PDA

Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli-Bölüm Yorumları- Arşiv1-

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

acık sözlü
13-09-07, 09:06
perşembe saat 19 30 ..peki neden 19 30 acaba ...ama gün gayet güzel nede ols hergün bişeyle çakışıyo...ama bişey sormak istiyorum perşembe saat 20 00 de show da ne var ...yani kurtlar vadisi saat kaçta başlıyo bilen varmı ama kesin olarak..

mavigece07
13-09-07, 10:38
Perşembe çok iyi oldu ya...Herkes pazartesi olacak diye üzülüyodu..Hem saati de çok uygun..Haftaya bugün dizimiz başlıyo sonunda :happy0064

cann2366
13-09-07, 11:29
perşembe saat 19 30 ..peki neden 19 30 acaba ...ama gün gayet güzel nede ols hergün bişeyle çakışıyo...ama bişey sormak istiyorum perşembe saat 20 00 de show da ne var ...yani kurtlar vadisi saat kaçta başlıyo bilen varmı ama kesin olarak..

fragmanlarında 20.00 diyor ama saner ayar perşembeyi kurtlar vadisine ayırıcaz demiş yani eskisi gibi özet ardından yeni bölüm olur.bu bölüm olmasada gelecek bölümlerde böyle olacaktır

aaa ciddi persembe mi? vallah bende sevindim, pazartesi aksami bayagi bir karisik gün ilk kusakta oynarsa, hemen ardindan kurtlar vadisi:img-yes: ama annem neolucak oda persembe günleri degilmi, ozaman herhalde elveda rumeli, ardindan annem:icon_whis

elveda rumeli ve annem aynı kanal değil ki
deniz uğurun dizisinin günü değişecek heralde çünkü perşembeleri o vardı atv de.

nzlhan
13-09-07, 12:03
Çok sükür kesinlik kazandı. Persembe benim için rahat bir gün. Üstelik dönem dizisi oldugu için erken yayınlanmasını istiyordum zaten. Artık izlerim hayırlısıyla.

Sevgilerimle.bye

fatma-1721
13-09-07, 12:48
"Elveda Rumeli"nin yeni,sesli fragmanini verdi atv az önce,bayildim,mükemmeldi:good: tarihimizin önemli bir döneminin yasananlarini hem hüzünlendirerek, yer yer de güldürerek anlatacak olan muhtesem bir yapim,hüzün ve mizah ic ice islenmis bir dizi,bu dizinin reyting kaygisi olacagini sanmam.

cann2366
13-09-07, 13:03
bende gördüm sesli fragmanı...
çok güzeldi özellikle ramizin eşeğinini kulağına bişey söylemesi yada ben öyle gördüm çok komikti.ramiz bi de hacivat karagöz oynatıyodu çok güzel olucak yaaa:happy0064

Tavuskuşu
13-09-07, 13:26
Sesli fragman mı çıktı?Tüh ben göremedim.Neyse umarım en kısa zamanda yakalarım televizyonda.

Perşembe günü ben de Kavak Yellerini izliyordum ama tarihi bir dönemi anlattığın için Elveda Rumeli'yi tercih edeceğim ben de.Dilerim çok başarılı olur.AYrıca erken olması daha da sevindirici.22:00'de başlasaydı 1'e doğru ancak biterdi bu nedenle herkes sonuna kadar izleyemeyebilirdi.Erken olması çok hoş...

Bugün gazetede yazan Tv programına göre muhtemel rakiplerimiz şunlar:
Kanal D
20:00 Kaval Yelleri
22:00 Annem

Star
20:00 Tatlı İntikam
22:00 Leylan

Show'da Kurtlar vadisiyle ilgili bir şey yok.Film ve ardından bir dizinin tekrarı var.ATV'de ise Komiser Nevzat dizisinin yeni bölümü var 20:00'de.Acaba haftaya değişir mi?

fatma-1721
13-09-07, 13:42
Bugün gazetede yazan Tv programına göre muhtemel rakiplerimiz şunlar:
Kanal D
20:00 Kavak Yelleri
22:00 Annem

Star
20:00 Tatlı İntikam
22:00 Leylan

Show'da Kurtlar vadisiyle ilgili bir şey yok.Film ve ardından bir dizinin tekrarı var.ATV'de ise Komiser Nevzat dizisinin yeni bölümü var 20:00'de.Acaba haftaya değişir mi?

Show tv nin sitesinde "Kurtlar Vadisi Pusu"nun 20.eylül persembe saat 20.00 de yeni bölümünün yayinlanacagi yaziyor,artik saat 20.00 de özeti ve arkasindan yeni bölümü mü verirler ,yoksa direk yeni bölümü mü verirler bilemem:icon_whis

Star tv de ise "Tatli Intikam"yerine fm yapimin bir dizisi olan "Sir Gibi"basliyor(oldukca iddiali bir dizi)..."Tatli Intikam"in günü ve saati degisir sanirim,o diziyi hic izlemedigim ve izlemeyecegim gibi reytingleri ile ilgili bir bilgim de yok.

"Elveda Rumeli" bence tüm bu dizilerin arasindan kolaylikla siyrilir,cünkü farkli bir dizi,mizahin ve hüznün ic ice islendigi,kadrosu da muhtesem iddiali bir dönem dizisi,umarim hakkettigi reytingleri alir ve basarili olur:good:

Tavuskuşu
13-09-07, 13:58
Dilerim dediğin gibi olur fatma-1721.Gerçekten de Elveda Rumeli konusuyla, oyuncularıyla gerçekten de farklı bir dizi.Dilerim bu farklılık en kısa zamanda anlaşılır.:) En azından pazartesi olmaması iyi.Çümkü o akşam hem çok fazla dizi var hem de baya güzel diziler.Benim izlediklerim var arasında.Perşembe iyi bir gün olmuş.

BlackMamba
13-09-07, 14:34
Perşembe süper olmuş..:good:
sesli fragmanı görmedim daha malesef..bazı sitelere eklensin diye beklicez artık..:icon_whis

mavigece07
13-09-07, 21:53
bende gördüm sesli fragmanı...
çok güzeldi özellikle ramizin eşeğinini kulağına bişey söylemesi yada ben öyle gördüm çok komikti.ramiz bi de hacivat karagöz oynatıyodu çok güzel olucak yaaa:happy0064

bende göremedim sesli fragmanı :img-pilot.çok merak ettim şimdi :)...Bu dizi herkesi ekrana kilitleyecek gibi gözüküyo şimdiden :)

başak_mu
14-09-07, 11:03
merhaba arkadaşlar..haberini aldıgımdan beri bu sezon yayınlanacak diziler içinde sabırsızlıkla beklediğim bir diziydi Elveda Rumeli..bir de üstüne kadroda Şebnem Sönmez ve Erdal Özyağcılar'ın oldugunu öğrenince diziyi izlemek farz oldu artık benim için....dizi perşembe günü 20.00 kuşagına konmuş..şimdilik tek rakip kavak yelleri gibi..ben de bu yüzden evde izlemekte güçlük yaşayabilirim:)ama hangi diziyle çakışırsa çakışsın tercihim Elveda Rumeli'den yana olacaktır..benim izlediğim kısacık fragmandaki o güzel görüntüler bile yetti bana...

henüz sesli fragmanı izleyemedim...umarım atv mutlaka izlenmesi gereken bu dizinin fragmanlarını sıksık yayınlar..çünkü tanıtım gercekten çok önemli...
diziye bol şans diliorum..umarım bu kaliteli ve farklı iş diğer yapımların arasından sıyrılır...

BlackMamba
14-09-07, 11:48
20 Eylül'de 19:30'da başlıyor..sesli fragmanı malum siteye etnicious adlı arkadas eklemiş sagolsun..benim gibi atv'de izleyemeyen arkadaslar orada izleyebilir..

ysmo
14-09-07, 12:01
bu diziyi izleyecgim en basta sebnem abla icin umarım uzun soluklu ve basılrı kalietli bir yapım olur sabırsızlıkla bekliyorum

onur29
14-09-07, 12:58
Ya tanıtım çok güzel yaa. Çok keyifli bi dizi olacağı belli. perşembe günü olması da çok iyi o gün izlediğim bidizi yoktu.

@ly
14-09-07, 13:18
Fragmanı her izlediğimde kahkahayı basıyorum...önce komedi dizisi olduğunu sanmıştım...ama sonra 1900'lü yılları şöyle bir araştırdım ve kahkahalarımızın arasına hıçkırıklarımızın da karışacağını anladım...

Elveda Rumeli bizlere,tarihimizin gözden kaçan ya da kaçırılan çok acı bir dönemini anlatmaya, yeniden yaşatmaya geliyor...Sütçü Ramiz ve ailesinin attıracağı kahkahalar olmasa dayanamazdım herhalde...ama şimdi şu ürriyet denen şeyin ne olduğunu anlamak için heyecanla dizinin başlamasını bekliyorum...

Tavuskuşu
14-09-07, 13:38
Ooo hoşgeldin Aliye ablam.Beni kırmayıp geldiğin için teşekkür ederim.:):) Gerçekten de çok farklı ve daha önce işlenmemiş bir dönemi anlatacak "Elveda Rumeli". Bu dizi nasıl peydah oldi ne zaman peydah oldi?Ben bilmem.Vardır çok rivayetler ama sor başkalarına...

Bu arada fragmanda Sütçü Ramiz eşeğinin kulağına ne fısıldıyor dersin?:)

merveve
14-09-07, 13:43
çok güzel olmuş arkadaşlar sesli fregman bayıldım yani..bence gün saat de iyi ...ben kavak yellerine elveda demek zorundayım :)...sabırsızlıkla perşembeyi bekliyorum ..:happy0064

erenalp_18
14-09-07, 13:48
valla ilk başta denilen gibi pazartesi 22.00 olmadığına ne kadar çok sevindim anlatamam
çünkü o saatteki güçlü rakiplerinden sıyrılması zor olabilirdi
gerçi beyaz gelincikten sonra aynı saatte yeni bir dizi fena da olmazdı ama neyse

fakata benim anlamadığım maç öncesi iyi reyting alsın diye perşembeye konuldu tamam ancak komiser nevzat da perşembe 20.00deydi
hadi onun reytingi kötü olursa diye koydular diyelim ancak onun daha o saatte reytingi belli değildi ki

yani benim düşüncem ilk bölümden sonra saatinin değişebileceği ihtimail bunu da belirteyim istedim

merveve
14-09-07, 14:09
bu dizi ne zaman çıkıyo arkadaşlar.merakla bekliyorum.sütçi ramizi:)

perşembe 19 30 da.....sütçü ramiz kızları ve tolgahan :img-in_lo

Tavuskuşu
14-09-07, 14:20
Umarım saati değişmez.Çünkü ikinci kuşakta yayınlanan diziler 1 civarı bitiyor.Herkes sonuna kadar izlemeyebilir.Umarım hep haberlerden sonra verirler.Bir de niye 19:30da başlıyor?O saatte haberler yok mu?Ben 20:00de başlar diye düşünüyordum.Biraz canlandıralım burayı arkadaşlar.Bazı diziler daha başlamadan anasayfada yerini alıyor biz de bu başlığı hep canlı tutalım derim.

merveve
14-09-07, 14:26
Umarım saati değişmez.Çünkü ikinci kuşakta yayınlanan diziler 1 civarı bitiyor.Herkes sonuna kadar izlemeyebilir.Umarım hep haberlerden sonra verirler.Bir de niye 19:30da başlıyor?O saatte haberler yok mu?Ben 20:00de başlar diye düşünüyordum.Biraz canlandıralım burayı arkadaşlar.Bazı diziler daha başlamadan anasayfada yerini alıyor biz de bu başlığı hep canlı tutalım derim.

ewet ya kesinlikle katılıyorum ..canlıandırlaım biraz burayı..sanrım 19 30 da çünkü maç varmış gs nin lion la ..onun öncesinde olması için olabilir

Tavuskuşu
14-09-07, 14:38
Demek ki onun reytinginden de pay kapmak istiyorlar.İyi düşünmüşler.Bu arada anlamadığım bir şey var.Dizi 1896'dan başlayarak mı anlatacak o dönemi?Sütçü ramiz ve ailesinin yaşadığı yer nerenin sınırları için de kalıyor o zaman bilemem ama o dönemde rumeli topraklarının çoğu Osmanlının elinden çıkmıştı yanılmıyorsam.Bkz:
1829 Edirne Anlaşması ile Yunanistan bağımsızlığını kazandı.
1878 Berlin Anlaşması ile Sırbistan,karadağ ve romanya tam bağımsızlık kazandı. Bulgaristan üçe ayrıldı. Makedonya(buradalar sanırsam) ve Doğu Rumeli ıslahat yapılmak koşuluyla Osmanlıya bırakıldı.Asıl bulgaristan Osmanlıya vergi veren bir prenslik haline getirildi.
Doğu Rumeli 1885'te Bulgaristana bağlandı.
Bulgaristan 1908'de bağımsızlığını ilan etti.

Sizler ne dersiniz?

fatma-1721
14-09-07, 14:49
Ben reytingleri kötü gelmezse ki reytinglerin iyi gelecegini düsünüyorum,yayin günü ve saatini degistireceklerini sanmam,"Elveda Rumeli","Kara Yilan" aynen "Hatirla Sevgili"gibi atv nin kendi yapimi,bu dizilere ayri bir önem vereceklerdir diye düsünüyorum.

mavigece07
14-09-07, 15:35
Dizinin sesli fragmanı çok güzelmiş ya :img-wink: ..Bizim evde şimdiden bütün herkes merakla bekliyo :happy0064...Günü ve bilhassa saati çok uygun..iyi ki 22:00 den sonra filan değil ya..inşallah saati hiç değişmez

zeyneps
14-09-07, 15:41
Merhabalar :img-in_lo:img-in_lo

Elveda Rumeli 'nin çok güzel bir proje olacağını düşünüyorum :img-in_lo:img-in_lo Özellikle iki sevdiğim oyuncu varken Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez fragmanlardan gördüğüm kadarıyla değişik ve tatlı bir dizi olacak gibi :img-icecr Müziklerini de sanırım Muhteşem Üçlü yapıyor değil mi Kemal Sahir Gürel,Erdal Güney,Hüseyin Yıldız :img-blush Bu arada acaba diziyle ilgili resimler eklendi mi buraya eklendiyse hangi sayfada biliyor musunuz :icon_whis

acık sözlü
14-09-07, 17:33
bence günü ve saati çok uygun olmuş ancak umarım atv bu işin arkasında durur....bu sıralar pekde başaırlı değiller dizinin yeri değiştikçe artık seyircisi tamamyıla kaçar oldu...merakla perşembeyi bekliyoruz ...

dawsonjoey
15-09-07, 01:34
Bende sabırsızlıkla bekliyorum umarım hayal kırıklığına uğratmaz ve umarım reyting kurbanı dizilerden olmaz. Merakla bekliyorum.

mavigece07
15-09-07, 15:03
Merhabalar :img-in_lo:img-in_lo

Elveda Rumeli 'nin çok güzel bir proje olacağını düşünüyorum :img-in_lo:img-in_lo Özellikle iki sevdiğim oyuncu varken Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez fragmanlardan gördüğüm kadarıyla değişik ve tatlı bir dizi olacak gibi :img-icecr Müziklerini de sanırım Muhteşem Üçlü yapıyor değil mi Kemal Sahir Gürel,Erdal Güney,Hüseyin Yıldız :img-blush Bu arada acaba diziyle ilgili resimler eklendi mi buraya eklendiyse hangi sayfada biliyor musunuz :icon_whis

evet dizinin müziğide çok güzel :dance:...Genelde müzikleri güzel olan diziler izlenme rekorları kırıyo :img-wink: ... Resimler ilk sayfalarda olması lazım :)

BlackMamba
15-09-07, 19:21
şu anda atv'de elveda rumeli dizisinden yola cıkarak makedonya'da iftar vakti spotlu haberi var..
ddiziden de goruntuler gosteriyor..

karafirtina
15-09-07, 23:41
ya arkadasim o kizin agizini kapatan toga gercekten ve sey o kisz kim bana syolermisin sen tolga hayranisin bilirsin:img-wink:

Tavuskuşu
15-09-07, 23:51
Fragmanda görebildiğim kadarıyla o kız hande subaşı.Resimler için teşekkürler...

