Tüm Versiyonu Göster : Sultan Makamı
Yönetmen
Aydın Bulut
Senaryo Yazarı
Ali Ulvi Hünkar
Müzik
Kemal Sahir Gürel
Kazım Koyuncu
Oyuncu Filmdeki Karakteri
Şevket Çoruh Sultan
Başak Köklükaya Asiye
Kerem Atabeyoğlu Bahtiyar
Ahmet Saraçoğlu Sefer
Uğur Polat Arif
Ruhi Sarı Eko
Ayşen Gruda Dursun
Tanju Tuncel Nuriye
Dolunay Soysert Gülsün
Pelinsu Pir Işıl
Hikmet Karagöz Bekçi
Arif Erkin Nusret
Bora Sivri Mahmut
Ali Sirmen
Mustafa Turan Selo
Bülent Kayabaş Dişçi Necati
Selin İşcan Dilara
Yapımcı
Bahadır Atay
Kamera
Alper Derli
Sanat Yönetmeni
Tolunay Türköz
Oyuncu Seçimi
Harika Uygur
Yapım
Avşar Film
http://www.sinematurk.com/img/film/8206.jpg
war mı bu dizi gibisi ya????halbuki bayaı da geniş bi izleyici kitlesi war dı ama medyatik bazı sorunlardan dolayı bitirdiler böyle mükemmel bir projeyi........
Tabi her zamanki gibi dolunay gülsün rolüyle aklımı başımdan almıştıııııııı
Sultan makamı bence de şu an yayınlanan pek çok diziden daha güzeldi.Kaldırılması kötü oldu.Yayın saatini bir türlü ayaralayamayan kanal d diziyi harcadı diyebilirim.Bir kere Bİm'le aynı saatte başlıyordu hemen hemen ve Bim tarih olarak daha önce başladığı için çoğu izleyici Sultan Makamına başlayamadı bile.Oyuncular zaten süperdi.Bir de müzikleri de çok hoştu.Ne yazıkkibir güzel dizi daha tek kelimeyle harcandı.
beyazyagmur 03-01-05, 13:06 Bnecede son derece kaliteli ve iyi bir diziydi..Müzikleri, senaryosu son derece güzeldi....Hele hele Şevket çoruh ve başak köklükaya gerçekten oyunculukları ile müthiştiler...Kaldırılmasına çok üzülmüştüm..Keşke tekrar yayınlansa... :wink: :wink:
Saat kaçta yayınlanırsa yayınlansın izliyordum ama Kanal D reytinglerini düşük bulduğu için bitirmiş bari senaryo yazılırken baştan az bölüm için anlaşılsada devam etmese dahi olaylar çözülmüş olurdu güzelim kadrosuna yazık oldu Kazım Koyuncu herzamanki gibi süper müzikler yapmıştı ben fragmanlarınıda çok beğeniyordum görüntülerin arkasına fon olarak Şevket Çoruh un okuduğu şiirler bir harikaydı keşke takrarları verilse
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/sultanmakami/01/02.jpg http://www.kanald.com.tr/dizi/img/sultanmakami/01/01.jpg
Öyküsü, İstanbul'un bir kenar mahallesinde, kara kışın ortasında bir yazlık sinemada ve onun çevresindeki yoksul evlerle, çamurlu yollarda geçen dizinin yönetmenliğini Aydın Bulut yapıyor.
Senaryosunu "Yedi Tepe İstanbul" dizisinin senaristi Ali Ulvi Hünkar'ın yazdığı ve yeni yayın döneminin en iddialı yapımlarından biri olan dizinin ilk bölümünün konusu şöyle;
İstanbul'un son yazlık sinemasını işleten Sultan, arkadaşları ; Eko, Sefer ve Bahtiyar ile insanların birbirleriyle ilişkilerinin hala zayıflamadığı mahallerinde, kendi dünyalarında yaşamaktadırlar. Ancak mahalledeki evleri yıkıp yerine bir site kompleksi kurmak isteyen bir şirketin mahallerine gelişiyle birlikte, Sultan ve arkadaşları da küçük dünyalarının sınırlarını zorlamak durumunda kalırlar. Sultan bir yandan sinemasının büyük inşaat şantiyesine döndüğünü görmemek için çabalarken diğer yandan da Bahtiyar'ın kız kardeşi Asiye'nin karşısında sağlam durabilmek için bir yol aramaktadır.
Eko ve Sefer, Bahtiyar ile Sultan'ı bir at alıp yerel yarışlara katılmak için ikna etmeye çalışır. Ancak ortada at alabilecek paraları da yoktur. Bu arada yarışlara katılan atların özelliklerini iyi bilen Sultan, arkadaşlarını altılı ganyan oynamaya ikna eder.
Bir yandan Asiye'den bir umut işareti bekleyen Sultan, diğer yandan Asiye'den ötürü arasının açıldığı Bahtiyar'la eskisi gibi samimi olmaya çalışmaktadır. Asiye ise aklında Sultan'ın hayaliyle ve etrafında yaşanan bütün bu gelişmelerle beraber mahallede hayatına devam etmektedir.
Yönetmen : Aydın Bulut
Senaryo : Ali Ulvi Hünkar
Yapım : Avşar Yapım
Yapımcı : Bahadır Atay
Oyuncular : Şevket Çoruh (Sultan), Başak Köklükaya (Asiye), Kerem Atabeyoğlu (Bahtiyar), Uğur Polat (Arif), Ruhi Sarı (Eko), Ahmet Saraçoğlu (Sefer), Ayşen Gruda (Dursun), Tanju Tuncel (Nuriye), Dolunay Soysert (Gülsün), Pelinsu Pir (Işıl), Hikmet Karagöz (Bekçi), Arif Erkin (Nusret), Bora Sivri (Mahmut), Serhan Ernak (Ocakçı), Ali Sirmen (Yaşlı Adam), Mustafa Turan (Selo), Bülent Kayabaş (Dişçi Necati), Ertan Şaban (Palyaço Refik), Suzan Kılınç (Sadiye)
http://www.kemalsahir.com/filmmuzikleri_clip_image002.jpg
Bu dizi beni acayip hüzünlendiriyordu hep içimi acıtan bir tarafı vardı belkide yaşadıkları zorluklardan olabilir ama harika bir diziydi
bence reklamı en güzel yapılan diziydi...biliyorum yorumum birazcık anormal oldu ama cidden her bölümün reklamlarinda şevket çoruh şiir okuyordu ya,ne güzel şiirlerdi onlar ve o ne güzel okuyordu...tek kelimyle müthişti o reklamlar...
bu arada bişey sorucam çok izleyemiyordum diziyi sanki birara nejat işler diziye sarı saçla ve iğrenç kıyafetlerle girmişti diye hatırlıyorum...ya onun rolü neydiki?!?
Ben anlatayim size,nejat isleri dizinin fragmaninda gorunce illaki bakicam demistim.Baktim da, nejat isler oraya konuk oyuncu olarak katilmisti bir bolumluk.Mahallede bir nese vardi,sanki bayram gibi ve adamin biri mahalledeki bu nesede sihirbazlik yapacakti.Sihirbazlik kiyafetleri ile dolaniyodu ortalikta.Adam bide yaninda surekli bir masa gezdiriyodu, masanin ustunde de bir tencere vardi.Adam tencerenin kapagini acinca kim cikti ortaya bilin?Cok gulmustum yaa, nejat islerin kafasi tencerenin icinde idi.Yani sihirbaz adamin yardimcisi idi.Zaten masaya altindan girmisti ve ayaga kalktiginda masada tabiki kalkiyodu.Bu sekilde kahveye girmisti, masanin altinda bir cikmisti, 'biraz rahatlayim'diye.Sonra normal masasiz disari cikti ve Eko yanina geldi.Onlar Konusurken kahvenin onunden bir kiz gecti,kim oldugunu hatirlamiyorum,ama nejat onu gorunce 'vay bee,fistiga bak'gibi biseyler dedi.Meger Ekonun sevdigi kizmis, Eko onun ustune saldirdi ve zor ayirmislardi.Ayrica masa oyle sokak orasinda dururken, kadininbiri geldi, bu tencere kimin diye kapagini acti ve nejati gorunce dusup bayilmisti. :D
forgetmenot 03-02-05, 21:11 Sağlam konu.Şevket Çoruh'un gerçek doğuşu.Uğur Polat'ın,Günay Karacaoğlu ,Ruhi Sarı ,Emre Kınay,Özgü Namal ve kısmen Oktay Kaynarca'nın çok iyi oyunculukları.Meral Okay ise anlatılmaz yaşanır diyorum.Haksızlık etmeyelim,Ş.Çoruh'un karısını oynayan aktris de iyiydi.Yalnız bir kadın için çok uzun,TV ekranında ve sinemaperdesinde(Bkz M.Hakkında Herşey) bir türlü güzel durmuyor(kişisel görüş)Belki boyuna uygun erkek oyuncuyla oynamadığı içindir?
Sağlam konu.Şevket Çoruh'un gerçek doğuşu.Uğur Polat'ın,Günay Karacaoğlu ,Ruhi Sarı ,Emre Kınay,Özgü Namal ve kısmen Oktay Kaynarca'nın çok iyi oyunculukları.Meral Okay ise anlatılmaz yaşanır diyorum.Haksızlık etmeyelim,Ş.Çoruh'un karısını oynayan aktris de iyiydi.Yalnız bir kadın için çok uzun,TV ekranında ve sinemaperdesinde(Bkz M.Hakkında Herşey) bir türlü güzel durmuyor(kişisel görüş)Belki boyuna uygun erkek oyuncuyla oynamadığı içindir?
Bu yorumların Sultan Makamı & Yeditepe İstanbul karışımı olmuş zira Günay Karacaoğlu,Emre Kınay,Özgü Namal,Oktay Kaynarca ve Meral Okay Sultan Makamı değil Yeditepe İstanbul da oynamışlardı uzun boylu dediğin Başak Köklükaya dır
forgetmenot 04-02-05, 08:05 Fazla seyredince,biraz zaman da geçince,hafıza yanıltıyor, çorba oluyor.Ama tek tek yorumların arkasındayım.Bahsettiğim uzun boylu hanım tabiiki,B.Köklükayadır.Düzeltme için teşekkürler
istanbulspence 31-03-05, 22:50 dizi bayağı da sürmüştü tiryaki yaptıktan sonra dizi kaldırılmadı mı çok iyi bir diziydi yazlık sinema olayı çok ilgimi çekmişti bir çok oyuncu kazandırdı şevket çoruh başak köklükaya dolunay soysert parladılar çok da makbule geçti :D
Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni, Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez. Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini, Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz, Değil mi ki ayaklar altında insan onuru, O kızoğlan kız erdem dağlara kaldırılmış, Ezilmiş, horgörülmüş el emeği, göz nuru, Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş, Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın, Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene, Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın, Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen’e Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama, Seni yalnız komak var, acıtıyor içimi ilk dokunabildiğim düşümdün sen. avuçlarında tattım özgürlüğü
hala bu diziyi neden kaldırdıklarını anlamış deilim,,,,
bu diziyle Dolunay'ı tanımıştım,,,neden bilmiorum ama bu dizide ayrı bi güzelldi dolunay :D:D
www.sultanmakamidizi.com burdan resimlere bakabilir,eski bölümlere göz atabilirsiniz,şahsen her gün bölüm8 sahne 3ü izliorummm:D
sahipsizrenk 09-07-05, 02:27 Müzik
Kemal Sahir Gürel
Kazım Koyuncu
rahmetle anıyorum.
bide bi replik vardı.
