PDA

Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli-Bölüm Yorumları- Arşiv1-

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

d.cansel
21-09-07, 19:12
Merhaba forum ahalisi...
Galiba herkesin (şimdilik) favori çifti Zarife-Alex....Üç çiftimiz için bir durum değerlendirmesi daha doğrusu umut değerlendirmesi yaptım...

Hatice ile Hasan en umut vaadeden çift, evlenirler...Sütçi Ramiz kızlarına düşkün, zamanın babalarından farklı...Sabah Hatice ile konuşacağını dediği zaman, Fatma: ‘Nerde görülmüş babanın kızla konuştuğu’ tarzında birşey söylemişti...Ramiz amcam duygusal adam ve ta o zamanlarda kızıyla aracısız konuşacak kadar da medeni bir adam...ürriyet’i kelime olarak bilmeyebilir ama sanırım anlamını biliyor...para için Atice'sini üzmez o...

Haftaya sabırsızlıkla beklediğimiz Mustafa-Vahide karşılaşması var...galiba epey gürültülü bir tanışma olacak, öyle de gidecek. Vahide belli ki ' erkek gibi kızlar '' familyasından, e tabibim Mustafam da güstermiştir kendini...
Tabii bu onların aşkına şans vermiyorum demek değil...tam tersine umutluyum, monoton bir ilişki olmayacağı da kesin. Zavallı tabibim Mustafam, İstanbul’da ki tehlikeyi arayacak gibi...hem isyan hazırlığı var, hem Vahide...böylesine ‘yağmurdan kaçarken doluya tutulmak’ mı denirdi...:img-icecr

Benim umutsuz olduğum aşk Alex-Zarife aşkı...birbirlerine çok yakıştılar, kader de istedi ama bakalım din olayı nasıl çözülecek...:icon_sorr

Umarım 3 çift de Sarıkız ile Karizmatik Boğa gibi mesut olurlar...:img-wink:

Çok güzel tespit yapmışsın arkadaşım,aralarında en umutsuz görününen Zarife ile Alex,Ramiz onada pek karşı çıkmaz gibi geliyor ama çevre baskısı olacaktır muhtemelen zaten bir süre sonrada savaşlar başlayacak mecburen ayrılacaklar,acı bir aşk olacağı için mi bu kadar tuttuk acep,neyse benimde en güldüğğüm sahnelerden biridir süt ineğiyle,muhteşem dana nın aşkı valla harika oynadı ikiside

@ly
21-09-07, 19:57
Çok güzel tespit yapmışsın arkadaşım,aralarında en umutsuz görününen Zarife ile Alex,Ramiz onada pek karşı çıkmaz gibi geliyor ama çevre baskısı olacaktır muhtemelen zaten bir süre sonrada savaşlar başlayacak mecburen ayrılacaklar,acı bir aşk olacağı için mi bu kadar tuttuk acep,neyse benimde en güldüğğüm sahnelerden biridir süt ineğiyle,muhteşem dana nın aşkı valla harika oynadı ikiside
Müzik de ortamı romantikleştirmişti...yalnız birbirlerine doğru yavaş çekim koşmaları eksik kaldı...(Hülya Koçyiğit filmlerindeki gibi..) :)

__SEYMEN__
21-09-07, 20:14
bence çok güzel bir dizi dün bir de hiç reklam almadılar çok beğendim vallahi müzikleri olsun herşey herşey çok gzledi umarım atv bu diziyi harcamaz diğer diziler gibi

Tavuskuşu
21-09-07, 20:21
Zeynepçan imzanı hemen kullanacağım. Diğer imza yapan,resimler ekleyen arkadaşların da ellerine sağlık.Çok teşekkür ederim.

Atice ve Asan aşkında ben de gelecek görüyorum.Asanın yeğenleri olmasa ramiz amcanın evine içgüveysi bile gelebilir diye düşünümüştüm. Ama Asan neden Ramiz Amcaya açılmaktan korkuyor anlamadım.Tamam fakir ama ramiz amca da fatma teyze gibi kızlarına zengin koca aramıyor ki...Ama neyse ki 2.bölümde Aticeyi son dakikada da olsa istiyor. Muhtemelen evlenirler de.Hem bu sayede o yörelerin adetlerini,düğün dernek düzenlerini de görmüş oluruz.Hoş bir hava katar diziye.

Reytingler için zaten gereken yorumlar yapılmış.Aynı şeyleri tekrarlamaya gerek yok.Ama ilk bölüm için iyi bence.

Sahneler,konuşmalar,konu Damdaki kemancıdan alınmış olabilir.Ama en büyük fark anlattığı insanlar.Bizim insanlarımız bizim tarihimiz anlatılıyor.Konuşmaları aynı olsa bile yaşayışlarında büyük farklılıklar olacaktır.Çünkü orası Rusya burası Osmanlı...Bence onları ayıran temel fark budur.

Son olarak da inşallah dizideki sevenlerin aşşkları da İnek ve boğa aşkı gibi sorunsuz olur, onlar da muratlarına erer...Amiiin...

dawsonjoey
21-09-07, 21:38
Sen o kadar heyecanla bekle günlerce sonra da izleyeme. Nasıl sinirim bozuldu anlatamam. İyiki yorumlarınız var ben de şu damdaki kemancı meselesine takıldım biraz ama bu konuda bölümü izledikten sonra yorum yapacağım. Daha önce bu tarz konularda (bknz Kavak Yelleri :)) çok sert tartışmalara girmişliğim vardır ama benim derdim başka idi neyse. İnşallah tekrarını verirler de izleyebilirim.

kissorkill
21-09-07, 22:14
çok süperdi yaa çok beğendim.beklediimize deydi ama kısa sürdü gibi.çok komikti.dikiş makişnasını alamadı adam oraya çok üzüldüm.bu hafta hande subaşı pek konuşmadı çok gözükmed,i de gibi.bide haftayada kopmik olcak gibi gösterdiklerine göre

mavigece07
21-09-07, 22:44
Arkadaşlar Salı günü saat : 20:00 de tekrarı yayınlanacakmış Elveda Rumeli nin haberiniz olsuuuuuuun :img-wink:...İzleyemeyenlere duyrulur!!!!

merveve
21-09-07, 22:50
taşasın ...tekrarını zileyelim tabii...2.bölüm fregmanı süper gözüküo tlogahanın pürsıçana gelişiyle heycan artıcak gibi biide vahideyle nasıl tanışacaklar acaba ben asıl onları çok merak ediyorum bakalım vahide tolgahanın yanına yakışacakmı :)...benim favori danmat ddayım kesinlikle tıbbiyeli mustafa

mavigece07
21-09-07, 23:05
2.bölümün reklamından yola çıkarak Tabip Mustafa yı (Tolgahaaan :img-in_lo)

Vahide (Handee :img-beee:) tüfekle kovalıyordu...Sonra Kaymakam Ramize onu misafir olarak evine almasını istiycek gibi gözüküyo...Yani vahideyle mustafa aynı evde yaşayacak aynı sofrada oturacaklar ...O sırada da aşık olacaklar büyük ihtimal :img-beee: :) ...

Bizim favori damat adayımız zaten avatar ,imza ve profil resmimizden yeterince belli oluyo heralde söylememize pek gerek yok..

Tıbbiyeli Mustafaaaaaa :) :)

@ly
22-09-07, 02:53
2.bölümün reklamından yola çıkarak Tabip Mustafa yı (Tolgahaaan :img-in_lo)

Vahide (Handee :img-beee:) tüfekle kovalıyordu...Sonra Kaymakam Ramize onu misafir olarak evine almasını istiycek gibi gözüküyo...Yani vahideyle mustafa aynı evde yaşayacak aynı sofrada oturacaklar ...O sırada da aşık olacaklar büyük ihtimal :img-beee: :) ...

Bizim favori damat adayımız zaten avatar ,imza ve profil resmimizden yeterince belli oluyo heralde söylememize pek gerek yok..

Tıbbiyeli Mustafaaaaaa :) :)

Mavigece, o aşkın evdeki sofraya kadar bekleyeceğine emin misin? Bence Mustaa Vahide'nin, önce tüfeğine aşık olacak...sonracıma, tüfeği tutan ellerine, efendime sülüyem, nişan alan güzlerine....vs.:img-hyste

alamehmet
22-09-07, 05:19
Damdaki skandal

Önceki akşam saat sekiz sularında Ayten Gökçer arıyor telefonla...

-“Evde misiniz Reha Bey?.. Lütfen ATV’yi açar mısınız?.. Elveda Rumeli diye bir dizi oynuyor... Bu kadar rezalet olmaz... Bu dizinin teksti bile bizim Damdaki Kemancı’nın aynısı...” diye feryat figan tepki gösteriyor...

9-10 yaşlarındaydım Damdaki Kemancı’yı ilk seyrettiğimde... Dünya klasiklerine giren “If I were a ritch man” (Ah bir zengin olsam) parçasını yaratan, o ünlü müzikali, Broadway’de sahnelendikten sonra, Cüneyt Gökçer Türkiye’ye getirmişti ve oyunda 5 kız sahibi Sütçü Tevye’yi de kendisi oynuyordu...

“If I were a rich man... Daba diba diba, daba diba diba diba da...”

Çarlık Rusyası’nda bir Yahudi köyünde yaşayan fakir Yahudi Sütçü Tevye’nin dramıydı ve 1900’lerin başında Ukrayna’da Anatevka isimli bir Yahudi köyünde geçiyordu...

Çarlık Rusyası, orada bir Yahudi köyü, fakir sütçü Tevye ve isteklerini yerine getirmeyen kızları...

Damdaki Kemancı, “Yoksul bir sütçünün Çarlık Rusyası’nın zulüm iiktidarına dayanmasını sağlayan sevgi, gurur ve inancının hayat dolu hikayesiydi...” En iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere 8 dalda Oscar’a aday gösterildi ve dünya klasikleri arasına girdi...

devamı

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=22.09.2007&Newsid=138023&Categoryid=4&wid=136

hewal
22-09-07, 10:39
Reha Muhtar konuyu çok başka bir yere bağlamış bence.. Hepimiz Damdaki Kemancı'dan esinleme olduğunun farkındayız..Ama daha ilk bölümden tıpatıp aynısı deyip kestirip atmak üstüne birde iktidara yaranma çabasıymış gibi lanse etmek çok acımasızca geldi bana..Bu konu daha çok tartışılacağa benzer:icon_whis

cemotara
22-09-07, 10:46
Reha Muhtar konuyu çok başka bir yere bağlamış bence.. Hepimiz Damdaki Kemancı'dan esinleme olduğunun farkındayız..Ama daha ilk bölümden tıpatıp aynısı deyip kestirip atmak üstüne birde iktidara yaranma çabasıymış gibi lanse etmek çok acımasızca geldi bana..Bu konu daha çok tartışılacağa benzer:icon_whis

Ben Elveda rumeliyi çok sevdim bence muhteşem bir dizi olmuş.Oyuncularda çok iyidi özelliklede erdal özyağcılar ve şebnem dönmez.İnş. uzun soluklu bir dizi olur.Ama damdaki kemancıyla gerçekten de tıpatıp aynı ve filminide izlemiştim çok güzel bir filmdi inş. damdaki kemancı ile aynı olduğu için bir sorun yaşamaz ve elveda rumeli yi izlemeye devam ederiz.

hewal
22-09-07, 10:51
Ben Elveda rumeliyi çok sevdim bence muhteşem bir dizi olmuş.Oyuncularda çok iyidi özelliklede erdal özyağcılar ve şebnem dönmez.İnş. uzun soluklu bir dizi olur.Ama damdaki kemancıyla gerçekten de tıpatıp aynı ve filminide izlemiştim çok güzel bir filmdi inş. damdaki kemancı ile aynı olduğu için bir sorun yaşamaz ve elveda rumeli yi izlemeye devam ederiz.

İlk bölümde tıpatıp aynısı evet kabulüm zaten...Ama yazının yanlı yazıldığını düşünüyorum sırf iktidara yaranmak için sütçü ramiz'in hikayesinin anlatıldığını kastetmiş.

Bakalım gidişat ne yönde olacak bende keyifle izledim ve gelen reytinglerde oldukça iyi

ysmo
22-09-07, 10:58
selamlar bende dizinin ilk bolumunu izleyenlerdenim.dizi oldukca kaliteli ve ciddi anlamda oyunculuk acısından beni tatmin eden bir yapım olmus bunun icin tum oyuncuları kutluyorum.basta Erdal Özyağcılar ve Sebnem sönmezi.ben zaten sebnem ablanın fanatik hayranlarındanım aslında diziyi de sırf onun icin izleyeyim dedim(sesi gercektende cok guzel:img-wink:) ama izledikce diger tum karakterler begenimi kazandı.diger filmden esinlenildigi soyleniyor.evet bu dogru olabilir belki ama su an zaten bir cok dizi birbirinin aynısı veya tekrarı veya benzeri seklinde seyrini surduruyor.bence oyle bile olsa tv de farklı bir hikaye farklı bir seruven izlemek beni mutlu etti.umarım uzun soluklu ve basarılı bir dizi olur.hoscakalın

@ly
22-09-07, 12:14

Hewal, işte dizinin yapımcılarının saflığı...bizim anlayacağımızı düşünemediler. Damdaki Kemancı'yı bilemeyeceğimizi sandılar, ama yanıldılar :hıh Reha Muhtar'ı hesaba katmamışlar demek ki..Oyun anlaşıldı, herşey iktidara yaranmak içinmiş...şimdi benim asıl merak ettiğim, Şebnem Sönmez ile Erdal Özyağcılar'ın bize hazırlanan bu hain oyundaki rolü...acaba onlar da bizim gibi Damdaki Kemancı ile olan benzerliği, bu hain iktidara yaklaşma planını anlayamadılar mı :img-fear2 Sütçi Ramiz bir kurban mı yoksa o da planın bir parçası mı....?(bkz. Padişahım çok yaşa....):img-hyste

bostepeli
22-09-07, 12:16
slm bu diziye bayıldım ben çok sevdim erdal çzyağcılar oyunculuğunu konuşturuyo ekip güzel kızların aşık oldukları adamlarda fena değil ya şu terzi inş ramizin kızını alır yoksa kız kasaba gidecek vermez heralda ya kasapla ramizin sahnesi güzeldi kasap kız istiyo ramiz ineğini istiyo sandı diyalogları güzeldi çok güldüm:img-yes:ya kaymakama ramizin tavrı bi ara adam boğulucak dedim şansı bol olsun dizinin:img-wink:

seDd
22-09-07, 12:46
damdaki kemancidan alintilar yapilmis olabilir, fakat bu degildir ki dizinin devamida birebir ayni işlensin..zaten buna imkan da yoktur...birinde çarlik rusya si masaya yatirilirken digerinde osmanli tarihi ve egemenligi altinda bulunan topraklar dillendiriliyor... iki farkli kultur, iki farkli ulke... tek ortak noktasi donemin cok buyuk ve guclu devletleri arasinda yer almalari ve tabii hazin sonlari...ve tabii bu hazin son karsisinda içinde barindirdiklari farkli etnik kimliklerin bu buyuk devletlerin yikilisi sonrasi cektigi zorluklar..ortak yonleri bundan ibaret, hepsi bu.. damdaki kemanci guzel bir yapit...ve buu guzel yapitin ana temasi olan devlet cökusu sonrasi etnik kimliklerin hayatta kalma cabasinin elveda rumeli de kullanilmasinda ve bunun kenbdi tarihimize uyarlanmasinda ne tur bir trajedi var anlamis degilim..bunun yani sira 1890 larda elbet insanlari etkiliyen hedelerden biri anca dikis makinasi vs. olacaktir son model araba olacak degil ya(her ikisinde de terzi diks makinasindan etkileniyormus ya)... ya da insanlarin pek cogunun tarimla, hayvancilikla ya da sutculukle ugrasiyor olmasi ilginc bir benzerligi beraberinde dusundurmemeli bu iki gorsel yapit icin, cunku o zamanin sartlarinda insanlarin leasingci ya da armatör olmayacagi gun gibi asikar...dolayisiyla 1890 larda insanlarin benzer seyleri yapiyor ve benzer seylerden etkileniyor olmasi gayet dogal tipki iki gorsel solende oldugu gibi... madem o donem anlatilmak isteniyor bu tur detaylar kullanilabilir sanirim.. reha muhtar ve esgudumcu zihniyet aksini dusunup varsin yaygara koparsin cok umurumda degil acikcasi... biz dizimizi izliyelim, keyfimize bakalim :D eminim ramiz efendi ve cephesinin bizlere sülemek istedigi guzel mesajlar vardir...digerleri begenmedilerse de izlemesinler oturup ozgun vurdu kirdi mafyavari yapitlari takip etsinler belki silah nasil tutulur, adam nasil oldurulur bunu ogrenebilirler...