Bu arada önceki sayfalarda "Elveda Rumeli"yle ilgili imzalar filan var mı?Varsa eğer hepimiz kullansak,altına da gün ve saatini yazsak böylece girip çıktığımız forumlarda görülür de insanların ilgisini çeker.Ne dersiniz?

gzm
15-09-07, 23:54
İlk bölüm tanıtımı icin diger dizilerden önce baslaması ve saatin 19.30 olması normal olabilir ama gün konusunda yanlıs bir tercih olmus.Persembe kavak yelleri ve kurtlar vadisi var bunlar arasında sıyrılıp yer edinmesi zor görünüyor.Konusu ile basarılı ve dikkat cekici ama artık projelerin kaliteli olması yetmiyor.Gün ve saatin de büyük önemi var

cann2366
16-09-07, 00:12
fragman resimleri için teşekkürler...
dizinin erken başlama nedeni erken yayına sokup reyting bulmaya çalışmak değil 21.15 deki maç
neyse başlasın artık başlasın

acık sözlü
16-09-07, 01:36
artık kendime tahmin kralı diyeceğim ..hehe ..dünde pusatla ilgili yorumlarım doğru çıktı..ve diyorumki elveda rumeli çok uzun soluklu bir iş olucak ancak ilk bölümeler zmana ihtycı var çünkü karsısında güçlü rakipler ve oturmu diziler sözkonusu...ancak zmanla iddaa ediyorum kurtlar vadisini tahtından indiren ilk dizi olucaktır

acık sözlü
16-09-07, 01:39
İlk bölüm tanıtımı icin diger dizilerden önce baslaması ve saatin 19.30 olması normal olabilir ama gün konusunda yanlıs bir tercih olmus.Persembe kavak yelleri ve kurtlar vadisi var bunlar arasında sıyrılıp yer edinmesi zor görünüyor.Konusu ile basarılı ve dikkat cekici ama artık projelerin kaliteli olması yetmiyor.Gün ve saatin de büyük önemi var

seninle 5 hafta sonra tekrar bu başlık altına buluşalım ok ! :) nedense bu dizi zoru başaracak bende öle bi izlenim yarattı fregamnı müzği ve oyuncu kadrosu

arslan_
16-09-07, 21:45
çok istiyorum seyredebilmeyi ama k.y ile aynı saatte bende tekrarları kaçırmam bari.ne olur başka güne alsalar.ben hastasıyım kavak yellerinin ve gerçektende çok izleyicisi var.üstüne bide kurtlar gelicek zaten en az bi okadarda onun seyredeni var,yani bence günü kötü.gerçi boş bi günde kalmadı zaten,bu sezon sanki horoz dövüşü gibi tv ler

mavigece07
16-09-07, 22:48
Reklam resimleri için teşekkürler;mavigece07

rica ederim :)
Tolgahan Sayışman.Üstüne tıklayınca daha büyük görebilirsiniz.

Harikasın ya Tavuskuşu süpersin ...çoooooook güzel ... :good::good::good:

no_doubt
16-09-07, 23:21
çok istiyorum seyredebilmeyi ama k.y ile aynı saatte bende tekrarları kaçırmam bari.ne olur başka güne alsalar.ben hastasıyım kavak yellerinin ve gerçektende çok izleyicisi var.üstüne bide kurtlar gelicek zaten en az bi okadarda onun seyredeni var,yani bence günü kötü.gerçi boş bi günde kalmadı zaten,bu sezon sanki horoz dövüşü gibi tv ler

Bende dizinin gününü yanlış seçildiğini düşünüyorum. Bu kadar güçlü dizilerin karşısında nasıl durucak bu dizi bilmem. Tamam bence çok kaliteli bir yapım ama diğerlerini izleyen büyük kitle dizilerinden vazgeçmez. Bizim gibi reyting cihazı olmayanların izlemeside hiçbir şeyi değiştirmez. ATV sanırım kendine yeni kurbanını belirledi :( Umarım bu yanlışlarından dönerler. Ama dizinin günü ve saatiyle çok fazla oynamasınlar. Bir erkekler ağlamaz faciası daha yaşatmazlar bize umarım. Bu sefer ATV binası başlarına yıkılabilir çünkü. Umarım bu dizi hakettiği ilgiyi görür

mavigece07
16-09-07, 23:48
İnşallah tutacak aksini düşünmeyelim arkadaşlar yaa :)...

Bakın Halil ile Menekşe de yeni bir dizi ama Hatırla Sevgili ye rağmen reytingleri çok iyi...
Bence Elveda Rumeli nin de perşembe günü çok büyük bir izleyici kitlesi olacak :img-wink:..Kadrosu çok iyi , müzikleri harika... :img-wink:

@ly
17-09-07, 00:35
Arkadaşlar, dizinin yayınlanacağı gün konusunda bayağı tereddüt var anladığım kadarıyla...ama yukarıda arslan arkadaşın da yazdığı gibi...her gün kendine göre iddialı...
Perşembe günü yayınlanan diğer iki dizi ciddi izleyici kitlesine sahip olmasına rağmen...tarzları çok farklı...benim gibi ikisini de izlemeyenler de var...

Senaryo ilginç...oyuncu kadrosu çok güçlü ve biraz gülmek isteyen epey izleyici var...müsterih olalım...

nzlhan
17-09-07, 11:05
Nazlıhancıg?ım;bütün paylas¸tıg?ın bilgiler ve resimler için çok sag? ol...

Sevgili (BRC)Burcu, öncelikle hosgeldin canım.:img-kiss: Paylasımların için tesekkür ederiz. Güzellikler paylasıldıkça anlam kazanıyordu degil mi? Bakalım bu dizi de ilham perilerini harekete geçirebilecek mi?;)

Ben de sevgili aly_73 arkadasımız gibi diger iki diziyi seyretmiyorum. Seyretmis olsam bile dönem dizilerinin bende her zaman önceligi vardır. Geçen sezon, Bir Demet Tiyatro'yu daha önceleri kaçırmama ragmen Kınalı Kuzular'ım karsısında tercih bakımından pek sansı olmadı.:)

Degerli paylasımlarınız için çok tesekkürler. Ve biraz daha sabır. Sadece 4 güncük kaldı. Ayrıca buraya az kisi yazıyor diye de üzülmenize gerek yok. Az olsun, öz olsun... Önemli olan paylasımların tasıdıgı anlam.;)

Ayrıca Hande ve Tolgahan'ın oyunculuklarını da merak ediyorum. Zaten az buçuk pismeye baslamıslardı. Usta oyuncularımız yanında neler yapacaklar acaba? Podyumdan sahnelere geçis yapan bu iki arkadasımızın yetenekleri bazında yolları açık olsun diyorum.

Sevgilerimle.bye

mavigece07
17-09-07, 14:10
yetmeeeeeez devam devam :) :) :img-wink:

Bilhassa Tolgahanın da bulunduğu resimler olursa süper olur :img-blush

merveve
17-09-07, 14:14
Sevgili (BRC)Burcu, öncelikle hosgeldin canım.:img-kiss: Paylasımların için tesekkür ederiz. Güzellikler paylasıldıkça anlam kazanıyordu degil mi? Bakalım bu dizi de ilham perilerini harekete geçirebilecek mi?;)

Ben de sevgili aly_73 arkadasımız gibi diger iki diziyi seyretmiyorum. Seyretmis olsam bile dönem dizilerinin bende her zaman önceligi vardır. Geçen sezon, Bir Demet Tiyatro'yu daha önceleri kaçırmama ragmen Kınalı Kuzular'ım karsısında tercih bakımından pek sansı olmadı.:)

Degerli paylasımlarınız için çok tesekkürler. Ve biraz daha sabır. Sadece 4 güncük kaldı. Ayrıca buraya az kisi yazıyor diye de üzülmenize gerek yok. Az olsun, öz olsun... Önemli olan paylasımların tasıdıgı anlam.;)

Ayrıca Hande ve Tolgahan'ın oyunculuklarını da merak ediyorum. Zaten az buçuk pismeye baslamıslardı. Usta oyuncularımız yanında neler yapacaklar acaba? Podyumdan sahnelere geçis yapan bu iki arkadasımızın yetenekleri bazında yolları açık olsun diyorum.

Sevgilerimle.bye

katılıyorum az olsun öz olsun bende eminmki bu iş izlenecektir....paylaşımlar içinde çok teşekkrler...hannde icin bişey söyleyemem hiç izlemedim ama tolgahan süper bi oyuncu dur :good:...izlyince görürsün..uzun zman bir sinema okulunda okumuş ve sonrasındada ayla alganla çalışmış...bunuda blli ediyo...umarım bu sefer uzun süre ekrnada olur bu diziyle...diğer oyuncuları anlatmya gerek dahi yok...gercekten her sey su an icin dört dörtlük duruyo..gel perşembe gel ...

glimpse
17-09-07, 16:25
merhaba.ben buraya daha önce yazmamıştım bundan sonra benide sohbetlerinize dahil ederseniz çok mutlu olurum.diziden çok güzel resimler eklenmiş alisercan çok teşekkürler resimler için.ellerine sağlık.ben henüz tüm geçmiş sayfaları okuyamadım o yüzden başka resim ekleyen arkadaşlar varsa onlara da teşekkür ederim. perşembe gününü sabırsızlıkla bekliyorum eminimki çok güzel bir dizi olucak. saatinden dolayı kaybetmez umarım. ve çok başarılı olur. atv elveda rumeli gibi bir diziyle seyircisinin yüzünü güldürür bu sefer umarım. tabi bunun tek bir yolu var o da dizinin arkasında durması. saati ve gününden dolayı bence biraz sabra birazda reklama ihtiyacı var. dizimizin şansı bol olsun.

hewal
17-09-07, 16:55
Dizi başlamadan resimleri gelmeye baişlamış çok teşekkür ediyorum sevgili alisercan'a..

Erdal ÖZYAĞCILAR fragmanda harika konuşuyor...Onca sene Antep şivesi ile konuştuktan sonra böyle güzel konuşması için ne diyebilirim ki sadece alkışlıyorum :happy0064 :happy0064 :happy0064...

Yayın günü karşısında reytingi çok yüksek bir dizi var ama bu dizide çok merakla bekleniyor umarım iyi bir balangıç yapar....

mavigece07
17-09-07, 17:26
alisercan süpersin harikasın ve hatta muhteşemsin yaaa :happy0064:happy0064

resimler için çok teşekkür ediyoruz..Ve bilgiler için de :)

merveve
17-09-07, 17:39
alisercan harikasın çok teşekkrler :happy0064...demek ittihat ve tarkki subayı tabib mustafa:img-in_lo aşkım benm ya :img-in_lo

@ly
17-09-07, 17:40
Sevgili alisercan....senin çorbanın tuzu tam kararında, pek leziz....yeni ailem adına ben de teşekkür ediyorum...ama...Tophane'de nargile içesim var...beni de keşfederler mi...Halide Edip oluverirdim memnuniyetle...

nzlhan
17-09-07, 17:43
Sevgili alisercan paylasımların gerçekten çok güzel, tesekkür ederiz.:img-kiss: {Ben seni, bu forumda daha önce nereden biliyor olabilirim? Bir türlü çıkaramadım. Sanki dizi müzikleriyle filan bir ilgin vardı diye hatırlıyorum. Neyse... Üzümünü yiyip bagını sormasam mı acaba?;)}

Müzik demisken, kulagımıza Rumeli türkülerinin tınıları gelecek mi acaba, merak ediyorum.:) Dönem dizileriyle türkülerimizi ayrı düsünemiyorum çünkü. Ikiside bize geçmisimizden haberler verir. Türkü derken oyun havalarını kastetmiyorum bu arada.:) Onlar baska.

Bir de atv'nin sitesinde hala diziyle ilgili birsey yok. Ilk bölüm özetini de merak ediyorum.:) {Bir zamanlar Meraklı Melahat diye bir karekter vardı hatırlar mısınız?:) Bunları yazarken o aklıma geldi. Yani bu diziyle çok alakalı oldugunun farkındayım.:img-hyste} Neyse, su dizi bir baslasada bölüm yorumlarına geçsek...

nzlhan
17-09-07, 17:49
(aly-73) tarafından gönderildi:
Sevgili alisercan....senin çorbanın tuzu tam kararında, pek leziz....yeni ailem adına ben de tes¸ekkür ediyorum...ama...Tophane'de nargile içesim var...beni de kesfederler mi...Halide Edip oluverirdim memnuniyetle...

Ablacım, yapma, etme... O aileye katılacagım diye nargile gibi saglıga zararlı seylere bulasma derim.:img-hyste Ama öyle bir yazmıssın ki, insan o tarihi kisilikleri 1 dakika olsun canladırabilmek için herseye razı olunur gibi...;) Ve harbiden olunur...:)

merveve
17-09-07, 17:49
ee ozman bende meraklı melehat 2 :)):)) ...bende cok merak ediyorum başlasında bölüm yorumlarına gecelim .ama genelde dizlerin ilk bölümleri biraz karakterleri tanıtmaya yönelik oluyo ya onedenle hadi hemen 7.bölüme gecelim diyesim var :):)

BlackMamba
17-09-07, 17:54
Bir de atv'nin sitesinde hala diziyle ilgili birsey yok. Ilk bölüm özetini de merak ediyorum.:) {Bir zamanlar Meraklı Melahat diye bir karekter vardı hatırlar mısınız?:) Bunları yazarken o aklıma geldi. Yani bu diziyle çok alakalı oldugunun farkındayım.:img-hyste} Neyse, su dizi bir baslasada bölüm yorumlarına geçsek...

az önce baktım sonunda lütfedip eklemişler dizi ile ilgili bir sayfa..
alisercan bende eklediğin resimler için çok teşekkür ederim..
bir de yüzsüzlük yapıp şebnem sönmez resmi istesem..:icon_whis

nzlhan
17-09-07, 17:58
ee ozman bende meraklı melehat 2 :)):)) ...bende cok merak ediyorum bas¸lasında bölüm yorumlarına gecelim .ama genelde dizlerin ilk bölümleri biraz karakterleri tanıtmaya yönelik oluyo ya onedenle hadi hemen 7.bölüme gecelim diyesim var :):)

Sen karekterleri tanımak istemiyor musun yoksa senaryoyu ele geçirdigin için mi böyle söylüyorsun?:)

Hande'nin dizideki sevgilisi {o döneme göre yavuklu filan mı desem acaba?:)} Tolga olacakmıs ya hani. Ben ilk basta Tolga'nın dizide oldugunu bilmiyordum. Ve diyordum ki bu uzuun kıza {merak edip baktım 1.82 boyunda güzel kızımız:)} boyu boyuna uygun kimi bulacaklar diye de merak ediyordum.:) Sonra biri sesimi duymus herhal. Bir manken mi bulalım dediler, ne dediler artık bilinmiyor. :)

Not: Sevgili BlackMamba haber için tesekkür ederim. Bakmak sart oldu.:)

BlackMamba
17-09-07, 18:03
Sen karekterleri tanımak istemiyor musun yoksa senaryoyu ele geçirdigin için mi böyle söylüyorsun?:)

Hande'nin dizideki sevgilisi {o döneme göre yavuklu filan mı desem acaba?:)} Tolga olacakmıs ya hani. Ben ilk basta Tolga'nın dizide oldugunu bilmiyordum. Ve diyordum ki bu uzuun kıza {merak edip baktım 1.82 boyunda güzel kızımız:)} boyu boyuna uygun kimi bulacaklar diye de merak ediyordum.:) Sonra biri sesimi duymus herhal. Bir manken mi bulalım dediler, ne dediler artık bilinmiyor. :)

bir onceki mesajında meraklı melahat kısmını şaka sanmıştım..
boyunu posunu araştırdığına göre hafif bir merak söz konusu kabul ediyorum..:icon_whis

Atv'nin tanıtım filmindeki toplu çekimlerden de resim ekleyebilen arkadaşlar olursa çok sevinirim..

d.cansel
17-09-07, 18:24
Alisercan ağabeyciğim harikasınız yine çok sevindim sizi bu diziye katkı sağlayanlar arasında görünce yine kulaklarımızı şenlendircek harika şeyler geliyor sanırım,bu arada arakladıklarınız:icon_whis pardon ekledikleriniz çok güzel birazda setle ilgil ipucu verseniz harika olacak (arsızlaşmaya başladım biliyorum bunları bulduğunuza şükredin diyeceksiniz:icon_sorr)
Tüm emekleriniz için çok teşekkürler

alisercan
17-09-07, 18:32
Alisercan ağabeyciğim harikasınız yine çok sevindim sizi bu diziye katkı sağlayanlar arasında görünce yine kulaklarımızı şenlendircek harika şeyler geliyor sanırım,bu arada arakladıklarınız:icon_whis pardon ekledikleriniz çok güzel birazda setle ilgil ipucu verseniz harika olacak (arsızlaşmaya başladım biliyorum bunları bulduğunuza şükredin diyeceksiniz:icon_sorr)

Arkadaşlar tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler. Makedonya dönüşü ayağımızın tozunu silkelemeden bunları sizlerle paylaşmak istedim. Set müthiş, yeni baştan bir köy kurulmuş. Bunu yavuz beye borçluyuz. Mükemmel bir sanat yönetmeni olduğunu gemide, barda ve dar alanında kısa paslaşmalarda kendini kanıtlamış zaten niye anlatıyorum ki... Mekan, coğrafya atmosfer her şey bir harika. Ayrıca set orada olduğundan teknik ekiple oyuncuların kaynaşması düşman çatlatır. Ama en önemlisi de kurgucu elif. Bu kadar garip iş kolik bir kız yok. Müthiş. Ama o bile kendini diziye öyle kaptırıyor ki, diziy teknik gözle izlemede zorlanıyor. İzleyince daha iyi anlayacaksınız. Dizi müthiş geliyor.
Yönetmeni ve senaristi anlatmama gerek var mı? Sanırım bu abesle iştigal olur. Yani çok ayıp olur.

nzlhan
17-09-07, 18:37
forumda ya da dizide hiç birs¸eyin gizli kal(a)mayacag?ının garantisi olarak bu mesajını saklıyorum o zaman..:icon_whis

Dizinin içini dısını sevgili alisercan'a yeri gelince sormak lazım.;) {Hersey için bir kez daha tesekkürler.:img-kiss:} Diger zamanlarda dönemin tarihiyle ilgili elimden geleni yaparım. Zaten daha önce ekledigim bilgiler kendi merakımdan kaynaklanıyordu.:) Ve belki benim gibi baskaları da vardır diye buraya ekliyordum.