"bana bile baba diyebilecek kadar muhtaç, anlıyormusun" . Sultan
eyi_vici_vokke 27-07-05, 13:20 müziki,konusu,dokusu,altyapısı,olayın geçtiği yer,hüzünbaz haller,yırtma çabası arasındaki kara sevda,diziyi tanımlayan sadece bir kac kelimedir ben diziyi sırf kerem atabeyoğlu işçin izliyordum e tabi bide rahmetli kazım koyuncunun efsane müzikleri için ama süper bir diziydi şevval samın " sultaaaaaaaaannnnnn"die söylediği ve ardından müzik girdiği o estantane de harikaydı yazık oldu bu diziye yazık verselerde bari tekrarını izlesek.
Keşke tekrar yayınlansa...Bu arada Şevket Çoruh kaza geçirmiş.Çoook üzüldüm.Büyük geçmiş olsun.Umarım çabuk iyileşir.
http://img362.imageshack.us/img362/6913/bscap0999rp.jpg http://img362.imageshack.us/img362/563/bscap1041su.jpg
http://img362.imageshack.us/img362/1329/bscap1295yq.jpg http://img362.imageshack.us/img362/2603/bscap1300yw.jpg
ben pek izlemezdim sultan makamini ama bir bolumunu izlemistim sevket coruhla basak koklukaya evleniyodu ve sevket coruh ona bisey soylemisti bir turkfilminden.cok etkilenmistim;'seni gordugum ilk an sevdim.sevdigimde yasadigimi fakettim.ve yasamak cok guzelmis...'
Ben de yazayım dedim...Süperdi tek kelimeyle ve ben Gülbeyaza da benzetiyordum...Hele jenerik müziği süperdi "denizde kararti var"...Böyle yapımlar bir daha olmaz gibime geliyor...
Gülbeyaz_Sultan Makamı
Sultan makamı bana göre Türkiye de yapılmış en kaliteli yapımlardan birisiydi. ( hatta benim için en kalitelisidir.) Anlatımı , oyuncu kalitesi , senaristi , çekimi vs. ile dört dörtlük bir yapımdı. Hatta beni o kadar derinden etkileyen bir televizyon dizisi de hatırlamıyorum.
Dizi başladığı dönemde yine bir sürü abuk sabuk yapımlar ekranları parsellemişti.Gerçi şimdi de çok farklı bir durum yok ya. Birbirinin kopyası diziler , bir birinden kötü oyunculuklar ya da yabancı içerikli adına sit com denen saçmalıklar maalesef insanlara pek de seçme fırsatı tanımıyor. Buna mukabil bu değersiz ve malayani yapımlara prim veren
( kimlerde olduğunu çok merak ettiğim ) kaderi reyting ölçüm cihazına bağlı iyi yada kötü emek verilmiş paralar harcanmış projeler.Ekranların böyle olduğu ve yapımların kaderinin sadece , kaç kişi olduklarını bilmiyorum ama bu reyting denen şeye bağlı olduğu bir dönemde Sultan Makam ı ile tanıştık. O kadar sıcak ve hikayesi o kadar güzeldi ki sokak da herhangi bir insanın başından geçebilecek türden şeylerdi. Dizinin içinde geçen diyalogların şiirsel anlatımı ve başrol oyuncusu Şevket Çoruh un olağanüstü canlandırdığı sultan karakterinin filozofik yaklaşımları diziye ayrı bir hava katıyordu.oyuncular arasında manken şarkıcı vs tiplerin olmaması da başarıda önemli bir etkendi.dizi o kadar gerçeğe yakındı ki bir sahnesinde silah bulup ne yapacaklarını şaşırmışlardı. Halbuki diğer dizilerde herkesin belinde bir silah istediği gibi kullanıyorlardı. Hayatları pamuk ipliğine bağlı insan yaşamlarının anlatıldığı kah hüzünlü kah neşeli o kadar samimi ve güzeldi ki şimdi böyle bir yapımın özlemini çekiyorum.
Şevket Çoruh o gerçek bir usta. Bir insan sevdiğine bu kadar mı güzel bakar. Bir erkek bu kadar mı güzel ağlar. Tek kelimeyle muhteşem. Bu dizide rolünün hakkını veremeyen zaten yoktu. Şahsen televizyonda çok az yapımın saatini beklemişimdir başlaması için. Son bir iki bölümü hariç senaryosu da gayet iyiydi. Dizinin olması gerekenden daha çabuk bitirilmesinin istendiği için ( malum sebeplerden ) son bölümler biraz sıkıştırma olmuştu.ama her şeye rağmen benim için vazgeçilmez ve daima hatırlayacağım bir yapım olmuştu.
Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. ( çok güzeldi çok ) .
gerçekten çok güzel ve kaliteli bi diziydi gerek oyunclar gerekse müzikler açısından müziklerini yapanlar arasında kazım koyuncu varddı her hafta kaçırmadan izleidğim bi diziydi keşke yine yayınlasalar :icon_ange
Asla unutamayacağım dizilerden birisidir Sultan Makamı.Zaten unutulmayacak kaç dizi yapılıyor günümüzde.Kalitesiz şeyler izlemeye ve izletmeye öyle alışmışız ki kaliteli bir yapım çıkınca ne yapacağımızı şaşırıyoruz nihayet yayından kaldırıp, kaldırtıp rahata eriyoruz sonra ne anlatıldığı belli olmayan sitcomlarla sözümona eğleniyoruz hem de hiç yorulmadan.Malum sitcomlarda nerede güleceğimiz bile belirtiliyor....
çok haklısın benimde unutamayacağım dizilerden birisidir sultan makamı çok başarılı ve samimi bir diziydi ve sonunda her kaliteli yapım gibi kaldırıldı ve tekrarı dahi olmadı ben bu diziyi çok sevmiştim acaba kanal D tekrarlarını yayınlarmı gerçi sihirli annem adlı abuk diziden vakit bulabilirse
Sultan Makamı gibi bi dizi nasıl yayından kaldırıldı ya şaşıp kalmıştım. Müzikler mükemmel, oyuncular mükemmel, konu etkileyici ve orjinal... Daha ne arıyorlardı ya utanmadan nasıl kaldırdılar bu diziyi hatırladıkça sinirleniyorum... Bari tekrarlarını verseler.
Bir de arkadaşlar dizinin müziklerini nerden bulabilirim ya deli gibi arıyorum bir tanesini buldum ama esas etkileyici olanı bulamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşa şükranlarımı iletirim :)
justin_girl 26-03-06, 07:17 muhteşem bir oyuncu kadrosu,konusu vardı..bukadar özgün bir senaryoya sahip bir diziyi kanald'nin eline teslim etmekle başta yanlışlığı yaptılar,harcananlar arasında olması ne kötü dizinin kadrosundaki oyucular şimdi bile ropörtajlarında en seviğim işim sultan makamı diyorlar ben bizzat şevket çoruhun söyleşisinde dinledim...nekadar yazık üzülüyorum bu tüketilişe
Kanald Max adlı yeni açılan kanalda tekrardan oynamaya başladı izlemek isteyen arkadaşların bilgisine Pazar günlaeri 16:00 gibi başlıyor . ..
İzledim..
Şimdinin Ihlamurlar Altındaki elifi orda da aynı masum.. Onu görünce şaşırdım ama izledim.. çok güzel diziydi..
İzledim..
Şimdinin Ihlamurlar Altındaki elifi orda da aynı masum.. Onu görünce şaşırdım ama izledim.. çok güzel diziydi..
Ahh sevgili pinkzone daha kimler var kimler kocasından dayak yiyen kadın rolüyle Ihlamurlar Altında'nın Filiz'i ,Üç kağıtçı sihirbaz Nejat İşler,Dursun Teyzenin oğluna gelin adayı olarak Hırsız Polis'in Gülay'ı ...
Ama saatleri ve günü tam belli değil pazar günü 2,bölüm yayınlandı 16:00 gibi dün akşam 21:40 da 3.bölümü yayn akışını bulabileceğimiz bir yer olsada kaçırmadan izlesek ...
izlediğim bölüm çok güzledi..
Bu akşamda kaçırmam izlerim.. Böyle nostalji güzel oluyor..