unutmadan son birsey daha; damdaki kemanci bilmem kac dakika suren bir filmdi...oysa elveda rumeli uzuuun uzadiya bilmem kac bolum surecek bir dizi...dolayisiyla zaten birebir damdaki kemanciyla ayni olamaz... birinde anlatilmak istenen iki saatlik bir oyku iken digerinde bolumlerce surecek... dolayisiyla birebir ayni olabilmesi abesle istigal..haksiz miyim?

hewal
22-09-07, 13:00
Hewal, işte dizinin yapımcılarının saflığı...bizim anlayacağımızı düşünemediler. Damdaki Kemancı'yı bilemeyeceğimizi sandılar, ama yanıldılar :hıh Reha Muhtar'ı hesaba katmamışlar demek ki..Oyun anlaşıldı, herşey iktidara yaranmak içinmiş...şimdi benim asıl merak ettiğim, Şebnem Sönmez ile Erdal Özyağcılar'ın bize hazırlanan bu hain oyundaki rolü...acaba onlar da bizim gibi Damdaki Kemancı ile olan benzerliği, bu hain iktidara yaklaşma planını anlayamadılar mı :img-fear2 Sütçi Ramiz bir kurban mı yoksa o da planın bir parçası mı....?(bkz. Padişahım çok yaşa....):img-hyste

:img-hyste :img-hyste :img-hyste sen onu bunu bırakta sevgili aly-73 peki bu diziyi izleyerek biz ne yapmış oluyoruz acaba... Bile isteye diziyi izlediğimize göre bu planın ortaklarından oluyoruz sanırım :img-wink: :img-wink:

Bölüm yorumuma gelince fragamna çok açıklayııc idi ama yinede özet gelse hiç fena olmaz dimi :img-wink: :img-wink:

mavigece07
22-09-07, 13:01
unutmadan son birsey daha; damdaki kemanci bilmem kac dakika suren bir filmdi...oysa elveda rumeli uzuuun uzadiya bilmem kac bolum surecek bir dizi...dolayisiyla zaten birebir damdaki kemanciyla ayni olamaz... birinde anlatilmak istenen iki saatlik bir oyku iken digerinde bolumlerce surecek... dolayisiyla birebir ayni olabilmesi abesle istigal..haksiz miyim?

tabi ki deeee :good:...Birebir aynısı olmasına imkan yok zaten :)...Dizimiz çok başarılı ...

Tolgahan Sayışman hayranları olarak diziyi çok büyük bir keyifle izlemeye başladık ...Haftaya perşembeyi de iple çekiyoruz :img-wink:

@ly
22-09-07, 13:56
:img-hyste :img-hyste :img-hyste sen onu bunu bırakta sevgili aly-73 peki bu diziyi izleyerek biz ne yapmış oluyoruz acaba... Bile isteye diziyi izlediğimize göre bu planın ortaklarından oluyoruz sanırım :img-wink: :img-wink:

Bölüm yorumuma gelince fragamna çok açıklayıcı idi ama yinede özet gelse hiç fena olmaz dimi :img-wink: :img-wink:

Ama ben anlamıştım hewal...Sütçi Ramiz '' Padişahım çok yaşa..! '' dediği anda a ha dedim...bu işin içinde bir iş var...hemen oğlumun kulaklarını tıkadım...çocuk etkilenir filan neme lazım :icon_whis Bu arada sen de Damdaki Kemancı'nın DVD'si var mı...? Orjinalini izleteyim çocuğuma da Çarlık Rusya'sının çöküşünü öğrensin....:img-hyste

Bana gelince...ben iktidarın hain planlarını öğrenmek için izliyorum...başka bir niyetim varsa kargalar gülsün bana :img-hyste

Bölüm yorumuma gelince; kesinlikle fragman çok açıklayıcıydı...ama yine de Vahide ile Mustafa karşılaşmasını çok merak ediyorum...:icon_whis

merveve
22-09-07, 14:01
:PAma ben anlamıştım hewal...Sütçi Ramiz '' Padişahım çok yaşa..! '' dediği anda a ha dedim...bu işin içinde bir iş var...hemen oğlumun kulaklarını tıkadım...çocuk etkilenir filan neme lazım :icon_whis Bu arada sen de Damdaki Kemancı'nın DVD'si var mı...? Orjinalini izleteyim çocuğuma da Çarlık Rusya'sının çöküşünü öğrensin....:img-hyste

Bana gelince...ben iktidarın hain planlarını öğrenmek için izliyorum...başka bir niyetim varsa kargalar gülsün bana :img-hyste

Bölüm yorumuma gelince; kesinlikle fragman çok açıklayıcıydı...ama yine de Vahide ile Mustafa karşılaşmasını çok merak ediyorum...:icon_whis

bende vahide ile mustafanın karşılaşmasını merakla bekliyorum ama orda bi karaketr olsamda vahidenin kafasını paralasm demedende gecemiycem :P...neyse napaılım bu sferde tıbbiyelim:img-in_lo için katlanıcam :)

auryn
22-09-07, 14:16
Reha Muhtar eleştirinin dozunu biraz kaçırmış. Uyarlama yapmak ayıp değil, bir sakıncası yok. Ama bu işi fikir hırsızlıgına getirmeden yapmak lazım. Bir çok yabancı dizide şöyle bir ibare geçiyor: "Based on an original idea of ....." Ben dizinin giriş fragmanını görmedigim için yorum yapamıyorum ama yapımcıların bu kadar açık bir biçimde Damdaki Kemancı'dan esinlendikleri ortadayken fragmana "Bu dizi S.A'nın Damdaki Kemancı adlı eserinden esinlenerek yapılmıştır."

İbarenin bu şekilde yazılması gerekmiyor ama orijinal fikirin bir başka eserden alındıgı kabul edilir ve bu da jenerikte yer alırsa, bir sorun olacağını düşünmüyor. Yoksa, bu bir sır değil ki deyip, ortada hiç bir referans göstermeden bir eseri bu ölçüde uyarlamak fikir hırsızlıgına girer. Sonuçta yapımcıların bu tür bir ibare için bir miktar telif ödemekten kaçınmayıp, sorunu çözmeleri çok kolay. Ben bu tür ibareler içeren diziler/filmler konusunda buradakine benzer tartışmalar yapıldıgını görmedim.

Ne de olsa Reha Muhtar'ın da yazdıgı gibi karakterler birebir Damdaki Kemancı'dan alınmış. Bazı replikler de birebir aynıydı. Temel olay örgüsü de en azından başlangıçta bu eserden alınmış gibi gözüküyor. Yapılması gereken şey çok açık. Telif ödemekten utanmamak lazım. Tekrarlayayım, jenerikte bu tür bir ibare varsa zaten sorun yok demektir. Ama yoksa çok ayıp ediliyor.

Bu arada evet Damdaki Kemancı'nın DVDsi var. Yönetmen Norman Jewison. Sütçü Tevyeyi eseri yıllarca Broadwayde sahneleyen Topol canlandırıyor. Film zamanında sekiz tane Oscar almış:

1971 En iyi Erkek Oyuncu (Topol/Sütçü Tevye)
Yardımcı Erkek Oyuncu (Leonard Frey)
Sinematografi
Ses
Sanat Yönetmeni
Set Dekorasyonu
Orijinal Beste
Müzik Adaptasyon

DVD'nin dağıtımcısı ve Türkiye'deki sahibi Tiglon diye bir şirket gibi gözüküyor.

acık sözlü
22-09-07, 14:22
yok damdaki kemancı yok balkondaki zurnacı...banane ya nerden esinlenirse esinlensin ben izlerken acayip keyif aldım...oyuncular güzel hersey sahene yarıca osmanlı tarhinede ışık tutmayı hedef edinmiş daha ne olsun ya ...hem reha muhtar kim allahaşkınız yılların soytarısı benim gözümde ....bu iş süper

@ly
22-09-07, 14:42
Auryn, merhaba...

Ben aradaki büyük benzerliği zaten kabul ediyorum.Bu bir dizi olduğu için, zamanla farklılaşacaktır...ayrıca karakterler bizim, anlatılan tarih bizim...

Benim o dozu kaçmış eleştiride takıldığım nokta bu işin '' iktidara yaranma politikası gereğince '' yapıldığı iddiası...!

Bende Damdaki Kemancı'nın DVD'si yok, ama 2 yıl önce müzikal meraklısı bir arkadaşım sayesinde izlemiştim, geçen sene de cnbc-e yayınladı...Filmden çok şarkıları sevmiştim ( müzik ekibine duyurulur..)

alisercan
22-09-07, 15:33

Sevgili aliye, benim de yazıda takıldığım bu yaranma politikası. Yani atv iktidara yaranmak için böyle bir dizi yaratmış. Tmsf iktidardaki osmanlı yanlılarına bu diziyi yaparak yararlanmak istemiş. Buradan da anlaşılıyor ki sevgili aliye reha bu diziyi izlememiş, ya da kasıtlı. Çünkü bu dizide ramizin abdülhamit için vergi ağacında söylediği replik (bizden de uzak tutsun repliği) ve ittihat terakinin varlığı. Bu nasıl yaranma şaşırıyorum. Çünkü iktidar ittihat terakinin varlığını Enver ve Talat paşanın iktidar öncesini hiç bir zaman kabul etmez. Hatta onları vatan haini görür. İlk askeri ve sivil aydın dayanışması ittihat teraki ile olur. Resneli niyaziler, padişaha karşı sivil ve askeri isyan örgütleyenler yine gericilerin ayaklanmasını bastırmada (ki başında Mustafa Kemal vardı ve o da ittihat terakiyi selanikte kuran 3 kişiden biriydi.) bu isimler varken...
Kısaca bu nasıl yaranmadır, ben bunu anlayamadım rehacım. Ya sen izlemedin. Ya da başka bir bakışla izledin. Ben hala yaranmayı anlayamadım rehacan. Senin de anladığını sanmıyorum...

Not editi: Aliye müzikler konusunda yazdığına cevap yazmayı unuttum. Bizim müziklerimizin damdaki kemancıyla aynı düzeyi yakalaması zor be aliyecan. Onlar dünya çapında müziklerdir. Biz yöreselliği yansıtmaya çalıştık. Altından rumeliyi düşünerek kalkmaya çalıştık. Ama her zaman damdaki kemancı, yağmurdan önce, çingeneler zamanı, akdeniz ve arizona rüyası müziklerinin önünde saygıyla eğilirim. Bu kadar güzel bir müzik yapmak bize de nasip olursa diyelim; Benim açımdan yapacağım son müzikler olur. Çünkü bir daha olmaz diye düşünüyorum...

hewal
22-09-07, 15:38
Sevgili aliye, benim de yazıda takıldığım bu yaranma politikası. Yani atv iktidara yaranmak için böyle bir dizi yaratmış. Tmsf iktidardaki osmanlı yanlılarına bu diziyi yaparak yararlanmak istemiş. Buradan da anlaşılıyor ki sevgili aliye reha bu diziyi izlememiş, ya da kasıtlı. Çünkü bu dizide ramizin abdülhamit için vergi ağacında söylediği replik (bizden de uzak tutsun repliği) ve ittihat terakinin varlığı. Bu nasıl yaranma şaşırıyorum. Çünkü iktidar ittihat terakinin varlığını Enver ve Talat paşanın iktidar öncesini hiç bir zaman kabul etmez. Hatta onları vatan haini görür. İlk askeri ve sivil aydın dayanışması ittihat teraki ile olur. Resneli niyaziler, padişaha karşı sivil ve askeri isyan örgütleyenler yine gericilerin ayaklanmasını bastırmada (ki başında Mustafa Kemal vardı ve o da ittihat terakiyi selanikte kuran 3 kişiden biriydi.) bu isimler varken...
Kısaca bu nasıl yaranmadır, ben bunu anlayamadım rehacım. Ya sen izlemedin. Ya da başka bir bakışla izledin. Ben hala yaranmayı anlayamadım rehacan. Senin de anladığını sanmıyorum...

Rehacan biraz bigi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş izlenimi verdi bana :img-wink: :img-wink: :img-wink: ama az önce tekrar okudum bu kadar kel alaka bir yorum ...Yazmış olmak için yazmış biraz :img-wink:

bitanem_61
22-09-07, 15:42
damdaki kemancıyı bilmem dizini başınıda kaçırdım malum ramazan diziye gelince izlediğim kadarıyla çok güzeldi ben çok eğlendim uzun zamandır bir dizide bu kadar gülmemiştim kesinlikle her perşembe izlenecek başkasının ne düşündüğüde çok umrumda değil

mavigece07
22-09-07, 17:47
Dizinin bu bölümü biterken Tabip Mustafayı getiren arabacı da çok komikti yaa :img-hyste;"kardeşim benim yolum burada tamamlanıyor" :img-heh:

bi de gelecek haftaki bölümde ramiz terzi hasanı evlendirmeye niyetleniyor ya

ramiz:"seni helal sut emmis biriyle evlandirmek lazım..varmı aklında biri"

hasan :"sü - sü - sülimmii"

ramiz :" süle süle "

hasan :" sülim sülim"

ramiz: "tamam du süleme aklıma geldi" :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Tavuskuşu
22-09-07, 22:16
Reha Muhtarın yaptığı gerçekten ayıp.Esinlenmedir, kopyadır, uyarlamadır, şudur, budur bunları yazarsın tamam.Ama iktidara yaranmak için bu dizi yapılmış fikri çok sığ bir düşünce. Ben açıkçası iktidarı öven en azından imparatorluğu ve padişahı öven bir diyalog duymadım.Hatta sütçü ramizin dediği "Padişahım çok yaşa ama bizden de uzak ol." lafı tam tersini gösteriyor bence. Padişahı ve padişahlığı yüceltmek gibi bir durum olsaydı İttihat ve Terakki Cemiyetinin toplantısına, oradaki konuşmalara yer verilmezdi.Kendisinin böyle bir tarih bilgisi var mı bilemem ama açıklayayım bari.

İttihat ve Terakki Cemiyeti dizideki konuşmalardan da anlaşılacağı gibi Padişah Abdülhamit'in baskı yönetimine son verip 2.meşrutiyeti ilan etmek peşindedir. Bu olayların çok öncesinde Jön Türkler meşrutiyeti ilan etmesi koşulunu öne sürerek Abdülhamiti tahta geçirmişlerdir.Ancak meşrutiyet padişahın mutlak otoritesini kısıtlayan, kanunları kendisinden daha üst bir konuma getiren bir yönetim biçimidir.Haliyle bu padişahın hoşuna gitmez ve 1.meşrutiyetin ilanından 1 yıl sonra Osmanlı-Rus savaşlarını bahane ederek(yanılmıyorsam 93 Harbi) meclisi kapatır.Ondan sonra da 33 yıl süren istibdat(baskı) dönemi başlamıştır. İşte bu İttihat ve Terakki Cemiyeti de bu dönemde 2.meşrutiyeti ilan etmek için çabalamaktadır.

Madem bu dizi iktidar yalakalığı yapıyor o zaman neden cemiyetin toplantıları gösteriliyor veya sütçü ramize böyle bir diyalog yazılıyor?Reha Muhtarın bu diziyi izlemediği çok açık. Ama neden bu konuya bu kadar takıldığını aklım almadı.Acaba Yahudi sütçünün müslüman sütçü olmasını mı yalakalık olarak görüyor?Eğer böyleyse buna sadece kargalar değil tüm kuşlar alemi,hatta tüm kanatlı yaratıklar ve Hitchcock'un kuşları bile güler.Sanki adam başta yahudiydi de sonradan müslümanlığı seçti.:hıh:hıh Hayatımda bu kadar saçma bir iddia duymadım.