Bence Tolga ittihatçi olmasın. Sonra dizi ilerledikçe bazılarınız üzülebilir.:) Zaten esas karekterlerden biriyse, geçmiste neler oldugu bilindigi icin kesin onu açık görüslü biri yaparlar. Iste arkadasına der ki, "kardes, sizin bu tuttugunuz yol yanlıs" falan filan.:) Bir de arada tek cümle olarak geçti ama Mustafa Kemal ismine asık oldum.:img-hyste Hissediyorum, o çocukta ısık var...:img-hyste Isminden bile önder havası yayılıyor etrafa...:img-hyste

Bugün güzel paylasımlarınız vardı.
Sevgilerimle, iyi aksamlar.bye

alisercan
17-09-07, 18:46
[QUOTE=d.cansel;4814154]Alisercan ağabeyciğim harikasınız yine çok sevindim sizi bu diziye katkı sağlayanlar arasında görünce yine kulaklarımızı şenlendircek harika şeyler geliyor sanırım,bu arada arakladıklarınız:icon_whis pardon ekledikleriniz çok güzel birazda setle ilgil ipucu verseniz harika olacak (arsızlaşmaya başladım biliyorum bunları bulduğunuza şükredin diyeceksiniz:icon_sorr)
Tüm emekleriniz için çok teşekkürler[/QUOTE

Sevgili d.cansel. güzel sözlerine teşekkürler. Ama ben de şunu diyorum. Bilgi isteme benden buz gibi soğurum senden:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Senin zaten espri babında yazdığını biliyorum. Yoksa ne olacağını bildiğiniz bir diziyi niye izleyesiniz. Ama fotografları sizinle oranın atmosferini bilesiniz diye paylaştım. Hepinize iyi akşamlar....

nzlhan
17-09-07, 18:54
Sevgili d.cansel. güzel sözlerine tes¸ekkürler. Ama ben de s¸unu diyorum. Bilgi isteme benden buz gibi sog?urum senden:img-hyste:img-hyste:img-hyste

:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Müsadenizle ben de birsey sormak istiyorum. Sevgili d.cansel'in aynı mesajına yukarıda baska, simdi niye baska cevap veriyorsunuz?:img-hyste {Bakın yine merak ettim.:img-hyste}

Dizinin keyifli olacagı kesin gibi... Ben forumdaki yerinin de farksız olmasını dileyerek bu sefer kesin gidiyorum.:) {Sürçü lisan ettiysek affola.;)}

Tavuskuşu
17-09-07, 18:57
Alisercan resimler için çok teşekkür ederiz. İnsanın sahiden de gidip oraları göresi,en azından benzer kıyafetlerle gezesi geliyor.:):)Yüzbaşı enveri de çok merakla bekliyoruz.

Çorba baya tuzlu ama ben de bir kaç tutam eklemezsem içimde kalır.Genel öeti de ben koyayım bari:

Yıl 1896... Manastır yakınlarında bir Osmanlı köyü... Türk, Arnavut,Makedon bir çok farklı etnik grup bu köyde bir arada yaşamaktadır; fakat bir süredir Balkanlar kaynamaktadır... Balkan harbinin ayak sesleri duyulmaya başlamıştır ve 500 yıldır bir arada kardeşçe yaşayan köy halkı arasında belli gerilimler doğmaya başlamıştır. Kahramanımız Ramiz, karısı ve üç kızıyla birlikte bu köyde sütçülük yaparak geçimini sağlamaktadır. Oldukça fakir bir adam olan Sütçü Ramiz, bütün bu siyasi kargaşa arasında ailesinin geçimini sağlamakta oldukça zorlanmaktadır. Tam manası ile bir halk tipi olan Ramiz biraz Nasreddin hoca biraz Bekri Mustafa biraz Karagöz karışımı bir tiptir. Kızlarına da çok düşkün bir baba, yüreğinde hiç kötülük olmayan bir adamdır. Ama gelenek ve göreneklere sıkı sıkıya bağlı biridir. Karısı Fatma ise aslında hem bu gürültücü adamı hem de evi çekip çeviren asıl kişidir. Kızları evlilik çağına gelmişlerdir. Fatma bir süredir kızlarını iyi ve zengin kocalarla evlendirmek kaygısına düşmüştür. “ELVEDA RUMELİ” Ramiz ve ailesinin ekseninde gelişen olayları anlatırken, fonda Balkanlardan çekilmekte olan cihan imparatorluğunun o yıllarına da ayna tutacak..
“ELVEDA RUMELİ”de 500 yıllık hakimiyetten sonra, Rumeli’ye Elveda diyen bir halkın hikayesini kimi zaman kahkahalarla kimi zaman gözyaşlarıyla izleyeceksiniz..

Blackmamba imzanı kullanabilir miyiz?Girip çıktığımız forumlarda ününü de yaymış oluruz hem.

d.cansel
17-09-07, 19:02

Sevgili d.cansel. güzel sözlerine teşekkürler. Ama ben de şunu diyorum. Bilgi isteme benden buz gibi soğurum senden:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Senin zaten espri babında yazdığını biliyorum. Yoksa ne olacağını bildiğiniz bir diziyi niye izleyesiniz. Ama fotografları sizinle oranın atmosferini bilesiniz diye paylaştım. Hepinize iyi akşamlar....

Aldım ben cevabımı susuyorum:icon_sorr:good:,Oranın atmosferini az çok tahmin edebiliyordum birşeyi çok merak ettim tam olarak dizi nerede çekiliyor ve oradaki halkın yaklaşımı nasıl (biraz röportaj ruhu katayım)

d.cansel
17-09-07, 19:07
:img-swoonAlisercan resimler için çok teşekkür ederiz. İnsanın sahiden de gidip oraları göresi,en azından benzer kıyafetlerle gezesi geliyor.:):)Yüzbaşı enveri de çok merakla bekliyoruz.

Çorba baya tuzlu ama ben de bir kaç tutam eklemezsem içimde kalır.Genel öeti de ben koyayım bari:

Yıl 1896... Manastır yakınlarında bir Osmanlı köyü... Türk, Arnavut,Makedon bir çok farklı etnik grup bu köyde bir arada yaşamaktadır; fakat bir süredir Balkanlar kaynamaktadır... Balkan harbinin ayak sesleri duyulmaya başlamıştır ve 500 yıldır bir arada kardeşçe yaşayan köy halkı arasında belli gerilimler doğmaya başlamıştır. Kahramanımız Ramiz, karısı ve üç kızıyla birlikte bu köyde sütçülük yaparak geçimini sağlamaktadır. Oldukça fakir bir adam olan Sütçü Ramiz, bütün bu siyasi kargaşa arasında ailesinin geçimini sağlamakta oldukça zorlanmaktadır. Tam manası ile bir halk tipi olan Ramiz biraz Nasreddin hoca biraz Bekri Mustafa biraz Karagöz karışımı bir tiptir. Kızlarına da çok düşkün bir baba, yüreğinde hiç kötülük olmayan bir adamdır. Ama gelenek ve göreneklere sıkı sıkıya bağlı biridir. Karısı Fatma ise aslında hem bu gürültücü adamı hem de evi çekip çeviren asıl kişidir. Kızları evlilik çağına gelmişlerdir. Fatma bir süredir kızlarını iyi ve zengin kocalarla evlendirmek kaygısına düşmüştür. “ELVEDA RUMELİ” Ramiz ve ailesinin ekseninde gelişen olayları anlatırken, fonda Balkanlardan çekilmekte olan cihan imparatorluğunun o yıllarına da ayna tutacak..
“ELVEDA RUMELİ”de 500 yıllık hakimiyetten sonra, Rumeli’ye Elveda diyen bir halkın hikayesini kimi zaman kahkahalarla kimi zaman gözyaşlarıyla izleyeceksiniz..

Blackmamba imzanı kullanabilir miyiz?Girip çıktığımız forumlarda ününü de yaymış oluruz hem.

Yine mi bir Yüzbaşı olacak :img-swoon Binbaşı olsaydı keşke yakında ben bu yüzbaşı hayranlığından gidecem gibi kim olacak bu Yüzbaşı Tolgahan mı?

BlackMamba
17-09-07, 19:41
izin istediginiz için tesekkur ederim ama sormanıza gerek yok..onemli olan herkesi bu güzel diziden haberdar edebilmek..

Tavuskuşu
17-09-07, 19:42
d.cansel yazılanlara göre Tolgahan Tabib yani doktor Mustafa rolünü oynayacak.O "yüzbaşı enver"(:)) ise "Elveda Rumeli" ordusunun fedakar neferlerinden sevgili abimiz Alisercan.Esasen öyle bir karakter yok ama o kendisini yüzbaşılığa layık görmüş.Oysa müziklerine bakılırsa albay bile az gelir ona ya neyse...:):img-wink:

d.cansel
17-09-07, 19:48
d.cansel yazılanlara göre Tolgahan Tabib yani doktor Mustafa rolünü oynayacak.O "yüzbaşı enver"(:)) ise "Elveda Rumeli" ordusunun fedakar neferlerinden sevgili abimiz Alisercan.Esasen öyle bir karakter yok ama o kendisini yüzbaşılığa layık görmüş.Oysa müziklerine bakılırsa albay bile az gelir ona ya neyse...:):img-wink:
Sağol canım Tolgahan pek tabip gibi görünmüyor daha çok mahallenin bıçkın delikanlısı gibi duruyor,Alisercan abimizede yakışır yüzbaşı ama evet haklısın ona albay bile az gelir paşa mı desek acaba

alisercan
17-09-07, 20:04
Sağol canım Tolgahan pek tabip gibi görünmüyor daha çok mahallenin bıçkın delikanlısı gibi duruyor,Alisercan abimizede yakışır yüzbaşı ama evet haklısın ona albay bile az gelir paşa mı desek acaba

Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Eee işte hesaba katmalı bir tanıyan çıkacaktı. Şaka bir yana bu ekiple olmak güzeldi. Onları paylaşmak istemiştim.
Tolga ile olan fotografı da yakışıklılığı ortaya çıksın diye bilinçli koydum. Tabib mustafanın yakışıklılığı ancak benimle ortaya çıkardı başarmışız. Hande ile olanı da handenin güzelliği çıksın diye birincisinden çıkarım yapmayalım. :img-hyste:img-hyste:img-hyste Orada bulunmaktan mutlu iki insanla olan güzel bir anı paylaşmak istemiştim...

merveve
17-09-07, 20:13
tolgahan fregmanda sanırsam askerler tarafından kovalanıyodu...ordaki hali yandım aliye benziyodu ..sonrada handenin ağzını kapatıyodu şşşşş die..ama ordada şapka vardı kafasında....buradada bi doktor olduğu bi ittahatcı subay olduğu söyleniyo..kafam karıştı :icon_roll..hadi biraz tahminde bulunalım forum şenlensin hehe

cadikiiiz
17-09-07, 20:20
herkese merhaba
basliga coktandir ugramiyordum
beni unutmadiniz insallah :icon_whis

baslik baya ilerlemis..yeni gelenler olmus
hepiniz hosgeldiniz...:img-wink:

ayrica resimler ve calismalarda süper
emegi gecen herkesin eline saglik :good:

dizimize cok az kaldi..cok mutluyum..
3 gün sonra dizimize kavusucaz :happy0064:happy0064

Tavuskuşu
17-09-07, 20:54
Bitola bildiğim kadarıyla "Manastır" demek.Pürsıçan diye gerçek bir yer var mı bilmiyorum ama en azından manastır diye bir yer var biliyorum.:) Gerçekten de Tolgahan mahallenin bıçkın delikanlısına benziyor ama belki bu da delikanlı bıçkın bir tabibtir.:img-hyste

Ayy bu arada Erdal Özyağcıların "Nasıl peydah oldi ne zaman peydah oldi ben bilmem." lafına bayıldım. Söyleyişiyle de birleşince tadından yenmiyor valla...Etrafta bunu söyleyerek dolaşmak istiyorum.:):)

Sahiden de benzemişler.

mavigece07
17-09-07, 20:56
tolgahan fregmanda sanırsam askerler tarafından kovalanıyodu...ordaki hali yandım aliye benziyodu ..

merve sana kesinlikle katılıyorum :img-heh:

Tolgahan bıyık bırakınca Kenan İmirzalıoğlunun Yandım Ali karakteri gibi olmuş sanki...banada çağrıştırmadı desem yalan olur..

bi şöyle yanyana bakın kardeş gibi :img-hyste

http://img255.imageshack.us/img255/3460/knnwg8.jpg

bette
17-09-07, 21:03
Tolgahan Sayışman'da mı oynuyor.. :icon_whis Fragmanını o kadar seyrettim ama daha yeni farkettim..

mavigece07
17-09-07, 21:05
BlackMamba imzanı kullanoyorum çok güzel olmuşşş :img-in_lo:img-in_lo

acık sözlü
18-09-07, 00:56
arkadaşlar gercekten çok benziyolar ..kardeş gibi olmuşlar ...2. bir yandım ali mi geliyor yoksa elveda rumeli ile...ama bence ittahat ve terakkili vede tabib ise bence kabadayı falan değildir ...daha değişik bir kahraman izleyebiliriz sanırsam

@ly
18-09-07, 04:50
BlackMamba...sen şimdiye kadar neredeydin...? Biz de her yerde imza arıyorduk....

Teşekkürler.....

@ly
18-09-07, 05:11
Diger zamanlarda dönemin tarihiyle ilgili elimden geleni yaparım. Zaten daha önce ekledigim bilgiler kendi merakımdan kaynaklanıyordu. Ve belki benim gibi baskaları da vardır diye buraya ekliyordum.