Dmax da aralarda yayın akışını gösteriyorlar ama çok az.. onun içni tam saatini görürsem yazarım buraya.. :)
Herkese tavsiye ederim.. Tuba merak ettim.. :) Bide nejat işleri.. :)
Harika bir diziydi.Benim en sevdiklerimin arasındaydı.Ama sevgili kanal d yanlış hatırlamıyorsam önce BİM'in karşısına koydu.Bir ara gece yarısı yayınladı.Sonra da zorlama bir sonla bitirildi. Ehlocan'cığım çok teşekkürler haber verdiğin için. Bir türlü denk gelemedim ne yazık ki. Yayın akışını bulabilen olursa buraya ekleyebilirseniz çok sevinirim. Arşivimde olmasını çok istediğim bir dizi.Gerek oyuncuları, müzikleri (Kemal Sahir Gürel, Kazım Koyuncu) gerekse de teknik ekibiyle.. Böyle bir ekibi biraraya getirebilme başarısını gösterip aynı başarıyı dizinin arkasında durmayarak ve uygun bir yayın saati bulamayarak harcayan kanalı da ayrıca tebrik etmek gerekir.
bu siteye uzun zamandır giriyorum,üyeliğimse çok olmadı.ama buna karşın bu bölüme hiç bakmamıştım.ne biliyim sanki benim beğeniyle izlediğim bir dizi burada olmazmış gibi geldi.şuan nasıl heycanlı olduğumu sizlere anlatamam.nasıl severek ve inanarak izlemiştim bu diziyi.emeği,oyunculuğu ve insanı inanılmaz etkileyen bir büyüsü vardı sanki.öylesine güzel ortaya koyuyorlardıki,aşkın temiz yüzünü,entrikanında masum yanlarını.ya bu diziye yazık ettiler tabide.ben yinede benim unutulmazlarım arasında yer alan böle bir dizi yapmış oldukları için tüm ekibe teşekkür ederi.saygıyla önlerinde eğilmek isterim.bende bir sultan tanımak isterdim.belki bir komşu,belki bir dost,bir can yoldaşı.sultanın hali tavrı,nostarjisi bambaşkaydı.o karakterde başka birine hangi dizide rastladık ki,
yeniden yayınlanıyor olduğunu bilmiyordum.yayın saatlerini bilen arkadaşlar lütfen bana not düşerlerse çok çoooookkk sevinirim.MAKAMINIZ SULTAN,DÜŞLERİNİZ GERÇEK OLSUN
kırık kanatlarr 04-06-06, 15:21 cok guzewl bır dızıydı ozzellıkle sultanın yanı sevket coruhun asıyeye bakısı cok guzeldı ve muzıklerıde cok guzel bır dız<ıydı bıtmesı benı uzmustu
bu tüketilişin kurbanımıydı bilinmez ama buradan şu çıkıyor,kime sorsam izlediğim dizi kaldırıldı diyor ve üzgün.eger kalteli yapımlar kaldırılıyorsa.ve izlediğimiz dizilerde kaliteli olduğu için kalktıysa halk neyi izleyeceni biliyor demektir.o halde regtin birincisi olan dizileri kim izliyor arkadaşlar.o kanal bu kanal diye ayırt etmeksizin söylemek isterim bunu.hele bir dizi var.kadıncağızın biri zırzır şişti.canım türkiyem onu izlerken iptal oluyo.tık çıkmıyo.kim izliyor bunları o halde.benim tanıdığım kimse izlemiyo.ama hala birinci çıkıyo.:icon_cry: ayy anlata bildimmi bu yaman çelişkiyi bilmem
çok güzel bir diziydi valla tam 39 bölümde bitti başrol oyuncuları hakkında bir takım dedikodular falan bi sürü şeyler bunlar bir yana da kadrosu gerçekten çok güzeldi ayşen gruda,uğur polat,kerem atabeyoğlu daha ismini sayamadığım bi çok oyuncu.Kazım Koyuncu ve Kemal Sahir Gürel 'in müzikleri arada şevval sam'ın sesi sultaaann diye yani bilmem bu sıcaklıkta mahalle dizileri gelirmi ekrana acaba
Bölüm videosu ekleyebilecek arkadaşlar (volvox özellikle senden rica ediyorum) Sultan ve Asiye'nin düğününü eklermisin daha o bölüme gelmedik ama şimdiden söylemiş olayım ...
Sultan Makami Jenerik Muzikleri (full)
1-Ağır
2-Akşam Üstü Bir Acı
3-Balkon
4-Bana Bir Aşk Lazım
5-Sultan Jenerik
6-Mahalle
7-Mahallede Neşe
8-Sultan
9-Yalnız Acı
Mp3 sunmak yasaktır Lütfen forum kurallarını okuyunuz.
Bölüm Sorumlusu
Pinkzone
didou_didem 22-06-06, 21:08 çok güzel bir diziydi şevket çoruh süperdi burda da..ayrıca müziklerine de bayılıyordum rahmetli kazım koyuncu muhteşemdi yine..
ya evet çok güzel bir diziydi senaryo oyuncular müthiş kemal sahir gürel ve kazım koyuncunun güzel içli müzikleri rahmetle anıyoruz onu burdan bi sene olmuş bugün:icon_cry: çok güzel bir dizidi
Jenerik müziklerini eklediğin için teşekkürler bir ara dizinin soundtrack albümü çıkacaktı ama olmadı.İki gün sonra tam 1 Yıl olacak sevgili Kazım KOYUNCU' nun aramızdan ayrılışının bu vesile ile bir kez daha yad etmiş olduk.Bende tekrarlarını Pazartesi akşamları izliyorum çok harika bir diziydi...
bence türk televizyonlarında yapılmış en kaliteli dizilerden biriydi senaryo ve oyuncular tek kelimeyle mükkemeldi özellikle dolunay soysertin canlandırdığı gülsün karakteri müthişti bir daha tekrarları bile verilmedi bence dizinin kıymeti hiç bilinmedi
Şu anda uydudan yayın yapan DMAX kanalında pazar günleri 17:00 pazrtesi günleride 21:30 da yayınlanıyor.
Gülsün konusunda katılıyorum o rol basitleşmeden anca öyle oynanırdı...
http://www.myehost.de/resim/images/fyz91425.jpg (http://www.myehost.de/resim/images/fyz91425.jpg)
http://www.myehost.de/resim/images/DWg91487.jpg (http://www.myehost.de/resim/images/DWg91487.jpg)
http://www.myehost.de/resim/images/Yvl91540.jpg (http://www.myehost.de/resim/images/Yvl91540.jpg)
http://www.myehost.de/resim/images/iAO91574.jpg (http://www.myehost.de/resim/images/iAO91574.jpg)
sıcakkanlı 25-06-06, 11:41 Best FM.de bu dizinin senaryo yazarı Ali Ulvi Hünkar
ile yapılan söyleşide;dizi konusu gerçekten çok ağır,devamında bayağı zorlanmaya başladık ve uzun soluklu olursa dizinin tadının kaçacağını hissetik bu yüzden diziyi bitirmeye karar verdik,demişti.Ben de bu dizinin bir hayranı olarak senaryo yazarın hak verdim,tabi birde maalesef rayting diye birşey var,izleyici oranı az olunca da haliyle insanın yaratıcılığı ölüyor.
Dün akşam ki bölümde çok güzeldi kaçıranlar pazar günü 16:20 sıraları tekrarını izleyebilir Asiye ve Sultan'ın düğünü yaklaşıyor.Sultan'ın Arif'ten motoru alıp Asiye ile birlikte dışarda sabahlamalrı ve konuşmaları çok güzeldi sanki dah önce izlememiş gibi heyecanla izliyorum ...
Sultan Makamı'ndan bir Şevket Çoruh imzası
http://www.myehost.de/resim/images/Alc42062.jpg
çok tşk volvox bayılıyorum ya şu şevket çoruha çok iyi bi oyuncu iyiki yeniden veriyolar çokta güzel bi diziydi sultan makamı
Ali Ulvi Hünkar diyaloglarına Başak Köklükaya ve Şeyket Çoruh oyuculuğu ekleyin, Ruhi Sarı, Özge Borak, Uğur Polat'da cabası...Hayal değil böyle bir dizi vardı bir zamanlar.Ama kimse kimseyi vurmuyor, büyük paraların hesapları yapılmıyordu.Küçük insanların, kenarda unutulup, adı kenar mahalle olmuş bir ıssızda geçen hayatlarını anlatıyordu.Gerçek hayat ağır geldi bize, masallara aşinaydı dimağlarımız.Onlarda alıp kendi gerçekliklerini çekip gittiler.Geriye, kendimizi avuttuğumuz yalandan masallar kaldı..
Çok güzel açıklamışsın tamda yazdığın gibi bir diziydi ve yayından kaldırıldığı zamanda o etkiyi bıraktı tekrar izlemek çok güzel :)
ben de bu dizinin sıkı bi izleyicisiydim gösterimde olduu zamanlar çok romantik ve güzel bi diziydi.Özellikle gülsün ve nazlıma bayılıodum;)
ilk bölümyle kendine çekmişti beni şimdilerde d maxta tekrarları veriliyormuş ama izleyemiyorum inşallah kanal d de verilir tekrarları müzikleride hoştu:)
izledğim en çıkarsız en masum aşkların olduğu ve kaliteli oyuncuların biraraya geldiği bambaşka bir dünyaydı sultan makamı günümüzde o kadar gereksiz diizler devam ederken (örnek:sihirli annem en basiti) böyle bir dizinin harcanması beni inanılmaz sarsmıştı
Yayın saatleri değişti galiba.Cts günü 12.30 civarı vardı bu hafta.
Pazar günü bende denk gelemedim demek c.tesiye aldılar şükür pazartesi akşamları saati değişmemiş bölüm kaçırmadan izlemiş oldum :)
_duygucuk_ 19-08-06, 13:23 toplam kaç bölümdü bu sultan makamı bugün 14 .bölümünü yayınladılar güzel bir diziydi ama erken gitti :(
çok güzel diziydi başrollerde zaten çok kalieli oyuncuar vardı.çok erken bitti bence böyle güzel ve aliteli dizilerin olması gerekiyor
http://img168.imageshack.us/img168/7269/sultannc6.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/3581/sultanyg9.png
bu dizi toplam kaç bölümdü? bilen var mı?
Yanlış hatırlamıyorsam 33 olması lazım :)
http://img132.imageshack.us/img132/1858/01kl3.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/8075/03ft9.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/5677/04mu6.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/2346/05qb8.jpg
özlem05 resimler için teşkkürler...Senaristin değiştiği ve en sıkıntılı bölümlerin başlangıcında dizi...Pazar günü olan tekrar yayınları keşke değişmeseydi..
