Tüm Versiyonu Göster : Basinda Cikan Haberler
bu baslik altina eklyie bilirizz........
Kendimi 'Duvar'ın ardına daha yakın hissediyorum!
Duvar dizisinde zengin kızı İklim'i canlandıran Sinem Öztürk 'Gerçekte orta halli bir ailenin kızıyım. İçtenlikten hoşlanırım. Asla zengin diye bir erkekle beraber olamam. Kendimi duvarın öteki tarafına daha yakın hissediyorum' diyor..
atv'nin gençlik dizisi 'Duvar'da İklim karakterini canlandıran Sinem Öztürk, kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edindi. 'Duvar'ın parlayan yıldızı, duru güzelliği ve yeteneğiyle göz dolduruyor. 22 yaşındaki Öztürk, Marmara Üniversitesi Sinema Bölümü mezunu... 'Duvar' dizisindeki rolünden önce hep kamera arkasında olan, Öztürk'ün kendi çektiği 8 kısa filmi var. Genç oyuncunun en büyük hayali ise senaryosunu kendisinin yazdığı bir filmi yönetmek...
* 'Duvar' dizisi ilk oyunculuk denemeniz... Diziye nasıl dahil oldunuz? Seçmelere mi katıldınız?
Zaten uzun zamandır seçmeleri yapılıyormuş, cast birkaç kez değişmiş. Ben çok sonraları gittim görüştüm, birkaç gün sonra 'okey' dendi.
* Senaryoyu okuyup rolünüzü öğrendiğinizde ne düşündünüz?
Çok heyecanlandım... Zaten cıvıl cıvıl bir dizi, hep gençler var. İklim'in hikayesi çok hoşuma gitti. Önce isimleri beni çekti: İklim ve Ege... İçimi ısıttı isimler... Zevkle oynuyorum İklim karakterini...
* Canlandırdığınız İklim karakterini biraz anlatır mısınız?
İklim zengin bir ailenin kızı, zengin arkadaşları var. Ama bulunduğu ortamda mutlu değil... Kendisini o zengin arkadaşlarının içinde yalnız hissediyordu. Farklı bir dünyaya özlemi vardı. Ama duvarın öbür tarafına geçmeye başladıkça, geçim sıkıntısı içinde yaşayan ama içten insanları tanıyacak. Ege ile aralarında aşk ilerledikçe İklim kendini bulacak.
* Siz kendinizi hangi tarafa yakın hissediyorsunuz?
Orta halli bir ailenin kızıyım. Samimiyetten, içtenlikten yanayım. Dizideki annem ve arkadaşlarım gibi gösteriş meraklısı insanlar yok çevremde. Sadece yakışıklı ya da zengin diye bir erkekle beraber olmaya kalkmam. Bu yüzden de duvarın öteki tarafına daha yakın hissediyorum kendimi. Herhalde zengin tarafta olsaydım mutlu olmazdım...
DİZİLER DOĞALLIKTAN UZAK
* Dizilerin kadrosunda ille de flaş isimler bulunuyor. Mankenler, şarkıcılar... 'Duvar'da tanınmamış yüzler var. Bu sizce bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı?
Bazıları, sadece manken veya şarkıcı diye ünlü oldukları için, dizilerde oynatılınca kızıyorum. Eğer, yaptığı işin hakkını verebiliyorsa, karakteri başarıyla canlandırabiliyorsa herkesin oyunculuk yapmaya hakkı vardır. Sonuçta konservatuar okuyan ama oyunlarını beğenmediğim bir sürü oyuncu da var. 'Duvar'da yeni yüzler olması hoşuma gitti. Çünkü artık dizilerde aynı yüzleri görmekten sıkıldım. Pek çok oyuncu birkaç dizide birden rol alıyor üstelik de hemen hemen aynı karakteri canlandırıyor. Seyirci de afallıyor... Doğallıktan uzaklaşıyor o zaman diziler.
* Güzellik oyuncu için ne kadar önemli?