Bence Tolga ittihatçi olmasın. Sonra dizi ilerledikçe bazılarınız üzülebilir.:) Zaten esas karekterlerden biriyse, geçmiste neler oldugu bilindigi icin kesin onu açık görüslü biri yaparlar. Iste arkadasına der ki, "kardes, sizin bu tuttugunuz yol yanlıs" falan filan.:) Bir de arada tek cümle olarak geçti ama Mustafa Kemal ismine asık oldum.:img-hyste Hissediyorum, o çocukta ısık var...isminden bile önder havası yayılıyor etrafa...:img-hyste

Nzlhan, senin gibi pek çok başkası var, sen bilgi eklemeğe devam et...Ben keşfedilip, canlandırabileceğim bir karakter arıyorum da...:img-icecr
Mustafa Kemal isminde bir ışık gördün demek...sen öyle diyorsan vardır birşeyler...:img-hyste

---------------------------------------------------------------------

Cansu'ya edit: Yemin forumunda kaynattık diye sitem ediyordun ama bakıyorum siz de burada boş durmamışsınız...:icon_whis

Tavuskuşu
18-09-07, 11:59
Aly_73 bakıyorum son zamanlarda oyunculuğa merak saldın.Ben de isterim o vakit.:hıh:hıh İçimdeki cevherin keşfedilmesini bekliyorum. Bence biz şimdilik Tabib Mustafa'nın hemşireleri filan olalım.Veya çeşitli sebeplerden dolayı(orasını siz doldurun) kaçmak zorunda olan Yüzbaşı Enver'i(:)) evinden misafir edenler olalım.Ne dersin?:):)Hiç olmadı Sütçü Ramiz'in komşuları olarak sahnelere ilk adımı atalım derim ben.Olma mııı?

Tam oyunculuktan bahsederken 1000. mesajımı bu foruma yazarak forumda oyuncu mertebesine yükselmişim.:):)

@ly
18-09-07, 12:17
Aly_73 bakıyorum son zamanlarda oyunculuğa merak saldın.Ben de isterim o vakit.:hıh:hıh İçimdeki cevherin keşfedilmesini bekliyorum. Bence biz şimdilik Tabib Mustafa'nın hemşireleri filan olalım.Veya çeşitli sebeplerden dolayı(orasını siz doldurun) kaçmak zorunda olan Yüzbaşı Enver'i(:)) evinden misafir edenler olalım.Ne dersin?:):)Hiç olmadı Sütçü Ramiz'in komşuları olarak sahnelere ilk adımı atalım derim ben.Olma mııı?

Tam oyunculuktan bahsederken 1000. mesajımı bu foruma yazarak forumda oyuncu mertebesine yükselmişim.:):)

Cansuçan, Allah gerçek oyunculuğu da nasip etsin, hayırlı olsun...

Olma mı...olur tabii...:img-yes: Hem ben pek güzel inek sağarım...baytarlığımın birgün işe yarayacağını biliyordum zaten :img-icecr

BlackMamba, biz de buradayız :good:...yakında istediğinden fazla fotoğraf eklenir...2 gün kaldı...:img-yes:

Tavuskuşu
18-09-07, 12:35
Cansuçan, Allah gerçek oyunculuğu da nasip etsin, hayırlı olsun...

Olma mı...olur tabii...:img-yes: Hem ben pek güzel inek sağarım...baytarlığımın birgün işe yarayacağını biliyordum zaten :img-icecr

BlackMamba, biz de buradayız :good:...yakında istediğinden fazla fotoğraf eklenir...2 gün kaldı...:img-yes:

Amin amin cümlemize.:):):)

Bana da süt sağmayı öğret birlikte gider sağarız Ramiz Amcaya çaktırmadan. Sabah uyanınca bakar ve der "Bu sütler nasıl peydah oldi,ne zaman peydah oldi?".:img-hyste

Bu arada dün bir fragman daha gördüm.Dha önce görmemiştim bunu.Sütçi Ramiz bir sahnede diyor ki:"Ey güzel Allahım sana şükürler olsun bana bir ev verdin.Ama içine bu karıyı neden koyuyorsun.":):img-hyste :img-hyste

deliasik
18-09-07, 12:38
buraya herhalde.. hic yada 1 kere yasdim..
hatirlamiorum...:)
ama diziyi kesinlikle izlicem.. cünkü TOLGISIM var..

calismalar cokg üsel olmus.. hepinisin ellerine saglik:happy0064

@ly
18-09-07, 12:50
Amin amin cümlemize.:):):)

Bana da süt sağmayı öğret birlikte gider sağarız Ramiz Amcaya çaktırmadan. Sabah uyanınca bakar ve der "Bu sütler nasıl peydah oldi,ne zaman peydah oldi?".:img-hyste

Bu arada dün bir fragman daha gördüm.Dha önce görmemiştim bunu.Sütçi Ramiz bir sahnede diyor ki:"Ey güzel Allahım sana şükürler olsun bana bir ev verdin.Ama içine bu karıyı neden koyuyorsun.":):img-hyste

Benim anlamadığım...bu inekler birer birer mi sağildii, yoksa hepsi ayni anda mi sağildi...:img-hyste ( tabii öğretirim Cansu'cum...ne demek :img-wink:)

Sütçi Ramiz bana bir arkadaşımı hatırlattı...(Burhan...kulakları çınlasın..)Nişanlısıyla kavga etmişti...Ben olayı dinleyince kızcağızın neye bozulduğunu anlayıp, izah ettim. Beni dinledikten sonra ellerini açtı...'' Ey büyük Allah'ım...kadını yarattın madem...içine bir de kullanma kılavuzu koyaydın ya...'' dedi....:img-hyste

Tavuskuşu
18-09-07, 13:03
Kullanma kılavuzu mu?:img-hyste :img-hyste O arkadaşın asıl Yasemini tanısa ne derdi bilmiyorum artık.:)Anladın sen onu...

Bir de hani karagöz ve hacivatı da oynatıyor ya orada da çok sevimli diyor:"Oooo karagözüm iki gözüm..." Genel özette yazdığına göre karısı Fatma kızlarına zengin koca bulmak istiyor.Ama fragmanda gördüğüm kadarıyla da kızlardan biri bir terziye aşık olmuş. Terzinin kendisi de kıza söylüyor ben fukara bir terziyim filan diye.Bunlar da mı kavuşamayacak acaba?Bir de anneleri fakirlerin seçme şansı olmaz diyor.Herhalde kızın evleneceği kişiyi seçmesinden bahsediyordur değil mi?

merveve
18-09-07, 13:06
arkadaşlar arkadaşlar malum siteden yeni fregmanı izledim ..ayşegül saolsun :)... süper di...bu arada zannedersem tolgahan nam-ı değer tabib mustafa istanbulda meşrutiyeti ilan etmek istiyolar ama sonra askerler kovalıyo ve kaçıyo...bana göre o istanbuldan makedonyaya kaçıyo...bu arada sütçü ramizde şöle biey sölüyo öldüm gülmekten ya : Allahım bana bi ev verdin saol ama içine nie bu karıyı (sebnem sönmezden bahsediyo)koydun :img-grin2 :)) :))...

merveve
18-09-07, 13:24
bu arada hande de atış yapıyo ve benim kocam attığını vuran yiğit biri olmalı diyo...demekki tabib mustafa attığını vuran yiğit bi kahraman :img-in_lo....toplantı yaparlarken basılıyolar silahlar patlıyo...demekki sırf komedi değil bu dizi aksiyonuda var ....ama ben ramizin ilk lafına hala çok gülüyorum arkadaşlar koptum ya :)) :)) :))

Tavuskuşu
18-09-07, 13:34
Merveve ben de o lafına bayıldım gerçekten.Tam olarak şunu söylüyor:"Yüce Rabbim bana bir ev verdin sağolasın.Ama bu kadını soktun içine niçın?":img-hyste:img-hyste

Bu arada fragmandan anladığım kadarıyla bir adam Sütçü ramizin kızlarından birini istiyor. Hatice diyor galiba.Hatice hangisi?O fukara terzi hasanı seven kız olabilir mi?Çünkü annesi Biz fakiriz,fakirlerde seçemez diyor.Bir de kız yatağının üstüne ağlayarak uzanıyor.Onunla evlenmek istiyor olmasın sakın o yaşlı adam?

berrin
18-09-07, 13:39
Genel özette yazdığına göre karısı Fatma kızlarına zengin koca bulmak istiyor.Ama fragmanda gördüğüm kadarıyla da kızlardan biri bir terziye aşık olmuş. Terzinin kendisi de kıza söylüyor ben fukara bir terziyim filan diye.Bunlar da mı kavuşamayacak acaba?Bir de anneleri fakirlerin seçme şansı olmaz diyor.Herhalde kızın evleneceği kişiyi seçmesinden bahsediyordur değil mi?

Merhaba arkadaşlar, bu forma ilk defa yazıyorum.Ban de diziyi merakla bekliyorum.Fakat özetten ve anlattığınız fragmandan anladığım kadarıyla senaristler "Damdaki kemancı" filminden epey bir "esinlenmişler". Umarım birebir kopya çekmeszler."Damdaki kemancı" filmini çok severim, ama farklı bir şey izlemek isterim doğrusu.

merveve
18-09-07, 13:40
Merveve ben de o lafına bayıldım gerçekten.Tam olarak şunu söylüyor:"Yüce Rabbim bana bir ev verdin sağolasın.Ama bu kadını soktun içine niçın?":img-hyste:img-hyste

Bu arada fragmandan anladığım kadarıyla bir adam Sütçü ramizin kızlarından birini istiyor. Hatice diyor galiba.Hatice hangisi?O fukara terzi hasanı seven kız olabilir mi?Çünkü annesi Biz fakiriz,fakirlerde seçemez diyor.Bir de kız yatağının üstüne ağlayarak uzanıyor.Onunla evlenmek istiyor olmasın sakın o yaşlı adam?

hala gülüyourm ya çok komik :)) ..bu arada galiba o haklısın ...annesiyle konuştukatn sonrada kız terzinin elini tutuyo ve `:fukara bi terzi bile mutlu olabilir dio ...o hatice ...,o yaşlı adamda (ben onu tanıyorum oda çok ünlü bi oyuncu ama adını bilmiorum) onu istiyo ramizden ..bide herlade ufak kız onu cevreliyolar bi çocuk cıkyo dağılın attrmayın makedonun kafasını dio..oda 3. damat adayı olacak sanırım

mavigece07
18-09-07, 17:08
Önceki fragman da Hande tüfeği doğrultuyorya ben Tolgahana doğrulttuğunu sanmıştım :D Meğer karpuzu vurmaya çalışıyormuş :img-hyste

cadikiiiz
18-09-07, 17:14
Önceki fragman da Hande tüfeği doğrultuyorya ben Tolgahana doğrulttuğunu sanmıştım :D Meğer karpuzu vurmaya çalışıyormuş :img-hyste

bende öyle sandim cnm ya :img-hyste:img-hyste
meger karpuzu vurmaya calisiyormus..

Tavuskuşu
18-09-07, 17:30
1.BÖLÜM ÖZETİ
1896’da Makedonya’nın Pürsıçan kasabasına bağlı küçük bir köyde Sütçü Ramiz, beş kızı ve karısı Fatma’yla güç bela geçinip gitmektedir. En büyük kızı Hatice, babasından habersiz, kasabanın fakir terzisi Hasan’ı sevmektedir. Ancak Hasan bir türlü konuyu Ramiz Efendi’ye açıp da kızı isteyememiştir. Görücü Bedia’nın Fatma’ya getirdiği haber ortalığı karıştırır. Kasabanın zengini Kasap Cabbar Efendi Hatice’ye taliptir. Küçük kız Zarife, ablalarının bir an önce evlenip sıranın ona gelmesini dilerken, kasabaya yeni gelen muallim Aleks’le tanışır. Ortanca kız Vahide ise, hayallerindeki gibi kahraman bir erkeğin Pürsıçan’da olmadığından yakınır.

Bu sırada İstanbul’da, Padişah Abdülhamit’i tahttan indirip Meşrutiyeti ilan etmek isteyen İttihatçi’lerin toplantısı, zabitlerce basılır. Baskından yaralı olarak kurtulan Tıbbıyeli Mustafa, saklanmak üzere Makedonya’ya doğru yola çıkar.

BlackMamba
18-09-07, 18:09
tavuskuşu özet için teşekkürler..:good:
başlasın artık!!!:img-pilot

Gizem~AsiYıllar
18-09-07, 20:42
aile imzası yapabilcek olan var mı varsa yapsın lütfen.:img-icecr:img-icecr

mavigece07
18-09-07, 20:55
aile imzası yapabilcek olan var mı varsa yapsın lütfen.:img-icecr:img-icecr

Clevergirl ve deliasik arkadaşlara duyrulur...Bencede bi aile imzamız olmalı ..

Onlar photoshop iyi biliyo :)

@ly
18-09-07, 21:27
1.BÖLÜM ÖZETİ
1896’da Makedonya’nın Pürsıçan kasabasına bağlı küçük bir köyde Sütçü Ramiz, beş kızı ve karısı Fatma’yla güç bela geçinip gitmektedir. En büyük kızı Hatice, babasından habersiz, kasabanın fakir terzisi Hasan’ı sevmektedir. Ancak Hasan bir türlü konuyu Ramiz Efendi’ye açıp da kızı isteyememiştir. Görücü Bedia’nın Fatma’ya getirdiği haber ortalığı karıştırır. Kasabanın zengini Kasap Cabbar Efendi Hatice’ye taliptir. Küçük kız Zarife, ablalarının bir an önce evlenip sıranın ona gelmesini dilerken, kasabaya yeni gelen muallim Aleks’le tanışır. Ortanca kız Vahide ise, hayallerindeki gibi kahraman bir erkeğin Pürsıçan’da olmadığından yakınır.

Bu sırada İstanbul’da, Padişah Abdülhamit’i tahttan indirip Meşrutiyeti ilan etmek isteyen İttihatçi’lerin toplantısı, zabitlerce basılır. Baskından yaralı olarak kurtulan Tıbbıyeli Mustafa, saklanmak üzere Makedonya’ya doğru yola çıkar.

Cansu abla ben Can
Ben bu diziyi çok beyendim.ben ençok sütçü Ramizi sevdim.çok komik :img-hyste Annem izin verdi,bende izlicem :happy0064 sonrada yorum yazarım.:img-icecr

Hoşçakal bye:img-polic:img-wink:

Tavuskuşu
18-09-07, 21:44
Cansu abla ben Can
Ben bu diziyi çok beyendim.ben ençok sütçü Ramizi sevdim.çok komik :img-hyste Annem izin verdi,bende izlicem :happy0064 sonrada yorum yazarım.:img-icecr

Hoşçakal bye:img-polic:img-wink:

Hoşgeldin Can.Seni de aramızda görmekten şeref duyarız.:img-wink:Ayrıca böyle tarihi bir dizi izlemen de çok hoş.Yorumlarını da bekleriz elbette.Ama sen bizim gibi geç saatlere kadar oturma.Uykusuz kalırsın bak...Ben de Sütçi Ramiz Amca'yı çok sevdim. Ama eminim karısı fatma da bize kendini sevdirecektir. "Gözün kör olmasın ramiiiiiiz...":img-hyste

@ly
18-09-07, 21:54
Hoşgeldin Can.Seni de aramızda görmekten şeref duyarız.:img-wink:Ayrıca böyle tarihi bir dizi izlemen de çok hoş.Yorumlarını da bekleriz elbette.Ama sen bizim gibi geç saatlere kadar oturma.Uykusuz kalırsın bak...Ben de Sütçi Ramiz Amca'yı çok sevdim. Ama eminim karısı fatma da bize kendini sevdirecektir. "Gözün kör olmasın ramiiiiiiz...":img-hyste

:dito :img-haha:

bye

Annesinden edit: Yaklaşık 20 defa, fragmanı izleyip (nedense sadece son fragmanı), beni çıldırttıktan sonra, nihayet Sütçi Ramiz gibi konuşmaya başladı...Uyku vakti deyince de..'' Yüce Rabbim bana bir ev verdin sağol ama...annemi soktun içine niçın...'' diye söylenerek yatmaya gitti...:hıh

cann2366
19-09-07, 00:25
siz başlığı uçurmuşsunuz yahu
neyse azcık ucundan yetiştim sanki
şaka maka çok çok az kaldı dizimize
şebnem sönmez ve erdal özyağcıları izlemek için sabırsızlanıorum
son gördüğm fragman muhteşemdi
bi deee aile imzası yapılırsa olaki ben o sıra nette olamam beni eklemeyi unutmayın lütfen

7th_Art
19-09-07, 02:55
'Zihniyet değişmiyor'

