack.us/img224/8616/0645copyvt9.jpg (http://imageshack.us)+http://img171.imageshack.us/img171/866/1278aib2.jpg (http://imageshack.us)+http://img224.imageshack.us/img224/7627/1279alk1.jpg (http://imageshack.us)

JeT-Lee
01-07-07, 16:23
http://img165.imageshack.us/img165/6940/1280afz0.jpg (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/2119/1281aqw1.jpg (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/4569/1282avy3.jpg (http://imageshack.us)+http://img127.imageshack.us/img127/3407/1283awf9.jpg (http://imageshack.us)

http://img127.imageshack.us/img127/991/1284azj1.jpg (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/2605/1285ais4.jpg (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/2572/1286aiv0.jpg (http://imageshack.us)+http://img127.imageshack.us/img127/2453/1288aie5.jpg (http://imageshack.us)

http://img297.imageshack.us/img297/4870/1397100100ri6.jpg (http://imageshack.us)+http://img127.imageshack.us/img127/492/87328qu8.png (http://imageshack.us)+http://img165.imageshack.us/img165/6330/9622012jc1.png (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/733/10320804ay4.jpg (http://imageshack.us)

cns
01-07-07, 16:24
avatarlar için tesekkürler ya bn buraya daha önce msj yazmıstım silinmiş gıcık oluyorum böyle olunca.. bu arada baslıgımız baya bi canlandı yakında 2.baslıgı acarız :)

JeT-Lee
01-07-07, 16:29
rica ederim işte devamı..:img-wink:

http://img297.imageshack.us/img297/9666/13156987zv1.png (http://imageshack.us)+http://img165.imageshack.us/img165/226/b0e45dcbvm7.png (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/3451/c76d06aeqy2.png (http://imageshack.us)+http://img165.imageshack.us/img165/1122/c366adf8hg8.png (http://imageshack.us)

http://img165.imageshack.us/img165/2079/czsczta5.png (http://imageshack.us)+http://img165.imageshack.us/img165/3407/darcylizzy03tk2.png (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/6378/dsfge3.png (http://imageshack.us)+http://img297.imageshack.us/img297/5314/ef093e70uw7.png (http://imageshack.us)

deadly_angel
03-07-07, 04:18
Bugün Aşk ve Gururu yeni baştan izledim, bir aya yakın olmuştu izlemeyeli:)
Bugün birşeyi daha farkettim, filmde Austen dönemindeki kadın erkek ilişkisi konu alınıyor ve o zamanki şartlara ve bakış açılarına göre bir kadın ve bir erkeğin birbirlerini en yakından görebildikleri ve konuşabildikleri yer dans pisti.Aslında Matthew'in de özel seçenekler bölümünde söylediği gibi şimdiki yaklaşımlara, muhabbetlere bakıldığında sanki herşey biraz ucuzlamış gibi görünüyor.O zamanki resmiyet gerçekten çok hoşmuş.Her izleyişimde fakrlıbir nokta üzerinde duruyorum.Bu ara Jane Austen'la bozduğum için bu konuy uyazmak istedim.

İngiltere, kıyafetleri, gelenekleri, dönem olayları, Austen v.s Yoksa ben önceki hayatımda 18. yüzyılda yaşayan bir ingilizmiydim.:) Aman bayan bennet gibi olmayayımda.

cns
03-07-07, 13:00
hehe..:img-hyste Bayan Bennet gibi olmak korkunç olurduu :)

gerçekten de o zamanki resmiyet cok hosmus Lizzie Darcy ona evlenme teklifi ettiginde elini öperek karsılık veriyo simdi olsaa :)
Bide gercekten o zamanın elbiseleri ,sapkaları,dansları beni deli ediyo gercekten süper.. keske simdide öyle balolar yapılsa:img-yes: bizde gidip öyle dans etsek mükemmel olurdu :bella (belki bizde kendimize bi tane Mr.Darcy bulurduk :img-hyste)

cns
03-07-07, 15:57
ekşi sözlükde P&P ile ilgili yorumları okurken buna rastladım ve gercekten sinir oldum... :img-swoon

2006'da gösterime girecek yeni bir filmi çekiliyormuş. keira knightley elizabeth bennet, matthew mcfayded fitzwilliam darcy, dame judi dench lady catherine, brenda blethyn mrs. bennet ve donald sutherland mr. bennet, ve jena malone lydia bennet rollerinde olacaklarmış. keira knightley'nin bu rolde nasıl olacağına dair şüphelerim var açıkçası , ama donald sutherland ve judi dench varken gitmemek olmaz ki...

Keira Knightley nin rolü nasıl oynayacagıyla ilgili süpeleri varmıs hıh ... :img-beee:daha matthew mcfadyen ın ismini bile dogru yazamıyo kalkmıs keiranın oyunculuguna laf ediyo :icon_evil :img-black :fighting2 :img-fear2

ve bide bu varr...

pride and prejudice'ın 2006'da gösterime girecek yeni yapımında elizabeth bennet rolündeymiş. ben yakıştıramadım onu o role, uyduramadım kafamda bir türlü. resimleri de beğenmedim, havasını bile yakalayamamış gibi geldi bana. inşallah yanlış çıkarım da güzel bir film olur, ağzımın suları aka aka izlerim.
eminim agzının suları aka aka izlemiştir..daha filmi görmeden böyle kötü eleştiriler yapıyolar gıcık oluyorum..Bana sakın bu filme gitme cok kötü deselerde gidiyorum genelde ve cogunluklada begeniyorum :img-yes:

JeT-Lee
03-07-07, 16:51
http://img253.imageshack.us/img253/8357/ppheaderflecaliciousfe9.jpg (http://imageshack.us)

http://img253.imageshack.us/img253/818/1289baj4.jpg (http://imageshack.us)

http://img253.imageshack.us/img253/9815/6244mcipj7.png (http://imageshack.us)

http://img241.imageshack.us/img241/1461/1397800100xx4.jpg (http://imageshack.us)

JeT-Lee
03-07-07, 16:58
http://img106.imageshack.us/img106/6771/fsdcrc9.png (http://imageshack.us)+http://img241.imageshack.us/img241/3922/ic301ub7.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/2152/ic304ia8.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/7584/jane5mj8.png (http://imageshack.us)

http://img253.imageshack.us/img253/4622/kbvh5.jpg (http://imageshack.us)+http://img253.imageshack.us/img253/2181/lj2729ko6.gif (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/3645/lj2730ms7.gif (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/1433/mandd2va7.png (http://imageshack.us)

http://img510.imageshack.us/img510/9276/prideandprejudiceicon01qx6.png (http://imageshack.us)+http://img510.imageshack.us/img510/2817/prideandprejudiceicon02nl8.png (http://imageshack.us)