rica ederim ehlocan önemli değil benimde çok sevdiğim bi diziydi ilk yayınlandığından beri 1 bölüm bile kaçırmadan izlemiştim oyuncu kadrosuyla dizinin konusu falan süperdi
Çok usta işi değil ama bir imza eklemk istedim :=)
http://img183.imageshack.us/img183/7869/sultanimzaaqx7.png
yanlış hatırlamıyosam 18 bölüm sürdü tamamını izledim ama sonlara doğru sıkılmıştım açıkçası zaten izleme sebebim başak köklükayaydı o dönem aşk ve gurur dizisinin hüsranıyla başagın tüm projelerini takip ediyodum (mesela şuanda yanık kozayı izliorum) nejat işler bu dizide ne zaman oynadı hatırlamıyorum ben normalde nejat işler ve başak köklükayayı da biraradayken takip ederim mustafa hakkında herşey gibi Çünkü nejat da aşk ve gurur da oynamıştı ama o dizinin bir bölümünde benim en sevdiğim şarkıcı Ayşegül Aldinç oynamıştııı
ayşegül aldinç otel görevlisini oynamıştı 1.2 bölüm bende öyle biliyorum:)nejat işler'i de 5. bölümde görmüştüm çok komikti valla ordaki hali:)
evet otel görevlisiydi hatırlıyorum nejat işleri hala hatırlamıyorum ama zaten nejat işleri aliye felan artık takip etmiyorum benim gülbeyazı izleme sebebim de hem şevval hem de aşk ve gururdu aslında başak köklükaya ve nejat işler iyi bir ikiliydi hem aşk ve gururda hem de mustafa hakkında herşeyde yasak bir ilişki yaşıyolardı Sultan makamındaki rolü neydi a dur hatırlar gibiyim böyle ağır abi gibi sokakta dolaşan bişe miydi hayal meyal hatırlıyorum (ayrıca şunu itiraf edim ben o dizinin jeneriğinin başında sulttttaaaannn diye gelen sesin şevvalin olduğunu çok sonra farkettim orda sesi çok farklı çıkıyodu:(
Nejat İşler 3 kağıçı bir tipi canlandırdı Sultan Makamında..Masanın ortasında kafası geçecek kadar bir yer kesmişler bir tencerenin tabanını bu masanın altına oturuyordu tencerenin kapağı açılınca kafası görünüyor.Sonra kahveden çıkp mahallede dolaşırken Nazlım'ı görüyor (Özge Borak)çok beğeniyor bir iki laf söylüyor Eko ve Sefer bozuluyor tüm sahnesi bu kadardı.Ama çok komikti :)
hmm evet hatırladım o sahneyi şimdi:) ayrıca dizi kısa sürmemişti baya bi uzun 39 bölüm kadar dı sanırım oyuncularla ilgili bir takım haberler çıkarılmıştı kısa bir süre sonrada dizi bitti zaten :img-sorry
a evet ben de hatıreladım yalnız chaylack bişi dicem o kadar uzun sürdü müydü çünkü benim hatırladığım yeni sezonda başladı sonra yılbaşına doğru bitmişti yani 20 bölüm felan diyo hatırlıyorum hatta son bölümünde o atları hamileydi öyle bitti yani öyle yayından kalktı:)
bende öyle hatırlıyorum hatta sonlarda atı satıyolardı da gülsün almıştı off off çok güzeldi ya
Evet Sultan gözaltına alınmıştı çıkması için iyi bir avukat ve para lazımdı Gülsun atı satın almıştı daha o bölümleri daha geçen hafta göstrediler şimdi Sultan'ın hapisten çıkıp odun alım satımı yaptıkları zamanlardalar.Sultan arkadaşının oğlu Barış'ı arıyor...
hmm evet hatırladım o sahneyi şimdi:) ayrıca dizi kısa sürmemişti baya bi uzun 39 bölüm kadar dı sanırım oyuncularla ilgili bir takım haberler çıkarılmıştı kısa bir süre sonrada dizi bitti zaten :img-sorry
39 bölüm diye hatırlıyorum bende 15.bölümden sonra senarist değişti bir süre sonrada oyuncular hakkında spekülasyonlar çıktı ama bitiş sebebi daha çok raitinglere bağlanmıştı (o kadar çok gün ve saati ile oynandıktan sonra nasıl raiting bekliyolar orasıda muamma)yinede 39 bölüm sürmesi bir başarı ...
allah allah bak ben çok şaşırdım şimdi ben niye bu kadar az sürdğünü hatılıyorum 39 bölüm koskoca 1 sene demek ve ben sadece diznin 4 ay yayında kaldığını hatırllıyorum nese dmaxte tekarları başladı bakalım kaçıncı bölüme kadar sürecek
vallahi tek bölümlerini kaçırmadığım dizi buydu. adamı çok etkilyen bir filmdi gerek müziği gerekse konusu ile...
arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum ben yeni üyeyim malum:) bende Sultan Makamı nın bağımlısıyım ...sizden bi ricam olucak.:img-help:
15. bölümde sanırım mahalle meyhanedeyken; Sultan bi şiiir okudu ya " güzel gözlerinin meyhanesinde " diye bilen varsa bana ilete bilir mi yada burada paylaşabilrimi...*?? şimdiden çook teşekkür ediyorum..:)
First_Lady 21-10-06, 23:11 gercekten cok kaliteli bi diziydi.Arkadaslar bana yardim edin!!!Ben bu dizinin jenerigini ariyorum.Her yere baktim ama bulamadim,bi yardim ltfn.nerden bula bilirim muzigini???
arkadaşlar 26 bölüm sürmüş ben 18 siz 39 ortasını bulduk :)
Vall ben 39 da takılı kalmışım hatta bi ara kardeşimle konuşurken imkanı yok çünkü havalar hep soğuktu o dizide o kadar sürmedi demişti evet 26 da bitmiş :)
ben sultan makamına sadece içindeki o akıllara kazanan fon müzikleri için bakıyordum.
şevket çoruhun oyunculuğuna da ilk defa bu dizide ısınmıştım.keşke tam tadına varmışken kesmeselerdi.yazık oldu...
Duygularıma tercüman olmuşsun arkadaşım keşke tekrar verilse:img-blush
Ben hatırlıyorum da ilk tanıtımları başladığında öyle bir sıcaklık öyle bir güzellik vardı ki dizide ben dedim bu diziyi kesin izleyeceğim. İnsan daha hiç izlemedi bir diziyi sabırsızlıkla bekler mi?bekler belkide ama bana daha önce hiç olmamıştı hep diziyi bir iki bölüm izledikten sonra dikkatli takip etmeye başlardım ama bu diziyi tanıtımlarda dedim izleyeceğim öyle bağlamıştı beni...
Tabi bunda en büyük etken Kazım abi'nin müzikleri oldu. Ayrıca tüm kadro bu kadar mı güzel olur hepsi bu kadar mı uyumlu olur... Sultan'ın yaşadığı aşk öyle güzeldi ki öyle gerçekçiydi ki yazık oldu bitmesi ile:((
Bir kanal da reytinglere bakmadan bir dizisine sahip çıksın yaw. Reytinglere bakmadan düşükmüş yüksekmiş bunlara kafasını yormadan dizisini yayınlasın. Çok şey istiyorum tabi. İşin ucunda para olduğu sürece çok zor...
Ama Sultan Makamı dizisini çok özlüyorum.. Umarım tekrarını verirler ve TV Kartı ile çekeceğim tüm bölümlerini arşiv yapacağım:D Gülbeyaz için böyle bir şansım olmuştu umarım Sultan Makamı dizisi içinde olur:D
selam herkese...bu dizinin tekrarını kanal d gece saat 3:20 gibi veriyor dün gece ilk bölümü verdiler hafta içi her gece verecekler sanırım yayın akışında öyle görünüyor...bilginize....
ben onların arkadaşlıklarına mahalle de ki ilişkilerine hayrandım keşke şöyle izlenesi bir saatte olsa
kanal d de yayınlanan başak köklükaya,şevket çoruh,uğur polat,dolunay soysert,ruhi sarı, ayşen gruda,özge borak gibi oyuncuların yer aldığı güzel müzikli güzel dizi....şimdi de her gece 4.30 gibi yeniden yayınlanmaya başladı...
burdan dizinin müzikleri yapan kazım koyuncuya da çok genç gittin diyorum....::sad53:
ebru.karaca 08-01-07, 08:39 Kesinlikle doğru :img-yes: :img-yes:
Ayrıca, Başak Köklükaya bu dizide devleşmişti..
Yine, müzikleri muhteşemdi..
bu diziyi biraz daha makul bir saatte yayınlasalarda herkes izlese.dev sanatçı kadrosu ,senaryosu,müziği hele o yazlık sinema mekanı şahaneydi.ben özge borak vedolunay sertoğlunu ilk kez bu dizide görmüştüm.ve özgenin çizdiği karaktere bayılmıştım.
bence de başak köklükaya bu diziyle milyonların gönlüne taht kurdu Ama şu da bi gerçek ki aşk ve gurur'da oynamasıydı yapımcıların gönlünde taht kurmicaktı ve yine farkedilecekti ama daha farklı bi şekilde olacaktı Çünkü başak'ın insanın gözünden kaçması mümkü diil :)
Yeditepe İstanbul'un başarısı üzerine, müziklerinin bile aynı olduğu bir örneğini yaptılar, oyuncuların kalitesi ile yürüyen dizide acayip senaryo hataları vardı, mesela Arif'e (Uğur Polat) bir ayar veremediydi Ali Ulvi Hünkar abimiz, iyimi kötümü, hırlımı hırsızmı!
içinde sultan makamının olduğu 3-4 dizinin müzikleri tek bir cd altında piyasada şuanda :) Haberiniz olsun
Yeditepe İstanbul'un başarısı üzerine, müziklerinin bile aynı olduğu bir örneğini yaptılar, oyuncuların kalitesi ile yürüyen dizide acayip senaryo hataları vardı, mesela Arif'e (Uğur Polat) bir ayar veremediydi Ali Ulvi Hünkar abimiz, iyimi kötümü, hırlımı hırsızmı!
Çok haksızlık etmişsin bence ..Her iki dizininde sıkı bir takipçisi olarak sana söylemeliyimki :
Müziklerin hiç bir benzerliği yok.(Aynı kişiler yapmış olsaydı benzer melodiler yakalamaka olabilirdi).
Oyuncuların kalitesi bir gerçek orada hemfikiriz bir daha o kadar müthiş oyuncuların birarada olduğu sayılı dizi olmuştur..
Senaryo hatalarına gelince dizinin ortalarında senarist değişikliği oldu dolayısı ile kopukluk olması normal ..
Müzikleri dinlemek isteyenler KALAN müzikten çıkan KEMAL SAHİR GÜREL FİLM MÜİZKLERİ albümünü alabilirler..36 Parça var içinde ve 11 tanesi Sultan Makamı dizisiyle ilgili...
Bu diziye beni bağlayan neydi diye düşününce hiçbirini diğerinden ayıramıyorum:
Senaryo,oyuncular,müzik,ve tabi çekilen mekan ..
arkadaşlar sultan makamı hafta içi hergün sabah 9da dmaxte haberiniz olsun Kanald'deki tekrarlar bitmiş sanırım
bu diziyi ilk yayinlandiginda izlememistim sonradan tekrarina rastladim ve cok sevdim harika bir senaryo ve cok iyi oyunculardan olusan dizilerdenmis meger keske yine yayinlasalar da izlesek
http://img235.imageshack.us/img235/8521/sultanmakamiah3.png (http://imageshack.us)
http://img235.imageshack.us/img235/3995/sultanmakami2ez2.jpg (http://imageshack.us)
Gül Tuna çok güzel bir çalışma emeğine sağlık :)
Senaryosu,oyuncuları ve müizkleri bu kadar bütünleşen başka bir dizi daha olurmu acaba bir daha..Şimdi bir diizyi müizkleri için biri senaryosu için birini oyuncuları için izler olduk hepsi bir yerde bir gün olurmu tekrar ahh ahh :(
Bu dizi benim hayatımda izlediğim en güzel dizilerden biri. Bu diziyi çok merak etmiştim. başlayacağı gün. perşembe günüydü hiç unutmuyorum. Sabırsızlıkla beklemiştim. Başlamasını. Ben çok az dizinin bu şekilde başlamasını beklerim. Yani çok az dizi için heyecanlandım. ve bir an evvel başlamasını istedim. Sultan makamıda onalrdan biriydi. Hikayesi müziği herşeyi mükemmel. Oyuncular zaten muhteşem. keşke kanal D de oynasa tekrarları. Bu arada ben diziyi sonuna kadar izledim. Ama tuba büyüküstünü hatırlayamadım. Hangi roldeydi.
