Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli-Bölüm Yorumları- Arşiv1-
Elveda Rumeli [ATV]
'Elveda Rumeli' izleyeni ağlatacak..
Sinema filmi ve TV dizilerinin iki başarılı yönetmeni Serdar Akar ile Tarkan Karlıdağ iş ortağı olup ilginç bir projeye başladı.
Akar ve Karlıdağ, şu günlerde Türkiye ile Makedonya arasında mekik dokuyor.
Çünkü ikili sonbaharda yeni yayın döneminde atv'de ekrana gelecek iddialı bir dönem dizisi için kolları sıvadı.
Makedonya'da çekilecek "Elveda Rumeli" adlı dönem dizisi 1900'lü yılların başında geçen ve izleyen herkesi ağlatacak dramatik bir kurgusu olan öyküyü ekrana taşıyacak. Türk ve Makedon oyuncuların rol alacağı dizinin teknik ekibi de Türkler ve Makedonlardan oluşacak.
Star TV'de ekrana gelen "Geniş Zamanlar"ın da yönetmenliğini yürüten Serdar Akar, yeni projesi için "Geniş Zamanlar"ın yaz tatiline birkaç hafta kala yapımcısı Ata Türkooğlu'ndan izin istedi. Akar'ın yokluğunda ise "Geniş Zamanlar"ın yönetmenliğini Taner Akvardar üstlendi.
Kaynak:Milliyet-Ali Eyüboğlu (http://www.milliyet.com/2007/06/02/magazin/yazali.html)
Oyuncu Kadrosu:
Erdal Özyağcılar
Şebnem Sönmez
Hande Subaşı
Aslı Tandoğan
Gülçin Şantırcıoğlu
Tuna Orhan
Ertan Saban
kissorkill 02-06-07, 12:24 1900 lü yıllarmı?
bu diziyi kesin izlicemm
Yine bir dönem dizisi...
Güzel olacağını tahmin ediyorum.Merakla bekliyorum.
evet benimde ilgimi cekti bu dizi dönem dizisi zaten ayri bir güzel oluyor yalniz oyuncular belli degilmi daha?? dizide kimler olacak??bye
Sweet Bunny 02-06-07, 16:32 Benimde ilgimi cekti...
Bende kesin izlerim!
Oyuncular daha bilinmiyomu??
çok değişik geldi bana izliycem bakalım iki ülkenin ortak yapımından nasıl bir iş çıkıcak oyuncular bellimi acaba???
BüSRa_GüLCHiN 02-06-07, 16:50 umarım cok gsL bir ypm oLur
heyecnLa bekLıorum:)
Bence de hoş bir proje..
Dizi anlamında ülkemiz adına bir ilk olsa gerek..
Konusu da güzel..
Ben de izlemeyi düşünüyorum..
Dönem dizileri hep dikkatimi çekmiştir.
Hepsinin de harika projeler olduğu belli.
Bu dizinin de harika olacağını düşünüyorum. Ve büyük bir merakla bekliyorum.
Oyuncular kim olacak acaba?
1990 dönemi hmm...konusu güzel ve aglatacakmi görecez...
merakla bekliyorum bu diziyi:))
-özgü_namal- 03-06-07, 20:19 Konusu çok farklı,dönem dizilerini severim kesinlikle izliycem..Yönetmenin Serdar Akar olması da cabası tabi..:)
Oyuncuları bende merak ettim kimler olacak acaba...
Dönem Dizilerini Herdaim Severek İzlemişimdir.ATV'de Bu İşi Ortaya İyi Çıkartan Kanallardan..(bkz:hatırla sevgili) Kesinlikle İzlemeyi Düşünüyorumm..
Oyuncu Kadrosunu Bilen Yok Mu?
konusu benimde ilgimi cekti, insallah karsimiza diziyi götürecek oyuncular cikar.
Merakla beklediğim yapımlardan özellikle Blkanlarda geçen şeyler ve tarihi şeyler çok ilgimi çekmiştir
1900 lü yıllar yapılacak
1923 ler yapıldı
1960 lar yapıldı
1980 ler yapıldı
bence sırada 1930 -1950 li yıllar anlatılmalı o zamandada Türkiye'de çok büyük şeyler olmuştu,umarım dönem dizilerinin hep devamı gelir
sarp_manyagi 12-06-07, 19:37 Merakla beklediğim yapımlardan özellikle Blkanlarda geçen şeyler ve tarihi şeyler çok ilgimi çekmiştir
1900 lü yıllar yapılacak
1923 ler yapıldı
1960 lar yapıldı
1980 ler yapıldı
bence sırada 1930 -1950 li yıllar anlatılmalı o zamandada Türkiye'de çok büyük şeyler olmuştu,umarım dönem dizilerinin hep devamı gelir
katılıorum cnm bence de o zamanlar çok deerli hala yakın tarihini bilmeyen bir çok genç var dizilerle de olsa yakın tarihimizi öğrenmeliyiz
kissorkill 12-06-07, 20:25 Merakla beklediğim yapımlardan özellikle Blkanlarda geçen şeyler ve tarihi şeyler çok ilgimi çekmiştir
1900 lü yıllar yapılacak
1923 ler yapıldı
1960 lar yapıldı
1980 ler yapıldı
hakkaten 1930 ve 1950 li yıllar güzel olur.beelki yaparlar işallah
Çok iyi iş olacaktır eminim serdar akar beğendiğim bi yönetmen ayrıca atv dizilerini hep tutmuşumdur mutlaka bakacağım inşallah güzel bi şeyler olur
Dönem dizilerini severim.
Bu diziyide merakla bekliyorum.
Yönetmeni Serdar Akar olursa dahada güzel olacaktır eminim.:)
Ben de bu diziyi dörtgözle bekleyenlerdenim ama oyunculardan kimse belli değil dimi? inş. sevilen oyuncular olur ve dizi tutulur...
bende ayni dizi kesinlikle ilgimi cekti bende sabirsizlikla bekliyorum birde zaman baslayacagini bilsek tam süper olacak ....bye
::.CaniQ.:: 24-06-07, 01:23 Yönetmenler muhtesem ya!!
Serdar Akar zaten benim FAVORIMDIR!:happy0064
Tarkan Karlidag(Hayat Bilgisi) yani bence tutar bu dizi :)
alicanyaras 12-07-07, 12:09 oyuncu kadrosu
Erdal Özyağcılar
Şebnem sönmez
Hande Subaşı
Aslı Tandoğan
Gülçin Şantırcıoğlu
Tuna Orhan
Ertan Saban
Ask_Korsani 12-07-07, 13:19 Iste ekibin Fotograflari
http://www.diziler.com/biography/6e607a039d96c0e777bb4405c866f0ac.jpg
Erdal Özyagcilar
http://www.diziler.com/biography/2c5a44ad505bc94f2553f15558725c41.jpg
Sebnem Sönmez
http://www.mgdmagazin.com/pic_lib/2007-03-20_hande_subasi.jpg
Hande Subasi
http://www.diziler.com/biography/d473ed5b86465f515d98509c43e2257b.jpg
Asli Tandogan
http://www.izledim.com/images/turev-beste-bereket-gulcin-santircioglu2.jpg
Gülçin Şantırcıoğlu
http://www.sinematurk.com/images/kisi/10496.jpg
Tuna Orhan
http://www.diziler.com/biography/a224525a01764d28366d510d9033472b.jpg
Ertan Saban
Bu kadar profesyonelin arasında Hande Subaşı'nın ne işi var anlamadım bari dönem dizilerinde bunu yapmasınlar Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez iyi keza diğerleride öyle
Ertan Saban aynı zamanda Sağır Oda'da Nogayhan Kırımlı karakterini oynuyan kişiymiş, ve de Makedonyalı bir Tük yani rol herhalde cuk oturmuştur üstüne
Çok güzel bir diziye benziyor. Umarım derslerden denk gelir de izleyebilirim... Dönem dizilerini severim ben. Sadece Türkiye'de de değil. Genel olarak tüm dünya yapımlarında dönem dizileri çok hoş oluyor. Benim Türkiye'de en çok sevdiklerim Çemberimde Gül Oya ile Hatırla Sevgili. Özellikle Kurtuluş Savaşı içermeyenleri daha çok seviyorum. (Kırık Kanatlar'ı bu değerlendirmemin dışında tutuyorum.) Çünkü bu konuyu içeren diziler çoğunlukla duygu sömürüsü yaparak konunun özünü veremiyor gibime geliyor. İnşallah başarılı bir dizi olur:)
bencede cok gzl bi diziye benziyo, ama böyle bi umarim basarili bi dizide hande subasinida kadroda olusu beni kizdirdi. artik herkez oyunculuga atiliyo, ve gercek oyuncular yok oluyo, buna cok sinirleniyorum! olsun belkide ummadik bi basari ile gecer hande subasi tvi önüne!
Kajolcum çelişki gördüm sende yahu :)
''herkez oyunculuga atiliyo'' yazmışsın, bunu yazan birinin keremcem imzası kullanman garip değil mi :) yani dizideki cem bir de yani normal keremcem olsaydı sorun değildi de.. o zmn bu durumda şarkıcıların, mankenlerin vs. oyuncu olmasına kızmak ne derece samimi sence ??
Bu arada yanlış anlaşılmasın ben elbette mankenleri oyuncu olarak görmekten rahatsızım ama herkes bugünlerde aynı cümleyi kurunca işin suyu çıktı biraz bence.. :)
Bence artık gereksiz bir tartısma olmaya basladı.Mankenden,sarkıcıdan, kamyoncudan,dr dan oyuncu olur.Bu is yetenek isidir.Eger bize o duyguyu veriyorlarsa tartısmanın anlamı yok.Hande subası adak ve kusdili dizilerinde oynamıs.
Konu manken şarkıcı filan değil tamam yetenekli olanlar var ama hiç değilse şu tarihi dizilerde bunu yapmasınlar buralara tiyatro veya sinema kökenli bu işin eğitimini almış insanlar gerekir çünkü dönem dizisi ciddi bir iştir öyle vıcık vıcık aşk filmlerine benzemez tarihi kişilik oynamakta zordur her yiğidin harcı değildir bakın yineliyorum tarihi dizilerden bahsediyorum,Hande Subaşı'nın da oyunculuğunu beğenmiyorum ama manken-oyuncu beğendiğim birileri yok mu var ama o da Avrupalı,Türk değil...Neyse bu manken-oyuncu,şarkıcı-oyuncu polemiği uzar gider
Ask_Korsani 13-07-07, 17:26 Anlasilan cogunuz.. Hande Subasinin Bu dizide Rol almasina kizmissiniz... Ama Handeyi Diger Manken/Oyuncu?lardan ayilran bir faktör varki, kendisi güzellik yarismasina katilmadan önce zaten oyunculuk dersleri almis biri ... ve bence bu kadar tepkili olunmamali... yani öyleisimler sayabuilirimki size dizilerde oynayan... onlarin ynaidna handeyi mumla ararsiniz... ve bence amatör olmasina ragmen en azindan cabaliyo... ve bilirsinizki azmin elinden birsey kacmaz...ve ben kendisini o kadarda kabiliyetsiz bulmuyorum.. ama sizlerede hak evriyorum... artik sarkici manken demiyor herkez bir diziye kapak atiyor ve bencede yalnis... bu iisn egitimini almayan biri bu ise girmemeli sonculari malum...
erenalp_18 14-07-07, 14:46 bu arada dizinin de çok güzel olacağını düşünüyorum
zaten atv bu aralar dönem dizileri yayınlamaya başladı bence bu süper bir gelişme
Oyunculuk eğitimi almadığı halde oyunculuklarına hayran kaldığım insanlar vardır... Bkz: Hülya Darcan... Kendisi, bir yarışmayla bu hayata atılmıştır, şuan çok iyi oyucular diyebileceğim sayılı insanlardan...
Hande Subaşı'yı daha önce bir projede izlemedim... Bu diziyle kendisinin oyuncu olarak neler yapabildiğini görmüş olacağız...
En sevdiğim kadın oyunculardan birisi olan hatta dizilerde canlandırdığı karakterlerden alıntı yaptığım sevgili Şebnem Sönmez'in bu projede olması beni çok sevindirdi. Konusu da ilgi çekici bir dizi zaten, dönem dizilerinin yakın tarihimizi her zaman tam doğru olarak açıklamasa da bu dönemlerin en azından merak edilmesi açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu diziye bir şans vereceğim kesinlikle.
Ben de dizilerde oyunculuk eğitimi alanların genelde daha başarılı olduğu konusunda hemfikirim ama kadrosunda oyuncu olmayan en azından bir karakter olan o kadar çok dizi var ki, niye Hande Subaşı'ya bu tepki anlayamadım. Ayrıca oyunculuk eğitimini almayan ve çok başarılı oyunculuklar sergileyen sayılmayacak çok isim de var. Aynı şekilde eğitim almış bazı oyuncuların tutuk kaldığı çok rol gördüm. Bekleyelim ve görelim diyorum ben.
Ben sadece dönem dizilerinde işi mankenlik veya şarkıcılık olan insanları görmek istemiyorum,Kurşun Yarası diye bir dizi vardı,oradaki Türkücü kardeş ayrıldıktan sonra izlemeye başladım şimdi kaçırdığım bölümlere bakıyorum pek hiçbirşey kaybetmemişim izlemeyerek...Ama bu diziyi izleyeceğim çünkü çevremde Rumeli'den göçmüş çok insan var normal dizide olsa birşey demem izlerimde ama dönem dizilerinde çok profesyonel oyuncuların rol almasını istiyorum bu sadece dönem dizilerine duyduğum şeyden kaynaklanıyor
demek nagmi diger nogayda burda (sagir oda), bence kadro tamam, yani güzel, insallah dizide bekledigimiz gibi olur. bu arada bir sürü dizi bitti, insallah dogrudürüst gün ve saat bulurlarda, dizimiz harcanmaz.
Oooooo, Nogay da burdaymış:) Onu bile özledik yaw:)
Dönem dizileri sevdiğim dizilerdir genelde...Gerçi bazıları bir süre sonra cıvıtıyor ama o dönem dizisi olmasıyla ilgili değil tabi...
Oyuncular mükemmel, genelde profesyonel, bakıyorum da Hande Subaşıya takılmışsınız.Bu kadar profesyonel kadro içinde, o da tecrübe kazanır.Dönem dizisi olmasına rağmen göze batmaz, hatta belki tanıyamayız bile.Soner Yalçın işini bilir.O da varsa, kesin güzel olur bu dizi.İzlenmeye değer...
Sanırım bu diziyi izlerken çok gözyaşı dökeceğim. O yıllarda "Elveda Rumeli" diyenlerden biri de benim ailem. Her zaman içimi acıtır.
Bu kadroyla dizinin çok güzel olacağını düşünüyorum.
Mutlaka izleyeceğim. :img-yes:
mutlaka izleyecegim bir dizi.
bir rumeli, göcmen cocugu olarak merak ediyorum acaba rumeli kültürünü nasil anlatacaklar.
oyunculardan cok konusu ilgimi cekti. tarih dönemlerini anlatan yapimlarin daha bir zor oldugunu düsünürüm, bakalim bu yükün altindan kalkacaklar mi ..
izleyelim görelim ;)
acık sözlü 27-07-07, 20:17 tam olarak ne anlatılıyo bilen varmı bu dizide ...uzun zandır abuk sabuk diziler doldıu ekrana ..şöle ilgi çekici ve farklı konulara temas eden dizilere hasret kaldık..amerikalıların her bi olayını biliyoruz ama gencliğimiz yakın tarihimiz hakkında bilgi sahibi deil..layllaylom dizilerden sıkıldım ..
dağçiçeği_aslı 30-07-07, 18:26 evet dönem dizisi olacağı için izlenebilir. inşallah çok güzel olur...
ben hande subaşını severim ve bu diziye de yakışacağını düşünüyorum.
bizi ağlatacak gibi:img-cray: :img-cray: :img-cray:
oyuncu kadrosu
Erdal Özyağcılar
Şebnem sönmez
Hande Subaşı
Aslı Tandoğan
Gülçin Şantırcıoğlu
Tuna Orhan
Ertan Saban
Demek kadrosu kesinleşmiş.