JeT-Lee
03-07-07, 17:12
http://img241.imageshack.us/img241/4470/p1ph5.gif (http://imageshack.us)+http://img253.imageshack.us/img253/2276/p5vn1.gif (http://imageshack.us)+http://img253.imageshack.us/img253/8759/p8zo8.gif (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/4180/pap2vj6.png (http://imageshack.us)

http://img106.imageshack.us/img106/1151/pap3tt8.png (http://imageshack.us)+http://img241.imageshack.us/img241/415/pap6ym7.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/5988/pp01wl1xo8.jpg (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/3703/pp091yi3.png (http://imageshack.us)

http://img106.imageshack.us/img106/6073/pp10gl5.png (http://imageshack.us)+http://img241.imageshack.us/img241/7933/pp12hc3.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/5338/pp13zt6.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/1033/pp16if8.png (http://imageshack.us)

JeT-Lee
03-07-07, 17:26
http://img106.imageshack.us/img106/2514/pp24yu5.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/7056/pr039wc4.png (http://imageshack.us)+http://img510.imageshack.us/img510/3104/pr043wh9.png (http://imageshack.us)+http://img510.imageshack.us/img510/223/pr50mx1.png (http://imageshack.us)

http://img510.imageshack.us/img510/316/pr53yt5.png (http://imageshack.us)+http://img510.imageshack.us/img510/4465/pr54bx5.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/434/prideandprejudiceicon00ub9.png (http://imageshack.us)+http://img106.imageshack.us/img106/8536/zfgrcs4.jpg (http://imageshack.us)

http://img102.imageshack.us/img102/8906/qsdrfgtwg5.jpg (http://imageshack.us)+http://img510.imageshack.us/img510/101/untitled1rw1.jpg (http://imageshack.us)+http://img241.imageshack.us/img241/2339/pp10ie2.gif (http://imageshack.us)+http://img241.imageshack.us/img241/2020/9937499si8.gif (http://imageshack.us)

cns
05-07-07, 16:34
http://img341.imageshack.us/img341/1842/av1hd3.png http://img76.imageshack.us/img76/2002/av2jx8.png http://img341.imageshack.us/img341/1743/av3uu2.png http://img341.imageshack.us/img341/6968/av4xi9.png http://img76.imageshack.us/img76/899/av5ic7.png

JeT-Lee
07-07-07, 18:10
cns avatarlar çok güzel eline sağlık..:img-wink:

http://img517.imageshack.us/img517/3266/57c892aezy0.png (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/9923/63bl7hzsq2.png (http://imageshack.us)+http://img517.imageshack.us/img517/9803/2034118ws2.jpg (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/4504/10277250ae1.jpg (http://imageshack.us)

http://img368.imageshack.us/img368/8277/11872280kq3.gif (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/8127/iconator19643db3ac51e66xn6.gif (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/8614/misc11gt9.png (http://imageshack.us)+http://img517.imageshack.us/img517/6853/pandp017nv2.png (http://imageshack.us)

http://img368.imageshack.us/img368/5791/pandp042hc3.png (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/4826/pandp050cr5.png (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/1884/pp05kx0.png (http://imageshack.us)

JeT-Lee
07-07-07, 18:21
http://img131.imageshack.us/img131/3033/pp08hp5.png (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/5761/ppspy1copylz5na8.png (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/7038/prideav8wh3.jpg (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/1984/thelockerboy01qy2.jpg (http://imageshack.us)

http://img517.imageshack.us/img517/9291/thelockerboy02ob2.jpg (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/9434/thelockerboy03dm6.jpg (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/7086/thelockerboy04au9.jpg (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/3848/thelockerboy05qn4.jpg (http://imageshack.us)

http://img517.imageshack.us/img517/1269/thelockerboy06fq7.jpg (http://imageshack.us)+http://img368.imageshack.us/img368/6412/thelockerboy07up5.jpg (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/7821/thelockerboy08xn4.jpg (http://imageshack.us)+http://img131.imageshack.us/img131/589/thelockerboy09pv8.jpg (http://imageshack.us)

cns
07-07-07, 19:17
tesekkürederim Jet-Lee seninkilerde cok güzel olmus :happy0064

JeT-Lee
07-07-07, 19:26
http://img293.imageshack.us/img293/1158/thelockerboy10go2.jpg (http://imageshack.us)+http://img472.imageshack.us/img472/5387/thelockerboy11su1.jpg (http://imageshack.us)+http://img293.imageshack.us/img293/6538/thelockerboy12np2.jpg (http://imageshack.us)+http://img444.imageshack.us/img444/9453/thelockerboy14dr7.jpg (http://imageshack.us)

http://img472.imageshack.us/img472/1214/thelockerboy15sn7.jpg (http://imageshack.us)+http://img293.imageshack.us/img293/7273/thelockerboy16vl2.jpg (http://imageshack.us)+http://img472.imageshack.us/img472/5674/thelockerboy17hm6.jpg (http://imageshack.us)+http://img444.imageshack.us/img444/7428/thelockerboy18pg4.jpg (http://imageshack.us)

http://img293.imageshack.us/img293/4279/thelockerboy19cz6.jpg (http://imageshack.us)+http://img472.imageshack.us/img472/3772/thelockerboy20bk5.jpg (http://imageshack.us)+http://img472.imageshack.us/img472/5024/thelockerboy21nk8.jpg (http://imageshack.us)+http://img293.imageshack.us/img293/2889/thelockerboy23ws9.jpg (http://imageshack.us)

JeT-Lee
07-07-07, 19:56
http://img444.imageshack.us/img444/8967/thelockerboy24gn0.jpg (http://imageshack.us)+http://img135.imageshack.us/img135/6016/thelockerboy25wq9.jpg (http://imageshack.us)+http://img472.imageshack.us/img472/1584/thelockerboy26dr5.jpg (http://imageshack.us)+http://img54.imageshack.us/img54/4391/thelockerboy27hh8.jpg (http://imageshack.us)

http://img472.imageshack.us/img472/3628/thelockerboy28ux7.jpg (http://imageshack.us)+http://img54.imageshack.us/img54/5936/thelockerboy29ji3.jpg (http://imageshack.us)+http://img472.imageshack.us/img472/5184/thelockerboy30tm7.jpg (http://imageshack.us)+http://img54.imageshack.us/img54/1278/thelockerboy31tw0.jpg (http://imageshack.us)

http://img530.imageshack.us/img530/1358/thelockerboy32us0.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/5779/thelockerboy33sh4.jpg (http://imageshack.us)+http://img98.imageshack.us/img98/1966/thelockerboy34px5.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/7661/thelockerboy35an2.jpg (http://imageshack.us)