'Elveda Rumeli' dizisinde rol alan Şebnem Sönmez, azınlıkların birlikte mutlu yaşaması konusunda yıllar geçse de politikaların değişmemesinden şikayetçi.
http://img.takvim.com.tr/2007/09/19/im/4B887B0BE401D14998D36BD1b.jpg

atv'nin yeni dizisi 'Elveda Rumeli'nin çekimleri için Makedonya'da bulanan Şebnem Sönmez'i İstanbul'da yakaladık. Her halinden heyecanlı ve keyifli olduğu anlaşılan Sönmez'e, 'Elveda Rumeli' hakkında merak edilenleri sorduk.
* Dil eğitimi aldığınızı biliyoruz. Kimlerden aldınız? Zekir Bey'den dil eğitimi aldık. Kendisi altmış yaşında. Üsküp'teki Türk Tiyatrosu'nun en yaşlı çalışanı. Zaten bizim resmi olarak dil koçumuz oldu. Bütün teksti Ali Can Bey yazdıktan sonra bize gönderiyor. Biz de Zekir Bey'le üstünden teker teker geçip ifadelerin uygunluğunu konuşuyoruz.
* Özel ifadeler, deyişler var mı? Özellikle bunu çok istedik. Harika yapıyor Zekir Bey de. Oranın çok eski atasözleri ve deyimlerini kullanarak anlatıyoruz ki, insanlar bildikleri atasözlerinin nereden kaynaklandığını da anlasınlar.
* Niye Elveda Rumeli, sizi çeken neydi bu senaryoda? Bir kere tarihti. İkincisi coğrafyaydı. İkisi bir araya gelince çok enteresan bir cazibesi var. Çünkü insanlara tarihi anlatmanın çok büyük bir önemi olduğuna inanıyorum. Ama bunun nasıl aktarıldığıyla da çok ilgiliyim. Burası da çok sayıda azınlığın bir arada olduğu bir coğrafya. Ve beni en çok ilgilendiren şey, 'İnsanların bir arada mutlu yaşaması niçin mümkün değildir?'. Bu benim kendi sorum zaten. Neden birileri bir şeyler yapıyorlar da insanları birbirine düşürüyor? Aslında insanların birbirleriyle hiçbir problemi yok. Ama politikaların sonucunda bu hale geliniyor.
* 2007 Türkiye'si ve 1896 Manastır'ı aynı... Evet aynı öyle... Dekor değişiyor, kostüm değişiyor ama zihniyet değişmiyor. Ve bu beni çok ilgilendiren bir şey.
* Oynadığınız karakteri biraz anlatır mısınız? Cazip bir karakter. Çünkü bir yandan benzetebilirsiniz oynadığım diğer karakterlere, enerjisini benzetebilirsiniz ki o zaten bana ait bir şey. Ama Fatma karakterinin diğerlerinden farkı tamamen evin içinde bütün hayatı kotaran, otoriter olduğu çok net, ama hayatla savaşan ve bununla memnun bir kadın.
* Makedon oyuncularla aranız nasıl? Harikalar. Yüzde 80 oyuncumuz Makedon. Ve Makedon oyuncular zannediyorum kendi disiplinleriyle alakalı, eğitimleriyle alakalı, Tito'dan itibaren aldıkları çok önemli bir etkiyle alakalı, çok disiplinliler, çok çalışkanlar. Ben önümüzdeki yıllarda başka projelerde de onlarla çalışmak isterim. Oyun da oynayacağız onlarla.
* Beraber çalıştığınız genç oyuncularda ışık görüyor musunuz? Vallahi iyi oluyorlar bence, daha da iyi olacaklar. İçlerinde oyunculuğa yeni başlayanlar var. Onlarda ışık var. Onlar devam eder gider. Ama oyunculuğu daha önce denemiş olanlar, tabii daha çok tecrübelenecekler, çok zor işleri.

TAKVİM
Röportaj: Nilgün KÜÇÜKÖREN

RIZA_BABA
19-09-07, 11:05
ne yalan söleyim ben ratinglerden çok korkuyorum çünki o gün kurtlar vadisi var kavak yelleri var daha bir kaç tane daha güzel yapımlar var yani bide saati çok erken olunca korkar oldum umarım ii ratingler alır bu arada haberleri kaçta yapacaklar ki dizi 19:30 da başlıyacağına göre haberleri erkene alıcaklar sanırım

mavigece07
19-09-07, 12:33
Avrupa Yakası ve Yaprak dökümüde çakışıyor ama ikisi de çok reyting alan diziler ..Başka günlerde de çakışan diziler var.. İnşallah Elveda Rumeli de hangi diziyle aynı saate denk gelirse gelsin herkes tarafından izlenen ve beğenilen bir dizi olacak :img-wink: ...

BlackMamba
19-09-07, 12:47
dizinin ne kadar reyting alacağından çok kanalın dizinin ne kadar arkasında duracağıyla ilgili bir şey.
o kadar cok kaliteli yapım reyting yüzünden ekranlara veda ediyor ki daha yayınlanmadan bu kadar tedirginlik yasıyoruz..bekleyelim gorelim..
Atv'nin bu diziyi harcamayacağına inanıyorum,inanmak istiyorum..

flytomoon
19-09-07, 13:09
yöresel karakterli dizilere bir başkası ekleniyor. dizinin kadrosu ve ilk başta verilen konusu çok güçlü görünüyor. o nedenle de hepimizin ilgilisini çekip 'seyredeceğim' dediğimiz diziler arasına girdi. umarım iyi bir seyirlik performans da gösterir ki favori dizimiz olur.
ama hangi kanal olursa olsun sağlam devam etmeyen dizileri desteklemiyor. ama bu kadar güzel ve yakışıklı insanın olduğu diziyi de yayından kaldırmasınlar. gözümüz bayram etse yeter:)

NiliWerda
19-09-07, 16:08
Bu diziyi izlemek istiyorum ama Kavak yelleriyle aynı saatte. umarım gününü değiştirirler yada tekrarını koyarlar.
Hem zaten neden diziye bu kadar güvenip perşembeye aldılarki? Kurtlar Vadisi var aynı saatte, kavak yelleride var ikiside reytinglerde hep 1. olana diziler.
İçimden bi ses bu bölüm oynadıktan sonra günü değişecek gibime geliy:) (inşallahhhh)

neşemm
19-09-07, 16:25
yine bir dönem dizisi ve kadrosu çok iyi ..
ama kavak yelleriyle aynı saatde olmasa daha iyi olurdu :icon_whis
bakalım belki izlerim
:img-wink:

hazal_90
19-09-07, 18:31
ya evet bnde çok izlemek istiyorum cünkü çok çok kaliteli bi yapım olacağı ortada ama kavak yelleri ile çakışıyo kaldı ki aynı gün kurtlar vadiside var... desenize bu perşembe kumandalar havada uçuşacak evlerde :P :P

d.cansel
19-09-07, 19:17
Benim öyle 1.likte filan gözüm yok ilk beşe girsin yeter zaten ilk beşe giren diziler başarılı sayılıyor o zamanda kaldırılma gibi bir problem olmuyor kavak yellerini bende izliyordum ama kanald yutube dizilerinin konmasına izin veriyor ama ATV sildiriyor o yüzden ben elveda Rumeli'yi ileyip Kavak Yellerinin tekrarını yutube tan izlicem

cadikiiiz
19-09-07, 20:22
alisercan resimler icin cok tsk ederim
1 gün sonra dizimiz basliyor :happy0064

alisercan
19-09-07, 20:36
Set ekibinden bahsetmişken... Gerçek bir balkanlar dayanışması var. En basiti, dekorların hazırlanmasında teknik ekibin başında olan (yani günlük koşuşturmalarda yavuz ile çalışan) joker lakaplı kişi bu dizinin nasıl bir dizi olacağını gösterir. çünkü daha önce görev aldığı filmlerden ikisi before the rain ve çingeneler zamanı.

mavigece07
19-09-07, 21:39
alisercan resimler, bilgiler ve emeklerin için çok teşekkür ederiz...Herkes sabırsızlıkla yarını bekliyo :)...

:good::good::good:

BlackMamba
19-09-07, 22:41
alisercan bey resimler ve bilgiler için çok teşekkürler..
ama ben ısrarla şebnem sönmez resmi istesem çok mu ayıp etmiş olurum..:icon_whis

cann2366
19-09-07, 22:45
resimler için teşekkürler...
off çok heyecanlıyım ya o kadar az kaldı ki
hani bu diziden çok beklentim var kesin izliceğim 3 diziden biri hangi gün hangi saat olursa olsun
ama nolursa olsun saati değişirse zor toparlanır gibi geliyor bana
ilk 5 ten çıkmasın yeter bize 1.likte gözüm yok benim yayından kaldirmicak kadar reyting yeter

alisercan
19-09-07, 23:19
alisercan bey resimler ve bilgiler için çok teşekkürler..
ama ben ısrarla şebnem sönmez resmi istesem çok mu ayıp etmiş olurum..:icon_whis

Malesef şebnem hanım ve erdal beyle ilgili fotolar sanıyorum kemalin fotograf makinesinde. O da burada değil. Kusura bakmayın. Ama zaten yarın şebnemin daha çok hayranı olacaksınız....

BlackMamba
19-09-07, 23:23
Malesef şebnem hanım ve erdal beyle ilgili fotolar sanıyorum kemalin fotograf makinesinde. O da burada değil. Kusura bakmayın. Ama zaten yarın şebnemin daha çok hayranı olacaksınız....

ona hiç kuşkum yok..
ama kızları zengin kocaya vermek istiyor diye biraz başta kızacakmışız gibi hissediyorum..:icon_whis
siz yine de beni unutmayın elinize bir şekilde geçerse ve paylaşırsanız çok mutlu olurum..

başak_mu
19-09-07, 23:32
alisercan paylaşımlar için teşekkürler..
evet nihayet ne zamandır benim sabırsızlıkla beklediğim dizi başlıyor..uzun zamandır bir yapımı bu şekilde merakla beklememiştim..izlerken çok keyif alacagıma ve yeri gelince gülecegime yeri gelince ağlayacagıma eminim...ama bana hala sanki atv bu başarılı işin reklamını yeterince yapmadı gibi geliyor..sanki tanıtımlar çok fazla dönmedi gibi ya da ben pek fazla rastlayamadım..her neyse umarım reyting denen zımbırtı yüzümüzü güldürür..şimdiden herkese iyi seyirler diliyorum...

Tavuskuşu
19-09-07, 23:39
Resimler için çok teşekkürler Alisercan Abi. Kamera arkasındakileri de settekileri de sayende tanımış olduk.:)

Bu arada bu fukara Terzi Hasana çok kanım kaynadı.O kadar sevimli söylüyor ki "Ama baban seni bana niçin versin ki?Ben fukara bir terziyim" diye.Bir de şu "Vergi Ağacı"na bayıldım.Ne diyordu Ramiz Amcamız?
-Vergisini ödemeyen bu ağaca bindirilir ödeyen indirilir.
-Ya ödeyemeyen?
-Onlar indirilmiyi düşürüliyi...:img-hyste:img-hyste

alisercan
19-09-07, 23:42
Bu arada vergi ağacını sevgili şebnem hanımdan dinledim. Gerçek bir hikaye ve gerçekten çok genç bir kaymakam atanır. O da gelir vergi ağacını görür. İlgilileri cezalandırır. Burada da bu işin komiği var. Ya daha neler var. Neyse cansu yarın göreceksiniz artık.

Tavuskuşu
20-09-07, 00:42
O ağacı görünce aklıma Hababam Sınıfı geldi. O sınıftakiler de kendilerini ağaca asıp mahmut hoca astı diyorlardı.:):)Armut gibi sallanıyorlar ağaçta ay çok komik.:img-hyste

Ben aslında başta Hafize Ana gibi biri olarak düşünmüştüm Şebnem Sönmez'i.Yani karakter olarak.Ama umduğumdan otoriter çıktı.Ramiz Amca bile bu kadını neden eve soktun diye dert yanıyor.:)

7th_Art
20-09-07, 02:14
Elveda Rumeli bu akşam 'de merhaba diyecek
http://www.sabah.com.tr//2007/09/20/gny/im/608109750C6C4349836C6A1Ey.jpg
atv'nin yeni dönem dizisi Elveda Rumeli, bu akşam saat 19.30'da izleyiciyle buluşacak. Osmanlı'nın çöküş dönemi, Balkanlar'daki göçü, gerçek yaşamı ve insan hikayelerini anlatan dizi, kah ağlatacak kah güldürecek
Hatırla Sevgili'yle yapımcılıkta da iddialı olduğunu gösteren atv, yine dev bir prodüksiyona imza atıyor. Başrollerini Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in üstlendiği dizi, bu yılın en iddialı yapımlarından biri olmaya aday.

YURTDIŞINDA ÇEKİLİYOR
Tamamı yurtdışında çekilen ilk dizi olma özelliğini taşıyan Elveda Rumeli, 1896 yılında Balkan Savaşları sonrasında, Türkler'in Balkanlar'dan göçünü anlatıyor. Dizi aynı zamanda Osmanlı'nın son dönemine de ayna tutuyor. Sütçü Ramiz Efendi, hanımı Fatma, beş kızı ve üç damat adayının çevresinde geçen trajikomik olayların konu alındığı dizi, izleyiciyi kimi zaman ağlatacak kimi zaman ise kahkahaya boğacak. Sinema ve televizyon dizilerinin başarılı yönetmeni Serdar Akar'ın imzasını taşıyan 'Elveda Rumeli'nin yapımcılığını ise Tarkan Karlıdağ üstleniyor. Senaryosunu Alican Yaraş'ın yazdığı dizinin müziklerinde ise; 'Hatırla Sevgili' için yaptıkları müziklerle adlarından söz ettiren Kemal Sahir Gürel, Erdal Güney ve Hüseyin Yıldız'ın imzası var. Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in başrolünü üstlendikleri dizinin oyuncu kadrosu ise şöyle: Tuna Orhan, Hande Subaşı, Gülçin Şantırcıoğlu, Ertan Saban, Tolgahan Sayışman, Engin Akyürek, Filiz Ahmet, Bedia Begovska ve Gökhan Mete. Kadroda ayrıca birçok Makedonyalı Türk de bulunuyor ve çoğu konservatuvarın tiyatro bölümünde okuyor. Yaklaşık 140 kişilik bir ekiple çekilen 'Elvada Rumeli'nin teknik ekibinin ise neredeyse tamamı Makedonlardan oluşuyor.

SİNEMA FİLMİ GİBİ OLDU
Dizide; Sütçü Ramiz karakterini usta oyuncu Erdal Özyağcılar canlandırıyor. 'Yabancı Damat'ta Antep şivesiyle konuşan başarılı oyuncu, bu defa da Rumeli şivesiyle karşımıza çıkıyor. Çekimlerden önce şiveyle ilgili bir ön hazırlık yapan Özyağcılar, yeni konuşma tarzını oldukça benimsemiş gözüküyor. Çok iddialı bir dizi çektiklerini söyleyen usta oyuncu şöyle konuşuyor: "Kullanılan mekanlar gerçek. Konu tamamen yaşanmış hikayelerden oluşuyor. Adeta sinema filmi gibi bir dizi oluyor. Komedi ve dramın iç içe olduğu bir proje bu. Nasreddin Hoca komedisi gibi..."
Makedonya'daki çekimden notlar...
* Dizinin çekimleri Makedonya'da Bitola'da, yani Manastır'da yapılıyor. Çekimlerin yapıldığı köy ise Bitola'ya 45 dakika uzaklıkta.
* Dizinin oyuncularının hemen tamamı şive çalışması yaptı. Oyuncular ilk şive derslerini, dizide Alexi karakterini canlandıran ve Makedon Türkü olan Ertan Saban'dan aldı. Derslerine şimdi de, dizide Papaz karakterini canlandıran Zikir Bey'le devam ediyorlar.
* Olayların geçtiği dönem; Atatürk'ün öğrencilik yıllarını, Elena ile büyük aşk yaşadığı, İttihat ve Terakki hareketinin filizlendiği ve Jöntürkler'in ilk siyasi feyizlerini aldıkları dönemi de içine alıyor. Yönetmen Serdar Akar, dizinin arka planındaki siyasi manzarayı aktarırken, Mustafa Kemal ve Enver Paşa'yı da ekrana taşıyacak.
* Döneme uygun 300'ün üstünde kıyafet diktirildi. Ayrıca çekimlerin yapıldığı mekanlar döneme uygun olarak ya baştan inşa edildi ya da giydirildi.
* Dizide kullanılan figüranlar bile, Makedonya'da konservatuvarda oyunculuk eğitimi alan öğrencilerden oluşuyor.