Aslı Tandoğan,Şebnem Sönmez ve Erdal Özyağcılar için izlenir bu dizi.:)
Zaten ben ilk önce konusuna vuruldum umarım iyi bir dizi çıkar ortaya.
Hande Subaşı konusunda ön yargılı olmak istemiyorum önce bir izleyelim bakalım daha önce bir dizide falan izlemedim bu yüzden birşey diyememem oyunculuğuna.
dizinin kadrosu kesin bu şekilde acaba herkes süper hande subaşı da çok kötü bir tercih olmamış gibi ben handenin rol aldığı kuşdili dizisi bi kaç bölüm seyretmiştim bence dilsiz birini başarıyla canlandırmıştı diğer mankenleri de düşünürdek yüzü çok yıpranmılş değil en azından ben hiç magazinde falan gördüğümü hatırlamıyorum o yüzden iyi görünüyor şimdilik. hala izlemeyi düşünüyorum tarihi bir dizi olması benim için çok daha önemliydı oyuncularla daha iyi olcak gibi bakalım
acık sözlü 07-08-07, 15:04 ya bu diziyi merak ettim onca girecek olan iş arasından ...peki nerde cekilecekmiş hangi yılda geciyo kim ney i oynuyo bilen varmı?? serdar akarın olması bu projeyi izlemem için buyuk sebeb..
oyuncu kadrosu
Erdal Özyağcılar
Şebnem sönmez
Hande Subaşı
Aslı Tandoğan
Gülçin Şantırcıoğlu
Tuna Orhan
Ertan Saban
Oyuncu kadrosu eğer buysa çok iyi...İnşallah kesindir.
Beklendiği gibi bir dizi olacak anlaşılan.
Hande Subaşı da sırıtmıyor orda, onun için sevindim, o kadar tecrübeli oyuncular arasında o da pişer :)
oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor???:img-yes:
oyuncu kadrosu
Erdal Özyağcılar
Şebnem sönmez
Hande Subaşı
Aslı Tandoğan
Gülçin Şantırcıoğlu
Tuna Orhan
Ertan Saban
.........
acık sözlü 10-08-07, 10:35 aslı tandoğanın başka bir dizyle anlaştığını sölediler ...bu kadro kesin değil bence...bie tuna orhana hokkabazda bayılmışdım süper bi seçim olmuş..konusunu cok merak ettim bu işin
mutlaka izleyecegim bir dizi.
bir rumeli, göcmen cocugu olarak merak ediyorum acaba rumeli kültürünü nasil anlatacaklar.
oyunculardan cok konusu ilgimi cekti. tarih dönemlerini anlatan yapimlarin daha bir zor oldugunu düsünürüm, bakalim bu yükün altindan kalkacaklar mi ..
izleyelim görelim ;)
Merhabalar
mavıcınar canım bende bır rumelılı olarak ve tamamen sıtede dolasırken gordum bu dızıyı.Acaba konusu nedır dıye sorsam cok mu gec olmus bır soru olur yoksa konusu bellı degılmı daha
Hande Subaşı 'Elveda Rumeli'de
2 Haziran'da bu köşede yazmıştım, iki usta yönetmen Serdar Akar ile Tarkan Karlıdağ'ın ortaklaşa "Elveda Rumeli" adlı bir dönem dizisi hazırladıklarını.
Makedonya Türkleri'nin 1900'lü yılların başında yaşadıklarını ekrana taşıyacak "Elveda Rumeli" Makedonya'da çekileceği için dizide ağırlıklı olarak Makedon oyuncular, çok az sayıda ise Türk rol alacaktı.
atv için çekilen dizide rol alacak Türk yıldızlardan biri Hande Şubaşı oldu.
aeyuboglu@milliyet.com.tr
Hande Subaşı 'Elveda Rumeli'de
2 Haziran'da bu köşede yazmıştım, iki usta yönetmen Serdar Akar ile Tarkan Karlıdağ'ın ortaklaşa "Elveda Rumeli" adlı bir dönem dizisi hazırladıklarını.
Makedonya Türkleri'nin 1900'lü yılların başında yaşadıklarını ekrana taşıyacak "Elveda Rumeli" Makedonya'da çekileceği için dizide ağırlıklı olarak Makedon oyuncular, çok az sayıda ise Türk rol alacaktı.
atv için çekilen dizide rol alacak Türk yıldızlardan biri Hande Şubaşı oldu.
aeyuboglu@milliyet.com.tr
ayyy süperrr demek bir dözem dizisi ,dizinin yıldızlarından bir diğerininde tolgahan sayışman olduğunu öğrendik umarım doğrudur ...kesin izliycem bu diziyi :happy0064 erdal özyağcılar ,şebnem sönmez falan vay vay süper
Oyuncu kadrosunda beni öyle çeken biri yok ama yönetmen koltuğunda serdar akar'ın olması yeter:happy0064:happy0064Harika bir iş çıkartıcaktır eminim.vaktim olursa bende mutlaka izlemeyi düşünüyorum.
oyuncu kadrosunda erdal özyagcılar ve sebnem sonmez var sırf ıkısı ıcın bıle ben ızlerım
hayırlı olsun...
acık sözlü 12-08-07, 09:15 bana göre serdar akar su an türkiyedeki en iyi 2 yönetmenden biri,o nedenle bi kere kesinlikle diğer yaptığı tüm işlere baktığım gibi bunada bakıcam vede oyuncu kadrosunada bayıldım acıkcası ..peki konu ile ilgili bilgsi olan varmı ....
Okuduklarım, ilgimi çekti sanırm bende bu diziyi izleyenlerden biri olacağım,dilerim beklentilerimize cevap veren bir dizi olur.Malum kaliteli diziler devamlı olmuyor yada yayından kaldırılıyor.Oyüzden dilerim yolu açık olur.Hayırlı olsun
Bir de Aslı Tandoğan ın Dudaktan Kalbe dizisinde oynayacağı söyleniyor.
Güzeller dizi ile ekranlara dönüyor
Türkiye güzeli Hande Subaşı, şimdi de izleyicilerin karşısına Makedonya- Türkiye yapımı bir diziyle çıkacak.
Yapımcıların peşinde koştuğu isimler arasında yer alan güzel model Hande Subaşı şimdilerde yeni bir dizi için yeniden kameraların karşısına geçmeye hazırlanıyor. Türkiye güzeli seçildikten sonra şansı açılan Hande Subaşı, 'Elveda Rumeli' adlı bir 'dönem dizisi'nde oynayacak. Çekimlerine Makedonya'da başlanan dizide Makedonya Türkleri'nin 1900'lü yıllarda yaşadıkları anlatılacak. Yeni proje için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Hande Subaşı, çekimler için Makedonya'ya gitti. Dizide ağırlıklı olarak Makedon asıllı oyuncular kadroda yer alırken, çok az sayıda Türk oyuncu içinde Hande Subaşı da bulunuyor. Dizinin yönetmenliğini Serdar Akar ile Tarkan Karlıdağ yapacak.
hem dönem dizisi...
hem erdal özyağcılar...
hem şebnem sönmez...
hem serdar akar...
ee daha ne olsun diyorum artık... zaten dönem dizilerini oldum olası severim, kesin izlicem bu diziyi...
mavigece07 14-08-07, 09:45 hem dönem dizisi...
hem erdal özyağcılar...
hem şebnem sönmez...
hem serdar akar...
ee daha ne olsun diyorum artık... zaten dönem dizilerini oldum olası severim, kesin izlicem bu diziyi...
Ve Tolgahan Sayışman da var :img-wink:..:img-cool2
ceyda deniz 14-08-07, 14:01 ben daha şimdiden tuttum bu diziyi oyuncular çok iyi yetenekli oyuncular hepside dönem dizilerini bende çok severim zaten hande subaşınıda o kadar beceriksiz görmeyin daha önceki dizilerinde görmüştüm kendisini kız bence çok yetenekli güzelde bence sırıtmaz kadroda.makendonya türkiye ortak yapımı bir dizi olmasıda ilgimi çekti iki ülkenin ortak yapımı bir dizi nasıl olur merak ediyorum bu konu sanırım hiç işlenmedi makedonyadan göçen türklerin hayatını anlatan bir dizi nasıl olacak çok merak ediyorum bu sayede bizde o insanların neler yaşadıklarınıda öğrenmiş oluruz.
hehe :) öğrendim atv de yayınlanacakmışbye,şimdiden sabırsızlanıyorum acaba hangi gün hangi saat olcak
kesin izlicem tolgacm var dizide çünkü...:) umarım uygun bi günde verirler diziyi merakla bekliyorum in$allah çok ba$arılı ve uzun soluklu olur da keyifle izleriz...:)mervecm saol bilgi için ATV de demek nese hayrlısı olsun..:)
gülündikeni 17-08-07, 00:32 İKİ TARİHİ DİZİ
Bu sezon atv ekranları "tarih" kokacak. "Hatırla Sevgili" ile geçen yıl gönülleri fetheden kanal, bu sezon da iki "dönem" dizisiyle izleyicilerinin karşısına çıkıyor. İlki; 1899 yılında Manastır yakınlarındaki bir Osmanlı köyünde yaşayan Sütçü Ramiz, karısı ve kızları etrafında gelişen olayları anlatan "Elveda Rumeli" adındaki Balkan dizisi. "Sağır Oda"nın yönetmeni Serdar Akar'ın Üsküp'te çekeceği dizi, trajikomik olaylarıyla izleyicileri daha ilk bölümden ekrana bağlayacağa benziyor. Başrol oyuncularından Erdal Özyağcılar'ın Üsküp şivesini konuşabilmek için aylardır ders aldığını söylersem, ekibin işe ne kadar titizlendiği konusunda bir fikir sahibi olursunuz sanırım. Yapımcılığını Adam Film adına Tarkan Karlıdağ'ın üstlendiği ve 17 Eylül'de ekranlara gelecek dizide ayrıca Şebnem Sönmez, Hande Subaşı, Gülçin Sandırcıoğlu, Filiz Ahmet, Tuna Orhan, Tolgahan Sayışman ve Ertan Baban da rol alıyor. Dizi. ünlü "Damdaki Kemancı"dan esinlenmeleri de bünyesinde barındırıyor. Ekim ayında atv ekranlarına gelecek "Kara Yılan" ise Kurtuluş Savaşı döneminde işgalci Fransız ordusuna karşı Gaziantep ve yöresinde halkın nasıl fedakarca direndiğini anlatıyor. Dizi, emperyalist güçlere karşı Türk insanının nasıl din, dil, mezhep, kültür, etnik köken farklılığı gözetmeden kenetlendiğini bütün ihtişamıyla ortaya koyuyor. "Hatırla Sevgili" nin yaratıcısı Tomris Giritlioğlu'nun elinden çıkan "Kara Yılan"ın yönetmenliğini, "Yabancı Damat" ve "Alacakaranlık" dizilerindeki başarılarıyla isimlerini duyuran Durul- Yağmur Taylan kardeşler üstleniyor. Başlıca rollerini Bülent İnal, Begüm Birgören, Lale Yavaş, İlker Aksum ve Polat Bilgin'in paylaşacağı dizi için Sabah gazetesinin Samandıra Baskı Tesisleri'nde yaklaşık 156 bin metrekare kapalı alan içinde dönemin Antep Meydanı yeniden oluşturuldu.
Yüksel Aytug
http://www.sabah.com.tr/gny/aytug.html
gülündikeni sagol canim:img-wink:, bu sayede tam günü belli oldu, demek 17Eylül ha, 1ay kalmis:happy0064, sabirsizlikla bekliyorum, bence cok güzel olucak:img-wink:
erdal özyağcılar, şebnem sönmez, tolgahan sayışman, hande subaşı, gülcin santırcıoğlu,tuna orhan, ertan saban ve makedon oyuncular
erdal özyağcılar, şebnem sönmez, tolgahan sayışman, hande subaşı, gülcin santırcıoğlu,tuna orhan, ertan saban ve makedon oyuncular
teşekkür ederim güzel bir kadro hande subaşının oynadığı diziler çabuk kaldırılıyor hadi hayırlısı..:sad53:
mavigece07 17-08-07, 10:21 teşekkür ederim güzel bir kadro hande subaşının oynadığı diziler çabuk kaldırılıyor hadi hayırlısı..:sad53:
Allah korusun...Erdal Özyağcılar varya kaldırmazlar bence :icon_whis...
Serdar Akarın dizileride tutuyo ayrıca :img-wink:
haluk_tolgahan 17-08-07, 11:45 tolgahan sayışman ve hande subaşı bence geleceğin yıldızları arasındalar. hande hem ses hem fizik hem oyunculuğuyla hülya avşarın yerini alacak. tolgahanda yakışıklılığıyla kadir inanırın yerini alacak. bunu herkes görecek. hande ve tolgahanın oynadığ diziler yayından kaldırılıyor bu doğru ama kesinlikle onların suçu değil. doğru proje olursa ne kadar başarılı olduklarını herkes görecek. umarım bu doğru projedir.
bu günlerde gercekten unuttuğumuz milli benliğimizi geri kazandıracak yapımlar atv dönem dizilerini ekrana getirmekle cok iyi bir iş yapmakta kadrosu ve yönetmenide cok iyi izlenecektir kesinlikle
tolgahan sayışman ve hande subaşı bence geleceğin yıldızları arasındalar. hande hem ses hem fizik hem oyunculuğuyla hülya avşarın yerini alacak. tolgahanda yakışıklılığıyla kadir inanırın yerini alacak. bunu herkes görecek. hande ve tolgahanın oynadığ diziler yayından kaldırılıyor bu doğru ama kesinlikle onların suçu değil. doğru proje olursa ne kadar başarılı olduklarını herkes görecek. umarım bu doğru projedir.
bende katılıyorum sana malesef şans gerekiyo birazda ama handede eminim zamanla böle bi kadroda iyi bir prerformans sergileyecektir...tolgahan zaten herkese ne kadar yetenekli olduğunu kısa süren 2 dizide (dicle,maçolar) ispat etti..onu tekrar ekranda görücek olmak heleki bölesine erdal özyağcılar sebnem sönmez gibi değierli oyuncularla vede gercekten yaşanamış hiakeyelerin konu alındığı bi işte görücek olmak dahada mutlu ediyo beni
ewet arkadaşlar çok sevindim bu dizi ile ilgili haberleri duyunca...süper ötesi bi kadro oluşturulmuş bence...bencede bölesine güzel bir konuya türk milletinin çok ihtiyacı var....eminimki bu dizi bizi hem güldürücek hemde cok ağlatıp düşündürücek vede ilk defa bu kadar eski bir tarihli dizi izliycez...1890...çok merak ettim...tolgahan ıda uzun zmandır görmüyodum cok sevindim
Selamlarrr :)
of ya ben bu basligi henüz simdi görüyorum :( bilseydim çk daha önce girerdim..
Tolgahanim oynicakkk sabirsizlikla bekliyorum diziyi :happy0064
betül kocak 17-08-07, 23:19 dizinin kadrosu cok iyi ben erdal özyagcilar bizi yabanci damat´ta güldüren kahraman beydi bakalim burada basarili olabilecekmi
E yönetmenler süper...Oyuncular süper...