JeT-Lee
07-07-07, 20:12
http://img530.imageshack.us/img530/2736/thelockerboy36nn2.jpg (http://imageshack.us)+http://img530.imageshack.us/img530/2591/thelockerboy38dq7.jpg (http://imageshack.us)+http://img152.imageshack.us/img152/2172/thelockerboy39jp4.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/410/thelockerboy40an5.jpg (http://imageshack.us)

http://img530.imageshack.us/img530/1153/thelockerboy40mn6.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/9051/thelockerboy41wn8.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/9541/thelockerboy42ak4.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/1096/thelockerboy43lu0.jpg (http://imageshack.us)

http://img152.imageshack.us/img152/791/thelockerboy44mw1.jpg (http://imageshack.us)+http://img530.imageshack.us/img530/8938/thelockerboy45wl8.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/4740/thelockerboy46az5.jpg (http://imageshack.us)+http://img19.imageshack.us/img19/3648/thelockerboy47rx2.jpg (http://imageshack.us)

elifile
08-07-07, 13:19
Dayanamadım bir kaç çalışma yaptım.....

http://img265.imageshack.us/img265/4714/63654431dn5.jpg (http://imageshack.us)

http://img297.imageshack.us/img297/229/65507367ya1.jpg (http://imageshack.us)

elifile
08-07-07, 13:21
Bunlarda avatarlar....

http://img265.imageshack.us/img265/7278/a1gb3.jpg (http://imageshack.us) http://img265.imageshack.us/img265/9817/a2tx4.jpg (http://imageshack.us)

http://img225.imageshack.us/img225/9066/a3tn2.jpg (http://imageshack.us) http://img265.imageshack.us/img265/84/a4kp6.jpg (http://imageshack.us)

spooks
08-07-07, 15:06
arkadaşlar aşk ve gururla ilgili harika bir video umarım beğenirsiniz:img-wink:
VideoPlayerShare.swf?lang=tr&vidID=58291&vCode=v200707071447050058291&dura=104&File=vidservers/server184/videos/2007/07/07/14/v200707071447050058291.flv

JeT-Lee
08-07-07, 15:20
çalışmalar için teşekkürler,, spooks eklediğin video çok güzel sağol :happy0064
benden de birkaç avatar daha,, alıntıdır.. :img-grin2
http://img264.imageshack.us/img264/5770/thelockerboy48aa3.jpg (http://imageshack.us)+http://img264.imageshack.us/img264/7011/thelockerboy49ri4.jpg (http://imageshack.us)+http://img511.imageshack.us/img511/8497/thelockerboy50wd1.jpg (http://imageshack.us)

doktorcu
08-07-07, 17:32
arkadaşlar filmin cdsini nerden bulabilirim acaba d&rda falan var mıdır

GokizM
08-07-07, 17:35
internetten baqk bulursun.

BHR
08-07-07, 18:09
arkadaşlar filmin cdsini nerden bulabilirim acaba d&rda falan var mıdır

D&R ve benzeri VCD DVD satan yerlerde bulabilirsin :D
DVD içerik bakımından çok hoş özellikle tavsiye ederim :D

BHR
08-07-07, 18:12
Tatilde bolbol çalışma yaptım umarım beğenirsiniz arkadaşlar :D

http://imajr.com/th/P_and_P_162348.jpg (http://imajr.com/P_and_P_162348) http://imajr.com/th/P_and_P2_162349.jpg (http://imajr.com/P_and_P2_162349) http://imajr.com/th/P_and_P3_162350.jpg (http://imajr.com/P_and_P3_162350) http://imajr.com/th/P_and_P4_162351.jpg (http://imajr.com/P_and_P4_162351)

http://imajr.com/th/P_and_P5_162352.jpg (http://imajr.com/P_and_P5_162352) http://imajr.com/th/P_and_P6_162368.jpg (http://imajr.com/P_and_P6_162368) http://imajr.com/th/P_and_P7_162369.jpg (http://imajr.com/P_and_P7_162369) http://imajr.com/th/P_and_P8_162370.jpg (http://imajr.com/P_and_P8_162370)

http://imajr.com/th/P_and_P9_162371.jpg (http://imajr.com/P_and_P9_162371) http://imajr.com/th/P_and_P10_162372.jpg (http://imajr.com/P_and_P10_162372) http://imajr.com/th/P_and_P11_162398.jpg (http://imajr.com/P_and_P11_162398) http://imajr.com/th/P_and_P12_162399.jpg (http://imajr.com/P_and_P12_162399)

BHR
08-07-07, 18:27
http://imajr.com/th/P_and_P13_162400.jpg (http://imajr.com/P_and_P13_162400) http://imajr.com/th/P_and_P14_162401.jpg (http://imajr.com/P_and_P14_162401) http://imajr.com/th/P_and_P15_162402.jpg (http://imajr.com/P_and_P15_162402) http://imajr.com/th/P_and_P16_162425.jpg (http://imajr.com/P_and_P16_162425)

http://imajr.com/th/P_and_P17_162426.jpg (http://imajr.com/P_and_P17_162426) http://imajr.com/th/P_and_P18_162427.jpg (http://imajr.com/P_and_P18_162427) http://imajr.com/th/P_and_P19_162428.jpg (http://imajr.com/P_and_P19_162428) http://imajr.com/th/P_and_P20_162429.jpg (http://imajr.com/P_and_P20_162429)

BHR
08-07-07, 18:35
http://imajr.com/th/P_and_P21_162445.jpg (http://imajr.com/P_and_P21_162445) http://imajr.com/th/P_and_P22_162446.jpg (http://imajr.com/P_and_P22_162446) http://imajr.com/th/P_and_P23_162447.jpg (http://imajr.com/P_and_P23_162447) http://imajr.com/th/P_and_P24_162448.jpg (http://imajr.com/P_and_P24_162448)

http://imajr.com/th/P_and_P26_162495.jpg (http://imajr.com/P_and_P26_162495) http://imajr.com/th/P_and_P27_162496.jpg (http://imajr.com/P_and_P27_162496) http://imajr.com/th/P_and_P28_162497.jpg (http://imajr.com/P_and_P28_162497)

http://imajr.com/th/P_and_P29_162498.jpg (http://imajr.com/P_and_P29_162498) http://imajr.com/th/P_and_P30_162499.jpg (http://imajr.com/P_and_P30_162499)

BHR
08-07-07, 18:41
http://imajr.com/th/P_and_P31_162517.jpg (http://imajr.com/P_and_P31_162517) http://imajr.com/th/P_and_P32_162518.jpg (http://imajr.com/P_and_P32_162518) http://imajr.com/th/P_and_P33_162519.jpg (http://imajr.com/P_and_P33_162519)

http://imajr.com/th/P_and_P34_162520.jpg (http://imajr.com/P_and_P34_162520) http://imajr.com/th/P_and_P35_162521.jpg (http://imajr.com/P_and_P35_162521)