Rolüne göre önemli... Karakter oyuncusu için önemi yok... Fiziğin, karaktere uygun olması gerekir...
* Ama güzel insanlar daha çabuk şöhret oluyorlar
Doğru... Halkımız pek çekimlere, senaryoya falan dikkat etmiyor açıkçası... Başroldekiler yakışıklı olsun, güzel olsun, onlara hayranlık duysunlar, aşık olsunlar yetiyor izleyicilere. Tabii ki güzellik artı puan bu durumda da... Dizilerde de kalite biraz düştü. Ağa dizileri moda oldu mesela, her kanalda ağa dizileri var. Tarz olarak da Amerikan sinemasına özenti var.
* Kamera arkasında olmak mı daha keyifli yoksa oyunculuk mu?
Kamera arkasına geçtiğimde kendi projemi yapmak istiyorum. Bir süre oyunculuk yaptıktan sonra kendi senaryomu yazıp, kendim yönetmek istiyorum. O zaman hayallerime kavuşacağım.
* Ege'yi canlanldıran Taylan Güner'le aranız nasıl? Aşk söylentileri dolaşıyor ortalıkta.
Yok öyle bir şey... Taylan'la çekimler başlamadan iki hafta önce tanıştık. Zaten kendisi Adanalı, İstanbul'da bizim misafirimiz sayılır. Ailem de onu çok seviyor. Sık sık bizim eve yemeğe geliyor...
Alıntıdır: Deniz Ayyıldız- Günaydın
Duvar dizisi çalışanları kaza yaptı
Maslak’da sabaha karşı meydana gelen trafik kazasında Duvar dizisi çalışanları yaralandı.
İstanbul’da çekimleri devam eden Duvar dizisi set ekibinin içinde bulunduğu Ahmet Özer yönetimindeki servis minibüsü, Maslak Askeriye bölgesinde hatalı dönüş yapan kamyonla çarpıştı. Kazaya yol açan 34 BG 5215 plakalı kamyonun şöförü gözaltına alındı.
Kaza yapan araçta bulunan Duvar dizisi set ekibinden görüntü yönetmeni Veysel Tekşahin ve sürücü Ahmet Özer yaralandı. Yaralananlar set ekibi tarafından Florence Nightingale Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ahmet Özer’in durumunun iyi olduğu Veysel Tekşahin’in için doktor raporunun beklenildiği öğrenildi.
Kazayı duyan yapım şirketi ve Atv yetkilileri hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı. Yeni bölüm çekimlerinin son gününde meydana gelen kazadan sonra ise sete ara verildi.
alıntıdır.
ya siz belki biliyorsunuzdur ama ben bilmiyodum yeni öğrendim.
ya resmen duvar dizisine nazar deydi çekemeyenlerin nazarı... duvar dizisi ekibine geçmiş olsun .........
Aramızdaki duvar her gün yükseliyor!
MUSTAFA KIZIL
Kadrosunda birçok deneyimsiz gencin rol aldığı atv'nin yeni gençlik dizisi 'Duvar' yayınlanan ilk bölümleriyle çok konuşuldu. Dizinin iki erkek oyuncusu Cihan Okan ve Taylan Güner, "Zenginle fakir arasındaki uçurum her gün daha da artıyor" diyerek ekliyor: Gençlere örnek olacağız..
* Çekimler nasıl gidiyor? Cihan Okan: Ben çekimlerde Taylan'dan daha az bulunuyorum. Taylan Güner: Ben set elemanı gibiyim. Işıkcıyla aynı zamanda gidiyorum sete. (gülüyor) Senaryo tamamen benim üstüme kurulu olduğu için hemen hemen her sahnede setteyim. Daha önce karşılaşmadığım, yaşamadığım birçok şeyi şu an yaşıyorum. Özellikle liselilerden çok güzel tepkiler alıyoruz. C.O.: Şunu söyleyebilirim; diziyi izlediğinizde gerçekten çok hoş bir intiba bırakıyor. En keyifli tarafı, zorlu şartlara rağmen oyuncuların çok uyumlu olması ve hala gülüyor olması. Bu taşların yerine oturduğu anlamına geliyor.