Her bölüm için 7 saat senaryo çalışıyoruz
Şebnem Sönmez dizide Sütçü Ramiz'in eşi, beş kız çocuğu annesi Fatma'yı canlandırıyor. Rumeli şivesini doğru şekilde konuşabilmek için hala çabaladıklarını söyleyen başarılı oyuncu, her bölüm için yaklaşık 7 saat senaryo üzerinden okuma çalışması yaptıklarını anlatıyor: "Savaşın, siyasetin, karmaşanın etkisi altında kalan bir toprağı ve insan topluluğunu anlatıyoruz. Bu dizide herkes, her şeye rağmen birbirini çok seven insanlar görecek."

KALİTESİ TARTIŞILMAZ
Hande Subaşı ise Sütçü Ramiz'in ortanca kızı Vahide'ye hayat veriyor. Subaşı; kalitesi tartışılmayacak bir projeye başladıklarını belirtiyor: "Eğlenerek çok güzel bir iş ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Bence seyirci de izlerken çok keyif alacak. Hem öğrenecek, hem gülecek. Bu dizide her türlü duyguyu bir arada bulabilirsiniz."

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN

SABAH

FEL!ADE
20-09-07, 10:27
hade more baslasin artik :)
ne zamandir bu basliga bakmamistim, samimi candan resimlere eklenen yorumlar cok hosuma gitti. burada verilen emekler icin tesekkür ederim.
nihayet bu aksam tanisacagiz yeni kahramanlarimizla.. cok umutluyum, heyecan veren konusu var.

ELVEDA RUMELI aklima gelince YANSIMALAR in Hicaz Rumeli Türküsüne yaptiklari yorum geldi, acip dinledim. tavsiye ederim.
uzun süredir, bizim topraklarin müzigini dinlememistim.. tarihin tozunu attirmanin zamani gelmis coktan.

Gidem dedim aman yarenlerim darıldı
Gitmem dedim yar boynuma sarıldı
Bize kısmet aman gurbet elde verildi

Bu ayrılık yaman büktü belimi
Yaradan Hak sen bilirsin halimi

Akdeniz'den aman su gelir boydan boydan
Güzel arar isen al bizim soydan
Muradım değildir ayrılmak yardan

Bu ayrılık yaman büktü belimi
Yaradan Hak sen bilirsin halimi ....

aksama burada bulusmak dilegiyle ..

auryn
20-09-07, 10:28
Dizinin fragmanı, Elveda Rumeli dizisinin Damdaki Kemancı filminin bire bir uyarlaması oldugu hissini veriyor.

Bundan yola çıkarak kızlardan birinin Terzi ile, diğerinin devrimci hristiyan çocuk, üçüncüsünün ise üniversiteli kentli çocuk ile (Müslüman ama farklı etnik kimlik) evleneceğini diziyi izlemeden söylemek mümkün. Bütün köy de göç etmeye zorlanacaklar. Dizi başarılı olursa, ailenin öyküsü Türkiye'ye göç ettiklerinde de devam edecektir. Sütçü Ramiz Sütçü Tevye'nin karbon kopyası. Tek farklılık dizide bir kemancının olmaması değildir inşallah.

FEL!ADE
20-09-07, 11:10
Dizinin fragmanı, Elveda Rumeli dizisinin Damdaki Kemancı filminin bire bir uyarlaması oldugu hissini veriyor.

Bundan yola çıkarak kızlardan birinin Terzi ile, diğerinin devrimci hristiyan çocuk, üçüncüsünün ise üniversiteli kentli çocuk ile (Müslüman ama farklı etnik kimlik) evleneceğini diziyi izlemeden söylemek mümkün. Bütün köy de göç etmeye zorlanacaklar. Dizi başarılı olursa, ailenin öyküsü Türkiye'ye göç ettiklerinde de devam edecektir. Sütçü Ramiz Sütçü Tevye'nin karbon kopyası. Tek farklılık dizide bir kemancının olmaması değildir inşallah.

elveda rumeli hakkinda tüm bilgileri buradan okudum, fragmanida görmedigimden bu bahsettiklerin aklima gelmemisti.
icime bir kurt düstü simdi.. örnekledigin konular birebir örtüsürse büyük bir hayal kirikligi olacak benim icin.. :icon_sorr

BlackMamba
20-09-07, 11:27
daha önce bu başlığa eklemiştim bu mesajı..:icon_whis

sözlükte dizi hakkında çıkan yorumlardan bazıları..

*fiddler on the roof uyarlamasıdır ve bu bir sır değildir. yani ben biliyordum zaten. kadrosu ile ilgi çekecektir. yönetmen serdar akar uzun süreli bir iş olacağından emin konuşuyor imiş. şebnem sönmez ve tuna orhan'ı izlemek için sabırsızlanıyorum
*senaristliğini alican yaraş, özge efendioğlu ve evren şit'in yaptığı dizi..

fiddler on the roof damdaki kemanci

-1907 de sholom aleichem tarafindan yazilmis olan "tevye ve kizlari" adli kitabin 1964'te broadway de sahnelenen muzikalinin adi. rusya'da kucuk bi yahudi kasabasinda yasayan sutcu tevye'nin ailesinin geleneklerini korumak istemesini ve degisen dunyaya ayak uyduramamasini anlatir. buyuk kizi kendi sectigi zengin kasap yerine fakir bi terziyle evlenmek istemektedir. tevye iki arada bi derede kalir ve olaylar gelisir...

-herşeyiyle mükemmel bir film.anatevka kasabasında bir sütçü olan reb tevye'nin hikayesini anlatmaktadır.bu şahıs gelenekler ve kızlarının evlenme istekleri arasında kalır film boyunca.kendi kendine konuşmaları oldukça ilginçtir.ilk iki lızının isteği olurken üçüncüsünün ki karşısında geleneklere yenik düşer ve bu kızını affedemez.özellikle bir şişe dansı sahnesi vardır ki izledikçe insan hayran kalır

-yahudilerin ulkeden ayrilmasi icin zorladigi ve devrimlerin kol gezdigi rusya’da bir yahudi ailesi ve ailenin babasi tevye. ailesini sut satarak gecindirmeye calisan tevye’nin bes tane kizi vardir ve bunlardan ucu evlenme cagina gelmis ve arabulucularin kiskaci altina coktan girmislerdir.

-başına bir şeyler geldiğinde tevye'nin gökyüzüne doğru bakması ve tanrıya tribik bir şekilde halini göstermesi çok hoş.

-olayların geçtiği kasabanın adı anatevkadır..baba tevyeden, kızını almak isteyen kasapla; kasabın ineğini istediğini sanan tevye arasında geçen muhabbetler oldukca komiktir..matchmakerın kızlarla muahbbetleri de gülme krizlerine yol açar.."he's handsome, he's pretty, he's over 45" gibi sözler sarfedilir..tradition, matchmaker, anatevka, sun rise sun set ve keman soloları başta olmak üzere bütün şarkıları güzel olan bir müzikaldir ve filmi de çekilmiştir

mavigece07
20-09-07, 12:10
elveda rumeli hakkinda tüm bilgileri buradan okudum, fragmanida görmedigimden bu bahsettiklerin aklima gelmemisti.
icime bir kurt düstü simdi.. örnekledigin konular birebir örtüsürse büyük bir hayal kirikligi olacak benim icin..

Yaprak Dökümü dizisi de bildiğim kadarıyla romanın aynısı , (karakterlerin isimleri de dahil )...Ama dizide neler yaşanılacağı bilinmesine ya da tahmin edilmesine rağmen çok büyük bir izleyici kitlesi var...

Damdaki Kemancı adlı eserden esinlenerek yapılmış olsa bile bu dizinin birebir aynısı olabilmesi sizce mümkünmü ?

Hiç sanmıyorum :)

auryn
20-09-07, 12:24
Eski yazıları okumadıgım icin damdaki kemancı konusundan başka birinin bahsettiginden haberim yoktu. Dizinin tanıtım metinlerini de görmedigim için dizinin bir uyarlama olup olmadıgının söylendiginin de haberim yok açıkçası.

Dizinin en azından ilk 10 bölümü filme olağanüstü benzeyecek gibi gözüküyor. Ben dizilerin ille de çok şaşırtıcı olması gerektigini düşünmedigim için benim açımdan uyarlama olmasında sakınca yok. Uyarlama olmasında hiç bir sakınca yok, konuyu orijinal bir hikaye olarak sunmadıkları sürece. Damdaki Kemancı filmini de kitabını da çok severim.

Başrolünü Cüneyt Gökçer'in oynadıgı müzikal zamanında Türkiye'de çok da iyi karşılanmıştı. Öykü uyarlamaya cidden müsait ama uzunca bir süre ana öyküye paralel gideceğini düşünüyorum. Göç sonrası bölümünde hikaye orijinal öyküden ciddi farklılıklar gösterecektir kanısındayım. Ancak birinci sezon sonunda göç edebilirler sanırım.

Sholom aleichem'in kitabını seneler önce Milliyet yayınları yayınlamıştı. Sanırım Sütçü Tevye'nin hikayeleri adıyla. Kitabı nereye koydugumu bulamadım şu anda sadece sahaflarda bulanabilecek bu kitabın Türkçe çeviri adını bulamadım.

Fragman uyarlamanın oldukça başarılı oldugu hissini veriyor. Normalde seyretmeyi düşünmedigim bu diziye Damdaki Kemancı hatırına bir kaç bölüm göz atıp karar vermeye karar verecegim. Keşke bu dizi de orijinali gibi müzikal olsa....Fiddler On the Roof'u bu kadar unutulmaz yapan şeylerin biri de şarkıları ve dans sahneleriidir.

acık sözlü
20-09-07, 16:16
hayılrısı olsun bu kaşam başlıyo bakalım ...ama kurtlar vadisi pusu ile aynı saatte ama gende genelr tercihim bu dizi olcak fakat kanllarda kumanda aleti ile bize tenis oynatmak için ellerinden geleni yapıyolar ...neyse genede ben elvede rumeliden çok umutluyum...eğlenceli bri iş bizi bekliyo

nzlhan
20-09-07, 16:41
Ne güzel paylasımlar olmus böyle. Emegi geçen herkese çok tesekkürler.:img-kiss:

Aksama dizi baslıyor ya, millet heyecandan buraya ugramayı unutmus anlasılan.:) Ben, Persembe günleri herhangi bir yapım izlemedigim için rahat bir seyirlik olacak. Buradan da herkese keyifli seyirler diliyorum.

Sevgilerimle.bye

hewal
20-09-07, 20:21
niçin ---- niçin :img-hyste :img-hyste :img-hyste

kaymakamın vergi ağacına tepki gösterip yaşlı askere pata küt girişmesi gereklimiydi :icon_whis :icon_whis :icon_whis keşek uygun bir dille söyleseydi tepki verecek olsaydı ondan sonra dövseydi :img-wink: :img-wink:

BlackMamba
20-09-07, 20:24
niçin ---- niçin :img-hyste :img-hyste :img-hyste

kaymakamın vergi ağacına tepki gösterip yaşlı askere pata küt girişmesi gereklimiydi :icon_whis :icon_whis :icon_whis keşek uygun bir dille söyleseydi tepki verecek olsaydı ondan sonra dövseydi :img-wink: :img-wink:

ben diyim niçın sen diyin niçın..
bir de fatma anne yere tükürüp bu kuruyana kadar gel dedi ya..:img-hyste

kaymakam ramiz'e de sert çıktı ilk başta..yol yorgunluğuna veriyorum umarım bu çıkışları devam etmez..:good:

Argosy
20-09-07, 20:38
Sebnem Sonmez ve E. Ozyagcilar varsa mutlaka izlenesi bir yapimdir. Bir an evvel indirip izlemek icin can atiyorum .Hele ki sizlerin yorumlarinizi okudukca bu heyecanim daha da artiyor. :good:

fatma-1721
20-09-07, 20:44
Mükemmel bir dizi,tadina doyum olmuyor :good:...Sebnem Sönmez ve Erdal Özyagcilar muhtesem,konusmalari,yüz mimikleri harika:good:
Özellikle de kasapin Ramizdan kizini istedigini Ramiz nihayet anladigindaki yüz mimiklerine bayildim "ben derim süt inegi,sen dersin Hatice".
Atv gelecek bölümün fragmanini bile verdi:happy0064

BlackMamba
20-09-07, 20:46
gelecek bölümün görüntüleri özet olmaktan çıkmış biraz..:icon_whisneredeyse bütün bölümü gösterdiler..
Sütçü Ramiz ve ailesi bu sezon bizi güldürecek..
müziklere bayıldım..oyuıncularında birer türkü söylemesini çok isterim..

delfin23
20-09-07, 20:47
Diziyi çok begendim gerçekten çok komikti Erdal Özyacılar ve Şebnem Sönmez bir harikaydı tabi diger oyuncularda umarım dizinin reytingleri yüksek olur

kutbettin
20-09-07, 20:49
Bölümü çok beğendim, oyuncular zaten çok iyi ve güzel bir hikayesi var. tam dönem hikayesi. İlk bölüm itibariyle ortamı yansıtması, karakterleri tanıtması ve bizi olaylara hazırlaması bakımından başarılı bulduğumu söylemeliyim. Ancak "gelecek hafta" kısmı çok uzun ve merak unsurunu yok ettirecek biçimde hazırlanmış. Herşeyi gösterdiler nerdeyse:img-yes:

çeşm-inaz
20-09-07, 20:51
ya olamaz bölümün tamamını izleyemedim.malum ramazan olduğu için iftarda misafirlerimiz vardı.benim baktığım kısımda,kasap hatice'yi istiyordu.yani orada yakaladım diziyi.izlediğim kadarıyla çok hoştu.şiveler,mekanlar,kostümler,müzikleri hepsi harikaydı.izlerken çok keyif aldım.çok şirin bir dizi.ilk intiba önemlidir derler.ben beğendim doğrusu.emeği geçen herkese teşekkürler.:good::happy0064

mayonezdüşmanı
20-09-07, 20:51
Beklentilerimi yüksek tuttuğum için beni biraz hayal kırıklığına uğrattı bu dizi ama iyidir hoştur çıtanın üstündedir ona lafım yok...Sadece müzikli bölümlerde kendimi verebildim diziye..Diğer oyuncuların da Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'e ayak uydurabildiğini söylemek biraz zor..Yolu açık olsun..Reytingi parlak olsun..

seleniti
20-09-07, 20:52
Çok güzel bir diziydi, o kadar sıcak ve içtendi ki...
Ailecek çok beğendik.
Çok da eğlenceliydi, konuşmaları da çok hoştu..
Gelecek bölümün fragmanını bile gösterdiler

.:Dişİ KaNarYa:.
20-09-07, 20:52
Bu kadar güzel bir dizinin atv gibi bir kanalda olması ne kadar büyük bir talihsizlikk :mad72:

Bir kere madem bu hafta perşembe günü maç yayını var ,o halde diğer hafta adam gibi yayınlasalardı diziyi ,böyle yarım yamalak ,herkesin iftar sofrasında olduğu bir satte yayına koyulması nasıl bir mantık anlayabimiş değilim :icon_whis

Bütün olumsuzluklara rağmen ,bu sezon başlamasını beklediğim diziler arasında beni hayal kırıklığına uğratmayan tek dizi oldu :good:

Oyunculuklar,mekanlar,kıyafetler,herşey tek kelimeyle mükemmeldi :good:

Umarım hakettiği değeri görür :icon_sorr

fatma-1721
20-09-07, 20:53
Bölümü çok beğendim, oyuncular zaten çok iyi ve güzel bir hikayesi var. tam dönem hikayesi. İlk bölüm itibariyle ortamı yansıtması, karakterleri tanıtması ve bizi olaylara hazırlaması bakımından başarılı bulduğumu söylemeliyim. Ancak "gelecek hafta" kısmı çok uzun ve merak unsurunu yok ettşrecek biçim de hazırlanmış. Herşeyi gösterdiler nerdeyse:img-yes:

Evet haklisiniz,cok sey gösterdiler ama tanitimini yapmaya ve seyircilerin ilgisini cekmeye calisiyorlar sanirim(dozunu biraz fazlaya kacirdilar),yine de haftaya heycanli ve cok güzel bir bölümün bizi bekledigine eminim:img-yes:

brçhnnnn
20-09-07, 20:55
meraba arkadaşlar bende bu diziyi çok merak ediyordum ve bugün izledimde...bende çok beğendim diziyi gerçekten başta Erdal Özyacılar ve Şebnem Sönmez olmak üzere tüm oyuncular harikaydı...seyran seninde dediğin gibi müzikler çok hoş..:img-yes:

çeşm-inaz
20-09-07, 21:00
inşallah reytingleri iyi gelir.buram buram tarih ve kalite kokuyor.izlediğim bir kısım bile beni etkileye bildiyse tamamını izleseydim ne olurdu bilemiyorum.şiveleri çok tatlıydı ya.allah dizimizn yolunu açık eylesin.(amin) bu dizinin heba olmasını istemiyorum.inşallah atv gereken ilgiyi gösterir.

kutbettin
20-09-07, 21:02
Evet haklisiniz,cok sey gösterdiler ama tanitimini yapmaya ve seyircilerin ilgisini cekmeye calisiyorlar sanirim(dozunu biraz fazlaya kacirdilar),yine de haftaya heycanli ve cok güzel bir bölümün bizi bekledigine eminim:img-yes:

Ben de eminim, tanıtımdan bile neşe akıyor. :img-yes: Umarım böyle güzel gider ve reyting kurbanı olmaz. Böyle farklı dizilere de ihtiyaç var.