BHR
08-07-07, 18:47
http://imajr.com/th/P_and_P36_162553.jpg (http://imajr.com/P_and_P36_162553) http://imajr.com/th/P_and_P37_162555.jpg (http://imajr.com/P_and_P37_162555) http://imajr.com/th/P_and_P38_162556.jpg (http://imajr.com/P_and_P38_162556)

-A k e L d a N-
08-07-07, 23:21
Cansucum,Jet-Lee,elifile ve BHR..Çok güzel şeyler yapmışsınız..Çok güzel şeyler eklemişsiniz çoook teşekkür ediyorum..Çok makbule geçti:img-yes:

Bunlarda benim çalışmalarım umarım beğenirsiniz:icon_whis

http://img403.imageshack.us/img403/574/elizabethbennetppbyakeljc8.jpg (http://imageshack.us)

http://img131.imageshack.us/img131/4382/janebennetbyakeldanpn6.jpg (http://imageshack.us)

http://img526.imageshack.us/img526/6523/mrbingleybyakeldanng4.jpg (http://imageshack.us)

http://img131.imageshack.us/img131/7428/mrdarcyppbyakeldanfk5.jpg (http://imageshack.us)

Bide Elizabeth'in değişiği;

http://img131.imageshack.us/img131/2813/elizabethbennetbyakeldawh7.jpg (http://imageshack.us)

MeRvE_1903
09-07-07, 20:28
özel calisma ekleyenlere cok tskler hepsi cok güzel
darcynin elizabethe yazdigi mektup gerci pek okunmuyor ama neyse
http://img146.imageshack.us/img146/4910/eb6946e909jp4.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-09
http://img146.imageshack.us/img146/7855/cf4dcac341zx1.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-09
alintidir..
http://img146.imageshack.us/img146/2210/2a8c2d8317eo1.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-09

cns
09-07-07, 20:35
mektup daha öncede eklenmişti ama olsun cok tesekkürler bu arada ekledigin calısma muhtesemm onun için de cok tesekkürler :) :happy0064 :happy0064

FBuse
09-07-07, 23:43
bu film özelikle türkler tarafindan cok seviliyor..
bende izledim ama pek hosuma gittmedi keiram icin dayandim ama sonuna kadar =)

MeRvE_1903
12-07-07, 13:44
imza & avatar
http://img214.imageshack.us/img214/4919/animationglssa0.gif (http://imageshack.us)
http://img214.imageshack.us/img214/7877/imzaquitewell1ab0.png (http://imageshack.us)

MeRvE_1903
12-07-07, 17:33
yorumlar icin tskler
bi wallpaper yaptim umarim begenirsiniz
http://img142.imageshack.us/img142/737/askvegurur1yd7.png (http://imageshack.us)

MeRvE_1903
13-07-07, 18:21
bi imza & avatar takimi daha
http://img529.imageshack.us/img529/140/animationdracylizziefd8.gif (http://imageshack.us)
http://img529.imageshack.us/img529/7169/prideprejudiceimzalw2.png (http://imageshack.us)

cns
14-07-07, 17:13
av-imza takımı için tesekkürler bndende bi tane imza :img-wink:

http://img354.imageshack.us/img354/1808/im1ug6.png

börtüböcek
16-07-07, 12:09
arkadaşlar muhteşem olmuşlar bakmaya doyamadım
BHR ve Merve1903 ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar
Akeldan seninkiler için ne söylesem az kalacak
CNS cnm sen zaten süpersinn

BHR
16-07-07, 17:24
Çok teşekkür ederim arkadaşlar beğenmenize çok sevindim... :D
Daha bir sürü çalışma yaptım en kısa süre de eklerim inşallah :D
Merve1903, Akeldan ve Cansucum süper olmuş çalışmalarınız :D

Küçük bir anket yapma fikri geldi aklıma...
4 soru sorcam yanıtlarsanız sevinirim :D

1) Neden P&P?
2) En sevdiğiniz 3 karekter ve sebebi ?
3) Elinizde olsa P&P de hangi sahneyi değiştirirdiniz ?
4) Siz olsanız nasıl bir sonla bitirirdiniz ?

-A k e L d a N-
16-07-07, 17:36

1) Neden P&P?

1) Dönemini çok iyi yansıtıyor ve içindeki aşk herkesi derinden etkileyebilcek bir aşk..Nefretle,gururla,önyargıyla perçinlenen aşk zamanla büyüyor ve Lizzy ve Darcy'i aşıyor..Yönetmenin bakış açısı çok güzel..Kitap zaten mükemmel..İşte bu sebepler böyle uzayıp gider:icon_whis

2) Lizzy: Dönemin kızlarından çok farklı ve kişilikli bir kız..Çok kitap okuyor ve düşündüklerini söylemekten çekinmiyor..Kimseyi servetiyle değerlendirmiyor:img-yes:
Darcy: Biraz kibirli ve gururlu olmasına rağmen kocaman bir kalbi var..Ve eşsiz bir aşkın sahibi:img-in_lo :img-wink:
Mr.Bingley: Acayip şeker bi insan..İçinde hiç kötülük yok:img-yes:

3) Hiç bir sahneyi değiştirmezdim çünkü çok güzel olmuş..

4) Ben olsaydım evlendikerini gösterirdim..Lizzy gelinlikler içinde,Darcy herzaman ki gibi harika giyinmiş..İkisi de göz kamaştırıyor ve Pemberley'de mükemmel bir düğün:img-wink:

Canım çalışmalarımı beğenmene çok sevindim..
börtüböcek yorum için teşekkür ederim beğenmene sevindim canım..
MeRvE_1903 çalışmaların çok güzel olmuş..Cansucum seninkiler de çok güzel ellerinize sağlık:img-yes: :img-wink:

BHR
16-07-07, 17:37
http://img257.imageshack.us/img257/7407/pp39ip6.jpg (http://imageshack.us) http://img257.imageshack.us/img257/9964/pp40xo8.jpg (http://imageshack.us) http://img257.imageshack.us/img257/9027/pp41wt3.jpg (http://imageshack.us) http://img456.imageshack.us/img456/2192/pp46rk1.jpg (http://imageshack.us)

BHR
16-07-07, 17:48
http://img402.imageshack.us/img402/4681/pp42fv9.jpg (http://imageshack.us) http://img257.imageshack.us/img257/102/pp43sr7.jpg (http://imageshack.us) http://img257.imageshack.us/img257/2503/pp44ts7.jpg (http://imageshack.us) http://img402.imageshack.us/img402/3783/pp45rx8.jpg (http://imageshack.us)

devamını da sonra eklerim artık :D

cns
16-07-07, 18:13

1) Neden P&P?