* Ekibin genç olmasının bunda büyük bir etkisi vardır herhalde? C.O.: Dizide aslında iki kuşak var, arasındaki köprü de benim... Gençler ve bizim jenerasyon arasındaki olayları yumuşatan bir karakterim var. Çok sevilen ve doğurgan bir karakter. İlk bölümlerde kendi içinde bu kadar kenetlenen ekip bulmak zordur. En ufak bir çatlak ses yok.
* Dizide Ali ve Ege karakterlerini canlandırıyorsunuz.... C.O.: Bildiğiniz gibi Ali karakterini canlandırıyorum. Sinirleri alınmış, dünyayı aşmış. Bir de yokluktan gelip para kazanmış biri. Her iki tarafı da bilen nadir insanlardan. Ege'deki pırıltıyı görüp Ege'nin hamisi oluyor. T.G.: Şunu söyleyeyim; Ege fakir ama gururlu bir genç... İlerleyen zamanlarda zekası, bilinci ve karakteriyle inşallah iyi yerlere gelecek. C.O.: Zaman zaman örnek alınacak biri sanıyorum. Yanlışlıklar mutlaka olacaktır ama izlediği yol doğru olacak.
* Bir anlamda gençlere örnek teşkil edecek bir karakter olacak yani... Çünkü diziyi izleyenler genç kitle... T.G.: Kesinlikle... Çok iyi örnek olacağına inanıyorum. Hem ailesine, örf ve adetlerine bağlılığı hem de çalışkanlığı ve hayata bağımlılığı anlamında örnek olacak. Şu anda dünyada çok özlenen ve kaybetmeye başladığımız bir kavram sevgi... İnsani duyguları maalesef gitgide yitiriyoruz. Bence bu dizinin en sıcak tarafı da o olacak.
ALİ BANA 'CUK' OTURDU!
* Peki karakterler size ne kadar benziyor? T.G.: Birebir uyuşan özelliklerimiz var. Ama ben Taylan olarak düşündüğümde, mesela Ege'ye oranla daha sinirlerime hakim olamayan biriyim. Ege kadar sabırlı değilim. Taylan böyle saman alevi gibi patlıyor, yanıyor. Onun dışında ben zaten Adana'da bir çiftçi ailesinin çocuğuyum. Anne ve kardeş arasındaki diyaloglar uyuşuyor. Yaşantı şekli olarak da benziyoruz. Yaşıma göre girdiğim ortamda Taylan olarak saygı ve sevgi görüyorum. Ege'de de aynı. C.O.: Ben normal hayatımda Ali karakterine çok benziyorum. Yani hayata hep pozitif ve bardağa dolu tarafından bakan biriyim. Bu anlamda Ali karakteri bana 'cuk' oturdu. Ben de Akhisarlı bir memur çocuğuyum. Şu andaki yerim, zengin denebilecek bir durum değil ama kendimi gayet 'şık' bir yerde hissediyorum.
* Tepkiler nasıl? T.G.: İnanılmaz güzel tepkiler alıyoruz. Hatta diziyi izleyen, 15 yıldır görmediğim ortaokul arkadaşım bana mesaj atmış. Konu hakkında inanılmaz güzel şeyler söylüyorlar. Konu zaten kısırlaşmayacak ve doğurgan bir konu. C.O.: Dizilerde 5-6 bölüm her şey yolunda gidiyor ama ondan sonra saçmalamalar başlıyor. Bizde böyle bir şey olmayacak. Özellikle eşim acımasız eleştirir. Ondan da birşey çıkmayınca 'tamam' dedim. T.G.: Şu anda genel olarak bakıldığında bu tarzda bir gençlik dizisi yok. Bizden sonra geleceğine eminim. Yapımcımız büyük cesaretle bu işe girdi çünkü yeni yüzler, isimsiz oyuncularla yola çıktı. Diğer diziler için de örnek olacağına inanıyorum...