@ly
20-09-07, 21:03
Dizi izlerken gülünebileceğini, stressiz dizilerde olabileceğini unutmuşum...İleriki bölümlerde ne olur bilemem ama, bu akşam bana çok iyi geldi...!

Sütçi Ramiz Efendi ve ailesiyle tanıştığıma çok sevindim, her hafta da misafir etmekten mutluluk duyacağım...

çeşm-inaz
20-09-07, 21:08
Dizi izlerken gülünebileceğini, stressiz dizilerde olabileceğini unutmuşum...İleriki bölümlerde ne olur bilemem ama, bu akşam bana çok iyi geldi...!

Sütçi Ramiz Efendi ve ailesiyle tanıştığıma çok sevindim, her hafta da misafir etmekten mutluluk duyacağım...

aynı fikirdeyim. beni strese sokan,bazı malum dizilerden dolayı çok seçici olmaya başladım.içime sinmeyen dizileri izlemiyorum.çünkü stres stres,etrika nereye kadar...birazda şöyle tebessüm edebileceğimiz,tebessüm ederkende düşünebileceğimi,tarihe yolculuk yapabileceğimiz yapımlarada ihtiyacımız var elbette.

peloş_sezin
20-09-07, 21:09
ark. bu dizi başladımı.
aliye ablacığım sende bu dizinin fanalrı arsındamısın.ekipte hüseyin abde olduğu içinmi burdasın.

prazzl
20-09-07, 21:13
Herkese iyi akşamlar,nerdeyse bir yıldan beri yazmadığım dizifilm sayfalarına geri döndüren bu sımsıcacık yapımı ayakta alkışlıyorum.Geçen sene Kınalı Kuzulardan sonra beni heyecanlandıran ,içine çeken tek yapım.Oyunculuk muhteşemdi.Başta Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez olmak üzere tüm oyuncular,yedisinden yetmişine resmen döktürdü.Türk ve makedon oyuncular arasındaki uyum ,şive ayırtedilmezliği,ince dokundurmalar ve düşündürmelerle yüklü replikler,döneme ait kafa kağıdından tutunda mandallara kadar aksesuar ve kostümler ,çekim atmosferi büyüleyiciydi.İnşallah halkımızdanda, özellikle gençlerimizdende gerekli desteği görür reyting kurbanı olmaz.Babiali baskınından tutunda ,padişah abdülhamitin baskıcı rejimine ,2. meşrutiyetin ilanı için çalışmalara, gelecek bölümlerden itibaren dahada gözümüze sokulacak olan Rum ve bulgar çetecilerin Osmanlıyı arkadan vurma harekatlarına kadar herşey dozunda işlenmiş ve işlenmeye devam edecek. Tarih ve komedinin iç içe olduğu,sahneleri daha bir zevkli hale getiren müziğiyle ,şivenin ustalıkla kullanıldığı bu yapım bu sene kaçırmayacağım tek yapım.Tüm oyuncuları ,teknik ekibi,kanalı ve yapım şirketini canı gönülden kutluyor, böyle bir yapımı bizlerle buluşturdukları için emeklerine sağlık diyorum Yolları açık olsun...

figan1973
20-09-07, 21:13
gerçekten çok güzeldi..çok beğendim..atv yapımmış..devamının güzel geleceğini umut ediyorum..biraz *damdaki kemancı* filmini anımsatsa da olsun çok güzel
diyorum....

@ly
20-09-07, 21:19
ark. bu dizi başladımı.
aliye ablacığım sende bu dizinin fanalrı arsındamısın.ekipte hüseyin abde olduğu içinmi burdasın.

Dizi bu akşam başladı....Zaten izleyecektim ama ekipte Hüseyin abinin olması da çok güzel tabii....:img-yes:

Ben okuma bilmem ama hissederim....istersen beraber gidelim Pürsıçan’a, kururum seni küpeklerden... Dizinin beni fethettiği andır :img-hyste

anything
20-09-07, 21:22
Çok güzel bir dizi... çok güldüm valla niçin niçin :):):):)
müziklerde süper... bencede seyranm oyuncular türkü sölesinn... kampanya mı yapsak ki??:icon_whis
inşallah uzun soluklu bir dizi olur...

mavigece07
20-09-07, 21:24
Ya inanılmaz komik sahneler vardı...Eve girmeden abdest al diyo ya fatma ramize ...ramiz de diyor abdestim var...fatma bu sefer olsun bi daha al günaha mı girersin :img-hyste:

Herkesin oyunculuğu da çok güzeldi...

Tolgahan da muhteşemdi :img-blush ....Haftaya onun ve Handenin sahnelerini izlicez sanırım...Sütçü Ramiz çok fena gülme krizine soktu bizi bu akşam...İnşallah Atv yoğun istek üzerine bu bölümü tekrar verir... Kaçıranların da izlemesi için :img-wink:

BlackMamba
20-09-07, 21:25
Çok güzel bir dizi... çok güldüm valla niçin niçin :):):):)
müziklerde süper... bencede seyranm oyuncular türkü sölesinn... kampanya mı yapsak ki??:icon_whis
inşallah uzun soluklu bir dizi olur...

şebnem hanımında hande hanımında sesi cok guzel..:icon_whis
vallaha bana uyar begumum bu dizinin sonuna kadar arkasındayım..
yapalım kampanya,oyuncular türkü söylesin!!!:happy0064

oslo
20-09-07, 21:28
Sevgili Figan;

Biraz seyrettikten sonra ben de senin gibi Damdaki Kemancı'yı hatırladım.Görüntülerin bazılarını çok beğendim. Dikiş makinesi de güzeldi. Nerede ise 100 yıl öncesini çekmek kolay değil. Kıyafetler de eski Rumeli kıyafetlerinden esinlenilmişti. İnşallah böyle devam eder.

anything
20-09-07, 21:34
şebnem hanımında hande hanımında sesi cok guzel..:icon_whis
vallaha bana uyar begumum bu dizinin sonuna kadar arkasındayım..
yapalım kampanya,oyuncular türkü söylesin!!!:happy0064

bende sonuna kadar arkasındayım seyranm!!! yapalm kampanya!!!:happy0064:happy0064:happy0064
Erdal Özyağcılar da Şebnem Sönmez de tek kelimeyle müthişti.. :good::good: Çok eğlencez biz bu diziyi izlerken çookkk...:):)

seDd
20-09-07, 21:39
izledim ve bayıldım diyebilirim :good::img-yes::img-wink:

kesinlikle cok samimi ve içten bir dizi tıpkı sütçü ramiz tiplemesi gibi saf ve temiz..donemi guzel anlatıyor...(gerek bir arada yasiyan azinliklari gerekse yore halkini ve kulturel cesitlilikten kaynaklanan karmasayi, baskaldiriyi...) gorsellik acisindan perspektif, secilen mekan(lar) ve butun bunlarin yansitilma uslubu leziz... dogasi da oyle tabii (ufakliklarin yuzdugu yere hayran oldum)...

ozellikle terzinin dikis makinasiyla tanistigi kare oldukca etkileyiciydi :D fon muzigi ve terzinin kendinden gecercesine, etrafta olan biteni umursamadan, birseyleri dikebilme cabasi oldukca sevecendi.....eeee malum 1800 lerin sonu... teknoloji denilen hadise olsa olsa masum bir dikis makinasindan(asrin icadi :D ) ibaret :) ne bir biyolojik silah ne de vs vs...

dizilerin ilk bolumleri genellikle kisi betimlemeleri ve tanitimlariyla gecer...onde olanlar olaylardan cok karakterlerdir genellikle ilk bolumlerde dolayisiyla biraz sıkıcı olur.. ama bu dizide alisilmisin aksine cevrede yasananlari ve kulturel kimligi de guzelce sergilediler...

kisacasi ben bu diziyi cok begendim :D entrikalardanve yersiz tutumlardan uzak bir dizi olacaga benziyor...

ekibi tebrik ederim :)

merw
20-09-07, 21:40
ben de geldiiiim :)
henüz yorumları okumadım, bilahare okuyacağım. ama şunu söylemek istiyorum;

1. bölüm mükemmeldi :happy0064

inanılmaz eğlendim, erdal özyağcıların her yüz ifadesinde koptum, şebnem sönmezin 10 dakikada bir "beey, isteyem ki sana birşey diyim" diye kırıtmasında koptum, karagözün hacivatla tepetaklak kavga etmesine koptum, "tatlılansın, semirsin amcasının kaymakamı" derken koptum :img-hyste

tüm ekibin, yazanların, yönetenlerin, oyuncuların ellerine ve emeklerine sağlık. haftaya perşembeyi daha şimdiden hevesle bekliyorum :D

veee müzikler... çok şahane olmuş, böyle hepimizin ama az ama çok bildiğimiz türkülerin ya da ezgilerin yeni yorumlarını duymak çok güzeldi.. (dere geliyor dere, yalelel yalelel...) ama ben asıl, terzi hasanın dikiş makinasını görüp aşka geldiği sırada akerdeonla çalan melodiyi sevdim... hüseyin abi, elinize sağlık :img-in_lo yine çok güzel...

her kıza bir damat adayı da çıktı. maşallah pek aşk dolu bir sezon olacak galiba :D

bu arada, -tolgahandan hiç bahsetmeden geçiyorum farkındaysanız :img-in_lo- baytarın torunu muallim beyin ne hoş ne etkileyici bakışları vardı öyle.... :img-blush ramiz efendinin yakışıklı koca isteyen küçük kızını pek fena yaktı, bilemiyorum :icon_whis ayrıca, ittihatçı tıbbiyeli mustafanın yine ittihatçı arkadaşı muzaffer beyefendide de bir potansiyel farkettim ben, özellikle o zamanın devrimcileri olmalarını sevdim... gerçi bundan sonra pek göremeyebiliriz kendisini, malum olayların merkezi artık pürsıçan :img-hyste

kısacası, iyi ki başladı elveda rumeli. pek keyif aldım.. sabırsızlıkla haftayı bekliyorum...

ps... inek ve aşkı boğa sahnesi.. :img-hyste koptumm.. hüseyin abi, hülya koçyiğit ve izzet günay sahnelerini aratmıyordu gerçekten :D

badger
20-09-07, 21:40
Herkese iyi akşamlarbye ifindim,

Diziyle ilgili ilk yorumum...Oooh be sonunda az stresli sevimli bir dizimiz oldu..:)
Aslında dönem bir hayli stresli de...Sütçi Ramis Efendiyle ahalisiyle pek bi eğlendik...Oğlum bayıldı..Zaten dizi başlar başlamaz "Annneee..Sütçi...başladı.." diye çağırdı beni...Fatmaya ve konuşmasını kahkahalarla izledi...
En sevimli sahneleri, bol bol Terzi damat adayıyla yaşadık..Zavallım dikiş makinasını çalmak için gittiği işbirlikçi Bulgar Petros Efendinin evinde dikiş makinasını dayanamayıp ta enselenmesi pek hoştu..Hele ramisin kaymakam beye ballı kaymak yedirme sahnesi...:img-hyste ve kaymakamın ona Ramis amca..dediğindeki Ramisin safiyane samimiyeti çok güzeldi...:)

Ben çiftimi belirledim...:) Aleks ve Zarife...çok sevimliler ve birbirlerine pek yaraştılar..Terziyle Atice de pek güzel oldular...Yalnız kaymakam da Terzinin kızkardeşini pek bir beğendi gibi geldi bana.

Çok sevimli bulduğum sahneler..ramisin Fatma uyuduktan sonra tavuğu alıp uyuma sahnesiydi..Aşık ineklerinin boğyala münasebet sahnesinde Zarifenin gözünü kapatıp, Bundan sonrasını göstermemesi..Ramisin fatmayla dua etme ayağında dinlememesi...Kasapla Ramisin kız isteme muhabbetiçok iyiydi:good:..

ve evet..Makendonyalı Damdaki kemancıyı izliyoruz..:img-yes:

diziyi izlerken bir ara komşularımın kulaklarını çınlattım..Tam 8 sene Üsküp ve Priştinalı komşularla sarılı bir mahallede oturdum..Onların o sıcaklığını tekrardan anımsadım..:img-wink:

saso
20-09-07, 21:42
iyi sohbetler..

daha önce fragmanını bir kaç defa görmüştüm.ama bugun izlemem tamamen tevaffuk...ve izledigime çok sevindim.çok eglenceli bir dizi..erdal özyagcılar ve şebnem söznmezin dışındaki diger oyuncuları hiç tanımıyorum...ama performansları çok ama çok iyidi...şiveleri de muhteşem.tabi o zamanki dili pek bilmiyorum ama en azından dönem filmi çekipte bugunkü türkçeyle konuşmamışlar dimi :img-wink:

kıyafetler çok şık....elbiselerinin yaka ve kol uçlarındaki işlemelere bayıldım..

anannemin dikiş makinasın da tv de görmek çok eglenceliydi...anannem ve annem hep anlatırdı ilk dikiş makinasını aldıklarındaki sevinçlerini...:img-icecr

ben bu diziyi çok sevdim...galiba ev haklıda çok sevidi..yoksa uzun zamandır takip ettikleri diziyi bırakıp bu bölümü izlemezlerdi :img-wink:

başak_mu
20-09-07, 21:44
herkes gibi ben de çok eglendim diziyi izlerken..annem bayıldı diziye bu yüzden de iftar sofrası azıcık geç toplandı:)..bu da diziyi abuk sabuk bir saate başlatan kanalın suçu tabi..görüntüler,çekimler o kadar güzeldi ki kendi mi memleketimdeymiş gibi hissettim...herşey o kadar gerçekçi yansıtılmış ki 100 küsür yıl öncesi canlandırılmış mükemmel bir şekilde...oyunculuklar deseniz zaten harika..müzikler harika...ama ben dizide daha çok rumeli ezgileri bekliyorum..araya rumeli türküleri falan serpiştirseler çok güzel olur bence..dediğiniz gibi bunları şebnem hanım ve hande subaşı da söyleyebilir:)hiç hayır demem yani...

ilerleyen bölümlerde hem rumelideki hem de devletin merkezindeki siyasi gelişmeleri daha çok izleyeckmişiz gibi duruyor....onları da merakla bekliyorum..gelecek hafta kısmının çok uzun tutuldugu fikrine de katılıyorum..keşke dizinin sonundaki tanıtımı bu kadar uzun tutacaklarına dizinin normal fragmanlarını çok sık yayınlayıp izleyici kazanmaya çalışsalar...