Diziye bağlamak gerekirse sizce Alex çetelere filan katılır mı? Ayrıca tıbbiyeli Mustafanın o samanların arasında düşürdüğü kağıtta sizce neler yazıyordu?

karafirtina
22-09-07, 22:26
ay cok super birsey ya a ben mustafa ile vahide diyorum ya cok guzel olur dogrusu ama ben tam olarak goremedim bu mustafa ne is yapiyor ynai hasani anladik sutcu ramizi anladik ta ya mustafa? bilen varmi? bide handesubasiyla cok guzelv yakisir aslitandogandan da cok yaistirim ben onlari(dicle izleyenler bilir)

başak_mu
22-09-07, 22:44
reha muhtar bu dizi için iktidara yaranmak için yapılmış mı demiş??? ilginç..kendisinin yazılarını neredeyse hiç okumam..o yüzden üslubunu falan bilmiyorum ama diziye neden böyle bir taşlama yaptıgına anlam veremedim..dizide gecen repliklerden ve de dizinin proje aşamasının çoooook önceye dayandığından haberi yok sanırım beyefendinin..dediğiniz gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş..kaldıki belki de zaman için de ahdülhamitin tahttayken yaptıgı yenilikleri anlatan bölümler de olacaktır fakat bunu hemen iktidara yaranmak için yapılmış bir dizi diye karalamak ve de hemen amaan çalıntı işte etiketini yapıştırmak hiç dogru gelmiyor bana...hele de izleyici bu kadar keyif almışken olayı bir karalama kampanyasına dönüştürmeye gerek yok diye düşünüyorum...ve kendi adıma söliim her bölümü keyifle izleyeceğime inanıyorum...

diakoz
22-09-07, 23:19
dizi ilk bölümüyle rayting sıralamasında 6. durumda...
ama anlayamadığım bugüne kadar yararlı bişey yaptığını görmediğim reha muhtar ın diziye yaptığı bu yakıştırma... diziyi izleyenler kopya olmadığını ya da yaranmak için yapılmış bi proje olmadığını anlamışlardır... daha ik bölümden ne kadar tutulacağını tahmin etmek de o kadar zor olmamalı bence...

glin
23-09-07, 12:11
çalışmalar çok güzel olmuş akeldan:img-wink::good:

deliasik
23-09-07, 12:45
-A k e L d a N- .. calismalarin cok güsel olmus.. ellerine saglik.. acaba rica etsem tolgahandan biras daha fasla calisma yapabilirmisin??

BlackMamba
23-09-07, 12:59
merak etmeden duramadım...acaba "Fiddler on the Roof"un Türkiye'de uyarlaması yapılınca bunu goren ya da duyan filmin oyuncuları Amerikalı gazeticileri aramıslarmıdır?
Kaldı ki Ayten Gökçer'in feryat figan bir tepki gostermeyecek kadar hanımefendi oldugunu düşünüyorum..bu konuda haber yapmak isteyen Reha Muhtar'ın kendisine ulaşmadığı ne malum?sonra da gerisi malum yazı..kendisinin gpzumde zerre kadar guvenilirligi yoktur..

bu dizi bir uyarlamadır,bircogumuza gore de cok basarılı bir dizidir.begenmeyen izlememe tercihini kullanır..Türkiye'de ilk defa bir dizi uyarlanmış gibi yaygara koparmanın mantıklı bir tarafı yoktur..
İzlemeye devam edeceğim..İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar..

@ly
23-09-07, 13:17
merak etmeden duramadım...acaba "Fiddler on the Roof"un Türkiye'de uyarlaması yapılınca bunu goren ya da duyan filmin oyuncuları Amerikalı gazeticileri aramıslarmıdır?
Kaldı ki Ayten Gökçer'in feryat figan bir tepki gostermeyecek kadar hanımefendi oldugunu düşünüyorum..bu konuda haber yapmak isteyen Reha Muhtar'ın kendisine ulaşmadığı ne malum?sonra da gerisi malum yazı..kendisinin gpzumde zerre kadar guvenilirligi yoktur..

bu dizi bir uyarlamadır,bircogumuza gore de cok basarılı bir dizidir.begenmeyen izlememe tercihini kullanır..Türkiye'de ilk defa bir dizi uyarlanmış gibi yaygara koparmanın mantıklı bir tarafı yoktur..
İzlemeye devam edeceğim..İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar..

BlackMamba; Ayten Gökçer, böyle bir olayı rezalet olarak niteleyecek düşüncede olsaydı, filmin ilk Türkiye uyarlamasında, Cüneyt Gökçer ile birlikte oynamazdı eminim...(telif ödemişler midir acaba..?)

Hemen dizi bağlantısı kuruyorum...Sütçi Ramiz'in karısı Fatma'ya özellikle karagöz oyununu izlerken hayran kaldım...ciddi durmaya çalışması, gülüşünü gizlemesi hele hele sonunda uyuklaması harikaydı...ben de verdikleri emeğin karşılığını almalarını umuyorum....

Salı günü saat 20.00'de ATV'de 1. bölüm tekrarı var...unutanlara ve doyamayanlara duyurulur...

merveve
23-09-07, 13:34
:Pay cok super birsey ya a ben mustafa ile vahide diyorum ya cok guzel olur dogrusu ama ben tam olarak goremedim bu mustafa ne is yapiyor ynai hasani anladik sutcu ramizi anladik ta ya mustafa? bilen varmi? bide handesubasiyla cok guzelv yakisir aslitandogandan da cok yaistirim ben onlari(dicle izleyenler bilir)

mustafa vahide süper bi çift olurlar ama bende tv başında nasıl dayanıcam bilmiyorum fakat aslı tandağonla olmasını daha çok isterdim..ozman belki biraz sakinleşrdim belki :P
bu arada adı üstünde tıbbiyeli mustafa tabib bir subay vede istabulda ittahat ve terakki cemiyetinin en gözde üyesi..abdulhamiti vurma ve meşrutiyeti ilan etme görevi verilmişdi ancak basıldılar ...od kaçtı ve bir arkadaşıda onu makeonyaya bu kaymakam dilavere yolladı ...o düşürdüğü kağıt belki dilavere arkadaşının yolladığı mektup olabilir ....

çeşm-inaz
23-09-07, 13:43
reha muhtar'ın yazılarını takip etmem.benim için ne büyük bir kayıp allah'ım.:img-hyste:img-hyste aslına bakarsanız bu konu üzerinde konuşup prim yaptırıyoruz.bence hiç gerek yok.:img-yes:ayrıca diğer bir mevzuda şu damdaki kemancı mevzusu.sanırım acık sözlü arkadaşımız demişti:''yok damdaki kemancı,yok balkondaki zurnacı''.diye.bu söylem çok hoşuma gitti.ömürsünüz vallahi. damdaki kemancı'dan esinlenme olabilir.ayrıca mavigece'inde belirtiği gibi;esinlenme ve taklit birbirinden çok ayrı kavramlardır.esinlenme değinizde o eserden İLHAM almışsınızdır.ama taklit denildiğinde iş değişir.bence reha muhtar'ın sözlerini tartarak,düşünerek konuşması ve yazması gerekir.eee ne de olsa yılların tecrübeli ismi.

elif salihoğlu
23-09-07, 17:12
yaa çok güzel bir diziye benziyo ama kavak yelleri olduğu için izleyemedim tekrarı warmı bilio musunuz arkadaşlarr???

@ly
23-09-07, 17:51
yaa çok güzel bir diziye benziyo ama kavak yelleri olduğu için izleyemedim tekrarı warmı bilio musunuz arkadaşlarr???

Salı günü, saat 20.00'de ATV'de izleyebilirsin..:img-wink:

@ly
23-09-07, 17:59
:P

mustafa vahide süper bi çift olurlar ama bende tv başında nasıl dayanıcam bilmiyorum fakat aslı tandağonla olmasını daha çok isterdim..ozman belki biraz sakinleşrdim belki :P
bu arada adı üstünde tıbbiyeli mustafa tabib bir subay vede istabulda ittahat ve terakki cemiyetinin en gözde üyesi..abdulhamiti vurma ve meşrutiyeti ilan etme görevi verilmişdi ancak basıldılar ...od kaçtı ve bir arkadaşıda onu makeonyaya bu kaymakam dilavere yolladı ...o düşürdüğü kağıt belki dilavere arkadaşının yolladığı mektup olabilir ....

Yere düşen kağıt, Dilaver'e arkadaşının gönderdiği mektup mu...yoksa Mustafa'nın aranıyor olması ve görüldüğü yerde tutuklanması ile ilgili bir talimat mıydı...? Sanki fragmanda gelmeyen bir mektuptan söz ediliyordu...vee arkadaşı Mustafa'ya mektup değil, bir yüzük göndermişti...diye hatırlıyorum...

Ben Salı günü tekrar izleyeceğim galiba...Makedonya şivesine hayran kaldım..fazla izlersem bişeyler kapabilirim belki :img-icecr

mavigece07
23-09-07, 18:44
Yere düşen kağıt, Dilaver'e arkadaşının gönderdiği mektup mu...yoksa Mustafa'nın aranıyor olması ve görüldüğü yerde tutuklanması ile ilgili bir talimat mıydı...? Sanki fragmanda gelmeyen bir mektuptan söz ediliyordu...vee arkadaşı Mustafa'ya mektup değil, bir yüzük göndermişti...diye hatırlıyorum...

:img-icecr

yok , yüzük verdikten sonra cebinden bişeyler çıkarıp verdi...ben para sanmıştım :) ... belki verdiği , o düşürdüğü not olabilir..

-A k e L d a N-
23-09-07, 18:54
-A k e L d a N- .. calismalarin cok güsel olmus.. ellerine saglik.. acaba rica etsem tolgahandan biras daha fasla calisma yapabilirmisin??

çalışmalar çok güzel olmuş akeldan:img-wink::good:

Beğenmenize çok sevindim:img-wink:Yorumlarınız için teşekkürler..
Çalışmaların devamı var bugün eklerim herhalde..Onların arasında Tolgahan çalışması daha fazla..glin ama tabiki istediğini yerine getirip daha fazla yapmaya çalışırım:img-yes:

vrgwlf
23-09-07, 19:49
bir arkadaş yazmış "damdaki kemancı" eserinden yola çıkılmıştır esinlenilmiştir ibaresi olsaydı keşke diye buna çok katılıyorum. böyleleikle bu tür muhataplıklar yaşamaz hırsızlıkla suçlanmazlardı. bana ne ben keyifle izledim diye bir cevap olamaz. o zaman keyifle izlenecek bir sonuç elde edilecekse senaristler her türlü eseri çalıp çırpsınlar. ama o eserleri yaratnların en azından adının bir yerlerde geçmesi gerkir. ödenmesi gereken teliften söz etmiyorum bile.

ikitidar yalakalığı ise tamamen saçmalıktan ibaret. her şeyden önce damdaki kemancı'dan kaba tabirle "arak" ve iktidar yalakası tabiri bir arada kullaılmaz. bunu iddia eden reha muhtar muhtemelen okumadığı, sadece izlediği damdaki kemancı'dan hiç bir kelime anlamamış demektir.

uzun uzun konuşmaya gerek yok ama sütçü ramiz'in evinde sakladığı karakter ve besbelli ki dizinin erkek kahramanı olacak olan karakter,
(üzgünüm ismini bilmiyorum) tolgahan sayışman ittihat ve terakki için çalışan ve osmanlı tarafından idam edilmek üzere aranan bir adam. hiç bir söylemin iktidar yanlısı olmadığı açık, altı çizilen yoksulluk da cabası. bir sürü detay var.

ayrıca osmanlı imparatorluğu ile ilgili bir dizi yapmak çok önemli bir misyon. insanların köklerini ve tarihini tanıması açısından. bu kadar para harcanıyor bu kadar çalışılıyor herhalde mafyalı silahlı bir dizi yapıverselerdi bolca reyting ve para kazanırlardı. sanki bu dizi osmanlı'ya geri dönelim propangadası yapıyor gibi bir hava yaratmak en hafifinden ayıptır yahu. herşeyden önce osmanlı propangadası yapacak insanlar herhalde bu dönemi değil imparatorluğun yedi cihana hakim olduğu, hazinenin dolu olduğu dönemi ele alırlardı zaten. kanuni dönemi gibi.

1896'dan itibaren bizim toplumuzun bugün ki dinamikleri açısından önemli olaylar olmuştur. bunu iyisiyle kötüsüyle ekrana çıkarmak da çok önemli bir misyondur.

son bir not serdar akar gibi sinema filmleri itibariyle son derece marjinal yaklaşımları olan bir yönetmenin böyle bir şeye girip bütün kariyerini tehlikeye atması için herhalde tamamen delirmiş olması gerekir.

HulyaGoker
23-09-07, 20:53
benim de yeni dönemde izlemek istediğim dizilerdendi.
ama ilk blümünü kaçırdım. internetten bulurum artık bölümünü.
iyi bir yapım olduğundna da kuşkum yok zaten:happy0064

mavigece07
23-09-07, 21:05
benim de yeni dönemde izlemek istediğim dizilerdendi.
ama ilk blümünü kaçırdım. internetten bulurum artık bölümünü.
iyi bir yapım olduğundna da kuşkum yok zaten:happy0064

Salı saat 20:00 tekrarı Atv de yayınlanacakmış haberin olsun...Televizyonda izlemek daha güzel sanki ama sen bilirsin :) :img-wink:

cann2366
23-09-07, 23:42
tüm çalışmalar için teşekkürler
biraz netten uzaktım
reha muhtarın diziyle ilgili yazısını okudum ve pess dedim bu kadar yanlış anlaşılmaz yaa
reytinglere de baktım 6.olmuşuz iki grupta...zamanla ilk 5 e gireriz inşallah
yayından kalkma riski olmadan rahat rahat izleyelim bu harika diziyi..

@ly
24-09-07, 04:04
yok , yüzük verdikten sonra cebinden bişeyler çıkarıp verdi...ben para sanmıştım :) ... belki verdiği , o düşürdüğü not olabilir..

Ben de para verdiğini düşündüm ve muhtemelen de haklıyız...Arkadaşı (neydi adı..?) Mustafa'yı Pürsıçan'a göndermeği planlamamıştı ki not yazmayı da düşünebilsin...Yüzük bile o anda aklına geldi....

Bence Mustafa'nın yakalanması için, tüm vilayetlere resmi yazı gönderildi...bizim yazı ise BlackMamba'nın mesajında kaldı...:icon_whis (..bkz. arkasında kocuman bir mühür var..) Elinde resmi yazı olmayan, amcasının kaymakamı Dilaver de rahat rahat saklar yeni kuzenini...:img-icecr

merw
24-09-07, 06:23
Ben de para verdiğini düşündüm ve muhtemelen de haklıyız...Arkadaşı (neydi adı..?) Mustafa'yı Pürsıçan'a göndermeği planlamamıştı ki not yazmayı da düşünebilsin...Yüzük bile o anda aklına geldi....

Bence Mustafa'nın yakalanması için, tüm vilayetlere resmi yazı gönderildi...bizim yazı ise BlackMamba'nın mesajında kaldı...:icon_whis (..bkz. arkasında kocuman bir mühür var..) Elinde resmi yazı olmayan, amcasının kaymakamı Dilaver de rahat rahat saklar yeni kuzenini...:img-icecr

ben de muzafferin mustafaya para verdiğini düşünüyorum, not falan yazmasına gerek yoktu, zaten yüzük verdi :) üstelik böyle bir not kendilerini ele vermek ya da tehlikeye atmak olurdu... dolayısıyla yolda düşen o kağıt da bir pusula değil. bana sorarsanız kimlik belgesi... yani emin değilim ama büyük ihtimalle öyle. çünkü, toplantı sırasında öldürülen ittihatçıların cesetlerini yere dizmiş, üstlerini ararlarken bir tanesinin cebinden de buna benzer bir kağıt çıkmıştı ve orayı basanların amiri konumundaki kişi "hepsinin kimliklerini alın" demişti...