1900'lü yıllar diyo...Tolgahan var...:img-in_lo
Konusu desen gayet dikkat çekici...
Bizede izlemek düşüyor...:img-yes:
Sanırım 17 Eylül'de başlıyacakmış...((Az kalmış:img-wink:))Heyecanla bekliyorum...:img-pilot
Hande Subaşı ve Tolgahan Sayışman ikisininde yer aldığı dizler şimdiye kadar hep kısa ömürlü oldu ama bu dizi öyle olmaz...Konusu güzel, Serdar Akar gibi bir yönetmen var müziklerde inşallah bekleidğimiz gibi olacak önemli olan günü ve saati mutlaka takip edeceğim başka bir dizi ile çakışmasın yeter :)
acık sözlü 18-08-07, 12:06 her şey yerli yerinde gözüküyo son derece başarılı bir oyuncu kadrosu ve ekibe sahipler ,bana göre bu senenin en hit işlerinden biri olucakmış gibi geliyo bu dizi bana ...umarım yanılmam ben muhakkak izliycem
http://cumaertesi.zaman.com.tr/images/2007/08/18/hatirla.jpg
“Hatırla Sevgili’nin bu kadar sevileceğini beklemiyorduk”
SEVİNÇ ÖZARSLAN
Televizyonda ilgiyle izlenen 'Hatırla Sevgili' dizisinin müziklerinin yer aldığı albümde liste başı oldu. Kısa bir süre önce Kalan Müzik'ten çıkan albüm, yaz sezonu olmasına rağmen 10 günde 30 bin sattı. Dizinin müzikleri yapan Kemal Sahir Gürel, Erdal Güney ve Hüseyin Yıldız oldukça keyifli.
Yeni dyayın döneminde ATV için Makedonya'da çekilen Elveda Rumeli dizisinin ve Hüseyin Karabey'in ilk uzun metrajlı filmi Gitmek'in müziklerini hazırlayan üç arkadaş, bu müziklerin Hatırla Sevgili gibi sevileceklerinden emin. Kadrolarına iki kişiyi daha eklediklerini söyleyen Kemal Sahir Gürel, yaz dönemi içerisinde gelen 8 dizi müziği projesinin de hiçbirini kabul etmediklerini belirtiyor. Etiler'deki Stüdyo Metropol'de yaptığımız görüşmemize bel fıtığı hastalığı nedeniyle Hüseyin Yıldız katılamadı ama arkadaşları, -fotoğraf çekerken gülümsememek için ellerinden geleni yapsalar da- onun enerjisini her daim hissettirdi.
Dizinin reytingleri yüksekti ama şimdi albümün reytingleri de tescillenmiş oldu. Bunu bekliyor muydunuz?
Kemal Sahir Gürel: You tube’da sadece iki melodinin bir milyon kere indirildiğini, kliplerinin yapıldığını tespit ettik. Melodiler cep telefonlarına indirildi, CD marketlerin de yoğun bir talebi vardı. Dizi müziğinin sevildiğini biliyorduk ama yazın ortasında bu kadar talep edileceğini tahmin etmiyorduk. Aslında albümü mayısta çıkaracaktır, olmayınca eylüle ertelemiştik. Ama talep artınca yaz ortasında çıktı. Müzik sektörünün giderek tükendiği, albüm satışlarının bu kadar düştüğü, korsan baskıların arttığı bir dönemde Hatırla Sevgili’nin 10 günde 30 bin rakamına ulaşması müzik sektöründe çok büyük bir olay. Popüler şarkıcıların albümleri 1 milyon satıyordu. Şimdi yüz bini zor geçiyor. Demek ki insanlar gerçekten çok sevmişler ki, alıyorlar. Dönemin rengini yansıtabilecek, bugünkü insanların sanatsal beklentilerine denk düşecek bir müzik tarzı oluşturmaya çalıştık, dönemin müziklerini taradık.
Tarama yaparken nelere rastladınız?
Kemal Sahir Gürel: Hatırla Sevgili şarkısının dışında Sadettin Kaynak ve Selahattin Pınar’ın şarkıları, Avrupa’daki ve dünyadaki müzik akımları ve onların değişimleri ve toplumsal muhalefetle birlikte gelişen sol tandanslı müzikler... Ondan sonra da kitlesel olarak söylenen yani bir şarkıcının üretmediği ama insanların anonim olarak ürettiği şarkılar var. “Olur mu böyle olur mu” gibi. Ruhi Su’nun çalışmaları, 70’lere gelindiğinde Livaneli, Rahmi Saltuk var, yavaş yavaş müzik tarzı olarak başka bir dönem başlıyor. Yani sonuçta dizide Türk müzik tarihinin kronolojisi de var. Amacımız bir laboratuar çalışması yapmak değildi elbette, yeniden üretmek esastı. Nitekim Zor Yıllar, Yaralı Kalbim, Geçmişten Geleceğe ve Dalgakıran şarkıları çok başarılı oldu.
Erdal Güney:Yaptığımız işin karşılığını görmek açısından bizim için mutlu edici bir sonuç. Hatırla Sevgili’nin çalışma dönemi kendi içinde birçok zorluğu barındırıyordu. Birçok müzisyenin de aslında altından kalkabileceğini iddia edemeyeceği bir işti. Çünkü 58’lerden 80’lere kadar kronolojisini tarif etmeniz gerekiyordu. Bir yandan belgesel bir tarzı olmalıydı, bir yandan da kendi hayalimizi, düşlerimizi koymamız gerekiyordu.
Senaryo sizin de yaranıza parmak basıyor, siz de çok sevdiniz projeyi değil mi?
Erdal Güney:Biz niye sevdik? Hatırla Sevgili’nin açılımı; ‘hatırla, ey sevgili yurdum’du bize göre. Bu yurdun içinde yaşayan, yurdun sorunlarını bir şekilde yaşamış, kendince çözümlemeye, müdahale etmeye çalışan, demokratik toplumsal kimliği ile sanatsal kimliğini buluşturmaya çalışan insanlar olarak sevdik ve yaşamaya çalıştık.
TRT’nin eskinden yaptığı dizilerin de çok güzel müzikleri olurdu. Dizi müzikleri sizce neden son dönemde bu kadar popüler oldu?
Kemal Sahir Gürel:Diziler reyting yarışı için yapılıyor. Bazen tek başına senaryo yeterli olmuyor. Dolayısıyla birçok takviyeye ihtiyaç duyulabiliyor. Senaryonun tıkandığı, oyunculuğun yavan kaldığı noktalarda müzik yardımcı bir unsur. Bunu kendi projelerimiz için demiyorum; çünkü farklı olduğumuzu düşünüyorum. Ama dağılmak üzere olan birçok dizinin müzik tarafından kurtarıldığı gördük. Son dakikada ipten müzik sayesinden dönen diziler oluyor. Bu yapımcıların dikkatini çekti. Bu nedenle son yıllarda daha popüler.
Dizinin yeni beste çalışmaları ne aşamada?
Erdal Güney: Dizinin senaryosu 70’lerin başına geldi. Fayton ve ada görüntüsü varken başka bir müzik kullanıyorduk, şimdi yavaş yavaş araçların arttığı, yolların genişlemeye başladığı, endüstriyel hayatın gelişmeye başladığı bir döneme müzik hazırlayacağız. Livaneli’den, Orhan Gencebay’dan o dönemle özdeşleşen seslerin içinde olduğu beste çalışmalarımız var.
Başka proje yok mu?Kemal Sahir Gürel:Hatırla Sevgili ve Yemin adlı dizi, bir ekip olarak dizi müziklerine kenetlenmemize neden oldu. Hüseyin, Erdal ve ben... Fakat ekibimize iki arkadaş daha katıldı. Bundan sonraki çalışmalarımızda beş kişiyiz. Elveda Rumeli var. ATV’de yayınlanacak tarihî bir dizi. Yarı komedi. Erdal Özyağcılar başrolde. 1890’lı yıllarda Makedonya’da geçen bir dizi. Çekimler Makedonya’da yapılıyor. Eylülün 15’inden itibaren yayına başlayacak. Bir de Hüseyin Karabey’in uzun metrajlı filmi Gitmek’in müziğini yapıyoruz.
Dizi olarak başka projeniz yok mu? Çok teklif gelmiştir diye düşünüyorduk…
Kemal Sahir Gürel:Kendi yaratıcılığımızı yansıtabileceğimiz projeler seçiyoruz. 8 tane dizi projesinin reddettik mesela. Bu projelere bir şey katacağımızı düşünmedik. Reddetmemizin nedeni onları beğenmemek değil, bizim katacak bir şeyimizin olmamasıydı.
Erdal Güney: Bizim işimiz doğasının dışında projelerdi. Bu, Türkiye’nin sıkıntısıdır aslında. Başarılı olduysanız herkes yüklenir ve bir süre sonra siz yok olursunuz. Bu işin böyle bir trafiği var. Ama biz doğru bir şeyler yapmak niyetiyle davranmaya çalışıyoruz.
Sayı: 90
Bölüm: Aktuel
http://cumaertesi.zaman.com.tr/?bl=8&hn=4677
Ayy çok sevindim demek HS'nin muhteşem müziklerine imzasını atan üçlü Elveda Rumeli'nin de müziklerine imzasını atacak.
Diziyi izlemek için bir sebebim daha var artık.
Umarım seyrettiğim başka bir diziyle günü ve saati çakışmaz.:img-yes:
Ayrıca Hande Subaşı ve Tolgahan Sayışman bu kez şeytanın bacağını kırarlar ve bu dizileri uzun soluklu olur.:)
Ooo gene dönem dizisi ha? Şimdi de moda dönem dizisi çekmek oldu umarım gene abuk abuk diziler izleyemeyiz.. En azından aşiretli ve bol kanlı diziler dönemi çabuk ulaşılabilecek bir rafa kaldırılmış heralde.. Ama işin içinde Şebnem Sönmez varsa, şebnem Sönmez projeye okey vermişse ilk bölümünü izlerim:img-yes:
içinde şebnem sönmez varsa mutlaka kaliteli bir dizi olacaktır..
umarım kanal ve yapımcı gerekli sabrı gosterir ve izleyici de kıymetini bilir..
acık sözlü 20-08-07, 20:56 arkadaşla ebnim bu seneki hit dizim belli oldu..erdal özyağcılar sebnem sönmez vede altını ciziyorum tuna orhan ..Bu adam mükemmeldi....vede benim son dönemdeki en büyük aktör adayım Tolgahan Sayışman ve tabikide SERDAR AKAR farkı olcaktır ..hiç bir dizisini kaçırmadım Kurtlar vadisi,Sağır Oda,Barda ve Geniş Zamanlardan sonra bir dönem işi ile hit olacaktır ..Hande Subaşı için izleyip görücez bence çünkü böle bi yönetmen onuda oynatıcaktır ...bence önemli olan ATV nin tutumu ,günü ve saati...
herkese selam
elveda rumeli cok güzel bi dizi olucak ya
süper oyuncular var..tolgahan var..ee daha ne olsun
ama ben diziyle ilgili bi sey bulamiyorum ya
mesela konusu hakkinda biraz daha fazla bilgi..
bide dizimiz nezaman baslicak?? ben tanitim fragmani görmedim ve son baktigimda atvnin sitesindede bisey yazmiyordu?? :icon_whis
herkese selam
elveda rumeli cok güzel bi dizi olucak ya
süper oyuncular var..tolgahan var..ee daha ne olsun
ama ben diziyle ilgili bi sey bulamiyorum ya
mesela konusu hakkinda biraz daha fazla bilgi..
bide dizimiz nezaman baslicak?? ben tanitim fragmani görmedim ve son baktigimda atvnin sitesindede bisey yazmiyordu?? :icon_whis
ewet cnm dimi ya:happy0064....ama bende cok merak ediyorum konusunu falan bu gün sabah gazetesinde karayılan la ilgili haber vardı ama elveda rumeli ile ilgili bi haber yok...
ewet cnm dimi ya:happy0064....ama bende cok merak ediyorum konusunu falan bu gün sabah gazetesinde karayılan la ilgili haber vardı ama elveda rumeli ile ilgili bi haber yok...
insallah yakin zamanda elveda rumeli hakkindada haber olur
yoksa meraktan catlicam valla..
ya bide sürekli oyuncu degisikligi oldu..simdi tam olarak baska kimler oynicak dizide??
insallah yakin zamanda elveda rumeli hakkindada haber olur
yoksa meraktan catlicam valla..
ya bide sürekli oyuncu degisikligi oldu..simdi tam olarak baska kimler oynicak dizide??
erdal özyağcılar ,şebnem sönmez ,hande subaşı ve tolgahan sayışman :img-in_lo benim bildiklerim sanırım geri kalan makedon oyuncular olucakmış,ilginç dimi...ama en öenmlisi tolgahan var tabiki ben onun için asla kaçırmam zaten :happy0064
erdal özyağcılar ,şebnem sönmez ,hande subaşı ve tolgahan sayışman :img-in_lo benim bildiklerim sanırım geri kalan makedon oyuncular olucakmış,ilginç dimi...ama en öenmlisi tolgahan var tabiki ben onun için asla kaçırmam zaten :happy0064
hmm..evet benimde bildiklerim bunlar
ama sasirdim ilginc dizi olucak yani...ayy insallah bu dizide ratingler yüzünden bitmez ya..:(
Atv reyting kaygısı tasıyan bir kanal ama hatırla sevgili salı günleri yayınlandıgı dönemde cok basarılı olmamıstı günü degisti ilerleyen bölümlerde hak ettigi yeri aldı.Dönem dizilerini severim bu dizininde gectigi yıllara bakarsak cok iyi bir malzeme var.Tv ye cok iyi aktarılırsa tutabilir.Bunda oyuncularında basarısı eklenirse reyting sorunu olmaz.Atv iyi bir gün ve saat belirlemeli
gülündikeni 23-08-07, 01:21 http://img.sabah.com.tr/2007/08/23/gny/im/FA3727CE473656429D51D053y.jpg
Rumeli'ye hüzünle veda ederken...