1) Filmi basta izlememin sebebi Keiraydı izledikten sonra bunun üstüne bissürü sebep eklendi tabi :) özellikle lizzie ve darcy arasında olan o ask :img-in_lo
2) 1.Elizabeth :o dönemdekilerden farklı olması zeki komik .. daha bissürü sey var işte :)
2. darcy : ahh o bakısları yokmu :) bide lizzie ye olan o askı 3.Kitty:cok sevimli :))

diger cevaplarda yaseminin aynısı :)

3) Hiç bir sahneyi değiştirmezdim çünkü çok güzel olmuş..

4) Ben olsaydım evlendikerini gösterirdim..Lizzy gelinlikler içinde,Darcy herzaman ki gibi harika giyinmiş..İkisi de göz kamaştırıyor ve Pemberley'de mükemmel bir düğün:img-wink:

meltem1
17-07-07, 11:41

1) Neden P&P?

1-)konusu hoşuma gitti ve zaten keira knightley'in daha önceki filmlerini izlemiş ve beğenmiştim. o yüzden tercih ettim.
2-)elizabeth çünkü karakteri çok hoşuma gitti sözünü esirgememesi dürüst olması(bir iki konu dışında)
darcy çünkü bende filmdeki bakışlarından çok etkilendim
mr.bennet bambaşka bir karakter olması sevmeme yetti
3-)sahnelerin hepsi güzeldi.değiştirme gereği duymazdım
4-)düğünlerini de gösterirdim

MeRvE_1903
17-07-07, 17:43

1) Neden P&P?
öncelikle ekledigin calismalar icin cok tskler cok güzeller:good:

ankete gelince
1.)bu filmi ilk tvde izledim dikatimi cekti cünkü öbür izledigim filmlerden daha degisikti darcynin ve elizabethin aski beni cok etkiledi
2.)1.Darcy:Bakislari olsun konusmasi olsun her seyi mükemmel
2.Elizabeth:cok dobra ve akilli
3.mrs. bennet:cok komik ve cok seker bi anne hep cocuklarini düsünüyor
3.)hic bi sahneyi
4.)dügünlerini

özgenuroğlu
17-07-07, 19:48
Sonunda izleme fırsatı buldum...
Bu kadar geç neden izledim diye pişmanlık duyduracak kadar harika yapılmış bir film...
Gerek o zamana uygun renk tonları,dekarasyonlar olsun gerek oyunculuk olsun herşeyiyle harika bir film tabii Jane'in usta yazarlığınıda unutmamak lazım...

Her Sahnesinde Yüreğimin ağzına geldiğini hissettim...
O kadar hoş sahneler vardı ki...Herkes gibi bende bir öpüşme sahnesi bekledim tabii ki ama sonra düşündümde sanırım öpüşme sahnesi büyüyü bozardı..Keşke olsaydı iyi ki olmadı diye gelip gittiğim bir film...
Hiç bir yakın temas olmadan Aşkı bu kadar güzel anlatan başka bir film daha izlediğimi sanmıyorum...

Her sahnesine bayıldım her repliğine defalarca izlesem asla bıkmıcağım bir ustalık diyebilirim....

Bu arada arkadaşlar film bittiğinde çıkan sahneler oluyor ya öyle bir bölüm varmıydı aşk ve gururda?Eğer elinde olan biri varsa yardımcı olabilir mi??

-A k e L d a N-
17-07-07, 20:12
Sonunda izleme fırsatı buldum...
Bu kadar geç neden izledim diye pişmanlık duyduracak kadar harika yapılmış bir film...
Gerek o zamana uygun renk tonları,dekarasyonlar olsun gerek oyunculuk olsun herşeyiyle harika bir film tabii Jane'in usta yazarlığınıda unutmamak lazım...

Her Sahnesinde Yüreğimin ağzına geldiğini hissettim...
O kadar hoş sahneler vardı ki...Herkes gibi bende bir öpüşme sahnesi bekledim tabii ki ama sonra düşündümde sanırım öpüşme sahnesi büyüyü bozardı..Keşke olsaydı iyi ki olmadı diye gelip gittiğim bir film...
Hiç bir yakın temas olmadan Aşkı bu kadar güzel anlatan başka bir film daha izlediğimi sanmıyorum...

Her sahnesine bayıldım her repliğine defalarca izlesem asla bıkmıcağım bir ustalık diyebilirim....

Bu arada arkadaşlar film bittiğinde çıkan sahneler oluyor ya öyle bir bölüm varmıydı aşk ve gururda?Eğer elinde olan biri varsa yardımcı olabilir mi??

Yorumun çok güzel canım Aşk ve Gurur aşıklarının arasına hoşgeldin:img-wink:
Alternatif son var..DVD'sinde mevcut eğer sende VCD varsa internette video paylaşım sitelerinde izleyebilirsin:img-yes:
Ben bi ara repliklerini ve resimlerini eklemiştim..GEçmiş sayfalara bakarsan bulabilirsin ama baya oldu çok gerilerde..Olmazsa ben tekrar eklerim;görmeyen,bulamayan çok var çünkü:img-yes:

Bu arada çalışmaları yeni gördüm Bahar ellerine sağlık canım:img-yes:

prensesss
17-07-07, 20:16
Ben de yeni izleyebildim filmi.
Uzun süredir filmi izlemek istiyordum fakat fırsat olmamıştı.
Çok güzel bir filmdi ben de çok beğendim.Özge gibi hiçbir temas olmadan aşkın sadece bakışlarla anlatıldığı çok güzel bir film olduğunu düşünüyorum.

Filmin en ilgi çeken yanı mekanların sizi ortaçağın o pespembe romantizminin içine almış olması.
Filmin o ılık sarı rengi sizi çok etkiliyor;yemyeşil doğa keşke o zamanda yaşasaydım isteği uyandırıyor içinizde ya da "niye zaman makinesi hala icat edilmedi?" diye dövünüyorsunuz:)

Çifte düğünü de görebilseydik tam süper olacaktı ama:)Neyse böyle de hoş.

JeT-Lee
17-07-07, 21:06

1) Neden P&P?

1)Bu forum dolayısıyla merak ettim filmi, çünkü hareketli bir forumdu ve filme aşık olanlar çoktu.. ben de merak ettim ve alıp izledim.. lizzy ve darcy nin aşkı herkesi olduğu gibi beni de çok etkiledi; çünkü çok temiz bir aşktı,şimdikilere hiç benzemiyordu :icon_whis

2)1. Darcy: adam resmen gözleriyle oynamış, bakışları herşeyi anlatmaya yetiyordu.. belki duygularını çok belli etmiyordu ama lizzy nin karşısına geçip açıkça aşkını itiraf etmesi çok etkileyiciydi:img-in_lo
2. Lizzy: dönemin kadınlarından çok farklı olması ve aklından geçeni dürüstçe söylemesi güzeldi..
3.Bingley: çok masumdu :img-grin2

3)Hiçbir sahneyi değiştirmezdim..