şu reha muhtar yazısı neymiş ben okumadım ya? yine mi "acı var mı acı?" tadında yorumlar yapmış?? :img-cool2

okudum editi: okudum! her zamanki reha muhtar diyeyim size :) ilgi çekmek için yapamayacağı şey yok kendisinin sanırsam.. iktidar yalakası demek... ooldu canım, görürsem söylerim :)

mavigece07
24-09-07, 09:01
ben o sahneye internette merak edip baktım...ve o kağıdı düşüren kişi tıbbiyeli mustafa ve yolda değil arabacının samanlarının arasına düşürmüş :D...

Düşürdüğü şeyin ne olduğunu da artık perşembe günü anlarız inşallah..belki merw in dediği gibi kimlik olabilir gerçekten :D

@ly
24-09-07, 11:04
ben de muzafferin mustafaya para verdiğini düşünüyorum, not falan yazmasına gerek yoktu, zaten yüzük verdi :) üstelik böyle bir not kendilerini ele vermek ya da tehlikeye atmak olurdu... dolayısıyla yolda düşen o kağıt da bir pusula değil. bana sorarsanız kimlik belgesi... yani emin değilim ama büyük ihtimalle öyle. çünkü, toplantı sırasında öldürülen ittihatçıların cesetlerini yere dizmiş, üstlerini ararlarken bir tanesinin cebinden de buna benzer bir kağıt çıkmıştı ve orayı basanların amiri konumundaki kişi "hepsinin kimliklerini alın" demişti...

Bir hata yapmaya gör...hemen mavigece ile birleşip saldırın bakalım...düşenin dostu olmazmış zaten :hıh

1. Bölüm Tekrar Editi: Gazetede Elveda Rumeli 1. bölüm tekrarının bu akşam 22.20 de olduğu yazılıydı...Şimdi ben bilmeyim ne zaman yayınlanır...size sorayım ne zaman yayınlanır....?

merw
24-09-07, 11:18
sağolasın mamba :)
bu iki kareden de açıkça görüldüğü gibi mustafanın düşürdüğü şey kimliği.... :) bakalım ne işler açılacak, kimliği kim bulacak?

aliyeçanım estafirullah yav :) biz senin düşmene izin verir miyiz hiç?
yayın saatine gelince... türk televizyon tarihi öncede söylenen saatte yayınlanan programlara alışkın değildir, illa ki karışıklık yaratılır ki, bünye yabancılık çekmesin ;)

ps: sabah mesajını aldım- uyandım, mesaja baktım ve tekrar yattım :D iyi cesaretlisin ya helal olsun sana!

@ly
24-09-07, 11:19
Sen de mi BlackMamba...?

:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr

edit: Tıbbiyeli Mustafa'nın arkadaşını kim oynuyordu...? Onun da fotoğrafı var mı...?

merw edit: merwçan, şimdi Pürsıçan'da büyük bir isyan hazırlığı var ya, acep ne isyanıdır bu...yani gerçek midir..? HS'de olduğu gibi, tarihlere ve olaylara sadık kalınacak mı..yoksa genel olarak mı işlenecek olaylar....? ( amacım kesinlikle konuyu değiştirmek değil...vallahi merak ettim..:icon_whis)

mavigece07
24-09-07, 11:36
hemen mavigece ile birleşip saldırın bakalım

alycim aşk olsun ya hiç öle şey olurmu :)..Ya şimdi bu kağıdı düşüren kişi Tolgahan olunca bizde olayın iç yüzünü ortaya çıkaralım istiyoz muhaha :D

ya bu arada saati 22:20 ye almak gibi bi hata yapmazlar inşallah :mad72:

@ly
24-09-07, 11:43
alycim aşk olsun ya hiç öle şey olurmu :)..Ya şimdi bu kağıdı düşüren kişi Tolgahan olunca bizde olayın iç yüzünü ortaya çıkaralım istiyoz muhaha :D

ya bu arada saati 22:20 ye almak gibi bi hata yapmazlar inşallah :mad72:

Hiçbir giz gizli kalmayacak...mavigece-merw-blackmamba iz üstünde..

Sizden korkulur vallahi...Sabah gazetesinde, bugün saat 22.20'de Elveda Rumeli'nin yayınlanacağı yazılıydı...dedektif sizsiniz...:img-wink:

mamba edit: Teşekkür ediyorum...bu kadar yeterli...hevesimi gelecek bölümlere saklıyacağım...:good:

BlackMamba
24-09-07, 11:48
http://img.sabah.com.tr/2007/09/24/gny/im/C99F6C1799426947AF69A0ADr.jpg
İlk bölümünün tekrarıyla işte 'ELVEDA RUMELİ'
Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez ve Hande Subaşı'nın rol aldığı, Serdar Akar'ın yönettiği 'Elveda Rumeli' kaçıranlar için ilk bölümünün tekrarıyla karşınıza geliyor. İşte konusu: 1896'da Makedonya'nın Pürsıçan kasabasına bağlı bir köyde Sütçü Ramiz, beş kızı ve karısıyla güç bela geçinip gitmektedir. Büyük kızı Hatice, kasabanın fakir terzisi Hasan'ı sevmektedir. Ama Hasan konuyu bir türlü Ramiz Efendi'ye açıp, kızı isteyememiştir. atv 22.20

Atv'nin sitesinde bahsedilen saatte Avrupa Yakası tekrarı gozukuyor,hafızam beni yanıltmıyorsa da fragmanını gordum..ayrıca salı gunu ilk bolum tekrarı olacagınıda gosterdiler..sanırım sabah gazetesinin bir hatası bu..
not: aly_73 sen ne dersen onu arastırcam..affedebilecekmisin beni?:icon_sorr

saso
24-09-07, 11:56
reha bey:Dünya klasiklerine giren ve bütün dünya gençlerinin Yahudi Sütçü Tevye diye öğreneceği olayı bundan böyle Türkiye’deki gençlik Sütçü Ramiz olarak öğrenecek...

acaba reha beyin tüm derdi bu mu..
daha önce bu tür uyarlama bir yapımvarmıydı bilmiyorum ama egerki bu bir ilkse benim için bir sakıncası yok...yoksa kitap okumayan yada operaya gitmeyen biri nerden ögrenecekti sütcü ramizin veya Sütçü Tevyeninhikayesini

reha bey:Damdaki Kemancı mı? O ne?.. Bizde Damdaki Kemancı ve Sütçü Tevye yok... Bizdeki Sütçü Ramiz... O olay Çarlık Rusyası’nda geçmiyor... Makedonya’da Manastır köyünde geçiyor... Nereden çıktı şimdi bu Yahudilik ve Tevye... Nasıl takarsınız bu adı bizim Sütçü Remzi Efendi’ye?..

iyiki reha bey bu zamanın gençligi degilmiş...bizim gençligimizi ne sanıyorki...
dünyadan bi haber bi gençlikmi yetişiyor ..

birde bu tür bi yapımı iktidara yalakalık olara degerlendirmesi de pes yani..nasıl bir zihniyettir...insanın fikri neyse zikride odur o halde...

zevkle izledigim ve tv karşısında bir kaç saatimi eglenerek ve düşünerek geçirdigim bir yapım..
izlemeyenlerin izleyenlere saygılı olması dilegiyle...bye

neville
24-09-07, 12:28
sütçü tevye-damdaki kemancı filmi daha bir kaç ay önce cnbce de yayınlandı, izlemesi çok keyifli olan bir film,birkez daha izleme fırsatı buldum.şiveleri vs çok güzeldi. şahsım adına abuk subuk filmlerin dizilerin uyurlaması yerine sütçü tevyenin ramiz olmasını tercih ederim, yalnız şunu da belirtmeliyimki hani denmesin yok efendim bizim dizimiz orjinal çünkü değil, çünkü daha ilk karesini izler izlemez kardeşime dönüp söyledim bu sütçü tevyenin aynısı, ilerleyen bölümler değişir illaki ama şimdilik aynı. insan bir yandan da üzülüyor ne kadar da arttı uyarlama diziler...

merw
24-09-07, 12:38
Sen de mi BlackMamba...?

:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr

edit: Tıbbiyeli Mustafa'nın arkadaşını kim oynuyordu...? Onun da fotoğrafı var mı...?

merw edit: merwçan, şimdi Pürsıçan'da büyük bir isyan hazırlığı var ya, acep ne isyanıdır bu...yani gerçek midir..? HS'de olduğu gibi, tarihlere ve olaylara sadık kalınacak mı..yoksa genel olarak mı işlenecek olaylar....? ( amacım kesinlikle konuyu değiştirmek değil...vallahi merak ettim..:icon_whis)

valla aliyeçanım, o dönemi pek de iyi bilmiyorum açıkçası, hele ki o dönemde neredeyse her mahallede bir isyan çıktığı için benim patetik hafızamda bunların kalması mucizeyle eşdeğer olur :P ama araştırmaya inanmak lazım. buyurun sonuç:

" Bulgar ve Makedonya cemiyetleri: Bulgarlar ve Makedonyalılar da Osmanlı Devletine karşı çeşitli komite ve çeteler kurdular. Makedonya-Edirne İhtilâlci İç Cemiyeti (V.M.R.O.), bu komitelerin en önemlisidir. 1903 yılındaki İllinden İsyanını planlayan ve mahallî şubeleri ile geniş bir teşkilâta sahip olan bu cemiyet, daha çok planlayıcı mahiyettedir. Bu komitenin yaptığı planları uygulayan 10-15 kişilik çeteler; suikast, bombalama ve sabotajlar yaparak Müslüman-Türklere çok zulmettiler. Bu çetelerin önemlilerinden birisi Sandanski çetesidir.

Berlin Antlaşması ile Sırp, Karadağ ve Romenlerin bağımsızlığı tanınmıştı. Bulgar, Arnavut ve Makedonyalılar ise, Osmanlı ülkesi içindeki yerlerini koruduklarından, 1878'den sonra komitacılık ve çeteciliğe devam ettiler. Makedonyalılar, 1893'de Selânik'te Bulgarca, Viteşna Makedonska-i Odrinska Revolütsionna Organizatsiya kelimelerinin baş harflerinden meydana gelen, V.M.R.O. Cemiyetini kurdular. Gizli bir cemiyet olan bu teşkilât, bağımsız bir Makedonya kurmak için çalıştı. Bu cemiyet, Makedonya'yı; Selanik, Manastır, Serez, Drama, Usturumca, Melnik ve Edirne olmak üzere sekiz ihtilâl sancağına, her sancağı da ikişer kazaya ayırdı. Her sancak ve kazada mahallî birer komite kurdu. Ayrıca her sancakta maddî durumu, kongreye delege seçimini, esirleri, Osmanlı memurlarını gözetlemek ve denetlemekle vazifeli üçer kişilik denetim kurulları vazifelendirildi. 1898'de başlayan çete savaşı, 1902 yılı boyunca 1903 Ağustosuna kadar, Selânik olaylarına ek olarak da seksen altı çete savaşı yapıldı. Makedonya, terör hareketleriyle tamamen sarsıldı. 2 Ağustos 1903 günü Kruçevo Cumhuriyeti ilan edildi. On iki gün süren ve İllinden Olayı olarak bilinen isyan hareketi, Osmanlı ordusu tarafından bastırıldı."

alıntı - dallog.com

yalnız, pürsıçan adında bir yer gerçekten var olmasına rağmen, internette onunla ilgili hiçbir şey yok. sadece şu ufak bilgiye ulaşabildim, o da bana başka birşey hatırlattı:

kendi verdi bilgiye göre, 1877'de selanik'te doğmuştur- diğer kaynaklara göre 1879. mekteb-i mülkiye'de okurken 129 numara ile ittihat ve terakki cemiyeti'ne girmiş, 1897'de yakalanarak 19 yaşında iken pürsıçan nahiye müdürlüğü'ne sürülmüştür.

çiç, yeniden pürsıçan ve ağustos nahiye müdürlüğü görevinde bulunan tahsin uzer, yenice vardar kaymakamlığına vekaleten atandıktan sonra, sırasıyla razlık, gevgili, florina, kesendire, selanik merkez kaymakamlıkları yapmıştır.

daha sonra drama mutasarrıfı olan ve balkan savaşı'nı yaşayan tahsin uzer, bir süre beyoğlu mutasarrıfı ve polis müdürü olarak görev yapmış, oradan bursa'ya vali vekili olarak gönderilmiştir.

birinci dünya savaşı sırasında van, erzurum, suriye ve izmir valiliği görevlerinde bulunan uzer, savaştan sonra ingilizler tarafından malta'ya sürülmüş ve orada (daha sonra türk tarih kurumu tarafından basılan) makedonya eşkiyalık tarihi ve son osmanlı yönetimi adlı anı kitabını yazmıştır.

tbmm birinci döneminde izmir, daha sonra erzurum milletvekili olarak görev yapan tahsin uzer, 1939'da ölmüştür.

atatürk'ün yakın arkadaşlarından biri olan tahsin uzer, anılarında çok sayıda olayı içten bir biçimde anlatır.

alıntı - ekşi sözlük

size de tanıdık gelmedi mi? acep bizim kaymakam dilaver kişisini tahsin uzerden esinlenip yaratmış olabilirler mi?

ps- neti aradım taradım muzafferi kimin oynadığını bulamadım :icon_sorr onu da ismi bilinmeyen yakışıklılar başlığına transfer ediyoruz mecburen :icon_whis

@ly
24-09-07, 12:57
merw, çok teşekkürler...şimdi oturup o dönemi okumam lazım...gerçekten çok karışıkmış. Zaten ben Osmanlı tarihinden Kanuni Sultan Süleyman'ın ölümünden sonra soğumuştum...1919'dan sonra yine yeni yeniden sevmeye başladım....

Şimdi ben de azcık araştırma yaptım ve benim kaynağım diyor ki:'' Tıbbiyede öğrenci iken İttihat ve Terakki Cemiyetine (İTC) üye olan ve bu üyelik sonucunda 19 yaşında nahiye müdürü olarak Balkanlar’daki Pürsıçan’a sürülen Tahsin Uzer’in....''

Alıntı '' Makedonya Eşkiyalık Tarihi ve Son Osmanlı Yönetimi '' Bu kitaba göre hem de tıbbiyede öğrenciymiş...!

Başka bir alıntı...‘Gurko und Suleiman Pascha’ adlı kitaptan....

Yeri gelmişken burada, bu çetelerle savaşan Türk komutanlardan söz etmek isterim. Bunlardan başında Süleyman Paşa gelir. Bundan başka Resneli Niyazi Bey ve Tahsin Uzer (Pürsıçan Nahiye Müdürü) gibi şahsiyetler de vardı. Tabi daha birçok komutan ve kahraman askerlerimiz buralarda hizmet etmiş, bu çetelerle savaşmışlardır.