Gül Tuna çok güzel bir çalışma emeğine sağlık :)
Senaryosu,oyuncuları ve müizkleri bu kadar bütünleşen başka bir dizi daha olurmu acaba bir daha..Şimdi bir diizyi müizkleri için biri senaryosu için birini oyuncuları için izler olduk hepsi bir yerde bir gün olurmu tekrar ahh ahh :(
Olmayacak galiba hewal.Senaryosu,oyuncuları ve müzikleri demişsin ilave olarak çekim mekanı diyorum BALAT ah BALAT en sevdiğim mekanlardan biri...
Bu dizi benim hayatımda izlediğim en güzel dizilerden biri. Bu diziyi çok merak etmiştim. başlayacağı gün. perşembe günüydü hiç unutmuyorum. Sabırsızlıkla beklemiştim. Başlamasını. Ben çok az dizinin bu şekilde başlamasını beklerim. Yani çok az dizi için heyecanlandım. ve bir an evvel başlamasını istedim. Sultan makamıda onalrdan biriydi. Hikayesi müziği herşeyi mükemmel. Oyuncular zaten muhteşem. keşke kanal D de oynasa tekrarları. Bu arada ben diziyi sonuna kadar izledim. Ama tuba büyüküstünü hatırlayamadım. Hangi roldeydi.
Evet perşembe günleriydi..Fragmanda şiir olurdu her zaman..
Tuba Büyüküsütün kocasından dayak yiyen bir kadın rolündeydi..Basma etekli az konuşan yine çok fazla konuşmadan gözleriyle oynamıştı ÇGO'da Zarife gibi...
Şimdi düşünüyorumda yok mümkünatı yok öyle bir kadro bir araya gelsin...Kendini ispatlamış oyuncular kadar yeni yeni oyunculuk yapanlar şimdi çok çok başarılılar mesela EZGİ MOLA ve TUBA BÜYÜKÜSTÜN gibi..
Dolunay soysert, Şevket çoruh, Tuba büyüküstün, Başak köklükaya, Pelinsu pir.
Şu kadronun güzelliğine bakın yaaa Hepsi muhteşem oyuncular. Ayşen gruda ve Bülent kayabaşta vardı. Muhteşem bi yapımdı. Resmen harcandı.
bu sabah çok erkenden kalktım sıcaktan uyuyamadım tv yi bi açtım ki ne göreyim sultan makamı.. tabi nasıl mutlu oldum anlatamam..ÇGO gibi bi klasiktir çünkü benim için sultan makamı..
ahh bir daha böyle bir kadro nasıl biraraya gelir..
umarım kanald onu gündüz kuşağına falan alır zira saati baya bi erken 5.30 gibi..
evet sultan makamı güzel bir diziydi.dolunay soyserti ilk defa orda beğenmiştim .güzel bir öyküydü yarım bırakılmasına üzülmüştüm.kanald diziyi yeniden yayınlıyr sanırım bugün başlamış izlemek isteyenler için saat 05.30 da biraz erken ama tekrar izlemek zevkli olur:good:
sağol denizce ben bu diziyi yayınlandıktan sonra bir daha hiç izleyememiştim. Çok sağol. Sabah kalkıp izliycem. Sultan makamı için değer. muhteşem bi diziydi yaa.
sultan makamı varoşlarda yaşayan insanların küçük dünyasının aslında ne kadar büyük olduğunu gösteren özel bir hikayeydi:good:
çok güzeldi ama erken bitti.reyting yüzünden kaldırlan güzel bir öyküydü sultan makamı izin verilseydi en az yeditepe istanubl kadar başarılı olacaktı bce:img-hyste
ali ulvi hünkarın bence en iyi dizlerindendi ama o dönemde dizi bence kanald tarafından yeterince tanıtılmadı halbuki ilk reytingleri çok iyiydi:img-hyste
1 GUZEL VE DAHI [NET] SHOW 3,90 18,80
2 GUNESIN GOZYASLARI (Y.S) [NET] KAND 3,10 16,00
3 MAKINA [NET] KAND 2,80 19,30
4 GUZEL VE DAHI (BASLIYOR) SHOW 2,50 17,10
5 KIZLAR YURDU (Y.S) [NET] ATV 2,30 12,10
6 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 2,20 16,60
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 2,20 16,30
8 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 2,10 16,50
9 HUCRE (Y.S) [NET] STAR 2,10 10,10
10 ATES BOCEGI (T.S) [NET] SHOW 1,90 15,80
11 MAGAZIN D [NET] KAND 1,70 15,80
12 GUN ORTASI HABERLERI ATV 1,60 14,60
13 ATV SPOR HABERLERI ATV 1,60 11,60
14 ACEMI CADI [NET] STAR 1,60 8,90
15 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 1,50 11,10
16 HAYAL VE GERCEK [NET] ATV 1,50 7,80
17 ZORAKI KOCA (TKR) [NET] KAND 1,40 13,40
18 HAYATIN ICINDEN . STAR 1,30 12,60
19 FIRTINA (TKR) [NET] KAND 1,30 12,30
20 ORMANDA DEHSET (Y.S) [NET] FOX 1,30 7,00
21 ELIF NAGME [NET] ATV 1,20 10,70
22 BESINCI BOYUT (TKR) [NET] STV 1,20 5,70
23 BENDEN BABA OLMAZ (TKR) [NET] STAR 1,10 12,70
24 YANLIS REHINE (Y.S) [NET] SHOW 1,10 10,50
25 STAR SPOR STAR 1,10 8,30
26 TRT SPOR TRT1 1,10 7,90
27 HASRET BITIYOR [NET] FOX 1,10 5,40
28 NAR-I BEYZA [NET] TRT1 1,00 10,80
29 GUNUN ICINDEN SHOW 1,00 8,20
30 KANAL 7 HAFTASONU HABERLERI [NET] KAN7 1,00 7,70
31 GUZEL VE DAHI (OZET) [NET] SHOW 1,00 5,80
32 ATES TOPU (Y.S) [NET] KAND 0,90 25,10
33 HAYAT APARTMANI (TKR) [NET] SHOW 0,90 10,60
34 STAR LIFE [NET] STAR 0,90 8,90
35 KAPTAN (TKR) [NET] SHOW 0,90 8,50
36 FOX SPOR FOX 0,90 6,80
37 SAYISAL GECE [NET] TRT1 0,90 4,10
38 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] STAR 0,80 6,30
39 SPOR SAYFASI SHOW 0,80 6,00
40 SCHALKE 04-MIDDLESBROUGH [NET] FOX 0,80 5,60
41 OZEL GUNDEM [NET] STV 0,80 5,00
42 AYNALAR.(TKR) [NET] TRT1 0,80 5,00
43 YILDIZ GECIDI [NET] TRT1 0,80 4,40
44 KOBRA TAKIBI (TKR) [NET] KAND 0,70 35,30
45 EYVAH COCUKLAR [NET] SHOW 0,70 8,40
46 GAYA''YA DONUS (Y.S) [NET] ATV 0,70 6,80
47 G.A.G.(TKR) [NET] STAR 0,70 6,30
48 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI [NET] STV 0,70 6,00
49 SHOW TV HABER (OGLE) SHOW 0,70 5,90
50 GUNDEM FOX 0,70 5,90
51 TRT ANA HABER BULTENI TRT1 0,70 5,00
52 GURBETCI SABAN (T.S) [NET] STV 0,70 4,70
53 GUNUN ARDINDAN TRT1 0,70 4,70
54 MAHMUT TUNCER SHOW [NET] KAN7 0,70 3,60
55 SON TERCIH (TKR) [NET] SHOW 0,65 6,80
56 A MAGAZIN (TKR) [NET] ATV 0,60 7,40
57 SANA MECBURUM (TKR) [NET] KAND 0,60 7,00
58 YABAN ''URKUTUCU YAKINLASMALAR'' [NET] STV 0,60 6,20
59 YABAN ''SAVANAHTA HAYAT'' [NET] STV 0,60 5,90
60 MAHMUT TUNCER''LE BIR ASK HIKAYESI [NET] KAN7 0,60 3,50
61 PASSAPAROLA [NET] K1 0,60 3,30
62 07:00 HABERLERI TRT2 0,50 36,10
63 HAYAL VE GERCEK (TKR) [NET] ATV 0,50 13,10
64 WINX CLUB KAND 0,50 7,60
65 TEMEL REIS (OGLE) STAR 0,50 6,50
66 HANIMAGANIN HIRSI (TV FILMI) [NET] STV 0,50 6,20
67 MALICE (Y.S) [NET] ATV 0,50 5,90
68 SONIC UNDERGROUND (OGLE) CN5 0,50 5,80
69 COCUKTAN AL HABERI (TKR) [NET] FOX 0,50 5,60
70 SERVET KURBANI (TV FILMI) [NET] STV 0,50 4,80
71 DEKODIZAYN [NET] ATV 0,50 4,80
72 DENIZLER IMPARATORU [NET] TRT1 0,50 4,10
73 SPOR GUNDEMI KAND 0,50 3,80
74 FLASH HABER BULTENI [NET] FLAS 0,50 3,70
75 GUN BITERKEN TRT2 0,50 2,30
76 BIR SAZ BIR USTA (TKR) TRT2 0,45 11,95
77 08:00 HABERLERI TRT2 0,40 11,50
78 KANAL 7 DE SABAH [NET] KAN7 0,40 11,30
79 AV (Y.S) [NET] SHOW 0,40 9,90
80 A MAGAZIN ATV 0,40 8,20
81 YASAM REHBERI KAN7 0,40 6,10
82 FOX SPOR (GECE) FOX 0,40 6,00
83 PEMBE PANTERIN YENI MACERALARI [NET] TRT1 0,40 5,80
84 YARGIC VE POLIS ''KATIL KIZ'' (Y.S) [NET] TRT1 0,40 5,20
85 HEATHCLIFF (OGLE) CN5 0,40 5,00
86 YA BENIMSIN YA TOPRAGIN (T.S) [NET] KAN7 0,40 4,80
87 FOX GUNE BAKIS FOX 0,40 4,80
88 CEDRIC (OGLE) CN5 0,40 4,50
89 COK OZEL (TKR) [NET] CN5 0,40 4,20
90 TARIK VE DIGERLERI (TKR)-SABAH [NET] STV 0,40 4,00
91 HABER 13 TRT1 0,40 3,80
92 GECMISIN IZLERI (Y.S) [NET] TRT1 0,40 3,10
93 KANAL 1 ANA HABER BULTENI K1 0,40 3,00
94 KIRMIZI ELBISE (TV FILMI) [NET] STV 0,40 2,00
95 22:00 HABERLERI TRT2 0,40 2,00
96 DEM BU DEM TRT2 0,40 1,80
97 SULTAN MAKAMI (TKR) [NET] KAND 0,30 22,60
Dün gece Makinadan sonra saat 03:30 04 gibi yayınlanan böümün reytingi Özellikle de shareinin yüksekliğine bakar mısınız :)
Ya bu dizinin terkrarı kaç oldu Hep alacakaranlık kuşağında veriliyor :)
http://img214.imageshack.us/img214/6986/sultanmakamina8.jpg (http://imageshack.us),
Ayşegül aldinçin konuk olduğu bölümden
adanali esmer 20-07-07, 18:28 müzigi cok cok güzeldi gercektende ictendi .. arkadaslar saat kacta yayinlaniyor dizi seyretmeyi isterimde .. sanirim son bölümlerine dogru evleniyorlardi dimi?