HEP şikayet ederdim, "Amerikalılar filmleriyle dizileriyle bize 200 yıllık tarihlerini ezberlettiler. Biz yüzlerce yıllık zengin tarihi ve kültürel mirasımızı bir türlü ekranlara taşıyamadık" diye... Bu yıl imdadıma atv yetişti. Yakın siyasi tarihimize keskin bir bakış fırlatan Hatırla Sevgili'nin yeni bölümleri bomba gibi geliyor. Gaziantep'in kurtuluş mücadelesini fon alan Kara Yılan da yeni dönemin en iddialı yapımları arasında. Ama biri var ki, ayak sesleri şimdiden "gümbür gümbür" duyuluyor. Adı "Elveda Rumeli"... Sütçü Ramiz (Erdal Özyağcılar), karısı Fatma (Şebnem Sönmez) ve 5 kızı ile üç damat adayının etrafında gelişen trajikomik olayların konu edildiği enfes bir dönem dizisi geliyor. Dizinin tanıtımlarını izledim ve ağzım bir karış açık kaldı. Bizim Yabancı Damat'ın "Kahraman" ı bu kez Antep şivesinden Rumeli şivesine öyle güzel bir geçiş yapmış ki, insan kulaklarına inanamıyor. Hele dizinin çekildiği etkileyici coğrafya yok mu?.. İlk kez bir diziye fon oluşturan Manastır'ın (Bitola) 100 yılı aşkın süredir özenle korunmuş tarihi dokusu ekran başındakilerin nefeslerini kesecek. Dizinin tüm çekimleri Makedonya'da gerçekleştiriliyor. Makedonya'da Türkçe eğitim veren konservatuardaki tiyatro sanatçıları da oyuncu kadrosuna dahil edilmiş. Böylelikle dizinin "inandırıcılığı" kat be kat artıyor. 1899 yılında Pürsıçan (Bu sevimsiz ismin nereden geldi bilinmiyor) kasabasında yaşayan bir Türk ailesinin, sonunda zorunlu göç ile sonuçlanacak öyküsünü anlatan "Elveda Rumeli"nin arka planında görünecek köylüler için de bölgedeki Türk köylerinde yüzlerce portre fotoğrafı çekilmiş ve uygun figüranlar seçilmiş. Ayrıca döneme uygun 300'den fazla kostüm tasarlanmış. Çekim için kiralanan çiftlik evleri, hükümet konakları ve çarşıdaki dükkanlar restore edilerek, döneme uygun şekilde giydirilmiş. Hepimizin bildiği gibi Manastır, Mustafa Kemal Atatürk'ün öğrenim gördüğü Askeri İdadi'nin de bulunduğu yer. (O okulu da dizide göreceğiz) Olayların geçtiği dönem, Atatürk'ün öğrencilik yıllarını ve orada tanıştığı Elena ile büyük bir aşk yaşadığı, ayrıca İttihat ve Terakki hareketinin filizlendiği, Jöntürkler'in ilk siyasi feyizlerini aldıkları dönemi de içine alıyor. Yönetmen Serdar Akar, dizinin arka planındaki siyasi manzarayı betimlerken, Mustafa Kemal ve Enver Paşa'yı da gözümüze değdirecek. "Elveda Rumeli" 1800'lü yılların sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş sürecini anlatıyor gibi görünse de aslında bugünün Türkiye'sine atıfta bulunmayı da ihmal etmiyor. Etnik kökenleri farklı halkların huzur ve dostluk içinde yaşarken nasıl siyasi oyunlara alet edilip, birbirlerine düşman edildiğinin de altını çiziyor. Dizi bu yönüyle "birleştirici mesaj vermeyi amaçlayan" ciddi bir misyon da üstleniyor. Bilindiği üzere, Rumeli'de Bulgar, Sırp, Ulah, Pomak, Çingene, Arnavut, Yunan ve Türk halkları bir arada dostça yaşıyordu. Ama önce Bulgar Harbi ve ardından Birinci Dünya Savaşı ile bölge kan ve baruta bulandı. Milliyetçiliğin tetiklenmesi ve etnik kökene bağlı özgürlükçü akımların yükselmesiyle bölgedeki huzurun yerini savaş aldı. Yüzbinlerce insan öldü, bir o kadarı da yaşadığı topraklardan sürüldü. Dizinin tanıtımlarında Sütçü Ramiz şöyle diyordu: "Benim anlayamadığım, bu hürriyet dedikleri teker teker midir, yoksa hep bir arada mıdır?" Dedim ya, "gümbür gümbür" bir dönem dizisi geliyor. Hem tarih, hem coğrafya, hem de "insanlık dersi" vermek için...
Yüksel Aytug
http://www.sabah.com.tr/gny/aytug.html
ay gülündikene, cok sagol canim, bu cok detayli, süper ya:img-yes:, böylelikle tam olarak iyice anladik, insallah yaptiklari emegin karsiliklarini alirlar.
NOT: demek bizim :happy0064yabanci damatda var ha:happy0064, cok güzel yaa, oda artik bizim damat adayimizdir, 5 kizdan:img-wink:
gülündikeni
harikasin, sagol..
güzel detaylari isleyecek, cografyasi ile beni baslamadan büyüleyen bir yapim. bu haberi okurken bile kanim daha hizli akmaya basladi :) kan cekiyor nede olsa. müthis bir dizi olacak gibi.. her haberde endiselerim azaliyor, orada ki yerel sanatcilarin dahil olusuna kullanilacak mekanlari merakla bekliyorum, hikayenin türüde beni umutlandiriyor.
merakla fragmanini bekliyorum ..
baslama tarihi ile ilgili bilgisi olan var mi ? gel eylül gel ..
gülündikeni 23-08-07, 10:08 gülündikeni
harikasin, sagol..
güzel detaylari isleyecek, cografyasi ile beni baslamadan büyüleyen bir yapim. bu haberi okurken bile kanim daha hizli akmaya basladi :) kan cekiyor nede olsa. müthis bir dizi olacak gibi.. her haberde endiselerim azaliyor, orada ki yerel sanatcilarin dahil olusuna kullanilacak mekanlari merakla bekliyorum, hikayenin türüde beni umutlandiriyor.
merakla fragmanini bekliyorum ..
baslama tarihi ile ilgili bilgisi olan var mi ? gel eylül gel ..
17 Eylül de baslayacak canim,bende merakla bekliyorum.Daha dizinin ismini duydugumda dizi hakkinda henüz hiç bir bilgi yokken mutlaka izleyecegim demistim.Ben Rumeli türkúlerini de çok severim...
Şebnem Sönmez ve Erdal Ozyagcıların tecrubeli ve kaliteli oyunculuklarına yenilerin eslik etmesiyle cok guzel bir dizi izleyecegimize eminim..
umarım reyting kurbanı olmaz..
bende fragmanı heyecanla bekliyorum..
acık sözlü 23-08-07, 13:07 bu yılın en hit işi olucak demişdim ..bu yazıyı okudukdan sonra bu iziye olan inancım ve merakım giderek arttı...çok doğru ;amerikanın 200 yıllık tarihini nerdeyse ezberledik tüm filmlerinden ama kendi anlı şanlı tarihimi ile ilgili hiç br şey taşınamıyo doru dürüst ekranlara ...merakla bekiyorum bu diziyi
Şebnem Sönmez'le yapılan bir ropörtajdan: (Hürriyet)
Yeni projeler var mı?
- 13 Ağustos’ta ilk kez Harbiye Açıkhava’da sahneleyeceğimiz bir rock müzikaller kolajımız var. Ben süpervizörlüğünü yapıyorum. 5 rock müzisyenimiz var; Pamela, Ogün Sanlısoy, Hayko Cepkin, Özge Fışkın ve Demir Demirkan... 5 de müzikal sanatçımız var; Barış Berker, Onur Turan, Sitare Bilge, Ayça Varlıer ve Demet Evgar. Bu arada bir televizyon filmi çektim, ismi "Minnoş". Ayrıca Serdar Akar’ın yöneteceği bir dizide rol alacağım. 1897’den başlayacak ve I. Dünya Savaşı’na kadar yol alacak tarihi bir dizi... Orada Erdal Özyağcılar’la başrol oynayacağım. Çok güzel bir rol. 15 Ağustos-15 Eylül arası Saraybosna’da kalacağız.
haber icin tsk ederim
bende artik iyice merak icindeyim..tanitim fragmanida hala yok :icon_sorr
kissorkill 23-08-07, 15:50 hande subaşının oynadıı diziler pek tutmamıştı sanırsam ama işallah bu tutar .oyuncular süper.çok merak ediyorummm diziyi
Merhabalar...
Dizinin konusuna bayıldıgımı söylemeliyim. Dönem yapımlarını zaten severdim. Bir de usta oyuncular, kaliteli müzik kavramlarıyla birlikte diger teknik ekibin saglamlıgıda gözden kaçmıyor.
Dönem dizilerinde konuyu anlayabilmek için o zamanları anlatan kitap, yazı, vb. okumak gerekebilir. O yüzden diyorum ki simdi biraz tarih...;)
XIX. Yüzyılın Ikinci Yarısında Türk-Makedon Iliskileri
XIX. yüzyılın ikinci yarısında hâlâ bir Türk Bölgesi olan Makedonya'nın ne siyasî, ne millî, ne dinsel, ne de etnografik bütünlügü vardi. Bu dönemde, adı geçen bölgede, komsu Balkan devletleri türlü baskı ve propagandalarla Makedonya Slavları'nı eritmeye çalıstılar. Onlar Makedonya'da kendi üstünlüklerini saglamak için, XIX. yüzyılın ilk yarısında sık sık din ve ırk çatısmaları, siddet olayları ve isyanlar çıkarttılar.
Söz konusu dönemde, bu devletler Makedonya Slavları'nın özel ve kamusal hayati üstüne bir korku çöktürdüler. Osmanlı Devleti ise Türk olmayan unsurları egitim, kültür, ekonomik, sosyal ve siyasî hayatta birlestirmeye çalısarak kendi adaletli idaresini sürdürüyordu. Böylesine ayrı, böylesine düsman unsurları yönetip yürütmekteki güçlük çogu kez bu Devlet'in üstünde kendi etkisini gösteriyordu.
XIX. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı Devleti'nde yasayan milletlerin, onlar arasında "egemen millet" olan Türkler'in de egitim, kültür, ekonomik, sosyal ve siyasî hayat sartları aynı veya benzerliydi. "Egemen millet" olarak sayılan Türkler'in durumu azınlıkların durumundan pek farklı degildi. Türk Milleti'nin Osmanlı toplumundaki gerçek durumunu en iyi sekilde büyük fikir adamı ve sosyolog Ziya Gökalp izah etmistir. Yüzyıllarca aynı gökkubbe altında sürdürdükleri ortak hayatın neticesinde XIX. yüzyılın ikinci yarısında Türkler ve Makedonya Slavları arasında iyi iliskiler kurulmustu. Bu iliskiler sonucunda Türkler, Makedonya Slavları'nın hayatında oldukça etkili olmuslardı. Türkler'in bu etkileri genis çaplıydı ve Makedonya Slavları'nın hayatındakı her alanda göze çarpıyordu. Türkler'in genis çaptaki bu etkileri Makedonya Slavları'nın yasayıs tarzlarının âdeta ayrılmaz bir parçası olmustu. Söz konusu etkiler özellikle dil, edebiyat, folklor, müzik folkloru, mimari ve diger sahalarda göze çarpıyordu.
Meselâ, Makedonca'da yüzyıllarca 7-8 binden fazla Türkçe kelime kullanılmıstır. Bugün ise bu sayı üç binden fazladır. Söz konusu dönemde Türk Milleti'nin Makedonya Slav halkına karsı tutumu her zaman oldugu gibi oldukça olumluydu. Türkler, Makedonya Slavlarının millî varlıgını, bütün nitelik ve degerlerini tanımıs ve hattâ çogu kez onları takdir etmistir. Bu durumu tarihçi Angel Dinev su sözlerle izah etmektedir: "Aynı devlette yasayan Türkler, Makedonlar'ın sosyo-ekonomik, siyasî ve din haklarını tanıyorlardı".
Türkler ve Makedonya Slavları düzensizligin hâkim oldugu bazı dönemlerde birbirlerine destek oluyorlardı. 1787-1792 yılları arasında yürütülen Türk-Avusturya-Rus Savası'ndan sonra Kırcaali'de beliriveren bazı Bulgar ve baska eskiya çetelerinin saldırılarına karsı Türkler ve Makedonya Slavları birleserek kendilerini korumuslardı.
Türk Milleti, çogu kez Makedonya Slavları'na yardim etmis ve onları kötü durumlardan kurtarmıstır. Bu iyi iliskilerin bir örnegi olarak Köprülü'de Molla Halil Efendi olayı gösterilebilir. Köprülü Kaymakamı'nin Hristiyanlar'a yaptıgı bazı haksızlıkları, 1879 yılında Köprülü Türkleri'nin tepkisini çekmisti. Onlar, aynı yıl, Hrıstiyanlar'la beraber karma bir delegasyon kurarak Selanik'te Dogu Rumeli ile ilgili kurulan Avrupa Komisyonu üyesi Fransız Napoleon de Ring'den yardım istemislerdi. Türkler'e baskanlık eden Molla Halil Efendi, Kaymakam'ın Hrıstiyan halkına yaptıgı haksızlıkları saydıktan sonra Napolen de Ring'e: "Biz Hrıstiyanlar'la beraber idarecimizin degistirilmesini istiyoruz... Din ve ırk farkı yapmadan Hrıstiyan vatandaslarımızla iyi geçinmek istiyoruz..." demistir.
XIX. yüzyılın ikinci yarısında Türkler, Makedonya Slavları'nın sosyo-ekonomik, egitim, kültür, sanat vb. alanlarda ilerlemesini takdir etmis, maddî yardımlarda bulunarak onların güven ve sempatilerini kazanmıslardı. Söz konusu Türkler'den biri Istipli Haci Salih Efendi'dir. Salih Efendi 1877 yılında Istip'te insa edilen "Aya Kiril ve Metodiy" Ilkokulu'na 10 altın lira bagıslarken su sözleri de ilâve etmisti: "Ben Hrıstiyan vatandaslarım için çok iyi seyler duymustum. Fakat bugün gözlerime bile inanamıyorum. Kalbim sevinçten fırlayacak nerdeyse. Sizin böyle bir maneviyata ve parlak bir gelecege sahip olmanız beni çok sevindirdi".
Üsküp Metropoliti Teodosiy'in, Bulgar Eksarh'ı I. Yosife 4 Ekim 1890 yılında Koçana'dan gönderdigi mektupta Türkler'in Hrıstiyanlara karsı gösterdikleri olumlu davranıslardan sözetmistir. Metropolit Teodosiy aynı mektupta 23 Eylül 1890 yılında Istip'te düzenlenen dinî törende ve kendisinin Koçana'ya yaptıgı ziyareti sırasında Türkler'in ona ve Hrıstiyanlara karsı gösterdikleri ilgiden bahsederken "Istip'te oldugu gibi Koçana'da da Türkler Hrıstiyanlara hosgörüyle bakıyorlardı. Karma Türk-Hrıstiyan köylerinden geçtigimiz sırada, Türk köylüleri de beni karsılamaya çıkmıslardı" sözlerini ilâve etmistir.
Makedonya'da, Türk-Hrıstiyan iliskilerini inceleyen ünlü Sloven etnologu K. Gersin Makedonya ile ilgili hatıralarında söyle demektedir: "Türk köy halkı Makedonya'da kendini oldukça temiz tutmus, namusunu korumus, Kur'an ilkelerine baglı kalmıs, içki düskünü ve eskiya olmamıs, cinayetler islememistir. Cinayetleri isleyenler genellikle yabancılardır..." XIX. yüzyılın ikinci yarısında Makedonya Slav halkı kendi "millî" ve dinî bagımsızlıgı için Fener Rum Patrikligi, 1870 yılından sonra Bulgar Eksarhlıgı ve Sırp siyasî propagandasına karsı mücadele etmistir. Bu mücadele sırasında Makedonya'nın bazı yerlerinde, Makedonlar ve Türkler, Makedonlar'ın Rum ve Bulgar kilise taraftarlarıyla geçindiklerinden daha iyi geçinmislerdir. Bu gerçegi Sırp tarihçisi Yovan Haci Vasiliyeviç: "Pirlepe'de Sırplar'la Türkler, Sırplar'ın Eksarhist ve Patriklik taraftarlarıyla geçindiklerinden daha iyi geçiniyorlardı" sözleriyle dile getirmistir.
Alıntı: MAKEDONYA TÜRKLERİ RESMİ SİTESİ
{http://www.makturk.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=4}
Bir de meraklısına kitap tanıtalım.:)
MAKEDONYA 1900
Yazar: Necati CUMALI
Bu kitapta tam 11 öykü var. Tabanda dostluk, kardeslik iliskilerini sürdüren bir halkın, yaygınlasan ulusçuluk akımları, dil, din ayrılıkları nedeniyle birbirine düsmelerinin öyküleri bunlar. Hem de Makedonyalıların yasadıklarından alınmıs örneklerin sergilendigi, Makedonya dogumlu Cumalı Usta'nın kaleminden. Bu kitabı okuyun lütfen ve etnik kavga denen olay, aslında ne denli yapay bir olgudur tanıklık edin.