Tavuskuşu
24-09-07, 14:03
Atv'nin sitesinde doğru yazıyorsa saat değişmiyor.Bakınız:
ELVEDA RUMELİ
Bölüm 2 / Yeni Bölüm
27 Eylül Perşembe 20:00'de

Ondan sonra da Komiser Nevzat var...Saat çok şükür ki aynı...:):)

MMA
24-09-07, 15:07
Ben diziyi beklediğim gibi buldum(Yani Güzeldi.).
Fakat dizinin yayınlandığı gün ve saatin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü o günde yüksek izleyici kitlesine sahip diziler var(Kavak Yelleri, Kurtlar Vadisi PUSU). O nedenle Reatinglerinin düşük olması da normal oluyor...
Yeni bölümü iple çekiyorum. :)

glin
24-09-07, 15:36
evet harika bir dizi çok sıcak kanlı da ,forumda daha çok resim beklerdim.

clevergirl
24-09-07, 17:42
Ben diziyi beklediğim gibi buldum(Yani Güzeldi.).
Fakat dizinin yayınlandığı gün ve saatin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü o günde yüksek izleyici kitlesine sahip diziler var(Kavak Yelleri, Kurtlar Vadisi PUSU). O nedenle Reatinglerinin düşük olması da normal oluyor...
Yeni bölümü iple çekiyorum. :)

Evet basta endise etmek icin hakli nedenlerimiz vardi,ama 1. bölümün reytingleri bence ilk bölüme göre cok iyi geldi, 6. olmusuz...Yani bu dizi daha cok yeni ilk bölümü oynadi,zamanla bence daha iyi olacak...zirt pirt gün degismeside hic iyi birsey degil bence...buda reyting kaybina yol acar...

clevergirl
24-09-07, 17:48
Aysegül tolgahan her resimde,her karede süper cikmis yaa :img-in_lo :img-in_lo
Kim ne derse desin,dizinin en yakisiklisi tolgahan :img-yes:

Resim icin bende tesekkür ederim BlackMamba...Sen eklemeye devam et,biz cok mutlu oluyoruz :)

mavigece07
24-09-07, 17:53
Aysegül tolgahan her resimde,her karede süper cikmis yaa :img-in_lo :img-in_lo
Kim ne derse desin,dizinin en yakisiklisi tolgahan :img-yes:

Resim icin bende tesekkür ederim BlackMamba...Sen eklemeye devam et,biz cok mutlu oluyoruz :)

Aslı sana kesinlikle katılıyorum..En yakışıklı damat adayı Tolgahan Sayışman - "Tıbbiyeli Mustafa" ...samanların arasına kimliğinide düşürdü bakalım neler olacak :)

clevergirl
24-09-07, 17:58
Aslı sana kesinlikle katılıyorum..En yakışıklı damat adayı Tolgahan Sayışman - "Tıbbiyeli Mustafa" ...samanların arasına kimliğinide düşürdü bakalım neler olacak :)

Evet bakalim ne olacak...

Belki Tibbiyeli Mustafamizdan :img-in_lo sonra 2. yakisikli damat adayi olarak Alexander geliyor, tabi benim görüsüme göre...

Ya gercekte handeyle tolgahani yan yana düsünemesemde, dizide mecburen düsünüyoruz,yinede en yakisan ciftlerin basinda geliyorlar...:img-in_lo Yeni bölüm gelse bir an önce ya

merveve
24-09-07, 21:23
selam millet yeniden bu arada detaylı bilgiler için merw ve aly cok teşekkürler resimler için balck mamba vedede aysegül ellerinize sağlık...bende artık tıbbiyeli mustafanı durmunu düşünmkten kendimi alamaz oldum..sanırım dedğini gibi o mektup değil kimlik...
bakalım mustafa ramiz ailesinin hayatına nasıl girecek vede vahide ile nasıl tanışacak gel perşembe gel...

alisercan
25-09-07, 00:07
Arkadaşlar ne güzel bilgiler toplamışsınız böyle. Sizlere bravo. Hakikaten alicana sormak gerek, Dilaver buradan mı yaratıldı diye. Ne diyeyim merve, Aliye, cansu ve black mamba ellerinize sağlık....

merw
25-09-07, 00:34
Arkadaşlar ne güzel bilgiler toplamışsınız böyle. Sizlere bravo. Hakikaten alicana sormak gerek, Dilaver buradan mı yaratıldı diye. Ne diyeyim merve, cansu ve black mamba ellerinize sağlık....

ee hüseyin abi, boşuna "sınır tanımaz forumcular" ismini almadık :icon_whis yalnız, böyle gerçek bir kişiliğe benzer karakter olmasıyla dizi daha da ilgimi çekti. adı aynı olmasa bile, bir anda gerçek bir kimliğe büründü sanki dizi kişileri. güzel, sevdim bunu :good:

malesef şu anda daha fazla derinlemesine yazacak şey bulamıyorum. hele birkaç bölüm geçsin, olaylar girişten gelişmeye doğru aksın, o zaman yazacak ve tartışacak çok şey olacağı kesin :) sabırla bekliyoruz efenim.. iyi geceler

saso
25-09-07, 10:39
mavigece07 resimler için teşekürler
ilk resim kızlar ve damatlar la tam bir aile sadeti olmuş:good:

ama ikinci resimde aklımı karıştırdı..
şimdi ilk bölümü tekrar izlemedigim için sahne hakkında kesin konuşamıyorum ama..ilk bölümde ailenin iftar içn yemege oturduklarında hepsi aynı tabaktan yemek yiyorlardı..
burda ikinci resimde herkesin önünde bir tabak var..:blink:
o dönemde bu tarz sofra kültürümüzmü vardı...:img-pilot

merw
25-09-07, 11:27
vardır tabi, neden olmasın. evde bir misafir olduğu için, "sofra daha güzel görünsün, ayıp olmasın" şeklinde düşünüp ayrı tabaklar koymuşlar. eh, kimse yokken boşu boşuna 7 ayrı tabak çıkarıp hepsini kirletmeye gerek yok deniyordu büyük ihtimal :P tabi, kadınların bulaşık yıkayacak zamanı mı var :D

resimler çok hoş, teşekkürler mavigece :)

nzlhan
25-09-07, 11:29
s¸imdi ilk bölümü tekrar izlemedigim için sahne hakkında kesin konus¸amıyorum ama..ilk bölümde ailenin iftar içn yemege oturduklarında hepsi aynı tabaktan yemek yiyorlardı..
burda ikinci resimde herkesin önünde bir tabak var../I]
[I]o dönemde bu tarz sofra kültürümüz müvardı...

Orasını tam bilmiyorum ama misafirin Istanbullu olması etken olabilir.:)

Çok güzel paylasımlar olmus. Emegi geçen herkese tesekkürler.

O kadar heyecanla beklememe ragmen 1. bölüm yorumumu henüz yapmadıgıma inanamıyorum.:)

Öncelikle diziyi begendim. Beni rahatsız eden tek tarafı, aile bireylerinin ve iliskilerinin "Damdaki Kemancı"dan esinlenmis olması idi. Her zaman söylerim, tarihimizin konu edildigi dönem dizilerimizin konusu özgün olmalı. Çünkü gerçekten çok sanlı bir tarihimiz var ve özgünlügü fazlasıyla hak ediyor.;) Neyse ayrıntılı yorumum daha sonra gelecek.(insallah.:))

Sevgilerimle.bye

mavigece07
25-09-07, 11:52
mavigece07 resimler için teşekürler

resimler çok hoş, teşekkürler mavigece

rica ederimmm...:img-wink:

offf glin harikasıınnn avatarlar çok güzel olmuş ellerine sağlık :img-wink:

merveve
25-09-07, 15:51
ama hala yeni bölüm fregmanını vermedi bu atv ...öffff ya hiç gerektiği gibi reklmaını yapmıyolar elveda rumelinin ...perşembe günü karşısına şimdide sır gibi diye bi dizi giriomuş starda..maşallah tüm dizlerde pazartesi ile perşembe günü birikmiş durumda

clevergirl
25-09-07, 15:59
bu haber eklendimi bilmiyorum ama okuyunca sok oldum

İkinci Schaefer krizi
İsmail DEĞİRMENCİ

Hande Subaşı, Elveda Rumeli dizisinin kadrosundan annesi yüzünden çıkartıldı

Hande Subaşı çekimleri Makedonya'da yapılan ve henüz birinci bölümü yayınlanan Elveda Rumeli dizisinin kadrosundan çıkartıldı. Bu ayrılığa çekimlerde kızının yanından ayrılmayan ve zaman zaman kızını sahneleriyle ilgili çekim ekibine müdahalelerde bulunan annesinin yüzünden gerçekleştiği iddia ediliyor.Daha önce de manken Şebnem Schaefer, annesinin yanından bir an olsun ayrılmaması nedeniyle günlerce konuşulmuştu.

Hande, bir bölüm oynadıktan sonra çekimlerin yapıldığı Makedonya'nın Manastır kentine elveda diyerek bavulunu toplayıp annesiyle İstanbul'a döndü. *********** da yer alan habere göre Hande Subaşı'nın kadrodan çıkartılmasında oyunculuğunun yetersizliği, sesli çekilen dizilerde sesini yanlış kullanılması gibi kusurlarının değil, setteki davranışlarının etkili olduğu öğrenildi. Özellikle yanında götürdüğü annesinin sete kızının sahneleriyle ilgili ekibe sürekli müdahalelerde bulunması ve kızıın yanından bir an olsun ayrılmaması rahatsızlık yarattı ve bu değişiklik gerçekleştirildi. Hande Subaşı'nın yerine kimin getirileceği henüz belirlenmiş değil.
Kaynak: Hürriyet

merveve
25-09-07, 16:07
aaaaa şok oldumya
..annesinin ne işi varmış ki orda çok saçma ..hem zaten başarılıda değildi bence...tolgahının yanına daha ii biri olur inş...ee ozman çekimlerde durmuştur

mavigece07
25-09-07, 16:08
bu haber eklendimi bilmiyorum ama okuyunca sok oldum

İkinci Schaefer krizi
İsmail DEĞİRMENCİ

Hande Subaşı, Elveda Rumeli dizisinin kadrosundan annesi yüzünden çıkartıldı

Hande Subaşı çekimleri Makedonya'da yapılan ve henüz birinci bölümü yayınlanan Elveda Rumeli dizisinin kadrosundan çıkartıldı. Bu ayrılığa çekimlerde kızının yanından ayrılmayan ve zaman zaman kızını sahneleriyle ilgili çekim ekibine müdahalelerde bulunan annesinin yüzünden gerçekleştiği iddia ediliyor.Daha önce de manken Şebnem Schaefer, annesinin yanından bir an olsun ayrılmaması nedeniyle günlerce konuşulmuştu.

Hande, bir bölüm oynadıktan sonra çekimlerin yapıldığı Makedonya'nın Manastır kentine elveda diyerek bavulunu toplayıp annesiyle İstanbul'a döndü. http://www.elvedarumelidizisi-online.blogspot.com/ da yer alan habere göre Hande Subaşı'nın kadrodan çıkartılmasında oyunculuğunun yetersizliği, sesli çekilen dizilerde sesini yanlış kullanılması gibi kusurlarının değil, setteki davranışlarının etkili olduğu öğrenildi. Özellikle yanında götürdüğü annesinin sete kızının sahneleriyle ilgili ekibe sürekli müdahalelerde bulunması ve kızıın yanından bir an olsun ayrılmaması rahatsızlık yarattı ve bu değişiklik gerçekleştirildi. Hande Subaşı'nın yerine kimin getirileceği henüz belirlenmiş değil.
Kaynak: Hürriyet

Haydaaaa şimdi olacak şey mu bu cx cx cx :img-swoon

Şimdi Tolgahan Sayışmanın partneri kim olacak acaba :bilmim

nzlhan
25-09-07, 16:12
Ilginç bir haber. Güleyim mi, üzüleyim mi bilemedim.troest Ama ekibin isini ne kadar ciddiye aldıgı belli. Eger dogruysa yerinde bir karar olmus derim. Ve gerisinin dizimiz hakkında hayırlı olması dilegiyle...

mavigece07
25-09-07, 16:18
İnşallah şu Zarife gibi şiveyi güzel kullanabilen biriyle rol arkadaşı olur...

Ama dizilerde oyuncu değişikliği hiç oldum olası sevmediğim bişey ya ..Keşke en başta Hande yi almasalardı kadroya...Ama nolursa olsun bu kadar kaliteli bir yapmın düşük reyting alacağını sanmıyorum...İster oyuncu değişsin isterse başka kanallardaki dizilerle çakışsın ...Her yaşa hitap eden bir dizi izlenimini ilk bölümden edindiğimizi düşünüyorum :)

didemfener
25-09-07, 16:20
çok güsel bir dizi ya hem komik hem çok güsel
umarım böle gidr dizi..handenin yerinemi oyuncu alınıyo

merveve
25-09-07, 16:24
İnşallah şu Zarife gibi şiveyi güzel kullanabilen biriyle rol arkadaşı olur...

Ama dizilerde oyuncu değişikliği hiç oldum olası sevmediğim bişey ya ..Keşke en başta Hande yi almasalardı kadroya...Ama nolursa olsun bu kadar kaliteli bir yapmın düşük reyting alacağını sanmıyorum...İster oyuncu değişsin isterse başka kanallardaki dizilerle çakışsın ...Her yaşa hitap eden bir dizi izlenimini ilk bölümden edindiğimizi düşünüyorum :)

ama o zerife ve alex i oynayan ertan zaten makedonlar yani şive yapmlarına gerek kalmıyoki :)...keşke tuba buyuküstün olabilseydi ..

clevergirl
25-09-07, 16:28
ama o zerife ve alex i oynayan ertan zaten makedonlar yani şive yapmlarına gerek kalmıyoki :)...keşke tuba buyuküstün olabilseydi ..

tuba büyüküstün malesefki olamaz cünki kendisininde bir dizisi var, ve cekimleri hala devam ediyor...

Hande nin cikmasina üzüldüm diyemiycem, bu diziye daha cok yakisicak biri gelicektir ben buna eminim...Oyunculuguyla herseyiyle daha iyi biri gelicek, ama insallah bu süre de diziye 2 3 hafta ara verilmez...:img-yes:

mavigece07
25-09-07, 16:29

hıı zarife rolündeki kız da Makedon muydu :) ..bende diyorum bu kız ne güzel konuşuyo :img-hyste

Tuğba Büyüküstün başka dizide oynuyor , onunla olmaz büyük ihtimalle..

ah Hande ahh :P

nzlhan
25-09-07, 16:33
yerine kim gelecek acaba?benim gönlümden demet evgar geciyor..:icon_whis

Demet Hanım'ı, TRT 1'deki "Gençlik Basımda Duman" adlı dizide gördüm. Ama orada kalıcı mı, degil mi bilmiyorum.

bitanem_61
25-09-07, 16:36
Bir bölüm oynadıktan sonra çıkartılmış diyor ama ikinci bölüm fragmanında vardı ikinci bölüm deki sahneler ne oldu yeni denmi çekilecek başka oyuncu buluncaya kadar dizi verilmeyecekmi

clevergirl
25-09-07, 16:38
Bir bölüm oynadıktan sonra çıkartılmış diyor ama ikinci bölüm fragmanında vardı ikinci bölüm deki sahneler ne oldu yeni denmi çekilecek başka oyuncu buluncaya kadar dizi verilmeyecekmi

bence o bölüm verilir,yani gösterdiler artik,ama ondan sonraki bölümü sanirim oyuncu hemen bulunamayacagindan gec vericeklerdir en az 1 hafta yeni bölüm verilmez bence....

Sevval Sam girse keske...Cok iyi bir oyuncu ve sivelerle gayet güzel basa cikiyor :good:

BlackMamba
25-09-07, 16:42
Demet Hanım'ı, TRT 1'deki "Gençlik Basımda Duman" adlı dizide gördüm. Ama orada kalıcı mı, degil mi bilmiyorum.
kalıcı olmamasını diliyorum desem..:icon_whis

herhalde ilk uc bolumde gozukecek kadar cekim yapılmıstır ara vermeden devam eder..onumuzde bayram bir haftada yayınlanmasa yeterince vakit kazandırılır..

yine makedon bir oyuncu olursa daha kolay olur sanırım hersey..şive konusunda turk oyuncuların uzun sure calıstıgını goz onune alırsak..

mavigece07
25-09-07, 16:50
Yabancı Damatın kadrosun dan birisi gelsin dicem ama ..kim var onu düşünüyorum :) ..Ordada şiveyi güzel kullanan bi ekip vardı...

nzlhan
25-09-07, 16:52

Malesef canım... Yine Melahat'lıgım tuttu ve baktım.:) Demet Hanım dizinin basrolünde. Baskası türlüsü de yakısmazdı zaten.;)

Ben, tanınmamıs ama yetenekli ve genç bir tiyatrocu arkadas olsun isterim. Sivenin kulaga hos gelmesi içinde Makedon olmasında yarar var tabi.:)

Sevenleri alınmasın ama Sevval Sam yaslı durur o karekterde.