4)Kesinlikle Darcy ve Lizzy nin düğünlerini gösterirdim:D

JeT-Lee
18-07-07, 17:42
birkaç resim çektim ekliyeyim dedim gerçi bunlar giflik ama:D
http://img232.imageshack.us/img232/2257/bscap000wd4.jpg (http://imageshack.us)

http://img467.imageshack.us/img467/3082/bscap001em5.jpg (http://imageshack.us)

http://img467.imageshack.us/img467/56/bscap002xn7.jpg (http://imageshack.us)

http://img55.imageshack.us/img55/5720/bscap003lg4.jpg (http://imageshack.us)

http://img467.imageshack.us/img467/5565/bscap004hw8.jpg (http://imageshack.us)

http://img232.imageshack.us/img232/8789/bscap005bu9.jpg (http://imageshack.us)

http://img232.imageshack.us/img232/1908/bscap006tv5.jpg (http://imageshack.us)

börtüböcek
18-07-07, 17:56
ellerine sağlık cnm sahiden de giflik neredeyse sn sn çekmişsin :)
Darcy'nin bakışı çok güzel burada

özgenuroğlu
19-07-07, 15:15
Çok teşekkür ederim arkadaşlar beğenmenize çok sevindim...

1) Neden P&P?
Bende cevap vereyim dedim...

1)Uzun zamandır izlemeyi istediğim ama herseferinde sonraya ertelediğim bir filmdi....Neden P&P çünkü P&P olduğu için diyomuşum:)Çok farklıydı,çok içtendi:img-blush
2)

Darcy:Başta çok fazla dikkatimi çekmemişti...Gizemliliği,Asilliği,Lizzieye olan aşkı çok etkiledi beni tabii ki gözleride....Resmen gözleriyle herşeyi anlatmıştı

Lizzie:Kendimi buldum diyebilirim...Tavırları,dürüstlüğü,gerektiği yerde gerekli cevabı vermesi üstelik karşısındakinin kim olduğunu öenmsemeden...Her şeyiyle kendimi buldum:img-yes:

Jane:aslında Jane ve bingley çifti demeyi çok isterdim...Çnükü neredeyse tencere kapaklar:)çok sevmililer,çok masumlar ve çok aşıklar:)

3) Bana kalsa Lizzie ve darcynin başını en baştan bağlardım:)Her sahnesi harikaydı değiştirme gereği duymazdım

4) Nikahla bitirirdim resmen bize çile çektirdiler nikahsız bitrerek resmen yüreğime lönk diye bir düğüm oturdu....Şöyle hoş bir çifte nikah:img-wink: Sonra Mr. and Mrs. Darcynin bir öpüşme sahnesi ve "the end":img-blush

Jet_Lee ellerine sağlık:img-wink:

börtüböcek
19-07-07, 15:32
"Bay ve Bayan Darcy düğünü" herkesin içinde kanayan bir yara olarak kalacak galiba :sad53:

özgenuroğlu
19-07-07, 16:44
alıntı...
http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp1.png http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp3.png http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp5.png http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp6.png

http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp7.png http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp11.png http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp12.png http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp14.png

http://img.photobucket.com/albums/v640/EGS_830/Icons/Batch%2015/pp15.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp02objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp03objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp04objection_icons.png

özgenuroğlu
19-07-07, 16:47
http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp05objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp06objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp07objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp08objection_icons.png

http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp09objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp10objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp14objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp15objection_icons.png
http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp13objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp12objection_icons.png http://img.photobucket.com/albums/v697/artic_fox/objection_icons/batch%2016/2005pp11objection_icons.png

aysem_
19-07-07, 16:51
arakadaşlar bu film gerçekten çok güzel. Kitapla yüzde yüz benzemiyor ama filmi seveceğinize eminim yani izlemeyenler için söylüyorum tabii ki.
keıra vede Matthew süper oynuyorlar.

JeT-Lee
19-07-07, 22:04
ben susuyorum resimler konuşsun :img-in_lo :img-icecr
http://img249.imageshack.us/img249/9353/bscap049ev0.jpg (http://imageshack.us)

http://img516.imageshack.us/img516/4739/bscap044gc7.jpg (http://imageshack.us)

http://img249.imageshack.us/img249/7655/bscap017on8.jpg (http://imageshack.us)

http://img249.imageshack.us/img249/2570/bscap059df7.jpg (http://imageshack.us)

aşkını nasıl da itiraf edemiyor :D
http://img236.imageshack.us/img236/4773/bscap022ry3.jpg (http://imageshack.us)

http://img249.imageshack.us/img249/1328/bscap083xm7.jpg (http://imageshack.us)

http://img62.imageshack.us/img62/6549/bscap079ob3.jpg (http://imageshack.us)

http://img236.imageshack.us/img236/4483/bscap025mr5.jpg (http://imageshack.us)

http://img236.imageshack.us/img236/6501/bscap033iv7.jpg (http://imageshack.us)

börtüböcek
19-07-07, 23:37
resimler haykırıyor cnm +rep veriim :)

prensesss
20-07-07, 01:31
1) Neden P&P?
Aşkın bu kadar masum,bu kadar içten anlatıldığı çok az film var.
P&P tam bir aşk filmi.Bu yüzden P&P.

Darcy,Lizzie,Bingley diyorum.
Darcy aşk itirafı mükemmeldi.Çok asil,kibar bi duruşu vardı.
Lizzienin lafını hiç esirgemeyen yanı,dürüstlüğü;Bingleynin de masum aşık halleri etkileyiciydi.