Simdilik sevgilerimle.bye
BlackMamba 24-08-07, 09:51 şebnem sönmez'in resmi yok mu?:icon_whis
süper olmuşlar ay negüzel...tolgahanında resimlerini koyarmısın acilen rica etsek :):img-wink::icon_whis
aa resimler gelmis..süper :D:D
ama tolgahanin resmi yokmu yaa?? :(
buarada aranizda imza yapabilen varmi arkadaslar?
tanitim imzalari yapilsa iyi olur aslinda..hazir resimlerde gelmisken :icon_whis
lykiadreamer 24-08-07, 14:22 dizinin ismi çok hoşuma gitti,çok duygusal,erdal özyağcılar ve şebnem sönmez'in olduğu hiç bir diziyi de kaçırmam ama diğer oyucuları tanımıyorum..hande subaşı'yı biliyorum bi tek onu da sevmem..:img-cool2
kissorkill 24-08-07, 14:56 az önce fragmanı gösterdiler erdal özyağcılar konuşuyodu.
az önce fragmanı gösterdiler erdal özyağcılar konuşuyodu.
aa gercektenmi? süper ya
fragmani biraz anlatirmisin lütfen??
Bence çok eğlenceli bir film olacak. Handikapı dönem filmi olması. Dönem filmi çekmek hem zor hem maliyetli. Ortaya ilkokul müsameresi gibi bir film çıkmaz inşallah. Yoksa konu çok ilginç ve başrol oyuncuları iyi.
kissorkill 24-08-07, 17:10 fragmanda pek bişi yoktu .erdal özyağcılar bişiler anlatıyodu türklerle ilgilidi galiba .sonra eski rumların resimlerini mi ne gösterdi o dilde konuşuyoduu
acık sözlü 24-08-07, 17:16 bende izledim...gayet hoşdu ancak o resimdekiler rum değil mekedonyada yaşayan ozman osmalı topraklarıydı balkanlar biliosunuz,ordaki osmanlılardı
tsk ederim :img-wink:
yakin zamanda bir tanitim fragmani daha yaparlar ozaman
diger oyuncularla birlikte..
ama aklima bisey takildi..atv'nin sitesinde hala elveda rumeli hakkinda bilgi yok??
Bende fragmanı yeni izledim ve dönem dizisi oluşu ilgimi çekti. Oyuncularda gerçekten sevdiğim isimler. Umarım başarılı bir dizi olur. Ne zaman yayına giricekmiş bilgisi olan var mı? Merakla bekliyorum.
dizinin tanıtım frangmanını dün akşam tesadüfen gördüm anlaşılan alışıla gelmiş dönem dizilerinden farklı olarak komedi unsurunu da barındırıyor.Diziyi izlemeye karar vermemdeki en önemli etken erdal özyağcıların dizide oynaması
arkadaşlar dizinin hangi gün yayınlanacağı hakkında bir fikri olan var mı? benim izlemeyi planladığım bir sürü dizi var. onlarla çakışmasını hiç istemem.:icon_sorr dilerim pazartesi olur:happy0064
Dizinin fragmanları dönüyor sürekli Atv'de. Gerçekten çok hoş bir fragman olmuş, babamın ile ilgisini çekti, düşünün artık :)
Erdal Özyağcılar sadece sesiyle nasıl müthiş bir performans segileyeceğini göstermiş.
Bu diziyi izlmeyi düşünüyorum, oyuncular çok iyi bir de dönem dizisi olunca değmeyin keyfime:img-icecr
Yalnız bu sene çok dizi başlıyor ve çoğu da iddialı yapımlar. Umarım bu dizi furyası arasında yok olup gitmez.
muhteşem bir diziye benziyor.
kesin izleyeceğim. fragmanı kapalı bir kutu olsada çok hoşuma gitti.
zaten dönem dizileri bence daha kaliteli oluyor.
gülbeşeker 25-08-07, 22:06 Hande Subaşıyı da sevemedim gitti neyse umarım dizi için hayırlısı olur,Erdal Özyağcılar için izlemek isterim ayrıca konusu da hoş ama günü ve saati çok önemli.
Hande Subaşıyı da sevemedim gitti neyse umarım dizi için hayırlısı olur,Erdal Özyağcılar için izlemek isterim ayrıca konusu da hoş ama günü ve saati çok önemli.
hande subaşı oynuyor mu? bende pek sevemedim onu çok soğuk geliyor bana!!
ama erdal özyağcılar bu dizinin kurtarıcısı olur.
mavi_kelebek 25-08-07, 23:14 atv'nin Elveda Rumeli dizisi koca bir ayıbı kapatacak
DENEYİMLİ reklamcı ve yapımcı Süleyman Nebioğlu'ndan bir mesaj aldım. Yakında atv'de yayınlanacak "Elveda Rumeli"nin ciddi bir ayıbı kapatacağını, hatta TRT'nin kabahatine karşılık bir "özür" yerine geçeceğini söylüyor. İşte o mesaj: "Sevgili Yüksel Bey, atv'nin Rumeli dramını anlatacak dizisi bir ölçüde ünlü yazarımız Necati Cumalı'ya yapılan, TRT'nin işlediği kabahati bağışlatacak. Kabahat şu: Bulgar, Yunan ve Fransız televizyonları Rumeli acısını yansıtacak ortak bir TV projesine girişiyorlar. Bunu en iyi anlatan Necati Cumalı'nın romanı Viran Dağları'nı dizi haline getirmeye karar veriyorlar ve yapıma Türkler'in de ortak olmasını istiyorlar. Ama TRT bir Türk romancısının uluslararası bir projeyle TV'ye getirilmesine ilgisiz kalıyor. Ben diziyi Fransız kanalında izleyince vuruldum. O kadar sıcak ve Türkler'in acısını o kadar güzel yansıtıyordu ki... Diziyi kaydettim ve atv'nin o zamanki yöneticisi sevgili Orhan Girgiç'e izlettim. O da atv'de yayınlatmak için Yunan kanalıyla konuştu. Fakat Yunanlılar olsun, Fransızlar olsun, TRT'nin ilgisizliğine o kadar bozulmuşlar ki, Türkiye'de yayımlanmasına izin vermediler. Umarım hazırlanan dizi bu ayıbımızı bir ölçüde kapatır."
Yüksel Aytuğ
Çok güzel bir dizi olacağına eminim...ilk tanıtım olarak fragmanı çok güzel olmuş bence...Erdal Özyağcılar'a bir kez daha hayran kaldım;sırf sesini duymakla bile...Gaziantep şivesinden Rumeli şivesine öyle güzel bir geçiş yapmış ki...
Elveda Rumeli farklı bir dönem projesi olacak...umarım televizyonda hak ettiği yeri alır...konusu itibarı ile izlenmesi gerekecek bir yapım çünkü...:img-yes:
Tolgahandan resimler yok galiba? :icon_sorr
Onuda böyle kiyafetler içinde görmek isterim =o)
Bende mlsf fragmani fln göremedim..çok merak ediyorum dogrusu :img-blush
ceyda deniz 26-08-07, 11:49 fragman çıktımı ya ben niye göremedim çok merak ediyorum
ne gösteriyorlar fragmandaoyuncuları filan gördünüzmü niye
ben göremedim ya herkes görmüş
Tolgahandan resimler yok galiba? :icon_sorr
Onuda böyle kiyafetler içinde görmek isterim =o)
Bende mlsf fragmani fln göremedim..çok merak ediyorum dogrusu :img-blush
ewet tolgahanın resimlerinide istiyoruz bir an önce :img-yes: yeni halini merakla bekliyorum...bende izleyemedim hala fregmanı cok merak ettim..
Belki geç kaldım ama tanıtımını daha dün izledim..
"Tamamdır benim için bir dizi başlıyor" dedim..
Merakla bekliyorum, O dönemi de iyice araştırdıktan, bilgilendikten sonra izleyeceğim.
İnşallah beklediğim gibi bir dizi olur...
fragmanını gördüm
güzel bir yapıma benziyor izleyip göricez :D
pürsıçan :D
register00 26-08-07, 19:25 frgmanı gördüm çok güzel ve iddaalı bir projee oyuncularıda çok güzelll
harika bir dizi yeni başlayan dizilerden iddaalı bir dizi reytingleri baya iyi olucak gibi duruyor :)
Fragman gercekten super, begendim bu diziyi Allahtan mani gelmesse izlerim , özeliklede Tolgahan varmis, onun icin, merakla bekliyorum, umarim en kisa zamanda ,2,3 fragman cikarda, kimler var kimler yok garanti biliriz:img-yes:
zeynepsudem 27-08-07, 21:32 Elveda Rumeli' nin, tanıtım fragmanını, üç gündür izliyorum..
Osmanlı tarihine yakın bir ilgim ve merakım hep vardır. :img-wink:
Çalıştığım işyerinde, yılbaşında ve bayramlarda, karşılıklı iş yaptığımız firmalara; Koza kartlarının; üzerinde Osmanlılarda saray dışındaki halkın; yaşayış tarzından.. esinlenerek, yapılan kahvehane de oturan, kayıklara binmiş dolaşan insanların resimlerinin olduğu; kartpostalları gönderirdik..
Bu dizinin fragmanında, böyle sahneler, o zamanda yaşayan fesli, cepkenli, şalvarlı insanlar;sıcacık aile resimleri; Bir de yetenekli mesleğinin duayeni aktörlerimizden; Erdal ÖZYAĞCILAR' ın; Mekadonya' da yaşayan Türklerden; Sütçü Ramiz' i seslendirdiği; harika ve sıcacık şivesiyle;
Hürriyet dedikleri nasıl bir şey ki; tek başına mı, toplu olarak mı olaki... aklımda bu kadarı kalan sözleriyle, Pürsiçan' lı Sütçü Ramiz' in sıcacık ailesinin, 1900' lü yıllardaki; hayat hikayesini, merakla bekliyorum..:img-wink:
Bu dizi... fragmanı, hikayesi ve müziğiyle; Beni çok sardı.. ekranlarda kalıcı olacağına inanıyorum..:good:
.:Dişİ KaNarYa:. 27-08-07, 22:08 Fragmanlarını birkaç gündür izliyorumm ve çok dikkat çekici,değişik bir tanıtım hazırlamışlar baya ilgimi çektii :img-wink:
Galiba bu ilk olacak ,hem dönem dizisi ,hemde komedii :img-wink:ç.g.o`nın da mizahi yönleri vardı ama başlı başına komedi değildii :img-yes:o açıdan bu dizi bir ilkk hadi bakalım hayırlısı :)
Bence başarılı olacakk :good::good:
Tanitimi fragmani gordum ve aslinda guzel birseye benziyor. Bilmiyorum tanitim basarili olmus bana gore. Insan merak ediyor nasil birsey olacak diye ama bakalim uygun bir gundemi verecekler yoksa ayni gun 10 tane daha dizimi olacak :)
slmlar
fragman tek kelımeyle harıka bıde erdal özyağcılarla birleşince tam olmus. inş izlicem bu diziyi bı tarafdanda benı bu dızıye ısıtan sey makedonyalı olmam inş uzun ömürlü bi dzi olur =)
BlackMamba 28-08-07, 07:38 fragman cok hoş olmuş..bir an önce diğer karakterleride göreceğimiz fragman cıksın diye sabırsızlıkla bekliyorum..
ozellikle sebnem sonmez'i gormek istiyorum..:icon_whis
first lady 28-08-07, 10:51 bu sene izleyeceğim diziler arasında.konusunu önceden okuyup beğenmiştim.şimdi fragmanıda görünce emin oldum.kesin izliycem:happy0064:happy0064bakalım neler yapıcaklar sütçü ramiz ve ailesi...
sonunda bende fragmani gördüm ama tam o sirada kanalda bir problem oldu
ve sesleri duyamadim..off sansa bakarmisiniz..
ama olsun en azindan görüntü vardi :D:D
wrat imza cok güzel olmus..eline saglik :img-wink:
fragmanı göremedim ya nasıl bir dizi anlatabilecek olan varmı???:img-wink: birde hande subaşı haricinde diğer oyuncular kimler??
fragmanı göremedim ya nasıl bir dizi anlatabilecek olan varmı???:img-wink: birde hande subaşı haricinde diğer oyuncular kimler??
bildigim kadariyla
erdal özyagcilar
sebnem sönmez
tolgahan sayisman
hande subasi :img-wink:
fragman güzel hazırlanmış.dikkat çekici yani.ayrıca fragmandaki müzikte kulağa çok hoş geliyor.izleyeceğim diziler arasında bu şirin dizi.erdal özyağcılar şive konusunda bir hayli iddalı görünüyor.bir de buna deneyimli ve başarılı oyunculuğu eklenince ortaya güzel bir iş çıkacağı kanısındayım.yani çook ŞİRİN buldum.farkında olmadan fragmandan çok etkilenmişim yahu.bu şirin,sıcacık diziyi izlemek için sabırsızlanıyorum doğrusu.
çıtkırıldım 28-08-07, 15:56 kesinlikle izlicemmm bu diziyib zaten sebnem ablamın dizisiiii cok severim kendisini oyuncularda usta zatenn:):)
fregmanı görne herkes şimdiden heycanlanmış bu iş için ..süper olck yaşasın tolgahanımı :img-in_logörmek için sabırsızlanıyorum ama umarım uygun ve boş bi günde olur yayını...:happy0064
allah be.. inanmiorum.. tolgisimin dizisi baslioo.. ve ben hisediorumki bu kes turnayi gözünden vurcak ve bu dizi tutacak.. bizde bayram yapicas.. ohh ohh:)
inanmiyorum ya, nekadar dizi varsa pazartesine sigdiracaklar herhalde, arkadaslar 17eylül pazartesi günü oluyor,elveda rumeli, bicak sirti kanalD ve dudaktan kalbe show tv, her ücüde pazartesi,birinden biri maaf olucak reyting ugruna insallah birinin günü bari en azindan degisir:icon_sorr
bencede pzt günü baya iddalı bir çekişme yaşanacak umarım bu iddalı dizilerden biri yada ikisi reytinge kurban gitmez erdal özyağcılar çok iyi bir oyuncu onun var olduğu dizinin kötü olacağına inanmıyorum:good:
gülündikeni 28-08-07, 23:10 inanmiyorum ya, nekadar dizi varsa pazartesine sigdiracaklar herhalde, arkadaslar 17eylül pazartesi günü oluyor,elveda rumeli, bicak sirti kanalD ve dudaktan kalbe show tv, her ücüde pazartesi,birinden biri maaf olucak reyting ugruna insallah birinin günü bari en azindan degisir:icon_sorr
Nalan'cigim birde bunlara Stardaki Köprü ve Iki Aile dizilerini ekle,ya hepsini birden ben nasil izleyecegim?Umarim bir ayarlama yaparlarda bazilarinin gününü degistirirler,yoksa birkaç tanesinden vazgeçmek zorunda kalacagim.Ama Elveda Rumeli ve Bicak Sirti'ni mutlaka izlemem lazim.
mavigece07 29-08-07, 06:55 inşallah diğer dizilerle çakışmaz...ama çakışsa bile Elveda Rumeli izlenir gibime geliyo :img-wink:
MAKEDONYA'DA YASAYAN TÜRKLER
Nüfus: 91.500
Bulundukları Baslıca sehirler: Üsküp, Manastır, Gostivar, Kalkandelen, Ohri, Resne.
İlk Göç: 14.yy.
Bölgedeki Türk Toplulukları: Bulgaristan Türkleri
Siyasi ve idari konumları: Bulundukları ülkenin idari yapısına uymaktadırlar. Kosova ve Sancak'ta Türk Demokratik Birligi Hareketi Türkler'i temsil etmektedir.