ihlamurdelisi 23-07-07, 14:44 bu sabah kanal d de yayınlanan bölümünde tuba büyüküstün vardı.
saol arkadaşım...o girene kadar izledim 4 bölüm oynadı...yazık dayak yiyen kadını oynuyordu...hırçın TUBAMIZ...
dün ben de izledim 1. bölümü ilk yayınından beri ilk kez izliyorum Çok mutlu oldum aisye sutanı az süründürmemişti
Dün akşam DMax da saat 20:00'de ilk bölümü yayınlandı tekrar..Her akşam olurmu yoksa sadece pazartesi günlerimi bilmiyorum bu akşam aynı saatte bakmak lazım..İlgilenenlere duyurulur...
Bu akşamda yayınlandı demek her kaşam olacak :img-wink: :img-wink: Nasıl iyi geliyor Sultan Makamı'nı izlemek.
http://img237.imageshack.us/img237/7277/125vs2.jpg
http://img514.imageshack.us/img514/4973/126po4.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/9777/127hl3.jpg
http://img514.imageshack.us/img514/1408/128gu9.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/1933/129zi4.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/4140/130kh3.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/1470/132vf8.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/1518/133ac6.jpg
http://img514.imageshack.us/img514/5851/134ub3.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/8432/135nm5.jpg
http://img514.imageshack.us/img514/3566/137pb0.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/630/138eh4.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/8943/139bn1.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/1908/140te9.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/601/141xo6.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/6775/142ve4.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/6923/143id6.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/9376/144xp6.jpg
http://img453.imageshack.us/img453/7473/145yj4.jpg
http://img453.imageshack.us/img453/2852/146cc9.jpg
http://img383.imageshack.us/img383/5800/147hr2.jpg
http://img453.imageshack.us/img453/8660/206pw1.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/5358/207oc2.jpg
http://img383.imageshack.us/img383/8622/208ey1.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/4808/209bs7.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/1271/210ux0.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/9162/211rr0.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/1396/212pr9.jpg
http://img394.imageshack.us/img394/4626/213bd5.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/3087/215ka1.jpg
http://img394.imageshack.us/img394/6633/216wz1.jpg
http://img394.imageshack.us/img394/4375/217zb7.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/3346/218mf8.jpg
http://img394.imageshack.us/img394/8337/219gv1.jpg
masalsız peri 07-08-07, 19:55 Çok güzel bir dizi. Zamanında izleyemediğim ve bu yüzden hayıflandığım ikinci dizi. Birincisi de ÇEmberimde Gül Oya'ydı.
Bugün D-Max'ta yayınlanan 12.bölümünü izledim. Harika bir bölümdü yine. Gülsüm'ün yani Dolunay Soysert'in halleri çok şirindi. Arif'e gidip "bana kal" demesi. Bayılırmış gibi yapması. Ve Arif'e "bu sana yaptığım son terbiyesizlik" demesi. Harika bir kadın ya. Ah bu kadro toparlansa keşke tekrardan. Ya da bu tatta bir dizi yapsalar. Gerçi aynı tat başka bir dizide toparlanabilir mi? Sanmıyorum. Gene de deneseler bile yeter benim için.
Şevket Çoruh'u çok ama çok seviyorum. En sevdiğim aktör. Arka Sokaklar beni yavaş yavaş sıkmaya başlasa da sırf onun hatrı için izliyorum. Onu Sultan Makamı'ndaki gibi bir karakterle yeniden görmek isterdim.
Bahtiyar ne harika bir oyunculuk çıkarıyor ya. Kocasının dövdüğü kadına tabancayı verip "Vur vur ama ayağından vur başına iş alma" demesi.
Sultan'ın Eko'yu korumak için hapse girmesi.
Ben çok sevdim bu diziyi. Nerde şimdi böyle diziler ? Olsa da izlesek..
Resimleri paylaşan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Replikleri bir toparlasak aslında yeniden de hatırlasak güzel dizimizi hoş olurdu.
Herkese iyi geceler arkadaşlar...
masalsız peri 07-08-07, 20:42 Seçmece replikler:
Sahipsizrenk'den
Sultan:"bana bile baba diyebilecek kadar muhtaç, anlıyormusun"
nehirrr'den
Sultan:'seni gördüğüm ilk an sevdim.sevdiğimde yaşadığımı fakettim.ve yaşamak cok güzelmiş...'
Fettan'ın hazırladığı imzadan
Sultan:Asiye...Senin gibi birinin karşıma çıkacağını bilseydim kendimi başka türlü yetiştirirdim.
Bu da benden:
S: Makinist dairesinde mi diyecek biliyorum makinist dairesinde mi yaşatacaksın kardeşimi ilk sözü bu olacak Bahtiyar'ın ama koşuyu kazanıp gelirsek mazereti kalmaz. O zaman daha rahat ısrar ederim ben de.
A: Kazanamazsa
S: Kazanması için elimizden geleni yapıyoruz. Sultan'ın elindeki dopinge bakar.
A: O ne?
S: Doping
A: Ne yani?
S: Bir nevi geçiçi aşk etkisi. Yalancı dolma ya da sallanan bir sandalyenin altına
takoz sıkıştırmak gibi birşey.
A: Önemli bir şey yani.
S: ... Çünkü sermayemiz kadar temiz kalıyoruz. Tertemiz vicdanları kim istemez.
S: Buraya gelir misin makinist dairesine?
A: Şimdi mi?
S: Bu bizimkilerden kalan son şey. Annemin. Annemden kalan son şey. (bilezikleri verir)Sana verdim bunu. Otursana.
A: Yok bir dahaki sefere. Bahtiyar gelmeden gideyim ben.
Arkadaşlar replikleri izin almadan kullandım ama siz de buraya paylaşmak için koyduğunuzdan dolayı problem olacağını sanmıyorum..
İyi okumalar.
masalsız peri 08-08-07, 19:34 Arkadaşlar 13.bölüm de harikaydı. Aklımda kalanları hemen yazmak istiyorum aklımdan uçmadan
Sultan, Bekçi Baba'ya "Kayan yıldızları omzuna tak."
Bir yerde de yanında kim vardı hatırlamıyorum ama ona şöyle dedi: "Hayatın en kolay lokmaları bizlerdik"
Ah aslında aklımda tutmaya çalıştığım ne çok replik vardı ama benim eksik hafızam hep böyle oluyor işte. Nerdeyse bir dahaki sefere elimde kağıt kalemle oturacağım. :img-yes:
Sultan makamının dizisi kadar müzikleri de harikadyı İlk yayınında baştan sona izledim ama tekrarları parça parça izledim Buarada dizinin tüm müzikleri Kemal Şashir Gürel'in albümünde var
http://img478.imageshack.us/img478/93/lv06bmpmc5.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-13
http://img224.imageshack.us/img224/6235/lv01rl8.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12
forgetmenot 13-08-07, 05:22 Seçmece replikler:
Sahipsizrenk'den
Sultan:"bana bile baba diyebilecek kadar muhtaç, anlıyormusun"
nehirrr'den
Sultan:'seni gördüğüm ilk an sevdim.sevdiğimde yaşadığımı fakettim.ve yaşamak cok güzelmiş...'
Arkadaşlar replikleri izin almadan kullandım ama siz de buraya paylaşmak için koyduğunuzdan dolayı problem olacağını sanmıyorum..
Sultan Makamı'nı bunca eşsiz kılan tabiiki önce replikleri sonra güçlü cast seçimi ve muhteşem oyuncular.Aramıza hoşgeldin sevgili Ali Ulvi Hünkar hayranı arkadaşım.Bu unutulmaz satırların yazarının geçen yıl ağustosta başlayan ve maalesef rating yüzünden 9.bölümde sona eren Gözyaşı Çetesi dizisi de var.Bitmiş olsa da o sayfayı da ziyaret etmeni dilerim.Bilhassa o eski sayfalarda Ali Ulvi Hünkar'ın bambaşka repliklerini okuyacaksın.Son olarak da Yersiz Yurtsuz'u yazıyordu.Bu harika satırları eklediğin için çok sağol.
masalsız peri 14-08-07, 00:00 Gözyaşı Çetesi'ni unutmak mümkün mü? Yayınlandığı zaman içindeki favori dizimdi. Her karakterde ayrı bir renk vardı. Ama Cevahir'in o güzel replikleri hiç aklımızdan silinebilir mi? Ben de geçen gün düşünüyordum acaba Ali Ulvi Hünkar yeni bir senaryo yazmıyor mu diye,mesajınız sayesinde öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim. Aslında Yersiz Yurtsuz oyuncu seçimi ve konu dolayısıyla çok da ilgimi çekmemişti ama bu bilgiyi öğrendikten sonra göz atmamak olmaz.