* Dizide bir zengin fakir çatışması var. Sizin bu konuya bakışınız nasıl? T.G.: Duvar yükseliyor! Zenginle fakir arasındaki uçurum gittikçe artıyor. Bizim bunu göz önüne getirmemiz herhalde insanların biraz daha bilinçlenmesini sağlayacak. Zenginlerle fakirlerin birbirlerinden kopmaması gerektiğini, birlikte yaşamaları gerektiğini göreceklerine inanıyorum. C.O.: Türkiye'de fakir taraf her geçen gün artıyor. Dengesi olsa onun bile keyfi var. Ama artık o kadar dengeler koptu ki, terazinin kefeleri o kadar ayrıldı ki birbirinden, artık oradan oraya atlamak ya da ulaşmak ya da el uzatmak mümkün değil. Dolayısıyla burada insanların çok bilinçli olması gerekiyor. O bilinci de bu şartlarda nasıl edinecek insanlar, aslında bunu da merak ediyorum. Ama herkes biraz sağduyulu olmak zorunda. Çünkü bunun gidiş yolunun öfke olmaması gerekiyor. Zaten işlemek istediğimiz konu, bu öfkenin olmaması. Olaylar her ne kadar insanları çileden çıkartsa da bizim kurmak istediğimiz ilişki tarzı sevgi.
Oyunculuğa alışabildiniz mi?
C.O.: Oyunculukla şarkı söylemek ya da çalmak arasında büyük bir fark yok! Müzikten yola çıkınca her şeyi çözüyorum. Oyuncu koçum Yeşim, her olayı ve her karakteri bir melodi olarak düşünmemi söyledi, 'Her kişinin sende bir melodisi olsun. Her karakterin sende bıraktığı lezzete göre davran' dedi. Ben ondan sonra olayı kavradım. Melodiyi düşündüğüm an zaten o duruma geçiyorum.
KOŞMASINI BİLMİYORSUN!
T.G.: Ben de her gün sahnede kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İlk başladığım güne oranla daha iyi olduğumu söyleyebilirim. Burada zaten oyuncu koçlarımız bizi bir şekilde sahneye hazırlıyor. Ama mesela gelen tek tepki 'koşmasını bilmiyorsun' oldu.
C.O.: Süreyya Ayhan'dan ders aldıracağız...
T.G.: Bir daha koştururlarsa kesin ders alacağım...
C.O.: Geçende bir kavga sahnesi vardı. Hakikaten yaralandılar. Birinin eli kanıyordu, birine yumruk geldi. 'Pardon' dedi ama yemişti yumruğu, yapacak bir şey yok. Gerçekten paralanıyorlar, sette kan gövdeyi götürüyor. (gülüyor)
* Biriniz genç kuşağa, diğeriniz deorta kuşağa hitap ediyor. İki yakışıklıoyuncu olarak karşı cinsin size ilgisinasıl?
Cihan Okan: Bizde kaçarı yok yani!15'den 60 yaşına kadar bütün skalayıkapattık... Eşim duyarsa yandım! AmaAllah'tan sadece bizim ağzımızda... Sadecedizinin selameti için, yoksa yanlış anlaşılmasın.(Gülüyor)
Taylan Güner: Kızların tepkisi iyi.Hoşumuza giden şeyler oluyor. Gülüşümle ilgiligüzel şeyler duyuyorum. Tepkiler güzel, hayrankitlemiz artıyor...
* İkiniz için de karizmatikdeniyor...C.O.: Karizmatik olmak bir Allah vergisi...Karizmatik olmak; yakışıklılıkla, tiple ilgili bir şeydeğil. O bir duruş. T.G.: Ayna karşısında bir türlü karizmatikolamıyorum. (gülüyor)
Cihan Okan Ben konservatuvar mezunuyum, müzisyenim. Hem perküsyon çalıyorum, hem vokal yapıyorum, ara sıra da Sezen Hanım'la (Aksu) düetler yapıyorum. Bazen tek başıma da şarkı söylüyorum. Kültür Bakanlığı Modern Folk Müziği diye bir grubumuz var, AKM bünyesinde çalışıyoruz. Orada solistim. Bir yandan da seslendirme yapıyorum. Ama özellikle oyunculuk, hayatıma çok büyük bir renk kattı.