Makedonya'dan bir çok kavim gelip geçmistir. Hunlar, Avarlar, Kumanlar, Peçenekler ve Osmanlı Türkleri uzun süre bölgede yasamıslardır. 1300 yılından sonra da Anadolu'dan Makedonya'ya çok sayıda Türk göçmen yerlestirilmistir. 1953 yılında, Makedonya'da 203.000 Türk yasarken bu nüfus bugün 97.500'e inmiştir.
Makedonya'da Türkler tarım, hayvancılık ve ticaretle ugrasmaktadırlar.
Makedonya'da bugün ''Türk Demokratik Birligi'' kurulmus ve bölgede yasayan Türkleri temsil etmektedir. Makedonya'da Türkçe gazete, dergi yayınlanmakta olup, aynı zamanda Türkçe radyo yayınları da yapılmaktadır.
Makedonya'da Türkler arasında egitim Türkçe'dir. Dogu Makedonya'da dört yıllık Türkçe egitim alma hakkı vardır. Halen mevcut ilkögretim kurumlarında 264 ögretmen görev yapmaktadır. Gostivar'da bir genel lise ve bir meslek lisesi ile Kalkandelen'de bir meslek lisesinde Türkçe ögretim yapılmaktadır. Üsküp'te de bir lisede Türkçe ögretim verilmektedir. Üsküp ve Manastır Üniversitesinde Türklere çok az bir kontenjan ayrılmaktadır. Ülkede ayrıca Türk özel tesebbüsünün açtıgı Türk okulları vardır. Makedonya Türkleri bu okullara yogun ilgi göstermektedir. Ayrıca, Kosova ve Sancak bölgesinde de Türklerin sayısı 2.000'e ulasmıstır. Burada Türkler Türkçe egitim görmekte olup en çok Pristine kentinde toplanmıslardır.
Alıntı:http://www.nihalatsiz.org/makedonyaturkleri.html
fragmanı nefis erdal özyağcıların şivesi nefis.demek pazartesi olacak saati belli mi...aynı saatte olursa bıçak sırtıyla arasında tercih yapmam lazım .inşallah ardı ardına olur 20.00 elveda rumeli 22.00 bıçak sırtı
inanmiyorum ya..korktugum sey basima geldi..
hep diyordum insallah dizimiz bicak sirtiyla cakismaz diye ama olan oldu...
off simdi ne olucak ya?? ve ben hangisini izlicem?? bari saatleri ayni olmasa..:(:(
yoksa hic sansimiz yok..bicak sirti cok güclü bi yapim ve cok seveni var..yani basligi bu baslik kadar sessiz degil...üff yaa...
inanmiyorum ya..korktugum sey basima geldi..
hep diyordum insallah dizimiz bicak sirtiyla cakismaz diye ama olan oldu...
off simdi ne olucak ya?? ve ben hangisini izlicem?? bari saatleri ayni olmasa..:(:(
yoksa hic sansimiz yok..bicak sirti cok güclü bi yapim ve cok seveni var..yani basligi bu baslik kadar sessiz degil...üff yaa...
cadikiiz sana katiliyorum, bencede bicak sirtinin karsisinda harap olucak gibi, seninde dedigin gibi zaten bicak sirtinin basligi cosuyor, ben aslinda kesinlikle izlemek istiyorum elveda rumeliyi ama biraz zor gibi görünüyor:icon_sorr
şu anki en güçlü rakip bıçak sırtı we ben ikisini de izlemek istiyordum.keşke ikisi de aynı günde olmasaydı :( çünkü ikisinde de konu güzel,kadro çok iyi.ama elveda rumelinin fragmanını daha çok beğendim tabi bunun en büyük sebebi erdal özyağcılar'ın anlatımı,şivesi...
Malesef bizim milletimiz dönem dizilerine pek ragbet etmiyor. Ama o dizileri izleyen istisnalarda var sonuçta. Mesela biz.:) Ama bu diger dizilerin kötü oldugunu göstermez. Iyilerde var tabiki ama dönem dizilerinin bir ayrıcalıgı olmalı diye düsünüyorum.
Bir de söyle bir sey var. Salı günleri Binbir Gece, Çarsamba Yaprak Dökümü, Cuma günleri Sıla, vb. diziler bütün gün reytinginden fazlasıyla nasipleniyorlar ve 1. oluyorlar. Ama ben bu üç diziyide seyretmiyorum. Diger kanallarda bu dizilerin karsısına dogru düzgün yapım koymuyorlar. Ben de tv'yi kapatıyorum o zaman. E neye yaradı simdi? Çogunluk izliyor olabilir ama herkes aynı seyi seyredecek diye bir kaide mi var? Nerede demokrasi?:)
Dogrusu büyük kanalların yayın politikasını uzun zamandan beri garipsiyorum, aslında daha çok kızıyorum. Çanak anteni olmayan kisilerin fazla bir seçenegi olmadıgından çogunlukla bu kanalları seyrediyorlar. Önemli günlere, "Ana Haber" bültenleri dısında deginmiyorlar. Ya da bilmem kaçıncı kez aynı filmleri yayınlıyorlar. Hiç özel bir sey yapmak yok maasallah. Sonra gençlerimizin ragbet ettigi popüler müzik kanalları var. Uzun zamandır sarkı sözlerinin saçmalamaya baslamasından dolayı zaten dinlemedigim bir müzik türü olmustu. Ama arada bir degisiklik var mı diye kontrol ediyorum. Ve gerçekten bir degisiklik var: Bu sefer GİYİNMEYİ unutmuslar. Sonra altta serit halinde geçen mesajlar ise akıllara ziyan. Ahlaksızlıgın diz boyu oldugu mesajlar çogunlukta. Ve bu kanalları çogunlukla gençlerimiz izliyor. Bilmem derdimi anlatabildim mi?
Bakalım yarın yani 30 Agustos'ta, o büyük özel kanallarımız özgün birseyler yapacak mı? Evinde çanak anteni olup özel kanallarda aradıgını bulamayan arkadaslar olursa eger; yerel, küçük kanalları bir karıstırsınlar derim. Büyük kanallarda yayınlanmayan belgesel ve programlar mevcut.
Sevgilerimle.bye
bitanem_61 29-08-07, 12:01 bu dizidemii pazartesi halbuki fragmanı gördüğümden beri izlemek istiyordum erdal özyağcılar çok güzel anlatıyor sadece o şive için bile bakmak lazım da şu dizileri üst üste komasalar cuma 22 koysalarya o gün pek boş
uufya , iste bu kötu oldu, ya ben hem Bicak sirtini izlemek istiyordum, hem, dudaktan kalbeyi, hemide bu diziyi, uff nasil olcak bu is ya, vallahi hep atv ya , bak gene koyacaklar, yanlis bi güne sonra tutmayacak, 3,4 kere gün degistirecekler, sonra Dicle gibi yayindan kalkacak, pff:icon_sorr
fatma-1721 29-08-07, 12:19 uufya , iste bu kötu oldu, ya ben hem Bicak sirtini izlemek istiyordum, hem, dudaktan kalbeyi, hemide bu diziyi, uff nasil olcak bu is ya, vallahi hep atv ya , bak gene koyacaklar, yanlis bi güne sonra tutmayacak, 3,4 kere gün degistirecekler, sonra Dicle gibi yayindan kalkacak, pff:icon_sorr
Merak etme arkadasim"Elveda Rumeli"dizisi Dicle nin akibetine ugramayacaktir,bu diziyi tercih edenlerin sayisi az olmayacaktir bence. Bicak Sirtini bende izlemek istiyordum ama simdi bir tercih yapmak zorundayim ve ben "Elveda Rumeli"yi izleyecem,diger diziyi malum siteden izlerim artik.
bu haber varmiydi bilmiorum ama ekleyim dedim
Sütçü Güzeli Oldu!
Türkiye Güzeli Hande Subaşı Yeni Yayın Döneminde Ekranlarda Bir Sütçü'nün Kızını Oynayacak
TÜRKİYE GÜZELİ HANDE SUBAŞI YENİ YAYIN DÖNEMİNDE EKRANLARDA BİR SÜTÇÜ'NÜN KIZINI OYNAYACAK
Hande Subaşı oyunculuğa iyice alıştı. 'Adak' ve 'Kuş Dili'nden sonra yeni dizisi 'Elveda Rumeli' ye hazırlanan Subaşı, Makedonya'da çekilecek dizi için önümüzdeki hafta bu ülkeye gidecek. 1896-1910 yılları arasında yaşanan dönem dizisiyle TV ekranlarına gelmeye hazırlanan oyuncu, dizide sütçü Erdal
Özyağcılar'ın cesur kızı Vahide'yi canlandıracak.
Serdar Akar ve Turhan Karlıdağ'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı dizide Subaşı Tolgahan Sayışman ile aşk yaşayacak. Oyuncu, çekimler yüzünden sevdiklerimden ayrı kalacağım ama güzel bir deneyim olacak' dedi. Dizide Şebnem Sönmez de rol alıyor.
vallahi ben elveda rumeliyi kesinlikle izlycem ve bu sefer tolgahanımızı:img-in_lo yanlız bırakmıycam ne olursa olsun ama bıcak sırtı ile aynı saatte olmayabilir...ayrıca dudaktan kelbe zaten beni pek ilgilendirmedi ...
güneydoğu dizilerine rumeli tarafından bir alternatif olacak. berdel, aşiret .. gibi konulara tamamen uzak olan bir yerlerden enteresan bir dizi olacak. bu da ülkemizin bir rengi. hangi dizilerin hangi dizilerle çakışacağı önemli değil, nasılsa kanallar bol miktarda saat ve gün değişikliği yapacaklar. ben de bu diziyi izlemeyi planlıyorum:img-yes:
dawsonjoey 30-08-07, 13:22 Yeni dönem dizileri içinde tek merak ettiğim ve izlemek istediğim dizi bu. İlginç bir konusu var gibi görünüyor.
dawsonjoey 30-08-07, 13:34 Malesef bizim milletimiz dönem dizilerine pek ragbet etmiyor. Ama o dizileri izleyen istisnalarda var sonuçta. Mesela biz.:) Ama bu diger dizilerin kötü oldugunu göstermez. Iyilerde var tabiki ama dönem dizilerinin bir ayrıcalıgı olmalı diye düsünüyorum.
Bir de söyle bir sey var. Salı günleri Binbir Gece, Çarsamba Yaprak Dökümü, Cuma günleri Sıla, vb. diziler bütün gün reytinginden fazlasıyla nasipleniyorlar ve 1. oluyorlar. Ama ben bu üç diziyide seyretmiyorum. Diger kanallarda bu dizilerin karsısına dogru düzgün yapım koymuyorlar. Ben de tv'yi kapatıyorum o zaman. E neye yaradı simdi? Çogunluk izliyor olabilir ama herkes aynı seyi seyredecek diye bir kaide mi var? Nerede demokrasi?:)
Dogrusu büyük kanalların yayın politikasını uzun zamandan beri garipsiyorum, aslında daha çok kızıyorum. Çanak anteni olmayan kisilerin fazla bir seçenegi olmadıgından çogunlukla bu kanalları seyrediyorlar. Önemli günlere, "Ana Haber" bültenleri dısında deginmiyorlar. Ya da bilmem kaçıncı kez aynı filmleri yayınlıyorlar. Hiç özel bir sey yapmak yok maasallah. Sonra gençlerimizin ragbet ettigi popüler müzik kanalları var. Uzun zamandır sarkı sözlerinin saçmalamaya baslamasından dolayı zaten dinlemedigim bir müzik türü olmustu. Ama arada bir degisiklik var mı diye kontrol ediyorum. Ve gerçekten bir degisiklik var: Bu sefer GİYİNMEYİ unutmuslar. Sonra altta serit halinde geçen mesajlar ise akıllara ziyan. Ahlaksızlıgın diz boyu oldugu mesajlar çogunlukta. Ve bu kanalları çogunlukla gençlerimiz izliyor. Bilmem derdimi anlatabildim mi?
Bakalım yarın yani 30 Agustos'ta, o büyük özel kanallarımız özgün birseyler yapacak mı? Evinde çanak anteni olup özel kanallarda aradıgını bulamayan arkadaslar olursa eger; yerel, küçük kanalları bir karıstırsınlar derim. Büyük kanallarda yayınlanmayan belgesel ve programlar mevcut.
Sevgilerimle.bye
Arkadaşım çok güzel söylemişsin. Söylediklerine aynen katılıyorum hele alternatfisizlik konusunda ben de o üç diziyide izlemiyorum. CNBCE en iyisi bence en azından izleyenlere saygısı var. O kadar sıkıldım ki birbirinin aynı töreli ağalı beyli hanımlı konaklı dizilerden midem kaldırmıyor artık. Müzik kanalları desen aynı birbirinden kalitesiz şarkılar ve şarkıcılar sarmış dört yanımızı. Birde taklit yapımlar ve kopyalar var o da ayrı bir mevzu. Geçen sene edebiyat uyarlaması olan Yaprak Dökümü tuttu ya şimdi her kanalda bir tane edebiyat uyarlaması var. Yazık zamanında o diziler çekildi ben TRT de izledim güzeldi ama şimdi pek çoğu reyting kurbanı olacak. Yazık diyorum sadece.
erdal özyağcılar hande subaşı tolga sayışman var izlenmez mi ya
hem de bütün kanallarda olan doğu dizilerinden farklı biraz da batıya yönelik olsun rumelide
Arkadaşım çok güzel söylemişsin. Söylediklerine aynen katılıyorum hele alternatfisizlik konusunda ben de o üç diziyide izlemiyorum. CNBCE en iyisi bence en azından izleyenlere saygısı var. O kadar sıkıldım ki birbirinin aynı töreli ağalı beyli hanımlı konaklı dizilerden midem kaldırmıyor artık. Müzik kanalları desen aynı birbirinden kalitesiz şarkılar ve şarkıcılar sarmış dört yanımızı. Birde taklit yapımlar ve kopyalar var o da ayrı bir mevzu. Geçen sene edebiyat uyarlaması olan Yaprak Dökümü tuttu ya şimdi her kanalda bir tane edebiyat uyarlaması var. Yazık zamanında o diziler çekildi ben TRT de izledim güzeldi ama şimdi pek çoğu reyting kurbanı olacak. Yazık diyorum sadece.
Tesekkür ederim canım.:img-kiss:
Yaprak Dökümü iyi hosta, acıtasyonu çok oldugu için dayanamıyorum.:) Aslında kitaplardan uyarlananları pek sevdigimde söylenemez. Kitabı birebir yansıtamadıklarından mı diyeyim; yoksa dizideki yüzler benim hayalimdekilerden farklı oldukları için mi diyeyim, vb. ... Kısacası kitaptan aldıgım zevki dizisinden alamıyorum.
Yeni baslayacaklardan bekledigim iki dizi var. Elveda Rumeli ve Kara Yılan. Ikisi de dönem dizisi ve Allah'tan ikiside aynı kanalda.:) Cnbc-e'den ise sadece Heroes'a bakıyorum. Ders-is-kurs derken dizilerde ister istemez kısıtlamaya gitmem gerekiyor. Yoksa izledigin dizi çok saçmada olsa bazen öyle yerde bitiriliyorki hemen gelecek haftayı beklemeye baslıyorsun.:)
Bizim milletimizin tarihinde daha ne cevher konular var. Sadece gün yüzüne çıkmayı bekliyorlar.;)
hem de bütün kanallarda olan doğu dizilerinden farklı biraz da batıya yönelik olsun rumelide
Güzel ve degisik bir bakıs açısı...:)
Sevgilerimle.bye
Bugün "Büyük Zafer"imizin 85. yılını kutluyoruz. Nice umutlu 85 yıllara...