BlackMamba
25-09-07, 16:59
Malesef canım... Yine Melahat'lıgım tuttu ve baktım.:) Demet Hanım dizinin basrolünde. Baskası türlüsü de yakısmazdı zaten.;)

Ben, tanınmamıs ama yetenekli ve genç bir tiyatrocu arkadas olsun isterim. Sivenin kulaga hos gelmesi içinde Makedon olmasında yarar var tabi.:)

Sevenleri alınmasın ama Sevval Sam yaslı durur o karekterde.
bende biliyorum kalıcı oldugunu en azından 13 bölüm o da yayından kalkmazsa..:icon_sorr

ortanca kız olduğunu hesaba katarsak şevval sam bana da olmaz gibi geliyor..:icon_whis
bekleyip gorucez artık..:img-pilot

anything
25-09-07, 17:21
yerine kim gelecek acaba?benim gönlümden demet evgar geciyor..:icon_whis

bencede demet evgar olabilir.. hatta süper olur :)

bende o dizide kalıcı olmamasını diliyorum...:icon_whis

nzlhan
25-09-07, 17:27
bencede demet evgar olabilir.. hatta süper olur :)

bende o dizide kalıcı olmamasını diliyorum...:icon_whis

Sizi çok art niyetli gördüm EA'cılar.:) Bırakın kadın nerede mutluysa orada kalsın. Hem atv onlar için sabıkalı degil mi? Niye gelsin ki? Ama bu gelmesini istemiyorum anlamına gelmez.:)

BlackMamba
25-09-07, 17:28
anything..dizi hakkında yorum yapmamız gerek fırça yemeden kapatalım demet evgar konusunu..

ne zaman klip yapacaksın dizimiz için sen onu soyle arkadasım..şebnem sönmez klbi istiyorum!!:img-pilot

BlackMamba
25-09-07, 17:32
Sizi çok art niyetli gördüm EA'cılar.:) Bırakın kadın nerede mutluysa orada kalsın. Hem atv onlar için sabıkalı degil mi? Niye gelsin ki? Ama bu gelmesini istemiyorum anlamına gelmez.:)
atv'ye ikinci bir şans vermek istiyorum nzlhan..yoksa yıllar geçsede silemeyecek öfkemi..
baksana bu diziyede yeterince tanıtım yapmıyor..diziye resmi internet sitesi bile acıldıgını gormedim.(bu yapım sirketiyle ilgili de olabilir emin degilim..:icon_whis)

anything
25-09-07, 17:38
anything..dizi hakkında yorum yapmamız gerek fırça yemeden kapatalım demet evgar konusunu..

ne zaman klip yapacaksın dizimiz için sen onu soyle arkadasım..şebnem sönmez klbi istiyorum!!:img-pilot

en kısa sürede yapacağım seyranm... bu ara pek klip yapamıorm biliosn... sen bana şarkı bulmaya başla...:img-pilot

nzlhan
25-09-07, 17:43
atv'ye ikinci bir s¸ans vermek istiyorum nzlhan..yoksa yıllar geçsede silemeyecek öfkemi..
baksana bu diziyede yeterince tanıtım yapmıyor..diziye resmi internet sitesi bile acıldıgını gormedim.(bu yapım sirketiyle ilgili de olabilir emin degilim..:icon_whis)

Dogrusu ben artık kimseye yada hiçbir kanala kızmıyorum. Çünkü anlamadıgım yada anlayamadıgım bazı seyler yüzünden kendimi üzmem saçma olur. Onlar yani kanallar öncelikle para yüzünden bunları yapıyorlar bence. Böyle düsünen insanları dikkate almayı gerek görmüyorum desem. Yani izlesemde olur izlemesemde olur... Benim için o kadar önemli degil...

Ama dönem filmleri önceliklerim arasında. Hangi kanalda olursa olsun izlerim yani.;)

BlackMamba
25-09-07, 17:50
Dogrusu ben artık kimseye yada hiçbir kanala kızmıyorum. Çünkü anlamadıgım yada anlayamadıgım bazı seyler yüzünden kendimi üzmem saçma olur. Onlar yani kanallar öncelikle para yüzünden bunları yapıyorlar bence. Böyle düsünen insanları dikkate almayı gerek görmüyorum desem. Yani izlesemde olur izlemesemde olur... Benim için o kadar önemli degil...

Ama dönem filmleri önceliklerim arasında. Hangi kanalda olursa olsun izlerim yani.;)

haklısın dizi işte yayından kaldırılması dunyanın sonu degil belki ama bizim o coskulu kampanyaları yapma sebebimiz tamamına yakını tiyatrocu olan oyuncularımıza sahip cıkmaktı..onlara yeni projelerinde neden ve kim için bu projeleri yaptıklarını unutmamalarını saglamaktı..
biz ekip olarak hala bir aradayız sanat ve sanatcı adına nerde ne yapılacaksa oradayız..hatta bugun izledigim istanbul'da yıkılacak tiyatrolar için yardım isteyen selcuk yontem'e nasıl destek olabilirizi dusunuyorum sabahtan beri..
bir ülkenin ödüllü sanatcısı halktan yardım istiyorsa birseyler yapmalı dimi?

clevergirl
25-09-07, 19:36
Özet eklendimi bilmiyorum,eklendiyse kusura bakmayin

2.Bölüm.................20 Eylül Perşembe / 20:00

BÜYÜK SIR ORTAYA ÇIKIYOR!

Hasan, Hatice’ye talip olan kasap Cabbar’la kavga eder ve kendini kartakolda bulur. Oradan Cabbar’ın Hatice’yi istemesine engel olabilecek midir?
Sütçü Ramiz’in bir akrabası olarak tanıttığı Mustafa’nın bir kaçak olduğu açığa çıkar. Peki Fatma’nın bu duruma tepkisi ne olacaktır?

Sütçü Ramiz, büyük kızı Hatice’yi; zengin ama yaşlı olan Kasap Cabbar’a vermek konusunda tereddütlüdür. Fatma ise, Ramiz’i bir an önce Cabbar’a ‘evet’ demesi için sıkıştırmaktadır. Hatice ise Terzi Hasan’a, onu bir an önce istemezse kasapla evleneceğini söyleyerek rest çeker. Hasan cesaretini toplamaya çalışır ancak bu arada Kasap Cabbar’la kavga edip hapse düşer. Hatice, Cabbar’ın onu istemeye geldiği son ana kadar çaresizce Hasan’ı bekler.

İstanbul’dan kaçak olarak Makedonya’ya gelen Mustafa, Pürsıçan’a gelip Kaymakam Dilaver’i bulur. Dilaver Mustafa’yı, Sütçü Ramiz’in evine saklar. Fatma, Ramiz’in uzak bir akrabaları olarak tanıttığı Mustafa’nın aranan kaçak olduğunu anlayınca kıyameti koparacaktır.

Tavuskuşu
25-09-07, 19:48
Özet için,eklenen resimler,avatarlar ve imzalar için herkeslerin ellerine sağlık.:) Şimdi tek tek isimlerinizi sayamıyorum maalesef.Affedin beni.Ama biraz balık hafızalıyımdır.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu akşam tekrar olduğuna göre onun reklam arasında verilir herhalde fragman.Ama zaten pek gerek kalmadı diye düşünüyorum.Çünkü 1.bölümün sonunda baya ayrıntılı bir özet vermişlerdi.Frgaman da benzer sahneleri içerir herhalde.Ama yine de bakmakta fayda var.

Tekrarı izleyecek olanlara iyi seyirler.bye

çeşm-inaz
25-09-07, 21:04
clevergril;özet için teşekkürler.şu an dizimizin,tekrarını izliyorum.hakikaten olağanüstü bir ekip.:good:replikler çok hoşuma gitti. oyuncuların performansları çok güzel.sütçü ramiz'in,elena hanımlar'ın paskalyalarını kutlaması;bunun akabinde de elena hanımlar'ın,ramiz'in,ramazanını kutlamaları gerçekten çok hoştu.şimdilerde bu hoşgörüyü ve engin tevazuyu mumla arıyoruz.:img-yes:ayrıca her şey çok detaylı düşünülmüş.madallar bile o zamanın mandalları.ayrıntılara dikkat edebildiklerii için ekibimizi tebrik ediyorum.::happy0064 çok büyük emek ve sabır gerektiren bir yapım.çünkü sıradan bir olayı değil;tarihinizi konu ediyorsunuz.bu çok büyük sorumluluk ve emek ister.şimdilik başarılı gidiyor elveda rumeli.umarım kalitesini ve istikrarını korur.unutmadan yine söyleyeyim.gerçi daha önceki yorumumda söylemiştim;ama yine belirtmekte fayda var.müzikleri çok güzel.kostümlerin ve mekanların itina ile seçildiğinin farkındayım.tarihimize yolculuk yaparken o güzel mekanlarıda görüyoruz.

@ly
25-09-07, 21:07
Özet için,eklenen resimler,avatarlar ve imzalar için herkeslerin ellerine sağlık.:) Şimdi tek tek isimlerinizi sayamıyorum maalesef.Affedin beni.Ama biraz balık hafızalıyımdır.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu akşam tekrar olduğuna göre onun reklam arasında verilir herhalde fragman.Ama zaten pek gerek kalmadı diye düşünüyorum.Çünkü 1.bölümün sonunda baya ayrıntılı bir özet vermişlerdi.Frgaman da benzer sahneleri içerir herhalde.Ama yine de bakmakta fayda var.

Tekrarı izleyecek olanlara iyi seyirler.bye

Cansucan'ım, dediğin gibi reklam arasında verdi fragmanı...aslında fragman, 1. bölüm sonundaki tanıtımdan daha kısa gibiydi...neden üyledır, niçın üyledır ben bilmem...

Vahide'nin Mustafa'yı kovaladığı sahneye takıldım...Mustafa Pürsıçan'a geldiği zaman evvela, Ramiz'in ahırına saklanıp, Vahide'ye yakalanacak...ondan kaçtıktan sonra mı kaymakama ulaşacak acaba...?

Geçen hafta o kadar çok ayrıntı vardı ki, eski tip mandalları ve Fatma'nın yere tükürüp, '' kuruyana kadar gel '' deyişini unutmuşum :img-hyste

-unique-
25-09-07, 21:19
Aly'ciğimin tavsiyesiyle bölümü anca şimdi izliyebiliyorum :img-in_lo

İzlemeden önce favori çiftimin Vahide ve Mustafaydı :img-wink: Şimdi ise Zarife ve Alex tadından yenmiyecek :img-blush.

''Attırmayın Makenonun kafasını'' Kabadayı abiler, siz beni dinleyin. Attırın makenonun kafasını :).

Sütçü Ramiz niye tavuğuyla yatıyor, anlıyamadım...

kissorkill
25-09-07, 21:29
özet için saoll.
fragmnaı da izledim gerçi geçen hafta göstermişti ama da detaylı bi kaç ere izledim çok güzel ve yine komik olcaa benziyo.Hasan çok güzel dövücek galiba cabbarı .ben sinir oldum cabbara yaaa..

MAKEDONYALI
25-09-07, 21:52
slm arkadaslar elveda rumeli dizisini görünce cok sevindim hakaten süper olmus:
Benim güzel vatandimda cekiliyor yani Makedonyada bu diziyi düsünüp hazirlayan herkeze cok tsk edeerim.
Dizide en cok hosuma giden bizim gibi konusmalari yani ne yaparsin nisilsin gibisinden yaa süper bir dizi reytingler nasil geldi ben kacirmisim da?

BlackMamba
25-09-07, 21:57
slm arkadaslar elveda rumeli dizisini görünce cok sevindim hakaten süper olmus:
Benim güzel vatandimda cekiliyor yani Makedonyada bu diziyi düsünüp hazirlayan herkeze cok tsk edeerim.
Dizide en cok hosuma giden bizim gibi konusmalari yani ne yaparsin nisilsin gibisinden yaa süper bir dizi reytingler nasil geldi ben kacirmisim da?masallah diyeyimde..:img-wink:totalde ve ab'de 6.olduk..

-unique-
25-09-07, 21:59
Boğa ile ineğin romantik kır gezisi ne hoştu öyle :img-hyste. Tez kokusu, aşk kokusu, +18 uyarısı :img-icecr. Hepiciği bir arada iyi geçip gitmişler fondaki müzikle.

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, çok güzel bir yapım. Ferah, samimi, komik, romantik, dramatik pek çok öveyi bir araya getirip harmanlamışlar :good:. Ekip yaptıları işin kalitesile övünürken, biz de neşeyle izliyebiliceğimiz bir diziye kavuştuğumuz için sevinelim :img-in_lo.

Cey0}
25-09-07, 22:01
Diziyi izlemiyorum ama çok başarılı ve kaliteli yaım.İnşallah ATVnin reyting cihazlarına veridği kurbanlardan biri olmaz.ATVnin ilk bölümde yayınlağı diziyi 2. bölümd ekaldırdığını gerçi hepimiz biliyoruz.İnşallah ATV yine dediğini yaparsa bu kadar güzel v ekaliteli yapımın arkasından çok ağlar.

deepoceansgirl
25-09-07, 22:02
Allahım bana bir ev verdin sağolasın ama bu karıyı koydun içine niçın?:happy0064
Müthiş ya bayıldım bu diziye..

@ly
25-09-07, 22:10
Boğa ile ineğin romantik kır gezisi ne hoştu öyle :img-hyste. Tez kokusu, aşk kokusu, +18 uyarısı :img-icecr. Hepiciği bir arada iyi geçip gitmişler fondaki müzikle.

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, çok güzel bir yapım. Ferah, samimi, komik, romantik, dramatik pek çok öveyi bir araya getirip harmanlamışlar :good:. Ekip yaptıları işin kalitesile övünürken, biz de neşeyle izliyebiliceğimiz bir diziye kavuştuğumuz için sevinelim :img-in_lo.

unique'm hoşgeldin :happy0064

Biz dizinin diğer aşık çiftlerinin de boğa-inek çifti gibi mesut olmalarını diliyoruz artık...Sütçi Ramiz'in ilk damadı...
- Bak çayira, buğa görürsen haber et...
- Ben de gördüm damadi :img-hyste

mavigece07
25-09-07, 22:15

:D:D:D evet en güldüğümüz sahnelerden biri de o ydu dimi..

1.bölümü izleyemeyen herkes bugün izlemiştir inşallah :):good:

BlackMamba
25-09-07, 22:16
-ben bir meryem ablaya lazım gidem..
-niçın?
-niçın mı?
-ben diyim,sen diyin niçın simdi ben diyim niçın?

merveve
25-09-07, 22:21
bir kez daha bayıldım dizmizee ya..çok özenle hazırlandığı her haliyle belli...bakalım perşembe neler olcak...ben çok merak ediyorum mustafnın pürsıçandaki ilk günlerini..vahide ile nasıl tanışacak acaba..aly nin ddği gibi sanırım o eve gitmeden önce tesadüfen gece ahırdamı konaklıyo acaba..

@ly
25-09-07, 22:29
:D:D:D evet en güldüğümüz sahnelerden biri de o ydu dimi..

1.bölümü izleyemeyen herkes bugün izlemiştir inşallah :):good:

Umarım kaçıranlar izlemişlerdir...ben 2. defa aynı zevkle izledim...hatta bu sefer ne olacağını bilerek..daha çok eğlendim diyebilirim...:img-yes:

Hande Subaşı'nın yerine kim oynayacak haber yok mu..? Sizin gelindi ne de olsa...buldunuz mu yeni bir kız...? :img-wink:

merveve
25-09-07, 22:32
Umarım kaçıranlar izlemişlerdir...ben 2. defa aynı zevkle izledim...hatta bu sefer ne olacağını bilerek..daha çok eğlendim diyebilirim...:img-yes:

Hande Subaşı'nın yerine kim oynayacak haber yok mu..? Sizin gelindi ne de olsa...buldunuz mu yeni bir kız...? :img-wink:

hepimizin gelini dyelim bu işde sizin bizim olmasın dimi ;)...ama bende cok meark ediyorum belliki 2. bölüm hatta belki 3. bölümdede hande oynycak sonramı değişicek acaba ...herkesde bi diziye başladı ...şöle kabiliyetli güzel bi kız lazım geldı be ..niçın ? :) niçın olcak hande gittıda onun içın :):)

-unique-
25-09-07, 22:33
unique'm hoşgeldin :happy0064

Biz dizinin diğer aşık çiftlerinin de boğa-inek çifti gibi mesut olmalarını diliyoruz artık...Sütçi Ramiz'in ilk damadı...

Aly'im hoşbuldum :img-kiss:.