Hiçbirini. 4) Siz olsanız nasıl bir sonla bitirirdiniz ?
Çifte nikah:):good:

-----

*Jet-Lee resimler harika,çok teşekkürler.:good:
*Özge bebişim avatarlar süper.:img-yes:

prensesss
20-07-07, 01:45
Can Dündar'ın bir yazısı:

http://www.candundar.com.tr/_media/1087.jpg
Aşk ve Gurur
Kimin kullandığını görmediğiniz bir aracı kullananın kadın olduğunu sürüşünden tahmin edebileceğiniz gibi, senaristini bilmediğiniz bir filmi kaleme alanın kadın olduğunu da yazdıklarından anlayabilirsiniz.
Hem de hemen...
Nasıl mı?
"Aşk ve Gurur"a gidin ve test edin.
* * *
Önce ayrıntılar ele verir senaristin cinsiyetini:
Kızların saçlarını bağladıkları renkli kurdeleler...
Yavuklu için yere bırakılan ütülü beyaz mendiller...
Özenle katlanan bembeyaz masa örtüleri...
Aniden çıkagelen bir misafir için darmadağın odayı toplama telaşı... http://www.candundar.com.tr/_media/1089.jpg
Sonra karakterler:
Anneleriyle didişen, babalarıyla dertleşen, hemcinsleriyle yatağa bağdaş kurduğunda sabahlara kadar doludizgin söyleşen kızlar...
Uzun paltolarıyla saçlarını kuzey rüzgârına savurarak gelen soğuk, mesafeli, kibirli ama her daim yakışıklı erkekler...
Aşkla dolu yüreklerine rağmen gururla, ısrarla susan, kıvranıp diyemeyen, sevip söyleyemeyen, isteyip gidemeyen kadınlar...
* * *
Ancak bir kadın senarist, sevdiği erkekle dans eden kadının o anki düş dünyasına sızıp onun erkeğiyle o salonda baş başa olmayı hayal ettiğini görebilir.
Salıncakta dönen bir kadının gözünü merceğe dönüştürüp dünyanın da onunla birlikte döndüğünü, değiştiğini gösterebilir.
Kibrin tutkuya ne kadar yakın durduğunu bilebilir.
Kadının suskunluğunu sese dönüştürebilir.http://www.candundar.com.tr/_media/1088.jpg
Mesafenin çoğalttığı çekim gücünü perdede ateşleyebilir.
Ama bu ateşleme de anlık bir haz patlamasından ziyade zamana yayılan bir duygu yoğunlaşmasıdır.
Kaba bir cinsellikten çok ateşli bir erotizm içerir.
Yine bir kadın senarist elinden çıkma Piyano'da erkek, sevgilisinin kaçmış çorabında açılan bir gedikteki ten parçasına dokunarak ürpertiyordu onu....
"Aşk ve Gurur"da ihtirasla beklediği erkeğe film boyunca gözleriyle yakaran kadın, sonda, ona nihayet kavuştuğunda elini avuçlarının arasına alıp bir öpücük konduruyor ve "Elleriniz üşümüş" diyor.
O kadar!
* * *
"Çikolata" filminin kadın senaristi, kırmızı peleriniyle bir bağnazlık diyarına yerleşen kahramanına, yine "cool" bir erkekle kısacık bir aşk seansı için kızını ihmal etmesini pahalıya ödetiyordu.
"Aşk ve Gurur"un kadın senaristi, yoğun bir aşkı, gurura feda etmekten son anda vazgeçiyor.
Kadın veya erkek senarist, kendi gördüğünce yansıtıyor dünyayı, kadını, erkeği, ilişkileri...
Bu farklılık yazdıkları, çektikleri filmlere de yansıyor.
Cinsellik, kaçmış çoraptaki deliğe dokunan bir parmağı ya da üşümüş ellere kondurulan bir dudağı aşalı çok oldu.
18. asra özgü gururlu aşkların hâlâ vizyonda olması, 20. yüzyıldaki sere serpe taşkınlığın, o masum temastaki heyecanı, o hasret öpücüğündeki tadı silip götürmesinden midir acaba?...

odile
20-07-07, 02:01
BHR'ım merhabaa:img-in_lo
sen sorarsın da ben yanıtlamaz mıyımmm :img-wink:

1) Neden P&P?

Bence aşkı bu kadar iyi anlatan bir kitap daha yokk :img-in_lo kitabı 3 kez okudumm, filmi ise sayısız kez izledim... ne zaman evde canım sıkılsa P&P izliyorumm:icon_whis
aşklar çok masum bir o kadar da tutkuluu, hiç öpüşme ve vs. sahne olmadan ne güzel kitaplar yazılıyor, ne güzel filmeler çekiliyorr...sonraa kıyafetlerr, dönemin büyülü atmosferi ve pek tabi kii Darcy :img-in_lo

Lizzy harika bir kız dönemin kadınlarına göre fazla zekii , okumayı seven ve fikirlerini söylemekten çekinmeyenn ,cesur bir kız :good:

Darcy aslında dış görünüş itabarı ile mesafeli ve sert gibi görünse de çok duygusall , karizmatikk ,her açıdan çok donanımlı bir adamm ...gerçekten sevdiği kadın için herşeyi yapabilecek, kör bir aşık bile olabilecekk biri .

Jane ve Mr. Bennet (ayıramadım ve karar veremedim kusura bakmaaa) her ikisini de seviyorumm :img-wink:
jane çok duygusal ,nazik, kırılgan, kardeşini çok seven gerçek bir abla ...Jane Austen'ın burada kendi kız kardeşini yazdığı söylenir... Lizzy ve Jane arasındaki bu güçlü bağ Austen ve kız kardeşi arasında da varmışş...
Mr .Bennet'a gelince harika bir baba o!!!! aynı Lizzy gibi düşünen ve kızını gerçekten anlayan birii ,o karısınna nasıl katlanmış ...anneleri gerçek bir baş ağrısı çünküü:img-pilot

Hiçbirini, filmi çok beğenmiştimm... iyi bir uyarlama olduğunu düşünmüştümm hiçbir sahne değişssin istememm.

pek çoğunuz ile aynı fikirdeyimm... düğün sahnesi ile bitirirdim:img-yes: aslında kitapta da düğün sahnesi yok, kitaba sadık kalınmışş ,ama keşke olsaydıı:icon_sorr Pemberley de şöylee görkemli bir düğün ve Caroline Bingley'in morarmış yüzünü izleseydik fena mı olurduuu :img-wink:

sevgilerimleeebye

özgenuroğlu
20-07-07, 15:16
Bende çalışma yaptım=)

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon-5.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon2-7.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon3-6.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon4-6.jpg

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon5-5.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon6-7.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon7-6.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon8-6.jpg

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon9-6.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon10-6.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon11-5.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon12-4.jpg

özgenuroğlu
20-07-07, 15:19
http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon13-4.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon14-3.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon15-3.jpg http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/icon16-3.jpg

İmzalar:

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/imza-11.jpg

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/imza2-4.jpg

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/imza3-3.jpg

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/imza4-2.jpg

http://i154.photobucket.com/albums/s279/oszge_photos/imza5-3.jpg

Umarım beğenirsiniz:img-wink:

Büşracım yorumun için sağol ayrıca eklediğin can dündar yazısıda şahane daha önce söylemiştim:)
jet_lee eklediklerin harika ellerine sağlık....

börtüböcek
20-07-07, 16:37
Özge senin filmi izlemene iki kat fazla sevindim süpersin cnm harika olmuşlar ayıramıyorum birini bile :)