BlackMamba 30-08-07, 16:17 Arkadaşım çok güzel söylemişsin. Söylediklerine aynen katılıyorum hele alternatfisizlik konusunda ben de o üç diziyide izlemiyorum. CNBCE en iyisi bence en azından izleyenlere saygısı var. O kadar sıkıldım ki birbirinin aynı töreli ağalı beyli hanımlı konaklı dizilerden midem kaldırmıyor artık. Müzik kanalları desen aynı birbirinden kalitesiz şarkılar ve şarkıcılar sarmış dört yanımızı. Birde taklit yapımlar ve kopyalar var o da ayrı bir mevzu. Geçen sene edebiyat uyarlaması olan Yaprak Dökümü tuttu ya şimdi her kanalda bir tane edebiyat uyarlaması var. Yazık zamanında o diziler çekildi ben TRT de izledim güzeldi ama şimdi pek çoğu reyting kurbanı olacak. Yazık diyorum sadece.
eski dostları burada da gormek cok guzel..:good:
bu alternatifsizlik konusunda cok muzdaribiz ama iyi ki CNBC-E var da akşamları izleyecek birşeyler bulabiliyoruz..
bende adı gecen 3 diziyi izlemiyorum gecen sene izledigim dizilerde cok uzun soluklu olmadı..:icon_sorr
bu diziyi de kadrosunda yer alan Şebnem Sönmez için izlerim diyordum ama konusu ve fragmanıyla bu sezon merakla beklediğim bir dizi oldu..:img-pilot
iyi reyting almasını istedigim kadar kanalın ve yapımcınında dizinin arkasında durabilmesini istiyorum..
yoksa bize yine kampanya dolu günler gozukecek..:icon_whis
fregmanda gördüğüm kadaryla geckten cok nefis ve ilgi çekicek bi işolcakmış gibi geldi...ayrıca tolgahan sayışmanın olması benim açımdan ayrı bi özeliği olmasını sağlıyo zaten hele hele erdal özyagcılar ve sebnem söznmezinde kadroda olması cok mutlu etti beni...
ayrıca yaprak dökümü bence başarılı bir uyarlama olmuş ancak öle olması bu sezon bu tarzda kitapları günümüz uyarlamaları yapmaları anlamına gelmemeli die düşünüyorum ,çünkü ekranı ucuzlaştırıyor....bende cnbc e deki dizleri daha cok tercih edenlerdenim...ancak elveda rumali benim bu yılki dizim olacak..umarım reytbgide bol olsun ...
dawsonjoey 30-08-07, 20:35 eski dostları burada da gormek cok guzel..:good:
bu alternatifsizlik konusunda cok muzdaribiz ama iyi ki CNBC-E var da akşamları izleyecek birşeyler bulabiliyoruz..
bende adı gecen 3 diziyi izlemiyorum gecen sene izledigim dizilerde cok uzun soluklu olmadı..:icon_sorr
bu diziyi de kadrosunda yer alan Şebnem Sönmez için izlerim diyordum ama konusu ve fragmanıyla bu sezon merakla beklediğim bir dizi oldu..:img-pilot
iyi reyting almasını istedigim kadar kanalın ve yapımcınında dizinin arkasında durabilmesini istiyorum.. yoksa bize yine kampanya dolu günler gozukecek..:icon_whis
Black Mamba senide buralarda görmek çok güzel. Sonunda benimde bildiğim ortak bir dizide buluşabileceğiz :happy0064 Kadroda Şebnem Sönmez'in olduğunu bilmiyordum şimdi daha bir eminim ki çok güzel bir iş olacak. Şu reyting canavarı ne menem şey dizi daha başlamadan hepimizi bir korku sardı ya izlenmezse ya yayından kalkarsa diye. Umarım hakettiği yeri bulur 'matematiksel' anlamda.
Tesekkür ederim canım.:img-kiss:
Yaprak Dökümü iyi hosta, acıtasyonu çok oldugu için dayanamıyorum.:) Aslında kitaplardan uyarlananları pek sevdigimde söylenemez. Kitabı birebir yansıtamadıklarından mı diyeyim; yoksa dizideki yüzler benim hayalimdekilerden farklı oldukları için mi diyeyim, vb. ... Kısacası kitaptan aldıgım zevki dizisinden alamıyorum. Yeni baslayacaklardan bekledigim iki dizi var. Elveda Rumeli ve Kara Yılan. Ikisi de dönem dizisi ve Allah'tan ikiside aynı kanalda.:) Cnbc-e'den ise sadece Heroes'a bakıyorum. Ders-is-kurs derken dizilerde ister istemez kısıtlamaya gitmem gerekiyor. Yoksa izledigin dizi çok saçmada olsa bazen öyle yerde bitiriliyorki hemen gelecek haftayı beklemeye baslıyorsun.:)
Bizim milletimizin tarihinde daha ne cevher konular var. Sadece gün yüzüne çıkmayı bekliyor
Ne kadar iyi bir yapım olursa olsun bende kitaptan aldığım zevki alamıyorum. Sanırım hem kitap okumanın hazzı farklı olduğundan hem de bizim hayal ettiğimizle dizilerde gördüğümüz uyuşmadığından. Bu anlamda izleyiciyi tatmin etmek güç çünkü herkesin kafasında canlandırdığı karakter farklı. Ama eğer kitabı okumamışsan diziden çok keyif alabilirsin okusan da alırsında dediğim gibi farklı olur. Yaprak Dökümü güzel ama çok kasvetli dediğin gibi bende kaldıramıyorum bir yerden sonra. Bu dizi Osmanlı zamanında geçiyor Fragmanda anlatılan hikaye çok güzel Erdal Özyağcıları şivesi zaten bitirmiş olayı. 'Farklı' bir yapım olacak bir an evvel başlasa da izlesek.
Not: Bu arada Nazlı mesajındaki ikinci alıntı bana ait değil Balzac arkadaşımızın postası :)
Herkese SLM:happy0064
Benim adım NAZ umarım bnide aranıza alırsınız:img-wink:
Bu dizi spr olcak yha inş. reytingleri gzl olurda uzun soluklu bir proje olur.:good:
Ben bu diziyi kesin ama kesn izlicem çünkü tarihi dizi ve filmler dikkatimi çeker.:img-yes:
Hem buda göçmenleri anlatıo o yüzden mutlka izliycem.:img-pilot
Not: Bu arada Nazlı mesajındaki ikinci alıntı bana ait değil Balzac arkadaşımızın postası :)
Degistirdim.:img-hyste Sitenin kaç gündür garip halleri yüzünden mesaj göndermekte zorlanıyorum. Dün siteyle cebellesirken hatlarım karısmıs.:) Verdigimiz kısa rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.:img-hyste:img-kiss:
Not: Adım Nazlıhan ama Nazlı da diyebilirsin tabi.:)
Bir diziyi izlemek birsey degilde, bu sitede paylasılanlarda güzel olunca dizi daha bir anlam kazanıyor sanki. Ben okudugum yorumlarınızdan sizlerle güzel seyler paylasacagıma inanıyorum. Daha dogrusu biz elimizden geleni yaparızda, insallah reyting yüzünden kötü sürprizle karsılasmayız.;)
Ben fragman izleme özürlü biriyim.:) Takip etmedigim dizilerin fragmanına denk geliyorum ama beklediklerim bir türlü çıkmak bilmiyor.:( Kanal D Arka Sokaklar dizisini P.tesi saat 20.00 diye gösterdi. Demekki Bıçak Sırtı 22.00'de yayınlanacak. Aslında dönem dizileri erken saatte yayınlansa, okula giden arkadaslarımızda isleyebilse...;) Yani kendim için birsey istiyorsam ne olayım?:)
Sevgilerimle.bye
burcu_yağmur 31-08-07, 07:32 dönem dizilerini severim inş sevdiğim başka dizilerle çakışmaz yani
izlemeyi düşünüyorum
kader.budur 31-08-07, 15:33 Bende bu diziyi heyecanla bekliyorum. Hangi diziyle aynı saatte olursa olsun tercihim Elveda Rumeliden yana .Bir kere konusu hic denemmemiş bir konu.Oynuyanlarda Erdal Özyağcılar zaten mükemmel bir oyuncu. Handeyi ve Tolgahanı beğeniyorum.İnşallah beklentileri karşılar ve uzun soluklu olur.
Bu sene her sene olduğu gibi çok fazla yerli dizi var gösterilecek ama belli ki bunların çoğu reytinge kurban gidecek.Ben zaten fazla yerli yapım izlemiyorum (sürekli aşk dörtgen,beşgenleri olduğu için),o yüzden fazla da umursamam açıkçası yeni sezonda başlayacak dizileri ama bu sene daha farklı sanki..Bu sezon kaliteli dizi sayısı oldukça fazla bence geçen senelere göre ve ister istemez bu güzel bir şey bu televizyon kirliliğinde..Fragmanlarına denk geldiğim bir sürü dizi var da aralarından çoğunu izlemeyeceğim ama kaliteli oldukları baştan belli..İnşallah bu kaliteli diziler reytinge kurban gitmez de izleyici ekranda doğru dürüst şeyler izleyebilsin..
Yerli dizi fazla izlemiyorum artık,izlediğim zaman da tercihlerim dönem dizilerinden yana oluyor.Elvede Rumeli de gerek konusu,gerek oyuncu kadrosuyla (özellikle de Erdal Özyağcılar) oldukça dikkatimi çekti.Fragmanına da denk geldim de oldukça güzel hazırlanmış ve bence bu sezonun en özgün yapımlarından biri..
Umarım reytinge kurban gitmeyen bir dizi olur da televizyon karşısında zevk alarak izleyebilirim..Ama nedense bu dizi için az da olsa bir reyting korkum var,keşke TRT'de gösterilseydi diye düşünüyorum en başından beri ama ATV de bildiğim kadarıyla dizilerine daha çok sahip çıkan bir kanal (istisnalar elbette ki vardır);fakat en azından Kanald'ye göre daha insaflı (!) olduğunu düşünüyorum..
Yayın günü Pazartesi'ymiş sanırım..Pazartesi'nin gün birincisi bence Bıçak Sırtı olacak,o bakımdan 20:00'da olursa dizi reyting açısından (dolayısıyla da bizim ekran karşısında yayından kaldırılacak düşüncesiyle oturmamamızdan) daha iyi olacağı kanaatindeyim..
Bu sene her sene olduğu gibi çok fazla yerli dizi var gösterilecek ama belli ki bunların çoğu reytinge kurban gidecek.Ben zaten fazla yerli yapım izlemiyorum (sürekli aşk dörtgen,beşgenleri olduğu için),o yüzden fazla da umursamam açıkçası yeni sezonda başlayacak dizileri ama bu sene daha farklı sanki..Bu sezon kaliteli dizi sayısı oldukça fazla bence geçen senelere göre ve ister istemez bu güzel bir şey bu televizyon kirliliğinde..Fragmanlarına denk geldiğim bir sürü dizi var da aralarından çoğunu izlemeyeceğim ama kaliteli oldukları baştan belli..İnşallah bu kaliteli diziler reytinge kurban gitmez de izleyici ekranda doğru dürüst şeyler izleyebilsin..
Yerli dizi fazla izlemiyorum artık,izlediğim zaman da tercihlerim dönem dizilerinden yana oluyor.Elvede Rumeli de gerek konusu,gerek oyuncu kadrosuyla (özellikle de Erdal Özyağcılar) oldukça dikkatimi çekti.Fragmanına da denk geldim de oldukça güzel hazırlanmış ve bence bu sezonun en özgün yapımlarından biri..
Umarım reytinge kurban gitmeyen bir dizi olur da televizyon karşısında zevk alarak izleyebilirim..Ama nedense bu dizi için az da olsa bir reyting korkum var,keşke TRT'de gösterilseydi diye düşünüyorum en başından beri ama ATV de bildiğim kadarıyla dizilerine daha çok sahip çıkan bir kanal (istisnalar elbette ki vardır);fakat en azından Kanald'ye göre daha insaflı (!) olduğunu düşünüyorum..
Yayın günü Pazartesi'ymiş sanırım..Pazartesi'nin gün birincisi bence Bıçak Sırtı olacak,o bakımdan 20:00'da olursa dizi reyting açısından (dolayısıyla da bizim ekran karşısında yayından kaldırılacak düşüncesiyle oturmamamızdan) daha iyi olacağı kanaatindeyim..
Bu senenin önceki yıllara göre çok farklı bir görünümü var. Yapımcıların bu seneki dizi projeleri geçen yıllara göre çok farklı. Birincisi konularda farklılıklar var. Birbirinin aynı konulu dizilerlerle karşı karşıya değiliz. Oyuncu kadroları genellikle çok sağlam, yönetmenler iyi. Belliki yapımcılar bu sene işi sağlama almak istemişler. Tabi bu tüm dizler için geçerli değil.
Ama her halukarda en azından 43 tane olan dizinin büyük bir kısmı reytingler nedeniyle yayından kalkacak ve maalesef bu herzaman kötü olan diziler olmayacak. Belki de iyi ve farklı olan diziler de yayından kalkacak. İnsan bu harcanan emeğe acıyor şahsen. Benim tahminim geçen senenin dizilerinin bir kısmı yeni gelen diziler karşısında fazla tutunamayacak ve kalkacak gibi. Geçen senenin yüksek reytingli dizileri bu sene geçen sene kadar başarılı olmayabilirler.
bigstarter 01-09-07, 00:23 Bu sezon mutlaka seyredeceğim diziler arasında olacak.Erdal özyağcılar ve diğer oyuncular da çok başarılı olan oyuncular.Tarihi bir hikaye ve dış ülke çekimleri ile özgün ve ilginç bir yapım olacağı kesin.Merakla bekliyorum.
Merhabalar...
Ben Muhammet
Bu dizinin yüksek izleyici kitlesi yakalayacağı düşüncesindeyim.
Heralde bu izleyicilerden biride ben olacağım.
BlackMamba 01-09-07, 07:28 Black Mamba senide buralarda görmek çok güzel. Sonunda benimde bildiğim ortak bir dizide buluşabileceğiz :happy0064 Kadroda Şebnem Sönmez'in olduğunu bilmiyordum şimdi daha bir eminim ki çok güzel bir iş olacak. Şu reyting canavarı ne menem şey dizi daha başlamadan hepimizi bir korku sardı ya izlenmezse ya yayından kalkarsa diye. Umarım hakettiği yeri bulur 'matematiksel' anlamda.
evet ortak kampanyalarımız olmuştu ama ortak diizmiz erkekler ağlamaz'dan beri yoktu..artık buralarda gorusuruz yine..ihtiyac halinde de bir kampanya yaparız artık..:icon_whis
bu sezon dizileri demişsiniz de bende fikrimi söylemek istedim..
herkes bir dizide oynamaya yemin etmiş gibi gecen sezon dizisi bitenler,bir suredir dizi cekmeyenler,ilk defa ekranlarda boy gosterenler...bir yandan seviniyorum bir sürü insana için ekmek kapısı bir yandan da üzülüyorum bir sürü insan içinde üzüntü sebebi..
kanallar bir iki hafta tutmayan dizileri;izleyen var mı,seveni çok mu demeden acımasızca kaldırıyorlar/kaldıracaklar..bir diziyi izlemeye karar verirken kadrosu,konusu derken farkında olmadan yayınlandığı kanalada dikkat etmeye basladık..benim ATV konusunda bir guven problemim var..umarım utandırır bizi de dizisine sahip çıkar..bu sene de üzülmeyiz..
nazlıhan bu arada bu foruma eklediğin bilgiler içinde özel olarak teşekkür ederim..dizinin ilerleyen bolumlerinde de gerektiğinde yine bizleri bilgilendirecek mesajlarına devam etmeni temenni ediyorum..:good:
Nazlıhan bu arada bu foruma eklediğin bilgiler içinde özel olarak teşekkür ederim..dizinin ilerleyen bolumlerinde de gerektiğinde yine bizleri bilgilendirecek mesajlarına devam etmeni temenni ediyorum..