Pürsıçandaki tüm erkekler, Sütçi Ramiz'e damat olucak gibi gözüküyor. Ramiz'in voleybol takımı kuracak kadar, çok kızı var :img-hyste. Bence ilk damadı boğa değil, horozdur. Adamın şansı kızlardan yana...

Ramiz'e sormuşlar; hanım yoksa, tavuk mu diye... Ramiz illede tavugum demiş :img-haha:.

Replikleri tam hatırlamasamda en çok güldüğüm sahnelerden birisi. Kasap ile Ramiz arasında geçen konuşmaydı :).

merveve
25-09-07, 22:38
ahaha ..ewet o terzi hasnı pek sevmiyo ,tabi tıbbiyeli mustafanında kaçak olduğunu anlucakmış özette öle yazıyo ozman tam keçilei kaçıracak bence

mavigece07
25-09-07, 22:41
hepimizin gelini dyelim bu işde sizin bizim olmasın dimi ;)...ama bende cok meark ediyorum belliki 2. bölüm hatta belki 3. bölümdede hande oynycak sonramı değişicek acaba ...herkesde bi diziye başladı ...şöle kabiliyetli güzel bi kız lazım geldı be ..niçın ? :) niçın olcak hande gittıda onun içın :):)

Merve yok Tolgahana layık bi kız ya :D ..Cidden aklıma gelen bütün adaylar yeni bi diziye başladı Nehir Erdoğan da çok yetenekli ama ...O da Fadime de oynuyo ... Acele gelin aranıyor :img-hyste

Ya da acele yeni bir vahide aranıyor :D

cann2366
25-09-07, 22:42
her yerde şive alıştırması yapıyorum yaf
niçına bayıldım bide ğ leri g diye söylüyolar çok seviyorum
bi de sülemek var tabiii
neyse yeni bölüme az kaldı ya
muhteşem bi bölüm bizi bekliyor

bir de bişey sorucam 1.bölüm fragmanında hande subaşı hani silahla karpuzu vuruyo mustafa da görüyo ya onu o 1.bölümde yayınlanmadı dimi ya:img-cool2

badger
25-09-07, 22:44
Benim en bayıldığım:img-hyste replik...

Tıbbiyeli Mustafayı Pürsıçana getiren arabacı:

Burada yollarımız ayrılıyi..Bu taraftan gidersen 1 saate kadar Pürsıçan olursun:img-hyste

Bir de birbirleriyle konuşmaya başladıklarında lafı dolandırmalarına bayılıyorum..bknz:isterem sağa bir şey dimek...:img-hyste

Allah razı olsun yapımcıdan ve senaristten bu kadar stressiz ve hoş bir dizi yarattıkları için... Bknz:aslında stresli ve baskılı! bir dönemi anlatıyor ama neyse...:icon_whis

mavigece07
25-09-07, 22:46
bir de bişey sorucam 1.bölüm fragmanında hande subaşı hani silahla karpuzu vuruyo mustafa da görüyo ya onu o 1.bölümde yayınlanmadı dimi ya:img-cool2

yok cnm daha yayınlanmadı bende merak ediyodum o sahneyi..Tolgahan arkasından gizli gizli bakıyodu :D ..

Ya Merve bende senin gibi gel perşembe gel diyesim geldi bak şimdi :D :D

merveve
25-09-07, 22:49
Benim en bayıldığım:img-hyste replik...

Tıbbiyeli Mustafayı Pürsıçana getiren arabacı:

Burada yollarımız ayrılıyi..Bu taraftan gidersen 1 saate kadar Pürsıçan olursun:img-hyste

Bir de birbirleriyle konuşmaya başladıklarında lafı dolandırmalarına bayılıyorum..bknz:isterem sağa bir şey dimek...:img-hyste

Allah razı olsun yapımcıdan ve senaristten bu kadar stressiz ve hoş bir dizi yarattıkları için... Bknz:aslında stresli ve baskılı! bir dönemi anlatıyor ama neyse...:icon_whis

haha ewet ewet cidden öle dio ..1 satte varmaz pürsıçan olursun :):)
bu arada aysegül ben hande olayına çokda üzülmedim aslında ,ama benişimdi tedrgin kılan düşündüğüz isimlkeirn hepsinin diye başlmış olması bakalım tolgahana uygun bir isim çıkacakmı ...

briTugba
25-09-07, 22:51
ben ramiz efendinin vicdan azabı rüysını çok merak ediyorum :)
inşllh çekerler :) o zaman çok gülerizZz.....:img-icecr

mavigece07
25-09-07, 22:51
bu arada aysegül ben hande olayına çokda üzülmedim aslında ,ama benişimdi tedrgin kılan düşündüğüz isimlkeirn hepsinin diye başlmış olması bakalım tolgahana uygun bir isim çıkacakmı ...

Evet Merve haklısın , bende üzülmedim yaa , güzel kızdı iyi oldu gitmesi :D ..derken Azra Akın gelirmiş Handenin yerine :D :D

Ya inşallah diziye ara verilmez.. Verilirse de inşallah bayrama denk gelir .. :icon_sorr

acık sözlü
25-09-07, 22:55
gecen hafta tam izleymemiştim kurtlar vadisi yüzünden ancak bu hafta kv yi bile bırakabilrim bu dizi için ...mükemmel ötesi her şey, tüm ekbin ellerine sağlık bu arada tıbbiyelinin düşürdüğü şey kafa kağıdı...bknz:yandım ali :)
2. bölüm özetide gayet güzel..bu dizide her şey var komedi ,aşk ,macera ,ilerleyen bölümlerde heycanda şiddetini artıracaktır diye tahmin ediyorum..tıbbiyeli mustafa nın aileye girişi ve orda kalışı bende çok merak uyandırdı belliki vahide ile orda tanışacak ancak beni asıl merak ettiren onun o evde nasılidare edecek olması ...nede olsabir ittahat terakki cengaveri vede dava adamı ..muhakkak bir şeyler yapacaktır makedonyada, zannedersem bu bulgar cetelerinden gelecek belaya karsılık ramizleri ve pürsıçanı müdafa görevi üstlenebilir..

cann2366
25-09-07, 22:57
yok o sanırım 2.bölümde. deki niçın ..çünkü tıbbiyeli mustafa yeni geldi pursıçanada onun içın :):)...

teşekkürler doğru mustafa pürsıçana yeni geldi hemen görmez ya bende gözümden kaçmıştır belki diye düşündüm

yok cnm daha yayınlanmadı bende merak ediyodum o sahneyi..Tolgahan arkasından gizli gizli bakıyodu :D ..

Ya Merve bende senin gibi gel perşembe gel diyesim geldi bak şimdi :D :D

etkilendi baya sözlerinden galiba...
benimde gel perşembe diyesim var gelsinde izliym en favori 2.dizimi :happy0064

cann2366
26-09-07, 00:08
handenin yerine kim gelecek merak ediyorum
daha belli değil galiba
inşallah iyi bir isim gelir...

briTugba
26-09-07, 00:10
handenin yerine kim gelecek merak ediyorum
daha belli değil galiba
inşallah iyi bir isim gelir...

senden başkadaki elif gelsin bence çok güzel olur :)

hemen yapımcı edasıyla atladım ama :):img-icecr

cann2366
26-09-07, 00:12
senden başkadaki elif gelsin bence çok güzel olur :)

hemen yapımcı edasıyla atladım ama :):img-icecr

elif galiba saadet ışıl aksoy
handeyle benzeşiyolar aslında ama
dizisi var olmaz galiba
bakalım kim olucak merak ediyorum ilk bölüm pek çıkmadı hande.seyirci değişikliği hissetmez belki:icon_whis

BERNA
26-09-07, 00:15
Dizinin ilk gösterimini merakla beklediğim bir dizi olmasına rağmen yarım yamalak seyretmiştim. Forumda yazılanlardan elbette haberim var ve de sadece Damdaki Kemancı adaptasyonu olduğu yazılsa bütün bu tartışmalara son verilebilirdi. Bu kadar çok bilinen bir eser adapte edilirken buna kesinlikle dikkat edilmeliydi. Bunun dışında 20. yüzyıl başındaki Rumeli atmosferi ve dönemin siyasi olaylarının işlenmesi diziye çok farklı bir dinamik katmış, iyi oyunculukla da birleşince ortaya zevkle izlenen bir dizi çıkmış diye düşünüyorum.

Fragmanı da izlerken Sütçü Ramiz'in hoşgörü ortamından bahsetmesini çok sevmiştim. Aynı ortamın sadece lafta olmadığının gösterilmesi, farklı dinlere, farklı geleneklere ve de farklı yaşam biçimlerine gösterilen saygının hoşgörüden genel olarak uzaklaştığımız bir dönemde vurgulanmasını çok sevdim.

Rumeli şivesi çok eğlenceli bir Türkçe yaratmış ve de senaristlerin maharetiyle özellikle iki usta oyuncunun şovuna sahne olmuş. Şebnem Sönmez parayı seven, biraz aksi, kızlarını kontrol etmeyi seven ama öyle şirin ki bayıldım ona. Zaten kendisine ayrı bir hayranlığım vardır, belki de tarafsız olamıyorum. Lafı dolandırıp sonunda hiçbirşey söylememeleri hem onun hem de Erdal Özyağcılar'ın tecrübesiyle birleşince çok komik olmuştu. Sütçü Ramiz ise içi neyse dışı da o dediğimiz güzel insanlardan. Hayata ve sıkıntılarına şimdilik esprili de bakıyor. İlk damadını buldu süt ineğine, şimdi diğerlerinde sıra ;)

Karagöz oynatılan sahne başta olmak üzere, günlük yaşayış hakkında fikir veren, dış çekim ağırlıklı sahneleri çok beğendim. Sürekli büyük olayların olduğu diziler bir yerden sonra kafayı yorabiliyor ;) Bir de çöpçatan hanımın tadını çıkara çıkara haberlerini vermesi bana çok doğal ve sevimli geldi verdiği haber iyi olmasa da.

Terzi Hasan'ı ve kızkardeşi Meryem'i oynayan iki oyuncuyu da çok beğendim. Birbirlerine desteklerini gösterdikleri, maddi ve manevi yönden tam bir aile olduklarını gösteren sahnede duygulandım çok. Aynı şekilde Hasan'ın yaptığı işe duyduğu saygı da dikiş makinesine bakışında, dokunuşunda çok iyi verildi diye düşünüyorum. Meryem'e de sanırım kaymakam talip olacak. Dizinin tek bir çift etrafında dönmeyeceğini bilmek güzel olacak.

Zarife ve öğretmen Alex aşkı ileride çıkacak isyanlar sebebiyle en zorlu olacağını düşündüğüm aşk. Birbirlerine yüzünü dönmeden konuşarak yolda yürüdükleri sahnede söylenen sözlere tepkilerini gördük çiftin güzel de oldu.

Vahide'nin de hayallerindeki erkeğe kavuşması yakındır ;) Hande Subaşı'nın ayrılışının dizinin dinamiklerini etkileyip etkilemeyeceğini ilk bölümden söylemek haksızlık olur çünkü rolü çok azdı.

Dizi müziklerinden sevgili abimiz varken bahsetmemek olmaz. Sahnelerde atmosfere uygun müzikler seçilmişti ve de tıpkı dizi gibi insanı asla germiyordu. Rumeli ezgileri vardı, tanıdıktı ama aynı zamanda yeni düzenlemelerle emek harcandığı da belli oluyordu :good:

Not: Fragmanda Hasan'ın 'Yetişin adam öldürüyorum' demesine bayıldım :) Bu ve bunun gibi espriler sanırım bundan sonraki bölümlerde de sık sık karşımıza çıkacak :)

merveve
26-09-07, 00:15
Şivenin ne kadar önemli olduğunu izlerken fark ettim. Bir sürü karadeniz dizisi çekildi. Karadeniz halkının kulakları nasılda tırmalanmıştır diye onlar adına üzülmeye bile başlamıştım.

Gelelim Elveda Rumeli'ye aslında oyuncuların çoğu şive konusunda başarılı... Ama bu iki karakteri oynayan oyunucular benim de kulağımı hiç tırmalamamıştı. Sanki anneannem ya da dedem konuşuyordu. O kadar doğal ve zorlamadan konuşuyorlar.

Diğer karakterler bazen bir seste bazen bir vurguda, ya da bir harfte küçücük bir hata yapıyorlar ve birden büyü bozuluyor benim için... Bana deseniz ki o şiveyle konuşabilir misin diye??? sanırım konuşamam ama kulağım öyle alışık ki en ufak bir hatayı fark ediyor. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum.

Çok hareketli, çok emekli ve pek doğallı bir dizi... Uyarlama olması sorun değil ama bunun özellikle belirtilmemesini doğru bulmuyorum. İlk bölüm fazla hareketliydi hangi konu nerde başladı nerde bitti karıştı. Bir türlü dizinin içine giremedim. Bu aralar şansıma ya çok ağır ya da çok hızlı dizileri seçiyorum...

İkinci bölümünü merakla bekliyorum. Allah sütçü Ramiz Aga'ya beş kızıyla sabırlar versin...

Sevgiler
tabiki doğal olacak konuşmaları zaten onlar makedon şaka yapmadımki sllerken üsküp doğumlu makedon oyuncular onlar...asıl diğer türkiyeden giden oyuncu kadrosuna helal olsun çok fazla sırıtmadılar bence ..hande hariç zaten oda yok artık :)...ama fatma vede ramiz mükemmel ler...sanırım tek istanbullu konusucak olan tıbbiyeli mustfa aysegül ,clver,aylin vede aslı ya katılıyorum tolgahnın kendi sesi mükemmelmiş ...

merveve
26-09-07, 00:27
dizisi var olmaz galiba
bakalım kim olucak merak ediyorum ilk bölüm pek çıkmadı hande.seyirci değişikliği hissetmez belki:icon_whis

aa ewet bende ksnlikle katılıyorum ..aysegül ,clever ,cadikiz,blackmamba,asli side bakın bakayım gelin adayımızı beğenicekmisiniz hehe :)) :)) ..ama bencde o olursa değişiklik hiç hissedilmez yapıcıların dikkatine

briTugba
26-09-07, 00:29
dizisi var olmaz galiba

ewet benzerliktende yola çıktım ama...
o dizi kaldırılır gibi geliyor bana Senden Başka.....:icon_sorr

merw
26-09-07, 01:36
tekrar izledim bu akşam. perşembe akşamı birkaç sahneyi kaçırmışım da malesef.. ben de diyordum neden herkes "kader isterse.." diyor :img-in_lo heyyt, attırmayın makedonun kafasını.. senaristimiz eğer bayan olsaydı "alex karakterine aşık olmuş yazarken" diyecektim, ben olsam olurdum, o derece fena yani :P:P alexandre the great'i sollayacak bu gidişle :P zarifeyle konuşmalar neydi öyle, ay ayy :img-in_lo

badgerçan yine aynı noktaya dikkatimiz çekilmiş, bak :) "pürsıçan olursun" süper.. "kızan kaymakam", "kızçelerim", "aha ben de gördüm damadi", "tatlılansın, semirsin amcasının kaymakamı", "yine ne istiysin gıdaklardan?", "-allahım sen benim aklımı alma. -al, al..", "-'asan niye koşayi? -bilmem niye koşayi? (devamını yazmaya gücüm yetmiyor :P)" ve diğer müthiş replikler. gerçekten çok iyiydi ya, hadi perşembe olsun bir an önce, bakalım 'asan nasıl adam öldürüyormuş görelim :P

delfin23
26-09-07, 08:50
Annesi işinden etti

Hande Subaşı'nın annesi, ne yaparak ünlü mankenin rol aldığı diziden çıkartılmasını sağladı?

Hande Subaşı, ’Elveda Rumeli’ dizisinde bir bölüm oynadıktan sonra Makedonya’dan İstanbul’a döndü. İddiaya göre Subaşı’nın kadrodan çıkartılmasında oyunculuktaki yetersizliği değil, setteki davranışları neden oldu. Özellikle yanından ayrılmayan annesinin sahneleriyle ilgili ekibe müdahalelerde bulunması rahatsızlık yarattı ve değişiklik yapıldı.

glin
26-09-07, 09:41
Annesi işinden etti

Hande Subaşı'nın annesi, ne yaparak ünlü mankenin rol aldığı diziden çıkartılmasını sağladı?