Konumuzdan uzaklaşmadan tekrar Sultan Makamı'na dönüyorum. Ne kadar sıcak bir dizi. İnsana o mahallede yaşama isteği uyandırıyor. Her bölümde içim cız ediyor. Sona yaklaşıyoruz diye. Keşke böyle güzel dizilere bu kadar çabuk kıyılmasa ama malesef elden birşey gelmiyor. Aslında elden gelen yapılıp mesajlar atılsa bile kanallar çok dikkate almıyorlar.
Beni aranıza aldığınız için ben size çok teşekkür ederim.. Burda ve başka sayfalarda görüşmek üzere.
İyi geceler..
masalsız peri 14-08-07, 10:28 Bu akşam inşallah D-Max'ta izleyeceğim büyük ihtimalle 17. bölümü olacak. Senaristine bakarım. Eğer yeni bir isim görürsem hemen buraya yazarım.. Çok teşekkürler Fettan :img-wink:
Bu arada Hayatın Tutacağı Nerde sözü de Sultan Makamı'nda mı geçiyor. Geçiyorsa kim söylüyor?
masalsız peri 15-08-07, 08:39 çok teşekkür ederim hewal. ben de dün bakmıştım ama sonra hemen unuttum yazanların kim olduğunu..hafızam çok kötüdür de..
inşallah dizide farkedilmez bu değişiklik. yani umarım ali ulvi hünkar gibi güzel şeyler yazarlar.
bu sayfada okudugum kadariyla ruhi sarinin canlandirdigi eko karakterinin nazlim (ozge borak)'i sevdigi yaziyordu... aMA gecenlerde izledigim bolumde eko ezgi mola'yi seviyordu... sonradan mi ezgiye asik oluyo yoksa ben mi karistirdim isimleri... cunku 17.bolumde de nazlima asik olanin baskasi olsugunu gordum... cevaplarsaniz sevinirim..... tesekkurler...
evet eko nazlimi seviyordu ama ondan umudu kesince ezgi molayla yakinlasmaya basladi
ezgi molayi da zaten annesi buldu yanlis hatirlamiyorsam
nazlima sadece eko degil seferde asikti ama onun aski bitmedi dizi boyunca
tesekkur ederim.... ben ruhi sariyi da ozge boraki da cok severim... beraber gorucem onlari diye sevindim baktim ekonun yaninda ezgi mola.....
ya herkes sultanla asiyeden dolunay soysertten falan bahsediyo(sikayetci degilim o ucunu de cok severim) nazlima dizi byounca ne oluyor kisaca ozetleyebilirsen cok sevinirim...
nazlim biraz gözü yükseklerde olan bir genc kizdi yasa hayattan memnun degildi mahalleye tasinir tasinmaz sefer ve eko ona ilgi duymaya basladi (ayni zamanda cok yakin arkadaslar sefer ve ekrem) nazlim ikisinede hic yüz vermedi sonra calismaya basladi bir gün patronunun arabasini kullanirken bir adama carpti (patronuyla arkadas gibiydiler ismini hatirlamiyorum ama sinemayi satin almak isteyen kiz) o olaydan sefere biraz daha yakinlik gösterdi cünkü sefer gerekise onun icin sucu üstlenecegini söyledi nazlimi kurtarmak icin ama sorusturma aclimadi galiba carptigi adam öldümü ölmedimi hatirlamiyorum nazlimla iglili daha fazla bir sey kalmadi aklimda dedigin gibi hikaye sultan ve asiye üzerine yogunlasmisti , bende gülsün ve arifin durumuyla daha cok ilgileniyordum ama onlarinda birlestigini göremedim sonunda
masalsız peri 15-08-07, 19:19 Gül Tuna,aynen ben de Gülsün'le Arif hikayesine daha çok yoğunlaşıyorum. Gülsün deli gibi seviyor. Tam anlamıyla deli. Herşeyini katıyor. Herşeyi göze alabiliyor. Ya da gerçek aşk zaten böyle olmalı da herkes mi yanlış yaşıyor bilmiyorum. Ama hayranım onun o katıksız aşkına. Ben hayatımda bir kere onun gibi kör kütük aşık olmuştum o da lise zamanları, tam da Arif benzeri birisine. O yüzden daha da yakın geliyor o karakteri..
Bugün dizide duyduğum bir söz çok hoşuma gitti: "Kuyruğun en sonundasınızdır,bir gün "buyrun siz önden" derler"
Sultan'ın mahkemesini beklerlerken Bülent Kayabaş söylüyordu. O söze takıldım kaldım.
ben tekrarlarini malesef izleme sansi bulamyiorum pek ama o sözü biliyorum reklamlari yapilirken dizinin hep o sahneyi gösteriyorlar evet gercekten hem anlamli hem , kafiyeli güzel bir söz
Bu dizinin kadrosu süperdi. Bide Şadiye vardı. birinin yeğeniydi. Sonradan gelmişti kızıl saçlı bi kız. Çok sevmiştim ben onu çok güzel bi kızdı. o oyuncunun adını bilern varsa lütfen yazsın
Ismi Suzan Kılınç , ben pek sevmezdim bu kadini neden dersen gülsünle arifin arasina giriyordu
sultan makami haric hic bir dizide oynaDI galiba ben hic görmedim en azindan
Sağolasın Gül tuna. Evet bende karakterini sevmemiştim. Soğuk bi tipti. Gülsünü üzüyodu. Mahallede de pek sevilmezdi şadiye. Ama ben oyunculuğunu çok sevmiştim. çokta güzel bi kızdı. Neen hiç bi yerde oynamadı acaba yaaa.
Bu arada fotoğrafı varsa eklerseniz sevinirim.
http://img186.imageshack.us/img186/197/balksz1ka6.jpg
boyle muhtesem bir kadro bir daha bir araya gelmez.Hikayesiyle keza oyuncuların performansları olarak da mükemmel bir yapımdı.Hatırlıyorum da hiç bir bolumunu kaçırmadan izlemiştim
Nejat isler basligindan alinitidir
http://img245.imageshack.us/img245/4016/sultanzh0.jpg (http://imageshack.us)
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan1-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan2-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan3-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan4-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan5-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan6-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan7-1.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg33/denemelerim/sultan8-1.jpg
zynp-35-2! 08-02-08, 15:58 ya ben bu diziyi izlemeyi çok istemiştim ama bi türlü izleyememştim şimdi izleyemediğime çok pişmanım keşke tekrarını verseler de izlesek:happy0064
adanali esmer 16-02-08, 23:00 öncelerde tekrar veriyorlardi sabahin köründe. simdi oda kalkti yerine sabahlari baska diziler koyuyorlar
izlediğim dizilerden biriydi aşk hikayeleri farklı ama etkileyiciydi...
En çok jenerik müziğini beğeniyordumm hala bazı dizilerde kullanılıyor:icon_whis
tekrarları yayınlansa izlerim:happy0064
bu arada bir arkadaşımızın yaptığı imzayı kullandım umarı kızmaz:img-blush Fettan İmzalar çok güzel ellerine sağlık:)
ahhh ah sultan makamı bitmesini hiç istememiştim.amma velakin her güzel iş gibi o da bitti ama izleri derin...
kazım koyuncu (rahmetle anıyoruz) yüreğine sağlık
kemal sahir sana da çok teşekkür ediyoruz...
şevval sam sesin çok büyüledi sultaaaan diye haykırışına bizim çığlıklarımızı da ekledin sesine sağlık
önce bahtiyardan başlasam...hırçın bi o kadar da yumuşak yürekli bahtiyar abimiz,çok önemli bir abiydin bizim için de...ve fedakar yenge ışıl
sultan,asiye,gülsün,arif,sefer,nazlım,eko,nuriye,d ursun,şadiye.........sizi unutamam
çok sahnesi etkilese de beni nazlımın seferin eline çatal batırdığı sahne derin iz bıraktı:icon_sorr
Bir sürü dizi izledim ama Sultan Makamı bir başka..Belki yarım kalmış bir hikaye olması sebebi iledir bu başkalık bilemiyorum ama özel bir diziydi..Hemen hemen aynı kadro ile YEDİTEPE İSTANBUL'da çok özeldir..Sultan Makamı yarım kalan hikayesine rağmen senaryosu ile oyuncu kadrosu ile müziği ile birbirini tamamlamış harika bir yapımdı..
http://img86.imageshack.us/img86/8145/7048cedf251a8a9a0f56c28tt9.jpg
Kerem Atabeyoğlu benim abime o kadar benziyor ki..
Müziklerini de Kazım Koyuncu yapmıştı. Bu kadar kaliteli bir ekip kırk yılda bir toparlanır. Bir araya gelseler de ömrü nedense hep kısa oluyor..
Kanallar "yeditepe istanbul" u yeniden gösteriyorlar (ki bölük pörçük, saygısız bir şekilde ne yazık ki) niçin sultan makamı hiç tekrar edilmiyor? Yeniden izlemek (hele ki şu anki aklımda) çok güzel olurdu..
banucugum EGOFUM,can bacim
Demek Kerem bey abine benziyor( ne mutluki bir abin var imis) benim oda yok:icon_sorr
Sultan Makami isimli dizi evet gercektende cok kaliteli bir dizi idi( o muzikleri) Rahmetli kazim koyuncu Nurlar icinde yatasin.:icon_sorr
Biliyorsun bacim
Kaliteli dizileri yayindan kaldirmayi cok seviyorlar kanalllar:img-tomat
aara sira bende 7 tepe Istanbula denk geliyorum( oda senin dedigin gibi boluk porcuk yayinlaniyor)
ama su bir gercekki
Sultan Makaminin Keske tekrari olsada izlesek.
Super kaliteli bir diziydi( ahh keske kanal bir iyilik etse diyorum.
Sevgilerimle.
Tekrarları hafta sonu sabah 7 gibi görüyordum kanal d'de. Ama normal kanal d mi yoksa euro d mi hatırlayamadım şimdi. Belki halen devam ediyordur. Ben bu hafta sonu bir kontrol edeyim ;)
Tekrarları hafta sonu sabah 7 gibi görüyordum kanal d'de. Ama normal kanal d mi yoksa euro d mi hatırlayamadım şimdi. Belki halen devam ediyordur. Ben bu hafta sonu bir kontrol edeyim ;)
volvox um canim
Sen bir bakiver( benim hem euro D
hemde digiturkten turk kanallarini izleme imkanim var)
sana zahmet canim,bir haberdar edersen cok sevinirim( iz)
Valla sabahin 7 si degil 5 de olsa tekrar izlemeye deger bir diziydi.
simdiden tesekkurler.
Sevgilerimle.