Okuman yeterli canım. Ve elimden geldigince yine paylasımda bulunmayı düsünüyorum zaten. Elde ettigimiz bilgiler ısıgında diziyi izlemek daha güzel oluyor bence. Çünkü bazı durumlarda neyin ne oldugunu anlayamayınca diziyi izlerken bocalayabiliyoruz. Sonuçta tarih bizim tarihimiz; ögrenmekte yarar var, zarar yok.:)
Ben de reyting konusunda endiseliyim ama bu dizinin Türkiye finansmanı ATV televizyonu. Ayrıca dizi Makedonya Kültür Bakanlıgı ve İçisleri Bakanlıgı tarafından da destekleniyormus. Bunu bilmek içime biraz da olsa su serpiyor.
Sevgili cropsy; gözüm seni bir yerlerden ısırıyor.:img-hyste
1890-1910 yılları Makedonya'sını arastırdım, konular biraz karısık. Bulduklarımı düzene sokmadan eklemek istemiyorum. O zamana kadar sizin için küçük ve gereksiz bir bilgi: "Geçen 3500 yılın, sadece 230 yılının barıs içinde geçtigini biliyor muydunuz?" {Belli ki, her daim birilerine rahatlık batmıs.:)} Ve barıs demisken, Dünya Barıs Gününüz kutlu olsun. Savaslardan canı en çok yanan milletlerden biri olarak, savassız yarınlar için dua etmeyi unutmayınız lütfen...
Simdilik bilgi yok ama Makedonya'ya ait karısık resimler buldum. Eski ve güzel Türk evlerinin resimleri de var. Gözümüz asinalık kazansın diye ekliyorum.
Alıntı:www.balkanpazar.net/ turkevleri.asp
http://img113.imageshack.us/img113/3678/mak9ra7.jpg (http://imageshack.us)
http://img113.imageshack.us/img113/8392/mak10is2.jpg (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/6357/mak21wc7.jpg (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/526/mak24ii9.jpg (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/8854/mak26mo5.jpg (http://imageshack.us)
http://img206.imageshack.us/img206/6951/mak28rf9.jpg (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/2157/makedonyaae4.jpg (http://imageshack.us)
http://img113.imageshack.us/img113/6026/turkevlerimak1lb5.jpg (http://imageshack.us)
http://img206.imageshack.us/img206/2930/turkevlerimak2jc1.jpg (http://imageshack.us)
mavigece07 01-09-07, 11:36 resimler çok güzel :img-wink:
paylaşımların için teşekkür ederiz..
bır donem dızısı Çemberımde Gül Oya v Hatırla Sevgılıden snr kesınlıkle begenerek ızlıycegım dızıler arasında;)
annem sımdıden cok mrk edıyor dızının basrolunde Erdal Ozyagcılar gıbı bır utanında olması cok guzel;)
Ekranda yaşanan en 'güzel' savaş
DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
Yeni sezonda, tüm kanallarda birbirinden iddialı yapımlar start alıyor. Diziler kıran kırana reyting savaşına girecek. Pek çok ünlü ismi izleyicilerle buluşturacak dizilerde bir başka savaş da güzeller arasında yaşanıyor... Dünya güzelinden sörfçüye, sunucudan mankene, Türkiye'nin en güzel kadınları bu sezon ekranları parselleyecek... İşte ekranların yeni sezondaki 'güzel haritası'.....
AYSUN KAYACI: Sessiz Gemiler (atv)
Aptal sarışınlıktan seksi öğretmenliğe Aptal sarışınlıktan seksi öğretmenliğe
'Çat Kapı' adlı sit-com'da 'aptal sarışın' rolünde izlediğimiz manken Aysun Kayacı bu sezon Savaş Dinçel ve Yeşim Salkım'ın da rol alacağı 'Sessiz Gemiler' adlı diziyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Kayacı dizide seksi bir öğretmeni canlandıracak.
VİLDAN ATASEVER: Bıçak Sırtı (Kanal D) Osmanoğlu Ailesi'nin
Altın Portakal ödüllü oyuncu Vildan Atasever, Son Osmanlılar'ın yani Cumhuriyet'in ilanı ile Türkiye dışına çıkartılan Osmanoğlu Ailesi'nin trajik öyküsünü anlatan 'Bıçak Sırt' adlı dizide rol alıyor. Atasever'i burada Avukat Güneş rolüyle izleyeceğiz.
EBRU AKEL: Tatlı İntikam (Star TV) Küstah sosyetik rolünü oynayacak
Yeni yayın döneminde Star TV'de ekrana gelecek 'Tatlı İntikam' isimli dizide Ebru Akel, Davut Güloğlu ile başrol oynayacak. Güloğlu dizide kasabada yaşayan dört çocuk babası bir adamı, daha önce 'İlk Göz Ağrısı' dizisinde başrol oynayan Ebru Akel de son derece küstah sosyetik bir kadını canlandıracak.
HATİCE ŞENDİL: Fesupanallah (atv) Peçeli güzel mahalle delikanlılarını yakacak
Daha önce atv'de yayınlanan 'İki Yabancı' adlı dizide Keremcem'le başrolü paylaşan Hatice Şendil bu kez komedi oynuyor. Uzun süre peçe takarak oynayan ve güzelliğini gizleyen Şendil, 10 Eylül'de atv'de start alacak Fesupanallah'ta Gülpare'yi canlandıracak.
HANDE SUBAŞI: Elveda Rumeli (atv) Sütçünün kızı Hande Subaşı
Tescilli güzel Hande Subaşı 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışmasıyla müzik yeteneğini de kanıtladı. Daha önce atv'de yayınlanan 'Kuş Dili' adlı dizide Müjde Ar'ın dilsiz kızı olarak karşımıza çıkan Subaşı bu kez 'Elveda Rumeli' adlı dram-komedide Erdal Özyağcılar'ın Vahide adlı kızını canlandıracak. Subaşı dizi çekimleri için Makedonya'da.
BEGÜM BİRGÖREN: Kara Yılan (atv) Şansı Kurtuluş Savaşı dizilerinden açıldı
Geçen sezon 'Kırık Kanatlar'da izlediğimiz Begüm Birgören bu yıl, yine Kurtuluş Savaşı'nın fon olarak kullanıldığı 'Kara Yılan'la ekrana gelecek. Sade güzelliği ile dikkat çeken Birgören'in rol arkadaşı ise Bülent İnal...
ÇAĞLA KUBAT: Kuzey Rüzgarı (Show) Sörfçü güzel mafya dizisinde
Eski Türkiye güzellerinden Çağla Kubat Sağır Oda'daki Duru rolüyle oyunculuğa ısınmıştı. Aynı zamanda milli sörfçü olan Kubat şimdi de mafya dizisi Kuzey Rüzgarı' ile karşımıza çıkıyor. Dizide, Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca ile birlikte rol alacak olan Kubat, Kaynarca'nın aşık olduğu kadını canlandıracak.
ASLI TANDOĞAN: Dudaktan Kalbe (Show TV) Geçen sezonun 'Dicle'si bu kez 'Kınalı Yapıncak'
En son, geçtiğimiz sezonun reyting kurbanı dizilerinden 'Dicle'de rol alan Aslı Tandoğan, Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan 'Dudaktan Kalbe'de başrolü Burak Hakkı ile birlikte paylaşıyor. Tandoğan bakalım yıllar önce Hülya Koçyiğit'in canlandırdığı 'Kınalı Yapıncak' rolünde ne kadar başarılı olacak?
AHU YAĞTU: Komiser Nevzat (atv) Şeytanın bacağını bu kez kıracak
'Savcının Karısı', 'Kampüsistan' gibi dizilerle oyunculuğa ısınan ama şöhreti yakalayamayan manken Ahu Yağtu, Altan Erkekli'nin Başkomiser Nevzat'ı oynayacağı dizide onun yardımcısı Komiser Zeynep'i canlandıracak.
NEHİR ERDOĞAN: 'Fadime' (Show) Antepli baklavacının kızı şimdi Karadenizli Fadime
'Yabancı Damat'ta Antepli bir baklavacının kızı Nazlı'yı oynayan Nehir Erdoğan bu sezon Karadenizli Fadime'yi canlandıracak. Yönetmenliğini Cankat Ekmekçi'nin üstlendiği 'Fadime'de Nehir Erdoğan'dan başka, Berk Oktay ve Füsun Demirel de rol alıyor. Dizide, Trabzon'un bir köyünde yaşayan Fadime'nin hikayesi anlatılıyor.
AZRA AKIN: Oyun Bitti (Kanal D) Dünya güzelimiz Azra aşiret kızını oynuyor
Tamer Karadağlı ile birlikte rol aldığı 'Yağmur Zamanı' dizisiyle oyunculuktaki başarısını kanıtlayan dünya güzeli Azra Akın bu sezon 'Oyun Bitti' adlı dizide Güneydoğulu zengin bir aşiretin kızını oynayacak. Akın'a Berk Oktay ve Mert Öcal eşlik edecek.
ARZUM ONAN: Sessiz Fırtına (Kanal D) Arzum Onan'ın partneri Beyaz Gelincik'in Ömer'i
'Sahra' dizisinden sonra sesi soluğu pek çıkmayan Arzum Onan 'Sessiz Fırtına' ile ekrana 'sessiz sedasız' bir dönüş yapıyor. Arzum Onan, geçen senenin flaş dizilerinden 'Beyaz Gelincik'in Ömer'i, Erkan Petekkaya ile başrolü paylaşmaya hazırlanıyor.
Duygusal Menekşe SEDEF AVCI: Menekşe ile Halil (Kanal D)
'Böyle mi Olacaktı' ve 'Yanık Koza' dizileri ile tanınan manken Sedef Avcı duygu yüklü bir diziyle karşınıza geliyor. Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşacak olan Avcı'yı, Menekşe rolüyle izleyeceğiz..
mayonezdüşmanı 02-09-07, 14:12 Yorumlara bakıyorum da burda açılan tüm forumlarda dizilere methiyeler düzülüyor,neredeyse dünyanın en kaliteli yapımları ilan ediliyor..Bana sorarsanız Türkiye'deki kaliteli dizi sayısı bir elin(olmadı iki el verelim)parmaklarını geçmez..Bu dizinin de fragmanlarından anladığım kadarıyla kaliteli bir kumaşı var..Umarım yanılmam ama lütfen daha seçici olalım..Televizyonda kaliteyi artırmak bizim elimizde!..
dawsonjoey 02-09-07, 15:14 Yorumlara bakıyorum da burda açılan tüm forumlarda dizilere methiyeler düzülüyor,neredeyse dünyanın en kaliteli yapımları ilan ediliyor..Bana sorarsanız Türkiye'deki kaliteli dizi sayısı bir elin(olmadı iki el verelim)parmaklarını geçmez..Bu dizinin de fragmanlarından anladığım kadarıyla kaliteli bir kumaşı var..Umarım yanılmam ama lütfen daha seçici olalım..Televizyonda kaliteyi artırmak bizim elimizde!..
Doğru söylüyorsun da arkadaşım bizim seçmemizle de olmuyor. 70 Milyonluk Türkiye'de 2000 kişinin evine reyting aleti takıyorlar onlar belirliyor bizim beğenilerimizi zevklerimizi kimse onlar?? Bu diziyi başlamadan o kadar çok merak ettim ki ekranlarda soluksuz izlediğim ilk Türk dizisi olacak uzun zamandan sonra.
Kaliteli yapımların şansı daha çok olur diyoruz ama maalesef reyting canavarından onlarda kurtulamıyor. Olan seyirciye oluyor her zamanki gibi.
acık sözlü 02-09-07, 15:28 haklsıınız bu treytng aletleri meselesinden ...ancak ben elveda rumeliden çok eminim nedense bana bu yılın en ses getrcek olna işi gibi geliyo..sanırım günü henüz belli değil ama hangi güne konursa konsun farkını cıkarır ..bıktım birbirin kopyası dizilerden....ayrıca serdar akarın cekinyle bir osmanlı dizisi eminmki mükemmel olacaktır...şimdiden bol seyirler
Yeni fragmanı gördüm. Sütçü olan Erdal Özyağcılar'ın beş tane kızı var, karısını sevgili Şebnem Sönmez oynuyor. Kızları büyüdükçe erkek müşterilerin artışından ve de kızlarının genç delikanlılarla yaşadığı aşklardan şikayetçi oluyor. Çekim kalitesini çok beğendim, çünkü İngiliz filmlerinin çoğunluğundan olduğu gibi dış çekimlerin ağırlıklı olduğunu gördüm. Bu da doğal olarak gerçekçiliği arttırıyor bence.
Çarlık Rusya'sında Damdaki Kemancı eserinin Balkanlar'daki Türkler'e uyarlanmış versiyonu sanırım ancak diziyi ve hikayenin tümünü seyredince daha net bir fikir sahibi olabiliriz.
fragmanlarına bayılmış durumdayım ya erdal özyağcıların rumeli şivesine özellikle malum sitede sürekli fragmanı başa alıp izliyorum bu akşam üstü yeni fragmanı da gördüm ama tam izleyemedim
ayy yaşasın az önce fregmanı gördüm..muhteşem bi dizi olacak bu arkadaşlar ..tolgahan:img-in_lo:img-in_lo aşkım benim a ne cok özlemişim mükemmel gözüküodu ...erdal özyağcılarda cok tatlı adam ya...:happy0064
BlackMamba 03-09-07, 10:14 bende az once fragmanı izleyebildim..
cok keyifli bir dizi olacaga benziyor..
baslaması için sabırsızlanıyorum..bu dizi yogunlugunda umarım hak ettigi yeri bulur reytinglerde..
kesın seyretcem bu diziyi
bizim oralar anlatılıyo sanırım
rumelıleri yanı makendonyayı anlatan bir dizi daha önce olmamıstı sanırım
yda olduysa ben bılmıyorum
ben bu diziyi acayıp merak edıyorum zaten...
inş. güzel bir yapım olur ve reytıng kurbanı olmaz ne diyelım...:img-yes:
mavigece07 04-09-07, 11:27 Başlık 2. sayfayı düşmüş nerdesiniz.. :icon_whis
Bu arada Erdal Özyağcılar ın diğer kızları kimler olacak çok merak ediyorum..Dizinin konusunda 5 kızı olduğu yazıyo..
Başlık 2. sayfayı düşmüş nerdesiniz.. :icon_whis
Bu arada Erdal Özyağcılar ın diğer kızları kimler olacak çok merak ediyorum..Dizinin konusunda 5 kızı olduğu yazıyo..
ben bi tek hande subaşı yı biliyorum-gerçi onu herkes biliyo-
yaa şu yayınlanan son fragman bi türlü you... a eklenmemiş tv de izlemiyorum kaçırıyorum hep
draco-pansy 04-09-07, 13:41 ya çok güzel bir dizi olucağa benziyor.ben çok sewdim.umarım reyting kurbanı olmaz.biliyorsun atvde ilk beş bölüm kendini kanıtlayamazsa dizimiz gider..:img-pilot
draco-pansy 04-09-07, 13:44 ya bu arada tolgahan ne rolünde, hande sütçünün kaçıncı kızı, handeyle tolgahan arasında mı birşeyler olucak ve üç damat adayı kim bilen varmı?
hiçbirşey bilmiyorum. bilen varsa lütfen yazsın:img-yes:
draco-pansy 04-09-07, 13:46 bu arada tekrar ilk sayfaya çıktık..:happy0064:happy0064 hayırlı olsun hepimize...:good:
|