Taylan Güner
Tekstil firmalarının markalaşması sırasında, katalog çekimleri, lansmanları, sponsorlukları ile ilgili işleri takip ediyorum. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar'dan bir yıl tiyatro eğitimim var ama bir dizinin başrolünde oynamak hayalini bile kurduğum bir şey değildi.
Hangi dizi bitecek? Hangisi devam edecek?
Sezon sonu yaklaştıkça okurlarımızdan gelen "meraklı" mesajlar da arttı. Herkes izlediği dizinin akıbetini soruyor: "Filanca dizinin, falanca bölümde biteceğini duyduk. Doğru mu Yüksel Bey?" Soruların hepsini tek tek yanıtlamaktan parmaklarım nasır tutmuşken, imdadıma Hafta Sonu dergisi yetişti. Orada bu sezon bitecek, gelecek sezona devredecek ve yeni başlayacak dizileri listelemişler. Bendeki bilgileri de ekleyip, sizlerle paylaşmaya karar verdim: Şu sıralar ekranlarda 50'ye yakın dizi var. Geçen sezondan devam edip, bitenler, bu sezon başlayıp, reyting alamadığı için zamanından önce yayından kalkanlar ve onların yerine başlayanlarla birlikte bu sayı sezon içinde 150'ye yaklaşıyor. Öncelikle yaz tatiline girip, gelecek sezon da devam edecek yeni dizilerin listesini verelim de tiryakileri rahat bir nefes alsın: Sıla, Yersiz Yurtsuz, Selena, Şöhret (atv), Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar (Kanal D), Geniş Zamanlar, Köprü, Kader (Star TV), Ezo Gelin, Kara Duvak, Doktorlar (Show TV), Hayat Türküsü (TRT 1), Yemin (FOX). Sırada bu sezon sonunda izleyicilerine veda edecek diziler var: Sağır Oda, Fırtına, Yabancı Damat, Ihlamurlar Altında, Gümüş, (Kanal D), Beyaz Gelincik, Bebeğim, Gemilerde Talim Var (atv), Kaybolan Yıllar (Star TV), Acı Hayat (Show TV), Üç Tatlı Cadı (FOX). Bu diziler arasında Ihlamurlar Altında 80. bölümüyle veda ediyor. Kaybolan Yıllar'ın veda tarihi 28 Haziran. Star TV'nin iki dizisi İki Aile ve Yalancı Yarim ile Kanal D'deki Acemi Cadı ve atv'nin yayınladığı Duvar ise ara vermeden yaz boyunca ekranlara gelmeye devam edecek. Ve yeniler: Bu yaz ekran gençlik dizilerine teslim. Star TV'deki Aşk Kapıyı Çalınca ve Kanal D'deki Kavak Yelleri ile yaz ekranına gençlik aşısı yapılacak.
http://img405.imageshack.us/img405/2184/cosmomw0.jpg (http://imageshack.us)
GENÇLER DUVARA KARŞI
Oyunculuk serüveninizden başlayalım mı?
Sinem Öztürk (ıklim): Ben normalde Marmara Üniversitesi'nde sinema okuyorum bir arkadaşımın aracılığıyla başvurdum. Ve hemen kabul edildi.
Taylan Güner (Ege): Bu sektör içinde olan biri de¤ilim.
Adana'da marka danışmanlığı yapıyordum. Geçen Kasım ayında çay
firmasının tanıtımı için ıstanbul'a gelmiştim, bu diziden söz ettiler, arkadaşım fotoğrafarımı gönderdi. Görüşmeye çağrıldım ve kabul edildi.