Hande Subaşı, ’Elveda Rumeli’ dizisinde bir bölüm oynadıktan sonra Makedonya’dan İstanbul’a döndü. İddiaya göre Subaşı’nın kadrodan çıkartılmasında oyunculuktaki yetersizliği değil, setteki davranışları neden oldu. Özellikle yanından ayrılmayan annesinin sahneleriyle ilgili ekibe müdahalelerde bulunması rahatsızlık yarattı ve değişiklik yapıldı.

haber için teşekkürler.
dün tekrar bölmünü izledimde hasan için yine çok üzüldüm.zavallıcık alamadı dikişmakinesini.
mustafanın makedonyaya gelişini dört gözle bekliyorum çünkü olaylar daha da gelişecek ve karışacaktır.:img-yes:

ceyceylan
26-09-07, 10:49
bende mustafanın püğrsıçana gelişini ve ramizlere gelip vahide ile tanışmasını dört gözle bekliyorum ...forever tolgahan diyenlerdenim :img-in_lo kenan imirzalioğlunun yandım alisine çok benzemiş bu dizide gercekten..yeni kahraman tıbbiyeli mustafa bakalım pürsıçanda neler yapacak ..yarını iple çekenlerdenim

ntor
26-09-07, 10:58
bence hande subaşının yerine demet evgar ya da demet şener ya da demat akalın oynayabilir . Hepsi demet oldu

nzlhan
26-09-07, 11:53
bence hande subas¸ının yerine demet evgar ya da demet s¸ener ya da demat akalın oynayabilir . Hepsi demet oldu

Demet Evgar baska bir dizide basrolde; Demet Sener yaslı durur ve gözümde alısamaz kendisine; ve Demet Akalın'ın bu kadroda ne isi var? Bence hikayenin samimiyetini öldürür. Çünkü ben dönem dizilerinde oynayan kisilerin magazin programlarında boy göstermesini istemiyorum. Ayrıca kendisi oyuncu bile degil. Düsüncesi bile abes geliyor.:)

Ben yeni oyuncu alımı konusunda ekibe güveniyorum. {Umarım güvenimi bosa çıkarmazlar.;)}

mavigece07
26-09-07, 13:03
aa ewet bende ksnlikle katılıyorum ..aysegül ,clever ,cadikiz,blackmamba,asli side bakın bakayım gelin adayımızı beğenicekmisiniz hehe :)) :)) ..ama bencde o olursa değişiklik hiç hissedilmez yapıcıların dikkatine

Saadet Işıl da başka dizide oynuyor...O başka bir Tolgayla oynuyor :) ..

aslında Başak Köklükaya da Handeye çok benziyo ama yaş olarak Tolgahan dan büyük olduğu belli oluyo :P

Başka aklıma gelen isimler Simge Selçuk , Dolunay Soysert , Ahu Türkpençe bildiğim kadarıyla şu an bi dizide oynamıyolar ... :) :)

saso
26-09-07, 13:12
ailede erdal bey ve şebnem hanım dışında diger oyuncular tanıdık degildi benim için..
ve hande yi görünce şaşırdım diger oyuncular tanıdık degilken handenin niçin tanıdık bir yüz oldugunu merak ettim..
handeyi oyuncu olarak pek takip etmedi ama bu dizide annesiyle (şebnem hanımla)hasanın koşmasıyla ilgili bir sahne vardı...
o sahnede bana çok yetersiz geldi...belkide bu yetersizlik daha ilk bölüm olması ve karşıdakinin şebnem hanım gibi bir oyuncu olmasından kaynaklanıyordur...

diziden ayrılmasına ne üzüldüm ne sevindim..ama eminmki yerine gelecek olan kişi hande kadar yüzü güzel ve oyunculuk yönünden çok daha iyi biri olacaktır..:img-yes:

merveve
26-09-07, 13:16
ayy yarın olsun catlycam ..mustafanın, pürsıçandaki hali ve ramizle olan sahnelerini vede vahide ile tanışması beni meraktan çatlatacak...gel yarın gel...
bu arad aysegülcüm bencede en ideal seçim saadet ..tolgahanla çok yakışırlar eminim vede handeyede benziyo bana sorarsanız dahada güzel..zaten dizisi de bitiyo diye duymuştum...atv bence bunu dikkate almalı

mavigece07
26-09-07, 13:24
Hımm Dizisi bitiyosa Saadet olur tabi handeyle bayağa benziyolar gerçekten( Sanki Tolgahanın annesi gibi hissettim kendimi :img-hyste)..

Walla inşallah bu yorumları yapmıcılar yönetmenlerde okuyordur :) ..

Dizimiz tüm hızıyla devam etsin de biz seyircilerin en çok isteği o :happy0064

nzlhan
26-09-07, 14:32
saadeen bas¸ka bir dizide oynuyor özgü namal olabilir ama hem de muhtes¸em olur. :happy0064:happy0064

N'ayır, n'olamaz... :) Özgü'nün ekran yüzü eskidi bence.troest Söyle yetenekli, yeni bir yüz olsun. Hatta yine söylüyorum; sive yüzünden Makedon bile olabilir.:) {Ben de kimseyi begenmiyorum, mübarek.:)}

didemfener
26-09-07, 14:37
dün tekrarı vardı süperdi her zanki gibi.
ama özgüyü çok seviyorumo gelirse hakkını verecektir..

nzlhan
26-09-07, 14:50
dün tekrarı vardı süperdi her zanki gibi.
ama özgüyü çok seviyorumo gelirse hakkını verecektir..

Nerede duydugumu, tam hatırlamıyorum simdi. Ama Özgü bir keresinde dedesigillerin Makedon göçmeni oldugunu söylemisti sanki.:) Hani siveyi basarırsa belki ama belki...:):)

Yanlız sive demisken burada yapılan hos sohbetlere deginmek istiyorum. Makedon sivesiyle harmanladıgınız yorumlar gerçekten çok güzel arkadaslar... Devam, devam...:):)

nzlhan
26-09-07, 15:14
Neyse, ben sıkıldım bu oyuncu degisikligi konusundan.:)

Simdı ben isterım siza bisey sormak.:) Bizım Meyrem'in kızancıklarının adı neyıdı?:) 1- Kepçe kulak (:img-hyste), 2- Sümüklü (:img-hyste), 3- Pasaklı (:img-hyste), 4-?, 5-?... Digerlerinin adını hatırlayamıyorum. Bilen varsa yazabilir mi? Yedi Cücelerin isimleri gibi mübarek...:) Bir de Meyrem o genç yasında, o kadar çocugu hangi ara dogurmus olabilir?:img-hyste

didemfener
26-09-07, 15:17

Simdı ben isterım siza bisey sormak.:) Bizım Meyrem'in kızancıklarının adı neyıdı?:) 1- Kepçe kulak (:img-hyste), 2- Sümüklü (:img-hyste), 3- Pasaklı (:img-hyste), 4-?, 5-?... Digerlerinin adını hatırlayamıyorum. Bilen varsa yazabilir mi? Yedi Cücelerin isimleri gibi mübarek...:) Bir de Meyrem o genç yasında, o kadar çocugu hangi ara dogurmus olabilir?:img-hyste

bitane paytak vardı ..diğerini hatrlamıyorum
valla meryem..:Dvalla çok hzılımış mübarek :happy0064

mavigece07
26-09-07, 15:20
:img-hyste paytak var bi tanede

paytak ...paytak nerdesin paytak ...

Tuna Orhan da çok başarılı bence...Hem kendisi Antalyalıymış sanırım...Hemşerim oluyo yaneee :good: tabi başarılı olacak :img-heh:

nzlhan
26-09-07, 15:31
bitane paytak vardı ..dig?erini hatrlamıyorum
valla meryem..:Dvalla çok hzılımıs¸ mübarek :happy0064

Neyse, digerini de yarın dikkat kesilip ögrenirim; tabi çocugun adı geçerse.:) Geçen gün... Pardon geçen dedigim dün oluyor.:) Dizide tek rahatsız oldugum taraf derken eksik söylemisim. Diger rahatsız oldugum seyi yazmak istiyorum. Dizilerde yapılan mozaikleme isleminden söz ediyorum. 1. bölümde dikis makinasını gösterirlerken markayı mozaiklediler. Çok çirkin bir görüntü oldu. Ben isterdimki, takip eden küçük izleyicilerimiz o zamanlar hangi markanın neler yapabildigini ögrensinler. Markaların avukatı filan degilim. Ama sonuçta bir dönem dizisi izliyorsak neden ayrıntıları göstermiyorlar ki. Üstelik mozaik her zamankinden daha rahatsız ediciydi benim için. Sadece bir dizi izledigimizi resmen gözümüze soktular o sahnede. Ama ben buna ragmen yılmadım ve 'Asan makineye bakarken gösteriklerinde dükkanın camına yansıyan kocaman bir "Singer" yazısını okuyabildim.:):) Siz daha mozaik yapadurun pek sevgili (!) kanallarımız. Sayenizde kaçın kurası olduk vallahi.:):)

didemfener
26-09-07, 15:35
Neyse, digerini de yarın dikkat kesilip ögrenirim; tabi çocugun adı geçerse.:) Geçen gün... Pardon geçen dedigim dün oluyor.:) Dizide tek rahatsız oldugum taraf derken eksik söylemisim. Diger rahatsız oldugum seyi yazmak istiyorum. Dizilerde yapılan mozaikleme isleminden söz ediyorum. 1. bölümde dikis makinasını gösterirlerken markayı mozaiklediler. Çok çirkin bir görüntü oldu. Ben isterdimki, takip eden küçük izleyicilerimiz o zamanlar hangi markanın neler yapabildigini ögrensinler. Markaların avukatı filan degilim. Ama sonuçta bir dönem dizisi izliyorsak neden ayrıntıları göstermiyorlar ki. Üstelik mozaik her zamankinden daha rahatsız ediciydi benim için. Sadece bir dizi izledigimizi resmen gözümüze soktular o sahnede. Ama ben buna ragmen yılmadım ve 'Asan makineye bakarken gösteriklerinde dükkanın camına yansıyan kocaman bir "Singer" yazısını okuyabildim.:):) Siz daha mozaik yapadurun pek sevgili (!) kanallarımız. Sayenizde kaçın kurası olduk vallahi.:):)

valla sana sonuna kadr katılıorm güsleim diziyi..banalr gibi banladılar.
ama sen okuyabilmişin ben hiç dikkat etmedim yazıyı çünkü ünlü marka olmasa neden kapasınlar dedim ama bide dikiş makinesi için eve girme sahnesi çok komikti ya..:D

mavigece07
26-09-07, 17:06
Fatma: İsteyim bişey süliyim sana

Ramiz : isteyim sana bişey süliyim ramiz...isteyim sana bişey süliyim ramiz...isteyim sana bişey süliyim ramiz...ne süliceksen süle be kadın...

Daha ilk bölümden replikleri dilimize doladık bakalım ilerleyen bölümlerde nolucak :)

BlackMamba
26-09-07, 17:07

1.pasaklı
2.kepçe kulak
3.paytak
4.sümüklü
5.ben orucluyum ramiz dede diyince onun adını soylemiyor malesef..:icon_sorr bulamadım..:img-pilot

d.cansel
26-09-07, 18:03
Arkadaşlarım isteyim birşey süleyem size dersınız dersınız oyuncu degışır niçın degışır,süleyin bana meraklanırım fazlasıylan....:img-icecr ay valla bu şiveyi konuşması çok zevkli forumdan uzak kaldım kim gidiyor,kim geliyor ne oluyor bu kadar erken yav:icon_sorr

BlackMamba
26-09-07, 18:39
forumun en meraklısına önemli not:
5.çocuğun ismi "Hacı Ali":icon_shad

karafirtina
26-09-07, 20:22
haiyr ys olamaz hande iyiydi simdi kesin hic yakismayan ibrini koyarlar ya koy kizi rolu oynuyacak ozaman acelyayi koysunlar ya kursun yaraisi kirikanatlar yani bu isi beceriyor hemen simdi bide nun reklamini yapayim :P

mavigece07
26-09-07, 21:46
Toprak Sağlam da olabilir( Karınca Yuvası dizisindeki Aslı ) ... :) :)

dicektim ama kuzey rüzgarında oynuyormuş o da :img-fie:
Bu arada 2.fragman you ** sitesinde hâlâ yok :icon_neut

karafirtina
26-09-07, 22:02
buarada kizlar ya ben merak edttigim ibisey var kim en buyugu zarifemi yoksa vahidemi anladik hatice enbuyugu sonra?
bide isil cidden cok benziyo ona bence acelya lmaz iyi olurdu yanina topraksaglam zaten baska dizide oynuyo suanda kuzey ruzgarinda arki:P

mavigece07
26-09-07, 22:08
Hatice en büyük sonra Vahide sonra Zarife ..

Ya keşke Toprak Sağlam olsaydı ama :icon_sorr .. Işıl çok iyi olur da onun dizisinin biteceği kesinmi ?...

cann2366
26-09-07, 22:53
oyuncu arayışları devam ediyor forumda:)
ışılın dizisi bitse bile o zamana kadar bu diziye yetişmez ama handeyle acayip benzeşiyolar ve süpper bi oyuncu olduğu kanıtlanmış(saraybosna film festivali)özgü namala gelürsek kendisi müthiş bir oyuncu ama karekteri daha önce oynayan handeyle benzeşmiyolar benim gözümde çok sırıtır o mesela ışıl aksoy handeye fevkalade benzediği için sırıtmaz bi de tolgahanla yakışma durumları olmak zorunda dabiii
neyse en iyisi olsun inşallah
bu arada yarın yeni bölüm
ve şlimdiden bi reyting heyecanı:img-pilot

-A k e L d a N-
27-09-07, 01:26
Hatice en büyük sonra Vahide sonra Zarife ..

Ya keşke Toprak Sağlam olsaydı ama :icon_sorr .. Işıl çok iyi olur da onun dizisinin biteceği kesinmi ?...

Bence de Işıl çok süper olurdu..Hem çok iyi bir oyuncu:img-yes:
Ama işte dizisi var ve hiç bitceğe benzemiyor..Reytingleri kötü diye bitebilir ama dizinin gidişatına göre sona daha çok var:img-yes: Gerçi belli olmaz önümüzdeki bölüm belki belli olur..Ama çok geç olur başka birini bulurlar..
Toprak Sağlam evet Kuzey Rüzgarında oynuyor..Ama Hande Subaşı'ya benzer bir otuncu bulsunlar..Andırsın bari..Çok saçma olur..Gerçi daha iki bölüm oynamış ama:icon_whis

-A k e L d a N-
27-09-07, 03:07
Sinemadan uzaklaştım 20 yıldır dizilere demir attım

atv'nin yeni dönem dizisi 'Elveda Rumeli'de canlandırdığı 'Sütçü Ramiz' karakteriyle yine harikalar yaratan usta oyuncu Erdal Özyağcılar: 20 yıldır durmadan TV dizisi çekiyorum. Dizileri bırakıp sinema yapacağım desem bu kadar istikrarlı olmazdım..

http://img217.imageshack.us/img217/5217/ca3b6ecf1b4f4e4690e4a9agv9.jpg (http://imageshack.us)

Züğürt Ağa'nın Kekeç Salman'ı 'Bizimkiler'in Şükrü'sü, 'Şehnaz Tango'nun romantik Muhsin'i, 'Yabancı Damat'ın Antep'li Kahraman'ı Erdal Özyağcılar Türk Sineması'nın başrol oynamadan parlamayı başaran ender oyuncularından biri, yan rollerin kralı... Özyağcılar, bu yıl atv'nin büyük prodüksüyonu 'Elveda Rumeli' ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Usta oyuncu; dizinin çekimlerinin yapıldığı Makedonya'daki Manastır Köyü'nün büyüleyici olduğunu söylüyor: "Evlerin içine girdim, hayran oldum. Öyle sahiciydi ki... Zaman tüneli gibiydi. İlk gördüğümde 'O kadar sahici ki; ne