BlackMamba
20-09-07, 21:50
herkes gibi ben de çok eglendim diziyi izlerken..annem bayıldı diziye bu yüzden de iftar sofrası azıcık geç toplandı:)..bu da diziyi abuk sabuk bir saate başlatan kanalın suçu tabi..görüntüler,çekimler o kadar güzeldi ki kendi mi memleketimdeymiş gibi hissettim...herşey o kadar gerçekçi yansıtılmış ki 100 küsür yıl öncesi canlandırılmış mükemmel bir şekilde...oyunculuklar deseniz zaten harika..müzikler harika...ama ben dizide daha çok rumeli ezgileri bekliyorum..araya rumeli türküleri falan serpiştirseler çok güzel olur bence..dediğiniz gibi bunları şebnem hanım ve hande subaşı da söyleyebilir:)hiç hayır demem yani...

ilerleyen bölümlerde hem rumelideki hem de devletin merkezindeki siyasi gelişmeleri daha çok izleyeckmişiz gibi duruyor....onları da merakla bekliyorum..gelecek hafta kısmının çok uzun tutuldugu fikrine de katılıyorum..keşke dizinin sonundaki tanıtımı bu kadar uzun tutacaklarına dizinin normal fragmanlarını çok sık yayınlayıp izleyici kazanmaya çalışsalar...

cok sıcak,ailecek izlenebilecek bu dizinin tanıtımı için atv biraz daha çaba sarfetmeli..ekranda şiddet dolu dizilerden rahatsızlık duyan herkesi bu diziden haberdar etmeli..sonuna kadar da destekçisi olmalı..
maç yüzünden reklamsız dizi keyfide yaşadık..i:good:

forcible
20-09-07, 21:52
Diziyi çok beğendim... Ne söylenebilir ki.... Oyuncular... Çekilen yerler... Müziği... Dört dörtlüktü... Atv diziyi hiç reklam arası yapmadan verdi... Yönetmeni Serdar Akar'ı tebrik ediyorum... Hele Erdal Özyağcılar... Makedonya şivesini çok güzel dillendirmiş... Ben internetten bir araştırdım... Yeni Balkan sitesinin haberinden alıntı yaptım...

Manastır ve yöresinde geçtiğimiz hafta içerisinde, Türkiye ve Makedonya’nın ortak projesi olarak çekilen “Elveda Rumeli” dizisinin çekimlerine başlandı. Dizinin yönetmenliğini, sinema filmi ve TV dizilerinin iki başarılı yönetmeni Serdar Akar ile Tarkan Karlıdağ yapacak. Türkiye basınında çekimlerden dolayı, Akar ve Karlıdağ’ın şu günlerde, Türkiye ile Makedonya arasında mekik dokuduğu yazıyor.
Dönem dizisi olarak adlandırılan "Elveda Rumeli" nini 1900'lü yılların başında geçen ve izleyen herkesi ağlatacak dramatik bir kurgusu olan öyküyü ekrana taşıyacak. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasıyla, Makedonya’dan Türkiye’ye yapılan göçünkonu edileceği dizide, 1899-1912 döneminin kapsanacağı söyleniyor. Ayrıca senaryo içinde çok güzel aşk hikayelerin de geçeceği bildiriliyor.

Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncuları dizide rol alıyorlar Çekimlerin Manastır, Ohri ve Üsküp’te yapılması planlanan dizide, Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncuları da kalabalık sayıda rol alıyor. Mustafa Yaşar, Salahettin Bilal, ediya Begovska, Firdaus Nebi, Filiz Ahmet, Suzan Ayberg ve Ertan Şaban gibi Üsküp Türk Tiyatrosundan isimlerin rol alacağı dizinin teknik ekibi de Türkiye ve Makedonya’lılardan oluşacak “İddialı bir dizi” Türkiye basını diziyi, iddialı olarak yorumladı ve konu ile ilgili: “unuttuğumuz Rumeli kavramı, bu diziyle bize yeniden yakınlaşıyor. 500 yıllık vatan toprağının elden çıkışı sırasında yaşanan öykülerin işlendiği bir dizi bu” diye yazıldı. Dizide Türkiye’nin önemli isimlerinin rol alması da, diziyi ayrı bir çekici kılıyor.

“Elveda Rumeli” dizisinde Türkiye’li ve Makedonya’lı aktörler yer alacak. Türkiye’den “Yabancı Damat” dizisinden tanıdığımız Erdal Özyağcılar, eski Türkiye güzeli Hande Subaşı ve Şebnem Sönmez rol alıyor. Güzelliğinin yanında şarkıcılık ve oyunculuk yeteneği de barındıran eski Türkiye Hande Subaşı, gelen ısrarlı oyunculuk teklifi üzerine Manastır’da çekilmeye başlayan dizide rol alıyor. Erdal Özyağcılar, Yabancı Damat'tan sonra şimdi de Elveda Rumeli dizisiyle sevenlerinin karşısına çıkıyor. Yine Türkiye basınından verilen bilgilere göre, Özyağcılar bu kez sütçü rolünde. Yabancı Damat'ta Yunanlı damada karşı çıkan Erdal Özyağcılar'ın iki kızından biri bu dizide de öğrendiğimiz kadarıyla Makedonyalı bir Arnavut'a aşık olacak. Osmanlı'nın 500 yıllık vatan toprağı Rumeli'den çekiliş dönemindeki siyasi ve sosyal olayları da konu edinen dizide Özyağcılar bir Osmanlı köyünde ailesini sütçülük yaparak geçindirmeye çalışan dürüst ve biraz da sinirli bir adam rolünde. Sütçü Ramiz ve ailesi Osmanlı’nın bu topraklardan çekilmesiyle doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalıyor.

Elveda Rumeli” dizisi sonbaharda, yeni yayın döneminin başlamasıyla tarihi dizilerin kanalı ATV’de yayınlanmaya başlayacak. Dizi, Makedonya Sektör Film ve Türkiye Adam Film prodüksiyon tarafından çekiliyor.

Filiz NEZİR-Yeni Balkan

seDd
20-09-07, 22:03
birde siyasi olaylar cephesinde madem gercek kimlikler kullanılıyor o halde umarim gercek olaylara da deginirler...boylece birseyler de ogrenmis oluruz.. tabii dozunda olmak kaidesiyle :img-blush

birsey dikkatinizi cekti mi bilmem ama eski donem filimleri genellikle gorsel manada tatminkar olurken, aktarilan duygu ya da olaylar acisindan daha bir gunumuzu yansitir... oyuncular aktarilanla gunumuz arasinda kalmistir sanki.. farzi misal; donem filmlerinde aktarilmak istenen donemde arabanin a si yokken filmde yer alan karakterler arabadan inmez...belki eski modeldir ama herkesin altinda vardir...yani gorsel olarak gercekten eski modeldir araba ama celiskili olarak herkesin altinda olmamasi gerektigi yerde altindadir.. yani aslinda tamamiyle dogru bir bicimde donemi yansitamamistir...dikkatinizi cekti mi bilmem ama bu dizide boyle bir mantik hatasi goremedik... ramiz efendinin sutleri tasidigi araba bile oldukca ilkel ama o donem icin bir o kadar da yaraticiydi :D onun disinda yine ayni ornege donucem, terzi dikis makinasiyla karsilastiginda da gercekten o donemde birinin verebilecegi tepkiyi birebir yansitti... farkli birseyle karsilasan birinin verebilecegi tepki uzerinde durulmustu...

başak_mu
20-09-07, 22:04
Ben çiftimi belirledim...:) Aleks ve Zarife...çok sevimliler ve birbirlerine pek yaraştılar..Terziyle Atice de pek güzel oldular...Yalnız kaymakam da Terzinin kızkardeşini pek bir beğendi gibi geldi bana.

diziyi izlerken ben de aynı cümleyi kurdum:)..benim de çiftim zarifeyle aleks olacakmış gibi..pek bi hoştular...evet kaymakamla meryem de gelecegin çiftiymiş gibi durdular...
BlackMamba evet ekranda maç sayesinde reklamsız dizi keyfi yaşadık yaşamasına da bizim masa 1 saat ölece kalakaldı:)annem normalde hemen toplarken masayı dizi artık onu da nasıl sarmışsa oturup kaldı kadın..oyuncular ve tüm ekip elinden geleni yapmıştır şimdi sıra kanaldadır ve sonuna kadar ailenecek izlenebilecek bu yapımın arkasında durmalıdır....

@ly
20-09-07, 22:06
Ramiz büyük kızına kaymakamı uygun gordu gibi bir hisse kapıldım..:icon_whis

Bana da kaymakam, Meryem'i gözüne kestirdi gibi geldi :icon_whis
Damat adaylarından da en çok Alex'i sevdim...:img-in_lo

briTugba
20-09-07, 22:06
merhaba arkadaşlar bence saçmalamdan insanı eğlendiren bi dizi olmuşş...çok güzel olmuş....:img-yes:
yanlız ben bu diziyi izlerken bi eskilere gittim ve şunu hatırladım eski bi türk filmi wardı konu aynı ..hatta büyük kız hatice nin rolünü Aten GÖKÇER hanımefendi oynuyordu....filmin sonunu söyleyeyim mi?:img-icecr

BlackMamba
20-09-07, 22:11
Bana da kaymakam, Meryem'i gözüne kestirdi gibi geldi :icon_whis
Damat adaylarından da en çok Alex'i sevdim...:img-in_lo
Alex sanırım hepimizin beğenisini kazandı..:good:
Kaymakam'ın gözüne kestirmekle kalmayacağı bölümler çok uzakta kalmayacak gibi..ramiz şansını deneyecektir..o kadar balla kaymakla besledi,evlendirmeye de kalkacaktır..:img-wink:

.:Dişİ KaNarYa:.
20-09-07, 22:17
birde siyasi olaylar cephesinde madem gercek kimlikler kullanılıyor o halde umarim gercek olaylara da deginirler...boylece birseyler de ogrenmis oluruz.. tabii dozunda olmak kaidesiyle :img-blush

birsey dikkatinizi cekti mi bilmem ama eski donem filimleri genellikle gorsel manada tatminkar olurken, aktarilan duygu ya da olaylar acisindan daha bir gunumuzu yansitir... oyuncular aktarilanla gunumuz arasinda kalmistir sanki.. farzi misal; donem filmlerinde aktarilmak istenen donemde arabanin a si yokken filmde yer alan karakterler arabadan inmez...belki eski modeldir ama herkesin altinda vardir...yani gorsel olarak gercekten eski modeldir araba ama celiskili olarak herkesin altinda olmamasi gerektigi yerde altindadir.. yani aslinda tamamiyle dogru bir bicimde donemi yansitamamistir...dikkatinizi cekti mi bilmem ama bu dizide boyle bir mantik hatasi goremedik... ramiz efendinin sutleri tasidigi araba bile oldukca ilkel ama o donem icin bir o kadar da yaraticiydi :D onun disinda yine ayni ornege donucem, terzi dikis makinasiyla karsilastiginda da gercekten o donemde birinin verebilecegi tepkiyi birebir yansitti... farkli birseyle karsilasan birinin verebilecegi tepki uzerinde durulmustu...

Çok doğru bir tesbitte bulunmuşsun :img-wink:

Genellikle dönem hikayelerinde o dönemin ruhu yansıtılamıyor(ç.g.o hariç) ,döneme ait ,kıyafetler ,makyajlar ,mekanlar tamama oluyor dediğin gibi :img-wink:fakat yaşanan olaylar ,olaylar karşısında verilen tepkiler günümüzden farksız oluyorr :img-yes:

merveve
20-09-07, 22:17
tek kelime ile her sey mükemmeldi...bence şu an ekranlardaki en kaliteli işdi ..bayıldım ....her seyden önce kıyafetler ve dönem çok etkileyiciydi ...oyuculuklar mükemmeldi ....bayıldım ..heleki tolgahan a neden aşık olduğumu ,adete bikezde diziyi izleyenlere anlattı :img-in_lo...tıbbiyeli mustafam benim..şimdi o da pürsıçanda ;2. bölümle beraber zannedrsem oda ortanca kızla tanışacak bi şekilde ...hatice ile terziye bayıldım yazık ya sanki hiç kavusamayacaklarmış izlenimi verdiler ..hayılrısı olsun arkadaşlar umarım atv arkasında durur işinin vede reytng denilen canavara yenik düşürmez ...

mxrxt
20-09-07, 22:23
güzel bir diziyidi tam olarak bakamadim yani araliklarda bakabildim ama yinede az buyum konuyu anladim bu arada dizinin bazi muzikleri kulagima tanidik geldi bazi muzikleri derken heyacan yada hayret verisi olaylar karsisinda olanlari demek istedim...

vrgwlf
20-09-07, 22:23
elbette kalan dizilerin içinde belli ki çok emek verilmiş ve özenilmiş olduğu belli.. ancak beklenti çıtası o kadar yüksek ki böyle işlerde ben hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim.

öncelikle senaryonun daha yaratıcı olacağını, alt metinde meşrutiyet gibihiç işlenmemiş konulara daha çok parmak basacağını düşünümüştüm bu anlamda umduğumu bulamadım.

damdaki kemancıdan bir esinlenme olduğunu düşünüyordum nerdeyse birebir bir uyarlama olmuş.

yönetmenlikle ilgili de özellikle ekşideki bir yoruma da çok katılıyorum luzumundan fazla çayır bayır ve manzara resimleriyle bezenmişti ve hakikaten bir laf söylemek için içeri giren yerini alan söyleyip giden insanlarla dolu bölümler vardı.

genç oyuncuların her zamanki gibi muhteşem bir performans gösteren erdal özyağcılar ve şebnem sönmez karşısında kıfayetsiz kaldığını hissettim doğrusu. hiç biri, belki biraz terzi karakteri, işin içine girememişti bence.

şive, araç, gereç, yaşayış bilumum somut durumlarda dönem özellikleri detay detay vardı. ama insan ilşkilerinde dönemin özelliklerini göremedim ben. sanki bugünkü ilişki biçimlerini o güne almışlar gibiydi. bu da benim çoğu zaman işin içine girmeme engel oldu. önemli bir dönemi yaşatma kriteri olduğunu düşünüyorum bunun.

erdal özyağcılar ise ekstra alkışları hak ediyor bence. yabancı damat ta bir çok anlamda benzer bir karakter canlandırmasına rağmen sadece şiveyle değil bütün karakter yorumuyla yepyeni bir adam yaratmış, sütçü ramiz.

acık sözlü
20-09-07, 22:33
eleştrmek olsun die elşetiren arkadaşlar ın ne iş yaptıklarını çok merak ediyorum yazdıklarını okuyunca sanki yılların oyuncuları yada yapımcılarymış havasında konusmalarına hayretle bakıyor ve cok kızıyorum ...bu işin eleştrilebilecek hiç bi yanı yok bence görğntüerl güzel konu ilginç heleki oyunculuklar ki a dan z ye mükemmel...daha ne olsun ya henüz ilk bölüm arkadaşlar ...
usta oyuncuların yanı sıra diğer oyuncularıda kutlamak lazım nefis bi iş çıkmış ama ben en çok tıbbiyeli mustafa (tolgahan sayışman ) vede makedon alexsdr ı çok ama çok beğendim,oyunculuk kostümlerini daha ilk bölümden çok iyi giymişler ...kızlar çok güzeldi hepsi gayet güzel bi uyum vardı ...ilerleyen bölümlerde her sey cok daha güzel olacaktır...alkışlar elveda rumeliye :happy0064:happy0064:happy0064:happy0064 vede usta yönetmen sedar akara

merveve
20-09-07, 22:38
genç oyuncuların iki dev oyuncu karşısında çokta beklenilen performansı sergileyemedikleri yorumuna bende katılıyorum.ara ara gözüken karakterlerinde tutuklukları dikkat çekiciydi..keşke birkaç tanıdık isim daha olsaydı demedim degil hani..:icon_whis
Dönem dizisi olarak değil eğlenceli bir dizi izlemek için oturdum ve eğlenceli bir zaman dilimi geçirdim..:good:

ben katılmıyorum heleki senin gibi başından beri bu diziye destek birndende böle bi yazı okumaktan dolayı seni kınıyorum ..klişe laflarla buraya yazı yazmayın ..kimin ne acmeliği vardı allahaşıkna tüm kızlarda en az ramiz ve anası kadar iilerdi bence ..fgürasyon hariç ...tüm kızlara halal olsun o şiveyi bile yapmak cesaret ister ...diğer dizilerde 2 kelimeyi yanyana getremeyen acemielr duruken hemde herkes kendi sesiyle oynamış ..

ceyceylan
20-09-07, 22:43
merhaba arkadaşlar uzun zamndır ettiğim bi tartışma sonrası siteye yorum yapmama kararı almışdım ancak bu akşam izlediğim dizi bana tekrar ilahm verdi...bu ne muhteşem bir görsellik bu ne muhteşem bir dönem vede ne muhteşem bir oyuncu kadrosu demeden gecmek istemedim...
inş bu dizi çok uzun soluklu olur vede hakkettiği yeri bulacaktır diyorum izler