Tekrarlarını kaldırmış sanırım kanal d. Yazacaktım hep unutuyorum. O saatte Serseri dizisini gördüm bu hafta sonu baktığımda. Umarım kanal d tekrar izlenebilecek bir saatte yayınlar. Böyle kadro biraraya zor gelir bir daha.
andreasfbi 06-03-08, 19:45 severek izlediğim dizilerdendi hele iki aşık karşılaşınca çalan müzik muhteşemdi :img-blush
ben bu diziyi hic izlememistim iki hafta once tesadufen euro d'de gordum.
bi izleyim dedim baktim dizi super her gun ilziyorum cok guzel.
Sultan makamının müziklerine bayılıyordum çok severek izliyordum çooook farklı bir havası vardı..
batuhan_gumus 07-06-08, 07:48 ben tekrarlarını izliyorum sabahları
guzel bi dizimiş ama ben izlemedim farklı bir dizi :)
http://img60.imageshack.us/img60/7011/smiy7.jpg
http://img60.imageshack.us/img60/9726/sm1kk9.jpg
Sultan Makamı için daha ne denilebilirki.Oyuncularıyla, Kazım Abi ve Kemal Sahir Gürel in o müthiş ,insanı başka alemlere sürükleyen müzikleriyle şu an hala izlediğimde dahi güzel bir izlenim bırakan bence kanal D tarafından harcanmış olan dizi.
‘Bazı diziler, seyirciyi aptal yerine koyuyor’
http://img521.imageshack.us/img521/8849/tvbu7.jpg
Yeni dizilerle sezona oldukça hızlı başlayan Kanal D Televizyonu, ‘Sultan Makamı’ adlı dizisini yayınladığı gecelerde reyting sıralamasında üst sıraları zorluyor. Dizinin öyküsü, İstanbul’un kenar mahallesinde, bir yazlık sinemada ve onun çevresindeki yoksul evlerle, çamurlu yollarda geçiyor. Yönetmenliğini Aydın Bulut’un yaptığı dizinin senaryosu, “Yedi Tepe İstanbul” dizisinin de senaristi Ali Ulvi Hünkar’a ait.
Dizide İstanbul’un son yazlık sinemasını işleten Sultan, arkadaşları; Eko, Sefer ve Bahtiyar ile insanların birbirleriyle ilişkilerinin hâlâ zayıflamadığı bir mahallede yaşamaktadır. Küçük bir dünya onlarınkisi. Ancak evleri yıkıp yerine bir site kompleksi kurmak isteyen şirketin, mahallelerine gelişiyle işler allak bullak olmuştur. Sultan ve arkadaşları da küçük dünyalarının sınırlarını zorlamak durumunda kalırlar. İlerleyen bölümlerde içten içe başlayan aşk hikâyeleri de diziye eklenince, işler içinden çıkılmaz bir yol alır. ‘Sultan Makamı’ ile dizi senaristliği yolunda emin adımlar atan Ali Ulvi Hünkar, televizyonda yayınlanan bazı dizileri eleştiriyor. Diziler aracılığıyla seyircinin aşağılandığını ileri süren Hünkar, “Seyirciye öyle kötü işler sunuluyor ki onları salak, aptal yerine koyuyorlar. Aşağılayıp küçümsüyorlar; ama onlar bunun hiç farkında değil. Bu dizileri 6 yaşındaki çocuklara göre yapıyorlar, ortalamayı öyle baz alıyorlar.” dedi. Hünkar, konu içeriği olmayan, yalnızca görsel malzemelerle desteklenen filmlerin, seyirciye hiçbir şey veremeyeceğini düşünüyor. Hünkar, son yazdığı Sultan Makamı’nda bir nevi kendi hayatını kaleme almış. Yıllarca at yarışı oynadığını ve hep kaybeden insan olduğunu, çok zorda kalan insanların iyi yaşayabilmek adına kirlenmeyi bile göze alabileceklerini belirtiyor.
Dizilerde zengin kesimin sürekli temiz gibi gösterildiğini, fakirlerin aşağılandığını ifade eden Hünkar, sonunda hep zenginlerin aklanmasına dikkat çekiyor. Filmler aracılığıyla seyircinin zaaflarıyla alay ediliyor, Hünkar’a göre silah ya da çıplak kadın kullanılması ise bunun en somut ispatı oluyor. At yarışı oynamayı 1990’ların başında bıraktığını ve senaryoyu bu tecrübelerinden yola çıkarak yazdığını anlatan Hünkar, at yarışı hikâyesini dizide bir umut hikâyesine dönüştürüyor. Hünkar, “At yarışlarıyla hayata bir şekilde tutunmak için ilgilendim. İyi yaşama umudu tükenmiş insanlar, bazı konularda kirlenmeyi göze alabiliyor. Sultan Makamı’nın bir bölümünde Bahtiyar (Kerem Atabeyoğlu), ‘Bir kere çalacağım bir kere kirleneceğim; ama hayat boyu tertemiz kalacağım. “Bu, çaresiz bir insanın temiz kalma çabasından başka bir şey değildir.” diyor. Ortalama bir dizinin 60 ile 90 dakika arasında olduğunu vurgulayan Hünkar, son çekilen bölümde 91 sahne olduğunu, normal bir sinema filminde bile 110 –120 sahne bulunduğunu söylüyor.
Ömer Oruç / İzmir
20.10.2003
http://arsiv.zaman.com.tr/2003/10/20/televizyon/h1.htm
Anlatmıyor, yaşıyor
http://img521.imageshack.us/img521/4081/1220ur5.jpg
Şimdiye dek rol aldığı her filmle ödül alan Başak Köklükaya, Sultan Makamı'nın Asiye'si olarak dizide aşkını tarif edemiyor ancak, başarısıyla oyunculuğun tarifini veriyor
Başak Köklükaya, oyunculuğa Yazlıkçılar adlı diziyle başladı. Ardından Bizimkiler, Baykuşların Saltanatı, Koltuk Sevdası, Aşk ve Gurur ve Sultan Makamı geldi. Sinemaya ise 1996'da şimdilerde "Karşı Pencere" adlı filmle gündemde olan Ferzan Özpetek'in Hamam filmiyle adım attı. Filmdeki rolüyle Antalya Film Festivali'nde 'Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.
Asıl çıkışını Zeki Demirkubuz'un Üçüncü Sayfa'sı ile yaptı ve Antalya Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı. Yine Özpetek'in Harem Suare, Demirkubuz'un İtiraf filmleriyle ödül topladı. Son olarak Tamer Karadağlı ile rol aldığı Türk- Yunan yapımı Bir Tutam Baharat da Selanik Festivali'nden 8 ödülle döndü. Sinema ve TV'de sessiz sedasız kariyer yapan Başak Köklükaya ile sinemayı ve Sultan Makamı'nın Asiye'sini konuştuk.
Rol aldığınız her film size ödül getirdi. En son rol aldığınız Bir Tutam Baharat da tam 8 ödül aldı. Bu başarının sırrı nedir?
Bilmiyorum. Biraz şans diyebilirim. Mesela Bir Tutam Baharat için önümde çok ciddi rakiplerim vardı ve yeterli derecede bir İngilizcem de yoktu. Film İngilizce oynandı çünkü. Açıkçası ilk görüşmeye gittiğimde çok fazla umudum yoktu. Daha sonra bir deneme kaseti çekildi ve Atina'ya gönderildi. Seyredilmiş, beğenilmiş ve benim oynamama karar verilmiş. Çok iyi bir film olacağını tahmin etmiştim ama Selanik Film Festivali'nde bu kadar çok ödülle buluşacağını tahmin etmemiştim. Film, başka festivallere de katılacak.
Mustafa Hakkında Herşey filmi için Hülya Avşar, İpek Tuzcuoğlu, Nurgül Yeşilçay gibi ciddi rakipleriniz vardı. Ancak rolü siz aldınız ve medyatik isimlerin bu konuda daha fazla şansı olduğu düşüncesini kırdınız. Basından uzak duruyorsunuz. Bu tavır neden?
Basından özellikle kaçmıyorum. Sadece çok fazla göz önünde bulunmamayı tercih ediyorum. Böyle daha mutlu ve verimli olacağıma inanıyorum. Daha medyatik ve popüler olsaydım belki elde ettiğim başka şeyler olacaktı ama sonuçta hayatta aslolan mutluluktur.
Ferzan Özpetek ve Zeki Demirkubuz. Bu iki ismin oyunculuk hayatınızdaki etkisi nedir?
İkisinin de oyunculuğuma ve sinemaya bakış açıma getirdiği artılar var. Demirkubuz'un hayata bakış açımı bile etkilediğini söyleyebilirim. Rollerimle onlarca ödül aldım. Daha ne olsun?
Gelelim Sultan Makamı'na... Bu dizide bakışlara çok vurgu yapılıyor. İnsan halleri çok iyi yansıtılıyor...
Orada herkes iyi oynuyor. İyi bir kadromuz var ve dizideki karakterler iyi oturdu. Senarist Ali Ulvi Hünkar çok iyi karakterler yaratıyor. Oyun ve oyuncu için sonsuz imkan sağlayan bir senaryo. Her şeyin iyi olmasının bir neticesi bu.
İzleyici için ağır bir dizi değil mi? Çünkü dizileri genellikle AB grubu dediğimiz izleyici kitlesi takip ediyor. Problem yaşadınız mı?
İlk bölümlerde insanlarla konuştuğumuzda anlaşılması zor diyorlardı ama anlaşılmayacak bir şey yok. Duran bir hikaye yok çünkü. Anlamak için sadece kaçırmadan seyretmek gerek.
İZLERSENİZ ANLARSINIZ
Sultan Makamı'nda, Sultan'a aşık mahalle kızı Asiye'yi başarıyla canlandıran Başak Köklükaya, yüksek ratinglerle ilk 13 bölümü kapatan Sultan Makamı için ikinci 13 bölümlük anlaşmanın imzalandığını söylüyor ve ekliyor: "Dizinin anlaşılmama problemi yok, sadece kaçırmadan izlemek gerekiyor."
http://yenisafak.com.tr/arsiv/2003/aralik/12/televizyon.html
cokk guseldi zaten hep belli bir kadro var
yine onları bir arada gormek gsseldi yeditepe istanbuldan sonra:):):)
cokk gusel bir mahalleydi gulsun u cokk sevrdim konusmlalrı falan...
keske tekarraları verilse izlenrdi valla...
Mükemmel bir dizi olduğunu her defasında yaarım. Gerçekten de unutamadığım dizilerdendi. İzlediğim perşembe gecelerini hatırladım birden. Kadro muhteşemdi. Kanal D bir türlü uygun bir saatte vermedi şu dizinin tekrarını.
|
|