Özge Bent (Yeşşim): ızmirliyim. ızmir'de kafemiz vardı, ben de kafe işletiyordum, arkadaşım aracılığıyla başvurdum ve oldu.
Televizyon dünyasına nasıl bakıyorsunuz peki? Çünkü film zengin ve yoksul çatışşmasını veriyor...
Özge: Bana yalan geliyor bu dünya, evet önümüzde parıltılı bir yaşam var ama ben buna kendimi kaptıracağımı sanmıyorum. ınanmıyorum bu parıltılı yaşama.
Ama o yaşamın içinde rahatlıkla rol yapabiliyorsun...
Özge: Tabii yapabilirim ama sadece rol olarak yapabilirim.
Sinem: Zengin ve fakir çatışması günümüzde de yaygın. Ama dizilerin ço¤u Do¤uya kaymış durumda, bizde tam zamanında böyle bir dizi ile başladık. ıstanbul'da da neler
oluyor biraz hatırlatalım diyoruz.
Taylan: Kendimize “no name” diyoruz. ısimsiziz, yeni ve farklı bir dizide oynuyoruz. Artık seyirci de aynı yüzleri görmekten sıkıldı. Sinem'in de dediği gibi dizilerde de aynı konu işlenip duruyor. Bu anlamda da her yönüyle farklı bir dizi olacak.
Sen aslında zaten varoşlardan geldin, çok da yabancılık çekmiyorsun sanırım?
Taylan: Evet. Adana ne kadar sosyetik görünse de ızmir ve Ankara
Televizyon dünyasının renk ihtişamı, şatafatlı hayatlar, lüks arabaların gelip geçti¤i caddeler, sokaklar, villaların içinde yaşam sürdüren, dış dünyaya kapılarını kapatmış insanlar... Yanı başlarında mütevazi bir yaşam için mücadele eden, tek dertleri evine ekmek götürebilmek olan, sıradan hayatın herhangi bir yolcularının yaşadığı bir
gecekondu mahallesi. ıç içe geçmiş bir hayatın birbirinden habersiz yaşamı. Lüks bir sitenin karşısında, yanı başında bir gecekondu mahallesi arada kalın bir 'Duvar.'
“Biz bu filmi daha önce çok gördük” diyenleriniz var tabii. Diziyi ilginç kılan konudan çok oyuncu seçimi, çünkü hepsi sokaktan seçilmiş. ılk oyunculuk deneyimlerini Duvar dizisinde
sergiliyorlar. Dizinin baş rol karakteri Ege yani Taylan Güner, Adana'dan gelmiş, 26 yaşında. Marka danışmanlığı yaparken bulmuşlar Taylan'ı. Dizide gecekonduda yaşayan yoksul ama gururlu genç Ege'yi oynuyor. Yeşim karakterini canlandıran
Özge Bent, ızmir'den gelmiş, 9 Eylül Üniversitesi'nde kafe işletirken bulmuşlar Özge'yi. Dizide yoksul ama gözü yükseklerde bir genci oynuyor. Zengin kızı ıklim karakterinde gördüğümüz Sinem Öztürk ise (22) biraz daha tecrübeli. Önceleri kamera arkasında çalışmış. Birkaç kısa filmde rol aldıktan sonra kendisi de kısa film çekmeye
başlamış. Tabii dizide bir de zengin ve kötü çocuk Taylan var, yani Bülent Çetinaslan.
Usta oyuncuların da eşlik etti¤i dizinin setinde bir gün geçirdik. Gençlerin heyecanı her halinden belli olsa da asla ekrana yansıtmıyorlar. Adeta profesyonel oyuncuymuş gibi rollerine kendilerini veriyorlar. Set aralarında (Taylan Güner (Ege), Sinem
Onyedi Güncelden alinti
http://img252.imageshack.us/img252/2203/milliyetwuf3.jpg (http://imageshack.us)
http://img252.imageshack.us/img252/2746/milliyetw1nz1.jpg (http://imageshack.us)
http://img252.imageshack.us/img252/4253/radikalwqr7.jpg (http://imageshack.us)
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.