özgenuroğlu
20-07-07, 17:22
Özge senin filmi izlemene iki kat fazla sevindim süpersin cnm harika olmuşlar ayıramıyorum birini bile :)
Hahaha alemsin berfin:):)Sağol cnm yorumun için beğenmene çok sevindim:)

-A k e L d a N-
20-07-07, 17:38
prensesss Can Dündar'ın yazısı için çok sağol..Çok güzel anlatmış:img-yes:

özgenuroğlu..Avatarlar,imzalar mükemeller tek kelimeyle..Bayıldım..Ellerine sağlık:img-yes: :img-wink:

JeT-Lee resimler için çok çok sağol:img-wink:

Düğün konusunda hemfikiriz galiba..odile özellikle katılıyorum..Pemberley'de müthiş düğün sahneleri tamam da Caroline Bingley'nin morarmış suratını görmek ayrı bi güzel olurdu sanki:icon_whis :img-wink:

deadly_angel
20-07-07, 18:09
Ben girmeyeli Özge izlemiş filmi ve o da P&P'ci olmuş süper valla:=)

Soruları biraz geç oldu ama hemen yanıtlayayım

1) Neden P&P?

Çünkü Aşk ve Gurur hayatımda izlemekten en çok zevk aldığım iki filmden birisi.Jane Austen'ın en güzel romanından uyarlandı ve herşey o kadar sadeki.Öpüşme, buna benzer şeyler olmadan bir aşk bu kadar güzel anlatılır.Keira ve Matthew başta olmak üzere bütün kadro kusursuz oyunculuk sergilemiş.İnsan doyamıyor izlemeye.Filmde kendimi buluyorum, dönemi, olan olaylar v.s

Elizabeth: İzlediğim filmler, okuduğum kitapalr arasında ruh ikizim diyebileceğim bir karakter Elizabeth.Cesur, lafını esirgemeyen, insan ilişkilere bakış açısı, gururlu tavırları, aslında onu çok zor bir karakter gibi gösterse de hiç öyle değil.Kitabın bir kısmını filmden önce okumuş ve karakteri gerçekten çok beğenmiştim.Pek çok ortak noktam var onunla.Filmi izleyince de emin oldum.
Darcy: Gerçek bir beyefendi diyebilirim onun için.Kibar ve nerede nasıl davranılması gerektiğini çok iyi biliyor.I want Mr. Darcy diyeyim anlayın siz:=)
Mrs Bennet: Ahh bu kadına bayılıyorum.O kadar şirin ki.Kızlarını zengin yada zengin sayılabilecek birileriyle evlendirebilmek için neler neler yaptı.Lizzie'nin şu hasta ruhlu kuzenle evlenmeyeceğini öğrenince kızcağıza hain evlat muamelesi yapmıştı.Herşeye rağmen o kızlarının iyiliğini isteyen, biraz fazla meraklı ve bir o kadar esprili bir karakter.Çok seviyorum onu.

Değiştirmek yada eklemek istediğim bir sahne yok, yalnız Jane ve Bingley'den bahsedilebilirdi en sonda, filmde aslolan Darcy Lizzie aşkıydı gerçi, onların gölgesinde kalmasında bir haksızlık göremiyorum ama onların da hatrı sayılır boyutta fanları vardı.

Sena_Dulce
20-07-07, 20:34
http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/fanarts/c0c9d003.png

http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/5826bfe7.pnghttp://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/3aa5e500.pnghttp://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/c54de7c7.png

http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/a4a658e6.pnghttp://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/3d2eb4ed.png

cns
20-07-07, 20:52
Özge calısmaların süper ötesi olmus ellerine saglık
Sena_Dulce , Jet-Lee resimler için cok tesekkürler
prensesss yazı için cok tesekkürler

:happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064

prensesss
20-07-07, 20:55
Özge bebeşim coşmuşsun.Çok güzel olmaş imzalar.
Avatarlar da çok güzel.Kullandığın avatara bittim.
Sena_Dulca senin çalışmaların da çok güzel ellerinize sağlık.

prensesss
20-07-07, 21:00
http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_009.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_003.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_002.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_001.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)
http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_004.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_005.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_006.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)http://img.digik.net/avatars/1_real/Pride%20and%20Prejudice/PaP_007.png (http://www.digik.net/avatars/series2/49#)

Not: Alıntıdır.

prensesss
20-07-07, 21:12
http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/9fdb9f76.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/c812ca8c.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/57c892ae.png
http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/c366adf8.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/ef093e70.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/84cc2d7b.png
http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/5d76bb6a.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/b0e45dcb.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/c76d06ae.png
http://i99.photobucket.com/albums/l283/belle_reine/pride%20and%20prejudice/new/pap2.pnghttp://i99.photobucket.com/albums/l283/belle_reine/pride%20and%20prejudice/new/pap6.pnghttp://i99.photobucket.com/albums/l283/belle_reine/pride%20and%20prejudice/new/pap3.png

prensesss
20-07-07, 21:15
http://i176.photobucket.com/albums/w175/__vicodin/Icons%20for%20Community/Brand%20News%2018/pp04.png http://i176.photobucket.com/albums/w175/__vicodin/Icons%20for%20Community/Brand%20News%2018/pp05.png http://i176.photobucket.com/albums/w175/__vicodin/Icons%20for%20Community/Brand%20News%2018/pp08.png
http://pics.livejournal.com/slayra/pic/000shhek http://pics.livejournal.com/slayra/pic/000sfzfz http://pics.livejournal.com/slayra/pic/000t1bbd
http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/5826bfe7.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/a4a658e6.png http://i195.photobucket.com/albums/z37/mhjl_keira/icons/mhjl_10/ffc14adb.png
http://uploader.neoextreme.com/files/1710/pnpicon/bingley1.png

prensesss
20-07-07, 21:22
http://i56.photobucket.com/albums/g171/euphoricapathy/july1607/plizrun.png http://i56.photobucket.com/albums/g171/euphoricapathy/july1607/pgaze.png http://i56.photobucket.com/albums/g171/euphoricapathy/july1607/pstill.png
http://userpic.livejournal.com/42214732/9622012http://uploader.neoextreme.com/files/1710/pnpicon/mandd2.png http://uploader.neoextreme.com/files/1710/pnpicon/prideprej1.png http://i136.photobucket.com/albums/q176/alicia_lizzy/qsdrfgt.jpg (http://photobucket.com/)
Alıntı
(http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:void%280%29;)

prensesss
20-07-07, 21:31
http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp002.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp003.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp004.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp005.pnghttp://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp006.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp007.png

http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp010.pnghttp://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp013.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp014.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp015.pnghttp://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20and%20Prejudice/pandp011.png http://i37.photobucket.com/albums/e64/bella_anitragrl/graphics/icons/Pride%20a